Page 1

Seite 2

Ga over tot het verfoffensief – met houtbeitsen van Brillux

Vlaklazuur 620 buiten niet maatvaste houten delen

Gel-Lazuur 510

Duurzaam Beschermende Beits 580 ---

Lacryl Houtlazuur 235

3x

3x

+++

+++

3x

3x

2–3 x

3x

+++

+++

+++

++

---

---

3x

3x

+++

++

beperkt maatvaste houten delen maatvaste houten delen binnen Hout en houten materialen

---

3x

++

---

---

2x

+++ pro

p i ny l - b u t h y l c a

rb

am

sv

rb

am

ler

gis

c h e re a c t i e

sv

o er

za

n

al

3 t EN 71-

reen meed, speekselelgo Komt ove eid id van spe Veilighe zweetbestendigh en

or

za al

or

n

Ka

c h e re a c t i e

Ka

gis

p i ny l - b u t h y l c a

)

)

)

ler

o er

pro

PB C

PB C

PB C

al

um

t (I

t (I

t (I

Ka n

di

ken

um

aa

di

-j o

am

t3

rb

B e va

p i ny l - b u t h y l c a

ken

pro

-j o

um

aa

di

aa

Kwaliteits- en keuringszegel

t3

ler

gis

c h e re a c t i e

sv

o er

Kleurmengsysteem

7324 AL Apeldoorn Vissenstraat 24 Tel. +31 (0)55 58223-59 Fax +31 (0)55 58223-34

7513 JA Enschede Slijpsteen 12 Tel. +31 (0)53 48207-29 Fax +31 (0)53 48207-16

2991 XT Barendrecht Pesetastraat 74 Tel. +31 (0)10 29234-89 Fax +31 (0)10 29234-70

3125 AV Schiedam Strickledeweg 101a Tel. +31 (0)10 23809-59 Fax +31 (0)10 23809-40

www.brillux.nl info@brillux.nl

+++ = zeer goed geschikt ++ = goed geschikt

8826.9196.0008

Neem vóór de verwerking de informatie in de desbetreffende praktijkinformatiebladen in acht.

2451/204/1/0510

Via het Brillux kleurmengsysteem kan ons gehele beitsassortiment op kleur worden gemaakt. Een duidelijk voordeel, omdat u daardoor de beitsen ook voor veeleisende kleurconcepten kunt inzetten. In uw Brillux vestiging worden de door u gewenste kleuren direct gemengd. Vergeet de beperkingen van gisteren. Zet in op effectieve houtbescherming en geef houten onderdelen tegelijkertijd een nieuwe creatieve kwaliteit. Wij steunen u hierbij met alle plezier.

B e va

Bij de kleur grijs verschillen de meningen. Terwijl veel klanten de natuurlijke houtkleur willen behouden, geven anderen de voorkeur aan de grijze kleur die het resultaat is van de permanente belasting door het weer en de blootstelling van een onbehandelde houtondergrond aan UV. De eisen van een duurzame houtbescherming en de esthetische ideeën van uw opdrachtgevers kunnen nu eindelijk op elkaar worden afgestemd. U krijgt de Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux immers in verschillende grijsnuances – bijvoorbeeld voor toepassing in moderne architectonische concepten met natuurlijk bouwen.

Mooi en duurzaam: Brillux Duurzaam Beschermende Beits 580

Brillux mengtechnologie – voor een onbeperkte variatie in kleur

ken

Houtoppervlakken met een gebrekkige bescherming worden grijs. Een feit dat veel klanten niet willen accepteren. Via ons omvangrijk kleurenscala van echt hout kunt u beschikken over een adequate oplossing – een oplossing waarmee de uitstraling van de houten onderdelen duurzaam en met hun natuurlijke uitstraling kan worden behouden. Daardoor bent u prima toegerust zowel voor renovatiewerkzaamheden aan historische gebouwen als om een begin te maken met het realiseren van moderne vormgeving.

