Page 1

Twitter jij al?

Volg ons en mis niets meer!

oplage 57.800 exemplaren

maandag 10 mei 2010 • jaargang 10

Kettingen voor Oeganda pagina

3

w w w. d e s w o l l e n a e r . n l

65 jaar herdenken pagina

5

Festival in foto’s pagina

Zeskamp in Stadshagen

10

pagina

www.twitter.com/ deswollenaer

11

Actie

Molendag

C1000 kipďŹ let

kilo

2 EURO KORTING

KILO

3.98

5.98

Foto: Pedro Sluiter

ZWOLLE - Het was zaterdag Nationale Molen- en Gemalendag. Ook oliemolen De Passiebloem aan de Vondelkade opende haar deuren weer voor het publiek.

Vereniging de Hollandsche Molen wil met Nationale Molen- en Gemalendag extra aandacht vragen voor molens door heel Nederland de kans te geven dit karakteristieke Nederlandse monument van dichtbij te

bekijken en te zien werken. Door het publiek hiermee kennis te laten maken, wil de vereniging tegelijkertijd laten zien dat molens en het molenaarsambacht bij Nederland horen en niet verloren mogen gaan.

Geen huizen tussen Westenholte en IJssel

ZWOLLE - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat IJsselvizier B, het gebied tussen Westenholte en de IJssel, niet aangemerkt wordt als mogelijke woningbouwlocatie. In de Visie Noordelijke Stadsrand was al geconstateerd dat hier slechts een beperkt aantal woningen gerealiseerd zou kunnen worden. Op basis van nader onderzoek heeft het college nu echter besloten dat dit niet mogelijk is. Oorspronkelijk was IJsselvizier B in het Structuurplan als mogelijk ’ontwikkelingsgebied buiten de stad’ aangewezen. Hierbij werd gedacht aan een nieuw woonmilieu voor 25 à 50 woningen. Bij de behandeling van het structuurplan in de raad is destijds besloten de ontwikkelmogelijkheden op deze locatie nader te onderzoeken voor het project Noordelijke Stadsrand. Hier was de conclusie dat er slechts plaats zou zijn voor een beperkt aantal wonin-

gen. Bij de besluitvorming over de Visie noordelijke stadsrand heeft de raad in september 2009 besloten dit nader te onderzoeken. Landgoed Het onderzoek geeft aan dat er drie mogelijke locaties zijn: nabij Voorst, rond de oprit naar het nieuwe landgoed en op de Zalkerdijk. Uit de nadere verkenning blijkt dat alleen in het gebied rond Voorst slechts een zeer beperkt aantal woningen

(een tot vijf ) mogelijk zou kunnen zijn. Indien het gewenst is enkele woningen toe te voegen in dit gebied worden aanvullende eisen aan de landschappelijke inpassing gesteld. Hiervoor kan Rood voor Rood een mogelijkheid zijn indien en voor zover voldaan wordt aan de voorwaarden. Rood voor Rood Het gebied tussen Westenholte en de IJssel is een belangrijk gebied binnen het Nationaal Landschap IJsseldelta. De gemeente vindt het daarom van belang dat de ruimte-

lijke kwaliteit in dit gebied bewaard blijft. Als er in het gebied nog woningen gerealiseerd worden gebeurt dit bij voorkeur in het kader van de Regeling Rood voor Rood. Deze regeling maakt de bouw van woningen in het buitengebied mogelijk, mits een flinke hoeveelheid landschapsontsierende bedrijfsgebouwen wordt gesloopt. Tevens kunnen eisen worden gesteld aan de landschappelijke inpassing van de woningen.

VOGELPOEP EN AS FUNEST VOOR UW LAK!

Ceintuurbaan 3

(schuin tegenover FC Zwolle stadion)

Tel. 038 454 88 07

SAMSUNG ES65 10 MEGAPIXELS

NU MET GRATIS DIGITALE FOTOLIJST • 5 x optische zoom NU

129,-

OP = OP

Foto Voerman

Van Karnebeekstraat 7 Zwolle Tel. 038-4216855 • www.fotovoerman.nl

150 bedrijfsauto’s & 4x4’s

www.vanpijkerenautos.nl Tel: 038-3314790

Een wereld aan zonweringen

)6*47&3,01&/ Faradaystraat 5 | 8013 PH Zwolle Ind. ter Marslanden C-1 | Tel. 038-4656555

,JKLPQXXXWPFSNBOHSFWFOMPGCFM -VUUFLFTUSBBU

www.aldura.nl

Kinderen groeien bij Doomijn www.doomijn.nl Doomijn is onderdeel van Travers


maandag 10 mei 2010 • pagina 2

www.deswollenaer.nl

Onze voorraden (merk)kleding, schoenen, laarzen en accessoires moeten weg

5 DAGEN

OOK VOOR

VERANDA DAKEN

BENT U BIJ ONS AAN HET JUISTE ADRES!

SUPER SALE

raamdecoratie zonwering veranda daken garagedeuren

Thorbeckegracht 85 8011 VS Zwolle Tel. 038-337 57 23

rolluiken

www.a5decozwolle.nl

tegen minimale

RONDE PRIJZEN Kleur ral 9001 creme wit

10,00 - 20,00 - 30,00 - 40,00 - 50,00 - enz. dus kortingen van minimaal

____________________

60% 90%

400 cm breed x 300 cm diep

€ 2.525,-

tot tot

Alle daken zijn voorzien van rubbers, bladvangers, stopplaatjes, tape, aluminium condensprofiel, zijkappen muurprofiel, kliklijsten, PVC pijp, verbindingsmof, betonpoeren, 6x spot, trafo, Somfydimmer en handzender (telis1)

vanwege de exorbitant lage prijzen kunnen wij helaas geen betalingen met creditcards accepteren!

vanaf maandag 10 mei t/m zaterdag 15 mei Hemelvaartsdag geslOten!

Kerkstraat 31-33 8011 rv zwolle tel. 038 - 421 28 39 Powered by

400 cm breed x 350 diep

€ 2.725,____________________ Prijzen zijn inclusief BTW en montage. Exclusief straatwerk.

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag 10.00 - 17.00 uur woensdag 10.00 - 17.00 uur

donderdag 10.00 - 21.00 uur vrijdag 10.00 - 17.00 uur zaterdag 10.00 - 16.00 uur

GRATIS badkamerideeënboek

Val tot

1ekr wieleok p

af

Voor een passend begin van je zomer!

Het nieuwe ProPoints ™ Plan maakt het je nu nog makkelijker! Geniet van: • Een nieuw voedingsplan gebaseerd op de nieuwste wetenschap • Geen hongergevoel dankzij verzadigende voeding • Blijven genieten: eten, drinken én toch afvallen Doe het samen in de cursus of zelfstandig online. Kijk voor meer informatie op:

www.weightwatchers.nl of bel 0900-2026060 (€ 0,10 p.m.)

Schrijf nu gratis in (t.w.v. € 15,-) of maak ‘De Beste Start’ met maar liefst € 25,- korting! Deze actie loopt in Nederland van 10/05/2010 t/m 19/06/2010. Aanbod onder voorbehoud van wijzigingen en niet cumuleerbaar met andere acties. Enkel geldig voor nieuwe (her)inschrijvingen en op vertoon van deze coupon. In Limburg, Brabant en Zeeland is ‘De Beste Start’ de enige optie om in te schrijven.

R4SWOL

5 weken cursus, gratis inschrijving en het ProPoints™ Plan dagboek!

De cursusadres(sen) bij jou in de buurt: ZWOLLE ZUID Sio Thorbeckelaan 2 Di 19.30 uur en Wo 10.00 uur

Lekkere lentekriebels Het is weer lente. De natuur ontwaakt. Alles aan de kant en genieten van de eerste zonnestralen. Bij uitstek het moment om uw huis weer eens op te frissen. Is uw badkamer misschien aan een vervangingsbeurt toe? Breng dan een bezoek aan onze showroom en laat u inspireren en adviseren over de mogelijkheden!

Inschrijven en wegen start 30 minuten voor aanvang cursus. ©2010 Weight Watchers International,Inc., eigenaar van de handelsmerken Weight Watchers, POINTS en ProPoints™. Alle rechten voorbehouden. Het ProPoints™ plan is eigendom van Weight Watchers International, Inc.

www.sanidrome.nl/disselhorst De Grift 21, Nieuwleusen (0529) 48 43 53


maandag 10 MEI 2010 • pagina 3

Zwolse hoopt op Oegandese kettingreactie

“De inwoners van Oeganda zijn ondanks het leed dat de bevolking te verwerken heeft gehad doorgaans erg opgewekt en vriendelijk.”

(door Christiaan Schutte)

ZWOLLE - Malou Tichelaar heeft er inmiddels al een stuk of zeventig verkocht. Exotische kettingen uit het verre Oeganda, waarvan de opbrengst is bestemd voor een school in het noorden van dat land. Geld waarmee (wees)kinderen onderwijs kunnen volgen en heel basale zaken als verlichting worden gerealiseerd. Ze heeft altijd al iets met ontwikkelingshulp gehad, leert graag van mensen uit andere culturen en is als vrouw nu eenmaal dol op sieraden verklaart Malou de ‘Oeganda-connectie’. Toch is dat niet het hele verhaal. Dat Malou uitgerekend een project steunt in het land dat -vanwege haar ongekend groene hart en de lach van haar inwoners- bekendstaat als de Afrikaanse parel, is een optelsom van verschillende dingen. Haar interesse voor ontwikkelingshulp in de vorm van onderwijs en voorlichting werd ooit gewekt tijdens een verblijf in Egypte. In de Sinaïwoestijn leerden kinderen haar Arabisch schrijven en Malou op haar beurt maakte de plaatselijke jeugd het westerse schrift een beetje machtig. “Kinderen op andere plekken in de wereld hebben dezelfde talenten als hier. Ze moeten alleen wel de kans krijgen om die te ontwikkelen”, zegt Malou, die het feit dat zij zelf de twee opleidingen Journalsitiek en Interculturele Communicatie kon volgen nooit als vanzelfsprekend heeft beschouwd. Eerder als een extra reden om kinderen uit ontwikkelingslanden de helpende hand toe te steken. Die kans kreeg ze nadat ze weer in contact was gekomen met een oud-klasgenoot Journalistiek, die in Oeganda de kost verdient. Via hem kwam ze op het spoor van Jimmy. Een jongen die in een NoordOegandese plaats een project heeft opgezet voor schoolkinderen, waarbij vrouwen en kinderen prachtige kettingen maken om in hun levensonderhoud te voorzien en onderwijs te bekostigen. “De kralen van die kettingen worden gedraaid van heel dunne reepjes papier. Echt monnikenwerk om te doen”, verzekert Malou, terwijl ze één van de kettingen laat zien.

Vrolijk Malou krijgt kettingen opgestuurd en verkoopt ze in Nederland onder de noemer beadies4life, zoals haar project is gedoopt. Eind deze maand komt de gelijknamige web-

Malou Tichelaar

site online te staan. Een ketting kost vijftien euro en daarvan gaat meer dan de helft naar het goede doel. De rest wordt gebruikt om het project kostendekkend te houden. Van de circa vijfhonderd euro die de Zwolse al binnenhaalde voor de Oegandese kinderen kan er al heel wat worden gedaan. “Kijk, dit is de accommodatie”, wijst Malou op een foto. “Zoals je kunt zien moet er nog het één en ander gebeuren en met dit geld kunnen ze daar al een heel eind komen. De mensen zelf hebben vaak weinig geld. Dit komt doordat er veel weeskinderen zijn waarvoor moet worden gezorgd. Soms wonen er acht kinderen bij een tante omdat de ouders niet meer leven, slachtoffer zijn geworden van aids of de verschrikkelijke oorlog die er lange tijd woedde. Onder het bewind van Idi Amin was Oeganda een van de meest onveilige landen. Ondanks dat traumatiserende verleden zijn de mensen er ongelooflijk vrolijk en vergevingsgezind. Ze leven met het besef dat ze met elkaar verder moeten. Iets dat hier in Europa niet op die manier mogelijk zou zijn, denk ik.” Zelf gaat Malou in juli naar Oeganda. Niet naar het noorden, maar naar het zuiden. “Ik ga daar voorlichting geven over bijvoorbeeld Hiv-preventie en heel simpele dingen als wat je als meisje moet doen als je ongesteld wordt. Volgend jaar heb ik tijd om ook mijn project in Noord-Oeganda te bezoeken.” Malou hoopt de Oegandese kinderen wat te leren, zelf weer bijzondere ervaringen op te doen en de mensen daar in Nederland weer over te vertellen. Ze hoopt kortom op een kettingreactie met handgemaakte kralen als inzet. Wie de Oegandese kinderen wil steunen, kan een mail sturen naar maloutichelaar@gmail. com. Meer informatie over het project is te vinden op www. malou.reislogger.nl.

www.deswollenaer.nl

Sluitingstijden i.v.m. Hemelvaartsdag en Pinksteren AANLEVERING REDACTIONEEL EN ADVERTENTIE MATERIAAL DEADLINE HEMELVAARTSDAG:

WOENSDAG 12 MEI 16.00 UUR DEADLINE PINKSTEREN:

WOENSDAG 19 MEI 16.00 UUR

Beheerder ontkent janboel in slooppand ZWOLLE (JPZ) - Achterstallig onderhoud, gevaarlijke lekkages en een enorme puinhoop in en bij het gebouw. Volgens de eigenaar van het slooppand op de Univé locatie aan de Rieteweg is het een zooitje en is de stichting 123 Beheer daarvoor verantwoordelijk. De eigenaar wil nu van 123 af. Vastgoedonderneming Bouwinvest Development stapte vorige week naar de rechtbank in Zutphen om in kort geding ontbinding van de beheersovereenkomst met 123 Beheer uit Vaassen te eisen. Bovendien wil Bouwinvest dat het slooppand helemaal leeg, opgeruimd en in goede staat wordt teruggeven. De beheerstichting zorgt er sinds 2006 voor dat het pand aan de Rieteweg/Veemarkt wordt bewoond door antikrakers. Doel is om te groot verval te voorkomen. Maar volgens de nieuwe eigenaar Bouwinvest maakt 123 Beheer er een potje van. Er zouden te veel bewoners (zo’n 20) zitten en naar klachten zou niet worden geluisterd. “Er is gewoon helemaal geen toezicht en geen communicatie. We moesten nota bene in de krant lezen dat er was ingebroken”, aldus de advocate van Bouwinvest. Volgens het bedrijf heerst er momen-

Compleet verzorgde BBQ pakketten al v.a. € 8,95 p.p.

STAPHORST - Op de A28, tussen Staphorst en de Lichtmis, is in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.15 uur een 40-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen na een aanrijding.

Colofon

BrugMedia editie De Swollenaer Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl internet: www.deswollenaer.nl Openingstijden kantoor: Klachten bezorging: ma. t/m vrij. 08.30 - 17.00 uur woensdag en Druk: donderdag tussen Hoekstra-Boom Offset 09.00 - 12.00 uur Rotatie BV, Emmeloord

rook- en stofwolk te ontwijken, maar kon een aanrijding met het slachtoffer niet voorkomen. Deze overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De andere vier inzittenden zijn, ten gevolge van de eerste aanrijding met de vangrail, voor controle en behandeling aan lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Editie De Swollenaer verschijnt in de Gemeente Zwolle. Met onze andere kranten komen wij ook in Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Kamperzeedijk, Kampereiland, Wilsum, Zalk, De Zande, ‘s Heerenbroek, Mastenbroek, Genemuiden, Ens, Cellemuiden, gedeelte Kamperveen, Mandjeswaard, Noordeinde, Hasselt, Zwartsluis, Stadshagen, Vollenhove, SintJansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen en buitengebied, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren. Informeer naar ons voordelige combinatietarief. Niets uit deze krant mag - zonder toestemming van de uitgever - ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Van Marle, de nr. 1 cateraar van deze regio! Winnaar van: ‘De lekkerste salade van Nederland!’

Zwollenaar komt om op A28 De man zat samen met vier anderen in een auto die richting Zwolle reed. Door nog onbekende oorzaak is de auto links tegen de vangrail gebotst, waarna die midden op de snelweg tot stilstand kwam. Hierop zijn alle vijf inzittenden uitgestapt. Een andere automobilist die richting Zwolle reed, probeerde de ontstane

teel een gevoel van onveiligheid onder de bewoners, zeker doordat een groep ‘zuipende en stelende’ Litouwers zijn intrek in het pand heeft genomen. Tijdens de zitting ontkende 123 Beheer in alle toonaarden dat zij niet goed haar werk zou doen. “We hebben nooit schriftelijke klachten gehad. En Bouwinvest heeft nooit gewaarschuwd in al die jaren.” Volgens 123 Beheer is het wel rommelig maar komt dat omdat het een slooppand is in een probleemwijk met veel zwervers en scholieren. Ontbinding van de overeenkomst en ontruiming – zoals werd geëist – hoeft volgens Bouwinvest niet te betekenen dat alle bewoners weg moeten. Het bedrijf heeft een nieuwe beheerder gevonden en die zal in overleg gaan met de antikrakers, over hoeveel mensen er eventueel kunnen blijven.

kijk op onze site voor de speciale mei korting!! CATERING

& PARTY-VERHUUR

Lelystraat 44 Kampen Tel. 038-3312999 Fax 038-3332851 info@deculinairegroenteman.nl Meer informatie:

www.deculinairegroenteman.nl

Advertentieverkoop: Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij een van onze verkopers. • Hans Koorn 06 - 158 819 35 • Leo Sebel 06 - 158 819 38 • Patrick van Ommen 06 - 158 819 34 • Wim Mossel 06 - 158 819 36

Redactie: Algemeen: 038 - 333 10 27 Tiplijn: 06 - 158 819 44 Piet Bakker (sport) 06 284 050 82 Harry Bouwhuis (sport) 06 250 135 97 Aanleveren persberichten per e-mail: redactie.swollenaer@brugmedia.nl voor donderdag 16.00 uur Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact.

Particuliere advertenties: swollenaertjes@brugmedia.nl Familieberichten: familieberichten@brugmedia.nl

• Alg. directeur: Bauke Hoekstra • Commercieel directeur: Johan van der Kolk


maandag 10 mei 2010 • pagina 4

www.deswollenaer.nl

KOZIJNEN DEUREN SERRES VERANDA’S

 25

Kunststof & Aluminium

Serres

Ramen en Deuren

en d n e i vr

Serres & Overkappingen

KOZIJN RENOVATIE? Nu extra voordelig met glassubsidie vraag naar de voorwaarden

Zonwering & Rolluiken

Veranda’s

Glassystemen Horsystemen Kozijnen

Hoe meer vrienden je meeneemt naar  je vakantiebaan bij van Dijk Educatie  in Kampen, hoe hoger je bonusbedrag! 

Onze veranda’s zijn leverbaar met glas, screens en zonnescherm

een bezoek meer dan waard! Europaweg 15 Heerde Telefoon 0578 - 69 11 69

Meer info of direct aanmelden? SMS Dijk [spatie] je naam naar 3111.  Kijk voor de actievoorwaarden op www.tempo-team.nl/dijk

www.inno-top.nl MA. GESLOTEN, DI T/M DO 13.15 - 17.30, VRIJ 10.00 - 17.30 ZAT 10.00 - 17.00, BUITEN ONZE OPENINGSTIJDEN OOK OP AFSPRAAK

hemelvaartsdag geopend

HEMELVAART

VRIJDAG

ZATERDAG

12.00 - 17.00 UUR

10.00 - 21.00 UUR

10.00 - 17.00 UUR

13 MEI

14 MEI

15 MEI

boxspring weekend! Nieuwe collectie boxsprings

NU BTW VRIJ dus 19% korting* raam & vloer

voorbeeld model Messina van € 1248,- voor €

999,-

raam &

v llabel oer *herkenbaar aan dit

Molenweg 2 8141 NS Heino 0572 391 310 info@seine.nl

WWW.SEINEWONEN.NL

Openingstijden: Maandag raam & vloer

Dinsdag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag

gesloten 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 17.00 uur


maandag 10 MEI 2010 • pagina 5

Veel belangstelling voor Dodenherdenking Foto: Pedro Sluiter

tigheid trad het Groot Mannenkoor Zwolle op. Na de Last Post, de twee minuten stilte en het Wilhelmus droeg Dannenberg het gedicht ‘Namen’ van Louise Broekhuysen voor. Vervolgens werden de kransen gelegd en had het defilé langs het monument plaats.

Aanmelden Gouden Sportboek kan weer ZWOLLE - Zwolse sporters die een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot 1 juli worden aangemeld voor ondertekening van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. Elk jaar worden sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst. Gouden Sportboek De gemeente Zwolle heeft in 1988 het ‘Gouden Sportboek’ in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd. Deze sporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren. Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten. Tot op dit moment hebben ruim 150 top- en breedtesporters het boek ondertekend.

