__MAIN_TEXT__

Page 1

nummer 6 / juli 2020

krant ALLES VOOR EEN BETERE KILOMETER.

Het is heel fijn om mensen hun gevoel van veiligheid terug te kunnen geven Sandra van den Wildenberg, Rijschool Wildenberg

in dit nummer:

Laat leerlingen niet los

De noodzaak van opleiden in crisistijd pagina 10

Wat zijn risico's in uw bedrijf? Inspectie SZW komt binnenkort uw bedrijf controleren pagina 16

Google Mijn Bedrijf

In 9 stappen naar meer klanten pagina 28


Wij helpen mobiliteitsbedrijven succesvol ondernemen

Van autobedrijf tot benzinepomp en van rijschool tot fietsenwinkel. Weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Kijk op bovemij.nl


nummer 6 juli 2020

VOORAF 04 KORT

14 BOVAG REDT VIER VAKANTIES

28 GOOGLE MIJN BEDRIJF

Wetenswaardigheden en nieuws uit de wereld van mobiliteitsretail.

BOVAG leent deze zomer vier kampeer­ middelen uit.

07 BOVEMIJ

19 BOVAG TOESLAGENTOOL

Met de gratis tool Google Mijn Bedrijf wordt u beter gevonden door klanten. In negen stap­ pen helpen we u op weg.

Bedrijfsleider Ferry de Vries van Honda Verhagen over proactief klantcontact in tijden van corona.

Dé tool waarmee u de overuren van uw mede­ werkers correct beloont klaar voor gebruik.

08 ONDERNEMERSPORTRET

Nu de leasefiets langzaamaan bekender wordt, groeit ook de interesse van werkne­ mers én werkgevers. Wat zijn de pluspunten? En hoe start je?

De rijschool van Willy en Sandra van den Wildenberg is een begrip in Eindhoven en omgeving. Reden: opvallende lesauto's, betrokkenheid en aanbod voor zorgleerlingen.

22 LEASEFIETS KOMT OP GANG

30 DOSSIERS & SERVICE Online informatie die helpt om optimaal te ondernemen, plus handige informatie over BOVAG.

26

10 16 20 BBLleerlingen

RI&Wcontrole

Protocol Wat kan mobiliteitsbranche er wel?

“Je moet ouderen niet uitvlakken, maar jongeren zijn de toekomst van ons bedrijf”, zegt Sonja van de Burgwal van Bakker Bedrijfswagens. Zij blijft inves­ teren in jong talent om straks niet een personeelstekort te hebben.

De inspectie SZW gaat controleren op RI&E. Heeft u uw Risico Inventarisatie en Evaluatie al op orde? Ook met coronamaatregelen? BOVAG helpt samen me OOMT met tips en tools.

Samen werken voor duidelijkheid in de branche in een onduidelijke tijd. Hoe het protocol voor de mobiliteits­ branche tot stand kwam.

BOVAG lanceert een zomercampagne om consumenten te inspireren en zo BOVAG-bedrijven te ondersteunen. Kijk naar wat er wel kan is het thema.

Sleutelbegrip W ij van BOVAG gaan over alles dat rolt en rijdt. Over alles dat vervoer en mobiliteit mogelijk maakt en bij voorkeur niet door de overheid wordt gesubsidieerd. Het was dan ook pijnlijk toen Nederland letterlijk tot stilstand kwam en het bij u erg stil werd; in de showrooms en in de werkplaatsen. Veel van u moesten diep in de eigen buidel tasten en toch ook een beroep op de overheid doen, die ove­ rigens snel en op grote schaal bijsprong. Dat maakt ons land uniek en dat mag ook wel eens gezegd wor­ den. Maar het schept ook verplichtingen naar onze samenleving. En die verantwoordelijkheid is aan u wel toevertrouwd. Veerkracht en mobiliteit zijn immers onze ‘sleutel’-begrippen. Snel na het begin van de coronacrisis bewijzen we uit het dal te kruipen. Op onverwachte manieren. Zo zien we dat files oplosbaar zijn als we woon-werkverkeer een beetje beter spreiden. De beroemde Hollandse

arbeidsproductiviteit hoeft er niet eens onder te lijden. De Nederlander werkt immers door. Als het moet, met kinderen op de achtergrond en de bezorgdheid over ouders op afstand. Ondernemers worden crea­ tief. De huurauto op het vliegveld is ineens de pen­ deldienst voor pakketvervoer. De forens gaat voor gezond en springt op de e-bike en de speed-pedelec. We kiezen bewust voor een betere kilometer op het beste moment. Of dat nu op de fiets, de scooter of in de auto is. Over die auto: het blijft het favoriete ver­ voermiddel. Zeker na corona. Maar corona is ook een kans om ons verouderde wagenpark te verjongen en te vergroenen. Dan doen we iets terug. Voor de samen­ leving en dus voor onszelf.

Han ten Broeke Algemeen voorzitter BOVAG BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 3


KORT

Subsidie voor particulier die elektrische auto koopt of leaset Particulieren kunnen vanaf 4 juni 2020 eenmalig subsidie krijgen op de aankoop of private lease van een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto. Deze ‘Subsidie Elektrische Personen­ auto’s Particulieren’ (SEPP) voor nieuwe auto’s bedraagt € 4.000 en € 2.000 voor gebruikte auto’s.

D

e regeling geldt voor particulieren die een volledig elektrische personenauto kopen of leasen met een catalogusprijs tussen de € 12.000 en € 45.000. De actieradius van de auto moet minimaal 120 kilometer zijn. Daarnaast moet de auto minimaal 3 jaar op naam blijven staan van de koper, en 4 jaar bij private lease. Subsidie aanvragen Aanvragen van de subsidie kan vanaf 1 juli 2020 via rvo.nl/sepp. Alle auto’s die aan de voorwaar­ den voldoen en op of na 4 juni 2020 zijn gekocht,

komen in aanmerking voor subsidie. Op de web­ site van RVO staat ter indicatie een lijst met elek­ trische auto’s die in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Zo helpt u uw klant met de aanvraag Met een aantal handige hulpmiddelen (u vindt ze op mijn.bovag.nl) kunt u uw klant helpen met zijn subsidieaanvraag. Deel de voorwaarden, het stappenplan en de checklist voor de aanvraag met uw klant. En lees zelf de adviestips voor autobedrijven en leasebedrijven.  Op mijn.bovag.nl (zoekwoord: SEPP) vindt u meer informatie en kunt u de hulp­ middelen downloaden.

Mag ik mijn werknemer laten testen op symptomen van corona?

H

et is een veelgestelde en logisch vraag. Het antwoord? Een werk­ nemer laten testen op corona mag alleen als hij of zij in de zorg werkt. In de mobiliteitsbranche is dit in strijd met de privacywetgeving (AVG). Gezondheidsgegevens van werknemers zijn namelijk bijzon­ dere persoonsgegevens en daarom extra beschermd. U mag wel uw personeelslid naar huis sturen als hij verkoudheids- of griepverschijn­ selen vertoont, of als u alleen al twijfelt aan zijn of haar gezondheid.  Meer antwoorden op veelgestelde vragen rondom corona? Kijk op mijn.bovag.nl/corona/veelgesteldevragen.

Afscherming in (bedrijfs)auto’s: mag dat?

S

chermen in personenauto’s of lichte bedrijfsauto’s plaatsen om besmetting met corona te voorkomen, mag niet zomaar. Afscherming tussen bestuurder en bijrijder brengt grote risi­ co’s met zich mee voor de veiligheid. Het plaatsen van schermen tussen de eerste en tweede zitrij is mogelijk als er aan diverse veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Dit advies heeft de

RDW gegeven aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het minis­ terie heeft dit overgenomen en legt dit vast in regelgeving. Als er scheidings­ materiaal in het voertuig is aange­ bracht, hoeft deze niet eerst langs een RDW-keuringsstation.  Ga naar mijn.bovag.nl en zoek op ‘afscherming’.

CIJFERS | BOVAG BRANCHE BAROMETER

1%

4,3%

lager ongeveer was de totale netto omzet van autodealers in het eerste kwartaal van 2020 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

waren de algemene kosten van autodealers ten opzichte van de omzet. Dit is 0,3 procent­ punt lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

0,83% rendement realiseerden autodealers gemiddeld in het eerste kwartaal van 2020. Dat is 0,15 procent­ punt hoger dan in 2019.

 Bekijk alle resultaten van de BOVAG Branche Barometer op mijn.bovag.nl (zoekwoord: Branche Barometer).

4 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020


Klantgerichter door de crisis: inspiratieshots en webinar

Reizen naar een code oranje-land

Eigen risico van de werknemer? Hoewel de grenzen om ons heen langzaamaan weer open gaan, geldt voor een aantal landen nog wel code oranje. Uw werknemers mogen naar dit land op vakantie gaan, maar dat is wel op eigen risico. Wan­ neer een werknemer daar ziek wordt, niet op tijd terug kan komen op het werk of twee weken in thuis­ quarantaine moet en daardoor niet kan werken, kan hij het recht op loonbetaling verliezen. Waarschuw uw werknemers hier schriftelijk voor en doe dit vóór­ dat zij op reis gaan.

D

e werknemer die er bewust voor kiest om op vakantie te gaan naar een land met code rood of code oranje weet dat van hem verwacht wordt dat hij na terugkeer in quaran­ taine gaat. Tenzij hij thuis kan werken, betekent dit dat hij niet kan werken. Omdat hij dit op voorhand weet, maar toch bewust het risico heeft genomen, kan het zo zijn dat hij tijdens de periode van quarantaine geen recht op loon heeft. Dit geldt alleen als u hem hier vooraf schriftelijk op geattendeerd heeft. Een verandering van de situatie tijdens een code-groen of -geel-vakantie naar een code-oranje-vakantie, waardoor de werknemer na terugkeer toch in quarantaine moet, is de werknemer in principe niet aan te rekenen. Hij heeft zichzelf niet bewust in die positie gebracht.  U vindt de vragen en antwoorden op mijn.bovag.nl (zoek op code oranje-land).

Hoe krijgt u klantgerichtheid in het dna van uw bedrijf, en hoe maakt u van uw klanten fans? Spreker en auteur Sydney Brouwer biedt inspira­ tie in het BOVAG-programma ‘Klant­ gerichter door de crisis’.

