Brafab- Thinking Outside 2022 Sv

Page 1

Thinking Outside

2022

Ute är det nya inne 06 / Guide: Hitta dina favoritutemöbler 21 / Sitt rätt! Så väljer du bord och stolar 48 / Mat smakar bäst ute 65


Innehåll

04

06

12

16

21

48

65

72

Mat smakar bäst ute Kocken Tobias Millqvist bjuder på recept som gör det lätt och roligt att umgås runt uteköket.

Smarta lösningar Brafab är experter på detaljer. Inspireras av några av våra många smarta innovationer.

Bästa hänget vid poolen Mesta tiden vid poolen tillbringas på land. Vi tipsar om produkterna som skapar ett poolområde du aldrig vill lämna.

04

48

En soffa – flera stilar Med en neutral soffa som bas kan du skapa stil efter humör.

Utemöbelguide 2022 Lättskött, maffigt eller ombonat – vad är viktigast för dig? Vi hjälper dig att hitta rätt utemöbler!

65

Ute är inne Glöm den trista lilla matplatsen – idag inreder vi våra utemiljöer med samma omsorg som våra vardagsrum.

Såhär inreder vi ute Möt tre inredningsexperter som berättar hur de skapar sin drömutemiljö.

Sitt rätt! Vi guidar dig i valet av utestolar och bord, så att du sitter skönt i sommar.

Thinking Outside är ett magasin från utemöbelvarumärket Brafab, som utkommer en gång per år. Detta nummer publicerades i januari 2022. Redaktör: Johanna Lagerfors, OTW. Formgivare: Andrea Brandin, OTW. Innehållsansvarig: Ida Hedunger, Brafab. Tryck: Ruter.

2


Ledare

Ute är inne!

F

inns det något härligare än att sitta ute med vänner en ljummen sommarkväll, eller ensam med en bok och filt även en bit in på hösten? De senaste åren har våra utemiljöer blivit allt viktigare för oss. Det som förr kanske bara var en enkel uteplats har idag blivit ett extra vardagsrum där vi kopplar av, lagar mat, umgås och läser. Vi på Brafab har ambitionen att alltid inspirera och hjälpa dig att skapa en utemiljö som passar just dina önskemål och behov. Det gör vi bland annat genom det här magasinet, Brafab Thinking Outside, där vi vill dela med oss av vår passion kring möjligheterna att umgås ute – både sommartid och under årets lite kallare perioder. I DETTA NUMMER av Thinking Outside vill vi ge dig massor av idéer, men också handfasta råd om hur du bäst tar hand om dina utemöbler och vad som är bra att tänka på när du står inför köp av ny soffa, nytt matbord eller stolar till din uteplats. Komfort är en av våra viktigaste grundstenar – oavsett vilken stil du föredrar och vilken typ av möbler du har behov av, sitter du alltid bekvämt i våra möbler. Det är då du kan njuta som bäst av alla minnesvärda stunder. Låt ditt hem få växa utåt med plats för både avkoppling och samkväm; gör vad du kan för att få ut det mesta och bästa av varje stund.

BRAFABS HISTORIA GÅR långt tillbaka och vi har ett stort arv att bygga vidare på. Vi startade som ett litet familjeföretag redan på 1930-talet, då fokus låg på tillverkning och försäljning av korgar, stegar och andra nyttoföremål. Vi har sedan dess vuxit och utvecklats till att bli ett av norra Europas största utemöbelföretag med försäljning både i och utanför Europa. Vi är dock fortsatt precis lika måna om våra relationer till såväl anställda som till leverantörer, återförsäljare och kunder. LÅT DIG inspireras av magasinet du håller i din hand och fortsätt gärna vidare till våra andra kanaler. Under hela året hittar du inspiration och råd på våra sidor på Facebook, Instagram och Pinterest samt på brafab.se. På brafab.se kan du förutom att se produktfakta, priser och information om återförsäljare också kan handla via vår e-handel. VI ÖNSKAR DIG trevlig läsning och många härliga stunder utomhus, oavsett om det är på din balkong, altan eller i din trädgård.

Ida Hedunger, marknadschef

”Låt ditt hem få växa utåt med plats för både avkoppling och samkväm.” 3


Inspiration

Vevi vilsäng, Julita lampa och Vevi bänk.

Poolhäng Få saker är härligare än poolhäng en het sommardag. För att få till den där riktigt avkopplande känslan är inredningen på pooldäcket minst lika viktig som poolen. Brafabs ställbara vilsängar i vattentåliga material är lätta att flytta omkring. Du som har plats kan också tänka in en lounge- eller matgrupp vid poolkanten, för att kunna nyttja den sköna atmosfären ända fram till solnedgången. 4

För mer info och priser – besök brafab.se


Inspiration

1. Belfort lykta i aluminium, färg Burnt paprika. 2. Vannes sidobord i vit aluminium. 3. Akleja vilsäng i konstrotting och ram i svart aluminium. 4. Elati vilsäng med stomme i teak och sits i textilene. 5. Vevi loungefåtölj i vit aluminium. 6. Atlantico vilsäng i vit polypropylen. 7. Ceibo vilsäng i ljus konstrotting med beige dyna. 8. Delia sidobord.

3

1

4

2

5

7

6

8

För mer info och priser – besök brafab.se

5


Våga mixa både material och stilar! Här har vi kombinerat Kornell matbord med Midway karmstolar, som tillsammans skapar en både somrig och naturlig känsla.


Reportage

Ute är det nya inne Långa sommarmiddagar med vänner, avkoppling med en god bok i skuggan eller en plats att samla familjen på även när hösten börjat smyga sig på? Alla nyttjar vi våra uteplatser på olika sätt, och genom att möblera rätt kan altanen eller balkongen bli det där extra rummet du längtat efter. TEXT JOHANNA LAGERFORS FOTO ALICE JOHANSSON

A

ldrig tidigare har vi väl njutit så mycket av våra uteplatser som under 2020 och 2021. De flesta av oss har tillbringat mycket mer tid hemma och därför har det blivit än viktigare att verkligen kunna njuta där. Vi har hittat nya sätt att träffas och umgås, och flyttat ut många aktiviteter vi tidigare ägnade oss åt inomhus till trädgårdar, innegårdar och uteplatser. MEN FAKTUM ÄR att detta var en trend som startade redan före pandemin. De senaste åren har viljan att flytta våra vardagsrum utomhus vuxit sig stark, något som ofta kallas ”outdoor homing”. – Fler och fler skapar uteplatser som förlänger säsongen och blir till ett extra rum där man kan sitta även när det regnar eller blåser. Man vill bo in sig och skapa den där mysfaktorn även utomhus. Det säger Marie Bergqvist som är

produktchef på Brafab. Hon ser att utemöbler för relax och avkoppling får allt större fokus under 2022, med rejäla dynor att sjunka ner i och större sittdjup i soffor och fåtöljer. – Hemligheten är att verkligen fundera över hur du vill använda din utemiljö, vilka funktioner du behöver och hur du kan skapa flera rum i rummet, säger Marie. EN LOUNGEGRUPP ÄR på många sätt den perfekta utemöbeln, som låter dig samla många gäster för fika och umgänge, eller bara koppla av i på egen hand. Idag finns möbler anpassade för alla behov. Du som har gott om plats vill kanske ha både ett rejält matbord med plats för många, och en soffhörna att förflytta sig till efter maten. En stor trend är just att vi möblerar större även utomhus. Har du tvärtom lite mindre plats kan det vara smart att kombinera funktionerna – exempelvis med ett lite högre soffbord som också går fint att äta vid. För mer info och priser – besök brafab.se

7


Reportage – Vi delar in våra utemöbler i tre grupper baserat på funktion. Lounge är den traditionella soffgruppen med lågt bord, som skapar den allra mest avslappnade känslan. Low dining är grupper med lite högre bord, där du både kan koppla av och njuta av en fika eller rent av en middag. Dining är de mer traditionella matmöblerna för middag, med bord och mer bekväma stolar, säger Marie Bergqvist. BEIGE NYANSER OCH andra jordnära toner fortsätter att vara populära under 2022, liksom dova toner av grönt, brunt och jordigt rödbrunt. Två exempel är Brafabs kulörer Bistro brown och Garden green. Sand, sten och mineraler inspirerar till att skapa en naturlig och varm känsla med en touch av medelhavsestetik, där det är lätt att trivas en sommardag. Med några olivträd i stora krukor, eller varför inte ett silverpäronträd som tål det nordiska klimatet bättre, sätter du pricken över i:et på uteplatsen. – Gränsen mellan våra inne- och uteliv håller på att suddas ut. Vissa inredningsgrepp som var otänkbara tidigare, som att ha en matta under matbordet på altanen och fullt av kuddar i utesoffan, är idag jättepopulära. Det är lätt att förstå varför, säger Marie Bergqvist. Idag är det också möjligt tack vare innovativa textila material, som har

8

För mer info och priser – besök brafab.se

Serien Rana har en modern och avslappnad stil och en bekvämlighet som består. Den här soffgruppen passar bra för den som vill kunna sitta och äta i soffan, då bordet och sitthöjden är något högre, det vi kallar low dining.

”Gränsen mellan våra inne- och uteliv håller på att suddas ut.”


Reportage

Samvaro är en modern och samtidigt klassisk serie i aluminium som bjuder på en rad kombinationsmöjligheter. De runda och mjuka formerna skapar en trivsam och inbjudande känsla i denna serie där detaljerna står i fokus. På bilden visas en soffgrupp i lounge-höjd.

