Page 1

Schaapskooi

Oplage 29.000 exemplaren 35e jaargang, 13 februari 2018

NIEUWS- EN ADVERTENTIEBLAD

Heerde •

Wa p e n v e l d •

Ve e s s e n •

Vo r c h t e n •

Hattem •

Epe •

Emst •

Oene •

Va a s s e n •

We l s u m

Volleybalvereniging Langhenkel/HEC

HEERDE- Volleybalvereniging Langhenkel/HEC bestaat dit jaar 50 jaar. De club is ontstaan uit een fusie van volleybalvereniging Heerde en gymnastiekvereniging Excelsior. “Op 21 mei 1968 zijn die gefuseerd tot de Heerder Excelsior Combinatie, oftewel HEC”, legt voorzitter Wilco Nuiten uit. In die tijd had de vereniging zo’n 250 leden. Heel veel informatie is er over die begintijd niet bekend. “Er moet nog ergens een doos staan met gegevens maar die heb ik nog niet terug kunnen vinden”. De 250 leden van in het begin zijn nu terug gelopen naar 150. “We hebben net als alle vereniging een terugloop van binnensporters. We hebben wel lang op die 250 gezeten. Toen ik 6 jaar geleden bij de club kwam, waren er nog zo’n 230 leden.” Dat het ledenaantal daalt is niet moeilijk te verklaren. “Dat heeft deels te maken met de drukke banen waardoor mensen niet meer op vaste tijden willen sporten, de jeugd gaat studeren en oudere leden stoppen omdat volleybal een blessuregevoelige sport is.” Aan de voorzitter de schone taak om nieuwe leden aan te trekken. “Maar op dinsdagavond hebben we de dinsdagrecreanten met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar.” Wilco is vanuit Velp begonnen in het Heren 1 team. Via via is hij een keer mee komen spelen en blijven hangen. Op den duur kwam ook zijn vrouw trainen bij Langhenkel/HEC en inmiddels zijn ze naar Heerde verhuisd. “Het is echt een vriendenclub. Je loopt binnen en je voelt je meteen thuis.” De 33-jarige Nuiten is ook actief als trainer. “Ik ben

Houtweg 49 8167 PJ Oene (0578) 64 12 94

in Velp bij de vereniging begonnen met mijn trainersopleiding.” Inmiddels heeft hij de opleiding VT-2 en VT3 afgerond en is hij in bezit van een beachvolleybaltrainingslicentie. In totaal spelen elf teams competitie; twee heren- en twee damesteams, meiden A, B en C, mix C en 3 miniteams. “En de woensdagrecreanten spelen in de recreantencompetitie.” Het 50-jarig jubileum gaat natuurlijk gevierd worden. “We hebben elk jaar aan het eind van het seizoen een barbecue en dat wordt dit jaar een groot feest. Daarnaast wordt dit jaar een nieuwe kledinglijn gepresenteerd en willen we een clinic voor de jeugd organiseren. In samenwerking met Dennis Jolink van de gemeente willen we ook dit jaar kijken of we een scholenproject op poten kunnen zetten. Dan laten we tijdens de reguliere gymlessen zien wat volleybal is.” Maar ook een reünie voor de

Foto: Meiden B vieren een punt (oud)leden staat in de planning. Er moet dus nog het een en ander worden georganiseerd. “We hebben een jubileumcommissie. Maar gelukkig kun je als er wat gedaan moet worden, mensen vragen en meestal helpen ze wel. Iedereen wil wel een steentje bijdragen. Van de 150 leden zijn er wel 75 vrijwilliger.” De volleybalvereniging heeft zeer betrokken leden. De voorzitter ziet de toekomst positief in. “Bij de jongste jeugd hebben we weer nieuwe aanwas, de band met onze hoofdsponsor is goed en ook de verhoudingen met de gemeente en de overige gebruikers van de Burgemeester Faberhal is goed.” Voor meer informatie kun je kijken op www.langhenkelhec.nl. En voor wie kennis wil maken met de sport; de eerste drie maanden kun je gratis meetrainen.

Carnavalsoptocht Vaassen

VAASSEN- Alaaf! Het carnaval wordt dezer dagen weer volop gevierd. Zo ook in Vaassen uiteraard, waar de Wieken weer is omgeturnd tot De Rossumburcht. Burgemeester Van der Hoeve overhandigde zaterdagmiddag de Sleutel van de gemeente Epe aan Prins Frank I van de Rossumdaerpers, waarna de optocht van start kon gaan. Het was één van de hoogtepunten van het carnavalsfestijn in Vaassen. De uitslag van de optocht is als volgt. De jury bestond uit Ben Blokvoort, Annemieke Jansen en Diana van Amersfoort. Groepen < 10 jaar: 1. De Bonen – Carnaval 4 je niet in je 1tje. Groepen 11+: 1. Boeren en Boerinnen, 2. De Hippe Hippies, 3. Vaassen Actief - Razende Reporters. Wisselbeker jeugd: Boeren en Boerinnen. Publieksprijs Jeugd: Eva en Dominique - De Clowns. Middenstand: 1. Emma & Sam. 2. Bouwmeester Buitengewoon Vers - De dochter van de groenteboer. 3. Kom Kinderopvang - Kom in de tijd. Individueel en duo’s: 1. Jaap van Huffelen, 2. Het kan alle kanten op!, 3. Baldert. Loopgroepen: 1. De Klompjes, 2. ZKC – Hengstenbal, 3. Speeltuin/ Wijkvereniging De Kouwenaar, 4. CV De Verzopen Kat, 5. De Sjeeskezen. Praalwagens: 1. De Toetjesclub - Surfers Paradise, 2. SV Vaassen Kom erbij, 3. CV Het Genot - Huis op wielen, 4. CV De Wasserstube, 5. CV De Beunhazen. Wisselbeker Volwassenen: De Toetjesclub - Surfers Paradise. Aanmoedigingsprijs: De

Elektrotechniek Installatietechniek Indoor & Outdoor verlichting Beveiliging Domotica Data - Telecom - Geluid

www.aalbertsinstallaties.nl

FIETS ONDERHOUD? Ook naar Oene!

Dorpsstraat 24a, Oene 0578-641148

Nieuwe plannen in de buurt? Wij willen inwoners vanaf het begin laten meepraten en -doen info@d66groenlinks-heerde.nl

www.d66groenlinks-heerde.nl

Drive in Show Emst. Publieksprijs: CV De Beunhazen. Groot feest was het ook bij het openingsbal met o.a. Jannes als vervanger van de zieke Wolter Kroes, de Kindermiddag met Bart Juwett en de One Two Trio Kindershow en het Après ski feest met de mannen van

StukTV en Henk Dissel. Als grote ster op Rosen Montag had de vereniging Danny de Munk weten te strikken. Op dinsdag volgt nog de pyjamaparty annex nachtponnenfeest met Vinzzent en Jettie Pallettie, waarna voorzitter Rob Hoppenbrouwer de officiële sluiting verzorgt.

EC HT E C H T

advocatuur

Graag stellen wij u voor: Beerd Volkers

www.echtadvocatuur.nl

Ruimtelijke ordening EPE Tel. 0578-614029

Lijsttrekker voor de lokale VVD van de gemeente Heerde www.heerde.vvd.nl

1


Informatie van de gemeente Gemeentehuis Bezoekadres

Eperweg 5, 8181 ET Heerde

Postadres

Postbus 175, 8180 AD Heerde

Telefoonnummer (0578) 699 494

Faxnummer

(0578) 695 288

E-mailadres

gemeente@heerde.nl

Internetsite

www.heerde.nl www.heerde.nl/afspraak

WhatsApp

(06) 148 701 42

Openingstijden

Maandag 08.30 - 19.00 uur (telefonisch bereikbaar tot 17.00 uur) Di. t/m do. 08.30 - 17.00 uur Vrijdag 08.30 - 16.00 uur De gemeente Heerde werkt op afspraak. Voor producten van balie Burgerzaken moet u een afspraak inplannen. Voor overige producten is dit niet mogelijk.

Afvalinzameling

Klantenservice ROVA: (038) 4273777 klantenservice@rova.nl

Opvang zwerfdieren

Dierenbescherming Kampen: (038) 3319013, www.dockampen.dierenbescherming.nl. Amivedi: (088) 0064654, www.amivedi.nl.

Kavels en panden

Informatie over woningbouwkavels, bedrijfskavels, panden of herontwikkelingslocaties vindt u op www.heerde.nl/ kavelsenpanden of via het verkoopteam: (0578) 699494.

Gevonden en verloren voorwerpen www.heerde.nl/ gevondenenverloren.

Voor meer informatie Ga naar www.heerde.nl.

Ontwikkelingen Lelystad Airport

De gemeente Elburg komt samen met de gemeenten Oldebroek, Hattem, Heerde op voor de belangen van alle inwoners die te maken kunnen krijgen met laag overvliegende vliegtuigen, na de openstelling van Lelystad Airport. We hebben hierover contact met de provincie Gelderland. Op maandag 5 februari heeft minister Cora van Nieuwenhuizen in Deventer gesproken met de burgemeesters en enkele inwoners van deze vier gemeenten. De berichten hierover zijn in de media gedeeld, onder andere via Omroep Gelderland en De Stentor. De minister verzekerde dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat. Daarbij is aangegeven dat het onderzoek naar de herziening van het luchtruim geen ‘zoethoudertje’ is. Het is wel degelijk mogelijk om opstijgende vliegtuigen vanaf Lelystad Airport eerder op grotere hoogte te laten vliegen. Wel duurt het jaren om het luchtruim te herzien. Zo moeten piloten worden getraind en kost de internationale afstemming ook veel tijd. De vier gemeenten werken nu samen om de problematiek continu onder de aandacht te brengen. Daarbij spitsen zij zich toe op de volgende doelen: eerst het luchtruim herindelen; behoud de landelijke rust op de Veluwe; een veilig luchtruim boven de Veluwe. Het wachten is nu eerst op de uitkomsten van het herstel van de fouten in de milieueffectrapportage (MER) en het besluit van de minister over de uitvliegroutes.

30 of 40 dagen geen alcohol: wie doet er mee?

Vanaf woensdag 14 februari start de actie ‘IkPas’. Ga ook de uitdaging aan en zet uw alcoholgebruik 30 of 40 dagen lang op pauze. Inschrijven kan via www.ikpas.nl.

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Vaak voor de gezelligheid, maar soms ook omdat men stress heeft of zich eenzaam voelt. Alcohol drinken heeft ook nadelen: · Door alcohol slaapt u minder goed; · De werking van medicijnen kan verminderen of juist versterken door alcohol; · Alcohol bevat veel calorieën en geeft een hongergevoel, waardoor u aankomt. Doe vanaf 14 februari (40 dagen) of 1 maart (30 dagen) mee aan IkPas en ervaar wat een alcohol pauze met u doet. Ondersteuning

Wanneer u zich op www.ikpas.nl inschrijft krijgt u toegang tot een persoonlijk

IkPas dashboard. U kunt dan bijvoorbeeld advies krijgen van een IkPas coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Ook kunt u het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat u meedoet. Daarnaast kunt u terecht op Facebook (https:// www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpasnl) en op Instagram (ikpasnl). Waarom meedoen?

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld. Deelnemers voelen zich ook fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor. Gaat u de uitdaging ook aan? Kijk dan op www.ikpas.nl voor meer informatie.

Raadscommissie kijkt opnieuw naar inzameling restafval Wordt het restafval straks eens per vier, zes of acht weken opgehaald? Over die vraag buigt de raadscommissie zich op maandag 19 februari. Vervolgens neemt de gemeenteraad hier op 12 maart een besluit over. Op verzoek van de commissie heeft het college van burgemeester en wethouders op een rijtje gezet welke gevolgen het heeft als het restafval eens in de zes weken zou worden opgehaald. De commissie geeft hierover advies, de gemeenteraad beslist.

Uitbreiding schietterrein

Op 22 februari wordt het Rijksschietterrein uitgebreid vanwege schietoefeningen. De Nieuwe Zuidweg is dan niet toegankelijk tussen 08.00-14.00 uur.

Militaire oefeningen

Tot 24 februari worden er verschillende militaire oefeningen gehouden in Heerde en omgeving. Als er schade door de oefeningen is ontstaan, dan kunt u dit melden bij het Ministerie van Defensie, Sectie claims, postbus 90004, 3509 AB Utrecht. Telefoon: (030) 218 04 20.

Evenementenkalender Evenement

Expositie ‘De Berghuizer’ 10 jaar na sluiting

Daminstuif

Locatie

Datum en tijdstip

Heerder Historische dinsdag van 10-12 Vereniging, en 14-16 uur, donDorpsstraat 55, Heerde derdag van 10-12 uur, vrijdag van 1416 uur, zaterdag van 14-16 uur Hof van Cramer, Put- 14/02/2018 terweg 2d, Wapenveld aanvang 13.30 uur

Voorjaarconcert Piratenkoor De Zingende Padd’n

Mfa De Heerd, Griftstraat 8, Heerde

17/02/2018 aanvang 19.30 uur

Viattence Verkiezingsavond, debat ouderenzorg

Noordgouw, Eperweg 21/02/2018 34a, Heerde aanvang 13.30 uur

Dit is een selectie uit de agenda op www.wijzijnheerde.nl. Kijk op www.wijzijnheerde.nl voor meer informatie en het meest actuele overzicht. Als u zelf een evenement organiseert kunt u dat aanmelden op www.wijzijnheerde.nl. 2


Contactinfo sociaal domein Zorgvraagheerde:

informatie en advies over zorg in Heerde,

(0578) 69 94 99, info@zorgvraagheerde.nl.

Kick Off Jongeren Adviesbureau Op 5 februari vond in de Noorgouw de Kick Off plaats van het project Jongeren Adviesbureau van IVN Gelderland. Een project dat voortkomt uit de Veluwe Agenda waar tien scholen op de Veluwe aan mee-

Team Jeugd/CJG:

steunpunt voor hulp bij opvoeden, (0578)

doen.

72 00 01, info@teamjeugdheerde.nl. Zo’n 130 jongeren zaten in de aula waar hen werd uit-

De Plu Heerde:

steunpunt voor vrijwilligers en mantelzorgers in

Heerde, (0578) 69 95 00, info@depluheerde.nl.

gelegd met welke opdracht ze aan de slag moeten. De onderzoeksopdracht is het promoten en vermarkten van het gebied rondom de Hoogwatergeul.

Regionale info Wmo, jeugdhulp, beschermd wonen: www.zorgaanbiedersinfo.nl.

Het IVN Jongeren Adviesbureau denkt mee met bedrijven en (overheids)organisaties over duurzame en

Knelpuntencoördinator:

tel. spreekuur vrijdag 09.00-11.00 uur,

(06) 145 153 91, knelpuntencoordinator@heerde.nl.

maatschappelijke vraagstukken. De jongeren zijn tussen de 12 en 18 jaar en zitten op het voortgezet onderwijs of MBO. Doel: het doorbreken van denkpatronen,

PlusOV klachtenlijn:

wanneer niet opgehaald op afgesproken tijd,

het openen de ogen van besluitvormers en het stimule-

(088) 7587666.

ren van vernieuwing in organisaties.

Spoedhulp bij dringend probleem buiten openingstijden:

Er wordt onderzoek gedaan, er vinden gesprekken



Huisartsenpost bij medisch probleem: (0900) 333 63 33.

plaats met experts, creatieve oplossingen worden aan-



Spoedeisende zorg voor jeugd: (0900) 995 55 99

gedragen en uiteindelijk vindt er een presentatie plaats.



Crisisdienst GGNet bij psychisch probleem: (088) 933 44 00.

De opdrachtgever kan er direct mee aan de slag.



Alarmnummer politie: 112.



Veilig thuis bij huiselijk geweld/kindermishandeling: (0800) 20 00.

Schietoefeningen en afsluiting Nieuwe Zuidweg

Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient? Kent u iemand die zich belange-

zij een lintje verdient, vraag dan

(0578) 699494 of

Op het Artillerie Schietkamp (ASK) kunnen dagelijks schietoefeningen

loos inzet voor anderen? Die bijna

het aanmeldingsformulier aan bij

kabinet@heerde.nl. Zij kan u in

worden gehouden. Voor vragen of klachten over de schietoefeningen

zijn of haar gehele leven vrijwilli-

de gemeente. Het kost u wel de

grote lijnen aangeven of de ver-

kunt u bellen met de klachtenlijn van het ASK: (0525) 65 77 00.

gerswerk heeft gedaan of zich op

nodige inspanning, maar de belo-

diensten inderdaad bijzonder ge-

andere manieren verdienstelijk

ning is groot. Zeker voor degene

noeg zijn voor een Koninklijke On-

heeft gemaakt? Bijna iedereen zal

die het lintje ontvangt.

derscheiding en hoe u te werk moet gaan.

deze vraag met ‘ja’ beantwoorden.

Schrijf u nu in voor een excursie naar ROVA te Zwolle Ook altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij ROVA? Vrijdag 23 februari heeft u de kans een voorlichtingsbijeenkomst en een rondleiding te krijgen bij ROVA. Een ervaren voorlichter vertelt u over de historie en de nieuwe ontwikkelingen op afvalgebied. Bovendien ziet u hoe het gescheiden afval wordt opgeslagen en vervoerd. De ROVA Groenbus, de bus die rijdt op gas uit uw GFT, zal u halen en brengen.

Meer informatie, zoals het

Als u iemand voor wilt dragen voor

aanvraagformulier, is ook te vinden

Op de laatste werkdag voor

Koningsdag 2019 of voor een bij-

op via www.heerde.nl/onderschei-

Koningsdag vindt de jaarlijkse

zondere gelegenheid, dan raden

dingen of www.lintjes.nl. Het

‘lintjesregen’ plaats. Allerlei men-

wij u aan om zo spoedig mogelijk

aanvraagformulier voor Konings-

sen die een bijzondere prestatie

contact op te nemen met

dag 2019 moet uiterlijk 4 juni

hebben geleverd, jarenlang vrijwil-

Henriëtte Bresser-Dingerink via

2018

Het lintje

ligerswerk hebben gedaan, een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap of op een andere manier zich hebben ingezet voor anderen ontvangen een lintje, of officieel: een Koninklijke onderschei-

Programma 12.45 uur

Informatie

ding. Voor veel van deze mensen instappen locatie gemeentekantoor, Eperweg 5,

Heerde

is dit een kroon op hun werk. Buiten de jaarlijkse lintjesregen is het

13.15 uur

koffie en thee bij ROVA Zwolle

13.30 uur

start voorlichting en rondleiding

15.30 uur

einde en vertrek

16.00 uur

terug bij gemeentekantoor Heerde                          

Interesse? schrijf u dan vóór zaterdag 17 februari geheel kosteloos in via www.rova.nl/rondjerova. We gaan op pad met minimaal 15 deelnemers en er kunnen maximaal 40 deelnemers mee, minimale leeftijd 12 jaar. Namens de gemeente Heerde en ROVA wensen wij u alvast een goede en leerzame excursie toe!

ook mogelijk om tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of een jubileum, een onderscheiding uit te reiken.

Maar lintjes kunnen alleen worden uitgereikt als iemand anders de kandidaat voordraagt. U kunt die persoon zijn! Wanneer u iemand kent die in de gemeente Heerde woont waarvan u denkt dat hij of

3

binnen zijn.


Bekendmakingen Functieveranderingsplan achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld Het college van Heerde maakt, overeenkomstig de artikelen 3.8 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 29 januari 2018 het bestemmingsplan voor het functieveranderingsplan achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld heeft vastgesteld en dat op 5 februari 2018 de omgevingsvergunning voor dit plan is verleend.

Inzagetermijn

De betreffende besluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 14 februari 2018 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 27 maart 2018) op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur voor een ieder analoog ter inzage op het gemeentekantoor te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. De besluiten en de daarbij behorende stukken zijn tevens digitaal te verkrijgen via www.heerde.nl/planneninvoorbereiding. Daarnaast is het bestemmingsplan met het IMRO-nummer NL.IMRO.0246.810BUWH08RVLNGSWG4VA01digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Beroep

Coördinatieregeling

Ter uitvoering van het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 29 mei 2017 is op bovengenoemde besluiten de coördinatieregeling als bedoeld in afdeling 3.6 van de Wro van toepassing. De besluiten zijn gecoördineerd voorbereid en worden hierbij gelijktijdig bekend gemaakt. Besluiten

·

·

Het bestemmingsplan Buitengebied West, 8e herziening (Revelingseweg 4 te Wapenveld) voorziet in een juridisch planologische regeling ten behoeve van het functieveranderingsplan achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld (kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie M, nummers 1051 en 1052). Het betreft een plan om hier 4 wooneenheden (verdeeld over 2 woongebouwen) en 1 gezamenlijk bijgebouw te realiseren, in plaats van de (al deels gesloopte) voormalige agrarische bedrijfsbebouwing ter plaatse. De bestaande woning aan de Revelingseweg 4 wordt daarbij gehandhaafd en de woongebouwen worden landschappelijk ingepast conform het opgestelde landschapsplan. De omgevingsvergunning betreft specifiek de bouw van de 4 wooneenheden (verdeeld over 2 woongebouwen) en 1 gezamenlijk bijgebouw achter de Revelingseweg 4 te Wapenveld.

De toepassing van de coördinatieregeling betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning gezien worden als één besluit waartegen u een beroepschrift kunt indienen. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Naast het instellen van beroep kunnen de bovengenoemde belanghebbenden binnen de hierboven gestelde termijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op dit verzoek is beslist.

In de periode van 30 januari 2018 tot 6 februari 2018: · Het vervangen van een stal op het perceel Horsthoekerweg 1 in Heerde. · Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het realiseren van een parkeerplaats op de agrarische bestemming op het perceel Kamperweg 76 in Heerde, kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie A, nummer 3275. · Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het realiseren van een boerderijcamping op het perceel Het Oever 2 in Wapenveld. · Het uitbreiden van de woning op het perceel Revelingseweg 39 in Wapenveld.

Verzonden: 1 februari 2018. · Het verbouwen/uitbreiden van het woonhuis en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het afwijken van de maximale nokhoogte en de maximaal toegestane oppervlakte van bijbehorende bouwwerken op het perceel Zuppeldseweg 20 in Heerde. Verzonden: 2 februari 2018. · Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het intern verbouwen van bestaande bijgebouwen naar recreatie-appartementen op camping De Tesseplekke op het perceel Hogeweg 17. · Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het aanleggen van een rijbak (paardenbak), deels op de bestemming ‘tuin’, met omheining en het plaatsen van 2 lichtmasten op het perceel Flessenbergerweg 38 in Wapenveld. Verzonden: 6 februari 2018.

Sloopmeldingen

Zienswijze

Inzage

Voor het inzien van de betreffende stukken kunt u een afspraak maken via het Publiekscentrum, telefoonnummer (0578) 69 94 94 of e-mail gemeente@heerde.nl. Aanvragen omgevingsvergunning

In de periode van 30 januari 2018 tot 6 februari 2018: · Het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning en schuren op het perceel Mussenkampseweg 24 in Heerde. · Het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woningen op de percelen Dominee van Meursstraat 14 t/m 36 en Kwartelweg 28 en 30 in Wapenveld. · Het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning op het perceel De Wangen 14 in Wapenveld. Deze meldingen liggen niet ter inzage. Voor meer informatie belt u (0578) 69 94 94.

¨ Besluit noodkap

Op het perceel Terpweg 7 te Heerde. De noodkap van een Amerikaanse eik en twee Douglasbomen is noodzakelijk vanwege grote gevaarzetting en/of vergelijkbaar spoedeisend belang van openbare orde of veiligheid. Verzonden: 5 februari 2018.

¨ Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure) ·

Het kappen van een larix, twee berken en vijf dennen op het perceel Sprengenweg 32 in Heerde. · Het kappen van een walnotenboom op het perceel Klapperdijk 38 in Wapenveld. Verzonden: 31 januari 2018. · Het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het aanleggen van een paardenbak met omheining en het plaatsen van een mestput met een instandhoudingstermijn van 10 jaar op het perceel Mussenkampseweg 20 in Heerde.

Ñ

Een ontwerpbesluit wordt één dag na publicatie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegd. Een ieder kan binnen deze termijn mondeling of schriftelijk een zienswijze over het besluit kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde, telefoonnummer: (0578) 69 94 94. Bezwaar

¨ en beroep *

Wanneer een besluit over een vergunning of ontheffing u rechtstreeks in uw belang treft, kunt u binnen zes weken na dagtekening van het besluit hiertegen een bezwaar- of beroepsschrift indienen, afhankelijk van het type besluit. Wanneer u bezwaar wilt maken tegen een besluit, doet u dit bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Een beroep moet u sturen naar de afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een bezwaar- of beroepschrift moet duidelijk uw naam, adres en datum vermelden. Daarnaast moet u het besluit omschrijven waar u op reageert en waarom u daartegen bezwaar of beroep aantekent. Bij het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen. Voorlopige Voorziening

Een bezwaar- of beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit doet u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Ook hiervoor moet u griffierecht betalen.

4


Vergaderingen raadscommissies 19 en 20 februari Aanvang 19.30 uur, raadzaal raadhuis (ingang Dorpsstraat).

Agenda commissie Ruimte 19 februari

Naast de vaste agendapunten zijn de volgende onderwerpen geagendeerd: Hamerstuk (zonder bespreking door te geleiden naar de raad ter besluitvorming) 6. Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Oost, 1e herziening (De Stege 1a te Veessen)

een verkenning of in de in het onderzoeksrapport voorgestelde maatregelen uitgevoerd kunnen worden en zo ja, welke op de korte en welke op de lange termijn. Voor de maatregelen op korte termijn kan dan het restantbudget ingezet worden en voor de maatregelen op langere termijn moet bekeken worden of deze in het reguliere takenpakket van de gemeente meegenomen kunnen worden of met voorstellen richting de raad gekomen zal moeten worden. 14. Evaluatie uitnodigingsplanologie (22.20 uur)

Op 24 oktober 2017 is de bestuursopdracht evaluatie uitnodigingsplanologie vastgesteld, waarmee opdracht is gegeven voor de uitvoering van deze evaluatie. De uitkomsten van de Raadsvoorstellen Ruimte evaluatie zijn opgenomen in het rapport ’Uitnodigingsplanologie in de gemeente Heerde’. 7. Inzameling huishoudelijke afvalstoffen (19.45 uur) De commissie wordt gevraagd kennis te nemen van het evaluatierapport uitnodigingsMet het voorliggende voorstel wordt beoogd de nuttige toepassing van huishoudelijke afval planologie. te verhogen en te streven naar een 100% circulaire afvalinzameling in 2025. Voorgesteld wordt als tussenstap hier naar toe de laagfrequent variant van het omgekeerd inzamelen in Agenda commissie Samenleving van 20 februari te voeren en een aantal veranderingen in de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen aan Naast de vaste agendapunten zijn de volgende onderwerpen geagendeerd: te brengen waaronder de inzamelingsfrequentie van het restafval in minicontainers te verlagen naar 1 x per 6 weken (nu 1 x per 4 weken). De eventuele behoefte aan extra opslagHamerstuk (zonder bespreking door te geleiden naar de raad ter besluitvorming) capaciteit voor restafval wordt ondervangen door alle huishoudens te voorzien van een 5. Herbenoeming leden commissie bezwaarschriften milieupasje, waarmee gebruik kan worden gemaakt van de bestaande ondergrondse afvalverwijderingssystemen (OVS) en de nieuw te plaatsen ondergrondse afvalsystemen in de ker- Raadsvoorstellen Samenleving nen Vorchten en Veessen. De afvalstoffenverordening 2018 is hierop aangepast en ligt ter be- 6. Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden (19.45 uur) spreking in de commissie voor. In 2014 is de rechtspositieregeling opnieuw vastgesteld. Het besluit tot digitaal vergaderen van de raad heeft daarbij destijds de meeste impact gehad. Voor aankomende periode moet Adviezen/bespreken de verordening geactualiseerd worden en is een aantal wijzigingen verwerkt die in het bijge8. Instelling duurzaamheidslening particulieren (20.15 uur) voegde schema zijn aangegeven. Gevraagd wordt de verordening rechtspositie Wethouders, Nederland zet stevige stappen op weg naar de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Raads- en Commissieleden Gemeente Heerde 2018 vast te stellen onder intrekking van de In het Kaderplan lokaal klimaatbeleid 2017-2021 en de Contourennota uitvoering lokaal verordening rechtspositie Wethouders, Raads- en Commissieleden Gemeente Heerde 2014. klimaatbeleid, vastgesteld in de raad van 2 oktober 2017, is de inzet van een 7. Formatie-uitbreiding griffie ( 20.00 uur) duurzaamheidslening in de vorm van een revolverend fonds als maatregel genoemd bij de De werkdruk binnen de griffie is structureel hoog en in 2018 zullen er extra werkzaamheden strategie voor het verduurzamen van particuliere woningen. Tijdens de behandeling van de binnen de griffie moeten worden opgepakt vanwege de verkiezingen en de benoemingsbegroting 2018 is door de raad een motie aangenomen waarbij het college is verzocht in fe- procedure voor een nieuwe burgemeester. Het voorstel is daarom om hiervoor, vooralsnog bruari 2018 met een voorstel te komen tot de inzet van een stimuleringsfonds/revolving fund tijdelijk, extra formatie beschikbaar te stellen. Gevraagd wordt de formatie voor de griffie duurzaamheid. De commissie wordt gevraagd positief te adviseren over de inhoud van de met ingang van 19 maart 2018 tijdelijk uit te breiden met 0,5972 FTE (21,5 uur) tot 1 januari discussienota. 2019. 9. Instelling duurzaamheidslening non-profit instellingen (20.35 uur)

Naast agendapunt 8 wordt tevens een discussienota voorgelegd rond de inzet van de Stimuleringslening als financieringsinstrument voor het stimuleren van lokale ontwikkelingen en investeringen op het gebied van energiebesparende maatregelen. Uit dit fonds kunnen aan maatschappelijke doelgroepen als verenigingen, stichtingen, coöperaties, kerken etc. leningen worden verstrekt die tot doel hebben om investeringen in energiebesparende en energieopwekkende maatregelen te stimuleren. De commissie wordt gevraagd positief te adviseren over de inhoud van de discussienota.

