Page 1

WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009

GBZ: ‘Pas op voor refo-college’ pagina 9

Sluzigers filmen eigen dorpsrand pagina 5

Sportclub vloert koploper 24 pagina

e air atie er

Cheque voor drumband pagina 3

con Cu sid lin

W W W.D E S TA D S KO E R I E R.N L

Kijk op pagina

5

Lekker ontbijtje

Foto: Bas Wilberink

KAMPERZEEDIJK - Op basisschool De Driester aan de Kamperzeedijk werden leerlingen dinsdagochtend verrast met een lekker ontbijtje. Ook andere scholen in Zwartewaterland doen deze week mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar heeft de landelijke campagne als slogan ‘Samen ontbijten = Top!’. In 2003 is het initiatief genomen voor het organiseren van een

ontbijt op basisscholen. Met deze activiteit wil het Team Nationaal

op zoek naar een jonge gebruikte auto? kijkt u eens op:

www.naberman.nl staat uw auto er niet tussen? wij gaan voor u op zoek! -Wij zijn sterk in elk merk-

tel. 038 - 38 54 000

TankScherp

10 korting! eurocent

Tank S locaties: Alle

Shell locaties: Emmeloord, Langedreef Urk, Marsdiep 2 Swifterbant, Dronterringweg Dronten, De Zuid Zeewolde, Gooiseweg Noord Zeewolde, Gooiseweg Zuid Kampen, Zambonistraat 1

(op alle brandstoffen incl. BTW vanaf de adviesprijs)

vrijdag 6 november en zaterdag 7 november www.tankspower.nl

Schoolontbijt het plezier in en het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van schoolkinderen, ouders en leerkrachten. Daarmee hopen ze een bijdrage te leveren aan een grotere kennis over goede en gezonde voeding. Daarbij onderstrepen zij het belang van het eten van brood.

Hyundai i10 rijklaar voor

3 EuRO*

per dag

* vraag naar de voorwaarden.

KiJK OP

www.Hyundai.nl/bERtwiEtEn

150 bedrijfsauto’s & 4x4’s

www.vanpijkerenautos.nl Tel: 038-3314790

STERRETJE OCCASSION? AUTOBEDRIJF BREMAN Klaas Fuitestraat 41-45 | Genemuiden Tel.038-3854750 | www.autobreman.nl

‘Andere positie ballenvangers optie’ GENEMUIDEN - Voorzitter Willem van der Haar van Sportclub Genemuiden is bereid om met wethouder Marinus van de Velde te praten over verplaatsing van de zogeheten ballenvangers. De gemeente moet wel de kosten betalen omdat er een geldige vergunning ligt, laat de preses weten. Hij reageert daarmee op de raadsvergadering van de gemeente Zwartewaterland vorige week donderdag. Daarin riep de raad wethouder Marinus van de Velde op het matje. Dit omdat het bestemmingsplan geen zeven meter hoge reclameborden toestaat. Nu is er een vergunning verleend voor ballenvangers die als reclamezuil zijn aangekleed. De raad sprak onder andere over een list van de behandelend ambtenaar. Dat weerspreekt Van der Haar. Volgens hem is er een duidelijke aanvraag gedaan en hebben de bewoners van de Sportlaan, die tegen de hoge bebording zijn, niet op tijd gereageerd. Bovendien, zo

Brouwers Accountants B.V. Puttenstraat 34a, 8281 BP Genemuiden telefoon (038) 85 15 200, fax (038) 85 15 204 E-mail: info@brouwers.nl

zegt Van der Haar, gaat datzelfde bestemmingsplan uit van een maximale hoogte van vier meter voor reclameborden rondom het veld. Van der Haar: “Dat wilden de bewoners niet. Wij zijn daarin meegegaan en de borden rondom zijn niet hoger dan zo’n drie meter. Tegelijkertijd willen we wel onze sponsoren wat bieden. Daarom hebben we een vergunning voor de ballenvangers aangevraagd, die je ook vaak ziet bij andere clubs. Als wij conform het bestemmingsplan tot vier meter hoog borden om het veld hadden kunnen plaatsen, waren die ballenvangers er helemaal niet gekomen.” De voorzitter vervolgt: “Maar laat één ding duidelijk zijn. Sportclub gaat graag met de wethouder om tafel. Alleen wil de club niet opdraaien voor de kosten omdat wij ons prima aan de procedure hebben gehouden.” Op pagina 3 de raadsbehandeling van dit onderwerp, vorige week donderdag.


woensdag 4 november 2009 • pagina 2

Reijnoudt Aardappels, Groenten en Fruit

In-, verkoop en verhuur van

scootmobielen

Hollandse hanperen • Conference � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �per kilo € 0,99 Dagelijks verse • Sperziebonen � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � �per kilo € 1,99 En nog een keer van die heerlijke Kaki topmerken � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � � 10 voor € 4,50 Kom, proef en overtuig uzelf. Appelsap uit het vat, vrijdag 6 november op het havenplein in Genemuiden.

en medische hulpmiddelen

Vooruit Reva

www.destadskoerier.nl

l i d a t i e Te c h n i e ke n

Uw specialist: Henry van Dijk Sisalstraat 4, 8281 JJ Genemuiden

Uw specialist: Henry van Dijk

Wist u dat elke week zo’n 300 Nederlanders worden getroffen door een plotselinge hartstilstand? Slechts 10 procent overleeft zo’n voorval. Wanneer binnen zes minuten 112 wordt gebeld, gereanimeerd en de AED wordt toegepast, kan de overlevingskans oplopen tot 50 à 70 procent. Daarbij komt nog dat uit onderzoek, dat het Rode Kruis in 2008 heeft laten uitvoeren, dat 4 van de 10 Nederlanders geen Eerste Hulp verleent. Een gebrek aan kennis lijkt hierbij een dominante rol te spelen. 39% van de ondervraagden zou met diploma wel Eerste Hulp verlenen. Het Nederlandse Rode Kruis afd. Zwartewaterland organiseert nu een:

Reanimatie - AED cursus

Alleen het beste is goed genoeg!

Geopend: elke dag, Sisalstraat 8281 JJafspraak Genemuiden ‘s avonds 4, volgens

Deze wordt gehouden zodra er voldoende deelname is. Voor info: www.rodekruis-zwl.nl

Woensdag en donderdag aan huis, vrijdagmorgen op het havenplein van 08�00 - 12�00 uur�

fruitmandjes - cadeaubonnen - schoolfruit kantoorfruit - kerstpakketten

Mobiel 06elke - 38dag, 53 20 89 Geopend: info@vooruit.nu ‘sE-mail: avonds volgens afspraak

U kunt zich aanmelden bij: G. Selles,

Mobiel 06 - 38 53 20 89 E-mail: info@vooruit.nu

Tel. 06 - 516 06 261 www.reijnoudtagf.nl - info@reijnoudtagf.nl

(038) 477 50 65 06 27 58 57 29 of: gselles@home.nl

J.J. Glastra,

(038) 386 79 32 06 23 93 34 35 of: johan.glastra@hetnet.nl

VOOR AL UW TUINAANLEG De koudeperiode staat weer voor de deur! Zorg daarom tijdig voor juist onderhoud van uw verwarmingsketel, zodat u onbezorgd de winter in gaat. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie over een Service- en Onderhoudsabonnement. Ook kunnen wij het volgende voor uw verzorgen: • Service- en onderhoud van combitoestellen en het afstellen van deze apparatuur. • Het onderhoud van warmwatertoestellen. • Onderhoud van luchtverhitters (heaters.) • Inspectie van de circulatiepomp van uw vloerverwarmingssysteem. • Het reinigen van de mechanische ventilatie.

Voor meer informatie: Installatiebedrijf Thalen vof. Zilverschoon 26 8281 LA Genemuiden info@installatiebedrijf-thalen.nl

Tevens kunnen wij het vervangen van uw CV ketel verzorgen, vraag vrijblijvend een offerte.

Roelof Thalen: 06-511 96 802 Jeroen Thalen: 06-511 95 390

kijk op: www.installatiebedrijf-thalen.nl

Evert van Ingen

De Gildeslager verrast je smaak®

Bernd Klomp

06 252 003 43

Prikker 53

038 - 38 56 031

8281 ND Genemuiden info@klomphoveniers.nl

De regionale commerciële televisie voor de gemeentes Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Hasselt, Genemuiden, Wilsum en ’s Heerenbroek. 7 dagen per week/24 uur per dag het nieuws uit uw eigen omgeving. Dat kan!

Digitaal pakket? En toch BrugTV kijken? Op kanaal 53 vindt u BrugTV

Zet de koekenpan maar vast klaar!

Varkenssnitsels 5 stuks

6.

90

De zesde GRATIS

Hachéepakket

500 gr. hachéevlees, 500 gram uienringen + zakje hachéekruiden 95 samen

5.

2 turbo gehaktrollen + 4 saucijzen samen

5.

Genemuider rib 100 gr gegrild spek bakje hammousse 100 gr

3.65

samen

Dinsdag en woensdag

Rundergehakt 1 kg

Hoh-of gekruid

50 gehakt

Kant en klare hachée mals gestoofd rundvlees, boordevol uien 500 gram

Vleeswarentrio

5.

1 kg

5.95 4.95

maandag 9 november

Slavinken

Aanbiedingen geldig: van ma. 28 t/m za. 3 oktober 2009

Evert van Ingen Dorpsweg 85 IJsselmuiden 038 3332439

Inderdaad zit BrugTV (nog) niet in het digitale pakket, maar . . . als Ziggoklant* ontvangt u ook nog steeds alle analoge zenders! Als u bij het inschakelen van uw televisie gebruik maakt van de oorspronkelijke afstandsbediening en dus niet de digitale ontvanger activeert, heeft u alle analoge zenders, waaronder BrugTV, gewoon tot uw beschikking. (Bij enkele types digitale ontvangers zit er een speciale knop op de afstandsbediening waarmee u tussen digitaal en analoog kunt schakelen). Pas als u de digitale ontvanger activeert met de daarbij behorende afstandsbediening ontvangt u alle digitale kanalen maar mist u een aantal analoge, waaronder BrugTV.* Heeft u vragen, mail naar: helpdesk@brug.tv Voor instructies en/of uitleg kijk op:

50 3 + 2 GRATIS

Kijk op onze website www.slagerijvaningen.nl voor onze online bestelmogelijkheden!

Kijkers benaderen ons steeds vaker met de vraag waarom ze, na aanschaf van een digitaal pakket, BrugTV niet meer ontvangen.

Langestraat 65 Genemuiden Tel: 038 3855113

W W W. B R U G . T V * heeft u voor Digitenne gekozen, dan zult u het zonder BrugTV moeten stellen.

BrugTV, Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen

WWW.BRUG.TV


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 3

WWW.DESTADSKOERIER.NL

College op het matje geroepen (door Bas Wilberink)

GEN EMUIDEN - Reclamezuilen of ballenvangers? De raadsfracties waren

het donderdagavond eensluidend met elkaar eens; het college van b en w had 24 april 2008 nooit een vergunning aan Sportclub Genemuiden mogen geven voor het plaatsen van vier zeven meter hoge zuilen.

Want reclamezuilen met een dergelijke hoogte passen niet binnen het bestemmingsplan Randweg. Met grote woorden riep de gemeenteraad tijdens zijn vergadering het college op het matje. “Die vergunning is tóch verleend”, zei fractievoorzitter Arie Speksnijder van SGP/HKV. “En wel op een manier die indruist tegen het rechtsgevoel van iedere rechtgeaarde burger.” Want, zo benoemde het raadslid, toen bleek dat het bestemmingsplan realisatie van de zuilen niet toestond, is door de behandelend ambtenaar een list verzonnen. “Na ruggespraak met de voorzitter van Sportclub is het woordje reclamezuilen op het formulier onzichtbaar gemaakt en vervangen door ‘ballenvangers’, die wél zijn toegestaan. (...) En dan kan het college in haar laatste brief aan ons wel zeggen dat ballenvangers wel wat lijken op reclameobjecten, vanwege de vele borden die er aan vast zijn gemaakt, maar wij vinden dat een schijnargument dat in een gerechtelijke procedure zo van tafel kan worden geveegd.” De SGP/ HKV kwam met een motie waarin de fractie het college opdraagt een onafhankelijke juridische instantie te laten onderzoeken of de bouwvergunning op grond van een onjuiste omschrijving te herroepen is.

Van de Velde vond de benoeming sjoemelen te ver gaan -“het is terug te voeren op een te ruim begrip van creatief denken”-, maar hij kon zich vinden in de kritiek van de raad. “Er had (waarschijnlijk) reclamezuilen in de vergunning moeten staan”, beaamde hij. “Dit soort zaken mag niet meer voorkomen.” Op de vragen van de PvdA of hij ook vindt dat het gemeentebestuur laakbaar heeft gehandeld, het mensen op het verkeerde been heeft gezet en dat het vertrouwen in de overheid is geschaad, antwoordde Van de Velde bevestigend. “We stellen alles

Jackpot weer 27,5 miljoen! Dus... snel naar de bekende geluksmakelaar van Zwolle voor

in het werk om het terug te draaien, maar daar hebben we wel de hulp van Sportclub voor nodig. Ik kan niets anders meer dan dat.” Hoewel Van de Velde grotendeels achter de motie van de SGP stond, vond de wethouder het inschakelen van een onafhankelijke juridische instantie niet nodig. Dit kan ook door de huisadvocaat gebeuren, zo zei de CDA-bestuurder. Een meerderheid van de raad kon zich daar in vinden, waarmee de SGP-motie niet werd aangenomen. “Maar ik weet haast wel zeker dat de bouwvergunning staande jurisprudentie is, het ligt vast.” Op de vraag wat het gemeentebestuur gaat doen om het vertrouwen in de burgers terug te winnen, antwoordde Van de Velde: “We gaan heel indringend met iedereen om de tafel.”

Kosterman Hogenkampsweg 41 Zwolle (Noord)

november STAATSLoTen

OOk al verkrijgbaar: Oudejaarsloten en kraslot ‘miljoenen’ (bevat 40 X 1 miljoen)

Leerlingen werken aan kunstwerk ZWARTEWATERLAND - De kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Zwartewaterland werken de komende periode aan de totstandkoming van een kunstwerk voor het vernieuwde gemeentehuis in Hasselt. Op acrylplaatjes proberen de kinderen hun eigen speciale mooiste Zwartewaterlandplekje in glasverf uit te werken. De thema’s dorp, cultuur, cultureel erfgoed, natuur en arbeid zijn daarbij richtinggevend. Uiteindelijk worden deze persoonlijke kunstwerkjes aan drie grote blauwe buizen gehangen in de open ruimte van het gemeentehuis. De blauwe buizen stellen het

Cheque voor drumband HASSELT - Drumband Hasselts Fanfare kreeg zaterdag een cheque uit de handen van wethouder Lucas Boshove. De gemeente stond daarmee stil bij de prestatie van de drumband door op het WMC in Kerkrade als derde te eindigen.

De bewoners aan de Sportlaan, die zich met de klacht tot de gemeenteraad wendden, voelen zich ‘belazerd’. “Er is sprake van misleiding en gesjoemel door de aanvrager en de gemeente Zwartewaterland”, zo verwoordde Henk Beens de gevoelens van de bezwaarmakers. “Er is sprake van bewust gemaakte fouten bij de vergunningverlening.”

Daarmee zit de formatie uit de Hanzestad dus bij de wereldtop. De drumband speelde de marsen Highland Sound, Back to Krupa en

Swing Stars. Ze voerde dezelfde exercitie uit als in Kerkrade. Boshove roemde de prestatie van Drumband Hasselts Fanfare. “Voor

In de raad gekeken

Kiezen

De raad heeft een aantal kerntaken. Volksvertegenwoordiging, kaderstellen en controleren. Wat ik in dit rijtje mis, wordt dan wel niet als kerntaak gezien maar doen we, als raad, aan de lopende band. Namelijk kiezen. Er wordt van ons gevraagd om keuzes te maken. En neem van mij maar aan, dat is niet altijd even eenvoudig.

Colofon

BrugMedia editie De Stadskoerier Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl Klachten bezorging: internet: www.brugmedia.nl woensdag en donderdag tussen Openingstijden kantoor: 09.00 - 12.00 uur ma t/m vr 8.30 - 17.00 uur Druk: Genemuiden: Op afspraak Hoekstra-Boom Offset Rotatie BV, Emmeloord

kosten? Bepaald geen sinecure. Bedenk er dan ook bij dat we, en dan spreek ik voor mijzelf, geen experts zijn op de verschillende gebieden. Ik ben geen bibliothecaris, geen zweminstructeur. Ik ben niet “bij” de brandweer en met voetbal heb ik persoonlijk niet heel veel . Wanneer je echter de mensen spreekt die van dichtbij betrokken zijn met bijvoorbeeld de voetbalclubs of de zwembaden dan ga je toch op een andere

Editie De Stadskoerier verschijnt in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Stadshagen, Vollenhove, SintJansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Cellemuiden en buitengebied. Met onze andere kranten komen wij ook in de gemeente Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Kamperzeedijk, Kampereiland, Wilsum, Zalk, de Zande, ‘s Heerenbroek, Mastenbroek, Ens, gedeelte Kamperveen, Mandjeswaard, Noordeinde, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren. Informeer naar ons voordelige combinatietarief. Niets uit deze krant mag - zonder toestemming van de uitgever - ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

deze prestatie heb ik namens de gemeente een cadeau meegenomen. Geen bos bloemen, want dan krijg je ruzie over wie die mag hebben,

SWOZ is van oudsher de leverancier van ‘Tafeltje Dekje’ en zal dit dus ook blijven doen. “Het enige verschil is dat IJsselheem niet meer levert aan SWOZ en wij de maaltijden van een andere leverancier betrekken. Wij zijn blij dat we voor onze klanten gewoon door kunnen gaan.” Voor vragen: SWOZwartewaterland, 06-209 777 85 of tijdens spreekuur in Toesebolte, iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

maar een cheque voor de drumband”, sprak Boshove lachend.

column

Wekelijkse column, gevuld door raadsleden van Zwartewaterland, over zaken die hen als raadslid bezighouden.

In de bijna vier jaar dat ik raadslid mag zijn, hebben we al voor veel keuzemomenten gestaan. Ik noem er een aantal. Wel of geen bibliotheek in iedere kern? Moeten alle zwembaden open blijven? Moet er wel of geen geld bij voor het realiseren van het Veiligheidshuis (dit geldt ook voor de verbouw van het gemeentehuis)? Willen we kunststofgrasvelden voor de voetbalclubs en wat mag dat gaan

‘Tafeltje Dekje’ gaat gewoon door ZWARTEWATERLAND - De maaltijdvoorziening in gemeente Zwartewaterland stopt niet per 1 januari. “Afgelopen week zijn er berichten verschenen over het beëindigen van de maaltijdvoorziening van IJsselheem”, laat Stichting Welzijn Ouderen (SWO) in Zwartewaterland weten. “Hierdoor is veel verwarring ontstaan.”

CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma-van Wieren bracht in dat wat de gemeente publiceert de waarheid moet zijn. “Als er in de bouwvergunning staat ‘ballenvangers’, moeten burgers er van uit kunnen gaan dat dat klopt.”

Fractievoorzitter Harrie Rietman van de PvdA noemde het schokkend dat het gemeentebestuur vervolgens naar de raad bleef volharden in haar standpunt. “Het had het college gesierd als het had gezegd: ‘we hebben een probleem’. Dan had ik nu makkelijker tegenover het college gestaan. (...) Het is eigenlijk bestuurlijk onfatsoenlijk wat is gebeurd.” Rietman wilde onder andere van wethouder Marinus van de Velde weten of hij achter de uitspraak van de Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Zwartewaterland staat. Die zegt onder andere over de situatie: de vergunning is verleend in flagrante strijd met het bestemmingsplan. De handelswijze van de gemeente is ‘laakbaar’.

water als verbindende factor van de drie Zwartewater-kernen voor. Aan dit grote project werkten vrijdag de kinderen van Obs De Vogelaar onder leiding van Hetty Arnoldus en Mariet Bekendam. De coördinatie is in handen van Herma Sybrand.

manier naar bepaalde zaken kijken. Dat heb ik de afgelopen, bijna, vier jaar wel ervaren. De mensen die je spreekt zijn, geen enkele uitgezonderd, enthousiast. Het maakt het er echter niet makkelijker op om de, voor de gemeente, juiste keuzes te maken. Want in de voorbeelden die ik heb aangegeven ging en gaat het om veel geld, heel veel geld. En zoals iedereen weet, een euro kun je maar een keer uitgeven.

de centrumplannen, industrieterreinen, nieuwbouw Agnietencollege en woningbouw. Geen makkelijke taak. Het is echter wel een taak die je op je neemt wanneer je raadslid bent. De huidige raad gaat nog even door met keuzes maken. De verschillende politieke partijen gaan zich opmaken voor de verkiezingen van volgend jaar. En op 3 maart 2010 laten we het kiezen aan u over.