För mer info och priser – besök brafab.se

9


Varför nöja sig med en stil, när det finns så många fina? Här har vi satt ihop flera bord från serien Nimes, tillsammans med stolar med varierande form, uttryck och material. En lösning som både ger en härlig känsla och stor flexibilitet.


Reportage

Bekvämt med plats för alla! Stettler är en av Brafabs mest generösa loungesoffor när det kommer till sittdjup och bredd. Här kan hela familjen koppla av tillsammans, och det finns gott om plats för gäster.

samma känsla som vanliga tyger men tål väder och vind mycket bättre. Att det har blivit trendigt att mixa olika material och stilar gör flexibiliteten ännu större. FÖR ATT TILLGODOSE JUST flexibiliteten hos den moderna människan är många av Brafabs möbler anpassningsbara, som satsbord som kan förminskas, förstoras och flyttas efter behov. Naturtrenden går också igen i formen, där runda, organiska linjer blir ett allt vanligare komplement till de traditionellt raka. Vi ser även mycket av material som ser ut och känns som trä, keramik och sten. Outdoor homing-trenden har också

gjort att säsongen för utemöbler kommit att förlängas markant: dels på grund av att många bygger inglasade uterum, dels eftersom det blivit vanligare att också använda utemöbler inne. Det kan handla om rottingmöbler i badrum eller om lite rejälare matstolar som blivit populära i kök med en lantlig stil. – Det är en spännande utveckling! Det viktigaste för att verkligen trivas är att inreda funktionellt. Lägg gärna en extra stund på att tänka igenom hur du använder din utemiljö idag – och hur du vill kunna använda den framåt. Den investeringen har du igen alla gånger. Och glöm inte att ha skoj när du inreder!

Missa inte!

Läs mer om lounge, low dining och dining på sida 48-50. Läs mer om vattentåliga dynor på sida 56.

För mer info och priser – besök brafab.se

11


Inspiration

En soffa, flera stilar Allt fler värdesätter att inreda långsiktigt och hållbart, och väljer därför tidlösa möbler av god kvalité. Hållbara möbler är anpassningsbara och fungerar i flera olika stilsammanhang – ett exempel är vår soffa Weldon som passar perfekt i vårt nordiska klimat. Bläddra vidare för att se hur en och samma möbel kan stylas på tre skilda sätt för att passa olika hem – eller olika tidsepoker i samma hem. TEXT ELLEN SIMON FOTO ALICE JOHANSSON STYLING STUDIO IN

12

För mer info och priser – besök brafab.se

Stylisterna Maja Furenberg Ring och Atta Ring driver inredningsbyrån Studio In.


Inspiration

Weldon soffgrupp, Vevi soffbord, Belfort lykta och Averio matta.

Stilförslag 1: Nature I en naturnära stil hittar vi lugn och harmoni. Låt textilierna gå ton i ton med soffan och håll dig till en naturnära färgskala. Material som sisal, rotting och lin fungerar fint. Här blir vitt en fräsch kontrast till en beige bas. Plantera plymigt gräs i urnor av keramik och terrakotta för en extra naturnära känsla. Levande ljus skapar ytterligare stämning!

För mer info och priser – besök brafab.se

13


Inspiration

Weldon soffgrupp, Belfort soffbord, Itonda soffbord, Vind lampa, Pilas kudde och Handzame pläd.

Stilförslag 2: Modern I en modern stil är enkelhet, kontraster och svärta ledord. Material och ytor blir viktiga för att göra stilen spännande. Låt kuddar och plädar vara enfärgade men gärna med en struktur och i taktila material som ull eller sammet. Låt en större lampa eller lykta med iögonfallande formspråk ta för sig. Svarta och mörkbruna detaljer gör sig fint till stilen.

14

För mer info och priser – besök brafab.se


Inspiration

Weldon soffgrupp, Vevi soffbord, Kotte sittpuff, Nimy kudde, Bertrix kudde och Vind lampa.

Stilförslag 3: Playful Med färgglada kuddar och textilier skapas en pigg och energifull stil. Här är gäller inga regler utan vi följer våra hjärtan och vår smak till hundra procent. Matcha upp med vita detaljer för en riktigt somrig känsla. Mönster är såklart välkomna. Yviga ängsblommor i vaser av färgat glas blir pricken över i:et för stilen.

För mer info och priser – besök brafab.se

15


Inspiration - Hemma hos

Så inreder vi ute! Vi frågade tre heminredningsfantaster om deras syn på inredning av uteplatser och Brafabs produkter. Luta dig tillbaka och inspireras av Zozan Sinjari, Emelie Sundberg och Frida Lundgren som delar med sig av sina bästa inredningstips för uteplatsen. TEXT ELLEN SIMON FOTO ZOZAN SINJARI, EMELIE SUNDBERG OCH FRIDA LUNDGREN

16

För mer info och priser – besök brafab.se


Inspiration - Hemma hos

Vevi loungestol och soffbord.

Zozan Sinjari @zozansinjari Zozan Sinjari bor i Täby i Stockholm och har en förkärlek för former och linjer. Hennes uteplats andas både lyx och harmoni, inredd med ljusa möbler och textilier som suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus.

H

ur beskriver du din inredningsstil? – Den är ganska avskalad, skandinavisk, ljus och enkel. Jag tycker om former och linjer, och dras mycket till den neutrala färgskalan. På senare år har hållbarhet blivit allt viktigare för mig, så jag väljer gärna inredning och material som håller över tid. Jag älskar till exempel trä och sten!

Vilka material satsar du på till din uteplats? – Hållbara material som klarar av den skandinaviska sommaren. Gärna sådana som kräver så lite underhåll som möjligt. Hårda material som aluminium är bra och har ofta en fin design med raka linjer. Sen kan man mjuka upp det hårda med textilier och trädetaljer. Hur inreder du för att skapa semesterkänsla? – Jag försöker nog inreda så bekvämt och inbjudande som möjligt. Vår lounge är tänkt som ett ställe där man ska kunna mysa, koppla av och umgås tillsammans. Man ska inte behöva springa in och ut för att

hämta dynor och annat – för att få den där semesterkänslan vill jag ha saker nära till hands. Tänk ytor för avställning av dryck och snacks, och smidig förvaring för filtar som går snabbt att plocka fram. Sen är det såklart viktigt att välja möbler som är bekväma. Om du får välja tre favoriter ur Brafabs sortiment, vilka är de? – Fåtöljerna Vevi, mattan Averio och träkorgen Samlas som jag har vid min uteplats! Jag gillar fåtöljerna för att de är snygga och underhållsfria, mattan för att den mjukar upp och korgen för att den blir en praktisk detalj där jag kan samla tidningar, filtar eller vad som helst.

”Hårda material som aluminium är bra och har ofta en fin design med raka linjer.” För mer info och priser – besök brafab.se

17


Inspiration - Hemma hos

B

eskriv din inredningsstil! – Skandinavisk och lantlig! Mitt hem har mycket inslag av trä, linne och marmor, och en blandning av vintage och nytt. För mig är det viktigt att miljön här hemma är harmonisk, därför håller jag mig till jordnära färger som beige och grönt. Nu bor jag i ett sekelskifteshus och tycker om att anamma husets lantliga känsla, och när jag bodde i nyproduktion hade jag en lite mer modern inredningsstil.

Vad tycker du är bra att tänka på vid val av utemöbler? – Möblerna måste såklart vara vädertåliga. Eftersom utemöbler är något man ofta har under en längre tid, tycker jag om att investera i möbler av bra kvalitet. Vi har en teakgrupp från Brafab hemma, som grånar väldigt vackert med åren. Så vid val av utemöbler skulle jag säga: tänk snyggt, bekvämt och undvik sådant som är trendkänsligt. Har du några tips för att skapa en mysig matplats? – Testa att rama in matplatsen. Vår matgrupp står under en pergola som jag har klätt med klätterväxter och hängt upp linnegardiner i. Det ger både solskydd och mysfaktor. Har du ingen pergola kan du rama in matplatsen med stora krukor, eller med hjälp av en häck om bordet står på en gräsplätt. Inred därefter med ljusslingor och lyktor, och fyll på med härliga textilier när ni sätter er till bords! Vad tycker du utmärker Brafabs produkter? – Kvalitén, man märker verkligen att det är kvalitetsprodukter som håller över lång tid. Sen gillar jag också den snygga och klassiska designen. Men kvalitén är nummer ett för mig.

18

För mer info och priser – besök brafab.se

”Tänk snyggt, bekvämt och undvik sådant som är trendkänsligt.” Emelie Sundberg @emelie.sundberg Emelie Sundbergs 1920-talshus i Spånga i Stockholm är en trivsam oas. Här har uteplatsen fått lika mycket kärlek som insidan av huset.


Inspiration - Hemma hos

Vallda hänggunga i naturrotting är bekväm att slappna av och njuta i.

För mer info och priser – besök brafab.se

19


Inspiration - Hemma hos

Vallda stol och Handzame pläd.

Gammeldags bord, soffa och stol (målade).

H

ar du en särskild inredningsstil? – Ja absolut, om än en något spretig sådan! I grunden har jag en rustik och lantlig stil, gärna med inslag av fårskinn, linne, rotting och allmoge. Jag inreder alltid i neutrala naturfärger – umbra, ockra och terracotta är stora favoriter. Min inredningsstil har följt med mig sedan jag flyttade hemifrån, jag har kvar många av de möbler jag skaffade då.

Hur skapar du en trivsam uteplats? – Mitt bästa tips är att våga skapa flera sittplatser! Det är svårt att hitta en utemöbel som fyller alla dina önskemål. Tänk hellre att du möblerar din trädgård med samma tanke som du inrett insidan hemma. Kanske en nätt möbel i söderläge för morgonkaffet, en med fler sittplatser för middagsgäster och ett par riktigt sköna fåtöljer för sommarens korsord och eftermiddagslurar. Själv har jag en enorm trädgård och önskar ändå att sittplatserna var fler. Till våren hoppas jag kunna komplettera med en större sittgrupp från Brafab under vår hundraåriga ek.

