Page 1

w. ww

w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

oplage: 17.000

Stereo treedt op met pianist Jan Vayne

Agnieten College weer van start

Zwaar WK voor Annemarie Boer

ACTUEEL 5

ACTUEEL 7

ACTUEEL11

ACTUEEL16

Genemuidenaar wint Brommersprint (door Bas Wilberink)

GENEMUIDEN - De organisatie van de Brommersprint Genemuiden is blij met de editie van afgelopen zaterdag. ‘Eindelijk’ won een Genemuidenaar, Christiaan Beens, in eigen huis de klasse Pro-Stock. Ook in de Super Special waren er Genemuider podiumplaatsen. Zo’n 1.200 tot 1.500 mensen bezochten het evenement op de Randweg.

www.destadskoerier.nl

Aanhoudingen tijdens Euifeest

Laatstgenoemden worden doorgestuurd naar Halt. “Helaas waren er veel vernielingen van straatversieringen”, laat een agent weten. “En opvallend veel dronken uitgaanspubliek.”

Kerken open tijdens Genemusiment De brommers reden op de Randweg met soms wel snelheden van ruim 120 kilometer per uur. Foto: Tennekes

Hoorn over. Een ander smetje op brommersprint afgelopen zaterdag was een niet functionerende tijdswaarneming. “We wilden al met stopwatches gaan werken, maar toen kwamen we er achter dat er iets voor de sensor aan de finish was gewaaid”,

aldus Klaver. Waardoor de stopwatches toch ongebruikt bleven. Wel moet de organisatie alle tijden met de hand bijschrijven, waardoor het iets langer duurt voordat deze op de site www. brommersprint-genemuiden.nl verschijnen.

Naast de sprints waren er allerlei andere activiteiten georganiseerd. Zo was er de Houthakkers Road Show, waarbij met kettingzagen bijzondere figuren werden gemaakt uit hout. Verder was er een kinderquadbaan, een springkussen en een demoraceteam.

Wereldproject was een goede stap in die richting, de rest van het geld is opgehaald door sponsoring en subsidies. De Zwollenaren, werkend vanuit stichting Chimwemwe Malawi, verwachten drie a vier jaar nodig te hebben om hun project gestalte te geven. “Het idee is dat het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan draaien”, legt Van Zutphen uit. “Het gaat om een werkschool voor dove en fysiek gehandicapte Malawianen.” Lees verder op pagina 3.

Lees verder op pagina 5.

(door Bas Wilberink)

ZWARTEWATERLAND - De afsluiting van het 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland ‘Greenshop in Malawi’ is in zicht. Zo’n 25 activiteiten hebben initiatiefnemers Jan Willem van Hasselt en Lonneke van Zutphen de afgelopen zes maanden uitgezet. nachts hamburgers bakten in de drie kernen, even later in de Genemuider optocht meeliepen en later op de vrijmarkt in Hasselt stonden. Iedereen hielp mee en bood daarvoor van allerlei spullen aan om te verkopen. Daardoor raak je in een flow en vergeet je je vermoeidheid.” De grootste financiële klapper was waarschijnlijk wel de wijnactie, geïnitieerd door Van Hasselts ouders Wout en Jannie. De verkoop van meer dan vijfhonderd dozen Italiaanse rode en witte wijn leverde tot nu toe 7.200 euro op. Daarnaast heeft de Rabobank 5.000 euro geschonken en kan de achtkoppige werkgroep nog eenzelfde bedrag van de gemeente verwachten. “Ook de hulp van C1000 Martijn Dekker

in Hasselt, die we als uitvalsbasis konden gebruiken, was erg belangrijk”, vertelt Van Hasselt, inmiddels oud-medewerker van de supermarkt. “Zo hebben ze acties uitgezet met voetbalkaartjes, statiegeld, een bloemenmarkt en de verkoop van suikerbrood.” Op zaterdag 14 september staat de laatste activiteit gepland. Op Open Monumentendag zijn Van Hasselt en Van Zutphen bij korenmolen De Zwaluw in Hasselt aanwezig met twee kramen. Op 2 oktober reist het duo ‘voor onbepaalde tijd’ af naar Malawi. Daar zetten zij zich in voor de realisatie van een leerschool in de al bestaande, door Bobby Mlongoti opgezette Greenshop. In totaal hebben zij daar 55.000 euro voor nodig. Het 2e/3e

GENEMUIDEN - Tijdens Genemusiment, dat dit jaar wordt gehouden op zaterdag 21 september, staan de deuren van vier Genemuider kerken open voor bezoekers. Bij elke kerk wordt het dagprogramma opgehangen. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 14.30 uur een bezoek brengen aan de Gereformeerde kerk aan de Jan van Arkelstraat. Er is een programma voor jong en oud. Bezoekers kunnen een regenmaker knutselen, een waxinelichtje versieren of een kleurplaat kleuren. Het team van Refilwe is aanwezig om te vertellen over hun project, waar de opbrengst van koffie met cake, chrysanten, rozen en het knutselen naar toe gaat. Het orgel wordt bespeeld door K. Pleijsier, D. van Ommen, J. en J. Bouwer en K. Oldebroek. Er is zang van kinderkoor Uniek, Gerben en Sigrid Beens en samenzang op verzoek met Sienke vd Steege op het orgel.

Laatste loodjes voor 2e/3e Wereldproject ‘Greenshop’ Met nog anderhalve week te gaan, hopen de twee op een eindbedrag te komen van meer dan 25.000 euro. Het was een veelbewogen half jaar voor het Zwolse stel, dat nu plaatsmaakt voor het tweede 2e/3e Wereldproject 2013 ‘Casa Caritate’. “Het was sowieso een heel bijzonder jaar, met onze reis naar Malawi die hier aan voorafging”, legt Van Hasselt uit. “Het was heel druk, met veel stress en onzekerheden. Maar dat hebben we onszelf aangedaan.” Bovenal vonden de twee het erg leuk om te doen. “Er gaan veel deuren open zodra het een 2e/3e Wereldproject is”, vertelt Van Zutphen. “Er staan allemaal mensen op die willen helpen. Dat zagen we bijvoorbeeld op Koninginnedag, waar we ’s

Voor het regionale nieuws kijkt u op:

HASSELT - De politie heeft tijdens het Hasselter Euifeest in de nacht van zaterdag op zondag meerdere mensen aangehouden; een voor mishandeling en twee minderjarigen voor openbare dronkenschap.

Door een flinke regenbui in de ochtend begonnen de sprints iets later dan gepland. “Maar daarna hebben we de hele dag zon gehad”, vertelt organisator Roger Klaver. “Het was een perfecte dag om te brommersprinten.” Recordtijd Naast de winst van Christaan Beens -hij reed een recordtijdwas er nog meer Genemuider succes. Albert Beens werd tweede in de klasse Super Special, gevolgd door Kevin Dalm. Ondanks de winst van Christeen Beens in Genemuiden en eerder al in Damwoude ging de Genemuidenaar niet met de NOS Cup (over vier wedstrijden) aan de haal. Vanwege geloofsredenen sloeg hij namelijk de op een zondag verreden brommersprint in

.nl

SGP’er Niels van der Vlist de raad in

Tandheelkunde voor het hele gezin

Levering nieuw en gebruikt, zowel bedrijfs als personen auto’s alle merken. Onderhoud, APK en schadeherstel.

Welkom in onze tandartsengroepspraktijk! Klaas Fuitestraat 41-45, Genemuiden Tel. (038) 385 47 50 info@autobreman.nl | www.autobreman.nl

038 - 477 3338 | hasselt@dentalclinics.nl


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

Krasje?

Bosch Optiek & Gehoor

Tja... dat kan ons allemaal wel eens overkomen. Gelukkig heeft Dijkman Autoschade alles in huis om op professionele wijze uw auto er weer als nieuw uit te laten zien! Maar Dijkman Autoschade biedt meer; • 4 jaar Focwa/ANWB garantie • gratis reparatie van ster in voorruit • autoruitservice en graveren kenteken • 24 uur per dag bereikbaar NO-CLAIM • eigen sleepdienst BEHOUDEN? • uitdeuken zonder spuiten informeer • schadeafhandeling met elke naar onze verzekeringsmaatschappij • onderhoud en reparatie airco. oplossingen!

VOOR DE ECHTE

NIEUWSVRETERS

Man opgepakt wapenbezit

voor

19 nov 2012 12.00

Sluziger voetbal

op de kaart

19 nov 2012 12.00

Download nu...

19 nov 2012 12.00

audiologische apparatuur in geluidsdichte

Gratis!

WEEKAANBIEDING LEKKER GEMARINEERDE KIPFILET MET ANANAS EN ONTBIJTSPEK

3 stuks

5,50

DOWNLOAD NU VOOR IPHONE

Oudestraat 223-225 Kampen, tel: 038-3314414 boschoptiekengehoor@solcon.nl www.boschoptiekengehoor.nl

DOWNLOAD NU VOOR ANDROID beekman@chemdry.nl www.chemdrybeekman.nl

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ KIPFILET, BOTERHAMWORST EN ZEEUWS SPEK ROLLADE 100 gram per soort, samen

1,95

3,75

LEKKER MAKKELIJK GEGRILDE SPARE RIBS KANT-EN-KLAAR GEGRILDE RIBS, EVEN OPWARMEN IN MAGNETRON OF OVEN

500 gram

4,95

BBQ EN BUFFET KIJK VOOR ONZE BBQ FOLDER EN BUFFETMOGELIJKHEDEN OP WWW. SLAGERIJVANINGEN.NL

1,69

UIT EIGEN KEUKEN GEHAKTBALLEN KANT-EN-KLAAR PER STUK € 1,60

5 halen =

3 betalen MAANDAG VOORDEEL

GEHAKTSCHIJVEN

3+2 GRATIS!

N E D E R L A N D S G RO O T S T E B RU I D S M O D E Z A A K

Gildeslager Evert van Ingen Dorpsweg65 85,Genemuiden, IJsselmuiden, Tel. 038-3332439 Langestraat 038 3855113 www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager je smaak! www.slagerijvaningen.nl, De Gildeslager verrastverrast je smaak!

Laat je inspireren en verrassen op onze bruidsmodeshow

De Bruidstuin

SUPERMALS RUNDVLEES DEZE WEEK LEKKER SCHERP GEPRIJSD 100 gram van 2,15 voor

BRUIDSMODESHOW Maandag 23 september aanstaande bij de Bruidstuin. Op deze superleuke showavond wordt er bites&drinks aangeboden en voor de bruiden hebben we een attentie klaarliggen. Aanvang show: 19.30 uur. Entree 1 5,Reservering is noodzakelijk, bel snel naar 0525-622699.

aanbieding geldig van do 29 augustus t/m woe 4 sept. 2013

100 gram

- Gratis hoortest

- Gratis bezoek aan huis (in overleg)

MALS RUNDVLEES STEAK ARGENTINIA RUNDERREEPJES LEKKER GEMARINEERDE BIEFSTUK REEPOF ENTRECÔTE JES MET PAPRIKA EN RODE UI. EVEN KORT ROERBAKKEN.

hoorcabine

- Zeer scherpe prijzen

Gildeslager Van Ingen Verrassend lekker lekker en verrassend envoordelig! voordelig! KIP FLORIDA STEAKS

HOORTOESTELLEN Oudestraat 223-225 kampen, tel: 038-3314414

ONZE APP VOOR LOKAAL NIEUWS OP BROEKZAKFORMAAT!

Actueel

- Triage audicien - Lid Hoorprofs (www.hoorprofs.nl) - Metingen met de meest geavanceerde audiologische apparatuur in geluidsdichte hoorcabine - Gratis hoortest - Triage audicien - Vergoedingsmogelijkheid bij alle zorgverzekeraars - Gratis bezoek aan huis (in overleg)

- Metingen met de meest geavanceerde boschoptiekengehoor@solcon.nl, www.boschoptiekengehoor.nl

Hasselt Industrieweg 19 • Telefoon 038 477 21 66 • hasselt@dijkmanautoschade.nl Meppel Sethweg 5 Telefoon 0522 25 62 43 • meppel@dijkmanautoschade.nl

app nu De Stadskoerier de App Store verkrijgbaar in

StAr geregistreerd Audicien HOORTOESTELLEN

- Lid Hoorprofs (www.hoorprofs.nl)

www.dijkmanautoschade.nl

Stadskoerier Nieuws van de ar in de App Store nu ook verkrijgba

StAr geregistreerd Audicien

Oostendorperstraatweg 1a - 8081 PE Elburg www.debruidstuin.nl - debruidstuin@gmail.com

Last van spinnen? Wij zijn u graag van dienst met een anti-spin behandeling! Voor uw woning of bedrijfspand... Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op!