D

oel van dit programma is om juist in deze periode te bouwen aan een klantgerichte cultuur, zodat u met meer enthousiaste klanten de crisis uitkomt. Sydney Brouwer heeft in mei en juni in totaal 24 korte inspiratieshots gedeeld, voor zowel medewerkers als managers. Heeft u deze gemist? Geen probleem! U kunt op elk moment instappen, want de video’s zijn online terug te kijken. Bekijk de filmpjes van vijf minuten bijvoorbeeld eens met uw personeel tijdens de koffiepauze en praat er daarna met elkaar over. Waar maakt u uw bedrijf het verschil voor uw klanten en waar kan het beter? Kijkje bij Porsche Centrum Gelderland Ook het afsluitende webinar is terug te kijken, opgenomen bij Porsche Centrum Gelder­ land. Dit is de grootste Porsche-dealer van Nederland die meerdere malen de Excellent Dealer Award heeft gewonnen. Ondernemer Mark Wegh deelt in het webinar zijn erva­ ringen met tips, samen met Sydney Brouwer.  Ga naar denkvooruitdenkdigitaal.nl.

Franchisewet aangenomen De Tweede Kamer heeft onlangs het wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer voor de Franchisewet aangenomen. Daarmee worden rechten en plichten voor franchisegevers en -nemers verankerd en wordt de rechtspositie van individuele ondernemers beter beschermd. BOVAG heeft de afgelopen jaren een intensieve lobby gevoerd voor deze wet. De volgende stap is dat de wet nu naar de Eerste Kamer gaat. De verwachting is dat de wet per 1 januari 2021 in werking treedt.

E

en paar dingen zijn belangrijk in de Wet Franchise. Ten eerste de heldere defi­ nitie waardoor de aard van de samenwerking leidend is. Vervolgens is het heel goed dat franchisenemers nu wettelijk het recht krijgen om mee te praten én te beslissen over belangrijke wijzigingen in een franchiseformule, juist ook tussen­ tijds. Dit maakt dat de franchise- of dealervereniging nog belangrijker wordt.

Elena: do’s en don’ts

M

aakt uw verhuur-, deelauto of motorbedrijf al gebruik van Elena bij verhuur of proefritten? Het is belangrijk om zorgvul­ dig met (persoons-)gegevens van klanten om te springen én dat de gegevens in Elena kloppen. Zo voldoet u aan de AVG-­regels en werkt Elena ook zoals het bedoeld is. Om u en uw team een handje te helpen met het gebruik van Elena heeft BOVAG een overzicht met praktische do’s en don’ts opgesteld.  Download de flyer op mijn.bovag.nl/elena.

Bloemen voor minister Mona Keijzer Algemeen voorzitter Han ten Broeke overhandigde daags na het debat over de wet een bos bloemen aan staatssecretaris Mona Keijzer, als dank voor haar initiatief.  Meer over de Franchisewet en de vlog die Han ten Broeke hieraan wijdde, vindt u op mijn.bovag.nl/franchisewet.

Lees de BOVAGkrant online Wilt u de BOVAGkrant liever online doorbladeren op uw pc of tablet? Of bent u op zoek naar een oudere editie? Op bovagkrant.nl vindt u alle BOVAG­ kranten van de afgelopen vijf jaar terug. BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 5


ONZEKERE KLANTEN?

BIED NU ZEKERHEID!


BOVEMIJ

Proactief klantcontact met CaRe-Mail Bovemij helpt ondernemers in de mobiliteitsbranche succesvol ondernemen. Bijvoorbeeld door te helpen in het onderhouden van de klantrelatie. Bovemij-­ dochter RDC biedt daarvoor de dienst CaRe-Mail. Bedrijfsleider Ferry de Vries van Honda Verhagen over direct marketing in coronatijd.

B

egin jaren nul waren wij actief bezig met het verzamelen van e-mailadressen”, zegt Ferry de Vries. “De Wet op de privacy was net van kracht, mensen zomaar benaderen kon niet meer. Dus werden onze eigen klanten nog belangrijker. Wij zagen mogelijkheden met e-mail; veel dealers vonden dat eng. Toen Honda later een dealer zocht voor een pilot met CaReMail, hadden wij al een goede basis met klantgegevens. Na twee maanden was iedereen die met de software werkte enthousiast. Dankzij de herinneringen per mail lieten meer klanten tijdig onderhoud doen. En door de automatische verzending hadden wij er minder werk aan.”

Geboortekaartje “Enthousiast zijn we nog steeds. Daarom zijn we onlangs overgestapt op de nieuwste versie van CaRe-Mail. Die upgrade biedt nog meer mogelijkheden, met een moderne look & feel. Binnenkort gaan we een nieuw model Honda Jazz introduceren. Normaal gesproken sturen we dan een uitnodiging per mail en per post naar alle klanten. In deze tijd is dat natuurlijk vragen om problemen. We gaan nu iedere klant persoonlijk uitnodigen door een soort geboorte-

kaartje te sturen, met het opschrift: ‘It’s a Jazz’ en de aankondiging dat wij hen bellen voor een afspraak. Dat is een kostbare operatie, dus maken we een selectie van klanten. In CaRe-Mail is dat snel geregeld: met de filters maken we een lijst van mensen die in een bepaalde periode een bepaald model hebben afgenomen.”

Hot item “Wat wij op prijs stellen, is dat RDC heel proactief is. Zo staat er bij de wisseling van de seizoenen altijd een conceptmail klaar om klanten uit te nodigen voor een bandenwissel of een zomer- of wintercheck. En toen de coronacrisis losbarstte, leverde CaRe-Mail een concept om klanten te informeren over onze maatregelen. Op dat moment waren we druk bezig met die maatregelen in de showroom en de werkplaats; aan mailen hadden we nog niet gedacht. Nadat we hem hadden aangepast en verstuurd, konden we zien dat 80 procent van de ontvangers hem had gelezen, bijzonder veel. Het was duidelijk een hot item voor klanten, dus een goede zet om hen te informeren.”

Partner “We zijn meer dan 25 jaar klant bij RDC en nog langer bij Bovemij. De relatie draaide vroeger om het afnemen van producten, maar is gaandeweg verdiept. Inmiddels is Bovemij echt een partner in business, die meedenkt en zich proactief opstelt. We krijgen natuurlijk weleens aanbiedingen van andere partijen, maar die kunnen eigenlijk nooit de pakketten bieden die wij nodig hebben en die wij gewend zijn.”  Meer informatie over CaRe-Mail of de set-upgrade pakketten oprdc.nl/set-upgrade-pakketten-care-mail of bel (020) 549 79 99. BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 7


PORTRET VAN EEN ONDERNEMER

8 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020


Tekst: Hans de Gram Fotografie: Hugo de Jong

Extra aandacht en zorg bij Rijschool Wildenberg De rijschool van Willy en Sandra van den Wildenberg is een begrip in Eindhoven en omgeving. Vanwege de fleurig beletterde lesauto’s, persoonlijke betrokkenheid en het aanbod voor zorgleerlingen. Willy: “Mijn moeder heeft de rijschool in 1959 opgericht en ik heb de zaak in 1998 overgenomen. We bestonden vorig jaar 60 jaar, een fantastische mijlpaal. Dat hebben we met het hele team gevierd tijdens een vakantie in Valencia in Spanje. Op die manier wilden we onze medewerkers in het zonnetje zetten.”

RIS, Rijles+ en rij-angst Willy: “Ik heb de rijschool eerst alleen gedaan, met drie rij-instructeurs in dienst. Sandra is, sinds we elkaar kennen, steeds actiever geworden in het bedrijf. Naast het regelen van alles wat de rijschool met zich meebrengt, wil ze zelf ook nog les geven.” Sandra: “Eerst deed ik wat administratieve zaken, maar toen ben ik toch de rijopleiding gaan doen. Ik geef nu rij-instructie B, Rijles+ voor leerlingen met bijvoorbeeld ADHD en autisme en ik begeleid mensen met rij-angst (hiervoor is ze aangesloten bij Rijangstlabel, red.). Het gaat in het laatste geval niet om faalangst voor het examen maar om mensen die al een rijbewijs hebben en angstig zijn. Willy doet veel interne toetsen voor de Rijopleiding In Stappen (RIS), verzorgt de kwaliteitsbegeleiding en geeft motorrijles.” Willy: “We hebben 16 auto’s, 7 lesmotoren, 3 scooters en 1 auto met aanhangwagen. Ons team bestaat uit 19 rij-instructeurs. De laatste vijf jaar zijn we hard gegroeid. Dat komt denk ik door ons onderscheidende aanbod. Met de modulaire rijopleiding RIS bieden we leerlingen en ouders meer structuur en overzicht. Ik vind mijn werk door RIS ook leuker geworden.” Sandra: “Met Rijles+ en rij-angst spelen we in op de vraag naar rijlessen waarbij meer zorg en aandacht nodig is. Het is heel fijn om mensen

hun vertrouwen en gevoel van veiligheid terug te kunnen geven.”

De ‘W’ van Wildenberg Willy: “We bieden leerlingen daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van DRI-VR, waarmee leerlingen thuis met een virtual reality-bril extra kunt oefenen met gevaarherkenning. Verder vallen we op met onze gekleurde auto’s en de foto’s op social media van geslaagde leerlingen die met hun handen een ‘W maken van Wildenberg. Dat is iets unieks.” Willy: “Eigenlijk zijn we uit ons jasje gegroeid. We waren op zoek naar een nieuwe locatie, maar door corona hebben we die plannen uitgesteld. Voor de scooters en motoren hebben we wel al een nieuwe locatie gevonden.”

