Page 1

Sto

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

oplage: 17.000

s rm ad ch

e?

Hasselt in Duitse sferen tijdens Oktoberfes

Schietvereniging Genemuiden bestaat 40 jaar

Genemuider toneelgroep bijna de bühne op

ACTUEEL 3

ACTUEEL 5

ACTUEEL 7

Voorwaarts musiceert in Duitse Warstein

ACTUEEL13 Kijk op pagina

Storm raast over Zwartewaterland

10

BeurZZ HASSELT - Ondernemend Netwerk Zelfstandigen Zwartewaterland (ONZZ) presenteert BeurZZ, een netwerkevent voor ondernemend Zwartewaterland. Dinsdag 5 november kunnen ondernemers uit de regio tussen 16.00 en 21.00 uur kennismaken met ruim dertig zelfstandige professionals van ONZZ.

In Zwartsluis was maandag een boom bijna op Kindcentrum de Wijngaard terechtgekomen. Foto: Hermieke l’Amie

ZWARTEWATERLAND - Bij de Brandweer Zwartewaterland zijn maandag rond de veertig meldingen van stormschade binnengekomen. Het gaat daarbij vooral om schade aan gebouwen, omgewaaide bomen en afgebroken takken. Er zijn geen gewonden

gevallen. De drie Zwartewaterlandse brandweerposten boden waar nodig ondersteuning met het om- en afzagen van bomen en takken. Ook was er op meerdere plekken sprake van geblokkeerde wegen. Meer foto’s van de storm op www.destadskoerier.nl.

Duurzaamheidsteam van start in Zwartewaterland (door Bas Wilberink)

ZWARTEWATERLAND - Negen bedrijven in Zwartewaterland hebben zich verenigd in het Duurzaamheidsteam Zwartewaterland (DTZ). Daar kunnen particulieren terecht voor ‘een duurzaamheidsconcept van A tot Z’. Vrijdag presenteerde deze groep, waarin ook de gemeente participeert, zich bij de OVG in Genemuiden. Al ruim twee jaar werken de gemeente en bedrijven aan een manier om gezamenlijk op te trekken op het gebied van duurzaamheid. “Dat heeft tot nu toe niet gebracht wat we voor ogen hadden”, constateerde EPA-adviseur Egbert Brouwer, één van de drie aanspreekpunten

van het duurzaamheidsteam. “Dat heeft niet gelegen aan de inzet, maar de economie kwam niet echt in beweging. Mensen waren zich wel bewust van de CO2-uitstoot, de besparing per maand en het comfort, maar ze bleven toch behoorlijk op de portemonnee zitten.” De gemeente trad in contact met innovatiecentrum Syntens, die

het duurzaamheidsteam moest vormgeven. Met dit nieuwe initiatief moet het collectief van individuen een team worden dat samenwerkt aan een totaalaanbod. In dat team zitten onder andere aannemers, installateurs, schilders en glaszetters. Daarbij moet ‘de kentering in de economie van de afgelopen maanden’ zorgen voor de wind in de zeilen.

Kom je ‘Handjes’ te kort? Bel Dick en André Tel. 038 - 3859799

benbpersoneelsdiensten.nl

Traject DTZ kan het hele traject van advies, subsidies en uitvoering van de energiebesparende maatregelen verzorgen. “In het verleden waren er te veel maatwerkadviezen die niets opleverden”, legt Brouwer uit. Daarom wordt nu gewerkt met een driestappenplan. “Te beginnen met het energieadviesgesprek. Dat kost 60 euro, waarvan 30 euro wordt gesubsidieerd door de gemeente.”

“BeurZZ biedt een boeiend programma met een spectaculaire opening, drie inspirerende sprekers en kans op een gratis product of dienst”, vertelt Klaske Hogeveen van ONZZ. “Dit unieke evenement, gehouden in het gemeentehuis te Hasselt, is speciaal bedoeld voor MKB-ondernemers uit de regio.” BeurZZ heeft het thema ‘Ondernemen met LEF’ meegekregen. “En lef tonen de zelfstandige professionals van ONZZ door hun krachten te bundelen en zich gezamenlijk te presenteren aan Ondernemend Zwartewaterland”, aldus Hogeveen. Om 16.00 uur is de opening met burgemeester Bilder en Henk Arnoldus met zijn prijswinnende show ‘ADH2’. Verder zijn er drie ‘inspirerende sprekers’: Driek de Goede, Tamek Groep (17.00 uur), Geert Doosje, Compaen Groep (19.00 uur) en Thecla Bodewes, Scheepswerven Bodewes (20.00 uur). Bovendien maakt iedere bezoekende ondernemer kans op een zelf te kiezen product of dienst ter waarde van 200 euro, beschikbaar gesteld door ONZZ. Lees verder op pagina 5.

Lees verder op pagina 3.

CAD Cam tandheelkunde: Kronen klaar in één behandeling.

ZATERDAG 9 NOVEMBER BIJ: Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 038 - 477 3338 | hasselt@dentalclinics.nl Nijverheidstraat 53

Genemuiden

tel.: 038 385 4000

- www.naberman.nl


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

RKCJ houdt bazaar

MARSKRAMER GEEFT

Jongerenvereniging RKCJ houdt ook dit jaar weer haar jaarlijkse bazaar op de eerste zaterdag in november en wel zaterdag 2 november in de ‘Vinkehorst’ aan de Burgemeester Van Engelenweg 100 in IJsselmuiden.

VOLG MIJ is nog altijd dezelfde uitnodiging van

JEZUS CHRISTUS.

Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven. Omdat God nooit verandert, blijft Hij de Weg ten leven, waar men vergeving vindt áls men zich bekeert van de zonden. Van zichzelf zondigt men. Geen stelen? dan misschien overspel, ongehoorzaam...? Nog zegt JEZUS CHRISTUS: Volg Mij. Men kán zich nog bekeren. Hoe lang nog? Goed is God, hè? VOLG MIJ! Ja, God is goed! Wij komen samen in gebouw ‘de Puntjes’ Landsheerlaan 117-119 Zwolle zondag 10.00 u. en woensdag 19.30 u. of bel ons 038-4211960

De kinderbazaar wordt gehouden van 14.00 tot circa 16.00 uur en de grote bazaar vanaf 16.30 tot 18.00 uur. De kinderbazaar biedt de bezoeker een uitgelezen kans om inkopen te doen voor Sinterklaas. Aan het einde van de bazaar wordt de trekking gehouden van de grote loterij met veel mooie prijzen, waaronder waardebonnen voor theater en dergelijke. De hoofdprijs: een weekend London! Voor deze loterij zijn nog circa tweehonderd loten te koop. “Zonder de medewerking van onze sponsors, die men kan vinden op onze Facebook-pagina, was het bovenstaande niet mogelijk gemaakt”, aldus de organisatie.

20% KORTING OP

SPEELGOED | GLAS | AARDEWERK | PORSELEIN PANNEN | BAKARTIKELEN | BRABANTIA KERSTARTIKELEN | CADEAU ARTIKELEN | KAARSEN KLEIN KUNSTSTOF | FOTOLIJSTEN | MULTIMEDIA

70% KORTING OP TUINARTIKELEN EN TUINMEUBELEN

HOOGSTRAAT 5 » 8061 HA HASSELT » TEL: (038) 477 13 29

Bosch Optiek & Gehoor StAr geregistreerd Audicien

StAr geregistreerd Audicien HOORTOESTELLEN

- Triage audicien - Lid Hoorprofs (www.hoorprofs.nl) - Metingen met de meest geavanceerde audiologische apparatuur in geluidsdichte hoorcabine - Gratis hoortest - Triage audicien - Vergoedingsmogelijkheid bij alle zorgverzekeraars - Gratis bezoek aan huis (in overleg)

HOORTOESTELLEN - Lid Hoorprofs (www.hoorprofs.nl)

Oudestraat 223-225 kampen, tel: 038-3314414 - Metingen met de meest geavanceerde boschoptiekengehoor@solcon.nl, www.boschoptiekengehoor.nl

audiologische apparatuur in geluidsdichte

Gildeslager van Van Ingen - Gratis hoortest verrassend lekkeren envoordelig! voordelig! Verassend lekker

Marcel’s Goud

hoorcabine

- Zeer scherpe prijzen WEEKAANBIEDING

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

- Gratis bezoek aan huis (inROOKWORSTEN overleg) MALSE RIBLAPPEN

bij 2 stuks de

2,5 UUR ZACHTJES STOVEN EN SMULLEN MAAR!

4,95 3e gratis!

IJsselmuiden

Marcel Goud IJsselmuiden

Al 5 jaar het vertrouwde adres voor het inleveren van uw oude goud. Kijk en vergelijk! Gegarandeerd de hoogste prijs voor uw oude goud, heel of kapot.

Oudestraat 223-225 Kampen, tel: 038-3314414 500 gram boschoptiekengehoor@solcon.nl www.boschoptiekengehoor.nl WEEKEIND TIP GILDE HAMMETJE

Kom en zie wat uw ‘schat’ oplevert, wat in de lade ligt en

GILDE TROPHY

LEKKER VOORDELIG

PEPER FILET SNITSELS

HERFST STEAK

HEERLIJKE BIEFLAPJES, GEVULD MET MONCHOU EN SPEKJES. GEMARINEERD MET LEMON/PEPPER. 500 GRAM

100 gram

2,10

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

samen

3,65

4 stuks

5,50

MAANDAG VOORDEEL

GEHAKTSCHIJVEN

5 halen = 3 betalen

Gildeslager Evert van Ingen Dorpsweg65 85,Genemuiden, IJsselmuiden, Tel. 038-3332439 Langestraat 038 3855113 www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager je smaak! www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager verrastverrast je smaak!

ontvang DIREKT (veel)

CONTANT GELD Inkoop van: en verkoop van: • oude sieraden, heel of kapot. • smeltgoud • antieke juwelen • tandengoud

GEGRILDE HAM, KATENSPEK EN SNIJWORST 100 gram per soort,

9,95

per stuk, ± 850 gram

aanbieding geldig van do 31 oktober t/m woe 6 nov. 2013

EEN HEERLIJK HAMMETJE VOOR 4 PERSONEN, DIE U ALLEEN HOEFT OP TE WARMEN IN DE OVEN.

De hammetjes zijn er in de smaken naturel, Engels en Canadees en worden voorgegaard geleverd met een braadzak. Bereiding: hammetje insmeren met de bijgeleverde marinade en voor het smakelijkste resultaat 1,5 uur opwarmen in de braadzak in voorverwarmde oven op 125 C.

2

• oude gouden munten • gouden tientjes • krugerranden • gouden baartjes

- Deze pagina uitknippen en bewaren!! - Parkeren vrij voor de zaak - Legitimatie verplicht

HET GOUD STAAT HISTORISCH HOOG, DUS NU VERKOPEN!

• zilveren guldens en rijksdaalders • zilver • slotjes etc.

Voor inlichtingen: 06-53245237  (na 12:00 uur)  of  038-3317400 (na 16:30 uur)

Openingstijden:

Openingstijden:gesloten Maandag Di. Wo. 15.30 tot Ma.enDi. en Do. van 16:00 tot20.30 20:30uur uur   Do. van 16:00 15.00 tot Wo. van tot20.30 20:30uur uur  Vr. van 15.00 tot 22.00 uur Vr. van 16:00 tot 22:00 uur Za. van 12.00 tot 22.00 uur Za. van 12:00 tot 22:00 uur Zo. rustdag Zo. rustdag Dorpsweg 2a Hoek Dorpsweg/Burg. Van Engelenweg, 8271 BM IJsselmuiden  (glazen kiosk naast gebouw Rabobank)


ACTUEEL

woensdag 30 oktober 2013

Start Duurzaamheidsteam (vervolg voorpagina)

Bij dat energieadviesgesprek komt de EPA-adviseur bij de mensen thuis. Hij bekijkt de woning en wijst hen op de mogelijkheden van de subsidies.

Daarnaast praat hij over het maatwerkadvies, de hoofdmaatregelen, de duurzaamheidsregeling en de 6 procent btw. Mochten de mensen de stap willen maken, volgt een maatwerkadvies. “Dat vinden we heel belangrijk”, vertelt Brouwer. “Ik zie heel veel mensen om me heen die blind bepaalde acties doen. Het maatwerkadvies is vanaf 250 euro, waarbij 150 euro wordt betaald door de gemeente. Het advies zet je hele woning in beeld. Wat is de staat, wat zijn de beste maatregelen, wat zijn de kosten en terugverdientijd.”

Offerte Een volgende stap is het aanvragen van een offerte. “Mochten de mensen hiertoe beslissen, is het zelfs mogelijk om dit werk te laten begeleiden”, legt Brouwer uit. “Het kan ook opgeleverd COLOFON

ADRES De Stadskoerier is een editie van BrugMedia Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl internet: www.destadskoerier.nl OPENINGSTIJDEN Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur DRUK EN OPMAAK Hoekstra Krantendruk Emmeloord Opmaak: Bco reclameburo KLACHTEN BEZORING bezorging@brugmedia.nl VERSPREIDING Editie De Stadskoerier verschijnt in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Stadshagen, Vollenhove, SintJansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Cellemuiden en buitengebied. Met onze andere kranten komen wij ook in de gemeente Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Kamperzeedijk, Kampereiland, Wilsum, Zalk, de Zande, ‘s Heerenbroek, Mastenbroek, Ens, gedeelte Kamperveen, Mandjeswaard, Noordeinde, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren. ADVERTENTIEVERKOOP Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij één van onze verkopers voor maandag 16.00 uur. • Johan Schurink 06 - 1588 1939 • Hermieke L’Amie-Kampherbeek 06 - 1588 1937 FAMILIEBERICHTEN

038 - 337 00 58 familieberichten@brugmedia.nl PARTICULIERE ADVERTENTIES koeriertjes@brugmedia.nl AANLEVEREN Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact. Aanleveren persberichten per e-mail: redactie.stadskoerier@brugmedia.nl sport@brugmedia.nl voor maandag 12.00 uur. Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. REDACTIE Bas Wilberink 06 - 1588 1940 Algemeen 038 - 333 10 27 Niets uit deze krant mag -zonder toestemming van de uitgever- ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend. DIRECTIE Algemeen directeur: Bauke Hoekstra Commercieel directeur: Johan van der Kolk

www.destadskoerier.nl

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Brug Hasselt HASSELT - De Van der Vechtbrug is vanaf maandag 4 november afgesloten voor al het verkeer. Dit wegens werkzaamheden die ongeveer zes weken duren. Het verkeer wordt in die periode omgeleid. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De werkzaamheden bestaan uit het schilderen en onderhoud aan de bovenbouw, de leuningen en de stalen liggers van de brug. Verder wordt het brugdek vervangen en de betonnen landhoofden gerepareerd.

