Page 1

Welkom

Welkom

www.brusselsairport.be


Inhoud Vóór het vertrek Check-in en op weg naar de gate Diensten Bereikbaarheid Bij aankomst Handig om weten Plan

2 7 10 12 18 20 26

Vóór het vertrek Paspoort, visum of identiteitskaart Uw luchtvaartmaatschappij en/of de grenscontrole zal de geldigheid van uw paspoort, visum of identiteitskaart nakijken bij het inchecken. Indien uw documenten niet in orde zijn, zal u niet aan boord toegelaten worden. Hou dus bij de aanvraag van dergelijke documenten rekening met de afleveringstermijn. Kinderen en baby’s hebben eveneens geldige identiteitspapieren nodig. Uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau kan u hierover inlichtingen verstrekken.

Speciale maaltijden tijdens de vlucht Indien u specifieke voeding wenst (om medische, religieuze of andere redenen), kan u meestal een speciale maaltijd krijgen op het vliegtuig. U vraagt dit best op het moment van de reservering aan of ten laatste 48 uur voor vertrek. Er kan ook voor baby- en kindermaaltijden gezorgd worden.

2


Bagagebeperkingen Luchtvaartmaatschappijen beperken de hoeveelheid, het gewicht en de afmetingen van de bagage per passagier. Als deze beperkingen worden overschreden, kan een toeslag worden gevraagd. Voor alle bagage geldt in elk geval altijd een maximum gewicht van 32 kg per stuk.

Handbagage Het aantal stuks handbagage dat u mag meenemen is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en klasse waarin u reist. U mag naast een handtas ook artikelen gekocht op de luchthaven, fototoestel e.d. meenemen. Bepaalde elektrische voorwerpen zoals mobiele telefoons mag u meenemen aan boord, maar vaak gelden beperkingen voor het gebruik ervan in de cabine van het vliegtuig.

Tips • Zorg dat u uw bagage en handbagage steeds in het oog houdt en dat uw adresgegevens vermeld zijn aan de binnenen buitenkant van uw bagage. • Zorg ervoor dat breekbare voorwerpen veilig ingepakt zijn. • Zorg ervoor dat u foto- en filmmateriaal, kostbare producten en belangrijke documenten meeneemt in uw handbagage.

Vóór het vertrek


Wat mag er mee in uw bagage? Er zijn strikte regels i.v.m. wat er mee mag in de bagage en aan boord van een vliegtuig. • In handbagage • Verpakkingen van max. 100 ml, verpakt in een doorzichtige hersluitbare plastic zak met een capaciteit van 1 liter, zijn toegestaan. De vloeistoffen aangekocht in de winkels op de luchthaven worden verpakt in een speciale verzegelde zak die u pas mag openen op de plaats van bestemming. De inhoud kan anders bij de beveiligingscontrole in beslag worden genomen. Producten aangekocht in één van de luchthavenwinkels of bars en restaurants voorbij de beveiligingscontrole mogen mee aan boord. • Babyvoeding (zowel melk als potjesvoeding) is toegestaan in de handbagage. De hoeveelheid is afhankelijk van wat men nodig heeft voor de reisduur (max. voor de dag zelf). Bij de beveiligingscontrole kan men vragen de voeding te proeven om aan te tonen dat het om babyvoeding gaat. • Geneesmiddelen en dieetsupplementen voor tijdens de vlucht zijn eveneens toegestaan (vraag hiervoor een bewijs van noodzakelijkheid aan uw huisarts). • In ruimbagage (niet in handbagage) • Handboeien, steekvoorwerpen, skistokken, puntige wandelstokken, schokdempers, zware gereedschappen, … • Vloeistoffen en gels (zoals drank, parfums, crèmes, lotions, tandpasta, siroop, mascara, lippenstift, deodorants, …). • Verboden aan boord Volgens de luchtvaartrichtlijnen mogen bepaalde voorwerpen helemaal niet aan boord (zoals wapens, explosieven, gassen, gevaarlijke producten, CO ² patronen voor o.a. het oppompen van fietsbanden...) Voor verdere informatie bezoek de website: www.brusselsairport.be, info reizigers

4


Voorschriften voor geneesmiddelen en inentingen Zorg ervoor dat u over voldoende voorgeschreven geneesmiddelen beschikt en dat u een kopie van dat voorschrift bij hebt. Neem geneesmiddelen voor tijdens de vlucht en kopie毛n van voorschriften altijd mee in uw handbagage. Voor bepaalde reizen heeft u attesten van inentingen en vaccinatie nodig. Uw luchtvaartmaatschappij of reisbureau kan u hierover inlichtingen verstrekken. Raadpleeg uw dokter indien u twijfelt of u mag vliegen. Het is raadzaam om uw luchtvaartmaatschappij vooraf in te lichten over uw gezondheidstoestand.

