Page 1

BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

04 | 2010

Brillux Soccertoernooi te gast in Nederland Nieuwe telg onder de Brillux Creativ producten: Creativ Sentimento 78 Binnenafwerking: voor iedere toepassing het juiste product Kleurdesigner.nl – snelle en kosteloze online-kleurontwerpen

10:18 Uhr

Seite 3

Verf’Accenten


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

10:19 Uhr

Seite 4

Brillux Soccertoernooi te gast in Nederland

Schildersbedrijf Snippe, Oldenzaal

Bertie Baaijens Afwerkingsbedrijf, Enschede

De Jong V.O.F. Behangersbedrijf, Enschede

Terwijl profvoetballers bewijzen wat ze kunnen in toernooien als het Europees kampioenschap of de Champions League, is er voor schilders en stukadoors die van voetbal houden, het Brillux Soccertoernooi. En dit deed bij de voorlaatste kwalificatieronde Nederland aan. Om precies te zijn onze vestiging in Apeldoorn, waar op 18 september 2010 werd gestreden om een finaleplaats. Prachtig weer, een fantastisch publiek en een uitstekende sfeer – kortom: optimale voorwaarden voor de ca. 100 toeschouwers in Apeldoorn om een spannend toernooi te beleven. En spannend is soccer altijd.

Versgegrild vlees zorgt voor de nodige aansterking tussen de wedstrijden door.


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

10:19 Uhr

Seite 5

Want anders dan bij voetbal wordt er drie tegen drie gespeeld, en wel op een kunstgrasveld van 10 x 15 meter met een boarding rondom. Snelheid en wendbaarheid zijn daarom al even belangrijk als een bedreven omgang met de bal. Deze vaardigheden beheersten de teams van Schildersbedrijf Snippe uit Oldenzaal en Bertie Baaijens Afwerkingsbedrijf uit Enschede het beste en zij wisten daardoor bij het toernooi in Apeldoorn dan ook een finaleplaats te behalen. Behalve over een enorm voetbalenthousiasme bewees het team van Schildersbedrijf Snippe over zoveel strijdlust te beschikken, dat zij de felbegeerde plaats in het eindtoernooi in Münster wisten te veroveren. Ook langs de lijn werden de toeschouwers met een doelwand en een soccer-cage veel afwisseling geboden. De kinderen vermaakten zich in een springkasteel, met tafelvoetbal en een Wii-console. Aan eten en drinken kwamen de gasten dankzij het versgegrilde vlees, de salades en het bier uit het vat evenmin iets te kort. Al met al was het een in ieder opzicht geslaagde dag, waarvan we hopen dat alle betrokkenen er met plezier aan terugdenken.

Ook de kleinste deelnemers aan het toernooi hebben op het springkussen veel plezier.

Met het Soccertoernooi 2010 hield Brillux dit toernooi voor schilder- en stukadoorsbedrijven overigens al voor de derde keer. Sinds in april in Herford het startschot werd gegeven, hebben enthousiaste schildersteams in Duitsland, Oostenrijk en Nederland in 22 kwalificatietoernooien zes maanden lang gestreden om deelname aan de grote finale op 6 november in Münster. De beker is dit jaar gewonnen door schildersbedrijf Riewesell uit Uetersen.

De toeschouwers speculeren wie aan het einde van de dag als winnaar zal zegevieren.

Het Soccer-Team Schildersbedrijf Snippe heeft zich in de finale te Münster van de goede kant laten zien: één wedstrijd gewonnen en een andere krap verloren. Maar indien er een bokaal zou zijn voor "optimale inzet", dan zou deze zeker zijn gewonnen door het team Snippe. Want een voormalig stagiare en vast teamlid bij de voorronde in Apeldoorn is voor het toernooi vanuit Zwitserland naar Münster gekomen.


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

10:19 Uhr

Seite 6

Nieuwe telg onder de Brillux Creativ producten:

Creativ Sentimento 78 – fijnpleister op kalkbasis met marmergruis voor een natuurlijke, creatieve vormgeving van wanden

Of het nu wordt gebruikt voor trendy en moderne gladde wanden of voor een tijdloos traditionele ambiance met een klassieke uitstraling, Creativ Sentimento 78 brengt – zoals de Italiaanse naam al doet vermoeden – gevoel in de inrichting van woonruimten. Met dit nieuwe fijnpleister op kalkbasis met marmergruis voegt Brillux alweer een topproduct voor de natuurlijke, creatieve vormgeving van wanden aan de Creativ serie toe. Karakteristiek voor Creativ Sentimento 78 zijn de schitterende, licht wolkige, changerende oppervlakken die de natuurlijke grondstoffen kalk en marmergruis doen ontstaan.