Het net gestarte Duurzaamheidsteam Zwartewaterland. Foto: Bas Wilberink

worden of de subsidie en de lening kunnen aangevraagd worden. Een concept van A tot Z.” Verleiding Burgemeester Eddy Bilder sprak over de ‘verleiding’ om te investeren in duurzame maatregelen. “Hier worden mensen echt op een positieve manier in de verleiding gebracht om op de gedane voorstellen in te gaan. En dat is uiteindelijk een verleiding die ertoe zal leiden dat niet alleen op de korte termijn werkgelegenheid voor deze en gene ontstaat, maar dat vooral de eigenaren van onroerend goed zelf

op termijn gaan oogsten wat ze nu investeren.” Volgens Bilder heeft de overheid er alles aan gedaan om mensen aan te zetten tot investering. “En ik weet uit eigen ervaring dat ook de aannemers de potloden scherp geslepen hebben bij het bereken van de prijzen. Dus als je in deze tijd dit soort toekomstgerichte investeringen niet durft aan te gaan, laat je echt een kans liggen.” Informatie Meer informatie is te vinden op: www.duurzaamheidsteamzwartewaterland.nl.

3

Katoenstraat 7, Genemuiden Tel. (038) 337 79 89 www.vhdeuren.nl www.vhdakkapellen.nl

Een huis aankopen? Wij regelen het voor u! Kerkstraat 22 Zwartsluis (038) 303 01 00

Tweede druk boek ‘Meinsn’ GENEMUIDEN - Het door de Gællemuniger Taelkrink uitgegeven boekje ‘Meinsn van Veurbi-j’ was binnen enkele weken uitverkocht. “Tot teleurstelling van velen.” Voordat de beslissing tot een eventuele herdruk wordt genomen wil de Taelkrink graag weten hoeveel belangstelling er nog is voor de bundel. Daarom is er tot en met zaterdag 9 november gelegenheid kenbaar te maken wie nog één of meerdere boekjes wil hebben. Dat kan door een briefje met naam, telefoonnummer en het aantal exemplaren te bezorgen op Stuivenbergstraat 5, Genemuiden. Mailen

mag ook naar j.bakker-rietman@ zonnet.nl. Omdat een eventuele tweede oplage in ieder geval kleiner zal zijn dan de eerste sluit de Taelkrink niet uit dat de bundel enkele euro’s duurder wordt. Wie tijdens de Biestemerk of daarna zijn of haar naam al heeft laten noteren, hoeft dat niet weer te doen. Via de lokale media wordt bekend gemaakt of er al of niet wordt herdrukt.

Hasselt in Duitse sferen met Oktoberfest HASSELT - In het centrum van Hasselt waren vrijdag veel dames in dirndl en heren in lederhosen te vinden. Dat kon maar een ding betekenen: zij waren op weg naar De Herderin voor de eerste editie van het Oktoberfest. Dit feest is een initiatief van het Toeristisch Informatiepunt. Het vond plaats in samenwerking met Culinair Centrum De Herderin en Café Ad’vundum. Voor de gelegenheid was De Herderin omgebouwd tot een echte Biergarten. De gasten konden plaatsnemen aan lange tafels met geblokte kleedjes voor een overheerlijk stamppotbuffet. Zeker zo’n 120 personen waren op het festijn afgekomen. De sfeer was bijzonder uitgelaten, zeker nadat De Stroomdalkapel begon te spelen. Met onvervalste Duitse schlagers als ‘Rosamunde’ en ‘Bei uns in Kufstein’ brachten de muzikanten uit het Drentse Zeegse de stemming er goed in. Natuurlijk had ook het

Foto: Wim van Tellingen

weissbier in de enorme bierpullen een belangrijk aandeel in de opperbeste stemming. Rond 23.00 uur kwam er een einde aan het Oktoberfest in restau-

rant De Herderin en verplaatsten de feestgangers zich naar café Ad’vundum, waar het nog tot in de late uurtjes zeer gemütlich was.

“Afgaande op de positieve reacties van het aanwezige publiek verdient deze eerste editie van het Oktoberfest zeker een vervolg”, aldus de organisatie.

Schrijven in Gaellemunigers Correct stallen fietsen GENEMUIDEN - De korte cursus ‘liedjes schrijven in het dialect’ onder leiding van Jannie Bakker gaat door. Er is gekozen voor de woensdagavonden 4 en 18 december en 8 en 22 januari. Doel is om de basisbeginselen van het schrijven en lezen in het Gaellemunigers te leren. “In de eerste les(sen) zullen we met name bezig zijn met het schrijven van het Gaellemunigers, het luisteren naar en schrijven van klanken, zoals in het Nederlands”, aldus de organisatie. Het Gaellemunigers heeft echter ook enkele klanken die het Nederlands niet kent. “Die klanken moeten we leren onderscheiden

en schrijven. In de laatste lessen pakken we het doel van deze cursus bij de kop. We gaan proberen een liedje, een gedicht of misschien zelfs een tekst te schrijven op een bestaande melodie. En wie weet sta je met het Streektaalfestival op het podium. Dat zou mooi zijn.” Wie mee wil doen, kan contact opnemen met Wout Bekendam, (038) 385 57 42 of 06-22739753.

ZWARTEWATERLAND - De gemeente vraagt opnieuw aandacht voor het correct stallen van fietsen bij bushalte d’Overtoom in Genemuiden en het busstation in Zwartsluis. De gemeente ziet zich genoodzaakt om handhavend op te treden, “omdat de overlast weer toeneemt”. Begin van dit jaar is het verkeerd stallen van fietsen bij deze bushaltes succesvol aangepakt, aldus de gemeente. Vanaf 11 november worden verkeerd gestalde fietsen verwijderd en afgevoerd. De eigenaar kan tijdens openingstijden bij de gemeentewerf ter plaatse de fiets weer ophalen.

Veel reizigers die gebruikmaken van de bushaltes komen per fiets. De gemeente constateert dat fietsen op het trottoir of zelfs op de weg worden gestald. “Dit leidt tot onveilige situaties en hinder voor vooral mindervalide mensen en mensen met een kinderwagen.” In Genemuiden is ook de bereikbaarheid van de hulpdiensten in gevaar, omdat de uitrit van de brandweer niet altijd vrij is van fietsen.


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

woonboulevard

zwolle

ZONDAG 3 NOVEMBER GEOPEND

uur van 12.00 tot 17.00

beekman@chemdry.nl www.chemdrybeekman.nl

Luxe schuifdeurkasten Tijdelijk GRATIS montage en 50% korting op lades

Buiten de Enkpoort 15, hasselt Tel. 038 - 477 12 58 openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00 - 19.30 uur zaterdags van 08.30 - 16.30 uur kijk ook op www.multimatedebreker.nl

Bekendmaking Vergunning Natuurbeschermingswet Gedeputeerde Staten van Overijssel delen mee dat zij de volgende vergunning ex artikel 19d van de Natuurbeschermingswet 1998 hebben verleend: • op 23 oktober 2013 aan Maatschap van Ittersum voor de locatie aan de Nieuwe Wetering 23 in Mastenbroek, gemeente Zwartewaterland (verzenddatum 25 oktober 2013). Gedeputeerde Staten hebben de vergunning in overeenstemming met de aanvraag verleend. Het besluit kunt u inzien op de website www.overijssel.nl/loket/bekendmakingen. Hierin kunt u ook lezen over de mogelijkheid voor het indienen van bezwaar. Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen binnen zes weken na de dag van verzending.

Openingstijden maandag dinsdag - vrijdag donderdag zaterdag

13.00 - 17.30 9.30 - 17.30 9.30 - 21.00 9.30 - 17.00

uur uur uur uur

Nadere inlichtingen: Team Vergunningverlening, tel: 038-499 76 20.

Adres: Grote Voort (Voorsterpoort), 8041 BG Zwolle

www.overijssel.nl

KLEDINGPaardrijden Gehandicapten

KLEDINGINZAMELING

INZAMELING 5 en 6 november 2013

Help een kind op het paard

Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost Zak niet opgehaald bel Dick de Lange: 06-51828888 of u kunt het brengen naar: Sasdijk 5 in Genemuiden www.spgij.nl

2 t/m 4 november 2011

Huis aan huis inzameling gebruikte kleding voor VPGO in gemeente Zwartewaterland. Uw gebruikte kleding, schoenen houdt onze gehandicapte ruiters in het zadel.

Huis aan huis inzameling gebruikte kleding voor VPGO in gemeente Zwartewaterland

U ontvangt een dezer dagen dekleding, schoenen houdt Uw gebruikte onze gehandicapte ruiters in het zadel inzamelzak.

woonboulevardzwolle.nl

4


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 30 oktober 2013

5

Reformatiefietstocht in Hasselt

BeurZZ in gemeentehuis Hasselt

HASSELT - De hervormde gemeente De Baak en de gereformeerde kerk Ichthus willen Hervormingsdag ook dit jaar weer op bijzondere wijze onder de aandacht brengen.

ONZZ verzorgt BeurZZ met medewerking van de gemeente Zwartewaterland.

Na de reformatiewandeling vorig jaar in Hasselt volgt zaterdag 2 november een fietstocht en aansluitend een lezing in de Veldschuur over de Heidelbergse Catechismus en het Concilie van Trente. “Wij hebben professor Herman Selderhuis opnieuw bereid gevonden deze middag te leiden”, aldus de organisatie. “Op zijn eigen, unieke wijze brengt hij het belang van de Reformatie

voor het voetlicht. Een fietstocht leidt ons naar Zwartewatersklooster waar hij laat zien wat er als gevolg van de reformatie niet meer te zien is.” Aansluitend volgt een lezing in de Veldschuur, waarbij aan de hand van veel illustraties het nodige wordt verteld en getoond over de Heidelbergse Catechismus die dit jaar zijn 450e verjaardag viert. Ook is er

aandacht voor de afsluiting van het Concilie van Trente -dit jaar eveneens 450 jaar geleden-, de katholieke reactie op de protestantse reformatie. De middag wordt muzikaal omlijst door Rebecca vd Kamp (harp) en Jan vd Kamp (piano). Voor wie de fietstocht niet haalbaar is, kan halverwege de middag alsnog naar de lezing in de Veldschuur. Opgeven voor de fietstocht kan tot 2 november via henkprins52@live.nl / (038) 477 36 16 of beakeuper@gmail.com / (038) 337 57 26.

(vervolg voorpagina)

“Voor ondernemers een unieke kans om de vele voordelen van het samenwerken met lokale zelfstandige professionals te ontdekken. Van tekstschrijver tot bouwkundig tekenaar, van schilder tot tuinontwerper, van vormgever tot accountant. De zelfstandige professionals van ONZZ laten graag zien hoe zij met lef meer voor elkaar boksen en nodigen ondernemers uit de regio uit voor dit evenement.”

Schietvereniging Genemuiden viert 40-jarig jubileum met drie feestdagen (door Bas Wilberink)

GENEMUIDEN - Schietend over een pooltafel in café Schippers Welvaren, waarbij voor de zekerheid de tv maar even werd afgedekt met een dik leren tafellaken. Het was passen en meten in de beginperiode van Schietvereniging Genemuiden.

Ledenstop De beginperiode in Schippers Welvaren was, met vier banen en allesbehalve ideale schietom-

Alice Bakker schiet op één van de banen van Schietvereniging Genemuiden. Foto: Bas Wilberink

standigheden, van provisorische aard. “Er kwam toen ook al snel een ledenstop, omdat er niet genoeg ruimte was”, vertelt Bakker. Tegenwoordig zit de vereniging met achttien banen in een rianter jasje. Het huidige onderkomen werd destijds als oud klaslokaal gekocht en werd in de loop der jaren steeds verder uitgebouwd. Binnen nu en twee jaar hoopt de vereniging opnieuw te verbouwen. Zo moeten er onder andere een invalidentoilet en een kleedruimte komen. De vereniging doet dit allemaal zonder enige vorm van subsidie, met de hulp van een team onbetaalde vrijwilligers. “We hebben ons altijd zelf kunnen bedruipen en nooit financiële problemen gehad”, legt Bakker uit. Vandaag de

dag bestaat het bestuur uit zeven leden. Daarnaast telt de barcommissie evenzoveel mensen. “Verder hebben we een man of tien die regelmatig de handen uit de mouwen steken”, aldus de secretaris. Luchtgeweer Voor wie wat minder bekend is met de Schietvereniging Genemuiden: het betreft hier schieten met een luchtgeweer of -pistool over een afstand van 10 meter. Dat is wat anders dan schieten met vuurwapens, legt Bakker uit. “Het is een andere mentaliteit.” Dan lachend: “En wat softer, een precisiesport. Bij het schieten met echte vuurwapens gaat het over langere afstanden. Hier schiet je over tien meter op een kleine roos.”

Gezellig Hoewel de meeste leden dus niet op topniveau acteren, heeft voorzitter Katja Kok wel ervaring op het hoogste niveau. Daarnaast hebben enkele jeugdleden eens meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap in hun klasse. Bakker noemt zichzelf geen topschutter, toch levert het haar al 25 jaar plezier op. “Mijn zoon schiet op hetzelfde niveau als ik. Het is dan leuk om een onderlinge wedstrijd te doen en ’s avonds te kunnen zeggen: ‘ik heb jou er mooi afgeschoten’. Daarnaast zijn de wedstrijden erg leuk en is het hier altijd gezellig. Zo wordt er bijvoorbeeld op zaterdagmiddag wel geschoten, maar zijn er ook genoeg leden die dan alleen even voor een praatje langskomen. Bijvoorbeeld om even bij te kletsen over Genemuiden.”

Nijverheidsstraat onder handen GENEMUIDEN - In Genemuiden zijn donderdag werkzaamheden begonnen aan de kruising Nijverheidsstraat/Schering. Deze duren tot en met vrijdag 8 november. “In deze periode wordt gewerkt aan een veiliger situatie voor fietsers, het fietspad wordt verlegd en de groenstroken langs de weg worden verbreed waarbij een deel van de rabatstroken verwijderd wordt”, aldus de gemeente. De brievenbussen worden verplaatst naar de andere zijde van de Nijverheidsstraat. Deze

VERKOOPPLANNEN? BEL ONS VOOR EEN AFSPRAAK!

Sluuspoort zoekt stukken ZWARTSLUIS - Voor de expositie ‘Zwartsluis en 200 jaar Koninkrijk’ is Sluuspoort nog op zoek naar stukken die relatie hebben met die tijd. “Met name spullen die tentoongesteld kunnen worden in de vitrines zijn welkom”, aldus de samenstellers. Gedacht moet worden aan gebruiksvoorwerpen, bij voorkeur uit de periode vóór 1900, huishoudelijke spullen, schoolspullen, documenten, porselein, munten of andere voorwerpen met afbeeldingen van Koning Willem I, II of III. Van de latere periode is materiaal voldoende beschikbaar.

Veertig jaar later heeft de jubilerende club een ruim eigen gebouw aan de Hasselterdijk 11. Donderdag, vrijdag en zaterdag werd het jubileum gevierd met respectievelijk een kaartavond, een feest voor leden en een receptie. Ook burgemeester Eddy Bilder was bij die laatste aanwezig om de Genemuider schietvereniging te feliciteren met het jubileum. Naast de vereniging zelf vierde ook een aantal leden van het eerste uur hun veertigjarig lidmaatschap. Plezier Op het moment dat we secretaris Alice Bakker spreken, is ze nog druk met de voorbereidingen voor de feestdagen. Zelf is ze al weer 25 jaar lid van de in totaal zeventig leden tellende schietvereniging. “We hebben hier geen topniveau, maar het gaat om het plezier in het schieten”, legt ze uit. “Een jeugdtrainer geeft onze jongere leden een gedegen opleiding. Tegenwoordig kunnen kinderen vanaf twaalf jaar zich aanmelden. Daarnaast hebben we onderlinge wedstrijden, doen we mee aan een competitie en houden we tweemaal per jaar een wedstrijd. Met Pasen en Sinterklaas.”