20

För mer info och priser – besök brafab.se

”Jag inreder alltid i neutrala naturfärger – umbra, ockra och terracotta är stora favoriter.” Du har valt att måla bord och stolar från Brafab med en röd linoljefärg. Hur tänker du kring färg- och materialval när du inreder? – Jag blev så glad när jag såg att möbelserien Gammeldags fanns att få obehandlad, så att jag själv kunde sätta en personlig prägel på den! Vårt hus är cremevitt med gröna fönster och jag tyckte att en engelsk röd passade utmärkt till mina lantliga möbler. Har inte ångrat mig en sekund! Den röda färgen blir ett utropstecken när våren ännu är tidig och det mesta i ärlighetens namn är brunt och trist. När sommaren kommer rockar kulören fint ihop med mina pelargoner. Vad ser du för inredningstrender framöver? – Jag tror att vi i allt större utsträckning kommer att välja inredning att älska i åratal. Möbler som går att slipa, vårda och bevara är nödvändiga i den tid vi lever i. Att ta hand om sina ägodelar är att ta hand om sig själv och miljön. Vad gäller material tror jag det taktila kommer att dominera framöver.

Frida Lundgren @froken.frida Färgstarkt. Hårt och mjukt. Testa att kombinera olika färger och material på uteplatsen som Frida Lundgren har gjort. På så sätt skapar du en levande och trivsam utemiljö!


Utemöbelguide 2022

Utemöbelguide 2022

Hitta rätt utemöbler Kanske har du en dröm om nya, underhållsfria utemöbler i rostfritt, eller robusta och klassiska möbler i teak? Kanske står dina befintliga utemöbler redo att tas ut från sin vinter­förvaring och det enda du behöver är lite fräscha dynor och a ­ ccessoarer? Oavsett vilket är det alltid skönt med guidning. På följande sidor presenterar vi ett urval av alla de ­utemöbler och tillbehör Brafab erbjuder, ordnade efter material och behov. Tänk på att du alltid hittar fler valmöjligheter på brafab.se. Aluminium • Rostfritt • Konstrotting • Teak och andra träslag • Rotting Inspiration • Parasoll • Dynor • Möbelskydd För mer info och priser – besök brafab.se

21


Utemöbelguide 2022


Aluminium Aluminium är ett utmärkt material för utemöbler, av flera orsaker. Framför allt rostar inte aluminium, vilket praktiskt taget gör möblerna underhållsfria. Möbler av aluminium är dessutom väldigt lätta, samtidigt som de har hög stabilitet.

Utemöbelguide 2022

Blixt är en modern byggbar soffa med tillhörande soffbord. På bilden även Vind lampa.


Utemöbelguide 2022 1

1

2

Kira En loungefåtölj som är resultatet av skickligt hantverk. Designen är klassisk och har förfinats under många år. Skön att koppla av i. Stomme i aluminium eller teak och sittdel i vävd konstrotting.

2

Belfort En modern loungeserie med utmärkt sittkomfort. Serien består av flera separata delar som ger dig frihet att skapa en trivsam och funktionell uteplats oavsett om den är liten eller stor.

3

Stettler Stettler är en otroligt generös loungeserie i aluminium med vattenavvisande klädsel. Här finns både bredden och djupet som inbjuder till att relaxa bekvämt tillsammans.

24

För mer info och priser – besök brafab.se

3


Utemöbelguide 2022

2

1

1

Vevi Elegant, modern design av bästa sort. I serien (som finns i vit och svart aluminium, samt i teak) finns vilsäng, loungefåtölj med fotpall och bord, matstol, matbord och bänk. Design av Dick Björk.

2

Villac Villac är en modern modulbaserad loungegrupp som kan byggas till flera eleganta kombinationer.

3 3

Fakta och fördelar med aluminium: •

Lätt material med hög stabilitet

I princip underhållsfritt

Hållbart

Vence En mjuk och omslutande soffa med formsydd ryggkudde. I denna rymliga och stilsäkra soffa är komforten på topp. Stomme i svart eller vitt.

För mer info och priser – besök brafab.se

25


Utemöbelguide 2022 1

Amesdale En minimalistiskt designad loungegrupp med generösa mått och vinklad sittkomfort för en skön, avslappnad känsla.

2

1

Delia En modern kollektion som består av stapelbara stolar och byggbara delar i ett modernt formspråk, med snyggt utformade detaljer på ben och stomme, och utmärkt sittkomfort.

3

Sottenville Klassisk design inspirerad av ett tidlöst formspråk och en tydlig skärgårdskänsla. En vit aluminiumgrupp med vackert formade detaljer som kryss i ryggen, avsmalnande ben och dynor i olefintyg.

4

Hillmond Utdragsbordet Hillmond är det perfekta valet när du bjuder in till fest. Välj vårt längsta utdragsbord med plats för minst tolv personer, eller det mindre för åtta-tio personer.

26

2

För mer info och priser – besök brafab.se

3


Utemöbelguide 2022

4

För mer info och priser – besök brafab.se

27


Utemöbelguide 2022 1

28

För mer info och priser – besök brafab.se


Utemöbelguide 2022

!

Visste du att…

… det sägs att när ­Napoleon III bjöd till bords på ­Tuilerierna i 1800-talets ­Paris, åt kejsaren på en ­tallrik i aluminium medan gästerna fick nöja sig med ­tallrikar av guld. Ett tecken på hur oerhört värdefull metallen ansågs vara – något som kan vara svårt att föreställa sig i dag när vi har den i allt ifrån läskburkar till flygplan. Aluminium ­utvinns ur bauxit, som är en väldigt vanlig jordart. Framställningen kräver stora mängder energi och stor vikt läggs vid att i möjlig­aste mån återvinna materialet.

2

1

Samvaro En modern och samtidigt klassisk serie i aluminium som bjuder på en rad kombinationsmöjligheter. Runda, mjuka former skapar en trivsam, inbjudande känsla i denna serie där detaljerna står i fokus.

2

Coleville Mjuka former i en blandning av klassiska och moderna linjer utmärker Coleville. Mattlackade svarta rundrör i aluminium med dynor i grått olefintyg.

3 3

Arras Arras är en serie i gjuten aluminium där klassisk estetik i kombination med moderna material skapar en stil som du kan njuta av i många år.

För mer info och priser – besök brafab.se

29


Utemöbelguide 2022

1

Rostfritt Rostfritt stål är ett bra material att göra s ­ tommar till utemöbler av, eftersom det är motståndskraftigt mot korrosion (rost) och samtidigt har stålets stabilitet. En fördel är att man kan arbeta med tunnare profiler än i aluminium och att det går att formge stora och vackra möbler. Stålet kan till exempel med fördel kombineras med allt ifrån trä till keramik.

30


Utemöbelguide 2022

2

1

Läcker formgivning och ­utmärkt sitt- och liggkomfort. Serien består av matstol, matbord, fåtölj, soffa, soffbord samt vilsäng. Design av Dick Björk.

Fakta och fördelar med rostfritt: •

God motståndskraft mot korrosion (rost)

Robust med hög stabilitet

Enkelt att underhålla

Gotland

2

Naos En serie med rena ­linjer och tidlös design i en modern tappning. Den låga sitt­höjden förstärker känslan av modern lounge­stil, med en spännande blandning av material.

3

3

Kozani Elegant utan att vara bräcklig och stark utan att vara tung. Både stol och bord har ribbor av vacker teak och rostfri stomme.

4

4

Lyra

Lyra är en modern och ­mycket sober loungegrupp i en härlig blandning av material. Stommen består av svart pulverlackerat rostfritt stål med vackra detaljer i konstrotting.

För mer info och priser – besök brafab.se

31


32

Utemöbelguide 2022


Utemöbelguide 2022

Det luftiga, vävda mönstret i Covelo-serien är gjort av slitstark grov konstrotting med ett mycket ­naturtroget utseende.

Konst­rotting Kvalitetsmöbler i konstrotting tål alla ­väder, flitig användning och är i princip underhållsfria. Med sin design och naturnära färg­skala kan de enkelt förvandla uteplatsen till en inbjudande och bekväm oas under ­härliga vår- och sommarmånader. Våra konstrottingmöbler är mycket tåliga eftersom vi tillverkar dem i material av riktigt hög kvalitet. 33


Utemöbelguide 2022 1

Fakta och fördelar med konstrotting:

1

Anemon Delarna i Anemonfamiljen är klassiskt vackra och utstrålar en förfinad retrokänsla. De vita kuddarna ger en perfekt kontrast till den bruna flätade konstrottingen.

2

Ninja Ninja är en av våra serier med oändliga kombinationsmöjligheter. Serien innehåller allt du behöver för att bygga en skön sittgrupp eller bekväm matgrupp helt i din egen stil.

34

För mer info och priser – besök brafab.se

2

Enkelt att underhålla

Naturtroget utseende med alumini­umstomme

Mycket vädertåligt


Utemöbelguide 2022

1

1

Hassel Tidlös design i varm, inbjudande stil, dekorativt flätad och med klassisk stomme i teak. Sittdynor medföljer. Använd egna kuddar till ryggen och förnya stil och design när andan faller på.

2

2

Kamomill En klassiker som känns hemma överallt. Naturfärgad konstrotting med öppen vävning. Här kan alla sitta skönt och hitta avkopplande stunder.

