Page 1

GR ATIS HUIS-A AN-HUIS FAMILIEKR ANT

JA ARG A NG 11

OPL AGE 58.000

EEN EDITIE VAN BRUGMEDIA m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Passie voor gevels

Met Simca naar Kirchberg

Carnaval warmt op

Reünie Ichthus

 ACTUEEL 3  ACTUEEL 7  ACTUEEL13 ACTUEEL 5 

‘IJs op de grachten onbetrouwbaar’

Kijk snel op pagina 8 - 9 en stem bij Giel (3FM) op Prins Poets!

Actie

Taksi vruchtensap alle varianten 3 pakken à 1,5 liter naar keuze

2+1 GRATIS DEZE AANBIEDING IS GELDIG VAN WOENSDAG T/M DINSDAG

Foto: Pedro Sluiter

ZWOLLE - Hoewel de gemeente Zwolle heeft aangegeven dat het ijs op de Zwolse stadsgrachten nog onbetrouwbaar is, waagden schaatsers zich afgelopen weekend zich toch al op de ijsvloer van de Thorbeckegracht.

Nu de winter en de vorstvoorspelling aanhouden, heeft de gemeente per direct een vaarverbod voor de Zwolse stadsgrachten ingesteld. Zo krijgt de ijslaag de kans om aan te groeien.

Aan ZOUT en PEKEL hebben auto’s een HEKEL Ceintuurbaan 3

(schuin tegenover FC Zwolle stadion)

Tel. 038 454 88 07

SAMSUNG WB 700

Monumentale beuken worden kunst

14.2 MEGAPIXELS

18x Optische zoom 24-432 incl. accu en lader

ZWOLLE – Twee monumentale beuken in het park Potgietersingel verkeren in dusdanig slechte staat dat ze met het oog op de veiligheid moeten worden gekapt. De onderstam van de bomen worden echter verheven tot kunstwerk. Houtkunstenaar Edward Otten gaat er mee aan de slag. De grote beuken zijn ongeveer honderdvijftig jaar oud. De ene boom is een groene beuk en staat op de Suikerberg, de andere staat bij de ligweide en is een rode beuk. Van de groene beuk maakt Otten een hoge stoel van zes meter hoog. Dat je van

Een wereld aan zonweringen

Faradaystraat 5 | 8013 PH Zwolle Ind. ter Marslanden C-1 | Tel. 038-4656555

www.aldura.nl

een monumentale boom ook een grote houten bank kunt maken,

laat hij zien met de rode beuk in nieuwe gedaante.

Bio-Oil PurCellin huidolie Gespecialiseerde huidverzorging voor littekens, huidstriemen, pigmentvlekken en de uitgedroogde huid.

7,95 Flacon 125 ml. 23,95 nu 15,95 Flacon 60 ml. 11,95 nu Exclusief bij uw

BEKEND VAN TV

GezondheidsWinkel

LAAT ONS UW SEXY VALENTINE ZIJN!!!

S

ACTIEPRIJ

NU

149,-

Tot €8,8,korting!

OOK VOOR PASFOTO’S

Foto Voerman

Van Karnebeekstraat 7 Zwolle Tel. 038-4216855 • www.fotovoerman.nl

‘ZWOLLE’ Vispoortenplas 2 en ‘SCHUTTELAAR’ Luttekestraat 23, Zwolle

Tandheelkunde voor het hele gezin Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! 038 - 421 3800 | zwolle@dentalclinics.nl

Kinderen groeien bij Doomijn www.doomijn.nl Doomijn is onderdeel van Travers


2

www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

IK brengt lijn in uw leven! Wilt u uw goede voornemens voor 2012 nu ook echt tot resultaat brengen? Zet de juiste eerste stap nu, om uw goede voornemens werkelijk te realiseren. staat voor Iris Kouwen. gewichtsconsulent èn leefstijlcoach brengt graag lijn in uw leven! Wilt u afvallen op een gezonde, constante én evenwichtige manier? Laat IK dan uw coach zijn om voor u een juist en persoonlijk voedingspatroon te realiseren. Voor ouderen, volwassenen én kinderen! Bel, mail of bezoek mijn website om elkaar vrijblijvend te leren kennen. IK ben lid van BGN. De kosten kunnen mogelijk worden vergoed door uw verzekeringsmaatschappij.

Iris Kouwen 06-13592552 info@ikvoedingsadvies.nl www.ikvoedingsadvies.nl

In deze tijd waarop social media volop in beweging is, vooral bij de jongere generatie, zal de Notaris u vertellen In deze tijd waarop social media volop in beweging is, vooral bij de jongere generatie, zal de Notaris u vertellen over digitale nalatenschap. Wat is het, voor wie en hoe is het te gebruiken. De oudere generatie kan er in de over digitale nalatenschap. Wat is het, voor wie en hoe is het te gebruiken. De oudere generatie kan er in de toekomst ook mee maken krijgen, voor hen zelf of voor de kinderen. Hoe wilt u dat er omgegaan wordt met de toekomst ook mee maken krijgen, voor hen zelf of voor de kinderen. Hoe wilt u dat er omgegaan wordt met de digitale nalatenschap? digitale nalatenschap? Het wordt een avond vol informatie. Het wordt een avond vol informatie. De toegang is voor iedereen gratis. De toegang is voor iedereen gratis.

VIERT FEEST Hony Bruidsmode bestaat 20 jaar en dat vieren we! Samen met jou en met prachtige prijzen. Kies voor een droomjurk van Hony Bruidsmode en profiteer van onze jubileum cadeaus!

IDS

MODE

Z

1 1e Prijs: Huwelijksreis

2 Bruidsschoenen cadeau* Vanaf 15 september 2011 t/m 14 juli 2012 krijgt elke bruid bij aankoop van een bruidsjurk een paar schoenen naar keuze cadeau. Bovendien ding je in die periode mee naar één van de prachtige prijzen die er te winnen zijn.

2e Prijs: Trouwauto met chauffeur

3

Graag uw komst, met voorkeur voor de plaats, melden via overijssel@yarden.nl of telefonisch 06 49 983 360 Graag uw komst, met voorkeur voor de plaats, melden via overijssel@yarden.nl of telefonisch 06 49 983 360 Datum: Datum: Aanvang: Aanvang: Ontvangst: Ontvangst: Locatie: Locatie:

13 februari 13 februari 20:00 uur 20:00 19:45 uur uur een kop koffie/thee 19:45 uur een kop koffie/thee Uitvaartcentrum Kranenburg Uitvaartcentrum Kranenburg Kranenburgerweg 3 Kranenburgerweg 8024 AC Zwolle 3 8024 AC Zwolle

www.yarden.nl www.yarden.nl

3e Prijs: Luxe bruidstaart Yarden Uitvaartcentrum Yarden Uitvaartcentrum Langewijk 148 Langewijk 148 7701 AJ Dedemsvaart 7701 AJ Dedemsvaart

HONY BRUIDSMODE Ossenmarkt 12, Zwolle. Telefoon 038-422 41 62 E-mail info@honybruidsmode.nl Internet www.honybruidsmode.nl Iedere uitvaart uniek

Iedere uitvaart uniek

Hony Bruidsmode is deelnemer van de Love & Marriage Beurs in Zwolle en Groningen. Hony Bruidsmode is aangesloten bij Mitex Garantiefonds.

MAAK EEN AFSPRAAK OP WWW.HONYBRUIDSMODE.NL

*Vraag naar de voorwaarden.

Wanneereen eendierbare dierbare isis overleden overleden moet moet er Wanneer er veel veel geregeld geregeld worden wordenen endaar daarwillen willenwij wijliever lieverniet nietaan aandenken. denken. Toch is het goed om op een tijdstip, wanneer u niet direct geconfronteerd wordt met een overlijden Toch is het goed om op een tijdstip, wanneer u niet direct geconfronteerd wordt met een overlijdenhierover hierover denken.Hoe Hoemoet moet de de uitvaart uitvaart eruit eruit gaan nanatetedenken. gaan zien? zien? Aan Aan wie wie wilt wiltuude debezittingen bezittingennalaten? nalaten?UUkunt kuntuwuw uitvaartwensenvastleggen vastleggen daar daar kan kan de de Uitvaartconsulent uitvaartwensen Uitvaartconsulent uu bij bijhelpen. helpen.Ook Ookkan kandedeUitvaartconsulent Uitvaartconsulentu u adviseren, afhankelijk van de situatie, contact te zoeken met een Notaris deze kan u adviseren, afhankelijk van de situatie, contact te zoeken met een Notaris deze kan uopopgebied gebiedvan vanerfrecht erfrecht verder adviseren. verder adviseren.

HONY BRUIDSMODE

OL

B

RU

Niemand denkt denkt graag graag aan aan overlijden overlijden

YardenVereniging VerenigingOverijssel Overijssel heeft heeft op maandag 13 Yarden 13 februari februari een eeninformatieve informatieveavond avondover overnalatenschap nalatenschap georganiseerd.Deze Deze avond avond zal zal plaatsvinden in Uitvaartcentrum georganiseerd. UitvaartcentrumKranenburg KranenburgteteZwolle Zwolleenenininhet hetYarden Yarden Uitvaartcentruminin Dedemsvaart. Dedemsvaart. De aanvang van deze Uitvaartcentrum deze informatieavond informatieavondisisom om20:00 20:00uur. uur. NotarisMw. Mw.Mr. Mr.H. H.de de Boer Boer uit uit Zwolle Zwolle en en Notaris Notaris Notaris Mr. Mr. E. E. Linde Linde uit uitDedemsvaart Dedemsvaartzullen zullenininhun hunplaats plaatsspreken spreken over erfrecht. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van uw vragen. over erfrecht. Er zal voldoende ruimte zijn voor het beantwoorden van uw vragen.

2Ja0ar

W

• HONY

Erfrecht en Nalatenschap Nalatenschap

LE •

1991 2011


ACTUEEL

maandag 6 februari 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

‘Zwollenaren denken graag mee over bruisende stad’

Bevrijding groots gevierd

ZWOLLE – Het bruist in Zwolle van de ideeën en Zwollenaren denken graag met elkaar mee over de realisatie ervan. Dat gevoel overheerste bij organisator Henriëtte Agterhuis na de CityBattle. De sporthal van Landstede fungeerde woensdag als een soort van snelkookpan voor ideeën.

Op de verschillende podia zijn dit jaar grote namen te zien, zoals Alain Clark, Normaal, Krystl, Waylon, Chef’s Special, Typhoon, Wouter Hamel, Blaudzun en VanVelzen. De organisatie heeft ook aan de kleintjes gedacht met Samba Salad, Hippe Gasten en Kidz-DJ. Evenals vorig jaar houdt het festival een Openingsconcert voor alle bewoners van Zwolse verzorgingshuizen. De organisatie zorgt voor vervoer en eerste rang zitplaatsen, zodat het festival voor iedereen toegankelijk wordt en de betekenis van 5 mei zo breed mogelijk wordt uitgedragen. Het algemene thema van het festival is ‘Vrijheid geef je door’. Dit thema komt terug in diverse projecten waaronder ‘Wat is nou die Vrijheid?’; een project waar bezoekers artikelen kunnen lezen, foto’s kunnen posten van het ultieme vrijheidsgevoel en een persoonlijk vrijheidslied kunnen uploaden. Uiteindelijk komt er een antwoord op de vraag ‘Wat is nou die Vrijheid?’ wat op 5 mei wordt gepresenteerd. Kijk

In zestien teams dachten onder andere ondernemers, gewone Zwollenaren, studenten, maar ook mensen van buiten de stad na over de vraag hoe door samenwerking en het zoeken naar verbinding de kwaliteit van de stad als leefomgeving voor haar inwoners kan worden verbeterd. De deelnemers konden allereerst aanhaken bij een van de vier bewegingen die werden gepresenteerd. Een ervan was bijvoorbeeld de beweging waarbij eigen verantwoordelijkheid voorop staat. Van de verscheidene ideeën die werden geopperd werden er drie als beste gekozen. Agterhuis: “Wat mij ook opviel was dat de COLOFON

ADRES De Swollenaer is een editie van BrugMedia Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl internet: www.deswollenaer.nl OPENINGSTIJDEN Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur DRUK EN OPMAAK Hoekstra-Boom Offset Rotatie BV, Emmeloord Opmaak: Bco reclameburo KLACHTEN BEZORING Info@brugmedia.nl VERSPREIDING Editie De Swollenaer verschijnt in de gemeente Zwolle. Met onze andere kranten komen wij ook in de gemeente Kampen, gemeente Zwartewaterland, Vollenhove, Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek en Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren ADVERTENTIEVERKOOP Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij één van onze verkopers voor donderdag 12.00 uur. • Hans Koorn 06 - 1588 1935 • Leo Sebel 06 - 1588 1938 • Wim Mossel 06 - 1588 1936 FAMILIEBERICHTEN

038 - 337 00 58 familieberichten@brugmedia.nl PARTICULIERE ADVERTENTIES swollenaertjes@brugmedia.nl AANLEVEREN Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact. Aanleveren persberichten per e-mail: redactie.swollenaer@brugmedia.nl sport@brugmedia.nl voor donderdag 16.00 uur. Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. REDACTIE Erik-Jan Berends 06 - 1588 1952 Christiaan Schutte 06 - 1588 1946 Pedro Sluiter 06 - 1588 1945 Gerard Meijeringh (sport) 06 - 1588 1948 Piet Bakker (sport) 06 - 2840 5082 Harry Bouwhuis (sport) 06 - 2501 3597 Niets uit deze krant mag -zonder toestemming van de uitgever- ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

Foto: Pedro Sluiter

deelnemers oog hielden voor de realiseerbaarheid ervan. Wat ik mooi vindt is dat bijvoorbeeld de studenten niet alleen meedenken maar ook aan helpen bij een verdere realisatie.” Een van de drie ‘beste’ ideeën is het ‘Zwols kwartiertje’, het initiatief om je ieder jaar op een bepaald moment doelbewust te bekommeren om je medemens. ‘Wij Zwolle’, te zien op

ZWOLLE - Met zeven podia, meer dan 60 optredens en de inzet van 850 vrijwilligers wordt de 22e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel weer groots aangepakt. voor meer informatie op www. bevrijdingsfestivaloverijssel.nl. Ambassadeurs Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de veertien Bevrijdingsfestivals hebben Alain Clark, Go Back To the Zoo en Nick & Simon benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2012. De Ambassadeurs bezoeken op 5 mei de Bevrijdingsfestivals met een helikopter van defensie. Tijdens hun optredens onderstrepen zij het belang van het jaarthema. Al ruim 20 jaar zetten Nederlandse artiesten zich in voor de vrijheid. Alain Clark debuteerde in 2004 met het album Alain Clark. Daarna volgden de succesvolle albums Live it out en Colorblind, met bekende hits als This ain’t gonna work en Love is everywhere. De broers Teun en Cas Hieltjes vormen met Bram Kniest en Lars Kroon de Nederlandse rockband Go Back to the Zoo. Het duo Nick & Simon brak in 2006 door met de singles Steeds weer en De soldaat.

Zwervende gevelstenen: fascinatie voor reclame uit vervlogen tijden gevonden op de gemeentewerf, keurig weggestopt in een krat.”

(door Christiaan Schutte)

ZWOLLE – Ooit waren ze de visitekaartjes van trotse ondernemers. Daarna leden ze soms, alsof het ging om het eerste het beste reclamefoldertje, een zwervend bestaan: gevelstenen. Zwollenaar Marcel Overbeek is gefascineerd door de veelal zeventiende en achttiende-eeuwse stenen, die voor de Napoleontische tijd toen er nog geen huisnummers waren, ‘adresgegevens’ en ‘reclamebord’ ineen waren. De drieling-gevelsteen van de oude zeepfabriek in het nieuwe verzorgingscentrum van de Feniks vindt hij een van de hoogtepunten. De recent geplande onthulling van de opnieuw ingemetselde steen is aanleiding voor een interview. Het toeval wil dat Overbeek juist op de ochtend dat hij aanschuift voor het gesprek even daarvoor langs Huize Hofvliet fietst en opmerkt dat de gevelsteen in de aanbouw daar weg is. “Toch maar even bellen met Monumentenzorg”, zegt Overbeek lachend, om er later

Marcel Overbeek: “Voor een middeleeuwse stad heeft Zwolle weinig gevelstenen.” Foto: Pedro Sluiter

achter te komen dat de steen een veilig plekje heeft gekregen. De steen beeldt een jager uit in middeleeuwse kledij en het zou overigen geen originele steen maar een replica betreffen. Geen replica is in elk geval de Fenikssteen met daarop een uit de as herrijzende Feniks. De steen wordt geflankeerd door twee zusterstenen, vandaar de aanduiding drieling-

OPEN DAG

15 februari woensdag

15.00 tot 21.00 uur

• GPW • GODSDIE NSTLER AAR PABO • HBO -V • SPH • MWD

Al s je gel oof t in je we rk !

gevelsteen. “De steen stamt uit circa 1759. Het was de gevelsteen van de zeepfabriek en alleen dat al is leuk, want veel mensen denken dat zeep iets is dat nog niet zo heel lang bestaat maar dat is dus niet zo. Toen de fabriek verhuisde van de Waterstraat naar de Kamperpoort verhuisde de steen mee. Later werd de fabriek gesloopt en de steen werd uiteindelijk terug-

Feniks De gemeente telt ongeveer honderdvijftig historische gevelstenen, waarvan er zo’n veertig afkomstig zijn uit de binnenstad. Overbeek: “Voor een middeleeuwse stad als Zwolle is dat weinig, in Amsterdam tref je er op elke hoek bijna een aan. Wat de mooiste Zwolse gevelstenen zijn? Nou, die van de Feniks behoort daar dus toe, maar bijvoorbeeld ook de drieling-steen in de Sassenstraat tegenover het stadhuis is erg mooi en die van het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt. En natuurlijk de oudste gevelsteen, die van de oude Romaanse kerk, die heeft moeten wijken voor de vijftiendeeeuwse Grote Kerk. Al is dat geen gevelsteen in de zin van een reclame voor ondernemers.” Wie denkt dat de Zwollenaar alleen iets heeft met oude gevelstenen heeft het mis. “De oudste neonreclame vind je tegenwoordig ook al aan in het museum. Als je maar lang genoeg wacht wordt het vanzelf bijzonder.”

Speciaal voor valentijn 2012

gh.nl

DIRECTIE Algemeen directeur: Bauke Hoekstra Commercieel directeur: Johan van der Kolk

Youtube, is een filmpje waarin een ‘Indiase nieuwslezeres’ van de autocue leest over een geslaagde CityBattle. Het idee van verbinding zoeken slaat aan en verspreidt zich als een olievlek, zo laat de nieuwslezeres weten. Het derde winnende idee is de Zwolse Zwam, een zwam waar Zwollenaren tegen kunnen praten.

3

Liefde gaat door de maag Bakken met liefde Jeanine’s Cake Decorations

Wil je een geslaagde valantijnsdag? Geef je geliefde een taartje cadeau. Voor de smaak en prachtige decoratie, laat het aan Jeanine over. Dan ben je zeker van je zaak. Natuurlijk smaak en tekst naar eigen keus. Bestellen vòòr 10 februari

www.jeaninescakedecorations.nl - 038 42 11 923


Onrustige benen? Slapeloze nachten? Doodmoe? Restless Legs Syndroom

100 m a a n d a g 6 f e3bkolom r u a r i x2 0 1 2 mm

Omdat zowel artsen als patiënten niet volledig op de hoogte zijn van wat deze ziekte veroorzaakt en wat er aan te doen is, organiseert de Stichting Restless Legs een voorlichtingsbijeenkomst: 18 februari 2012 van 14.00–16.00 uur Zaal open vanaf 13.30 uur Plaats Onderwijscentrum Lelystad Kofschip 1, 8223 EZ Lelystad Programma Voordracht door neuroloog mw J.Riphagen, ‘Ga naar Berlijn: verbonden aan het MC Zuiderzee Ziekenhuis een hippe stad te Lelystad vol cultuur!’ Na de voordracht is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Datum

Exclusief voor de lezers van de Swollenaer en de Stadskoerier

Verras je Valentijn met

romantisch Berlijn! 4-daags arrangement inclusief: • 3 overnachtingen in ***hotel • logies en ontbijt • Retourvlucht met Transavia vanaf Amsterdam Vertrek op diverse data in februari en maart

Vrije toegang

Omdat zowel artsen als patiënten niet volledig op de hoogte zijn van wat deze ziekte veroorzaakt en wat er aan te doen is, organiseert de Stichting Restless Legs een voorlichtingsbijeenkomst:

va n 27 9, nu va na f

€ 179 pp .

Geniet samen met je geliefde van het mooie Berlijn. Een hippe stad vol cultuur: prachtige architectuur, bijzondere musea, maar ook veel leuke restaurants en winkels. Boek nu! VakantieXperts, Dobbe 2, Zwolle tel. 038 455 55 40m zwolle@vx.nl, www.vx.nl/actie

http://www.stichting-restless-legs.org

Onrustige benen? Slapeloze nachten? Doodmoe? Restless Legs Syndroom

www.deswollenaer.nl

1/8e pagina bakmixen

• marsepein • uitstekers • bakvormen

Liefde...

18 februari 2012 van 14.00–16.00 uur Zaal open vanaf 13.30 uur Plaats Onderwijscentrum Lelystad Kofschip 1, 8223 EZ Lelystad Programma Voordracht door neuroloog mw J.Riphagen, verbonden aan het MC Zuiderzee Ziekenhuis te Lelystad Na de voordracht is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Datum

Vrije toegang

http://www.stichting-restless-legs.org

Bak deze heerlijke cupcakes voor jouw Valentijn..

De leukste winkel voor alles op het gebied van taarten, cupcakes, koekjes en véél meer... Deleukstetaartenshop • Varsenerstraat 12 • Ommen Openingstijden • di t/m do 9.30 - 17.30 • vr 9.30 - 21.00 • za 10.00 - 17.00

www.deleukstetaartenshop.nl

jij maakt er wat moois van!

Extra informatieavond Open huis gemist? JenaXL

Gelijkheid 3 Zwolle-Zuid 088-850 85 60 info@jenaxl.nl www.jenaxl.nl

Kom naar onze extra informatieavond op

Donderdag 23 februari van 19.30 tot 21.00 uur

Iedereen is uniek!

Daarom gaat Jenaplanonderwijs uit van verschillen. Leerlingen doen veel samen, maar krijgen tegelijkertijd volop individuele aandacht, zodat elk kind zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen. Dat vraagt om duidelijkheid. Daarom hebben we een vast weekritme en zijn onze schooltijden helder: dagelijks van kwart voor negen tot kwart voor vier en op woensdag tot een uur. Op JenaXL leren kinderen zoals ze dat in het dagelijkse leven ook doen: van elkaar en met elkaar.

4


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

maandag 6 februari 2012

Wilco Voulon van Autisme Sportief bereikt Kathmandu

Zalkerveerweg ‘niet blij’

Zwollenaar Wilco Voulon van de stichting Autisme SPortief maakt met twee Engelse vrienden Neil Cottam en David Slater een moeilijke en niet-ondersteunde late-winter trek naar het gebied van het Mount Everest Base Camp in Nepal. In weekblad de Swollenaer en op de internetsite www. deswollenaer.nl doet Voulon exclusief verslag van de expeditie.

De schapenhouderij moet vanwege de dijkverlegging bij Westenholte worden verplaatst. Maar dat zien de buurtbewoners niet zitten. Ze zijn bang voor besmettelijke ziekten. Die angst lijkt terecht. Juist kort geleden werd bij het bedrijf op zijn oude locatie het Schmallenberg-virus ontdekt. Toch zeggen de gemeente Zwolle, het rijk en de provincie dat dit virus niet schadelijk is voor mensen. De ook gevreesde Q-koorts is volgens hen ook teruggedrongen. De angst zou dus onterecht zijn. De verplaatsing naar de Zalkerveerweg, die nu al wordt voorbereid, heeft nog een onprettig effect voor een agrarisch bedrijf dat gronden pacht aan dezelfde weg.

Vanaf Dubai vlogen we door naar Kathmandu, Nepal. Aangekomen in Kathmandu waren we blij dat al onze bagage ook was aangekomen omdat we de kleding en overige spullen hard nodig hebben op de trip. Nadat we een visa hadden gehaald voor 30 dagen werden buiten het vliegveld kwamen werden we vriendelijk zwaaiend begroet door degene die ons namens het Kathmandu Guesthouse kwam ophalen. Na een korte rit, zoals je die kunt verwachten in een land als Nepal (toeterend en links en rechts verschillende voertuigen opduikend zonder verlichting), kwamen we aan in ons guesthouse. Nadat we de spul-

len naar onze kamer hadden gebracht, probeerden we rond 22.30 uur lokale tijd nog een warme maaltijd te scoren wat wonderwel lukte. Na ruim acht uur slaap hebben we heerlijk van het ontbijt genoten op de binnenplaats van het guesthouse. De vroege ochtendzon deed de pannekoeken en de koffie nog beter smaken. De gehele dag hebben we vervolgens

gebruikt om noodzakelijke zaken te regelen, zoals de trekking permits en het busticket voor de reis naar Jiri. We hebben namelijk besloten om maar een dag in Kathmandu te blijven omdat we ons erg fit voelen.

DEN HAAG – De vestiging van een schapenhouderij aan de Zalkerveerweg mag niet doorgaan. Dat eiste een aantal buurtbewoners maandag bij de Raad van State. Daarvan moet een deel worden ingeleverd voor de schapenhouderij. Volgens de advocaat van de betrokken overheden blijft dit agrarische bedrijf nog wel levensvatbaar. Ook is hulp toegezegd om te kunnen overleven. Een andere buurtbewoner klaagde bij de Raad over twee geplande parkeerterreintjes die het waterschap aan de Zalkerveerweg wil realiseren voor recreanten. Op dit moment is daar in de buurt al een parkeerterreintje dat volgens de bewoner niets anders is dan een ‘afwerkplek’. Dat probleem zal er volgens de overheden straks niet meer zijn. De Raad doet over zes weken uitspraak.