Aanmelden kan gratis tot donderdag 31 oktober via www. onzzwartewaterland.nl/beurzz.

nieuwe locatie wordt voorzien van een parkeerhaven. Aannemer Van Dijk Infragroep voert de werkzaamheden uit. Omleiding Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Voor meer informatie kan gebeld worden naar het gemeentehuis (038) 385 30 00, M. de Waal van de Eenheid Beheer.

De Teutebelle (praatgraag iemand) De teutebell’ ef altied sproake, maekt een gerucht tot grote proat. Zo wördt et een groot verael: zie is tot vuul’ in stoat. Ef zee een ni-jgien op edoan, dan wördt et eerst ekeurd,

zie fantesiert mær wat en zæg: “Eb ie dat ook al eurd?” Ie eurn et an en deinkn: wat een verael, mær klopt et wel? Ie aeln de skolders op: Och, et is een grote teutebel. Wim Nijboer

Wie een bijdrage beschikbaar wil stellen, kan dit tijdens de openingstijden doorgeven aan de baliemedewerker(s) van Sluuspoort of het telefonisch melden via (038) 386 65 55.

Jeugddienst ’S-HEERENBROEK - In De Kandelaar in ’s-Heerenbroek wordt zondag 10 november een jeugddienst gehouden. De dienst, georganiseerd door de jeugddienstcommissie van Hervormd Mastenbroek, begint om 19.00 uur. Het thema is ‘Hemel en Hel’. “Een heftig thema, waarover in het christendom ook verschillend gedacht wordt”, aldus de organisatie. “Wat heeft Jezus er over gezegd? En hoe belangrijk is dit onderwerp voor ons? Daar denken we over na.” Dominee Dekker verzorgt de meditatie. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door ‘Musiquette’.


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

N NU IINKELS W ALLE

29

OKTOBER DINSDAG 10.00-17.30 uur

30

OKTOBER WOENSDAG 10.00-17.30 uur

OKTOBER DONDERDAG 10.00-21.00 uur

31

1

NOVEMBER VRIJDAG 10.00-17.30 uur

2

NOVEMBER ZATERDAG 09.30-17.00 uur

MATRAS DIRECT

DE VOORDELIGSTE BEDDENSPECIAALZAAK VAN NEDERLAND

50 TOT 75% KORTING

OP DE GEHELE COLLECTIE!!!

HOLMSTAD ELEKTRISCH

DRAKA DELUXE UITVOERING!

ONGELOOFLIJK COMPLEET EN COMFORTABEL SLAPEN GRATIS MEEGESTOFFEERD HOOFDBORD

WAAR ANDERS DAN BIJ MATRAS DIRECT

2 ELEKTRISCH VERSTELBARE BOXSPRINGS Hoofd- en voeteneind elektrisch verstelbaar

90x200 MD Prijs 1596,NU 75% KORTING

399,140x200 MD Prijs 3196,- NU MET 160x200 MD Prijs 3596,- NU MET

GRATIS POTEN 2 GRATIS COMFORTABELE POCKETVEREN MATRASSEN GRATIS HR SCHUIM SPLITTOPPER Optie - Ook verkrijbaar in latex of nasa.

+ + + + +

GRATIS MEEGESTOFFEERDE MATRAS REM

comforthoogte makkelijk in- en uitstappen éénvoudig op te maken voorkomt oedeem voeten kan snurken voorkomen

BOXSPRING RIVIERA

BOXSPRINGSET ENTRADE ELEKTRISCH

BOXSPRINGSET SCANDIA VICTORIA

Degelijke verende boxspring bed in de kleur antraciet, staande op 6 blokpoten. Is geschikt voor alle type matrassen.

Deze volledig elektrisch verstelbare Scandinavische boxspringset is gestoffeerd in een prachtige kixx stof zwart. De boxspring is inclusief hoofdbord en 12 poten.

Complete boxspringset. Het bed is inclusief 2 gestoffeerde pocketmatrassen met daaronder geveerde boxsprings. Het hoge hoofdbord geeft een extra chique uitstraling aan het geheel. Een bijpassend topdekmatras is extra leverbaar.

Ook elektrisch verstelbaar mogelijk vanaf 249,-

75% KORTING 75% KORTING 75% KORTING

799,899,voor 949,-

voor

voor

DE 10 PLUSPUNTEN VAN DE ELEKTRISCHE BOXSPRING:

GRATIS PLINT

in kleur meegestoffeerd

180x200 MD Prijs 3796,- NU MET

NEDERLANDS TOPMERK!

SLAAP KLAAR

+ + + + +

makkelijk TV kijken, laptop/tablet of boek lezen bij ziekte extra comfort om te bouwen naar 2x 1-persoons voorzien van zachte randen, tegen stoten gemakkelijk met stofzuigen

BOXSPRINGSET AMALIA DE ABSOLUTE TOP VAN NL!

GRATIS BEZORGD EN GEMONTEERD

De Amalia is een zeer luxe met de hand gemaakte boxspringset in de stof Seasons Natural colour en is inclusief 2 goed ventilerende geveerde onderstellen, 2 stevige meegestoffeerde pocketveermatrassen, Nasa traagschuim topdekmatras, hoofdbord en 12 wengékleurige blokpoten.

IN DIVERSE KLEUREN

60x200 NU MET 70x200 NU MET 80x200 NU MET 90x200 NU MET

50% 50% 50% 50%

KORTING KORTING KORTING KORTING

189,voor 199,voor 109,voor 119,-

190x200 NU MET 120x200 NU MET

voor

140x200 MD Prijs 2796,- MET 160x200 MD Prijs 3596,- MET 180x200 MD Prijs 4396,- MET

75% KORTING 75% KORTING 75% KORTING

1699,1899,voor 1099,voor voor

140x200 NU MET 160x200 NU MET 180x200 NU MET

75% 75% 75% 75% 75%

KORTING KORTING KORTING KORTING KORTING

249,329,voor 349,voor 439,voor 479,voor voor

140x200 MD Prijs 5996,- MET 160x200 MD Prijs 6396,- MET 180x200 MD Prijs 6796,- MET

P

GENEMUIDEN Schering 23, Industrieterrein de Zevenhont, 088-9005150

ALTIJD GRATIS PARKEREN

VRIJDAG KOOPAVOND, Zondag gesloten. DE KOFFIE STAAT KLAAR

SLAAP KLAAR

OOK IN LENGTEMATEN

= vestiging met extra outletruimte

KIJK VOOR ALLE AANBIEDINGEN, VESTIGINGENEN DE ROUTEBESCHRIJVING OP: WWW.MATRASDIRECT.NL

75% KORTING 75% KORTING 75% KORTING

1499,1599,voor 1699,-

voor

voor

ADV - WK44. Druk- en zetfouten voorbehouden.

In alle maten leverbaar.

Matras Direct is ook actief op:

6


ACTUEEL

Toneelgroep moet bijna de bühne op GENEMUIDEN - Bij binnenkomst in het onderkomen van Toneelgroep Genemuiden lijkt er een flinke ruzie gaande. Dinie Visscher vertelt haar zoon even goed de waarheid. Al snel blijkt dat ze aan het repeteren zijn voor het jubileumstuk De Gouden Theepot, dat in november waarschijnlijk voor onophoudelijke lachsalvo’s in d’ Overtoom zal zorgen. Dinie Visscher speelt Koba Mellaert en Gerrit Speksnijder is haar zoon Tinus. Zij wonen naast de oude boerderij van Sicco Wolderink (Andre Wagteveld) die daar leeft met de vrijgezelle dochter Aaltje (Geranda van de Berg). Een chagrijnige vrouw, volgens Sicco. Groot is dan ook zijn verbazing als Tinus haar mee uit vraagt. Helemaal onbegrijpelijk vindt hij dat dat Koba een jarenlang conflict ineens uit de wereld wil hebben. Als een projectontwikkelaar (Dick Beens) ook nog eens om de hoek komt kijken is alles rijp voor een boerenklucht van het beste soort. Dat is schrijver Eggengoor immers wel toevertrouwd.

HASSELT - In de Brommert en het Veldigerbuitenland worden binnenkort maatregelen uitgevoerd voor de realisering van de Ecologische Hoofdstructuur. Hierover is maandag 4 november van 16.30 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis in Hasselt.

In november is dat zeker het geval, weet Verhoek. “Niemand wil voor joker staan”, zegt de opvolger van Sjoerd Hoen, die verreweg de meeste van de 24 eerdere toneelstukken regisseerde.

Beens. De andere spelers dit keer zijn Gerry Lassche (Geeze Goezegat), Marjolein Burgmeijer (hulp Ennekien) en Jaqueline Brouwer.

HASSELT - Stichting Radiomarathon zet zich dit jaar weer in voor het goede doel. Op 19, 20 en 21 december wordt weer drie dagen lang non-stop radio gemaakt vanuit Onder de Luifel in Hasselt. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Maud voor Leven.

Voor Toneelgroep Genemuiden begint de tijd ondertussen te dringen. “Nog een paar keer repeteren…”, weet Verhoek. De laatste keren gebeurt dat in d’Overtoom, waar al wordt gebouwd aan een spectaculair decor. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de grote zaal straks drie keer tot tranen toe te roeren. Van de lach welteverstaan. “Voor minder doen we het niet dit keer…”, zegt Verhoek.

Met nog maar twee maanden te gaan zijn de voorbereidingen voor de jaarlijkse radiomarathon weer in volle gang. Na het succes van vorig jaar, waar 19.000 euro werd opgehaald voor Stichting Mont Ventoux, zetten de vrijwilligers zich dit jaar in voor Stichting Maud voor Leven. Deze stichting steunt gezinnen waarvan een kind neuroblastoom/kinderkanker heeft. Het helpt ouders op weg, zodat zij hun aandacht aan het zieke kind en hun (jonge) gezin kunnen geven. Dit doen zij door het verlenen van praktische, mentale en financiële ondersteuning. Met donaties en ingezameld geld biedt de stichting ouders een financi-

Kaarten Kaarten voor de voorstellingen zijn in de voorverkoop te koop bij de Foto Tuinman. Kijk ook eens op www.facebook.nl/toneelgroepgenemuiden.

ele ondersteuning in de kosten die niet vergoed worden door de zorgverzekering. Daarnaast streeft Maud voor Leven naar een verhoging van de genezingskans van neuroblastoom kanker. Een deel van de opbrengst van Maud voor Leven is daarom bestemd voor Stichting Villa Joep. Kijk voor meer informatie op www.maudvoorleven.nl De radiomarathon is een initiatief van Petrit Sterenberg, Rene de Jonge en Daniell Middelveld in samenwerking met de lokale omroep Zwartewater FM. De afgelopen zes edities werd ruim 70.000 euro opgehaald. Kijk voor meer informatie op www.radiomarathon.nl.

WINTERBANDEN DE VOORDELEN

DEAL ER VA N : -

- Onderhoud - APK - Garantie - Schade herstel - Airco service

Opel Corsa - 1.2 16v 5 deurs - Benzine - 2005 105.223 km - € 3.900,-

Renault Clio - 1.2 3drs Benzine - 2006 - 106.206 km - € 4.800,-

• Veiligheid • Meer grip en trekkracht • Betere afvoer van water of natte sneeuw • Geluidsloos en comfortabel • Geringe risico op lichamelijk letsel of schade • Verplicht gedurende de wintermaanden in veel Europese lanten

Vanaf 7°C hebben winterbanden al

groot effect!

Suzuki SX4 - 1.6 Comfort Dodge Ram 1500 V8 Airco - Benzine - 2006 LPG-G3 - 2008 - 60.743 71.889 km - € 8.250,km - € 19.900,- ex. btw

Bekijk meer dan 150 auto’s op

indds 1995 9 SSin

aldus de gemeente. “Ook wordt de oude rietmassa afgeplagd en verwijderd om de rietverjonging op gang te brengen. Bij de Brommert wordt een nieuw toegangspad aangelegd voor het publiek.” Het werk is aanbesteed en zodra alle vergunningen zijn ontvangen, start de uitvoering. De planning is om in november te beginnen. Beide gebieden zijn eigendom van Staatsbosbeheer.

Radiomarathon voor ‘Maud voor Leven’

Foto: Willem Timmerman

- APK - Onderhoud - Ruitenservice - Airco service - Schadeherstel - In&Verkoop

Seat Altea - 1.6 Airco Benzine - 2006 - 141.559 km - € 8.950,-

7

Inloopbijeenkomst over Brommert

De waterhuishouding in het gebied wordt verbeterd en de rietmoerassen worden hersteld. Hiervoor worden bestaande slootjes en greppels opgeschoond, worden een paar oude gemalen vervangen of hersteld en wordt de zomerkade waar nodig hersteld. “Door de verbetering van de waterhuishouding wordt in het voorjaar water langer vast gehouden”,

Script De acteurs zitten ondertussen aan de koffietafel, roken een sigaretje, nemen de waan van de dag door en lezen het script nog eens door. “Ik concentreer me”, zegt Wilma Visscher als de anderen haar wat stil vinden. Ze heeft de afgeloOnderbroekenlol pen tijd het script van binnen en “Onvervalste onderbroekenlol, buiten geleerd. Met resultaat. Ze maar wel van het beste soort”, geeft een paar minuten later de lacht regisseur Stef Verhoek tijeerste signalen van een glansrol dens een korte koffiepauze. Hij af. In plat Gaellemunigers zet ze geeft de hele avond aanwijzinals bepaald niet op haar mond gegen als ‘rechtop staan’ en ‘harvallen zus van Sicco de scene naar der praten’ en helpt de spelers haar hand. Dat doet ze in samenop weg op de momenten dat de spel met haar tijdelijke en nogal stads125x193_Layout 1 7-10-2013 Pagina 1 tekst er nog niet helemaal inzit.12:36 onderdanige echtgenoot Egbert

Peugeot 307 - Break 1.6 Airco - Benzine - 2004 140.910 km - € 4.750,-

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 30 oktober 2013

www.sellesautos­­.nl

Selles auto’s Kamperzeedijk B.V.

Kamperzeedijk 87-89 • 8281 PC Genemuiden Tel. 038 344 61 61 • info@sellesautos.nl

Laat u niet verrassen! Nog ruime keuze

Koop nu uw winterbanden!

BMW 318i Business Line Navi bj.2008

Mini Cooper S Countryman ALL4 bj. 2011

SEAT Leon 1.4 TSI Style bj. 2010

SKODA SUPERB 1.4 TSI Ambition Business bj. 2010

Toyota Yaris 1.3 VVTi 5-drs SOL Airco bj. 2008

VW GOLF 1.2 TSI Style bj. 2011

€ 16.950,-

€ 13.850,-

€ 7.845,-

€ 27.950,-

€ 17.995,-

€ 14.995,-

Dit is slechts een greep uit onze voorraad, kijk op www.autobreman.nl voor de gehele voorraad. Tevens leveren wij alle merken nieuw met behoud fabrieksgarantie, u bent van harte welkom.

