Schaapskooi week 23 2024

Page 1

Extra

activiteiten Wielerronde

van Epe voor jeugd en lokale fietsliefhebbers

E PE- De Gisola Wielerronde van Epe is voor vele liefhebbers het jaarlijkse spreekwoordelijke ‘rondje rond de kerk’ (of beter gezegd: langs de kerk) te noemen. Dit keer vindt de koers plaats op donderdag 11 juli.

Deze editie is er meer dan de wedstrijd van de welbekende elite/amateurs alleen. Dit jaar is er extra aandacht voor activiteiten voor jeugd en jongeren. Ook hoopt de organisatie de lokale betrokkenheid van de Epenaren te vergroten door het Open Kampioenschap Epe voor heren vanaf 18 jaar te organiseren. Maar laten we eerst de kinderactiviteiten van de aanstaande Wielerronde van Epe even benoemen. Het begint op 11 juli met een loopfietsrace voor de allerkleinsten. “Hiervoor wordt een deel van de Stationsstraat afgezet. Het parcours voor de deelnemers tussen de 2 en de 4 jaar is ongeveer 400 meter”, vertellen Mathijs Wagenaar en Marieke van Altena namens

de organisatie. “Voor de kinderactiviteiten werken we overigens samen met het Heel Epe Beweegt-team van KoppelSwoe.” Vervolgens kunnen de iets oudere kinderen tussen 5 en 12 jaar in diverse leeftijdscategorieën meedoen met een zogenaamde dikke banden-race. “Voor hen hebben we een korte variant van de Wielerronde uitgezet, zodat de ouders hun kinderen snel op meerdere plekken van het rondje kunnen aanmoedigen.”

De kinderen voor de loopfietsrace en de dikke banden-race kunnen zich nu al aanmelden via www.ready2race.nl. “Klik daar op evenementen, zoek naar Epe en je vindt de inschrijfformulieren vanzelf.”

Verder wordt er dit jaar voor het eerst een zogenaamd Open Kampioenschap Epe verreden tijdens de Wielerronde van Epe. “Voor deze funrace van een half uur kunnen geïnteresseerde heren vanaf 18 jaar zich gratis aanmelden. Dat mogen recreatieve wielrenners uit de regio zijn

Geslaagd Oranjefeest Veessen

VEESSEN- Van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni genoten de inwoners van Veessen, Vorchten en Marle volop van sport, spel en muziek. Het Oranjefeest, editie 2024 was een groot succes! Donderdagavond werd het feest afgetrapt met een volleybaltoernooi. Veertien ploegen streden om de eer, waarbij de Disselrakkers als winnaar uit de bus kwamen. De tweede plaats ging naar Van Marle. Vrijdagmiddag 31 mei stond in het teken van kinderplezier en familievermaak: Kinderen uit de IJsselvallei leefden zich uit met diverse spelletjes zoals een stormbaan, buikglijden en stokkenvangen. Tijdens een bingo werden prijzen uitgereikt, mede mogelijk gemaakt door gulle sponsoren. De avond werd afgesloten met een kleurrijke Bonte avond. Het thema ‘Back to the ‘70s’ zorgde voor hilariteit en nostalgie. De Zwanenburgers wonnen de avond met een indrukwekkende medley van Billy Joël en Status Quo. Zaterdag 1 juni stond in het teken van de sportieve uitdaging met een zeskamp waaraan veertien ploegen deelna-

men. De uiteindelijke top drie: Ellefont, Zwanenburgers en Diekschumers. Het feest werd afgesloten met een optreden van de coverband Empire. Het hele weekend door was er plezier voor jong en oud met een kermis, met o.a. botsauto’s, een wipe-out, draaimolen, een schiettent en heerlijke snacks, oliebollen en snoep.

die met hun collega’s of vriendengroepjes fietsen. Zo weten we bijvoorbeeld dat er veel medewerkers van bedrijven zoals de VMI (naast Gisola is dat overigens de andere hoofdsponsor van de Eper Wielerronde, red.), Herms of de Wibra samen wekelijks een lekker rondje op de racefiets toeren”, aldus Marieke en Mathijs. “Deelnemers kunnen zich gratis opgeven. Een helm is verplicht. Voor de winnaar staat er onder meer een grote wisselbeker klaar.” De deelnemers van de Open Kampioenschap Epe kunnen zich vanaf heden aanmelden via wielerrondevanepe@gmail.com. Uiteraard is daar natuurlijk nog het klapstuk van de avond. Vanaf 20.00 uur strijden de elite/amateurs om de felbegeerde titel. De punten tellen ook mee voor het zogenaamde Veluwe Klassement. Mathijs en Marieke melden dat de race door het Eper centrum (van 80 kilometer) onder renners bekend staat als een ‘technisch parcours’. Iets meer over het Eper rondje van ongeveer 1200 meter? De start-finish is bij Grand-Café Cornelis. Vervolgens slaan de renners linksaf de Hoofdstraat in. Via de Gildenweg, de Sint Jorisweg, de Brinklaan, de Pastorielaan en de Stationsstraat, komt het rondje automatisch weer uit bij de horecagelegenheid. Het duo: “Door al het intensieve bochtenwerk is snelheid alleen niet het belangrijkste. Je moet als renner echt wel wat meer in je mars hebben.”

Op de site van de KNWU (www.knwu. nl) druppelen de eerste aanmeldingen al binnen. “Maar we hopen vooral dat de extra activiteiten een breder publiek gaan aantrekken. Het is enorm gezellig in het dorpscentrum tijdens de Wielerronde van Epe!” Foto en tekst: Dennis Dekker.

Gezocht: vrijwilligers voor de Zomerschool Epe|Heerde

EPE/HEERDE- Dit jaar organiseren STIP en Koppel-Swoe de Zomerschool EpeHeerde op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30-14.30 uur in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus. Ze zijn op zoek naar vrijwilligers, die bij voorkeur minimaal 4 dagdelen willen helpen. Je hoeft dus niet de hele periode beschikbaar te zijn.

De Zomerschool wordt georganiseerd voor kinderen die niet op vakantie kunnen of kinderen die korter dan 4 jaar in Nederland zijn. De laatste groep kan extra oefening met de Nederlandse taal goed gebruiken. Tijdens de Zomerschooldagen komen er verschillende onderdelen langs. De dag wordt gezamenlijk gestart en vervolgens is er een taalactiviteit. Dan is het tijd voor een creatieve invulling, zoals een knutselactiviteit. Na de lunch komen de kin-

deren in beweging met een sport- en spelprogramma. De Zomerschool is op het terrein van basisschool de Expeditie, Oude Wisselseweg, 8162 HJ Epe. Met de vrijwilligers wordt ’s ochtends om 8.30 uur gestart met een dagopening waarin onder andere de activiteiten van die dag uitgelegd worden. Voorafgaand aan de Zomerschool is er een vrijwilligersavond waarin iedereen met elkaar kennismaakt en het totale programma bespreekt. Wil jij meewerken om van dit maatschappelijke project een succes te maken? Ben je minimaal 4 dagdelen beschikbaar in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus? Geef je dan op via www.koppelswoe.nl/vrijwilliger-zomerschool of bel tel.0578-676767. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met coördinator Niels Elijzen via n.elijzen@koppelswoe. nl of tel.0578-676767.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 1 PAGINA 2 Dorpsstraat 24a, Oene 0578-641148 FIETSMETING COMPLEET • (zadel-)pijnvrij etsen • maatwerk afstelling • volop etsplezier! Maak nu een afspraak ! 0578 - 61 29 17 Riool verstopt? STOP! Bel Riool Service Epe info@rioolserviceepe.nl AUTOMATERIALEN www.autoquik.nl 0578-694065 I Molenweg 18 I Heerde Met hierin opgenomen Jaargang 38 I Week 22.2021 I Oplage 29.000 W������k� �ra�i� ��� � ��z�rg�! Schaapskooi Nieuwsblad .nl Jaargang 41 I 4 juni 2024 I Oplage 28.000 HYBRIDE WARMTEPOMPEN Houtweg 49, Oene (0578) 64 12 94 www.aalbertsduurzaam.nl 2 JAAR GARANTIE Vriezer GS 8864 * Vriesgedeelte 85 liter * B55 x H84,5 x D55,7cm Koeler VKS 8808 * Koelgedeelte 120 liter * B55 x H84,5 x D58cm Electronic Epe 329,329,MEER AANBIEDINGEN ZIE ELDERS IN DIT NIEUWSBLAD Koelkast TKS 8846 * Koelgedeelte 107 liter * Vriesgedeelte 13 liter * B56 x H84,5 x D57,5cm 329,GRATIS BEZORGEN Tafelmodellen D 60 jaar een begrip
Foto: Benno Wonink

Informatie van de gemeente

Gemeentehuis

Bezoekadres

Eperweg 5, 8181 ET Heerde

Postadres

Postbus 175, 8180 AD Heerde

Telefoonnummer

0578 - 69 94 94

Faxnummer

0578 - 69 52 88

E-mailadres

gemeente@heerde.nl

Internetsite www.heerde.nl

WhatsApp 06 - 40 44 81 96

Openingstijden

Ma. t/m vrij. 08.30 - 12.30 uur

Woensdag burgerzaken extra open 08.00 - 20.00 uur

De gemeente Heerde werkt op afspraak, zie www.heerde.nl/contact

Afvalinzameling

Klantenservice ROVA: 038 - 427 37 77 klantenservice@rova.nl

Sociaal domein

Stip: 0578 - 69 94 99, www.stipheerde.nl, info@stipheerde.nl.

PlusOV klachtenlijn: wanneer niet opgehaald op afgesproken tijd, 088 - 758 76 66.

Advies-en meldpunt verward gedrag: 088 - 933 55 00, dagelijks bereikbaar.

Adviesraad Sociaal Domein: www.asdheerde.nl.

Formulierenteam voor hulp bij invullen van formulieren of lezen van lastige brieven: zorgvraag.heerde.nl/formulierenteam.

Spoedhulp bij dringend probleem buiten openingstijden: · Huisartsenpost bij medisch probleem: 0900 - 333 63 33.

· Zelfmoordpreventie: bel 113 of gratis 0800 - 01 13 Website: www.113.nl

· Spoedeisende zorg voor jeugd: 0800 - 995 55 99

· Veilig thuis bij huiselijk geweld/ kindermishandeling: 0800-20 00

Gevonden en verloren voorwerpen www.heerde.nl/ gevondenenverloren

Voor meer informatie Ga naar www.heerde.nl.

Verborgen leed in onze gemeente?

Mevrouw M. (74 jaar, met de diagnose dementie) krijgt regelmatig van haar man een extra dosis slaapmedicatie, omdat meneer

M. vergeetachtig is en niet meer weet of mevrouw wel of niet haar slaapmedicatie heeft gehad. Omdat meneer M. graag wil dat zijn vrouw lekker slaapt neemt hij het zekere voor het onzekere.

Meneer H. is niet mobiel genoeg om zelf zijn boodschappen te doen. Gelukkig wil zijn buurman dit voor hem doen. Zonder het met meneer H. te overleggen neemt hij tussen de middag eigenlijk altijd enkele luxe broodjes mee voor meneer en zichzelf. Ach.. en een zakje potgrond voor die treurige kamerplant van meneer kan dan ook wel. Kan hij de rest in zijn eigen tuin kwijt.

Wat een lastige situatie voor meneer M… En ach, zo erg is het toch niet wat de buurman van meneer

Informatie Stip

H. doet?

Maar… weet u dat het hier gaat om een vorm van ouderenmishandeling? Waarschijnlijk dacht u hier (net als ik toen ik hier vorig jaar een informatieve middag over bijwoonde) niet aan. Ouderenmishandeling is niet enkel slaan of schelden. In deze voorbeelden is sprake van ontspoorde mantelzorg (zonder opzet van meneer!) en nanciële uitbuiting.

Zaterdag 15 juni is de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Vanuit de gemeente voeren we weer de campagne ‘Verborgen Leed’ om meer uitleg te geven over oudermishandeling en wat dit inhoudt. Natuurlijk is onderdeel van de voorlichting ook wat u kunt doen bij vermoedens van ouderenmishandeling of bij daadwerkelijke ouderenmishandeling. Laten we samen voor onze oudere inwoners zorgen! Temeer omdat ze dit zelf vaak niet durven of kunnen.

William van Ommen Wethouder

Heeft u vragen of wilt u sparren over een situatie van verborgen leed? Neem dan contact op met een van onze aandachtsfunctionarissen van Stip via telefoonnummer 0578 - 69 94 99 of een mail naar info@stipheerde.nl.

Activiteitenkalender Stip

ActiviteitLocatie Datum en tijdstip

Eetcafé Heerde Zoethout, Veldweg 6, Heerde Elke maandag en zaterdag van 16.30 tot 19.00 uur

Wandelen Vitality Club Heerde Koerbergseweg 4-1, Heerde en Beeklandseweg 13, Heerde

Iedere dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 10.00 uur

Wekelijkse ko eochtend Brinkhoven in HeerdeElke dinsdag van 10.15 uur tot 11.15 uur

Ko e bij de Inloop Het Kruispunt, B. van Dijklaan 3, Heerde Elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Inloopspreekuur digitale vragen met de bieb en Seniorweb

Bibliotheek, Griftstraat 8, Heerde Iedere woensdag van 14.00 uur tot 17.00 uur Seniorweb is aanwezig van 16.30 tot 17.00 uur

Eetcafé Wapenveld Samen aan Tafel Lagestraat 25, Wapenveld

Elke woensdag van 16.30 uur tot 19.00 uur

Grand Café Brinkhoven Brinkhoven HeerdeIedere vrijdag, zaterdag en zondag van 14.30 uur en 16.30 uur

Formulierenteam Grip op de Knip Stip, Sportlaan 2, Heerde Elke dinsdag van 19.00 tot 20.30 uur op afspraak via tel. 0578 – 22 20 22 of formulierenteam@gripopdeknip.nl

Ga voor meer informatie naar www.stipheerde.nl/activiteiten.

Donderdag 6 juni kunt u uw stem laten horen in Europa. Laat die kans niet liggen en ga ook stemmen tijdens de verkiezing voor het Europees Parlement.

Nederland is deel van de Europese Unie. In Europa worden veel besluiten genomen die ook voor Nederland van belang zijn. Denk aan besluiten over werkgelegenheid, vluchtelingen, veiligheid of klimaat. Besluiten die u aangaan. Daarom is het zo belangrijk uw stem te laten horen. Zodat de

Europarlementariërs die worden gekozen ook het geluid van de Nederlanders vertegenwoordigen.

Laat uw stem dus niet liggen en kom op donderdag 6 juni naar één van de stembureaus in onze gemeente. Denkt u er aan om uw stempas en een identiteitsbewijs mee te nemen?

Met vriendelijke groet,

Olaf Prinsen Burgemeester

Evenementenkalender Visit Heerde

Evenement Locatie Datum en tijdstip Expo 40 jaar Molen de Vlijt Vrieze’s Erfgoed, Groteweg 54, Wapenveld Do, vrij, za, gratis toegang

Schaapscheerdersfeest en Hessenmarkt Centrum Heerde 8 juni, toegang gratis

Landgoedwandeling Vosbergen Kasteel Vosbergen, Vosbergerweg 38, Heerde 8 juni, opgave verplicht

Ansjovis The WildKitchen, Wapenveldseweg 3, Wapenveld 8 juni, opgave via qvist.nl/ agenda

Wild observeren met de boswachter Parkeerplaats Erf van Daendels, Nieuwe Zuidweg, Heerde 8 juni, opgave via www.glk.nl

Dit is een selectie uit de agenda op www.visitheerde.com. Kijk op www.visitheerde.com voor meer informatie en het meest actuele overzicht, of bel TIP Heerde: 0578 - 61 70 94. Als u zelf een evenement organiseert kunt u dat aanmelden via: www.visitheerde.com/evenementen/evenement-aanmelden.

Stem op Heerde voor de titel

Meest Toegankelijke Gemeente van

Nederland

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten organiseert opnieuw de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Iedereen moet mee kunnen doen in Nederland, ook voor mensen met een beperking. Daarom doen alle Nederlandse gemeenten automatisch mee aan de verkiezing. Heerde dus ook! Door ons te beoordelen op toegankelijkheid maken we kans op de titel en weten we hoe we onze gemeente toegankelijker kunnen maken.

Ga naar via www.vng.nl/verkiezing en breng uw stem uit.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 2 PAGINA 2
Stem ook!

Binnenkort ‘Berichten over uw Buurt’ in uw mailbox

Heeft u een account bij Mijnoverheid.nl? En bent u 25 jaar of ouder? Dan krijgt u binnenkort een welkomstmail van Berichten over uw Buurt.

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Uw gemeente en andere overheidsorganisaties moeten dit (digitaal) bekendmaken.

Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort kunt u deze elke week ontvangen via de e-mail. Daarmee wil de overheid u beter informeren over zaken die spelen in uw eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

Wie krijgt de mails?

Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij mijnoverheid.nl krijgt een welkomstmail. Hierin staat alle informatie die u nodig heeft. Via mijnoverheid.nl kunt u instellen hoe vaak u de e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en eenvoudig weer afmelden.

Pas op voor phishing U ontvangt de e-mail van overheid.nl. Daarin staan links naar websiteadressen, zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid. nl) voordat u op een link klikt.

Uitslag verkiezing voor het Europees

Parlement

De verkiezing van het Europees Parlement is op donderdag 6 juni. Een voorlopige uitslag wordt zondagavond 9 juni openbaar gemaakt. Gemeenten mogen de (voorlopige) uitslagen pas bekendmaken nadat de stembussen in alle lidstaten van de Europese Unie zijn gesloten, om zo de verkiezing in andere landen niet te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de verkiezing op www.heerde.nl/verkiezingen.

Start preventieve bestrijding eikenprocessierups

Het eikenprocessierupsseizoen is weer begonnen. Half april zijn de eerste eikenprocessierupsen gezien. Om gezondheidsklachten te voorkomen spuiten we binnen de gemeente Heerde preventief en op een biologische manier met nematoden (aaltjes). De aaltjes parasiteren op de eikenprocessierupsen en voorkomen zo dat de rupsen uitgroeien tot een plaag. Afgelopen weken vond preventieve bestrijding plaats. De aaltjes werden in de avonduren gespoten (na 18.00 uur) omdat ze niet goed tegen zonlicht kunnen. De preventieve bestrijding bestond uit 2 spuitronden.

Melden overlast eikenprocessierupsen

De preventieve bestrijding voorkomt niet alle overlast. Vindt u deze zomer nesten in de openbare ruimte waar u overlast van heeft? Dan kunt u dit melden via www.heerde.nl/epr.

Krijgt u op uw eigen terrein te maken met de eikenprocessierups? Ga dan niet zelf de rupsen bestrijden, maar neem hiervoor contact op met een deskundig bedrijf.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.heerde.nl/epr.

Ben jij beter voorbereid dan je denkt?

Je denkt er liever niet aan, maar er is altijd een kans dat er iets onverwachts gebeurt. Zoals een grote overstroming of stroomuitval. Met een noodpakket ben je voorbereid. Het samenstellen is makkelijker dan je denkt. Waarschijnlijk heb je de meeste spullen zelfs al in huis.

Check wat jij in huis hebt voor een noodsituatie

denkvooruit.nl

Asfaltonderhoud aan verschillende wegen

De komende maanden is er asfaltonderhoud aan de volgende wegen:

• Henk Cramerlaan

• Zwolseweg

• Vorchterenkweg

• Revelingseweg

• Lagestraat

• Wezeweg

• Filipslaan

• Horsthoekerweg

• Hogestraat

• Elburgerweg

• Beeklandseweg

Uittreksel nodig? Dat kan ook online!

Werkzaamheden en planning

Het onderhoud bestaat uit het frezen van het oude asfalt, het aanbrengen van nieuwe asfaltlagen en het afwerken van de bermen. Tijdens de werkzaamheden worden omleidingsroutes ingesteld. Bij elke weg komt een vooraankondiging met de exacte data van de werkzaamheden. De direct aanwonenden worden per brief geïnformeerd.

Heeft u een uittreksel nodig uit de Burgerlijke stand of uit de Basisregistratie personen? Vraag die dan online aan op het moment dat het u uitkomt. U logt in met uw DigiD-gegevens, geeft aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft en betaalt het uittreksel. Dan ontvangt u het uittreksel binnen enkele werkdagen bij u thuis.

Ga naar www.heerde.nl/uittreksels om uw uittreksel aan te vragen.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 3 PAGINA 2 www.heerde.nl

Bekendmakingen

O ciële bekendmakingen op Overheid.nl

Al onze o ciële bekendmakingen kunt u vinden op www.overheid.nl. Zoeken gaat makkelijk via zoek.o cielebekendmakingen.nl en www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Bij laatstgenoemde kunt u zich aanmelden voor een e-mailservice voor berichten over uw buurt. De bekendmakingen op onze gemeentepagina’s zijn ter informatie, u kunt er geen rechten aan ontlenen. Wilt u weten of u kunt reageren op één van de volgende bekendmakingen? Kijk dan op www.overheid.nl bij de betre ende bekendmaking.

Voor het inzien van de volgende stukken kunt u een afspraak maken via het Publiekscentrum, telefoonnummer 0578 - 69 94 94 of e-mail gemeente@heerde.nl.

Verzoeken om omgevingsvergunning

• Dorpsstraat 31 in Heerde: het restaureren van het monumentale orgel in de Hervormde Johanneskerk.

• Kromme Allee 5 in Heerde: het vervangen van een strandpaviljoen.

• Perceel HDE00 K 4819, gelegen naast Zuppeldseweg 89 in Heerde: het kappen van een berk.

• Groteweg 91 in Wapenveld: het verbouwen van de garage en het plaatsen van een dakopbouw op de garage.

Sloopmeldingen

• Doctor Jan van Breemenlaan 1 in Wapenveld: het verwijderen van asbesthoudende materialen uit het dak van de opstallen.

• Dominee van Meursstraat 31 in Wapenveld: het verwijderen van asbesthoudende materialen uit het hoofdgebouw.

• H.G.D. Cramerstraat 21 in Wapenveld: het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de schuur.

Een sloopmelding ligt niet ter inzage. Voor meer informatie belt u 0578 - 69 94 94.

Verleende omgevingsvergunningen

• Ir. R.R. van der Zeelaan 1 in Wapenveld: het bouwen van een nieuw kantoorpand.

• Revelingseweg 22 in Wapenveld: het kappen van een tamme kastanje in de achtertuin.

Informatie gemeenteraad

Besluiten raadsvergadering 27 mei

Voor deze vergadering waren 4 bespreekonderwerpen en 5 hamerstukken geagendeerd. Voorafgaand aan de vergadering waren 7 amendementen (wijzigingsvoorstellen) en 8 moties aangekondigd. De agenda werd ongewijzigd vastgesteld. Daarna werd overgegaan tot het afscheid van rekenkamerlid Max van Oort en de benoeming en beëdiging van rekenkamerlid Anthony van der Wulp.

Vaststelling omgevingsvisie Heerde van de toekomst De omgevingsvisie is een integrale visie met strategische hoofdkeuzen van beleid voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn. Het is bovendien een verplicht instrument voor gemeenten onder de nieuwe Omgevingswet. De raad werd gevraagd om:

1. In te stemmen met de Inspraaknota omgevingsvisie Heerde van de toekomst;

2. De omgevingsvisie Heerde van de toekomst gewijzigd vast te stellen;

3. De structuurvisie Gemeente Heerde 2025, exclusief de uitvoeringsparagraaf 6.0, in te trekken.

Bij dit voorstel zijn 6 amendementen en 6 moties in-

Kennisgeving intrekken verzoek omgevingsvergunning

Dürst Brittlaan 38 in Heerde: het vervangen van de ramen en kozijnen in voor- en achtergevel van de woning.

Melding op grond Besluit activiteiten leefomgeving (Bal)

Kerkdijk naast nummer 19 in Heerde: het ophogen van de landbodem met 350 kubieke meter grond.

Tijdelijke wegafsluiting Dorpsstraat

Zaterdag 8 juni is er Schaapsscheerdersfeest en Hessenmarkt. De Dorpsstraat is dan afgesloten van villa Welgelegen tot de Marktstraat van 06.00 tot 18.00 uur. Dit geldt ook voor Bonenburgerlaan van de Dorpsstraat tot de Kanaalstraat. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Voornemen ambtshalve uitschrijving BRP

Het college van B&W van Heerde heeft het voornemen ambtshalve zorg te dragen voor de opneming in de Basisregistratie van Personen (BRP) van het gegeven van het vertrek uit Nederland. Dit geldt voor de volgende personen:

Naam Voorletter(s) Geboortedatum BRP adres

Peters R. 01-05-2000 Korenweg 7 Heerde

Bent u het hier niet mee eens? Neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken of kijk op www.overheid.nl voor de bekendmaking van deze uitschrijving.

Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats J.A. te Nuijlstraat

Op verzoek van een bezitter van een gehandicaptenparkeerkaart is een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken gereserveerd in de J.A. te Nuijlstraat in Heerde. Dit verkeersbesluit, inclusief bezwarenprocedure, is in te zien via https://zoek.o cielebekendmakingen.nl.

gediend. Hieronder treft u de onderwerpen van en de besluiten over de amendementen en moties. De inhoud en volledige tekst van de amendementen en moties kunt u vinden via heerde.bestuurlijkeinformatie.nl (overzichten> bekijk overzichten> raad amendementen/raad moties).

A 2024-03, ingediend door de fractie van D66/GL, Gebiedsgericht programma Veessen en Vorchten. Het amendement is aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

A 2024-04, raadsbreed ingediend, Deelgebied uiterwaarden en hoogwatergeul. Het amendement is aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

A 2024-06, ingediend door de fracties van PvdA en CDA, Bevaarbaarheid Apeldoorns Kanaal.

Het amendement is aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

A 2024-07, gewijzigd, ingediend door de fracties van VVD D66/GL en CDA, Voortgang en actualisatie. Het amendement is aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/ GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

A 2024-08, ingediend door de fractie van PvdA, Natuur en gemeentelijke verantwoordelijkheid.

Het amendement is aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

A 2024-09, ingediend door de fracties van CDA GBP en VVD, Landbouw. Het amendement is aangenomen met 11 stemmen voor (CDA 3, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2) en 3 stemmen tegen (D66/GL 2, PvdA 1).

M 2024-08, ingediend door de fractie van D66/GL, Gebiedsgericht programma Veessen en Vorchten. Op basis van de bespreking is de motie, vóór de stemming, ingetrokken.

M 2024-09, gewijzigd, ingediend door de fractie van D66/ GL, Omgevingskwaliteit. Op basis van de bespreking is motie aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

M 2024-10, ingediend door de fractie van CDA D66/GL en CU-SGP, Apeldoorns Kanaal. Op basis van de bespreking is de motie aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/ GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

M 2024-11, ingediend door de fracties van PvdA GBP en D66/GL, Wonen in het buitengebied. Op basis van de bespreking is de motie aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2).

M 2024-14, ingediend door de fractie van PvdA, Uitnodigingskader windenergie en zonne-energie op land. Op basis van de bespreking is de motie, vóór de stemming, ingetrokken.

M 2024-15, ingediend door de fracties VVD en D66/GL, uitnodigingsplanologie. Op basis van de bespreking is de motie, vóór de stemming, ingetrokken.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 4 PAGINA 2 www.heerde.nl

Het voorstel is, met inachtneming van de amendementen, unaniem aangenomen.

