Page 1

DinsDag 20 December 2011 • pagina 29

www.

Bouw van nieuwe Margaretha officieel begonnen

DEEL 2

Gemeente stimuleert de huizenmarkt KAMPEN - Startersleningen, kleinschalige projectontwikkeling en een betere afstemming op de marktvraag. Dat zijn de wapens waarmee het college van burgemeester en wethouders de strijd met de stilstaande woningmarkt aan wil gaan. Dinsdag legde het college dit vast door het Woonplan Kampen 2012-2016 aan te nemen.

KAMPEN - Er is lang over gepraat en er zijn vele discussies gevoerd, maar woensdag 14 december was het dan eindelijk zover; de bouw van het nieuwe Margaretha in Kampen is officieel begonnen. Op een bijeenkomst voor genodigden gaven Evert Leideman (directeur bestuurder deltaWonen), Henk Foekens (directeur IJsselheem) en Janita Tabak (wethouder Kampen) het officiële startschot voor de nieuwbouw. Dit deden zij door plaats te nemen op een kraanwagen om daarmee een stukje van de bouwgrond klaar te maken voor de nieuwe fase in de ontwikkeling van het moderne woonzorgcomplex. Aansluitend werd door de voorzitter van de cliëntenraad van IJsselheem, Anna Berghuys en cliëntenraadlid Jan Kroes het bouwbord onthuld dat de komende tijd aan de gevel van het 1932 gebouw komt te hangen. “Zo is voor iedereen zichtbaar met wat voor prachtig project wij hier bezig zijn,” aldus Noortje de Boer, projectleider bij deltaWonen. De eerste fase betreft de nieuwbouw aan de kant van de Burgwal-

straat en een klein gedeelte van de Bovennieuwstraat. Verwacht wordt dat deze fase in 2015 wordt afgerond. In het nieuwe Margaretha komen 31 huurappartementen, 19 koopappartementen en 61 appartementen voor mensen met een zorgindicatie. Daarnaast wordt er in het gebouw een kinderopvang gevestigd. Het nieuwe Margaretha krijgt straks een ‘groen dak’ bestaande uit sedumplantjes. Dit isoleert goed, helpt bij de opname van CO2 uit de lucht en gaat bovendien langer mee. De huidige bewoners van Margaretha krijgen naar aanleiding van de nieuwbouw allemaal een sedumplantje, die als het zover is, worden teruggeplant op het nieuwe dak. Bovendien ontvangen zij allemaal, namens de Stichting Vermogensbeheer een mooie mok ter ere van de start van de nieuwbouw.

DJ’s Glazen Huis halen 2411 euro op

KAMPEN - 4 DJ’s van Omroep IJsselmond stapten vrijdagochtend om 10.00 uur het Glazen Huis van Kampen in. Zij maakten daar zonder te eten 36 uur lang onafgebroken radio voor het goede doel. In totaal heeft het viertal 2411 euro binnengehaald.

Het college heeft met marktpartijen, woningcorporaties en deskundigen de woningmarkt in Kampen onder de loep genomen en nagedacht over maatregelen die de woningmarkt kunnen stimuleren. De conclusies zijn weergegeven in het vastgestelde Woonplan. Wethouder Janita Tabak licht toe: “Hoewel de lange termijn perspectieven voor de gemeente Kampen en de regio goed zijn, heeft de woningmarkt in Kampen het moeilijk. Woningen verkopen slecht, de nieuwbouw blijft achter. De grootste oorzaak van de stagnerende woningmarkt is de onzekerheid en het gebrek aan vertrouwen bij de woonconsument. Toch zien wij, samen met marktpartijen en experts, mogelijkheden. We hebben hiervoor het Woonplan opgesteld waarin wij verschillende maatregelen hebben opgenomen.” Starters op de woningmarkt zijn volgens het college belangrijk voor de doorstroming. “Maar juist de starter is getroffen door de nieuwe hypotheekregels. De gemeente wil hen helpen met startersleningen. Door de startersleningen te koppelen aan bestaande koopwoningen, kan de doorstroming in de woningmarkt weer op gang komen. Een starter die een bestaande koopwoning koopt, heeft een domino effect van gemiddeld vijf verhuisbewegingen.”

Kavels op maat In de tweede plaats is de tijd van grootschalige projectontwikkeling volgens het college voorbij. “De woonconsument is kritisch en heeft veel keus. Door veel flexibeler en kleinschaliger te ontwikkelen en door meer ruimte te bieden voor (collectief ) particulier opdrachtgeverschap, is beter aan te sluiten op de marktvraag en zijn plannen te maken die nog wel verkopen. In de woonwijk Het Onderdijks wil de gemeente ruimte geven met flexibel en kleinschalig ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is het uitgeven van ‘kavels op maat’ waarbij de koper zelf kan bepalen hoe groot de kavel moet worden en welke woning erop kan.” Een derde actie is dat de gemeente met marktpartijen wil afspreken dat de plannen die zij op de markt willen brengen, optimaal aansluiten op de marktvraag in Kampen. Zowel in het aantal woningen, als in het woningtype. Plannen moeten elkaar niet meer beconcurreren, ‘want dan verkoopt uiteindelijk geen enkel project voldoende om te kunnen worden gebouwd’. De gemeente stelt daarom het woningbouwprogramma bij. In Het Onderdijks bijvoorbeeld wil de gemeente, zolang de woningmarkt het moeilijk heeft, minder woningen per jaar realiseren. Bestaande woningen Naast de nieuwbouw wil de gemeente ook aandacht vesti-

Eerste infopunt Nationaal Landschap IJsseldelta bij Koggewerf Kampen KAMPEN - De Koggewerf in Kampen had zaterdagmiddag tijdens Kerst in Oud Kampen de primeur. Daar werd het eerste officiële Informatiepunt geopend van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Foto: Wilfred Hamelink

Jonathan Hafkamp, Tom van der Weerd, Klaasjan Strengers en Martijn Vaandering zijn opgesloten door burgemeester Bort Koelewijn. Zaterdagavond om 22.00 uur bevrijdde de burgemeester ze weer uit Het Glazen Huis aan de Oudestraat 252. Omroep IJsselmond organiseerde dit Glazen Huis als kleine versie van Serious Request van radiozender 3FM. Het geld dat in Kampen opgehaald wordt, met het aanvragen van plaatjes en vrijwillige donaties, wordt geschonken

aan Serious Request, dat dit jaar geld inzamelt voor moeders in andere landen die door oorlog en conflicten ongevraagd getroffen zijn. De marathonuitzending was te volgen via de radio op de frequenties 106.4fm in de ether en 104.1fm op de kabel. Ook werd de uitzending uitgezonden op tv. Omroep IJsselmond is op dit moment alleen nog digitaal te ontvangen via kanaal 42. De uitzending kon ook bekeken worden via www.glazenhuiskampen.nl.

Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel, wethouder Gerrit Jan Veldhoen van de gemeente Kampen en voorzitter Rob Alferink van de Koggewerf bevestigden samen een opvallend buitenschildje bij de ingang van de expositieruimte. In de expositieruimte van de Koggewerf is een speciaal deel ingericht over het verhaal van het Maritiem Erfgoed in het Nationaal landschap IJsseldelta. Met uiteraard een hoofdrol voor de Kamper Kogge. Het Informatiepunt bestaat uit diverse panelen met informatieve teksten en mooie foto’s. In 2012 en 2013 wordt nog een aantal informatiepunten ingericht op verschillende plekken in het Nationaal Landschap. Bezoekerscentra Veel groter en digitaler zijn de drie bezoekerscentra, die op drie plekken in het Nationaal Landschap IJsseldelta worden gerealiseerd. Dat

zijn locaties met expositieruimtes van zo’n 15 tot 20 vierkante meter. De eerste wordt rond maart 2012 opgeleverd in het VVV-kantoor in de grote Kerk in Zwolle. Ook komt een bezoekercentrum in Kampen (wellicht de Van Heuts Kazerne) en in Zwartsluis, in het nieuwste deel van het huidige bezoekerscentrum/museum, dat volgend jaar wordt gebouwd. Digitale informatie In de drie bezoekerscentra van Nationaal Landschap IJsseldelta komen, naast expositiemateriaal, ook digitale tafels te staan. Grote iPads, waarop alle informatie, filmpjes, foto’s over het gebied en de mensen is te vinden. Ook kan rechtstreeks contact worden gelegd met internet en de smartphone van de gebruikers, zodat bezoekers met alle handige informatie ook zelf op pad kunnen in het Nationaal landschap IJsseldelta.

gen op bestaande woningen. De totale woonlasten worden steeds belangrijker. Niet alleen de rente en aflossing, maar juist ook de kosten van onderhoud en energie. Bij bestaande woningen vallen de kosten voor onderhoud en energie vaak hoger uit dan bij nieuwbouw. “Daarom is het nodig bestaande woningen te verduurzamen willen ze in de toekomst nog aantrekkelijk blijven. In de Duurzaamheidskrant die de gemeente Kampen onlangs heeft uitgebracht en die huis-aan-huis verspreid is in de gemeente, zijn de mogelijkheden te lezen.” Sociale huurwoningen Een grote zorg van het college is de vraag of de woningcorporaties kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar sociale huurwoningen. Naast nieuwbouw willen de corporaties ook investeren in bestaande huurwoningen. Door allerlei maatregelen van de overheid kunnen de corporaties echter steeds minder investeren. Het is niet de vraag of zij nog nieuwe huurwoningen willen bouwen, maar of zij dat nog voldoende zullen kunnen. Dat probleem doet zich landelijk voor. Gemeente en corporaties gaan werken aan het opstellen van een haalbaar programma voor de sociale huur tot 2020, niet alleen met nieuwbouw, maar ook renovatie en herstructurering. Het Woonplan Kampen 20122016 wordt in de gemeenteraad van 2 februari 2012 behandeld.

Bleker bezoekt gedupeerden Zwolse schapenhouderij ZWOLLE - Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker heeft maandagmorgen een bezoek gebracht aan de biologische schapenhouderij van Herman en Marianne van Assen. Op de schapenhouderij aan de Spoolderenkweg is het Schmallenbergvirus aangetroffen. Op het bedrijf zijn door de besmetting met het virus misvormde lammeren geboren. De Gezondheidsdienst voor Dieren krijgt sinds 1 december meldingen van misvormd geboren schapenlammeren. Door het Centraal Veterinair Instituut is op 15 december in de hersenen van 2 lammeren van hetzelfde bedrijf het Schmallenbergvirus aangetroffen. Het Duitse Friedrich Löffler Institut heeft eerder op 18 november van dit jaar in bloedmonsters van zieke runderen uit Schmallenberg dit virus aangetoond.


dinsdag 20 december 2011 • pagina 30

www.

GORDIJNEN GRATIS GEMAAKT GORDIJNEN, VITRAGES EN INBETWEENS: NU OOK GRATIS GEMETEN MET GRA GRATIS VAKKUNDIG GEMAAKT RAIL ENTIS GRATIS GRATIS BAND EN HAKEN G E PLAATST! GRATIS OPGEHANGEN

VOEL JE GOED, VOEL JE THUIS!

Vadain heeft een krachtige uitgebreide stoffen collectie van kleurrijk jacquards tot subtiele drukstoffen, van stoere uni’s tot zijdezachte transparanten. In 175 kwaliteiten en ontelbaar veel kleuren.

LAMINAAT GRATIS

GELEGD*

GRATIS GEMETEN GRATIS VAKKUNDIG GELEGD* OOK DE ONDERVLOER EN PLAKPLINTEN WORDEN

GRATIS GELEGD Quickstep laminaat heeft een gepatenteerde bescherming, tot in het fijnste groefje. Quickstep laminaat is tot 10 keer krasbestendiger dan ander laminaat dankzij Scratch Guard. In 16 uitvoeringen en 144 kleuren.

18

vanaf €

95 , p/m

Oudestraat 141 IJsselkade 53 / 54 Kampen (038) 331 21 68 info@hellemankampen.nl

2

* vanaf 10 m2, exclusief trappen (u betaalt bij ons dus alleen de materialen).

KWALITEIT HOEFT NIET DUUR TE ZIJN Oudestraat 141 / IJsselkade 53 / 54 | Kampen (038) 331 21 68 | info@hellemankampen.nl

TV KAST VAN € 768,-

VOOR € 639,DRESSOIR

BOEKENKAST

VAN € 990,-

VOOR € 895,-

VAN € 811,-

VOOR € 695,-

200 X 75 CM

SALONTAFEL VAN € 499,-

VOOR € 429,-

EETKAMERSTOEL VAN € 166,-

VOOR € 139,- P.ST. EETKAMERTAFEL 180 X 100 VAN € 999,-

VOOR € 849,EETKAMERTAFEL 220 X 100 VAN € 1097,-

VOOR € 949,Oudestraat 141 / IJsselkade 53 / 54 | Kampen (038) 331 21 68 | info@hellemankampen.nl


DinsDag 20 December 2011 • pagina 31

Plusgroep hoogbegaafde kinderen van start

Schooldirecteur viert 25-jarig jubileum

KAMPEN - De plusgroep voor hoogbegaafde kinderen in Kampen en omgeving gaat na de kerstvakantie van start. De noodzaak van zo’n groep zit hem volgens de organisatie in het feit dat hoogbegaafde kinderen veelal moeite hebben om het ‘echte leerproces’ onder de knie te krijgen, aldus de organisatie Omdat ze aanvankelijk makkelijker dingen oppikken leren ze niet wat leren is, zo is de gedachte. Hoogbegaafde kinderen hebben bovendien behoefte aan contact met hoogbegaafde leeftijdgenoten. Je herkent ze vaak aan hun gevoel voor humor die afwijkt van die van andere kinderen, een extreme nieuwsgierigheid en het hebben van ‘andere sociale contacten’. De begeleiding van de plusgroep is in handen van Annemarie van Amstel en Marijn de Jong. Beiden hebben ruime ervaring in het basisonderwijs. De plusgroep is vooralsnog bestemd voor de midden- en bovenbouw van de basisschoolleerlingen. Voorlopig wordt er gestart met twintig woensdagmiddagen tussen de kerst- en de zomervakantie. Na de vakantie van volgend jaar volgt er een cursus voor een heel schooljaar. Opgave en verdere informatie kan worden geregeld via www. plusgroepkampen.nl of telefonisch via 06-23363424.

www.

SP biedt hulp bij vragen over toeslagen en uitkeringen KAMPEN - De SP-afdeling Kampen heeft een eigen hulpdienst waar plaatsgenoten terecht kunnen met vragen over onder andere toeslagen of problemen met de uitkeringsinstantie of verhuurder. De medewerkers helpen met informatie en advies, vullen formulieren in en verwijzen indien nodig naar instanties die verder kunnen helpen. De service is gratis en voor iedereen.

De hulpdienst wordt gehouden op woensdag 21 december van 19.00 tot 20.30 uur aan de Boven Nieuwstraat 105-1 (Waypoint Kampen). Verdere informatie is te vinden op de site www.kampen.sp.nl.

Stadsgehoorzaal biedt vervoer per Theatertaxi KAMPEN - Het ouder worden, minder valide zijn of een partner verliezen kan er voor zorgen dat een bezoek aan het theater mijlenver weg lijkt. Om dit te voorkomen heeft de Stadsgehoorzaal in het nieuwe jaar een nieuwe dienst gecreëerd: de Theatertaxi. “We zien dat zo nu en dan dat onze trouwe bezoekers niet meer komen”, directeur Jelle Wouda. “Niet omdat ze niet willen, maar omdat het ze ontbreekt aan vervoer of gezelschap. Onze taxi haalt de mensen thuis op, we drinken een

kopje koffie met hen in de pauze en we brengen ze weer netjes thuis.“ Per 1 januari 2012 gaat de dienst van start. De kosten zijn 5 euro per dienst. Meer informatie is te vinden op: www.stadsgehoorzaalkampen. nl

Eindejaarseditie rommelmark en boekenmarkt KAMPEN - De organisaties van de rommelmarkt en de boekenmarkt van de Stichting Kontakt Kampen-Hongarije/Roemenië houden op 28 december hun eindejaarsverkoop.

WILSUM - Directeur Lodewijk Westerhof van basisschool De Regenboog uit Wilsum heeft vrijdag 16 december zijn 25-jarig onderwijsjubileum gevierd. Westerhof en zijn vrouw Greetje werden ’s morgens eerst getrakteerd op een uitgebreid ontbijt, waarna ze door een aantal leerlingen thuis werden opgehaald en naar school gebracht.

Daar werd meester Lodewijk feestelijk ontvangen en toegezongen. Westerhof werd door de kinderen verrast met allerlei spelletjes, optredens en cadeaus. De morgen werd afgesloten met een goochelvoorstelling.

De markt wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en de opbrengst is bestemd voor kerkelijke en medi-

sche hulp in Hongarije en Roemenië. Voor iedereen is er gratis koffie met koek. Adres: L. Huismanstraat 1.