3

3

Rosita Mjuka former och generös sittkomfort. Komplettera fåtöljer med fotpall, bord i olika storlekar och en soffa som det är skönt att krypa upp i. Finns i färgerna grå och natur.

För mer info och priser – besök brafab.se

35


Utemöbelguide 2022 Det luftiga, vävda mönstret i Covelo-serien är gjort av slitstark grov konstrotting med ett mycket ­naturtroget utseende. Covelo loungefåtölj blir en snygg och skön del av varje uteplats. Konstrottingen i naturfärg passar perfekt ihop med den mjuka vita dynan i olefintyg. Den lugna lutningen ger utmärkt sittkomfort.

36

För mer info och priser – besök brafab.se


Utemöbelguide 2022

Midway är en serie i twistad konstrotting med mjuka moderna former. Stolarna har dynor i olefintyg. På bilden tillsammans med Laurion matbord.

För mer info och priser – besök brafab.se

37


Utemöbelguide 2022

!

… materialet till konstrotting tas fram för att likna just rotting, och kan ­också imitera vide eller bambu. Att tillverka en kvalitetsmöbel av konstrotting är ett sant hantverk. På stommen, som oftast ­består av aluminium, flätas olika mönster för hand med trådar av ­varierande grov­ lekar. Att få det natur­troget och vackert kräver stor omsorg och gediget kunnande.

1

1

Sandkorn Elegant och måttfullt med ­inbjudande ­proportioner i ­avslappnad New Englandstil. ­Design med stilrena raka linjer och rustik färg. Vatten­avvisande dynor.

2

Pembroke En bekväm soffgrupp med moderna, runda former i twistad konstrotting.

38

Visste du att…

För mer info och priser – besök brafab.se

2


Utemöbelguide 2022

1

1

Funkia En loungegrupp i ordets rätta bemärkelse. En stil alla känner igen och uppskattar att sitta i och titta på. Rund och tätvävd konstrotting med dynor i olefintyg.

2

2

Hornbrook Hornbrook är en prisvärd loungegrupp i konstrotting med tydliga retroinslag i form och design, och med snygga detaljer.

För mer info och priser – besök brafab.se

39


40

Utemöbelguide 2022


Utemöbelguide 2022

Lilja är ett generöst och gediget matbord i teak, med tillhörande karmstolar. Teaken kommer till sin rätt med de långa linjerna som ramas in av snygga rundade hörn.

Teak och andra träslag Träslaget teak är det allra tåligaste och ­enligt många också det ­vackraste till utemöbler. Med rätt skydd tål det att stå ute år ­efter år, tack vare att det naturligt innehåller olja. Brafab ­använder enbart odlad och givetvis godkänd teak för att värna om det vilda beståndet. Utemöbler i trä kan också tillverkas av bland annat furu som ger ett klassiskt nordiskt uttryck och behandlas för att stå emot väder och vind. 41


Utemöbelguide 2022

1

!

1

... utseendet på träet kan variera från möbel till möbel, eftersom det kan komma från olika exemplar av samma trädart? Det är också det som gör möblerna så omtyckta och charmiga. Om du sköter om dina trämöbler kan de ofta ärvas från generation till generation och till och med bli vackrare med åren.

Vevi Vevi kännetecknas av ett nordiskt formspråk och elegant design. Ett generöst matbord och bekväma stolar, fåtöljer och mycket mer gör uteplatsen perfekt för avkoppling och umgänge. Design av Dick Björk.

2

Turin

2

Med denna kollektion i teak kan du kombinera delarna på ett sätt som passar just dina behov. Möblerna är fällbara och lättplacerade vilket gör det enkelt att möblera även mindre utrymmen. 3

Circus Circus är rustika bord i teak i olika storlekar. Det största bordet, som är 180 cm i diameter, levereras komplett med serveringsbricka.

42

För mer info och priser – besök brafab.se

Visste du att…

3


Utemöbelguide 2022

Fakta och fördelar med trä: •

Vackert naturmaterial

Varje träslag har unika egenskaper

Kräver omvårdnad 1

1

Julita En vacker premiumgrupp med längsgående teakribbor som genomgående inslag – Julita tar de raka linjerna från den skandinaviska designen med sig och ger möbler som sticker ut med sin stil, samtidigt som de smälter in i omgivningarna. På bilden Julita däckstol.

2 2

Zalongo En mycket elegant grupp där teak kombineras med benställningar i antracitlackerad aluminium. De tvärställda teakribborna höjer intrycket av kvalité och elegans.

3

3

Volos En teakserie med en egen design präglad av rena detaljer och smala teakribbor. Serien består av ett antal bord och stapelbara stolar.

För mer info och priser – besök brafab.se

43


Utemöbelguide 2022

Populär – en tidlös och elegant design samt stilrena men samtidigt mycket tilltalande linjer gör serien värdig sitt namn. Den rejäla sitsen och de väl tilltagna proportionerna ger en modern touch.

44

För mer info och priser – besök brafab.se


Utemöbelguide 2022

Sindos är en klassisk strandstol i teak och ­högkvalitativ textilene. Som ­tillbehör finns ett smidigt ställ för snygg ­förvaring av fyra stolar. På bilden visas teak som inte behandlats, utan som fått sin naturligt gråa färg. Läs mer om vård av teak och material på sida 62-63.

För mer info och priser – besök brafab.se

45


Utemöbelguide 2022

Vallda fåtölj och sidobord i naturrotting skapar en organisk och trivsam känsla på din uteplats.

Rotting Rotting är ett starkt material som ­passar bra till möbler eftersom det samtidigt är så elastiskt, vilket ger en skön svikt. Det är ett mycket vackert och uppskattat material och flätningen ger ett lätt, naturligt och transparent intryck. Om du har eller funderar på att skaffa möbler i rotting, tänk på att skydda dem mot regn och snö då fukt kan påverka materialets struktur och färg.

46


Utemöbelguide 2022

1

Fakta och fördelar med rotting: •

Naturligt material

Bör stå skyddat

Rengörs enkelt med fuktig trasa och lite diskmedel

1

Rossvik En elegant och måttfull soffa med inbjudande propor­tioner. Designen är stilren med raka linjer och sköna vita dynor.

2 2

Vallda Vallda är en serie stolar, bord, hänggunga och lampskärm i naturrotting. Den är flätad med skalet kvar, vilket ger en mer naturlig färg och naturliga oregelbundenheter.

3

3

Astrakan En nätt och snygg soffgrupp helt i naturrotting. Består av fåtölj, soffbord med glas­skiva och en tvåsitssoffa.

47


Utemöbelguide 2022

Lounge, äta eller både och? Uteplatsen har verkligen blivit en förlängning av hemmet. När vi gör alltmer utomhus kan det vara bra att tänka ett extra varv på utemöblernas höjd, och på hur just du har tänkt använda dina möbler. Allt för att optimera funktionen. TEXT MARTIN ERIKSSON

D

et behöver inte vara svårt. En bra utemöbel duger till mycket. I Brafabs möbler sitter du alltid skönt – nästan oavsett vad du har för dig. Men när vi tar fram våra serier brukar vi utgå från tre olika användningsområden: lounge, low dining och dining. Det är ofta sitthöjden och bordshöjden som möjliggör olika användningsområden. Och ju mer du vet och har provsuttit, desto lättare blir det att välja rätt för just din uteplats.

48

För mer info och priser – besök brafab.se


1

Lounge:

1

Lyra

2

Blixt

3

Naos

4

Snygg soffa med en design som tar för sig. Rejält sittdjup med skön lutning – här kommer du kunna koppla av med stil.

2

3

Utemöbelguide 2022

Här pratar vi avkoppling. Lounge är grupperna där du lätt kan somna eftersom sittkomforten är så avslappnade. Det rör sig oftast om lägre modeller och det är inte ovanligt med ett djup i sittplatserna. Läs en bok, drick något gott och ställ sedan ifrån dig på ett bord som är upp till runt 50 centimeter högt, för den sammanhållna loungekänslan.

Modern byggbar soffa/stol i loungestil, med aluminiumstomme. Dynor klädda i mjukt olefintyg med vattenavvisande beläggning.

Rena linjer och tidlös design i en modern tappning.

4

Stettler

En otroligt generös loungeserie i aluminium. Här finns både bredden och djupet som inbjuder till att relaxa bekvämt tillsammans.

Low dining: Ett begrepp som ganska bra kan översättas till vårt härliga svenska ord ”fika”. Här sitter du avslappnat och bekvämt men lite högre än i de lägsta loungegrupperna. Det passar utmärkt för just fika eller lättare måltider. Borden för low dining har ofta höjder mellan 60 och 68 centimeter. De här möblerna är ett bra val för balkonger eller uterum där möblerna får många olika användningsområden.

1

2

1

Rana

2

Samvaro

Utsökt design möter hög kvalité – till ett tilltalande pris.

En modern och samtidigt klassisk serie i aluminium. För mer info och priser – besök brafab.se

49


Utemöbelguide 2022

1

Dining: Här kan du sitta bekvämt både under vardagsmåltider och fest, vid bordshöjder från runt 70 centimeter och uppåt. Stolarna kan ha lite rakare ryggar – men många har ställbara ryggar som gör att de kan blir ännu mer avkopplande när andan faller på. Kombinera själv eller välj någon serie som innehåller både matstol och matbord i samma stil.

1

2

50

2

3

Lyra

Stort och stilrent matbord med 3D-printat glas med betongmönster som ger härlig struktur. Kombinera med valfri stol eller som på bilden med Lyra matstol.

4

Naos

Lyxigt matbord som verkligen tar för sig och förlänger hemmet utåt. De snygga teakribborna förstärks av de raka stålbenen. Kombinera med valfri stol eller som på bilden med Naos matstol.