Passagiers met beperkte mobiliteit Onze luchthaven is volledig afgestemd op passagiers met een beperkte mobiliteit. Als deze passagiers met iemand samen reizen, kunnen ze in de vertrekhal een rolstoel lenen om naar de gate te gaan. Passagiers met een beperkte mobiliteit die alleen reizen, kunnen een beroep doen op speciale assistentie voor verplaatsingen op de luchthaven (vanaf treinstation, bus- of autoparking). U dient altijd aan uw luchtvaartmaatschappij te melden welk soort assistentie u nodig heeft.

Zwangerschap Doorgaans laten luchtvaartmaatschappijen zwangere passagiers niet meevliegen na de 36ste week van de zwangerschap. Na de 28ste week - voor sommige vrouwen al na de 24ste week - moet een doktersattest voorgelegd worden.

V贸贸r het vertrek


Kinderen en baby’s U dient reeds bij de reservering aan te geven dat u met baby’s of kleine kinderen gaat reizen. Een volwassene mag slechts met 1 kind onder de 2 jaar reizen. Sommige luchtvaartmaatschappijen beperken het aantal baby’s op een vlucht. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen speciale zitjes of reiswiegjes voor kinderen jonger dan 2 jaar worden aangevraagd. De nodige voorzieningen voor het verschonen van baby’s zijn voorhanden op verschillende plaatsen op Brussels Airport. Voor het opwarmen van babyvoeding kan u terecht in diverse luchthavenrestaurants nl. Wingtips, Brussels Plaza en Milestone.

Alleenreizende minderjarige personen De meeste luchtvaartmaatschappijen aanvaarden alleenreizende minderjarige personen vanaf 5 jaar. Zij krijgen een specifieke en individuele begeleiding. Hieraan zijn strenge voorwaarden verbonden. Doe hiervoor navraag bij uw luchtvaartmaatschappij en meld dit bij de reservering van het ticket.

Dieren Dieren tot 5 kg (reiskooi inbegrepen) mogen meereizen in de cabine op voorwaarde dat ze in een goedgekeurde dierenkooi zitten. Grotere dieren mogen mee als ruimbagage. Het aantal dieren per vlucht is beperkt. Doe voor elk dier altijd navraag bij uw luchtvaartmaatschappij. Blindengeleide- en assistentiehonden mogen mee aan boord indien de luchtvaartmaatschappij vooraf op de hoogte wordt gebracht. Voor sommige dieren is een certificaat verplicht. Neem hiervoor contact op met uw dierenarts.

6


Check-in en op weg naar de gate Vertrektijden & check-in Zorg ervoor dat u op tijd op Brussels Airport bent om de procedures v贸贸r het instappen vlot te laten verlopen. U verneemt bij de reservering wanneer het inchecken plaatsvindt. Het tijdstip dat vermeld staat op uw ticket, is het tijdstip waarop het vliegtuig volgens de planning zal vertrekken. Voor Europese bestemmingen adviseren we om 2 uur voor vertrektijd bij de check-in aanwezig te zijn, voor langeafstandsvluchten is dat 3 uur. Voor vluchten naar de VS en chartervluchten doet u best navraag bij uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij.

Check-in en op weg naar de gate


Waar inchecken? In de vertrekhal bevinden zich de incheckrijen. Op uw ticket staan het vluchtnummer, het vertrekuur en de bestemming. Deze informatie vindt u terug op de borden in de vertrekhal waarop ook de check-in rij vermeld staat. Aan de check-in balie krijgt u een instapkaart en geeft u uw bagage af. Bij diverse luchtvaartmaatschappijen kan u vanaf 24 uur voor vertrek via het internet elektronisch inchecken. Vaak kan u ook gebruik maken van de Express check-in machines die op de kop van de check-in rijen staan. In beide gevallen kan u uw koffers afgeven aan een ‘Baggage drop off’ balie.

Beveiligingscontroles Bij elke vlucht vinden vóór het instappen röntgencontroles plaats van ruimbagage en handbagage. Deze controles zijn onschadelijk voor filmmateriaal en elektronica. Voor alle passagiers en personeel zijn er toegang- en beveiligingscontroles. Families met kleine kinderen die een buggy bij hebben en rolstoelgebruikers mogen de doorgang voor het personeel gebruiken (personeel heeft wel te allen tijde voorrang).