Klaas Fuitestraat 41-45 Genemuiden Tel. 038 - 385 47 50 verkoop@autobreman.nl www.autobreman.nl

Car Service


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

S N A K N BUITE ! k e e w van de

Eetkamerstoel Flex OP=OP!

8

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Prachtige eetkamerstoel met RVS frame. In mooi opgeruwde stof met fijne rib.

129.-

79.Dressoir:

Salontafel:

299.-

159.-

TV-meubel:

249.-

Buffetkast:

369.-

Eetkamertafel:

199.-

LAAGSTE

prijs van NL

Woonprogramma Nantes Zeer sterk woonprogramma van krasvast Melamine® in de kleur vergrijsd eiken. Mooie combi: eetkamerstoel Mary à 89.-.

ET NU COMPLETE SDELIG! R O O V A EXTR

1275.-

995.-

Hoekbank Arnhem Comfortabele loungebank geheel uitgevoerd in de stof Board. De zitkussens zijn afgewerkt met een fraai contraststiksel. Een 3 zits met grote hoeklounge als afgebeeld.

KOUDSCHUIM VULLING EN NOSAG VERING

785.-

t a fgewerktonmtera ststiksel fraa i c KOUDSCHUIM VULLING EN NOSAG VERING

XXL bankstel Nave Ruime 3-2 zits in Italiaanse stijl leverbaar in kunstleder zoals afgebeeld en in diverse stoffen.

Eetkamerstoel Queen

Eigentijds en super voordelig met RVS poten AKTIEPRIJS in stof PU Oxblood zwart.

Heerlijke stoel in Tatra® wit, lever, donkerbruin of zwart. Poten in eiken naturel.

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

629.-

Jeha Wooncentrum Dronten

Eetkamerstoel Thea

69.druk- en zetfouten voorbehouden

De Dieze 42-44 - 8253 PS - Dronten - telefoon: 0321-382266 - VRIJDAG KOOPAVOND

Jeha Wooncentrum Slagharen Coevorderweg Noord 22 - 7776 BW - Slagharen - telefoon: 0523-683330 - DONDERDAG KOOPAVOND

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

79.KIJK OOK OP:

JEHA.NL


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 30 oktober 2013

MVG-prijswinnaars komen met half varken de winter wel door

De winnaars bij Slagerij van Ingen.

GENEMUIDEN - De families Naberman en Van den Berg komen qua vleesconsumptie de winter zeker door. Zij bleken de prijswinnaars van de Biestemerkactie van Middenstands Vereniging Genemuiden (MVG). Dat leverde hen een half varken op. “Ik doe altijd mee, maar win nooit wat”, lacht Esther Naberman in de winkel van Slagerij van Ingen aan de Langestraat. Ondanks dat ze daarom twijfelde over deelname, deponeerde ze toch maar weer een kassabon in een van de bussen van de MVG-winkeliers. En het toeval bepaalde dit keer dat de naam van Naberman uit de duizenden kassabonnetjes werd geplukt. Goed voor een MVG-prijs die Slager van Ingen zelf overhandigde. Een ruim half uur later staat Ineke Feenstra van de MVG bij collegaslager Van der Weg aan de Klaas

Fuitestraat. Die reikt dezelfde prijs uit aan de familie Van den Berg. Ook die kan de komende tijd veel vleesgerechten serveren. Opvallend was dat veel mensen nog wisten dat de Philadelphiabewoners van de Prins Clausstraat vorig jaar in de prijzen vielen. Een half varken als prijs blijft blijkbaar goed hangen. De MVG-winkeliers denken ondertussen alweer na over een decemberactie. Meer informatie daarover volgt binnenkort. Kijk ook op www.winkeleningenemuiden.nl.

Voedselactie

Fietsverlichtingsactie VVN

ZWARTEWATERLAND - Voor de achttiende keer wordt dit jaar, van 1 tot en met 9 november, de Dorcas Voedselactie gehouden. Ook in de gemeente Zwartewaterland wordt weer voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa.

ZWARTEWATERLAND - Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwartewaterland, Bovag, de politie en plaatselijke rijwielhandelaren houden zaterdag 2 november een fietsverlichtingsactie.

Daarnaast gebeurt dit op meer dan duizend locaties in Nederland. Bij deze actie zijn meer dan vierhonderd kerken, zeshonderd supermarkten en ruim zesduizend vrijwilligers betrokken. In Hasselt gebeurt de inzameling in de kerken. Ook staat bij de Emté een winkelwagen waar spullen kunnen worden achterlaten. Op 7 en/of 8 november wordt in de C1000 ingezameld. In Zwartsluis is dit op 5 en 6 november in de Coop. In Genemuiden gebeurt dit op 8 november in de C1000 en de Boni. Er worden lijstjes uitgedeeld met producten die in de pakketten gaan. “Vriendelijk verzoek om dit aan te houden zodat alle pakketten dezelfde inhoud krijgen”, aldus de organisatie. Na afloop van de actie wordt al het ingezamelde voedsel uit heel Noord-Nederland ingepakt in Genemuiden. “Hier hebben we weer veel vrijwilligers voor nodig”, laat de organisatie weten. Aanmelden hiervoor kan door te bellen met 06-46236531. “Verenigingen, sportclubs, vrienden, families of individueel, vele handen maken licht werk.” Voor informatie over Dorcas, kijk op www.dorcas.nl.

De naam van deze campagne is ‘Val op, daar kun je mee thuis komen’. “Jongeren fietsen het meest zonder licht, terwijl ze het vaakst door het donker rijden”, aldus de initiatiefnemers. “Dat meldde de politie bij het begin van de jaarlijkse campagne rondom fietsverlichting. De campagne is dit jaar vooral gericht op jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Dit is de groep die het vaakst zonder goede verlichting op de fiets stapt.” Slechts iets meer dan de helft van de mensen tot 25 jaar rijdt met de juiste verlichting, stellen

9

de initiatiefnemers. “Een boete voor onjuiste verlichting is 50 euro. Die voor het ontbreken van goede reflectoren op de pedalen, wielen en achterkant van de fiets bedraagt 35 euro.” Op 2 november van 9.00 tot 16.00 uur controleren de rijwielhandelaren gratis de fietsverlichting. Alleen onderdelen worden doorberekend. Doel van deze fietsverlichtingsactie is om ongevallen bij jongeren te verminderen. Een belangrijke oorzaak bij deze ongevallen is vaak het te laat gezien worden.

Première Avondje Amsterdam HASSELT - De raadzaal van het Oude Stadhuis in Hasselt was vorige week omgetoverd tot een Amsterdamse ‘Huyskaemer’. Ongeveer 25 gasten werden door initiatiefneemster Loes de Vlieger onthaald. Zij kregen een gevarieerd avondje Amsterdam. De passie van De Vlieger voor Amsterdam werd voor het eerst gewekt toen zij een servies, met afbeeldingen van grachtenpanden, cadeau kreeg. Vanaf dat moment is zij zich al jaren aan het verdiepen in de geschiedenis en de cultuur van Amsterdam. Thuis heeft ze een kamer ingericht, waar ze Amsterdam-avonden wil gaan organiseren voor kleine gezelschappen. Via de tentoonstelling ‘De Amsterdam Connectie’ in het Oude Stadhuis kwam zij in contact met het TiP. Vorige week konden de

geïnteresseerden aanschuiven tussen allerlei boeken, foto’s en voorwerpen uit de omvangrijke collectie van de gastvrouw. Na ontvangst met een drankje en een stukje Old Amsterdam-kaas, ging de avond van start met een inleiding door De Vlieger. Onder het genot van koffie en de thee met eigen gebakken Mokumse taart werden de aanwezigen wegwijs gemaakt in de Amsterdamse cultuur en folklore. Belangstellenden voor een Amsterdamavond bij De Vlieger thuis kunnen mailen naar: loesdevlieger@hetnet.nl.

K rasje? Deukje? Eten

Drinken

Feesten

Tja... dat kan ons allemaal wel eens overkomen. Gelukkig heeft Dijkman in huis om op professionele wijze uw Tja...Autoschade dat kan onsalles allemaal wel overkomen. Gelukkig heeft auto Dijkman er weer als nieuw uit alles te laten zien! Autoschade in huis om op p professionele wijze uw auto er weer alsDijkman nieuw uit te laten zien! Maar Autoschade biedt meer;

Koken

LEER DE KUNST VAN HET KOKEN

• 4 Maar jaar Focwa/ANWB garantie Dijkman Autoschade biedt meer; • gratis reparatie van garantie ster in voorruit • 4 jaar Focwa/ANWB • gratis reparatie van ster in voorruit • autoruitservice en graveren kenteken grave graveren kenteken • 24• autoruitservice uur per dag en bereikbaar • 24 uur per dag be bereikbaar • eigen sleepdienst • eigen sleepdienst NO-CLAIM • uitdeuken spuiten • uitdeukenzonder zonder spuiten HOUDEN? BE • schadeafhandeling mmet et elkelke e • schadeafhandeling verzekeringsmaatschappij formeer in verzekeringsmaatschappij • onderhoud en reparatie airco. naar onze • onderhoud en reparatie airco.

oplossingen!

WWW.HERDERIN.NL WWW.KOOKCLUBS.NL

www.dijkmanautoschade.nl

Voor iedereen die koken leuk vindt Wij organiseren een ‘Proefavond’, waarbij u kennis kunt maken met het koken in een kookclub. Deze ‘Proefavond’ staat gepland op dinsdag 10 december a.s.; aanvang 17.45 uur en kent de volgende vervolgdata: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei, 10 juni en 8 juli 2014.

Hasselt Industrieweg 19 • Telefoon 038 477 21 66 • hasselt@dijkmanautoschade.nl Meppel Sethweg 5 Telefoon 0522 25 62 43 • meppel@dijkmanautoschade.nl

Voor een 'fonkelende' reportage!

De prijs van de proefavond bedraagt , 47,50 p.p., dit is inclusief btw, een aperitief, 3 glazen bier/fris/huiswijn, gebruik van de benodigde materialen, professionele begeleiding en afwashulp. Daarnaast krijgt u na afloop de recepten per e-mail opgestuurd!

Dat smaakt naar meer! Uw reservering voor de Proefavond zien wij graag tegemoet! Bel 038.4773300 of e-mail naar info@herderin.nl

Voorkom teleurstelling, reserveer op tijd! Hoogstraat 1 | 8061 HA Hasselt | tel.nr. (038) 477 33 00

Keizerstraat 17+25 Kampen Tel. 038-3323124


PORTAS info-dagen

www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

10

Hartelijk Wilt u ook meer welkom! Oud en versleten wordt weer mooi en modern: Met onze individuele renovatiemet minder energie? oplossingen bespaart U zich totale nieuwe aanschaf en een bouwplaats. De eersteklas onderhoudsvriendelijke PORTAS-kwaliteit garandeert jarenlang woonplezier.

deuren

-

trappen

...... en ......

STORMSCHADE? van ...... tot .... uur

Neem voor de ZOMER contact met ons op voor een LENTE aanbieding om de komende WINTER(S) energie te besparen!

Kom - kijk en bewonder!

PORTAS-vakbedrijf ............... Adres Plaats

De renovatiespecialist Nr. 1 in Europa

Nieuwbouw ■ Verbouw ■ Onderhoud ■ Renovatie ■ Kozijnen ■

Oude deuren? Oude trap? Oude keuken? dag! Weer mooi in 1

n de Profiteer nu va g 6% BTW regelin

Bouwbedrijf Esselink Portas Vakbedrijf Genemuiden Katoenstraat 22, Genemuiden Katoenstraat 22, Genemuiden Tel. 038 - 385 9451 www.portas.nl

G l asschade ? Bel IJsselglas! Wij leveren en plaatsen alle soorten beglazing

T. 038 333 2005 WWW.MEUBELMAKERIJWIELINK.NL

? e d a h c s Storm

Bel snel! 038 344 62 00

Nieuwbouw Aan/verbouw Renovatie

Tel. 038 - 344 62 72 www.bouwbedrijf-esselink.nl

Tuinhuisje of schutting weggewaaid!

Buijert houthandel voor schuren, schuttingen, terrasoverkappingen en tuinhuizen! Ondernemersstraat 13 IJsselmuiden Tel. (038) 332 51 50 www.houthandelbuijert.nl

Regelmatig Houthandel Wobben gelegenheids- ~ Alles voor wand en dak ~ Stalen dakpanplaten partijen In 4 kleuren voorradig, snelle levering

in maar liefst 20 kleuren en op lengten te bestellen

tot 8 meter. Bel ons gerust voor inlichtingen en prijzen Stalen damwand profielplaten In vele lengten op voorraad, in de of kom langs!

Wij zijn geopend van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur.

kleuren groen en grijs. Eerste soort groen met plastisol coating.

Stabipol golfplaten De lichte, sterke en duurzame golfplaat, als vervanger van uw asbestplaat en als alternatief voor asbestvrije golfplaten. Op lengte te bestellen tot maar liefst 12 meter.

Gegalvaniseerde golfplaten Vele lengten uit voorraad leverbaar. Ook te bestellen met coatinglaag.

Polyester en glasheldere golfplaten HOUTHANDEL EN BOUWMATERIALEN B.V. Meeleweg 35, 771135, EJ Nieuwleusen, telefoon 0529-481263, 484282 Meeleweg Nieuwleusen, telefoon 0529 telefax 481263

WWW.HOUTHANDELWOBBEN.NL

In diverse golven en lengtes op voorraad.

NIEUW! Nu ook geïsoleerde groefpanelen


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

Kijk voor meer aanbiedingen op www.c1000.nl

9.

49

Heineken bier

13.39

krat 24 flesjes à 300 ml

C1000 Hamlappen Varkensvlees 500 gram

4. 2.37 47

boeren tijgerbruin, boeren tijgerwit of waldkorn heel

1.89 2.09

1.25 1.77

1.

0.

69

C1000 Boerenkool 300 gram, hutspotgroenten 500 gram of éénpersoons boerenkoolof hutspotpakket 400 gram

0.99 1.59

per zak

49

Uw Eigen Bakker brood

Optimel 450, 500 gram of 1 liter

alle varianten beker, pot of pak

50% KORTING

Uw Eigen Bakker slagroomschnitte, mokkaschnitte of frambozenslof Voor 6 personen per stuk

0.

88

3.

99

4.99 5.99

SPAAR VOOR

KEIHARDE KORTING

BIJ 19 TOPWINKELS C1000 MARTIJN DEKKER H. Van Viandenplein 6 8061 CX HASSELT www.c1000.nl/HASSELT

Openingstijden:

Maandag t/m Woensdag Donderdag t/m Vrijdag Zaterdag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur

C1000 KERSSIES

Voorpoort 5 8325 CL, VOLLENHOVE www.c1000.nl/VOLLENHOVE Week 44 2013

Openingstijden:

Maandag t/m Donderdag Vrijdag Zaterdag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur

Aanbiedingen zijn geldig van woensdag 30 oktober t/m dinsdag 5 november 2013. Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers.

Slim bezig.

11


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

Puzzel mee Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. De winnaar krijgt de waardebon thuisgestuurd.