Adviezen/bespreken

12. Communicatieplan renovatie raadhuis op de agenda van de commissie (21.40 uur)

raad.

8. PlusOV, toelichting op aantal problemen en stand van zaken (20.15 uur)

(mondeling of middels nazending)

9. Memo beantwoording raadstoezegging 2018-01 Evaluatie servicenormen (20.30 uur)

In de commissie Samenleving van 28 augustus 2017 is gevraagd naar een notitie over de servicenormen, doelstellingen en resultaten om daarover van gedachten te kunnen wisselen. Middels de memo beantwoording raadstoezegging 2018-01 zijn de raads- en commissie10. Milieuvervuilende evenementen op crossbaan n.a.v. ingekomen brief inwoner (20.55 uur) leden geïnformeerd. Op verzoek van de fractie D66/GL is de memo ter bespreking Dit punt is tijdens de commissie van 15 januari wegens gebrek aan tijd doorgeschoven naar geagendeerd. Naar haar mening ontbreekt de passage hoe de gemeente beter aan de deze commissie. In de raad van 27 november was een ingekomen brief opgenomen van een servicenormen kan voldoen, of normen kan verbeteren en wil in gesprek over het ambitieinwoner met het verzoek antwoord te krijgen van de gemeenteraad over de milieuverpesting niveau. De commissie wordt gevraagd na bespreking kennis te nemen van de memo. op de crossbaan in Heerde en zijn visie op Cittaslow. De raad heeft besloten om het onder10. Memo’s actie raadsinformatie 2018-04, verantwoording eindafrekening Mfa De Heerd en werp ter bespreking in de commissie te agenderen. De commissie wordt gevraagd kennis te 2018-06 inzake Dorpshuis (20.45 uur) nemen van de brief en deze door het college af te laten doen. Op verzoek van de fractie PvdA is de memo ter bespreking geagendeerd. In de commissie 11. Aanpassing oversteken Brinklaan (21.10 uur) van januari is een aantal vragen gesteld, onder meer over de BTW-kwestie waar in de memo Vanuit de commissie is meermalen aandacht gevraagd voor de oversteek bij de Brinklaan. Op ARI 2018-04 verder niet op in is gegaan en alleen de financiële afrekening verstrekt is. Na ont27 november 2017 is de raad tijdens een themabijeenkomst geïnformeerd over de stand van vangst van de memo 2018-06 is gevraagd om ook deze bij de bespreking te betrekken. De zaken en reeds uitgevoerde maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op de commissie wordt gevraagd na bespreking kennis te nemen van de memo’s actieve raadsinBrinklaan. De commissie wordt nu advies gevraagd om de verkeersveiligheid bij de overste- formatie. ken Brinklaan ter hoogte van het Gezondheidscentrum en bij Villa Jacoba te verbeteren door de voorrang voor fietsers op te heffen. De volledige commissieagenda’s met bijlagen kunt u vinden op www.heerde.nl/gemeenteDe gemeenteraad heeft via een amendement gevraagd om een communicatieplan rondom de renovatie van het Raadhuis. Het voorgelegde communicatieplan voorziet hierin. Het plan bestrijkt de periode vanaf heden tot en met de oplevering van de renovatie. Het gaat om een levend document, omdat de planning van de activiteiten afhankelijk is van hoe het proces verloopt. De commissie wordt gevraagd kennis te nemen van het communicatieplan renovatie Raadhuis. 13. Onderzoek MFC Veessen (22.00)

Op 13 februari 2017 heeft de raad een krediet van € 50.000,00 beschikbaar gesteld voor een onderzoek naar de (on)mogelijkheden van een MFC in Veessen. Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de inwoners van Veessen geen behoefte hebben aan een nieuwe multifunctionele accommodatie. De commissie wordt nu advies gevraagd over het uit laten voeren van 5

Inspreken

Inspreken kan over onderwerpen die in de commissie thuis horen. Het kan ook gaan over een onderwerp dat niet op de agenda staat. Om een betere inschatting te kunnen maken t.a.v. het aantal insprekers wordt u bij uitzondering gevraagd om u zo snel mogelijk na publicatie doch uiterlijk om 10.00 uur op de dag van de vergadering aan te melden om in te preken. Het aantal insprekers kan invloed hebben op de behandelduur van het voorstel, formeel is max. een half uur voor insprekers beschikbaar. Uw bijdrage kunt u schriftelijk bij de griffier Bianca Espeldoorn inleveren of naar haar mailen (b.espeldoorn@heerde.nl).


Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Heerder politieke partijen aan het woord De komende gemeenteraadsverkiezingen gaan over ons allemaal; mensen die in onze gemeente leven, wonen en werken. We beslissen samen hoe we die lokale samenleving willen inrichten, wat we willen veranderen en wat we willen behouden. Wij, van de ChristenUnie-SGP, willen dat het hier goed toeven is en dat er niemand buiten de boot valt. ‘Bouwen en bewaren’ is daarbij onze basisregel. Positieve ontwikkelingen in de samenleving stimuleren en tegelijk zuinig zijn op de aanwezige kwaliteiten. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we als samenleving van Heerde. Daarom draagt het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie-SGP de titel: Samen leven, Samen Wonen en Samen werken.

Dit motiveert ons om ons in te zetten voor alle mensen in onze gemeente. We zijn zo onderdeel van een beweging van christenen die werk willen maken van hun geloof, en dienstbaar willen zijn aan de samenleving. Daarom zijn ook wij bereid verantwoordelijkheid te nemen voor het bestuur van onze gemeente. We willen ons hierbij laten inspireren door de Bijbel en ontlenen onze normen en waarden aan de Tien Geboden, die we samenvatten als ‘God liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf’ Doet u met ons mee?

Speerpunten Gemeentebelang Boerenpartij Heerde

· Spreekt haar voorkeur uit voor uitvoering van het oude plan van project de Kolk door het realiseren van koopwoningen. · Is tegen het wijzigen van het legen van de grijze container van eens in de 4 naar eens in de 8 weken. · Is voor goede indicaties binnen het Sociaal Domein, zowel op het gebied van de thuiszorg als bij het verstrekken van hulpmiddelen en OV-Plus vervoer. · Spreekt zich uit tegen de verbouwing van het raadhuis voor 1,8 miljoen euro en vinden dat er bij ruimtegebrek gebruik gemaakt moet worden van ruimtes in Mfa De Heerd. Wij zijn voor renovatie en verduurzaming. · Is voor het fietsveilig maken van de rotondes in onze gemeente door de fietser voorrang te geven op alle rotondes in onze gemeente. Indien noodzakelijk, verlegging van komgrens. · Is voor een rechtvaardige verdeling van de financiële middelen zonder verhoging van de belastingen. Wij zijn tegen elke vorm van geldverspilling, want de rekening komt achteraf terecht bij de bewoners van deze gemeente! · Is van mening dat ouderen in staat moeten worden gesteld zo lang mogelijk thuis te wonen! · Hoopt dat er in de nabije toekomst een cultuurhuus gerealiseerd wordt in het centrum van Wapenveld.

Naast dat we als PvdA Heerde een uitgebreid verkiezingsprogramma geschreven hebben welke u kunt vinden op www.heerde.pvda.nl, hebben we 11 speerpunten voor de aankomende verkiezingen. Wij willen:

· De eigen bijdrage voor de huishoudelijke hulp niet verder verhogen. · Subsidies voor verenigingen en clubs in sport en cultuur jaarlijks indexeren. · Initiatieven die het schoolzwemmen mogelijk maken, ondersteunen. · Dat groei van horeca niet ten koste gaat van het unieke van de Renderklippen als hondenlosloopgebied. · Mantelzorgers extra ondersteuning bieden, zodat hun eigen leven niet te zwaar wordt belast. · Het centrum van Heerde, rond de terrassen, autoluw maken in de zomermaanden. · Onze vele mooie sportvoorzieningen, met zowel regionale als internationale functie, behouden. · Openbaar onderwijs in De Heerd. · Geen vierde supermarkt in Heerde. · Strakker handhaven op overlast, zoals bijvoorbeeld die door hondenpoep. · Bijstandsgerechtigden en re-integreerden actief helpen bij het vinden van werk.

Voor het CDA staat de gemeenschap centraal. Daarmee doelen we op: gezin, school, wijk, vereniging; zij vormen de ruggengraat van de samenleving. Vanuit dit gemeenschapsdenken doet het CDA een beroep op iedereen om naar zijn eigen mogelijkheden en talenten deel te nemen. Het CDA wil een degelijke en betrouwbare politieke beweging zijn, die nieuwe wegen inslaat waar altijd vaste christelijke waarden aan ten grondslag liggen. Het CDA heeft duidelijke standpunten over de toekomst, maar die dwingen we niet af. Besluiten die op brede steun in de gemeente kunnen rekenen zijn duurzamer dan die met een krappe basis. Daarom vinden we samenwerking belangrijk. De pijlers van het CDA vertaald naar Heerde:

 Rentmeesterschap: gezond financieel beleid; voorzieningsniveau dorpscentra op peil houden; ontwikkeling centrum Heerde is prioriteit; op de basisschool wordt het Heerder volkslied geleerd.  Publieke gerechtigheid: buurtinitiatieven ondersteunen; een veilige woonomgeving creëren (stimuleren van een Buurt App); veilig verkeer in onze kernen - onveilige verkeerssituaties aanpakken (bijv. Brinklaan/Stationsstraat).  Gespreide verantwoordelijkheid: verenigingsleven en sport stimuleren - iedereen moet kunnen meedoen; duurzame initiatieven bevorderen.  Solidariteit: één centraal zorgloket, eenzaamheid aanpakken naar Rotterdams model; bevorderen van ‘Noaberschap’ en meer aandacht voor mantelzorgers; gemeentelijke belastingen mogen niet leiden tot hogere schulden. De VVD Heerde is de lokale partij van ’doeners’. Onze nieuwe lijsttrekker is Beerd Volkers (50 jaar). Met hem willen we met nieuw elan aan de slag gaan om onze gemeente nog mooier en sterker te maken. Ons speerpunt: er moet beter geluisterd worden naar de zorgen van inwoners. Immers, de gemeente is er voor u! Wij willen de komende 4 jaar investeren in een sociaal, economisch en financieel gezonde gemeente. Wij willen de dagelijkse zorgen van inwoners en ondernemers benoemen en structurele oplossingen aandragen. Wij willen een gemeente waar:

· iedereen goede zorg krijgt; · huisvesting, ook voor jongeren, met voldoende betaalbare woningen; · inwoners en startende ondernemers volop de ruimte krijgen en gestimuleerd worden; · geïnvesteerd wordt in toeristische voorzieningen; · oplossingen voor energietransitie (hoe komen we van het gas af?); · kinderen zich thuis voelen en goed onderwijs krijgen en goede sport mogelijk is; · aandacht is voor kunst en cultuur; · nieuwkomers zich aanpassen en aan het werk gaan. Meer specifiek:

· Een MFA in Wapenveld; · Geen windmolens op onze gemeentegrens; · Geen laagvliegroutes van vliegveld Lelystad; · Investeren in plaats van geld uitgeven. Samen Durven Doen

Veranderingen in de samenleving vragen een nieuwe houding van gemeente en inwoners. Een overheid die met inwoners beleid en plannen maakt! Harmonieuze samenleving

Met al onze verschillen Heerde samen maken tot een gemeente waar we met elkaar trots op kunnen zijn. Onze democratie delen en streven naar een harmonieuze respectvolle samenleving. Groen rentmeesterschap

Aan onszelf en de generaties na ons zijn wij groen rentmeesterschap verschuldigd. Wij willen de aarde leefbaar houden voor onze kinderen en kleinkinderen, erkennen onze verantwoordelijkheid en werken daaraan. Kansengelijkheid

D66/GL streeft naar kansengelijkheid, waarbij afkomst, leeftijd en sekse niet je toekomst bepalen. De overheid moet mensen in staat stellen om hun leven in te vullen zoals zij zelf goed vinden en daarmee een bijdrage leveren aan de samenleving Deel welvaart en waardeer inzet

Mensen zijn verschillend en de overheid moet ruimte laten voor die verschillen. Welvaart moet met elkaar gedeeld worden. Snelle hulp bij schuldenproblematiek en zorg om verslechtering te voorkomen. Denk en handel met een open blik naar buiten

Op steeds meer verschillende manieren zijn samenlevingen met elkaar verbonden. Wij vinden het belangrijk dat de effecten van de keuzes de samenhang in samenlevingen bevorderen en dat daarmee rekening wordt gehouden. 6


we hebben wat te vijven 5 5 Mok5ka 5 room

Steeds en steeds meer mensen…

Frambozen be ssen

NIEUW

deze maand is onze winkel in Epe jaar open. 

En dat vieren we weken lang met

 Vraagprijs: € 218.500,= k.k. 

aanbiedingen voor euro.

slag

Deze week

5 vulkoeken

5.-

Al een in

Godefriduslaan 27, Heerde - In een geliefde en kindvriendelijke wijk, niet ver van het centrum, staat deze goed onderhouden en verrassend ruime woning - Royale woonkamer met een laminaat vloer - Moderne keuken (2015) v.v. inb. apparatuur - 1e Verd.: overloop, drie grote slaapkamers en badkamer met ligbad, wastafel en toilet - 2e Verd.: grote slaapkamer met dakkapel en 2e badkamer met douche - Vrijwel geheel bestrate achtertuin met een vrijstaande stenen berging

Epe

Aktief - Aktiever - MOZA! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Makelaardij

onze sterren

Makelaardij & Hypotheken Stationsweg 7 Wapenveld

Etalage Dorpsstraat 16 te Heerde

mokka slagroom en frambozen bessen Spaar mee

(038) 447 99 55

We maken ze alleen donderdag, vrijdag en zaterdag. Dus wees er snel bij, want ze zijn heel geliefd. De Zwitserse room en Dubbeldekker maken we de hele week en voor allemaal geldt: 4 + 1 gratis! haal de spaarkaart in de winkel in Epe

voor een gratis slagroomstuk

psstraat 15 - Heerde - T. 0578-691562 • Sternpassage 1A - Epe - T. 0578-627374 Dorpsstraat 15 - Heerde - T.Dor0578-691562 • Sternpassage 1A - Epe - T. 0578-627374

www.banketbakkerijkamphorst. nl Actie geldt t/m 6 juli www.banketbakkerij kamphorst.nl

di 13 t/m ma 19 feb

Wijn en meer ...... Zaterdag 7 april 2018 Locatie: De Postkamer Dorpsstraat 49 Heerde

Slijterij Herfkens te Heerde aanvang: 14.00 uur tot 18.00 uur Kaarten verkrijgbaar via de winkel 7

www.moza.nl

Cursus Beter Slapen - Voor mensen met problemen met inslapen en/of doorslapen. - U leert unieke oefeningen waarmee u het inslapen kunt bevorderen, dieper kunt slapen en meer uitgerust kunt opstaan. Ook krijgt u informatie over het slapen. - Volgens de methode Sounder Sleep; het zijn eenvoudig aan te leren specifiek bewegingen die zowel het lichaam als de hersenen tot rust laten komen. - De groep starten 19 februari om 7 uur ‘s avonds. - Zes lessen van één uur.

BETER SLAPEN

Muevo Cesartherapie & Coaching, Gezondheidscentrum Heerde, Brinklaan 9 Website: www.muevo.nu Telefoon: Tel. 0578-695116 mail: info@muevo.nu


Cittaslow richtingwijzer onthuld

Kleedjesmarkt bij HLTC in Heerde HEERDE- Op zaterdag 17 maart wordt het tennisseizoen bij tennisvereniging HLTC in Heerde geopend met een Open dag en Kleedjesmarkt. Op deze dag is het park van de vereniging van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor belangstellenden. De gehele middag worden er volop activiteiten georganiseerd voor jong en oud en kan er een bezoek worden gebracht aan de kleedjesmarkt. Voor de kleedjesmarkt zijn nog plekken (gratis) beschikbaar. Als je geïnteresseerd bent om je spullen te verkopen op deze markt dan kun je je tot 19 februari aanmelden via www.hltc.eu. Wees er snel bij want vol = vol. Naast de kleedjesmarkt wordt er deze dag een gevarieerd programma aangeboden zowel op als naast de tennisbaan. Meer informatie over de Open dag en Kleedjesmarkt is te vinden op www. hltc.eu.

Museum Plus Bus naar Gemeentemuseum Den Haag

HEERDEOud-burgemeester Pijnenburg heeft vrijdag een speciale Cittaslow Richtingaanwijzer onthuld op de hoek van de Dorpsstraat en de Marktstraat in Heerde. Bij haar afscheid vroeg ze om geen cadeaus te geven, maar om een bijdrage te geven voor een object dat symbool staat voor Cittaslow Heerde. Van het geld dat is geschonken is nu

deze ‘Cittaslow-richtingaanwijzer’ gekocht. Deze toont de namen van de andere Cittaslowgemeenten in Nederland zien, de richting en de afstand in kilometers (hemelsbreed). “Heel leuk. Cittaslow was één van mijn speciale aandachtspunten. De raad heeft dit ook overgenomen en daar ben ik heel blij mee”, vertelde Pijnenburg na afloop.

Vakantiecursus Spaans WAPENVELD- Je kunt nu leren hoe je tijdens je vakantie in Spanje of Latijns-Amerika uit de voeten kunt met het Spaans. In deze korte cursus van vier avonden leer je op een laagdrempelige manier jezelf uit te drukken in de meest voorkomende situaties tijdens je vakantie. De meest bekende Spaanse woorden en uitdrukkingen komen

tijdens de cursus aan bod. De cursusavonden zijn op de donderdag van 19.15 tot 21.15 uur, vanaf donderdag 15 februari. De lesdagen zijn: 15, 22 februari en 1, 8 maart. De cursus wordt gegeven in Wapenveld. Voor informatie over de locatie, inschrijving of meer informatie bel: 06-43867028 of bezoek www.lacaracola.nl.

REGIO- Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen in deze regio, waaronder theater- en concertvoorstellingen. De stichting kan bestaande deelnemers én ouderen die nog niet bekend zijn met Vier het Leven kosteloos een museumarrangement van de Museum Plus Bus aanbieden. Het museumbezoek vindt plaats op donderdag 29 maart tussen 8.45- 18.00 uur. Dan gaat de bus naar het Gemeentemuseum te Den Haag. Het arrangement is speciaal bedoeld voor ouderen uit deze regio (Noord-Veluwe) vanaf 70 jaar met als uitzondering 65-plussers die het museum echt niet op eigen gelegenheid kunnen bezoeken, bijvoorbeeld doordat hun lichamelijke conditie dit niet toelaat of door het ontbreken van een sociaal netwerk. Bij dit arrangement is inbegrepen: busvervoer vanaf de parkeerplaats Marktstraat, 8181 JE te Heerde, begeleiding, entree, rondleiding en koffie/thee bij aankomst. Aanmelding is mogelijk tot 6 maart. Wilt u een plaatsje reserveren of meer informatie, dan kunt u Anne-Lite Meershoek (locatie-coördinator van Vier het Leven, regio Veluwe) bellen, tel. 06-27431236.

Buffet in de Hezebrink Emst EMST- Voor iedereen die het gezellig vindt om samen met anderen te eten is er een buffet in het dorpshuis de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst. Er wordt een buffet geserveerd op donderdag 22 februari, start van het buffet is om 12.00 uur.

De buffetten, die voorheen werden georganiseerd in het Ebbenhuis in Emst, zullen met ingang van januari 2018 plaatsvinden in het dorpshuis De Hezebrink. Iedere maand is er een ander buffet. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij; belangstellenden die

willen deelnemen aan het buffet kunnen zich tot 15 februari telefonisch aanmelden bij Gerrit en Jannie Brummel tel. 0578661796 of tel. 06-10171715. Deelname aan het buffet kost 8,50 euro per persoon, exclusief drankjes.

Platenkast van mijn Vader-Popquiz VAASSEN- Op zondag 6 mei organiseert Facebook-community Achterin de Platenkast ‘De Platenkast van mijn Vader-Popquiz’. Een quiz waarbij de focus ligt op de muziek uit de 60’s en de 70’s. Na de twee succesvolle eerdere edities van de Achterin de Platenkast Popquiz kregen zij telkens de vraag waarom ze niet een keer een quiz hielden met alleen maar ‘oude’ muziek. Die uitdaging zijn zij

nu aangegaan. De Platenkast van mijn Vader-Popquiz vindt plaats in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen en begint om 14.00 uur. Inschrijving staat open voor iedereen. Stel dus een team samen van maximaal vijf personen en meld je aan via achterindeplatenkast@gmail.com of met een berichtje via www.facebook.com/ achterindeplatenkast. Deelname kost 5 euro per team.

Hosanna viert 95–jarig jubileum VAASSEN- Op vrijdag 5 oktober viert Chr. Gem. Zangvereniging Hosanna haar 95-jarig jubileum met een concert in de Dorpskerk van Vaassen. Het is een hoogtepunt in het bestaan van het koor. Blij kan het zangkoor meedelen dat Martin Zonnenberg en zijn echtgenote Marjolein de Wit op kerkorgel en dwarsfluit en de sopraan Marjo van Someren (alle drie bekend van de EO) enthousiast hebben aangegeven om aan dit Jubileumconcert mee te werken. Vanzelfsprekend is ook vaste pianist Gerrit Koele van de partij. De leiding is in handen van

dirigent Bea Schreurs. Er gaan zich nog meer musici en solisten aansluiten. Te zijner tijd berichten ze hier meer over. “We zijn op zoek naar nieuwe koorleden die het zangkoor Hosanna met hun stem komen versterken. Wie op het Jubileumconcert mee wil zingen vragen we om zich nu als koorlid (projectkoorlid) bij ons aan te sluiten.” Meer informatie? Vraag het de koorleden of neem contact op met Willy Dijkstra, tel. 0578-571958 of Nanda Wonink, tel. 0578-570455. Zangrepetities: op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Rank, Vaassen.

Badmintonners succesvol

VAASSEN- Onlangs zijn 5 badmintonspelers van BC ’70 Veluwe uit Vaassen samen met trainers en begeleiders naar het Topsportcentrum in Almere geweest om daar het Forza Nationaal Jeugdtoernooi 2018 te spelen. Milan Lammers, Mart Dijkstra, Siènna van Eek, Sanne Arentsen en Lotte Baars (afkomstig uit Vaassen/ Emst) gingen op dit Nationaal Jeugdtoernooi hun krachten meten met andere spelers uit heel Nederland, ieder ingedeeld in hun leeftijdsgroep en sterkteklasse. Zij waren heel suc-

cesvol, want er werden maar liefst 4 prijzen in de wacht gesleept. Milan Lammers haalde de 2e prijs in het onderdeel mannenenkel onder 17 jaar. In het mannendubbel onder 17 jaar werd het duo Milan Lammers/ Mart Dijkstra 2e. Sanne Arentsen haalde een 2e prijs in het onderdeel vrouwenenkel onder 15 jaar. Sanne behaalde samen met Siènna van Eek ook nog een mooie 1e plaats in het vrouwendubbel onder 15 jaar. Lotte Baars werd in het vrouwenenkel onder 15 jaar 2e in haar poule.

Herghesangertjes houden open repetitie

Noordgouw/Heertganck viert 50-jarig jubileum met reünie

HEERDE- In 2018 bestaat CC de Noordgouw in Heerde, voorheen CSG De Heertganck, 50 jaar. Dit

jubileum wordt in september uitgebreid gevierd met een reünie en met feestelijkheden voor de

leerlingen en het personeel. De reünie voor alle oud-leerlingen en (oud)-medewerkers wordt gehouden op zaterdag 29 september. Ter gelegenheid van het jubileum is een speciale website in het leven geroepen: noordgouw50jaar.nl. Oud-leerlingen en (oud)-medewerkers kunnen zich hier aanmelden voor de reünie, oude foto’s bekijken of zelf uploaden en anekdotes lezen of uploaden. Conrector Hanny Bezuijen is de contactpersoon voor deze rubrieken: hbezuijen@noordgouw.nl. Ben je oudleerling of oud-medewerker van de school: meld je aan voor de reünie van zaterdag 29 september via de website www.noordgouw50jaar.nl.

HEERDE- Kinderkoor De Herghesangertjes houdt maandag 19 februari een open repetitie. Elke maandagavond van 18.15 - 19.00 uur wordt er enthousiast gerepeteerd o.l.v. Henk van der Maten in het koor van de Johanneskerk in Heerde (ingang Bonenburgerlaan). Kinderkoor De Herghesangertjes is een interkerkelijk koor met ongeveer 35 leden uit Heerde en omgeving. Ze zingen lied-

jes over God, de Bijbel en alledaagse dingen. “Alle kinderen van de basisschool van 5 jaar tot 12 jaar willen we graag uitnodigen, eventueel samen met een van de ouders. Er is altijd iemand van de ouderraad aanwezig bij de repetitie.” Heeft u belangstelling voor een optreden van het kinderkoor dan kunt u mailen naar: kinderkoordeherghesangertjes@gmail.com.

8


De hele week in de reclame van dinsdag 6-2 t/m zaterdag 10-2

Gildekorn

heel, nu voor..........................

Nieuw: Brioche oude granen nu voor ..................................

Witte bollen

2,

55

NIEUW

3,

95

Nu ............................. 5 + 1 GRATIS Wij zijn op zoek naar een

verkoper M/V

…ontdekken dat je voor resultaat…

voor de zaterdag (16/21 jaar)

 

 Vraagprijs: € 245.000,= k.k.

Boskolk 28, Wapenveld U wilt een moderne woning? Check! In een jonge en geliefde wijk? Check! En ook nog eens zo te betrekken? Check! Deze fraaie hoekwoning heeft het allemaal! Gebouwd in 2011 en daarom van alle gemakken voorzien! Zo heeft de woning niet alleen een lichte woonkamer en luxe woonkeuken, maar ook een moderne en riante badkamer. De woning beschikt verder over drie slaapkamers én de mogelijkheid voor extra (slaap)kamers op de tweede verdieping

MOZA, dé aktieve makelaar! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Makelaardij Makelaardij & Hypotheken Stationsweg 7 Wapenveld

Etalage Dorpsstraat 16 te Heerde

(038) 447 99 55

JARIG? eet gratis! Vanaf 4 personen, zie voorwaarden op onze website

9

www.moza.nl


Winnaars kerstbomenactie

Samenwerken in aandacht HATTEM- SWH en De Elisehof willen de inwoners van Hattem bekend maken met Mindfulness, leven in aandacht. Donderdag 15 februari van 10.00 tot 11.00 uur bent u van harte welkom in het IJsbaangebouw voor een voorlichtingsbijeenkomst over leven in aandacht; “hoe om te gaan met stress, zorgen en moeilijke emoties zoals rouw en eenzaamheid”. Hoe kunnen we leren omgaan met het leven van alledag en keuzes maken die bij ons passen? SWH begeleidt veel doelgroepen die op een of andere manier met de stress

en de druk van het dagelijkse leven te maken hebben. Om deze groepen te kunnen ondersteunen, heeft de Stichting contact gezocht met Naomi Slijkhuis, Mindfulnesstrainer bij De Elisehof. Bent u geïnteresseerd in een training en wilt u meer informatie over de inhoud, kosten en data, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 15 februari van 10.00 tot 11.00 uur. U bent van harte welkom in het IJsbaangebouw, Hof van Blom 92. Aanmelden kan via tel. 038-4432881 of kijk op www.swhattem.nl.