Fast Lane De instapkaart met een specifieke streepjescode geeft toegang tot een aparte VIP-doorgang naar de beveiligingscontrole. Fast Lane halveert de wachttijd aan de beveiligingscontrole en is voorbehouden voor passagiers van bepaalde luchtvaartmaatschappijen.

8


Lounges Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben eigen lounges, toegankelijk voor de passagiers uit eerste klasse en businessclass. Andere reizigers checken best bij hun luchtvaartmaatschappij of ze toegang hebben. De lounges bevinden zich allemaal in de transitzone. Gebruik van de ‘Business lounge’ kan zonder Business Class ticket mits betaling. Reserveren kan min. 3 dagen voor afreis bij Autogrill via sara.adriaensens@autogrill.net.

Openingsuren Minstens één bar of restaurant is geopend vanaf 30 minuten vóór de eerste vlucht tot 30 minuten vóór de laatste vlucht. Minstens één verkooppunt voor alcohol, tabak, parfums en andere producten is geopend vanaf 30 minuten vóór de eerste vlucht tot 15 minuten vóór de laatste vlucht.

Shopping, bars & restaurants Belgian Sky Shops garandeert de beste prijs in België voor parfums, cosmetica, mode, lederwaren, horloges, juwelen, schrijfgerief, zonnebrillen en chocolade van Neuhaus, Godiva en Corné Port-Royal. De winkelzone van Pier A heeft een uitgebreid aanbod van internationale merken en exclusieve concepten. Aankomende passagiers in Pier A mogen ook nog winkelen. In de luchthaven is er een grote verscheidenheid aan bars en restaurants, met specialiteiten in bier, fastfood, seafood, wijn & tapas en zo veel meer (zie plan).

Kinderen aan de hand De luchthaven is kindvriendelijk maar het is gevaarlijk om kinderen te laten spelen op roltrappen, roltapijten, in liften en met bagagekarren. Let goed op uw kinderen!

Beperkingen • Op de hele luchthaven geldt een strikt rookverbod, met uitzondering van een rokerslounge halverwege pier B naast de bar - nieuw vanaf december 2009. • Alleen assistentiehonden en dieren die mee het vliegtuig nemen, zijn toegelaten.

Check-in en op weg naar de gate


Diensten Infobalie De infobalie van Brussels Airport bevindt zich in de vertrekhal ter hoogte van check-in rijen 3 en 4 (open 06.00-21.00 uur). Vanaf december wordt de infobalie op niveau aankomst geopend.

Bagagewagentjes Gratis bagagewagentjes staan ter beschikking in de terminal. Breng ze na gebruik terug naar een centraal aangeduid punt.

Kruiers Kruiers staan tot uw dienst om uw bagage van de auto naar de incheckbalie, van de bagagehal naar de auto of van en naar het treinperron te dragen (07.00-22.00 uur). Tarief: € 2,50 per stuk bagage. Reserveren 48 uur voor vertrek/aankomst. Voor groepstarieven kan u bijkomende informatie krijgen: • Tel. +32 2 753 69 16 • Fax +32 2 753 69 15 • porters@brusselsairport.be • www.brusselsairport.be, info reizigers, bagage info.

Geldzaken Op de luchthaven zijn er 8 ATM automaten en 4 Travelex kantoren (zie plan).

Bagagekluizen Voor kleine bagage • Kluizen bevinden zich op niveau 0 (busniveau), links als u de terminal verlaat. De kluizen kosten € 7,50 per 24 uur.

10


• Kluizen zijn ook beschikbaar op niveau 0 in het winkelcentrum van Pier A. Deze kleine kluizen kosten € 5 per 24 uur. U kunt deze ook voor een korte tijdsperiode huren. Zo betaalt u voor 30 min € 1, voor 1 uur € 2 en voor 2 uur € 3. Voor buitenmaatse bagage • Kluizen bevinden zich op niveau 0 (busniveau), links als u de terminal verlaat. Het bewaren van buitenmaatse goederen kost € 7,50 per 24u voor 3 stuks. Voor elk bijkomend stuk bagage wordt € 2,50 extra aangerekend. • +32 2 753 30 13 • Er is gratis telefoon in de ruimte van de bagagekluizen.

