Page 1

Het materiaal voor creatief vormgeven van wanden: Brillux CreaGlas Weefsel


2


Inhoudsopgave

Uw ideeën in de hoofdrol

4

CreaGlas Weefsel laat andere wandbekleding ver achter zich

6

Gezond en milieubewust wonen

10

Creatieve veelzijdigheid: inspiratie in vijfvoud

12

· CreaGlas Weefsel Profession · CreaGlas Weefsel VG · CreaGlas Weefsel VG K · CreaGlas Weefsel Art-Line · CreaGlas Weefsel CI-Plus

14 16 18 20 22

Perfect op elkaar afgestemd: het CreaGlas Weefsel-Systeem

24

De beste basis voor creatieve vormgevingstechnieken Bildbeschreibungen Eingesetzte Materialien und Farbtöne Seite 48

26

3


Uw ideeën in de hoofdrol

Toen wij Brillux Glasweefsel haar naam gaven, speelde creativiteit een grote rol. Als geen andere wand- en plafondbekleding nodigt CreaGlas Weefsel uit om creatief te zijn. De grote keuze uit motieven, de diverse lijmtechnieken en natuurlijk de fantastische mogelijkheden om met kleur vorm te geven bieden enorme speelruimte voor eigen ideeën.

4

Aansprekende vormgeving van vlakken gecombineerd met glasheldere voordelen: het belangrijkste bestanddeel van CreaGlas Weefsel is namelijk glas. En wel speciaal vervaardigd glas, dat door middel van het zogenaamde sproeikopprocédé tot fijne glasdraden wordt gevormd. Alleen door het exact aanhouden van de vastgestelde diameter van deze glasdraad wordt een gelijkmatig oppervlak van het uiteindelijke weefsel gegarandeerd.


Speciaal vervaardigd glas vormt de grondstof voor glasweefsel.

Tijdens het sproeikopprocĂŠdĂŠ ontstaan uit de vloeibare glasmassa glasdraden: het basismateriaal voor glasgaren.

Tot glasgaren gesponnen glasdraden; klaar voor gebruik op de weefstoel.

De glasdraden worden in een zogenaamde spintrechter tot glasgaren geweven. Op weefmachines wordt dit garen verwerkt tot CreaGlas Weefsel in verschillende motieven en structuren. Bijna als

geen andere wand- en plafondbekleding overtuigt glasweefsel door zijn unieke materiaaleigenschappen zoals maatvastheid en voor wat betreft het gezondheidsaspect staat het boven iedere verdenking.

5


CreaGlas Weefsel laat andere wandbekleding ver achter zich

Glasweefsel heeft heel bijzondere kwaliteiten. Op bijna alle ondergronden is het zeer sterk. Het laat zich bijzonder veelzijdig afwerken en is daardoor geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. De overtuigende voordelen gedetailleerd weergegeven:

6

Moeilijk verteerbaar door vuur

Geen werkende naden

Terwijl andere wandbekleding bij aanraking met vuur makkelijk kan ontbranden, is glasweefsel moeilijk ontvlambaar. Ook in combinatie met een optimaal op de weefselsoort, toepassing en vormgevingswens afgestemde afwerklaag wordt Brillux CreaGlas Weefsel geclassificeerd als moeilijk ontvlambaar B1 respectievelijk niet brandbaar A2 volgens DIN 4102.

Glas zet niet uit en krimpt niet. Zelfs wanneer er vocht op inwerkt blijft het maatvast. Glasweefsel heeft deze eigenschap ook en is dus volkomen maatstabiel. Hoe waardevol deze eigenschap is, toont vergelijking met andere wandbekleding, bijvoorbeeld behangpapier, aan. Door het inwerken van de lijm kan rek of krimp ontstaan. Het gevolg is bekend: openspringende naden. Met glasweefsel ontstaan dankzij de maatvastheid, in combinatie met de speciaal afgestemde weefsellijm, absoluut gesloten en dus onopvallende naden.

Door zijn maatvastheid valt Brillux CreaGlas Weefsel ook met een behangapparaat te verwerken. Inwerktijden hoeven hierbij niet gehanteerd te worden.


De natuur is de grondstofleverancier: kwartszand, kalk en soda.