Sommigen vinden grijs leuk

za

Hout, heel natuurlijk: de Brillux kleuren van echt hout

or

Harmonie van uitstraling en functie – dat is de basisgedachte die ons leidt bij de ontwikkeling van onze producten. Dat betekent ook het volgende: U geniet onbeperkte vrijheid van vormgeving met beitsen van Brillux. Door een praktisch grenzenloze variatie in kleuren kunnen zelfs ongewone wensen van klanten worden gerealiseerd. Bekijk gewoon eens de kleurstalen in uw Brillux vestiging en laat u tot nieuwe wegen bij de kleurvormgeving met beitsen inspireren:

Laat geen wensen onvervuld: het VOC 2010-conforme beitsassortiment van Brillux

-j o

17:06 Uhr

t3

06.05.2010

B e va

BX_Folder-580-NL.qxp:Layout 1


BX_Folder-580-NL.qxp:Layout 1

06.05.2010

17:05 Uhr

Seite 1

Hoger aandeel aan vaste deeltjes, goede indringing – op deze wijze functioneert hypermoderne high-solidtechnologie

Betrouwbare duurzame bescherming voor maatvaste en beperkt maatvaste houten delen Ons recept voor gezond hout: Hightech tegen UV-straling Vocht, temperatuurschommelingen, UV-straling: houten onderdelen buitenshuis hebben heel wat te verduren. Hierbij wordt vooral de werking van het zonlicht vaak onderschat. De langdurige inwerking van UV-stralen met korte golven schaadt de twee belangrijkste bestanddelen van hout: cellulose en lignine. De werking van de stralen is bijzonder fataal voor de lignine die als een soort stijfsel in de celwanden is opgeslagen en voor de stabiliteit en de hardheid van het hout zorgt. De energierijke UVstraling breekt de

Hout is een veeleisend bouwmateriaal. Een bouwmateriaal dat vooral buitenshuis aan zeer grote belastingen is blootgesteld – en daarom speciale bescherming verlangt. Hierbij gaat het niet alleen om de uitstraling, maar vooral ook om de functionaliteit van de onderdelen duurzaam te waarborgen. Hierbij is ook de keuze van de juiste afwerking van groot belang. Er worden hoge eisen gesteld aan het materiaal. Het moet wisselende weersinvloeden doorstaan langdurige bescherming tegen UV-straling garanderen resistent zijn tegen craquelé vorming een optimale hechting met de ondergrond bezitten.

Met de Duurzaam Beschermende Beits 580 heeft Brillux een houtafwerking ontwikkeld die precies aan deze eisen voldoet – en zelfs een schepje er bovenop doet. Want hij biedt naast uitstekende bescherming ook optimaal verwerkingscomfort.

lignine langzaam maar zeker af. De gevolgen: kleurveranderingen van het hout (witachtige tot vuil-grijsachtige kleur) glansvermindering krijteffecten UV-doorlatende coatings verliezen hun hechting en springen los. Scheurvorming in de afwerking en daardoor aantastingspunten voor schimmels die het aanvankelijk alleen maar aan het oppervlak vernielde hout ook diep kunnen schaden.

Zet nu in op drievoudige duurzame bescherming! Alle Brillux beitsen leveren ondanks hun gelijkmatige transparantie een zeer goede bescherming tegen de zonneschijn op – dankzij de uitrusting met speciale tegen UV beschermende pigmenten. Duurzaam Beschermende Beits 580 is bovendien voorzien van een extra bescherming en vormt zodoende de optimale oplossing voor effectieve langdurige bescherming:

Conclusie: De Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux is het summum als het gaat om professionele langdurige bescherming: duurzaam, betrouwbaar en economisch in gebruik.

Overal waar houten onderdelen aan het licht zijn blootgesteld, is onze Duurzaam Beschermende Beits 580 het materiaal voor de juiste keuze. Door de beits wordt een beitsende afwerking mogelijk die de natuurlijke houtnerf accentueert en de houtsubstantie zelfs drie maal beschermt – door de speciale pigmentering, de UV-absorbers en de vangers van radicalen.