Douane Douane en accijnsafdelingen zien toe op de in- en uitvoer van bepaalde goederen naar en vanuit ons land (controle op namaakgoederen en op de max. toegestane hoeveelheden van ingevoerde producten). Ze behoeden het land voor praktijken die schadelijk zijn voor de eerlijke handel en het milieu, en/ of een crimineel karakter hebben. Voor douaneformaliteiten kan u terecht in het kantoor op vertrekniveau, rechts van de grenscontroleboxen naar Pier B (open 07.00-22.00 uur) of op aankomstniveau (24u). +32 2 753 29 10

Federale Politie De luchtvaartpolitie staat in voor onder andere de grenscontrole en de algemene politiezorg in het luchthavencomplex. De federale gerechtelijke politie op de luchthaven specialiseert zich in gerechtelijke onderzoeken, voornamelijk op het vlak van de georganiseerde grensoverschrijdende criminaliteit. Ze is permanent bereikbaar op +32 2 709 66 66.

Business diensten Direct Way voorziet een limousineservice en ook welkom- en business diensten (reservering vooraf nodig): • +32 2 772 00 00 • info@directway.be • www.directway.be

Medische spoeddienst Neem contact op met een medewerker van de luchthaven. Een dokter en een verpleegkundige zijn 24 uur op 24 ter plaatse beschikbaar. +32 2 753 63 63

Diensten


Bereikbaarheid Auto Vanaf de Brusselse Ring volgt u de verkeersborden ✈ Zaventem/Brussel Nationaal.

Parkeren op wandelafstand Brussels Airport biedt 10.600 autoparkeerplaatsen (24/7) op wandelafstand van de luchthaventerminal. Het hele jaar door is er voor elke klant een parkeer­product op maat. In de meeste parkings zijn speciale parkeerplaatsen voorzien voor andersvaliden. Ook op vertrek- en aankomstniveau zijn voor hen stationeerplaatsen voorzien (beperkte parkeertijd en mits parkeerkaart voor mensen met een handicap achter de voorruit). Meer info +32 2 715 21 10 of +32 2 715 21 13. Inrijhoogte P1: 1,90 m; P2: 1,90m; P3: 2,10 m. Periode

30 min

Korte termijn 1-3 dagen

< 3 uur Express Park

P1 Front Park 1

P2 Front Park 2

€ 2.5

€ 3.5

€ 3.5

1u

€5

€ 3.5

€ 3.5

4u

-

€ 13.9

€ 13

12 u

-

€ 22

€ 17

24 u

-

€ 22

€ 17

2 dagen

-

€ 44

€ 34

3 dagen

-

€ 66

€ 51

4 dagen

-

€ 88

€ 68

5 dagen

-

€ 110

€ 85

6 dagen

-

€ 132

€ 101

7 dagen

-

€ 154

€ 117

per extra dag

-

€ 22

€ 15

Promo 10 dagen

-

-

-

Promo 14 dagen

-

-

-

Tarieven en promoties onder voorbehoud van wijziging.

12


FRONT PARK 2 FRONT PARK 3

FRONT PARK 1

TOEGANG TOT FRONT PARK 1

TOEGANG TOT FRONT PARK 2 & FRONT PARK 3

RENT-A-CAR PARKING LUCHTHAVENTERMINAL

Lange termijn > 3 dagen

Korte en lange termijn

(shuttle) lange termijn

P3 Front Park 3

Lock Park

VIP Parking

Q-Park

€ 3.5

€ 37

€ 35

€ 15

€ 3.5

€ 37

€ 35

€ 15

€ 13

€ 37

€ 35

€ 15

€ 17

€ 37

€ 35

€ 15

€ 17

€ 37

€ 35

€ 15

€ 34

€ 52

€ 52

€ 30

€ 51

€ 67

€ 69

€ 45

€ 79 promo Vrij-Ma: € 49

€ 82

€ 86

€ 60

€ 69

€ 97

€ 103

€ 75

€ 74

€ 112

€ 120

€ 90

€ 79

€ 126

€ 137

€ 98

€5

€ 13

€ 17

€ 14

€ 79

-

-

-

€ 94

-

-

-

Bereikbaarheid


FP2: dag 1-2-3-4-5: 17 € per dag dag 6-7: 16 € per dag vanaf dag 8: 15 € per dag FP3: dag 1-2-3: 17 € per dag dag 4: 13 € per dag vanaf dag 5: 5 € per dag Express Park: max. 3 uur, 2,5 € per 30 minuten Lock Park: incl. 1ste bijdrage van 15€ per 15 dagen voor verzekering & beveiliging VIP Parking: incl. 20€ bijdrage voor verzekering, beveiliging en valetdienst Q-Park: dag 1-6: 14 € per dag vanaf 7 dagen: 13 € per dag dagprijs is geldig van 00.00 tot 23.59 uur

Promotietarieven (weekend & week) Brussels Airport biedt regelmatig promoties aan op Front Park 3. Info op de website www.brusselsairport.be “parking & transport”.

