BOVAGkrant 2022-05

Page 1

nummer 05 / mei 2022

krant ALLES VOOR EEN BETERE KILOMETER.

Ons promofilmpje was een regelrechte internetknaller Niels Diks, Diks Autoverhuur

in dit nummer:

Online criminaliteit

Zo maakt u het internet­ criminelen moeilijk pagina 10

Agenturen

‘Is een agentuur goed voor mij?’ en andere vragen beantwoord pagina 18

Brandstof­ transitie

Experts geven hun visie op de brandstoffen van de toekomst pagina 22


Bent u al voorbereid? GARANTIETERMIJN IS VERDUBBELD Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de Garantietermijn naar 12 maanden. Aanleiding is de gewijzigde Europese wetgeving van de omkering van de bewijslast bij wettelijke garantie die van 6 naar 12 maanden gaat.

DEK U IN: EXTRA RISICO Consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie kunnen per 1 juni één jaar lang een beroep doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims.

BEREID U VOOR! Verhoog uw financiële buffer binnen de fiscale grenzen, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje’. Uw boekhouder of accountant kan u hier meer over vertellen. Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. Sluit BOVAG Garantie-dekkingsproducten af via www.autotrust.nl/bovag.

Vragen? BOVAG staat altijd voor u klaar! Check mijn.bovag.nl/garantie

Bel met BOVAG Ledenadvies: 030 - 659 5300


nummer 05 mei 2022

VOORAF 04 KORT 07 BOVEMIJ Weet u hoe uw IT’er uw onderneming beschermt tegen digitale criminaliteit? Met deze zes vragen komt u erachter.

door BOVAG, en konden hun kampeermiddel laten checken door een BOVAG-keurmeester. Ook kregen zij advies van de viaBOVAG.nl-keuze­ coach en een viaBOVAG.nl-ansichtkaart cadeau.

17 GOEDKOPER AFVALBEHEER

Mag een werkgever een medewerker op staande voet ontslaan omdat hij in een half jaar twaalf keer te laat komt? Lees wat de rechter oordeelt.

Uw afval scheiden en afvoeren kan waarschijnlijk efficiënter met het ‘total waste management’ van Greenwaste. Dankzij de deal die BOVAG met Greenwaste heeft, kunt u tot wel veertig procent besparen op uw afvalkosten.

14 SNAPSHOT

18 AGENTUREN

Kampeerders kregen tijdens het ANWB Kampeer­ weekend een overheerlijk croissant aangeboden

Steeds meer fabrikanten overwegen om de dea­ lerovereenkomsten om te zetten in een agentuur.

12 STEEDS TE LAAT

Zo’n overeenkomst roept bij veel autodealers de nodige vragen op. De meestgestelde vragen en antwoorden op een rij.

26 EVENEMENTEN EN SERVICE Data van evenementen en bijeenkomsten, plus handige informatie over BOVAG.

22

10 20

08 Diks Autoverhuur

Online criminaliteit

Veilig sleutelen aan EV

Brandstofdebat

Het familiebedrijf Diks Autoverhuur vergaarde landelijke bekendheid met uitdagende marketingstunts zoals ‘Chicks love Diks’. Creatieveling Niels Diks krijgt hiervoor volop de ruimte van zijn vader Ronald. Ze geloven in de kracht van familie en van samenwerken.

“Je voelt je onveilig in je eigen huis.” Zo beschrijft Gerard Spoor de aanval die hackers op zijn bedrijf pleegden. Als klein bedrijf had hij nooit gedacht doelwit te worden, maar juist mkb-­ bedrijven als de zijne zijn steeds vaker slachtoffer. Ontdek hoe u uzelf beschermt tegen internetcriminelen.

In de werkplaats van Pouw Deventer hangt een niet-alledaags gereed­ schap: een zwembadhaak. Het is een van de veiligheidsmaatregelen die het autobedrijf trof om veilig te kunnen werken aan zero emissie-auto’s. After­ salesdirecteur Nico de Haan over het waarom en hoe van ‘de metamorfose’.

Nu ‘energie’ het nieuws al weken domineert, is de vraag wat de brand­ stoffen van de toekomst worden urgenter dan ooit. BOVAG nodigde onlangs energiedeskundigen uit van de overheid en uit het bedrijfsleven om hun visie te geven. Met een ver­ rassende uitkomst.

Zo snel mogelijk onafhankelijk

B

randstof, we kunnen niet zonder. Het menselijk lichaam niet, de auto niet, onze economie niet. Het is ook het gesprek van de dag. Want nu het onvoorstelbare weer is gebeurd, een oorlog op ons continent, zijn het ook de brand­ stofprijzen die de lucht in schieten. De inflatie gaat door het dak en ruim twee derde daarvan wordt veroorzaakt door de stijging van olie en gas. En dus schieten de prijzen aan de pomp omhoog voor automobilisten en de energiereke­ ning voor huishoudens en industrie. We wisten Den Haag te overtuigen om een kleine tegemoetkoming in die gestegen brandstofprijzen te doen. Belangrijk voor consumenten, maar nog meer voor onze leden die daar disproportioneel veel last hebben. Zoals schadeherstelbedrijven en rijscholen. Maar de crux is natuurlijk dat we als land en als werelddeel minder afhankelijk moeten worden van de Poetins en ayatollahs van deze wereld, die met hun olie- en gasvoorraden de wereld

aan een touwtje hebben en die nou niet bepaald de toekomst van ons en onze kinderen van belang vinden. BOVAG organiseerde onlangs het nationale Brandstofdebat. En een debat was het; elektrificatie, waterstof en biobrand­ stoffen, maar ook: schone diesel en innovatieve motoren om fossiel zo zuinig mogelijk te verbranden. Wat BOVAG betreft hebben we alles nodig en hebben onze leden ook alles in huis. In het bijzonder vraag ik hierbij aandacht voor onze nieuwste loot aan de stam: BOVAG Energiesystemen en Revi­ sie die terecht erop wijzen dat we benzine en diesel niet moe­ ten criminaliseren. De enige crimineel waar we allemaal last van hebben, is Poetin. En wat ons betreft worden we daar zo snel mogelijk onafhankelijk van.