Sudoku

en maak kans op een

waardebon

Oplossingen onder vermelding van ‘Puzzel’ moeten uiterlijk maandag 09.00 uur binnen zijn. Stuur ze per post onder vermelding van ‘Puzzel Sudoku’ naar: Weekblad de Stadskoerier Constructieweg 41-1 8263 BC Kampen of per mail: info@brugmedia.nl. Vergeet hierbij niet de eigen adresgegevens. De winnaar ontvangt een waardebon t.w.v. 15 euro.

APK ALL IN

€ 19,95

Voor alle merken

ZIELEMAN

(038) 477 13 24

Sudoku: de sport voor de hersenen

8 4 9 6

TE KOOP GEVRAAGD

BOEKEN Single’s en LP’s Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

AUTOBEDRIJF

1 9 5

038-4660582

Wij maken muziek spelen betaalbaar!

Voor al uw muziekinstrumenten Prinses Julianastraat 12, 8281 CL Genemuiden Tel. 038-3856050

6

3 1

5

8 9

6 3 8 9 5

orgels - piano’s - gitaren - blaasinstrumenten - bladmuziek

ALLES VOOR UW COMPLETE WONINGINRICHTING!

2 8 7

1 6 2

2

1

Voor iedereen die zijn of haar hersens lenig wil houden komt De Brug, in aanvulling op de al bestaande puzzels in het weekblad, met tweewekelijkse Sudoku’s. Een Sudoku is een puzzel die bestaat uit negen hokjes, die op hun beurt ook weer zijn onderverdeeld in negen veldjes zodat men daar de nummers één tot en met negen in kan zetten.

Puttenstraat 11 Genemuiden, Tel. 038-3854942

RIOLERING VERSTOPT?

Richard Jansen

VoorM:al06-53430307 uw ontstoppingen: E: richard@mczwartewaterland.nl o.a. toilet, aanrecht, wastafel, enz. TEL. 038-3326444 - KAMPEN

De volgorde is echter niet willekeurig. Want van de in totaal 81 hokjes zijn er al een paar ingevuld. De andere hokjes mag u als lezer invullen maar wel zo dat in elk kleine vierkant de getallen één

tot en met negen één keer voorkomen maar deze mogen nooit op dezelfde horizontale of verticale lijn geplaatst worden met hetzelfde getal in een ander veld van negen. Succes.

De winnaar van de puzzel van vorige week is Piet van der Sluis. De antwoorden: Hor.8.nadenken.9.europa.10.ararat.12ijzererts.13.leiders.14.huzaren. 16.nulde. 19.volgspots.21stekelbaars.22.aan.24.tegenoverstaand.26.druivenplukkers. vert 1.naar.2.peer.3.eksters.4.onrijp.5.medeburger.6.driekamp.7.spitsentrainers. 10.allen.11.asiel.15nogareep.17.uitbeurt.18.dikbenig.20.vlooien23.naakt.24.stuk Naam: ................................................................ telefoonnr: .............................................................. Adres: .....................................................................................................................................................

Leeuwte 18 - 8326 AC Sint Jansklooster - T: 0527-239275

VOOR DE ECHTE

je leven, Muziek maken kleurt creatiever. en er muziek maakt slimm

NIEUWSVRETERS

Voor informatie over muzieklessen: Telefoonnummer (0527) 239275 E-mail info@mczwartewaterland.nl

De Wereldwinkel trakteert De Wereldwinkels van Hasselt, Vollenhove en Zwartsluis trakteren in de week van 4 tot en met 9 november. Neem een fair trade voorproefje op de komende feestdagen en geniet van: • één gratis chocoreep bij aankoop vanaf € 10,• of een (h)eerlijke fles wijn bij uw besteding vanaf € 50,- aan cadeauartikelen

Gratis!

ONZE APP VOOR LOKAAL NIEUWS OP BROEKZAKFORMAAT!

Stadskoerier Nieuws van de ar in de App Store nu ook verkrijgba

Actueel

app nu De Stadskoerier de App Store verkrijgbaar in 19 nov 2012 12.00

Man opgepakt wapenbezit

voor

19 nov 2012 12.00

Sluziger voetbal 19 nov 2012 12.00

op de kaart

ownload nu...

Wat sport is voor het lichaam, is muziek voor de geest.

12

Hasselter afdeling De Zonnebloem luncht ‘op hoog niveau’ HASSELT - De vrijwilligers en gasten van vereniging De Zonnebloem afdeling Hasselt waren dinsdag 22 oktober voor een lunch te gast op de veertiende verdieping van het hotel/restaurant De Koperen Hoogte. Deze lunch werd gratis aangeboden door het management van de Koperen Hoogte. Ad van de Plas, manager van De Koperen Hoogte, hield een praatje over de totstandkoming van het hotel/restaurant. Alle verdiepingen en de keuken werden voor de gasten opengesteld om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen voor wie dat kon en wilde. De Zonnebloem afdeling Hasselt kondigde tijdens deze lunch ook de start aan voor een wervingsactie voor vrijwilligers. Burgemeester Eddy Bilder gaf persoonlijk daarvoor de aftrap. De burgervader benadrukte het belang van verenigingen als De Zonnebloem. In deze tijd van versobering en een terugtrekkende overheid hebben vrijwilligers een belangrijke maatschappelijke taak, was zijn boodschap. Mensen met een handicap lopen het risico maatschappelijk en sociaal geïsoleerd te raken. Vrijwilligers van De Zonnebloem kunnen dat voorkomen door gezelligheid en aandacht te bieden. Wie geïnteresseerd is in het werk van De Zonnebloem en meer informatie hierover wil, kan mailen of bellen naar de coördinator vrijwilligers en bezoekwerk, Nicolien Aalvanger, via (038) 477 31 68, nicolien_aalvanger@hotmail.com. Humanitas: een nieuwe Nederlander helpen onze taal en cultuur te leren? Dat kan als taalmaatje bij Humanitas. T. 06-40863319 – M. zwolle@humanitas. nl – I. www.humanitas.nl/afdelingen/ zwolle Te koop: Ledikantje met matras linnengoed en extra’s, speelkleed, baby draagzak, decoratie hangzuil met knuffels, tel. 0642418177 Te koop: 600 verschillende afgeweekte postzegels Nederland, 7,50, tel. 038-3316917 Te koop: 1000 afgeweekte postzegels Engeland, € 5,-, tel. 038-3316917

DOWNLOAD NU VOOR IPHONE

Reserveer voor onze

WILD AVOND

van vrijdag 22 november a.s. Zie onze website www.deoase-zalk.nl reserveer eventueel online!

DOWNLOAD NU VOOR ANDROID

Te koop: boek 60 jaar Sportclub Genemuiden € 12,50. Tel: 06-13442580 Humanitas: anderen helpen hun thuisadministratie op orde te brengen? Word vrijwilliger bij Humanitas. T. 0606-57881049 – M. zwolle@humanitas. nl – I. www.humanitas.nl/afdelingen/ zwolle

Als het even niet lukt, samen weet je meer! HUISWERKBEGELEIDING & BIJLES Petra Faasse-Fuite Genemuiden 038-8795184/ 06-17915531 Bel of kom gerust langs voor een afspraak

TE KOOP

AARDAPPELEN BILDTSTAR, IRENE, EIGENHEIMER, NICOLA, GLORIA

10 kg .................. 6.00 20/25 kg .........12.00

UIEN 5 kg voor ............ 2.00 Gratis bezorging in Stadshagen, Hasselt en Genemuiden op maandagmiddag

Restaurant “De Oase” Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

Mts. Kasper, Brinkweg 2 Kampereiland

tel. 038 - 33 88 262


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 30 oktober 2013

Voorwaarts geeft jaarlijkse SCEG-cursus uitvoering in tennishal hotel

GENEMUIDEN - SCEG houdt weer een aantal cursussen die ‘bijzonder handig zijn als je lid bent van een vereniging of zelfs in een bestuur zit’. SCEG heeft Erik Driessen, de journalist van de website Varen in de kop van Overijssel en schrijver van enkele boeken, bereid gevonden om een workshop over het schrijven van nieuwsberichten te geven. Voor het schrijven van verhalen is het voor het derde seizoen ook mogelijk om aan een cursus creatief schrijven mee te doen, gegeven door Jacqueline Voskuil. SCEG biedt ook de workshop besturen aan.

Voorwaarts in het Duitse Warstein.

ZWARTSLUIS - Voorwaarts Zwartsluis treedt zaterdag 2 november op in de tennishal van Hotel Zwartewater. Daar geeft de muziekvereniging zijn jaarlijkse uitvoering. Verschillende geledingen van de vereniging nemen hier aan deel. “Er is wat meer aandacht aan de verwarming besteed zodat het publiek er wat warmer bij kan zitten”, laat de organisatie weten. Om 19.00 uur gaat de zaal open. Aanvang is om 19.30 uur. Voorwaarts was dit weekend voor de tweede keer naar het Duitse Warstein afgereisd. Door het succes van vorig jaar was de vereniging weer uitgenodigd door bierbrouwerij Warsteiner. Zij vierde tijdens de Wasteiner Herbst het 260-jarig bestaan van de grootste particuliere brouwerij van Duitsland.

Warstein telt ongeveer 29.000 inwoners. Voorwaarts werkte mee aan de Warsteiner Brauerei Umzug. Ook verzorgden de muzikanten twee concerten op het marktplein. Tijdens het concert werd door Jan ten Klooster van Voorwaarts blauwe klompjes aangeboden aan de cheffin van de brouwerij Catharina Kramer, die kort geleden een baby had gekregen. Zondagavond rond 21.30 uur arriveerde Voorwaarts weer in Zwartsluis. “Het was een zeer geslaagde reis”, laat één van de leden weten.

Als laatste cursus is daar ‘Meer halen uit de website van de vereniging’. “Kijk eens door andermans ogen naar het digitale visitekaartje van je vereniging. Webspecialist Anne Baarda (www.gula.nl) analyseert de vindbaarheid, klantvriendelijkheid en doeltreffendheid van de site. Je krijgt adviezen over hoe de website aantrekkelijker valt te maken, daardoor sterker en doelgerichter voor je vereniging. Vaak kom je met eenvoudige aanpassingen al heel ver. Anne Baarda gaat tijdens en na afloop van de workshop graag in op alle vragen. Slechts één avond hoef je te reserveren voor deze workshop.” Voor opgave en inlichtingen contact opnemen met Klasien Hoekman-Fuite, 06-22037035.

CORSA RIJKLAAR

13

Unicef houdt najaarsactie HASSELT - Unicef verkoopt weer kaarten en cadeaus om geld in te zamelen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen overal ter wereld. In Hasselt zijn bij Diny van Berlo en Dorry Laarakkers Unicefproducten te verkrijgen. De Unicef-najaarsbrochure is op verschillende plaatsen in Hasselt verspreid, zodat geïnteresseerden een keuze kunnen maken uit de uitgebreide collectie kaarten en cadeaus. Zoals al vele jaren is een deel van de kaarten te koop in de Wereldwinkel. Unicef zet zich in meer dan 160 landen in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen en biedt structurele hulp aan hen. Het gaat dan om projecten op het gebied van

gezondheidszorg, water, voeding, onderwijs, noodhulp en bescherming van kinderen in moeilijke omstandigheden. De campagne van dit najaar is gericht op ‘Schoon drinkwater, hygiëne en toiletten’. “Leven in onhygiënische omstandigheden heeft grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen. Het leidt tot infecties en diarree wat ondervoeding kan versterken of zelfs kan veroorzaken. Ondervoeding is de belangrijkste onderliggende oorzaak van kindersterfte.” Elke dag sterven er 19.000 kinderen. Unicef gaat voor nul.

CU verontrust over rioleringsproject ZWARTSLUIS - ChristenUnie Zwartewaterland is bezorgd over de vertraging van het rioleringsproject in Zwartsluis, dat aan de Zomerdijk en de Veldweg en aanliggende straten wordt uitgevoerd. “Volgens de planning zou half oktober het project klaar moeten zijn”, aldus de fractie. “Ook zijn we verontrust over een pas gehouden bewonersavond, waarbij op vragen geen afdoende antwoord kon worden gegeven. Dit zou te maken hebben met onbekendheid van de woningen en de ondergrond. Verder mankeert het nogal eens aan voldoende veiligheidsmaatregelen. Er hebben zich al diverse ongelukken voorgedaan met enkele ziekenhuisopnames tot gevolg.” De verontrusting van de ChristenUnie is aanleiding om aan het

college vragen te stellen over de gang van zaken. Woordvoerder Gerrit Jan Beldman (CU) wil van het college weten wat de huidige stand van zaken is, wat de oorzaken van de vertraging zijn en wie de kosten ervan gaat betalen. De partij wil verder weten waarom de Veldweg ‘zo laat’ in de planning is opgenomen, ‘terwijl de nood hier het hoogst is vanwege de regelmatige wateroverlast’. “De zandzakken liggen al klaar en dit is echt geen grap. En wanneer wordt daar echt begonnen met de aanleg van de riolering?”

MERIVA RIJKLAAR

€ 12.999,-

€ 19.999,-

NAJAARSVOORDEEL

NEE, DIT ZIJN GEEN OCCASIONS... Misschien hadden we u op het verkeerde been gezet met deze lage prijzen maar het betreft hier nieuwe auto’s compleet uitgerust met o.a. airconditioning, cruise control, boordcomputer radio/CD/mp3-speler, mistlampen vóór, lichtmetalen velgen, metallic lak, inclusief afleverkosten. Kom nu naar de showroom om te profiteren van deze unieke deal!

Smit & Co

Zwolle Marsweg 43 Ind. Marslanden E Tel: 038 - 4558200

Deventer Solingenstraat 2 Ind. De Weteringen Tel: 0570 - 85 43 21

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 – 11.0; kms/liter: 83.33 - 9.09; CO2 gr/km 27 – 259.

IJsselmuiden Kleiland 10 Ind. Zendijk Tel: 038 - 3314555

! o i g e r e d n i r e l a Uw Opel de www.smitenco.nl

De extra inruilwaarde voor uw huidige auto van € 2000,- boven Autotelex Koerslijst is van toepassing bij aanschaf van een Corsa, Astra, Meriva, Zafira Tourer of Insignia m.u.v. alle Berlin uitvoeringen. Bij aanschaf van een ADAM, Mokka en Cascada geldt een extra inruilwaarde van € 1000,- boven Autotelex Koerslijst. Aanbod geldt voor nieuwe particuliere en klein zakelijke orders vanaf 1 juli 2013 met een uiterste kentekenregistratie van 31 december 2013. Voorgeregistreerde voorraadauto’s zijn uitgesloten. Dit aanbod is niet in contanten omzetbaar. Afhankelijk van de staat van uw huidige auto behouden wij het recht de inruilwaarde te wijzigen. Vraag naar de volledige voorwaarden in onze showroom. Wijzigingen voorbehouden.


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

Smit & Co verwelkomt Opels op groots jaarlijkse testevenement Smit & Co staat op zaterdag 2 november in het teken van de Nationale Opel Testdag. Op deze testdag kunnen alle Opel-rijders in Nederland hun auto langsbrengen voor een gratis 18-puntentest en profiteren van diverse aanbiedingen. Bovendien levert elk verkocht Winterplan-certificaat één euro op voor KWF Kankerbestrijding.