14


Beveiligde parkings Reserveren online via www.brusselsairport.be of telefonisch • Lock Park: +32 2 715 21 28 • VIP parking: +32 2 715 21 23

Afstandsparking met efficiënte shuttledienst Het Q-Park Car Hotel bevindt zich aan de andere kant van de luchthaven en is bereikbaar via de E19, afrit Vilvoorde-Brucargo. Om de 10 minuten zijn er gratis pendeldiensten van en naar Brussels Airport (busparking, niveau 0). U kan tot 48 uur vooraf reserveren (of later mits supplement): • +32 2 753 01 10 • www.carhotel.be

Betaalwijze Aan alle ticketautomaten van de parkings op de luchthaven kan u zowel cash als met kredietkaarten (Visa, Eurocard, American Express, Diners Club) betalen. Q-Park Hotel aanvaardt de meest courante kredietkaarten (Visa, Eurocard, American Express, Diners Club).

Motoren Voor motoren, bromfietsen en fietsen is gratis parkeer­ gelegenheid met camerabewaking voorzien op de busparking P15a op niveau 0.

Bereikbaarheid


Bus Het busstation bevindt zich op niveau 0 en is bereikbaar via roltrappen en liften. • MIVB/STIB (Airport Line 12 of 21: NAVO-EU) +32 70 23 20 00 – www.mivb.be • Antwerp - Brussels Airport Express (Antwerpen – Brussels Airport) +32 52 33 40 00 – www.airportexpress.be • Nederland – Brussels Airport Express (Amsterdam – Rotterdam – Breda – Brussels Airport) www.airportxpress.nl • De Lijn +32 70 22 02 00 - www.delijn.be Bus 272 Brussel Noord – Zaventem – Haacht – Keerbergen – Bonheiden Bus 282 Mechelen – Vilvoorde – Diegem – Zaventem Bus 359 Zaventem – Roodebeek Bus 471 Snelbus Brussel Noord – Keiberg – Zaventem Bus 616 Leuven – Bertem – Tervuren – Zaventem Bus 621 Kapelle-o/d-Bos – Grimbergen – Vilvoorde – Zaventem Bus 651 Leuven – Everberg – Kortenberg – Zaventem Bus 652 Leuven – Herent – Kortenberg – Zaventem Bus 659 Zaventem – Kraainem – Roodebeek Bus 681 Mechelen – Bonheiden – Boortmeerbeek – Zaventem Bus 682 Mechelen – Zemst – Perk – Zaventem Bus 683 Mechelen – Hofstade – Zemst – Houtem – Zaventem Bus 820 Dilbeek – Jette UZ – Strombeek-Bever – Vilvoorde – Zaventem Bus 821 Merchtem – Grimbergen – Vilvoorde – Zaventem Bus 830 Groenendaal – Hoeilaart – Overijse – Tervuren – Zaventem

16


Trein Het treinstation bevindt zich op niveau -1. De Brussels Airport Express rijdt tot 4 maal per uur van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Vanuit deze stations zijn er rechtstreekse verbindingen naar steden in heel België. De rit naar Brussel duurt minder dan 20 min. Er zijn ook recht­streekse verbindingen naar Gent / De Panne / Leuven / Landen / Bergen / Quévy en Tienen. • NMBS +32 2 528 28 28 • www.b-rail.be

Taxi’s Taxi’s staan doorlopend ter beschikking voor de aankomsthal. Het gemiddelde tarief naar het centrum van Brussel bedraagt € 35. Doe steeds een beroep op een taxi met een geel/blauw vergunningsteken. Rolstoelgebruikers kunnen een aangepaste taxi reserveren bij Taxi Hendriks: • +32 2 752 98 00 • info.melsbroek@hendriks.be • www.hendriks.be

