Page 1

MODE BIJLAGE

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

oplage: 17.000

Actie tegen zwerfafval begonnen

PvdA start ombudsteam

RAC houdt actiedag in Baak

Voorleesontbijt voor peuters

 ACTUEEL 3  ACTUEEL 9  ACTUEEL25 ACTUEEL 9 

Geld inzamelen voor Oeganda

Kijk op pagina

13 tot 18

Taelkrink houdt avond voorlezen GENEMUIDEN - De G3/4llemuniger Taelkrink houdt vrijdag 23 maart weer een voorleesavond onder het motto ‘Veurleezn op zolder’. Deze avond wordt, zoals de laatste jaren gebruikelijk, gehouden in de trouwzaal van het voormalige gemeentehuis van Genemuiden. De maand maart staat al jarenlang landelijk bekend als de dialectmaand. Regionale radio- en tv-stations besteden dan extra aandacht aan de streektaal en ook de plaatselijke dialectschrijvers, verenigd in de G3/4llemuniger Taelkrink, willen een bijdrage leveren.

Initiatiefnemer Marienk Lodewijk en zijn vrouw Josien (linksachter), dichtbij de plek waar straks de vakschool moet verrijzen. (door Bas Wilberink)

ZWARTEWATERLAND - ‘Vakschool Kamuli in Oeganda’, zo heet het nieuwe 2e/3e Wereldproject waarvoor Zwartewaterland het komende jaar geld gaat inzamelen. Een vijfkoppige werkgroep coördineert de vele bijbehorende activiteiten. ‘Voorzien in een gedegen vakopleiding voor circa vijftig thuisloze jongens en meisjes in Oeganda (Oost-Afrika, red.). Door middel van het opzetten van een vakschool en huisvesting gedurende de opleiding.’ Zo heeft initiatiefnemer Marienk Lodewijk uit Kamperveen zijn projectdoel beschreven. Zelf zit hij niet in de werkgroep voor het 2e/3e Wereldproject, maar zijn zus en zwager Rita en Adriaan Ploeg wel, evenals Geert Doosje, Gerard van Dalfsen en Wout van de Lustgraaf. “Een grote uitdaging”, vindt Rita het. Ertegenop zien, doet ze niet. “Ze hebben ons verteld hoe druk we het gaan krijgen, maar we gaan er voor.” Toekomstperspectief De vakschool voor zowel jongens als meisjes moet verrijzen in de plaats Buwanume Parish in het district Kamuli. De school is volgens de projectleden hard nodig om ‘weeskinderen, verlate straatkinderen en andere kansarme kinderen’ daar weer een toekomstperspectief te kunnen bieden. “Oeganda is één van de armste landen ter wereld”, legt Rita uit.

“Kinderen hebben er te maken met zaken als malaria, aids en oorlog. In het noorden van Oeganda heerst al twintig jaar een rebellenoorlog. Voor het rebellenleger LRA worden veel kindsoldaten geworven. Mijn broer hoorde verhalen van kinderen die gedwongen werden hun eigen ouders dood te schieten. Dat kun je je gewoon niet voorstellen. Het is een door het westen vergeten oorlog.” Wees De gemiddelde levensverwachting in Oeganda ligt op 46 jaar, niet te vergelijken met Nederland, waar dat cijfer rond de 80 jaar ligt. Aids, verkeersongevallen en ziekten als malaria zijn de belangrijkste doodsoorzaken. “Kinderen blijven achter als wees, terwijl ze geen middelen en sociale steun hebben”, vertelt Rita. “Uitbuiting en kinderarbeid zijn aan de orde van de dag.”

OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE OF GEBRUIKTE AUTO? KIJKT U EENS OP:

Ook polygamie, het hebben van meerdere vrouwen, en het ontbreken van enige gezinsplanning zijn doodnormaal in het Oost-Afrikaanse land. Gevolg is dat wanneer een vader overlijdt, soms wel dertig kinderen in één klap vaderloos worden. “In een periode variërend tussen 6 tot 24 maanden komen de vrouwen vaak ook te sterven, waarna de kinderen wees zijn”, verduidelijkt Rita. Op de vakschool, zo is de gedachte, worden jongens in twee jaar opgeleid tot vaklieden in de metaalbewerking. De meisjes krijgen een opleiding als algemeen administratief medewerkster. Naast het onderwijs wordt gedurende de opleiding ook zorg verleend op de vakschool. “De kinderen moeten door hun opleiding financieel onafhankelijk worden”, legt Rita uit. “Zodat ze op hun eigen benen kunnen staan en een eigen stem krijgen.” Activiteiten Voor het starten van het project is 88.000 euro nodig. In totaal ligt dat bedrag op 375.000 euro. “De grond waar de school op wordt gebouwd is inmiddels aangekocht”, vertelt Rita. “Ook de juridische zaken zijn afgerond, de Levering nieuw en gebruikt, zowel bedrijfs als personen auto’s alle merken. Onderhoud, APK en schadeherstel.

weg er naar toe is aangelegd en ze zijn momenteel bezig met de waterputten. De volgende stap is het aanleggen van elektriciteit. Wanneer de daadwerkelijke bouw zou kunnen beginnen is nog niet duidelijk.” Bevolking Welke activiteiten de werkgroep gaat ondernemen, wordt binnenkort bepaald tijdens de eerste vergadering. De vijf hopen het komende jaar in ieder geval die 88.000 euro op te kunnen halen. “Daar gaan we voor, maar we blijven bescheiden”, aldus Rita. “Wij gaan niet voor de grote activiteiten, het moet echt van de bevolking komen. Alleen kunnen we het niet. En als mensen zich als vrijwilliger aan willen melden; graag!” Dat kan bij Rita Ploeg; ritaploeg@gmail.com of (038) 386 82 20.

Dat gebeurt in de vorm van een voorleesavond. De Taelkrinkers komen deze avond voor het voetlicht met eigen (streektaal)werk: verhalen en gedichten in het Genemuider dialect. Na de pauze is er weer een open podium: ook niet-Taelkrinkers kunnen dan hun verhalen en gedichten laten horen. Er gelden drie regels: de bijdrage moet in de streektaal zijn geschreven, de voorlezer moet het zelf geschreven hebben en om organisatorische redenen mag een bijdrage niet langer duren dan tien minuten. “Het wordt zeer gewaardeerd wanneer deelnemers aan het open podium vóór 21 maart al even telefonisch laten weten dat ze een bijdrage zullen leveren”, vertelt één van de leden. Dit kan via (038) 385 89 63. De aanvang is om 19.30 uur maar de zaal is om 19.00 uur open. Dan staat er eerst een kop koffie klaar. De toegang is gratis; wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Tandheelkunde voor het hele gezin

WWW.NABERMAN.NL Welkom in onze tandartsengroepspraktijk!

STAAT UW AUTO ER NIET TUSSEN? WIJ GAAN VOOR U OP ZOEK!

-WIJ ZIJN STERK IN ELK MERK-

tel. 038 - 38 54 000

Klaas Fuitestraat 41-45, Genemuiden Tel. (038) 385 47 50 info@autobreman.nl | www.autobreman.nl

038 - 477 3338 | hasselt@dentalclinics.nl


mei wo e n s(moederdag) d a g 14 m a a r t 2 0 12

www.destadskoerier.nl

Paasbrunch

christelijk beroepsonderwijs en educatie

We springen eruit

2

1e en 2e paasdag van 12.00 tot 14.00 uur

een uitgebreid brunchbuffet. € 23,75 per persoon

Voor meer informatie bel (038) 386 64 44 of kijk op www.hotelzwartewater.nl

In de top

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Volgens de Keuzegids mbo (januari 2012) behoort ROC Friese Poort wederom tot de top van Nederland. Door onze aanpak en begeleiding bereiken we een hoog slagingspercentage, weinig uitvallers en een hoge waardering bij onze leerlingen. Daar zijn we trots op. Dit motiveert ons om door te gaan met het werken aan het persoonlijke succes van al onze leerlingen.

Vergunning - Reguliere voorbereidingsprocedure Gedeputeerde Staten delen mee dat zij hebben besloten een omgevingsvergunning te verlenen

Weet jij het al? Zoek jouw opleiding en meld je aan op www.rocfriesepoort.nl

aan HKS Scrap Metals BV te Zwartsluis voor het slopen van het woonhuis aan De Kalkovens 28 te Zwartsluis. De beschikking en de daarbijbehorende stukken zijn tot 27 april 2012 in te zien op overijssel.nl/loket/bekendmakingen, in het provinciehuis te Zwolle en het gemeentehuis te Hasselt. Hier kunt u ook lezen over de mogelijkheid tot het indienen van bezwaar.

Dokkum | Drachten | Emmeloord | Leeuwarden | Sneek

Nadere inlichtingen: telefoon 038 499 76 00.

Samen kom je verder

Gildeslager Van Ingen verrassend lekker en voordelig! WEEKAANBIEDING

RUNDER BRAADLAPJES

6,00

KIP-KERRY SALADE EN HAM-PREI SALADE LEKKER EIGENGEMAAKT VAN VERSE GRONDSTOFFEN, ZONDER SMAAK EN CONSERVEER MIDDELEN

Nu bij bakje kip-kerry een bakje ham-prei salade gratis!

LEKKER VOORDELIG

CORDON BLEU ITALIAN

van 10.00 tot 17.00 uur.

3,65

LEKKER MAKKELIJK

GEGRILDE KIPPENBOUTEN

DE VIJFDE GRATIS! 4 stuks

P

Verlichting Verlicht Verlichting

Zondag 9 maart, van

Een nieuw plafond Een nieuw plafond Een nieuw plafond Geschikt voor elke r Geschikt voor elke r Geschikt voor elke r 5,00

Deze week bij aankoop van het vleeswarentrio een handige vleeswaren bewaardoos gratis! Max. 1 per klant en zolang de voorraad strekt.

100 gram per soort, samen

UIT EIGEN KEUKEN

PLAFONDSHOW PLAFONDSHOW

Plafo Een nieuw plafond in 1 dag! P l a f o P l a f onvan nddss Een nieuw plafond in 1 dag! Een nieuw samen 5,50 Zondag 9 maart, Zaterdag 8 maart, va Sierlijs Sierlijsten Sierlijsten Geschikt voor elke ruimte. Geschikt ruimte. Geschikt voor elke Zondag 9 maart, van

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

SCHOUDERHAM, GENEMUIDER RIB EN SNIJWORST

PLAFON PLAFON PLAFON Zaterdag 8 maart, va Zaterdag 8 maart, va Uitnodiging Uitnodiging

Vrijdag 11 tot 17.00 uur. Vrijdag 118maart, uur. Zaterdag maart, van10.00 10.00tot tot 17.00 Vrijdag 16 en van zaterdag 1717.00 maart, Zaterdag 10.00tot tot 17.00 uur. Zaterdag maart,van van10.00 tot 17.00 uur. Zondag12 9 maart, 17.00 uur.

4 ROLLADE SCHIJVEN + 4 GEKRUIDE SPEKLAPJES

MAANDAG VOORDEEL

SLAVINKEN

5 HALEN = 3 stuks 5,00 3 BETALEN

KIPFILET GEVULD MET KAAS EN SALAMI

Gildeslager Evert van

√ √ √ √ els √ ubels meub de me wijljlde terwi ter an sta n jven staan blijve bli √ eu terwijl de m bels blijven staan

Aanbieding geldig van do 15 maart t/m woe 21 maart 2012

4 stuks

WEEKAANBIEDING

Uitno Uitno Uitno

Tijdens deze deze speciale Tijdens speciale show show kunt kunt uu zich zich uitvoerig uitvoeriglaten laten voorlichten over de vele mogelijkheden voorlichten over de vele mogelijkheden van vandit ditunieke unieke en beproefde beproefde plafondsysteem. De staat klaar! en plafondsysteem. De koffie koffie staatuitvoerig klaar! Tijdens deze speciale show kunt u zich

l voorlichten over de vele mogelijkheden van dit u Gemeenteweg Gemeenteweg372 372 en beproefde plafondsysteem. DeStaphorst koffie staat kla 7951 PH

zonder hak- en zond breerekha wekrken breekwerk

√ Schone mo 7951 PH Staphorstmo √ Schone √ hak √VanZonder Schone mo Voordenpark Bezoek onze showroom of bel: Bezoek onze showroom of bel: √ Zonder hak ((0522) -√ 5301 KP Zaltbom 46 17 33 meubel 0522) -√ 46 De 17 33 Zonder hak √ De meubel Bezoek onze showroom of √ elke in √ -Voor De meubel (0418) 57 50 40 √ Voor elke in √ √ Verlichting

www.plameco.nl www.plameco.nl

zonder hak- en Ingen breekwerk

Dorpsweg65 85,Genemuiden, IJsselmuiden, Tel. 038-3332439 Langestraat 038 3855113 www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager je smaak! www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager verrastverrast je smaak!

Schone montage montage in één dag. √ Schone inin één dag.dag. Schone montage één Zonder hakken hakken en √√ Zonder en breken. breken. Zonder hakken en breken. De meubels meubels kunnen √√ De kunnen blijven blijven staan. staan. De meubels kunnen blijven staan. Voor elke interieurstijl. √√ Voor elke interieurstijl. √ Verlichting naar wens. √ Verlichting naar wens. Voor elke interieurstijl. √ Uit één geheel maat √ Uit één geheel op maat gemaakt. gemaakt. Verlichting naaropwens. Uit één geheel op maat gemaakt.


ACTUEEL

woensdag 14 maart 2012

KledingAtelier van In Balans viert vijfjarig jubileum

Foto: Adriaan Holsappel

HASSELT - Bij In Balans werd donderdag het eerste lustrum gevierd van het KledingAtelier. Vijf jaar geleden, in maart 2007, werd het geheel feestelijk geopend door de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Theo Rietkerk. Het KledingAtelier is van start gegaan met ondersteuning van de provincie vanuit Duurzame OntCOLOFON

wikkeling. Het doel daarvan was, om zoveel mogelijk gebruikte kleding te recyclen. Daar wordt binnen In Balans nu al vijf jaar hard aan gewerkt: overtollige kleding, die binnengebracht wordt zoveel mogelijk hergebruiken. Nadat alles gewassen en gestreken is, wordt het ter verkoop aangeboden; kleine reparaties worden uitgevoerd en wat niet verkocht wordt gaat naar tweede- en derde-

wereldprojecten en het Leger des Heils. Ook is er een samenwerking tot stand gekomen tussen de Kledingbank Zwartsluis en het KledingAtelier. Naast deze materiële duurzaamheidsaspecten ligt aan het KledingAtelier ook sociale duurzaamheid ten grondslag. In de loop van deze vijf jaar hebben zo’n twintig mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek gevonden, die in een aantal gevallen tot betaald werk heeft geleid. De medewerkers zien met vertrouwen de volgende vijf jaar tegemoet, waarin naast de bestaande werkzaamheden ook nieuwe wegen ingeslagen gaan worden. Te denken valt dan onder meer aan een bredere samenwerking met Kringloopbedrijf de Groene Cirkel en het opzetten van een was- en strijkservice. In eerste instantie werd in het najaar van 2004 in Rouveen begonnen met sorteren van kleding van door Dorcas ingebrachte kleding voor ontwikkelingsprojecten. Daarna werd een eigen project opgestart.

Eerste kievitsei

ADRES De Stadskoerier is een editie van BrugMedia Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl internet: www.destadskoerier.nl

DRUK EN OPMAAK Hoekstra-Boom Offset Rotatie BV, Emmeloord Opmaak: bco reclameburo KLACHTEN BEZORING info@brugmedia.nl VERSPREIDING

Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij één van onze verkopers voor maandag 16.00 uur. • Johan Schurink 06 - 1588 1939 • Hermieke L’Amie-Kampherbeek 06 - 1588 1937 FAMILIEBERICHTEN

038 - 337 00 58 familieberichten@brugmedia.nl PARTICULIERE ADVERTENTIES koeriertjes@brugmedia.nl AANLEVEREN Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact. Aanleveren persberichten per e-mail: redactie.stadskoerier@brugmedia.nl sport@brugmedia.nl voor maandag 12.00 uur. Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. REDACTIE Bas Wilberink 06 - 1588 1940 Algemeen 038 - 333 10 27 Niets uit deze krant mag -zonder toestemming van de uitgever- ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend. DIRECTIE Algemeen directeur: Bauke Hoekstra Commercieel directeur: Johan van der Kolk

www.destadskoerier.nl

Verkoop door Stéphanos GENEMUIDEN - Stéphanos houdt zaterdag 17 maart een verkoop in het Hervormd Centrum om geld in te zamelen voor babyvoeding voor weeskinderen in het Afrikaanse land Malawi. Hier zijn de bekende slaatjes te koop, evenals onder andere puddingbroodjes, gebak, koeken, vis, snacks, patat en snert. Ook is er een springkussen voor de kinderen. Verder is de scharenslijper aanwezig. Weeskinderen Stéphanos helpt weeskinderen met onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding. In

de huisjes van Stéphanos Children’s Home wonen 110 kinderen. Op de werkdagen komt nog eens een groep van 250 kinderen naar het weesdorp voor dagopvang. “En twee keer per week houden we ‘consultatiebureau’ voor kinderen tot vijf jaar”, aldus de organisatie. Daarnaast bereikt Stéphanos ruim 3.000 kinderen met programma’s in de omliggende dorpen.

5.000 euro voor Dorcas ZWARTEWATERLAND - De Dorcas-collecte, die in week 8 en 9 is gehouden in Zwartewaterland, heeft 4.907,47 euro opgebracht. “We willen alle collectanten en gulle gevers hartelijk bedanken.” Dorcas ondersteunt projecten op het gebied van landbouw en voedselzekerheid, onder andere in Oekraïne, Moldavië, Soedan en Ethiopië.Boeren worden getraind om verschillende soorten groenten en fruit te verbouwen en te verkopen om hun inkomen te verhogen. Ook worden zij getraind in het houden van pluimvee en geiten. Vrouwen krijgen training in het aanleggen

van een moestuin. Er worden bomen geplant voor de vruchtbaarheid van het land. Daarnaast worden er trainingen gegeven om de leefomstandigheden en het milieu te verbeteren. Op zaterdag 21 april wordt overigens de nationale kledinginzameling georganiseerd. Dit jaar staat Dorcas in Genemuiden en Hasselt om overtollige kleding in te nemen. Nadere berichtgeving volgt.

Frion houdt open dag “Maar ook iemand die wil stage lopen, vrijwilligerswerk wil doen of die zich wil oriënteren op een loopbaan in de zorg is van harte welkom”, aldus Frion. De openingstijden zijn van 11.00 tot 15.00 uur.

Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

ADVERTENTIEVERKOOP

3

ZWARTSLUIS - Frion opent tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 17 maart de deuren van een aantal locaties, waaronder die in Zwartsluis, voor publiek. “Mensen die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe locatie zijn zaterdag 17 maart welkom.”

OPENINGSTIJDEN

Editie De Stadskoerier verschijnt in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Stadshagen, Vollenhove, SintJansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Cellemuiden en buitengebied. Met onze andere kranten komen wij ook in de gemeente Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Kamperzeedijk, Kampereiland, Wilsum, Zalk, de Zande, ‘s Heerenbroek, Mastenbroek, Ens, gedeelte Kamperveen, Mandjeswaard, Noordeinde, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

GENEMUIDEN - Peter van de Berg en Wolter van de Vegt uit Genemuiden hebben maandag het eerste kievitsei van de IJsseldelta gevonden. Zij stuitten op het ei in de Koekoekspolder. Tijdens de jaarvergadering van de Agrarische Natuurvereniging Camperland is hierbij de behorende prijs uitgereikt. Dit om de vrijwillige weidevogelbe-

scherming te stimuleren. Het is overigens niet het eerst gevonden ei in Nederland, dat gebeurde in Oudehaske in Friesland. Vorig jaar werd het eerste ei al op 6 maart gevonden.

Frion heeft onlangs haar intrek genomen in een nieuw pand aan de Baanstraat 51 in Zwartsluis. De medewerkers staan staan tij-

dens de open dag de bezoekers te woord. Frion wil tijdens de open dag ook graag in gesprek met mensen die onderdeel uit willen maken van het netwerk van de cliënten. Daarnaast zoekt Frion mensen die contacten kunnen leggen tussen bijvoorbeeld sportclubs, het verenigingsleven en de cliënten. Voor meer informatie ook over de andere locaties, kijk op: www.frionzorg.nl.

Zwerfafval zoeken

Welfare houdt verkoop ZWARTSLUIS - De Welfare, een onderdeel van het Rode Kruis, houdt vrijdag 16 maart een verkoopmiddag in Zorgcentrum de Schans in Zwartsluis. Tussen 14.30 en 17.00 uur worden producten verkocht die op de Welfarebijeenkomsten zijn gemaakt.De Welfare richt zich specifiek op het bevorderen van het welzijn. De belangrijkste activiteit in Zwartsluis is het handwerken met ouderen. Om hiervoor geld in te zamelen wordt de verkoopmiddag gehouden. “Maar niet alleen de eigen producten kunnen worden gekocht”, laat Anneke Greveling weten, “ook zijn er de inmiddels traditionele verkoopmiddagactiviteiten als de lotenboom en niet te vergeten de lekkere knijpertjes. Dit jaar kunnen de bezoekers ook meedoen aan een spel met grote dobbelstenen en kunnen er blikken worden gegooid. Deze spelletjes zijn er aan de ene kant

om geld in te zamelen, maar ook voor de sfeer. Want gezelligheid is immers een belangrijk onderdeel van de Welfare.” Handwerk Drie keer in de week wordt er in ‘De Toesebolte’ onder begeleiding van de Welfare gehandwerkt. Bekende producten van de Welfare in Zwartsluis zijn de eigen gebreide sokken, de tafelkleden en de pannenlappen of ovenwanten. Maar ook worden door de Welfare-groep slabbetjes en vele andere zelf gemaakte artikelen gemaakt. Ook de jaarlijkse verkoopmiddag is inmiddels een bekende traditie geworden. De opbrengst van deze middag komt ten goede aan het Welfarewerk in Zwartsluis zelf.

Foto: Pedro Sluiter

HASSELT - Wethouder Meijer heeft maandagmiddag op basisschool Op de Hoeksteen het startsein gegeven voor ‘Natuurlijk Schoon’. Het is de vierde editie van de zwerfafvalweek. Tot en met zaterdag gaan meer dan 15.000 scholieren en vrijwilligers van 250 scholen en verenigingen in het werkgebied van ROVA de straat op om zwerfafval op te ruimen. In Zwartewaterland doen 951 kinderen van veertien scholen mee. Met de actie willen ROVA en haar gemeenten een bijdrage leveren

aan een schone afvalvrije leefomgeving. Tijdens de zwerfafvalweek zijn er dagelijks activiteiten in de verschillende gemeenten. Voorzien van opvallende hesjes, petjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school of vereniging zwerfafval opruimen.


Welkom bij ARO www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

HOU UW DE S IN U B N E V E BRI OR HET O V N E T GA GEAR N O I H S ARO FA NE MAGAZuwI ste mode,

4

tijdens de 4 openingsdagen

FEESTACTIES BIJ ARO

e nie Vol met d gsacties en kortin e prijzen. geweldig

M E E R DA N

250

FEEST

AANBIEDINGEN

6000 m MODEPLEZIER 2

OPENINGSDAGEN BIJ ARO

14 15 16 17 maart

S I T A R G SHOPPER

maart

maart

“Zet dit in uw agenda!”

BIG E BIJ ELK P * O AANKO

maart

OPENINGSTIJDEN

Elke werkdag van

9 tot 21 uur ZOVEEL zaterdag van 9 tot 17 uur

KORTIN DAT K A G! ALLE E N N B AR O! I J

DE MOOISTE MERKEN de laatste trends

Win

advies van Annamanon en kleding t.w.v.

€ 250,-

Maak kans op * Max.1 per klant

ÉÉN VAN DE VELE PRIJZEN!

Bekijk onze modekrant voor de dagaanbiedingen, of kijk op www.aro-fashiongear.nl

KOM NAAR DE FEESTELIJKE parkeren OPENINGSDAGE N Ooster Oenerweg 32, 8167 PD Oene VAN ONZE tel: 0578 - 64 12 26 VERNIEUWDE www.aro-fashiongear.nl WINKEL! GRATIS


ACTUEEL

woensdag 14 maart 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

PvdA start driekoppig ombudsteam (door Bas Wilberink)

ZWARTEWATERLAND De PvdA is gestart met een ombudsteam voor Zwartewaterland. Daarmee wil de lokale afdeling van de partij burgers helpen die vastlopen bij overheden en publieke diensten. Jarenlange bestuurlijke ervaring hebben de drie ‘ombudsmannen’ Klaas Eenkhoorn, Frans Koffrie en Henk van Schaik.

Respectivelijk het raadslid, de oud-burgemeester van Hasselt en de partijsecretaris hopen met die ervaring, gecombineerd met hun uitgebreide netwerk, burgers te kunnen helpen op verscheidene terreinen. “Ervaringen elders hebben geleerd dat de problemen zich met name voordoen op het gebied van wonen, zorg, sociale zaken en onderwijs”, aldus de drie. Elke vierde maandagavond kunnen die problemen besproken worden tijdens een spreekuur vanaf 19.30 uur in het PvdA-partijgebouw Links Af aan de Prinsenstraat 49 in Hasselt. Met dit initiatief wil de PvdA de

Klaas Eenkhoorn (l), Frans Koffrie (m) en Henk van Schaik. Foto: Bas Wilberink

afstand tussen de burgers en het gemeentebestuur verkleinen. “Door de fusie van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis tot Zwartewaterland werd het contact tussen onze partij en de bevolking minder”, legt Van Schaik uit. “De afstand werd letterlijk groter. Dat is niet goed als je een volkspartij wil zijn. Dit kan bijdragen die contacten te herstellen.” Koffrie vult aan: “Vroeger als burgemeester was je eigenlijk een soort van ombudsman. Dat is nu niet meer

zo. Hiermee bieden we een alternatieve, laagdrempelige mogelijkheid.” Het ombudsteam, zo benadrukken de drie, is er voor h»»l Zwartewaterland, niet alleen de PvdAstemmers. “Het is voor iedereen die een drempel tegenkomt om met een instantie in contact te treden”, vertelt Eenkhoorn. “Mensen die moeite hebben met het formuleren van hun probleem of die van het kastje naar de muur worden gestuurd.”

Dat kan zijn bij de gemeente, maar ook externe instanties. “Het gaat uiteindelijk gewoon om de poppetjes die je kent”, vertelt Eenkhoorn. “Als er een vraag is bijvoorbeeld over een woning van Wetland Wonen bel ik Marcel Timmerman (directeur, red.). Dan weet ik dat ik hem te spreken krijg, of dat hij mij terugbelt. Als ik contact opneem met de wethouder, belt hij binnen een dag terug. Daar waar een burger misschien zes weken moet wachten voordat zijn of haar probleem wordt behandeld.” Maar, zo voegt Van Schaik er aan toe, het ombudsteam is niet bedoeld voor huwelijksproblemen of burenruzies. De drie willen het team uiteindelijk verder uitbreiden met personen uit Genemuiden en Zwartsluis. Hoe druk de spreekuren bezocht gaan worden, daar hebben ze geen idee van. “Het moet eerste enige bekendheid krijgen”, vertelt Van Schaik. “En uiteindelijk hangt het van de kwaliteit van ons werk af.” Het eerste spreekuur is op maandagavond 26 maart.

‘Nederlands is een moeilijke taal, maar ik wil hier graag blijven werken’ HASSELT - “Wie de taal niet spreekt, kan hier niet goed werken. En jezelf verder ontwikkelen is al helemaal niet mogelijk.” Wil Habers, bedrijfsleider van Scheepswerven Bodewes in Hasselt, is stellig in zijn oordeel. Hij heeft twee Poolse krachten in dienst. Zij volgen beiden sinds begin februari een taalcursus bij Landstede Training, Opleiding & Advies in Zwolle.Tijdens de cursus, ‘NT2, Nederlands voor anderstaligen’, leren ze zich niet alleen verstaanbaar maken in het Nederlands, ook vaktermen komen uitgebreid aan bod. Michal Adam Bak (28), voorheen automonteur in Polen en Maciej Rubas (35) die in Polen een schilders-opleiding afrondde, werken inmiddels zo’n 2,5 jaar bij Bodewes als classificeerder, wat inhoudt dat ze onder andere de schepen schoonmaken en teren. Aanvankelijk werden ze ingehuurd via een uitzendbureau, maar sinds april 2011 zijn ze in vaste dienst en opgenomen in de groep. Habers is blij met zijn Poolse werknemers. “In onze branche, het repareren, renoveren en bouwen van schepen, is het lastig om personeel te vinden. ‘Vies werk’, hoor je vaak. IJzerwerkers, breed inzetbare mensen op het gebied van scheepsreparatiewerk, zijn er niet meer. Het is een uitstervend beroep. Daarom zijn we elders gaan zoeken. “Michal en Maciej hebben, zoals veel Polen, een goed arbeidsethos”, vervolgt Habers. “Ze willen graag werken en leren, maar het communicatieprobleem bemoeilijkt dat. Dit frustreert en ze zeggen dan ook wel eens ‘ja’ op vragen die ze niet begrijpen. Dan zie je ze ineens met iets heel anders bezig dan wat je bedoelde. De hulp van een collega die met

5

Koffie-ochtend GENEMUIDEN - Steunpunt Mantelzorg houdt woensdag 21 maart een koffie-ochtend in woon-, diensten- en zorgcentrum de Meente in Genemuiden. Een week later gebeurt dat in Hasselt en Zwartsluis. Het thema is: ‘Hoe blijf ik gezond bij mantelzorgen?’. “Veel mantelzorgers dragen een last op hun schouders”, vertelt »»n van de medewerkers. “Naast hun mantelzorgtaken hebben ze vaak ook nog een ‘gewone’ baan of andere verplichtingen. Door deze last kan de draagkracht overschreden worden. Gezond blijven is voor iedereen belangrijk maar zeker voor de mantelzorger.” Deskundigen op het gebied van onder andere fysio- en ergotherapie kunnen adviseren hoe een mantelzorger hiermee om kan gaan. Jantina van Dijk, ergotherapeut bij IJsselheem komt op de koffieochtend van woensdag 21 in Genemuiden. Leonora van Dijk en Anja Mulder (psychosomatisch oefentherapeute) van Fytac geven een presentatie en informatie op woensdag 28 maart in Cultureel Centrum het Teeuwland in Hasselt. Op donderdag 29 maart is Suzanne Herpel, fysiotherapeut van fysiopraktijk Zwartsluis, aanwezig op de koffieochtend in de Toesebolte in Zwartsluis. Alle mantelzorgers van Zwartewaterland zijn uitgenodigd. Alle ochtenden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Voor opgave/informatie kunnen mantelzorgers contact opnemen met Lia Ruitenberg: 06-13 01 49 55 of e-mail: mantelzorgzwartewaterland@hetnet.nl.

Bloemstukken GENEMUIDEN - SCEG geeft woensdag 4 april vanaf 19.30 uur een workshop over het maken van bloemstukken. Dit gebeurt bij en in samenwerking met Bosch Bloemen. “Het duurt niet lang meer en dan geeft de kalender het voorjaar aan”, vertelt de organisatie. “De tuinen worden klaargemaakt, het huis een extra schoonmaakbeurt gegeven. Hier hoort een mooi voorjaarsbloemstuk bij.” Deelnemers leren hier zelf een bloemstuk maken. Voor koffie en thee met iets lekkers erbij wordt gezorgd. Opgeven kan bij: M. Bergman, (038) 385 51 93.

Foto: Wilko Dam

een Poolse vrouw getrouwd is bood tot nu toe uitkomst, maar uiteindelijk moeten ze zich zelf kunnen redden. Als er hier een binnenvaartschip ligt, dan is het niet de bedoeling dat ze elke keer mij of een collega roepen, maar dat ze zelf met de schipper en zijn vrouw en kinderen kunnen praten.” Het totale traject duurt veertig weken en vindt plaats in Vollenhove. “In die periode verhogen ze hun taalvaardigheidsniveau van A0 naar A1, een niveau waarmee ze op een eenvoudige manier kunnen communiceren”, vertelt Hans van Halteren, accountmanager van Landstede Training, Opleiding & Advies. “Ze kunnen zichzelf bijvoorbeeld voorstellen en andere persoonlijke vragen beantwoorden. Het accent ligt op spreek- en luistervaardigheden en

wat ze leren, leggen ze vast in een portfolio.” Vaktaal Tijdens de cursus is er extra aandacht voor vaktaal en de communicatie op de werkvloer. Maciej legt uit: “We krijgen huiswerk. We moeten veel Nederlands spreken, praten met collega’s en opschrijven wat je elke dag op je werk doet.” Dit vakgerichte spreekt Habers, die de Polen continu begeleidt en coacht aan: “De woorden die ze op de werkvloer horen en niet begrijpen schrijven ze op in een schriftje. Op dinsdagavond, de vaste cursusavond voor de groep van de beide Polen, worden deze besproken. Door deze praktijkgerichte aanpak leren ze niet alleen meer, maar ook sneller.” Maar ze zijn er nog niet. “Het praten gaat elke week beter, maar Ne-

derlands blijft een moeilijke taal”, zegt Maciej. Toch zet hij door: hij wil zich verder ontwikkelen. Habers geeft aan dat Bodewes beide Polen alle kansen wil bieden. “Voor Maciej is er een toekomst in het spuiten en schilderen van schepen, het voorraadbeheer en de afvalverwerking, Michal kan straks aan de slag als ijzerwerker.” Maar daarvoor moeten ze wel vaktechnische cursussen volgen en de taal nog beter gaan leren. Habers: “Bij een lascursus bijvoorbeeld moet je makkelijk kunnen meepraten en dan is een A1niveau niet genoeg. Maar Habers heeft er alle vertrouwen in dat zijn Poolse medewerkers dat kunnen. Ook Michal en Maciej willen die uitdaging aangaan. “Ik wil namelijk graag in Nederland, bij Bodewes blijven werken”, aldus Maciej.

‘Koffieuurtje’ ZWARTSLUIS - ‘Het koffieuurtje’ houdt donderdag 29 maart een open avond ‘voor vrouwen uit Zwartsluis en omgeving’. Dit vindt plaats in het Trefpunt vanaf 20.00 uur. Het thema is ‘Onderweg in je leven tot bloei komen vanuit het Evangelie’. Dit wordt behandeld door Hetty de Boer uit Urk. “We zullen weer mooie Opwekkingsliederen gaan zingen onder pianobegeleiding van Mirjam Houtman, eveneens uit Urk”, vertelt de organisatie. “De boekentafel wordt verzorgd door boekhandel de Haan uit Hasselt.” De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee klaar.


6

www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

Een kijkje nemen bij een woon- of dagbestedingslocatie, in de keuken van een eetcafé of je zintuigen laten prikkelen in een snoezelruimte. De medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen in onze locaties. Zij vertellen u graag meer over de inhoud van hun werk met mensen met een verstandelijke beperking.

Een probleem met uw wasmachine?

Voor zeer snelle service aan huis Wij proberen zoveel mogelijk TIP: dezelfde dag nog bij WASDROGER VEILIG GEBRUIKEN ? u langs te komen!!!!

In Kampen, IJsselmuiden, Genemuiden, Urk en Emmeloord doen onder andere de volgende locaties van Philadelphia mee aan de Open Dag van Zorg en Welzijn:

let op! woont U in gemeente Zwartewaterland? dan rekenen wij geen voorrijkosten!!

Voor storingen belt u 06-47627243

www.witgoedservicemateboer.nl Witgoedservicemateboer Tureluur 81 8281 EW

Van 14.30 - 17.30 uur • Het Hop, Ramswelle 30, 8321 SK Urk Van 10.00 - 16.00 uur • Dagbesteding SPZ Talmahof, Genemuidenstraat 4, 8304 GC Emmeloord

Genemuiden

Verkoopdag

D.V. zaterdag 17 maart Hervormd Centrum

Slaatjes van Geke Aloë Vera Puddingbroodjes Bloemen Tassen/Sieraden Boeken Koeken/Gebak Prowin Zus & Zo kado Snacks Scharenslijper Snert Krentenbrood Fruit Gebakken vis Kaas Fotokaarten Cd's Speelgoed Leuke activiteiten Springkussen voor kinderen!

Kijk op onze website www.philadelphia.nl voor alle deelnemende locaties.