De Opel-dealer controleert de auto in kwestie op maar liefst achttien punten, waaronder de radiateur, de V-snaar en de multiriem, het oliepeil en het koelvloeistofniveau, de schokdempers en de banden. Deze controle wordt gratis aangeboden, net als een attentie voor iedere Opel-rijder.

Terwijl de auto door de experts gecheckt wordt, kan de Opel-rijder in een gastvrije ambiance een kijkje nemen achter de schermen van de dealer, en daarnaast natuurlijk in de showroom een blik werpen op de nieuwste Opel-modellen, zoals de ADAM, de Cascada en de nieuwe Insignia - of een

van de andere nieuwe of gebruikte Opel-modellen. Verder kunnen de bezoekers profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Zoals het Winterplancertificaat dat tijdens de Nationale Opel Testdag niet 25 maar slechts 17,50 euro kost. Het certificaat geeft tot 1 april 2014 garantie op wintergevoelige onderdelen van de auto, zoals de accu en de thermostaat. www.

deStadskoerier .nl

KERKDIENSTEN Zondag 3 november GENEMUIDEN Ned. herv. Kerk

09.30 uur Ds. J.A.C. Olie (doopdienst). 19.00 uur Ds. W.G. Hulsman.

VOLLENHOVE Hervormde Kerk

10.00 uur Ds. H.J.H. Pap. Geref. kerk Vrijgemaakt

De Meente

09.30 uur Ds. W. Noordzij, Zwolle. 14.30 uur Ds. T. Boersma, Zwolle.

Hersteld Hervormde Gemeente (Bethelkerk)

10.00 uur Mvr. Ds. R. v.d. Hucht, Kuinre (kinderdienst).

09.30 uur Ds. W.G. Hulsman.

09.30 uur en 15.30 uur Ds. H. Zweistra, Nederhemert. Geref. Kerk

09.30 uur Ds. Postma. 19.00 uur Ds. Vis, St. Jansklooster. Chr. Geref. Kerk

09.30 uur en 15.30 uur Ds. G. v.d. Groep, Heerde. Gereformeerde Gemeente

09.30 uur en 15.30 uur Ds. C. Hogchem. HASSELT Chr. Geref. Kerk

09.30 uur Drs. L. van Dalen, Hoogeveen. 16.30 uur Ds. D.A. Brienen, Hardenberg. Geref. Kerk. Vrijgemaakt Zuid

08.45 uur dienst. 16.30 uur dienst. Noord

10.30 uur dienst. 19.00 uur dienst.

Hervormde kerk De Baak

10.00 uur en 19.00 uur Ds. G. Doorn (H.A.).

Protestantse Ichthus kerk (v.h. Bolwerk)

09.30 uur Ds. P. Ros (H.A.). 19.00 uur Ds. G. Doorn, (gez. H.A. in de Baak). Hervormde Gemeente

09.30 uur Ds. H. Westerhout. 19.00 uur Ds. J.P.J. Voets, Nijkerk.

Gereformeerde Kerk, Hersteld

09.30 uur en 14.30 uur leesdienst. R.K. St. Stephanuskerk

09.00 uur geen viering. Zaterdag 2 nov. 19.00 uur Dhr. v.d. Vegte, viering Allerzielen. ZWARTSLUIS Herv. Gemeente

10.00 uur Ds. J. de Goei, Amersfoort. 19.00 uur Ds. J. Duijster (gez. zangdienst). Geref. Kerk

10.00 uur Ds. Veenstra, Wilsum (tienderdienst). 19.00 uur Ds. J.A.L. Duijster (gez. zangdienst in Herv. kerk). Geref. kerk vrijgem.

09.30 uur Ds. T. Boersma, Zwolle. 15.00 uur Ds. P.J. de Haan, Zwolle. STADSHAGEN Pinkstergemeente Rios de Vida

10.30 uur Antilliaans, Spaans/ Nederlands aanbiddingdienst. Geref. kerk Vrijgemaakt

09.00 uur en 11.00 uur Ds. J. Janssen. 16.30 uur Ds. G. J. Slotman. Prot. gem. De Open Kring.

09.30 uur Ds. N. Beimers.

Gereformeerde Kerk

SINT JANSKLOOSTER Herv. Kerk De Kapel

19.00 uur Ds. H.J.H. Pap. Gereformeerde kerk

10.00 uur Ds. M.P. Vis (zendingsdienst). 14.30 uur Br. R. Pasterkamp, Urk. Ger. Kerk vrijgemaakt

09.30 uur Ds. P.F. Lameris, Hoogeveen. 14.30 uur Ds. A. Krijgsheld. Chr. Ger. Kerk

09.45 uur Ds. A. Hilbers, Zwolle (zendingsdienst). 14.30 uur Ds. W. Steenbergen, Zwolle. Woensdag 6 november, Dankdag GENEMUIDEN Ned. herv. Kerk 09.30 uur Ds. W.G. Hulsman. 19.30 uur Ds. J.A.C. Olie. Herv. Wijkgebouw 09.30 uur Ds. P. Molenaar, Lunteren. Hersteld Hervormde Gemeente (Bethelkerk) 09.30 uur en 19.30 uur Ds. D. Heemskerk. Geref. Kerk 09.30 uur Mevr. Ds. van Staalduine, Kampen (kinderdienst). 19.00 uur Ds. I. Postma. Chr. Geref. Kerk 09.30 uur en 19.30 uur Ds. A. Huijgen. HASSELT Chr. Geref. Kerk

15.30 uur gez. kinderdienst in Ontmoetingskerk. 19.30 uur Drs. R. Jansen, Hattem (in Ichthuskerk). Geref. Kerk. Vrijgemaakt geen opgave Hervormde kerk De Baak 19.30 uur Ds. G. Doorn. Protestantse Ichthus kerk (v.h. Bolwerk) 19.30 uur Ds. G. Doorn, (gez. dienst in de Baak). Hervormde Gemeente 09.30 uur Kand. M.A. Post. 19.00 uur Ds. H. Westerhout. Gereformeerde Kerk, Hersteld 19.30 uur leesdienst.

Life Spirit

Donderdag 21 november van 19.30 - 22.00

De Kaaihof Genemuiden

De inspirerende beurs voor sinterklaas/kerst Creatief, wellness, interieur, mode en promotie SCEG Proeverij van cocktails, wijnen en hapjes

Entree €

ZWARTSLUIS Herv. Gemeente 1.30 uur Ds. W. Geerlof (gez. dienst). Geref. Kerk 19.30 uur Ds. H.O. ter Beek. Geref. kerk vrijgem. 19.30 uur Ds. A.J. Haak, Emmeloord. STADSHAGEN Pinkstergemeente Rios de Vida 10.30 uur Antilliaans, Spaans/Nederlands aanbiddingdienst. Geref. kerk Vrijgemaakt 16.30 uur Ds. G. J. Slotman. VOLLENHOVE Hervormde Kerk 11.00 uur (scholendienst) en 19.30 uur Ds. D. Wolters Geref. kerk Vrijgemaakt 19.30 uur Ds. K.P.A. Moedt, Tuk. Gereformeerde Kerk 19.30 uur Kand. A.S. de Winter, Ermelo. SINT JANSKLOOSTER Herv. Kerk De Kapel 19.30 uur Ds. H.J.H. Pap. Gereformeerde kerk 19.30 uur Ds. M.P. Vis. Ger. Kerk vrijgemaakt 19.30 uur Ds. A. Krijgsheld. Chr. Ger. Kerk 19.30 uur Ds. M.J. Kater.

WEEKENDDIENSTEN Huisarts | voor Genemuiden voor spoedeisende hulp buiten de normale praktijktijden van 08.00 tot 17.00 uur Huisartsenpost Zwolle, Dr. Stolteweg 17 (tegenover Sophia ziekenhuis), tel. 0900-3336333. Consultatie uitsluitend na telefonische afspraak. Voor Hasselt en Zwartsluis: v.a. zaterdag 08.00 uur N.H.P. Tuinstra, Hoogstraat 47, 8061 HB Hasselt, tel. 0384771224 Tandartsen | uit Zwartewaterland zijn bereikbaar tel. 0900-2358263. Apotheken | Voor spoedgevallen is geopend Apotheek De Muiden, Pr. Julianastraat 23, Genemuiden, tel. 038-3855030, zat. 11.30 – 12.30 uur en 19.00 – 19.30 uur. Zondag gesloten Apotheek Hasselt, Burg. Royerplein 1, Hasselt, tel. 038-4773238, zat. 11.30 – 12.30 uur en 17.00 – 17.30 uur, zondag 17.00 – 17.30 uur. Spoedgevallen Apothekerspost Zwolle, Dr. Stolteweg 19 (t.o. Sophiaziekenhuis Zwolle, tel. 038-4556227), gevest. in de Huisartsenpost. Verloskundige Praktijk Sifra | dienstdoende verloskundige tel. 06-20002668 of antwoorddienst 038-4603 91. Tel. speekuur 13.00 tot 13.30 uur tel. 038-3324413. Verloskundige Praktijk Wijde Wieden | praktijk Vollenhove, Giethoorn, Zwartsluis, Hasselt. tel. 0527-245731. Dienstdoende verloskundige tel. 06-22224365. Dierenambulance | Alarmnummer 06-43808350, Meldkamer 0561615330. Politie Regio IJsselland | district Noord Team Zwartewaterland, tel. 0900-8844, fax 4771819. In noodgevallen 1-1-2. Spreekuur politie. Hasselt ma. t/m vr. 08.30 - 12.30 uur. Genemuiden di. 18.30 - 20.00 uur. Zwartsluis: wo.avond 18.30 - 20.00 uur.

10.-

inclusief 2 consumpties en hapjes en een verrassend presentje

de Kaaihof Drostenhofstraat 3 Genemuiden

Waar vind ik informatie over het starten van een bedrijf?

Startersdag zaterdag 2 november Meld u nu aan voor gratis toegang! www.startersdagkvk.nl Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder!

14


Bekkenoefentherapeut maakt leven een stukje prettiger

Primera Kosterman ondergaat metamorfose

“Er is geen spijker in de muur gebleven”, vertelt Geluksmakelaar John Kosterman. “De artikelen zijn nog overzichtelijker gepresenteerd, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Wat dus niet is veranderd, is onze wil om onze klanten zo goed mogelijk te helpen, zodat ze graag bij ons terugkomen. Samen met

“Jammer, want drie á vier behandelingen maken vaak al een wereld van verschil”, aldus de bekkenoefentherapeut.

Henriëtte Felix werkt al vijftien jaar als bekken- en bekkenbodemoefentherapeut. Ze houdt praktijk in IJsselmuiden en Genemuiden en is sinds dit jaar geregistreerd als erkend bekkenoefentherapeut plus. Patiënten kunnen rekenen op haar expertise. “Het is een erkenning van

mijn echtgenote Michèle en medewerksters Ineke, Yvonne en Carolien staan we voor onze klanten klaar. Ook onveranderd is ons specialisme kansspelen - wij staan immers

in heel Nederland bekend om de grote prijzen die bij ons zijn gevallen - en ons PostNL-postkantoor. Graag verwelkom ik iedereen in onze nieuwe winkel. We zijn er trots op.”

Kledinginzameling VPGO in gemeente Zwartewaterland ZWARTEWATERLAND - De kledinginzameling van de VPGO in de gemeente Zwartewaterland wordt gehouden op 5 en 6 november. De VPGO zamelt gebruikte kleding, huishoudtextiel, gordijnen en schoeisel (gepaard) in.

jarenlang hard werken en bouwen aan mijn praktijk”, aldus een tevreden Felix. Felix behandelt allerlei patiënten. Kinderen tot ongeveer twaalf jaar die nog in hun broek plassen, maar ook oudere vrouwen met verzakking en urineverlies. Daarnaast kloppen ook zwangere vrouwen bij haar aan. Zij willen hun zwan-

gerschap met zo min mogelijk klachten doorkomen. Het doel van Felix is altijd hetzelfde: hun leven een stukje makkelijker maken. “Dat is wel een taboedoorbreking waard!”

Gehandicapte ruiters vanuit de gemeente Zwartewaterland rijden paard en/of huifbedrijden in de manege in IJsselmuiden. De inzameling is goedgekeurd door het CBF (Centaal Bureau voor de Fondsenwerving).

Meer informatie over bekkenbodemtherapie is te vinden op www.felixoefentherapie.nl of via (038) 333 56 43

Er worden inzamelzakken aan huis bezorgd van 31 oktober tot en met 5 november. Op de inzamelzak is het doel aangegeven.

Tevens is vermeld op welke dag de zak wordt opgehaald. Wie aan de bezorgde zak niet voldoende heeft, kan daarnaast ook een eigen plastic zak gebruiken. De inzameling van de zakken vindt plaats met eigen auto’s waarop is vermeld ‘Kledinginzameling paardrijden gehandicapten’. “We hebben momenteel

veel last van dat er in gemeenten kleding van de straat wordt gestolen”, laat de VPGO weten. “Het gebeurt georganiseerd met een groepje van twee of drie personen. Vaak is het een auto/busje met buitenlands kenteken met daarachter een boedelbak met Nederlands kenteken. Het heeft de VPGO dit jaar al tienduizenden kilo’s kleding gekost.” Zak niet opgehaald, bel: 06-51828888 (Dick de Lange) en u mag het ook brengen naar Sasdijk 5 in Genemuiden.

1 KANS GRIJP ’M

BETAAL

DE HELFT IN

2015

Wegenbelastingvrij*

• •

Nu rijklaar voor €9.495,Airco

BETAAL

DE HELFT IN

2015

Wegenbelastingvrij*

De Hyundai i10 i-Drive Cool • •

De Hyundai i20 i-Deal met o.a. €2.795,- voordeel • •

Radio/cd/mp3 5 jaar driedubbele garantie

Nu rijklaar voor €15.495,Gratis geïntegreerde navigatie

• •

15-inch lichtmetalen velgen 5 jaar driedubbele garantie

AUTOBEDRIJF BERT WIETEN

Boeierweg 11, Zwolle, tel. 038 - 421 2128 bertwieten.hyundai.nl 21 maanden betaalt u geen rente. Daarna, zie tabel. Contante waarde van het goed

Aanbetaling/inruil

i10

€ 9.495,-

€ 4.495,-

€ 5.000,-

i20

€ 15.495,-

€ 7.995,-

€ 7.500,-

De Hyundai

15

Primera Kosterman aan de Hogenkampsweg in Zwolle, heeft de winkel afgelopen week voorzien van het nieuwste Primerainterieur waardoor de winkel een ware metamorfose heeft ondergaan.

“Alle toiletten in de stad op je duimpje kennen. In de klas zitten met een natte broek en daarmee gepest worden. Een zwangerschap waarin je je naar het einde toe sleept. Problemen met bekken- en bekkenbodem leveren fysieke én mentale ongemakken op. En er rust een groot taboe op”, merkt Henriëtte Felix.