Leon Reijnoudt Tel. 06 – 38 78 98 91 Vaartweg 83 | 8311 AA ESPEL www.nutran.nl | info@nutran.nl

2


ACTUEEL

woensdag 4 september 2013

Jaarlijkse evenement Genemusiment biedt cultureel vertier op verschillende locaties GENEMUIDEN - De organisatie van het jaarlijkse culturele evenement Genemusiment, op zaterdag 21 september, heeft weer een uitgebreid programma samengesteld. In de Meente start de dag om 10.30 uur met een gezinsoptreden, met de onhandige goochelaar Hank. “Hij brengt veel kunstjes, zang en goochelarij.” In het centrum, op verschillende plaatsen rond de Haven, zijn Michiel de Ruiter en Kapitein Rob te vinden. Historische en moderne levende standbeelden. De vrolijke muziek komt van een klein draaiorgeltje. Henk Arnoldus zorgt al rondlopen op een humoristische wijze voor magisch entertainment. Arnoldus toont zich als een ware meester in het goochelen. Bezoekers krijgen een mini-theatervoorstelling gepresenteerd op de vierkante meter. Naast een muziek- en zangprogramma in d’Of van de familie Van Dalfsen aan het Dijkje zijn er ook diverse optredens in de podiumwagen op het Havenplein. De feestelijkheden beginnen met het loslaten van duiven door de Snelvliegers. Daarna staan de kinderen van kinderkoor Uniek te trappelen om te gaan zingen. Ze staan COLOFON

ADRES De Stadskoerier is een editie van BrugMedia Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Postbus 179, 8260 AD Kampen Tel.: 038 - 333 10 27 Fax: 038 - 331 05 87 e-mail: info@brugmedia.nl internet: www.destadskoerier.nl OPENINGSTIJDEN Maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur DRUK EN OPMAAK Hoekstra Krantendruk Emmeloord Opmaak: Bco reclameburo KLACHTEN BEZORING bezorging@brugmedia.nl VERSPREIDING Editie De Stadskoerier verschijnt in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis, Stadshagen, Vollenhove, SintJansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Cellemuiden en buitengebied. Met onze andere kranten komen wij ook in de gemeente Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, Kamperzeedijk, Kampereiland, Wilsum, Zalk, de Zande, ‘s Heerenbroek, Mastenbroek, Ens, gedeelte Kamperveen, Mandjeswaard, Noordeinde, Dronten, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde. Totale oplage ruim 140.000 exemplaren. ADVERTENTIEVERKOOP Voor het plaatsen van zakelijke advertenties dient u eerst telefonisch ruimte te reserveren bij één van onze verkopers voor maandag 16.00 uur. • Johan Schurink 06 - 1588 1939 • Hermieke L’Amie-Kampherbeek 06 - 1588 1937 FAMILIEBERICHTEN

038 - 337 00 58 familieberichten@brugmedia.nl PARTICULIERE ADVERTENTIES koeriertjes@brugmedia.nl AANLEVEREN Aanleveren dient te geschieden volgens de voorwaarden van BrugMedia, welke te downloaden zijn van www.brugmedia.nl onder kopje contact. Aanleveren persberichten per e-mail: redactie.stadskoerier@brugmedia.nl sport@brugmedia.nl voor maandag 12.00 uur. Vermeld in persberichten, indien mogelijk: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. REDACTIE Bas Wilberink 06 - 1588 1940 Algemeen 038 - 333 10 27 Niets uit deze krant mag -zonder toestemming van de uitgever- ter publicatie worden overgenomen in welke vorm dan ook. Op advertenties en commerciële producties in deze krant die niet eigendom zijn van de opdrachtgever of reclamebureau, berust het copyright bij de uitgever. Aan zet- en/of drukfouten kunnen geen rechten worden ontleend. DIRECTIE Algemeen directeur: Bauke Hoekstra Commercieel directeur: Johan van der Kolk

www.destadskoerier.nl

onder leiding van Marieke van Steenselen en Jacqueline van de Weerd. Het vervolg komt van de drumband met oud-leden van ‘Ons Genoegen’ met lyra’s, drummers en tenortrommels. Een en ander is op initiatief van Jeroen Eenkhoorn. Ook EGSV is vertegenwoordigd. De turn- en acroselectie laat haar kunsten zien. De turnselectie doet dit op een tumblingbaan; een lang, opblaasbaar kussen waarop de mooiste series gemaakt worden. De acroselectie treedt met nieuwe en bekende teams op en presenteert haar kunsten op de vloer met een combinatie van bestaande- en demonstratieoefeningen. De zanggroep Frank en Vrij is een gemengd koor, onder leiding van Kor Eenkhoorn. Het koor doet ‘oude tijden herleven, zonder het heden te vergeten’.

De nadruk in het repertoire ligt op het creëren van een gezellige sfeer met muziek voor elk wat wils. Het groot Blokzijler Piratenkoor, bestaande uit circa dertig manschappen verkleed als piraten, brengt liederen ten gehore. “We zullen ons laten verrassen door deze piraten, die niet alleen vissersliederen en zeemansliedjes zingen maar ook shanties”, aldus de organisatie. “Ze worden begeleid door muzikanten op accordeon, bas en trommel. De scheepsspreekmeester voorziet elk liedje van uitleg.” Daarna is het de beurt aan de Genemuider gospelgroep Living Water onder leiding van Barbara Kuipers. Het gezelschap bestaat uit ruim zeventig leden, tussen de 25 en 65 jaar, die met elkaar ‘God willen eren, loven en prijzen’. Ze brengen een repertoire met meerstemmige gospelnummers. De optredens op het Havenplein worden afgesloten door Popkoor Noisz onder leiding van Barbara Lok. Het koor bestaat sinds 23 juni 2010.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

3

Christelijk jongerenevenement HASSELT - Way of Life, de jongerenorganisatie van de NPV, houdt zaterdag 28 september van 20.00 tot 22.15 uur ‘Trending topics for life’ in de Ontmoetingskerk in Hasselt. “Een boeiende en afwisselende avond met discussie, interessante workshops en tijd voor ontmoeting”, omschrijft de organisatie. Tijdens het christelijke jongerenevent gaan bezoekers samen met andere jongeren in discussie over orgaandonatie en loverboys, onder leiding van dominee De Klein en een medewerker van het Scharlaken Koord. Dit is een organisatie die hulp verleent aan

prostituees. De avondvoorzitter W. Visscher. Daarnaast kunnen bezoekers een workshop volgen over een van de trending topics. De avond is gratis. Aanmelden kan via www. facebook.com/wayoflifezwolle/ flevoland of door een mail te sturen naar: wayoflifezwolleflevoland@gmail.com. Vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom.

Nachtvlindernacht bij Veldschuur ROUVEEN - Bij de Veldschuur wordt vrijdag 6 september voor de achtste keer de Nationale Nachtvlindernacht gehouden. Aanvang is om 20.00 uur. Wie kennis wil maken met nachtvlinders, meer wil weten en met experts en liefhebbers wil speuren, is welkom. De zoektocht staat onder leiding van Evert Ruiter van de KNNV uit Zwolle. Bij slecht weer gaat de avond niet door.

Katoenstraat 7, Genemuiden Tel. (038) 337 79 89 www.vhdeuren.nl www.vhdakkapellen.nl

2e/3e Wereldproject Zwartewaterland ‘Greenshop in Malawi’ loopt ten einde (vervolg voorpagina)

Het is volgens Jan Willem van Hasselt en Lonneke van Zuthpen belangrijk dat die jongeren in Malawi een opleiding krijgen, omdat daartoe geen mogelijkheden zijn in het Afrikaanse land. “We hopen dat ze uiteindelijk in staat zijn een eigen inkomen, zelfredzaamheid en misschien zelfs een eigen bedrijf te verwerven”, vertelt Van Zutphen. “Met onafhankelijkheid van hun ouders.” Hoe de leerschool exact vorm gaat krijgen, is nog niet duidelijk. “Dat willen we in overleg doen met de mensen daar”, vertelt Van Hasselt. “Het is niet de bedoeling dat wij zonder hun inspraak onze ideeën maar doordrukken. Uiteindelijk moeten ze het namelijk zelf gaan runnen.” De twee, die werden bijgestaan door werkgroepleden Marleen Dankmeijer, Petra Tempelman, Wout en Jannie van Hasselt, Jennie Riezebosch, Jet van Hasselt, Martijn Dekker en Sam Louis, zullen flink moeten wennen aan de cultuuromslag. Hoewel bei-

De twee initiatiefnemers Jan Willem van Hasselt en Lonneke van Zutphen. Foto: Bas Wilberink

den zeggen geen last te hebben van heimwee. Daarnaast zijn ze al twee keer eerder in Malawi geweest. “Wij vinden allebei de wereld heel klein”, legt Van Hasselt uit. “Voor ons voelt het niet alsof

onze vrienden en familie ver weg zijn, als we in Malawi zijn.” Toch blijft het ook een grote uitdaging. Van Zutphen: “In Nederland hebben we het makkelijk, met bijvoorbeeld een Boni én een

Jumbo op loopafstand. Maar over dat soort zaken komen we wel heen. Ik ben bijvoorbeeld ook begonnen om zelf kaas te maken. Ik heb veel zin om daar alles zelf te doen.”

Weinig kans voor vestiging Aldi op bedrijventerrein Meppelerdiep ZWARTSLUIS - De Raad van State haalt waarschijnlijk de pogingen om een Aldi-supermarkt te vestigen op bedrijventerrein Meppelerdiep in Zwartsluis onderuit. Dit bleek dinsdag tijdens een zitting. De gemeente Zwartewaterland weigert al mee te werken. Maar bij de Raad werd duidelijk dat ook provinciale regels de vestiging waarschijnlijk blokkeren. De advocate van ondernemer R. van den Berg deed alle moeite om aan te tonen dat de provinciale regels de vestiging niet in de weg staan. Maar dat maakte weinig indruk op de voorzitter

van de Raad van State. Die verkondigde zelfs dat Van den Berg zijn zaak bij de Raad verliest als de provinciale regels inderdaad de supermarkt op Meppelerdiep verbieden. Zuur Volgens de advocate is het zuur voor de ondernemer, omdat de gemeente wel meewerkt aan de vestiging van een Aldi in Gene-

muiden. Ze beschuldigt de gemeente ook van het beschermen van de huidige C1000-supermarkt in het centrum van Zwartsluis. Woordvoerders van de gemeente wijzen die beschuldiging van de hand. Vestiging van een discountsupermarkt in het centrum van Zwartsluis is in theorie wel mogelijk. Er is alleen geen plek voorhanden, zeggen ze. En in Genemuiden wordt wel voldaan aan de provinciale eis dat discountsupers worden gevestigd bij bestaande winkelgebieden.

Meppelerdiep is volgens de woordvoerders niet bedoeld voor de vestiging van een grootschalige supermarkt. Daar hoort volgens gemeentelijk beleid andere bedrijvigheid. Uitspraak Overigens wordt ook de vestiging van de Aldi in Genemuiden aan de Klaas Fuitestraat bij de Raad van State bestreden. Die zaak wordt volgende week door de Raad behandeld. De Raad doet over zes weken uitspraak over de zaak in Zwartsluis.


w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

www.destadskoerier.nl

4

Luxe schuifdeurkasten Tijdelijk GRATIS montage en 50% korting op lades

Je eigen stijl van

Buiten de Enkpoort 15, hasselt Tel. 038 - 477 12 58 openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00 - 19.30 uur zaterdags van 08.30 - 16.30 uur kijk ook op www.multimatedebreker.nl

2 oktober 2013 Adverteren in deze speciale bijlage? Bel: (038) 337 00 58

*Zolang de voorraad strekt. Drukfouten voorbehouden.

SPECIAL CLEARANCE HOME ANCE FRAGR houder

SY FANTA TOY’ S anta

rs in

Geurkaa

S schaaltje

€ 9,90

€ 9,90

nu 9,90* i.p.v. € 1

nu 4,90* i.p.v. € 2

WHITE TWISTiepbord d diner en

€ 5,00

nu 3,90* i.p.v. € 1

INA LA DIVeflute 6 stuks gn

Champa

€ 19,80

nu 9,40* i.p.v. € 5

... EN HÉÉL VEEL MEER AANBIEDINGEN Tijdelijk honderden artikelen direct van de pallets. Kortingen tot wel 70 %. Slechts tot en met 15 september. Extra veel voordeel op serviesgoed, glaswerk, bestek en kadoartikelen. VILLEROY & BOCH POP-UP STORE Bataviastad Bataviaplein 87 8242 PP Lelystad WWW.VILLEROY-BOCH.COM

Woonbeurs Kampen Zaterdag 7 september 10.00 - 16.30 uur Sporthal De Reeve Horstsingel 1 Gratis entree

Huis- en tuininrichting, wonen en (ver)bouwen, duurzaamheid


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 4 september 2013

Kerkenpad

Provincie blij met aantal aanvragen voor Wmo-subsidie ZWARTEWATERLAND - Overijsselse gemeenten hebben bij de provincie ‘een groot aantal aanvragen’ ingediend voor een financiële bijdrage voor het uitvoeren van hun taken voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Er is 2 miljoen euro beschikbaar. Alle Overijsselse gemeenten hebben -individueel of samengebruik gemaakt van de mogelijkheid. Tussen 1 mei en 1 juni kwamen er dertig aanvragen binnen, voor een totaalbedrag van bijna zes miljoen euro. De provincie kan met de beschikbare middelen in totaal negen projecten honoreren. Alle Overijsselse gemeenten doen aan één of meer van deze negen

projecten mee. Zo doet Zwartewaterland mee aan het project om een kwaliteitsimpuls te geven aan het functioneren van buurtsportcoaches. Ook neemt deze gemeente deel aan een gezamenlijk project om middels een regionale aanpak zoveel mogelijk mensen met een beperking en/ of chronische aandoening te laten sporten en bewegen. Een derde gezamenlijk project van

Zwartewaterland is het verkennen en vormgeven van regionale samenhang in IJsselvecht voor het vormgeven van de Awbzdecentralisatie van begeleiding en persoonlijke verzorging. Bij de selectie van de projecten heeft de provincie gekeken naar het aantal deelnemende gemeenten, de eigen bijdragen van gemeenten en de overdraagbaarheid van de resultaten naar andere gemeenten in Overijssel. Gedeputeerde Bert Boerman is blij met alle reacties. “Dankzij de goede onderlinge samenwerking hebben gemeenten maximaal

gebruik weten te maken van de regeling Wmo 2013. Er zijn mooie projectvoorstellen gedaan waarmee uiteindelijk de inwoner gebaat is.” De projecten die subsidie krijgen zijn ondersteunend aan de Wmovoorzieningen van meerdere gemeenten. Ze zijn gericht op bijvoorbeeld het terugdringen van de laaggeletterdheid binnen gemeenten, op een actieve en gezondere leefstijl van wijkbewoners en hun kinderen of op het zoveel mogelijk mensen met een beperking te kunnen laten sporten en/of bewegen.