Open Huis Steenhouwerij Van Ommen Wezep

HEERDE- Donderdag kregen de prijswinnaars van de Kerstbomenactie van de gemeente Heerde hun prijs. De jongens en meisjes kregen eerst allemaal een zakje snoep en wat te drinken waarna wethouder Gerrit van

Dijk een ieder naar voren riep om een envelop met inhoud in ontvangst te nemen. De winnaars waren: Bo, Scharlotte en Lucas Oldenhof, Kylan en Jorn Hamer, Silvan en Thomas Timmerman en David Langenberg, zij wisten

160 bomen in te zamelen. Timo Borreman, Thomas Kers, Jenaro en Rico Haverkamp, Amy en Jayden Dul, Ruben en Lynn Steenbergen en Jim Cornelisse. In totaal zijn er 1139 bomen ingeleverd, 2 meer dan het jaar ervoor.

Geloof en natuurwetenschap HEERDE- De Raad voor Vorming & Toerusting van de Hervormde Gemeente Heerde organiseert twee avonden over Geloof en natuurwetenschap. De avonden zijn op 21 februari en 7 maart in Welgelegen en beginnen om 19.30

uur. De cursus ‘Geloof en Natuurwetenschap’ die ForumC speciaal voor kerken organiseert, wil een open gesprek onder christenen stimuleren en verwondering oproepen over Gods scheppend vermogen met als cursusleider prof.

WEZEP- Begin januari 2018 opende Steenhouwerij Van Ommen een derde verkooplocatie in Wezep. Aan de Zuiderzeestraatweg 538 is een toonzaal ingericht met diverse grafmonumenten en accessoires. Om iedereen in de gelegenheid te stellen om zelf te zien hoe het is geworden en wat de steenhouwerij kan bieden, houden zij op zaterdag 17 februari een Open Huis. U bent van harte welkom, niet alleen klanten, maar ook een ieder die nieuwsgierig is of voor zichzelf informatie wil in winnen. Van 11.0015.00 uur ligt de loper uit en is de toonzaal vrij te bezichtigen, maar ook beantwoorden de medewerkers al uw vragen. Op de parkeerplaats voor het

pand is een demonstratie beeldhouwen en laat men zien hoe een monument op een graf geplaatst wordt. Uiteraard ontbreken een hapje en een drankje niet. Steenhouwerij Van Ommen is een echt familiebedrijf, al drie generaties lang. Er is tevens een verkooplocatie in Dronten en de hoofdvestiging is in Kampen, waar ook de werkplaats zich bevindt. Hier worden alle monument gemaakt c.q. bewerkt. Daarnaast plaatsen zij de monumenten met de stelploeg in eigen beheer. Geïnteresseerd? Steenhouwerij Van Ommen stelt uw bezoek zeer op prijs en ziet u graag op 17 februari tussen 11.00-15.00 uur aan de Zuiderzeestraatweg 538 in Wezep.

VORCHTEN- Onlangs was Stephan de Weerdt uit Hattem 12,5 jaar in dienst bij Wonink Bouw te Vorchten. Stephan is werkzaam als

timmerman in de werkplaats. Op een later tijdstip zal dit heugelijke feit worden gevierd onder het genot van een hapje en een drankje.

dr. Chris Kruse. Ze hebben moeite om in te schatten wat wetenschap precies is en welke claims de wetenschap kan doen. In verband met cursusmateriaal graag vooraf opgeven via: rvt@hervormdheerde.nl of tel. 0578-696746.

Filmregisseur Broekhuis in Kulturhus

EPE- Zondag 18 februari is het alweer de derde zondag van deze maand. Dat betekent dat er in het

Kulturhus EGW een spreker voor u op het podium staat. Deze maand staat filmregisseur Ruben Broek-

huis eens niet achter de schermen maar midden in het spotlicht. Ruben werkt momenteel aan zijn eerste lange speelfilm genaamd MaasMurder en maakte onder andere de korte film Melany. Ook maakte hij voor het 48 Hour Film Project Rotterdam de film ‘Thuisfront’ waarvoor hij in 2016 de prijs kreeg voor beste regisseur. In deze Derde Zondag-lezing gaat de exEpenaar vertellen over de passie en de liefde voor het vak en wat het leven van deze tegenwoordig in Rotterdam woonachtige regisseur precies inhoudt. Deze lezing start om 15.00 uur aan in het Kulturhus EGW aan de Stationstraat in Epe. De toegang is vrij. Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Kijk op www. kulturhusepe.nl.

Wandelexpositie in de binnenstad Hattem

HATTEM- Hanzestad Hattem ontwaakt uit haar winterslaap en maakt zich op voor een nieuw evenementenjaar. Voor de derde keer op rij zal men wandelend door het centrum van de stad van 14 februari tot en met 31 maart op diverse locaties (w.o. musea, galeries en winkels) genieten van schilderijen, beelden en toegepaste kunst. Dit jaar gaat de organi-

satie een stap verder met ‘naakt door de eeuwen heen’ met divers werk uit particulier bezit en musea. Met steun van het Toeristisch Informatie Punt en enthousiaste medewerking van het Voerman Museum Hattem, Anton Pieck museum en de andere locaties is dit unieke project weer tot een verrassend geheel geworden. De tentoongestelde kunstenaars hebben zich door de eeuwen heen en tot heden door het naakte lichaam laten inspireren. De zorgvuldig geselecteerde werken (veelal te koop) tonen naakten van de 17de eeuw tot heden in diverse disciplines. Het resultaat is overwegend Nederlands maar bevat prachtige werken uit België, Frankrijk, Hongarije en zelfs Mexico. Het oudste ‘naakt’ uit de wandelexpositie is een slapende cupido van een onbekende Vlaamse meester uit de 17de eeuw. Zondermeer van museale kwaliteit is het 19de eeuwse witte marmerbeeld van Mozes als naakte baby in de mand. Startpunt van de wandelexpositie is Bruno Barat Art Gallery in de Kruisstraat, waar u o.a. werk van Beeldhouwers-

gilde Hattem treft. Maar u kunt ook starten bij Het Pannenhuis met werk van o.a. Isaac Israëls of bij 2e Hansje met hedendaagse kunst van Francien Krieg. Het Voerman Museum Hattem toont nog nooit eerder getoonde ‘naakten’ van Jan Voerman jr. en ook het Anton Pieck Museum laat onverwacht werk zien van haar naamgever. Speciaal voor de thematiek van dit jaar zal maandag 5 maart een workshop modeltekenen gegeven worden door beeldend kunstenaar Diederik Grootjans. Deze workshop is voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Belangstellenden kunnen informatie opvragen en zich opgeven bij 2e Hansje in de Achterstraat. De folder met plattegrond en wandelsuggestie is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties en dus ook bij het Toeristisch Informatie Punt op de Markt. De locaties zijn vrij toegankelijk, met uitzondering van de museale collectie van het Voerman Museum Hattem en het Anton Pieck Museum. Wel is de museumwinkel tijdens de openingstijden vrij toegankelijk.

10


Kinderopvang ’t Hummelhuis; dé organisatie voor jou als je net even iets beter bent of wilt zijn in je vak! Hummelhuis is een actieve en klantgerichte organisatie en verzorgt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en peutergroep opvang. Daarnaast bieden we naschoolse, buitenschoolse (vakantie) en voorschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Je herkent onze medewerkers meteen aan ons stevige kwaliteitsdenken en de persoonlijke benadering naar kinderen en ouders. Voor onze vestigingen in Heerde zijn wij wegens uitbreiding per direct op zoek naar

ERVAREN CREATIEVE PEDAGOGISCH MEDEWERKERS VOOR HET KDV EN DE BSO (op invalbasis) Wij bieden: • Een leuke, verantwoordelijke en flexibele baan in eerste instantie op basis van een 0-uren contract; • Een professionele werkomgeving waarin passie voor de opvang en ontwikkeling van kinderen gewaardeerd wordt; • Informele werksfeer waarin gezamenlijk aan de doelen van de organisatie gewerkt wordt; • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO kinderopvang. Werkzaamheden:

…naar dé aktieve makelaar gaat ! Per directr en zo t beschikbaa

n!Te huur 80m² vanaf: € 392,= p.m. ex BTW 

Molenweg 18-40, Heerde

- Op een toplocatie, aan de drukke rondweg in Heerde, gelegen bedrijfsunits met eigen entree, toilet, pantry en nutsvoorzieningen - Units zijn vanaf 80m² te huur op de boven of benedenverdieping - Overheaddeur 2,4 meter x 3 meter. De vrije hoogte bedraagt 2,8 meter - In overleg met de verhuurder is realisatie van eigen wensen mogelijk - Zeer lage energiekosten door modern klimaatbeheersingssysteem - Perfect gelegen aan drukke rondweg en nabij de uitvalswegen A50 en A28 - Voldoende parkeergelegenheid rondom het bedrijvencentrum - Speciale kortingsregeling van toepassing! Vraag naar de voorwaarden!

MOZA, dé makelaar voor bedrijven! Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Makelaardij Makelaardij & Hypotheken Stationsweg 7 Wapenveld

BSO • Een plek creëren waar kinderen zich na schooltijd welkom voelen en zichzelf mogen zijn en waar ook nog van alles te beleven is; • Ervoor zorgen dat kinderen na een lange schooldag kunnen ontspannen door onder andere het aanbieden van verschillende activiteiten; • Informeren van ouders over relevante informatie waardoor kinderen zo optimaal mogelijk opgevangen kunnen worden.

e betrekke

Etalage Dorpsstraat 16 te Heerde

(038) 447 99 55

www.moza.nl

KDV

Uw glashandel voor Epe en omstreken!

• Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, verzorging, ontwikkeling en begeleiding van een groep kinderen van 0 tot 4 jaar en voor het contact met ouders/verzorgers over de dagelijkse gang van zaken. • Je voert je werk zelfstandig uit binnen een team, in overeenstemming met onze pedagogische- en kwaliteitsideeën. • Je zorgt voor een huiselijke sfeer waarin kinderen zich veilig voelen. Je stimuleert de kinderen om zich verder te ontwikkelen door activiteiten aan te bieden.

• Enkel glas • Isolatieglas • Glas-in-lood • Hardglas • Ventilatieroosters • Aanverwante artikelen • Zonwering

Hammerstraat 8 8161 PH Epe T 0578 - 61 30 01 F 0578 - 61 33 86 info@vanessenglas.nl

Wij zoeken een collega die: • Klantgericht is en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden • Positief is ingesteld en plezier heeft in het werken met kinderen • Initiatiefrijk is en een enthousiaste werkhouding uitstraalt • Flexibel in werkdagen en –tijden is • Beschikbaar is op dinsdag- en donderdagmiddag • Een relevante opleiding op minimaal MBO-4 niveau heeft afgerond • zelfstandig kan werken, maar daarnaast ook een teamplayer is • beschikt over sociale vaardigheden voor het motiveren en stimuleren van kinderen

www.vanessenglas.nl

Ben jij die spontane collega met kennis van zaken die dat stapje extra wil zetten en ons team wil komen versterken? Dan zien we je sollicitatiebrief met CV graag tegemoet per email: jessica@hummelhuis.nl. Voor meer informatie KDV: Margreet Nikkels (06) 49 41 77 66 en BSO: Jessica Stapper (06) 33 22 01 23. www.hummelhuis.nl

genineenteenn s zorgeloo bin buiten

Terrasoverkapping Terraszonwering uitvalschermen

markiezen rolluiken screens

Tuinmeubelen PARASOLS en nog veel meer!

OPENINGSTIJDEN Dinsdag t/m vrijdag van 13:30–18:00 en zaterdag van 13:30–17:00.

bonenburgerlaan 13 | Heerde | 0578 -690338

www.zonweringput.nl 11


Uurtje schaatsen op schaatsbaan Epe

Repair Café Heerde HEERDE- In de foyer van Dorpshuis ‘de Heerd’ staan op woensdag 21 februari van 14.00 -16.00 uur de vrijwilligers van Repair Café klaar om uw kapotte spulletjes repareren. De aanwezige gastvrouwen vertellen u graag meer over Repair Café. Voor

vragen kunt u terecht bij de VHD Heerde, tel. 0578-692525 op werkdagen van 9.00 -12.00 uur. Repair Café Heerde is er elke 3e woensdag van de maand in dorpshuis ‘de Heerd’. Voor algemene informatie, kijk op www. RepairCafe.nl.

Busreis naar Glasblazerij EPE- Voor woensdag 21 februari heeft SWO/E een busreis op het programma staan naar Glasblazerij Martorell in Laren in de Achterhoek. In Laren wordt u ontvangen met koffie en gebak. U krijgt uitleg over het glasblazen van vroeger en nu in een film over glasblazen, een presentatie en demonstratie glasblazen aan EPE- Paar nachten flinke nachtvorst was voor de vrijwilligers van IJsbaan de Klaarbeek een mooie gelegenheid om een laagje ijs op de ijsbaan te laten ontstaan. Er werd hard gewerkt en woensdagochtend lag de ijsbaan er mooi bij.

Vanaf de opening bonden tientallen kinderen de schaatsen onder voor de eerste slagen op de Eper ijsbaan. Burgemeester Hans van der Hoeve nam een kijkje bij de schaatsbaan. Hoewel het stralend weer was met het winterzonnetje,

was het diezelfde zon die roet in het eten gooide. Het laagje ijs was niet bestand tegen de zonnestralen en al snel veranderde de ijslaag in een gatenkaas. Toch hebben de kinderen een uur kunnen genieten op de schaatsbaan.

Wie hebt dan ‘n bonte verzameling streektaalmeziek klaor liggn uut alle hoekn van disse preveensie. Tussen 10.00 en 12.00 uur zit Gert Roelofs achter de knoppen om de Praotstoel door te geven en zorgen Linda Seinstra en Cor Rorije voor de presentatie. Kijk altijd op www. radio794.nl voor de laatste informatie over programmawijzigingen. Als ze even tijd hebben houden zij u voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/ praotstoel794.

HATTEM– Bij RTV Hattem besteden ze aandacht aan twee evenementen tijdens de uitzending op vrijdagavond. Dat is de Wereldkankerdag, waarbij Joop van der Werf, Erica Hadjidakis en Gerda Schutte oranje rozen uitdeelden en de presentatie van de plannen van New Orleans voor dit jaar in een sfeer van muziek en gezelligheid. De items zijn vanaf vrijdagavond dagelijks te zien om 1.00, 9.00, 15.00, 19.00 en 22.00 uur.

De Proatstoel EPE/HEERDE- In de Proatstoel van 17 februari de volgende onderwerpen: Op weg naar 21 maart met PvdA-Heerde, CDA-Heerde en GB/BP-Heerde, en het advies van de tuinman over het voorjaar. Natuurlijk heeft Hetty Kolkman om 11.40 uur haar EvenementenKalender voor het weekend en komende week gereed om te presenteren. De techniek van de Speuldeuze in de studio is in de handn van Erik Daems die (9.00-10.00 uur) uule löt luustern nao de Drenthse streektaal.

Schaaksport zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening. Mocht u volgend jaar ook willen collecteren voor de Hersenstichting dan u kunt zich opgeven bij Bert Dijkgraaf via tel. 0578-694313. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op gironummer NL18INGB0000000860 in Den Haag. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl.

EPE- Op dinsdag 6 januari is de veertiende ronde van de interne competitie van de schaakvereniging de 7 pionnen gespeeld. De uitslagen zijn: D. Elskamp - H. Abels 1 – 0, E. Bastiaannet - B. Oegema 0 – 1, B. van der Wee - D.A. van der Maarel 1 – 0, R. den Uyl - B. Plooy 0,5 - 0,5, H. Logtenberg - H. Tessemaker 0 1, Z. Ugljanin - M. Rodewijk 1 – 0, J.G. van der Most - R. Douma 0 – 1, B. Lentelink - H.J. van der Vegt 0 – 1, J. Flierman - H. Busman 0,5 - 0,5, A. van Dijk - B. Kasteel 0 – 1.

Bijeenkomst PCOB Heerde-Wapenveld HEERDE- Senioren uit de gemeente Heerde zijn van harte welkom op de bijeenkomst van de PCOB op woensdagmiddag 21 februari om 14.30 uur in het Trefpunt aan de Kanaalstraat

De Cirkel heeft een bestuur

RTV Hattem

Opbrengst collecte REGIO- Van 29 januari tot en met 3 februari vond in Veessen, Vorchten en Heerde de Hersenstichting collecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor 4 miljoen mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft in Veessen, Vorchten 715,90 euro en in Heerde 1797,44 euro opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om

de brander en aan de blaaspijp. Nadien kunt u in de winkel met de glas geblazen spullen bezoeken. Vertrek om 12.45 uur bij Retailpark de Poort Epe, aankomst Epe rond 17.00 uur. Bijdrage: 20,75 euro p.p. Opgeven bij Koppel-Swoe, tel. 0578676767. Zie voor meer leuke uitjes de website: www.swo-epe.nl.

in Heerde. Op deze bijeenkomst is er eerst een huishoudelijk gedeelte waarin de jaarstukken van 2017 behandeld worden. Daarna is het woord aan fysiotherapeut Merdy van Essen,

die zal vertellen hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Er wordt informatie en tips gegeven. Beangstellenden zijn van harte welkom en de toegang is gratis.

HEERDE- Na twee jaar heeft kledingwinkel De Cirkel een bestuur. Cees Hoogink en Wim Bouwstra zijn bereid gevonden deze taak op zich te nemen. De vrijwilligers zijn blij met deze ontwikkeling. Alles kan nu professioneler worden aangepakt en er kunnen afspraken met de gemeente Heerde worden gemaakt. Steeds meer mensen weten de kledingwinkel, die gebruikte kleding verkoopt, te vinden. Er is voor ieders portemonnee wel iets leuks te ontdekken. U mag namelijk zelf bepalen wat u wilt/kunt betalen voor het uitgezochte. Bijstandsgerechtigden krijgen, als het goed is, van de gemeente Heerde een brief waarmee ze in de winkel een strippenkaart kunnen ophalen. Die geeft

iedere maand recht op gratis kleding, per gezins-persoon 5 stuks. De winkel is op vrijdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.30 uur. De eerste dinsdag van de maand is de winkel ook ‘s avonds enkele uren geopend. Tijdens de openingsuren kan er kleding worden ingebracht. Uiteraard kleding die nog goed draagbaar is. Ook schoenen zijn welkom. De winkel is in de Bonenburgerlaan, in een gedeelte van het oude pand van de firma van Setten. De opbrengst van de verkoop van de kleding wordt voor goede doelen gebruikt. Tijdens de afgelopen decembermaand kregen b.v. de strippenkaarthouders een cadeaubon van de Action om voor de feestdagen iets extra’s te kunnen kopen.

Brandweer Heerde zoekt brandweerduikers

Rosalin Mulder voorleeskampioen Heerde

HEERDE- De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Heerde is gewonnen door Rosalin Mulder van de IJsselvallei uit Veessen. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe. Zeven basisscholen uit de gemeente Heerde namen donderdagavond deel aan de lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal. De andere leerlingen die als

schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Heerde waren Anna Koopman van Wereldwijs, Emma Renshoff van De Goede Herder, Fien Habernickel van De Horsthoek, Suzy Wilson van Het Talent, Merte Haas van De Spreng en Esther Horst van de Ds. Maasschool. Rosalin werd door de jury omschreven als een toptalent als het om voorlezen gaat. Ze gebruikte de juist intonatie en het goede tempo

van lezen. In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Zij vormden een fantastisch publiek. De aanwezigheid van veel medeleerlingen maakte de voorleeswedstrijd tot een echt feestje van en voor de scholen. Alle schoolkampioenen verdienen een compliment, ze kregen de zaal van ruim 60 mensen stil bij het voorlezen van hun favoriete fragment. Wethouder Berkhoff reikte namens de jury, die verder bestond uit mevrouw Hunink van Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Smit, medewerker van de Bibliotheek Noord-Veluwe, de beker uit aan Rosalin.Nieuw onderdeel van de voorleeswedstrijd is een spandoekenwedstrijd voor de aanwezige medeleerlingen. De voorlezers kiezen hierbij het beste spandoek van de avond. De winnaar van deze wedstrijd zijn de leerlingen van Wereldwijs. Zij hadden een rebus op het spandoek gemaakt. Hiermee hebben zij een boekenbon voor hun school gewonnen.

HEERDE- De brandweer van Heerde is op zoek naar brandweerduikers. De brandweer beschikt over een duikteam en heeft behoefte aan nieuwe leden. Dit team bestaat uit leden die naast de reguliere brandweertaken zijn gespecialiseerd in het bestrijden van waterongevallen. Brandweer Heerde is allereerst op zoek naar mensen die duiker zijn of opgeleid willen worden tot brandweerduiker. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om later ook ‘gewoon’ brandweerman of -vrouw te worden. Het is een pré als iemand een duikbrevet heeft en hobbymatig duikt.

Het is geen vereiste. Omdat zeker bij het bestrijden van waterongevallen elke seconde nog telt, zoeken ze wel naar mensen die in de plaats Heerde wonen (en bij voorkeur ook werken) of de directe omgeving daarvan. Benieuwd of dit wat voor jou is? Op zaterdag 17 februari is er van 13.30 tot 15.00 uur een zwembadtraining in het Berghuizerbad, Revelingseweg 2, 8191 KR Wapenveld, na afspraak bent je van harte welkom. Maak een afspraak met de postcommandant Gerry Zandvliet via, tel. 0621203407 of via e-mail g.zandvliet@ vnog.nl. Foto: brandweerinbeeld.nl.

12


Het vertrouwen waard...! Wij staan voor... Een overheid die meedenkt met de burgers Betaalbare woningen voor jong en oud Het promoten van de gemeente Epe Een rustdag voor kleine ondernemers

Verliefd ! Liefde op op het het eerste gezicht. Liefde eerste Ugezicht. heeft uwUdroomwoning heeft uw gevonden. nu ? droomwoningMaar gevonden. Maar nu ? Stap bij MOZA binnen ! Stap bij verzorgt MOZA binnen MOZA voor u! de aan- en verkoop van uw woning en voor geeft u MOZA verzorgt bovendien passend en de aan- eneen verkoop van onafhankelijk financieel uw woning. advies. .Naar Naarvolle volletevredenheid tevredenheid ! !

MOZA: voor kwaliteit en service !

Veilige etsroutes

Ook uw huis verkopen ? Bel MOZA, voor de duidelijkheid !

MOZA Makelaardij

Gemeente Epe Stem lijst

Makelaardij & Hypotheken Stationsweg 7 Wapenveld

Etalage Dorpsstraat 16 te Heerde

(038) 447 99 55

Dhr. Henk Boon

4

Geerstraat 10a 8171 LI Vaassen Tel. 0643553155

Verkiezingsavond D.V. vrijdag 23 februari a.s. 0m 19.30 uur in De Hoeksteen in Emst Spreker: J. VOORDEWIND

Kandidaat SGP:

www.moza.nl

Kandidaat ChristenUnie:

Dhr. Wim van den Berg Kanaalweg 77 8171 LS Vaassen Tel. 0630571124

Kampeerwinkel

Verf - Glas - Behang

Wezeweg 7 - 8181 PM - Heerde Tel. 0578-694050 - www.dikkeschei.nl

Iedere vrijdag op de markt in Heerde. Aanbieding geldig vrijdag 9 februari 2018 Iedere vrijdag op de markt in Heerde. Aanbieding geldig vrijdag 16 februari 2018

Ouderwets gerookte Makreelfilet Verse Zalmfilet P/st â&#x201A;Ź3.00 2 voor â&#x201A;Ź5.00 alleen tegen inlevering van de bon

prijs â&#x201A;Ź25.00 per kilo Alleen tegen inlevering vannormale deze bon ontvangt u

1 kilo

4 stuks

zeer geschikt om in te vriezen Maximaal 5 kilo per klant

Nieuwe hobby en Knaus caravan modellen, ruim aanbod van gebruikte campers en caravans voor scherpe prijzen!

â&#x201A;Ź14.95 â&#x201A;Ź5.00

voor maar Pure topkwaliteit!!!

Heerlijk voor op toast of brood naturel/tuinkruiden/Peper

Warm gebakken kibbeling 250gr â&#x201A;Ź4.50 Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u

Warm Gebakken Lekkerbek

â&#x201A;Ź6.00

p/st â&#x201A;Ź3.50 2 voor â&#x201A;Ź7.00 500vangram voor maar u Alleen tegen inlevering deze bon ontvangt Wist u dat onze kibbeling e van 100% kabeljauw gebakken is De

3

Lekkerbek Gratis

100 procent van kabeljauw gebakken!!!! Ouderwets Gerookte Paling Mooie zachte paling !!!!!!

Verse Visroerbak

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u met kabeljauw zalm en scholfile

â&#x201A;Ź15.00 1 kilo â&#x201A;Ź12.50

Alleen tegen inlevering van de bon

500 gram voor maar

â&#x201A;Ź7.50

500 gramnormale prijs(25.00) 1 Week houdbaar in koelkast Topkwaliteit, Zeer geschikt om in te vriezen Top kwaliteit

Hollandse nieuwe Haring in diverse soortenHaring marinades,

13

Noorderbreedte 24 | 8081 PX Elburg | Tel: 0525 745 992 | www.sunshinecampers.nl

Alleen tegen inlevering van deze bon ontvangt u sherry,tomaat,curry,mosterd,dille alleen tegen inlevering van de bon 1 potje voor maar â&#x201A;Ź3.00 en stuks voor

4

4

â&#x201A;Ź10.00

â&#x201A;Ź5.00

Botermals het mes vooren altijd vers van Gratis proeven en proberen


Grote spaaractie voor sportverenigingen bij Plus

Expositie kleurrijk werk van Henri Drent EPE- Van 24 januari tot 1 juni exposeert Henri Drent uit Nunspeet een overzicht van zijn werk in hotel ‘De Witte Berken’ in Epe. Henri Drent tekent en schildert. Dat is zijn passie. Tekenen doet hij eigenlijk al zijn hele leven. Momenteel maakt hij met acryl figuratieve, kleurrijke schilderijen met vergaande abstracties. Het tekenen

van portretten, met potlood op papier, doet hij ook heel erg graag. Naast vrij werk maakt Henri ook werk in opdracht. Werk van Henri Drent is te zien op facebook en www.henridrent.nl. De expositie is dagelijks geopend vanaf heden tot 1 juni en vrij toegankelijk in Hotel De Witte Berken, Oost Ravenweg 8, 8162 PJ Epe.