In genoemde zaken is het geld er gekomen. Het Veiligheidshuis staat er, de velden liggen er, de zwembaden zijn nog allen in gebruik, we kunnen in iedere kern nog naar de bieb en het verbouwde gemeentehuis wordt begin volgend jaar opgeleverd. De komende periode zal er wederom van ons gevraagd worden te kiezen. Er moeten keuzes worden gemaakt wat betreft

Advertentieverkoop: Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij een van onze verkopers. • Harry Kleijn 06 - 158 819 51 • Hermieke L’Amie-Kampherbeek 06 - 158 819 37 • Johan Schurink 06 - 158 819 39 Aanleveren per e-mail: dtp.stadskoerier@brugmedia.nl voor maandag 16.00 uur. Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact.

Margreet Bosmavan Wieren www.zwartewaterland.cda.nl CDA Zwartewaterland

Redactie: Algemeen: 038 - 333 10 27 Tiplijn: 06 - 158 819 44 Aanleveren per e-mail: redactie.stadskoerier@brugmedia.nl sport: sport@brugmedia.nl voor maandag 12.00 uur Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

Koeriertjes: koeriertjes@brugmedia.nl Familieberichten: familieberichten@brugmedia.nl

Directeur: Bauke Hoekstra


woensdag 4 november 2009 • pagina 4

www.destadskoerier.nl

er? t a w n e g e r l e Ve Alles voor

ag afvoer en opsl

M OTO R B A N D E N B A L A N C E R E N Q U I C K S E R V I C E A U TO B A N D E N U I T L I J N E N I N S P E C T I E

Op zoek naar ? een laars die bij u past

Winterbanden nodig? R in de maand betekent mist, modder, regen

Of een mooi cadeautip voor onder de kerstboom? Trakteer uzelf op een mooie handgemaakte laars.

rottende bladeren enz. Dus natte, gladde en koude wegen. Kies dan voor winterbanden.

Zaterdag 7 november

Voor betere grip, betere wegligging en een

tussen 11.00 en 16.00 uur organiseren wij een laarzenparty bij Lijfstijl Mode.

Techniek experts Wildkamp IJsselmuiden Tasveld 5 | 8271 RW IJsselmuiden T 038 - 338 85 27

kortere remweg. Met winterbanden rijdt u veiliger en comfortabeler dan ooit. Vraag ons, de VACO-erkende bandenspecialist, snel om

Niets is te gek. Keuze uit vele modellen, u bepaalt de kleur, soort hak, enz. Kijk voor meer informatie op www.laarsopmaat.nl

deskundig advies. Over het juiste type en over montage en opslag. Sisalstraat 50 8281 JJ Genemuiden Tel. (038) 385 70 60 Fax. (038) 385 64 15

Lange Nering 97 Emmeloord - Tel.: (0527) 61 12 12

Kijk op www.wildkamp.nl

www.vandijkbandenservice.nl

www.lijfstijlmode.nl

SCHOON GENOEG VAN VUIL TAPIJT?

%RGOEDVERZORGDUITZIEN

Chem-Dry reinigt diep met behulp van een unieke koolzuurmethode Chem-Dry werkt met niet-agressieve, milieuvriendelijke middelen Minimaal vochtgebruik Droog binnen 2 uur Nieuwe beschermlaag Hardnekkige vlekken verdwijnen Zowel voor tapijt als meubilair Losse kleden worden gehaald en gebracht, ook berbers en perzen

Voor zowel zakelijk als particulier.

OPBASISVANUWWENS

$ECOSMETISCHEAFDELINGVANHET$ERMATOLOGISCH CENTRUM)SALAREALISEERTKLEINE VERANDERINGENAANUW UITERLIJK ZOALSHETVERMINDERENVANGEZICHTSRIMPELS HETVERWIJDERENVANCOUPEROSEOFPIGMENTVLEKKEN 6OORDEBEHANDELINGVANSPATADERENKUNTUTERECHT BIJHET&LEBOLOGISCHCENTRUM)SALA

Beekman

4IJDENSEENINTAKEGESPREKKUNTUMETEENVANONZE ARTSENUWWENSENENVERWACHTINGENBESPREKEN

Bel voor een gratis vrijblijvende prijsopgave! Zwolle 038 - 421 82 07 Nunspeet 0341 - 26 02 92

Week 45 Aanbiedingen geldig van ma. 2 t/m ma. 7 november 2009

+IJKVOORMEERINFORMATIEOPWWWISALANLDERMATOLOGIE

Rundergehakt

Nicola aardappels

Dubbel lekker en dubbel goedkoop

1,5 kilo

4.

zak 5 kilo

99

Friesche Vlag Milk & Fruit

8.95

diverse soorten, literpak

kilo 3,32

0.

99

1.89

kilo 0,20

Zulk voordeel telt goed aan Appelsientje Mild

diverse soorten, pak 1500 ml

2 pakken

0.

99

2.10

liter 0,50

Kanis & Gunnink k KofďŹ epads diverse soorten, zak 36 stuks

1.

99

2.29

1.

29

1.69

liter 0,86


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 5

WWW.DESTADSKOERIER.NL

Voorstel jongerenraad aangehouden ZWARTEWATERLAND - Het plan om een jongerenraad in Zwartewaterland

te realiseren is donderdagavond in de wacht gezet. Een amendement (wijziging voorstel) van de ChristenUnie (CU) kreeg tijdens de raadsvergadering evenveel voor- als tegenstemmen, door afwezigheid van een raadslid. Het college van b en w had de raad gevraagd een keuze te maken uit twee opties, digitale raadpleging van jongeren en het benoemen van een jongerenraad. In het amendement van de CU wijst de fractie op het belang van de inspraak en betrokkenheid van (jonge) burgers. “Wij moeten hen het vertrouwen en de ruimte geven hun talenten te ontplooien en op hun behoefte in te spelen. De voorkeur gaat uit naar het digitaal raadplegen van jongeren, omdat deze geheel past in deze tijd en volledig aansluit bij de jongerencultuur”, aldus Wilma Veldman (CU). De SGP/HKV gaf eveneens aan vóór digitale raadpleging te zijn. “Dan

heb je de grootste respons”, meende fractievoorzitter Arie Speksnijder. “Met een jongerenraad hebben wij minder positieve ervaringen. Daar heeft de jeugd geen interesse voor. Dan wordt het een soort activiteitencommissie en dat willen we niet.” Klaas Eenkhoorn van de PvdA vond dat eerst het Jongerenwerk weer naar behoren functioneert. “We hebben een basis nodig waarop je kan voortborduren bij een Jongerenraad.” De CU wil de jeugd nu al bij de voorbereidingen betrekken. Ook stelde de fractie voor de jongeren een eigen werkbudget geven. Hierbij werd verwezen naar ervaringen met

jongerenraden in andere gemeenten zoals Zwolle en Woerden. Verder gaf Veldman aan dat een jongerenraad alleen kans van slagen heeft als hij zich steeds meer actief inzet bij het gemeentelijk beleid en er bij betrokken blijft. Om een beter zicht te krijgen op het functioneren van een jongerenraad en het digitaal raadplegen van jongeren werd voorgesteld om vooraf een werkbezoek te organiseren bijde gemeenten Zwolle (digitale raadpleging) en eventueel Woerden (jongerenraad). Het college zou vervolgens voor 1 juni 2010 met een voorstel voor nadere uitwerking moeten komen. Voor enkele fracties ging dit allemaal wat te ver. CDA, VVD en de ChristenUnie stemden voor het voorstel. Omdat een CDA-raadslid afwezig was staakten de stemmen en komt het voorstel de eerstvolgende raadsvergadering opnieuw op de agenda.

Sluzigers filmen eigen dorpsrand ZWARTSLUIS - Via een oproep werden inwoners van Zwartsluis in september opgeroepen mee te doen aan het project ‘Dorp in Zicht’. Ze kregen een videocamera ter beschikking, waarmee ze de rand van het dorp van binnen en van buiten in beeld brachten. Bewoners filmden mooie en lelijke plekken. Ook open plekken en locaties in ontwikkeling werden op de film vastgelegd.

Sinterklaas naar Hasselt HASSELT - De Sint komt zaterdag 14 november naar Hanzestad Hasselt. Er staat dan van alles te gebeuren. Om 13.15 uur komen de eerste Zwarte Pieten aan en niet veel later volgt Sinterklaas. Plek van aankomst: de Kaai.

worden tot een documentaire gemonteerd die in februari 2010 in Zwartsluis vertoond wordt. Dan volgt een debat, waarin alle locaties uit de film aan de orde komen. Meer informatie over het project is te lezen op www.dorpinzicht.nl. ‘Meepraten’ over ‘Dorp in Zicht’ in Zwartsluis kan ook via deze website. ‘Dorp in Zicht’ wordt in opdracht van de provincie Overijssel uitgevoerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO).

Een professionele cameraploeg toerde in oktober een dag door Zwartsluis en filmde inwoners die vertelden over hun favoriete randlocatie. Bewoners spraken ook over locaties waar ze zich zorgen over maken. De botter ZS13 voer uit om vanaf het water de schipper en opvarenden te laten vertellen over het meest karakteristieke gezicht van Zwartsluis. Dat is alleen vanaf het water zichtbaar. De video en filmopnames

Sint naar Zwartsluis Dit jaar hebben de Pieten weer veel verrassingen in petto. Zo presenteren zij de Spaanse variant van de gogo’s in Hasselt. De PePe’s worden een groot succes, volgens checkpiet. Ook komt de Demonstratiepiet mee dit jaar, die gaat proberen een ritje op een struisvogel te maken. Na aankomst vertrekt Sinterklaas naar de Sporthal in Hasselt waar een Pietenhotel opgebouwd staat. “Hopelijk mogen we allemaal het hotel in van de strenge eigenaresse”, vertelt een Piet. “We hopen dit jaar ook weer veel verklede kinderen te zien in Hasselt, want vorig jaar was dat prachtig.”

Toerustingsavond GENEMUIDEN - In de bedrijfskan-

tine van Riezebos Constructie vindt in samenwerking met Stichting HeartCry op 10 november een interkerkelijke toerustingavond plaats rondom het thema: Lofprijzing.

Dit wordt behandeld door John Kamphuis. De avond begint om 20.00 uur. Het adres is: Kokosstraat 18.

ZWARTSLUIS - Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 21 november om ongeveer 10.30 uur aan in de Kolksluis in Zwartsluis. Hij wordt opgevangen door wethouder Lucas Boshove.

Voorwaardelijke celstraf voor mensensmokkel ZUTPHEN/HASSELT (JPZ) - De 31-jarige E.J.S. uit Hasselt wordt verweten dat hij zich aan mensensmokkel schuldig heeft gemaakt, door een vrouw uit Brazilië illegaal naar Nederland te halen en haar hier te laten blijven. De officier van justitie in Zutphen vindt dat S. op winstbejag is uitgeweest. De vrouw werkte hier bij een escortbureau en S. deelde mee in de inkomsten. De officier eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Het was geen gebruikelijke mensensmokkelzaak tegen S. De officier wist dat winst niet de enige drijfveer was, maar dat ook de liefde een grote rol bij de gebeurtenissen speelde. S. leerde de vrouw via het escortbureau, waar zij in 2007 werkte, kennen. Zij moest op een gegeven moment terug naar haar geboorteland, omdat haar visum was verstreken. S. haalde haar weer terug; hij betaalde haar retourticket en nam haar in huis. Hij betaalde de huur en de kosten van levensonderhoud; zij stuurde haar inkomsten naar haar kinderen in Brazilië. Soms sprong ze bij; dan was S. zijn salaris op en vulde zij tijdelijk de huishoudpot aan. De Hasselter verdiende zelf ook geld aan haar werk; hij reed haar in het weekend naar haar werkadressen

en kreeg daar 25 euro per keer voor. De Hasselter deed dit om zijn schulden van in totaal veertig mille af te kunnen lossen. Ook wilde het stel sparen om in het thuisland van de vrouw een lunchroom of iets dergelijks te kunnen beginnen. Inmiddels is de situatie veranderd; de vrouw is weer terug naar Brazilië en S. lost het restant van zijn schuld af. Zodra dat is gebeurd volgt hij zijn vriendin. Volgens zijn advocaat moet S. worden vrijgesproken; niet hij, maar zijn vriendin zou de touwtjes in handen hebben gehad. S. zou financieel eerder achter- dan vooruit hebben geboerd; “zijn drijfveer was niet op winstbejag gebaseerd”. Vonnis op 11 november.

Het beviel Sinterklaas vorig jaar erg goed in Zwartsluis. Toen liep de intocht uit. Niet alleen was Sinterklaas ’s morgens in Zwartsluis, ook ’s middags was er een speciale kindermiddag. Na het officiële deel dit jaar maakt Sint Nicolaas een rondtocht door Zwartsluis. Deze eindigt bij gebouw Vrede waar alle kinderen die dat willen de Sint een persoonlijke groet kunnen brengen. Hier gaat het feest verder. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er een Sinterklaasmarkt onder leiding van

Streekevenementen, dat eerder ook al de braderieën organiseerde tijdens de Zwartsluizer Zaterdagen. De Sinterklaasmarkt is te vinden in de omgeving van Hotel Roskam. Om 14.00 uur wordt er het Sinterklaas-verhaal ‘Sinterklaas, luie baas!’ voorgelezen door Marjolein Lolkema van Bibliotheek Zwartewaterland en speelt de Pietenband Sinterklaasmuziek. Basisschoolkinderen kunnen tijdens deze Sinterklaasmarkt hun, op school uitgedeelde, kleurplaat inleveren en maken daar kans op een mooie prijs.

Proef De roem Van ZwoLLe CuLinair Reserveer nu, bel

038-477 33 00

Diner voor 2 culinaircoupon

A.u.b. vooraf telefonisch reserveren en bij het diner deze coupon inleveren. Laat u door ‘De Herderin’ culinair verrassen. Vertel onze bediening waar u niet van houdt en onze koks bereiden voor u een heerlijk drie gangen diner.

Speciale prijs voor dit verrassingsmenu:

€ 67,50 voor 2 personen. Inclusief aperitief, 2 glazen bijpassende wijn (of bier/ fris) en kopje koffie met huisgemaakte lekkernij ter afsluiting. Deze bon is geldig t/m 24 december 2009

Hoogstraat 1 8061 HA Hasselt Tel. 038-477 33 00 www.herderin.nl

Culinair centrum De Herderin werd door een internationale vakjury beoordeeld als beste restaurant op het evenement Zwolle Culinair 2009.


woensdag 4 november 2009 • pagina 6

www.destadskoerier.nl

d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

rtentie Wilt u deze adve r mail iedere week pe k d a n op ontvangen? Kij w w w.action.nl bij nieuwsbrief

SUEDELOOK

FLANEL

DECOBOL

beige/zwart maten 36-41

yarn dyed topkwaliteit katoen maten S-XL

100 lamps ø15 cm wit

Elders 8.95 9.95

KINDER

DAMES PYJAMA

4.95

idem in meisjes/tiener maten 110-164

4.95

SPAGHETTI

5.49

SCHILDER DAMES FRAMES TOP voorbedrukt incl. verf afm. 15x15 cm

katoen/elasthan zwart, wit of modekleuren maten S-XL

S E T/4

Elders 3.95 4.49

2.19

Elders 2.98 3.98

1.69

SFEER LICHT

3.59

Elders 5.95 8.95

SCHMINKSET, BARET, MIJTER OF

HAND POP Sint, Piet of paard

0.75

Elders 1.19 1.79

SILVER PLATED

DAMES DESSIN

TIENER-DAMES

gezilverd glas afm. 36 cm hoog

katoen alle maten

polyester maten XS-XL

SFEER LAMP

idem 43 cm hoog

11.95

DOVE SUNSHINE

BODY LOTION

8.95

donkere, lichte huid 400 ml

Elders 4.95 5.95

BIG SHIRT

Elders 3.98 4.98

EFFEN

2.29

JONGENS SHIRT rib katoen lange mouw met armprint maten 92-134

1.49

DALFSEN • Wilhelminastraat 25 EMMELOORD • Zuiderkade 5a GENEMUIDEN • Prinses Irenestraat 4

idem in de maten 140-182

2.29

HEERDE • Soerelseweg 17 HEINO • Marktstraat 22 IJSSELMUIDEN • Groenendael 232

1.95

MEPPEL • Prinsenplein 15-19 NUNSPEET • Stationslaan 25 STAPHORST • Meesterweg 2a

SHINY LEGGING MODE TIP Elders 6.95 7.95

HEREN-DAMES

LEES BRIL

3.95

transparant kunststof etui

Elders 1.49 1.98

0.75

ZWOLLE I • Vechtstraat 18-20 ZWOLLE II • Assendorperstraat 64-76 zie ook onze website: WWW.ACTION.NL

Nu 222 winkels in Nederland en België • Voor winkeladressen: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van ma. 2-11 t/m za. 7-11

DAMES BOOTS


woensdag 4 november 2009 • pagina 7

www.destadskoerier.nl

Schoonewelle en SAKZ onder één bestuur (door Bas Wilberink)

ZWARTSLUIS - Schoonewelle en Stichting Activiteiten Kulturhus Zwartsluis (SAKZ) bundelen vanaf 1 januari de bestuurlijke krachten. Belangrijkste reden is de efficiency die daarmee wordt bereikt. "Er is een krimpende groep mensen die bestuurlijk actief wil zijn", legt voorzitter Albert Corporaal van Schoonewelle Centrum Natuur en Ambacht uit. "We vissen vaak in dezelfde poel van vrijwilligers. Als je het niet naast elkaar hoeft te laten bestaan, kun je beter samenwerken." ben daar natuurlijk een erg mooie faciliteit." Met de presentatie naar buiten toe denkt Corporaal dat culturele activiteiten/SAKZ steeds meer het gezicht van museum Schoonewelle

Brommobiel belandt in sloot Foto: Henry Wallinga

Appelverkoop voor Chàmis

Het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’ o.l.v. Luthine Postuma verleende van 24 tot 28 oktober jl. in cultuurstad Praag haar vocale medewerking aan diverse concerten en kerkdiensten. Dit op uitnodiging van de eerste dirigent van de Engelse BBC, Paul Leddington Wright en IC-Productions. Een terugblik op een hartverwarmende tournee.

Inmiddels is al veel geld door allerlei acties ingezameld voor het 2e/3e Wereldproject van Zwartewaterland.

ZWARTSLUIS - Aan de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt is vanmorgen een jonge bestuurder van een brommobiel door onduidelijke oorzaak in een sloot beland. Uit sporen was op te maken dat het wagentje eerst tegen de dijk op was gereden, waarna een scherpe bocht richting de sloot is gemaakt. De bestuurder van de brommobiel mankeerde niets. Hij maakte zich alleen druk over hoe hij nu op tijd op school zou komen. Dit werd snel opgelost door een broer die inmid-

Hasselt’s Fanfare in IJsselmuiden IJSSELMUIDEN - In IJsselmuiden was zaterdag een majorettewedstrijd waar de groepen van Hasselt's Fanfare aan deelnamen. Daar werden verscheidene podiumplaatsen behaald.

De minirettes waren als eerste aan de buurt. Zij brachten een show op muziek uit de musical  Annie. Zij dansten met verschillende attributen, zoals een emmer, een poetsdoek, maar ook met een  baton  (majorettestok). Zij haalden 70.4 punten, wat een eerste prijs betekende. Daarna was het de beurt aan de junioren. Zij komen uit in Jeugd 3, Basis, sectie A en hebben een show op muziek van A-teens met gecoverde liedjes van Abba. Hun stoere show  is gevuld met verschillende

danspassen zoals ballet en streetdance. Dit combineren ze met de nodige draaien met de baton. Zij haalden een tweede plaats met 73.1 punten. De majorettes namen tijdens deze wedstrijd voor de laatste keer deel met dit team. Een aantal meiden heeft besloten om te stoppen. Het team komt uit in de Middenklasse, sectie A. Met hun swingende show op muziek uit de film Dirty Dancing haalden zij 78.05 punten.

dels op de hoogte was gebracht. De brommobiel kan na dit uitstapje een grondige poets- en opknapbeurt gebruiken.

Lezing Tapijtmuseum Amsterdam GENEMUIDEN - Vrijwilliger Hendrik Last verzorgt op 5 november namens het Tapijtmuseum een lezing over de productie van Nederlandse matten en tapijten van vroeger tot nu in gebouw 'Podium Mozaïek' in Amsterdam. Het Tapijtmuseum werd hiervoor onlangs benaderd in het kader van de opening van een kunsttentoonstelling, die in het teken staat van diverse culturen. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Aïda, die buitenlandse gevluchte kunstenaars wil helpen en tegelijkertijd een link wil leggen met Nederlandse culturele instellingen. Hendrik Last: "Ik moest snel beslissen, want men vroeg mij pas ruim een week van tevoren en wilde een en ander nog meenemen in folders en internetsites. Maar het bestuur vond het net als ik een hele eer en tegelijkertijd een mooie reclame voor ons Tapijtmuseum, dus daarom gaan we hier graag op in". Last wordt vergezeld door Hans Mateboer, ook vrijwilliger bij het museum. "Het belooft een spannende dag te worden. Wie had dat gedacht, het Tapijtmuseum in Amsterdam in de schijnwerpers, te midden van een illuster gezelschap van kunstenaars en andere beroemdheden. We hopen Genemuiden in cultureel opzicht op de kaart te kunnen zetten!".