Vaststelling bestemmingsplan Wilhelminalaan 59 fase 2, Heerde

In 2017 is een plan ontwikkeld voor 8 nieuwe woningen (deze zijn inmiddels gerealiseerd) en herontwikkeling Wilhelminaschool tot 11 appartementen. Hierbij zou de school behouden blijven. Inmiddels ligt er een nieuw plan omdat het behouden van de school nancieel niet haalbaar is als de appartementen ook aan het bouwbesluit van 2012 moeten voldoen. Het nieuwe plan gaat uit van 26 sociale huur appartementen. Nadat een positieve grondhouding is ingenomen, is het plan uitgewerkt in een ontwerpbestemmingsplan en daarmee voorzien van een ruimtelijke onderbouwing. De raad werd gevraagd om: 1. de ingediende zienswijzen ontvankelijk te verklaren; 2. het bestemmingsplan Wilhelminalaan 59, fase 2 Heerde gewijzigd vast te stellen; 3. het beeldkwaliteitskader Wilhelminalaan, Heerde vast te stellen en te koppelen aan de welstandsnota; 4. geen exploitatieplan voor dit bestemmingsplan vast te stellen, omdat kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Bij dit voorstel zijn een amendement en een motie ingediend. Hieronder treft u de onderwerpen van en de besluiten over het amendement en de motie. De inhoud en volledige tekst van het amendement en de motie kunt u vinden op de website van de gemeenteraad, via heerde. bestuurlijkeinformatie.nl (overzichten> bekijk overzichten> raad amendementen/raad moties).

A 2024-05, ingediend door de fracties van CDA en CU-SGP, Beeldkwaliteitsplan. Het amendement is aangenomen met 12 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2) en 2 stemmen tegen (VVD 2).

M 2024-12, ingediend door de fracties van CDA en CUSGP, Beeldkwaliteit bestemmingsplan Wilhelminalaan 59.

Op basis van de bespreking is de motie aangenomen met 12 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2) en 2 stemmen tegen (VVD 2).

Het voorstel is, met inachtneming van het amendement, aangenomen met 10 stemmen voor (CDA 3, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2) en 4 stemmen tegen (D66/GL 2 en VVD 2).

Vaststelling bestemmingsplan Kerkstraat 11-13, Veessen In 2018 heeft initiatiefnemer een plan ingediend voor de Kerkstraat 11-13 voor het ontwikkelen van 8 woningen. Voor dit plan is een niet positieve grondhouding ingenomen met de opmerking dat een kleiner plan eventueel denkbaar is. Naar aanleiding hiervan heeft initiatiefnemer ervoor gekozen om een nieuw plan in te dienen. Dit plan bestaat uit 2 vrijstaande woningen en een deel agrarisch gebruik waarmee de openheid op deze plek deels behouden blijft. De raad werd gevraagd om:

1. De ingediende zienwijzen ontvankelijk te verklaren; 2. Het bestemmingsplan Kerkstraat 11-13, Veessen gewijzigd vast te stellen;

3. Het beeldkwaliteitskader Kerkstraat 11-13, Veessen vast te stellen en te koppelen aan de welstandsnota;

4. Geen exploitatieplan voor dit bestemmingsplan vast te stellen, omdat kostenverhaal anderszins verzekerd is. Het voorstel is aangenomen met 9 stemmen voor (CDA 3, GBP 4 en CU-SGP 2) en 5 stemmen tegen (PvdA 1, VVD 2 en D66/GL 2).

Vaststelling bestemmingsplan Gruttoweg, Wapenveld De initiatiefnemer is voornemens een ten westen van de Gruttoweg in Wapenveld te herontwikkelen. Het plan omvat 24 woningen in verschillende typen en prijsklassen. Om dit plan mogelijk te maken, dient het huidige juridischplanologische kader - de beheersverordening WapenveldDorp - te worden herzien. De raad wordt gevraagd om: 1. De ingediende zienswijzen ontvankelijk te verklaren;

2. Het bestemmingsplan Gruttoweg Wapenveld gewijzigd vast te stellen; 3. In te stemmen met de zienswijzennota Gruttoweg; 4. Geen exploitatieplan voor dit bestemmingsplan vast te stellen, omdat kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Bij dit voorstel is een motie ingediend. Hieronder treft u het onderwerp van en het besluit over de motie. De inhoud en volledige tekst van de motie kunt u vinden op de website van de gemeenteraad, via heerde.bestuurlijkeinformatie.nl (overzichten> bekijk overzichten> raad amendementen/raad moties).

Motie 2024-13 gewijzigd, ingediend door de fracties van GBP D66/GL en PvdA. Op basis van de bespreking is de motie aangenomen met 14 stemmen voor (CDA 3, D66/GL 2, PvdA 1, GBP 4, CU-SGP 2 en VVD 2). Op basis van de bespreking is de besluitvorming over het voorstel uitgesteld naar de raadsvergadering op 24 juni.

Hamerstukken (unaniem aangenomen)

De volgende voorstellen zijn zonder beraadslaging unaniem conform aangenomen:

• Vaststelling bestemmingsplan Elburgerweg 19 – 19-1 Heerde;

• Afgeven verklaring van geen bedenkingen Soerelseweg 9-11;

• Archiefverordening gemeente Heerde 2024;

• Onthe ng vereiste ingezetenschap wethouder;

• Zienswijzenprocedure Jaarrekening 2023 en MJB 2025 – 2028 Lucrato.

De besluitenlijst van deze raadsvergadering kunt u vinden op www.heerde.nl/gemeenteraad (overzichten> bekijk overzichten> besluitenlijsten raad).

Onder het kopje ‘Agenda’, recente vergaderingen, kan de uitzending van deze vergadering alsnog bekeken worden.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 5 PAGINA 2 Klapperdijk 36 A • Wapenveld • www.stoffer-stofferingen.nl • 06-207 91 055 VOOR UW COMPLETE WONINGINRICHTING VOOR BEKLEDEN VAN TRAPPEN OPVAKWERK MAAT TAPIJT • GORDIJNEN • PVC • LAMINAAT DE9009196-ONT001-CB018 www.heerde.nl

HEERDE/EPE- Bij Cultuurplein ging deze week de vlag uit. Dansgroepen Clash en Switch zijn vorige week zondag allebei in de prijzen gevallen tijdens het Dance event in Hoofddorp. Beide groepen dansten een moderne choreografie van Yvonne Ballijns. Switch wist daarbij met het nummer Sweet water de tweede prijs te pakken en Clash ging er vandoor met de derde prijs op het nummer Vas-y. Het was een enorme verrassing want de landelijke competitie was groot. Dansdocentes Yvonne Ballijns en Iris Kluin waren supertrots op hun leerlingen. Kijk ook op: www.cultuurpleinnoordveluwe.nl.

Natuurdag Renderklippen

HEERDE- Vorige week zaterdag was wethouder Wolbert Meijer te gast op de natuurdag. De KNNV organiseerde deze dag bij de schaapskooi op de Renderklippen. De wethouder heeft, samen met zijn collega uit Epe, Annemiek van Loon, verteld wat de gemeente doet om de biodiversiteit te vergroten. Ook de boswachter Bea Claessens was aanwezig, zij heeft de aanwezigen uitleg gegeven over het bos- en natuurbeheer van de gemeentebossen en -natuurgebieden. Foto: gemeente Heerde.

Inrichting openbare ruimte centrumplan

HEERDE- De werkzaamheden van het centrumplan in Heerde zijn onlangs gestart. Ook de openbare ruimte moet opnieuw worden ingericht. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met een motie die de raad hierover heeft aangenomen en die al richting aangeeft voor de inrichting. Om bij een aantal zaken meer duidelijkheid te geven, stelt het college onder andere voor eenrichtingsverkeer in te stellen in de Kerkstraat en de muziekkoepel te verplaatsen naar het Van Meurspark. Het centrumplan bestaat uit verschillende gebieden die met elkaar in verbinding staan. Het gaat onder meer over de locatie van Van Setten Van Loenen, het kerkelijk centrum, de voormalige ABN locatie, de achterkant van het Heerder fruithuis en de locatie van de voormalige gemeentewerf. “De openbare ruimte in het centrumplan is beperkt, terwijl er veel wensen zijn. Er moeten daarom duidelijke keuzes worden gemaakt”, aldus de gemeente, Er is een klankbordgroep opgericht met daarin onder meer (toekomstige) bewoners, kerk, de eigenaar Van Setten Van Loenen en ondernemers. Inmiddels zijn er een paar sessies geweest. In de eerste sessie is een schets getoond, bedoeld om een gesprek op gang te brengen, en kon iedereen zijn ideeën uiten. De verkregen input wordt verwerkt voor een voorlopig ontwerp. “Tijdens de sessies bleken er ook vragen te leven die de klankbordgroep te boven gingen”, vertelt wethouder Stephan Nienhuis. Besloten is om hier meer duidelijkheid over te geven. Belangrijke vraag daarbij: hoe bereik je een optimale kwaliteit bij het plein in het centrum. Zeker omdat er veel tegengestelde belangen zijn. “Allereerst hebben we als college meer duidelijk willen geven over het plangebied. We hebben een beperkt budget en daarom blijft het plangebied zoals het nu is. Wellicht kunnen we in de toekomst

wel de sfeer verder door trekken.” Het college heeft daarnaast besloten éénrichtingsverkeer in te stellen in de Kerkstraat in Heerde. “De Kerkstraat in Heerde is een relatief smalle woonstraat. Door de bouwkundige ontwikkelingen in centrum zal er meer verkeer door de Kerkstraat rijden en zullen er meer parkeerplaatsen moeten worden gemaakt. De bewoners van de Kerkstraat en de werkgroep stellen voor om middels het instellen van een éénrichtingsverkeer het aantal verkeersbewegingen te verminderen. Er komt dan voornamelijk bestemmingsverkeer. Het voordeel van deze maatregelen is dat de rijbaan smaller kan worden vormgegeven. Daardoor ontstaat er meer ruimte voor groen”, staat hierover in de bijbehorende ambtelijke stukken. Vanuit de Johanneskerk kwamen er vragen over rouw- en trouwdiensten, met name wanneer de markt wordt gehouden. Besloten is deze diensten via de Bonenburgerlaan te laten verlopen. “In de nieuwe opzet wordt de passage verlegd en deze is ten alle tijden vrij”, geeft de wethouder daarover aan. Een opvallend element is natuurlijk

de muziekkoepel. “Deze neemt veel ruimte in en beperkt de inrichtingsmogelijkheden. Het voorstel is nu om de muziekkoepel te verplaatsen naar het Van Meurspark. Het grote podium verdwijnt dan bij het plein, maar daar moet wel iets kleiners voor terug komen dat als zodanig is te gebruiken.” Daarnaast moet er een laad- en losplaats komen voor de bevoorrading van winkels. “Liever zien we dit los van de invulling van het plein”, aldus de wethouder. “Het neemt ten eerste veel ruimte in en daarnaast komt het de kwaliteit niet ten goede wanneer mensen op een terras zitten en er direct naast een vrachtwagen gaat lossen. Dan liever een plek buiten het plangebied. Op deze manier hopen we het plein zo optimaal mogelijk in te kunnen richten.” Hoe nu verder? De conceptplannen worden verder uitgewerkt in samenspraak met de klankbordgroep. Het voorlopig ontwerp komt in de raad aan bod die er input op kan geven en daarna zal ook een informatieavond voor belangstellenden georganiseerd worden. Pas dáárna wordt een definitief ontwerp vastgesteld.

Repair Café Wapenveld

WAPENVELD- Heeft u thuis een apparaat wat het niet meer doet? Kleding die kapot is of veranderd moet worden? Kom naar het Repair Café. U kunt er terecht voor o.a. reparatie van kapotte kleding, elektrische apparaten, computers, tv, fi etsen, houten speelgoed etc.

De vrijwilligers in het Repair Café staan klaar om iets vakkundig voor u te herstellen of te adviseren hoe u het eventueel zelf kunt doen. Alleen noodzakelijke materiaalkosten worden doorberekend. De toegang en reparatie is gratis. Tevreden mensen kunnen een vrijwillige bijdrage doen in het aanwezige spaarvarken. Dinsdag 11 juni is het Repair Café open in Hof van Cramer aan de Putterweg 2d in Wapenveld. U kunt binnen lopen tussen 14.00- 16.00 uur. Een kopje koffie/thee staat voor u klaar. Het Repair Café Wapenveld is elke tweede dinsdag van de maand.

De Parel 5e NK schooldammen

WAPENVELD- Onlangs was het eindelijk zo ver. Het Nederlands kampioenschap schooldammen. In Julianadorp werd hard gestreden om de bekers voor de groepen tot en met groep 6. Hier was De Parel uit Wapenveld zelfs met twee teams vertegenwoordigd. Het eerste team met Sara Augustinus, Levi Dokman, Mees Rennings en Bram

kleurt buurten oranje met ‘Buurthempies’

REGIO- Plus introduceert in haar EK campagne het ‘Buurthempie’. Het ‘Buurthempie’ is een uniek oranje shirt, met voor iedere Plus buurt haar eigen naam op de rug. Iedere buurt z’n eigen hempie én samen met alle buurten als ‘twaalfde man’ achter Oranje. In alle Plus buurten van Nederland - meer dan 330 in getal- wordt straks het Nederlands Elftal aangemoedigd. En of je dat nu thuis met vrienden doet, in de tuin rondom de barbecue of in de buurtkroeg; je draagt daarbij straks een uniek bij elkaar gespaard hempie met je eigen buurtnaam achterop.

Aangezien een Oranje volksfeest pas echt losbarst met een knaller van een

muzikale hit is het EK nummer van Wesly Bronkhorst en Wesley Sneijder “Ik ben net als jij” (Ich bin wie du) geadopteerd om te gebruiken in de campagne rondom het Buurthempie. Voor alle (Plus) buurten in Nederland heeft Plus een eigen ‘Buurthempie’ ontwikkeld. Van zondag 26 mei tot en met zaterdag 22 juni spaar je bij Plus voor je eigen Buurthempie. Voor 10 zegels en een bijbetaling van 4,99 euro kan je kiezen uit een Buurthempie met de plaatsnaam van de winkel achterop of een versie van het Buurthempie bedrukt met ‘Nederland’. Alle informatie en precieze voorwaarden zijn te vinden op www.plus.nl/ buurthempie.

Wolf ging na een spannende dag uiteindelijk met de 5e prijs naar huis. Een knappe prestatie. Het andere team is op plek 21 geëindigd. De teams uit groep 7 en 8 streden in Hoornaar om de prijzen. Hier werd De Parel (Wapenveld) 17e, Het Talent (Heerde) 18e en CBS de Lichtbron (Wapenveld) 24e.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 6 PAGINA 2 Prijzen voor dansers
Plus
NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 7 PAGINA 2 gratis bezorgen Electronic Epe TV-Video-HiFi-Home Cinema-Huishoudelijke apparatuur -Multimedia Hoofdstraat 119 - 8162 AD Epe - Telefoon: (0578) 61 29 87 - E-mail: info@possemis.com ** Alleen deze apparaten gratis ingebouwd - Zetfouten voorbehouden. * Informatie/voorwaarden in de winkel, vraag er naar! snelle service MEGA TOP AANBIEDINGEN MEGA TOP AANBIEDINGEN MEGA TOP AANBIEDINGEN AANBIEDINGEN VOORJAARS
INGEN VO RJ ARS SMART LED TV 279,- GRATIS BEZORGEN 32 Inch, Full HD, resolutie 1.920 x 1.080 80 CM E 32FA2S13 2 JAAR GARANTIE SMART TV 43 Inch, FullHD, LED televisie, resolutie 3.840 x 2.180 109CM E 449,- GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE 3.840 X 2.160 PIXELS 4K resolutie 109 CM 43 inch UE43CU7 GRATIS BEZORGEN G 499,- GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE SMART TV Resolutie 3.840 x 2.160 43 Inch, Full HD, LED televisie 109CM F 43PUS8079 479,- GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE VAATWASSER KOELKAST KOEL-/VRIESCOMBI SCHOUWKAP VRIESKAST ELECTRISCHE BAKOVEN MAGNETRON COMBI INDUCTIE KOOKPLAAT ** GRATIS INGEBOUWD - GRATIS BEZORGEN - GRATIS ADVIES - 2 JAAR GARANTIE INBOUW APPARATUUR INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW INBOUW * Sleepdeur montage * 142 liter koelgedeelte * Nishoogte 89,5cm * Nisbreedte 57cm * 3 Standen * Aluminium vetfilter * Breete 60cm * Magnetron 900 Watt * Nisbreedte 56cm * Nishoogte 45cm * Max Temp. instelling 250c * Nisbreedte 56cm * Nishoogte 60cm * Touch Control bediening * 4 Kookzone(s) * Nisbreedte 56cm * Nisdiepte 49cm * Nishoogte 5,6cm * Startuitstel * Aquastop * Nishoogte 88cm * Nisbreedte 60cm * Sleepdeur montage * 179 liter koelgedeelte * 70 liter vriesgedeelte * Nishoogte 178cm * Nisbreedte 57cm * Sleepdeur montage * 98 liter vriesgedeelte * Nishoogte 89,5cm * Nisbreedte 57cm F F F E A A D E 449,VANAF 549,VANAF 399,VANAF 649,VANAF 699,VANAF 649,VANAF 399,VANAF 349,VANAF 60 jaar een begrip 2 JAAR GARANTIE Black Pearl C2 * 890 Watt * 10 meter actieradius 249,BGLS4X380 * 600 Watt *Telescoop buis * 10 meter actieradius * 2 JAAR GARANTIE 159,WIT GRATIS BEZORGEN 24 Inch, Full HD, LED, resolutie 1.920 x 1.080 60CM 24PHS5537 279,2 JAAR GARANTIE F Protable speaker LD-XT140 Spat Water dicht 2 JAAR GARANTIE 49,95 599,D GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE VAATWASSER FFB33607ZW * Spoelprogramma's 8 * AquaSensor * Stratuitstel * B59,8 x H85 x D62,2 cm 399,2 JAAR GARANTIE * Vrijstaand * 13 Couverts * B59,8 x H85 x D60 cm GRATIS BEZORGEN E VAATWASSER DVN043 599,649,749,Koel-/ vriescombinatie CUe 2331-26 * Koelgedeelte 157 liter * Vriesgedeelte 54 liter * B55xH137,2xD63cm Koel-/ vriescombinatie CUe 2831-26 * Koelgedeelte 212 liter * Vriesgedeelte 54 liter * B55xH161,2xD63cm Koel-/ vriescombinatie CUe 3331-26 * Koelgedeelte 212 liter * Vriesgedeelte 84 liter * B55xH181,2xD63cm E E E 2 JAAR GARANTIE GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE 679,699,899,KGV36VWEAS * Koelgedeelte 214 liter * Vriesgedeelte 94 liter * H186 x B60 x D65cm Koel-/vriescombinatie KGV36VLEAS RVS * Koelgedeelte 214 liter * Vriesgedeelte 94 liter * H186 x B60 x D65cm KGN36EICF RVS-grijs * Koelgedeelte 218 liter * Vriesgedeelte 103 liter * H186 x B60 x D66,5cm E GRATIS BEZORGEN E C NO-FROST € 50,Cashback Via BOSCH € 50,Cashback Via BOSCH € 100,Cashback Via BOSCH GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE A++ * Inhoud 7 kg vulgewicht * Startuitstel * B59,7 x H85,6 x D58,4 cm 1079,WARMTEPOMP DROGER TEA235 WASAUTOMAAT WEB395 WPS125 GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE A * Inhoud 1-8 kg vulgewicht * 1400 tpm * B59,6 x H85 x D63,6 cm 1329,2 + 3 JAAR GARANTIE * Inhoud 1-8 kg vulgewicht * Startuitstel * B59,8 x H84,2 x D61,3 cm CONDENS DROGER WT43N 579,GRATIS BEZORGEN B WASAUTOMAAT WM14N098 2 + 3 JAAR GARANTIE * Inhoud 1-8 kg vulgewicht * 1400 tpm * B59,8 x H84,5 x D59 cm GRATIS BEZORGEN A 779,749,A++ GRATIS BEZORGEN * Inhoud 8 kg vulgewicht * Startuitstel * B59,8 x H84,2 x D61,3 cm 2 JAAR GARANTIE WARMTEPOMP DROGER WTH85209 699,* Inhoud 1-8 kg vulgewicht * 1400 toerental/min * B59,8 x H84,8 x D59 cm A GRATIS BEZORGEN 2 JAAR GARANTIE WASAUTOMAAT WAN28097 * Inhoud 1-8 kg vulgewicht * Stertuitstel * B59,6 x H85 x D66,3 cm GRATIS BEZORGEN 5 JAAR GARANTIE 879,WARMTEPOMP DROGER TR8ESSEN A+++ GRATIS BEZORGEN 849,* Inhoud 1-8 kg vulgewicht * 1600 Toeren max. * Startuitstel B59,6x H84,7 x D60,2 cm 5 JAAR GARANTIE WASAUT0MAAT LR73 BREMEN A € 50,Cashback Via AEG € 75,Cashback Via AEG In-ear telefoon HA-A9T 2 JAAR GARANTIE 49,95
NBIE

15 jaar AMI Kappers Heerde

HEERDE- 15 jaar geleden heeft Hannelore Schellevis de deuren van haar AMI Kappers aan de Dorpsstraat 13 in Heerde geopend. “Er was een oudere man die tijdens de verbouwing voor de deur stond te kijken en die zei: ‘Als jullie open gaan, ben ik jullie eerste klant’ en daar heeft hij zich aangehouden”, vertelt ze lachend over die tijd. “In juni 2009 ben ik als franchiser begonnen in Heerde. In juli heb ik vervolgens de winkels in Epe en Vaassen overgenomen van het hoofdkantoor van AMI Kappers. En 2,5 jaar later ben ik gestart met twee winkels in Zwolle”, vertelt Hannelore Schellevis over de begintijd.

Er zijn zo’n 105 Ami kappers in Nederland. “En dat zijn bijna allemaal franchiseondernemers net als ik.” Maar niet allemaal hebben ze vijf salons onder hun hoede. “15 jaar geleden had ik de ambitie om niet één winkel, maar meerdere winkels te hebben en dat is gelukt. Ik heb eerst een tijdje zelf op de werkvloer gestaan en ben daarna aan de slag gegaan met de aansturing van de kapsalons.” Waar die ambitie om meerdere winkels te hebben vandaan kwam, dat weet Hannelore niet precies, maar: “Op de basisschool zei ik al dat ik kapper en ondernemer wilde worden. Het was een soort kinderdroom.” Met haar doorzettingsvermogen heeft ze die droom kunnen verwezenlijken.

In het begin knipte Hannelore zelf dus ook. “Mijn probleem is dat ik alles leuk vind; knippen, mensen opleiden, het aansturen van de kapsalons. En het contact met mensen, zowel met de klanten als met het personeel”, bekent ze. Momenteel springt ze af en toe bij als kapster als ze de roosters niet gevuld krijgt. Het allerleukste vindt ze als mensen zichzelf ontwikkelen op het vakgebied én op persoonlijk gebied. “Ik vind het belangrijk dat jonge mensen zich gezien en gehoord voelen, want er wordt veel van ze verwacht. We leiden momenteel veel jonge mensen op en daar zit ook veel talent tussen. Dus ik hoop dat we in het najaar wat meer ruimte in het personeelsbestand krijgen.”

In de 15 jaar dat de salon in Heerde bestaat, zijn er wel enkele veranderingen in het kappersvak geweest. “Vooral in het kleuren van haren, er zijn veel meer kleurtrends. En door de ontwikkeling van sociale media zien de klanten wat de mogelijkheden zijn en daardoor worden ze geïnspireerd. Ook hebben mannen veel meer aandacht voor hun kapsel. Ze zijn trendgevoeliger geworden.” Daarnaast zijn de producten van AMI Kappers zijn steeds duurzamer geworden. “We hebben onze eigen productlijn onder noemer Ivy.

De producten worden in Nederland gemaakt en daar worden mensen met

een afstand tot de arbeidsmarkt bij betrokken.

EPE/HEERDE- Op zaterdag 8 juni komt het volgende aan bod in de Speuldeuze en Praotstoel794. Erik Daems zoekt in de Speuldeuze in Zeeland en Vlaanderen naar bijzondere streektaalmuziek. Vanuit één van de buurtwoningen in de wijk Molenkamp in Heerde, de Dorpskamer, is Cor Rorije aanwezig om te praten met de directie van Triada, de wethouders Huisvesting van Epe- en Heerde, de beheerder van de Dorpskamer, mensen van STIP en de Huurdersraad Triada. Ze gaan kijken wat er allemaal gaande is achter

de schermen bij de upgrade van de huurwoningen in Epe en Heerde. Vanaf 11.00 uur zal Linda Seinstra alvast gaan kijken op de Brink in Heerde naar het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. Berichten uit de berichtenbox van RTV794 en de agenda vanaf komen vanaf 11.00 uur tussen de wisselingen door. Kijk op www.radio794.nl voor het laatste nieuws over deze uitzending. Berichten voor de programma’s van RTV794 kunnen ingezonden worden via redactie@ rtv794.nl

Standhouders jaarmarkt Welsumse Karmse gezocht

Adventure Race

WAPENVELD- Zijn jullie echte avonturiers en houden jullie van een beetje actie? Kom dan met het hele gezin naar de HOE Adventure Race op zaterdag 15 juni in Wapenveld. Een middag vol gezellige, sportieve en actieve uitdagingen voor jong en oud. Vrije inlooptijd vanaf 13.00 uur en deelname is geheel gratis. Als je alle onderdelen van de adventure race wilt doen, ben je zo’n drie uur bezig. Het is niet noodzakelijk, maar wel handig, als je een fiets bij je hebt deze middag. Meld je aan door een mailtje te sturen met het aantal personen naar: info@stichtinghoe.nl. De adventure race is bij Rees Outdoor, Zandbergen 2, Wapenveld. Of kijk op www.reesoutdoorfit.nl en www.stichtinghoe.nl.

WELSUM- Dit jaar wordt er wederom een jaarmarkt gehouden tijdens het kermisweekend in Welsum op 2 t/m 4 augustus. Naast de befaamde feestavonden, corso-optocht, en trekkertrek is de jaarmarkt altijd een van de vele hoogtepunten van de Welsumse Karmse. De organisatie ligt in handen van de Vereniging voor Volksvermaken Welsum. Zij zoekt nog standhouders die tijdens de jaarmarkt op zaterdag 3 augustus met een kraam en/of grondplek op het kermisterrein willen staan.

De jaarmarkt is bedoeld voor zowel tweedehands als nieuwe producten. Voor de jeugd is er weer een kleedjesmarkt. Het geheel wordt ondersteund met een gezellig Welsums Terras. De jaarmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De prijs voor een kraam is 25 euro en een grondplek van 4m². kost 10 euro. Geïnteresseerden in een plek met of zonder kraam kunnen contact opnemen met Gerrie Huiskamp via huisk398@planet.nl. Hier kunt u ook terecht voor inlichtingen.

Nieuw in verkoop: SoerelStaete

HEERDE- In het centrum van Heerde komt een nieuw appartementengebouw met daarin zes luxe appartementen en ook wordt er een vrijstaande woning gebouwd. Het project heet SoerelStaete en het komt op de plek waar- zoals menig Heerdenaar wel weet- nu nog de schuren van

Boeve staan. Start verkoop is op woensdag 12 juni van 18.30 -19.30 uur aan de Eperweg 1 in Heerde. Dan worden de plattegronden, prijzen en andere informatie verstrekt. Lukt het je niet om dan aanwezig te zijn? Laat dan je gegevens achter bij verkopend makelaar: info@ kolemakelaars.nl.

Defensie onderzoekt terrein bij Wapenveld als mogelijke locatie

HEERDE- Gemeente Heerde is ‘onaangenaam verrast’ door een mededeling van het ministerie van Defensie dat een natuurterrein in Wapenveld wordt onderzocht als mogelijke locatie voor een nieuw springterrein, een terrein waar wordt geoefend met explosieven. De gemeente zal ‘de nodige acties ondernemen om het hoogwaardig recreatief gebruik van dit gebied te behouden’. Middels een informatienota is de raad hierover ingelicht.

