a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

JA A R G A N G 1 9 N R . 1 // W W W. S P O SA FAC T S . E U

H E T O N A F H A N K E L I J K E VA K B L A D VO O R D E B R U I D S M O D E

1 0 TI P S

VOOR DE PERFECTE WINKELINRICHTING

J A A R G A N G 1 9 N R . 1 // W W W. S P O S A F A C T S . E U

NIEUWE COLLECTIES

Maar hoe worden de oude verkocht?

“ I K W I L E R N OG E E N N AC HTJ E OV E R S L A P E N ” ZO OVERTUIGT U BESLUITELOZE BRUIDEN

01_SF1_Cover_NL.indd 2

BRANCHENIEUWS EN BEURSDATA

22-11-18 16:16


essensedesigns.com De “Essense of Australia-collectie” is echte bruidsmodekunst: romantisch & vrouwelijk

stellayork.com De unieke stijl van Stella York is speels, flirty en glamoureus voor een verrassend betaalbare prijs

ADV BB 230x300.indd 1

22-11-18 10:09


martinaliana.com Glamoureuze designercollectie met de beste stoen

sorellavita.com GecreĂŤerd om de nieuwste stijlen en hipste catwalk trends naar de meest modieuze bruiloften te brengen

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Sebastian Diniz en het Essense of Australia Team: + 31 74 267 0033 sebastiand@essensedesigns.com

ADV BB 230x300.indd 1

22-11-18 10:09


INHOUD

GASTCOLUMN 60 “IK WIL ER NOG EEN NACHTJE OVER SLAPEN.” Hoe u besluiteloze bruiden overtuigt

23 12 CONCEPTVERKOOP

16

Zo sluiten sluiers aan op de japonnen

14 SAVANNAH MILLER

De it-girl werkt samen met Justin Alexander

16 MARKETING Hoe gaat het bij Très Chic?

18 RANDY FENOLI

20

06 CIJFERS

De belangrijkste statistieken rondom huwelijken en trouwleeftijden

08 NEWS

Het branchenieuws in één oogopslag

8

10 NIEUWE PRODUCTIEHAL

MRFG breidt uit met 1000 vierkante meter in Portugal

De Amerikaanse TV-ster presenteert zijn collectie op het Bridal Event Amsterdam

20 GELIJKE LEESTEN, GELIJKE PASVORM

Hoe u schoenen makkelijker verkoopt

22 HET TROUWALBUM

Als wedding experts zélf trouwen

4 SPOSAFACTS

04_05_SF1_Inhalt_NL.indd 4

22-11-18 10:51


26 INTERVIEWS 26 H ERVÉ

Hoe gaat het nu met de Franse fabrikant?

28

28 W INKELINRICHTING

10 tips van expert Betina Braendgaard Tolstrup

32 L I EDELKOORT De internationale trendwatcher voorziet de trends in bruidsmode

36 W ILVORST

Nieuwe directeur Andreas Wolf bekijkt de vooruitzichten in het bruidegomssegment

40 S OFIA FRICK

Beurzen 54 I NTERBRIDE

Alles over de beurs in Düsseldorf

56 B  EURSOVERZICHT

Directrice van Cavaliere over de productie in de EU

Alle beurzen en events op een rijtje

48 56

CoverThema

44 P  LAATSMAKEN VOOR NIEUWE COLLECTIES

Hoe kunnen oude collecties met succes verkocht worden?

48 V  OORBEELDEN UIT DE BRANCHE

En verder 58

C OLOFON

66

 NQUÊTEE RESULTATEN

SPOSAFACTS

04_05_SF1_Inhalt_NL.indd 5

5

22-11-18 10:51


CIJFERS

HUWELIJKS

FEITEN De belangrijkste cijfers en feiten over de trouwmarkt, bruiloften en het koopgedrag van bruidsparen.

LICHTE DALING

In België trouwden in 2017 44.319 koppels. Dat is een lichte daling (-0,9%) ten opzichte van 2016. Het aantal echtscheidingen daalde in 2017 met 2,2% naar 23.059.

64.402

BRUIDSPAREN

zijn in 2017 in Nederland in het huwelijk getreden. Dat is minder dan het jaar daarvoor (65.249 huwelijken).

LANDELIJK

FOTO SOTTERO AND MIDGLEY BRONNEN CBS (NL), STATBEL (BE)

In NEDERLAND zijn vorig jaar 4.029 Nederlandse vrouwen met een buitenlandse partner getrouwd. Van de Nederlandse mannen trouwde 6.464 met een buitenlandse partner. Het aantal huwelijken tussen een Nederlandse en een buitenlandse partner komt daarmee op 16,3%. 17,4% van de BELGISCHE huwelijken wordt voltrokken tussen een Belgische

echtgenoot en een echtgenoot met een andere nationaliteit. In BELGIË stijgt de gemiddelde leeftijd bij het eerste huwelijk: 33,7 jaar voor de oudste echtgenoot (2016: 32,5) en 31,4 jaar voor de jongste echtgenoot (2016: 30,0).

69 KILOMETER RIJDT EEN NEDERLANDSE BRUID GEMIDDELD OM HAAR BRUIDSJURK TE KOPEN. VOOR BELGIË IS DAT 67 KILOMETER EN IN DUITSLAND 84 KILOMETER. BRON MARKTONDERZOEK BRUIDMEDIA

6 SPOSAFACTS

06_07_SF1_Einstiegszahlen_NL.indd 6

22-11-18 12:17


STEEDS OUDER In Nederland steeg de gemiddelde leeftijd van mensen die voor het eerst trouwen licht. Een bruid is gemiddeld 31,5 jaar (2016: 31,1) en een bruidegom is 33,9 jaar oud (2016: 33,7).

IN 2017 TROUWDEN IN NEDERLAND 1370 BRUIDSPAREN VAN HETZELFDE GESLACHT (620 MAN/MAN, 750 VROUW/ VROUW). IN BELGIË IS HET AANTAL HOMOHUWELIJKEN IN 2017 2,5% VAN HET TOTAAL.” - BRON: CBS (NL), STATBEL (BE)

SPOSAFACTS

06_07_SF1_Einstiegszahlen_NL.indd 7

7

22-11-18 12:17


NEWS

NIEUWS UIT DE BRANCHE

Op de volgende pagina’s hebben we het belangrijkste nieuws uit de branche voor u verzameld.

Een echte bestseller: Tanzanie uit de collectie Églantine Créations.

BRIDE & SHINE

Eerste hulp bij vlekken JHB Fashion Agency heeft een nieuwe textielreiniger uitgebracht: Bride & Shine. Eigenaar Jan Brinkman over de vlekkenspray: “Bij vlekken op een trouwjapon moet er snel actie ondernomen worden. Met textielreiniger Bride & Shine zijn ze snel te verwijderen. Het middel verwijdert alle soorten vlekken van synthetische, ongeverfde stoffen. Het is vooral een eerste-hulp-product voor bruiden. De reinigingsspray kan rechtstreeks op vlekken van maximaal vier centimeter doorsnee worden gesprayd.” Bride & Shine is in twee varianten verkrijgbaar 30 ml-f lacon voor de bruiden 500 ml-f les voor bruidsmodespecialisten Bij het verkooppakket wordt ook een shopdisplay geleverd, om Bride & Shine optimaal en decoratief te kunnen presenteren. MEER INFORMATIE: www.brideandshine.eu

Églantine Créations Primeur op de Si Sposaitalia “We kunnen terugkijken op een zeer succesvol jaar”, zegt Carine Dammann van Églantine Créations. “Dankzij onze vele beursoptredens hebben we veel nieuwe klanten gevonden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. En we hebben besloten om deel te nemen aan de Si Sposaitalia in Milaan. We kijken nu al uit naar deze primeur!”

Elsa Coloured Shoes Spiegeltje, spiegeltje… De nieuwe collectie van Elsa Coloured Shoes ademt dit seizoen elegantie en glamour, dankzij spiegelend leer, kristal en glitter. Daar staat een stoere sneakercollectie voor bruiden tegenover. Voor de bruidegom is er in 2019 een collectie met geborsteld leer, nieuwe blauwtinten en toffe boots.

8 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 8

22-11-18 15:04


MARIAGE 2019 Viktor & Rolf voor Justin Alexander De nieuwe herfst-wintercollectie 2019 van Viktor & Rolf in samenwerking met Justin Alexander wordt gekenmerkt door luxueuze designs met kunstzinnige details. Sinds de eerste gezamenlijke collectie in 2016 zijn de Nederlandse ontwerpers echte pioniers in de couture bruidsmode geworden. De Mariage-creaties van dit jaar zijn excentriek met een klassieke, elegante toets. Naast de iconische Viktor & Rolf-strik valt de collectie vooral op door het vernieuwende gebruik van kant. Patchwork-kant heeft het vrouwelijke en romantische karakter van kant en geeft de trouwjurk tegelijkertijd een grafische touch.

LADYBIRD LOUNGE

Een kijkje achter de schermen Dit jaar heeft het marketingteam van Ladybird voor het eerst een klantenmagazine samengesteld, dat samen met de collectieleveringen wordt verspreid. Het magazine is vertaald in drie talen, biedt een kijkje achter de schermen van het merk en introduceert het team. Daarnaast deelt het bedrijf tijdbesparende tips voor een goed gebruik van social media en komen vertegenwoordigers uit verschillende landen aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in de bruidsmodebranche.

JUNEY VAN DER BLIEK Sales director bij Amélie

Onlangs startte sales professional Juney van der Bliek bij bruidsmodemerk Amélie als sales director. “We zijn nu echt een topteam”, zegt Andrea Kreutz van de marketingafdeling van Amélie. “Wij profiteren van zijn ervaring en het enthousiasme dat hij in de klantenservice brengt. Dit blijkt nu al uit de reacties op de nieuwste Amélie-collectie door onze klanten.” Juney van der Bliek: “We zijn momenteel druk bezig om een frisse wind in de Améliecollecties te blazen. Ik heb intensief samengewerkt met het ontwerpteam. Nu werken we aan een nieuw logo en nieuwe marketing- en social media-campagnes. Kortom: we bouwen Nieuwe sales aan een sales dream team dat internationaal director bij opereert. Ik heb er erg veel zin in.” Amélie: Juney INFO: Amélie begint het nieuwe seizoen met een trendy, luchtige voorcollectie!

van der Bliek.

10 jaar Bianco Evento Met meer dan vijfduizend klanten is Bianco Evento niet alleen al jarenlang in staat om bruiden gelukkig te maken; ook hun zakenpartners zijn al jaren blij met het merk. Bianco Evento levert meer dan 200.000 artikelen permanent uit voorraad en zorgt voor een snelle levering. Naast bruidsjurken en accessoires omvat de collectie ook Avalia-bruidsschoenen.

SPOSAFACTS 9

08_21_SF2_News_NL.indd 9

22-11-18 15:06


NEWS

DRESSCODE Kleurrijk Het klassieke kostuum en de smoking krijgen bij Wilvorst een kleurrijk nieuw jasje. De smokings zijn, naast de klassieke kleuren zwart en grijs, ook in blauw en rood verkrijgbaar. En nu is ook een nieuwe trendy groentint beschikbaar. N  og tot het eind van dit jaar houdt Wilvorst, passend bij de feestelijke tijd van het jaar, de bekende smokingactie: 10+1, 20+3. De actie is geldig op alle smokings, inclusief de nieuwe collectie.

Digel nodigt u uit in Milaanse showroom

Herenmodespecialist Digel zal ook in 2019 weer aanwezig zijn op de Interbride. “Bovendien hebben wij tijdens de Si Sposaitalia een eigen klantenevenement in onze showroom in Milaan”, vertelt Philipp Tausch, hoofd marketing.

B2B-webshop vernieuwd

Elsa Coloured Shoes heeft haar B2B-webshop geoptimaliseerd: door een nieuw design en nieuwe functies wordt online bestellen bij Elsa nu nog eenvoudiger. Sorteer de producten simpelweg op maat of hakhoogte, selecteer uw favorieten of blader door de verschillende collecties. De voorraad van de geselecteerde modellen blijft daarbij telkens in beeld.

44% VAN DE BRUIDSPAREN WORDT BIJ HET ORGANISEREN VAN HUN TROUWDAG GEHOLPEN DOOR HUN GETUIGEN, 22,4% VRAAGT HUN OUDERS OM HULP. - BRON: ENQUÊTE BRUIDMEDIA

MARYLISE & REMBO: KLAAR VOOR DE TOEKOMST MET UITGEBREIDE FABRIEK  e productiehal van Marylise en Rembo Fashion Group in D Portugal wordt uitgebreid met maar liefst duizend vierkante meter. “Een lang gekoesterde droom die nu eindelijk werkelijkheid wordt!” aldus Victoria Wilden van MRFG. De nieuwe hal staat in directe verbinding met het huidige gebouw en maakt het mogelijk om een nieuwe snijtafel van vijfentwintig meter te plaatsen. Deze tafel maakt een nog soepeler productieproces mogelijk en verhoogt de capaciteit van de fabriek met 40 procent. “ Deze investering van € 700.000 zorgt er voor dat we klaar zijn voor de toekomst”, jubelt Victoria Wilden. Het nieuwe gedeelte wordt in februari in bedrijf genomen.

LADYBIRD Crossmediale strategie voor groot bereik “We werken nauw samen met tijdschriften en onze klanten om de nieuwste modellen te presenteren aan aanstaande bruiden”, vertelt Wendy Doedel van Ladybird. “Samen met onze retailpartners ontwerpen wij advertenties. Op deze manier creëren we een brede selectie van advertenties die precies bij onze klanten passen.” Ladybird streeft naar de perfecte balans tussen online en gedrukte reclame. “Deze zogenaamde crossmediale strategie werkt in het voordeel van onze klanten, die zo zoveel mogelijk bruiden bereiken”, aldus Wendy Doedel.

10 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 10

22-11-18 15:03


DESSY.COM

Almere, First Impression, 036 7505218; Arnhem, Dream Dresses, 026 446 3084; Badhoevedorp, Yentl’s Bruidsboetiek, 02067 10449; Beltrum, Beijer Besselink, 0544 481222; Bergen op Zoom, Senfina Bruidsmode, 01648 54095; Breda, Santerello Europe BV, 07651 45887; Bussum, Solutions for Women, 035 6 934 034; Deurne, Koonings Bruid & Bruidegom, 0493 313 220; Doetinchem, Wauw Bruidsmode, 0614 416444; Dordrecht, Hip Weddingdesign, 07861 31400; Eindhoven, Ann & John, 040 2930905; Emmen, Weggemans Bruidsmode, 0591 612742; Enschede, Aimee, 053 4288886; Maastricht, Doubleface, 043 326 50 66; Oostburg, Bruidshuis Ellen, 0117 454861; Oost-Souburg, Trouwerie Merrie Mie, 0118 441243; S-Hertogenbosch, Fidelite Bruidsmode, 073 5134647; Siddeburen, Sterenborg Bruidsmode, 0598 431091; Sittard, Autumn’s Glamour, 046 4527303; Spijkenisse, Stephanie’s Bruidsboutique, 0181 751242; Tilburg, Marie-Jose Swolfs Bruidsmode & Couture, 013 544 07 04; Watergang, Le Chic, 020 36 20 898; Zwijndrecht, Pani Moda, 06337 14461


NEWS WILVORST Social mediatrainingen

VRAGEN AAN... IRINA DONNER - EIGENARESSE VAN EURO MODE DONNER EN EMMERLING

1.