In de ‘Maria Snezné’ kerk was de zondagochtenddienst de basis voor een geslaagd en intens vocaal optreden van ‘Kavóca’ in samenwerking met organist Rob Nederlof. Maandagochtend participeerde het ensemble in een internationaal korenfestival in het prachtig gerenoveerde slot Dobris. Het gaf daar een uitmuntend concert met zeer uiteenlopende muziekstijlen. ’s Avonds volgde het galaconcert van het ‘Requiem’ van W.A. Mozart voor solisten, koor en orkest door de ‘Saint Michael Singers’ uit het Engelse Coventry en ‘Kavóca’. Een mooie combinatie: het zingen van deze mis in Praag, de geliefde stad van Mozart. Solisten waren: Luthine Postuma - sopraan, Lucie Tromp - alt, Tomás Korínek (Praag) - tenor , Ales Hendrych (Praag) - bas. Het geheel stond onder leiding van dirigent Paul Leddington Wright in samenwerking met het Atlantis orkest uit Praag. Het leggen van internationale contacten, het niet spreken van elkaars moedertaal, maar elkaar volledig vinden in de gemeenschappelijke passie van musiceren maakte dit optreden tot een hoogtepunt van deze concert- en studiereis. Als vervolg op dit optreden is overleg gaande over een uitvoering van het ‘Requiem’ in de Buitenkerk in Kampen op zaterdag 1 mei 2010 door de ‘Saint Michael Singers’ uit Coventry en ‘Kavóca’. Dinsdagmiddag gaf ‘Kavóca’ een indrukwekkend slotconcert op hoog niveau in de Nicolaaskerk aan het oude stadsplein in Praag. Daarbij dirigeerde Paul Leddington Wright ‘Kavóca’ in vier delen uit Mozarts ‘Requiem’. Het publiek was erg enthousiast over de muzikale kwaliteit en de bevlogenheid en uitstraling van het ensemble, alsmede over de diversiteit van het gekozen repertoire. Het concert had hen ontroerende en hartverwarmende momenten bezorgd. DVD ‘Kavóca in Praag’ Van alle optredens in Praag komt op 28 november een eerste DVD van ‘Kavóca’ uit, onder de naam ‘Kavóca in Praag’. Deze datum van uitgifte is gekozen omdat dan Kavóca’s jaarlijkse Adventsconcert plaatsvindt in de Buitenkerk te Kampen. Dit jaar met het thema ‘Lamb of Glory!’. Zie ook: www.kavoca.com. Internationale contacten Als uitvloeisel van de internationale contacten van oktober 2007 vindt op dinsdag 22 december 2009 in de Buitenkerk te Kampen een dubbelconcert plaats van ‘Kavóca’ met het indrukwekkende ‘St. John’s College Choir’ uit Cambridge.

*Een datum om al vast te noteren 28 november 2009 Buitenkerk Kampen.

‘Lamb of Glory !’’ 14e ADVENTSCONCERT KAVÓCA

www.kavoca.com

GENEMUIDEN - De werkgroep ‘School voor Chàmis’ houdt in de week van 10 tot en met 14 november een grote appelverkoop. De frisse en versgeplukte appels uit de polder worden ’s avonds deur aan deur in Genemuiden verkocht. Ook de opbrengst van deze actie komt ten goede aan de bouw van een middelbare school in Chàmis in Peru. Een project dat is gestart en wordt begeleid door oud-plaatsgenote Mariska van Dalfsen.

‘Kavóca’ terug van indrukwekkende Praag musictour

toegang € 15,-- voorverkoop € 12,50 28 november 2009 - Buitenkerk Kampen aanvang 20.00 uur - kerk open 19.00 uur

Dirigente Luthine Postuma Engelse-, Russische- en Nederlandse Adventsmuziek o.a. Mozart, Rutter, Parry, Leddington Wright, Rachmaninov, Pärt, Bremer. Christmas Carols voor koor en orkest

Kamper p Vocaal Ensemble

KAVÓCA K A V ÓC A KAV AVÓCA AVÓ AV CA

© VDL 2009

wordt donateur voor € 17,50 per jaar

Ook de overlap van activiteiten op cultureel vlak is een belangrijke reden voor de samenwerking. "We zijn met het museum niet heel uitdrukkelijk met cultuur bezig, maar het houden van tentoonstellingen en cursussen valt wel onder die noemer", legt Corporaal uit. "SAKZ voelde er wel voor om de zaken beter op elkaar af te stemmen en in elkaar te schuiven, met het museum als domicilie voor een deel van de activiteiten. We heb-

gaat krijgen. "Inhoudelijk zal het publiek dat niet ervaren, de activiteiten moeten gewoon doorlopen. Dat is altijd ons oogmerk geweest. Als je denkt aan dat wat er vanuit de bibliotheek in Zwartsluis georganiseerd wordt, de werkgroep literair, dat is goed en moet zo blijven. Maar er is ook een werkgroep die zich bezighoudt met cursussen en tentoonstellingen, die kunnen we beter in elkaar schuiven. De tentoonstellingen hoeven echt niet allemaal in het museum, dat kan ook op een markante plek elders."


woensdag 4 november 2009 • pagina 8

www.destadskoerier.nl

E X C L U S I V E

de ultieme navigatie

ww

e itie 2008:

ed

.n

s in 59 station 22:05 uur

.fi

rezon

e

ZUIDERZEESTRAATWEG 241 • OLDEBROEK

rezon

l www

l

.fi

test

.n

w

12 WEKEN ZONNEHEMEL HUREN € 99.-

Sauna’s • Infrarood Fitness • Whirlpools Zwembaden Zonnebanken 1.500 M2 SHOWRUIMTE

win deze auto!

Tel. 0525 - 63 16 18 • Ma.-zat. 10.00-17.30 uur

MARCELLIHOEVE Hasselt 038 - 477 12 71

do.-vr. tot 20.30 uur

WWW.RHODOS.NL

Bezoek de meeste Firezones binnen 24 uur! H.J BOSCH OPTOMETRIST StAr geregistreerd Audicien Brillen _ Contactlenzen _ Hoortoestellen

HOORTOESTELLEN - uitsluitend gerenommeerde merken - basistoestellen zonder eigen bijdrage incl. “in het oor” toestellen - de meest geavanceerde hoorsystemen voor zeer scherpe prijzen

nieuwe hoortoestel gratis bij u thuis - gratis hoortest, ook aan huis. - dealer ALPINE gehoorbescherming Oudestraat 153 Kampen, tel: 038-3314414

Avonturiers kunnen nog één week hun geluk beproeven en kans maken op een gloednieuwe Citroën C1. De opdracht is even uitdagend als simpel: Tank binnen 24 uur bij zoveel mogelijk verschillende Firezonestations. Stuur de bonnen van tankbeurten die op één dag (van 00.00 - 24.00 uur) met dezelfde pinpas zijn betaald voor 18 november 2009 naar: Firezone, Antwoordnummer 4307, 8000 VG Hasselt (postzegel niet nodig). Op www. firezone.nl kunt u het wedstrijdreglement lezen en zien welke stations u kunt bezoeken voor dit waanzinnige avontuur. Degene die de meeste stations heeft bezocht wordt de winnaar. Dit weekend maken we dit avontuur ook nog eens extra voordelig, want dan verlagen we de prijzen. Snel dus naar Firezone!

De 24 uur van Firezone Komend weekend extra korting! Bij Firezone tankt u benzine en diesel tegen bodemprijzen. U betaalt met uw pinpas, Firezonepas, Travelcard of Multi Tank Card en uw eigen pincode.

vrijdag 6 nov. t/m zondag 8 nov.

vrijdag 6 nov. t/m zondag 8 nov.

cent korting op benzine

cent korting op diesel

11,4 9,1 (op de landelijke adviesprijs)

(op de landelijke adviesprijs)

7 dagen per week - 24 uur per dag* *De Firezone-stations in IJsselmuiden en Zwolle-Nieuwe Deventerweg zijn op zondag gesloten. Kijk op www.firezone.nl voor het wedstrijdreglement en meer informatie over deze wedstrijd en voor een Firezone-station bij u in de buurt.


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 9

GBZ: 'Pas op voor refo-college' (door Bas Wilberink)

GENEMUIDEN - Gemeentebelangen Zwartewaterland (GBZ) roept burgers bij de raadsverkiezingen in maart 2010 op het politieke evenwicht in het gemeentebestuur in het vizier te houden. "Mijn angst is dat er een reformatorisch college in Zwartewaterland komt", vertelt lijsttrekker Roel Withaar (57). "Dat zou ik zeer gevaarlijk vinden."

Momenteel is dat evenwicht er net, meent het raadslid. "We hebben in Zwartewaterland negentien raadsleden. Vier van de SGP/HKV, vijf van de ChristenUnie (CU) en tien van de minder zwaar christelijke partijen. Het is heel simpel, als de SGP er nog één bij krijgt, slaat de balans om." Dan ontstaat er volgens Withaar een situatie vergelijkbaar met die in 1990 in Genemuiden. "Toen was er ook een reformatorisch college. De SGP met RPF, de voorganger van de CU, hebben toen nogal wat teweeg gebracht. Daar is Gemeentebelangen door ontstaan. Alle sportverenigingen die wedstrijdsport bedreven werden benadeeld. Vooral ook bijvoorbeeld de tennisclub die op zondag speelde. Daarnaast was er de openbare bibliotheek waarover de SGP zei: 'wij bepalen wel wat er gelezen mag worden'. Wij vinden dat soort zaken niet wen-

selijk, ook niet in Zwartewaterland. Toch loert die situatie om de hoek." Ook over het nieuwe evenementenbeleid maakt het één raadszetel tellende GBZ zich zorgen. "Iedereen heeft recht op een evenement of feest dat grootschalig is", meent Withaar, die nu zestien jaar raadslid is. "Dat geeft wat overlast, dat weten we. We proberen dat zo veel mogelijk te voorkomen. Maar als je een reformatorisch bestuur zou krijgen, wordt een feest of evenement afgeschaft of om 23.00 uur gestopt. Dat zijn dingen die voor ons niet kunnen." Daarbij realiseert Withaar zich dat Zwartewaterland een geloofsgemeenschap is. "Maar er is ook een heel grote groep die het daar wat makkelijker mee neemt. De ontkerkeling gaat ook hier steeds verder. Er zijn genoeg mensen die het normaal vinden dat een horecagelegenheid op zaterdagavond om 1.30

uur dichtgaat. En niet om 0.00 uur, wat de SGP voorstaat." De orthodox-gereformeerde partij heeft aangegeven in de toekomst graag mee te willen regeren. "Dat is hun goed recht", vindt Withaar. "Maar ikzelf ben een voorstander van het gescheiden houden van godsdienst en politiek. Dat zie je ook landelijk, maar plaatselijk schuift dat nog wel eens de verkeerde kant op." Een gemeente moet volgens de 57-jarige Genemuidenaar zakelijk worden geleid. "Je kunt niet altijd iedereen tevreden houden, maar er moet wel een gemiddelde zijn. Wij hebben, net als de PvdA en de VVD, geen duidelijk godsdienstige achtergrond. Deze partijen bedrijven politiek op een andere manier en laten de godsdienst daarbij buiten beschouwing. Zoals het hoort." Wmo Verder is een goede uitvoering van de 'lastige' Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een speerpunt voor GBZ. Withaar ziet soms een scheefloop bij de Persoonsgebonden Budgetten (PGB). "Bijvoorbeeld kinderen die hun ouders willen verzorgen. Dit budget kunnen we daar mooi voor gebruiken. Maar vaak moet er dan toch op een bepaald moment professioneel worden ingegrepen. Dat zou dan betaald moeten worden van het PGB. Maar dan is soms moeilijk boven water te krijgen wat er precies met het budget is gebeurd. Wij willen daar zo veel mogelijk oudere mensen bij helpen." Financiën Ook de gemeentelijke financiën is een groot punt van aandacht van Gemeentebelangen, die de komende verkiezingen voor twee zetels gaat. Waar Withaar zich aan ergert zijn par-

grote partij

BoxspringcomBinaties

tijen die, nu Zwartewaterland eindelijk financiële armslag heeft, met geld gaan strooien. "De CU en het CDA bijvoorbeeld", verduidelijkt de oudwethouder in Genemuiden. "Het zijn dan misschien niet van die geweldige bedragen, maar CU zegt de bijdrage voor de derdewereldprojecten met 50 procent te willen verhogen. Het CDA zegt een half miljoen uit te willen trekken voor de verbouwing van het oude gemeentehuis, het bestuursgedeelte. Dat is in feite niet nodig. Dat zijn de dingen waar wij van zeggen: het gaat misschien beter, maar dat betekent niet dat je de portemonnee wijd open moet zetten. Ik vind dat je daarin behoudender moet zijn. Je moet niet verder springen dan de polsstok lang is."

WWW.DESTADSKOERIER.NL

CBO op zoek naar vrijwilligers ZWARTEWATERLAND - De Christelijke Bejaarden Omroep (CBO) is op zoek naar vrijwilligers. De omroep zoekt een technicus voor het programma 'Neem even de Tijd', een technicus voor de zaterdagavond en een presentator voor de 'Oplossing van Miezmoor'. Voor meer informatie: (038) 385 64 79 of via het emailadres info@ cbozwartewaterland.nl. Geïnteresseerden mogen ook langskomen aan de Lage Vlakte 11 in Genemuiden, hier is het team op de zaterdag aanwezig van 19.00 tot 21.00 uur.

De Wiba In et winkeltien in de Langestraote, vlak teeng over ´t olde staduus, ko´j koopm wat aaj neudig waarn, want Klaas ad vuul’ in uus. Van suker tot an elestiek, van rieste tot an knoopm. En was et biestemerk ewest, ko´j door oen foto koopm. Et winkeltien kreeg een naeme mee ‘’ De Wiba” stond op ´t raem. Klaas wörde toe ook zo enuumd, i´j oefd’ em door niet veur te skaem. De Wiba winkel is verplaest,

eerst lange weg ewest. Kreeg laeter in “De Miente” een plæk en draait door opperbest. Jentje van Dalfsen

CT inTeRnATionAl

groothandel en opleidingsinstituut voor professionals in uiterlijke verzorging

160 x 200 - 180 x 200 www.pullman.nl

donkerbruin lederlook Wakker worden!

Pssst...

2 boxspring 80x200 1 hoofdbord 2 set poten 2 matrassen UBica

anemoon pocketvering uitvoering soepel aankoop van of stevig

Bij 2 matrassen uit Van de 2045,Supreme lijn, nu voor 2 e matras

1295,-

halve prijs. 180x200 Van 2135,-

nu voor

1395,-

Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Deze aanbieding loopt van 1 maart t/m 30 april 2009.

snelle levering!

Onze service:

Onze service:

• Deskundig advies

• Incl bezorgen, • • Perfect advies plaatsen. • Afvoeren van uw oude slaapkamer• (40 jaar ervaring) (Roemenie) • Bezorgen tot in uw slaapkamer plus montage •

je Schrijf or nu in vo

Allround nagelstyliste (start 3 dec.) hotstone massage, cosmetische voetverzorging, manicure en vakopleiding schoonheidsspecialiste

CT Beauty opleidingen Popovstraat 4, 8013 RK Zwolle, tel. 038 - 3333086, www.ctinternational.nl

Ziet u het verschil? • Geen wegenbelasting

• Geen rijbewijs B meer nodig

• Zeer zuinig

• 3 jaar garantie en mobiliteitsservice

• 5 jaar garantie

Comfort op maat 5•jaar garantie. • Matrassen softuw of stevig Afvoeren van • De koffie staat klaar oude matras (voor Roemenië) De koffie staat klaar.

Dealer: Autoservice Hasselt Industrieweg 23 8061 RB Hasselt Tel. 038 - 477 1276

Industrieweg 23 • 8061 RB Hasselt • Tel. 038 - 477 1276

www.microcar.nl


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 10

WWW.DESTADSKOERIER.NL

Op zoek naar balans

Voor ons complete aanbod kijk op www.naberman.nl

AUTO VAN DE WEEK Ford C-Max 1.8 Futura

Voor iedereen die zijn gewicht en gezondheid in de gaten wil houden, heeft Olland verschillende soorten weegschalen in zijn collectie. Zowel klassieke als moderne uitvoeringen.

Climate control, Cruise control, Trekhaak, L.M. Velgen

Medische hulpmiddelen Erkend leverancier van alle zorgverzekeraars

18-RH-FF 2005 79.513 km.

voor €13.950,-

Keuken

Zwolle, 8011 LM Kamperstraat 6-8

• • • •

corsetten en medische bandages weegschalen mammaprothesen, B.H.’s therapeutisch elastische kousen en panty’s • colostemie-, ileostomie- en urostomie artikelen • incontinentie- en diabetes hulpmiddelen

Tel. 038 - 421 58 98 Fax 038 - 422 20 86

Renovatie van Trappen Deuren Keukens

Airconditioning en Ventilatie

Makkelijk En Goedkoop

€9.450,-

Stalen dakpanplaten In 4 kleuren voorradig, snelle levering in maar liefst 20 kleuren en op lengten te bestellen tot 8 meter.

Gratis thuis bezorgt (indien anders vermeld) Dus u hoeft alleen uw computer maar aan te zetten en ga naar :

WWW.WEBSHOP.HSAIRCO.NL

=;HH?JL7D

:;M;J;H?D= =;HH?JL7D   =;HH?JL7D

ook specialist in professionele sierpleisters muurverven | lakverven ;KM8EKMrL;H8EKMrED:;H>EK: sierlijsten | textielen ?;KM8EKMrL;H8EKMrED:;H>EK: D?;KM8EKMrL;H8EKMrED:;H>EK: wandbekleding | wand- en vloertegels | sanitair C:G>C<HIG66I+

:;M;J;H?D= :;M;J;H?D=

C:G>C<HIG66I+ C:G>C<HIG66I+ @6BE:C @6BE:C @6BE:C %(-((&+('( %(-((&+('( %(-((&+('( neringstraat 6

voor bedrijven én particulieren

kampen (038) 331 63 23

D@HE:8>6A>HI>CEGD;:HH>DC:A:H>:GEA:>HI:GH DD@HE:8>6A>HI>CEGD;:HH>DC:A:H>:GEA:>HI:GH DD@HE:8>6A>HI>CEGD;:HH>DC:A:H>:GEA:>HI:GH BJJGK:GK:CqA6@K:GK:CqH>:GA>?HI:C BJJGK:GK:CqA6@K:GK:CqH>:GA>?HI:C BJJGK:GK:CqA6@K:GK:CqH>:GA>?HI:C I:MI>:A:CL6C97:@A:9>C< I:MI>:A:CL6C97:@A:9>C< I:MI>:A:CL6C97:@A:9>C< $ECORSTUC $ECORSTUC CORSTUC L6C9":CKAD:GI:<:AH L6C9":CKAD:GI:<:AH L6C9":CKAD:GI:<:AH

@DB@>?@:C>CDCO:H=DLGDDB

@DB@>?@:C>CDCO:H=DLGDDB @DB@>?@:C>CDCO:H=DLGDDB

Stalen damwand profielplaten

78-PF-RH 2004 109.200 km. Leer, 18»L.M. velgen, Climate control, Trekhaak

In vele lengten op voorraad, in de kleuren groen en grijs. Eerste soort groen met plastisol coating.

€11.950,-

Stabipol golfplaten

Ford Fusion Futura 1.6

Regelmatig gelegenheidspartijen

71-XN-ZS 2007 27.714 km. Airco, L.M. velgen, Radio cd, Centrale vergr met afst. bed.

€13.750,-

Ford Focus 5d Champion 1.4

Bel ons gerust voor inlichtingen en prijzen of kom langs! Wij zijn geopend van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur.

Klimaat en Comfort Uw internet winkel voor; Airconditioning Cv-ketels Warmtepompen Zonneboilers Radiatoren Ventilatie Installatiematerialen Boilers Vloerverwarming

Tel. 074 - 259 37 47 Fax 074 - 259 37 48

~ Alles voor wand en dak ~

Ford Mondeo Wagon 1.8 Sport 130pk

H&S

Hengelo, 7555 DL Geerdinkweg 137-9

Houthandel Wobben

66-NN-JF 2003 81.499 km. Climate control, Cruise control, L.M. velgen,Audio

 0321-338959 www.intereno.nl

ADL hulpmiddelen bloeddrukmeters bloedsuikermeters rolstoelen loophulpen wandelstokken closetstoelen

Ford Mondeo 5d 2.0-16v First edition

renoveren?