“Het Ministerie van Defensie is bezig om in beeld te brengen wat haar toekom-

stige behoefte aan ruimte is. Met de andere gemeenten in de regio’s heeft gemeente Heerde binnen de milieueffectrapport (mer)-procedure een zienswijze ingediend om over de plannen en behoeften meer duidelijkheid te krijgen en de aandachtspunten naar voren te brengen. Eind mei heeft de ministerraad een reactie gegeven op de ingediende zienswijzen. Deze week is gemeente Heerde ook benaderd door het Ministerie van Defensie en ingelicht over een specifiek gebiedsgericht onderdeel van het

Op de flessen zit statiegeld zodat ze kunnen worden gerecycled. Wij vinden het een heel mooi product waar we over hebben mogen meedenken en hebben geholpen met het ontwikkelen.” Natuurlijk vieren ook de klanten dit feestje mee: “Alle klanten krijgen tot en met 8 juni 5 euro korting. En we hebben wat lekkers bij de koffie”. Twee Eper

mer-onderzoek dat nog niet eerder uit de stukken opgemaakt kon worden. Wij werden onaangenaam verrast met de mededeling dat een natuurterrein in Wapenveld als mogelijke locatie, naast 6 andere gebieden, voor een nieuw springterrein wordt onderzocht”, schrijft het Heerder college aan de raad. “De keuze zal op één van de 7 gebieden vallen. Een eventuele keuze voor dit gebied zou betekenen dat het niet meer toegankelijk is voor inwoners en recreanten. Ondanks dat wij begrip hebben voor de ruimtevraag van het Ministerie van Defensie,

vinden wij het gebruik van dit gebied als springterrein maatschappelijk niet verantwoord. Voor Heerde en de noordelijke Veluwe is dit namelijk een belangrijk recreatiegebied. Een springterrein past ook zeker niet in onze recent vastgestelde omgevingsvisie. Voor ons voldoende reden om actie te ondernemen.” Gemeente Heerde heeft richting het Ministerie direct de kwetsbaarheden van het gebied benoemd en haar mening uitgesproken. “Omdat naast de geschiktheid van de locatie ook het draagvlak van belang is

bij de keuze hebben wij gevraagd om naast de algemene informatiebijeenkomst voor Gelderland, die op 13 juni wordt gehouden in de Cantharel in Apeldoorn, ook specifiek een bijeenkomst te beleggen in Heerde. Een bijeenkomst voor gemeenteraad en publiek. Dit is door het Ministerie toegezegd. Voor zover dit nog niet is gebeurd, zoeken wij contact met de andere betrokken eigenaren en partijen en zullen met hen overleggen op welke wijze wij gezamenlijk in dit proces zullen optrekken.”

EPE/HEERDE- Zowel het eerste als het tweede team van schaakvereniging De Zeven Pionnen zijn in de externe competitie gedegradeerd. Het eerste team verloor in de slotronde met 6 – 2 tegen kampioen Amersfoort.

Voor de spelers uit Epe en Heerde stond er in de laatste wedstrijd weinig meer op het spel. Het achttal schakers van De Zeven Pionnen was al gedegradeerd. Het sleepte in negen ronden twee punten bij elkaar, te weinig om zich te handhaven in de hoofdklasse. Die hoogste

klasse in de regio midden- en oost Nederland bleek, zoals verwacht, te sterk voor het team. Volgend seizoen mogen de schakers het in de eerste klasse proberen. Ook het tweede team kon het niet bolwerken en eindigde na een spannende competitie als laatste in de tweede klasse. Na een lang seizoen werd Sander Wissink kampioen in de interne competitie. Hij eindigde met het kleinst mogelijke verschil als eerste voor Dries Elskamp. Zeko Ugljanin uit Heerde legde op fraaie wijze beslag op de derde plaats.

Clubkampioen Wissink won ook de beker voor de beste rapidspeler. De snelschaakbeker ging naar Guido de Romph. De schaakvereniging uit Epe en Heerde gaat nu de vakantieperiode in. Op de eerste dinsdag van september volgt een nieuw schaakseizoen, elke dinsdagavond in kulturhus Eper Gemeentewoning.

Foto: Clubkampioen Sander Wissink (geheel rechts) in actie in de laatste ronde van de externe competitie tegen een schaakmeester uit Amersfoort.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 8 PAGINA 2 Speuldeuze en Praotstoel794
degraderen
schaakteams

Bank Boutique 3-zits, zoals afgebeeld voor 999,-

Hoekbank Dragon Zoals afgebeeld voor 1779,-

Hoekbank Ventia Zoals afgebeeld

Hoekbank Soul Zoals afgebeeld voor 1499,-

Hoekbank Forio Zoals afgebeeld voor 1299,-

Elementenbank Zamara Zoals afgebeeld voor 1699,-

Hoekbank Santorini Zoals afgebeeld voor 1599,-

Loveseat Planet Zoals afgebeeld voor 679,-

Bank Ilias 2-zits, zoals afgebeeld voor 899,-

Actie is geldig t/m 12 juni 2024 bij de Bommel in IJsselmuiden

Niet geldig op afgeprijsde artikelen

Bank Amalfi 3-zits, zoals afgebeeld voor 1749,-

Bank El Largo 4-zits Zoals afgebeeld voor 1099,-

Hoekbank Boulevard Zoals afgebeeld 1499,-

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 9 PAGINA 2 Tasveld 2 IJsselmuiden | 5.000m2 wooninspiratie | www.debommel.com De
grootste woonwinkel van Overijssel! ACTIE 10% KORTING
banken
mooiste en
op alle
Bank Pasadena

Gezellige afsluiting popquizseizoen

VAASSEN- Met de laatste dagen van het voorjaar in zicht, komt het popquizseizoen van Achterin de Platenkast tot een einde.

Een seizoen dat zij zoals elk jaar afsloten met De Platenkast van mijn Vader Popquiz in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De quiz waarin de muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 centraal staat. Dit jaar werd er voor het eerst ook een voorzichtig kijkje bij de muziek van dejaren ‘80 genomen, maar uiteraard vooral ver teruggeblikt. De elf aanwezige teams zetten hun beste beentje voor om de wisselbeker te pakken. Een

nieuwe beker, omdat Baby Boom Boom de afgelopen drie keer eerste werd en de trofee mocht houden. De andere teams konden echter niet voorkomen dat het team er ook in deze editie vandoor ging met de hoofdprijs. Tweede werd de Pinkstergroep, gevolgd door Das Mannschaft & Sons.

Workshop plantjes stekken in de bieb Epe

EPE- Kim Ziengs, van het plantenasiel in Epe, kon veel deelnemers verwelkomen bij haar workshop plantjes stekken bij de bibliotheek in Epe. Er bleek veel enthousiasme te zijn voor dit onderwerp. Zo’n twintig belangstellenden schoven aan bij de twee workshops die Kim Ziengs gaf bij de Bibliotheek Noord-Veluwe locatie in Epe. Kim Ziengs is een leuke cursusleidster, met passie voor planten. In

de presentatie werd een duidelijk kader geschetst en kwam ook wat theorie aan bod. Deelnemers hoefden geen materiaal mee te nemen, Kim zorgde voor de plantjes en andere benodigdheden. De deelnemers waren enthousiast over de workshop en gingen heel blij met hun stekjes en nieuwe kennis naar huis. De bedrijvigheid en levendigheid van de workshop zorgde ook voor leuke gesprek-

ken tussen en met andere bezoekers van de bibliotheek. Kims plantenasiel zorgt ervoor dat overbodige planten een tweede leven krijgen en dat stekjes bij plantenliefhebbers terecht komen. Er kunnen bij het plantenasiel zowel planten en stekjes gehaald als gebracht worden. Dit is een gratis en maatschappelijk initiatief. Het plantenasiel zorgt ervoor dat overbodige planten een tweede leven krijgen en dat stekjes bij plantenliefhebbers terecht komen. De workshop plantjes stekken werd georganiseerd in het kader van de ontmoetingstafel, een initiatief van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Afsluiting seizoen jongste talenten van SEH

HEERDE- De jongste talenten van voetbalvereniging SEH, de voetballertjes van de FlexiblePlus League en de Minipups, hebben hun laatste training en wedstrijden afgewerkt. Daarbij zijn ook de prijzen verdeeld. Manchester City werd de winnaar in de competitie van de FlexiblePlus League. De spelers kregen de grote wisselbeker mee naar huis. Real Madrid werd tweede en de talenten van Paris Saint Germain complementeerden het podium. Zoals gebruikelijk werden er ook penalty’s genomen na afloop. Levin van Real Madrid werd eerste, vlak voor Xem van Paris Saint Germain en Sem P. van Real Madrid. Ook was er aandacht voor de allerjongste talenten, de Minipups van 4 en 5 jaar oud die op de zaterdagmorgen op het hoofdveld spelenderwijs de beginselen van het voetbalspel leren en vooral veel plezier maken. Zij trainden onder leiding van Boaz Braam, Sieb van Leeuwen en Tim Bouwman. Voor het drietal was speciale aandacht, want zij stoppen met de training van de minipups. De FlexiblePlus League is een parel binnen de jeugdopleiding van SEH. De jongens en meisjes van zo’n 6 á 7 jaar oud trainen iedere woensdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur en werken

op zaterdagmorgen tussen 9.00 en 10.00 uur hun eigen onderlinge competitie af. In teams van vier of vijf kinderen, in de tenues van de topclubs, mede mogelijk gemaakt door sponsor FlexiblePlus. De Minipups trainen op dezelfde tijd, maar alleen op de zaterdag. Volgend seizoen gaat de competitie van de FlexiblePlus League, evenals de trainingen van de Minipups, natuurlijk weer verder. De ervaring leert dat het voor veel jongens en

Zomerzang DEV in de Andreaskerk te Hattem

Op woensdag 26 juni is er koor- en samenzang in de Andreaskerk in Hattem. Van 19.30 – 20.30 uur.

Dit gebeurt op initiatief van het christelijk mannenkoor “Door Eendracht Verbonden” (DEV) te Hattem.

Het koor zal een aantal nummers verzorgen, daarnaast is er samenzang en een muzikaal intermezzo.

Dit zal het eerste optreden van DEV zijn onder leiding van de nieuwe dirigent Jacob Schenk. Medewerking verleent Jaap Zwart, piano en orgel.

Het thema is: Vol hoop naar morgen. In rumoerige tijden is het goed te blijven zingen. Zingen is een manier van leven, van het uiten van emoties, van blijdschap, verdriet en vreugde; in mooie tijden en in moeilijke tijden. Laat het zingen niet verstommen.

Het christelijk mannenkoor zingt enkele traditionele geestelijke liederen. Dit is sinds 1935 de traditie van het koor: bekende liederen, laagdrempelig, liefst a capella.

De opzet is eenvoudig: Het koor zingt twee of drie liederen; daarna is er sa-

menzang met een bekende psalm of ander lied.

Sinds coronatijd heeft het koor kerstconcerten en de paaszang uitgevoerd. Nu wil het ook weer een andersoortig optreden verzorgen; samen met u. Dit gebeurt onder leiding van de nieuwe dirigent: Jacob Schenk. De vorige dirigent, Edwin Velvis, heeft in januari na zeven jaren afscheid genomen van DEV. Jacob Schenk is een veelzijdig musicus. Hij bespeelt verschillende instrumenten, treedt op als zangsolist en is een bevlogen dirigent van verschillende koren. DEV is erg blij dat met hem de vacature vervuld is.

De toegang is gratis; er is een collecte bij de uitgang voor bestrijding van de onkosten. Van harte aanbevolen.

Verlenging voor erfgoedcoaches

HEERDE- De twee erfgoedcoaches die sinds november actief zijn in gemeente Heerde voorzien in een behoefte. Het college van gemeente Heerde heeft daarom besloten de opdracht voor de inhuur van de erfcoaches te verlengen tot 1 november 2024. De erfcoaches zijn aangesteld om individuele eigenaren in het landelijk gebied te helpen bij het in beeld krijgen van de opties en keuzes.

“De agrarische sector is volop in ontwikkeling. Veel agrariërs zitten met vragen

over hun toekomstperspectief. Het is goed dat zij zich met deze vragen kunnen wenden tot een erfgoedcoach die neutraal is”, stelt wethouder Wolbert Meijer. Uit een tussenrapportage blijkt dat 11 eigenaren gebruik hebben gemaakt van een erfcoach in 5 maanden. “Het wordt gewaardeerd vanuit de agrarische sector”, aldus Meijer. “Het is nog onduidelijk hoe het beleid in Den Haag zich verder uitkristalliseert. Vandaar dat we er nog een half jaar mee door gaan.”

Kom golfen bij De Hattemse

meisjes dé ideale plek is om je voetbalcarrière te beginnen! Het is al jaren de perfecte opmaat naar het ‘echte’ jeugdvoetbal van de KNVB, waar in competities tegen andere verenigingen wordt gespeeld. Nieuwe talenten zijn welkom. Meer informatie of een keer mee doen? Mail gerust naar fleagueseh@gmail.com of neem contact op met de hoofdtrainer, Jan van Egteren via tel. 06-21117046. Foto: Anita van Renselaar.

HATTEM- De Hattemse Golf & Country Club houdt deze zomer twee Open Dagen: op donderdagmiddag 13 juni om 16.30 uur en op zaterdagmiddag 10 augustus om 13.00 uur. U bent dan van harte welkom aan de Veenwal 11 in Hattem. Iedereen, jong en oud, die wil (leren) golfen kan zich opgeven voor één van deze Open Dagen. Er zijn leuke prijzen te winnen en na afloop is er een hapje en een drankje. De Open Dag is gratis. De beginnende golfer kan kennismaken met het golfspel: het spel wordt uitgelegd en u krijgt de gelegenheid om zelf een balletje te slaan. De ervaren golfer krijgt de kans om samen met een lid de baan te leren kennen. De club informeert u graag over de diverse mogelijkheden om vaker te komen spelen. Zowel nieuwe leden als golfers die al langer lid zijn voelen zich erg thuis op de Hattemse. Een nieuw lid: “Ik ben in per 1 januari 2024 lid geworden. De baan was toen wel dicht, maar toen de baan weer open was ben ik direct

deel gaan nemen aan de Rabbits op de woensdagmorgen en met een groepje mannen op maandag en vrijdag. En na afloop is het terras een cadeautje. Mijn conditie is enorm verbeterd én het is hartstikke gezellig.” Golfen is gezond én leuk: je bent lekker in beweging, in goed gezelschap, in een prachtige omgeving. Wat wilt u nog meer? Aarzel dus niet en meldt u aan voor de Open Dag. Opgeven kan via opendag@golfclub-hattem.nl.

Buffet Emster ouderen soos

EMST- Na een succesvol buffet in mei, organiseert de Emster ouderen soos wederom een buffet op donderdag 13 juni om 12.00 uur. Qualicateraar en de vrijwilligers zorgen weer voor een heerlijke maaltijd. Opgeven kan bij Jannie of Gerrit Brummel, voor 9 juni via tel. 0610171715.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 10 PAGINA 2
Advertorial

Steeds en steeds meer

Vijzelpad 27, Hattem

Vraagprijs: € 585.000,= k.k.

Op een fantastische plek, op korte afstand van het historisch centrum en de scholen, staat deze zeer nette en instapklare woning met veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om deze woning gelijkvloers te bewonen en is er ook voldoende ruimte voor een (groot) gezin. De woning staat op een riant perceel van 660m² en is zeer gunstig gelegen op het zuiden en biedt u veel privacy. Het perceel is ingericht met een grote oprit, houten garage en stenen berging.

Ook uw huis verkopen? Bel MOZA, voor de duidelijkheid!

MOZA Makelaardij

Makelaardij & Hypotheken

Stationsweg 7, Wapenveld (038) 447 99 55 www.moza.nl

Dé specialist voor uw huisdier, toegelegd in chirurgie en laparascopie (kijkoperatie) en waarbij persoonlijke aandacht voorop staat.

Bel voor het maken van een afspraak naar 0578-215045 of boek uw afspraak eenvoudig online via www.dierenkliniekmolenweg.nl of scan de qrcode.

Persoonlijke aandacht

Molenweg 1a 8181 BJ Heerde 0578-215045 info@dierenkliniekmolenweg.nl

U kunt 24 uur per dag uw storingdoorgeven via e-mail of met het storingsformulier op onze website of telefonisch op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Ook voor andere inbouwapparaten en witgoed zijn wij nogsteeds uw vertrouwde adres.

Kers Elektro Reparatie Service BV

Veldweg 8b, 8181 LR Heerde

Tel: 0578 – 696729

Website : www.kerselektro.nl E-mail: info@kerselektro.nl

Wij repareren alle merken:

• Miele

• Siemens/Bosch

• Jura

• DeLonghi

• Saeco

• Philips

• Etc.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 11 PAGINA 2
KOFFIEMACHINE
ESPRESSOAPPARAAT
REPARATIE
/
mensen…
NIEUW Meer
www.vijzelpad27.nl
info:

Bezoek leerlingen Sint Andreasschool

HATTEM- In het kader van Internationale Vrouwendag zou Tweede Kamerlid Wieke Paulusma eerder dit jaar samen met wethouder Koen Castelein in gesprek gaan met leerlingen van groep 5/6 van de Sint Andreasschool. Door omstandigheden kon dit toen helaas niet doorgaan, maar vorige week was het eindelijk zover. De leerlingen hadden uitgebreid onderzoek gedaan naar invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. Denk aan Frieda Belinfante, Anne Frank, Koningin Elizabeth, Margaret Thatcher, Lady Diana, Marie Curie, Florence Nightingale en Amelia Earhart. Elk tweetal had een vrouw uitgekozen en een poster over haar gemaakt, compleet met quizvragen. De posters hingen verspreid door het hele lokaal. Wieke en Koen voegden zich bij de teams om de quizvragen te beantwoorden en natuurlijk werden ze ook bevraagd over hun werk als Tweede Kamerlid en wet-

CU Epe: Ga stemmen donderdag 6 juni

EPE- Op 6 juni kan er gestemd worden voor de Europese Verkiezingen. ChristenUnie Epe roept iedereen op om te gaan stemmen. Voorzitter Henk de Waard: “Heel veel Europees beleid vindt uiteindelijk haar uitwerking op lokaal niveau. Zoals waardevolle bedrijven die subsidie krijgen en zo werkgelegenheid creëren. We moedigen mensen aan om het belang van deze verkiezingen in te zien en hun stem uit te brengen. Ieders stem is het waard om gehoord te worden. Onze slogan is: Jouw vrijheid, onze missie. In de campagne leggen we de

Als je in jezelf gelooft, dan kom je er wel!

Ken je dat gevoel? Dat je soms denkt, “dit wordt niets”, maar diep van binnen weet je dat als je echt in jezelf gelooft je bergen kunt verzetten? Het verhaal van Diana is het levende bewijs dat zelfvertrouwen je vleugels kan geven.

Van struikelpaden naar levenslessen Het leven van Diana leest als een boek waarin de hoofdpersoon door diepe dalen gaat, maar er sterker uitkomt. Jarenlang worstelde ze met persoonlijke problematiek, wat leidde tot een opname als jongere. Een periode waaruit ze met opgeheven hoofd en geloof in haarzelf kwam. Ze begon als vrijwilliger bij Iselgouw, nu onderdeel van Riwis Zorg en Welzijn. Dit was de eerste stap op een pad van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het begin van een nieuw hoofdstuk Toen ze nog met beide voeten in het vrijwilligerswerk stond, had Diana nooit durven dromen dat ze zou staan waar ze nu staat. Elke stap vooruit was een overwinning op zichzelf. Van twijfels over haar eigen kunnen tot de sprong in het diepe naar een betaalde baan als zorghulp binnen de ouderenzorg. Waar ze al gauw doorgroeide naar Verzorgende IG. Vanuit die rol maakte ze de stap naar GGZ-locatie het Podium/Zevenhuizen voor ouderen. Waar ze voor het eerst haar passie voor begeleiden ontdekte. Ze haalde haar HBO diploma en werkt nu als ervarings-

deskundig woonbegeleider bij

Locatie De Tuinen van Riwis, waar ze met jongere cliënten, tussen achttien en zevenenzestig jaar oud begeleid.

De kracht van ervaring Wat Diana zo uniek maakt, is haar vermogen om zich in de cliënten te verplaatsen. ‘Ik ben cliënt geweest, heb ook in een groep gewoond en dan haal je gewoon bepaalde kattenkwaad uit. Dat hoort erbij. Dat maakt het makkelijker voor mij om in gesprek te gaan’. Als gediplomeerd ervaringsdeskundig zet Diana haar ervaringen en kennis op professionele wijze in om cliënten te begeleiden. Dat varieert van het creëren van een gezond dag-nacht ritme tot het bijbrengen van zelfzorg. Ze begint met kleine stapjes en zorgt voor succeservaringen. ‘Door het leggen van die nieuwe basis kan je uiteindelijk ook de grotere uitdagingen kan aanpakken. Zoals het behalen van een opleiding of vaste baan houden.’

Groepswonen

nadruk op drie speerpunten: geloofsvrijheid, een veilig Europa en zorg voor de schepping. De combinatie van deze drie punten maakt de ChristenUnie een unieke partij.” Allerbelangrijkst vindt ChristenUnie Epe dat mensen de waarde van een vrije democratie inzien. De Waard: “Dat we in Nederland in vrijheid leven is enorm waardevol. Dat moeten we beschermen, en daarvoor hebben we Europese samenwerking nodig. Die vrijheid wordt aan onze buitengrenzen bedreigd. Des te meer reden om 6 juni naar de stembus te gaan.”

Repair Café in De Hoeksteen

EMST- Bent u al klaar voor de zomer of heeft u nog een reparatie op de plank liggen. Neem ze mee naar het laatste Repair Café voor de zomer in De Hoeksteen, Vaassenseweg 1 (ingang Stationsweg) in Emst, achter de Hervormde Kerk. U bent welkom op zaterdag 8 juni van 9.30 tot 12.00.

Ook deze keer zijn de Boekbinders De Kopper te gast. Repair Café Epe is tevens ook uw inleverpunt voor uw oud gereedschap voor Stichting Gered Gereedschap. Oude mobieltjes en lege cartridges zijn voor KIKA. Na de zomer begint het Repair Café weer op 14 september.

2.000 euro voor Bronzen Dikke Tinne Kasteel

HATTEM- Visit Hattem voorzitter Rob van Deventer nam met vreugde de schenking van 2.000 euro voor het realiseren van bronzen beeld van het Dikke Tinne kasteel in ontvangst. Lionsclub Hattem heeft het geld bijeen gehaald door het organiseren van een wijnproeverij op de nieuwe wijngaard

Le Berceau aan de Apeldoornseweg in Hattem. Visit Hattem is het toeristisch Informatiepunt dat Hattem als toeristische locatie presenteert. Zij organiseren

Voldoening ‘Het mooiste aan ons vak is wanneer iets lukt. Dat iemand met jouw tools en ondersteuning zelf een verandering te weeg brengen die ze vaak zelf niet voor mogelijk achten. Dat is echt heel mooi. Soms heeft een familie al afstand van iemand genomen, maar door hard te werken aan herstel wordt soms het contact hersteld. Daar zijn de client en familie dan heel dankbaar voor. Alle kleine stapjes bij elkaar hebben vaak een grote impact op iemands leven’

activiteiten om bezoekers enthousiast te krijgen om naar Hattem te komen. Visit Hattem wil graag een bronzen beeld laten maken van het Dikke Tinne kasteel als extra trekpleister voor de Hanzestad. Lionsclub Hattem steunt vele sociale en maatschappelijke initiatieven vanuit hun lijfspreuk ‘Lions Helpen’. In Hattem zijn dat met name doelen die de leefbaarheid van de Hattemers verhogen. Blijf op de hoogte en volg Lionsclub Hattem via facebook.

Geloof in jezelf: het geheime ingrediënt

Geloof in eigen kunnen is het uitgangspunt waarmee Riwis werkt. Diana laat zien dat vertrouwen de sleutel is tot succes.

“Ik heb zelf ook moeten leren om te vertrouwen op mijzelf en Riwis hielp mij hierbij. Ik heb een zware rugzak aan bagage afgedaan. Bewust mijn verleden afgesloten. Dit is iets wat ik nu ook doorgeef aan mijn cliënten, want als je gelooft in jezelf dan kom je altijd verder”

Diana begeleid op meerdere groepswoningen waar gemiddeld 3 mensen wonen. Dat zijn woningen die gewoon in de wijk staan met 3 slaapkamers. Waar het leven zo gewoon mogelijk is.

Als mensen ‘binnenkomen’ kijkt haar team goed hoe iemand in de groep past. Ze denken goed na over de samenstelling van de groep en naar

één van de woningen is bijvoorbeeld om de basisvaardigheden aan te leren. Veel cliënten beginnen daar en stromen dan door naar een andere locatie die bij hun ontwikkeling past. Uiteindelijk, als iemand alle vaardigheden geleerd heeft zijn ze klaar voor een opstapwoning. Het leven in een groep is niet altijd makkelijk, maar de woonbegeleiding zorgt met de juiste samenstelling wel voor een optimale woonsituatie. ‘Sommige jongeren hebben veel ondersteuning nodig, maar zijn ook heel individualistisch. Toch wonen ze met 3 of 4 anderen in een huis. Soms werkt de samenstelling van de groep niet goed voor een cliënt, en voelt diegene zich niet fijn of veilig.

Dan proberen we daar altijd wat aan te doen. Soms zit er ook een les en wordt iemand juist door de setting uitgedaagd om te leren. Zo wordt groei ook gestimuleerd. We hebben alle vormen van psychiatrie binnen onze locatie, en we zijn goed uitgerust om te helpen.’

Vacatures

Op zoek naar vakantiewerk in de ouderenzorg of heb jij altijd als ggz-begeleider aan de slag wilt? Benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben? Bekijk alle vacatures van Riwis op werkenbij.riwis.nl.

Beschermd wonen & groepswonen Vaassen en Apeldoorn

T : 0900 - 242 42 41

E : zorgservice@riwis.nl

I : www.riwis.nl

Centraal Bureau Riwis Zorg & Welzijn Apeldoorn

T : 055 - 539 45 00

E : info@riwis.nl

I : www.riwis.nl

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 12 PAGINA 2
houder. Hoe zijn ze in dit beroep terechtgekomen? Wat vinden ze leuk en minder leuk aan hun werk? En hoe combineren ze hun werk met hun gezin? Het was een leerzame en inspirerende ochtend voor iedereen. Foto: gemeente Hattem.

Kom gezellig langs !

Kom gezellig langs !

Zaterdag 8

09.00 - 17.00 uur

Kom gezellig een kijkje nemen bij onze kraam met o.a. handgemaakte ar�kelen !

Nieuwe

- 17.00 uur

Nieuwe sieraden en natuurlijk bedels in de nieuwse zomerkleuren.

Zolang de voorraad strekt.

Vraagprijs: € 695.000,= k.k.