Han ten Broeke Algemeen voorzitter BOVAG BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 3


KORT

BOVAG Garantie vanaf 1 juni verlengd Vanaf 1 juni kunnen klanten met BOVAG Garantie 12 maanden lang een beroep doen op deze garantie, en op bemiddeling van BOVAG Hulp bij Klachten. Die periode was 6 maanden, maar is verdubbeld doordat de wettelijke garantie – de basis voor de BOVAG Garantie – onlangs is verlengd.

O Landelijke afspraken over contant geld

mdat de garantieclaim nu grofweg verdubbelt, adviseert BOVAG u zich voor te bereiden. Bijvoorbeeld door een ‘garantiepotje’ aan te leggen. Verkopen zonder BOVAG Garantie is wellicht verlei­ delijk, maar zal qua risico niet veel helpen, omdat dan nog steeds de ‘wettelijke garantie’ geldt waar de klant een beroep op kan doen. U kunt ook terecht bij de

BOVAG Garantie-dekkingsproducten die Autotrust, een onderdeel van Bovemij, speciaal voor BOVAG-autobedrijven heeft ontwikkeld. Meer informatie daar­ over staat op autotrust.nl/bovag.  Bel of mail voor vragen met BOVAG Ledenadvies: (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

Het gebruik van contant geld neemt af in Nederland, maar het blijft een wettig betaalmiddel. Daarom hebben drieëntwintig organisaties, waaronder grote banken en MKB-Nederland, het nieuwe convenant Contant Geld ondertekend. Daarin staan voor de komende vijf jaar afspraken over onder meer de beschikbaarheid en de betaalbaarheid van het gebruik van contant geld. Ook BOVAG ondersteunt dit convenant. Welke impact hebben deze afspraken op u als ondernemer?

 Wat kunt u doen als u uw bank zich niet aan de afspraken erin houdt? Lees meer door de QR-code te scannen of ga naar mijn.bovag.nl/ betalingsverkeer.

Vraag gratis BOVAG-promospullen aan

H

oudt u binnenkort een evenement of wilt u aan de slag met shirtsponsoring, dan helpt BOVAG u graag een handje. Zo hebben we een checklist en stappenplan voor het organiseren van events, en allerlei promotiemateriaal dat u kosteloos kunt gebruiken. Van een opblaasbare boog en beachflags tot reflecterende hesjes en een springkussen.  Ga naar mijn.bovag.nl/sport voor meer informatie en de spelregels. Hier kunt u ook de spullen aanvragen. Succes met uw evenement!

CIJFERS | VOERTUIGDIEFSTAL 2022

38%

3.921

392

meer voertuigen zijn er tot en met april dit jaar gestolen in Nederland vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In 2022 werden 6.981 voertui­ gen ontvreemd, in 2021 waren dat er 5.057.

bromfietsen werden verduisterd dit jaar. Daar­ mee is dit type voertuig het vaakst gestolen, gevolgd door personenauto’s van 4 jaar en ouder (1.596) en motorfietsen (521).

personenauto’s van 0 tot 4 jaar wer­ den juist als enige voertuigcategorie minder vaak verdonkeremaand.

4 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022

Bron: Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit.

 Er is een norm afgesproken voor het aantal geldautomaten binnen de vijf kilometer, zodat er voldoende mogelijkheid is om geld af te storten en op te nemen. Ook zijn er afspraken gemaakt over de snelheid waarmee storingen opgelost moe­ ten worden.  Er mogen door banken geen extra kosten worden berekend voor het afstorten van biljetten van 200 euro.  Tot medio 2023 worden door banken en Geldmaat geen tariefsverhogingen of volumebeperkingen doorgevoerd.  Afgesproken is dat er geen klantgroepen uitgesloten mogen worden bij bijvoorbeeld het afstorten van contant geld.  De naleving van het convenant wordt gemonitord, waarbij BOVAG in direct contact staat met De Nederlandsche Bank.


Nieuwe cao MvT De cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf is met terugwerkende kracht ingegaan op 1 april 2022. Belangrijkste veranderingen ten opzichte van de vorige cao is dat 5 mei een feestdag is. Ook kunt u vanaf nu weer een proeftijd van twee maanden afspreken in plaats van één maand.

bovag-congres

5 redenen om erbij te zijn!

W

erkt een medewerker toch op 5 mei? Dan moet een toeslag van 85 procent betaald worden. U kunt er ook voor kiezen om de gewerkte uren zonder toeslag uit te betalen en de medewerker in dezelfde of de volgende week een betaalde vrije dag te geven. Voor medewerkers van autoverhuurbe­ drijven, autowasbedrijven, rijwielstallin­ gen en brandstofverkooppunten geldt een andere toeslag. Meer informatie over toeslagen vindt u op mijn.bovag.nl/ toeslagen. Let op: de afspraken in de cao over feestdagen en toeslagen wanneer een

medewerker op een feestdag werkt, gelden voor alle medewerkers, met uitzondering van verkopers. Nadat de cao algemeen verbindend is verklaard (dus voor alle bedrijven in de branche geldt) zullen de cao-boekjes gedrukt worden. Zodra deze er zijn, ontvangen BOVAG-leden kosteloos één exemplaar.  Heeft u vragen over de cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

Quizvraag Bij BMW/MINI is het digitale serviceboekje zichtbaar in het voertuig. Op welke manier wordt een nieuwe registratie geüpload naar het voertuig? A Dit gaat automatisch nadat de service is geregistreerd op de website van BMW/MINI en is meteen zichtbaar. B Dit gaat automatisch nadat de service is geregistreerd op de website van BMW/MINI, maar dit kan één à twee dagen duren. C Dit kan worden geüpload met de originele diagnosetester van BWM/MINI. D Dit kan worden geüpload met iedere EOBD-tester.  Wat zijn de mogelijkheden van het werken met originele fabrikantendata en digitale serviceregistratie? Lees op autosdebaas.nl over hoe u als onafhankelijk autobedrijf moderne auto’s de baas blijft. Daar vindt u ook ondernemers in de buurt die u kunnen helpen met specifieke merkkennis.