Voor de kwaliteit van de oppervlaktefilm is vooral het aandeel vaste deeltjes beslissend. En juist daar zit de kracht van de Brillux Duurzaam Beschermende Beits 580. Het hoge gehalte aan vaste deeltjes garandeert een excellente bescherming tegen weersinvloeden en een effectieve UV-filtering. De extra uitrusting met UV-absorbers, vangers van radicalen – en desgewenst met filmbescherming tegen schimmelaangroei – completeert de uitstekende beschermende werking.

Duurzaam Beschermende Beits 580 beschikt tegelijkertijd over een zeer goed indringendvermogen en kan zijn beschermingseffect ook binnen het hout ontplooien. De schadelijke UV-straling kan tenslotte – afhankelijk van de houtsoort – tussen 75 μm en 100 μm diep doordringen in het hout. Dankzij hypermoderne bindmiddeltechnologie op basis van alkydhars met extreem kleine moleculen overtreft de Brillux beits deze waarde zonder problemen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld acrylaten, die door hun molecuulgrootte niet zo diep kunnen doordringen. Conclusie: De Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux combineert de belangrijke eisen die aan een effectieve houtbescherming worden gesteld: een hoog aandeel vaste deeltjes en een goed indringend vermogen.

Microscopische opname (50 x vergroot) van het indringend vermogen van een blauw getinte beits

Zuivere filmvorming aan de houtoppervlakte = slechte indringing

Duurzaam Beschermende Beits 580 dringt diep door in het hout = goede indringing

Ook economisch de eerste keus

Overzicht van de eigenschappen en voordelen: alkydharsbeits voor beperkt maatvaste en maatvaste houten delen op basis van hypermoderne high-solid-bindmiddeltechnologie uitstekende UV- en weersbestendigheid door extra UV-absorber goed penetratievermogen, diep doordringend aromaatvrij, geringe geurvorming rationele beits rijk aan vaste deeltjes druppelgeremd ingesteld – om ook boven het hoofd veilig te werken buiten en binnen inzetbaar op aanvraag ook met beschermende film tegen schimmelaangroei (Brillux Protect)

Extra UV-absorbers filteren de voor het fout schadelijke straling. De zeer effectieve additieven laten hierbij het zichtbare licht passeren, zodat het beitsende effect en de kleurwerking elkaar niet schaden. Extra „vangers van radicalen” gaan de afbraakprocessen in de beitsfilm en in de houtcellen tegen. De door de inwerking van de UV-straling ontstane vrije radicalen worden effectief geëlimineerd.

Een krachtige beits moet meer kunnen dan een normale afwerking: het materiaal moet een goed hechtende en naadloze film aan de oppervlakte vormen en tegelijkertijd zo diep mogelijk in de ondergrond doordringen.

Door UV-stralen en onvoldoende constructieve detailvorming vergrijsd hout.

Het hoge aandeel vaste deeltjes van de Duurzaam Beschermende Beits 580 is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor uw berekeningen. Want u bespaart waardevolle werktijd. Door het hogere aandeel vaste deeltjes bereikt u op beperkt maatvaste houten delen met twee à drie afwerklagen een perfect oppervlak en optimale langdurige bescherming.


Seite 2

Ga over tot het verfoffensief – met houtbeitsen van Brillux

Vlaklazuur 620 buiten niet maatvaste houten delen

Gel-Lazuur 510

Duurzaam Beschermende Beits 580 ---

Lacryl Houtlazuur 235

3x

3x

+++

+++

3x

3x

2–3 x

3x

+++

+++

+++

++

---

---

3x

3x

+++

++

beperkt maatvaste houten delen maatvaste houten delen binnen Hout en houten materialen