Hullenweg 2, Wapenveld

Dierenliefhebbers opgelet! Heeft u altijd al gedroomd om dieren bij uw huis te houden? Dan kan deze droom werkelijkheid worden! Deze vrijstaande woning is prachtig gelegen op een perceel van 18.785m² en beschikt over een bijgebouw met (paarden)stallen. In combinatie met de landelijke ligging nabij de schitterende natuur is hier alles in huis om fijn te kunnen wonen. Andere pluspunten: luxe woonkeuken (2023), moderne woonkamer en fraai uitzicht!

uw huis verkopen? Bel MOZA, voor de

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 13 PAGINA 2 MOZA Makelaardij Makelaardij
Hypotheken Stationsweg
www.moza.nl
…gaan naar dé actieve makelaar!
&
7, Wapenveld (038) 447 99 55
Ook
duidelijkheid!
Meer informatie:
NIEUW Schaapscheerdersfeest
www.hullenweg2.nl
Zaterdag 28 mei
www.smukstore.nl •
real goldfilled
• stainless steel sieraden • polymen clay oorbellen
cadeautjes voor vader Bij besteding vanaf 35,een bubblekaars gra�s
14-karaats
sieraden
• hydroflow woonaccessoires • lederen tassen en accessoires Leuke
GRATIS € 35,- bij besteding vanaf bubblekaars Smukstore.nl
juni
Schaapscheerdersfeest Heerde 9.30
Maak vrijblijvend een afspraak via whatsapp 06-13228487 LEDÛB overhemden 06-33 00 97 40 hans@doorninkinstallaties.nl www.doorninkinstallaties.nl Heerde tel: 085 - 782 71 27 l info@zonsimpel.nl l www.zonsimpel.nl laadpalen voor elektrische auto's slim schakelen van apparaten all electric warmtepompen hybride warmtepompen elektra werkzaamheden opslag van energie zonnepanelen zonneboilers airco's Hogeweg 3 l 8194LN l VEESSEN Zonsimpel is uw allround installateur! Bezoek op 14 september onze www.zonsimpel.nl voor meer informatie Duurzaamheidsmarkt, 12,5 jaar Zonsimpel! Schaapscheerdersfeest Zaterdag 28 mei 09.00 - 17.00 uur Kom gezellig een kijkje nemen bij onze kraam met o.a. handgemaakte ar�kelen ! www.smukstore.nl • 14-karaats real goldfilled sieraden • stainless steel sieraden • polymen clay oorbellen • hydroflow woonaccessoires • lederen tassen en accessoires Leuke cadeautjes voor vader Bij besteding vanaf 35,een bubblekaars gra�s
de voorraad strekt. GRATIS € 35,- bij besteding vanaf bubblekaars Pssst... Heb jij mijn nieuwe webshop al bekeken? Hier kan je al mijn handgemaakte producten gemakkelijk kopen! Smukstore.nl smukstore 220621-Smukstore-advertenties-A5.indd 5 21-06-22 23:38
Zolang
8 juni Schaapscheerdersfeest Heerde 9.30 - 17.00 uur
sieraden en natuurlijk bedels in de nieuwste zomerkleuren.
Zaterdag

Eigenaren Villa Heidebad zoeken naar verhalen voor jubileumboek

Landgoedwandelingen kasteel Vosbergen

HEERDE- Het kasteel Vosbergen in Heerde is een goed bewaard voorbeeld van een 17e-eeuws edelmanshuis. Dit huis en het omringende landgoed zijn particulier eigendom en voor een groot deel nog in oorspronkelijke staat. Ook in 2024 worden er landgoedwandelingen georganiseerd.

Tijdens deze wandeling hoort u meer over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het landgoed, bezoekt u een deel van het huis en leert u over de flora en fauna, het beken-

stelsel en andere bijzonderheden. Na de wandeling wordt u ontvangen met een kop thee of koffie met iets lekkers. Duur van de ontvangst en wandeling is ongeveer twee uur. Aantal inschrijvingen per groep maximaal 12 personen (de wandeling gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen; minimaal 6 personen). Aanmelding en informatie via j.kamerlinghonnes@gmail.com. De landgoedwandelingen worden georganiseerd op de zaterdagen 8 en 22 juni, 6 en 20 juli en 17 en 31 augustus. De kosten bedragen 15 euro p.p. (betaling

WAPENVELD- De Dorpsraad Wapenveld ontving een delegatie van de Dorpspartij CDA. Dit maandelijkse werkbezoek ging vergezeld van de traditionele kroketten. Voorzitter Jolanda Pierik lichtte de plannen van de Dorpsraad toe, zoals die onlangs aan de gemeenteraad zijn voorgelegd. Verplaatsing van de Aldi naar het centrum, verplaatsing van de tennisvereniging naar sportpark Monnikenbos en meer ruimte voor de jeugd. De Dorpsraad

maakt zich zorgen over de hoeveelheid ruimte in de nieuwe Multi Functionele

Accommodatie om met name de oudere jeugd goed te kunnen opvangen. De uitvoerbaarheid van deze plannen en de financiële haalbaarheid werden in het gesprek tegen het licht gehouden. Er is de afgelopen jaren door de gemeente Heerde veel geïnvesteerd in de kern Wapenveld. Ook vroeg de Dorpsraad of mogelijke burgerinitiatieven, met een eenvoudige re-

is reservering). De wandeling start om 13.00 uur op het voorplein van het Huis Vosbergen, Vosbergerweg 38. De inkomsten van de landgoedwandeling zijn geheel bestemd voor de instandhouding van het landgoed. Bij te slecht weer gaat de wandeling niet door en/of wordt deze verplaatst naar een ander tijdstip. Eventuele betaling wordt dan geretourneerd. Bij groepsinschrijving is uitbreiding van het arrangement met lunch, high tea of high wine mogelijk. Individuele of groepsinschrijving op andere data is in overleg ook mogelijk.

geling zonder ingewikkelde formulieren, door de gemeente meer gestimuleerd kunnen worden. De vertegenwoordigers van het CDA toonden zich enthousiast over dit idee. Ook drong de Dorpsraad aan op snelle invulling van de functie Dorpscontactpersoon, om daarmee de communicatie met de gemeente goed te laten verlopen. De aanwezigen lieten zich de kroketten goed smaken.

Ledenvergadering

Uitvaartvereniging

WAPENVELD- Uitvaartvereniging de Laatste Eer uit Wapenveld houdt haar ledenvergadering op woensdag 12 juni om 19.30 uur in gebouw de Rots bij de Petruskerk aan de Kwartelweg 9 te Wapenveld. Vanaf 20.45 uur is de vergadering openbaar; ook niet-leden zijn dan van harte welkom. De heer J. Hiemstra, oprichter van het bedrijf Juvarex, zal zijn ervaringen vertellen over het onderwerp erfrecht en nalatenschap. Na hafloop kan er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat worden.

EPE- Villa Heidebad in het Eper buurtschap Wissel is al jaren een iconische plek. Niet alleen voor de gasten van het Veluwse conferentiehotel, maar ook voor de Epenaren die iets ouder zijn. Die groep kent de plek misschien wel vanwege het zwembad. Of als vakantiecentrum waar je in de zomer meerdere weken kon verblijven. “Daarom roepen we lezers van de krant op om je te melden met verhalen over deze bijzondere plek. We werken namelijk aan een prachtig jubileumboek”, aldus eigenaren Bjarne en Rosemarijn Pechler. Er waren ooit berghutten te huur, er was een kampeerterrein, een speeltuin, een zwembad; er was dus erg veel vertier. “Natuurlijk werd dat veelzijdige vakantiecentrum toen veelal gebruikt door mensen die niet uit de gemeente kwamen. Maar Epenaren maakten bijvoorbeeld wel gebruik van het zwembad. Daar moeten sommige huidige inwoners van deze gemeente dus nog het nodige vanaf weten. Misschien zijn er toen nog wel foto’s gemaakt? Zo ja, bel of mail ons. Dit zou geweldige informatie kunnen zijn voor ons aanstaande jubileumboek”, aldus het duo.

Op het park was in de jaren vijftig en zestig een groentewinkel actief. En ook een melkboerderij (die stond op de plek waar Brasserie Fusion zich nu bevindt).

Die boerderij had lokale klandizie, maar verschafte de naastgelegen campings ook van zuivel. “Misschien dat iemand ons daar ook iets over kan vertellen?” Sinds de jaren tachtig is Villa Heidebad

steeds meer getransformeerd tot conferentiehotel. “Ook die periode is qua kopij en afbeeldingen nog en beetje onderbelicht.”

20-jarig jubileum

Bezoek aan Nederlands

Artillerie Museum

EPE- De kinderen van de groepen 7 en 8 van de Hoge Weerdschool uit Epe zijn voor een educatieve activiteit op bezoek geweest bij het Nederlands Artillerie Museum. Zij kregen een verhaal over de slag bij Mill en de slag rond de Grebbeberg te horen. Op het buitenter-

Brunch vanaf laatste Paarden4daagse

EPE- Donderdag 6 juni is het RTV 794radioprogramma Brunch live te zien en te horen vanaf de 29e en laatste Paarden4daagse van Epe, op de hoek van de Dorperveldweg en de Officiersweg.

Van 9.00 tot 12.00 uur hoort u muziek en van alles wat er te doen is tijdens de 3e dag van dit bijzondere Paardenfestijn. De presentatoren Linda Seinstra en Jan Berends zorgen voor een gezellige sfeer met een aantal vaste

rein deden zij een speurtocht rondom de verschillende vuurmonden en ze sloten het bezoek af met een kennisquiz. Wat het bezoek echt indrukwekkend maakte, was het feit dat de kinderen bij de school werden opgehaald met een grote legervoertuig, een echte Scania.

items aangevuld met actuele onderwerpen en natuurlijk leuke muziek die met zorg wordt samengesteld. Gasten deze ochtend zijn, naast de organisatie van de Paarden4daagse, deelnemers en burgemeester Tom Horn, die o.a. een pleidooi houdt voor de Europese verkiezingen die deze dag plaats vinden. Iedereen die wel eens een live radiouitzending wil meemaken is deze ochtend van harte welkom op het evenemententerrein.

In 2005 namen Wim en Joyce van Vilsteren het hotel in Wissel over. Vanaf 2012 is Bjarne Pechler er werkzaam. Zijn vrouw Rosemarijn (eveneens de dochter van Wim en Joyce) ging op den duur ook aan het werk bij Villa Heidebad. Op 12 juni 2020 vierde de familie Van Vilsteren het 15-jarig jubileum van hun onderneming. Dat was eveneens het moment dat Conferentiehotel Villa Heidebad officieel in handen kwam van Bjarne en Rosemarijn. “Volgend jaar vieren we als familie dus ons 20-jarig jubileum van Villa Heidebad. Daarom werken we op dit moment aan een jubileumboek.” Bjarne vertelt dat zijn vader hier al erg veel uitzoekwerk voor gedaan heeft. Verder is het gemeentelijke archief benaderd en werd het nationale archief zelfs aangeschreven voor de oprichtingsacte, advertenties en ander beeldmateriaal. Maar her en der zitten echter nog wat hiaten in de geschiedschrijving. “We hopen dus dat we via deze oproep in contact kunnen komen met Epenaren die ons iets nieuws kunnen vertellen over Villa Heidebad of ons misschien zelfs beeldmateriaal kunnen verschaffen. Heb je iets te melden? Mail gerust naar info@villaheidebad.nl of bel tel. 0578-610499. Alvast hartelijk dank!” Foto en tekst: Dennis Dekker. Cannenburch derde plaats

VAASSEN- Tijdens de prijsuitreiking op kasteel Duivenvoorde is bekend gemaakt dat kasteel Cannenburch met haar recept ‘Indische stoof’ de derde plek heeft behaald in de Vriendenloterij Kasteelprijs.

Kasteelmanager Dejan Savic mocht samen met Gerard de Langen en Hetty de Vries, de stille krachten achter dit recept, het bijbehorende geldbedrag van 2.500 euro in ontvangst nemen. Dit geldbedrag stelt kasteel Cannenburch in

staat om een nieuwe verhaallijn te ontwikkelen en daarmee haar bezoekers nog meer te kunnen informeren over de historie van het kasteel. Een tipje van de sluier; Anna Margaretha, een sterke vrouw in de 18e eeuw die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van kasteel Cannenburch en haar omgeving. In maart heeft het Nederlandse publiek een top 3 gekozen waarna de recepten in april op verschillende kasteellocaties aan een proefondervindelijke test onderworpen werden door een jury.

Kasteel Cannenburch nam het met haar kasteelrecept ‘Indische stoof’ op tegen de perentaart met karamelsaus van Landhuis Oud Amelisweerd en de kweeperentaart van Museum Martena en sleepte uiteindelijk de derde prijs in de wacht. De Kasteelprijs wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij kan Stichting Dag van het Kasteel de komende jaren een Kasteelprijs uitreiken, elk jaar met een ander thema.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 14 PAGINA 2
Dorpsraad Wapenveld ontvangt CDA

Kinderprogramma Zomervakantie 2024

Zoek je iets leuks voor in de zomervakantie? Er zijn tal van leuke kinderactiviteiten op de zaterdagmiddagen bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse.

Succesvol

Zaterdagmiddag 8 juni

Wat doet een imker? Bekijk honingraten, maak kaarsjes van bijenwas of een zaadbommetje en natuurlijk ga je honing proeven. Van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Thema: BIJEN – ontmoet de imkers van Bijenvereniging De Imme. Zie en leer over het bijenvolk!

helemaal GRATIS dus !

Dagdroomt u ook over een nieuw huis? Een ruimere plek, een 2/1-kapper of misschien wel een vrijstaande woning die u zelf bouwt. Maar ja, wat brengt uw eigen huis dan op? Wij bieden u aan:

…een gratis prijsindicatie !

Zaterdagmiddag 10 augustus: Thema: Archeologie De Archeohotspot

Zaterdagmiddag 20 juli Thema: Speuren naar Natuursporen IVN Epe & Heerde.

Zaterdagmiddag 31 augustus: De Archeohotspot: Plek waar Archeologie tot leven komt & BIJEN – ontmoet de imkers van Bijenvereniging De Imme

De Kinderwoensdag: op 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus

Er zijn speciale kinderrondleidingen (aanvang 13:30 uur), daarna ga je knutselen en Hollandse spelletjes spelen. Van 13:30 uur tot 15:30 uur.

Toegangsprijs voor kinderen is € 5,25 (dit is inclusief ranja en een koek).

Voor volwassenen die als begeleiders van kinderen

Meekomen geldt de normale toegangsprijs (of museumkaart) en zij krijgen een kopje koffie aangeboden.

Ledderweg 11 Epe | www.hagedoornsplaatse.nl

PERKPLANTEN

FUCHSIA’S

Dan wordt het toch allemaal iets duidelijker en wordt uw dagdroom misschien wel werkelijkheid! Ook uw huis succesvol verkopen? Bel MOZA !

MOZA Makelaardij

Makelaardij & Hypotheken

Stationsweg 7, Wapenveld (038) 447 99 55 www.moza.nl

Zorghulpmiddelen gezocht ?

XXL VASTE PLANTEN

T: 038 - 444 90 42

Zuiderzeestraatweg 34, Hattem

E: info@kwekerij-souman.nl

WWW.KWEKERIJ-SOUMAN.NL

Dan bent u bij ons aan het juiste adres

Weekaanbiedingen geldig op alle standplekken t/m 8 juni

Eerbeek dinsdagmiddag

Apeldoorn ’t Fort woensdagmiddag

Epe Gemeentehuis donderdagmorgen

Vaassen marktplein donderdagmiddag

Klarenbeek vrijdagmorgen

Heerde vrijdagmiddag

Apeldoorn Centrum zaterdag

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 15 PAGINA 2
begint met: MOZA, dé actieve makelaar ! € 0,00
verkopen
ZOMER BLOEIERS
VOLOP
Weekaanbiedingen van de Marktslager
Babi pangang + nasi/bami + 2 saté stokjes kantklaar, ong. 1150 gram SAMEN € 9,95 Voordeelpakket: 4 slavinken
4 boomstammetjes ...................... SAMEN € 6,95 Knakworst die van ons knakken
Pak met 8 stuks voor € 4,95 Spare-ribs Happy super lekker, kantklaar, 500 gram voor € 6,95 0578-628700 l info@marktslagervanbussel.nl EZC84.NL LEDENADMINISTRATIE@EZC84.NL
VLEESWARENPAKKET - 100 gr. katenspek - 100 gr. kalkoenfilet - 100 gr. gebraden gehakt
3,95 samen 300 gram voor Voordeelpakket:
+
echt !
Hoofdstraat 142- 8162 AP Epe T 0578 – 846431 E info@de-zorgwinkel.nlW www.de-zorgwinkel.nl Openingstijden Maandag 13.00 -17.00 Dinsdag 09.00 -17.00 Woensdag 09.00 -13.00 Donderdag 09.00 -17.00 Vrijdag 09.00 -17.00

Sprankelend Zomerconcert van Cultuurplein in De Heerd

HEERDE- Afgelopen vrijdag vond het jaarlijkse Zomerconcert van Cultuurplein plaats in De Heerd in Heerde.

Het evenement bood een avond vol verrassende en afwisselende optredens die het publiek wisten te boeien. De avond begon met optredens van diverse bands die direct de toon zetten. Vervolgens betraden tal van getalenteerde solisten het podium, ieder met hun unieke stijl en repertoire. Deze

overgang van bands naar solisten zorgde voor een dynamisch en boeiend programma. Naarmate de avond vorderde, werden de optredens steeds indrukwekkender. Grotere ensembles betraden het podium en lieten hun muzikaliteit en samenspel schitteren. Een van de hoogtepunten was de samenwerking tussen het orkest Serenova en de jonge leerlingen van Cultuurplein. De combinatie van ervaren zeventig- en tachtigers met de jeugdige energie van

de leerlingen werd met enthousiasme ontvangen door het publiek. Een andere memorabele act was de Wilhelminaband, die het publiek verraste met een opzwepende uitvoering van ‘Europapa’. Hun optreden zorgde voor een bruisend einde van de avond. Voor meer informatie over toekomstige evenementen en optredens van Cultuurplein, bezoek www.cultuurpleinnoordveluwe.nl of volg hen op sociale media.

Stichting Oekraïne Projecten brengt opnieuw hulpgoederen naar Oekraïne

HATTEM- Onlangs werden vanuit Wezep/Hattem twee vrachtwagens, vol met hulpgoederen, naar Oekraïne gebracht. In Serne, nabij de Hongaarse grens werden de trailers gelost. De hulpgoederen, bestaande uit ongeveer 50% non-food artikelen, zoals kleding, beddengoed etc. en 50% voedselproducten, worden hier opgeslagen en in delen uitgedeeld. “Het is duidelijk merkbaar dat de vraag naar allerlei producten groter wordt. De armoede neemt toe, in alle lagen van de bevolking”, meldt de stichting. Zij blijven dan ook in nauw contact met de contactpersoon in Oekraïne om de ontwikkelingen en hulpvragen te volgen. Komende periode wordt weer van alles ingezameld, zodat er opnieuw een goed samengestelde wagen kan vertrekken. Aangezien de hulpvraag

groot is en de transporten kostbaar is de stichting afhankelijk van sponsoring (een transport inclusief het bijkopen van producten kost circa 15.000 euro per transport). “We zijn dankbaar dat tijdens het afgelopen transport een vrachtwagen geheel werd gesponsord door een bedrijf uit Hattemerbroek” aldus de stichting. Voor meer informatie of donatie: www.oekraine-projecten.nl.

Huygens Vocaal Ensemble verrast met muziek uit de Nieuwe Wereld

Het

ble

in Europa uitgevoerd werk op hun concert ‘Uit de Nieuwe Wereld’.

In dit programma maakt het HVE een reis door het Latijns-Amerikaanse koorrepertoire onder leiding van gastdirigente Paula Torres. ‘Uit de Nieuwe Wereld’ is zaterdag 15 juni om 20.00 uur te beluisteren in de Plantagekerk in Zwolle en op zondag 16 juni om 15.30 uur in de Grote kerk in Epe. Kaarten zijn te bestellen via: huygensmusic.nl. Om een zo’n authentiek mogelijke uitvoering te bereiken werkt het Huygens Vocaal Ensemble in dit project samen met de Colombiaanse dirigente Paula

Beplantingsproject Vaassen in

het Groen

VAASSEN- Inwoners van Vaassen kunnen meedoen aan het beplantingsproject Vaassen in het Groen.

Op maandag 10 juni organiseren de gemeente Epe en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hierover een inspiratieavond in kerkelijk centrum Het Anker van de Protestantse gemeente Dorpskerk aan de Torenstraat 6 in Vaassen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop om 19.15 uur met een kopje koffie/thee en duurt tot 22.00 uur. Je kunt je aanmelden via de website van SLG, slgelderland.nl. Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt ook voor het aanbrengen van landschapselementen als struweelhagen of houtwallen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe. Om dit te realiseren is er het beplantingsproject Vaassen in het Groen voor inwoners van het buitengebied van Vaassen. Zij krij-

gen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen die de biodiversiteit versterken. De gemeente Epe en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk voor Vaassen. In de toekomst komen ook andere dorpen binnen de gemeente aan bod. In de gemeente Epe zijn eerder beplantingsprojecten georganiseerd waarvoor veel animo was, zoals Emst in het Groen. Heb je belangstelling voor een advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op je terrein. Op basis van deze informatie ontvang je kosteloos een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. SLG gaat in de plannen uit van inheemse en zoveel mogelijk autochtone beplanting die de biodiversiteit versterken. Na akkoord wordt de beplanting besteld. Komend najaar wordt het plantmateriaal uitgedeeld. Wil je meer informatie of aanmelden voor het project en de inspiratieavond? Kijk op slgelderland.nl/projecten/vaassen-in-het-groen.

Afsluiting Jumbo van Andel Champions League

EPE- De 4x4 Jumbo van Andel Champions League competitie van SV Epe is na 12 wedstrijddagen ten einde.

Alle spelers kregen een medaille. De vier beste spelers van deze League kregen zelfs een beker mee naar huis,

Torres. Zij is specialist op het gebied van Latijns-Amerikaanse muziek. Als native speaker brengt Paula Torres de uitvoering van het HVE behalve muzikaal, ook taalkundig op een hoger plan. Aan het concert met een verrassend en afwisselend programma werken verder pianist Rudi Kaldenberg en gitarist Jan Bartlema mee. In ‘Uit de Nieuwe Wereld’ zingt het koor (neo) klassieke en hedendaagse muziek van componisten uit Latijns-Amerikaanse landen als Peru, Venezuela, Colombia, Cuba, Argentinië en Brazilië. Naast de muziek spreken luisterrijke en poëtische Spaanse teksten tot de verbeelding met zinnen als ‘Ossen dragen zilveren bellen’. Hierin richt een oude

man aan het einde van zijn leven zich tot een jong meisje dat de liefde achterna gaat. Behalve over vergankelijkheid, sterven en liefde verhalen de liederen over het soms harde leven hier op aarde. Bijvoorbeeld in het lied over een herderinnetje in de bergen in het bekende, door Mercedes Sosa gezongen, Doña Ubensa en in een lied over een duif die zich almaar vergiste; een verwijzing naar de Argentijnse dictatuur. Verder mag in een programma als dit de maagd Maria niet ontbreken, zij wordt bezongen in meerdere liederen. Met Romancero Gitano krijgt ook de vaak verjaagde, maar in de kern ongebroken, Spaanse zigeunerziel haar plek in dit zomerse programma.

dat waren Noud Jonker, Tim Vosselman, Jurre Pischkur, Mika Jans. Rond eind augustus start Sv Epe weer met een nieuwe ronde. Wil je je alvast opgeven dat kan altijd bij de bondscoach Dik Brummel: bjbrummel@hetnet.nl.

Kampioenen SEH gehuldigd

HEERDE- Het is bij voetbalvereniging SEH inmiddels traditie dat alle (jeugd-) teams die kampioen zijn geworden aan het eind van het seizoen nog een keer in het zonnetje worden gezet. Op de laatste competitiedag, tijdens de rust van de derby tussen SEH 1 en VEVO, werden alle teams gehuldigd. De SEH-teams hadden eerder al kampioen-shirts, bekers en medailles ontvangen, maar nu werden zij gehuldigd op het hoofdveld onder toeziend oog van vele bekenden, familieleden en andere voetbalsupporters. Vorig jaar werden er tien kampioenschappen, bij negen verschillende teams gevierd. Dit jaar was het aantal kampioenen zelfs nog groter. Zelfs op de dag van de huldiging kwamen er nog twee kampioenen

bij. Alle kampioenen werden één voor één naar voren geroepen, waarbij het publiek zich natuurlijk nadrukkelijk liet horen. Het ging om de volgende teams van SEH die- in chronologische volgorde- kampioen zijn geworden het afgelopen seizoen: MO13-1, MO17-1, JO17-2, MO11-1, JO10-1, JO11-1, JO9-3, JO11-3 en de MO15-1. Ook de VR18+1 (7X7) en de JO9-2 mochten het kampioenschap vieren, maar konden niet aanwezig zijn. Daarnaast was er rondom de festiviteiten aandacht voor het stoppende hoofd jeugd opleidingen, Gerrit van Leeuwen. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in al deze successen. Jarenlang was hij bijna iedere avond op het sportpark te vinden. Hij ontving een boeket bloemen van het bestuur. Foto: Barend de Ruiter.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 16 PAGINA 2
HATTEM- Huygens Vocaal Ensem- zingt nog niet eerder

STEM CHRISTELIJK REM EUROPA

KOMGOLFENB DEHATTEMSE! KOMGOLFENB DEHATTEMSE!

Bezoek op donderdag 13 juni gratis onze Bezoek op 13 juni onze

Opendag Hattemse Golfclub. Meld je aan op opendag@golfclub-hattem.nl

De EU maakt zich steeds meer los van haar christelijke wortels. Brussel bemoeit zich ook te veel met zaken die we beter zelf kunnen regelen. De SGP is in het Europees Parlement al 40 jaar een rots in de branding. Om de christelijke waarden te bepleiten. En om Europa terug te brengen naar de kern.

Meer dan ooit geldt: iedere stem telt! Ook die van u. Ook die van jou! Mogen we naast uw stem ook op uw gebed en steun rekenen?

Bert-Jan Ruissen lijsttrekker SGP.nl/verkiezingen

ADVERTORIAL

Tilly’s kunstatelier

Nieuw in Wezep is Tilly’s Kunstatelier/Galerie in het voormalige Brocantiek ’t Schuurtje gevestigd.

Tilly heeft haar grote droom waar gemaakt, ze

Tilly heeft haar grote droom waar gemaakt, ze was altijd al heel creatief. “Heerlijk met je handen bezig zijn en je hoofd leegmaken”, vertelt de bijna 75-jarige Tilly. Tilly heeft veel gevoel bij kunst en dat had zij ook altijd met het antiek. “Ik ben blij dat ik nu mijn eigen atelier en galerie heb, daar kan ik heerlijk werken en mijn kunst laten zien.” Tilly tekent graag en dat heeft ze verder ontwikkeld door haar tekenlerares Miep. “Ikteken graag dieren en doe dat ook in opdracht. Verder beschilder ik glas en andere voorwerpen in alle vormen.”

Ook gaat Tilly diverse workshops geven,bij interesse neem contact op met Tilly via info@tillyskunstatelier.nl en neem ook een kijkje op haar website. www.tilyskunstatelier.nl. Ook bent u welkom in haar atelier aan de Zuiderzeestraatweg 532 8091cv in Wezep. Open Do, Vrij en Zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur. Of op Afspraak via 038-3764983.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 17 PAGINA 2 Veenwal 11 - 8051 AS - hattem - mail: opendag@golfclub-hattem.nl
6 JUNI VERKIEZINGEN

Gerrits wint Tien over Rood toernooi

EMST- Henk Gerrits van biljartclub BC Emst heeft in een spannende finale het Tien over Rood biljarttoernooi, georganiseerd door BC Emst, gewonnen. Voor de 3e keer werd dit toernooi gehouden bij Blue Sky in Emst, en maar liefst voor de 35e keer was BC Emst de organisator. Een barrage tussen Henk Gerrits en Roel

Blom, beide lid van BC Emst moest de beslissing brengen. Op de derde plaats eindigde Mark van Bussel. Hij maakte aanvankelijk de meeste kans op de overwinning door in een vroeg stadium 9 caramboles te maken, voor de laatste had hij diverse beurten nodig en eindigde daardoor op de derde plek.

Possenhamer overdracht bij vv Oene

OENE- Op de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van de Voetbalvereniging Oene bij acclamatie een nieuwe voorzitter en secretaris gekozen. In een volle kantine overhandigde voorzitter Henk Nooteboom de voorzitters ‘possenhamer’ aan Albert Dokter en droeg secretaris Sharon Buitenkamp ‘de pen’ over aan Dianne van Oosten. De twee bestuursleden die afscheid namen, werden namens de club bedankt met een bos rood-witte bloemen en de nieuwkomers werden hartelijk welkom geheten. De oud voorzitter maakte in een korte anekdote de vergelijking tussen de voorzittershamer en een ‘possenhamer’. Hij sprak hierbij de wens uit dat de nieuwe voorzitter de hamer mag gaan gebruiken als possenhamer om de bestuurlijke hoekposten hiermee stevig mee in de grond te kunnen gaan slaan. Na de vergadering werd door de vele aanwezigen een toost uitgebracht op de nieuwe bestuursleden.

