Page 1

Pinksteren

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

oplage: 17.000

Hasseltse viert 101e verjaardag

ACTUEEL 3

Sluuspoort nu officieel geopend

ACTUEEL 5

IJsseldeltadag aan Kamperzeedijk

ACTUEEL 7

Zwartsluis sfeervol ‘onder zeil’

ACTUEEL15

Wandelvierdaagse Zwartsluis gestart

Deadline aanlevering redactioneel en advertentiemateriaal: VRIJDAG 17 MEI 16.00 UUR

Jochem van Gelder geeft startschot ‘Run4Sam’ GENEMUIDEN - De bekende tv-presentator Jochem van Gelder geeft het startschot voor ‘Run4Sam’, de loop die 24 mei vanaf 19.30 uur wordt gehouden om geld in te zamelen voor ‘Forza4Sam’. “Wij als organisators zijn blij en verrast met de toezegging.”

Het was droog bij de start van de wandelvierdaagse in Zwartsluis. Foto: Henk Kuik

ZWARTSLUIS - In Zwartsluis is maandagavond de wandelvierdaagse van start gegaan. Zo’n vijfhonderd deelnemers meldden zich bij sportpark Cingellanden. Het is het derde jaar, na vijftien jaar afwezigheid, dat de loop gehouden wordt. In 2011

deden 385 wandelaars mee, vorig jaar 518. “Mensen kunnen zich nog opgegeven”, vertelt organisator Nicole de Goede. Donderdag kunnen ook ééndagslopers meedoen. In Genemuiden en Hasselt wordt de avondvierdaagse gelopen van 27 tot en met 30 mei.

‘Nacht van Gebed’ in drie kernen van Zwartewaterland ZWARTEWATERLAND - In zowel Genemuiden, Hasselt als Zwartsluis vindt van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei ‘de Nacht van Gebed’ plaats. Het thema dit jaar is ‘Geloof is volharden’. “Januari 2011, de Arabische Lente begint en de ene na de andere revolutie volgt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten”, zo legt de organisatie uit. “In Egypte is er euforie om het aftreden van president Hosni Mubarak. Christenen en moslims vieren samen feest: het is tijd voor een nieuwe wind. Er is hoop op een betere toekomst.” In het voorjaar van 2013 is de Arabische Lente een Arabische Winter geworden, aldus de organisatie. “De euforie heeft plaatsgemaakt voor onzekerheid. Fundamentalistische moslims vullen het machtsvacuüm en Egypte islamiseert in rap tempo. Geen positieve ontwikkeling voor christenen in het land.” De ultieme uitdaging voor Egyptische christenen is te leren ‘de ogen gericht te houden op onze Meester’, zo meent de organisatie. Deelnemers aan ‘de Nacht van

Gebed’ bidden voor christenen in Egypte, maar ook in Syrië, Nigeria, Noord-Korea en andere landen. “Help hen hun blik op God te houden in hun zware omstandigheden.” Deze ‘Nacht van Gebed’ is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Open Doors brengt bijbels en christelijke lectuur naar Levering nieuw en gebruikt, zowel bedrijfs als personen auto’s alle merken. Onderhoud, APK en schadeherstel.

Klaas Fuitestraat 41-45, Genemuiden Tel. (038) 385 47 50 info@autobreman.nl | www.autobreman.nl

landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent het praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Ook wil de organisatie westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk. Daarom houdt Open Doors speciale campagnes, organiseert zij reizen naar gesloten landen en geeft het presentaties in heel Nederland om de verhalen van vervolgde

Graag stellen we ons aan u voor en gaan we samen even deze krant door

christenen te vertellen. In de gemeente Zwartewaterland wordt ‘de Nacht van Gebed’ gehouden in de Vrijgemaakte Gereformeerde Kerk aan De Weedebrink 1 in Hasselt, van 21.00 tot 1.00 uur. In Genemuiden in De Schakel aan de Jan van Arkelstraat 18b, van 20.30 tot 3.00 uur. En in Zwartsluis in De Poort aan Het Singel. De tijd wordt hiervoor nog nader bepaald. “De plaatselijke werkgroepen nodigen iedereen uit om op welk tijdstip dan ook binnen te komen om mee te bidden/mee te luisteren”, aldus de organisatie.

Van Gelder, één van de ambassadeurs van ‘Energy4All’, heeft programma’s gepresenteerd als ‘Willem Wever’ en ‘Hider in the House’, maar is vooral bekend van ‘Praatjesmakers’. Hij ontmoet verschillende ouders en zieke kindjes en dat doet hem als vader veel. “Je moet er niet aan denken hoe het zou zijn als de dokter je alleen kan vertellen dat er geen medicijn is”, legt hij uit. “Dat besef zorgt ervoor dat ik ga relativeren. Even geen werk is lastig. Een week griep is balen. Maar alles valt in het niet bij ziek zijn en niet beter kunnen worden.” ‘Forza4Sam’ Met de actie ‘Forza4Sam’ zamelen Ilona en Harmen Brouwer uit Genemuiden geld in voor onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte. Hun zoontje Sam heeft deze ziekte. Aanmelden Aanmelden voor de loop op en om de Genemuider ijsbaan kan via: run4samloop@gmail. com. Er kan gelopen worden op de afstanden 2, 5, 8 en 10 kilometer. Inschrijfkosten zijn 7,50 euro per persoon. Het geld komt ten goede aan ‘Forza4Sam’.

Tandheelkunde voor het hele gezin Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 038 - 477 3338 | hasselt@dentalclinics.nl


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

TEXTIELWORKSHOP GROENE CIRKEL

2

BABY urs

21 mei van 9.30-11.30 uur start er een workshop voor mensen die willen leren omgaan met de naaimachine.

Voor moeder & kind

€ 5,-

kosten per keer. machines, stof e.d. is aanwezig.

Be

Woensdag 22 mei 16.00 - 21.00 uur

Voor info www.groenecirkel.nl 06-83531572 groene cirkel, buiten de venepoort 3, Hasselt

Entree € 5,00 pp incl koffie Gratis parkeren

RUIM 35 STANDHOUDERS Met o.a. verloskundigen, doopjurken, kleding, kraampakket, taarten, beautyplein.

let op! woont U in gemeente Zwartewaterland? dan rekenen wij geen voorrijkosten!!

Voor reparatie belt u 06-47627243 of mailt u info@witgoedservicemateboer.nl

- magnetrons - afzuigkappen - koel/vries apparaten - heetwaterkranen - bruiningsapparatuur

we lossen het voor u op!

- wasmachines - vaatwassers - wasdrogers - kookplaten - ovens

We zijn er ook voor uw vaatwassers-wasdrogerskoel-en vriesapparatuur

Een probleem met uw wasmachine?

Wij repareren en leveren oa:

Tureluur 81 • Genemuiden

Op het actieplein kunt u o.a: echo laten maken, gipsbuiken, bellypaint, bedrukken van shirtjes Eetgelegenheid aanwezig

De Driester Kamperzeedijk 18 Genemuiden

Voor storingen belt u 06-47627243

www.witgoedservicemateboer.nl Witgoedservicemateboer Tureluur 81 8281 EW

Genemuiden

Gildeslager Van Ingen verrassend envoordelig! voordelig! Verrassend lekker lekker en WEEKAANBIEDING

WEEKAANBIEDING

ONZE BEROEMDE KIPFILET SNITSELS 4 stuks

LENTE BURGERS GEKRUID GEHAKT MET GESNIPPERD LENTE UI

5,95

4 stuks

3,95

VLEESWARENTRIO

100 gram per soort, samen

DEZE WEEK VARKENSHAASJES MET BLADERDEEG OF KATENSPEK

3,75

LEKKER OP DE BBQ SUPER VARKENSHAAS SATE KAN OOK IN DE KOEKENPAN OF GRILL

PER STUK 2,50 3 stuks

5,95

BBQ EN BUFFET KIJK VOOR ONZE BBQ FOLDER EN BUFFETMOGELIJKHEDEN OP WWW.SLAGERIJVANINGEN.NL

Nu 3 halen 2 betalen DINSDAG 21 MEI

GEHAKTSCHIJVEN

3+2 GRATIS

aanbieding geldig van do 9 mei t/m woe 15 mei 2013

ROLLADE, SNIJWORST EN GENEMUIDER RIB

WIJ HEBBEN WIJ HEBBEN WERK WERK VOOR JOU! VOOR JOU!

! ! L L E BE

B 038-3859799

Gildeslager Evert van Ingen Dorpsweg65 85,Genemuiden, IJsselmuiden, Tel. 038-3332439 Langestraat 038 3855113 www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager je smaak! www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager verrastverrast je smaak!

adv.indd 1

23-09-2010 16:00:40


ACTUEEL

woensdag 15 mei 2013

Hasseltse viert 101e verjaardag in zorgcentrum de Hazelaar

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Woord & Daad in Hasselt houdt kerkenpadroute HASSELT - Het Woord & Daad-comite uit Hasselt houdt zaterdag 25 mei weer een kerkenpadroute. Daarbij worden vier ‘nieuwe’ kerken bezocht en ‘van binnen en van buiten’ bekeken.

De 101-jarige met burgemeester Bilder. Foto: Gerrit Slurink

HASSELT - Gerritdina Hendrika Maria Brinkman is maandag 101 jaar geworden. Dat werd gevierd in zorgcentrum de Hazelaar in Hasselt, waar zij woont. Burgemeester Eddy Bilder kwam haar feliciteren. Op 13 mei 1912 werd de Hasseltse geboren in Zwollerkerspel. Dien Brinkman, zoals zij door goede bekenden wordt genoemd, is geboren en opgegroeid aan de Wolfshagenweg. In 1964 is zij naar ’t Eiland verhuisd. Zij is ongehuwd.

Bij verschillende gezinnen heeft zij gewerkt in de huishouding. In de pastorie en in de RK kerk verzorgde zij het interieur. Ook heeft zij de zorg voor haar vader jarenlang op zich genomen. Mevrouw Brinkman houdt van lezen.

“Omdat we veel positieve reacties ontvingen op de vorige kerkenpadroutes hebben we er dit jaar vol enthousiasme weer één samengesteld”, aldus de organisatie. De route voert langs de historische kerken van Kampen, Zalk, Vorchten en Zwolle. “Een prachtige rondrit door de regio”, vertelt het Woord & Daad-comite. “In elke kerk wordt een rondleiding gegeven door een gids, die over de historie van de kerken het nodige kan vertellen. Er is tevens de mogelijkheid om de toren van de kerk in Zalk te beklimmen.” Deelnemers worden op 25 mei om 9.00 uur verwacht bij Sporthal de Streukelerveste aan de Prinsenstraat in Hasselt. Daar staat een kop koffie of thee klaar. De groep vertrekt uiterlijk om 9.30 uur. Verwachte thuiskomsttijd in Hasselt is rond 17.00 uur. Wie graag wil deelnemen maar niet beschikt over een auto, kan zich ook gewoon aanmelden. De organisatie zorgt dat er

voldoende auto’s zijn zodat er altijd een plaats beschikbaar is. Voor het drinken wordt gezorgd. Deelnemers dienen wel een eigen lunchpakket mee te nemen. De kosten voor deze dag zijn 17,50 euro per volwassen persoon. Voor kinderen tot en met vijftien jaar is deelname gratis (bij twee betalende volwassenen). Het Woord & Daad-comite organiseert dit evenement om een financiële donatie te kunnen geven aan het project ‘Onderwijs met alle geweld’. Opgeven kan tot 19 mei bij Gerda van den Berg, (038) 386 71 91 of Ancorien Zomer, (038) 477 49 95. Opgeven via e-mail kan door een bericht te sturen naar develde15@planet.nl. Daarbij dient te worden aaangegeven of de deelnemer over eigen vervoer beschikt of niet. Voor meer informatie over het project: www.woordendaad.nl/ comite-hasselt.

COLOFON

ADRES De Stadskoerier is een editie van BrugMedia Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl internet: www.destadskoerier.nl OPENINGSTIJDEN Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur DRUK EN OPMAAK Hoekstra Krantendruk Emmeloord Opmaak: Bco reclameburo KLACHTEN BEZORING bezorging@brugmedia.nl VERSPREIDING Editie De Stadskoerier verschijnt in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Stadshagen, Vollenhove, SintJansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Cellemuiden en buitengebied. Met onze andere kranten komen wij ook in de gemeente Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Kamperzeedijk, Kampereiland, Wilsum, Zalk, de Zande, ‘s Heerenbroek, Mastenbroek, Ens, gedeelte Kamperveen, Mandjeswaard, Noordeinde, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren. ADVERTENTIEVERKOOP Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij één van onze verkopers voor maandag 16.00 uur. • Johan Schurink 06 - 1588 1939 • Hermieke L’Amie-Kampherbeek 06 - 1588 1937 FAMILIEBERICHTEN

038 - 337 00 58 familieberichten@brugmedia.nl PARTICULIERE ADVERTENTIES koeriertjes@brugmedia.nl AANLEVEREN Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact. Aanleveren persberichten per e-mail: redactie.stadskoerier@brugmedia.nl sport@brugmedia.nl voor maandag 12.00 uur. Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. REDACTIE Bas Wilberink 06 - 1588 1940 Algemeen 038 - 333 10 27 Niets uit deze krant mag -zonder toestemming van de uitgever- ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend. DIRECTIE Algemeen directeur: Bauke Hoekstra Commercieel directeur: Johan van der Kolk

www.destadskoerier.nl

Leerlingen volgen in Genemuiden muziekworkshops Hasselts Fanfare HASSELT - Hasselts Fanfare heeft in samenwerking met de buitenschoolse opvang van Accrete in Genemuiden muziekworkshops gegeven. In de meivakantie konden basisschoolleerlingen aan de Jan van Arkelstraat in drie dagen kennismaken met tal van muziekinstrumenten uit de fanfare en harmonie. Op speelse en ongedwongen wijze startten de jongens en meisjes op maandag met blokfluitlessen. Vervolgens werd op de dinsdagmorgen uitleg gegeven over de dwarsfluit en saxofoon en de dinsdagmiddag was gereserveerd voor trompet en overige koperen blaasinstrumenten. Kinderen waren vooral onder de indruk van de enorm grote bas. Woensdag was er een sessie slagwerk en konden de kids zich uitleven op tal van slagwerkinstrumenten. Bij elke presentatie werden de eerste beginselen van het bespelen van de instrumenten bijgebracht. Er werd dan ook druk geoefend om op woensdagavond een concert te kunnen geven in het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan in Hasselt.

Voor groot publiek presenteerden alle kinderen zich onder begeleiding van de ervaren muzikanten, maar ook van de harmonie Jubal uit Zwolle. De presentatie, waar het enthousiasme van afstraalde, was in handen van beroepsmusicus Silva Soepboer. Na afloop was er voor iedereen wat te drinken en konden de aanwezigen zien, maar natuurlijk vooral horen hoe het er aan toe gaat bij de repetitie van het groot orkest van Hasselts Fanfare. Enkele van de kinderen die de workshops hadden gevolgd schoven zelfs aan bij de trompetsectie om een deuntje mee te bla-

zen. “Silva Soepboer, de muziekdocente die sinds juni 2011 enthousiast aan de slag is gegaan als combinatiefuntionaris muziek Zwartewaterland, was de grote drijfveer van het geheel”, stelt Hans van de Velde, jeugdcoördinator van Hasselts Fanfare. “Wij hopen dan ook van harte dat zij veel kinderen weet te enthousiasmeren om te kiezen voor de fantastische hobby van het musiceren. Wij bieden daarom kinderen de mogelijkheid om in tien gratis lessen kennis te komen maken met de muziekinstrumenten van onze vereniging.”