U bent van harte welkom! PHILADELPHIA ZORG IJSSELMOND

Meeuwenplein 5 8261 WB Kampen T (038) 711 32 10 E ijsselmond@philadelphia.nl

www.philadelphia.nl/ijsselmond

Voor reparatie belt u 06-47627243 of mailt u info@witgoedservicemateboer.nl

Van 14.00 - 16.00 uur • Klim-op, Harmoniepad 1, 8265 PK Kampen • Rietgors, Rietgors 1-5, 8271 GG IJsselmuiden • Dagcentrum IJsselburg, Kerkepad 1, 8271 AX IJsselmuiden • Logeerhuis Rietvlinder, Spil 1-12, 8281 NN Genemuiden • De Oester, Oude Vlie 150, 8303 XD Emmeloord • Dagcentrum de Ark, Het Rif 1a, 8303 XD Emmeloord • Kinderboerderij Emmelerbos, Banterweg 2c, 8302 AC Emmeloord

We zijn er ook voor uw vaatwassers-wasdrogerskoel-en vriesapparatuur

WIJ GEVEN UW WASDROGER EEN ONDERHOUDSBEURT VOOR € 44.50 Uw wasdroger wordt dan In Gemeente Zwartewaterland gereinigd, gecontroleerd en getest rekenen wij geen voorrijkosten

we lossen het voor u op!

Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die zorg en/of ondersteuning nodig hebben. Vanuit een christelijke visie willen wij eraan bijdragen dat mensen met een verstandelijke beperking het beste uit zichzelf kunnen halen.

voor reparatie en verkoop van witgoed en huishoudelijke apparaten

Tureluur 81 • Genemuiden

Omdat jij centraal staat!

Het beste uit jezelf

Totale leegverkoop Yro keukens Hasselt.

SUPERSCHERPE LOW BUDGET KEUKENS

NIEUW! AL VANAF € Laatste ronde tot 5 april

Alles

1.750,-

(Uit voorraad leverbaar)

MOET weg, De mooiste kwaliteitskeukens

wij stoppen met het filiaal Hasselt. In Marknesse blijven wij keukens verkopen en service verlenen.

voor laagste prijs, wees er snel bij, de voorraad is beperkt.

Complete keukens al vanaf

€1000,-

Wegens de verwachte grote drukte Geopend op donderdag*, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur *koopavond van 19:00 tot 21:00 uur


w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

www.destadskoerier.nl

christelijk beroepsonderwijs en educatie

op onze goede resultaten De kracht van ROC Friese Poort ligt in de persoonlijke benadering en begeleiding van de leerlingen. Deze aanpak wordt gewaardeerd en levert goede resultaten op. Daar zijn we trots op! In top 10 beste ROC’s van Nederland. Slechts 5,5% voortijdig schoolverlaters, t.o.v. 7,2% landelijk. Beste aanbieder in Nederland van de opleidingen Bouwkunde, Elektrotechniek en Apothekersassistent. Percentage gediplomeerden per jaar 7% hoger dan landelijk gemiddelde. (Bronnen: Keuzegids mbo 2012, Ministerie van Onderwijs, Inspectie van het Onderwijs)

Ga jij ook voor goede resultaten? Kies dan voor ROC Friese Poort!

Dokkum | Drachten | Emmeloord | Leeuwarden | Sneek www.rocfriesepoort.nl

Samen kom je verder

7


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

Henders & Hazel Kampen

INTRODUCTIE PRIJS dressoir 190cm Kodiak € 899,-

€ 799,-

Henders & Hazel

Henders & Hazel

Henders & Hazel

nu woonaccessoires

cadeau!

*

| dressoir Kodiak 190cm normaal € 899,| 220cm € 1099,- | stoel Jackeline in stof vanaf € 199,| in leder (Jack) vanaf € 249,- |armstoel in stof vanaf € 209,- | in leder (Jack) vanaf € 279,| uitschuifbare tafel Kodiak 190x100cm (+60cm) € 899,- | 160x90cm (+50cm) € 799,- | 160x140cm (+50cm) € 899,| eetkamertafel 160x90cm € 549,- | 190x100cm € 599,- | 220x100cm € 699,* Vraag naar de voorwaarden in onze winkel.

draaifauteuil en poef Anico € 388,-

| hoektafel Kodiak € 229,-

| draaifauteuil Anico in stof Amazone € 249,- | poef € 139,-

3-zitsbank Porto met ottomane | bergkast Kodiak 160cm € 899,-

CATANIA ORIGINEEL LEDER

| diverse kussens vanaf € 12,95

| 3-zitsbank Porto met arm en ottomane links of rechts in Catania leder € 1999,- | hoofdsteun € 109,- | vloerlamp Somero € 199,-

Kijk voor onze complete collectie op: hendersenhazelkampen.nl

Henders & Hazel

Onderdeel van de Jeha Groep Ertsstraat 10 | 8263 BN | Kampen (tegenover Karwei bouwmarkt) Telefoon: 038-3332390 Mail: hendersenhazel@jeha.nl

8


ACTUEEL

Nieuwe voorzitter voor Voorwaarts

woensdag 14 maart 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Expositie in Veldschuur ROUVEEN/HASSELT - In de Veldschuur toont Karin Baumans in de maanden maart, april en mei een selectie uit haar werk: vogels. De expositie heet ‘Vogelvlucht’. Kærst de Kærper (Karst de Lange) Kærst de Lange, Owberts zeune, wærkte ærd, zo noar gelang. Ook ef ie in de road ezeetn veur ‘t “Plaetselijk belang”.

Het stokje wordt overgedragen aan de nieuwe voorzitter.

Altied met de buuzn bezig, groot en klein deur um eskift. Iel wat weekn, moandn, joorn, wærkte Kærst deur, vol geestdrift.

ZWARTSLUIS - Muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis heeft een nieuwe voorzitter. Wicher Nieborg heeft zijn voorzittershamer overgedragen aan Anton Vischer. Nieborg was 14 jaar bestuurlijk actief bij Voorwaarts, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. Hij blijft wel musiceren bij de muziekvereniging. Ook houdt hij zich nog bezig met de huisvestingsproblematiek die Voorwaarts momenteel meemaakt. De nieuwe voorzitter Anton Vischer heeft al de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan bij een andere vereniging. Tijdens de ledenvergadering werd verder de activiteitenkalen-

Voorronde metselen in Genemuiden GENEMUIDEN - Bij opleidingscentrum OVG start donderdag 15 maart de zesde regionale voorronde van het zestigste Nationale Metselkampioenschap. Metselleerlingen van VMBO-scholen uit Noord en Oost Nederland hebben zich voor deze voorronde ingeschreven. De voorronde is de zesde in een serie van zeven waaraan metselleerlingen uit het hele land deelnemen. Vrijdagmiddag 16 maart wordt bekend welke deelnemers van de zesde voorronde doorgaan naar de landelijke finale in Barneveld. Deze finale is van 18 tot en met 20 april. Aan de zeven voorronden van het Nationale Metselkampioenschap nemen dit jaar tachtig leerling-metselaars deel uit de hoogste klassen van de opleidingen VMBO-Bouwtechniek uit heel Nederland. Via de regionale voorronden kwalificeren zij zich voor de eindstrijd om de ‘Zilveren Troffel’. De voorronden vinden plaats bij regionale opleidingscentra. Aan de finale doen de beste twaalf metselleerlingen van de zeven voorronden mee. Aansluitend aan het metselkampioenschap vindt het Nationale voegkampioenschap plaats (tiende op rij), van maandag 23 tot en met woensdagmorgen 25 april. Deelnemers zijn zes geselecteerde leerlingen van de enige MBOPraktijkopleiding Voegen, BGA, uit Boxtel. Deze wedstrijd kent geen regionale voorronden. Op woensdagmiddag 25 april ontvangt de winnaar van het metselkampioenschap de ‘Zilveren Troffel’ uit handen van de minister van Onderwijs, mevrouw Marja van Bijsterveldt. De winnaar van het voegkampioenschap ontvangt de ‘Zilveren Voegspijker’.

Buzemattn, dan de kokes, laeter kaemerbried tapijt. Kærst mocht ‘t allemoal’ beleevm, ef zien leemm d’r an ewijd.

der meegedeeld. Zo staan er optredens in Zwartsluis in de planning tijdens de Sleepbootdagen, het 90-jarig jubileum, het HaFaBra-concert, een weekend naar Warsteiner Sauerland in Duitsland en diverse wandelvierdaagseintochten. Op 24 maart speelt de vereniging in de Hervormde Kerk in Zwartsluis.

Riek van der Wulp

Roemenië Actie Commissie houdt actiedag in de Baak HASSELT - De deuren van kerkgebouw de Baak openen zich zaterdagmorgen om 10.00 uur voor de negende editie van de Roemenië Actiedag. Deze dag staat in het teken van de lopende projecten van de Roemenië Actie Commissie (RAC). De toegang is gratis. De deuren staan van 10.00 tot 16.00 uur open.

“We hebben twee drukke jaren gehad”, zegt Ciska Zwitser, die samen met Johan van Dijk en Cees en Tineke Hettema een van de bestuursleden van de RAC is. “In 2010 werden wij het 2e/3e Wereldproject van de gemeente Zwartewaterland, waardoor we de gelegenheid kregen om veel geld voor onze doelen in te zamelen. Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest om het geld uit te geven en het kinderziekenhuis in Ludus grondig op te knappen.” Het kinderziekenhuis is inmiddels niet meer terug te herkennen, vertelt Zwitser. “Zo is het van binnen opgeknapt en ook de haveloze binnenplaats is omgetoverd in een prachtige speelplaats.” Naast het ziekenhuis is RAC ook al weer negen jaar actief in het dorpje Magyarózd. “Afgelopen zo-

“Allemaal vogels maar heel verschillend”, aldus de exposamenstellers. “Vogels met een eigen karakter: deftig, vrolijk, actief, vertederend, stevig, timide, slim, elegant, lief. Het zijn fascinerende beelden gemaakt van verrassende materialen. Misschien herkennen bezoekers iets van een fiets, stofzuiger, tuingereedschap of sieraden erin. Karin pikt namelijk, als een kraai, afvalmaterialen op van straat voor haar vogels.” Dit doet Baumans omdat ze geraakt werd door de schoonheid van het vergankelijke. “De tijd heeft zichtbare sporen achtergelaten op de gekraste, verroeste, gebruikte, en soms platgereden materialen die zij vindt in de straten van de stad en daar buiten. Met de expositie vraagt zij ook op speelse wijze aandacht voor de verdwijnende vogels. “Want onze leefwijze en welvaart heeft de leefomgeving voor vogels minder gunstig gemaakt en verschillende vogelsoorten dreigen uit ons land en straatbeeld te verdwijnen.” Van de afgedankte, weggegooide, verloren of vernielde resten van de welvaart én met haar kunstzinnigheid creëert Baumans weer nieuwe vogels. Het geeft haar veel plezier om van niets iets te maken en oud roest nieuw leven in te blazen.

‘Plat praoten in Olde Maoten’ ROUVEEN/HASSELT - In de Veldschuur wordt vrijdag 16 maart vanaf 20.00 uur een streektaalavond van de Noordwest Overiesselse Schrieverskring gehouden. Ciska Zwitser en Tineke Hettema zijn druk bezig met het inzamelen voor de actiedag.

mer zijn we daar begonnen met de bouw van een dokterspost en we gaan als een speer”, vertelt Zwitser. “Met deze dokterspost willen we een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van vooral de oudere mensen in het dorp.” Het komende jaar wordt voor de RAC opnieuw een druk jaar. “Het huis is inmiddels klaar en de komende twee maanden zal het interieur aangepakt worden. In april reizen drie Hasselters naar RoemeniÎ af om het water, gas en licht aan te leggen. De opbrengst van deze actiedag zal in het teken staan van deze dokterspost. We hopen weer op een mooie

opbrengst waarmee wij een hele dorpsgemeenschap op een geweldige manier kunnen helpen.” Naast de gebruikelijke speelgoed-, kinderkleding- en boekenmarkt zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud. Ook dit jaar zal het ‘Rad van Avontuur’ niet ontbreken. Door de middenstand van Hasselt is in de afgelopen week weer aantal prijzen ter beschikking gesteld. “En net als vorig jaar is de snackwagen voor de Baak aanwezig. Er zijn ook dit jaar weer diverse spelletjes en kraampjes en we hebben een viertal kapsters bereid gevonden om te knippen voor een stuntprijs.”

Stamboomonderzoek in de Oudheidkamer GENEMUIDEN - De werkgroep genealogie, in de volksmond stamboomonderzoek genoemd, houdt elke laatste dinsdagavond van de maand inloopavond in de Genemuider Oudheidkamer. Dit gebeurt van 20.00 tot 22 uur. Geïnteresseerden die op zoek zijn naar voorouders, zelf een stamboom hebben waar vragen over zijn of nog op zoek zijn naar een ‘missing link’ zijn van harte welkom. Verschillende leden van de werkgroep zijn aanwezig en hebben een database met enorm veel

9

informatie van Genemuidenaren en andere regiobewoners. “In tegenstelling tot het verre verleden is stamboomonderzoek tot 1811 een relatief eenvoudige klus”, vertelt één van de leden. “Het Genemuiden van vóór 1811 is echter moeilijker te ontcijferen, vanwege de stadsbrand van 1868 die de doop- trouw- en begraafre-

gisters volledig heeft vernietigd. In de Oudheidkamer kunnen we vertellen hoe je het Genemuiden van vóór 1811 voor het voetlicht kunt krijgen.” Ook is een papieren kopie van het archief wat hiervoor nodig is, voorhanden in de documentatieruimte. De verschillende leden van de werkgroep zijn bedreven in het opsporen van oude informatie uit Genemuiden en de regio en doen hiervoor verschillende tips.

In ‘meert dialectmaond’ gaat de streektaalavond de vierde editie tegemoet. “Met een praatje bij een plaatje, een gedicht bij een afbeelding van de inspiratiebron”, aldus de organisatie. “Op verschillende manieren willen ze de bezoeker verrassen met hun taalgevoel.” Er is een gastoptreden van Harm Meuleman uit Hasselt, bekend van het NCRV-programma Showroom. Albert Greveling praat de avond aan elkaar.

Taizé-viering HASSELT - In de Gereformeerde Kerk het Bolwerk in Hasselt wordt zondag 18 maart om 19.00 uur een Taizé-viering gehouden. In Taizé in Frankrijk wonen broeders in een kloostergemeenschap. Zij ontvangen jaarlijks duizenden jongeren van over de hele wereld. De jongeren en broeders komen drie keer per dag bij elkaar in de kerk om een viering te hebben. Daarin zingen ze Taizé-liederen, lezen ze uit de bijbel en zijn ze stil. In de sfeer van Taizé wil de kerkleiding van de Gereformeerde kerk in Hasselt ook zo’n viering houden.


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

e r i a l u c a Spect

verbouwings

opruiming

Halve n e z j i r p

op=op

LAATSTE WEEK!

Laatste ronde!!!

op alle

oude ! d a a r r voo

GROTE KORTING OP

DEKBEDDEN, KUSSENS, OVERTREKKEN, HOESLAKENS, BODEMS, BOXSPRINGS, MATRASSEN, TIENERBEDDEN, ENZ Direct aan de

A28

Rondweg 72 Wezep

Tel: 038 376 12 12

www.koopsbedden.nl

10


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

11

SPECTACULAIRE VERBOUWINGSOPRUIMING MET EXTRA HOGE KORTINGEN TOT 70%! www.spinde.nl | Thorbeckegracht 32 | 8011 VM Zwolle | T. 038 - 422 30 30 Deze advertentie is mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwe locatie z.s.m. bekend FILMHUIS KAMPEN Burgwal 84, 8162 ES Kampen

038 3317373

Kassa open op werkdagen van 10.30 tot 12.30, reserveren via www.filmhuiskampen.nl of www.stadsgehoorzaalkampen.nl Entree € 8,00 voor pashouders € 7,00 Aanschaf filmpas € 10,00 • Kassa open 20.00 uur Aanvang avondfilms om 20.15 uur • Aanvang zondagmiddagfilms om 16.00 uur

Aan- of verbouwplannen? TEKENWERK VERGUNNINGEN ADVIEZEN

OOK VOOR NIEUWBOUW

Aanvang avondfilms om 20.15 uur DO 29 / VR 30 MAART

HORS SATAN Frankrijk 2011 – regie: Bruno Dumont – duur: 110 min. Met o.a.: David Dewaele Alexandra Lematre Aan de Opaalkust, langs Het Kanaal, vlakbij een klein dorp met een rivier en waterrijke duinkommen leeft een zonderlinge, zwijgzame man. Hij stroopt, slaapt bij een eenzaam restant van een muurtje in de duinen en bidt tot de glooiende landschappen, de zon en de wolken. Een vrouw van een nabij gelegen boerderij voelt zich aangetrokken, ze vertrouwt hem en geeft hem te eten. Samen brengen ze de tijd door, met wandelen door de uitgestrekte landschappen van duinen en bossen.Aan de randen van meertjes - daar waar de duivel waart - geeft de naamloze man de vrouw zijn bescherming.Van een afstand aanschouwt het tweetal de politieonderzoeken in het dorp. Mannen die het meisje, schijnbaar, belaagden en kwaad doen, worden dood gevonden.

VOORJAARSWEKEN

VINHA DO ROSÁRIO Tinto, Branco of Rosado

0.75 Liter

Al onze service onder één dak!!!

5.99 6 VOOR

30.00

Bel voor informatie of een afspraak naar: Ontwerp: bouwadvies- en ontwerpburo bouwadviesen ontwerpburo h. pluim Buizerdstraat h. pluim 1 8064 CN Zwartsluis

tel. 038-3867638 06-53300438 Buizerdstraat 1 8064 CN mob. Zwartsluis e-mail: info@pluim-bouwadvies.nl tel. 038-3867638 fax. 038-3867582 www.pluim-bouwadvies.nl www.pluim-bouwadvies.nl

OLIFANT

Jonge Graanjenever 1.0 Liter

V E L G E N AU TO - , T R U C K - , M OTO R - , T R AC TO R BA N D E N, BA N D E N U I T L I J N E N BA L A N C E R E N Q U I C K S E RV I C E

€10.49 DUJARDIN

3.000 M2 SHOWRUIMTE

Verhuur van fitnessapparatuur en zonnebanken.

€10.49

Verstand van elke band Van Dijk is de banden- en wielenspecialist in de wijde regio van Genemuiden. Laat uw

geldig t/m 28 maart 2012

NIEUW:

Sauna’s Infrarood Fitness Whirlpools Zwembaden Zonnebanken

Vieux

1.0 Liter

banden, wielen, wielophanging, balans en uitlijning door ons verzorgen. Ook bent u bij ons op het juiste adres voor elk type band.