Hoofdkantoor: Sisalstraat 70-1 8281 JK Genemuiden Tel. (038) – 385 78 76 Vestiging Lemmer: Klaaskamp 15a 8531 XE Lemmer Tel. (0514) – 56 15 54

Lees het actuele verslag op de speciale blog op www.deswollenaer. nl.

www.vandenberg-totaalonderhoud.nl

Fietsen in nieuwe stalling op station

Zwols team neemt deel aan eerste wintereditie Carbage Run

ZWOLLE - Bij het NS station in Zwolle zijn 400 extra dubbellaagse fietsenrekken geplaatst. De gemeente Zwolle en ProRail willen hiermee onder meer het ‘wildparkeren’ van fietsen tegengaan.

(door Erik-Jan Berends)

Speciaal voor de WINTERSPORT

zonnebril op sterkte

incl. glazen al vanaf ...... 99,-

Thomas a Kempisstraat 46 Zwolle Tel.: 038-4551177 Bril passen? kijk op: www.palsbrillen.nl

Collega Sandra Keur van Zuidberg wilde erg graag met de mannen mee. Aangezien het een auto voor rolstoelvervoer is, kan ze alleen in een rolstoel meereizen. “Ze heeft heel Marktplaats afgezocht en een rolstoel gevonden”, zegt Zuidberg lachend. “Zo heeft ze haar deelname geregeld.” De twee mannen hebben de auto verder omgebouwd tot ‘koek en zopie auto’. “Aan de zijkanten hebben we bankjes geplaatst, evenals branders en een petroleumkachel. Zo kunnen er zeker zes volwassenen in. Onderweg kunnen we mensen dan voorzien van koek en zopie.”

ZWOLLE - Zwollenaren Aschwin Zuidberg en Dave Sinke starten op 13 februari voor de eerste wintereditie van de Carbage Run, een rit naar het Oostenrijkse Kirchberg met auto’s met een maximale aanschafwaarde van 500 euro. “Toen ik de term Carbage Run hoorde, was ik erg benieuwd wat dat was”, vertelt Zuidberg. ‘Dit moet Dave weten’, was zijn eerstvolgende reactie. Die bleek meteen in voor deelname. “De Carbage Run is drie keer in de zomer gehouden, dit is de eerste wintereditie. Hier doen ongeveer tweehonderd teams aan mee. De aanstaande zomereditie zit met vijfhonderd auto’s al vol”, weet Zuidberg. “Elke dag moeten we bijzondere opdrachten doen. Welke, weet je niet vooraf. Je kunt je er dus niet op voorbereiden. Het kunnen behendigheidsoefeningen zijn of contact zoeken met de lokale bevolking. Zo moesten deelnemers in een vorige editie bijvoorbeeld een lunch maken, een eitje bakken of ‘iets’ van sanitair

Dave Sinke (l) en Aschwin Zuidberg hebben een monstertocht voor de boeg met hun

meenemen.” Bij de Carbage Run draait het niet om wie de snelste is. De deelnemers worden beoordeeld op creativiteit en vindingrijkheid en kunnen daarmee geldprijzen winnen. Rolstoel De rit start in Hardenberg en gaat over B-wegen dwars door de Alpen naar achtereenvolgens

Freiburg, Davos, Sölden, Cortina d’Ampezzo en Kirchberg. Zuidberg en Sinke hebben voor de rit een Simca uit 1979 aangeschaft. “De vorige eigenaar heeft er zijn invalide echtgenote in vervoerd”, zegt Zuidberg. “Een prachtig wagentje met vier versnellingen. Volgens de teller gaat hij maximaal 135 kilometer per uur, maar de GPS geeft niet meer dan 125 aan.”

Boete voor ongeval Roekeloos rijgedrag achtten de rechters niet bewezen. Dat bleek dinsdag uit het vonnis. De 68-jarige I.T. was op 10 april met zijn vrouw onderweg vanuit hun woonplaats Bloemendaal voor familiebezoek. Op de Spoolderbergweg, net voor de brug over de IJssel, sloeg hij af richting de Katerveerdijk. Daarbij zag hij een scooter over het hoofd. De scooterrijdster raakte zwaargewond. Volgens het Openbaar Ministerie

had de man roekeloos rijgedrag getoond. Boete De officier van justitie eiste daarom 150 uur werkstraf en een jaar rijontzegging. Dat roekeloze rijgedrag achtte de rechtbank niet bewezen. Wel legden de rechters de man een boete van 750 euro op omdat hij de verkeersregels had overtreden. Hij had immers geen voorrang verleend.

De deelnemers aan de Carbage Run mogen hun auto’s verbouwen, maar ze moeten wel aan de eisen van de wet voldoen. Zo zijn er duidelijke veiligheidsvoorschriften en is men verplicht deelnemers die onderweg met pech staan te helpen. Sinke en Zuidberg gaan vooral voor het avontuur, veel technische kennis hebben ze niet. “We laten de auto vooraf nog goed nakijken en verder hopen we op de collegialiteit van de andere deelnemers.”

Klokjesbloem

ZWOLLE (JPZ) – De 68-jarige automobilist die in april vorig jaar een ernstig verkeersongeval veroorzaakte, heeft van de rechtbank Zwolle een boete opgelegd gekregen.

Campanula portenschlagiana Get Mee Potmaat 10,5 cm. Excl. sierpot. Per stuk Geldig van 09-02 t/m 15-02. OP=OP

De plaatsing van de rekken is mogelijk dankzij subsidie van de provincie Overijssel. De nieuwe stallingen zijn een aanvulling op de al bestaande dubbellaagse fietsenstallingen aan de Westerlaan. Het voordeel van deze rekken is dat er meerdere fietsen op een beperkte ruimte gestald kunnen worden. De bovenste laag van de stallingen bestaat uit een goot die de fietsers aan een handvat naar beneden kunnen trekken. De fiets kan in de goot gereden worden, waarna ze de goot weer aan het handvat omhoog kunnen tillen. De provincie Overijssel stelt de subsidie ter beschikking in het kader van het programma Ketenmobiliteit. Dit programma stimuleert het gebruik van de fiets als onderdeel van de reis, bijvoorbeeld in combinatie met openbaar vervoer of carpoolen.

5

GroenRijk Hattem • Zuiderzeestraatweg 21a 038-4443748 • www.groenrijk.nl

van 4,99Dvoor

2,99


www.deswollenaer.nl

maandag 6 februari 2012

6

VERS EN VOORDELIG

Elfstedenbliksem INGREDIENTEN

1 kg stoofperen 1 theelepel kaneel 1 eetlepel suiker 1 kg aardappelen 600 gr doorregen rookspek 2 eetlepels azijn peper, zout Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ± 1/2 uur op laag vuur. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren. Voeg ze, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en de peren gaar zijn. Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Schep de azijn, peper, en het spekvet door het gare peer-aardappelmengsel. breng het geheel op smaak en leg de gebakken plakjes spek erop. Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.

500 GRAM KIPPELING, BUCKET FRIET BAKJE SMULSAUS & MAYONAISE

WILLIAM v.d. VEGT

VAN € 12,95 VOOR

Vechtstraat 57 • 8021 AS • Zwolle Tel. 038-4534025

HUISGEMAAKTE KIPGEHAKTBALLEN

AMBACHTELIJK BEREIDE MAALTIJDEN VELE SOORTEN MAALTIJDEN IN OVENSCHOTEL NIEUW

• HACHEE MET RODE KOOL MET AARDAPPELPUREE • THAISE RUNDVLEESSCHOTEL MET KRIELTJES • STAMPPOT TRIO

9.

95

Gezinszak kibbeling + bakje tonijnsalade + 0,5 l. heerlijke vissoep Samen van € 1395

2.

99

SALADE VAN DE WEEK

TWENTSE KOOLSALADE, WITTE KOOL, PREI, WORTEL, EN GEBAKKEN SPEKREEPJES IN YOGHURTDRESSING 200 GRAM ...........................................................................................................

1.

99

EIGEN BEZORGSERVICE!

tegen inlevering van deze bon geldig t/m 11 februari 2012

Menu van de week

Gebakken kibbelingmenu compleet met friet, rauwkostsalade en saus van 750 NU VOOR

voor maar

MANDARIJNEN, BANANEN, APPELEN, PEREN, EN KIWI’S VAN 4.99 .............................. ............................................................................

ALLE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG T/M ZATERDAG 13 FEBRUARI

€ 5.00

www.kip2day.nl

NU PER STUK........................... .................. .................................................

FRUITPAKKET

4 VOOR

geldig tot 11 februari 2012, bij afhalen

BOERENKOOL • HUTSPOT ZUURKOOL MET WORST

MET GRATIS OVENSCHAAL

€ 9,95

1000

tegen inlevering van deze bon geldig t/m 11 februari 2012

650

Ovenschaal zalm in bacon met honingmosterdsaus 25 min. op 200o C

per stuk 395

3 voor 1000

Melkmarkt 32 • 8011 MD ZWOLLE CENTRUM • T 038 42 34 927 www.hansvisscher.visgilde.nl


ACTUEEL

maandag 6 februari 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

Geloof, gala en drama in jubileumweek studentenvereniging Ichthus (door Christiaan Schutte)

ZWOLLE – De feestweek van de 30-jarige studentenvereniging Ichthus begon zondag met een bezoek aan een dienst in de Opstandingskerk. Geloof speelt een belangrijke rol voor de studenten van verschillende signatuur. Maar vrijheid en zelfontplooiing ook. En dus volgen na het kerkbezoek tal van andere activiteiten. Woensdag zal er in theater Odeon een variant op Romeo en Julia zijn te zien en onder andere ook het gala op donderdag moet een hoogtepunt worden. Studente Else Huls, betrokken bij de pr, verklaart de keuze voor ‘het eeuwige drama’ Romeo en Julia: “Het is inderdaad een drama, maar we houden het wel een beetje luchtig hoor. De boodschap die in het verhaal zit, is dat je door een ander dwars te zitten alles kapot kunt maken.” Nu zullen de toeschouwers -familie, vrienden en bekenden- dat zelf allemaal ook wel begrijpen, maar de iets meer eigentijdse boodschap zou kunnen zijn dat het soms tijd is om iemand los te laten. Else: “Dat willen we de bezoekers toch eigenlijk ook wel een beetje meegeven. Het studentenleven kan best spannend zijn. Er komen veel dingen op je af, je ontmoet nieuwe mensen en bent bezig om jezelf te ontwikkelen. Daar heb je ruimte

voor nodig.” Van de andere kant kan het volgens Else heel prettig zijn om wekelijks andere studenten te ontmoeten die geloven. En dat is de basis van Ichthus. Veel van de studenten zijn van gereformeerde huize, maar ook de Evangelische en Baptistische signatuur is van oudsher sterk vertegenwoordigd binnen de vereniging. Ook andere christenen kunnen lid worden. Voor deze week heeft Ichthus eveneens de andere studenten uitgenodigd. Net als Ichthus hebben die verenigingen hun ledenaan-

ZWOLLE – Vertegenwoordigers van kerken en beroepsorganisaties en vertegenwoordigers vanuit de Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ) komen op 21 februari bijeen.

tal de laatste jaren veelal zien slinken. “Wij zijn nu weer een klein beetje gegroeid van zo’n zestig naar circa zeventig leden. Op het hoogtepunt had Ichthus echter denk ik wel honderdvijftig leden. Je merkt gewoon dat het voor studenten financieel lastiger is geworden om op kamers te gaan. Dat is jammer, want voor je ontwikkeling is het goed.” Overigens kun je als ‘nog thuiswonende’ uit de buurt natuurlijk ook prima lid worden. Het jubileumgala hield in de aan-

die in zijn of haar omgeving niet iemand kent die lijdt aan een depressie. Ook met aandoeningen als autisme en ADHD zijn veel mensen inmiddels bekend”, aldus Mink de Vries namens de Zwolse kerken. Ideeën Volgens De Vries staan naast het geven van voorlichting op een laagdrempelige manier onder

andere het tegenaan van stigmatisering, ontmoeting in een kleine vertrouwde kring en een verdere uitwisseling tussen onder meer GGZ en kerken op de rol. En ook het werken met levensverhalen is één van de ideeën. De Vries: “We hebben nog niet exact voor ogen in welke vorm we daar iets mee willen doen, maar je kunt denken aan een bundeling van verhalen.” Toneel en theater kunnen eveneens worden ingezet als middel om te verbinden en de drempel te verlagen. De eerste ontmoeting tussen GGZ, kerken en andere

Gevonden fietsen op web ZWOLLE - Zwollenaren die hun fiets kwijt zijn, kunnen op de website www.zwolle. nl/afac zien of hun fiets bij de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) staat.De AFAC maakt een foto van alle binnengekomen fietsen. Binnen enkele dagen staan deze foto’s op de website. Op de website staat, naast de foto, ook een aantal kenmerken van de fiets, zoals merk en framenummer. Verder geeft de site informatie over de plaats, locatie en datum waarop de fiets is gevonden. Eigenaren kunnen deze website doorzoeken om te zien of hun fiets bij de AFAC staat of niet. Zwollenaren die hun fiets terugvinden op de website kunnen contact opnemen met de AFAC om hun fiets te komen ophalen. Voor het ophalen moeten zij 10

Drie jaar cel tegen ‘nachtmerrie van elke vrouw’ ZWOLLE (JPZ) - De 19-jarige A.N.M., die ’s avonds laat in zijn woonplaats meerdere vrouwen van hun fiets trok en het geweld niet schuwde, werd donderdag op de zitting van de rechtbank omschreven als ‘de nachtmerrie van elke vrouw.’

loop er naartoe al veel studenten bezig”, weet Else te vertellen. “Het is de gewoonte dat een jongen een meisje meevraagt naar het gala, maar omdat de traditie voorschrijft dat dit in een schrikkeljaar omgekeerd is, lag nu het initiatief bij de dames. Grap Sommigen van hen maakten er een grap van door meerdere jongens mee te vragen. We hebben wel een beetje in de gaten gehouden dat geen van de jongens alleen hoeft’’, verzekert Else.

Mensen met psychiatrische aandoening op de bühne Op de agenda staan ideeën om mensen met een psychiatrische aandoening op basis van gelijkwaardigheid in contact te brengen met andere mensen. Een ander doel is om in de trant van voorlichting meer te doen aan preventie. Dat is nodig vinden de initiators omdat het aantal mensen met psychische en geestelijke problemen groot is. “Ik ken niemand van boven de achttien

7

organisaties uit het maatschappelijke veld was vooral bedoeld om een toenadering tot stand te brengen. Bijvoorbeeld kerken zijn wel eens geneigd in een laat stadium de professionele hulp van de geestelijke gezondheidszorg in te roepen. Die op haar beurt maakt weinig gebruik van de contacten uit de omgeving van iemand met geestelijke problemen. Dat terwijl veel instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg uit de maatschappij zelf zijn voortgekomen.

M., die een poging tot verkrachting, een zware mishandeling en aanranding werd verweten, zei op de zitting dat hij als doel had gehad om hen te verkrachten. Op 28 juli 2010 trok hij in de Zwolse wijk Holtenbroek een vrouw met grof geweld van haar fiets. Hij werkte haar tegen de grond en zei in het Engels tegen haar ‘ik wil je geld niet, ik wil alleen seks met je.’ Het bleef echter bij een poging. M. bekende het voorval op de zitting. Het afschuwelijke incident deed hij af met een ‘ik was gewoon dronken.’ In september van dat jaar sleurde hij in het centrum van zijn woonplaats achtereenvolgens twee vrouwen van hun fiets. M. gaf toe dat hij een van de slachtoffers tegen de grond had gewerkt en meerdere keren in haar gezicht had geslagen. Dit deed hij met zoveel kracht dat ze haar neus brak. Nog geen 300 meter verderop trok hij nog een vrouw van haar fiets. Deze zou hij hebben aangerand. M. zei op de zitting emotieloos dat hij onder invloed van qat, cannabis en alcohol ‘gewoon’ zin kreeg om vrouwen te verkrachten. Of de Zwollenaar kampt met een stoornis, kon echter niet worden vastgesteld. De verdachte weigerde mee te werken aan een psychisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De officier van justitie vond dan ook dat de maatschappij tegen hem moest worden beschermd met een ‘lange gevangenisstraf’. Ze eiste drie jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Inspiratie-avond over het huwelijk in Zuiderhof ZWOLLE - De Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle doet mee aan de internationale Marriage Week. In de Zuiderhof is er op donderdagavond 9 februari een inspiratie-avond voor echtparen om te groeien in vertrouwen en in liefde. In verschillende workshops krijgen echtparen toerusting voor hun huwelijk.

Archieffoto: Erik-Jan Berends

euro administratiekosten betalen en een legitimatiebewijs bij zich hebben. De AFAC controleert van alle fietsen of er aangifte van diefstal is gedaan. Wanneer dat het geval is, bezorgt de AFAC de gestolen fiets gratis thuis. Hinder Medewerkers van de AFAC ver-

wijderen fietsen die onveilige situaties of hinder veroorzaken. Dit wordt gedaan om met name de stationsomgeving veilig en leefbaar te houden. Om te zorgen voor voldoende ruimte in de rekken neemt de AFAC ook fietsen in beslag die meer dan twee weken op één plek staan.

Er is een workshop ‘Druk en toch gelukkig’ en een workshop die een nieuw licht werpt op de verschillende communicatiestijlen van man en vrouw. Petra Eikelboom is mede-organisator. Zij vertelt : “Het huwelijk kent geen opleiding. Op de trouwdag geef je elkaar het ja-woord, maar hoe leer je een goede man of een goede vrouw te zijn? Daarom willen we echtparen inspireren, zodat ieder stel daarin kan groeien. De avond is gratis toegankelijk voor jonge en oudere echtparen. Ze hoeven niet kerkelijk te zijn.” Jeanette en Evert Hamming, die al jarenlang de Marriage Course

verzorgen in de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle, verlenen hun medewerking. Ook zijn verrijk-je-huwelijk-trainers Fedde en Julia Ypma te gast van Jeugd met een Opdracht. De huwelijksavond legt ook een link tussen ZwolleZuid en Zuid-Afrika. Het Zwolse echtpaar Chris en Tineke Baas woont in Zuid-Afrika en verzorgt daar huwelijkstrainingen. De thuisfrontcommisie van familie Baas verzorgt de huwelijksavond in de Zuiderhof. Aanmelden kan via marriage@familybase.org of bezoek de website : www.familybase.org.


RONDJE SWOLLE

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Gehoord onder de SASSENPOORT .

FEBRUARI

UITLADDER IS EEN TWEEWEKELIJKSE UITGAVE VAN HET ZWOLS UITBURO EN BEVAT EEN SELECTIE VAN HET TOTALE CULTURELE UITGAANSAANBOD DIE IN ZIJN GEHEEL IS TERUG TE VINDEN OP DE WEBSITE WWW.ZWOLSUITBURO.NL

DINSDAG 7 FEBRUARI INTERIEURSTYLING, 20.00, Bibliotheek Zwolle Statenzaal ORKATER & SUSIES HAARLOKBREAKING THE NEWS, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters WOENSDAG 8 FEBRUARI THE HELP, 14.30, Filmtheater Fraterhuis SINGER-SONGWRITER NIGHT MET MATTEM DE ZOETE & AAAFKE ROMEIJN, 20.00, Hedon poppodium 3JS - 4 ELEMENTEN, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters DONDERDAG 9 FEBRUARI OMNIA, 20.00, Hedon poppodium MOZARTS LAATSTE SYMFONIEËN, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters VRIJDAG 10 FEBRUARI FLORIAN WOLFF, 20.30, Filmtheater Fraterhuis DE HULP, 20.30, Odeon de Spiegel Theaters ZATERDAG 11 FEBRUARI THE IRON LADY, 16.30, Filmtheater Fraterhuis DUDETTES SUPPORT: AENDURE, 20.00, Hedon poppodium UNIVERSITY OF DANCE, 22.00, Hedon poppodium RO THEATER- WOEST WATER, 19.30, Odeon de Spiegel Theaters ARRAGE- SOUND OF THE WORLD, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters ZONDAG 12 FEBRUARI UURTJE CULTUURTJE, 12.00 & 15.00, Cultuurschip Thor THE HELP, 19.30, Filmtheater Fraterhuis THOMAS DE STOOMLOCOMOTIEF - THOMAS EN HET CIRCUS, 14.00, Odeon de Spiegel Theaters MAANDAG 13 FEBRUARI THE DESCENDANTS, 14.30, Filmtheater Fraterhuis MY WEEK WITH MARILYN, 20.30, Filmtheater Fraterhuis

"DINSDAGPANNENKOEKENDAG" alle pannenkoeken voor maar €5,- per stuk* (* groepen vanaf 4 pers., excl. de specialiteiten)

www.pannenkoekschipzwolle.nl Pletterstraat 6 - Tel.038-4217075

DINSDAG 14 FEBRUARI IN DE BESTE FAMILIES, 19.30, Bibliotheek Zwolle MY WEEK WITH MARILYN, 14.30, Filmtheater Fraterhuis RECITAL IZHAR ELIAS, 19.30, ArtEZ Conservatorium WOENSDAG 15 FEBRUARI TONY 10, 14.00, Filmtheater Fraterhuis ERIK VAN MUISWINKEL- 4-8-’61, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters DONDERDAG 16 FEBRUARI STUKAFEST ZWOLLE, 19.30, Hedon poppodium SABOTAGE MET HNK & PAULUZ, 23.00, Hedon poppodium THEATERCONCERT: FRANK BOEIJEN, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters POWER TO THE PEOPLE, 20.30, Odeon de Spiegel Theaters VRIJDAG 17 FEBRUARI LUNCHCONCERT, 12.15, Bibliotheek Zwolle FOLK NIGHT, 20.15, Odeon de Spiegel Theaters ZATERDAG 18 FEBRUARI KUNSTENAARS AAN HET WOORD, 14.00, Bibliotheek Zwolle A LA DIN/ 3RD FLOOR MAGIC, 21.00, Hedon poppodium SOLK, 23.00, Hedon poppodium ALTIJD WEER, 15.00, Odeon de Spiegel Theaters ZONDAG 19 FEBRUARI UURTJE CULTUURTJE, 12.00 & 15.00, Cultuurschip Thor KENSINGTON, 19.00, Filmtheater Fraterhuis LANGLOPEND, EXPOSITIES & TENTOONSTELLINGEN T/M 12/2 - Hans Dagelet – Buiten oevers, binnen kader, Museum de Fundatie – Kasteel het Nijenhuis T/M 12/2 - Van Gogh, Strozzi, Israëls, Mondriaan e.v.a., Museum de Fundatie – Kasteel het Nijenhuis 31/1 T/M 3/3 - Thuis in Zwolle, Bibliotheek Zwolle 3/2 T/M 3/3 - Molukkers in Nederland, Historisch Centrum Overijssel T/M 25/3 - Tom Waterreus, Stedelijk Museum

TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON ONTVANGT U

Boertienfoto

’T KONKELTJE CARNAVALSJARIG! De vertrouwde smaaksensatie van koffie & theewinkel ’t Konkeltje bestaat 33 jaar.

