Page 1


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 3

w w w. b r u g m e d i a . n l

Agnieten College mogelijk naar voormalig Arriva-terrein (door Bas Wilberink) ZWARTSLUIS - Het Agnieten College verhuist mogelijk naar het voormalige Arriva-terrein. Als het plan doorgang vindt, wordt de middelbare school fors uitgebreid naar in totaal 5.000 vierkante meter. Op de huidige locatie aan de Arembergstraat zouden in dat geval 30 tot 35 nieuwe woningen komen. Eigenaar van het voormalige stationsterrein Woonconcept Vastgoed, de gemeente en het Agnieten College bespreken momenteel de mogelijkheden voor verplaatsing van de Sluziger middelbare school. “Alle partijen willen graag”, vertelt projectontwikkelaar Jos van Leussen

van Woonconcept Vastgoed. “Alleen moet de gemeente hierin nog een definitieve beslissing nemen.” Voor het voormalige Arriva-terrein was in eerste instantie woningbouw gepland. Van Leussen verwacht dat binnen een maand de

kogel door de kerk is. “Over wanneer eventuele bouw plaats zou vinden en andere details ga ik nu nog niet uitweiden. We moeten eerst de principebeslissing van de gemeente afwachten. Mocht het plan niet doorgaan, komt er alsnog woningbouw op die locatie.” Verantwoordelijk wethouder Jan Willem Wiggers wil op dit moment nog niets kwijt over de plannen, behalve dat er gesprekken gaande zijn. Agnieten College was niet bereikbaar voor commentaar.

Delen De Veenen worden verbeterd ZWARTSLUIS - De gemeente Zwartewaterland gaat de slechte delen van de landbouwweg De Veenen in de Barsbekerpolder verbeteren. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op vragen die de fractie van de ChristenUnie eerder had gesteld.

Containerbrand aan Nijstad

GENEMUIDEN - Aan de Nijstad is maandagochtend een vuilniscontainer in brand gestoken. De politie is op zoek naar getuigen. De container bevond zich in de steeg achter de woningen. Het vuur kon snel geblust worden waardoor werd voorkomen dat ook de schutting achter de container vlam vatte.
Enkele minuten later kreeg de politie een melding dat ook een bouwcontainer in de Nieuwstraat in brand stond. De brandweer bluste de brand en de container werd afgevoerd om veiligheidsredenen. Het vermoeden bestaat dat deze brand is aangestoken door dezelfde dader(s).

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze voorvallen. Indien beide gevallen verband met elkaar houden, is de looprichting als volgt geweest: via

Exposities in Kulturhus ZWARTSLUIS - In de zomermaanden juli en augustus exposeren Gea Kok uit Mastenbroek en Connie Witte uit Zwartsluis in het Sluziger Kulturhus. Tot en met 29 augustus hangen de schilderijen van Gea Kok in de bibliotheek en de foto’s van Connie Witte in verzorgingstehuis de Schans in Zwartsluis.

Foto: Henry Wallinga

genoemde steeg (Nijstad) uit de richting van de Gedempte Heve en gaande in de richting van de Nieuwstraat.

CJP-korting bij de Wereldwinkel ZWARTEWATERLAND - Jongeren tot 26 jaar krijgen sinds kort op vertoon van hun CJPpas een korting van 10 procent bij de Wereldwinkels. De korting wordt gegeven op non-food artikelen. Deze korting is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen FaiRSupport, de winkelorganisatie van de Wereldwinkels en Fair Trade Shops en het Cultureel Jongeren

Om schadeclaims te voorkomen, werd de weg vorig jaar al afgesloten voor het verkeer met uitzondering van het bestemmingsverkeer voor de landbouw. Toch vindt de gemeente het nodig de slechte delen te reconstrueren. Volgens het college is het moeilijk aantoonbaar waardoor de schade is ontstaan. De uitvoering staat gepland voor de tweede helft van dit jaar. De ChristenUnie heeft verder nog voorgesteld het maaibeleid van de weg af te stemmen met de gemeente Steenwijkerland, zodat dit zoveel mogelijk gelijktijdig uitgevoerd kan worden.

Paspoort. “Een mooie manier om jongeren naar de Wereldwinkels te trekken zodat ook zij hun steentje kunnen bijdragen aan de wereld van de Eerlijke Handel. Zeker nu het ministerie een gratis CJP-pas geeft aan alle middelbare scholieren. In onze regio zijn Wereldwinkels in Genemuiden, Hasselt, Vollenhove en Zwartsluis”, aldus Gerda Meuleman van de Wereldwinkel.

De politie verzoekt personen die iets gehoord of gezien hebben, dat verband kan houden met deze brandstichtingen, contact op te nemen via 09008844. Anoniem melden kan ook via Bel M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

Hardrijder 480 euro boete MASTENBROEK - Een 36-jarige automobilist uit Polen is vrijdag gelaserd op 111 kilometer per uur (gecorrigeerd) op de Kerkwetering. Hier geldt een maximumsnelheid van 60. De bestuurder kreeg een transactiebedrag van 480 euro opgelegd dat ter plaatse voldaan moest worden.

De expositienaam ‘Rood’ staat niet alleen voor de kleur van bijna alle schilderijen, maar ook voor passie, liefde en kracht van waaruit Kok schildert.
De kunstenares heeft al vroeg haar liefde voor het schilderen ontdekt en ontwikkelde zich langs de geleidelijke weg om een basis te scheppen naar de expressionistische manier van werken waarin zij haar eigen visie op het linnen tot uiting laat komen. Haar composities zijn uiteenlopend figuratief tot abstract en geven een tijdsbeeld weer.
Connie Witte

exposeert in het verzorgingshuis de Schans met foto’s. Vanaf 2003 is zij begonnen met haar hobby fotografie. Dit kwam voornamelijk door wandeltochten die de fotografe maakte waarbij ze mooie dingen zag in de natuur. Het meest aansprekende vindt Witte de Hollandse landschappen en kleine details uit de natuur. Ook op vakantie vindt ze het leuk bezig te zijn met fotograferen. Vooral elementen als zand, zee, wind, water en strand spreken de kunstenares aan. Vanaf 2005 is Connie lid van de fotoclub in Hasselt.


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 4

w w w. b r u g m e d i a . n l Te koop: Tervuerense herder pups, ing.ontw. met stamb. en paspoort. Beide ouders aanw. Lieve gezinshond met veel energie. De pups zijn geboren op 2 juni, vac. opvang mog. (0523) 231598 525.00 BERGENTHEIM HA27.0030.001

NACHTKIJKERS

VERREKIJKERS

Spottingscopen

De betere dakkant kijker 8 x 42 - 10 x 42 - 10 x 50 Kijkers nu vanaf

39,-

Kom nu naar Vollenhove (20 min. van Zwolle, Kampen, Steenwijk) en profiteer van al onze aanbiedingen en het grootste assortiment kwaliteitskijkers van Nederland! Ook groots in kleine verrekijkers! 8x21-8x25 10x25-10x30 Een verrekijker is een ideaal cadeau voor een verjaardag, jubileum, etc.

Wij zijn dealer van alle bekende merken. Wij zijn dealer van alle bekende merken. Ook ruilen wij uw oude verrekijker of fotocamera in. Ook Kom ruilenkijk wijen uwvergelijk!!! oude verrekijker in.

Spottingscopen Tot 60x dichterbij Nu vanaf

129,-

Opruimingskijkers met 20% tot 50% korting. Kom, kijk en vergelijk!

Kerkstraat Vollenhove,tel. tel.0527-241594 0527-241594 Kerkstraat 67, 67 Vollenhove Dinsdagmiddag gesloten. alleen open op woensdag en zaterdag Vrijdagavond koopavond GRATIS PARKEREN Gratis parkeren voor de deur

Vollenhove KIJKERS DIE U NERGENS ANDERS ZIET!

VOOR DE DEUR

KOM, KIJK EN VERGELIJK!!!

Oproep: Hallo ik ben GER en al 31 jaar allround schilder en klusser voor al uw binnen en buitenwerk heeft u plannen voor het najaar bel me maar (06) 23324221 ZWOLLE SN29.0091.002 Te koop: edelsteentjes 100st. gepolijst amethyst, roze kwarts agaat, tijgeroog enz. koopje, tel. 038-4211334

’ ! E P P ‘KA Productieweg 6 • Vollenhove Tel. 0527 - 24 14 21

Bij onnodige/ ongewenste kap van bomen neemt u contact op met: BOMENMELDPUNT KAMPEN e-mail: hetbomenmeldpuntkampen@hotmail.com tel. bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 19.00uur: 038-332 81 83 (Henk)

www.moniqueboer.nl www.moniqueboer.nl -- Van Van tevoren tevoren kennismaking kennismaking met met uw uw kraamverzorgende; kraamverzorgende; -- Uitsluitend gediplomeerde Uitsluitend gediplomeerde met uw -- kraamverzorgenden; Van Van tevoren tevoren kennismaking kennismaking met uw kraamverzorgenden; kraamverzorgende; In principe principe 1 1 kraamverzorgende. kraamverzorgende. --- kraamverzorgende; In Uitsluitend gediplomeerde gediplomeerde - Uitsluitend kraamverzorgenden; kraamverzorgenden; In principe principe 1 1 kraamverzorgende. kraamverzorgende. -- In

-- De De bemiddeling bemiddeling richt richt zich zich o.a. o.a. op op verzorging, verzorging, verpleging, verpleging, begeleiding begeleiding en en terminale terminale zorg; zorg; -- Hulp door deskundige gediplomeerde Hulp door deskundige gediplomeerde -- verzorgenden De zich De bemiddeling bemiddeling richt zich o.a. o.a. op op verzorging, verzorging, enricht verpleegkundigen; verzorgenden en verpleegkundigen; verpleging, begeleiding en verpleging, begeleiding en terminale terminale zorg; zorg; Advisering en en hulp bij bij persoonsgebonden persoonsgebonden --- Advisering hulp Hulp - budget; Hulp door door deskundige deskundige gediplomeerde gediplomeerde budget; verzorgenden en verpleegkundigen; verzorgenden en verpleegkundigen; Uw wens wens is is uitgangspunt uitgangspunt van van onze onze zorg. zorg. --- Advisering Uw en hulp hulp bij bij persoonsgebonden persoonsgebonden - Advisering en budget; budget; Uw wens wens is is uitgangspunt uitgangspunt van van onze onze zorg. zorg. -- Uw

bel bel voor voor informatie informatie met met 0527-29 0527-29 16 16 37 37 bel voor informatie met 0527-29 16 37

Verkoop- en Servicebedrijf

www.beens-wonen.nl

Te koop: kleutertafel en stoeltjes, verst. kinderledikant, 4-pits gasstel, tel. 0525621422

RUITERSPORT DE SCHUUR! HAATLANDERDIJK 65

Te koop: Bobike voor- en achterop compl., V-tech kindercomputer, Primo Duplo, Buggydrager, maxi cosi, tel. 038-3763503

Te koop: tafelmodel koelkast 35,-, witte vitrinekast 15,-, grenen salontaffel 25,-, strijkmachine 25,-, tel. 0644724873

ERGERNIS?? Alg en mos op uw dak?

Bel Stegeman Hasselt tel. 038 - 4775553

Te koop gevraagd: kinderboeken en jongensboeken, tel. 038-4660582 Te koop gevraagd: speldjes en boeken, tel. 0384660582

BUITEN OPENINGSTIJDEN BENT U WELKOM NA TELEFONISCHE AFSPRAAK. TEL. 06-15547113

Gevraagd: Robijnzegels, spaar mee voor Roemenie en Oekraine tel. 038-3321014

Sfeervol à la carte restaurant!

Restaurant “De Oase”

Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

Gezocht: vrijwilligers, helpende handen voor administratie en Public relations, tekenaar/constructeur die product ideeen kan visualiseren, tel. 038-4551014

Al 30 jaar uw specialist in Kunststofkozijnen Bel voor een vrijblijvende offerte. Of kijk op www.primus-fenster.de

Te huur: Winnie the Poohof geboorteooievaar 10,-, tijdens de kraamdagen, opbrengst bestemd voor bejaardenzorg in Roemenie, tel. 038-3324280

Te koop: computer met toebehoren, Tft-Lcd monitor, Dvd-room drive, cd-rw drive, draadloos toetsenbord, draadloze muis, tel. 0383320635

Te koop: Gazelle damesfiets 7 versnellingen, meisjes fiets 24inch, tel. 038-3318382

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze de manager Grondverwerving en Juridische Zaken van ProRail B.V., kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen. WELK BESLUIT IS ER GENOMEN EN LIGT ER TER INZAGE?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Hanzelijn is onderstaand besluit voor het cluster OL-28 genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet jo. paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht: tot het verlenen van een bouwvergunning voor de aanleg van ecoduikers voor de kunstwerken 425, 455, 465, 480 en 485.

TE KOOP GEVRAAGD Speldjes Stripboeken Suske & Wiske, Kuifje, enz. Singles en LP’s, kinderboeken en andere boeken

038-4660582

omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat. Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

besluit

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. WAAR EN WANNEER KUNT U DE STUKKEN INZIEN?

Het besluit ligt met ingang van 23 juli 2008 tot en met 2 september 2008 gedurende de reguliere openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het stadhuis van de gemeente Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen.

Tel. 038-3315690

Te koop gevraagd: stripboeken en andere boeken, tel. 038-4660582

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

Tel. 038 - 852 18 76

Te koop: 220 rode dakpannen De Valk Echt tweedehands, 100,-, 06-20793527 Kampen

Te koop gevraagd: singles en lpís, tel. 038-4660582

KENNISGEVING

www. deoase-zalk.nl

Audio/Video apparatuur TV + DVD Wasmachines + Wasdrogers Vaatwassers Klein Huishoudelijk

Technisch Verkoop- en Servicebedrijf Roetman BV Genemuiden, tel.: 038 3854333

Te koop: zwart dressoir met eettafel, tel. 038-3557476

WIJ ZIJN GEOPEND VAN MAANDAG T/M VRIJDAG VAN 14.00 - 18.00 UUR.

Ook dat nog, DEFECT Voor reparatie van:

Oproep: ontbreekt er een lp in de collectie, tel. 0610162006

Gedurende deze periode kunt u de stukken buiten de reguliere openingstijden inzien na telefonische afspraak. HOE KUNNEN BELANGHEBBENDEN BEROEP INDIENEN?

Tijdens bovengenoemde periode staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep tegen een of meerdere besluiten geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffiegeld verschuldigd. MEER INFORMATIE?

Voor nadere informatie met betrekking tot het besluit kunt u zich wenden tot de heer G.J.L. Last van de gemeente Kampen, tel. 038 - 339 26 90. De Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze, de manager Grondverwerving en Juridische Zaken,

H.G.M.J. van Helvoort

abcdefgh Coördinator Vergunningen Hanzelijn


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 5

w w w. b r u g m e d i a . n l

Lopen is het beste medicijn

ZWARTSLUIS/ZWOLLE - Voor hardlopen is niet veel nodig: een weg om te lopen en verder een beetje doorzettingsvermogen. Astmapatiënten hebben toch net even wat meer doorzettingsvermogen nodig, zij komen nog wel eens wat drempels tegen. En toch besluiten veel astmapatiënten ondanks die drempels toch te gaan hardlopen. Daarom heeft de organisatie van de Zwartewaterlandloop besloten dit jaar extra aandacht te schenken aan het Astmafonds. Ruim 25 jaar geleden werd Wim Volkers (64) lid van atletiekvereniging PEC Zwolle. Het was op een moment in zijn leven dat hij erg geconfronteerd werd met zijn astma. Zowel zijn longarts als zijn huisarts wezen hem erop dat beweging het beste medicijn was tegen de astmaproblemen. Zijn huisarts zei letterlijk: “Je zou moeten gaan hardlopen!” Volkers begon in de trimgroep van

zijn huisarts en door het hardlopen vergrootte hij ook weer zijn zelfvertrouwen: “U moet zich voorstellen dat ik soms door gebrek aan lucht niet eens thuis de trap op kon lopen. Door de trainingsopbouw van de trimgroep kreeg ik weer adem.” Volkers kreeg zoveel plezier in hardlopen dat hij zelfs een trainersdiploma heeft gehaald en nu zelf trimgroepen begeleidt. Hij vertelt dat voor astmapatiënten hardlopen aan de ene kant het beste medicijn tegen astma is, aan de andere kant moet de loper er altijd rekening mee houden: zo heeft de astmapatiënt bij koud en klam weer meer moeite met hardlopen dan andere

hardlopers. Toch wil Wim Volkers lotgenoten vooral aansporen te gaan sporten, want zegt hij: “Ik ben ervan overtuigd dat je lichaamsgewicht van invloed is op het astma. Maar sport onder begeleiding.” En voor wie geen astma heeft? Lachend antwoordt Volkers enthousiast: “Ook sporten: iedereen kan op elke leeftijd gaan sporten. Hardlopen begin je met rustig wandelen en dan bouw je het op.” Wim Volkers is al een ervaren hardloper. Zes jaar geleden liep hij de marathon van Rotterdam, puur om voor zichzelf te bewijzen dat hij in staat was zo’n monsterloop te kunnen volbrengen. Nu beperkt hij zich tot halve marathons als Zwolle, Dalfsen, Parijs en Diever. Op zaterdag 16 augustus loopt Wim Volkers mee aan de Zwarte­ waterlandloop. Opgave aan dit sportieve hardloopevenement is nog steeds mogelijk via: www.zwartewaterlandloop.nl.

Themadag Visserij succes ondanks regen

ZWARTSLUIS - De Zwartsluizer Zaterdag stond dit weekend in het teken van water, regenwater wel te verstaan. Desondanks werd de themadag Visserij een succes.

De verschillende koren konden ongehinderd hun optredens verzorgen. Vanuit het hele dorp waren partytenten gehaald en zo kon ook het publiek toch droog genieten van alle vistraktaties. Het Vollenhoofs Visserskoor verzorgde tweemaal een optreden bij de Urker vishandel Van Slooten. Hier werd ook een wedstrijd haring-eten gehouden. Hiervoor bleek belangstelling uit heel Nederland; het deelnemersveld bestond uit eters van

De Sas As blekvanger, zo leg et door gliek as et tiedn was. Verbiendige van oost noar west: Et bröggien van de Sas! Somstieds, as ’t waeter oge is, klinkt d’r een diep gekras. Men wærkt en draeit met vaste aand: De liere van de sas!

Rotterdam tot en met Zwartsluis zelf. Winnaar werd de heer Klappe door het eten van wel 24 haringen. Hij ging naar huis met een beker. In de Schoolstraat zong het Compagnons Vrouwlu koor uit Oosterwolde en tussendoor werd het publiek getrakteerd op lekkere hapjes als ouderwetse ‘zoals grootmoeders ze stoofde’-paling en stoofschotel vis. Bijzonder was de demonstratie door Harry Vijn. Hij is kok bij Hotel Zwartewater en viert daar dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Zijn demonstratie vis bereiden was dan ook een uiting van zijn deskundigheid die hij door de jaren heen heeft opgebouwd; niet alleen over het bereiden van de

Et waeter wast in de rivier, kennis kump goed van pas. Men kiert et grof en guur geweld: Deur middel van de Sas! Ons stedtien kan weer sloapn goan fijn achter deur’ en glas. Beskærmt, beveiligd ummers deur: De deuren van de Sas! Riek van der Wulp

vis, maar ook over de herkomst van de verschillende vissoorten. Winkeliers hadden voor de jeugd een springkussen verzorgd en tenslotte werd de dag vol visserij afgesloten met een motortoerrit van 135 kilometer die de motorrijders langs verschillende oude visserijplaatsen voerde. De volgende Zwartsluizer Zaterdag is zaterdag 26 juli en heeft als thema ‘High Tea’. Voor meer informatie: www.zwartsluizerzaterdagen.nl

Wim Volkers spoort lotgenoten aan te gaan sporten.

MLD-stichting prijst collectanten GENEMUIDEN - De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) heeft onlangs veertien jubilerende collectanten uit Genemuiden gehuldigd. Deze mensen collecteren elk jaar weer vol enthousiasme voor de MLDS en zorgen ervoor dat Genemuiden dit jaar 3.035,94 euro heeft opgehaald. Dit jaar was het thema slokdarmkanker. De collecte is in Genemuiden in 1993 opgezet door Reina Marsman. Zij startte het eerste jaar met een handvol collectanten. Op de jubilaris­ avond zelf gaven drie collectanten aan dat zij vanaf het begin collecteerden en feitelijk al bijna 25 jaar met de collectebus lopen in Genemuiden. Toen had de MLDS nog geen landelijke collecteweek. Een unicum want nergens in Nederland zijn zoveel collectanten voor de MLDS die al bijna 25 jaar collecteren. In 2008 liepen er inmiddels 49 personen. De totaal verraste collectanten ontvingen hun jubileumattentie en een mooie rode roos. Elf collectanten collecteren al twintig jaar. Dit zijn mevrouw A. Tuin, M. van der Haar, G. Abma, R. Busweiler, M. Bosch, H.

Schuurman, D. Last, G. van Enk, A. Westendorp, K. Vink en J. de lange. Contactpersoon Lidy Kolk is al 15 jaar actief, eerst als collectant en later als contactpersoon voor de collecte. Mevrouw J. van der Steeg en mevrouw A. Pleizier zijn al 10 jaar collectant. Regiocoördinator voor Drenthe en Overijssel Sara Stegen huldigde samen met contactpersoon Lidy Kolk de collectanten. Er werd door collectant mevrouw A. Tuin stil gestaan bij de collecte in Genemuiden. Zij had een collecte-alfabet geschreven. Sara Stegen vertelde meer over het belang van de Maag Lever Darm Stichting, waar het collectegeld naar toe gaat (voorlichting en onderzoek) en het werk van de regiocoördinator.

Binnenbrand bij Oude Diep ZWARTSLUIS - De blusgroepen van Zwartsluis en Hasselt zijn zondagmiddag opgeroepen voor een binnenbrand. Bij caférestaurant ‘t Kraantje van jachthaven De Kranerweerd had een frituurpan in de keuken vlam gevat. Door snel en kordaat optreden van het aanwezige personeel was de brand al vrij snel bestreden. De post Zwartsluis besloot na een inspectie toch na te blussen. Het personeel en de klanten stonden verbouwereerd buiten te kijken naar hetgeen zojuist had plaatsgevonden.

Ruim 3000 euro voor Unicef GENEMUIDEN - De deurcollecte voor Unicef in Genemuiden heeft 3093,93 euro opgebracht. Het plaatselijke comité is alle gevers en collectanten bijzonder dankbaar voor de geleverde bijdragen. Over de hele wereld kunnen kinderen mede dankzij giften naar school, medicijnen gebruiken als ze ziek zijn, schoon water drinken als ze dorst hebben en in betrekkelijke veiligheid leven. De programma’s van Unicef staan garant voor structurele hulp met tastbaar resultaat.

Foto: Henry Wallinga

Ondanks de korte brand werden de keukenmedewerkers onderzocht door de broeders van de inmiddels gearriveerde ambulance. Ook werden de laatste rookwolken en stank uit het pand geblazen.

Het bedrijf kreeg in de loop van de avond een bezoekje van een medewerker van de stichting Salvage die zal helpen om het pand zo snel mogelijk weer schoon en gebruiksklaar te krijgen.

LAST VAN ONGEDIERTE? snelle service om schade Bel. 038-4773602

en leed te beperken.

O.B.N. Ongedierte Bestrijding Nederland Handelsweg 6 8061 RL Hasselt 038 - 477 36 02 www.obn-bv.nl


%*/4%"(+6-*t1"(*/" dinsdag 22 juli 2008 • pagina 6

ˆiÕÜtÊ

Uit eigen L>ŽŽiÀˆt

Jutters brood

…ii]ʓiÌÊii˜ÊiŽŽiÀiʘœœÌ‡ met 2 extra >V…̈}iÊÓ>>ŽÊi˜Ê}iÕÀ°Ê,ˆŽÊ>>˜Êmonopoly ten V…œiÃÌiÀœÊÛiÀ>}i˜`iÊÛiÌâÕÀi˜Ê ‡ÊiˆÜˆÌÌi˜Ê‡ÊˆâiÀʇʏˆ˜œâÕÕÀʇÊi˜Êۜi`ˆ˜}ÃÛiâiÃ ˜ÕÊÌiÀʈ˜ÌÀœ`ÕV̈i\Ê

van

2,02

van

3,

99

IJsbergsla «iÀÊÃÌՎ

van

0,

99

2.

99

>iÊܜÀÌi˜]Ê ÎÊLÕÃÃi˜Ê DÊÇxäʓÊ ˜>>ÀÊ ŽiÕâiÊ ÎÊ-/1-

}iâœÕÌi˜Êœvʜ˜}iâœÕÌi˜]Ê ÓÊâ>ŽŽi˜ÊDÊÓxäÉ{ääÊ}À>“ÊÊ ˜>>ÀʎiÕâi

19 ,, van 1

1452

0. 5.79 1.

Vruchtensiroop

Super pinda's

van

Hamlappen of Fricandeau

59

1.

69

Superieur ijs de luxe >iÊܜÀÌi˜] LiŽiÀÊÇxäʓÊ

W wW w W. w. Bb Rr Uu Gg M m Ee Dd Ii Aa . Nn Ll

6,15 Lay's SuperChips of Fritessticks

1.

06

van

Remia Snacksaus

Ê ÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊ>iÊܜÀÌi˜]Ê ÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊDÊ£xäÉÓääÊ}À>“Ê ÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊÊʘ>>ÀʎiÕâiÊ

>iÊܜÀÌi˜Ê

ÓÊÌÕLiÃÊ>ÊxääʓÊ˜>>ÀʎiÕâiÊ ˜ÕʓiÌ

20 EXTRA

ÓÊ-/1-

van

2,16

ۜœÀ`ii«>ŽÊ «iÀʎˆœÊ

7,

99

van

â>V…ÌÊEÊÃÌiÀŽÊ «>ŽÊÓ{Ê Àœi˜ van

8,

99

«>ŽŽi˜]ÊiÝÌÀ>ÊLii}i˜Ê œvʜÕ`Ê«>ŽiÊ

van

2,

>iÊܜÀÌi˜]Ê«œi`iÀÊ «>ŽÊ£{änÊ}À>“ÊœvÊۏœiˆL>>ÀÊ v>Vœ˜Ê£äääÉ£xääʓ

i`ˆ}ÊÛ>˜>vÊ`œ˜`iÀ`>}

i`ˆ}ÊÛ>˜>vÊ`œ˜`iÀ`>}

1.-

2,

49

50

“iÌÊ ÓÊiÝÌÀ>Ê âi}iÃ

49

1. 99 2. 49 2. 49

i`ˆ}ÊÛ>˜>vÊ`œ˜`iÀ`>}

Saucijzen

0.

korting

zegel

i`ˆ}ÊÛ>˜>vÊ`œ˜`iÀ`>}

L>ŽiÊ £ÓxÊ}À>“

ۜœÀ`ii«>Ž

7.

19 ,14 ,98 van 11

- ,

50%

1.

“iÌÊ £ÊiÝÌÀ>Ê

99

Dreft Wasmiddel ÓÊÃÌՎÃʘ>>À van ŽiÕâiÊ

zegel

* ,Ê"

van

 *6, -

4,99

i`ˆ}ÊÛ>˜>vÊ`œ˜`iÀ`>}

IJs

>“œ˜`œ¿Ã]Ê}ˆÀ>˜`œ¿ÃÊ VœœLœÝʎˆ`ӈÝʜvÊ Àœœ“ˆÃLiŽiÀÃ]ÊÓÊ«>ŽŽi˜ÊDÊÎÉnÊÃÌՎÃ

van

3,98

iâiÊ>>˜Lˆi`ˆ˜}i˜Ê∍˜Ê}i`ˆ}Ê̜ÌÊÓÇʍՏˆÊÓäänÊUÊ*ÀˆÃ܈âˆ}ˆ˜}i˜]Ê`ÀՎvœÕÌi˜Êi˜ÉœvÊՈÌÛiÀŽœV…ÌÊۜœÀLi…œÕ`i˜

i`ˆ}ÊÛ>˜>vÊ`œ˜`iÀ`>}

«>ŽÊÊ{ʜvÊ ÈÊÃÌՎÃ

55

Frambozen

Kano's of Fondantcakes

6.

“iÌÊ ÎÊiÝÌÀ>Ê

49

Super goudse kaas £™äÊ}À>“Ê

âi}iÃ

49

Page toiletpapier

 ,1 ,-7,

5.

“iÌÊ ÓÊiÝÌÀ>Ê


DINSDAG 22 JULI 2008 • PAGINA 7

W W W. B R U G M E D I A . N L

Museale route door zomers Hasselt (door Bas Jansen)

HASSELT - De oude Hanzestad Hasselt kon vroeger opboksen tegen de, hedendaags veel grotere plaatsen Kampen en Zwolle. De aanwezige oudheid bepaalt dan ook vooral wat in Hasselt in verschillende kleine musea aan het toeristisch publiek getoond wordt. Deze week in Hasselt: het Oude Stadhuis, Korenmolen de Zwaluw en de Kalkovens. Het voormalige Stadhuis is een van drie locaties opgenomen in het gemeentelijke museumprogramma. Het pand, voltooid binnen 1550 en 1615, is op zich het bekijken al waard. Loop naar boven en bekijk in de raadszaal op de tweede verdieping een groot -op maat ge-

Zomers museumbezoek De gemeente Zwartewaterland heeft verschillende locaties gekenmerkt als musea. Op die verschillende plekken zijn lokale kunsten en andere bezienswaardigheden te zien, vaak met veel liefde en inspanning verzameld en tentoongesteld. Het zijn plekken die vaak meer aantrekkingskracht hebben op de toerist dan de bewoner uit de buurt. Toch kunnen deze musea ook voor hen de moeite waard zijn. De gecombineerde Brug/Stadskoerier maakt daarom de komende drie weken een ronde langs musea in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden.

maakt- schilderij van Nicolaes van Galen, een stijl- en tijdgenoot van Rembrandt. Over het doek, dat speciaal voor de ruimte is gemaakt, doen meerdere verhalen de ronde. De afgebeelde terechtstelling zou dienen als aanmaning voor het stadsbestuur. Vier personen op het schilderij zouden de steden Hasselt, Zwolle, Kampen en Deventer moeten voorstellen. De al dan niet prettige verbintenis met naburige Hanzesteden komt ook tot uiting in een zogeheten ‘raadhuisbord’ dat aan de wand prijkt met daarop een vlijtig gekalligrafeerde bijbelpassage door een Kampense schoolmeester. Tegelijk bedankte Kampen voor de eer opgenomen te worden in de serie stadsschildjes in de glasin-loodraampjes van het stadhuis. Deventer, Zwolle, Provincie en verschillende schilden van het Koninlijk Huis zijn wel vertegenwoordigd. Verder beschikt het stadhuis over een imposante wapencollecte waaronder de grote verzameling haakbussen (primitieve vuurwapens). Beneden, rechts na de entree, heeft de jubilerende lokale historische vereniging een tijdelijke fototentoonstelling opgehangen. De afbeeldingen tonen vooral een blik op Hasselt in de eerste decennia van de twintigste eeuw. Tegenover de expo-ruimte is het lokale

VVV-kantoor gevestigd. Op zaterdagmiddag is Korenmolen De Zwaluw aan het begin van de monumentale waterkering de Stenendijk geopend. Rondom de molen is een pleisterplaats gecreëerd voor de talrijke fietsers die Hasselt binnenkomen of verlaten. De molen wordt in bedrijf gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers waaronder zes molenaars. Het 150 jaar oude monument is ook een van de drie erkende trouwlocaties in Hasselt. Het aansluitende feest kan ook worden gehouden in De Zwaluw. Naast subsidie brengt de verhuur de nodige euro’s in het laatje om de molen draaiende te houden. De Zwaluw is de enige molen in Zwartewaterland en wordt daarom gekoesterd. Tijdens openingstijden zijn altijd vrijwilligers aanwezig om de elementen en functies van het grote werktuig toe te lichten. Onder begeleiding kunnen bezoekers tot boven in de kap komen via steile trappen. Uniek aan de molen zijn de sporen van het experiment dat in de jaren vijftig plaatsvond. De Zwaluw behoorde bij de eerste drie Nederlandse molens die energie konden opwekken. De kenmerkende apparatuur behorend bij het experiment is nog zichtbaar. Het bleef echter bij een probeersel. Het rendement van de klassieke molen bleek on-

voldoende. Het originele ambacht maakt de molen speciaal waarover geïnteresseerde bezoekers van alles te weten kunnen komen. Aan de rand van de binnengracht, achter het huidige gemeentehuis, staan twee exemplaren van de laatste uit bedrijf genomen kalkovens in West-Europa. Doordat slechts een kleine groep vrijwilligers actief is voor dit stukje industrieel erfgoed, is het bezoekersgebouw alleen in juli en augustus op vaste tijden geopend. Binnen draait dan een film over de schelpkalkovens die nog tot 1990 actief waren. Een medewerker is aanwezig om een beknopte of uitvoerige uitleg te geven over de historie en de werking van de witgeblakerde stenen ovens. In Hasselt staan al sinds 1655 verschillende kalkovens op deze plek. Opmerkelijk is dat, niet alleen in Hasselt, kalkovens stonden

waar het achterland voor de turfproductie zorgde. De brandstof was om de ovens te verhitten en schelpen in kalk te doen veranderen. Let op de rechter kalkoven waarvan ooit per ongeluk een deel van de authentieke kalkaanslag is verwijderd door overijverige gemeentewerkers. Het zandstralen werd direct gestaakt toen monumentenzorg er lucht van kreeg.

Deze zomermaanden zijn de kalkovens te bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 16.00 uur. De molen is iedere zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het Oude Stadhuis op de Markt is toegankelijk van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Bezoek voor meer info de websites: www.sphh.nl of www. vvvhasselt.nl.