Er zijn vanaf 2007 tot en met het eerste kwartaal van 2010 72 leningen verstrekt. De verwachting is dat de vraag blijft bestaan. De gemeente Zwolle wil dat koopwoningen ook voor starters tot de mogelijkheden behoren. Voor 2011 en de volgende jaren wordt nog gezocht naar aanvullend budget. Dat is voor de gemeente ook het moment om de huidige voorwaarden voor een dergelijke lening te evalueren en eventueel aan te passen. Het maximum bedrag voor een starterslening is 40.000

Dit werk wordt gelijktijdig uitgevoerd met de aanleg van een 850 meter lang voetpad door de gemeente over de kruin van deze waterkering, aldus het waterschap. “Verbetering is nodig omdat de waterkering niet aan de huidige normen voldoet. De combinatie van de verbetering van de waterkering en de aanleg van het voetpad leidt tot efficiëntere uitvoering en kostenbesparing.” Het waterschap hoopt de werkzaamheden voor het einde van het jaar af te ronden.

op sterkte ................ vanaf

euro. De koopsom mag maximaal 235.000 euro bedragen. Voor een aantal selecteerde nieuwbouwprojecten is de maximale koopsom 265.000 euro. De startersleningen worden voor de helft betaald door het ministerie van VROM, 25 procent door de provincie Overijssel en 25 procent door de gemeente.

79,-

Merk-zonnebril op sterkte vanaf 99,................

Voor beiden geldt: inclusief glazen.

Thomas à Kempisstraat 46 8021 BC Zwolle Tel.: 038-4551177

De laatste vlam...

Hotelplan Urbana voldoet aan eisen ZWOLLE - Burgemeester en wethouders van Zwolle willen meewerken aan het bestemmingsplan om een hotel aan de Wipstrikkerallee mogelijk te maken. Enkele jaren geleden was er al sprake van nieuwbouw van een hotel bij grand café restaurant Urbana. Het initiatief kan meehelpen om het tekort aan hotelkamers in de stad weg te werken. Dit voorjaar zijn nieuwe tekeningen voor het hotel ingediend bij de gemeente. Voor het plan is jaren geleden al een stedenbouwkundig programma van eisen opgesteld. Een eerste ontwerp voldeed toentertijd niet aan die voorschriften. Inmiddels is duidelijk dat het plan voldoet aan de ruimtelijke eisen die de gemeente stelt. Gekeken is verder naar zaken als economische haalbaarheid en milieuaspecten. Het vrijstellingsbesluit wordt zes weken ter inzage gelegd. Indien er geen bezwaren worden gemaakt, wordt bij de provincie een verklaring van geen bezwaar aangevraagd voor het bouwplan. Daarna kan de vrijstelling van het bestemmingsplan worden verleend. De gemeente zorg er voor dat eventuele planschade die ontstaat, wordt gedragen door de initiatiefnemer.

Foto: Rik Kleijer

Waterkering Almeloos Kanaal verbeterd

ZWOLLE - Het Waterschap Groot Salland gaat de waterkering langs het Almeloos Kanaal ter hoogte van Park de Wezenlanden verbeteren.

Zonnebril

Foto: Pedro Sluiter

ZWOLLE - Gasmonteur Marcus Nijkamp ontstak vorige week voor het laatst de vlam voor de jaarlijkse Dodenherdenking. Na twintig jaar deze klus geklaard te hebben, gaat hij aan het einde van dit jaar met de VUT. Hij heeft dan 45 jaar bij het gasbedrijf gewerkt.

Onderzoek ‘gratis’ energie uit afvalwater ZWOLLE - Samen met het Waterschap Groot Salland en de gemeente Zwolle voert ingenieursbureau Tauw onderzoek uit naar de terugwinning van warmte uit afvalwater. Met deze ‘gratis’ energie kunnen huishoudens naar verwachting 15 procent op hun energierekening besparen. Volgens planning worden de resultaten eind dit jaar gepresenteerd. Een gemiddeld huishouden kan met de energie die teruggewonnen wordt uit douche- en waswater de jaarlijkse kosten voor verlichting of de wasdroger besparen.

Salland. Verder wordt onderzocht waar in de waterketen het terugwinnen van warmte het meeste effect heeft en welke technieken potentie hebben.

Het onderzoek moet vooral leiden tot praktische oplossingen. Zo worden analyses uitgevoerd naar het temperatuurverloop in de afvalwaterketen, van huis via het riool naar de zuiveringsinstallatie. Dit gebeurt in de rioolstelsels van de wijken Berkum en Dieze Oost én in de rioolwaterzuivering Hessenpoort in Zwolle van het Waterschap Groot

De initiatiefnemers verwachten dat met de resultaten van de studie de energieneutrale woning - de woning die per saldo geen energie verbruikt - een flinke stap dichterbij komt. Het onderzoek wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel, STOWA, RIONED en SenterNovem. Naar verwachting worden de resultaten eind 2010 gepresenteerd.

Petunia Taxichauffeur gewond door ongeval ZWOLLE - Door een aanrijding op de Ceintuurbaan is dinsdagmorgen een taxichauffeur gewond geraakt. Een vrachtwagen, geladen met boomstammen, botste voor een verkeerslicht achterop de taxi. De chauffeur van de taxi is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Een deel van de boomstammen kwam door de botsing los te liggen. Om de lading weer rijklaar te

maken, moesten de stammen van de vrachtwagen worden gehaald. Een gedeelte van de Ceintuurbaan is tijdens de bergingswerkzaamheden afgesloten geweest.

Petunia Petunia ‘Ramblin’. Hangpot 21 cm.

van 6,95 voor Geldig van 13-05 t/m 19-05. OP=OP

Dit jaar vindt de ondertekening plaats op woensdag 29 september van 16.00 tot 18.30 uur in het nieuwe Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle. De ondertekening is één van de activiteiten tijdens de openingsweek van het sportcentrum. Iedereen kan sporters die in aanmerking komen voor ondertekening aanmelden op www.zwolle.nl/goudensportboek (via de knop ‘Aanmelden Gouden Sportboek). Hier staan ook de voorwaarden voor aanmelding. Aanmelden kan ook via de websites van Topsport Overijssel (www. topsportoverijssel.nl (regio Zwolle) en Stichting Sportservice Zwolle (www.sportservicezwolle.nl).

Extra geld voor startersleningen ZWOLLE - De gemeente Zwolle verhoogt het beschikbare bedrag voor startersleningen zodat er tot eind 2010 dertig leningen extra kunnen worden toegekend. Steeds meer starters op de woningmarkt maken gebruik van de regeling.

ZWOLLE - In het Ter Pelkwijkpark is op 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking bij het centrale oorlogsmonument gehouden. Er bestond veel belangstelling voor de plechtigheid, die traditioneel werd voorafgegaan door een Stille Omgang. Loco-burgemeester Erik Dannenberg en gedeputeerde Theo Rietkerk en enkele wethouders liepen mee in de tocht en woonden de herdenking bij. Tijdens de plech-

www.deswollenaer.nl

GroenRijk Hattem • Zuiderzeestraatweg 21a 038-44430748 • www.groenrijk.nl

4,99


MAANDAG 10 MEI 2010 • PAGINA 6

WWW.DESWOLLENAER.NL

VRAAG NIET HOE HET KAN MAAR PROFITEER ERVAN! Amerikaans Beenham Varkensgehakt Varkenslappen Shoarma reepjes of nasivlees Schouderrollade Speklappen zonder zwoerd of been Doorregen rollade Hamfricandeau of hamlappen Schnitzels, gepaneerd of naturel Schouderkarbonade Rib + haaskarbonade Kipfilet Kippenpoten Drumsticks Kipkarbonade Verse worst fijn of grof Gehaktballen panklaar Buikspareribs Dikke vlees spareribs

500 gr. 3,50 500 gr. 2,500 gr. 3,500 gr. 3,50 500 gr. 3,50 500 gr. 3,50 500 gr. 3,50 500 gr. 3,75 500 gr. 4,25 500 gr. 3,500 gr. 3,50 500 gr. 3,50 500 gr. 1,75 500 gr. 2,500 gr. 1,50 500 gr. 2,50 per st. 0,80 500 gr. 2,25 500 gr. 3,-

Vleeswaren Tosti ham Eigen gebraden gehakt Gebraden Kinnebak Zeer fijne cervelaatworst Mortadella

kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo kilo 5 st. kilo kilo

100 gr. 100 gr. 100 gr. 100 gr. 100 gr.

5,98 2,99 4,99 5,99 5,99 4,99 5,99 6,49 7,49 4,99 5,99 5,99 2,49 2,99 1,99 3,99 3,00 3,99 4,99 0,89 0,59 0,59 0,59 0,79

Gezond eten Gezond eten betekent met gezond verstand bewuste keuzes maken. Gebruik daarbij de 5 regels van de Schijf van Vijf. • Eet gevarieerd. • Eet niet te veel en beweeg. • Gebruik minder verzadigd vet. • Eet volop groente, fruit en brood • Ga veilig met voedsel om. De 5 vakken geven aan hoe je variatie aanbrengt. Gebruik daarbij de aanbevolen hoeveelheden als richtlijn. Verschillende voedingsstoffen Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat het lichaam voldoende van alle voedingsstoffen krijgt. Eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf, zorgt voor een gezonde basis. Dat betekent: een ruime hoeveelheid brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, groente en fruit en twee keer per week vis. Dit wordt aangevuld met zuivel en vlees, eieren of vleesvervangers en margarine of bak- en braadproducten. Verder is voldoende vocht belangrijk. Gezond eten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om het lichaam gezond te

houden. Het vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals harten vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker.

Extra’s Voedingsmiddelen zoals sauzen, snacks, koek, snoep en gebak zijn niet opgenomen in de Schijf van Vijf. Dit is omdat deze producten al snel voor te veel calorieën zorgen. Bovendien zijn ze minder belangrijk voor het leveren van voedingsstoffen. We noemen deze producten dan ook ‘extra’s’. Gezond eten betekent dan ook: niet te veel van alles buiten de Schijf van Vijf.

Vakken Schijf van Vijf AANBIEDINGEN GELDIG VAN 10 T/M 15 MEI

ELKE WEEK NIEUWE AANBIEDINGEN

Slagerij Aa-landen

Dobbe 28 • Zwolle-noord • tel. 038-453 94 24

Tilapiamenu compleet met friet, rauwkostsalade en saus

625

Gezinszak kibbeling met saus + 2 gebakken lekkerbekken samen voor

Melkmarkt 32 • 8011 MD ZWOLLE T 038 42 34 927 • F 038 42 37 346

www.hansvisscher.visgilde.nl

1000

Om gezond te eten, is het belangrijk te variëren. U kunt goed variëren met behulp van de vijf vakken van de Schijf van Vijf. In de vakken van de Schijf van Vijf staan de groepen voedingsmiddelen die samen de basis vormen voor een gezonde voeding, omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen. De hoeveelheden die uit de verschillende groepen worden aanbevolen, zijn afhankelijk van geslacht en leeftijd. ‘ De producten die in de afbeelding zijn weergegeven, staan symbool voor de groepen vergelijkbare producten. Het stukje rundvlees staat symbool voor de hele groep vergelijkbare producten ‘vlees’. De vakken groente, fruit en brood van de Schijf van Vijf zijn groter afgebeeld dan de andere. Het is aan te raden uit deze vakken ruime porties te kiezen. Want deze voedingsmiddelen bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Vul de voeding verder aan met producten uit de andere vakken. Door gevarieerd te kiezen uit alle vijf vakken wordt de basis gelegd voor een gezond dagmenu. 1. Groente en fruit Belangrijk vanwege: vitamines, zoals vitamine C en foliumzuur, mineralen zoals kalium, vezels en bioactieve stoffen. 2. Brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten Belangrijk vanwege: koolhydraten, eiwit, vezels, B-vitamines en mineralen zoals ijzer. 3. Zuivel, vlees(waren), vis, ei en vleesvervangers Belangrijk vanwege: eiwit, mineralen

zoals ijzer en calcium, B-vitamines en visvetzuren. 4. Vetten en olie Belangrijk vanwege: vitamine A, D en E en essentiële vetzuren. 5. Dranken Belangrijk vanwege: water. Snoep, koek en sauzen: ‘extra’s’ Naast de voedingsmiddelen in de Schijf van Vijf zijn er andere voedingsmiddelen zoals sauzen, snacks, koek, snoep en gebak. Deze producten zijn minder belangrijk voor het leveren van voedingsstoffen. Daarom staan ze niet in de Schijf van Vijf en noemen we ze ‘extra’s’. Ze leveren vaak wel veel calorieën in de vorm van vet en/ of toegevoegde suikers. Hoeveel ervan gegeten kan worden, hangt af van hoeveel calorieën ze per portie leveren. Gebruik van deze voedingsmiddelen niet te veel, zodat het gewicht gezond blijft.

Gezond kiezen per vak In hoeverre het eetpatroon gezond is, is ook afhankelijk van de keuzes bínnen de verschillende groepen vergelijkbare producten. Om het gemakkelijker te maken goed te kiezen, heeft het Voedingscentrum een keuzetabel gemaakt. Hierin zijn voedingsmiddelen ingedeeld in drie categorieën, ‘bij voorkeur’, ‘middenweg’ en ‘bij uitzondering’. Deze categorieën geven een indicatie voor het gebruik van de voedingsmiddelen. Als u veel kiest uit de categorie ‘bij voorkeur’, dan is er ook ruimte om eens uit ‘bij uitzondering’ te kiezen. Het gaat erom dat er een goede balans is tussen gezonde en minder gezonde keuzes.


MAANDAG 10 MEI 2010 • PAGINA 7

WWW.DESWOLLENAER.NL

RECEPT

WILLIAM v.d. VEGT

Gevulde courgettes met rundergehakt en lente-uitjes

Oven schotel voor 4 personen

Bereidingswijze: Oven Bereidingstijd: 45 minuten Ingrediënten - 2 courgettes - 100 gram mager rundergehakt - 50 gram champignons - 4 lente-uitjes, in ringetjes - 4 eetlepels geraspte wortel - 2 eetlepels rozijnen, geweld en uitgel ekt - 1 eetlepel kerriepoeder - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 ei, losgeklopt - zout - 1 eetlepel olijfolie

Vechtstraat 57 • 8021 AS • Zwolle Tel. 038-4534025

UIT SALLAND

HOLLANDSE ASPERGES VANAF 500 GRAM ........................

DE NIEUWE OOGST

FUJI APPELS

1,5 KILO ........................................

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden C. tes in de lengte doormidden. Schep hetSnijd de courgetvan het vruchtvlees met een lepel uit grootste gedeelte de schil. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak de vulling voor de courgette. Roe vruchtvlees, wortel, lente-uitjes, rozijnenr in een kom kerriepoeder, peterselie, ei en zout doo , champignons, r elkaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koeken gehakt snel rul en gaar. Roer het geh pan en bak het courgettevulling. Vul de courgettes akt door de met dit mengsel en leg de vier helften tegen elkaar aan ingesmeerde vuurvaste schaal. Dek in een met olie de schaal af met aluminiumfolie. Bak de courgettes ong eveer 20 minuten in de oven.

2. 99 2. 99

UIT EIGEN KEUKEN

STAMPPOT ANDIJVIE

400 GRAM....................................

2.

99

LEKKER, EERLIJK & GEZOND HET VOORJAAR IS NU ECHT BEGONNEN! NU DE ZON STEEDS MEER BEGINT TE SCHIJNEN KOMEN DE ECHTE LENTE-TOPPERS WEER IN DE WINKEL. ZOALS OPPERDOEZEN, OOK LEKKER MET ASPERGES, HOLLANDSE BOSBIETEN, FRAMBOZEN EN DE EERSTE HOLLANDSE KERSEN! DUS KOM KIJKEN, RUIKEN & PROEVEN IN ONZE WINKEL ALLE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG T/M ZATERDAG 15 MEI

Remco’s wijntip Viña Errazuriz Gewürztraminer Single Vinyard, Chili

per fles

€ 9,95

Deze witte wijn van het befaamde huis Viña Errazuriz past uitstekend bij de Courgettes met rundergehakt door zijn volle, elegante en licht kruidige karakter. Licht gekoeld serveren op zo’n 14 graden komt deze wijn het beste tot zijn recht.

verkrijgbaar bij Schuttelaar Delicatessen en Wijnen, Luttekestraat 21, Zwolle

FRIED & GRILLED CHICKEN

Assendorperstraat 164

Menu van de week: Borrelpootjes (8) met wedges, rauwkost & dessert

van 7.95 voor

€ 6.95

V A N A F 1 M E I THUISBEZORGING via www.thuisbezorgd.nl

BBQlusive 10 soorten vlees, 4 salades, 4 sauzen, stokbrood, kruidenboter & bestek € 10.95 p.p. (vanaf 10 personen incl. BBQ & GAS)

www.kip2day.nl geldig tot 15-05, bij afhalen.

Speciale aanbieding! Tweede bolletje boerenijs voor de helft van het geld. (geen € 2,00 maar € 1,50)

Nieuwe openingstijden vanaf 1 mei dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur


RONDJE SWOLLE

MAANDAG 10 MEI 2010 • PAGINA 8

een monument in Meppel, het Englandspielmonument in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en het Mariniersmonument in Rotterdam. Het monument in Zwolle werd precies Zoals elk jaar was het vorige week weer een 60 jaar geleden, op 5 mei 1950, onthuld. Het indrukwekkende plechtigheid in het Ter Pel- verbeeldt een mens die zich opricht nadat kwijkpark. Veel jeugd en geen schreeuwener veel leed is ondervonden. “Gedenkt het de, drugs gebruikende zwerver die de orde leed, maar niet om stil te staan. Gedenkt verstoorde zoals op de Dam in Amsterdam. de schande, maar om voort te gaan”. Deze De jaarlijkse herdenking op 4 mei bij het zeer woorden van Victor E. van Vriesland vonden fraaie oorlogsmonument van Titus Leeser. plek op het monument dat een zeer fraaie Deze in Duitsland geboren kunstenaar kwam plek aan de stadsgracht kreeg, in een decor uiteindelijk in Zwolle terecht, waar hij op 3 van prachtige bomen. De gemeente heeft nu mei 1996 overleed. Onderscheiden met de echter pal voor dat monument een moderne Prijs van het Kunstenaarsverzet. Ontwerper lantaarnpaal geplaatst, precies in de zichtlijn van tal van monumenten in ons land, zoals van het werk van Leeser. De beeldhouwer het provinciaal verzetsmonument in Marwas jarenlang mijn buurman. Ik weet zeker kelo, het Monument voor W.O. II in Elburg, dat hij zich in zijn graf zou omdraaien bij

het zien van deze ondoordachte handeling van de gemeente. Een dag na de dodenherdenking vierden we de bevrijding. Dat werd een geweldige happening. Een record aantal bezoekers voor het bevrijdingsfestival, een vlekkeloze organisatie en slechts een minimaal aantal incidenten. Veel vertier ook in de binnenstad. En we kunnen woensdag al weer naar het volgende feest in festivalstad Zwolle. Op een podium op het Grote Kerkplein start om half acht de 19e Zwolse Rhythm & Blues Night. Aansluitend kan men in bijna 20 cafés in de binnenstad terecht. Daar treden live bluesartiesten en bands op. En dan donderdag op het Grote Kerkplein het grootste openluchtcafé van Nederland, met veel muziek voor jong en oud. Zwolle: daar zit muziek in!

WWW.DESWOLLENAER.NL

IN THE

PICTURE

ALLE FOTO’S OP WWW.BOERTIENFOTO.NL

Oooh! Moederdag Tandemdag

Hotel Fidder 25 jaar

FUSION OF DANCE MET ROY EL KEI Roy El Kei is, net als Tommygoff, één van de dj’s die bij Fusion of Dance 2009 te horen was en dit jaar zijn opwachting weer zal maken. Deze Zwolse dj is inmiddels acht jaar draaiactief. Allereerst wordt hem gevraagd naar zijn artiestennaam en hoe hij hierop gekomen is. “Het eerste deel is mijn echte voornaam, maar dan omgedraaid, die luidt namelijk Leroy(Leroy/ Roy El). Kei is het eiland waar mijn opa en oma vandaan komen. Een originele naam waar dus absoluut een betekenis achter zit.” Op de vraag hoe Roy El Kei met het

draaien bezig is, begint hij vol passie te praten: “Ik gebruik nu veelal stukjes van bestaande muziek die ik live remix, waardoor ik soms met vier verschillende nummers bezig ben. Hiervoor draai ik tegenwoordig met Traktor, dit is een mixprogramma met een ‘allen & heath xone 4d’. Dat is dan weer een mengpanel/minicontroller.” Roy El Kei is een dj die improviserend zijn rollende en afsluitende Technoset zal neerzetten! Op de Onlytechno stage bij Fusion of Dance staat hij dit jaar geprogrammeerd als afsluitende act. “Hier kijk ik erg naar uit. Vorig jaar was Fusion of Dance heel mooi opgezet en dit jaar

verwacht ik niets anders. Daarnaast is de Onlytechno line-up dit jaar van een hoog gehalte.Er zijn kwalitatief sterke dj’s geboekt.” Achter de schermen is Roy El Kei zelf ook met produceren bezig. Stiekem verklapt hij dat er dit jaar nog enkele releases aan zitten te komen. Deze dj is er dus sowieso één om in de gaten te houden. De REK (Roy El Kei) is er nog lang niet uit. (KV) Fusion of Dance Festival ; zaterdag 22 mei aan de Wijthmenerplas te Zwolle. Tickets à 29,50 euro zijn verkrijgbaar via fusionofdance.nl, paylogic.nl of bij een van de 400 Primera vestigingen.