SGP’er Niels van der Vlist voor half jaar Zwartewaterlandse gemeenteraad in GENEMUIDEN - Hij had niet meer gerekend op een zetel in de gemeenteraad, zowel niet in deze bestuursperiode als na de verkiezingen in maart 2014. Een half jaar geleden had SGP’er Niels van der Vlist namelijk besloten een punt te zetten achter actieve deelname aan de lokale politiek. Maar toen brak op 27 juni de coalitie uiteen, door een motie van wantrouwen tegen ChristenUnie. De overgebleven partijen CDA en PvdA deden vervolgens een bestuurlijk beroep op de SGP, waardoor fractievoorzitter Arie Speksnijder donderdag 12 september de raad verlaat en als wethouder plaatsneemt in het college van b en w. “Ja, dit kwam best onverwachts”, vertelt Van der Vlist. “Hoewel het natuurlijk wel wat rommelde in de coalitie. De barstjes waren al een tijdje zichtbaar. Maar op deze manier, acht maanden voor de verkiezingen, had ik het niet aan zien komen.” Het duurde nog even na de coalitiebreuk voordat de Genemuidenaar, die bij de verkiezingen in 2010 op plek 5 van de kieslijst stond, aan zijn toetreding tot de raad dacht. “Mijn eerste gedachte was dat de nummer 5 op de nieuwe kieslijst Karst Kolk nu in de raad zou komen”, vertelt de 36-jarige Van der Vlist, die vijftien jaar deel uitmaakte van de SGP-schaduwfractie. Daarnaast had hij even daarvoor besloten terug te treden uit de lokale politiek. “Door drukte met mijn werkzaamheden bij Samskip Van Dieren en een uitbreidend gezin met zes kinderen”, legt de SGP’er uit. “Maar in

Om 13.30 uur zingt het koor Ruach Nachon onder leiding van Klazina Logtenberg en Hans Paas op het orgel. Ze zingen ‘Looft onze God’, Psalmen 23 en 42, ‘In His Love’ en ‘Vader wij eren U’. Vanaf 10.00 uur kan de bezoeker terecht in de Hersteld Hervormde kerk aan de Bereklauw. Er zijn rondleidingen in de kerk en er is de mogelijkheid om de toren te beklimmen (dit is op eigen risico). Ook spelen diverse organisten de hele dag op het orgel. De Hervormde Kerk aan het Kerkplein is vanaf 10.00 uur geopend. Om 11.00 uur treedt het trio Annemarie Beens (harp en zang), Annelien Bekendam (piano) en Ester Oosterhuis (dwarsfluit) op. Het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo, onder leiding van dirigent Harm Hoeve en met orgelbegeleiding van Cor Ploeg, treedt om 14.00 uur op. Op verzoek van oud-Gaellemunigers zorgt Stereo ook voor samenzang met bovenstem.

GENEMUIDEN - Mannenkoor Harpe Davids start maandag 9 september een nieuw seizoen. “Zoals gebruikelijk starten wij om 20.00 uur in de Jachin en Boaz Kerk (Taghof 3)”, aldus een van de leden.

SGP’er Niels van der Vlist neemt de raadszetel van Arie Speksnijder over. Foto: Bas Wilberink

deze bijzondere situatie moeten we onze verantwoordelijkheid nemen. Ik ga er dan ook met niet minder energie tegen aan. Het is een periode die is te overzien. Maar daarna is er voor mij geen plaats meer weggelegd in de gemeenteraad.” Van der Vlist denkt dat de SGP het komende half jaar nog veel kan betekenen voor de coalitie en Zwartewaterland. “Het zijn roerige tijden, waarbij wij stabiliteit kunnen bieden”, stelt hij. “We hebben gedegen bestuurders, die de afgelopen periode hebben bewezen goed mee te willen denken. Er moeten tot de verkiezingen nog belangrijke beslissingen worden genomen, waarbij een

(Zeug)

Mien kienders skærreln um mi-j èn, lebbern eur bukies rond.

(vervolg voorpagina) De Christelijk Gereformeerde Kerk, op de hoek Simondsstraat/Stuivenbergstraat, is geopend vanaf 11.00 uur. Er is een presentatie van de geschiedenis van de kerk. Co Mateboer vertelt Bijbelse verhalen in het dialect. Er staan tafels met diverse spullen ten behoeve van MAF en de partnerstad in Bulgarije.

Harpe Davids

Motte Ek bin een dekke motte en ek eb ’t zo zwoor nog niet. Een wærm okke met værs stro en eetn op zien tied.

5

Een stuk of twaelm e’k d’r wel, en allemoal gezond. Over de toekomst deink ek niet. Wie wet wat of et wördt? Misskien belaand’ ek nog wel ies as spæklapp’ op oen börd! Jannie Bakker

stabiel bestuur nodig is dat van de hoed en de rand weet. Arie gaat het als wethouder helemaal waarmaken.” Dat de SGP daarbij het al bestaande coalitieprogram dient uit te voeren, ervaart Van der Vlist niet als een probleem. “In een groot deel kunnen wij ons ook vinden. Daarbij is het van belang dat wij onze accenten erin leggen en dat de bevolking zich gaat herkennen in het geluid van de SGP. Daarbij zie ik het als opdracht en een belangrijke roeping de beginselen van Gods Woord tot meerdere erkenning te brengen, ook in de praktische politiek.” Van der Vlist ziet deelname aan de coalitie allesbehalve als een half

jaar ‘passen op de winkel’. “Er komt natuurlijk nog een meerjarenbegroting aan waarbij we samen moeten beslissen hoe die vorm te geven”, legt de Genemuidenaar uit. “Daarbij komen alle beleidsterreinen voorbij, waarover ook wij een mening hebben. Nu kunnen wij echter vanuit een coalitieverband meedenken en sturing geven, voordat het naar de raad gaat. Het is belangrijk dat dat in harmonie en samenspraak gaat.” Daarbij gaat de SGP ook de samenwerking met ChristenUnie niet uit de weg. “De bal ligt nu eerst bij CU”, vindt Van der Vlist. “Ze moeten veel werk verzetten om het vertrouwen te herstellen. Maar de eerste stappen zijn gezet met het aanwijzen van Tamme Spoelstra als nieuwe fractievoorzitter. Wij gaan hen niet anders benaderen, we doen de CU niet in de ban. We staan altijd open voor samenwerking. We staan nu voor grote uitdagingen. Die kunnen we alleen aangaan door samen te werken en op een waardige manier het debat te voeren.”

Wie ook belangstelling heeft om te zingen, is welkom. “Gewoon een keer komen kijken hoe het is, is ook zeker mogelijk. Potentiële leden vanaf zestien jaar zijn welkom.” Er staat weer een aantal zangavonden op het programma. “We beginnen met de cd-presentatie op 28 september (vanaf 19.30 uur) van de nieuw uit te brengen cd in de Jachin en Boaz Kerk. Bestellen van deze cd kan ook via www.harpedavidsgenemuiden.nl.”

DE TREKKING KOMT ERAAN: SNEL NAAR DE GELUKSMAKELAAR VAN ZWOLLE VOOR

SEPTEMBER-STAATSLOTEN

Kosterman Hogenkampsweg 41 Zwolle (Noord)

JACKPOT: 8,6 MILJOEN EN... NU MET ONZE PRIMERA-SPAARPAS SPAREN VOOR GRATIS STAATSLOTEN. WWW.GELUKSMAKELAAR.NL


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

6

S R E M A K P O KIJK OP ACTION.NL V VOOR DE FOLDER!!

KABEL

TWISTED OF

ANTI-

maten S-XL

najaarskleuren 7x9 cm of bolkaars Ă˜ 9 cm

zeer decoratief ca. 90 cm

RUSTIEK KAARS trendy

DAMES ROK zwart of grijs

TOCHT DIER hoogwaardig pluche

7x14 cm

6.99

LED

4.59

E-READER LAMP ook geschikt voor laptop of tablet met verstelbare clip 2-LED's

1.29

3-lonts 10x9 cm

1.69

DECOMIX OF

KAARS PLATEAU decomix: basic of trend kaarsplateau: diverse kleuren en maten

UITZOE K E N touchscreen STYLUS PEN 2-in-1

0.59

DAMES

NEON SINGLET diverse kleuren

1.49

maten S-XL

meisjes/ dames NEON SOKKEN maten 23-42 3 PAAR

1.79

ESPRESSO

KOFFIE BONEN Villa Santa

1.59

Elders 1.99 2.49

TRENDY

RING BAND diverse designs

CUPCAKE- OF

2.95

POPCAKE MAKER cupcakemaker: voor 7 cupcakes popcakemaker: voor 12 popcakes

!

0.99

fun baking KINDER KOOKBOEK

1.49

MEISJES

9.29

BALLERINA PANTOFFELS diverse prints anti-slip maten 28-35

A4-formaat 2-rings

ook verkrijgbaar: 4-rings 1.19 23-rings 1.49

2.99

500 gram

trendy DUBBELWANDIG GLAS inhoud 200 ml

0.85

Elders 5.99 7.95

zoek uit A5 SCHOOL SCHRIFTEN set/5

0.79

ECHEVERIA

FOAM BLOEM diverse kleuren

0.95

28 cm

2.99

yucca FOAM BLOEM 13 cm set/2

0.78

Disney MEISJES PYJAMA maten 92-128

4.69

SUBLIEM

WAS MIDDEL ultra of color

1.69

42 wasbeurten 3 liter

1.19

Sendil WAS VERZACHTER diverse soorten 1 liter

0.79

3.19

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 1-09-2013 t/m za. 7-09-2013 in Nederlandse filialen.

kabel DAMES TUNIEK maten S-XL


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 4 september 2013

Koor Stereo treedt op met Jan Vayne KAMPEN/GENEMUIDEN - De Burgwalkerk in Kampen vormt vrijdag 20 september het decor voor het concert van pianist Jan Vayne samen met organist Harm Hoeve en het christelijk Genemuider mannenkoor Stereo. Nog niet eerder trad Stereo op met Vayne, die vooral bekend staat vanwege zijn onnavolgbare improvisaties. Hoeve daarentegen speelde al wel eens met hem samen. Vayne nodigde voor deze gelegenheid ook Hoeve’s mannenkoor Stereo -Hoeve is dirigent van het Genemuider gezelschap- uit om samen een muzikaal festijn te smeden voor 20 september. Het repertoire van Stereo wordt daarvoor enigszins aangepast, al blijven geestelijke liederen wel de boventoon voeren in de Burgwalkerk. Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven, of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. In 1997 beleefde Jan Vayne een internationale doorbraak. Tijdens een tournee in Amerika speelde hij ook op het inauguratiebal ter gelegenheid van de tweede ambtstermijn van president Clinton in Washington. Na 2000 ging hij samen met Louis van Dijk op concerttour en trad op met zijn eigen strijkkwartet in een serie concerten met het programma ‘Jan Vayne plays The Beatles’. Ook in het theater bracht Vayne een nieuw concept. Vanaf 2007 trok het programma ‘Dichtbij!’

Tien jaar Alzheimer Café

ZWARTEWATERLAND/KAMPEN - Het Alzheimer Café in Kampen/ Zwartewaterland bestaat in september tien jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt maandag 23 september een jubileumbijeenkomst gehouden. Het programma is van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur. Spreker op deze avond is prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar klinische psychologie en bewegingswetenschappen. Hij verzorgt een lezing over het onderwerp ‘Beter geheugen door beweging’. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook aandacht besteed aan de landelijke campagne ‘Dementie en dan’. Ook is er een terugblik op tien jaar Alzheimer Café. Het geheel wordt muzikaal omlijst.

Pianist Jan Vayne in actie.

samen met zangeres Petra Berger in het hele land volle zalen. Tegenwoordig treedt Vayne ook regelmatig op met (amateur-)koren, orkesten, muziekgezelschappen, bekende musici en met sprekers tijdens avondvullende optredens, maar ook in matinees, op evenementen en festivals. Hoeve Harm Hoeve is verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op twaalfjarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. Regelmatig begeleidt hij diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Tevens is

Harm Hoeve actief als dirigent, onder andere van Stereo. Het repertoire van dit ruim 130 leden tellende koor is gevarieerd; van psalmen, geestelijke liederen en ‘negro-spirituals’ tot klassieke werken. Het handelsmaerk van Stereo is het zingen van de psalmen met bovenstem. Het is juist deze bovenstem die op de nominatie staat om een plek te verwerven op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Kaartverkoop Aanvang concert: 20.00 uur. Entree: 15 euro (in de voorverkoop 12,50 euro). Kinderen tot twaalf jaar 5 euro. Kaartverkoop: bij de leden van mannenkoor Stereo in Genemuiden; FotoTuinman Markt 2 Hasselt; FotoTuinman Schoolstraat 9 Zwartsluis; FotoTuinman Langestraat 22 Genemuiden. Online kaarten: ajabrinkman@hotmail.com.

7

De bijeenkomst wordt gehouden in de conferentiezaal van ‘Movie Unlimited’, Hofstraat 118 in Kampen. De inloop met koffie/thee is vanaf 19.00 uur. De kosten van deze avond zijn in de voorverkoop 3,50 euro en aan de zaal 5 euro per persoon. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Stichting Welzijn in Kampen, (038) 332 55 50 en bij het Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland, 06-13014955.