Maag Lever Darm Stichting zet 14 jubilerende Genemuidense collectanten in het zonnetje! Onlangs heeft de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) 14 jubilerende collectanten uit Genemuiden gehuldigd. Deze mensen collecteren elk jaar weer vol enthousiasme voor de MLDS en zorgen ervoor dat Genemuiden dit jaar € 3035,94 heeft opgehaald. Alle gulle gevers hartelijk dank hiervoor! Door u allen kan de MLDS geld reserveren voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. Dit jaar was het thema slokdarmkanker.

Ieder jaar krijgen 1500 mensen slokdarmkanker. De afgelopen tien jaar is het aantal patiënten met 30% toegenomen. Omdat de ziekte vaak pas in een laat stadium wordt vastgesteld, is de overlevingskans

gering. De Maag Lever Darm Stichting gaat de strijd aan tegen slokdarmkanker. Daarom financiert de stichting wetenschappelijk onderzoek naar slokdarmkanker en geeft voorlichting over deze

sluipende ziekte, de risicofactoren en de alarmsignalen. Hiervoor is geld nodig. In de collecteweek van 9 tot en met 14 juni gingen ruim 26.000 collectanten langs de deuren in Nederland. De collecte is

in Genemuiden in 1993 opgezet door mevrouw Reina Marsman. Zij startte het eerste jaar met een handvol collectanten. Op de jubilarisavond zelf gaven 3 collectanten aan dat zij vanaf het begin collecteerden en feitelijk al bijna 25 jaar met de collectebus lopen in Genemuiden. Toen had de MLDS nog geen landelijke collecteweek. Een unicum! Er zijn nergens in Nederland collectanten voor de MLDS die al bijna 25 jaar collecteren. In 2008 liepen er inmiddels 49 personen. Donderdag ontvingen de totaal verraste collectanten hun jubileumattentie en een mooie rode roos. Elf collectanten collecteren al 20 jaar. Dit zijn mevrouw A. Tuin, M. van der Haar, G. Abma, R. Busweiler, M. Bosch, H. Schuurman, D. Last, G. van Enk, A. Westendorp, K. Vink en J de lange. Contactpersoon Lidy Kolk is al 15 jaar actief, eerst als collectant en later als contactpersoon voor de collecte. Mevrouw J van der Steeg en mevrouw A. Pleizier zijn al 10 jaar collectant. Regiocoördinator voor Drenthe en Overijssel Sara Stegen huldigde samen met contactpersoon Lidy Kolk de collectanten. Er werd door collectant mevrouw A. Tuin stil gestaan bij de collecte in Genemuiden. Zij had een collecte-alfabet geschreven. Sara Stegen vertelde meer over het belang van de Maag Lever Darm Stichting, waar het collectegeld naar toe gaat (voorlichting en onderzoek) en het werk van de regiocoördinator.


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 8

w w w. b r u g m e d i a . n l

BBQ-WEER!

WIJ BIEDEN EEN COMPLEET AANBOD

HOLLANDSE

OPAL PRUIMEN

Wij hebben ze nu scherp geprijsd!!

SLA + KOMKOMMER samen

HOLLANDSE ZOMERSE-

Verhuur van tenten sta-tafels, glaswerk, professionele barbecue mobiele tap, grote en kleine modellen, springkussen, sta-tafels biertafelset met banken, buffet tafels, terrastafels + stoelen

KERSEN

2.95

500 gram

KOMKOMMER-ROOMKAAS LEKKER FRIS BROODBELEG SALADE 95

Verse vleesproducten, verse salades (keuze uit 30 soorten) waaronder fruitsalade, heksenkaas, smulsalade, bolerosalade, Franse Riviera salade

bakje vol

500 gram

99

HEERLIJK ZOETE

95

2 forse

Vakantiegemak

samen . . . . . . . . . . . . . . . . Nog meer gemak

6.

VOOR EEN + LEUK GRATIS RECEPTSALADE EN ZOMERSE MELO

GALIA MELOENEN

Al vanaf € 8. per persoon

Kiproerbak Aardappel+ partjes 50

TOP-LINE

AARDBEIEN ½ prijs 1. elke 2e doos

Verse visproducten, stokbroden/ciabatta’s, sauzen

500 gr. 500 gr.

2.

TOPPER!

HOLLANDSE

Meer informatie? Zie www.deculinairegroenteman.nl of vraag de brochure in de winkel

0.98

2.

50

Supermals rundvlees

Pepersteaks

6.50 Rundvlees iets doorregen 95 75 9. 1.

SPAAR LEKKER MEE VOOR GRATIS ROLLADES & ROOKWORSTEN

5 stuks . . . . . . . . . . . . . . .

VRAAG NAAR DE GRATIS STEMPELKAART

Uit eigen worstmakerij

Nasi of Bami Achterham kilo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kipsaté + 100 gram . . . . . . . . . . . . . . Ietsiepietsie 95 duurder geworden samen . . . . . . . . . . . . . . . . Grieks spek 35 Lekker voor in de salade 100 gram . . . . . . . . . . . . . . Rundergehakt Kipfilet 25 Osseworst 25 slechts 10% vet 50 750 gr. 500 gr.

6. 1.

gerookt, 100 gram . . .

100 gram . . . . . . . . . . . . . .

1. 1.

kilo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7.

Tholenstraat 2 Kampen I 8266 CG Kampen s T (038) 331 37 25 I parkeren voor de deur s kijk ook eens op www.slagerijvancampen.nl


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 9

w w w. b r u g m e d i a . n l

Altijd oog voor kwaliteit bij Specsavers Opticiens (advertorial)

Nu ook in Kampen

DE SPECSA VERS O STANDAARPTICIEN D

Specsavers? Dat is toch die opticien die al járen één van de grootste in Nederland is? Het laatste klopt. En Specsavers heeft onlangs in de Oudestraat in Kampen haar 88e winkel geopend. De firma maakte de oversteek van Engeland naar hier meer dan 10 jaar geleden, in 1997. Dat de naam Specsavers toch zo vertrouwd klinkt, heeft alles te maken met de alom geroemde kwaliteit van het assortiment, de plezierige service én de mensen die er werken. biedt Specsavers een brede collectie trendy monturen in vaste prijscategorieën: al vanaf € 29 inclusief PENTAX standaard enkelvoudige CE en ISO gecerticeerde glazen. De prijzen van eventuele extra’s zoals varifocale glazen zijn duidelijk zichtbaar in de winkel. Zo staat niemand bij de kassa voor verrassingen. Binnen de losoe van betaalbaarheid voor iedereen, past ook de uitgebreide oogmeting die bij Specsavers altijd gratis is. Die gaat ook veel verder dan alleen maar het meten van de sterkte van Betaalbare oogmode Maar Specsavers onderscheidt zich de ogen. op meer punten van andere brillenzaken. In de visie van Doug en Mary Om te beginnen wil de Specsaversis Specsavers in de eerste plaats een opticien altijd van de (toekomstige) optiek voor betaalbare oogmode, die klant weten of er speciale klachten of een glashelder prijsbeleid voert. Zo gezondheidsproblemen zijn. Daar kan Want Doug en Mary Perkins, oprichters van Specsavers in 1984, wilden hun formule alleen delen met gediplomeerde opticiens en optometristen. Het is hen een doorn in het oog dat iedereen in Nederland zomaar oogmetingen mag verrichten. Daar zijn ogen immers veel te belangrijk voor. Oogmetingen moeten in hun optiek gereserveerd blijven voor professionals. Daarom is Specsavers Kampen eigendom van een gediplomeerde opticien.

Vraag het de opticien Bianca van der Weerd & Marc Simonis (Opticiens & contactlensspecialisten) Specsavers Kampen geven antwoord

Bianca van der weerd, Marc Simonis, opticien & contactlensspecialist opticien & contactlensspecialist

Waarom is, nu ik 40 ben, het lezen zo’n worsteling? Presbyopie is een oogafwijking waar de meeste mensen zo rond hun veertigste levensjaar last van krijgen. Tot de eerste tekenen dat u hier misschien last van heeft, behoort de neiging om kranten en boeken op armlengte afstand te houden om scherp te kunnen zien. Of een

hij of zij dan rekening mee houden. Daarnaast is de opticien geïnteresseerd in de eisen die de klant stelt aan een bril. Waar gaat die voor gebruikt worden? Wordt de bril dagelijks gedragen? Wil de klant ermee sporten, uitgaan, of bijvoorbeeld op vakantie? Niet elk montuur en elk materiaal is overal geschikt voor. Belangrijk is dat het dragen van een bril de bezigheden van de eigenaar zo min mogelijk mag verstoren, wat deze ook doet.

Oogdruktest vanaf veertig jaar

Bij het meten van de ogen zelf, neemt de opticien de samenwerking tussen de ogen evengoed mee als de sterkte van de afzonderlijke ogen. Ook de oogdruk wordt gemeten.

Dat is vooral belangrijk bij mensen boven de veertig jaar. Vanaf die leeftijd kan de ziekte glaucoom namelijk optreden. Hierbij sterven de oogzenuwcellen langzaam af, meestal door een verhoogde oogdruk. Het meten van de oogdruk gebeurt met een zogenaamde tonometer. Dit apparaatje maakt geen contact met de ogen en werkt heel eenvoudig en comfortabel: je merkt

er nauwelijks wat van. Oogartsen adviseren brildragers hun ogen iedere twee jaar te laten controleren. Bij Specsavers is de uitgebreide oogmeting altijd gratis. Er is ook geen aankoopverplichting. Een serieuze oogmeting is het uitgangspunt bij Specsavers; een verkochte bril is mooi meegenomen.

DENK JE DAT JE ALLEEN TOP-KWALITEIT KRIJGT ALS EEN BRIL DUUR IS? GA TOCH METEEN NAAR SPECSAVERS GRATIS PENTAX • ALTIJD STANDAARD ENKELVOUDIGE GLAZEN

wazig beeld bij een normale leesafstand. En vermoeide ogen in combinatie met hoofdpijn als u iets van heel dichtbij bekijkt. Dit wordt veroorzaakt doordat de lens in het oog geleidelijk zijn exibiliteit verliest. Daardoor is het moeilijker om kleine lettertjes te lezen of te focussen op voorwerpen die dichtbij zijn. Het kan zijn dat u verschillende voorschriften nodig heeft om goed te zien; één om scherp mee te zien op afstand en eentje voor dichtbij, in het bijzonder bij slecht licht. Wat kan ik hieraan doen? Uit een uitgebreid oogonderzoek kan bij u presbyopie worden vastgesteld. Uw opticien kan een leesbril voorschrijven, bifocale glazen, trifocale glazen, varifocale glazen of contactlenzen. Omdat presbyopie andere oogafwijkingen kan verergeren, zal uw opticien de glazen voorschrijven die het beste passen bij uw behoeften. Aangezien presbyopie een leeftijdgebonden afwijking is, kunnen de gevolgen verergeren en zal u merken dat het voorschrift voor uw glazen na verloop van tijd verandert. Het is belangrijk om regelmatig bij uw opticien langs te gaan voor controle, op z’n minst elke twee jaar. Ook als u geen problemen heeft met uw gezichtsscherpte.

ONZE GLASPRIJZEN ZIJN • AL PER PAAR ONZE OPTICIENS ZIJN • AL GEDIPLOMEERD VOOR 1 BRILLEN EN • 2HOORTOESTELLEN UIT RUIM • KEUZE 1.000 MONTUREN Nu a comple l een te bril vanaf

29.-

www.specsavers.nl

Specsavers Kampen Oudestraat 85 (in het oude pand van Handyman) 038 - 333 69 65 Gratis standaard enkelvoudige glazen bij aankoop van een montuur. ‘2 voor 1’ geldt bij aankoop van een montuur v.a. 99.-. 2e montuur en glazen uit dezelfde prijscategorie en hoortoestellen uit de Specsavers Advance serie. Vraag naar de voorwaarden. Afgebeelde montuur is Illuminating Excelsior (24764384) � 99.-.


dinsdag 22 juni 2008 • pagina 10

Rabobank

w w w. b r u g m e d i a . n l

Gratis verhuizen met het Rabo Verhuisteam W

Rabo Tourevent fietsplezier voor jong en oud Gaat u graag een dagje uit, maar wilt u ook geen Touretappe missen? Kom dan naar het RaboTourevent op zaterdag 26 juli in Zwolle. Een sportieve happening voor iedereen die van fietsen en de Tour de France houdt. Het RaboTourevent is een initiatief van de Rabobank en Radio 10 Gold en trekt dit jaar tijdens de Tour de France heel Nederland door. Live commentaar van (oud-)renners Wat staat u te wachten? Natuurlijk kunt u de Touretappe volgen op grote schermen. Dat is veel spannender dan thuis, want oud-renner Stephan Rook geeft live commentaar. Verder is het mogelijk om virtueel mee te fietsen met de etappe en een eigen 'tourfilmpje' te maken dat u via uw (Rabo)mobiel aan al uw vrienden en bekenden kunt sturen. Luchtfietsen en bidonwerpen Een van de hoogtepunten van het evenement is luchtfietsen, door hard te trappen gaat u maximaal twaalf meter verticaal de lucht in. Werkt u graag aan uw conditie? Ga dan lekker trappen op de spinningfietsen. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen of bij het bidonwerpen. Ook kunnen zij meedoen aan een spannende kennisquiz. Radio 10 Gold zorgt voor de muzikale omlijsting.

egens het grote succes is de actie Gratis Verhuizen van Rabobank IJsseldelta verlengd tot 1 september van dit jaar. Wie nu een hypotheek afsluit bij Rabobank IJsseldelta, krijgt bij de verhuizing gratis hulp van het vier man sterke Rabo Verhuisteam.

H

oewel iedere verhuizing anders is, krijgen we als Rabo Verhuisteam toch altijd dezelfde reactie. Mensen kunnen niet geloven dat wij al het verhuiswerk voor onze rekening nemen en zij simpelweg met de armen over elkaar mogen toekijken.' Aan het woord is Marco Eghuizen, al 21 jaar verhuizer bij verhuisbedrijf UTS Hersevoort en lid van het Rabo Verhuisteam. Vandaag verhuist hij met het Rabo Verhuisteam een jong stel dat een huurhuis in het Maagjesbolwerk verruilt voor een koopwoning in de Wipstrik.

M

arco: 'Een verhuizing als deze duurt niet zo gek lang, aangezien dit stel al een tijdje terug zo'n 40 gratis verhuisdozen bij UTS Hersevoort heeft opgehaald en zelf de kleine dingen heeft ingepakt. Wij zorgen ervoor dat deze dozen inclusief het meubilair en alle andere bezittingen zorgvuldig in onze

verhuiswagen worden geladen en van A naar B worden gebracht, zodat onze klanten er geen omkijken meer naar hebben. Verhuizen staat bij veel mensen in de top 10 van stressmomenten, maar daar heeft dit stel dankzij het Rabo Verhuisteam geen enkele last van!'

B

ent u ook van plan een nieuw huis te kopen en zoekt u naar een passende hypotheek? Maak dan een afspraak voor een hypotheekgesprek bij Rabobank IJsseldelta. Wie weet helpt het Rabo Verhuisteam u binnenkort bij úw verhuizing!

'Puur Proeven' Arrangement in Bent u lid van Rabobank IJsseldelta en bent u een pure genieter? Dan kunt u in de maanden juli en augustus voor een speciaal introductietarief kennismaken met Librije's Hotel. Samen met Zwolle's meest exclusieve hotel hebben wij speciaal voor u een aantrekkelijk Rabobankarrangement samengesteld.

Rabo Tourevent komt op zaterdag 26 juli op het Grote Kerkplein in Zwolle, van 13.00 tot 18.00 uur. Librije activiteiten Proef nu alle ingrediënten van Librije's

Hotel en geniet van het arrangement dat bestaat uit: - Ontvangst met Champagne - Geheel verzorgd vijfgangendiner in Librije's Zusje - Overnachting in een Royale kamer inclusief uitgebreid Librije ontbijt - Deelname aan een of meer Librije activiteiten, zoals een kook- of wijncursus, De Boot In, Winkelen & Wandelen en Rondje Zwolle. Laat u verrassen! Bent u lid van Rabobank IJsseldelta en wilt u gebruikmaken van dit exclusieve arrangement? Kijk dan op www.rabobank.nl/ijsseldelta voor de uitgebreide

omschrijving waarin wij u informeren over de mogelijkheden, de voorwaarden, de prijs en de reserveringsprocedure.


dinsdag 22 juni 2008 • pagina 11

w w w. b r u g m e d i a . n l

IJsseldelta Rabobank IJsseldelta / juli 2008

Binnen twee minuten verzekerd op reis

U heeft uw zwemspullen ingepakt, TomTom ingesteld op het zonnige zuiden, geld en paspoorten drie keer gecheckt en dan opeens: de reisverzekering, bijna vergeten! Herkenbaar? Eén telefoontje naar 0900 - 0907 (lokaal tarief) en het is in twee minuten geregeld. Het hele jaar door goed verzekerd op pad Een midweekje Milaan, een geboekt weekendje Groningen en in september

een rondreis door Thailand. U gaat vaker op reis dan u denkt. Onze reisverzekering is ideaal en voordelig, want wij verzekeren als enige ook dagtrips in het buitenland en weekendjes weg in eigen land. Nu met 25% korting Als u in de periode van 15 mei tot en met 31 augustus 2008 een Doorlopende Reisverzekering afsluit via de Rabolijn (0900 - 0907), dan krijgt u het eerste jaar 25% korting op de premie.

Een goed gesprek over Rabo Mobiel? Ook tijdens de Tour nemen we alle tijd voor u. Loop gerust eens bij ons binnen! En wij vertellen u alles over voordelig bellen en mobiel bankieren. Bovendien geven we u nu 1 jaar lang 50 extra belminuten per maand gratis. Kom dus snel ... nee, rustig eens langs.

Voorbereidingen Toertocht Hattem in volle gang De voorbereidingen voor de fietstoertocht in Hattem op zaterdag 6 september zijn weer in volle gang. De Toerclub Hattem is van plan om ook dit jaar weer een aansprekende toertocht neer te zetten. De keuze voor de toerfietsers om een tocht van 85 of 125 km. te rijden is vorig jaar bijzonder gewaardeerd en kan ook dit jaar gemaakt worden. De MTB-ers kunnen evenals andere jaren kiezen tussen 25 en 40 km. De recreatieve fietser kan meerijden in de gezinstocht van 35 kilometer. De start is zoals ieder jaar bij het ijsbaangebouw in Hattem. Alle routes zijn met pijlen aangegeven en er is een goede beschrijving op papier zodat de routes eenvoudig te volgen zijn. De start van de 85 en 125 km is vanaf 8.00 uur en van de 25 en de 40 km vanaf 8.30 uur. Voor beide tochten geldt dat er ná 9.30 uur niet meer gestart wordt. De gezinstocht start tussen 9.00 en 11.00 uur. De kosten voor de gezinstocht bedragen E 2,50 per persoon. Voor de overige tochten is E 3,- verschuldigd. De organisatie benadrukt dat deelname op eigen risico is en dat de organisatie niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schade, opgelopen tijdens de toertocht. Verder benadrukt de organisatie dat het dragen van een valhelm van essentieel belang is voor het waarborgen van de veiligheid. Voor inlichtingen kunt u terecht bij Herman Stukker, telefoon (038) 444 31 21.

Tijd voor persoonlijk contact tijdens High Tea We leven tegenwoordig in een hectische wereld vol dynamiek. Contacten verlopen bij voorkeur via de computer. De afdeling Private Banking vindt het belangrijk dat er ook persoonlijke aandacht is voor de klanten. Daarom organiseerde zij op woensdagmiddag 21 mei een gezellige en informatieve middag. Ongeveer 75 klanten genoten in een ontspannen sfeer van een goed verzorgde High Tea in "De Agnietenberg" in Zwolle. De gasten konden genieten van taart, chocolade, sandwiches en andere lekkernijen. Er was tijd om uitgebreid kennis te maken met elkaar. Ook werd er een film vertoond over bankieren in de moderne tijd. Wij kijken terug op een gezellige en geslaagde middag. Hieruit blijkt maar weer dat persoonlijk contact niet mag ontbreken in deze tijd van hectiek en dynamiek.

Gratis Sony Ericsson C902!

Belbundel van €30 nu

25

p/mnd*

Alleen bij uw Rabobank: 1 jaar lang 50 extra belminuten per maand gratis.

* Vraag naar de actievoorwaarden.

VESTIGINGEN Zwolle Centrum Zwolle Aalanden Zwolle Stadshagen Zwolle Zuid Hattem Zalk Kampen Kampen IJsselmuiden E-MAIL INTERNET TELEFOON TELEFAX

Willemskade 1 Rijnlaan 27 Werkerlaan 223 - 225 Ministerlaan 268 Markt 3 - 5 Kerkplein 2 Meeuwenweg 12 Lovinkstraat 16 Dorpsweg 2

info@ijsseldelta.rabobank.nl www.rabobank.nl/ijsseldelta (038) 428 77 77 (038) 428 79 76

COLOFON Deze pagina is een uitgave van Rabobank IJsseldelta CORRESPONDENTIE-ADRES Postbus 577, 8000 AN Zwolle


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 12

w w w. b r u g m e d i a . n l

Als Wildeboer het niet heeft... Exclusieve cadeau-home-lifestyle artikelen voor uzelf of uw relaties

BESTEL ONLINE OF BEZ OEK SHO WRO OM*

Vliegtickets al vanaf â‚Ź 109,-

Rondvluchten Dinnervluchten Try to Fly proeessen Kijk voor meer info op Boswinkels.nl

Bc\`cXe[ (+j# @Ajj\cdl`[\e Q\e[`ab !dXXe[X^k&dmi`a[X^mXe0kfk(.lli

Uw toeleverancier voor o.a.: Leidingsystemen t3JPMFSJOH t%SBJOBHF t5ZMFFO t%SVLCFHFMFJEJOH t-VDIUMFJEJOH t(FHBMWBOJTFFSE t4MBOHFO

Alle soorten folie Anti-worteldoek Afrastering Gras- & grindplaten Graszaden Tuinberegening Tuingereedschap Kunststof platen

1PTUCVTr""/JFVXMFVTFO &WFOCPFSTFXFH 5FMr'BY XXXXJMEFCPFSHSPFQOM JOGP!XJMEFCPFSHSPFQOM

0':656'2 <QOGTEQNNGEVKG$CPFQNGTC

*'bfik`e^ &GPCLCCTUEQNNGEVKG XCP$CPFQNGTCKUDKPPGP /CTKrVVGXCP&CCNGP 5VCVKQPUYGI &'<YCTVUNWKU 6

POPROK EVENEMENTENAGENDA:

NadĂ&#x203A;b]Ă&#x203A;\]Ă&#x203A;<Y_d]kÂ?

Ă&#x203A; Ă&#x203A;Ă&#x203A;Ă&#x203A;Ă&#x203A;Ă&#x203A;Ă&#x203A; Ă&#x203A;Ă&#x203A;

MggjĂ&#x203A;\]Ă&#x203A;<Y_d]k dmakl]jĂ&#x203A;b]Ă&#x203A;fYYjĂ&#x203A;:@KPĂ&#x203A;=DÂ&#x203A;

Je favoriete muziek hoor je op je favoriete zender =D

QNFCC<Ă&#x203A;¤Ă&#x203A;B8DG<EĂ&#x203A;Ă&#x203A;Â&#x2026;Â&#x2020;Â?


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 13

Nieuwe collectie Mulder Optiek

Een bril is tegenwoordig meer dan enkel een corrigerend hulpmiddel. Het is een mode-item: een uiting van smaak en persoonlijkheid. Mulder Optiek aan de Gasthuisstraat speelt hier bewust op in. De sinds 1 maart in Kampen gevestigde opticien heeft onlangs haar hele collectie aangepast en legt hierbij de nadruk op mode.

“Het belangrijkste aspect van een bril is natuurlijk het corrigerend effect”, vertelt eigenaar Oscar Mulder. “En uiteraard is dat dankzij onze geavanceerde apparatuur ook onze specialiteit, maar het montuur is ook belangrijk. Ik wil dat mensen met een verschillende smaak makkelijk een leuke bril kunnen vinden. Daarom hebben wij een breed assortiment met zo’n 350 verschillende monturen. Hier zit een aantal rustige brillen tussen, maar wij volgen heel bewust de trend.” Fendi, Bvlgari, Dior, Calvin Klein, GF Ferré: een greep uit de collectie van Mulder Optiek. “Toen we begonnen was het een beetje aftasten welke monturen we moesten aanbieden”, vertelt Mulder “maar we hebben nu een uniek assortiment, waarin iedereen kan slagen. De brillen zijn divers van hip tot zakelijk. Volgens de laatste beurs in Milaan, wordt het modebeeld van de bril, kunststof en enigszins oversized. Dit soort brillen is ruim vertegenwoordigd in onze collectie. Eigentijds in de collectie van Mulder

Braderie op camping Roggebotsluis KAMPEN - Op Jachthaven-Camping Roggebotsluis wordt zaterdag 26 juli de allereerste braderie georganiseerd. Het belooft een leuke dag te worden voor zowel jong als oud. Er zijn vanaf 9.00 uur diverse kraamjes, een rommelmarkt, een draaimolen voor de kleintjes en uiteraard diverse eettentjes. Daarnaast is er een schminkster die voor een klein bedrag de jeugd omtovert in alles wat ze maar willen zijn. De bedoeling is om van de markt een terugkerend evenement te maken die met het jaar groter zal worden. Wie een kraampje wil huren om

Optiek is het merk Dilem. Mulder: “Deze brillen kunnen naar hartenlust worden aangepast. De veren, zeg maar de pootjes, zijn verkrijgbaar in vele kleuren en designs en kunnen eenvoudig op het montuur geklikt worden. Zo is de bril helemaal naar smaak en stemming aan te passen. De monturen zijn erg stevig. Ze zijn van chirurgisch staal en de veren zijn van extreem buigbaar kunststof. Heel bijzonder.” Dat een bril van Mulder Optiek meer is dan alleen een hulpmiddel, blijkt bij binnenkomst van de geheel nieuwe zaak. Hier treft men geen onoverzichtelijke volgepropte rekken. Iedere bril wordt op stijlvolle en rustige wijze tentoongesteld en heeft hiervoor zijn eigen uitsparing in een wand van de zaak. Door uitgekiende belichting komt iedere bril goed tot zijn recht en krijgt het

de aandacht die het verdient. Ook klanten krijgen bij Mulder volop verdiende aandacht. Bezoekers worden uitgebreid begeleid in hun zoektocht naar de ideale bril. Als het nodig is, maakt hij foto’s om de keuze te maken. Niemand verlaat de zaak met een bril waarmee hij of zij nog niet helemaal tevreden is. De lijn van de bril, de vorm, het materiaal, het type: sportief, zakelijk of casual. Alles wordt besproken voordat de uiteindelijke beslissing gemaakt wordt. De collectie van Mulder Optiek moeten klanten met eigen ogen zien, en daarna doen ze dat beter dan ooit. Mulder Optiek Gasthuisstraat 5 8261 BS Kampen (038) 333 51 93

Noord-Italië proef je bij Bella Italia

Eten zoals een Italiaanse moeder dat bereidt. Dat is wat je kunt verwachten als je gaat dineren bij Italiaans restaurant Bella Italia. Dus geen aparte sausjes of ingrediënten die onder de noemer van Italiaans eten buiten het land van herkomst zijn toegevoegd aan de keuken. Maar de keuken in haar meest pure, traditionele vorm.

Nergens proef je Noord-Italië zo goed als bij Bella Italia. Of zoals eigenaar Paolo Sertorelli het zegt: “Hier eten de mensen gerechten zoals wijzelf die ook eten. Je geeft je kinderen niet minder goed te eten dan jezelf, maar je klanten ook niet vind ik.’’ De keuken van Noord Italië kenmerkt zich door de bekende pasta-gerechten en hun ingrediënten die niet zelden zijn vernoemd naar de stad Bologna of Parma. “Je kunt denken aan spaghetti of lasagna Bolognese of Parmazaanse kaas. De bekendste pasta-gerechten komen uit het noorden. Verder gebruiken we veel zuivelproducten zoals kaas. Dat kan ook goed in de vorm van een nagerecht en is goed voor de spijsvertering.” Ook meer in algemene zin speelt

w w w. b r u g m e d i a . n l

zijn of haar waar aan de man te brengen, kan zich aanmeldden op het tel. (038) 333 69 01. Kosten voor een kraam zijn 10 euro voor een hele dag. Jachthaven-Camping Roggebotsluis is gevestigd aan de Reeveweg 1.

HKC Hony reikt scooter uit De klanten van HKC Hony konden meedoen aan een interessante prijsvraag. Ze kregen een deelnameformulier, waarop ze konden raden hoeveel kostuums de modespeciaalzaak per jaar verkoopt. Er kwamen meer dan duizend inzendingen binnen. Jildo Vallinga uit Zwolle, ook een kostuumklant van HKC Hony, was de enige inzender die het precieze aantal heeft geraden. Donderdag heeft hij zijn prijs, een scooter, in ontvangst genomen. HKC Hony is specialist in kostuums met alleen op de business afdeling al meer dan vijfhonderd kostuums op voorraad. Ook de bruidegom heeft keuze uit meer dan vijfhonderd kostuums. Dankzij dit zeer ruime aanbod heeft de modespeciaalzaak in de afgelopen twee jaar honderden kostuums per jaar meer verkocht. HKC Hony heeft alle herenmaten in huis en volgt alle actuele ontwikkelingen op het gebied van bussines en trouw­ kostuums. Elk verkocht pak buiten de opruiming om wordt kosteloos op maat gemaakt: extra taille, pantalon korter, mouwlengte aanpassen, etcetera. Ook dankzij de toevoeging van maatkostuums heeft HKC Hony

een mooie groei doorgemaakt. Dat was al met al reden genoeg om dit met de klanten te vieren met een wedstrijd. Inmiddels is de opruiming begonnen die grandioos aanslaat. In de opruiming heeft HKC Hony kostuums vanaf 99 euro. Normaal worden ‘package deals’ verkocht vanaf 249 euro. Hiervoor hebben de klanten een op maat gemaakt Italiaans kostuum met stropdas en overhemd. HKC Hony Mode Voorstraat 25 Zwolle (038) 421 84 04 www.hony.nl

7%%+%.$02/'2!--%2).' gezondheid een belangrijke rol benadrukt Sertorelli. “Wij gebruiken hier geen vet. Zelfs onze frietjes bereiden we in olijfolie. Verder krijgt de klant veel groenten in de gerechten voorgeschoteld. Wij proberen dat vaak op zo’n veertig procent van de totale maaltijd te houden.” Eten moet dus naast lekker ook gezond zijn. De Italiaan beroept zich daarbij graag op de klassieke uitspraak ‘maak van voedsel je medicijn en van een medicijn je voedsel’. Ongeveer 95 procent van het dierlijke

voedsel bij Bella Italia is biologisch. Dat is naast gezond ook diervriendelijk. “Kijk je weet het niet altijd zeker, maar we houden er zo veel mogelijk rekening mee.” Bella Italia is van dinsdag tot en met zondag geopend van 16.00 tot 22.30 uur, beschikt over honderd zitplaatsen en veertig plaatsen voor rokers in een afzonderlijke ruimte. Bella Italia, Karpersteeg 7 (038) 331 97 46.

OPDEEVENUREN

( (

:!4%2$!' $OGGYSTYLE +IDSFOR!NIMALS :/.$!' 7ATERSPORT,AND (ARTVOORMUZIEK $WALEMETDIE+ALE

MINDERJARIGE MOET EIGEN VERMOGEN OPETEN Een minderjarige heeft vermogen geërfd van haar vader. Van dat vermogen is een woning gekocht waarin de minderjarige en haar moeder wonen. Moeder heeft een verzoek bij de gemeente ingediend om een bijstandsuitkering op grond van de Wet Werk en Bijstand. De gemeente bericht echter aan moeder dat zij bij de kantonrechter een verzoek moet indienen om het erfdeel van haar minderjarige dochter te mogen aanwenden voor de voorziening in de noodzakelijke kosten van het bestaan. Daardoor zal er minder bijstand van de gemeente nodig zijn. Dat betekent echter wel dat de woning moet worden verkocht of dat daarop een krediethypotheek ten behoeve van de gemeente wegens de te verstrekken bijstand moet worden gevestigd. Verkopen of het vestigen van een hypotheek mag moeder echter alleen doen als de kantonrechter daarvoor een machtiging geeft. Noodgedwongen doet moeder dat verzoek aan de kanton-

rechter, maar zij geeft daarbij aan dat ze eigenlijk wil dat de kantonrechter het verzoek afwijst. De kantonrechter stelt voorop dat hij niet kan oordelen over de vraag of de gemeente die voorwaarde wel aan moeder mag stellen. Dat moet de bestuursrechter beoordelen. Hij moet slechts het familierechtelijke aspect beoordelen. Hij constateert dat moeder op zichzelf terecht de machtiging vraagt. Want voor verkoop of vestigen van een hypotheek op de woning van de minderjarige is volgens de wet machtiging vereist. De maatstaf aan de hand waarvan het verzoek moet worden beoordeeld is of de machtiging in het belang van de minderjarige noodzakelijk, nuttig of wenselijk is. Het is in het belang van de minderjarige dat zij haar vermogen aanwendt om in haar eigen levensonderhoud te voorzien. De minderjarige beschikt niet over eigen inkomen, dus is “opeten” van haar vermogen zelfs nood-

zakelijk. Dat bij afwijzing van het verzoek toch wel een bijstandsuitkering wordt verstrekt is niet van belang. Vervolgens moet worden beoordeeld of het belang van de minderjarige ermee gediend is dat haar vermogen ook wordt benut om in het levensonderhoud van haar moeder te voorzien. Gelet op de leeftijd van de minderjarige (ongeveer 9 jaar) en daardoor haar (immateriële) afhankelijkheid van haar moeder, neemt de kantonrechter aan dat de minderjarige er (alle) belang bij heeft dat haar moeder in staat is en blijft voor haar te zorgen en met het oog daarop moeder over de noodzakelijke middelen beschikt. Het belang van de minderjarige is er dus mee gediend indien haar vermogen ook voor het levensonderhoud van moeder wordt gebruikt. De kantonrechter verleent dan ook de machtiging de woning te verkopen dan wel daarop een krediethypotheek te vestigen.