Nieuwe slagwerkdocent VFC

VAASSEN- De slagwerkleerlingen van het Vaassens Fanfare Corps hebben een nieuwe docente: Inge Ettema. Zij neemt het over van Mark Rorije. Mark Rorije heeft 4,5 jaar met veel plezier aan de slagwerkleerlingen les gegeven en met vol enthousiasme de slagwerkgroep geleid. Samen hebben zij vele mooie en verrassende optredens verzorgd tijdens de concerten. Vanwege het krimpende

aantal leden bij de slagwerkgroep, heeft het VFC helaas moeten besluiten om de slagwerkgroep op te heffen. Daaropvolgend vond Mark Rorije het tijd om het ‘stokje’ over te dragen, en wel aan Inge. Het VFC is Mark Rorije dankbaar voor zijn jarenlange inzet en is blij dat Inge, met veel enthousiasme, kennis en kunde, het lesgeven aan de slagwerkleerlingen overneemt.

Zonsimpel houdt informatieavond

VEESSEN- Zonsimpel organiseert op woensdag 19 juni een informatieavond over kansen ondanks de afschaffing van de salderingsregeling. Per 1 januari 2027 zal de salderingsregeling door de nieuwe regering worden afgeschaft. Dit besluit heeft grote impact op de zonnepanelenmarkt en brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee. “Sinds de aankondiging van de afschaffing van de salderingsregeling staat de zonnepanelenmarkt onder druk,” zegt Sjoerd Jagersma, eigenaar van Zonsimpel.

“We zien een verandering in de markt, mede doordat Chinese fabrikanten zonnepanelen voor dumpprijzen verkopen. Voor een gezonde bedrijfsvoering hebben wij al tijden gekozen om niet met deze gekte mee te doen, door heel goed te kijken met welke merken en fabrikanten wij zaken doen.” Bij Zonsimpel draait het om kwaliteit en betrouwbaarheid.

De deelnemers kwamen uit Emst, Apeldoorn, Uddel, Teuge, Oene, Terwolde, Epe, Heerde en Vaassen. Totaal namen 92 biljarters deel aan het Tien over Rood biljarttoernooi van BC Emst. In de finale stonden, onder leiding van arbiter Gerrit Tellegen en schrijver Ineke Tellegen, de beste 10 biljarters.

“Wat is een Chinese garantie van 15 jaar daadwerkelijk waard? Is dit in werkelijkheid maar 2 jaar? Door niet mee te gaan in deze gekte en altijd goed te blijven kijken naar ons aanbod, maar ook naar de kleine letters, bieden wij onze klanten echt een product aan met 30 jaar garantie. Dit maakt dat de aankoopprijs misschien hoger is, maar dit betaalt zich dubbel

en dwars terug, jaar in, jaar uit.” Zelfs zonder de salderingsregeling zijn er tal van mogelijkheden om een rendabel verdienmodel op te zetten met zonnepanelen en andere verduurzamingsmogelijkheden, zoals een accu. “Als je maar weet hoe de markt in elkaar steekt en verder kijkt dan dumpprijzen”, aldus Jagersma. “We zijn niet voor niets al 12,5 jaar een team van techneuten met een passie voor duurzaamheid en geen snelle verkopers. We geven liever een goed advies, dat is wat loont! Bovendien vieren we dit jaar ons 12,5-jarig jubileum met een Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 14 september aan de Hogeweg 3a in Veessen, een perfect moment om samen te komen en te zien hoe kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan.” De toekomst van zonneenergie in Nederland mag dan veranderen, maar met de juiste kennis en een focus op kwaliteit en duurzaamheid blijven er volop kansen. “Bij Zonsimpel staan we klaar om samen met onze klanten deze toekomst vorm te geven.” Benieuwd naar meer details? Sjoerd geeft graag een toelichting op dit onderwerp op woensdagavond 19 juni. Let op, er is maar plek voor een select groepje en aanmelden is verplicht. Stuur een e-mail naar info@ zonsimpel.nl of bel tel. 085-7827127.

Fotografie lezing in Kunsthuis KEK

EPE- Woensdagavond 12 juni geeft fotograaf en docent fotografie Joop Luimes een lezing over de geschiedenis van de fotografie en iconische foto’s door de eeuwen heen onder de noemer: van Daguerreotypie tot Digitaal. Deze lezing vindt plaats in Kunsthuis KEK te Epe. Met behulp van veel beeldmateriaal schetst Luimes de ontwikkeling in de fotografie van de allereerst bewaard gebleven afdruk uit 1826 tot de huidige digitale ontwikkelingen.

Daarnaast neemt Luimes de toehoorders mee door de geschiedenis aan de

hand van iconische foto’s die waarschijnlijk nog bij menigeen op het netvlies gebrand staan. Een niet te missen avond dus voor iedere fotografieliefhebber. Tevens is er deze avond gelegenheid om de expositie ‘Hands On’ door de Fotogroepleden van Studio 24 te bewonderen in het Kunsthuis. Deze lezing vindt plaats in het Kunsthuis KEK, Beekstraat 5, 8162 HA Epe (let op toegankelijkheid vanwege de bouwactiviteiten rond het kunsthuis). Aanvang: 19.30 uur. Entree 5 euro (incl. koffie/thee). Aanmelding en meer informatie: info@joopluimes.com.

Groep 5 Talent bezoekt Zuivelmuseum

HEERDE- Groep 5 van het Talent in Heerde heeft een bezoek gebracht aan het Zuivelmuseum in Wapenveld. De les was een onderdeel van Erfgoedlessen Gelderland met als overkoepelend thema ‘Reizen in de tijd.’ Na een voorbereidende les in de klas was er nu de bezoekles aan het museum met als titel ‘Zwerven door de wereld van de zuivel!’

Na een gezamenlijke introductie in de varkensstal gingen de kinderen in groepjes uiteen voor vijf verschillende activiteiten. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld zuivelsafari in de stallen, koe mel-

ken en oud- Hollandse spelletjes op het erf, in het laboratorium ontdekken wat de melkvervanger is, rondleiding over voedselvoorziening op de boerderij en tot slot het onderdeel boerenkleding. In de varkensstal werd gezamenlijk afgesloten. Hierbij werd onder andere gevraagd wat ze geleerd hebben. Veel gehoorde antwoorden tijdens schoolbezoeken zijn: dat er vroeger een hond voor de kar liep, dat een melkvervanger toch echt iets heel anders is dan echte melk en dat er vroeger een paard rondjes liep bij de rosmolen. Tijdens de rondleiding denkt ook 99 procent van de kinderen dat er

in de bakoven pizza’s worden gemaakt. Op de vraag wat men doet in een laboratorium kwamen tijdens de schoolbezoeken onder andere ‘Dinosauruseieren uitbroeden’ en ‘Onderzoeken van bommen, granaten en kanonnen.’ als antwoord voorbij. Ook worden eieren regelmatig genoemd als een zuivelproduct. Deze keer was er een professionele fotograaf aanwezig. De opnames worden gebruikt voor pr van het museum, daarom kregen alle kinderen een vrijkaartje cadeau en de juf het prentenboek ‘Borretje Big zoekt zijn mammie.’ Voor meer informatie: zuivelmuseum.nl.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 18 PAGINA 2
NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 19 PAGINA 2

Cheque Wereldwijs Ronald McDonaldhuis

HEERDE- De kinderen van cbs Wereldwijs hebben een sponsorloop gehouden. Eén van de leerlingen van de school heeft een zusje dat heel wat operaties moest ondergaan in het kinderziekenhuis in Rotterdam. De ouders mochten elke keer weer verblijven in

het Ronald McDonaldhuis. Zij zijn hiervoor zo dankbaar dat ze een sponsoractie gestart zijn.

De vader van het zieke meisje en ook zijn broer en zus hebben meegedaan aan een sponsorloop. De school wilde

hen daarbij ondersteunen door ook een actie op touw te zetten. Uiteindelijk kon een cheque van 3850 euro overhandigd worden aan de zeer verraste familie. Hun doel was 5000 euro op te halen. Nu gaat het totale bedrag al flink over de 13.000 euro.

Hattemse Europarlementariër met eigen ‘partij’ bij verkiezingen

HATTEM - Dorien Rookmaker voegt met de oprichting van een eigen ‘partij’ een nieuw hoofdstuk toe aan de geschiedenis van de Europese Unie. Met de oprichting van Meer Directe Democratie slaat zij een nieuwe weg in: geen partijpolitiek en politieke spelletjes. De Hattemse politica kwam in 2020 indirect via Forum voor Democratie in het Europarlement, toen ze al afstand van die partij had genomen. Met de oprichting van een eigen partij wil ze het in Europa over een andere boeg gooien. “Meer Directe Democratie is een onafhankelijk platform, zonder programma”, aldus Dorien Rookmaker (59) uit Hattem. Als Europarlementarier bedacht ze een alternatief voor alle dichtgetimmerde partijpolitiek. “Als je De Partij niet blindelings volgt en in het Europees Parlement niet stemt zoals ze van je verlangen, is het einde politieke carrière”, zo heeft Rookmaker in vier jaar Europees Parlement voortdurend vastgesteld. “Kennis, ervaring, argumenten, het belang van de kiezer voorop? Het gewicht daarvan is in Brussel en Straatsburg amper waar te nemen. Je gedraagt je en stemt zoals de Partij thuis van je eist.” Rookmaker geeft, aan wie denkt dat Nederland er in Europa toe doet, even een paar cijfers. “Nu zitten er 29 Nederlanders in het EP van 705 leden. Straks, na de verkiezingen, 31 van de 720. Verdeeld over enkele grote fracties: bij de grootste, de christendemocraten, maakt Duitsland de dienst uit, bij de liberalen Frankrijk en bij de socialisten Spanje. Ik heb aan één stuk door gezien dat Macron Europa regeert. Zijn wil is wet, en Duitsland schikt zich naar zijn wensen. De rest mokt zo nu en dan. En Nederland? Dat is ‘de regio’ die betaalt, ja knikt en eigenlijk niet meetelt.”

Eénpitter

Dorien is ervan overtuigd dat, hoewel ze met haar Meer Directe Democratie in het Europees Parlement éénpitter is, ze toch van toegevoegde waarde is. “Met kennis van zaken blijkt dat zeker mogelijk. Als voormalig hoofd Risicomanagement bij ProRail groeide mijn liefde voor en kennis over treinen. Dus ontwikkelde ik in Brussel een plan om alle grote Europese steden met hogesnelheidstreinen met elkaar te verbinden. Ook nog goed voor het milieu. Ik haalde een ingenieur in mijn kleine

Discussienota Lokaal uitnodigingskader zon en wind Heerde

HEERDE- Bij het vaststellen van het uitnodigingskader Zon en Wind was er vorige jaar veel discussie in de raad vanwege twee initiatieven die er waren. De raad heeft toen besloten het ‘on hold’ te zetten en te kijken of processen wel goed lopen.

Verschillende zaken moesten uitgezocht worden zoals afstandseisen en korrelgrootte. Het college zegde de raad toen toe om met een discussienota te komen om inhoud aan de aanscherping te geven. Die nota is er nu, maar in de tussentijd is er echter veel gebeurd. “Zowel op provinciaal als landelijk gebied”, geeft wethouder Wolbert Meijer aan. “Er is bijvoorbeeld een nieuwe zonneladder

gemaakt door het rijk en die heeft heel andere uitgangspunten en criteria.” Duidelijk is volgens de wethouder dat ‘er weinig ruimte overblijft voor zon op land’. Deze discussienota zal pas in september besproken worden. Na de discussie met de raad wordt het kader aangepast. De uitkomsten van de discussie worden daarbij verwerkt. Wethouder Meijer benadrukt dat zolang deze discussie in de raad niet heeft plaatsgevonden, de initiatieven – waarover eerder dus veel discussie ontstond – on hold blijven. “We krijgen regelmatig telefoontjes van bezorgde inwoners die willen weten wat de stand van zaken is. Maar zolang het niet is besproken, zullen de initiatieven géén doorgang vinden.”

Racebroers De Joode in top 4

team en we maakten een kostenanalyse. Met mijn plan reisden we door Europa en overtuigden koepelorganisaties van spoorwegbeheerders en de Deutsche Bahn. De Europese Commissie en zelfs de Europese Raad (regeringsleiders) hebben inmiddels mijn plan omarmd. Dit bewijst dat je in je eentje best iets kunt bereiken. Maar je moet niet bang zijn.” De ervaringen die Rookmaker opdeed in Brussel waren reden om een eigen platform op te zetten. “Een politieke beweging zonder partijdiscipline, geen politieke spelletjes, geen loze beloften, geen baantjes-gedreven gedrag. Praktische politiek, met een warm hart en een luisterend oor.” Bijzonder is dat op de lijst van Meer Directe Democratie al-

leen vrouwen staan. “Vijf vrouwen met rijke levenservaring en kennis van uiteenlopende zaken. Ik besef heel goed dat ik niet van de ene op de andere dag de wereld kan verbeteren. Maar ik kan wél een zaadje planten. Denk aan de zwarte mevrouw Rosa Parks, die in 1955 in Alabama in een bus op een plek voor blanken wilde gaan zitten. Ze werd gearresteerd, maar ze is een van ‘s werelds beroemdste burgerrechtenactivisten geworden. Niets is onmogelijk, maar dat vereist moed en geloof in de goede zaak. In dit geval in democratie zoals die bedoeld is”, aldus de bevlogen politica. “Er moet écht wat veranderen. De wereld staat in brand.” Zie ook www.meerdirectedemocratie.nl. Bron: de Hattemer.

WAPENVELD- Onlangs raceten Quinn en Vince de Joode race nummer twee op het circuit De Landsard in Veldhoven voor het Molenaar NSF100 Championship. Beide broers waren vanaf het begin snel. Het credo bij deze omstandigheden was: het juiste racegevoel krijgen, hard gaan en blijven zitten. Dit lukte goed en beiden boekten een goed resultaat. Waar Quinn in race twee wat racepech had, ging broertje Vince met een beker naar huis. Vince de Joode Dagresultaat P2. Quinn de Joode: Dagresultaat P4. Foto’s en filmpjes van de broers zijn te vinden op facebook of racesport. Foto: MotoGrafie.

Herinrichting Eijerdijk- Verlengde Parklaan

HATTEM- Gemeente Hattem heeft onlangs het werk aan het deel EijerdijkVerlengde Parklaan afgerond. Bij de laatste inspectieronde zijn een aantal punten geconstateerd die niet voldoen aan de eisen. Dit moest aangepast worden. De meeste herstelwerkzaamheden zijn ondertussen uitgevoerd. Voorafgaand aan definitieve oplevering, controleert gemeente Hattem altijd het werk. Hierbij constateerden zij op een aantal locaties dat er stenen/tegels waren verzakt. De taluds (schuine gedeelte) van de plateaus hadden niet de gewenste vorm voor een vloeiende overgang. Deze resultaten corresponderen ook

met de signalen en meldingen die ze van diverse inwoners hebben ontvangen. De aannemer gaat binnenkort de betreffende taluds opnieuw straten zodat eroverheen rijden vloeiender gaat en tegelijk de verkeer remmende werking blijft bestaan. Met de werkzaamheden aan de Eijerdijk en Verlengde Parklaan is uitvoering gegeven aan het Gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP), dat in 2018 is vastgesteld. Door het nodige onderhoud en het oplossen van de knelpunten uit het GVVP te combineren in een herinrichting zijn de Eijerdijk en Verlengde Parklaan nu weer klaar voor de toekomst.

EPE- Harry Visch is komend seizoen de nieuwe trainer van het tweede elftal van EZC’84. Hij is geen onbekende voor de club, aangezien hij eerder al actief is geweest als trainer van het tweede elftal van EZC’84. Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij het tweede elftal van Sv Epe, keert hij nu terug naar zijn oude club. Het tweede elftal van komend seizoen zal bestaan uit jonge spelers welke

overkomen vanuit de jeugd. Samen met diverse oud-selectiespelers zullen zij het tweede vormen. De Technische Commissie van EZC’84 is enthousiast over de terugkeer van Visch en ziet hem als een waardevolle aanvulling op het trainersbestand. Met zijn eigen prestaties als voetballer en zijn ervaring, kijkt de club met vertrouwen uit naar de samenwerking met Visch in het komende seizoen.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 20 PAGINA 2
Harry Visch nieuwe trainer EZC’84 2

TOT MAAR LIEFST 70% KORTING!

PROFITEER VAN HOGE KORTINGEN OP LINGERIE EN BADMODE!

Zaterdag 8 juni 10:00 tot 17:00 uur

T 0578-628198

Koude Warmte Opslag Brandputten Land- en tuinbouw Pompinstallaties Beregening Waterhergebruik

• Koude Warmte Opslag • Brandputten

• Land- en tuinbouw • Pompinstallaties

• Beregening • Waterhergebruik

Zwolseweg 2 Heerde

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 21 PAGINA 2
SLIPS €10,€15,-50% -70% €10,BIKINI'S €35,BEHA'S
€25,-
€25,-
IN
TENT SALE ROZE
VOLOP KORTING
ONZE ROZE
TENT DAG

Jaarstukken 2023

Dit doen we voor Gelderland!

Gelderland is de mooiste provincie van Nederland. Dat komt door de mensen die hier wonen, de bedrijven en instellingen in onze provincie en de prachtige omgeving. En al het moois dat gebeurt in de steden en in het landelijk gebied. Daar zijn we trots op, dus dat willen we graag zo houden. En waar het kan nog mooier maken. We gaan zorgvuldig om met onze inkomsten en uitgaven. We laten je hieronder zien waar het geld vandaan komt en waar het naar toe is gegaan. Zo maken we Gelderland elke dag een beetje mooier. Gewoon, door te doen!

Helga Witjes, gedeputeerde financiën

en mobiliteit

We zorgen dat steden en dorpen bereikbaar blijven met openbaar vervoer, wegen en fietspaden. Zo is er groot onderhoud uitgevoerd aan 88 kilometer provinciale weg en 13 bruggen, viaducten en tunnels.

Natuur en cultuur

We zorgen voor de natuur. Zo is zo’n 400 hectare natuur ingericht als Gelders Natuurnetwerk. En werken we aan de toekomst voor boeren en tuinders, met onze subsidies kunnen zij zo’n 12.500 hectare agrarische natuur en landschap onderhouden. We willen dat iedereen kan genieten van ons historische erfgoed.

184.000

• Cv-Installaties incl. onderhoud

• Water- en gasinstallaties

• Zink-, koper- en loodwerk

• Dakwerk, bitumen/EPDM

• Zonnepanelen- en boilers

• Warmtepompen

• Airco installaties

• Riool

• Sanitair

Gedeputeerde Staten (van links naar rechts): Peter Drenth, Klaas Ruitenberg, Helga Witjes, Henri Lenferink (waarnemend commissaris van de Koning), Dirk Vreugdenhil, Ans Mol, Harold Zoet, Frederik van Ardenne (provinciesecretaris en algemeen directeur)

Personeel (Mensen en middelen) 179.000

Leefbaarheid, sport en wonen (Gezond, veilig, schoon en welvarend)

In Gelderland kijken we naar elkaar om. We ondersteunen plannen om de leefbaarheid in dorpen en steden te verbeteren en Gelderland vitaal en gezond te houden. Zo zijn er 7 Dorpen- of Wijkendeals gesloten en versnellen we woningbouw.

Energie, klimaat en water (Duurzaam) 35.000 We werken aan een gezonde leefomgeving, klimaat, energie en duurzaamheid en hebben oog voor het belang van water. Onze inwoners, gemeenten en ondernemers helpen we hiermee. Zo zijn er met onze subsidies 65 projecten uitgevoerd, waarin bomen zijn geplaatst die zorgen voor schaduw.

Goed openbaar bestuur (Samen voor Gelderland)

We werken samen met en helpen Gelderse gemeenten waar nodig. Spaarpot (Algemene dekkingsmiddelen)

Meer weten over onze inkomsten, uitgaven en resultaten in 2023? Ga naar www.gelderland.nl/financien

Julianalaan 1, Heerde 06 - 51463367

www.bartpoolinstallaties.nl info@bartpoolinstallaties.nl

Gas/water/sanitair

Riolering

Lood en zinkwerk

Dakbedekkingen Service en onderhoud

Houtweg 18, 8167 PL Oene

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 22 PAGINA 2
Elektra
en ventilatie
technieken (warmtepompen) T (0578) 66 28 80 E info@dewijnbergen.nlKorte Veenteweg 8, 8161 PC Epe
Verwarming
Duurzame
396.000
Economie
71.000
18.000
8.000 Provinciefonds 376.000 Opcenten motorrijtuigenbelasting 242.000 Rente en inkomsten uit dividend 144.000
Bijdragen van andere overheden 100.000 Bijdragen van Europese Unie 21.000 Overige inkomsten 32.000
We ontvingen in 2023 geld van: (bedragen x € 1.000)
(bedragen
We gaven in 2023 geld uit aan:
x
1.000)

Zwemvijver in de tuin?

Wij helpen je graag bij het maken van een mooi en passend plan zodat je heerlijk kunt zwemmen in glashelder water in je eigen tuin.

STEM 6 JUNI CHRISTENUNIE

Onze inzet voor Europa:

Een veilig Europa door samenwerking

Bescherming van geloofsvrijheid

Toekomst voor mens en natuur

Een eerlijk Europa voor iedereen

Kijk hoe je mee kan doen op christenunie.nl/europa of scan de QR-code.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 23 PAGINA 2
Joost Holtdijk Interieurbouw - Dahliastraat 2 Heerde - 06-46964276 - www.joostholtdijk - info@joostholtdijk.nl
Anja Haga Lijsttrekker ChristenUnie

Intentieverklaring voor gezonde en groene leefomgeving in gemeente Epe

EPE- De gemeente Epe, het Vlinderhuis, Vebego Groen en Woonstichting Triada ondertekenden - als afsluiting van de Week van de biodiversiteit - een intentieverklaring. Hierin staat dat zij zich meer en gezamenlijk gaan inzetten voor een gezonde en groene leefomgeving. De partijen stellen hiervoor een uitvoeringsprogramma op met thema’s als biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Daarnaast willen de ze

op deze thema’s meer kennis en ervaringen delen, meer aandacht geven aan bestaande initiatieven en meer samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen en initiatieven. Het is de bedoeling dat ook andere partijen en initiatieven zich aansluiten bij de samenwerking. De partijen vinden dat extra inzet hard nodig is, aangezien er iedere dag ongeveer 66.500 hectare bos verdwijnt. Daarnaast gaat het verlies

aan biodiversiteit honderd keer sneller dan het natuurlijk verloop. Kortom, het is hoog tijd om samen actie te ondernemen. De gezamenlijke inspanningen van de partijen zorgen voor betere waterafvoer en -opslag, wat door klimaatverandering steeds belangrijker wordt. Daarnaast kunnen er positieve effecten zijn voor het lichamelijk welzijn, zoals een koelere leefomgeving op warme dagen. Foto: gemeente Epe.

Amnesty schrijfacties in juni 2024

EPE- Amnesty werkgroep gemeente Epe organiseert ook in juni twee schrijfacties. Brieven gaan naar Azerbeidzjan en Thailand. De autoriteiten van Azerbeidzjan worden opgeroepen om Gubad Ibadoghlu medische zorg te geven. De Azerbeidzjaanse econoom en politiek activist Gubad Ibadoghlu werd in juli vorig jaar opgepakt voor handel in vals geld; een overduidelijk verzonnen aanklacht. Hij wordt enkel gestraft vanwege zijn kritische mening. Ibadoghlu is de voorzitter van een sociaaldemocratische politieke beweging en deed onderzoek naar corruptie. Hij verliet Azerbeidzjan in 2017, maar keerde begin 2023 terug. Ibadoghlu zit in een vochtige, raamloze cel waar het krioelt van de insecten. Hij krijgt geen schoon drinkwater en gezond voedsel. Ibadoghlu lijdt aan diabetes en hartaandoeningen. Zijn gezondheid is ernstig verslechterd in de gevange-

nis. Ook krijgt hij geen medische zorg. En dat terwijl hij niets heeft misdaan. Thaise autoriteiten worden opgeroepen Anchan Preelert vrij te laten. De 68-jarige voormalig ambtenaar Anchan Preelert zou van haar pensioen moeten genieten. In plaats daarvan loopt ze het risico de rest van haar leven in de gevangenis door te brengen.

Haar misdrijf? Ze deelde het politieke commentaar van iemand anders op YouTube en Facebook. Ze kreeg hiervoor een absurd hoge gevangenisstraf, die afloopt wanneer ze 107 zou zijn.

Militairen vielen in 2015 Anchans huis binnen en arresteerden haar. Zes jaar later kreeg ze een recordstraf van 87 jaar gevangenis voor het online delen van audiofragmenten waarmee ze de monarchie zou beledigen. Later werd haar straf teruggebracht naar 43 en een half jaar. De werkgroep meldt ook

goed nieuws: Na maanden gevangenschap zijn in Afghanistan Zholia Parsi, Neda Parwani, Parisa Azada en Manizha Seddiqi vrijgelaten. De prominente vrouwelijke mensenrechtenverdedigers werden tussen september en november 2023 door de Taliban gearresteerd. Ze werden niet beschuldigd, maar toch opgesloten. Ze kregen geen toegang tot advocaten. Hun families mochten niet regelmatig bezoeken. Ook de familieleden van Neda en Zholia werden gearresteerd. Amnesty International kwam vanaf november 2023 op verschillende manieren in actie voor hun vrijlating. Meer informatie over het werk van Amnesty International, de werkgroep en de maandelijkse schrijfacties kunt u vinden op de website van de werkgroep: www. epe.amnesty.nl. De kaarten kunt u ook vinden in de Wereldwinkel in Epe en de bibliotheken in Epe en Vaassen. Een

Expositie ‘HandsOn!’ in Kunsthuis Kek

EPE- Van vrijdag 7 tot en met zondag 16 juni exposeert de Fotogroep Studio 24, onder leiding van fotograaf Joop Luimes, in het KEKhuis te Epe met de expositie HandsOn! De Fotogroep is een groep van enthousiaste vrijetijds- en professionele fotografen die maandelijks in de studio van Luimes bij elkaar komen. De deelnemers werken zowel aan individuele thema’s en projecten als aan gezamenlijke thema’s. In het KEKhuis is een overzicht van hun werk te zien. HandsOn!; waarbij elke foto een verhaal vertelt en de gezamenlijke creativiteit van de groep benadrukt. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door een breed scala aan fotografische stijlen en technieken, variërend van portretten en landschappen tot abstracte werken en stillevens. Elk lid van de fotogroep heeft zijn eigen unieke kijk op de wereld, hetgeen resulteert in een veelzijdige en boeiende collectie. ‘Alles draait om handen in deze tentoonstelling,’ zegt Joop Luimes, oprichter van de fotogroep. ‘Handen die de camera vasthouden, handen die samenwerken en handen die elkaar

ondersteunen in het creatieve proces.’

Bezoekers hebben tijdens de expositie de gelegenheid om met de fotografen zelf in gesprek te gaan. Gedurende de openingstijden van het KEKhuis zijn leden van de fotogroep aanwezig om hun werk toe te lichten en vragen te beantwoorden. De feestelijke opening van deze expo

Workshop geldzorgen

HATTEM- Vrijwilligersacademie Noord

Oost Veluwe organiseert donderdag 20 juni een workshop over geldzorgen herkennen en bespreekbaar maken. Veel mensen hebben moeite om financieel rond te komen. Vaak vinden mensen het lastig om over hun eigen geldzorgen te praten. Maar ook hulp aanbieden of het bespreekbaar maken voor een ander, kan ongemakkelijk voelen. Toch kan het een groot verschil maken als je het gesprek wél aangaat. Maar hoe herken je geld-

zorgen bij een ander? En hoe maak je het bespreekbaar? Tijdens deze workshop, wordt hier dieper op ingegaan. De workshop is donderdag 20 juni van 19.30- 21.30 uur in MFC De Marke, Daendelsweg 2 Hattem. Deelname is gratis voor iedereen die vrijwilligerswerk doet (maakt niet uit hoeveel uren) in Epe, Heerde of Hattem. Aanmelden kan tot maandag 10 juni via mirjambongertman@swhattem.nl of via de website van EpeDoet!: https://epedoet.nl/ workshop/geldzorgen.