---

3x

++

---

---

2x

+++ pro

p i ny l - b u t h y l c a

rb

am

sv

rb

am

ler

gis

c h e re a c t i e

sv

o er

za

n

al

3 t EN 71-

reen meed, speekselelgo Komt ove eid id van spe Veilighe zweetbestendigh en

or

za al

or

n

Ka

c h e re a c t i e

Ka

gis

p i ny l - b u t h y l c a

)

)

)

ler

o er

pro

PB C

PB C

PB C

al

um

t (I

t (I

t (I

Ka n

di

ken

um

aa

di

-j o

am

t3

rb

B e va

p i ny l - b u t h y l c a

ken

pro

-j o

um

aa

di

aa

Kwaliteits- en keuringszegel

t3

ler

gis

c h e re a c t i e

sv

o er

Kleurmengsysteem

7324 AL Apeldoorn Vissenstraat 24 Tel. +31 (0)55 58223-59 Fax +31 (0)55 58223-34

7513 JA Enschede Slijpsteen 12 Tel. +31 (0)53 48207-29 Fax +31 (0)53 48207-16

2991 XT Barendrecht Pesetastraat 74 Tel. +31 (0)10 29234-89 Fax +31 (0)10 29234-70

3125 AV Schiedam Strickledeweg 101a Tel. +31 (0)10 23809-59 Fax +31 (0)10 23809-40

www.brillux.nl info@brillux.nl

+++ = zeer goed geschikt ++ = goed geschikt

8826.9196.0008

Neem vóór de verwerking de informatie in de desbetreffende praktijkinformatiebladen in acht.

2451/204/1/0510

Via het Brillux kleurmengsysteem kan ons gehele beitsassortiment op kleur worden gemaakt. Een duidelijk voordeel, omdat u daardoor de beitsen ook voor veeleisende kleurconcepten kunt inzetten. In uw Brillux vestiging worden de door u gewenste kleuren direct gemengd. Vergeet de beperkingen van gisteren. Zet in op effectieve houtbescherming en geef houten onderdelen tegelijkertijd een nieuwe creatieve kwaliteit. Wij steunen u hierbij met alle plezier.

B e va

Bij de kleur grijs verschillen de meningen. Terwijl veel klanten de natuurlijke houtkleur willen behouden, geven anderen de voorkeur aan de grijze kleur die het resultaat is van de permanente belasting door het weer en de blootstelling van een onbehandelde houtondergrond aan UV. De eisen van een duurzame houtbescherming en de esthetische ideeën van uw opdrachtgevers kunnen nu eindelijk op elkaar worden afgestemd. U krijgt de Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux immers in verschillende grijsnuances – bijvoorbeeld voor toepassing in moderne architectonische concepten met natuurlijk bouwen.

Mooi en duurzaam: Brillux Duurzaam Beschermende Beits 580

Brillux mengtechnologie – voor een onbeperkte variatie in kleur

ken

Houtoppervlakken met een gebrekkige bescherming worden grijs. Een feit dat veel klanten niet willen accepteren. Via ons omvangrijk kleurenscala van echt hout kunt u beschikken over een adequate oplossing – een oplossing waarmee de uitstraling van de houten onderdelen duurzaam en met hun natuurlijke uitstraling kan worden behouden. Daardoor bent u prima toegerust zowel voor renovatiewerkzaamheden aan historische gebouwen als om een begin te maken met het realiseren van moderne vormgeving.

Sommigen vinden grijs leuk

za

Hout, heel natuurlijk: de Brillux kleuren van echt hout

or

Harmonie van uitstraling en functie – dat is de basisgedachte die ons leidt bij de ontwikkeling van onze producten. Dat betekent ook het volgende: U geniet onbeperkte vrijheid van vormgeving met beitsen van Brillux. Door een praktisch grenzenloze variatie in kleuren kunnen zelfs ongewone wensen van klanten worden gerealiseerd. Bekijk gewoon eens de kleurstalen in uw Brillux vestiging en laat u tot nieuwe wegen bij de kleurvormgeving met beitsen inspireren:

Laat geen wensen onvervuld: het VOC 2010-conforme beitsassortiment van Brillux

-j o

17:06 Uhr

t3

06.05.2010

B e va

BX_Folder-580-NL.qxp:Layout 1


BX_Folder-580-NL.qxp:Layout 1

06.05.2010

17:05 Uhr

Seite 1

Hoger aandeel aan vaste deeltjes, goede indringing – op deze wijze functioneert hypermoderne high-solidtechnologie

Betrouwbare duurzame bescherming voor maatvaste en beperkt maatvaste houten delen Ons recept voor gezond hout: Hightech tegen UV-straling Vocht, temperatuurschommelingen, UV-straling: houten onderdelen buitenshuis hebben heel wat te verduren. Hierbij wordt vooral de werking van het zonlicht vaak onderschat. De langdurige inwerking van UV-stralen met korte golven schaadt de twee belangrijkste bestanddelen van hout: cellulose en lignine. De werking van de stralen is bijzonder fataal voor de lignine die als een soort stijfsel in de celwanden is opgeslagen en voor de stabiliteit en de hardheid van het hout zorgt. De energierijke UVstraling breekt de

lignine langzaam maar zeker af. De gevolgen: kleurveranderingen van het hout (witachtige tot vuil-grijsachtige kleur) glansvermindering krijteffecten UV-doorlatende coatings verliezen hun hechting en springen los. Scheurvorming in de afwerking en daardoor aantastingspunten voor schimmels die het aanvankelijk alleen maar aan het oppervlak vernielde hout ook diep kunnen schaden.

Zet nu in op drievoudige duurzame bescherming! Alle Brillux beitsen leveren ondanks hun gelijkmatige transparantie een zeer goede bescherming tegen de zonneschijn op – dankzij de uitrusting met speciale tegen UV beschermende pigmenten. Duurzaam Beschermende Beits 580 is bovendien voorzien van een extra bescherming en vormt zodoende de optimale oplossing voor effectieve langdurige bescherming:

Hout is een veeleisend bouwmateriaal. Een bouwmateriaal dat vooral buitenshuis aan zeer grote belastingen is blootgesteld – en daarom speciale bescherming verlangt. Hierbij gaat het niet alleen om de uitstraling, maar vooral ook om de functionaliteit van de onderdelen duurzaam te waarborgen. Hierbij is ook de keuze van de juiste afwerking van groot belang. Er worden hoge eisen gesteld aan het materiaal. Het moet wisselende weersinvloeden doorstaan langdurige bescherming tegen UV-straling garanderen resistent zijn tegen craquelé vorming een optimale hechting met de ondergrond bezitten.

Extra UV-absorbers filteren de voor het fout schadelijke straling. De zeer effectieve additieven laten hierbij het zichtbare licht passeren, zodat het beitsende effect en de kleurwerking elkaar niet schaden. Extra „vangers van radicalen” gaan de afbraakprocessen in de beitsfilm en in de houtcellen tegen. De door de inwerking van de UV-straling ontstane vrije radicalen worden effectief geëlimineerd. Overal waar houten onderdelen aan het licht zijn blootgesteld, is onze Duurzaam Beschermende Beits 580 het materiaal voor de juiste keuze. Door de beits wordt een beitsende afwerking mogelijk die de natuurlijke houtnerf accentueert en de houtsubstantie zelfs drie maal beschermt – door de speciale pigmentering, de UV-absorbers en de vangers van radicalen.

Een krachtige beits moet meer kunnen dan een normale afwerking: het materiaal moet een goed hechtende en naadloze film aan de oppervlakte vormen en tegelijkertijd zo diep mogelijk in de ondergrond doordringen. Voor de kwaliteit van de oppervlaktefilm is vooral het aandeel vaste deeltjes beslissend. En juist daar zit de kracht van de Brillux Duurzaam Beschermende Beits 580. Het hoge gehalte aan vaste deeltjes garandeert een excellente bescherming tegen weersinvloeden en een effectieve UV-filtering. De extra uitrusting met UV-absorbers, vangers van radicalen – en desgewenst met filmbescherming tegen schimmelaangroei – completeert de uitstekende beschermende werking.