WWW.RHODOS.NL KERKDIENSTEN

Zondag 18 maart: GENEMUIDEN NED. HERV. KERK 09.30 uur Ds. W. v.d. Brink (Veenendaal, uitz. Zw.water FM). 19.00 uur Ds. A. Beens (Barneveld). De Meente 09.30 uur Ds. W.G. Hulsman. Geref. Kerk 09.30 uur Ds. Douma (Kampen). 19.00 uur Dhr. Pasterkamp (Urk). Chr. Geref. Kerk 09.30 uur en 15.30 uur Ds. A. Huijgen. Gereformeerde Gemeente 09.30 en 15.30 uur Ds. C. Hogchem. HASSELT Chr. Geref. Kerk 09.30 uur Ds. J.J. Dronkers (H.A. in GKV). 16.30 uur Prof. Dr. H.J. Selderhuis (H.A. en dankz.). Geref. Kerk Bolwerk 10.00 uur Ds. P.J. Ros.

€ 9.99 SLIJTERIJ WIJNHANDEL

STROOMBERG Sisalstraat 50 8281 JJ Genemuiden Tel. (038) 385 70 60 Fax. (038) 385 64 15

www.vandijkbandenservice.nl

19.00 uur Taizédienst. Geref. Kerk. Vrijgemaakt Zuid: 08.45 uur Ds. R.M. Meijer. 14.30 uur Ds. R.C. Vellinga. Noord: 10.30 uur Ds. R.M. Meijer. 19.00 uur Ds. R.C. Vellinga. Herv. kerk De Baak 10.00 Ds. G. Doorn (doopdienst). Herv. gem. 09.30 uur Kand. W.J. Westland (Renswoude). 19.00 uur Ds. W.C. Zuijderduijn (Rijssen). Geref. kerk, Hersteld 09.30 uur Leesdienst. 14.30 uur Leesdienst. R.K. St. Stephanuskerk 09.00 uur Eucharistieviering, Pastor de Vries.

(m.m.v. catechisanten). 19.00 uur Ds. J.A.L. Duijster. Geref. Kerk 10.00 uur Ds. L. Oomkes (Meppel). 19.00 uur Ds. J.A.L. Duijster (leerdienst H.K.). Geref. kerk vrijgem. 09.30 uur Ds. A. Krijgsgeld (St. Jansklooster). 16.30 uur Ds. A.A. Kramer (Zwolle).

MASTENBROEK Herv. gem. 09.45 uur Geen Opgave. 19.00 uur Geen Opgave.

VOLLENHOVE Hervormde Kerk 10.00 uur Ds. H.J.H. Pap. 19.00 uur Ds. J. Holtslag (Giessenburg, jeugddienst). Geref. kerk Vrijgemaakt 09.30 uur Ds. T. Boersma (Zwolle). 14.30 uur Ds. K.P.A. Moedt (Tuk).

ZWARTSLUIS Herv. Gemeente 10.00 uur Ds. W. Geerlof

0.7 Liter

www.dewereldvandranken.nl

ZUIDERZEESTRAATWEG 241 OLDEBROEK • TEL. 0525-631618 Openingstijden: ma. tot do. 9.00-17.30 uur vr. 9.00-20.30 uur en zat. van 9.00 tot 17.00 uur

MANSION HOUSE

Blended Scotch Whisky

STADSHAGEN Pinkstergemeente Rios de Vida 10.30 uur Antilliaans, Spaans/Nederlands aanbiddingdienst. Prot. gem. De Open Kring. 09.30 uur Nelleke Beimers. New Life Church Elke vrijdag, 19.00 uur dienst.

Geref. Kerk 10.00 uur Da. M. Reinders-de Haan (Meppel). SINT JANSKLOOSTER KAPEL: Gereformeerde kerk 10.00 uur Ds. M.P. Vis. 14.30 uur Ds. E.P. van der Veen (Nunspeet). Ger. Kerk vrijgemaakt 09.30 uur Ds. J.H. Dunnewind. 14.30 uur Ds. A. Krijgsheld. Chr. Ger. Kerk 09.45 uur en 14.30 uur Ds. M.J. Kater.

WEEKEND DIENSTEN

Huisarts voor Genemuiden voor spoedeisende hulp buiten de normale praktijktijden van 08.00 tot 17.00 uur Huisartsenpost Zwolle, Dr. Stolteweg 17 (tegenover Sophia ziekenhuis), tel. 0900-3336333. Consultatie uitsluitend na telefonische afspraak. Voor Hasselt en Zwartsluis:17 maart v.a. 08.00 uur: J.H.A. de Maat / L. Trum, Kerkstraat 24, 8064 DP Zwartsluis, tel. 038-3867005. Tandartsen uit Zwartewaterland zijn bereikbaar tel.

Kruisstraat 9 GENEMUIDEN tel. (038) 385 81 19 Wade 104 ZWOLLE tel. (038) 420 07 02

0900-2358263. Apotheken Voor spoedgevallen is geopend Apotheek De Muiden, Pr. Julianastraat 23, Genemuiden, tel. 038-3855030, zat. 11.30 – 12.30 uur en 19.00 – 19.30 uur. Zondag gesloten Apotheek Hasselt, Burg. Royerplein 1, Hasselt, tel. 038-4773238, zat. 11.30 – 12.30 uur en 17.00 – 17.30 uur, zondag 17.00 – 17.30 uur. Spoedgevallen Apothekerspost Zwolle, Dr. Stolteweg 19 (t.o. Sophiaziekenhuis Zwolle, tel. 038-4556227), gevest. in de Huisartsenpost. Verloskundige Praktijk Sifra dienstdoende verloskundige tel. 06-20002668 of antwoorddienst 038-4603 91. Tel. speekuur 13.00 tot 13.30 uur tel. 038-3324413. Verloskundige Praktijk Wijde Wieden, praktijk Vollenhove, Giethoorn, Zwartsluis, Hasselt. tel. 0527-245731. Dienstdoende verloskundige tel. 06-22224365. Dierenambulance, Alarmnummer 06-43808350, Meldkamer 0561-615330. Politie Regio IJsselland district Noord Team Zwartewaterland, tel. 0900-8844, fax 4771819. In noodgevallen 1-1-2. Spreekuur politie. Hasselt ma. t/m vr. 08.30 - 12.30 uur. Genemuiden di. 18.30 20.00 uur. Zwartsluis: wo.avond 18.30 - 20.00 uur.


www.destadskoerier.nl www.brugnieuws.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

Crypto

Puzzel mee Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. De winnaar krijgt de waardebon thuisgestuurd.

en maak kans op een

12

waardebon

Jan Nuijens Crypto brengt het ouderwetse puzzelplezier terug in De Brug. Een cryptogram is een puzzel die draait om creativiteit met taal. De puzzelaar moet op basis van een cryptische zin, of soms een enkel woord, raden welke oplossing in de vakjes hoort. De letters uit de gekleurde vakjes vormen samen een woord.

Jan Nuijens Crypto

Oplossingen moeten uiterlijk maandag 09.00 uur binnen zijn. Stuur ze per post onder vermelding van ‘Puzzel Crypto’ naar: Weekblad De Stadskoerier Postbus 179 8260 AD Kampen of per mail: info@brugmedia.nl. Vergeet hierbij niet de eigen adresgegevens. De winnaar ontvangt een waardebon t.w.v. 15 euro.

Open Dag Veluwekliniek Hattem In het kader van de Open Dag Zorg en Welzijn is de Veluwekliniek-Hattem op 17 maart van 9.00 tot 16.00 uur geopend. Er worden rondleidingen gegeven en er bestaat de mogelijkheid om (spat)aderen met een echografie te laten screenen. De behandelingen in de Veluwekliniek vallen bij medische indicatie onder de vergoede zorg. Kijk voor meer informatie op: www. veluwekliniek.nl.

Voor het stofferen van zzitmeubelen, itmeubelen, caravans, scheepsstoffering en projectstoffering

Cornusbaan 23 • 2908 KB • Capelle a/d IJssel • Tel. 010-441 44 18

www.stoffeerderijcalypso.nl

Open van ma t/m vr van 8.30 - 17.00 uur

verkoopplaats.nl De goedkoopste verkoopsite van Nederland

Goederen over? Gooi ze niet weg!

Krijg er nog wat voor terug! Onze gegevens: De Kampen 3 in Vollenhove info@verkoopplaats.nl 0527-242020

De winnaar van de Sudoku van vorige week is HJ de Ruiter uit de Dijkstraat in Kampen. Horizontaal: 8. Illegaal met bladeren versieren (8) 9. Grondig (6) 10. De rest is naar de andere kant (4) 11. Ideeen over het bereiken van een doel (8) 12. Dierlijk familielid van een mondorgel (9) 14. Pijnlijke pruim (5) 16. Iglo (8) 17. Bij voorkeur meer dan aardig (6) 18. Kun je omgaan (6) 21. Vrolijke brandstof (7) 22. Ongerustheid die niet voorkomt (6) 24. Gaat verdraagzaam met tante aan de rol (8) 26. Zaakwaarneemsters (15)

Verticaal 1. Levende consumtiemiddelen (10) 2. Onder grote druk kom je op de koffie (8) 3. Slordig werk (8) 4. Mooi geleerd (4) 5. Zoekt de omgeving van alle kanten af (5) 6. Hier werken sleutelfiguren die met vuur spelen (15) 7. Misdienaren (15) 13. Die vrijgevigheid klinkt wel koninklijk (10) 15 Franse politieagent die doet alsof hij van chocolade is (4) 19. Vuistgevecht in Belgie (6) 20. (Geen) Duitse filosoof (6) 23. Vrouwelijke snotneus (4) 25. Vaal gesteente (4)

Minder energiekosten Meer wooncomfort Hoe? kijk op onze website of bel 06-10 14 40 40 Jan van Ittersum www.duurzaamthuiszwartwaterland.nl

Persoonlijke assistentie aan mensen met een lichamelijke handicap

Naam: ................................................................ telefoonnr: .............................................................. Adres: ..................................................................................................................................................... Oplossing: ...................................................................................................................

Kies voor een tijdelijke (vakantie)baan bij Fokus We zijn op zoek naar ADL-assistenten met affiniteit in de zorg. Je assisteert mensen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Denk aan assistentie bij aan- en uitkleden, eenvoudige verpleegtechnische assistentie, eten en drinken geven en hand- en spandiensten. Bij Fokus werk je onregelmatig, waardoor je werk en privé goed kunt combineren. Ons functieprofiel • beschikbaar in de periode mei - september • bereidheid om in het weekend te werken • je werkt parttime: minimaal drie dagdelen per week

Persoonlijke assistentie aan mensen met een lichamelijke handicap • je bent minimaal acht weken aaneengesloten beschikbaar • je hoeft geen diploma in de zorg te hebben • een minimale leeftijd van 18 jaar

Werken in Zwolle Voor de Fokusprojecten in Zwolle zoeken we ondersteuning. Meer informatie of direct solliciteren? Ga naar www.werkenbijfokus.nl. Het bruto uurloon is € 10,31. Sluitingsdatum: 30 maart 2012.

beekman@chemdry.nl www.chemdrybeekman.nl

www.werkenbijfokus.nl


MODE BIJLAGE Voorjaar 2012

Eindelijk! De webwinkel voor mooie en originele kinderkleding! Stekels & Staartjes heeft kinderkleding van mooie, stijlvolle en originele merken zoals LoFff, Porto Azul, Creamie, PomPom, Doerak & AnotherWord Voor jongens en meisjes in de maten 92 tot 158

Nú voor Mode-bijlage lezers 10% korting op nieuwe collecties

Nieuwe collectie is binnen! trouwringenaktie 2 halen -1 betalen (15-2/15-5 2012)

(aktiecode: mode)

Bij iedere bestelling doneren wij €1,- aan 'De Verre Naasten’ & 'Stichting Doe een Wens'

www.stekelsenstaartjes.nl

Hoogstraat 25, Hasselt, tel. 038-4771589


MODE

www.brugmedia.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

Wieten Schoencomfort: modieus in de juiste pasvorm

Uitgebreide voorjaarscollectie bij Flier Sport & Fashion

14

Het voorjaar komt er aan en dat betekent weer een nieuwe, kleurige modecollectie. Zo ook bij Flier Sport & Fashion in Genemuiden. “De jeansstoffen zijn bij de heren helemaal in, bijvoorbeeld jeansblouses en stoere jeansbroeken”, vertelt eigenaar Albert Flier. Ocean blauw is daarbij dé kleur in de uitgebreide collectie van Flier Sport & Fashion. “Dat zie je elke zomer wel weer terugkeren”, legt Flier uit. Ook heeft Flier een uitgebreid assortiment aan vrijetijdsschoenen. “Daarvan hebben we de mooie merken Cruyff, Quick, Rucanor en Gaastra”, vertelt Flier. “Dat gaat van sportief tot casual.” De kinderkledinglijn bij Flier Sport & Fashion behelst de merken Twinlife en Twinlife Blue Concept, Protest en Gaastra. “Allemaal topmerken, waarbij Twinlife Blue Concept erg vernieuwend en stoer is”, legt Flier uit. “Ook hier is ocean blue dé kleur. Maar we hebben

ook leuke, variërende t-shirts in verschillende andere kleuren.” Verder heeft Flier Sport & Fashion het nieuwe merk Copa in huis gehaald. “Dat zijn shirts van een aantal nationale voetbalelftallen als Nederland, Frankrijk en Brazilië, deze zijn in herenmaten te verkrijgen. Voor kinderen hebben we shirts van Nederland en Italië, van maat 68 tot 86. Zodat ook baby’s het komende Europees Kampioenschap in een leuk shirt kunnen.” Flier Sport & Fashion Langestraat 45, Genemuiden

Een klant wil waar voor zijn geld en weet wat er te koop is. Dat beseft Pieter Wieten van Wieten Schoencomfort zich maar al te goed. “Klanten kunnen bij ons rekenen op vakkundige hulp en kopen hier kwaliteitsschoenen met een perfecte pasvorm en uitstraling.” CESC FÀBREGAS

SCOTCH & SODA • GAASTRA • PROTEST • CROSS JEANS • QUICK ADIDAS • PUMA • HUMMEL • CLAESEN’S • CRUYFF • TWINNLIFE TAO • RUCANOR • SPEEDO • SINNER • YONEX • SHIWI

Flier Sport & Fashion Langestraat 58 8281 AM Genemuiden • 038 - 385 85 99 • www.flier-sportenfashion.nl

In de moderne winkel aan de Diezerkade is dit voorjaar veel kleur te vinden. “Heel veel rood, gebroken wit en jeansblauw”, somt Wieten op. “En natuurlijk blijven de veilige kleuren als zand, taupe en beige.” Bij de dames zijn de korte laarsjes in de mode en doen de ballerina’s het volgens Wieten erg goed. “Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. Bovendien gaan steeds jongere dames onze comfortabele Durea-schoenen waarderen.” Bij de heren ziet hij veel zand-, bruin- en blauw suède. Ook zijn de nieuwste grijsen blauwtinten in de collectie terug te vinden. Voor de zomer heeft Wieten een grote collectie sandalen in vele wijdtes en breedtes. Hij hamert erop dat een goede

ondersteuning en maatvoering essentieel zijn voor het vinden van de juiste schoen. “We zien dat heel veel mensen al heel lang dezelfde maat dragen. Wij kijken nog eens goed naar de lengte en de leest om de perfecte schoen te vinden. Als iemand bijvoorbeeld twee verschillende lengtes voeten heeft, hebben we de juiste hulpmiddelen om de schoen toch optimaal passend te maken. De juiste pasvorm is essentieel om veel plezier van je schoenen te hebben.” Diezerkade 4 8021 CW Zwolle (038) 453 51 72 www.wietenschoencomfort.nl

“Durea schoenen zijn mijn favoriet. Zelfs na een hele dag lopen en staan voelen mijn voeten heel ontspannen”

Kleding Sieraden Shawls Riemen Schoenen Tassen

Jolanda Meesters-van Olst 12,5 jaar verkoopster bij Wieten Schoencomfort

vero moda, yest, gets, entree, magna

STATIONSWEG 20 ZWARTSLUIS

Nieuwe collectie bij Hoeszo Fashion Hoeszo Fashion in Zwartsluis bestaat één jaar. “2011 was een zeer druk maar vooral leuk jaar”, legt eigenaresse Jennie Hoes uit. “Ik ben trots op mijn klanten en Zwartsluis.” Het was een jaar met veel ontwikkelingen. Zo is Hoeszo in contact gekomen met een aantal nieuwe topmerken. “Zoals Vero Moda”, vertelt Jennie. “Dat is een bestseller met een unieke collectie voor jeugd vanaf vijftien jaar. Het is een merk dat alle trends volgt.” Ook het merk Yest is aan het assortiment toegevoegd. “Het is mode die geschikt voor een heel uiteenlopende doelgroep”, benadrukt Jennie. “De prijs/kwaliteitsverhouding is erg goed. Echt een leuk en stoer merk.” Nieuw is eveneens Gets. “Kleding voor een maatje meer”, vertelt Jennie. “Daarvan hebben we een heel mooie en jeugdige

collectie. Daarnaast zijn wij een groot verkooppunt voor het merk Magna. Het staat bekend om de goede pasvorm, en ook de prijs is leuk.” Hoeszo Fashion Stationsweg 20 Zwartsluis 06-27861760

Wieten behoort tot de oudste familiebedrijven van Zwolle. Wij zijn specialist op het gebied van schoenen en voeten. Bij ons is de klant nog écht koning! U wordt gastvrij ontvangen en u heeft alle gelegenheid om mooie, geschikte schoenen te kiezen. Wieten gaat voor kwaliteitschoenen en als de pasvorm iets aangepast moet worden aan uw voeten, dan doen wij dat ter plaatse. Uw schoenen moeten perfect zitten als u bij ons de deur uit loopt! Komt u gerust eens langs of maak een afspraak, dan reserveren wij tijd voor u.

Meerwa ard voor uw e voeten!

Diezerkade 4 • Zwolle • www.wietenschoencomfort.nl di, wo en vr 09.30 - 18.00, do 09.30 - 20.00, za 09.30 - 17.00.


MODE

www.brugmedia.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

MODE BIJLAGE

15

Beersma Mode haalt de lente in huis

Voorjaar 2012

Wolky: wereldcomfort Flamenco dansend in Brazilië, shoppend in New York, wandelend langs de Spaanse kust of down under in Australië? Wat de plannen ook zijn voor de komende lente of zomer, Wolky gaat mee. De volgende selectie uit de vele nieuwe damesmodellen helpt om de juiste keuze te maken.