De drempel om naar een huisarts te gaan is hoog, merkt Felix. “Mensen praten niet over problemen met poepen of plassen.” Terwijl het wel problemen oplevert in relaties en dagelijks functioneren. Therapie bij Felix biedt in dat geval uitkomst en dit kan ook zonder doorverwijzing van de huisarts.

www.destadskoerier.nl

O N DE RN E M E N D

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

Totale kredietbedrag

Variabele debetrentevoet/ Jaarlijks kostenpercentage 5,9%* 5,9%*

Theoretische duur v/d overeenkomst

Maandelijks termijnbedrag

Totaal te betalen bedrag

58 maanden

€ 150,-

€ 5.800,-

58 maanden

€ 150,-

€ 8.700,-

U FINANCIERT € 5.000,- OF € 7.500,- ONDER VOORBEHOUD VAN KREDIETACCEPTATIE. BETALING UITERLIJK 21 MAANDEN NA REGISTRATIEDATUM. U KUNT ER OOK VOOR KIEZEN OM NA DE PERIODE VAN UITGESTELDE BETALING (21 MAANDEN) GEBRUIK TE MAKEN VAN HET DOORLOPEND KREDIET MET EEN JAARLIJKS KOSTENPERCENTAGE VAN 5,9% (RENTE PER 1 SEPTEMBER 2013). DAN GELDEN DE KOSTEN ZOALS BENOEMD IN BOVENSTAANDE REKENTABEL. U HEEFT DE MOGELIJKHEID OM TUSSENTIJDS BOETEVRIJ AF TE LOSSEN. VOOR DE VOORWAARDEN VERWIJZEN WIJ U NAAR HET STANDAARD INFORMATIEBLAD DAT U KUNT OPVRAGEN BIJ UW DEALER. DIT AANBOD BETREFT EEN UITGESTELDE BETALING EN DOORLOPEND KREDIET VAN HYUNDAI FINANCIAL SERVICES BEMIDDELT IN FINANCIERINGEN VAN ALPHA CREDIT NEDERLAND B.V. (VERGUNNINGNUMMER 12012518). TOETSING EN REGISTRATIE BIJ HET BKR TE TIEL. *PRIJS EN RENTEWIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN.

Gecombineerd brandstofverbruik: 3,2 - 6 (l/100 km) / 31,3 - 16,7 (km/l); CO2 - emissie: 84 - 140 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruik gegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. ACTIE GELDIG MET DATUM KOOPOVEREENKOMST VANAF 1 OKTOBER 2013 MET EEN UITERSTE KENTEKENREGISTRATIEDATUM VAN 31 DECEMBER 2013. GENOEMDE PRIJZEN VAN DE MODELLEN ZIJN INCL. BTW & BPM, KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE EN EXCL. METALLIC LAK. ENERGIELABEL EN WEGENBELASTINGVRIJSTELLING ZIJN AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN.

TM


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

16

KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! TIENER/DAMES LOUNGEBROEK Betty Boop/Minnie/ Mickey of ruit katoen of katoen flanel maten S-XXL

DECO SFEER TAFELKRANS

met 2.5” LCD-scherm, draaibaar en inklapbaar HD-opnames, ingebouwde microfoon geschikt voor opnemen in het donker SD-kaart raakt nooit vol door autoherhaalfunctie

met 4 theelichthouders 55x17 cm of 40x40 cm

16.95

dames maten 35-42 2 PAAR

1.89

MISA SOEPKOM

meisjes maten 23-38 2 PAAR

1.59

3.79

DECO KERSTTAFEREEL met verlichting enorme keuze modellen ca. 13x11 cm

CORAL FLEECE BADJAS

dames en heren diverse prints en kleuren dames: maten S-XL heren: maten S-XXL

aardewerk crème Ø 11 cm

0.79

EXCELLENT HOUSEWARE SOEPLEPEL RVS 33 cm

1.19

geschikt voor gas, elektra, keramisch en halogeen Ø 24 cm

6.95

per stuk

uitzoeken

kinder: maten 92-134

diverse sets in trendy folie design, stans-figuren en 3D incl. enveloppen

5.95

diverse kleuren katoen maten 92-146

0.29

LUXE KERSTKAARTEN

Elders 8.99 9.95

KINDER SWEATVEST

VAN 25! PE R DOOS

6.95

0.99

KINDER KNUTSELBOEK

6 LITE R!

oase 23x11x7.5 cm

oase Ø 25 cm

2.99

EMAILLE SOEPPAN

BLOK STEEKSCHUIM

RING STEEKSCHUIM

! U ITZO E KE N Elders 4.95 6.95

T/M ZATERDAG 2 NOVEMBER

AUTO DASHBOARD CAMERA

DIVERSE DESSINS BEDSOKKEN

Elders 5.99 6.95

VAN ZONDAG 27 OKTOBER

bijpassende joggingbroek

3.59 Elders 7.95 8.99

4.59

DICKIE TOYS TRAILERSET

MEGA BLOKS BOUWSTENEN

jongens of meisjes uitvoering 450-delig past ook op andere merken

diverse varianten werkvoertuigen 49 cm

6.49

0.79 LUXE BABYPOP maakt 10 geluiden ca. 28 cm

Elders 15.95 18.99

8.99

GECOAT STAAL VOGELVOERDAKJE 12 cm

0.69 NATURE MEZENBOLLEN 8 x 90 gram

14.99 DAMES/HEREN HANDSCHOENEN diverse kleuren

excl. mezenbol

Elders 14.95 19.95

8.49

SINTERKLAAS BANNER WELKOM SINT & PIET diverse varianten 300 x 60 cm

2.29 Elders 5.95 9.95

3.49

0.49

0.75

Elders 3.95 4.95

1.49

Elders 6.99 10.49

2.49

Zet- en drukfouten voorbehouden.

bijpassende sjaal


ACTUEEL

woensdag 30 oktober 2013

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

17

Volle agenda met activiteiten voor Hasselts Fanfare HASSELT - Het uniformcomité en de evenementencommissie van Hasselts Fanfare houden ook dit jaar acties en activiteiten, waarmee zij tevens de clubkas hopen te spekken. “De muziekvereniging heeft veel geld nodig om al haar muzikanten netjes in het pak te steken, maar vooral ook om alles keurig te houden”, laat de organisatie weten. “Hasselts Fanfare heeft uiteraard ook te maken met kosten voor leerlingenopleiding en aanschaf/onderhoud van instrumentarium. Daarom zijn deze jaarlijks terugkerende activiteiten van de muziekvereniging een welkome aanvulling op de financiële middelen.” Leden en sympathisanten van de club gaan zaterdag 2 en 9 november op stap om snert, gemaakt door de plaatselijke slagerij, aan de man te brengen. De eerste zaterdag is de verkoop in het oude deel van Hasselt, Santvoirt en Terwee’s hoek. De week erop zijn de wijken Nadorst, Om de Weede, de straten tussen de Van Dedemlaan en Van de Vechtlaan

met buitengebieden aan de beurt. Op beide verkoopdagen is overigens de snert ook tot 9.00 uur af te halen in het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare. “Neem wel even uw pannetje mee”, aldus de organisatie. De snert kost 4 euro per liter. Op vrijdag 1 november wordt de repetitiezaal van de Hasselter muziekvereniging omgetoverd tot een bingozaal. Onder het genot van een hapje en drankje zijn bezoekers verzekerd van een leuk avondje bingo, waarmee tal van geld- en vleesprijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is 230 euro aan contanten. Iedereen is uitgenodigd in het clubgebouw aan de Van Haersoltelaan 11 in Hasselt. Aanvang 20.00 uur. Ter afsluiting van ‘Foekepot’ wordt in Hasselt traditiegetrouw een lampionoptocht georgani-

Benjamin bestaat tien jaar

seerd door Hasselts Fanfare en wel op maandag 11 november. Om 19.00 uur start de optocht. Voorafgaand kan voor 3 euro een lampion gekocht worden. “Maar een eigengemaakte lampion is natuurlijk ook heel leuk”, aldus de organisatie. Een klein uurtje trekt de bonte stoet door de straten van Hasselt, waarbij de fanfare het bekende ‘Foekepot-lied’ speelt, zodat de kinderen kunnen meezingen. Tijdens de optocht wordt er overigens voor de kinderen een rustpunt ingelast en krijgen zij allemaal een mandarijn. Het orkest is daarnaast druk doende met de voorbereidingen van een dubbelconcert met het koor ‘Anders dan normaal’. Dit concert heeft een feestelijk tintje met de viering van de tweehonderdste verjaardag van ons koninkrijk. Dit concert is op 30 november in d’Overtoom in Genemuiden. Binnenkort start de kaartverkoop.

SCEG houdt Zorgboerderij Tel Aviv krijgt demonstratie 1.325 euro van visbakkers hoeden maken GENEMUIDEN - SCEG houdt maandag 11 november voor de tweede keer een demonstratie hoeden maken. Deze vindt plaats op de zolder van de familie Van Dijk aan de Achterstraat.

GENEMUIDEN - Tien jaar geleden startte reformatorische peuterspeelzaal Benjamin in Genemuiden met vrijwilligers en zeven peuters in een zaal van de Jachin- en Boazkerk. De speelzaal is sinds 2006 gevestigd aan de Kerklaan en biedt nu onderdak aan zo’n 45 peuters. Veel kinderen hebben in de afge-

lopen tien jaar gebruik kunnen maken van Benjamin als opstap naar, vooral, de basisscholen Eben-Haëzer en Rehoboth.

Hasselter Toneelgroep brengt voorstelling ‘Eigen Arf’ HASSELT - De Hasselter Toneelgroep is al maanden druk aan het repeteren voor een serie voorstellingen op zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 november in gebouw ‘de Schakel’. Er is dit jaar gekozen voor een blijspel van Herman van der A genaamd: ‘Eigen Arf’. De Toneelgroep Hasselt heeft jarenlange toneelervaring. Het stuk gaat over Gerrit van Wijk, een boer van de oude stempel. Als zijn buurmeisje aangeeft een minicamping te willen beginnen bij de boerderij is het hek van de dam. Om nog wat olie op het vuur te gooien, verzint het buurmeisje er allerlei sappige details bij. Ook de verschillende

campinggasten zorgen voor de nodige hilarische situaties. Dit alles leidt tot komische taferelen en ontwikkelingen. Het spektakel begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar bij Foto Tuinman in Hasselt. Een toegangskaartje kost 7,50 euro, inclusief koffie en cake.

Persbericht niet geplaatst? Kijk op onze website: www.destadskoerier.nl

Hendrika van Dijk laat zien hoe een hoed gemaakt kan worden van vilt of ander materiaal. “Zij weet heel veel van hoeden en kan hierover bovendien op een humoristische manier vertellen”, aldus SCEG. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor koffie met iets lekkers wordt gezorgd. Opgeven bij M. Bergman, (038) 385 51 93 of marietje.bergman@xs4all.nl. SCEG laat ook nog weten dat de presentatie over het ontwikkelingswerk van W. vd Haar niet op 13 januari maar op maandag 20 januari 2014 in de Meente is, vanaf 19.30 uur.

Foto : Jannes van den Berg / GenemuidenActueel.

GENEMUIDEN - In d’Overtoom is maandag een cheque aangeboden aan Tiem van Dijk. Hij ontving 1.325 euro voor zijn zorgboerderij Tel Aviv tussen Hasselt en Zwartsluis. De cheque betreft de opbrengst van de verkoop van de vis door

de visbakkers tijdens Genemusiment.

Voorstelling ‘Doe normaal dikkop’ trekt 75 bezoekers GENEMUIDEN - Zo’n 75 bezoekers zagen zaterdag de voorstelling ‘Doe normaal dikkop’ in de kantine van de Genemuider d’Overtoom. Het trio Kampman, Niewold en Deiman bracht in twee keer 40 minuten een complete voorstelling van in de Twentse streektaal gebrachte gedichten, conferences en zang. Herman Kampman bracht teksten over zijn eerste vlammende liefde in ‘Ik laat je hand nu los mijn kind’ en over een alcoholist in het aangrijpende ‘Waarom’. Veel lof was er voor de muzikanten Peter Deiman (slagwerk/ zang/cajón) en Jan Niewold (gitaar en zang). Boeiend om naar te luisteren en doodstil was het

Foto: Pieter Polman

wanneer deze beide muzikanten hun kunnen lieten horen. Arend van Dijk verzorgde het geluid.

Wie nieuwe ideeën heeft voor ‘Eumpien uut’ kan contact opnemen via www.sceggenemuiden.nl.


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 3 0 o k t o b e r 2 013

3

Buffetkast van 1499,-

voor

1299,-

combinatie stof en lederlook

led-verlichting

1

6 keerbare laden

Elena

2

eetkamerstoel

99,4

vanaf

999,-

2 3 4

keerbare laden

5

6 5 5

Macara

2,5-zits in leder van 999,voor

Macara

Elena eetkamerstoel in combinatie stof Canyon en lederlook Oxford, met poot in de kleur wagon grey 99,Bandon eetkamertafel 180 x 95 cm 499,- • 220 x 100 cm 599,• 160 x 90 cm 449,- • uitschuiftafel 160 (+ 50 cm) x 90 cm 699,Bandon buffetkast, 2 glasdeuren, 2 deuren en 6 keerbare laden, met LED-verlichting, 160 cm breed van 1499,- voor 1299,Bandon vitrinekast, 1 glasdeur, 1 deur, 2 keerbare laden en 4 niches, met LED-verlichting 999,Macara bank, verkrijgbaar in vele kleuren: • 2,5-zits in stof vanaf 599,- • in leder van 999,- voor 899,• 3-zits in stof vanaf 699,- • in leder van 1199,- voor 999,• bijpassende hoofdsteun in stof vanaf 69,- • in leder vanaf 109,Bandon TV-dressoir 150 cm, 3 laden, 3 niches 449,• 2 laden, 2 niches 120 cm 399,- • 3 laden, 3 niches, 180 cm 549,-

hoofdsteun in Catania leder

3-zits in leder van 1199,voor

449,-

Zoals afgebeeld 180 x 95 cm 499,1

Vitrinekast

Eetkamertafel

vanaf

999,-

109,-

899,Bandon ook verkrijgbaar met houten laden

salontafel, 120 x 70 cm

399,-

6

TV-dressoir 150cm

449,-

maandag gesloten din/woe/don 10.00 - 18.00 uur vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 10.00 - 17.00 uur Elke vrijdagavond koopavond, zondags gesloten

OOSTEINDE 14 MARKNESSE (0527) 20 12 48 WWW.MARCOMARKNESSE.NL

18


SPORT

woensdag 30 oktober 2013

Olympia ’28 legt RDC geen strobreed in de weg

Foto Martien Wursten

DEVENTER - Olympia ‘28 gaf zaterdag veel te veel ruimte weg aan tegenstander FC RDC. Hiermee maakten de Hasselters het de tegenstander wel heel erg makkelijk. De technisch vaardige Deventenaren hadden een heerlijke middag en wonnen met 4-0. In de eerste tien minuten was er al bijna geen houden aan voor Olympia. De thuisploeg creëerde drie goede kansen. Keeper Peter Fijnheer wist vroeg in de wedstrijd Olympia-leed te voorkomen en werd vooral in de eerste helft flink aan het werk gezet. Kansen kreeg de thuisploeg in de eerste helft genoeg, maar treffers bleven uit. Olympia kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. Na een half uur spelen was er even een opleving. Een vrije bal van Marco Bouwhuis werd gepakt door de keeper. Even

later stoomde Martijn Laarman op. Hij passeerde enkele spelers, maar liep zich uiteindelijk toch vast. Daarna was het gebeurd met de dadendrang van Olympia. Direct na rust kwam Olympia op achterstand. Vanaf de aftrap was het gelijk raak. Daarna liet RDC Olympia iets komen, maar RDC bleef oppermachtig. De enige kans voor Olympia was in de 69e minuut. Sander Zoer had de bal voor het inschieten, maar mikte te hoog. RDC liep vervolgens simpel uit naar 4-0 (72e, 80e en 87e minuut).