N

a twee jaar is ‘ie er weer: het grootste automotive event van Nederland, speciaal voor onafhankelijke autobedrijven. Datum: 28 juni, locatie: NBC Nieuwegein, thema: vol gas vooruit! Waarom u die dag niet wilt missen? Omdat marketeer Jan van Setten een peptalk geeft over optimistisch leiderschap. Omdat u kunt leren hoe u sneller de juiste diagnose stelt, winst in de werkplaats haalt, hoe garantie bij sales werkt, hoe u online klanten wint, en hoe u werkt met familie en personeel in een krappe arbeidsmarkt. Omdat u wat op kunt steken van Bavaria-CEO Peer Swinkels die met zijn familiebedrijf hoge ogen gooit. Omdat u een kijkje krijgt in de keu­ ken van de finalisten van de verkiezing BOVAG Onafhankelijk Auto­ bedrijf van het Jaar. En uiteraard: omdat er volop ruimte is om lekker bij te praten en te netwerken met uw collega-ondernemers, BOVAG en de netwerkpartners. Dat wilt u toch niet missen? Kom dus ook naar het congres. Aanmelden kan via bovagcongres.nl.

Profiteren van reviews

R

eviews zijn belangrijk voor de klant om te komen tot een aankoop. Door de corona­ crisis is dat nog eens versterkt; ruim twintig procent van de consumenten leest nu vaker reviews dan ervoor. Hoe kunt u online reviews inzetten om uw conversie te ver­ hogen en uw online zichtbaarheid te vergroten? En hoe reageert u adequaat, ook al is een review negatief? Ga aan de slag met de e-learning ‘Reviews’ op de e-Academy. U vindt daar tientallen korte e-learnings over online ondernemen, ook voor wie hier al actief mee bezig is. Bijvoorbeeld over contentmarketing, neuromarketing en SEO. Kijk snel op mijn.bovag.nl/e-academy.

Bestuurslid gezocht

E

r gebeurt veel in de tweewielerbranche. De afdeling BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven doet veel om onder­ nemers in deze turbulente tijden te ondersteunen. Wilt u daar als bestuurslid aan bijdragen en bent u als ondernemer actief in de brom- en/of snorfietsbranche? Meld u dan voor 1 juni aan!  Scan de QR-code voor meer informatie over deze functie.

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 5

Het juiste antwoord is C. Deze autofabrikant heeft ervoor gekozen dat dit alleen met originele diagnoseapparatuur kan.


(ADVERTENTIE)

Met één klik linken met de fabriek? Sleutels inleren? Software updates? Complexe diagnoseklus? Kun je allemaal zelf! Zo bespaar je tijd en geld.

Check hoe het zit op autosdebaas.nl

Een initiatief van BOVAG, RAI Aftermarket & partners

ZET JE MEDEWERKERS EN KLANTEN IN HET ZONNETJE MET GEPERSONALISEERDE PRODUCTEN custom car refresher • USB-lader • sleutelhanger • thermosfles • parkeerkaart • zonnebril

SCAN DE QR-CODE Nog andere giveaways nodig? Bekijk ons volledige assortiment.


ADVERTORIAL

BOVEMIJ

Is uw digitale veiligheid in orde? 6 vragen voor uw IT-partner Laat u uw IT regelen door een externe partner? Slim! Zo kunt u zich concentreren op uw bedrijfs­ voering. Verlies uw IT echter niet uit het oog. Bespreek met uw expert hoe uw onderneming beschermd is tegen cybercrime. Want hackers hebben het ook op mkb’ers gemunt. De volgende vragen kunnen nuttig zijn voor het gesprek met uw externe IT-partner.

1

Zijn alle programma’s up-to-date? Softwareleveranciers brengen geregeld updates uit. Die verhelpen zwakke plek­­ ken in hun programma’s. Als het goed is, maakt uw IT-expert zo snel mogelijk gebruik van die updates. Zo niet: spoor hem dan aan dat wél te doen. Zo wordt het voor hackers veel moeilijker om digitaal bij u in te breken.

2

Zijn er logfiles? Een logfile is een soort logboek van bepaalde IT-proces­ sen. Zo is er een logfile waarin u kunt zien wie er wanneer heeft geprobeerd in te loggen op uw website. Ziet een inlogpoging er verdacht uit, bijvoorbeeld omdat zij is gedaan vanuit het buitenland? Bespreek dan met uw IT-expert welke actie nodig is.

geldt niet voor alle landen buiten de EU. Vraag uw IT-expert daarom hoe veilig uw clouds zijn.

6

Wat is het actieplan als mijn bedrijf gehackt is? Als cybercriminelen uw IT-systeem zijn binnengedrongen, wilt u zo snel mogelijk actie ondernemen. Stel hiervoor samen met uw IT-expert een plan

op. Niet pas als de hack plaatsvindt, maar liever daarvóór al. Zo weet u direct wat er moet gebeuren zodra er actie nodig is.

Digitaal Veilig Pakket Met het Digitaal Veilig Pakket helpt Bovemij u verder om zorgeloos digitaal te ondernemen. Met dit pakket bent u namelijk verzekerd als u slachtoffer bent geworden van onder andere hacks, ransomware en datalekken. Bovendien staat er altijd een Cyber Incident Manager voor u klaar als de nood aan de man komt.  Meer weten? Ga naar bovemij.nl/digi­ taal-veilig-pakket.