Vraag gerust naar een Kostenloze renoVatie-analyse!

• • • • • • •

De lichte, sterke en duurzame golfplaat, als vervanger van uw asbestplaat en als alternatief voor asbestvrije golfplaten. Op lengte te bestellen tot maar liefst 12 meter.

Gegalvaniseerde golfplaten Vele lengten uit voorraad leverbaar. Ook te bestellen met coatinglaag.

Polyester en glasheldere golfplaten In diverse golven en lengtes op voorraad.

80-RB-LV 2005 75.600 km. Airco, Cruise control, Radio cd, Centr. Vergr met afst.

€9.950,-

Alle auto’s boven de € 4.500,- worden afgeleverd met nieuwe apk, onderhoudsbeurt en 6 maanden Bovag garantie.

Nijverheidstraat 53, 8281 JD Genemuiden, Tel. 038 - 385 40 00, www.naberman.nl

WWW.HoutHAndelWoBBen.nl

Krasje? Tja... dat kan ons allemaal wel eens overkomen. Gelukkig heeft Dijkman Autoschade alles in huis om op professionele wijze uw

Maar Dijkman Autoschade biedt meer; • 4 jaar Focwa/ANWB garantie • gratis reparatie van ster in voorruit • autoruitservice en graveren kenteken • 24 uur per dag bereikbaar • eigen sleepdienst • uitdeuken zonder spuiten • schadeafhandeling met elke verzekeringsmaatschappij • onderhoud en reparatie airco.

auto er weer als nieuw uit te laten zien! www.dijkmanautoschade.nl Hasselt Industrieweg 19 • Telefoon 038 477 21 66 • hasselt@dijkmanautoschade.nl Meppel Sethweg 5 Telefoon 0522 25 62 43 • meppel@dijkmanautoschade.nl


woensdag 4 november 2009 • pagina 11

www.destadskoerier.nl

MTC Kampen: ‘Alles voor uw interieur onder één dak’ showroom. Naast meubelen heeft het MTC u nog veel meer te bieden. Denkt u bijvoorbeeld aan verschillende vloerbekledingen: van hout, tapijt, tot duurzame kunststoffen met een natuurlijke uitstraling. Ook voor raambekleding bent u bij MTC Kampen aan het juiste adres! Behalve een ruime collectie aan gordijnen, vitrages en inbetweens, kunt u in MTC Kampen is een unieke woonformule voor Kampen de showroom nog meer en omgeving. In de grote showroom staan tientallen manieren van dichtbij verschillende ingerichte zit- en eetkamers gepresenteerd. bekijken om uw ramen Onder andere het merk Henders & Hazel staat aan te kleden. Met het behang van Eijfinger en ruim opgesteld. In de showroom kunt u alles decoratie van Henders & Hazel kunt u iedere bekijken, bevoelen en ervaren en naar uw eigen ruimte in huis voorzien van een warme en smaak invullen. gezellige sfeer. In de catalogus van Henders & Hazel kunt De adviseurs van MTC Kampen hebben u ook de volledige collectie nagaan. Deze verstand van het inrichten van verschillende catalogus is tevens GRATIS af te halen in de woningen. Komt u er niet uit wat betreft de

top-tien-toppers 1

Advies op maat!

2

Uitgebreide exclusieve collectie!

3

Levering in overleg (reserveren)

4

Gratis bezorgen in de regio!

5

Prijs kwaliteit garantie

6

CBW erkend 2009

7

Advies op afspraak mogelijk

8

Professionele stoffeerders

9

Uniek totaal woonconcept

10

Alles onder een dak!

indeling van uw woning of het afstemmen op uw bestaande meubels? Wij helpen u graag verder! Afgestemd op uw wensen kunnen wij een interieuradvies maken. We maken een plattegrond op schaal van de in te richten ruimte(n). Door de meubels ook op schaal te tekenen, kunnen we precies zien wat de meest praktische en mooie indeling is. Daarnaast kunnen wij ook kleurenplannen en lichtplannen maken. Met een collage, 2D en/of 3D tekening, maken we het totaalbeeld helemaal af. Dit alles is geheel vrijblijvend, mits u een keuze bij ons kunt maken. Vraagt u in de showroom naar de mogelijkheden. Kunt u door omstandigheden niet naar de showroom komen? Dan komen we graag bij u thuis langs. In uw vertrouwde omgeving kunnen we dan alles precies op elkaar afstemmen.

Henders & Hazel: ‘Leven en beleven’ Dit bekende meubelmerk kent karaktervolle meubelcollecties welke gemaakt worden door vakmensen. De producent houdt van originaliteit en eigenzinnigheid. Henders & Hazel reist bijvoorbeeld over de hele wereld om ideeën op te doen. Bij de houten meubels worden noesten en kleinere planken gebruikt om de natuurlijke puurheid te onderstrepen. De afwerking is daarbij bijna altijd

handmatig. Ieder meubelprogramma heeft zijn eigen details. Door onnodig afval te voorkomen, helpt het bedrijf de natuur. Warme, stoere stoffenen ledersoorten zijn in harmonie te combineren met de houten meubels. De producten zijn uniek, stoer, eigentijds, functioneel en kwalitatief hoogwaardig, maar toch betaalbaar. Ze passen bij iedere levensstijl. Kom langs in de showroom en beleef het zelf!

Slaapkamerinrichtingen bij MTC Kampen Naast woonkamerinrichtingen, heeft MTC Kampen ook een uitgebreide keus in boxsprings voor uw slaapkamer. In onze showroom kunt u verschillende boxsprings uitproberen. Wij adviseren u graag en letten daarbij op uw lichaamsbouw en slaapwijze. Hierop wordt matras, dekbed en kussen afgestemd. Natuurlijk wil het oog ook wat: u kunt bij ons een keuze maken uit verschillende stofkleuren om uw boxspring te bekleden. Naast boxsprings kunt u bij ons ook terecht voor (inloop)kasten. Deze kunnen op maat gemaakt worden, passend bij ieders wensen en voorkeuren. De kasten van het merk ‘Allure’ zijn helemaal aan te passen: de grote, de vorm, de kleur en de deurtypes. Niets is van te voren vastgelegd, alles wordt overgelaten aan uw fantasie. De mogelijkheden

zijn eindeloos. Zo zijn er verschillende materialen voor de schuifdeuren. De deuren zijn in verschillende vakverdelingen verkrijgbaar. Voor de deuromlijsting kunt u kiezen uit 3 varianten aluminium profielen van hoogwaardige kwaliteit. Als toevoeging kunt u het behang uit de slaapkamer terug laten komen in de deurpanelen, zodat het één geheel vormt. ‘Allure’ schuifdeurkasten heeft diverse praktische en stijlvolle accessoires in het assortiment om het geheel af te maken. U kunt hierbij denken aan: uitschuifbare garderobehouders, garderobeliften, schoenenrekken, stropdassenhouders, ladeblokken en kastdeurverlichting.

tel. 038 - 33 32 390 info@mtckampen.nl

U vindt ons tegenover de Karwei! GRATIS PARKEREN!

Afslag Kampen/Dronten

MTC Kampen heeft een ruime keus in PVC vloeren. Dit is een nieuwe trend op het gebied van interieur. De vloeren zijn gewild, omdat ze weinig onderhoud vergen en duurzaam zijn. Het materiaal is keihard en slijt of verkleurt niet. Doordat het een kunststof is, is het vochtbestendig en geschikt voor vochtige ruimten. Ondanks het materiaal, hebben de vloeren een natuurlijke uitstraling. Het materiaal is verkrijgbaar in tegels, stroken en lange planken. De vloeren zijn geluidsdempend (5db) en met een ondervloer geluidsdempend tot wel 10db. uitermate geschikt voor appartementen. De vloer kan gelegd worden op zowel houten, als betonnen ondervloeren. Dankzij de ruime keus in kleuren en dessins, past het in ieder interieur.

Introductie

10%

korting op alle pVC Vloeren inCl. leggen De kasten zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat jaren meegaat. De kasten zijn solide en gaan geruisloos open en dicht. MTC Kampen vertrouwt zó op het product, dat een garantie van 10 jaar op de kasten wordt gegeven. Als extra service word ook het inmeten en plaatsen voor u verzorgd. Voor de echte doe-het-zelver is er een uitgebreide, eenvoudige handleiding.

www.mtckampen.nl ERTSSTRAAT 10 KAMPEN

PVC vloeren

OPENINGSTIJDEN:

dinsdag t/m vrijdag: van 10.00 - 18.00 uur vrijdagavond koopavond: tot 21.00 uur zaterdag: van 10.00 - 17.00 uur maandag’s en zondag’s gesloten

www.mtckampen.nl


woensdag 4 november 2009 • pagina 12

Openingstijden

De locaties Hasselt en Genemuiden zijn geopend van 8.30 uur - 12.30 uur. Locatie Hasselt, Telvorenstraat 2, 8061 CB • Directie Bedrijfsvoering • Bestuur • Bedrijfsbureau • Afdeling Maatschappelijke Zaken (MZ) • Afdeling Facilitaire en Financiële Dienstverlening (FFD) Locatie Genemuiden, Havenplein 1, 8281 EV • Directie Ontwikkeling • Afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening & Milieu (VROM) • Afdeling Openbare Werken (OW) • Afdeling Openbare Orde & Veiligheid (OOV)

Telefonische bereikbaarheid

De locaties Hasselt en Genemuiden zijn telefonisch bereikbaar van: • maandag t/m donderdag van 8.30 uur-12.30 uur en van 13.00 uur-16.30 uur • vrijdag van 8.30 uur-12.30 uur

Openingstijden loket burgerzaken locatie Hasselt Maandag van 08.30 uur tot 15.30 uur Maandag van 15.30 uur tot 19.00 uur

Dinsdag van 08.30 uur tot 12.30 uur Woensdag van 08.30 uur tot 12.30 uur Woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur uitsluitend op afspraak U kunt tot uiterlijk woensdag 12.30 uur een afspraak maken via T 038 385 30 94 of T 038 385 30 95 Donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

Alle producten en diensten Rijbewijzen Paspoorten en identiteitskaarten Aangifte verhuizingen (behalve vestiging vanuit buitenland) Verklaringen omtrent het gedrag Uittreksels Alle producten en diensten Alle producten en diensten Rijbewijzen, Paspoorten en identiteitskaarten Aangifte verhuizingen (behalve vestiging vanuit buitenland) Verklaringen omtrent het gedrag Uittreksels Alle producten en diensten Alle producten en diensten

U wilt een gesprek met de burgemeester of met één van de wethouders?

De procedure is als volgt: • Het onderwerp waarover u wilt spreken legt u eerst voor aan de betreffende vakambtenaar. • De vakambtenaar kan na dit gesprek op uw verzoek een vervolggesprek aanvragen met het collegelid (burgemeester of wethouder) dat dit onderwerp in portefeuille heeft. • De vakambtenaar neemt ook deel aan het vervolggesprek. Alleen in uitzonderingsgevallen wordt van deze procedure afgeweken. Wilt u van de uitzonderingsregel gebruikmaken en kunt u duidelijk aangeven waarom u dit wilt, neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat, T 038 385 3131 (secretaresse burgemeester) of T 038 385 3133 (secretaresse wethouders).

Telefonisch spreekuur Cluster Sociale zaken

Het cluster Sociale zaken heeft dagelijks een telefonisch spreekuur waardoor u sneller en beter geholpen kunt worden. Tussen 09.00 en 10.00 uur kunt u uw contact persoon bereiken op T 038 385 30 00. U kunt dan vragen stellen over uw eventuele recht op een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering, over bijzondere bijstand en over het gemeentelijk minimabeleid. Als het antwoord op uw vraag eenvoudig is, krijgt u direct antwoord. Is het een moeilijke vraag of is er voor de beantwoording meer

www.destadskoerier.nl

tijd nodig, dan wordt er een afspraak gemaakt op het gemeentehuis of bij u thuis. Een vraag? • Bel tussen 09.00 uur en 10.00 uur • Eenvoudig antwoord? Snel geholpen! • Moeilijke vraag? Snel een afspraak! Steunpunten WMO loket • De Meente Dorus Rijkersstraat 2, 8281 DG Genemuiden Telefoon: 038-3852700 • De Schans Purperreigerlaan 34, 8064 DC Zwartsluis Telefoon: 038-3867133 Openingstijden Steunpunten WMO maandag t/m donderdag van 08.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur vrijdag van 08.30 - 12.30 uur Mailadres info@zwartewaterland.nl Internetadres digitaal WMO-loket: www.wmoloket.zwartewaterland.nl

Afschaffing gratis Nederlandse identiteitskaart voor 14-jarigen

Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen van 14 jaar en ouder kunnen bewijzen wie hij of zij is: je moet je kunnen ‘identificeren’. Het identificeren kan met een officieel bewijs zoals een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart (NIK). Veel jongeren kiezen in plaats van een paspoort voor een Nederlandse identiteitskaart. De kaart is kleiner dan een paspoort en past net als een bankpasje gewoon in je portemonnee. Maar de aanschaf van een Nederlandse identiteitskaart gaat geld kosten. Met ingang van 1 januari 2010 wordt de eenmalige gratis Nederlandse identiteitskaart (NIK) voor 14-jarigen afgeschaft. 14-jarigen die nog geen gratis NIK hebben aangevraagd kunnen dit nog doen tot en met uiterlijk 31 december 2009. Word je in de eerste acht weken van 2010 veertien jaar (dus je bent jarig op of vóór 25 februari 2010), dan val je nog net binnen de regeling. Je kunt dan uiterlijk tot en met 31 december 2009 een gratis identiteitskaart aanvragen.

Mantelzorg? Dat verdient een bloemetje!

De gemeente Zwartewaterland wil alle mantelzorgers in de bloemen zetten. Dinsdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg waarbij overal in het land activiteiten voor mantelzorgers worden georganiseerd. Het thema van deze dag is: Mantelzorg? “Doe Het Samen”. Als gemeente grijpen we deze dag aan om waardering te tonen voor onze mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die “vrijwillig” langdurig zorgen voor een zieke partner, vader, moeder, kind, buur, of vriend. Je vraagt er niet om maar doet het. Het “hoort gewoon zo”. De gemeente wil samen met Steunpunt Mantelzorg & Vrijwillige Thuiszorg Zwartewaterland, begin november een bloemenbon bezorgen bij geregistreerde mantelzorgers in Zwartewaterland. Naast de bloemenbon krijgen ze ook een informatiepakket over de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. Kent u of bent u iemand die mantelzorger is en wilt u hem/haar in aanmerking laten komen voor deze bloemenbon, neem dan contact op met Mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg. Tevens nodigen wij u uit voor de Dag van de Mantelzorg op dinsdag 10 november in Kampen. Medeorganisator van deze dag is stichting MEE IJsseloevers en Steunpunt Mantelzorg Kampen. Samen met andere mantelzorgers en Hugo Vos, houden we een koffieklets of borrelbabbel en wordt uitgelegd hoe je je netwerk kunt versterken. Dit is een geheel verzorgde dag van 10.00-16.00 uur inclusief lunch en busvervoer en wordt gehouden in Zalencentrum “De Hanzestad” in Kampen. U kunt zich aanmelden en tevens opgeven voor de bus, bij Lia Ruitenberg; tel. 06-13014955 of via e-mail: mantelzorgzwartewaterland@hetnet.nl

Afsluiting rotonde Nieuwe weg/ Nijverheidsstraat/Randweg

De rotonde Nieuwe weg/Nijverheidsstraat/Randweg te Genemuiden wordt vanaf donderdag 12 november 22.00 uur tot vrijdag 13 november 04.00 uur geheel afgesloten. Op de rotonde wordt een nieuwe deklaag aangebracht. (Vracht)Verkeer van en naar het industrieterrein in Genemuiden wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Aannemer Van Gelder voert deze werkzaamheden in opdracht van de gemeente uit. De overlast proberen wij voor u tot een minimum te beperken. Heeft u hierover vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Werken T. 038-3853410. De situatietekeningen van de tijdelijke verkeersmaatregelen staan op www.zwartewaterland.nl onder Leven & Wonen/Openbare Werken/Wegafzettingen. Ook kunt u kijken op www.bereikbaar.overijssel.nl. Op deze gezamenlijke website met de provincie Overijssel staan alle wegafzettingen in de regio.

Reparatie straatverlichting

Op donderdag 12 november 2009 wordt defecte straatverlichting gerepareerd. De mankementen aan de openbare verlichting die vòòr deze datum zijn doorgegeven, worden dan verholpen. Wanneer u een melding van een mankement aan de openbare verlichting doorgeeft, verzoeken wij u met het volgende rekening te houden. De meeste openbare verlichtingsmasten zijn voorzien van een op ooghoogte aangebracht geel nummer. Wanneer u een melding doorgeeft, wilt u dan zo vriendelijk zijn om ook het nummer op de bewuste lichtmast samen met het dichtstbijzijnde huisnummer te vermelden? De eerstvolgende reparatiedatum is 26 november 2009. Let op! Deze en andere meldingen kunt u nu ook doorgeven via www.zwartewaterland.nl Heeft u een melding of een klacht over bijvoorbeeld: bestrating, straatmeubilair, straatreiniging, openbare verlichting, riolering, speelvoorzieningen, of een milieuklacht? U kunt deze voortaan snel en gemakkelijk doorgeven via de speciale meldingenformulieren op www.zwartewaterland.nl. Deze formulieren vindt u door op ‘Meldingen’ (rechts op de website) te klikken. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op werkdagen van 8.30-12.30 uur en 13.3016.30 uur, T 038 385 3074 (Gemeentewerf ).

Oud papier

De eerstvolgende mogelijkheden om huishoudelijk oud papier en karton (geen bedrijfspapier en –karton) te brengen bij de afzetcontainer zijn: Genemuiden – Havenplein: woensdag 18 november (iedere 3e woensdag van de maand); Hasselt – Grintwal: zaterdag 7 november (iedere 1e zaterdag van de maand); Zwartsluis - Conradsweg 4 (terrein Handelsonderneming Van den Berg): zaterdag 14 november (iedere 2e zaterdag van de maand).

Verleende ontheffing stookverbod

30 oktober 2009 • W.A. de Leeuw, Nieuwe Wetering 26, 8294 PC te Mastenbroek voor een doorlopende ontheffing voor het verbranden van takken en snoeihout op het perceel Nieuwe Wetering 26 te Hasselt, kadastraal bekend HST G 127 De ontheffing en overige ter zake zijnde stukken liggen van 5 november 2009 tot en met 16 december 2009 ter inzage bij de afdeling VROM, cluster Milieu, Havenplein 1 te Genemuiden op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur. Bezwaren Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen genoemde periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Zwartewaterland, Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Daarnaast kunnen belanghebbenden in spoedeisende gevallen een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.


woensdag 4 november 2009 • pagina 13

Voornemen ontheffing artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders zijn voornemens met toepassing van artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan ten behoeve van de aanvraag bouwvergunning voor: • het plaatsen van een vrijstaande mast t.b.v. mobiele telecommunicatie op het perceel, nabij Topbergen 4 te Genemuiden Het ontwerp-ontheffingsbesluit en de aanvraag bouwvergunning liggen met ingang van 4 november 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, locatie Genemuiden, Havenplein 1. U kunt daar bij de afdeling VROM, cluster Bouwzaken de stukken inzien op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur (’s middags op afspraak). Gedurende de termijn van de ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zienswijzen, bij voorkeur schriftelijk, omtrent het voornemen naar voren brengen. Ook bestaat de mogelijkheid mondelinge zienswijzen, na telefonische afspraak, in te dienen. Na de termijn van de ter inzage legging zal definitieve besluitvorming plaatsvinden.

Uitnodiging

bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen in de leeftijd van 30 tot en met 60 jaar. Baarmoederhalskanker ontwikkelt zich doorgaans langzaam. Door het bevolkingsonderzoek is het mogelijk om vroegtijdig afwijkingen op te sporen, ook als u geen klachten heeft. Deelname aan dit onderzoek is gratis (via de huisarts) en vrijwillig. De persoonsgegevens voor de uitnodiging zijn afkomstig van de GBA (Gemeentelijke BasisAdministratie). In 2009 worden de volgende vrouwen opgeroepen: Oproepmaand november

Geboortejaar 1964

Mocht u aan het eind van de oproepmaand geen uitnodiging hebben ontvangen neemt u dan contact op met BCNN, tel. (088) 234 55 00.

www.destadskoerier.nl

Aanvragen bouw/sloopvergunningen

20 oktober 2009 • Grutto 19, 8281 ES te Genemuiden voor het plaatsen van een dakkapel 21 oktober 2009 • Puttenstraat 23, 8281 BP te Genemuiden voor het veranderen van een opslaghal 22 oktober 2009 • Kamperzeedijk 30, 8281 PH te Genemuiden voor het veranderen van berging naar voliere 23 oktober 2009 • Oostermaat 1, 8281 RB te Genemuiden voor vernieuwen van een schuur • Schering 1, 8281 JW te Genemuiden voor gedeeltelijk veranderen van een linkerzijgevel (extra overheaddeur) 26 oktober 2009 • Kerkplein 7, 8281 AZ te Genemuiden voor vernieuwen van een dakkapel 27 oktober 2009 • Baanstraat/Zomerdijk, te Zwartsluis voor het oprichten van een kelder 28 oktober 2009 • Bolwerk 23, 8061 JA te Hasselt voor het vernieuwen van dakkapellen en dakgoten Bovengenoemde bouwaanvragen zijn in te zien op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur ( ‘s middags op afspraak) bij de afdeling VROM, cluster Bouwzaken, gemeentehuis locatie Genemuiden, Havenplein 1.