Oogcollecte Bartiméus Sonneheerdt goed voor bijna drieduizend euro KAMPEN – De ongeveer vijftig collectanten die zich hebben ingezet voor blinden en slechtzienden hebben met de ‘Oogcollecte Bartiméus

Sonneheerdt’ op een tientje na drieduizend euro ingezameld. De organisatie bedankt collectanten en gevers.

rankje

Met een hapje en een d

l il r g o im r P e ti ta n e s e r p s Teven Kom gratis proeven!

en s e ti c a e ir la u c ta c e p s le Ve et m ls e h c a k rk a H . .a o , n aanbiedinge

% 0 6 t to n e g n ti r o k s r Eindejaa


dinsdag 20 december 2011 • pagina 32

www.

p o g n i t r o k Grote s,

n e s s u k , n e d d e dekb , s n e k a l s e o h , n overtrekke , n e s s a r t a m , s g boxsprin z n e , n e d d e b r e n tie

topkwaliteit

2e KERSTDAG GEOPEND VAN 11:00 UUR - 17:00 UUR

SLECHTS ENKELE WEKEN

voor weinig! op=op Direct aan de

A28

Rondweg 72 Wezep

Tel: 038 376 12 12

www.koopsbedden.nl


dinsdag 20 december 2011 • pagina 33

www.

Woning verkopen? Berg Makelaardij, een vertrouwd adres! res es!!

Onze selectie: NI

EU

Kievitstraat 118 - Kampen

W

!

Op een gunstige locatie gelegen tussenwoning met een keurig aangelegde achtertuin met houten tuinberging en achteruitgang! Deze goed onderhouden tussenwoning is gelegen aan de Kievitstraat 118 in de ruim opgezette woonwijk ‘de Greente’ te Kampen. Een kindvriendelijke omgeving en op korte afstand van voorzieningen als winkels en scholen.

AA IN P NG RI EP JS AS T

Verkavelingsweg 8 - IJsselmuiden Schitterend gelegen, aan de Verkavelingsweg 8 te IJsselmuiden, aan de rand van het schitterende tuinbouwgebied de Koekoekspolder vrijstaande bungalow met garage en ruime schuur van ca. 600 m2 op een perceel van ca. 17.600 m2 grond. De woning is gebouwd in 1984, heeft een inhoud van ca. 420 m3 excl. garage, verkeerd in goede onderhoudsstaat en is goed geïsoleerd.

VRAAGPRIJS € 199.000,- K.K.

VRAAGPRIJS € 528.000,- K.K.

BOUWJAAR: CA. 1986 PERCEELOPPERVLAKTE: 154 M2 INHOUD: CA. 335 M3 WOONOPPERVLAKTE: CA. 100 M2

BOUWJAAR: 1984 PERCEELOPPERVLAKTE: 1 HA. 76 A 00 CA. INHOUD: 420 M3 Begane grond: entree met meterkast, toilet, trapopgang naar de verdiepingsvloer, badkamer met ligbad, ruime slaapkamer, woonkamer v.v. plavuizen vloer met vloerverwarming , royale woonkeuken eveneens v.v. plavuizen met vloerverwarming, bijkeuken en garage met zolderverdieping welke geschikt is als kantoor ruimte of eventueel als slaapkamer. 1e verdieping: overloop met 2 royale slaapkamers (eenvoudig uit te breiden naar 3 of 4 slaapkamers) Garage: de garage is verbonden middels de bijkeuken aan het woonhuis, is geheel geïsoleerd en heeft een zolderverdieping welke uitermate geschikt is voor kantoor of slaapkamer. Schuur: Een ruime schuur met betonvloer en een traliespant constructie. De schuur heeft een oppervlakte van ca. 600 m2 deze schuur was voorheen in gebruik als witlof schuur er is in deze schuur een kantine, toiletten en kantoorruimte aanwezig. Tuin: De tuin is zeer ruim opgezet en is gelegen rondom de woning en geniet een vrij uitzicht en veel privacy.

Begane grond: voortuin, entree/hal, meterkast, trapopgang en het toilet met fontein. Toegang tot de gezellige en sfeervolle woonkamer met praktische trap-/provisiekast. Doordat de keuken vanuit de woonkamer is verplaatst naar de uitbouw aan de achterzijde van de woning, is er extra leefruimte in de woonkamer gecreëerd. De keuken is v.v. een moderne keukenopstelling met diverse inbouwapparatuur. Tevens bevindt zich hier de toegangsdeur naar de achtertuin. 1e verdieping: overloop 3 keurig afgewerkte slaapkamers en de moderne badkamer. Vaste trap naar de 2e verdieping. 2e verdieping: overloop met de toegangsdeur naar het zonnige dakterras van ca. 16 m2. Tevens bevindt zich op deze verdieping een ruime 4e slaapkamer en een afgesloten wasruimte. Tuin: de achtertuin, met een lengte van ca. 16 meter diep, is gelegen op het zuidoosten en is v.v. achteruitgang, sierbestrating, diverse perken en een houten tuinberging met verlichting en elektra.

Voor de liefhebbers van landelijk en riant wonen, is dit zeker een aanrader.

Het team van Berg Makelaardij dankt u voor het in ons gestelde vertrouwen in het afgelopen jaar.

William

Joke

Erik

Petra

Henk-Wim

Miranda

Roelof

Wij wensen u en uw familie een heel goede kerst en een gezond en voorspoedig Nieuwjaar. Burg. van Engelenweg 52b 8271 AT IJsselmuiden Telefoon (038) 333 56 20 E-mail info@bergmakelaardij.nl

www.bergmakelaardij.nl

Esmé


dinsdag 20 december 2011 • pagina 34

www.

DE BOUW IS GESTART Wegens succesvolle verkoop, starten we met de verkoop 2e fase.

WONINGEN XXL HET ONDERDIJKS, KAMPEN TYPE VALERIAAN

TYPE SLEUTELBLOEM

21 ÉÉNGEZINSWONINGEN MET EEN EIGEN GEZICHT • Energiezuinig: dus lagere netto maandlasten • Woning breedte: 600 cm. • Woning diepte: 928 cm • Inhoud vanaf 478 m3 • Woonoppervlakte vanaf 125m2 • Onderhoudsarm

O NTWIKKELING

VERKOOPPRIJZEN VANAF € 207.000,- V.O.N.

INFORMATIE EN VERKOOP

#ONDERDIJKS Burgwal 29, Kampen

Meeuwenweg 2, Kampen

T (038) 331 35 63

T (038) 332 20 55

E info@reneslevenenwonen.nl

E infokampen@sinkebv.nl

www.onderdijkskampen.nl


dinsdag 20 december 2011 • pagina 35

www.

Bezoek ons op:

Grafhorsterweg 111, Grafhorst

Slenkstraat 8, IJsselmuiden

Indeling: beg. grond: hal/ entree, toilet, kelderkast/meterkast, trapopgang, woonkamer en gesloten keuken. Ruime garage en berging 1e verd.: overloop, badkamer en drie slaapkamers 2e verd.: ruime zolder met CV-opstelling

www.hoksbergen.nl

Vrijstaande woning (385 m³) met schuur, garage en riante tuin gelegen nabij het centrum van Grafhorst.

Aan rustige straat gelegen goed onderhouden tussenwoning met voor- en achtertuin, ruime garage en stenen berging. Alle voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer zijn op korte afstand bereikbaar.

Gelegen op een perceel van 282 m²

Het team van Hoksbergen Makelaardij wenst u en fijne kerstdag dig en een voorspoe nieuwjaar!

Indeling: begane grond: Entree met trapopgang en grote kelder, woonkamer en zitkamer v.v. gashaard, keuken, tussenhal, wasruimte, toilet, douche v.v. douchehoek wastafel en badmeubel, grote slaapkamer, via de tuin met achteruitgang is de berging met kelder te bereiken. De garage is te bereiken d.m.v. de oprit langs de woning 1e verd.: overloop met 3 slaapkamers waar van 2 met inbouw kasten en 1 met een wastafel, dakterras te bereiken via de slaapkamer. 2e verd.: vliering te bereiken via losse trap

Aanvaarding in overleg • Vraagprijs: e 217.500,- k.k.

Aanvaarding in overleg • Vraagprijs: e 197.500,- k.k.

Nieuwstad 12, Wilsum

Jan van Dieststraat 18, Grafhorst KLAAR VOOR BEWONING! GEEN ZIN IN VERBOUWEN, MAAR DIRECT VERHUIZEN? DAN IS DIT UW KANS! In Grafhorst ligt deze riante, rustig gelegen, maar vooral luxe en sfeervolle eengezinswoning met vrij uitzicht en onderhoudsvriendelijke voor- en achtertuin (op het zuiden). De woning heeft een gezellige woonkamer, 3 slaapkamers, complete keukenopstelling, nette badkamer en een berging met achterom.

Aanvaarding in overleg • Vraagprijs: e 172.500,- k.k.

Op mooie locatie gelegen bungalow met riant uitzicht over de landerijen in het rustieke dorp Wilsum. Op loopafstand van de uiterwaarden van de IJssel. Begane grond: centrale hal, badkamer, 1e slaapkamer, meterkast, kelder, keuken en woonkamer. Aan de achterzijde van de woning is de woonkamer gelegen. Tevens is vanuit de woonkamer de 2e slaapkamer te bereiken. De badkamer is voorzien van douche en wastafel. Naast de woning staat de stenen berging. 1e verd.: ruime zolder met cv-opstelling.

Oudestraat 172 Kampen • Telefoon 038 - 333 10 43 • info@hoksbergen.nl

Aanvaarding in overleg • Vraagprijs: e 187.000,- k.k.

NIEUW

Eenvoudstraat 21 te Kampen - Ruime woonkamer - Uitgebouwde keuken - Moderne badkamer

Starterslening 2012 mogelijk!! Vraagprijs € 129.500,- kk

Tholenstraat 5 te Kampen

Jan van Arkelstraat 98 te Kampen

- Gerenoveerde woning op ‘Zuid’ - Authentieke details bewaard gebleven - Ruim uitzicht aan voorzijde woning

- Sfeervolle jaren-dertig woning op Zuid - Authentieke details in woning aanwezig - 4 slaapkamers en vaste trap naar zolder

Starterslening 2012 mogelijk!! Vraagprijs € 175.000,- kk

Starterslening 2012 mogelijk!! Vraagprijs € 179.500,- kk

NIEUW

De la Sablonierekade 24 te Kampen - Karakteristiek, riant herenhuis met ruime schuur - Prachtig uitzicht over IJssel - Tuin op zuidwesten met achterom

Vraagprijs € 399.000,- kk

Oratoriumplein 12 te Kampen - Moderne tussenwoning op De Maten - Mooie marmeren vloer op begane grond - Zonnige tuin op zuiden

Vraagprijs € 219.000,- kk

VERKOCHT

Beukenweg 12 te Kampen

Meander 32 te Kampen - Royale moderne vrijstaande woning Onderdijks - Slaap- en badkamer op begane grond - Vrij uitzicht aan voorzijde woning

Carla

Vraagprijs € 498.000,- kk

Makelaars in beweging voor u...

Groenendael 2 te IJsselmuiden

Kampen Europa-allee 8

@ijsselmakelaardij

(038) 33 71 000 www.ijsselmakelaardij.nl


dinsdag 20 december 2011 • pagina 36

www.

woonboulevard

zwolle

Voor uw woonen slaapcomfort!

26 december 2e kerstdag geopend! van 11.00 tot 17.00 uur

wein en chocolademelk met kinderaktiviteiten, glĂźh

Openingstijden maandag

13.00 - 17.30 uur

dinsdag - vrijdag 9.30 - 17.30 uur donderdag

9.30 - 21.00 uur

zaterdag

9.30 - 17.00 uur

Adres Grote Voort (Voorsterpoort) 8041 BG Zwolle

woonboulevardzwolle.nl


dinsdag 20 december 2011 • pagina 37

Kampen Pinksterbloem

CREËER JE EIGEN WOONPALEIS!

Voor deze prijs koop je absoluut veel ruimte. De ruime woonkamer is tuingericht en de keuken kan omgetoverd worden tot een waar kookparadijs voor een keukenprinses. De drie ruime slaapkamers hebben suite afmetingen. De badkamer van maar liefst 8 m2 biedt meer dan voldoende ruimte voor een royaal ligbad, toilet, wastafel(meubel). De vaste trap naar de zolder zorgt ervoor dat de ruimte te gebruiken is als slaapvertrek maar biedt daarnaast veel bergruimte. Jij bedenkt en creëert, deze woning biedt alle mogelijkheden.

VRAAGPRIJS

www.

14

LEF!

Een lust voor het oog, deze vrijstaande woning aan de Toon Slurinkhof. De woning wijkt af van de gemiddelde standaard. En is daarom op zoek naar kopers met oog voor schoonheid buiten de standaard norm. De woonkamer heeft maar liefst een oppervlakte van ca. 60 m2. Op de begane grond vindt u een slaapkamer met badkamer. Via de schuifpui komt u in de heerlijke royale achtertuin, deze is op het zuiden gelegen en grenst aan het water. Op de 1e verdieping vindt u 3 slaapkamers en een 2e badkamer. Kortom een heerlijk leefbare woning met uiterlijke lef.

€ 174.500,- k.k.

Kampen Toon

VRAAGPRIJS

Slurinkhof 83

€ 339.000,- k.k.

Auto Palace wenst u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2012 w regio

Dé Fiatdealer in u Voor iedere bezoeker een GRATIS kerststol!*

* Op vertoon van deze advertentie in de maand december 2011. Maximaal 1 kerststol per adres.

Tel. 088 003 5020 E-mail info@autopalacegroep.nl

www.autopalacegroep.nl

voor € 7.00

op 31-12-2011 om 14.00 uur!

VOOR EEN

UNIEKE AANBIEDING VAN

€4.997, € 4.997,*

*

WASBEURT

OUDEJAARSKLAVERJASSEN BIJ VV KAMPEN

KORTINGSBON

EXCLUSIEF BIJ BERT WIETEN EEN

van € 8.95

De Hyundai i20 nu met:

Tegen inlevering van deze kortingsbon

€ 1.500,- korting

programma 3

en

voorwassen, schuim, wassen,

BETAAL NU DE HELFT EN DE REST BEGIN 2014

velgen reinigen, wax-drogen en nadrogen

LET OP: iedere 10e klant

ZONDER RENTE

Contante waarde van het goed Hyundai i20 € 10.995,00

GRATIS

Rijd de nieuwe Hyundai i20 voor € 4.997,-

Aanbetaling/ inruil (50%)

Totale kredietbedrag

Maandelijks termijnbedrag

Variabele debetrentevoet/ jaarlijks kostenpercentage

Duur van de overeenkomst

Totaal te betalen bedrag

€ 5.497,50

€ 5.497,50

€ 109,95

5,9%

58

€ 6.377,10

*U betaalt de eerste 27 maanden geen aflossing en rente en u kunt het totale kredietbedrag op ieder gewenst moment boetevrij terugbetalen. U kunt er ook voor kiezen om na de periode van uitgestelde betaling (27 maanden) gebruik te maken van het doorlopend krediet met een jaarlijks kostenpercentage van 5,9% (op basis van de huidige rentestand), dan gelden de kosten zoals benoemd in bovenstaande rekentabel. U heeft de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen. Voor de voorwaarden verwijzen wij u naar het standaard informatieblad dat u kunt opvragen bij uw dealer. Dit aanbod betreft een uitgestelde betaling en doorlopend krediet van Hyundai Financial Services. Hyundai Financial Services bemiddelt in financieringen van Alpha Credit Nederland B.V. (Vergunningnummer 12012518). Toetsing en registratie te Tiel. Prijs- en rentewijzigingen voorbehouden.

Gecombineerd brandstofverbruik: 3,7 - 5,8 (l/100 km) / 27 - 17,2 (km/l); CO2 - emissie: 98 - 135 (g/km). Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG.

AUTOBEDRIJF BERT WIETEN BOEIERWEG 11, ZWOLLE, TELEFOON 038-4212128

krijgt een wasbeurt!

Genoemde prijzen zijn incl. BTW en BPM en excl. kosten rijklaar maken, laktoeslag en verwijderingsbijdrage. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaarduitvoering. Energielabel en wegenbelastingvrijstelling is afhankelijk van de verkrijgbare uitvoering. Actie is alleen geldig op de Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai i30 en Hyundai i30 CW en geldt op de consumentenprijs excl. opties, accessoires en overige kosten. Betaling 2e helft uiterlijk 27 maanden na registratiedatum. Geldt niet op actiemodellen. Voor de voorwaarden verwijzen wij naar de brochure. Druk- en zetfouten voorbehouden. Actie geldig met datum koopovereenkomst vanaf 1 oktober 2011 met een uiterste kenteken aanvraagdatum van 31 december 2011. Vraag uw dealer naar de voorwaarden.

voor iedere klant is er een

leuke attentie (zolang de voorraad strekt)

www.hyundai.nl/bertwieten TM

Auto Palace Kampen/IJsselmuiden Kleiland 2, 8271 RV IJsselmuiden

Wassen zonder krassen (textiel) stofzuigen, ramen reinigen, airco-onderhoud. Winterbanden + opslag, onderhoud en reparatie van alle merken auto’s Actie geldig t/m zaterdag 31 december 2011.