3

Vevi

4

Laurion

5

Circus

6

Covelo

7

Nimes och Delia

Nordiskt formspråk och elegant, modern design kännetecknar Vevi-serien. Design av Dick Björk.

6

5

Vackert teakbord präglat av ett skickligt hantverk. Lättplacerat och generöst.

Circus är våra rustika bord teak i olika storlekar. 7

Bekväm sittkomfort och höga karmar skapar en extra ombonad känsla.

En serie mat- och kafébord med snyggt ribbade bordstoppar och konade runda ben. Stolar ur serien Delia passar mycket bra till.

8

Midway

9

Hassel

Midway är en serie i twistad konstrotting med mjuka moderna former. Soffor och stolar har dynor i olefintyg.

Denna stol har tidlös design i en varm och inbjudande stil, dekorativt flätad och en klassisk stomme i teak.

För mer info och priser – besök brafab.se

8

9


Utemöbelguide 2022

Stolguide När du ska köpa nya stolar finns det massor av aspekter att ta i beaktande. Vilka du väljer kan till exempel påverka om en middag blir en timme lång – eller fem – beroende på hur väl anpassade de är efter behov, miljö och sittkomfort. Så vad behöver du veta för att välja rätt? Vi reder ut och guidar dig i stolsdjungeln. TEXT ELLEN SIMON

H

os Brafab finns flera matgrupper där stolarnas höjd och bredd matchar bordets dimensioner för optimal komfort. Om du ska köpa stolar och bord från olika produktserier, tänk då på att se över möblernas mått innan köp för att vara säker på att de passar ihop!

För mer info och priser – besök brafab.se

51


Olika stolar för olika behov Utemöbelguide 2022

En stol är så mycket mer än bara en sittplats – den kan också vara en statement-detalj som lyfter hela din uteplats. Fundera över vad stolen ska användas till och välj komfort, funktion och material därefter.

1

2

Karmstolar Tack vare ryggstöd och armstöd har karmstolen hög komfort och passar för många timmars sittande. Den görs ännu mer bekväm med en mjuk sittdyna eller en pläd över stolsryggen. Både snyggt och skönt! 3

Exempel på karmstolar från Brafab:

52

1

Delia

2

Midway

Modern kollektion stapelbara stolar i ett modernt formspråk med snyggt utformade detaljer.

En serie i twistad konstrotting med mjuka moderna former. Stolarna har dynor i olefintyg.

3

Kamomill

4

Alvena

5

Turin

6

Anemon

5

Klassiker i naturfärgad konstrotting, som känns hemma överallt. 4

Klassisk pinnstol, inspirerad av 1940-talet, men modernt funktionell.

Smidiga, fällbara och lättplacerade stolar till ett mycket bra pris.

Stapelbar karmstol med klassisk retro-elegans.

För mer info och priser – besök brafab.se

6


Positionsstolar

Exempel på positionsstolar från Brafab: 1

2

3

4

5

6

1

Andy

2

Sunny

3

Avanti

4

Veronica

5

Ninja

6

Rana

Utemöbelguide 2022

Om du ena stunden vill sitta upprätt och andra stunden luta dig tillbaka, välj en positionsstol. Brafabs positionsstolar går att reglera ryggstödet på och är därför anpassningsbara för olika tillfällen. Stolens höga rygg ger även optimalt stöd för rygg och nacke.

En av våra absolut mest populära stolar. Stomme av aluminium, sits och rygg i textilene.

Vår positionsstol i aluminium och textilene. Väldesignad och smäcker.

En smäcker stol i en snygg kombination av lackad aluminiumstomme och textilene.

Veronica är en av våra mest populära positionsstolar i teak.

Bekväm positionsstol i konstrotting.

En stol formgiven i en modern och avslappnad anda, med bekvämlighet som består.

Köpguide: • Fundera över antalet sittplatser Bredden på stolarna och avståndet mellan benparen på bordet avgör hur många stolar som får plats. Förutom det är det också viktigt att ta hänsyn till benkonstruktionen; ett runt pelarbord rymmer till exempel fler personer än ett runt bord med flera bordsben. • Ta hänsyn till stolens höjd i förhållande till bordets Försäkra dig om att det är lagom med plats mellan lår och bordsskiva. • Kolla in armstöden Om du vill kunna skjuta in stolarna under bordet är det viktigt att armstöden inte tar emot.

53


Utemöbelguide 2022

Stolar med funktioner Ibland vill du kanske snabbt kunna flytta undan några stolar, eller komplettera med fler om ni blir ett större sällskap vid bordet. Då är Brafabs fällbara och stapelbara stolar perfekta.

1

Exempel på stolar med funktioner från Brafab: 1

Wilkie

En fällbar stol i aluminium som tar väldigt lite plats i ihopfällt läge.

2

Bruton

3

Gotland

4

Volos

5

Drama

6

Delia

7

Filippa

2

Smidig fällbar stol i akacia.

3

Utmärkt sittkomfort i denna stapelbara stol i rostfritt.

Stapelbara stolar med egen design präglad av rena detaljer och smala ribbor.

Regissörsstolen – en fällbar klassiker i noga utvald teak och textilene. 4

5

Modern kollektion stapelbara stolar med modernt formspråk.

En slitstark fällbar stol i naturell teak. Finns även som karmstol.

7

6

Sitt snyggt!

Ett tips är att köpa stolar som är snygga i flera vinklar. Hur ser ryggen ut? Hur ser stolen ut i profil? Testa också att blanda stolar i olika färger för en häftig kontrast. Stolen Delia finns i flertalet färger som alla passar ihop och går att kombinera; till exempel Khaki (beige), Moss green (grön) och Burnt paprika (röd).

54

För mer info och priser – besök brafab.se


Inspiration

Duka för att trivas En vacker dukning kan vara alltifrån det enklaste enkla till något ambitiöst och iögonfallande. Hitta din personliga stil!

Använd dig av naturen En vacker dukning kräver inga dyra föremål – en kvist med gröna blad, en vacker rund sten eller en bit drivved ger en organisk och naturnära känsla till sommarbordet.

Samla skålar och fat på brickor

Dukning kan vara något du gör på en minut eller det du lägger störst vikt vid inför en middag. Oavsett ambitionsnivå är det ett enkelt sätt att göra det trevligt vid bordet. Vi har samlat några tips för att ge dig lite ny inspiration till sommarens middagsbjudningar. TEXT JOHANNA LAGERFORS FOTO ALICE JOHANSSON STYLING STUDIO IN

Det är härligt med mycket tillbehör i många, små skålar. Genom att samla dem på en skärbräda eller en bricka får du inte bara ett mer enhetligt intryck på bordet, det blir dessutom mycket lättare att bära ut och in när du äter utomhus.

Anpassa dukningen efter möblerna Hur du dukar styrs förstås främst av tycke och smak, men det kan också vara smart att ta bordets egenskaper i beaktande. Ett bord i metall, som aluminium eller rostfritt stål, ger mindre dämpning av ljud än exempelvis ett träbord. Duka gärna med underlägg under tallriken för att kompensera. Servetter i tyg, som linne, kan också ge fin kontrast och mjuka upp bordets hårdhet. För mer info och priser – besök brafab.se

55


Utemöbelguide 2022

Guide

Mindre tid på att bära dynor Brafabs utemöbler är framtagna för att tåla vårt nordiska klimat, som snabbt växlar mellan strålande sol och plötsligt regn. Alla våra produkter tål förstås att stå ute, och för att du ska slippa bära dynorna fram och tillbaka när det kommer en skur har vi lagt extra funktion i vissa av våra tyger och dynor.

TEXT MARTIN ERIKSSON

56

För mer info och priser – besök brafab.se


Utemöbelguide 2022

På våra tyger som är vattenavvisande använder vi en så kallad liner på insidan av tyget för att ytterligare hålla vattnet borta. Den liner vi använder är transparent och böjlig, vilket gör att du inte känner någon skillnad på utsidan jämfört med ett tyg utan liner.

”Det är grundläggande för att en utemöbel ska hålla i längden.”

U

t i varje liten detalj har vi på Brafab gjort val som gör våra möbler motståndskraftiga mot slitage från vädret. Det är grundläggande för att en utemöbel ska hålla i längden. I de flesta av våra möbler med dynor använder vi olefintyg, ett tyg så bra att man kan säga att det belönats med ett nobelpris. Den italienska kemisten Giulio Natta uppfann 1957 metoder för att få fram olefin-fiber och med dem kunna tillverka ett hållbart tyg. Arbetet med att få fram olika polymerer belönades 1963 med nobelpriset i kemi.

Fördelarna med olefintyget är många. Till exempel håller det färgen bra och bleks inte lika snabbt av solen som andra tyg gör. Det är väldigt slitstarkt och samtidigt lätt. Tyget släpper dessutom igenom väldigt lite vatten – och torkar snabbt. Därför är det som gjort för utemöbler. IBLAND ÄR DET motiverat att ha ännu bättre skydd mot regn och väta, exempelvis när det gäller större klädda möbler. I flera av våra möbelserier har vi därför lagt till extra förstärkningar som gör att dynorna tål att ligga kvar ute när det kommer en skur. Då får du tid över till annat!

Tips!

Oavsett vad du väljer mår dynor bra av att skyddas när de inte används. Brafab har många snygga och praktiska dynlådor att erbjuda och till många möbelgrupper finns också figursydda överdrag.