TROUWEN IN DE PROOSDIJ/ TROUWEN OP DE WILLEM JAN

MAANDAG 6 FEBRUARI SÜSKIND, 14.30, Filmtheater Fraterhuis THE WIZARD OF OZ, 19.45, Filmtheater Fraterhuis

Koud, hè! Elfstedenkoorts? Seniorenkoorts! Dit wilt u, senior Sassendonker niet missen. CV de Eileuvers organiseert komende zaterdag 11 februari het traditionele Seniorencarnaval in de WRZV Hallen. Een avond voor de grondleggers van het Sassendonkse Carnaval. Maar ook op de jongere garde heeft deze avond aantrekkingskracht. Met gratis taxivervoer voor 55+. De volgende artiesten geven acte de presence: Peter Vader, de Petoeten, Fred HD, Tante Kippe, Sassensoezen, KWW, Willem Jonkman, Arie van Zanten, de Slager Toppers, Le Bombardon, de Eileuvers en top of the bill…..Jacques ‘Manuela’ Herb. De laatste kaarten in de voorverkoop bij Rits-In en Fietsgoed Scholten****LOVE IN THE DJ-AIR! Dj Pim, van Wipneus, heeft in Zwolle de liefde gevonden. Haar naam: DJ Mareille (Koetsier) en de vlam sloeg over op Kerstavond. En DJ Hans Stroeve keek en zag dat het goed was****

Tijd voor een feessie, tijd voor uitbreiding van het assortiment. “Allereerst met 12 soorten biologische kruiden uit de Provence. Alles in mooie blikken, ook leuk als kado te geven. Ik heb daar speciaal ruimte in de winkel voor vrijgemaakt. Het interieur is aangepast maar de knusse sfeer blijft echt behouden”, aldus eigenaresse Wilma Yntema. Gefeliciteerd!****CULITOUR BIJ OVER DE TONG! Zin in een tongstrelende nieuwe culinaire ervaring? Kom dan zondag 19 februari naar restaurant Over de Tong van het echtpaar Gerda en Dirk. CuliTour kiest maandelijks een restaurant in Nederland waarbij de gast een vijfgangen menu inclusief aperitief en drankjes wordt geserveerd. Van deze kennismaking met het restaurant maakt de gast een recensie. Info en reservering: www.culitour.nl ****

WEIN-KOPERIJ DOET ZOETE INVAL! De combi Jan Bruins en Theo Bakker resulteerde afgelopen week in een heerlijk wijn-spijsdiner. Bruins Duitse wijnen en de speciaal geselecteerde gerechten van de Zoete Inval vormden een goed geheel. Zo’n inval, al dan niet zoet, is voor herhaling vatbaar. Dat vindt ook Martin van de Zoete Inval. “Onze beschikbare ruimte was helemaal bezet en de reacties waren enthousiast. Wij hebben de intentie om dit drie keer per jaar te organiseren. Het feit dat wij onlangs met Jan Bruins op wijnexcursie naar Duitsland zijn geweest, maakt de beleving alleen maar nog beter.”****

Boertienfoto

• Trouwen in de binnenstad • Orgelmuziek • Romantische unieke omgeving • Van Ja-woord tot en met avondfeest • Culinair alles mogelijk

Bethlehemkerkplein 35 8011 PH Zwolle T (038) 333 53 33

Re-PUBLIC VOOR NIET ZWOLLENARREN! Mooie van Sassendonk is dat carnaval en geen carnaval elkaar prima verdragen. Voor niet carnavallers is er op zaterdag 18 februari de 3e editie van Re-Public, het dansfeest der herkenning. Georganiseerd door Grand café Public i.s.m. Hans Stroeve & Friends. “Geen zin in carnaval maar wel in een goed feest, dan is Re-Public in theater Odeon the place to be. Het dak gaat er ook dit keer weer helemaal af en voor verzoekjes hebben wij een heuse

www.deswollenaer.nl

8

twitterwall. Wie naar Re-Public gaat, die danst de hele avond. De eerste twee edities hebben dat wel aangetoond. Ik sprak mensen die niet meer wekelijks stappen maar bij ons in de Dommerholtzaal helemaal los gingen”, zegt mede-organisator Alexander van den Belt (zie foto) van Ode in Odeon. Special guest is DJ DIYO. Kaarten in de voorverkoop via www.odeondespiegel. nl ****AGNIETENDAK ER OOK AF! Theehuis de Agnietenberg ondergaat tot na de carnaval een verbouwing: het dak eraf, een nieuwe erop. Wethouder Rene de Heer opent een vernieuwd theehuis op 1 maart. Tijdens de werkzaamheden blijft deze ‘uitspanning’ wel normaal geopend****

Boertienfoto

HORECABROOD VOOR NOODLIJDENDE DIEREN! Alexander Koning van DELI XL en Las Rosas’ Hendrik Karabagias zijn dierbegaan nu koning Winter hard toeslaat. Met hulp van o.a. McDonald’s Sjoerd Jan Feenstra en IJsbeeldenkoning Alfred Guikema werden eenden en vogels bij een dichtgevroren stadsgracht voorzien van hun dagelijkse brood. Beschikbaar gesteld door Deli XL. Rondje Swolle was erbij maar kennelijk iets te vroeg want vogelliefhebber Karabagias heeft het Zwols kwartiertje inmiddels binnen zijn leefstijl geïntegreerd. Die ‘Grieken’ passen zich goed aan; nu de euro nog

Boertienfoto HENK JAN ZINGT MEE UIT VOLLE BORST! Onder het zingen van het lokale volkslied ‘ik ben een Zwollenaar’ werd afgelopen week ter gelegenheid van het 55 jarige bestaan van carnavalsvereniging de Eileuvers een gedenksteen onthuld. Plaats van handeling: de Luttekestraat bij de voordeur van Piet Zoomers, het voormalige Suisse dat jarenlang de residentie van de Eileuvers was. Burgemeester Meijer sprak de historische woorden: “het 44 jarige feest heb ik meegemaakt, nu dit jubileum en bij 66 wil ik er ook graag bij zijn maar dan niet meer als burgemeester.” Waarna hij uit volle borst en met bewonderenswaardige overtuiging zijn Zwolse gevoel door de Luttekestraat liet schallen. Oftewel, de metamorfose van Haags Hopje tot Blauwvinger****

Toedels!

Winter bij Brasserie ‘t Hof januari en februari

3-gangen à la carte menu Keuze uit al onze voor-, hoofd- en nagerechten.

€ 27,50 p.p. kijk voor de menukaart op

www.brasseriehof.nl Hof van Dalfsen / Brasserie ‘t Hof Haersolteweg 3 - 7722 SE Dalfsen Tel. 0529-431818 - info@hofvandalfsen.nl


RONDJE SWOLLE

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

www.deswollenaer.nl

9

Rondje Extra: Prins Poets 1

FEEST MET KNIPOOG NAAR ZAKELIJKE KANT

(door Peter de Jong) Ontvangen worden met alle egards, een prins waardig. Het overkomt Rondje Swolle bij de bedrijfsentree van een professionele partner in schoonmaakartikelen; Wecovi in de Marslanden. Naast dagelijks werk tevens dienend als uitvalsbasis voor zijn komende regeerperiode. Want sinds Hans Paul Visscher (43) is toegetreden tot de carnavaleske elitetroepen van de Eileuvers, is zijn leven drastisch veranderd. Aan het woord prins Poets, van beroep schoonmaakleverancier maar van 18 tot en met 21 februari neemt hij de positie van Henk Jan Meijer tijdelijk waar. Echt waar! Vertel, wie is Hans Paul Visscher? “Een geboren en getogen Zwollenaar, net als mijn ouders. In 1997 heb ik de zaak van mijn vader overgenomen. Carnaval zit in mijn bloed. Dat betekent niet dat bij ons aan tafel altijd over carnaval of de zaak wordt gesproken. Die behoefte heb ik niet. Thuis hebben mijn vrouw en ik drie actieve jongens tussen de bijna acht en veertien jaar die ook hun verhaal hebben.” Hoe groot was de eer om door het Vorstendom gevraagd te worden? “Ja, dat is heel speciaal, zeker in het jubileumjaar van de Eileuvers. Mijn naam werd al eens genoemd maar ik was nog nooit gevraagd. Als je actief bent binnen de Mömmerie, het carnavalsconcert en de Heerenzitting valt dat misschien wel te verklaren. Toen het zover was dacht ik spontaan, laten we het maar doen.” Prins Poets, niet zomaar een naam. Commercie ligt op de loer en dreigt de overhand te nemen? “Carnaval is een feest met een knipoog naar de zakelijke markt. Zo zie ik dat. Dat biedt ook voordelen. Denk aan het netwerk terwijl er financieel meer draagvlak is. Vijftien jaar geleden was een bedrijfsnaam niet mogelijk. Prins Jos (Kamphuis) had anders Prins Flipper geheten. Ik waak er wel voor dat het feest niet uitmondt in een groot commercieel circus. Dus zoek ik naar de juiste balans. Dat geldt ook voor mijn normale dagelijkse werk bij Wecovi. Ik merk dat de scherpte nu iets minder wordt. Geluk-

Warme herinneringen bij ijzige koude. De beste omschrijving van de korte happening die afgelopen woensdag plaats vond op de stoep van Piet Zoomers in de Luttekestraat. In dat pand was tot een paar jaar geleden café – restaurant Suisse gevestigd, de bakermat van de carnavalsvereniging de Eileuvers. In aanwezigheid van nabestaanden van de inmiddels overleden uitbaters Ton en Thijs van Vilsteren werd een gedenksteen onthuld door Prins Poets, Jeugdprinses Els en burgemeester Henk Jan Meijer. Het nagenoeg voltallige gevolg van Stadsprins Poets I meldde zich vervolgens vrijdagavond in Urbana

Met het lied ‘mien sop is op’ doet de 56e prins der Eileuvers een gooi naar landelijke roem via Giel Beelen’s zoektocht naar het beste carnavalslied 2012. “En op You Tube is er een filmpje van dit lied te zien”, aldus Poets die en passent het lied ook al in het Duits heeft gezongen.

kig heb ik binnen het bedrijf iemand in vertrouwen kunnen nemen die mij met raad en daad bijstaat.” Was Poets de eerste optie, of….. “Niet direct, wel een optie. Eerst had ik Prins Wieper in gedachten. Een verbastering van een bekend schoonmaakmiddel maar die naam had ook een link naar mijn ouderlijke huis. Met Stoffer & Blik als naam voor de adjudanten. Plotseling kwam Poets in beeld. Goede naam die geen nadere uitlegt behoeft. Zeker niet met Spik & Span als adjudantennamen.” Verleden jaar had Sassendonk een beweegprins, nu een schoonmaakprins. Is er soms iets mis met de stad? “Absoluut niet. Schoon betekent ook mooi en bewegen is een vorm van communiceren. Daar draait het immers om. Ik wil de stad graag nog schoner, lees mooier, maken. Onze ludieke actie van de laatste zaterdag in januari heeft met 9000 kilo opgehaald vuil die gedachte bevestigd.” U bent via de social media direct volgbaar. Kortom, een moderne Prins. Brengt u daarmee het traditionele karakter van carnaval niet enigszins in verlegenheid? “Protocollen zijn er om na te leven maar we leven ook in 2012. Alleen maar vasthouden aan bestaande tradities, daar win je de oorlog niet mee. Ik ga graag mee in deze moderne tijd om ook de jeugd mee te krijgen. De media zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Soms moet je bepaalde zaken kunnen loslaten. Een

vrouwelijke hoogheid, dat ligt binnen de Eileuvers gevoelig. Als Stadsprins zeg ik daar geen problemen mee te hebben. Vroeg of laat zal het Vorstendom (zij kiezen jaarlijks een stadsprins) daarmee geconfronteerd worden. Naar mijn mening is dat nog een kwestie van tijd. Zo gaat dat met heilige huisjes. Ik vraag mij wel af hoe dat is geregeld in steden beneden de grote rivieren.” Dat moderne, zo staat u in het leven? “Ik heb een bedrijf en zie het als mijn plicht om bepaalde sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid te

voor een besloten vergadering van het Hof der Eileuvers. Een vergadering die eens in de 11 jaar wordt gehouden. Daar werden Berrie van Duuren en Jos Kamphuis benoemd tot ere- leden van de vereniging. Opnieuw warme herinneringen. Aan de vader van Jos Kamphuis bijvoorbeeld, Herman Kamphuis, die in zijn destijds populaire café- dancings In den Herbergh en In de Blauwen Vinger menig Zwollenaar kennis liet maken met het carnaval. Zaterdagavond meldden zich veel (voormalige) horeca- exploitanten zich in de IJsselhal voor het feest naar aanleiding van 55 jaar Eileuvers. Anton Thalen, wiens voormalige café ’t Bottervat aan de Nieuw Markt jarenlang onderdak bood aan de sociëteit avonden van de nu jubilerende vereniging. Ook veel kroegbazen van nu. Zoran Gavrilovic van de Casteleyn en Huub Gillissen van ’t

Swolsch Café om maar een paar voorbeelden te noemen. En Edwin Vennik die in de Voorstraat, via Timeless en de Bloopers, dit jaar veel Eileuver- activiteiten zal accommoderen. De harde kern van de Zwolse carnavalsvierders trotseerde zaterdagavond de kou om bij het jubileum aanwezig te kunnen zijn. Kapellen als Le Bombardon, Pardoes en Thats’s All zorgden voor “opwarmertjes”, terwijl de enige echte Harm Wolters uiteindelijk de IJsselhal plat zong. Net als Mulder en Mulder (van de voormalige Havenzangers). En natuurlijk was daar de jubileumprins van de Eileuvers, die met zijn adjudanten Spic en Span, het lied “Mien sop is op” bracht. Via www.giel.vara.nl kunt U nog steeds Uw stem uitbrengen in de verkiezing van het beste, leukste carnavalslied van dit jaar! Doen!

STEM OP PRINS POETS “MIEN SOP IS OP”

HTTP://GIEL.VARA.NL/ STEM-NU.918.0.HTML tonen. Door bijvoorbeeld het steunen van lokale sport, het theater of een goed doel. Met de 10 mijl van Zwolle Zuid, die ik samen met anderen organiseer, steunen wij in vijf jaar toen goede doelen. Intermezzo is daar een voorbeeld van. En met Wecovi hebben wij een verbintenis met het Ronald McDonald huis. Het mes snijdt hierbij natuurlijk aan twee kanten. Ook onze naam wordt in diverse uitingen genoemd.” Nog tijd om televisie te kijken? “Als ik kijk, zijn dat voornamelijk informatieve actualiteitenprogramma’s. Maar platte programma’s, the Voice of Holland, daar ben ik ook bij. Ik kijk best

februari ACTIEMAAND De hele maand februari elke dag een leuke aanbieding. Ga snel naar McDonald’s Zwolle-Noord (aan de Ceintuurbaan) en profiteer!

Elke maandag

1x Medium Friet Elke woensdag

VOOR AL UW:

• Bruiloften • Personeels- en themafeesten • Familiedagen • Verjaardagen • Speel- en doepark • Overnachting tot 40 personen

Waar viert u de leukste (verjaardags-) feestjes?

voor maar

0,95 e 2 GRATIS

McKroket Elke vrijdag

Elke zondag Burg. Drijbersingel 67 Zwolle (hoek Diezerkade) Tel. 038-455 05 40 www.loetjeaandekade.nl

www.devoorst.nl | Leemringweg 29 | 8317 RD Kraggenburg | tel. 0527 - 25 24 83 | fax 0527 - 25 29 32

e 2 GRATIS

Elke dinsdag

Cheeseburger Elke donderdag

Quarter Pounder voor maar

2,50

1x Chicken McNuggets 9 • Unieke ligging midden in het Voorsterbos (oudste bos van Flevoland). • Het gehele jaar geopend • Diverse moderne zalen en rolstoeltoilet

heel breed. Als ik erover nadenk dan kijk ik eigenlijk teveel naar dat platte kastje. Ondanks de vele bagger die wordt uitgezonden.” Het moment, de sleuteloverdracht, u heeft het lokaal voor het zeggen. Wat mag de Zwolse burger van u verwachten? “Dat carnaval een feest van de gezamenlijkheid wordt. Alles en iedereen bij elkaar. Dat geldt ook voor de vele verenigingen die deze stad rijk is. Voeg alles samen en maak er in de toekomst een grote receptie van om alle prinsen en adjudanten te presenteren. Wat mijn bijdrage daarbij is? Die is klein, dat moet je niet overschatten.”

Elke zaterdag

e 2 GRATIS

e 2 GRATIS

Big Mac

voor maar

8,50

1x Medium Big Mac Menu + 1x Happy Meal naar keuze

ZWOLLE NOORD Alléén geldig bij McDonald’s restaurant Zwolle-Noord van 01-02-2012 t/m 29-02-2012. Voor overige voorwaarden kijk op www.mcdonaldszwolle.nl


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

10

Thomas a Kempis College Praktijkonderwijs

Open huis loc. Palestrinalaan

voor leerlingen, ouders en belangstellenden Donderdag 9 februari, 15.00 – 18.00 uur

Open lesmiddag voor leerlingen

Dinsdag 14 februari, 12.30 – 15.00 uur Graag aanmelden bij praktijkonderwijs@thomasakempis.nl

Meer weten? Kijk op www.thomasakempis.nl

Volgend jaar naar het Praktijkonderwijs? Kom nu vast sfeer proeven!

De sportieve school

Locatie Praktijkonderwijs Palestrinalaan 915, Zwolle Telefoon 088-850 85 70

Unieke 14-daagse culturele hotel- en treinrondreis door de Oekraïne en Wit Rusland. Bezoek aan o.m. L’viv, Odessa, Minsk, het platteland en Kiev

Vertrekdatum: 15 april 2012 Reis vanaf L’viv en via Odessa en Wit Rusland naar Kiev. Volledig programma met aandacht voor cultuur en dagelijks leven. Tien hotelovernachtingen en drie aan boord van lange afstandstreinen. Prijs landarrangement:

1985,00 Euro p.p.

Gegarandeerd vertrek! Lifestyle keuken

Organisatie: Cor de Vos i.s.m. Oad Reizen afd. Sport, Event & Incentive Travel nodig heeft in zijn keuken. Lifstyle kunststof front met kaderprofiel. Zoals getoond voor € 4.199,-. Kasten compleet Informatie en aanmeldingsformulieren via: Cor de Vos, Tyassenbelt 40 te Zwolle. voorzien met luxeladen. Bij de kookplaatkast één besteklade en twee pannen laden geven het gebruiksgemak met ook nog eens Tel. 038-4655852 (b.g.g 0548-377845) of via cordevos1@kpnplanet.nl de makkelijke draaibodemkast. De hangkasten van maar liefst Mooie hoekkeuken voorzien van al het gemak dat een mens

72 cm hoog bieden deze hoekkeuken van 210 x 270 cm een optimale bergruimte. Ook deze keuken is standaard voorzien van een spaanplaatblad, indien anders gewenst kunt u dat met de verkoper bespreken. Compleet geleverd met Baumatic inbouwapparatuur geeft deze keuken een exclusieve uitstraling. Deze keuken is reeds leverbaar vanaf € 3.459,-.

IJD SCHERP !!! DELTA KEUKENS & SA€ 3NIT .459,- AIR, ALT vanaf

Lector Inloopdouche

Eigentijdse keuken

Eiland keuken

Andere afmetingen? Geen probleem, kom langs en wij ontwerpen vrijblijvend de keuken naar uw wensen.

100x210 8 mm veiligheidsglas

Leuk koken en leven in één ruimte waar alles samenkomt. Deze eigentijdse keuken met spoel- en eetgelegenheideiland maakt deze keuken tot een topdesign ontwerp. Rust, kracht vanaf en styling komen samen in deze keuken, zoals getoond voor € 5.329,-. Ook deze keuken is compleet voorzien van Etna inbouwapparatuur van de hoogste kwaliteit. Veel laden en pannenladen geven deze keuken een optimale opbergruimte Eilandkeukens worden steeds meer verkocht. Gezellig wonen voor uw keuken. Kookgedeelte 240 cm lang en het spoel- en en eten in één ruimte is steeds meer trend, zoals getoond eeteiland, waaraan maar liefst vier volwassenen kunnen eten, met Etna apparatuur voor € 5.999,-. Een grote koelkast met met een bladmaat van 240 x 90 cm kunnen wij u al aanbieden vriesvak, een combinatie van oven en magnetron waaronder met een multiplex blad en vlak ingebouwde spoelbak en design de vaatwasser is ingebouwd is 180 cm breed. Het eiland van kraan. Deze keuken is reeds leverbaar vanaf € 3.579,-. 180 bij 90 cm heeft ruimte voor vier korfladen en een besteklade. Daarnaast biedt dit eiland ook nog twee zitmogelijkheden vanaf om lekker gezamenlijk gezellig te kunnen eten. Het multiplex werkblad met vlak ingebouwde spoelbak en designkraan biedt met de basisset Baumatic inbouwapparatuur een klasse keuken voor een nette lage prijs vanaf € 3.829,-.

€ 3.829,-

€ 3.579,-

PRIJSPAKKER

Andere afmetingen? Geen probleem, kom langs en wij ontwerpen vrijblijvend de keuken naar uw wensen.

3769,00

Design keuken

Lifestyle keuken

€ 3.159,-

vanaf

Design keuken

PRIJSPAKKER

PRIJSPAKKER

3812,00

Mooie hoekkeuken voorzien van alle gemakken dat een mens nodig heeft in zijn keuken. Kunststof front met kader profiel, leverbaar in diverse kleuren. Kasten voorzien van luxa korfladen en een praktische carrousselkast in de hoek. De hangkasten zijn maar liefst 78 cm hoog. De keuken heeft een afmeting van 210x270 cm maar kan uiteraard in iedere gewenste maat geleverd worden. Het werkblad is kunststof met een rvs spoelbak. Het inbouwapparatuur is van Etna en bestaat uit een gaskookplaat, combimagnetron, koelkast, vaatwasser en schouw afzuigkap. Alle laden, korfladen en deuren zijn voorzien van het deurdempinssysteem.

Hoekkeuken met spoelgedeelte vankasten 245 en Maar liefst twee hoge waarcm een koel/vriescombinatie de ruimteTwee biedt voorhoge de voorraad van een week boodschappen en kookgedeelte van 150 cm. voorraadkasten een opbergkast met luxe oven geven deze keuken extra voordeel. 120 cm breed. Drie wandkasten 78hebben cmeen hoog. Leverbaar De twee hoge kasten totale maat van 120 cm en kunoveralapparatuur geplaatst worden. Het bestaande kook- en spoelgedeelte is 150 x in 12 kleuren. Inclusief nen Etna uit 245 cm. Ook de vaatwasser is van alle kanten goed bereikbaar is. gaskookplaat, schouw afzuigkap, combimagnetron, Zoals getoond voor € 4.919,-. Design spaanplaat werkblad met spoelbak, leverbaar in 12 kleuren. Deze keuken met vaatwasser en koelkast.standaard Kunststof werkblad met drie hangkasten van 72 cm hoog en ingedeeld met twee legspoelbak. planken krijgt hierdoor ook een maximale opbergruimte. Luxe Alle laden, korfladen enBaumatic deuren zijn voorzien inbouwapparaten voltooien dezevan keukenhet tot een super deurdempinssysteem. design keuken die al leverbaar is vanaf € 3.159,-. 5 jaar garantie op de gehele keuken

Pelgrim Vaatwasser Extra besteklade dus extra inlaadruimte, extra stil!! energieklasse A Normaal 999.00

Pelgrim InductiePRIJSPAKKER kookplaat 4 pits kookplaat, tiptoetsbediening 60 cm breed uit voorraad Normaal 979.00 leverbaar

Pelgrim Combimagnetron Inhoud 47 liter, heteluchtoven, inschuif bakroosters, kleur rvs uit voorraad Normaal 1049.00 leverbaar

376,00 632,00

keukens

Facile meubel Hoogsglans wit badmeubel, 90 cm breed met 2 korven, PRIJSPAKKER Spiegel met verlichting

VB-0-Novo toiletset

tegels

PRIJSPAKKER

680,00

DRONTEN

HEERENVEEN

Kamperzeedijk 127 038 344 64 12

De Dieze 46 0321 337 209

Beurtschip 9 0513 653 475

375,00 Kiyo badmeubel 75 cm hoogglans antraciet Spiegel met geintregeerde verlichting

PRIJSPAKKER

Lector Schuifdeur V&B Wandcloset O-Novo wit, V&B Closetzitting + RVS Scharnierset wit, Grohe Inbouwreservoir Radid SL, Grohe bedieningspaneel PRIJSPAKKER Skate, Cosmopolitan wit

359,00

sanitair

GENEMUIDEN

PRIJSPAKKER

895,00

PRIJSPAKKER

576,00

90x90, 6 mm veiligheidglas

895,00

5 jaar garantie op de gehele keuken

Pelgrim Koelkast PRIJSPAKKER Energieklasse A, inhoud 160 liter (nishoogte 102 cm) glasplateau’s, Normaal 569.00

uit voorraad leverbaar

468,00

Belle Kwartronde douchecabine

Meer informatie: www.deltabv.nl

Afmeting 120x90 8 mm veiligheidsglas

PRIJSPAKKER

595,00


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

11

VERWACHT DO 09-02 VR 10-02 VR 10-02 ZA 11-02 DO 16-02 DO 16-02 ZA 18-02 DO 23-02 VR 24-02 ZA 25-02 ZA 25-02 ZA 03-03 WO 07-03 DO 08-03 VR 09-03 ZA 10-03 DO 15-03 VR 16-03 ZO 18-03 WO 21-03 DO 22-03 VR 23-03 VR 30-03 ZA 31-03 ZA 31-03 DO 05-04 VR 06-04 DO 12-04 VR 13-04 ZA 14-04

OMNIA ANNEKE VAN GIERSBERGEN FLORIAN WOLFF UNIVERSITY OF DANCE STUKAFEST ZWOLLE SABOTAGE SOLK - Drum ’n Bass GERS PARDOEL / DIO BEESTENBOEL 11 SPINVIS (UITVERKOCHT) SABOTAGE AFTERPARTY ADMIRAL FREEBEE SOLO PAARDPOP 2012 DOPE D.O.D. TIM AKKERMAN BLIZZURD XL met LE PEUPLE DE L’HERBE THE PERFECT TOOL / NININ - TRIBUTE HEDON PRESENTS o.a. ARE YOU A LION ALTERNATIEF BOEKENBAL o.a. DE AVONDUREN PO’GIRL SABOTAGE LA BOUTIQUE FANTASTIQUE BLAUDZUN (UITVERKOCHT) ZATERDAGNACHTKOORTS met JEROEN VAN INKEL GREG HOLDEN (UITVERKOCHT) CANDY DULFER & BAND KENSINGTON THRESHOLD HEIDEVOLK MR. POLSKA

Voor tips en nieuw

sm

ail naar: Voor tipb. sw enilb nieer uwin s ma il br naar k@ : ug m ed ia.nl b.wilberink@brug media.nl

Het SPEELT in Swolle Anneke van Giersbergen: ‘Deze plaat is allesomvattend’

VOLLEDIGE PROGRAMMA EN TICKETS: WWW.HEDON-ZWOLLE.NL

Deze week in het THEATER

3JS

wo. 08 februari 20.15

Napoleon op Sint-Helena

vr. 10 februari 20.15

Barrage

za. 11 februari 20:15

Thomas de Stoomlocomotief zo. 12 februari 14.00 & 16.00

Erik van Muiswinkel wo. 15 februari 20.15

en nog veel meer...

www.odeondespiegel.nl

Florian Wolff naar Popfrontcafé ZWOLLE - Hij was finalist in de Grote Prijs van Nederland en Serious Talent bij 3FM, speelde supportshows bij Boris, Bertolf en Miss Montreal en kan Floortje Dessing, Femke Halsema en Jan Douwe Kroeske tot zijn fans rekenen. Singer- songwriter Florian Wolff speelt vrijdag 10 februari in het Zwols Popfrontcafé, wat tevens fungeert als aftershow van het optreden van Anneke van Giersbergen in poppodium Hedon. Florian Wolff speelde in Paradiso, de Melkweg, Tivoli, 013 en Doornroosje, en op festivals als Indian Summer, Festival aan de Werf, EuroSonic en Lowlands.