Leerlingen die met hun handen de W van Wildenberg maken. Dat is iets unieks

Uitdagingen voor de rijschoolbranche Willy: “Hoewel we nu genoeg klandizie hebben, lopen we omzet mis door het tekort aan praktijkexamens bij het CBR. We moeten voor sommige leerlingen de rijopleiding tijdelijk stopzetten, omdat ze toch pas in ergens in september aan de beurt zijn. De opkomst van elektrische auto’s vind ik een interessante ontwikkeling. Moet je straks nog verplicht in een schakelauto afrijden als iedereen een elektrische automaat rijdt? Ik verwacht van niet. De automaatbeperking, de Code 78, zal over een jaar of wat vervallen denk ik. Wellicht kun je dan bij CBR in een module je schakelautorijbewijs halen.” Sandra: “Of we verder groeien zal afhangen van de markt en van onze locatie. Sowieso vinden we het allebei erg belangrijk om het persoonlijke contact en betrokkenheid te behouden met ons team en met de leerlingen. Want daar halen we veel plezier en voldoening uit.”

Over Rijschool Wildenberg Opgericht: 1959 Medewerkers: 19 Lesvoertuigen: 16 auto’s, 7 lesmotoren, 3

scooters en 1 auto met aanhangwagen Specialismen: rijles voor zorgleerlingen

(o.a. ADHD en autisme) en rij-angst Bijzonder: actief op social media met de

hashtag #letsdothewldnbrg

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 9


PERSONEEL

OPLEIDEN IN CRISISTIJD IS INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Laat leerlingen

niet los

In de vorige crisis werden veel leerlingen ontslagen bij mobiliteitsbedrijven. Het gevolg: een nijpend personeelstekort in de afgelopen jaren. Nu dient zich opnieuw een crisis aan, en staat de branche voor de uitdaging om niet dezelfde fout te maken. “Je moet ouderen niet uitvlakken, maar jongeren zijn de toekomst van ons bedrijf”, zegt Sonja van de Burgwal van Bakker Bedrijfswagens.

Ondersteuning voor leerbedrijven Heeft u een of meer leerlingen waarvan u ondanks alles afscheid moet nemen? Neem dan contact op met Aad Verkade (aadverkade@bovag.nl) of Caroline Bekke­ ring (carolinebekkering@bovag.nl). BOVAG en SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) zullen proberen de leerling te herplaatsen. Heeft u een of meer leerwerkplekken in uw bedrijf? Meld u die dan aan bij SBB, zodat de verschillende betrokken organisaties in beeld hebben waar plek is voor leerlingen.

10 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020

E

én van de eerste berichten die BOVAG half maart met zijn leden deelde, was een oproep om leerlingen niet te ontslaan. Niet zo gek, want tot dat moment zaten bedrijven in veel BOVAG-sectoren te springen om personeel. “In de crisis van 2008 moesten bedrijven keuzes maken om het hoofd boven water te houden”, zegt Aad Verkade, branchemanager Truckdealers bij BOVAG. De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor het opleiden van vakbekwaam personeel. “In de vorige crisis werden veel tijdelijke contracten niet verlengd of zelfs voortijdig opgezegd. Daaronder waren ook veel leerlingen. Toen de economie uiteindelijk weer uit het dal kroop, ontstonden al gauw personeelstekorten: we waren enkele jaren lang vergeten om mensen op te leiden. Dat hebben verschillende branches tot begin dit jaar stevig moeten voelen. Bij de truckdealers, met in totaal zo’n driehonderd vestigingen, waren er op het hoogtepunt zes-

honderd vacatures. Dat was precies het aantal leerlingen dat we in de crisisperiode hadden kunnen opleiden. Dat is een duidelijk signaal: die fout moeten we niet nog een keer maken.”

Imago Daarnaast spelen er structurele problemen, legt Caroline Bekkering uit. Zij is manager arbeidsvoorwaarden en ontwikkeling bij BOVAG. Vanuit haar functie is ze onder meer bestuursvoorzitter van OOMT, het opleidingsen ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigen- en tweewielerbranche en zit ze in verschillende commissies tussen werkgevers, vakbonden en onderwijsinstellingen. “In Neder­ land worden we gemiddeld ouder en krijgen we minder kinderen. De beroepsbevolking neemt daardoor af. Door de vergrijzing gaat jaarlijks een groep oudere werknemers met pensioen. Aan de aanvoerkant kampt auto- en trucktech­ niek met een imagoprobleem: veel jongeren


Tekst: Sjoerd van der Linden Illustratie: Edith Buenen

vinden het niet high-tech genoeg. Aan alle kan­ ten staat de beschikbaarheid van goed personeel onder druk. Daarom is het essentieel dat we nu ons best doen om te blijven opleiden.” BOVAG ziet natuurlijk dat bedrijven niet zomaar leerlingen ontslaan: in de crisis van 2008 en ook nu weer gaat het direct om het voortbestaan van een bedrijf, erkent Verkade. “Het is alleen wel belangrijk om niet alleen de baten op de korte termijn mee te nemen in de overweging, maar ook te denken aan de langere termijn. Wanneer we nu leerlingen loslaten of geen nieuwe leerlingen aannemen, ontstaat er opnieuw een hiaat én imagoschade.” Caroline Bekkering: “Tot nu toe zien we een diffuus beeld. Er zijn nog niet veel leerlingen ontslagen. Ook zien we dat het aantal aangemelde leerwerkplekken voor komend schooljaar redelijk op peil is. Maar aan de andere kant dachten we in maart allemaal dat de crisis met een paar maanden wel voorbij zou zijn.

Nu het langer duurt, zullen meer bedrijven voor lastige keuzes komen te staan. In het najaar weten we dus pas echt hoe het ervoor staat. Aan de ene kant zullen we baanverlies gaan zien. Maar aan de andere kant gaan de technologische ontwikkelingen gewoon door, en steeds sneller. Om daarin mee te kunnen, heb je jeugdig talent nodig dat zich altijd bij blijft scholen. Over dat talent kunnen we alleen beschikken als we nu blijven opleiden.”

Wanneer we nu leerlingen loslaten of geen nieuwe leerlingen aannemen, ontstaat er opnieuw een hiaat én imagoschade Aad Verkade, branchemanager BOVAG Truckdealers

Creatieve oplossingen Bedrijven staan er daarbij niet alleen voor, benadrukt Bekkering. “Vanuit de overheid zijn middelen ter beschikking gesteld. Zo kunnen bedrijven een voorschot krijgen op de praktijksubsidie voor het aanbieden van leerwerkplekken. BOVAG en OOMT coördineren samen met de scholen het herplaatsen van leerlingen die toch ontslagen worden. En natuurlijk houden we de instroom en het aan- > BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 11


Leasefiets

BOVAG Leasefiets Zekerheid zonder zorgen Exclusief voor BOVAG Fietsbedrijven Vrije merkkeuze voor de klant Winkel blijft aanspreekpunt voor de klant

Bereid je voor en ga aan de slag met BOVAG Leasefiets, kijk op mijn.BOVAG.nl/leasefiets voor alle informatie.


> tal leerwerkplekken scherp in de gaten. Verder

onderzoeken we met de ROC’s, Innovam en OOMT of we creatieve oplossingen kunnen verzinnen voor leerlingen die we niet kunnen plaatsen. Door bijvoorbeeld simulatieplekken te creëren, als het moet. Op dit moment is het vooral verkennen en inventariseren. En hopen dat bedrijven zo veel mogelijk leerlingen vasthouden.” “Onze mensen zijn onze kracht, ons kapitaal”, zegt Sonja van de Burgwal, HR-manager bij Bakker Bedrijfswagens, dat zich vanuit een twaalftal vestigingen in Midden- en Oost-­ Nederland bezighoudt met verkoop, reparatie en onderhoud, schadeherstel en verhuur van de merken DAF, GINAF, Iveco en Fiat Professional. “We zien andere bedrijven leerlingen buiten zetten. Bij Bakker vinden we dat kortetermijndenken. Door de vorige crisis missen we een groep mensen van tussen de 25 en 35 jaar oud. We moeten dus niet licht denken over leerlingen.” En dat blijkt, want Bakker neemt juist meer leerlingen aan. Drie jaar geleden liepen er twaalf rond, inmiddels zijn het er 34. “We zagen een gat tussen het onderwijs en de fabrikantentrainingen. Die laatste zijn pas toegankelijk vanaf niveau drie. Tot leerlingen dat niveau hebben, spartelen ze vaak: ondersteuning en begeleiding schieten door de werk­ druk soms te kort. In de gemiddelde werkplaats krijgen leerlingen tien minuten per dag uitleg. een hele vrijdag aan zo’n onderwerp hebben besteed, kunnen ze dat vanaf maandag altijd Dat kan beter.” zelfstandig oplossen.” Zelfstandig De eerste vraag die collega-truckbedrijven Daarom ging twee jaar geleden de Bakker stellen over het programma: wat kost dat? Van Academy van start. “We organiseren nu elke de Burgwal: “Het valt wel mee, want we doen week een lesdag waarop twee leermeesters het met eigen mensen. We hebben externe met elk een groep van acht leerlingen een partijen ingeschakeld om onze leermeesters bepaald onderwerp oppakken. Ze krijgen te ondersteunen in het begeleiden van meertheorie en uitleg en gaan vervolgens oefenen dere leerlingen op zo’n dag. Leermeesters en met basisvaardigheden afgestemd op hun ondersteuning kosten geld, maar er zijn prakniveau. Zo zien ze waarom ze bepaalde han- tijksubsidies en leerlingen zijn minder duur delingen verrichten en wat daarachter zit. En dan opgeleide monteurs. We hebben doorgeook belangrijk: ze mogen fouten maken. We rekend dat dit lonend is. Een leerling die niet hebben het behoorlijk professioneel georga- voldoende aandacht krijgt, kan dure fouten niseerd, met goede presentaties, een duidelijk maken. Bovendien merken we dat de leerlinprogramma en broodjes voor de lunch.” Van gen het heel erg waarderen. Jongeren van nu de Burgwal benadrukt dat Bakker niet in het willen ergens bij horen, en de club van Bakker vaarwater van opleiders en fabrikanten wil is een fijne groep. Als wij erin slagen om deze zitten. “Wij willen het gat dichten tussen wat jongens perspectief te bieden na hun opleiding, leerlingen op school leren en wat ze in de dan is de kans groot dat we ze bij ons houden. praktijk tegenkomen. Het is dus een aanvul- Dat kost nu weliswaar geld en dat gaan we ling op hun opleiding aan de Truckacademy. voelen. Maar kortetermijndenken helpt niet. Als ze ergens tegenaan lopen in de werkplaats Jongeren zijn de toekomst van ons bedrijf.” wordt onder de werkdruk even snel gezegd: Bakker Bedrijfswagens werd vorig jaar verdat moet je zo en zo oplossen. Maar als ze kozen tot beste leerbedrijf van Nederland.