NA DE OVERNAME VAN EMMERLING EEN HALF JAAR

GELEDEN, HEBBEN JULLIE DE SLUIERPRODUCTIE AANZIENLIJK UITGEBREID. WAAROM?

“Al voor de overname van Emmerling bestelden onze klanten kantranden die bij onze japonnen pasten. Door de sluierproductie in Wiesbaden leveren wij nu niet alleen kantranden, maar ook op maat gemaakte sluiers. Door onze veelzijdige bruidsmodecollectie hebben we beschikking over veel verschillende materialen.”

2.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN PRODUCTIE OP ÉÉN LOCATIE?

Naast exclusieve dealeropleidingen biedt Wilvorst nu ook social media-trainingen aan voor hun dealers. De klantworkshops voor dealers zijn gratis en zeer populair. “Wij bieden deze service al vier jaar aan. Ook dit jaar waren alle data in korte tijd volgeboekt”, vertelt marketingchef Nicola Maria Meyer.  e inhoud van de workshops omvat proD ducttraining, productiebeheer, maattraining, stofkennis, een kijkje achter de schermen van het ontwerpteam en een individuele marketingtraining op maat. O p drie data krijgen de leveranciers een intensieve training op het gebied van Facebook en Instagram. De trainingen gaan niet alleen over het plaatsen van berichten en een optimale pagina-indeling, maar ook over het maken van een mediaplanning en webcare. Vanwege de grote vraag worden zowel de klantworkshops als de social mediaworkshops in 2019 weer aangeboden!

“We kunnen snel en f lexibel inspelen op de wensen van onze klanten. En onze levertijden zijn kort. Daar worden veel bruiden blij van!”

3.

WAT MAAKT JULLIE CONCEPT SPECIAAL?

“Onze verkoopadressen zijn uitgerust met een sample-serie van sluiers in de belangrijkste maten, zonder speciale afwerkingen, en samples van onze kantranden. De eerste stap is dat de getrainde verkoopster samen met de bruid een sluier uitzoekt die passend is qua grootte en type. Daarna wordt een bij de bruidsjurk passende kantrand uitgezocht. De voordelen voor de winkelier zijn eenvoudig: het kost weinig ruimte en er zijn geen grote investeringen nodig.”

Bij Euro Mode Donner en Emmerling in Wiesbaden wordt het kant voor de jurk en de sluier op elkaar afgestemd.

GEMIDDELD RIJDT EEN BRUIDEGOM 56 KILOMETER OM ZIJN TROUWKOSTUUM UIT TE ZOEKEN. - BRON: ENQUÊTE BRUIDMEDIA

SHOP-IN-SHOP in The Wedding Palace De productie kan inspelen op de persoonlijke wensen van klanten.

De eerste shop-in-shop van Elsa Coloured Shoes is geopend. In het afgelopen najaar heropende Koonings The Wedding Palace in Deurne haar deuren en daar vinden bruiden nu maar liefst tachtig vierkante meter vol met schoenen, tassen, accessoires en andere highlights van Rainbow Club en Fiarucci.

12 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 12

22-11-18 15:02


UNSERE MESSETERMINE 09.02. - 10.02.2019

Kleemeier Nachordertage, Hof

10.02. - 12.02.2019 HOP, Hamburg

24.02. - 25.02.2019

ABC Salon, München

05.04. - 07.04.2019

Holiday Inn, München-Unterhaching

12.04. - 14.04.2019

Hausmesse Kleemeier, Hof

23.04. - 28.04.2019

Barcelona Bridal Fashion Week, Barcelona

04.05. - 06.05.2019

Interbride, Düsseldorf

11.08. - 13.08.2019 HOP, Hamburg

www.kleemeier.com Hanns-Jürgen Kleemeier Kleiderfabrik GmbH | Rauschenbachstraße 4 | D - 95028 Hof | Tel.: + 49 9281 / 72 72 0 | Fax: + 49 9281 / 72 72 99 | E-Mail: info@kleemeier.com

ADV BB 230x300.indd 1

20-11-18 09:07


NEWS JUSTIN ALEXANDER Samenwerking met Savannah Miller

Het Britse modelabel Savannah Miller en bruidsmodemerk Justin Alexander hebben hun eerste gezamenlijke collectie uitgebracht. “Ik ben dolgelukkig met de samenwerking met Justin Alexander. Dankzij dit perfecte ontwikkelteam kan ik mijn merk naar een hoger niveau tillen”, vertelt Savannah Miller. Justin Warshaw, co-creative director bij Justin Alexander, reageert: “Savannah is een veelbelovend talent en haar boho-designs passen precies bij de wensen van veel bruiden.”

GREEN WEDDING by Wilvorst

De eerste duurzaam geproduceerde bruidegomskostuums uit de Wilvorst‘s Green Wedding-lijn zijn al enkele weken op de markt. Deze kleinschalige collectie valt op door het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen:  r wordt gebruik gemaakt E van pure scheerwol met natuurlijke stretch uit Italië. De jasjes worden afgemaakt met een viscosevoering en knopen van ivoorpalm. Alle producten zijn ontworpen en ontwikkeld in Duitsland. Er worden alleen stoffen uit Italië gebruikt die zonder synthetische kleurstoffen zijn geproduceerd. De ontwerpen zijn tijdloos en hebben een lange levensduur: de collectie is zo ontworpen dat trouwkostuums, gilets en riemen ook na de bruiloft gedragen kunnen worden. Tot slot: een duurzame kleerhanger en een label van bloemzaden! MEER INFORMATIE: www.greenwedding.eu

COOMING SOON Bianco Evento lanceert nieuwe websites  oor een beter overzicht wordt de nieuwe V B2C-website opgedeeld in Bianco Evento (trouwjurken en accessoires) en Avalia (bruidsschoenen). Op de nieuwe pagina’s staan onder andere verhalen van echte bruiden en een blog. O ok in de verbeterde B2B-online shop met frisse lay-out kunnen bruidsmodewinkeliers nieuwe features verwachten. Het is nu nog eenvoudiger om de gewenste producten online te bestellen. Dankzij de geoptimaliseerde web- en desktopweergave kan de bestelling altijd en overal worden geplaatst. A lle collecties zijn verenigd in de B2B-shop: van bruidsjurken tot accessoires en Avaliabruidsschoenen, het gehele assortiment kan op één plaats besteld worden. U kunt snel het gewenste product vinden dankzij de fijn afgestelde filters. Met een paar muisklikken kunt u filteren op silhouet, schnitt of stofsoort. B ianco Evento biedt de nieuwe online shop aan in zeven verschillende talen en vier valuta.

Justin Warshaw, co-creative director van Justin Alexander en it-girl Savannah Miller.

GEMIDDELD BEZOEKT DE BRUIDEGOM 2,1 WINKELS VOOR HIJ ZIJN KOSTUUM KOOPT. - BRON: ENQUÊTE BRUIDMEDIA

Ladybird: deel uw evenementen

Ladybird ondersteunt haar partners graag met publicaties op de website van het bedrijf en op social media. Als u een evenement organiseert, deel dit dan met Ladybird, zodat zij uw evenement kunnen delen. CONTACT: marketing@ladybird.nl

14 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 14

22-11-18 15:01


SAVE THE DATE

10 - 11 March 2019

Novotel Amsterdam-Hoofddorp, close to Schiphol Airport

NEW COLLECTIONS FOR THE 2020 SEASON www.modeca.com | events@modeca.com

ADV BB 230x300.indd 1

15-11-18 13:49


NEWS

10 X NIEUWS VAN TRÈS CHIC

Wat is het laatste nieuws bij bruidsmodelabel Très Chic? Hieronder vindt u alle nieuwtjes in één oogopslag. O NLINE

Priority Gown-­ programma Ladybird heeft ook dit jaar weer haar geliefde Priority Gownprogramma beschikbaar. Een selectie bestsellers uit de nieuwste collectie is met een kortere levertijd te bestellen.

Om de verkoop van haar winkelpartners optimaal te ondersteunen, werkt Très Chic aan een omvangrijke online update. Met breed ingezette socialmediacampagnes, een verbeterde website en een eenvoudiger ingericht B2Bplatform, moeten de collecties van Très Chic en de verkooppartners nog meer onder de aandacht worden gebracht bij toekomstige bruiden. I NPUT VANUIT DE WINKELS

“De bruidsmodespecialisten bevinden zich in het veld. Wij worden daarom heel blij van input van onze klanten: ideeën, blogberichten en mooie verhalen en foto’s zijn bij ons van harte welkom”, vertelt Valerie van den Brink, hoofd marketing bij Très Chic. C OLLECTIE

ELSA ­LOOKBOOK

De nieuwe uitgave van het Elsalookbook is sinds midden november beschikbaar voor de bruidsmodespecialist. Alle Rainbow Club- en Fiarucci-collecties samengevoegd in een frisse lay-out, met nieuwe, trendy Colour Keys. Een feestje voor aanstaande bruiden! In november is het lookbook verspreid bij uitgave 1/2019 van Bruid & Bruidegom Magazine.

Ook in de collecties zijn de wensen en suggesties van de bruidsmodewinkeliers terug te vinden. “Veel van onze partners zijn op de hoogte van het samenspel tussen de productie en de verkoop. We zijn er trots op dat we door deze samenwerking nu bijna alles wat een bruid zich wensen kan, aanbieden”, aldus Jan Brinkman, salesmanager bij Très Chic. T RÈS CHIC EN BRINKMAN

Naast de bekende lijnen, zoals de Très Chic-collectie voor de traditionele A-lijn-jurken, en Brinkman, waarin de moderne bruid haar vintage-, bohoof andere trendy japon vindt, breiden de collecties zich steeds verder uit. JESSIE K.

Bruiden met een kleiner budget vinden in de nieuwe collectie Jessie K. de laatste trends én echte klassiekers van goede kwaliteit voor een onderscheidende prijs.

Zeer goed ontvangen: Jurk uit de Elisabeth Grace-collectie.

M ISS EMILY PLUSSIZE

De Miss Emily Plussize-collectie biedt een grote verscheidenheid aan modellen. “We hebben besloten om af te zien van een maattoeslag”, bericht het salesteam. “Zo zijn deze jurken nu nog aantrekkelijker voor onze winkelpartners.” P URE EN ELISABETH GRACE

Voor bruiden met een slank figuur zijn er in Pure en de nieuwste collectie Elisabeth Grace heel veel prachtige japonnen te vinden met adembenemende silhouetten en indrukwekkende decolletés. “Al sinds de introductie van Elisabeth Grace vorig jaar wordt de collectie zeer goed ontvangen”, licht Jan Brinkman toe. B REED AANBOD

In het B2B-portal van Très Chic is als vanouds een breed aanbod voorradige modellen uit alle collecties te vinden. Vereenvoudigde filters en een geoptimaliseerde zoekfunctie zorgen voor snelle toegang tot de gewenste stijlen, maten en meer. T OEGANG

Alle klanten die nog geen toegang tot het B2B-portal hebben, kunnen contact opnemen met de marketingafdeling via marketing@treschicbridalwear.com. M ARKETINGMATERIAAL

De nieuwste marketingmaterialen (Lookbook, downloadlinks voor foto’s en verkoopondersteuning) zijn nu beschikbaar voor alle klanten.  EER INFORMATIE M www.treschicbridalwear.com

16 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 16

22-11-18 15:01


Novotel Amsterdam-Hoofddorp | Schiphol Aiport

ADV BB 230x300.indd 1

15-11-18 13:44


NEWS Het Casablanca-team stelt zich voor

Randy Fenoli is hét gezicht van het Amerikaanse tv-programma Say Yes to The Dress.

VRAGEN AAN... RANDY FENOLI - TV-STER EN BRUIDSMODEONTWERPER

Tv-ster Randy Fenoli (Say Yes to The Dress) presenteert in maart zijn nieuwe Silver Springs Collection op het Bridal Event Amsterdam. We spraken de Amerikaanse bruidsmodegoeroe over zijn collectie en succes.

1.

RANDY, WAT MAAKT JOU ANDERS DAN ANDERE

BRUIDSMODEONTWERPERS?

“Ik denk dat het ligt aan mijn nauwe contact met bruiden en de goede wereldwijde samenwerking met bruidsmodezaken. Dit heeft me veel inzicht gegeven in de wensen en behoeften van brides-to-be. Als ik een jurk ontwerp, heb ik altijd in gedachten welke bruid het zal dragen. Daarbij probeer ik de dromen van deze bruid te vertalen naar een jurk. Bovendien denk ik dat bruiden mij vertrouwen. Ze vertrouwen op mijn eerlijkheid, want ze hebben me gezien in 16 seizoenen van Say Yes to The Dress.”

2.

 strid Klerkx vertegenwoordigt de A Benelux. Ze heeft al veel ervaring in de bruidsmodesector. “Ik vind het leuk om klanten te adviseren over de samenstelling van hun collectie. Casablanca garandeert de hoogst mogelijke productkwaliteit”, licht de bruidsmodespecialiste toe. Kirstin Ehlers is Casablanca-vertegenwoordigster voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Ik ondersteun mijn klanten op alle gebieden en ga graag bij ze langs”, vertelt ze enthousiast. Danny Bierman is salesmanager Europe voor Casablanca Bridal. Hij heeft vele jaren ervaring in de verkoop en gebruikt zijn expertise nu om de groei van het merk Casablanca in Europa ondersteunen. “Casablanca heeft een eigen fabriek waar ervaren naaisters er voor zorgen dat elke jurk met liefde en aandacht wordt gemaakt”, zegt hij. Johanna Raden is de nieuwe European Customer Service-specialist. “Ik heb een achtergrond als bridal couture ontwerper en ik was in het verleden manager van een bruidsmodewinkel. Nu zet ik mijn kennis in voor de bruidsmode en klantrelaties, om Casablanca Europe verder te ontwikkelen”, aldus Raden.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN JOUW COLLECTIE?

“Ik ontwerp jurken die aansluiten bij de laatste modetrends. Daarom ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe stoffen. Mijn diepgaande gesprekken met bruiden in Barcelona, Londen, Milaan, Venetië en Amsterdam zijn voor mij een grote inspiratiebron geweest. Mijn creatieve ontwerpproces werd ook beïnvloed door deze prachtige plekken, zodat ik de 33 nieuwe modellen in mijn Silver Springs Collection meer kon geven dan alleen een frisse look.”

3.

Onlangs heeft Casablanca Bridal een Europees kantoor geopend in het World Fashion Center in Amsterdam. Het team stelt zich hieronder voor:

Astrid Klerkx

Kirstin Ehlers

Danny Bierman

Johanna Raden

WAT STAAT ER QUA PROMOTIE OP DE PLANNING?

“Mijn ontwerpen en ontwerpen zullen natuurlijk worden getoond in het televisieprogramma Say Yes To The Dress op TLC. Daarnaast zal ik in het komende seizoen een zeer persoonlijke campagne lanceren, direct gericht op de bruiden. Meer kan ik er helaas nog niet over zeggen…”

4.