Eerste zonnepanelen geplaatst ZWARTEWATERLAND - In Zwartewaterland zijn de eerste zonnepanelen van het project ‘Duurzaam Genieten’ geplaatst. Ruim 125 inwoners van Dalfsen, Olst-Wijhe, Staphorst, Steenwijkerland, Winterswijk en Zwartewaterland hadden zich aangemeld. ‘Duurzaam Genieten’ is door de gemeenten en ROVA opgestart om inwoners te ondersteunen bij de aanschaf van zonnepanelen. De familie Beens uit Genemuiden is een van de gezinnen die vanaf nu gebruik maken van zonne-energie. “We dachten al een tijd na over zonnepanelen”, legt Hanneke Beens uit. “We hebben namelijk een vrij groot elektriciteitsverbruik. En als je dan wat kan doen voor het milieu en je portemonnee, dan moet je dat natuurlijk doen. Ons dak ligt bijna pal op het zuiden, dus dat is erg geschikt.” Haar man Harry Beens vult aan: “We hebben steeds meer elektrische apparaten en in de toekomst

willen we waarschijnlijk ook elektrisch gaan koken. Dan is het toch mooi om dat op je eigen zonne-energie te doen. En dat we ook nog subsidie konden krijgen was een prettige verrassing.” Inschrijving voor de actie ‘Duurzaam Genieten’ is voor inwoners van Dalfsen, Olst-Wijhe, Staphorst, Steenwijkerland, Winterswijk en Zwartewaterland nog mogelijk tot 15 september. Voor inwoners van Dalfsen en Zwartewaterland is ook een provinciale subsidie beschikbaar. “Maar ook zonder subsidie verdient de aanschaf van de zonnepanelen zich in acht tot tien jaar terug”, aldus aanbieders. Meer info: op www. rova.nl/duurzaamgenieten.

Een nieuw plafond in 1 dag! Geschikt voor elke ruimte. Uitnodiging PLAFONDSHOW

Burg. ten Veldestraat 91 te Genemuiden • Royale tussenwoning met 3 slaapkamers • Woning is volledig gerenoveerd door Dalwin Bouw • Er is een plaats met achterom

VRAAGPRIJS € 139.000,- k.k.

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september, van 10.00 tot 17.00 uur.

• Afspraken elke avond en op zaterdag mogelijk • Kies voor betrouwbaarheid en ervaring • Concurrerende verkooptarieven

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar!

Nu ook met geluidsabsorberende oplossing.

Een nieuw plafond in 1 dag! Geschikt voor elke ruimte. ZWARTEWATERLAND

Uitnodiging PLAFONDSHOW Voor een 'fonkelende' reportage!

Zaterdag 8 maart en Zondag 9 maart, van 10.00 tot 17.00 uur.

• Schone montage in één dag. • Zonder hakken en breken. • De meubels kunnen blijven staan.

• Voor elke interieurstijl. • Verlichting naar wens. • Uit één geheel op maat gemaakt. • Schone montage in één dag. • Zonder hakken en breken. • De meubels kunnen blijven staan. • Voor elke interieurstijl. • Verlichting naar wens. • Uit één geheel op maat gemaakt.

s deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele den van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar! Keizerstraat 17+25 Kampen Tel. 038-3323124

erlijsten • Verlichting

PLAMECO BV, Gemeenteweg 372, 7951 PH Staphorst PLAMECO BV, Van Voordenpark 20, 5301 KPWWW.PLAMECO.NL Zaltbommel Plafonds • Sierlijsten • Verlichting Bezoek onze showroom of bel: 0522 - 46 17 33


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

8

www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013





 



   













   







 





 













   















    





 







 









 





    











    





 









  



 

 





 











 

 

 



 







 





 











 







 









  

  

  























 



 

 

 

   





 









 





 

 

 





  





 

 











 

 

 







 

 









 







  

 





 



 





 

 





 

 





 

  





  





  

  

 













 

  



   





 









  









   











  

  



    













 





   











   

 

 



 

 









 



 



 

 

 



    



 



   



 

 

 











   



  







 

 





   





 

  







   

 



    



 

 

 

 

 





 







   

 







 

 





   



   



 















   



 





  



 



 

C1000 KERSSIES









 









 



 

 

 





 



 

  



 













Openingstijden: 





 

C1000 MARTIJN DEKKER

Maandag t/m donderdag 08.00 - 20.00 uur Voorpoort 5 h. Van ViandenpleinSchokker 6  Beijer Holtenbroek Kerssies Vrijdag Mulder Nagelmaeker  Sellekamp 24-26 Bachplein 14 Hogenkamps Forelkolk 108 Wade 102 Petuniaplein 23 8325 CL VollenhoVe 8061 CX hasselt 08.00 - 21.00 uur   Zwolle-Zuid WC Holtenbroek passage 10 zaterdag Zwolle-Zuid WC Stadshagen WC Westenholte www.c1000.nl/VoLLenhoVe www.c1000.nl/hasseLt  038-425 76 10 038-426 83 10 038-455 05 55 - 20.00 uur038-460 25 64 038-425 56 10 038-425 01 10 08.00







  

 

 

 



  

 



  









  

  



 































  









 

 









 AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN WOENSDAG 4 T/M DINSDAG 10 SEPTEMBER 2013

Openingstijden:

Maandag t/m Woensdag 08.00 - 20.00 uur Donderdag t/m Vrijdag 08.00 - 21.00 uur Zaterdag 08.00 - 20.00 uur











  















  











  







 





  













  









 

 

 



















 











 

    





 









   



9


w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

IJsseldelta UIT agenda Zwartewaterland

Sudoku

Puzzel mee

en maak kans op een

waardebon

E • W LKO

• WILK

IJ DESSEL LTA

MMEN • O

ELCOM W

10

M

E

www.destadskoerier.nl

Genemuiden 2 t/m 16 september Stadswandeling, fiets- of kunstroute, Speurtocht voor kinderen, Kunst kijken in de plaatselijke winkels

dinsdag 3 september Partyverkoop Stephanos, 18.30-21.00 uur

zaterdag 7 september

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. De winnaar krijgt de waardebon thuisgestuurd.

Oplossingen onder vermelding van ‘Puzzel’ moeten uiterlijk maandag 09.00 uur binnen zijn. Stuur ze per post onder vermelding van ‘Puzzel Sudoku’ naar: Weekblad de Stadskoerier Constructieweg 41-1 8263 BC Kampen of per mail: info@brugmedia.nl. Vergeet hierbij niet de eigen adresgegevens. De winnaar ontvangt een waardebon t.w.v. 15 euro.

Sudoku: de sport voor de hersenen

Fietstocht Emlichheim STG, 8.15 uur

woensdag 11 september Boottocht Rode Kruis, 9.30-16.30 uur

zaterdag 14 september NK Steppen Individueel Kamperzeedijk

zaterdag 14 september Stoomdag Stoomgemaal Mastenbroek, 11.00-16.00 uur

zaterdag 14 september Rommelmarkt Havenplein, 13.30 uur

zaterdag 21 september Culturele dag Genemusiment, 10.00-17.00 uur

elke zaterdag Oudheidkamer geopend, 14.00-17.00 uur

elke zaterdag en dinsdag Tapijtmuseum geopend, 13.30-16.30 uur

Uw evenement in deze kalender?

7 8 3 5

Bel uw plaatstelijke VVV agentschap

Hasselt donderdag 5 september t/m zondag 8 september Luchtsportevenement ELSEFLY www.elsefly.nl, hele dagen

zaterdag 7 september Orgelconcert Harm Hoeve in Grote Kerk, 20.00 uur

zaterdag 7 september Bezichtiging molen de Zwaluw, 13.00-16.00 uur

zaterdag 14 september Excursie vogelringstation de Kooi, 9.30-11.30

zaterdag 14 september Open Monumentendag, 09.00 t/m 17.00 uur

zaterdag 14 september Bezichtiging molen de Zwaluw, 13.00-16.00 uur

zaterdag 21 september Kampioenschappen touwtrekken aan de Van Haersoltelaan, 17.00 uur

zaterdag 28 september Wandeltocht SWOS, camping de Stadsgaten, vanaf 08.00 uur

maandag t/m vrijdag Bezichtiging Grote Kerk, 13.30-15.00 uur

maandag t/m zaterdag Cultuur snuiven met een VVV puzzeltocht in het historisch centrum, 09.00-18.00 uur

maandag t/m zaterdag Expositie de Amsterdam Connectie, 11.00-15.00 uur

2

1 8

6

5 1 7 9 6 7 8 8 7 3 2 4 1 5 3 2 5 1 6 2 9 8 1 2

Voor iedereen die zijn of haar hersens lenig wil houden komt De Brug, in aanvulling op de al bestaande puzzels in het weekblad, met tweewekelijkse Sudoku’s. Een Sudoku is een puzzel die bestaat uit negen hokjes, die op hun beurt ook weer zijn onderverdeeld in negen veldjes zodat men daar de nummers één tot en met negen in kan zetten. De volgorde is echter niet willekeurig. Want van de in totaal 81 hokjes zijn er al een paar ingevuld. De andere hokjes mag u als lezer invullen maar wel zo dat in elk kleine vierkant de getallen één

tot en met negen één keer voorkomen maar deze mogen nooit op dezelfde horizontale of verticale lijn geplaatst worden met hetzelfde getal in een ander veld van negen. Succes.

De winnaar van de crypto van vorige week was Gert Scheer. De antwoorden waren: Hor.7.zandloper. 8.slaap. 10.klassiek. 11.vreemd. 12.diender. 14.inleven. 16.steen. 19.aasgieren. 21.profboksers. 22.kip. 24.medevoorzitters. 25.schijngestaltes. Vert. 1.vallei. 2.edison. 3.kopieen. 4.feeks. 5.vleeseter. 6.aalmoezenier. 9.avant gardiste. 13.ene. 15.kansarmen. 17.tortels. 18.erfrecht. 20.kolonne. 23.stel. Naam: ................................................................ telefoonnr: .............................................................. Adres: .....................................................................................................................................................

Zwartsluis zaterdag 9 september Inbrengochtend Historische Vereniging, 10.00-12.00 uur

vrijdag 27 september Lezing/voordracht door Herman Pleij uit Bussum over 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, 20.00 uur

vrijdag 27 en zaterdag 28 september Fietsen langs het Zwartewater: Een fietsroute met 7 leuke tussenstops in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. Starten kan in alle 3 de kernen. Hele dag

Het is nu de tijd om uw grasland te verbeteren

RIOLERING VERSTOPT?

Verticuteren en doorzaaien van uw grasland? Vanaf 35,- per hectare

Loonbedrijf Geert Schaapman 06 - 53 79 13 57

dagelijks Havenrondvaart met de Sluuspoort 1 (vanaf september op afroep), 11.00-16.30 uur

dinsdag t/m zaterdag en zondag

ALLES VOOR UW COMPLETE WONINGINRICHTING!

Voor al uw ontstoppingen: o.a. toilet, aanrecht, wastafel, enz. TEL. 038-3326444 - KAMPEN

Uw schoenmaker

Te koop: Zangbundel Joh. de Heer, 869 Liederen en Koren geschikt voor Orgel, Piano of Gemengd Koor, ten dienste van Huisgezin en Samenkomsten, in prima staat: € 15. Tel: 038-3316917 Humanitas: een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij en iets betekenen voor je medemens? Kijk eens op humanitas.nl/afdelingen/ zwolle. T. 06-0657881049 – M. zwolle@humanitas. nl

APK ALL IN

€ 19,95

Voor alle merken

Gezocht: Gebruikte telefoonkaarten binnen- en buitenlandse. Ook prepaid data mobiel. H. Lassche Jr., Beatrixstraat 12, 8064 BX Zwartsluis. Tel: 038-8519890 Te koop: boek; Brederwiede 19732001, Euro 4,50, tel. 06-13442580 Te koop: afzuigkap, wit, merk Etna, nieuw, 100,-, tel. 038-3854898 Te koop: opvouwbaar (paraplu) campingbedje € 15. Tel: 06–47776053

Te koop: gazon- l: maaier € 12,50. Te 06–47776053 Humanitas: anderen helpen hun thuisadministratie op orde te brengen? Word vrijwilliger bij Humanitas. T. 0606-57881049 – M. zwolle@humanitas. nl – I. www.humanitas.nl/afdelingen/ zwolle

Personeelsof familiefeest? www. deoase-zalk.nl

AUTOBEDRIJF

ZIELEMAN

(038) 477 13 24

Restaurant “De Oase” Kerkplein 3 Zalk, Tel 3636270

Wij maken muziek spelen betaalbaar!

Prinses Julianastraat 12, 8281 CL Genemuiden Tel. 038-3856050 orgels - piano’s - gitaren - blaasinstrumenten - bladmuziek

TE KOOP GEVRAAGD

BOEKEN

4 exposities Museum Schoonewelle: Blijf bij de Tijd, Schoonewelle Naturaliën Kabinet, Schepen brengen verre verhalen Dichterbij en collectie Berthus Klomp, 10.00-17.00 uur, 13.00-17.00 uur (zondag)

Kijk voor meer informatie op

Nieuwstraat 17 • Genemuiden

www.vvvijsseldelta.nl

Depot: Kawi, Hasselt R. Meijer, Nieuwesluis 109, Zwartsluis

Puttenstraat 11 Genemuiden, Tel. 038-3854942

Gevraagd: goede gebruikte kleding kunt u elke zaterdag van 10 tot 12 u. afleveren bij Riezebos Constructie (ingang Biezenstraat). Opbrengst voor Julia Tehuis in Oradea (Roemenië). Kunt u niet brengen, bel dan tel. 0383854824

Te koop: De Oranje-Portretten in het Stadhuis van Kampen, door R.E.O.Ekkart, met Literatuurlijst, Uitg. Gemeentehuis/Kok Kampen: € 5. Tel: 038-3316917

Voor al uw muziekinstrumenten

zaterdag 5 oktober NOISZ in concert met Willeke Alberti, 20.00 uur

Te koop: De Kampenaren en hun Brug, 5 Eeuwen een vaste Verbintenis, door John Kummer en Huib Strengers, Uitg. Waanders Zwolle 1983: € 5. Tel: 0383316917

Single’s en LP’s Stripboeken Suske & Wiske, etc. Jeugdboeken Speldjes enz.