De Ka van Wolky komt in aanmerking voor het begrip gewichtloos. De hoog ogende modieuze sleehak sluit in een vloeiende beweging als één geheel aan de voet. Door de lage instapprijs is de Ka een superdeal om iedere zomergarderobe perfect mee aan te vullen. Verkrijgbaar in de maten 37 tot en met 42 in buttero leer in de printkleur grijs en in de unikleuren offwhite, rood en zwart. Bij de Wolky Espadrille Aspe, met leren binnenvoering, ligt de voet in een zacht gevoerd voetbed omhuld door prachtig geitensuède. Verkrijgbaar in de maten 36 tot en met 43 in diverse basic en felle trendkleuren. De Outline Trip van Wolky is sportief en toont karakter in de canvas uitvoering met leeraccenten. Het model Trip is verkrijgbaar in de maten 37 tot en met 42 in de kleuren offwhite, rood, antraciet, beige, en blauw. De Rebel Parks is de nieuwe modieuze laars van Wolky. Met zijn stijlvolle country look is het de ideale all season laars, die onder elke outfit past. De Rebel Parks is verkrijgbaar in de kleuren taupe, desert en antraciet in de maten 36 tot en met 43 en in halve maten

van 37,5 tot en met 41,5. Voor heren verdient de nieuwe herenboot ‘Deserto Gibson’ van het trendy herenlabel Cloud9 speciale aandacht. Deze herenschoen laat zien hoe een klassieke boot aantrekkingskracht wint in een specifieke canvas uitvoering zonder echter in te boeten aan comfort en kwaliteit. Het canvas is helemaal gevoerd met een uiterst zacht en soepel leer. Samen met het lichte gewicht zorgt dit voor superieur loopcomfort. Kom kijken of neem alvast een kijkje op de website: www.wolkyshop.com

Beersma Mode heeft de lente in huis gehaald met weer talrijke stijlen die vol contrasten zitten, van ingetogen tot uitbundig, van uni tot gedessineerd en van stoer tot vrouwelijk in veel combinatiemogelijkheden. In de winkel vinden sportieve, elegante of stijlvolle vrouwen die zich een jaartje jonger willen kleden mooie betaalbare kleding in verfijnde materialen met een pure pasvorm. Highlights zijn de felgekleurde broeken, shirts en tunieken in all-over prints, grafische, dierenprints of colourblocking en het korte blazerjasje is er in allerlei varianten. Het kleurenbeeld is dit voorjaar in twee hoofdlijnen te herkennen. Het ene is ingetogen met wit, zand, taupe, grijs, nachtblauw, marine en zwart. Het andere is juist uitbundig met rood, koraal, pink, turquoise, lavendel, kobalt, geel met een vleugje oranje of limegroen aangevuld. Door deze twee kleurgroepen te mixen, maakt het een sterke combinatie. De collectie van Beersma kenmerkt zich door een keur aan gerenommeerde merken met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zoals Frankwalder, Sommermann, Seda, Setterlady, Erfo, Zerres, Freya, Gelco en Raphaëla. Voor de jongere look is er onder andere Reset, Zaffiri, Brax, Lebek, Tence, Monari, Apanage, en Blu’el. De maatvoering bij Beersma Mode gaat van 38

P Jonge, sportieve, elegante en stijlvolle, betaalbare damesmode

tot en met 52. Ook biedt Beersma Mode een groot assortiment jassen en jacks en heeft de zaak het grootste bonneterieaanbod van Zwolle. De ervaren verkoopsters geven klanten graag persoonlijk advies bij hun nieuwe garderobekeuze. Verder kunnen klanten gratis rondom de zaak Beersma Mode parkeren en kunnen ze profiteren van het aantrekkelijke doorlopende spaarsysteem. De airco zorgt ervoor dat het klimaat in de winkel heerlijk is. Iedere bezoeker krijgt een leuke attentie en de koffie staat altijd klaar. Mensen die moeite hebben om vervoer te regelen, kunnen bellen. Zij worden opgehaald en weer thuisgebracht door Beersma Mode, dat al bijna vijftig jaar een begrip is in Zwolle en omstreken. Beersma Mode Hogenkampspassage 2 8022 EL Zwolle, (038) 453 24 26

kriebels LenteHaal de lente in huis! • blazers • pantalons • rokken en sets • pullovers vesten • blouses en gilets • shirts • tops jacks en accessoires

(maat 38 t/m 52)

De Wolky Shop Zwolle Koningsplein 5

ote Wolky inruilactie gr : w u ie N r o o v d u O en ontvang en in voor een nieuw paar Ruil uw oude Wolky schoen 5 10,- korting!* Kijk voor alle deelnemende

* Deze actie is geldig tot 1

shops op

• Alle bezoekers van onze zaak ontvangen een leuke attentie en de koffie staat klaar. • Moeilijkheden met vervoer? Bel ons! Wij halen en brengen u.

op.com www.wolkysh t andere acties.

atie mei 2012 en niet in combin

me

HOGENKAMPSPASSAGE 2 8022 EL ZWOLLE • TEL. 038-4532426 Openingstijden: ma 13.00 - 17.30 uur, di-vr 09.00 - 17.30 uur, za 09.00 - 17.00 uur

Bijna 50 jaar een begrip in Zwolle e.o.


MODE

www.brugmedia.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

MODE BIJLAGE Voorjaar 2012

16

Juwelier Jeroen Luth op de hoogte van laatste trends

Stekels & Staartjes: leukste, liefste en stoerste winkel in kinderkleding Wat krijg je als je leuke, lieve, stoere en een tikkeltje eigenwijze kleding samenbrengt in één webwinkel? www.stekelsenstaartjes.nl: de ‘digitale boetiek’ van de familie Erisman uit Kampen. De webwinkel onderscheidt zich met stijlvolle en originele kinderkleding voor jongens en meisjes in de maten 92 tot en met 158. Met de merkkleding van LoFff, Porto Azul, Creamie, PomPom, MIJN (voorheen Jil & Sil), AnotherWorld en Doerak als belangrijkste vaandeldragers. Stekels & Staartjes verkoopt kleding aan mensen uit alle windstreken van Nederland. De winkel biedt met leuke, verrassende kinderkleding de exclusiviteit van een boetiek en het gemak van een webwinkel waarvoor je de deur niet uit hoeft. Iedere bestelling wordt gratis thuisbezorgd. “Is de kleding niet wat men dacht of hebben mensen niet de juiste maat besteld, dan is retourneren of ruilen

eenvoudig en gratis. Persoonlijke service vinden we erg belangrijk, bij iedere bestelling sturen we ook altijd even een leuk kaartje mee.” De merken LoFff en PomPom zijn meisjesachtig met veel jurkjes en rokjes. Porto Azul is mooie kleding waarin kinderen doordeweeks maar vooral ook zondags goed voor de dag komen. MIJN (Jil & Sil) heeft mooie kleding in prachtige, heerlijk draagbare stoffen. Creamie heeft mooie romantische kleding, van een hoge kwaliteit. Deze maand krijgen klanten bovendien 10 procent korting op de nieuwe collectie als ze de webwinkel bezoeken (www.stekelsenstaartjes.nl) en de actiecode ‘Stijlvol’ gebruiken.

JB Shop viert voorjaar met 10 procent korting

Het is wel altijd even een drukke tijd, vertelt Luth. “Want je wilt je toch goed oriënteren. We denken een goede indruk te hebben gehad en hebben op basis daarvan natuurlijk ook ingekocht. Een aantal trends zijn bijvoorbeeld de lange colliers, die onverminderd populair zijn.” Ook spaar- en stapelsystemen blijven we nog lange tijd zien, aldus Luth. “De kleuren voor komend seizoen zijn erg fris en kleurrijk alhoewel ze minder uitgesproken zijn dan de kleuren in 2011. We zien een mix van pasteltinten en felle zomerse kleuren als koraalroze en turquoise.”

Onlangs heeft ook het interieur van Juwelier Jeroen Luth een metamorfose gehad. “Alles is weer fris en erg licht, dus helemaal van deze tijd. Ook nieuwe verlichting in de vorm van LED. Dus naast op de trends in te spelen, zijn we ook ‘groen’ bezig.” Juwelier Jeroen Luth Hoogstraat 25 Hasselt (038) 477 15 89 www.juwelierjeroenluth.nl

Vrolijke kleuren bij M. Jansen Mode

Jenny Boezelman heeft nu al weer ruim drie jaar haar winkel JB Shop in de Hoogstraat in Hasselt. Jenny begon met lingerie, maar heeft haar zaak al snel uitgebreid met kleding voor elke vrouw. Ze houdt bij het samenstellen van haar collectie rekening met dat de kleding praktisch, basic, combineerbaar, modieus en betaalbaar is. En natuurlijk volgt ze ook de nieuwe kleurentrends. “Want deze zomer zullen de kleuren gaan knallen.” Naast haar merken als Dreamstar, Yest, Ultimate mix, Suzy-Q en Cars kun je bij JB Shop ook heel goed terecht voor de grotere maten tot maat 52. Met de merken Magna en Brandtex is haar collectie dan ook een totaal plaatje waar iedereen iets van zijn keuze of smaak kan vinden. De veelzijdigheid van haar winkel is dan ook Jenny’s sterke punt. Voor lingerie of ondergoed voor heren met de merken Sloggi, Saph, Triumph en nu nieuw Mey kun je, bij JB Shop van boven tot onder smaakvol kleden. Ook voor de grotere maten op lingeriegebied kun je

Bijna alle beurzen zijn weer achter de rug, vertelt Juwelier Jeroen Luth uit Hasselt. “Een aantal shows hebben we gezien, dus we hebben weer genoeg inspiratie voor de aankomende periode.”

De winter loopt op zijn einde. Met de lente in aantocht dienen de kleuren zich weer aan. Zo ook bij het modevoorjaarsaanbod van M. Jansen Mode in Genemuiden.

bij haar terecht. Naast de kleding kan je ook voor panty’s en accessoires terecht en heeft ze ook sieraden van Milano, zilver en edelstaal voor mannen.

De modezaak aan de Langestraat 60 heeft de nieuwe voorjaarscollectie al weer in de winkel hangen. “We zien erg vrolijke kleuren”, vertelt eigenenaresse Margina Beens. “Zoals rood en oranje. Daarnaast hebben we ook mode met de basic naturelkleuren in het assortiment, maar ook zwart/wit- en zandtinten.” M. Jansen Mode heeft een heel brede doelgroep, van pakweg 25 tot en met 60 jaar. “Maar mijn moeder van 75 slaagt ook nog heel goed bij ons”, legt Beens uit. “Daarnaast richten wij ons vooral ook op de modebewuste dames van middelbare leeftijd. Daar hebben we heel leuke pantalons, rokjes, jurkjes, leggins en treggins voor. De merken die we in het assortiment hebben, zijn Jensen, Blue Elle en Setter. Dames kunnen hier terecht voor het complete modebeeld, van sportief tot chique.

We hebben een ruimte maatvoering, van maar 38 tot en met 50.” Ook de jonge dames slagen ongetwijfeld bij M. Jansen Mode. “Daarvoor hebben we heel leuke lijnen van Only-M en Venducci. Denk aan tricotjurkjes, leggings, leuke tops en rokjes. Ook weer met veel kleur, van alles door elkaar heen: van roze tot rood, van geel en groen tot oranje.” M. Jansen Mode Langestraat 60 Genemuiden (038) 385 68 01

g op de 10% kortin ollectie voorjaarsc

Hoogstraat 29 8061 HA, Hasselt (038) 477 48 40

M. Jansen Mode Langestraat 60 • GENEMUIDEN • 038 - 385 68 01


MODE

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

MODE BIJLAGE Voorjaar 2012

Haarmode Contour, meer dan haar alleen

www.brugmedia.nl

17

Hilleen Mode biedt het totaalplaatje “Het geeft een kick om het totaalplaatje te kunnen verzorgen; van hoed tot voet.” Hilleen Mode in Staphorst kan dat door het grote en gevarieerde aanbod aan kleding maar zeker ook accessoires als sjaals, kettingen, riemen, tassen en beenmode. “Ik hoor vaak dat klanten hier iets vinden dat ze nergens anders zien”, vertelt eigenaresse Hilly Kuijers. Hilleen Mode richt zich al twintig jaar op zowel tieners als dames. Met de naderende lente en zomer wordt het modebeeld weer een stuk fleuriger. “Op dit moment zien we veel felle en vrolijke kleuren”, legt Hilly uit. “Denk aan koningsblauw, vermiljoenrood en appeltjesgroen. Maar voor wie liever iets anders kiest, hebben we ook aarde- en pasteltinten als poederroze en taupe.” Populair zijn momenteel de blazers en chino’s. “Een chino is net wat wijder rond de bovenbenen”, vertelt Hilly. “Leggings en treggings zitten iets strakker. Voor jonge meiden zijn de strakke gekleurde broeken helemaal in.” Ook heeft Hilleen Mode een grote hoeveelheid rokken in het assortiment. “In

Haarmode Contour in Hasselt biedt sinds kort de mogelijkheid tot een ManiQ-gelbehandeling voor de nagels. “Dat betekent een drie à vier weken aanhoudende stijlvolle kleur of originele nail art”, vertelt eigenaresse Anita van der Kolk. de meeste winkels zie je toch veel broeken en een paar rokken”, vertelt Hilly. “In onze winkel is dat 50 procent rokken, 50 procent broeken. Er is veel keuze in zowel kleur als lengte, van sportief tot klassiek.” Hilleen Mode werkt met een klantenkaart waarbij voor 25 euro aan korting kan worden gespaard. In Staphorst is het elke donderdagavond koopavond. Gratis parkeren voor de deur. Op de website zijn de lopende acties te vinden. Overigens, Hilleen Mode heeft altijd een vast assortiment aan rouwkleding op voorraad. Hilleen Mode Bergerslag 2a Staphorst, (0522) 463 993 www.hilleenmode.nl

Alle medewerkers bij Contour Haarmode hebben een cursus gevolgd om de behandeling toe te kunnen passen. “We bedenken zelf ook leuke prints”, legt Anita uit. “We hebben op dit moment een actie lopen van 27,50 euro per behandeling in plaats van 37,50 euro. Natuurlijk kunnen klanten ook hun teennagels laten behandelen.” Daarnaast geeft Haarmode Contour make up-advies en visagiebehandelingen. “We werken met het topmerk Alcina, dat te boek staat als echt professioneel”, vertelt Anita. “Van dat merk hebben we net de nieuwe lente- en zomerlijn binnen. De modekleuren deze zomer zijn vrolijk, fris en fel; groen, paarsblauw en oranje bijvoorbeeld.” Haarmode Contour is natuurlijk ook nog

steeds hét adres voor een stijlvolle haarbehandeling. “Wij zijn onlangs naar de Hair Style Beurs in Rotterdam geweest”, vertelt Anita. “We zijn weer helemaal op de hoogte van de nieuwste trends en producten. We zijn met erg veel nieuwe ideeën terug gekomen.” Haarmode Contour werkt met het topmerk Joico. “Het is fantastisch en heeft ook al verschillende awards gewonnen. Daarnaast zijn we begonnen met ‘vriendenbonnen’. Als een vaste klant iemand aanbrengt, krijgen beiden 7,50 euro korting.” Haarmode Contour Hoogstraat Hasselt, (038) 477 15 82 www.haarmode-contour.nl

Alleen tegen inlevering van deze advertentie

M

O

D

E

Bij besteding van €75,00

GRATIS BYOU

UITZOEKEN t.w.v. €14,95 En voor elke

Haarmode Contour

nieuwe klant die een

Voor meer dan ‘haar’ alleen!!!

klantenkaart aanmaakt

DUBBELE stempels!

Nieuw!!!

ManiQ / nagelbehandeling. Actie: nu € 10,00 voordeel op een ManiQ behandelng. Van € 37,50 nu voor

€ 27,50

Voor prachtige ‘houdbare’ nagels STAPHORST Bergerslag 2a Tel. 0522-463993 www.hilleenmode.nl

actie geldig tot eind maart 2012

Hoogstraat 13 • Hasselt 038-4771582


MODE

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

www.brugmedia.nl

OP ENHU I S ZATERDAG 17 MAART

It’s showtime Maak a.s. zaterdag onder het genot van een hapje en een drankje kennis met onze nieuwe voorjaarscollectie.

Shawl cadeau

Bij besteding vanaf € 75,ontvangt u een modische shawl cadeau (zolang de voorraad strekt).

Daarnaast ontvangt u bij iedere besteding van € 25,- een modecheque van € 2,50 cadeau. Wij zijn klaar voor een gastvrij onthaal. Graag tot ziens bij Janse mode women. A-RTICLES ARIANNA ARMA BASLER BETTY BARCLAY BLACKY DRESS BRAX CAMBIO CASSIOPÉE CREENSTONE ESPRIT EXPRESSO GERRY WEBER JUFFROUW JANSEN MC GREGOR ROSNER SUMMUM SYLVER TAIFUN UNO DUE 2026 Janse mode women Oudestraat 59 KAMPEN Tel 038 - 331 75 14 www.jansemode.nl

18


w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

Nieuwe data kookcursussen bij ‘De Herderin’

O N DE RN E M E N D

www.destadskoerier.nl

Babydroom Urk heropend

19

Onder deskundige begeleiding bereidt u zelf diverse gerechten van een 4-gangen diner. De recepturen krijgt u per e-mail toegestuurd, zodat u thuis de gerechten nog eens kunt bereiden. Hoe ziet een kookcursus eruit? Wij ontvangen u samen met maximaal 14 medecursisten om 17.30 uur in onze brasserie. Na de kennismaking volgt een uitleg over het menu. Vervolgens gaat u gezamenlijk naar de kookstudio om de gerechten, onder begeleiding, zelf te bereiden en wordt vervolgens de maaltijd gezamenlijk genuttigd in het bijbehorende restaurant. Cursusduur 1 avond. Hoe kunt u zich inschrijven? U kunt bellen met: 038-4773300 of e-mailen naar info@herderin.nl, onder vermelding van de kookworkshop van uw keuze, uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer & cursusdatum. Kosten In de kosten van de kookcursus zijn de BTW, de ingrediënten en gebruik van de materialen inbegrepen. De cursus dient vooraf per bank te worden betaald. (géén consumpties inbegrepen). Workshop: Italiaans koken Authentieke gerechten uit Italië: dinsdag 8 of dinsdag 15 mei 2012. Prijs € 49,50 p.p.

Workshop: Tapas y Pintxos Authentieke gerechten uit Spaans Baskenland: dinsdag 29 mei of donderdag 31 mei 2012. Prijs € 49,50 p.p.