TOT SLOT: HOE ZIT HET MET DE PRIJZEN?

“De collectie is luxueus en toch betaalbaar. Ik ben bijzonder trots op het feit dat mijn trouwjurken verkrijgbaar zijn tot maat 60, zonder maattoeslag.”

18 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 18

22-11-18 15:00


www.herveparis.com

Launching the 2020 Collection

SAVE THE DATE 10 - 11 March 2019

Novotel Amsterdam-Hoofddorp, close to Schiphol Airport info@bridaleventamsterdam.com ADV BB 230x300.indd 1

15-11-18 13:45


NEWS

BIANCO EVENTO Catalogi 2019 verzonden

VOOR 73% VAN DE KOPPELS DIE IN 2017 IN NEDERLAND TROUWDEN, WAS DIT HUN EERSTE HUWELIJK. 1437 BRUIDSPAREN HADDEN VOOR HUN HUWELIJK AL EEN GEREGISTREERD PARTNERSCHAP. - BRON: CBS

De bundel bevat de nieuwe catalogi, prijslijsten en nuttige f lyers. De bestsellerbrochure vat de populairste jurken en accessoires samen. De accessoire-catalogus valt op door het frisse design van de Toskana-campagne. De catalogus voor de jurken overtuigt door zijn vrouwelijke en eenvoudige vormgeving en laat goed de sterke punten van de jurken zien. Ook handig: de prijslijsten zijn voorzien van miniatuurfoto’s, zodat er niet gebladerd hoeft te worden tussen catalogi en prijslijsten.

Wilvorst in cijfers

De Wilvorst-collectie bestaat uit 200 pakken en 1.000 stoffen. De kostuums worden geleverd in 100 maten. Alle pakken uit de 3 collecties Classics, After Six en Prestige kunnen op maat worden gemaakt. Ook de gilets zijn individueel aangepast aan de lichaamsmaten. Alle pakken zijn 100 procent made in Germany. Wilvorst heeft meer dan 200 medewerkers.

Elsa Coloured Shoes: gelijke leest, gelijke pasvorm

Elsa Coloured Shoes gaat de bruidsschoenen uit de Rainbow Club- en Fiarucci-collectie zo labelen, dat bruidsmodespecialisten nog makkelijker kunnen adviseren. Wanneer een bruid bijvoorbeeld pump Brooke (gemaakt op leest L4) fijn vindt zitten, dan zal model Dewi haar ook goed passen.

20 SPOSAFACTS

08_21_SF2_News_NL.indd 20

22-11-18 14:59


Edwin Belt van belangenorganisatie InRetail.

GARANTIEFONDS VOOR BRUIDEN EN BRUIDSMODEWINKELS

Nederlandse bruidsparen wordt bijzondere bescherming geboden bij de aankoop van hun bruidskleding. Belangenorganisatie voor de retailbranche InRetail heeft in samenwerking met de bruidsmodebranche een garantiefonds opgezet dat klanten zekerheid biedt. Ongeveer negentig bruidsmodewinkels in Nederland zijn CBW-erkend, wat inhoudt dat ze aangesloten zijn bij het garantiefonds. “Op deze manier kunnen bruiden rustig hun keuze maken zonder zich zorgen te maken dat ze hun aanbetaling kwijt zijn als de winkel failliet gaat. Of dat de jurk of het pak niet wordt geleverd”, verklaart Edwin Belt, branchemanager Fashion van InRetail. DE VOORDELEN VOOR DE KLANT

CBW-erkende bruidsmodewinkels bieden hun klanten drie belangrijke garanties:

De aanbetaling is veilig, ook als de winkel failliet gaat. In dat geval worden de jurk en accessoires geleverd door een andere CBW-erkende winkel die ook de verdere afhandeling van de aankoop doet. Klachten van een klant over een CBW-erkende bruidsmodewinkel worden afgehandeld door een onafhankelijke geschillencommissie. De klant heeft recht op herkeuze, wat inhoudt dat ze bij twijfel binnen veertien dagen een andere jurk mag uitzoeken in dezelfde winkel.

DE VOORDELEN VOOR DE BRUIDSMODEWINKEL

Bruidsmodewinkels kunnen zich aansluiten bij het CBW-erkend garantiefonds door lid te worden van InRetail. “Wij checken de kredietwaardigheid van de winkel en leden mogen niet aan branche-schadende activiteiten doen”, vertelt Edwin Belt. “Uiteraard moeten ze voldoen aan alle verplichtingen die in de CBW-erkend-voorwaarden staan en betalen ze een bijdrage.” Maar aan het lidmaatschap zitten ook voordelen voor de winkel, zegt Belt. “Ze kunnen zich onderscheiden ten opzichte van hun concurrent die niet CBW-erkend is en hun klanten extra zekerheid bieden.”  INFO: www.cbw-erkend.nl

De besteldagen voor avond-, gelegenheids- en bruidsmode

Save the Date19 Vakhandelregistratie via www.abc-salon.com 24. – 25.02.20 MOC Veranstaltungscenter München I Atrium 3 I Lilienthalallee 40 I 80939 München ✆ +49 89 419694-16

Anz_ABC_Salon_202x126+3mm_1018_holländisch_rz.indd 1

08_21_SF2_News_NL.indd 21

30.10.18 17:18

SPOSAFACTS 21

22-11-18 14:48


NEWS

HET TROUW-

ALBUM

VAN WEDDING PROFESSIONALS

FOTO MARGHERITA CALATI, WWW.MARGHERITACALATI.COM

Wanneer wedding professionals trouwen, kunt u echt uw hart ophalen. Hier zijn ze: de mooiste (zomer)bruiloften én de mooiste jurken van de afgelopen tijd.

MIRANDA & JUNEY

NAAM Miranda van der Bliek VERTEGENWOORDIGER VOOR: Amélie (Benelux), Julie Vino (Nederland, België en Duitsland) en Olvis (Benelux)

“Als je al jarenlang in de bruidsmodesector werkt, is het echt niet zo makkelijk om de perfecte trouwjurk voor jezelf te vinden”, vindt Miranda van der Bliek. “Ik werk als vertegenwoordiger voor Amélie, Olvis en Julie Vino; sensationeel mooie merken. En dat zorgde voor een luxeprobleem! Bovendien heeft mijn man Juney jarenlang voor Enzoani gewerkt en is hij nu sales director bij Amélie.” Miranda heeft voor hun droombruiloft op Aruba uiteindelijk voor meerdere looks gekozen. “Om eerlijk te zijn, heb ik pas een paar maanden voor de bruiloft mijn jurken besteld. Ik wilde eerst wachten op de definitieve locatie. Mijn kleding moest elegant en toch sexy zijn. Dus ging ik naar Covers Couture in Utrecht en vond een Atelier Pronovias-japon voor mijn burgerlijk huwelijk. Tijdens de strandbruiloft droeg ik een couturejurk van de Israëlische ontwerper Julie Vino. En voor het pre-weddingfeestje koos ik voor een mooie rode jurk van Olvis!”

ROBERTA & DAVID

Gevraagd naar hun outfits, glimlacht de sympathieke Italiaanse marketing-expert Roberta Camurati: “Natuurlijk zijn we allebei getrouwd in een Carlo Pignatelli-outfit, waarin anders?” Het koppel trouwde in een charmant en romantisch dorpje genaamd Monforte D’Alba in Piemonte.

NAAM Roberta Camurati FUNCTIE Marketing & communicatie-expert MERK Carlo Pignatelli

22 SPOSAFACTS

22_23_SF2_Wedding_Pros_NL_c.indd 22

23.11.18 10:56


FOTO ALINE BOUMA

FOTO`S JESSICA PHOTOGRAPHY

FOTO`S NIENKE VAN DENDEREN FOTOGRAFIE

BIJ LADYBIRD ZIJN MAAR LIEFST DRIE MEDEWERKERS ONLANGS GETROUWD. DRIE VROUWEN, DRIE VERSCHILLENDE BRUILOFTEN EN DRIE VOLLEDIG ANDERE OUTFITS!

WENDY & BERNLEF

Hoofd marketing Wendy Doedel vierde, na twintig jaar samen en twee kinderen, een strandbruiloft. “Ik heb gekozen voor een slank gesneden trouwjurk. Deze jurk met het elegante kant, de kleine sleep en de f latterende snit was precies de juiste keuze, want ik wilde een ontspannen feestje vieren”, vertelt Wendy.

JOYCE & REMCO

“Ik ben een echte boho-bruid. Mijn soepele kanten jurk, gecombineerd met de zwierige rok paste perfect bij onze locatie, een prachtige serre”, zwijmelt assistent inkoop en marketing Joyce.

MARLIES & WOUTER

“Ik ben voor twee verschillende jurken gegaan, om bij de ceremonie en het aansluitende feest de gasten te verrassen met twee verschillende looks”, vertelt Marlies van de marketingafdeling van Ladybird. “Passend bij onze kasteelbruiloft heb ik gekozen voor een koninklijk model van gladde stof. Voor het avondfeest kleedde ik mij om in een jurk met een semi-transparante top. We hebben de hele nacht gedanst”, blikt ze terug. SPOSAFACTS 23

22_23_SF2_Wedding_Pros_NL.indd 23

22-11-18 10:56


justinalexander.com ADV BB 230x300.indd 1

20-11-18 16:03


ADV BB 230x300.indd 1

20-11-18 16:03


INTERVIEW

HERVÉ PARIS

WAAR STAAT DE FRANSE FABRIKANT NU?

Hervé stond jarenlang bekend als hét Franse bruidsmodemerk: modieus, chic, gedurfde silhouetten en Franse elegantie. Toen werd het stil rond het merk. Maar het tij lijkt gekeerd. Peter Damhuis is inmiddels al meer dan een jaar verantwoordelijk voor Hervé Paris. Tijd voor een vooruitblik naar 2020.

HERVÉ PARIS WORDT MOMENTEEL MET GROOT SUCCES VERKOCHT IN VELE SPECIAALZAKEN IN DE BENELUX, DUITSLAND, OOSTENRIJK, ZWITSERLAND EN SCANDINAVIË. WAT DRIJFT U?

“Terugkijkend op het eerste seizoen heeft Hervé Paris naam gemaakt op de markt. Dat kan alleen als team en als je samenwerkt! Mireille Bleines, ontwerpster van de eerste collectie en voormalig stylist van het nog steeds bekende label Hervé Mariage, heeft een prachtige collectie gecreëerd. De elegante, vrouwelijke jurken passen perfect in de hedendaagse boho-trend. Deze bruidsmode in de boho-rock-look is momenteel erg populair. Dit is een belangrijk onderdeel van ons succes.”

WAT MAAKT HET MERK HERVÉ UNIEK?

“We zijn ons ervan bewust dat we ons naast onze collectie ook op andere gebieden moeten onderscheiden. Goede service en nauw contact met de klant zijn basisvoorwaarden. Dat betekent dat we soms een jurk buiten de normale kantooruren in ons atelier verwerken. Bijvoorbeeld als de bruid momenteel in de winkel is en heel snel wil trouwen in haar droomjurk van Hervé Paris.” WAAR KUNNEN WE ONS OP VERHEUGEN IN 2020?

“De nieuwe collectie voor het komende seizoen kan worden beschreven met drie woorden: boho, vintage en destination. De collectie valt op door delicate, zachte, soepele stoffen, natuurlijke

Peter Damhuis is inmiddels een jaar verantwoordelijk voor de verkoop bij Hervé.

pasteltinten, veel kant en luchtige tule en is gemaakt voor de moderne bruid. Elke bruid die voor de vintage way of life gaat, kan verliefd worden op een van de dertig modellen. Er zijn ook coole destination outfits te vinden; nonchalant en toch stijlvol. De jurken worden gekenmerkt door een hoog draagcomfort, dankzij de hoge Europese productiestandaarden.” WELKE RECLAMECAMPAGNES ZIJN ER GEPLAND?

“Onze prioriteit voor de nabije toekomst is proactieve en gepersonaliseerde marketing voor onze klanten. We willen samen met de winkels gerichte campagnes ontwikkelen en spelen graag in op de specifieke wensen van onze klanten.”

26 SPOSAFACTS

26_27_SF2_News_Herve_NL.indd 26

22-11-18 11:06


DE 2020-COLLECTIE WORDT GEPRESENTEERD OP HET AMSTERDAM BRIDAL EVENT OP 10 EN 11 MAART.

30 ml:

“IK HEB MIJN HART VERLOREN AAN HERVÉ PARIS.”

Buy: €6,70 Retailprice €14,99

- ONTWERPSTER MIREILLE BLEINES

ook verkrijgbaar in grote fles.

STYLIST MET PASSIE Mireille Bleines werkt sinds begin 1980 als bruidsmodestylist. Met haar ervaring op directieniveau was ze de creatieve geest van het Franse bruidsmodehuis Hervé Mariage, waar ze tot 2013 de leiding had over het ontwerpteam. ALTIJD VOOROP Met haar goede gevoel voor trends en haar enorme creativiteit loopt ze altijd voorop als het gaat om design. NIEUWE INSPIRATIE Van 2014 tot en met 2016 reisde Mireille Bleines de wereld rond. Ze ontdekte landen, culturen en levensstijlen in het MiddenOosten en dompelde zich onder in het dagelijks leven in Spanje. Tijdens haar reis verzamelde ze ideeën en deed ze nieuwe inspiratie op voor het creatieve vak van bruidsmodeontwerpster.

Bride & Shine. Dress Cleaner. In geval van een vlek op de trouwjurk is een verstandige aanpak essentieel. Met de textielreiniger Bride & Shine kan dit eenvoudig worden verholpen. Het middel verwijdert allerlei soorten vlekken uit synthetische materialen, ongeacht of het nu gaat om vet, rode wijn of soortgelijke vlekken. Zo is het ook op de trouwdag van de bruid een nuttig “eerste hulp-product”.

Bestellen via info@brideshine.com SPOSAFACTS 27

26_27_SF2_News_Herve_NL.indd 27

22-11-18 14:51


FOTO’S Lilly

10 TIPS

VOOR DE PERFECTE WINKELINRICHTING VAN BETINA BRAENDGAARD TOLSTRUP Ze bestiert acht Lilly-winkels in Scandinavië en tien in Duitsland: Betina Braengaard Tolstrup, een van de drie CEO’s van Lilly. Ze heeft zich gespecialiseerd in de inrichting van de bruidsmodeketen en daarom vroeg Sposa Facts naar haar tien belangrijkste tips voor de perfecte winkelinrichting. 28 SPOSAFACTS

28_30_SF6_Interview_Lilly_NL_03.indd 28

22-11-18 12:22


INTERVIEW 1

LOOK & FEEL

Hoe kunnen bruidsmode­ specialisten ervoor zorgen dat hun winkelinrichting een duidelijke boodschap uitstraalt? “Om een duidelijke boodschap uit te stralen, is het belangrijk om een eigen stijl te hebben, herkenbaar door de keuze van kleuren, stoffen en materialen. Gebruik niet meer dan drie à vier kleuren en stem deze goed op elkaar af. Wanneer er gekozen wordt voor een roze kleurpalet, wat heel romantisch is en goed bij bruidsjurken past, is het belangrijk om daar ook een contrastkleur bij te gebruiken.”