Kunstproject ‘Bewogen Lijnen’ in Vollenhove VOLLENHOVE - Emelatelier houdt van 20 mei tot en met 16 juni een kunstproject op het natuurterrein achter Oppen Swolle 32 in Vollenhove. Het thema is ‘Bewogen Lijnen’. In dit project stellen twaalf kunstenaars hun mooiste buitenobjecten tentoon, elk met een eigen invalshoek van het thema. “Gesitueerd in de open ruimte gaan de objecten een wisselwerking aan met de omgeving, elkaar en de bezoeker”, aldus de organisatie. “Het land kenmerkt zich door het karakter van agrarische

3

grond gelegen op een historische strandwal. Het biedt openheid naar de vroegere Zuiderzeekust en wordt besloten door aan weerszijden ingezaaid maisland.” De kunstenaars Levien Drost, Nies Nijland-Pol, Marie-Anne Jongmans, Geo Hultink, Gerda van Sleen, Anne Mercker, Marijke Booij, Karin Kers, Janneke

Hogerheijde-Berends, Daniëlle Broekhuizen, Mimi Sistermans en Marijke Traast-Bos werken vanuit verschillende disciplines. Er zijn objecten in textiel, glas, kunststof en keramiek te bewonderen. Op zondag 19 mei wordt de expositie om 15.00 uur geopend door poppentheater Palotter. De muzikale achtergrond wordt verzorgd door Pieter Coutinho. Het terrein is vrij toegankelijk tijdens expositieperiode van 10.00 tot 17.00 uur.

Katoenstraat 7, Genemuiden Tel. (038) 337 79 89 www.vhdeuren.nl www.vhdakkapellen.nl

Eerste toeristische verwijsbord HASSELT - Burgemeester Eddy Bilder heeft dinsdag het eerste toeristische verwijsbord in Hasselt, in het kader van het project ‘Vitaliteit binnenstad Hasselt’, onthuld.

Dit project startte in mei 2012 in samenwerking met inwoners en ondernemers. Het doel was binnen een jaar de eerste resultaten zichtbaar te maken. Een paar weken geleden zijn al twee drijvende steigers aangelegd. Andere maatregelen in de binnenstad van Hasselt zijn het langs de Vaartweg en in Hasselt plaatsen van verwijsborden voor lang parkeren naar de plekken op de Grintwal en achter het gemeentehuis. Ook het plaatsen van borden voor watersporters zodat duidelijk is waar aangemeerd kan worden, behoren hiertoe. Daarnaast komen er vlaggenmasten langs de Kaai en wordt de beroepsvaart in de periode maart tot oktober van de Kaai naar de Grintwal verplaatst. Daarnaast wordt er in verschillende werkgroepen gewerkt aan havenpakketten, welkomstpakketten en arrangementen. Watertoeristen mogen gebruik maken van het sanitair van Jachthaven De Molenwaard. De gemeente wil ook 25 parkeerplaatsen aanleggen aan de Van Nahuysweg. Hiervoor wordt een vergunning aangevraagd. De werkgroep inrichting Openbare Ruimte komt met een voorstel voor de handhaving van de blauwe zone voor parkeren in de binnenstad. Ook voor de lange termijn zijn er voorstellen in de maak.

Barbecue GENEMUIDEN - Drie versspecialisten houden vanavond (woensdag) van 19.00 tot 21.00 uur een barbecue bij De Lange’s Versplein in Genemuiden. Keurslager Van de Weg, bakker Groot Koerkamp en groenteboer De Lange’s Versplein hebben een assortiment samengesteld. De liefhebber kan komen kijken en proeven.

Voor iedereen zijn het dure tijden, dus goedkoper rijden! Dit kan al dichtbij huis, bij Nieuwboer in Zwartsluis


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

Bosch Optiek & Gehoor

woonboulevard

zwolle

StAr geregistreerd Audicien

HOORTOESTELLEN

- uitsluitend gerenommeerde merken - basistoestellen zonder eigen bijdrage incl. “in het oor” toestellen - de meest geavanceerde hoorsystemen voor zeer scherpe prijzen - aanmeten, afleveren en controle van uw nieuwe hoortoestel gratis bij u thuis - gratis hoortest, ook aan huis. - dealer ALPINE gehoorbescherming Oudestraat 223-225 Kampen, tel: 038-3314414 boschoptiekengehoor@solcon.nl www.boschoptiekengehoor.nl

Wegensligt succes Dat lekker het gehoor 20%inKORTING verlengd!

op alle loophulp-

middelen

Een hoortoestel is een gevoelig o.a. apparaat en het aanmeten ervan is een • Wandelstokken nauwlettend proces. Bel vrijblijvend • Opvouwbare wandelstokken voor een afspraak met een van onze • Zitstokken gediplomeerde audiciëns en laat u • Rollators en buiten) vakkundig (binnen adviseren. • Lichtgewicht rollator Audicien

Erkend leverancier van alle zorgverzekeraars

• • • •

gratis hoortesten ringleidingen voor TV en radio

hoortoestellen

infrarood luistersystemen

• • • •

wekkers voor slechthorenden audiologische hulpmiddelen geluiddempers en bescherming zwemdoppen

DIVERSE TOESTELLEN VRIJBLIJVEND UIT TE PROBEREN Zwolle, 8011 LM Kamperstraat 6-8

ctie

Tel. 038 - 421 58 98 Fax 038 - 422 20 86

Hengelo, 7555 DL Geerdinksweg 137-9

Tel. 074 - 259 37 47 Fax 074 - 259 37 48

2E PINKSTERDAG 20 MEI GEOPEND

Zien . . . gezien ...en

worden!

0 uur van 11.00 tot 17.0

Meer dan alleen uitgeven Kranten Drukwerk Drukwerk Ontwerp Drukwerk Ontwerp Webdesign Ontwerp Webdesign Redactie Webdesign Redactie Kranten RedactieKranten Kranten Drukwerk

UITGEVER

VORMGEVING

Kranten: • De Swollenaer • De Brug • De Stadskoerier • IJsselDeltaCombinatie Websites: • www.deswollenaer.nl • www.brugnieuws.nl • www.destadskoerier.nl App’s: • De Swollenaer • De Brug • De Stadskoerier

• Huisstijlen • Campagnes • Brochures/folders • Websites • Signing • Winkelinrichting • Relatiegeschenken • DM campagnes

ONLINE

• Websites • Webshops • App’s • Google AdWords • Nieuwsbrieven

DRUKWERK

• Advies • Strategie • Campagnes • Tekstschrijven • Fotografie • Mediaplanning • Media-inkoop

13.00 9.30 9.30 9.30

-

17.30 17.30 21.00 17.00

uur uur uur uur

Adres: Grote Voort (Voorsterpoort), 8041 BG Zwolle

• Kranten • Handelsdrukwerk • Textiel • Kunststof • Stickers • Tassen • Placemats • En al uw andere drukwerk

‘Eén voordelig tarief, één aanspreekpunt, één factuur’

MAXIMALE DEKKING EN BEREIK!

www.destadskoerier.nl DOWNLOAD NU DE STADSKOERIER APP VOOR IPHONE EN ANDROID

BRUGMEDIA BCO RECLAMEBURO

MARKETING & COMMUNICATIE

Ontwerp

Openingstijden maandag dinsdag - vrijdag Webdesign Redactie Kranten donderdag zaterdag

Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen

Spot deze man!

Johan Schurink

t : (038) 333 10 27 t : (038) 337 00 54

Hij kan u meer vertellen over de mogelijkheden!

e : info@brugmedia.nl e : info@bcoreclameburo.nl

i : www.brugmedia.nl i : www.bcoreclameburo.nl

woonboulevardzwolle.nl

4


ACTUEEL

woensdag 15 mei 2013

Raad van State buigt zich over voorgenomen uitbreiding van Genemuider industriehaven GENEMUIDEN - Hoe zwaar tilt de Raad van State aan een nieuw besluit van de gemeenteraad van Zwartewaterland over de uitbreiding van de industriehaven in Genemuiden? Met dit besluit is namelijk de uitvoering van een deel van het plan op de lange baan gekomen. Wat enkele ondernemers langs de haven betreft, is dit het ultieme bewijs dat het bestemmingsplan voor de havenuitbreiding van begin af aan niet deugde. Ze eisten daarom vorige week woensdag bij de Raad van State dat dit bestemmingsplan alsnog onderuit gaat. Overslag Voor een deel althans. Hun advocaat betoogde dat de kadeverlenging van 70 naar 435 meter geen probleem is. Het gaat de bedrijven Breman Machinery en Alluance Beheer om de ook geplande aanleg van een op- en overslagterrein voor containers pal voor hun neus. Daarmee wordt hun uitzicht over de nu nog fraaie natuur verpest en verdwijnt ook de representatieve uitstraling van hun panden. Krap een maand geleden kwam de gemeenteraad na een motie van de SGP met een nieuw

Concert HASSELT - Het Gereformeerd Mannenkoor Looft de Heer, onder leiding van Kees van den Boogaard, houdt vrijdag 17 mei vanaf 19.30 uur een jubileumconcert in de Grote of Stephanuskerk in Hasselt. Het kinderkoor Daar juicht een toon, onder leiding van Ellen Smith, en ook het Hervormd kerkkoor Kampen, onder leiding van Harry Hamer, verlenen medewerking aan dit concert. Wilmer Plaggenmars en Harry Hamer laten orgelsolo’s horen. De algemene begeleiding is in handen van Jan Geert Heuvelman. De toegang is vrij. “Wij hopen op een grote opkomst om dit zo samen tot een mooi feest te maken”, aldus de organisatie.

Pinksterzang HASSELT - De Christelijk Gereformeerde Kerk Hasselt houdt op Tweede Pinksterdag vanaf 10.00 uur een zangdienst in sporthal de Prinsenhof. “We willen samen vieren dat Jezus Christus ons na Zijn hemelvaart niet alleen gelaten heeft, maar de Heilige Geest gezonden heeft om het vuur van het evangelie brandende te houden in deze wereld”, aldus de organisatie. “We zingen samen veel liederen onder leiding van de band Bare Feet.” Namens stichting Open Doors denkt de spreker aan de hand van een Bijbelgedeelte en een filmpje met de bezoekers na over de vervolgde kerk wereldwijd. “Vooral de christenvervolging in Syrië belicht hij”, legt de organisatie uit. “Ook wordt voor dit Open Doors-project een collecte gehouden.” Na de dienst is er ruimte voor ontmoeting en om eens te snuffelen bij de verkooptafel van Open Doors.

besluit om juist dit omstreden deel van het plan vooralsnog niet uit te voeren. Maar een woordvoerster van de gemeente verklaarde bij de Raad dat dit uitstel zeker geen afstel betekent. Daarom moet de mogelijkheid voor een containerterrein gewoon in het bestemmingsplan blijven staan, vindt de gemeente. Tegenstanders De tegenstanders wijzen er op dat de gemeenteraad met zijn nieuwe besluit eigenlijk heeft erkend dat de aanleg van het containerterrein niet voorziet in een behoefte. De gemeente heeft zich rijk gerekend met het zicht op een rijkssubsidie, maar er is niet hard aangetoond dat er bedrijven zijn die het containerterrein en de havenfaciliteiten willen exploiteren. Dat heeft de gemeenteraad vorige maand goed begrepen, aldus de advocaat.

Rijkssubsidie Overigens is de rijkssubsidie nu toch veilig gesteld. Volgens de gemeente mag het bedrag van 1,4 miljoen euro nu ook worden besteed aan de verlenging van de kade alleen met een drietal laad- en losinstallaties. Dat moet in juli volgend jaar klaar zijn. Maar of het rijk op termijn genoegen neemt met eventueel afstel van het containerterrein, is de vraag. De Raad van State moet nu beoordelen of de gemeente inderdaad de behoefte aan het containerterrein heeft overschat. Het raadsbesluit van vorige maand lijkt daar een duidelijk bewijs voor. Het ligt juridisch echter gecompliceerd. De Raad moet in principe alleen kijken of de gemeente al bij de vaststelling van het bestemmingsplan de behoefte onjuist heeft ingeschat. Is dat het geval, dan krijgen de ondernemers hun zin. De Raad doet over vijf weken uitspraak.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Bijeenkomst

5

Wij zijn op zoek naar uw auto! Wij hebben voor u de nieuwe Clio of captur, of om verder te gaan, de Renault megane

GENEMUIDEN - In de Hervormde Kerk is op Tweede Pinksterdag een samenzangbijeenkomst. Het thema is ‘Jezus is de Here’. De meditatie wordt verzorgd door dominee Olie. Aanvang van de bijeenkomst is om 9.30 uur. Een liederenblad is aanwezig. Na de samenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en koffie/thee/fris te drinken in de Garfkamer die grenst aan het kerkgebouw.

SGP houdt debatavond GENEMUIDEN - SGP Zwartewaterland houdt vrijdag 17 mei vanaf 19.30 uur een voor iedereen toegankelijke politieke debatavond in het Hervormd Wijkgebouw in Genemuiden. De debaters zijn Tweede Kamerleden Elbert Dijkgraaf en Henk Nijboer en daarnaast Henk van Dieren. Dijkgraaf is financieeleconomisch woordvoerder van de SGP. Nijboer vervult dezelfde functie bij de PvdA. Van Dieren is directeur van het internationaal opererende vervoersbedrijf

Samskip van Dieren. De drie heren gaan met elkaar in debat via een aantal stellingen die betrekking hebben op Europa, Nederland en de burger. Volgens debatleider Maarten Slingerland wordt de zaal ‘zeer nadrukkelijk betrokken’ bij het debat.

Sluuspoort in Zwartsluis nu officieel geopend ZWARTSLUIS - Tijdens het evenement ‘Zwartsluis onder Zeil’ is vrijdag Sluuspoort officieel geopend. Wethouder Dick Visserman deed dit door een levensgrote sleutel te overhandigen aan beheerster Eefje Bols. Gedeputeerde Theo Rietkerk noemde Sluuspoort de toegangspoort tot Zwartsluis. “Allereerst voor eigen inwoners, die er allerlei activiteiten organiseren. Maar ook voor de toeristen is de Sluuspoort een toegangspoort, onder meer naar het Nationaal Landschap IJsseldelta, maar ook naar het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bezoekers uit alle windstreken worden hier gastvrij ontvangen. De Sluuspoort is ook een toegangspoort naar het verleden, met een mooie expositie en activiteiten van de Historische Vereniging. De Sluuspoort is ook een toegangspoort naar de natuur, met een bijzondere verzameling in museum Schoonewelle.” Burgemeester Eddy Bilder gaf aan blij te zijn met de opening van Sluuspoort. “Wat mij betreft een hoogtepunt voor Zwartsluis. Er is heel veel werk verzet in de afgelopen jaren, er is veel gedaan door vrijwilligers. Er moet, om dit in stand te houden, ook in de toekomst nog veel worden

Eefje Bols krijgt ‘de sleutel’ uit handen van wethouder Dick Visserman. Foto: Bas Wilberink

gedaan door vrijwilligers. Ik ben er heel blij mee en trots op dat hier zo veel enthousiaste mensen zijn die met elkaar de schouders er onder willen zetten. Hiermee kunnen we Zwartsluis ook vormgeven als toeristische kernpunt

Baantel -hoepel-

In Gællemuun, in vrogger tied was een ‘oepel’ niet bekend. Een ‘baantel’ doornteegn wel, door waarn wi-j an ewend. Aa-j zelf een baantel, prachtig rond, een sleutel an’esmeed,

dan ko-j d’r vaste van op an dat ie mooi soepel gleed. Maer... alleman ad niet zo’ dingk, -et was een iele skatdan lukt’ ‘t baanteln ook wel met een roestig ‘fieserad’! Riek van der Wulp

van Zwartewaterland.” Daarnaast sprak Geert Jan Vermeulen, een van de dragende krachten achter de realisatie van Sluuspoort. “De afgelopen vijf jaar hebben we intensief samengewerkt met de gemeente om

dit project tot stand te brengen. Dat betekent dat we van niets tot dit stadium gekomen zijn. Dat is eigenlijk een groot wonder.”