(door Bas Wilberink)

ZWOLLE - Met ‘Everything Is Changing’ -het eerste album onder haar eigen naam- zegt Anneke van Giersbergen dé plaat te hebben gemaakt waarop alles samenvalt. “Ik heb na al die jaren echt het gevoel dat dit hem pas is”, legt de 38-jarige zangeres uit. “Ik heb mijn muzikale pad gevonden. Het is een vereniging van stijlen waar ik van hou. Het is allesomvattend, het vertelt alles over de fase waar ik nu in zit.” Jarenlang zong Van Giersbergen in The Gathering. Nadat ze de wereldwijd populaire band in 2007 verliet, richtte ze Agua de Annique op. Twee studioalbums verschenen er onder die noemer, waarna Van Giersbergen de tijd rijp achtte voor een nieuwe verandering. “Niemand begreep die bandnaam”, kijkt ze terug. De muziek op dit nieuwe album is ‘niet echt’ veranderd, vindt Van Giersbergen. “Hoewel elke plaat van mij wel anders klinkt. Het vorige album ‘In Your Room’ was bijvoorbeeld een droge popplaat. Dat vond ik te gek, maar ik wist wel dat de volgende weer steviger -meer rock en uptempo- moest worden. Daar had ik echt behoefte aan.” Lorrainville Waarschijnlijk ook omdat vorig jaar vrij onverwacht Facebook-project Lorrainville

op haar pad kwam. Van Giersbergen nam daaraan deel als zangeres en liedjesschrijver. Dit door de Zwolse producer/ mixer Guido Aalbers geïnitieerde project groeide uit van een fictieve platenhoes en dito band tot het eind 2011 in Hedon gepresenteerde ‘You May Never Know What Happiness is’. Een op americana en folk geschoeid album. “Het verschilde erg van mijn eigen muziek”, legt Van Giersbergen uit. “Lorrainville was een project waar heel veel mensen aan mededen, met een grote groep schrijvers en muzikanten. Dat is heel anders dan wanneer je, zoals bij mijn plaat, werkt met een kleine groep mensen. Los nog van de muziek, die natuurlijk ook erg verschilt.” Van Giersbergen zegt geen voorkeur te hebben voor één van beide stijlen. “Ik doe het allebei heel graag en beiden liggen mij heel goed. Ik kan niet kiezen

tussen die twee. Ik vind het fijn om hard te rocken, maar ook om mooie melodische nummers te zingen. Maar de komende tijd heb ik vooral zin om live te knallen.” Luxe positie Folk, pop, americana of rock; haar fans lijken Van Giersbergen overal te volgen op haar muzikale tocht. “Ik heb een publiek dat altijd wel even checkt wat ik doe”, legt ze uit. “Ze hebben favoriete en minder favoriete platen, maar ze komen altijd weer terug. Dat is een bijzondere en luxe positie. Het geeft me de vrijheid om dat te doen wat ik wil. Ik kan in alle rust schakelen.” Na een clubtour door Nederland (op vrijdag 10 februari speelt ze met band in Hedon) reist Van Giersbergen af naar onder andere Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Roemenië en Bulgarije. Wat is eigenlijk haar einddoel? “Dat heb ik niet”, antwoordt ze. “Je bent er nooit. Mijn doel ligt in het hier en nu. Ik kijk nooit langer dan een jaar vooruit, je weet toch niet wat er daarna gebeurt. Wat ik wel weet is dat ik graag platen maak en live speel.”

Organisatie introweek naar Studentertainment ZWOLLE - De organisatie van de studenten-introweek komt in handen van Studentertainment, onderdeel van poppodium Hedon. Dit is besloten na zorgvuldig overleg tussen de acht Zwolse onderwijsinstellingen, Stichting Papaja, studentenorgaan SOOZ en Hedon. Hierdoor is Studentertainment verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse introductieweek.

Papaja, de stichting achter de Grasweek, heeft in overleg met de Zwolse acht en het SOOZ Studentertainment aangetrokken om de introductieweek voor studenten te revitaliseren. De Zwolse introweek had de afgelopen jaren te kampen met dalende bezoekersaan-

tallen, en mede hierdoor werd vernieuwing een belangrijk punt op de agenda. Papaja en Studentertainment zijn voornemens de Zwolse introductieweek helemaal anders aan te pakken. “Er zal het één en ander gaan veranderen bij de Grasweek”, vertelt Jan-Ernst van Driel, voorzitter van Papaja. “Hoe het er allemaal precies uit gaat zien zijn we nu in kaart aan het brengen, maar de plannen zijn veelbelovend.”


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

N E E R O O V N E K E A G A N R P A S V F ! T A G N U N O R & EE W N U U A N C N K S A A G V A U E R M G T A E T R M O E P K P A A R INT E D I E R B E UITG

De fysiotherapeut voor al uw rugklachten!

RT! U U B E D IN U OOK BIJ

Ook voor 2012 heeft Fysius Rugexperts goede contractafspraken met alle grote zorgverzekeraars! Rijnlaan 27

Zwolle

038 - 845 06 10

www.fysius.nl

12


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

maandag 6 februari 2012

Kledingbeurs Westenholte

De opmaat naar carnaval

ZWOLLE - De Vrouwenwerkgroep van wijkvereniging WVF in Westenholte houdt op 10 maart haar jaarlijkse voorjaar kinderkledingbeurs. Mensen die kleding vanaf maat 80 tot en met 176 willen inleveren, kunnen dat op vrijdagavond 9 maart doen.

ZWOLLE - Carnavalsvereniging De Eileuvers heeft woensdagmiddag bij het voormalige pand van Suisse (nu: Piet Zoomers) in de Luttekestraat een gedenksteen onthuld. De steen in het straatplaveisel werd ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van de carnavalsvereniging gelegd. Exact 55 jaar geleden was Suisse de voormalige residentie. Door een samenwerking, carnavalsvereniging De Eileuvers. De gedenksteen valt bij de huidige stadsprins Prins en jeugdprinses wel in de smaak; zij kusten de steen op pauselijke wijze. In Eetcafé de Casteleyn is vrijdagmorgen het eerste exemplaar van de carnavals-cd ‘Feest! Feest! Feest!’ uitgereikt. Voorzitter Hennie Machielsen van de Stichting Linda tegen Melanoom kreeg het eerste exemplaar. De carnavals-cd is een initiatief van Harm Wolters en Peter Vader. Het duo schenkt de gehele opbrengst van de cd-verkoop aan de stichting. Tijdens 55 jaar Sassendonk in de IJsselhallen werd het lied voor het eerst live gezongen en begon tevens de verkoop. Het gehele project is gesponsord door een groot aantal Zwolse ondernemers uit het bedrijfsleven en de horeca. De promotie-tour is op zondag 20 februari en gaat langs diverse Zwolse cafés. De Eileuvers houdt op zaterdag 11 februari haar jaarlijkse Seniorencarnaval. Een feest dat, zoals de

13

Tussen 18.30 en 19.30 uur kunnen zij daarvoor terecht in wijkcentrum het Anker aan de Meester Koolenweg 10. De kleding moet worden ingeleverd in een grote stevige boodschappentas, duidelijk voorzien van de naam en de eigen code. De kleding wordt op zaterdag 10 maart van 9.30 tot 11.00 uur verkocht. Van de opbrengst is 85 procent voor de inbrenger. De overige 15

procent is om de onkosten te dekken. De uitbetaling is op zaterdag om 13.15 en 13.45 uur en dan kan men tevens de niet verkochte kleding weer mee naar huis nemen. Meer informatie is te vinden op www.wijkverenigingwvf. nl onder werkgroep vrouwen. Het aanvragen van een code kan bij contactpersoon Audrey Kragt, vrouwenwerkgroep@wijkverenigingwvf.nl of (038) 420 02 97.

Ongewenste kinderloosheid Foto: Pedro Sluiter

naam al aangeeft, is bedoeld om de senior Sassendonker, de grondleggers van het Zwolse Carnaval, de gelegenheid te bieden zich weer eens diep in het Zottenfeest te storten. Maar het Seniorencarnaval moet volgens De Eileuvers ook een feestavond zijn die een grote aantrekkingskracht heeft op de wat meer junior Sassendonker. Peter Vader verzorgt als clown de ontvangst. Verder zijn er optredens van Het Hof, Jeugdhof, Dansmariekes en Jeugddansmariekes van cv De Eileuvers, De Petoeten, Fred HD, Tante Kippe, Sassensoezen, Kieken wat út wordt, Willem Jonkman, Arie van Zanten, De Slager Toppers, Le Bombardon en Jacque Herb. Ook dit jaar is er, dankzij de samenwerking met Stichting De Gasthuizen,

eg 5,w et v.a. € o m jes s e All koop t

me

een gratis Seniorentaxi service voor de 55+ Sassendonkers. De feestavond heeft plaats in de WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat 8. De zaal is vanaf 18.00 uur open en de feestelijkheden duren tot 23.00 uur. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor 7 euro voor niet-leden en 6 euro voor Eileuver-leden. Wie kaarten in de voorverkoop wil kopen (eventueel met gratis Seniorentaxi Strippenkaart) kan terecht bij Rits-In aan de Assendorperstraat 105, Fietsgoed.nl Scholten Centrum aan de Luttekestraat 13 en bij Fietsgoed. nl Scholten in Stadshagen aan de Belvederelaan 239. Zie berichtgeving elders in deze krant over deelname aan de Seniorentaxi.

Nú 2 halen

ZWOLLE - Stichting Ambulante Fiom Zwolle heeft, in samenwerking met patiëntenvereniging Freya, voor woensdag 15 februari een thema-avond over ongewenste kinderloosheid ‘Relatie, seksualiteit en intimiteit’ georganiseerd. De avond maakt deel uit van een reeks van drie thema-avonden. De thema-avond ‘Relatie, seksualiteit en intimiteit’ is de eerste in de reeks. Marianne Emmelkamp, cursusleider en trainer op het gebied van partner- en relatietherapie en seksualiteit, geeft een inleiding. Hierna kunnen deelnemers napraten over het thema onder leiding van de spreker. De centrale vraag is: Wat verandert er op dit vlak als je definitief weet dat er geen kinderen komen? Na deze avond volgt er nog een thema-avond over ongewenste kinderloosheid. Op 7 maart is het thema ‘Verlies van de droom die betekenis gaf aan je toekomst’. Dan komt

de rouwverwerking rondom de ongewenste kinderloosheid ter sprake. De avonden zijn voor mensen die ongewenst kinderloos zijn en niet (meer) deelnemen aan een medisch behandeltraject. Het doel van de avonden is het bespreekbaar maken van psychosociale aspecten. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen met Fiom Zwolle via zwolle@fiom.nl of (088) 126 49 30. De thema-avonden worden gehouden op het bureau van de Fiom, Emmastraat 11 in Zwolle. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur. Kosten voor deelname bedragen 7,50 euro per deelnemer per avond.

BOUWEN OF VERBOUWEN

1 betalen* Op onze gestickerde wintercollectie (goedkoopste artikel gratis)

Tot 50% korting op accessiores*

Nieuwbouw | Verbouw | Onderhoud | Renovatie Anjerweg 10 - 8042 CS Zwolle 038 421 17 85 info@gernerbouw.nl www.gernerbouw.nl

*Behalve reeds afgeprijsde artikelen, nieuwe collectie en standaardartikelen.

Nu volop: • Jacks en Jassen

• Blazers • Pantalons • Rokken en Sets • Pullovers • Vesten • Blouses • Gilet’s • Shirts (maat 38 t/m 52)

P

• Alle bezoekers van onze zaak ontvangen een leuke attentie en de koffie staat klaar. • Moeilijkheden met vervoer? Bel ons! Wij halen en brengen u.

HOGENKAMPSPASSAGE 2 8022 EL ZWOLLE • TEL. 038-4532426 Openingstijden: ma 13.00 - 17.30 uur, di-vr 09.00 - 17.30 uur, za 09.00 - 17.00 uur

Bijna 50 jaar een begrip in Zwolle e.o.

- 65+ ALTIJD 20% KORTING OP DE RITPRIJS - luchthavenvervoer v.a. €125,bijv. Schiphol v.a. €125,-

- pinnen is mogelijk in de taxi


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

UNIEK IN ZWOLLE

OPGERUIMD MET MULTIMATE DE BREKER!

te huur direct van eigenaar

LUXE SCHUIFDEURKASTEN OP MAAT

1. Wonen en werken: onder een dak Bent U die ZZP’er die op zoek is naar woonruimte en werkruimte en werkzaam in de kantoor gebonden branche, dan mag u deze mogelijkheid niet voorbij laten gaan, de kantoorruimte is gemeubileerd en al.

De locatie bevind zich op unieke plek in Zwolle en is op loopafstand van het Centrum en zeer goed bereikbaar.

TIJDELIJK GRATIS MONTAGE VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

2. Mooie winkel/kantoorruimte Aan een grote winkelstraat bevind zich een kantoor-/winkelruimte perfecte staat, +/- 120 m2 groot, pin automaat met gemiddeld 500 gebruikers per dag direct naast de voordeur, ziet

U dit als kans voor uw handel kom met uw concept, zodat wij kunnen meedenken.

Voor informatie 038-4606167 / 06-53125769 of mail info@ismbusinesscenter.nl

Aangifte inkomstenbelasting 2011 Administratiekantoor Stadshagen is er voor de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf. Ideaal voor de startende ondernemer. Uiteraard ook voor de particulier.

Administratiekantoor Stadshagen Turfdragerstraat 56 – Zwolle Tel: 038-4200313

MULTIMATE DE BREKER BUITEN DE ENKPOORT 15 8061 HR HASSELT 038-4771258

www.administratiekantoorstadshagen.nl

OPENINGSTIJDEN: MAANDAG T/M VRIJDAG VAN 8:00 TOT 19:30 UUR ZATERDAG VAN 8:30 TOT 16:30 UUR

EXCLUSIEVE

SWOLLENAER AANBIEDING

SCHOENEN

€99,95 ACTIEPRIJS

Normale prijs

20% NIEUWE COLLECTIE!

€79,

korting

GA NAAR VANDALEN.NL/SWOLLENAER EN PROFITEER VAN DEZE SUPERAANBIEDING

95

14


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Nu voordelig bij: Uw

15

GezondheidsWinkel:

Laat de kou niet binnen! Thermo Noorse Sokken Naproz Sterke, comfortabele werksok. Ideaal voor buitenwerkers. Nooit meer koude voeten! Per 2 paar verpakt. Maten 35 t/m 49.

Thermoline

Alle Naproz ‘Thermoline’ producten zijn gemaakt van 100% Cellowoodvezel. Deze cellowoodvezel wordt gefabriceerd uit houtcellulose en is dus 100% natuurlijk. De Cellowoodvezel bevat een gelobte structuur waardoor er luchtbellen worden gevormd die een efficiënte, isolerende laag vormen. Vocht wordt snel geabsorbeerd en getransporteerd. De Cellowoodvezel is ademend, anti-bacterieel en anti-allergisch en draagt zeer aangenaam omdat het zacht is en zijdeachtig aanvoelt. De ideale vezel dus!

95 7, per 2 paar

9,95

Thermo Sokken Nooit meer koude voeten! Per 3 paar verpakt. Grijs, blauw of zwart. Verkrijgbaar in de maten 35 t/m 49.

nu 9,95 per 3 paar

Thermo Shirts

van 19,95

14,95

Heren&Dames in 3 maten: S-M / L-XL / XXL

Tevens verkrijgbaar:

Thermo Shirt

Thermo Handschoenen Verkrijgbaar in de maten : S-M / L-XL / XXL

9, per paar

95

Nu 2 paar 9,95

Ideaal bij gewrichtsklachten!

1+1

SUIKERVRIJE

De hoogwaardige G&W Vlierbessensiroop (Sambucus nigra) verhoogt de weerstand en stimuleert het immuunsysteem. Weldadig en verzachtend voor de keel en luchtwegen. Fles 200 ml.

5.95

DROPSIROOP OF THIJMSIROOP HIJMSIROO Keuze uit suikervrije Dropsiroop met Weeg-bree of Thijmsiroop met Iers mos. Zacht voor de keel. Fles 150 ml.

2 stuks: 3.95

LIHN JAM PUUR FRUIT 3 stuks: Keuze uit aardbei-cranberry-sinaasappel, perzik-abrikoos-maracuja, zwarte kers-granaatappel, aardbei, perzik, abrikoos, kersen of zwarte bessen. Puur fruit geen suiker toegevoegd!

2.95

2 stuks:

2 potten

4.99

De Thermoshirts van Naproz met lange mouwen zijn er voor zowel mannen als vrouwen. De shirts zijn vervaardigd met de duurzame Cellowoodvezel. Zelfs onder de meest barre omstandigheden heeft u het niet meer koud.

ROWO SPORT-GEL

Spierpijn verdwijnt terwijl u wacht! De eerste effectieve wentenschappelijk bewezen spiergel. Pakt de oorzaak van de klachten bij de kern aan. Werkt snel en effectief. Al binnen 2 minuten zult u de heilzame werking kunnen ervaren. Tube 100 ml.

17.95

12.95

2 stuks:

NIEUW SLANK SIX 3 stuks: CRANBERRIES 3 stuks: Gezond en heerlijk van smaak. GOJI-BESEXTRACT Ondersteunt een goede blaasfunctie. Verantwoord afslanken!

zak 200 gram slechts 2.79 zak 500 gram slechts 4.95

➜ ➜ ➜ ➜

Pot 330 gr.

2 stuks: Slechts:

24,95

in 3 maten: S-M / L-XL / XXL

GRATIS

VLIERBESSEN SIROOP

7.95

+ Unisex pantalon

van 29,95

1 kilo 9.95

7.95

2 stuks: Slechts:

Verhoogt het energieniveau. Vermindert het hongergevoel. Stimuleert de stofwisseling. Beschermen de huid tegen veroudering.

60 vega caps.

29.95

19.95

3 stuks: 3 stuks: GezondheidsDrogist Schuttelaar, Luttekestraat 23, Zwolle, tel. 038-4215196 2 paar: 2 paar: GezondheidsWinkel Zwolle, Vispoortenplas 2, Zwolle, tel. 038-4210957

www.gezondheidswinkel.nl

2 stuks: Slechts: 3 stuks: 2 paar:


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

STRESSLESS SALE

16

n e t e i n e g n e e r e d e ! i s s n e a l k s s e Nu r t S e t h c e n e e n a v WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

FEBRUARI

FEBRUARI

FEBRUARI

FEBRUARI

8

9 10 11

Om plaats te maken voor de nieuwe 2012 collectie van Stressless ruimen wij veel toonzaal modellen op tegen zeer sterk gereduceerde prijzen!

Zo kan iedereen genieten van een originele Stressless!

LAATSTE KANS

OP = OP

Weber Woonwereld Westerlengte 1 - Elburg - Tel. 0525 - 68 88 88 www.weberwoonwereld.nl


m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Rijschool MARENK schaft moderne Stoepverkoop in Genemuiden Kia aan

17

De wikelierswvereniging in Genemuiden houdt op zaterdag 11 februari een stoepverkoop.

De winkeliers maken plaats voor de nieuwe voorjaarscollecties, en zetten de ‘oude’ artikelen daarom op de stoep. Alle winkeliers hebben superkoopjes deze dag. De stoepverkoop wordt gehouden van 10.00 tot en met 16.00 uur in het centrum van Genemuiden. Deelnemers voor de kofferbakverkoop, om van hun ‘oude spulletjes’ af te komen, zijn ook welkom. Zij mogen geen nieuwe

“Een ideale auto voor rijlessen.” Zo presenteert Rijschool MARENK zijn spiksplinternieuwe Kia Rio. “De auto heeft alle opties tot parkeersensoren en hill-assist en is de meest milieuvriendelijke auto met de laagste emissie. Ook onze leerlingen zijn laaiend enthousiast”, zegt Robert Hendriks.

Automobilisten in spé die echter liever in een BMW rijden, kunnen bij de rijschool ook instappen bij instructeur Henk van Abbema. Vanaf 2001 is MARENK een onderdeel geworden van Hendriks BV te Oldebroek. Sindsdien wordt er met een speciaal ontwikkelde handleiding gewerkt, waarbij iedereen weet waar die aan toe is en geen aspect van het rijden wordt vergeten. Uiteraard kunnen cursisten ook bij MARENK op 16,5 jarige

www.deswollenaer.nl

leeftijd beginnen met hun autorijbewijs. Voor studenten heeft MARENK een speciale kortingsregeling. “We bereiden onze cursisten optimaal voor. Want, vergis je niet, de exameneisen zijn de laatste jaren flink strenger geworden.” Wat dat betreft wijst Hendriks erop dat er in 2013 nogal wat gaat veranderen, vooral voor het motorrijbewijs. “Wie nu bijna 21 jaar is en direct op een zwaardere motor wil stappen, moet echt dit jaar beginnen met

lessen”, waarschuwt Manon Mallinckrodt, evenals Robert Hendriks KNMVgediplomeerd mottorrijinstructeur. “Vanaf 2013 mag dat pas vanaf 24 jaar. Wie dan met 18 jaar begint, moet drie keer examen doen.” Rijschool Marenk werkt veel samen met de ANWB en verzorgt motortrainingen op het test- en trainingscentrum in Lelystad. Verder zijn er vanaf april iedere maand bergtrainingen in verschillende regio’s in Duitsland en de Ardennen. Rijschool Marenk Noord 32, 8032 CL Zwolle (038) 444 74 64 (06) 542 06 111 www.rijschoolmarenk.nl

producten verkopen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Jan-

Rein van Rees: 06-212 14 412. De kosten zijn 5,00 euro per kofferbak.

Busch en Van der Worp, ook voor lijsten Busch en Van der Worp is sinds kort ook groot in lijsten. De collectie is weer uitgebreid met een 2012 collectie. In de winkel met kunstenaarsbenodigdheden, zoals verf, doeken en ezels, worden ook wissellijsten verkocht. “Als een klant op zoek is naar echt iets moois en aparts, maken we meestal de lijst op maat”, zo vertelt Suzanne Busch, die een deel van het inlijsten voor haar rekening neemt. “We kunnen van alles maken, groot en klein, met gekleurd passepartout, museumglas, bladgoud en zilver, noem maar op.” “En natuurlijk

ook doeken en borduurwerken opspannen”, vult Meike Beekhuis aan. Zij is de andere inlijster bij Busch en Van der Worp en zeer bekwaam in dit vakwerk. Voor alle mensen die thuis nog ‘iets’ hebben liggen, raden

de dames aan gewoon eens vrijblijvend langs te komen voor advies en een prijsopgave. En ze willen klanten er op attenderen dat er de hele maand februari nog een korting van 15 procent geldt op al het inlijstwerk.


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

ction.nl kijk op w w w.a folder voor onze

H A N DIG I N

HUIS

DESSIN/UNI

PARTY

INTEX

katoen/elasthan blijvend elastisch quarter of hoog model maten 23-38

diverse kleuren extra lange uitvoering

velours 1-persoons 76x191x22 cm

KINDER SOKKEN

Elders 2.98 3.98

HAND LUCHT SCHOENEN BED S CARNAVAL TIP

1.49

VOGEL WINTER

ZAAD MIX

0.98

0.49

ANTI-SLIP

0.79

TOILET/ BADMAT katoen 50x40 cm ook voor hangtoilet

M 10 0 0 G R A

mega MEZEN BOLLEN 2x500 gram

partybril diverse kleuren

0.75

badmat 50x80 cm

4.99

2.99

JONGENS/MEISJES

ALOË VERA

katoen o.a. Winnie de Pooh, Mickey, Princess, Cars of Spiderman maten 92-128/134

ook douchegel, handzeep, shampoo of conditioner pompflacon 400 ml

HEMD met SLIP

2.49

Elders 4.95 5.95

BODY LOTION

Elders 2.29 2.49

TRANSPARANT DECOR

OPTISCHE

12 liter

diverse kleuren met oprolsnoer uitermate geschikt voor laptops

HUISHOUD EMMER

Elders 2.99 3.99

1.99

MINI MUIS laptop sticker diverse prints

0.59

idem 2-persoons 137x191x22 cm

9.95

5.99

VOORGEVORMDE

DAMES TOP pol./elasthan diverse kleuren maten S-XL

voorgevormde BH 5 draagvarianten maten 75B-80D

3.95

4.49

ZIJDE OF VELVET

ROOS of ORCHIDEE rozentak: 90 cm orchidee: 78 cm pioenrozen boeket: 19 cm

1.15

V A L E N T IJ N T IP

S

Elders 2.99 3.99

1.49

STONE OF ROOS DESSIN

WOON DEKEN fake bont diverse kleuren 150x200 cm

2.59

bijpassend SIER KUSSEN 45x45 cm

3.69

10.98

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL DALFSEN • Wilhelminastraat 25 DEDEMSVAART • Julianastraat 82 EMMELOORD • Zuiderkade 5a

GENEMUIDEN • Prinses Irenestraat 4 HEERDE • Soerelseweg 17 HEINO • Marktstraat 22

IJSSELMUIDEN • Groenendael 232 MEPPEL • Prinsenplein 15-19 NUNSPEET • Stationslaan 25

STAPHORST • Meesterweg 2a ZWOLLE • Vechtstraat 18-20 ZWOLLE • Assendorperstraat 64-76

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 05-02 t/m za. 11-02 in Nederlandse filialen.

3 PA A R

18


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

19

Officieel Triumph, Piaggio, Vespa en Gilera dealer. WIJ ZIJN VERHUISD NAAR DE RUDOLF DIESELSTRAAT 1A D) (OP DE HOEK VAN ONS OUDE PAN

Maak tijdig een afspraak voor uw WINTERBEURT • APK keuringen • onderhoudsbeurten voor alle merken • reparaties Wij hebben zelfs een haal- en brengservice voor onze ‘sporthalklanten’. Nieuwe Deventerweg 30-32 8014 AH Zwolle Tel. 038 - 465 19 36 of 038 - 454 13 72 E-mail: Yildirim200@planet.nl

AUTOBEDRIJF KOK Het is weer tijd voor de winterbanden en wintercheck!

