Guia fantastida 2015

Page 1

Lectures Fantàstides

2015 Amb aquesta guia els membres del Club de lectura juvenil Fantà stida us volen convidar a compartir els somnis i aventures que han viscut durant la temporada 2014-15 Per dur-ho a terme que millor que oferir-vos un recull de recomanacions de les lectures que ells han anat fent a les tertú lies. Somiarem amb la propera trobada que serà a partir de l’octubre d’enguany. Feliços somnis guardians!

Biblioteca Joan Ruiz i Calonja


ui *R I**

Ja teniu a la vostra disposició a la biblioteca la segona entrega dels guardians de somnis : “El ball del sonàmbul” . Aprofiteu l’es0u per conver0r-vos en els millors guardians de somnis! Serena (Guardiana Major)

M’agraden molt els llibres de “Bat Pat” perquè hi ha misteri i aventures. Erin A.

I***Pat

I***Pat

Com que m’agrada molt el futbol, els futbolíssims són els millors! Cesc S.

I***San


És emocionant perquè in I***K et fa riure i per les aventures que li passen amb la família. Biel. S.

I**Man És un llibre de malsons on hi ha personatges zombis com un gos , un gat... Nelson

M’encanten les històries del David Walliams! Bea G.

I***Wall I***Wall


Si algun cop has somiat que descobries que el teu pare era un autèn0c pirata dels mars, que se t’enduia amb ell per lluitar contra monstres marins i autòmats gegants; si vols creure en sirenes i tresors ocults i fins i tot en violins màgics... La crida dels pirates és la teva novel·la.

I***Bad

Hem llegit aquest llibre d’aventures a l’escola i ens ha visitat l’autor. Estem desitjant llegir el segon.

És un llibre ple d’emocions i hi ha pàgines que fa pena i altres que et fa gràcia. Us el recomano a tots! Martí P.

“Teniu una 0a dolen>ssima? Una d'aquestes que sempre us manen al llit abans que comenci el vostre prograI*** Wal ma favorit de la tele? O que us obliga a menjar fins a l'úl0ma cullerada de la seva vomi0va ...

Ens explica la història d’una colla d’amics que tots són frikis d’alguna cosa... És mol diver0t. Us el recomano!

A Theo, Madeleine, Lulu i Garrison els uneixen solament una cosa: cadascun d'ells sofreix d'alguna fòbia. Els quatre acaben a la misteriosa ESCOLA DE FRIKIS, un lloc inaccessible i aïllat regentat per l'excèntrica Mrs. Wellington i el seu majordom cec...

I***Dan


M 'agradat molt! Estava molt intrigat per veure com acabava i el perquè del >tol! San0 M.

En Bruno té un restaurant italià on es fan els millors macarrons de la ciutat. La Maduixa, la seva gata, l’ajuda a cuinar. Una nit, uns desconeguts segresten la Maduixa i, com a rescat, demanen a en Bruno la recepta dels macarrons. Sort de la Rita, que li dóna un cop de mà, i entre tots dos troben la clau del misteri.

I**Can És la història d’un nen d’un any i al voltant gira una trama de màfia japonesa. Octavi I.

Tsunayoshi"Tsuna"Sawada era un noi normal i corrent, un adolescent japonès amb els problemes >pics d'un noi de la seva edat. Sabia que un dels seus avantpassats va arribar des d'Itàlia, però no és que 0nguessin molt contacte amb la branca europea de la família. . . fins que el seu parent Timoteo li comunica que és el seu successor. Això no seria tan greu si Timoteo no fos conegut com Vongola IX. . . un capo de la màfia italiana!

C Ama


En Gorgo és acomiadat de l'empresa de gelats on treballa perquè s'enfronta al seu cap: un 0rà mala persona. Això li obre les portes d'una professió amb futur: la pirateria! I per a aconseguir els seus objec0us, no dubtarà a prendre les decisions més inversemblants.

I**Bad

Al principi fa llàs0ma però després es torna diver0t. Carla P.

És molt diver per què entre tots els amics volen salvar el bosc! I**Can

Andrea M.

I**Can Diuen que el bosc on juguen tota la colla de nens i nenes del poble, el bosc on han construït les seves cabanes...perilla. Diuen que el talaran. No pot ser! Són tan necessaris els boscos! I de qui és el bosc? Del senyor Jaume? Però si el talen, això perjudica tot el poble. Com poden salvar el bosc?

És un llibre molt interessant , és com un viatge al passat a través d’unes fotos . Biel C. I**Mol Timoneda és un poble on fa temps que no plou. La gent té l'esperança que un dia torni Lili Marleen, un personatge que, quan va visitar el poble fa anys, va portar solucions màgiques i meravelloses. En Pere és un nen que també viu al poble. Les seves pors el duen a conèixer un fotògraf, el senyor Salom, que li explica la seva història amb Lili Marleen i com gaudeix fotografiant moments feliços.


Geronimo S0lton és Fantàs0c i 0nc moltes ganes de llegir “ El gran llibre del regne de la fantasia” Ayoub

És una història preciosa! I**S0

Rosa L.

Momo és un bell cant a l'amistat. Per això és un dels >tols mes coneguts a tot el món. Els homes grisos volen robar un dels béns mes preuats que posseeixen les persones: el seu temps.

A mi m’agrada molt llegir poesia, en aquest llibre es barreja la vida de la Joana i un poema.

I92)(Ras) Fer

Jan A. an

És molt bonica aquesta història. Hi ha una mica de tot, amistat, misteri, aventura... I***Can Alba C.

Arribo a l’escola i trobo la porta oberta... La Dèlia no és al seu lloc al costat de la porta com sempre. Damunt de la taula hi ha el cafè amb llet sense tastar. Miro cap a les escales i, aleshores, la descobreixo es0rada a terra. Al seu costat, hi ha un botó amb el gravat d’una serp, me’l poso a la butxaca i penso, no em pregunteu per què, que sóc a l’escenari d’un assassinat.


He gaudit mol>ssim amb els guardians de somnis. Ja he llegit el segon! Pau P.

El final del curs s’apropa i la Serena te malsons. Els seus pares pensen que es deu als nervis pels exàmens, però la realitat es més sinistra. Un personatge que es presenta a si mateix com Doctor Letargia, i que es el pare de la seva companya de classe Insòmnia, amenaça la Serena i els seus amics Virginia, Oriol i Simó. Els quatre se n'adonen que passa alguna cosa quan els seus somnis comencen a tenir conseqüències en la vida real...

I***Ru i

A mi també m’encanten els guardians de somnis! Elba P.

Jo us recomano aquest fantàs0c llibre dels Guardians ple de somnis de veritat però no perquè el llegiu...sinó perquè hi escriviu els vostres somnis ! Hi somio! Josep P.

El Club de Fantà stida es reuneix tots els dijous a partir de les 17.30h a la biblioteca de Sta Eulà lia de Ronçana. Si voleu formar part del club, demaneu informació a la biblioteca. elclubdefantastidawordpress.com