Inschrijfgeld 5 euro p.p. BEZORGERS GEVRAAGD VOOR: INDUSTRIETERREIN IJSSELMUIDEN,

De Koekoek 180 kranten

MET SPOED

OOK BEZORGERS VOOR DE RESERVELIJST ZIJN WELKOM Heb je interesse? Mail naar info@brugmedia.nl of bel 038-333 10 27


dinsdag 20 december 2011 • pagina 38

www.

RENES LEVEN & WONEN WENST U PRETTIGE FEESTDAGEN

Dronten

EN EEN VOORSPOEDIG 2012 TOE!

EXPERT DRONTEN, HET RUIM 68, TELEFOON (0321) 386020

Wenst u fijne kerstdagen!

Auto RenZ bedankt u voor het in ons gestelde vertrouwen in het afgelopen jaar. Ook in 2012 staan wij weer voor u klaar. VERZEKEREN - MAKELAARDIJ - HYPOTHEKEN

HET RUIM 68, DRONTEN

WWW.AUTORENZ.NL Industrieweg 10 Kampen • T 038-3314701

bcoreclameburo.nl

wenst u een

In contact met uw doelgroep

prettige kerst

Het designteam van Broekhuizen wenst u

Handelstraat 13, 8263 BE Kampen Tel. (038) 331 56 85/06 533 360 24 Fax (038) 331 79 95

Kleiland 1 8271 RV IJsselmuiden Telefoon (038) 331 28 31

fijne feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar. In het nieuwe jaar staan we graag weer voor u klaar.

V.V. GO-AHEAD KAMPEN

BESTUUR EN SPONSORCOMMISSIE WENSEN U FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND EN SPORTIEF 2012 TOE!

www.bcoreclameburo.nl

(038) 337 00 54

Voetbalvereniging

GO-AHEAD SPORTPARK MIDDENWETERING BUITENBROEKSWEG 2 KANTINE TEL 038 - 331 58 13

WWW.GOAHEADKAMPEN.NL

WIJ ZIEN U GRAAG OP DE NIEUWJAARSRECEPTIE! 7 JANUARI TUSSEN 16.00 EN 19.00 UUR.

S N E I Z T O T G A A R G ! ! 2 1 0 2 IN


DINSDAG 20 DECEMBER 2011 • PAGINA 39

Kerstmuziek met Oranje IJSSELMUIDEN  Ook dit jaar brengt een groep leden van Show- en

Drumfanfare Oranje met kerst onder de lantaarnpaal verschillende kerstliederen ten gehore. Dit jaar doen zij de ronde door de wijk Zandberg in IJsselmuiden. Vanaf 20.00 uur wordt er gestart vanaf het verenigingsgebouw aan de Ergenamenstraat 1a met spelen, waarna zij verder de wijk in lopen. Men eindigt rond 21.15 uur weer bij het verenigingsgebouw, waar de groep nog verschillende kerstliederen ten gehore zal brengen. Met enkele vuurkorven,

andere verlichting en warme chocolademelk en glühwein moet de gezellige kerstsfeer extra voelbaar zijn.

www.

Boodschap engelen in Bovenkerk KAMPEN - Twee Kerstnachtdiensten worden er gehouden tijdens Kerstavond in de Bovenkerk met als thema: 'Hoor ik het goed, wat zegt de engel?' Voorganger is F. Verboom. De eerste dienst begint om 20.45 uur, de tweede om 23.00 uur.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te komen luisteren. Een donatie in de bus is van harte welkom.

Pluimen bij SPGIJ KAMPEN  In de manege van de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden zijn op 15 december alle 92 vrijwilligers in het zonnetje gezet. De stichting bedankt ze voor de hulp om het paardrijden en huifberijden mogelijk te mkaen voor ongeveer 150 gehandicapten.

Het a capella mannenensemble maakt zijn opwachting in de eerste dienst, het Hervormd Kerkkoor Kampen onder leiding van Henk van de Wetering en het orkest AMDG, aangevoerd door Han Koek werken mee aan de tweede dienst.

Kerstjeugddienst in Bovenkerk Alle vrijwilligers van SPGIJ werden in het zonnetje gezet. Foto: Tennekes

Alle vrijwilligers die vijf jaar bij de stichting zitten hebben een pluim gekregen. Wie er tien jaar zit een dikke pluim. Wie vijftien jaar bij de stichting zit krijgt een nog dikkere pluim en bij twintig jaar wordt de naam gebeiteld in

de eregalerij. Dit jaar waren er acht vrijwilligers van vijf jaar, drie vrijwilligers van tien jaar, één van vijftien jaar en één van twintig jaar. Er waren daarnaast twee vrijwilligers maar liefst vijfentwintig jaar in dienst.

KAMPEN  De Bovenkerk is op 25 december het podium voor een Kerstjeugddienst. Ds Barend H Weeging gaat voor. Het thema is 'De dieren krijgen het goed en de mensen ook'. Het ‘Hervormd Kerkkoor Kampen’, onder leiding van Harry Hamer, verleent medewerking aan de dienst, het orgel wordt bespeeld door Ab Weegenaar.

KERSTKNALLER BIJ FOTO VOERMAN

SAMSUNG WB700 14.2 MEGAPIXELS

18x Optische zoom 24-432 mm werkt op accu NU

149,* na 30 euro

Cash Back

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond 2012

Kerstnachtdienst in Eudokiakerk KAMPEN  In de Eudokiakerk wordt op zaterdagavond 24 december een Kerstnachtdienst gehouden. Deze dienst heeft als thema: 'Sssst….Kom wat dichterbij!' Samen wordt eerbiedig stilgestaan bij het grote wonder van de komst van de Here Jezus op aarde. Hierbij

Arend en Jan wensen u prettige kerstdagen en veel mooie foto’s in 2012! Foto Voerman Oudestraat 138 Kampen (t.o. stadshuis) Tel. 038 - 3313688 • www.fotovoerman.nl

IJSSELMUIDEN In De Hoeksteen is op zondag 25 december weer een jongerendienst. De dienst begint om 19.00 uur en het thema is 'One night stand or party 4-ever'. Dominee van Ark zal het hier met de jongeren over gaan hebben.

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN WARM EN SFEERVOL 2012!

HAARDEN & SCHOUWEN

EEN ZEKERHEID!

Strak en modern of juist klassiek. Gashaard, houtkachel, open of gesloten verbranding. Kortom, de mogelijkheden zijn legio. Kagas adviseert, denkt mee en helpt u bij het maken van de beste keuze. Maatwerk, met als doel het ontwerpen en desgewenst opleveren en installeren van uw droomhaard, houtkachel en schouw. Kagas b.v. Industrieweg 4 • 8263 AC Kampen • Tel: 038 - 331 15 65

WWW.KAGAS.NL

Wij wensen u prettige kerstdagen

Tot ziens in 2012! Haatlanderdijk 26 KAMPEN • Tel 038 - 331 75 00 Geopend: ma-vr 8.30-18.00 uur, zat 8.30-12.00 uur en volgens afspraak.

TADEMA

kun je luisteren naar Taizé liederen en bekende kerstliederen zingen. Dominee G. Zomer houdt een korte meditatie. Na afloop worden buiten nog enkele kerstliederen gezongen.

Jongerendienst in De Hoeksteen

WELKE SFEER PAST BIJ U?

Carlsonstraat 3, Kampen Postbus 128 8260 AC Kampen T (038) 333 54 71 F (038) 333 63 57 info@arbopretentie.nl www.arbopretentie.nl

Foto: Bas Wilberink

www.autofittadema.nl info@autofittadema.nl

Therefore zorgt voor de muzikale begeleiding.


dinsdag 20 december 2011 • pagina 40

Wie werd er ook al weer geboren?

www.

Waarom jij? Waarom, moest jij je dierbare loslaten. Waarom, geeft geen antwoord. Waarom, zal er altijd blijven. Maar de mooie herinneringen zullen niet vergaan. Probeer daar kracht uit te halen. Laat deze mooie herinneringen als een zon weer stralen in je leven. Onze gedachten gaan uit naar hen die rondom deze dagen een lege plaats ervaren.

ATLAS ZEILMAKERIJ

WENST U

PRETTIGE KERSTDAGEN

Wij wensen u allen een voorspoedig 2012.

Uitvaartverzorging Herman Bottenberg Uitvaartverzorging Bottenberg Dag en nacht bereikbaar Herman 038 - 33 33 323 eenbereikbaar persoonlijk waardig Dag Voor en nacht 038en- 33 33 323 afscheid

Fijne feestdagen en een voorspoedig 2012!

Uitvaartverzorging Herman Bottenberg Uitvaartverzorging Bottenberg Dag en nacht bereikbaar Herman 038 - 33 33 323 Dag en nacht bereikbaar 038 - 33 33 323

Uitvaartverzorging Herman Bottenberg De werkzaamheden zijn zeer divers. Uitvaartverzorging Bottenberg Dag en nacht bereikbaar Herman 038 - 33 33 Het 323 team van klussenbedrijf

Het betreft verbouwingen en of renovaties in en om het huis. R. Diender wenst u fijne Denk daarbij aan het vernieuwen van de badkamer of het toilet. is het feestdagen enOokeen mogelijk om uw woonruimte te vergroten De werkzaamheden zijn zeer divers. voorspoedig 2012 d.m.v. een erker of een aanbouw, Het betreft verbouwingen en of het plaatsen van een dakopbouw of dakkapel.

Dag en nacht bereikbaar 038 - 33 33 323

Eckertstraat 27 8263 CB Kampen tel: 038 - 333 27 35 mail: info@avandenbrink.nl

renovaties in en om het huis. Denk daarbij aan het vernieuwen van www.klussenbedrijfrdiender.nl de badkamer of het toilet. Ook is het mogelijk om uw woonruimte te vergroten d.m.v. een erker of een aanbouw, het plaatsen van een dakopbouw of dakkapel.

PROFNORM KAMPEN B.V. Van Dijk Elektrotechniek

Wij wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2012! Ertsstraat 16, 8263 BN KAMPEN Tel. 038 - 333 86 43 Fax 038 - 333 86 44 Mob. 06 - 212 46 436 E-Mail info@vde.nu

www.klussenbedrijfrdiender.nl wij wensen u fijne feestdagen

ta Rijschool Time ige wenst u prett een feestdagen en 2! 201 verkeersveilig

PROFNORM KAMPEN B.V. IJZERWAREN s GEREEDSCHAPPEN s MACHINES s BOUWBESLAG

Handelsstraat 10 Kampen s Tel. 038-331 36 80 s www.profnormkampen.nl

DE KROSSE DE KROSSE Als Kwaliteit

telt

Wij wensen iedereen fijne feestdagen

en een zeer positief 2012 Ambachtstraat 36A 8263 AK Kampen tel. 038-3319695 www.dekrosse.nl

Industrieweg 3S Kampen tel: 038 - 33 22 439 www.timeta.nl

Wij danken al onze klanten voor hun opdrachten in het afgelopen jaar en wensen u fijne feestdagen en een gezond en kleurrijk 2012.


dinsdag 20 december 2011 • pagina 41

Tijd voor kwaliteit..... en actie!

www.

S.O.S. – Alert voor MANNEN S.O.S staat voor: Sokken Ondergoed Stropdas

Dit jaar eens geen S.O.S. onder de boom?

Uniek en alleen voor mannen! Kadobon gezichtsbehandelingen. info? www.mannenkapper.nl of kom langs. Verpakt in een stoere toilettas. (Zolang de voorraad strekt.)

GOUDEN SIERADEN

20% KORTING BAAR RKRIJG OOK VE

LAAI V T S R E K E X U L 95 VOOR................

.€ 13 ,

WWW.MULTIVLAAI.NL DAGELIJKS VERS UIT LIMBURG!

ZWOLLE: Gasthuisplein 11a (centrum) • 038-422 84 66 Van Der Capellenstraat 162 • 038-460 00 38 Wade 3 (Stadshagen) • 038-460 19 10 KAMPEN: Oudestraat 1 • 038-332 73 42 Dagelijks vers, bezorgservice en maandagmorgen open.

DOOR EIGEN IMPORT GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND!

ZILVEREN SIERADEN

15% KORTING

HARRY’S VUURWERKHAL KAMPEN 450

400

GRAM

GRAM 26

BIG DEAL!

35

SHOTS

25.95

29.25

VOORVERKOOP

VOORVERKOOP

NORMALE PRIJS

NORMALE PRIJS

32.50

VELE NIEUWE

SHOTS

28.95

ARTIKELEN

24.75

HAL! BIJ HARRY’S VUURWERK

HORLOGES

10% KORTING *

Kortingen zijn geldig t/m 31 december 2011

Openingstijden Kampen REIGERWEG 13A (OP ‘T MOB-COMPLEX

VOORVERKOOP

NORMALE PRIJS

27.50

175

GRAM 36

SHOTS

ACHTER SPORTSCHOOL BODYSHAPE) Zaterdag 17 december

11.00 - 17.00 uur

Maandag 19 t/m vrijdag 23

15.00 - 19.00 uur

Zaterdag 24 december

11.00 - 17.00 uur

Dinsdag 27 - woensdag 28

10.00 - 20.00 uur

Verkoop/afhaaldagen

OORVERDOVEND HARD!

SUPER

15.95

VOORVERKOOP

NORMALE PRIJS

SIZE

17.95

29 december

07.00 - 21.00 uur

30 december

07.00 - 21.00 uur

Horloges: ARMANI - BOSS ORANGE - CALVIN KLEIN - DIESEL - DKNY - ESPRIT - EDOX - FESTINA - FOSSIL - GUESS ICE WATCH - PULSAR - SEIKO -TW STEEL

31 december

07.00 - 17.00 uur

Sieraden: BOCCIA - DIAMONDE - ENCHANTED - ESPRIT - MI MONEDA - NOL - PHOTO - LABEL - TI SENTO - ZINZI

BESTEL OP: WWW.HARRYSVUURWERKHAL.NL - WWW.VUURWERKPORTAAL.NL

17.95

VOORVERKOOP

NORMALE PRIJS

19.95


dinsdag 20 december 2011 • pagina 42

www.

a n j 4 m / t t/ c d e 2 2 w kers tsho

ten n slo ote esl tda agg gge std kers e ker 1e en 22e

KAMPERZEEDIJK

DEA LER VA N:

• 5 JAAR GARANTIE • TOT 1000 EURO KORTING • 0% FINANCIERING • OP NIEUWE NISSANS T/M 31 DEC Vanaf €11.200,-

Vanaf €7.999,-

NISSAN PIXO

NISSANQASHQAI

NISSAN JUKE

NISSAN MICRA

In contact met uw doelgroep

SSANGYONG KORANDO

LPG

LANDWIND CV9

Voor meer informatie zie www.sellesautos.nl

Selles auto’s Kamperzeedijk B.V.

bcoreclameburo.nl

Vanaf €16.995,-

Vanaf €30.990,-

Vanaf €22.390,-

Vanaf €18.700,-

Kamperzeedijk 87-89 • 8281 PC Genemuiden • Tel. 038 344 61 61 • info@sellesautos.nl

Speciale showdagen met speciale aanbiedingen! woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

dec.

dec.

dec.

dec.

dec.

dec.

dec.

dec.

dec.

21 22 23 24 27 28 29 30 31

www.bcoreclameburo.nl

(038) 337 00 54

u bent van harte welkom! Winteractie vloerkleden-50% afm. 160 x 230 van 599,voor 299,50 afm. 200 x 250 van 750,voor 375,zilvergrijs en beige antraciet

Diverse soorten Inbetween tot 50% korting! Rol- en vouwgordijnen

10% korting Voor iedere bezoeker een attentie!

Pooltapijt

antraciet 400 br 119,inclusief leggen

Diverse soorten tapijt

-40% Laminaat 4 zijdig-40%

70

V-groef woonkamer (zwaar gebruik) 2 kleuren 29,95

Opruiming!!! kortingen tot

17,95

Alle vloerkleden

40% 10- 40% Horizontale & Plissé/duettes Verticale 10% korting lamellen 10% korting

korting

Het team van Van den Berg interieur wenst u goede kerstdagen en een voorspoedig 2012!

www.vandenberginterieur.nl

Baan 10 IJsselmuiden, Tel (038) 331 37 61 Let op: deze actie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen


DinsDag 20 December 2011 • pagina 43

www.