3

Hoe vaak wordt uw IT-beveiliging getest? U wilt niet door schade en schande te weten komen of uw IT-be­ veiliging goed werkt. Daarom is het handig om deze geregeld te testen en op basis van die tests verbeteringen aan te brengen. Vraag uw IT-expert of hij dit doet. En hamer op een actieplan om de eventuele zwakke plek­ ken te verstevigen.

4

Zijn mijn gegevens goed versleuteld en snel te verwijderen? Als uw data goed zijn versleuteld, zijn ze onlees­ baar voor een hacker. Dat is extra belangrijk als het om persoonsgegevens gaat, want die moet u van de wet beschermen. Ga ook na of deze gegevens gelijk worden verwijderd als u daartoe opdracht geeft. Dat is namelijk eveneens een wettelijke verplichting.

5

Waar worden mijn gegevens opgeslagen? Uw data kunnen in andere landen worden opgeslagen. Vooral als u gebruikmaakt van een cloud. EU-lidstaten hanteren gelukkig allemaal dezelfde, strenge regels voor de bescherming van clouds. Maar dat

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 7


PORTRET VAN EEN ONDERNEMER

8 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022


Tekst: Gideon van Aartsen Fotografie: Peter Arno Broer

Familiebedrijven zijn en blijven sterker Paul Diks, die in 1949 Diks Autoverhuur oprichtte, kon de leiding maar moeilijk aan zoon Ronald (68) uit handen geven. En juist daarom besloot Ronald zijn zoon Niels (32) alle vrijheid te gunnen. Dat mondde onder andere uit in uit­ dagende marketingstunts als ‘Chicks love Diks’, een Google-toppositie en in 2016 stonden vader en zoon aan de wieg van ‘De Autoverhuurders’, een landelijk samenwerkingsverband, exclusief voor familiebedrijven. Ronald: “Mijn vader en ik werkten fijn samen, maar hij bewandelde steevast zijn eigen pad. Daar had ik soms moeite mee. Zijn adminis­ trateur, bijvoorbeeld, kwam altijd pas na twee jaar met de cijfers. Riep ik: “Kan echt niet pa! Je moet toch binnen drie maanden weten hoe je ervoor staat?” Maar pa liet het zo. Hij stierf op 29 april 1985. Ik stapte toen naar Ernst & Young. Binnen enkele weken lagen de resul­ taten van ’83 en ’84 op mijn bureau.” Niels: “Opa was een warm mensenmens, weet ik uit verhalen. Hij wilde zijn accountant trouw blijven. Jammer, ik heb hem nooit gekend. Zo jong overleden, op zijn 67ste, vier jaar voor mijn geboorte. Hij was rijinstruc­ teur. Met een groot hart voor zijn leerlingen. Die wilden, na hun rijexamen, zijn auto lenen. Net als mensen uit zijn buurt. Vond-ie goed, zo werd hij automatisch verhuurder.”

Probleem Ronald: “Pa begon vanuit huis. Daarna nam hij Autoverhuurbedrijf Oud-Zuid over, met flink wat bestelbussen. En in ‘64 verkaste hij naar een garage aan de Van Ostadestraat, waar wij nog zitten. Diks Autoverhuur telt nu zes filialen. Omdat ruimtegebrek een probleem is, huren Amsterdammers graag een auto, liefst in eigen buurt. En wij parkeren de meeste auto’s buiten de stad.” Niels: “Tijdens de corona-lockdown moesten we binnen enkele dagen honderden ingeleverde bedrijfsauto’s kwijt. Op Funda vond ik een grondbezitter met een onverkocht parkeer­ terrein. Hij zei: “Kom maar gratis bij mij par­ keren. Juist nu moeten ondernemers elkaar helpen. “Wij hielpen anderen ook: we organi­

seerden gratis vervoer voor zorgmedewerkers, bezoekjes aan eenzame oma’s en Ron Blaauw kreeg een ‘blauwe Diksbus’ voor bezorging van gratis maaltijden. Creatieve marketing­ acties bedenken, daar houd ik van. In 2014 vroeg videoproductiemaatschappij Big Shots of wij een lowbudgetfilmpje met auto’s wilden sponsoren. Ik zei: “Prima, doen jullie ook iets voor ons?” Pa gaf mij zijn zegen voor een hila­ risch promofilmpje. Vol knipoogjes naar onze diensten, een tikje familiezelfspot en met sexy autowassende cheerleaders, onder de titel ‘Chicks love Diks’.”

Creatieve marketingacties bedenken, daar houd ik van Niels Diks, Diks Autoverhuur Internetknaller Ronald: “Een regelrechte internetknaller, tienduizend hits per half uur. En zoveel boe­ kingsaanvragen, dat we een telefoonteam moesten inhuren om iedereen te beantwoor­ den. En veel verzoeken van vrienden, die hun auto’s wilden laten wassen, haha.” Niels: “Ik investeerde ook flink in SEO, zoek­ machineoptimalisatie. We staan altijd boven­ aan op Google en sturen fantastisch op Google Analytics.” Ronald: “Openstaan voor innovatie is belang­ rijk. Ik pakte iDEAL al op, toen niemand dat nog zag zitten. En boem! En nu werken we

stevig aan opschaling van de elektrificatie van ons wagenpark.” Niels: “Voor 2025 moet dat rond zijn, gelukkig kunnen we onze diesels prima verkopen dank­ zij de krapte op de tweedehandsautomarkt.” Ronald: “Wat ik ook kwijt wil: familiebedrij­ ven zijn en blijven sterker dan andere onder­ nemingen. Vanwege de speciale band tussen familieleden onderling en hun vaak erg trouwe personeelsleden, je laat elkaar niet gauw zit­ ten. Er is meer ruimte voor persoonlijke aan­ dacht, ook naar de klant. In 2016 begonnen wij met ‘De Autoverhuurders’, een landelijk samenwerkingsverband met alleen familie­ bedrijven. We staan dag en nacht voor elkaar klaar, delen een groepsapp voor rentalspoed­ gevallen en huren bij elkaar in. Maar nu, na vijftig jaar, is het mooi geweest. Tijd voor mijn pensioen. Niels krijgt de vrije hand het bedrijf verder uit te bouwen. Er moet nog meer ‘blauw op straat’. En … mijn tweejarige kleinzoon Mels keek hier laatst tijdens mijn jubileum­ feest ook al de ogen uit zijn koppie.”

