__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Materialguide

UNDERBARA UTEPLATSER

- tips för att väja ”rätt” material vid köp av utemöbler

TA MED DIN PERSONLIGA STIL UTOMHUS OCH TA VARA PÅ STUNDERNA.

Njut lite extra av stunderna ute med ett utekök

Sätt fär g på di n ute m i l jö me d Br afab s C o l o ur c o l l ec t ion De la s u t i sa ma rb e te med


Brafab- utemöbler med säker stil och funktion Sommaren 2020. Snart är den här och visst har vi längtat. När vi skrapar isiga bilrutor eller hukar under paraplyet en regnig höstdag är det lätt att drömma sig bort till varma sommardagar, ljumma kvällar och ljusa nordiska nätter. De fina stunderna från sommaren som har passerat, grillkvällarna med vännerna och alla dagar på stranden med familjen. För det är något speciellt med den svenska sommaren – även om solen faktiskt inte alltid skiner. Nu står snart våren och sommaren framför dörren igen och då är det dags att plocka fram utemöblerna.

LEONE

Matgrupp med 6 st karmstolar

6 990:-

2

|

u n der ba r a u t e pl at ser

|

Kanske pysslade du om dina möbler innan de ställdes undan för säsongen eller så gjorde du det inte. Stämmer det senare bäst in på dig ska du veta att du är långt ifrån ensam. Vi vill också att du ska känna till att vi har fantastiska skötselprodukter som kan få dina utemöbler att skina ännu en säsong. Vi hoppas förstås allra mest på att du är en av de som har bestämt sig för att investera i nya utemöbler i år. Vi har nämligen så mycket fint att erbjuda, både i modeller, material och färger. Låt dig inspireras!


Materialguide - tips för att väja ”rätt” material vid köp av utemöbler 1. Aluminium Aluminiummöbler är praktiskt taget underhållsfria och har en perfekt kombination av lätt vikt och hög stabilitet. Möbler i aluminium passar utmärkt för det tuffa nordiska klimatet där vädret snabbt kan skifta mellan strålande sol och ljummet sommarregn.

2. Plast Helt underhållsfria möbler som är lätta att flytta runt. Plastens formbarhet skapar oanade möjligheter vilket visar sig i vårt sortiment där vi kan erbjuda allt från traditionella campingset till exklusiva designmöbler.

3. Teak Möbler som är tillverkade av teak tål att stå ute år efter år och teak är så starkt att även smäckra detaljer håller för hög belastning. Självklart värnar vi på Brafab om det vilda beståndet och använder enbart odlad teak från plantager.

4. Furu Våra furumöbler är tillverkade av noga utvald furu som har behandlats för att stå emot väder och vind. Det gör att träslaget inte bara är vackert att titta på utan även passar alldeles utmärkt i en utemöbel. Låt det nordiskt vackra pryda ditt hem och din terrass.

5. Konstrotting Våra konstrottingmöbler tål att stå ute i alla väder, för vi har sett till att tillverka dem i tåliga material av riktigt hög kvalitet. Varje möbel vittnar om ett gediget hantverk där olika typer av flätningar och trådar av olika grovlekar omsorgsfullt har flätats för hand.

6. Rotting Att tillverka en rottingmöbel är ett rent hantverk. De långa rottingvidjorna flätas runt en stomme av grövre rotting till ett vackert slutresultat. Tänk på att möbler i det vackra naturmaterialet trivs bäst på en plats där de är skyddade från regn och snö.

7. Hardwood/Acasia Acasia är ett hårt och tåligt träslag, s.k. Hardwood, som lämpar sig mycket bra för utemöbler. Det tåliga träslaget är dock känsligt för fukt och behöver därför underhållas regelbundet om de ska placeras under bar himmel.

3


Utekök

Nu är det snart dags att flytta ut köket i det fria. Vi kan erbjuda ett stort antal varianter av utekök så att du säkert ska hitta det som fungerar bäst för dig när du vill laga maten ute istället för inne.

1

Figalia Drömköket i varm teak. Letar du efter ett portabelt utekök i vacker teak med topp av tålig stenkomposit? Då ska du välja Figalia som kan erbjuda just det och dessutom en rejäl arbetsyta, rostfri vask och kran samt stora hjul som gör det enkelt att flytta. Bakom de elegant ribbade skjutdörrarna döljer sig praktisk förvaring och hängen för dina grillredskap är smart placerade på sidorna.