DEV geeft kerstconcert in Bovenkerk Kerstsfeer bij Quintus KAMPEN - Tijdens de donkerste en tegelijk feestelijkste maand van het jaar geeft Quintus traditiegetrouw drie kerstconcerten. De toegang van alle concerten is gratis en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Kerstsoiree In de Koornmarktpooort begint op woensdag 21 december om 19.00 uur het Kerstsoiree. Beginnende Quintuscursisten spelen dan ‘de allereerste kerstliedjes’. In een nostalgische ambiance kom je al helemaal in de kerstsfeer. De kerstliederen worden gespeeld op onder andere fluit, klarinet, trompet, saxofoon en er wordt gezongen. Kerstconcert Daarna volgt op donderdag 22 december het jaarlijkse Kerst-

KAMPEN - Het Christelijk Kamper mannenkoor DEV geeft op Tweede Kerstdag haar jaarlijkse kerstconcert in de Bovenkerk. Al meer dan vijftig jaar wordt door het mannenkoor op deze dag het traditionele kerstconcert gegeven, dat sinds 2009 onder leiding staat van de jonge musicus Gerwin van der Plaats. Het kerstconcert is de feestelijke opmaat naar het 95-jarig bestaan dat in 2012 gevierd wordt. De oprichtingsdatum van DEV is 2 januari 1917. De eerste week van het nieuwe jaar staat met een nieuwjaars- en jubileumreceptie direct al in het teken van het jubileum. Daarnaast wordt er in 2012 ook een Nederlandstalige cd opgenomen, die middels een presentatieconcert centraal in het land wordt gepresenteerd. De concertagenda voor 2012 is, met de verschillende geplande optredens in de regio Kampen en andere plaatsen in het

land, nagenoeg volledig volgeboekt waardoor aanvragen al doorschuiven naar 2013 en verder. Naast bekende kerstklassiekers is er ook nieuwe muziek in het programma opgenomen. Het openingsnummer ‘Brich an, o Schones morgenlicht’ van J.S. Bach, in een bewerking van N. Hoogwerf staat al vele jaren op het repertoire. Naast het ‘In der Christnacht’’ van Gruber zingt het koor onder

andere ‘Ik ga met God’ van Brodzky in een arrangement van Gerwin van der Plaats en het ‘All Night, All Day’ en ‘Balm in Gilead’. De orgelbegeleiding is in handen van Henk van Putten. Hij neemt ook de orgelsolo voor zijn rekening. Gerwin van der Plaats speelt naast de pianobegeleiding ook een kerstimprovisatie. Verder wordt medewerking verleend door de tenor Jaco van Houselt . Aanvang is om 20.00 uur. Deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot veertien jaar betalen 5 euro.

Leger des Heils op Plantage KAMPEN - Het Leger de Heils verzorgt op 24 december een kerstzang op de Plantage om 23.00 uur. Het Korps van het Leger de Heils zal de volkzang ondersteunen.

concert in de Oosterholthoeve. Dit jaar wordt het concert in IJsselmuiden gehouden. Tijdens dit concert spelen de cursisten van Quintus sfeervolle kerstmuziek op verschillende instrumenten. Kerstmatinee Op vrijdag 23 december start het Kerstmatinee om 16.00 uur in de Quintuszaal aan de Vloeddijk 38. Cursisten presenteren een muzikaal kerstprogramma. Quintus wenst hierbij iedereen alvast een fijne kerst en een gezond 2012.

Kerstliederen meezingen KAMPEN - De Baptistengemeente Kampen houdt op woensdag 21 december om 19.00 uur haar jaarlijkse kerstsamenzang op het parkeerterrein van de kerk aan de Triangel 1. De liefhebber is welkom om onder het genot van een kopje chocola-

demelk gezamenlijk de bekende kerstliederen te zingen.

Jeugdkoor en koor verzorgen Kerstzangavond Grafhorst GRAFHORST - Psalmzangjeugdkoor “Laus Deo” uit Grafhorst onder leiding van Harry Dekker en Psalmzangkoor “Laus Deo” uit Grafhorst geven vorm en inhoud op de Kerstzangavond die op vrijdag 23 december wordt gehouden in Grafhorst. Plaats van handeling is de Nederlands Hervormde Kerk aan de Grafhorsterweg.

De zangavond begint om 19.30 uur, een half uur eerder gaan de deuren open.

Met een echte CHABOT op je neus!

VANAF 2E KERSTDAG T/M OUDEJAARSDAG DAGELIJKS VAN 10.00 TOT 17.00 UUR

Wij nodigen u van harte uit een bezoek te brengen aan onze jaarlijkse kerstshow. Naast de 2012 modellen van Burstner en Tec presenteren wij nog een aantal andere noviteiten en zoals u van ons gewend bent, zijn er natuurlijk weer tal van acties en verrassingen. Ook is de winkel weer helemaal up to date en uitgebreid.

Brillen Contactlenzen tel: 038 - 332 88 36 | tel:Optometrie 038 - 332 88 36 | tel: 038 - 332 88 36 |

info@haverkampoptiek.nl info@haverkampoptiek.nl info@haverkampoptiek.nl tel: 038 - 332 88 36 | info@haverkampoptiek.nl

| | | |

www.haverkampoptiek.nl www.haverkampoptiek.nl www.haverkampoptiek.nl www.haverkampoptiek.nl

Het adres voor caravan, camper of accessoires Bedrijfsweg 7, Emmeloord. Tel.: 0527-613438

www.caravancentrumemmeloord.nl


dinsdag 20 december 2011 • pagina 44

www.

K

Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. www.devkampen.nl

Traditioneel Kerstconcert Jaco van Houselt, tenor Henk van Putten, orgel Gerwin van der Plaats, algehele leiding Maandag 26 december 2011

Voorverkoopadressen: Evangelische boekhandel De Rank, Oudestraat 17, Kampen Kaashuis ‘t Volle Pond, Hogehuisstraat 11, IJsselmuiden Helleman Woninginrichting, Oudestraat 141, Kampen

Bovenkerk Kampen

Kerk open 19.30 uur

Aanvang 20.00 uur

Toegang: € 10,-; t/m 12 jaar € 5,-

TEL: 088-1616161 | WWW.VAN-SLOOTEN.NL Veilig en comfortabel vervoer, verpakt in een uitstekende service!

Onbeperkt spare ribs eten 50* 4 persoo voor slechts 17. n e

op vrijdag 23 december

EET GRAT I S *exclusie f dr ankjes

Boven Nieuwstraat 113 Kampen Tel. (038) 332 54 45

Reserveren gewenst i.v.m. beperkte ruimte


dinsdag 20 december 2011 • pagina 45

www.

De Hagenpoort speelt voor Kerstman

tot 15% korting

op het hele assortiment

Hij is er weer! Onze spetterende eindejaarsactie! In onze winkel staat een kerstboom vol met Hagenpoortchocoladerepen Variërend met kortingen

van 3 tot 15% Bij uw aankoop mag u één chocoladereep uit de boom pakken* Bijvoorbeeld: op een wasmachine van € 999,- kan dat € 149,voordeel opleveren! * iedere klant bij besteding vanaf € 25,looptijd van 6 t/m 31 december *Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Neem een Hagenpoortp chocoladeree

EN PAK UW KORTING!!

Oudestraat 231/235 8261 CN Kampen Tel. 038-3322225

WWW.HAGENPOORT.NL Oudestraat 231/235 • 8261 CN Kampen • 038-3322225


A ANGEBODEN

GEVRAAGD:

DINSDAG 20 DECEMBER 2011 • PAGINA 46

TE KOOP

RUILEN STRIPBOEKEN BABYKLEERTJES FIETSEN ZEGELS MEUBELS SPEELGOED HUISHOUDELIJK SINGLES/LP’S AUTO-ONDERDELEN

KLEINTJES TE HUUR

TRIMSALON KWISPEL-INN Voor de complete vachtverzorging van uw hond/kat! Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met: 06-50924127 of mail naar: kwispel-inn@live.nl Trimsalon Kwispel-inn koekoeksweg 14 IJsselmuiden

TE KOOP: boek Bonita Avenue van Peter Buwalda, paperback, genomineerd voor de NS publieksprijs 2011, z.g.a.n., 10,-, tel. 06-10207367

Lemelerveld: Zwolle: Mobiel: Fax: Internet: E-mail:

0572 - 37 11 66 038 - 465 44 50 06 - 216 334 26 038 - 465 53 34 www.boktor.nl info@boktor.nl

BOEKEN

Representatieve winkelruimte aan de Oudestraat. Ca. 70 m² - € 995,00 Info: (038) 42 11 200 OPROEP: zin aan skieÎn in ItaliÎ? Nog wat plaatsen vrij, van 6 t/m 15 januari 2012. Vervoer per luxe touringcar, halfpension. Info: 0652007466 DOSSKI Kampen TE KOOP: d.eiken salontafel, tv meubel, bijzettafel, wandkast, hangklok en linnenkast, tel. 038-3318911 TE KOOP: g.o.h. 4-pitsgaskookplaat van het merk Atag, tel. 06-50616267 TE KOOP: Target New York herenfiets, bijna nieuw, moet weg, tel. 038-3330511

GEZOCHT: CVMONTEURS!

Bel 06-25279496 voor direct een baan.

Single’s en LP’s Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

038-4660582

TE KOOP: z.g.a.n fietsstoeltje met windscherm en een extra bevestigingsbeugel, 45,-, tel. 038-8883861 KOPPEL KLAVERJASSEN: 1e kerstdag, inleg 10,- per koppel, aanvang 10.30 uur, tevens verloting, iedereen welkom in kantine Sportpark de Venen

Te koop/te huur: Vechtstraat 70 te Zwolle

C.a. 110 m2 fraaie winkelruimte met bovenwoning, frontbreedte c.a. 4m, pantryruimte c.a. 15 m2 v.v. toilet & keuken, magazijnruimte c.a. 30 m2, achter het pand afsluitbare buitenruimte, ook te gebruiken als parkeerplaats. Beschikbaarheid: Per direct. vraagprijs € 325.000,tel. 06 - 21 71 80 11 TE KOOP: 3 Melkbussen, tel. 038-3313784

GEVRAAGD: overtollig huisraad/inboedel voor Polen en Rusland, tel. 038-3329271 of 06-42558722

Voor een snelle service: Baltes bellen

TE KOOP GEVRAAGD

PER DIRECT TE HUUR:

GEVRAAGD: overtollig huisraad en/of inboedel voor Polen en Rusland, tel. 038-3329271

ongediertebestrijding voor bedrijf en particulier

TE KOOP: Target New York herenfiets, bijna nieuw, moet weg, tel. 038-3330511 TE KOOP: laptop HP Intel Pentium M 2.0 Ghz, Ram 512 MB, HD 60 GB, DVD/CD, USB, Wifi, XP, Office, viruscannner, pr. 110,-, tel. 06-26878980

www.

TE KOOP: melkbussen, tel. 038-3313784

DIRECT VAN DE BOER Heerlijke boerderij producten voor een eerlijke prijs! aardappelen uien en winterwortelen. VERS VAN HET LAND NAAR DE KLANT AKKERBOUWBEDRIJF ‘T RECHTERVELD f. v/d linde • rechterveldweg 8 8267 Al kAmpereilAnd &038-3388233

Onze diensten: Houtworm- en Boktor bestrijding Ongedierte bestrijding Gevelreiniging-Impregnering

GEVRAAGD: Super de Boer Koffie-punten over? Spaar mee voor Roemenie en Oekraine. Tel. 038-3321014 GEVRAAGD: geboortekaartjes voor een kindertehuis in Haiti, tel. 038-3321014

TE HUUR: Winnie the Poohof geboorteooievaar 10,-, tijdens de kraamdagen, opbrengst bestemd voor bejaardenzorg in Roemenie, tel. 038-3324280 WEET U: dat er een organisatie is met vrijwilligers die de zorg overnemen in de laatste levensfase? STTK tel. 0383326285

GRATIS BRUGJE (geen commerciële advertenties, vacatures, onroerend goed, klussers e.d.) kunt u sturen naar De Brug, Postbus 179, 8260 AD in Kampen of mailen naar brugjes@brugmedia.nl De gratis advertenties worden geplaatst zolang er ruimte is. Er is dus géén plaatsingsgarantie. Wordt uw advertentie niet geplaatst, dan kunt u hem voor de volgende uitgave opnieuw opsturen.

HULPFONDS VOOR DE MINIMA: initiatief van 2 kerken om mensen met een minimum inkomen in noodsituaties te helpen aan eerste TE KOOP: Chevrolet Corvette levensbehoeften, tel. 06- 57 convertible aut K6, 62.000 km, 02/1987, blauw, gerestau34712936 reerd, als nieuw, belastingvrij, al 16 jaar in mijn bezit, altijd binnen gestaan. Goede, betrouwbare auto. Alle keuringen toegestaan. O.a. gerestaureerd en nieuw: lak, dak, elektra, interieur en stoelen, ABS, verwarming, airco, enz. Auto heeft RVS uitlaat van EPS. Geen interesse in inruil. Taxatierapport is 15.000 euro. Verkoopprijs: 9.000,-, tel. 06-53156882 TE KOOP: origineel Singer naaimachine-onderstel, gietijzer in goud en zwart uit grootmoeders tijd, wonderschone staat en uitstekend mechaniek, is gedemonteerd m.h.o.o. transport, 35,-, tel. 0383315327

GEZOCHT: vrijwilligers voor hulp bij de thuisadministratie Humanitas. info 06 57881049

TE KOOP

AARDAPPELEN BILDTSTAR, GLORIA, IRENE, EIGENHEIMER EN NICOLA

10 kg .................. 3.50 25 kg .................. 8.00

TECHNISCH PERSONEEL GEZOCHT! Voor direct een baan: bel 038-3338328

GEVRAAGD: winkelwagenmuntjes, evt. ruilen, tel. 0612430966

TE KOOP GEVRAAGD: zilveren guldens en rijksdaalders t/m 1966, zilveren tientjes, tel. 06-50682378

Ouderwetse boffert eten? www. deoase-zalk.nl

UIEN

5 kg voor ............ 1.50 Gratis bezorging vrijdagmiddag Mts. Kasper, Brinkweg 2 Kampereiland

tel. 038 - 33 88 262 GEVRAAGD: documenten, fotoís, passen, brieven en andere materialen uit de Tweede Wereldoorlog, eventueel geringe vergoeding mogelijk,.geen interesse voor boeken over de oorlog, tel. 0383335110 of verzamelaarwo@ solcon.nl. TE HUUR GEVRAAGD: jonge zelfstandige vrouw is op zoek naar een kleine huurwoning, tel. 038-3446444 TE KOOP: goed uitziende voetbalschoen Puma mt 40, Nike mt 42 en een paar Adidas maat 43/44, 7,50 per paar, tel. 038-8883861

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Kom dan snel langs bij Creyf’s Uitzendbureau Plantage 16 in Kampen. Of bel naar (038) 332 85 75, mob:. 06 81 59 86 16 of 06 31 97 93 05 TE KOOP: Pietje Bel, door Chr. van Abkoude, geillustreerd dor Jan Rinke, 19e druk, oude uitgave van Kluitman Alkmaar, 15,-, tel. 0383316917

GEVRAAGD: Defecte vaat- en wasmachines, PC’s, overtollig elektr. app. en elektronica, magnetrons, fietsen, aanhangwagens, oud ijzer alles wordt gratis afgehaald bel of sms 06- 46 45 30 90

Tel. 038-331 56 90 Penningkruid 43 Kampen

TE KOOP: nw. Justin Bieber dekbedovertrek 45,-, spijkerbroeken i.z.g.s. mt 146, 152 en 158 6,-, Cool Cat spijkerbroek mt 152 i.z.g.s. 12,-, My Little Pony vlindereiland 15,-, tel. 06-25383204

Restaurant “De Oase” Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

TE KOOP: Siemens afwasmachine 8jr. oud 35,-, Bosch inbouw gasstel 7jr oud 10,-, tel. 038-3326535

GRATIS AF TE HALEN: keukenblok, boven en beneden kastjes, vanaf volgende week maandag, tel. 038-3326535

e-mail: info@pcsupportkampen.nl

038 888 39 77 06 44 68 00 05

TE KOOP: zangbundel Joh. de Heer, tekstboekje ten dienste van Huisgezin en Samenkomsten, 833 Liederen en Koren, Uitg. Joh. de Heer & Zn Rotterdam, 5,-, tel. 038-3316917


Dinsdag 20 december 2011 • pagina 47

Fikse kortingen bij Bijou Briljant

www.

Wintertijd bij Jeannette De zomer ligt al weer een tijdje achter ons en langzaam laat de winter zich al een beetje zien. Nu het buiten kouder wordt zullen we de warmte meer binnenshuis zoeken door het gezelliger te maken in huis, dat kan bijvoorbeeld door een heerlijke geurolie in een brander te doen of eens een geurkaars te branden. Bij Pedicure- & lichaamsverzoringssalon ‘Jeannette’ zijn volop producten verkrijgbaar. Zo zijn er mooie geurkaarsen in een blikje op basis van biologische eco sojawax.