Babydroom Urk heeft een ware metamorfose ondergaan en werd onlangs heropend. De zaak is dit jaar door Deborah Romkes en haar echtgenoot overgenomen van de familie Mazereeuw en het interieur kreeg hiermee een nieuwe en frisse look. “Het is nu veel overzichtelijker geworden en ingericht in een landelijke stijl”, vertelt Romkes. Het vaste personeel is overigens gebleven en natuurlijk kunnen klanten er nog steeds terecht voor het brede assortiment, van rompertjes tot doopkleding of prematuur kleertjes. Bekende merken zijn Name-it Newborn, Mini, Feetje, Dirkje en Ducky Beau en van deze bestaande merken heeft Babydroom Urk de nieuwste producten. “Maar er zijn nu ook nieuwe merken bijgekomen”, vertelt Romkes. “Zo

komen we in juni met Mexx en hebben we nu de nieuwe kinderwagen van Joolz, het modeitem in de speciale uitvoering.” Naast kleding die gaat van maat 40 tot 98 en een ruime keuze uit schoentjes, slofjes en sokjes, zijn bij Babydroom Urk ook boxen en kinderstoeltjes te krijgen. De huidige kinderstoelen staan garant voor een optimale veiligheid. Zo zijn er kinderstoelen met een extra hoge hoofdsteun. Dit voorkomt ongecontroleerde hoofdbewegingen van het kind. Ook heeft Babydroom vele boxen

op voorraad staan. De meeste boxen zijn functioneel, dit betekent onder andere verstelbare bodems en nagenoeg alle modellen zijn inklapbaar. Handig als ze weer opgeruimd moeten worden. Bij Babydroom Urk wordt service geleverd tot aan de deur. Het personeel is zeer goed geïnformeerd en er zijn producten te koop die net iets aparter zijn dan elders. “Een bezoekje is echt de moeite waard”, vat Romkes samen. “Alles is opgefrist en heeft een mooie plek gekregen. Nieuw is de gezellige koffietafel dus ook mannen zijn nu van harte welkom!” Babydroom Urk Westwal 5, Urk (0527) 688 211


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

20

NIEUW - NIEUW! NU OOK IN ZWOLLE! DE GOEDKOOPSTE GORDIJN- EN INTERIEURSTOFFEN VAN NEDERLAND!

THOMAS À KEMPISSTRAAT 105 ZWOLLE Bij Megagordijn vindt u Bij MEGAGORDIJN: een enorme collectie: • Gordijnen • Altijd de beste prijs • In-Betweens • Altijd gratis gemaakt • Verduisteringsstoffen • Altijd actuele trendy collectie • Kinderkamerstoffen enz. enz. • Altijd vlotte levertijd Bij MEGAGORDIJN worden alle gordijnen

ALTIJD GRATIS GEMAAKT (incl. band en haken)

IN BETWEENS Uni, Streep, enz. Kamerhoog Incl. loodveter

19,90 GRATIS GEMAAKT

p/mtr

CANVAS GORDIJNEN

BOUCLÉ GORDIJNEN

Polyesther-Katoen In wel 20 kleuren Kamerhoog Incl. loodveter

Superglans Nieuwste collectie 2012 140 cm breed

19,90

p/mtr

GRATIS GEMAAKT

24,95

p/mtr

GRATIS GEMAAKT

VERDUISTERINGSGORDIJNSTOFFEN Zeer soepel vallend 40 kleuren

• Altijd deskundig advies • Altijd goede service • Kwaliteit staat voorop OM ZO MEE TE NEMEN!

COUPONS MEUBELSTOFFEN (2 x 1.40 meter)

15,00

16,95

p.st.

INBETWEENS p/mtr

van de tafel om zelf te maken

9,95

GRATIS GEMAAKT

p/mtr

MEGAGORDIJN is tevens het goedkoopste adres voor al uw maatwerk in:

RolgoRdijnen • VouwgoRdijnen • duo-RolgoRdijnen • jaloezieën etc. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.30 uur. Donderdag koopavond tot 21.00 uur

ons adres: thomas à Kempisstraat 105 (naast Heyman stofferingen) tel. 06-54375041 (Ben)

Succes verzekerd met onze huiswijnen! Domiziano 2009 Negroamaro del Salento Onze meest bekroonde huiswijn komt uit de hak van Italië, Apulië. De wijn is vol van smaak, zwoel van zondoorstoofd donker fruit, en fluweelzacht in de afdronk. Een heerlijke wijn voor buiten de maaltijd om of voor bij kruidige (pasta-) schotels. De wijn is nu op dronk tot vier jaar na de oogst. Bij 12 flessen € 5.25 per fles!

L’Arjolle Blanc 2011 Sauvignon Blanc en Viognier Heerlijk frisdroge en zuivere witte wijn met florale en fruitige nuances van onder meer muskaat. De volle, evenwichtige smaak is aromatisch van afdronk. Heerlijk als aperitief, bij amuses of niet al te uitgesproken visschotels. Nu op dronk tot twee jaar na de oogst.

Bij 12 flessen € 5.45 per fles!

Bij aankoop van 12 flessen wijn in maart ontvangt u een handige Stolze decanteerkaraf of een oerdegelijk sommeliersmes! Zo lang de voorraad

per fles

5.70

per fles

5.95

strekt en OP = OP!

A s s e n d o r p e r s t r a a t 1 0 7 | 8 0 1 2 D H Z w o l l e | Te l . ( 0 3 8 ) 4 2 2 3 3 2 2 | w w w . m o n d o v i n o . n l | i n f o @ m o n d o v i n o . n l


O N DE RN E M E N D

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

Taghof doet mee aan ‘NL DOET’

Alles voor de trendy baby- en kinderkamer

Help ons met het realiseren van een speelweide met wandelpad

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Op verzoek van Kinderboerderij De Taghof heeft een groot aantal bedrijven de krachten gebundeld en hun medewerking toegezegd voor de aanleg van een 150 meter lang belevingspad. Het pad wordt extra breed gemaakt zodat ook personen in brede rolstoelen er gebruik van kunnen maken, en bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel loopt door een weide heen waar de bezoekers tussen de geiten, scha-

pen en kippen door lopen. Hiermee wordt de afstand tussen bezoeker en dier nog kleiner. Het tweede deel van het pad loopt om twee cirkels heen en gaat langs een andere weide. In die cirkels komen onder andere een zandbak met graafwerktuigen en diverse speelelementen. Naast deze spelelementen komt er een waterspeeltoestel en een speelhuisje. Omdat het pad om de cirkels heen loopt is dat ook een mooie

route voor de kinderen die op (nieuwe) traptractoren rijden. Alles in het kader van ‘vele handen maken licht werk’ en ten dienste van de gemeenschap hebben een groot aantal bedrijven en instanties hun medewerking toegezegd: ABC Hekwerk Oost, A.H. van Beek BV, Hekwerken, T. Brouwer BV, Van Dijk containers BV, Groothuis Bouwgroep, Rabobank Genemuiden, Bouwbedrijf B.J. van der Steeg BV, Vadain, Handelsonderneming Hoekman-Bekendam, Grondverzetbedrijf Visscher BV, Wetland Wonen (WIKA fonds) en vele andere gulle gevers.

Wij zijn pas tevreden als onze cliënten op hun best zijn. En jij? Logeerhuis De Rietvlinder biedt logeermogelijkheden voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Kom een kijkje bij ons nemen op de Open Dag van Zorg en Welzijn op 17 maart 2012! Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die zorg en/of ondersteuning nodig hebben.Vanuit een christelijke visie willen wij eraan bijdragen dat mensen met een verstandelijke beperking het beste uit zichzelf kunnen halen.

Met de opening van de zaak aan de Westerkade gaat een wens voor haar in vervulling. Nieuw in de branche is ze echter niet, want de afgelopen jaren verkocht ze al veel via haar website www. sannegien.nl. “Een echte winkel vind ik het leukste, omdat je mensen dan beter kunt adviseren. Ze zien ook precies hoe de spullen eruit zien. Een combinatie met een website is bovendien perfect. Mensen die op internet iets zien, kunnen dat in de winkel met eigen ogen bekijken of daar hun aankoop ophalen.” In het voormalige woonhuis aan de Westerkade heeft Sandra vier ruimtes tot haar beschikking. Beneden is er naast veel gifts en accessoires een speciale ruimte voor de kraamcadeaus en baby’s. De bovenverdieping staat in

het teken van slaapkamers voor kids en tieners. “Mensen kunnen hier terecht voor merken als Koeka, Little Dutch, Coming Kids, Bibelotte en Room Seven. Ik blijf de collectie continu vernieuwen, zodat een bezoek iedere keer weer de moeite waard is. Omdat deze winkel best uniek in de regio is, verwacht ik ook veel klanten van buiten Genemuiden.” Sandra laat de opening van komende zaterdag uiteraard niet ongemerkt voorbijgaan. Een ballonnenclown vermaakt de jongste klanten, terwijl de ouderen profiteren van aantrekkelijke aanbie-

Open Dag 17 maart 2012 9.00-16.00 uur

dingen. Bij een aankoop krijgen zij een mooie shoppertas cadeau. Ook rondom het populaire merk Koeka houdt Sannegien een actie. Wie voor een bepaald bedrag koopt, krijgt een gratis speendoekje. Met Sannegien is de Westerkaai, aan de kant van het Havenplein, weer een winkel rijker. Met de Groene Lantaarn en het onlangs geopende Pand 21 is dit deel van Genemuiden ineens een interessant winkelgebied. Parkeren kan gratis voor de deur. Kijk om alvast in de stemming te komen ook op www.sannegien.nl.

Eikenlaan 15 8051 BD Hattem www.veluwekliniek.nl

Rondleiding, mogelijkheid tot screenen benen ivm. Spataderen. • Zelfstandig Behandel Centrum voor Chirurgie en Phlebologie Vergoede zorg.

Bel voor meer informatie met Ellen Buurstra, locatiemanager, via (038) 385 93 06 of (06) 13 47 58 34.

• Dagbehandeling: spataderen, liesbreuk, carpaal tunnel syndroom, kleine huidtumoren, besnijding, aambeien.

LOGEERHUIS DE RIETVLINDER

Spil 1-9

8281 NN Genemuiden

Het beste uit jezelf

Herstellen is ook sport Mobiliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij een blessure of gewrichtsaandoening kan een goede brace uitkomst bieden. J.C. Olland biedt steun en deskundigheid. Medische hulpmiddelen

• Corsetten en medische bandages

Zwolle, 8011 LM Kamperstraat 6-8

Sandra Hoekstra opent komende zaterdag de deuren van Sannegien aan de Westerkaai. Genemuiden is dan een bijzondere winkel rijker. Sannegien verkoopt alles voor de inrichting van de baby- en kinderkamer. Van beddengoed tot lampenkappen, van leuke accessoires tot gordijnen. “In deze regio heb je geen winkel zoals deze. Ook voor veel merken die ik verkoop, moet je ver rijden”, vertelt Sandra.

Tussen 14.00 en 16.00 uur bieden wij leuke activiteiten voor kinderen, zoals cake bakken, goochelen en je uitleven op een springkussen. Daarnaast kunt u tijdens een rondleiding ons logeerhuis bezichtigen.

www.philadelphia.nl/ijsselmond

Erkend leverancier van alle zorgverzekeraars

21

Sannegien bijzondere winkel in Genemuiden

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Aan het begin van de lente, op 16 en 17 maart, houdt het Oranje Fonds ‘NL DOET’. Het Oranjefonds roept iedereen op om een dag of een dagdeel de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is. Bij Kinderboerderij De Taghof in Genemuiden wordt op die dagen hard gewerkt aan een doe-, beleef- en wandelpad.

www.destadskoerier.nl

Braces

• mammaprothesen, B.H.’s • therapeutisch elastische kousen en panty’s • tennisarmbandages • halskragen

Tel. 038 - 421 58 98 Fax 038 - 422 20 86

• • • •

hand- en vingerspalken rechthouders infraroodlampen massageapparaten

Hengelo, 7555 DL Geerdinkweg 137-9

Tel. 074 - 259 37 47 Fax 074 - 259 37 48

• Spataderbehandeling o.a. met de patiëntvriendelijke VNUS-methode.

Bosch Optiek & Gehoor StAr geregistreerd Audicien

HOORTOESTELLEN

- uitsluitend gerenommeerde merken - basistoestellen zonder eigen bijdrage incl. “in het oor” toestellen - de meest geavanceerde hoorsystemen voor zeer scherpe prijzen - aanmeten, afleveren en controle van uw nieuwe hoortoestel gratis bij u thuis - gratis hoortest, ook aan huis. - dealer ALPINE gehoorbescherming Oudestraat 223-225 Kampen, tel: 038-3314414 boschoptiekengehoor@solcon.nl www.boschoptiekengehoor.nl


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

10.000 M2 INDOOR & OUTDOOR

22

Smit & Co

Banden aanbiedingen! Merk

Bandenmaat

Type

Michelin Michelin Michelin Michelin Michelin

175/65-14 185/65-15 195/65-15 185/60-15 205/55-16

Energy Saver Energy Saver Energy Saver Energy Saver Energy Saver

82T 88T 91H 84H 91H

Prijs

(per band, excl. montage, incl. BTW)

€ 49,€ 75,€ 85,€ 95,€ 109,-

Montagekosten €15,- per band* *Inclusief ventiel, balanceren en afvoer oude banden. Dus geen verrassing achteraf!

Smit & Co www.smitenco.nl

Avontuur voor iedereen!

Gezellig & veelzijdig Op zoek naar een veelzijdige feestlocatie, leuke familiedag, gezellig bedrijfsuitje, interessante personeelstraining of heftig vrijgezellenfeest? De Strandhoeve organiseert avontuurlijke uitjes waarbij uw beleving centraal staat. Indoor en outdoor; u kunt het hele jaar door bij ons terecht!

Stel ook uw programma op uit ons uitgebreid aanbod aan arrangementen, zoals: • • • • • • • • •

Teambuilding Filmtrailer Wandklimmen Theatersport Paintball Moordspel Schilderen Wie is de Mol Bloemschikken

Zwolle Marsweg 43 Ind. Marslanden E Tel: 038 - 4558200

Laagste prijs

Deventer Solingenstraat 2 Ind. De Weteringen Tel: 0570 - 854321

garantie

IJsselmuiden Kleiland 10 Ind. Zendijk Tel: 038 - 3314555

BENGH EN BOR*Z kinderkleding OUTLET-AVOND 50%- 70% korting en leuke actie items !!! donderdag 15 maart & vrijdag 16 maart a.s. van 18.30 tot 21.00 uur

Maar ook voor... Naast allerlei workshops en activiteiten kunt u bij ons ook terecht voor: • • • •

Feesten & partijen Bruiloftsfeest Verjaardagen Kinderfeestjes

Of vraag naar ons aanbod voor de zakelijke markt.

Op de foto: creatief vergaderen

Op slechts 20 minuten van Zwartsluis! UITERDIJKENWEG 59 - BLOKZIJL - 0527 203 791

WWW.DESTRANDHOEVE.NL

Locatie: De Kampen 4, 8325 DE VOLLENHOVE Voor info: pimpjekids@hotmail.com

( industrieterrein de schaarkampen )

JIJ KOMT TOCH OOK ???


ACTUEEL

woensdag 14 maart 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

ChristenUnie Zwartewaterland maakt zich Vergadering van Stereo zorgen over toekomst onderwijs ZWARTEWATERLAND - De ChristenUnie in Zwartewaterland maakt zich met ouders, schoolleiders, leerkrachten en begeleiders zorgen over de toekomst van het (speciaal) onderwijs. “Dat geldt nu ten aanzien van het passend onderwijs”, vertelt CU-raadslid Tamme Spoelstra in een reactie op de protestdemonstraties die in ons land werden gehouden. “Wij ondersteunen de visie dat we kinderen moeten benaderen vanuit hun mogelijkheden of specifieke onderwijsbehoeften in plaats vanuit problemen of onmogelijkheden. Dit medische model werkt remmend op de ontwikkeling van kinderen.” Spoelstra is zelf werkzaam in het Hoger onderwijs. Middelen Het moet scholen daarbij wel mogelijk gemaakt worden om deze nieuwe wetgeving rond passend onderwijs goed uit te voeren, zo vervolgt hij. “Dan is een bezuiniging op passend onderwijs van 300 miljoen geen goede start. De gedachte om kinderen met een specifieke behoefte meer dan voorheen op

Kringloop Vollenhove VOLLENHOVE - De Kringloopwinkel Vollenhove doet vrijdag mee aan ‘NL DOET’. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens ‘NL DOET’ steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor maatschappelijke organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. De Kringloopwinkel zoekt vrijwilligers om mee te helpen schoonmaken, stellingen bouwen en andere voorkomende werkzaamheden. De Kringloopwinkel ziet ‘NL Doet’ als een goede gelegenheid ‘om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen’. “Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen of zich zelfs aanmelden als vaste vrijwilliger”, aldus Annie Muizelaar. Mensen die in actie willen komen bij de Kringloopwinkel kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie via (0527) 244 0 00. Die dag kunnen mensen tevens een kijkje achter de schermen nemen, alle ruimtes zijn opengesteld op 16 maart.

de school in de buurt te houden is prima. In het buitenland is hier al veel ervaring mee opgedaan. Daar kunnen we in Nederland nog veel van leren, maar daarvoor moeten de scholen wel voldoende tijd, ruimte en middelen krijgen om deze ambitie waar te maken.” Verandering De regering gaat hieraan voorbij, zo vindt de CU. Spoelstra: “Dit is een heel complexe verandering die veel van scholen en vooral van leerkrachten zal vragen. Ze zullen veel meer handelingsgericht moeten gaan werken vanuit een heldere visie op wat een school aan passend onderwijs kan leveren. Hiervoor is overleg nodig met andere instellingen en gemeenten.” Kansen De CU meent dat de gemeente dit proces mede zou kunnen

faciliteren en integreren rond andere vraagstukken waardoor passend onderwijs op de eigen school gerealiseerd kan worden. “Maar dit vraagt afstemming tussen scholen, schoolverbanden, onderwijs- en zorginstellingen en de gemeenten”, vertelt Spoelstra. “Het is een belangrijk proces omdat het gaat om het welzijn van al onze kinderen. Hier liggen kansen, maar op dit moment zijn de belemmeringen en frustratie groter omdat het hele traject over de rug van bezuinigingen wordt ingevoerd. Dat is vragen om problemen.” Nauwlettend Bij de behandeling in de Tweede Kamer is inmiddels duidelijk geworden dat de bezuinigingen op het passend onderwijs doorgaan en alleen worden gesteund door de coalitie en de gedoogpartner. De ChristenUnie zegt de uitvoering van het kabinetsbeleid nauwlettend te gaan volgen en zal hierop in Zwartewaterland ondermeer bij de begrotingsbehandeling sterk gaan letten.