Een prettig klimaat

Natuurlijke grondstoffen

Met Glasweefsel blijft een muur damp doorlaten. Dus noch het glasweefsel, noch de bijbehorende systeemafwerking en lijm sluiten de ondergrond af. Gasvormige moleculen zoals waterdamp kunnen door de laag diffunderen (heendringen). Op deze manier draagt glasweefsel bij aan een gezond woonklimaat waarin men zich prettig voelt.

Kwartszand, kalk en soda: CreaGlas Weefsel wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen en is vrij van PVC, weekmakers en andere stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar niet alleen het glasweefsel, maar ook de afwerklagen zijn milieuvriendelijk. De speciale CreaGlas Weefsel afwerklagen op dispersiebasis zijn emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrij en garanderen zo in combinatie met CreaGlas Weefsel een grote mate van ÂťwoongezondheidÂŤ.

7


Eenvoudig te reinigen Een wandbekleding die goed en makkelijk te reinigen is? Met glasweefsel is dat geen probleem. In combinatie met de afwerklaag ontstaat een schoon, gesloten oppervlak, dat ideaal te reinigen is en micro-organismen geen kans geeft er op te hechten. Eventuele verontreinigen zijn makkelijk te verwijderen zonder restsporen na te laten. Met de juiste afwerklaag is het oppervlak zelfs bestand tegen schuren en

8

desinfectiemiddelen. Deze producteigenschappen worden niet alleen gewaardeerd bij professionele toepassingen, zoals ziekenhuizen en artsenpraktijken, maar ook bij particulier gebruik. Juist omdat hier kleinere vervuiling door bijvoorbeeld kinderhanden makkelijk en snel weer te verwijderen zijn en de wanden zo lange tijd fraai blijven. Voor extreme toepassingen zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen is

zelfs een decontamineerbaar oppervlak met een aansprekende afwerklaag mogelijk. Zo kunnen wanden in ruimtes waarin radioactieve substanties vrijkomen volledig ontdaan worden van de zogenaamde radionucliden die zich op het oppervlak en soms zelfs op geringe diepte in het oppervlak bevinden. En dat zonder dat de eigenschappen van het oppervlak worden aangetast.

CreaGlas Weefsel is bijzonder makkelijk schoon te maken.


Bestand tegen stoten en zware belasting Ook onder extreme belasting bewijst glasweefsel zijn bijzondere kwaliteiten. De verbinding van dispersielijm en glasweefsel geeft een zeer hard oppervlak dat bestand is tegen veel mechanische inwerkingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld geschuimde wandbekleding blijft de structuur van glasweefsel zelfs bij licht stoten, zoals door een koffer, onbeschadigd. Afhankelijk van de kracht of de intensiteit van het stoten dient soms de afwerklaag vernieuwd te worden.

Uitstekende kracht-rek verhouding

Een aantrekkelijk textiel karakter Natuurlijk herkent u dit: een nieuw behang, bijvoorbeeld met een stuc-structuur, valt optisch tegen omdat zich op regelmatige afstand een markante korrel herhaalt. Ieder bedrukt, gepreegd of geschuimd behang heeft een vast patroon, een gedefinieerde structuur. Dit in tegenstelling tot glasweefsel: doordat het als stof op een weefapparaat vervaardigd is heeft het geen opvallende, repeterende plaatsen. Aangezien het glasweefsel in het algemeen vrijwel identiek is, ontstaat het voor glasweefsel zo typerende, aantrekkelijke textielkarakter. Dit karakter blijft zelfs bij de dessins van CreaGlas Art-Line behouden.

Ten opzichte van de zogenaamde warmgepreegde vliesproducten steken de positieve eigenschappen van de wapenende werking van glasweefsel sterk af. Dit technische voordeel laat zich het beste illustreren aan de hand van de kracht-rek verhouding. Bij het vaststellen van de kracht-rek verhouding wordt met een vastgestelde krachtopbouw op een testopstelling verlijmd wandbekleding getest op bestendigheid tegen trekbelasting. Het sterke textielglasweefsel komt uit deze test duidelijk als winnaar naar voren. Pas bij een trekbelasting van ca. 90 kg. op een 5 cm. brede weefselstrook scheurt het materiaal in de testopstelling. Een verandering van de structuur kan tot dit punt niet worden waargenomen. Daarentegen verliest het geteste vliesmonster al bij 13 kg. haar structuur en leidt een belasting van ca. 28 kg.

Meetapparatuur voor de kracht-rek verhoudingen.