Duurzaam Beschermende Beits 580 beschikt tegelijkertijd over een zeer goed indringendvermogen en kan zijn beschermingseffect ook binnen het hout ontplooien. De schadelijke UV-straling kan tenslotte – afhankelijk van de houtsoort – tussen 75 μm en 100 μm diep doordringen in het hout. Dankzij hypermoderne bindmiddeltechnologie op basis van alkydhars met extreem kleine moleculen overtreft de Brillux beits deze waarde zonder problemen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld acrylaten, die door hun molecuulgrootte niet zo diep kunnen doordringen. Conclusie: De Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux combineert de belangrijke eisen die aan een effectieve houtbescherming worden gesteld: een hoog aandeel vaste deeltjes en een goed indringend vermogen.

Microscopische opname (50 x vergroot) van het indringend vermogen van een blauw getinte beits

Zuivere filmvorming aan de houtoppervlakte = slechte indringing

Duurzaam Beschermende Beits 580 dringt diep door in het hout = goede indringing

Ook economisch de eerste keus

Door UV-stralen en onvoldoende constructieve detailvorming vergrijsd hout.

Het hoge aandeel vaste deeltjes van de Duurzaam Beschermende Beits 580 is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor uw berekeningen. Want u bespaart waardevolle werktijd. Door het hogere aandeel vaste deeltjes bereikt u op beperkt maatvaste houten delen met twee à drie afwerklagen een perfect oppervlak en optimale langdurige bescherming.


BX_Folder-580-NL.qxp:Layout 1

06.05.2010

17:05 Uhr

Seite 1

Hoger aandeel aan vaste deeltjes, goede indringing – op deze wijze functioneert hypermoderne high-solidtechnologie

Betrouwbare duurzame bescherming voor maatvaste en beperkt maatvaste houten delen Ons recept voor gezond hout: Hightech tegen UV-straling Zet nu in op drievoudige duurzame bescherming! Alle Brillux beitsen leveren ondanks hun gelijkmatige transparantie een zeer goede bescherming tegen de zonneschijn op – dankzij de uitrusting met speciale tegen UV beschermende pigmenten. Duurzaam Beschermende Beits 580 is bovendien voorzien van een extra bescherming en vormt zodoende de optimale oplossing voor effectieve langdurige bescherming:

Hout is een veeleisend bouwmateriaal. Een bouwmateriaal dat vooral buitenshuis aan zeer grote belastingen is blootgesteld – en daarom speciale bescherming verlangt. Hierbij gaat het niet alleen om de uitstraling, maar vooral ook om de functionaliteit van de onderdelen duurzaam te waarborgen. Hierbij is ook de keuze van de juiste afwerking van groot belang. Er worden hoge eisen gesteld aan het materiaal. Het moet wisselende weersinvloeden doorstaan langdurige bescherming tegen UV-straling garanderen resistent zijn tegen craquelé vorming een optimale hechting met de ondergrond bezitten.

Extra UV-absorbers filteren de voor het fout schadelijke straling. De zeer effectieve additieven laten hierbij het zichtbare licht passeren, zodat het beitsende effect en de kleurwerking elkaar niet schaden. Extra „vangers van radicalen” gaan de afbraakprocessen in de beitsfilm en in de houtcellen tegen. De door de inwerking van de UV-straling ontstane vrije radicalen worden effectief geëlimineerd. Overal waar houten onderdelen aan het licht zijn blootgesteld, is onze Duurzaam Beschermende Beits 580 het materiaal voor de juiste keuze. Door de beits wordt een beitsende afwerking mogelijk die de natuurlijke houtnerf accentueert en de houtsubstantie zelfs drie maal beschermt – door de speciale pigmentering, de UV-absorbers en de vangers van radicalen.

