Page 14

FOTOGRAFIE

11 TIPS

Als een consument op een online portal zoekt naar een auto, is de foto­ reportage het visitekaartje van de auto. Daarmee geeft u een eerste indruk van de auto, maar ook van de professionaliteit van uw bedrijf. Met deze tips presenteert u de auto nóg beter op het web. Natuurlijk zijn ze ook toe te passen op bijvoorbeeld bestelwagens, motorfietsen, fietsen, caravans en campers.

1

Zorg voor herkenbaarheid: fotografeer auto’s op een vaste locatie en zoveel mogelijk onder dezelfde (licht)omstandigheden. Kies ook voor een vaste fotovolgorde, waarbij de openingsfoto de eyecatcher is die een goede indruk geeft van de gehele auto.

2

Richt als het kan binnen in de showroom of werkplaats een speciale plek in waar je foto’s kunt maken en waar het licht en de omgeving te beïnvloeden zijn. Er bestaan zelfs speciale fotostudio’s, waar je in je eigen bedrijf de auto eenvoudig vanuit alle hoeken kunt fotograferen en alle factoren zelf kunt bepalen.

3

Zorg voor zo min mogelijk afleiding op de achtergrond, of je nu binnen of buiten fotografeert. De auto moet centraal staan. Bovendien kan de omgeving, denk aan andere auto’s, bomen, wolken of de fotograaf, zorgen voor reflectie in de lak. Daardoor is niet goed te zien wat de staat van de lak is en of er deuken in de auto zitten.

4

Let op de zon of het licht: maak geen foto direct tegen het licht in. Fotografeer zoveel mogelijk onder gelijke weersomstandigheden en op hetzelfde moment van de dag. Foto’s kun je het beste maken in het ochtendlicht of aan het eind van de middag.

14 BOVAGkrant NUMMER 7-8 / AUGUSTUS 2019

5

Kies altijd voor dezelfde afstand tot de auto. Sta niet te dichtbij, dit levert vaak vervorming op in de foto. Een statief kan helpen om altijd op dezelfde hoogte te fotograferen.