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

Bos Bedden Droom bedden, Droom bedden, verstandige keuze Goed advies, prima service

Een sensatie in comfort

rrassing. Het is een Poseidon waterbed

op het oog zou u denken dat het een boxspring is maar niets is minder waar. is echt een Poseidon waterbed maar dan in een mooi jasje gestoken. sidee 180x210 duo: € 2.895,00

Schuifdeuren linnenkast

Samia is een moderne linnenkast met schuifdeuren uit de collectie van Nolte. Een bewijs dat kwaliteit ook heel betaalbaar kan zijn. Leverbaar vanaf 499,00 (160x223x69) inclusief aflevering en montage.

Epaper:(www.bosbedden.nl)

De TEMPUR® Sensation collectie biedt het vertrouwde gevoel van een traditioneel matras maar dan in combinatie met het comfort en de drukverlagende ondersteuning van TEMPUR.

Slimme zet zo’n bed

Natuurlijk hebben wij de nieuwste boxspringcollectie van Eastborn in de showroom. Er is al een complete Eastborn boxspring leverbaar vanaf € 1.250,00 Slim toch?

NITRO

mme zet zo’n bed.

s al een complete Eastborn boxspring leverbaar vanaf € 1.250,00 m toch?

Ticino slaapkamermeubel

Zwaar en degelijk meubel voor de stoere jeugd. De kleurstelling aluminium met zwart is vetter dan vet op de slaapkamer. Ledikant vanaf € 359,00 nachtkastje € 165,00 Kast vanaf € 560,00 bureau vanaf € 469,00 boekenkast vanaf € 235,00

Uit Vroomshoop

Goed advies, prima service en de koffie versgezet Het Ticino slaapkamermeubel is grotendeels van Hevea hout vervaardigd en verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Leverbaar in de meest gangbare matrasmaten. Ledikant 140x200 met 2 nachtkastjes € 1.435,00 Bijpassende linnenkast vanaf € 1.595,00

Merano, het stijlvolle uitrijdbare ledikant pur sang, uit Vroomshoop. De subtiele aluminium accenten geven het model een eigentijds karakter. Handig met verlichting en verrijdbare nachtkastjes. Deelbaar ledikant 160/180x200 € 1.460,00

www.facebook.com/bosbeddennieuwleusen www.facebook.com/bosbeddennieuwleusen Den Hulst 33

Openingstijden:

7711 GK Nieuwleusen

Maandag t/m woensdag

Tel. 0529 48 12 23

Donderdag en vrijdag

van 10.00 tot 21.00 uur

Fax 0529 48 45 62

Zaterdag

van 10.00 tot 17.00 uur

info@bosbedden.nl

Donderdag én vrijdag koopavond!

van 10.00 tot 18.00 uur

bosbedden.nl

2 M 0 0 0 . 3 SL A AP R PLEZIE

6


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 15 mei 2013

Voorwaarts

IJsseldeltadag aan Kamperzeedijk

ZWARTSLUIS - Muziekvereniging Voorwaarts opent zaterdag 18 mei officieel het nieuwe onderkomen aan de Museumlaan. Vlak hiervoor houdt Voorwaarts een korte rondgang door de kern van Zwartsluis.

KAMPERZEEDIJK Kamperzeedijk stond zaterdag weer in het teken van de IJsseldeltadag. Bezoekers konden een kijkje nemen bij d’Olde Mesiene, de Bonte Koe en De Driester.

Sinds oktober 2012 wordt al druk gerepeteerd in het voormalige pand van Museum Schoonewelle. “Na vele vergaderingen met de gemeente en het museum, en ook mede dankzij de druk van het Agnieten College die de repetitieruimte van Voorwaarts nodig had, is het gelukt om hier intrek te nemen”, vertelt één van de leden. “Binnen een week was de vereniging verhuisd. Na vele uren verbouwingsactiviteiten en akoestische aanpassingen is de opening gepland op zaterdag 18 mei om 11.00 uur. Dit tussen alle optredens in Zwolle, Steenwijk, Genemuiden en meerdere in Zwartsluis door.” De opening wordt verricht door wethouders Lucas Boshove en Dick Visserman, die volgens Voorwaarts ‘zeer belangrijk’ waren bij de realisatie van de verhuizing. Vanaf 11.30 uur is het muziekgebouw vrij te bezichtigen. Tijdens dit open huis treedt een aantal onderdelen van Voorwaarts op, om te beginnen rond 12.00 uur met het Jeugdorkest en daaropvolgend de Kadetgroep. Brass ensemble Con Amore speelt om 13.45 uur. Daarna is het de beurt aan de Kadetgroep en het Jeugdorkest tot de sluiting van het open huis. Deze is om 16.00 uur.

Maar ook bij de melkveebedrijven van de families Selles, Roetman en Ruitenberg. Elk bedrijf had een gevarieerd programma voor jong en oud. Daarnaast werden er diverse beleefpunten rondom de locaties georganiseerd. Ook werd een weidevogelstour gehouden, vanaf gemeenschapscentrum De Driester. Verder openden burgemeester Eddy Bilder en

Bezoekers in het stoomgemaal. Foto: Tennekes

gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel samen met

MASTENBROEK - In Mastenbroek is zaterdag 25 mei de officiële opening van de Kruisvliedt Staete.

Alles is georganiseerd rondom het thema ‘Jong in de polder’. “Het voorjaar staat voor fris, groen en nieuw leven”, aldus de organisatie. “Dit alles is te vinden in de polder, die zich in de meimaand van zijn mooi-

Vaartocht naar kooi SINT JANSKLOOSTER - In mei is er weer de Cultuur Monumenten Maand bij Natuurmonumenten. Door het hele land zijn er meer dan tachtig activiteiten in en rond historische gebouwen in gebieden van de natuurorganisatie.

Nanette Westhoff het Gait Jan van Lutepad.

Opening van Kruisvliedt Staete Stephanos Op die dag worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Bezoekers kunnen deelnemen aan een ontbijt of een rondje door de polder maken langs diverse (agrarische) bedrijven. Ook kunnen zij hun flesje L’Essence de Mastenbroek komen bijvullen.

7

ste kant laat zien.” De Kruisvliedt Staete ligt op de kruising Oude WeteringBisschopswetering en is een nieuw centraal ‘pleintje’. Het plan was een initiatief van de stichting Polderbelangen en gefinancierd door de het Nationaal Landschap IJsseldelta en de deelnemende partners. Er is een voor minder validen toegankelijke vissteiger gerealiseerd. Voor meer informatie en het programma zie: www.poldermastenbroek.nl.

GENEMUIDEN - In Genemuiden wordt in de week van 21 tot en met 24 mei huis-aan-huis gecollecteerd voor Stichting Stephanos. De opbrengst is bestemd voor het Day Care Centre. Weeskinderen die in dit programma zijn opgenomen wonen bij familie, maar komen vijf dagen per week naar het dagzorgcentrum. Daar krijgen ze iedere dag een maaltijd en Bijbelonderwijs. Twee maal per jaar krijgen de kinderen schoolmaterialen en kleding. Als ze ziek zijn kunnen ze er voor medicijnen of andere hulp terecht. Ook ziekenhuisopname of behandeling wordt door Stephanos betaald.

Op 16, 18, 22 en 28 mei gaat een vaartocht naar de eendenkooi Grote Otterskooi in Dwarsgracht. “Verscholen tussen hoge bomen en dicht struikgewas liggen enkele bijzondere plassen”, aldus de organisatie. “De vijvers van de Grote Otterskooi. Hier werden vroeger door de kooiker eenden gevangen, die voor consumptie verkocht werden. Het kooikerberoep is tegenwoordig niet lonend meer. Toch worden de eendenkooien door Natuurmonumenten in stand gehouden. Ze zijn van bijzondere waarde, zowel om cultuurhistorische redenen als om hun natuurwaarden.” De Grote Otterskooi is alleen toegankelijk onder begeleiding van een schipper/gids van Natuurmonumenten. Hier laat de gids de bezoekers letterlijk achter de schermen kijken van dit oer-Hollandse fenomeen. De vaartocht vertrekt om 12.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster en duurt 3,5 uur. Het is verstandig om vooraf te reserveren, kijk op de website: www.natuurmonumenten.nl/ varen of bel met het bezoekerscentrum, (0527) 246644.

2E PINSTERDAG OPEN VAN 10.00 - 17.00 UUR

Flexwerk

ONKRUIDSTOP

HANGPETUNIA

POKON ONKRUIDSTOP GEBRUIKSKLARE SPRAY (1 LITER) BESTRIJD ONKRUID OP PADEN EN TERRASSEN

SURFINIA, IN DIVERSE KLEUREN IN GROTE HANGPOT BLOEIT DE HELE ZOMER DOOR

VAN 14,25 VOOR

VAN 9,95 VOOR

5.99

Werkt u met oproepkrachten of gaan de vakantiekrachten straks bij u wisselende uren werken? Als dit het geval is, is het goed om even stil te staan bij een recente uitspraak van de Hoge Raad. In deze procedure speelde de vraag hoe het loon (art. 728 a BW) van flexwerkers berekend moet worden als de flexwerker op een dag meerdere keren wordt opgeroepen en per oproep korter dan drie uur werkt. De rechter oordeelt dat het artikel over loon slechts voor één uitleg vatbaar is; de flexwerker moet steeds per oproep minimaal drie uur uitbetaald worden.

0IN%G! 4 KORT

5.99

ROMANTISCHE BISTRO-SET COUNTRYFIELD BISTROSET METAAL, ZEER DECORATIEF 2 STOELEN + 1 TAFEL

79.

VAN 129,50 VOOR

Deze uitspraak bevestigt nogmaals dat er een minimale (door) betalingsverplichting is indien een werknemer meerdere malen per dag wordt opgeroepen voor een periode van (telkens) korter dan drie uur. Hierbij is het ook goed om stil te staan bij de definitie van een oproepkracht. Er is namelijk al snel sprake van een vast dienstverband. Er is enkel sprake van een oproepcontract als de flexwerker niet meer dan 15 uur per week wordt opgeroepen en er geen vast rooster is.

00

VLIJTIGE LIES

KUNNEN GOED IN DE SCHADUW BLOEIT DE HELE ZOMER VOLLE BAK À 24 STUKS

Het is dus zaak om bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst goed na te gaan wat feitelijk de situatie zal gaan worden. Deze feitelijke situatie dient dus de basis te zijn voor het opstellen van de arbeidsovereenkomst en niet andersom. Bespreek de situatie van te voren goed door en laat u adviseren bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten. Wij zijn u hiermee graag van dienst.

3KO0RT% ING! Aanb. geldig van 15-05 t/m 21-05 2013 | Afgehaald, zolang de voorraad strekt.

Let op! Donderdag en vrijdagavond koopavond. Doorlopend tot 21.00 uur.

Openingstijden:

ma. t/m wo. 09.00-18.00 u do. + vrij. 09.00-21.00 u zat. 08.30-17.00 u

3.

VAN 5,95 VOOR

99

VOORDEELPARADIJS VOOR GROENE VINGERS WWW.DEOOSTEINDE.NL Koekoeksweg 4 8271 PC IJsselmuiden (Koekoekspolder) Tel. 038 - 331 20 35


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

Puzzel mee Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. De winnaar krijgt de waardebon thuisgestuurd.

Sudoku

en maak kans op een

waardebon

Oplossingen onder vermelding van ‘Puzzel’ moeten uiterlijk maandag 09.00 uur binnen zijn. Stuur ze per post onder vermelding van ‘Puzzel Sudoku’ naar: Weekblad de Stadskoerier Constructieweg 41-1 8263 BC Kampen of per mail: info@brugmedia.nl. Vergeet hierbij niet de eigen adresgegevens. De winnaar ontvangt een waardebon t.w.v. 15 euro.

Wij maken muziek spelen betaalbaar!

Voor al uw muziekinstrumenten Prinses Julianastraat 12, 8281 CL Genemuiden Tel. 038-3856050

orgels - piano’s - gitaren - blaasinstrumenten - bladmuziek

ALLES VOOR UW COMPLETE WONINGINRICHTING!

Puttenstraat 11 Genemuiden, Tel. 038-3854942

Uw auto onderhouden, is de kosten in de hand houden. Gratis gehaald en gebracht of klaar terwijl u wacht. Van huis naar Zwartsluis

Sudoku: de sport voor de hersenen

5 6 3 2 7

8

In contact met uw doelgroep

2 4 9 1 2 7 7 3 1 5 6 7 4 2 9 1 5 9 2 4 Voor iedereen die zijn of haar hersens lenig wil houden komt De Brug, in aanvulling op de al bestaande puzzels in het weekblad, met tweewekelijkse Sudoku’s. Een Sudoku is een puzzel die bestaat uit negen hokjes, die op hun beurt ook weer zijn onderverdeeld in negen veldjes zodat men daar de nummers één tot en met negen in kan zetten. De volgorde is echter niet willekeurig. Want van de in totaal 81 hokjes zijn er al een paar ingevuld. De andere hokjes mag u als lezer invullen maar wel zo dat in elk kleine vierkant de getallen één

tot en met negen één keer voorkomen maar deze mogen nooit op dezelfde horizontale of verticale lijn geplaatst worden met hetzelfde getal in een ander veld van negen. Succes.

De winnaar van de Crypto van vorige week is Annemarie Noordman uit Kampen. Het winnende woord was Ledenstop. Oplossing.: Hor. 8.geheimbewaarder. 9.rollen. 11.leenauto. 12.kathedraal. 14.koe. 16.luister. 19.tornado. 21. straks. 22 .reaqgeren. 25.orgaandonoren. 26.sensatiezoekers. vert. 1.lego. 2.heel. 3.amen. 4.keelgat 5.waterloo. 6.braam. 7.gestoord. 9.rekel. 10.latei. 13.dienstauto. 15.ingedrukt. 17.uitlopen. 18.stamgast.20. bridgen. 23.aanbod. 24. eenarm.

Naam: ................................................................ telefoonnr: .............................................................. Adres: .....................................................................................................................................................

Diplomazwemmen in zwembad Bestevaer

Zaterdagmiddag was het weer een drukte van belang in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Er werd namelijk weer gezwommen voor het Aen B-diploma.