Verleende bouw/sloopvergunningen

27 oktober 2009 • Het Kerspel 48, 8061 BG te Hasselt voor plaatsen van een overkapping 29 oktober 2009 • Langestraat 268, 8281 AS te Genemuiden voor het veranderen van een garage/berging • Kerkplein 7, 8281 AZ te Genemuiden voor vernieuwen van een dakkapel Gedurende een termijn van 6 weken na de hierboven gestelde datum kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van de besluiten echter niet. Voor informatie over de procedure voor schorsing van besluiten en voor andere vragen kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, cluster Bouwzaken, gemeentehuis locatie Genemuiden, Havenplein 1.

Fotowedstrijd op www.zwartewaterland.nl

Hasselt, 4 november 2009 Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland, Mr. D. Leentjes, secretaris A.C. Hofland, burgemeester

Nieuws van de gemeenteraad

Commissie Samenleving Op donderdag 12 november 2009 a.s. om 19.30 uur is er een vergadering van de commissie Samenleving in het gemeentehuis, locatie Genemuiden, Havenplein 1. De commissie Grondgebied vergadert niet in november. De voorlopige agenda voor de commissievergadering luidt als volgt: 1. Opening; 2. Inspreekrecht publieke tribune; 3. Vaststellen agenda; 4a. Verslag van de commissievergadering SL en GG v.w.b. SL onderwerpen van 9 oktober 2009; b. lijst van toezeggingen; c. mededelingen collegeleden; 5. Bespreekpunten a. Nota ouderenbeleid 2009-2012 b. Toekomstvisie onderwijshuisvesting Hasselt OPOSZ c. Vaststellen Verordeningen Wet investeren in jongeren d. Evaluatie leerplicht 2008-2009 e. Evaluatie cultuureducatie 2007-2009 6. a. b. c.

Punten ter kennisname Participatiebeleid [SL] (uit B&W nr. 40) Evaluatienota WMO Raadsbrief jeugd- en jongerenwerk

De gemeenteraad van Zwartewaterland, Mw. E. Boers, griffier A.C. Hofland, burgemeester

Discussieavonden in Zwartewaterland over wij en onze omgeving Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland beleggen op de volgende data discussieavonden in de kernen: 18 november in het Teeuwland in Hasselt 25 november in d’Overtoom in Genemuiden 2 december in het Trefpunt in Mastenbroek

Thema Voor de maand oktober was het thema ‘Hoe beleven we de herfst in Zwartewaterland?’. Ditmaal leverde het thema als vanouds weer veel mooie opnamen op, de webredactie bedankt de enthousiaste inzenders! Winnaar Het heeft veel hoofdbrekens gekost om een winnaar te kiezen. We hebben zoals (bijna) altijd laten meewegen of Zwartewaterland herkenbaar is. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de inzending van de heer C. van der Graaf, een sfeervolle herfstimpressie aan de Gennerdijk. Van harte gefeliciteerd! U kunt de inzendingen bekijken op www.zwartewaterland.nl Nieuw thema Voor november 2009 is het thema ‘Samen Doen in Zwartewaterland’. We haken hierbij aan bij het participatietraject 'Samen Doen' dat 28 oktober jl. van start is gegaan. Meer informatie over ‘Samen Doen’ vindt u op www.zwartewaterland.nl onder Leven & Wonen/ Participatie. Doet u ook mee? Graag! Hieronder leest u de spelregels: • U kunt uw inzending (één foto per inzender, per maand) mailen naar webinfo@zwartewaterland.nl Door uw foto in te zenden verleent u de gemeente Zwartewaterland onbeperkt gebruiksrecht

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot ca. 21.30 uur met uitzondering van de bijeenkomst in Mastenbroek. Deze begint op verzoek van de bewoners om 20.00 uur. Voor de pauze zullen het groen, de wegen, het straatmeubilair en de speelterreinen centraal staan, met een verwijzing naar de uitkomsten van het onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’ en een uiteenzetting van wat intussen is gerealiseerd. Na de pauze wordt een toelichting gegeven op de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het gaat daarbij om het gemeentelijk beleid op het gebied van zorg, hulp en ondersteuning. • Alleen digitale, en originele, onbewerkte foto's (dus ook geen collages) insturen • Alleen liggende (landscape) foto's kunnen worden geplaatst • Bij voorkeur aanleveren als JPG bestand, minimaal 300 pixels breed • De foto moet gemaakt zijn in Zwartewaterland • Vermeld u altijd uw volledige naam en adres en waar u de foto heeft gemaakt • Iedereen kan deelnemen • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd / gediscussieerd. De winnende foto van de maand november wordt in de eerste week van december op de homepage van www.zwartewaterland.nl bekend gemaakt en gepubliceerd in De Stadskoerier van 9 december 2009. De winnaar ontvangt een cadeaubon van € 12,50.

Het gaat tijdens deze avonden dus over onze leefomgeving, onze buurt en de openbare ruimte. Over de vraag hoe we die beleven en hoe we er in samenleven. En ook over de vraag of we daarbij voldoende zorg en ondersteuning krijgen. Komt u ook?


woensdag 4 november 2009 • pagina 14

www.destadskoerier.nl

Puppy aangeschaft? U kunt uw nieuwe hond gemakkelijk en veilig aanmelden via www.zwartewaterland.nl Meerdere digitaal aan te vragen producten Wilt u voor de hondenbelasting een hond aan - of afmelden? Uw gemeentelijke belastingen betalen via een automatische incasso? Of wilt u een melding doen over defecte straatverlichting? Dit kan eenvoudig en wanneer het ú uitkomt op www.zwartewaterland.nl Via de knop ‘Loketten’ rechts op de website kunt u doorklikken naar het ‘Digitaal loket gemeente’. Onder 'digitaal aan te vragen producten' vindt u een overzicht van alle producten en diensten die u via de website kunt aanvragen en indien nodig ook direct kunt betalen met behulp van uw DigiD en het internetbankieren. DigiD inlogcode, uw toegang tot de hele overheid! Meer informatie over DigiD en hoe u de code kunt aanvragen vindt u op www.digid.nl Internetkassa De gemeente Zwartewaterland gebruikt de internetkassa van Ogone. Hiermee kunt u veilig en snel betalen op het internet. U kunt betalen met uw creditcard (Visa of

Mastercard) of via iDEAL, bij een bank naar keuze, net als bij internetbankieren. Hoe gaat het in zijn werk? Nadat u het aanvraagformulier volledig heeft ingevuld, klikt u op ‘Betalen via Ogone internetkassa’, en wordt u doorgestuurd naar de betaalpagina. Daar kunt u kiezen hoe u wilt betalen. Klikt u hiervoor op het icoontje van uw keuze. VISA of Mastercard Wanneer u VISA of Mastercard kiest, kunt u op de pagina die verschijnt de gegevens van uw creditcard invullen en op betalen klikken. iDEAL Wanneer u voor iDEAL kiest kunt u in het volgende scherm uw eigen bank selecteren. Hierna opent zich de inlogpagina van internetbankieren van uw bank en kunt u zich aanmelden. Vervolgens staan het bedrag, de omschrijving en het rekeningnummer van de gemeente Zwartewaterland al ingevuld en hoeft u alleen nog maar de betaalopdracht te verzenden op de

Tante Lien bezoekt d’Overtoom Dit gebeurde in het kader van de campagne ‘Nederland Leest’. Het publiek liet de gast maar moeilijk gaan en scandeerde vrolijk: “Ah toe toch, tante Lien, nog één liedje dan”. De avond is georganiseerd door de openbare bibliotheek en het SCEG. Van Dort bracht met haar alter ego Tante Lien het publiek direct in een ‘Tempo Doeloe-sfeer’ met liedjes en conferences. juiste Indonesische stemming. Het programma begint om 19.30 uur, de toegang is 7,50 euro voor nietleden en 5 euro voor leden (inclusief koffie/thee en Indische hapjes). Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Zwartewaterland en Steenwijkerland.

WARM AANBEVOLEN

10 % verbouwingskorting (geldig t/m 30 november)

Meer informatie Heeft u nog vragen over het aanvragen en betalen van gemeentelijke producten en diensten via www.zwartewaterland.nl stuurt u dan een e-mail naar webinfo@ zwartewaterland nl ter attentie van de webmaster.

HASSELT - In Hasselt wordt dinsdag 10 november Foekepotterij gevierd. Hasselts Fanfare, hoopt dat er veel kinderen meelopen met de optocht die om 19.00 uur start vanaf het verenigingsgebouw.speeld door Wieteke van Dort, bracht donderdagavond een bezoek aan d´Overtoom in Genemuiden.

Slotavond van ‘Nederland Leest’ in Kulturhus De Eendracht in Giethoorn. Op deze avond is, onder leiding van journaliste Riet de Wild, de discussie aan te gaan met gemeenteraadsleden over het boek Oeroeg. Dansgroep Nuansa Seni Indonesia uit Purmerend zorgt hierbij voor de

U heeft betaald, wat nu? Zodra uw betaling bij ons binnen is, wordt het aangevraagde product (bijvoorbeeld het uittreksel) zo snel mogelijk naar u opgestuurd.

Foekepotterij en snertactie in Hasselt

GENEMUIDEN - Tante Lien, het personage ge-

In de pauze was er volop gelegenheid voor het publiek om een praatje te maken en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Geduldig poseerde Tante Lien dan ook met iedereen voor een fotomomentje of zong ze a capella een verzoeknummertje. Woensdagavond 18 november is de

wijze zoals u gewend bent. Om iDEAL te kunnen gebruiken hoeft u zich dus niet apart aan te melden. De enige vereiste is dat u beschikt over internetbankieren. Meer informatie vindt u op www.ideal.nl

Op de dag vóór Sint Maarten (11 november) trekt de Hasseltse jeugd er weer massaal op uit. De van deur tot deur gaande festiviteiten gaan vergezeld van een heus foekepotterij-liedje, met als beloning snoep, koek of drop. Als dank voor deze heerlijkheden wordt de dag feestelijk afgesloten met de traditionele lampionoptocht waarin de muzikanten van Hasselts Fanfare voorop gaan. De optocht doet de wijk Santvoort aan. Vooraf aan de start bij het verenigingsgebouw kunnen er lampions gekocht worden bij Hasselts Fanfare. Leden en vrijwilligers van Hasselts Fanfare gaan zaterdag 7

en 14 november op pad met de ambachtelijk bereide erwtensoep. De actie bestaat al jarenlang. De muziekvereniging verwacht dan ook per zaterdag zo’n 500 liter snert te gaan verkopen. Wie niet wachten wil op de bezorgers kan naar het verenigingsgebouw aan de Van Haersoltelaan. Rond 8.30 uur is daar ter plekke soep te verkrijgen. Zoals gebruikelijk is Hasselt ook dit jaar weer opgesplitst in twee routes. Zaterdag 7 november wordt verkocht in oud-Hasselt, de Santvoort en Terwee’s hoek. Zaterdag 14 november is het de beurt aan de Nadorst, Van der Vechtlaan Van Dedemlaan en de daartussen liggende straten.

Groothandel in diervoeders en dierbenodigdheden. Wielink Diervoeders is een dynamische onderneming die zich specialiseert in kleindiervoeding en aanverwante benodigdheden. Door het ontstaan van een vacature zijn wij op zoek naar een:

Commercieel medewerker Binnendienst m/v Fulltime

Plaatsing in 1 werkdag door vakkundig erkend sfeerverwarmings- installateur. Openingstijden showroom di t/m zat: 10.00 tot 17.00 uur. Tevens het juiste adres voor CV installaties, Sanitair, Dakbedekking, Gas- en Watertechniek Specialist in: KOPER- LOOD- EN ZINKWERK! Wij maken gehele vrijblijvend een offerte voor u. Bekijken thuissituatie en advies is gratis (binnen 30 km).

De Warmtebron 038 - 333 64 18 Installatiebedrijf v.d. Weerd 038 - 332 19 25 Veldoven 12 IJsselmuiden (bedrijvenpark Zendijk) www.warmtebron.com

De functie omvat de volgende taken: • Telefonisch orders aannemen en adviseren aan relaties. • Ondersteuning van de buitendienst en van diverse commerciële activiteiten. • Offertes maken voor relaties. • Aanbiedingen en produkten telefonisch onder de aandacht brengen. • Interesse opwekken en afspraken inplannen voor de buitendienst. (voornamelijk bij dieren speciaalzaken) • Alle overige voorkomende werkzaamheden. Wij vragen: Voor het goed kunnen uitvoeren van de functie achten wij de volgende eigenschappen van belang: • Een afgeronde vooropleiding op MBO niveau. • Beheersing van Engels en Duits in woord en geschrift. • Werkervaring in een soortgelijke functie is een pre. • Goede sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden. • Bereidheid tot het bezoeken en meedraaien van promodagen en beurzen. • Goede ervaring met o.a. Word, Excel en Powerpoint. • Zowel zelfstandig als in teamverband, secuur en geordend kunnen werken. • Positieve werkhouding. (spontaan, flexibel, collegiaal, accuraat en stressbestendig) Wij bieden: • Een uitdagende en afwisselende baan binnen een groeiende onderneming. Het betreft een familiebedrijf met een directe en open manier van communicatie, waar een sociale en collegiale cultuur heerst. • Een goed informatie programma waar alles in verwerkt wordt en waaruit brede informatie gehaald kan worden om uw commerciële vaardigheid ruim voldoende te ondersteunen. • Prettige werkomgeving, goede salariëring en arbeidsvoorwaarden. Spreekt deze functie u aan, dan zien we een schriftelijke reactie met motivatie en CV graag vóór 21 november 2009 tegemoet. Het correspondentieadres is: Wielink Diervoeders, Kraton 5, 8271 RR IJsselmuiden t.a.v. J.Wielink of per e-mail: j.wielink@wielinkdiervoeders.nl Voor vragen over deze functie kan telefonisch contact opgenomen worden met Jan Wielink via het algemene nummer: 038-3327686 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


woensdag 4 november 2009 • pagina 15

Lieve kinderen van Genemuiden en omstreken,

www.destadskoerier.nl

PWAS oefent ontruiming school HASSELT - Op de Prins Willem Alexanderschool (PWAS) in Hasselt is vrijdag een ontruimingsoefening gehouden.

van Sinterklaas

We hebben deze week weer heel wat meegemaakt. Hebben jullie thuis de klok wel een uurtje teruggezet? Thuis in Spanje had niemand eraan gedacht de klok te verzetten! Iedere morgen gaat bij ons de wekker om kwart over zeven. Als we hebben gegeten, bel ik altijd even met Spanje. Ik moet natuurlijk ook weten hoe het daar gaat. Alleen deze keer werden wij gebeld… We lagen nog lekker te slapen. Ik dacht dan ook dat mijn wekker afging. Even later werd er nog eens gebeld, toen heb ik snel de telefoon opgenomen. Dat was dus Spanje aan de lijn. Ze maakten zich zorgen. Het was allang acht uur en ze hadden nog steeds niets van ons gehoord! Acht uur? Ik dacht nog; dat is vreemd?. Op mijn wekker zag ik dat het net zeven uur geweest was. Ineens begreep ik het. “Zijn jullie in Spanje soms vergeten om de klok een uurtje terug te zetten?”, vroeg ik aan mijn Piet. Toen was het stil aan de telefoon. Ik had helemaal niet te laat gebeld. Zij hadden de klok niet verzet en daarom was het thuis in Spanje al acht uur, terwijl bij ons op de boot de wekker nog moest gaan. Later hebben we er wel om kunnen lachen! Goed, nu is het dus wintertijd, zo noemen ze dat als de klok een uurtje teruggezet wordt. Daar moet je altijd even aan wennen, zegt onze dokter.

Dat zal dan wel. Er zijn wel wat Pieten die niet zo lekker in hun vel zitten. Ik hoop maar dat het gewoon een kleine winterdip is, die snel weer voorbij is. Vorige keer schreef ik jullie al iets over de Sinterklaas-kleurwedstrijd. Ik ben zo blij dat de Middenstandsvereniging van Genemuiden die voor ons wil organiseren. Jullie kunnen de kleurplaten vanaf 8 november ophalen bij de Boni Supermarkt en C1000 Bart Knap in Genemuiden. Dus nog een weekje geduld. Dan kunnen de kleurpotloden en stiften weer tevoorschijn worden gehaald. Tot volgende week, Sinterklaas

Andere oefenruimte Living Water

GENEMUIDEN - Gospelgroep ‘Living Water’, die sinds haar oprichting hoofdzakelijk repeteerde in de Kerkzaal van de Gereformeerde Kerk, heeft sinds enkele weken een andere repetitieruimte.

Het koor oefent momenteel in één van de zalen van het verenigingsgebouw van de Gereformeerde Kerk de Schakel. Wie eens wil luisteren of

meezingen, kan een kijkje nemen elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur, onder muzikale leiding van dirigent Jan Bode.

Bij de oefening ging het er om dat de leerlingen en de onderwijsgevenden er in bedreven raken om op een snelle en veilige manier het schoolgebouw te verlaten wanneer dat door een calamiteit noodzakelijk is. Hierbij wordt een vooraf vastgestelde procedure gevolgd.

Voorwaarts houdt jaarlijkse uitvoering ZWARTSLUIS - Muziekvereniging Voorwaarts staat weer voor de jaarlijkse muziekuitvoering. Op deze avond presenteren verschillende geledingen van Voorwaarts zich. Dit wordt gehouden op zaterdag 7 november om 19.30 uur in de tennishal van Hotel Zwartewater. Het belooft een variërend geheel te worden met optredens van het Harmonie Orkest, Malletband, Minirettes en de Colorguards. Het Harmonie Orkest, onder leiding van Dethmer Jan van Heerde, gaat de wereld rond met onder ander stukken als de African Symphoni. De Malletband heeft vorig jaar met zijn muziek hoge ogen gegooid, dit is mede te danken aan instructeur Jan ter Haar. Ook dit jaar gooien ze alle talenten in de strijd met onder andere Flashdans, Voorwaarts en Pedestal. De Minirettes geven een show onder leiding van Roelien Akkerman-Buskes en Lisette Kin. Colorguards is een enthousiaste groep meiden die dansend met vlaggen en rivels een show laat zien onder de naam Classy Chigago. De groep staat onder leiding van Gwendolyn Barth.

ONZE GROTE MATEN AFDELING IS VERDUBBELD!

De oefening vond plaats binnen een brandveiligheidscampage, waarbij dit jaar de nadruk valt op veiligheid in publieke gebouwen. Als slogan daarvoor wordt gehanteerd: ‘Ontruimen moet je oefenen’.

Vergadering voor Oranjevereniging HASSELT - Oranjevereniging Hasselt heeft donderdagavond de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Ongeveer 65 leden waren daarbij aanwezig. Er waren drie bestuursleden aftredend en herkiesbaar. Dit waren Gerrit Last, Bertha Veldman en Bert Smit. Verder was als nieuw bestuurslid Nico Verhoef aanwezig. Het bestuur bestaat nu uit voorzitter Gerrit Last, penningmeester Bertha Veldman, secretaris Martijn van der Klocht en de algemene bestuursleden Bert Smit, Lucy Westrik, Nico Verhoef en Mannes van den Berg. Het bestuur is al druk bezig met de voorbereidingen van de activiteiten voor volgend jaar en heeft enkele

ideeën voorgelegd. Tijdens de vergadering zijn ook de prijzen uitgereikt voor de wagens en de versierde straten. Er is van de deelnemende wagens en straten nog een groot aantal dat de prijzen dan wel startgeld niet heeft opgehaald. “Wij bieden als vereniging de mensen drie avonden de kans om het geld alsnog op te halen. Dit kan op 12, 19 en 24 november bij Bertha Veldman tussen 19.00 en 21.00 uur aan de Streukelerstraat 3. Neem wel de ID-kaart mee.”

Sportclubs en sponsors opgelet! Nieuw in de collectie van L&M

sportkleding van JEMSZ

Mode tot XXXXXXXXL

Uitstekende kwaliteit sportkleding voor een betaalbare prijs.