För mer info och priser – besök brafab.se

57


Utemöbelguide 2022

Vi använder två olika tekniker för att skapa vädertåliga dynor:

Brafabs möbler med vattenavvisande tyg:

• • • • • • •

Lyra Naos Blixt Kotte sittsäck Stettler Samvaro Ninja

Både serierna Lyra och Naos har riktigt sköna dynor av högdensitetsskum som är klädda med olefintyg med en vattenavvisande beläggning (så kallad liner) på insidan.

Naos.

Lyra.

1. Liner – tyg som stänger ute vatten När det talas om vattenavvisande tyg handlar det om att i största möjliga mån stänga ute vattnet. Här blir alltså inte insidan blöt. Olefintyget som används i många av våra möbler har i sig bra egenskaper för att hålla vattnet borta, men i vissa fall kan det vara lämpligt med ytterligare förstärkning. Vi använder oss då av en så kallad liner på insidan av tyget för att ytterligare hålla vattnet borta. Den liner vi använder är transparent och böjlig, vilket gör att du inte känner någon skillnad på utsidan jämfört med ett tyg utan liner. Ett tyg som gjort för utemöbler helt enkelt!

58

För mer info och priser – besök brafab.se

Blixt-serien har bekväma dynor klädda i mjukt olefintyg med vattenavvisande beläggning.


Battleford är en byggbar loungegrupp med generöst sittdjup. Samtliga dynor är allvädersdynor.

Utemöbelguide 2022

Norrsken är en inbjudande klädd, byggbar loungesoffa med sittdynor i akryltyg och allvädersskum.

Med Kotte sittpuff kan du skapa spontana sittplatser precis där de behövs. Fungerar också som ett riktigt snyggt fotstöd.

2. Dynor med allvädersskum När vi säger dynor med allvädersskum menar vi dynor som klarar av en regnskur för att sedan kunna torka. Det är alltså en dyna som släpper igenom vatten och har någon form av öppning som möjliggör att även insidan ventileras och torkar när solen tittar fram igen. Tänk på att dynorna torkar fortare om du ställer upp dem så att eventuellt vatten lättare rinner ut.

Brafabs möbler med dynor med allvädersskum:

Weldon-serien har matt finish i stommen och dess allvädersdynor är perfekta för vårt nordiska klimat.

• • •

Battleford Weldon Kotte sittpuff

• •

Norrsken Pollux

För mer info och priser – besök brafab.se

59


Utemöbelguide 2022

Koll på parasoll

1

Ett parasoll ger inte bara efterlängtad skugga när solen skiner, det ramar också in din uteplats på ett fint sätt. Välj bland flera material, färger och egenskaper. Alla våra parasoll finns på brafab.se.

2

3 1

Trieste 2,5-metersparasoll av bok med mattlackerad yta. Tvådelad stång med push-tilt. Vackra läderskoningar och väv av 250 gramspolyester.

2

Reggio 3-metersparasoll av bok med mattlackerad yta. Tvådelad stång. Vackra läderskoningar och väv av 250 grams-polyester.

3

4

Como 3x3-­metersparasoll av bok med matt­lackerad yta. Vackra läder­skoningar och väv av 250 grams-polyester.

4

Parma 3,5-metersparasoll av bok med mattlackerad yta. Vackra läderskoningar och väv av 250 grams-polyester.

5

Cambre Parasoll med tvådelad stång i aluminium och åtta stålribbor. 200 grams-polyesterväv med ventilationslucka. ­­Vev- och tiltfunktion. Finns i tre olika diameter (2, 2,5 och 3 meter) och i många läckra färger.

60

För mer info och priser – besök brafab.se

5

För våra frihängade och större parasoll, se brafab.se


Dynan – pricken över i:et Vilket material passar dig?

1

• Dralon är ett akryltyg belagt med teflon som ger ett klassiskt och tåligt tyg. Det passar mycket bra i utemiljöer tack vare sina goda egenskaper när det kommer till ljusäkthet och väderbeständighet. Dralon vävs av genomfärgade trådar och vävs ihop med en speciell teknik, vilket ger ett tyg som är mycket slitstarkt. Dynor i dralon är bekväma att sitta på och lätta att hålla rena. • Olefin brukar tillsammans med dralon anses som de bästa tyget för dynor som ska användas utomhus. Olefintyg har en struktu­rerad yta och är färgbeständigt, smuts­avvisande,

slitstarkt och tåligt samt behagligt att sitta på.

Utemöbelguide 2022

Genom att välja rätt dyna för din sittmöbel kan du få just den sitt­komfort och det estetiska uttryck du önskar. Hos Brafab finns dynor i en mängd färger, mönster, former och material.

• Vi använder en så kallad strukturpolyester med en markerad struktur, vilket gör den behaglig att sitta på och lätt att hålla ren. Polyester har god färgäkthet och är mycket slitstarkt. • För att kunna ta fram dynor med tryckta ­mönster på använder vi en blandning av bomull och polyester i vissa dynor. Bomull är ett rent naturmaterial som ger en mjuk och bekväm känsla. Genom att blanda med polyester får vi fram ett tyg som bättre lämpar sig för utemiljö.

1

Sittdynor Finns i kollektionerna Florina, Ninja, Naxos, Dubai, Solo och Luca.

2

Låga stolsdynor Finns i kollektionerna Ninja, Naxos, Dubai och Erpe.

3 2 3

Höga stolsdynor Finns i kollektion­erna Florina, Ninja, Naxos, Dubai, Vigo, Trento, och Esdo.

4

Vilsängsdynor Finns i kollektionerna Florina, Naxos och Dubai.

5

Däckstolsdynor Finns i kollektionen Florina.

4 5

Se mer av vårt stora sortiment av färger, material och storlekar på brafab.se

För mer info och priser – besök brafab.se

61


Utemöbelguide 2022

Vårda dina utemöbler Att köpa utemöbler är ofta en relativt stor investering, och med tanke på såväl plånbok som miljö vill du förstås att de ska hålla i många år. Men hur sköter du dem på bästa sätt? Här får du svar på några av de vanligaste frågorna. TEXT ANDREA BERNÅKER FOTO BRAFAB

V

arför är det viktigt att ta hand om sina utemöbler? De håller mycket längre om du ser till att tvätta av dem, ta in dem för vinterförvaring och sköta om dem. Så som du tar hand om din bil ska du också ta hand om dina utemöbler. Få hoppar över att tvätta bilen när det behövs, men utemöblerna är lättare att glömma bort. Vilket material ska jag välja om jag vill ha riktigt lättskötta möbler? Utemöbler i aluminium, rostfritt stål och konstrotting är hyfsat underhållsfria, du behöver egentligen bara tvätta av dem då och då för att förlänga livslängden. Dynorna bör du dock ta lite noggrannare hand om. Se till att de kommer in under tak på natten eller placeras i en dynbox. Du kan också använda ett möbelskydd. Jag vill att mina trämöbler ska hålla så länge som möjligt. Vad behöver jag tänka på? Trä måste dels hållas rent, dels skyddas från uttorkning. Att olja in träet för att skydda det är bra, men då blir träet mörkare. Vill du skydda dina trä-

62

För mer info och priser – besök brafab.se

möbler utan att de blir mörkare finns det andra impregnerings­medel att använda. Dessa finns till exempel på brafab.se. Klarar alla utemöbler regn? Ja, men akacia och naturrotting bör stå i ett uterum eller under tak. De klarar lite regn, men håller sig fina mycket längre under tak. Finns det några utemöbler som klarar att stå ute året om? Egentligen kan möbler i alla material stå ute, även på vintern, men det gör att de håller betydligt kortare tid. Snö, is, kyla och väta sliter på möblerna så att livslängden förkortas och kräver mer underhåll. Hur förvarar jag bäst utemöblerna vintertid? Se framför allt till att möblerna är torra innan de placeras för vinterförvaring. Särskilt trämöbler måste vara torra innan de täcks med en presenning eller ett möbelskydd, annars är det stor risk att de utsätts för m ­ ögelangrepp. Det bästa är att möjlig­göra ventilation så att inte skyddet eller ­presenningen ligger för tätt på plana ytor på m ­ öblerna, till exempel mot en bordsskiva.


Aluminium, rostfritt stål och konstrotting är de material som kräver minst underhåll. Trä kräver lite extra omtanke för att hålla så länge som möjligt. Att olja in eller impregnera bord och stolar regelbundet är a och o.

1

Utemöbelguide 2022

Allt du behöver för att dina utefavoriter ska hålla länge

2

3

Ställ gärna en spann på bordet innan du lägger över skyddet. Det ger bättre ventilation än om skyddet ligger platt mot bordsskivan.

4

Kan jag placera mina konstrottingmöbler i ett soligt uterum? Konstrotting är ett mycket tåligt material, men tänk på att det kan bli extremt varmt i ett oventilerat uterum. Det kan torka ut plasten och göra den spröd. Täck gärna över de ytor som riskerar att utsättas för direkt solljus. Vad gör jag om min möbel går sönder? Hos oss på Brafab finns ett stort reservdelslager. Vi ska kunna tillhandahålla alla delar som kan behöva bytas ut på en möbel, och flertalet går att beställa direkt från brafab.se.

1

Wood protection är en impregnering som ökar träets livslängd genom att effektivt skydda mot fukt- och vatteninträngning.

2

Textile impregnation är perfekt för dina dynor. Ger ett vatten-och smutsavvisande skydd.

3

Wood cleaner rengör och återställer alla sorters träytor till ursprungligt skick.

4

Vintertid eller i dåligt väder mår alla utemöbler bra av att skyddas ordentligt. Vi har ett stort utbud av möbelskydd.

Tips!

Använd gärna Brafabs enga produkter, som är noga testade på våra möbler.