Personeelsof familiefeest? www. deoase-zalk.nl

Restaurant “De Oase” Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

TE KOOP GEVRAAGD

BOEKEN

Single’s en LP’s Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

038-4660582

8

De achttien kinderen die om 11.00 uur moesten zwemmen voor diploma A hadden veel toeschouwers meegebracht. De volgende kinderen kregen hun felbegeerde A-diploma: Alicia Altena, Daan van den Belt, Ruben de Boer, Chris Breman, Maël Gregoire, Noëlle Havers, Geralynn Kaslander, Jan Kaslander, Amaan Khan, Luuk van Lohuizen,

(038) 337 00 54

www.bcoreclameburo.nl www.

deStadskoerier .nl Gevraagd: goede gebruikte kleding kunt u elke zaterdag van 10 tot 12 u. afleveren bij Riezebos Constructie (ingang Biezenstraat). Opbrengst voor Julia Tehuis in Oradea (Roemenië). Kunt u niet brengen, bel dan tel. 0383854824 Gevraagd: winkelwagenmuntjes. Ruilen is ook mogelijk. Tel 06-12430966 Gevraagd: winkelwagenmuntjes, ik kom ze graag bij u ophalen, ruilen ook mogelijk, tel. 0612430966

TE KOOP HARDHOUTEN TUINBANKEN vanaf

€ 45,Handels Onderneming H. van Dalfsen Kokosstraat nr. 2 Genemuiden. Tel.nr. 038-38 554 45 of 06-120 66 067

Ervaren schilder biedt zich aan!

Vraag vrijblijvend prijsopgave aan. Tel.nr. 06-24312744

Laura Meuleman, Anne Jan Oosterbroek, Henoah van Raalte, Koen Reijnders, Louise Riezebos, Manou Schuurman, Ciwan Üzümcü en Stan Wallinga. Om 12.00 uur was het de beurt aan de veertien kandidaten voor het diploma B.

Geslaagd zijn: Else Beelen, Daan de Boer, Joan Breman, Gerben van Dijk, Tess de Munnik, Erwin Opschoor, Jorn Reuvekamp, Michelle Rook, Maike Talma, Roald Visscher, Emma Vissers, Willemijn Voorhorst, Lynn van der Wal en Yaïr Witteveen.

Flexibele kantoorruimtes te huur voorzien van Meubilair, Beamer, flipover, laptops en internet. Voor info 038-4771020 info@vandalfsenbouw.nl

Te koop: Sym snorscooter, bj. 2010, scooter in november 2012 volledig gekeurd door dealer, km-stand 4040 km, helm niet verplicht, prijs t.e.a.b, tel. 0383317292.

KAPPERSHUIS Gezocht: Kapper / Kapster Fulltime / Parttime Min. 4 jaar ervaring Zowel knippen van heren als dames. Voor info: Kappershuis Hofstraat 3 Hasselt Tel.nr.: 038-7852489

APK ALL IN

€ 19,95

Voor alle merken

AUTOBEDRIJF

ZIELEMAN

(038) 477 13 24

TE KOOP

AARDAPPELEN

BILDTSTAR, GLORIA, EIGENHEIMER, IRENE, NICOLA 10 kg .................. 5.00 25 kg ...............10.00

UIEN 5 kg voor ............ 2.00 Gratis bezorging in Stadshagen, Hasselt en Genemuiden op maandagmiddag

Mts. Kasper, Brinkweg 2 Kampereiland

tel. 038 - 33 88 262

Word rij-instructeur Diploma in 7 mnd incl. stagegarantie! Betaling ook in termijnen. Bel de ROVBZwolle 088-700 1400

www.vanbuuren.nl


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 15 mei 2013

‘Vakantie Bijbel Klub’ in Genemuiden Activiteiten tijdens Molendag

9

HASSELT - De Nationale Molendag begon zaterdag met een gure wind en zo nu en dan een flinke bui. De molenaars van de Zwaluw in Hasselt waren wel blij met de wind. Een fraai versierde molen moet natuurlijk wel draaien. Ook de standhouders lieten zich niet uit het veld slaan en al vroeg werd de molen gevuld met geuren van verse koffie en warme stroopwafels. Plaatsgenoot Wubs liet de bezoekers honing proeven. De nieuwe honingoogst laat nog even op zich wachten. Henk Toersen demonstreerde met verve oude zuiveltechnieken en Jan Palland verkocht zijn biologisch geteelde hazelnoten. Groencentrum Hasselt deed goede zaken met een grote diversiteit aan vaste tuinplanten en éénjarigen.

Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 wordt er dit jaar een houtdorp georganiseerd.

GENEMUIDEN - Het Hervormd Jeugdwerk in Genemuiden houdt maandag 12 tot en met donderdag 15 augustus weer een ‘Vakantie Bijbel Klub’ (VBK). De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Het thema van dit jaar is ‘Té gek!’. De centrale gedachte is ‘God redt’, dit komt naar voren in alle verhalen rondom het thema. De VBK wordt dit jaar op een iets andere manier ingevuld dan de afgelopen jaren. Voor de kinderen van groep 1 tot en met 4 verandert er niet veel. Het programma bestaat zoals gebruikelijk uit samen zingen, luisteren naar een Bijbelverhaal, het leren van een weettekst, knutselen en spelletjes doen. “Alleen is er dit jaar één dag

minder VBK”, legt de organisatie uit. “Deze is nu van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 11.45 uur.” Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 wordt er dit jaar een houtdorp georganiseerd. Overigens mogen de kinderen van groep 5 ook dit jaar kiezen of ze ’s ochtends komen of ’s middags meedoen met het houtdorp. Het houtdorp wordt gebouwd op de parkeerplaats van de manege

van maandag tot en met donderdag. “Op maandag starten we om 19.00 tot 20.00 uur, er wordt dan nog niet getimmerd”, aldus de organisatie. “De andere dagen duren van 16.00 tot 20.00 uur.” Het is de bedoeling om eerst in de manege te beginnen met een programma rondom het thema. Daarna wordt in groepjes gebouwd aan een eigen hut. Tussendoor gaan de kinderen ‘schaften’ en is er een moment voor bezinning of sketch. Op donderdagavond om 19.00 uur wordt de VBK, samen met de ochtendgroep, afgesloten en kunnen de hutten bekeken worden door belangstellenden.

De Stichting Overijsselse Molen (SOM) grijpt haar zestigjarig jubileum aan om naast de oudere generatie, die de molen veelal nog ‘werkend’ heeft meegemaakt, ook jongeren enthousiast te maken voor molens en het molenaarsvak. Daartoe heeft de SOM een molenpaspoort ontwikkeld, gratis te verkrijgen bij de molenaar. Door de molens in het paspoort te bezoeken komen houders veel te weten over de diverse soorten molens en hun functie. Met molengeocaching, het ‘schat’zoeken met behulp van GPS, kunnen sommige molens al op eigentijdse wijze worden verkend. Ook De Zwaluw hoopt dit zo spoedig mogelijk aan zijn bezoekers te kunnen aanbieden. De activiteiten werden omlijst

Cotap B.V. in Genemuiden is al ruim 70 jaar een voorname speler in de Nederlandse vloerenbranche. Als regisserende groothandel met circa 70 betrokken medewerkers heeft Cotap een sterke marktpositie opgebouwd in de segmenten tapijt, laminaat, parket, vinyl, pvc stroken en karpetten. Het bedrijf biedt een totaaloplossing: sales, service, communicatie, levering uit voorraad en marktgerichte producten. Cotap B.V. levert via de klantspecifieke divisies. Daarnaast heeft Cotap B.V. exclusieve rechten van een aantal vooraanstaande Europese merken uit de vloerenbranche.

door de muzikale klanken uit het draaiorgel van Jacob Versteegh. In de loop van de middag blies het Dweilorkest De Notenkrakers vakkundig de zon achter de wolken vandaan, waarbij de bezoekers nog een dansje maakten op het molenplein. Op 6 oktober 1973 begonnen molenaars met de Nationale Molendag. Sinds 1974 wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag van mei. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten. Ruim zevenhonderd molens namen deel aan de Molendag. De Hollandsche Molen heeft de ambitie de Nationale Molendag uit te breiden tot minimaal achthonderd deelnemende molens en 100.000 bezoekers in 2014. Minstens zo belangrijk vindt de organisatie om te laten zien dat molens niet alleen van wind draaien, maar dat er inspanning nodig is om molens de parels van het landschap te laten zijn. Steun van de Nederlandse bevolking is daarbij onmisbaar.

INSTALLATIEBEDRIJF

STEGEMAN ECO 1050 GASHAARD KACHEL (speksteen)

DoorZOEKEN de sterkeEEN: groei die Cotap in deze uitdagende markt doormaakt, WIJ

zal Cotap op korte termijn aan de bestaande magazijnen in Nieuwleusen een nieuw magazijn toevoegen. Voor deze locatie zijn wij op zoek naar een: Tot het takenpakket van de medewerker aftersales

MEDEWERKER AFTERSALES M/V Wij zoeken:

behoren de volgende werkzaamheden •MEEWERKENDE Servicemeldingen van klanten in behandeling nemen; • Zorg dragen voor de voortgang en administratieve afwikkeling van servicemeldingen; • Leveranciersdossiers up to date houden; FULLTIME M/V • Uitvoeren, registreren en rapporteren van kwaliteitscontroles; • Signaleren en analyseren van knelpunten met betrekking tot het Takenpakket kwaliteitsniveau van onze producten; Aansturen logistieke inzake medewerkers ••Contact met acht toeleveranciers het kwaliteitsniveau van onze producten; Controleals uitgaande goederen ••Fungeren vraagbaak,voor binnen- en buitendienst, bij producttechnische •vraagstellingen. Voorraadtellingen

SUPERVISOR LOGISTIEK

• Kwaliteitscontrole

Profiel: • Laden en lossen van trailers • HBO werk- en denkniveau; •Profi U heeft el affiniteit met zowel commerciële- als administratieve werkzaamheden; • U beschikt bij voorkeur over een ruime productkennis t.a.v. bovengenoemde • U heeft affiniteit met logistieke werkzaamheden producten; • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift • U heeft een resultaat- en oplossingsgerichte houding; • U bent stressbestendig, kwaliteit- en resultaatgericht • U bent enthousiast, stressbestendig en flexibel; communicatieve vaardigheden en schriftelijke vaardigheden; ••UGoede beschikt over goede communicatieveU heeft MBO werken denkniveau ••Afgestudeerde HBO-studenten worden ook van harte uitgenodigd te •solliciteren; U bent enthousiast en flexibel • U beschikt bij voorkeur over een • Kennis van het MS Office pakket. heftruckcertificaat

Voormeer meerinformatie informatieover overde defunctie functiekunt kun ujecontact contactopnemen opnemenmet metJan Willem Voor Barneveld, Hoofd Verkoop dhr. Gerhard Sterk, tel 038Binnendienst, 385 15 60. tel 038-385 15 00. Reacties voorzienvan vanuitgebreide uitgebreide motivatie u sturen Reactie voorzien motivatie en en C.V.C.V. kunkunt je sturen naar:naar: Cotap dhr. J.W. Postbus 23, 8280 CotapB.V. B.V.T.a.v. t.a.v. Gerrit van Barneveld, de Weerd, Oosterbrugstraat 27,AA Genemuiden of8281 janwillem.barneveld@cotap.nl. BT GENEMUIDEN of gerrit.vd.weerd@cotap.nl

www.ambiant.nl

www.vloertotaalconcept.nl

www.yunieq.nl

TEVENS HET ADRES VOOR ONDERHOUD GAS-, WATER-, C.V INSTALLATIES

GESPECIALISEERD IN:

LUCHTVERWARMING • HAARDEN CV TOESTELLEN • AIRCONDITIONING Gemeenteweg 268 - 7951 PD Staphorst Tel. 0522-461202


w o e n s d a g 15 m e i 2 013

www.destadskoerier.nl

10


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013 Katwolderweg 3 8041 AC Zwolle 038-421 17 01 sales@kalsbeek.com

2E paasdag PINKSTERDAG GEOPEND 2e geopend van 11.00 tot 17.00

TE HUUR

BEDRIJFSUNIT Afm. ca. 6 X 9 m. Per direct beschikbaar Inlichtingen: 06 - 53885772

nog ÉÉn keer profiteren van speciale beurs kortingen Neem ook eens een kijkje in onze nieuwe webshop en bestel met deze unieke kortingscode

UW AUTO VERKOPEN?

Blijf er niet mee lopen. Kom naar Zwartsluis en zoek het dicht bij huis.

SwolleNaer

WWW.KALSBEEKMOTOREN.NL

DE LANGE MUUR Op 2 Pinksterdag e

bieden wij een

LOPEND TIPANBUFFET aan voor

Op 25 mei krijgt u extra waar voor uw geld! Iedere laatste zaterdag van de maand zijn wij geopend van 8.00 - 12.00 uur. Op deze zaterdagen bieden wij u extra aantrekkelijke schaalprijzen voor uw metalen. Tevens kunt u net als gewoonlijk uw papier/karton inleveren, de vergoeding geldt alleen bij minimaal 500 kg. * Max. 1000 kg per klant, alleen geldig in de maand mei, op vertoon van uw legitimatie, extra opbrengst geldt niet voor non-ferro metalen

€ 18,50 p.p.

OP VERTOON VAN DEZE ADVERTENTIE

10% EXTRA

Wilt u liever een all-in menu? Dan kost u dit maar p.p.

€ 28,50

OP DE DAGPRIJS

Dit is inclusief kippen- of tomatensoep, buffet, klein ijsje en drankjes* gedurende 2 uur. *bier, fris en wijn

De Lange Muur • Kruisstraat 8 • 8281 BA Genemuiden

BIEZENSTRAAT 3 GENEMUIDEN - TEL. 038 - 385 48 28 WWW.GERORECYCLING.NL

WIJ GAAN NAAR DE KELDER!! Uitnodiging voorlichtingsavond Stichting Interkerkelijk

Wat?

JEUGDHONK Genemuiden

Wanneer Kennismaking met bestuur Bekendmaken officiële naam en logo Presentatie visie en plannen Rondleiding in het Jeugdhonk Koffie, thee of fris

Op DV donderdag 23 mei om 20.00 uur (vanaf 19.45 uur vrije inloop)

Waar? In de Garfkamer Kerkplein 1 Genemuiden

IEDEREEN BIJ DEZE VAN HARTE UITGENODIGD

11


Trouwen..

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

feest • ringen • bloemen • kleding • fotografie • haar & make-up Doelgericht en voordelig adverteren op deze pagina? Bel (038) 333 10 27

www.destadskoerier.nl

vanaf € 695,-op fotoruben.nl rouwreportages 11 06 30 / kijk ook 06 19

Voor een 'fonkelende' reportage!

Keizerstraat 17+25 Kampen Tel. 038-3323124

Fotografie: Hannie Engelsma van HEfotografie

“Mede dankzij de goede service van Bruidshuis Dokter - de Graaf, was onze dag, op 16 mei 2012, helemaal perfect. Als meisje had ik al de droom om ooit in een “Sissi-jurk” te trouwen en Inge voelde dit perfect aan. Hierdoor voelde ik mij op onze dag dan ook echt de bruid in mijn droomjurk! De jurk zat perfect en ik kreeg veel complimenten, natuurlijk de meeste van mijn man, die er in zijn prachtige pak ook fantastisch uit zag! Met de luxe van maar liefst 5 lieve bruidsmeisjes, in bijpassende jurkjes, werd het plaatje helemaal compleet. Dus Inge, bedankt voor de goede zorgen!” Bruidshuis Dokter-de Graaf Oudestraat 62 • 8261 CS Kampen Tel.: 038-333 22 27 www.bruidshuisdokterdegraaf.nl

12


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

Kijk voor meer aanbiedingen op www.c1000.nl

C1000 Kipfilet

2.