Vragen of behoefte aan een informatief gesprek? Bel het hieronder vermelde telefoonnummer of bezoek onze website: www.ijsseloevers.nl

TELEFOON (038) 332 55 55 Vragen? Bel IJsseloevers notarissen te Kampen, IJsselmuiden en Zwartewaterland, tel 038-3325555


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 14

w w w. b r u g m e d i a . n l

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG

CORRIGERENDE

DAMES

EINHELL

naadloos pol./katoen/elasthan heup, taille of boxer maten 36/38 t/m 48/50

diverse modellen katoen/elasthan maten S-XL

46,5 cm lang blad elektrisch 550 Watt

DAMES SLIP

2.49

Elders 4.98 6.95

ZOMER SHIRT

HEGGENSCHAAR

O P=O P

2.49 19.95

Elders 6.95 7.95

Elders 34.95 44.95

GIETIJZEREN

AARDEWERK - ZWART/WIT DECOR

afm. 46,5x71 cm met opvangbodem

ornamental Ø 12 cm

DECORATIE DRINK BBQ GLAS VUURKORF BOL o.a. Elvis, bloemen, vlinders en black/white

DECO BOL

27.95

Elders 39.95 59.95

1.89

bijpassende

PLANTENPOT 27 cm

3.95

bijpassende

PLANTENPOT 22,5 cm

2.49

WATERHYACINT

MICROFIBER

met klepdeksel afm. 38x47x54 cm

diverse uitvoeringen: effen met kantrand gestreept fantasie dessin met lint maten 110-164

WASMAND

WASMAND afm. 33x40x52 cm

7.95

9.98

MEISJES LEGGING

Elders 3.49 4.95

VOOR SCHAAL OF WINDLICHT

DECOR

inhoud 1 kilo

afm. 30x40 cm

NOORDZEE SCHELPEN

NATURE BAKULI inhoud 400 gram

0.99

APELDOORN I • Mercatorplein 95-103 APELDOORN II • Maasstraat 14-16 DALFSEN • Wilhelminastraat 25 DEVENTER • Broederenplein 4-6

0.99

0.79

EMMELOORD • Zuiderkade 5a EPE • Hoofdstraat 59 ERMELO • Stationsstraat 17-19 GENEMUIDEN • Prinses Irenestraat 4

1.95

FIXIES LUIERS

O P=O P Elders 14.95 17.95

KOTEX 20 STK.

9.98

INLEG KRUISJES normaal of aloe vera

1.99

HARDERWIJK • Luttekepoortstraat 59 HEERDE • Soerelseweg 17 IJSSELMUIDEN • Groenendael 232 LELYSTAD • Tjalk 15-2 (unit 5)

JUMBOPAK

0.39

junior: 80 stk. maxi+: 88 stk. maxi: 96 stk. midi: 108 stk.

GLAZEN SNIJPLANK

Elders 3.95 4.95

Elders 0.69 0.89

Elders 1.79 1.95

MEPPEL • De Swaenenborgh 5 NUNSPEET • Stationslaan 25 RAALTE • De Waag 3 PUTTEN • Gervenhof 31a

0.72

STAPHORST • Meesterweg 2a ZEEWOLDE • Gouwzee 61 ZWOLLE I • Dobbe 65 ZWOLLE II • Assendorperstraat 64-76

aanbiedingen gelden van ma. 21-07 t/m za. 26-07

Ø 19 cm

Nu 197 winkels in Nederland en België • Voor winkeladressen: www.action.nl


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 15

w w w. b r u g m e d i a . n l

23 juli

GELDIG VANAF WOENSDAG 23

www.aldi.com

10’’ Netbook/ mini notebook

USBmemory stick 4 GB

26 cm

DAGELIJKS Witlof 500 g

0.45

18 cm

0.90/kg

Zoete snoeptomaatjes 250 g

0.89

3.56/kg

GELDIG VAN MA 21 JULI T/M ZA 26 JULI

• 1.6 GHz Intel® Atom™ Processor • 80 GB SATA harde schijf • 1 GB werkgeheugen • geïntegreerde WLAN • multi kaartlezer (SD, MMC, MS) • 10” TFT 1024 x 600 pixel breedbeeld scherm • ingebouwde VGA-webcam en microfoon • Windows® XP Home Edition • Intel® Graphics Media Accelerator 950 • USB 2.0 aansluiting • verkrijgbaar in wit en zwart

Pepermunt 450 g

per stuk

Wetenschappelijke rekenmachine CASIO

Rugzak of schoudertas

• brede verstelbare draagriemen • met schuimstof verstevigde rug • diverse kleuren en modellen

per stuk

Ordner

per stuk

399.00

• voor het opslaan en transporteren van documenten en digitale foto’s • snelheid max. 480 Mb/s per stuk

12.99

Peer-/appel-/dadelstroop 450 g

Ringbandinterieur 400 vel

Schoolpasser

• 6-delig • in 4 kleuren: blauw, geel, rood en zwart

6.99

per stuk

• A4 formaat • gelinieerd • 23-rings

2.99

per stuk

Ringband

3 collegebloks

1.19

2.59 Vruchtenwafels 300 g

2.63/kg

• gelinieerd • 80 bladzijden per schrift • formaat 21x16.5 cm • unikleuren en diverse dessins

per stuk

1.19

Schooletiketten op stickervel

per pak

1.19

Ontbijtrepen 6-pak

8 schriften

• formaat DIN-A4 • 8 cm dik • diverse kleuren

0.99

2.20/kg

2.64/kg

• Casio FX82 MS • 2-regelig Dot matrix display • 240 functies • geschikt voor voortgezet onderwijs • slagvast etui • 9 geheugenplaatsen • herhaling- en scrollfunctie

4.99

TIP

INKOOP

1.49

Secondenlijm 3 tubes

• 23-rings • A4 formaat • unikleuren en diverse dessins

• 80 pagina’s per blok • A4 formaat • gelinieerd

per set

1.99

Lijmstiften 3 stuks

per stuk

0.79

Griotten/Salmiakmunten 300 g

1.49

Educatieve poster 2.97/kg

0.89

Lavendel of trosrozen

• per tube 3 gram • zeer snel hardende lijm • te gebruiken op o.a. rubber, metaal, kunststof, porcelein enz.

• 3 vellen x 16 stickers • diverse dessins

per set

0.59

36 Kleurpotloden

1.29

Kaftpapier

• diverse dessins • keuze uit o.a. Disney en Looney Tunes

• metalen bewaarkoker

per set

per set

2.49

per stuk

0.59

• 3 x 40 gram • in huls met draaimechanisme en schroefdop

per set

• om spelenderwijs te leren • 2-zijdig geplastificeerd • formaat: 52x77 cm • o.a. mijn lichaam, fruit, wilde dieren, het alfabet en tellen

1.09

per stuk

1.29

Gekleurd papier 250 vel

Kinder leesboek met stickers

• 80 grams papier A4 formaat • 10 kleuren à 25 vel • geschikt voor kopiëren, tekenenen en knutselen

• educatief • verschillende titels • vanaf 3 t/m 8 jaar • 72 pagina’s met 6 pagina’s stickers

per pak

2.49

Wij willen dat u de belangrijkste levensmiddelen in uw buurt kunt kopen. Altijd vers, altijd van goede kwaliteit en altijd tegen een lage prijs.

per stuk

1.99

per stuk

2.99

ALDI Actueel-artikelen verkopen wij zolang de voorraad strekt. Deze ALDI Actueel-artikelen verkopen wij derhalve tijdelijk waardoor de voorraad beperkt is. Mochten deze artikelen ondanks zorgvuldige inschatting van de omvang van de vraag naar deze artikelen te snel uitverkocht zijn dan vragen wij hiervoor uw begrip.


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 16

w w w. b r u g m e d i a . n l

PROJECTA Kantoor/ projectmeubilair

uitzendburo www.sprintuitzendburo.nl

Nieuw en gebruikt. Wolweverstraat 3 Genemuiden

06-23456169

te koop: Baby Born poppenkleertjes, zoals, jurkjes, pyamas, slaapzakjes, sokjes, enz. zien is kopen, van 1,- tot 8,-, tel. 038-4216381

Gevraagd: geboortekaartjes voor kindertehuis in Indonesie, tel. 038-3321014

te koop: autospiegels van Opel Atra, bj.Ă­99, 40,-, tel. 0623051297

DIRECT VAN DE BOER NIEUWE AARDAPPELEN t&JHFOIFJNFST 0.65QLH t#JMEUTUBS 0.65QLH ....

......................

VERS VAN HET LAND NAAR DE KLANT AKKERBOUWBEDRIJF

â&#x20AC;&#x2DC;T RECHTERVELD

'7%-*/%&t3&$)5&37&-%8&( "-,".1&3&*-"/% â&#x153;&#x2020;Č­

VAN DER KAMP - DAKBEDEKKINGEN -ďż˝ LOOD- EN ZINKWERKEN DAKRENOVATIE DAKREPARATIE DAKISOLATIE

BITUMINEUZE EN KUNSTSTOFDAKEN Vrijblijvende prijsopgave

038 - 331 31 50

Koekoeksweg 12 IJsselmuiden Fax 038 - 331 45 64

Te koop: degelijke Batavus fiets, nwe binnen en buitenband achter, slot met 2 sleuteltjes, 40,-, tel. 038-3329278

Te koop: Verkadealbum, oud en compl., met plaatjes, incl. opsturen, 10,-, tel. 0629416687

Te koop: bankstelkussens voor 3-zits bank 10,-, koffer 15,-, 2 lage armstoeltjes, tel. 038-3636298

Te koop: vrij nieuwe Electrolux koel- vriescombinatie ERB 7941, hoogte 154cm, vr.pr. 100,-, tel. 038-3319807

Te koop: 5-dlg zacht gele Jardin tuinset, 1 ovale tafel en 4 standenstoelen, tel. 0620215710

Gevraagd: in Kampen, droge opslagplaats voor boeken, bijv. wand, garage, of hal, tel. 06-51604690

Te koop: ophangbeugel voor 82cm lcd tv 25,-, ophangbeugel voor kl. tv 7,50, kunststof waterspeelbaan 7,50, Philips ktv 33cm incl. afstand bed. 25,-, tel. 0383314747

uitzendburo

Te koop: 1 paar Zandstra skeelers, mt.37, vr.pr., 50,-, tel. 0525-621265

Te koop: heel mooi carpet, nieuw, 230x165cm, tel.0636228251

Te koop: ovale salontafel, 145x65cm, t.e.a.b., tel. 0383321374

Te koop: antieke kast uit grootmoeders tijd t.e.a.b., geloogd grenen tv meubel 1,05 cm x 0,54 cm. bovenblad moet even geschuurd en op nieuw in de was t.e.a.b, tel. 06-43595717

Te koop: Fiat Cinquecento, airco E2, bj. 11-â&#x20AC;&#x2122;94, APK febr. 2009, kleur zwart, leren bekl., elektr. ramen en kanteldak, loopt zuinig, ziet er perfect uit, prijs 1450,-, tel. 0383319628

Digital Print Target, IFra ISO Quality Certificate Target Print Direction

te koop: grastrimmer, z.g.a.n., 15,-, tel. 06-23051297

038-3311200

Te koop: grootmoeders bed, 130x190cm., compl., 75,, tel. 038-3315086

te koop: naaimachine, fietszitje achterop, fietsmand, tel. 038-3321649

Bovenstaande teststrip staat in Weekblad De Brug om tot een (nog) beter kleurresultaat te komen. Meer informatie vindt u op de Ifra-site: ifra.com.

Week 30 Aanbiedingen geldig van ma. 21 t/m za. 26 juli 2008

Crystal Clear

Layâ&#x20AC;&#x2122;s light of Superchips

lemon light, peach light of cranberry/limoen koolzuurvrij fles 500 ml

diverse soorten zak 170/200 gram

naar keuze 2 pakken voor E2.50

0

1.

Brand Bier

"IJAANKOOPVAN` AANBOODSCHAPPEN ONTVANGTUSPAARZEGEL4EGENINLEVERINGVAN VOLLESPAARKAARTMETZEGELSONTVANGTUEEN FORSEKORTINGOPONDERSTAANDEOVENSCHALEN 4EVENSZIJNERELKEWEEKARTIKELENINDE"ONI FOLDERWAARBIJUEENGRATISEXTRAZEGELONTVANGT

.57

14

1

spaar zegel GRATIS

Groente & Fruit

Broccoli 500 gram

krat 12 flesjes Ă 30 cl

3LECHTSZEGELSGESPAARDISALEEN ½KSEKORTINGWAARD

1+1 GRATIS

Voordeel in het vriesvak!

JG88IMFFI

1

2 zakken

.49

1. - 1. 66

70

Slagerij

Kipfiletreepjes

MUVTABAK STATIEGELD STERKE ALCOHOLISCHEDRANKEN MEDICIJNENEN CADEAUBONNEN

2ECHTHOEKIGE OVENSCHAAL CM METEENVOLLESPAARKAART

2ONDEOVENSCHAAL METDEKSEL LITER METEENVOLLESPAARKAART

2ONDEOVENSCHAAL METDEKSEL LITER METEENVOLLESPAARKAART

5.

59

Bonduelle MaĂŻs

crispy maĂŻskorrels, fantasia maĂŻs of Mexico melange 1 blik 300/400 gram spaar

zegel GRATIS

500 gram

1 spaar

2

2 pakken

3.

98

50 .

Boni altijd goedkoop!

BONI Genemuiden

Havenplein 3

0.49

0.99

kilo/0,98

kilo

Polderhoeve Zonnebrood heel brood

1.

59

1.19

2.99

4.99

3.69

liter/1,03

1. - 1.

Holiday Ice traffic light lollies en Perfekt Ice Macs Classic

1UICHESCHAAL Â&#x17D;CM METEENVOLLESPAA

5KUNTSPARENTMZATERDAGAUGUSTUS6OLLESPAARKAARTENKUNTU

16

Bijvoorbeeld

2ECHTHOEKIGE OVENSCHAAL CM METEENVOLLESPAAR

25

0.99

M&Mâ&#x20AC;&#x2122;s of Maltesers

portiepak 255/351 gram

zegel GRATIS

2.49

2. Uniekaas Goudse belegen Topvit of extra belegen Drinkyoghurt 99

kilo/5,98

limoen, framboos of aardbei/kers literpak

1.

00

0.69

kilostuk

1

spaar zegel GRATIS

9. - 9. 29

89

6.99

Voor meer voordeel. Kijk op www.bonisupermarkt.nl


DINSDAG 22 JULI 2008 â&#x20AC;˘ PAGINA 17

W W W. B R U G M E D I A . N L

Water centraal op tweede Kamper Ui(t)dag KAMPEN - De tweede Kamper Ui(t)dag op donderdag 24 juli staat in het teken van Familie, met van 10.00 tot 18.00 uur de braderie en vele activiteiten voor jong en oud op en rond het Van Heutszplein en het plein van de Mgr. Zwijssenschool. Het centrale onderwerp van deze dag is â&#x20AC;&#x2DC;Waterâ&#x20AC;&#x2122;. Gedeputeerde Theo Rietkerk opent deze feestelijke dag om 10.00 uur vanaf de â&#x20AC;&#x2DC;De Veerman van Kampenâ&#x20AC;&#x2122;. Vervolgens vaart hij het eerste tochtje met deze salonboot mee. Tijdens de opening is er een ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Op het binnenplein van de Van Heutszkazerne vinden diverse educatieve, maar vooral waterige, activiteiten plaats waar iedereen iets van opsteekt. Denk hierbij aan waterproefjes, alles over vissen, onderwatercameraâ&#x20AC;&#x2122;s en waterspelletjes. Ook ontbreekt de muziek hier niet.

Daar geeft het Waterschap Groot Salland en het Nationaal Landschap IJsseldelta uitleg over alles wat met water te maken heeft. Bekijk hoe rioolwater er uit ziet voor reiniging of de onderwaterwereld in een sloot. Kinderen kunnen zich ook laten schminken en er is een piraat en een ballonnenclown. Ieder uur vaart De Veerman van Kampen een gratis tochtje over de IJssel. Hindernisbaan Op het plein van de Mgr. Zwijssenschool is wederom een grote kraam gevuld met Lego-onderdelen. Hiermee kan de hele dag gebouwd worden. Aan het einde van de dag worden de kunstwerken beoordeeld door een jury en zijn er leuke prijzen te verdienen. Op het plein staat ook een hindernisbaan van 15 meter, een springkussen en het levensgrote spel Twister.

Crea Doe Markt In de Hagenpoort is een Crea Doe markt, waarbij het hele gezin kan zien wat er op het gebied van creatieve bezigheden mogelijk is. Er zijn

Waterglijbaan Op het Van Heutszplein staat een reuze waterglijbaan met tobbedansen. Ook zijn er radiografisch bestuurbare bootjes en demonstraties van het duikteam De Oester. De Sisi-promotie activiteiten, de Cliniclowns-wagen en de Kika-kraam staan op en rond het plein.

Heeeel veeeeel geuren! Bolwerk

Oudestraat 80 Kampen (038) 331 30 20

PopRok Vanaf 17.00 uur komt de muzikale invulling op het Van Heutszplein van de Stichting PopRok, met Stroompopwaarts. Een onderdeel hiervan is de Band Battle waarin beginnende bands strijden om de Zuiderzeehaven Award.

In de rest van de binnenstad is er live muziek. Op de Plantage speelt â&#x20AC;&#x2122;s middags het duo Johan & Fred en â&#x20AC;&#x2122;s avonds de top-100 band La Fonque, op het Unieplein treedt Jan Lorist op en â&#x20AC;&#x2122;s avonds de jaren 60-70-80 band Flash Back. In de Torenstraat staat het Kamper IJsselduo â&#x20AC;&#x2122;s avonds op het podium.

Vanaf het plein kan een ieder zo aan boord van â&#x20AC;&#x2DC;De Veerman van Kampenâ&#x20AC;&#x2122;.

SUPERKOOPJES op onze kraam

demonstraties en workshops en er worden materialen verkocht.

Opruiming Opruiming bij bij Riny RinyKale KaleLingerie Lingerie Donderdag Donderdagop oponze onzekraam kraam

"--&401%&,3"".

45/6 45/6 45/6

 

"DDFTTPJSFTWBOBG (FFSTUSBBU,BNQFOÂ&#x2026;5

EXTRA EXTRAKOOPJES! KOOPJES!

Kwaliteits KwaliteitsB.H.â&#x20AC;&#x2122;s B.H.â&#x20AC;&#x2122;s 10 EUROp.s. p.s. nu nuvoor voor10 5 EURO Luxe Luxeslips slips WEGGEEFprijzen prijzen voor voorWEGGEEF En Ennog nogmeer meerspotkoopjes spotkoopjes

InInonze onzewinkel winkel PYAMAâ&#x20AC;&#x2122;S PYAMAâ&#x20AC;&#x2122;SEN ENNACHTHEMDEN NACHTHEMDEN

20 20tottot50% 50%korting korting Alle Alledusters dustersnu nu20 30% 30%korting korting Woensdag Woensdagenendonderdag donderdaga.s. a.s.op op alalonze onzeniet nietafgeprijsde afgeprijsdeartikelen artikelen

10% 10%korting korting

Geerstraat Geerstraat1818 8261 8261HM HMKampen Kampen Tel: Tel:038-3317381 038-3317381 Maandag Maandaggesloten gesloten

Erkend Erkend ziekenfondsleverancier ziekenfondsleverancier borstprotheses. borstprotheses.


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 18

w w w. b r u g m e d i a . n l

WEEKTOPPERS!!

Wij zijn met vakantie van 13 juli t/m 28 juli

Deze week bij uw diersuper:

GOURMET

Blik 400 g.

MULTIFORM

TOPPER

Diverse smaken

brokken - 3 soorten

kattenbrokken

0,59

4 kg.

4,99

Zak 15 kg.

14,95

AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN MAANDAG T/M ZATERDAG

DE

D

E ST OP KO T ED IS GO IAL EN EC IO TE P G TS NS RE OO RE DE GR IE IN

NAAST FORMIDO IJSSELMUIDEN

DE DIERSUPER WWW.JUMPER.NL

P.A. VELDOVEN 9C 8271 RT â&#x20AC;˘ IJSSELMUIDEN

0VEFTUSBBUt5FM

AUTOSERVICE

www.autoservicehasselt.eu

Mobiel zonder autorijbewijs Altijd nieuwe en gebruikte minicars op voorraad t0OEFSEFMFOOJFVXFOHFCSVJLU t&SLFOESFQBSBUFVS"JYBN t0OEFSIPVEFOSFQBSBUJFBMMFNFSLFO

*/%6453*&8&( )"44&-5t Gezocht: ruilvriendje voor voetbalplaatjes Euro 2008, wie helpt mijn Panini album compleet te krijgen, tel. 0628657157

Te koop: Bobike voor en achterop compl., V-tech kindercomputer, Primo duplo, Buggydrager, maxi cosi, tel. 038-3763503

Gevonden: donderdag 3 juli, rode damesbril, vlakbij de Rozentunnel tussen Stadshagen en Westenholte, tel. 0384526142

Te koop: gaskachel voor in de voortent 15,-, nwe stormband voor tent 7,50, kogeldrukmeter 7,50, vloerkleed voor voortent 15,-, tel. 038-3327458

Te koop gevraagd: Dieselaggregaten, mobiele compressoren, losse dieselmotoren, oude benzinepompen, tourvisbootje, tel. 06-48271471

Te koop: buitenboordmotor, 4 PK, fabr. Cressent, g.o.h. en loopt goed, tevens 1 buitenboordmotor voor onderdelen, samen 100,-, tel. 06-41067358

Te koop: grenen kaptafel met spiegel, grenen televisie meubel, rieten leunstoel, eiken leunstoel, tel. 0384210474

Voor een Toyota gaat u naar Korterink Naast Ford en Skoda zijn wij ook graag het vertrouwde Toyota adres!

Toyota Yaris 1.3 VVT-i

5 drs 2002 54.000 km

â&#x201A;Ź 9.750,-

Toyota Corolla LB 1.6 Luna 1999 98.000 km

â&#x201A;Ź 5.950,-

Toyota

RAV4 2.0 VVT-i 5 drs Sol 2003 79.000 km â&#x201A;Ź 18.950,-

Toyota Starlet 1.3 Xli 1996 102.000 km â&#x201A;Ź 3.650,-

Toyota Avensis

Toyota Corolla HB 1.6 Sol 5 drs 2004 58.000 km â&#x201A;Ź 15.500,-

Toyota Avensis Sd 2.0

Toyota Corolla HB 1.6

wagon 2.0 D4-D diesel 2002 161.000 km â&#x201A;Ź 9.900,-

En ik (AndrĂŠ Korterink) heet u van harte welkom in Rouveen!

Toyota Avensis Sd 1.6 Luna 2002 94.000 km â&#x201A;Ź 11.950,-

Toyota Corolla wagon

1.6 Terra comfort 2003 101.000 km â&#x201A;Ź 12.750,-

KIJK VOOR ONZE COMPLETE VOORRAAD OP WWW.KORTERINKAUTOS.NL

D4-D diesel 2004 113.000 km â&#x201A;Ź 16.950,-

Automaat sol 2006 32.000 km â&#x201A;Ź 19.950,-

Autobedrijf Korterink Oude Rijksweg 482, 7954 GE Rouveen t. 0522-291346 - e.mail: verkoop@korterinkautos.nl www.korterinkautos.nl


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 19

w w w. b r u g m e d i a . n l

       "$%+"," #"%(' "'%+" "#(' "#!'*"("! +")" ' &)""*' ! 

  

NU OPEN DE TWEEDE

TEGELGEK

IN NIEUWLEUSEN  

   

Vloertegel 30x60 Antraciet genuanceerd Te gekke prijs per m2

14,50

Wandtegel 25x40 wit/creme glans Te gekke prijs per m2

9,95

          

      

                           


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 20

Openingstijden

De locaties Hasselt en Genemuiden zijn geopend van 8.30 uur - 12.30 uur. Locatie Hasselt, Telvorenstraat 2, 8061 CB r Directie Bedrijfsvoering r Bestuur r Bedrijfsbureau r Afdeling Maatschappelijke Zaken (MZ) r Afdeling Facilitaire en Financiële Dienstverlening (FFD) Locatie Genemuiden, Havenplein 1, 8281 EV r Directie Ontwikkeling r Afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening & Milieu (VROM) r Afdeling Openbare Werken (OW) r Afdeling Openbare Orde & Veiligheid (OOV) Het steunpunt gemeentewerf is tijdelijk verhuisd van Zomerdijk 41a naar Zomerdijk 30 Zwartsluis.

Telefonische bereikbaarheid

De locaties Hasselt en Genemuiden zijn telefonisch bereikbaar van: r maandag t/m donderdag van 8.30 uur -12.30 uur en van 13.00 uur -16.30 uur r vrijdag van 8.30 uur -12.30 uur

Openingstijden loket burgerzaken locatie Hasselt

Maandag:

van 08.30 uur tot 19.00 uur Tot 15.30 uur kunt u voor alle diensten terecht. Vanaf 15.30 uur uitslui tend voor rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten, aangifte verhuizingen (behalve vestiging vanuit buitenland), verklaringen omtrent het gedrag en uittreksels. Dinsdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur Woensdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur woensdagmiddag op afspraak T 038 385 30 94 of T 038 385 30 95 Donderdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur Vrijdag: van 08.30 uur tot 12.30 uur

Afspraken op woensdagmiddag loket burgerzaken

Graag wijzen wij u op de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de woensdagmiddag. U hoeft dan niet te wachten. Wel dient u telefonisch een afspraak te maken voor woensdagmiddag 12.30 uur.

Geen avondopenstelling Burgerzaken

Op 28 juli en 4 augustus 2008 komt de avondopenstelling van cluster Burgerzaken te vervallen. Op deze maandagen is de balie geopend van 08.30 uur to 16.00 uur.

Openingstijden Wmo-loket Zwartewaterland

U kunt over uw aanvraag om een voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een gesprek voeren met de Wmo-consulent in het Wmo-loket. In Hasselt kunt u hiervoor terecht op dinsdag en donderdag van 13.00 uur tot 16.30 uur in het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2. Voor Genemuiden en Zwartsluis kunt u hiervoor dagelijks telefonisch een afspraak maken tussen 9.00 uur en 10.00 uur via het speciale Wmo-telefoonnummer: T 038 385 31 76.

U wilt een gesprek met de burgemeester of met één van de wethouders?

De procedure is als volgt: r Het onderwerp waarover u wilt spreken legt u eerst voor aan de betreffende vakambtenaar. r De vakambtenaar kan na dit gesprek op uw verzoek een vervolggesprek aanvragen met het collegelid (burgemeester of wethouder) dat dit onderwerp in portefeuille heeft. r De vakambtenaar neemt ook deel aan het vervolggesprek. Alleen in uitzonderingsgevallen wordt van deze procedure afgeweken. Wilt u van de uitzonderingsregel gebruikmaken en kunt u duidelijk aangeven waarom u dit wilt, neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat, T 038 385 3131 (secretaresse burgemeester) of T 038 385 3133 (secretaresse wethouders).

w w w. b r u g m e d i a . n l

Aanvragen bouwvergunning

9 juli 2008 r Boerderijweg 7, 8061 PD te Hasselt: Kroes en Co BV Bouwbedrijf, Kamperzeedijk 115, 8281 PD te Genemuiden voor het gedeeltelijk slopen van de bovenbouw van een ligboxenstal 10 juli 2008 r De Velde 22, 8064 PJ te Zwartsluis: de heer W. Zielman, De Velde 22, 8064 PJ te Zwartsluis voor oprichten van een kantoorgebouw 11 juli 2008 r Dr. HAW van de Vechtlaan 10, 8061 HK te Hasselt: de heer P.C. van Herk, Dr. HAW van der Vechtlaan 10, 8061 HK te Hasselt voor het gedeeltelijk veranderen van een gevelopening r Prinsengracht 10, 8061 ZC te Hasselt: de heer M. van der Voort, Prinsenstraat 10, 8061 ZC te Hasselt voor het aanbouwen van een garage aan een bestaande schuur 14 juli 2008 r Sportlaan 2b, 8281 CM te Genemuiden: Sportclub Genemuiden, Postbus 143, 8280 AC te Genemuiden voor het vergroten van de kleedkamers r De Meent 29, 8061 BT te Hasselt: de heer J.G. Bouwhuis, De Meent 29, 8061 BT te Hasselt voor het vergroten van een woning 15 juli 2008 r Hanzeweg 18 -22, 8061 RC te Hasselt: de heer H. Speelman, Hanzeweg 18, 8061 RC te Hasselt voor het uitbreiden en verbouwen van een bedrijfsgebouw Bovengenoemde bouwaanvragen zijn in te zien op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur (‘s middags op afspraak) bij de afdeling VROM, cluster Bouwzaken, gemeentehuis locatie Genemuiden, Havenplein 1.

Verleende bouwvergunningen

14 juli 2008 r Slaperdijkweg 1, 8281 PL te Genemuiden: Zorgboerderij “De Pieperhoeve”, Slaperdijkweg 1, 8281 PL te Genemuiden voor het oprichten van een multifunctioneel logeergebouw r Ridderstraat 44, 8061 GK te Hasselt: J. Drost, Ridderstraat 44, 8061 GK te Hasselt voor het vernieuwen van een tuinhuisje r Westeinde 30, 8064 AK te Zwartsluis: C. Nieuwboer, Westeinde 30, 8064 AK te Zwartsluis voor het vergroten van een woning r Karel Doormanstraat 26 en 28, 8281 DL te Genemuiden: H. Vos en R. van Dijk, Karel Doormanstraat 26 en 28, 8281 DL te Genemuiden voor het vergroten van twee woningen r Van Nahuijsweg 151, 8061 EZ te Hasselt: D. J. Pieters, Strangeweg 14, 7731 GW te Ommen voor het plaatsen van een winterberging r Katoenstraat 9, 8281 JZ te Genemuiden: Pallethandel Herman de Haan, Puttenstraat 15, 8281 BP te Genemuiden voor het tijdelijk plaatsen van een variantloods voor de duur van twee jaar 16 juli 2008 r Sportlaan 2b (sportpark de Wetering), 8281 CM te Genemuiden: Voetbalvereniging Sportclub Genemuiden, Sportlaan 2b, 8281 CM te Genemuiden voor het plaatsen van een berging r Slangenweg 6, 8261 PK te Genemuiden: de heer G. van Werven, Noordweg 160, 8262 BX te Kampen voor vergroten van een jongveestal tot ligboxenstal Gedurende een termijn van 6 weken na de hierboven gestelde datum kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van de besluiten echter niet. Voor informatie over de procedure voor schorsing van besluiten en voor andere vragen kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, cluster Bouwzaken, gemeentehuis locatie Genemuiden, Havenplein 1.

Verleende sloopvergunningen

16 juli 2008 r Slangenweg 6, 8261 PK te Genemuiden: de heer G. van Werven, Noordweg 160, 8262 BX te Kampen voor het slopen van de wagenberging c.q. jongveestal Gedurende een termijn van 6 weken na de hierboven gestelde datum kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van de besluiten echter niet.

Voor informatie over de procedure voor schorsing van besluiten en voor andere vragen kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, cluster Bouwzaken, gemeentehuis locatie Genemuiden, Havenplein 1.

Vrijstellingen bestemmingsplannen ex artikel 15 WRO

Ter Wee’s Hoek te Hasselt r Gaffel 43 en Gaffel 45, 8061 LG Hasselt: N.D. Mijnheer, Gaffel 45, 8061 LG Hasselt, voor het vergroten van twee woningen r Weesboom 1, 8061 LR Hasselt: M. Schipper, Weesboom 1, 8061 LR Hasselt, voor het vergroten van de woning Binnenlanden West te Genemuiden r Prins Clausstraat 2, 8281 DC Genemuiden: A.J.A. van den Berg, Prins Clausstraat 2, 8281 DC Genemuiden, voor het plaatsen van een kap op de garage en een aanbouw. Achter ‘t Tag te Genemuiden r Hoekkeper 1, 8281 MG Genemuiden: A. Spek, Hoekkeper 1, 8281 MG Genemuiden voor het vergroten van een woning De aanvragen liggen vanaf 23 juli 2008 gedurende 2 weken ter inzage, gedurende welke termijn een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent de aanvragen kenbaar kan maken. Bovengenoemde bouwaanvragen zijn in te zien op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur (‘s middags op afspraak) bij de afdeling VROM, cluster Bouwzaken, gemeentehuis locatie Genemuiden, Havenplein 1.

