Page 1

BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

13:43 Uhr

Seite 9

Compromisloze Premium Producten: Brillux Solidur HS en Hydro-PU-Tec


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

13:43 Uhr

Seite 2

Typisch Brillux: de hoogste eis optimaal afgedekt

Vergeet het compromis van gisteren: met Solidur HS en Hydro-PUTec heeft Brillux twee verfsystemen ontwikkeld, die maatstaven stellen – voor wat betreft oppervlaktebeeld, verwerking en tegelijkertijd ook milieuvriendelijkheid. Twee verfsystemen die doen wat ze beloven. Producten, die zijn wat veel producten zouden willen zijn: compromisloze Premium producten. Verftechnologie volgens de laatste stand van de techniek In Solidur HS en Hydro-PU-Tec zijn de nieuwste ontwikkelingen uit de grondstof en bindmiddelen sector verenigd, samen met de baanbrekende resultaten van Brillux research. Vergeet alles wat u tot nu toe over High-Solid en PU-versterkte producten gehoord heeft en laat u zich op simpele wijze overtuigen door de nieuwe Brillux Premium klasse.

2

Het nieuwe komt, het goede blijft Met Solidur HS, Hydro-PU-Tec en onze bewezen goede Impredur verf op alkydharsbasis staat de gebruiker een nog breder, toekomst gericht productgamma ter beschikking voor alle denkbare toepassingen en eisen. Een productgamma dat u zo flexibel maakt als u altijd al had gewenst: Solidur HS grondverf 1020 Solidur HS zijdemat 1088 Solidur HS hoogglans 1084 Dat is High-Solid: de Solidur HS verf van Brillux kenmerkt zich door een uitstekende vloeiing en een prima dekkracht. Problemen met het doordrogen of de hoge vergelingsgraad? Vergeet het! Want Solidur is verftechnologie volgens de laatste stand van de techniek. Dat houdt dus ook in: een afwerklaag die op basis van de vanaf 2010 geldende grenswaarden voldoet aan de VOC normen.

Hydro-PU-Tec grondverf 2020 Hydro-PU-Tec zijdemat 2088 Hydro-PU-Tec hoogglans 2084 De doorbraak in waterverdunbare verf. Hydro-PU-Tec is gebaseerd op de nieuwste bindmiddel technologie. Voor een prima resultaat met een uitstekende vloeiing een eersteklas oppervlaktebeeld. Ideaal wanneer het gebruik van een waterverdunbaar product ĂŠn tegelijkertijd een optimaal resultaat verlangd worden. Dankzij de bijzondere receptuur is Hydro-PUTec verf even makkelijk te verwerken als producten op basis van oplosmiddel. En net als alle op de markt verkrijgbare waterverdunbare producten voldoen de HydroPU-Tec producten natuurlijk ook aan de VOC 2010 norm.


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

Een klassieker: de aromaatvrije alkydhars verf van Brillux: Grondlak Tix 120 Impredur zijdemat 880 Impredur hoogglans 840 Impredur zijdewit 882 Impredur gletscherwit 884

13:43 Uhr

Seite 3

Onze aromaatvrije professionele producten op alkydharsbasis worden sinds jaar en dag gerekend tot de best presterende verven die op de markt zijn. Deze producten voldoen uiteraard aan de eisen van de eerste stap van de VOCDecopaint richtlijnen, die vanaf 01.01.2007 van kracht zijn geworden en blijven ook in de toekomst verkrijgbaar in de bekende, hoge kwaliteit.

3


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

13:43 Uhr

Seite 4

Het kwaliteitsoffensief: Solidur HS van Brillux ÂťHigh-Solid is oud nieuwsÂŤ zult u zeggen. Dat klopt, deze productsoort is al jaren bekend. Maar de reductie van het oplosmiddelgehalte ten gunste van het aandeel vaste stof bij High-Solid verf voor ambachtelijke verwerking had tot nu toe een hoge prijs: vertraagde doordroging, weinig fraaie rimpelvorming en een sterke vergeling. In het bijzonder door hun slechte droogeigenschappen werden High-Solid producten als alternatief voor de traditionele verven tot nu toe nauwelijks gebruikt. Misschien heeft u het zelf al eens ervaren: onder het schijnbaar droge oppervlakte hardt de verflaag

4

maar langzaam uit; en er treedt de gehate rimpelvorming op, die het oppervlaktebeeld enorm verstoort. Een ander probleem: High-Solid producten hadden in het verleden door hun hogere vaste stof gehalte een nog sterkere neiging tot vergelen dan de gebruikelijke alkydhars verven. Een manco dat High-Solid producten gedurende lange tijd practisch uitsloot van een succesvolle toepassing.