Bijou Briljant in de Geerstraat heeft door de grote brand bij Ziengs helaas de nodige rookschade opgelopen. De bedrijfsleiding heeft daarom besloten om op het gehele assortiment fikse kortingen te geven. Zelfs de nieuwe collectie van Bijou is nu zeer scherp geprijsd. De hele winkel moet leeg en daar kan de klant van profiteren. Maak bijvoorbeeld een keuze uit het uitgebreide assortiment horloges van OOZOO. Ook hierop zitten fikse kortingen tot 20 procent. Bijou Briljant is het adres voor dat

ene exclusieve sieraad. Of voor dat bijzondere bedeltje. Er is keuze uit veel verschillende sieraden, tassen, riemen, sjaals, horloges, ringen en veel meer. Bijou Briljant Geerstraat 1 Kampen (038) 333 52 72

Verkoudheden liggen ook meer op de loer, naar eigen recept heeft ‘Jeannette’ een heerlijk verlichtende milde verkoudheidsbalsem samengesteld, tevens is deze balsem te gebruiken voor kloven in voeten en handen maar ook als spierbalsem te gebruiken. Met het oog op de kerstdagen zijn er weer cadeautjes verkrijgbaar en bij aankoop van een cadeaubon krijgen bezoekers een gratis product met een waarde tussen de 10 en 30 euro. De winkel van ‘Jeannette’ (achterin het wellness center) is extra open op vrijdag 23 december van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www. pedicurejeannette.nl. Pedicure- & lichaamsverzorgingssalon ‘Jeannette’ Vloeddijk 3 Kampen Tel: 06 13 01 54 00

OUD

FIT Personeelsdiensten wordt JobTrans Personeel en opleiding

FIT Personeelsdiensten heet vanaf 1 januari JobTrans Personeel en opleiding. Vrijdag was alvast de feestelijke opening bij het bedrijfspand aan de Inslag 11 in Genemuiden. Reden voor de naamsverandering is de uitbreiding van diensten die het twee jaar oude bedrijf heeft doorgemaakt. “We zijn in de loop van 2010, naast het aanbieden van goede chauffeurs, ook opleidingen voor de transport- en logistieke branche gaan geven”, legt directeur Henrik de Leeuw uit. “Daar was veel vraag naar, door veranderende Europese wetgeving. Inmiddels geven we 35 verschillende opleidingen. We vonden de naam FIT Personeelsdiensten niet meer aansluiten bij wat we daadwerkelijk aanbieden. We hebben nu twee takken: personeel en opleiding. Vandaar een nieuwe naam; JobTrans. Dat dekt precies de lading.” Het bedrijf heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt meteen de huisstijl in een nieuw, fris jasje te ste-

ken. Zo is er ook een nieuwe website opgezet: www.jobtrans.nl. Deze kan inmiddels bezocht worden. Hierop staat alle informatie over onder andere de opleidingen en vacatures. JobTrans heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in het werven, opleiden en inzetten van voldoende gekwalificeerde vakkrachten. Met kennis van de markt fungeert het Genemuider bedrijf als verlengstuk van een logistieke afdeling. JobTrans is op de hoogte van actuele regelgeving en garandeert dat chauffeurs na opleiding aan alle vereisten voldoet. JobTrans Inslag 11 Genemuiden (038) 385 43 17 www.jobtrans.nl

NIEUWe naam, zelfde service

m.i.v. 1 januari 2012

www.jobtrans.nl


dinsdag 20 december 2011 • pagina 48

ROUWADVERTENTIES En nu, wat verwacht ik, o Heere! Mijn hoop, die is op U. Psalm 39:8

www.

ROUWADVERTENTIES Na een kort ziekbed is overleden

Verdrietig, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend en vol bewondering voor zijn levenskracht, geven wij u kennis, dat door de Heer tot Zich is genomen onze lieve en zorgzame vader, opa en grootopa

Klaas Fokke Lucas Kok Luuk

Fokke Kok †

Klaas en Diny

in de leeftijd van 82 jaar.

Bert en Annegreet

Lisabelle

Charlotte Floor Kollumerzwaag: Wout Harm Jan Kampen: Harry en Linda Jasper en Viviënne Sanne en Chris Marlijn Kampen: Gerda

Carmen en Rinus Correspondentieadres: A.J. Kok, Citer 18, 8265 RA Kampen De begrafenis heeft plaats gevonden op dinsdag 13 december 2011.

Met leedwezen hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Cor Diender

Wij herinneren hem als een destijds betrokken sponsor (MACO/Reflex) van onze volleybalvereniging.

Er is gelegenheid tot condoleren donderdag 22 december van 11.45 tot 12.45 uur in de Bovenkerk aan de Koornmarkt te Kampen.

Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 14.30 uur op begraafplaats “De Zandberg” aan de Rondeweg te IJsselmuiden. Na afloop van de begrafenis hopen wij de familie te ontmoeten in de Lemkerzaal van de Broederkerk aan de Broederstraat te Kampen. Liever geen bloemen Zij die geen rouwkaart hebben ontvangen , kunnnen deze advertentie als uitnodiging beschouwen.

Dag en nacht beschikbaar.

Ellen

16 december 2011 3e Ebbingestraat 8, 8261 VP Kampen

Een dienst van Woord en gebed zal Deo volente worden gehouden op donderdag 22 december om 13.00 uur in de Bovenkerk aan de Koornmarkt te Kampen.

Altaiskaya Byelka

Marie Kok- Bakker

sinds 15 november 1994 weduwnaar van Jenny van Dijk-Schutte

La Nucia (Spanje): Hetty en Jan Steenwijk: Coby en Meine Jenny Henk Jan Amsterdam: Aly René en Katarina

Dat ik mijn weg mag vinden naar het hart van diegene die mij roept en nodig heeft

† Zwolle, 9 december 2011

*Kampen, 16 augustus 1948

Gerrit Jan van Dijk

K a l t e r u i t v a a r t zo r g Aletta 06 - 28260254

Volleybalvereniging Reflex Kampen Kampen, 17 december 2011

DANKBETUIGING

Aan allen die, tijdens het ziek zijn, na het overlijden en bij de begrafenis van mijn lieve man, onze bezorgde vader en trotse opa

Steven Fuite hun liefdevolle belangstelling en steun aan ons hebben betoond betuigen wij onze welgemeende dank. S. Fuite-van Gelder Kinderen en kleinkinderen

De HEERE is bij mij! Op Zijn tijd heeft de HEERE van ons weggenomen onze allerliefste moeder, schoonmoeder, oma en omi

Berendina Aleida van ’t Veen-van Stal

sinds 14 maart 1989 weduwe van Albert van ‘t Veen in de gezegende leeftijd van 91 jaar. “Wij treuren maar niet als degenen die geen hoop hebben” IJsselmuiden: Jenny Post-van ’t Veen Henk Post Jeanet en Edwin

IJsselmuiden, december 2011

Voor uw blijken van medeleven, ontvangen na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder en oma

Willy van Loo – Lollinga betuigen wij u onze oprechte dank. Johan van Loo

Kinderen en kleinkinderen

Janique, Rick

Apeldoorn: Wim van ’t Veen

(in liefdevolle herinnering)

Kampen, december 2011

Ria van ’t Veen-Dekker Mirjam Bertil en Sonia

Santiago, Sebastián, Paolo

IJsselmuiden: Wies Palland-van ‘t Veen Asje Palland Gerrit Albert en Hetty Berdien IJsselmuiden, 18 december 2011 Correspondentieadres: W. Palland-van ’t Veen, Akkerwinde 2, 8271 DM IJsselmuiden.

De rouwdienst zal D.V. worden gehouden op vrijdag 23 december om 11.30 uur in uitvaartcentrum “De Zaaier”, Dorpsweg 38b te IJsselmuiden. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats “De Zandberg” te IJsselmuiden. Voor de dienst is er van 10.30 tot 11.15 uur in “De Zaaier” gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen. Geen bloemen.

• Uitgaande van onze christelijke levensovertuiging verzorgen wij alleen begrafenissen. • U kunt te allen tijde een beroep op ons doen, ongeacht waar u woonachtig bent. • Wij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar.

Vrooland Bloembinderij SPECIALIST IN GRAFWERK EN ROUWARRANGEMENTEN. Oudestraat 191 Kampen

Telefoon 038 - 33 12 7 34 Mobiel 06 - 20 96 45 58

Leendert en Agatha van der Sluys


DinsDag 20 December 2011 • pagina 49

www.

Ten Kate Huizinga introduceert nieuwe huisstijl

Vrouw lichtgewond bij eenzijdig ongeval

Foto: 112genemuiden.nl.

GRAFHORST  Een 32-jarige automobiliste uit Genemuiden is zondagavond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd nadat zij gewond was geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Kamperzeedijk. De vrouw was, vermoedelijk door de gladheid, met haar auto van de weg geraakt en met haar auto op de kop in de sloot beland. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen en is met nek- en

rugklachten ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek het letsel mee te vallen. De vrouw kon na controle met kneuzingen en blauwe plekken het ziekenhuis weer verlaten.

Man aangehouden voor vernielen ruit

Beginnend bestuurder onder invloed

KAMPEN  Een 60-jarige man uit Leeuwarden is in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december aangehouden nadat hij een ruit had vernield van een winkel aan de Meeuwenweg.

Genemuidenaar vernielt voordeur na woordenwisseling KAMPEN  De politie heeft vrijdagmiddag een 60-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor de vernieling van een voordeur van een woning aan de Prinsenstraat. Dit gebeurde na een woordenwisseling met de bewoners van de woning. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuringen bij verkeerscontrole KAMPEN  Op meerdere locaties in Kampen is op woensdagochtend een verlichtingscontrole gehouden. Ook werd er gecontroleerd in het kader van Groep & Kick (veroorzaken verkeersoverlast schoolgaande jeugd). Bij de controle werd er gelet op het voeren van verlichting door (brom) fietsers, dragen van de valhelm door bromfietsers, door rood licht rijden en het veroorzaken van overlast door schoolgaande jeugd. In totaal werden er 22 bekeuringen uitgeschreven: 16 voor het fietsen zonder licht, 4 Haltverwijzingen voor Groep&Kick en twee bekeuringen voor het negeren van een geslotenverklaring.

KAMPEN - Op de Oudestraat is in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 december een 36-jarige automobilist uit Kampen betrapt op het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder blies 320 ug/l, grofweg zo’n vier glazen teveel. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op.

Ten Kate Huizinga introduceert op 15 december haar nieuwe huisstijl. Daarnaast verhuist de Enschedese vestiging van het accountantsen belastingadvieskantoor op vrijdag 16 december naar het duurzame Park Phi aan de Zuiderval te Enschede.

24 uur per dag bereikbaar

J. Holtland

Kerkepad 8, 8271 AX IJsselmuiden telefoon : 038 - 3331648 mobiel : 06 - 52676220

– persoonlijk en respectvol – verzorging van thuisopbaring of in elk uitvaartcentrum

Vanaf 15 december treedt Ten Kate Huizinga naar buiten met haar nieuwe huisstijl. In deze nieuwe stijl is het &-teken uit de naam verdwenen; Ten Kate & Huizinga wordt dus Ten Kate Huizinga. De groene plus in het logo staat onder meer symbool voor de toegevoegde waarde die Ten Kate Huizinga wil bieden. Verder wordt de jarenlang gevoerde slogan ‘Eén met uw onderneming’ vervangen. De nieuwe slogan ‘verder kijken’ verwoordt de visie en strategie van de onderneming. Met de nieuwe huisstijl meent Ten Kate Huizinga haar identiteit en kernwaarden duidelijk te weerspiegelen. De url van de website van Ten Kate Huizinga wordt gewijzigd

De uitvaartverzorger met zorg en aandacht

– gespecialiseerd in voorbespreking van uitvaarten – kostenopgave vooraf

naar www.tenkatehuizinga.nl. Daarnaast wordt het telefoonnummer op 19 december gewijzigd in 088 - 5005 100. Vanaf maandag 19 december zijn de accountants en belastingadviseurs van de Enschedese vestiging van Ten Kate Huizinga werkzaam in kantoor Noord van Park Phi. Dit kantorenpark, ontwikkeld door Schröder Vastgoed in Almelo, is een van de meest duurzame kantoorparken in Nederland. Kantoormanager vestiging Kampen Europa-allee 6 8260 AC Kampen 088 - 5005 100

Vladimir Simonjan exposeert in Stadhuis KAMPEN - De van oorsprong Armeniër Vladimir Simonjan, al meer dan tien jaar woonachtig in Kampen, exposeert zijn werken van 12 december 2011 tot 20 januari 2012 in het Stadhuis van Kampen aan Burgmeester Berghuisplein 1. Al op jonge leeftijd begon Simonjan te tekenen en te schilderen. In Nederland volgde hij de opleiding ‘grafisch ontwerpen’ aan de kunstacademie CABK Artez in Zwolle. In 2010 is hij afgestudeerd als grafisch ontwerper en hij werkt momenteel op freelance basis in de ontwerpwereld. Daarnaast is hij blijven schilderen. In zijn realistische werken komt duidelijk de liefde voor de natuur en oog voor detail tot uitdrukking. En zoals Simonjan het zelf omschrijft:

“Met de natuur als inspiratiebron creëer ik gepassioneerd mijn kunstwerken, zoals God zijn creatie heeft gemaakt!” De schilderijen die in de komende periode in het stadhuis worden geëxposeerd, laten onder andere zien: het stadspark van Kampen, de zee bij Scheveningen en diverse impressionistische werken die de landen in beeld brengen waaraan Simonjan de afgelopen jaren een bezoek bracht. Ook zal er een selectie van zijn stillevens worden getoond.

Grote opruiming bij Slaapadviescentrum Jan Haasjes is al 45 jaar actief in het beddenvak, maar volgend jaar komt daar een einde aan. Samen met zijn vrouw Gré gaf hij de afgelopen 22 jaar vorm aan de beddenspeciaalzaak Slaapadviescentrum Kampen en in deze periode groeide de winkel uit tot een succesnummer. Uiterlijk april volgend jaar houdt het duo het echter voor gezien. De komende periode houdt Slaapadviescentrum uitverkoop en kunnen klanten profiteren van heel aantrekkelijke kortingen.

Rode diesel gestolen uit voertuigen IJSSELMUIDEN  Op een terrein aan de parallelweg is in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 december uit diverse voertuigen rode diesel gestolen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Dief steelt schoenen IJSSELMUIDEN  Een 67-jarige Kampenaar is maandagmiddag 5 december aangehouden voor winkeldiefstal. Hij probeerde een paar schoenen te stelen bij een winkel aan de Trekvaart. Toen de man naar buiten wilde lopen, ging het alarm af. Hij is door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De dief kan een procesverbaal tegemoet zien.

Jan en Gré Haasjes met de nieuwe Omega-matras

Slaapadviescentrum Kampen heeft zich altijd gericht op kwaliteit. Daarom vonden Jan en Gré Haasjes het belangrijk om afscheid te nemen met een speciale actie. De afgelopen maanden werkte Jan Haasjes in samenwerking met een fabrikant aan de ontwikkeling van een speciale matras. Dit nieuwe kwaliteitsproduct draagt de toepasselijke naam ‘Omega’ en is exclusief verkrijgbaar bij Slaapadviescentrum Kampen. “Omega betekent het einde. Wij gaan stoppen met de zaak en de ligging van dit matras is het einde”, lacht Haasjes. De Omega wordt in beperkte oplage voor een ‘leuke prijs’ op de markt gebracht en is in vijf gangbare maten te verkrijgen. Slaapadviescentrum Kampen houdt de komende maanden een grote leegverkoop. Zo

geeft Slaapadviescentrum Kampen een korting van dertig procent op wollen dekbedden. Tevens is de nieuwe collectie dekbedovertrekken zeer aantrekkelijk geprijsd. Ook hier geldt een korting van dertig procent. Daarnaast zijn er diverse andere scherpe aanbiedingen. In april komt er een einde aan het ondernemerschap van Jan en Gré Haasjes, maar de kans is aanwezig dat het echtpaar eerder de deuren sluit van het Slaapadviescentrum. “We zijn in verregaande besprekingen over een overname”, besluit Jan Haasjes. Slaapadviescentrum Kampen Geerstraat 29 Kampen Tel: (038) 331 34 85


DINSDAG 20 DECEMBER 2011 • PAGINA 50

www.

Puzzel mee

en maak kans op een

waardebon

Crypto Oplossingen onder vermelding van ‘Puzzel’ moeten uiterlijk maandag 09.00 uur binnen zijn. Stuur ze per post: Weekblad de Brug Postbus 179 8260 AD Kampen of per mail: info@brugmedia.nl. Vergeet hierbij niet de eigen adresgegevens. De winnaar ontvangt een waardebon t.w.v. 10 euro.

Kersteditie

TOTALE LEEGVERKOOP OP DE GEHELE WINTERCOLLECTIE Horizontaal: 2. Voor kerst- en dansfeest (3) 5. Snackcorner (7) 8. Heeft zich nog niet voorgesteld (11) 11. Steenzetter (6) 12. Het Koninklijke huis (6) 15.Diefstal in een meubelzaak (8) 16. Rinkelt bij gevaar (8) 17. Groeien enkel met de feestdagen (10) 23.Voor de veiligheid een afsluiting plaatsen (10) 28. 1 hor. (19) 29. Die kennis hebben mensen plotseling rond de kerst (13) 30.Ruimte om samen te wonen (3) 31. Drinkfeest in de groei (5) 32.Beter kan niet (5) 33. Oom uit Amerika (5) 34. Haar haar hangt in de kerstboom (5) 36. Onbetrouwbare kerstversiering (4) 37.Misselijke richting (4)

De winnaar van de Sudoku van vorige week is

T. Zwiers uit Kampen.

Verticaal 1.Komt na de avondmis (11) 3. Het schrijven van t.v.stukken (10) 4. Dvd (10) 6.Rookt alleen die shag (8) 7.Paardenhoofd (8) 9. Het doel is een mandje met beleggingen (6) 10.Geen bewoner van een reuzenland (6) 13.Bevestiging aan de slee eindigt vlak na de kerst (4) 14.Met kerst heet hij Rudolf (4) 18.Dat meisje kan iedereen zijn (4) 19. Bijbelse figuur van 50 (4) 20. Demonstratieve rede (6) 21. Zij staan achter de roerganger (8) 22. Die act heb ik vaker gezien (16) 23. Met kerst een dure neerslag (16) 24. Lekker uit de mond van rundvee (8) 25. Waterkering waar je de duim op kunt leggen (6) 26. Hof waar men je om kan leiden (4) 27. Dat is het dus ook (4) 34.Lekker uit de kont van pluimvee (2) 35. Muzikale stad in Amerika (2)

Naam: ................................................................ telefoonnr: .............................................................. Adres: .....................................................................................................................................................