Nieuwe verkeersregels

Per 1 april 2008 zijn er een aantal verkeersregels veranderd. U heeft hier vast al van gehoord. Hieronder nogmaals de belangrijkste wijzigingen. Bromfietsers 45 km/uur op de rijbaan Op de rijbaan mogen bromfietsers en gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen voortaan 45 km/uur rijden. Dat is veiliger, omdat deze snelheid beter aansluit bij de snelheid van de auto’s op de weg. Let wel op, want op het (brom)fietspad is en blijft de maximumsnelheid voor bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen 30 km/uur binnen de bebouwde kom en 40 km/uur daarbuiten. De maximumsnelheid van de snorfiets blijft 25 km/uur. Op de stoep of het voetpad mogen gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen niet harder rijden dan 6 km/uur. Dit in verband met de veiligheid van de voetgangers. Skaters ook op het fietspad Behalve op de stoep of het voetpad mogen skaters voortaan ook op het fietspad. En als er geen fietspad of stoep is, mogen skaters op de rijbaan. Speciale dagrijlichten mogen aan Sommige auto’s hebben speciale ‘dagrijlichten’ die bedoeld zijn om de auto overdag beter zichtbaar te maken. Automobilisten mogen die lichten nu ook gebruiken. Mistlampen Als de mistlampen en de dimlichten aan de voorzijde van de auto tegelijk branden, bestaat de kans dat je verblind wordt door de reflectie van je eigen dimlicht. Daarom hoeven de dimlichten niet meer aan als de mistlampen branden. Passagiers vervoeren op echte zitplaats U mag passagiers in de auto alleen vervoeren op een échte zitplaats, die gemaakt is voor het gebruik door volwassenen tijdens het rijden. Passagiers mogen dus tijdens het rijden niet zitten op een geïmproviseerde zitplaats of een zitplaats voor gebruik bij stilstand, zoals een zitbank in een camper. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld het vervoer van kinderen tot 1,35 meter op een standaard of achteraf ingebouwd bankje in een stationwagen en passagiers die gebruikmaken van een rolstoel. Tijdelijke verkeerstekens gaan voor Bij wegwerkzaamheden staan vaak tijdelijke verkeerstekens op het wegdek. Die gaan boven andere verkeerstekens op de weg. Matrixborden gelijk aan gewone verkeersborden Elektronische verkeersborden (matrixborden) boven of naast de weg die bijvoorbeeld een maximumsnelheid aangeven, hebben voortaan dezelfde betekenis als ‘gewone’ verkeersborden. Maar staat op het matrixbord een andere maximumsnelheid dan op het verkeersbord dan geldt het bord met de laagste snelheid.


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 21

Nieuw vlak op het wegdek: het puntstuk In de nieuwe verkeersregels komt een nieuw woord voor: â&#x20AC;&#x2DC;puntstukâ&#x20AC;&#x2122;. Dit is een vlak op het wegdek op de plaats waar wegen zich splitsen of bij elkaar komen. Puntstukken mogen, net als verdrijvingsvlakken, niet gebruikt worden. Daarop is ĂŠĂŠn uitzondering. Als een puntstuk in een spitsstrook ligt, mogen de bestuurders die deze spitsstrook volgen, over het puntstuk heen rijden. Tot slot: gordels om! Op 1 mei is nog ĂŠĂŠn nieuwe verkeersregel ingegaan. In autoâ&#x20AC;&#x2122;s die op alle plaatsen gordels hebben, mogen niet langer mĂŠĂŠr inzittenden worden vervoerd dan er gordels zijn. Er zijn nog meer nieuwe verkeersregels in de maak. Die gaan naar verwachting in de loop van volgend jaar in.

Blaasspel ondersteunt zomercampagne alcohol

Scoor ook met Bob en blijf fris Tijdens diverse (sport)evenementen in Overijssel kom je deze zomer Bob tegen. Extra alcoholcontroles â&#x20AC;&#x201C; ook na sportieve evenementen en sportwedstrijden! â&#x20AC;&#x201C; betekent extra blazen in het verkeer. Leuker is natuurlijk het Bob-blaasspel dat je op tal van plekken kunt spelen. Twee teams met enkele spelers moeten met bladblazers de Bob-bal scoren. Wie wint, kan lekker dobberen op een Bob-luchtbed.

Te koop: gele mountainbike, 18 versn., 26inch incl. nw licht en slot, 75,-, tel. 0615619246

Te koop: Nw in doos, damesschoenen, Mt 6, zwart, voor diabetes, reuma, vervormingen, tel. 038-3319011

,&3, %*&/45&/

[POEBHKVMJ

(&/&.6*%&/ /FEIFSWLFSL VVS,BOE&,SPPO 7FFOFOEBBM VVS%T+1/BQ -VOUFSFO %F.FFOUF VVS%T+1/BQ -VOUFSFO )FSWPSNE8JKLHFCPVX VVSHFFOEJFOTU )FSWPSNE$FOUSVN)FSTUFME VVS,BOE17FSIBBS VVS%T8WBO7MBTUVJO ,BUXJKL (FSFGLFSL VVS%IS1PMLFSNBO 0MEFCSPFL VVS%ST%PVNB $IS(FSFGLFSL VVSFOVVSHFFO PQHBWF (FSFGPSNFFSEF(FNFFOUF VVSFOVVS%T'.VMEFS 8BHFOJOHFO 

)"44&-5 $IS(FSFGLFSL VVS%ST3+BOTFO )BUUFN VVS%T"%JOHFNBOTF ;XPMMF (FSFG,FSL#PMXFSL VVS%ST(#FSWFMJOH 0OUNPFUJOHTLFSL(FSFG,FSL 7SJKHFNBBLU VVS%T13#BBT VVS%T+5I3P[FNVMMFS )FSWLFSL%F#BBL VVSHFFOEJFOTU )FSWHFN)BTTFMU VVS%T+WE8JOE 0OTUXFEEF VVS%T-$5BMTNB 3PVWFFO (FSFGLFSL)BTTFMUFP 5FFVXMBOE VVSFOVVSMFFTEJFOTU

w w w. b r u g m e d i a . n l

Wie is de Bob â&#x20AC;&#x2DC;Wie is de Bob?â&#x20AC;&#x2122; is een veelgehoorde vraag in uitgaansgelegenheden en voordat de â&#x20AC;&#x2DC;derde helftâ&#x20AC;&#x2122; begint in sportkantines. Om Bob ook deze zomer onder de aandacht te houden, voeren verkeerspartners in Overijssel weer campagne. Onder het motto â&#x20AC;&#x2DC;Laat Bob maar blazenâ&#x20AC;&#x2122; worden inwoners van Overijssel gestimuleerd om alcoholvrij achter het stuur te kruipen. Dat blijft nodig, want bijna een kwart van alle doden en gewonden in het verkeer is direct het gevolg van alcoholgebruik. Afscheid Jaap Stam: blazen! De zomercampagne heeft een sportief tintje. Vanaf de start van het Europees Kampioenschap voetbal kan tijdens allerlei evenementen in Overijssel het Bob-blaasspel worden gespeeld, met als prijs het felbegeerde Bobluchtbed dat in het Bob-reclamespotje van vorig jaar was te zien. Tijdens de afscheidswedstrijd van voetballer Jaap Stam op 26 juli wordt het Bob-blaasspel zelfs in grote uitvoering â&#x20AC;&#x201C; circa 14 bij 10 meter! â&#x20AC;&#x201C; ingezet om alle stadionbezoekers in Zwolle nog eens goed te wijzen op Bob. Focus op jeugd Naast â&#x20AC;&#x2DC;Laat Bob maar blazenâ&#x20AC;&#x2122; zet Overijssel ook specifiek in op bewustwording onder jongeren. Een belangrijke doelgroep, omdat circa 86 procent van 16-jargen wel eens alcohol gebruikt en van de tweehonderd verkeersslachtoffers door alcoholgebruik een kwart jonger dan 24 jaar is. Het project â&#x20AC;&#x2DC;Veilig Uitgaan, Veilig Thuiskomenâ&#x20AC;&#x2122; is er voor 15- en 16- jarige scholieren. Via een quiz, een

Gevraagd: verzamelaar zoekt postzegels, kijkt u eens voor mij op zolder, tel. 0640410674

3,4U4UFQIBOVTLFSL VVS1BTUPS4DIPPSMFNNFS ."45&/#30&, )FSWHFN VVS%T#.WBOEFO#PTDI VVS%T.,SFVL 8JMTVN ÂľT)&&3&/#30&, ;BML ;8"354-6*4 )FSWHFNFFOUF VVSHFFOEJFOTU VVS%T8(FFSMPG [PNFS [BOHBWPOEEJFOTU(FSFG,FSL (FSFGLFSL VVS%T)FLNBO "TTFO VVS),(1%T8(FFSMPG [PNFSBWPOEEJFOTU (FSFGLFSLWSJKHFN VVS%T+53P[FNVMMFS VVS%T('EF,JNQF $IS(FSFGLFSL VVSHFFOPQHBWF 1JOLTUFSHFNFFOUF3JPTEF7JEB "OUJMMJBBOT 4QBBOT/FEFSMBOET FMLF[POEBHMPGQSJKTFOBBOCJEEJOHT EJFOTUPNVVSJOIFUTDIPPM HFCPVXEF;FWFOTQSPOH .BOOB HSBT 4UBETIBHFO;XPMMF

Gevonden: donderdag, een knuffelbeer, op de parkeerplaats bij multivlaai, tel. 038-3557596

Hasselt, 23 juli 2008 Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland, drs. I. de Muijnck, secretaris A.C. Hofland, burgemeester

Te koop: stevige werk- of hobbytafel, 69x237 cm., kan ingekort, 25,-, tel. 0383327785

VVS%T+"+&TUJF ;XBSUTMVJT $IS(FSLFSL VVS%JFOTUEFT8PPSET VVS%T8/.JEEFMLPPQ 6SL 

8&&,&/% %*&/45&/ )VJTBSUT WPPS (FOFNVJEFO WPPS TQPFEFJTFOEF IVMQ CVJUFO EF OPS NBMF QSBLUJKLUJKEFO WBO UPU VVS)VJTBSUTFOQPTU;XPMMF %S 4UPMUFXFH UFHFOPWFS4PQIJB[JF LFOIVJT UFM$PO TVMUBUJF VJUTMVJUFOE OB UFMFGPOJTDIF BGTQSBBL 7PPS )BTTFMU FO ;XBSU TMVJT +)" EF .BBU ,FSLTUSBBU ;XBSUTMVJT UFM %F UBOEBSUTFO VJU ;XBSUFXBUFSMBOE [JKOCFSFJLCBBSPOEFSOVNNFS CFMUBOE 

70--&/)07& )FSWPSNEF,FSL VVS%T+)PMUTMBH VVS%T(WE#FSH )FFSEF (FSFGLFSL7SJKHFNBBLU VVSMFFTEJFOTU VVS%T"+.JOOFNB (FSFGLFSL VVS%IS+4DIJQQFST

"QPUIFLFO 7PPSTQPFEHFWBMMFOJTHFPQFOE"QP UIFFL %F .VJEFO 1S +VMJBOBTUSBBU  (FOFNVJEFO UFM  PQ[BUFSEBHWBO°VVSFO WBO°VVS0Q[POEBH[JKO FS HFFO PQFOJOHTUJKEFO "QPUIFFL )BTTFMU #VSH3PZFSQMFJO )BTTFMU UFM  PQ [BUFSEBH WBO °VVSFOWBO° VVS FOPQ[POEBHWBO° VVS #VJUFO EF[F UJKEFO LVOU V WPPS TQPFEHFWBMMFO UFSFDIU CJK EF "QP UIFLFSTQPTU;XPMMF %S4UPMUFXFH UFHFOPWFS IFU 4PQIJB[JFLFOIVJT ;XPMMF UFM HFWFTUJHE JOEF)VJTBSUTFOQPTU

4*/5+"/4,-0045&3 ,BQFM VVS%IS+-JQLF &MCVSH (FSFGPSNFFSEFLFSL VVS%IS##PTXJKL 8BOOFQFSWFFO 

7FSMPTLVOEJHF 1SBLUJKL 4JGSB EF EJFOTUEPFOEF WFSMPTLVOEJHF JT CF SFJLCBBS WJB   PG WJB BOUXPPSEEJFOTU  5FM TQSFFLVVSWBOUPUVVSWJB 

45"%4)"(&/ 1SPUHFN%F0QFO,SJOH 7PPSHBOHFS,SVJ[JOHB

reactietest met alcoholsimulatiebrillen, verhalen van verkeersslachtoffers en voorlichting van de politie hopen de verkeerspartners dat jongeren kiezen voor Bob, ook op de brommer of scooter. Initiatief ROVO De alcoholcampagne is in Overijssel een initiatief van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO). Dit is een onafhankelijk platform van overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties dat zich inzet voor de verkeersveiligheid. De deelnemende partners zijn: Provincie Overijssel, Regio Twente, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, BOVAG, CBR, Openbaar Ministerie, Politieregio IJsselland, Politieregio Twente, Rijkswaterstaat en de Overijsselse gemeenten.

Te koop: gameboy advance, zilver, incl. tasje en 2 spelletjes, prijs 30,-, tel. 0383314747 of 06-21815298

4UJDIUJOH *DBSF  VVS QFS EBH  QNJO JOGP! JDBSFOM XXXJDBSFOM5IVJT[PSH LSBBN[PSH DPOTVMUBUJFCVS VJU MFFO IVMQNJEEFMFO )BTTFMU 1SJO TFOTUSBBU D HFCPVX QSJOTFO IPG NBWS°VVS -FUT(P;PSH 5IVJT[PSH .FWS-EF#SVJKO%IS8#PSOF NBO UFM .BOUFM[PSHPOEFSTUFVOJOHFO7SJK XJMMJHF5IVJT[PSH 5FM PG MCBTUJBBO! JDBSFOM 4QSFFLVVS (FOFNVJEFOJOEF.FFOUF8PFOT EBH°VVS )BTTFMU JO IFU 5FFVXMBOE 8PFOT EBH°VVS ;XBSUTMVJT JO IFU ,VMUVSIVVT 8PFOTEBH°VVS /FEFSMBOETF 1BUJFOUFO 7FSFOJ HJOH /17 WFS[PFLFOPNIVMQ FO JOGPSNBUJF PWFS WSJKXJMMJHF 5IVJT IVMQ PQ IFU TQFDJBMF UFMFGPPO OVNNFS WBO NB UNWSWBOBGVUPUVPGJOGP &NBJM OQWUIVJT IVMQ!HFOFNVJEFOJOGP %F,FSO.BBUTDIBQQFMJKLF %JFOTUWFSMFOJOH (FOFNVJEFO #V[FOMBOE  UFM 4QSFFLVVS NB FO XP°VVS )BTTFMU ,BSFM %PPSNBOTUSBBU  UFM 4QSFFLVVS EJ FOEP°VVS .&&*+TTFMPFWFST .FFJTFFOPSHBOJTBUJFWPPSJOGPS NBUJF BEWJFTFOPOEFSTUFVOJOHCJK MFWFONFUFFOCFQFSLJOH 7PPSWSBHFOLVOUVPQXFSLEBHFO CFMMFO5FM .FFVXFOXFH  7; ,BN QFO 8FCTJUF XXXNFFJKTTFMPF WFSTOM

Te koop: autostoeltje z.g.a.n. 0-18 kg. 27,50, kinderwippertje z.g.a.n. 12,50, tel. 06-12385128

%JFSFOBSUTFOQSBLUJKL;XPMMF ;XBSUFXBUFSMBOE (F[FMTDIBQTEJFSFO MPDBUJF )BT TFMU #VSH .BMDPSQTMBBO  JOMPPQ TQSFFLVVSNBUNWSVVS WFSEFS CFIBOEFMJOH PQ BGTQSBBL -PDBUJF;XBSUTMVJT 1PUUFOCBLLFST USBBU  -PDBUJF 4UBETIBHFO #FM WFEFSFMBBO  UFM  -BOECPVXIVJTEJFSFO -PDBUJF )BTTFMU #VSH .BMDPSQTMBBO  UFM UFM TQSFFLVVS NB UN [BVVS7FUFSJOBJS$FOUSVN(F OFNVJEFO +..(SBBGNBOT -BO HFTUSBBU %JFSFOBNCVMBODF "MBSNOVNNFS .FMELBNFS

1PMJUJF 3FHJP *+TTFMMBOE %JTUSJDU /PPSE 5FBN ;XBSUFXBUFSMBOE UFM GBY *OOPPEHFWBMMFO 4QSFFLVVS QPMJUJF )BTTFMU NB UNWSWBOVVS(FOF NVJEFO EJOTEBHBWPOE WBO VVS;XBSUTMVJTXPFOTEBH BWPOEWBOVVS

&MLF EPOEFSEBH LPGGJF DSFB FO DSFDIF UJKEFOT JOMPPQPDIUFOE WBO VVS JO LFSLHFCPVX ´%F 'POUFJOµUF4UBETIBHFO

amen de mooiste trouwkaart uitzoeken? Dan al die albums eens ophalen bij

Drukkerij Regterschot

Specialisten in gelegenheidsdrukwerk

Boven Nieuwstraat 108 Kampen - tel. 038-3313139


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 22

w w w. b r u g m e d i a . n l

61-TR-JG

21.950,2005 12.164 km Ford Focus 1.6-16V Ghia 5-drs. Grijsmet. / airco, cruise control, lichtmetalen velgen, etc.

60-PD-NP

20.950,2004 66.700 km Ford Mondeo 2.0 automaat Ghia Beigemet. / lederen bekl., airco, cr. ctrl., lm. vlgn., etc.

25-FV-VP

8.750,2000 116.587 km Volkswagen Golf 1.4-16V Trend Zwartmet. / audio, c.v., stuurbekrachtiging, airbags

24-LB-HL

8.950,2002 79.639 km Opel Astra 1.6 Enjoy 5-drs. Blauwmet. / airco, lichtmetalen velgen, audio, trekhaak

34-NX-FH

10.950,2004 52.851 km Ford Fiesta 1.3-8V Zilvergrijsmet. / airco, trekhaak, audio, elektr. ramen

05-RG-DR

22.950,2005 91.300 km Volkswagen Sharan 1.8 Turbo Zwartmet. / cl. ctrl., 7-pers., lichtmetalen velgen, audio

17-FJ-LS

7.900,2000 189.223 km Opel Zafira 2.0 DTi Blauwmetallic / elektr. ramen, airco, 7-pers., airbags

44-PV-XR

13.950,2004 25.527 km Ford Fusion 1.6-16V trend Blauwmet. / audio, elektr. ramen, centr. vergrendeling

02-NG-HS

19.950,2004 82.970 km Kia Sorento 2.4-16V EX 4wd Grijsmet. / airco, trekhaak, cr. ctrl., lm. velgen, audio

52-NR-PT

15.990,2004 60.825 km Ford C-Max 1.8-16V First Edition Grijsmetallic / airconditioning, cruise control, audio

58-Pf-NG

14.950,2004 87.992 km Ford C-Max 1.8-16V First Edition Blauwmet. / airco, lichtmetalen velgen, cr. ctrl., audio

47-RF-VR

15.950,2005 75.840 km Ford Focus 1.6 TDCi Trend 5-drs. Blauwmetallic / airconditoning, cruise control, audio

Alle auto’s worden afgeleverd met een onderhoudsbeurt, apk en 6 maanden garantie

Nijverheidstraat 53, 8281 JD Genemuiden, Tel. 038 - 385 40 00, www.naberman.nl

Te koop: Tervuerense herder pups, ing.ontw. met stamb. en paspoort. Beide ouders aanw. Lieve gezinshond met veel energie. De pups zijn geboren op 2 juni, vac. opvang mog. (0523) 231598 525.00 BERGENTHEIM HA27.0030.001 Oproep: Hallo ik ben GER en al 31 jaar allround schilder en klusser voor al uw binnen en buitenwerk heeft u plannen voor het najaar bel me maar (06) 23324221 ZWOLLE SN29.0091.002 Te huur: Winnie the Poohof geboorteooievaar 10,-, tijdens de kraamdagen, opbrengst bestemd voor bejaardenzorg in Roemenie, tel. 038-3324280

<ˆÌÊÕʈ˜Ê`iʅœiŽÊ Ü>>Àʎ>««i˜Ê Û>i˜¶

Oproep: ontbreekt er een lp in de collectie, tel. 0610162006 Gevraagd: geboortekaartjes voor kindertehuis in Indonesie, tel. 038-3321014 Te koop gevraagd: singles en lpís, tel. 038-4660582 Te koop gevraagd: stripboeken en andere boeken, tel. 038-4660582 Te koop gevraagd: kinderboeken en jongensboeken, tel. 038-4660582 Te koop gevraagd: speldjes en boeken, tel. 0384660582 Gezocht: vrijwilligers, helpende handen voor administratie en Public relations, tekenaar/constructeur die product ideeen kan visualiseren, tel. 038-4551014 Gevraagd: Robijnzegels, spaar mee voor Roemenie en Oekraine tel. 038-3321014 te koop: Baby Born poppenkleertjes, zoals, jurkjes, pyamas, slaapzakjes, sokjes, enz. zien is kopen, van 1,- tot 8,-, tel. 038-4216381 Te koop: edelsteentjes 100st. gepolijst amethyst, roze kwarts agaat, tijgeroog enz. koopje, tel. 038-4211334 Te koop: 220 rode dakpannen De Valk Echt tweedehands, 100,-, 06-20793527 Kampen Gezocht: ruilvriendje voor voetbalplaatjes Euro 2008, wie helpt mijn Panini album compleet te krijgen, tel. 0628657157 Te koop: Verkadealbum, oud en compl., met plaatjes, incl. opsturen, 10,-, tel. 0629416687 Te koop: vrij nieuwe Electrolux koel- vriescombinatie ERB 7941, hoogte 154cm, vr.pr. 100,-, tel. 038-3319807 Gevraagd: in Kampen, droge opslagplaats voor boeken, bijv. wand, garage, of hal, tel. 06-51604690 Te koop: 5-dlg zacht gele Jardin tuinset, 1 ovale tafel en 4 standenstoelen, tel. 0620215710 Te koop: Bobike voor- en achterop compl., V-tech kindercomputer, Primo Duplo, Buggydrager, maxi cosi, tel. 038-3763503 Te koop: kleutertafel en stoeltjes, verst. kinderledikant, 4-pits gasstel, tel. 0525621422

ˆÛiÀ…iˆ`ÃÌÀ>>ÌÊxÎÊÊÊi˜i“Õˆ`i˜ÊÊÊÌi°\ÊäÎnÊÎnxÊ{äääZZZQDEHUPDQQO

(5.(1'(1%(752..(16&+$'(%('5,-) STATIONCARS PEUGEOT 206 QS 1.4 PEUGEOT 206 1.4 AIRLINE PEUGEOT 206 XS QS 1.6 PEUGEOT 206 XS 1.4 PEUGEOT 206 1.9 D

12.000 KM 63.000 KM 98.000 KM 100.000 KM 210.000 KM

BJ 2006 BJ 2005 BJ 2003 BJ 2001 BJ 2001

PEUGEOT 207 1.6 HDI PACK 23.500 KM BJ 2007 PEUGEOT 207 1.4 13.000 KM BJ 2007 PEUGEOT 207 XS 1.6 HDI PREM. 54.000 KM BJ 2006

PEUGEOT 307 SW 1.6 PEUGEOT 307 XS 1.6 5D PEUGEOT 307 XR 1.4 16V PEUGEOT 307 XT 1.6 PEUGEOT 307 XT HDI PREM. PEUGEOT 307 XR 1.4 PEUGEOT 307 2.0 GENTR. AUT. PEUGEOT 307 XS AUTOM.

15.000 KM 30.000 KM 21.000 KM 42.000 KM 75.000 KM 25.000 KM 135.000 KM 120.000 KM

BJ 2007 BJ 2007 BJ 2006 BJ 2005 BJ 2005. BJ 2004 BJ 2003 BJ 2002

PEUGEOT 307 SW 1.6 PEUGEOT PARTNER MPV 1.4 PEUGEOT 407 SW 2.0 PEUGEOT 407 SW XR P. HDI PEUGEOT 206 SW AIRLINE PEUGEOT 206 SW QS 1.6

15.000 KM 15.000 KM 20.000 KM 25.000 KM 50.000 KM 50.000 KM

BJ 2007 BJ 2007 BJ 2007 BJ 2007 BJ 2005 BJ 2004

CABRIO’S PEUGEOT 206 CC 2.0

66.000 KM BJ 2001

AUTOMAAT PEUGEOT 407 C. 3.0 V6 AUT. 15.000 KM PEUGEOT 407 C FEL. HDI AUT 95.000 KM PEUGEOT 307 2.0 GENTR. AUT.135.000 KM PEUGEOT 307 XS AUTOM. 120.000 KM

BJ 2007 BJ 2006 BJ 2003 BJ 2002

BEDRIJFWAGENS PEUGEOT 308 XT 1.6 TURBO 11.000 KM BJ 2008 PEUGEOT 308 XS PACK 1.6 5.000 KM BJ 2008

PEUGEOT PARTNER 1.6 HDI PEUGEOT PARTNER 1.6 HDI

PEUGEOT 407 C. 3.0 V6 AUT. 15.000 KM PEUGEOT 407 SW XR PACK HDI 2.5000 KM PEUGEOT 407 C. FEL. HDI AUT. 95.000 KM PEUGEOT 407 XR PACK 5DRS 75.000 KM PEUGEOT 407 XR PACK 1.8 103.000 KM

ANDERE MERKEN

BJ 2007 BJ 2007 BJ 2006 BJ 2004 BJ 2004

CITROEN C3 1.4 HDI NISSAN PRIMERA 2.2 DCT FORD FOCUS 1.8 TDCI

15.000 KM BJ 2007 25.000 KM BJ 2007

75.000 KM BJ 2006 90.000 KM BJ 2003 115.000 KM BJ 2003


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 23

w w w. b r u g m e d i a . n l

Bouw & Woning Bouw & woning

â&#x20AC;˘ Bouw & Woning â&#x20AC;˘ Materialen en onderhoud â&#x20AC;˘ Bouw en Woning â&#x20AC;˘ Materialen en onderhoud â&#x20AC;˘

Materialen & onderhoud

Kluswoning populair

â&#x20AC;˘ Elektra

van Vlijmen meubel- en woningstoffering

Bijna twee op de tien Nederlandse woningzoekenden (18%) staat momenteel open voor de koop van een kluswoning.

â&#x20AC;˘ Water â&#x20AC;˘ Gas â&#x20AC;˘ C.V. â&#x20AC;˘ Dakbedekking â&#x20AC;˘ Diamantboren

Kampen (Dakbeheer) Handelsstraat 15 - 8263 BE Tel. (038) 333 61 04 - Fax. (038) 333 61 05

Dalfsen (Installatiebedrijf) Kampmansweg 8 - 7722 RV Tel. (0529) 43 25 49 - Fax. (0529) 43 13 41 www.morrenhof-jansen.nl e-mail: info@morrenhof-jansen.nl

GROOT IN

EXCLUSIEVE VLOERBEDEKKING

TAPIJT SPEKTAKEL

zelfs 10-20-30-40 of onze op g n ti or 50% k tapijt. ad

Wel 7000 m

2

â&#x201A;Ź 199,-

Karpetten â&#x201A;Ź 75,-

Specialist in akte op maat gema karpetten.

Â&#x201E;KEUKENS Â&#x201E;BADKAMERS

het in veel regioâ&#x20AC;&#x2122;s mogelijk is de vakantieperiode door te geven aan de politie. De politie zal de woning dan ĂŠĂŠn of meer keer controleren. Van de mensen die wel weten dat de politie in hun woonplaats een oogje in het zeil kan houden, maakt 16 procent daadwerkelijk gebruik van die mogelijkheid. Bijna een derde van de Nederlanders vindt de eigen woning goed beveiligd tegen inbraak. Een kwart noemt de eigen buurt erg veilig. Tot slot is 87 procent van mening dat een inbreker die ergens binnen wil komen, altijd succes heeft.

Grote partij

tapijt en vinyl ingekocht!

Geschikt voor

ACTIE!!!

Prijzen vanaf

â&#x201A;Ź 29,95

GORDIJNEN en INBETWEENS veel kleuren en soorten, prachtige kwaliteit

nu

â&#x201A;Ź 7,50 p.m.

Op de nieuwe collectie

10% korting!

Uw adres voor: â&#x20AC;˘ nieuwbouw â&#x20AC;˘ verbouw â&#x20AC;˘ afbouw â&#x20AC;˘ renovaties

â&#x20AC;˘ onderhoud â&#x20AC;˘ tegelwerk â&#x20AC;˘ metsel en stucadoorwerk

Kleiland 9a 8271 RV IJsselmuiden www.bs-bouw.nl

Â&#x201E;ZOLDERKAMERS "ELVOOREENVRIJBLIJVENDE OFFERTEOFMEERINFORMATIE OFMAIL INFO DEGRAAFMONTAGENL Â&#x201E;7OUTERDE'RAAF Â&#x201E;'ERBENVAN!SSEN

W W W D E G R A A F M O N T A G E N L

+LUS ONDERHOUD ENAFBOUWBEDRIJF

(3ELLES 6//2!,,% 6%2"/57).'%. !!.577/.).'

zwaar gebruik.

per meter (br eedte 400 cm ) excl. leggen

NU OOK TRAPPEN GELE GD! Trapgeschikt Keuze uit vele . soorten en kleuren.

zaterdag 10.00 - 16.00 uur

t1FSGFDUF VJUWPFSJOH

DETOTALERENOVATIEVAN

Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder eigenwoningbezitters. De meeste huiseigenaren laten tijdens de vakantie hun brievenbus regelmatig leeghalen door de buren. Ook laat het overgrote deel de buren een oogje in het zeil houden. Meer dan de helft doet zâ&#x20AC;&#x2122;n best het huis er bewoond te laten uitzien. Bijna ĂŠĂŠn op de drie bergt waardevolle spullen op in een kluis. En ĂŠĂŠn op de tien laat tijdens de vakantie iemand anders in het huis wonen. Bijna 60 procent van de huiseigenaren weet niet dat

vrijdag 9.00 - 21.00 uur

t%VVS[BNF NBUFSJBMFO

5KUNTBIJONSTERECHTVOOR

meubelstoffering & exclusieve vloerbedekking

De goedkoopste woninginrichter van Flevoland en omstreken door:

t1FSTPPOMJKL BEWJFT

6AN!SSEN-ONTAGE

AL RUIM 35 JAAR HĂ&#x2030;T ADRES VOOR:

dinsdag t/m donderdag 14.00 - 18.00 uur

maten. Verschillende akt. Op maat gema af Op voorraad van

Vooral hoger opgeleiden, hoge inkomens en mannen willen een kluswoning. Bijna een kwart van de hoger opgeleiden (23%) staat open voor de koop van een kluswoning. Onder de hoge inkomens (meer dan 3.000 euro netto per maand) is dit bijna drie op de tien woningzoekenden (28%). Hiermee lijken stedelijke gemeenten een belangrijk instrument in handen te hebben om hoger opgeleiden en hogere inkomens voor de stad te behouden

Van de Nederlandse huiseigenaren laat 91 procent het huis helemaal of enigszins met een gerust hart achter tijdens de vakantieperiode. 87 procent neemt maatregelen om het huis veilig achter te laten.