Stapp’s In wint 45 plus toernooi

ZÓ HARMONIE IS ZWOLLE: BRIEK & DOL

KAMERADEN MET EEN KNIPOOG Briek & Dol doen het ‘lekker’ een jaar samen. “Iets komt op je pad. Dan weet ik nooit waar het eindigt. Vanuit mijn andere zaak, de Bazaar, doe ik dit soort gekkigheid. Zo is ook het Thorbeckegrachtfestival geboren. Mijn toekomst is niet afhankelijk van geld. Geluk, plezier en gezondheid, daar draait het om. En de aandacht goed verdelen want een dag heeft slechts 24 uur”, relativeert Dol.

Door Peter de Jong/foto Jan Boertien In Zwolle geldt: samen maken wij de stad. Met dat gezegde in het achterhoofd zijn Jan Briek en Sander Dol geharmonieerd. Het resultaat is ruim 12 maanden lang te zien, te beleven en te voelen op de Grote Markt nummer 13. Ai, dertien, dat is toch een ongeluksgetal…..

Gelukkig zijn wij in Zwolle nuchter genoeg om aan het getal dertien niet een ongeluk op te hangen. Verre van dat. De veertigers Briek en Dol beschikken beide over een ruime horeca-ervaring

en zitten het komende jaar gewoon op een lijn. Hun doel: van de Harmonie een bruisende zaak maken waarna de geplande verbouwing over een jaar uitgevoerd gaat worden. “Dit is een

absolute AA1 locatie”, zeggen de heren. “ Het is natuurlijk de zaak van Jan. En wat onze samenwerking betreft, zie het als een beetje aan elkaar snuffelen. De naam Even in de Harmonie is feitelijk geen optie geweest. Het gaat erom dat mensen weten dat wij hier zitten. En wie weet gaan Jan en ik over een jaar wel gezamenlijk verder. De toekomst is op dit moment koffiedik kijken”, zegt Dol. Een vergelijk met Dol’s andere tijdelijke onderkomen, restaurant Even in het voormalige pand van de Rabobank op de Melkmarkt, gaat niet op. “In de Harmonie wordt breder gekookt. Geen concept koken zoals bij Even. Hier is de lunchkaart uitgebreid en van een hoge kwaliteit. Die lijn trekken wij door naar het a la carte eten. Dit is een klassieke brasserie met een moderne knipoog.” Ook de bovenetage wordt bij het bedrijf betrokken, zij het op beperkte schaal. Stroombeperking op deze etage belemmert een continue exploitatie. “De ruimte is geschikt voor diverse groepsactiviteiten. Vertegenwoordigers van de Creatieve Industrie Zwolle komen hier met als doelstelling om kunstenaars en het Zwolse bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen.” Bijzonder aan het interieur op de begane grond zijn de spiegels aan het plafond waarmee voorbijgangers een kijkje naar binnen wordt gegund. Naar een idee van Sander Dol, opgedaan in Parijs, en uitgevoerd door Rob Moritz van 19 Het Atelier. Zijn kleurencombinatie van

VRIELING & FRIENDS

De 19e R&B Night Zwolle belooft spektakel! Wat 19 jaar geleden door Bert Vrieling en Leen Ripke bedoeld was om de stad met Tower Power op de (inter)nationale blueskaart te krijgen, blijkt in 2010 het jaarlijkse feestje voor de pure muziekliefhebber te zijn. Met livemuziek in veel binnenstadkroegen. “Ons concept van het eerst uur is verwaterd maar het enthousiasme is er niet minder om. Er zijn meer muziekstijlen bijgekomen. Dit jaar mag ik mijn muzikale vrienden on stage verwelkomen bij Anja van the Livingroom. Dat ik slide- en lapsteelgitarist Alan Gascoigne (ex Normaal) heb kunnen strikken, is best bijzonder. Via Henk van Benthem (DZM) die aan Cascoigne een gitaar verkocht, kwam het balletje aan het rollen. Gascoigne

hoorde over Anja en haar Livingroom en was direct onder de indruk. Daar wil ik best een keer spelen, zei Alan. Dat gaat dus komende woensdag gebeuren”,aldus een trotse Vrieling die met de gitaristen Niels Stremmelaar, Caspar Boelens en Eric Neimeyer de nodige virtuositeit om zich heen verzamelt. George Wink, Patrick Curfs, Joel Groenewold, Bauke Bakker en Sebastiaan van Olst maken ‘Too many Guitars Blues Show’ compleet. “Het zijn zoveel verschillende stijlen dat mijn bluesrondje in de Livingroom een red hot evening belooft te worden.” Met speciale dank aan Anja Louwerse die ook de programmering op het Grote Kerkplein heeft geadviseerd. Woensdag 12 mei vanaf 19.30 uur: 19e R&B Night Zwolle. Entree gratis.

goud en brons geeft het interieur van de Harmonie een ‘over de top’’ gevoel. “Best moeilijk om voor een jaartje iets leuks te bedenken. Ik denk dat wij daarin zeker geslaagd zijn. De reacties zijn enthousiast. Wij zijn twee maanden

onderweg. Er komt veel op ons af. Nu is het tijd voor de fine tuning. Dat alles een plekje krijgt”, aldus Dol. Brasserie & Restaurant de Harmonie is zes dagen in de week geopend. Maandag gesloten.


l

rondje swolle

maandag 10 Mei 2010 • pagina 9

www.deswollenaer.nl Foto: Jan Boertien

HESZ Open met SwollSkin XS

“IK VOELDE ALTIJD AL ROCK IN MIJN STEM”

Gehoord onder de Sassenpoort Eneryg bus Foto Jan Boertien

Andrea op het plein waar zij tijdens HESZ Open rond 19.00 uur met Dirk van Coevorden gaat optreden.

Terrastafel 64 bij café de Beurs. Een flauw voorjaarszonnetje, nog flauwere duiven die zich de borrelnootjes willen toe-eigenen. Gesprekspartner is Andrea Schuttevaer (37), helft van het tot duo afgeslankte SwollSkinn. Naast zangeres ook werkcoach bij het UWWerkbedrijf. Tevens geeft de klassiek geschoolde Schuttevaer zangpedagogische adviezen. Een druk leven? “Een mooie balans”, zegt ze.

kwaaltjes? “Voor ons wel. Het is heilzaam en deze muziek heeft ons hart. Alles wat je hart heeft werkt medicinaal. Van jongs af aan wilde ik al de muziek in. Zo ben ik gevormd. Die droom is uitgekomen. Thuis was het klassiek. Dat heb ik van mijn moeder. Toch voelde ik steeds meer rock in mijn stem. Eigenlijk not done maar ik heb de overstap gemaakt. Dit voelt goed.”

Optreden in je eigen stad, voelt dat ook als een thuiswedstrijd? “Dat is juist leuk. Velen kennen mij als een klassiek zangeres. Nu de switch. In Zwolle ervaar ik de ons-kent-ons mentaliteit en absoluut geen jaloezie. Dirk (van Coevorden, haar muziekpartner bij SwollSkin) en ik pretenderen niets en zijn aan elkaar gewaagd. Muziek is een deel van ons leven.”

Geen ‘burning heart’….. “Daar heb ik geen last van.”

Muziek die werkt als prozac, prednison, oxazepam, valium en andere middelen zoals op een site staat. Is jullie muziek het beste medicijn tegen

Voor de vestiging zwolle zijn wij op zoek naar de volgende part-time functies:

- Barmedewerkers - Bedieningsmedewerkers

Je huidige leven noem je een balans, vertel! “Met mijn zangcoachingsachtergrond raakte ik in gesprek bij het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Al snel werd duidelijk dat ze een baan als werkcoach bij het UWV Werkbedrijf voor mij hadden. Nu begeleid ik mensen naar werk. Het gaat om proefplaatsingen waarbij het opbouwen van een netwerk een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden

Dé l-Good Ultieme Fee olle! w Z in l a ic s u m Love Me Tender di 15 t/m zo 20 juni

Reserveer NU

Voor minimaal 2 avonden per week. Voor deze functies geldt een minimum leeftijd van 18 jaar.

Interesse?

is. Ik vind het een creatieve baan. Met mogelijkheden want vooraf ligt feitelijk niets vast. Een uitdaging waar ik mij volledig voor inzet. Misschien is uitbreiding op regionaal niveau de volgende stap. De financiën zijn hierbij een belangrijke factor. In minister Donner had ik een groot vertrouwen. Nu maar afwachten wat een volgend kabinet gaat doen.” Waarom is SwollSkin afgeslankt tot een duo? “Ook dat is een geldkwestie. Altijd dat geëmmer over geld maakt het soms moeilijk. Samen met Dirk verbind ik aan SwollSkin de letters XS. Spelen wij met de volledige band dan wordt het SwollSkin XL. Of het nu XS of XL is, het repertoire blijft hetzelfde. Het klinkt bekend maar je hoort het elders nooit live.” Hemelvaartsdag 13 mei Grote Kerkplein Zwolle van 14.00 tot 23.00 uur: HESZ Open, het grootste openluchtcafé van Nederland met acht optredende bands en artiesten. Toegang is gratis (PdJ)

Exact tien jaar geleden lanceerde SBS het realityprogramma de Bus, een antwoord op het succesvolle Big Brother. Het zwarte vervoermiddel van SBS scoorde enorm (kent u hem nog, Sjekkie?) en verdubbelde daarmee haar marktaandeel. Of John Althoff van High Energy Events ook aan marktaandelen heeft gedacht is vooralsnog onduidelijk maar de man van Megabase heeft ook een zwarte bus gekocht die de afgelopen feestdagen te bewonderen was op de landtong bij het Rodetorenplein. Deze megabasebus zal in de toekomst nog vaak van zich laten horen, zien en voelen****Brammetje geweigerd op het Bevrijdingsfestival! Kennelijk geldt vrijheid niet voor onze trouwe viervoeters want de zwarte ‘boef’ van Carla en Henk Klompenmaker mocht het festivalterrein niet op. “Terwijl dat voorgaande jaren geen enkel probleem was”, verzucht Carla. “Als dat zo moet kan het festival (dit jaar met ruim 150.000 bezoekers) beter afgeschaft worden”, zegt eega Henk voor wiens zangkunsten dit jaar geen podium was weggelegd****

Gisteravond heeft de loting plaats gevonden voor het WK Tafelvoetbal in café de Casteleyn. Ook een team van Rondje Swolle doet hieraan mee. Alle wedstrijden worden gespeeld op een originele Deutsche Meister, de absolute top onder de tafels. De winnaar van deze Coppa del Casteleyn ontvangt op 11 juli een ‘originele replica’ van de wereldbeker. De opbrengst van de Coppa del Casteleyn gaat naar het goede doel: Cliniclowns Servië. Speeldata en info, zie www.coppadelscasteleyn.nl ****

Nol Foto Jan Boertien

Kennelijk werken de blauwe handjes van Zwolle Marketing zo inspirerend dat ook de echte Blauwvingers hun stad weer gaan verkennen. Zo zagen wij voormalig horecaman en huidige horecabezoeker Nol Nijenhuis als toerist in eigen stad. Dat verdient een foto****Brachten wij afgelopen week het nieuws over een hernieuwd horeca-avontuur van Ruud Korteschiel (en zoon), deze week het vervolg want café de Engel (Gasthuisplein) gaat een beetje ‘down to earth’ en wordt naar wij hoorden opgevolgd door café de Abdij. Met veel biersoorten en Feestplee andere proeverijen. Dat lijkt ons een Foto Jan Boertien aanwinst voor dit plein****Komende woensdag, Hemelvaartsnacht, gaat Om de rit naar én op het toilet prettiger Even Dansen terug in de tijd met te maken introduceert het Vliegende Even Classics Party****Felicitaties Paard een heuse feest-wc. “Uit vervevoor Sander Struick en Nienke ling verzin je foute clichés. Dan gaat het de Ruiter. Het Poppe-duo trouwt van kwaad tot erger. Voorlopig is eerst vandaag. Alle medewerkers van het het damestoilet aan de beurt”, verklaart restaurant wensen Sander en Nienke mede-eigenaar Dennis die het toilet een leven lang samen in geluk en inmiddels heeft gedoopt tot ‘doe je voorspoed. Daar sluiten wij ons graag nummer twee op de feest-wc’****Ooit bij aan****Geef je snel op voor de zong het duo Gert & Hermien over alle 3e Rondje Swolle Brommercentrum duiven op de Dam. De Zwolse variant Scooter Toertocht op zondag 13 juni. is ‘alle duiven op het Beursplein’ want Er zijn nog plekken beschikbaar maar het terras bij dit café wordt bemand de inschrijvingen stromen binnen en door hongerige duiven op zoek naar bij 150 deelnemers is het vol. Voor lekkernij als borrelnootjes. Daarbij slechts tien euri en dat is all inclusive. schuwt dit gevleugelte werkelijk niets Info op www.rondjeswolle.hyves. en nemen ongevraagd bezit van uw nl ****Volgende week opmerkelijk lekkernij****Heb jij een bijzondere restaurantnieuws**** verzameling (stripboeken, kerstbaltoedels len, vingerhoedjes, toiletpotten of wat dan ook) die je graag aan anderen wilt laten zien of ruilen, neem dan contact op met Peter Vader. Samen met Meine Boonstra organiseert Vader in het eerste weekend van september het eerste Blauwvinger Verzamel Festival (BVF). Info via petervader@ziggo.nl ****

Stuur een korte motivatie met c.v. naar

zwolle@humphreys.nl of stuur een brief naar:

Humphrey’s Zwolle Melkmarkt 47-49, 8011 MB Zwolle 038-4290634

www.odeondespiegel.nl

Tafelvoetbal Foto Jan Boertien

038-4218172 • www.cucaracha.nl


MAANDAG 10 MEI 2010 • PAGINA 10

WWW.DESWOLLENAER.NL

BEVRIJDINGSFESTIVAL OVERIJSSEL ‘Bevrijdingsfestival Overijssel opnieuw een geslaagde dag’ ZWOLLE - Volgens de politie kijken de organisatie van het Overijssels Bevrijdingsfestival, het gemeentebestuur en de hulpdiensten politie, brandweer en de geneeskundige diensten terug op een geslaagd festival 2010 met veel gezelligheid en een goede sfeer in de stad. “De maximaal toelaatbare bezetting van het festivalterrein en directe omgeving was tegen 15.00 uur al bereikt. Enkele podia moesten zelfs enige tijd worden gesloten. Op dat moment stroomde de stad verder vol met nog enkele tienduizenden bezoekers, die vooral per trein naar Zwolle kwamen. Naast het festivalterrein bij het Provinciehuis werden ook de podialocaties in de binnenstad door tienduizenden mensen bezocht. Ook daar heerste tijdens het festival een gezellige sfeer. Het aantal bezoekers wordt als ‘aanzienlijk meer’ dan in 2009 geschat en bedroeg ruim 160.000”, meldt de politie. Via de landelijke- en regionale media is op verzoek van de organisatie en in overleg met de locoburgemeester en hulpdiensten halver-

wege de middag verzocht om in verband met de grote drukte niet langer naar de festiviteiten in Zwolle te komen. In totaal zijn tijdens het festival verspreid in de stad 16 mensen gearresteerd, onder meer voor belediging, mishandeling, diefstal, ordeverstoring, dronkenschap, bezit dummy-vuurwapen en weigering vertrek op vordering politie. De verdachten varieerden in de leeftijd van 15 tot 36 jaar en komen voornamelijk uit Deventer en Zwolle en omgeving. Van hen bleven er tien voor nader onderzoek ingesloten. Van omwonenden kwamen tien klachten van lawaaioverlast. In totaal 147 mensen meldden zich bij de EHBO posten. Van hen zijn er elf met relatief kleine verwondingen voor behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Foto’s: Pedro Sluiter


maandag 10 MEI 2010 • pagina 11

Zeskamp in Stadshagen

www.deswollenaer.nl

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag ZWOLLE - De VVV Zwolle heeft samen met Expeditie Ecodrome Zwolle op Hemelvaartsdag een dauwtrap fietsarrangement georganiseerd. De tocht start met een lekker ontbijt tussen 9.00 en 11.00 uur bij Expeditie Ecodrome.

Foto: Pedro Sluiter

ZWOLLE - Een kleine 60 kinderen van buitenschoolse opvang Plons hebben dinsdag meegedaan aan een zeskamp. Op sportpark de Verbinding in Stadshagen stonden diverse sportactiviteiten op het programma. Organisator Anja Pierik blikt terug op een geslaagde dag. ‘’We hebben de zeskamp dit jaar voor het eerst georganiseerd en over het aantal deelnemers zijn zijn we dik tevreden. De kinderen komen van diverse Plonslocaties: de Wilgenburg, Het Stroomdal, De Brug, De Morgenster, Koningin Emma en De

Schatgraver. Ondanks de frisse wind op het sportpark van Stadshagen namen alle kinderen enthousiast mee aan de diverse sporten, zoals hockey, voetbal, slagbal, touwtrekken en spijkerpoepen. De kinderen kunnen volgend jaar in de meivakantie weer op een zeskamp van ons rekenen.’’

Excursie IVN Agnietenberg 
 ZWOLLE - Het IVN heeft voor zaterdag 22 mei een excursie op de Agnie-

tenberg georganiseerd. Centraal staan de natuur, cultuur en historie.

De excursie begint om 14.00 uur bij het TOP (toeristisch overstappunt) op de parkeerplaats bij de Agnietenplas en duurt ongeveer twee uur. De tocht gaat gedeeltelijk over enigszins heuvelachtig en

NU met gratis harddiskrecorder

onverhard terrein. De excursie is gratis, maar een bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk voor het excursieprogramma van IVN Zwolle 2010 op: www.ivnzwolle.nl.

Na een controle van de fiets door een erkende monteur van Union kan de vroege fietstocht door Zwolle beginnen en maken de deelnemers daarna een spannende expeditie door het park. Dit dagvullende arrangement inclusief ontbijtje, fietstocht, toegang tot Expeditie Ecodrome Zwolle en een mooi fotoboekje van het park kost voor kinderen 12,95 euro. Volwassenen betalen 14,95 euro. Wie geen fiets heeft, kan er één huren op het park. Deelnemers kunnen het arrangement vooraf kopen bij het VVV Zwolle, Grote Markt 20, (038) 421 61 98, www.vvvzwolle.nl en bij Expeditie Ecodrome Zwolle, Willemsvaart 19, www.ecodrome.nl.

De Vogellanden hijst circusvlag ZWOLLE - Revalidatiecentrum De Vogellanden begint op maandag 10 mei met ‘Forced use’, een groepstherapie voor kinderen die door cerebrale parese, een hersenbeschadiging, op vroege leeftijd één hand minder goed kunnen gebruiken. Kinderen met deze aandoening zijn geneigd hun goede hand meer te gebruiken, waardoor de minder goede hand in functie verder achteruit gaat. ‘Forced use’ is er op gericht om dit tegen te gaan. Alle activiteiten binnen ‘Forced use’ worden spelenderwijs aangeboden en zijn gericht op het thema circus. Het hijsen van de circusvlag markeert de start van een therapieperiode van twee maanden. Om de therapie voor kinderen aantrekkelijk te maken, zijn alle activiteiten gerelateerd aan het thema

Bakker stopt als wijkagent

circus. De kinderen verkleden zich als clown en doen hun goede arm in een mitella. De minder goede hand gebruiken ze vervolgens voor activiteiten als sjouwen met circusballen, koken voor de andere clowns en eten met een vork. De Vogellanden is de eerste aanbieder in de regio van deze therapievorm bij kinderen. Het is een belangrijke aanvulling op het bestaande therapieaanbod. Vanaf volgend jaar biedt De Vogellanden deze therapie ook aan kinderen van andere leeftijden.

Ronald Bakker

ZWOLLE - Ronald Bakker stopt als wijkagent Indische buurt/Wipstrik. Ronald is door de regiegroep van de gemeente Zwolle (het team Bijzondere Doelgroepen) gevraagd daar een collega te vervangen. Hij is op maandag 3 mei op detacheringbasis aan de slag gegaan tot 1 januari 2011. Daarna keert hij weer terug bij de politie, maar zijn functie als wijkagent Indische buurt/Wipstrik wordt opgevuld door Bert Bakker. Ronald kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Voor mij komt er nu een eind aan een prachtige, maar wel zeer drukke tijd als wijkagent. Nu

maar hopen dat mijn nieuwe, tijdelijke baan net zo uitdagend gaat worden. Echt afscheid nemen doe ik niet, want ik blijf in ieder geval één dag per week bij de politie in Zwolle werken en na mijn detachering kom ik volledig terug.” Opvolger Bert Bakker is geen onbekende in Zwolle, want hij heeft jaren als wijkagent in de binnenstad van Zwolle gewerkt.

Foto: Marcel van Saltbommel

Stap voordelig over op KPN Glasvezel ●

Het alles-in-één pakket p/m al vanaf Nu met gratis harddiskrecorder om live tv-programma’s te pauzeren, op te nemen en terug te kijken wanneer jij dat wilt*

€ 

Meer weten? Ga naar www.kpnglasvezel.nl/zwolle voor meer informatie of om direct te bestellen. Je vindt hier ook de actievoorwaarden. Of kom naar een van onze KPN Glasvezel Infocenters in Zwolle. Kijk op www.kpnglasvezel.nl/zwolle voor de dichtstbijzijnde locatie en openingstijden. Of kom naar de KPN Winkel op de Diezerstraat . Klaar voor de komende  jaar met KPN Glasvezel.