De nieuwe collectie najaar/winter ‘09

IS BINNEN!

meer keuze, meer variatie aantrekkelijk geprijsd!

Shirts vanaf € 12,50 Trainingspakken vanaf € 39,Tenue’s vanaf € 20,Vraag vrijblijvend de catalogus en profiteer van de introductie aanbieding:

10 % KORTING op uw offerte.

JEMSZ de meest sportieve kleding voor uw club.

Kleedt elke man!

L&M is de JEMSZ dealer voor deze regio Langestraat 95 8281 AH Genemuiden Tel. 038 - 385 53 54 06 54 72 57 23 www.werkkledingnodig.nl


woensdag 4 november 2009 • pagina 16

Mooie dames maillots van MARC MARCS

Maten SM, L, XL en XXL.

€ 12,50 p/st. 2 voor € 19,95 Langestraat 74 Genemuiden tel. 038 - 385 67 99

www.destadskoerier.nl

Definitieve

opheffingsuitverkoop Wij stoppen er nu echt mee kortingen tot Wel

40 %

op de hele collectie!

Regaldo Oudestraat 136 038 - 333 61 47

www.RegaldO.nl

Kom de nieuwste woontrends bekijken bij GSM BIJ SEINEN ZIT U ALTIJD GOED! 5000 m2 woonplezier! verschillende boxsprings en slaapkamers

Tientallen slaapkamers

Complete woonkamers van klassiek tot modern

Grote relaxfauteuils 100collectie tal relaxfauteuils

GRATIS RESERVEREN ZONDER VOORUIT TE BETALEN!

bankstellen (klassiek & modern), relaxfauteuils, eethoeken, wandkasten, dressoirs, IJsselmuiden Tasveld tel: 038 - 331 62 56 aan de Zwolseweg, IJsselmuiden Tasveld2,2(industrieterrein (industrieterreinZendijk), Zendijk) tussen de twee IJsselbruggen van Kampen maandagmorgen gesloten, vrijdag koopavond tel. 038 - 331 62 56 aan de de twee IJsselbruggen van Nieuwleusen Rollecale 27,Zwolseweg, (aan de wegtussen Lichtmis Nieuwleusen), tel:Kampen. 0529 - 48 27 43, Maandagmorgen gesloten, vrijdag ma. 13.30 - 18.00 uur, di. t/m vr. 9.00 -koopavond 18.00 uur, za. 9.00 - 17.00 uur, do + vr. koopavond

slaapkamers, eetkamerstoelen, etc.


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 17

WWW.DESTADSKOERIER.NL

Trouwen

• Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouw

Trouwen

. album

695,-, incl rouwreportages vanaf €

op je mooist Ideale bruiloft bij De Voorst

‘De plek waar elk idee mogelijk is.’ De slogan van De Voorst Restaurant Partycentrum in Kraggenburg zegt eigenlijk genoeg. Op een prachtlocatie midden in het 1.000 hectare grote Voorsterbos kunnen bruidsparen de mooiste dag van hun leven extra luister bij zetten.

06 19 11 06 30 kijk ook op fotoruben.nl

PartyschiP het MePPelerdieP

Uniek

Arrangement v.a. 25 tot 120 personen.

sel in n.W.-Overijs en Omstreken!

Eventueel eigen bus beschikbaar

Dagtochten

Rondvaarten

Partytochten

Bedrijfsfeesten

Van een eenvoudig hapje en drank je, tot een warm/koud buffet , visbuffet , ijsbuffet , lunch of een koffietafel.

Rondvaartbedrijf ‘Het Meppelerdiep’ • Zomerdijk 90d Zwartsluis Te l . ( 0 3 8 ) 3 8 6 7 4 6 6 • F a x ( 0 3 8 ) 3 8 6 8 1 5 1 • w w w. m e p p e l e r d i e p . n l

Voor een ‘natuurlijk’ mooie reportage n ‘natuurlijk’ eportage

Keizerstraat 17+25 Kampen Tel. 038-3323124

ZOEK JE KLASSIEK OF DE NIEUWSTE RAGE? Het hangt bij Bruidshuis Marij-age! Maak vrijblijvend een afspraak.

Bruidshuis

Marij-Age eigen atelier ook voor bruidskinderen

Merken Brinkman Sweetheart Lady Bird Villais Leijten Creations

Benjamin Roberts (modeca) Mode de pol Sincerity

Klifweg 3 Urk 06 - 20 31 64 68 www.bromode.nl www.marij-age.nl

“Ons partycentrum is voor bruiloften in de meest ruime zin”, legt eigenaar Ramon Potappel uit. “We hebben speciale arrangementen, maar ook feesten en recepties op maat zijn bij ons mogelijk. We bieden bijvoorbeeld themafeesten, die wij in samenwerking met een evenementenbureau organiseren. Daarnaast is deze locatie perfect geschikt voor trouwfoto’s, er zijn heel mooie plekken in de omgeving.” De prijs/kwaliteitsverhouding van De Voorst is scherp. Het partycentrum heeft vier zalen tot zijn beschikking, waarvan de bruiloftszaal de grootste is. “Deze is groot genoeg voor 160 mensen”, vervolgt Ramon, die bijna vijftien jaar ervaring met bruiloftsfeesten heeft. “Ook hebben we een panoramazaal, met uitzicht op het speelpark. De zaal is geschikt voor zestig personen en ook kinderen kunnen zich

hier dus naar hartenlust uitleven.” Hoewel De Voorst geen hotel is, kunnen tot veertig mensen overnachten in een luxe groepsaccomodatie. Het partycentrum is modern en multifunctioneel, met de beschikking over nieuwe (rolstoel) toiletten en veel ruimte in de omgeving. “We zijn het hele jaar geopend en we hebben diverse all-in-arrangementen. Het standaardarrangement is koffie met gebak, onbeperkte consumpties, vijf luxe bittergarnituren en koffie en een broodje. Daarnaast is bijvoorbeeld ook een arrangement met tappas, bruidstaarten en ijs- of champagnebuffet mogelijk.” De Voorst Restaurant Partycentrum Leemringweg 29, Kraggenburg (0527) 25 24 83 www.devoorst.nl

VOOR AL UW: • Bruiloften • Personeels- en themafeesten • Familiedagen • Verjaardagen • Speel- en doepark • Bedrijfscatering • Overnachting tot 40 personen

• Unieke ligging midden in het Voorsterbos (oudste bos van Flevoland). • Het gehele jaar geopend • Diverse moderne zalen en rolstoeltoilet

www.devoorst.nl | Leemringweg 29 | 8317 RD Kraggenburg | tel. 0527 - 25 24 83 | fax 0527 - 25 29 32


woensdag 4 november 2009 • pagina 18

www.destadskoerier.nl

-concerten 11 november Marcel & Lydia Zimmer

De Fontein, Sterrenkroos, Zwolle (Stadshagen)

concert ‘s avonds 20:00 uur toegang E12,00 voorverkoop E9,50

zaal open: half uur voor aanvang

kinderconcert ‘s middags 14:45 - 16:45 (met Herman Boon) minimumleeftijd 4 jaar toegang E6,50, voorverkoop E5,00 voorverkoop: Goedhart -boeken

assendorperstraat 79, Zwolle / markt 4, Hasselt

Onze chef-kok en zijn medewerkers zijn weer terug van vakantie. Vanaf 6 november staan zij weer voor u klaar met een geheel vernieuwde menukaart met heerlijke kip-, vlees- en visgerechten. Tegen inlevering van deze advertentie krijgt u 10 % korting op uw rekening. Tevens hebben wij ook geweldige aanbiedingen voor onze supergezellige feestzaal voor al uw (thema) feesten en partijen van 20 tot 100 personen

Feestavond inclusief drankjes Feestavond inclusief koud/warm buffet Feestavond inclusief drankjes koud/warm buffet

17,50 p.p 17,50 p.p 30,00 p.p

s r e d n e l a k n e t r kaa ts! f i g en

Voor lekker uit eten of een gezellig feestje voor een betaalbare prijs daarvoor moet je bij De Albatros zijn!

Genemuiden T. (038) 385 35 65 www.prestige.nl

Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw feest!

Horeca Centrum de Albatros

Stationsweg 8 Zwartsluis, 038-3868283/06-51758805 www.horecacentrum-dealbatros.nl

n e l e k n i W k e i Un M I D D E N S TA N D S V E R E N I G I N G

GENEMUIDEN MVG KLEURPLAATWEDSTRIJD Vanaf 9 november kun je de kleurplaat ophalen bij Boni, C1000 Bart Knap en Top1toys. Lever de ingekleurde kleurplaat vóór 19 november in bij de Top1toys. Iedereen die zijn of haar kleurplaat inlevert ontvangt een kleinigheidje. De prijsuitreiking is op 27 november om 19.00 uur in de Top1toys. Dit zal feestelijk gebeuren samen met een fanfare en natuurlijk zal de sinterklaas er dan zelf ook zijn. Er zijn 3 categorieën: 0 t/m 4 jaar 5 t/m 8 jaar 9 jaar en ouder Elke categorie heeft zijn eigen hoofdprijs.

Namens de MVG heel veel kleurplezier!

Foto Hans van Eijsden

MVG Genemuiden: Profile Altena, Bitterzoet, Bakkerij Groot Koerkamp, Bakker Slager, Blokker, Boekhandel de Nijstad, Boni Supermarkten, Bos mode, Bosch Bloemisterij en Potterie, Bruna, C1000, Chinees de Lange Muur, DA Drogisterij Feenstra, De Boeketterie, Dier Allin, Euronics Roetman, Fenny Jo Lingerie, Foto Tuinman, Flier Sport & Fashion, Heutink Dierspeciaalzaak, Hubo van Dijk, In de Groene Lantaarn, JR Schoenmode, Jansen Mode, Juwelier Brouwer, Kitsch & Koters, Matras Direct, NM Art, Olbatex, Pand 21, Rabobank, Restaurant de Biezen, Slagerij van Ingen, Slijterij Stroomberg, Top1Toys, Vmus, Wereldwinkel.


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 19

Korterink zorgt voor veilig wintergevoel

ONDERNEMEND

Hofstraat 118 Kampen Reserveren op werkdagen tussen 10.30 en 12.30 uur

(038) 333 88 62

Straks valt er vast weer flink wat sneeuw, wordt het ijzig koud en zal er weer het nodige gevraagd worden van de auto. Bij Autobedrijf Korterink in Rouveen beseffen ze dat terdege en daarom is door het bekende dealerbedrijf een typische ‘Wintercontrole’ georganiseerd.

www.filmhuiskampen.nl Entree 5,50 euro (pashouders: 4,00 euro) Aanschaf filmpas 10,00 euro • Kassa open: 20.00 uur Aanvang avondvoorstelling: 20.30 uur • Aanvang zondagvoorstelling: 16.00 uur

DONDERDAG 5 NOVEMBER

OEROEG • NEDERLAND LEEST! In samenwerking met de Kamper Bibliotheek wordt op 5 november, in de bibliotheek, de film Oeroeg vertoond. De film wordt ingeleid door de heer R. Bangert en er worden Indische hapjes en een drankje geserveerd.Wijze van reserveren: www.bibliotheekkampen.nl

Die vindt plaats op zaterdag 7 november en is bedoeld voor alle berijders van een Toyota of Ford. Intussen staat er een smakelijke en stevige winterkost klaar voor iedereen die met zijn of haar auto langs komt op deze speciale dag! Het wordt straks weer nat en koud en dat maakt het leven van een auto er niet plezieriger op. Bij Autobedrijf Korterink in Rouveen snappen ze dat als de beste. Met meer dan veertig jaar ervaring in het autovak weet men daar hoe belangrijk mobiliteit voor auto-

WWW.DESTADSKOERIER.NL

MAANDAG 9 / DINSDAG 10 NOVEMBER

WELCOME Autobedrijf Korterink Oude Rijksweg 482 • Rouveen (0527) 291 346 bezitters in deze regio is. De auto wordt op cruciale punten gecontroleerd, zoals de conditie van de accu, de startmotor en de verwarming, terwijl ook de verlichting even goed wordt nagekeken. De controle duurt ongeveer vijftien

minuten en is verder kosteloos. Om de wachttijd zo plezierig mogelijk door te komen serveert Autobedrijf Korterink echte winterkost.

Frankrijk 2009, regie : Philippe Lioret, Emmanuel Courcol, Olivier Adam duur : 110 min. Met o.a.: Vincent Lindon, Firat Ayverdi, Audrey Dana Bilal, een Koerdische jongen van 17, heeft een lange tocht afgelegd door het Midden Oosten en Europa om bij zijn vriendin in Engeland te zijn. Zijn reis komt tot een abrupt einde wanneer hij aankomt in Calais, bij de Franse kant van het kanaal. Hij besluit het kanaal over te zwemmen en gaat naar het plaatselijke zwembad om te trainen. Hier ontmoet hij Simon, een zweminstructeur die midden in een scheiding ligt. Om indruk te maken op zijn vrouw en haar terug te winnen besluit Simon kosten wat kost Bilal te helpen.

Nieuw in de collectie bij L&M Workwear

‘t Schoenenboertje opent aan de Hertenstraat

L&M Workwear heeft een nieuwe collectie sportkleding. Jemsz heet het Europese merk dat wordt gekenmerkt door uitstekende kwaliteit tegen een zeer lage prijs. "De kwaliteit is absoluut gelijkwaardig aan de bekende sportmerken", vertelt eigenaar Jacco Naberman. L&M Workwear is dealer voor deze reigo.

In de Hertenstraat 8 opende op donderdag 22 oktober de eerste Zwolse schoenenoutlet en -winkel: ‘t Schoenenboertje’ haar deuren.

"Het gaat om een véél lagere prijs dan de bekende sportmerken", vult Naberman aan. "Tot het assortiment behoren onder andere voetbalshirts, keeperskleding, trainingspakken, korfbalkleding en wielrenkleding en fitnesskleding. Door de goede prijs/kwaliteitsverhouding is sponsoring financieel gezien heel aantrekkelijk bij dit merk." Shirts zijn er bijvoorbeeld vanaf 10 euro (exclusief btw), trainingspakken vanaf 30 a 35 euro (exclusief

De winkel is een initiatief in samenwerking met de Stichting Nohe-Overstap. Onder leiding van ervaren personeel krijgen mensen met een beperking en mensen met andere mogelijkheden de kans om te integreren in de arbeidsmarkt. ‘t Schoenenboertje is een ruim opgezette schoenen-outletwinkel.

De (merk)schoenen zijn afkomstig uit overtollige voorraden van bekende schoenenzaken. Het voorste gedeelte van ’t Schoenenboertje is de bedieningswinkel en het achterste gedeelte van de winkel is de koopjes-afdeling, met kortingen van 75 procent. ’t Schoenenboertje is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. ’t Schoenenboertje Hertenstraat 8 • Zwolle (038) 421 70 63

btw). "Daarnaast hanteren wij een speciale prijs voor clubs en verenigingen", vertelt Naberman. "Die krijgen een nóg lagere prijs. Wij hebben een heel uitgebreide collectie, waarbij we alles kunnen maken binnen een levertijd van acht weken. Als een club bijvoorbeeld een groenwit shirt wil, kan dat. De prijs blijft hetzelfde. Daarbij kan de kleding door ons met logo worden bedrukt of geborduurd." Ook particulieren kunnen bij L&M Workwear terecht. De gehele

Jemsz-collectie hangt in de winkel. De eerste twee maanden krijgen alle klanten een introductiekorting van 10 procent. Neem voor informatie contact met L&M Workwear op. L&M Workwear Langestraat 95 Genemuiden (038) 385 53 54 (06) 54725723 www.lenmworkwear.nl

oldag naar het o h sc e lk e r e b m Kijk vanaf 2 nove irect na het weer! d s, w u ie n io g e R s Sinterklaa

6 Nou, wat was dat schrikken zeg! Vorige week had ik jullie toch verteld dat Stille Piet chocola zou regelen in Frankrijk omdat er alleen een paar blokken pure chocola in de voorraadkelder waren? Toen we hem naar de chocoladezaak hadden gestuurd waar een Nederlandse Piet werkte bleek hij even later met alleen pure en witte chocoladebonbons te zijn aangekomen. Dat was helemaal niet de bedoeling! Hij zou grote blokken melkchocola kopen... Tja, wat moesten we nu? We durfden het ook niet goed aan Sinterklaas te vertellen. Toen Amerigo niet gelijk op het schip mee was gekomen was dat ook al zo raar. Wat moest de Sint nu wel niet van de Regelpieten denken? De Keukenhoofdpiet durfde ook niet te streng te zijn tegen Stille Piet, het was een heel lief Pietje en we waren bang dat hij zou

gaan huilen omdat hij weer iets verkeerd had gedaan. Gelukkig kwam slimme Saltopiet al gauw met een reuzegoed idee. “Als we de witte en pure bonbons nou eens gaan mengen? Dan wordt het ook een soort van melkchocola en dan kunnen we er toch nog melkchocoladeletters van maken? Alle Regelpieten klapten in hun handen van blijdschap. Omdat de bonbons gevuld waren zouden de letters zelfs nog lekkerder worden. We

gingen snel aan de slag. In grote pannen gooiden de Kookpieten de bonbons en met een houten lepel roerde ik in de smeltende chocolademassa. De keuken rook heerlijk naar mokka-, room en chocolade. Onder het koken zongen we met zijn allen Sinterklaasliedjes. Na twee uur hadden we genoeg chocoladesaus en goten we de lettervormen vol. Daarna zetten we alles weg. Na een paar uur hadden we een nieuwe voorraad heerlijke melkchocoladeletters! “We kunnen ook alvast marsepeinfiguurtjes maken”, riep de Hoofdkookpiet. Snel liep ik naar de voorraadkelder om de gekleurde blokken marsepein te halen. We hadden elk jaar marsepein in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog. In Spanje hadden de Kleurpieten de marsepein al in grote dozen op het schip gebracht. Niet dat ik het gezien had, want ik had het beredruk gehad zo vlak voor vertrek. Maar elk jaar hadden we altijd kilo’s kleurige marsepein waar we leuke figuren van maakten. Terwijl ik naar de marsepein zocht vond ik alleen een doos met kilo’s witte marsepein. Waar waren de kleuren nou gebleven? Ik werd een beetje zenuwachtig; het ging dit jaar allemaal zo anders dan vorig jaar. Nu ik toch in de kelder was pakte ik ook maar gelijk wat dozen pepernoten mee. Konden we die gelijk tellen en er leuke zakjes

van maken voor de kinderen in Nederland. Toen ik naar boven liep en tegen de Hoofdkeukenpiet fluisterde dat er alleen witte marsepein was gooide hij zijn armen in de lucht van verbazing. “Hoe kan dat nou? De Regelpieten zouden toch met de Kleurpieten ervoor zorgen dat er marsepein zou zijn in alle kleuren van de regenboog. Voorzichtig schuifelde Stille Piet naar voren. “Misschien kunnen we met ranja de marsepein kleuren”, piepte hij voorzichtig. “Dat is een goed idee!”, riep Blufpiet. We hadden in de keuken ranja in alle kleuren van de regenboog. Dus al snel waren de Keukenpieten de witte marsepein aan het kleuren om ze daarna te vormen in allerlei figuren zoals peertjes, appels, beertjes en nog veel meer. Ik was ondertussen met de overige Pieten de kruidnoten aan het tellen. Bij elke vijftig noten kwam er een gekleurd zakje om; zo hadden we een leuke verrassing voor in de schoenen van de kindjes in Nederland. Het was een hele klus om al die pepernoten te tellen. Je kunt je wel voorstellen dat we aan het eind van de dag blauwe vingers hadden.


woensdag 4 november 2009 • pagina 20

VACATURES

Ga veilig de winter in! Op zaterdag 7 november 2009 bent u, tussen 8.30 en 15.00 uur, van harte welkom op de landelijke Peugeot WinterStartDag. Dan geven wij uw Peugeot een EXTRA controle op maar liefst 27 essentiële punten.

www.destadskoerier.nl

7

ZATERDAG

WINTERSTARTDAG NOVEMBER

Jij en Matchcare.... Dat werkt!

WINTERKLAAR CONTROLE

GRATIS AUTOBEDRIJF A. ZIELEMAN & ZN Hasselt Vaartweg 6 Tel.: (038) 477 13 24 • www.zieleman.peugeot.nl Kijk voor meer informatie op www.peugeot.nl. En doe mee met de Peugeot Rally Challenge!

UITNODIGING OPENING EN OPEN HUIS KINDCENTRUM ICHTHUS Hierbij nodigt het bestuur van Accrete u van harte uit voor het bijwonen van de opening en/of het Open Huis van het nieuwe Kindcentrum Ichthus. Een unieke combinatie in Genemuiden van onderwijs en kindopvang van 0 tot 12 jaar onder één dak! De opening zal plaatsvinden op vrijdag 6 november a.s. van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Op zoek naar werk? Matchcare is succesvol in het uitvoeren van IRO- en Outplacementtrajecten. Resultaatgericht, evenwichtig plan van aanpak met de nadruk op het voorstellen van kandidaten aan nieuwe werkgevers. Begeleiding & coaching alleen door mensen uit het bedrijfsleven die weten wat het is om van baan te moeten veranderen. Matchcare helpt de kennis, kunde, het karakter en de verborgen talenten in kaart te brengen. Werkzoekenden met een WW uitkering kunnen beroep doen op een IRO traject. Kom eens langs voor een verkennend gesprek. Ook dan begeleidt Matchcare u graag naar ander werk.