För mer info och priser – besök brafab.se

63


Utemöbelguide 2022

Norrsken är en inbjudande klädd, byggbar loungesoffa med sittdynor i akryltyg och allvädersskum.

­Handla där det passar dig NÄR DU KÖPER utemöbler från Brafab vet du att du får genomarbetade möbler med säker konstruktion, smakfull design och pålitliga material. Men ibland är det också viktigt att själv kunna provsitta och testa. Är det rätt sittkomfort? Går stolen in under bordet? Passar färgen på solsängen med dina befintliga möbler, och kommer den fina soffgruppen i konstrotting bäst till sin rätt vid ett bord med steneller glasskiva? OVAN, OCH MÅNGA fler, är frågor du kan ställas inför vid ett köp, och ofta får du bäst svar genom att besöka våra kompetenta återförsäljare, för att få råd och inte minst möjlighet att provsitta. Vi på Brafab är därför mycket måna om såväl den fysiska handeln som ett hållbart tankesätt där vi gärna ser att det slutliga köpet sker lokalt. VI VET OCKSÅ att det kan vara skönt att fundera hemma i lugn och ro. Och även fatta köpbeslutet hemma. Det kan du göra genom att besöka brafab.se, där du hittar information, priser, inspiration och tips. Du kan också genomföra köpet online. Välj vilken återförsäljare du vill handla via och slutligen om du vill hämta på plats eller få möblerna hemlevererade. OAVSETT OM DU handlar online på brafab.se eller direkt i någon av våra återförsäljares butiker hjälper våra kunniga återförsäljare dig innan, under och efter ditt köp. De vet allt om Brafabs produkter och kan snabbt svara på frågor och ge råd, även om du handlar online. När köpet är bekräftat är det en affär mellan dig och vald återförsäljare.

64

För mer info och priser – besök brafab.se


Reportage

Mat smakar bäst ute

Att laga mat i ett utekök skapar en alldeles särskild middagsupplevelse och behöver inte vara det minsta krångligt. Bäst blir det när du följer säsongen i valet av råvaror. Det säger Tobias Millqvist som arbetat som kock i 25 år. TEXT JOHANNA LAGERFORS FOTO ALICE JOHANSSON

För mer info och priser – besök brafab.se

65


Reportage

Tobias Millqvist Ålder: 46 år. Bor: På Bjärehalvön. Familj: Fru Ulrica, dottern Alinea. Gör: Kock sedan 25 år. Har bland annat drivit restaurangen på Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i elva år tillsammans med sin fru. Idag arbetar han med mat och hållbarhet genom sitt företag Perenn, och sprider kunskap och medvetenhet bland annat genom föreläsningar, beställningsmiddagar och fotograferingar.

E

tt par blanka rosa laxfiléer, en skål med musslor och färska grönsaker i mängder. När Tobias Millqvist preppar uteköket för grillkväll försöker han utmana de traditionella föreställningarna om vad matlagning på grill innebär. – Det finns så mycket mer än kött som ät gott att grilla! Den som tar på sig grillmästarrollen i familjen har oändliga valmöjligheter, både vad gäller råvaror, ambition och tillvägagångssätt, säger han. NÄSTAN ALLA TYPER av mat går att laga på en grill och uteköket passar därför både till vardag och fest. Tobias Millqvist är särskilt förtjust i att grilla sallader. I dag serverar han sina gäster en kall soppa till förrätt, följt av musslor och regnbågslax med en mängd tillbehör.

66

För mer info och priser – besök brafab.se

Han tycker att matlagning utomhus blir bäst när den förberetts väl och blir så smidig som möjligt. Varför krångla till det? – Om du ska ha gäster på kvällen, förbered det du kan i matväg redan på förmiddagen. På så sätt får du mer tid att umgås med gästerna och kan fokusera på det som brukar gå snabbt: själva tillagningen. Servera något för gästerna att smaka på medan du grillar huvudrätten, säger han. Något som förenklar när du ska grilla fisk är till exempel att förbereda paket av aluminiumfolie att lägga på grillen. Du får inte de typiska grillränderna på fisken, men den blir god och du sparar mycket tid, säger Tobias. – Råvarorna måste inte ligga direkt på gallret – du kan använda grillen som en stekhäll, öppen ugn eller varför inte en rök om du har lust att testa det?


Reportage

Eftersom Fornax utekök är uppbyggt av moduler är du fri att bygga ihop köket just så som du vill ha det, och på ett sätt som passar din uteplats. Ett tips är att ställa en modul som en separat köksö – här kan gästerna njuta av förrätten medan du lagar färdigt middagen.

Tips!

Brafab har flera praktiska och snygga utekök i sortimentet. Du hittar alla på brafab.se

För mer info och priser – besök brafab.se

67


Reportage

”Min passion när det gäller råvaror och mat är nästan en besatthet, det är verkligen ett genuint intresse.”

Kall soppa på sommarskörd 4 - 6 portioner 1 gurka 1 rödlök 5 tomater 1 röd paprika 1 blekselleristjälk 1 rabarberstjälk ½ fänkål 250 g frysta tinade hallon eller jordgubbar 4 dl vatten Salt och peppar Socker

Gör så här:

Skala gurkan och rödlöken.

68

För mer info och priser – besök brafab.se

Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och lägg i en bunke. Fyll på med vatten, salt och socker. Låt stå framme i rumstemperatur minst 2–3 timmar. Mixa sedan. Om du vill ha en helt slät soppa, sila den. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt före servering.

Obs!

Det gör inget om du inte får tag i alla ingredienser. Grundidén är att ta vara på det du har hemma och på grönsaker som är i säsong.


Lilja är en serie gjord för att passa både till avkoppling och måltider. Serien består av rejäla delar som samtidigt har en elegans i sina rundade detaljer.

Reportage

Släng på en näve alspån så får maten en helt ny karaktär. Men bara att vara utomhus skapar en helt annan känsla än när du står i köket. TOBIAS HAR ÄLSKAT att laga mat så länge han kan minnas. Att han blev kock till yrket har han delvis sin mamma att tacka för – hon såg till att skriva in honom på kocklinjen på gymnasiet trots att han själv hade valt ett helt annat program. – Hon läste av den situationen helt rätt: jag behöver få jobba praktiskt, med händerna. Dessutom liknar min passion när det gäller råvaror och mat nästan en besatthet, det är verkligen ett genuint intresse. Så jag hamnade rätt som kock. Allt börjar ju med mat!

FÖR TOBIAS ÄR den stora drivkraften att göra det bättre för nästa generation. Vi som lever i den privilegierade delen av världen måste förändra vårt beteende, ta hänsyn till vad vi lämnar efter oss. Det har gjort honom intresserad av hela matresan, från jord till bord. När han under elva år drev restaurangen på Norrvikens trädgårdar utanför Båstad, tillsammans med sin fru Ulrica, stod valet av rätt råvaror i centrum. – Vi anpassade oss utifrån det som finns nära och ville ha hållbart odlade grödor. Därför odlade en bonde i området grödor direkt till vår verksamhet, på uppdrag av oss. Att öva upp sin anpassningsförmåga och alltid sträva efter att hitta hållbarheten är mitt bästa tips för all matlagning, inne som ute. För mer info och priser – besök brafab.se

69


Ätbara blommor

Reportage

All mat blir vacker av att dekoreras till servering, till exempel med färska örter och ätbara blommor. Använd det du får tag på eller har hemma!

2

1

1

Grillad sallad med sockerärtor och rabarber

3 4

4 portioner 1–2 romansalladshuvuden eller nouvellesallad (beroende på storlek) ½ rabarberstjälk 1 ask sockerärtor Saltrostade frön, tex solrosfrön Olja Salt

Gör så här:

Dela salladen på mitten. Olja snittytan och grilla på båda sidorna på hög värme. (Grillningen ska gå snabbt för att undvika övertillagning.) Låt salladen svalna. Salta. Skala rabarbern och grilla rabarberstjälken. Den ska fortfarande ha tuggmotstånd. Låt den svalna och skär i 2 cm stora bitar. Olja och grilla sockerärtorna eller koka dem i saltat vatten. Arrangera salladen med rabarber, sockerärtor och solrosfrön eller andra frön som du rostat snabbt i stekpanna. Om du gillar att piffa till maten lite extra: toppa gärna med ätbara blommor om du har.

70

2

Blåmusselpaket med örtsmör, citrongurka och sparris

½ riven vitlök 1/3 gurka 1 bunt grön sparris (250 g) ½ citron, saft och rivet skal

4 portioner

Gör så här:

1 nät med blåmusslor (1 kg) 1 dl dill eller persilja (om du vill: testa förvällda och hackade nässlor istället) 125 g smör

Skölj och rensa musslorna. Släng de som är trasiga eller öppna. Blanda smöret med örter och vitlök. Lägg musslorna på två ark aluminiumfolie och klicka ut smöret.

Vik samman till ett tätt paket. Skala och kärna ur gurkan, skär i mindre bitar. Lägg i en bunke, tillsätt saft och rivet skal från citronen. Blanda. Koka sparrisen lätt. Kyl den därefter i kallt vatten och låt torka på en handduk. Salta. När grillen är riktigt varm, lägg på musselpaketen och låt dem ligga

i 8–10 minuter. Ta bort musslorna från grillen och låt vila några minuter. Skaka försiktigt paketen innan du öppnar och kontrollerar att musslorna öppnat sig, om inte sätt tillbaka dem på grillen. När de är klara, fyll en skål med musslor och smöret, salta lätt. Strö citrongurka ovanpå och stoppa ner sparrisen bland musslorna.