Heel Heerde doet

HEERDE- Bij PLUS Van den Hoven aan de Brandstraat 1 in Heerde is een grote spaaractie van start gegaan in samenwerking met Heerder sportverenigingen. Leden van de verenigingen zijn op de foto gegaan en krijgen een eigen online fanshop, via www.clubfund.nl, waarin allerlei leuke artikelen met de eigen spelersfoto verkrijgbaar zijn. Een gedeelte van de bestedingen in de fanshop vloeit direct in de clubkas van de vereniging. Je spaart dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor de club. Voor Plus Van den Hoven is het de grootste actie tot nu toe. “Wat ik er zo leuk aan vind, is dat het een hele brede actie is. Het gaat verder dan alleen

maar bijvoorbeeld voetbalclubs, en staat echt open voor álle sportverenigingen. En wat heel vernieuwend is, is de toepassing van het internet bij deze actie”, vertelt Dick van den Hoven. “We hebben onlangs een informatieavond gehouden voor de sportverenigingen, en iedereen reageerde heel positief. Deelnemende verenigingen zijn SEH, v.v. Heerde, Langhenkel/HEC, De Gemzen, HLTC en Pegasus. Alle leden van deze verenigingen, ruim 1600, zijn op de foto gezet en die foto’s zijn weer gebruikt voor allerlei artikelen. Denk aan slippers, agenda’s, rugzakken, mokken, broodtrommels etc.” Bij de Plus aan de Brandstraat in Heerde staat een

vitrinekast met daarin een aantal artikelen als voorbeeld. Overigens is het ook mogelijk om te sparen voor artikelen zonder foto, maar met clublogo. Hoe werkt het? Tot en met 15 april ontvangt u bij elke 10 euro aan boodschappen 1 gratis spaarzegel. Verzamel voldoende zegels en ga naar, bijvoorbeeld; www.clubfund. nl/avdegemzen. Maak je keuze en betaal met actiecodes op de achterzijde van de zegels. De uiterste datum om zegels te verzilveren is 22 april, waarna vanaf 12 mei de artikelen kunnen worden opgehaald. Ook de vestiging van de Plus in Wezep doet mee aan de actie, dus ook hier kunt u sparen.

HEERDE- Graag nodigt de gemeente Heerde iedereen uit om me te doen aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseert NLdoet op 9 en 10 maart samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vanaf nu kunt u zich opgeven via het e-mailadres: heerdedoet@heerde.nl. Geeft u daarbij uw naam (eventueel namen van andere collega’s) en bedrijfsnaam op. Ook kunt u aangeven of u een voorkeur heeft voor een

Vriendschap Oene huldigt jubilaris OENE- Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Muziekvereniging Vriendschap Oene is Paul Broekhuis gehuldigd wegens zijn 25-jarig lidmaatschapsjubileum. Voorzitter Jaap Riphagen reikte aan Paul de zilveren Vriendschap-jubileum-speld en een bos bloemen uit. Paul komt uit een muzikale familie. Al 3 generaties lang is de familie Broekhuis betrokken bij Vriendschap, en de vierde is in aantocht. Paul betekent ook veel voor de vereniging. Als euphonium-muzikant maar ook als beheerder van de instrumenten en de administratie. Verder heeft hij lange tijd deel uit gemaakt van het bestuur. Paul werd voor al zijn inspanningen van harte bedankt.

Herinrichting centrumplan Vaassen VAASSEN- Wethouders Robert Scholten en Joop van Nuijs hebben samen met projectontwikkelaar Dries van Vemde donderdag een informatiedoek onthuld bij de Wielinklocatie in Vaassen. Er ligt een plan om op de locatie twee appartementengebouwen te ontwikkelen met 18 levensloopbestendige woningen. Het gebouw aan de Dorpsstraat zou op de begane grond ruimte moeten krijgen voor de bibliotheek die momenteel gevestigd is aan de

Kerkweg. Het plan is zowel stedenbouwkundig als landschappelijk akkoord en voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Op basis hiervan wordt een onderzoek gestart naar herziening van het bestemmingsplan Vaassen met betrekking tot de herontwikkeling naar wonen. Het appartementencomplex aan de Dorpsstraat zal iets achter de rooilijn worden geplaatst waardoor er een plein ontstaat. De oude moeraseik kan daardoor behouden blijven en

de bibliotheek wordt goed zichtbaar. De appartementen aan het Ter Heerdtspad worden eveneens iets van het pad af gerealiseerd waardoor een soort binnentuin ontstaat met ruimte voor groen. In de structuurvisie voor het centrum is de ambitie vastgelegd om de ruimtelijke kwaliteit in het centrum te verhogen. De Dorpsstraat moet daarin zijn plek als historische winkelstraat terug krijgen en de as kasteel-kerk- molen dient versterkt te worden.

bepaalde klus, bijvoorbeeld ‘ klussen’ of een ‘sociale activiteit’. U kunt nog meer doen tijdens NLdoet. Help mee om een klus tot een succes te maken door producten of diensten gratis of met korting aan te bieden. Bijvoorbeeld verf of andere materialen, of broodjes voor de lunch. Of zet jullie netwerk, klanten of mediarelaties in. Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie over Heel Heerde Doet, dan kunt u mailen naar heerdedoet@ heerde.nl. Heeft u vragen of wenst u meer informatie over NLdoet, kijk op www.nldoet.nl of mail naar nldoet@oranjefonds.nl.

Oud ijzerinzameling

Samenzangavond in de Johanneskerk

HEERDE- Op zaterdagavond 24 februari is er in de Johanneskerk een samenzangavond met bekende psalmen en geestelijke liederen. Het thema is ‘Op weg naar Jeruzalem’. Op het programma staan bekende en graag gezongen liederen, zoals

‘Lichtstad met uw paar’len poorten’ en ‘U zij de glorie’. De bovenstemgroep Noord-Oost Veluwe onder leiding van Lulof Dalhuisen zal deze avond begeleiden. Er is deze avond instrumentale medewerking van Willeke van den Bosch (dwarsfluit),

Janna Rorije (panfluit) en Jacob Vlieger (trompet). Hendrik Sellies zal het orgel bespelen. De avond begint om half acht en de toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Iedereen is van harte welkom.

HOORN- Voor de 12e keer op rij staat er een Oud IJzer inzamelingsactie gepland. Zoals ieder jaar ook ditmaal weer op de 3e zaterdag in maart: op zaterdag 17 maart. Ieder jaar staat er een enthousiaste club van ouders, (oud-)leerlingen en grootouders klaar die samen met vrijwilligers de handen in één slaat om er een gezellige dag van te maken. Naast een boel gezelligheid is er maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Jenaplanschool Heerde. Geld waarmee extra schoolactiviteiten kunnen worden bekostigd; immers niet alles wat op school gebeurt,

wordt door de overheid gefinancierd. De school vraagt de inwoners van Heerde om een helpende hand: “Heeft u oud ijzer in huis, in uw schuur of in uw tuin en doet u hier niets meer mee? Wij komen het graag op zaterdag 17 maart bij u ophalen.” U kunt uw oud ijzer aanmelden via: www.jenaplanschoolheerde.nl of u kunt een whatsapp bericht sturen of bellen met 06-30211651. Uiteraard kunt u het ook zelf komen brengen. Dat kan tijdens de actiedag op de inzamellocatie van 9.00 tot 15.00 uur bij Transportbedrijf Eiland aan de Eeuwlandseweg 4.

14


Verliefd? MISSCHIEN STIEKEM... OP EEN ANDER HUIS?

KLAN TEVREDENTHEID

8

,7

KIJK OP ON ZE ALLE BEOO SITE VOOR RDELINGEN !

? N E P O K R E V G N I WILT U UW WON ! G N I L A P E B E D R A A W S I T A R G N E E R O O V BEL DAN De Haan Makelaars | Brinklaan 5 | 8161 CW Epe | T 0578 - 61 30 00 | epe@dh-makelaars.nl | www.dehaan-makelaars.nl 15


Nette’s Style in Heerde

HEERDE- Kledingwinkel Yvon & Sven aan de Bonenburgerlaan 12 in Heerde gaat met ingang van 1 maart over op een nieuwe eigenaar. Na een officiële opening op 1 maart voor genodigden zal Jeanette Bakker uit Heerde de volgende dag, op vrijdag 2 maart om 10.00 uur, de deuren openen van haar kledingzaak Nette’s Style. Yvonne van Egteren zal onder de naam Yvon & Sven verder gaan met kostuums. Ook Yvonne heeft op 1 maart een opening voor genodigden. “Na 28 jaar neem ik afscheid van de winkel en zet ik Yvon & Sven voort met kostuums. Op vrijdag 2 maart gaat mijn showroom op de boerderij aan de Vemderweg 7 in Epe open en ben ik daarna iedere eerste weekend van de maand geopend. Op vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 to 17.00 uur kan iedereen langs komen voor informatie en een kop koffie, voor

de rest alleen op afspraak. In april gaat de webwinkel met kostuums online (www.yvonensven.nl). Op zaterdag 24 februari heeft Yvonne haar laatste werkdag in de winkel. “Van 19 tot en met 24 februari neem ik afscheid, iedereen kan langs komen voor een hapje en drankje. En alles gaat weg voor stuntprijzen”. De winkel gaat daarna een paar dagen dicht tot de opening op 1 maart, niet voor een verbouwing maar om de nieuwe collectie een plekje te geven. Jeanette maakt dan een frisse, nieuwe start met Nette’s Style waar de klant naast kinderen casual herenmode ook terecht kan voor damesmode. “Er gaat niks veranderen qua merken voor kinder- en herenmode, er komt alleen damesmode bij met merken als Juffrouw Jansen, CC Culture en Cars Jeans. Nu kan het hele gezin in de winkel terecht”. Ook ‘beleving’ blijft belangrijk bij Nette’s

GLK zoekt nieuwe excursievrijwilliger

Style. “Een kopje koffie of thee, in de keuken een kopje soep, een appeltaart bakken in de oven. En natuurlijk aandacht en tijd schenken aan klanten”. In eerste instantie zal Jeanette alleen in de winkel staan, wel krijgt ze hulp van vaste medewerker Fenny van Ark. Jeanette en Yvonne kennen elkaar al langer, toen Jeanette als klant in de winkel kwam. “Een betere opvolgster kan ik niet vinden”, vertelt Yvonne over Jeanette. “In de toekomst zullen we zeker blijven samenwerken met evenementen en modeshows. We vullen elkaar dan goed aan, we kunnen iedereen kleden: van spijkerbroek tot smoking”, vult Jeanette aan. Nette’s Style voor kinder-, casual heren- en damesmode, vanaf 1 maart te vinden aan de Bonenburgerlaan 12 in Heerde. Yvon & Sven met kostuums is vanaf die datum te vinden aan de Vemderweg 7 in Epe.

Steunouders voor gezinnen gezocht EPE- Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld psychische klachten, een verstandelijke handicap, overbelasting, ziekte, moeilijkheden met de kinderen op het werk, eenzaamheid, geldproblemen of andere problemen. Soms worden die spanningen teveel. Daarom is Koppel-Swoe ‘Steunouder’ gestart in de gemeente Epe. Steunouders zijn vrijwilligers die een maatje zijn voor gezinnen. Een maatje die lichte ondersteuning kan bieden aan het

gezin, maar die er vooral is voor de kinderen. De vrijwilliger trekt op met de kinderen, zodat zij in een prettige omgeving kunnen opgroeien. Op dit moment wachten meerdere gezinnen op een match met een steunouder. Om als steunouder aan de slag te gaan moet er eerst een training worden gevolgd. Deze training wordt gegeven door stichting Steunouder Nederland en neemt 2 dagen in beslag. Uiteindelijk gaat de steunouder ongeveer een dagdeel per week aan de slag. Als steunouder wordt je begeleid door Mariska van Elst. Dit gebeurt

onder andere in vorm van contactmomenten en bijeenkomsten. Daarnaast werkt Koppel-Swoe nauw samen met het Centrum Voor Jeugd en Gezin en stichting Steunouder Nederland. Vind jij het prachtig om een gezin te zien opbloeien en wil jij een maatje zijn? Heb jij affiniteit met kinderen en ervaring met opvoeden? Meld je dan aan als steunouder. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met KoppelSwoe via tel. 0578- 676767 of via emailadres steunouder@koppelepe.nl.

EPE- Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) heeft een groep van 42 vrijwillig educatief boswachters die in totaal 250 excursies op jaarbasis verzorgen. Zij zijn onderverdeeld in clusters van 4 tot 10 vrijwilligers die elk een eigen gebied bestrijken. De stichting is momenteel op zoek naar versterking voor het cluster Noord Veluwe. Het excursiegebied omvat De Dellen, Vuursteenberg, Klooster Hulsbergen, Hoenwaard en Algemene Veen, Tongerense Heide en Wisselse Veen, Bonenburg, Petrea en Majuba Scherpenberg. Wild observeren, kinderen spelenderwijs meer leren over de natuur, volwassenen vertellen over de historie, op zoek naar orchideeën. Het zijn

enkele voorbeelden van excursies die de vrijwillig educatief boswachters organiseren. GLK zoekt een vrijwilliger die reeds algemene kennis heeft van natuur, landschap en cultuurhistorie (opgedaan via studie, IVN cursus of hobbymatig). Kennis op het gebied van grofwild heeft een pre. Goede communicatieve vaardigheden, durven spreken voor groepen, samen kunnen werken en enthousiasme zijn van belang. Verder wordt een inzetbaarheid gevraagd van minimaal 10 x per jaar, een mix van doordeweekse en weekenddagen. Kijk voor meer informatie op www.glk. nl/help-mee/word-vrijwilliger of neem contact op met Nicole Burgers, tel. 06-53269547 (ma, di, do) of n.burgers@glk.nl.

Lilian de Groot voorleeskampioen Hattem

Bridgen voor een roze riksja

HATTEM/EPE- Soroptimistclub Hattem- Epe SHE organiseert op zondagmiddag 18 maart een bridgedrive in de Brasserie van Camping de Wildhoeve te Emst. De netto-opbrengst wordt besteed aan een roze riksja voor Pakistan. De roze riksja-taxi-service is door Plan Nederland gelanceerd om meisjes en vrouwen meer bewegingsvrijheid te geven, zonder dat ze worden lastiggevallen door opdringerige mannen. Volgens de

ILO (International Labour Organization) werkt driekwart van de Pakistaanse vrouwen niet buitenshuis, omdat veilig vervoer ontbreekt. In Chakwal kunnen meisjes en vrouwen met een roze riksja nu probleemloos naar school of naar hun werk. Maar er is nog een ander groot voordeel. De vrouwen die de riksja’s besturen, verdienen daarmee een inkomen dat hen financieel onafhankelijker maakt. Plan Nederland, opgericht in 1975,

is lid van de wereldwijde koepelorganisatie Plan International. De organisatie bestaat sinds 1937, toen de Britse oorlogscorrespondent John Langdon Davies zich het lot aantrok van de kinderen in de Spaanse Burgeroorlog. Plan is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. De middag begint om 12.15 uur en de uiteindelijke prijsuitreiking is om 17.30 uur. Tevens worden er die middag (h)eerlijke prijzen verloot. Deze bridgedrive vindt plaats in de Brasserie van Camping de Wildhoeve, Hanendorperweg 102, 8166 JJ Emst. De kosten per paar zijn 25 euro (inclusief welkomstkoffie/ thee en hapjes) Er wordt gespeeld met beginners, minder gevorderden en gevorderden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 1 maart met vermelding van namen, speelsterkte en eventueel NBB nr. Na aanmelding ontvangt men een mail met informatie over de betaling en overige gegevens. Aanmelden via mail : hattemepeshe1@gmail.com. Kijk op www.soroptimist.nl.

HATTEM- De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Lilian de Groot van Het Palet. De lokale ronde is georganiseerd door de Bibliotheek NoordVeluwe. Alle zes basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Hattem waren Mathilde de Haan van de Van Heemstraschool, Lieke de Boer van De Vlonder, Romy de Korte van de Jan Jaspersschool, Andrea Middelkoop van de Sint Andreasschool en Joas Veldman van De Zaaier. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Winnares Lilian de Groot las voor uit De Heksen van Roald Dahl. Lilian las enthousiast voor en maakte uitstekend contact met het publiek. Ze las het verhaal met het juiste ge-

voel dat bij deze klassieker past. Lilian gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Hattem zal vertegenwoordigen. De jury, gevormd door wethouder Hospers, mevrouw Samsom van de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden en mevrouw Gregoire, oud-medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe, had een moeilijke klus. Behalve een winnares was er een eervolle vermelding. De jury gaf deze aan Lieke de Boer van de Vlonder voor de keuze van het aangrijpende Groeten van Leo: een kind in Westerbork van Martine Letterie. Een nieuw onderdeel van de voorleeswedstrijd was de spandoekenwedstrijd. Deze is gewonnen door de Jan Jaspersschool met een mooi verzorgd spandoek voor Romy de Korte: Romy die gaat winnen, want ze leest de mooiste zinnen. Dit spandoek is beloond met een boekenbon, Romy mag een voorleesboek voor haar groep uitzoeken.

16


Vaassen Grotenkampstede 2

NIEUW

• Hoekwoning met royale tuin en vrijstaande stenen berging • Gelegen in de kindvriendelijke woonwijk ‘de Oosterhof’ • Entree, hal met toilet, royale woonkamer, open keuken met eenvoudig keukenblok • 1e verdieping: drie ruime slaapkamers, badkamer voorzien van douche en vaste wastafel • 2e verdieping: via vaste trap bereikbare zolderruimte, mogelijkheid om kamer te creëren • Huurders van woonstichting Triada hebben voorrang tot 14 februari 2018 • Perceel ca. 165 m², inhoud ca. 330 m³, woonopp. ca. 107 m², bouwjaar 1988

Vraagprijs: € 175.000,- k.k.

Heerde

Korteslag 14

NIEUW

• Uitstekend onderhouden tussenwoning met houten berging, veranda en achteringang

SUPER

koopjes

• De woning is volledig geïsoleerd, energiezuinig en achtertuin gelegen op het zuiden • Tuingerichte woonkamer met schuifpui, open moderne keuken v.v. inbouwapparatuur • 1e verdieping: drie slaapkamers en badkamer met douche, wastafel en 2e toilet • 2e verdieping: vaste trap naar zolder met veel bergruimte en mogelijkheid voor extra kamer • Keurige woning gelegen in een rustig hofje met gezamenlijk binnenplein • Perceel 135 m², inhoud 280 m³, woonopp. 103 m², bouwjaar 2008

Vraagprijs: € 219.000,- k.k.

Heerde

Schotkampseweg 20

NIEUW

woensdag 14 t/m zaterdag 17 februari Voor de kids !

Voor de mannen !

10,Sweaters 15,Broeken 15,Jurkjes 15,Jacks 35,-

Truien

T-shirts

p.st. ............... p.st. ............... p.st. ............... p.st. ............... p.st. ...............

JEUGDMODE

25,25,Broeken 25,Colberts 50,Jassen 50,p.st. ...............

Overhemden

p.st. ............... p.st. ............... p.st. ............... p.st. ...............

MANNENMODE

YVON &&SVEN

Bonenburgerlaan 12 l Heerde l 0578-693824 17

Volg ons op twitter@yvonensven

Bonenburgerlaan 12 l Heerde l 0578-693824 Volg ons op twitter@yvonensven

• Goed onderhouden uitgebouwde tussenwoning met carport en royale bergingen • Verzorgde woning en keurige tuin met eigen oprit en grotendeels kunststof kozijnen • Entree, hal, toilet, trapkast, woonkamer met gashaard, moderne woonkeuken • 1e verdieping: 3 slaapk., wasruimte, ruime badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel • 2e verdieping: vaste trap naar zolder met veel bergruimte en opstelling CV-ketel • Inhoud ca. 305 m³, woonoppervlakte ca. 85 m², perceel 245 m², bouwjaar 1965/1991

Vraagprijs: € 225.000,- k.k.


De Sprenge is in beweging

Hulp bij belastingaangifte HEERDE- Welzijn Heerde organiseert in de maand maart een aantal bijeenkomsten waarin hulp geboden wordt aan ouderen bij het invullen van het belastingformulier. Men helpt tegen een geringe vergoeding bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting 2017 en het aanvragen of wijzigen van huur- of zorgtoeslag. Ook als u aangiftebiljet heeft ontvangen, kan het belastingteam voor u uitrekenen of u voor belastingteruggave in

aanmerking komt. De invullers zijn aanwezig in het gebouw van Vérian, Stationsstraat 21 in Heerde op vrijdag 2 maart en 16 maart van 13.30- 16.00 uur en in de Hof van Cramer, Putterweg 2d in Wapenveld op donderdag 22 maart van 9.30- 12.30 uur. Het is noodzakelijk dat u van te voren een afspraak maakt met de receptie van het CJG, telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdagwoensdag- en donderdagochtend via tel. 0578-720001.

Acroduo goed voor zilver

VAASSEN- Rekenen, spelling, lezen, de CITO’s…een groot deel van de dag zijn de kinderen op de Sprenge hard aan het werk en fijn aan het leren. De Sprenge is in beweging. Die beweging is er ook door een grote hoeveelheid aan sporten en sportactiviteiten. Afgelopen week hebben de kinderen meegedaan aan een atletiekclinic.

Ze zijn met de hele school voor de derde keer dit jaar naar de ijsbaan op geweest en hebben de week afgesloten met de Kidsrun in Apeldoorn. In de aanloop naar de Olympische spelen zijn er Olympische vlaggen ontworpen, zijn de leerlingen bezig met gezonde voeding en gezonde levensstijl en lopen er kinderen met stap-

pentellers rond. Vrijdag, tijdens het bezoek van prins carnaval, is ook nog eens een Olympisch vuur ontstoken. Dit was de start van de Olympische Spelen op deze basisschool. Het thema van de carnavalswagen, die door een groep actieve ouders gemaakt wordt, sloot hier helemaal bij aan: De Sprenge in beweging.

Archery Tag toernooi voor jongeren EPE- Altijd al willen ervaren hoe het is om samen met je vrienden te strijden tegen tegenstanders met alleen een pijl en een boog? Schrijf je dan nu in. Op dinsdag 27 februari organiseren de buurtsportcoaches

van Koppel- Swoe (Heel Epe Beweegt) een Archery tag toernooi voor jongeren van 12- 18 jaar. Aan het begin van de middag zijn ze te vinden in sporthal de Koekoek, Koekoeksweg 24 in Vaassen van 13.00- 14.00 uur.

Van 15.30- 16.30 uur zijn ze in de PWA-hal, Sportlaan 1 in Epe. Meld je team (5 spelers) aan via s.jansenvandersligte@gmail. com. Kijk voor meer informatie op www.heelepebeweegt.nl. Aanmelden kan tot 20 februari.

Bingo- en kaartavond

Koffieochtend

Najaarskampioen

VAASSEN- De ontspanningscommissie van csv VIOS houdt op vrijdag 16 februari, aanvang 19.30 uur, een kaartavond en op donderdag 22 februari, aanvang 19.15 uur, een bingoavond in haar clubgebouw aan de Woestijnweg 63 te Vaassen. U bent op beide avonden van harte uitgenodigd.

WAPENVELD- Op woensdag 21 februari zal in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat te Wapenveld een koffieochtend gehouden worden. Op deze ochtend zal Jetty Nijveldt uit Hasselt spreken over het thema ‘Verlangen naar rust’. De ochtend duurt van half 10 tot half 12 en de inloop is vanaf 9.00 uur.

OENE- De jongens en één dame van Oene JO11-1G zijn najaarskampioen geworden. Onlangs vond de huldiging plaats. De spelers kregen een beker en een patatje van vv Oene. Buiten stonden de ouders klaar met vlaggen en mochten ze nog een ererondje lopen. De toppers zijn weer klaar voor een nieuw seizoen.

Gezellige middag voor Gastvrijheidspashouders HATTEM- Houders van een Gastvrijheidspas zijn van harte uitgenodigd voor een gezellig samenzijn op zaterdagmiddag 3 maart bij Zoethout aan De Waag 2 in Hattem. U wordt vanaf 14.30 uur ontvangen met een lekkere kop koffie waarna er keuze is uit deelname aan diverse oud-Hollandse spelen. Het programma wordt om 17.00 uur afgesloten met een stamppottenbuffet. Verwachte eindtijd is tussen 18.45 en 19.00 uur. Pashouders betalen op vertoon van hun Gastvrijheidspas voor dit alles 8,50 euro p.p. Inbegrepen zijn twee niet-gedistilleerde consumpties die u evenals de koffie en thee bij binnenkomst, worden aangeboden door Veldhuis Advies uit Heerde. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Komt u liever met z’n tweeën? Geen punt; neem gerust een introducé mee. Hij of zij betaalt dan wel 13,50 euro voor het arrangement, of kan een Gastvrijheidspas aanschaffen. De Gastvrijheidspas, een initiatief van zorgaanbieder Hanzeheerd, heeft zich het afgelopen half jaar ontwikkeld tot een regionaal platform waar 65-plussers én ondernemers, stichtingen en verenigingen met een warm hart voor deze groep samenkomen. Het platform verstrekt informatie en organiseert gezellige activiteiten voor 65-plussers waar ze (oude) bekenden en nieuwe mensen ontmoeten en hun kennissenkring kunnen vergroten. Daarnaast bieden een aantal sponsors van het platform aan de houders van een Gastvrijheidspas

WAPENVELD- De acrogymnaste Carlijn Gijsendorffer is samen met haar acropartner Luca Munsterman naar het Engelse Bristol geweest. Ze namen daar deel aan een internationaal acrotoernooi genaamd: The King Edmund Cup. Na een moeizaam verlopen eerste dag, revancheerden de dames zich de volgende dag en behaalden ze uiteindelijk een zilveren medaille. Op 11 maart begint voor de dames de Nederlandse competitie, ze zullen dan 3 keer de kans krijgen om zich te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap dat in juni in Ahoy wordt gehouden. Ook krijgen ze nog workshops van Neill een bekende acrotrainer.

Vrouwen van Nu afd. Vaassen/Emst

EMST/VAASSEN- De afdeling Vaassen/Emst van de landelijke Vereniging Vrouwen van Nu heeft niet alleen haar afdelingsavonden. De dames zijn enthousiaste verzamelaarsters van doppen. De afdeling levert elke maand een grote hoeveelheid doppen in voor het goede doel: de bekostiging van de training van hulphonden. Hierbij moet niet alleen aan blindengeleidehonden

gedacht worden, maar ook aan hulphonden. Hulphonden kunnen ingezet worden bij huishoudelijke bezigheden zoals de deur openen, een keukenkastje openen, en dergelijke. Ook worden zijn ingezet bij mensen die te kampen hebben met het ptss-syndroom of zij waarschuwen als een epileptische aanval zich aankondigt. De foto laat zien hoeveel doppen er ingeleverd worden.

Voorleeskampioenen Epe en Vaassen Luc Reuters van fit20, een van de sponsoren

voordelen en kortingen op producten en diensten. Deze zijn terug te vinden op de website www. gastvrijheidspas.nl. Hier vindt u ook een overzicht van de activiteiten die de komende tijd plaatsvinden. Bent u 65-plus en heeft u interesse? Voor slechts 9,95 euro per jaar bent u in het bezit van de unieke Gastvrijheidspas. Een van de deelnemende ondernemers aan het Gastvrijheidspasplatform is Luc Reuters, studio-eigenaar en personal trainer van fit20 Hattem. ‘Ik ben vanaf de start betrokken bij de Gastvrijheidspas. Het initiatief om ouderen onder meer te helpen hun kennissenkring te vergroten, spreekt mij enorm aan. Veel leden van fit20 Hattem horen ook tot de doelgroep. Zij komen in mijn studio om op een gezonde en verantwoorde manier te werken aan hun

lichaam. En met succes. Leden geven terug dat ze zich beter voelen en meer kracht hebben sinds ze aan fit20 doen, vage blessures verdwijnen. Dat effect treedt al op na twee à drie maanden twintig minuten trainen in de week bij fit20.’ Terug naar de gezellige middag op 3 maart. Omdat de organisatie graag wil weten op hoeveel personen er gerekend moet worden, is aanmelden voor maandag 19 februari verplicht. Aanmelden kan door op werkdagen te bellen met de receptionistes van Hanzeheerd De Bongerd (tel.038-4445851) of Hanzeheerd Brinkhoven (tel.0578691244). U kunt uw komst ook via e-mail doorgeven. Mailt u dan naar gastvrijheidspas@hanzeheerd.nl. Mocht het vervoer van en naar Zoethout een probleem voor u zijn, wilt u ons dat dan laten weten?