Leermeesters en ondersteuning kosten geld, maar er zijn praktijksubsidies en leerlingen zijn minder duur dan opgeleide monteurs Sonja van de Burgwal, HR-manager bij Bakker Bedrijfswagens

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 13


SNAPSHOT

Vakantie geannuleerd? BOVAG redt vier zomervakanties

D

e vakantie naar het buitenland is geannu­ leerd, de meeste vakantiehuisjes in Nederland zitten vol. Dan maar thuis blijven? Niet als het aan BOVAG ligt. Als onderdeel van onze zomercampagne, waarin we ook het kamperen breed promoten, redt BOVAG samen met AutoWeek vier zomervakanties. We geven name­ lijk vier kampeermiddelen weg aan vier stellen of gezinnen die deze zomer toch graag weg willen. Deze winnaars kunnen twee weken een kampeerreis maken: met een Isabella-vouw­wagen, een Adria-­ caravan, een Carado-camper of een VW-buscamper. Eind juni stond de oproep in AutoWeek om mee te doen aan deze actie en volgende week krijgen de winnaars al te horen of zij deze zomer met het kam­ peermiddel van hun keuze op vakantie kunnen gaan. In september doet AutoWeek uitgebreid verslag van deze vier vakanties. Misschien smaakt de kampeer­ vakantie naar meer en kopen of huren ze volgend jaar hun eigen kampeermiddel. Dan staan de BOVAG-bedrijven in Nederland natuurlijk voor deze winnaars klaar!

50% van de Nederlanders gaat dit jaar niet op vakantie kopten de kranten

4 kampeermiddelen stellen AutoWeek en BOVAG ter beschikking voor deze actie

8 juli krijgen de winnaars uiterlijk een telefoontje

14 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020


Fotografie: Fons Klappe

Misschien smaakt het wel naar meer!

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 15


VEILIGHEID

INSPECTIE KOMT BINNENKORT UW RI&E CONTROLEREN

Kent u de risico's in uw bedrijf? Bij 2.700 automotive bedrijven plofte recentelijk een brief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op de mat. Centrale vraag: is uw Risico Inventari­ satie & Evaluatie (RI&E) op orde? De Inspectie SZW gaat hier namelijk op controleren. Extra werk in een toch al lastige periode, maar gelukkig is er hulp in overvloed.

D

e RI&E is sinds 1994 een verplicht onderdeel voor bedrijven met perso­ neel en bestaat uit twee delen: een vragenlijst met de risico’s in een bedrijf en een plan voor het oplossen ervan. Ondanks dat het hebben van een RI&E verplicht is, zijn er bedrijven die zo'n rapportage niet hebben of deze niet up-to-date houden. De Inspectie SZW heeft aangekondigd hier nu op te gaan controleren. Dat gaat in meerdere stappen: van alle bedrijven in de mobiliteitssector worden er 2.700 aangeschreven. Uit die groep krijgen 437 bedrijven de vraag om hun RI&E-gegevens toe te sturen. Heeft de Inspectie op basis daarvan nog twijfels of krijgt het de gegevens niet toegestuurd, dan volgt een bezoek van deze inspectie aan het bedrijf. “Wat je eigenlijk inventariseert bij een RI&E zijn de risico's tijdens werkzaamheden”, zegt Josje Salentijn, arbodeskundige en adviseur

16 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020

van de branche arbocommissie. “Zeker in technische bedrijven zoals binnen de autobranche, zijn blootstelling aan gevaarlijke stoffen, lichamelijke belasting door tillen of ongunstige werkhouding, de veiligheid van machines en apparaten aan de orde. Het lijkt extra werk, maar het grootste winstpunt van een goed uitgevoerde RI&E is een veilige werkomgeving. En er is meer. Ik hoor vaak van ondernemers dat het hen helpt om hun blinde vlekken op veiligheid en gezondheid te zien en tegelijkertijd een bevestiging te krijgen dat het op veel vlakken al goed gaat. Na invulling weet je wat er aan schort en hoef je alleen op die punten actie te ondernemen.”

Financieel voordeel Volgens Salentijn levert het hebben van een RI&E uiteindelijk ook financieel voordeel op: “Uit onderzoek van de International Social

Checklist voorbereiding op een RI&E-controle Zo bent u klaar voor de inspectie van SZW: De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en het plan van aanpak is op orde. Hulp nodig? Kijk op oomt.nl/goedvoorbereid U heeft een basiscontract met een gecer­ tificeerde arbodienst. U heeft uw medewerkers geïnformeerd over goed, veilig en gezond werken. U heeft een preventiemedewerker aangesteld. Elk bedrijf met personeel in dienst moet een preventiemedewerker hebben. In een bedrijf met minder dan 25 medewerkers kunt u die taak zelf uitvoeren. U heeft goede maatregelen getroffen voor arbeidsrisico’s als: Lichamelijke belasting DieselMotorEmissie (DME) Gevaarlijke stoffen Machineveiligheid

Tips 1. Kijk op oomt.nl/goedvoorbereid over hoe u zo’n RI&E kunt aanpakken. In een halve dag kunt u vaak al ver komen. Maak naast de handleiding voor RI&E ook gebruik van de tips, foto’s en oplossingen. 2. Overleg met uw medewerkers. In de prak­ tijk doet u er goed aan om te overleggen met de mensen van de werkplaats en het kantoor. Wat vinden zij nu de belangrijkste risico’s bij het werk? 3. Wees bewust van gevaren en zorg dat uw medewerkers dat ook zijn. Spring bijvoor­ beeld niet over de smeerput of biedt mede­ werkers extra trai­ning aan wanneer u niet goed scoort op veilig werken met elektri­ sche voer­tuigen. Laat uw apparatuur op tijd keuren zoals bijvoorbeeld een hefbrug. 4. Nog niet alles op orde? Geef aan wanneer u het wel netjes geregeld kunt hebben. Laat zien wat u gaat doen, inclusief een budget en de datum waarop het wordt geregeld. Kijk wel naar de maximumtermij­ nen die er voor de verschillende onder­ werpen bestaan.


Tekst: Mark Litjens

Dat de Inspectie SZW juist nu gaat controleren is lastig, maar gelukkig hoeft een RI&E rapportage niet al te veel tijd te kosten met de steun van BOVAG en OOMT

Security Association blijkt dat elke in veilig en gezond werken geïnvesteerde euro gemiddeld € 2,20 oplevert. Investeringen in bijvoorbeeld opleiding en training, de aanschaf van tilhulpmiddelen en goede afzuigsystemen voor uitlaatgassen. Met name dieselmotoremissie. Dan werk je aan veiligheid en gezondheid en vallen minder medewerkers uit door ziekte.” “Goede kennis van mogelijke risico's en het veilig houden van alle apparatuur leidt tot een kleinere kans op bedrijfsongevallen. Naast het onbetaalbare persoonlijke leed dat zo'n ongeval met zich mee kan brengen, loopt zo'n gebeurtenis al snel in de papieren. Gemiddelden komen uit op vijfduizend euro voor een ongeval. Dit bedrag kan verder oplopen door bijvoorbeeld medische kosten, omzetverlies en kosten om de werkplekken aan te passen. Inzetten op preventie is daarom altijd de betere optie”, weet Salentijn uit ervaring.

De wet schrijft voor dat een RI&E actueel moet zijn, maar zet daar geen termijn bij. "Binnen de automotive branche houden we daarom zelf maximaal drie jaar aan”, zegt Salentijn. Wel stelt de wet dat een update verplicht is bij een verhuizing, bij nieuwbouw of verbouwing, bij uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten en de aanschaf van nieuwe apparatuur of gereedschap. In de jongste versie is een hoofdstuk over corona opgenomen. Verstandig om rekening mee te houden bij een eventuele inspectie.

maken voor ondernemers. Specifiek voor de automotive branche bestaat er een digitale vragenlijst om snel door alle onderwerpen van een RI&E te gaan. Na het invullen van de vragen rolt er een rapportage uit die aangeeft of u veilig werkt. Daar kunnen actiepunten in staan voor onderwerpen die nog niet onder controle zijn. Bij elke vraag wordt ter verduidelijking veel informatie verstrekt in de vorm van tips, foto’s en oplossingen.

Hulp bij RI&E Dat de Inspectie juist nu gaat controleren is lastig, maar gelukkig hoeft een RI&E rapportage niet al te veel tijd te kosten. BOVAG timmert samen met OOMT en de sociale partners hard aan de weg om het verkrijgen en behouden van een RI&E zo efficiënt mogelijk te

 Veel praktische informatie over RI&E is te vin­ den op oomt.nl/goedvoorbereid. Hier is ook de digitale vragenlijst te vinden en een duidelijke instructievideo. Heeft u nog meer vragen? Bel met BOVAG Ledenadvies (030) 659 53 00. BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 17


AED: daar red je levens mee

Laat uw ondernemershart kloppen en zorg voor een AED binnen handbereik! KIJK OP MIJN.BOVAG.NL/AED VOOR MEER INFORMATIE

Alles voor een betere kilometer.


PERSONEEL

BOVAG Toeslagentool klaar voor gebruik Een medewerker die nét dat stapje extra zet en langer doorwerkt wanneer het nodig is, wilt u graag correct belonen voor zijn overuren. De tarieven en toeslagen die gelden voor deze overuren zijn zorgvuldig onderhandeld en staan netjes beschreven in de cao voor Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT). Ze zijn alleen niet altijd zo eenvoudig toe te passen. Speciaal voor zijn leden ontwikkelde BOVAG daarom de BOVAG Toeslagentool.