038-4660582

TE KOOP

AARDAPPELEN BILDTSTAR, EIGENHEIMER, NICOLA, GLORIA

10 kg .................. 6.00 25 kg ...............13.00

UIEN 5 kg voor ............ 3.00 Gratis bezorging in Stadshagen, Hasselt en Genemuiden op maandagmiddag

Mts. Kasper, Brinkweg 2 Kampereiland

tel. 038 - 33 88 262


ACTUEEL

woensdag 4 september 2013

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

11

‘Dag Stoute Schoen’ in Mastenbroek Kampioenschap touwtrekken HASSELT - In Hasselt wordt zaterdag 21 september het jaarlijkse Hasselter Kampioenschap Touwtrekken gehouden. Het wordt georganiseerd door Hasselts Fanfare. Het evenement wordt voor de achtste keer gehouden, vanaf 17.00 uur achter het clubgebouw van deze Hasselter muziekvereniging aan de Van Haersoltelaan. Een team bestaat uit vijf personen ‘aan het touw’ met maximaal twee reserves en een coach. Klompen en voetbalschoenen zijn verboden. “Wie het leuk lijk om op een leuke en vooral gezellige wijze de krachten te meten, kan

zich inschrijven samen met een vriendengroep, familie, buren of wat voor samenstelling dan ook”, aldus de organisatie. Opgave is mogelijk tot 14 september en het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro per team, wat als prijzengeld wordt gebruikt. Opgave en verder informatie: Erik Schuring, (038) 477 08 25 e-mail erik-betty@home.nl.

CHC Land van Vollenhove viert eerste lustrum met taxatiedag VOLLENHOVE - Vrijdag 13 september is het precies vijf jaar geleden dat het CHC Land van Vollenhove officieel haar deur opende voor publiek. Het CHC wil dit vieren met onder meer een taxatiemiddag. Van 14.00 tot 16.00 uur krijgen inwoners van stad en regio de gelegenheid om ‘Kunst of Kitsch’ aan te dragen in het CHC.

In Mastenbroek wordt de ‘Dag van de Stoute Schoen’ gehouden.

MASTENBROEK - Het KYK Levenskunst-team houdt zaterdag 12 oktober de ‘Dag van de Stoute Schoen’ in Polderzicht in Mastenbroek. “De dag is gericht op vriendinnen die elkaar én zichzelf graag beter willen leren kennen”, aldus de organisatie. Op deze dag onderzoeken bezoekers eigen en andermans schoenen grondig op stijl en status, buiten- en binnenkant, vormgeving en comfort. De dag wordt gevuld met vier workshops (‘Hoge hakken echte liefde?’, ‘Socks and More’, ‘BloteVoetenPad’ en ‘NieuweSchoenen’), een lunch en de voorstelling ‘Plankenkoorts’. Deelnemers verlaten Mastenbroek met een uniek ontwerp van een op maat gemaakte ‘Schoen’, die zij

Vogelmarkt in Vollenhove VOLLENHOVE - Vogelvereniging de Waterslager houdt zaterdag 7 september de eerste van negen maandelijkse vogelmarkten in de Burght in Vollenhove.

komend seizoen zouden willen dragen. Het KYK Levenskunst-team bestaat uit dramatherapeut Jolanda Mulder, dramadocent Petra van de Lisdonk, psychosociaal hulpverlener Yvonne Ramaker en psycholoog Ellen Rustige. “Afgelopen jaar heb ik met deze collega’s het onderwerp ‘Plankenkoorts’ onderzocht”, legt Mulder uit. “We hebben op verschillende manieren in beeld gebracht welke stap-

pen we graag willen zetten, maar niet goed durven, en wat ons in de weg zit. Ieder heeft zo zijn eigen comfortabele veilige gebiedje. Wij hebben uitgezocht en uitgeprobeerd hoe wij die van ons kunnen vergroten. Wij hebben onze stoute schoenen aangetrokken en dat is ons uitstekend bevallen. Het heeft ons veel inzicht gegeven en daar willen wij ook anderen toe aanmoedigen.” Voor meer info over de Dag van de Stoute Schoen of de overige cursussen van KYK Levenskunst: www.kijk-levenskunst.nl of bel met Jolanda Mulder, (038) 332 56 97.

Leerlingen Agnieten College in Zwartsluis weer van start ZWARTSLUIS - Een week na de basisscholen heeft ook het Agnieten College vorige week haar deuren weer geopend. De school heeft 180 nieuwe leerlingen in de eerste klas. “We zijn trots maar het geeft ook altijd weer een grote verantwoordelijkheid”, aldus de locatieleider Gert Voerman.

“Verkoop hier overtallige (gekweekte) vogels en/of koop hier vogels om kweekkoppels voor het komende seizoen compleet te maken”, aldus de organisatie. “Handelaren zijn aanwezig en ook kunnen bezoekers hier hun vogelvoer en vogelbenodigdheden kopen.” Verder is er een rad van avontuur met diverse vleesprijzen. De markt is geopend van 13.00 tot 15.30 uur, entree is 1,50 euro. Informatie: 06-20208013. Zie ook onze website: www.vvdewaterslager.nl.

Aanhoudingen in Hasselt HASSELT - In Hasselt zijn in de nacht van vorige week woensdag op donderdag twee mannen aangehouden. Eén werd omdat hij een politieagent beledigde. De andere persoon werd aangehouden bij de feesttent wegens openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. www.

deStadskoerier .nl

John Assink fungeert die middag als taxateur. Mensen mogen ook historisch relevante voorwerpen schenken of in bruikleen geven aan het CHC. Daarna organiseert het bestuur nog een bijeenkomst met vrijwilligers en genodigden. Vanaf de beginfase is het gebouw van CHC ingedeeld geweest met een ruimte voor wisseltentoonstellingen en ruimtes voor vaste exposities. De vaste exposities zijn telkens weer uitgebreid. Er is steeds

gezocht naar onderwerpen voor wisseltentoonstellingen. Zo is er onlangs nog een gedeelte ingericht waar de geschiedenis van de verschillende havezates via een computerscherm te lezen is.

Het CHC Land van Vollenhove is te bezoeken in de Bisschopstraat 36 Vollenhove. Openingstijden tot 15 september: dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna maandag en dinsdag gesloten. Info: www. chcvollenhove.nl.

Stepteam Selles Kamperzeedijk houdt steprace voor beginners GENEMUIDEN - Onder auspiciën van Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden (SCEG) houdt Stepteam Selles Kamperzeedijk een steprace tijdens Genemusiment op zaterdag 21 september. De deelnemers zijn dit keer echter geen geoefende steppers. Deze hebben reeds op 14 september hun race tijdens het NK aan de Kamperzeedijk. “Tijdens Genemusiment willen we alle sportieve mensen uit Genemuiden en omstreken laten kennismaken met deze sport”, laat de organisatie weten. Om 11.00 uur is iedereen welkom op de hoek Greente/Veerweg. “Daar staat een step klaar om de strijd aan te gaan met andere belangstellende sportievelingen”, legt de organisatie uit. “Dit is de ideale gelegenheid om deze veelbesproken sport eens zelf te proberen.” Nadat deelnemers zich gemeld hebben bij de infostand van Stepteam Selles Kamperzeedijk krijgen zij een korte instructie, zodat ze veilig kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Deze

instructie wordt gegeven door ervaren steppers. Uit veiligheidsoverweging starten er in iedere wedstrijd maximaal drie deelnemers tegelijk. De snelste rijders mogen in de finale hun krachten meten tegen één van de toppers van Stepteam Selles Kamperzeedijk. Inschrijven kan in vier verschillende leeftijdscategorieën: kids: (12-16 jaar), volwassenen 1 (1725 jaar), volwassenen 2 (26-45 jaar) en masters (45 en ouder). De winnaars mogen gratis deelnemen aan een groepstraining bij Stepteam Selles Kamperzeedijk. Onder alle deelnemers wordt een stepclinic verloot. Deze wordt gegeven door steptopper Hermien Koers. Inschrijven kan via: www. stepteamkamperzeedijk.nl/genemusiment.

Het Agnieten College startte met een introweek voor eerstejaars.

De eerste week voor de nieuwe eerste-klassers was een introductieweek. Dinsdag lag de nadruk op de eigen klas en de weg leren vinden in de ‘grote’ school. Woensdag kon worden kennisgemaakt met de kinderen uit andere klassen. Samen met dansschool Scapino werd die dag door alle eerstejaars samengewerkt aan een dansvoorstelling. In groepen werd die dag geoefend met dansen en gewerkt aan het kostuum. ’s Avonds was er voor de ouders een voorstelling. De ouders vonden het geweldig. Vrijdag begonnen de lessen en

kon worden kennisgemaakt met de vakdocenten. Ook de klassen 2 tot en met 4 begonnen met een introductiedag. Klas 2 ging kanovaren in de Wieden. Klas 3 kreeg een percussieworkshop en klas 4 ging bowlen. “Het was een mooie week met veel bijpraten en kennismaken”, volgens één van de docenten. “We hebben ontzettend veel zin in het nieuwe schooljaar. Het wordt ook een bijzonder jaar want het is het laatste jaar in dit gebouw. Volgend jaar hopen we het nieuwe schoolgebouw te betrekken.”

Koffieochtenden voor mantelzorgers HASSELT - In Teeuwland is woensdag 18 september weer een koffieochtend. Een week later is er één in Genemuiden en Zwartsluis. Het thema is ‘Vakantie en mantelzorgen’. Steunpunt Mantelzorg en Informele Zorg Zwartewaterland nodigt alle mantelzorgers uit voor deze ochtenden. “Ontmoeting en het delen van ervaringen rondom het thema ‘Vakantie en mantelzorgen’ staan op deze ochtend centraal”, legt de organisatie uit. “Dit onder het genot van een kopje koffie.” Op woensdag 25 september is de koffie-ochtend in woon-zorg-

dienstencentrum de Meente in Genemuiden en op donderdag 26 september in de Toesebolte in Zwartsluis. Aanmelden Alle ochtenden zijn van 10.00 tot 12.00 uur en kosteloos. Voor opgave/informatie: mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg, 06-13 01 49 55 of e-mail: mantelzorgzwartewaterland@hetnet.nl.


VAC AT U RES

woensdag 4 september 2013

Machine Fabriek Elburg b.v. is een bedrijf uit de inter- en nationale toeleveringsindustrie. Met een 100-tal medewerkers heeft het zich gespecialiseerd in: - het bewerken (verspanen) van metalen halffabricaten/gietstukken. - het leveren van kompleet samengestelde modules. Onze kernactiviteiten zijn cnc -draaien en -frezen.

solutions. ABB acquired Amarcon in august 2012 in order to strengthen its

We are looking for a: in vessel information and control systems. growth strategy Do you like ships,long-term electro, travelling? YES? Amarcon and ABB offer the widest portfolio of marine advisory and optimizationEngineer systems to the (fulltime) maritime market. Maritime Service