Openingstijden: maandag gesloten

van Vlijmen staat voor:

*OEVTUSJFXFH0t""t,BNQFO UFMPG

Maatregelen tegen inbraak

Marsdiep 28 â&#x20AC;˘ Urk Tel. 0527 - 69 00 79 Mob. 06-414 948 09

incl. tapijt

of om ze te verleiden terug te keren naar de stad. Mogelijke verklaring voor deze hoge potentie onder hoger opgeleiden en hogere inkomens is dat de goedkope kluswoningen een prima alternatief zijn voor de momenteel (te) hoog geprijsde normale koopwoningen. Daarnaast is het voor deze kapitaalkrachtige groepen een aantrekkelijk idee om de indeling en de uitrusting van de woning volledig zelf te kunnen bepalen.

voor al uw vloerbedekking en stoffering

Rigoletto 24 Kampen Tel. 038 - 331 93 71

gehele voorra

Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim negenhonderd woningzoekenden. Slechts de helft van de woningzoekenden (46%) zegt hier niet voor open te staan, ongeveer een derde (30%) twijfelt. Zowel onder huurders als kopers zijn kluswoningen populair: respectievelijk17 en 19 procent staat open voor de koop van een kluswoning. Een mogelijke verklaring voor deze hoge potentie zijn de hoge huizenprijzen van normale woningen, maar ook de populariteit en grote diversiteit van klusprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s die momenteel op TV te zien zijn. Voor huurders geldt daarnaast dat ze via deze weg wel kans kunnen maken op een koopwoning.

tel. (06)-12343293 tel. (06)-12343294 fax. (038)-3331774

Maak vrijblijvend een afspraak

"ELVOOREENGRATISOFFERTE 0ARTICULIERENENBEDRIJVEN (3ELLES

4 - 


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 24

Noordweg 87 â&#x20AC;˘ 8262 BP Kampen â&#x20AC;˘ Tel.: 038-851 02 00 www.deltawonen.nl

w w w. b r u g m e d i a . n l

Uw woning in Kampen en IJsselmuiden

$ORPSWEG "-)*SSELMUIDEN 4EL INFO BWIJNLWWWBWIJNL

BOVEN NIEUWSTRAAT 51-4 KAMPEN

0OSTBUS!"+AMPEN 4EL &AX )*SSELHEEMOMVATOA 6ERPLEEGHUIS-YOSOTISENDEVERZORGINGSHUIZEN $E!MANDELBOOM -ARGARETHAEN$E6IJVERHOF

BURGWAL 116 KAMPEN Wijk : Centrum Kampen Woningtype : Aanleunwoning Woonlaag :3 Slaapkamers : 1 Netto huur : 436,56 Service kosten : 52,63 Voorwaarden : Best. voor kand. van 65 jaar en ouder Aanvaarding : Per direct Eigenaar : Woonzorg IJsselheem ADVERTENTIENUMMER 8.15.016

J. H. KOKSTRAAT . 18 KAMPEN

Wijk Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

: : : : : : : :

Hanzewijk Flat zonder lift 2 3 363,46 9,79 3 september 2008 deltaWonen

ADVERTENTIENUMMER 8.15.010

JACOB CATSSTRAAT 233 KAMPEN Wijk : Flevowijk Woningtype : Flat met lift Woonlaag :1 Slaapkamers : 2 Netto huur : 99,51 Service kosten : 115,72 Voorwaarden : Bestemd voor kandidaten vanaf 50 jaar Aanvaarding : 4 augustus 2008 Eigenaar : deltaWonen ADVERTENTIENUMMER 8.15.020

GEERT VAN WOUSTRAAT 46 KAMPEN Wijk Woningtype Slaapkamers Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

: : : : : : :

Brunnepe Eengezinswoning 3 399,51 1,41 6 oktober 2008 deltaWonen

Wijk : Centrum Kampen Woningtype : Aanleunwoning Woonlaag :2 Slaapkamers : 2 Netto huur : 442,89 Service kosten : 36,38 Voorwaarden : best. voor kand. van 65 jaar en ouder Aanvaarding : Per direct Eigenaar : Woonzorg IJsselheem ADVERTENTIENUMMER 8.15.017

BOVEN NIEUWSTRAAT 53-4 KAMPEN Wijk : Centrum Kampen Woningtype : Aanleunwoning Woonlaag :2 Slaapkamers : 2 Netto huur : 442,89 Service kosten : 36,38 Voorwaarden : Best. voor kand. vanaf 65 jaar en ouder Aanvaarding : Per direct Eigenaar : Woonzorg IJsselheem ADVERTENTIENUMMER 8.15.018

: : : : : :

Centrum Kampen Appartement 212,01 6,48 11 augustus 2008 deltaWonen

ADVERTENTIENUMMER 8.15.001

VISSERINGSTRAAT 127 KAMPEN Wijk Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

: : : : : : : :

Flevowijk Flat zonder lift 3 3 438,86 9,61 3 september 2008 deltaWonen

ADVERTENTIENUMMER 8.15.011

JACOB CATSTRAAT 303 KAMPEN Wijk : Flevowijk Woningtype : Flat met lift Woonlaag :5 Slaapkamers : 2 Netto huur : 406,07 Service kosten : 98,27 Voorwaarden : best. voor kand. van 50 jaar en ouder Aanvaarding : 14 augustus 2008 Eigenaar : deltaWonen ADVERTENTIENUMMER 8.15.012

SCHEPENENSTRAAT 34 IJSSELMUIDEN Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Voorwaarden Aanvaarding Eigenaar

: : : : : :

Seniorenapp. bereikbaar met lift 2 2 416,93 30,00 Woningzoekenden van 75 jaar en ouder en/of met medische urgentie gaan voor. : Âą22 augustus 2008 : Beter Wonen IJsselmuiden

Wijk Woningtype Woonlaag Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

: : : : : : :

Centrum Kampen Appartement 2 212,01 76,65 2 september 2008 deltaWonen

ADVERTENTIENUMMER 8.15.006

DOKTER DAMSTRAAT 34 KAMPEN Wijk : Hanzewijk Woningtype : Flat zonder lift Woonlaag :1 Slaapkamers : 3 Netto huur : 238,88 Service kosten : 7,14 Aanvaarding : 3 september 2008 Eigenaar : deltaWonen ADVERTENTIENUMMER 8.15.007

: : : : : : :

Flevowijk Flat met lift 2 4 435,58 117,61 Bestemd voor urgent woningzoekende meerpersoons huishoudens Bijzonderheden: Huurtoeslag mogelijk vanaf 3 personen Aanvaarding : 19 augustus 2008 Eigenaar : deltaWonen ADVERTENTIENUMMER 8.15.014

ERFGENAMENSTRAAT 33 IJSSELMUIDEN

Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Voorwaarden Aanvaarding Eigenaar

: : : : : :

Flat zonder lift 3 3 350,36 of 425,43 8,00 Stookkosten : 75,00 Hogere huurprijs geldt voor 1 pers. huish. met inkomen > 20.600,-. Meerpers.huish. met inkomen > 27.950,-. : Âą 12 oktober 2008 : Beter Wonen IJsselmuiden

Centrum Kampen Aanleunwoning 2 566,00 11,88 Best. voor kand. van 55 jaar en ouder Per direct Woonzorg IJsselheem

HANZELAAN 4 KAMPEN Wijk Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

: : : : : : : :

Hanzewijk Flat zonder lift 1 3 330,68 8,55 5 augustus 2008 deltaWonen

ADVERTENTIENUMMER 8.15.009

DOKTER DAMSTRAAT 54 KAMPEN Wijk : Hanzewijk Woningtype : Flat zonder lift Woonlaag :2 Slaapkamers : 3 Netto huur : 406,07 Service kosten : 3,85 Voorwaarden : Best. voor urgent woningzoekenden Aanvaarding : 11 augustus 2008 Eigenaar : deltaWonen ADVERTENTIENUMMER 8.15.008

WORTMANSTRAAT 114 KAMPEN

Wijk Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Voorwaarden

: : : : : : : :

ADVERTENTIENUMMER 8.15.019

ZEEPZIEDERSHOF 4 KAMPEN

BOVEN NIEUWSTRAAT 94-03 KAMPEN Wijk Woningtype Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

BOVEN NIEUWSTRAAT 74 KAMPEN Wijk Woningtype Slaapkamers Netto huur Service kosten Voorwaarden Aanvaarding Eigenaar

NASSAUSTRAAT 42 KAMPEN Wijk Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Aanvaarding Eigenaar

: : : : : : : :

Oranjewijk Appartement met lift 2 2 387,13 26,11 18 augustus 2008 deltaWonen

ADVERTENTIENUMMER 8.15.013

DROSTENSTRAAT 36 IJSSELMUIDEN Woningtype Woonlaag Slaapkamers Netto huur Service kosten Voorwaarden Aanvaarding Eigenaar

: : : : : :

Flat zonder lift 3 3 353,63 of 429,41 8,00 Stookkosten : 75,00 Hogere huurprijs geldt voor 1 pers. huish. met inkomen > 20.600,-. Meerpers.huish. met inkomen > 27.950,-. : Âą 21 augustus 2008 : Beter Wonen IJsselmuiden


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 25

Noordweg 87 â&#x20AC;˘ 8262 BP Kampen â&#x20AC;˘ Tel.: 038-851 02 00 www.deltawonen.nl

w w w. b r u g m e d i a . n l

Uw woning in Kampen en IJsselmuiden

$ORPSWEG "-)*SSELMUIDEN 4EL INFO BWIJNLWWWBWIJNL

VERHUURDE WONINGEN Adres

0OSTBUS!"+AMPEN 4EL &AX )*SSELHEEMOMVATOA 6ERPLEEGHUIS-YOSOTISENDEVERZORGINGSHUIZEN $E!MANDELBOOM -ARGARETHAEN$E6IJVERHOF

Schepenenstr 7 Bloemstr 43 Erfgenamenstr 2 Erfgenamenstr 26 Drostenstr 9 A Toe Boecopsngl 54 Keulsestr 95 Leemansstr 29 Wortmanstr 588 Marktgang 827 Kattedoorn 36 De Smidse 2 Julianastr 40 Begynepln 9 Boven Nieuwstraat 8303 Zeepziedershof 45

Plaats

Aantal Aantal reacties punten

YSSELMUIDEN YSSELMUIDEN YSSELMUIDEN YSSELMUIDEN YSSELMUIDEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN KAMPEN

30 21 15 13 14 32 22 33 12 4 21 35 20 17 29 8

4770 1970 1590 2233 995 1775 1117 1932 568 993 1422 2342 7588 735 250 707

* woning is toegewezen aan een speciale doelgroep, zoals: WVG, urgentie, vluchteling, calamiteit, instelling

WOONKEUZEBON

Uw inschrijfnummer ________________________________________________________________________ Naam en voorletters ________________________________________________________________________ Adres ______________________________________________________________________________________ Plaats ______________________________________________________________________________________ Advertentienummer(s) van de woningen van uw keuze: ___________________________________ ________________________________ ________________________________

U kunt maximaal 1 bon insturen. Daarop kunt u 3 woonkeuzen aangeven. Meerdere bonnen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Verkeerd geadresseerde bonnen, te laat ontvangen, onleesbare of onvolledig ingevulde bonnen worden niet in behandeling genomen. Deze woonkeuzebon dient maandag a.s. voor 8.00 uur in ons bezit te zijn. Voor alle woningen geldt: U kunt de bon sturen naar Woonbon, Noordweg 87, 8262 BP te Kampen, of inleveren bij Beter Wonen IJsselmuiden aan de Dorpsweg 4. U kunt deze bon ook mailen via www.bwij.nl of www.deltawonen.nl

Topbands op StroomPopWaarts

KAMPEN - Donderdag 24 juli vindt tijdens de tweede Kamper Ui(t) Dag de derde editie plaats van StroomPopWaarts. Na de strijd tussen beginnende bands om de Zuiderzeehaven Award wordt er op het podium op het van Heutszplein plaats gemaakt voor landelijke topbands. Dit jaar staan BigBird en De Jeroen Sweers Boogie Woogie Band op StroomPopWaarts. BigBird staat garant voor een waanzinnige show vol entertainment en interactie met het publiek. Een show van BigBird bestaat uit herkenbare covers, die in een rockjasje zijn gestoken. De band is in de zomer van 2007 opgericht. De bandleden Marcel Wentink, Ronald Maas, Jente Hummel en Leon Dubbers kennen elkaar al veel langer. In de vorm van de Robbie Williams Tribute Band The Raving Jollies staan zij al vier jaar op de Nederlandse Podia. Met hun muzikale ervaring, grote enthousiasme en kracht om te entertainen, zet BigBird het plein op zâ&#x20AC;&#x2122;n kop. Dit jaar wordt StroomPopWaarts afgesloten door De Jeroen Sweers Boogie Woogie Band. De band werd in 2003 opgericht door Jeroen Sweers, Dirk Schreuders, Rutger Hoorn en Arnoud de Graaff. De Jeroen Sweers Boogie Woogie Band speelt eigen nummers, maar ook klassiekers uit de jaren dertig

Kijk voor de nieuwe stelling op:

Evenementen in regio zijn voorspelbaar Dat evenementen in de regio voorspelbaar en weinig verrassend zijn, vond afgelopen week een meerderheid (81,5%) van de bezoekers van de site van BrugMedia. In het rapport van ADV Market Research werden juist positieve conclusies over de evenementen getrokkken. Uit een onderzoek dat in december 2007 gehouden werd onder 2.444 inwoners van Kampen, blijkt dat 87% vindt dat evenementen een positief effect hebben op het imago van de gemeente Kampen. En 90% vindt dat zij de toeristische aantrek-

en veertig. Op deze manier ontstaat er een combinatie van moderne Boogie-woogie en traditioneel materiaal. In het afgelopen jaar deed de band verschillende Boogie-Woogie blues en jazzfestivals aan in binnen- en buitenland. De avondprogrammering van StroomPopWaarts

begint donderdag 24 juli om 20.00 uur met het optreden van BigBird. De strijd om de Zuiderzeehaven Award begint eerder die dag om 17.00 uur. Toegang tot het festival is gratis. Kijk voor meer informatie over het festival en de bandbattle www.stroompopwaarts.nl.

Rode koe met pumps

Rode koe met pumps, Maggi Giles (1938), veelkleurig keramiek, 19 cm h., 2008 Collectie: Kunstenaar, Foto: Mieke H. Hille

De Engelse kunstenares Maggi Giles kwam in 1965 naar Nederland. Een jaar later ging ze werken bij de aardewerkfabriek â&#x20AC;&#x2DC;De Porceleyne Flesâ&#x20AC;&#x2122; in Delft, waar zij min of meer ontdekt werd door Karel Appel. Het leidde ertoe dat zij in

Straatnaam en huisnummer van deze woning: ______________________________________________ __________________________________________ __________________________________________

1970 haar eerste solotentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam kreeg. Vier jaar later begon Maggi een carrière als zelfstandig keramiste. Al het werk van Maggi Giles kenmerkt zich door een levendig

kingskracht versterken. Sail Kampen en Kerst in Oud Kampen dragen volgens de burgers van Kampen het meeste bij aan een positief imago. Benieuwd naar de nieuwe stelling? Neem dan snel een kijkje op www.brugmedia.nl en breng je stem uit.

Oudestraat Specialisten Weekaanbieding: aanbiedingen geldig van woensdag t/m dinsdag

kleurgebruik. In combinatie met vaak humoristische toevoegingen leidt dat ertoe dat Maggi een opgewekte wereld schept. Dieren zijn niet weg te denken uit haar werk, ook koeien niet. Voor Maggi Giles is de koe de â&#x20AC;&#x2DC;ultimate womanâ&#x20AC;&#x2122;: â&#x20AC;&#x2DC;Als de koe het te zeggen had droeg ze een hoge hoed en pumps met hoge hakken. Ze zou iets met haar haar doen en een oorbel dragen. Ze heeft het moeilijk met liggen op het gras, poten steken hier en daar uit. Ik zie ze liggend in de mist, rij op rij met vage vormen en alleen de hoge hoeden goed zichtbaar â&#x20AC;&#x201C; fantĂĄstischâ&#x20AC;&#x2122;. Inderdaad: fantastisch De afgebeelde â&#x20AC;&#x2DC;Rode koe met pumpsâ&#x20AC;&#x2122;, maakt deel uit van de expositie â&#x20AC;&#x2DC;De Koe in Zicht & Beeldâ&#x20AC;&#x2122; en is tot en met 14 september te zien in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. Deze expositie is een coproductie met het Stedelijk Museum Kampen.

BROODAANBIEDING A.S. VRIJDAG & ZATERDAG

WALDKORN. . . . . VAN 2.00 VOOR

KERSENSLOF

8.20 VOOR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . van

6.

95

1.60

KAMPERBROK per stuk 3.15

NU 2 VOOR . . . . . . . . . . . .

4.80

Z A T E R D A G A A N B I E D I N G

SLAGROOMTAART 6 PERSONEN 25 VAN 8.95

.......

VOOR

7.

VOLOP OLIEBOLLEN TIJDENS DE KAMPER UI(T) DAGEN

Het Gilde van de Betere Banketbakkers. Tip! Heerlijk nieuws op www.banket.nl Oudestraat 170, tel: 038 - 331 36 52, www.banketbakkerijsmit.nl

EEN WERELD VAN MUZIEK

BI J: K OM SN EL KI JK EN

Oudestraat 188 Kampen tel. 038 - 331 46 94

Bethlehemkerkplein 42 â&#x20AC;˘ Zwolle tel. 038 - 421 50 10 (afd. bladmuziek)

Sassenstraat 52 â&#x20AC;˘ Zwolle tel. 038 - 421 50 04

GITAREN-BLOKFLUITEN-ACCORDEONS-MONDHARMONIKAâ&#x20AC;&#x2122;S-MUZIEKBOEKEN-UKELELEâ&#x20AC;&#x2122;S-DWARSFLUITEN-BASGITAREN LESSENAARS-KEYBOARDS-SONGBOEKEN VAN BEKENDE ARTIESTEN-SNAREN-STEMAPPARATEN-DRUMSTELLEN-DJEMBĂ&#x2030;â&#x20AC;&#x2122;S


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 26

w w w. b r u g m e d i a . n l

rd wINo STRUCTEUR

RIJ-

Binnen 6 maanden uw diploma! 10 startdata per jaar startdatum auto: 30 augustus alle categorieĂŤn!

Bel de ROVB 038-453 18 79 www.rovb.nl

:OUJE4!.+"/57%2WILLENWORDEN $ANHEEFT-ONOSTOREUITDAGENDWERKVOORJEKLAARLIGGEN 7EBIEDENJEEENZELFSTANDIGEBAAN WAARBIJJEINGEZETWORDTBIJPROJECTEN IN.EDERLAND "ELGIpEN%NGELAND "ELONSEVEN OFOP  OF

Capac zoekt voor:

+IJKVOORMEERINFORMATIEOPWWWMONOSTORECOM

pakketsorteerders m/v Voor TNT Post Pakketservice in Zwolle zijn wij op zoek naar parttime (max. 32 uur per week) pakketsorteerders. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag. Wij zoeken medewerkers die beschikbaar zijn in de middag van 15.30-18.30 uur en/of gecombineerd avond (18.00-01.00) en nacht (24.00-07.00). Wij bieden: * werk voor een langere periode (max. 1,5 jaar); * een goed salaris; * toeslagen in de avond- en nachtdiensten; * kans op een contract bij TNT.

Gevraagd: verzamelaar zoekt postzegels, kijkt u eens voor mij op zolder, tel. 0640410674

uitzendburo

038-3311200

Te koop: lang eiken gangspiegel, 20,-, tel. 038-3319011 Gratis af te halen: jonge poesjes 9 weken oud, tel. 0383446277 Te koop: Nw in doos, damesschoenen, Mt 6, zwart, voor diabetes, reuma, vervormingen, tel. 038-3319011

Ben jij: * minimaal 18 jaar (ivm ploegendienst); * langer dan 1.65 meter (ivm werkzaamheden); * per direct en voor langere tijd beschikbaar? Heb jij: * geen lichamelijke klachten; * geen strafblad; * een goede beheersing van de Nederlandse taal? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU! Capac Inhouse Services bij TNT Post pakketservice Nipkowstraat 1, Zwolle (038) 469 50 10 zwolle.1248@capac.nl Bel gratis 0800 - 235 22 72 of kijk op www.capac.nl

zoekt

TECHNISCH PERSONEEL ook voor vast werk

Bent u technisch en wilt u een leuke baan in uw regio? Neem dan direct contact op met onze vestiging in Zwolle. Telefoon: 088 - 2352650 zwolle@cu.nl Schrevenweg 13//24, 8024 HB Zwolle.

Betonboorbedrijf Kwakkel B.V. te Kampen is een bedrijf wat gespecialiseerd is in het verrichten van alle voorkomende sloopwerkzaamheden, betonboringen, diamantzagen, sleuven frezen, koppensnellen en grondwerk op de bouw door geheel Nederland. Voor ons jonge en dynamische bedrijf zijn wij in verband met de uitbreiding van onze werkzaamheden op zoek naar een:

Administratief-medewerk(st)er Wat zijn de werkzaamheden als administratief-medewerk(st)er? r Zorgdragen voor de interne en externe correspondentie r Debiteuren-en crediteurenbeheer r Verwerken inkoopboek, verkoopboek, kas-en bankboek r Ondersteuning bieden bij het voeren van en het archiveren van stukken gerelateerd aan de administratie r Controleren en verwerken van de urenregistratie r Het assisteren bij het opstellen van financiĂŤle overzichten Wat verwachten wij van onze administratief-medewerk(st)er? r Je hebt HAVO â&#x20AC;&#x201C; MBO werk- en denkniveau r Je bent representatief en kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken r Je hebt goede kennis van Word en Excel r Je bent nauwkeurig en houdt de kwaliteit van het werk goed in de gaten r Je bent in staat om goed zelfstandig te kunnen werken Wat hebben bieden wij onze administratief-medewerk(st)er? r Een baan voor 40 uur per week r Een enthousiast team met fijne collegaâ&#x20AC;&#x2122;s r Een prettige werkomgeving met tal van mogelijkheden om jezelf te ontplooien Gezien de samenstelling van ons team zoeken wij een persoon tussen de 18 en 21 jaar. GeĂŻnteresseerd? Stuur je sollicitatie voor 30 juli 2008 naar: Betonboorbedrijf Kwakkel B.V. t.a.v. H.J.D. van Bodegraven Postbus 27 8260 AA Kampen Of mailen naar: info@betonboorbedrijfkwakkel.nl Voor verdere informatie kan je contact opnemen met de heer H.J.D. van Bodegraven tel. 038-3325970.

www.cu.nl

APOTHEKERSOF DOKTERSASSISTENTE GEZOCHT Wij zoeken voor onze apotheekhoudende HUISARTSENPRAKTIJK een enthousiaste, gediplomeerde apothekers- of doktersassistente voor 3-4 dagen per week. Met de mogelijkheid tot uitbreiding van uren. Reacties graag schriftelijk naar J.H.A de Maat, huisarts Het Singel 20 8064 DJ Zwartsluis

MEER VACATURES? Kijk eens op:

erk

.nl/w www.brugmedia


dinsdag 22 juli 2008 â&#x20AC;˘ pagina 27

w w w. b r u g m e d i a . n l

Den Uyl Handelsonderneming B.V. is een internationaal opererend bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop aan de detail- en groothandel van een breed assortiment producten zoals meubelen en mandwerk. Wegens uitbreiding van onze activiteiten zoeken wij voor onze financiĂŤle administratie een

Administratief medewerker (m/v) De werkzaamheden bestaan o.a. uit: - Verzorgen van grootboekmutaties - Debiteuren- en crediteurenadministratie - Verzorgen van voorraadmutaties - Samenstellen van financiĂŤle rapportages - Activiteiten m.b.t. de import van producten - Verzorgen van de inkoopadministratie

6OORHET#ONTACT#ENTERIN)*SSELMUIDENZIJN#ONNEXXION4AXI3ERVICES EN#ONNEXXION4OURSOPZOEKNAAREENAANTAL

-EDEWERKERS #ONTACT#ENTER MV

Functie-eisen: - Een afgeronde administratieve opleiding - Ervaring met computersystemen - Flexibele en accurate instelling - Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal

Wij bieden een afwisselende functie. Ben je geĂŻnteresseerd in deze functie, stuur dan een e-mail naar info@denuyl.nl t.a.v. dhr. G. Siemeling, Dieselstraat 2, 8263 AE Kampen, 038-3370661. Te koop: gele mountainbike, 18 versn., 26inch incl. nw licht en slot, 75,-, tel. 0615619246

te koop: kinderwippertje, z.g.a.n., 12,50, tel. 0612385128

Te koop: 2 pers elektr deken, 20,-, tel. 038-3319011

Te Koop: Nwe mini boormachine, voor boren, slijpen, graveren, 10,-, tel. 038-3315801

te koop: autostoeltje, z.g.a.n., 0 tot 18 kg, 27,50, tel. 06-12385128

Te koop: Brabantia strijkplank, Tefal strijkbout, 30,-, tel. 038-3319011

#ONNEXXION ZOEKTCOLLEGA´S

Te koop: KTV Aristona, afstbed., 50,-, tel. 038-3319011 Te koop: z.g.a.n. dameskleding, mt 42-44, tel. 0383319011 Gevonden: donderdag, een knuffelbeer, op de parkeerplaats bij multivlaai, tel. 038-3557596

Te koop: dakdrager voor Toyota avencis, 25,-, tel. 0383318204 Te koop: damesfiets, meisjesfiets 24inch, tel. 0383318382 Te koop: Quartzline, 460md, bj. 1998, incl. stalling, tel. 0383327458

$EMEDEWERKERS#ONTACT#ENTERHOUDENZICHBEZIGMETHETAANNEMEN VANDETELEFOON*EVERSTREKTKLANTENINFORMATIEENBOEKTHUN RESERVERINGENINONSCOMPUTERSYSTEEM)NEENGEZELLIGEWERKOMGEVING BENJIJHETVISITEKAARTJEVANONZEORGANISATIE 7IJZIJNOPZOEKNAARMEDEWERKERSDIEDE.EDERLANDSETAALBEHEERSEN ENDIENIETBANGZIJNOMDEHANDENUITDEMOUWENTESTEKEN+UNJE DAARNAASTMETEENCOMPUTEROMGAANENHEBJEDECOMMUNICATIEVE VAARDIGHEDENOMMENSENVRIENDELIJKENEF½CIpNTTEWOORDTESTAAN 2EAGEERDANSNEL(ETAANTALURENWORDTINOVERLEGVASTGESTELDENLIGT TUSSENENUURPERWEEK )NTERESSE-AILJE#6ENEENKORTEMOTIVATIENAARNCC CONNEXXIONNL +IJKVOORMEERINFORMATIEOPWWWWERKENBIJCONNEXXIONNL OFBEL 

Ben jij een persoon die van hout houdt? Brinkhof Groep is een vooraanstaand uitzenden detacheringsbureau met vestigingen in Nederland en Duitsland. Op onze vestiging in Zwolle hebben we altijd tijdelijk- en vast werk voor administratief personeelen voor personeel in de bouw en techniek. Kom langs om nader kennis te maken.

Meld je dan aan bij Brinkhof Groep in Zwolle. Ter uitbreiding van ons team medewerkers zijn wij op zoek naar:

Je functie bestaat uit het afhandelen van telefoon- of e-mailverkeer (gescheiden functies). Je helpt klanten bij het vinden van het juiste antwoord op hun vraag. Leuke baan voor klantgerichte mboâ&#x20AC;&#x2122;ers en hboâ&#x20AC;&#x2122;ers. Je bent minimaal zes weken aaneengesloten beschikbaar. Je kunt in juli of augustus beginnen en kunt voor langere tijd aan de slag.

Medewerker Haalafdeling

Backoffice medewerkers

Orderverwerker

Je functie bestaat uit het ondersteunen van de frontoffice bij binnengekomen vragen en klachten. Ook ben je verantwoordelijk voor een vlekkeloze administratie, je bent in staat correct met gegevens om te gaan en je kunt goed met een computer overweg. Leuke baan voor gemotiveerde kandidaten met minimaal mbo+niveau. Je bent per direct en voor langere tijd beschikbaar.

Je assisteert klanten op de haalafdeling en helpt hen bij het maken van de juiste keuzes. Je verwerkt de orders welke worden doorgegeven door de verkoopmedewerkers.

Medewerker Verkoop Binnendienst Je helpt de klanten bij het verkoopproces en ondersteunt de accountmanagers.

Machinaal houtbewerkers

Het vervaardigen van hout met behulp van diverse machines.

(Leerling) Timmerlieden

Je wordt ingezet bij timmerprojecten in de regio.

(Assistent) Uitvoerders

Je beheert onze projecten binnen de regio en draagt zorg voor een juiste afwerking van de administratie.

Calculator / Werkvoorbereiders Je voert diverse calculatieprojecten uit en bereidt werken voor. Brinkhof Groep Gasthuisplein 13, 8011 SB Zwolle Tel. 038 - 425 01 35 zwolle@brinkhofgroep.nl www.brinkhofgroep.nl

Medewerkers klantenservice

Voor de complete functieprofielen verwijzen we je naar www.brinkhofgroep.nl of neem contact op met een van onze collegaâ&#x20AC;&#x2122;s van de vestiging Zwolle. Zij zijn bereikbaar op 038 - 425 01 35 of kom langs bij ons kantoor aan het Gasthuisplein 13 in Zwolle.

Productiemedewerkers Je functie bestaat uit verschillende werkzaamheden bij de productie van boekenpakketten. Leuke baan voor gemotiveerde kandidaten die graag in een team werken. Je bent minimaal drie weken aaneengesloten beschikbaar. We zoeken ook medewerkers voor langere tijd. Meer informatie en aanmeldingen kijk op www.werkenbijvandijkeducatie.nl


DINSDAG 22 JULI 2008 • PAGINA 28

W W W. B R U G M E D I A . N L

KENNISGEVING Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze de manager Grondverwerving en Juridische Zaken van ProRail B.V., kennis van het feit dat de volgende ontwerpbesluiten zijn genomen.

hoera!

ter inzage bij de publieksbalie in het stadhuis van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Eveneens kunt u de stukken inzien buiten de reguliere openingstijden en buiten bovengenoemde periode na telefonische afspraak.

WELK ONTWERPBESLUITEN ZIJN ER GENOMEN EN LIGGEN ER TER INZAGE?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Hanzelijn zijn onderstaande ontwerpbesluiten voor het cluster OL-27 genomen door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet jo. Paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

HOE KUNNEN ZIENSWIJZEN NAAR VOREN WORDEN GEBRACHT?

Van 22 juli 2008 tot en met 1 september 2008 kan eenieder tegen de ontwerpbesluiten zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen.

1, tot het verlenen van een sloopvergunning voor het slopen van het bestaande viaduct in de Burgemeester Hardenbergweg; ontwerpbesluit 2, tot het verlenen van een bouwvergunning voor het viaduct in de Burgemeester Hardenbergweg (kunstwerk 490/491).

(o)ma v.d. belt

65 jaar!

ontwerpbesluit

MEER INFORMATIE?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer G.J.L. Last van de gemeente Kampen, telefoon 038 - 339 26 90.

WAAR EN WANNEER KUNT U DE STUKKEN INZIEN?

De Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze, de manager Grondverwerving en Juridische Zaken,

De ontwerpbesluiten liggen met ingang van 22 juli 2008 gedurende de reguliere openingstijden

H.G.M.J. van Helvoort

albert, kinderen & kleinkinderen Deze kleine Henkie wordt 24 juli

65 jaar

12,5 jaar getrouwd

abcdefgh Coördinator Vergunningen Hanzelijn

TE KOOP: stevige werk- of hobbytafel, 69x237 cm., kan ingekort, 25,-, tel. 0383327785

TE KOOP: gameboy advance, zilver, incl. tasje en 2 spelletjes, prijs 30,-, tel. 0383314747 of 06-21815298

TE KOOP: complete pannenset, voor keramische kookplaat, prijs 20,-, tel. 0383314747 of 06-21815298

TE KOOP: Batavus jongensfiets, Alpina Army, 24 inch, z.g.a.n., tel. 038-3314747 of 06-21815298

KENNISGEVING In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze de manager Grondverwerving en Juridische Zaken van ProRail B.V., kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen. WELK BESLUIT IS ER GENOMEN EN LIGT ER TER INZAGE?

de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat. Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen.

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Hanzelijn is het onderstaande besluit voor het cluster OL-32A door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet jo. paragraaf 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

besluit

tot het verlenen van een bouwvergunning voor het wegviaduct in de Mr. J.L.M. Niersallee/ N50 (kunstwerk 440).

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. WAAR EN WANNEER KUNT U DE STUKKEN INZIEN?

Het besluit ligt met ingang van 23 juli 2008 tot en met 2 september 2008 gedurende de reguliere openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het stadhuis van de gemeente Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Gedurende deze periode kunt u de stukken buiten de reguliere openingstijden inzien na telefonische afspraak. HOE KUNNEN BELANGHEBBENDEN BEROEP INDIENEN?

Tijdens bovengenoemde periode staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste

en staat nog steeds voor oud papier met de duckcar klaar.

De Familie

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffiegeld verschuldigd. MEER INFORMATIE?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer G.J.L. Last van de gemeente Kampen, telefoon 038 - 339 26 90. De Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze, de manager Grondverwerving en Juridische Zaken, H.G.M.J. van Helvoort

Jacco & Cijlla

TE KOOP: autoradio/cd-speler, merk Sony, radio CDX-CA 680X, cd-speler CDXL580X, verkeerd in prima staat, compl. met handl. enz., overcompleet, bij aankoop nieuwe auto eigen radio overgezet, prijs 60,-, tel. 06-30943970 TE KOOP: mooie eiken ovale salontafel, 145x65cm, t.e.a.b., tel. 0383321374 TE KOOP: blank eiken 8-hoekige salontafel in prima staat 20,-, grijs bureau 10,-, tel. 0644351703

TE KOOP: mountainbike, merk American Eagle, type Taos 300, framemaat 22”/56 cm., 24 Shimano Alinvio versn., met achterderailleur, met duimverstellers, Shimano Vbrake remsysteem, geheel prima onderhouden, niet van nieuw te onderscheiden, tel. 06-22748790 na 17.00 uur TE KOOP: autospiegels Opel Astra 1999 40,-, grastrimmer 15,-, tel. 0641218918 TE KOOP: citybike, opknapper, 20,-, tel. 06-23336853

Hartelijk Gefelicitee rd. Oma Patrick Chantal Flip

Johanna Damian Noëlle

TE KOOP: kopieerapparaat, merk xerox, t.e.a.b., tel. 06-43595717 TE KOOP: glazen plafondlamp, 25,-, tel. 038-3319011

Coördinator Vergunningen Hanzelijn

TE KOOP: fietsendrager, kantelbaar voor 2 fietsen, 45,-, tel. 038-1661625

amen de mooiste trouwkaart uitzoeken? Dan al die albums eens ophalen bij

Drukkerij Regterschot

Specialisten in gelegenheidsdrukwerk

Boven Nieuwstraat 108 Kampen - tel. 038-3313139

Uw Jippie op TV? Heeft uw Jippie in de Brug of de Stadskoerier gestaan? Plaats hem dan voor € 12.50* op BrugTV of KoerierTV. *Bel

abcdefgh

TE KOOP: l. eiken CD rek, 5,-, tel. 0383319011

voor info: 038 333 10 27


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 29

w w w. b r u g m e d i a . n l

O P=O P W E G=W E G

UIT

VE

OP

R AF

RKO

Buitenkansjes voor wie topkwaliteit wil voor minder geld. Hifi-, audio-, visual-, computer en telecom apparatuur, demonstratie-, lichtbeschadigde- en plankmodellen met kortingen die oplopen tot 60%. Kijk en wees er snel bij, op is op en soms is er maar één exemplaar.