Met Solidur HS van Brillux is High-Solid nu volwassen geworden. Want onze researchafdeling heeft een compleet nieuwe technologie ontwikkeld. Recepturen die u alle eigenschappen bieden van een gerijpt premium product. Solidur HS verf overtuigt door: uitstekende droogeigenschappen en een optimale doordroging zonder rimpelvorming een bijzonder goede vloeiing en excellent dekkend vermogen voor oppervlakken van de hoogste kwaliteit een uiterst geringe neiging tot vergelen een aanzienlijk gereduceerde geurbelasting dankzij de aromaatvrije receptuur


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

Solidur HS: consequent aromaatvrij Solidur HS droogt uitstekend en heeft een betere vergelingstabiliteit als de gebruikelijke alkydhars verf. En, heel belangrijk: Solidur HS bevat isoparaffine als oplosmiddel in plaats van testbenzine. De geurbelasting wordt hiermee met een factor 60 gereduceerd. Dat zijn we aan onszelf en aan u verplicht als voorloper en trendsetter in de technologie van aromaatvrije verf. Want kwaliteit mag niet ten koste gaan van degene die er mee werkt of zijn klanten. Dat is in elk geval onze mening.

13:43 Uhr

Seite 5

De première van Brillux: een zijdematte High-Solid verf voor de professional High-Solid zijdemat, VOC-2010 conform en met deze werkelijk unieke producteigenschappen – dat biedt allen Brillux. Hoogdekkend, perfecte vloeiing, met een optimale doorharding en een geringe neiging tot vergelen maakt Solidur HS zijdemat 1088 uitermate geschikt voor oppervlakken die aan de hoogste eisen moeten voldoen. Imponeer uw klanten – met ongekende kwaliteit Met Solidur HS hebben wij de kwaliteitslat en flik stuk hoger gelegd. Steeds wanneer en perfect oppervlak wordt gevraagd, presteren onze nieuwe premiumverven buitengewoon – ook voor uw goede naam als partner bij veeleisende klanten.

Solidur HS – voldoet nu al aan VOC 2010 Met Solidur HS loopt u een flink stuk op de toekomst vooruit. Want de nieuwe High-Solid verf 1088 en 1084 van Brillux voldoen volledig aan de tweede fase van de VOCDecopaint richtlijn, die vanaf 01.01.2010 van kracht wordt.

In ieder opzicht premium Solidur HS is in ieder opzicht een premium product. Met de practische 3-liter verpakking kunt u er op los schilderen. Solidur HS verf is verkrijgbaar in de standaardkleur wit 0095.

High-Solid met een systeem Dat is ook typisch Brillux: en assortiment met een systeem. Solidur HS grondverf, Solidur HS zijdemat en Solidur HS hoogglans zijn perfect op elkaar afgestemd. Waarbij de grondverf kan bogen op een uitgebalanceerde receptuur. Hiermee wordt gewaarborgd dat de laatste laag niet wegslaat, maar haar glans optimaal kan ontplooien. Kort samengevat: het Solidur HS systeem biedt de beste vooruitzichten op en perfecte laagopbouw en een smetteloos oppervlak.

Aanbevolen gereedschap Solidur HS

Patent patentkwast, ovaal 1180 Zuiver zwart chinees varkenshaar Patent patentpuntkwast, zwart 1178

Schuim lakroller, rond aan de beugelzijde 1107 Zeer fijne finish door de superfijne poriën van het polyesterschuim Schuim lakroller, tweezijdig afgerond 1768

De getoonde artikelen zijn een keuze uit ons gereedschapassortiment. Meer informatie en een totaaloverzicht vindt u in het actuele Leveringsprogramma Gereedschappen.

5


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

13:43 Uhr

Seite 6

Een premium product waaraan niet valt af te dingen: Brillux Hydro-Pu-Tec

Het geheim van Hydro-PU-Tec: exact afgestemde bindmiddelen

Eindelijk is er en werkelijk gelijkwaardige vervanger voor producten op basis van oplosmiddelen, want Brillux Hydro-PU-Tec is waterverdunbaar en heeft desondanks alle kwaliteiten die u van en eerste klas verf verwacht – inclusief het hoogste verwerkingscomfort. Premium en waterverdunbaar – gaat dat samen? En of dat gaat! Hoe vaak werd u al niet met dit dilemma geconfronteerd: de opdrachtgever eist het gebruik van een waterverdunbare verf en hecht tegelijkertijd grote waarde aan een onberispelijk resultaat. Met Hydro-PU-Tec ontkracht u deze spagaat tussen kwaliteit en de kleinst mogelijk geuroverlast op simpele wijze. Want ten opzichte van de gebruikelijke waterverdunbare verven op PU-basis biedt Hydro-PU-Tec duidelijke voordelen:

Beleef het Hydro-PU-Tec wonder! U zult het nauwelijks geloven wanneer u Hydro-PU-Tec verwerkt: de verf vloeit zo goed, dat een met de roller en een met de kwast opgebracht vlak visueel nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Waarbij onze waterverdunbare verf op PU-basis zich even makkelijk laat verwerken als een conventioneel product. En de open tijd verschilt ook zeer weinig van verf op basis van oplosmiddel. Ook voor schuimvorming zoals bij andere waterverdunbare producten hoeft u niet bang te zijn. Kortom: Hydro-PU-Tec heeft precies die eigenschappen die u tot nu toe bij waterverdunbare verf zo vaak miste.