* de harddiskrecorder krijg je gratis in bruikleen bij Zilver en Goud. Bij Brons ga je na het e jaar €  p/m betalen.

AD--- Zwolle

www.kpnglasvezel.nl/zwolle


maandag 10 mei 2010 • pagina 12

www.deswollenaer.nl

ZWOLLE, Charles Storkstraat 2, 8013 NT Zwolle Spaanse Margriet

Zondag 16 mei

Osteospermum, pot ø 10,5 cm, perkplant, van 1,99

nu

geopend van 10.00 tot 17.00 uur

1,

29

Konijnenren 6-delig, multicolor of appelgroen, ø 125 cm, van 16,95

Tuinland Wilp en Zwolle

Campanula addenda

2e Pinksterdag maandag 24 mei

in hangpot, ø 19 cm, perkplant, van 8,99

geopend van 10.00 tot 17.00 uur nu

nu

6,99 Basilicum op stam pot ø 19 cm, hoogte 80 cm, terrasplant, van 11,95

12,95

Tuinland Assen, Groningen, Wilp en Zwolle

De Tuinland-agenda voor mei hagen snoeien • eenjarigen planten • bemesten • buiten zaaien • hagen snoeien • eenjarigen planten • bemesten • buiten zaaien • hagen snoeien • eenjarigen planten

Drukspuit 6 liter, van 9,99

Zondag 30 mei

Grasschaar Wolf, draaibaar, van 16,95

geopend van 10.00 tot 17.00 uur nu

Ballonplant

12,95

Tuinland Wilp en Zwolle

Platycodon, pot ø 10,5 cm, perkplant, van 1,99

Visvoer Premium, sticks of 3 kleurenmix, 15 liter, van 8,99

nu

8,

99

nu

nu

1,

6,

49

99

nu

4,99

Zweefparasol Fiji

Fuchsia in hangpot

Abutilon

ø 3 meter, antraciet, ecru of taupe, van 299,00

ø 25 cm, perkplant, van 9,99

pot ø 15 cm, verschillende soorten, terrasplant, van 7,99

nu

5,99 nu

199,

00

Tuinset Verbier

Cosmea

aluminium/textileen, 4 standenstoelen met tafel, afm. 180 x 90 cm, met spraystone blad, van 965,00

pot ø 10,5 cm, in 3 kleuren, perkplant, van 1,79

nu

799,00

nu

7,99

nu

1,29

Euphorbia

Salvia nem. Ost Friesland

Silver Frost, pot ø 12 cm, perkplant, van 2,49

1,

49

Houtskoolbarbecue Caranga Big Eye afm. 60 x 40 x 70 cm, van 54,95

nu

39,95

Papaver orientale

Toscaanse Jasmijn

pot ø 17 cm, verschillende kleuren, vaste plant, van 4,49

Trachelospermum jasminoïdes, pot ø 19 cm, hoogte 140 cm, klimplant, van 9,99

nu

3,49

nu

2,99

pot ø 17 cm, vaste plant, van 3,99

Canna indica

Passiebloem

pot ø 17 cm, hoogte 80 cm, verschillende kleuren, terrasplant, van 9,99

Passieflora pot ø 17 cm, in 4 soorten, terrasplant, van 14,95

Tradescantia pot ø 17 cm, verschillende kleuren, vaste plant, van 3,99

www.tuinland.nl maandag 10 mei t/m zaterdag 22 mei

nu

2,99

nu

7,49

nu

6,99 Liefde voor groen

nu

9,99


maandag 10 MEI 2010 • pagina 13

www.deswollenaer.nl

Ga voor meer informatie naar www.vrom.nl/bewonersbudget

Reizigerszorg ziet oranje

SWOZ zoekt vrijwilligers

ZWOLLE - Stichting Welzijn Ouderen Zwolle is voor diverse activiteiten op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

ZWOLLE - GGD IJsselland had de dag voor Koninginnedag al last van Oranjekoorts. Het spreekuur Reizigerszorg stond donderdagavond 29 april onder andere in het teken van het WK voetbal en Zuid-Afrika. Er kwamen ruim twintig bezoekers naar het WK inloopspreekuur om zich te laten voorlichten en vaccineren. Veel Oranjefans vertrekken in juni naar Zuid-Afrika om het Nederlands elftal bij te staan. Daarbij is het volgens de GGD belangrijk om te zorgen voor een goede en tijdige voorbereiding op de reis. Voor ZuidAfrika worden maatregelen tegen infectieziekten als malaria , tuberculose, Hepatitis A en DTP aangeraden. Ook komt in het land dengue koorts (knokkelkoorts) voor. Veel ziekten worden opgelopen door verkeerd

voor onder meer de website, folders en brochures. Voor aanmelden en informatie: (038) 851 57 00.

Zo zoekt de stichting een tuinliefhebber(s) die kan helpen de tuin en het terrein rond dienstencentrum de Terp aan de Radewijnsstraat 1 te onderhouden. De gedachten gaan uit naar een ervaren vrijwilliger die op regelmatige basis wil tuinieren, die van aanpakken weet en naar het totaalplaatje kijkt. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de beheerder van de Terp: (038) 851 57 40.

voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen. De boodschap van de GGD was dan ook dat de meeste risico’s met een paar basisregels beperkt kunnen worden en dat de reiziger zich tegen enkele infectieziekten kan laten vaccineren. Reden voor GGD IJsselland om het reguliere inloopspreekuur om te toveren in

CO2

een WK spreekuur. Ook de komende meivakantie speelde een rol. Het GGD personeel - zoals Marja Koenjer op de foto - was dan ook vrolijk oranje uitgedost, de wachtkamer was oranje gemaakt en bezoekers werden getrakteerd op oranje koek, een oranje GGD IJsselland stressbal en een aantal typische voetbalhits was te beluisteren.

Restaurant Verder is SWOZ op zoek naar een vrijwilliger die eens per maand het seniorenrestaurant tot een succes wil maken. In de Terp komen tot zestig mensen op vrijdag gezellig samen eten. Voor één van de vrijdagen wordt gezocht naar tenminste twee vrijwilligers die hartelijk en gastvrij zijn, meedenken over de maaltijden en de entourage en die meehelpen bij de bereiding, samen met andere medewerkers. De gastheer, gastvrouw of het gastkoppel dat SWOZ zoekt, wordt verzocht contact op te nemen met het beheer van de Terp voor meer informatie en kennismaking: (038) 851 57 40.

Fotograaf Ook zoekt SWOZ een vrijwilliger die foto’s wil maken voor haar publiciteit. De fotograaf gaat één of twee dagen per maand met een lijstje opdrachten op pad om mensen en gebeurtenissen te fotograferen. Daarnaast is hij of zij als fotograaf aanwezig bij evenementen en activiteiten. De foto’s worden gebruikt

3.000 M2 SHOWRUIMTE

vermogen

Sauna’s Infrarood Assendorperstraat 205 (038) 422 31 51 www.uwvbomakelaar.nl

Fitness Whirlpools Zwembaden

Ook voor taxaties

Zonnebanken

Vanaf 7 5.9 9 5,-

ZUIDERZEESTRAATWEG 241 OLDEBROEK • TEL. 0525-631618 Openingstijden: ma. tot do. 9.00-17.30 uur vr. 9.00-9.30 uur en zat. van 9.00 tot 17.00 uur

WWW.RHODOS.NL

Gecertificeerd makelaars en taxateurs

Op zOek naar werk? 5 0 BPM 14% bijtelling

PUNTO MuLTIJET DIESEL 0 wegenbelasting nieuwe Fiat Panda. 7 600,- Ecoplus5 bonus, 85 PKDevanaf 5 12.795,geen BPM, geen wegenbelasting.

Gem. brandstofverbruik: 4,8 - 6,6 l/100 km (1 op 15,1 - 20,8).

CO : 110 - 155 gr/km. SOMETIMES EVOLUTION IS A 2

THING.

Fiat. De laagste gemiddelde CO -uitstoot van Europa. een extreem laag brandstofverbruik

Soms komt alles wat goed is bij elkaar. De Fiat Punto met MultiJet-dieselmotor 2 heeft en een CO2-uitstoot van 95 gr/km. Dat betekent niet alleen lage brandstofkosten, rijden

zonder BPM en wegenbelasting én een

Prijs incl. BTW/BPM, Ecoplus bonus en slooppremie, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbij-

bijtelling van 14%, maar ook heel veel rijplezier. Want MultiJet-technologie geeft ook bij lage

toerentallen een hoog koppel, waardoor drage. Sloopregeling wordt uitgevoerd door het ministerie van VROM, kijk voor de voorwaarden van de je van elke kilometer geniet. De Punto maakt dieselrijden zelfs bij weinig kilometers bonus al aantrekkelijker dan benzine. Kijk voor regeling opFiat www.nationalesloopregeling.nl. De Ecoplus van 3 600,geldt alleen op de Panda nog meer goede zaken van Op de Fiat op versies van de Panda is de Ecoplus bonus 3 500,-. Deze actie loopt t/m 10 april Actual. de Punto overige

fiatpunto.nl

2010. 3,6 Vraag voorwaarden. Afgebeelde auto kan afwijken van de daadwerkelijke uitvoering. Gem. brandstofverbruik: l/100naar km (1de op 27,8). CO2: 95 gr/km.

www.fiat.nl

Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.*

L Emaken S S I S M O R Eauto , kanLafwijken E S S daadwerkelijke I S uitvoering. B E T T EPunto R MultiJet , L85pk Eis S S vanaf I 3S12.795,-, G deEPuntoNEvoI MultiJet U Svanaf . 3 15.395.-. Prijs incl. BTW, excl. kosten rijklaar en verwijderingsbijdrage. Afgebeelde van de De Grande leverbaar 85pk is gelijk aan 63kW. Vraag de dealer naar de voorwaarden. *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de 25 best verkochte Europese automerken in 2009.

AUTOBEDRIJF VAN WINSUM B.V. KAMPEN, LORIÉSTRAAT 4, TEL. 038 - 331 61 61 www.fiatvanwinsum.nl

Matchcare is succesvol in het uitvoeren van IRO- en Outplacementtrajecten. Resultaatgericht, evenwichtig plan van aanpak met de nadruk op het voorstellen van kandidaten aan nieuwe werkgevers. Begeleiding en coaching alleen door mensen uit het bedrijfsleven die weten wat het is om van baan te veranderen. Matchcare helpt de kennis, kunde, het karakter en de verborgen talenten in kaart te brengen. Werkzoekenden met een WW-uitkering kunnen beroep doen op een IRO-traject. Kom eens langs voor een verkennend gesprek. Dan begeleidt Matchcare ook u graag naar ander werk. Matchcare Outplacement en Reïntegratie, voor en door professionals. Matchcare BV IJsselkade 46 8261 AE Kampen e-mail: kampen@matchcare.nl Telefoon: 038 33 76 497

Jij en Matchcare, dat werkt!


maandag 10 mei 2010 • pagina 14

www.deswollenaer.nl

Boven Nieuwstraat 32-34 Kampen • (038) 333 40 14 • www.hubokampen.com

G I P S B L O K WA N D E N

Ideaal voor het realiseren van een zolderkamer in een slaapkamer of van 1 slaapkamer 2 slaapkamers maken. Tevens voor de indeling van nieuwbouwhuizen of bedrijfspanden • behangklaar opgeleverd • in 1 dag geplaatst • incl. deuren en kozijnen • Tot wel 70% goedkoper dan de aannemer. Bel 06 - 25 35 61 97 of mail mbastiaannet@home.nl

FEEST WEKEN!

DE GOEDKOOPSTE FIETSWINKEL VAN NEDERLAND

PETER KAMP N U OF NOOIT BESTAAT 11 JAAR! IS PETER GEK ! r a a m n e k GEWORDEN? ja, re

P O G N I T R O K * • 0 25% 1 0 2 E I ECT L L O C P O K • OO C ES WEG E NS SUC V E R LE N G D OOK OP ELECTRISCHE FIETSEN

Boomsma Estaro Rum

Safari

Jonge Graanjenever

Bruin of Wit

Exotic Fruit Liqueur

9.99

8.99

9.99

1.0 Liter

0.7 Liter

Batavus

Gazelle

0.7 Liter

DE WERELD VAN WIJNEN!

Naire

Vino de la Tierra de Castilla y León Red

Telford

6 flessen voor

20.00

Deze wijn is gemaakt van de tinta de toro druiven en heeft een mooie diepe kleur. Een lekkere rondborstige en vooral fruitrijke wijn.

White

Deze wijn is samengesteld uit de druiven viura en verdejo. Hij geurt verrukkelijk naar groene appel, ananas en banaan. In de smaak wordt u verleid door nuances van citrusvruchten.

Rosé

Mooie levendige kleur en een fris parfum (kersen, rode besjes) dat het glas uitstuift. Het maakt deze rosé tot een lekkere, elegante wijn.

4.69

Montego * Informeer naar de voorwaarden. Excl. kosten rijklaar maken

PETER KAMP

0.75 Liter

www.dewereldvandranken.nl

SLIJTERIJ WIJNHANDEL

STROOMBERG Kruisstraat 9 GENEMUIDEN tel. (038) 385 81 19 Wade 104 ZWOLLE tel. (038) 420 07 02

Sparta

Actie geldig t/m 15 mei

BINNENKORT STADSHAGEN GEZOCHT: bedrijfsleider met vakdiploma of voldoende ervaring. schriftelijke sollicitatie naar Marslanden

ZWOLLE-ZUID

FIETSPLUS MARSLANDEN G 6

NIEUWE DEVENTERWEG 58 TELFORDSTRAAT 28 • 038-460 17 45 038-460 50 87 IND. TER. MARSLANDEN G 6

SERVICEPUNT

SHOWROOM

ROUTEBESCHRIJVING NAAR SHOWROOM MARSLANDEN:

Vanaf de Ceintuurbaan: langs het FC Zwolle stadion richting ind.ter. De Marslanden. Bij de verkeerslichten rechts, volgende verkeerslichten links, rechtdoor over het bruggetje, direct links, direct rechts. Halverwege de Telfordstraat vindt u de showroom van Peter Kamp Fietsplus.

VOLOP GRATIS PARKEREN.

1000 m2 showroom!


MAANDag 10 mei 2010 • pagina 15

www.deswollenaer.nl

Korting bij C1000 in Zwolle! Vier weken lang biedt C1000 in Zwolle korting op verschillende artikelen.

3e week

Deze coupon is alleen geldig en in te leveren van donderdag 20 t/m zaterdag 22 mei 2010.

C1000 wasmiddel del acon aco à 1,5 liter

GRATISS GRAT

Voor actievoorwaarden zie achterzijde rzijde van deze coupon.

KORTINGSCOUPON

C1000 wasmiddel el

50% 50 0%

acon à 1,5 liter aco

Voor actievoorwaarden zie achterzijde zijde van deze coupon.

KORTINGSCOUPON N

*Deze coupon is alleen geldig bij C1000 Kerssies, C1000 Wim Schokker, C1000 Beijer, C1000 van Brummen, C1000 Holtenbroek, C1000 Andre Mulder en C1000 Nagelmaeker.

C1000 Kerssies Hogenkampspassage 10

C1000 Beijer Sellekamp 24-26

C1000 Holtenbroek Bachplein 14

C1000 Wim Schokker Petuniaplein 23

C1000 van Brummen Campherbeeklaan 54-2

C1000 Andre Mulder Forelkolk 108

C1000 Nagelmaeker Wade 102


Actie maandag 10 mEI 2010 • pagIna 16

C1000 gegrilde gehaktballen rund- en varkensvlees 6 stuks à circa 100 gram

Actimel drink

alle varianten set 4 flesjes à 100 gram

AMBACHTELIJK GEGRILD

4.19

2.

50

C1000 bieflappen

www.deswollenaer.nl

Goudse 48+ graskaas

4.

SET 4 FLESJES

1.82

STUK 1 KILO

1.

89

39

C1000 kipfilet

rundvlees 500 gram

3.

99

6.24

98

gekruid, rund- en varkensvlees 500 gram

1.

99

3.14

3.

KILO

C1000 slavinken

Almhof zuivel

2 EURO KORTING C1000 petit pains

alle varianten 2 bekers naar keuze

Taksi

wit en meergranen vers af te bakken 2 pakken à 4 stuks naar keuze

1+1 GRATIS*

* Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij de kassa krijgt u 50% korting op de totaalprijs.

Beijer

Sellekamp 24-26 Zwolle-Zuid 038-465 24 48

5.98

alle varianten 2 pakken à 1,5 liter naar keuze

2 PAKKEN

2 PAKKEN

1.

78

1.

00

van Brummen

Campherbeeklaan 54-2 Berkum 038-453 20 54

1. - 1. 70

74

1.

00

Holtenbroek Bachplein 14 WC Holtenbroek 038-426 83 10

Week 19 • 2010 • Aanbiedingen zijn geldig van maandag maandag 10 t/m zaterdag 15 mei 2010 • Prijswijziging Op de aanbiedingen aanbiedingen waarbij OP=OP staat vermeld, is onze act


Actie maandag 10 mEI 2010 • pagIna 17

Conimex alle varianten* 2 stuks naar keuze

C1000 luiers, luier- of nachtbroekjes

pak naar keuze

2

e

* Deze actie geldt uitsluitend voor de in de winkel aanwezige varianten. Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij de kassa krijgt u 25% korting op de totaalprijs.

20% KORTING

HALVE PRIJS*

www.deswollenaer.nl

C1000 elstar en jonagold handappelen

0.99 - 1.19

KILO

0.

69

Mars, Snickers en Celebrations ijs

CêlaVita

2 pakken à 6-12 stuks naar keuze

alle varianten 2 stuks naar keuze

2

e

HALVE PRIJS*

* Per combinatie kan de prijs verschillen. % korting op de totaalprijs. Bij de kassa krijgt u 25%

1+1

C1000 steenoven pizza mozzarella, salami of tonno uit het vriesvak

GRATIS*

3 STUKS

* Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij de kassa krijgt u 50% korting op de totaalprijs.

3 STUKS

4.

Lenor Wasverzachter

Dove lichaams- en gezichtsverzorging

alle varianten 2 flacons à 750 ml naar keuze

2 stuks naar keuze

* Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij de kassa krijgt u 50% korting op de totaalprijs.

Kerssies

Hogenkampspassage 10 038-455 05 55

1+1 GRATIS* Mulder

Forelkolk 108 Zwolle-Zuid 038-460 25 64

3.

2 FLACONS

5.

99

44

gen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. • Aanbiedingen Aanbiedingen niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers. tiegarantie niet van toepassing. Deze is uitsluitend uitsluitend geldig zolang de voorraad strekt.

2.

Lay’s sensations, Lay’s finest en Smiths sunfields alle varianten 2 zakken à 85 of 150 gram naar keuze

Nagelmaeker Wade 102 WC Stadshagen 038-425 56 10

77

99

2 ZAKKEN

2. - 2. 50

78

2.

29

Schokker

Petuniaplein 23 WC Westenholte 038-425 01 10


maandag 10 mei 2010 • pagina 18

www.deswollenaer.nl

Red. ver.: www.paginagezond.nl

Natuurlijk minder haaruitval

Speciale kuur biedt oplossing Voor zowel mannen als vrouwen met haaruitval, dunner haar of beginnende kaalheid is er nu een natuurlijk kuurproduct, ® HairGro Active. Al na enkele maanden ervaart de gebruiker

positieve resultaten, zo blijkt uit de vele reacties en het uitgevoerde consumentenonderzoek (83% is positief).

Duitse wetenschappers hebben deze inwendige capsulekuur ontwikkeld die haaruitval stopt én nieuwe haargroei bevordert. Dit is ook in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Het geheim van deze kuur is het plantaardige Fenegriek extract in combinatie met speciale aminozuren waardoor de bloedcirculatie van de hoofdhuid wordt vergroot en de voeding van haarwortels verbetert. Na enkele maanden wordt het haar voller en dikker en ontstaat er nieuwe haargroei. Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd de hoofdhuid en het haar te wassen

met de zeepvrije Hair Healing shampoo van HairGro.

GRATIS MAANDKUUR

HairGro is verkrijgbaar bij drogist, gezondheidswinkel, DA, Uw Eigen Drogist, G&W en De Tuinen. Voor meer informatie en verkooppunten www.hairgro.nl, tel. 035 548 05 48.

Een verbetering van de gezondheid van haarwortels en haren duurt uiteraard meerdere maanden. Immers haren groeien langzaam. Nu krijgt u tijdelijk een maandkuur HairGro (60 capsules) gratis. Koop een verpakking HairGro capsules (€ 37,95) in de winkel en stuur de streepjescode, kassabon en uw adresgegevens op naar Liberty Healthcare B.V., Postbus 140, 3740 AC Baarn.

• Plasklachten zijn meestal het gevolg van goedaardige prostaatvergroting. Soms echter gaat het om kwaadaardige groei en ontstaat er prostaatkanker. Bij vroegtijdige ontdekking door Andros is de aandoening goed te behandelen. • Erectiestoornissen. Er is meestal een duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak, zoals slechte bloedvaten, suikerziekte of overgewicht. Soms is de oorzaak psychisch. Andros biedt verschillende methoden om deze aandoening goed te behandelen. Een erectiestoornis is vaak een voorbode van hart- of vaatproblemen. Een tijdige diagnose en behandeling door Andros kan in dat geval uw leven redden.