Met de Duurzaam Beschermende Beits 580 heeft Brillux een houtafwerking ontwikkeld die precies aan deze eisen voldoet – en zelfs een schepje er bovenop doet. Want hij biedt naast uitstekende bescherming ook optimaal verwerkingscomfort.

Conclusie: De Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux is het summum als het gaat om professionele langdurige bescherming: duurzaam, betrouwbaar en economisch in gebruik.

Voor de kwaliteit van de oppervlaktefilm is vooral het aandeel vaste deeltjes beslissend. En juist daar zit de kracht van de Brillux Duurzaam Beschermende Beits 580. Het hoge gehalte aan vaste deeltjes garandeert een excellente bescherming tegen weersinvloeden en een effectieve UV-filtering. De extra uitrusting met UV-absorbers, vangers van radicalen – en desgewenst met filmbescherming tegen schimmelaangroei – completeert de uitstekende beschermende werking.

Duurzaam Beschermende Beits 580 beschikt tegelijkertijd over een zeer goed indringendvermogen en kan zijn beschermingseffect ook binnen het hout ontplooien. De schadelijke UV-straling kan tenslotte – afhankelijk van de houtsoort – tussen 75 μm en 100 μm diep doordringen in het hout. Dankzij hypermoderne bindmiddeltechnologie op basis van alkydhars met extreem kleine moleculen overtreft de Brillux beits deze waarde zonder problemen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld acrylaten, die door hun molecuulgrootte niet zo diep kunnen doordringen. Conclusie: De Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux combineert de belangrijke eisen die aan een effectieve houtbescherming worden gesteld: een hoog aandeel vaste deeltjes en een goed indringend vermogen.

Microscopische opname (50 x vergroot) van het indringend vermogen van een blauw getinte beits

Zuivere filmvorming aan de houtoppervlakte = slechte indringing

Duurzaam Beschermende Beits 580 dringt diep door in het hout = goede indringing

Ook economisch de eerste keus

Overzicht van de eigenschappen en voordelen: alkydharsbeits voor beperkt maatvaste en maatvaste houten delen op basis van hypermoderne high-solid-bindmiddeltechnologie uitstekende UV- en weersbestendigheid door extra UV-absorber goed penetratievermogen, diep doordringend aromaatvrij, geringe geurvorming rationele beits rijk aan vaste deeltjes druppelgeremd ingesteld – om ook boven het hoofd veilig te werken buiten en binnen inzetbaar op aanvraag ook met beschermende film tegen schimmelaangroei (Brillux Protect)

Een krachtige beits moet meer kunnen dan een normale afwerking: het materiaal moet een goed hechtende en naadloze film aan de oppervlakte vormen en tegelijkertijd zo diep mogelijk in de ondergrond doordringen.

Door UV-stralen en onvoldoende constructieve detailvorming vergrijsd hout.

Het hoge aandeel vaste deeltjes van de Duurzaam Beschermende Beits 580 is niet alleen goed voor het hout, maar ook voor uw berekeningen. Want u bespaart waardevolle werktijd. Door het hogere aandeel vaste deeltjes bereikt u op beperkt maatvaste houten delen met twee à drie afwerklagen een perfect oppervlak en optimale langdurige bescherming.


Seite 2

Ga over tot het verfoffensief – met houtbeitsen van Brillux

Vlaklazuur 620 buiten niet maatvaste houten delen

Gel-Lazuur 510

Duurzaam Beschermende Beits 580 ---

Lacryl Houtlazuur 235

3x

3x

+++

+++

3x

3x

2–3 x

3x

+++

+++

+++

++

---

---

3x

3x

+++

++

beperkt maatvaste houten delen maatvaste houten delen binnen Hout en houten materialen

---

3x

++

---

---

2x

+++ pro

p i ny l - b u t h y l c a

rb

am

sv

rb

am

ler

gis

c h e re a c t i e

sv

o er

za

n

al

3 t EN 71-

reen meed, speekselelgo Komt ove eid id van spe Veilighe zweetbestendigh en

or

za al

or

n

Ka

c h e re a c t i e

Ka

gis

p i ny l - b u t h y l c a

)