2

AFSPRAKEN

Waar moeten winkeliers op letten bij het maken van afspraken? “Vooraf is het belangrijk om helder te krijgen wie er precies komt passen. Daarom moet men goede vragen stellen bij het maken van de afspraak, zoals de kledingmaat, maar ook de stijl van de bruiloft. Ook heel belangrijk: het aantal mensen dat meekomt met de bruid. Soms nemen bruiden erg veel mensen mee, dat kan een uitdaging zijn. Mijn tip is dan om voor deze bruid een avond­ afspraak in te plannen of de bruid simpelweg te adviseren

niet meer dan vier mensen mee te nemen. Toch moeten de moeders, zussen en vriendin­ nen commer­c ieel niet onder­ schat worden. Zij zijn potentiële klanten voor gastenmode, accessoires en wellicht ook bruidsmode. Daarom is het belangrijk om de bruid en haar gevolg hartelijk te ontvangen. Bij iedere afspraak moet de styliste de naam van haar bruid kennen en ook interesse tonen in de andere dames. Vooraf­ gaand aan de afspraak wordt de pasruimte voorbereid met het juiste aantal stoelen, glazen en drankjes. Zo kan de styliste direct aan de slag met de pasaf­ spraak en gaat er geen kostbare tijd verloren. Een ervaren en goed geïnformeerde styliste maakt een op de voorkeuren van de bruid afgestemde selec­ tie, zodat de bruid die samen met haar aanhang kan bekij­ ken. Het gebeurt bij ons zelden dat een bruid in haar eentje een japon uit komt zoeken.”

3

ETALAGE

Heeft u tips voor de etalage? “Om voor een rustige en stijlvolle presentatie te zorgen, is het belangrijk dat de etaleur zorgt voor een rustige etalage. Liever weinig poppen, dan een overvolle etalage. De kleuren van bijvoorbeeld de avond­ jurken moeten goed bij elkaar én de stijl van de geëtaleerde bruidsjaponnen passen. Iedere

pop moet netjes aangekleed zijn. Dat betekent dat de japonnen de juiste maat hebben en netjes gestreken zijn. Alle jurken en poppen zouden volledig afgestyled moeten zijn met bijbehorende accessoires, zoals een sluier, ceintuur, haaraccessoires en schoenen. De bruidsaccessoires kunnen mooi gepresenteerd worden op een schap. Ook hiervoor geldt de regel: less is more. Richt de etalage het liefst meerdere keren per maand opnieuw in om er zo voor te zorgen dat deze aantrekkelijk is voor voorbijgangers. En uiteraard zijn een schone vloer en voetplaten een vereiste.”

4

5 “DE MOEDER, ZUSSEN EN VRIENDINNEN VAN DE BRUID ZIJN POTENTIËLE KLANTEN VOOR GASTENMODE, ACCESSOIRES EN BRUIDSKLEDING.” - BETINA BRAENDGAARD TOLSTRUP

REKKEN

Hoe moeten de jurken en accessoires getoond worden? “Of de bruidsjurken in plastic hoezen opgehangen moeten worden, hangt af van de locatie van de winkel. Als een winkel aan een drukke straat met veel auto’s gevestigd is, is het ver­ standig om de japonnen extra te beschermen, bijvoorbeeld met hoezen. De jurken moeten zo ingehangen worden, dat het rek niet overvol toont. Onze acces­ soires presenteren wij apart in mooie vitrine­k asten en schap­ pen, met een spotlight erop. Maar ze komen het beste tot hun recht als ze in vol ornaat op een pop getoond worden.”

KLEEDRUIMTE

Wat zijn uw tips als het gaat om formaat, licht en spiegels? “Het beste formaat voor een kleedruimte is twee bij twee meter, maar dat is niet voor iedere winkelier haalbaar. Een goed alternatief is dan om een f lexibele kleedruimte te creëren, bijvoorbeeld met mooie gordijnen aan rails aan het plafond. Een grote kleedruimte kan ook met een gordijn in tweeën gedeeld SPOSAFACTS

28_30_SF6_Interview_Lilly_NL_03.indd 29

29

20-11-18 14:57


INTERVIEW “Veel bruiden maken foto’s tijdens de passessie. Wij vragen hen of ze ons willen taggen als ze deze op Instagram plaatsen”, tipt de Lilly-CEO.

9

BRUIDSJURK­ PRESENTATIE

worden, zodat twee bruiden tegelijkertijd kunnen passen. Het licht in de winkel is van groot belang. Wij gebruiken graag LED-verlichting, waarmee je daglicht nabootst. En natuurlijk is een passpiegel die past bij de stijl van de winkel een onmisbaar item.”

6

DE AANHANG VAN DE BRUID

Wat voor zitmogelijkheden moet ik hebben voor de aanhang van de bruid? “Een gezellige zithoek met een salontafeltje bij de pasruimte zorgt voor een knusse sfeer. Zo creëert men meteen een privéruimte voor de bruid en haar gasten. Extra stoelen kunt u bijvoorbeeld in het magazijn bewaren, of, als het in de stijl van uw winkel past, in het interieur integreren. Wij bieden onze gasten water, koffie en bubbels aan, waar vaak dankbaar gebruik van wordt gemaakt.”

7

KLEDING VAN DE STYLISTES

De stylistes: in bedrijfs­ kleding of eigen kleding? “Stijlvolle, verzorgde kleding is bij ons een vereiste. Doordeweeks verzorgen onze stylistes hun eigen outfit. Op zaterdag en tijdens evenementen dragen we vaak allemaal zwart met een gemeenschappelijk kenmerk, bijvoorbeeld een rood kleur­a ccent. Dat kan dan een rood sjaaltje, rode nagellak of een rode corsage zijn.”

8

GEUR EN MUZIEK

Waar moet men op letten? “Wij hechten veel waarde aan rustige loungemuziek en een lekkere frisse geur in de winkel. Daarmee wordt de romantische sfeer nog eens benadrukt. Daarbij zorgen verse boeketten voor een gezellige, huiselijke uitstraling.”

Hoe kunnen de gepaste jurken optimaal geshowd worden? “De pasruimte is een belangrijke plek, waar de uitgekozen bruidsjurken geshowd worden en emoties de vrije loop worden gelaten. Er moet een echte feel-good-sfeer neergezet worden. Daarom vinden wij het belangrijk dat ook de pasruimtes stijlvol en gezellig ingericht zijn. Bij iedere pasruimte hebben we een voetstuk staan, om de lengte van de japonnen tot hun recht te laten komen. Dat zorgt voor een betere presentatie van de gepaste jurken.”

10

AFTERSALES

Wat doet Lilly om van bruiden merkambassadrices te maken? “Wij krijgen vaak liefdevolle bedankkaartjes en e-mails met foto’s van bruidsparen. Die foto’s krijgen een ereplekje in onze winkels. De bruiden die komen passen, krijgen zo een beeld van de individuele jurken en de verschillende stylingmogelijkheden. Veel bruiden maken foto’s tijdens het passen. Als ze die op Instagram zetten, vragen we of ze ons willen taggen. Extra persoonlijk is het als de bruid om een foto vraagt met de styliste die haar geholpen heeft.”

30 SPOSAFACTS

28_30_SF6_Interview_Lilly_NL_03.indd 30

20-11-18 14:57


ND

LA OL

H NOOR

DW

IJK

-


INTERVIEW

MET LIDEWIJ EDELKOORT Voorafgaand aan haar presentatie op de Munich Fabric Start voor 2019/2020 sprak Sposa Facts met trendwatcher Lidewij Edelkoort over de trends en mode- ontwikkelingen, die ook de bruidsmode van de komende seizoenen beïnvloeden. INTERVIEW Rüdiger Oberschür FOTO Ruud van der Peijl

I

n voorgaande seizoenen hebben we veel vintage- en boho-chic gezien. Houdt deze trend aan? “Ik word een beetje moe van het woord vintage. In mijn optiek willen mensen niet langer terugblikken, maar deze trend doorbreken. Het gaat veel meer om een eigentijdse uit­straling, dan om de revival van een jurk die men honderd jaar geleden droeg. Ik ben van mening dat de jurk van de bruid het hart van het feest moet vormen. Daarom zouden mensen eerst duidelijk moeten hebben hoe ze willen feesten. Waar wordt de bruiloft gevierd, wat wordt er qua eten geserveerd, hoe zien de decoraties, hun eigen lifestyle, partner en de hele enscenering eruit? Al die elementen kunnen dan samenkomen in het design van de jurk en de complete bruidslook.”  We hebben eerder veel blush-tinten en witvariaties gezien. Welke kleurentrends voorziet u in de bruidsmode? “In het overall modebeeld komen veel nude-tinten voor. Dat betekent dat in de bruidsmode de zogenaamde heavenly colours, kleurtinten die geïnspireerd zijn op de kleuren van de zonsopkomst en het vroege ochtendgloren, een grotere rol gaan spelen. Wit blijft, in al haar facetten. Ik kan me voorstellen dat we vooral de dirty white-­t inten veel gaan zien. En ook roze blijft zeker relevant.”

32 SPOSAFACTS

CORR_SF6_Interview_Lidewij_Edelkoort_NL.indd 32

22-11-18 12:29


Door naar de materialen: blijft de kant-trend aanhouden? “In het klassieke modebeeld gaat kant aan betekenis verliezen. Kant wordt fijner en transparanter en gecombineerd met technieken die voor meer mogelijk­ heden zorgen, zoals macramé. Ook de toepassing van kant wordt anders. Het wow-effect, het ‘kijk eens wat ik aan heb’, maakt plaats voor een benadering waarbij kant gecombineerd wordt met stiksels en borduurwerk en de focus meer op de pasvorm ligt. Daarbij kan een zwaardere zijde, volumineus toegepast, zoals men nu al ziet bij Cristobal Balenciaga, heel belangrijk worden. En natuurlijk gaan ook de meer bedekte ontwerpen de komende tijd een centrale plek innemen in de bruidsmode.” Heeft hertogin Meghan een rol gespeeld als internationale trendsetter? “Natuurlijk, een koninklijke bruiloft is geen tuin­ feestje. Interessant is de vraag of toekomstige bruiden gedurende de hele huwelijksdag dezelfde jurk zullen gaan dragen. Ik voorzie een trend waarbij er gekozen wordt voor een opvallende rok, die de bruid kan combineren met twee of zelfs drie tops, zoals een kasjmieren sweater. Ook de vraag wat er na de bruiloft met de jurk gedaan wordt, zorgt voor nieuwe eisen aan het design. Bijvoorbeeld wanneer de japon na de bruiloft bij een andere gelegenheid wordt gedragen.” Neemt de invloed van haute couture op de bruidsmode toe?  “Ontwerpers als Viktor & Rolf doen het al heel goed met hun ontwerpen op het snijvlak van haute couture en bruidsmode. Ik denk dat we de algemene mode­ trends van het volgende seizoen ook in de bruidsmo­ de terug gaan zien. Denk dan aan meer volume in de ontwerpen en details zoals bedekte schouders.” SPOSAFACTS 33

CORR_SF6_Interview_Lidewij_Edelkoort_NL.indd 33

22-11-18 12:30


Casablanca Bridal Europe, Koningin Wilhelminaplein 13, 1062 HH Amsterdam, Office & showroom 1.10.03 Telephone +31 (0) 20 7787 540

ADV BB 230x300.indd 1

01-11-18 13:51


ADV BB 230x300.indd 1

01-11-18 10:13


INTERVIEW

“VOOR WILVORST IS MARKETING ESSENTIEEL.” ANDREAS WOLF, DIRECTEUR WILVORST U BENT AL MEER DAN DERTIG

U ZIT AL JARENLANG IN DEZE

JAAR IN DIENST VAN HET BEDRIJF EN

SECTOR. WELKE PRODUCTEN EN DIENS-

KENT WILVORST VAN A TOT Z. WELKE

TEN HEBBEN RETAILERS VOLGENS U HET

IMPULSEN HEEFT U ALS NIEUWE DIREC-

MEEST NODIG?

TEUR VERKOOP, INKOOP EN MARKETING

“De uitdaging voor de trouwbranche is om aan de wensen van onze klanten tegemoet te komen. Daarom zijn wij bij Wilvorst al vroeg begonnen met de uitbreiding van ons callcenter, zodat we met een groot team van meer dan vijftien hooggekwalificeerde, gespecialiseerde adviseurs de handel kunnen ondersteunen. Het is belangrijk dat we nauw contact onderhouden met onze klanten via de buitendienst. Zo zijn we altijd op de hoogte en kunnen we zo snel mogelijk reageren op verzoeken en suggesties, maar ook op kritiek. Bruiloften hebben zich ontwikkeld tot themafeesten. Het is onze taak om de individuele collectie-inhoud aan te passen aan deze verschillende thema’s en succesvolle collecties te maken met een hoge omzetwaarde voor de winkelier.”

HET BEDRIJF AL KUNNEN GEVEN?

“Wij zijn de marktleider voor feestelijke herenkleding in Duitsland en vele andere Europese landen. We hebben hard gewerkt om deze positie te bereiken. Dit jaar hebben we ons bezig gehouden met nieuwe trendthema’s. Bij de Green Wedding-collectie bijvoorbeeld, komen duurzaamheid en bruidegomskleding samen. We hebben ook onze tweede capsulecollectie gelanceerd: Tziacco Romance, onze eerste dameskledingcollectie. Voor deze collectie hebben wij al meer dan negentig verkoopadressen mogen noteren. De kleding zal vanaf december/januari verkrijgbaar zijn in speciaalzaken. Tziacco Romance is gemaakt voor jonge, modebewuste vrouwen, die op zoek zijn naar alternatieven voor de huidige bruidsmode. Tijdens de Interbride in mei 2019 presenteren we een nieuwe, aanzienlijk uitgebreide bruidscollectie aan de branche.”

GAAT U DE ACCESSOIRECOLLECTIES UITBREIDEN?

“Onze herenschoenencollectie is al jarenlang zeer succesvol. De wens van onze retailpartners was al lang om bij de schoenen passende riemen aan te kunnen bieden. We konden een partner vinden die dit idee voor ons heeft uitgevoerd. Voor optimale verkoopondersteuning bieden wij een hoogwaardige presentatiestandaard voor schoenen en riemen aan. De respons was zo overweldigend dat alle standaards binnen korte tijd uitverkocht waren.”

deel van onze verkoop via ons magazijn en hebben zo de mogelijkheid om snel te reageren op vragen uit de handel.”

HHOE GAAT WILVORST MARKETING IN DE TOEKOMST VERDER ONTWIKKELEN?

“Wilvorst is een marketinggericht bedrijf. Dat is een essentieel criterium voor het grote succes van de onderneming. De klant staat centraal in onze acties. Alle instrumenten zoals product, voorwaarden, verkoop en communicatie zijn gericht op de behoeften van de detailhandel. Uiteraard staat ook de eindconsument centraal in zijn wensen en ideeën. Door dat samenspel kunnen we duurzaam succes garanderen. Moderne marketingtechnieken op digitaal gebied worden vaak ondersteund door klassieke benaderingen. Door een intelligente crossmediale benadering in print en online werken we aan een sterk en modern merk.”