Laatste wedstrijd Hans Onderdijk

HEERDE- Voetballer Hans Onderdijk stopt, na maar liefst 47 jaar, met competitievoetbal. Een groot deel van deze periode kwam hij uit voor SEH uit Heerde. Zijn laatste wedstrijd met SEH 5 was afgelopen zaterdag. Tegenstander was ‘t Harde. Zijn teamgenoten hadden alles uit de kast gehaald om Hans in het zonnetje te zetten. Zo hadden ze allemaal een snor op, verwijzend naar de bijnaam van Hans. Ook was er een speciaal spandoek voor

hem. Met de aanvoerdersband om de arm moest Hans natuurlijk ook voetballen. Met zijn vrouw, ouders en kinderen langs de lijn was hij extra gemotiveerd om nog wat te laten zien. En dat lukte, het duel werd met maar liefst 8-0 gewonnen. Hans scoorde zelf ook een doelpunt uit een penalty, daarmee was voor hem de cirkel rond. Hij genoot van iedereen die kwam kijken, of een praatje met hem kwam maken. Foto: Barend de Ruiter.

Kunst van Zolder succes

HATTEM- Maar liefst 73 kunstwerken hebben de Hattemers gratis geschonken voor het project Kunst van Zolder. De werken zijn getaxeerd, waarbij één werk dermate waardevol bleek dat het terug is gegeven aan de inbrenger. Bonbonatelier A3 schonk de kop van Jan Voerman, uitgevoerd in chocola en zo waren er meer echte werken van Roelie Rumscheidt tot Herman Brood. Tijdens het Kunstfestival op zaterdag 25 mei zijn ruim 40 werken verkocht met een totale opbrengst van 2.000 euro die aan het Voerman en Anton Pieck museum

Praisedienst

door fotograaf Joop Luimes vindt plaats op zaterdag 8 juni om 16.00 uur in het KEKhuis in het Beekpark. U bent van harte welkom. De expositie is te zien op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur van 7 tot en met 16 juni, Beekstraat 5, 8162 HA Epe (let op de toegankelijkheid vanwege de bouwactiviteiten in het Beekpark).

EPE- Op zondag 9 juni is er een praisedienst in Epe. Het thema van de dienst is ‘We are family’. Je kiest je familie niet uit, je moet het met elkaar doen. Hoe doen we dat? Over dit thema spreekt ds. Theo van Staalduine uit Oldebroek. De muziek wordt verzorgd door popband

G.R.O.W. uit Wezep. De dienst begint om 19.00 uur en is in de Goede Herderkerk aan de Enkweg 2 in Epe. Na afloop is er koffie/thee.

wordt geschonken. Door dit succesvolle idee van Jaap van Zaal, voor de 1ste keer uitgevoerd door Jaap en Lionsclub Hattem met medewerking van Visit Hattem, is de kans erg groot dat dit een vervolg krijgt. Op zaterdag 6 juli is de fietstocht rond Hattem de volgende activiteit van Lionsclub Hattem, actuele informatie op facebook/lionsclubhattem.

Zomeravondconcert

HATTEM- Egerländerkapel ‘Die Hattemer Musikanten’ verzorgt op vrijdagavond 7 juni een zomeravondconcert buiten bij Eetcafé De Kruusing in Hattem. Het optreden begint om 19.30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Die Hattemer Musikanten zullen onder leiding van Benny Eissens diverse polka’s, marsen en walsen spelen. Wilt u genieten van een avond blaasmuziek? Reserveer de datum 7 juni dan in uw agenda en kom de Böhmische sfeer proeven bij De Kruusing, Kruisstraat 11 in Hattem. Iedereen is welkom.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 24 PAGINA 2

- Liefhebber van ruim, rustig en modern wonen

- Deze helft van dubbele woning heeft het

- Goed geïsoleerd, v.v. vloerverw. en pvc vloer

- Maar liefst 4 slaapk. waarvan 1 met balkon

- Perceelopp: 438 m² : Energielabel: B

Vraagprijs: € 475.000,-

Heerde, Engweg 3

- Vrijstaande woning met prachtig uitzicht

- Mooie locatie aan de rand van het dorp

- Slapen en baden op begane grond

- Bijgebouw geïsoleerd, v.v. 14 zonnepanelen

- Perceelopp: 410 m² : Energielabel: D

Vraagprijs: € 499.000,-

Heerde, Haneweg 27

- Royale villa op prachtige locatie

- Aan rand van Heerde, met vrijstaande garage

- Kenmerkend het fraaie balkon aan voorzijde

- Tuin rondom gelegen en biedt veel privacy

- Perceelopp: 1315m2 : Energielabel A

Vraagprijs: € 985.000.-

Breng jouw kleding naar de rode beer, duurzaam voor mens en milieu. Je bent welkom op de volgende locaties:

Veldweg 6 in Heerde dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur

Lagestraat 25A in Wapenveld woensdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur

Wij leveren, plaatsen en repareren o.a. :

· Isola�eglas

· HR++

· Hardglas

· Gelaagd glas

· Brandwerend glas

· Spiegels

· Glas in Lood

· Voorzetramen

· Aanverwanten

· Slijpen en glasbewerking

· Diverse soorten vlak–en figuurglas

Glasheldere service voor een redelijke prijs !

Bel voor vrijblijvend advies en/of offerte.

T. 0578-627053

T. 06-53533353 www.hbglas.nl info@hbglas.nl

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 25 PAGINA 2
Heerde, Azaleastraat 24 Samen succesvol!
NIEUW NIEUW
Diverse tuinmeubelen KOM OOK EENS LANGS! www.zonweringput.nl OPENINGSTIJDEN: dinsdag t/m vrijdag 13:30-18:00 uur | zaterdag 10:00-17:00 uur (zomertijd) bonenburgerlaan 13 | Heerde | 0578 -690338 Binnen & buitenzonwering de Mooiste overkappingen zonwering Binnen
Neem een kijkje op onze website!

Knallen met Cultuurplein

HEERDE- De maand mei stond bol van activiteiten bij het Cultuurplein.

De Heerd barstte uit zijn voegen tijdens indrukwekkende dansvoorstellingen door leerlingen van Juliette Nieboer. Honderden bezoekers genoten zowel ‘s middags als ‘s avonds van de getalenteerde dansers. Leerlingen van het Leerorkest gaven een prachtig concert samen met een groot orkest, als onderdeel van Meer Muziek in de Klas Noord Veluwe, georganiseerd door Cultuurplein. Daarna werden de festiviteiten vervolgd met het grote Zomerconcert

met een wervelend programma van dans en muziek. Van Bon Jovi tot klassieke melodieën, afgewisseld met diverse dansoptredens. Het bekende ‘Europapa’ van het Gitaarplukkersensemble mocht niet ontbreken.

Na de drukke meimaand kijkt iedereen uit naar de optredens op het Heerdelijk Festival op 15 juni in het Van Meurspark in Heerde. Leerlingen en docenten zijn momenteel in voorbereiding op de optredens. Direct na de opening om 14.00 uur door burgemeester Prinsen en zijn familie, zullen de bands van Cultuurplein

De Veluwe als plaats delict

VAASSEN- Ben je benieuwd waarom de setting zo’n belangrijke rol speelt in thrillers? En hoor je graag van de auteur zelf waarom ze voor een bepaalde locatie kiest? Kom dan donderdagavond 13 juni naar de interactieve lezing/worskhop van Machteld van Zalingen bij de Bibliotheek NoordVeluwe, Dorpsstraat 48 te Vaassen. Auteur en schrijfdocent Machteld van Zalingen vertelt welke rol de setting in haar thrillers speelt: de plaats delict. Haar verhalen spelen zich voor een groot deel af op de Veluwe, maar ook andere locaties spelen een rol. Waarom kiest een auteur voor een bepaalde locatie? En welke andere elementen zijn belangrijk bij het schrijven van een verhaal? Machteld

schreef de thrillers ‘Wraakzusters’ en ‘Bloedlijn’, die zich grotendeels afspelen op de Veluwe. Dit najaar verschijnt haar derde thriller ‘Het genootschap’. Tot de pauze geeft Machteld een interactieve lezing. Na de pauze is de workshop waarbij de bezoekers een kleine schrijfopdracht maken waarmee ze een voorproefje krijgen van het schrijversvak. De workshop vindt plaats in het kader van de Thriller Weken 2024. De avond is van 19.30 - 21.00 uur. Kosten: 3,50 euro p.p. voor bibliotheekleden, 7 euro voor 1 bibliotheeklid met 1 introducé, 5 euro voor niet-bibliotheekleden. Maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan via de website: www.bibliotheeknoordveluwe.nl.

het publiek omverblazen. Ook zullen verschillende dansgroepen schitteren op het podium. Bij Cultuurplein krijgen honderden kinderen en jongeren van Vaassen tot Wapenveld les, wat resulteert in een indrukwekkende hoeveelheid jong regionaal talent. Kom kijken bij een van de komende evenementen en laat je inspireren door het talent en de passie van deze jonge artiesten. Voor meer informatie over lessen en voorstellingen, bezoek www.cultuurpleinnoordveluwe.nl. Vanaf 5 juni staat het complete aanbod voor het nieuwe schooljaar online. Foto: Kim J. Vermeulen

OV-inloopspreekuur

EPE- Heeft u vragen over de bus, trein of haltetaxi? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg. Dinsdag 11 juni is er van 14.00- 15.30 uur OV-inloopspreekuur in de bibliotheek aan de Stationsstraat 16 te Epe. Wilt u liever telefonisch advies? U kunt dagelijks bellen met één van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur via tel. 038- 3038010. Zie ook www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Bingo

EMST- Op vrijdagavond 7 juni organiseert muziekvereniging Prins Bernhard een bingo in de Hezebrink in Emst. Meespelen kan vanaf 10 euro. De kaartverkoop start om 19.30 uur en de balletjes beginnen om 20.00 uur te draaien. U bent welkom.

VV Hattem JO17 kampioen in Hoofdklasse

Hulp gevraagd voor vakantietasjes

HEERDE/WAPENVELD/VEESSEN- In Nederland groeien meer dan 400.000 kinderen op in een gezin waar niet voldoende geld is voor een vakantie. Een trip naar de camping of zelf de dierentuin, is voor deze kinderen een uitzondering. Dit terwijl de zomervakantie juist één groot feest zou moeten zijn. Stichting leergeld, gemeente Heerde, Fam. Maatstichting en de kerken in Heerde, Veessen en Wapenveld willen hen daarom verrassen met een rugtasje vol vakantieplezier. In de omgeving gaat het om ca. 220 kinderen. De gemeente Heerde doet in overleg met de Stichting Leergeld een financiële bijdrage om wat educatiefs in de tasjes te stoppen. Daarnaast zijn er sponsoren bereid gevonden die graag willen doneren. De Kerken in Heerde gaan de rugtasjes verzorgen. Naast wat educatiefs willen ze de tasjes vullen met nieuw speelgoed en vrijkaartjes voor kinderen van 0-12 jaar. Zij vragen hiervoor uw hulp. Wat u kunt doen is nieuw speelgoed inleveren zoals buitenspeelgoed, spelletjes, kleurboeken, lego, boekjes, Playmobil, ballen, waterpistolen, poppen, knutselwerkjes of vrijkaartjes. Vriendelijk verzoek is wel om nieuw speelgoed te kopen wat kwalitatief goed is, zodat de kinderen er daadwerkelijk een zomer plezier van kunnen hebben. Maar u mag ook een financiële donatie doen. Uw donatie kunt u overmaken op NL54RABO0326539301 t.n.v. Diaconie Ontmoetingskerk Heerde onder vermelding vakantietasjes. En op de tafel in de hal van de kerk zal een spaarpot komen te staan.

Van het ingezamelde geld worden dan inkopen voor de vakantietasjes gedaan. Het speelgoed kunt u inleveren: zondag 9, 16 en 23 juni tussen 10.45- 11.45 uur of op maandag tussen 10.00- 11.00 uur in de ontmoetingskerk in Heerde, Kanaalstraat 21; vrijdag 7, 14 en 21 juni bij De Cirkel kledingbank Dorpstraat 35 in Heerde (bovenverdieping, voorheen Pijnappel), open van 9.30- 12.00 uur en van 13.30-16.30 uur; bij de Rode Beer in Wapenveld, open van 10.00- 16.00 uur; bij Peter en Elly Hendriks, Bonenburgerlaan 40a Heerde en bij Lidie Dijkink, Braamkamp 18 Heerde. Kunt u het speelgoed niet brengen neem dan contact op, dan wordt het opgehaald. Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met Elly en Peter Hendriks tel. 06-48620635 of Lidie Dijkink tel. 06-46670075.

Hockey gymlessen voor basisscholen

EPE- De komende weken zullen veel jonge leerlingen in Epe samen met hun klas op het hockeyveld van MHC Epe te vinden zijn. Vanaf half mei zullen zeven basisscholen deelnemen aan speciale hockey gymlessen georganiseerd in samenwerking met MHC Epe. Samen met de gymdocenten zullen de groepen 3 tot en met 8 tweemaal een gymles krijgen op het hockeyveld. Deze buitenlessen bieden een uitstekende gelegenheid voor kinderen om kennis te maken met de hockeysport en om actief buiten te bewegen. MHC Epe hoopt met deze gymles-

sen de drempel te verlagen voor kinderen om een keer mee te komen trainen en hen enthousiast te maken voor hockey. Om deze lessen te faciliteren, heeft de club speciaal kunststof sticks aangeschaft, zodat alle kinderen kunnen deelnemen. MHC Epe kijkt ernaar uit om de jonge deelnemers op het veld te verwelkomen en hen de basisprincipes van hockey bij te brengen. De club is trots op deze samenwerking met de lokale scholen en ziet dit als een kans om de sport binnen de gemeente te promoten. Zie voor meer informatie: mhcepe.nl.

Eerste netwerkevent SoEpe

EPE- Op dinsdag 11 juni om 11.30 uur vindt de eerste netwerkluch SoEpe plaats, bedoeld voor iedereen die actief is in zorg en welzijn en betrokken is bij maatschappelijke initiatieven in Epe. De aftrap is bij InteraktContour

De Rútli, Willem Tellstraat 15. Hier worden deelnemers verwelkomd met warme soep en een lekker broodje. Bij InteraktContour merkten ze dat ze verbinding missen in de gemeente. Zij zochten contact met Episch Centrum en KoppelSwoe en deze organisaties herkenden dit gevoel. “Wij lopen allemaal tegen actuele onderwerpen aan en voelen de behoefte hier met elkaar over te praten, elkaar te helpen en te verbinden”, aldus Lotte Hogeslag-Bronsink van InteraktContour.

Zo ontstond het initiatief van een netwerkcarrousel. Met het brede netwerk

van de drie partijen is de organisatie van de ‘netwerksoep’ tot stand gekomen. “Iedereen moet lunchen, daarom is het idee ontstaan om dit eens per twee maanden samen te doen”. Tijdens de eerste bijeenkomst zal InteraktContour meer vertellen over haar locatie en doelgroep. Daarnaast is er ruimte voor gezelligheid en het maken van nieuwe connecties. Zin in een kopje soep? Meld je dan aan via l.hogeslag@interaktcontour.nl of via tel. 06-51823715. “Voor deze eerste editie is het fijn een indicatie van het aantal aanwezigen te hebben. En als je het leuk vindt, nodigen we je uit om de volgende keer jouw locatie te laten zien, zo ontstaat er een roulatie en blijven we als zorgmensen in Epe in contact.” Last minute toch zin om te komen, maar geen aanmelding gedaan? Je bent welkom.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 26 PAGINA 2
er uitgebreid de tijd genomen om het
HATTEM- Onlangs werd vv Hattem JO17 - onder leiding coach Oscar de Groot en trainer Andrei Trifan
-
na
een 7-0
overwinning op vv Hierden JO17 kampioen in de Hoofdklasse. Na het laatste fluitsignaal werd
kampioenschap te vieren.

Easysit-servicegarantie geeft je zekerheid

Persoonlijk en onafhankelijk advies

Gratis zitanalyse door zitadviseur

Zitcomfort voor ieder postuur

Altijd een stoel in jouw stijl

Direct taxatie van huidige meubels

Gratis afvoer van oude meubels

Snelle levering door héél Nederland

5 jaar all-in-house-garantie aan huis

Easysit

Relaxfauteuil D83

Leverbaar met elektrisch verstelbare rug en voetensteun. In verschillende maten, kleuren, bekleding en opties. Nu vanaf 2250,-

Easysit

Relaxfauteuil D62

Leverbaar met elektrisch verstelbare rug en voetensteun. In verschillende maten, kleuren, bekleding en opties. Nu vanaf 2395,-

Bezoek één van de winkels

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00

Easysit

Relaxfauteuil D82

Leverbaar met elektrisch verstelbare rug en voetensteun. 3-motorig met accu. In verschillende maten, kleuren, bekleding en opties. Nu vanaf 2595,-

Hilversum Verlengde Zuiderloswal 8a Burgum Ymkersstrjitte 32

Wezep Rondweg 90

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 27 PAGINA 2
Tel
220 easysit.nl Dan zit je goed
088 6 220
Gratis Sta-op functie* t.w.v. € 525.- Geldig van dinsdag 4 juni t/m dinsdag 2 juli 2024 * Het aanbod kan per filiaal wisselen. De korting is afhankelijk van de gekozen uitvoering en specificaties. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden. Er is al een sta-op stoel vanaf 695 .Parkeer gratis voor de deur
Sta-op functie* t.w.v. € 525.Gratis Sta-op functie* t.w.v. € 525.Maak direct online een afspraak of bel 088 6 220 220 Dagje Uit Cadeaukaart t.w.v. € 100.-
t.w.v. € 100.-
Cadeaukaart t.w.v. € 100.-
Gratis
Dagje Uit Cadeaukaart
Dagje Uit

Kwekerij-Tuincentrum van Essen

Beste Prijs-Kwaliteit verhouding in de omgeving!

Volop kuip-, terras- en perkplanten en grote vaste planten !

Hang- en terraspotten met waterreservoir.

Aardbeien- en groenteplanten en chrysantenstek !

Dahlia’s v.a. 2,00

Clematis ...................................................2 voor 12,00

Stamrozen 16,50

Vaste planten v.a. 1,50

Hortensia’s v.a. 5,95

Kuipplanten v.a. 10,00

Orchideeën...............................................2 voor 18,00

Nieuwe bildtstar 10 kg 8,95

Bos pioenrozen 4,50

Houtbriketten. Boeketten, snijbloemen, decoratie, aardappelen, uien, winterwortelen, bomen, haagplanten, meststoffen, diervoeders, houtpellets en tuingereedschap.

Kanaaldijk 17, Heerde Tel: 06-20149917

Geopend: di t/m vrij 11.00-17.00 uur, zat 09.00 - 17.00 uur

Uniek platform met app voor ondernemers

Probeer 14 dagen gratis Nu 10% korting met kortingscode KRANT24

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 28 PAGINA 2 ONTWERP AANLEG ONDERHOUDRENOVATIE Jordy
07 Dorpsstraat
8181 HS Heerdewww.rondomuwhuis.nl AANRIJDING 085 1305791 Verkeersongeval * Aanrijding Gratis juridische hulp en begeleiding Telefoon: 085 - 1305791
Harleman 06 13 39 18
36Binfo@rondomuwhuis.nl
www.businessnetwerkgelderland.nl Word lid!

Julianalaan 1, Heerde 06 - 51463367

www.bartpoolinstallaties.nl info@bartpoolinstallaties.nl

Beleef de COOLste zomer ooit ......

Bart Pool Installaties nu ook uw airco specialist !

Ook genieten van een lekker koel huis deze zomer ?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een prijsaanbieding.

Iedere vrijdag op de markt in Heerde, aanbieding geldig 24 april 2020

Iedere vrijdag op de markt in Heerde, aanbieding geldig vrijdag 7 juni 2024

Verse sliptong

Kilo €35.00. Max 4 kg per klant.

Verse Gamba’s in knoflookmarinade

Alleen tegen inlevering van de bon 1 kilo €16.95

alleen tegen inlevering van de bon 500 gram €9.95 super om te bakken of grillen

Verse gamba’s

naturel/ knoflookmarinade, super om in te vriezen

Warm Gebakken Lekkerbek

p/st €3.75 2 voor €7.50

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u 500 gram €9.95 1 kilo €17.50

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u De 3e Lekkerbek Gratis

Gebakken lekkerbek xxl

p/st €5.00 2 voor €10.00. Mooie grote!

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u

De 3e lekkerbek Gratis

Ouderwets Gerookte Paling

Ouderwets gerookte makrelen

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u 500 gram voor maar €15.95

Pst €4.50. Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u 2 voor maar €6.95

Topkwaliteit, normale prijs(25.00), 1 week houdbaar in koelkast

Scan voor aanmelden en meer info over onze locaties

Hollandse nieuwe Haring

Hollandse nieuwe haring

p/st€2.00 4 voor €7.50 alleen tegen inlevering van de bon 5e gratis altijd vers van het mes en botermals. Voor de 65 plus 3 voor €5.00

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u 4 stuks voor €5.00 Botermals en altijd vers van het mes.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 29 PAGINA 2
www.herms.nl
INFO-AVOND 13 JUNI

Apotheek verlengt sponsorcontract met Skeelerclub

Heerde

HEERDE- De EHBO-koffers van Skeelerclub Heerde worden ook de komende jaren gesponsord door de Heerder apotheker Ruud Timmerman. Het is de vierde achtereenvolgende keer dat zijn apotheek en de skeelerclub een driejarige verbintenis aangaan. Jos Martens, lid van de sponsorcommissie van Skeelerclub Heerde, ondertekende het nieuwe contract namens zijn vereniging. “We hebben afgesproken dat de apotheek de inhoud van onze EHBO-koffers jaarlijks tot een afgesproken bedrag aanvult met pleisters, gaasjes en verbandmaterialen. Daarnaast kunnen zes leden/vrijwilligers van onze club op kosten van de apotheek een reanimatie- & AED training volgen.

Daar zijn we geweldig blij mee.” Timmerman: “Apotheek Heerde sponsort al jaren de verbandtrommels van een groot aantal verenigingen en stichtingen in Heerde, Veessen en Vorchten. Een paar jaar geleden hebben we ons aanbod uitgebreid met reanimatie- & AED trainingen. Deze worden gegeven door EHBO-vereniging Heerde waar de apotheek hoofdsponsor van is. Door te stimuleren dat meer mensen kunnen reanimeren en weten hoe een AED werkt, maken we onze omgeving een stukje veiliger.” Martens: “Het is en blijft belangrijk dat je als vereniging dit soort zaken goed geregeld hebt. In geval van nood wil je immers niet misgrijpen. Het is fijn dat Apotheek Heerde ons daar-

Europarlementariërs bezoeken Veluwe

HATTEM- Afgelopen week hebben drie kandidaat-Europarlementariërs een bezoek gebracht aan de Kop van de Veluwe. Zij namen in Hattem kennis van de samenleving-brede vraagstukken die er leven in dit gebied op het vlak van Natura2000, wonen en mobiliteit, waaronder de A28. Voorzitter Jan Nathan Rozendaal is blij met de belangstelling die de kandidaat Europarlementariërs hebben getoond voor de verschillende onderwerpen. Het bezoek stond ook in het teken van de verkiezingen van 6 juni voor het Europees Parlement. Eén van de grote opgaven in de komende jaren betreft het zorgen voor voldoende woningen, op de juiste plek. Het be-

leid hiervoor is ‘water-bodem’ sturend. Dit betekent dat niet alles kan. Daarbij speelt dat juist op de Noord-Veluwe veel gebieden Natura2000 gebieden zijn. Jan Nathan Rozendaal vertelt hierover: “Onze boodschap aan Europa luidt: biedt meer mogelijkheden dan er nu zijn. Wij noemen dit Natura2100. Wij stellen voor te kunnen schuiven, wisselen of compenseren. Dan zou je bijvoorbeeld drogere gronden kunnen bestemmen voor het bouwen van woningen en die uitruilen tegen nattere gronden voor natuur. Wij denken dat we op die manier in goede harmonie met de natuurlijke omgeving kunnen wonen en werken.” Een andere grote

bij helpt. Veiligheid staat bij Skeelerclub Heerde sowieso hoog in het vaandel. En dat moet ook gezien onze plannen. Zo wordt op 21, 22 en 23 juni op ons sportpark aan de Kommerseweg in Heerde de Europacup gehouden. Deze internationale skeelerwedstrijd maakt deel uit van de World Skate Europe-Cup. Inline skaters uit heel Europa en zelfs skaters uit Colombia en Mexico, gaan op onze prachtige 200 meter piste de strijd met elkaar aan. Door de hoge snelheden levert dit gegarandeerd veel kijkplezier op. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: kom dit zien! Bovendien is de toegang gratis.” Meer informatie over Skeelerclub Heerde en de Europacup is te vinden op www.skeelerhuus.nl.

opgave blijft het bereikbaar houden van Regio Zwolle en de Noord-Veluwe. De A28 is een economische levensader die dreigt dicht te slibben. Iedere dag zijn er tijdens de spits opstoppingen en files. De drie kandidaat -Europarlementariërs waren onder de indruk van de rondleiding. Een speciaal moment betrof de bezichtiging van de nieuwe aansluiting op de A28 bij H2O. Provincie Gelderland stelde destijds als randvoorwaarde bij de financiering van de nieuwe aansluiting dat de gemeenten de mogelijkheden van samenwerking zouden onderzoeken. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van de Kop van de Veluwe.

indrukwekkend moment, waarbij werd stilgestaan bij wat Wijnand, samen met Bep, voor de club heeft betekend. Na de laatste wedstrijd van het seizoen werd afscheid genomen van een aantal stafleden en spelers. Met mooie woorden

Locatie Haringparty Epe verplaatst naar Kerkplein

De Lions Haringparty in Epe zal op donderdag 20 juni gehouden worden op het Kerkplein (bij Grote Kerk) in Epe. Door onvoorziene omstandigheden is de locatie Loeffpark op deze datum niet beschikbaar. De organisatie heeft -met medewerking van de gemeente Epe en de Grote Kerk- op zeer korte termijn de nieuwe locatie kunnen vastleggen. “Ook hier weer zullen we een sfeervolle omgeving creëren”, aldus de organisatie. Op dit moment is de grens van 200 verkochte kaarten inmiddels alweer gepasseerd. Meer informatie over het goede doel en kaartverkoop is te lezen via: haringparty-lions.nl.

WIOS Epe wandelt in Lettele

EPE/LETTELE- Onlangs wandelden tien leden van de Wandelsportvereniging WIOS Epe in Lettele.

Hier organiseerde de Stichting Bathmen Promotie de Rododendron-Boerenland wandeltocht. De leden wandelden de

werden Marc Leerkes, Thymo Brouwer, Dennis Gerritsen (uitgeroepen tot speler van het jaar), Jelle Rooijackers (14 jaar teammanager) en Maikel Amzand in het zonnetje gezet. Foto: Bertus van den Oosterkamp.

10 km. Het was goed wandelweer, de organisatie was goed verzorgd en de routes deden hun naam eer aan. Wilt u ook een keer meewandelen op een zondag in Epe of elders in Nederland, stuur dan een e-mail naar: wandelen@ wios-epe.nl of kijk op www.wios-epe.nl.

Bijeenkomst jeugdpanels

HATTEM-Afgelopen woensdag was het dan zover, de eerste bijeenkomst van de jeugdpanels van s.v. Hatto-Heim. Dit om gestalte te geven aan het plan; ‘Nog meer sportplezier 3-18 jaar’. De afgelopen periode konden jeugdleden zich aanmelden om deel te nemen in een jeugdpanel. Onder de enthousiaste begeleiding van Matthijn van Doeschot en Sebastiaan van der Laan werden de jeugdleden stellingen voorgehouden waar ze positief of negatief op konden antwoorden. Ook werd ze gevraagd wat

moet blijven, wat vind je dat goed gaat gaan bij de s.v. Hatto-Heim, wat gaat niet goed en wat zou je willen dat de club voor je organiseert. De vele uitkomsten die ze opgeschreven hebben, worden verzameld door de begeleiders en overgedragen aan de Technische en Jeugdcommissie om te kijken waarmee aan de slag gegaan kan worden. In de bijeenkomst van november wordt door de jeugdpanels gekeken naar wat er mee gedaan is of gedaan gaat worden en of er weer nieuwe onderwerpen zijn.