SACD

249

DVD AUDIO UPSCALING

OLYMPUS MPUSS MJU 850SW 850SW SUMMER S KIT

Van 299

PIONEER DV-600AV

99

SSlimline High Definition DVD-speler met 1080p upscaling en weergave van SACD en DVD Audio via de HDMI-uitgang. Geschikt voor DivX Ultra, MPEG-4, JPEG, MP3 en WMA. Art.nr. 26194 zilver

Robuuste, metalen l compactcamera, waterdicht tot 3 meter diepte en bestand tegen een val van 1,5 meter hoogte. Met 8 megapixel resolutie en 3x optische zoom. Nu in aantrekeen laptop Bij aanschaf van kelijke Summer Kit met teenslippers, een opblaasbaar obile Internet T-M n ee et m samen nement surfboard en zonnescherm. Art.nr. 36211 on ab us Pl Totaal

€ 250,- KORTING

OP

UIT

Slanke 66 cm breedbeeld LCD televisie met digitale tuner voor DVB-T ontvangst. HD-Ready TFT scherm met Digital Crystal Clear en teletekst met 1000 pagina’s geheugen. 2x HDMI. Art.nr. 32828

999

499

1099 1447

599 549

2999 1799 599 399 van voor 369 ııııı 399 299 399 349 299 249 429 375 429 369 van voor 339 249 449 389 449 399 349 249 399 299 599 399 1599 1299 899 599 399 199 699 499

KENWOOD K-711 ZILVER DENON S-52 PORTABLE -/MINIRADIO ROBERTS RADIO REVIVAL 250 Div. kleuren TANGENT UNO Div. kleuren ACOUSTIC ENERGY WIFI RADIO MP3 SPELERS APPLE iPOD TOUCH 8GB COMMODORE C-IH-9008 80GB COMMODORE C-IH-9016 160GB COMMODORE C-IP-5002 2GB I-AUDIO F2 - 2 GB MPIO MG 100 - 4 GB SAMSUNG YP-K3JAB SAMSUNG YP-K3JQG SAMSUNG YP-P2JQR SONY NWZ-A815W SONY NW-E005 ZWART CAMCORDERS SONY DCR-SR190 SONY DCR-SR290 SONY DCR-SR72 PANASONIC SDR-H280 PANASONIC HDC-SD5EG ZILVER JVC GZ-MG330 BLAUW CANON HG 10 R AF CANON MD 120 KIT CANON DC 40 CANON FS100 VE CANON HF100 RKO CANON HV10 LCD EN PLASMA TV'S JVC LT-42R90 ZWART PANASONIC TH-42PX8 PANASONIC TH-50PX8 PANASONIC TX-37LZD85 PHILIPS 47PFL5522 PHILIPS 42PFL7962 PIONEER PDP-508XD PIONEER PDP-LX608D SAMSUNG LE32A455 WIT SAMSUNG LE46M86BDX R AF SHARP LC-32D44E SHARP LC-20S5E ZWART SONY KDL-26S3000 VE RKO SONY KDL-20S3070 ROZE SONY KDL-40D3500 SONY KDL-40V3000

OP

VOOR 75 149 199 75 499 199 999 399 2300 1699 849 399 129 79 179 99 699 299 599 499 499 249 799 399 350 199 240 159 550 349 750 479 275 199 199 139 625 399 van voor

UIT

LUIDSPREKERS (P/ST) JBL NORTHRIDGE E 20 JBL NORTHRIDGE EC 25 JBL NORTHRIDGE E 150 P subwoofer KEF KHT 2005.2 zilver DYNAUDIO SPECIAL TWENTY FIVE PARADIGM STUDIO 60 MORDAUNT SHORT 902 I MORDAUNT SHORT 904 I MORDAUNT SHORT CARNIVAL surr.+sub zw. REL QUAKE II SUBWOOFER DALI SUITE 1,7 kersen en zilver WHARFEDALE OPUS 2M1 KEF IQ 5 SE maple R AF KEF IQ 3 KEF IQ 7 SE KEF IQ 9 VE QUAD 11 L2 zwart RKO QUAD 9 L2 wit en zwart QUAD 21 L 2 hoogglans wit, cherry HIFI SETS HK CINELIFE 200 HARMAN/KARDON HK-137+dvd 27+scs 200.5 HK CINESPECIAL 2 HARMAN/KARDON HK-137+dvd 27+hkts 7 HARMAN/KARDON STEREO POWER 970set ROKSAN KANDY MK.III SET ROKSAN AMP+CD+TU ONKYO CSV 815 DVD RECORDERS SONY RDR-HX 780 SAMSUNG DVD-HR755 PHILIPS DVD-R3597 PHILIPS DVD-R3570 PANASONIC DMR-EH58 ZILVER PANASONIC DMR-EH770 PORTABLE DVD-SPELERS NEXT BASE SDV 485 NEXTBASE SDV1102 met TV en FM radio PHILIPS PET-1030 MINI/MIDI SETS MMARANTZ CR 401 zilver NNEXTBASE Audiomonster wit + iPod dock SSONY HTS-F2000 SSONY DAR-X1 SSONY DAV-IS10 OONKYO CS-315 KKENWOOD K-1000 excl. LS

UIT

OP WEG==WOP EG

Meerkanaals DVD-receiver met een vermogen van 55x45 45 W Watttt surround, geschikt voor weergave van o.a. DVD-Audio, MP3, WMA en ro JJPEG. RDS FM/AM tuner met 30 presets. Art.nr. 9178

UIT

VOOR 998 449 1199 1049 999 699 375 275 295 225 499 299 249 149 139 89 1499 999 199 99 1399 899 499 399 349 269 179 99 599 499 van voor 399 249 499 299 549 ııııı 825 ııııı 650 ııııı 2099 1299 1499 999 349 199 799 499 van voor 599 299 599 399 599 399 399 199 1999 1299 1399 899 1195 899 499 379 999 699 199 149 299 199

HD-Ready breedbeeld 81 cm LCDtelevisie met DynaPix Plus Picture Engine voor heldere en scherpe beelden met levendige, natuurlijke kleuren. SmartText teletekst met 1000 pagina's geheugen. Art.nr. 33382

NAD L-73

OP

899 899 249 179 449

399 699

199 599

199 169 299

149 99 199

279 549 599 329 139 119 179 129 169 129 119

249 20 30 15 99 79 99 79 99 79 79

899 999 749 699 999 499 1039 399 949 399 1039 999

699 749 599 649 699 399 799 199 499 349 899 699

1399 1099 1699 1499 1799 1999 4499 7999 799 2199 699 399 749 649 1499 1599

1199 849 1499 1399 1299 1299 ııııı 5999 749 1299 649 299 669 549 999 ııııı

van voor

van voor

van voor

van voor

SONY KDL-40X3000 2999 DESKTOP COMPUTERS van DC5750MT Vista Buss.+ L1950 TFT 799 PAV m9255 Q9300/4GB/1TB/ BluRayD+DVDRW 1199 QmotionQ9300/4GB/2x500GB/ BluRayD/8800GT 1499 FS Esprimo Q5020 t7250/2Gb/120Gb/ViBus 799 NOTEBOOKS van Sony VGN-FZ31M T7250/2GB/200GB/BD-COM 1199 Sony VGN-FZ31Z T8300/4GB/BD-RE/GF8600 1799 Sony VGN-AR71M 17'/T8100/4GB/300GB/BD 1299 Sony VGN-FZ39VN T8100/2GB/200GB/ViBus 1199 Sony VGN-SZ61XN 13,3'T7500/2GB/ViBus 2299 Sony VGN-FZ39VN T8100/2GB/200GB/ViBus 1199 Sony VGN-SZ71XN 13,3'T9300/TPM/ViBus 2299 TOSHIBA Tecra S5-12l T7250/1GB/ViBu/TPM TOSHIBA Port.R500-127u7700/2GB/64GB umts 2499 TOSHIBA Sat.A300-129 T5550/3GB/HD3470 799 TOSHIBA Sat.A300-16I T8100/3GB/HD3650 949 TOSHIBA TECRA A9-169 T7500/2Gb/ViBuss 1199 APPLE Macbook 2.1 MB402 999 APPLE Macbook 2.4 MB404 zwart 1399 APPLE Macbook Air 1.8 64GB SSD 2379 APPLE Macbook Pro 15,4' 2.5 MB134 2199 HP Pav. Dv6830 T8100/3GB/320GB/GF8400 899 HP Pav TX2100 TL64/3GB/320GB/12'tablet 1199 HP NC2400 12'U2500/1GB/80GB/XP1 pro 1999 HP Pav dv6810 TK57/2GB/250GB/GF8400M 699 HP Pav dv9880 T8100/3GB/ GF8600M 1199 LENOVO Thinkpad Z61m fingerprint ViHP 699 FUJITSU S EM V5505 T7300/2Gb/ViBu/XP 819 FUJITSU Siemens Am Si2636 T7250/2gb/13' 999 Thuis helemaal klaar: Microsoft Office en Panda Internet Security op 3 computers samen voor

HIFI | VISUAL | PERSONAL AUDIO | COMPUTER | TELECOM | DIGITAAL FOTO

Info / bestellijn voor verzending door heel Nederland:

020 54 11 345

De aanbiedingen in deze advertentie zijn geldig t/m woensdag 30 juli 2008, zolang de voorraad strekt. Afbeeldingen kunnen mogelijk iets afwijken, fouten en prijswijzigingen voorbehouden.

2499 voor

599

1099 1399 679 voor

999 1499 1199 1099 1499 1099 1999 899 2299 599 849 1099 979 1349 1999 2099 869 1099 999 679 1149 599 649 899 169

Bij aanschaf van een laptop samen met een T-Mobile Internet Totaal Plus abonnement 250,- korting MONITOREN BENQ G2200WA 1680 x1050 22" wide APPLE CINEMA DISPLAY 23" wide BENQ G2400W 1920x1200 24" wide HP Pav w2207h HDMI 3000:1 5ms LG L246WH-BN HDMI 5ms 2000:1 NEOVO E-W19 000:1 3ms 380cdm2 NEOVO E-W22 1680x1080 glass design TOSHIBA TEKBRIGHT non-glare 20" dvi

RAF: DE D E BESTE BE B E STE SPECIAALZAAK SPE SP PE E MET DE BESTE PRIJZEN. Alleen bij RAF: dde grootste t t keuze k u uit it de d beste b t merken merken, k eigen technische dienst en bezorgservice, professionele voorlichting en aan-huis installeren. RAFGEPRIJSD de prijzen bij Raf zijn gelijk aan die van onze concurrenten. En soms zelfs lager. Vergelijkt u maar. Dat doen wij ook!

Van 550

JVC LT-32A90BU 32A90BU 2A990BU 2A 0BU 0B

499

OP

VOOR 1198 1395 399 249 599

599

Van 1199

KENWOOD K-711

CD SPELERS ARCAM DIVA CD 192 zilver CAMBRIDGE AUDIO 640H music server demo HARMAN KARDON HD970 zilver MARANTZ CD-5001 MARANTZ SA-7001 SACD DVD SPELERS ARCAM DIVA DV-78 CYRUS DISCMASTER 8.0, demo YAMAHA DVD-S2700 titanium en zwart CAMBRIDGE AUDIO DVD 99 ZILVER CAMBRIDGE AUDIO DVD 89 ZILVER MARANTZ DV 6001 zwart en zilver ONKYO DV-SP405 ZWART PIONEER DV-400 ZILVER PIONEER BDP-LX70 PIONEER DV-600 zilver PIONER DV-989AVI zilver SHARP BD-HP20 ZWART SONY BDP-S300 ZWART Blu-ray SONY DVP-NS76 ZILVER SONY BDP-S500 ZWART Blu-ray TUNER-VERSTERKERS HARMAN KARDON HK3380 zilver 2x80 Watt HARMAN KARDON HK3480 zilver 2x120 Watt HARMAN KARDON HK3490 CAMBRIDGE AUDIO 540 R V3 CAMBRIDGE AUDIO 340 R DENON AVR 4306 zwart DENON AVR 3806 zwart PIONEER VSX 817 S PIONEER VSX 1017 zwart VERSTERKERS EN TUNERS AUDIOLAB 8000 SE zwart AUDIOLAB 8000 TE Tuner zwart HARMAN KARDON HK 970 HARMAN KARDON TU 970 ROKSAN CASPIAN V.V M-serie ROKSAN CASPIAN EINDV. M-serie MUSICAL FIDELITY X-Plora V8 tuner MARANTZ PM-7001 zilver MARANTZ ST-15S1 tuner er MARANTZ ST-6001 tuner er er ONKYO T4555 tuner zilver ver e

Multifunctionele printer, scanner en copier voor afdrukken in uitmuntende fotokwaliteit. Met 6 kleurencartridges en rechtstreeks afdrukken op geschikte CD's en DVD's. Incl. software. Art.nr. 28441

Van 849

Entertainment-notebook me met ett Blu-r BBlu-ray lu-rray ay DDis Disc isiiscc com combo, mbboo, Intel Inttell Core2Duo T7250 (2.0 GHz),) 2 GB gehe geheugen, 15.4" eugen 15 5 4" X-Black LCD-scherm en nVidia GeForce 8400M. WiFi Draft-n, Bluetooth en HDMI. Art.nr. 31363

199

EPSON STYLUSS PHOTO RX585

RKO

SONY Y VVGN-FZ31M GN G N-F -FZ31M 1M M

PHILIPS P HILLIP PS 26PFL5522D 266PFL555222D

99 Van 2999

VE

999

Van 749

449

Compact Hifi systeem met volledig digitale voorversterker, Kenwood Auto Room EQ technologie, 2x30 Watt vermogen, RDS tunerdeel 40 presets CD-speler. Art.nr. 36825

UIT

Van 1199

RKO

124,95

R AF

R AF

VE

Nu bij Raf

OP

Van 299

van voor

249 899 499 349 499 369 549 299

199 849 399 329 479 349 499 249

Voor alle info: www.raf.nl

RAF Amsterdam RAF Hilversum RAF Kampen RAF Utrecht

020 54 11 300 035 62 50 400 038 33 11 844 030 23 60 200

Rijnstraat Langestraat Oudestraat Vredenburg

139-168 77-92 237-239 40

349

KEF iQ 7SE

Vloerstaande ‘Special Edition’ drieweg basreflex luidspreker met vernieuwde UNI-Q luidspreker met 'tangerine wave guide'. Volledig magnetisch afgeschermd. Art.nr. 32025 zwart, 30846 dark Apple Prijs per stuk TOSHIBA TEKBRIGHT non-glare 22" dvi 349 299 FS ScaleoView d22w-1g 2000:1, 5ms 379 259 NETWERK van voor BELKIN 54G router/usb bundel 39 69 NETGEAR WGB111 bundel incl usb 79 49,95 LINKSYS DMA2100 mediacenter ext. HDMI 239 199 LINKSYS WRT150 802.11n router 89 64,95 HARDDISKS van voor TOSHIBA PX1396E-3T01 1 TB USB2 159 139 LACIE little disk 250 GB 139 99,95 LACIE Lacinema Premier 500GB multimedia 179 169 LACIE Poulton desktop 1TB USB2 229 169 NETGEAR ReadyNASDuo 2150 500GB ethernet 449 349 TOSHIBA PA4052E-1HB0 200gb fingerprint 199 LACIE D2 QUADRA 500GB v2 169 149 PRINTERS/SCANNERS/ ALL-IN-ONE van voor CANON MP520 print/copy/scan 99 119 CANON MP610 189 169 CANON pro 9000 A3+ fotoprinter 749 679 EPSON DX4450 print/copy/scan 59 49 EPSON photo RX585 print/scan/copy 149 124,95 EPSON v350 photo scanner 149 139 BROTHER DCP-135 print/copy/scan 69,95 59 HP Photosmart D5360 99 89 HP Officejet PRO L7480 print/scan/copy 249 179 BROTHER HL-2030 laserprinter 119 79 BROTHER HL-4040CN kleurenlaserprinter 559 419 KONICA MIN. MC2590MF kleurenlaser aio 829 569 DIGITALE FOTOGRAFIE van voor PENTAX 8MP 3x zoom iso3200 3" LCD 249 149 CANON Powershot G9 539 399 CANON Powershot SX100 IS 269 199 CANON EOS400D EFS18-55 749 529 OLYMPUS MJU1020 10MP 7xzoom beeldstab. 309 289 OLYMPUS MJU850 summerkit 299 249 PANASONIC DMC-FZ8 7MP 6.5'LCD 12xZOOM 299 279 PENTAX K10 +18-55mm incl tas en accu 1099 699 PENTAX K100 +18-55mm 649 499 SONY DSC-T70 8MP 3x zoom 3' LCD 299 229 SONY W80 7MP fullHD aansluiting steadyshot 289 179 SONY DSLR A200 +18-70 mm 10MP steadys. 599 499 NAVIGATIE van voor HARMAN KARDON GPS 500w 44'touchscreen touc GPS-500w 499 299

O P=O P W E G=W E G


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 30

colofon

nr. 2008-30 22 juli 2008

Foto: Molenberg Repro Publieksbalie Telefoonnummer: (038) 33 92 999 Faxnummer: (038) 33 92 685 Openingstijden: Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur Woensdag Belasting en Inning: 13.00 - 16.00 uur Burgerzaken: 13.00 - 20.00 uur Werk en Inkomen / Wmo: 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur Voor een gesprek met de burgemeester of een wethouder kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat, telefoonnummer: (038) 33 92 610. Bezoekadres Burgemeester Berghuisplein 1, Kampen Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 - 17.00 uur. Vrijdag van 8.30 - 16.00 uur. Postadres: Postbus 5009, 8260 GA Kampen Website: www.kampen.nl E-mail: info@kampen.nl Telefoonnummer: (038) 33 92 999 Faxnummer: (038) 33 92 655 Brandweer Telefoonnummer: (038) 47 78 444 Alarmnummer: 112 Servicemeldpunt openbare ruimte U kunt dagelijks van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur (vrijdag tot 16.00 uur) melding doen van losse stoeptegels, een overhangende tak, een defect verkeerslicht, een beschadigd speeltoestel, graffiti, niet geleegde container, etcetera. Telefoonnummer (038) 33 12 414. Als u belt voor kapotte straatverlichting, wilt u dan ook het nummer van de lantaarnpaal vermelden? Buiten kantoortijden en in het weekend wordt u bij spoedgevallen doorverwezen naar de piketdienst, e-mail: servicemeldpunt@kampen.nl o.v.v. naam, adres, postcode en telefoonnummer.

De Omloop 7 te Kampen: plaatsen van een kozijn in de zijgevel; Hogeweg 16A te Kamperveen: plaatsen van een kozijn; Industrieweg 10 te Kampen: vergroten van het garagebedrijf; L. Huismanstraat 12 te Kampen: plaatsen van een dakkapel; Roobroeksweg 2 te Zalk: vergroten van een ligboxenstal; Stevinstraat 25 te Kampen: plaatsen van een dakopbouw; Tuinderij 5 te IJsselmuiden: veranderen van een bijkeuken en verlengen van een garage; Tuinderij 7 te IJsselmuiden: veranderen van een bijkeuken en verlengen van een garage; Tuinderij 9 te IJsselmuiden: veranderen van een bijkeuken en verlengen van een garage; Tuinderij 16 te IJsselmuiden: veranderen van een bijkeuken en verlengen van een garage; Tuinderij 18 te IJsselmuiden: veranderen van een bijkeuken en verlengen van een garage; Tuindersweg tussen 13 en 15 te IJsselmuiden: vernieuwen van bloemkassen en bedrijfsruimte; Verkavelingsweg 7 te IJsselmuiden: plaatsen van een ketelhuis; Wortmanstraat (voor 1 tot en met 160) te Kampen: plaatsen van een speelkooi; Zwolseweg in het weiland tegenover nr. 133 te ’s-Heerenbroek: vernieuwen van een hoogspanningseindmast.

Aanvragen sloopvergunning

N50-Burg. Hardenbergweg te Zalk: slopen van een deel van het weg-viaduct; Vloeddijk 58 te Kampen: gedeeltelijk slopen van de achtergevel. De aanvragen om bouw- en sloopvergunningen liggen ter inzage bij het team Vergunningen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Voor inzage kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie of telefonisch via (038) 33 92 999. Buiten deze tijden alleen op afspraak.

Verleende bouwvergunningen

Digitale balie Op de digitale balie vindt u informatie over meer dan honderd gemeentelijke producten. Hier kunt u aanvraagformulieren downloaden en een aantal producten zelfs online aanvragen. De digitale balie: handig, snel en altijd open!

Bergweg 10D te IJsselmuiden: veranderen van kleedkamers en de westgevel (verzenddatum 14-07-08); Bisschopswetering 80 te Mastenbroek: bouwen van een ligboxenstal en een werktuigenberging (verzenddatum 10-07-08); Geerstraat 12 te Kampen: vernieuwen van een winkelpui (verzenddatum 14-07-08); Geerstraat 12 te Kampen: veranderen van een woning en winkel (verzenddatum 14-07-08); Kluisstraat 58 te IJsselmuiden: veranderen van de dakgoot (verzenddatum 17-07-08); Verkavelingsweg 3 te IJsselmuiden: vergroten van een kas (verzenddatum 17-07-08).

Eindredactie: team PJC (Communicatie)

Verleende sloopvergunningen

Aanvragen bouwvergunning

De Omloop 5 te Kampen: plaatsen van een kozijn in de zijgevel;

Bisschopswetering 80 te Mastenbroek: slopen van een kippenschuur, een werktuigenberging en een mestsilo (verzenddatum 10-07-08) Dr. Damstraat 37 te Kampen: slopen van de school (verzenddatum 10-07-08) Kattewaardweg 6 te Kampen: gedeeltelijk slopen van de veeschuur (verzenddatum 15-07-08);

w w w. b r u g m e d i a . n l

De verleende bouw- en sloopvergunningen liggen ter inzage bij het team Vergunningen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Voor inzage kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie of telefonisch via (038) 33 92 999. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Misschien bent u het niet eens met de besluiten. Belanghebbenden kunnen dan bezwaar aantekenen. Het gemotiveerde bezwaar moet binnen zes weken na de verzenddatum zijn ontvangen. U kunt het bezwaar richten aan burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Een bezwaar moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Een bezwaar schort de werking van het besluit niet op. Als u dat wilt, dan kan er bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Het adres daarvoor is: Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Aanvraag gemeentelijke monumentenvergunning

1e Ebbingestraat 32 te Kampen: schilderen van een woonhuis. De aanvraag om een rijksmonumentenvergunning ligt ter inzage bij het team Vergunningen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Voor inzage kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie of telefonisch via (038) 33 92 999. Buiten deze tijden alleen op afspraak.

Welstandsbeoordeling

De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting op het plan te geven. Het toelichten van een plan moet bij indiening van de aanvraag aangegeven worden. Iedere maandagochtend is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandscommissie ‘Het Oversticht’ aanwezig. De agenda voor deze zitting is iedere donderdag en vrijdag daarvoor in te zien in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. De welstandscommissie vergadert een keer in de twee weken. Iedere tweede donderdag van de maand vindt dit overleg plaats in het stadhuis van Kampen en iedere vierde donderdag van de maand in het stadhuis van Zwolle. Het overleg start om 9.45 uur. Voor de samenstelling van de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Kampen via telefoonnummer (038) 33 92 690.

Verzoeken om vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Kampen zijn van plan mee te werken aan de volgende verzoeken om vrijstelling van het bestemmingsplan: Op grond van artikel 19, derde lid van de Wet op de ruimtelijke ordening voor: Naaldeweg 4 te Kamperveen: plaatsen van een berging;

Trekvaart 43 te IJsselmuiden: vergroten van de woning en veranderen van de schuur; Uitenhage de Miststraat 23 te Kampen: het voeren van een Bed&Breakfast in de woning. De verzoeken om vrijstelling en het ontwerp van de besluiten liggen ter inzage van 23 juli tot en met 2 september 2008 bij het team Vergunningen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Voor inzage kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie of telefonisch via (038) 33 92 999. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Tijdens de periode van terinzageligging kan iedereen schriftelijk zienswijzen op het bouwplan kenbaar maken. Reacties kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens de termijn van terinzageligging zienswijzen mondeling kenbaar te maken. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer (038) 33 92 835. In de zienswijzen moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijzen betrekking hebben.

Beeldambitieplan Het Onderdijks, derde fase en derde uitwerking De Paden

De gemeente is van plan om de Welstandsnota aan te vullen met een beeldambitieplan voor Het Onderdijks derde fase te Kampen en een beeldambitieplan voor Het Onderdijks, derde uitwerking ‘De Paden’. Het beeldambitieplan voor Het Onderdijks, derde uitwerking ‘De Paden’ komt als aanvulling op het onderliggende beeldambitieplan Het Onderdijks, de verfijning hierop voor de derde fase en de geldende criteria zoals die nu in de Welstandsnota staan. Het beeldambitieplan geeft de eisen weer voor de inrichting van de openbare ruimte en de oprichting van de toekomstige woningbouw. Burgemeester en wethouders van Kampen maken bekend dat het beeldambitieplan voorafgaand aan de vaststelling door de gemeenteraad vanaf 23 juli 2008 zes weken ter inzage ligt bij de receptie in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 in Kampen. Tijdens de genoemde termijn van terinzageligging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Voor het maken van een afspraak voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het team Beleidsontwikkeling en Advisering, telefoonnummer (038) 33 92 673.

Activiteitenbesluit

Op grond het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) is een melding ingediend door: u Slijpservice Kampen voor het oprichten van de inrichting, voor het slijpen van gereedschappen van bedrijven aan de Eckertstraat 0 te Kampen.


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 31

w w w. b r u g m e d i a . n l

Inrichtingen die vallen onder het Activiteitenbesluit moeten voldoen aan de voorschriften die voor het bedrijf van toepassing zijn, zoals die bij dit besluit zijn gesteld. Daarnaast kunnen burgemeester en wethouders naast de gestelde voorschriften ook maatwerkvoorschriften opleggen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet binnen de genoemde termijn van twee weken telefonisch een afspraak worden gemaakt via (038) 33 92 878.

De melding kunt u van 22 juli tot en met 19 augustus 2008 inzien in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Voor inzage kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij de receptie of telefonisch via (038) 33 92 999. Buiten deze tijden alleen op afspraak. Tegen de melding kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

u

Een kapvergunning is vereist voor: u houtachtige overblijvende gewassen met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 25 cm (= een omtrek van 80 cm) op 1,30 m hoogte boven het maaiveld. In geval van meerstammigheid geldt de dwarsdoorsnede van de dikste stam; u houtopstand van één of meer bomen, hakhout, houtwal, een grotere (lint)begroeiing van heesters en struiken of een beplanting van bosplantsoen.

Kapaanvragen u

2 eiken en 175 m2 singelbeplanting achter Grafhorsterweg 53B te IJsselmuiden.

Voor deze kapaanvraag is nog geen vergunning verleend. Binnen twee weken na deze publicatie kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling een zienswijze op een kapaanvraag indienen bij burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen.

Verleende kapvergunningen waartegen geen zienswijzen zijn ingediend

u u

achter Burgemeester Oldenhoflaan 88 te Kampen, 1 valse christusdoorn; Noorderrandweg 9 te Kampen, 2 essen; Rondeweg 32 te IJsselmuiden, 1 oostenrijkse den.

Deze vergunningen hebben direct rechtskracht. De vergunningen liggen ter inzage bij de heer D. Meuleman, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Wanneer u een vergunning wilt inzien, dan kunt u zich melden bij de receptie. Misschien bent u het niet eens met deze besluiten. Belanghebbenden kunnen dan binnen zes weken na de verzenddatum (verzenddatum 18-07-2008) van de kapvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Een bezwaarschrift schort de werking van een kapvergunning niet op. Als onverwijlde spoed dat vereist, dan kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de arrondissementsrechtbank Zwolle-Lelystad, sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle, telefoonnummer (038) 88 84 444. Voorwaarde is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Ook derdebelanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen of een voorlopige voorziening aanvragen.

Evenementen

De burgemeester van Kampen heeft vergunning verleend aan: u M.N. Wind voor houden van een buurtbarbecue in de Brummelkampstraat op 23 augustus 2008 van 18.00 tot 0.00 uur (verzenddatum 17-07-08); u mevrouw V. van Ee voor het houden van een straatbarbecue in de Esdoornhof tussen Esdoornhof 42 en 62 op 9 augustus van 18.00 tot 0.00 uur (verzenddatum 17-07-08); u Stichting De Plantage voor het plaatsen van een podium en het ten gehore brengen van livemuziek op de Plantage tijdens de Kamper Ui(t)dagen op17, 24, 31 juli en 7 augustus 2008 van 14.00 tot 23.30 uur (verzenddatum 16-07-08). Misschien bent u het niet eens met deze besluiten. Belanghebbenden kunnen dan bezwaar aantekenen. Het gemotiveerde bezwaar moet binnen zes weken na de verzenddatum zijn ontvangen. U kunt het bezwaar richten aan de burgemeester van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Een bezwaar moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Een bezwaar schort de werking van het besluit niet op. Als u dat wilt, dan kan er bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden. Het adres daarvoor is: Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Tijdelijk Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Kampen hebben op 16 juli 2008 een tijdelijk verkeersbesluit genomen in verband met het WK Steppen dat op 14 en 15 augustus in Kampen wordt gehouden. Hiervoor zijn de volgende verkeersmaatregelen getroffen: Inrijverboden 14 augustus 2008 van 14.30 tot 17.30 uur u 1e Ebbingestraat; u 2e Ebbingestraat; u Broedersingel; u Horstsingel; u Burgemeester Berghuisplein; u Kennedylaan; u Fernhoutstraat. Inrijverboden 15 augustus 2008 u Kennedylaan van 9.30 tot 17.30 uur; u Europa-allee tussen de Kalmoessingel en Iepenstraat/ Lelystraat van 9.30 tot 14.30 uur. Misschien bent u het niet eens met dit besluit. Belanghebbenden kunnen dan bezwaar aantekenen. Het gemotiveerde bezwaar moet binnen zes weken na deze publicatie zijn ontvangen. U kunt het bezwaar richten aan burgemeester en wethouders van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Een bezwaar moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Een bezwaar schort de werking van het besluit niet op. Als u dat wilt, dan kan er bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden. Het adres daarvoor is: Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

WERK EN INKOMEN INLEVEREN RECHTMATIGHEIDSONDERZOEKFORMULIEREN 2008 PERIODE Juli Augustus September Oktober November December

INLEVERDATUM 29-07-2008 29-08-2008 29-09-2008 29-10-2008 28-11-2008 15-12-2008

IN TE VULLEN PERIODE 01-07-2008 t/m 31-07-2008 01-08-2008 t/m 31-08-2008 01-09-2008 t/m 30-09-2008 01-10-2008 t/m 31-10-2008 01-11-2008 t/m 30-11-2008 01-12-2008 t/m 31-12-2008

ONTV. UITKERING 12-08-2008 12-09-2008 13-10-2008 12-11-2008 12-12-2008 12-01-2009

U moet het inkomstenformulier op de desbetreffende dag voor 12.00 uur inleveren. Niet op tijd inleveren heeft tot gevolg dat uw uitkering later wordt uitbetaald. Bovendien kan een maatregel worden opgelegd die verlaging van de uitkering tot gevolg kan hebben. Lever het formulier steeds in vóór het verstrijken van de inleverdatum van de desbetreffende maand. Na het inleveren ervan kunnen zich nog wijzigingen voordoen in uw persoonlijke omstandigheden of kunt u nog inkomsten verwerven die op het moment van inleveren nog niet bekend zijn.

Wij wijzen u erop dat u alle omstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw uitkering onmiddellijk moet melden bij uw contactpersoon van het team Werk en Inkomen. Bij de uitbetaling kan hiermee dan nog rekening worden gehouden. Als wijzigingen te laat binnenkomen, dan wordt de wijziging bij de eerstvolgende maanduitkering doorgevoerd. Wilt u een gesprek met een medewerker van het team Werk en Inkomen? Als u een medewerker van het team Werk en Inkomen telefonisch wilt spreken, belt u dan uitsluitend tijdens het telefonisch spreekuur, elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur, telefoonnummer (038) 33 92 902. Ook voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er elke werkdag tussen 11.00 en 12.00 uur een telefonisch spreekuur. U kunt dan uw contactpersoon (de Wmo-consulent) spreken. Voor algemene informatie over de Wmo kunt u tussen 9.00 en 15.00 uur contact opnemen via telefoonnummer (038) 33 72 255.

VAN DE CLIËNTENRAAD WERK EN INKOMEN De gemeente Kampen heeft een cliëntenraad om de belangen van de cliënten van het team Werk en Inkomen in onze gemeente te behartigen. De cliëntenraad is de schakel tussen de cliënten en het team Werk en Inkomen. De raad bestaat uit inwoners van de gemeente Kampen met een bijstandsuitkering en twee vertegenwoordigers van een belangenorganisatie. Zij zetten zich in om de meest voorkomende problemen samen met u op te lossen. De cliëntenraad vormt een adviescommissie met het doel om uw belangen te behartigen. Zij voeren geen regels uit, maar proberen u wegwijs te maken in de regels en veranderingen op sociaal gebied. Het is de bedoeling om hiermee de drempel tussen de burgers en de gemeente te verlagen.

Voor persoonlijke vragen over uw bijstandsuitkering kunt u gewoon bij het team Werk en Inkomen terecht. Het postadres van de cliëntenraad is: Antwoordnummer 68, 8260 VB Kampen. Ook kunt u post voor de cliëntenraad deponeren in de brievenbus (Pieter Post) in de hal van het stadhuis bij de balies van Werk en Inkomen. De cliëntenraad heeft een eigen website: www.clientenraadkampen.nl. Het e-mailadres van de cliëntenraad is: clientenraad.kampen@gmail.com. Telefonisch spreekuur cliëntenraad In juli 2008 heeft de cliëntenraad geen telefonisch spreekuur!


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 32

w w w. b r u g m e d i a . n l

TEVREDENHEID RIOLERINGSPROJECT HAGENBROEK Het overgrote deel van de bewoners van de wijk Hagenbroek is tevreden over het rioleringsproject dat de gemeente Kampen vorig jaar heeft uitgevoerd. Dat blijkt uit de bewonersenquête onder bewoners van fase 1. Die is toegezonden naar alle 371 bewoners van Chris Vermeulenhof, Dokter Kolfflaan, Dokter Wiersemahof, Hilbert van Dijkstraat, IJsbaanpad, Ida Gerhardtstraat, Toon Sleurinkhof, Izak van Horststraat en Marinus Postlaan. We hebben uiteindelijk 75 formulieren ingevuld teruggekregen. Dat is een (helaas matige) respons van zo’n 20 %, maar we zijn blij met de reacties. De uitkomsten TEVREDENHEID OVER Het resultaat De uitvoering De gemeentelijke Informatie De opstelling en oplossing aannemer

Uitstekend 12% 8% -

Goed 64% 63% 78%

Matig 12% 10% -

Slecht 1% 5% 14%

Niet ingevuld 11% 14% 8%

-

36%

-

17%

47%

De conclusie is helder. Maar liefst 76 % is uitstekend/goed tevreden over het resultaat en 1% slecht. Over de uitvoering is 71 % uitstekend/goed tevreden en 78% vindt dat de gemeente Kampen de bewoners goed heeft geïnformeerd. Alleen over de opstelling en de oplossing van de aannemer is men minder te spreken.