Ouderdom komt met gebreken? NIET als het aan ANDROS ligt!

• Minder zin in seks of vermoeid. Als u ouder wordt neemt uw testosterongehalte af met als gevolgen minder zin in seks, vermoeidheidsklachten, en verminderde spierontwikkeling. Andros test of u kampt met een testosterontekort, en kan u, indien nodig, hiervoor behandelen.

Bel voor een afspraak! Amsterdam: 020 - 64 22 227 Leiden: 071 - 52 49 080 Arnhem: 026 - 38 91 753 Maastricht: 043 - 35 07 444 Alle zorgverzekeraars vergoeden het bezoek aan de Andros Mannenklinieken

www.andros.nl

Eindelijk effectieve oplossing voor zware snurkers De Anti-Snurk 2 in 1 Formule (neusstrips én keelspray, € 14,95) en de Anti-Snurk Keelspray (€ 12,95) zijn verkrijgbaar bij drogist en gezondheidswinkel, o.a. Kruidvat, ETOS, DA, Trekpleister, DIO, G&W en De Tuinen. Info: Slaapadvieslijn (035 548 05 48) of www.sleepzz.nl

Gratis proberen? Bij zware snurkers ligt de oorzaak van het snurken veelal in de combinatie van keel én neus. Sleepzz heeft nu een nieuwe extra effectieve oplossing voor zware snurkers: Anti-Snurk 2 in 1 Formule. Uit recent consumentenonderzoek in Nederland is de werking bewezen; bij maar liefst 2/3 van de zware snurkers helpt Anti-Snurk 2 in 1 Formule direct. Sleepzz Anti-Snurk 2 in 1 Formule is een dubbele oplossing; het is een combinatie van een neusstrip en een keelspray. De neusstrip geeft de neus meer lucht en de keelspray vermindert het snurkgeluid vanuit de keel. Makkelijk in gebruik:

Wilt u kennismaken met Anti-Snurk 2 in 1 Formule? Vraag dan gratis 3 Sleepzz Anti-Snurk neusstrips plus kortingsbon aan. Stuur een mail naar mail@liberty.nl met uw adresgegevens of stuur onderstaande bon op naar Liberty Healthcare, Postbus 140, 3740 AC Baarn.

TEST GRATIS Stuur mij gratis 3 neusstrips en € 3,- kortingsbon van Sleepzz Anti-Snurk 2 in 1 Formule

Naam: ............................................................................................................................ Adres:

Heeft u veel stress? Of examens? Juist dan is een goede nachtrust van belang. Om écht lekker te slapen is er de natuurlijke Sleepzz Power Sleep. Het is éxtra sterk door een combinatie van melatonine, 5-HTP, Bvitaminen en Tryptofaan. Het ontspant en de doezeligheid en slaap komen vanzelf, zonder dat je de volgende dag suf wakker wordt. Met slechts 1 tablet per nacht. Verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkel. Info: Slaapadvieslijn 035 548 05 48 of www.sleepzz.nl

Dat kan met de natuurlijke BreastGro® capsulekuur. BreastGro stimuleert op een natuurlijke manier het klierweefsel in uw borsten, waardoor u een vollere, stevige boezem krijgt.

Plasklachten, erectiestoornissen, testosterontekort, prostaatkanker: veel mannen krijgen met deze aandoeningen te maken. Echter, het overgrote deel van de mannen met deze klachten bezoekt, veelal uit schaamte of onwetendheid, niet tijdig de dokter, met alle gezondheidsrisico’s van dien. U hoeft zich echter nergens voor te schamen. De Andros Mannenklinieken beschikken over een team van gerenommeerde urologen en verpleegkundigen en zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van urogenitale klachten bij de man.

Om welke klachten gaat het?

Slaap is zeer belangrijk

IN DE ZOMER MOOIE, STEVIGE BORSTEN?

Mannen! Ga op tijd naar de dokter! Andros, dé kliniek voor mannengezondheid, levert hoogwaardige urologische zorg zonder wachtlijsten en volledig vergoed door alle zorgverzekeraars. U voelt zich in onze klinieken cliënt in plaats van patiënt en geniet de persoonlijke aandacht en begeleiding die u verdient.

STRESS? EXAMENS?

...........................................................................................................................

Postcode: ...................................... Plaats: .............................................................. Telefoonnummer: ..................................................................................................

De borsten worden binnen enkele maanden verstevigd én na circa 6 maanden vergroot (tot 2 cupmaten). Wetenschappelijk ontwikkeld, klinisch getest en al door meer dan 100.000 vrouwen gebruikt. Voor de versteviging is er ook BreastGro Firming Cream.

Actie GRATIS verpakking! Na aankoop van 3 verpakkingen BreastGro capsules, krijgt u de 4e gratis! Actievoorwaarden: www.breastgro.nl BreastGro is verkrijgbaar bij drogist (o.a. Etos, DA), gezondheidswinkel en De Tuinen.

Membrasin

®

helpt bij een droge huid, mond, ogen en vagina Ons lichaam wordt beschermd door de huid. De huid kan door verschillende omstandigheden droger worden. Dit geldt ook voor ogen en mond als we ouder worden. Bij vrouwen kan er sprake zijn van een droge vagina tijdens en na de overgang. Er is hiervoor een oplossing: Membrasin capsules. Een 100% natuurlijk voedingssupplement met duindoornbesolie dat rijk is aan omega-7 vetzuren en bovendien omega-3, -6, -9 vetzuren bevat. Er is een verpakking met 60 vegicapsules (€19,95) en een voordeelverpakking met 150 vegicapsules (� 49,90 voor � 39,75).

Gratis* Membrasin crème In de maanden mei en juni krijgt u een gratis* 5ml tube crème bij een verpakking Membrasin capsules. (Herkenbaar via promotiesticker op verpakking). De capsules hebben een brede werking van binnenuit. De crème is juist een goede aanvulling voor de droge huid van buitenaf. Membrasin crème is onlangs nieuw geïntroduceerd en bevat net als de capsules duindoornbesolie. Naast deze olie bevat het ook allantoïne voor verzachting van de huid, panthenol voor ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid en bevat het vitamine C en E. De crème heeft een natuurlijke UVA bescherming en heeft positieve invloed op vertraging van huidveroudering. De crème bevat GEEN parfum en GEEN parabenen. Membrasin is o.a. verkrijgbaar bij drogisterijen (DA, ETOS, DIO, Uw Eigen Drogist, O’Chelle), gezondheidswinkels (De Tuinen, G&W en De Natuurwinkel) en apotheken.

Voor meer informatie: Infolijn 0341- 462146, www.membrasin.nl

* zolang de voorraad strekt.


maandag 10 MEI 2010 • pagina 19

www.deswollenaer.nl

Vuurvogel ontmoet Zweeds Jeugdstrijkorkest

ZWOLLE - Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel is nog maar net bijgekomen van het openingsconcert op het Bevrijdingsfestival en het volgende concert dient zich alweer aan. Dinsdagavond 11 mei geeft de Vuurvogel samen met het Halmstad Sträkensemblen uit Zweden een duo-concert. In dit concert laten beide orkesten hun eigen repertoire horen en formeren ze samen een internationaal orkest om het concert mee af te sluiten. Het jeugdorkest uit Halmstad speelt

op hoog niveau en staat onder leiding van vioolpedagoog en dirigent Mats Reuter. Het strijkorkest speelt onder andere de St.Pauls Suite van Gustav Holst en de Romanza Andal-

Hollandse Meester in Broerenkerk

ZWOLLE - In de historische omgeving van de Zwolse Broerenkerk klinkt op 15 mei klassieke muziek van eigen bodem. Het Zwols Symfonie Orkest komt met een bijzonder programma van Nederlandse componisten, muziek die maar zeer zelden te horen is op de concertpodia.

usia van Pablo de Sarasate. Als solist treedt de Zweedse violiste Magdalena Roth aan. In de gezamenlijke afsluiting voeren beide orkesten onder andere de Hongaarse Dans nr. 5 van Johannes Brahms uit. De uitwisseling met het Zweedse jeugdstrijkorkest is tot stand gekomen door Stichting de Vuurvogel en Muzerie- en gitaardocent Alex Timmerman. Het duo-concert is in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat, begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

19e Rhythm & Blues festival

ZWOLLE - Zoals ieder jaar wordt de Zwolse binnenstad op woensdag 12 mei gedurende de avond en een deel van de nacht overspoeld met liefhebbers van de Blues en soortgelijke muziek.

Het Rhythm & Blues festival wordt alweer voor de 19e keer op het Grote Kerkplein gehouden met daaropvolgend in circa

twintig cafés live optredens van diverse bands. Het festival begint om 19.30 uur met een optreden van Eric Steckel met Bas Paarde-

kooper & The Blew Crue (19.30 uur tot 20.45 uur ). Daaropvolgend komt de zeer bekende Danny Bryant en zijn Red Eyes Band (21.00 uur tot  22.30 uur). Extra informatie over de deelnemende band`s is te vinden op www.hesz.nl.

‘De Zilvervloot’, een bekend volkslied dat iedere Nederlander zo meezingt. Van Anrooy verwerkt het op een zeer speelse en fantasievolle manier. Ter gelegenheid van het concert is er een samenwerking opgezet met het Cibap (vakschool voor de verbeelding). Studenten van de richting ‘ruimtelijke presentatie, ruimtelijke vormgeving’ maken een bijpassend decor in de stijl van Hollandse Meesters. De decors zijn tevens de examenstukken van de studenten. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten zijn te reserveren via de website www.zwolssymfonieorkest. nl of te koop aan de deur. Voor kinderen zijn de kaarten 10 euro en voor volwassen 15 euro.

Een van de stukken op het programma is het eerste fluitconcert van Theodoor Verhey. Dit fluitconcert is een dankbaar stuk voor de solist die qua stilistisch vermogen en vingervlugheid flink wat in zijn mars moet hebben. De Belgische Barbara Deleu, solofluitist in het Radio Filharmonisch Orkest, speelt op 15 mei de solo. Ook bijzonder op het programma is de Symfonie nr. 2 op 18, bijgenaamd ‘Sinfonia Piccola’ van Leon Orthel. Dit eendelig expressieve werk uit 1940 is een mooie samensmelting van de traditionele werkwijze en het moderne klankbeeld. Bekender op het programma is de Piet Heyn Rhapsodie van Peter van Aanroy. Het stuk is een fantasie over

Info-avond Pop & Rockkoor ZWOLLE - Om de drempel voor nieuwe leden lager te maken en te laten zien dat iedereen kan zingen, heeft het Pop & Rockkoor voor dinsdag 1 juni een informatieavond georganiseerd om 19.00 uur in De Samenhof aan de Burgemeester Drijbersingel. De workshop kost 10 euro inclusief de oefen CD. De info-avond is gratis. Aanmelden kan bij voorkeur via info@poprockkoor. nl of anders telefonisch 06-155 67 373. Kijk voor nadere informatie op: www.poprockkoor.nl.

Belangstellenden kunnen zich tijdens deze avond aanmelden voor de instroomworkshop die twee weken later wordt gehouden. Er worden vierstemmig twee popsongs gezongen die men thuis kan voorbereiden met oefen-cd’s.

Besparen is

Grand Opening 15 mei

makkelijker dan u denkt!

Een vernieuwde keuken in slechts 2 dagen!

van 15.00 tot 20.00 uur Stap in de nieuwe dimensie van haarstyling en geniet van stijlvolle

voor renovatie

na renovatie

Reparatie en renovatie van alle merken keukens! Bel voor gratis advies bij u thuis, Allard Doorn (038) 333 26 73 www.dekeukenvernieuwers.nl

hapjes & drankjes.

Corsowagens en mozaïeken, bezoek de 50e editie van het Fruitcorso!

See you Soon

DAGJE UIT FRUITCORSO TIEL Rian Vermaas Kamperstraat 24 8011 LM, Zwolle 06 501 28 790

Za. 11 september

IEF I N C L U S a at s tribune

pl

(excl. € 3,- reserveringskosten per boeking)

Kijk voor meer dagjes uit op: oad.nl/dagtochten of bel 0547-284443. Opstapplaatsen: Bergentheim, Hardenberg, Dedemsvaart, Ommen, Dalfsen, Zwolle.

3100 per persoon


maandag 10 mei 2010 • pagina 20

www.deswollenaer.nl

d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

rtentie Wilt u deze adve mail r e iedere week p k d a n op ontvangen? Kij w w w.action.eu bij nieuwsbrief

HEREN

PORTABLE

ORANJE

uni of dessin katoen maten M-XL

electrische ontsteking in draagkoffer

katoen heren: S-XXL dames: XS-L

OVER HEMD

KOOK TOESTEL

SHIRT of SINGLET A L T IP W K VO E T B

BEACH

3.29 10.49 0.89

VOLLEY BAL

Elders 3.95 5.95

KATOENEN

1.79

DESSIN GORDIJNEN 14 ringen afm. 140x260 cm

S E T/2

Elders 17.95 22.95

DAMES

9.95

CAPRI LEGGING met of zonder strik katoen/elasthan maten S-XL

Elders 3.95 4.95

ZUID-AFRIKAANSE

factor 15 150 ml

62,5 cm

idem factor 20

3.98

QUIT

2.98

SLAKKEN KORRELS 500 gram

Elders 4.95 5.95

BUS

3.49

MIEREN POEDER bestrijd mieren 250 gram

1.89

DALFSEN • Wilhelminastraat 25 EMMELOORD • Zuiderkade 5a GENEMUIDEN • Prinses Irenestraat 4

AMBRE SOLAIRE

ZONNE GEL

Penn soft touch

0.99

Elders 2.95 3.95

mieren LOK DOOS 2 stk.

2.19

HEERDE • Soerelseweg 17 HEINO • Marktstraat 22 IJSSELMUIDEN • Groenendael 232

2.98

MEPPEL • Prinsenplein 15-19 NUNSPEET • Stationslaan 25 STAPHORST • Meesterweg 2a

ORANJE VUVUZELA

0.59

oranje SAFARI HOED polyester

1.09

MEISJES-DAMES

ZOMER SHORT actuele dessins polyester maten 128-176 S-XL

Elders 3.95 4.95

MISTER POTATO

STAPEL CHIPS

1.98

diverse smaken 160 gram

Elders 0.99 1.29

0.69

ZWOLLE I • Vechtstraat 18-20 ZWOLLE II • Assendorperstraat 64-76 zie ook onze website: WWW.ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van ma. 10-05 t/m za. 15-05

Elders 6.95 8.95

navul GAS BUS 227 gram


maandag 10 MEI 2010 • pagina 21

www.deswollenaer.nl

Foto-expositie Frank van Hienen

Foto: Frank van Hienen

ZWOLLE - Fotograaf Frank van Hienen exposeert in de maand mei met de expositie ‘Groen’ in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum. Het  thema is van meerdere kanten gefotografeerd en belicht; groen als kleur, maar ook groen in de betekenis van ‘als groentje aan iets beginnen’. Van Hienen benadert de onderwerpen voor zijn foto’s vaak vanuit een onverwachte hoek. Zijn

fotografie maakt van alledaagse voorwerpen een abstracte voorstelling. Het onderwerp van een

foto is niet altijd direct herkenbaar of terug te leiden tot het origineel. Het vormt daarbij altijd een geheel waarbij vormen, kleuren en compositie de hoofdrol voor zich opeisen. Van Hienen fotografeert van jongs af aan en met veel plezier. Het vastleggen van beelden heeft hem altijd al op verschillende manieren geboeid. De ontwikkeling van de digitale fotografie was voor hem een belangrijke stimulans om de fotografie opnieuw en nog intensiever op te pakken. Momenteel werkt hij als persfotograaf voor Weblog Zwolle. Frank van Hienen is op zaterdag 15 mei van 14.00 tot 15.00 uur in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum. Hij geeft dan een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de geëxposeerde foto’s. De entree hiervoor is gratis. De expositie ‘Groen’ is van 27 april tot en met 29 mei gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Human Urban Transformations

ZWOLLE - De tentoonstelling ‘Human Urban Transformations’ met recente werken van Karin van Dam, Sandro Setola en Marjan Teeuwen is tot 20 juni te zien bij in P.ART of your life, Baileystraat 11a op industrieterrein De Marslanden sectie G5.

Human Urban Transformations toont recent werk van drie kunstenaars, die gedurende het laatste decennium op geheel eigen, totaal van elkaar verschillende maar toch verwante wijze, werk hebben geproduceerd en gepresenteerd. Het valt sterk op in

de context van het scheppen van een architectuur van fictieve gemeenschappen in afgelegen of drukke stedelijke structuren. Door het werk in één ruimte bij elkaar te brengen, versterken de werken elkaar. Daarnaast poogt Human Urban Transformations,

in P.ART of your life (gevestigd in een bedrijfshal op een bedrijventerrein, waar slechts de wetten van nut, functie en commercie gelden) duidelijk te maken dat de in onze over-geordende bureaucratische wereld toch altijd wel ruimte blijft voor het ontstaan en laten groeien van werelden die gebaseerd zijn op de onbegrensde veelvormigheid van mogelijkheden die de menselijke maat biedt in relatie tot architectuur.

Bij Specsavers vinden we dat iedereen mooie brillen moet kunnen dragen. Dun geslepen glazen zijn dunner en lichter waardoor ze comfortabel dragen en het ziet er nog mooier uit ook. Het goede nieuws is dat bij Specsavers de dunne glazen nu dik zijn afgeprijsd!

i.v.m. Hemelvaartsdag en Pinksteren AANLEVERING REDACTIONEEL EN ADVERTENTIE MATERIAAL DEADLINE HEMELVAARTSDAG:

WOENSDAG 12 MEI 16.00 UUR DEADLINE PINKSTEREN:

WOENSDAG 19 MEI 16.00 UUR

Groen ‘voorzomeren’ tijdens EcoDoeDag ZWOLLE - In Doepark Nooterhof wordt op 5 juni, tijdens Wereldmilieudag, een EcoDoeDag gehouden. De organisatie is in handen van het SWOP team en Doepark Nooterhof. De EcoDoeDag is volgens de organisatoren een vrolijke dag bomvol activiteiten voor een stralend groene zomer. Bezoekers kunnen zomerse spullen ruilen tijdens de summerSWOP, de dag vieren met een biologische picknick of de EcoDoeRoute bewandelen. Het SWOP team brengt mensen bij elkaar die spullen willen ruilen (swoppen). De summerSWOP is een ruilbeurs voor alles wat met zomer en vakantie te maken heeft. Zomerkleding, schoenen, slippers, tassen, zonnebrillen, sieraden, reisgidsen, tijdschriften, boeken. Alles wat met zomer en vakantie te maken heeft en op een tafel past, mag men meenemen. Voor wie zich van tevoren aanmeldt via swopteam@live.nl staat er een goody bag vol verantwoorde smeersels en probeersels klaar.

Het Doepark Nooterhof staat op 5 juni in het teken van Wereldmilieudag. Een speciale EcoDoeRoute leidt bezoekers langs de mooiste plekjes van het park. Overal is iets te beleven. Leuk voor kinderen én volwassenen. Ook kunnen bezoekers hun eigen picknickkleed reserveren. Voor een prikkie hebben ze dan hun eigen plekkie mét gebruik van biologisch picknickbuffet. Bij slecht weer kan men het picknickkleed omruilen voor een tafeltje in de gloednieuwe ateliers. Kijk voor meer informatie en aanmeldingen op www.ecodoedag.nl. Iedereen is welkom op 5 juni van 14.00 tot 17.00 uur aan de Goertjesweg 5 in Zwolle.

PartyschiP het MePPelerdieP

www.specsavers.nl

Dunne glazen in prijs verlaagD

Sluitingstijden

Arrangement v.a. 25 tot 120 personen.

Uniek

sel

in n.W.-Overijs

Eventueel eigen bus beschikbaar

Dagtochten

Rondvaarten

en Omstreken!

Partytochten

Bedrijfsfeesten

Van een eenvoudig hapje en drank je, tot een warm/koud buffet , visbuffet , ijsbuffet , lunch of een koffietafel.

Rondvaartbedrijf ‘Het Meppelerdiep’ • Zomerdijk 90d Zwartsluis Te l . ( 0 3 8 ) 3 8 6 7 4 6 6 • F a x ( 0 3 8 ) 3 8 6 8 1 5 1 • w w w. m e p p e l e r d i e p . n l

Mis het niet, ga mee en beleef een dag vol gezelligheid! Almeerderstrand

DAGJE UIT LIBELLE ZOMERWEEK Uw vestiging! specsavers Zwolle Diezerstraat 3 (bij de Grote Markt) 038 423 5477

Ma .17 en za. 22 mei Alleen vervoer € 18,50

EF I N C LU S I

entree (excl. € 3,- reserveringskosten per boeking)

Genoemde prijzen zijn per paar, inclusief ontspiegeling en kraswerende laag en bij aankoop van een montuur. © 2010 Specsavers Optical Group. All rights reserved.

Kijk voor meer dagjes uit op: oad.nl/dagtochten of bel 0547-284443. Opstapplaatsen: Bergentheim, Hardenberg, Dedemsvaart, Ommen, Dalfsen en Zwolle.