39

500 gram

2.

79

rund- en varkensvlees 500 gram

alle varianten pak 1 liter

1.

1.

99

C1000 gemengd gehakt

Optimel drink

13.39 14.29

49

bak 500 gram

2.79

1.

00

1. 1. 29

32

49

krat 24 flesjes Ă 300 ml

3.84

C1000 Pitloze witte druiven

9.

Alfa, Brand, Palm, Gulpener of Warsteiner bier

6 personen

Uw Eigen Bakker roomboter appeltaart

4.

19

C1000 Schouderkarbonade varkensvlees 500 gram

C1000 Witlof 500 gram

1.

Uw Eigen Bakker brood

0.59

C1000 Filet Americain

99

2.99

0.99

2.

99

per stuk

boeren tijgerwit, boeren 99 1. tijgerbruin of donker meergranen heel

Alle varianten bakje 150-158 gram

1.49 2.09

2.15 2.39

1.79

m.u.v. trio en slagersvers

C1000 MARTIJN DEKKER H. Van Viandenplein 6 8061 CX HASSELT www.c1000.nl/HASSELT

Openingstijden:

C1000 KERSSIES

2e Pinksterdag gesloten

Voorpoort 5 8325 CL, VOLLENHOVE www.c1000.nl/VOLLENHOVE Week 20 2013

Maandag t/m Woensdag Donderdag t/m Vrijdag Zaterdag

Openingstijden:

Maandag t/m Donderdag Vrijdag Zaterdag

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 21.00 uur 08.00 - 20.00 uur

Aanbiedingen zijn geldig van woensdag 15 t/m dinsdag 21 mei 2013. Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers.

Slim bezig.

13


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

Marcel’s Goud IJsselmuiden

Marcel Goud IJsselmuiden

Al 5 jaar het vertrouwde adres voor het inleveren van uw oude goud. Kijk en vergelijk! Gegarandeerd de hoogste prijs voor uw oude goud, heel of kapot.

Kom en zie wat uw ‘schat’ oplevert, wat in de lade ligt en

ontvang DIREKT (veel)

CONTANT GELD Inkoop van: en verkoop van: • oude sieraden, heel of kapot. • smeltgoud • antieke juwelen • tandengoud

• oude gouden munten • gouden tientjes • krugerranden • gouden baartjes

- Deze pagina uitknippen en bewaren!! - Parkeren vrij voor de zaak - Legitimatie verplicht

HET GOUD STAAT HISTORISCH HOOG, DUS NU VERKOPEN!

• zilveren guldens en rijksdaalders • zilver • slotjes etc.

Voor inlichtingen: 06-53245237  (na 12:00 uur)  of  038-3317400 (na 16:30 uur)

Openingstijden:

Openingstijden: Ma. en Di. van 15.30 tot 20.30 uur Wo. 15.30 tot Ma. Di. en Do. van 16:00 tot20.30 20:30uur uur   Do. van 15.00 tot 20.30 uur Wo. van 16:00 tot 20:30 uur  Vr. van 16:00 15.00 tot Vr. van tot22.00 22:00uur uur Za. van 12.00 tot 22.00 Za. van 12:00 tot 22:00uur uur Zo. rustdag Zo. rustdag Dorpsweg 2a Hoek Dorpsweg/Burg. Van Engelenweg, 8271 BM IJsselmuiden  (glazen kiosk naast gebouw Rabobank)

14


ACTUEEL

Lezing over dementie

KAMPEN - In verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis in Kampen wordt maandag 10 juni het seizoen afgesloten van het Alzheimer Café in Kampen en de informatieavonden over dementie in Zwartewaterland. Marinus van den Berg, geestelijk verzorger, spreekt dan over ‘het drama van dementie in de familie - dementie bekeken vanuit het gezichtspunt van rouw en verlies voor alle betrokkenen’. Na de lezing is er voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen aan Van den Berg. De avond wordt gehouden in verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis, Engelenbergplantsoen 3 in Kampen. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De kosten van deze avond zijn 5 euro per persoon. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij het Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland, via 06-13014955, en bij het Zorgloket van De Meente in Genemuiden; (038) 385 27 18.

Lenteconcert MASTENBROEK - In de kerk van Mastenbroek vindt vrijdagavond 17 mei vanaf 20.15 uur een lenteconcert plaats. De opbrengst van deze avond is voor het 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland, stichting Chimwemwe.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 15 mei 2013

Zwartsluis sfeervol ‘onder zeil’ ZWARTSLUIS - Zwartsluis stond afgelopen week weer in het teken van het tweejaarlijkse evenement ‘Zwartsluis onder Zeil’. Verschillende zeilschepen waren in het water langs de Hanselskade te vinden.

Als klap op de vuurpijl werd op donderdag officieel Sluuspoort

Foto: Bas Wilberink

geopend, onder andere door burgemeester Eddy Bilder en

gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel.

Start opgave Handelskeuring Rouveen Eerste huwelijk

in Botterhuus

ROUVEEN - Stichting Handelskeuring Rouveen is bezig met het organiseren van de zestiende Handelskeuring Rouveen. De Handelskeuring is inmiddels een begrip binnen de ‘hippische evenementenkalender’. “Het laagdrempelige karakter, de massale belangstelling en het enthousiasme van deelnemers en publiek vormen de ingrediënten voor een uniek evenement”, aldus de organisatie. “Het programma wordt steevast afgewisseld met ludieke en spraakmakende shows. Sinds twee jaar maakt ook een veulenrubriek deel uit van het programma. Dit biedt een unieke gelegenheid voor fokkers om hun nieuwe aanwinst aan een

‘Zingnd noar de zundag’ GENEMUIDEN - ‘Gods grote waerkn in onze eign tael’, naar aanleiding van Handelingen 2, is het thema van de zangdienst op zaterdagavond 25 mei tijdens het Genemuider streektaalfestival Eikoerei.

Bezoekers konden varen met de botter ZS13, waarvan zondag een openluchtkerkdienst werd gehouden, en andere schepen. Een shantykorenfestival zorgde voor de vrolijke noot. Tijdens Zwartsluis onder Zeil werd eveneens de Nacht van Zwartsluis gehouden.

15

breed publiek te tonen.” Deelnemers kunnen hun paarden uiterlijk op 15 juni opgeven. Vanwege de grote belangstelling raadt de organisatie de deelnemers aan om hun paarden tijdig op te geven. De organisatie hanteert bij de opgave een toelatingsreglement. Voor de rijpaarden is Arie Huisman contactpersoon; 06-27470984, rijpaarden@handelskeuring. nl. Voor de tuigpaarden Teun Lassche, 06-15883342, tuigpaarden@handelskeuring.nl. De toegang is gratis. Meer info op www.handelskeuring.nl.

ZWARTSLUIS - Burgemeester Eddy Bilder heeft woensdag 8 mei het eerste huwelijk voltrokken in het nieuwe Botterhuus op de turfeilanden in Zwartsluis.

“In de Grote Kerk gaan we ‘zingend noar de zundag’ met psalmen (met bovenstem) en geestelijke liederen”, legt de organisatie uit. “Deze worden gezongen in het Gaellemunigers, ‘want de Geest sprek alle taeln’.” De Taelkrink heeft de teksten overgezet in het dialect. Dominee Arend Beens, een geboren en getogen Gaellemuniger, leidt de avond en mediteert in de taal van zijn jeugd. Sopraan Annemarie Beens zingt enkele liederen solo, ook in het dialect. De organist van de avond is Arend Booi. De zangdienst begint om 19.00 uur. De toegang is vrij.

Havendag

Het Botterhuus is inmiddels maritiem ingericht en in de loop van het jaar worden in de tuin van Van Dijk nog maritieme elementen geplaatst.

VOLLENHOVE - Tijdens de Havendag van 18 mei wordt in de Kleine-of Mariakerk aan de Bisschopstraat in Vollenhove een aantal concerten gegeven op het R. Nijsseorgel.

De gasten stonden het bruidspaar op te wachten op het plankier; het bruidspaar werd gebracht door het pontje de Sluuspoort 1.

De kerk is geopend van 13.00 tot 16.00 uur voor de muziekliefhebber, maar ook voor de toevallige passant. De toegang is vrij.

Uitnodiging

ervaar de nieuwe captur

Natuurbeschermingswet

hoge instap, sportief en niet duur.

Vergunning Gedeputeerde Staten van Overijssel delen mee dat zij op 6 mei 2013 een vergunning ex artikel 19d van de Natuurbeschermingswet 1998 hebben verleend aan de heer B.A. Hammer voor de locatie aan de Middenweg 1 te Genemuiden, gemeente Zwartewaterland (verzenddatum 6 mei 2013).

maak vrijblijvend een proefrit Nieuw in de showroom RENAULT CLIO DIESEL 14% BIJTELLING

GEEN wegenbelasting

Gedeputeerde Staten hebben de vergunning in overeenstemming met de aanvraag verleend. Het besluit kunt u inzien op overijssel.nl/loket/bekendmakingen. Hier kunt u ook lezen over de mogelijkheid voor het indienen van bezwaar. Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen binnen zes weken na de verzenddatum. Nadere inlichtingen Team Vergunningverlening, telefoon 038 499 76 20.

De nieuwe Renault Clio een onvergetelijke ontmoeting

t

Renaul GE EN tur Cap wegenbelasting

De Renault Megane Luxe schuifdeurkastenEner gy DCi 110 Stop en Start eco 2

Tijdelijk GRATIS ook in 2013 montage en 14% bijt 50% korting op lades eling en...

...G EE N wegenbelasting

Buiten de Enkpoort 15, hasselt Tel. 038 - 477 12 58 openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00 - 19.30 uur zaterdags van 08.30 - 16.30 uur kijk ook op www.multimatedebreker.nl

Renault Twingo

NU KOPEN = 2000 EURO VOORDEEL

EN RIJDEN IN 2013!* Extra ingekocht. 10 door u gewenste kleur. decht n ineko elleing modra Alleext (*Actie alleen geldig op de 10 extra ingekochte Twingo’s)

AUTOBEDRIJF NIEUWBOER Grote Kranerweerd 23 - 8064 PE Zwartsluis - 038-3868038

WWW.AUTOBEDRIJF-NIEUWBOER.NL


w o e n s d a g 15 m e i 2 013

www.destadskoerier.nl

Keet de Kolk houdt voor derde keer ‘Forelvissen voor goede doel’

GENEMUIDEN - Het bestuur van Keet de Kolk in Genemuiden houdt zaterdag 18 mei van 7.00 tot 17.00 uur weer het evenement ‘Forelvissen voor het goede doel’. Het motto is ‘Jong vist voor oud’.

Het goede doel dit jaar is namelijk Stichting Vrienden van de Meente, die zich inzet voor het ‘verwerven, beheren en besteden van (financiële) middelen’ voor instellingen die vallen onder het Genemuider zorgcentrum. “We vonden het belangrijk dat het goede doel uit Genemuiden zou komen”, legt organisator Egbert Beens van het forelvissen uit. “De vorige keer zamelden we geld in voor woonvorm de Spil van Stichting Philadelphia, en het jaar daarvoor voor woonvorm de Clausstraat van Philadelphia. We gingen dit keer op zoek naar een nieuw doel, en dat zijn er nogal wat in Genemuiden. Viavia kwamen we bij de Stichting Vrienden van de Meente terecht.”

Vorig jaar bracht het visevenement 2.500 euro op. Om geld in te zamelen zoekt de organisatie naar sponsors. “Het wordt steeds moeilijker om deze te vinden en dus om het evenement kostendekkend te krijgen”, legt Beens uit. “Veel bedrijven zeggen; ‘dit keer maar even niet’. Of ze geven minder. Ik denk dat we het daarom dit jaar vooral van de entreekaarten moeten hebben.”

Deelnemers kunnen verschillende dagdelen (10 euro) of de hele dag (15 euro) komen vissen op de duizend in de Tweede Kolk uitgezette forellen. De dagdelen zijn van 7.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur. Drinken, waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat, wordt geschonken langs het water. Daarnaast wordt tegen betaling forel gerookt. Voor de kinderen is er een springkussen, beschikbaar gesteld door Tamek Groep. En Hengelsportvereniging Genemuiden heeft de kolk beschikbaar gesteld voor het evenement. “Het is elk jaar weer een geweldige dag, waar veel vissers, zowel ervaren als onervaren, op af komen”, besluit Beens. “Wij mikken op zo’n 120 vissers per dagdeel.”

16


w o e n s d a g 15 m e i 2 013

www.destadskoerier.nl

17


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

18

2 PINKSTERDAG OPEN VAN 12.00 T/M 17.00 UUR

BIJ ONS ZIT JE ALTIJD GOED!!

AUTOTECHNIEK

UW GARAGE VOOR: • In- en verkoop auto’s • Reparatie en onderhoud alle merken • APK • Reparatie en onderhoud Airco (Tevens onderhoud Campers en Caravans)

Adullam Gehandicaptenzorg

Lucas Fokkert Tel: 06 - 30 01 30 14 b.g.g 038 - 477 18 34

Bezoek deze ontmoetingsen verkoopdag en steun daarmee het werk onder de gehandicapten.

‘EDDIE’ FAUTEUIL TEXTIELLEDER IN ZWART, BRUIN EN GRIJS

DV zaterdag 18 mei 10.00 tot 15.00 uur

OP = OP

OP = OP

€ 189,-

Muiderheim, Genemuiden

Verburgweg 4, 8061 PM, Hasselt/Genne

OP ALLE SHOWROOM BOXSPRINGS

OP = OP

‘BREAK’ 2+3 BANKSTEL

GRIJS GEMÊLEERDE STOF VAN 1.219.-

‘VALMA’ RELAX STOEL

IN TOLEDO LEDER/ROOD OF BRUIN LEDER

nu

€ 175,per stuk

KERKDIENSTEN Zondag 19 mei, 1e Pinksterdag

19.00 uur Tentdienst.

Gereformeerde Gemeente

GENEMUIDEN Ned. herv. Kerk

09.30 uur Ds. J.W. v.d. Jagt (Dalfsen). 14.30 uur Ds. L. Sollie (Meppel).

HASSELT Chr. Geref. Kerk

09.30 uur Ds. W.G. Hulsman. 19.00 uur Ds. P. van der Kraan (Urk). De Meente

09.30 uur Ds. J.A.C. Olie. Hersteld Hervormde Gemeente (Bethelkerk) 09.30 uur Ds. R.J. Oomen (Zomba, Malawi). 15.30 uur Kand. G.J. Veldhuis (Katwijk aan Zee). Geref. Kerk

09.30 uur Ds. I. Postma. 15.00 uur Ds. Duister (bel. dienst in Ger. kerk Zwartsluis).

Geref. kerk Vrijgemaakt

Geref. Kerk

10.00 uur Ds. J.A.J. Estie (Zwartsluis). 19.00 uur Mvr. Ds. J.M. Rohaan, tentdienst. SINT JANSKLOOSTER Hervormde Kerk

19.00 uur tentdienst in haven Vollenhove. Gereformeerde kerk

10.00 uur Ds. M.P. Vis. 19.00 uur Raad van kerken. Ger. Kerk vrijgemaakt

09.30 uur Ds. A. Huijgen. 15.30 uur Ds.P.W.J. v.d. Toorn (Heerde).

09.30 uur Ds. A. Krijgsheld (voorb. H.A.). 14.30 uur Br. H. de Vries (Zwolle).

09.30 uur en 15.30 uur Ds. C. Hogchem.