In onze werkplaats bent u voor de volgende werkzaamheden aan het goede adres: Grote en kleinebent onderhoudsbeurt In onze werkplaats u voor de volgende

InAPK-keuringen onze werkplaats bent u voor de volgende werkzaamheden aan het goede adres: • Roetmeting • 4-gas testen werkzaamheden aan het goede adres: Banden • Uitlaten • Remmen Grote en kleine onderhoudsbeurt

Ruitschade • Airco controle APK-keuringen • Roetmeting • 4-gas testen • Banden Grote en kleine onderhoudsbeurt Schade •afwikkeling • Uitlaten • Remmen Ruitschade Aircocontrole APK-keuringen • Roetmeting • • Schade afwikkeling 4-gas testen Autobedrijf Banden • KOK Uitlaten • Remmen KOK Erkend Autobedrijf Bovagbedrijf Ruitschade • Airco controle Erkend Bovagbedrijf Schade Meenteweg 30afwikkeling Katwolderweg 8041 AV Zwolle8-B Autobedrijf KOK Telefoon 038-4669777 Telefoon 038-4669777

Erkend Bovagbedrijf

www.autobedrijfkok.nl

Meenteweg 30 8041 AV Zwolle 080813_AutobedrijfKok_Adv_125x140.indd 1 Telefoon 038-4669777

13-08-2008 16:06:33

Zwolle-Zuid en Westenholte

13-08-2008 16:06:33

Rudolf Dieselstraat 1A

Zacht rubber zorgt voor kortere remweg BOVAG brengt Europese regels winterbanden in kaart

V erderop líjkt ‘t altijd G roener...

Met autoschadeherstel is het net als met gras: verderop lijkt het altijd een stuk groener. Maar waarom zou je verder kijken? Want ASN Autoschade Service Upper Zwolle:

Stel, u bent op weg naar Oostenrijk, voor een welverdiende wintersportvakantie. Het schiet lekker op, ondanks het slechte weer. Plotseling maakt een andere auto een schuiver. U kunt niet meer uitwijken en komt ook tot stilstand. Gelukkig valt de klap mee en is niemand gewond, maar de schade is flink. De politie komt erbij. Ook al heeft u het ongeluk niet veroorzaakt, toch krijgt u een deel van de schuld toegewezen. Waarom? U reed niet op winterbanden, terwijl dat wel moet in Duitsland. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In flink wat andere Europese landen gelden echter wel voorschriften. In Duitsland en Oostenrijk zijn ze bijvoorbeeld verplicht. In Frankrijk zijn ze verplicht als dat met borden aangegeven wordt. Met name rond de skigebieden is dat het geval. Heeft uw auto geen winterbanden en er gebeurt iets, dan bent u aansprakelijk, ook als de fout niet bij u lijkt te liggen. Want door niet op winterbanden te rijden, heeft u toch een risico genomen. Op www.bovag. nl/winterbanden staat een handige overzichtskaart. Daar is precies te zien in welke landen welke regels gelden. Remweg Winterbanden hebben een speciaal profiel en zijn gemaakt van een ander soort rubber dan zomer- en allweatherbanden. Dat rubber blijft zacht als de temperatuur onder de zeven graden duikt. Zomerbanden worden dan juist hard. Het gevolg: winterbanden hebben veel meer grip. En die grip is hard nodig als het glad is door sneeuw, ijs of regen. Goede winterbanden verkorten de remweg aanzienlijk, op besneeuwde wegen soms wel met 50 procent. Dat zijn meters die van levensbelang kunnen zijn. Van

www.autobedrijfkok.nl et hulp of M G N I T R O K 65+ begeleiding st! als u dat wen

080813_AutobedrijfKok_Adv_125x140.indd 1

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN WINTERBEURT MET HAAL- EN BRENGSERVICE

is als geen ander gespecialiseerd in alle soorten autoschade voor alle merken.

• is Focwa erkend en biedt indien gewenst een haal- en brengservice.

heeft gratis leenauto’s en werkt voor álle verzekeringsmaatschappijen.

• heeft een volledig geautomatiseerde schade-afhandeling.

ISO 9002

Voltastraat 21 8013 PM Zwolle Tel. (038) 46 55 450 Fax (038) 46 52 724 E mail upperzwolle@asnmail.nl

NIEUW!

daar dat in landen waar het vaak sneeuwt verplicht is om op winterbanden te rijden. Rijstijl In Nederland geldt dus geen winterbandenplicht. Maar ook bij ons is het veiliger om te kiezen voor winterbanden. Wel zo geruststellend als uw auto goed wegcontact blijft houden wanneer het eens glad is. Heeft u nog geen winterbanden? Uw BOVAG-autobedrijf kan u adviseren bij de aankoop. Als vakmensen weten ze daar immers goed welke banden bij uw auto én uw rijstijl passen. En ze rekenen graag voor dat het meevalt met de kosten: elke winter dat u op uw winterbanden rijdt, slijten uw zomerbanden immers niet. Die gaan dus langer mee. En bovendien: op veiligheid moet u niet beknibbelen. Vind een BOVAG-bedrijf bij u in de buurt op www.bovag.nl. Fijne wintersportvakantie!

TURBO SCOOTERS in 4 kleuren

NU VOOR

1.049,-

slechts...................

Verschillende betalingsmogelijkheden* A. in 2012 betalen (zonder rente) B. in 10 delen (zonder rente) C. vanaf € 8,- per week (* geldt ook voor andere, nieuwe of gebruikte scooters)

±150 GEBRUIKTE SCOOTERS, SNORFIETSEN EN SPARTAMET’S OP VOORRAAD

Vechtstraat 15 Zwolle, (038) 454 42 87

www.jaapbos.nl

SENIORENBON Alleen geldig op dinsdagen en woensdagen t/m 7 maart 2012 op vertoon van rijbewijs en tegen inlevering van deze bon, ontvangt u het meest complete wasprogramma (NR.1)

voor slechts

9.

00


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12





20

www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12



   

  





  

 

 



 

 













 

  





     











 





 





  







 





  















  



  







 

  











 

    





 







    





 

  







 

 



    

  





 

   

 



 

 

  



  





  

   

   

   



  

   

   



21


m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

www.deswollenaer.nl

22

TOTALE LEEGVERKOOP! Hele collectie dames-, heren- en kinderschoenen

Halve prijs* *uitgezonderd nieuwe voorjaarscollectie

Assendorperstraat 120, 8012 CC Zwolle, tel. 038 - 421 7950

OPENDAG Open Dag

locatie vmbo – pro

Woensdag 8 februari 2012 van 16.00 – 20.00 uur

Voorlichtingsavond voor ouders en kinderen groep 8 Woensdag 14 maart 2012 om 19.30 uur

Russenweg 3, Zwolle

www.thorbecke-zwolle.nl De Thorbecke Scholengemeenschap is een school voor atheneum, havo, mavo, vmbo en pro en is een onderdeel van de Openbare Rechtspersoon Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

23

Zwolle In een reeks bezoeken aan verschillende wijken in Zwolle bezochten burgemeester en wethouders vrijdag 20 januari de Aa-landen. Het college van burgemeester en wethouders laat zich graag inspireren door alles wat er in Zwolle gebeurt.

Kindbijschrijving in paspoort vervalt

Uit elkaar.... en de kinderen dan?

Activiteitenkalender 30 januari - 6 februari Maandag 30 januari t/m zaterdag 4 februari

Het besluit is genomen: jullie gaan uit elkaar. Er komt in dat geval veel op je af. Er zijn praktische problemen die moeten worden opgelost en juridisch moet de echtscheiding goed geregeld worden. Bovendien is een scheiding voor kinderen ingrijpend. Advocatenkantoor Dommerholt en het Centrum voor Jeugd en Gezin Zwolle hebben de handen in één geslagen en starten 31 januari een echtscheidingsspreekuur.

14.30 – 15.15 uur Familie Week Locatie: Harm Smeengedade 20 www.danscreatief.nl

Dinsdag 31 januari t/m vrijdag 3 februari Expositie Thuis in Zwolle Locatie: Bibliotheek Zwolle Centrum www.bibliotheekzwolle.nl

Het spreekuur is gratis en wordt gehouden in het CJG Inlooppunt Zuid, Democratenlaan 86, elke laatste dinsdag van de maand (9.00 en 11.30 uur.) Je kunt een afspraak maken per mail info@cjgzwolle.nl, of bel 455 46 55. Zie ook www.cjgzwolle.

Donderdag 2 februari

Zwolse sporters ondertekenen

Donderdag 2 februari t/m zaterdag 3 maart

Gouden Sportboek

Het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle is weer tien succesvolle Zwolse sporters rijker. Onder de ondertekenaars: triatleet René Poppe, acrogymnasten Juliët van Dam en Rik van Selling, atleten Inge de Wolf en David Kater en roeister Kirsten Lanz. De gemeente Zwolle is trots op de sportieve prestaties van deze en ander Zwollenaren. Een verslag van de ondertekening zie je op www.sportiefzwolle.nl zwolle.nl Colofon Dit is een uitgave van de gemeente Zwolle. 30 januari 2012 2e jaargang, nummer 5 Eindredactie: gemeente Zwolle, afdeling Communicatie Kopij: 1 week voor verschijning www.zwolle.nl/atzwolle atzwolle@zwolle.nl

W E E K 5 atzwolle@zwolle.nl

21.00 uur Concert The Wailers Locatie: Hedon www.hedon-zwolle.nl

9.00 – 17.00 uur Fotoexpositie ‘Molukkers in Nederland’ Locatie: Historisch Centrum Overijssel www.historischcentrumoverijssel.nl

Zaterdag 4 februari

Vanaf 13.30 uur 55 jaar Sassendonk - Carnaval Locatie: IJsselhallen www.55jaarsassendonk.nl

Na 26 juni 2012 moeten alle kinderen die (mee) reizen een eigen reisdocument hebben. De bijschrijving van een kind in een paspoort is dan niet meer geldig. Wat moet je doen? Je kunt voor je kind een paspoort of een Identiteitskaart (NIK) aanvragen. Meer informatie daarover vind je op: www.zwolle.nl/reisdocumenten. Ga je een paspoort of een ID-kaart aanvragen, maak dan tijdig een afspraak omdat de gemeente een grote toeloop verwacht. Via www.zwolle.nl/afspraakmaken of door te bellen naar 14038 kun je een afspraak maken.

Zwolle ontpopt zich als

Grimmstad

Tweehonderd jaar geleden schreven de Gebroeders Grimm hun sprookjes. Ter ere daarvan tovert Zwolle dit jaar de stad om tot Grimmstad. Het hele jaar zijn er activiteiten die in het teken staan van de befaamde sprookjes van Grimm. Zo is er zondag 26 februari om 11.30 uur een wandeling vanaf de Sassenpoort, die om 13 uur eindigt bij Samen aan de Nieuwe Markt. Alles wat je moet weten, vind je op www.zwollegrimmstad.nl.

Volg de gemeente Zwolle via social media. Ga naar www.zwolle.nl/facebook en www.zwolle.nl/twitter

Erik Dannenberg, wethouder Milieu Veel afval kan hergebruikt worden en dat scheelt in de milieuvervuiling. In de gemeente Zwolle is het mogelijk om bij de ROVA afval gratis aan te bieden. Iedere inwoner kan tien keer per jaar maximaal 250 kilo grofvuil per keer gratis aanbieden. Gevaarlijk stoffen als asbest, dakleer, maar ook de goed recyclebare stoffen als glas, papier en karton kun je het hele jaar zonder daarvoor te betalen naar de ROVA brengen. Maak er gebruik van! Op die manier kunnen we zoveel mogelijk waardevolle grondstoffen hergebruiken.


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

24

Een nieuwe CV-ketel zonder investering *

TOT

5 500,VOORD

EEL

Tot 5500,- voordeel als u nu beslist Gaat uw oude CV-ketel de winter overleven? Met het KetelVoordeelPakket

Beslis nu en uw voordeel kan oplopen tot F500,-! Natuurlijk kunt u bij

is nu vervangen verstandig. U huurt een energiezuinige CV-ketel en

ons ook een energiezuinige CV-ketel kopen. Vraag onze adviseur naar de

begint direct met besparen, zodat een grote investering ineens niet

mogelijkheden. www.energiewacht.nl - 0800 15 87

nodig is. Bovendien zijn installatie, service en onderhoud inbegrepen.

GIGA VEEL AANBOD - GIGA GOEDE SERVICE - GIGA LAGE PRIJZEN

®

Groot assortiment tegels, natuursteen, badmeubelen, ligbaden, douches, toiletten, diverse kranen, etc.

Oudejaarsacties Winteracties Deze maand • Diverse wandtegels • Vloertegels • Vloer- en wandtegels

vanaf vanaf vanaf

14.95 25.00  5.00

per m2

En nog veel meer interessante aanbiedingen! Montage van vloer en wandtegels, loodgieterswerk etc, verzorgen wij tegen betaalbare prijzen.

DE KAMPER TEGEL - GIGA I Ambachtstraat 18 I 8263 AK Kampen I Tel 038 - 333 27 77 I Mail: info@dekampertegelgigant.nl I www.dekampertegelgigant.nl

* De actie is geldig t/m 31 maart 2012. Vraag naar de voorwaarden.

KetelVoordeelPakket


Fysius Rugexperts voldoet aan hoogste eisen

www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

25

Verantwoord afslanken met Slanksix goji-bes extract Een gezond gewicht is onlosmakelijk verbonden met een gezonde levensstijl. Het zijn slechte eet-, drinken leefgewoonten en onvoldoende beweging die veel mensen de das om doet. Al snel zij ze te zwaar en is er sprake van overgewicht. In dat geval wil men er weer zo snel mogelijk vanaf. Nu kan het, makkelijker en sneller dan ooit. Slanksix ontleent haar specifieke eigenschappen aan de unieke koppeling van gojibessen, kolanut en groene thee. Deze nieuwe afslankcombinatie van krachtige natuurlijke stoffen zoals chroom, vitaminen en fruitzuren is synergetisch, waardoor de totale invloed van de ingrediënten op het lichaam wordt versterkt. Gojibessen zijn rijk aan vitamine

C, E en Chroom. Het zijn voedzame vruchten, bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel en verminderen het hongergevoel. De goji-bes ondersteunt de bloedsomloop, het afweersysteem en vermindert vetopslag. Daarnaast zitten goji-bessen vol met met andere voedingsstoffen, zoals betacaroteen en zeaxanthines. Deze beschermen de huid tegen veroudering en ondersteunen een frisse jonge uitstraling. De aminozuren in goji-bessen zoals l-arginine

en l-glutamine ondersteunen sterke spieren en spierweefsel wat weer voor minder vet zorgt. Groene thee wordt, zoals algemeen bekend, al jaren ingezet als succesvolle afslanker. De kola nut wordt voornamelijk gebruikt door de stimulerende eigenschappen en het vermogen energie op te wekken. Het bevordert het gevoel van opgewektheid, een verbetering van de stemming en de onderdrukking van het hongergevoel. Slanksix goji-bes extract is in Zwolle verkrijgbaar bij Gezondheidswinkel Schuttelaar, Luttekestraat 21 en Gezondheidswinkel Zwolle, Vispoortenplas 2.

Ruilmiddag C1000 Stars of Football

Fysius Rugexperts is sinds 1 januari 2012 erkend als TopZorgpraktijk en Pluspraktijk. Hiermee voldoet Fysius aan de hoogste eisen en alle criteria van zorgverzekeraars op het gebied van kwaliteit, transparantie en service.

De rugexperts zijn hooggekwalificeerd en patiënten kunnen rekenen op heldere informatie en ruime openingstijden. Rugpijn is een veel voorkomende gezondheidsklacht in Nederland. Eén op de vijf mensen heeft er in meer of mindere

mate (wel eens) last van. Voor Fysius is het belangrijk dat mensen zich niet neerleggen bij die vanzelfsprekendheid van hun rugen bekkenklachten. Blijven zoeken naar de beste behandelmethode voor iedere cliënt. Dat is waar

Fysius voor staat. Patiënten hebben voor behandeling door Fysius geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Een telefoontje is voldoende om een afspraak te maken. Voor meer informatie of een afspraak is men van harte welkom in het behandelcentrum aan de Stuwdijk 1 in Hardenberg, (0523) 72 04 20. Kijk voor meer informatie over Fysius Rugexperts op www. fysius.nl.

De ruilmiddag in het supportershome van FC Zwolle was afgelopen woensdag. C1000 hield in deze ruimte haar ruilbeurs voor de stickers van Stars of Football. Veel kinderen (en ouderen) kregen de gelegenheid hun felbegeerde album vol te plakken met de ontbrekende plaatjes. Keer op keer blijkt maar weer dat dit concept erg wordt gewaardeerd. Zo zijn ze alsnog in de gelegenheid hun album compleet te maken. Als extraatje waren op deze middag zelfs drie spelers van de FC Zwolle selectie aanwezig, te weten

Gieljan, Jesper en Gerard. Zij werden als ‘echte’ Stars onthaald en deelden veel handtekeningen uit aan de kleine FC Zwolle fans. Hiermee onderstrepen C1000 en FC Zwolle hun unieke

samenwerking, dit kan alléén in Zwolle. Tijdens deze middag zijn er talrijke foto’s gemaakt. Bekijk ze op www.all-supersound. nl. Daar zijn ze gratis te downloaden.

(advertorial)

WANNEER DOET U DE GRATIS NETVLIESCHECK? RUIM 50.000 MENSEN GINGEN U AL VOOR!

Vanaf de leeftijd van ongeveer 45 jaar komen bepaalde oogziektes vaker voor. Deze kunnen vaak ongemerkt ontstaan en tegen de tijd dat de eerste symptomen merkbaar worden, is het proces al even aan de gang. Met de preventieve NetvliesCheck van Specsavers kunnen mogelijke netvliesafwijkingen vroegtijdig worden gesignaleerd en maatregelen worden genomen. Het is een extra controle van de gezondheid van uw ogen waarbij met een netvliescamera foto’s worden gemaakt van de binnenkant van uw oog, het netvlies. De foto’s worden altijd beoordeeld door oogartsen en optometristen. Wat is de preventieve NetvliesCheck? Met de preventieve NetvliesCheck maken we een foto van het netvlies (de binnenkant van het oog waar beelden op binnenkomen en worden doorgestuurd naar de hersenen) en de aderen in het oog. Zo kunnen we bepaalde aandoeningen ontdekken die zouden kunnen wijzen op bijvoorbeeld hoge oogdruk, netvliesslijtage of complicaties door suikerziekte. Wanneer deze afwijkingen op tijd gesignaleerd worden, is het mogelijk dat een behandeling van de oogarts of oogchirurg de aandoening kan verhelpen of verdere verslechtering kan voorkomen. Hoe werkt het? Als onderdeel van het uitgebreide oogonderzoek in de Specsavers-vestiging wordt met een speciale camera van ieder oog één netvliesfoto gemaakt. Wanneer we de foto’s maken, ziet u een flits in de ogen, net als bij het maken van een gewone foto. Dit is pijnloos en geheel onschadelijk. Het is niet nodig de ogen te druppelen en u kunt direct weer goed zien. De netvliesfoto’s worden vervolgens, samen met de overige resultaten van het oogonder-

zoek, beoordeeld door oogartsen en optometristen van oogheelkundig centrum Best Eye Care. Na maximaal een week krijgt u de uitslag van de beoordeling van uw foto’s. Indien na zorgvuldige beoordeling blijkt dat verder onderzoek van uw ogen raadzaam is, ontvangt u hierover een brief met verdere informatie en zult u tevens een verwijsbrief ontvangen waarmee u een afspraak kunt maken bij uw oogarts. Oogartsen en optometristen Best Eye Care is een oogheelkundig centrum dat gespecialiseerd is in oogzorg en met name netvlies-

checks. Deze organisatie verzorgt voor Specsavers de beoordeling van de foto’s, eventuele verwijzing en klantenservice. Best Eye Care werkt met gekwalificeerde oogartsen en optometristen en heeft een netwerk van academisch geschoolde oogartsen en oogklinieken waarnaar doorverwezen kan worden. Specsavers ontvangt geen inhoudelijke uitslag van de beoordeling van de gemaakte netvliesfoto’s. Bezoek nu uw Specsavers-winkel of naar www.specsavers.nl.

Drs. R. Zandbergen, één van de oprichters van Best Eye Care, is een van de meest ervaren oogartsen in Nederland. Zandbergen wordt daarnaast gezien als een vooraanstaand refractiechirurg in Nederland. Zandbergen beschikt over een uitgebreid netwerk van oogspecialisten. Drs. R. Zandbergen Oogheelkundig centrum Best Eye Care Oogarts

UW SPECSAVERS-WINKEL! Specsavers Zwolle Diezerstraat 3 (bij de Grote Markt) 038 423 5477

Zandbergen: “De preventieve NetvliesCheck ligt mij al jaren na aan het hart

en ik ben hier ontzettend gepassioneerd over. Het oog is een van de weinige plekken in het menselijk lichaam waar je zonder te snijden als het ware in het lichaam kunt kijken. Op deze manier kunnen dus vrij eenvoudig netvliesafwijkingen vroegtijdig gesignaleerd worden. Daarnaast is deze service laagdrempelig; mensen hoeven niet naar een ziekenhuis te gaan, maar kunnen in hun eigen winkelstraat een

netvliesfoto laten maken.” Wie komen er in aanmerking voor de preventieve NetvliesCheck? In principe komt iedereen in aanmerking voor deze service, maar omdat de oogafwijkingen waar op gecontroleerd wordt veel vaker voorkomen op latere leeftijd adviseren we met name mensen vanaf 45 jaar om deze check te laten doen.


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

26

LANDBOUWSLUIS BV LANDBOUWSLUIS BV Landbouwsluis BV, dochteronderneming van L.M. van der Sluis BV, is een Landbouwsluis BV,Holding dochteronderneming van LANDBOUWSLUIS BV gerenommeerd bedrijf dat zich ruim 75 jaar L.M. van der Sluis Holding BV, isineen

heeft ontwikkeld tot dochteronderneming een Landbouwsluis BV, van gerenommeerd bedrijf dattoonaangevend zich in ruim 75 jaar leverancier van tractoren, werktuigen, heeft ontwikkeld totHolding een toonaangevend L.M. van der Sluis BV, is een installaties en systemen voor het moderne agrarische bedrijf. leverancier van tractoren, gerenommeerd bedrijf datwerktuigen, zich in ruiminstallaties 75 jaar Landbouwsluis is dealer van o.a. Deutz-Fahr tractoren, Shibaura heeft ontwikkeld toonaangevend en systemen voortot heteen moderne agrarische bedrijf. Compact tractoren, Strautmann voederwinningmachines, leverancier vano.a. tractoren, werktuigen, installaties Landbouwsluis is dealer van Deutz-Fahr tractoren, Shibaura Fella hooibouw, mesttanken etc. enJako systemen voorvoederwinningmachines, het moderne agrarische bedrijf. Compact tractoren, Strautmann Landbouwsluis dealer van o.a. Deutz-Fahr tractoren, Shibaura Fella hooibouw, is Jako mesttanken etc. Ter uitbreiding het team zoeken wij op korte termijn een: Compact tractoren,van Strautmann voederwinningmachines, FellaTer hooibouw, mesttanken etc. wij op korte termijn een: uitbreidingJako van het team zoeken

Vertegenwoordiger Vertegenwoordiger In deze functie onderhoudt u intensief contact met bestaande en nieuwe klanten en bentonderhoudt u verantwoordelijk voor de verkoop en inruil van tractoren en In deze functie u intensief contact met bestaande en nieuwe Vertegenwoordiger landbouwwerktuigen. klanten en bent u verantwoordelijk voor de verkoop en inruil van tractoren en Ter uitbreiding van het team zoeken wij op korte termijn een:

WIJ ZOEKEN EEN

-zoekt

ENTHOUSIASTE COLLEGA (30 UUR) die met ons de uitdaging wil aangaan om in een sterk veranderende markt een creatieve en inspirerende bijdrage te leveren aan ons bedrijf. Voor meer informatie zie www.goedhartboeken.nl. ZWOLLE

ASSENDORPERSTR. 79, 8012 DG tel 038 - 421 98 02

landbouwwerktuigen. In deze van functie Profiel de onderhoudt kandidaat: u intensief contact met bestaande en nieuwe klanten en bent u verantwoordelijk voor de verkoop en inruil van tractoren en Een opleiding op minimaal MBO-niveau Profiel van de kandidaat: landbouwwerktuigen. Goede communicatieve vaardigheden -- Een opleiding op minimaal MBO-niveauin zowel woord als geschrift Ervaring en kennis binnen de landbouwsector -Profiel Goede vaardigheden in zowel woord als geschrift vancommunicatieve de kandidaat: Ervaring in de verkoop van tractoren en/of landbouwmachines is een pré -- Ervaring en kennis binnen de landbouwsector Een opleiding op minimaal MBO-niveau Beheersing van de Duitse taal is tevens een pré --- Ervaring in de verkoop van tractoren en/of landbouwmachines is een pré Goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift --Ons Beheersing van de Duitse taal is tevens een pré Ervaring aanbod:en kennis binnen de landbouwsector - Ervaring in de verkoop van tractoren landbouwmachines is een pré Een afwisselende functie binnen onzeen/of onderneming. Ons aanbod: - Beheersing van de Duitse taal is tevens een pré Volop ruimte voorfunctie invulling van het eigen werk en ontplooiing hierin. - Een afwisselende binnen onze onderneming. Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. -Ons Volop ruimte voor invulling van het eigen werk en ontplooiing hierin. aanbod: --UwUitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een afwisselende functie binnen onze onderneming. sollicitatie: -Als Volop ruimte voor invulling vanopnemen het eigenmet werk en ontplooiing hierin. u vragen heeft kunt u contact Henk Dunnink: 038-3446441 Uw sollicitatie: -BentUitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. u geïnteresseerd in de bovenstaande functie? Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Henk Dunnink: 038-3446441 Richtudan uw brief metincurriculum vitae aan: Bent geïnteresseerd de bovenstaande functie? Uw sollicitatie: Landbouwsluis BV, ter attentie van Matthijs van Weerd, Richt dan uw brief met curriculum vitae aan: Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Henk Dunnink: 038-3446441 Kamperzeedijk 57, 8281 PB GENEMUIDEN. Landbouwsluis BV, ter attentie van Matthijs functie? van Weerd, Bent u geïnteresseerd in de bovenstaande Solliciteren per57, e-mail: vacature@landbouwsluis.nl Kamperzeedijk 8281 PB GENEMUIDEN. Richt dan uw brief met curriculum vitae aan: Kijk ook eens www.landbouwsluis.nl Solliciteren perop: e-mail: Landbouwsluis BV, tervacature@landbouwsluis.nl attentie van Matthijs van Weerd, Kijk ook eens op:57, www.landbouwsluis.nl Kamperzeedijk 8281 PB GENEMUIDEN. Solliciteren per e-mail: vacature@landbouwsluis.nl Kijk ook eens op: www.landbouwsluis.nl

Wil je opgeleid worden tot

asbestsaneerder of heb je al DAV of DTA papieren? Dan kun je direct aan de slag bij GVW! Ga voor nog meer ‘spannende’ vacatures naar www.gvwpersoneelsdiensten.nl en klik op ‘vacatures’ GVW Personeelsdiensten is een detacheringsbureau dat goed is voor werknemers. Niet alleen in de zin van goed werk, maar wij staan ook voor een goede beloning en goede arbeidsvoorwaarden. Ga je bij ons aan de slag dan kun je rekenen op een afwisselende baan omdat wij voor veel verschillende opdrachtgevers werken. Wij zijn onder andere actief in de sloopsector, asbestsanering, groenvoorziening, productie en de bouw. Je werkt altijd in teams en op lokatie, met name in Noord/Oost Nederland.