HOE BELANGRIJK ZIJN GREEN

HOE PAST WILVORST ZICH AAN DE BEHOEFTEN VAN DE HANDEL AAN?

WEDDINGS EN DUURZAME PRODUCTEN

“Een van onze sterke punten is al jarenlang om ieder seizoen de bestsellers van het vorige seizoen uit voorraad aan te bieden. En het is belangrijk dat we ook de trendgevoelige accenten voor de capsulecollecties uit voorraad beschikbaar hebben. We genereren een groot

“De Green Wedding-collectie zal in de toekomst niet meer weg te denken zijn uit het feestkledingsegment. De jonge generatie zal een grote verandering teweegbrengen in het consumentengedrag, ook in de trouwsector.”

VOOR DE INDUSTRIE?

“OP DE INTERBRIDE IN MEI PRESENTEREN WIJ EEN AANZIENLIJK UITGEBREIDE BRUIDSCOLLECTIE.” - ANDREAS WOLF, DIRECTEUR WILVORST

36 SPOSAFACTS

CORR_SF6_Interview_Wilvorst_NL.indd 36

22-11-18 12:34


www.lilly.eu/b2b

We are looking forward to seeing you ! LONDON 24-26 March : The London Bridal Fashion Week MILAN 5-8 April: Si Sposaitalia Collezioni PARIS 13-15 April: Paris Bridal Fair ESSEN 30 March - 1 April: European Bridal Week BARCELONA 26-28 April: Barcelona Bridal Fashion Week DÜSSELDORF 4-6 May: Interbride MALMÖ 9-10 June: Nordic bridal Fair For more information: LILLY • Bugattivej 2 • DK-7100 Vejle • Denmark | Phone: +45 7585 9955 • Email: b2b@lilly.eu www.lilly.eu/b2b

ADV BB 230x300.indd 1

22-11-18 10:05


ADV BB 230x300.indd 1

12-11-18 09:27


ADV BB 230x300.indd 1

12-11-18 09:27


INTERVIEW

SOFIA FRICK EIGENARESSE CAVALIERE

Sposa Facts sprak de eigenaresse van de Zweedse herenmodefabrikant Cavaliere over de onderwerpen duurzaamheid en productie in de EU.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VOOR DE WINKELIERS VAN PRODUCTIE IN DE EU, ZOALS CAVALIERE DAT IN TSJECHIË DOET?

“Door de productie dichtbij te houden, bieden we een ongekende f lexibiliteit, zowel voor de voor­ raden als voor op maat gemaakte producten. En we kunnen kleine­ re oplages produceren. Het doel is om on demand te kunnen leveren, om zo aan de vraag van dit digi­ tale tijdperk te kunnen voldoen. Bovendien zorgt de productie in de EU voor eerlijke voorwaarden. In Tsjechië zijn we overgestapt op de zogenaamde sartorial-produc­ tie; alleen luxeleveranciers gebrui­ ken deze productietechnologie. De productie van een jasje in sartorial duurt 210 minuten. Een jasje waarvan de voering gelijmd wordt, is sneller klaar, in slechts 120 minuten. Maar kwali­ teit en duurzaamheid zijn voor ons belangrijker. Prijs- en tijdsbe­ sparing zijn van ondergeschikt belang. Het resultaat is een veder­ licht colbert met fantastisch draagcomfort.”

waterverbruik, minder afval en minder of geen chemicaliën. Wij kiezen voor 95 procent voor natuurlijke materialen zoals wol, zijde en linnen. De thema’s natuur, licht en authenticiteit zijn van grote invloed op de materialen voor het komende seizoen. Het vintagethema in de Ceremony-collectie laat dat mooi zien. Er is momenteel veel vraag naar pakken van natuur­ lijke materialen, zoals linnen, die ook bij andere gelegenheden gedra­ gen kunnen worden. Het jasje kan worden gedragen met een jeans en de pantalon kan worden gecombi­ neerd met een gilet. Op die manier zorg je ook voor duurzaamheid.”

ZIJN SCANDINAVIËRS PIONIERS OP HET GEBIED VAN DUURZAAMHEID?

“Wij Scandinaviërs staan bekend om de pure look. We hechten waarde aan de natuur en omringen ons graag met natuurlijke materia­ len en voorwerpen. Maar we staan ook bekend om onze voorliefde voor mode. Het is niet voor niets dat de Zweden worden aangeduid als de Italianen van het noorden.

Klimaatverandering vervaagt de seizoenen zoals we die kennen. Het resultaat is een tijd- en sei­ zoenloze trend die goed aansluit bij de pure stijl en het minimalis­ me van de Scandinaviërs. Less is more. Bruiloften worden het hele jaar door gevierd, alleen het kader verandert steeds en door de tijdlo­ ze collecties zijn we op deze veran­ dering voorbereid.”

WAT ZIJN DE UNIQUE SELLING POINTS VAN CAVALIERE VOOR DE BENELUX?

“Cavaliere staat voor innovatie en is altijd op de hoogte van de nieuw­ ste stoffen, kleuren en modellen. De stoffenbeurs in Milaan, waar alle nieuwe producten worden gepresenteerd, is in februari, de Interbride is begin mei. Dit stelt ons voor grote uitdagingen, die we graag aangaan om aan de wensen van onze klanten te kunnen vol­ doen. We hebben een never-out-ofstock-magazijn voor zakelijke pak­ ken met een enorm scala aan maten. Tot slot geven we ook personeelstrainingen voor de winkeliers en hun personeel.”

HOE BELANGRIJK WORDT DUURZAAMHEID IN DE TOEKOMST?

“Duurzaamheid speelt al een grote rol. Daarom haalt Cavaliere haar stoffen uit Europa, voornamelijk uit Italië. Stoffenfabrikanten bieden nu ook stoffen aan die op milieuvriendelijke wijze zijn gepro­ duceerd. Denk dan aan minder

“WIJ HECHTEN WAARDE AAN DE NATUUR EN OMRINGEN ONS MET NATUURLIJKE MATERIALEN.” - SOFIA FRICK, CAVALIERE

40 SPOSAFACTS

SF6_Interview_Cavaliere_NL.indd 40

22-11-18 12:37


1.

2.

5.

3.

4.

6.

7.

Shoe love IS TRUE LOVE

1. Karyssa van Rainbow Club 2. June (rose ingekleurd) van Rainbow Club 3. Tallulah (lichtblauw ingekleurd) van Rainbow Club 4. Cate van Rainbow Club 5. Barletta van Rainbow Club 6. Pattie van Rainbow Club 7. Dulcie van Rainbow Club

Elsa-Bruid en Bruidegom Magazine.indd 1 ADV BB 230x300.indd 1

06-09-18 14:51 16-10-18 13:47


Interbride 2019 FASHION MEETS BUSINESS

De internationale ontmoetingsplek voor de branche

IN HARTJE EUROPA!

Koop uw 2020-collecties doelgericht in: bruidsmode, bruidegomsmode, accessoires en gelegenheidskleding. Van de branche, voor de branche!

Interbride SP_2019-1 NL DE.indd 3

19-11-18 10:24


4 t/m 6 mei | 2019 Messe Düsseldorf

WWW.INTERBRIDE.EU

Interbride SP_2019-1 NL DE.indd 4

|

INFO@INTERBRIDE-MESSE.EU

|

19-11-18 10:24


COVERTHEMA

PLAATSMAKEN VOOR NIEUWE

COLLECTIES

... MAAR HOE KUNNEN OUDE BRUIDSMODECOLLECTIES SUCCESVOL VERKOCHT WORDEN?

Deze vraag ligt gevoelig in de bruidsmodebranche en is daarom ook niet eenvoudig te beantwoorden. Gelukkig zijn de agressieve afprijzingen uit de modehandel tot nu toe niet doorgedrongen tot de bruidsmodesector. Het is belangrijk om dit zo te houden. Maar hoe doen we dat? Sposa Facts heeft tips en ervaringen van bruidsmodespecialisten voor u verzameld. TEKST Stefanie Hütz

S

ale: het is een woord dat men in winkelstraten tegenwoordig het hele jaar door tegenkomt. De enorme kledingstroom lijkt alleen nog op deze manier aan de man gebracht te kunnen worden. Mede doordat de consument aan de situatie gewend raakt en daardoor opgeleid wordt tot professioneel koopjesjager. Tegelijkertijd heeft de perceptie van de waarde van kleding aanzienlijk geleden onder de prijzenoorlogen die de afgelopen jaren gevoerd zijn. Het spreekt voor zich dat de bruidsmodesector deze situatie wil vermijden. Het winkelen voor de mooiste dag van je leven moet een bijzondere gebeurtenis blijven. “Daarom moeten we, behalve aan het eind van het seizoen, geen grote kortingsacties houden”, meent Monika Wieczorek, eigenaresse van Brautmode Diamore in Brül. Ze vervolgt: “Een bruidsjurk moet geen stuntartikel worden en de marktprijzen moeten stabiel blijven, ten gunste van de hele branche.” 44 SPOSAFACTS

44_52_SF3_Altware_Aktionsverkauf_NL_04.indd 44

23.11.18 11:34


MAGAZIJNOPRUIMING

Natuurlijk is het tot op zekere hoogte niet te vermijden om aan het eind van het seizoen modellen over te houden. Een magazijnopruiming zorgt er dan voor dat de dure opslagruimte niet meer bezet wordt gehouden door oude modellen en er plaats vrijkomt voor veelbelovende nieuwe collecties. Of en hoe u dat doet, moet zorgvuldig afgewogen worden. Daarnaast is het ook van belang om de overschotten te analyseren en op zoek te gaan naar de oorzaken voor het overblijven.

HET BEGINT BIJ DE INKOOP

Welke productgroepen, merken, trends en prijsklassen zijn minder makkelijk te verkopen? De bevindingen van eerdere seizoenen zijn van groot belang bij de inkoop voor het nieuwe seizoen. Als het inkoopbeleid op orde is, is dat aan het eind van het seizoen goed te zien aan een hogere omzet en meer marge op de producten. Er hoeft minder afgeprijsd te worden en er blijft weinig voorraad liggen. Een goed verkooppercentage per collectie ligt op minstens 85 procent, zo stelt Sandra Volz in vakliteratuur van de Duitse textielbrancheorganisatie BTE. Dat betekent dus dat het percentage van de collectie dat aan het einde van het seizoen overgebleven is, de 15 à 20 procent niet mag overstijgen.

ACHTERBLIJVERS EN HARDLOPERS

Het goede nieuws is: de bruidsmode is niet te vergelijken met de klassieke kledingsector. Op zeer goed geïnformeerde klanten na, beooordelen bruiden een japon niet op het feit of hij uit

AFPRIJZEN MOET IN GEEN GEVAL TE VROEG GEBEUREN EN DAN ALLEEN SELECTIEF EN GESTRUCTUREERD.” - SANDRA VOLZ, DIRECTEUR VAN FASHION COACHING CONSULTING IN PFORZHEIM

de collectie van dit jaar komt of uit het vorige seizoen af komstig is. En hoewel er zeker trends te bespeuren zijn, zijn de modegrillen in de bruidsmodesector een stuk minder heftig dan in de reguliere mode. “Bij ons gebeurt het regelmatig dat een collectie in het eerste seizoen bijna volledig blijft hangen en in het seizoen daarna ineens een hardloper wordt”, vertelt Guido Lepper. De eigenaar van Guido Lepper - Mode fur Männer in Bonn blijft er rustig onder. Hij prijst alleen losse stuks af en past zijn inkooporders aan de actuele voorraad aan. Wat overblijft zijn echter niet alleen de traaglopende modellen, merkt Dirk Pfeiffer, eigenaar van het Berlijnse bedrijf Crusz, op. “Veel gelegenheids­mode, vooral de bijzondere japonnen met veel pailletten en kant, is kwets­b aar. Als deze jurken vaak gepast worden, laat dat zijn sporen achter. Winkels willen zo’n jurk dan niet meer verkopen. De modellen met dat soort kleine schoonheidsfoutjes komen in onze eigen outlet terecht, net als de kleding uit oude collecties.”

VERSCHILLENDE VERKOOPMOGELIJKHEDEN

Voordat u bepaalt hoe u uw oude collecties gaat verkopen, vanuit uw eigen winkel of via een externe partij, en op welke manier, zijn er een aantal belangrijke vragen. Wat moet er weg, wat kan er weg en wat mag er weg? Welke artikelen mogen tegen elke prijs verkocht worden? En welke kunnen volgend seizoen nog eens in de winkel gehangen worden? Het is ook belangrijk om te vragen wat de beperkingen op uitverkoop zijn vanuit de fabrikant. Over het algemeen geldt dat uitverkoop vanuit de eigen winkel voor de hoogste opbrengsten zorgt. Het is ook mogelijk om de hele partij aan een opkoper te verkopen. Dat kost minder tijd en inspanning en levert sneller financiële middelen op. Kijkend naar uw imago is deze laatste optie het meest aantrekkelijk: hoe hoger het segment, hoe terughoudender er omgegaan zou moeten worden met afprijzingen in eigen zaak. Het is vaak echter niet eenvoudig om een goede externe verkooppartner te vinden.

COMPROMIS: EIGEN OUTLET

KLEDING UIT OUDE COLLECTIES VERKOPEN WIJ IN ONZE EIGEN OUTLET.” - DIRK PFEIFFER, EIGENAAR VAN CRUSZ IN BERLIJN

Een eigen outlet kan dan een handig compromis zijn. Verdere alternatieven zijn het ruilen van slowsellers voor bestsellers bij de leverancier. Maar wees wel voorzichtig met dit soort middelen: in de ‘gewone’ modesector zijn deze methodes volledig uitgemolken, met alle negatieve gevolgen van dien voor beide partijen. Tot slot zijn donaties ook een optie, bijvoorbeeld door de overgebleven

SPOSAFACTS

CORR_SF3_Altware_Aktionsverkauf_NL_03.indd 45

45

22-11-18 12:49


COVERTHEMA “HOE HOGER HET VERKOOPSEGMENT, HOE TERUGHOUDENDER MEN MET UITVERKOOPACTIES OM MOET GAAN.” - SANDRA VOLZ, FASHION COACHING CONSULTING

collectie aan liefdadigheidsinstellingen te schenken. Het is wel verstandig om dan samen met uw accountant te kijken naar de fiscale consequenties van schenking in natura. Over afgeschreven of onverkoopbare artikelen hoeft u de in aftrek gebrachte btw bij een schenking in eerste instantie niet terug te betalen, tenzij de waarde van de schenking boven een bepaald bedrag uitkomt.

SLIM AFPRIJZEN

Volgens expert Sandra Volz is het onverstandig om te vroeg met afprijzingen te beginnen. Ondernemers moeten de uitverkoop slim, rationeel en financieel onderbouwd inplannen, vindt zij. Dat betekent dat er niet te vaak korting gegeven moet worden en dat er spaarzaam omgegaan zou moeten worden met kortingspercentages. Het gebeurt regelmatig dat bedrijven ten onder gaan aan ongunstige prijsstrategieën, voor zover men dan van een strategie kan spreken. Prijzen, zo betoogt de Duitse prijs- en marketing­ expert Prof. Dr. Hermann Simon, zijn de belangrijkste factor bij het behalen van winst. Belangrijker dan de kosten en de verkoop. In een interview zegt Simon: “Als winkeliers zouden ontdekken hoeveel er van de brutomarge verloren gaat bij een korting van twintig procent, en hoeveel extra omzet er voor nodig is om dat te compenseren, zouden ze veel spaarzamer omgaan met kortingsacties.”