Aansluitend zal er Open Huis worden gehouden van 17.00 uur tot 19.00 uur. U kunt dan kennis maken met ons nieuwe Kindcentrum onder het genot van een hapje en een drankje. Graag tot ziens op Schoolstraat 1, 8281 EA Genemuiden.

Matchcare Outplacement en Re-integratie, voor en door professionals. Matchcare BV, IJsselkade 46, 8261 AE KAMPEN

E-mail: kampen @ matchcare.nl

038 33 76 497

Jij en Matchcare, dat werkt!

Vanwege het aanstaande vertrek van één van onze Postbus 6 8280 AA Genemuiden Tel. 038 - 385 55 85 Fax 038 - 385 55 09 info@beensgroep.nl www.beensgroep.nl

Met ca. 60 werknemers zijn wij actief op het gebied van grond-, water- en wegenbouwkundige werken.

monteurs, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, is er binnen ons bedrijf op korte termijn plaats voor een:

Monteur

voor het onderhouden van ons werkmaterieel. Deze werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd vanuit onze nieuwe en moderne werkplaats. Incidenteel zullen ook reparaties op locatie worden uitgevoerd. Onze gedachten gaan uit naar iemand met: •

Beens Groep is een bundeling van de volgende disciplines:

*Grond- Weg- en Waterbouw *Heiwerken *Groen *Bagger- en Milieu-techniek *Design & Construct *Projectontwikkeling

Rinos BV is een internationaal georiënteerde onderneming, gespecialiseerd in productie en verkoop van producten voor de entree, kokosmatten, schoonloopmatten en entreetapijt. Bij het familiebedrijf wat gevestigd is in Genemuiden werken ca. 100 personeelsleden in productie, verkoop en ondersteunende diensten. Rinos heeft een wereldwijd netwerk van verkoop en distributie en een eigen verkooporganisatie in Frankrijk. Export vindt plaats naar meer dan 40 landen. Door uitbreiding van onze commerciële activiteiten hebben we op onze afdeling verkoop binnendienst de volgende vacature:

Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst M/V De functie: De werkzaamheden zijn met name gericht op het begeleiden en ondersteunen van zowel nationale als internationale klanten, prospects, agenten en vertegenwoordigers. Tot je takenpakket behoren het maken en behandelen van orders en offertes. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het registreren en afhandelen van klachten. Tenslotte onderhoud je het CRM-systeem en zie je toe op de after-sales.

Kennis en ervaring op het gebied van hydraulic, dieseltechniek en landbouwwerktuigen

Ervaring met (boog-)laswerk

Bij voorkeur diploma VCA-1

Inlichtingen over deze vacature is te verkrijgen bij de heer Gerben Busweiler (telefoon 038-3855479). U kunt uw sollicitatiebrief met C.V. binnen 14 dagen richten aan de directie, Postbus 6, 8280 AA Genemuiden.

Rinos vraagt: Een MBO+ werk- en denkniveau met een opleiding richting internationale handel, Groothandel of International Business Studies. Daarnaast beschik je over minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie en heb je ervaring met een ERP-pakket, bij voorkeur met Navision. Vanzelfsprekend kun je goed overweg met de moderne bedrijfssoftware. Een goede beheersing van de Duitse en Engelse taal in woord en geschrift, is een vereiste. Beheersing van de Franse taal is een pre. We zoeken een team speler met een pro-actieve houding die klantgericht denkt en handelt. Rinos biedt: Een beloning die marktconform is. De CAO voor de Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie is van toepassing. Een internationale werkomgeving waarin er genoeg mogelijkheden zijn om eigen ideeën om te zetten in resultaten. Sollicitaties: Binnen 2 weken sturen naar: Rinos BV, Postbus 12, 8280 AA in Genemuiden, t.a.v. de heer R.A. Klaassen (P&O-manager) of per E-mail: personeel@ rinos.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen: Informatie over de functie: Joris van Calcar, tel: 038 - 385 3503. Algemene informatie: Rob Klaassen, tel: 038 - 385 3506.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


WOENSDAG 4 NOVEMBER 2009 • PAGINA 21

‘Herderin’ in de prijzen op Zwolle Culinair

ONDERNEMEND

WWW.DESTADSKOERIER.NL

Jessica’s Paardenshop alweer een jaar Jessica’s Paardenshop opende 17 oktober 2008 in Sint Jansklooster haar deuren voor de ruitersportliefhebber. Nu, een jaar later, hebben velen de weg gevonden naar deze winkel-aan-huis en webshop winkel. Het assortiment is behoorlijk groot geworden, wekelijks komen er nog steeds allerlei nieuwe artikelen bij. Vrijwel alles is er bij Jessica’s Paardenshop te koop op het gebied van de ruitersport. Het grootste assortiment bestaat uit artikelen van Harry’s Horse. Te denken valt aan caps, bodyprotectors, rijbroeken, jassen, vesten, dekens, hoofdstellen, beenbescherming, verzorgingsproducten, starterssets borduur-

De afgelopen editie van Zwolle Culinair is een groot succes geworden. Maar liefst tienduizend fijnproevers bezochten de boulevard van het Deltion College.

Er was ook plaats voor enkele ‘nieuwkomers’ op het evenement, zoals restaurant Mizu uit Zwolle en Culinair centrum De Herderin uit Hasselt. Laatstgenoemde werd door een internationale vakjury beoordeeld als beste restaurant op het evenement. Eigenaar Bas Brink van De Herderin noemt Zwolle Culinair ‘een topevenement’, waarbij het voor de deelnemers enorm hard werken was, maar waar het ook door de vele lovende reacties vooral ook genieten was. Er waren uiteraard ook wel enige punten ter verbetering, maar bovenal overheerste een trots gevoel. “De gezellige sfeer, de fantastische ambiance en de gehele uitstraling; dit is echt een goede ‘spin-off’ voor de stad Zwolle. Wat mij betreft hoort Zwolle culinair in de top-3 van culinaire evenementen thuis”, reageert voorzitter Ton Kolman.

Bij Sinterklaas op bezoek in Avonturenpark smikkelen en smullen geblazen in eethuis De Berghoeve. De Pieten komen langs met cadeautjes en er mag gezongen en gedanst worden tijdens de Pieten DiscoShow. Kom op 21, 28 of 29 november naar Avonturenpark Hellendoorn en kijk hoe dit spannende avontuur afloopt. Kaartjes zijn alleen online verkrijgbaar via www. avonturenpark.nl. Maak kans op vier gratis toegangskaarten voor een bezoek aan de Sint. BrugMedia stelt diverse kaartjes beschikbaar. SMS brug spatie Sint naar 5252. Als je wint krijg je een telefoontje. Veel succes en tot ziens bij de Sint in het Avonturenpark Hellendoorn.

ongediertebestrijding voor bedrijf en particulier

Voor een snelle service: Baltes bellen Lemelerveld: Zwolle: Mobiel: Fax: Internet: E-mail:

0572 - 37 11 66 038 - 465 44 50 06 - 216 334 26 038 - 465 53 34 www.boktor.nl info@boktor.nl

Onze diensten: Houtworm- en Boktor bestrijding Ongedierte bestrijding Gevelreiniging-Impregnering

K L E I N TJ E S • K L E I N TJ E S • K L E I N TJ E S

Op 21, 28 en 29 november is Sinterklaas op bezoek in Avonturenpark Hellendoorn. Het belooft een groot feest te worden. Speciaal voor kinderen tot en met acht jaar is er een uniek Sinterklaasarrangement samengesteld waarmee zij een hoop lol kunnen beleven. De kinderen kunnen eerst genieten van een speciale Sinterklaasshow: Kareltje & Jasmijn en de verstrooide Sinterklaas. Kareltje & Jasmijn zijn dikke vrienden. Samen beleven ze de spannendste avonturen in Hotel 999, het hotel met 999 verschillende kamers. Jasmijn is eigenaresse van het hotel en Kareltje is de kok. Oeps! Sinterklaas is de verkeerde kamer in gestapt en is veranderd in een hebberige Sinterklaas die alle cadeautjes voor zichzelf wil houden. Kareltje & Jasmijn komen in actie en besluiten Sinterklaas te redden uit de kamer. Zouden zij de cadeautjes ook voor zichzelf willen houden? Na deze bijzondere voorstelling met de Sint in de hoofdrol is het

Marcel’s Goud Marcel’s Goud IJsselmuiden

Marcel’s Goud CONTANT GELD CONTANT GELD IJsselmuiden Marcel’s Goud Marcel’s Goud IJsselmuiden VOOR OUD GOUD VOOR OUD GOUD IJsselmuiden CONTANT GELD IJsselmuiden

Alles voor ruiter en paard! Gaffel 88 • 8061 LC Hasselt Helmich van Dijk Tel. / Fax 038-3856862 • Mobiel 06-51882700 Nienke Apperlo Tel. / Fax 038-3867098 • Mobiel 06-12209114 E-mail adres: info@uitvaartvandijk.nl Internet: www.uitvaartvandijk.nl TE KOOP: Nostalgisch serveerwagentje .72 cm hoog In goede staat .75 euro .bel 06 2090 4817 Wil (0320) 250198 75.00 LELYSTAD FL44.0085.002

Zondag 8 november GENEMUIDEN, Ned. herv. Kerk 09.30 uur Ds. J. Harteman, uitz. Zwartewater FM. 15.30 uur Ds. F.J.K. van Santen. De Meente 09.30 uur Ds. W.G. Hulsman. Hervormd Centrum Hersteld 09.30 en 15.30 uur Ds. D. Heemskerk. Geref. Kerk 09.30 en 15.00 uur Ds. Noort. Chr. Geref. Kerk 09.30 en 15.30 uur Ds. J. Westerink (Urk). Gereformeerde Gemeente 09.30 en 15.30 uur Stud. J. IJsselstein (Houten). HASSELT Chr. Geref. Kerk 09.30 uur Ds. J. Germs. 16.30 uur Prof. Dr. H.J. Selderhuis. Geref. Kerk Bolwerk 10.00 uur Ds. K. van der

Mossel- en Bokbier avond vrijdag 13 nov. a.s.

CONTANT GELD Ook verkoop CONTANT GELD Ook verkoop VOOR OUD GOUD VOOR OUD GOUD 1e klas sieraden Ook verkoop VOOR1e OUD GOUD klas sieraden 1e klas sieraden Ook verkoop Ook verkoop tegen bodemprijzen. tegen bodemprijzen. 1ebodemprijzen. klastegen sieraden 1e klas sieraden tegen bodemprijzen. tegen bodemprijzen. Ook inkoop en inruil van Ook inkoop en inruil van Ook inkoop en inruil van en inruil •van oud goudvan • sloopgoud Ook•inkoop en inkoop inruil • oud•Ook goud sloopgoud gouden munten enz. goud•••sloopgoud • oud sloopgoud • oud goud oud •goud sloopgoud • gouden munten enz. • goudenenz. munten enz. • gouden munten voor inlichtingen:

TE KOOP: Antieke eiken tafel hoogte 72cm Pronkstuk zeer robuust180x 80cm, blad 4cmhouten pen verbindingenbel Wil; tel 06-2090 4817 (0320) 250198 575.00 LELYSTAD FL44.0082.002

Restaurant “De Oase”

(038)voor 331 74inlichtingen: 00 of (06) 532 45 237 00 of 532 74 45 237 (06)(038) 532 (06) 45331 237

WWW.DESTADSKOERIER.NL

Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

• gouden munten enz. voor inlichtingen: (038) 331 74 00 of voor voor inlichtingen: inlichtingen: (038) 331 74 00 of

(038) 00 of (06) 331 532 74 45 237 (06) 532 45 237

KERK DIENSTEN

Kamp. 19.00 uur Tienerdienst in het Bolwerk. Geref. Kerk. Vrijgemaakt 08.45 en 10.30 uur Ds. R.C. Vellinga. 14.30 en 19.00 uur Ds. R.M. Meijer. Herv. kerk De Baak 10.00 uur Ds. H. van Ark (Wezep). Herv. gem. 09.30 uur Kand. T. de Ridder (Lunteren).19.00 uur Ds. G. Mulder (Kootwijk). Geref. kerk, Teeuwland 09.30 en 14.30 uur Leesdiensten. R.K. St. Stephanuskerk 09.00 uur Pastor Nowara-Pastor Schoorlemmer.

10.00 uur Ds. A.P. Davelaar.17.00 uur HK HP Ds. J. Holtslag. Geref. kerk vrijgem. 09.30 uur Leesdienst. 15.00 uur Ds. P.H. van der Laan (Meppel).

MASTENBROEK Herv. gem. 10.00 uur Ds. W.M. Dekker. 14.30 uur Ds. L. Lammers (Wezep).

VOLLENHOVE Hervormde Kerk 10.00 uur Ds. J. Holtslag.19.00 uur Ds. I. Hoornaar (Ermelo). Geref. kerk Vrijgemaakt 09.30 uur Ds. K. van Hoek (Nieuwleusen). 14.30 uur Ds. Tj. Boersma (Genemuiden). Geref. Kerk 10.00 uur Ds. S. v.d. Zee (Zwolle).

ZWARTSLUIS Herv. Gemeente 10.00 uur Ds. W. Geerlof, oogst/gezinsdienst. 19.00 uur Ds. P. Both (Vollenhove), gez. jeugddienst. Geref. Kerk

service en opruimingsartikelen. Wie zelf ook wil komen kijken, kan op vrijdag naar de Kloosterweg 6 in Sint Jansklooster komen. Of bekijk en bestel via de website www.jessica-paardenshop.nl. De openingstijden van de winkel zijn elke vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op afspraak. De webshop loopt zes dagen per week. Voor vragen en/of informatie: tel. 06-46103572.

STADSHAGEN Pinkstergemeente Rios de Vida, Antilliaans, Spaans/Nederlands, elke zondag lofprijs en aanbiddingdienst om 10.30 uur, Sportpark “de Verbinding”, Sportlaan 4, Zwolle. Prot. gem. De Open Kring, Dienst.

SINT JANSKLOOSTER Kapel 14.30 uur Ds. J. Holtslag. Gereformeerde kerk 10.00 uur Dhr. R. Pasterkamp (Urk).14.30 uur Ds. E.P. van der Veen (Nunspeet). Chr. Ger. Kerk 09.45 en 14.30 uur Ds. M.J. Kater.

WEEKEND DIENSTEN Huisarts voor Genemuiden voor spoedeisende hulp buiten de normale praktijktijden van 08.00 tot 17.00 uur Huisartsenpost Zwolle, Dr. Stolteweg 17 (tegenover Sophia ziekenhuis), tel. 0900-3336333. Consultatie uitsluitend na telefonische afspraak. Voor Hasselt en Zwartsluis, N.P.H. Tuinstra, Hoogstraat 47, Hasselt, tel. 038-4771224. Apotheken Voor spoedgevallen is geopend Apotheek De Muiden, Pr. Julianastraat 23, Genemuiden, tel. 038-3855030, zat. 11.30 – 12.30 uur en 19.00 – 19.30 uur. Zondag gesloten

www.jessica-paardenshop.nl o.a. mooie kledingcollecties voor jong en oud Vrijdags open van 14.00-17.00 en 19.00-21.00. Tel: 06 - 46 10 35 72 adres: Kloosterweg 6 te Sint Jansklooster.

GEZOCHT: weggevlogen blauwe parkiet op Tag in Genemuiden, tel. 06-29367945 TE HUUR: mooi appartement in de binnenstad van Kampen op 1e etage. Woonkamer, open keuken, 2 slaapkamers, badkamer en berging. Lift in gebouw aanwezig. Huurprijs € 550,-p/m excl. GWE en excl. servicekosten ad € 106,-- p/m. Telefoon 038-3335029 (038) 3335029 656.00 KAMPEN BR44.0104.001

Apotheek Hasselt, Burg. Royerplein 1, Hasselt, tel. 038-4773238, zat. 11.30 – 12.30 uur en 17.00 – 17.30 uur, zondag 17.00 – 17.30 uur. Spoedgevallen Apothekerspost Zwolle, Dr. Stolteweg 19 (t.o. Sophiaziekenhuis Zwolle, tel. 038-4556227), gevest. in de Huisartsenpost. Verloskundige Praktijk Sifra dienstdoende verloskundige tel. 0620002668 of antwoorddienst 0384603 91. Tel. speekuur 13.00 tot 13.30 uur tel. 038-3324413. Verloskundige Praktijk Wijde Wieden, praktijk Vollenhove, Giethoorn, Zwartsluis, Hasselt. tel. 0527-245731. Dienstdoende verloskundige tel. 06-22224365. Dierenambulance, Alarmnummer 0643808350, Meldkamer 0561-615330. Politie Regio IJsselland district Noord Team Zwartewaterland, tel. 09008844, fax 4771819. In noodgevallen 1-1-2. Spreekuur politie. Hasselt ma. t/m vr. 08.30 - 12.30 uur. Genemuiden di. 18.30 - 20.00 uur. Zwartsluis: wo.avond 18.30 - 20.00 uur.

AUTO HUREN? AUTOBEDRIJF ZIELEMAN 038-4771324

TE HUUR: Winnie the Poohof geboorteooievaar 10,-, tijdens de kraamdagen, opbrengst bestemd voor bejaardenzorg in Roemenie, tel. 038-3324280

te koop

aardappelen

Gloria, eigenheimer Bildtstar, nicola, irene

10 kg .................. 4.00 25 kg .................. 8.00

uien 5 kg voor ............ 2.00 Gratis bezorging in Stadshagen, Hasselt en Genemuiden op maandagmiddag

Mts. Kasper, Brinkweg 2 Kampereiland

tel. 038 - 33 88 262


woensdag 4 november 2009 • pagina 22

Body Center Adonis

Wij zijn ideaal bereikbaar vanuit Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Mastenbroek, Westenholte en Stadshagen. Ook met de bus (halte op ± 100 mtr.)

Onze activiteiten: • Fitness • Bedrijfsfitness • Groepstraining • Krachttraining • Bodybuilding

GRATIS PROEFLES onder professionele begeleiding

Abonnementen vanaf € 20,- per maand Zwolseweg 59-A • 8275 AB ‘s-Heerenbroek Tel. (038) 355 66 44

www.bodycenter.nl Volop gratis parkeergelegenheid

ACTIES! NOVEMBER EN DECEMBER

- Geen inschrijfgeld tijdens de actieperiode* - Speciale startersabonnementen met starttarieven* - Leden die leden aanbrengen ontvangen € 25,-* *Neem voor de actievoorwaarden contact met ons op

IN HET KORT BIEDT WELLNESS CENTER ZWARTEWATER U: - Deskundige toezicht en begeleiding - Ruim opgezette fitnessruimte - Gevariëerd groepslesprogramma - Optimale service en hygiëne - Diverse en gevariëerde groepslessen - Massage, fysiotherapie en zonnebank - Aparte dames en heren sauna - Ruime openingstijden - Bedrijfsfitness

vanaf nu ZUMBA! voor informatie & nieuwe acties www.wellnesszwartewater.nl Sisalstraat 60 | 8281 JK Genemuiden Tel. 038 - 385 90 42

www.destadskoerier.nl

karate en judo in stadshagen! Judo: woensdags vanaf 13.30 uur. Karate: zaterdags van 11.00 - 12.00 uur In het bewegingshuis aan de overtoom 3 (zaal 4)

gratis proefles! • • • •

Judo Jiu-Jitsu Karate o.l.v Wim Mossel Taiji Quan en Qi Gong

Budo sTichTinG BooT de specialist in vechtsporten Assendorperdijk 53 Zwolle Tel. 038-421 32 44 (na 18.00 uur) ook leslocaties in Aa-landen, holtenbroek, stadshagen, Westenholte en Zwolle-Zuid!!

w w w. B U D O - S T I C H T I N G - B O O T. N L

Wellness Center Zwartewater weer volledig draaiend Na een erg drukke periode, met de heropening en een open dag, is Welness Center Zwartewater weer volledig op de rails gezet. “We kunnen terugkijken op een drukke, maar leuke maand”, vertelt Alwin Visscher van Wellness Center. Sinds 1 september draait Wellness Center Zwartewater onder zijn nieuwe eigenaren, Alwin Visscher en Inge van der Steeg. Een grote verandering is onder andere de uitbreiding van het aantal groepslessen en de tijdstippen. “Deze worden nu ’s ochtends en ’s avonds gegeven”, legt Alwin uit. “We geven nieuwe groepslessen als Zumba en Bodyshape. Vooral Zumba, de nieuwste trend op fitness gebied, is erg populair. Zumba is een combinatie van fitness en dansmoves gebasseerd op de Latijns-Amerikaanse dans.” In oktober heeft Jessica Spaansen het officiële Zumba-certificaat behaald en geeft op drie avonden en een morgen de lessen. “We hebben er in korte tijd veel nieuwe leden bij gekregen. Elke keer als een Zumba les afgelopen is, ontstaat er een run op inschrijvingen.” De aankomende periode besteedt Wellness Center Zwartewater aandacht aan de naderende feestdagen. “In januari beginnen de goede voornemens voor het nieuwe jaar”, vertelt Alwin. “Slanker 2010 in, daar willen wij op inspelen, zowel met de groepslessen als de fitness.” Daarnaast wordt een speciaal fitnessprogramma geboden voor mensen die op wintersport gaan. “Het idee is dat de wintersporter bij ons kan werken aan een goede voorbereiding. Zodat de kans op blessures en ongelukken zo minimaal mogelijk is.” Grote veranderingen zijn verder de flexibelere abonnementen en het makkelijk op kunnen zeggen van het lidmaatschap. “Ook hoeven mensen die zich aanmelden tot het einde van het jaar géén inschrijfgeld te betalen en bieden wij de mogelijkheid tot bedrijfsfitness. Ook zijn de openingstijden verruimd en zijn onze instructeurs allen gediplomeerd. Verder

NIEUW!!! Weer een verjaardag… of een kraamvisite en u weet niet wat u moet geven? Dan is een cadeaubon van het zwembad de oplossing!