Diks Autoverhuur Opgericht: 1949 Locaties: Amsterdam, Amstelveen, Almere Vloot: afhankelijk van seizoen: 1.000 - 1.150

voertuigen Verhouding personen-/bedrijfsauto’s:

40/60 Personeel: 80 werknemers Jaaromzet: circa € 15 miljoen

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 9


ONLINE CRIMINALITEIT

INTERNETCRIMINELEN KIEZEN STEEDS VAKER HET MKB ALS DOELWIT

Maak het ze moeilijk!

Medewerkers belangrijke schakel

kost u een hoop tijd en geld om de schade te herstellen en soms zelfs om uw bedrijf weer draaiende te krijgen. Gelukkig kunt u veel doen om het criminelen lastiger te maken. Een goede beveiliging van uw systemen is belangrijk, maar uw medewerkers zijn minstens zo’n belangrijke schakel. Een geslaagde aanval komt vaak doordat iemand in de haast een foutje maakt. En online criminelen maken hier gebruik van. De meest gemaakte fouten op het internet zijn:  Snel een (nieuw) wachtwoord aanmaken: in de drukte maakt een medewerker een wachtwoord aan dat makkelijk te kraken is en dat voor bijvoorbeeld een Spotify- en Facebook-account wordt gebruikt, maar ook voor werkaccounts.  Te snel op een link klikken: de neplink in een phishingmailtje of -sms’je ziet er zo bedrieglijk echt uit, waardoor uw medewerker in de haast erop klikt.  Updates negeren of uitstellen: waardoor uw software niet goed (meer) beveiligd is. Een crimineel kan zo via een medewerker eenvoudig een wachtwoord hacken, inbreken op uw systeem en gegevens stelen of zelfs uw bedrijf platleggen. Het platform Samen Digitaal Veilig helpt u om uw medewerkers alert te maken op dit soort gevaarlijke situaties. De informatieve filmpjes op het platform geven praktische tips om risicovolle situaties te voorkomen. Bijvoorbeeld over hoe je een veilig wachtwoord aanmaakt en een nepmail herkent. Het bekijken van de filmpjes kost een minimale tijdinvestering en vergroot uw online veiligheid snel. Voor BOVAG-leden is het bovendien het gratis! Het platform biedt daarnaast nog meer tools om uw organisatie digitaal weerbaarder te maken.

U raakt plotseling de toegang tot klantgegevens kwijt, er gaat een geïnfecteerde mail naar uw relaties. De impact van een aanval is groot: het

 Ga snel aan de slag en kijk op mijn.bovag. nl/samendigitaalveilig.

Online criminaliteit: dat overkomt mij vast niet, denken veel ondernemers. Maar ruim 55 procent van het middenen kleinbedrijf is minimaal één keer slachtoffer geworden en ondervindt grote schade. Zaak dus om uw bedrijf goed te beschermen. Hoe doet u dat? En wat overkwam vier BOVAG-ondernemers?

Samen Digitaal Veilig Het platform is er voor:  Ondernemers: met een checklist krijgt u overzicht in waar u staat en wat er nog moet gebeuren op het gebied van digitaal veilig ondernemen.  Medewerkers: korte informatieve filmpjes geven uitleg over de risico’s en hoe gevaar­ lijke situaties voorkomen kunnen worden.  ICT-leveranciers: een vragenlijst biedt uw interne of externe ICT-beheerder inzicht in waar de gaten zitten in de digitale bescher­ ming van uw bedrijf.  Aan de slag om uw bedrijf weerbaar(der) te maken tegen online criminaliteit? Ga naar mijn.bovag.nl/samendigitaalveilig.

10 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022

U

denkt misschien dat het voor internetcriminelen vooral lucratief is om een grote organisatie zoals Shell of VDL aan te vallen. Toch zijn kleine en middelgrote bedrijven favoriet. Zij zijn namelijk een gemakkelijkere prooi, omdat deze bedrijven vaak minder goed beveiligd zijn. Bovendien maakt het voor een online crimineel niet uit of hij één grote of tien kleinere ‘vissen’ vangt. Meer dan de helft van het mkb is minstens één keer slachtoffer geworden van online criminaliteit. BOVAG krijgt ook steeds vaker het signaal dat leden hier de dupe van worden. In Nederland werden vorig jaar zelfs meer digitale dan gewone inbraken gepleegd. De vraag is dus niet of, maar wanneer het u overkomt.


Tekst: Linda in ’t Hout

Cees Bosboom Directeur Auto Lancker

Gerard Spoor Directeur Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur

“Vergelijkbaar met een inbraak” “Anderhalf jaar geleden is ons bedrijf gehackt. We hadden toen nog een eigen server draaien en die is gehackt en encrypted, dus we kon­ den niet meer bij onze bestanden. Ik dacht dat we het goed geregeld hadden, want ik draaide iedere nacht een back-up naar een andere locatie. Helaas blijkt dan op zo’n moment dat het misgaat dat het niet helemaal goed geregeld was, want niet alles werd geback-upt. Ik had nooit gedacht dat een bedrijfje zoals dat van ons, we zijn gewoon een klein lokaal bedrijf, interessant zou zijn voor hackers. De impact is groot, want je schrikt je rot. Je wilt bestanden openen en opeens zie je allemaal vreemde tekens en namen. En dan krijg je op een gegeven moment een mailtje van de tegen­ partij die jou vertelt dat je gehackt bent en dat je moet betalen. De emotionele schade is eigenlijk zoals bij een inbraak: je voelt je onveilig in je eigen huis.”  Het hele verhaal van Gerard Spoor horen en weten welk advies hij heeft voor u? Scan de QR-code voor het filmpje.