D

e toeslagen waar uw medewerker recht op heeft bij overwerk, zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welk type bedrijf u heeft, of u werkt met ADV-dagen en hoeveel uren uw medewerker heeft overgewerkt. Met die gegevens samen moet u vervolgens een vrij lastige en tijdrovende berekening maken om te komen tot de juiste beloning. Dat is vanaf nu niet meer nodig. BOVAG heeft een programma ontwikkeld dat deze berekeningen makkelijk, snel en correct voor u maakt en dat sinds kort te vinden is op mijn.bovag.nl.

huur. Alleen voor medewerkers in de autoverhuur gelden andere berekeningen. BOVAG werkt nog aan een Toeslagentool die speciaal op de verhuurbranche is toegespitst.

Toeslag in 5 stappen Stap 1 Vul de naam in van de medewerker waar u de toeslag van berekent

Stap 2 Geef uw bedrijfstype aan (personenauto’s, fietsen, trucks etc.)

Aan de slag

Stap 3 Tik in hoeveel uur uw medewerker volgens zijn contract werkt en of hij recht heeft op exclusieve ADV

Wie kan de Toeslagentool gebruiken?

Gebruik van de BOVAG Toeslagentool is gratis voor BOVAG-leden en erg eenvoudig. U hoeft alleen maar naar mijn.bovag.nl/toeslagentool te gaan en binnen vijf stappen heeft u vervolgens de juiste toeslag berekend voor uw medewerker (zie kader). Het doel van de toeslagentool is om het ondernemen makkelijker te maken voor BOVAG-leden. Het scheelt u een hoop tijd en denkwerk.

De BOVAG Toeslagentool is bedoeld voor BOVAG-leden die onder de cao MvT vallen. Deze cao geldt voor alle medewerkers die werken met personenauto’s, gemotoriseerde tweewielers, fietsen, aanhangwagens, trucks, trailers, caravans, campers, revisie en autover-

 Mocht u vragen hebben over de BOVAG Toe­ slagentool of over de cao MvT, dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via leden­ advies@bovag.nl of telefoon (030) 659 53 00.

Stap 4 De laatste gegevens die u invult, zijn welke uren uw medewerker volgens het rooster had moeten werken en welke uren hij daadwerke­ lijk heeft gewerkt

Stap 5 U krijgt het totale toeslagenoverzicht van deze medewerker in beeld dat u eventueel direct kunt uitprinten

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 19


SAMENWERKING

HOE DE HELE BRANCHE ZICH VERENIGDE VOOR HET MOBILITEITSPROTOCOL

Samen

veilig werken De lockdown dwong de gehele mobiliteitsbranche om na te denken over de vraag: hoe geven we invulling aan de richtlijnen van het RIVM? Partijen uit de branche verenigden zich hiervoor in een uniek samenwerkingsverband, dat op 29 mei een branchebreed Mobiliteits­ protocol presenteerde.

A

an het resultaat ging een intensief en uitdagend proces vooraf. Want hoe houd je alle betrokkenen op een lijn? En hoe maak je een protocol op basis van informatie die morgen al achterhaald kan zijn? Met Hannie Stappers, Manager Public Affairs bij BOVAG, blikken we terug. Op 16 april tijdens een video-overleg in MKB NL & VNO-NCW-verband besefte zij de noodzaak van een branchebreed protocol pas echt. “Vanwege het sluiten van de rijscholen, was de urgentie van een rijschoolprotocol evident. Maar ook voor de open sectoren, die niet verplicht zijn volgens een protocol te werken, werd de noodzaak steeds duidelijker. Ondernemers belden

Het Mobiliteitsprotocol Deze partijen stelden gezamenlijk het branch­ brede Mobiliteitsprotocol op: Arbode, ARN, BOVAG, CNV Vakmensen, De Unie, FCBBB, FNV Metaal, FOCWA, Innovam, OOC, OOMT, OSVN, RAI Vereniging, Salentijn Consult, Stiba, SVOB, VACO, VIV en VOC. Het protocol bevat een handleiding voor ondernemers, mede­ werkers, klanten, bezoekers en leveranciers.  U vindt het Mobiliteitsprotocol op mijncoronaprotocol.nl/protocol/ mobiliteitsprotocol.

20 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020

BOVAG Ledenadvies met vragen over hoe ze gehoor moesten geven aan de RIVM-richtlijnen, zodat ze hun personeel, klanten en leveranciers gerust konden stellen. Ik realiseerde me: zonder zo’n protocol kunnen zij niet verder, we moeten er vol mee aan de slag.”

Eén voor allen of allen voor één? Stappers en haar BOVAG-collega’s bogen zich vervolgens over een belangrijke vraag: gaan we voor een protocol voor BOVAG-leden of één voor de hele branche? Het werd dat laatste. “Wij en andere partijen binnen het MKB NL & VNO-NCW-­ overleg waren het uiteindelijk eens dat een branchebreed protocol het meeste vertrouwen uitstraalt. Bovendien waren er praktische bezwaren om per branchevereniging een protocol te maken. Dat zou kunnen leiden tot tegenstrijdigheden, met name voor ondernemers die zijn aan­ gesloten bij meerdere brancheverenigingen.” De keuze voor een vrijwillig branchebreed protocol betekende een keuze voor het zogeheten A-protocol. “Dit is een soort leidraad van de overheid voor de opzet van een protocol dat door één of meerdere branches wordt gemaakt”, legt Stappers uit. “Een vereiste is dat het protocol wordt afgestemd met sociale partners en de over­ heid zelf, vertegenwoordigd door de Interdepartementale Werkgroep (afgevaardigden van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) en diverse ministeries onder leiding van EZK, red.)”, verduidelijkt Stappers. Aan de hand van het A-protocol werkten Stappers en haar collega’s aan de eerste versie van een protocol.

Een proces van schrijven, reviewen, herschrijven en afstemmen met onder meer vakbonden en de Interdepartementale Werkgroep.

Van proefversie naar definitief protocol Op 29 april, amper negen werkdagen na het eerste ‘protocollenoverleg’, was de eerste proefversie gereed. “Op dat moment heb ik het stokje overgedragen aan Peter Niesink (algemeen directeur BOVAG) en Stephanie van Woensel (communicatieadviseur BOVAG). Tussen 4 en 14 mei heeft Peter samen met de andere branchedirecteuren, vakbonden en de arbocommissie het conceptproto­ col en het communicatieplan definitief gemaakt. Parallel aan dit proces vertaalde Stephanie de afspraken uit het protocol naar visuele communicatiemiddelen zoals posters en checklists. De communicatie naar leden, pers en de ministeries is daarna in gang gezet. Na een screening door de Interdepartementale Werkgroep, is het brede Mobiliteitsprotocol op 29 mei gelanceerd via mijncoronaprotocol.nl.”


Tekst: Hans de Gram

De ‘BOVAG-estafette’ Mobiliteitsprotocol Public Affairs Hannie Stappers 16 april Protocoloverleg MKB NL & VNO NCW 17 april Afstemming met MKB NL over procesaanpak 20 april BOVAG-strategie-overleg 21 april Grove opzet van eerste concept 22 april Eerste review met MKB Neder­ land 23 april Afstemming met Interdeparte­ mentale Werkgroep 23 april – 29 april Tweede review met team inclusief juri­ dische check Afstemming met vakbonden, Innovam, Arbode (arbodeskundigen) 29 april Afstemming met FOCWA en RAI

Communicatie Stephanie van Woensel Definitieve vormgeving protocol Pragmatische schema’s Checklists Posters voor medewerkers, leveran­ ciers en klanten

Branchedirectie Peter Niesink Het Mobiliteitsprotocol bevat een aantal uniforme afspraken voor de hele sector, maar laat ruimte aan branchespecifieke invulling en communicatie, legt Stappers uit. “De bedrijven verschillen in grootte en aard van werkzaamheden, dus er is altijd sprake van maatwerk. Om een voorbeeld te geven: in het Mobiliteitsprotocol staan algemene voorschriften voor het desinfecteren van contactoppervlakken. Maar welke contactoppervlakken je moet desinfecteren, hangt af van de branche waarin je actief bent. In het protocol voor rijschoolhouders staat daarom heel precies aangegeven welke onderdelen in een lesauto gedesinfecteerd moeten worden, compleet met een visuele instructie.”

Trots op teamwork Hannie Stappers en haar collega’s kijken met trots terug op het proces. “Ik ben vooral trots op het teamwork en de pragmatische houding van collega’s van onder andere Juridische Zaken, Team Auto, Werkgeverszaken en Communicatie.

Zij, en wij allemaal, hebben ons flexibel opgesteld, want hoe zei Rutte het ook alweer: ‘We moesten met 50 procent van de kennis 100 procent van de beslissingen nemen’. Het was ook niet makkelijk om alle betrokken brancheverenigingen hun eigen plek te geven in het protocol. Dat was geven en nemen. Wij hebben als BOVAG-team steeds inhoud boven profilering gezet, in belang van onze leden.” Die uitdagingen maken het voor Stappers des te bijzonder dat het Mobiliteitsprotocol er zo snel is gekomen. “Met al onze protocolpartners gaat de gehele mobiliteitssector op dezelfde, veilige manier om met de coronamaatregelen. Voor de samenwerking hebben we complimenten gekregen van de Interdepartementale Werkgroep. Ook andere organisaties zoals Schiphol nemen ons protocol op. De waarde van samenwerken in crisissituaties is voor mij maar weer eens bewezen. Zulke tijden vragen om buitengewone acties en zetten aan tot onverwachte coalities.”

4 mei – 13 mei Overleg met branchedirecteuren, vak­ bonden en arbocommissie Afstemming en akkoord over protocol & communicatieplan 14 mei Protocol definitief Communicatie naar leden Communicatie naar pers Communicatie naar Ministerie I&W

Public Affairs Hannie Stappers 14 mei Protocol naar Interdepartementale Werkgroep 29 mei Lancering op website  mijncoronaprotocol.nl

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 21


LEASE

BOVAG LEASEFIETS BOUWT A AN NA AMSBEKENDHEID, INTERESSE CONSUMENT GROEIT

Leasefiets komt Nu de leasefiets langzaamaan bekender wordt, groeit ook de interesse van werknemers én werkgevers. Leasen kan in verschillende opzichten aantrekkelijker zijn dan kopen, voor zowel klant als fiets­ bedrijf. Wat zijn de pluspunten? En hoe start je?