EPE- De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert dinsdag 13 februari in Epe en 15 februari in Vaassen de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen schoolkampioenen uit Epe en Oene en 7 uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De voorleeskampioenen van de lokale rondes gaan door naar de regionale ronde in Apeldoorn om de gemeente Epe te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 23 mei 2018 in Amstelveen. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2018 gekozen worden. De schoolkampioenen in Epe zijn Sarah Bockhoven van de Van der Reijdenschool, Mirthe Bakker van de K. Norelschool, Sanne van Voorst van de Gildeschool, Myrthe Brink van de W.G. van de Hulstschool,

Jasmijn de Vries van De Hoge Weerdschool, Julia Berends van De Bongerd, Bente Huntink van de Anne de Vriesschool, Maartje Collée van de Sint Bernardusschool en Annemee Bonnema van ‘t Hoge Land. De schoolkampioenen in Vaassen zijn Sander Wiggerink van De Sprenge Emst, Charlotte van Heimenberg van Gerardus Majella, Anouk Ligt van De Krugerstee, Juneaida Yenal van Sterrenschool Geerstraat, David van Lokhorst van Mozaiek, Stan Brugman van De Violier, Dilara Duran van Sprenge Vaassen. De jury in Epe bestaat uit wethouder Aalbers, mevrouw Bobbink van Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Kanis van de Bibliotheek NoordVeluwe. De jury in Vaassen bestaat uit mevrouw van Elst, deelnemer werkgroep laaggeletterdheid gemeente Epe namens Koppel, mevrouw Lindenschot, dyslexiespecialist en mevrouw Hulleman van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

18


Epe

Schotakker 6

NIEUW

• Eenvoudige vrijstaande woning met aangebouwde garage gelegen op een royaal perceel • Gelegen in een geliefde woonomgeving aan de rand van de bebouwde kom en het bos • Overdekte en afsluitbare entree, royale hal, L-woonkamer, dichte moderne keuken • Voorzien van een toilet, badkamer en twee slaapkamers op de begane grond • 1e verdieping: een overloop en twee slaapkamers en veel bergruimte • Royale tuin rondom de woning gelegen met veel rust en privacy • Perceel 689 m², inhoud 530 m³, woonoppervlakte 148 m², bouwjaar 1972

Vraagprijs: € 350.000,- k.k.

Heerde

B. van Dijklaan 9

NIEUW

APK & REPARATIE & ONDERHOUD DIAGNOSE & AIRCOSERVICE

ALLE MERKEN • Rustig gelegen karakteristiek vrijstaande woning met garage en berging • Royaal perceel met diepe tuin, ruime oprit en veel privacy • Sfeervolle woonkamer met eiken vloer, open haard en terrasdeuren

Voor een snel effect bij een defect! K ers

Reparatie van: x witgoed x inbouwapparatuur x huishoudelijke apparaten Verkoop van onderdelen

E lektro R eparatie S ervice

• Woonkeuken, bijkeuken en slaap- en badkamer op begane grond • 1e verdieping: twee royale slaapkamers en berging • Gelegen in een geliefde woonomgeving op loopafstand van centrum • Perceel 700 m², woonoppervlakte ca. 135 m² , inhoud ca. 450 m³, bouwjaar 1950

Vraagprijs: € 369.000,- k.k.

Epe

U kunt uw storingen 24 uur per dag doorgeven via internet

Torenweg 33

NIEUW

www.kerselektro.nl U kunt uw storing overdag ook telefonisch doorgeven: 0578 ± 69 67 29

Kers Elektro Reparatie Service BV Veldweg 8b, 8181 LR Heerde Tel: 0578 ± 696729 E-mail: info@kerselektro.nl • Uitstekend onderhouden royale vrijstaande villa met dubbele garage • Zeer rustig gelegen aan het eind van de Torenweg op loopstand van bos en heide • Royale living (80 m²), open moderne keuken, bijkeuken, overdekt terras • Slaapkamer met inloopkast, badkamer, werkkamer/serre en inpandige berging • 1e verdieping: twee ruime slaapkamers (drie mogelijk) en een 2e badkamer • Verzorgde tuin met diverse terrassen, vijver en absolute rust en privacy • Perceel 2.220 m², inhoud ca. 800 m³, woonopp. ca. 247 m², bouwjaar 1984/2001

Vraagprijs: € 745.000,- k.k.

Bestel online

uw container!

VËMÖ݈ËFËН¬?wÜ?Ë VˆÖÍ?wÜ?Ë VËÍ։™?wÜ?Ë®0¯Ë Vˬ։™ VË~j”j™~aË?wÜ?

op www.herms.nl

19

Epe T. 0578 - 612291 F. 0578 - 621739 E.info@herms.nl

Doetinchem T. 0314 - 326490 F. 0314 - 330001 E.info@herms.nl

Amersfoort T. 033 - 7200950 F. 033 - 7200960 E.info@herms.nl

www.herms.nl


GASTVRIJHEIDSPAS De Gastvrijheidspas is een regionaal platform waar 65-plussers én ondernemers, stichtingen en verenigingen met een warm hart voor deze groep samenkomen. Wij verstrekken informatie en organiseren gezellige activiteiten voor 65-plussers waar ze (oude) bekenden en nieuwe mensen ontmoeten en hun kennissenkring kunnen vergroten.

een initiatief van

Daarnaast bieden een aantal sponsors van het platform houders van een Gastvrijheidspas speci¿eke voordelen en mooie kortingen op producten en diensten. Deze zijn terug te vinden op de geheel vernieuwde website www.gastvrijheidspas.nl.

Woensdag 21 februari Dia-serie Oostenrijk | Brinkhoven in Heerde

Bent u 65-plus? Voor slechts € 9,95 per jaar bent u in het bezit van de unieke Gastvrijheidspas.

Zaterdag 3 maart Oud-Hollandse Spelen | Zoethout in Hattem

Op de agenda staat onder meer: Donderdag 15 februari De Zandbergerzangers | De Bongerd in Hattem

Donderdag 22 februari Open maaltijd | Brinkhoven in Heerde

www.schildersbedrijfnitrauw.nl Wapenveld

06 128 80 775

WWW.GASTVRIJHEIDSPAS.NL

20


WINTER

SALE E L SA R E T WIN

op boxsprings, slaapkamers, bodems, matrassen, overtrekken, kasten, dekbedden, hoeslakens, comfortbedden, kussens ...

l l e e w w t w t ot t o t o t % % 0 % 11100

0 5 K

%

G N I T OR DĂŠ slaapwinkel met de beste service en kwaliteit

Direct aan de

A28 Rondweg 72 Wezep 21

Tel: 038 376 12 12

www.koopsbedden.nl

Zondags gesloten


Aandacht voor veilig oversteken

Eindredacteur gezocht EPE- De Stichting Natuurlijk Welzijn is een vrijwilligersorganisatie – als goededoeleninstelling ANBI-erkend – die elke twee maanden het gezondheidsmagazine De Natuur Uw Arts uitgeeft. Dit magazine wordt gratis verstrekt aan de donateurs van de stichting. Vele auteurs leveren belangeloos hun bijdrage in de vorm van artikelen en door vakkundige advisering bij het screenen van de ontvangen kopij. De vele vrijwilligers brengen hun expertise

en vaardigheden in, waardoor de stichting al meer dan 40 jaar heeft kunnen bestaan. Op dit moment is er behoefte aan een tweede eindredacteur, die samen met de huidige eindredacteur zorgt voor de verwerking van de kopij. Daarbij is gedegen kennis van de Nederlandse taal qua spelling een eerste vereiste en ook enige computervaardigheid komt goed van pas. Voor uitgebreide informatie zie www.natuurlijkwelzijn.org onder/ De Stichting/Nieuws.

Wie helpt mee aan de toekomst van het SIHK

HEERDE- Op de Brinklaan in Heerde, gehuld in opvallende veiligheidshesjes, mensen assisteren bij het oversteken. Dit deed de fractie van de ChristenUnie-SGP bij het zebrapad bij het Gezondheidscentrum om zo aandacht voor een veilige Brinklaan te vragen. “Dit oversteekpunt vinden veel Heerdenaren zeer onveilig. Per dag rijden er bijna tienduizend auto’s over de Brinklaan. Ook automobilisten ervaren de oversteek als gevaarlijk, omdat ze door de drukke omgeving worden afgeleid, of omdat ze

zo hard rijden dat ze het zebrapad te laat opmerken. fyvonne Talloze fietsers en voetgangers gebruiken dit oversteekpunt: scholieren van de Noordgouw, mensen die naar het Gezondheidscentrum moeten - waaronder veel ouderen -, bezoekers van de supermarkt en bezoekers van het rouwcentrum. En dan liggen ernaast nog twee bushaltes, waardoor ook mensen die met het openbaar vervoer reizen, gebruikmaken van het zebrapad. Lijsttrekker Jan Tuinman van de ChristenUnie-SGP vertelt: “Wij vragen

aandacht voor dit oversteekpunt. We vinden dat de inwoners van Heerde zich overal veilig moeten voelen. Mensen moeten zich niet belemmerd voelen in het alledaagse leven, maar volop mogelijkheden krijgen om in de samenleving mee te doen. Juist kwetsbare inwoners verdienen daarin onze speciale aandacht. De titel van ons verkiezingsprogramma wijst daar ook op: Samen leven, Samen wonen en Samen werken. Daarom vinden we verkeersveiligheid ook op de Brinklaan zo belangrijk.”

HATTEM - De Stichting Instandhouding Historische Kleding (SIHK) is in het leven geroepen in het kader van het 700-jarig bestaan van Hattem in 1999. Een groep vrijwilligers heeft voor dit groots gevierde jubileumfeest veel historische kleding gemaakt. Een aantal van hen zijn tot heden nog steeds met het beheer en de verhuur bezig. Het huidige bestuur en de vrijwilligers hebben aangeven ermee te willen stoppen. Mary Bruins en Diny van Olst zijn bereid gevonden om deze activiteiten over te nemen. Om het voortbestaan van het SIHK te kunnen waarborgen zijn er meer vrijwilligers nodig. De piek van het werk van het SHIK is de uitleen en inname rondom het ‘Dikke Tinne Festival’. In de rest van het jaar wordt er zeer incidenteel kleding verhuurd. Het SHIK is op zoek naar enthousiaste mensen die mee willen denken en werken over de

ontwikkeling in de toekomst. Om op langere termijn te kunnen blijven voortbestaan moeten er meer inkomsten worden gegenereerd. Dit kan door sponsoring of meer clientèle te krijgen. “We denken aan het opzetten van een website en daarop een greep uit de kleding te tonen. Daar zit heel veel werk achter zoals o.a. foto’s maken, het beheer van de site enz. Dus we zijn op zoek naar mensen met uiteenlopende talenten die mee willen denken en werken aan het behoud van deze mooie stichting. We zoeken meerdere vrijwilligers die kijk hebben op of interesse in (historische) kleding, kunnen fotograferen, wat van websites weten, PR en/of marketingvaardigheden hebben”, laat de stichting weten. Voor meer informatie en aanmelden: Marry Bruins, marry.bruins@ hetnet.nl tel. 06-20457740 of dinyvanolst@gmail.com, tel. 0646703595.

Huiskamerconcert Gareth Pearson

Workshop van Det’s Haakjes HEERDE- Nu we weer richting het voorjaar gaan en zelfs hier en daar een krokus tevoorschijn komt, krijg je weer zin in kleur toch? Je kunt alvast kleur in huis halen door dit vrolijke krukje om te haken. Op dinsdag 20 februari is er een workshop van Det’s Haakjes. De avond begint om 18.30 uur met een inloop, uitzoeken van

je kleuren en natuurlijk koffie of thee. Om 19.00 uur begint de uitleg en wordt een begin gemaakt met het haakwerk. Je krijgt een duidelijk patroon mee zodat je het krukje in je eigen tempo kan afmaken. De workshop kost 35 euro. Dit is inclusief alle benodigde materialen. Het adres is Wiekenweg 9A in Heerde.

Crazy Hair Day op de Ds. Van Maasschool

WAPENVELD- Afgelopen dinsdag was er een speciale dag in groep 5/6 van de Ds. Van Maasschool uit Wapenveld. Alle leerlingen mochten met bijzondere, gekke, leuke kapsels naar school komen. Het was namelijk ‘Crazy Hair Day’. De kinderen hadden erg hun best gedaan om er zo bijzonder mogelijk uit te zien. Zo hadden sommige kinderen een

‘unicorn’ op hun hoofd, Pippi Langkous vlechten, hun naam op de achterkant van het hoofd staan en waren er knuffels en vogelnestjes in de haren vastgemaakt. Ook waren de spuitbussen met gekleurde haarverf erg populair. De leerlingen hadden deze bijzondere dag verdiend omdat ze genoeg muntjes hadden gespaard. Muntjes sparen is een onderdeel

van het PBS programma (Positive Behavior Support) waar de school mee werkt. Een schoolbrede aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag. Leerlingen kunnen bij gewenst gedrag muntjes verdienen en uiteindelijk kiezen ze met elkaar wat de beloning is. In dit geval dus ‘Crazy Hair Day’.

EPE- Op zaterdag 17 februari geeft gitarist Gareth Pearson (UK) een huiskamerconcert in Epe. Gareth Pearson (Wales, 1988) wordt ook wel The Welsh Tornado genoemd. Gareth’s onderscheidende stijl resoneert in zijn creatieve en boeiende arrangementen van Michael Jackson, Radiohead en Bruno Mars als in zijn eigen mooie en vaak virtuoze composities. Beinvloed door onder meer Chet Atkins, Merle Travis, Jerry Reed en Tommy Emmanuel, heeft Gareth gaandeweg zijn eigen stijl gevonden. Ondertussen is hij zélf

een grote inspiratiebron voor menig gitarist. Bovendien is Gareth een ware entertainer. In tegenstelling tot traditionele gitaristen, springt, danst, moonwalkt en lacht Gareth op het podium. En dat alles terwijl je zijn vingers nauwelijks kunt volgen. Zie ook www. garethpearson.com. De entree bedraagt 15 euro (incl. 2 drankjes) Aangezien het een huiskamerconcert is, is het aantal plaatsen beperkt. U ontvangt de gegevens over de locatie in Epe (Wissel) na het reserveren via email naar: studio@gitaarspel.nl.

22


Vacatures

Bouw mee aan goed onderwijs! Wij zoeken voor onze scholen:

Leerkrachten en IBâ&#x20AC;&#x2122;ers (parttime/fulltime) Zie voor verdere informatie www.stichtingprocon.nl Stichting ProCon Westerenkweg 17 8172 VT Vaassen 23


Beste vrienden bakken 700 euro bij elkaar voor hospice

Jubilaris F.N.V. Vrouw afdeling Hattem HATTEM- Tijdens de jaarvergadering van F.N.V. Vrouw afdeling Hattem werd mevrouw Antje de Haan- Mensink gehuldigd voor haar 40-jarig lidmaatschap. Zij ontving van het landelijk bestuur een schrif-

telijke felicitatie en een gouden speld, deze werd uitgereikt door de voorzitter Hanneke Jurriens. Van de F.N.V. Vrouw afdeling Hattem ontving ze felicitaties met daarbij een bos bloemen.

Lancering Kieskompas gemeente Epe EPE- Op woensdag 14 februari wordt in samenwerking met de gemeente Epe op de RSG N.O.-Veluwe het Kieskompas gelanceerd. Dit wordt gedaan tijdens een levendig opgezet politiek debat. Tijdens dit debat zullen de lijsttrekkers van de politieke partijen uit de gemeente Epe debatteren over een aantal stellingen die ook in het Kieskompas te vinden zijn. Professor André Krouwel leidt dit debat. Ook bezoekers kunnen deze avond zelf ‘live’ deelnemen aan het Kieskompas. Wilt u als bezoeker hierbij aanwezig zijn? U kunt zich tot 12 februari aanmelden voor de avond ia kieskompas@rsgnov.nl, graag met

Dennis Braakman en Willie van Vemde bakken ze bruin voor goed doel, daar mag best een borreltje bij in de 'mancave'

REGIO- Al 18 jaar koesteren Dennis Braakman (44) uit Zuuk en Willie van Vemde (43) uit Heerde een prachtige traditie; oliebollen bakken om te verkopen aan vrienden en familie, om de opbrengst vervolgens te doneren aan een goed doel. Dit keer gaat er maar liefst 700 euro naar de Kruimelschaar, hospice Casa Vera. “Vorig jaar hebben we het geld ook aan de Kruimelschaar gedoneerd. Toen kregen ze zo’n fijne brief daarover terug, dat we besloten dit jaar weer aan de Kruimelschaar te doneren, nu met het hospice in Oene in het oog”, vertellen Dennis en Willie, in de mooi ouderwets ingerichte mancave, ofwel het mannenhol, bij Dennis thuis. De mannen zijn al veertig jaar vrienden. “Ik woonde vroeger hiernaast, mijn vader en moeder wonen hier nog”, aldus Willie. Het is voor de van beroep aannemers zelf ook

een feest. De dag voor Oudejaarsdag worden de boodschappen gedaan bij bakker Kroeze uit Wezep. Daar zijn alle ingrediënten te koop. “Die man biedt ons dat al jaren aan voor een vriendenprijsje. Misschien zelfs wel onder de kostprijs”, vertelt Dennis. Dan de volgende dag om 6 uur staat Dennis al klaar om Willie te ontvangen met gebakken eieren. Dan wordt het beslag gemixt, met de grote handen van Willie. Vervolgens mogen de emmers met beslag rijzen bij de kachel in het gezellige ‘mannenhonk’. “Dan gaat het eerste borreltje er ook in. Tja, dat is ook traditie. Anders mislukt het beslag”, grapt Dennis. Na het rijzen begint het bakken en dan worden er maar liefst 1.500 bollen gemaakt. Om drie uur in de middag ongeveer komen vrienden en familie in de grote hal - met sfeerlicht - om de bollen te kopen én om te genieten van een hapje

en een drankje. Tot negen uur ‘s avonds, met soms nog een uitloop, is het een gezellige boel tijdens de verkoop. De oliebollen kosten acht euro voor tien bollen. “Maar mensen geven vaak meer, omdat de opbrengst naar een goed doel gaat”, aldus Willie.  Elk jaar weer kijkt het duo Braakman en Van Vemde weer naar deze dag uit. “En we weten dat het hospice helemaal door vrijwilligers gedragen wordt, daarom vinden wij het een mooi doel. En het is hier in de buurt.” Coördinator Erna van Roekel van hospice Casa Vera geeft aan dat de gift ontzettend wordt gewaardeerd en nodigt de mannen uit om een keer in Oene te komen kijken. Dat aanbod nemen de ‘oliebollen jongens’ graag aan. Wilt u meer informatie over het hospice? Kijk eens op www.casavera.nl. Overweegt u om vrijwilliger te worden? Bel dan naar 06-23795462.

Collecteweek HEERDE- Jaarlijks houdt de Stichting Gehandicaptenbelangen Noordoost Veluwe te Heerde een huis aan huis collecte. Dit jaar vindt deze collecte plaats in de week van 19 tot en met 24 februari. De opbrengst is bestemd

ten die klaargemaakt zijn in de eigen keuken van Brinkhoven. Gastvrijheidspashouders ontvangen na afloop en op vertoon van hun pas gratis een kop koffie. Omdat het voor de koks handig is om te weten voor hoeveel

Ledenmiddag PCOB EPE- De PCOB nodigt u van harte uit tot het bijwonen van haar ledenmiddag op dinsdag 20 februari in het WZC de Boskamp, Albert Schweitzerlaan 25, 8162 DS, te Epe. Aanvang: 14.15 uur. Deze middag vertelt Désiré Uwamahoro van Stichting Gave uit Harderwijk iets over het werk van St. Gave. Deze stichting is

een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. St. Gave maakt kerken en Christenen bewust van de bijbelse roeping om ‘de vreemdeling’ gastvrij te ontvangen, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met hen. Iedereen is van harte welkom, ook gasten.

mensen er gekookt moet worden, is reserveren gewenst. Aanmelden kan tot en met 21 februari tijdens kantooruren bij de receptie van Hanzeheerd Brinkhoven, tel. 0578- 691244. Aanvang van de maaltijd is 17.00 uur.

Rommel- en kleedjesmarkt OENE- Op 10 maart vindt in het Kulturhus in Oene van 11.00-16.00 uur een rommel- en kleedjesmarkt plaats, en ook ‘Friet van Manfriet’ is aanwezig. Opgeven kan tot 25 februari; actcomkulturhusoene@outlook. com, tel. 06-33855837 of tel. 0654384419, vol is vol.

voor de inwoners met een geestelijke en/of fysieke beperking. De Stichting zoekt nog collectanten, zowel in Wapenveld als in Heerde. Hiervoor kunt u zich aanmelden via Jan Koopman, email: jankoopman@live.nl.

Cursus mediteren

Samen eten in Brinkhoven HEERDE- Genieten van een buffet voor 12,25 euro kan op donderdag 22 februari tijdens de open maaltijd voor 55-plussers uit de gemeente Heerde in Hanzeheerd Brinkhoven. Er is keuze uit verschillende gerech-

opgave van het aantal deelnemers. Eerder op de dag is André Krouwel al met een aantal mensen van het Kieskompas op de RSG om samen met 5 VWO scholieren het ‘Levend Kieskompas’ te spelen. Niet alleen scholieren van de RSG doen mee, maar ook scholieren van de Noordgouw uit Heerde. Op woensdag 21 maart zijn weer de gemeenteraadsverkiezingen. Veel mensen gebruiken een hulpmiddel om hun stem te bepalen of om een overzicht te krijgen van de actuele thema’s en de standpunten van de politieke partijen hierin. Het Kieskompas is zo’n veelgebruikt online hulpmiddel.

EPE- Op vier maandagochtenden in maart geeft Carla Versluys een gratis cursus mediteren bij Rise and

Shine (de ontmoetingsplek) in Epe. Versluys: “Meditatie is van alle tijden en alle richtingen. Het komt van het Latijnse woord Meditari wat overdenken betekent en biedt op een eenvoudige manier rust en lijn in je leven.” De lessen worden vanaf maandag 5 maart van 11.00 tot 12.00 uur gegeven. Vervolg op maandag 12 maart, 19 maart en 26 maart. Hoewel de lessen samen een opbouwende lijn vormen kunnen ze ook los worden gevolgd. Inloop vanaf 10.30 uur met koffie en thee, als de meditatie eenmaal is begonnen kan men niet meer instromen. Entree gratis. Locatie: het nieuwe ontmoetingscentrum Rise and Shine, Pastoor Somstraat 2, Epe. Reserveren is prettig in verband met voldoende stoelen, via carla.madelene@gmail.com. Ook voor vragen kunt u daar terecht.

Helaas geen schaatsen in Wapenveld

Nieuwe voorzitter HLTC

HEERDE- Onlangs heeft Jan Willem de Ruiter de voorzittershamer van de Heerder LTC overgedragen aan Edwin Boschman. De voorzit-

ter legde zijn hamer neer, vanwege verhuizing buiten de gemeente. Onder leiding van de vertrekkende voorzitter werden de afgelopen

twee jaren o.a. de viering van het 50-jarig bestaan georganiseerd en de wijziging van de statuten gerealiseerd. De nieuwe voorzitter ziet de uitdaging van het voorzitterschap met vertrouwen tegemoet. Zijn eerste inzet zal zijn om zich in te werken en het huidige beleid, wat zoals blijkt goed uitpakt voor de tennisvereniging, voort te zetten. Een van de beleidspunten is om door het organiseren van activiteiten clubgenoten met elkaar te verbinden. Het nieuwe seizoen bij de Heerder LTC gaat dan ook op zaterdag 17 maart met een activiteit, een Open dag en Kleedjesmarkt, van start. Tijdens deze dag wordt er een gevarieerd programma aangeboden zowel op als naast de baan en voor jong en oud. Zowel leden als bezoekers zijn tussen 13.00–17.00 uur van harte welkom op het tennispark aan de Oldekampshof 1 in Heerde.

WAPENVELD- “Bijna was het zover dat de schaatsen aankonden, maar we kwamen net 2 nachten met matige vorst tekort”, aldus Marco Leurink, secretaris van IJsclub Eendracht te Wapenveld. “Helaas voor de leden die ons altijd trouw steunen, hiervoor hartelijk dank, en ook voor ons als bestuur. De voorbereidingen waren in volle gang. Zo is er snoeiwerk verricht en is er nieuw hekwerk geplaatst. Ook is de verlichting vervangen door led verlichting zodat we

op energiezuinige wijze de baan kunnen verlichten.” Voorzitter Erik Bastiani heeft een stapje terug gedaan, maar blijft in het bestuur en wordt opgevolgd door Martijn Gijssendorffer. Er is ook een oproep voor vrijwilligers om hen te assisteren als er ijs is, met name voor de middagen om bijv. achter het loket te zitten. Mocht u hiervoor belangstelling hebben dan kunt u contact op nemen met Martijn Gijssendorffer, tel. 06-52852020 of Marco Leurink, tel. 038-4470669.

24


Wij jouw huidige auto. Jij de beste deal! Profiteer direct. Kom langs bij Herwers Hyundai! €

1.000

extra inruilvoordeel

+

1.000

voorraadvoordeel

De Hyundai i10 nu vanaf € 9.995 Het is INverkoop UITverkoop bij Herwers Hyundai! Je krijgt nu niet alleen € 1.000 extra INruilvoordeel voor je huidige auto, maar rijdt ook met nog eens € 1.000 voorraadvoordeel de showroom UIT! De actie is nog tot en met 17 februari geldig op geselecteerde voorraadmodellen. OP = OP! De Hyundai i10 is o.a. leverbaar met: • Navigatiesysteem met gratis kaartupdates* • Lane Departure Warning System (LDWS) • Smart Navigation (met Apple CarPlay) • Cruise control • Volautomatische airconditioning

Ziet u ook zoveel Hyundai’s de laatste tijd?

Ontdek meer op herwers.hyundai.nl Herwers Hyundai Apeldoorn: Laan van de Dierenriem 29, tel. 055 - 369 6212 Herwers Hyundai Arnhem: Hazenkamp 15, tel. 026 - 362 80 80 Herwers Hyundai Deventer: Solingenstraat 3, tel. 0570 - 519 360 Herwers Hyundai Doetinchem: Plakhorstweg 14, tel. 0314 - 333 055 (nieuwe locatie) Herwers Hyundai Zutphen: Gelderhorst 2, tel. 0575 - 526 590 Gecombineerd brandstofverbruik: 4,0 (l/100 km) / 25,0 (km/l); CO2 - emissie: 93 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Actie geldig bij aanschaf van één van de geselecteerde voorraadmodellen van de Hyundai i10 van 01-01-2018 t/m 17-02-2018 met een uiterste kentekenregistratiedatum 28-02-2018 en zolang de voorraad strekt. OP=OP. Genoemde actieprijs van het model is een adviesprijs en excl. metallic lak. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Extra inruilvoordeel is bovenop de Autotelex handelswaarde. Inruilprijs is een richtprijs, op basis van een rook- en schadevrije, dealer onderhouden, in technische goede staat verkerende auto met metallic lak, airco en kilometrage van max. 15.000 km p.j. De dealer beoordeelt of je huidige auto in aanmerking komt. *Gratis navigatiekaartupdates alleen op Hyundai-/LG-fabrieksnavigatiesystemen en alleen i.c.m. onderhoud bij uw Hyundai Erkend Reparateur. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. Druk- en zetfouten voorbehouden. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai voertuigen die initieel aan een eindgebruiker zijn verkocht door een Erkend Hyundai Dealer. De gedetailleerde garantievoorwaarden zijn per 01-01-2017 beschreven in het service & garantieboekje.

Robert Bos Horen is:

Dit betekent dat wij alle Widex hoortoestellen kunnen leveren en deze ook vakkundig kunnen instellen. Zélfs de allernieuwste oplaadbare Widex BEYOND Z, die binnenkort verkrijgbaar is.

ROBERT BOS AUDICIENS

en r o h

25

Markt 4 8161 CL Epe 0578 - 61 55 77 audio@robertbos.net

...


Toptoneel in de Heerd

Winterconcert Prins Bernhard EMST- Op zaterdagavond 17 februari begint om 19.30 uur het jaarlijkse Winterconcert, uitgevoerd door het orkest van muziekvereniging “Prins Bernhard”. Het concert heeft een gevarieerd programma van verschillende componisten met als thema ‘Oud is Nieuw’, geïnspireerd op de vernieuwde Hezebrink. Het orkest staat o.l.v. dirigent Hans Verheij. Naast het orkest treedt ook de slagwerkgroep

o.l.v. instructeur Jos van Elburg op. In de pauze zal er een verloting zijn met mooie prijzen. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal in dorpshuis de ‘Hezebrink’ Emst is om 19.00 uur open. Wees op tijd want vol is vol. Leden, jeugd tot 12 jaar, donateurs en Vrienden van muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ hebben vrije toegang. De toegang voor overigen bedraagt 7,50 euro per persoon.