Bereikbaarheid


Bij aankomst Aankomende bagage De afgegeven bagage van alle vluchten komt terecht in de afhaalzone, waar infoschermen voor elke binnenkomende vlucht de juiste bagageband aanduiden. De afhandelingmaatschappijen zorgen ervoor dat uw bagage zo spoedig mogelijk ter beschikking ligt op de bagageband in de bagagezaal. De televisieschermen boven deze bagageband geven de status over de afleveringstermijn van de bagage: de bagage van uw vlucht is onderweg naar de bagageband de laatste beschikbare bagage voor uw vlucht werd afgeleverd op de band Indien uw bagage niet aanwezig is op de band, kan u terecht bij de afhandelingsmaatschappijen en een aantal luchtvaartmaatschappijen die in de bagageruimte een balie hebben: • American Airlines +32 2 753 20 66 • Aviapartner +32 2 723 07 07 • Brussels Airlines +32 2 723 30 52 • Flightcare +32 2 723 60 11 • United +32 2 753 26 80

18


Autoverhuur en terugbrengen huurwagens De balies van de verschillende autoverhuurmaatschappijen bevinden zich in de aankomsthal: • Avis +32 2 720 09 44 • Europcar +32 2 721 05 92 • Hertz +32 70 20 30 40 • Sixt +32 2 753 25 60 Voor het terugbrengen van huurwagens volgt u de toegangsweg richting Front Park 1. De administratieve procedure duurt maximum 10 min.

Supermarkt Naast het Quick restaurant bevindt zich een louis delhaize waar het aanbod varieert van verse groenten, fruit, bakkerij­producten en beleg tot drank, snoepgoed en kant- en klaarmaaltijden.

Benzinestations/carwash Zowel bij het vertrek van Brussels Airport als op Brucargo vindt u een Shell benzinestation met zelfbediening. Op Brucargo is er ook een carwash.

Verloren of gevonden voorwerpen in het vliegtuig

Voor bagage of voorwerpen die u in het vliegtuig hebt verloren, neemt u contact op met uw afhandelingsbedrijf of luchtvaartmaatschappij: • American Airlines +32 2 753 20 66 • Aviapartner +32 2 723 07 07 • Brussels Airlines +32 2 723 30 52 • Flightcare +32 2 788 33 44 • United +32 2 753 26 80

Verloren, gevonden en geweigerde voorwerpen in het luchthavengebouw Voor verloren en gevonden voorwerpen in het luchthavengebouw kan u terecht bij de balie in de aankomsthal niveau 2. Goederen die aan de veiligheidscontrole werden geweigerd of in beslag genomen kunnen hier ook, tegen betaling van een administratieve vergoeding en onder strikte voorwaarden, worden teruggeven. • The Brussels Airport Company, +32 2 753 68 20, van maandag tot vrijdag van 8u00 tot 16u15. • Vanaf december 2009: 0900 70 000, dagelijks van 6u00 tot 21u00.

Bij aankomst


Handig om te weten Algemene informatie & vluchtinformatie • Vanuit België 0900/70 000 (€ 0,45/minuut) • Vanuit het buitenland +32 2 753 77 53 The Brussels Airport Company Brussels Airport, BE-1930 Zaventem Tel. +32 2 753 42 00 Fax +32 2 753 42 50 info@brusselsairport.be

Internet Op www.brusselsairport.be vindt u informatie over de luchthaven, de vertrek- en aankomsturen van alle vluchten en de vele winkels, bars, restaurants en diensten. Ook over de verschillende ondernemingen die passagiers- en vrachtdiensten aanbieden op Brussels Airport staat info op de site. De website geeft een overzicht van de vele bestemmingen die u vanuit Brussels Airport kan bereiken, samen met praktische tips en een selectie aan reis- en overnachtingsmogelijkheden.

20


Teletekst Informatie over vluchten is thuis beschikbaar op VRT-Teletekst: • Aankomende vluchten: pagina 380 • Vertrekkende vluchten: pagina 381 Eveneens beschikbaar op RTBF Télétexte: • Aankomende vluchten: pagina 597 • Vertrekkende vluchten: pagina 598

SMS 3880 Vluchtinformatie op uw mobiele telefoon (€ 0,50 per bericht) • Vertrek: Vul vluchtnummer in (bvb. ABC1234) ➔ verstuur naar 3880 • Aankomst: Vul vluchtnummer in, dan spatie en letter A ➔ verstuur naar 3880 Enkele seconden later ontvangt u een sms’je met de laatste vluchtinformatie. • SMS tracking U kan vluchtinformatie vanaf 7 dagen voor het geplande vertrek of de geplande landing opvolgen (€ 0,50 voor de aanvraag en € 2,50 voor ontvangst van max. 5 berichten – totaal max. € 3).