SPECIAL SALE

Met dat in het achterhoofd, is ook Andreas Unger, eigenaar van marketingbureau Hutter & Unger, er groot voorstander van om alleen uitverkoop te houden bij speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld een jubileum, verbouwen of grote magazijnopruiming. Unger: “Uitverkoopacties werken alleen goed als ze ondersteund worden door een sterke marketingcampagne en er een tijdslimiet achter zit. Hoe dan ook: bruidsparen bepalen zelf hun huwelijksplanning en dat heeft niets te maken met een uitverkoop.”

CREATIEF PRESENTEREN

Niet alleen het correct afprijzen is belangrijk, er moet ook goed gekeken worden naar de presentatie van de afgeprijsde artikelen. “Bedrijven moeten hun eigen creatieve stijl ontwikkelen en daarmee een eigen identiteit ontwikkelen”, meent de

Düsseldorfse merchandiser Domagoj Mric, eigenaar van Sayanora Visual Concepts. De kortingsaanduidingen moeten daarbij op stijlvolle wijze in de winkel verwerkt worden, om zo niet als schreeuwerig te worden ervaren. Ook de presentatie van de kleding en accessoires verdient de nodige aandacht. “Een jurk van 3000 euro met 50 procent korting kost nog steeds 1500 euro. De presentatie mag zo’n japon niet teniet doen”, legt Domagoj Mric uit. Monika Wieczorek, CEO van Brautmode Diamore in Brühl, kan het daar alleen maar mee eens zijn: “De verwachtingen van bruiden zijn ook in de sale nog altijd hoog.”

INTERESSANTE CONCEPTEN

Marketingbureau Hutter & Unger zet liever in op leuke extra´s, in plaats van op stuntprijzen. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloftsstempelkaart, die het bruidspaar voordelen biedt en de winkelier in het ideale geval nieuwe klanten oplevert. De aankopen van de gasten, bijvoorbeeld kleding of accessoires, worden beloond met stempels in het boekje van het bruidspaar. Zij profiteren daarvan, bijvoorbeeld in de vorm van korting of extra’s. Hoe meer klanten, hoe meer stempels, hoe groter de korting voor het bruidspaar. Creatieve ideeën zijn er voldoende. Op de komende pagina’s vindt u een aantal voorbeelden van modespecialisten uit binnen- en buitenland. Hoe gaan zij om met oude collecties?

UITVERKOOPACTIES WERKEN ALLEEN GOED ALS ZE ONDERSTEUND WORDEN DOOR EEN STERKE MARKETINGCAMPAGNE EN ER EEN TIJDSLIMIET ACHTER ZIT.” - ANDREAS UNGER, EIGENAAR MARKETINGBUREAU HUTTER & UNGER

46 SPOSAFACTS

CORR_SF3_Altware_Aktionsverkauf_NL_03.indd 46

22-11-18 12:50


www.morilee.eu

1486 MOR B2B Sposa Facts 1-19 v3.indd 1

info@morilee.eu

19/11/2018 5:22 pm


COVERTHEMA

VOORBEELDEN

UIT DE BRANCHE 1 Brautmode Diamore, Brühl, Duitsland

Blow Out Sale

“Wij beginnen tegen het einde van het seizoen met de sale en hanteren dan kortingen van 20 tot 50 procent, af hankelijk van de leeftijd van de japon. De afgeprijsde modellen hangen tussen de rest van de collectie en zijn gemarkeerd voor onze medewerksters. Dat zorgt ervoor dat de bruiden ook naar de normale collectie kijken en die ook verkocht wordt. Tijdens actieweken presenteren we de afgeprijsde modellen op een apart rek”, vertelt eigenaresse Monika Wieczorek. Via de website wordt dan bijvoorbeeld een Blow Out Sale aangekondigd. Met sommige fabrikanten heeft Wieczorek de afspraak dat een vooraf afgesproken aantal slechtlopende modellen omgeruild kan worden.

Monika Wieczorek, CEO van Brautmode Diamore, verspreidt de sale over verschillende fasen.

Afgeprijsde modellen hangen tussen de normale collectie in de winkel.

2 Tessa & Thomi, Thun, Zwitserland

Jaarlijkse uitverkoop

Bij Tessa & Thomi verdwijnt het begrip prijs naar de achtergrond door sfeer en service.

“MET EEN GOEDE SERVICE EN DITO SFEER ZORGT MEN ER VOOR DAT DE PRIJS NAAR DE ACHTERGROND VERDWIJNT.” - EIGENAAR MARTIN WÜLSER VAN TESSA & TOMI

“Ons onderscheidend vermogen ligt niet in de prijs, maar in de prijs-kwaliteitsverhouding van onze producten en de service, zoals advies en maatwerk. Dat zorgt er samen met een goede inkoopstrategie, we nemen veel tijd voor de inkoop, voor dat we eigenlijk weinig overhouden”, vertelt Martin Wülser, CEO van de winkel. “Tussen midden september en eind oktober hebben we een uitverkoop­p eriode, die aangekondigd wordt op onze website en subtiel in de etalage, maar niet in de winkels zelf. De hoogte van de kortingen wordt bepaald aan de hand van de leeftijd, de staat en de actualiteit van de modellen. Indien nodig worden ze gereinigd en gerepareerd voordat ze de winkel in gaan. Het gebeurt regelmatig dat klanten die op de uitverkoop af komen, toch naar huis gaan met een japon uit de normale collectie, omdat andere criteria toch zwaarder wegen dan de prijs.” Afgeprijsde artikelen die niet verkocht worden, worden het jaar daarop opnieuw in de sale mee­ genomen of gaan naar een liefdadigheidsproject in Kenia.

48 SPOSAFACTS

.

CORR_SF3_Altware_Aktionsverkauf_NL_03.indd 48

22-11-18 12:50


BEURSDATA VERKOOP VOORRAAD

26-27 jan 2019

Swissotel Neuss 2-3-4 feb 2019

MMC Leipzig 24-25 feb 2019

ABC Salon München PRESENTATIE 2020 COLLECTIE

8-28 apr 2019

Très Chic Event Hengevelde 4-6 mei 2019

Interbride Düsseldorf 3-5 aug 2019

MMC Leipzig Meer informatie? EMAIL jan.brinkman@treschicbridalwear.com TELEFOON +31 (0)6 5514 2288

T res C hic B ridal W ear . com

ADV BB 230x300.indd 1

13-11-18 12:25


COVERTHEMA

3 Crusz, Berlijn, Duitsland

Eigen outlet

Het Berlijnse bedrijf Crusz maakt gebruik van verschillende uitverkoopmethodes, waaronder de mogelijkheid om slechtlopende modellen om te ruilen bij de fabrikant. Ook wordt er korting gegeven in de winkel. Niet alleen aan het einde van het seizoen, maar ook in het kader van speciale sales en koopzondagen. Hoe later in het jaar, hoe hoger de korting. “Tijdens de uitverkoop aan het einde van het seizoen geven we vijftig procent of meer korting”, vertelt CEO Dirk Pfeiffer. De afgeprijsde modellen worden gescheiden van de rest van de collectie gepresenteerd. Crusz heeft ook een outlet in de buurt van de winkel. Hier zijn de oude collecties van vorige seizoenen verkrijgbaar, alsook lichtbeschadigde kostuums en jurken. “Dat is kleding die niet langer voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat alle kleding in de hoofdvestiging onberispelijk is.” En hoe loopt de outlet? “Goed”, vertelt Pfeiffer, “het is een mooie manier om van restanten af te komen, maar er worden geen grote winsten mee behaald.” Op de website beschrijft Crusz de outlet als een ‘Abentauerspielplatz’, een avonturenspeeltuin, en dat is het ook. Er wordt geen vergelijking gemaakt met de winkel, omdat niet alleen de prijs, maar ook de sfeer en service verschillen.

De outlet onderscheidt zich niet alleen qua prijs van het moederbedrijf, ook de service is er anders.

“STRIKTE SCHEIDING TUSSEN WINKEL EN OUTLET.” - CRUSZ-CEO

DIRK PFEIFFER

4 Guido Lepper – Mode für Männer, Bonn, Duitsland

Slechts enkele afprijzingen

Oude collecties zijn geen probleem voor Guido Lepper.

Guido Lepper maakt zich niet druk over oude collecties. Hij vertrouwt op zijn intuïtie bij de inkoop, ook al zijn de artikelen niet direct te verkopen in het eerste seizoen. Prijsbewuste klanten profiteren van afgeprijsde losse stuks. Dit zijn voornamelijk uitgelopen collecties die niet meer kunnen worden nabesteld en niet meer volledig in de winkel liggen.

50 SPOSAFACTS

44_52_SF3_Altware_Aktionsverkauf_NL_03.indd 50

22-11-18 10:38


COVERTHEMA

5 Covers Couture, Utrecht, Nederland Voor Covers Couture in Utrecht is uitverkoop niet echt interessant.

“BELANGRIJKER DAN UITVERKOOP IS EEN GOED INKOOPBELEID.” - ALEXANDRA COVERS, COVERS COUTURE

6 De Bruidshoek, Leiden, Nederland

Eigen outlet

De Bruidshoek in Leiden houdt geen uitverkoop, maar heeft een eigen outlet: De Bruidsoutlet. Hier worden japonnen van A-merken verkocht met kortingen tot 70 procent. Tonnie van Someren van De Bruidsoutlet: “In de outlet verkopen wij met name overgebleven jurken van De Bruidshoek en een enkele keer wat opgekochte losse stuks van de fabrikant.” Door een minder intensieve aanpak kunnen de kosten laag blijven. Tonnie: “Wij werken niet op afspraak, bruiden kunnen gewoon binnenlopen. Onze adviseuses ontvangen de bruiden en maken ze wegwijs in de winkel, waarna ze zelf op zoek mogen naar hun droom­jurk. De adviseuses staan stand-by en als dat qua drukte lukt, helpen ze bij het passen. Indien nodig kan een japon tegen vermaakkosten worden vermaakt in ons eigen atelier.” Alle japonnen en kostuums in de outlet zijn enkele stuks. Dat heeft als voordeel dat de outfit direct mee naar huis genomen kan worden. Tonnie: “We bieden ook geen opslag aan, dus als de jurk gekocht is, krijgt de klant hem direct mee in een mooie hoes.”

Inkoopbeleid op orde

Alexandra Covers: “Wij houden elk jaar een kleine uitverkoop, gewoon in de winkel, maar het is voor ons niet echt interessant. Nederlanders houden niet zo van sale. Bruiden die in eerste instantie op zoek zijn naar een goedkope bruidsjurk, gaan direct naar een outlet. Het is daarom belangrijk om er als reguliere bruidsmodewinkel voor te zorgen dat je de uitverkoop niet nodig hebt. Dat betekent dus dat je al bij de inkoop goed op moet letten en dat je niet te veel voorraad hebt. Dan houd je ook niet zoveel over.”

De Bruidsoutlet is onderdeel van De Bruidshoek. Hier worden de oude collecties uit de winkel verkocht.

De Bruidsoutlet is populair, het gebeurt vaak dat bruiden eerst in de outlet gaan kijken voordat ze naar hun pasaf­ spraak bij De Bruidshoek gaan. Tonnie: “Natuurlijk zit er op de japonnen in de gewone winkel meer marge, maar we zijn blij dat we via de outlet toch iedere bruid kunnen bedienen, ook die met een kleiner budget.”

52 SPOSAFACTS

CORR_SF3_Altware_Aktionsverkauf_NL_03.indd 52

22-11-18 12:51


w w w.e n zoa n i.com

ADV BB 230x300.indd 1

08-11-18 16:48


BEURZEN

INTERBRIDE

2019 Van 4 tot en met 6 mei 2019 vindt de Interbride plaats in Düsseldorf. Op deze pagina’s delen we alvast de belangrijkste feiten met u.

20.000  VIERKANTE METER

De Interbride wordt in 2019 voor de zevende keer georganiseerd. Op de B2B-beurs voor iedereen die te maken heeft met bruidegoms-, bruidsen avondmode worden circa vierhonderd collecties van topmerken voor bruid, bruidegom, kinderen en accessoires verwacht. De beurs vindt in hal 3 van het beursgebouw in Düsseldorf plaats, met maar liefst 20.000 vierkante meter beursoppervlakte.

3 DAGEN

Op veler verzoek, van zowel bezoekers als exposanten, duurt de Interbride dit jaar drie dagen.

TICKETS

Tickets boekt u eenvoudig online. Met een paar muisklikken kunt u zich registreren en uw toegangskaarten direct printen.

OPENINGSTIJDEN

Zaterdag 4 mei: 9:00 uur tot 18:00 uur Zondag 5 mei: 9:00 uur tot 18:00 uur Maandag 6 mei: 9:00 uur tot 17:00 uur Hal 3 is tot 20:00 uur geopend.

VOORDELEN OP EEN RIJTJE

FOTO NINA SKRIPIETZ FOTOGRAFIE

 ratis toegang G Onbeperkt koffie, thee en frisdrank voor bezoekers Vrij parkeren op loopafstand van de beurs Hotelkamers tegen gereduceerd tarief te boeken via de Interbridewebsite

MEER INFORMATIE www.interbride.eu 54 SPOSAFACTS

54_55_SF4_Fakten_Interbride-NL-02.indd 54

22-11-18 12:52


DE NIEUWE BEURSPLATTEGROND IS BEGIN 2019 TE DOWNLOADEN OP DE WEBSITE.” SPOSAFACTS

54_55_SF4_Fakten_Interbride-02.indd 55

55

20-11-18 15:13


FOTO`S NINA SKRIPIETZ

BEURZEN EVENTS

BEURZEN

Meteen in de eerste maanden van het jaar worden klanten uitgenodigd voor veel events van fabrikanten en beurzen.

26 TOT EN MET 28 JANUARI

GALLERY DÜSSELDORF

DECEMBER 4 TOT EN MET 6 DECEMBER

CNR FASHIONIST

“Fashion is back in Istanbul!” is te lezen op de advertenties van de vakbeurs CNR Fashionist, gespecialiseerd in avond- en bruiloftsmode. Meer dan 100 Turkse en internationale exposanten op meer dan 30.000 vierkante meter beursoppervlak. En er zijn ook nog eens vijf catwalkshows.