Fysiotherapie Praktijk Dynamiek voor al uw lichamelijke klachten

HEERDE- Vrienden die af en toe een flesje met elkaar opentrekken blijven langer bevriend. Hoewel… In de thrillerkomedie ‘WIJN’ nemen topacteurs Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokke u vrijdagavond 23 februari mee in een met wijn doordrenkte avond, waarop alles net even anders loopt dan verwacht. Charles en Charlotte ontvangen in hun grachtenpand

in Amsterdam oude vrienden Bob en Marja voor de jaarlijkse wijnavond. Gezellig? Nou nee, want de sfeer is gespannen: Charles en Charlotte zijn uit elkaar gegroeid, Marja en Charlotte mogen elkaar niet en Charles heeft een wel heel bijzonder moment gekozen voor de wijnavond dit jaar. Bovendien is Ed dit keer niet uitgenodigd, terwijl hij de wijnavonden ooit heeft bedacht en altijd van de partij was. Als hij toch nog komt opdagen

en even later ook de met psychische problemen kampende dochter van Charles en Charlotte opduikt, loopt de boel compleet uit de hand. Want met drank in de man (of vrouw) liggen de geheimen snel op tafel. ‘WIJN’ is de opvolger van de succesvolle thrillerkomedie ‘Hartstocht’ uit 2016. Tekst: Philip Walkate, regie: Victor van Swaay. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 28 euro.

houder Jan van der Heeden: “We vinden het belangrijk dat een beeldbepalend monument als d’Olde Skoele goed behouden blijft voor Hattem en voor de buurtschap van de Zuiderzeestraatweg. Helaas hebben we moeten constateren dat de staat van het gebouw ernstig te wensen overlaat en jeugdwerkactiviteiten al lange tijd niet meer zijn georganiseerd. Daarom hebben we nu met de stichting kunnen afspreken dat wij het pand terugkopen en het opnieuw in de markt zetten. We verwachten dat de verkoop kansrijk is: het is een mooie en goed bereikbare plek en het pand is karakteristiek. We maken nu een plan van aanpak zodat het pand zo snel mogelijk in de verkoop kan.” D’Olde

Skoele is in 1921 opgericht als school van de katholieke kerk van Hattem. Sinds de jaren ’70 heeft d’ Olde Skoele vooral bekendheid gekregen als podium en oefenruimte voor muziek en diverse groepen. In 1985 is het pand in eigendom overgedragen aan de Stichting D’Olde Skoele die er een breed aanbod aan activiteiten voor de jeugd organiseerde. Het pand heeft de status van gemeentelijk monument. Door de huidige staat van het gebouw is het niet meer mogelijk om activiteiten te ontwikkelen op deze locatie. Het is noodzakelijk om fors te investeren in het gebouw om de monumentale status te herstellen en ervoor zorg te dragen dat de buurt gevrijwaard blijft van overlast.

Duo salon foto’s in Kulturhus

EPE- Voor de vierde keer op rij organiseert Fotoclub AFV Epe van 1 maart t/m 7 april de foto expositie ‘Grande Salon de la Photo’ in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. Met Driesje Vos en Erwin Stok in de hoofdrol van deze ‘Duo-salon’. Fotoclub AFV Epe is blij met twee passievolle fotografen die deze ‘Duo salon’ gaan inkleuren. Met foto’s die zo herkenbaar zijn en tegelijk zo boeiend. Zij fotograferen vaak samen, in de studio of buiten en inspireren elkaar daardoor. Driesje Vos is geboren en getogen in Epe. Een reis in 2005 naar Zuid-Afrika bleek ‘haar keerpunt’. Driesje Vos: “Ik kocht

toen mijn eerste spiegelreflexcamera. Want ja, ik wilde daar wel heel mooie foto’s maken”. Vos: “Maar die camera..? Begrippen als sluitertijden, diafragma en ISO-waarden, ik snapte er niets van, maar, mijn hobby was ‘geboren’. Ik volgde een aantal cursussen om de camera beter te leren kennen en de begrippen onder de knie te krijgen, dat is gelukt. Inmiddels is dit mijn 3e expositie. Waar ik best heel trots op ben. Landschapsfotografie maar ook de macro hebben mijn voorkeur”. Ze is inmiddels een aantal jaren actief lid van Fotoclub AFV Epe, wordt daar steeds geprikkeld om de camera te pakken en nieuwe uitda-

Seksuologie, Sport fysiotherapie, Zwanger en Fit (beweeg- en informatie programma). Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor andere dan bovenstaande klachten, u mag altijd een afspraak maken voor een intake. Tijdens de intake zullen wij uw klacht uitgebreid bespreken en onderzoeken en zullen wij samen met u een passende behandeling zoeken.” Sinds dit jaar is er een vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk voor oefentherapie bij artrose van de heup of knie. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft (of hier geen gebruik van wilt maken) kunt u toch maximaal 12 x komen oefenen onder begeleiding van uw fysiotherapeut, deze behandelingen worden dan vergoed vanuit uw basisverzekering (houd u wel rekening met uw jaarlijks eigen risico). Voor meer informatie over deze oefentherapie of eventueel andere fysieke klachten kunt u contact opnemen via tel. 0578-613482 of via www.fysiodynamiek.nl.

Damuitslagen

Gemeente krijgt d’Olde Skoele terug in bezit HATTEM- De gemeente Hattem is met de Stichting d’Olde Skoele overeen gekomen dat de gemeente het pand aan de Zuiderzeestraatweg terug in bezit krijgt. Het pand is in december 1985 aan de stichting verkocht op voorwaarde dat de stichting jeugdwerkactiviteiten uitvoert en het gemeentelijk monument in goede staat houdt. Aan deze voorwaarden heeft de stichting in de afgelopen jaren niet meer kunnen voldoen. De gemeente en de stichting d’ Olde Skoele zijn daarom overeen gekomen om het pand weer in eigendom over te dragen aan de gemeente. Het gemeentelijk monument kan dan in goede staat hersteld worden en een nieuwe bestemming krijgen. Wet-

EPE- Bij Fysiotherapie Praktijk Dynamiek kunt u terecht met al uw lichamelijke klachten. “Wij hebben meerdere specialisaties en aandachtsgebieden in huis, waardoor wij na een uitgebreide intake en onderzoek altijd de juiste behandeling voor u kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende aandoeningen/ behandelingen: Algemeen fysiotherapie, Bekken fysiotherapie, Chronische pijn, Claudicatio Intermittens (aangesloten bij claudicationet), COPD, Dry needling, Fit na een CVA (beweegprogramma voor CVA patiënten), Geriatrie, Handtherapie, Hoofdpijn- en duizeligheidsklachten, KISS – syndroom (huil baby’s), Knieklachten, Manuele therapie, Medical taping, Neurologie, Oedeem, Oncologie, Parkinson, Revalidatie (orthopedie, neurologie en hart- long), Rugklachten (gehele WK), Rugtriatlon (beweegprogramma voor patiënten met rugklachten), Schouderklachten (Aangesloten bij SchouderNetwerk Groot Zwolle),

gingen aan te gaan. Erwin Stok uit Epe is zeker geen onbekende. “Ik begon een jaar of veertien geleden met fotograferen. Als autodidact probeerde ik mijzelf te ontwikkelen door de fijne kneepjes van het vak aan te leren”. Stok: “Het is en blijft voor mij een hobby en juist dat geeft mij alle ruimte om zelf te bepalen waar ik ‘de focus’ plaats”. Veel (fotoclub) fotografen uit deze regio kennen deze bevlogen fotograaf, Erwin Stok is een geliefd inspirator. Wie heeft hem niet bezig gezien met zijn lampjes, licht en slimme ‘truckjes’ om te komen tot de mooiste foto’s en heel speciale portretten? Erwin vertelt met veel passie over zijn fotograferen: “Ik beperk mij niet graag tot één type fotografie maar schep er genoegen in om in de volle breedte met mijn hobby bezig te zijn”. Opvallende eigenschap van deze sympathieke fotograaf is dat hij naast het fotograferen zijn opgedane kennis en ervaring graag wil delen door het geven van korte fotografie cursussen. De officiële opening, door Henrike Reinders, is op donderdag 1 maart om 20.00 uur in het Kulturhus EGW. Aanvullend geeft Erwin Stok een fotolezing over zijn werk en deze expositie. Openingstijden voor de expositie: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur. De expositie is te zien van 1 maart t/m 6 april. De toegang is gratis. Foto: Erwin Stok.

HOORN- Onlangs speelde damclub Hoorn/O.G Oene de 13de ronde in de onderlinge clubcompetitie. De uitslagen daarvan waren: W.Muller- H.v.Ommen

1-1, T.Bijsterbosch- J.v.Ommen 1-1, H.Boeve- J.Vahl 1-1 , GA.Groothedde- T.v/d.Mars 1-1, T.Tellegen- MH.v.Lohuizen 2-0, C.Seldenrijk- B.Koetsier 0-2.

Extra Open Avond Noordgouw

HEERDE- Op dinsdagavond 20 februari om 19.30 uur houdt CC de Noordgouw in Heerde een extra open avond. Wie de ‘grote’ open avond op 17 januari heeft gemist of nog vragen heeft, is van harte welkom. Er is een presentatie waarin alle facetten van

de school aan bod komen, een rondleiding door de school, er staat een tasje met informatie en een cadeautje klaar en er is volop gelegenheid om (individuele) vragen te stellen. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Cursus Beter Slapen

HEERDE- Iedereen slaapt weleens minder goed. Het wordt vervelend als je vaak niet goed kan inslapen of kan doorslapen. Speciaal voor mensen met problemen met inslapen en/of doorslapen is de methode

Sounder Sleep ontwikkeld. De cursus Beter Slapen is gebaseerd op deze methode. U leert unieke oefeningen waarmee u het inslapen kunt bevorderen en een diepere, meer rustgevende slaap krijgt. De specifieke bewegingen zijn eenvoudig aan te leren en zorgen ervoor dat zowel het lichaam als de hersenen tot rust laten komen. Naast de oefeningen wordt er ook informatie gegeven over het slapen. Ook zonder slaapproblemen kunt u deze cursus volgen, gewoon omdat het fijne oefeningen zijn om dieper te leren ontspannen en minder ‘in je hoofd te zitten’. Deze cursus wordt vanaf maandagavond 19 februari van 19.00 tot 20.00 uur bij Muevo Cesartherapie & Coaching te Heerde gegeven. Deze basiscursus bestaat uit 6 lessen van 1 uur en wordt gegeven door Margreet Tombrock. Voor informatie en opgave kunt u bellen met Muevo Cesartherapie & Coaching, tel. 0578-695116 of mailen via de website www.muevo.nu.

26


*Uitgezonderd accessoires en nieuwe collectie.

Twello

Raalte

Velp

Dorpsstraat 27

Grotestraat 18a

Hoofdstraat 224

Twello

Lochem

Van Ghentstraat 3

Markt 15A

Vaassen

Heerde

Dorpsstraat 44

Dorpsstraat 39

Heerde Dorpsstraat 39

online bestellen: dekkermannenmode.nl

huiskesmode.nl

Voorafgaand aan PEC Zwolle - VVV Venlo: Het PEC Zwolle & Molecaten

Kidsevent

â&#x20AC;˘ & nog veel meer activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar 27

â&#x20AC;˘ Meer informatie: www.peczwolle.nl/kidsevent

follow us


Landstede en Sail Kampen tekenen samenwerkingscontract

Oud papier

PCOB afdeling Hattem

EPE- Op woensdag 14 en donderdag 15 februari is er weer een oud papieractie bij de Gildeschool in Epe. De container komt op woensdagochtend en wordt op donderdagmiddag weer opgehaald. U kunt het papier er zelf in doen. De container gaat op woensdagmiddag om 18.00 uur dicht en op donderdagochtend om 8.00 uur weer open. Op donderdagmiddag (rond 15.00 uur) wordt de container opgehaald.

HATTEM- Dinsdag 20 februari is er een ledenbijeenkomst van de PCOB afdeling Hattem in het restaurant van Hanzeheerd De Bongerd, aanvang: 14.45 uur. Deze middag is mevrouw W. den Dikken uitgenodigd. Zij geeft een presentatie over het werk van de Stichting Domari. PCOB verwacht een interessante en leerzame middag. Leden en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Bridge HEERDEUitslag bridgeclub Heerde, lijn A: 1. echtp. Pijnenburg 63.00%, 2. dames v.d. Sluis/Tees 56.50%, 3. heren De Jong/Feenstra 55.83%. Lijn B: 1. dames Van Ommen/Vergeer 57.92%, 2. dames Kuy-

REGIO– Wat is voor mbo-studenten mooier dan praktijkervaring opdoen tijdens een landelijk aansprekend evenement? Landstede tekende vorige week een samenwerkingsovereenkomst en is daarmee officieel onderwijspartner van Sail Kampen. Het evenement vindt dit jaar plaats in het paasweekend, van 30 maart t/m 2 april. Bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van Landstede Groep en Frans van der Kolk, voorzitter van Sail Kampen, beide inwoners van Kampen, zijn vol enthousiasme over de samenwerking. Theo Rietkerk: “De beroepspraktijk is voor ons als onderwijsorganisatie ontzettend belangrijk. We willen het praktijkleren voor onze studenten zo echt en uitdagend mogelijk maken. Dat kan uitstekend door aan te haken bij grote aansprekende evenementen. In Zwolle doen

we dat al jaren bij het Bevrijdingsfestival Overijssel. In december deden we dat bij Kerst in Oud Kampen. Sail Kampen is een waardevolle toevoeging. Het mes snijdt aan twee kanten. Voor de organisatie van Sail Kampen is het prettig om een grote groep aankomende beroepsprofessionals te kunnen inschakelen en voor de mbo-studenten is het een hele mooie praktijkervaring waarvan ze in hun toekomstige beroep profijt hebben.” Met de slogan ‘Het grootste Paasevenement van Nederland’ draait de promotiemachine momenteel op volle toeren. Er wordt regionaal, landelijk en zelfs internationaal aan de weg getimmerd met onder andere een prachtige website waarmee je wordt geattendeerd op al het moois wat er van 30 maart t/m 2 april in Kampen plaatsvindt. De historische Hanzestad

Klaverjassen

Jeugddienst NIJBROEK- De jeugddienst op zondagavond 18 februari in de kerk van Nijbroek heeft als thema: ‘Wat ruim je op?!’. Hierin staat de vastentijd centraal. Carnaval zit er weer op en daarmee is de vastentijd ook begonnen. Vasten kan goed zijn om zaken in je hoofd op te ruimen of rust te krijgen. Maar als je wil vasten, waar matig je dan in? Niet roken of niet drinken zijn de standaardantwoorden, maar is dat wel een uitdaging voor

Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en zijn te bezichtigen aan de kade en er is een enorm programma met randactiviteiten. Frans van de Kolk: “We zijn heel blij met Landstede als onderwijspartner. Een groot aantal Landstede studenten van de opleidingen Beveiliging en Evenementenorganisatie gaan meehelpen. We zijn nog met docenten van andere opleidingen in gesprek om te kijken of we nog meer praktijkprojecten kunnen organiseren. Dit vergt natuurlijk wel de nodige organisatie en begeleiding.” Vanaf half februari zijn ongeveer 120 mbo-studenten vanuit Landstede MBO betrokken bij Sail Kampen. Op www.sailkampen. nl vind je meer informatie over het evenement.

je als je toch al niet zoveel drinkt of rookt? Een maand zonder je telefoon is wellicht een veel groter offer. Zou je zo’n groot offer kunnen maken voor God en voor jezelf? In de jeugddienst waarin Ds. Bassa uit Voorst voor zal gaan zullen ze hier over lezen en zingen. Het koor “His Voice” uit Beekbergen zal haar medewerking verlenen aan deze dienst. De jeugddienst zal om 19.00 uur in de kerk van Nijbroek worden gehouden.

HATTEM- Zaterdag is er weer klaverjas gespeeld in de Triangel, organisatie Supportersvereniging Ons Genoegen. De eindstand was als volgt: 1. M. Mulder 5508 pnt; 2. H. Balster 5408 pnt; 3. B. Kiers 5203 pnt; 4. A. Mulder 4875 pnt. De volgende kaartmiddag is zaterdag 17 februari, aanvang 14.00 uur. Er zal gekaart worden om de dagprijzen.

pers/Oosterhof 56.25%, 3. echtp. Hoogink 54.58%. Lijn C: 1. echtp. Maat 62.75%, 2. echtp. Gelderman 57.15%, 3. dames Dingerink/Huijsman 51.88%. Zie ook https://www. nbbclubsites.nl/club/10017/uitslagen.

Geslaagde informatieavond Companjen en Riphagen makelaars

HEERDE- Afgelopen woensdagavond vond bij Companjen en Riphagen makelaars de start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen aan de Emmalaan in Heerde plaats. De opkomst was erg groot en daarom kijkt het makelaarskantoor terug op een geslaagde avond. Op de locatie waar voorheen de Kristalschool stond, komen vier hoekwoningen en vier tussenwoningen. De hoekwoningen zijn levensloopbestendig, omdat de garage ook als verblijfsruimte gebouwd kan worden. Zo is het mogelijk om er te slapen en eventueel een douche te

realiseren. Ook voor doorstromers die graag in een nieuwe woning willen wonen, zijn de woningen ideaal. Met vloerverwarming op de begane grond, zonnepanelen en kunststof kozijnen, zijn het erg comfortabele woningen en hebben ze een laag energieverbruik. Gegadigden kunnen bij Companjen en Riphagen makelaars aan de Eperweg 1 een informatiebrochure opvragen. Ook staan de woningen op Funda Nieuwbouw en is daar de brochure te downloaden. Inschrijven kan tot en met vrijdag 16 februari 17.00 uur door middel van een inschrijfformulier.

Nieuwe groep in de Beweegtuin Jaarvergadering Christenvrouw HEERDE- De Christenvrouw afdeling Heerde houdt haar jaarvergadering op woensdag 21 februari in de zaal van

de Chr. Ger. Kerk aan de Acacialaan te Heerde. Aanvang 19.30 uur. Spreker deze avond is Herman Visser. Hij

neemt de aanwezigen mee op een wandeling door het dorp. Hebt u belangstelling? U bent van harte welkom.

Van Bruggen Adviesgroep: “Zit het nog goed met mijn WOZ ?” HATTEM – De gemeentelijke aanslagen zijn weer verstuurd met daarin de nieuwe WOZ-waarde van de woning. “Let wel op dat de WOZ waarde van de woning niet te hoog is, want dat heeft invloed op belasting en heffingen die de mensen betalen”, leggen Reinier Gunneman, eigenaar Van Bruggen Adviesgroep Noord Veluwe, en Marcel Olijhoek van Woon.nl uit. “Wij controleren kosteloos de WOZ. No cure, no pay”, aldus Gunneman en Olijhoek. Zowel Gunneman als Olijhoek, bekend van de TV-Makelaar, hebben jarenlange ervaring in de markt. “Daarnaast maken wij gebruik van een inspecteur die gespecialiseerd is in WOZ-waardes van woningen”, legt Olijhoek uit. Via de samenwerking met de eigen

landelijke Van Bruggen Adviesgroep makelaar Woon.nl, wordt er door Van Bruggen Adviesgroep gekeken of bezwaar maken realistisch is en wordt er eventueel na het bezoek van de inspecteur een bezwaarrapport opgesteld. Daarnaast wordt bij iedere woning een vergelijking gemaakt met gerealiseerde verkoopcijfers vergelijkbare woningen uit de buurt. De WOZ service, is no cure no pay. Bij Van Bruggen Adviesgroep Noord Veluwe kan men uiteraard ook terecht voor financieel- en hypotheekadvies. Voor een kosteloos vrijblijvend eerste gesprek kan gebeld worden op 0578755533 of gemaild aan noordveluwe@vanbruggen.nl. Van Bruggen Adviesgroep Noord Veluwe, Nieuweweg 16 Hattem, tel. 0578-755533.

HEERDE- Stichting Mens Kom In Beweging zal in samenwerking met Fysiotherapeutisch Centrum Heerde en de gemeente Heerde binnenkort een nieuwe groep starten in ‘de beweegtuin bij Hanzeheerd Brinkhoven’. Dit zal zijn op de dinsdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. ‘Zes jaar geleden zijn we gestart met 6 mensen en nu zijn er meer dan 60 mensen actief in meerdere groepen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut

kunt u heerlijk een uur actief zijn in de buitenlucht, gericht op mobiliteit, stabiliteit en een stukje uithoudingsvermogen. Naderhand sluiten we af met een kopje koffie.’ U bent van harte welkom om te komen kijken en een keer proef te draaien. Dan kunt u zelf ervaren of dit u bevalt. Van harte welkom. Graag opgeven voor 28 februari 2018 bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, tel. 0578- 696363, of mail naar loek@fysioheerde.nl.

28


Lijdenstijd 2018 ‡–˜‡”™‘†‡”‹‰ƒƒ”ƒ•‡

Hij voor mij 1 2 3 4 5 6 7

11 februari

Een kaartje sturen 18 februari

Bidden, vasten en sparen 25 februari

Bezinning door een lied 04 maart

‹Œ‡Žƒƒ”‘’†‡‘ˆϐ‹‡ 11 maart

Eerlijk delen met anderen 18 maart

Onze ouderen bezoeken 25 maart

De relatie met Jezus verdiepen

Kijk voor inspiratie dagelijks op

www.hervormdheerde.nl

chool s e w u e i n e j f e e l Be

emist? g d n o v a Open ragen? v g o n e j Of heb

De JP is voor de locatie De Wetstraat in Vaassen op zoek naar een:

HUISHOUDELIJK MEDEWERKER Voor 12 uur per week Kijk op www.jpvandenbent.nl voor de volledige vacaturetekst.

nd

De Lindehove 6 Epe | 0578-613482 29

www.fysiodynamiek.nl

Voortgezet onderwijs mavo havo atheneum

Avo n e p O a r Ext dinsdag ri 20 februa 19.30 uur


Wij hebben voor jou de

ideale bijbaan!

ANSICHTKAARTEN Oud PTTer vraagt te koop: Ansichtkaarten 1900 - 1950. Gratis taxatie. Ook fotoÂ&#x2019;s en fantasiekaarten. Epe: 0578-616997.

   

                  

   

 

enkort Bezorg jij binn r ons?! o o v i o o k s p a a De Sch

Â&#x2022; Huidverbetering Â&#x2022; Huidverzorging Â&#x2022; Elektrisch epileren Â&#x2022; Micro-needling Â&#x2022; Bindweefsel massage Â&#x2022; Pigment verwijdering

  !"#$!%

  

     

   

WONINGINRICHTING

TUINMAN B.V. Heerderweg 32-34 8161 BM EPE tel. 0578-612925

Meubelen Vloerbedekking

Bongerdplein 20 8162 AX Epe Tel. 06 41459993 info@schoonheidssalon-delarosiere.nl www.schoonheidssalon-delarosiere.nl

hard en zacht

Overgordijnen Vitrage Zonwering Rolluiken, enz.

DROGER STUK? KERS: 0578-696729 zie advertentie elders

Jannie Docter 0620850386

MELD JE NU AAN!

Praktijk De Verbinding Natuurgeneeskundige praktijk voor energetische (paranormale ) therapie en mediumschap Hans de Wilde Pastoor Hagenstraat 1 8171 AH Vaassen Tel. 0578-621162 / Mob. 06-30871953 hansdw@praktijkdeverbinding.info www.praktijkdeverbinding.info

TE HUUR HEERDE zelfstandige woonruimte. Woonkamer, slaapkamer, keuken, douche, schuur. Niet roken en geen huisdieren. Voor 1-2 personen, werkend. 06-12124520 Zoekt u een Chr. partner? www.samen-verder.nl sinds 1986 met consulenten werkzaam door het hele land. Gratis brochure. Tel: 088-1303400 (lokaal tarief).

Slenderen... ... bewegen, ontspannen en afslanken ... dus méér dan bewegen! ... helpt bij diverse medische klachten

Slender You Salon â&#x20AC;&#x2DC;Het Vosjeâ&#x20AC;&#x2122; Vosbergerweg 46 8181 JJ Heerde Telefoon 0578 - 69 69 68

TE KOOP Kalkkorrels voor uw tuin 25kg Â&#x20AC; 6,50 - B.Fiets bv OudeZwolseweg 163 Wenum bij Apeldoorn: 055-3121390

Stukadoorswerk Spachtelputz en tegelwerk Bel Bas Anemaet Tel 06-30 07 70 24 CURSUS SPAANS IN WAPENVELD Korte cursus Spaans voor de vakantie. Start: donderdag 15 februari van 19.15 tot 21.15 uur. Data: 15, 22 februari, 1, 8 maart Voor inschrijving of meer informatie: bezoek www.lacaracola.nl of bel 06 43 86 70 28

Persoonlijke orthomoleculaire voedingsadviezen en bodyscans.

Informeer vrijblijvend naar ons afvalprogramma José Wennekes www.vivace.nu Aanwezig: di., wo. en do. Tel. 0578-628187 / 06-27051880

Maak kennis met onze kapsalon

50%

KORTING OP JE KNIPBEHANDELING

Frans Maassen Hairstyling Hoofdstraat 7 8162 AA Epe 0578-614020 www.fransmaassen.nl

Antiek of (oude) kunst taxeren voor successie of verzekering.

Te koop: Boerenkaasjes, boter, eieren, vlees, ook hamburgers, saucijzen, enz.

Bel F. van der Veen, beëdigd makelaar/taxateur: 06-53923995.

Natuurlijk Boerderijvlees, Plakkenweg 9, Heerde 0578-693497

KOOKPLAAT/OVEN STUK?

Openingstijden winkel: vrijdag 13.00 tot 17.00 uur zaterdag 9.00 tot 17.00 uur De gehele week telefonisch en via mail te bestellen. Tel. 0578-693497 of info@natuurlijkboerderijvlees.nl Bezorging mogelijk.

Aangeboden Parttime Chauffeur www.hendrikdriver.nl Chauffeursdiensten Henk van Werven 06-22203050

Nieuwe en gebruikte planken, balken. HOUT EN PLAATHANDEL

VAN DE MARS

Klarensweg 3 Epe Tel: 0578-641410.

Massief houten vloeren v.a. Â&#x20AC; 7,00 p.m² - Hardhouten balken en planken. - Alle soorten golfplaten. - Dakpanplaten in 4 kleuren. - Trespa.

MAGNETRON STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

TE HUUR Woning, 2 pers., niet roken, geen huisdieren, buitengebied Emst, tel. 0578-611301

Computer Service Spek

www.uwcomputerhulp.com

Uw computerhulp aan huis en bedrijf. Voor al uw computerproblemen, ook voor levering van nieuwe computers en laptops, internetaansluitingen, enz. alles tegen normale prijzen. Bel naar 0578-694026 of kijk op www.uwcomputerhulp.com

KOELKAST STUK? KERS: 0578-696729 zie advertentie elders

R.S.E RIOOL SERVICE EPE Ontstopping, aanleg en onderhoud van allerlei rioleringen. Tel: 0578-612917 TE HUUR Mooie vakantie bungalows! Ruim met overdekt terras, WiFi, goede fiets/wandel omgeving www.twentehuisjes.nl Info:Denekamp 0541-626578 Familie.meinders@yahoo.com

KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

Hoofdweg 73 8166 AD Emst Tel: 0578-661460 / 0623694369 VOOR AL UW PARTIJTJES ZOALS: VERJAARSFEESTJE RECEPTIE BUFFETTEN KOFFIETAFEL DINERS ENZ.

Professionele KLOKKENMAKER Rep. oud + ant. klokken. Cees van Lunteren. Gelriaweg 8-1 Epe (tegenover de VMI) Tel: 0578-614038. Volgens afspraak.

ZAALTJES VA 20 TOT CA.70 PERS.

WASMACHINE STUK? KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

KOOKPLAAT/OVEN STUK?