Skala och riv pepparroten fint samt skär gulbetorna i mindre bitar. Ställ åt sidan. Tänd nu grillen och vänta in fin glöd. Lägg på det öppna foliepaketet på grillen. Om du vill testa att röka fisken: släng ner 1 dl rökspån på kolen och stäng locket. Det är inget måste. Låt fisken ligga 6–8 min innan locket öppnas. Kont-

rollera gärna fiskens innertemperatur, den ska vara ungefär 45–50 grader (det tar cirka 10-15 minuter). Lyft bort från grillen och låt fisken vila på eftervärme. Regnbågen ska ha saftig konsistens, inte för torr. Öppna upp foliepaketet, lägg upp fisken på en skärbräda. Dekorera med gulbeta, polkabeta, krusbär, riven pepparrot och plockad dill.

3

Grillad och mildrökt regnbåge 4 portioner 600 g regnbågsfilé med skinn (eller annan hållbar laxfisk) 4 dillstjälkar 1 dl alspån eller liknande rökspån 2–3 kokta gulbetor 1 polkabeta 100-150 g krusbär 1 bit pepparrot

För mer info och priser – besök brafab.se

Gör så här:

Börja med att förbereda grillen. Salta fisken på båda sidorna. Lägg den sedan på ett bakplåtspapper med två folieark under. Vik upp kanterna på folien så det blir som en stabil kant. Lägg några dillstjälkar på fisken. Hyvla polkabetan tunt på mandolin eller för hand. Lägg i kallt vatten.


Emulsion

En emulsion uppstår när du blandar två vätskor som egentligen inte vill blandas. Klassiska emulsionssåser är majonnäs, bearnaise och hollandaise.

4

Emulsion på nyskördade örter 3 äggvitor 2 msk citronjuice 3–4 dl matolja 1 dl matolja 15 g blandade trädgårdsörter (dill, gräslök, dragon, körvel m.m.) 10 g bladspenat

Gör så här:

Att göra en emulsion är mycket enklare än du tror, och kan bli ett gott tillbehör till musslorna!

Häll äggvita och citronjuice i en bunke eller plastskål. Mixa med en stavmixer så det börjar skumma lite. Häll sedan försiktigt ner 3 dl matolja, lite i taget, och fortsätt mixa tills det blivit som en majonnäs i konsistens. Smaksätt med salt. Mixa sedan 1 dl matolja med örter och spenat till en grön fin olja. Sila av örterna. Lägg upp emulsionen i två skålar. Garnera med exempelvis hackad gräslök eller andra örter. Häll örtoljan runt om.

Frihet i ett utekök Med ett utekök kan du ta vara på soliga sommardagar och ljumma kvällar. Samlas för att förbereda och laga maten, njut sedan av en måltid utomhus med nära och kära. Bellac

Ett modernt och snyggt utekök i aluminium, med topp i grå granit. Bellac finns i tre olika moduler för dig att själv kombinera!

Sötad gräddfil med fläder och bär 4 portioner 5 dl gräddfil 50 g florsocker 1 rabarberstjälk 2 dl flädersaft 1 ask hallon ½ ask jordgubbar Rostad sockerkaka

Figalia

Ett tidlöst och flyttbart utekök i vacker teak med skiva i stenkomposit. Bakom eleganta ribbade skjutdörrar döljer sig praktisk förvaring. Välj skiva med marmoreller betonglook.

Gör så här:

Rör ihop gräddfil och florsocker, ställ kallt. Skala rabarbern. Skär av en bit och skär i tunna skivor, eller hyvla på mandolin. Lägg den skivade rabarbern i kallt vatten. Resterande rabarber skärs i mindre bitar och kokas försiktigt i flädersaft. Låt det finnas lite tuggmotstånd kvar i bitarna. Låt dem svalna i lagen. Rosta ett par skivor

av en sockerkaka i brödrosten. Låt svalna något. Bryt i bitar. Lägg gräddfilen i tallriken, och bitar av den inkokta rabarbern ovanpå. Tillsätt sommarbär, sockerkaksbitar och tunna rabarberskivor. Om du vill: toppa med blommor, vild körvel eller annan favoritört.

Holma

Praktiskt och robust utekök i svartlaserad furu och topp i högtryckslaminat. Furun har synliga kvistmärken vilket ger en robust och rejäl känsla. Kranen kopplar du enkelt till din vanliga trädgårdsslang. För mer info och priser – besök brafab.se

71


Inspiration

Cambre halvparasoll med vevfunktion, perfekt för mindre utrymmen.

Smarta lösningar med fokus på detaljer Smarta produkter underlättar vardagen, och vem gillar inte det? Brafabs produktdesigners ser alltid till att kombinera funktionalitet och design för bästa möjliga kvalitet. Här är ett axplock av innovativa möbler som gör livet lite mer bekvämt. 72

För mer info och priser – besök brafab.se


2

Inspiration

1

3

4

5

6

7

1. Belfort brickbord i svart aluminium, med glashållare. 2. Gonesse byggbar soffgrup med stomme i svart aluminium och grå dynor. 3. Dvala hänggunga. 4. Antila hänggunga. 5. Gonesse sidobord i svart aluminium, med smarta glashållare och inbyggt vinställ. 6. Elara snurrskiva. 7. Soda parasoll med skaft i aluminium, praktisk skruvfunktion och bärväska.

För mer info och priser – besök brafab.se

73


Brafabs historia började med gårdsförsäljning i halländska Norra Össjö. I mitten ovan grundaren Bror Carlsson.

D

et är ingen slump att Brafab kommit att växa till ett ledande varumärke associerat med genomtänkta, bekväma utemöbler som håller länge. Företaget har en gedigen historia som har sin början redan på 1930-talet, då man började sälja hemtillverkade hantverksprodukter till gårdarna runt halländska Norra Össjö. Korgar, träskedar och snart även trädgårdsmöbler såldes på gårdarna och transporterades runt med häst och vagn. Med åren växte familjeföretaget och Brafab är idag ett av norra Europas ledande utemöbelföretag. UNDER 1970-TALET ökade efterfrågan på trädgårdsmöbler i Sverige och Brafabs svenska furumöbler kom att kompletteras med import av möbler från kontinenten. Under 1990-talet utökades sortimentet ytterligare med möbler från Asien, bland annat i aluminium, konstrotting och rostfritt stål. Ända från början och även fortsatt har samspelet mellan komfort, design och den praktiska funktionen varit grundläggande värden. Detaljer, material och exakt rätt proportioner är det som sammantaget skapar möbler man sitter bra i och trivs med länge.

74

För mer info och priser – besök brafab.se

– med 90 års erfarenhet

Ett ledande möbelvarumärke

Brafab är ett ledande utemöbelföretag med tusentals produkter i sortimentet. För att hålla en genomgående hög kvalitet pågår ett gediget produktarbete bakom kulisserna.

Hos oss ska alla kunna hitta sin favoritmöbel, och oavsett om man vill ha något lättskött, något exklusivt eller är ute efter en särskild stil kan man alltid lita på att möbeln tagits fram med omsorg. Vårt eget design- och produktteam utvecklar och följer produkterna från idé till färdig möbel. En process där inget lämnas åt slumpen. IDAG SYSSELSÄTTER BRAFAB ett femtiotal personer, både i Sverige och i Asien. Nu, precis som förr, ligger det i vårt DNA att tänka stort och innovativt, samtidigt som vi värnar om det lokala, personliga och ärliga. Vårt huvudkontor i Norra Össjö ligger bara några hundra meter från platsen där grundaren föddes. Vårt arv är inte bara en del av bolagets hjärta och själ, det är också anledning till att vi är de vi är idag. Från 1930-talets småskaliga hantverksproduktion har vi vuxit till ett väletablerat varumärke med försäljning både i och utanför Europa. Med en stark serviceanda och tro på vikten av personliga relationer till både kunder, leverantörer och återförsäljare leder vi vår verksamhet mot en framtid där utemiljöer får allt större betydelse för våra hem.


Tävling

Tävla om en utehögtalare!

Serien Populär har en tidlös och elegant design, generösa proportioner och stilrena, tilltalande linjer.

RIKTIGT SKÖNA OCH snygga utemöbler är det som bygger en bra uteplats, men vad är bättre för att skapa stämning än musik? Med en utehögtalare blir uteplatsen stället du aldrig vill lämna. Tagga @brafab i någon av dina bilder på instagram, så är du med i utlottningen av en högtalare för utomhusbruk. Se till att du har en öppen profil så att vi kan se bilden och kontakta dig om du vinner. Tävlingen pågår till den 1 juni 2022, och vinnaren presenteras på Brafabs instagram.

@brafab #brafabthinkingoutside

För mer info och priser – besök brafab.se

75


Brafab - Thinking Outside Ambitionen med Thinking outside är att inspirera och locka till ett härligt uteliv med hjälp av Brafabs kvalitativa och hållbara utemöbler. Men vi kan omöjligt visa hela vårt sortiment i ett magasin. Det ser du i stället på brafab.se! Förhoppningsvis har vi lyckats inspirera dig och du vill veta mer, eller kanske har du redan bestämt vilka möbler du önskar förgylla din utemiljö med. Oavsett, besök gärna vår hemsida som är en kunskapssajt för utemöbler. Där är vår ambition att inspirera och tala färg, form, material, hållbarhet, möblering och tips. På brafab.se hittar du hela vårt breda sortiment och får inspiration i form av artiklar och filmer. Du ser förstås också aktuella priser, kan handla hemifrån via vår e-handel eller hitta information och kontaktuppgifter till våra återförsäljare om du hellre handlar i butik. Kort sagt: vi vill inspirera till livets goda stunder, där du upplever de där ögonblicken som är något extra.

brafab.se | @brafab | #brafabthinkingoutside