Handig om te weten


Hotels Het Sheraton Hotel is het enige hotel dat zich op de luchthaven bevindt. In de omgeving van Brussels Airport vindt u 16 hotels in diverse prijsklassen. De meeste hotels bieden een gratis shuttledienst aan (*). De hotelbusjes vertrekken op de busparking van de luchthaven (niveau 0). De overige hotels zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer of per taxi. Sheraton Brussels Airport Hotel +32 2 710 80 00 Belson Hotel SNC* +32 2 708 31 00 Best Western Hotel Axis (*betalend) +32 2 759 30 33 Courtyard by Marriott Brussels* +32 2 337 08 08 Crown Plaza Brussels Airport* +32 2 416 33 33 Etap Hotel Brussels Airport* +32 2 709 55 90 Express by Holiday Inn Brussels Airport* +32 2 725 33 80 Formule 1 Brussels Airport* +32 2 725 69 00 Holiday Inn Brussels Airport* +32 2 720 58 65 Hotel Campanile Vilvoorde +32 2 253 97 67 Hotel Campanile Zaventem +32 2 720 98 62 Hotel Ibis Brussels Airport* +32 2 725 43 21 Hotel Mercure Brussels Airport* +32 2 726 73 35 NH Brussels Airport Hotel* +32 2 203 92 52 Novotel Brussels Airport* +32 2 725 30 50 Pullman Brussels Airport* +32 2 713 66 66 Thon Hotel Brussels Airport* +32 2 721 77 77

Toeristische informatie Hiervoor kunt u terecht aan de balie ‘Info Toerisme’ in de aankomsthal. Voor meer informatie kunt u ook steeds terecht op de websites van: • Toerisme Vlaanderen en Brussel: www.visitflanders.com • Office de Promotion du Tourisme de Wallonie et de Bruxelles: www.opt.be

Reisadvies Voor u op reis vertrekt, kan u best informeren naar de situatie in het land van bestemming. De website van de federale overheid biedt een volledig overzicht van alle landen en hun belangrijkste reisadviezen, de vereiste reisdocumenten voor Belgen die naar het buitenland reizen, informatie over paspoorten en visa, een lijst met ambassades en nog veel andere nuttige weetjes. www.diplomatie.be

22


Vliegangst? Passagiers die met vliegangst kampen, kunnen hiervoor een professionele cursus volgen. www.vliegangst.org

Milieuzorg Deze brochure werd gedrukt met plantaardige inkten, op deels gerecycleerd houtvrij en chloorvrij gebleekt papier. Draag mee zorg voor het milieu: sorteer deze brochure op een correcte manier wanneer hij u niet langer van dienst kan zijn.

Alle informatie is correct op het moment van druk, maar kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

Handig om te weten


Winkels

19 Davidt Hair Line 28 Last Minute Shop 29 Last Minute Shop 37 Sky Shops wi 45 Gautam Multi Branded Shoes i For Leaders Only f46 47 The Chocolate Company 48 Sky Shops 50 Airport Shop 51 Candy’s Corner 55 Relay 56 Sky Shops 59 Sky Shops 60 Gautam 61 General Store 73 louis delhaize 80 Relay / Hub Convenience 99 Sky Shops 100 For Leaders Only 101 Sky Shops 103 Sky Shops 104 The Chocolate Company 107 Sky Shops 108 Gourmet’s Corner 110 Tommy Hilfiger 113 Gautam 114 The Chocolate Company 115 Gautam Multi Branded Shoes 117 Epicure 120 Sky Shops 121 Puma 122 Esprit 126 Uterqüe NEW ! 127 River Woods 128 Massimo Dutti 130 Sky Shops 132 Hermès 133 Samsonite 134 Last Minute Shop 139 Last Minute Shop

24

Kapsalon Alcohol, tabak, parfum & snoep Alcohol, tabak, parfum, mode & pers Parfum, mode & zonnebrillen Schoenen & mode Elektronica & CD’s Chocolade Mode & lederwaren Reisbenodigdheden & souvenirs Snoep Pers & boeken Dranken, tabak & chocolade Juwelen & uurwerken Diamant & juwelen Geschenken, pers & boeken Supermarkt Pers & boeken, voedingswaren Uurwerken, mode & lederwaren Elektronica & CD’s Parfum, cosmetica & zonnebrillen Alcohol & tabak Chocolade Pers en foto Delicatessen Mode Diamant & juwelen Chocolade Schoenen & mode Wijn & sigaren Pers & boeken Mode Mode Mode Mode Mode Luxury Fashion Mode Reiskoffers Alcohol, tabak, parfum & snoep Alcohol, tabak, parfum & snoep