Op de international fashion trade show Gallery in Düsseldorf zal het onderdeel Evening & Occasion opnieuw voor feestelijke pracht en praal zorgen in de Alte Schmiedehallen. De industriële setting zorgt voor een indrukwekkend decor voor de gelegenheids- en avondmode. Op het programma staan internationale avondkledingcollecties van onder meer Christian Koehlert, Fashion New York, Gina Bacconi, L’Atelier pour la Femme, Luxuar en Mascara. • AREAL BÖHLER, HANSAALLEE, DÜSSELDORF • W WW.GALLERY-DUESSELDORF.DE

• CNR-EXPO, ISTANBUL • HTTP://CNRFASHIONIST.COM

JANUARI 22 TOT EN MET 25 JANUARI

IF WEDDING FASHION

De IF Wedding Fashion-beurs wordt al voor de dertiende keer georganiseerd. De beurs is wederom in het grootste en modernste beursgebouw van Turkije, Fuarizmir. Tussen 10.00 en 19.00 uur bent u welkom om de vele exposanten van bruids-, feesten avondmode te bezoeken. • FUARIZMIR, IZMIR

FEBRUARI 24 EN 25 FEBRUARI

ABC-SALON

“Zoveel aanmeldingen hebben we nog nooit gehad”, zegt Petra Molnár, organisator van de ABC-Salon. “De laatste editie in februari 2018 zorgde voor zeer veel blije gezichten bij bezoekers én exposanten. Op dit moment hebben niet alleen de bekende exposanten hun deelname bevestigd, maar hebben ook nieuwe topmerken zich aangemeld.” • MOC VERANSTALTUNGSCENTER, LILIENTHALALLEE 40, MÜNCHEN • W WW.ABC.SALON.DE

• IFWEDDING.IZFAS.COM.TR

56 SPOSAFACTS

56_58_SF4_Messeueberblick_NL.indd 56

22-11-18 12:57


MAART 10 EN 11 MAART

MODECA EVENT / BRIDAL EVENT AMSTERDAM

De Interbride wordt gehouden van 4 tot en met 6 mei in hal 3 van de Messe Düsseldorf en biedt een grote verscheidenheid in bruidsen avondmodemerken.

FOTO`S NINA SKRIPIETZ

Het Modeca Event wordt in samenwerking met het Bridal Event Amsterdam georganiseerd. Modeca lanceert de nieuwe collecties voor het komende seizoen én presenteert de collectie voor 2020. De gerenommeerde fabrikant Hervé Paris presenteert Bohemian Bridal en TV-ster Randy Fenoli is aanwezig voor een meet & greet tijdens zijn collectiepresentatie. Het Novotel ligt vlakbij Schiphol en is zowel met de taxi, het openbaar vervoer als eigen vervoer goed bereikbaar.

6 TOT EN MET 8 APRIL

LADYBIRD

• NOVOTEL AMSTERDAM SCHIPHOL AIRPORT • HOOFDDORP, NEDERLAND • W WW.MODECA.COM/ MODECAEVENT2019 • W WW.BRIDALEVENTAMSTERDAM.COM

23 TOT EN MET 25 MAART

ROME BRIDAL WEEK

De Rome Bridal Week heeft als doel om snel een van de belangrijkste bruidsmodebeurzen in Zuid-Europa te worden. Op deze beurs kunt u exposanten als Allure, Nicole, Casablanca en Mon Cheri ontmoeten. Hoogtepunt van de driedaagse beurs: de modeshows op de exclusieve catwalk van de Fiera di Roma. • FIERA DI ROMA • W WW.ROMEBRIDALWEEK.IT

30 MAART TOT EN MET 1 APRIL

EUROPEAN BRIDAL WEEK

Naast een ontspannen winkelsfeer biedt de European Bridalweek de bruidsmodewinkelier gratis toegang en een gratis pendelbusdienst tussen de luchthaven van Düsseldorf en de Messe Essen. Parkeren is ook gratis. De EBW Lounge biedt champagne, wijn en kleine hapjes. Sommige catwalkshows zijn alleen op uitnodiging. Het op maat gemaakte theater heeft plaats voor 350 toeschouwers, dus zorg ervoor dat u op tijd een plaats krijgt! • M ESSE ESSEN • W WW.EUROPEANBRIDALWEEK.DE

Het zevende Ladybird Dealer Event wordt net als vorig jaar in het ZuidHollandse Noordwijk georganiseerd. Grand Hotel Huis der Duin ligt direct aan het strand, op een halfuur van Amsterdam. Het dealerevent voor uitgenodigde leveranciers is elk jaar weer een ontspannen belevenis, die goed te combineren is met een dag je uitwaaien aan de kust. • G RAND HOTEL HUIS TER DUIN, NOORDWIJK • W WW.LADYBIRD.NL

8 TOT EN MET 28 APRIL

TRÈS CHIC EVENT

Van 8 tot en met 28 april kunnen bruidsmodewinkeliers de complete Très Chic-collectie 2019 komen bekijken en bestellen in de showroom in het Overijsselse Hengevelde. • SHOWROOM TRÈS CHIC, HENGEVELDE • W WW.TRESCHICBRIDALWEAR.COM

24 TOT EN MET 26 MAART

WHITE GALLERY/LBFW

Twee beurzen onder één dak: in ExCel Londen, vlakbij London City Airport, vinden ook komend jaar maart zowel de London Bridal Fashion Week als de White Gallery tegelijkertijd plaats. Dat geeft inkopers de kans om in één bezoek een groot assortiment in verschillende prijs- en stijlsegmenten te bekijken. De White Gallery is gespecialiseerd in internationale design-bruidsmode.

APRIL 5 TOT EN MET 8 APRIL

SI SPOSAITALIA

13 TOT EN MET 15 APRIL

PARIS BRIDAL FAIR

De laatste trends, indrukwekkende modeshows, grote namen onder de exposanten en veelbelovende nieuwkomers: de Si Sposaitalia zit vol hoogtepunten op het gebied van bruilofts- en avondmode, inspiratie en nieuwe contacten.

Voor de 22e keer vindt de internationale Paris Bridal Fair plaats in de stad van de liefde. Op de Paris Bridal Fair vindt u fabrikanten van bruidsmode, accessoires en bruidegomsmode. De Parijse bruidsbeurs richt zich zowel op Franse als internationale inkopers.

• E XCEL LONDON

• FIERAMILANO CITY, GATE 4, MILAAN

• PORTE DE VERSAILLES,

• W WW.LONDONBRIDALWEEK.COM

• W WW.SPOSAITALIACOLLEZIONI.

• W WW.WHITE GALLERY.COM

FIERAMILANO.IT

PAVILLON 2.1, PARIJS • W WW.PARISBRIDALFAIR.COM

SPOSAFACTS 57

56_58_SF4_Messeueberblick_NL.indd 57

22-11-18 12:58


BEURZEN

COLOFON

Sposa Facts Magazine Sposa Facts, het onafhankelijke vakblad voor de bruidsmode, is een uitgave van Bruidmedia/ Brautmedia. Sposa Facts publiceert brancherelevante informatie voor de huwelijksmarkt.

CHEF REDACTIE: Susan Lippe-Bernard REDACTIE: Nikki Bijhouwer, Judith van Lent, Jody Pluimers, Leanne van Spronsen-Monster, Sarah Weinforth LAY-OUT EN LITHO: K&M Satz und Repro LAYOUT-CONCEPT: Studio 100% DRUK: Senefelder Misset PRODUCTIE: Marcella Flores, Simone Mengel, Annette van Oploo, Ulrich Schäder, Bibi Vlaar ADVERTENTIEVERKOOP: Claudia Maisner, Ulrich Schäder DIRECTIE: Rob Klaarenbeek DISTRIBUTIE: Controlled circulation aan detaillisten, fabrikanten, importeurs, agenten en vertegenwoordigers in de bruidsmodebranche in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. REDACTIE, ADVERTENTIEVERKOOP EN ABONNEMENTENADMINISTRATIE: Bruidmedia B.V. (Nederland en België) Uraniumweg 17e NL-3812 RJ Amersfoort Tel. 0031 (33) 7 503 500 Fax 0031 (33) 7 503 501 info@sposafacts.eu Brautmedia GmbH (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Hörsterplatz 2b D-48147 Münster Tel. 0049-251-53902-0 Fax 0049-251-53902-30 www.sposafacts.eu

1 0 TI P S

• B ELGIË (EXACTE LOCATIE WORDT LATER BEKEND GEMAAKT)

J A A R G A N G 1 9 N R . 1 // W W W. S P O S A F A C T S . E U

COLLECTIES

BARCELONA BRIDAL WEEK

Van trends spotten tot bestellen: de 29e Barcelona Bridal Week belooft weer een feest te worden voor de internationale bruidsmodewereld. Van 23 tot en met 26 april staan er spectaculaire modeshows van internationale topdesigners op de planning. De besteldagen sluiten vanaf 26 april naadloos aan op de Bridal Week. • FIRA DE BARCELONA

VOOR DE PERFECTE WINKELINRICHTING

NIEUWE

Maar hoe worden de oude verkocht?

• W WW.BARCELONABRIDALWEEK.COM

“ I K W I L E R N OG E E N N AC HTJ E OV E R S L A P E N ” ZO OVERTUIGT MEN BESLUITELOZE BRUIDEN

“Onze klanten kunnen twee prachtige en unieke collecties verwachten. We hebben heel gave modeshows met cocktails, livemuziek en fantastisch eten op de planning staan”, vertelt eigenaresse Chiara de Vlieger. Aanmelden kan via office@mrfg.be.

23 TOT EN MET 28 APRIL

JA A R G A N G 1 9 N R . 1 // W W W. S P O SA FAC T S . E U

01_SF1_Cover_NL.indd 2

HUISBEURS MARYLISE & REMBO STYLING

• W WW.REMBO-STYLING.COM

H E T O N A F H A N K E L I J K E VA K B L A D VO O R D E B R U I D S M O D E

COVERFOTO: Bruidsjurk van Viktor & Rolf www.justinalexander.com

15 TOT EN MET 17 APRIL

• W WW.MARYLISEBRIDAL.COM

Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever worden overgenomen of vermenigvuldigd op welke wijze dan ook. Uitgever, redactie en auteurs hebben de in deze uitgave opgenomen informatie met de nodige zorg geselecteerd en zoveel mogelijk gecontroleerd, doch kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de onverhoopte onjuistheid en/of onvolledigheid van de informatie.

© 2019 Bruidmedia/ Brautmedia www.sposafacts.eu

Meer dan 68 procent van de bezoekers van de Barcelona Bridal Week is afkomstig uit het buitenland. Dit maakt het een van de topevenementen in de beurskalender.

BRANCHENIEUWS EN BEURSDATA

20.11.18 16:12

MEI 4 TOT EN MET 6 MEI

INTERBRIDE

Van de branche, voor de branche: dat is het thema van de Interbride 2019. De beurs biedt bezoekers een overzicht van alle verschillende nieuwe collecties. Gedurende drie dagen worden bruids-, bruidegoms- en feestmode gepresenteerd in hal 3 op een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter. De focus ligt op actuele en vernieuwende trends in bruiloftsmode, schoenen, accessoires, kinderen avondkleding. • M ESSE DÜSSELDORF, INGANG OOST • W WW.INTERBRIDE.EU

ALLE BEURSDATA ZIJN OOK TE VINDEN OP WWW. SPOSAFACTS.EU

58 SPOSAFACTS

56_58_SF4_Messeueberblick_NL.indd 58

22-11-18 12:58


AFTER SIX

THE WEDDING GUIDE REAL MOMENTS | ECHTE MOMENTE

FOLLOW US ON:

#HOCHZEITSLIEBE WWW.WILVORST.DE

181112_AfterSix_230x300_FS19_Sposa.indd 1

13.11.18 10:46


GASTCOLUMN

“IK MOET ER EEN

NACHTJE OVER

SLAPEN…” FOTO`S LILLY

OVER BESLUITELOZE BRUIDEN EN HOE U ZE OVERTUIGT

“Ik moet er nog even een nachtje over slapen.” Die zin kan iedereen die met bruiden te maken heeft, wel dromen. In mijn beginperiode als bruidsmodeverkoopster en nu als eigenaresse van twee bruidsmodezaken, heb ik hem heel vaak gehoord. Zo vaak zelfs, dat ik overwogen heb om als give-away kussenslopen te laten drukken met de tekst ‘Ik moet er nog even een nachtje over slapen’ erop. Kort samengevat: ik was er nogal gefrustreerd over.” DOOR GASTCOLUMNISTE Karin Decker

60 SPOSAFACTS

60_62_SF7A_Kolumne_Schwanenweiss_NL.indd 60

22-11-18 13:02


ONVERWACHTE ZIN

“In veel gevallen kwam de gevreesde zin voor mij onverwacht aan het eind van een twee uur durende passessie, waarbij ik er bijna zeker van was dat de bruid haar droomjurk gevonden had. Hoe handelt men in zo’n geval? Het ergste wat u in dit geval kan doen, is aan de wens van de klant voldoen. Mijn ervaring is dat slechts tien procent van de bruiden daadwerkelijk terugkomt om te kopen, als ze eenmaal uitgeslapen is. Als de bruid de ik-wil-er-nogeen-nachtje-over-slapen-zin uitgesproken heeft, is het belangrijk om kort op de bal te blijven spelen, al je expertise in te zetten, je niet af te laten schepen en de klant niet te laten gaan.” WAT HOUDT HAAR TEGEN?

“Waarom bestaan de ik-wil-er-nog-een-nachtje-over-slapenbruiden en wat maakt dat andere bruiden wel kunnen beslissen? In welke gevallen kun je het gesprek over een andere boeg gooien? Wat zijn doorslaggevende argumenten? Na een grondige analyse kan ik vijf verschillende bruidstypes onderscheiden.”

BRUID TYPE II “Ik had een heel ander idee van mijn jurk.” “Dit type bruid droomt er al van kinds af aan van om als een prinses naar het altaar te schrijden. Waarschijnlijk heeft ze al talloze plaatjes van prinsessenjurken uit tijdschriften geknipt en op haar moodboard geplakt. En nu staat ze in uw winkel en heeft u haar een mermaid-

HOE HERKENT U HAAR?

jurk aangetrokken, waardoor het plaatje dat ze in gedachten had, ineens heel anders wordt. Ze is toch geen prinsessenbruid en eigenlijk is dit haar jurk.” “Niet veel. Dit type bruid moet er écht een nachtje over slapen.”

WAT TE DOEN?

BRUID TYPE I “Ik draag nooit jurken.” HOE HERKENT U HAAR? “Er zijn veel vrouwen die nog nooit een jurk gedragen hebben. En ik hoor dan ook vaak dat ze het liefste in een broekpak zouden willen trouwen. Het is dus logisch dat deze bruid het lastig vindt om een japon te kopen en er daarom nog een nachtje over wil slapen. Vaak geven deze bruiden aan dat het van hen verwacht wordt dat ze een bruidsjurk dragen.”

“Neem de angst voor het fenomeen trouwjurk weg. Een vrouw die nog nooit een jurk gedragen heeft, weet niet wat er bij haar past. Neem daarom het heft in eigen hand, kies drie jurken die perfect aansluiten op het figuur van de bruid en start zonder al teveel omhaal gewoon met het passen. Wanneer ze zichzelf in de eerste japon ziet, valt er waarschijnlijk een last van haar schouders en is de angst als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit type bruid bezoekt meestal maar één winkel en als u overtuigend genoeg bent, hoeft ze er geen nachtje over te slapen.”

Karin Decker runt twee bruidsmodewinkels in Duitsland: Schwanenweiss en Seidenweiss.

WAT TE DOEN?