Teststrook glasweefsel voor de kracht-rek proef.

tot afscheuren van het materiaal. Met glasweefsel wordt dus een daadwerkelijke wapening van de muur verkregen.

9


Gezond en milieubewust wonen

Dankzij het gebruik van natuurlijke grondstoffen is glasweefsel »van nature« een milieuvriendelijk product. Voor het afwerken kan uit een breed gamma van eveneens milieuvriendelijke, speciaal voor het afwerken van glasweefsel ontwikkelde dispersieverven worden gekozen- en voor alle belastingsklassen emissie-, oplosmiddel en weekmakervrij (=ELF).

10

Voor een volkomen individueel vormgegeven interieur staat een uitgebreid assortiment afwerkingmaterialen ter beschikking, die geen oplosmiddelen, weekmakers of emissie verzorgende materialen bevatten. Daarnaast kunnen de meeste van de Brillux ELF-producten volgens het Brillux KleurSysteem op kleur worden gemaakt en zijn zij ook na het op kleur mengen emissie en oplosmiddelvrij. Daar zorgt de Brillux

kleurtechnologie voor met de hoogwaardige Aquatec pigmentconcentraten. Met Brillux ELFproducten kunnen alle opdrachten op het gebied van het vormgeven van interieurs perfect uitgevoerd worden. Van projecten met etages in verschillende kleuren als hulp bij oriëntatie tot een knusse, gezonde kinderkamer met verschillend gekleurde muren.


Beter bestaat niet: Eco-Tex standaard 100, productklasse voor baby´s Goed om te weten: Brillux CreaGlas Weefsel heeft het Duitse Eco-Tex vignet »Textiles Vertrauen Schadstoffgeprüfte Textilien nach Öko-Tex Standard 100«. De tests hebben aangetoond dat CreaGlas Weefsel niet alleen voldoet aan de aan glasweefsel gestelde eisen van productklasse IV voor stofferingmateriaal en wandbekleding.

Met de indeling in productklasse I, producten voor baby’s, is het hoogst mogelijke resultaat bereikt; aan de strengste eisen van het Eco-Tex vignet wordt voldaan. Dat betekent dat CreaGlas Weefsel gezien moet worden als een voor de gezondheid volledig betrouwbaar woningtextiel.

11


Creatieve veelzijdigheid: inspiratie in vijfvoud

Het Brillux CreaGlas Weefsel assortiment omvat in totaal vijf verschillende weefselsoorten. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen ook de meest uitgesproken wensen op het gebied van vormgeven gerealiseerd worden. Iedereen kan een bij zijn smaak passend, individueel dessin ĂŠn het juiste weefsel voor de betreffende technische toepassing vinden.

12

1 . C r e a G l a s We e f s e l P r o f e s s i o n Kwaliteit die zich heeft bewezen in klassieke structuren.

3 . C r e a G l a s We e f s e l V G K Weefsel met een voorgecoate laag.

2 . C r e a G l a s We e f s e l V G Weefsel met een voorgecoate laag.

4 . C r e a G l a s We e f s e l A r t - L i n e Een veelheid aan ontwerpen in expressieve dimensies.

5 . C r e a G l a s We e f s e l C I - P l u s Weefsel met structuren geweven op basis van de individuele wensen van de klant.


13


CreaGlas Weefsel Profession

14

C r e a G l a s We e f s e l P r o f e s s i o n

Het toepassingsgebied

· Dessins met een sterke expressiviteit. · Op diverse manieren af te werken · Klassieke motieven · Verkrijgbaar in 17 structuren · Gelijkmatige structuur · Versterkt de wand · Naar wens in kleur af te werken · Sterk

De tijdloze en klassieke elegantie van de structuur maakt CreaGlas Weefsel Profession tot de ideale wand- en plafondafwerklaag bij zowel projecten als bij particulier gebruik. Wachtkamers, gangen, trappenhuizen, woon- en werkruimte, kortom overal waar een sterke en tegelijkertijd individueel vorm te geven wandbekleding toegepast moet worden is CreaGlas Weefsel Profession in combinatie met de speciale CreaGlas Weefsel afwerklagen het meest geschikt.