Dan nog de uitkomsten van de vragen over de klankbordgroep en het spreekuur van de aannemer. KLANKBORDGROEP Bent u bekend met de klankbordgroep? Kent u leden? Kent u de rol? Heeft u contact gehad met leden?

Ja 45% 17% 29% 12%

Nee 36% 61% 48% 65%

Niet ingevuld 19% 22% 23% 23%

SPREEKUUR AANNEMER Bent u bekend met het spreekuur? Bent u daar geweest? Bent u tevreden over opstelling/oplossing?

Ja 48% 17% 36%

Nee 52% 74% 16%

Niet ingevuld 9% 48%

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van fase 2 die later dit jaar start. Op www.kampen.nl/wijkbeheer/hagenbroek kunt u nog veel meer lezen over de opzet en alle uitkomsten van deze bewonersenquête in Hagenbroek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wijkcoördinator Jan van der Vloet, telefoonnummer (038) 33 92 975, e-mail: j.vandervloet@kampen.nl.

ACTIVITEITEN OP HET CRUYFF COURT KAMPEN VELD Het Cruyff Court is een openbare gemeentelijke speelvoorziening. Er zijn wel algemene huisregels voor het voetballen op de kunstgrasmat. Die staan op het grote bord op het Cruyff Court Kampen Veld. Iedereen kan hier van 8.00 tot 22.00 uur voetballen of spelen. Maar de speciale sportieve activiteiten en evenementen die hier worden georganiseerd hebben altijd voorrang. Het Cruyff Court is op de hiernaast vermelde dagen en tijdstippen uitsluitend beschikbaar voor de leerlingen van deze basisscholen. Dit geldt natuurlijk niet in de schoolvakanties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wijkcoördinator Jan van der Vloet, telefoonnummer (038) 33 92 975, e-mail: j.vandervloet@kampen.nl.

WEKELIJKSE ACTIVITEITEN Dag Maandag Maandag Dinsdag Donderdag

Tijdstip 8.30 – 12.00 uur 13.00 – 15.30 uur 8.30 – 12.00 uur 13.00 – 15.30 uur

Basisschool Dr. Bouwmanschool Avercampschool Dr. Bouwmanschool Avercampschool

VERKEER

Woonrijpmaken vmbo-school op flevopoort-zuid

Onlangs is begonnen met het woonrijpmaken van de VMBO-school op Flevopoortzuid. In verband hiermee worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad langs de Flevoweg. Tijdens de werkzaamheden zijn het fietspad en de parallelweg tussen Dronten en Kampen in de richting van Kampen afgesloten voor het doorgaande verkeer. In week 32 (4 tot en met 10 augustus 2008) is het fietspad tussen Flevopoort-zuid en de Wederiklaan afgesloten. De fietsers richting Kampen kunnen dan bij de verkeerslichten van Flevopoort-zuid / Bedrijvenpark Rijksweg 50 oversteken naar de andere kant van de Flevoweg. Dit fietspad wordt dan in twee richtingen opengesteld voor fietsers. In week 33 (11 tot en met 15 augustus 2008) worden de werkzaamheden uitgebreid met het kruispunt parallelweg – toegang Flevopoort-zuid. De fietsers worden dan al bij Roggebot omgeleid naar de andere kant van de Flevoweg. De fietsers vanaf de Schansdijk, Zwartendijk en Buitendijksweg kunnen bij de aansluiting van de Schansdijk naar de andere zijde van de Flevoweg oversteken. Vanaf de Schansdijk moet dan ook het landbouwverkeer gebruikmaken van de hoofdrijbaan. Al het verkeer vanaf de Zwartendijk wordt omgeleid via de aansluiting Flevoweg – Schansdijk. Via deze aansluiting blijft het bouwterrein nog wel bereikbaar.

Te koop: zwarte leren jas, gevoerd, i.z.g.st., maat 46-48, 50,-, tel. 06-49761846

Te koop: autospiegels Opel Astra 1999 40,-, grastrimmer 15,-, tel. 06-41218918

Te koop: 2 pers elektr deken, 20,-, tel. 038-3319011

Gevraagd: verzamelaar zoekt postzegels, kijkt u eens voor mij op zolder, tel. 0640410674 te koop: Baby Born poppenkleertjes, zoals, jurkjes, pyamas, slaapzakjes, sokjes, enz. zien is kopen, van 1,- tot 8,-, tel. 038-4216381

VAN DER KAMP - DAKBEDEKKINGEN -� LOOD- EN ZINKWERKEN DAKRENOVATIE DAKREPARATIE DAKISOLATIE

BITUMINEUZE EN KUNSTSTOFDAKEN Vrijblijvende prijsopgave

038 - 331 31 50

Koekoeksweg 12 IJsselmuiden Fax 038 - 331 45 64

Te koop: antieke kast uit grootmoeders tijd t.e.a.b., geloogd grenen tv meubel t.e.a.b., partij ramen dubbele beglazing div. maten t.e.a.b., kopieerapparaat, tel. 0643595717 Te koop gevraagd: oude fotos van Zwolle, tel. 0641684868 Te koop: 10 dikke romans 15,-, 5 historische pockets 2,50, 10 romans 10,-, tel. 0384655665

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan overlast ontstaan voor het verkeer. De afsluiting van het fietspad en de parallelweg voor het verkeer gebeurd door middel van borden en hekken. U kunt voor vragen telefonisch contact opnemen met de heer H. Boldewijn van het team Realisatie en Registratie, telefoonnummer (038) 33 92 851 Informatie wegwerkzaamheden Informatie over wegwerkzaamheden in de gemeente Kampen kunt u vinden op de website van de gemeente Kampen: www.kampen.nl. Onder ‘Actueel’ en vervolgens onder ‘Wegwerkzaamheden’ kunt u zien waar, wanneer en hoe lang een straat eventueel is gestremd. Verkeersspreekuur De gemeente Kampen houdt elke eerste donderdag van de maand verkeersspreekuur. Dit vindt plaats van 16.30 tot 17.00 uur in het stadhuis, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. U kunt tijdens het spreekuur klachten of problemen op het gebied van verkeerszaken en verkeersveiligheid binnen de gemeente Kampen kenbaar maken. Om gebruik te maken van het verkeersspreekuur kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer N. Verhoeff, telefoonnummer (038) 33 92 858.

Te koop: Sharp combimagnetron 35,-, Raleigh herenfiets met 3 versn. incl. nwe fietstassen, hobbelpaard 10,-, schommel vierkant 15,-, kastje white wash nwe poetsmachine 15,-, design hanglamp 15,-, scanner 10,-, tel. 06-30025258 Te koop: l. eiken CD rek, 5,-, tel. 038-3319011 Te koop: Dms borduurzijde, 50ct per streng, tel. 0384216898

ADMINISTR ATIEKANTOOR

Westerbrink

verzorgt met plezier en betrokkenheid: > uw boekhouding > uw loonadministratie > uw jaarrekening

> uw aangifte belastingen > uw vragen over uw bedrijfsvorming > uw vragen over het starten van uw eigen onderneming ONDERNEMEN VOOR ONDERNEMERS

Garnaal 17, IJsselmuiden T: 038 333 17 66 Mob.: 06 290 436 35 www.awesterbrink.nl


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 33

w w w. b r u g m e d i a . n l

Omdat uw kind de toekomst is!

Kinderdagverblijf Gastouderopvang Buitenschoolse opvang

Cakejes bakken en versieren

In de vakantie-periode hoopten de kinderen van kindercentrum ’t Ukkie op mooi weer, maar dat blijft helaas nog uit. Dus daarom gaan zij niet met de badjes spelen, maar andere leuke activiteiten doen, zoals cakejes bakken en versieren.

De kinderen hebben er helemaal zin in. De schorten gaan om en de handen worden gewassen, zodat ze snel aan de slag kunnen. Het beslag moet eerst worden geklopt. Als het klaar is, gieten ze het in vormpjes en wordt alles in de oven gezet. Als de cakejes klaar zijn, moeten ze even afkoelen, want ze zijn erg warm. Dan gaat er glazuur op en de voorts doen de kinderen er vruchtenhagel op om het af te maken. Zo zijn de cakejes erg fleurig. Dan moeten ze natuurlijk ook nog geproefd worden...

Telefoon: 038 - 422 27 66

ukkie@ukkie.com

www.ukkie.com

Zomerpret bij BSO ’t Ukkie Op de Buitenschoolse Opvang (BSO) ’t Ukkie zijn ze goed begonnen aan de eerste weken van de zomervakantie. Zo hebben ze een hoop waterpret beleefd, aan het begin van de eerste week. Er kwam een badje voor de kinderen en er zijn heel wat watergevechten gehouden. De kinderen en leidsters genoten hier met volle teugen van. Ook zijn ze druk bezig geweest met het zomerthema ‘Kunst’. De groepsleidsters hebben samen met de kinderen allerlei activiteiten bedacht rondom dit thema. Hier zijn natuurlijk de nodige voorbereidingen aan voorafgegaan. Van ouders en verzorgers kwamen veel bruikbare materialen binnen, die konden worden gebruikt. De kinderen waren razend enthousiast en ontpopten zich tot echte kunstenaars. De laatste week van de vakantie (week 32) worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld in de eigen BSO- galerie. Ouders en verzorgers mogen dan de kunstwerken van de kleine kunstenaars komen bewonderen. Ook kunnen ze een ‘bod’ uitbrengen op de kunstwerken.

CATALPA kindercentrum Pipeloi

Buiten Nieuwstraat 51-53 8261 AR KAMPEN Tel. 038 331 71 44 Kinderopvang van 0 -4 jr


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 34

w w w. b r u g m e d i a . n l

Die ongelooflijk voordelige hypotheek kan later voor veel ellende zorgen.

Wij van De Hypotheker zullen altijd, als u dat wilt uiteraard, uw toekomst betrekken in ons advies. Dat ‘Eh...een financiële dienstverlener die zich wel om je toekomst bekommert?’

doen we door onze hypotheekadviseur te laten samenwerken met onze financiële coach.Wilt u weten hoe dat gaat? Loop dan even bij ons langs voor het boekje Eén+één=drie of kijk op hypotheker.nl

Kampen, Burgwal 89, (038) 376 80 60

:[pec[hlbW] aWdk_j LZ]ZWWZcZZcZcdgblZZgXdcigVhi YZoZlZZ`!lVcicV]Zikddgade^\Z ]Zg[hiVX]i^\ZY^ZeiZejcikVcYZoZ odbZgbVVcYV\!Z^cY^\ZclZ YZoZlZZ`odcYZgeVgYdcbZi ]dd\odbZghZh[ZgZc# @^_`ZclZW^_kddgWZZaYcVVgYZ b^YYV\iZbeZgVijjgV[\ZadeZc bVVcYV\deZZcWZYgdZkZcYZ&(" &*\gVYZcY^ZgdcYkg^_YV\Va', \gVYZcoVaVVcl^_oZc!YVc`jccZc lZYVVYlZg`Za^_`kVcZZcW^_cV 6bZg^`VVchZiZ\ZchiZaa^c\hegZ`Zc# 7ZiZghX]Ve^hYjhVVchiVVcYZ ZckVcV[cj\VVi]ZilZZg^ZYZgZ

Te koop: Sony auto radiocd speler, i.p.st., compl. met handleiding enz., 60,-, tel. 0630943970

Te koop: 3 pakken Dash wasmiddel, per pak 1.9kg, per stuk, 3,50, alle 3 voor 9,-, tel. 038 4541965

Oproep: Hallo ik ben GER en al 31 jaar allround schilder en klusser voor al uw binnen en buitenwerk. Plannen voor het najaar? Bel me maar (06) 23324221 ZWOLLE SN29.0091.002

Gezocht: vrijwilligers, helpende handen voor administratie en Public relations, tekenaar/constructeur die product ideeen kan visualiseren, tel. 038-4551014

te koop: Baby Born poppenkleertjes, zoals, jurkjes, pyamas, slaapzakjes, sokjes, enz. zien is kopen, van 1,- tot 8,-, tel. 038-4216381 Gezocht: ruilvriendje voor voetbalplaatjes Euro 2008, wie helpt mijn Panini album compleet te krijgen, tel. 0628657157

Te koop: computer met toebehoren, Tft-Lcd monitor, Dvd-room drive, cd-rw drive, draadloos toetsenbord, draadloze muis, tel. 0383320635

Te koop: 220 rode dakpannen De Valk Echt tweedehands, 100,-, 06-20793527 Kampen

L::G7:G>8=I YV\kddgj^ihigZkZcYZgj^ieV``Zc ldZchYV\cd\lZalVilda`Zc### OdVah]^Zgkdg^\ZlZZ`VaZZc WZZi_Z\ZkZci^aZZgY!\VViY^Z lZZghkZgWZiZg^c\j^ibdcYZc^cZZc eg^bVodbZghZeZg^dYZY^Zbd\Za^_` kg^_aVc\\VViVVc]djYZc#9ZodbZg ldgYiYjhcZi_Zh\ZgZVc^bZZgY# :ZcoZZgbdciZgd\ZcY ]d\ZYgj`\ZW^ZY\VVio^X]k^VdcoZ db\Zk^c\j^iWgZ^YZccVVgZZc j^iZghiodbZgkg^ZcYZa^_`ZeaVVih HXVcY^cVk^…ZcVVcYZoj^Yo^_YZ YVVgkVc`dbiZgW^_dchZZc ddhiZa^_`Zhigdb^c\iZhiVVc!Y^Z

hiZZYhlVgbZgZajX]ibZZcZZbi# LZacZZbiYZdclZZgh`VchidZ kVcV[kg^_YV\!bVVg]Zi^hYZkgVV\ d[YViolVgZWj^ZcojaaZco^_cZc ]Zia^_`ilVVghX]^_ca^_`YViYZoZ ZkZcijZaZlViZgYgV\Zgh\ZZc Z^cYZojaaZcbV`ZcVVc]Zi[gVV^Z DkZg^_hhZahZodbZghZlZZg# Eajhejci^hdd`YViYZ`dbZcYZ VkdcYZcbZZhiVaZg\bdd^ojaaZc j^ieV``ZcZcYVilZlZZgZZch Wj^iZc`jccZco^iiZcidicVi^Zc jjg!lVciYVilVhcVjlZa^_`h bZZgVVcYZdgYZYZaVVihiZ lZ`Zc#

9ddgBVgXEjiid B^c^bjb iZbe#

BVm^bjb L^cY`gVX]i @Vchde iZbe# Zc"g^X]i^c\ cZZghaV\

@Vchde odc

(C

&*

*%

*

-%

&*

,%

LdZchYV\

&&• '&"''•

9dcYZgYV\

&(• '*"'+• (")DCD

Kg^_YV\

&*•

',•

(")D


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 35

w w w. b r u g m e d i a . n l

26 juli

www.aldi.com

De zon is gratis; het eten en drinken bijna. Prosecco

Orange RIVER

Cola light RIVER

• 1.5 l 0.19/l

• 1.5 l 0.30/l

0.45

Droë Steen KAAPSE PRACHT

Saladepittenmix

0.29

• pijnboompitten, walnoten, Italiaanse mix • 100/150/200 g 15.90-10.607.95/kg

1.59

Kip-/Kalkoenreepjes

• 150 g

1.69

11.27/kg

Spareribs

• gemarineerd, kant en klaar • 830 g 6.01/kg

4.99

Milkshake halfvol

Kruidenboter

Verse quiche

Verse vruchtensalade

• aardbei, banaan of vanille • 200 ml

• 100 g

• 300 g

• 560 ml/300 g

3.25/l

0.65

Navarra Rosé CUATRO VIENTOS

5.90/kg

0.59

Chocolade ijs MUCCI

6.63/kg

1.99

Gechocolateerde ijssticks

6.63/kg

TIP

INKOOP Tortillawraps 320 g

3.09/kg

Burrito-/ fajita saus 430-440 g

• 0.75 l 4.65/l

3.49

• 0.75 l

• 0.75 l 2.39/l

1.79

3.99/l

2.99

3.65/l

2.19

• 3 x 130 ml/390 ml 3.05/l

1.99

Aardbei-/perenijs

• 12 x 50 ml/600 ml

1.19

2.48/l

1.49

3.47-3.39/kg

Romige pasta sauzen 370 ml

2.41/l

• mini mix • diverse smaken • 12 x 50 ml/600 ml

0.99

1.49

GELDIG VANAF ZATERDAG 26 JULI

0.89

Gewalste deegwaren 500 g

2.58/kg

Nostalgische damesfiets 28’’

1.29

Hele champignons 230 g

4.74/kg

1.09

Pastasnacks 175 g

4.51/kg

Zoute stengels/ krakelingen 300 g

• retro koplamp • achterlicht op batterijen • verchroomde Westwood velgen • reflex banden • ringslot • de fiets wordt voorgemonteerd en niet rijklaar geleverd

3.97/kg

per stuk

Akte-/laptoptas

189.00

2.38/kg

• slanke akte-/laptoptas met diverse slimme opbergmogelijkheden

7.98/l

29.99

per stuk

3.99

Zuid-Afrikaanse Moscato 0.75 l

149.00

Titanium pan doorsnede Ø 28 cm

• voorzien van fietsknooppunten-aanduiding • keuze uit 10 fietsgebieden in Nederland o.a. de Veluwe, Drenthe, Twente, Utrecht en Vechtdal & Salland

1.19

Aardbeienwodka likorette 0.5 l

per stuk Fietskaarten assortiment

1.19

Rozijnen 500 g

Navigatiesysteem • grensoverschrijdende navigatie binnen Europa • kaartmateriaal West-Europa gedeeltelijk voorgeïnstalleerd • kaartmateriaal Europa compleet op CD/DVD • met netadapter en auto-plug • samsung 400 mHz processor • met TMC (Traffic Message Channel): filemelding en alternatieve routeberekening • 3-dimensionale routeweergave • superscherpe beeldkwaliteit • 3.5 inch (8.9 cm) kleurendisplay met 65.536 kleuren. • routeberekening door nieuwste software • 1 GB intern geheugen

per stuk

0.79

Wij willen dat u de belangrijkste levensmiddelen in uw buurt kunt kopen. Altijd vers, altijd van goede kwaliteit en altijd tegen een lage prijs.

3.49

ALDI Actueel-artikelen verkopen wij zolang de voorraad strekt. Deze ALDI Actueel-artikelen verkopen wij derhalve tijdelijk waardoor de voorraad beperkt is. Mochten deze artikelen ondanks zorgvuldige inschatting van de omvang van de vraag naar deze artikelen te snel uitverkocht zijn dan vragen wij hiervoor uw begrip.

• gesmede pan • teflon platinum pro anti-aanbaklaag • 6.5 cm hoog • 5.0 mm bodemdikte • geschikt voor inductie

1.99

4.65/l

per stuk

17.99


dinsdag 22 JULI 2008 • pagina 36

w w w. b r u g m e d i a . n l

Uitvaartverzorging Herman Bottenberg Rouwadvertentie

Voor een persoonlijke en waardige verzorging van begrafenis of crematie.

Dankbetuiging

Dag en nacht bereikbaar. 038 33 33 323

Voor de vele blijken van medeleven, die wij zowel persoonlijk als schriftelijk mochten ontvangen, tijdens de ziekte en na het overlijden van onze lieve zorgzame moeder, groot- en overgrootmoeder

Hoop op God, want ik zal Hem nog loven Psalm 42:12 Bedroefd en toch dankbaar dat aan zijn lijden nu een einde is gekomen, delen wij u mede dat de Heere, na een moedig gedragen ziekte, heeft thuisgehaald mijn lieve man, onze zorgzame vader en opa

Vraag gratis het boekje “Persoonlijke wensen” aan.

Voor meer informatie:

www.uitvaartbottenberg.nl

B. HOEKMAN – VAN DEN BERG betuigen wij hiermede onze welgemeende dank.

HEIN VAN UNEN

Fam. J. Hoekman Fam. G. Hoekman Fam. D.J. Bonthuis

in de leeftijd van 61 jaar. Geke van Unen-Rens Martine en Jurjen Potkamp-van Unen Heico, Marino, Laurens René en Heidi van Unen-Felix Heino en Aafke van Unen-Zwama Aron

Klein- en achterkleinkinderen

Genemuiden, juli 2008

Voor de vele blijken van medeleven en belangstelling die wij zowel persoonlijk als schriftelijk hebben ontvangen na het overlijden van onze lieve en zorgzame moeder, grootmoeder en overgrootmoeder

IJsselmuiden, 18 juli 2008 G. van Unen-Rens Dorpsweg 93 8271 BL IJsselmuiden

FEMMIGJE KORNET-SCHUURMAN

Morgen, woensdag 23 juli is er van 12.45 tot 13.15 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in het uitvaartcentrum De Zaaier, Dorpsweg 38b te IJsselmuiden. Aansluitend zal om 13.30 uur de afscheidsdienst worden gehouden in de Dorpskerk aan de Dorpsweg. Daarna zullen wij Hein begraven op de algemene begraafplaats te IJsselmuiden.

willen wij u hartelijk bedanken. Harm en Hermien Wolter en Marij Geert en Ida Ans en Jansje kleinkinderen en achterkleinkinderen

Genemuiden, juli 2008 Het leven dat je leeft is snel gedaan, maar wat je in liefde geeft zal nooit vergaan.

Hierbij betuigen wij een ieder die met ons heeft meegeleefd rondom het overlijden van onze lieve moeder, groot- en overgrootmoeder

Na een periode van afnemende gezondheid is op 61 jarige leeftijd van ons heengegaan onze onvergetelijke broer, zwager en oom

JANTJE KANIS – VINKE

HEIN VAN UNEN

onze welgemeende dank.

IJsselmuiden, 18 juli 2008

In het bijzonder bedanken wij alle medewerkers van Verzorgingshuis ‘Margaretha’.

Jan † en Mary Ali en Henk Ab † en Bets Andries en Dini Bertha en Jan Willy en Gerrit Harm en Annie Tini † en Ton

Kinderen Klein - en achterkleinkinderen

Kampen, juli 2008

Neven en nichten

Wij wensen Geke, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

24 uur per dag bereikbaar

           

Aletta Kalter

24-uurs uitvaartzorg Mandjeswaardweg 22 8267 AW Kampen

06 - 28 260 254 voorheen B. Goosen

Kerkepad 8, 8271 AX IJsselmuiden telefoon : 038 - 3331648 mobiel : 06 - 52676220

– persoonlijk en respectvol – verzorging van thuisopbaring of in elk uitvaartcentrum



 

 

       

  

Nijverheidsstraat 24, Kampen Telefoon (038) 331 21 75 Internet: www.eijgelaar.nl

Bezoek onze modellentuin met meer dan 200 grafmonumenten van o.a. natuursteen, glas, brons, RVS en hout. Ook kunt u eerst ons modellenboek of onze brochure aanvragen.J. Holtland De uitvaartverzorger met zorg en aandacht

– gespecialiseerd in voorbespreking van uitvaarten – kostenopgave vooraf

BEGRAFENISONDERNEMING

VAN DER

SLUYS

TASVELD 38-40

LEENDERT & AGATHA

8271 RD IJSSELMUIDEN

VAN DER SLUYS

TEL.:

038-3312734

FAX:

038-3328727

WIJ VERZORGEN ALLEEN BEGRAFENISSEN

MOBIEL:

06-20964558

DAG EN NACHT BEREIKBAAR


dinsdag 22 JULI 2008 • pagina 37

w w w. b r u g m e d i a . n l 19.00 uur br. G. Kiers (Doornspijk). Doopsgezinde Gemeente 10.15 uur Ds. W. Hage (Dronten), VVH.

Zondag 27 juli Geref. kerk (vrijg.) Eudokiakerk: 09.30 uur leesdienst. 16.30 uur leesdienst. Bazuinkerk: 09.30 uur leesdienst, gez. dienst met Kampen Zuid in de Eudokiakerk. 16.30 uur leesdienst, gez. dienst met Kampen Zuid in de Eudokiakerk. Geref. kerk Burgwalkerk: 09.30 uur Ds. D. Ophoff (Bunschoten). Open Hof: 09.00 uur Drs. A. v. Bergen (Vianen). 19.00 uur Ds. B. Gijsbertsen. Westerkerk: 10.00 uur Ds. J. Bruin (Harderwijk). 19.00 uur Kand. Dhr. D. Wijmengd. Baptisten gemeente 10.00 uur br. S. Ketelaar (Veenendaal). Hervormde Gemeente Kampen Bovenkerk: 09.30 uur Ds. D. van Ruiten (Leeuwarden). 17.00 uur Ds. J.A.H. Jongkind (Brandwijk). Broederkerk:

Op weg naar… Sydney 2008 hollandse winter in australiË Een week aanwezig in Australië, zomer in Nederland en we zien Hollandse taferelen. Bij het ochtendgloren in Goulburn zien we de vrieskou liggen. Voelen nog meer. Met de korte broek het

Rommelmarkt Stichting Polen Kampen

09.30 uur GB-dienst. 17.00 uur Ds. B. Gijsbertsen. Noorderkerk: 09.30 uur Ds. F. Verboom. Open Hof: 10.30 uur Ds. B. Gijsbertsen. 19.00 uur Ds. B. Gijsbertsen, gez. dienst. Kampereiland: 09.30 uur Ds. P. van Veen (Vriezenveen). Amandelboom: 15.00 uur Ds. K.R. Cuperus. Ned. Geref. Kerk Kampen 09.30 uur Ds. J. Bouwma. 19.00 uur Ds. A. Brons, gez. dienst. Chr. Geref. Kerk Kampen 09.30 uur dienst. 19.00 uur Ds. A. Brons, gez. dienst in de Ned. Geref. Kerk. R.K. Kerk Kampen Kampen: Zaterdag 26 juli 19.00 uur Pastor H. Schoorlemmer. Zondag 27 juli 11.00 uur Pastor H. Schoorlemmer. IJsselmuiden: 09.30 uur Pastoor F. Zandbelt. Hasselt: 09.00 uur Pastor H. Schoorlemmer.

Evangelisch Lutherse Gemeente 10.15 uur geen dienst. Vereniging Vrijzinnig Hervormden 10.15 uur Ds. W. Hage (Dronten), VVH.

Jehovah’s Getuigen 10.00 uur God verheerlijken met alles wat we hebben. 10.35 uur Maak als jongere de keus Jehovah te dienen.

Ned. Herv. Gemeente (i.h.v.) IJsselmuiden & Grafhorst Locatie: Aula Pieter Zandschool. 15.30 uur Ds. A.P. Muilwijk (Oosterwolde).

Leger des Heils Bovennieuwstraat 33-35 10.00 uur Majoor Mw. de Heer.

Ned. Geref. Kerk Burg. v. Engelenweg 175 IJsselmuiden 09.30 uur Ds. A. Brons, gez. dienst CGK. 19.00 uur Ds. J. Bouma, gez. dienst CGK.

Volle Evangelie Gemeente Kampen e.o. Almere College, M. Postlaan 1, Kampen 10.00 uur Dhr. D. Sikkens. Geref. Kerk Vrijgemaakt Ichthus College 10.00 uur dienst. 17.00 uur dienst. Geref. Kerk Kamperveen 09.30 uur Drs. Hiemstra.

vliegtuig in gegaan, en nu minimaal drie lagen kleding aan. Een reis gehad met lichte vertraging en na aankomst in Sydney en twee busuren verder de dag in. Na bijna 50 uur zien we voor het eerst een bed. Wel een bed, maar geen warmte. Australiërs zijn niet gewend hun woningen vol te verwarmen. Geen cv’s maar kleine wandkachels is hier de norm. Bibberen dus.

ventig personen. Het blijkt dat daar toch 120 mensen in kunnen. Op zondag een mooie viering gehad. Vieren met ruim 600 Nederlanders zo ver van huis is uniek. Dan voel je ‘The Holy Spirit’ echt aanwezig. Sydney Op maandag een unieke logistieke operatie meegemaakt. Strak gepland en uitgevoerd door onze Nederlandse organisatie. Wij zijn gelukkig niet op een station gedropt, zoals 20.000 pelgrims is overkomen. Wij zijn op het laatste moment met bussen vervoerd naar onze bestemming: “Sydney here we are”. 20 graden, strakke blauwe hemel en eindelijk warm worden. De Wereldjongerendagen zijn zondag afgesloten. Volgende week is de laatste aflevering van ‘Op weg naar Sydney’.

Orgelconcert van Marion

KAMPEN - Ook tijdens de zomervakantie houdt Stichting Polen Kampen een rommelmarkt aan de Beltweg. Op zaterdag 26 juli staan de deuren van de loods aan het einde van de Beltweg open van 10.00 tot 12.00 uur. Ook dit keer is er volop keuze voor de bezoekers. Bij de binnen- en buitenmarkt is er een ruime sortering in kleine en grotere spullen. De opbrengst is bestemd voor de projecten in Polen en Litouwen. Tijdens het transport naar Litouwen is weer gebleken hoe blij en dankbaar men is met deze ondersteuning.

Vrij Hervormde Gemeente 09.30 en 18.30 uur dienst.

Geref. Gemeente Kampen 09.30 uur en 15.00 uur Ds. Tanis.

Hervormde Gemeente De Hoeksteen te IJsselmuiden en Grafhorst 09.00 uur Ds. J. Enderle

Voor vertrek naar Sydney zijn we gratis vervoerd door de Canberra busmaatschappij. Eventjes stiekem uit het programma gevlucht. Je ziet Canberra niet elke dag. Een Hollands klompje en een leuke groepsfoto doen wonderen voor een bus met een capaciteit van ze-

Gereformeerde Kerk De Bron Dijkgraafstraat 4 IJsselmuiden 09.30 uur Dhr. F.A. Slothouber (Zwolle). 19.00 uur Ds. H. Bouma.

Vrij Hervormde Gemeente IJsselmuiden Kerkepad 1 te IJsselmuiden 09.30 en 15.00 uur Ds. G.F. Taverne.

Vrije Evangelische Gemeente Bovennieuwstraat 112 10.00 uur br. N. Slok (Veenendaal).

Een klein deel van de groep verblijft in een gastgezin. Een ervaring met de nieuwe cultuur. Voor de hele groep geldt dat het echt een pelgrimage is. We moeten ons het nodige ontzien. Nieuw eten, veel rijst en andere onbekende etenswaren testen het lichaam. Het getuigt van echte moed dat de jongeren hier zijn.

(Harderwijk). 19.00 uur Ds. Joh. A. Woudenberg.

Geref. Kerk Vrijgemaakt gebouw De Rank IJsselmuiden. 09.30 uur dienst. 16.30 uur Ds. C. van Dusseldorp (Capelle a/d IJssel). Herv. Gemeente IJsselmuiden/ Grafhorst Dorpskerk: 09.30 uur Kand. R.R. Eisinga (Moordrecht). 17.00 uur Ds. J.M. Raad. Oosterholthoeve: 09.30 uur Ds. L. Schaap (Nijkerk).

Grafhorst: 09.30 uur Cand. J.A. de Kruijf (Oud Alblas). 17.00 uur Ds. P. Vernooij (Stolwijk). Hervormde Gemeente Mastenbroek: 10.00 uur Ds. B.M. van den Bosch. 19.30 uur Ds. M. Kreuk. ’s-Heerenbroek, Zalk. Gereformeerde Kerk Wilsum 09.30 uur Ds. K. Snijder. 14.30 uur Ds. L.H. Bouwkamp (Zwolle). Nederlands Hervormde Gemeente Zalk en Veecaten Zalk 09.30 uur Ds. J. Mulderij (Zwolle). ’s-Heerenbroek middag/avond Ds. W.G. Hulsman. Christengemeente De Banier Ichthus College, Jan Ligthartstr. 5, tel. 038-3323720 Geen dienst. SOZO Mission Interkerkelijk Eben Haëzerkerk Buitennieuwstraat 69 Nederlands/Engels Zondags 19.00 uur Vakantie tot en met 31 augustus. PKN-gemeente (i.w.) De Zaaier, Ens 09.30 uur Ds. J.J.T. Salakay. Myosotis 10.15 uur geen dienst. Radio IJsselmond 11.00 uur RK Kerk, Buiten Nieuwstraat 101, Kampen.

Zomerzang in Westerkerk KAMPEN - In de Westerkerk aan de Wilhelminalaan wordt op zondag 27 juli om 19.00 uur een zomeravondzangdienst gehouden. Het is de vijfde in een serie van tien zangdiensten rond het thema ‘Gelijkenissen’. In deze diensten wordt veel gezongen, vooral uit de bundel van Johannes de Heer; deze wordt bij de ingang uitgedeeld. De leiding van de dienst, waarin de gelijkenis van de onrechtvaardige pachters

centraal staat, is in handen van kand. D. Wijmenga. Muzikale medewerking wordt verleend door Janny Slik (zang), Hilke van der Veer (piano) en Jan Schutte (orgel).

‘Rappen’ op het orgel KAMPEN - Componist Jan Hage zal op 29 juli om 20.00 uur zijn werk ‘4 raps voor orgel’ laten horen op het grote orgel in de Bovenkerk. Daarnaast zal hij nog een aantal traditionele werken spelen van Bach, Liszt en Reger. Voor veel liefhebbers van klassieke muziek is rap een verschrikking: ritmisch gesproken tekst met op de achtergrond een beat. Volgens Hage valt klassieke en moderne muziek echter prima te combineren. Hij schreef zijn werk ‘4 raps voor orgel’ als inzending voor het Hinsz-compositieconcours en sleepte hiermee de publieksprijs in de wacht.