Bridgecursus voor beginners

HATTEM- Goed nieuws voor iedereen die graag een kaartje legt en in clubverband nieuwe mensen wil ontmoeten. De drie bridgeclubs verenigd in de Bridgecombinatie HWH (Heerde, Wezep en Hattem) organiseren een bridgecursus voor beginners. Zij doen dit in samenwerking met de Bridgeacademie in Zwolle. De cursus wordt gegeven op vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur in Hattem. Bij voldoende belangstelling zal de cursus ook op een tweede locatie op de Noordoost Veluwe worden aangeboden. Is vrijdagmiddag geen geschikt moment, dan heeft de Bridgeacademie Zwolle een mogelijkheid op dinsdagavond en vrijdagmorgen in Zwolle. De cursus bestaat uit 12 lessen en start op 11 oktober en eindigt op 17 januari. De kosten bedragen 120 euro per persoon inclusief lesboek en praktijkboek. De cursus wordt gegeven door Jos Bergen, gediplomeerd bridgedocent. Verdere informatie en aanmeldingen bij Herman Blankvoort:

hermanblankvoort@kpnmail.nl, of tel. 06-53906408. Wie geïnteresseerd is in een lidmaatschap van een van de verenigingen, kan meer informatie vinden op de websites van BC Heerde (https:// bcheerde.nl) of de Hattemer Bridgesport (https://10038.bridge.nl). Bij elke bridge vereniging is er een contactpersoon om informatie te verstrekken aan belangstellenden en om nieuwe leden te begeleiden.

Duivensport

HEERDE- Uitslag PV de Blauwe Doffer Heerde wedvlucht vanuit Duffel: 1, 3, 4, 5, 7, 10 Comb. Bosch-Hup, 2 J. Landman, 6, 8, 9 K. Rorije.

HEERDE- Uitslag PV Juliana wedvlucht vanuit Duffel: 1, 3, 8 J.M.L van Renselaar, 2, 4, 5, 6, 10 J. de Graaf, 7, 9 Arjan Spek.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 30 PAGINA 2
VAASSEN- De laatste competitiedag van het seizoen stond bij VIOS in het teken van afscheid. Voor de wedstrijd werd, in het bijzijn van de familie Vosselman, een in memoriam uitgesproken voor de overleden Wijnand Vosselman. Een
VIOS neemt afscheid

Showroom ‘t Harde, Eperweg 68

DI T/M DO: 13.00 - 17.00 UUR | VR: 10.00 - 16.00 UUR | GRAAG OP AFSPRAAK

ZA: ENKEL OP AFSPRAAK

Showroom Swifterbant, De Kil 18

DI T/M DO: 13.00 - 17.00 UUR | VR: 10.00 - 16.00 UUR | GRAAG OP AFSPRAAK

ZA: ENKEL OP AFSPRAAK

0321 - 32 19 66 | www.claassenkozijnen.nl

KUNSTSTOF KOZIJNEN EN EERLIJK ADVIES?

Koopt u kunststof kozijnen, dan wilt u zeker weten dat u de juiste keuze maakt. Gelukkig nemen onze adviseurs alle tijd om advies te geven waar u écht iets aan heeft.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 31 PAGINA 2 Genieten van het buitenleven! › Houten schuren › Tuinhuizen › Aluminium overkappingen › Glazen schuifwanden › Lamellen daken *Bij aankoop van glazen schuifdeuren. Industrieweg 10a, 8071 CT Nunspeet [T] 0341 - 45 33 74 [E] info@oljabuitenleven.nl oljabuitenleven.nl Nú met Gratis* deurgrepen & ledverlichting KUNSTSTOF KOZIJNEN | BINNEN- EN BUITENZONWERING | TERRASOVERKAPPINGEN

Feestelijke intocht Wandelvierdaagse

EPE- Vrijdag vond de feestelijke intocht plaats van de 61ste Avondwandelvierdaagse in Epe georganiseerd door de wandelsportvereniging Wios. Maar liefst 1151 deelnemers verschenen dinsdag aan de start van de eerste avond van de wandelvierdaagse. De vierde avond eindigde zoals de eerste avond met regen maar de stemming onder de wandelaars was opperbest. Alle deelnemers hadden na-

tuurlijk allerlei lekkers gekregen van het publiek langs de weg. De Muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst zorgde de hele route voor de muzikale begeleiding. Onderweg werden de wandelaars ook nog op muziek getrakteerd door DAP uit Apeldoorn, De Graapendaelers uit Terwolde en gezamenlijk Vriendschap uit Oene en de Koninklijke Harmonie uit Epe. Op het bordes van het gemeentehuis werd het

defilé afgenomen door burgemeester Tom Horn, Tigo Nieuwenhuis en Jaap van Dijk namens De Kouwenaar Vaassen, Theo Hennekes en echtgenote en Marco Maassen namens de Koninklijke Wandelbond Nederland, Dik Nijhof lid van verdienste van WIOS Epe en de bestuursleden Hanneke Ligt, Thea Elbertse en Hennie Hanekamp. Zij klapten hun handen stuk voor de langslopende wandelaars.

Vrijwilligers Hoogstambrigade Hattem zoeken versterking

HATTEM- Vind jij het leuk om buiten te zijn en ben je graag actief bezig? Misschien is vrijwilligerswerk in het landschap dan wel iets voor jou! De vrijwilligers van de Hoogstambrigade (HSB) Hattem werken regelmatig in waardevolle boomgaarden. Hoogstamboomgaarden zijn bijzondere landschapselementen: mooi om te zien, heerlijk om van te plukken en met grote ecologische en cultuurhistorische waarde. Door goed te snoeien werkt de Hoogstambrigade Hattem iedere eerste woensdagochtend en tweede zaterdagochtend van de maand aan het behoud van hoogstambomen in de gemeente Hattem. De vrijwilligers zijn door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) opgeleid en zijn des-

kundig in het snoeien van fruitbomen. Zo zorgen ze voor het behoud van de boomgaard in het landschap. Coördinator Saro van Cleynenbreugel: “Het werk als vrijwilliger bij de Hoogstambrigade is gezellig en leuk. Je bent heel nuttig bezig en zo lever je een waardevolle bijdrage aan het landschap en de biodiversiteit. Daarnaast kun je als lid van de HSB ook gebruikmaken van het cursusprogramma dat door SLG wordt aangeboden. Je hoeft geen snoeikennis of ervaring in huis te hebben. Iedereen kan meedoen.”

Meedoen?

De eerstvolgende werkdag is op zaterdag 15 juni, HSB Hattem verzamelt om 9.30 uur bij kinderboerderij ’t Dijkweitje

op Brugge 1 in Hattem. Je bent van harte welkom om dan mee te helpen. Trek een stevige broek en stevige schoenen aan, aanmelden is niet noodzakelijk. Wil je graag een andere keer komen helpen, neem dan contact op met de coördinator via hattemhoogstambrigade@gmail. com. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt 524 vrijwilligersgroepen in Gelderland, waaronder 45 hoogstambrigades, zoals de HSB Hattem. SLG zorgt met cursussen en bijeenkomsten voor de juiste kennis bij vrijwilligers. Ook leent de stichting hen gereedschap uit voor het onderhoud van kleine landschapselementen. Kijk voor meer informatie over HSB Hattem op https://slgelderland.nl/vrijwilligers/

De Cirkel open tijdens Hessenmarkt Kampioen gemengd dubbel 50+

HEERDE- Komende zaterdag, 8 juni, is kledingbank De Cirkel extra geopend. Bezoekers van de Hessenmarkt kunnen dus ook een kijkje nemen bij de grote hoeveelheid zomerkleding die te vinden is in deze tweedehands kledingwinkel aan de Dorpsstraat 35 in Heerde. Als het weer het toelaat, wordt er ook kleding buiten aangeboden om in te snuffelen. De winkel is open van 10.00 tot 14.00 uur. De Cirkel is er voor iedereen. Voor mensen die het financieel lastig hebben, is er een strippenkaart waarmee maan-

delijks een aantal gratis kledingstukken kan worden uitgezocht. Daarnaast kan een ieder voor een klein bedrag kleding kopen. Dit is niet alleen duurzaam, maar u helpt er ook uw medemens mee. Naast het dekken van de kosten voor het runnen van de winkel, wordt de opbrengst namelijk gebruikt voor armoedebestrijding in de gemeente. Zo krijgen bijvoorbeeld de strippenkaarthouders af en toe een extraatje. Komende zaterdag kunnen zij een ijsbon ophalen op vertoon van hun kaart.

van jubileum De Passerel

De Wilde Heerderstrandtoernooi verplaatst naar 24 augustus

HEERDE- Het populaire De Wilde Heerderstrand beachvolleybaltoernooi, dat oorspronkelijk gepland stond voor 15 juni, is verplaatst naar zaterdag 24 augustus. De organisatie heeft dit besluit genomen vanwege de uitzonderlijk hoge waterstand op het Heerderstrand.

“De waterstand is zo hoog dat we niet genoeg strand over hebben om onze velden te plaatsen,” aldus de organisatie in een verklaring aan de deelnemers.

“We kunnen momenteel maximaal 10 velden kwijt, terwijl we er minstens 30 nodig hebben.” De hoge waterstand van het Heerderstrand is gekoppeld aan de stand van het grondwater, waardoor er

op korte termijn geen verbetering wordt verwacht. Na het afwegen van verschillende scenario’s, bleek verplaatsing naar een latere datum de meest logische oplossing. Meer dan 110 teams hebben zich al ingeschreven voor het toernooi. Deze inschrijvingen blijven geldig voor de nieuwe datum. De organisatie roept deelnemers op om contact op te nemen indien de verplaatsing problemen oplevert. Nieuwe deelnemers en inschrijving zijn van harte welkom. Inschrijven kan via www.ormi.nl. Voor vragen of opmerkingen kunnen deelnemers contact opnemen met de organisatie van het toernooi via info@ormi.nl.

Repair Café in supermarkt

HEERDE- Op zaterdag 8 juni is het team van Repair Café Heerde van 11.0014.00 uur te gast bij de Jumbo Supermarkt aan de Stationsstraat. Repair Café repareert gratis uw defecte spulletjes die anders onnodig op de afvalberg terecht komen.

Alléén nieuwe onderdelen worden in rekening gebracht. Standaard staat het team van Repair Café Heerde ie-

WELSUM- In de voorjaarscompetitie van de KNLTB is in de 2e klasse gemengd dubbel 50+ het team uit Welsum met enige overmacht kampioen geworden. Al tijdens de voorlaatste wedstrijd had het team de benodigde kampioenspunten binnengehaald. V.l.n.r. Judith Roosenschoon, Maartje Caspers, Charles Beelen, Ton Heijdra en Gertie v.d. Beek. Het teamlid Ans Mellink ontbreekt op de foto.

APELDOORN/EPE/OENE- Dit jaar viert zorgorganisatie De Passerel haar 25-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te markeren, lanceert De Passerel een serie podcasts genaamd ‘Studio De Passerel’. De eerste aflevering is te beluisteren op woensdag 29 mei via bekende platforms. “Wij werken elke dag met mensen en maken bijzondere verhalen mee,” zegt Bart van Uitert, communicatieadviseur bij De Passerel. “Met deze podcastserie gaan we op zoek naar die verhalen. We spreken met medewerkers, cliënten, ouders en andere betrokkenen. Ze delen wat hen drijft en verbindt met De Passerel. Als luisteraar krijg je zo een uniek inkijkje in de wereld van de zorg.” De podcastserie weerspiegelt het streven van De Passerel om midden in de samenleving te staan. “Mensen met een beperking of andere zorgvraag horen volwaardig onderdeel van de maat-

dere derde woensdagmiddag van de maand in de lounge van dorpshuis ‘De Heerd’. Dit extra Repair Café op zaterdag 8 juni bij de Jumbo gebruiken zij om zich aan een breder publiek voor te stellen. Neem uw defecte spullen dus mee als u boodschappen gaat doen. Repair Café Heerde is een project van de Vrijwillige Hulpdienst Heerde (VHD). Vragen? Stuur een e-mail naar repaircafe.heerde@gmail.com.

schappij te zijn”, aldus Van Uitert. “De podcast is een prachtige manier om hieraan bij te dragen. Je hoort uit eerste hand hoe het is om te leven met een beperking, hoe ouders omgaan met een gehandicapt kind en hoeveel voldoening medewerkers uit hun werk halen. Met de verhalen in Studio De Passerel hopen we veel mensen te inspireren. Wij zijn blij met de verhalen en trots op het resultaat, zonder de gasten was deze podcast er niet.”

De serie bestaat uit acht afleveringen van ongeveer 25 minuten. Vanaf 29 mei komt er elke twee weken op woensdag om 12.00 uur een nieuwe aflevering online via platforms zoals Spotify, Springcast en Apple Podcast. Natuurlijk zijn de afleveringen ook te beluisteren via de sociale mediakanalen en de website van De Passerel. Roderic Rosenkamp is de host van de podcast. Hij is al jaren als freelance tekstschrijver betrokken

bij De Passerel. “Het is een prachtige manier om verhalen te delen en oude bekenden weer tegen te komen”, zegt Rosenkamp. De Passerel ondersteunt mensen met een beperking, van jong tot oud, om hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken.

“We begeleiden kinderen, jongeren en gezinnen, volwassenen en ouderen. Dat doen we thuis, op school, op het werk en in de wijk. En op onze eigen locaties waar je kunt wonen, werken, opvang of dagbesteding krijgt. Deze staan midden in de wijk in een vertrouwde omgeving. Bij De Passerel hoort iedereen erbij en geloven we dat er altijd een mogelijkheid tot ontwikkeling is. Je vindt ons binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Dagelijks begeleiden we met 600 medewerkers 1.000 cliënten.” Voor meer informatie, bezoek de website van De Passerel: https://de-passerel.nl.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 32 PAGINA 2
Podcastserie
ere
ter
WAPENVELD- Andrea Rorije moest er nu ook aan geloven: ook zij behoort nu tot de club van 50. Daarbij hoorde natuurlijk ook een pop in de tuin en een groot spandoek. Met dank aan haar vriendinnen uit Wapenveld.

Airco

Ventilatie

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Pelletkachels

Elektra

41 hoogwaardige bedrijfsunits 038 453 73 72 www.kroesetempert.nl www.GS32.nl Schrijf je nu in! Nu in verkoop! George Stephensonstraat 32 Warmtepompen
en VRF Installaties
Airco
Ventilatie Zonnepanelen Pelletkachels Verwarming
Sanitair Dakbedekking, lood- en zinkwerk Service & onderhoud www.biomontage.nl info@biomontage.nl | 0578-697578 | Zwolseweg 80D | Heerde Maak een afspraak voor advies op maat, of een afspraak in onze showroom Warmtepompen Airco en VRF Installaties Service & onderhoud Warmtepompen
en VRF Installaties
Sanitair Dakbedekking, lood- en zinkwerk Service & onderhoud www.biomontage.nl info@biomontage.nl | 0578-697578 | Zwolseweg 80D | Heerde Maak een afspraak voor advies op maat, of een afspraak in onze showroom
en VRF Installa�es
Pelletkachels Verwarming Elektra
Warmtepompen Airco
Ven�la�e
Verwarming Elektra Sanitair Dakbedekking, lood- en zinkwerk Service & onderhoud UW TOTAAL INSTALLATEUR VOOR

Modespektakel goed bezocht

HEERDE- Zaterdag werd net als vorig jaar het Modespektakel gehouden op het dorpsplein in Heerde. Onder grote belangstelling showden de manne-

quins tijdens de drie modeshows de nieuwste zomertrends. De mode voor zowel jongeren als ouderen werd daarbij getoond. De deelnemende lokale on-

Regelmatigheidsrit Houdt de Ketting Strak

EMST- Wielerclub Houdt de Ketting Strak organiseerde afgelopen week een rit voor haar leden waar de deelnemers vooraf moeten opgeven met welk een gemiddelde ze willen rijden, zonder te weten wat de totale afstand is. Deze keer was de afstand 60.8 km. Vooraf controleert de jury of alle klokjes van de fietsen verwijderd zijn. De start was bij het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst. Een grote groep wielrenners verzamelde zich om onder ideale weersomstandigheden aan deze regelmatigheidsrit deel

te nemen. De finish en uitslag was bij camping de Wildhoeve aan de Hanendorperweg in Emst. Wendy Norman werd winnaar. Ze had opgegeven dat zij wilde fietsen met een gemiddelde van 30.6 km. Dat behaalde zij niet helemaal. Uiteindelijk kwam zij over de finish met een gemiddelde van 30.4 km. Op de tweede plaats eindigde André van Deelen en derde werd Niels de Waal. Frappant is dat, behalve winnaar Norman, alle deelnemers het parcours te snel aflegden. Voor de complete uitslag zie www.hdks.nl.

HEERDE- Er wordt een verkenning gestart rondom de energievraag op bedrijventerrein Heerde in de vorm van een Energyhub. Provincie, gemeente Heerde en bedrijven investeren samen in de uitvoering van dit onderzoek. De provincie Gelderland heeft zich in de Omgevingsvisie als doel gesteld dat in 2050 alle werklocaties in de provincie duurzaam zijn ingericht qua energie, klimaatbestendigheid en logistieke productiestromen. Bedrijventerreinen leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van onder andere de ambities in de energietransitie. Ook de gemeente Heerde zelf heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn, waarin ook wordt samengewerkt met de bedrijven om deze doelen te bereiken. Daarnaast heeft de gemeente het streven om in 2030 20% van de woningen en gebouwen aardgasvrij te hebben. “In 2020 zijn wij daarom samen met het Bedrijvencontact Heerde gestart met de verkenning om de bedrijventerreinen in de gemeente Heerde toekomstbestendig te maken. Zowel vanuit de provincie als vanuit de gemeente is de aanbeveling om ons te richten op een

verduurzamingsaanpak met een focus op ‘energie’; en het organiserend vermogen op bedrijventerreinen te stimuleren om collectieve maatregelen eenvoudiger te organiseren”, is te lezen in de bijbehorende ambtelijke stukken. Om uitvoering te kunnen geven aan deze aanbeveling is in de afgelopen periode een aantal stappen gezet vanuit de projectgroep Toekomstbestendige Bedrijventerreinen. In de projectgroep zit afvaardiging vanuit Bedrijvencontact Heerde, gemeente en parkmanagement. Belangrijke stap in het kader van ‘Energie’ is de inzet van de Parkmanager in het vraagstuk rondom de ‘netcongestieproblematiek’ voor het bedrijfsleven. Er is een stuur- en werkgroep gevormd van ondernemers, gemeente en de Parkmanager om de verkenning te starten rondom de energievraag op de bedrijventerreinen in de vorm van een Energyhub. Met de uitvoering van dit project wordt er inzicht gekregen en kansrijke oplossing geïdentificeerd voor het netcapaciteit van de energievraag op het Bedrijventerrein in Heerde. Dit project kan als voorbeeldproject dienen voor de andere bedrijventerreinen in

HATTEM- Zaterdag 8 juni houdt Supportersvereniging Ons Genoegen haar Zomerbingo. Er zijn vele prijzen te winnen en natuurlijk ontbreekt het hapje tussen de

rondes niet. De zaal is open om 19.15 uur. Aanvang: 20.00 uur. De bingo vindt plaats in de Triangel, Veenburgerweg 13, Hattem.

Activiteiten rond Paardenvierdaagse

EPE- Woensdag 5 juni rijdt er tijdens de Paarden4Daagse in Epe op woensdagmiddag tussen 13.30 en 18.00 uur een gratis paardentram van en naar het evenemententerrein. De halteplaats is in het centrum op het Sint Martinusplein en de vertrektijden zijn 13.30, 14.35, 15.40 en 16.45 uur. De Iesselbloasers uit Veessen zijn vrijdagavond 7 juni in het centrum van Epe tijdens de feestelijke intocht van de Paarden4daagse. Ook geven de Wobbling dansers een demonstratie en is Sharon Sabander aanwezig

dernemers zorgden er met kortingen voor dat het heel aantrekkelijk werd om iets van de getoonde kleding aan te schaffen!

Churchfest in Eben Haëzer

HEERDE- Zondag 9 juni organiseert de jeugddienstcommissie van de Verbindingskerk in Heerde bij hun gebouw aan de Bonenburgerlaan een Churchfest waar je naast God loven ook samen kan genieten in een informele sfeer. Er is zelfs een foodcourt om na de dienst met de band Nextlife en spreker Roel Koelewijn op het mainstage samen na te praten en te chillen. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen is er ook nog een mini-concert van de band Nextlife, de kapel om samen te bidden en vragen te stellen over de dienst of over geloven in het algemeen. Tenslotte kan je ook meedoen aan een dansworkshop of de challenge op het plein. De inloop is vanaf 18.30 uur, aanvang om 19.00 uur. Het verzoek is om zo veel mogelijk op de fiets te komen i.vm. beperkte parkeergelegenheid. Je bent welkom bij de speciale jeugddienst op 9 juni, bij de Eben Haëzer aan de Bonenburgerlaan 68 in Heerde.

Petanque

HATTEM- De wekelijkse toernooien van Hattem Petanque werden beïnvloed door wisselende weersomstandigheden. Op dinsdag werd de speeltijd door regenval zelfs ingekort. Sietske Karssing werd deze avond eerste. Bij het Bultmantoernooi op woensdag wisselden zon en regen elkaar af, maar kon het toernooi wel worden afgerond. Ben Kort eindigde daarbij op de 1e plek. Op 2 juni was de eerste speeldag van de zomercompetitie van district Oost. Het eerste team won alle 5 de partijen en staat daarmee samen met Karro Deux (Deventer) op een gedeelde eerste plek. Het 2e team had het moeilijk in de 1e klasse en wist slechts 1 overwinning te behalen. Hattem Petanque 3 staat door het resultaat, 2 winst, in de middenmoot van de 2e klasse. De volgende speeldag is op 9 juni in Deventer.

onze gemeente in het vraagstuk rondom de netcapaciteit. Wethouder Wolbert Meijer: “Mooi dat ‘onze’ bedrijven gezamenlijk ervaren dat dit een zorg is, en dat de toekomstbestendigheid van bedrijventerreinen een gezamenlijke opgave is.”

om kinderen te schminken. Kim Hengeveld gaat haren vlechten en de jongens kunnen een kleurgel in hun haar krijgen, maar een vlecht mag natuurlijk ook. De ruiters en amazones verzamelen zich na de bosroute op het startterrein en vertrekken aldaar om 18.40 uur voor de feestelijke intocht door het centrum van Epe. Vanaf ongeveer 19.0 uur zijn de deelnemers in het centrum te bewonderen. Voor de hele route kun je de website van de Paarden4daagse.nl raadplegen of www.winkeleninepe.nl.

Boomgaard Veessen feestelijk in gebruik genomen

VEESSEN- Het gezamenlijke project ‘Boomgaard Kerkdijk’ aan het begin van de hoogwatergeul in Veessen is vrijdagmiddag feestelijk geopend. Eind 2023 werden er al 20 bomen geplant en nu is daar een luisterbankje en een informatiepaneel bijgeplaatst om het compleet te maken. De kavel met een oppervlakte van 200x80 meter is in eigendom van de Gemeente Heerde. Het is een samenwerkingsproject van Soroptimistclub Hattem-Epe SHE, de Hoogstambrigade Heerde, Waterschap Vallei en Veluwe, Visit Heerde en de vrijwilligers van Vrieze’s Erfgoed. Deze laatste groep maakten het bankje van hout uit de gemeente Heerde op initiatief van Visit Heerde en geschonken door SHE. Bezoekers kunnen de QR code scannen en horen dan het hele verhaal over de totstandkoming, over de omgeving en over het project van Soroptimistclub Hattem- Epe SHE: 100xTrees4Life. Wereldwijd vierden Soroptimisten in 2021 het 100-jarig bestaan. Soroptimist International heeft het thema ‘Planting trees for a brilliant future’ gekozen om een link te leggen met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië. Deze pioniers beschermden 100 jaar geleden de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park. De grote oude bomen zouden worden gekapt, de club lobbyde

bij de overheid, won de publieke steun, en het leidde ertoe dat een groot deel van het bos beschermd werd en nog steeds bestaat. Alle Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao vieren het 100 jarig bestaan mee door veel bomen te planten in Nederland en in Ghana voor een glansrijke toekomst daar! Bomen geven immers leven. De Hoogstambrigade Heerde stimuleert de aanplant en beheer van hoogstamfruitbomen. Ook adviseert zij particuliere eigenaren over snoei en wordt er ook bij particuliere eigenaren gesnoeid. Voor de aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is de landschapszone in 2017 aangelegd als compensatie voor verdwenen natuur en landschap. Deze zone langs de Grote Wetering is erg belangrijk voor veel plant- en diersoorten. Veel vogelsoorten die voor hun broedbiotoop gebonden zijn aan struwelen en ruigtes vinden een plek in de landschapszone. Het onderhoud hiervan valt onder de verantwoordelijkheid van het Waterschap Vallei en Veluwe. Zij realiseerden het informatiepaneel aan het begin. In juli staat de Soroptimistclub SHE op de Eiermarkt in Veessen om geld in te zamelen met de verkoop van bladwijzers en boeken voor nog meer groene projecten in deze regio. Kijk ook op: www.soroptimist.nl/ hattem-epe-she.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 34 PAGINA 2
Verkenning Energy hub
Zomerbingo

MEUBELS TEGEN ABSOLUTE BODEMPRIJZEN

Wij kopen wekelijks grote partijen uit faillissementen en bij grote Europese meubelfabrikanten voor onze meer dan 25 winkels!

Alles direct uit voorraad leverbaar

LOUNGEBANKEN ZITGROEPEN FAUTEUILS

RELAXFAUTEUILS

EETKAMERS

WANDKASTEN

WOONACCESSOIRES

BOXSPRINGBEDDEN

MATRASSEN ETC.

KORTINGEN VAN 50% tot 70%

EXTRA KORTINGEN op showr mmode en! en VOLOP RELAXFAUTEUILS tegen bodemprijzen!

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 35 PAGINA 2
BOXSPRINGS al vanaf 399,-
MEUBEL LEEGVERKOOP Molenweg 12 • 8181 BJ Heerde OPENINGSTIJDEN: Dinsdag tot en met donderdag 10.00 tot 17.30 uur • Vrijdag 10.00 tot 20.00 uur • Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur • Zondag gesloten
NIEUW IN HEERDE

~ In plaats van kaarten ~

U hebt zeer milde regen doen druipen, o God; U hebt Uw eigendom versterkt, toen het uitgeput raakte. Psalm 68:10

Dankbaar voor de mooie herinneringen aan alle goede dingen die wij samen mochten meemaken, maar ook met verdriet om het verlies, heeft de Heere op Zijn tijd thuis gehaald, onze lieve moeder, oma en omi

El abeth Wi ingen-Tro

sinds 15 mei 2015 weduwe van Gerrit Wittingen

* 31 december 1936 † 2 juni 2024

Marianne en Freek

Jasper en Vera

Lizette en Ewout

Dick en Evelien

Dennis en Esther

Ellen en Jacob

Dirk en Hannelore

Elisabeth en Sjoerd

Hennie

Bert en Jacqueline

Eva en Dennis

Thom en Julia Steffart

en achterkleinkinderen

Correspondentieadres:

Gruttoweg 6 8191 BA Wapenveld

Er is gelegenheid om afscheid van haar te nemen en ons te condoleren op vrijdag 7 juni van 10.00 tot 10.30 uur in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 2a in Wapenveld. De afscheidsdienst zal daar worden gehouden om 10.45 uur. Wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend is de begrafenis op de begraafplaats aan de Kwartelweg in Wapenveld.