3150 per persoon


maandag 10 mei 2010 • pagina 22

www.deswollenaer.nl

** BINNENBINNEN- EN EN BUITENSCHILDERWERK BUITENSCHILDERWERK

LAMELPARKET

** ALLE SOORTEN WANDAFWERKING WANDAFWERKING

Nu 10 tot 20% korting

Diverse soorten

* HOUTROTREPARATIE

* HOUTROTREPARATIE

10% Winterschilderkorting

o.a. • Kurk • Hout • Lino • PVC stroken

Grenen, teak & eiken ANTIEK EN NIEUW

• Koloniale meubelen • Leer-, loom- en rotanstoelen • Verlichting en decoratie • Groot in maatwerk

Ar Al mEEr dAN 20 jA hUIs IN Er AK rm EE sf UW

Einthovenlaan 7 8024 EE Zwolle Tel.: 038-454 57 45 Einthovenlaan 7 Mob: 06-10803096

8024 EE Zwolle Tel.: 038 - 454 57 45 Mob.: 06 - 108 03 096

Afval en bewaren van resten Wat te doen met verfresten? Uiteraard is het het beste om de hoeveelheid verf of beits precies af te passen voor de klus. In de praktijk is dit vaak niet eenvoudig uit te rekenen en blijven toch restjes over. Wat doe je dan?

J.W. van Dijk v.o.f. Meubelen tegen betaalbare prijzen

EIGEN lOOG- sPUIT- EN WErKPlAATs Schellerweg 21, tel. (038) 46 55 447, Zwolle OPEN: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur, vrijdagochtend gesloten.

WWW.jWvANdIjK-GrENEN.Nl

Wapeningskooien nodig of betonmatten en stekeinden? Kant-en-klaar op maat gemaakt!

Jan van Nassaustraat 8-a | 8281 ZD GENEMUIDEN | 038 385 85 48 www.hoveniersbedrijfvanwendel.nl

Vaak kunt u restjes verf gebruiken als grondverf of onderlaag voor een volgende klus. Blijven er toch vloeibare verfresten over, voer deze dan af als chemisch afval. Opgedroogde verfresten, lege verfblikken en uitgedroogde verfkwasten kunnen bij het gewone afval. Resten terpentine met daarin verfresten, moeten in een goed afgesloten fles worden opgeslagen tot de volgende klus. Wilt u helemaal schone terpentine laat dan de verfdeeltjes naar de bodem zinken. Er bestaat ook een snellere methode: giet de gebruikte terpentine door een koffiefilterzakje en zeef zo de verfresten uit de terpentine. De terpentine is opnieuw bruikbaar en de verfresten moeten bij het Klein chemisch afval (KCA).

Labels en keurmerken Vloeibare verfproducten moet u inleveren bij het depot voor klein chemisch afval (KCA). Soms staat er een KCA-logo op de verpakking. Droge verfresten kunnen bij het gewone huisvuil Er is verf met milieukeur op de markt. Gekeken is naar de hoeveelheid oplosmiddelen en andere schadelijke stoffen die in verf kunnen zitten. Milieukeur wordt na aanvraag van de producent, verleend aan producten die, vergeleken met soortgelijke producten, minder belastend zijn voor het milieu.

Bel. (038) 331 30 51 06 - 22 23 80 14 of 06 - 22 43 57 48 Constructiebedrijf Vermeer bv Metaalstraat 3 8263 BT Kampen

Ook adverteren op deze pagina?

Bron: www.milieucentraal.nl’.

kwaliteit vakmanschap planmatig onderhoud behangen uitstukwerkzaamheden Van Haersoltemarke 40 8016 DD Zwolle tel. 038-4607699 fax. 038-4607698 www.gebrscheffer.nl

Neem contact op met ons kantoor

038 - 333 10 27


maandag 10 MEI 2010 • pagina 23

Italiaanse gulheid in Luttekestraat

Gastvrij, stijlvol en het talent om het leven te vieren. Het zijn zomaar een paar zaken die je te binnen kunnen schieten als je aan Italië denkt. Datzelfde geldt voor de Zwolse Luttekestraat, dat tot en met 15 mei in Italiaanse sferen verkeert. Voor elke klant die een winkel met een (Zwols) blauwe loper betreedt, wacht er een goodie, oftewel een leuk cadeau. Liefst 75 procent van de ondernemers doet mee, zegt directeur Eltjo Kuiper van Juweliershuis Aalbers namens de ondernemers van de Luttekestraat. “Onze gasten kunnen bij elke deelnemende winkel een tas halen en die bij de zaken laten vullen met een cadeautje.” Met recht Italiaanse gulheid dus. Juweliershuis Aalbers zelf geeft een cheque weg met daarin een doorzichtig steentje dat een briljant zou kunnen zijn. In twee gevallen is dat ook daadwerkelijk zo. Kuiper: “Mensen kunnen dat bij ons laten controleren en hebben ze echt een briljant, dan verwerken wij die in een ring.” Met de actie willen de winkeliers nadrukkelijker profileren dat de Luttekestraat is voor Zwolle wat de PC Hoofdstraat is voor Amsterdam. Een straat met grandeur, waar de echt bijzondere zaken zitten, die zich qua aanbod en kwaliteit onderscheiden van de grote winkelconcerns met

massaproducten. Afgelopen zaterdag kon het winkelend publiek alvast in de stemming komen met Italiaanse auto’s in de Luttekestraat en Italiaanse lekkernijen.

www.deswollenaer.nl

Nieuwe service Herbie’s Mobile Printer Refill Herbie’s komt na een telefoontje naar haar klanten toe om de lege inktcartridge te hervullen. Men hoeft hiervoor het huis niet meer uit. Dus niet meer met de auto de stad in, wat brandstof en parkeergeld bespaart. Het hervullen wordt niet in huis gedaan, maar in een speciaal daarvoor ingerichte serviceauto. Herbie’s vraagt geen voorrijkosten voor Zwolle, maar berekent alleen het hervullen van de inktcartridges zelf. Hervullen buiten Zwolle kan in overleg. Het hervullen moet natuurlijk nauwkeurig en op een vakkundige manier gebeuren. Daarom gebruikt Herbie’s een speciale machine, die zowel met druk als onder vacuüm inktcartridges kan hervullen. Hierdoor kunnen de meeste inktcartridges hervuld worden. De inktcartridges moeten

Award voor Connexxion Het Nationaal Contact Center (NCC) van Connexxion Taxi Services in IJsselmuiden is op het gebied van innovatie het beste call center van Nederland. Dat bleek in Utrecht waar de prestigieuze Nationale Contact Center Awards werden uitgereikt.
 
 De circa 350 medewerkers van het NCC in IJsselmuiden verzorgen de boekingen voor ruim veertig taxicontracten, waaronder Valys en tal van regio- en ov-taxi’s. Per jaar komen er op het call center vijf miljoen telefoontjes binnen van reizigers die een taxi willen bestellen. De jury was van oordeel dat Connexxion Taxi Services,

een betrekkelijke nieuwkomer in de branche, een geweldige prestatie heeft verricht door allereerst voor drie onderdelen te worden genomineerd en vervolgens ook nog eens de Innovation Award in de wacht te slepen.
 
De Innovation Award werd gewonnen omdat Connexxion Taxi Services op een bijzondere manier technologieën koppelt, waardoor de

wel zijn voorzien van een vaste printkop. Herbie’s maakt gebruik van kwalitatief zeer hoogwaardige inkt die speciaal is afgestemd op de

medewerkers van het call center constant online voorzien worden van relevante informatie, aldus de jury. Erik Hogebrug, manager van het NCC, reageerde trots: “Wij deden dit jaar voor het eerst mee en de concurrentie van tal van gerenommeerde ondernemingen was bijzonder groot. Als je ondanks dat wint, is dat een geweldige erkenning voor de kwaliteit van ons Nationaal Contact Center. Iets om heel erg trots op te zijn.” De awards worden elk jaar uitgereikt. Andere bedrijven die meedongen waren onder meer het pensioenfonds PGGM, ING, Bol.com, NUON, Heineken en Aegon.

specifieke inktcartridges. Hierdoor is men verzekerd van een uitstekende printkwaliteit en behoud van de printer. Lukt het niet om de inktcartridges uit de printer te halen, dan is Herbie’s altijd bereid daarbij te helpen. Dit geldt natuurlijk ook voor het terugplaatsen. Er wordt geen uurloon of andere extra kosten berekend, klanten betalen altijd alleen voor het hervullen van de inktcartridges. Betalen kan contant of met PIN. Voor het maken van een afspraak of vragen, kan men altijd contact op nemen met Herbie’s Mobile Printer Refill op telefoonnummer 06-417 57 112.

Voor het actuele nieuws kijkt u op: www.

deswollenaer .nl

Herbie’s Mobile Printer Refill

Kopen bij SWZ! Verkoopavond op 20 mei van 17.00 tot 20.00 uur Op donderdag 20 mei houden wij een verkoopavond. Tijdens deze avond kunt u van 17.00 tot

Service aan huis! Klaar terwijl u wacht! Geen voorrijkosten in Zwolle!

vanaf € 11,00 Kleuren, per patroon: vanaf € 12,50 Zwart, per patroon:

Bel. 06 - 41 75 71 12

20.00 uur kennismaken met ons koopaanbod, zowel nieuwbouw als bestaand. Ook beantwoorden de verkoopmakelaars van SWZ graag uw vragen over het Kopen bij SWZ! Graag zien wij u op 20 mei in onze woonwinkel aan het Lübeckplein 62 in Zwolle!

Het complete woningaanbod vindt u in onze woonwinkel en op www.swz.nl WONINGSTICHTING SWZ

LÜBECKPLEIN 62

8017 JS ZWOLLE

T 038 468 01 23

WWW.SWZ.NL

Klassiek ontmoet pop tijdens dit unieke muziekevement! Gelredome Za. 13 november

DAGJE UIT NIGHT OF THE PROMS EF I N C LU S I

plaats Arena zit (excl. € 3,- reserveringskosten per boeking)

Kijk voor meer dagjes uit op: oad.nl/dagtochten of bel 0547-284443.

Opstapplaatsen: Bergentheim, Hardenberg, Dedemsvaart, Ommen, Dalfsen, Zwolle en Apeldoorn.

62

00

per persoon


maandag 10 mei 2010 • pagina 24

www.deswollenaer.nl

te koop

. 369.500,- k.k Vraagprijs E

Jellissenkamp 30, Zwolle

op een rustige en groene locatie is grenzend aan een park met speelgelegenheid, dit royale herenhuis met garage, vrijstaande schuur en achterom gesitueerd. Het pand beschikt over een vloeroppervlakte van ca. 200 m2 en een inhoud van maar liefst ca. 600 m3, is speels van opzet en onder architectuur gebouwd. Zo is er een erker, een vide en aan de voor- en de achterzijde zijn balkons aanwezig! Indeling: voortuin, oprit voor twee auto’s, entrée, hal met garderobe, trapopgang, modern toilet, ruime en betegelde garage met afstand bedienbare elektrische deur. De riante tuingerichte woonkamer voorzien van een gezellige open haard. De leefruimte is vergroot middels de erker en meet ca. 40 m2. Door de vide is er een bijzonder speels geheel ontstaan. De wanden zijn licht en glad afgewerkt en de tuin is te bereiken via de vernieuwde en grote aluminium schuifpui. Er is een maatkeuken met hierin alle benodigde inbouwapparatuur. De achtertuin biedt volop privacy, zon en schaduw en is voorzien van sierbestrating, een hard houten vlonder en borders. Tevens zijn er in de tuin o.a. een walnotenboom en een tamme kastanjeboom aanwezig!

lkon Schuifpui, ba e! ch de a terzijd en erker aan

1e verdieping: drie ruime slaapkamers grenzend aan het balkon en dakterras, videkamer, complete moderne badkamer met een wastafel,douche en ligbad en een hangende toilet. Indeling 2e verdieping: drie kamers en een ketel/wasruimte.

met Ruime keuken ratuur! pa ap uw Siemens inbo

Sassenstraat 1, Zwolle • t (038) 421 46 04 • www.vanamerom.com Ruime en dkamer! pl com ete ba

Trouwen

• Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen • Trouwen

Trouwen

op je mooist

Ceremoniemeester

Naast het bruidspaar is ook de ceremoniemeester onmisbaar op een bruiloft. De ceremoniemeester regelt alles op de dag zelf, maar al ver voor de trouwdag begint het werk van de ceremoniemeester. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bruidegom op tijd wakker is, de ringen en het bruidsboeket meeneemt. Hij vertelt de bruidskinderen en getuigen wat er van hen wordt verwacht. Hij ziet er dus op toe dat de bruiloft vlot verloopt. Ook het bruiloftsfeest en de feestavond worden geleid door de ceremonie-

meester. Een tip: in plaats van een ceremoniemeester vraag je beste vriendinnen om bridesmaid (bruidsmeisje) te worden. Geef deze allemaal dezelfde jurk; deze bridesmaids kunnen de hele dag als ceremoniemeester fungeren, zoals bijvoorbeeld de sleep dragen, de ringen aangeven, de gasten naar de tafel wijzen, bij het gastenboek zitten, de bedankjes uitdelen. Ze kunnen een hoop taken uit handen nemen en het staat natuurlijk fantastisch leuk, en iedereen ziet meteen wie de ceremoniemeester(es) is.

WWW.HONYBRUIDSMODE.NL

Adverteren op deze pagina? Bel: 038 - 333 10 27

Hony Bruidsmode

hét adres met de grootste bruidscollectie van Noord-Nederland HONY BRUIDSMODE Ossenmarkt 12 Zwolle. Telefoon 038-4224162. PRONOVIAS REMBO STYLING CREATIONS OF LEIJTEN MODECA BENJAMIN ROBERTS TIA BRIDAL DEMETRIOS COSMOBELLA BLUE BY ENZOANI VERABRIDE EDDY K IAN STUART IMOGENE MARYLISE SWEETHEART


maandag 10 MEI 2010 • pagina 25

www.deswollenaer.nl

Bloemengalerie ‘t Kerkbrugje viert 12,5-jarig bestaan

Specsavers start campagne tegen gehoorschade

Bloemengalerie ‘t Kerkbrugje bestaat in mei 12,5 jaar. Het is november 1997 als Hildert Inkelaar de bloemenzaak overneemt. “Ik heb toen gekozen voor een strakke en rustige stijl met een moderne lijn. Dat is ook waarin ik mij wil onderscheiden. Qua sfeer en stijl zijn we in de loop der jaren dezelfde koers blijven varen.”

Jongeren weten dat luisteren naar te harde muziek op mp3-spelers, in discotheken en bij concerten, kan leiden tot gehoorschade, maar dit lijkt ze niets te kunnen schelen. Dat blijkt uit onderzoek van Specsavers Audiciens onder meer dan 500 jongeren tussen de 12 en 20 jaar. Specsavers aan de Diezerstraat 3 in Zwolle neemt het probleem serieus en start een bewustwordingscampagne.

Inkelaar spreekt daarmee bewust een jong en breed publiek aan. De plek in het centrum bevalt hem dan ook uitstekend. “Iedereen komt hier langs. Dat is perfect. In de loop der jaren zijn we dan ook flink gegroeid, zowel in omzet als in aantal klanten. Heel leuk is het dat ik nog steeds veel vaste klanten heb die hier vanaf het eerste uur komen, zowel particulieren als zakelijke klanten.” In de winkel, die in januari een grote opfrisbeurt heeft gehad, is duidelijk dat het buitenseizoen weer is

begonnen. Inkelaar: “Ik heb een groot aanbod aan planten en potten voor terras en balkon, als ook veel zomer- en snijbloemen. Gewoon alles op het gebied van bloemen en planten. Kwaliteit en de wensen van mijn klanten staan bij mij altijd voorop. We doen er alles aan onze klanten tevreden

Avant-Garde opent in de Kamperstraat “Het wordt een wat exclusievere kapsalon, zonder overigens duurder te zijn, voor mensen die net iets meer willen dan ‘even’ knippen.” Eigenaresse Rian Vermaas van kapsalon Avant-Garde is maar wat enthousiast over de realisatie van haar droom. “Dit is iets wat ik altijd heb gewild.”

Op 15 mei is de officiële opening van de zaak in een monumentaal pand aan de Kamperstraat. “De stoelen met de wasbakken zijn massagestoelen”, licht Rian, die gespecialiseerd is in kleuren en extensions, toe. “Als ik klanten een wasmassage geef, kunnen ze zelf de stoel instellen, zodat ze tevens een stoelmassage krijgen. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en was meteen verkocht.” Ze doet er alles aan om haar klanten zich op

hun gemak te laten voelen. Op de eerste verdieping heeft ze daarom een knusse ruimte ingericht met loungestoelen, een tv en een zonnebank. Die laatste is trouwens ook apart te reserveren. “Zodoende hoeven mijn klanten niet tijdens een behandeling met kleur in de etalage te zitten.” Avant Garde Kamperstraat 24, Zwolle 06-501 28 790

te houden. In al die jaren ken ik veel klanten goed en dat is voor beide partijen heel prettig.” Bloemengalerie ‘t Kerkbrugje Kerkstraat 15 Zwolle (038) 422 79 90 www.tkerkbrugje.nl

Aanleiding voor het onderzoek is de recente motie van demissionair minister Andre Rouvoet waarin hij oproept maatregelen te nemen om gehoorschade bij jongeren tegen te gaan. Uit de alarmerende resultaten van het onderzoek blijkt dat bijna 80 procent van de jongeren aangeeft prima zelf te kunnen bepalen hoe hard ze hun mp3-speler zetten. Bovendien denken vier op de tien dat het wel mee zal vallen met de schade die hun gehoor oploopt door te harde muziek. Volgens de ondervraagden weet ruim 60 procent van de jongeren dat luisteren naar harde muziek gehoorschade kan veroorzaken. De uitkomsten van het onderzoek

zijn voor Specsavers reden om onmiddellijk tot actie over te gaan. Zeker omdat jongeren - ondanks hun soms stevige antwoorden aangeven wel open te staan voor meer voorlichting, zegt audicien Frank Lankhorrst van Specsavers in Zwolle. “Wij pakken de handschoen op en starten een actieve voorlichtingscampagne in onze winkels, waar we veel jonge mensen kunnen bereiken die binnenlopen voor een bril. Daarnaast gaan we ruim 10.000 paar oordopjes uitdelen op een aantal grote festivals en evenementen. Maar Specsavers kan de strijd tegen gehoorschade niet alleen aan. Daarom roepen we politiek, media en onze collega’s op om hieraan mee te doen.”

Grote namen bij Vital Palace Professioneel bodybuilder Khalid Almohsinawi, Nederlands en Europees kampioen in 2004 en Mr. Universe in 2005, was maandagavond te gast bij Beauty & Health Centre Vital Palace in de Tuinstraat. “Met zijn komst willen we onze sporters graag motiveren en laten zien wat bodybuilding precies is”, vertelt Marcel Vinke vol trots. Khalid, die onder contract staat bij Performance van Wilco & John, gaf een trainingssessie, beantwoordde een halfuurtje vragen en poseerde op muziek. Vinke: “Bij de Atlantic City Pro in 2009 heeft hij een zevende plaats gehaald. Bovendien heeft hij dezelfde trainer als de beroemde professionele bodybuilder Jay Cutler.” Naast zijn leden te motiveren, hoopt Vinke mensen ook te enthousiasmeren voor de sportschool. “Bij Vital Palace krijgen onze leden goede krachttraining, kunnen ze werken aan hun figuur en bodybuilding”, legt hij uit. “Zo helpen we ze op weg een goed figuur te krijgen met de juiste voeding.” Met het uitnodigen van ‘grote namen’ verwacht Vinke de populariteit van Vital Palace te vergroten. “Khalid doet in februari 2011 mee aan de ‘Iron Man’, een maand of

twee daar voor komt hij waarschijnlijk weer langs. Verder verwacht ik dat we binnenkort ook bodybuilders Debbie Keskin en ‘Giant Killer’ Paul Lans kunnen verwelkomen. Ik vind het heel mooi dat we dit met het team van Vital Palace voor onze leden kunnen organiseren.”