Als bouwmateriaal heeft kalk een lange traditie. De Egyptenaren gebruikten kalksteen al om 4.500 jaar geleden de grootste piramide ter wereld te bouwen. De Romeinen introduceerden kalk als bouwmateriaal in Germanië en ontwikkelden de zogenaamde kalkbrandtechniek. Van historisch bouwmateriaal tot sfeerbrenger: ook in de moderne interieurinrichting wordt kalk steeds populairder, vooral als materiaal voor de vormgeving van wan-

den. Deze ontwikkeling is te danken aan de vele positieve eigenschappen die kalk als natuurlijke grondstof te bieden heeft, zoals de hoge dampdoorlaatbaarheid en de beïnvloeding van het binnenklimaat. Met Creativ Sentimento 78 presenteert Brillux een fijnpleister op kalkbasis met marmergruis voor de natuurlijke, creatieve vormgeving van wanden met een levendige, warme

en harmonieuze uitstraling. Het nieuwe Creativ product is sterk dampdoorlatend en vrij van oplos- en conserveermiddelen. En dankzij de hoogwaardige, natuurlijke grondstoffen heeft dit fijnpleister met marmer een positieve invloed op het binnenklimaat. Bovendien levert Creativ Sentimento 78 een waardevolle bijdrage aan de gezondheid, want de kalkbasis vormt met zijn hoge alkaliteit geen voedingsbodem voor schimmelsporen.


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

Individueel structureerbaar: van licht ruwe pleisteroppervlakken tot gladde wanden Bij de decoratieve vormgeving van wanden speelt het vakmanschap van de uitvoerende een belangrijke rol. Het nieuwe fijnpleister met marmer biedt u maximale speelruimte voor de creatieve vormgeving van wanden. Bovendien kan het oppervlakteresultaat worden beïnvloed door de gekozen verwerkingsmethode. Of de voorkeur nu uitgaat naar trendy en moderne gladde wanden of naar een tijdloos traditionele ambiance met een klassieke uitstraling, Creativ Sentimento 78 brengt gevoel in de inrichting van woonruimten. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de decente, natuurlijke silikaatglans. Want karakteristiek voor het nieuwe fijnplei-

10:19 Uhr

Seite 7

ster zijn de schitterende, licht wolkige, changerende oppervlakken die de natuurlijke grondstoffen kalk en marmergruis doen ontstaan. Van een ruw pleisteroppervlak tot een glad oppervlak met een zijdematte glans: het fijnpleister is individueel structureerbaar en maakt het mogelijk iedere wand een geheel eigen aanzien te geven. Afhankelijk van de gekozen verwerkingstechniek kan de structuur van met Creativ Sentimento 78 afgewerkte oppervlakken variëren van licht ruw tot zijdemat en glad. Ook de uitgesprokenheid van de natuurlijke glans kan door de verwerking individueel en heel gericht worden beïnvloed. Hoe sterker het product bij de verwerking wordt aangedrukt, hoe intensiever de natuurlijke glans van de in het product aanwezige silikaten het oppervlak verlevendigt.

Wanneer u het natuurlijke karakter dat Creativ Sentimento 78 wanden geeft, nog eens extra wilt versterken en de oppervlakken extra levendig wilt maken, kunt u het fijnpleister mengen met antracietkleurig Creativ Structuurkorrel 178. Zin in kleur? Ook deze wens vervult Creativ Sentimento 78. Met zijn 72 kleuren geeft het product u alle speelruimte voor inspirerende, kleurig uitgevoerde wanden. Het fijnpleister kan zowel worden gebruikt op pleister, gipspleister, beton en gipskartonplaten als op intacte dispersieverf en is niet alleen geschikt voor de vormgeving van delen van wanden, maar ook en vooral voor de creatieve vormgeving van complete wanden die een groot oppervlak beslaan.


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

13:19 Uhr

Seite 8

Binnenafwerking: voor iedere toepassing het juiste product

Allrounddispersie of speciale kwaliteit? Eerste laag of renovatie? Woonkamer, kantoorruimte, of operatiekamer in het ziekenhuis? De eisen voor binnenafwerkingen lopen sterk uiteen. Een beslissend criterium is de toepassing. Terwijl er in kelders of bergruimten die nauwelijks worden gebruikt, vaak kan worden volstaan met een eenvoudig afwerkmateriaal, is het voor oppervlakken in woon- en eetkamers van essentieel belang dat het gebruikte materiaal de vereiste glansgraad en schrobvastheid heeft. In keukens, badkamers, gangen, kinderkamers en slaapkamers moet de afwerking meestal aan nog hogere eisen voldoen. En in hotels, banken, scholen, peuterspeelzalen en gevoelige ruimten als operatiekamers, ziekenkamers, bedrijfsrestaurants en laboratoria moeten binnendispersies bovendien extreem slijtvast zijn. Voor al deze verschillende toepassingen vindt u in het Brillux assortiment het juiste product. Brillux bestrijkt met zijn assortiment het volledige toepassingsspectrum. Bovendien zijn alle aangeboden producten van de beproefde ELFkwaliteit: emissiearm en vrij van oplosmiddelen en weekmakers – dus niet schadelijk voor de gezondheid. In het onderstaande overzicht vindt u nadere informatie over standaardproducten, producten voor speciale toepassingen en alles daartussenin.