Ben je ambitieus? Dan is er altijd ruimte om door te groeien.

GVW ONDERDEEL VAN GERRIT VAN WERVEN GROEP

GVW Personeelsdiensten - Eckertstraat 9 - 8263 CB Kampen - tel.: 0321 740 000 Solliciteer via: werken@gvwpersoneelsdiensten.nl / Kijk ook op: www.gvwpersoneelsdiensten.nl


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Ridderstraat 22 8051 EH Hattem 038-4448392

Een bezoek aan Mixx-Hair Een heerlijk uitje!

• Voor: Kunstnagels Gezichtsbehandelingen Luxe rimpel behandelingen Harsen/epileren met touwtje Allround nagelstyliste opleiding

www.schoonheidsinstituutdiane.nl Pascaud huidverjonging concept

27

Liften en verstevigen Acne behandeling W

let op!

vergoed door verzekeraars

Biologische Rimpel correctie

Wij zijn verhuisd naar: Marsweg 35, Zwolle tel. 038 - 879 53 05 www.nailpoint.nl

Kleine cosmetische ingrepen Definitief ontharen

Maandag 27 februari start cursus Allround Nagelstyliste Geef je nu op!

· Koffie staat klaar. • Leuk speelhoekje voor de kinderen. · Creativiteit en goed advies. · Diverse volume-ondersteuningen. · Persoonlijk kleuradvies. · Great Lengths (Haar verlengingen)

Couperose verwijderen Permanente make-up Tegen inlevering van deze advertentie 10% korting op een gezichtsbehandeling Bel voor een gratis intake. Kijk voor aanbiedingen op onze website.

Per behand ing van Nu als kuurel : 6 behand1eluur 75,ingen

5 betalen (zie redactie

elders op de

ze pagina)

Schoonheidssalon Carolien de Jonge Pioenstraat 11, Zwolle Tel. 038-4216496 Voor alle vertrouwde behandelingen en massage’s

Haal- en brengservice voor jong en oud tegen een kleine vergoeding

Carolien de Jonge laat de huid weer stralen

Openingstijden: Di. t/m vr.: 9.00 - 19.00. Zat.: 8.30 - 13.00 Donderdag koopavond tot 20.00 uur

Belvédèrelaan 105 Tel: 038-4202442 Winkelcentrum Stadshagen www.mixxhair.nl

Schoonheidssalon Carolien de Jonge beschikt een effectieve, moderne peelingmethode. Die speciale methode wordt ook wel microdermabrasie genoemd. Met een speciaal apparaat worden zuivere kristallen van aluminiumoxide tegen de huid geblazen. De huid wordt als het ware ‘gezandstraald’. Daardoor worden de dode huidcellen verwijderd en de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Op deze manier vindt huidverjonging plaats. Voor wie is een microdermabrasie behandeling geschikt? Een microdermabrasie behandeling is met name geschikt voor mensen die last hebben van door de zon veroorzaakte huidverdikking en –veroudering, hyperpigmentatie (bijvoorbeeld zwangerschapsmasker), grove poriën, droge, ruwe schilferende huid, verslapte huid, slecht doorbloede vale huid, fijne lijntjes en rimpels en lichte striaie. De komende weken heeft Carolien de Jonge een aantrekkelijke kennismakingsaanbieding

Dynamic Nails & Beauty Vakopleidingen-Nagelsalon-Webshop

for

fo

G

TROUWEN IN 2012 ?? Kom naar de Weddingfair

W 12 februari a.s. in Diff Event Centre en bezoek onze stand.

Beursaanbieding: Bruidsnagels € 49,95 *geldigbij bijboeking boekingin tijdens de 2012. beurs. *geldig februari

BE AMAZED AND FEEL GOOD www.dynamicnailsandbeauty.nl

Forelkolk 33 8017 PM Zwolle 06-22171771

www.dynamicnailsandbeauty.nl

www.impulselaser.nl voor deze effectieve behandelingen. Bij afname van vijf behandelingen is de zesde gratis.

Schoonheidssalon Carolien de Jonge Pioenstraat 11 8013 TE Zwolle (038) 421 64 96

• Acné behandelingen • Huidverbetering • Huidverjonging • Glycolzuur peelingen • Kruiden (Greenpeel) • Verwijderen van steelwratjes en couperose • French pedicure

Declaratie voor acné behandeling LAST VAN ACNE OF EEN mogelijk via zorgverzekeraar. ANDER HUIDPROBLEEM?

PURE biedt u de mogelijkheid een gezonde/ stralende huid terug te krijgen met het huidPURE praktijk voor huidverbetering verbeteringsconcept van MD Formulations. Wendy Kraake • Oldruitenborghstraat 28 • 8043 TP Zwolle Bel voor meerTel.info of67kijk op de website van PURE. 038 - 337 86 • info@pure-online.nl • www.pure-online.nl

Kijk voor meer info/aanbiedingen op de site of bel naar Pure

Bij de ANBOS aangesloten • Acné gespecialiseerd.

PURE praktijk voor huidverbetering

Wendy Kraake • Oldruitenborghstraat 28 • 8043 TP Zwolle Tel. 038 - 337 67 86 • info@pure-online.nl • www.pure-online.nl Bij de ANBOS aangesloten • Acné gespecialiseerd.

Opendag 11 februari van 10.00 tot 18.00 uur. Kom naar de opendag en krijg 20% korting op de gehele behandelings periode (muv lipocavitatie en oxygen-facials) De eerste 25 bezoekers krijgen een gezichtmaskers t.w.v. € 15.kijk voor het aanbod op de website. Kijk op onze website voor meer informatie

Impuselaser • Vlist 7 • Zwolle www.impulselaser.nl of 038-7850974

ww


m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

www.deswollenaer.nl

Altijd de juiste TV

met de Beeldformaatgarantie van Expert!

299.-

577.-

VAN 399.-

VAN 699.-

MS U SA

NG LE32D5

50

cm 7 D 10 LE

cm 81 LCD SAMSUNG 81 cm Full HD LCD-TV

Inbouwen? Doen 346. we!

LE32D550. • Kristalheldere beelden met HyperReal Engine • USB ConnectShare en 4x HDMI • Geschikt voor Digitenne, UPC en Ziggo • Energieklasse B

VAN 449.-

SONY 107 cm Full HD LED-TV

KDL42EX410. • Hoog contrast, natuurlijke kleuren en energiebesparing • Clear Voice • Geschikt voor Digitenne, UPC en Ziggo • Energieklasse B

Beeldformaatgarantie van Expert. Altijd lastig, inschatten A hat atte ten te n we welk elkk fformaat TV het best est in es est n uw uw

VAN 799.-

549.cm 81 LED AEG inbouwvaatwasser

F55010VI. Met watersensor, 5 afwasprogramma’s, startuitstel, Aqua-control en ruimte PHILIPS cm LED-TV voor 12 81 standaard couverts. • Energieklasse A

VAN 399.-

299.100 100

INDUCTIE INBOUW KOOKPLATEN VANAF 399.-

ETNA keramische inbouw kookplaat

woonkamer past.. La w LLaat aat at u daarom adviseren door uw Expert. xper xp err t. t. En mocht u de TV bij u thuis toch een ch h nog ge en maatje te groot of te klein vinden, de en, geen probleem. Met onze beeldformaatmaatgarantie wordt de TV binnen twee wee ee weken omgeruild voor het gewenste formaat.

T266. Met 4 x 2800 watt kookzones, restwarmte indicatie per zone, kookwekker, uitschakeltimer en boostfunctie. • Tip toets bediening

32PFL5306. • 100 Hz Perfect Motion Rate voor superscherpe actiebeelden • 2x HDMI • Geschikt voor Digitenne, Ziggo en UPC • Energieklasse A

Wij leveren en plaatsen alle merken inbouwapparatuur

Expert Witgoed V.d. Capellenstraat 145, Zwolle (038) 4654106 Van experts kun je meer verwachten.

Van experts kun je meer verwachten.

Eigen technische dienst • Gratis parkeren • Vrijdag koopavond

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 11 februari 2012.

28


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

29

Informatieavond over nalatenschap Yarden Vereniging Overijssel heeft voor maandag 13 februari een informatieve avond over nalatenschap georganiseerd. Deze avond is in Uitvaartcentrum Kranenburg in Zwolle.

Mannen overvallen vrouw op begraafplaats ZWOLLE - Een 23–jarige inwoonster uit Zwolle is op donderdag rond 13.25 uur, op het terrein van de begraafplaats Kranenburg aan de Bergkloosterweg, overvallen. Het slachtoffer liep over het pad in de richting van de hoofdingang van de begraafplaats. Hier werd zij aangesproken door twee onbekende mannen die tegen haar schreeuwden dat zij geld wilden hebben. De mannen grepen haar tas maar het slachtoffer verzette zich hier tegen. Zij werd hierop zowel in haar gezicht als in haar buik geslagen. De verdachten hebben uiteindelijk geld uit haar portemonnee gehaald en twee bankpassen. Vervolgens zijn ze er snel vandoor gegaan. Het slachtoffer kent de verdachten niet maar kon de volgende signalementen opgeven: het betroffen twee blanke lange mannen. Eén sprak Nederlands en de andere een buitenlandse, onbekende taal. Ze droegen beiden donkere jassen, heupmodel en hadden ook beiden gympen aan. Een van de verdachten had veel ringen aan één hand en de andere verdachte droeg een fel groen/gele broek. De geschatte leeftijd is 25 à 30 jaar. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar buik en had een zeer opgezwollen

Fiets of scooter weg? ± 100 gebruikte fietsen Vanaf

Winkeldiefstal

Lampenier blij met terugkeer in Zwolle De familie van Limbeek heeft enkele maanden geleden een Lampeniervestiging geopend in Zwolle. De eigentijdse lampenspeciaalzaak is gevestigd op het Eiland 7 (naast boekhandel Waanders) en is ingericht in drie stijlgroepen: modern, eigentijds en landelijk. “Sinds de opening weten veel mensen ons te vinden. Dit zijn trouwe Lampenierklanten maar ook mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede lamp”, vertelt Monique van Limbeek. “Wij zijn blij met deze mooie start.” Het echtpaar, afkomstig uit

Groningen, heeft bewust gekozen voor Zwolle. “Wij denken dat de gemeente verder zal groeien en een nog grotere regiofunctie zal krijgen. Hier voorziet onze verlichtingszaak met de daarbij horende service ze-

ker in een behoefte”, aldus Peter. Natuurlijk doet deze Lampenier ook mee met de succesvolle omruilactie van spaarlampen en geeft elke dinsdag 10 procent korting op lichtbronnen van tl tot led-lamp.

De Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle houdt op woensdag 15 februari Open Huis. De open dag duurt van 15.00 tot 21.00 uur. Het middagprogramma wordt ’s avonds herhaald en rond etenstijd is er een (gratis) maaltijd.

de GH vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid tussen studenten en docenten. De opleidingen van de GH behoren tot de top van Nederland (Elsevier, Keuzegids). De open dag wordt gehouden in het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool aan de Grasdorpstraat 2 in Zwolle. Neem voor meer informatie contact op met de GH via (038) 425 55 42 of info@ gh.nl, of kijk op www. gh.nl.

Open Dag bij de GH Zwolle

ZWOLLE - Personeel van een grootwinkelbedrijf aan de Krabbesteeg heeft een 28-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden.

75,-

± 100 gebruikte scooters/snorfietsen vanaf

gezicht. Zij werd voor medische behandeling overgebracht naar de eerste hulp van het ziekenhuis. Mensen die getuigen zijn geweest van de overval, of rond het tijdstip nabij de begraafplaats iets verdachts hebben gezien, of op basis van het signalement de verdachten menen te kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Wanneer een dierbare is overleden, moet er veel geregeld worden en daar willen de meeste mensen liever niet aan denken. Toch is het goed om op een tijdstip, wanneer men niet direct geconfronteerd wordt met een overlijden hierover na te denken. De wensen kan men vastleggen en daar kan de Uitvaartconsulent bij helpen. De informatieavond begint om 20.00 uur. Nota-

ris mevrouw Mr. H. de Boer uit Zwolle en Notaris Mr. E. Linde uit Dedemsvaart zijn uitgenodigd om informatie te geven. Er is voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen. Yarden Vereniging Overijssel nodigt iedereen uit om zich kosteloos te laten informeren. Vooraf aanmelden is gewenst via overijssel@ yarden.nl of telefonisch 06499 83 360. Aanmelden via www.yarden.nl is tevens mogelijk.

350,-

Vechtstraat 15 • Zwolle • 454 42 87

De verdachte wilde voor ruim 740 euro aan goederen stelen. Toen de verdachte werd aangesproken, ging hij er in eerste instantie vandoor. Vervolgens gaf hij zijn vlucht op maar niet zonder een van de personeelsleden een kopstoot te geven. De verdachte die zich heel recalcitrant gedroeg, werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten.

Overvaller Maagjesbolwerk aangehouden ZWOLLE - De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag een 19-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden. De verdachte had even daarvoor een 29-jarige plaatsgenoot nabij het Maagjesbolwerk overvallen. De verdachte belaagde samen met een andere verdachte het slachtoffer nadat ze eerst de vriendin van het slachtoffer hadden lastiggevallen. Hierbij werden klappen uitgedeeld, die het slachtoffer met moeite kon ontwijken. Uit zijn tas was een fles parfum gevallen, die de verdachten meenamen. Vervolgens gingen de verdachten er vandoor. Eén

verdachte kon nabij de Kamperpoort worden aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen. De aangehouden verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij bleef schoppen in de richting van de politieambtenaren. Hierbij werd een politieman in het gezicht geraakt. De verdachte werd ingesloten. Naar de andere verdachte wordt gezocht.

RUIT STUK? bel direkt

DE GLASSERVICE-EXPRESS 0800-024 01 23 DA RE

G

BE

N A

IKB

AA

R

C H T

Belangstellenden kunnen zowel ’s middags als ’s avonds binnenlopen om in gesprek te gaan met docenten en studenten. Ook is er de mogelijkheid om presentaties en colleges bij te wonen. Studenten op de GH kiezen voor studies waarin het werken met mensen centraal

staat: pabo, Verpleegkunde, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Godsdienst Pastoraal Werk en Godsdienstleraar. De hogeschool onderscheidt zich door een herkenbare christelijke identiteit. Zo’n 1.300 studenten waarderen


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

TE KOOP Overdrachtsbelasting nu ! 2% i.p.v. 6%

Kijk voor meer aanbod op onze website!

Zaterdag 11 februari 10.00 - 16.00 uur

www.vanamerom.com Scan de QR-code met uw smartphone om direct naar de website te gaan!

De winkeliers maken ruimte voor de nieuwe collectie. Ze zetten daarbij letterlijk de ‘oude spulletjes’ op de stoep.

Stadsh a g e n!

OOK TE HUUR!

Met uitzicht op de Milligerplas, luxe 3-kamer appartement met hoog afwerkingsniveau, royaal balkon en eigen parkeerplek!

• Woonoppervlakte 145 m² • Inhoud 420 m³ • Aantal kamers 3, 4e mogelijk • Bouwjaar 2003 • Parkeerkelder met eigen parkeerplaats

Heeft u ook ‘oude spullen’? Dan kunt u deze zelf verkopen via de Stoepverkoop.

Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Sterrenkroos 137, Zwolle Zwolle Zuid!

Leuke tussenwoning met een aangebouwde berging, badkamer en slaapkamer op de begane grond! Aangelegde tuin en vrij ligging aan de voorzijde!

• Woonoppervlakte 92 m2 • Inhoud 315 m3 • Aantal kamers 3 • Bouwjaar 1980 • Perceeloppervlakte 150 m2

U kunt zich aanmelden bij: Jan Rein van Rees: 06 212 144 12

Koopprijs € 173.000,- k.k.

Ministerlaan 113, Zwolle Zwolle Zuid!

Royale tussenwoning met een ruime achtertuin met achterom, gelegen in een rustige woonomgeving nabij basisscholen en winkelcentra. • Woonoppervlakte 105 m² • Inhoud 300 m³ • Aantal kamers 4 • Bouwjaar 1982 • Perceeloppervlakte 134 m²

Zondag 12 februari 13.30 uur Kapellenfestival 15 boerenkapellen Vrijdag 17 februari 19.00 uur Gehandicaptencarnaval voor iedereen Boerenkapel (live music) Zondag 19 februari 13.30 uur Familie / kindercarnaval Schellerbergweg 27, Zwolle | Tel. (038) 466 00 11

Koopprijs € 169.000,- k.k.

Westenbergmate 36, Zwolle Westen holte!

Een verrassende starterswoning in een kindvriendelijk buurt nabij basisscholen en winkelcentra! • Woonoppervlakte 87 m² • Inhoud 239 m³ • Aantal kamers 4 • Bouwjaar 1983 • Perceeloppervlakte 123 m² Koopprijs € 149.000,- k.k.

Pepermuntweg 37, Zwolle Dieze!

In de wijk Dieze is deze eenvoudige maar leuk geprijsde jaren dertig woning met gemetselde berging en achterom gelegen. • Woonoppervlakte 69 m² • Inhoud 225 m³ • Aantal kamers 4 • Bouwjaar 1936 • Perceeloppervlakte 106 m² Koopprijs € 140.000,- k.k.

Beukenstraat 138, Zwolle Sassenstraat 1, Zwolle • T (038) 421 46 04

30


m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

www.deswollenaer.nl

3 gang en keuzemenu

€ 26.50

VOORGERECHTEN: • Stokbrood met kruidenboter en aïoli € 3,25 • In bierbeslag gefrituurde champignons met knoflooksaus € 5,25 • Warm geitenkaasje, gerold in katenspek met honing € 5,75 • Ardennerham met meloen € 5,75 • Garnalenkroketjes met cocktailsaus € 6,75 • Oosterse salade met kiploempia en soja mayonaise € 6,75 • Salade met gebakken mosselen en ravigôtesaus € 6,75 • Wintersalade met rolletjes van Rookvlees gevuld met monchou en rucola € 7,75 • Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas € 7,75 • Gerookte zalm op toast met kerriemayonaise € 7,75 • Salade gamba`s met een oosters tintje € 7,75 • Herberg proeverij € 12,50 SOEPEN: Tomatenroomsoep Boerengroentesoep Champignonsoep Romige kreeftensoep

€ 5,25 € 5,75 € 5,75 € 7.25

HOOFDGERECHTEN VIS: • Gegrilde botervis met Boursinsaus € 15,50 • Gebakken zalmforel met witte wijnsaus en geschaafde amandelen € 16,50 • Drieluik van vis met kreeftensaus en cognac € 17,50

HOOFDGERECHTEN VLEES: • Kipsaté met frites, atjar en kroepoek € 14,50 • Gebakken runderbiefstuk met saus naar keuze € 16,50 • Gebakken varkenshaasmédaillons met saus naar keuze € 16,50 • Vegetarisch hoofdgerecht € 16,50 • Wienerschnitzel (350 gram) met saus naar keuze € 16,50 • Gebakken kalfslever met spek en ui € 16,50 • Met brie gevulde kipfilet en een verassende tomatensaus € 16,50 • Mixed–grill spies met saus naar keuze € 17,50 • Gegrilde runderribeye met saus naar keuze € 17,50 • Gebraden eendenborst met sinaasappelsaus € 17,50 • Tournedos van ossenhaas met saus naar keuze € 21,50 VOOR DE KIDS: • Kinderplate met keuze uit vissticks, kroket, kipnuggets met frites, mayonaise en appelmoes € 7,25 BIJ AL ONZE HOOFDGERECHTEN SERVEREN WIJ KOOLSALADE EN GEKRUIDE COUNTRY POTATOES Kies bij het hoofdgerecht zelf de saus uit die u lekker vindt: • Koude knoflooksaus • Champignonroomsaus • Romige pepersaus • Stroganoffsaus • Kreeftensaus • Kruidenboter

BIJGERECHTEN: • Champignons, spek en ui • Andijvie rolletjes omwikkeld met spek • Rodekool met appeltjes en kaneel • Gemengde groene salade met dressing • Puntzak met friet en mayonaise • Aardappelkroketjes • Stoofpeertjes

€ 2,75 € 2,75 € 2,75 € 2,75 € 2,75 € 2,75 € 2,75

NAGERECHTEN: • Kinderijsje € 4,25 • Dame Blanche € 4,75 • Huisgemaakte Tiramisu € 4,75 • Stroopwafel bavarois € 5,75 • Warme apfelstrudel met kaneel-ijs € 5.75 • Chocolade kwarktaart met bosvruchten saus € 5,75 • Coupe van vers fruit met vanille-ijs, slagroom en siroop € 5,75 • Grootmoederswafel met warme kersen en vanille-ijs € 5,75 • Grand dessert; een selectie uit de bovenstaande lekkernijen € 12,50 • Koffie compleet met 3 verschillende bonbons van Chocolade Atelier A3 € 5.25 Glas dessertwijn; Muscat Beaumes de Venise

€ 4,25

SPECIALE KOFFIE: • Irish Coffee (Ierse whisky) • French Coffee (Grand Marnier) • Spanish Coffee (Tia Maria) • Italian Coffee (Amaretto) • Coffee D.O.M. Benedictine

€ 6,25 € 6,25 € 6,25 € 6,25 € 6,25

Dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur geopend

31


Is sport je lust en je leven?

www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Meld je nu aan!

Binnenkort zijn de selectiedagen voor het CSE en de classes van het TAK Sport

Datum

Tijd

Acrogym

17 maart en 26 mei

12.00 - 14.00 uur

Basketbal

18 en 25 maart

10.00 - 12.00 uur

Golf

19, 20 en 21 maart

14.00 - 17.00 uur

Hippische sport/ Paardrijden

6 maart 16 maart 20 maart

15.00 - 16.00 uur 15.00 - 18.00 uur 15.00 - 16.00 uur

Hockey

7 en 14 maart

18.00 - 19.30 uur

Tafeltennis

14 maart

16.00 - 17.30 uur

Tennis

30 maart en 13 april

16.00 - 18.00 uur

Voetbal vrouwen/ meisjes (alleen CSE)

22 februari en 7 maart

16.00 - 18.30 uur

Voetbal jongens

CSE: Spelers worden gescout door FC Zwolle. TAK voetbalclass: 21 februari en 6 maart.

Volleybal

22 februari 24 februari

13.30 - 17.30 uur 14.30 - 16.30 uur

Zwemmen

12 maart 20 maart

08.30 - 10.00 uur 08.00 - 09.30 uur

Waterpolo

13 en 20 maart

08.15 - 09.45 uur

Topsporter worden op het Centre for Sports & Education (CSE) Als je het talent en de ambitie hebt om de top te bereiken, kun je terecht bij het CSE. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen worden talenten van 10 tot 20 jaar A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. Het CSE biedt opleidingen op het niveau van basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Sportclasses Thomas a Kempis College Als jij enthousiast sport bij je vereniging kom je in aanmerking voor de sportclasses van het Thomas a Kempis College. Je krijgt de gelegenheid om, onder schooltijd, extra te trainen voor jouw sport. Het Thomas a Kempis College biedt voortgezet onderwijs op alle niveaus: gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs.

Aanmelden? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.cse-zwolle.nl en www.thomasakempis.nl

Centre for Sports & Education (CSE) Boerendanserdijk 2a 8024 AH Zwolle 088-850 87 36 info@cse-zwolle.nl www.cse-zwolle.nl

Thomas a Kempis College Schuurmanstraat 1 8011 KC Zwolle 088 – 850 85 05 classes@thomasakempis.nl www.thomasakempis.nl

32


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Yoga in Haerst Ineke de Kleine-Schutte begint in februari met haar yoga lessen op een unieke en eigen locatie in het buurtschap Haerst. Zo’n drie kilometer buiten Berkum geeft ze haar lessen op maandag- en dinsdagavond en op dinsdag- en woensdagmorgen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en/of een afspraak voor een proefles contact opnemen met Ineke de Kleine-Schutte, telefonisch (0529) 427 22 2 of per e-mail: yogainhaerst@hotmail.nl.

Vraag naar asbestsaneerders blijft

Yogalessen in Zwolle-Zuid

Waar veel bedrijven noodgedwongen afscheid moeten nemen van veel werknemers omdat de werkzaamheden teruglopen, is GVW Personeelsdiensten uit Kampen juist op zoek naar nieuwe medewerkers.