Vital Palace Beauty & Health Centre Tuinstraat 15 Zwolle (038) 422 73 11 www.vitalpalace.nl info@vitalpalace.nl


maandag 10 mei 2010 • pagina 26

www.deswollenaer.nl

Stichting Beter Wonen is een actieve woningcorporatie die ongeveer 1.000 woningen in bezit heeft in IJsselmuiden en in de kernen Wilsum, Grafhorst, Zalk, ’s-Heerenbroek, en Kamperveen. Het statutaire werkgebied omvat de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Beter Wonen wordt geleid door een directeur/bestuurder. Op zijn beleid en op de algemene gang van zaken binnen het bedrijf wordt toezicht gehouden door een Raad van Toezicht. Die vervult ook een klankbordfunctie voor de directeur/ bestuurder. Binnen dit orgaan bestaat de vacature voor een:

Lid van de Raad van Toezicht m/v Een lid van de Raad van Toezicht onderschrijft de doelstellingen van Beter Wonen is integer, heeft distantie en onderscheidingsvermogen heeft geen belangenverstrengeling is maatschappelijk betrokken en heeft belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen heeft gevoel voor politieke verhoudingen beschikt over een achtergrond op HBO en/of universitair niveau berijdt geen stokpaardjes en heeft oog voor de grote lijnen heeft ervaring op gebied van bestuur of toezicht kan collegiaal functioneren is woonachtig binnen het werkgebied is geen huurder bij Beter Wonen De Raad van Toezicht van Beter Wonen streeft naar een zo breed mogelijk samengestelde kennis binnen zijn gelederen. Gegeven de huidige samenstelling van de raad beschikt de ideale kandidaat over een juridische achtergrond. De specifieke kwaliteit die wordt gevraagd betreft: kennis en inzicht in het rechtspersonenrecht, contractenrecht, bouwrecht, arbeidsrecht en bestuursrecht, inzicht in juridische consequenties van besluiten en de vastlegging daarvan en gevoel voor verhoudingen tussen partijen, zowel intern als extern. Kennis van sociale woningbouw is een pré. Deze vacature betreft een ‘huurderszetel’. Gevoel voor huurdersproblematiek wordt van de kandidaat verwacht. Dat houdt ook een grote betrokkenheid van de huurders bij deze benoeming in. De Huurdersvereniging zal bij de selectie van kandidaten worden betrokken. De benoeming gebeurt door de Raad van Toezicht. Het aantal vergaderingen is ca. 10 avonden per jaar. Voor deze werkzaamheden kent Beter Wonen een vergoedingsregeling. Voor nadere informatie rond deze vacature kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Raad van Toezicht de heer W. van de Kamp, onder telefoonnummer 038 - 454 08 28. Uw schriftelijke sollicitatie kunt u voor 22 mei 2010 richten aan de Raad van Toezicht van Stichting Beter Wonen, Dorpsweg 4, 8271 BM IJsselmuiden.

Kom naar: in de Aspergemaand mei en geniet! Vrijdag 14 mei: Aspergewijn proeverij met amuses. Onder deskundige leiding van onze Maître Willy proeven wij samen met u 3 verschillende aspergewijnen uit 3 verschillende landen en onze chef maakt daar bijpassende heerlijke hapjes bij.

Aanvang: vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur a € 9,50,- per proeverij. Zaterdag 22 mei Aanbieding! Aanbieding! Alleen vandaag! Asperges met gerookte boeren beenham of gerookte zalm, gepocheerd eitje, beurre blancsaus en krielaardappel

nu voor € 15,00

en als aperitief schenken wij u een Gratis glas Prosecco. www.equipezwolle.nl Stadionplein 21, 8025 CP Zwolle tel: 038 455 97 10

ee Doe m mei f 21 o 4 1 p o een n i w n e den 6 maanchap* ts lidmaa

Laat je heerlijk een avond GRATIS in de watten leggen. Reserveer nu jouw plaats (want vol = vol) 19:00 Ladies BodyBalance / 20:00 Ladies Zumba 21:00 Voedingsadvies presentatie door Personal Trainer. Diverse stands m.b.t. health & beauty, waaronder massage, schoonheidsspecialiste, wijnproeverij, nagelstyliste en nog veel meer!

Start in mei met €100,- korting* *Geldig t/m 31 mei. Vraag naar de voorwaarden.

Achmea health Center Zwolle Stadshagen • Overtoom 1 • 8043 LZ Zwolle • Tel. 038-4204225 Achmea health & Spa Center Zwolle • Stadionplein 16 • 8025 CP Zwolle • Tel. 038-4550966


maandag 10 mei 2010 • pagina 27

www.deswollenaer.nl

Bedmakers door de jaren heen!

1918

Omstreeks 1918 startte grootvader Piet Diks met het produceren van matrassen. In die tijd bestond een matras uit een jute omslag, gevuld met stro (de man met de strohoed is Piet Diks).

Sense 1030 vlakke uitvoering 140x200 cm

1322,- 1080,-

1939

Door verdere ontwikkeling van de spiraalbodem en de vraag vanuit de markt was de productie van metalen bedden een logische stap.

Complete boxspring-aanbieding bestaande uit: • 1 gestoffeerd hoofdbord • 2 voetborden • 2 (elektrisch verstelbare) boxsprings • 2 luxe pocketveren matrassen, uitgevoerd in 5 ergonomische comfortzones. Vlakke uitvoering 140x200 cm € 1322,- € 1080,In andere maten en elektrische uitvoering leverbaar.

COMPLEET MET LUXE MATRASSEN

1958

De economie maakte in de zestiger jaren een explosieve groei door, zodat de vraag naar comfort en comfortabele producten steeg.

Sense 2500 elektrisch verstelbaar 140x200 cm

2530,- 1920,-

1967

Door de grote vraag uit de markt werd de productie van metalen bedden uitgebreid.

Complete boxspring-aanbieding bestaande uit: • 1 gestoffeerd hoofdbord • 2 elektrisch verstelbare boxsprings • 2 gestoffeerde matrasbeugels • 2 luxe pocketveren matrassen, uitgevoerd in 5 ergonomische comfortzones • 1 matrastopper CADEAU! Elektrisch verstelbaar 140x200 cm € 2530,- € 1920,- In andere maten en vlakke uitvoering leverbaar.

25% JUBILEUM-KORTING!

1982

In de tachtiger jaren werd een fabriek geopend waar met de productie van mdf-bedden werd gestart.

Lifestyle Premium elektrisch verstelbaar 160x200 cm

3320,- 2420,-

Complete boxspring-aanbieding bestaande uit: • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveren, uitgevoerd in 5 ergonomische comfortzones • 2 luxe comfortschuim matrastoppers. 160x200 cm € 3320,- € 2420,Leverbaar in diverse kleuren en afmetingen.

NU:

 900,-

KORTING

2010

In het begin van de 21e eeuw werd 90 jaar ervaring op het gebied van “slapen” gebundeld en werd gestart met het ontwikkelen van de hoogwaardige boxsprings van Swiss Sense.

HEMELVAARTSDAG

OPEN! 13 MEI A.S. Zwolle

www.swiss sense.nl WK19. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Zolang de voorraad strekt

op het totale Lifestyle programma!

Zwolle Anthony Fokkerstraat 5, tel. (038) 460 62 92

10:00-17:00 UUR


maandag 10 mei 2010 • pagina 28

www.deswollenaer.nl

Restanten Pall Mall OveRheMden (lange en kORte MOuw)

POlO’s (lange MOuw)

20t% ing

20t% ing

kor

kor

nORMale PRijs

20t% ing

€ 69,95, € 79,95 en € 89,95

nu

25,-

PeR stuk

korti

Maak je eigen fotoboek, wenskaart

of kalender het voordeligst op Maak je eigen fotoboek, wenskaart swollenaer.fotelli.nl

of kalender het voordeligst op

diezerstraat 120, Zwolle, tel. 038 - 422 98 72

swollenaer.fotelli.nl Maak eigen fotoboek fotoboek Maak jeje eigen swollenaertjes

hetvoordeligst voordeligst op het swollenaer.fotelli.nl swollenaer.fotelli.nl APK-KEURINGEN

Te huur: Winnie the Poohof geboorteooievaar 10,-, tijdens de kraamdagen, opbrengst bestemd voor bejaardenzorg in Roemenie, tel. 038-3324280 Te koop: z.g.a.n. mini stepper 6,50, tel. 038-4548943

GRATIS

bij APK goedkeuring, controleren en vullen wij alle vloeistoffen van uw auto tot maximaal 1 liter per vloeistof. (motorolie 10W40). En dit geheel GRATIS!

Fotoop opcanvas canvas Foto

esel PG-Benzine Rietweg 43 (bij de Gamma) 8041 AJ Zwolle Tel. 038 - 426 50 50 038 - 422 44 22

Wenskaarten Wenskaarten

50,32,-

Al 12 jaar 1 vaste prijs: LPG-Benzine € 32,- ALL IN Diesel € 50,- ALL IN

}

CREDITCARD: Heeft u overal geprobeerd een Schoonmaakster tevergeefs creditcard aan te vragen? gezocht m/v maar werd het toch afgewezen ondanks de belofte’s dat voor een bedrijf dit niet zou gebeuren? Bij ons bij ons kan nu iedereen in Zwolle. v.a. van 19,95 v.a.niet! met of zonder bkr registra-van 10,95 v.a. van 19,95 van 10,95 In eerste instantie v.a. tie een creditcard bestellen en deze word gegarendeerd voor 8 uur p.w. Te koop: rieten kinderzitje goedgekeurd!!Iedereen krijgt (zaterdag & zondag) nu de kans om een creditcard achterop fiets, Erres (camte bestellen en te gebruiken. ping)wasmachine met verVooral erg handig om bi - 6.00 warming, 2-pers. ledikant, tel. Bel naar MAASTRICHT CH18.0031.007 038-3858380

incl. afmelden en 17,95 oetmeting of vier-gasmeting

Te koop: 2 leefkussens v.a. 60x60 invan oranje16,95 en bruin velour, tel. 038-4548943

van zwart 16,95 Te koop: meubelv.a. voor div. doeleinden 99x60, 27,50, tel. 038-4548943

Foto agenda

Foto agenda

Te koop: Baby Born kleertjes van 1,- tot 10,-, tevens fleecedekens, tel. 038-4216381

Te koop: Bobike voorop, Bobike achterop, buggydrager, Maxi Cosi autostoel 9/18 kg, stoelverhoger 9/36 kg, V-tech kindercomputer, Primo Duplo, Duplo, tel. 038-3763503

13,56

13,56

TE KOOP GEVRAAGD

8,95

weg 43 • Zwolle • tel. 038 - 426 50 50

Fotokalender 06 - 10 28 75 58

In-, Verkoop en Taxatie van Gouden Sieraden en Zilver, Fotografie en Toverlantaarns. Tegen contante betaling. Veiling van: Postzegels, Fdc’s, Munten, Prentbriefkaarten, Oude Foto’s, Speldjes en diverse andere Verzamelingen. Iedere 1e woensdagavond van de maand om 19.00 uur. Ons adres: Voorstraat 23 Zwolle, tel. 038-421 10 45. Daags geopend van 08.30-16.30 uur.

8,95BOEKEN Single’s en LP’s

17,95

Fotokalender

VEILINGHUIS ‘DE VOORSTRAAT’ ZWOLLE Internet: www.devoorstraat.nl

Gevraagd: tv en vaatwasser, mag defect zijn, gratis ophalen, tel. 06-27886045

van 26,45 v.a.

van 26,45 v.a.

Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

038-4660582

Te koop: jaren ‘50 kinderwagen, Jonkers, lichtgroen met wit, regenzeiltje, spaakwielen, spatbordjes, i.g.st., 100,-, tel. 038-4212087 Te koop: wegens omstandigheden, aquarium, 60 x 40 x 30 incl. alle toebehoren, tel. 038-7852422

21,16

21,16Hallo ik ben Ger

en al 33 jaar allround schilder Exclusief bij de Swollenaer ontvangt u 20% en klusser

korting GEZOCHT: op deHumanitas producten van fotelli®! Voor al uw binnenZwolle Uw houten vloer u schuExclusief bijteer de van Swollenaer ontvangt 20%en buitenwerk kunt is op zoek naar actieve vrijwilren?: €13,-incl. olie, lakken €16,Profi deze aanbieding tot ® ligers en/of bestuursleden, per m2. 06-40780666 0591u me altijd bellen ! korting op de producten van fotelli voor diverse humanitaire pro- 2010. • Reparaties 394583 www.vloerschuren.com 28 februari jecten in de directe omgeving. (0591) 394583 13.00 BARGERProfiteer aanbieding tot Voor van informatiedeze zie www.huCOMPASCUUM EM18.0044.004 manitas.nl of mail naar zwol28 februari 2010. le@humanitasmail.nl Te koop: div schilderijen

• Onderhoud • APK • Occasions

Rietveldstraat 2a T. 06 - 131 631 70 Aangeboden: witte wasbak gratis, nw. baby/kindermatrasje120 x 60 x 15 cm. anti-huisstofmijt t.e.a.b., surfkar voor achter de fiets t.e.a.b., tel. 038-7850540

bus huren: 8 tot 91 personen pretparken dagtocht schoolreizen bedrijfsuitje vereniging buurt bel www.eltravel.nl ook taxi (0522) 251121 MEPPEL MC17.0313.005 Gevraagd: Boni zegeltjes ovenschalen, tel. 0644106036

met houten en metalen lijsten div. afm. tel. 038-4548943

Lemelerveld: Zwolle: Mobiel: Fax: Internet: E-mail:

0572 - 37 11 66 038 - 465 44 50 06 - 216 334 26 038 - 465 53 34 www.boktor.nl info@boktor.nl

Onze diensten: Houtworm- en Boktor bestrijding Ongedierte bestrijding Gevelreiniging-Impregnering

06 - 233 242 21

Oproep: hobbyist vraagt oude bromfietsen of onderdelen hiervoor, tel. 0522291760

Te koop: katoenen grandfoulard met ingeweven blokken, kleur ecru 330x275 cm., ecru met vaag margrietmotief 340x278 plus bijpassende effen gekl. kussentjes, tel 0384548943

Te koop: boek In het spoor van de pioniers (Noord Oost Polder), 8,50, tel. 0613442580 Iedere dag nieuwe voorraad kleding. Klassiek, modern, trendy, voor elk wat wils.

STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE Nieuwe Deventerweg 6 Nieuwe Veerallee 12 Tel. 038 - 422 06 06 www.kringloopzwolle.nl

Te koop: Erres wasmachine, met verwarming, voor b.v. camping, tel. 038-3858390

Te Koop:

Gratis af te halen: doos met kaarsen, tel. 038-3446527

herenkleding, dames-kleding en kinderkleding. wordt 3x per week aangevuld. ook veel textiel, lappen, beddegoed, dekens enz.

Te koop: 2 pers. ledikant, tel. 038-3858380

In de winkel:

Terre des Hommes,

THomas a KempissTraaT 47.

Tel. 038 - 422 89 33

13.30 - 17 uur Open : ma. di. t/m vr. 10. - 17 uur za. 10. - 16.30 uur

Te koop: stevige handegemaakte tuinbank, nieuw, wegens ruimtegebrek, tel. 038-3858380 Te koop: heren stationsfiets met terugtraprem, 30,-, tel. 038-3322119

VAKANTIEWERK V.A.15 JAAR:

Gratis af te halen: twee een-persoonsmatrassen merk Auping, tel. 038-3865105 Te koop: TV kastje blank eiken, salontafel blank eiken, tel. 06-12448314 Gratis af te halen: gewassen grindtegels, 35 st. 60 x 40, 37 st. 40 x 40, tel. 0383328846

06 - 55 88 60 01

Te koop: donker groen 2-zits leren bank 155 x 80 x 88, i.g.st., met gebruikssporen, tel. 038-7850714

nieuwe

Te koop: rieten kinderzitje voor achterop de fiets, tel. 038-3858380 Te koop: Kruidvat treinkaartje, geldig zaterdag 8 of zondag 9 mei, 10,-, tel. 0648951592

Bezoek daarvoor ook eens

Meubelhal De Meele Meeleweg 37a, Nieuwleusen elke zaterdag van 9.00 - 13.00 uur www.meubelhaldemeele.nl

Te koop: een mooi en orginele kappersstoel, 75,-, tel. 038-3327648

Te koop: al onze babyspullen in 1 koop, gebruikt voor 1 kind, tel. 038-3322937 of 0644406042

ReseRveeR nu vasT vOOR OnZe dauwtrapBruNCH op Hemelvaartsdag

www.deoase-zalk.nl

Restaurant “De Oase” Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

Koffieochtend: elke 1e woensdag van de maand, van 10 tot 12 uur, in Kerkelijk Centrum de Rank, Bogaard 2 in IJsselmuiden, tel. 038ñ332506

Diverse mogelijkheden zijn bespreekbaar. Het gaat om de maandag, dinsdag en donderdag, en de voorkeur gaat uit naar opvang bij het gezin thuis. De kinderen gaan naar de school De 7sprong in Stadshagen.

Low Budget voor bijna nieuwe en

meubelen

Bel voor een gratis offerte. Dick Wonnink sierbestrating. tel. 038-3314991, mob. 06-20191619

Het gaat om opvang tussen de middag en na schooltijd, evt. ook voor schooltijd.

Wij doen u graag een bod.

Te koop: stevige fietsendrager 25,-, buitentafeltje dsn. 22 cm h. 52 cm teakhouten blad op verchr. poot 15,-, elek. voorzet haardje (openhaard model) 95,-, tel. 038-4548943

garant voor perfect straat- en herbestratingswerk.

(een jongen van 8 en een meisje van 5).

Te koop: een mooi en orginele kappersstoel, 75,-, tel. 038-3327648

Wilt u direct uw woning of bedrijfsgebouw verkopen?

Ervaren stratenmaker

Gezin uit Stadshagen is op zoek naar opvang voor hun kinderen

bel met 038-3768304 of mail naar vandijkeducatie @adecco.nl

ongediertebestrijding voor bedrijf en particulier

Voor een snelle service: Baltes bellen

Voor meer informatie:

Te koop: jaren ‘50 kinderwagen, Mutsaert, lichtgrijs met regenzeiltje, spaakwielen en spatbordjes, i.g.st., 100,-, tel. 038-4529200

Te koop: stevige hand gemaakte tuinbank, nieuw, wegens ruimtegebrek, tel. 0383858380

Voor meer info tel. (038) 852 17 50 of 06 - 12 23 78 31.

Te koop: al onze babyspullen in 1 koop, gebruikt voor 1 kind, tel. 038-3322937 of 06-44406042

Te koop: heggeschaar, oplaadbaar, 40,-, tel. 06-23051297 Te koop: Erres wasmachine met verwarming voor b.v. camping, tel. 038-3858380 Gezocht: oude brommers, om op te knappen, tel. 0383318269

Te koop: 2 pers. ledikant, tel. 038-3858380

Te koop: stevige handegemaakte houten tuinbank, nieuw, wegens ruimtegebrek, tel. 038-3858380

boeken gevraagd voor de boekenmarkt in Zwolle t.b.v. de WILde ganZen info: 038-4655035


maandag 10 mei 2010 • pagina 29

www.deswollenaer.nl

Extra Landstede MBO Open Ben jij op zoek naar een dynamische vervolgopleiding? En wil je meer weten over mbo-opleidingen bij Landstede? Kom dan naar de extra Landstede MBO Open’s! Deze worden wegens grote belangstelling georganiseerd in de Landstede Infoshop. Op onderstaande data ben jij tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom aan het Grote Kerkplein 14 in Zwolle. Naast ons complete aanbod, kun je je specifiek verdiepen in de opleidingen van de volgende Landschappen:

Donderdag 20 mei • Mooi & Mode • Vrij & Gastvrij • Fast Forward

Donderdag 27 mei • Onderwijs & Opvoeding • Gezond & Wel Ons doel is: jou helpen je talent te ontdekken,

• Sport & Bewegen • Fast Forward

te ontwikkelen en je

Donderdag 3 juni

ambities te realiseren.

• Handel & Commercie • Office & Management

Dat doen we door als

• Veilig & Beschermd • ICT & Technologie

school persoonlijk,

• Mooi & Mode • Vrij & Gastvrij • Fast Forward

waarde(n)vol, ondernemend en sportief te zijn.

Proef de sfeer tijdens een persoonlijke rondleiding Naast deze extra informatiemomenten kun je je ook aanmelden voor een persoonlijke rondleiding op één van onze vier locaties in Zwolle. Tijdens deze rondleiding kun je de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij Landstede MBO naar school te gaan. Meld je aan via de Landstede Infoshop (0800-0245666) of tijdens één van de hierboven genoemde extra Landstede MBO Open’s.

‘Het persoonlijke van Landstede past precies bij mij’ Een student kan natuurlijk als geen ander vertellen hoe een opleiding eruit ziet en ervaren wordt. Daarom treden een aantal Landstede-studenten op als ambassadeur. Zij geven voorlichting op scholen, tijdens Landstede Open’s en andere voorlichtingsmomenten. Wendy Samsen is eerstejaars studente Toerisme en ambassadeur van het Landschap Vrij & Gastvrij in Zwolle:

‘Het heeft even geduurd voor ik wist welke opleiding ik wilde volgen. Ik heb eerst twee jaar allerlei baantjes gehad waarna ik twee maanden naar Canada ben geweest. Het reizen beviel me en toen heb ik gekozen voor de opleiding Toerisme. Landstede MBO sprak me aan vanwege de sfeer. Het kleinschalige en persoonlijke past precies bij mij. En ik heb geen moment spijt gehad; het is een geweldige opleiding! Je leert heel veel in de praktijk, ik zit nu bijvoorbeeld in de bus naar Parijs waar we drie dagen lang een rondleiding krijgen. In september gaan we tien dagen naar Spanje. Verder ga je tijdens je opleiding tweemaal vijf maanden op stage. Één daarvan wil ik in Spanje doen, ik ben nu bezig de taal te leren. Uiteindelijk wil ik inkoper van reizen worden, waarvoor ik over de hele wereld moet reizen. Deze opleiding is een prima voorbereiding daarop; genieten & leren tegelijk.’