KERS: 0578-696729 www.kerselektro.nl

30


NIEUW

TE HUUR

TE HUUR

Heerde, Bonenburgerlaan 30

Heerde, Eperweg 33 L

Heerde, Stationsstraat 14

a a a a a

a Op zeer representatieve locatie in het centrum van Heerde gelegen WINKEL/KANTOORRUIMTE van circa 75 m² a Goed onderhouden karakteristiek pand met een fraaie uitstraling met parkeerplaats op het eigen terrein a Frontbreedte circa 7 m. met goede presentatiemogelijkheden a Indeling: L-vormig winkelgedeelte; aparte (kantoor)ruimte; keukentje; toilet en magazijnruimte

Huurprijs: € 1.017,53 p.m. (excl. servicekosten)

Vraagprijs: € 319.000,- k.k. a Karakteristiek VRIJSTAAND WOONHUIS in het centrum a Met aangebouwde schuur, garage, carport en ruime tuin a Bouwjaar 1931 op een perceel van 468 m² a Het voormalige winkel/woonhuis met een woonoppervlakte van 137 m² is volledig verbouwd tot woonhuis a Badkamer op de begane grond, 7 slaapkamers a Dakisolatie, grotendeels dubbel glas, CV Intergas HR 2017

Comfortabel en luxueus 3-kamer APPARTEMENT met balkon Op de tweede verdieping in appartementencomplex “Heerderhaegen” Het appartement is opgeleverd in 2006, woonoppervlakte circa 108 m² Met berging en inpandige parkeergarage, ruime lift aanwezig ‘Heerderhaegen’ biedt huisvesting in een luxe ambiance, i.c.m. het aanbod van 24-uurs servicediensten en zorgvormen

Huurcondities n.o.t.k.

NOORD VELUWSE MAKELAARDIJ Bonenburgerlaan 3, Heerde. Tel. (0578) 69 99 99 www.noordveluwse.nl

veluwse@era.nl

Tuinderij Doorn

Kerkdijk 3 te Heerde

Volop wintergroenten, jam, sapjes, eieren en honing.

Ze zijn er weer; Winkeltje open op: vrijdag 8.30 - 17.00 uur zaterdag 8.30 - 13.00 uur

 

komkommers uit eigen kas !

Glasheldere een service voor ! ijs pr redelijke

Wij leveren, plaatsen en repareren o.a. : · · · · · · · · · · ·

Isolatieglas HR++ Hardglas Gelaagd glas Brandwerend glas Spiegels Glas in Lood Voorzetramen Aanverwanten Slijpen en glasbewerking Diverse soorten vlak– en figuurglas

Bel voor vrijblijvend advies/offerte.

31

HBGLAS Glasservice Epe Tel/Fax : 0578-627053 Mobiel : 06-53533353 Website : www.hbglas.nl E-mail : info@hbglas.nl


Overhandiging CDA Verkiezingsprogramma

Opbrengst EPE- Van 29 januari- 3 februari vond de nationale collecte van de Hersenstichting plaats. In Vaassen en Emst zijn ook dit jaar weer 55 collectanten op pad gegaan. Dat heeft totaal 5.976,27 euro opgebracht, een stijging van bijna 6% in vergelijking met vorig jaar. De verdeling is als volgt: Vaassen 5.341,34 euro en Emst

634,93 euro. De Hersenstichting bedankt de inwoners van Vaassen en Emst voor hun gift en de collectanten voor hun inzet. Wie volgend jaar ook mee wil helpen collecteren, kan zich aanmelden bij Eelke Hemrica, collectecoördinator voor Vaassen en Emst, tel. 0578-573363. Zie voor meer informatie: www.hersenstichting.nl.

Toneelavond Buurtvereniging de Langeslag HEERDE- Vrijdagavond 16 februari organiseert Buurtvereniging de Langeslag een toneelavond. Deze avond wordt verzorgd door toneelvereniging Neon. Het stuk heet ‘Kontakt met Kootje’. Het stuk gaat over vrijgezellen, logeerpartijen, huwelijksaanzoeken en misverstanden. De toegang is voor leden/donateurs van de buurtver-

eniging gratis. Voor zowel introducees als niet-leden is de toegang 6 euro. In de pauze kunt u loten kopen voor de grote verloting met vele prijzen. De trekking is na de voorstelling. Het stuk wordt opgevoerd in zaal Welgelegen, Stationsstraat 2, Heerde. Aanvang is 19.30 uur de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Bingo HEERDEVolleybalvereniging P.S.H. houdt een bingo op woensdag 14 februari in De Keet van

HEERDE- Onder toeziend oog van lijsttrekker Joke Grotenhuis heeft CDA voorzitter Dick van de Streek het verkiezingsprogramma met de titel ‘Fris & Vertrouwd!’ van het CDA Heerde overhandigd aan oudwethouder en huidig lijstduwer Anton Westerkamp. “Het CDA is er in

geslaagd om een volledig en breed gedragen verkiezingsprogramma samen te stellen met een groot aantal onderscheidende punten. Deze onderwerpen en verkiezingspunten zijn tot stand gekomen door verschillende overleg en discussie avonden met inwoners en betrokkenen uit alle

kernen”, aldus Dick van de Streek. Joke Grotenhuis geeft aan erg blij te zijn met de steun van Anton Westerkamp die als lijstduwer op plek 37 op de kieslijst staat. Daarom werd het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma aan Anton Westerkamp overhandigd.

Heerde aan de Eperweg 55 te Heerde. Aanvang 19.30 uur, alleen geldprijzen.

Viering jubileum mannenkoor de Lofzang

Nieuw verkeers- en vervoersplan voor Hattem HATTEM- Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft het nieuwe Gemeentelijk Verkeersen Vervoersplan 2018 vastgesteld. Het plan wordt nu voor besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Het plan zorgt er voor dat het beleid op het gebied van verkeer en vervoer aansluit bij actuele vraagstukken en wetgeving. Wethouder Doret Tigchelaar, verantwoordelijk voor burgerinitiatieven, is enthousiast over de manier waarop het plan tot stand is gekomen: “Onder het motto Samen Hattem willen we graag op een nieuwe manier omgaan met onze inwoners, ondernemers en organisaties. Bij het opstellen van dit

plan hebben we daarom een grote rol toegedicht aan participatie. Hattemers weten immers zelf heel goed wat er qua verkeer beter of anders kan in hun buurt. Ook in het vervolgtraject, waarin we dit beleidsplan gaan omzetten naar concrete maatregelen, betrekken we Hattemers graag weer volop. Hun inbreng is van grote waarde om de juiste prioriteiten te kunnen stellen en maatregelen te treffen die echt aansluiten bij wat zij belangrijk vinden. Zo krijgt, samen met de raad, het uitvoeringsprogramma straks vorm en volgen we ons motto “Samen slim op weg, ook in de toekomst!”.” In het verkeers- en vervoersplan worden duidelijke keu-

zes gemaakt: de voetganger en de fietser staan op één. De gemeente zet in op veilig ingerichte straten en de komst van meer 30km zone gebieden. Naast veiligheid is er aandacht voor bereikbaarheid, leefbaarheid, gezondheid en kwaliteit van de openbare ruimte. De commissie Algemene en Ruimtelijke Zaken vergadert op 19 februari over het verkeers- en vervoersplan en de gemeenteraad op 5 maart. Na besluitvorming door de gemeenteraad wordt het beleidsplan uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma. Dit gebeurt opnieuw in samenwerking met inwoners, ondernemers, klankbordgroep, (belangen-) organisaties en de gemeenteraad.

Bingo Wandelsportvereniging Wios Epe EPE- Op dinsdag 20 februari organiseert de Wandelsportvereniging “Wios Epe” haar derde bingoavond uit een serie van vier, in het winterseizoen 2017/2018

voor leden, vrijwilligers, aanhang en andere belangstellenden. De avond wordt gehouden in het verenigingsgebouw, Lohuizerweg 18 te Epe, aanvang 19.45 uur. De

deelnameprijs is voor vier ronden als u met één kaart meespeelt 2 euro en met 2 kaarten is dat 4 euro etc. Voor 8 euro speelt u de gehele avond al mee met één kaart.

15e Verjaardag Galerie De Aventurijn

EPE- De 15e verjaardag van Galerie De Aventurijn biedt het gehele jaar door feesttentoonstellingen met kunstenaars van allure. Om nu alvast plaats te maken in de galerie wordt de tentoonstelling ‘Sale up to 15th. Anniversary’ gehouden, waarbij er een speciale verjaardags-korting wordt verleend

van 15%. Donderdag 22 februari start deze tentoonstelling die 3 weken loopt, tot en met zaterdag 10 maart. Er zijn kunstwerken te zien van diverse glaskunstenaars die de afgelopen jaren voor het voetlicht werden gehaald. Om een aantal namen te noemen: Richard Price (meesterglasblazer), John Burton,

Steve Frey (UK), Jörg Zimmermann (Dld), Candida van Nugteren, Nadjezda Schokker, Martine Knoppert, Ellen Kuijl , Adam Jablonski en vele Tsjechische glaskunstenaars. De verjaardag zelf is 24 juli en wordt in de zomer gevierd met een bijzondere tentoonstelling op meerdere locaties in Epe, met (inter)nationaal bekende glaskunstenaars. Alle informatie rondom dit jubileumjaar kan men binnenkort vinden op www.aventurijnglasgalerie.nl. Margriet Pleiter van Galerie De Aventurijn verheugt zich op wat komen gaat en nodigt een ieder uit gebruik te maken van deze unieke gelegenheid om nu met een dergelijke hoge korting bijzondere kunstwerken aan te schaffen. Er is een groot scala aan objecten, van klein tot groot, lage en hogere bedragen, divers in afbeelding en kleur en vervaardigd middels de moeilijke glastechnieken. Galerie De Aventurijn is geopend tijdens deze tentoonstelling 22 februari t/m 10 maart, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00- 17.00 uur en op afspraak. De galerie is helaas niet rolstoel toegankelijk. Voor meer info kijk op www.aventurijnglasgalerie.nl of bel naar 0578-610535.

Bestuur van chr. mannenkoor De Lofzang samen met presentator Henk Mouwe en ds. Hans van Ark

HEERDE - Het christelijk mannenkoor De Lofzang uit Heerde bestaat dit jaar 75 jaar. Onlangs werd dat feestelijk gevierd in De Heerd met een muzikale middag en stamppotbuffet voor leden en rustende leden met hun partners en enkele genodigden. Een kleine 200 mensen konden na de ontvangst genieten van een muzikale middag die werd geopend met zang van kinderkoor de Herghesangertjes. Verder had de dirigent Jacob Schenk een muzikaal programma samengesteld dat bij de gasten in zeer goede smaak viel. Een quintet met violen, cello en contrabas onder leiding van Robert Cekov bracht samen met Wilco Veldkamp op de vleugel en dwarsfluitiste Erica Vogel prachtige muziek ten gehore. Gerben Schenk, zoon van de dirigent, nam de aanwezigen in gedachten mee

op een mooie ochtendwandeling en speelde op de mondharmonica een compositie van eigen hand. OudHeerdenaar Henk Mouwe leidde de aanwezigen als presentator door deze middag en ds. J.P. van Ark hield een korte overdenking. Rein Mulder droeg deze middag de voorzittershamer over aan Martin Eikelboom en daarmee gaat de Lofzang het jubileumjaar in met een nieuwe voorzitter. Dit jaar worden ter ere van het 75-jarig bestaan drie jubileumconcerten georganiseerd die gehouden worden in Kampen (Bovenkerk 13 april), in Nijkerk (De Fontein 14 september) en in Heerde (Johanneskerk 16 november). Het jubileumjaar wordt afgesloten met een kerstconcert op woensdag 19 december in de Grote Kerk aan de Loolaan te Apeldoorn. Foto: Hans Hoeksma.

Bezoek kamerlid

EPE- Op vrijdagmiddag 23 februari komt Joël Voordewind, Tweede Kamerlid van de Christe-

nUnie (CU), naar Epe om daar met de burgers van Epe in gesprek te gaan. Hij komt in het kader van de gemeenteraadverkiezingen, om de (kandidaat) raadsleden een steuntje in de rug te geven tijdens de verkiezingscampagne van de fractie SGP/CU. Vanaf ca. 16.00 uur kunt u hem ontmoeten in het centrum waar hij een ieder te woord wil staan. Tevens is er dan de gelegenheid voor burgers van Epe om de (kandidaat) raadsleden vragen te stellen over het programma van de fractie SGP/CU. Vrijdagavond 23 februari om 19.30 uur wordt er een verkiezingsavond georganiseerd in het gebouw De Hoeksteen aan de Vaassenseweg 1 in Emst (achter de NH kerk). Joël Voordewind hoopt daar een lezing te geven over het thema: waardevol. Bij deze wordt een ieder uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

32


COMPANJ RIPHAG makelaars

EN

HET RESULTAAT TELT!

al meer dan 30 jaar gespecialiseerd op het gebied van

EN WON EN PROJECT EN HUIZ

Heerde Op den Oever 17

Heerde Wezeweg 14B

EN VERKOCHT

Heerde Terpweg 1

EN VERKOCHT

EN VERKOCHT www.companjenriphagen.nl

Eperweg 1, 8181 ET Heerde t 0578 - 69 25 32

VAN ESSEN BANDENSERVICE EMST - EERBEEK - APELDOORN - ZWOLLE DE BESTE EN GOEDKOOPSTE IN BANDEN

WINTER- OF ALL SEASONBANDEN, WEL ZO VEILIG! Schildersbedrijf & Wandafwerking Van Essen Emst Vlekkertseveld 16 8166 KZ Emst Tel.: 0578-571395

G.J. Dul

Van Essen Eerbeek Kollergang 12 6961 LZ Eerbeek Tel.: 0313-656909

Premio Van Essen Apeldoorn Laan v/d Dierenriem 44 7324 AA APELDOORN Tel.: 055-7200880

Premio Van Essen Zwolle Ceintuurbaan 8 8024 AA Zwolle Tel.: 038-4531717

www.van-essen.nl

Gegarandeerd vakwerk, redelijke prijs info@schildersbedrijfdul.nl www.schildersbedrijfdul.nl

Telefoon 0578-629412 of 06-51347820

Kwekerij-Tuincentrum van Essen Beste Prijs-Kwaliteit verhouding in de omgeving!

BOS TULPEN voor

1,75

Volop groene planten en orchideën! Violen groot- en kleinbloemig, vanaf .......... Kamerhortensia nu ........................................... Biokat kattenbakvulling v.a .............................. Primula Acaulis. ................................................. Laurierstruiken v.a. ............................................ Narcissenbolletje v.a. ........................................ Kalkmeststof 25 kilo ........................................ Liguster beukenhaag v.a ................................... Boeketten v.a. ................................................... Fruitbomen v.a. .................................................

0,12 4,95 7,50 0,50 4,95 0,75 5,95 0,35 4,95 6,00

Volop Bildtstar aardappelen, uien, houtbriketten. Dierenvoeding, meststoffen, bloembollen, decoratie, houtpellets, potterie, potgrond, houtvezel en vlasstro.Volop laan- en sierbomen, coniferen, laurier en rodo’s.

33

Kanaaldijk 17, Heerde Tel: 06-20149917 Geopend: ma t/m vr 13.00 - 17.00 uur, zat 9.00 - 17.00 uur Like ons op facebook: Plantencentrum van Essen

Geen zin om te koken, maar wel zin in gezelligheid?

Wildmenu

Betaalbaar

Regionale producten

Wees dan van harte welkom in ons sfeervolle restaurant. In het pittoreske Oene! In ons meer dan 100 jaar oude pand serveren wij niet In de periode november alleen de lekkerste biefstuk van Nederland tot maart serveren wij aldus De Telegraaf, maar bieden wij u ook een oergezellige wild van veluwse bodem. huis-kamersfeer. Ook met een groep bent u bij ons aan het juiste adres. Wij Kijk op onze website beschikken over diverse zalen voor het wildmenu. die geschikt zijn voor 20 – 300 personen.

Vers en verantwoord

CAFÉ RESTAURANT

dorppost@hetnet.nl

DORPSZICHT

www.dorpszichtoene.nl

Dorpsstraat 10 • 8167 NL Oene • Telefoon 0578 - 641213

Gezonde voeding


Opvoeden is ruimte geven

aan de Groeneweg. Er zijn op dit moment nog enkele tuintjes vrij, voor opgave of info kunt u mailen naar volkstuinvereniging@ gmail.com.

HEERDE- Tijdens de drukbezochte ledenvergadering van de volkstuinvereniging te Heerde nam de vereniging afscheid van de heer Arie Kieboom als voor-

zitter (rechts op de foto). Hij gaf het stokje over aan de heer Jan Kommer. De vereniging telt op dit moment zo’n 60 leden die allemaal hun hobby uitoefenen

Wilt u uw foto ook terugzien in de Schaapskooi? Of het nu om natuurfoto’s gaat, een foto van een verjaardag of gewoon een grappig plaatje: stuur uw foto in en dan kiest de redactie de mooiste/grappigste/leukste foto uit. Deze wordt dan in de Schaapskooi geplaatst. Spelregels: per deelnemer kan 1 digitale foto worden ingestuurd van minimaal 1 MB. Deze kan worden gemaild naar villamedia@online.nl tot uiterlijk maandag 9.00 uur. Vertel in maximaal 30 woorden uw verhaal achter de foto. Vergeet niet uw naam en woonplaats te vermelden.

Politieke avond ‘Ons Mooi Epe’

Niet alleen op Zondag op Radio 794

EPE- Op de algemene ledenvergadering is afgesproken dat ‘Ons Mooi Epe’ (OME) zich concentreert op twee onderwerpen die voortgekomen zijn uit ervaringen met de Heerderweg: het verbeteren van de bestuurscultuur in de gemeente Epe en het realiseren van een betere verbinding met en betrokkenheid (invloed) van de burgers. Hiertoe heeft OME een manifest opgesteld dat door een groot aantal politieke partijen in Epe is onderschreven. OME organiseert, samen met die partijen, op 28 februari in de Middenstip om 19.30 uur een politieke avond. Tijdens deze avond wordt met die politieke partijen teruggekeken op het proces Heerderweg en andere zaken waarbij

HEERDE/EPE- Iedere woensdagavond brengt Johannes Veldkamp op Radio 794 zijn programma ‘Niet alleen op Zondag’ met gedichten en geestelijke muziek. Een programma wat leeft in menig hart en ook de herhalingen op donderdag en vrijdag worden goed beluisterd. Deze week zal het programma op woensdagavond vroeger te beluisteren zijn namelijk tussen 18.00 en 20.00 uur. E.e.a. in verband met een debat tussen de lijstrekkers van politieke partijen uit de gemeente Epe vanaf 20.00 uur. ‘Niet alleen op Zondag’ wordt op donderdag vanaf 14.00 uur en op vrijdag vanaf 9.00 uur herhaald. Terugluisteren kan uiteraard ook via www. radio794.nl. Radio 794 - 106,5 FM in de ether - 93,1 FM op de kabel – of via www.radio794.nl.

burgerparticipatie geen of een veel te kleine rol heeft gespeeld. Ook de mening van de gemeentelijke politieke partijen rond de laagvliegroutes Lelystad komt aan de orde. Oud-burgemeester van Heerde, Inez Pijnenburg, is bereid gevonden om deze avond als gespreksleider in goede banen te leiden. Daarnaast zal Robert Tieskens, voorzitter van Stichting ‘Red de Veluwe’ een update geven over de laatste stand van zaken met betrekking tot de laagvliegroutes en vliegveld Lelystad. Wilt u aanwezig zijn bij deze avond of heeft u een vraag over burgerparticipatie, de bestuurscultuur en/of Lelystad, dan kunt u mailen naar info@onsmooiepe.nl. De toegang is gratis.

Nieuwjaarsconcert in Epe op Radio 794 HEERDE/EPE- Zaterdag 20 januari organiseerden Inner Wheel Epe en Rotary Club Epe voor de 18e keer het Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk in Epe. De vaste medewerking van het Haydn Jeugd Strijkorkest en de aankleding van de kerk maakten ook dit

jaar dit evenement tot een groot succes. Ook mochten vroegere deelnemers aan You’ve Got Talent hun kwaliteiten laten horen. De opbrengst werd geschonken aan Chilonga en Muziek werkt 2.0. Radio 794 heeft van dit concert een opname

gemaakt. En die is te beluisteren op zondagmiddag 18 februari van 12.00 – 14.00 uur. Mocht u echter zondagmiddag niet kunnen luisteren, zaterdagavond 24 februari zal deze opname tussen 18.00 -20.00 uur wederom op de zender te horen zijn.

HATTEM- Vooral kinderen worden nogal eens overspoeld door de veelheid aan emoties en krijgen dan vaak een negatieve reactie: “Doe maar gewoon…”, “Is dat nu echt nodig?…, “Nu is het klaar, niet meer huilen…”. Deze reacties helpen de kinderen niet om te leren omgaan met hun emoties en dat is nu net wat ze wel nodig hebben. Hulp om al die emoties te herkennen en hulp bij het leren omgaan met die emoties. Hoe zorgen we er dan voor dat kinderen ook leren luisteren naar hun emoties, dat ze zichzelf kunnen zijn, maar dat het gedrag binnen de perken blijft. Dat het kind ook leert om rekening te houden met zijn omgeving. Hoe voorkom je dat situaties

uit de hand lopen? Op woensdag 7 maart, van 10.30 tot 12.00 uur zal er bij Soul Sisters Conceptstore in de Kruisstraat een workshop gegeven worden door IKsamensterk coaching en trainingen. De workshop “Heppie!? Kinderen en emoties” geeft handvatten om zelf direct toe te kunnen passen. Thuis of op het werk. Voor 15 euro krijg je bruikbare tips om kinderen zelf ruzies op te laten lossen, angsten te laten overwinnen en om te gaan met verdriet. Daarnaast krijg je handvatten om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten. Aanmelden kan via: https://www.iksamensterk. nl/agenda/. Of stuur een mail naar: info@iksamensterk.nl.

Klaverjasmarathon in Dorpshuis de Bongerd WELSUM- Op zaterdag 14 april organiseert Dorpshuis De Bongerd te Welsum de jaarlijks terugkerende halve klaverjasmarathon. Dit kaartfestijn begint om 12.30 uur. Er worden 7 rondes gespeeld. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per per-

soon, inclusief koffie, lunch, soep en hapjes. De 1e prijs is een half varken (diepvries klaar). Naast deze prijs zijn er nog vele andere prijzen en geldprijzen te winnen. Opgave s.v.p. vóór 7 april, tel. 0570-563058 of mail naar info@welsumevent.nl.

Cheque voor Veluwse Wens Ambulance

HEERDE- Onlangs werd een Hollandse benefietavond georganiseerd bij restaurant De Spikke in Heerde die de zaal gratis ter beschikking stelde. “Dit keer werd de opbrengst geschonken aan de Veluwse Wens Ambulance, die voor mensen hun laatste wens in vervulling probeert te laten gaan.

Dit wordt volledig mogelijk door vrijwilligers en elke euro komt daar waar het terecht hoort te komen.” De totale opbrengst van deze avond bedroeg 2165 euro en dat bedrag werd donderdagavond middels een cheque overhandigd aan het bestuur van de Veluwse Wens Ambulance.

Succesvol Haltoernooi TV Epe

Op KO€RS zoekt vrijwilligers HATTEM- Stichting Welzijn Hattem zoekt nieuwe vrijwilligers voor Op KO€RS. In 2013 startte Stichting Welzijn Hattem met dit project, een dienstverlening voor mensen met financiële en/of administra-

tieve problemen en vraagstukken. De vrijwilliger helpt de cliënt door middel van een traject bestaande uit huisbezoeken. Voor de vrijwilligers is het hebben van een achtergrond in en kennis over financiën en admini-

stratie een prettige basis. Bent u geïnteresseerd is in deze vrijwilligersfunctie, dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator van Op KO€RS, Ria Steentjes, tel. 038-4432881 of info@swhattem.nl.

CDA Hattem op bezoek in Urk

HATTEM- Na een zeer geslaagd dagje uit vorig jaar naar het Europarlement in Brussel, brachten de

leden van het CDA Hattem op vrijdag 9 februari een bezoek aan Urk. De Hattemers werden door burge-

meester Pieter van Maaren op het gemeentehuis hartelijk ontvangen met een visje en een broodje. De burgemeester had een speciale gast bij zich, Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. De Hattemse delegatie bracht de zorgen rondom Vliegveld Lelystad aan haar over. Ook werd aandacht gevraagd voor landbouw en natuurbeheer. Burgemeester Van Maaren vertelde boeiend over Urk. Adj. Directeur Teun Juk gaf een toelichting op uitdagingen waar de gemeente Urk voor staat. Na de lunch werd het gemaal Vissering van het waterschap Zuiderzeeland bezocht en liep het gezelschap onder leiding van een gids van CDA-Urk de ‘Ginkiestocht’. Het bezoek aan Urk werd afgesloten met een etentje.

EPE- Het jaarlijks terugkerend haltoernooi bij TV Epe kende dit jaar uitsluitend winnaars. Natuurlijk kon niet iedereen een prijs in ontvangst nemen, maar naast de sportieve winst kon deze ook gezocht worden in het feit dat er vol vuur en vooral met veel plezier getennist werd. Uitgangspunt bij het haltoernooi is de gezelligheid, waar de deelnemers met familie en vrienden aan mee kunnen doen. Zo ontstonden er interessante teams met bijvoorbeeld moeders en vaders, die met hun dochters een

team vormden. Er werd getennist in verschillende categorieën; herendubbel, damesdubbel en de mix. In totaal deden 68 enthousiaste tennissers mee. Het is een zogenaamd open toernooi waar ook mensen van andere tennisverenigingen aan mee kunnen doen. Zelfs sportievelingen uit Lelystad, Emmeloord, Zwolle, Welsum, Heerde en Vaassen waren van de partij. De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement en heeft al toegezegd dat ook in 2019 het haltoernooi een plekje krijgt op de tenniskalender van TV Epe.

34


Niet het GOEDKOPE is GOED...

çåsjppmpoutupqqjohå (24-uursservice, 7 dagen p/week)

ç çåsjppmbbomfhåfoå°poefsipveå ç çådbnfsb°jotqfdujf ç çåtupfq°åfoåhfwfmsfjojhjohå ç çåhspoe°åfoåhsbbgxfslå

maar het GOEDE is GOEDKOOP!!!

(minigraafmachine 70 cm breed)

ç çåtusbbuxfslå ç çåejbnboucpsjohå

Korte Veenteweg 8 • 8161 PC Epe ufmfgppoåå(0578) 61 29 17 • gbyåå(0578) 61 04 68 • fnbjm info@rsepe.nl

Hardenbrink 46 - Epe - Tel: 0578-612392 Gratis parkeren

Autobedrijf Van Huffelen Ford Ka 1.2i Titanium ................................ ‘11 Ford Ka 1.2i Trend ..................................... ‘10 Ford Sport Ka 1.6i ..................................... 05 Ford Fiesta 1.0 65 pk, Style, 5-drs., ........... ‘17 Ford Fiesta 1.3i Futura XL, 5-drs., ............. ´08 Ford Fiesta 1.25 16V, 5-drs ............... (2x) ‘11 Ford Fiesta 1.0i 12V, 5-drs., Style .............. ‘15 Ford Fiesta 1.25i 16V, 5-drs., Trend .......... ´12 Ford Fiesta 1.25i 16V Titanium .................. ‘10 Ford Fiesta 1.3i, Futura, 3-drs . ................. ‘06 Ford Focus 1.4i Trend, 5-drs., ................... ‘09 Ford Focus 1.6 16V, 5-drs., Futura ...... (2x) ´06 Ford Focus 1.6i 16V Trend, 5-drs., ........... ´08 Ford Focus 1.6i 16V 5-drs., Futura ............ ‘07 Ford Focus 1.6i Ambiente, 5-drs., .............. ‘01 Ford Mondeo 1.8i 16V Futura, 5-drs. ......... ‘03 Seat Ibiza 1.4i 16V 5-drs., Trend ............... ‘07 Seat Ibiza 1.4i 16V, 3-drs., ......................... ‘06 Skoda Citigo 1.0i, Elegance, 5-drs. ........... ‘12 Fiat Panda 1.2i Sky ................................... ‘04 Peugeot 108 1.0i 12V, 5-drs. Active ..... 2x ´14 Renault Twingo 1.0 Authentic, 5-drs .......... ‘15 Opel Corsa 1.2i 16V ................................. ‘02 Toyota Corolla 1.6 16V, 3-drs. .................... ‘00 VW Fox 1.2 ............................................... ‘07 Citroen C1 1.0i, Collection, 5-drs., ............. ‘14 Stationwagon Ford Focus 1.0i 12V Edition Wagon .......... ‘17 Ford Focus 1.6 TDCi Titanium, Wagon ..... ‘13 Ford Focus 16i 16V Titanium, Wagon ....... ‘08 Ford Focus 1.6i 16V Style, Wagon ............ ‘11 Ford Focus 1.4i 16V Cool Ed. Wagon ....... ‘02 Focus 1.6 16V, Trend, Wagon ............ (2x) ‘07 Focus 1.6 16V, Trend, Wagon ................... ‘04 VW Golf 1.4 TSi 122 pk, Trendline Variant ... ´09

x x x

Alle producten uit eigen werkplaats

Hertenkampsweg 17 8171 PT Vaassen info@timmerbedrijf-hvm.nl

06 - 22 14 27 57

www.timmerbedrijf-hvm.nl - Bovag-lid - Airco Service - Ford specialist - APK Keurstation - Voor de hele regio - Aankoopbegeleiding - Verkoop nieuwe auto’s - Onderhoud alle merken - Ook voor alle schadereparaties - Onderhoud voor leasebedrijven

Brugstraat 4, Heerde. Tel. 0578-692924. www.vanhuffelen.nl E-mail:info@vanhuffelen.nl werkplaats@vanhuffelen.nl Geopend: Zaterdag:

08.00-12.00 uur 13.00-18.00 uur. 09.00-13.00 uur

Wij doen alles voor uw auto

Klachten over de bezorging? kwaliteit@verspreiden.nl

10 jaar garantie

Voor al uw dak- en zinkwerkzaamheden.