2 4

|

COLDSTREAM

Coldstream Rostfritt i läcker design.

Coldstream är uteköket för dig som gillar stram, minimalistisk design. Det portabla köket i svart aluminium med rostfri topp, sink och kran kommer att motsvara alla dina förväntningar. Dessutom får du en rejäl arbetsyta för alla dina råvaror och stora hjul för enkel förflyttning. Praktisk förvaring finns bakom skjutdörrarna och hängare på sidorna gör det enkelt att hålla reda på grillredskapen.

u n der ba r a u t e pl at ser

|

Utekök

8 990:-


3 4

Bellac Byggbart kök med lyxig granitskiva. Bellac i lackad aluminium med bordsskiva av granit ger dig oanade möjligheter att bygga ditt utekök precis som du vill ha det. Med de separata bänk-, vask- och hörndelarna kan du skapa en variant som passar exakt för dina behov. Tack vare de ställningsbara fötterna står köket stabilt även om ytan är ojämn. Finns i vitt eller svart utförande.

Holma

HOLMA

Med vask

4 990:-

Prisvärt utekök.

Holma är tillverkat i svartlaserad furu där de synliga kvistmärkena skapar ett dekorativt inslag och förhöjer designen. Samtliga material är noga utvalda, allt från den tåliga laminattoppen till beslag och skruvar i galvaniserat stål. Här möter det industriella uttrycket de smäckra detaljerna i en harmonisk kombination och med en tydlig nordisk touch.

Tips för en härlig uteköks-miljö

HOLMA

Utan vask

3 490:-

Eftersom utekök är utsatta för väder och vind behöver bänkskivan vara tålig.

Ställ både utekök och grill nära matplatsen, så att de som lagar mat kan vara med och umgås.

Förgyll och förenkla genom att ha krukor med kryddor och sallad nära till hands vid uteköket.

Tänk praktiskt och ha gärna de viktigaste redskapen nära tillhands.

Räkna med många kockar – det är trevligt att laga mat tillsammans, särskilt utomhus.

Vatten behövs främst för disk och för att skölja grönsaker. Då räcker det med en enkel lösning: anslut utomhusslangen till blandaren i uteköket och ställ ett kärl under diskhon där vattnet får rinna ut.

För att skydda uteköket mot väder och vind när det inte används, använd gärna måttanpassade möbelskydd.

5


Konstrotting

Lär dig känna igen en bra konstrotting

Lättskött och prisvärt

Om du vill ha en möbel i konstrotting som ska hålla flera säsonger, kontollera att den konstrotting du väljer är både genomfärgad (dvs inte bara ytfärgad) samt UV-behandlad.

Möbler i konstrotting blir allt mer populära. Med sin design och naturnära färgskala förvandlar de varje uteplats till en inbjudande och bekväm oas. Våra konstrottingmöbler är alla resultatet av ett gediget hantverk där varje flätad tråd vittnar om många års yrkeskunskap. Konstrottingmöbler tål att stå ute i alla väder och är ett mycket prisvärt alternativ i valet av utemöbler.

HORNBROOK

Soffgrupp bestående av 2-sits soffa, två fåtöljer och soffbord.

11 990:-

Hornbrook - Hornbrook är en loungegrupp i tålig och slitstark konstrotting. Med sina tydliga retroinslag i design och form pryder den varje trädgård och terrass och inbjuder till sköna stunder i solen.

Palleja Smidigt och snyggt för den mindre ytan Söker du en snygg utemöbel för din balkong eller för den mindre terrassen kan Palleja vara ett bra alternativ för dig. Gruppen kräver inte större yta än 2 x 2 meter och är dessutom väldigt bekväm att tillbringa sina lediga stunder i.

PALLEJA

Hörnsoffa bestående av två stycken avslut (2-sits), hörndel samt soffbord.

7 990:-

6

|

u n der ba r a u t e pl at ser

|


Kontraster

Vüga kombinera olika material. Här visas Ninja karmstol i färgen rustik tillsammans med aluminiumbordet Vevi.

7


Delia - En kollektion stapelbara stolar i ett modernt formsprük, med snyggt utformade detaljer pü ben och stomme samt utmärkt sittkomfort.

8

|

u n der ba r a u t e pl at ser

|


C O LO R C O L L E CT I O N Olika färger i varierande nyanser och toner kan göra underverk för ett hem, ett rum eller en terrass. Låt dig inspireras av årets nya kulörer och skapa de färgkombinationer som är just dina favoriter.