Marco den Dekker Adjunct-directeur Autobedrijf Tinholt

“Je denkt alles voor elkaar te hebben” “In mei 2016 was ik aan het werk op onze server. Ik was op zoek naar een bestandje en zie bestanden die op slot raken. Het ging relatief snel, dus ik heb meteen intern een col­ lega aangeschoten die van ICT is. Hij zei: volgens mij is dit niet goed. We hebben direct contact gezocht met ons ICT-bedrijf en die advi­ seerde: alle netwerkkabels eruit. Mijn collega is direct naar de server gelopen en door het pand gerend om alle kabels eruit te halen om het te stoppen. Ik had van tevoren niet verwacht dat we slachtoffer zouden worden. Onbewust houd je er wel rekening mee dat het zou kunnen gebeuren. Maar je denkt op dat moment alles voor elkaar te hebben. En dan blijkt toch door één simpel mailtje dat binnenkomt bij zes ver­ schillende medewerkers, dat vijf op het zipbestandje klikken.”  Hoe heeft Autobedrijf Tinholt deze situatie op kunnen lossen en welke boodschap heeft hij voor andere ondernemers? Scan de QR-code voor het filmpje.

“Ik kreeg in no time sms’jes, apps en mailtjes” “Ik wilde op mijn computer inloggen en mails bekijken en versturen. Toen merkte ik dat sommige mails niet binnenkwamen. Zelf mails versturen lukte ook niet. Ik heb mijn netwerk­ beheerder gebeld en uitgelegd wat er aan de hand was. Toen zei hij: laten we maar even een nieuw wachtwoord installeren. Maar door­ dat er niet verder is gekeken dan alleen een nieuw wachtwoord aan­ maken, bleek achteraf dat er een kwaadwillende in Amerika met een valse creditcard een uitbreiding had aangevraagd op mijn Outlook. Ik kwam erachter doordat ik in no time allerlei sms’jes, apps, mailtjes en telefoontjes kreeg van ‘Cees, ik krijg van jou een bericht in mijn mailbox waarin vertrouwelijke informatie staat en jij verzoekt mij dat te ope­ nen.’ Mijn netwerkbeheerder is ver­ der gaan zoeken en heeft alles opnieuw ingeregeld. Ik kreeg mijn oude bestanden weer terug in Out­ look en kon gelukkig weer verder werken, maar dat is wel een erva­ ring die je angstig maakt.”  De online crimineel kon mogelijk via een zwak wachtwoord binnen­ komen bij het bedrijf en zo een phishingmail versturen. Cees Bosboom vertelt zijn verhaal in de podcast van Bureau BOVAG over digitale criminaliteit. Scan de QR-code om naar de podcast te gaan.

Bert Roordink Algemeen directeur Roordink Bedrijfswagens

“Onze backup was ook versleuteld” “Op vrijdag 24 september vorig jaar werd ik ’s morgens gebeld door een van onze medewerkers en die had een blauw scherm. Er stond een Engelse tekst op, iets van ‘bescherm je data en informeer je baas dat-ie dat beter doet’. Een kwartier later belde de volgende vestiging. Dan gaan natuurlijk alle alarmbellen rinkelen. Die hackers zijn zo slim. Zij zijn een dag of tien ervoor al in ons systeem geweest en hebben de boel verkend. Daar heb­ ben wij niets van gemerkt. We had­ den een pc die wat raar deed. Maar ja, dan ga je er niet gelijk zoiets ach­ ter zoeken. Onze systeembeheerder was er ook bij geweest en had alles weer hersteld. Achteraf blijkt dat ze in de nacht voor die vrijdag bijna 120.000 inbraakpogingen hebben gedaan. Toen is echt de aanval ingezet, maar voor die tijd hadden ze ons hele systeem inclusief de back-up al verkend. Dus, wat had­ den ze gedaan? Onze back-up was ook versleuteld.”  Bert Roordink adviseert om back-ups nooit in het eigen netwerk te maken. Hoe liep de situatie af? U hoort het in de pod­ cast van Bureau BOVAG. Via de QR-code gaat u er naartoe. BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 11


JURISPRUDENTIE IN PERSONEELSZAKEN

Wat zegt de rechter? Buiten de cao en wetgeving rond personeelszaken, heeft ook jurisprudentie nog al eens invloed op hoe we de details van de wet moeten interpreteren. BOVAG speurt voortdurend naar juridische uitspraken die van invloed kunnen zijn op uw personeelsbeleid. Deze keer een uitspraak over ontslag op staande voet van een medewerker die meermaals te laat op het werk verschijnt. 12 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022

 DE KWESTIE Mag een werkgever iemand op staande voet ontslaan omdat deze medewerker te laat op het werk komt? Uitspraak: ja, onder voorwaarden.


Tekst: Danielle Rousselet-Waltuch

gever heeft hem per brief en later ook via een aangetekende brief met daarin een officiële waarschuwing laten weten dat het te laat komen niet aanvaardbaar is. Volgens de rechter zijn het feit van zo vaak te laat komen, samen met de vele waarschuwingen een gegronde reden voor ontslag op staande voet. Als gevolg van deze uitspraak heeft de mede­ werker geen recht op de drie vergoedingen die hij had geëist en blijft het ontslag op staande voet in stand.

 DE UITLEG

 DE PRAKTIJKCASE Een medewerker wordt op staande voet ontsla­ gen met als reden dat hij regelmatig te laat op het werk is verschenen. Hij legt zich bij het ont­ slag neer, maar spant wel een rechtszaak aan om een transitievergoeding, een billijke vergoe­ ding en een gefixeerde schadevergoeding te krij­ gen. Hij vindt namelijk dat de werkgever geen geldige dringende reden heeft gegeven voor het ontslag op staande voet. De medewerker verwijt zijn werkgever ernstig verwijtbaar te hebben gehandeld en vindt dat deze daarom verplicht is om een schadevergoeding te betalen.