We are looking for a: Job Description: For our office in Dalfsen, the Netherlands, we are looking for a Service Engineer. Do you like ships, electro, travelling? YES? As Service Engineer, you install our OCTOPUS-Onboard system onboard vessels worldwide, report to our office about completed installation tasks and you perform We are looking for a: maintenance on existing installations. With your knowledge of marine systems and electronic engineering, you are able to demonstrate profound installation skills during installation processes. And with(fulltime) your knowledge you are capable of Maritime Service Engineer Job Description: delivering the correct support to clients when needed. Job Description: For our office in Dalfsen, the Netherlands, we are looking for a Service Engineer. At will test the hardware and software you for willasupport clients. Onboard a vessel Forour ouroffice, officeyou in Dalfsen, Netherlands, we areand looking Serviceour Engineer. As Service Engineer, you install our OCTOPUS-Onboard system onboard vessels worldwid you will instruct the crew about the system and its features. As Service Engineer you will travel report abroad As Service Engineer, you install our OCTOPUS-Onboard system onboard vessels worldwide, to frequently, as wellcompleted onshore as offshore. Flexibility isyou required as service work frequently occurs at last our office about installation tasks and perform maintenance on existing installations. our office about completed installation tasks and you perform maintenance on existing in minute notice. Most of the time you will work on your own onboard the vessels. With your knowledge of marine systems and electronic engineering, you are able to demonstrate With your knowledge of installation marineskills systems and electronic you arecapable ableof to d profound during installation processes. Andengineering, with your knowledge you are Function Tasks: delivering correct support to clients when needed. profound installation skillstheduring installation processes. And with your knowledge you are • Installing and configuring systems delivering the correct support towillclients when needed. •At our Providing remote technical support our OCTOPUS-systems office, you test hardware andfor software and you will support our clients. Onboard a vessel will instruct the crew about theship’s system and itsnavigation features. As Service Engineer youradars will travel abroad •you Connecting computers to the network, (GPS and Gyro), wave and motion frequently, sensorsas well onshore as offshore. Flexibility is required as service work frequently occurs at last At our office, you will test hardware and software and will support our clients. Onboard a notice. Most of the time you willservice work on youryou own onboard the vessels. •minute Installing, repairing and providing onboard vessels Providing product-upgrades you will instruct the•Function crew about the system and its features. As Service Engineer you will trav • GivingTasks: instruction to our OCTOPUS software-users frequently, as well onshore as Flexibility is required as service work frequently occu Installinghardware andoffshore. configuring systems •• Testing and software Providing remote technical support on for our OCTOPUS-systems to our clients. minute notice. Most•• ofGiving the support time you will work your own onboard the vessels. • Connecting computers to the ship’s network, navigation (GPS and Gyro), wave radars and motion Job sensors requirements: and providing service onboard vessels MBO+ or repairing HBO (Maritime Electro/Telematics or related) Function Tasks: • Installing, • Providing Executingproduct-upgrades the work with great sense of responsibility and quality • Installing and configuring systems • Giving instruction to our OCTOPUS Excellent command of English both software-users oral and written • Testing hardware and software Customer oriented • Providing remote technical support for our OCTOPUS-systems • Giving support to our clients. Knowledge of computer networks, serial data communication and maritime hardware • Connecting computers tomaritime the ship’s network, • Technical knowledge is a pro. navigation (GPS and Gyro), wave radars a Job requirements: sensors •We offer: MBO+ or HBO (Maritime Electro/Telematics or related) • Installing, repairing and vessels •Amarcon Executing the work withservice great senseonboard of and quality driven people within an informal is aproviding small company consisting ofresponsibility a team of enthusiastic, • Excellent command oral and written company culture, yet partofofEnglish a globalboth high-tech and leading multinational. • Providing product-upgrades We favorable working conditions. If you are living abroad, we will assist you in finding a place to • offer Customer oriented • Giving instruction to ourtheOCTOPUS software-users live office. • nearby Knowledge of computer networks, serial data communication and maritime hardware • Technical maritime knowledge is a pro. • Testing hardware and software Applications: are clients. interested please send your letter and CV. If you need any further information, please do not • Giving support IfWe toyouoffer: our hesitate Nienke Visser, HR Consultant. Amarcontoiscontact a small company consisting of a team of enthusiastic, driven people within an informal Amarcon T: multinational. 0529-436876 company B.V. culture, yet part of a global high-tech and leading 37 E: amarcon.hrm@nl.abb.com We offer favorable working conditions. If you are living abroad, we will assist you in finding a place to Job requirements:Korenstraat 7722 RS Dalfsen W: www.amarcon.com live nearby the office.

CNC programmeur frezen / draaien & CNC operator insteller frezen / draaien Vereiste opleiding: MBO of gelijkwaardig werk- en denkniveau. Ervaring op het gebied van verspaningstechniek strekt tot aanbeveling. Wij bieden: Een prettige afwisselende werkkring. Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een passend salaris. Sollicitaties met curriculum vitae kunt u sturen naar: Machine Fabriek Elburg b.v.,Postbus 13,8080 AA Elburg T.a.v. de Directie. Tel.0525-684299 Fax.0525-684195

ELBURG B.V.

MACHINE FABRIEK

Postbus 13,8080AA Elburg,Holland | Tel.:+31(0525)684299 | Fax:+31(0525)684195 E-Mail:Info@machinefabriekelburg.nl | Internet:www.machinefabriekelburg.nl

VConsyst is een De passie die dynamische, jonge organisatie metdrijft eenis VConsyst missie: complexe de overtuiging dat processen ieder eenvoudig proces beter maken. VConsyst en eenvoudiger kan. begonVoor met de dit sportidee in en de jaren tachtigheeft en recreatiemarkt levert VConsyst vandaag de dag software totaaloplossingen applicaties ontwikkeld voor inzameling voor de kassaregistratie, vantoegangscontrole huishoudelijk afval, autorisatie en (accommodatie) en registratie van reserveringen. bezoekers en Voor de afval- en accommodatieverhuur. reinigingsmarkt Maar ook deellevert VConsyst oplossingen voor slimme oplossingen metaalwerken en voor de registratie software ontwikkeling. van ondergrondse afvalinzameling Onze organisatie telt en gemeentelijke ruim 80 medewerkers, milieustraten. verdeeld over VConsyst telt meer vestigingen in dan 75Genemuiden medewerkers, verdeeld over (hoofdvestiging), vestigingen Gorredijk, Spanje,in Genemuiden, Frankrijk, Duitsland en in India. enGorredijk India. Daarnaast Zijwe is daarbij zelf hebben agenten binnen iningebed Noorwegen, Denemarken, Zweden een krachtige groep en Italië. van bedrijven die allen vallen onder de VConsyst maakt zelf holdingmaatschappij weerVenture deel uitGroup. van Venture Group, een krachtige holding die wereldwijd actief is en meer dan 900 medewerkers heeft.

12

Amarcon, a fully owned subsidiary of ABB, provides moni forecasting Amarcon,software a fully ownedsolutions subsidiary of for ABB,performance provides monitoringand and availa forecastingvessels, software solutions andin availability of sea-going and for is performance the leader vesseloptimization motion p of sea-going vessels, and is the leader in vessel motion prediction solutions. ABB Amarcon august in order solutions. ABBacquired acquired Amarcon in augustin 2012 in order 2012 to strengthen its long-term growth strategy in vessel information and control systems. long-term growth strategy in vessel information and contro Amarcon and ABB offer the widest portfolio of marine advisory and Amarcon and ABB the widest optimization systemsoffer to the maritime market.portfolio of marine adv optimization systems to the maritime market. Amarcon, a fully owned subsidiary of ABB, provides monitoring and forecasting software travelling? solutions for performance and availability optimization Do you like ships, electro, YES? of sea-going vessels, and is the leader in vessel motion prediction

VACATURE

I.v.m. een groeiende orderportefeuille hebben wij behoefte aan:

www.destadskoerier.nl

• • • • • •

Maritime Service Engineer (fulltime)

MBO+ or HBO (Maritime Electro/Telematics or related) Executing the Applications: work with great sense of responsibility and quality If you are interested please send your letter and CV. If you need any further information, please do not Excellent command ofcontact English and written hesitate to Nienkeboth Visser,oral HR Consultant. Amarcon B.V. T: 0529-436876 Customer oriented Korenstraat 37 E: amarcon.hrm@nl.abb.com RS Dalfsen W: www.amarcon.com Knowledge of 7722 computer networks, serial data communication and maritime hardware Technical maritime knowledge is a pro.

We offer: Amarcon is a small company consisting of aaan team of enthusiastic, driven people within a Persoonlijke assistentie mensen company culture,met yet part of a global high-tech and leading multinational. een lichamelijke handicap We offer favorable working conditions. If you are living abroad, we will assist you in finding live nearby the office.

Applications: If you are interested please send your letter and CV. If you need any further information, ple zijn wij op zoek naar een: hesitate to contact Nienke Visser, HR Consultant. Ontwikkelaar (m/v) Amarcon B.V. T: 0529-436876 (Fulltime, 40 uur per week) (m/v)Korenstraat 37 E: amarcon.hrm@nl.abb.com Elektrotechnicus (Fulltime, 40 uur per week) 7722 RS Dalfsen W: www.amarcon.com Functie-inhoud: Voor onze afdeling Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een: Wegens uitbreiding van werkzaamheden

De afdeling Ontwikkeling van VConsyst ontwikkelt en onderhoudt software en hardware producten. Wij zijn op zoek naar een Functie-inhoud: ontwikkelaar die in teamverband meewerkt aan de totstandkoming van softwareproducten die wijverricht leveren aan verschillende Alsdiverse elektrotechnicus (monteur) je werkzaamheden doelgroepen. aan alle door VConsyst nieuw en geleverde producten in heel Het team als geheel is in staat producten en productconcepten te Nederland. Je draagt zorgom voor een correcte uitvoering van implementeren op basis van functionele wensen en deze te vertalen nieuwe installatie, configuraties en preventieve, correctieve naar technische ontwerpen. Samen met je team ben je een vraagbaak werkzaamheden. Je bent injestaat omverkoop. zelfstandig te werken voor je collega’s en ondersteun afdeling je verantwoordelijkheid de klantzoals op de Inen deze functie ga je werken mette denemen, nieuwstezodat ontwikkeltools juisteStudio wijze2010 bediend wordt. Een heldere communicatie en Visual en SQL server 2008. Daarnaast pleeg je onderhoud aan bestaande applicaties. De software heeft zeerJeveel raakvlakken duidelijkheid naar de klant staat centraal. wordt intern met elektronica die wijde aansturen. Je draait daarom je hand niet om opgeleid en krijgt beschikking over een uitstekend voor een aansturing die wat dieper gaat. In deze functiebehoren rapporteer je ingerichte bedrijfswagen. Consignatiediensten aan de leider van het team.

bij de functie.

Functie-eisen: Functie-eisen: Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand die beschikt over: over een hbo denk- of eneen adviesniveau. • Je Eenbeschikt afgeronde (ICT) HBO opleiding door scholing en ervaring Je hebt minimaal een mbo-diploma niveau 4. Daarbij heb opgebouwd vergelijkbaar expertiseniveau; • je Interesse in of3ervaring met technische automatisering; minimaal jaar werkervaring in een soort gelijke functie. • Je Kennis van (en ervaring met) systeemontwikkeling in object beschikt over uitgebreide kennis van technische georiënteerdeen omgevingen is een grote affi pre!; mechanica elektronica. Je hebt niteit met • Ruime programmeer ervaring in .NET; geautomatiseerde systemen. Kennis van ICT is een pre. • Je hebt kennis van relationele databases (SQL Server); hebtbeheersing geen 9 tot 5 mentaliteit. Daarnaast heb je goede • Je Goede van de Nederlandse en Engelse taal; eigenschappen, waardoor je uitstekend in • communicatieve Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan, bent leergierig en je vindt staat bent het geven van ondersteuning aan onze klanten. het leuk om tot je kennis over te dragen; • Je Natuurlijk zelfstandig, stressbestendig, enthousiast, bent inben hetjebezit van een VCA- diploma en je hebt minimaal pragmatisch en analytisch. Je hebt gevoel voor kwaliteit / rijbewijs B(E). verantwoordelijkheid en je bent een teamspeler.

Wij bieden een zelfstandige en veelzijdige functie met een Arbeidsvoorwaarden: passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden Wij bieden een zelfstandige en veelzijdige functie met een passend in een bedrijf met een prettige salaris ensnelgroeiend goede secundaire arbeidsvoorwaarden in en eeninformele snelgroeiend werksfeer. onzeen website: www.vconsyst.nl. bedrijf met eenZie prettige informele werksfeer. Geïnteresseerd? Stuur daninjedeze brief voorzien vanstuur een uitgebreide Ben je geïnteresseerd vacature, dan voor curriculum vitae B.V., Afdeling P&O, t.a.v. Joop Leferink, 1 oktober a.s.naar eenVConsyst sollicitatiebrief met CV naar VConsyst Postbus 88, 8280 AB Genemuiden of e-mail: BV, afd. P&O t.a.v. Alida Doedens, Postbus 88, 8280 AB jleferink@venture-group.nl Voor meer informatie over de inhoud van de Genemuiden of per e-mail: adoedens@venture-group.nl. functie kun je contact opnemen met Jorus Kalter, tel. 038 – 3857057.

Voor informatie kun je contact opnemen met John-Robin Staring telefoonnummer (038) 385 70 57. Kijk ook opvia onze website: www.vconsyst.nl Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor onze locatie in Zwolle Ittersumerlanden zoeken wij 2 enthousiaste

ADL-assistenten voor 65 uur per maand Bij Fokus werk je sámen met mensen, jong en oud. Je verleent assistentie op afroep en op aanwijzing van de cliënt. Bijvoorbeeld bij lichamelijke verzorging, eten en drinken en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. Er zijn kleine en grotere dienstverbanden mogelijk. Daardoor is een baan bij Fokus een prima keuze als je parttime wilt werken. Je werkt in wisselende diensten.

Ook zonder diploma in de zorg een afwisselende baan!

Je hoeft geen diploma in de zorg te hebben. Fokus zorgt voor een interne, korte opleiding. Fokus kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bruto uurloon is bij aanvang € 10,45 - € 13,95 (inschaling op basis van relevante werkervaring). De onregelmatigheidstoeslag is 22-60%. Informatie en sollicitatie (alleen via de website) Kijk op www.werkenbijfokus.nl Sluitingsdatum: 18 september 2013 Sollicitatiegesprekken: 26 september 2013 Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

www.werkenbijfokus.nl


ACTUEEL

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 4 september 2013

Workshop speksteen bewerken

JUBILEUM Op DV vrijdag 6 september a.s. hopen onze zuster en zwager, tante en oom

Barteld Keppel en Gé Keppel - van Dijk

ROUWADVERTENTIES

In ons verdriet om het heengaan van mijn lieve man, onze zorgzame vader en opa

Foppe Hemke de Vries

de dag te gedenken, dat zij 50 jaar zijn getrouwd. Dat zij nog lang voor elkaar en voor ons gespaard mogen blijven is de wens van: H. Visscher H. Visscher - van Dijk J. van Dijk A. van Dijk - Netjes T. Bakker in liefdevolle herinnering G. Bakker - van Dijk H. van Olst J. van Olst - van Dijk W. Vos in liefdevolle herinnering H. Vos - van Dijk Neven en nichten

Henk

mochten wij uw hartelijk medeleven ondervinden. Wij betuigen u hiervoor onze oprechte dank. L. de Vries-van Dijk Kinderen en kleinkinderen ZWARTSLUIS - De workshop speksteen bewerken bij de Wereldwinkel Zwartsluis, die onlangs werd gehouden, is bezocht door zes volwassenen en evenzoveel kinderen. Jannet Hooykaas, vrijwilligster bij de Wereldwinkel in Zwolle, gaf eerst uitleg over de verschillende soorten speksteen en het bewerken ervan. Na een kijkje in

de Wereldwinkel, waar ook diverse beeldjes staan van steen, begon de groep. De deelnemers gingen aan de slag met zaag beitel en verschillende soorten vijlen.