Wij bedanken de medewerkers en vrijwilligers van woonzorglocatie De Boskamp voor hun liefdevolle zorg en aandacht.

~ Geen bloemen ~

Intens verdrietig, maar vervuld van mooie herinneringen, heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve vrouw en maatje

Annie Huisman-Timmer

Johanna Albertha Maria

* Diepenveen, † Vaassen, 12 januari 1955 26 mei 2024

Annie leefde dichtbij de natuur. Haar schapen, haar honden, de kwetterende vogels en de bloeiende bloemen en planten waren haar leven. Ja, toch?

Ik wil graag Buurtzorg Vaassen Oost en huisartsenpraktijk Duthler/Riphagen, hartelijk bedanken voor de liefdevolle zorg en aandacht.

Het afscheid heeft inmiddels plaatsgevonden.

Correspondentieadres: Dhr. W. Huisman, Deventerstraat 130, 8171 AH Vaassen

Na een kortstondige ziekte is rustig ingeslapen onze lieve vader, opa en overgrootvader

Herman van Zuuk

Wij allen hebben je mogen begeleiden in jouw laatste levensdagen.

* Emst, † Heerde, 19 november 1936 30 mei 2024

Sinds 15 juli 2015 weduwnaar van Tolke van Zuuk - Hoving

Gerhard en Marianne

Julian en Laurette, Nora Charlotte

Petra en Harry Daphne en Dylan Iwan

Hermien en Aart

Babette en Remco

Maurice en Chelsie

‘De Zeven Morgen’

J.A. Te Nuijlstraat 32, 8181 DW Heerde

Het afscheid van onze vader en opa heeft inmiddels plaatsgevonden.

Ergverdrietig zijnwij door hetoverlijden vanonze muziekvriend

Hermanvan Zuuk

Herman speelde tot een paar weken terugnog volpassie elke dinsdagavond op de baritonsax bijV.I.V.O.

Hijheeft alsmuzikant veelvoor onzevereniging betekend en was een enthousiast en zeer betrokken mens. Wat zullenwij hemmissen.

Wij wensenGerhard, Marianne, Petra, Harry, Hermien, Aart kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe om dit groteverlies teverwerken.

Bestuur, dirigent en ledenMuziekvereniging V.I.V.O.Veessen

Ajuus ik vond het mooi. Derk

Toch nog vrij plotseling is overleden

Derk Willem van den Beld

* 4-9-1942 † 30-5-2024

Speciale dank gaat uit naar de medewerkers van Vérian voor alle goede zorgen. Wiekenweg 4 Heerde.

De crematie vindt plaats in besloten kring.

Correspondentieadres: Wezeweg 18a, 8181 PP Heerde

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 36 PAGINA 2

Oprecht dankbaar voor alles wat hij in zijn leven voor ons heeft betekend, is van ons heengegaan onze lieve en zorgzame (schoon)vader, opa en opi

Timen Boeve

sinds 2022 weduwnaar van Daatje Boeve - Bronsink Epe, 15 juli 1932 Deventer, 1 juni 2024

Jolanda en Jan Chris en Marla, Sophie Daniëlle en Richard, Max

Gert en Mieke

Tim en Leire

Anne

Laura en Alexander

Ellie en Gerard

Patrick

Robin

Correspondentieadres: Koraal 3, 8265 RS Kampen

Op donderdag 6 juni is er van 19.00 tot 19.45 uur gelegenheid persoonlijk afscheid van Timen te nemen en ons te condoleren in Huis van Herinnering aan de Stationsstraat 29 te Epe.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.

Onze dank gaat uit naar de medewerkers van De Klaarbeek in Epe en Deventer Ziekenhuis, afdeling C2, voor de liefdevolle verzorging van Timen.

Verdrietig hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze buurvrouw

Liesbeth Wi ingen-Tro

onze gedachten en medeleven gaan uit naar de kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

D. Broekhuis-SmitW. de Joode

L.A. Barkhof H. Ruis-Remmers

Familie BarsoumS. de Groot

Familie Sen F. van ‘t Groenewout

Familie Stoffer

Wapenveld, 2 juni 2024

Tranen en leegte…..

Maar ook liefde en warmte hebben wij gevoeld, ons gegeven door een kaart berichtje, telefoontje of door er gewoon voor ons te zijn na het overlijden van mijn geliefde vrouw, onze liefdevolle moeder en trotse oma

Anneke van Werven - Boerrigter

Aangezien het onmogelijk is iedereen daarvoor persoonlijk te bedanken, betuigen wij op deze wijze onze oprechte dank.

Het is een troost te weten dat wij niet de enigen zijn die haar missen. Dit zal ons ook tot steun zijn in de komende tijd.

Evert van Werven Gert & Claudia Diana & Marco Kleinkinderen

opendag

Hartelijk dank voor al het medeleven en de vele kaarten na het overlijden van mijn lieve man, onze (schoon)vader en opa Reinier Boerdam

Familie Boerdam

Komt u ook?

Zaterdag 15 juni 2024, van 10.00 tot 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie op monuta.nl/open-dag-heidehof

Monuta Heidehof

Adres Engelanderholt 95 7339 BX Ugchelen

Wij verzorgen begrafenissen (geen crematies) in alle plaatsen op de Veluwe en omliggende gebieden.

Begrafenisverzorging Vos V O F

Elspeterweg 71G, 3888 MT Uddel

Vertrouwd verzorgd

Persoonlijk, vertrouwd, respectvol, met aandacht, vernieuwend en eigentijds voor iedereen, lid of geen lid

Brinklaan 4a, 8181 EA Heerde 0578 691846 24 uur per dag

0578 - 57 03 17

Uitvaartcentrum ‘de Stilte’ gemoedelijke sfeer - eigen sleutel In een oriënterend gesprek kunt u wensen en mogelijkheden met ons bespreken. Bel ons of kijk op onze website www.pelgromuitvaarten.nl Waardig afscheid nemen met aandacht en respect in liefde voor de medemens

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 37 PAGINA 2

Stuur uw foto naar: info@nieuwsbladschaapskooi.nl

Wilt u uw foto ook terugzien in de Schaapskooi? Of het nu om natuurfoto’s gaat, een foto van een verjaardag of gewoon een grappig plaatje: stuur uw foto in en dan kiest de redactie de mooiste/grappigste/leukste foto uit. Deze wordt dan in de Schaapskooi geplaatst.

Spelregels: per deelnemer kan 1 digitale foto worden ingestuurd van minimaal 1 MB. Deze kan worden gemaild naar info@nieuwsbladschaapskooi.nl

tot uiterlijk maandag 9.00 uur. Vertel in maximaal 30 woorden uw verhaal achter de foto. Vergeet niet uw naam en woonplaats te vermelden. Op 30 April werd Amélie Julia van Ziel geboren, dochter van Carolien Schoenman en kleindochter van Jenny Schoenman-Schaftenaar en achterkleinkind van Corry Schaftenaar. Natuurlijk moesten deze vier generaties even op de foto. De beide oma’s wonen in Wapenveld en de jonge moeder met dochter in Tiel.

Reserve Kampioen Horsthoekruiters

HEERDE- Zaterdag 1 juni was de laatste selectie wedstrijd voor de dressuurpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Rosalie Tessemaker (foto) was daar met haar paard Jana-L. Zij reden in de klasse M2 naar een mooie 3e prijs met 204 punten. Hiermee zijn ze reserve Kampioen van de

Fietstocht Epe voor Epe

OENE- De Oener Hof is dit jaar uitgekozen als een van de goede doelen van de fietstocht op zaterdagmiddag 22 juni voor ‘Epe voor Epe’. Het doel is om geld bijeen te krijgen voor een betere toegankelijkheid van de ontmoetingsruimte van De Oener Hof. Daarvoor is herinrichting van de tuin en het straatwerk nodig om de toegankelijkheid naar de ontmoetingsruimte te verbeteren voor de bewoners en bezoekers, die gebruikmaken van rollators en rolstoelen. De Oener Hof bestaat inmiddels 34 jaar. In het begin waren de bewoners tussen de 60 en 70 jaar. Tegenwoordig ligt de leeftijd veelal tussen de 80 en 93 jaar. Door deelname aan deze fietstocht hoopt de Oener Hof een gedeelte van de begrote kosten bij elkaar te krijgen. De kaarten worden verkocht bij Ali Kemp, Horthoekerweg 5, tel. 0578-641447/ 06-82798264. De volgende kaarten zijn verkrijgbaar: fietskaarten van 15 euro voor deelname aan de fietstocht of sponsorkaarten van 10 euro om deze dag alleen financieel te ondersteunen.

Benefietfair Vaassen

VAASSEN- Op zaterdag 29 juni vindt in en rondom de Dorpskerk in Vaassen een benefietfair plaats. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan het wandeltheater Vaassen over het leven van Jezus (zie voor meer informatie: www. wandeltheatervaassen.nl). Tijdens de benefietfair staan er van 10.0015.00 uur kraampjes, is er een kleedjesmarkt, muziek en bovenal veel gezelligheid. Hobbyisten kunnen een tafel huren voor 15 euro per tafel (1,5 meter) en kinderen kunnen voor 5 euro een plekje op de kleedjesmarkt huren. De opbrengst van de verkoop is voor de verkoper zelf. Vind jij het leuk om een tafel/kleedje te huren? Stuur dan een appje of bel naar tel. 0646564320. Doel is om van de opbrengst het wandeltheater van 20 december te bekostigen.

REGIO- De Heerder ploegen hebben het uitstekend gedaan in de nacompetitie, meldt sportverslaggever Arend Vinke. Het eerste elftal van SEH heeft bijvoorbeeld een eerste belangrijke stap gezet in de strijd om promotie naar de derde klasse. Ze deden dit door met 1-6 te winnen van gastheer DFS Opheusden. Na een goed seizoen in de vierde klasse en een uiteindelijke terechte derde plek op de ranglijst kunnen de Heerdenaren proberen om via de nacompetitie te promoveren naar de derde klasse. Deze 1-6 overwinning (doelpunten kwamen van Nathan van Dommelen, Christijan Vonderman, Jochem Tellegen, Cas Haverkamp Wessel Berghorst en Youp Dil) is een geweldige uitslag en een eerste belangrijke overwinning naar promotie. In de tweede ronde speelt de ploeg tegen Brummen, aldus Vinke. Ook vv Heerde deed het geweldig. De ploeg won (na een 1-0 achterstand) met 4-7 bij Barbaros. De Heerder doelpunten kwamen van Dennis Calkhoven, Max de Rooy, Bryan Hegen, Raoul Wijenberg,

Nieuwe expositie in Villa Jacoba

Luuk van Marle, Daan Nijmeijer en Mike Bronsink. Vv Oene leed een teleurstellende nederlaag tegen Voorwaarts. Bij rust stond de ploeg uit Oene nog voor met 1-0. Dat had al 3-0 of 4-0 moeten zijn, want de Oenenaren kregen erg veel kansen, volgens Arend Vinke. Maar na de rust waren de Oenenaren helemaal van de leg. Vv Oene verloor met 1-2. Het Oener doelpunt werd gemaakt door Jim Schaap. De ploeg heeft jaren gespeeld in de derde klasse, maar moet het aanstaand seizoen dus in de vierde klasse uitkomen.

HEERDE- Donderdag 20 juni vindt de opening plaats van de nieuwe expositie bij de Heerder Historische Vereniging getiteld ‘Een oase in het Heerderdal’, over landgoed de Dellen. Gasten worden vanaf 15.45 ontvangen in de Villa Jacoba, waarna er om 16.00 uur een welkomstwoord is. Vanaf 16.10 uur geeft Lodewijk Rondeboom, auteur van ‘Een oase in het Heerderdal’, een inleiding op de expositie. In 2003 verscheen dit boek voor het eerst, gevolgd door een uitgebreide tweede druk in 2022. De lezer wordt hierin meegenomen op een twee eeuwen lange reis door de kleurrijke geschiedenis van het landgoed. Om 16.30 uur is de daadwerkelijke opening, gevolgd door een rondleiding door de expositieruimte. De expositie is voor publiek geopend van 21 juni tot en met 26 oktober. De HHV is gevestigd in Villa Jacoba aan de Dorpsstraat 55 in Heerde en heeft de volgende openingstijden: dinsdag van 10.00-12.00 uur en van 14.0016.00 uur, donderdag van 10.00-12.00 uur, vrijdag van 14.00-16.00 uur en zaterdag van 14.00-16.00 uur.

Ontmoetingsmiddag Chemobrein bij kanker

Trio SAV 4e in halve finale NK

Kring Noord Veluwe Oost Flevoland in de klasse M2 geworden. Danique van Oene deed deze zaterdag met haar pony Beauty mee met de Bixie wedstrijd van de eigen vereniging. Ze hadden met het springen 40cm een foutloos parcours en reden met een mooie dressuurproef naar 89 punten.

Avondwandelvierdaagse Vaassen

VAASSEN- Speeltuin-Wijkvereniging de Kouwenaar organiseert van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 juni de avondvierdaagse in Vaassen. Je kunt kiezen voor de 2,5 – speciaal voor de kleuters – en 5 en 10 kilometer met een dagelijkse starttijd om 18.00 uur vanaf het wijkgebouw de Kouwenaar, Woestijnweg 61 te Vaassen. Na vier avonden wandelen organiseert De Kouwenaar een traditionele intocht met muzikale begeleiding en elke deelnemer verdient de bijpassende mediale en natuurlijk de eer. Deelnamekosten bedragen bij voorinschrijving 5 euro per persoon en bij na-inschrijving 6 euro per persoon. De voorinschrijving is zaterdag 8 juni tussen 13.0016.00 uur bij Speeltuin-wijkvereniging de Kouwenaar. De tarieven zijn voor de drie afstanden gelijk. Voor vragen of informatie: dhr. Nieuwenhuis, secretariaat de Kouwenaar, tel. 0578-574117 of e.nieuwenhuis15@gmail.com.

APELDOORN- Verlies van mentale scherpte en helderheid (na behandeling tegen kanker) is een goede beschrijving van het chemobrein. Tekenen hiervan zijn o.a. concentratieverlies, prikkelgevoeligheid en moeite met onthouden en focus. Dit heeft een grote impact op je dagelijkse leven. Op maandag 10 juni organiseert stichting ‘kLEEF’ een ontmoetingsbijeenkomst waarin dit aan bod komt. Oncologieverpleegkundige Jeroen Martijn Plette is samen met Ellen van Stichting ‘kLEEF’ aanwezig om hier meer over te vertellen. De bijeenkomst is van 13.00-14.00 uur. Indien je geïnteresseerd bent meld je dan aan. Dat kan via tel. 055-5762676 of via een e-mail naar: info@stichtingkleef.nl. De ontmoetingsbijeenkomst is kosteloos. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk ook op de website: www. stichtingkleef.nl of loop binnen, Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

VAASSEN- Op zaterdag 1 juni was de 3e halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Hierbij mocht het D+ trio van Sportacrobatiek Vaassen gaan strijden voor een plek in de finale. Met een strakke balans oefening en een tempo oefening scoorde het trio Evi, Lisa en

Indy mooie punten. Het trio behaalde net geen podiumplek, maar werden 4e. Dit was niet voldoende voor deelname aan de finale. Wel zullen er op 15 juni 3 andere teams van Sportacrobatiek Vaassen in actie te zien zijn op het Nederlands kampioenschap in Kampen.

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 38 PAGINA 2
van
Vinke’s verslag van nacompetitie
EPE- De spelers van s.v. Epe JO12-2 hebben shirts aangeboden gekregen Vebego-groen voor de prestaties die ze dit seizoen hebben geleverd. Op deze shirts staat de naam van de spelers én dat ze kampioen zijn geworden in de 2e fase van de competitie 2023/2024. Ook deze laatste fase van het seizoen heeft het team kans om kampioen te worden, maar dat hangt af van de resultaten van de andere verenigingen in de poule.

KERKDIENSTEN

HEERDE

Herv. Gem. (Johanneskerk): 9.30 uur

dhr. J. Veltrop, 19.00 uur ds. J.P. van Ark. Prot. Gem. Heerde (Ontmoetingskerk): 9.30 uur ds. G.J. Heuver. Chr. Geref. Kerk (Rehobôth-kerk): 9.30 uur ds. G. van Roekel, 16.30 uur ds. H.M. Mulder. Verbindingskerk (Chr. College De Noordgouw): 9.30 uur ds. Lucius de Graaff; (Eben-Haëzerkerk): 16.30 uur ds. Roel Koelewijn. Vrije Evang. Gem. (Kruiskerk): 10.00 uur ds. B. Lammers, 19.00 uur zr. H. van Keulen. Christengem. Hebron: 10.00 uur mw. Sophie Houtman. Evang. Gem. Immanuël: 10.00 uur dhr. Jurgen Zomer. Vrijz. Geloofsgem. Heerde e.o. (Julianakerk): 10.15 uur dienst in Hattem.

VEESSEN

Herv. Gem.: 9.30 uur dhr. C.J. Kolijn.

VORCHTEN

Herv. Gem. (Johannes de Doperkerk): 9.30 uur ds. J.D. Wassenaar.

WAPENVELD

Herv. Gem.: 9.30 uur ds. A . van de Stoep, 14.30 uur ds. G.H. Kruijmer. Hersteld Herv. Gem. Reg. Wapenveld-Wezep (Bethelkerk, Azaleastraat 4, Wezep): 9.30 uur kand. R. Nederveen, 14.30 uur ds. D. Zoet. Prot. Gem. (Petruskerk): 9.30 uur ds. P.M. van der Meulen.

Geref. Kerk ‘De Brug’: 9.30 uur ds. K.F. Dwarshuis, 14.30 uur dienst. Filadelfia Gem.: 10.00 uur Samenkomst.

EPE

Herv. Gem. (Grote Kerk): 10.00 uur ds. H.E.J. de Graaf.

Herv. Gem. (Sionskerk): 9.30 uur ds. C. van de Worp, 18.30 uur ds. J. Bogerd. Herv. Gem. (Goede Herderkerk): 10.00 uur ds. G.G. Buijs, 19.00 uur ds. T.S.. van Staalduine.

Geref. Kerk (Regenboogkerk): 10.00 uur ds. A.M. van de Wetering, 19.00 uur (in Goede Herderkerk) ds. T.S.J. van Staalduine.

Christen Gemeente Zeven Drie (gebouw De Harmonie): 10.30 uur dhr. Jaroah Haumahu.

Redactie/Acquisitie

Corinda v.d Worp- Striker

Chantal Sahanaja

Ronald Kloekke Irma Vos

Molenweg 24a 8181 BJ Heerde Tel. 0578-691911

www.nieuwsbladschaapskooi.nl info@nieuwsbladschaapskooi.nl

Zondag 9 juni 2024

OENE

Herv. Gem.: 9.30 uur ds. J. Niesing, 19.00 uur ds. J.W. Hooydonk.

EMST

Herv. Gem.: 9.30 uur dr. W. Dekker, 18.30 uur ds. A.M. van Mourik. Hersteld Herv. Gem. Emst-Epe e.o.: 9.30 uur ds. C.M. Buijs, 18.30 uur ds. L. Treur.

GORTEL

Vrije Evang. Het Mosterdzaadje: 9.30 uur ds. B. van Leeuwen.

VAASSEN

Protestantse Gem. Vaassen (Dorpskerk): 9.30 uur ds. C.M. van der Leek-Vosmeer.

Protestantse Gem. De Tabernakel: 10.00 uur dr. A.J.Plaisier.

Herv. Evang.: 9.30 uur en 14.30 uur dhr. D.J. van Keulen.

VGV:. Geen dienst.

RK Martinusparochie: za. 18.30 uur Eucharistieviering, past. Sebastian.

TERWOLDE

Geref. Gem.: 9.30 uur en 14.30 uur ds. C.J. Meeuse.

WELSUM

Herv. Gem.: 10.00 uur ds. M. Aangeenbrug.

HATTEM

Protestantse Gem. (Andreaskerk): 10.00 uur prop. C. van Dijk, 19.00 uur ds. E.J. Hempenius; (Emmaüskerk): 10.00 uur ds. W. Hortensius.

Geref. Kerk Vrijg. (Gasthuiskerk): 9.30 uur ds. Cor Harryvan, 16.30 uur ds. J.J. Drijfhout. Chr. Geref. Kerk (De Veste): 9.30 uur drs. J.L. de Jong, 19.00 uur ds. P.D.J. Buijs.

Vrije Bapt. Gem. Bethel: 10.00 uur br. G. de Bree, 19.00 uur br. C. Burger. Vrijz. Geloofsgem. Hattem e.o. (De Notenhof): 10.15 uur dhr. Johan de Wit.

Parochie O.L.V. ten Hemelopneming:

Geen viering.

De Hezenberg: 10.00 uur Samenkomst.

COLOFON

Verspreidingsgebied: Heerde, Epe, Hattem, Vaassen, Oene, Emst, Veessen, Vorchten, Wapenveld, Marle, Welsum.

Klachten bezorging: Tel. 0571-274137

Dierenasiel De Kuipershoek

Kuipersdijk 11

7381 AX Apeldoorn-Klarenbeek

Telefoon: 088 - 81 13 650

Deze twee dwerg-dametjes, Maca en Hop, zoeken elk een vrolijk vriendje. De dames zijn bij ons moeder geworden van een aantal kleine Macaatjes en Hopjes en mogen nu lekker gaan uitrusten van de vermoeiende taak hun jongen op te voeden. De kleintjes gaan vanaf eind mei/medio juni hun eigen weg bewandelen en vanaf dan mogen deze fantastische mama’s ook op zoek naar een fijn verblijf. Een nieuwe vriendje, dat geen nageslacht meer voort kan brengen hoort óók bij hun wensen. Want alleen is een konijnenleven niet leuk. Bezoek u de dames eens op de website van asiel de Kuipershoek?

Elmo, onze 7 jarige mannetjeshond, begrijpt er niets van: Waarom maakt er nu niemand een kennismakingsafspraak met hem? Deze vriendelijke knuffelaar woont al langere tijd bij ons en verlangt erg naar een stabiel, rustig en betrouwbaar baasjes en huisje. Okay, kinderen zijn misschien niet de beste match (van teveel prikkels kan hij wat onzeker worden) en andere honden in huis vragen ook wat te veel van hem. Maar heeft Elmo veel plusjes: hij kan alleen zijn, hij kan mee in de auto, hij is zindelijk en waaks en heeft weinig vachtverzorging nodig. Ook zit hij graag op schoot, al is hij daar een beetje groot voor en kan hij zo goed met een bal spelen dat hij gevraagd is voor het Nederlands Elftal. Kortom: als u het hondenhart op de juiste plaats heeft zitten bezoek Elmo dan eens op de website van Asiel de Kuipershoek, vraag om een date met deze kerel en neem een balletje mee! https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/honden/3836287-elmo

OPEN TUINEN

zaterdag 8 juni

Geopend: 10.00 - 17.00 uur

Tuinen De Roode Hoeve

Middendijk 14, Nijbroek www.tuinenderoodehoeve.nl

VOLOP

ZOMERBLOEIERS!

Geraniums, fuchsia’s, surfinia, bacopa, lobelia, million bells, perkplanten enz. enz. Verder groot assortiment opgemaakte bloembakken en hangpotten, tuinplanten, meststoffen, alles zeer scherp geprijsd

Opgemaakte manden en bakken vanaf € 3,95

Hangingbaskets vanaf € 3,95

Ook aanleg en onderhoud van tuinen

Tuincentrum Hoveniersbedrijf J. Liefers, Kommerseweg 5 8181 LX Heerde Tel 0578 - 693809

Al 20 jaar gastouderbureau in Hattem en omstreken.

Gezocht wapenveld of heerde... Schuur of weiland wat ik mag gebruiken voor mijn hondjes en mijn opvangers. Voor training een uitgelopen hobbie. Heeft u nog een schuur of weiland wat afgesloten is zodat de honden daar kunnen rond rennen/spelen en trainen zonder weg te kunnen lopen? Mijn gegevens samantha 0644220171

Stukadoor nodig?

Ik ben allround stukadoor/ tegelzetter en zoek mensen die willen laten stuken, spachtelputz aanbrengen of vloeren/wanden willen laten betegelen. Infomeer naar onze ZOMERACTIE

Telefoon: Bas Anemaet op 06-30077024

Mail: basanemaet@gmail.com

Prima aardappelen, Frieslander, Ottena, Mozart. Van de Dijkhuizerenk. En Bildstar (klei) In verpakking van 3, 5 en 10 kg. Bezorging mogelijk. Henk van ’t Hof, Dijkhuizerzandweg 13, 8161 NS Epe, tel. 0630612813.

KOOKPLAAT/OVEN STUK?

KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

GEVRAAGD

Oud ijzer, fietsen, computers en wasmachines. Tel: 0578-575524. U wordt altijd terug gebeld.

Zelfstandige schilder zoekt alle soorten schilderwerk. En schilderbinnenwerk. Tel: 06 - 457 549 85. Richard van Rutten Schilderwerk

WASMACHINE STUK?

KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

HOBBYROKER JAN VAASSEN PALING-ZALM (BUIKJES)-MAKREEL 06-53452231

KOFFIE-/ESPRESSOMACHINE STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

Enthousiaste, sportieve, ondernemende, vlotte, slanke, jonge man, verkoopmanager, zoekt christelijke vrouw in de leeftijd van ongeveer 35-45 jaar met of zonder kinderen voor een relatie. Zien wij elkaar binnenkort in een gezellig restaurant met een hapje en een drankje? vossen2012@me.com of 0620436245.

TE KOOP GROENTEPLANTEN prei, sla, andijvie en boerenkool, 10 cent per stuk. Van de Wetering, Eperweg 55, Oene. Tel. 0578-623976

Nieuw: Pilates in Emst ! Spierversterkende oefeningen voor jong en oud, dames en heren. Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 in de Hezebrink in Emst. Maak vrijblijvend kennis. Aanmelden of info: 06-13560822 of mail: pilatesemst@gmail.com

Jannie Docter Tel. 0620850386

Professionele

KLOKKENMAKER

Rep. oud + ant. klokken. Cees van Lunteren. Gelriaweg 8-1 Epe (tegenover de VMI) Tel: 0578-614038. Volgens afspraak. Computer

MAGNETRON STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

Service Spek

www.uwcomputerhulp.com Uw computerhulp aan huis en bedrijf. Voor al uw computerproblemen, ook voor levering van nieuwe computers en laptops, internetaansluitingen, enz. alles tegen normale prijzen Bel naar 0578-694026 of kijk op www.uwcomputerhulp.com

DROGER STUK? KERS: 0578-696729 zie advertentie elders

Praktijk De Verbinding

Natuurgeneeskundige praktijk voor energetische (paranormale ) therapie en mediumschap

Hans de Wilde Pastoor Hagenstraat 1 8171 AH Vaassen Tel. 0578-621162 / Mob. 06-30871953 email: hans.de.wilde1@hetnet.nl www.praktijkdeverbinding.info

Blawit Boomverzorging Voor boom, bos en tuin! Inzetbaar voor: * Bomen kappen * * Bomen snoeien * * Bomen planten * Neem contact op via: Blawitboomverzorging.nl Of 06 37 27 06 25

WONINGINRICHTING

TUINMAN B.V.

Heerderweg 32-34 8161 BM EPE tel. 0578-612925

Meubelen Vloerbedekking hard en zacht

Overgordijnen Vitrage

Ervaren schilder zoekt schilder-. saus-, behangwerk als bijverdienste. Bel Frans voor een vrijblijvende prijsopgaaf: 06-19979999

advertentie 15% korting!

R.S.E RIOOL SERVICE EPE

Ontstopping, aanleg en onderhoud van allerlei rioleringen. Tel: 0578-612917

NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 39 PAGINA 2
NIEUWSBLAD SCHAAPSKOOI - PAGINA 40 PAGINA 2 Kijk voor alle informatie op plus.nl/buurthempie PLUS Van den Hoven-Heerde Brandstraat 1 // Heerde / 0578 696493

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.