Suggestie Met de in totaal 17 verschillende structuren is CreaGlas Weefsel Profession de klassieker onder glasweefsels bij projecten en particuliere toepassingen. Voor een compleet verantwoord gezonde systeemopbouw zorgt de Eco-Tex certificering van het weefsel en de emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrije lijm- en afwerklagen. In combinatie met Armierungskleber 480 en een CreaGlas 2K-Acryl afwerklaag is CreaGlas Weefsel Profession zelfs bestand tegen belasting met spatwater. Daardoor is het ook geschikt voor gebruik op plaatsen waar de schoonmaakfrequentie hoog ligt zoals bijvoorbeeld medische badruimten.

15


CreaGlas Weefsel VG

C r e a G l a s We e f s e l V G · Glasweefsel met een voorgecoate laag. · Voor een tijdbesparende systeemopbouw waarbij in de meeste gevallen één afwerklaag voldoende is. · Expressieve dessins, meerdere keren overschilderbaar. · Klassieke motieven. · Verkrijgbaar is 6 weefseldessins en een glasvlies. · Versterkt de wand. · Naar wens in kleur af te werken. · Sterk.

16


Het toepassingsgebied Het wezenlijke voordeel van dit weefsel is de voorgecoate laag. Hierdoor is bij afwerking met een witte of lichte kleur in de regel één afwerklaag voldoende. Voor dit doel zijn qua dekkend en vullend vermogen speciaal op CreaGlas Weefsel VG afgestemde afwerklagen ontwikkeld: CreaGlas Einschicht-Finish ELF 3474. Dit maakt CreaGlas Weefsel VG uitermate geschikt voor tijd besparende renovaties en bij nieuwbouw projecten. De voornaamste toepassingsgebieden van dit

Suggestie sterke glasweefsel zijn kantoren, bureau’s, ziekenhuizen en scholen. Dessin 1000 VG Glasvlies is bijzonder geschikt als onderlaag bij een gladde afwerking bij nieuwbouw en renovatie, maar ook als ondergrond bij creatieve vormgevingstechnieken. Het voorbehandelde, gelijkmatig zuigende oppervlak en de hoge witgraad zijn optimaal op de CreaGlas Weefsel afwerklagen afgestemd.

Zelfs wanneer het weefsel al is voorgecoat, is het in situaties waarbij er strijklicht op valt aan te raden twee afwerklagen aan te brengen. Door de vanuit de fabriek aangebrachte coating zuigt het weefsel minder sterk. Wanneer er nu twee lagen worden aangebracht zijn de vlakken nog beter verzadigd en tonen zij ook bij sterk strijklicht bijzonder gelijkmatig.

17


CreaGlas Weefsel VG K

C r e a G l a s We e f s e l V G K · Glasweefsel met een voorgesausde kleurlaag en op de rugzijde een met water te activeren lijmlaag. · Voor tijdbesparend behangen en afwerken: onder optimale condities kunnen het behangen en het aanbrengen van de afwerklaag dezelfde dag plaatsvinden.

18

· De op de rug aangebrachte, met water te activeren dispersielijm is voor iedere weefseldessin apart gedoseerd; daarmee wordt een optimale hechting op juiste ondergrond gegarandeerd. · Expressieve structuren, meerdere keren overschilderbaar.

· Klassieke motieven. · Verkrijgbaar is 5 weefseldessins. · Versterkt de wand. · Naar wens in kleur af te werken.


Activeren van de lijmlaag met bevochtigingapparaat 1335.

Het toepassingsgebied

Suggestie

CreaGlas Weefsel VG K is een “speciaalproduct� op basis van CreaGlas Weefsel VG en is dus eveneens geschikt voor tijd besparende renovaties bij nieuwbouw projecten. Voor het activeren van de op de rugzijde aangebrachte lijmlaag wordt het speciale bevochtigingapparaat 1335 of speciaal hulpstuk (een opzetstuk met dompelrol) voor het behanglijmapparaat Tapofix CB 1000 gebruikt. Alleen met deze apparaten kan een gelijkmatige en toereikende bevochtiging van het weefsel met water plaatsvinden, wat de basis vormt voor een perfecte verlijming en een optimale uitstraling van het oppervlak.

Ook voor gebruik bij particulieren: de eenvoudige verwerking van dit weefsel maakt het ook geschikt voor gebruik bij particulieren. Dank zij bevochtigingapparaat 1335 kunnen behangopdrachten van kleine ruimten met marginale kosten voor het reinigen van apparaten gerealiseerd worden. Geactiveerde weefselbanen of delen hiervan kunnen, wanneer zij niet direct verwerkt worden, gedroogd worden en dan voor gebruik een tweede keer met water worden geactiveerd. Waarmee verlies tot een minimum kan worden teruggebracht.