Transition Town Vollenhove houdt proeverij

Genemuiden, september 2013

Genemuiden, september 2013

Na een leven waarvan hij enorm heeft genoten, is na een slopende ziekte overleden onze neef

Willem van Dijk ✩ 8 september 1935

Iedereen is welkom. Tran-

sition Towns staan voor een netwerk van groepen burgers die werken aan een duurzamer wereld. Bezoek de website: www. transitiontowns.nl of zoek naar Transition Town Vollenhove via Facebook. Voor meer informatie: transitiontownvollenhove@gmail.com.

✝ 28 augustus 2013

Els Visscher – Brouwer Gerrie en Henk Last – Visscher

VOLLENHOVE - Transition Town Vollenhove houdt donderdag 5 september vanaf 19.30 uur een proeverij in de Schuurbeek (Zuurbeek 1) in Sint Jansklooster. “Kom kennismaken, proef en geniet van onze home made-producten zoals jam, chutney, dessertsausen en siropen”, aldus de organisatie. Bezoekers kunnen deze producten ook kopen of een recept meenemen.

Haijo en Ria Visscher – van Dijk Wout en Roelinka Visscher – Wit Bergroede 8 8281 MH Genemuiden De begrafenis heeft plaatsgevonden maandag 2 september op begraafplaats De Greente te Genemuiden.

Euifeest-optocht door Hasselt

Burgemeester opent speeltuin in Om de Weede HASSELT - Burgemeester Eddy Bilder heeft vorige week woensdag de speeltuin in de wijk Hasselt om de Weede geopend. De speeltuin bestaat uit drie speelplekken op drie verschillende locaties: het grasveld bij ‘de Meent’, ‘het Hofje’ aan de Drapeniersgilde en de groenstrook tussen Drapeniersgilde nummers 69 en 101.

Foto: Bernita van Dijk

HASSELT - Hasselts Fanfare liep zaterdag mee in de optocht tijdens het Euifeest. De optocht werd zowel ’s ochtends als ’s avonds gelopen. Naast de optocht was er ook een feestavond in de

feesttent aan de Grintwal. Het Euifeest werd zondag afgesloten met een tentdienst door de gezamenlijke kerken.

Tussen de speellocaties hebben de bewoners in overleg met de gemeente een belevingspad aangelegd. De kinderen kunnen dus van speeltuin naar speeltuin wandelen.

Foto: Astrid van Dijk

Jongenskoor Zwolle houdt open les in Stadshagen STADSHAGEN - Het Jongenskoor houdt 10 september een open les. Tijdens deze les kan iedereen kennismaken met de opleiding van Jongenskoor Zwolle. De open les wordt gegeven in basisschool De Kopakker in Stadshagen. Jongens vanaf zeven jaar en hun ouders zijn van harte welkom. De docenten Bouwe Dijkstra en Herman Weelink geven in kleine groepen algemene muzikale

13

vorming. Tijdens deze lessen maken de jongens kennis met maat, ritme, notatie en solfège. Ook leren ze, met behulp van een eigen cymbaal, eenvoudige liedjes spelen. Zo wordt een brede muzikale basis gelegd. Jongens die meedoen aan de opleiding

hebben twee keer per week les. Na een jaar kunnen de jongens doorstromen naar het Jongenskoor, maar de cursus is ook een goede basis om door te gaan met instrumentale lessen. Omdat er in de opleiding veel aandacht is voor solfège, levert het een waardevolle bijdrage aan de cultuurvorming in Zwolle. De open les is op 10 september

om 15.30 uur in basisschool de Kopakker, Dijkgraafhof 2 in de wijk Stadshagen in Zwolle. Iedereen is welkom om te komen kijken of om te zingen. De lessen zijn vervolgens iedere dinsdagen donderdagmiddag in deze school. Meer informatie via info@ jongenskoorzwolle.nl of kijk op www.jongenskoorzwolle.nl.

Lees meer op www.

de

Stadskoerier.nl


www.destadskoerier.nl

w o e n s d a g 4 s e p t e m b e r 2 013

50% KORTING op 1 product van de vleeswarenafdeling

Vers is ook écht vers!

Mathilde Rutgers vleeswarenspecialist

Wij bieden u de allerbeste vers gesneden vleeswaren. Ambachtelijk bereid en vers gesneden op onze afdeling. Tevens grillen wij op deze afdeling dagelijks vleeswaren, zoals onze verse

Waardebon 50% korting op vers gesneden vleeswaren!

rosbief, fricandeau of overheerlijke grillworst. Kom nu ook proeven op onze afdeling.

tegen inlevering van deze waardebon. •

Deze week ontvangt u tegen inlevering van de waardebon 50% korting op 1 product van de vleeswarenafdeling!

Waardebon inwisselbaar bij Jumbo Nagelmaeker in Zwolle van woensdag 4 september t/m dinsdag 10 september 2013.

Maximaal één waardebon per transactie/klant.

Korting geldt op 1 verpakking tot een maximumgewicht van 1 kg.

Kijk voor de spelregels op jumbosupermarkten.nl

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag

07.00 - 22.00 uur

Zondag

16.00 - 20.00 uur

Nagelmaeker Zwolle: Wade 102

14


SPORT

Flier scoort in Wezep

WEZEP - Janine Flier-Breman van de Zwartewaterruiters was afgelopen weekeinde goed op dreef bij de outdoorconcours in Wezep. De amazone pakte een tweede en derde plaats in de dressuur. Janine Flier-Breman reed met haar paard Borsato in de hoge dressuurklasse Z1. De ZWR-combinatie scoorde ruim 220 punten, goed voor een tweede plaats. Met Donovan kwam ze uit in de klasse L1. Met haar steeds fittere paard behaalde ze een score 197 punten. Dit leverde haar een derde plaats op.

Veel prijzen voor steppers EDE - Stepteam Selles Kamperzeedijk is goed voor de dag gekomen bij de voorlaatste wedstrijd van de Nederlandse stepcompetitie in Ede. Zeven de tien steppers behaalden het podium. Winst was er voor Jorian Duijm, Diana Klooster en Diana van der Weerd. Marit van der Weerd en Hermien Koers pakten een tweede plaats. Josine Akkermans en Alice Klooster eindigden op een derde plaats.

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 4 september 2013

Deurne wipt SC Genemuiden uit de landelijke beker

Ons Genoegen start nieuwe seizoen

HASSELT – Het nieuwe seizoen voor de Hasselter biljarters van ‘Ons Genoegen’ gaat volgende week weer van start in het clubhuis van Biljartcentrum ‘Onder de Luifel’ aan de Ridderstraat te Hasselt.

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Veel supporters van Sportclub Genemuiden hadden zich al verheugd op een duel in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen profclub VV Emmen. De ploeg van trainer Hans Schrijver diende echter vorige week woensdag nog wel af te rekenen met Deurne. Dat lukte niet. De hoofdklasser uit Brabant was efficienter en won met 0-1. Het enige doelpunt viel in de verlenging. Sportclub Genemuiden had de nederlaag aan zichzelf te wijten. Gebrek aan scherpte brak de ploeg uiteindelijk op. Nu was het niet zo dat het kansen regende voor de thuisploeg, maar ze waren er wel. Zoals in de 7e minuut toen Willem Lanjouw alleen opdook voor de keeper, maar hij mikte naast. De grootste kans was echter voor Jasper Bremmer. De verdediger hoefde bij de eerste paal de bal alleen maar binnen te knikken, maar hij kopte van dichtbij op de paal. Deurne kon hier weinig tegenover stellen. Het gevaarlijkste moment kwam uit een standaardsituatie. Uit een vrije bal raakte Deurne de lat. Sportclub Genemuiden begon goed aan de tweede helft, maar al snel zakte de ploeg wat weg. Het inbrengen van Patrick Lip zorgde even voor een opleving, maar ook hij kon Genemuiden niet op

15

Na een succesvol jubileumjaar start op 12 september de donderdagcompetitie. Op 17 september gaat de dinsdagcompetitie van start. De aanvang van beide avonden is gepland om 19.30 uur. Op beide avonden is nog plaats voor nieuwe leden. Harm van der Steen schiet Sportclub uit de beker. Foto: Helmich Lubberts

sleeptouw nemen. Soms zag het publiek een goede aanval en dan was het meteen dreigend. Te vaak koos de thuisploeg echter voor de lange bal en werden de bal hoog het strafschopgebied in gepompt. Opportunistisch spel, gevoed door de klok. Een verlenging kwam steeds dichterbij. Deurne had hier echter geen problemen mee. De ploeg speelde compact en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Vlak voor tijd was Mike Koenders nog dicht bij de 1-0. Zijn schot ging rakelings naast. In de eerste verlenging ging het al snel mis. Al in de eerste minuut van de verlenging leidde onnodig balverlies tot een grote kans voor Deurne, maar keeper Albert Flier kon redding brengen. Een minuut later was Van der Steen wel trefzeker. Daarna deed Sportclub

Genemuiden er alles aan om een nederlaag af te wenden. In de 12e minuut was er een goede kans voor Jeffrey de Visscher, maar hij raakte de bal verkeerd. Ook in de tweede verlenging waren er kansen voor Sportclub Genemuiden, nadat Deurne in de laatste tien minuten met tien man verder moest na een rode kaart (twee keer geel) van Alian van de Besselaar. Na een prachtige aanval kopte Willem Lanjouw bijna raak. Het was pompen of verzuipen. Het werd voor Sportclub Genemuiden het laatste. De vele hoge ballen waren een gemakkelijke prooi voor de lange aanvoerder Wim Verbeek. Vlak voor tijd kopte Lanjouw nog tegen de buitenkant van de paal. De bal wilde er niet in. Aan de inzet lag het zeker niet, maar het spel van Sportclub Genemuiden was te wisselvallig.

MODE BIJLAGE

De nieuwe moyennes zijn berekend, zodat elke biljarter met een schone lei aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Het belooft zowel voor de dinsdagals donderdagcompetitie zeer spannend te worden. De Zwartsluiziger Tinus Boer wil alles uit de kast halen om nog een keer kampioen te worden en ook is Jan van den Berg weer begonnen met zijn trainingen. De competitie van de KNBB van het District Zwolle start op maandag 16 september de competitie. ‘Ons Genoegen’ zal met één team deelnemen aan deze competitie in de derde klas libre. Het Hasselter team start op 16 september met een uitwedstrijd tegen De Kolonie. De eerste thuiswedstrijd is op maandag 23 september tegen ZBC uit Zwolle.

Langstraat 278 te Genemuiden • Sfeervolle vrijstaande woning in centrum • Royale en lichte woonkamer/ keuken van ca.38 m² • Nette afwerking

18 september 2013

OPEN HUIS

DONDERDAG 5 SEPTEMBER TUSSEN 17.00 EN 18.00 UUR

VRAAGPRIJS € 98.000,- k.k. Vrijblijvend binnen kijken? U wordt morgen 5 september verwacht

ZWARTEWATERLAND

Wilt u adverteren in deze speciale bijlage?

Bel: (038) 337 00 58

KERKDIENSTEN Zondag 9 september GENEMUIDEN Ned. herv. Kerk 09.30 uur Ds. J.A.C. Olie (voorb. H.A.). 19.00 uur Kand. C. Buitink (Emmeloord). De Meente 09.30 uur Ds. W.G. Hulsman. Hersteld Hervormde Gemeente (Bethelkerk) 09.30 uur Ds. T.J. Kamerbeek (Nijkerk). 15.30 uur Kand. F. van Binsbergen (Lunteren). Geref. Kerk 09.30 uur Ds. J. Mak (Harderwijk). 19.00 uur Goed Nieuws samenkomst, Paulien Vervoorn met optreden van Iseek. Chr. Geref. Kerk 09.30 uur (H.A.) en 15.30 uur (nabetr. H.A.) Ds. A. Huijgen. Gereformeerde Gemeente 09.30 uur en 15.30 uur Ds. C. Hogchem.

HASSELT Chr. Geref. Kerk 09.30 uur Br. J. Pleijsier (leesdienst). 16.30 uur Ds. H. Jonkman (Dronten, jeugddienst). Geref. Kerk. Vrijgemaakt 08.45 uur en 10.30 uur dienst Zuid. 16.30 uur en 19.00 uur dienst Noord. Hervormde kerk De Baak 09.30 Ds. G. Doorn (H.A.). Protestantse Ichthus kerk (v.h. Bolwerk) 09.30 uur (lopende viering) en 19.00 uur (tafelviering) Ds. P. Ros. Hervormde Gemeente 09.30 uur Ds. M. Maas (Veenendaal). 19.00 uur Ds. B.J. van Assen (Oude Pekela). Gereformeerde Kerk, Hersteld 09.30 uur en 16.30 uur Leesdienst. R.K. St. Stephanuskerk 09.00 uur Woord- en Communieviering, Pastor Kerkdijk. ZWARTSLUIS Herv. Gemeente 10.00 uur Ds. W. Geerlof (bev.dienst). 19.00 uur Ds. B. van Veluw (IJsselmuiden).