KORTINGEN VAN

30%-50% Kijk en koop ook eens op

www.rmfashion.nl

Oplossing: ...................................................................................................................

Geerstraat 27 • Kampen (038) 332 67 43

Deze Sint heeft vorig jaar de “40” stilletjes voorbij laten gaan ... daarom mag hij voor deze keer in de Brug staan !!!

Stadshuisstraat 105 • Lelystad (0320) 22 03 04

Dietje 18 jaar

Deze Kanjer van goud Wordt 26 december 65 jaar oud.

Rina, Arie, Romy, Wesley, Simon en Twan!

Trudy, Richard, Jolina & Rolf, John, Morra & Diego.

EEN AL 12,5 JAARPAAR. BIJZONDER

Gefeliciteerd, Bert & Femke, Edwin & Josè, Erik & Annelies, Lammert & Herma,

Marcel & Brandy, Wim & Hermien, Arjan & Aletta.

Gefeliciteerd! Joshua, Sem, Demi & Lia.


DinsDag 20 December 2011 • pagina 51

www.

Groenling bedankt sponsoren Schilderworkshop voor ondersteuning 25-jarig jubileum rond Avercamp een reünie georganiseerd en op woensdag 19 oktober werd het officiële startsein voor het 25-jarig jubileum gegeven door de vlag te hijsen en het mozaïekwerk op het schoolplein te onthullen. Hier is vanaf de zomervakantie met de hele school aan gewerkt. Kunstenares Jacomijn Schellevis bedacht samen met de school het ontwerp en alle kinderen schetsten in groepjes hun eigen vogels die ze later zelf met mozaieksteentjes mochten inleggen. Theaterprojectenbureau Spring uit Amsterdam realiseerde samen met de leerlingen van groep een tot en met acht op donderdag 20 oktober de voorstelling ‘Reis om de wereld in acht dagen’. ‘s Ochtend werden hiervoor workshops gegeven en ‘s middags konden 350 ouders en andere belangstellenden in de Oosterholthoeve genieten van de voorstelling. De feestweek werd vrijdag sportief afgesloten. Zo kon iedereen in de Oosterholthoeve spelletjes spelen en zich uitleven op de springkussens en in de pannakooi.  Oudere kinderen vermaakten zich ook uitstekend in het zwembad en Sportcentrum Sonnenberch.  

CNS De Groenling in IJsselmuiden vierde in oktober haar 25-jarig bestaan. Mede dankzij de financiële en/of materiële ondersteuning van de 23 hieronderstaande bedrijven en organisaties kon een prachtig jubileumfeest worden gevierd. De directie van De Groenling wil bedanken: Misol zonwering, Wijnwens, Houthandel van Deuveren, Rietdekkersbedrijf Schinkel, Hago schoonmaak, Postuma groothandel in fruit, Kuiken accountancy, Makelaar Woonstaat, Waterschap Salland, Leusink wand- en plafondafwerking, Bouwbedrijf Felix, Van Dalfsen Infra, Gemeente Kampen, Broekhuis keukens, Wildkamp, Van Lente catering, Sonnenberch fitnesscentrum, Boni supermarkt, Schildersbedrijf Sander Meuleman, Kapsalon Lorist, Woning bestratingsbedrijf, De ‘8 buren’ van De Kreeft en Schoolvereniging IRIS.

Vogelmozaïek De feestweek begon op 14 oktober om te vieren dat Arie de Munnik 25 jaar bij De Groenling werkzaam was. Voor oud-leerlingen, collega’s en bestuurders werd op 15 oktober

Kerstuitwisselingsconcert IJSSELMUIDEN  M K ASAF uit Dedemsvaart onder leiding van Peter Bos en C G K SHALOM IJsselmuiden onder leiding van Jurrien Plender houden op vrijdag 23 december om 20.00 uur een Kerstuitwisselingsconcert. Het concert wordt gehouden in de Hoeksteen aan de Goudplevier 103 in IJsselmuiden. Organist is Henk van

Putten, er is een zang- en orgelsolo en samenzang. De toegang is gratis; wel wordt er een collecte gehouden.

KAMPEN - Al eeuwen is er geen schilderij van de Kamper schilder Hendrick Avercamp langdurig te zien geweest in Kampen. Het Rijksmuseum Amsterdam heeft een schilderij van Avercamp in langdurig bruikleen gegeven aan het Stedelijk Museum Kampen. Het museum koppelt hier een driedelige schilderworkshop aan. De sporen van Avercamp kunnen nogmaals op de kaart gezet worden. De cursus vindt plaats op zondag 8, 15, en 22 januari. De tintelfrisse, ijsluchten en grappige taferelen van Hendrick Avercamp hebben velen geïnspireerd tot het schilderen van winterlandschappen en ijspret. Drie zaterdagen, zal er weer traditioneel gekleumd, gekluund en geschilderd worden in het museumatelier onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marion van den Berg. Tijdens de workshop wordt de manier waarop Avercamp schilderde uitgebreid onder de loep genomen, en leren de deelnemers onder andere technieken om sneeuw en ijs

met het penseel neer te zetten. Deelnemers gaan het werk van Hendrick  Avercamp,  neef Barent Avercamp, en een aantal van zijn tijdgenoten goed bekijken. Er wordt gewerkt met sneldrogende materialen en gestreefd naar een afgewerkt resultaat, opdat het eigen ambachtelijk geschilderd winterlandschap gelijk mee naar huis genomen kan worden. Meer info op: www.stedelijkemuseakampen.nl. De cursus is voor beginners en gevorderden. Meer informatie is te krijgen via (038) 331 73 61 of e-mail: r.vanmierlo@kampen.nl.

Draai aan het RAD bij Minnema en bepaal zelf uw korting! Variërende korting van

7% tot wel

25%

op de gehele voorraad, dus ook elektrische fietsen * zonder inruil

* deze actie is geldig t/m 31 december

Beltweg 2 8262 BH Kampen Tel: 038 3316561


DinsDag 20 December 2011 • pagina 52

www.

Deze advertentie is mede mogelijk gemaakt door:

D.O.S. Kampen 85 jaar jong

Een selectie uit 1937. Woensdag 21 december viert onze club de 85e verjaardag. Dat is natuurlijk reden voor een feestje, want wie jarig is trakteert! Leden, vrijwilligers en sponsors worden hierbij hartelijk uitgenodigd voor een feestavond die 21 december in de kantine wordt georganiseerd. Vanaf 20 uur is de kantine geopend. De avond staat in het teken van terugkijken en is tegelijk de start van een jubileumjaar vol activiteiten. Terugkijken doen we bijvoorbeeld met de speciale jubileumeditie van De Nieuwsgier en daarnaast gaan we een jaar lang op zoek naar hĂŠt mooiste moment van 85 jaar DOS Kampen. Hoe dat in zijn werk gaat, wordt tijdens de feestavond duidelijk.

Opkomst op het veld van DOS op de Singel in 1965.

r a a h l a st n e w n e p m a K . .S v.v. D.O fijne Kerstdagen www.moesbouw.nl

Hartelijk dank voor


DinsDag 20 December 2011 • pagina 53

www.

Deze advertentie is mede mogelijk gemaakt door:

DOS Kampen speelt tegen Lucky Ajax

Sponsornieuws

Zaterdag 2 juni, 18.00 uur: het duurt nog even, maar dan staat een gelegenheidselftal van DOS Kampen tegenover Lucky Ajax.

In de afgelopen tijd mochten we de volgende nieuwe bordsponsoren verwelkomen:

Behalve het sportieve element, staat ook het maatschappelijk karakter van DOS Kampen centraal. Want dit evenement stelt de club in staat om aan de cliënten van Philadelphia, regio IJsselmond, een concert van Elly en Rikkert aan te bieden. Op deze plaats zetten wij graag de sponsors in het zonnetje die de wedstrijd mogelijk maken: Totaalinrichting /Hubo Van Dijk en ’t Sfeerhuis en Van Marle, de culinaire groenteman. Dankzij hun bijdrage is het mogelijk dat onze club in het jubileumjaar deze bijzondere wedstrijd kan spelen.

www.moesbouw.nl

• • • • •

Zeinstra & Van Dijk Plastall Lorist Haarmode Herstel en Balanz Verkeersschool Bekedam-Potkamp

We heten jullie hartelijk welkom op sportpark De Maten. Verder hebben Accomad, schildersbedrijf Westendorp, HK Consultancy, Twilight Promotie, Tamek Groep en Charlies Jeans & Casuals hun sponsorcontract met onze club verlengd. Daar zijn we enorm blij mee, want zonder onze trouwe sponsoren kunnen we niet bestaan. We hopen op nog veel jaren van goede samenwerking, Samen Beter!

Ondertekening van het contract. V.r.n.l. Danny van den Bos, Henk en Theo van Dijk en Johan van Marle.

IJsseldijk 28 • KAMPEN t: 038-3312755

Ambachtsstraat 29 • Kampen

www.moesbouw.nl tel. 038 - 333 37 70

MEDIAPARTNER

HOOFDSPONSOREN

www.brugmedia.nl

n re so n o sp n e rs e g li il jw ri v , n e d le en een goed 2012 jullie bijdrage en inzet!


dinsdag 20 december 2011 • pagina 54

www.

ONZE LEEGVERKOOP GAAT GEWOON DOOR *30% KORTING OP AL UW AANKOPEN WOLLEN DEKBEDDEN TEXELS ROEM 4-SEIZOENEN MET DRUKKNOPEN

140X200 ... 140X220 ... 200X200 ... 200X220 ... 240X200 ... 240X220 ...

VAN 105,115,129,145,165,185,-

NU 79,85,99,110,129,139,-

ONZE FINALE MATRASSEN AKTIE MATRAS OMEGA POCKETVERING * * * * * *

22 CM DIK MULTI POCKETVERING LATEX AFGEDEKT MET HANDGREPEN VOLLEDIGE GARANTIE GESCHIKT VOOR ELKE BODEM * DE LAAGSTE IN PRIJS VOOR DE GEHELE REGIO

DEMONSTRATIE MATRASSEN UBICA - PULLMAN 90 X 200

40% KORTING

IN DE MATEN

35%

80 X 200 80 X 210 90 X 200 90 X 210 140 X 200

GO

VACHT ONDERDEKENS TEXEL WOL 80X200 .................. 49,00 90X200 .................. 59,00 140X200 ................ 79,00 160X200 ................ 89,00 180X200 ................ 99,00

ED

KO

PER

MATRAS OMEGA

JERSEY HOESLAKENS

RONDOM ELASTIEK - VOOR MATRAS 24 CM

1 PERSOONS - € 24,95 2 PERSOONS - € 29,95 LITS JUM - € 37,45

2E HOESLAKEN ELKE MAAT

90 X 200 VAN 799,-

NU VOOR

€ 5,-

BOXSPRINGCOMB. GALA

495,- NU 1.499 2 KLEUREN

PRIJZEN INCLUSIEF BEZORGEN

*30%

*30%

OP ALLE

OP ALLE

BUITEN ONZE ACTIES

BUITEN ONZE ACTIES

K O R T I N G

K O R T I N G

AANKOPEN

MITS OP VOORRAAD

AANKOPEN WWW.SLAAPADVIESCENTRUM.NL

MITS OP VOORRAAD


DinsDag 20 December 2011 • pagina 55

www.

Leger des Heils zoekt levensmiddelen

ONDERNEMEND

Eindejaarsopruiming bij Minnema

KAMPEN - Het Leger des Heils korps Kampen biedt rond de kerstdagen vijftig tot zestig kerstpakketten aan aan mensen die het moeilijk hebben. Om de pakketten compleet te maken, wordt nog gezocht naar etenswaren die vallen onder de eerste levensbehoefte.

Wie op zoek is naar een goede fiets, bromfiets of brommobiel kan nog tot en met 31 december profiteren van de eindejaarsopruiming bij Minnema Tweewielers. Op de kassa staat een rad waar de klant aan kan draaien en dat kan wel tot 25 procent korting opleveren. “Dit geldt voor alles wat we hier verkopen, van fietsen tot accessoires”, vertelt eigenaar Peter Minnema. Op dit moment zijn bij Minnema Tweewielers zowel de elektrische als de transportfietsen heel populair. Ze zijn te koop van topmerken als Batavus, Gazelle, Cortina en Sparta. De tweewielerspecialist die al meer dan veertig jaar bestaat, onderscheidt zich door de goede service, vakkennis en nazorg.  “Zo hebben we

“Te denken valt aan producten als suiker, houdbare melk, beleg, boter, eieren, blikgroente, soep, drinken en houdbare vleeswaren”, legt een medewerker uit. De Kamper

gemeenschap kan deze goederen inleveren bij het Leger des Heils aan de Bovennieuwstraat 35. Openingsdagen zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Kontakt Kampen-Hongarije/ Roemenië houdt eindejaarsverkoop en bakt oliebollen een gratis haal- en brengservice voor reparatie.” Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat Minnema Tweewielers een grote vaste klantenkring heeft en men niet alleen uit Kampen maar ook uit Zwolle en Ens graag een kijkje

komt nemen in de showroom.   Minnema tweewielers en brommobielen Beltweg 2, Kampen (038) 331 65 61 www.minnema-tweewielers.nl

Expert Dronten sponsort Ventura

“Zo sponsoren we een goed doel”, vertelt Zwiers die zelf ook familie heeft die bij Ventura speelt, graag vrijwilligers ondersteunt en het leuk vindt dat de jeugd meedoet aan de diverse presentaties van Ventura.

De afdeling grime en make up van Stichting Jeugdtheater Ventura wordt gesponsord door Expert Dronten. Eigenaar Harold Zwiers zorgt voor het haarverzorgingspakket zodat de spelers niet alleen tijdens Kerst in Oud Kampen maar ook bij de vele andere optredens goed en verzorgd voor de dag kunnen komen.

Bij Expert Dronten kun je terecht voor: tv’s, audioapparatuur, wasdrogers, kookplaten; kortom alles op het gebied van bruin-, grijs- en witgoed. Bezoekers van winkelcentrum Suydersee kunnen bovendien gratis parkeren. Expert Dronten Het Ruim 68 (0321) 38 60 20

KAMPEN - De rommelmarkt en boekenmarkt van de Stichting Kontakt Kampen-Hongarije/Roemenië houden woensdag 28 december eindejaarsverkoop. Deze wordt gehouden van 10.00 tot 12.00 uur. De opbrengst is bestemd voor kerkelijke en medische hulp in Hongarije en Roemenië. Voor iedereen is er gratis koffie met koek. Het adres is: L. Huismanstraat 1. Daarnaast bakt de stichting

donderdag 29 december weer oliebollen. Geïnteresseerden kunnen deze kopen van 9.00 tot 17.00 uur bij Open Hof, Lelystraat 49. Een zak met elf oliebollen kost 5 euro. De opbrengst is bestemd voor hulpverlening in Roemenië.

Sensoor helpt tijdens ‘moeilijke’ kerstdagen REGIO - De Kerstboom is versierd en in de meeste huizen branden sfeervolle lichtjes. Voor velen een mooie tijd met familie en vrienden, maar niet iedereen is tijdens deze dagen in feeststemming. Sommige mensen hebben het juist moeilijk. Voor hen is er Sensoor. “Kerst kan een moeilijke periode zijn voor sommige mensen”, aldus Sensoor. “Denk hierbij aan mensen die hun baan verloren zijn of een relatie. Maar ook voor mensen die te maken hebben met ziekte of zelfs het overlijden van een dierbare, kan het een moeilijke tijd zijn.”

Sensoor is 365 dagen per jaar bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan contact. Dus ook tijdens de Feestdagen. Sensoor is te bereiken via 0900 – 07 67 of regionaal op 074 – 255 25 55 of 038 -426 89 99. Chatten kan ook via: www.sensooroostnederland.nl.

P R O F I T E E R N U VA N

HALVE PRIJZEN Het is nu wel heel voordelig Christmas shoppen bij Janse mode: profiteer nu van HALVE PRIJZEN op onze totale wintercollectie. Let op de speciale labels.

Jan s e m o d e w e n s t u f ijn e k e rs td a g e n e n e en m odi sch 20 1 2 . Janse mode women Oudestraat 59 KAMPEN Tel 038 - 331 75 14 www.jansemode.nl


DINSDAG 20 DECEMBER 2011 • PAGINA 56

www.