M. Tessemaker, Lange Veenteweg 13 Epe. Tel. 06 - 51 51 51 62 E-mail: info@tessedaken.nl

www.tessedaken.nl 35

Ramen, deuren, kozijnen, trappen Kleine nieuw- en verbouw Sfeervolle kasten op maat ingebouwd

Installatietechniek

Uw Totale Installateur !

- Centrale verwarming - Gas, water en sanitair - Loodgieterwerk - Dak- en zinkwerk

24-uur service

- Elektra - Service / onderhoud - Airco - Onderhoud tankstations - Rioolontstoppingen

De Ploeg 4, Heerde. Tel. (0578) 697862 Industrieweg 11, Harderwijk Tel. (0341) 269882


Ik weet, aan wien ik mij vertrouwe, al wisselen ook dag en nacht. Gezang 280:5

In vertrouwen op haar Heer is ingeslapen onze lieve moeder, oma en omi

Alberdina Jantina Visser-Herms Dien

in de leeftijd van 89 jaar weduwe van Steven Visser

Het is moeilijk te aanvaarden dat je weg bent van deze aarde Altijd stond je klaar voor ons en voor een ander Weinig nemen en veel geven altijd hartelijk en warm Je hebt ons een goed voorbeeld gegeven

Hattem, 7 februari 2018 Correspondentieadres: Leliestraat 39, 8051 CX Hattem De samenkomst wordt D.V. gehouden op woensdag 14 februari om 11.00 uur in de Gasthuiskerk, Achterstraat 9-11 te Hattem. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhofdijk te Hattem. Er is gelegenheid tot condoleren van 10.15 tot 10.45 uur in de kerk.

sĞƌĚƌŝĞƚŝŐ͕ŵĂĂƌǀĞƌǀƵůĚǀĂŶŵŽŽŝĞŚĞƌŝŶŶĞƌŝŶŐĞŶ͕ ĚĞůĞŶǁŝũƵŵĞĞĚĂƚǁĞĂĨƐĐŚĞŝĚŵŽĞƐƚĞŶŶĞŵĞŶ ǀĂŶ ŵŝũŶ ŵĂŶ͕ ŽŶnjĞ ǀĂĚĞƌ͕ ŐƌŽŽƚͲ ĞŶ ŽǀĞƌŐƌŽŽƚͲ ǀĂĚĞƌ͘

œ15 februari 1948

Toos Huiskamp-Roseboom Henry en Suzanne Anne Julian

ŽƌƌLJZŽŽƐĞŶŝĐŬsĞƌůĂĂŶ ǀĂůŝĞŶĞŶ:ĂŶŶĞƐǀĂŶŝĞƉĞŶ ŚƌŝƐƚŝĞŶZŽŽƐĞŶĞƌƚdŽdžŽƉĞƵƐ 'ĞƌĂĞŶ,ĞƌďĞƌƚǀĂŶtĞƌǀĞŶ DĂƌŝŶĂĞŶ,ĂƌƌLJĚĞsĞůĚĞ DĂƌĐŽĞŶ:ŽƐĠZŽŽƐĞŶĚĞŬůĞŝŶͲĞŶĂĐŚƚĞƌŬůĞŝŶŬŝŶĚĞƌĞŶ

Peter en Pieternel Annelies en Horst De crematieplechtigheid heeft inmiddels plaatsgevonden. Correspondentieadres: Rob Leek, Schipbeekstraat 28, 1316 SR Almere Tel. 036-5342862

Joh. de Heer, lied 213

Wij nodigen u uit om samen met ons afscheid van Johan te nemen op vrijdag 16 februari. De dienst van dankzegging wordt gehouden om 13.00 uur in de ‘Grote Kerk’ van Epe, Beekstraat 1a te Epe. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats ‘Norelbos’, Norelbosweg 8 te Epe

Verdrietig, maar dankbaar voor alle mooie herinneringen laten wij u weten dat is overleden mijn lieve, zorgzame man, onze lieve, optimistische vader, en trotse opa

Aalbert Groen ~Albert~ ‘s-Gravenhage, 22 december 1935

Brenda en Stefan Jonas Floris Irma en Andy Lisa Daan

Nog vervuld van nieuwe plannen voor de toekomst, is onverwacht overleden onze lieve zwager en oom

JOHAN HUISKAMP

Freek † en Annie van Niersen Bertus en Bertha † van Niersen Willie en Willem Leeraar Gerrit en Hennie van Niersen Neven en Nichten.

Ga met God en Hij zal met je zijn jou nabij op al je wegen met Zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

Heerde, 6 februari 2018 Peggy Groen-Rapmund

Johan houdt van witte bloemen.

We wensen Toos, kinderen en kleinkinderen alle goeds toe voor de toekomst.

   

Rob en Hannie Marieke en Dennis Michiel en Sarah Achterkleinkinderen

Wij hebben ’s Vaders Zoon aan boord, en ’t veilig strand voor oog

Gagelstraat 8 8162 VE Epe

,ŝũŝƐϴϯũĂĂƌŐĞǁŽƌĚĞŶ͘

ǀĂĚĞƌ͕ŐƌŽŽƚͲĞŶŽǀĞƌŐƌŽŽƚǀĂĚĞƌǀĂŶ

Heerde, 5 februari 2018

Evert-Jan en Annemarie Maartje Jorieke

We zullen zijn hulpvaardigheid en humor gaan missen in onze familiekring. We denken met dankbaarheid terug aan de mooie tijd die we samen hebben beleefd.

EĞĞůƚũĞZŽŽƐͲ'ƌŽĞŶĞƐƚĞŝũŶ

Amsterdam, 17 januari 1927

† 8 februari 2018

:ĂĂƉZŽŽƐ ĞĐŚƚŐĞŶŽŽƚǀĂŶ

Lena

Johan Huiskamp

Voorafgaand aan de dienst is er van 12.00 tot 12.45 uur gelegenheid tot condoleren in de ‘Grote Kerk’. ŽĂůƐŚŝũnjĞůĨŬŽƌƚŐĞůĞĚĞŶnjĞŝ͗ ͞/ŬďĞŶŚĞƚĞŝŐĞŶĚŽŵǀĂŶŚƌŝƐƚƵƐ͘͟

Helena Leek - van Eck Weduwe van Louw Leek

Diep bedroefd, maar intens dankbaar voor wie hij was en wat hij voor ons en vele anderen heeft betekend, hebben wij geheel onverwacht afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze fijne vader en onze trotse opa.

Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Wij bedanken de medewerkers van Verian voor hun liefdevolle zorg.

Vandaag is kalm en rustig overleden onze lieve moeder, groot- en overgrootmoeder

Tuurbrink 1, 8181 JM Heerde De begrafenis heeft plaatsgevonden op maandag 12 februari.

Verdrietig, maar dankbaar voor alle liefde, zorg en toewijding die wij van hem mochten ontvangen, delen wij u mee dat, geheel onverwacht, van ons is heengegaan mijn innig geliefde man, onze lieve vader, trotse opa en overgrootvader

Ferdinand van Dijk Ferry

* 10 februari 1936

† 9 februari 2018

E. van Dijk-van de Wetering

^ƚŽŬǀĞůĚƐĞǁĞŐϰ ϴϭϴϭZ^,ĞĞƌĚĞ h ŬƵŶƚ ŽŶƐ ĐŽŶĚŽůĞƌĞŶ ŽƉ ǁŽĞŶƐĚĂŐ ϭϰ ĨĞďƌƵĂƌŝ ǀĂŶ ϭϬ͘ϬϬ ƚŽƚ ϭϭ͘ϬϬ ƵƵƌ ŝŶ ĚĞ ZĞŚŽďŽƚŚŬĞƌŬ͕ ĐĂĐŝĂůĂĂŶϰϱƚĞ,ĞĞƌĚĞ͘tŝũ ŶŽĚŝŐĞŶƵƵŝƚŽŵĚĞ ƌŽƵǁĚŝĞŶƐƚ ďŝũ ƚĞ ǁŽŶĞŶ͕ ĚĞnjĞ ďĞŐŝŶƚ Žŵ ϭϭ͘ϭϱ ƵƵƌ͘ ĂŶƐůƵŝƚĞŶĚ ĂĂŶ ĚĞ ĚŝĞŶƐƚ ŵĂŐ Ƶ ŵĞƚ ŽŶƐ ŵĞĞŐĂĂŶ ŶĂĂƌďĞŐƌĂĂĨƉůĂĂƚƐŶŐĞůŵĂŶƐŬĂŵƉĂĂŶ ĚĞůďƵƌŐĞƌǁĞŐŝŶ,ĞĞƌĚĞ͕ǁĂĂƌĚĞďĞŐƌĂĨĞŶŝƐnjĂů ƉůĂĂƚƐǀŝŶĚĞŶ͘

Met dankbaarheid kijken we terug op het leven van onze schoonzus en tante

Greet Heeringa-van Dijk Ruud Heeringa Ingrid en Gert Leonie Daisy, Lotte, Sophie

Albertje van der Wal-Groen Ze heeft nu rust gevonden bij haar Hemelse Vader.

Joke van Dijk Namens de familie Van der Wal Fenna Nitrauw-van der Wal Gerrit Jan van der Wal Neven en nichten

Uilennest 69 8051 AH Hattem De begrafenis heeft plaatgevonden.

36


Als je in de harten van zovelen een plaatsje hebt gekregen, dan is je leven rijk geweest… Met groot verdriet, maar ook vervuld van ontelbare fijne herinneringen, delen wij u mede dat na een bijzonder leven van ons afscheid moest nemen onze lieve dappere moeder en oma

Hillie Huiskamp – Hennekes weduwe van Gert Huiskamp 8 juli 1938

Apeldoorn

8 februari 2018

Mieke en Wouter Sanne Î Lotte Esther en Freddie Emma Robin Jan Mark en Sandra Thomas Onze moeder en oma is overgebracht naar het Yarden uitvaartcentrum, Stationsstraat 29 te Epe. Er is gelegenheid om afscheid te nemen van haar op vrijdag 16 februari van 15.10 tot 15.20 uur in de aula van crematorium Heidehof, Engelanderholt 95 te Ugchelen. Aansluitend vindt om 15.30 uur de crematieplechtigheid plaats. Na afloop is er de mogelijkheid tot condoleren in de koffiekamer. Correspondentieadres: Mieke Vincent - Huiskamp Klompstraat 58 7311 CP Apeldoorn

Bedroefd, maar in dankbare herinnering aan wat hij voor ons heeft betekend, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve man en maatje, onze zorgzame vader en schoonvader

Andries Teunis van de Wetering echtgenoot van Gerda van de Wetering – van Assen Epe, 25 maart 1943

Epe, 6 februari 2018

Langs deze weg willen wij u heel hartelijk bedanken voor uw medeleven na het overlijden van mijn lieve man, onze vader, opa en overgrootvader

Gerrit Gelderman Het heeft ons zeer gesteund.

Gerda van de Wetering – van Assen

Hendrikje Gelderman-Wijenberg

Wendy van de Wetering

Kinderen, klein- en Achterkleinkinderen

Pascal van de Wetering Betsy van de Wetering – Mulder

Heerde, februari 2018

Correspondentieadres: Enkweg 71, 8162 VX Epe Het afscheid heeft in besloten kring plaatsgevonden op dinsdag 13 februari. Velen stonden rondom ons na het overlijden en bij de begrafenis van onze vader en opa

DANKBETUIGING Wij danken u hartelijk voor uw medeleven bij het overlijden van mijn lieve man, onze vader, opa en overgrootvader

Bertus Marinus Tessemaker Dit welgemeende meeleven heeft ons bemoedigd en getroost. Hiervoor willen wij iedereen hartelijk bedanken. Evert en Jantine Eline Niels Bart

Timen van Renselaar Uw aanwezigheid op de dag van de begrafenis en alle andere blijken van deelneming zijn ons tot steun bij het verwerken van dit verlies.

Oene, februari 2018

Uitvaartzorg voor Heerde en omgeving. ‘n Beetje

Familie Van Renselaar

Sterven doe je niet ineens, maar elke dag een beetje. En alle beetjes die je stierf, 't is vreemd, maar die vergeet je. Het is je dikwijls zelfs ontgaan, je zegt: 'Ik ben wat moe!' Maar op een keer, dan ben je aan het laatste beetje toe. Na een periode van afnemende gezondheid is overleden

Jaap Haas sinds 1 augustus 1999 weduwnaar van Aartje Bos

* 31 januari 1949 Heerde

† 7 februari 2018 Beekbergen

Wapenveld, februari 2018

Zorg die verder reikt dan het leven.

JovanBoven 1928–2018 Eenstoelblijftleeg Eenstemblijftzwijgen

Jacco en Bey G. Haas - Stijf Willem en Gerri Vera en Jasper Gertine en Ardi Geertrude en Danny Meriam en Patrick Joëlle en kinderen Onze dank gaat uit naar de medewerkers van de Markenhof-West voor de liefdevolle zorg voor Jaap. Correspondentieadres; Willem Dreesstraat 11, 8091 WT Wezep. De crematie heeft dinsdag 13 februari plaatsgevonden in Crematorium Kranenburg in Zwolle.

Familieberichten 37

Maarinonshart zaljealtijdblijven

 Hartverwarmendwarenallehanden, troostendewoorden,eenliefdevolle omarmingendevelekaarten. Indrukwekkendwashetafscheiddat wemetzovelenkondendelen. Wijwillenuhiervoorbedanken.Het heeftonsenormgesteund. Kinderen,kleinͲenachterkleinkinderen

Sluitingstijd: maandag 10.30 uur bij voorkeur via mail (info@nieuwsbladschaapskooi.nl) met vermelding van factuuradres en telefoonnummer

Tel: 0578 69 43 02

Mob: 06 23 888 208

E-mail: driesje.uitvaartverzorging@gmail.com


WEEKENDDIENSTEN

HEERDE Huisarts: Gezondheidscentrum Heerde, Brinklaan 11 Heerde: -Praktijk Brouwer: 0578-698183. -Praktijk Luiting: 0578698185. -Praktijk Morgenstern: 0578-698182. -Praktijk Roseboom: 0578-698186. -Praktijk de Ruiter: 0578-698184. *Voor spoedgevallen overdag: 0578-698181. *Voor spoedgevallen avond-nacht-weekend: Huisartsenpost Zwolle: 0900-3336333. Apotheek: Brinklaan 7, Heerde, tel. 0578-692790. Tandarts: -De Tandarts Heerde, Heerde, 0578-693192. Tandarts Kuiters-Puylaert, Heerde, 0578-690300. -Tandarts Haasdijk, Heerde, 0578-695855. - Tandarts M.L. van de VenVisser, Heerde, 0578-691848. Verloskundigenpraktijk: -Verloskundigenpraktijk Mami, 0383761674. -Verloskundigenpraktijk De Veluwe, 06-36357038. Dierenarts: -Dierenklinieken Heerde-Epe, Heerde, 0578691368.

WAPENVELD Huisarts: -Huisartsenpraktijk Wapenveld, Wapenveld, 0384478701. *Voor spoedgevallen overdag: 038-4479595. *Voor spoedgevallen avond-nacht-weekend: Huisartsenpost Zwolle: 0900-3336333. Apotheek: 038-4478701 (kies dan 4). Tandarts: -Tandartsenpraktijk Wapenveld, Wapenveld, 0384470050. Verloskundigenpraktijk: -Verloskundigenpraktijk Mami, 0383761674. -Verloskundigenpraktijk De Veluwe, 06-36357038. Dierenarts: -Dierenkliniek Hattem-Wapenveld, Hattem, 0384442512.

HATTEM Huisarts: -Huisartsenpraktijk ’t Veen, Hattem, 038-4432717. *Voor spoedgevallen overdag: 038-4432717, toets 1. *Voor spoedgevallen avond-nacht-weekend: 0900-3336333. Huisartsenpraktijk de Hof van Blom, Hattem, 038-4449595. *Voor spoedgevallen overdag: 038-4449595, toets 1. *Voor spoedgevallen avond-nacht-weekend: 0900-3336333. Apotheek: Vechtstraat 3, Hattem, 038-4442255. Tandarts: -Tandheelkunde Hattem, Hattem, 038-4441313. Tandartsen Centrum Hattem, Hattem, tel. 038-4443931. Tandarts A.J.J. Jissink, Hattem, 0529-795036. -Tocaniro BV, Hattem, 038-4222003. Verloskundigenpraktijk: -Verloskundigenpraktijk Mami, 0383761674. -Verloskundigenpraktijk De Veluwe, 06-36357038. Dierenarts: -Dierenkliniek Hattem-Wapenveld, Hattem, 0384442512.

KERKDIENSTEN

HEERDE Herv. Gem.: 9.30 uur ds. G.J. Röben, 19.00 uur ds. C.A. van der Graaf. Prot. Gem. Ontmoetingskerk Heerde: 10.00 uur ds. M.J. Boersma. Chr. Geref. Kerk: 9.30 uur en 16.30 uur ds. H.M. Mulder. Ned. Geref. Kerk (De Noordgouw): 9.30 uur ds. R.C. Vervoorn, 16.30 uur ds. J. Cramer. Geref. Kerk Vrijg.: 9.30 uur ds. J. Smit, 16.30 uur ds. J. Cramer. Vrije Evang. Gem. (Kruiskerk): 10.00 uur dhr. R. Dragstra, 19.00 uur ds. G. de Ruiter. Evang. Gem. Immanuël (‘s-Heerenhof): 10.00 uur dhr. Jurgen Zomer. Christengem. Hebron Heerde (‘de Heerdt’): 10.00 uur dhr. Jim Larson. Huisgemeente Heerde: 9.30 uur dienst. Vrijz. Geloofsgem. Heerde e.o. (NPB): 10.15 uur dienst in Hattem. Wendhorst: 10.45 uur ds. J. Smit. Radio 794: 9.30 uur Geref. kerk Vrijg., Heerde, ds. J.R. Cramer.

VEESSEN Herv. Gem.: 9.30 uur ds. W.G. Sonnenberg.

VORCHTEN Herv. Gem.: 9.30 uur dhr. G. Timmer.

WAPENVELD Herv. Gem.: 9.30 uur kand. B.J.W. Ouwehand 14.30 uur ds. P.H. van Trigt. Hersteld Herv. Gem. Reg. Wapenveld-Wezep, (Azaleastraat 4, Wezep): 9.30 uur en 14.30 uur ds. W. Pieters. Prot. Gem. (Petruskerk): 9.30 uur ds. I. Boersma, 19.00 uur ds. E.P. van der Veen. Geref. Kerk ‘De Brug’, (Kanaaldijk 57): 9.30 uur br. G. de Groot, 14.30 uur ds. K.F. Dwarshuis. Filadelfia Gem.: 9.30 uur dhr. J.H.J. Zwart.

Persoonlijke P Pe Pers ers rsoo oonl oonl nllijijjke nlij ke begeleiding beg eg e elle eiidi diing ng m ng met et zzorg, et org, or g, respect res espe pecctt en e n sstijl ttiiijljjll bij bijj begrafenis be egra eg gra rafe feni niiss of of ccrematie. rrema re emati ma ma ati ti e tie ti e.. Ongeacht On O ng ge ea acch htt waar waar aar u ve aa vverzekerd erz rze ekker errd d en e en/of n/o /of lillid /of id b be bent. ent. U kkunt un unt u ntt ons n on o nss 24/7 n 24/7 4/7 4/ 7 be b bereiken ereiken rei re rei e ken ke ke en no op op: p:

((0578) 0578) 76 76 0 00 0 86 86 of of

((038) 03 8) 7 76 6 000 000 56 56 Internet: Int nttern n ernet: rnet rn et: t ht h http://www.alphega ttp ttp: tp: p::://w p ///w /w / ww ww. ww w.alp alp a pheg eg ga-u uitvaart.nl iittvvaa va aarrt. rtt.n nl nl %HVSUHHNYULMEOLMYHQGYRRUDIXZZHQVHQPHWRQVGRRU

VAASSEN/EMST Huisarts: -M.H.E. Smale, Vaassen, 0578-572800 / 0578575000. -R.P. de Groot en N.M. de Groot-Weis, Vaassen, 0578-571230. -T.P. Smink, Vaassen, 0578-571515. Huisartspraktijk Wiechers, Emst, 0578-661215. -J W Wiers, Emst, 0578-576916. *Voor spoedgevallen avond-nachtweekend: 0900-6009000. Apotheek: -Apotheek Stellendam, Vaassen, 0578-574848. Tandarts: -Tandartsenpraktijk Apeldoornseweg, Vaassen, 0578-574996. -Vaadent tandartsenpraktijk, Vaassen, 0578576485. -TandCare Verbeek, Vaassen, 0578-571808. Tandarts Goossens, Vaassen, 0578-764800. Verloskundigenpraktijk: -Verloskundigenpraktijk La Vita, Vaassen, 0578-575093. -Verloskundigenpraktijk De Veluwe, 06-36357038. Dierenarts: -Dierenartsenpraktijk Vaassen e.o., Vaassen, 0578-574427. -Dierenarts van Duinen, Vaassen, 0578571133.

Zondag 18 februari 2018 Tweede Lijdenszondag EMST Herv. Gem.: 9.30 uur ds. E. van den Noort, 15.00 uur kand. M.G.M. Mudde. Hersteld Herv. Gem. Emst-Epe e.o.: 9.30 uur ds. A. van de Weerd, 15.00 uur kand. D.C. Pater.

AKKER HOEVE UITVAARTZORG

GORTEL Vrije Evang. Het Mosterdzaadje: 14.30 uur ds. D.J. Budding. OENE Herv. Gem.: 9.30 uur ds. J.A.A. Geerts, 15.00 uur prop. L.W. de Haan. Hersteld Herv. Gem. Emst-Epe e.o.: Zie onder Emst. VAASSEN Protestantse Gem. Vaassen (Dorpskerk): 10.00 uur ds. C.E. Lavooij, 19.00 uur ds. B. Heslinga; Tabernakel: 10.00 uur ds. B. Heslinga. Herv. Evang.: 9.30 uur en 14.30 uur dhr. J. de Boer. VGV: Geen dienst. Volle Evang. Gem. Woord en Daad: 10.00 uur dienst. RK Parochie: za. 18.30 uur Eucharistieviering, past. Sebastian.

Saskia van der Marel 038 44 77 600 www.akkerhoeve-uitvaartzorg.nl

Uitvaartverzorgster Jolanda van der Wal:

TERWOLDE - DE VECHT Geref. Gem.: 9.30 uur en 14.30 uur ds. A.B. van der Heiden.

“In mijn vak neem ik niet alleen mijn hoofd mee, maar ook mijn hart”

WELSUM Herv. Gem.: 10.00 uur ds. E.S. Klein Kranenburg. HATTEM Protestantse Gem. i.w.: (Andreaskerk): 10.00 uur ds. B.J.D. van Vreeswijk, 19.00 uur ds. D.M. van de Linde; Emmaüskerk: 10.00 uur ds. W. Hortensius. Geref. Kerk Vrijg.: (Open Poort): 9.30 uur ds. R.H. Knigge, 17.00 uur ds. G. Bronsveld; (Gasthuiskerk): 9.30 uur ds. J.J. Drijfhout, 14.30 uur ds. G. Bronsveld. Chr. Geref. Kerk: 9.30 uur en 16.30 uur drs. C.J. van de Boogert. Ned. Geref. Kerk: 9.30 uur ds. G. Bronsveld, 14.30 uur (Gasthuiskerk) ds. G. Bronsveld. Vrije Bapt. Gem. Bethel: 10.00 uur br. E. van ‘t Ende, 19.00 uur br. O. Lohuis. Vrijz. Geloofsgem. Hattem e.o. (NPB): 10.15 uur ds. Foekje Dijk. Parochie O.L.V. ten Hemelopneming, Hattemerbroek: Geen viering.

Voor meer informatie: www.yarden.nl Wilt u een overlijden melden? Bel 088 9273 790 (24 uur per dag).

Redactie/Aquisitie

Telefoon 0578-691911

Corinda v.d Worp- Striker Miriam ten Broeke Chantal Sahanaja Ronald Kloekke Irma Vos

E-mail: info@nieuwsbladschaapskooi.nl

Bezoekadres Molenweg 24a Postadres Postbus 90, 8180 AB Heerde

Klachten bezorging: kwaliteit@verspreiden.nl

COLOFON

EPE Grote Kerk: 10.00 uur ds. L.J. Versteeg. Goede Herderkerk: 10.00 uur en 19.00 uur ds. B. Lampen. Sionskerk: 9.30 uur prop A.N.J. Scheer, 18.30 uur dr. T.E. van Spanje. Hersteld Herv. Gem. Emst-Epe e.o.: Zie onder Emst. Geref. Regenboogkerk: 10.00 uur ds. A.M. van de Wetering. Evang. Gem. de Schaapspoort (Kulturhus): 10.00 uur dhr. Herman Esselink. Christengem. Zeven Drie (‘de Harmonie’): 10.00 uur dhr. Jaroah Haumahu.

EPE/OENE Huisarts: -Huisartsen Onder Een Dak – HOED (Willem Tellstraat): -S.E.W. van alfen, Epe, 0578-612469. -D.M.S. Boon en E.A. de Ruiter, Epe, 0578-612385. -E.J.H. Hut, Epe, 0578614830/ 0578-611650. -R. Versteeg en mw M. HeemskerkMaat, Epe, 0578-612900. -Huisartsenpraktijk Van Rij en De Smit, Epe, 0578-612472. -De Oener Huisartsenpraktijk, Oene, 0578-641207. *Voor spoedgevallen overdag: 0578620777. *Voor spoedgevallen avond-nacht-weekend: 09006009000. Apotheek: -Benu Apotheek Noord Veluwse, Epe, 0578612233. -Service Apotheek Epe, Epe, 0578-627199. Tandarts: -Centrum Mondzorg Epe, Epe, 0578-612397. Tandartsenpraktijk Epe, Epe, 0578-613870. -Tandartspraktijk mw. S.S. Scheffer, Epe, 0578-612296. -M.F.G. Smits, Epe, 0578-613260. -Mw. M. van der Valk, Epe, 0578-616242. Tandartspraktijk Wolters, Epe, 0578-620067. Tandartspraktijk De Tandhoek, Epe, 0578-620457. Verloskundigenpraktijk: -Verloskundigenpraktijk La Vita, Vaassen, 0578-575093. -Verloskundigenpraktijk De Veluwe, 06-36357038. Dierenarts: -Dierenkliniek Epe-Centrum, Epe, 0578-613121. Dierenklinieken Heerde Epe, Epe, 0578-612273.

Uitvaartbegeleiding U itvva aartbegeleiding & Ve V Verzorging erzorging

38


VERDIENEN OP AL JE DAGELIJKSE BOODSCHAPPEN

JUMBO IERS RUND BIEFSTUK Schaal 400 gram

7

00

JUMBO AUGURKEN FIJN ZOETZUUR Pot 370 ml

085 JUMBO BAGUETTES WIT Pak 2 stuks

0

45

WE HOUDEN DE PRIJZEN LAAG

Jumbo Brinkman, Heerde, Stationsstraat 29

39


40

Schaapskooi week 07 2018  
Schaapskooi week 07 2018  
Advertisement