Hulpstuk voor de Tapofix CB1000: opzetstuk met dompelrol.

19


CreaGlas Weefsel Art-Line

20

C r e a G l a s We e f s e l A r t - L i n e

Het toepassingsgebied

· Zware kwaliteit van ca. 275 gr/m2, waardoor het een goede versteviging van de wand geeft. · Premium Quality op het gebied van glasweefsel. · Vervaardigd met behulp van de jacquard weeftechniek. · 9 Verschillende dessins met een sterke uitstraling.

Het ideale glasweefsel voor gebruik bij particulieren: de fijne motieven en harmonieuze structuren geven een hoogwaardige ambiance, die door een individuele kleurvormgeving perfect kan worden aangepast aan de eventuele eisen. CreaGlas Weefsel Art-Line biedt een breed scala aan dessins tot zelfs zachte structuren met weinig reliëf. Alle dessins onderscheiden zich van CreaGlas Weefsel Profession door de jacquard weeftechniek en de fijnheid van de binddraden.


Suggestie Terwijl het bij projecten de tendens is vlakken een kleur te geven, is bij particulieren een kleurige vormgeving meer de trend. Door het toepassen van creatieve schildertechnieken komen de hoogwaardige ArtLine structuren bijzonder goed tot hun recht. De rakeltechniek bijvoorbeeld laat de lagere delen van het glasweefsel qua kleur intensiever lijken en versterkt hiermee de dieptewerking en uitdrukkingskracht van het weefsel. Bij toepassing van de wikkeltechniek daarentegen wordt de weefselstructuur door het wikkelmotief gemaskeerd. Hierdoor komt het weefsel minder geprononceerd over, maar lijkt nog meer effen en oogt als filigraan werk. Voor iedere toepassing en vormgevingswens is dus een individuele bewerking van het weefsel mogelijk.

21


CreaGlas Weefsel CI-Plus

C r e a G l a s We e f s e l C I - P l u s · · · · ·

· ·

22

Zware kwaliteit van ca. 300 gr/m2. De topkwaliteit van CreaGlas Weefsel. Vervaardigd met behulp van de jacquard weeftechniek. Geschikt voor individuele vormgeving. Naar wens kunnen logo’s, wapens, etc – in overeenstemming met het corporate design- ingeweven worden. Grote motieven of enkele elementen in de weefselbaan. Al vanaf 300 m2 naar wens van de klant leverbaar.


CreaGlas Weefsel CI-Plus met het logo van de Beamten-Wohnungs-Verein in Berlijn.

Het toepassingsgebied

Suggestie

Voor een consequente voortzetting van het corporate design in de vormgeving van de wanden. CreaGlas Weefsel CI-Plus kan worden gebruikt voor grote bedrijven, verzekeringsmaatschappijen, banken maar ook in verenigingsruimten.

Om de structuur goed uit te laten komen dient een afwerking gekozen te worden die een dunne laag vormt zoals Sensocryl ELF. Door doelbewust te spelen met licht en schaduw kunnen de ingeweven logo’s optimaal geaccentueerd worden. Een laagspanningsverlichting wordt aanbevolen. Ook een zijdeglanzende of glanzende afwerklaag versterkt de herkenbaarheid op positieve wijze.Met creatieve afwerklagen zoals Creativ Classico 50 of

Creativ Viviato 72, aangebracht in de rakel- of wistechniek kunnen de ingeweven elementen extra worden benadrukt.

CreaGlas Weefsel CI-Plus met het logo van de Duitse spoorwegen.

23


P e rfect op elkaar afgestemd: het CreaGlas Weefsel-Systeem

C r e a G l a s We e f s e l l i j m E L F 3 7 7

CreaGlas rollijm ELF 378

Armierungskleber 480

C r e a G l a s We e f s e l F i n i s h E L F 3 4 7 6

Voor het verlijmen van CreaGlas Weefsel en Rapidvlies 1525 met een goede aanvangshechting en een lange open tijd.

Voor het verlijmen van CreaGlas Weefsel met een hoog soortelijk gewicht en textielbehang eveneens te gebruiken als lijmtoevoeging bij behanglijm.