1 jaar op de nieuwe locatie!

Dat vieren wij bij Bosch Optiek & Gehoor Bij aankoop van een bril, contactlenzen of hoortoestel.

Gratis CD-bon van Blue Music t.w.v. € 15,of

Gratis bloemenbon van VitaFleur t.w.v. € 15,* deze actie is de hele maand december geldig

Wij zijn oudejaarsdag gesloten.

Bosch Optiek & Gehoor WEEKEND DIENSTEN HUISARTSEN

KAMPEN / IJSSELMUIDEN Wanneer u buiten de normale praktijktijden van uw huisarts met spoed een dokter nodig heeft, kunt u bellen met het speciale huisartsennummer tel. 0900-3336333. Dit geldt voor de volgende tijden en dagen: • op werkdagen tussen ‘s middags 17.00 uur en ‘s morgens 8.00 uur. • tijdens de weekeinden (vrijdagmiddag 17.00 uur tot maandagmorgen 8.00 uur) • tijdens feestdagen TANDARTS op zaterdag 24 december van 09.00 – 09.30 uur G. Huisman, Silene 2c, 8265 GZ Kampen, tel. 038-3324420. Op zondag 25 en maandag 26 december, van 12.00 – 12.30 uur H. Bleeker, Groenendael 233d, 8271 EM IJsselmuiden, tel. 0383333444. Voor zeer dringende gevallen buiten spreekuurtijden: tel. 06-53537743. Klik voor meer informatie op www.tandartsinkampen.nl.

Apotheek Ebbingepoort, 1e Ebbingestraat 19 te Kampen, tel. 038-3312475. Geopend op vrijdag tot 19.00 uur en op zaterdag van 12.00-14.00 uur. Buiten deze uren kunt u terecht bij de apotheek, Dr. Stolteweg 17-19, Zwolle (naast de huisartsenpost, t.o. Sophiaziekenhuis), tel. 038-4556227. Na 23.00 uur alleen met recept! DIEREN-AMBULANCE 24 uur per dag bereikbaar, tel. 06-22701040 VERLOSKUNDIGEN PRAKTIJK KAMPEN Wanneer de bevalling gaat beginnen of voor dringende vragen kunt u contact opnemen met de dienstdoende verloskundige, tel. 06-53109281 Wanneer de verbinding niet tot stand komt kunt u ons oproepen via de waarneemdienst te Apeldoorn, tel. 055-5399784 Welke verloskundige dienst heeft is terug te vinden op de poster in de wachtkamer of op www.verloskundigenkampen.nl VERLOSKUNDIGEN IJSSELMUIDEN De dienstdoende verloskundige is bereikbaar via de mobiele telefoon 06-20002668, bij geen gehoor telefoonnummer 038-4603591. Voor vragen en het maken van afspraken is er telefonisch spreekuur van 13.00 uur tot 13.30 telefoonnummer 038-3324413.

Oudestraat 223-225 8261 CN Kampen (038) 331 44 14 boschoptiekengehoor@solcon.nl www.boschoptiekengehoor.nl

IJzerman Antiek Verkoop & Restauratie ANTIEKSHOW

Dinsdag 27 t.m. Zaterdag 31 december van 10.30-18.00 uur Vlijtweg 1c, 8191 JR Wapenveld, 038 -447 9559, www.ijzerman-antiek.nl


DINSDAG 20 DECEMBER 2011 • PAGINA 57

www.

Minirettes Oranje Nederlands Kampioen BARNEVELD - De minirettes van Oranje hebben afgelopen zaterdag de Nederlandse titel binnengehaald. Bij het NK voor majorettes in Barneveld won de ploeg uit IJsselmuiden de strijd in de categorie peloton-sectie A jeugd 2 basis met een verschil van ruim anderhalf punt ten opzichte van de nummer twee The Butterflies Rucphen. De minirettes van Oranje moesten het opnemen tegen drie andere pelotons. De meiden zetten een prima show neer, met veel overtuiging en een goede uitstraling. Uiteindelijk werd Oranje met 71,05 punten goed beloond. Met deze hoogste score mocht Oranje op het hoogste podium de kampioensbeker in ont-

Foto: Tennekes

KAMPEN - Paardensportvereniging Kampen (Toi Toi en Landelijke Rijvereniging Kampen) heeft afgelopen zaterdag springconcours De Zilveren Ui afgesloten. Na het succes bij de pony’s was het afgelopen zaterdag allemaal wat minder bij de paarden. Zo’n tweehonderd combinaties kwamen in actie. De ruiters van de Landelijke Rijvereniging Kampen slaagden er niet in om zich in de prijzen te rijden. Bij de

Grote zege libreteam Reyersdam

vangst nemen. The Butterflies Rucphen haalde als nummer twee een score van 69,45 punten. Terug in IJsselmuiden werden de minirettes verrast met een serenade van een grote groep muzikanten van Oranje. Daarna volgde een klein feestje in het clubgebouw van Oranje.

Minder deelnemers bij Zilveren Ui

paarden was het aantal deelnemers minder dan vorig jaar. Volgens penningmeester Kees Petersen had dat te

STEENWIJK/HOOGEVEEN - Het libreteam van BC Reyersdam heeft het jaar goed afgesloten. In de uitwedstrijd tegen Steenwijk boekten de Kamper biljarters een klinkende 0-7 zege.

Veel podiumplaatsen voor judoka’s Van Dijk HOOGEVEEN - Judoteam Van Dijk heeft zaterdag met succes deelgenomen aan het jaarlijkse kerstjudotoernooi in Hoogeveen. Eerste plaatsen waren er voor Jan Plantinga en Jos Melisie. Daarnaast greep het team diverse andere podiumplaatsen. In Hoogeveen kwamen afgelopen zaterdag zeshonderd deelnemers in actie. Budosporten Van Dijk was met negentien deelnemers vertegenwoordigd. Jan Plantinga wist al zijn partijen in zijn voordeel te beslissen via ippon. Jos Melisie won ook alles, waarvan drie keer met ippon. Joost Daamen won 4 keer met ippon en verloor één partij. Dit leverde hem een maken met de afgelasting van vorig jaar. “Daardoor hebben sommige ruiters ons evenement links laten liggen. De afgelasting heeft doorgewerkt.” Petersen kijkt tevreden terug en bewaart vooral prettige herinneringen

Op de valreep van 2011 organiseert het Stedelijk Museum Kampen nog 2 workshops! Heeft u altijd al eens kennis willen maken met schilderen? Of heeft bent u een ervaren schilder die zich verder wil verdiepen? Onder leiding van Marion van den Berg kunt u in de komende weken werken aan het thema “de schoonheid van verval”. Dit thema bleek eerder jaar zeer succesvol en is daarom aanleiding voor 2 nieuwe invalshoeken rondom dit thema.

Op woensdag 28 december kunt u deelnemen aan de workshop “De schoonheid van verval”

Het liefst hebben we in deze moderne tijd alleen gebruiksvoorwerpen die puntgaaf zijn. In voorwerpen die onderhevig zijn aan verval schuilt een schoonheid die niet iedereen kan zien. Veel kunstenaars hebben juist oog voor dergelijke details en kunnen zelfs helemaal lyrisch worden van bijvoorbeeld het patina van opgegraven glaswerk, het verbrokkelen van steen, tot op de draad versleten textiel en de erosie van uitdrogende kleigrond. In erfgoedmusea staan vaak een hoop oude spullen achter glas. Soms in goede staat, soms al in verregaande staat van verval. De beschadigingen aan een veelgebruikt gebruiksvoorwerp vertellen ons een verhaal over de gebruiksgeschiedenis van dat voorwerp. Een verhaal dat tot onze verbeelding spreekt.

Op donderdag 29 december kunt u deelnemen aan “Poëtisch Patina”.

Deze workshop gaat verder waar “de schoonheid van verval” ophoudt. De deelnemers verkennen ditmaal voorwerpen met een patina. Patina is een verweringslaag op materialen (metalen, gesteenten), die ontstaat door blootstelling aan de buitenlucht. Patina is een chemische reactie op koper en brons kan afhankelijk van verontreinigingen in de atmosfeer in kleur (van lichtgroen tot donkerbruin, en soms zelfs bijna zwart) variëren. Zo is patina op tin zwartgrijs en op zink en aluminium grijs. Als je met je blik inzoomt op zo’n patinalaag verdwijnen de contouren van het voorwerp en zou zo’n laag zelfs een ruig landschap kunnen zijn. Kortom patina spreekt tot de verbeelding en is de moeite waard om al schilderend te verkennen. ‘Poëtisch patina’ is een vervolg op “de schoonheid van verval”, maar is ook prima te volgen als u daar niet voor kiest. Beide workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. “De schoonheid van verval” Wanneer: woensdag 28 december 2011 Tijd: 13.30-16.30 uur Kosten: € 32,50 inclusief materiaal, koffie/thee, toegang tot het museum en de lopende expositie Docent: Marion van den Berg Info/reserveren voor 26 december: tel. 038-3317361, e-mail: r.vanmierlo @kampen.nl “Poetisch Patina” Wanneer: 29 december 2011 Tijd: 13.30 uur tot 16.30 uur Docent: Beeldend kunstenaar Marion van den Berg Kosten: € 32,50 inclusief materiaal, koffie/thee, toegang tot het museum en de lopende expositie Info/reserveren voor 27 december: tel. 038-331736/0625578994, e-mail: r.vanmierlo @kampen.nl

DE SPORTKRANT VAN KAMPEN

tweede plaats op. Derde plaatsen waren er voor Sil Wijnsma, Marthijn Girbes (twee keer winst met ippon), Luuk Sneelooper (een keer winst met ippon), Jay Mossel (twee keer winst met ippon en Joël Ngindu (twee keer winst met ippon en een maal winst met wazari) Wijnsma maakte indruk door in de poulefase al zijn partijen met ippon te winnen. aan de pony’s. “Er was veel publiek en de deelnemers vinden het een eer om in de prijzen te vallen. Bij de paarden gaat het er allemaal heel professioneel aan toe. Inladen, rijden en weer wegwezen.”

Jaap Ripke, Harry Winkeler en Arjan Ruiter wonnen namens het libreteam van Reyersdam hun partij. Winkeler haalde het hoogste moyenne (1,96). Jaap Ripke kwam tot een moyenne van 1,80 en Ruiter bereikte een moyenne van 1,56. Met deze zege heeft BC Reyersdam de koppositie in de C2-klasse heroverd. Het driebandenteam van BC Reyersdam kende een slecht slot van 2011. In de laatste ronde van dit jaar verloor de ploeg met 7-0 van HBC Hoogeveen. Geen enkele speler haalde zijn normale niveau. Alle partijen gingen kansloos verloren. Klaas Riezebos haalde een moyenne van 0,333. Gerrit Bos kwam tot 0,205 en Johan Kranenburg moest genoegen nemen met een moyenne van 0,235.

www.

brugnieuws .nl Column (4)

Je lekker voelen, gezond eten en voldoende beweging. Het zou verplichte kost moeten zijn op elke school. Zolang het vak ‘leven’ echter nog niet bestaat praat eigenaar Bert Woning van sport en ontspanningcentrum Leef! ons graag bij. Dat doet hij met een twaalfdelige column waarin hij adviseert en misverstanden naar het rijk der fabeltjes verwijst. Je lekker voelen, gezond eten en voldoende beweging. Het zou verplichte kost moeten zijn op elke school. Zolang het vak ‘leven’ echter nog niet bestaat praat eigenaar van sport en ontspanningscentrum Leef! Bert Woning ons graag bij. Dat doet hij met een twaalfdelige column waarin hij adviseert en misverstanden naar het rijk der fabeltjes verwijst. “Na de vele reacties op de column vorige maand over de zin en onzin van voedingssupplementen, wil ik hierop in deze column graag terugkomen. Niet om er een welles-nietes spelletje van te maken, maar om mensen bewust te maken van wat wel en niet te nemen en wat het verschil is tussen natuurlijke en synthetische supplementen. Zo kun je voor jezelf uitvinden wat goed en niet goed voor je is. Veel mensen weten eigenlijk niet wat de werking van vitaminen inhoudt en nemen ze in de winter als preventie . Als je echter niet weet wat je tekorten zijn, waarom zou je ze dan nemen? Sommigen vragen of ik tegen het gebruik van supplementen ben. Nee, zeker niet maar doe het wel met beleid en doelgericht. Al vijfentwintig jaar ben ik actief in de sportwereld en in de loop van deze jaren heb ik mij verdiept in onder andere voedingssupplementen. In het begin om voor mijzelf een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten en later om de sportschoolbezoekers zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Maar wat is nu daadwerkelijk de functie van bijvoorbeeld vitaminen en mineralen? Vitaminen en mineralen ondersteunen veel vitale functies in ons lichaam. Als je lichaam niet over deze vitaminen en mineralen kan beschikken, kunnen er ziekteverschijnselen ontstaan. Het

Reigerweg 11a, 8263 BB Kampen Tel: (038) 338 88 86 www.leefkampen.nl

grootste gedeelte van de vitaminen en mineralen kan ons lichaam niet zelf aanmaken en moeten we dan ook binnenkrijgen via onze voeding. Zoals in mijn vorige column beschreven, is normaal gesproken een uitgebalanceerd dieet van groente en fruit voldoende om ons lichaam van deze vitaminen en mineralen te voorzien. Maar wil je dan toch je lichaam ondersteunen door supplementen, dan is het belangrijk om te weten wat je tekorten zijn en hoe deze dan aan te vullen. Doe dit met een supplement van natuurlijke afkomst en niet van synthetische afkomst! Vaak adviseer ik mijn klanten Vitasprays. Dit zijn supplementen met alleen natuurlijke en vegetarische ingrediënten. Dat vitaminen ook een risico met zich kunnen meebrengen heb ik ook in de vorige column besproken. In de uitzending van Tros Radar, van 28 november, wijst Prof. Dr. Ir Ellen Kampman er op dat onderzoek uitwijst dat bijvoorbeeld een te hoge dosering van vitaminen E het risico op prostaat kanker kan verhogen. Ook kunnen foliumzuur en selenium een schadelijke werking hebben (deze uitzending kan je zien op uitzending gemist, Tros Radar van 28 november). Wil je jezelf verder verdiepen in de werking van supplementen, dan is het boek van Brain R. Clement “Supplementen onder de loep, vitaminen mineralen en hun effect op je gezondheid” een echte aanrader.” Alle columns kun je nalezen op www.leefkampen.nl Ik wens jullie allen prettige feestdagen en een goed uiteinde, pas goed op jezelf. Groet, Bert.


dinsdag 20 dECEMBER 2011 • pagina 58

www.

KHC

bedankt al haar sponsoren voor de steun van het

afgelopen jaar en wenst een ieder

fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2012. KHC VERWELKOMT HAAR NIEUWE SPONSOREN:

van Mierlo

• v.d Weerd Afbouw • Boka beheer • GVW personeelsdiensten • Fashion online • Bouwmeester & Bouwmeester Communicatiebureau • Schoenmakerij Kattestaart • Dolco Verhuur • Woning Sierbestrating • Felix Afbouw • SNS Bank

DE SUPPORTERSVERENIGING DE SUPPORTERSVERENIGING De supportersvereniging De supportersvereniging steunt de jeugd steunt jeugd STEUNT DE de JEUGD STEUNT

DE JEUGD

Op zaterdag 7 januari 2012 organiseert KHC voor de VOOR € 11.50 PER VOOR JAAR € 11.50 BENTPER U LID JAAR BENT U LID 4 de keer het sponsortoernooi. Voor 11,50 per jaar bent u lid!

Voor 11,50 per jaar bent u lid!

STEUNT U DE SUPPORTERSVERENIGING? STEUNT U DE SUPPORTERSVERENIGING? Steunt u ons? Steunt u ons?

Aanvang 13.30 uur.

Feliciteert

Gymnastiekvereniging Thor met haar

100-jarig jubileum

Betonstraat 7 • Kampen Tel: 038 - 331 96 77

DE VIER JAARGETIJDEN

SUBSPONSORS! v.Diermen Afbouw, Floorever, Schoonmaakbedrijf Cantorclin, Breman Kampen, Woning Sierbestrating autobedrijf Brasjen.


DinsDag 20 December 2011 • pagina 59

IJVV ligt op titelkoers

www.

Badmintonners BC Kampen onderuit

DE SPORTKRANT VAN KAMPEN

LEUSDEN - De badmintonners van BC Kampen hebben 2011 afgesloten met een nederlaag. Leusden was met 6-2 te sterk. BC Kampen moest een beroep doen op invaller Hugo Vernhout. Wendy Dam wist haar single in een driesetter te winnen. Ook de mix van Matthijs van Dijk en Gerda Flentge viel in het voordeel uit van BC Kampen. Deze wedstrijd werd in

twee sets gewonnen. De eerstvolgende wedstrijd van BC Kampen vindt plaats op 14 januari in Sporthal Cellesbroek. De ploeg zal volgend jaar behoorlijk wat punten moeten halen om degradatie te ontlopen.