23

GENEMUIDEN - Het bestuur van het christelijk mannenkoor Stereo Genemuiden wil meer aandacht voor muzikaal onderwijs en stemvorming voor de 135 leden. De nieuwe voorzitter van het koor, Jan Roetman, heeft dat uitgesproken tijdens de jaarlijkse ledenvergadering onlangs in het Hervormd Wijkgebouw. Het is de bedoeling om zo de kwaliteit van de repetities en de concerten naar een nog hoger niveau te tillen. Volgens Roetman is met deze ontwikkeling al een start gemaakt nadat dirigent Harm Hoeve uit Rouveen drie jaar geleden het koor onder zijn hoede nam. “Onder zijn deskundige leiding is deze trend van verbetering van de kwaliteit van het koor ingezet”, vertelt Roetman, die na vijf jaar de voorzittershamer heeft overgenomen van Geert Doosje. Tijdens de ledenvergadering werd de opbrengst van de collecte bij het concert in de Bovenkerk voor Woord en Daad, een bedrag van 3.000 euro, symbolisch overhandigd aan Jaap Visscher van deze organisatie. Het geld gaat naar een project in Ethiopië waar een vakschool in het Jeldu district

financieel wordt ondersteund door Woord & Daad. In september van dit jaar gaan veertig leden van het Genemuider mannenkoor Stereo naar Canada. Zij maken deel uit van een gelegenheidskoor. Er worden elf optredens verzorgd onder leiding van dirigent Freddy Veldkamp. Harm Hoeve gaat mee om het koor op orgel te begeleiden. Het is de bedoeling dat de bovenstem, waardoor Stereo bekend is, ook een prominente plek krijgt in de concerten.

Lees meer op www.

Stadskoerier

Jonge mantelzorgers vermaken zich tijdens verschillende activiteiten ZWARTEWATERLAND - “Het is fijn om eens met andere jongeren in contact te komen die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten”, aldus een jonge mantelzorger tijdens één van de activiteiten die onlangs voor hen waren georganiseerd. Een kwart van de jongeren groeit op in een gezin met een ouder of broer/zus die chronische ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen (inclusief verslaving) heeft. Om hen met elkaar in contact te brengen organiseert steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland activiteiten. Op woensdag 29 februari was er in d’Overtoom in Genemuiden voor de jongsten vanaf zes jaar een basketbalclinic. Deze werd gegeven door Paulien van Oldeniel, stagiair bij SWOZ en Steunpunt Mantelzorg. Als warming up was er eerst een kennismakingsronde. Na de pauze werd er een wedstrijdje gespeeld. Op donderdag 1 maart kwamen de jongeren van 12.00 tot 20.00 uur bij elkaar in het jongerencentrum Teeuwland in Hasselt. Jongerenwerker Donker had salades gemaakt.

Sportland Hasselt verzorgde de sportieve activiteit en had een lesje ‘Weerbaarheid & Zelfverdediging’ op het programma staan. De hit van Michel Teló ‘Ai se te pego’ verhoogde de sfeer tijdens

INFORMATIEPLICHT AAN ONTERFD KIND Het komt voor dat mensen een kind om bepaalde redenen wensen te onterven, bijvoorbeeld omdat het aan de drugs is verslaafd. Een onterfd kind kan zich echter beroepen op zijn minimum wettelijk erfdeel, de zo-geheten legitieme portie. Dit bedraagt globaal genomen de helft van zijn gewone erfdeel. Het kind krijgt dan een geldvordering op de anderen kinderen. Een kind moet binnen 5 jaar na het overlijden zich op zijn legitieme portie beroepen, anders vervalt het recht op de legitieme portie. Hoe komt een onterfd kind nu aan de informatie om de grootte van de legitieme portie te berekenen? De wet geeft het onterfde kind het recht op inzage

en afschriften van alle stukken die nodig zijn om de grootte van de legitieme portie te berekenen. Onlangs moest het Hof in Arnhem daarover een uitspraak doen. De rechter oordeelde dat de bewoordingen, die de wet gebruikt, namelijk dat “alle daartoe strekkende inlichtingen” moeten worden gegeven, ruim moeten worden uitgelegd. Het is echter wel beperkt tot de gegevens die nodig zijn voor de berekening van de legitieme portie. Op andere gegevens heeft het onterfde kind dus geen recht. Concreet oordeelde het Hof dat aan het onterfde kind moest worden verstrekt een overzicht van alle schulden op het moment van overlijden, waar-

de workshop Zumba. Sportland Hasselt bood na afloop alle jongeren een bon aan van 15 euro. “Zullen we meteen afspreken wanneer we als groep deze gaan besteden?”, was het voorstel van

onder begrepen de kosten van de uitvaart en de kosten van boedelbehandeling en de schulden uit wettelijke rechten, die het erfrecht aan sommige personen toekent. Voorts moesten worden verstrekt kopieën van alle bankafschriften waarop het saldo per overlijdensdatum stond, een kopie van de aangifte voor de erfbelasting, een overzicht van de levensverzekeringen die door de overledene waren afgesloten en een overzicht van de schenkingen die door de overledene waren gedaan. Het Hof legde aan de erfgenamen ook een boete op van € 500,00 per dag voor elke dag dat ze na een bepaalde datum met het verstrekken van de informatie in gebreke bleven. Vragen of behoefte aan een informatief gesprek?

een jonge mantelzorger. Wie vragen heeft of behoefte aan een gesprek, kan contact opnemen met Lia Ruitenberg, 06-13 01 49 55 of email: mantelzorgzwartewaterland@hetnet.nl.

Bel het hieronder vermelde telefoonnummer of bezoek onze website: www.ijsseloevers.nl AVONDOPENSTELLING OP AFSPRAAK.

TELEFOON (038) 332 55 55 Vragen? Bel IJsseloevers notarissen te Kampen, IJsselmuiden en Zwartewaterland, tel 038-3325555


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

VOORDELIG VOORJAAR .ACTION.NL KIJK OP W W W

DAMES

ELHO PROVENCE

UITZOEKEN

diverse kleuren 60 denier maten S-XXL

kunststof zwart of terra Ø 40 cm

paaslint 6x1,5 mtr, sisalgras 50 gram, kwarteleieren set/12 of paasei lampion 15x22 cm

RIETEN

1.69

OPBERG MAND uni/streep 27x16x12 cm

idem 31x20x14 cm

2.49 5.49

46x35x21 cm

WERCKMANN

1.59

VOEGEN BORSTEL karbonstaal 10 cm tegen onkruid houten BEZEM STEEL 120 cm

0.65

CAMILLE

PAAS DECO

TUIN POT idem Ø 35 cm

1.59 Ø 50 cm 3.59

2.29

SKIN REPAIR OIL huidverzorgend 75 ml

1.49

0.98

MEISJES

universeel 5 liter

katoen/elasthan blijvend elastisch maten 128-176

DRUK SPROEIER universeel AANSLAG REINIGER 1 liter

1.49

VAN EYCK

5.29

ACRYL VERF professionele PENSELEN SET 10-delig

1.49

DISNEY

1.09

STATIONARY SET Cars of Princess diverse soorten

Elders 1.29 1.49

CAPRI LEGGING

1.79

idem maten 92-116

1.39

ZOEK UIT

ZOMER SPEELGOED keuze uit: foam waterkanon, klik- en vangspel, raketspel, Crazy Bug of stuiterbal met licht

2 VO O R

Elders 2.95 3.95

Elders 1.98 2.98

PROGARDEN

keuze uit 12 kleuren tube 200 ml topkwaliteit

0.69

2 VO O R

0.69

Elders 1.69 2.49

BASIC MODEL

HEREN SLIP

0.79

4way stretch katoen zeer elastisch maten M-XXL

Elders 1.98 2.98

1.19

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL DALFSEN • Wilhelminastraat 25 DEDEMSVAART • Julianastraat 82 EMMELOORD • Zuiderkade 5a

GENEMUIDEN • Prinses Irenestraat 4 HEERDE • Soerelseweg 17 HEINO • Marktstraat 22

IJSSELMUIDEN • Groenendael 232 MEPPEL • Prinsenplein 15-19 NUNSPEET • Stationslaan 25

STAPHORST • Meesterweg 2a ZWOLLE • Vechtstraat 18-20 ZWOLLE • Assendorperstraat 64-76

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 11-03 t/m za. 17-03 in Nederlandse filialen.

PANTY of LEGGING

Elders 2.59 2.99

24


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

25

ROUWADVERTENTIES De Heer is mijn herder Hij is alles wat ik nodig heb Hij brengt mij tot rust En Hij geeft nieuwe kracht. Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van

Kathelijne

dochter van onze collega Karin Groenink en haar man Jeroen.

DANKBETUIGING Bij deze willen wij u bedanken voor de warme belangstelling na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze zorgvolle vader, groot- en overgrootvader

Onze gedachten, medeleven en gebed gaan uit naar Jeroen, Karin en hun kinderen; Bert-Jan, Jasper, Annelein en Florian. Het team van de Johannes Calvijnschool Genemuiden.

HUWELIJK

Rinse Iedema J. Iedema-Gossen Kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Met grote vreugde en diepe dankbaarheid maken we bekend dat we hopen te trouwen op 24 maart 2012.

Herbien van der Vegte en Johan Marijs (weduwnaar van Jennie Marijs-Brouwer)

11.00 uur: De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het gemeentehuis te Hasselt. 13.30 uur: Realiserend hoe liefdevol onze Schepper in ons leven aanwezig is, willen we Hem eren in een feestelijke dienst in de Bovenkerk , Koornmarkt 28 te Kampen Aansluitend is er tot 16.30 uur gelegenheid tot feliciteren in een zijgedeelte van de kerk

Nieuw adres: Kervel 219 - 8325 LD Vollenhove Tel. 0527-249494

Treur niet, omdat ik ben overleden Wees blij dat ik heb geleefd Overleden op zijn verjaardag dinsdag 13 maart mijn lieve man, onze vader en opa

Voorlopig adres: Regenboogstraat 9 8061 GL Hasselt

Jaap van Dijk op de leeftijd van 83 jaar. Hennie van Dijk – Kind Kinderen en kleinkinderen 13 maart 2012 Karel Doormanstraat 47 8281 DK Genemuiden Jaap is thuis opgebaard, waar gelegenheid is tot condoleren op zaterdag 17 maart van 16.30 tot 17.15 uur. Overeenkomstig Jaaps wens zal de samenkomst voorafgaande aan de crematie plaatsvinden in aanwezigheid van de naaste familie en genodigden.

Nijverheidsstraat 24, Kampen Telefoon (038) 331 21 75 Internet: www.eijgelaar.nl

Bezoek onze modellentuin met meer dan 200 grafmonumenten van o.a. natuursteen, glas, brons, RVS en hout. Ook kunt u eerst ons modellenboek of onze brochure aanvragen.

Voorleeskampioenen krijgen workshop ZWARTEWATERLAND - De Rabobank Voorleeswedstrijd Zwartewaterland is in aantocht. Om de schoolkampioenen dit jaar extra goed voor te bereiden was er vrijdag een workshop voor de schoolkampioenen bij Bibliotheek Zwartewaterland. Helene Huizenga uit Hengelo gaf de schoolkampioenen training over voorlezen. Zij is trainer, docente en verhalenverteller, heeft de vertelopleiding gedaan aan de Nationale Vertelschool in Utrecht en komt zelf uit de bibliotheekwereld. Huizenga heeft veel ervaring met voorlezen en vertellen en weet goed de verschillen tussen theater, voordragen en voorlezen. Tijdens de workshop gaf zij de schoolkampioenen tips en tops. Tips over wat ze bij het voorlezen wel of niet moesten doen en tops over wat ze voorál moesten doen. De schoolkampioenen hadden ook hun eigen voorleesboeken meegenomen en lieten aan elkaar het

Nijverheidstraat 29 T (038) 385 35 65 | www.prestige.nl

Naast Print & Sign Ook Familie & Handelsdrukwerk!

4Speciaal jaar voor ZS13 De Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 is bezig aan misschien wel het meest hectische jaar uit de geschiedenis. Dit komt omdat er ontzettend veel op stapel staat. Niet alleen voor de oudst varende botter van Nederland zelf, maar ook voor de omgeving waarin het schip ligt. De haven van Zwartsluis krijgt immers een behoorlijke transformatie.

gekozen fragment horen. Een mooi moment om nog even samen wat tips te delen en met de stopwatch te checken of de fragmenten niet te lang of te kort waren. De workshop werd afgesloten met een ademhalingsoefening. “Als je dan zenuwachtig bent, maak je jezelf met deze ademhalingsoefening weer rustig”, liet Huizenga de

Trammelant in de Bouw? Nou by ons niet heur, we hebt volop wark. En ebben machtig völle schik elke weke by ’t oefenen. Wil ie weten woarumme? Nou kom dan 14, 20 of 21 april na de Schakel in Hasselt. Dan kun ie dit stellechien zien spöllen. Toneelclub Hasselt

schoolkampioenen weten. De schoolkampioenen van de scholen uit Hasselt hadden de workshop ’s morgens in de Bibliotheek Hasselt, de schoolkampioenen uit Genemuiden en Zwartsluis hadden de workshops ’s middags in Genemuiden. Zie ook www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Om helemaal klaar te zijn voor het bijzondere jaar kreeg de ZS13 afgelopen winter in Sneek een flinke opknapbeurt. Met name drie spanten zijn onder handen genomen. Dit was mogelijk omdat de stichting een legaat had gekregen van de weduwe van een oud-vrijwilliger. Over bijzonder gesproken. Deze heer heeft in het verleden veel uren in de ZS13 gestoken. Vanaf komende maand is de ZS13 terug in het straatbeeld van Zwartsluis. Dan ligt het schip weer bij het Staphorster Sluisje, bij Pension De Weijsberg. Vanaf daar kunnen groepen meevaren. In de zomer kan dat iedere dinsdag- en

donderdagvond. Daarnaast is de ZS13 zeer geschikt voor bedrijven of families die een leuk uitje willen. Ze varen met de botter richting het Zwarte Water of de Wieden in. Komend jaar werkt de stichting, onder meer met de website www.varenindekopvanoverijssel.nl, aan het opzetten van arrangementen waarbij ook een bezoek aan een restaurant is inbegrepen. Later dit jaar krijgt ZS13 een eigen onderkomen in de haven van Zwartsluis. Op een eilandje kunnen de vrijwilligers dan vanaf die eigen plek aan het schip werken. Een prachtige aanwinst voor Zwartsluis. Kijk voor meer informatie op www.zs13.nl

Voorleesontbijt bij peuters GENEMUIDEN - Bij Protestants Christelijke peuterspeelzaal ‘De Regenboog’ was het afgelopen week feest. In alle 6 groepen werd het voorleesontbijt gehouden. Er kwam een opa, oma of een moeder voorlezen over het thema voorjaar op de boerderij. Zo kwam ook Ineke Pleijzier met een mandje met daarin een lammetje van een week oud. De kinderen mochten helpen met flesje geven. De peuters zijn zelf verwend met een ontbijtje. Fruit en lekkere boterhammetjes, klaargemaakt door de juf of zelf klaargemaakt, want dat smaakt toch het lekkerst.


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 14 m a a r t 2 0 12

26

L.M. VAN DER SLUIS TECHNISCHE BEDRIJVEN Ter versterking van de afdeling Werkvoorbereiding zoeken wij een:

TEKENAAR INSTALLATIETECHNIEK De onderstaande maatschappijen maken deel uit van onze organisatie:

In deze functie bent u medeverantwoordelijk voor het ontwerpen, tekenen en berekenen van wtb-installaties in de ruimste zin van het woord. Deze verantwoording draagt u samen met de

• Verwarmingssluis • Loodsluis

werkvoorbereider en de uitvoerende projectleider.

Functie-eisen:

• Electrasluis

• Opleiding op MBO 4 - niveau

• Versan

• Kennis van werktuigbouwkundige installaties

• Metaalsluis

• U bent op de hoogte van de huidige voorschriften en normen • Kennis van toegepaste materialen in de installatietechniek

• Landbouwsluis

• Bekendheid met Autocad/Nordined applicaties is een pré

Deze bedrijven zijn actief

Het aanbod:

op het gebied van centrale

• Een boeiende en uitdagende functie • Volop mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en

verwarming, loodgieters-

cursussen

werk, mechanische ven-

• Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

tilatie, elektrotechnische installaties, metaalcon-

Uw sollicitatie:

structie en landbouwme-

Bent u geïnteresseerd?

chanisatie.

Richt dan uw brief met curriculum vitae aan: L.M. van der Sluis Technische Bedrijven Ter attentie van Matthijs van Weerd,

Wij zijn een sterke en betrouwbare partner voor

Kamperzeedijk 57, 8281 PB GENEMUIDEN solliciteren per e-mail: vacature@vd-sluis.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Matthijs van Weerd:

bouwproces.

038-3446555

A ANGEBODEN

GEVRAAGD:

elk integraal en duurzaam

TE KOOP

RUILEN STRIPBOEKEN BABYKLEERTJES FIETSEN ZEGELS MEUBELS SPEELGOED HUISHOUDELIJK SINGLES/LP’S AUTO-ONDERDELEN

KLEINTJES TE HUUR

bcoreclameburo.nl

In contact met uw doelgroep

Het voorjaar komt er aan! Haal koemestkruimels voor de tuin! Zaterdag van 9.00 - 12.00 uur geopend Alle zaterdagen in maart en april. Wolvenjacht 3 8064 PB Zwartsluis e-mail: anne.ch91@gmail.com

Koemestkruimels verpakt in zakken van 45 liter. Slechts € 9,00 per zak. Een mooi handzaam strooibaar produkt voor uw sier- moestuin/borders/gazon.