09.45 uur en 14.30 uur Ds. M.J. Kater.

Chr. Geref. Kerk

Gereformeerde Gemeente

HASSELT Chr. Geref. Kerk

09.30 uur Kand. F. Pathuis (Zwolle). 16.30 uur Prof. Dr. H.J. Selderhuis (bel. dienst). Geref. Kerk. Vrijgemaakt Zuid

08.45 uur Ds. R.M. Meijer. 16.30 uur Ds. R.C. Vellinga.

Chr. Ger. Kerk

Maandag 20 mei, 2e Pinksterdag GENEMUIDEN Ned. herv. Kerk

09.30 uur Zangdient. Herv. Wijkgebouw

09.30 uur Ds. M.A. Kuyt (Huizen).

Noord

Hersteld Hervormde Gemeente (Bethelkerk)

Hervormde kerk De Baak

Geref. Kerk

10.30 uur en 19.00 uur Ds. R.M. Meijer. 09.30 uur Ds. G. Doorn.

Protestantse Ichthus kerk (v.h. Bolwerk)

09.30 uur Ds. P. Ros.

Hervormde Gemeente

09.30 uur Ds. D. Heemskerk (Ouderkerk). 09.30 uur Ds. Maliepaard (Barneveld). Chr. Geref. Kerk

geen opgave.

10.00 uur zangdienst m.m.v. Open Doors. Geref. Kerk. Vrijgemaakt

09.00 uur Woord- en Communieviering, Mevr. Gerretzen. ZWARTSLUIS Herv. Gemeente

10.00 uur Ds. W. Geerlof. 19.00 uur Ds. J. de Kok (Diever). Geref. Kerk

10.00 uur Ds. J.A.L. Duijster (zendingsdienst). 19.00 uur in Herv. kerk Ds. J. de Kok (Diever). Geref. kerk vrijgem.

09.30 uur Ds. L. Sollie (Meppel). 16.30 uur Ds. H. de Vries (Zwolle). STADSHAGEN Pinkstergemeente Rios de Vida

10.30 uur Antilliaans, Spaans/ Nederlands aanbiddingdienst. Geref. kerk Vrijgemaakt

09.00 uur en 11.00 uur en 16.30 uur dienst. Prot. gem. De Open Kring.

09.30 uur Ds. Zweers / Dhr. Geerling. VOLLENHOVE Hervormde Kerk

10.00 uur Ds. D. Wolters.

OP ALLE DEKBEDOVERTREKSETS NU

Herv. kerk De Baak

09.30 uur zangdienst. Protestantse Ichthus kerk (v.h. Bolwerk) 09.30 uur zangdient in De Baak. Hervormde Gemeente

09.30 uur Ds. H. Westerhout. Geref. kerk, Hersteld

EXTRA KASSAKORTING

‘MARK’ TV-MEUBEL,

150 CM BREED, MASSIEF TEAK ONBEHANDELD

OP = OP

geen opgave. ZWARTSLUIS Geref. Kerk

10.00 uur Ds. J.A.L. Duijster. Geref. kerk vrijgem.

09.30 uur Pinksterviering. VOLLENHOVE Hervormde Kerk

10.00 uur Ds. H.J.H. Pap (in Kapel, St. Jansklooster). SINT JANSKLOOSTER Hervormde Kerk, Kapel

10.00 uur Ds. H.J.H. Pap. Gereformeerde kerk

ONZE COLLECTIE AFDELING Sta op fauteuil

‘DALTON’

Ook in uw maat! In zwart, bruin of taupe leder.

09.30 uur Br. R. Pasterkamp (Urk). Ger. Kerk vrijgemaakt

Hoekbank

‘YORK’

Uitzoeken in vele stoffen! 245x152x81

09.30 uur Ds. R. de Graaf (Rouveen). Chr. Ger. Kerk

09.45 uur Ds. J. Jonkman (Zeewolde).

09.30 uur Ds. A. Huijgen.

€ 730,-

Gereformeerde Kerk, Hersteld R.K. St. Stephanuskerk

€ 499,-

OP = OP

10.00 uur Ds. R.C. Vellinga.

09.30 uur Ds. H. Westerhout. 19.00 uur Ds. B. Jongeneel (Apeldoorn).

09.30 uur en 16.30 uur dienst.

€ 699,-

OP = OP

€ 699,-

WEEKENDDIENSTEN Huisarts | voor Genemuiden voor spoedeisende hulp buiten de normale praktijktijden van 08.00 tot 17.00 uur Huisartsenpost Zwolle, Dr. Stolteweg 17 (tegenover Sophia ziekenhuis), tel. 0900-3336333. Consultatie uitsluitend na telefonische afspraak. Voor Hasselt en Zwartsluis: v.a. vr. 17-5 17.00 uur t/m zo 19-5 17.00 uur A.J. Boender, Sportlaan 10, 8064 BS Zwartsluis, tel. 038-3867077, en v.a. zo 19-5 17.00 uur t/m di 21-5 08.00 uur J.H.A. de Maat / L. Trum, Kerkstraat 24, 8064 DP Zwartsluis, tel. 038-3867005. Tandartsen | uit Zwartewaterland zijn bereikbaar tel. 0900-2358263. Apotheken | Voor spoedgevallen is geopend Apotheek De Muiden, Pr. Julianastraat 23, Genemuiden, tel. 038-3855030, zat. 11.30 – 12.30 uur en 19.00 – 19.30 uur. Zondag gesloten Apotheek Hasselt, Burg. Royerplein 1, Hasselt, tel. 038-4773238, zat. 11.30 – 12.30 uur en 17.00 – 17.30 uur, zondag 17.00 – 17.30 uur. Spoedgevallen Apothekerspost Zwolle, Dr. Stolteweg 19 (t.o. Sophiaziekenhuis Zwolle, tel. 038-4556227), gevest. in de Huisartsenpost. Verloskundige Praktijk Sifra | dienstdoende verloskundige tel. 06-20002668 of antwoorddienst 038-4603 91. Tel. speekuur 13.00 tot 13.30 uur tel. 038-3324413. Verloskundige Praktijk Wijde Wieden | praktijk Vollenhove, Giethoorn, Zwartsluis, Hasselt. tel. 0527-245731. Dienstdoende verloskundige tel. 06-22224365. Dierenambulance | Alarmnummer 06-43808350, Meldkamer 0561615330. Politie Regio IJsselland | district Noord Team Zwartewaterland, tel. 0900-8844, fax 4771819. In noodgevallen 1-1-2. Spreekuur politie. Hasselt ma. t/m vr. 08.30 - 12.30 uur. Genemuiden di. 18.30 - 20.00 uur. Zwartsluis: wo.avond 18.30 - 20.00 uur.

Collec ti keus e

500 meter voorbij de boulevard

Meubelmarktzwolle.nl

Grote voort 9 | Zwolle (038) 444 93 12 ma. di. wo. do. vrij. zat.

13:00 - 17:30 10:00 - 17:30 10:00 - 21:00 10:00 - 17:30 10:00 - 17:00


www.destadskoerier.nl

O N DE RN E M E N D

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

Rechtsgevoel: betaalbare hulp bij ontslag

Diplomazwemmen bij De Kragge

Wie in deze tijd op zoek moet naar ander werk, wil graag weten wat zijn rechten zijn. Tegelijkertijd willen emoties in zo’n situatie nog wel eens de overhand krijgen.

In zwembad De Kragge in Zwartsluis werd zaterdag weer gezwommen voor de diploma’s. Alle kandidaten zijn geslaagd.

Dan is het handig als er iemand naast je zit, die alles weet van ontslagvergoedingen en uitkeringen en luistert naar je verhaal. Mieke Bosma van Rechtsgevoel geeft adviezen, schrijft brieven, voert verweer tijdens een ontslag- of bezwaarprocedure en schuift aan bij gesprekken met UWV of arbodienst. Ook worden concrete afspraken met de werkgever gemaakt over ontslag. “Als ik met een

werkgever onderhandel over ontslag op basis van een vaststellingovereenkomst, komt er beslist meer uit. Een ontslagvergoeding bijvoorbeeld, die ook gebruikt kan worden voor sollicitatiebegeleiding, omscholing of voor juridische advieskos-

ten”, aldus Mieke Bosma. Rechtsgevoel, adviesbureau voor werk en uitkering Wipstrikkerallee 95 8023 DW Zwolle (038) 453 00 74 www.rechtsgevoel.nl

Babybeurs in Driester aan Kamperzeedijk KAMPERZEEDIJK - In de Driester aan de Kamperzeedijk 18 is woensdag 22 mei van 16.00 tot 21.00 uur een babybeurs voor moeder en kind.

“Alles waar je aan moet denken tijdens de negen maanden zwangerschap en wat je in huis moet hebben de periode erna is hier aanwezig”, legt de organisatie uit. “En dat alles gepresenteerd op een hippe beursvloer.” De bezoekers worden verrast en verwend op de babybeurs, met volop beleving. Op de begane vloer staan de standhouders, die de nieuwste gadgets op babygebied presenteren. “Bijvoorbeeld de hipste geboortekaartjes, doopjurken en zwangerschapskleding”,

aldus de organisatie. “Met natuurlijk beursaanbiedingen en mogelijkheden om het product te testen.” Op de eerste verdieping is het ‘bol van actie-plein’. Hier kunnen de zwangere bezoekers bijvoorbeeld een gipsbuik, echo of een bellypaint laten maken. “Er is gelegenheid voor wat meer privacy, als je niet wilt dat iedere bezoeker je mooie buik ziet”, aldus de organisatie. De beurs is ook geschikt voor ‘stoere papa’s en trotse tantes en oma’s’. “Onder het genot van een kop koffie, of wat eten, kunnen zij zich ook helemaal

op de hoogte laten brengen van al het babygeluk.” De Driester is volgens de organisatie een bewuste keuze voor deze beurs. “Omdat hier heel veel mogelijkheden zijn, voor zowel de standhouder als de bezoeker. Ruime (gratis) parkeergelegenheid en alle voorzieningen op horecagebied zijn aanwezig hier.”

Voor diploma A zijn geslaagd: Jorinde de Jong, Stijn Veerman, Coen Schraa, Fleur Muizelaar, Sven van Boven, Koen van der Mannen, Charlainey Ho-A-Hing, Esther Raharing, Gijs-Jan Post, Jari Bijlsma, Jordy Groen, Thomas de Vries, Daan de Vries, Imre van Olst en Sophie Beens. Voor diploma B zijn geslaagd: Timon Boersema, Kaan Arslan, Sem

Oort, Marissa Spans, Kyan Rinsma, Skye Bruintjes, Shania Boxum, Noa Stoeten, Robin Slaats, Michel Kuipers, Vince Bloemert, Sherin Bahassou, Ivo Mulder, Jarno Kloek, Merlin Westrik, Nienke de Vries

19

en Tim Nijkamp. De organisatie was in handen van Harmen van Goor, Diddy Roeten en Jan Rook. De diploma’s werden namens de SZZ uitgereikt door Anneke Boltje.

Marcel Goud al vijf jaar vertrouwd met goud inname De goudprijs is hoog en dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen hun oude goud inleveren en daardoor veel geld kunnen verdienen. Marcel Brassers is al vijf jaar actief in IJsselmuiden met goud inname en hij ziet de aanloop nog steeds groeien ondanks steeds meer concurrentie. “Wij geven een zeer goede prijs en dat trekt de mensen naar ons toe. Als je dat vergelijkt met opkopers die voor één dag ergens een zaaltje afhuren om goud in te nemen, bieden wij zeker een zeer hoge prijs”, aldus Brassers. “Bij mij kunnen mensen overigens bijna iedere dag terecht”. “Bij juweliers krijgen

mensen vaak waardebonnen voor hun oude goud en moeten hier iets nieuws voor kopen”, vervolgt hij. “Maar bij mij krijgen de mensen direct contant geld. Mensen schrikken toch altijd weer als ze horen wat hun oude goud oplevert. Het is vaak meer dan gedacht. Ik vind het altijd weer leuk om te zien hoe

mensen reageren, alsof ze de loterij hebben gewonnen.” Marcel Goud is gevestigd in de glazen kiosk op de hoek Dorpsweg/Burg. Van Engelenweg naast het Rabobank gebouw. Voor meer informatie zie de advertentiepagina elders in dit blad. In contact met uw doelgroep

(038) 337 00 54

www.bcoreclameburo.nl

RM FASHION MANNENMODE

VAN MEDIUM TOT XXXXXXXXL

RM FASHION Kleedt u voor de zomer!

wat is het allernieuwste Samsung toestel? WIN ÉÉN VAN DE DRIE SAMSUNG SCOOTERS*

info@rmfashion.nl Bezoek ook onze webshop

www.rmfashion.nl

toestelprijs:

€99.95

*vraag in de winkel of kijk op www.telecombinatie.nl voor de voorwaarden.

Geerstraat 27 • Kampen • (038) 332 67 43

Samsung Galaxy S4 (4G)

abonnementskosten:

nu 2 jaar €53.-

€ 48.-/mnd KT ONBEPER SMS’EN,

PPEN WHATSA N

E

EN POST

i.c.m. 2-jarig Stel Samen Startabonnement + 2000 MB + 300 min + onbeperkt sms

keuze uit alle netwerken:

GRATIS INLOOPSPREEKUUR IEDERE WOENSDAG VAN 09.30-11.30 UUR. Wipstrikkerallee 95,8024 8023XR DW Zwolle SPARRENLAAN 1A, ZWOLLE

Genemuiden VWC Telecom

Puttenstraat 12 | 038 3852400

www.vwctelecom.nl


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

20

Kijk op action.nl voor de folder

PAILLETTEN

LICHTGEWICHT

ROOD OF WIT

maten S-L

textylene zitting en rug 5 standen verstelbaar

nooit meer lege batterijen 3 functies 2 LED's

TUIN STOEL hoog model

Elders 5.95 7.99

HOLIDAY

HAAR VERF diverse kleuren

2.39

PORTABLE

KOOK TOESTEL in koffer

0.99

MIEREN- OF

1.22

!

200x200 cm

7.29

10.79 12.29

240x200 cm

INTEX

OPBLAAS KROKODIL incl. handgreep

8.99

mieren: 250 gram slakken: 500 gram

2.99

diverse kleuren ZWEM NOODLE 160 cm Ø 6,5 cm

3.29

1.19

HANNIBAL

TROLLEY REISTAS met uitschuifbare handgreep voor optimaal reiscomfort XL-size extra stevig!