NEEM DE ANGST VOOR HET FENOMEEN TROUWJURK WEG.” - KARIN DECKER

SPOSAFACTS

60_62_SF7A_Kolumne_Schwanenweiss_NL.indd 61

61

22-11-18 13:02


GASTCOLUMN

BRUID TYPE V BRUID TYPE III “Ik neem heel veel mensen mee.” “Deze bruid komt met een heel gevolg aanzetten: haar overbezorgde moeder, een vriendin die stiekem een beetje jaloers is op de aanstaande bruid, en met een beetje pech ook nog de traditionele oma, die haar het liefst in een hooggesloten, enkellange jurk ziet. En de bruid wil iedereen een plezier doen. Wat de meeste bruiden echter vergeten, is zichzelf en het feit dat zij op de grote dag in het middelpunt van de belangstelling zouden moeten staan.”

HOE HERKENT U HAAR?

“Hier is het zaak om als bruidsmodespecialist de touwtjes stevig

in handen te houden. Zoek alleen met de bruid de jurken uit, zonder haar begeleidsters. De bruid moet bepalen wat ze op de grote dag wil dragen. Laat daarom ook niet toe dat de andere dames haar beïnvloeden. Zeg bijvoorbeeld: ‘Het is jouw dag. Als je je niet 100 procent comfortabel voelt in de jurk waarin je naar het altaar loopt, dan straal je dat ook uit. Jij bent degene die gaat trouwen en zij niet. Je trouwfoto’s zijn voor de rest van je leven.’ Alleen op deze manier heeft u kans op succes!”

WAT TE DOEN?

“Wat als ik de jurk niet meer wil?” “Tot slot heb je simpelweg te maken met het feit dat we allemaal een ander karakter hebben. Mijn zus wil er bijvoorbeeld altijd en overal eerst een nachtje over slapen. Ze vindt het over het algemeen lastig om beslissingen te nemen, ongeacht waarover. Nu men tegenwoordig in iedere winkel een bedenktijd van veertien dagen of langer heeft, wordt het deze twijfelaars nog moeilijker gemaakt.”

HOE HERKENT U HAAR?

“Ik heb besloten om te stoppen met het aannemen van retouren, simpelweg omdat het te vaak gebeurde. Ik heb een geval meegemaakt waarbij een bruid in drie verschillende winkels een bruidsjapon kocht en daarna bij twee winkels van de koop af wilde zien. Zij had er beter wél nog een nachtje over kunnen slapen. Als u zo’n bruid tegenkomt, dan is het beter om haar er nog even rustig over na te laten denken.”

WAT TE DOEN?

MIJN OPLOSSING

BRUID TYPE IV “Ik wil ook nog naar andere winkels.” “‘Ik heb nog meer afspraken staan bij andere bruidsmodezaken, waar ik graag naartoe wil.’ Deze zin wordt vaak ingezet als er een beslissing gemaakt zou moeten worden. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door televisieprogramma’s die bruiden het gevoel geven dat ze het hele land door moeten reizen op zoek naar hun trouwjurk en dat er een enorm evenement van gemaakt moet worden. Ze hebben het idee dat dé japon pas gevonden is

HOE HERKENT U HAAR?

als er tranen vloeien, net als op tv. Als bruidsmodespecialist is het belangrijk om niet de druk te voelen om van de passessie een evenement te maken met een tranentrekkend happy end.” WAT TE DOEN? “Wees vanaf het begin authentiek, want alleen dan heeft u de kans om een jurk te verkopen. Ook kunt u hier de allesbeslissende vraag stellen, die ik aan het eind van dit artikel zal verklappen.”

“Ik heb ontdekt dat er een vraag is, die er in 98 procent van de gevallen voor zorgt dat de bruid haar beslissing maakt. Voer eerst de spanning op, door te zeggen: ‘Ik ga je zo een belangrijke vraag stellen en ik wil graag dat je goed nadenkt voor je antwoord geeft.’ Stel daarna de volgende vraag: ‘Als ik nu nog meer modellen voor je haal en je die aantrekt, ga je ze dan vergelijken met de japon die je nu aan hebt?’ In de meeste gevallen hoort u nu een ‘ja’. En dat is het moment om het laatste zetje te geven: ‘In dat geval heb je je trouwjurk gevonden.’ Lichte verwarring zal het gevolg zijn. En daarna vaak ook tranen, want u heeft de spijker op de kop geslagen!”

PRAAT MEE OP WWW.SPOSAFACTS.EU

62 SPOSAFACTS

60_62_SF7A_Kolumne_Schwanenweiss_NL.indd 62

22-11-18 13:02


Advertorial

MODECA

NIEUWE COLLECTIE: CURVES BY MODECA

Voor het bruidsmodeseizoen 2019 had Aldon Misolas, hoofd design bij de Nederlandse bruidsmodefabrikant Modeca, al een kleine maar fijne ‘capsule collection’ gecreëerd binnen de Modeca Collection. Ontworpen in de geest van Dutch Design en op het lijf geschreven van bruiden die hun rondingen niet willen verbergen, was deze kleine collectie erg populair. Daarom heeft Misolas de ontwerpen doorontwikkeld tot een onaf hankelijke collectie: Curves by Modeca.

TRENDY CURVES “Deze collectie is bijzonder voor mij”, vertelt Alden Misolas. “Net als de capsule collection worden in de Curves by Modeca-collectie alle actuele thema’s uit de bruidsmode vertegenwoordigd. In de collectie vind men f latterende A-lijnen, baljurken en mermaid-jurken, maar ook meer fashion forward designs, met diepe rugdecolletés en verleidelijke halslijnen. De nadruk ligt op het combineren van de perfecte pasvorm met de modetrends.” SLIM BINNENONTWERP Dankzij het slimme binnenontwerp voelen bruiden zich niet alleen comfortabel en lekker in de jurken, maar komen hun rondingen ook mooi tot hun recht. Curves by Modeca is verkrijgbaar in de maten 44 tot 62. Misolas: “Bij het ontwerpproces zijn er veel aspecten waar ik op let. Mijn stijl is altijd sexy en verfijnd. En dat zie je in deze collectie ook terug, zij het met een verfijnde aanpak. Huid showen mag best, maar wel met klasse en stijl. De jurken van de collectie Curves by Modeca zijn daarom soepel en zwierig en hebben slim geplaatste draperieën om naar wens rondingen te accentueren of te verbloemen. Schoudervrij is sexy, maar als de bruid het graag wil, kunnen de afneembare mouwen er ook weer aangezet worden voor een meer bedekte look.”

De collectie Curves by Modeca wordt gepresenteerd op het Modeca Bridal Event in Amsterdam.

silhouetten: zachte stoffen zoals chiffon, stretch crêpe en tule worden gecombineerd met delicaat Chantilly-kant met parels en kantapplicaties. Hierdoor kunnen we een fijn 3D-effect creëren. Ivoorwit is de hoofdkleur van de collectie, voor de details hebben we gekozen voor tinten als nude, pastelroze en zalmroze”, vertelt de ontwerper enthousiast. MODECA EVENT Deze Curves by Modeca-collectie beleeft haar primeur op het Modeca Bridal Event (10-11 maart). Dick van Zutphen, directeur en eigenaar van Modeca, is overtuigd van het succes van de collectie: “Curves by Modeca laat zien hoe eenvoudig en elegant het kan zijn om Dutch Design en fashion te realiseren zonder dit te beperken tot bepaalde maten. Dutch Design staat iedere bruid goed!”  EER INFORMATIE: www.modeca.com/ M modecaevent2019

VERSCHILLENDE SILHOUETTEN Elke bruid is anders: waar de ene bruid trots is op haar rondingen, wil een ander wat minder opvallen. “Curves by Modeca bestaat daarom uit verschillende

SPOSAFACTS

63_SF8_Modeca_Advertorial_NL.indd 63

63

22-11-18 13:03


RELEVANT VOOR // elke 3 maanden nieuw TR EN DS

I N S PI R ATI E

I N FO R MATI E

VER HALE N

BRUILOFTSDILEMMA? Zo los je het op!

BRUIDEGOM.N // 2018 // WWW.BRUIDEN & BRUIDEGOM MAGAZINE UITGAVE VAN BRUID

Tad aaa !

Hoe presen teer jij jullie ringen ?

M A AL VOOR HE GAZINE SPECI HET ENIGE MA

Q &A

WEDDING

Voor al jouw IZ UJIJ QBEN (d)r inge nde vragen ER KLAAR VOOR?

& B RU IDEGOM MAGAZIN E

+ EXTRA SPECIAL

Vind hier jullie

TROUDW ROOM IE

HET AANZOEK VAN DENNIS & AZZIE

N “IK HAD GEETJE FEESHET IS ONS UWEN, “ HET ZEN L K!” MAA HELE IK WIL RLIJ ENVOE HEE LDE !”

LOCAT

AAN LOSG - DENNIS

D BRUIDE GOM EDUAR

TROUWDAG?

DROOM LOCATIE!

ON TDE K DE OM S VOO TE:WSTO K R DE BRUIDEG OIS MO OO B END NIEU DE K ETR O E MOD L Kastelen Land goede ren Oran jeries # b u c k e t l i st : Hotels Stran dpav iljoen s Diere ntuin en Muse a

( p a g. 8 2 ) n vóó r d e b r u i l of t ? wa t w i l j i j n og d o e

All Pages

STAPPENPL AN

52 PAGINA’S MET DE NIEUWSTE BRU IDSJURKEN

naar de perfecte

6) TROU WLOC ATIE ( pag.

WWW.BRUIDENBRUIDEGOM.NL

ONTDEK DE 2019-COLLECTIES!

tion_DEF.indd 1

W W W. B R U I D E N

BRUIDEGOM . NL

9 LO O K B O O K 2 0 1

€ 3,95

Festguide (TLS) NL 2018_Redak

L MERKEN AMÉLIE BRIDA MOOIE BRUIDSMODE ELSA COLOURED IONS ÉGLANTINE CRÉAT LILLIAN WEST DIANE LEGRAND ALIA ESSENSE OF AUSTR ENZOANI TRÈS CHIC ITY SHOES SINCER NOVABELLA LISA DONETTI LILLY SMODE ABC N VAN JE JURK BRUID TIPS VOOR HET VINDE ELK FIGUUR VOOR JURK CTE IT’S A MATCH: DE PERFE JOUW TROUWLOOK CHECKLIST VOOR TROUWJURKEN FAQ

03-05-18 13:01

DECEMBER - FEBRUARI

// € 4,95 L

st el l e n ( pag. 20 ) n i et m oet ve rget e n t e 10 l oc a t i e v rage n d i e je

// JAARGANG 36 // HET.HUWELIJKS.NET // € 6,-

Bruidsparen over hun budget

DECEMBER - FEBRUARI

DENBRUIDEGOM.NL // 2018 // WWW.BRUI & BRUIDEGO M MAGAZINE UITGAVE VAN BRUID

WAT KOST JOUW

31-01-18 12:54

VIND JULLIE

JOU W PLAN DE R CAM PAG NE VOO DE BRU ILOF T

N800 Cover DEF.indd

SCHOENEN VOOR HEM & HAAR

All Pages

// 1-2019

BRUIDEGOM.N // € 4,95 // WWW.BRUIDEN // UITGAVE 2018

// € 4,95 NL // UITGAVE 2018 WWW.BRUIDENBRUIDEGOM.

BUD OPE NING SDA NS

52 PAGINA’S

ringen

TIPS - special VAN MAN N: TOTGETMA BRIDEZILLAS

N900 Cover DEF.indd

(PAG. 131)

L // € 4,95

RINGEN TRENDS

2018

BRUID & BRUIDEGOM MAGAZINE

T ROU W R ING magazine

TROUWEN IN DE KERK (PAG. 223)

Pssssst!

Geheime honeymoonbestemmingen

30-01-18 14:32

Alles voor jouw

BRUIDSLOOK XXL-SLUIERS

STRAKKE KAPSELS

TRENDY JURKEN

MAXI & CHRIS VERTELLEN OVER HUN BRUISENDE FAMILIEBRUILOFT

(PAG. 128)

02-08-18 14:43 DEF.indd 1 LB_NL_cover_210x275_3_

N000 Cover 01/19 DEF.indd Alle pagina's

31-10-18 12:11

TRENDSETTEND VOOR 570.000 BRUIDSPAREN IN 5 LANDEN

NL-Bruidmedia BV | Uraniumweg 17e | 3812 RJ Amersfoort | T. +31 (0)33 - 750 35 00 | www.bruidmedia.nl B-Bruidmedia BVBA | Uitbreidingsstraat 66 | 2600 Berchem | T. +32 (0)3-281 21 00 | www.bruidmedia.be

PROMO_PRINT-ONLINE_SF_1-19.indd 4-5 ADV BB 230x300.indd 1

20-11-18 15:40


BRUIDSPAREN VOLG ONS OOK OP @BRUIDMAGAZINE

// 100 % responsive nieuwsbrieven

// Pi nt ere st

// In sta gram

Uw mediapartner is Bruidmedia ADV BB 230x300.indd 1

20.11.18 15:33 20-11-18 15:40


TOT SLOT

DOELGROEP BRUIDSPAREN Bruidmedia doet continue marktonderzoek onder bruidsparen. Hier zijn de actuele cijfers.

VERWACHTINGEN VAN DE BRUIDSMODEZAAK

Dit verwachten bruiden van bruidsmodespeciaalzaken: 1 Goed

advies over maat en pasvorm

97 % 95,5 % 94 % 2 Een

goed assortiment en aantrekkelijke prijzen

82,1 % 75,7 % 73,2 % 3 Klantvriendelijkheid

en geduld (geen tijdsdruk)

91,5%

4,2

maanden voor de trouwdag

Duitsland

4,8

maanden voor de trouwdag

5,3

maanden

Nederland

voor de trouwdag

België

BRON MARKTONDERZOEK BRUIDMEDIA

89,6 % 4 Informatie

over de nieuwste trends

17,5 % 16,3 % 20,3 % 5  Een

trouwjurk passen zonder afspraak

16,6 % 16,4 %

7,5

VERSCHILLENDE ACCESSOIRES KOOPT DE BRUID GEMIDDELD.

19,9 % Duitsland Nederland België

BRON MARKTONDERZOEK BRUIDMEDIA. BIJ ELKE VRAAG WAREN MEERDERE ANTWOORDEN MOGELIJK

27,9 %

WANNEER KOOPT DE BRUIDEGOM ZIJN KOSTUUM?

- BRON: MARKTONDERZOEK BRUIDMEDIA

66 SPOSAFACTS

66_SF2_Zahlen_NL.indd 66

22-11-18 13:06


INTERNATIONAL FASHION TRADE SHOW

January 26 – 28, 2019

AREAL BÖHLER | DÜSSELDORF GALLERY-DUESSELDORF.COM

AZ_hochzeit_230x300mm.indd 1

08.11.18 12:25


1-1_Bruid&Bruidengom_KISS_NL_DEF_regel_LC_04.18.indd 1

23-04-18 17:18

Profile for Bruidmedia

Sposa Facts NL 1-2019  

Onafhankelijk vakblad voor de bruidsmode. 68 pagina's met branche info. HÉT NIEUWS UIT DE BRANCHE. www.sposafacts.eu

Sposa Facts NL 1-2019  

Onafhankelijk vakblad voor de bruidsmode. 68 pagina's met branche info. HÉT NIEUWS UIT DE BRANCHE. www.sposafacts.eu