Bel voor meer informatie 0800-0245666 (gratis) of surf naar www.landstede.nl/mbo

Laat jezelf zien


maandag 10 MEI 2010 • pagina 30

www.deswollenaer.nl

Het EK Karate 2010 Athene van Wim Mossel

DE SPORTKRANT VAN ZWOLLE

(door Harry Bouwhuis)

ATHENE- Wim Mossel is bondscoach van de Nederlandse karateploeg. Het afgelopen weekeinde vond in Athene het EK plaats. Exclusief voor deze krant vertelt de Zwollenaar, vanuit de Griekse hoofdstad, zijn ervaringen op het EK. Vrijdag 7 mei “Een dag om nooit te vergeten. Met twee gouden en een bronzen medaille pakt Nederland tevens de eerste plaats in het medailleklassement. De dag begon met de bekende spanning van wegen, voorbereiden en oude bekenden gedag zeggen, die je iedere keer weer tegenkomt op een groot kampioenschap. Soms lijkt het wel een reünie, want ik zie daar nog tegenstanders uit mijn eigen wedstrijdperiode, die nu ook nationaal coach zijn. Samen met Anthony Boelbaai, de assistentbondscoach, zijn we vooraf vooral bezig geweest om de sporters op ‘scherp’ te zetten. Ik hield me bezig met Timothy Petersen, die zijn titel moest verdedigen, en Rene Smaal uit Apeldoorn. Je voelt de spanning van de wedstrijden en de sporters, maar je moet koel en rustig blijven, om zo de juiste aanwijzingen te kunnen geven. Dat ging geweldig goed, want Timothy Petersen prolongeerde overtuigend zijn Europese titel tot 84 kg, terwijl Rene Smaal voor de eerste keer een plak pakte op een EK door derde te worden in de klasse tot 75 kg. De ontlading voor beide sporters was groot en dat geeft je als coach echt een geweldig gevoel. Daarnaast pakte Vanesca Nortan goud bij de dames boven 68 kg, waardoor het succes compleet werd. Het schept

veel verwachtingen voor de komende twee dagen. “ Zaterdag 8 mei “De tweede dag alweer van het EK en laten we vooral hopen op net zoveel succes als de vrijdag. De organisatie is strak en goed. Ook merken we niets van de problemen door de stakingen. Het hotel is ook prima en lekker dichtbij de sporthal, ik schat zo’n 700 meter. Je kunt zo af en toe even op de kamer bijkomen. Je merkt dat daar toch ook behoefte aan is. Naast mijn persoontje is er nog een Zwollenaar actief op dit EK, scheidsrechter Peter Lewerissa. Hij deed het echt voortreffelijk en leidde zaterdag zelfs de finale tot 67 kg op een werkelijk perfecte wijze. Zaterdag worden de twee Nederlandse deelnemers helaas in de kwartfinales uitgeschakeld. Geoffrey Berens haalt uiteindelijk een zevende plaats, terwijl Vincent Vasseur in de derde ronde wordt uitgeschakeld door de regerend wereldkampioen Domjoni uit Kroatië. Ik was zo bezig met die wedstrijden dat de lunch er bij mij volledig inschoot.” Zondag 9 mei “Zondag volgen de teamwedstrijden, waarbij vooral het Nederlands herenteam als een gevaarlijke outsider wordt gezien.

Nederland oogst op de openingsdag in Athene: vlnr: René Smaal (brons), Wim Mossel, Timothy Petersen (goud), Anthony Boelbaai en Vanesca Nortan (goud) Foto: BrugMedia

Helaas worden we in de tweede ronde uitgeschakeld door Bosnië Herzegovina. Er had meer ingezeten. De verschillen zijn klein aan de top en scheidsrechterlijke beslissingen kunnen het kwartje zomaar laten kantelen. Erg jammer. Ook de dames komen niet verder dan de tweede ronde. Kroatië is te sterk. De publieke belangstel-

ling is groot hier in Athene, vooral op de vrijdag en zaterdag was het volle bak. Het zit erop, mijn eerste EK als bondscoach. Als ik terugkijk waren de vrijdag en toch ook wel de zaterdag topdagen. De zondag was ietwat teleurstellend. Maar het mooiste compliment kwam toch van de coaches van andere landen. Zij zeiden dat Nederland op kara-

tegebied weer aan het terugkomen is. En het belangrijkste wat ik als bondscoach heb ervaren, is dat de klik er tussen de sporters en mij is. Heel belangrijk! Wel jammer dat ik bijna niets van de stad Athene heb gezien, omdat we door de staking pas een dag later arriveerden. Maar verder was het EK Athene 2010 echt top voor mij.”

LOODSLUIS VERWARMINGSSLUIS ELECTRASLUIS Drie landelijk toonaangevende bedrijven die gespecialiseerd zijn in ontwikkeling, advies, service, onderhoud, renovatie en uitvoering van warmte-, water, -licht-, elektrotechnische- en luchtinstallaties ten behoeve van de woning- en utiliteitsbouw.

Wil jij dat beetje méér geven en wil jij werken bij een bedrijf waar iedereen meetelt? Assistent loodgieters cv-monteurs elektromonteurs

Allround loodgieters cv-monteurs elektromonteurs

leidinggevende loodgieters cv-monteurs elektromonteurs

leerlingen met gevoel voor techniek

vakmensen met ruime ervaring

vakmensen met leidinggevende capaciteiten

Wij bieden uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bel voor meer informatie of solliciteer schriftelijk LOODSLUIS BV, VERWARMINGSSLUIS BV of ELECTRASLUIS BV Matthijs van Weerd (afdeling Personeel & Organisatie) Kamperzeedijk 57, 8281 PB GENEMUIDEN tel. 038-3446441, ’s avonds 038-3855837 (Ben Leusink) zie ook onze internetpagina’s voor andere vacatures: www.loodsluis.nl www.verwarmingssluis.nl www.electrasluis.nl VERVOER VANUIT DE REGIO WORDT GEREGELD


maandag 10 MEI 2010 • pagina 31

www.deswollenaer.nl

Periodetitel voor ZAC

Salverda Topscorers Trofee opnieuw naar Sander van Gurp (door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - Sander van Gurp is voor de tweede keer op rij winnaar geworden van de Salverda Topscorers Trofee. De goaltjesdief scoorde bij zijn club Wijthmen 32 treffers en pakt daarmee opnieuw de hoofdprijs. Jeffrey van der Vlist eindigde als tweede. HTC heeft de minst gepasseerde verdediging. Van Gurp, die zaterdag ook zijn honderdste doelpunt voor Wijthmen scoorde, is opnieuw bijzonder content met zijn prijs. ”Ik ben hier weer heel blij mee.” Over het seizoen zelf is de topschutter minder tevreden. “We gingen voor een periode, maar door vooral blessures bleef dat uit. Toch wel een teleurstelling. Maar dat is het lot van een kleine club en een smalle selectie.” Jeffrey van der Vlist eindigde op een mooie tweede plaats. De spits, die na dit seizoen Zwolsche Boys inruilt voor Berkum, bleef steken op twintig doelpunten. De prijs voor de minst gepasseerde verdediging gaat dit jaar naar HTC. De Zwollenaren incasseerden slechts 27 tegentreffers. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 2 juni. Deze krant zal hier uitgebreid verslag van doen.

DE SPORTKRANT VAN ZWOLLE

Finale voor Zwolsche Boys

ZWOLLE - In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Zwolsche Boys de spanning om promotie naar de tweede klasse er flink ingehouden. Het rechtstreekse duel werd in Zwolle-Zuid van directe concurrent Nieuwleusen gewonnen met 2-1. Door de zege is een onderlinge beslissingswedstrijd noodzakelijk.

Foto: Richard Tennekes

ZAC haalt periodetitel op bij KHC

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Door een 1-1 remise bij kampioen KHC heeft ZAC de periodetitel gepakt in 4D zaterdag. Wijthmen nam op stijlvolle wijze afscheid van trainer Bert Visser via een 10-1 monsterzege. EDON won de derby tegen VSW met 3-0. HTC pakte een definitieve tweede plek en gaat net als ZAC voor promotie. Het duel tussen KHC en ZAC werd zeker geen salonremise, zoals misschien was voorspeld. De favorieten uit Kampen hadden in hun titelduel mogelijkheden genoeg om de 1-0 voorsprong uit te bouwen. Na de fraaie 1-1 van Roger Knoops, na een perfecte aanval, ging het duel alsnog ‘op slot’. ”We hebben loon naar werken gekregen. Dit is dik verdiend. In de twee duels tegen Harskamp moeten we het nu afdwingen”, weet ZAC-trainer Herman Oosterhaar. In 2H sloot SVI een teleurstellend seizoen af met een 3-1 neder-

laag bij ASC ’62. De ploeg van Harry Decheiver kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. In 3C gaf CSV ’28 laagvlieger Gramsbergen het laatste zetje. De Zwollenaren wonnen met 2-4 door treffers van Mathijs Kremer en Yavuz Özdemir (ieder twee keer). In 4D stelde HTC de tweede plek veilig door een mooie 4-0 zege op concurrent Wilsum. Op 12 en 15 mei spelen De Tuinders om promotie tegen Oene. Wijthmen nam afscheid van trainer Bert Visser door Wapenveld met 10-1

in de pan te hakken. Sander van Gurp was weer eens de grote man met vijf treffers, Renzo van de Vegte scoorde twee keer en Jeroen Harink en Gerto Jentink éénmaal. De malaise bij Wapenveld kreeg extra cachet door een treffer in eigen doel. ”Ik heb mooie jaren bij Wijthmen gekend. Door blessures en het vertrek van bijvoorbeeld Jeroen van Brummen was het dit seizoen allemaal wat minder. Maar het voordeel is wel dat jonge talenten zich hebben kunnen laten zien”, keek de vertrekkende coach, die een ‘sabbatical’ neemt, terug. EDON eindigt het seizoen op een mooie negende plek. ”We zijn bijzonder tevreden. Volgend seizoen weer een stapje hoger”, aldus trainer Marinus van Riezen die hoogstwaarschijnlijk doorgaat bij de traditieclub, die in 2012 het 75-jarig bestaan viert. Tegen VSW, dat dit sei-

Zwolsche Boys speelde verdienstelijk, maar kwam wel in de 18e minuut op achterstand. In de tweede helft scoorde Wesley Bruins de gelijkmaker uit een penalty. In de slotfase was het goaltjesdief Berry Mulder die zijn waarde bewees voor de Zwollenaren. Acht minuten voor tijd knikte hij de beslissende treffer binnen voor de Boys. Rik Zuidmeer, die binnenkort de voorzittershamer overneemt van Ruud van Dijk, was getuige van een mooie tweestrijd. ”Ik heb een energiek en inspirerend Zwolsche boys gezien. Het gaat nog heel spannend worden.” Het promotieduel wordt woensdagavond gespeeld op het veld van ASC ’62 in Dalfsen en begint om 19.00 uur.

zoen teleurstelde, scoorden ‘good old’ Marco Onderberg (twee keer) en Robin Heldoorn.

In het zondagvoetbal nog twee duels om de spreekwoordelijke baard van de keizer. SV Zwolle won van ATC ’65 met 4-3 en Dieze West vervulde de sportieve plicht tegen Holten (6-3).

MEER VRIJE TIJD MET DUURZAME PRODUCTEN Hoe staat uw huis erbij dit voorjaar? Toe aan nieuwe kozijnen, tuindeuren, schuifpui of dakkapel? Kies Verantwoord Wonen® producten! Deze zijn duurzaam, voldoen aan de milieueisen, geven extra veiligheid en comfort en garanderen jarenlang woonplezier. Onze adviseurs kunnen u hier alles over vertellen. Bel voor een afspraak 038 465 56 22 of bezoek de showroom aan Voltastraat 25 (Marslanden F) in Zwolle.

Kijk op www.schipperdakkapellen.nl voor onze speciale dakkapel aanbieding.

VOO R

JA A R

SAC

TIE:

GR A TIS H

O RR

E N!


maandag 10 MEI 2010 • pagina 32

www.deswollenaer.nl

Ultieme wens WVF vervuld

DE SPORTKRANT VAN ZWOLLE

(door Harry Bouwhuis)

WESTENHOLTE - Eindelijk was er dan die felbegeerde promotie. Danny Reinders, Michel van de Aa, Timon Beimers en Martijn Ruijsch, ‘de oude hap’ van WVF, zagen het schip regelmatig stranden in het zicht van de haven. Zaterdagmiddag kwam het allemaal goed. In een uitzinnig Westenholte werd met 3-0 van Hulzense Boys gewonnen. WVF is volgend seizoen eersteklasser. Martijn Ruijsch is vlak voor de wedstrijd toch een tikkeltje nerveuzer dan anders. â€?Wat wil je, dit is een unieke kans. Niemand had verwacht dat we om de prijzen zouden gaan. Maar als je zover komt, wil je het ook afmaken. Dat besef leeft heel sterk in deze groep.â€? Ook trainer Eduard Lindeboom is vooraf vol goede moed. â€?Het team is er klaar voor, de club, eigenlijk heel Westenholte.â€? De oefenmeester kon deze week al een feestje vieren na het behalen van zijn Oefenmeester 1 diploma. â€?Ik heb er heel veel voor moeten doen. 5.300 kilometer heb ik gereden om dit papiertje te halen en laat ik de uren maar niet exact berekenen. Maar vandaag staat de promotie centraal.â€? Op een sfeervol De Weidesteen pakt WVF een snelle voorsprong via Ă–zhan Kardag. Als

‘oudgedienden’ en invallers Martijn Ruijsch en Timon Beimers de stand bepalen op 3-0, voltrekt het restant van de wedstrijd zich in een ‘flow’ met promotie als ultieme apotheose. “Dit verdient iedereen binnen de club en de wijk�, jubelt trainer Lindeboom. Terwijl een dolblije Paul Noordman en passant nog even meldt dat het in zijn laatste jaar als hoofdsponsor toch eindelijk gelukt is, gaat Martijn Ruijsch er in het feestgedruis even rustig voor zitten. “Wat mooi dat ik dat tweede doelpunt mocht maken en Timon het derde. We zijn er vaak zo dichtbij geweest en als je het op deze manier dan afdwingt, fantastisch.� Als de selectie zich in een propvol clubhuis massaal laat toezingen, houdt de markante Hans van Erven, alias ‘De Smalle’, de ogen maar net

Feest bij WVF. Eduard Lindeboom op de schouders Foto: Pedro Sluiter

droog.� Ook als supportersgroep KSide hebben we hier zo lang op gehoopt en nu is het eindelijk zover. Ik heb bijna geen oog dicht gedaan vannacht. Maar het duurt nog wel

eventjes voor ik mijn bed weer zie.� Een stralende voorzitter Luut Kroes is nog steeds verbaasd over het succes. �We gingen echt voor handhaving. Dat is meer dan gelukt, ja. Met

tegenstanders als VVOG, Urk, DOS Kampen, Go Ahead en misschien wel Be Quick ’28 spreken we voor komend seizoen dezelfde doelstelling maar weer uit.�

Winst Be Quick’28 niet voldoende FC Zwolle uitgeschakeld (door Piet Bakker)

ROTTERDAM - Het seizoen zit er op voor FC Zwolle. Over twee wedstrijden was Excelsior een klein maatje te groot. Eerst werd er in eigen huis met 0-1 verloren en ook zondag was de ploeg uit Rotterdam te sterk. Na een 2-2 ruststand werd het na een spectaculair duel 4-3.

Matthijs Bremmer (2e van links) heeft zojuist de score geopend. Hij wordt gefeliciteerd door Patrick Hoep, Fatih Eroglu, Kees Dorgelo en Nejim El Atiaoui. Chris van der Meulen (links) is niet blij. Foto: Pedro Sluiter

(door Piet Bakker)

ZWOLLE - Ondanks een 2-1 overwinning tijdens het laatste competitieduel op stadgenoot Berkum is Be Quick’28 veroordeeld tot het spelen van promotie-/ degradatiewedstrijden. Omdat concurrent Nunspeet ook won, zit het seizoen er voor de Zwolse club nog niet op en dat betekende voor aanvoerder Stephan Rahantoknam een fikse teleurstelling. “We hadden het niet meer in eigen hand en dan ben je afhankelijk

"" 4QPSUQSJK[FO

7PPSJFEFSF TQPSUJFWFQSFTUBUJFFFO QBTTFOEFCFMPOJOH #FLFST 4UBOEBBSET .FEBJMMFT (SBWVSFT &SFMJOUFO SFMBUJFHFTDIFOLFO FO[ 2SHQLQJVWLMGHQ PDXXU GLWPYUXXU ÂľVDYRQGVRSDIVSUDDN 9RRUVWHUZHJ:HVWHQKROWH=ZROOH 7HO)D[ ZZZDDVSRUWSULM]HQQO 8JK IFCCFO EF LFOOJT FSWBSJOH FO [JKO OJFU EVVS

van derden. Dat het uiteindelijk niet is gelukt, moeten we vooral onszelf verwijten. We hebben teveel wedstrijden gelijkgespeeld die eigenlijk gewonnen hadden moeten worden. Wij kennen onze tegenstanders in de nacompetitie niet en daarom is het moeilijk een voorspelling te geven. Een fluitje van een cent zal het zeker niet worden en we zullen dan ook alles moeten geven om aan degradatie te ontsnappen. Ik hoop dat een ieder zich hiervan bewust is.� Voor buurman Berkum stond er na de zege op Go Ahead Kampen niets meer op het spel. Maar veel belangrijker dan de sportieve prestaties vindt men bij de club

het feit dat het, naar omstandigheden, redelijk goed gaat met Jean Paul Ndizeye, die tijdens de wedstrijd tegen Go-Ahead werd getroffen door een hartstilstand. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht, maar van goed voetbal was amper sprake. Na een rommelige opening kwam de thuisclub in de 10e minuut aan de leiding door Matthijs Bremmer. Al snel na de hervatting kwamen de gasten op gelijke hoogte. Scheidsrechter O’Niel zag in een duikelpartij van Chris van der Meulen binnen de beruchte lijnen wel erg gemakkelijk een strafschop. Broer Marc pakte het presentje gretig uit. Een kwartier voor tijd zorgde Patrick Hoep op fraaie wijze voor de geflatteerde winnende treffer. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen vond dat zijn ploeg er alles aan had gedaan en hoopt dat Be Quick zich handhaaft in de hoofdklasse. “Het zou jammer zijn als de derby niet meer op het programma staat.�

Terugkijkend op beide wedstrijden kan worden geconstateerd dat het krachtsverschil tussen de twee ploegen erg klein was en dat de arbitrage niet in voordeel van de FC was. Na het verlies in het Oosterenkstadion was de opdracht voor de tweede wedstrijd kort en krachtig; er moest gewonnen worden. Maar al na 7 minuten kreeg FC Zwolle de eerste tegenslag te verwerken. Scheidsrechter Wiedemeier zag als ĂŠĂŠn van de weinigen een strafschop in een overtreding van Zdenko Kapralic op Guyon Fernandez. De linksbuiten voltrok zelf het vonnis en dus moest de achtervolging worden ingezet. En dat gebeurde met succes, want zes minuten later stond het al weer gelijk. Albert van der Haar mocht een vrije trap nemen, die door Kapralic met het hoofd doeltreffend werd afgerond. De ploeg van trainer Art Langeler geloofde er weer in, vooral toen Arne Slot, na een aanval over veel schijven in de 40e minuut doelman Arjan Dijk kansloos passeerde. Op een psychologisch slecht moment, de blessuretijd van de eerste helft, kwamen de roodbroeken voor de tweede keer op voorsprong. Een

door Adnan Alisic genomen vrije trap kwam op het hoofd van Leen van Steensel en hij zorgde weer voor evenwicht. De 2-2 bleef lang staan op het scorebord. Pas in de 71e minuut leek de Zwolse club definitief verslagen na een doelpunt van Norichie Nieveld, die bij de tweede paal ongedekt kon binnenschieten. Maar 60 tellen later was het alweer spannend toen Slot, op aangeven van Cecilio Lopes, de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De grote anti-climax kwam even later toen doelman Diederik Boer met een rode kaart het veld moest verlaten. Hij maakte wel een overtreding op de doorgebroken Roland Bergkamp, maar er was nog rugdekking van een verdediger en dus was de uitsluiting niet terecht. De toegekende penalty werd door Fernandez benut. De krachten om nog wat terug te doen ontbraken en zo eindigde het seizoen toch wat eerder dan werd gehoopt en verwacht. Voor middenvelder Arne Slot waren de druiven zuur. “Ik zeg niet dat we daardoor zijn uitgeschakeld, maar tijdens beide wedstrijden was de arbitrage niet om over naar huis te schrijven en daar hadden wij vooral nadeel van.�

Topscorers Trofee Topscorers 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

EINDSTAND Minste tegengoals

Sander van Gurp | Wijthmen 27 Jeffrey van der Vlist | Zw. Boys 20 Berry Mulder | Zw. Boys 19 Mourad Ouali | Dieze West 19 Thijs van der Honing | HTC 15 Marc van der Meulen | Berkum 13 Chris van der Meulen | Berkum12

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

HTC ZAC WVF CSV ‘28 SVI Berkum Zwolsche Boys

27 32 33 34 43 46 46

Indien meerdere spelers/clubs een zelfde aantal goals hebben, dan is de klasse waarin ze spelen beslissend. Onder voorbehoud van typefouten. Clubs zijn zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de uitslagen!

swollenaer week 19  

swollenaer week 19

Advertisement