 extreem geringe neiging tot vergelen, ook bij Hoogglans een perfect verloop en onberispelijk oppervlak een maximaal vloeiingscomfort

6

Het geheim van Hydro-PU-Tec zit in de bindmiddeltechnologie. Voor de zijdematte verf, de hoogglansen de grondverf hebben wij speciale, op PU gebaseerde bindmiddelcombinaties met acrylaat en of alkydhars, ontwikkeld. Op deze manier zijn wij er in geslaagd voor ieder product een receptuur te vinden die het hoogste kwaliteitsniveau en een optimale gebruiksvriendelijkheid waarborgt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de uiterst geringe neiging tot vergelen bij de hoogglans kwaliteit. Daar waar ander waterverdunbare PU verf met een alkydhars toevoeging vaak instabieler van kleur zijn dan alkydproducten op basis van oplosmiddel, vergeelt Brillux Hydro-PU-Tec practisch niet – dank zij de speciale, gemodificeerde alkyd-emulsie. Een etiket kan misleiden – de inhoud niet. PU is lang niet altijd PU. Slechts weinig fabrikanten beheersen de afgestemde receptuur van de verschillende kwaliteiten. Dat komt door onze bijzondere zorgvuldigheid bij de keuze van grondstoffen en bindmiddellen. En omdat we net zo lang gezocht hebben tot dat

we producten ontwikkeld hadden die daadwerkelijk voldoen aan de eisen die u als professionele gebruiker er aan stelt. Probeert u het zelf maar – met Hydro-PU-Tec. VOC – geen punt met Hydro-PU-Tec Het VOC gehalte van onze HydroPU-Tec producten ligt vanzelfsprekend onder de grenswaarden van de VOC-Decopaint richtlijn die op 01.01.2010 van kracht wordt – zoals bij de meeste van de op de markt verkrijgbare waterverdunbare verf. Drie producten, een filosofie: Premium Net zoals onze High-Solid lijn is Hydro-PU-Tec een systeem verf. Het assortiment bestaat uit de premium producten Hydro-PUTec zijdemat, Hydro-PU-Tec hoogglans en Hydro-PU-Tec grondverf. Waarbij de nieuwe grondverf u ook zeker zal overtuigen. Door zijn uitstekende verloop is het de ideale basis voor en perfecte oppervlakte afwerking. Alle Hydro-PU-Tec producten zijn verkrijgbaar in 3-liter verpakking in de standaardkleur 0095 wit. In kleuren uit het Brillux Kleursysteem leverbaar in blikken van 750 ml.


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

13:43 Uhr

Seite 7

Aanbevolen gereedschap Hydro-PU-Tec

Aqua patentkwast, ovaal 1279 Licht, synthetisch kwaliteits haar* Aqua patentpuntkwast 1215

Schuim lakroller, rond aan de beugelzijde 1107 Zeer fijne finish door de superfijne poriĂŤn van het polyesterschuim Schuim lakroller, tweezijdig afgerond 1768

*Voor een optimale oppervlakte finish wordt aanbevolen voor het gebruik het haar van de kwast in het water te leggen, zodat de haren hun optimale flexibiliteit krijgen. De getoonde artikelen zijn en keuze uit ons gereedschapassortiment. Meer informatie en een totaaloverzicht vindt u in het actuele Leveringsprogramma Gereedschappen.

7


BX_Folder-Lack-NL.qxp

28.03.2007

13:43 Uhr

Seite 8

Het goede blijft: onze aromaatvrije klassieker op basis van alkydhars Naast de nieuw ontwikkelde Solidur HS en Hydro-PU-Tec hebben ook de bewezen goede aromaatvrije professionele producten op alkydhars basis hun vaste plaats in het Brillux assortiment. Want u weet het: ook op dit product kunt u rekenen.

Kwaliteit waar u op kunt vertrouwen. Met de aromaatvrije verf op alkydhars basis kunt u ook in de toekomst volledig vertrouwen. Die valt overigens ook onder de normen van de VOC-Decopaint richtlinnen. Alle Brillux verf voldoet aan de eisen van de eerste stap die vanaf 01.01.2007 van kracht zijn geworden en dat zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Vertrouw dus ook in de toekomst voor een hoogwaardig kwaliteitsresultaat op onze klassiekers, zoals bijvoorbeeld: grondlak Tix 120 Impredur zijdemat 880 Impredur hoogglans 840 Impredur zijdewit 882 Impredur gletscherwit 884

Samenvattend: voor iedere klus het juiste product

Met het uitgebreide assortiment Solidur HS, Hydro-PU-Tec en de klassieke aromaatvrije Alkydhars verf bent u voortaan nog flexibeler in uw materiaalkeuze; een concurrentievoordeel dat u vanaf heden kunt inzetten.

Brillux Benelux b.v. Pesetastraat 74 2991 XT Barendrecht Tel. 010 – 4838144 Fax 010 – 4826795 www.brillux.nl info @ brillux.nl

Compromisloze Premium Produkten  

Brillux Solidur HS en Hydro-PU-Tec

Compromisloze Premium Produkten  

Brillux Solidur HS en Hydro-PU-Tec