 DE UITSPRAAK De medewerker kwam volgens de werkgever structureel te laat. Aangetoond werd dat hij in een half jaar zeker twaalf keer te laat kwam, wisselend van een half uur te laat tot zelfs twee­ ëneenhalf uur na de afgesproken tijd. De werk­

Wanneer u een medewerker op staande voet ont­ slaat dan beëindigt u de arbeidsovereenkomst direct, zonder opzegtermijn. Bij een geldig ontslag op staande voet krijgt de medewerker geen tran­ sitievergoeding en heeft hij geen recht op een WW-uitkering. Dit is dus een zware maatregel en mag niet zomaar toegepast worden. Wanneer is ontslag op staande voet mogelijk? Volgens het wetboek moet er een dringende reden zijn voor ontslag op staande voet. Het ontslag moet direct gebeuren en de reden van ontslag moet direct duidelijk worden gemaakt aan de medewerker. Er staan meerdere redenen in de wet genoemd voor zo’n ontslag zoals dat de werknemer ‘grovelijk de plichten veronachtzaamt die de arbeidsovereen­ komst hem oplegt’, ‘hardnekkig weigert te voldoen aan redelijke bevelen of opdrachten, hem door of namens de werkgever verstrekt’ of wanneer er bijvoorbeeld sprake is van diefstal of andere misdrijven. Wanneer een rechter een dergelijke zaak beoordeelt, zal hij rekening moeten houden met alle omstandigheden van het geval en met de aard en de ernst van de dringende reden. Hij zal onder andere kijken naar de duur van het dienstverband, de persoonlijke omstandigheden van de medewerker en naar het gevolg van het ontslag voor deze medewerker. In sommige geval­ len is gebleken dat te laat komen, een van de redenen kan zijn voor ontslag op staande voet.

 DE UITZONDERING Te laat komen is niet altijd een reden voor ont­ slag op staande voet. Om een dergelijk ontslag te rechtvaardigen, moet de medewerker vaak te laat komen en daarbij moet de werkgever dui­ delijk en consequent eisen dat de medewerker op tijd komt. Wanneer deze eisen niet voor ver­ betering zorgen, moet de werkgever een schrif­ telijke waarschuwing geven waarin hij ook de gevolgen noemt wanneer de medewerker zijn gedrag niet verandert. De medewerker moet op zijn beurt de kans krijgen om uit te leggen waarom deze steeds te laat is. De oorzaak, bij­ voorbeeld ziekte, kan aanleiding zijn voor een

rechter om het ontslag op staande voet als onrechtvaardig te beoordelen. Ook wanneer het bijvoorbeeld een oudere mede­ werker betreft die wellicht moeilijk aan een andere baan kan komen, kan de rechter anders oordelen. Deze kan bijvoorbeeld vragen of de werkgever tot een andere oplossing kan komen. Denk daarbij aan uitsluitend betalen voor de uren dat de medewerker aan het werk is. Tot slot kijkt de rechter of het te laat komen schadelijk is geweest voor het bedrijf. Is het bedrijf daardoor klanten verloren, dan zal ont­ slag op staande voet eerder worden geaccepteerd dan wanneer het geen gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering.

Vragen?  Heeft u vragen over het beëindigen van een arbeidsovereenkomst? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

Wat als uw mede­ werker vaak te laat komt?  Zorg dat uw medewerker weet wan­ neer zijn begintijd is en maak duide­ lijk dat hij niet te laat mag komen.  Zorg dat ergens staat beschreven, bijvoorbeeld in een personeelshand­ boek, wat de consequenties zijn van te laat komen in uw bedrijf.  Komt uw medewerker toch te laat? Praat erover met hem. Vraag waarom hij te laat is en kijk of u uw mede­ werker kunt helpen. Leg dit gesprek vast in zijn personeelsdossier.  Blijft uw medewerker te laat komen, wijs hem hier dan schriftelijk op. Zorg dat hij een officiële schriftelijke waar­ schuwing krijgt waarin precies staat beschreven wat de consequenties zijn als hij te laat blijft komen.  Wanneer u geen verbetering ziet en de medewerker ondanks al uw inspanningen structureel te laat blijft komen, kunt u ontslag op staande voet overwegen. Mocht u ontslag op staande voet over­wegen maar twijfelt u nog, dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of leden­ advies@bovag.nl.

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 13


SNAPSHOT

Het weekend was onderdeel van de ANWB Kampeerparade, een campagne aan de start van het kampeerseizoen. Dit jaar was er extra aandacht voor de nieuwe kampeerder. Ook BOVAG haakte aan bij deze campagne.

Naast het weekend was BOVAG ook zichtbaar met redactionele content en een advertentie in magazine Go Camping en op de website van de ANWB. Daarin werd verwezen naar de vernieuwde informatie op bovag.nl/kamperen.

Vorig jaar werd een record aan nieuwe caravans en campers geregistreerd: 11.646 exemplaren, het hoogste aantal sinds 2008 en 24,4% meer dan in 2020.