Voor het verlijmen van CreaGlas Weefsel wanneer er hoge eisen worden gesteld aan de vochtbelasting van het CreaGlas Weefsel systeem.

Speciale matte binnenverf voor het afwerken van CreaGlas Weefsel. Daarnaast ook inzetbaar voor het afwerken van muren.

· · · · ·

· ELF = emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrij. · Voor binnengebruik. · Mat drogend. · Bestendigheid tegen nat wrijven: klasse 2. · Dekkend vermogen klasse 1 bij 6 m2/l.

· · · · · · ·

ELF = emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrij. Voor binnengebruik. Waterverdunbare dispersielijm. In systeemopbouw moeilijk ontvlambaar B1, niet brandbaar B2. Ook geschikt bij gebruik van behanglijmapparaten. Transparant drogend. Waterdamp doorlatend.

· ELF = emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrij. · Voor binnengebruik. · Waterverdunbare dispersielijm. · Zeer goede natte kleefkracht en een uitstekende verouderingstabiliteit. · In systeemopbouw moeilijk ontvlambaar B1, niet brandbaar B2. · Transparant drogend. · Waterdamp doorlatend.

Verbruik Voor het lijmen van CreaGlas Weefsel: ca. 150 - 300 gr/m2, afhankelijk van dessin en ondergrond. Voor het lijmen van Rapidvlies 1525: ca. 150 gr/m2.

Voor binnengebruik. Vochtbestendig. Zeer elastische dispersielijm. Extreem watervast. Speciaal voor bad-, sanitair- en andere natte ruimten. · Sterke kleefkracht en een hoog vullend vermogen. · Waterdamp doorlatend. Verbruik Ca. 200 - 300 gr/m2, afhankelijk van

Verbruik Voor het lijmen van CreaGlas Weefsel: ca. 150 - 300 gr/m2, afhankelijk van dessin en ondergrond.

· Benadrukt het reliëf van de weefselstructuur. · Zeer sterk. · Waterdamp doorlatend.

dessin en ondergrond. Verbruik In systeemopbouw met CreaGlas Weefsel: ca. 170 - 230 ml/m2 voor de tussenlaag. Ca. 130 - 150 ml/m2 voor de toplaag. Op gladde ondergronden: ca. 130 - 150 ml/m2 per laag. Standaardkleuren 0095 Wit Andere kleuren op aanmaak.

24


C r e a G l a s We e f s e l F i n i s h E L F 3 4 9 9 Speciale, zijdematte verf voor binnengebruik voor het afwerken van CreaGlas Weefsel. Daarnaast ook inzetbaar voor het afwerken van muren. · ELF = emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrij. · Voor binnengebruik. · Zijdemat drogend. · Bestendigheid tegen nat wrijven: klasse 2. · Dekkend vermogen klasse 2 bij 7 m2/l. · Benadrukt het reliëf van de weefselstructuur. · Bestand tegen desinfecteermiddelen. · In systeemopbouw moeilijk ontvlambaar B1, niet brandbaar B2. · Zeer sterk. · Waterdamp doorlatend. Verbruik In systeemopbouw met CreaGlas Weefsel: ca. 170 - 230 ml/m2 voor de tussenlaag. Ca. 130 - 150 ml/m2 voor de toplaag. Op gladde ondergronden: ca. 130 - 150 ml/m2 per laag. Standaardkleuren 0095 Wit De overige kleuren uit het Brillux Kleursysteem en op aanmaak.

Sensocr y l E L F

C r e a G l a s 2 K - A c r yl-Beschichtung

Mat 266 Halfmat 267 Zijdeglans 268 Glanzend 269

Glanzend 3470 Zijdeglans 3471

Premium dispersie verf voor een bijzonder slijtvaste afwerking van wanden en plafonds die een gestructureerd oppervlak hebben zoals bijvoorbeeld bij CreaGlas Weefsel en Reliëf 3490. Bijzonder geschikt voor toepassingen waar hoge eisen worden gesteld, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen en artsenpraktijken, maar ook geschikt voor gebruik bij particulieren. · ELF = emissie-, oplosmiddel- en weekmakervrij. · Voor binnengebruik. · Water verdunbaar. · Verkrijgbaar in 4 glansgradaties. · Bestendigheid tegen nat wrijven: klasse 1. · Dekkend vermogen klasse 2 bij 7 m2/l. · Bestand tegen desinfecteermiddelen. · Optimaal bestand tegen schoonmaakmiddelen. · Moeilijk ontvlambaar B1 in systeemopbouw met CreaGlas Weefsel en Reliëf 3490. · Zeer sterk. · Waterdamp doorlatend. Verbruik In systeemopbouw met CreaGlas Weefsel: ca. 170 - 230 ml/m2 voor de tussenlaag. Ca. 130 - 150 ml/m2 voor de toplaag. Op gladde ondergronden: ca. 130 - 150 ml/m2 per laag. Standaardkleuren