B U R N T PA P R I K A C O L L E CT I ON Med sin brända och djupt rödbruna ton är den lätt att kombinera med färger som plockat sin färgskala från naturen. Den mustiga, varma tonen blir den färgklick som varje rum behöver.

KHAKI C O L L E CT I ON Khaki är den vackra blandningen av grått och beige- en klassiker som egentligen inte behöver beskrivas mer än så. Den perfekta färgmixen gör den både till en utmärkt bas och ett harmoniskt inslag tillsammans med andra kulörer.

MOSS GREEN C O L L E CT I ON Den gröna tonen med inslag av några droppar gult harmonierar perfekt med färger som hämtat sin inspiration från hösten. Kombinera och njut av den varma färgpaletten.

9


Dekorera med mattor även utomhus. Alla Brafabs mattor är tillverkade helt i syntetmaterial (100% polypropylene) och tål vatten samtidigt som de är UV-beständiga. De kan enkelt dammsugas, borstas av eller skakas. Fläckar avlägsnas med en svamp, lite vatten och diskmedel. De har certifikat för OEKO-TEX Standard 100 och uppfyller normerna för REACH.

Covelo - En serie som fullkomligt doftar sommar och stunder i solen. När dagen går över i sval sommarkväll lägger man en filt över axlarna och fortsätter njuta. Med sin bekväma sittkomfort och sina höga karmar skapas nämligen en extra ombonad känsla som gör att du vill sitta kvar länge. Seriens vackert vävda mönster är tillverkat av slitstark grov konstrotting med ett mycket naturtroget utseende.

10

|

u n der ba r a u t e pl at ser

|


PAMIR Lampskärm

Lys upp kvällen med utelampor från Brafab MIDWAY Lampskärm

När solen går ner och sommarnatten tar vid är det dags att tända utelamporna. För vem vill gå in bara för att mörkret faller på?! Välj mellan ett stort urval av lampor som har en viktig sak gemensamt – de sprider alla ett varmt och behagligt sken, precis perfekt för att du ska kunna fortsätta njuta utomhus en liten stund till.

MIDWAY Karmstol

2 690:-

LAURION Matbord

11 990:-

Midway & Laurion - Låt två vackra material möta varandra i en snygg kombination. Det tåliga teakbordet Laurion vittnar om ett skickligt hantverk och passar utmärkt tillsammans med stolarna Midway i twistad konstrotting.

11


ASHFIELD

Hörnsoffa bestående av två stycken avslut (2-sits), hörndel och bord. Kan kompletteras med extra mittdel.

10 990:-

Ashfield - En elegant och klassiskt designad soffgrupp. Då soffan är något högre så fungerar den tillsammans med bordet även utmärkt som matgrupp

VANNES

Sidobord 45xh50 cm

790:Belfort - En loungeserie med skön sittkomfort i minimalistisk design. Välj mellan matt vit eller svart aluminium. Serien består av flera separata delar som gör det enkelt för dig att skapa en skön uteplats oavsett om den är liten eller stor.

VANNES

Sidobord 60xh45 cm

1 090:-

Finns även i Vit, Burnt paprika och Antracit

Belfort - Ljuslykta av aluminum. Ger en mysig inramning till din uteplats eller uterum. Finns i vit, svart, khaki, burnt paprika och moss green.

12

|

u n der ba r a u t e pl at ser

|

Vannes - Smäckert bord i aluminium i en nyskapande design. Välj mellan två storlekar.


Andy & Lyon - Förlängningsbordet Lyon med butterflyskiva i teak passar utmärkt tillsammans med en av våra mest populära stolar. Positionsstolarna som vi kallar Andy har stomme av aluminium med detaljer i teak eller nonwood och finns i en mängd olika färgkombinationer. Keros - En nätt liten pall i teak med harmonisk form och bekvämt välvd sits.

Solo - Sittdyna i polyestertyg.

TURIN

Matgrupp med 4 st fällstolar

5 990:-

ILLORA

Hänggunga

3 490:-

Illora - Njut av sköna, lata stunder i hänggungan. Den tjocka dynan och nackkudden gör din stund extra njutbar. Gungan är hopfällbar och godkänd för 130 kg.