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

Gewoon goed: standaardproducten met een stompmatte glansgraad Voor alle toepassingen waarbij er niet aan speciale eisen hoeft te worden voldaan, zijn standaardproducten de beste keuze. Met het stompmatte Schilderswit Extra ELF 954 en Schilderswit ELF 956 biedt Brillux optimale ELF-producten in het voordelige segment aan voor een goed vullende afwerking van zowel niet als wel eerder geschilderde oppervlakken binnenshuis in de kleuren wit en antiekwit. Bijzonder geschikt voor het overschilderen van gestructureerde ondergronden binnenshuis en via het Brillux kleurmengsysteem bovendien te mengen tot de meest uiteenlopende kleuren is Decolin ELF 955. Dolomit ELF Trend 952 op zijn beurt is een efficiënt afwerkmateriaal voor projecttoepassingen. De trendy witte kleur is bij uitstek geschikt om gestructureerde ondergronden op een unieke manier af te werken. Het allroundtalent in het Brillux assortiment is Dolomit ELF 900. Wanneer goede oppervlakteresultaten, een goede dekking en een grote dekkracht vereist zijn, is Dolomit ELF 900 het juiste product. Dit product is in vele verpakkingsgrootten zowel verkrijgbaar in wit als – via het kleurmengsysteem – in iedere andere gewenste kleur. Voor mechanisch belaste oppervlakken: slijtvaste binnendispersies Wanneer een afwerking mechanisch belastbaar moet zijn, verdienen glanzende coatings de voorkeur. Niet alleen vanwege de hoge schrobvastheid, maar ook en vooral omdat zij het oppervlak ongevoelig maken voor externe

10:21 Uhr

Seite 9

invloeden. Want pigmentverlies door mechanische belasting treedt bij zijdeglanzende verfsoorten als Latexverf ELF 992 en Hoogglanslatex ELF 996 niet op. Dit bekent dat met deze producten afgewerkte oppervlakken kunnen worden gereinigd zonder dat ze daardoor veranderen. Producten met speciale eigenschappen voor hoogwaardige resultaten Wanneer er licht van opzij op een oppervlak valt, wordt dit strijklicht genoemd. Dit kan zowel diffuus licht zijn als een scherpe straal die een slagschaduw veroorzaakt. In elk geval worden contouren en oneffenheden in het wandoppervlak door sterke schaduwen overduidelijk zichtbaar. Perfect geschikt voor dergelijke kritische lichtomstandigheden zijn Super Latex ELF 3000 en Glemalux ELF 1000. Zelfs op zeer grote oppervlakken is de rolleraanzet bij gebruik van deze producten niet zichtbaar. Beide producten worden daarom vooral gebruikt voor hoogwaardige toepassingen. Super Latex ELF 3000 is bovendien mengbaar tot briljante, intensieve kleuren. Met het topproduct Glemalux ELF 1000 kunnen er buitengewoon hoogwaardige, homogene plafond- en wandafwerkingen worden gerealiseerd. Dankzij de extreme dekkracht en het matte oppervlak overtuigt Glemalux ELF 1000 ook bij kritische lichtomstandigheden. Voor speciale eisen In ziekenhuizen, dokterspraktijken, verzorgings- en verpleeghuizen heersen eigen wetten. Dat geldt ook voor de wandafwerking.