Het is weer eens iets anders, leuk en sportief! De gever bepaald zelf wat op de cadeaubon komt te staan. Geef bijvoorbeeld 4 keer vrijzwemmen of 3 lessen van baby-, peuter- en kleuterzwemmen cadeau. De cadeaubon is te verkrijgen bij zwembad Bestevaer in Genemuiden en zwembad De Kragge in Zwartsluis.

hebben wij fysiotherapie De Meente en massagesalon Hermien onder ons dak, voor blessures, ongemakken of heerlijke en effectieve massages.”

www.zwembadenzwartewaterland.nl

Wellness Center Zwartewaterland Sisalstraat 60 Genemuiden (038) 385 90 42 www.wellnesszwartewater.nl

Sportmassage - Ontspanningsmassage Hotstone - Shiatsu

Maak een afspraak Tel: 06 51 93 87 96 hermien.vandijk@hotmail.com


woensdag 4 november 2009 • pagina 23

www.destadskoerier.nl

rouwadvertentie

SK

Uren, dagen, maanden, jaren vliegen als een schaduw heen. Na een liefdevolle verzorging in ,,De Meente” is rustig ingeslapen onze lieve moeder, oma en opoe in de leeftijd van 93 jaar

Harmina Timmerman - Visscher Miene sinds 1979 weduwe van Gerrit Timmerman 9 november 1916 Nijverdal:

3 november 2009 Aart Timmerman (in herinnering) Gerda Timmerman – Limbeek

Genemuiden:

Joke Timmerman

Genemuiden:

Geesje Timmerman

Groesbeek:

Arend Vos

Janneke Timmerman Leo de Jong

Watsonia-Vic (Australië): J. Feenstra Hasselt : A. Feenstra-Visscher Neven en nichten Vollenhove, 27 oktober 2009

dankbetuiging

Wij willen hierbij iedereen hartelijk bedanken, voor de vele felicitaties. In welke vorm dan ook ontvangen. Vanwege ons 50-jarig huwelijksjubileum.

Klein- en achterkleinkinderen Vosseland 1, De Meente, Genemuiden Correspondentieadres: Kruisstraat 5 8281 BA Genemuiden

G. van Rees J. van Rees-Kloosterman Prs. Margriet str. 11 8281 CX Genemuiden

De afscheidsdienst zal worden gehouden zaterdag 7 november om 10.30 uur in de Hervormde kerk, Kerkplein 1 te Genemuiden, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op begraafplaats ,,De Greente” te Genemuiden. Gelegenheid tot condoleren is er donderdag 5 november van 19.30 tot 20.15 uur in zaal ,,De Pauwe” in de Meente, Dorus Rijkersstraat 2 te Genemuiden en in de kerk na de begrafenis.

Hoger dan de blauwe luchten zijn de sterren van goud.

Onze lieve oma en opoe is overleden

Harmina Timmerman - Visscher Miriam, Karin, William, Jan, Alike, Antoine (in herinnering), Gert, Alie, Alita, Karst, Roos, Gerralt, Paulien, Max, Huub, Cas, Mirelle, Trea, Marcel, Luuk, Niek, Gerco, Caroline, Dennis, Marlies, Thijn, Daan

“Als mijn gedachten binnenin mij vermenigvuldigd werden, hebben Uw vertroostingen mijn ziel verkwikt” Psalm 94: 19 (onberijmd)

Voor de vele blijken van medeleven tijdens de ernstige ziekte van mijn innig geliefde man, onze zorgzame vader en opa

Tiemen Beens is het ons een behoefte om een ieder die hem bezocht hebben, of een kaart hebben gestuurd, te bedanken. Het was hartverwarmend. Ook na het overlijden en bij de begrafenis hebben wij veel medeleven ontvangen. Hartelijk dank voor de steun die wij daar bij ondervonden hebben. J. Beens - Mulder kinderen en kleinkinderen Genemuiden, november 2009

Na de zieke en overlijden van mijn lieve man, onze vader en opa

Hendrikus Eenkhoorn Henk Was het fijn om te vernemen dat ook in verdrietige tijden zoveel mensen met ons meeleefden. Door een kaart te sturen, een bezoeken te brengen of aanwezig te zijn bij de begrafenis Graag willen wij u daarvoor hartelijk bedanken. Alie Eenkhoorn - Visscher kinderen en kleinkinderen Genemuiden, november 2009.

Nijverheidstraat 29 8281 JD Genemuiden T : (038) 385 35 65 E : info@prestige.nl I : www.prestige.nl

Wiebe Damstra

28 oktober 2009

Sinds 17 oktober 2003 echtgenoot van Berta Kloos Wij bevelen Berta aan Gods trouwe zorg en hoede toe. G. Mateboer- Beens Johannes en Nellie Hennie en Jan Arend en Dinie Jan en Janneke Geke en Allard Herman en Carolien Anne en Hennie Kootstra Lummie Beens Arend en Christa Beens

kanaal

53

WOEnSdag 4 nOvEmbEr 9.00 uur: dag.tv 18:00 uur: brug.tv regionieuws - met de laatste nieuwsfeiten uit de regio 18:10 uur: Weerbericht – met Gert Voerman 18:12 uur: brug.tv Sinterklaas regionieuws – Elke schooldag het laatste nieuws over de avonturen van Smulpiet en de regelknechten 18:18 uur: Studio nul – Jongerenprogramma, gemaakt door studenten van het Deltion College. 18:30 uur: mijn reis is top – Reisprogramma met de meest uiteenlopende bestemmingen 19:00 uur: Herhaling bovenstaande programmering tot donderdagochtend.09:00 uur.

dOndErdag 5 nOvEmbEr 9.00 uur: dag.tv 18:00 uur: brug.tv regionieuws met de laatste nieuwsfeiten uit de regio. 18:10 uur: brug.tv Sinterklaas regionieuws – Elke schooldag het laatste nieuws over de avonturen van Smulpiet en de regelknechten 18:16 uur: Watersportland – met volop aandacht voor alle aspecten van de watersport (h.) 18:36 uur: TopSpeed - Verslag van de tweede 12-uurs autorace op de Ungaroring in Boedapest, (deel 1 h.) 19:00 uur: Herhaling bovenstaande programmering tot vrijdagochtend.09:00 uur

vrIJdag 6 nOvEmbEr 9.00 uur: dag.tv 18:00 uur: brug.tv regionieuws - met de laatste nieuwsfeiten uit de regio. 18:10 uur: Weerbericht - met Gert Voerman 18:12 uur: brug.tv Sinterklaas regionieuws – Elke schooldag het laatste nieuws over de avonturen van Smulpiet en de regelknechten 18:18 uur: lifestyleXperience - met onderwerpen als culinair, wonen, geld, beauty health etc. (h.) 18:45 uur: Studio nul - Een jongerenprogramma, gemaakt door studenten van het Deltion College 19:00 uur: Herhaling van bovenstaande programmering tot middernacht.

ZaTErdag 7 nOvEmbEr 00:00 uur: brug.tv Weekoverzicht – overzicht van het nieuws van afgelopen week. 00:18 uur: Weerbericht – met Gert Voerman 00:20 uur: meinesZ & deinesZ – Een terugblik op de Week van de Smaak en de Streekmarkt op de Agnietenberg. 00:40 uur: aranka op Zaterdag – Aranka Wijnbeek gaat op bezoek bij Historisch Centrum Overijssel voor de tentoonstelling ‘Diezerpoort ben ik’. 01:00 uur: Herhaling van bovenstaande programmering tot middernacht.

ZOndag 8 nOvEmbEr 00:00 uur: brug.tv Weekoverzicht - overzicht van het nieuws van afgelopen week. 00:18 uur: Weerbericht – met Gert Voerman 00:20 uur: brugmedia-Zakelijk! Tv – Een businessto-business programma met elke uitzending nieuwe gasten. Deze week vanuit de Veldschuur bij Hasselt. Erna Beerda en Mascha van Duijn ontvangen deze week Stef Pastoor van Catering en Partyservice Pastoor en Koos Ras van TLO Repro. 01:00 uur: Herhaling van bovenstaande programmering tot maandagochtend. 09:00 uur.

maandag 9 nOvEmbEr 9.00 uur: dag.tv

Zeer plotseling werd uit ons midden weggenomen, onze geliefde zwager en vriend

24 mei 1943

U vindt BrugTV op

(731,50 MHz)

Geertje van Dalfsen – Timmerman Sander van Dalfsen

Utrecht:

Bedroefd delen wij u mede, dat de HEERE uit onze familiekring heeft weggenomen, onze geliefde zwager en oom

Programmering

Naast Print & Sign Ook Familie & Handelsdrukwerk!

Rustig thuis

geboOrte kaartjes uitzoeken?

Dan al die albums eens ophalen bij

Drukkerij Regterschot Specialisten in gelegenheidsdrukwerk

Boven Nieuwstraat 108 Kampen - tel. 038-3313139

18:00 uur: brug.tv regionieuws - met de laatste nieuwsfeiten uit de regio 18:10 uur: Weerbericht – met Gert Voerman 18:12 uur: brug.tv Sinterklaas regionieuws – Elke schooldag het laatste nieuws over de avonturen van Smulpiet en de regelknechten 18:18 uur: Hart voor muziek – Hét Nederlandse muziekprogramma 18:45 uur: Clip & klaar - Een kijkje achter de schermen van een muziekclipproducent. 19:00 uur: Herhaling bovenstaande programmering tot dinsdagochtend.09:00 uur.

dInSdag 10 nOvEmbEr 9.00 uur: dag.tv 18:00 uur: brug.tv regionieuws - met de laatste nieuwsfeiten uit de regio 18:10 uur: brug.tv Sinterklaas regionieuws – Elke schooldag het laatste nieuws over de avonturen van Smulpiet en de regelknechten 18:16 uur: TopSpeed - Verslag van de tweede 12-uurs autorace op de Ungaroring in Boedapest, (deel 2) 18:36 uur: Watersportland - met volop aandacht voor alle aspecten van de watersport (h.) 19:00 uur: Herhaling bovenstaande programmering tot woensdagochtend 09:00 uur.


woensdag 4 november 2009 • pagina 24

www.destadskoerier.nl

Sportclub vloert koploper

DE SPORTKRANT VAN ZWARTEWATERLAND

GENEMUIDEN - De voetballers van Sportclub Genemuiden hebben zaterdag met 1-0 van koploper Excelsior ‘31 gewonnen. Een zege die voor Sportclub met het oog op de slechte positie op de ranglijst als geroepen kwam en tot stand kwam op een manier die je van de ploeg verwacht. Genemuiden koppelde namelijk de wil om te voetballen aan een flinke portie strijd. Datzelfde gold voor Excelsior. Het resultaat was een duel op het scherp van de snede, maar tegelijkertijd was het een sportieve wedstrijd. Een belangrijke rol was weggelegd voor Tijmen Brouwer, die de gevaarlijke Niki Leferink in bedwang hield. Het gevolg was dat de angel uit de aanval van de gasten werd gehaald. De absentie van spits Florencio Cornelia werd opgevuld door Arjan Kolk die, controlerend aan de linkerkant, zeer verdienstelijk voetbalde. Sijmen Jansen maakte het met zijn inzet de Rijssense verdediging lastig. Wel miste Genemuiden power voor het doel van de tegenstander omdat hij vaak van te ver

moest komen. De wedstrijd bleef lang in balans. Ook omdat Erik Rotman een kopbal van Niki Leferink van de doellijn haalde. De ploegen leken op weg naar een 0-0 ruststand, maar in de 44e minuut kwam Sportclub op voorsprong. Rainier Resokario scoorde op aangeven van Martijn Jansen, die werd gehinderd maar de bal nog wel kon afleggen. Na rust waren er kansen voor onder anderen Jansen, Arjan Kolk en Herman van Dijk. Genemuiden liet zich zakken en liet het initiatief aan Excelsior, dat die uitnodiging aannam. Loerend op de counter

Rorije wint sjoeltoernooi

Doelpuntenmaker Rainier Resokario viert samen met Berry Halfwerk een feestje Foto: Helmich Lubberts

had Genemuiden het duel moeten beslissen en doordat dit niet gebeurde bleef het tot het laatste

moment spannend. Na het laatste fluitsignaal haalde Sportclub opgelucht adem. De laatste plaats is

Goede start Pascal Eenkhoorn LIEROP/BREDA - Pascal Eenkhoorn is het seizoen goed begonnen. De veldrijder uit Genemuiden schreef de eerste wedstrijd in het Brabantse Lierop op zijn naam. In Lierop liet Eenkhoorn zich als Nederlands kampioen gelijk zien.

Zege Robaard Foto: BrugMedia

ZWARTSLUIS - Klaas Rorije uit Wezep heeft het Open Sjoeltoernooi van de Vrolijke Schoevers op zijn naam gebracht. Hij eindigde in de klasse A op de eerste plaats. De organisatie kijkt tevreden terug op het toernooi. Honderd mensen schreven zich in voor het evenement dat werd gehouden in Hotel Zwartewater. Namens de Vrolijke Schoevers was er succes voor NIels Tol en

Gre Kikkert. Tol eindigde als derde bij de jeugd. Kikkert pakte bij de volwassenen een tweede plaats. Marielle Westerop uit Zwartsluis, geen lid van de Vrolijke Schoevers, was het sterkst in de klasse I.

Olympia heeft periodetitel bijna binnen HASSELT - Olympia ‘28 heeft zaterdag een 2-0 voorsprong niet vast kunnen houden in de topper tegen LTC. De Assenaren kwamen na rust terug tot 2-2. Met dit punt heeft Olympia de eerste periode zo goed als binnen. Concurrent Drenthina moet nog een wedstrijd inhalen en heeft een achterstand van drie punten en maar liefst twaalf doelpunten op de koploper in de tweede klasse J. In de eerste 20 minuten golfde het spel op en neer. Daarna nam de thuisploeg de leiding. In de 25e minuut bekroonde Richard Boerhof een aanval uit het boekje met een treffer. Tien minuten later scoorde hij ook de 2-0. Na een aanval over een aantal schijven haalde Boerhof doeltreffend uit met de binnenkant van zijn voet. Hierna zette LTC wat meer druk, maar tot kansen leidde dit niet. In de eerste twintig minuten na rust bleef Olympia vrij gemakkelijk op de been en stond organisatorisch goed bij de Hasselters. In de 65e minuut kwam LTC terug. Uit de kluts viel de

bal bij de tweede paal binnen. Dit gaf LTC nieuwe energie. De ploeg zette Olympia stevig onder druk. Toch had Michel Klink een grote kans op 3-1, maar in de 16 slaagde hij er niet in om de keeper te verschalken. Vlak voor tijd kwam LTC vanuit het niets langszij. Keeper Freddy van Olst werd verrast door een doeltreffende uithaal vol effect. In de blessuretijd kwamen er nieuwe krachten vrij bij Olympia. De ploeg ging volop voor de winst. Kjelt Bonhof was nog dicht bij de winnende treffer, maar hij kon bij een doelpoging net niet genoeg kracht zetten.

verlaten, het vertrouwen is toegenomen. De durf om vooruit te verdedigen was er weer.

HASSELT/ELBURG - De tafeltennissers van TTV Robaard hebben vorige week flink uitgehaald. De ploeg uit Hasselt was met maar liefst 8-2 te sterk voor het derde team van Hoonhorst. TTV Zwartsluis verloor met 7-3 bij Batfighters. TTV Robaard stond na vijf partijen al op een ruime 4-1 voorsprong en bouwde dit uiteindelijk uit naar 8-2. Abel Gelling schreef drie partijen op zijn naam. Gerit Michel en Tiemen Lok sleepte ieder twee punten in de wacht. Gelling en Lok wonnen ook de dubbel. TTV Zwartsluis speelde de zware uitwedstrijd bij het tweede team Batfighters. Voor het eerste maakte John van Schellen zijn opwachting in het eerste team van de Sluzigers. Pieter Doosje liet zien dat hij in goede vorm is. Hij haalde drie punten binnen voor TTV Zwartsluis, dat het moeilijk heeft in de derde klasse.

Hij kende een goede start en pakte samen met Bram Welten gelijk 20 meter op de rest van het veld. Na een halve ronde moest Welten lossen. In de voorlaatste ronde bedroeg het gat met de concurrentie 30 seconden. Het stelde Eenkhoorn in staat om de laatste

DEK op kop in driekamp GENEMUIDEN - Zwembad Bestevaer stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in het kader van een driekamp tussen DEK, ZvZwartsluis en DAC Dedemsvaart op het programma. In eigen huis was DEK goed op dreef. Bij de rugslag lukte het Ruben en Sander Beens, Stephany Hogeboom, Bo de Lange, Thon Naberman en Marit Visserman om als eerste te eindigen. Ruben Beens verbeterde het clubrecord op de 100 meter rugslag met twee seconden. Hij zwom een tijd van 1.08.13 minuut. Bij de schoolslagnummers tikten Jessica van Dalfsen, Edwin en Lisanne Kanis en Gerritjan Kolk als eerste aan. Lennard Beens, Stephany Hogeboom, Bo de Lange, en Marianne en Thon Naberman wa-

Ruutvoorn pakt volle buit GENEMUIDEN - De volleyballers van Van Dalfsen/Ruutvoorn hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. In eigen huis werd voor het eerst deze competitie de volle buit gepakt. Tegenstander Sneek droop met een 4-0 nederlaag af. Ruutvoorn wist vooraf dat winst noodzakelijk was om weg te blijven uit de onderste regionen. De ploeg begon slap aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 0-6 achterstand aan. Daarna schrok Ruutvoorn wakker. De ploeg kreeg door hoe ze de tegenstander optimaal moest bespelen en dat betaalde zich snel uit. De eerste twee sets gingen met 25-16 naar Ruutvoorn.

ronde rustig uit te rijden. De veldrijders van WV Noordwesthoek kwamen voor het eerst in actie bij een KNWU-wedstrijd in Breda. Dennis van der Horst kende een goede start en zat in de kopgroep van drie man. Uiteindelijk was een tempoversnelling van de winnaar teveel voor Van der Horst. Hij eindigde op een tweede plaats met een achterstand van zo’n 10 meter.

In de derde set ging het gelijk op. De concentratie viel weg. Sneek had de derde set binnen handbereik, maar speelde zichzelf uit de wedstrijd door het voortdurend leveren van commentaar op de scheidsrechter. Ruutvoorn profiteerde door deze set met 25-21 te winnen. In de laatste set keerde de concentratie terug. De ploeg uit Genemuiden won deze set met 25-21.

ren goed voor een tweede plaats. Bij de estafettes was alleen het team van Andrea van Dalfsen, Lisanne Kanis, Herman Kolk en Thon Naberman sterk genoeg om de eerste plaats voor zich op te eisen. In de tussenstand gaat DEK nipt aan de leiding met 51 punten. ZvZwartsluis volgt met een achterstand van slechts drie punten.

Sportclub loot ZZVV GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden moet het in de derde ronde van de districtsbeker opnemen tegen ZZVV. Het duel staat gepland voor dinsdag 17 november in Genemuiden. ZZVV gaat aan de leiding in de derde klasse D, de competitie waarin ook DESZ uit Zwartsluis uitkomt. De ploeg uit Zuidwolde verzamelde 18 punten in zeven wedstrijden. Het bekerduel begint op 17 november om 20.00 uur.

Stadskoerier week 45  

Stadskoerier week 45

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you