I

n januari, nog voor de uitbraak van de coronacrisis in Nederland, werd de BOVAG Leasefiets geïntroduceerd. Inmiddels zijn we een half jaar verder en het gaat goed, vertelt Thomas Edens, projectleider van de BOVAG Lease­ fiets. “We zien een stijging van de aanvragen. Mensen overwegen serieus om over te stappen op de fiets, zodat ze niet met het openbaar vervoer naar hun werk hoeven te reizen. Fietsen is coronaproof, je bent buiten en kunt eenvoudig die anderhalve meter afstand houden.” Het leasen van een fiets is nog redelijk onbekend volgens Edens. Daarom wordt er volop online geadverteerd om de naamsbekendheid van BOVAG Leasefiets te vergroten. In vijf maanden resulteerde dat in 7,77 miljoen vertoningen online. Veertig procent van de BOVAG-fietsbedrijven heeft inmiddels al één of meer leads via de mail binnengekregen.

Vooravond van succes De fietsleasemarkt staat aan de vooravond van succes, vol­ gens Edens. “De markt is er nog niet echt, maar groeit wel. Het is vergelijkbaar met private lease van auto’s een aantal jaren geleden. Bij autolease waren de grote leasemaatschap­ pijen er snel bij en hebben zij de markt grotendeels in han­ den gekregen. Nu is het nog vroeg en kunnen de fietsretailers zelf de markt voor een deel in eigen handen krijgen. Maar, dan is niks doen geen optie. Anders herhaalt de geschiedenis zich.” In de fietsbranche valt er daarnaast nog wel wat te winnen als het gaat om onderhoud. Daar kan de leasefiets een steentje aan bijdragen, voegt Edens daaraan toe. “Bij fietslease spreek je een vast maandbedrag af, waarbij je zeker weet dat de klant in ieder geval de komende drie jaar terugkomt voor onderhoud. Want dit is in het maandbedrag inbegrepen. De onderhouds-,

“Wij kiezen voor BOVAG Leasefiets vanwege het complete pakket. BOVAG is een kwaliteitsmerk. De website is top, mensen snappen hoe het werkt en je ziet per fiets direct het leasebedrag. Ook is het assortiment groot in vergelijking met andere aan­ bieders.” René van der Haar, BikeCity IJsselstein

22 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020

repara­tie- en arbeidskosten hiervoor betaalt de leasemaatschappij aan het fietsbedrijf. Je creëert daarmee een langdurige klantrelatie, en na afloop van het leasecontract kun je de klant natuurlijk weer een nieuwe aanbieding doen.” En nog een voordeel van lease: je hebt geen discussie met de klant over de prijs van de fiets, want er is een vaste maand­prijs. “Verkopen is misschien eenvoudiger dan leasen, maar op lange termijn heeft het meer pluspunten. En uit onderzoek blijkt dat het voorziet in een behoefte van de klant, die de aanschafprijs van e-bike niet altijd in één keer kan betalen, onzeker is over pech onderweg of reparatiekosten. De leasefiets neemt die drempels weg.”

Bij fietslease weet je zeker dat de klant de komende vier jaar terugkomt voor onderhoud. Je creëert een langdurige klantrelatie Thomas Edens, projectleider BOVAG Leasefiets Eerste stap zetten Thomas Edens merkt in gesprekken met ondernemers dat zij nog wel aan het fenomeen leasefiets moeten wennen. “Dat is begrijpelijk. Er komt natuurlijk meer bij kijken op het gebied van administratie en fiscaliteiten. Daarom bellen we vanuit BOVAG Leasefiets na elke lead het betreffende fietsbedrijf op om te helpen. Als een ondernemer één keer het proces heeft doorlopen, dan is het daarna een stuk makkelijker.” Wilt u zelf aan de slag met BOVAG Leasefiets? Bereid u dan voor door u goed in te lezen. Op mijn.bovag.nl/leasefiets staat bijvoorbeeld meer informatie speciaal voor fietsbedrijven. Vervolgens kunt u in de winkel en online laten zien dat u de BOVAG Leasefiets aanbiedt. Er zijn promotiematerialen beschikbaar, waaronder een folder, online banners en een persbericht dat u naar lokale media kunt versturen. “Ga eerst aan de slag met lease voor particulieren en als u hier wat meer handigheid mee heeft, benader dan ook zzp’ers en grote bedrijven in de buurt. Dat zijn wat complexere vormen van lease.” De belangrijkste tip van Edens? “Laat een mailtje van iemand die geïnteresseerd is in BOVAG Leasefiets niet liggen en neem zo snel mogelijk contact op. Nodig hem of haar uit. Wij helpen u het proces door. Schroom niet om ons te benaderen.”


Tekst: Linda in ’t Hout

op gang

Help, een lead. Wat nu? 1. Bel de klant binnen één dag op om een afspraak te maken bij u in de winkel. 2. Vraag de klant bij zijn bezoek in welke fiets hij interesse heeft. 3. Laat met de rekenmodule op bovagleasefiets.nl zien wat de fiets naar keuze per maand kost. 4. Maak op leasefiets.nl/dealers, het portaal van Friesland Lease, een offerte en geef die mee aan de klant. 5. Hoort u niks? Bel de klant dan op na twee of drie dagen. 6. Bij goed resultaat: lever de fiets. 7. Plan onderhoud in met de klant, doe dit op dalmomenten in de werkplaats.  Komt u er niet uit? Kijk ook eens op mijn.bovag.nl/leasefiets of neem contact op met BOVAG Ledenadvies, via ledenadvies@bovag.nl of (030) 659 53 00.

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 23


Dé tool die u helpt met uw energiebesparende maatregelen. Als u zakelijk meer dan 50.000 kWh of 25.000m3 gas verbruikt per jaar, bent u wettelijk verplicht om alle energiebesparende maat­ regelen die u neemt te melden bij het meldportaal van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Uitzoeken welke maatregelen u moet nemen om energie te besparen is vaak tijdrovend en boven­ dien zijn de maatregelenlijsten vaak geschreven in ‘overheidstaal’. Het Milieubeheerprogramma van MKB­Nederland maakt het u als ondernemer een stuk makkelijker.

De voordelen op een rij:

Maakt ingewikkelde wet begrijpelijk. In het programma staan de maatregelenlijsten in begrijpelijke taal weergegeven. Zodat u begrijpt wat er van u wordt verwacht. Taken inplannen. In het programma kunt u aangeven welke energiebesparende maatregelen u al heeft genomen. En u kunt inplannen met welke maatregel u wanneer aan de slag gaat. Een goede stok achter de deur.  Meer grip op de kosten. In het Milieubeheerprogramma wordt inzichtelijk gemaakt wat de kosten zijn als u de aanpassing in eigen beheer uitvoert of deze uitbesteedt. Daarnaast geeft het programma inzicht in beschikbare subsidiemogelijkheden.  Alle maatregelen in één overzicht. Met één druk op de knop print u een document uit waarin uw uitgevoerde energiebesparende maatregelen staan én uw geplande maatregelen. Handig voor als u controle krijgt van de Omgevingsdienst.  Helpt bij het vinden van leveranciers. Per maatregel wordt direct zichtbaar bij welke leverancier u de werkzaamheden kunt uitbesteden of materiaal kunt aanschaffen. 

In samenwerking met: branche­, beroeps­ en regionale organisaties, energieadviseurs, juristen en inkopers.

Een initiatief van: Meer weten of aan de slag? www.milieubeheerprogramma.nl


HET GESCHIL

Wel of geen wettelijke garantie? Een auto rijdt niet meer goed nadat de koppeling is vervangen. De consument verwijt dat de ondernemer en dient een claim in. Is dat terecht? De Geschillen­ commissie buigt zich over deze zaak.  DE ZAAK Na het vervangen van de koppeling werd een proefrit gereden. Daarna werd nieuwe software voor de koppeling ingeleerd. Daarbij liep een programma vast. Vervolgens reed de auto niet goed meer. De ondernemer stelt dat er door verschillende professionele partijen aan het probleem is gewerkt, zonder dat dat een oplossing opleverde. De consument stelt dat de proefrit op een verkeerd moment is gereden en eist een schade­ vergoeding van € 2.163,05.

 HET ONDERZOEK De Geschillencommissie gaf een onderzoeksvraag mee aan een deskundige: is de volgorde van de handelingen de oorzaak van de problemen? Had de koppeling eerst moeten worden ingeleerd voordat een proefrit werd gemaakt? Met een dealer van

het betreffende automerk besprak de deskundige het volledige protocol voor het vervangen van een koppeling. Een proefrit voor het opnieuw inleren heeft geen invloed op de software. Het inleren van software na de proefrit kon dus niet de oorzaak van het probleem zijn. Wel gaf de dealer aan dat dit soort problemen vaker voorkomen wanneer geen ori­ ginele koppeling wordt gebruikt. De koppelingsvork wordt bediend met de koppelingsservo, die niet is afgesteld op de dikkere koppelingsplaat van het nieuwe onderdeel. Om tot een oplossing te komen, zou een ori­ ginele koppeling gemonteerd moeten worden en vervolgens nieuwe software moeten worden ingeleerd. De deskundige geeft tot slot aan dat bij het inleren de accuspanning hoger had moeten zijn dan 12,5 volt. In veel gevallen moet er een extra accu wor­ den aangesloten om voldoende span­ ning te hebben en tot 13,5 volt te

komen. Bij de proefrit waren er geen accuproblemen, maar dan volstaat het lagere 12 volt. Een te laag voltage bij het inleren levert mogelijk schade op aan de elektronische systemen.

niet-originele koppelingen dit soort problemen geven. Het niet monteren van een originele koppeling kan dus ook niet zonder meer als een fout worden gezien die tot aansprakelijk­ heid leidt. De ondernemer heeft echter ook geen normaal rijdende auto opge­ leverd na het vervangen van de kop­ peling. De klant hoeft de factuur van € 1.250,— daarom niet te betalen.