Ignace Michiels in Bovenkerk KAMPEN - Sander van Marion geeft donderdag 24 juli om 20.00 uur een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Van Marion speelt compositievormen uit verschillende stijlperioden. Zo zal er een Praeludium van Bach en een Concerto van Albinoni te beluisteren zijn. Het thema van deze concertserie komt tot klinken in een drietal orgelstukken van Jan

Zwart, Jan Pzn. Sweelinck en Cor Kee. De organist zal improviseren op de koralen: ‘De dag door Uwe gunst ontvangen’ en ‘Dankt, dankt nu allen God’.

KAMPEN - Organist Ignace Michiels uit Brugge neemt op dinsdag 22 juli om 20.00 uur in de Bovenkerk zijn publiek mee op een reis door de tijd. Het concert is onderdeel van de serie Grenzeloos. Aan het begin worden werken gespeeld van Sweelinck, Frescobaldi en van den Kerckhoven. Deze componisten leefden en werkten in de jaren rond 1600. Michiels speelt het koraal ‘Herr Jesu Christ, dich zu uns wend’ en ‘Preludium und Fuge in C’, beide werken van Johann Sebastian Bach. Uit de periode van de romantiek volgen er werken van Rheinberger en Felix

Mendelssohn Bartholdy. Van deze laatste componist wordt de indrukwekkende Sonate nr. 4 gespeeld. Het concert wordt afgesloten met een drietal koralen van de componist Sigfrid Karg Elert.


dinsdag 22 JULi 2008 • pagina 38

w w w. b r u g m e d i a . n l

XFFLFJOEEJFOTUFO POLIKLINIEK KAMPEN (Isala Kliniek locatie Kampen) Engelenbergplantsoen 7 Kampen Tijdens werkdagen bereikbaar onder nummer 038-4246919. HUISARTSEN KAMPEN/ IJSSELMUIDEN Wanneer u buiten de normale praktijktijden van uw huisarts met spoed een dokter nodig heeft, kunt u bellen met het speciale huisartsennummer tel. 0900-3336333. Dit geldt voor de volgende tijden en dagen: - op werkdagen tussen 's middags 17.00 uur en 's morgens 8.00 uur. - tijdens de weekeinden (vrijdagmiddag 17.00 uur tot maandagmorgen 8.00 uur) - tijdens feestdagen TANDARTS op 26 en 27 juli: Joubert, Ratelaar 23, 8265 CV KAMPEN, tel. 038-3314188, za. 09.00-09.30, zo. 12.00-12.30 uur. Voor zeer dringende gevallen buiten spreekuur tel. 0653537743. Klik voor meer informatie op www.tandartsinkampen.nl. Apotheek Ebbingepoort 1e Ebbingestraat 19 te Kampen, tel. 038-3312475. Geopend op vrijdag tot 19.00 uur en op zaterdag van 12.00-14.00 uur. Buiten deze uren kunt u terecht bij de apotheek, Dr. Stolteweg 17-19, Zwolle (naast de huisartsenpost, t.o. Sophiaziekenhuis), tel. 038-4556227. Na 23.00 uur alleen met recept! Dierenkliniek IJsselmuiden gezelschapsdieren en paarden Plasweg 25, IJsselmuiden Tel: 038 - 33 33 717 Za-ochtend geopend van 9.00-11.00 Verder spoedgevallen na afspraak met mevr. E.A. Rook Tel: 06 - 516 40 240 www.dierenkliniekijsselmuiden.nl DIERENKLINIEK KAMPEN-IJSSELMUIDEN Uitsluitend voor gezelschapsdieren. Bolwerk 12, 8261 EE Kampen; 0383312000 Behandeling op afspraak. Dierenarts: mevr. M.F. Veldkamp www.dkkampen-ijsselmuiden.nl DIERGENEESKUNDIG CENTRUM WEST OVERIJSSEL Europa-Allee 2 Kampen 8265 VB Kampen Gezelschapsdieren: tel. 038-3313930. Landbouwhuisdieren en paarden: tel. 038-3312255. VETERINAIR CENTRUM GENEMUIDEN Langestraat 109 tel. 038-3856674. DIERENPRAKTIJK 'DE KIEVIT' Pr. Alexanderstraat 58 Genemuiden tel. 038-3854429. DIERENARTSENPRAKTIJK ZWOLLE-ZWARTEWATERLAND Burg. Malcorpslaan 1 Hasselt. ma. t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 8.00 tot 11.00 uur. Gezelschapsdieren tel. 0384771951. ma. t/m vrijdag spreekuur op afspraak of tussen 8.15 en 9.00 uur. Landbouw/huisdieren tel. 0384214442. DIERENAMBULANCE 24 uur per dag bereikbaar, tel. 0622701040 VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK KAMPEN Voor het maken of verzetten van afspraken, het aanvragen van recepten

of informatiemateriaal kunt u iedere werkdag bellen van 9.00-12.00 uur. Tel. 038-3332361 Voor niet-dringende vragen is er telefonisch spreekuur s’middags van 13.00-13.30 en s’avonds van 19.0019.30 tel. 06-53109281 Wanneer de bevalling gaat beginnen of voor dringende vragen kunt u contact opnemen met de dienstdoende verloskundige, tel. 06-53109281 Wanneer de verbinding niet tot stand komt kunt u ons oproepen via de waarneemdienst te Zwolle, tel. 0384603591. Welke verloskundige dienst heeft is terug te vinden op de poster in de wachtkamer of op www.verloskundigenkampen.nl VERLOSKUNDIGEN IJSSELMUIDEN De dienstdoende verloskundige is bereikbaar via de mobiele telefoon 06-20002668, bij geen gehoor telefoonnummer 038-4603591. Voor vragen en het maken van afspraken is er telefonisch spreekuur van 13.00 uur tot 13.30 telefoonnummer 038-3324413. MOEDERS VOOR MOEDERS Info: tel. 06-29491322. CURADOMI, ORGANISATIE VOOR THUISZORG 038-3861140, 24 uur per dag Huishoudelijke verzorging, verzorging, verpleging en 24-uurs zorg, Vloeddijk 118-1 8261 GK Kampen STICHTING ICARE 0900-8833 (dag en nacht), 0,10 eurocent p/min., www.icare.nl o.a. Thuiszorg, Kraamzorg Consultatiebureau, Gehandicaptenzorg, Mantelzorgondersteuning, Voeding- en Dieetadvies, Cursussen, Personenalarmering, Uitleen hulpmiddelen Kampen: Wederiklaan 56, ma-vr 15.00-18.00 uur. STICHTING DE NIEUWE ZORG THUIS 0900 2353698 (0900 beldnzt) 24 uur per dag 7 dagen per week 10 cent p/min. DNZT organiseert de zorg binnen 4 uur en levert de zorg met mensen uit uw regio:Huishoudelijke verzorging, Verzorging, Verpleging, Ondersteunende begeleiding, Terminale (nacht) zorg, Respijt zorg, Particuliere zorg, PGB zorg THUISZORG PERFECT Thuiszorg (verpleging, verzorging, 24-uurs zorg, ouderenzorg, terminale zorg) en Kraamzorg. Bel voor informatie: 0900-8212310 (24 uur per dag, 22 ct. per min.) De Kern Algemeen Maatschappelijk Werk Bregittenstraat 40, 8261 KH KAMPEN, tel. 038-448410. spreekuur: ma-, woensdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur De Kern Algemeen Maatschappelijk Werk Bregittenstraat 40, 8261 KH KAMPEN, tel. 038-448410. spreekuur: ma-, woensdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur De Kern Algemeen Maatschappelijk Werk Groenendael 233a 8271 EM IJsselmuiden, tel. 038-3338732. Spreekuur: ma, do van 9.00 tot 10.00 u. Het maatschappelijk werk ondersteunt en begeleidt of adviseert u, wanneer u problemen

Rechtstreeks Stuurfoutje

Elk jaar doet Frans mee aan een landelijke wedstrijd met zijn modelvliegtuig. Frans doet elk jaar zijn uiterste best zijn vliegtuigje zo snel mogelijk te laten vliegen. Er gelden tijdens de wedstrijden strenge regels. De bestuurder van het vliegtuigje moet er bijvoorbeeld voor zor-

gen dat het vliegtuigje niet in de buurt van het publiek komt. Veiligheid van het publiek staat immers voorop. Dit jaar lukte het Frans niet

heeft waar u alleen niet uitkomt. STICHTING TERMINALE THUISZORG KAMPEN E.O. Van Gelderplantsoen 1b, 8266 HC Kampen, tel. 038-3326285. Nieuwe hulpaanvragen kunnen elke dag aangemeld worden tussen 9.0013.00 uur.

A.A. ANONIEME ALCOHOLISTEN Werkgroep 'Nieuw Leven' IJsselmuiden. Dinsdag en donderdag groepsavond 20.00 uur. Werkgroep 'Het Nieuwe Land' Emmeloord Maandag groepsavond 20.00 uur. Tel. 0527-615097 - 24 uur bereikbaar. INFO: www.aa-nederland.nl

VBOK, HULP VOOR MOEDER EN KIND BIJ NIET-GEWENSTE ZWANGERSCHAP Hulplijn 0900-2021088 (0,05 euro p/m dag en nacht bereikbaar) hulpverlening@vbok.nl

STICHTING Z.A.D. Hulpverlening bij alcohol c.q. drugsprobleem. Centraal telefoonnummer 06-48484894

NPV VRIJWILLIGE THUISHULP IJSSELMUIDEN U kunt ons bereiken voor verzoeken om hulp (en informatie over vrijwillige thuiszorg) op tel. 06-55800746. Van maandag tot vrijdag van 9.00-10.00 uur. NPV-CONSULTATIEPUNT Alleen voor dringende medischethische vragen onder meer rond het levenseinde en bij gezondheidscrises 24 uur per etmaal  en 7 dagen per week bereikbaar. Tel. 0318-547878 STICHTING TERMINALE THUISZORG KAMPEN E.O. Vloeddijk 79, 8261 GE Kampen, tel. 038-3326285. Nieuwe hulpaanvragen kunnen elke dag aangemeld worden tussen 9.0013.00 uur. Wmo-loket Kampen Informatie-, advies- en aanmeldpunt voor aanvragen op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Openingstijden: op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Voor specifieke vragen over uw aanvraag kunt u iedere werkdag tijdens het telefonisch spreekuur van 11.00 tot 12.00 uur bellen met uw consulent Wmo. Adres: Burg. Berghuisplein 1, Kampen, tel. 038-3372255. U kunt uw vragen ook stellen per email: wmo@kampen.nl Steunpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuiszorg Vrijwilligerscentrale Kampen Voor mantelzorgers van alle leeftijden. Biedt onafhankelijke ondersteuning en advies met inzet van vrijwilligers. Openingstijden: 9.00 tot 16.00 uur. Vloeddijk 79, 8261 GE Kampen. Telefoon 038-3325550. E-mail: info@vckampen.nl Humanitas 'Steun bij Verlies' Biedt een luisterend oor als steun bij het verwerken van verlies. Tel. 06-22887377 HULPFONDS VOOR DE MINIMA Bent u in een situatie geraakt dat u niet over middelen beschikt om in de eerste levensbehoeften te voorzien en kunt u bij geen enkele instantie terecht, dan kunt u toch nog geholpen worden via het hulpfonds voor de minima. Dit fonds kan u bij acute nood bijstaan voor aanschaf van de eerste levensbehoeften. Bel gerust voor hulp naar telefoon 06-34712936. AL-ANON FAM. GROEP ZWOLLE Houdt u van iemand met een alcohol probleem? Al-Anon heeft maar een doel: de familie van alcoholisten helpen. Rond alcoholisme kunnen u begrijpen zoals weinigen dat kunnen. Telefoon 06-18234636.

om zijn vliegtuigje uit de buurt van het publiek te houden. Het vliegtuigje vloog met volle vaart tegen het hoofd van Jaap aan. Jaap kon door de klap niet meer volledig aan het werk en leed daardoor schade. Volgens Jaap moest Frans de schade vergoeden omdat hij het vliegtuigje bestuurde en zich niet had gehouden aan de regels. Frans vond dat hij er niets aan kon doen dat het vliegtuigje uit koers raakte en in het publiek vloog. Het waaide behoorlijk

SLACHTOFFERHULP KAMPEN E.O. SLACHTOFFERHULP KAMPEN E.O. Colijnlaan 1, 8262 WB Kampen. Dagelijks telefonisch te bereiken op tel. 038-3333446. Open spreekuur op maandag, woensdag en donderdag van 9.00-12.00 uur. SENSOOR dag en nacht Dag en nacht bereikbaar, tel. 4268999/0900-0767. Voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek, aandacht en ondersteuning. LOTGENOTEN NABESTAANDEN VAN ZELFDODING Werkgroep nabestaanden na zelfdoding organiseert 1x per maand een avond voor lotgenoten. Inlichtingen tel. 038-4542252 / 06-30773980 S.O.S. TELEFONISCHE HULPDIENST Dag en nacht bereikbaar, tel. 4268999/0900-0767. Voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek, aandacht en ondersteuning. VROUWENOPVANG OVERIJSSEL Voor een veilig onderdak, hulp, advies en informatie aan mishandelde vrouwen of met mishandeling bedreigde vrouwen en hun kinderen. Ook voor mensen uit hun omgeving, zoals familieleden en vrienden. Tel. 0900-4333333 (5ct/min), dag en nacht bereikbaar. DIABETESLIJN Voor alle vragen over diabetes en over de producten en diensten van de Diabetesvereniging Nederland. (24 uur per dag, ‘s nachts alleen in geval van nood) tel. 033-4630566, LOK Laagdrempelige Opvoedingsondersteuning Kampen biedt ondersteuning aan gezinnen met tenminste 1 kind onder de 12 jaar. Iedere dinsdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur, tel. 038 - 3370048. MEE IJSSEL OEVERS MEE is een organisatie voor informatie, advies en ondersteuning bij leven met een beperking. Voor vragen kunt u op werkdagen bellen tel.:038 3317197. Meeuwenweg 8-2, 8261VZ, Kampen www.mee-ijsseloevers.nl PHILADELPHIA ZORG KOP VAN OVERIJSSEL Biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. In eigen voorzieningen, maar ook logeren en thuiszorg is mogelijk. Wij zijn bereikbaar in ons regiokantoor: Dorpsweg 6, 8271 BM IJsselmuiden, tel. 038-4606785/06-50684528 www. philadelphia.nl Buurtkafee HierNaast Bovennieuwstraat 105 Voor een oppepper bij de koffie. Elke woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

hard: windkracht zes. Volgens Frans werd het vliegtuigje plotseling door een windvlaag meegenomen. Door de windvlaag werd het vliegtuigje onbestuurbaar. Beide heren gingen naar de rechter. Volgens Jaap lag het niet aan het weer dat het vliegtuigje op hem in vloog. Jaap liet de rechter een weeroverzicht van het KNMI zien. Het waaide die dag wel, maar van een onrustig weerbeeld was geen sprake. Frans kon zich niet beroepen op

DIERENLEED Dierenbescherming Kampen e.o. Opvang honden en katten: tel. (038) 331 90 13 Opvang vogels en in ‘t wild levende dieren: tel. 06-22604478 Inspectiedienst Dierenbescherming tel. 06-22701039 Dierenambulance 06-22701040 Hondentraining de Bonte hond 06-23566964 internet: www.dierenbescherming-kampen.nl doc@dierenbescherming-kampen.nl

Vermist Een cyperse poes van een jaar is vermist aan de Noordtzijstraat. Deze poes draagt geen bandje en luistert naar de naam Cindy. Een rood/witte kater met chip en rood bandje met adreskoker is vermist in de omgeving Burgwal/Hagenkade. De kater heet Joep en heeft vier witte pootjes en witte bef. Aan de Wortmanstraat is een jonge kitten van tien weken vermist met de kleur schildpad. De kitten is al vrij groot voor zijn leeftijd. In Brunnepe in de Dorpstraat is een zwart/witte kater vermist. Deze kater met de naam Spock heeft een chip, een rood bandje en is vrij angstig. De kat is kort geleden naar de Dorpsstraat verhuist en kent de omgeving nog niet. Een wit/blauwe parkiet is weggevlogen in de omgeving Engelenbergstraat op Zuid. De parkiet is nog niet tam. Gevonden Een rode kater met een manke poot en witte bef is gevonden in de omgeving van de Julianastraat. Aan de Pijlkruid is een erg jonge rode kater gevonden. Hij heeft een witte borst en wit aan de punt van de staart. Ook aan de Pijlkruid is een cyperse kater van zeven weken gevonden. Aan de Havikskruis loopt een cypers met witte kat al enige tijd rond. Hij slaapt onder de coniferen bij de parkeerplaats. Terug... De hond Mike, de grote reus, is terug in het asiel. Mike moest een landgoed bewaken, maar deed alles om achter de eigenaar aan te gaan. Op de website is een leuk filmpje van Mike te zien. Nieuw thuis Maar er was ook goed nieuws afgelopen week. Bij de honden kregen Ziggy, Donja en Jay, de New Foundlander, een nieuw thuis. Bij de katten zijn ook verschillende keuzes gemaakt. Pinky, Suzie, Gijs, twee kittens van Mona, Ronaldo, Baila, Lana, Jake, Olivia, Ophra, Rick, Eye, Solange en Micha hebben deze week een nieuw thuis gevonden. In alle Nederlandse asielen wachten nu vele dieren op een nieuw thuis. Er is een website voor het zoeken naar dieren die thuisloos zijn. Op www.dierenasiels.com en www.dierenasiel. nl kunt u naar een hond, kat, konijn, tamme rat of vogel zoeken in de Nederlandse asielen. Ook kunt u meteen de asielen in uw omgeving aanklikken om te kijken welke dieren er in Kampen, Zwolle, Apeldoorn, Steenwijk of Lelystad zitten.

overmacht. Dat vond de rechter ook. Bovendien mocht volgens de regels gevlogen worden, zelfs bij windkracht zes. Volgens de rechter had Frans een stuurfout gemaakt en zich niet gehouden aan de regels. Frans was aansprakelijk en moest de schade aan Jaap vergoeden. Het stuurfoutje kwam Frans duur te staan. Warnink & Both Advocaten mr M.T. Halman


dinsdag 22 juli 2008 • pagina 39

‘Duivensport is denksport’

www.brugmedia.nl/sport

Door Christiaan Schutte

KAMPEN - Hij ziet ze wel eens zitten. Die mannen die langs de waterkant staren naar een vishengel en dolblij zijn als ze beet hebben. Helemaal begrijpen zal hij ze nooit. Maar omgekeerd snapt Dick Schrijer van postduivenvereniging De Postduif uit Kampen goed dat anderen niet begrijpen waarom hij in extase raakt wanneer één van zijn duiven als eerste terug is van een vlucht. “Dat geeft zo’n kick, dat kun je gewoon niet uitleggen aan een ander.”

DE SPORTKRANT VAN KAMPEN

VROM: Zwembad De Steur in orde KAMPEN - Zwembad De Steur heeft volgens de VROM-Inspectie zijn zaakjes op orde. Dit in tegenstelling tot 28 van de overige 71 onderzochte overdekte zwembaden in heel Nederland. Dit heeft een woordvoerder van de inspectie tegenover BrugMedia bevestigd.

Dick Schrijer (links) en Martin Koster doen er alles aan om hun duiven in topconditie te houden.

Toch doet de secretaris van De Postduif, samen met Martin Koster, een poging om de vele charmes van de sport te verwoorden. Beide heren wonen in IJsselmuiden. Beiden hadden in het verleden succes -Koster die zowel clubkampioen als kringkampioen is geweest heeft momenteel zelfs de beste duiven van de club- en beiden zijn idolaat van de sport. Naast de vele overeenkomsten zijn er echter de verschillen. Want iedereen bedrijft de sport op zijn eigen manier. Over één ding zijn Schrijer en Koster het echter roerend eens. En dat is dat een duivenmelker niet iemand is die alleen op zaterdag buiten staat om te kijken wanneer de duiven terugkomen. “Minstens zo belangrijk en zo leuk is het om een duif elke dag goed te verzorgen en in conditie te houden en optimaal voor te bereiden op de vlucht.” Koster: “Het lastige is dat je niet binnen in een duif kunt kijken. Als je zelf niet helemaal fit bent, weet je dat van jezelf, maar een duif kan je niets vertellen.” Maar wel is er de lichaamstaal, legt Schrijer uit. “Een gezonde duif zit eigenlijk geen mo-

Twee keer prijs voor Eilander WAPENVELD - Leonie van der Scheer van Toi Toi was afgelopen weekeinde in Wapenveld twee keer te sterk voor de concurrentie. In de klasse Z1/Z2 behaalde ze 208 en 211 punten. Succes was er ook voor Marjolein Eilander. Met haar pony Bozanzo behaalde ze respectievelijk 185 en 188 punten. Juliette van der Scheer eindigde met Pacific als tweede en vierde. Ze verzamelde 191 en 184 punten in de klasse B, categorie D/E.

ment stil. Dus als een duif in elkaar gedoken stilzit kun je er vanuit gaan dat er wat is.” Goede genen Een duif in conditie houden is één. Maar een duif moet het ook gewoon in zich hebben om snel te vliegen. Dat is voor een deel genetisch bepaald. Het hangt echter van veel factoren af, legt Schrijer uit. “Als je bijvoorbeeld een duif koopt, is het belangrijk om te weten of hij ouders heeft die goede vliegers zijn. Verder let je bijvoorbeeld op hoe de duif eruitziet, of hij goede spieren heeft. Een garantie voor succes is dat echter nooit. Sommige duiven vliegen bijvoorbeeld door een regenbui heen, terwijl anderen er omheen vliegen en dus langer onderweg zijn.” Koster vult aan: “Maar een duif die op een Vitesse-vlucht (korte afstand red.) goed is, hoeft dat helemaal niet te zijn op langere afstanden zoals een eendagsfond.” Schrijer onderschrijft dat. Zijn duiven vliegen Vitesse-vluchten en midfond, een afstand die tussen Vitesse en eendagsfond in zit. Dan is er nog de langste afstand, waarbij de duiven langer dan een dag onderweg zijn en een afstand van zo’n 1200 kilometer overbruggen. Met duiven bezig zijn en er succesvol mee worden, vergt dus het nodige denkwerk. Wat dat betreft

is het net een denksport. Koop je bijvoorbeeld een duif, dan vraag je je van te voren af of die geschikt is voor de afstand waarop je wilt vliegen. Behalve een jonge duif kopen van iemand die het goed doet in de duivensport kun je natuurlijk ook eieren kopen en zelf gaan kweken met duiven. Onderling wordt er aardig wat geruild binnen de club. Of je kent iemand die het in de kring (in het geval van De Postduif zijn dat leden van clubs in Kampen, IJsselmuiden en Genemuiden) goed doet en sluit daarmee een deal. De duivensport wordt landelijk gezien steeds professioneler. Er worden soms grote bedragen neergelegd voor een duif. Schrijer vraagt zich af of het niet ten koste gaat van de charme van de sport. Een andere tendens is dat de duivensport vergrijst. “Ik heb de sport met de paplepel ingegoten gekregen. Nog steeds beoefen ik de sport met mijn vader. Het ledenaantal vergrijst echter.” Dat terwijl de sport naast dat ze intensief is toch ook zo veel genoegdoening schenkt. Een verklaring heeft Koster echter wel. “Dat heeft met de verstedelijking te maken. Steeds minder mensen groeien op met dieren. Bovendien hebben we het bijna allemaal drukker gekregen en daardoor hebben we minder tijd voor dit soort hobby’s.”

Uit het inspectierapport ‘Alles boven water’ dat de VROMInspectie dinsdag heeft uitgebracht, blijkt bijvoorbeeld dat onbevoegden zomaar een opslag voor gevaarlijke stoffen kunnen openen of dat vluchtwegen geblokkeerd zijn. De inspectie deed het onderzoek -in februari en maart- omdat bij zwembaden regelmatig calamiteiten voorkomen, voornamelijk door het ontsnappen van chloorgas. In 2006 en 2007 was sprake van acht van dergelijke incidenten met gewonden. De meeste incidenten gebeuren bij de zwembaden waar het water met chemicaliën wordt behandeld. Bij deze incidenten komt er bijna altijd chloorgas vrij. Gebruikers van zwembaden, maar ook het personeel, lopen dan risico om blootgesteld te worden aan chloordampen. Bij de 28 zwembaden die dit soort zaken niet op orde hadden, hebben de betreffende gemeenten als bevoegd gezag van de

VROM-Inspectie het verzoek gekregen in te grijpen. Het onderzoek is gedaan onder overdekte openbare zwembaden en hotelzwembaden. Buitenzwembaden en campingzwembaden bleven buiten het onderzoek omdat die in het voorjaar, ten tijde van de controles, meestal dicht zijn. Ook sauna’s deden niet mee omdat daar doorgaans maar weinig chemicaliën worden opgeslagen. Zwembadpersoneel is over het algemeen goed op de hoogte van de veiligheidseisen en veiligheidsmaatregelen die gelden voor een zwembad waar met chloorbleekloog wordt gewerkt, constateert de inspectie. Voortdurende aandacht voor de veiligheidssituatie bij het personeel blijft echter nodig. De Inspectie constateert ook dat het behalen van het keurmerk Veilig & Schoon zwembaden stimuleert om aan alle wet- en regelgeving te voldoen. De geldende VROMregels zijn inmiddels in dat keurmerk opgenomen.

Stempher pakt Nederlandse titel WAPENVELD - Michel Stempher heeft zich maandag in Wapenveld laten kronen tot Nederlands kampioen dammen bij de aspiranten. Een zege op Martijn de Leeuw was genoeg voor de nationale titel. Stempher was in Wapenveld de terechte kampioen. De Kampenaar won vijf partijen en ging

slechts één keer onderuit. Drie keer speelde hij remise. Na afloop was de blijdschap groot bij zijn clubgenoten van Damclub Ons Genoegen en werd Stempher in een kar en met luide muziek door Wapenveld gereden. Stempher plaatste zich samen met de nummer 2 Nick Hoving voor het EK in Polen. Dit toernooi wordt begin augustus afgewerkt.

Kok eerste in kring 2 KAMPEN - Voor Arnold Kok van postduivenvereniging de Postduif was het een geslaagd weekeinde. Hij schreef namens de Kamper vereniging de Dagfondvlucht Chateauroux (710 kilometer) op zijn naam. Op zondag gingen 61 duiven van tien liefhebbers in Chateauroux de lucht in. De duif van Arnold Kok wist een snelheid te behalen van 1230,064 meter per minuut en eindigde als eerste in de kring. Als tweede eindigde Jan Kanis. Jan Velema legde beslag op de derde plaats. Kanis werd

tevens gehuldigd als Dagfondskampioen. 21 liefhebbers van de Postduif hadden zich ingeschreven voor de jonge duivenvlucht Duffel (190 kilometer). Jac. Kok was de eerste die zijn duif in de regen wist te klokken. Kok veroverde ook de tweede plaats. Jan Wezenberg eindigde als derde.

TOTALE

LEEGVERKOOP TUINMEUBELAFDELING OP ALLE TUINMEUBELS KORTINGEN VAN

25% TOT 50%

De Zuid 27 | 8251 BG Dronten T. 0321 - 313375 | I. www.tuincentrumdronten.nl


DE SPORTKRANT VAN ZWARTEWATERLAND

Geen dubbele cijfers tegen Olympia ‘28 (door Harry Bouwhuis)

HASSELT- Het verschil is altijd groot. De bekende oefenpotjes in de voorbereiding tussen de profs en amateurs. Zo ook in het onderonsje tussen FC Zwolle en het gastvrije Olympia ’28. Waar de profs al twee weken keihard werken, overheerst nog het vakantiegevoel bij de Hasseltenaren. Maar de onderhand traditionele tweekamp resulteert dit keer eens niet in dubbele cijfers. Het wordt 0-8. De hemelsluizen gaan een uur voor de wedstrijd volledig open in het Zwartewaterstadje. Maar het daardoor vooral in de eerste helft wat zompige veld kan geen excuus zijn voor de rommelige vertoning die FC Zwolle de vijfhonderd toeschouwers vooral voor rust voortovert. Johan Plat scoort al binnen vijf minuten, maar verder dan een treffer van Kleizen komt de ploeg van Jan Everse voor de thee niet. De Hassel-

ter verdedigers zien links en rechts baltovenaars voorbijschieten, maar de aanvallen sterven doorgaans in schoonheid. Na rust is te zien dat de voorbereiding op het duel van de tweedeklasser tegen FC Zwolle slechts heeft bestaan uit twee ingelaste trainingen op het kunstgras van buurman Genemuiden. FC Zwolle loopt gemakkelijk uit naar 0-8. Maar het wordt geen 0-12 en 0-14 zoals in de vorige edities. Het ‘moment

Johan Plat (FC Zwolle) in actie tegen Olympia ‘28 Foto: Henry Dijkman

suprème’ voor de thuisaanhang is er ruim twintig minuten voor tijd. Arend Jan Maatkamp verschijnt oog in oog met doelman Diederik Boer. Presentjes uitdelen is er echter niet bij voor de Zwolse goalie. De eretreffer blijft daarom uit. Bij FC Zwolle is Grizolli de meest opmerkelijke speler. De Zuid-Amerikaan produceert niet alleen drie doelpunten, maar blijkt technisch ook uit het goede hout gesneden. Het blauwwitte

Van der Breggen teleurgesteld over WK

KAAPSTAD - Letterlijk aan de voet van de wereldberoemde Tafelberg, in Kaapstad Zuid-Afrika, is zondag het WK wielrennen voor junior vrouwen verreden. Hasseltse Anna van der Breggen is op een voor haar teleurstellende achttiende plaats geëindigd. Voor Van der Breggen was dit haar laatste mogelijkheid om de regenboogtrui in deze categorie binnen te halen, het komende seizoen rijdt ze bij de elite vrouwen. Op papier zag het parcours er zwaar uit en daardoor was Van der Breggen als klimster een van de kanidaten voor de wereldtitel. Toen zaterdag het parcours voor het eerst geïnspecteerd mocht worden, was de Hasseltse renster teleurgesteld. De heuvels waren duidelijk minder steil dan verwacht en de laatste vijf kilometer was een brede asfaltweg die enigszins afliep. Het parcours was meer voor renners met sterke sprintersbenen als voor een lichte, behendige, stuurvaardige renster als Van der Breggen. De morgen van de wedstrijd kwam een volgende tegenslag voor Van der Breggen: het mooie weer en weinig wind. Gedurende de wed-

shirt zal hem daarom niet misstaan. Een tricot overigens waarop nog altijd de opdruk van de hoofdsponsor ontbreekt. Volgens preses Ronald van Vliet komt dat allemaal goed. “We zijn in gesprek met diverse partijen. Nee, ik noem geen kandidaathoofdsponsors. Maar ik verwacht dat we binnen een termijn van drie weken meer duidelijkheid hebben.” De begroting geeft een stijging aan ten opzichte van vorig seizoen van zestien procent en zal ruim 3,5 miljoen euro bedragen. Van Vliet is niet bang dat dit budget onder druk komt te staan, mocht de huidige onzekerheid omtrent het hoofdsponsorschap toch financiële gevolgen hebben. “Ik ga er vanuit

dat de cijfers zoals we die naar buiten hebben gebracht in stand blijven. FC Zwolle is een club die er al jaren een gezonde financiële huishouding op na houdt. Dat zal ook zo blijven. Na de definitieve ingebruikname van het stadion zullen we stap voor stap de lat wat hoger leggen. Verder willen we veel energie steken in de regiofunctie van FC Zwolle. Het achterland is ook heel belangrijk voor de club. ‘FC Zwolle, club voor stad en regio’, is de slogan en daar ligt voor alle geledingen binnen de club een mooie taak.”

FC Zwolle schroeft begroting op

Olympia ’28-FC Zwolle 0-8. Doelpunten: Grizolli (3), Van Polen (2), Plat, Kleizen, Gnodde.

The New World Ranking list De Kamper tafeltennisser Gerben Last, uitkomend voor Tafeltennis Zwolle, doet van 6 tot en met 17 september mee aan de Paralympics in Beijing. In deze krant doet hij regelmatig verslag van zijn voorbereidingen, ervaringen en belevenissen op weg naar Beijing en uiteraard in Beijing.

De vorige keer heb je kunnen gelezen hoe een dag van onze voorbereiding er ongeveer uitziet. Intensieve, maar leuke dagen zijn dat. Vooral de dingen samen doen zoals samen eten en samen trainen.

In mijn eigen klasse nummer 7 van de wereld en op de gezamenlijke lijst dus vijfiten. Da’s op zich een mooi resultaat als je bedenkt dat ik in januari vorig jaar 34e stond. In juli van dit jaar hebben wij twee weken een Chinese trainer op bezoek gehad. Op www.sport.nl/psbeijing kun je kijken naar een impressie van deze trainer. Op mijn website www.gerbenlast.nl kun je straks de rechtstreekse link vinden van dit filmpje.

Het sociale aspect vind ik erg belangrijk en dat maakt het ook leuk. Deze week kwam de nieuwe wereldranglijst uit van de gezamenlijke klasse 9 en 10. Op die ranglijst -die belangrijk is voor Beijing- sta ik op plek vijftien van de wereld. In totaal staan er dertig spelers op deze Met een sportieve groet, lijst. Dus ik ben precies op de Gerben Last helft. strijd is het de Nederlandse ploeg die probeert de wedstrijd hard te maken. Drie maal zijn het de Nederlandse meiden die een ontsnapping opzetten, maar elke keer rea-

geert het peloton en haalt ze terug. Wat te verwachten was gebeurt nu, de wedstrijd loopt uit op een massasprint die gewonnen wordt door de Belgische d’ Hoore.

steunt Gerben Last op weg naar de Paralympics

Stadskoerier week 30  

Stadskoerier week 30