Turin - Turin går att kombinera fritt. Samtliga möbler är smidiga och fällbara. De är lättplacerade och passar bra till lite mindre utrymmen, t.ex. på balkonger. Passande dyna är Solo sittdyna.

13


VARALLO Parasoll

5 390:Bäst LINZ

Parasoll

2 990:Bättre MOLLIA Parasoll

1 990:-

Varallo är ett frihängande parasoll av 250 gram dyed polyester med hög ljusäkthet. Aluminiumstativet har tiltfunktion. Fotkors ingår och måste förankras med parasollfotsvikter eller liknande.

Linz är ett frihängande parasoll av 250 gram polyesterväv. Aluminiumstativet har vev och steglöst reglage. Fotkors ingår och måste förankras med parasollfotsvikter eller liknande.

Bra Mollia är ett frihängande parasoll av 250 grams polyesterväv med ventilationslucka. Stativet är pulverlackat. Fotkors ingår och måste förankras med parasollfotsvikter eller liknande.

Bra parasoll-koll Med våra parasoller får du behagligt skydd från solen när den gassar för intensivt. Hos oss hittar du ett omfattande sortiment av parasoller som passar både för det lilla boendet och för det riktigt stora. För att göra det enklare för dig att hitta vad du söker har vi valt att gradera några modeller i bra, bättre och bäst. Besök www.brafab.se för att se fler parasoll

Smillson - En perfekt lösning för dig som vill kunna flytta runt ditt frihängande parasoll på ett smidigt sätt. Den robusta ramen har hjul undertill och tillåter dig att använda dina egna vikter. Abetone - Vacker granitplatta fungerar som tyngd på alla våra fotkors till frihängande parasoll. För ett parasoll behvös 4 st.

LEONE

Soffgrupp Finns även i Svart

7 990:-

Leone - Vår största aluminiumserie Leone har allt du behöver för att skapa din egen favoritplats. En loungegrupp, matgrupp eller kanske ett barbord med barstol. För extra lata stunder väljer du Leone vilsäng eller strandstol.

Glöm inte att dekorera med kuddar och filtar i din utesoffa för att få en ombonad känsla.

14

|

u n der ba r a u t e pl at ser

|


Efter regn kommer solsken Rädda sommaren med allvädersydnor. Med Weldons, Battlefords och Ambons unika allvädersdynor behöver du inte vara orolig om du glömt dynorna framme under någon av sommarens regnskurar. Dynorna torkar snabbt och är gjorda av material som tål utomhusbruk extra väl. Allt du behöver göra är att njuta av sköna stunder i din nya soffa. Om du reser dynorna upp när du inte använder dem suger tyget upp mindre vatten och torkar snabbare. Komplettera gärna med ett figursytt möbelskydd så håller dynorna sig rena och motstår solens strålar längre. Weldon finns i svart och vitt.

Allvädersdyna Vattentäta dynor som tål regn. Ställ dynorna på högkant så torkar de snabbare.

WELDON

Hörnsoffa bestående av två stycken avslut (2-sits), hörndel. Kan kompletteras med extra mittdel.

12.990:-

Weldon - Weldon är en serie i tilltalande design och med matt finish. De byggbara delarna har allvädersdynor - perfekt för nordiskt klimat. Weldon passar bra att kombinera med vår serie Leone.

15


ROSITA

Soffgrupp bestående av två stycken fåtöljer, en 3-sits soffa och soffbord.

17 990:-

Rosita - De mjuka formerna och den generösa sittkomforten är utmärkande för Rosita-serien. Välj mellan sköna fåtöljer som du kompletterar med fotpall, bord i olika storlekar och en soffa som det är skönt att krypa upp i. Att konstrottingen är lätt att förväxla med en äkta är ju ingen nackdel och valet mellan en grå färgställning och en naturfärgad är ditt.

ROSITA

2 st pos. fåtöljer med pall och bord

12 990:-

Vi möblerar sommaren! När du köper en möbel från Brafab märker du att vi noga har tänkt igenom form och funktion. Våra trädgårdsmöbler ska tillföra dig och trädgården någonting speciellt. En personlig trädgårdsinredning som du skulle sakna om du inte hade den i din berså, invid hallonbuskarna, bredvid poolen, eller under äppelträdet på gräsmattan.

Detta blad delas ut av:

www.brafab.se

Profile for Brafab

Kampanj 2020- DR blad  

Kampanj 2020- DR blad