Diensten

6 Gebeds- en meditatieruimten

wi 12 Apotheek fi

17 Kiddieland Amusement 18 Art@the Airport Tentoonstelling 20 Connections Reisbureau 21 Randstad Uitzendkantoor 23 Fotocabine 25 Regus Skyport Meeting Centre Vergaderzalen 32 Internet Corner 34 BRU Kidz play area 36 Travelex Wisselkantoor 38 Sky Hall 39 Federale Politie 43 Bagagebescherming & -verzekering Bagageservice 44 Fotocabine 49 Travelex Wisselkantoor 52 Kiddieland Amusement 63 Internet Corner 66 Travelex Wisselkantoor 67 Event Counter 74 Kiddieland Amusement 77 Kiddieland Amusement 78 Fotocabine 81 Trefpunt 82 Travelex Wisselkantoor 83 Info Toerisme Toeristische info over WalloniĂŤ & Vlaanderen 85 Communication & Internet Center Internet, telefonie, verkoop en verhuur gsm 87 Direct Way Limousine, business- en welkomdiensten 89 Hertz Autoverhuur 90 Avis Autoverhuur 91 Europcar Autoverhuur 92 Sixt Autoverhuur 94 Bagagekluizen Lockers 95 Treintickets 102 Bagagekluizen Lockers 106 Internet Corner 137 Internet Corner 139 Gebeds- en meditatieruimten 140 BRU Kidz play area


139

GATES A40-A72 GATES T61-T72

138

wi fi

LEVEL 2

137

139 A57

134

114 115 117 132 116 130

133

LEVEL 1

136

wi fi

135

118 119120 121 122

128 127 126125

123

124

GATES A28-A39

wi fi

LEVEL 0

110

99 109 106 108 107

LEVEL -2

26

100

101 113

104

юБе

102

103

105

Fast Lane


140

wi fi

12

14

LEVEL 4

T-GA

2

1

17 18 19 20 22

21

6

23 25

24

wi fi

28

61

62

63

60 59

TO GATES A

53 52

LEVEL 3

55

54 51

DEPARTURES

57

56

50

48

49

47

26 Fast Lane

27 wi fi

36

46

37 45

44 43

42

40 41

66 93 92

LEVEL 2

91 90 89

ARRIVALS

87 67

85

69

83

82

81 80

LEVEL 0

LEVEL -1

94

BUSES

95 RAILWAY STATION

68

84

78 72 77 76a 76b 74

75

71

7


GATES B01-B40

DEPARTURES

GATES B91-B98

ATES BUS TRANSFER

GATES B80-B86 34

31

30

29

32

33

ARRIVALS

39

38

Diensten Restaurants & Bars Winkels Tickets en diensten van luchtvaartmaatschappijen

73

Lounges van luchtvaartmaatschappijen Relax Zone wi fi

Wireless Internet Access Zone Check-in Bagageruimte


Diensten luchtvaartmaatschappijen

68 United 69 Brussels Airlines 71 Aviapartner wi 72 Flightcare fi 87 American Airlines

Restaurants & bars 1 2 14 22 24 26 wi NEW ! 27 fi 30 31 33 40 NEW ! 41 42 53 54 57

29

Wingtips (self service) Brussels Plaza (self service) Brussels Café Pizza Hut Express Provencette Grabandfly Starbucks Helixir (juice bar) Vending Corner (automaten) Bar Délifrance Helixir (juice bar) Starbucks Vending Corner (automaten) Flying Tigers (snacks) Seafood & Wine Bar

Bagagedienst Bagagedienst Bagagedienst Bagagedienst Bagagedienst

62 Leffe Bar 75 Quick Quality Burger Restaurant 76 Stella Artois Café 84 Java Coffee 93 Vending Corner (automaten) 105 Pizza Hut Express 109 News Café 116 Belgian Beer Bar 118 Black Pearls (seafood restaurant) 119 Beaudevin (wijn- en tapasbar) 123 Quick Quality Burger Restaurant 124 Milestone (self service) 125 Starbucks 135 Helixir (juice bar) 136 Grabandfly 138 Extreme Sports Bar


Verantwoordelijke uitgever: Jan Van der Cruysse, Brussels Airport, BE-1930 Zaventem – Alle wijzigingen voorbehouden – september 2009. BBC: creatie en productie.

www.brusselsairport.be

Welkom  
Welkom  

Welkomfolder