De nieuwe yoga cursussen van Annelies Schoon zijn net gestart. Er is nog een aantal plaatsen vrij, dus nieuwe aanmeldingen zijn nog welkom.

“Vooral in de asbestsanering is er een enorm tekort aan gecertificeerde mensen”, aldus Klaas Koobs, vestigingsmanager van GVW in Kampen. “Hier liggen dan ook kansen voor veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Binnen een redelijk korte termijn kunnen mensen hier de benodigde certificaten voor behalen en dan kan men meteen aan de slag. De vraag naar asbestsaneerders neemt echter

Tijdens de les is er volledige aandacht voor eigen lichaam en geest. De deelnemers oefenen binnen de eigen grenzen. Yoga is dan ook niet prestatiegericht en geschikt voor bijna iedereen. Yoga maakt het lichaam soepel, vitaal en ontspannen en dat werkt door op de geest. De lestijden zijn op dinsdag en donderdagavond van 19.00 tot 20.15 uur en van 20.30 tot 21.45 uur. De lessen worden verzorgd door Annelies Schoon, gediplomeerd yogaleraar en aangesloten bij de vereniging van yogaleerkrachten in Nederland. De lessen zijn op dinsdag in basisschool De IJsselhof aan de IJsselcentraleweg in Zwolle-Zuid en op donderdag aan de Gouverneurlaan 3 in Zwolle-Zuid. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Annelies Schoon: anneliesschoon@planet.nl of (038) 421 13 70.

nog steeds toe en vandaar dat de mogelijkheid voor mensen die hier in aan de slag willen ook nog steeds aanwezig is.” Wie op zoek is naar een nieuwe en uitdagende baan, kan contact opnemen met Lydia Steenhuis. Zij kan alles uitleggen over de mogelijkheden binnen GVW Personeelsdiensten. Geïnteresseerden kunnen ook terecht op de website: www.gvwpersoneelsdiensten.nl.

Oolbekkink en Brouwers feliciteren sportcoach Wim Mossel

Wim Mossel is op zaterdag 21 januari uitgeroepen tot sportcoach van Zwolle. Autobedrijf Oolbekkink en Brouwers Accountants en Adviseurs slaan de handen ineen om Wim van sportief vervoer te voorzien.

Erik Rodink, aftersalesmanager bij Oolbekkink, heeft Wim leren kennen als coach van zijn zoon. “Ik ken maar weinig mensen die zo gepassioneerd en gedreven zijn. Jezelf overtreffen, dat is waar Wim constant mee bezig is. Als bedrijf staan wij voor dezelfde waarden.” Het goede contact tussen

33

Rondreis Oekraïne en Wit Rusland De nieuwe BMW 3 Serie

www.oolbekkink.nl

BMW maakt rijden geweldig

extreme enthousiasteling Oolbekkink en Brouwers JEZELF OVERTREFFEN. HET IS MOGELIJK. en motivator.” Oolbekkink zorgde voor een snelle saDE NIEUWE BMW 3 SERIE 11Brouwers FEBRUARI BIJ OOLBEKKINK. feliciteren menwerking. Francois vanVANAFen Een zelfbewuste oogopslag en brede BMW nieren. Met daarachter BMW TwinPower Turbotechnologie voor veel meer rijplezier en lagere autokosten. In combinatie met een snelle achttraps automaat rijdt uWim nog zuiniger, met schoner ende voordeliger: als Innovation Edition tot en met behaalde titel Langevelde van Brouwers 31 maart aanstaande zelfs zonder meerprijs. Er zijn maar liefst 6 modellen met 20% bijtelling. En met ConnectedDrive bent u altijd online. nieuwe BMW 3 Serie is er vanaf € 35.900,-. Lease vanaf € 669,-* per maand. Zien we u op zaterdag? zietDeook de raakvlakken. en bieden hem de komende Oolbekkink Zwolle, Molenland 4, 8024 AL Zwolle, T (038) 427 73 57 20% BIJTELLING “Wij staan voorBuitenvaart zaken maanden Oolbekkink Hoogeveen, 1107a, 7905 SE Hoogeveen, T (0528) 28 70 70 het gebruik van Reisleider Cor de Vos organiseert, in samenwerking met www.oolbekkink.nl / www.oolbekkink-webshop.nl doen met een glimlach en een nieuwe BMW aan. De Oad Sport, Event & Incentive Travel, al sinds augustus Gemiddeld brandstofverbruik van 4,1 tot 7,9 liter/100 km (van 24,4 tot 12,7 km/liter). CO -emissie van 109 tot 186 gram/km. hardlopen voor de klant. sleutels worden tijdens de 2002 succesvolle trein- en rondreizen naar en door de Ik ken Wim sinds novemintroductie van de nieuwe Oekraïne. Er ligt nu een nieuwe, unieke culturele treinber 1981 en kan hem niet BMW 3-serie op 10 februari en rondreis door Oekraïne en Wit Rusland voor. Het anders omschrijven als een overhandigd. 14-daagse programma begint op 15 april. 2

* Genoemd leasetarief is excl. btw, vervangend vervoer en brandstof en is gebaseerd op een Full Operational Lease met een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 20.000 km per jaar. Betreft een product van BMW Financial Services. 30.01.12 S.E.&O.

Oekraïne en Wit Rusland, gelegen tussen Polen en de Zwarte Zee, zijn twee van de ‘nieuwe’ landen die ontstonden nadat de Sovjet Unie uiteenviel in verschillende onafhankelijke republieken. Dat beide landen wel degelijk veel te bieden hebben, ervaren de deelnemers aan deze reis. Het programma is zeer uitgebreid en gevarieerd. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Cor de Vos (cordevos1@kpnplanet. nl) of (038) 465 58 52. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Magda Snijder van Oad Reizen afdeling Sport, Event & Incentive Travel, (0548) 37 78 45 of m.snijder@oad.nl.

WIJ ZIJN

VERHUISD

raamdecoratie zonwering

NAAR: AMPERESTRAAT 8 (INDUSTRIETERREIN DE MARSLANDEN)

veranda daken garagedeuren

Amperestraat 8 8013 PV Zwolle Tel. 038-337 57 23

rolluiken

www.a5decozwolle.nl

Binnenkort de

nieuwe collectie Rust, ruimte en zorg van mens tot mens Wij zijn de uitvaartorganisatie die staat voor een persoonlijke wijze van afscheid nemen. Wij helpen bij het vormgeven en uitvoeren van een unieke en passende wijze van uitvaart en rouwbegeleiding. Voor u en voor ons heel belangrijk. Meander uitvaartverzorging, in 1996 gestart door Marjon Klaassen, biedt u een stevige bedding aan de stroom van emoties en keuzemomenten. Zonnebloemstraat 31, 8012 XH Zwolle e info@uitvaartverzorging-meander.nl t 038 - 453 63 20

in onze

nieuwe showroom

w w w. u i t v a a r t v e r z o r g i n g - m e a n d e r. n l

Powered by

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag 10.00 - 17.00 uur woensdag 10.00 - 17.00 uur

donderdag 10.00 - 17.00 uur vrijdag 10.00 - 17.00 uur zaterdag 10.00 - 16.00 uur


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

34

Nog slechts enkele woningen te koop in de Muziekwijk!

KOOP NU EEN WONING EN DOE MEE

met Jouw Energie Moment en ontvang o.a. GRATIS zonnepanelen!

Verandawoningen ■ ■ ■ ■ ■

Woonkamer met schuifpui naar veranda op zuiden Extra hoog plafond in de woonkamer van ca. 3 m Op elke verdieping een terras Drie tot vijf slaapkamers Verkoopprijs vanaf € 179.500 v.o.n.

Tuinwoningen

■ Tuingerichte woonkamer op het zuiden of westen ■ Standaard dakterras bij 2½-laagse woning ■ Drie tot zes slaapkamers ■ Verkoopprijs vanaf € 183.500 v.o.n.

Oplevering van de eerste woningen dit voorjaar, dus wees er snel bij!

Informatie en verkoop:

www.muziekwijkzwolle.nl Aarnink Makelaars

Uw NVM makelaar voor de regio Zwolle en Meppel e.o. Ruim 15 jaar ervaring!

WILT U ER DEZE WINTER WARMPJES BIJZITTEN? Coreemarke 6, Zwolle

Aarnink Makelaars Nijverheidsweg 15 7948 NE Nijeveen 0522-490434 www.aarninkmakelaars.nl

ETZO AARNINK Aarnink Makelaars Nijverheidsweg 15 7948 NE Nijeveen

Aarnink Makelaars

TIJDELIJK V.O.N. € 427.000,Nagenoeg vrijstaand HERENHUIS Zeer royaal: circa 575 m3

(dus geen kosten koper)

Veel luxe als, fraaie keuken, mooie uitbouw, fijn stucwerk, gashaard enz. Prachtige ligging nabij het IJsselgebied.

Ook uw woning succesvol verkopen? Maak eens een afspraak en bel 0522-490434

Aarnink Makelaars Nijverheidsweg 15 7948 NE Nijeveen 0522-490434 www.aarninkmakelaars.nl


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

Winter Henders & Hazel Kampen

bij

Henders & Hazel

Best Buy

2,5-zitsbank met longchair Passau

€ 1499,in stof

VERSTELBAAR

Henders & Hazel

| 2,5-zitsbank Passau met longchair (links of rechts) in stof € 1499,| In leder (Pasco) vanaf € 2199,| 2-zits bank Passau in stof vanaf € 749,| In leder (Pasco) € 1099,-

Henders & Hazel

| bergkast Canzano 122 cm € 999,-

Best Buy 6 stoelen | tafel Canzano 190x100cm € 549,225x100cm € 649,- | 140x140cm € 599,| uitschuifbare tafel 160x100 (+60cm) € 799,uitschuifbare tafel 190x100cm (+60cm) € 899,| eetkamerstoel Josh in stof Alaska of Apollo € 119,| nu tijdelijk 6e stoel gratis

€ 714,-

€ 595,-

in Alaska of Apollo

Henders & Hazel Henders & Hazel Kampen Ertsstraat 10 | 8263 BN | Kampen (tegenover Karwei bouwmarkt)

| hanglamp Quebec

€ 149,-

35


www.deswollenaer.nl

m a a n d a g 6 f e b r u a r i 2 0 12

ONTZORG UW WONING KIES VOOR KWALITEIT

PROFITEER OOK VAN ONS WINTERTARIEF!

Wij bieden een totaalpakket van onderhoudsarme producten in aluminium en kunststof: • Kozijnen, ramen en deuren • Schuifpuien • Dakkapellen

ARL

KEU

Van Leeuwenhoeklaan 4 Zwolle

In het ruim opgezette tuindorp Berkum staat deze halfvrijstaande, karakteristieke woning. Een comfortabel, verrassend ruim en goed onderhouden gezinshuis met mogelijkheid voor 5 slaapkamers, waar vooral de “torenkamer” bij kinderen in de smaak zal vallen! Berkum is een mooie, rustige wijk, aan de rand van Zwolle, grenzend aan de Nieuwe Vecht en het buitengebied Herfte. Voorzieningen als winkels, scholen, openbaar vervoer en een uitstekende aansluiting met de A 28 liggen binnen handbereik.

Vraagprijs: € 339.000,zie ook: www.funda.nl info: 06 21 71 80 11

• Dakramen

15 RE A A JARANTI G + GRAT 2-JA

• Geïntegreerde balkonhekken • Terrasoverkappingen • Luifels • Dakgoten

IS

IJKS

RING

Doe mee met de 10 mijl van Zwolle Zuid op zaterdag 21 april 2012

• Gevelbekledingen

E

• Horren en raamdecoratie • Zonweringen en rolluiken

www.schipperkozijnen.nl Showroom 038 465 56 22 Ceintuurbaan 24 in Zwolle Ook in Amstelveen, Gouda, Groningen en Opmeer

Te koop: Chevrolet Corvette 57 CONVERTIBLE AUT K6, 62.000 km, 02/1987, blauw, geheel gerestaureerd en als nieuw, belastingvrij, deze auto is al 16 jaar in mijn bezit, heeft altijd binnen gestaan en is alleen met mooi weer mee gereden. Eerlijke, goede en betrouwbare auto. Alle keuringen toegestaan. Taxatierapport = 15.000 euro. O.a. gerestaureerd en nieuw: lak, dak, elektra, interieur en stoelen, ABS, verwarming, airco, enz. Auto heeft RVS uitlaat van EPS. Geen interesse in inruil. Verkoopprijs: € 8,500,- Tel. 0653156882

BOEKEN GEVRAAGD voor de boekenmarkt in Zwolle t.b.v. de WILDE GANZEN

voor al uw binnenen buitenwerk kunt u me altijd bellen Voor meer informatie:

06-12627672 www.gerpitt.nl

info: 038-4655035

APK-KEURINGEN GRATIS

bij APK goedkeuring, controleren en vullen wij alle vloeistoffen van uw auto tot maximaal 1 liter per vloeistof. (motorolie 10W40). En dit geheel GRATIS! Rietweg 43 (bij de Gamma) 8041 AJ Zwolle Tel. 038 - 426 50 50 038 - 422 44 22

: nVilla ú bij Hendrikje presenteert

opdr e voo acht rwaa rden) grat Hoe moet dat? ‘Handen in de wol’ Vilten?

textiel workshops! is ins pvilten. ectie Leer de basistechnieken van het & Zaterdag 18 februari van 13.00 tot 16.00 uur. Woensdag 22 februari van 9.30 tot 12.30 uur.

€ 75,- incl. basismateriaal. Prins Hendrikstraat 20, Zwolle post@willemijnvandersluis.nl tel:. 06 28 45 46 91

Za. 3 mrt. ZWOLLE WRZV Hallen   

Zo. 11 mrt. VAASSEN Sporth. De Wieken Info: 033-2600102

Ga voor (inschrijven en) meer informatie naar: www.10mijlvanzwollezuid.nl

verzekerde garantie

Hallo ik ben Ger en al 34 jaar allround schilder en klusser

Diesel LPG-Benzine

GROTE VLOOIENMARKTEN

36

50,32,-

Al 12 jaar 1 vaste prijs: LPG-Benzine € 32,- ALL IN Diesel € 50,- ALL IN

Te koop: rode Harley-Davidson Heritage Softail toer motor, bjr. 1998, 36000km, staat nw op de banden witte onzijdvlakken, erhou getint wind-screen d en vele extras, motor inhoud 1340 cc. Km geen Miles,. in zeer perfecte staat, prijs n.o.t.k., tel. 0650592384

Belastingaangifte Vanaf € 37,50 p.p. Bel voor een afspraak Tel: 038 - 338 81 92

Emmawijk 19 te Zwolle

www.pacioli.nl

Te huur: Winnie the Pooh- of geboorteooievaar 10,-, tijdens de kraamdagen, opbrengst bestemd voor bejaardenzorg in Roemenie, tel. 038-3324280 Te koop: 3x kinderski- winterspeelpak, mt.98, 110 en 128, 15,-p.st., tel. 06-26735673

RESERVEER EVENTUEEL ONLINE

TERRE DES HOMMES,

THOMAS A KEMPISSTRAAT 47.

Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

Te koop/te huur:

STICHTING KRINGLOOP ZWOLLE

C.a. 110 m2 fraaie winkelruimte met bovenwoning, frontbreedte c.a. 4m, pantryruimte c.a. 15 m2 v.v. toilet & keuken, magazijnruimte c.a. 30 m2, achter het pand afsluitbare buitenruimte, ook te gebruiken als parkeerplaats. Beschikbaarheid: Per direct.

LOW BUDGET

Yoga in Haerst

Vechtstraat 70 te Zwolle

vraagprijs € 325.000,tel. 06 - 21 71 80 11

voor bijna nieuwe en nieuwe

meubelen

bezoekt u daarvoor eens

meubelhal de meele Elke zaterdag van 9.00-13.00 u. Meeleweg 37a Nieuwleusen. www.meubelhaldemeele.nl

Gevraagd: voor een verzamelaar, postzegels, oude bijbels, postbrieven en kaarten uit de periode voor 1920, ook boeken gevraagd, in principe alles leesbaar van papier, tevens munten gevraagd, ook uit de guldenperiode, dus kijk uit op zolder met de voorjaarsschoonmaak, tel. 038-4478513

TEL. 038 - 422 89 33

13.30 - 17 uur Open : ma. di. t/m vr. 10. - 17 uur za. 10. - 16.30 uur

Restaurant “De Oase”

Iedere dag nieuwe voorraad kleding. Klassiek, modern, trendy, voor elk wat wils.

Nieuwe Deventerweg 6 Nieuwe Veerallee 12 Tel. 038 - 422 06 06 www.kringloopzwolle.nl

Nog deze week op de aktietafel: Prachtige dames en heren schoenen. Ook nog laarzen, kinderschoenen en tassen. Ook leuke prentenboeken en voorleesboekjes. Welkom!!

“RESERVEER VOOR VALENSTIJNSDAG EEN ROMANTISCH TAFELTJE” dinsdag 14 februari hebben wij een speciaal valentijnsdiner kijk snel op onze website www.deoase-zalk.nl

In februari start ik met mijn yoga lessen op een unieke en eigen locatie in het buurtschap Haerst, drie km. buiten Berkum gelegen. Mijn lessen geef ik op maandag- en dinsdagavond en op dinsdag- en woensdagmorgen. Ben je geïnteresseerd, wil je meer informatie en/of wens je een proefles bij te wonen, dan nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen. Ineke de Kleine-Schutte, tel: 0529-427222 Zwolle/Haerst email: yogainhaerst@hotmail.nl

Startklare kantoorruimte TE HUUR • 2 kantoorruimten, 1 v.v. airo • 1 Grote Kantine + toiletgroep • Archiefruimte (ombouw kantoor mogelijk) • 6 tot 8 werkplekken mogelijk • Gemeubileerd huren bespreekbaar • 24/7 Eigen ingang • Huurtermijn bespreekbaar • Parkeren voor de deur • Turn-key / Geheel gemoderniseerd anno 2011! Adres: Voltastraat 25c Marslanden Zwolle-Zuid Huur prijs € 775,- per maand

Van Raalte Verhuur: 06- 534 082 73 Voor foto’s zie Mullerbog.nl

TE KOOP GEVRAAGD

BOEKEN

Single’s en LP’s Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

038-4660582

VEILINGHUIS ‘DE VOORSTRAAT’ ZWOLLE Internet: www.devoorstraat.nl In-, Verkoop en Taxatie van Gouden Sieraden en Zilver, Fotografie en Toverlantaarns. Tegen contante betaling. Veiling van: Postzegels, Fdc’s, Munten, Prentbriefkaarten, Oude Foto’s, Speldjes en diverse andere Verzamelingen.Zie onze website! Iedere 1e woensdagavond van de maand om 19.00 uur. www.mkraleglasenschilderwerk.nl Ons adres: Voorstraat 23 Zwolle, tel. 038-421 10 45. Staphorst •

06 - 12 82 73 47


ACTUEEL

maandag 6 februari 2012

Pascal Diender gaat voor handhaving (door Harry Bouwhuis) ZWOLLE- Pascal Diender is teruggekeerd bij Berkum. Met de komst van de routinier hoopt de hoofdklasser uit het sportieve moeras te klimmen. Op zijn veertiende stond de nu 29 jarige Pascal Diender al in het eerste van VV Heerde. Na 25 jaar voetballen in vlaggenschepen van VV Hattem, Flevo Boys, WHC en Berkum, met tussendoor nog een seizoen Heracles, was het welletjes. ”Ik heb me best vermaakt, maar ik zal niet zeggen dat ik het voetbal niet heb gemist.” Daar komt nu verandering in. Het tobbende Berkum, voorlaatste in de hoofdklasse C, klopte bij hem aan en afgelopen donderdag trok de herintreder de ‘kicksen’ weer aan voor de training. ”Ik ben fit. Ik ga de komende vier maanden kijken of het allemaal te combineren is met mijn gezinssituatie. Dan pas beslis ik of ik misschien daarna doorga. Berkum staat er niet best voor. Ik heb ze dit seizoen maar zelden zien spelen, dus een echt oordeel heb ik niet.” Wat Diender wel opviel was dat Berkum vaak met één doelpunt verschil verloor en meestal ook nog in de slotfase. “Aan de ene kant weet je dat je niet veel onder doet als je nipt verliest. Maar je moet je wel achter de oren krabben als dat zo vaak in de slotminuten gebeurt.” Handhaving wordt bij Berkum nu met hoofdletters geschreven terwijl vóór het sei-

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

Jubileum magazine ZRZV

ZWOLLE- De Zwolsche Roei en Zeilvereniging bestaat in 125 jaar. In het kader van de festiviteiten verschijnt er binnenkort een Jubileum magazine. In het jubileumjaar staan er tal van activiteiten gepland. Tijdens de Nieuwjaarsborrel werd een start gegeven voor het feestjaar met de onthulling van een fraai spandoek. Veder is een groepje enthousiastelingen binnen de club momenteel bezig om de laatste hand te leggen aan een jubileummagazine. Niet alleen de geschiedenis maar ook het huidige reilen en zeilen van Zwolle’s op één na oudste sportclub wordt belicht. Verder wordt in het magazine

Pascal Diender terug bij Berkum. Archieffoto: Pedro Sluiter

37

ook veel aandacht besteed aan de diverse clubcoryfeeën en markante leden door de jaren heen. Het wordt een ‘’ glossy’ uitgevoerd magazine met veel artikelen en veel bijzondere en prachtige foto’s. Daar hangt een prijskaartje aan. De redactie zoekt sponsoren om de uitgave voor iedereen betaalbaar te laten zijn. Ook wordt een bijdrage gevraagd van de leden. Meer informatie over de sponsoring kan via intekekenlustrummagazine@ zrzv .nl

AV PEC 1910 verwacht mooi NK Junioren Indoor (door Harry Bouwhuis)

zoen het woord linkerrijtje regelmatig viel op te tekenen op De Vegtlust. ”Het zal nog niet eenvoudig zijn om erin te blijven. De krachtsverschillen in de hoofdklasse C zijn maar klein. Maar we gaan met deze groep onze stinkende best doen erin te blijven.” Naast Pascal Diender strijkt ook nog een andere oudgediende neer op het oude nest. Jurian Meijntjes is per direct benoemd tot assistent-trainer. Dieze West Waar Berkum blij is met de terugkeer van Pascal Diender kreeg Dieze West een extra kwaliteitsinjectie door de komst van Tom IJzerman en Jaouad Akloud. Dieze West gaat voor promotie. Trainer Marco Onderberg

doet daar niet geheimzinnig over. “We hebben echt de spelers en de ploeg ervoor. Alleen verdedigend zijn we misschien nog wat kwetsbaar.” Misschien daarom posteerde Onderberg tijdens een oefenduel Tom IJzerman al eens centraal achterin. “ Met Tom kun je meer kanten op. Hij is balvast en heeft al veel routine. Maar Lodewijk de Vries en Tom IJzerman vormen voorin natuurlijk een ‘droomduo’. En Jaouad Akloud is op de vleugels een echte versterking. We staan zes punten achter op koploper Beekbergen. Het kan nog.”

ZWOLLE- De oproep heeft geholpen. Met bijna 190 vrijwilligers verwacht AV PEC 1910 op 11 en 12 februari een mooi en succesvol AA-Drink NK Junioren Indoor in Omnisport Apeldoorn. Vorige week leek er een kink in de kabel te komen toen AV NOP liet weten zich terug te moeten trekken uit de organisatie. Het lukte de polderclub niet om voldoende vrijwilligers voor het evenement te vinden.”Jammer, maar het is niet anders”, reageert Ina Oosterhuis van de organisatiecommissie van AV PEC 1910. “Het is allemaal in goed overleg gedaan. We nemen AV NOP niets kwalijk.” Door de afzegging werd de organisatie wel geconfronteerd met een dreigend tekort aan vrijwilligers. “Door een oproep op de site, twitter, maar vooral door persoonlijke benadering is het allemaal goed

gekomen. Vergis je niet, het is een tweedaags gebeuren. Per dag heb je zo’n honderd vrijwilligers nodig. We kijken uit naar een geweldig NK.” Naast de organisatie zet AV PEC 1910 ook de nodige sportieve troeven in. Van de 150 aangewezen atleten verdedigen er negen de clubkleuren van AV PEC 1910. En er is ook kans op Zwols eremetaal. Zo worden Inge Wolf en Kjell Wolters als favorieten gezien bij het verspringen. Namens AV PEC komen verder in actie: Daan Vos, Ingmar van der Lucht, Marit Redeker, Paulien Plat, Rubin Vos, Yannick van der lucht en Yvette van der Worp.

De nieuwe BMW 3 Serie

www.oolbekkink.nl

BMW maakt rijden geweldig

JEZELF OVERTREFFEN. HET IS MOGELIJK. DE NIEUWE BMW 3 SERIE VANAF 11 FEBRUARI BIJ OOLBEKKINK.

Een zelfbewuste oogopslag en brede BMW nieren. Met daarachter BMW TwinPower Turbotechnologie voor veel meer rijplezier en lagere autokosten. In combinatie met een snelle achttraps automaat rijdt u nog zuiniger, schoner en voordeliger: als Innovation Edition tot en met 31 maart aanstaande zelfs zonder meerprijs. Er zijn maar liefst 6 modellen met 20% bijtelling. En met ConnectedDrive bent u altijd online. De nieuwe BMW 3 Serie is er vanaf € 35.900,-. Lease vanaf € 669,-* per maand. Zien we u op zaterdag? Oolbekkink Zwolle, Molenland 4, 8024 AL Zwolle, T (038) 427 73 57 Oolbekkink Hoogeveen, Buitenvaart 1107a, 7905 SE Hoogeveen, T (0528) 28 70 70 www.oolbekkink.nl / www.oolbekkink-webshop.nl Gemiddeld brandstofverbruik van 4,1 tot 7,9 liter/100 km (van 24,4 tot 12,7 km/liter). CO2-emissie van 109 tot 186 gram/km.