AV Isala ‘96 houdt kerstcross Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft het eerste gedeelte van de competitie goed afgesloten. In eigen huis was het met 3-0 te sterk voor SVI. Omdat Bergentheim niet in actie kwam tegen Hatto Heim (afgelast) is IJVV koploper in de derde klasse C met een voorsprong van vier punten op achtervolger Bergentheim. “We staan er goed voor, maar we zijn er nog niet”, aldus IJVV-trainer Edwin Duim. SVI was in het eerste kwartier de betere ploeg. De Zwolse ploeg slaagde er echter niet in om echt gevaarlijk te worden. Daarna nam IJVV de regie steeds meer in handen. Gerben Hamer was dicht bij een goal, maar

hij schoot hard naast. Even later (20e minuut) was het wel raak. Een voorzet van Hamer werd door Gertjan van den Belt ingetikt. Daarna was Erik Post nog gevaarlijk, maar zijn kopbal ging naast.

www.brugnieuws .nl

Seniorenteam Volharding pakt nationale titel

KAMPEN - Atletiekvereniging AV Isala ‘96 houdt op Tweede Kerstdag de traditionele kerstcross. Plaats van handeling is het Roggebotsbos achter de parkeerplaats achter het AZC. Het startschot van de kerstcross klinkt om 10.30 uur. Voor de lopers is een ronde van 3400 meter uitgezet. Ook is er een kidsrun van 1500 meter. Inschrijven is alleen mogelijk op de wedstrijddag bij de start. Voor elke loper is er een leuke herinnering. Meer informatie is te vinden op www.avisala96.nl. De Kamper atletiekvereniging sluit het jaar op 31 december traditioneel af met de Oudejaarsloop in het Kamper stads-

park. Dit evenement staat op 31 december voor de 31e keer op het programma. In het stadspark is een ronde van 3 kilometer uitgezet. Deelnemers kunnen kiezen voor een recreatieloop van 3,6, 9, 12, 15 en 18 kilometer. Ook kan er worden gekozen voor het lopen van de halve marathon. Bij de Oudejaarsloop wordt dit jaar voor het eerst met een chip gelopen. Inschrijven kan alleen op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur in Sporthal De Reeve.

KV DOS komt te kort tegen topper VEENENDAAL - De toppers in de hoofdklasse zijn een maatje te groot voor KV DOS Kampen/Veltman. Dat is de conclusie na de derde opeenvolgende nederlaag voor de Kamper korfballers tegen een topploeg. In Veenendaal was SKF vooral in het laatste kwartier beter: 26-17.

BARNEVELD - Het seniorenteam van Volharding is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen geworden bij het NK voor majoretteteams en pelotons sectie A gehouden in de Veluwehal in Barneveld. In de categorie senior midden bedroeg het verschil met de concurrentie ruim anderhalf punt. Uit alle delen van het land waren de teams en pelotons die zich geplaatst hadden aanwezig in Barneveld. Het seniorenteam van Volharding moest het opnemen tegen zes andere teams. De dames zagen de vele trainingsuren

Vijf minuten na rust kwam IJVV op 2-0 via Hamer. Daarna bleef IJVV de betere ploeg. Het hoogtepunt van de middag vond plaats in de 68e minuut. Chiel Buikema haalde in een keer verwoestend uit en zijn uithaal verdween als een granaat in het doel. Daarna verslapte de concentratie bij IJVV, maar het matig spelende SVI kon hier niet van profiteren. Namens IJVV waren Buikema en Post nog gevaarlijk. Het bleef bij 3-0 en met deze zege gaat IJVV op een lekkere manier de winterstop in. “Dit is een goede afsluiting”, aldus IJVV-trainer Edwin Duim. “Je deelt toch een tikje uit aan Bergentheim en wij kunnen twee maanden naar de stand kijken. Ik ga zeer tevreden de toekomst in. Het draait goed. Het begint nu te lopen.”Volgens Duim moet IJVV nog meer durven te voetballen. Hij streeft in de tweede helft van de competitie naar meer positiespel op het middenveld bij IJVV. “Daar hameren we op. De loopacties voor de goal gaan al beter en achterin zit de organisatie er goed in. Dat is grote winst, dat zag je vandaag. In het begin lieten we SVI te veel voetballen, maar we bleven goed in de organisatie spelen en kwamen nauwelijks in gevaar.”

beloond worden tijdens het NK. De ploeg van Volharding zette een goede show neer op de vloer. Het team is inmiddels gepromoveerd naar de klasse senior top, een nieuwe uitdaging voor dit team van Volharding.

Vooraf had niemand gerekend op een plek bovenin de hoofdklasse. Maar stilletjes was er wel de hoop een keer te kunnen stunten. Nu KV DOS in drie opeenvolgende wedstrijden de top drie heeft ontmoet, is duidelijk dat die nog een maat te groot zijn. Na OVVO en LDODK was SKF de derde kampioenskandidaat. Opnieuw begon KV DOS vrijuit korfballend aan de klus. SKF scoorde weliswaar wat gemakkelijker , maar KV DOS wist met hard werken lang in het spoor te blijven. Bij rust stond het 1412 voor de thuisploeg en leek er nog van alles mogelijk. Opvallend was dat het tweede aanvalsvak wat minder makkelijk tot scoren kwam. KV DOStrainer-coach Wilbert Leendertse: “Dat is een beetje de makke van ons team: we zijn nog niet constant genoeg. Iemand die de ene week uitstekend verdedigt, kan de andere week juist weer aanvallend opvallen. Iedereen haalt elke wedstrijd een voldoende, maar om op dit niveau mee te komen is dat niet genoeg. Dan moet iedereen zowel aanvallend als verdedigend goed zijn.” In Veenendaal was het verdedigend over de hele linie prima.

SKF had moeite om haar puntspelers te bereiken. Maar de Veenendaalse ploeg is geroutineerd en wist de rust te bewaren. Andere vakgenoten namen het over. SKF is over acht schijven gevaarlijk en daarom lastig te bestrijden. In de tweede helft bleef de Kamper ploeg het eerste kwartier in de buurt. Tot 20-16 waren er kansen op een stunt. Drie doelpunten op rij van de thuisploeg braken het Kamper verzet. Met nog tien minuten te

spelen was het gat opeens zeven treffers (23-16) en hiermee verdween het geloof in eigen kunnen bij KV DOS. SKF kon de wedstrijd rustig uitspelen en freewheelde naar 26-17. DOS heeft nu even rust en kan zich gaan opmaken voor de belangrijke wedstrijden in januari. Dan ontmoet het met Groen Geel, Mid-Fryslan en VADA drie ploegen achter elkaar waar punten van gepakt moeten worden. Leendertse: “Dat moet onze topmaand worden. Ik zie dat de spelers iedere wedstrijd een stapje groeien en ik ga ervan uit dat we in januari allemaal op topniveau zijn. Dan hebben we de kans om Kampen ook volgend jaar hoofdklassekorfbal aan te bieden.”

Succesvol weekend voor Wendy Uijt de boogaardt HIERDEN - Wendy Uijt de boogaardt is afgelopen weekeinde met twee paarden in de prijzen gevallen. Ze pakte een eerste en tweede plaats op een indoorconcours in Hierden. In de klasse Z1 trad Wendy Uijt de boogaardt aan met Zulandro. Ze behaalde 206 punten, goed voor een tweede plaats. In de klasse M1 verzamelde ze met Bowie 200 punten. Hiermee sleepte

ze de eerste plaats in de wacht. Savannah Brink van de Deltaruiters was succesvol in Hasselt. In de klasse I pakte ze met Merqino s Abby een tweede plaats.


DinsDag 20 December 2011 • pagina 60

www.

Eindelijk feestje bij ‘s-Heerenbroek (door Gerard Meijeringh)

‘S-HEERENBROEK - In eigen huis heeft ‘s-Heerenbroek zaterdag de eerste periodetitel binnengehaald. De formatie van trainer Gerrit Bien had genoeg aan een 0-0 gelijkspel in het restant (24 minuten) tegen EDON, maar won met 1-0. Tegen zeven spelers van EDON slaagde ‘s-Heerenbroek erin om één keer te scoren. Zo pakte ‘s-Heerenbroek de eerste periodetitel en gaat het tevens de winterstop in als koploper in de vierde klasse C. Hiermee werd ZAC-trainer Herman Oosterhaar de mond gesnoerd. “Wij zijn winterkampioen”, maakte Bien na afloop een lange neus naar ZAC. De frustratie zat diep bij ‘s-Heerenbroek. Op zaterdag 29 oktober had ‘s-Heerenbroek de eerste periodetitel voor het grijpen. De formatie van trainer Gerrit Bien hoefde alleen nog maar een punt te pakken bij EDON, maar deze wedstrijd kreeg een vreemde wending. De arbiter stuurde drie spelers van

Foto: Tennekes

EDON met rood van het veld. Daarna vielen twee EDON-spelers weg met blessures, waarna de arbiter de wedstrijd staakte, omdat EDON nog maar zes spelers in het veld had staan. Het leidde tot veel

‘s-Heerenbroek viert feest na het binnenhalen van de eerste periodetitel

emotie bij Bien. “Daar hebben ze bewust op aangestuurd. Na drie rode kaarten kreeg een speler de opdracht om te blijven liggen. Een schandalige zaak”, brieste Bien na afloop.

Daar kwam vorige week nog een opmerking van ZAC-trainer Herman Oosterhaar overheen. Die verklaarde dat zijn ZAC herfstkampioen was geworden en dat stak in ‘sHeerenbroek, want deze ploeg had

Simpele zege Wit-Blauw (door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hadden zaterdag geen enkele moeite met DTL. De Kamper ploeg maakte in de eerste helft weinig indruk, maar herstelde zich goed in de tweede helft. Uiteindelijk freewheelde de ploeg van trainer Gerwin Bos naar een ruime 24-13 zege.

Foto: Tennekes

Gerrit-Jan Last probeert balbezit te houden. Ondertussen wordt Elyne Visscher (midde) stevig aangepakt

voorsprong. Daarna was er geen sprake meer van een strijd. Beide ploegen konden vrijuit spelen. De arbiter speelde enkele keren de hoofdrol met enkele vreemde beslissingen. Het mocht de pret niet drukken. Na een tegenvallende eerste helft, zag

Clinic bij AV Isala '96 KAMPEN  Atletiekvereniging Isala '96 start in januari met een clinic die is gericht op het uitlopen van de 5 of 10 kilometer tijdens de 32 van Kampen. De zevende editie van dit evenement wordt gehouden op 24 maart volgend jaar. Inschrijven kan vanaf 1 december. Deelnemers aan de clinic gaan twee keer per week aan de slag volgens een bepaald trainingsschema. Op woensdag wordt er van 19.30 tot 20.30 uur getraind op de atletiekbaan van de Kamper atletiekvereniging. 's Weekends wordt er getraind op eigen gelegenheid. De clinic duurt elf weken. Inschrijven kan via het mailadres

rudyengerda@hotmail.com. Hier kunnen belangstellenden ook terecht voor inlichtingen. De clinici kost 30 euro. Dit bedrag is exclusief het inschrijfgeld voor de 5 of 10 kilometer tijdens de 32 van Kampen. Er is maximaal ruimte voor honderd deelnemers. Meer informatie is te vinden op www.32vankampen.nl/ clinic

het publiek bij vlagen leuke dingen in een duel dat eigenlijk nooit een echte wedstrijd was. Jelle Visscher was topscorer met zes goals. "In de rust hebben we elkaar aangekeken en is de boel op scherp gezet. In de tweede helft hebben we de zwakke punten van de tegenstander blootgelegd. Wij hebben sterke dames. Die hebben het verschil gemaakt." Visscher heeft vertrouwen in de rest van de zaalcompetitie. "Dit geeft vertrouwen voor na de jaarwisseling. Wij willen voor het kampioenschap gaan. Ik denk dat we een eind

immers nog een restant tegoed tegen EDON. Winst zou ‘s-Heerenbroek langs ZAC brengen op de ranglijst op basis van doelsaldo. De ploeg stond zaterdag dan ook op scherp tegen EDON voor het restant van 24 minuten, dat door een beslissing van de KNVB in ‘s-Heerenbroek moest worden afgewerkt. EDON mocht met zeven spelers aantreden en speelde logischerwijs zeer verdedigend. Voor ‘s-Heerenbroek was de opdracht in 24 minuten een keer te scoren, zodat het geen averij zou oplopen in de strijd om de titel. Dat lukte. Een schot van Jan de Groot verdween in de 12e minuut (78e minuut) via een tegenstander in het doel. Een gelukkige treffer voor ‘s-Heerenbroek, dat het moeilijk had tegen zeven man. De ploeg verzuimde om de bal snel rond te spelen en voorzetten vanaf de zijkant kwamen niet aan. ‘s-Heerenbroek was vooral gevaarlijk met afstandsschoten. De ploeg creeerde na de 1-0 nog wel twee goede kansen. Na een goede aanval kopte Rob Henniphof in de slotfase goed in, maar de goalie van EDON redde bekwaam. Even later had Wessel van Dijk doeltreffend moeten uithalen, maar zijn pass op Rob Henniphof werd onderschept door een verdediger. Aan de andere kant was EDON nog twee keer gevaarlijk met uitvallen. Een beschamende tegentreffer bleef ‘s-Heerenbroek echter bespaard.

Na de 1-0 was het feest bij ‘s-Heerenbroek. De ploeg was eindelijk zeker van de eerste periodetitel. Trainer Bien sprak wel van een feestje met een ‘smette’, nog even de nadruk leggend op de gebeurtenissen van 29 oktober bij EDON. “Daar wil je als sportman voor waken”, aldus Bien, die ook nog een compliment over had voor EDON. “Ze hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd uit te spelen. Dat geeft een fijn gevoel.” De Kamper oefenmeester trok ook nog even een ‘lange neus’ naar ZAC-trainer Oosterhaar ,die vorige week verklaarde dat ZAC winterkampioen was geworden. “Wij zijn winterkampioen!”, aldus Bien, die na de wedstrijd gelijk terugging naar Amsterdam om het feit te vieren dat hij al 29 jaar gelukkig is getrouwd. Hij reisde met een goed gevoel naar de hofstad, want met ‘s-Heerenbroek heeft hij na een half jaar de doelstelling al gehaald. “Het seizoen is nu al geslaagd. Dat is een compliment voor deze vereniging. We gaan nu proberen om mee te blijven doen. Dat verdient ‘s-Heerenbroek.”

Wit-Blauw was vanaf het begin de betere ploeg. DTL probeerde het spel zoveel mogelijk te vertragen en kon korfballend geen indruk maken. De ploeg door Wit-Blauw aanvankelijk werd bij de korf weggehouden. De afstandsschoten van de ploeg uit het Friese Hantum waren echter zelden gevaarlijk. Wit-Blauw drukte het klasseverschil na ruim een kwartier uit in de score en zette de marge op vijf (7-2). Daarna drukte de Kamper ploeg echter niet door en DTL kwam zelfs verrassend terug tot 7-5. Beide ploegen leken met deze marge in het voordeel van Wit-Blauw te gaan rusten (9-7), maar Job van Eunen bracht met een schitterende treffer het verschil op drie. Na rust was het heel snel gebeurd met DTL. Binnen vier minuten stond de thuisploeg op een veilige 14-7

DE SPORTKRANT VAN KAMPEN

kunnen komen. Kwalitatief zijn we sterk. Of het sterkst zijn? Dat weet ik niet." Ook coach Gerwin Bos is vol vertrouwen. "We hebben zonder rare dingen de punten gepakt. Iedereen is heel gebleven. Nu hebben we twee weken rust en daar zijn we ook wel aan toe. De eerste helft van het veldseizoen heeft veel kracht gekost. Volgend jaar gaan we erin rammen. Onze doelstelling in de zaal is om zo lang mogelijk bovenin mee te draaien. Dat gaan we zeker doen."

KHC strikt Oosterhaar KAMPEN  KHC heeft Herman Oosterhaar aangesteld als trainer voor het volgende seizoen. De Zwollenaar is nu nog actief als trainer van ZAC. Oosterhaar voetbalde jarenlang bij Zwolse Boys en is in het dagelijkse leven sportleraar aan de VIA in Kampen. Hij tekent een contract van een jaar met een optie tot verlenging van nog een jaar.

Jimmy Lee Heeringa Nederlands kampioen WORMERVEEN  Jimmy Lee Heeringa van de Kamper Biljartclub heeft afgelopen weekeinde in Wormerveen de nationale titel gepakt in de vijfde klasse libre jeugd. In een rechtstreeks gevecht met concurrent Simon de Koning toonde de 12-jarige biljarter zich een overtuigend kampioen. Bij de Wormerveerse Biljartvereniging legde Jimmy Lee Heeringa op

zaterdag al een goede basis voor de titel. Hij won vier partijen en

maakte veertig caramboles. Een dag later won hij twee partijen en ging hij een keer onderuit. Vanavond (dinsdagavond) wordt het talent rond 20.00 uur in Kampen gehuldigd tijdens de seniorenclubavond van KBC 1911.

Brug deel 2 week 51  

Brug deel 2 week 51

Brug deel 2 week 51  

Brug deel 2 week 51

Advertisement