 DE UITSPRAAK Het proefrijden voor het inleren heeft niet het probleem tot gevolg gehad. Dat was wel nodig geweest om de ondernemer aansprakelijk te maken voor de gevorderde schade. Naar het oordeel van de commissie is niet vast komen te staan dat de ondernemer onjuist heeft gehandeld. Ook het niet aansluiten van een laadpunt bij het inleren is geen ‘wanprestatie’: het protocol schrijft niet voor dat bij het inleren van nieuwe software in alle gevallen een laadpunt op de accu aangesloten moet worden, zodat de spanning circa 13,5 volt is. Gelet op het proto­col is het ook niet algemeen bekend onder garagebedrijven dat

 DE CONCLUSIE De Geschillencommissie vindt het beroep op de wettelijke garantie niet terecht. De onder­ nemer heeft voldaan aan zijn verplichting en is niet aanspra­ kelijk voor de herstelkosten. De klacht is ongegrond.

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 25


SNAPSHOT

Wat kan er wel? Kijk op BOVAG.nl

Inspirerende BOVAG-zomer­ campagne Het zijn rare tijden, waarin gewone dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Om consumenten te inspireren met wat er wel mogelijk is, start BOVAG deze zomer een nieuwe campagne. De centrale boodschap is: dit kan er wél! In plaats van de nadruk te leggen op beperkingen, focust de campagne op wat kan in de nieuwe realiteit: fietsen, kamperen, motorrijden of met de auto op pad. De campagne onderstreept daarbij de waarde van de BOVAG-­vakman. De boodschap komt op de radio, is online te zien met banners en BOVAG organiseert ludieke acties met AutoWeek (zie pagina 14) en radiozender 100% NL. Overal wordt verwezen naar een centrale plek op bovag.nl. Daar vinden lezers en luisteraars inspiratie en ideeën én worden zij natuurlijk verleid om naar een lokaal BOVAG-bedrijf te gaan. Ook u kunt meedoen met de campagne, kijk daarvoor op mijn.bovag.nl/watkanerwel. 26 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020


Tekst: Linda in ’t Hout

Dit kan er wĂŠl!

Met de auto op vakantie. Laat voor vertrek wel even een vakantiecheck doen, zeker als de auto lang heeft stilgestaan.

Deze zomer een auto huren om mee op pad te gaan.

Met caravan, camper of vouwwagen gaan kamperen, met eigen sanitair.

De elektrische fiets pakken om naar het werk te gaan, of een dagje naar bos of strand.

De vrijheid van motorrijden ervaren.

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 27


ONLINE

Google Mijn Bedrijf optimaal inrichten in

STAPPEN Waar zoekt een potentiële klant naar informatie over een bedrijf? In veel gevallen start die zoektocht via de Google-zoekmachine of Google Maps. Met de gratis tool Google Mijn Bedrijf kunt u instellen welke informatie zichtbaar is in de zoekmachine. Door hier aandacht aan te besteden, vergroot u de kans om een klant naar uw bedrijf te trekken. Deze negen stappen helpen u op weg.

1

Claim een Google Mijn Bedrijf-account

Om aan de slag te kunnen gaan met Google Mijn Bedrijf heeft u een bedrijfsaccount nodig. Die kunt u kosteloos aanmaken op google.nl/business. Bij het aanmaken van een account geeft u aan in welke categorie uw bedrijf valt en vult u uw adresgegevens, websiteadres en telefoonnummer in. Als laatste stap verifieert Google uw bedrijf door een code via de post te sturen. Heeft u al een account, dan logt u direct in met uw bedrijfsnaam en wachtwoord. U komt dan bij een soort dash­board, waar u uw account kunt beheren. Er is ook een app, waarmee u Google Mijn Bedrijf op de mobiele telefoon kunt beheren.

Alles over online marketing en sales

Als het gaat om digitaal ondernemen, dan staat u als BOVAG-bedrijf er niet alleen voor. Neem eens een kijkje op denkvooruitdenkdigitaal.nl. Op de website van dit BOVAG-programma vindt u webinars, e-learnings, blogs van deskundigen en inspirerende voorbeel­ den uit de branche. Met behulp van de scan ziet u in een paar minuten hoe uw bedrijf ervoor staat op het gebied van online marketing en sales.

28 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020

2

Geef ook uw aangepaste openingstijden door

Als een klant uw bedrijf opzoekt in Google, kunt u in de zoekresultaten direct uw openingstijden tonen. Deze vult u in onder het tabje ‘Informatie’. Bent u op andere tijden open in verband met corona, feestdagen, vakantie of heeft u bezorg- of ophaalmogelijkheden? Geef dat dan ook door, zodat uw klan­ten op de hoogte zijn. Als een

(potentiële) klant online ziet dat uw bedrijf open is, vergroot u de kans dat hij daadwerkelijk contact met u opneemt.

3

Voeg foto’s toe om op te vallen

Foto’s helpen uw bedrijf op te laten vallen tussen de andere zoekresultaten, bijvoorbeeld in Google Maps. Vol­ gens Google worden bij bedrijven mét foto’s gemiddeld 42 pro­ cent meer verzoeken voor routebeschrijvingen gedaan. Er zijn verschillende soorten foto’s die u kunt toevoegen. Allereerst een omslagfoto, dat is de foto die vaak als eerste zichtbaar is bij uw bedrijfsinformatie. Voeg hier een herkenbare foto toe van de buiten- of binnenkant van uw bedrijf. U kunt daarnaast een logo toevoegen en aanvullende foto’s die meer kenmerken laten zien van uw bedrijf. Denk aan de verschillende typen fietsen, caravans of motoren die u verkoopt en foto’s van de accessoires die u verkoopt. Ook klanten kunnen foto’s toevoe­ gen. Google bepaalt uiteindelijk welke foto’s worden getoond.

4

Voeg vragen én antwoorden toe

Consumenten hebben de optie om een vraag te stellen over uw bedrijf. Bijvoorbeeld of u een specifiek product verkoopt, of u naast verkoop ook onderhoud doet en of cadeau­ bonnen verkoopt. Deze vraag wordt direct geplaatst bij uw bedrijfsvermelding. Ook andere mensen kunnen de vraag beantwoorden. Als iemand een vraag ‘liket’ of wanneer u dat zelf doet, wordt deze hoger in de lijst met vragen getoond. Als bedrijf kunt u ook zelf veelvoorkomende vragen toevoegen, inclusief antwoorden.

5

Verzamel beoordelingen en reageer erop

Vraag klanten actief om een review te geven in Google. In Google Mijn Bedrijf vindt u een link waarmee u uw bedrijfsprofiel kunt delen. Deze link kunt u meesturen in een e-mail of nieuwsbrief, of delen via social media. Als iemand een recensie achterlaat, krijgt u daar een melding van. Bedank altijd voor een positieve beoordeling of reageer op kritiek. Klanten vinden het belangrijk om te zien dat een bedrijf hier serieus mee omgaat en dat het service biedt. Voer geen dis­ cussies in de comments, dan kunt u beter het gesprek tijdelijk offline halen en het onderling oplossen. Mocht u er met een


Tekst: Linda in ’t Hout

Bij bedrijven mét foto’s worden gemiddeld 42 procent meer verzoeken voor routebeschrijvingen gedaan

ontevreden klant uitkomen, kunt u ook vragen om een nega­ tieve beoordeling aan te passen of te verwijderen.

6

Deel updates met Google Posts

Met Google Posts kunt u actuele berichten tonen bij uw bedrijfsinformatie. Denk aan een kortingsactie in de winkel, een topproduct dat u verkoopt of een vacature. In een post kunt u een directe link maken naar een webpagina met meer informa­ tie. Informatie die u op social media deelt is vaak ook geschikt om in een Google Post te delen. Een post blijft standaard een week zichtbaar. Een evenement blijft zichtbaar totdat deze voorbij is.

7

Voeg beheerders toe die kunnen helpen

Om bedrijfsinformatie up-to-date te houden, kan het raadzaam zijn om ook andere mensen in uw bedrijf tot beheerder te maken. Zij kunnen de gegevens bijhouden en reageren op reviews of vragen. Klik in het dashboard eerst op ‘Gebruikers’. Vervolgens kunt u medewerkers uitnodigen door hun e-mailadres in te vullen. Per beheerder kunt u het toe­ gangsniveau instellen.

8

Ga na wat wel en niet werkt met statistieken In het dashboard van Google Mijn Bedrijf vindt u statis­ tieken en kunt u rapporten downloaden waarmee u meer

inzicht krijgt in hoe klanten u vinden. Bijvoorbeeld hoe vaak ze uw profiel bekijken, hoe vaak ze doorklikken, bellen of een route­ beschrijving opvragen. En u kunt zien waar klanten vandaan komen en op welke dagen er de meeste activiteit plaatsvindt. Op basis hiervan kunt u uw bedrijfspagina of eigen website verder verbeteren.

9

Verdiep uw kennis verder met de Google Digitale Werkplaats

Komt u er niet uit? Op Google Mijn Bedrijf Help vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en staan alle stap­ pen uitgebreid uitgelegd. Ook kunt u één-op-één verder praten met een coach, kunt u groepscoaching volgen met andere ondernemers en kunt u gratis cursussen volgen over online marke­ ting, het vergroten van uw online zicht­ baarheid en online adverteren.  Kijk voor meer informatie op g.co/digitalewerkplaats.

Google meets viaBOVAG.nl Adverteert u op viaBOVAG.nl? Dan is het extra belangrijk dat uw gegevens in Google Mijn Bedrijf kloppen. ViaBOVAG.nl toont namelijk bij uw advertenties de openingstijden die u op Google Mijn Bedrijf heeft ingevuld. Dit vergroot de kans dat een geïnteres­ seerde consument ook daadwerkelijk de telefoon pakt of een bericht stuurt. Ook toont viaBOVAG.nl de gemiddelde beoordeling die uw bedrijf in Google Reviews krijgt, en kan de bezoeker direct doorklikken naar een overzicht met alle recensies over uw bedrijf.

BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 29


MIJN.BOVAG.NL

Actuele dossiers

Alle informatie om optimaal te kunnen ondernemen

Corona Wat moet en kunt u als ondernemer en werkgever doen? In het dossier staat alle actuele informatie over corona, inclusief hulpregelingen, FAQ’s, contactgegevens voor ledenvragen en resultaten van de BOVAG Coronamonitor.  Een overzicht van alle informatie vindt u op mijn.bovag.nl/corona.