De hier gebruikte materialen moeten niet alleen sterk, buitengewoon praktisch en absoluut onschadelijk voor de gezondheid zijn, maar ook veel vormgevingsvrijheid bieden. De speciale producten van Brillux voor extreem gevoelige omgevingen, zoals het uiterst robuuste CreaGlas Weefsel en Sensocryl ELF bezitten deze eigenschappen. Sensocryl ELF is een premium-wandfinish met een schrobvastheid klasse 1 en is bovendien uitstekend te reinigen, bestand tegen desinfecteringsmiddelen en perfect dekkend. Wanneer er behoefte is aan specialisten Wat te doen, wanneer het af te werken oppervlak hardnekkige nicotineaanslag, water-, vet- of roestvlekken vertoont? Ook voor dit soort speciale situaties biedt het Brillux assortiment het passende product. Omdat de afwerking in dergelijke gevallen isolerend moet zijn, is Aqualoma ELF 202 de ideale oplossing. Want deze isolatieverf is niet alleen waterverdunbaar, emissiearm, vrij van oplosmiddelen en weekmakers (ELF), maar bovendien gekeurd door de Commissie voor beoordeling op basis van gezondheid van bouwprodukten (AgBB) en wordt daarom aanbevolen voor woonruimten. Andere speciale producten zijn Silikaat-Binnenverf ELF 1806, Silikaat-Fijnpleister ELF 1808 en Kleurconcentraat ELF 9018. Deze zijn alle vrij van conserveermiddelen en daarom bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van allergieën, en voor gebruik in ruimten waar veel mensen bijeenkomen. Voor meer informatie over de Brillux binnendispersies kunt u terecht bij elk van de vier Brillux vestigingen.


BX_VerfAccenten04-2010.qxp

24.11.2010

10:18 Uhr

Seite 2

Kleurdesigner.nl – snelle en kosteloze online-kleurontwerpen Perfecte ondersteuning bij het geven van consumentenadvies: met de Kleurdesigner stelt Brillux u een designprogramma ter beschikking waarmee u eenvoudig, snel en gratis online professionele kleurontwerpen kunt maken. Om het programma nog interactiever te maken, is de Kleurdesigner onlangs uitgebreid met een nieuwe functie. Voortaan kunt u met de Kleurdesigner ook eigen foto’s direct online bewerken, zodat u nog individueler en persoonlijker advies kunt geven. Werken met de Kleurdesigner is dankzij de gebruiksvriendelijkheid van het programma bijzonder eenvoudig. Als eerste kiest u uit de gevel- en interieurfoto's die in het programma zijn opgenomen, een voorbeeldscène uit die de situatie bij de klant het dichtst benadert. Met behulp van de objectmanager kan de gekozen scène dan individueel worden vormgegeven. U hebt hiervoor de beschikking over alle 1.514 kleuren van de Scala kleurenruimte. Op de praktijk afgestemde kleurencollecties voor diverse toepassingsgebieden zoals gevels, binnenruimten, lak- en houtvlakken en de RAL CLASSIC collectie kunnen afzonderlijk worden geselecteerd. Voor de uitwerking van creatieve ideeën zijn naast de Creativ producten ook de Brillux MyHome behang- en vloerbedekkingcollecties in het programma geïntegreerd. Ter inspiratie worden er bij ieder voorbeeldobject verschillende vormgevingssuggesties gegeven.

Om een offerte nog completer te maken of een vormgevingsontwerp nog beter te kunnen presenteren, kunt u via de geïntegreerde stalenservice met een paar muisklikken de betreffende Scala kleurstalen bestellen. U heeft u deze dan binnen een paar dagen al in huis.

7324 AL Apeldoorn Vissenstraat 24 Tel. +31 (0)55 58223-59 Fax +31 (0)55 58223-34

7513 JA Enschede Slijpsteen 12 Tel. +31 (0)53 48207-29 Fax +31 (0)53 48207-16

2991 XT Barendrecht Pesetastraat 74 Tel. +31 (0)10 29234-89 Fax +31 (0)10 29234-70

3125 AV Schiedam Strickledeweg 101a Tel. +31 (0)10 23809-59 Fax +31 (0)10 23809-40

www.brillux.nl info@brillux.nl

2062/466/1,1/1210 8888.9196.0001

Wie de voorbereide voorbeeldscènes niet persoonlijk genoeg vindt, heeft nu de beschikking over een nieuwe optie. Vanaf nu biedt het interactieve online-instrument ook de mogelijkheid eigen foto's te bewerken. Wanneer u een digitale foto in het programma uploadt, kunt u deze met de beschikbare fotobewerkingstools individueel bewerken. Of u nu gebruikmaakt van de voorbeeldscènes of werkt met eigen foto's, het resultaat is altijd bijna levensechte vormgevingsontwerpen waarmee u optimaal aan uw klant kunt laten zien welk effect het gebruik van verschillende kleuren heeft. U kunt de kleurontwerpen naar keuze op het beeldscherm aan uw klanten presenteren, deze per e-mail aan hen toesturen of ze voor een presentatie ter plaatse afdrukken. Onder een projectnummer kunnen de kleurontwerpen worden opgeslagen. Daarmee is de koers uitgezet om kleurontwerpen in dialoog met de klant te ontwikkelen tot uitvoerbare concepten of de klant zelfs direct bij de totstandkoming van het online-kleurdesign te betrekken.

Verf’Accenten 04/2010  
Verf’Accenten 04/2010  

..meer dan verf