Geref. Kerk 10.00 uur Ds. J.A.L. Duijster en Ds. H.O. ter Beek (bev.dienst). 19.00 uur Ds. Van Veluw (IJsselmuiden, gez. dienst in Herv. kerk). Geref. kerk vrijgem. 09.30 uur Ds. J. Jansen (Zwolle). 15.00 uur leesdienst. STADSHAGEN Pinkstergemeente Rios de Vida 10.30 uur Antilliaans, Spaans/Nederlands aanbiddingdienst. Geref. kerk Vrijgemaakt 09.00 uur, 11.00 uur en 16.30 uur Dienst, H.A.. Prot. gem. De Open Kring. 09.30 uur Ds. Hortensius. VOLLENHOVE Hervormde Kerk 10.00 uur Ds. H.J.H. Pap. Geref. kerk Vrijgemaakt 09.30 uur T. Boersma (Zwolle, H.A.). 14.30 uur J.R. Visser (Dronten, H.A.). Geref. Kerk 10.00 uur dienst.

SINT JANSKLOOSTER Herv. Kerk De Kapel 19.00 uur Ds. D. Wolters. Gereformeerde kerk 10.00 uur Ds. T. Heslinga (Veendam). 19.00 uur Ds. H. de Haan (Den Ham). Ger. Kerk vrijgemaakt 09.30 uur Ds. A. de Braak (Heemse). 19.00 uur Ds. J. van de Jagt (Dalfsen). Chr. Ger. Kerk 09.45 uur (H.A.) en 14.30 uur (nabetr. H.A.) Ds. M.J. Kater.

WEEKEND DIENSTEN Huisarts voor Genemuiden voor spoedeisende hulp buiten de normale praktijktijden van 08.00 tot 17.00 uur De Medrie Huisartsenpost Zwolle, Dr. Van Heesweg 2 (ingang Isala Spoed), tel. 0900-3336333. Consultatie uitsluitend na telefonische afspraak. Voor Hasselt en Zwartsluis: v.a. zaterdag 08.00 uur N.H.P. Tuinstra, Hoogstraat 47, 8061 HB Hasselt, tel. 038-4771224.

Tandartsen uit Zwartewaterland zijn bereikbaar tel. 0900-2358263. Apotheken Voor spoedgevallen is geopend Apotheek De Muiden, Pr. Julianastraat 23, Genemuiden, tel. 038-3855030, zat. 11.30 – 12.30 uur en 19.00 – 19.30 uur. Zondag gesloten Apotheek Hasselt, Burg. Royerplein 1, Hasselt, tel. 038-4773238, zat. 11.30 – 12.30 uur en 17.00 – 17.30 uur, zondag 17.00 – 17.30 uur. Spoed Apotheek Zwolle, Dr. Van Heesweg 2 (centrale ingang Isala, tel. 038-4245474), gevest. in de Huisartsenpost. Verloskundige Praktijk Sifra dienstdoende verloskundige tel. 06-20002668 of antwoorddienst 038-4603 91. Tel. speekuur 13.00 tot 13.30 uur tel. 038-3324413. Verloskundige Praktijk Wijde Wieden, praktijk Vollenhove, Giethoorn, Zwartsluis, Hasselt. tel. 0527-245731. Dienstdoende verloskundige tel. 06-22224365. Dierenambulance, Alarmnummer 06-43808350, Meldkamer 0561-615330. Politie Regio IJsselland district Noord Team Zwartewaterland, tel. 0900-8844, fax 4771819. In noodgevallen 1-1-2. Spreekuur politie. Hasselt ma. t/m vr. 08.30 - 12.30 uur. Genemuiden di. 18.30 - 20.00 uur. Zwartsluis: wo.avond 18.30 - 20.00 uur.


SPORT

Kijk voor meer nieuws uit uw regio op www.destadskoerier.nl

woensdag 4 september 2013

Zwaar wereldkampioenschap Inline Skaten voor Annemarie Boer OOSTENDE - Annemarie Boer kan, na het WK inline skaten in Oostende, terug kijken op een geslaagd seizoen. Op het WK reed de Genemuidense voor het nationale team mee in de categorie Junioren A dames. Beste presatie van Boer was de zevende plaats op de afvalkoers. Het WK was opgedeeld in drie gedeeltes. Het eerste was de piste. Daar reed Boer twee afstanden. De eerste was de punten/ afvalkoers over 10 kilometer. Met een gemiddelde van bijna 40 kilometer per uur waren het twee Colombiaanse dames en een Koreaanse die op het podium stonden. Boer haalde het niet tot de laatste schifting en eindigde als dertiende. Op dag twee op de piste stond de Genemuidense samen met een teamgenote aan de start van de 15 kilometer afvalkoers. Met een startveld van 45 dames was het dringen op de piste van 200 meter. Voor Boer ging het mis na een ronde of 25. In het gedrang kwam ze ten val. Boer kwam er met wat beurse plekken en een gescheurd pak redelijk vanaf. Uiteindelijk was de top drie op deze afstand hetzelfde als op de punten/afvalkoers een avond eerder. Het wegparcours is deel twee van het WK. Evenals op de piste was het een Colombiaanse die op de puntenkoers de beste was. Boer slaagde er niet in om op dit onder-

Annemarie Boer in actie op het WK

deel punten te verzamelen en eindigde als achttiende. Een avond later ging de winst weer naar een Colombiaanse. In de afvalkoers kwam de Nederlandse Kelly Schouten al vroeg in de wedstrijd ten val, waardoor Boer het al snel zonder haar ploeggenote moest stellen. Met korte tussensprints kroop ze een aantal keer door het oog van de naald bij de afvallingen tegen het einde van de koers. Uiteindelijk kwam Boer met nog negen rijdsters in de wedstrijd toch in de problemen en moest zij genoegen nemen met een achtste

plek als eindresultaat. Door een diskwalificatie klom de Genemuidense uiteindelijk nog een plek en werd ze zevende. De laatste afstand van het WK was de marathon. Daar startte Boer met nog bijna tachtig andere rijdsters. Het doel was het behalen van de eindsprint. De marathon draaide uit op een afwachtende koers met een fel gevecht om de plaatsen in de kop van het peloton. Tot ver in de wedstrijd hoopte Boer op een top-tien-klassering. Tot in de finaleronde zat

Boer goed gepositioneerd. Maar in de sprint ging de snelheid zo ver omhoog dat zij haar plek niet meer kon vasthouden. “Na een week voel je de inspanningen van de gehele week rijden op het allerhoogste niveau”, vertelt ze. “Uiteindelijk werd ze in de eindsprint twintigste. Boer kan terugkijken op een geslaagd inlline-seizoen met verschilllende Nederlandse en Europese titels, een eerste overwinning en podiumplaatsen in het seniorenpeloton op de marathon en de landelijke baancompetitie.

Olympia ‘28 bijt zich stuk op Nijland (door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Tegen een zeer verdedigend Nijland is Olympia ‘28 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door dit resultaat is de ploeg uit Hasselt uitgebekerd. Derdeklasser Nijland heeft zich op basis van een beter doelsaldo geplaatst voor de volgende bekerronde.

De bekeruitschakeling kwam zeker niet als een mokerslag aan in Hasselt. Natuurlijk speelt elke ploeg om te winnen, maar de bekerduels in poulefase maken onderdeel uit van de voorbereiding. Geen ideale situatie volgens Olympia-trainer Marcel Beumer. “Straks zitten we in de oostelijke tweede H. Ik verwacht dat we in de competitie niet vaak het initiatief zullen hebben. Dan moet je in de voorbereiding drie bekerduels spelen tegen een derdeklasser, waarin wij het spel moeten maken. Dat past niet. Het is jammer dat we zulke wedstrijden in de voorbereidng moeten spelen.”

Met Nijland trof Olympia ‘28 zaterdag een tegenstander die niet wilde voetballen. De ploeg klonterde samen rond de zestien. Nadat de gasten vlak na rust op voorsprong kwamen, werd het voor de Hasselters nog moeilijker. Een minuut voor tijd kwam Olympia ‘28 nog op gelijke hoogte via Cees Pieter Dronkers. Het kon de bekeruitschakeling van Olympia ‘28 echter niet voorkomen. “Ons spel was goed verzorgd, maar we hebben weinig gecreëerd”, aldus de Zwolse oefenmeester. Ondanks de remise tegen derdeklasser Nijland kijkt de oefen-

16

Genemuiden blijft steken op remise bij WVF ZWOLLE - Sportclub Genemuiden is in de tweede poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel bij eersteklasser WVF. Sportclub Genemuiden slaagde er niet in om met elf man het einde te halen. In de 86e minuut kreeg Mike Koenders rood wegens het onderuit halen van een doorgebroken speler. In Westenholte trof Sportclub Genemuiden een ploeg die zich niet op voorhand naar de slachtbank wilde laten leiden. De ploeg ging vol voor een goed resultaat en het punt dat WVF overhield aan de confrontatie was meer dan verdiend. Sportclub Genemuiden kwam goed weg bij WVF. In Westenholte was er maar een team dat met overtuiging speelde en dat was WVF. Vol vuur en gemakkelijk combinerend werd Genemuiden onder druk gezet. De spelers van Sportclub leken meer strijd met zichzelf en de bal te voeren. WVF had al snel door dat er wat te halen viel. Aan de hand van Richard Bouwmeester werd Sportclub Genemuiden regelmatig overvleugeld. Bij rust stond Sportclub Genemuiiden nog wel met 1-2 voor. In de 23e minuut kwam de ploeg, ondanks een overwicht van WVF, op voorsprong door een eigen goal van Marthijn van der Steeg. Een minuut later zorgde Richard Bouwmeester voor de gelijkmaker. Net over de middellijn verschalkte hij doelman Albert Flier, die ver voor zijn doel stond. In de 27e minuut zag het publiek al weer een treffer. Patrick Lip zette Sportclub Genemuiden met een simpele schuiver weer op voorsprong. Na rust gooide WVF er nog een schepje bovenop. Rob Meijerink bracht WVF in de 63e minuut weer langszij. Twee minuten later stond Sportclub Genemuiden voor de derde keer op voorsprong. Dit keer was Anne van der Kolk de doelpuntenmaker. Wederom had WVF een snel antwoord. In de 69e minuut scoorde Bas Bouwhuis op fraaie wijze de 3-3.

Kjelt Bonhof komt net te laat. Foto Jan Bruins

meester tevreden terug. “Toen bekend werd dat er veel spelers afscheid namen en er niemand van buitenaf kwam, begon ik me toch wat zorgen te maken. We hebben echter een heel goede

voorbereiding gedraaid. We hebben een heel enthousiaste groep, de spelers zijn erg leergierig. Bovendien is de concurrentie toch groot. Hier had ik vooraf voor getekend”, aldus Beumer.

Afgelopen dinsdagavond speelde Sportclub Genemuiden het derde bekerduel in Steenwijk tegen d’ Olde Veste ‘54. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag van dit duel nog niet bekend.

DESZ stunt bij FC Meppel en bekert door

NK Step op Kamperzeedijk

MEPPEL - DESZ heeft voor een stunt gezorgd in de districtsbeker door afgelopen zaterdag met 1-3 te winnen van tweedeklasser FC Meppel. Door deze zege bekeren de Sluzigers door.

KAMPERZEEDIJK – Op de Kamperzeedijk wordt zaterdag 14 september voor de 35e keer gestreden om het Nederlands kampioenschap. Dit keer wordt het NK gekoppeld aan een goed doel.

In de eerste helft ging het lange tijd gelijk op. Beide teams kregen mogelijkheden. Namens DESZ waren Stef Raben en Danny Moorman dichtbij een treffer. Bovendien leverde iedere standaardsituatie gevaar op voor het doel van de thuisploeg. Een Sluziger treffer bleef echter uit. Aan de andere kant van het veld kwam het gevaar vooral van de buitenspelers. Zo wist de linksbuiten

het doel van Sander van de Belt twee keer onder vuur te nemen na een actie over de linkerflank. Na de thee kreeg DESZ langzaam maar zeker de overhand. Dit resulteerde zo’n tien minuten na rust in de eerste DESZ-treffer. Danny Moorman behield oog in oog met de doelman het overzicht en bediende Raben. Die maakte de klus af. Binnen tien

minuten was het opnieuw raak. Ook nu was Raben de doelpuntenmaker. Dit keer scoorde hij met het hoofd. Vijf minuten later stond het al 0-3. Pastink had de bal voor het intikken, maar zijn directe tegenstander tikte de voorzet in eigen doel. In het restant probeerde FC Meppel nog om terug te komen, maar de Drenten stuitten herhaaldelijk op de DESZ-defensie. In de laatste minuut redde spits Willem Assies de eer voor FC Meppel: 1-3.

Deelnemers en bezoeker kunnen via een gift het Prinses Beatrix Spierenfonds ondersteunen. Het NK begint om 13.00 uur met de jeugd. Om 14.30 uur gaan de volwassenen van start. Zij zullen de marathonafstand van 42,192 km afleggen over het parcours. Organiserende stepvereniging is Stepvereniging West Overijssel, waar stepteam Selles Kamperzee-

dijk en Stepteam Zwolle deel van uit maken.Vanuit Stepteam Kamperzeedijk zullen de ogen gericht zijn op Jan van der Weerd (heren masters), Diana van der Weerd (dames masters), Hermien Koers (dames senioren), Diana Klooster (junioren). Marit van der Weerd, Josine Akkermans, Lianne van Assel zijn kansrijk bij de dames cadetten en Jorian Duijm bij de heren cadetten.

040913 stadskoerier  

Stadskoerier week 36

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you