)

)

ler

o er

pro

PB C

PB C

PB C

al

um

t (I

t (I

t (I

Ka n

di

ken

um

aa

di

-j o

am

t3

rb

B e va

p i ny l - b u t h y l c a

ken

pro

-j o

um

aa

di

aa

Kwaliteits- en keuringszegel

t3

ler

gis

c h e re a c t i e

sv

o er

Kleurmengsysteem

7324 AL Apeldoorn Vissenstraat 24 Tel. +31 (0)55 58223-59 Fax +31 (0)55 58223-34

7513 JA Enschede Slijpsteen 12 Tel. +31 (0)53 48207-29 Fax +31 (0)53 48207-16

2991 XT Barendrecht Pesetastraat 74 Tel. +31 (0)10 29234-89 Fax +31 (0)10 29234-70

3125 AV Schiedam Strickledeweg 101a Tel. +31 (0)10 23809-59 Fax +31 (0)10 23809-40

www.brillux.nl info@brillux.nl

+++ = zeer goed geschikt ++ = goed geschikt

8826.9196.0008

Neem vóór de verwerking de informatie in de desbetreffende praktijkinformatiebladen in acht.

2451/204/1/0510

Via het Brillux kleurmengsysteem kan ons gehele beitsassortiment op kleur worden gemaakt. Een duidelijk voordeel, omdat u daardoor de beitsen ook voor veeleisende kleurconcepten kunt inzetten. In uw Brillux vestiging worden de door u gewenste kleuren direct gemengd. Vergeet de beperkingen van gisteren. Zet in op effectieve houtbescherming en geef houten onderdelen tegelijkertijd een nieuwe creatieve kwaliteit. Wij steunen u hierbij met alle plezier.

B e va

Bij de kleur grijs verschillen de meningen. Terwijl veel klanten de natuurlijke houtkleur willen behouden, geven anderen de voorkeur aan de grijze kleur die het resultaat is van de permanente belasting door het weer en de blootstelling van een onbehandelde houtondergrond aan UV. De eisen van een duurzame houtbescherming en de esthetische ideeën van uw opdrachtgevers kunnen nu eindelijk op elkaar worden afgestemd. U krijgt de Duurzaam Beschermende Beits 580 van Brillux immers in verschillende grijsnuances – bijvoorbeeld voor toepassing in moderne architectonische concepten met natuurlijk bouwen.

Brillux mengtechnologie – voor een onbeperkte variatie in kleur

ken

Houtoppervlakken met een gebrekkige bescherming worden grijs. Een feit dat veel klanten niet willen accepteren. Via ons omvangrijk kleurenscala van echt hout kunt u beschikken over een adequate oplossing – een oplossing waarmee de uitstraling van de houten onderdelen duurzaam en met hun natuurlijke uitstraling kan worden behouden. Daardoor bent u prima toegerust zowel voor renovatiewerkzaamheden aan historische gebouwen als om een begin te maken met het realiseren van moderne vormgeving.

Sommigen vinden grijs leuk

za

Hout, heel natuurlijk: de Brillux kleuren van echt hout

or

Harmonie van uitstraling en functie – dat is de basisgedachte die ons leidt bij de ontwikkeling van onze producten. Dat betekent ook het volgende: U geniet onbeperkte vrijheid van vormgeving met beitsen van Brillux. Door een praktisch grenzenloze variatie in kleuren kunnen zelfs ongewone wensen van klanten worden gerealiseerd. Bekijk gewoon eens de kleurstalen in uw Brillux vestiging en laat u tot nieuwe wegen bij de kleurvormgeving met beitsen inspireren:

Laat geen wensen onvervuld: het VOC 2010-conforme beitsassortiment van Brillux

-j o

17:06 Uhr

t3

06.05.2010

B e va

BX_Folder-580-NL.qxp:Layout 1

Mooi en duurzaam  

Brillux Duurzaam Beschermende Beits 580

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you