Elders 17.95 24.95

trendy designs FIETS ZADELHOES

0.44

TRENDY

1.99

BLOEMEN SLINGER ca. 125 cm F LE U R J E FIETS OP!

ca. 168x86 cm

SLAKKEN BESTRIJDER gebruiksklaar

Elders 6.95 7.99

DEKBED OVERTREKSET polyester/katoen J STRIJK V RI

voorzien van elektronische ontsteking

kooktoestel NAVUL GAS 227 gram

UNI 2-TONE

12.95

140x200 cm

C R E Ë E R DE ! K ZOMERLOO

Elders 3.95 5.95

Elders 17.95 19.95

SOLAR FIETSLAMP laadt overdag op

11.99

metalen TRANSPORT FIETSREK zware kwaliteit

7.95

FANCY

0.79

DAMES BALLERINA diverse kleuren maten 36-42

Elders 6.95 7.99

TRENDY

HEREN POLO diverse kleuren

4.29

en prints 100% katoen maten M-XXL

Elders 8.99 9.95

4.99

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 12-05-2013 t/m za. 18-05-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES TOP diverse kleuren


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 15 mei 2013

21

ROUWADVERTENTIES Na een zeer ernstige ziekte heeft de Heere uit dit leven weggenomen onze zeer gewaardeerde medewerkster,

ROUWADVERTENTIES Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft. (psalm 121 vers 1 en 2) Met verdriet in ons hart, maar dankbaar dat haar verder lijden bespaard is gebleven, delen wij u mee dat door de Here is thuisgehaald, mijn innig geliefde vrouw, onze zorgzame moeder, oma, overgrootmoeder en schoonzuster

Hilligje Trijntje Kats - Bonthuis * 25 oktober 1936

† 6 mei 2013 Piet Kats Geke en Henk Rook-Kats Betty en Henk Jongsma-Kats Lammie en Dick Tromop-Kats Dirk en Anneke Kats-Doosje Petra Kats en Henry Schuurman Lambert en Willy Kats-Winter Pieter en Jennefer Kats- van de Belt Gé Kats Klein- en achterkleinkinderen

Alice Thiele Altijd stond ze voor ons klaar. We zullen haar spontaniteit en fijne collegialiteit erg missen. We wensen Alwin, Wilbert, Inge en Sander Gods ondersteuning en sterkte toe. Keurslagerij, Fam. M. van de Weg en medewerkers Intens verdrietig zijn wij door het overlijden van

Alice Thiele - Ten Hoeve

We wensen Alwin, Wilbert, Inge, Sander en verdere familie veel kracht en sterkte met dit grote verlies.   Gerlinde en Harald Lisette en Karst Rick en Thea Meriam en Henrico Armande en Manfred Jasper en Gerda en Kinderen

Handelskade 27, 8064 DV Zwartsluis De begrafenis heeft inmiddels plaatsgevonden op begraafplaats Barsbeek te Zwartsluis. Onze dank gaat uit naar het personeel van verzorgingstehuis De Schans te Zwartsluis, voor de liefdevolle verzorging die zij in de afgelopen 2 jaar heeft mogen ontvangen.

Nijverheidstraat 29 Genemuiden T (038) 385 35 65 | www.prestige.nl

Naast Print & Sign Ook Familie & Handelsdrukwerk!

Vaartochten naar het Vogeleiland

Kandidaten Irene geslaagd voor examen

SINT JANSKLOOSTER - Vroeg in de morgen of juist in de avondzon, in juni vaart Natuurmonumenten zeven keer over het Zwarte Meer naar het Vogeleiland.

550 bezoekers open dag gemaal Stroink

HASSELT - Drie kandidaten van christelijk fanfarekorps Irene uit Hasselt zijn zaterdag in de Zwolse wijk Westenholte geslaagd voor het B-examen. Als eerste was Henriët Bouwhuis aan de beurt. Zij haalde op haar piccolo 47,5 punten. Geralie Kampjes liet horen wat zij kan op dwarsfluit, zij haalde in totaal 44 punten. Als laatste trad Annemijn Admiraal (dwarsfluit) aan. Zij mocht met 48 punten haar diploma in ontvangst nemen. Op 20 april zijn er eveneens theorieexamens afgenomen. Ook daar zijn alle kandidaten van Christelijk fan-

farekorps Irene geslaagd. Geslaagden voor theorie A: Jasper Krol, David Bergman, Anne-Dirk Visscher, Gert-Jan Post, Rianne Bruintjes, Margreet Bouwhuis, Naomi van den Berg, Kirsten Boessenkool, Marise Kolk en Lisa Korterink. Geslaagden voor theorie B: Joran de Boer, Mark ten Klooster, Leonie Leppink, Marije Prins, Susan Spanninga, Manon Gerrits en Sharon Vrolijk.

Lentepracht tussen Zwartewater en Stenendijk

HASSELT - Al doen de huidige omstandigheden nog niet aan de lente denken, de natuur doet dat wel. De weiden tussen het Zwartewater en de Stenendijk bij Hasselt kleuren weelderig tussen de wilde grassoorten met de laat bloeiende kievitsbloemen, pinksterbloemen, boterbloemen en paardebloemen.

VOLLENHOVE - Zaterdag bezochten 550 mensen het voormalig stoomgemaal A.F. Stroink. Het gemaal was zaterdag vanwege de nationale molen- en gemalendag geopend. Medewerkers van het waterschap Reest en Wieden gaven rondleidingen door het gemaal. Veel bezoekers, ook inwoners van Noordwest-Overijssel, zagen het monumentale gebouw voor het eerst van de binnenkant. Het af en toe opstarten van de pompen maakte veel indruk. Daarnaast was er een informatiemarkt met stands over de

Foto: Gerrit Slurink

muskusrattenbestrijding, het project Scheerwolde, regionaal peilbeheer en techniek. Ook werd bezoekers verteld over regionaal waterbeheer, de waterop-maatprojecten en klimaatverandering. Voor de kinderen was er een stand met waterdiertjes en vissen. Bij hen waren het varen met de waterpolitieboot, de schminkster en het ijsje weer erg gewild. Gemaal A.F. Stroink reguleert het waterpeil op de boezem van Noordwest Overijssel en indirect van de polders in NoordwestOverijssel, de polder Nijeveen Kolderveen en het stroomgebied van de Vledder- en Wapserveense Aa.

INGEZONDEN BRIEF

De maximale lengte voor een ingezonden brief bedraagt 250 woorden. De redactie kan brieven redigeren, inkorten of besluiten niet te publiceren. Hierover vindt geen correspondentie plaats. Plaatsing van een ingezonden brief betekent niet dat de krant de geventileerde mening deelt. Anonieme bijdragen worden niet geplaatst.

De vrijwilligers van de Helpende Handen kwamen onlangs bij elkaar. Naast hun inzamelen van oud papier, zowel het meelopen met de ROVA-auto, als met het bemannen van de maandelijkse container aan de Conradweg, denkt men mee over de verdeling van de gelden. De Helpende Handen mochten weer geld uitgeven voor een aantal doelen:

De boot vertrekt vanaf het boothuis bij de Kadoelerbrug aan de Kadoelerweg bij Kraggenburg. Vanwege de beperkte capaciteit van de boot is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan bij bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster, (0527) 24 66 44 of via de website www.natuurmonumenten.nl/agenda. Op de website staan alle vaardata en tijdstippen. Leden van Natuurmonumenten betalen 9,50 euro, nietleden 13,50 euro per persoon. Dit is inclusief een kop koffie/thee aan boord.

www.

deStadskoerier .nl

• Voedselpakketten Roemenië, 800 euro • SHS Projectplan Pata Rat 500 euro • Lepra Stichting, 500 euro • Dorcas tbv vluchtelingen Syrië, 500 euro • 2e en 3e wereld project: Casa Caritate, 1.000 euro • Trans World Radio, 500 euro • Mission Aviation Fellowship, 500 euro • Voedselbank Zwartewaterland, 1.000 euro • St. Red een kind, 500 euro • St. Mensenkinderen Project OM-92-D, 1.000 euro • St. Shaare Zedek, 1.000 euro • St. De Hoop en Horeb, 1.000 euro • Bouw ontmoetingsruimte Hoghitz, 700 euro. Totaal 9.500 euro

Uitgegeven reeds voor de vergadering ten behoeve van quilten voor Polen via Henny en Henny 500 euro


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 15 m e i 2 013

22

Passion to Drive !

Heerlijk die airco in de auto. Maar wat als de airco plotseling uitvalt, of als er geen (noodzakelijk) onderhoud is geweest. Daarom heeft Dijkman Autoschade nu ook onderhoud en reparatie van airco’s in het dienstenpakket. En Dijkman Autoschade doet véél meer...

NO-CLAIM BEHOUDEN? informeer naar onze oplossingen!

• persoonlijke benadering • 4 jaar Focwa/ANWB garantie • Gratis reparatie van ster in voorruit (vanaf WA-extra) • Autoruit service en graveren kenteken (anti-diefstal) • Eigen sleepdienst • 24 uur per dag bereikbaar • Uitdeuken zonder spuiten (50% goedkoper!) • Schade-afhandeling met elke verzekeringsmaatschappij.

www.dijkmanautoschade.nl Hasselt Industrieweg 19 Telefoon 038 477 21 66 hasselt@dijkmanautoschade.nl Meppel Sethweg 5 Telefoon 0522 25 62 43 Swollenaer 125x193_Layout 1 13-5-2013 13:12 Page 1meppel@dijkmanautoschade.nl

Voor ons complete aanbod kijk op www.naberman.nl

AUTO VAN DE WEEK

Ford Mondeo Wagon 1.8-16v Platinum

- APK & Onderhoud - Ruitenservice - Schadeherstel

DEALER VA N: -

55-SK-BK 2006 110.813 km

Daihatsu YRV

Zwart metallic, Navigatie, Cruise control, Trekhaak, Privacy glass, Half leer, L.M. Velgen

voor Ford Focus Wagon 1.8-16v Limited

€ 13.950

€ 8.950 ex btw

€ 4.300,-

53-NP-GD 2004 75.936 km zwart metallic, Airconditioning, L.M. Velgen, Radio cd speler, Elektrisch bed ramen voor

€ 5.250

Peugeot 307 - Break 1.6 Airco - Benzine - 2004 140.910 km - € 4.750,-

Nissan Pixo - 1.0 Acenta Airco 5drs. - Benzine 2010 - 20.629 km € 6.750,-

Suzuki GSX - 600 F Benzine - 1995 - volle kuip - € 1.250,-

Ford Focus - 1.4 5drs. Airco - Benzine - 2001 146.781 km - € 4.250,-

Seat Altea - 1.6 Airco Benzine - 2006 - 88.259 km - € 9.950,-

Dodge Ram 1500 V8 LPG-G3 - 2008 - 60.743 km - € 19.900,- ex. btw

11-SN-JH 2006 199.665

03-VZB-3 2009 75.852 km Grijs metallic, Airconditioning, L.M. Velgen, Bumpers in kleur, Carkit, Trekhaak

€ 9.450

Ford Focus Wagon 1.6-16v Futura

Ford Transit Connect 1.8 Tdci

1.3 16V 5 deurs Benzine 99.196 km 2004 Electrisch pakket

Ford Fiesta 5d 1.3 Centennial

79-KLT-1 2010 56.822 km Blauw metallic, Navigatie, Cruise control, L.M. Velgen, Voorruitverwarming, Parkeersensoren

-

blauw metallic, Airconditioning, Voorruitverwarming, Cruise control, Radio cd speler, L.M. Velgen

€ 4.950

Nijverheidstraat 53, 8281 JD Genemuiden, Tel. 038 - 385 40 00, www.naberman.nl

Bekijk meer dan 150 auto’s op

9 Si ndss 195

www.sellesautos.nl

Selles auto’s Kamperzeedijk B.V. Kamperzeedijk 87-89 • 8281 PC Genemuiden Tel. 038 344 61 61 • info@sellesautos.nl


SPORT

woensdag 15 mei 2013

G-Team te sterk voor Sportclub 9

HZW biljartkampioen GENEMUIDEN - Verenigingsgebouw De Rank was afgelopen zaterdag het decor van de finale van het Zwartewaterlandse Biljartkampioenschap. In de finale grepen de biljarters van HZW uit Genemuiden de winst. Beide teams van HZW uit Genemuiden wonnen hun finalepartijen tegen OG uit Hasselt en de Bleistarte uit Zwartsluis. Beide ploegen uit Genemuiden wonnen met 5-2. Deze uitslagen waren ruim voldoende voor HZW 1 om OG uit Hasselt voor te blijven in de eindstand (verschil elf punten). Zwartsluis eindigde op de derde plaats.

Foto: Helmich Lubberts

GENEMUIDEN – Evenals vorig jaar was het G-team afgelopen zaterdag te sterk voor het negende team van Sportclub Genemuiden. Dit keer won het G-team met 17-2.

Het team van OG Hasselt, met Jan van de Berg, Henk Bellinga en Patrick Weterik, mocht de eerste teamprijs in ontvangst nemen. De tweede teamprijs was voor het tweede team van HZW, dat wordt gevormd door Tiem Eenkhoorn, Henk Post en Jan de Kleine.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Energyshot naar NK BREDA - De streetdancegroep Energyshot uit Zwartewaterland heeft zich afgelopen zondag tijdens een voorronde in Breda geplaatst voor het NK Streetdance. De groep wist met een spetterend optreden in Breda de benodigde punten binnen te halen. The 5ft Generation, ook uit Zwartewaterland, was zeer goed op dreef en legde beslag op een vierde plaats in een sterk deelnemersveld. Hierbij liet de groep twee favorieten achter zich, maar de pres-

Afgelopen woensdagavond bemachtigde Dillen een derde plaats bij de klim van Steenwijk. Team Breman legde in deze wedstrijd ook beslag op de vijfde en zesde plaats.

Met de zevende plaats voor Smit en de achtste plek voor Den Hertog werden nog meer hoge klasseringen binnengehaald.

Dillen die na de val in Emmeloord redelijk hersteld was wist de hele koers in elke kopgroep mee te zitten.

EGSV met vijf acroteams naar finale van het NK

Na een tam begin kwam DESZ in de 17e minuut op voorsprong. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen. Na balverlies bij Rood Geel, waarna Lascal Boer de bal oppikte en Ronny Bakker bediende: 0-1. Vijf minuten later breidde de ploeg de score uit. Bakker werd neergehaald binnen het penaltygebied. Robbert Elken benutte de verkregen strafschop. Daarna bleef DESZ de betere ploeg. Ruim zeven minuten voor rust viel de 0-3 via een fraaie stift van Boer De strijd was echter nog niet gestreden. DESZ begon zwak en Rood Geel kwam terug. Kort na rust benutte de thuisploeg een strafschop. In de 60e minuut profiteerde Rood Geel van onoplettenheid in de Sluziger defensie. Met veel moeite bleef DESZ in de resterende tijd op de been. Koploper De Walde pakte de titel door met 4-0 te winnen van Delfstrahuizen. Daardoor kan DESZ zich richten op de nacompetitie.

LEEUWARDEN - EGSV kwam afgelopen zaterdag met zes teams in actie bij de halve finale acrogym in de E- D-lijn in Leeuwarden. De Genemuider turn- en acrogymvereniging heeft zich met vijf teams geplaatst voor de NK-finale op 8 juni in Oss.

Vier trio’s van EGSV kwamen in actie. Marlot Doornwaard, Rosalie Vinke en Jenice van Dijk moesten het spits afbijten. Zij werden beloond met een score

van 25.05. Dit was voldoende voor de limiet (24.00), maar zij moesten bij de eerste zeven eindigen om door te gaan. Met dit cijfer werden zij tiende. Famke Timmerman, Marilyn Jager en Sharon Bergman behaalden een score van 25.20. Dit was goed voor een zesde plek en dus een plaats in de landelijke finale. Zenna Eenkhoorn, Chiara Eenkhoorn en Maaike Roetman ein-

Olympia nog niet vrij van degradatiezorgen ZUIDLAREN - Olympia ‘28 heeft zaterdag een geflatteerde 3-0 nederlaag geleden bij ZFC Zuidlaren. De ploeg uit Hasselt had geen antwoord op de messcherpe omschakeling van de Drentse ploeg. Olympia ‘28 begon te slap aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut moest keeper Remon van Til ingrijpen. Na de beginfase werd het voetballend wat beter bij Olympia ‘28, maar ZFC Zuidlaren bleef zeer gevaarlijk in de omschakeling. In de 14e minuut moest doelman Van Til werd optreden. Drie minuten later schoot Michel Klink een vrije trap tegen de lat. In de 26e

minuut kwam ZFC uit een counter op voorsprong. Daarna bleef de thuisploeg sterker. In de 36e minuut viel de 2-0. Een voorzet werd door Sander Soer in het eigen doel verwerkt, voordat ZFC Zuidlaren doeltreffend kon afronden. Na de 2-0 brak er een goede fase aan voor Olympia ‘28. Kjelt Bonhof liet twee grote kansen liggen en een kopbal van Jelmer Kooistra ging net naast.