2-Componenten afwerklaag voor een extreem sterke wand en plafond afwerking, speciaal in combinatie met het CreaGlas Weefsel systeem. Bijzonder geschikt voor zwaar belaste ruimten zoals operatiekamers en bestralingsruimten in ziekenhuizen, laboratoria, zuivelfabrieken of slachthuizen. · · · ·

Voor binnengebruik. Water verdunbaar. Geurarm. Bestendigheid tegen nat wrijven: klasse 1. · Dekkend vermogen klasse 2 bij 7 m2/l. · Bestand tegen desinfecteermiddelen. · Decontamineerbaar. · Optimale isolerende werking tegen nicotine- en rookneerslag. · Moeilijk ontvlambaar B1 in systeemopbouw met CreaGlas Weefsel. · Zeer sterk. Verbruik In systeemopbouw met CreaGlas Weefsel: ca. 170 - 230 ml/m2 voor de tussenlaag. Ca. 130 - 150 ml/m2 voor de toplaag. Op gladde ondergronden: ca. 130 - 150 ml/m2 per laag. Standaardkleuren 0095 Wit Glanzend 3470: Andere kleuren op aanmaak. Zijdeglanzend 3471: Lichte kleuren uit het Brillux Kleursysteem.

0095 Wit De overige kleuren uit het Brillux Kleursysteem en op aanmaak.

25


De beste basis voor creatieve vormgevingstechnieken

Afgewisselde rakeltechniek met Creativ Viviato 72.

Wikkeltechniek met Dolomit ELF 900.

26

Saai is verleden tijd! Als geen andere ondergrond is Brillux CreaGlas Weefsel geschikt voor de meest uiteenlopende schildertechnieken. Of het nu met de wistechniek, de rakel-, tamponeer-, verloop- of lazuurtechniek wordt afgewerkt, de vormgevingsmogelijkheden zijn eindeloos. Afhankelijk van de techniek en kleur die worden gebruikt ontstaan de meest

verbazingwekkende licht- en kleur effecten. Ook de specifieke glasweefselstructuren kunnen prachtig benadrukt worden. Met als resultaat unieke muur- en plafondvlakken. De ene keer kleurrijk en vrolijk, een andere keer decent harmonisch of met een klassieke elegantie. Iedere stijl en trend kan op eenvoudige wijze op de 4 muren getoverd worden, waarvoor de producten

Creativ Classico 50 en Creativ Viviato 72 bijzonder geschikt zijn. Beide zijn te vervaardigen in alle kleuren van het Brillux Kleursysteem en door toevoeging van basismateriaal naar individuele smaak lichter te maken. Bij de verschillende lagen kunnen ook verschillende kleuren over elkaar verwerkt worden. Overtuig uzelf, wat mogelijk is en laat u inspireren.


Verlooptechniek met Creativ Classico 50.

Verlooptechniek met Creativ Classico 50.

Doorslijptechniek met Dolomit ELF 900. Verlooptechniek met Creativ Classico 50.

27


7324 AL Apeldoorn Vissenstraat 24 Tel. 055 - 3 78 02 06 Fax 055 - 3 60 59 61 apeldoorn@brillux.nl

3125 AV Schiedam Strickledeweg 101a Tel. 010 - 4 15 64 20 Fax 010 - 4 15 65 36 schiedam@brillux.nl

2991 XT Barendrecht Pesetastraat 74 Tel. 010 - 2 99 93 12 Fax 010 - 4 82 67 95 barendrecht@brillux.nl

www. b r i l l u x . n l

7513 JA Enschede Slijpsteen 12 Tel. 053 - 4 35 40 00 Fax 053 - 4 33 92 29 enschede@brillux.nl

Brillux CreaGlas Weefsel  

Het materiaal voor creatief vormgeven van wanden

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you