Vogellust op tournee ZWARTEWATERLAND - In de afgelopen periode hebben een aantal kwekers van Vogellust meegedaan aan diverse shows en tentoonstellingen, waarbij zeer verdienstelijk is gescoord. Een mooie opmaat voor de eigen plaatselijke tentoonstelling, die van 21 t/m 23 november zal worden gehouden. Hier zullen de kwekers weer wedijveren wie de mooiste vogel over 2013 heeft gekweekt. In Elst deed Dries Pol als enige inzender van Vogellust mee aan de keuring van de landelijke speciaalclub voor Gouldamadines, waar circa 1200 vogels werden beoordeeld. Hij behaalde hier goede resultaten met maar liefst 7 keer 91 en 1 keer 93 punten. De laatste werd tevens kampioen in zijn klasse wildkleur met blauw. Hieruit blijkt dat Pol inmiddels een goede brede selectie van deze vogelsoort heeft opgebouwd. De kanariekwekers Gerrit Jan Bakker, Henri Altena, Berend van Dalfzen en Gerrit van Heerenwaarden lieten van zich horen op de internationale kanarietentoonstelling, waar circa 1200 kanaries werden gekeurd en tentoongesteld. De genoemde inzenders behaalden meerdere malen goud, zilver en brons bij de voornamelijk rode en gele kleurkanaries. Tenslotte deed Willem Hoekman mee met een eendaagse keuring van inheemse vogelsoorten in Geesbrug. Hij behaalde hier met zijn major putter 91 punten.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

19

Veel animo voor sjoeltoernoo ZWARTSLUIS - De Vrolijke Schoevers kijkt tevreden terug op het open sjoeltoernooi dat afgelopen zaterdag werd gehouden in Hotel Zwartewater. Maar liefst honderd sjoelers schreven zich in. Het toernooi werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis aan Marrie Dekker. Ze heeft zich negen jaar ingezet in het bestuur van de sjoelvereniging en in de organisatie van het open sjoeltoernooi. Vervolgens werd Greet Westerop bedankt voor bewezen diensten. Ze was negen jaar actief als voorzitter en coördinator van het open sjoeltoernooi. Westerop is opgevolgd door Gert Koers. Daarna ging het toernooi van start.

Er werd gespeeld in tien verschillende klassen. Euverman, Gert van Asselt, Ank van de Haan, Gré Kikkert, Jelle Elzinga, Van Asselt, Louise Corporaal Dirk de Groot en Henk Oostenbrink grepen de winst in hun klasse. Marieleine van Asselt won de strijd bij de jeugd. Jelle Elzinga werd uitgeroepen tot winnaar van het open sjoeltoernooi en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. De dag werd afgesloten met een grote verloting.

Kinderen doen mee aan open sportlessen

Foto: Hermieke l’Amie

ZWARTEWATERLAND - Groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Zwartewaterland konden vorige week dinsdag meedoen aan open lessen die georganiseerd werden door sportverenigingen en buursportcoaches. In de Genemuider d’Overtoom werden lessen gegeven in volleybal en free running. In sporthal de Prinsenhof in Hasselt konden kin-

deren tafeltennissen en badmintonnen. In Zwartsluis was er in de gymzaal van De Rank tafeltennis en volleybal.

Op zoek naar sierbestrating? Verkoop van: Sierbestrating Natuursteenbestrating Gebakken bestrating Siertegels Kantopsluitingen en muurelementen Siergrind en brokken Waterpartijen Tuinmeubelen Veranda’s Barbecues

A-KEUS RESTPARTIJEN OP ONS KOOPJESPLEIN

Veel soorten, op is op

profiteer nu nog van de 6% BTW op de aanleg ( normaal 21 % )

WONING Sierbestrating Uw expert op het gebied van sierbestrating Openingstijden: Dinsdag t/m Vrijdag: 09.00 - 12.00 en 13.00 - 17.30 uur Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur (van april t/m sept. vrijdag open tot 20.00 uur)

Kom vrijblijvend langs voor advies over aanleg en onderhoud Eckertstraat 4 - Kampen - Tel. 038-333 30 11 woningbestrating.nl

IS UW OPEL KLAAR VOOR DE WINTER?

KOM OP 2 NOVEMBER LANGS VOOR DE GRATIS 18-PUNTENTEST. Echt alle Opels zijn welkom. Kijk voor meer informatie en aanbiedingen op www.opel.nl/notd of bel met onze werkplaatsreceptie op onderstaand nummer voor het maken van een afspraak.

Opel doneert € 1 per aangeschaft Winterplan tijdens de NOTD.

Smit & Co

Zwolle Marsweg 43 Ind. Marslanden E Tel: 038 - 4558200

Deventer Solingenstraat 2 Ind. De Weteringen Tel: 0570 - 85 43 21

IJsselmuiden Kleiland 10 Ind. Zendijk Tel: 038 - 3314555

de regio! Uw Opel dealer in www.smitenco.nl


SPORT

woensdag 30 oktober 2013

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

SC Genemuiden wint boeiende topper (door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden en Flevo Boys trakteerden het publiek zaterdag op een boeiende wedstrijd. Sportclub won met 4-2 en achterhaalde met deze zege Flevo Boys op de ranglijst. Beide ploegen staan gelijk in punten, maar de ploeg van trainer Hans Schrijver heeft een beter doelsaldo. Sportclub Genemuiden tegen Flevo Boys was vooraf een zeer aantrekkelijk affiche. Kon de ploeg laten zien dat het de voornaamste kandidaat is voor het kampioenschap in de hoofdklasse C? En is Flevo Boys echt zo sterk als de ranglijst doet vermoeden? Zaterdag werd duidelijk dat het geen toeval is dat de ploeg uit Emmeloord zo hoog staat genoteerd op de ranglijst. De ploeg is degelijk en met Frank Post heeft Flevo Boys een spits die gemakkelijk scoort en verrassend sterk presteert in de hoofdklasse C. Bovendien kan de ploeg aardig voetballen, zo werd zaterdag duidelijk. Maar toen de motor van Sportclub Genemuiden

Berry Halfwerk knokt zich langs Paul Bergtop. Foto: Helmich Lubberts.

na rust op toeren kwam, was er geen houden meer aan voor Flevo Boys. De ploeg werd gesloopt door de aanvallende kracht van Sportclub Genemuiden. Flevo Boys was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg enkele goede kansen om Genemuiden pijn te doen. In de 15e minuut probeerde Timon Rorije keeper Albert Flier te verrassen, maar de doelman reageerde attent. Dat deed hij ook in de 20e mi-

nuut. Jasper Bremmer liet zich verschalken door Frank Post. Die ging alleen af op Flier, maar de goalie greep uitstekend in. In de 30e minuut ging Flier echter gruwelijk in de fout. Hij wilde de bal breed spelen op Bremmer, maar schoof de bal in de voeten van Frank Post: 0-1. Sportclub Genemuiden kwam snel met een antwoord. Bij een schitterende aanval vormde Martijn Jansen het doeltreffende eindstation: 1-1.

Na rust zat Sportclub Genemuiden vanaf het begin beter in de wedstrijd. Toch kwam het weer op achterstand. In de 54e minuut kopte Frank Post raak. Wederom kwam er snel een reactie van Sportclub Genemuiden. Twee minuten na de 1-2 kopte Jasper Bremmer raak. Daarna was de aanvallende kracht van Sportclub teveel voor Flevo Boys. Patrick Lip en Jeffrey de Visscher waren dicht bij de 3-2. Die viel uiteindelijk in de 70e minuut. Patrick Lip stuurde Jeffrey de Visscher met een goede dieptepass weg. Die maakte het vervolgens goed af. Zeven minuten later viel de beslissing. Na een overtreding van Arnoud Post op Jasper Bremmer ging de bal op de stip. Willem Lanjouw schoot de strafschop binnen. Daarna kreeg Sportclub Genemuiden nog enkele kansen op een vijfde treffer, maar het bleef bij 4-2. Met de zege heeft Sportclub Genemuiden wat het wil, de koppositie. Komende zaterdag kan het dit verzilveren. Winst bij Harkemase Boys brengt Sportclub Genemuiden de eerste periodetitel.

DESZ zet zegereeks voort in derde klasse en pakt eerste periodetitel ZUIDWOLDE - DESZ heeft zaterdag bij ZZVV de eerste periodetitel in de wacht gesleept met een 2-3 zege. De ploeg kan indrukwekkende cijfers overleggen. De laatste 21 officiële wedstrijden werden allemaal gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 16 maart dit jaar.

IJSSELMUIDEN - Lisanne Kanis van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden heeft afgelopen zaterdag verschillende prijzen gewonnen op een dressuurconcours in IJsselmuiden. Lisanne Kanis kwam in IJsselmuiden met drie pony’s aan de start en beet het spits af met Aisha in de klasse M1/M2, cat. D/E. De ZWR-combinatie reed een sterke M2-dressuurproef en won met 192 punten een tweede prijs. Met de 3-jarige Jasper startte Kanis voor de allereerste keer in de klasse B/DE. Ze debuteerde in de klasse met een zesde plaats en behaalde een winstpunt. Met Elavsca debuteerde Kanis in de klasse L1 cat. D/E. Na een aantal maanden reed ze weer eens een dressuurwedstrijd met deze pony. Ze kan terugkijken op een redelijke proef en behaalde ook hier een winstpunt. De komende maanden zijn er in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters weer verschillende concoursen. Er wordt gestart met een springconcours voor paarden op vrijdag 1 november, zaterdag 2 november en dinsdag 5 november. Op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november staat een springconcours voor pony’s op het programma.

‘S-HEERENBROEK - De tafeltennissers van TTV Zwartsluis zijn niet langer hekkensluiter in de derde klasse D. De Sluzigers wonnen de uitwedstrijd bij ‘s-Heerenbroek met 4-6 en hebben de laatste plaats overgedaan aan het vierde team TTZwolle.

De spelers van DESZ vieren feest met de supporters na het binnenhalen van de eerste periodetitel. Foto: Henk Kuik

DESZ de tweede treffer. Na een kans voor ZZVV scoorde Danny Moorman in de tegenstoot. DESZ was oppermachtig. Weer was Moorman trefzeker. Na een uur spelen passeerde hij zijn directe tegenstander en verschalkte de keeper met een schot in de korte hoek.

Het leek de beslissing, maar ZZVV kwam sterk terug via twee fraaie treffers van Joel Huiskes. Een bloedstollende slotfase was het gevolg. DESZ rechtte de rug en werd geholpen door het wegsturen van een speler van ZZVV wegens natrappen. Kansen voor ZZVV bleven uit. DESZ daarente-

gen was enkele keren gevaarlijk. Zo stuitte Moorman op de keeper en schoot Remco Lachenal in de rebound over. Dunnik was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet werd tegen de paal gedrukt. Zo bleef het spannend tot het laatst, maar echt in de problemen kwam DESZ niet meer.

Zwemster Marit Boxum niet bij te houden EMMELOORD - De zwemmers van ZvZwartsluis kwamen zaterdag in actie bij de strijd om de Schuiringa Trofee. Marit Boxum deed het meest van zich spreken en eiste de Schuiringa Trofee voor zich op. Boxum zwom op alle vier afstanden een persoonlijk record. Met name op de 50 meter rugslag maakte ze een sterke indruk. Met een nieuwe persoonlijke toptijd veroverde ze de eerste plaats op de Nederlandse ranglijst van de KNZB in haar leeftijdsklasse. Boxum was het snelst in de categorie junioren 3 en jeugd 1. Ook mocht ze starten in de finale. Daarin snelde ze als jongste

Lisanne Kanis in de prijzen

TTV Zwartsluis niet langer hekkensluiter

ZZVV begon scherp aan de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de ploeg uit Zuidwolde, maar keeper Sander van de Belt voorkwam een tegentreffer met een katachtige reflex. Na zo’n vijfentwintig minuten voetbalden de bezoekers zich langzaam maar zeker onder de druk van de gastheren uit. Dit resulteerde in een grote kans voor spits Danny Moorman, maar hij mikte net naast. Al gauw kwamen er meer kansen voor DESZ. Zo nam Cor Koning het doel van de gastheren onder vuur van buiten het penaltygebied. Het doelpunt viel iets later, zo’n acht minuten voor rust. Verdediger Robin Rook kopte raak uit een corner. Daarna was Stef Raben nog dicht bij de 0-2, maar zijn kopbal werd gepareerd door de keeper. Vlak na rust maakte

20

zwemster naar een eerste plaats. Ze werd daarna gekroond als ‘sprintprinses’. Erik van der Linden kwam na vier afstanden uit op een derde plaats in de categorie junioren 2 en 3. Chris van der Linden behaalde brons in de categorie minioren 6 en junioren 1. Minioren De minioren van ZvZwartsluis

kwamen zaterdag in actie bij de Overijsselse Sprintkampioenschappen voor minioren in Hengelo. Hannah Hulst pakte een tweede plaats op de 50 meter schoolslag. Roos Schutte was goed op dreef op de 50 meter rugslag. In een nieuw persoonlijk record eiste ze het brons voor zich op bij de meisjes minioren 4. In dezelfde klasse verraste Annejèn Smelt met een derde plaats op de 50 meter vrije slag. Bij de meisjes minioren 5 deed Lindsey Berghuis van zich spreken met goud op

de 50 meter vlinder en rug en zilver op de 50 meter vrije slag. Juliette Jansen, Myrthe Dorgelo en Nathalie van Leusen maakten hun debuut bij het Overijsselse kampioenschap. Ze wisten hun toptijden flink te verbeteren en haalden de top tien van de ranglijst. Bij de vier keer 50 meter wisselslag estafette snelden Roos Schutte, Hannah Hulst, Lindsey Berghuis en Juliette Jansen in een spannende race naar een tweede plaats.

Er was weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. Daarom werden er veel games gespeeld. Roel Santbergen speelde goed, maar kwam niet tot winst. Albert Mooiweer was lekker op dreef. Hij versloeg al zijn drie tegenstanders. Pieter Doosje had het één wedstrijd moeilijk. Deze partij wist hij in de vijfde game (11-9 winst) naar zich toe trekken. In derde game stond hij nog op een ruime achterstand. Tegen de andere tegenstanders ging het iets gemakkelijker. Door de zege is de aansluiting hersteld en heeft het eerste team van TTV Zwartsluis weer zicht op klassebehoud. Het tweede team van TTV Zwartsluis, uitkomend in de derde klasse, ging met 7-3 onderuit tegen het achtste team van Smash ‘70. John van Schellen en Fabian Santbergen wisten samen het dubbelspel te winnen in Hattem. Marc de Rijk had een goede avond tegen het achtste team van Smash ‘70 en kwam tot twee overwinningen.

301013 stadskoerier  

stadskoerier week 44

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you