* Genoemd leasetarief is excl. btw, vervangend vervoer en brandstof en is gebaseerd op een Full Operational Lease met een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 20.000 km per jaar. Betreft een product van BMW Financial Services. 30.01.12 S.E.&O.

20% BIJTELLING


SPORT

maandag 6 februari 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

38

De redactie op deze pagina wordt verzorgd door

Damon Huffman zorgt voor Zwolse inbreng op All Star Gala

Duizenden schaatsliefhebbers genieten van schitterend ijs ZWOLLE - ‘De Tocht’ is de laatste dagen in schaatsminnend Nederland al weer veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. Na één week flinke vorst kan er namelijk in bijna heel het land weer geschaatst worden en dus wordt er door de optimisten direct voorzichtig naar een eventuele Elfstedentocht uitgekeken. Maar het merendeel van al die schaatsliefhebbers weet ook dat zij een eventuele volgende editie van de tocht niet zelf zal schaatsen. Zij moeten het doen met rondjes op de ijsbaan. En dat ging afgelopen weekend in Zwolle prima! Vanaf het moment dat beide ijsbanen in Zwolle de poorten openden voor publiek, kon er op grote publieke belangstelling worden gerekend. Op een schitterende ijsvloer verwelkomde IJsbaan HerfteWijthmen-Zalné donderdagmiddag om 13.00 uur haar eerste bezoekers, een uurtje later werd ook de prima ijsvloer van IJsvereniging WVF in Westenholte opengesteld. IJsmeester Klaas Eikenaar is er maar wat druk mee geweest. “Aanvankelijk dachten ook wij zelf pas op vrijdag open te kunnen, maar dat werd gelukkig al donderdagmiddag.” En het ijs bleek ook nog eens van perfecte kwaliteit. “Dit is misschien wel het beste ijs dat we ooit gehad hebben.

Wipstrikkwartier trotseert de kou in jaarlijkse tocht ZWOLLE – Meer dan zestig leden van wandelvereniging Wipstrikkwarier hebben zaterdag de kou getrotseerd tijdens de traditionele Snertwandeltocht.

Alleen aan de achterkant van de baan zit een klein bultje, maar voor de rest is de baan net een spiegel.” De sneeuwval van vrijdagmiddag gooide voor de ijsmeesters even roet in het eten, maar toen het sneeuwen was gestopt werden de ijsbanen – vooral dankzij de inzet van vele vrijwilligers en bestuursleden – weer goed bereidbaar. De veegploegen leverden voortreffelijk werk af en hebben ook in het weekend prachtig ijs kunnen afleveren. En daar hebben inmiddels al vele Zwollenaren, duizenden in getal, van kunnen genieten. Hele gezinnen, soms met baby’s in de kinderwagen, draaiden hun baantjes. “Exacte aantallen zijn soms niet te geven, maar naar schatting waren er op het hoogtepunt zeker

Foto: Hans Smit

zo’n 2.500 mensen op het ijs”, aldus IJsvereniging WVF. Foto: Annet van Raalten

Het totale aantal ijsliefhebbers op de Zwolse ijsbanen gaat zeker nog oplopen. De vorst houdt aan en dus blijven de banen geopend. IJsbaan HWZ is dagelijks van 13.00 tot 18.00 uur en ‘s avonds van 19.00 tot 22.00 uur geopend, in Westenholte kun je elke dag van 10.00 tot 12.00, van 13.30 tot 17.00 en van 19.00 tot 22.00 uur terecht. Overigens waarschuwt de gemeente Zwolle voor onbetrouwbaar ijs op openbare plassen en vijvers. Door het sneeuwdek zullen slechte plekken bovendien niet tot nauwelijks zichtbaar zijn.

WRZV Winnerstoernooi kent alleen maar winnaars

Ondanks de koude temperatuur het was vijftien graden onder nul bij de start - gaf bijna iedereen gehoor. De winter leverde dan ook prachtige plaatjes op. De wandelaars liepen, gleden of glibberden door de sneeuw op een mooie route langs de Veerallee, het Katerveer, Het Engels Werk en Hanzeland om na afloop te genieten van een overheerlijke kop snert.

Makkelijke winst dames Landstede in Zwolse derby ZWOLLE - De volleybaldames van Landstede hebben zaterdag de Zwolse derby op bezoek bij Bas Autowas Westenholte gewonnen. Het werd vrij eenvoudig 1-3 voor Landstede, dat vooral in de eerste twee sets weinig te duchten had van Westenholte. Pas in de slotfase van de derde set kwam de ploeg van Ron Kranenburg wat beter in de wedstrijd, waarna zijn ploeg de vierde set won. De bezoekende ploeg scoorde heel gemakkelijk en won de eerste twee sets met 20-25. “We speelden in die fase prima, maar we waren helaas niet in staat om vier sets lang topvolleybal te spelen”, aldus vervangend coach Ferry de Jong. Na de makkelijk gewonnen sets kwam Westenholte beter in de partij. Aan het einde van de derde set leverde dit twee kansen op setwinst op, maar die werden gemist. “Hadden we die set gewonnen, dan had ik het nog moeten zien”, aldus Kranenburg. “Nu pakten we alleen de vierde set.”

ZWOLLE - Damon Huffman is zeker van deelname aan het All Star Gala van de Dutch Basketball League, dat in het Landstede Sportcentrum in Zwolle wordt gehouden. De guard van Landstede Basketbal zal deelnemen aan de driepuntercontest. Met een schotpercentage van 39.4 stond hij op het belangrijkste meetmoment (29 januari) veilig op een zesde plek in de ranglijst met beste schutters. De eerste acht op die ranglijst nemen deel aan de contest. Het showevenement wordt gehouden op 26 februari. De beste spelers uit de league nemen het tijdens de All Star Game tegen elkaar op in een wedstrijd Noord tegen Zuid. Gerald Robinson (Landstede) kwam in de publieksstemming vier stemmen tekort om te mogen starten in het team van Noord. Patrick Hilliman van Leiden is daar de startende center. De basis van Noord, gecoacht door Toon van Helfteren van ZZ Leiden, bestaat verder uit shooting guard Worthy de Jong en power forward Seamus Boxley Jason (Leiden), Jason Dourisseau (GasTerra Flames) op de 3-positie en point guard Lance Jeter (Lasaulec-Aris). Robinson kan door de coaches uit de DBL nog wel worden aangewezen voor team Noord, dat uiteindelijk uit tien spelers zal bestaan. Bijna tweeduizend basketbalfans brachten afgelopen weken hun

Foto: Hans Smit

ZWOLLE - Tientallen jonge voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben zaterdag in de Zwolse WRZV-hallen een prima middag beleefd tijdens het tweede Winnerstoernooi van het seizoen. “Vijf teams was iets minder dan gehoopt, maar dat zal wel met de omstandigheden van buiten te maken hebben”, vertelt Bert Klaassen, voorzitter van de organiserende vereniging WRZV De Boog. Tussen de potjes door werden de voetballers vermaakt door studenten van de Deltion-opleiding Sport en Be-

wegen. “Al met al was het weer een compleet plaatje en heeft iedereen een schitterende dag gehad”, vertelt Klaassen. “We hebben elk team met een echte beker beloond voor hun deelname. Dat past bij deze doelgroep. We zijn heel blij dat alle deelnemers weer enorm enthousiast waren en met een voldaan

Klinkende zege voor Squash Zwolle op weg naar play-offs ZWOLLE - Squash Zwolle heeft een gemakkelijke overwinning behaald op hekkensluiter Flevoparq uit Dronten. De Zwolse eredivisionist was in eigen huis oppermachtig en verloor geen enkele game: 12-0. Door deze overwinning is deelname aan de play-offs dichtbij. “Op Den Haag na, kunnen wij daarin van iedereen winnen”, vertelt teammanager Niels Boek. kende al helemaal geen moeite met Kim Are Killingberg (11-1, 11-3, In de eerste partij van woensdag 11-7), waarmee de Zwolse zege was het grote niveauverschil al al vroeg een feit werd. Ook Lucas direct waarneembaar. Mark van Buit deed wat hij moest doen. In de Veenhuizen had geen kind aan laatste partij won hij met 11-5, 11-4 Hans Maarten Cardinaal en won met 11-8, 11-3 en 11-9. Kashif Shuja en 11-2 van Glenn Keenan.

stem uit op hun favoriete spelers voor het jaarlijkse All Star Gala. In Zuid ging het grootste deel van de stemmen in elke categorie naar een speler van EiffelTowers Den Bosch. Vijf spelers van Den Bosch vormen daar de basis. Zuid-coach Raoul Korner (ook EiffelTowers) begint de wedstrijd met Frank Turner als point guard, David Gonzalvez als shooting guard, Kees Akerboom op de 3-positie, Stefan Wessels als power forward en Tai Wesley onder de borden. Al zijn spelers werden met een ruime meerderheid door het publiek gekozen. Tijdens het gala wordt er ook in de categorie onder 23 jaar de wedstrijd tussen Noord en Zuid gespeeld. Verder staat de driepuntercontest en een dunkcontest op het programma. Kaarten voor het basketbalevenement zijn nog te bestellen via sportiefzwolle.nl/allstargala.

Masters Swol 1894 op zegetocht WILHELMSHAVEN - Tijdens deelname aan de 22ste internationale masters zwemwedstrijd Rüstringer Friese in het Duitse Wilhelmshaven hebben leden van Swol 1984 zeer succesvol gepresteerd. In een veld van ruim dertig deelnemende verenigingen wisten zij de zesde plaats overall te bemachtigen en was Swol de beste buitenlandse vereniging. In het vrijwel nieuwe zwembad in Wilhelmshaven wisten de masters van Swol individueel in totaal negentien medailles te behalen. Bij de heren spande Kasper van den Berghe de kroon met het behalen van drie gouden en drie zilveren medailles. Arjan Aalbers wist - naast het behalen van een persoonlijk record op honderd meter rugslag in 1:12.24 - drie keer goud, één keer zilver en één keer brons te behalen. Henk Viering sleepte een gouden en twee keer een bronzen plak in de wacht en wist tevens een vierde en een vijfde plaats te behalen. Bij de dames behaalde Marjan Spoelstra twee keer goud en drie keer zilver door haar tijden sterk te verbeteren. De heren en dame van Swol werden op hun tocht bijgestaan door oud clubgenoot Gonnie Bak. Uitkomend voor PSV Eindhoven behaalde zij in het Duitse bad

één gouden plak en zwom ze vier keer naar een tweede plaats.

Meer sportnieuws: WWW.SPORTIEFZWOLLE.NL Stuur jouw eigen sportnieuws naar redactie@sportiefzwolle.nl


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

maandag 6 februari 2012

“HTC niet alleen een voetbalclub” (door Piet Bakker) ZWOLLE – Het voorzitterschap van een sportclub was vroeger wellicht een erebaantje. Dat is inmiddels al lang niet meer het geval. Van de eerste man van de vereniging wordt tegenwoordig wel wat meer verwacht. Hij dient over managerskwaliteiten te beschikken want het besturen van een club van zo’n 500 leden is geen sinecure en er gaat veel tijd en energie in zitten. Toch is Jan ter Burg al negen jaar de preses van voetbalclub HTC en dat bevalt hem nog steeds prima. “Ik ga wellicht nog een paar jaar door, maar dan is het ook mooi geweest.” Het begon voor de geboren Hagenaar allemaal zo’n 25 jaar geleden toen zijn kinderen lid waren van de club. “Eerst was ik jeugdleider. Daarna kwam het jeugdbestuur. Niet veel later werd ik benoemd in het “grote” bestuur en in 2003 werd ik gekozen tot voorzitter en daar heb ik eigenlijk geen moment spijt van gehad. Ik kende de club natuurlijk al een poosje en wist ongeveer wat me te wachten stond. De vereniging kenmerkt zich door niet alleen een voetbalclub te zijn. Het maatschappelijk aspect speelt hier ook een belangrijke rol. Er gelden duidelijk normen en waarden en er is sprake van een sterke betrokkenheid met elkaar. Er wordt bij ons geïnvesteerd in clubbinding door nieuwe leden te verplichten vrijwilligerswerk te verrichten. Als

39

Heropening Yosemite ZWOLLE- Klimcentrum Yosemite in Zwolle Zuid wordt op zaterdag 11 februari heropend. De bekende bergbeklimmer Wilco van Rooijen zal de opening verrichten. In het klim-en outdoorcentrum zijn tal van activiteiten mogelijk. Zoals onder meer klimmen, teambuilding, spannende paintballgames, kinderfeesten en kanotochten op de IJssel. Ook worden er allerlei cursussen en opleidingen op het gebied van sportklimmen gegeven. Het centrum beschikt sinds kort over een buitenklimfaciliteit. De zes meter hoge klimwand is een prachtige kopie van een ‘granieten’ rotswand.

Final Four lonkt voor Landstede Basketbal ZWOLLE- Landstede Basketbal speelt woensdagavond het eerste van de twee bekerduels tegen Rotterdam Basketbal College. Bij winst bereikt de Zwolse ploeg de Final Four.

Jan ter Burg is al negen jaar voorzitter van HTC (foto: Pedro Sluiter)

die bereidheid er niet is kan beter een andere club worden gezocht. Daarnaast is er een gedragscode binnen de club, waarbij fair-play centraal staat en wangedrag zowel in als buiten het veld niet wordt geaccepteerd.” Naast deze zaken is er natuurlijk het sportieve aspect. Ter Burg:”Het eerste elftal, toch het uithangbord, speelt in de zaterdag derde klasse, alwaar momenteel op de ranglijst een bescheiden positie

wordt ingenomen. We hebben enkele jaren in de vierde klasse gespeeld, maar gelukkig zijn we vorig jaar, via de nacompetitie, weer gepromoveerd. Buiten het prestatieve element kan er uiteraard ook op recreatieve basis bij HTC worden gevoetbald. Daarnaast is er een bloeiende jeugd- en damesafdeling. Ook het G-voetbal neemt binnen onze vereniging een belangrijke plaats in. Denk maar eens aan het Swol-

lenaertoernooi dat jaarlijks wordt gehouden. Ja, het kost wel veel tijd om een voetbalclub te leiden. Gemiddeld zo’n twaalf uur per week en het is dan ook wel noodzakelijk dat het thuisfront er achter staat. Je moet eigenlijk veelvuldig beschikbaar zijn want jij bent het aanspreekpunt voor leden en de buitenwacht. Het is dan ook van groot belang dat je kunt delegeren en dat heb ik wel geleerd.”

De ploeg van coach Herman van den Belt heeft tegen de hekkensluiter in de Dutch Basketball League een uitgelezen mogelijkheid om op 30 maart deel uit te maken van de ‘Final Four’ die in het Topsportcentrum Almere spelen om de bekerwinst. Het duel in eigen huis begint woensdagavond 8 februari om 19: 30 uur. De return in Rotterdam staat gepland op donderdag 23 februari.

Acupunctuur helpt pijn te bestrijden ALTIJD PIJN HEBBEN KAN HET PLEZIER IN HET LEVEN BEHOORLIJK VERPESTEN. OF DE PIJN NU VAN KORTE DUUR IS OF LANG AANHOUDT: HET MAAKT MENSEN MOE EN FUTLOOS. DE REGULIERE GENEESKUNDE HEEFT NIET ALTIJD EEN ANTWOORD OP PIJNKLACHTEN. CONTINU PIJNSTILLERS SLIKKEN IS MISSCHIEN OOK NIET WAT U WILT. DAAROM ZOU IK U GRAAG PROBEREN TE HELPEN MET ACUPUNCTUUR. Bij aanhoudende pijnklachten is het volgens de Chinese geneeskunde het belangrijkst om allereerst te ontspannen. Dat is moeilijk bij pijn, maar met acupunctuur kan dat bereikt worden door een aantal punten in het lichaam aan te prikken die de afgifte van bèta-endorfine en serotonine stimuleren. Dat zijn de zogenaamde ‘gelukshormonen’: het zwakt de pijnprikkel af en beïnvloedt de stemming positief. Vervolgens is de bron van de pijn direct met acupunctuur aan te prikken. Dat lukt vooral goed als een spierknopje, ofwel trigger point, het hart van de pijn vormt. Door het aanprikken ontspant het spierknopje en verminderen

de pijnklachten. Ook voor mensen met chronische pijn kan acupunctuur een antwoord zijn. Denk aan klachten als reuma, artritis, fibromyalgie of RSI, waar de reguliere geneeskunde geen raad mee weet. Mensen met die klachten hebben vaak baat bij acupunctuur, al is het alleen maar omdat acupunctuur bijkomende klachten als vermoeidheid en futloosheid goed kan behandelen. Het grote voordeel van acupunctuur is dat er geen bijkomende schade aan bijvoorbeeld het bindweefsel wordt aangericht en dat het geen bijwerkingen heeft. U bent van harte welkom in mijn praktijk.

www.acukinetics.com

Van der Heydenstraat 6/5 » 8014 ZZ Zwolle » 06-106 88 489


ACTUEEL

maandag 6 februari 2012

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.deswollenaer.nl

Landstede Volleybal verliest sleutelduel tegen Dynamo (door Harry Bouwhuis)

APELDOORN- Landstede Volleybal wil in de A-league graag bij de eerste drie eindigen. Die doelstelling lijkt ver weg na het 3-0 verlies tegen Dynamo. In Apeldoorn wordt binnen ruim een uur duidelijk hoe de pikorde eruit ziet in de hoogste divisie van het volleybal. Langhenkel, Dynamo en Lycurgus zullen hoogstwaarschijnlijk de top drie vormen in de eindrangschikking voordat de play-offs beginnen. In november stonden de spelers na amper een uur alweer onder de douche. In Omnisport is het zaterdagmiddag niet veel anders. Dynamo begint agressiever en neemt direct een voorsprong in de eerste set, maar Landstede komt terug. Bij een 20-20 stand maken de gastheren het karwei echter bekwaam af. In

Jorn Huiskamp kan niet op tegen het driemansblok van Dynamo. Foto: Arjan de Graaf

de tweede helft eenzelfde scenario. Opnieuw een 20-20 tussenstand neemt Dynamo andermaal

het initiatief en zo wordt ook de tweede set een Apeldoornse aangelegenheid. In de derde set

komt Landstede Volleybal op een 8-11 voorsprong, maar de hoopgevende marge wordt net zo eenvoudig weer ingeleverd. Het zijn de laatste Zwolse wapenfeiten, want Dynamo loopt eenvoudig uit naar 24-16. De ploeg van Redbad Strikwerda kan het zich zelfs permitteren om zes matchpoints onbenut te laten voordat er een streep kan door de wedstrijd. Landstede staat na de nederlaag nu op een gedeelde vierde plek samen met Netwerk/STV. Beide ploegen hebben 26 punten uit 14 duels. Inmiddels is ook de datum bekend voor de kwartfinale van de beker. Landstede Volleybal speelt op 15 februari thuis tegen Lycurgus dat in een vijfsetter Netwerk/STV uitschakelde. Landstede Voleybal ging al eerder door zonder te spelen. Fusion uit Rotterdam zag geen kans een representatief team op de been te krijgen.

Sparta verliest met opgeheven hoofd (door Piet Bakker)

ZWOLLE – Sparta kon het in de eerste klasse niet bolwerken tegen het favoriete KVZ. In de Calohal werd het 15-17. Kampioenskandidaat Oranje Zwart boekte een nipte zege op It Fean, het werd 13-14. Vorige week liet Sparta een enorme kans onbenut om nog mee te doen om het kampioenschap. Koploper KVZ verloor verrassend, maar ook de Zwolse ploeg ging onderuit en zo bleef de situatie onveranderd. Zaterdag kwam de lijstaanvoerder op bezoek in Zwolle en alleen bij een overwinning bleef er nog een zeer theoretische kans om alsnog de titel binnen te halen. Maar met deze mogelijkheid werd geen rekening meer gehouden. Maar liefst drie basisspelers ontbraken. Zij moesten het tweede team versterken, dat nog volop in de race is voor het kampioenschap. Dat was natuurlijk jammer voor de wedstrijd. Trainer Henk Jan van den Wetering:”Deze beslissing is genomen in goed overleg met alle partijen.” Tijdens de eerste helft speelden de gasten absoluut niet als een aanstaande kampioen. Dat was echter ook de verdienste van de Spartanen die zeer geïnspireerd en met veel enthousiasme te werk gingen. Bij 4-7 leek de ploeg uit Zutphen een beslissend gaatje te slaan, maar halverwege was de wedstrijd al weer in balans (9-9). Ook de na de pauze bleef de Zwolse formatie geloven in een goed resultaat, alhoewel er niet meer aan de leiding werd gekomen. De Gelderse ploeg ging steeds meer tegen zich zelf spelen en met iets meer fortuin was KVZ niet zonder schade

gebleven. Bij 15-16 en met nog één minuut op de klok was er nog Zwols balbezit, maar de gasten beschikten toch over de sterkste zenuwen en waren dolblij met de moeizame winst. Trainer van den Wetering was zeer tevreden over de verrichtingen van zijn pupillen. “Vooral voor de rust hebben we goed gespeeld. De complimenten voor de drie invallers. We hebben nogal wat goede kansen laten liggen. De tegenstander was zeker niet beter, maar bij vlagen wel wat slimmer en dat maakte het verschil.” Scores Sparta: Maarten Schelling 5, Johanneke Kievit 4, Joost Roza 2 en Natasja Compayen, Stef Groen, Jorick Kleiman en Rene Compayen. ORANJE ZWART In de derde klasse kende lijstaanvoerder een moeilijke wedstrijd bij It Fean. Na veel strijd werd toch nog met 13-14 aan het langste eind getrokken. Halverwege zag het er allerminst rooskleurig uit. De Friese club had toen een voorsprong van vier punten. Trainer Frans Grotendorst:”Ik heb in de rust even duidelijk gemaakt dat er veel te weinig strijdlust en beleving aanwezig was. Die boodschap was begrepen want in de tweede helft was er eindelijk de

Opnieuw karatetitel voor Lydia Mossel DORDRECHT- Tijdens nationale karatekampioenschappen voor senioren in Dordrecht behaalde Lydia Mossel opnieuw de titel bij de dames. De Zwolse karateka’s van MosselBoot, een onderdeel van Budo Stichting Boot, namen met vijf karateka’s deel en wisten zich uitstekend te weren. Vooraf was Lydia Mossel al getipt als de favoriet voor de titel bij de dames tot 68 kg en dat wist ze ook waar te maken. Het was verrassend dat haar grote concurrente, Hanina Berouba uit Haarlem, in de halve finale verloor van Kimberly Oosterveen uit Apeldoorn. Mossel liet zich in de finale

niet verrassen en won met 2-1. “ Ik ben heel blij met deze titel. Het geeft een goed gevoel voor de internationale toernooien die dit voorjaar plaatsvinden en natuurlijk het EK, dat op 11 mei op Tenerife wordt gehouden”, aldus een tevreden Lydia Mossel. Clubgenoot Eren Balli maakte het Zwolse succes compleet door derde te worden in de klasse tot 84 kg. Terkan Cakir en Selcuk Celik verloren in hun klasse om de derde plaats.

40

Kirsten Wild wint slotetappe in Qatar QATAR- Kirsten Wild heeft in Qatar de slotetappe van de Ladies Tour of Qatar gewonnen. In de einduitslag eindigde de Zwolse op een derde plaats. Wild, koersend voor de nationale KNWU selectie, was vrijdag in de 92.5 kilometer lange etappe naar Katara Cultural Village verreweg de sterkste in de massasprint. Eerder in de week op woensdag had Wild al de eerste etappe op haar naam gebracht. In een kopgroep van zeven rensters, met naast Wild ook de andere Zwolse deelneemster Loes Gunnewijk en onder meer Judith Arndt en Ellen van Dijk, was er het eerste dagsucces. Donderdag werd de renster van de AA-Drink formatie onttroond als leidster van het algemeen klassement door Judith Arndt, de uiteindelijke winnares. Trixi Worrack eiste de tweede plek in het eindklassement op. Het puntenklassement ging wel naar Kirsten Wild, twee weken eerder gekroond tot Zwols Sportvrouw van het jaar. Zij verkeert momenteel in in uitstekende vorm. Zij bewees dat een week geleden door in het Sportpaleis in Almaar de Nederlandse titel op de baan te pakken bij het onderdeel Omnium. Amy Pieters werd tweede. Laura van der Kamp eindigde als derde.

Samenwerking FC Zwolle en SC Genemuiden ZWOLLE- De jeugdafdelingen van FC Zwolle en SC Genemuiden gaan samenwerken. Dat is vorige week besloten.

Een luchtduel met Spartaan Maarten Schelling (foto: Pedro Sluiter)

nodige scherpte in inzet en konden we de punten toch nog mee

naar Zwolle nemen. Al met al toch een verdiende zege.”

VOLOP SCHAATSEN

Fietsgoed.nl - Scholten Centrum Luttekestraat 13, 8011 LN Zwolle T 038 - 421 73 78

Fietsgoed.nl - Scholten Stadshagen Belvederelaan 239, 8043 LW Zwolle T 038 - 420 05 02

Nadat eerder al Zwolse amateurclubs een samenwerking met de jeugdopleiding van FC zwole zijn aangegaan is SC Genemuiden de eerste niet Zwolse club die aansluit. Binnenkort zal de samenwerkingsovereenkomst, die aanvangt vanaf het nieuwe seizoen worden getekend. FC Zwolle verwacht op korte termijn met meer (top) amateurverengingen in de regio samenwerkingsverbanden af te sluiten. FC Zwolle kwam afgelopen weekeinde niet in actie vanwege de vorst. In de Jupilerleague werden alle duels op vrijdag, zaterdag en zondag afgelast. Ook de voor vanavond (maandag) geplande Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht gaat niet door. Voor het duel FC Volendam- FC Zwolle is nog geen nieuwe speeldatum bekend. De reeds gekochte kaarten blijven geldig. Waneer de wedstrijd op de nieuwe speeldatum niet bezocht kan worden, kan de toegangskaart worden geretourneerd.

Swollenaer week 6  

Swollenaer week 6

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you