BOVAG-vlogs Algemeen voorzitter Han ten Broeke neemt in deze periode van corona regelmatig korte filmpjes op, waarin hij een update geeft over de BOVAG-lobby. Ook bezoekt hij BOVAG-bedrijven om te peilen hoe het gaat.  Alle vlogs van Han ten Broeke en van afdelingsvoorzitters vindt u op mijn.bovag.nl/vlogs.

Matchmaking Denkt u erover om uw bedrijf te verkopen? BOVAG helpt u hierbij. BOVAG-matchmaking brengt vraag en aanbod samen van zowel aankoop als verkoop van bedrijven. Een overname-adviseur begeleidt het gehele traject.  Kijk op mijn.bovag.nl/matchmaking.

ViaBOVAG.nl Dé website voor en door BOVAG-bedrijven met alleen maar advertenties van betrouwbare auto’s, motoren en fietsen, gericht op serieus geïnteresseerde kopers. Maandelijks trekt de site meer dan één miljoen bezoeken. Doe ook mee!  Kijk op mijn.bovag.nl/viabovagauto, mijn.bovag.nl/ viabovagmotor of mijn.bovag.nl/viabovagfiets.

 Ga naar mijn.bovag.nl en klik in de navigatiebalk op dossiers.

Vergaderen bij BOVAG

Handige websites

Van kleine besloten bijeenkomsten tot grote presentaties of congressen. Iedereen is welkom om te vergaderen in het BOVAGhuis in Bunnik.

 mijn.bovag.nl Laatste branchenieuws, achtergrondinformatie in dossiers, praktische tools en hulpmiddelen.

C  entraal in Nederland Z  alen voor 4 tot 250 personen G  ezonde, verse en ambachtelijke maaltijden uit de BOVAGkeuken R  uim atrium biedt ruimte voor uw event of afterparty R  uime, eigen parkeergelegenheid Nieuwsgierig? Doe de virtuele tour door het BOVAG­ huis op www.bovag.nl/vergaderen. Daar vindt u ook informatie over zalen, catering en tarieven. Reserveren kan via de site, maar ook via (030) 65 95 212 of vergaderen@bovag.nl.

30 BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020

 mijn.bovag.nl/ledenadvies Advies over cao en personeel, juridische zaken, arbo en veiligheid, milieuzaken en fiscale zaken.  bovagkrant.nl Alle edities online teruglezen, plus informatie voor adverteerders.  bovag.nl Informatie voor consumenten, inclusief zoekmachine waarin alle BOVAG-leden terug te vinden zijn.  bovag.nl/vergaderen Met 4 tot 250 personen voordelig vergaderen in het BOVAGhuis, op een centrale locatie in het land.


SERVICE Het BOVAG-verenigingsbestuur

Afdelingen Autodealers

Han ten Broeke algemeen voorzitter verenigingsbestuur@bovag.nl

Timon Rutten bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

Derk de Haas bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

Peter Niesink algemeen directeur, bestuurslid peterniesink@bovag.nl

George Seitzinger penningmeester verenigingsbestuur@bovag.nl

Hans Bresser directeur strategie & inno­ vatie, bestuursadviseur hansbresser@bovag.nl

Peter de Rooy bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

Arthur van Engelen (oost) arthurvanengelen@bovag.nl T 06 82 50 99 57 Autodealers en Schadeherstelbedrijven gelieerd aan dealer(holding)

René Lamers (oost) renelamers@bovag.nl T 06 20 44 11 67 Jan Pieter van der Meulen (west) janpietervandermeulen@bovag.nl T 06 22 55 57 58 Levien Meiresonne (noord) levienmeiresonne@bovag.nl T 06 20 58 04 89

Tankstations en Autowas- & Poetsbedrijven

Christa Grootveld E christagrootveld@bovag.nl T (030) 659 53 45 Truckdealers en Truck& Trailerbedrijven

Erik Stern E erikstern@bovag.nl T (030) 659 52 16

Aad Verkade E aadverkade@bovag.nl T (030) 659 53 02 Schadeherstelbedrijven en Ruitschadeherstelbedrijven

Marjolijn Spoorenberg E marjolijnspoorenberg@bovag.nl T (030) 659 52 34 Onafhankelijke Autobedrijven en Schadeherstelbedrijven niet gelieerd aan dealer(holding)

Frans Bastiaansen (west) fransbastiaansen@bovag.nl T 06 51 35 50 57

Geert Brummelhuis E geertbrummelhuis@bovag.nl T (030) 659 52 42

Verhuur- & Deelautobedrijven

Accountadviseurs Algemeen

Fietsbedrijven en Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven

Jos Overmars (noordoost) josovermars@bovag.nl T 06 22 19 62 35 Stefan Niesink (midden) stefanniesink@bovag.nl T 06 13 98 46 33 Maarten van Hoof (zuidoost) maartenvanhoof@bovag.nl T 06 22 39 14 32

Onafhankelijke Autobedrijven, Dutch Car Restorers en Autogroothandelaren

Frank Ruygrok E frankruygrok@bovag.nl T (030) 659 53 52 BOVAG-werkgeverscoaches

Hans Joosten E hansjoosten@bovag.nl T (030) 659 54 86 Caravan- & Camperbedrijven en Aanhangwagenbedrijven

Linda Bergstra E lindabergstra@bovag.nl T 06 41 09 68 39 Isabel Buijel E isabelbuijel@bovag.nl T 06 20 82 40 51

Maarten Mastop E maartenmastop@bovag.nl T (030) 659 52 30

Remko van Eindhoven E remkovaneindhoven@bovag.nl T 06 22 40 23 29

Rijscholen Remco van Rijn (zuidwest) remcovanrijn@bovag.nl T 06 20 05 32 50 Joyce Schipper joyceschipper@bovag.nl T 06 83 18 41 25

Jurriën Kamst a.i. E jurrienkamst@bovag.nl T (030) 659 52 17

Edmay van der Lely E edmayvanderlely@bovag.nl T 06 18 47 90 01 Renate van Rijnsoever E renatevanrijnsoever@bovag.nl T 06 21 93 79 09

Revisiebedrijven Hannie Tak E hannietak@bovag.nl T (030) 659 52 27

Jolanda Verwoert E jolandaverwoert@bovag.nl T 06 22 40 23 29

Colofon 3 juli 2020, jaargang 26, nr. 6 De BOVAGkrant is het officiële leden­magazine van BOVAG en verschijnt 11 keer per jaar. UITGEVER BOVAG, Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik. Postbus 1100, 3980 DC Bunnik Tel. (030) 65 95 211 I: www.bovagkrant.nl HOOFDREDACTIE Danielle Rousselet E: daniellerousselet@bovag.nl REDACTIE Hans de Gram, Linda in ’t Hout E: redactie@bovag.nl TRAFFIC Carolien van Rheenen E: traffic@bovagkrant.nl PROJECTBEGELEIDING & VORMGEVING Clog-Work.com; Martijn Ubink ADVERTENTIES Informatie over verschijningsdata, plaatsing en tarieven van advertenties op www.bovagkrant.nl. Mail: sales@bovagkrant.nl DRUK Drukkerij Zalsman, Zwolle ABONNEMENTEN Opgave, adres­wijzigingen en vragen: Abonnementenland, Postbus 20, 1910 AA Uitgeest. Tel. (025) 125 79 24 E: klantenservice@aboland.nl I: www.aboland.nl

Abonnementsprijs: € 112,00 per jaar excl. btw. (Losse nummers op aanvraag.) BOVAGKRANT niet ontvangen? Mail naar traffic@bovagkrant.nl MEDEWERKERS AAN DEZE UITGAVE Han ten Broeke, Sjoerd van der Linden, Hugo de Jong, Edith Buenen, Mark Litjens, Fons Klappe, Adobe Stock, BOVAG-archief. De redactie van BOVAG is bij de samen­stelling van deze uitgave zorgvuldig te werk gegaan. Ondanks dat kan het toch mogelijk zijn dat gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. BOVAG stelt het op prijs om daarvan op de hoogte te worden gesteld. Hergebruik van artikelen uit de BOVAG­ krant is toegestaan, mits BOVAG daarvoor vooraf toestemming heeft ge­geven. Op sommige artikelen en beelden rust copyright. BOVAG kan (tenzij sprake is van opzet en/of grove schuld van BOVAG of haar medewerkers) geen aansprakelijk­ heid aanvaarden voor moge­lijke gevolgen die zouden kunnen voort­vloeien uit het (her)gebruik van de in deze uit­gave opgenomen informatie.

BOVAG-dochters BOVAG werkt nauw samen met een aantal dochters, op het gebied van verzeke­ringen, onderwijs en data.

Bovemij Takenhofplein 2 6538 SZ Nijmegen T: (024) 751 21 31 E: info@bovemij.nl I: www.bovemij.nl

Innovam Structuurbaan 2 en 19 3439 MB Nieuwegein T: (030) 608 77 22 E: info@innovam.nl I: www.innovam.nl

RDC Groep De Boelelaan 7 1083 HJ Amsterdam T: (020) 549 71 71 E: servicedesk@rdc.nl I: www.rdc.nl BOVAGkrant NUMMER 6 / JULI 2020 31


Negen miljoen ingezamelde gebruikte autobanden per jaar... …datzijnallegebruiktepersonenwagenbandenuitdevervangingsmarktinNederland …opmilieuverantwoordemanierverwerkt …ditlevert32miljoenkilohoogwaardigegrondstoffen …ditbetekentbijna70.000tonminderCO2-uitstoot …daarmeeecologischebesparingengelijkaandeemissievan 465miljoenautokilometers(11.600keerdeaardbolrond) ofdeaanplantvan465.000nieuwebomen

Inzamelen van gebruikte autobanden voor een schoner milieu.   Alle gebruikte autobanden uit de vervangingsmarkt worden in Nederland  door RecyBEM ingezameld en op een milieuverantwoorde manier verwerkt.  RecyBEM is een initiatief van uw bandenleverancier.  Het RecyBEM-systeem is door het ministerie van I&W  algemeen verbindend verklaard (AVV). Hierdoor heeft  RecyBEM kracht van wet.

www.bandenmilieu.nl

Oude banden, nieuw leven.

Profile for BOVAG

BOVAGkrant 2020-06  

BOVAGkrant 2020-06  

Profile for bovag