Reserveer nu vast voor onze

PAAS BRUNCH

2e paasdag 9 april 11.00 - 14.00 uur

Te koop gevraagd: Zilveren guldens en rijksdaalders t/m 1966, Zilveren tientjes, tel. 0650682378

TE KOOP

AARDAPPELEN Restaurant “De Oase” Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

Te koop: boek, Tussen Hasselt en Amerika, 7,50, tel. 06-13442580 Gevraagd: gebruikte kleding in goede staat, kunt u elke zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur afleveren bij Riezebos Constructie (ingang Biezenstraat). De opbrengst is voor het Julia Tehuis in Oradea (Roemenië). Kunt u niet brengen? Bel dan Jaap Hammer: 0383854824

BILDTSTAR, GLORIA, IRENE, EIGENHEIMER NICOLA

10 kg .................. 3.50 25 kg .................. 8.00

UIEN

5 kg voor ............ 1.50 Gratis bezorging in Stadshagen, Hasselt en Genemuiden op maandagmiddag.

Mts. Kasper, Brinkweg 2 Kampereiland

tel. 038 - 33 88 262

Te koop: compl. terrarium 80x40x40 met 2 Baardagamen, zit een scheurtje in de bodem, Baardagamen worden samen verkocht, ze hebben al 1x eieren gelegd, tel. 0383326486

Gaffel 88 8061 LC Hasselt Helmich van Dijk Tel. / Fax 038-3856862 Mobiel 06-51882700 Nienke Apperlo Tel. / Fax 038-3867098 Mobiel 06-12209114 E-mail adres: info@uitvaartvandijk.nl Internet: www.uitvaartvandijk.nl

Te koop: nwe 186-dlg gereedschapkoffer, 95,-, tel. 038-3315801 e huur gevraagd: kl. bedrijfsruimte ca. 50 a 60m2 in (omgeving van) Hasselt, te gebruiken als timmerwerkplaats en voor machinale houtbewerking, tel. 06-22919553 Gevraagd: een metalen roeivisboot, 4m of langer evt. met trailer, tel. 0648459971

TE KOOP GEVRAAGD

BOEKEN

Single’s en LP’s Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

038-4660582

www.bcoreclameburo.nl

Gevraagd: bromfiets motor blok van het merk JLO, alles is welkom, tel. 0552291760

(038) 337 00 54

ongediertebestrijding voor bedrijf en particulier

HELP

Voor een snelle service: Baltes bellen

VAKMANNNEN GEzocHt Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

033 - 456 79 20 www.devakman.info

Lemelerveld:

0572 - 37 11 66

Zwolle:

038 - 465 44 50

Mobiel:

06 - 216 334 26

Onze diensten:

Fax:

038 - 465 53 34 www.boktor.nl info@boktor.nl

Houtworm- en Boktor bestrijding Ongedierte bestrijding Gevelreiniging-Impregnering

Internet: E-mail:

Gevraagd: verzamelaar zoekt documenten, fotos, passen, brieven e.a. materialen uit de Tweede Wereldoorlog, evt. geringe vergoeding mogelijk, geen interesse voor boeken over de oorlog, tel. 038-3335110

Te koop: aanhanger, afm. 150x300, goede verlichting, banden en vloerplaat, tel. 06-26735673

Gevraagd: oude computers ik haal ze gratis op, tel. 0651215914

www.deStadskoerier .nl


SPORT

DESZ herpakt zich tegen DWP SINTJOHANNESGA – Na de fikse zeperd tegen SVM is DESZ er in geslaagd om de lastige uitwedstrijd tegen DWP in drie punten om te zetten. De Sluzigers wonnen met 0-4.

Na een onrustig begin kwamen de rood-witten in de twintigste minuut op voorsprong via Tom Kisjes, die zijn twaalfde treffer van het seizoen aantekende. Ondanks enkele kansen voor de thuisploeg bleef deze tussenstand gehandhaafd tot aan de theepauze. Binnen twee minuten na rust vergrootten de gasten hun voorsprong. Remco Lachenal tikte bij de eerste paal een voorzet van Robin Rook binnen. Met nog ruim een kwartier te spelen was het opnieuw raak voor de rood-witten. Aanvoerder Martijn Strating bediende Kisjes, die alleen voor de keeper niet faalde. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd maakten de gasten wederom dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Kisjes werd diep gestuurd en zette zijn directe tegenstander handig opzij. De spits behield vervolgens het overzicht en tikte de bal opzij naar Gilbert Pastink. Hij kon de bal simpel binnen schieten bij de tweede paal: 0-4.

woensdag 14 maart 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Twee keer zilver voor Boer BREDA – Annemarie Boer heeft het schaatsseizoen goed afgesloten. Op het Nederlands Kampioenschap afstanden in Breda behaalde 2e zilver op de 1000 en de 1500 meter.

Op de 1000 meter kwam ze tot een tijd van 1.22.23 minuut, goed voor een zilveren plak. Op de 3000 meter reed ze een persoonlijk record en behaalde ze een vijfde plaats. Tijdens haar laatste rit van het seizoen op de 1500 meter gooide ze alles eruit. Vol vertrouwen ging ze van start en na de finish was daar de gebalde vuist. Opnieuw tweede. Het was voor Boer een bekroning van een mooi seizoen.

Op alle afstanden scherpte ze haar persoonlijke records aan en

Zege Ruutvoorn GENEMUIDEN - De volleybalsters van Ruutvoorn hebben zaterdag in eigen huis met 3-1 gewonnen van middenmoter Oeverzwaluwen. Ruutvoorn ging goed van start en won de eerste set simpel met 25-14. Daarna ging de ploeg uit Genemuiden goed door, maar Oeverzwaluwen bood meer tegenstand. De gasten kwamen goed terug, maar moest er wel toezien hoe Ruutvoorn ook de tweede set pakte: 25-20. In de derde set bleef het knokken voor Ruutvoorn. De ploeg kwam onder druk te liggen, maar wist wel de derde set naar zich toe te trekken met 25-20. Vervolgens kende Ruutvoorn een valse start in de vierde set. Oeverzwaluwen

nam gelijk een 0-4 voorsprong en deze achterstand kon Ruutvoorn niet meer goed maken. Een opleving in de laatste set was niet genoeg om te voorkomen dat Oeverzwaluwen een punt mee kon nenen naar Koudum. De naaste concurrenten Zwolle en Drachten pakten respectievelijk drie en vijf punten. De Friezinnen lopen hiermee weer een punt in op Ruutvoorn. Met nog vijf wedstrijden te spelen staan de Genemuidense volleybalsters bovenaan met een voorsprong van zes punten.

bovendien behaalde ze twee keer zilver op het NK.

NK-goud voor Huitema KOOTSTERTILLE - Tijdens de NK survival jeugd was de trainingsgroep Survival Vollenhove zeer succesvol met goud, zilver en brons. Huitema maakte in Kootstertille haar favorietenrol waar. Ze finishte met grote voorsprong op de nummer twee. Dat was clubgenote Henja Harsevoort, die met zilver zichzelf overtrof. Bij de C-junioren was er ook succes voor de trainingsgroep Survival Vollenhove. Rick Smit legde beslag op de derde plaats.

Nieuwe data Indoor Genemuiden GENEMUIDEN – Rijvereniging De Zwartewaterruiters heeft een nieuwe plek op de kalender gevonden voor het springconcours Indoor Genemuiden. Van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 april wordt het evenement vervolgd met de pony’s. De vereniging hoopt dat het rhinovirus dan onder controle zal zijn. De in dezelfde periode in Genemuiden geplande dressuurconcoursen voor paarden en pony’s zullen vervallen. Ter voorkoming van besmetting met het rhinovirus kozen ook de Zwartewaterruiters uit Genemuiden afgelopen week voor rust. Niet alleen gelasten ze hun grote springconcours Indoor Genemuiden kort na de start af, ook de regiokampioenschappen, waarvoor een aantal Zwartewaterruiters zich hadden gekwalificeerd, en andere concoursen in de regio gingen niet door. De rijverenging uit Genemuiden kijkt reikhalzend uit naar het volgende indoorseizoen. September zal naar verwachting, de uitbreiding gereed zijn en voldoet de accommodatie aan alle eisen. Het is dan mogelijk om twee dressuurproeven te rijden en dat ook nog op nieuwe eb- en vloedbodems van Equisport. Ook kunnen dan de hoge dressuurklassen Z1 en Z2 weer gereden worden.

RM FASHION MANNENMODE

VAN MEDIUM TOT XXXXXXXXL

RM FASHION

Kleedt u voor de zomer!

Iedereen is welkom bij de openbare basisscholen in Steenwijkerland en Zwartewaterland. In de schoolweek van 19 t/m 23 maart zetten de scholen hun deuren open voor ouders, buren en iedereen die eens een kijkje wil komen nemen in de school.

De open dagen:

Woensdag 21 maart: De Toermalijn, Prinsenstraat 22A, Hasselt, met als thema techniek Genne, Glinthuisweg 19, Genne, met als thema muziek De Voorpoort, Groenestraat 36, Vollenhove Zuiderbasisschool, Binnenpad 56, Giethoorn Donderdag 22 maart Arembergschool, Julianastraat 2, Zwartsluis, ’s middags Noorderschool, De Wilgen 16, Giethoorn Vrijdag 23 maart De Vogelaar, Daltonschool, Tureluur 2, Genemuiden, met gastlessen De hele week ’t Vonder, Siebenweg 14, Wanneperveen Kijk op www.stichtingopkop.nl voor de exacte tijden per school.

info@rmfashion.nl • Bezoek ook onze webshop

www.rmfashion.nl Geerstraat 27 • Kampen • (038) 332 67 43 Stadshuisstraat 105 • Lelystad • (0320) 22 03 04

27


SPORT

woensdag 14 maart 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

Rotman bezorgt Genemuiden zege GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden en ARC maakten er zaterdag een povere vertoning van. Voor de ploeg van trainer Richard Karrenbelt was het enige positieve dat er drie punten aan het duel werden overgehouden. Met dank aan Erik Rotman. Met twee goals zorgde hij voor de 2-0 overwinning. Het gapende gat op de ranglijst tussen beide ploegen was niet zichtbaar. Het leek er eerder op dat ARC meer punten had verzameld op de ranglijst. ARC, vechtend voor de laatste strohalm, probeerde de thuisploeg vast te zetten. Echt overtuigend ging dat niet, al werd de ploeg aanvankelijk geholpen door apathie van Sportclub Genemuiden. Het had niet veel gescheeld of ARC was toch op voorsprong gekomen. Een vrije trap van Ortega belandde op de paal. Vervolgens stopte doelman Albert Flier met een schitterende reflex de herkansing van Gert Labots. In de 23e minuut sloeg Sportclub Genemuiden onverwachts toe. Rotman nam een hoekschop en

Aksoy kan net de voet van Freek van den Berg ontwijken/ Foto Helmich Lubberts

bracht de bal zo scherp voor dat doelman Balk niets doen kon en de bal bij de tweede paal ineens binnensloeg. Een goal uit het niets. Het onverwachte duwtje in de rug gaf Sportclub geen beter gevoel. Er kwamen wel snel meer mogelijkheden (Martijn Jansen en Willem Lanjouw), maar het spel bleef meer ‘martelen in marge’. Op slag van rust leek ARC op gelijke hoogte te komen via Labots, die de bal achter Flier kopte, maar

de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Direct na de rust leek Genemuiden uit een ander vaatje te willen tappen. Maar zowel Martijn Jansen als Willem Lanjouw (2x) lukte het niet de bal achter Balk te krijgen. In de 52e minuut ontnam Rotman ARC weer een stuk geloof met zijn tweede treffer van de middag. Vanaf 20 meter plaatste hij een vrije trap, over de muur,

in de hoek.ARC moest nu wel komen. De wil was er wel, maar de overtuiging en, vooral, de kwaliteit ontbrak om dit te bewerkstelligen. Sportclub Genemuiden had, ondanks het zwakke spel, de stand naar zeer grote hoogte op kunnen drijven.Vooral de vaak vrijstaande Willem Lanjouw kreeg maar niet de juiste richting in de bal en slaagde er niet in om ruimte te vinden voor een treffer. Sportclub Genemuiden vocht tegen zichzelf. De twijfel won het van het instinct. Achterin bleef de ploeg redelijk makkelijk overeind. Een keer leek de defensie verslagen, maar de actie van Labots op Arjan Netjes kon geen genade vinden in de ogen van arbiter Duarte. De schuiver onder Flier door had dus geen enkele waarde voor ARC. Sportclub Genemuiden verloor overigens al snel in het duel Dominique Vos met een blessure. Zijn vervanger Freek van den Berg maakte het restant ook niet vol en viel uit met een rugblessure.

Oplossing in zicht voor klem zittend Sportclub Genemuiden (door Gerard Meijeringh) GENEMUIDEN – Al jarenlang wordt er louter gepraat over het toekomstige zesde veld bij Sportclub Genemuiden, maar nu lijkt de tijd van praten eindelijk voorbij.

ZWOLLE – Sjoelvereniging De Vrolijke Schoevers zal op het NK met drie leden in actie komen. Greet Westerop, Truus Bles en Marrie Dekker wisten zich te plaatsen voor het NK, dat wordt afgewerkt in Barneveld. In het Zwolse Berkum werd de laatste selectiewedstrijd voor het NK afgewerkt. Greet Westerop stond na twee selectiewedstrijden op een tweede plaats in de regio oost. Zij slaagde erin om deze ereplaats in de klasse D vast te houden.

Truus Bles stond na twee ronden op een vijfde plaats in de klasse F. Ze gooide afgelopen zaterdag hoge ogen en werkte zich op naar een derde plaats in regio oost. Marrie Dekker miste een wedstrijd en kon zodoende niet haar twee laatste scores weg laten vallen. Ze eindigde als zevende in klasse F en plaatste zich ook voor het NK.

Zware avond voor TTV Zwartsluis ELBURG - De tafeltennissers van TTV Zwartsluis hadden vorige week een zware avond in Elburg tegen de koploper in de derde klasse I. Het tweede team van Batfighters was veel te sterk en won met 10-0.

TTV Hasselt speelden met 5-5 gelijk tegen het derde team van ‘s-Heerenbroek. In deze topper in de vijfde klasse M pakte Simon Nap drie punten. Arnold Batteram kwam twee keer tot winst.

gen plan. De club zou graag zien dat veld 6 wordt aangelegd op de plek van de huidige oefenstroken, tussen het hoofdveld en twee bijvelden. Om dat mogelijk te maken moeten veld 2 en 3 worden opgeschoven. De Wezo moet plaats maken, evenals

de containers die zijn bestemd voor de opslag van materialen en ook de vergaderunits en de oefenstroken verdwijnen. Tevens moet een klein gedeelte van het Varkensgat worden gedempt om de verlegging van het wandelpad mogelijk te maken.

“Als dit plan doorgaat, zijn we uit te problemen”, stelt Van der Haar. “Dit is de meest efficiënte oplossing.” Het zesde veld wordt waarschijnlijk geen kunstgrasveld. “Daar ontbreken de financiële middelen voor.”

Olympia ’28 wint streekderby HASSELT - Olympia ‘28 heeft eindelijk weer eens kunnen afrekenen met streekgenoot Rouveen. Thuis wonnen de Hasselters met 1-0. Verdiend was dat niet. Beide ploegen hadden recht op een punt.

In de aanloop naar de wedstrijd leefde er veel frustratie bij Olympia ‘28 omtrent de schorsing van Sander Soer. De speler werd door zijn club conform de nieuwe regels omtrent het digitale systeem vorige week zaterdag aan de kant gehouden, maar omdat de KNVB wegens problemen met het digitale systeem was teruggevallen op de wedstrijdformulieren met de oude procedure was de

Sluziger Sjoelsters naar NK

Het eerste jeugdteam van TTV Zwartsluis won met 2-8 in Staphorst. Man van de wedstrijd was Wessel Hekman.Hij speelde sterk en won drie partijen. De jeugdige Sluzigers staan riant bovenaan in de vijfde klasse B.

De topklasser kwam met het plan om het zesde veld aan te leggen binnen de contouren van het huidige sportpark. Volgens Sportclubvoorzitter Willem van der Haar heeft wethouder Lucas Boshove het plan positief ontvangen. Komende donderdag is in het stadhuis dit plan een van de onderwerpen tijdens een informatieavond en zal meer duidelijk worden of er voldoende draagvlak is voor het plan. Al jarenlang heeft de club recht op een zesde veld, maar de realisatie blijkt een zaak van lange adem. De nabijgelegen manege was serieus in beeld, maar uiteindelijk ging een streep door deze optie. Het voorstel van de gemeente om een nieuw veld ten oosten van het zwembad te realiseren werd door Sportclub Genemuiden resoluut naar de prullenbak verwezen. Uiteindelijk kwam Sportclub Genemuiden met een ei-

28

schorsing volgens de voetbalbond opgeschort. Dit betekende dat Soer zaterdag weer aan de kant moest blijven, tot grote woede van Olympia ‘28. Zonder Soer had Olympia ‘28 het zwaar in de eerste helft. Rouveen was de betere ploeg. In de 13e minuut was Olympia ‘28 wel dicht bij een treffer, maar Robert Wursten kopte uit een corner

rakelings over. Daarna behoedde keeper Freddy van Olst Olympia ‘28 voor een achterstand. Vijf minuten later raakte Klink de binnenkant van de paal. In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Rouveen goede kansen om op voorsprong te komen, maar er werd niet gescoord. Daarmee mocht Olympia ‘28 blij zijn. Na rust slaagde Olympia ‘28 er in om onder het fysieke spelletje van Rouveen vandaan te komen. Met goed voetbal was het de bovenliggende partij. In de 55e

minuut kopte Maurice van Raalte tegen de lat. Tien minuten later kon de keeper van Rouveen bij een corner van Olympia ‘28 net op tijd ingrijpen. Vijf minuten later verzuimde Arend Palland om de vrijstaande Bonhof aan te spelen. Een minuut later deed hij dat wel en Bonhof rondde bekwaam af. In het restant ging Rouveen op jacht naar de gelijkmaker en kreeg Olympia ‘28 ruimte om gevaarlijk te worden. Dat leidde tot reddingen van keeper Van Olst en kansen voor Klink en Bonhof. Het bleef bij 1-0.

Brons voor SV Hasselt bij regiofinale ZWOLLE – SV Hasselt kwam afgelopen zaterdag met negen teams in actie bij de regiofinale acrogym niveau D/E in Zwolle. Het grootste succes leverde het trio Juul van Marle, Amber Ritsema en Myla Worst. Een mooie oefening leverde het drietal in het E-niveau senior een derde plaats op. Tevens sprong de prestatie van het duo Rolinda Westhuis en Shiva Hamer in het oog. In een sterk deelnemersveld eindigde het tweetal als zesde in het E-niveau. Binnenkort wordt bekend welke teams doorstromen naar de districtsfinale. www.

deStadskoerier .nl

Stadskoerier, week 11,  

brugmedia, week 11, kampen

Advertisement