Prijzenfestival bij ZWR

GENEMUIDEN - Afgelopen week zwermden de Zwartewaterruiters uit naar vele spring- en dressuurconcoursen. In Steenwijk behaalde Janine Flier-Breman met Donovan een eerste en derde plaats in de klasse L1. Met Borsato pakte ze in de klasse Z1 twee keer de tweede prijs. Nelleke de Boer reed Abido in de B-dressuur naar de eerste prijs.

Zaterdag werd de halve finale acrogym E- en D-lijn in het het Kalverdijkje in Leeuwarden gehouden. EGSV was met zes Elijn-teams aanwezig. Namens EGSV deden twee duo’s mee. Ronja Kubbenga en Melissa Westra werden met een cijfer van 25.25 achtste. Jasmijn Jansen en Emmely Heutink eindigden hier net boven. Met een cijfer van 25.30 werden zij zevende. Allebei de duo’s hebben zich hiermee geplaatst voor de landelijke finale.

Dan moet de streedancegroep bij de eerste twee eindigen. Een zware opdracht, maar zeker niet onmogelijk.

In Beilen veroverde Robert Post namens Team Breman de leiderstrui. Post eindigde in de koers als vijfde. Wim Dillen eindigde als zesde in de skeelerwedstrijd over 42 kilometer.

DESZ wint moeizaam LEEUWARDEN - DESZ heeft afgelopen zaterdag met 2-3 gewonnen bij Rood Geel.

The 5ft Generation heeft nog een kans en kan zich bij de volgende voorronde nog kwalificeren.

BEILEN - Wim Dillen is er afgelopen zaterdag in geslaagd om met zijn team de tweede plaats te pakken in het ploegenklassement in de strijd om de KPN Inline Cup.

zege behaald op Sportclub 9.

De prijswinnaars ontvingen hun bokaal uit handen van raadslid Klaas Eenkhoorn.

tatie was uiteindelijk net niet goed genoeg voor een NK-ticket.

Succes voor Wim Dillen

Het G-team trad aan met de twee nieuwe ‘aankopen’ Gerben Doorn en Robin Buitink. Beide spelers hadden duidelijk een meerwaarde voor het G-team. Onder leiding van de nieuwe aanvoerder Henk Eenkhoorn en de coaches Albert Flier en Patrick Lip werd een zeer ruime

De grootste winnaars waren echter Forza4Sam en REFILWE. Aan het einde van de middag kon Sportclub 9 een bedrag van 5050 euro overhandigen, de opbrengst van de verloting en diverse giften.

23

Vlak na rust besliste ZFC Zuidlaren het duel door de 3-0 te scoren. Olympia ‘28 bleef het vervolgens proberen en kreeg enkele goede kansen. Zo raakte Bonhof de lat en werd een inzet van Soer van de doellijn gehaald. Door de nederlaag is Olympia ‘28 zeker nog niet verlost van degradatiezorgen. Het verschil met plaats elf (nacompetitie) bedraagt slechts twee punten. Komende zaterdag sluit Olympia ‘28 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen SC Loppersum.

digden hier net iets boven. Met een score van 25.50 werde ze vijfde. Ook zij komen dus in actie op het NK. Als klap op de vuurpijl kregen Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman een mooi cijfer voor een dito oefening. Met een score van 25.70 werden zij gedeeld tweede en kwamen dus op de tweede tree van het podium terecht.

Jenayla Roeland won met Goldwin’s Hoeve’s Franky de tweede prijs in de dressuurklasse L2/D. In Wezep sprong Jenayla Roeland met Kimberly L naar de eerste plaats (klasse B/D). In Nieuwleusen werd ze met Goldwin’s Hoeve’s Franky in de dressuurklasse M1/D twee maal derde. Marith Beens sprong in Nieuwleusen met Orchid’s Ania in de klasse B/D naar de eerste plaats. Met Sunflower eindigde Elisabeth Beens in de klasse Z/D als eerste en tweede. Béanke Roeland pakte een derde prijs (M-D-springen). Lisanne Kanis sprong met Elavsca in de klasse B/E naar de 1e prijs.

Pak dat voordeel

i-Deal

Hyundai i10 Black Pack Nu met

€1.500,voordeel

Van €10.985,Voor

€9.485,BERTWIETEN.HYUNDAI.NL ZWOLLE

exclusief kosten rijklaar maken Wegenbelastingvrij


SPORT

woensdag 15 mei 2013

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Sportclub degradeert uit topklasse (door Gerard Meijeringh) GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden is er zaterdag niet in geslaagd om zich te handhaven in de topklasse. De ploeg leed tegen het veel sterkere HHC Hardenberg een verdiende 2-4 nederlaag. Met de degradatie komt een einde aan een lange reeks. Sinds 1982 was Sportclub Genemuiden actief op het hoogste niveau. Na ruim dertig jaar op het hoogste amateurniveau, is Sportclub Genemuiden volgend seizoen veroordeeld tot de hoofdklasse. In de laatste competitieronde streed Sportclub Genemuiden, samen met Spakenburg en Jodan Boys om een ticket voor de nacompetitie. De drie ploegen hadden ieder 32 punten. Om niet afhankelijk te zijn, moest er worden gewonnen. Sportclub Genemuiden straalde echter niet uit dat er voor HHC Hardenberg niets te halen viel. De ploeg speelde vooral voor rust angstig, wellicht door de spanning, en liep veel te ver terug. In de 13e minuut kreeg HHC Hardenberg de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden. Keeper Erwin Hennephof schoot de bal hard tegen Martijn Berger op. De bal vloog vervolgens in het Genemuider doel. Sportclub Genemuiden zat in de knel, maar kwam daar onverwachts snel uit. In de 18e minuut kopte Willem Lanjouw raak uit een voorzet van Martijn Jansen. Al snel had HHC Hardenberg weer controle over de wedstrijd. De ploeg liet echter een groot aantal kansen onbenut. Keeper Hennephof had hier een ook een aandeel met enkele goede reddingen. Sporadisch kon de thuisploeg er iets tegenover stellen. Zo was er een venijnige uithaal van Martijn Jansen, waar de HHC-goalie alle moeite mee had. Vlak voor rust liet Sportclub een uitstekende kans onbenut. HHC Hardenberg was veel sterker dan Sportclub Genemuiden, maar verzuimde diverse keren om de trekker over te halen. Daardoor bleef de thuisploeg lang in leven. In de 56e minuut kwam Sportclub Genemuiden vanuit het niets op voorsprong

Van der Haar: ‘Degradatie jammer voor vrijwilligers’ GENEMUIDEN - Uiteraard was ook voorzitter Willem van der Haar van Sportclub Genemuiden teleurgesteld over de degradatie van zijn club. “Ik vind het vooral jammer voor onze vrijwilligers. Zij zijn dagelijks met Sportclub bezig. Voor hen is de degradatie het ergst.” Volgens Van der Haar heeft Sportclub Genemuiden het niet in de laatste wedstrijd laten liggen. “We hebben zeven keer punten verloren in de slotfase.” Hij noemt twee belangrijke factoren. “De topklasse is sterker geworden en we hebben te kampen gehad met veel blessures.”.

Martijn Jansen lijkt de degradatie nog niet te kunnen bevatten Foto: Helmich Lubberts via Martijn Jansen. Vijf minuten later bleef een fout van keeper Hennephof, met dank aan Penterman, zonder gevolgen. Daarna was Sportclub enkele keren dicht bij de 3-1. De grootste kans was voor Jansen, maar alleen voor de HHC-goalie kwam hij niet tot scoren. HHC bleef echter de betere ploeg en kwam in de 78e minuut op 2-2 via Martijn Berger. In de slotfase ging Sportclub alles of niets spelen en gooide de ploeg de schroom eindelijk van zich af. Drie minuten voor tijd bracht Jeffrey de Visscher Jansen met een uitstekende pass in stelling, maar Jansen gleed uit. Daarna was het snel gebeurd met Sportclub Genemuiden. De ploeg moest winnen, omdat Spakenburg met 3-1 voor stond, en ging risico's nemen. Doelman Henniphof ging naar voren, maar

in de tegenstoot werd Sportclub Genemuiden geslacht. Doelpuntenmaker was Hielke Penterman in de 90e minuut. Ver in blessuretijd maakte Dennis Krohne 2-4. De teleurstelling was enorm bij de spelers van Sportclub Genemuiden. "Ik ben bij Genemuiden gekomen om op het hoogste niveau te gaan spelen. Dit is gigantisch balen", aldus Willem Lanjouw. De supporters van Sportclub Genemuiden hoeven niet te vrezen voor het vertrek van de doeltreffende spits. "Daar is geen discussie over. Ik blijf!" De weer belangrijke Lanjouw werd in de 73e minuut gewisseld door trainer Richard Karrenbelt. Een wissel die bij menig supporter de wenkbrauwen deed fronzen. "Maar

ik was op. Ik loop met irritaties. Ik speel met pijnstillers. Ik moet over de grens heen om te kunnen spelen. De afgelopen week heb ik maar twintig minuten kunnen trainen." Zonder Lanjouw ging het fout en zag Sportclub de voorsprong snel verdampen en veranderen in een 2-4 nederlaag. "We mochten van geluk spreken dat HHC de trekker niet eerder overhaalde. Daarna krijgen we nog wel kansen op 3-1. HHC heeft zijn sportieve plicht gedaan. Vorig jaar deden wij dat ook en toen was Harkemase Boys de klos. We hadden het zelf moeten doen." De vraag is of de spelers zich nog kunnen opladen voor de bekerfinale van komende zaterdag tegen Harkemase Boys op het terrein van ONS Bose Sneek. Het duel begint om 17.00 uur.

ANALYSE

Niet in de war raken van degradatie (door Gerard Meijeringh) GENEMUIDEN –Komend seizoen speelt Sportclub Genemuiden voor het eerst sinds het voetbaljaar 1981/1982 niet op het hoogste amateurniveau en dat is even slikken voor de vele mensen die de club een warm hart toedragen. Toch moet Sportclub Genemuiden niet in de war raken van deze tegenslag. Het is nu eenmaal het risico van het gevoerde beleid. Sportclub Genemuiden wil het nu eenmaal vooral met eigen jongens doen. Dat biedt veel voordelen, maar daardoor kun je ook wel eens in een kwetsbare situatie terechtkomen. En de topklasse wacht op niemand. Trainer Richard Karrenbelt zei hij het afgelopen zaterdag na de wedstrijd tegen HHC Hardenberg treffend. “Als het even niet past, heb je een probleem in de topklasse.” Dat bleek. Het wegvallen van teveel belangrijke krachten kon Sportclub Genemuiden niet opvangen. Daardoor kwam de

24

club al vroeg in het seizoen op achterstand en vervolgens werd de schade steeds groter. Na de winterstop volgde een indrukwekkende inhaalrace. Die kon afgelopen zaterdag niet worden verzilverd. De ploeg miste moed en kwaliteit, met name achterin, om de nacompetitie te bereiken. Sportclub Genemuiden kwam er zaterdag simpelweg niet aan te pas tegen HHC Hardenberg. Sportclub Genemuiden begon drie jaar geleden aan het avontuur in de topklasse in de weten-

schap dat het vroeg of laat een keer mis kon gaan. Al jaren is de selectie kwalitatief te smal om grote tegenslagen op te vangen. Een logisch gevolg als je er als club voor kiest om enkele spelers van buitenaf te halen, die echt een meerwaarde hebben. Als dit soort jongens langdurig wegvallen, heb je een probleem. Het is het seizoen van Sportclub Genemuiden in een notendop. Aangetrokken spelers moeten echt een meerwaarde hebben. Daarbij kan de club zich eigenlijk geen miskoop veroorloven. Sportclub Genemuiden heeft de afgelopen jaren diverse keren raak geschoten, maar het ging ook wel eens mis. Kijkend naar dit seizoen is vooral het halen van Nick Netten geen gelukkige keuze geweest. Wel moet worden gezegd dat

het zeker geen gemakkelijke klus is om de juiste spelers naar Sportclub Genemuiden te halen. De spoeling is dun en de concurrentie is groot. Is de degradatie een reden om het roer om te gooien? Uiteraard luidt het antwoord nee. Sportclub Genemuiden is een club van het volk. Dat bleek zaterdag na afloop. Natuurlijk waren de supporters teleurgesteld, maar direct na het laatste fluitsignaal werd wel luidkeels het clublied ten gehore gebracht. Een kippenvelmoment, dat veel duidelijk maakt over het karakter van de club. Sportclub Genemuiden is groot geworden door en voor het volk. Bij zo’n club horen simpelweg hoofdzakelijk eigen jongens te voetballen, aangevuld met spelers die een toegevoegde waarde heb-

Sportclub Genemuiden speelde sinds het seizoen 1982/1983 onafgebroken op het hoogste amateurniveau. “Dan is het wel zuur dat je nu een stapje terug moet doen. Ik kijk niet uit naar de wedstrijd tegen Staphorst, maar is het straks wel werkelijkheid. Wedstrijden in de hoofdklasse zijn van een minder niveau” Wat heeft de topklasse Sportclub Genemuiden gebracht. “We hebben veel geleerd van de topklasse. Vooral wat betreft de organisatie. Sportief gezien was het fantastisch, maar op het gebied van de marketing was het een flop. Er zijn allerlei dingen toegezegd, maar daar is weinig van terechtgekomen. Financieel hebben we niet de vruchten geplukt van de topklasse.” Volgens Van der Haar hoeft de club, ondanks de degradatie, niet terug in de begroting. “We hebben een topsponsor en een aantal andere topsponsors erbij gekregen. Dat heeft alles te maken met ons imago. Het product Sportclub wordt goed verkocht. Ook denk ik dat in de hoofdklasse door de derby’s de publieke belangstelling zal toenemen.” Het verschil tussen de topklasse en de hoofdklasse wordt steeds groter. De vraag is of Sportclub na een seizoen kan terugkeren op het hoogste niveau. Van der Haar verwacht dat dit gemakkelijk zal gaan. Wel rekent hij erop dat de spelers Sportclub trouw zullen blijven.

ben en zich goed kunnen aanpassen aan de clubcultuur. Maar dan moet je als club wel accepteren dat je in de hoofdklasse terecht kunt komen, in de verre toekomst misschien wel vaker dan je lief is, gezien de snelle kwalitatieve ontwikkeling van de topklasse. De strijd met het grote geld is niet altijd vol te houden, maar voordeel is wel dat je snel weer terug kunt keren op het hoogste niveau. Voordeel van het beleid van de club is dat de kern bij elkaar blijft, ook na degradatie. Spelers hebben hun jawoord gegeven. ‘Sportcluppers, dat zijn wij allen’. Het is nu aan de spelers om recht te doen aan deze passage uit het nostalgische clublied.

stadskoerier week 20  

stadskoerier week 20