14 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022


Tekst: Linda in ’t Hout Fotografie: Marco Slot

Cadeautje voor

kampeerders Op het ANWB Kampeerweekend van 13 tot en met 15 mei werden bezoekers op zondagochtend niet alleen verwend met zomers weer, maar ook met een heerlijk vers croissantje van BOVAG en viaBOVAG.nl. Er zijn afge­ lopen twee jaar veel nieuwe kampeerders bijgekomen, dus dit evenement op camping Beerze Bulten was een goed moment om de BOVAG-kampeerbedrijven in de picture te zetten. Onze boodschap: voor aankoopadvies, onderhoud, reparatie en schade altijd naar een BOVAG Kampeervakman gaan. We waren aanwezig met de BOVAG Pitstop, waar kampeerders voor vertrek naar huis de staat van hun caravan, camper of vouwwagen konden laten checken door de BOVAG-keurmeesters. Daarnaast adviseerden de viaBOVAG.nl-keuzecoaches Kees en Carla Witvliet bezoekers over de aanschaf van een kampeermiddel. Zij hielpen ook een handje met het uitdelen van de ontbijtjes en de ansichtkaarten met ‘groetjes uit Beerze Bulten’ van viaBOVAG.nl, die de kampeerders op onze kosten konden sturen vanaf de Overijsselse camping. Want, bij een vakantie hoort een kaartje voor familie en vrienden. En zo verspreidt de bekendheid van de BOVAG Kampeervakman zich over heel Nederland. BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 15


Het keurmerk voor auto’s met een volledige onderhoudshistorie.

Creëer meerwaarde voor je occasion Transparantie

Hogere doorloopsnelheid

Grote occasionportalen

Ook voor import

OCCASION

Van € 7900

Voor € 8136

Als BOVAG-lid heb je het recht om het label 100% onderhouden te gebruiken. Wat we in de praktijk hebben vastgesteld, is dat toekennen van een 100% onderhouden label aan een auto, een positief effect heeft op omloopsnelheid en transactieresultaat. Het is een blijk van transparantie en de klant slaat de auto er door hoger aan. En juist daarmee kunnen BOVAG-leden zich onderscheiden. Bovendien is een klant bereid € 236 meer te betalen voor een auto met dit label, zo blijkt uit onderzoek. Meer informatie hierover kan je vinden op 100procentonderhouden.nl Stichting 100% onderhouden is onderdeel van BOVAG


ONDERAAN DE STREEP

------

Leden voord eel ------

------

---------------L E VE R T DE ZE D E G REE AL M NWA ET STE U -----OP ? --------------------• Volle -----dige on t zorgin • Held g ere pe riodiek • Mon e rapp itoring ortage van ve • Een b s r plichte esparin registr g tot w autobe aties el 40% d (voor e • Exclu rijf ) en sief vo or BOV AG-led -----en --------------------Volvo -----Bang arage vaste : “Kort a a nsp e lijntje ree munic s, atie en kpunten, he ldere c e en p r king in o e m t tige sa combin m atie m et de s enwerde kos turing ten te om b eh e e -----r s e n” -------------------------WA T

Haal meer uit uw afval U verzamelt, scheidt, hergebruikt en voert afval af. Doet u dit op de meest efficiënte en duur­ zame wijze? Ook voor afval­ verwerking heeft de BOVAG Ledenwinkel een collectiviteits­ deal, waarbij u alle zorgen uit handen worden genomen.

D

e BOVAG Ledenwinkel werkt voor deze deal samen met Greenwaste. De werkwijze van Greenwaste is samen te vatten als ‘total waste management’. Oftewel: deze orga­ nisatie neemt het volledige beheer over uw afvalproces over. Daarmee heeft u nog maar één aanspreekpunt, één factuur en een com­ pleet afvalmilieujaarverslag. Dat is naast prak­ tisch, ook duurzamer en goedkoper. Greenwaste ziet dat er bij bedrijven veel is geregeld, maar dat er letterlijk en figuurlijk nog heel veel blijft liggen. Greenwaste helpt om het volledige afvalproces zo te organiseren dat u het maxi­ male rendement behaalt uit uw afval. Aller­ eerst scannen zij uw huidige afvalstromen en

geven ze op basis daarvan een advies over hoe dit geoptimaliseerd kan worden. Vervol­ gens zorgen zij voor de implementatie van de verbeterpunten en het beheer van uw afval­ stromen. U voldoet daarbij aan alle wetten en regels, zoals de verplichte registraties en over­ heids- en branchedoelstellingen. U bent duur­ zaam bezig dankzij de oplossingen waar Greenwaste mee werkt en u beperkt de hoe­ veelheid transport van afval. Bovendien levert het u een kostenbesparing op. Voor een auto­ bedrijf kan dit oplopen tot een besparing van wel veertig procent.  Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op bovagledenwinkel.nl. BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 17


DEALEROVEREENKOMST

AGENTUREN

6

veelgestelde vragen en antwoorden

Steeds meer autofabrikanten en importeurs overwegen over te stappen op het agentuurmodel. Zo zijn er in de media berich­ ten verschenen over Stellantis, BMW en Volkswagen. Voor autodealers wordt de relatie met de fabrikant/importeur door een agentuur wezenlijk anders, en dat roept logischerwijs veel vragen op. Wat betekent het voor uw verdienmodel?

W

Wat gaat er in de praktijk veran­ deren? En waar moet ik op letten als mijn fabrikant/importeur een agentuurovereenkomst wil aan­ gaan? We zetten de zes meest­ gestelde vragen en antwoorden op een rij, zodat u weet wat u kunt verwachten en waar u op moet letten als uw fabrikant/importeur een agentuurovereenkomst aan wil gaan.

1

Wat is het belangrijkste verschil tussen een agentuur en het dealer­ schap? Een agentuur is een overeen­ komst tussen de zogeheten agent (nu nog de dealer) en de principaal of leverancier (ofwel: de fabrikant/importeur), waarbij de agent bemiddelt tussen de principaal en de klant. Dat wil zeggen: hij zorgt namens de princi­ paal voor transacties met klanten en krijgt in ruil daarvoor een beloning, de provisie. Het belangrijkste verschil tussen een agent en een dealer is de relatie met de principaal/ fabrikant en de klant. Een dealer is onaf­ hankelijk; hij onderneemt voor eigen reke­ ning en risico. Hij koopt de auto’s zelf in, bepaalt zijn eigen verkoopprijs en sluit zelf

18 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022

overeenkomsten met zijn klanten. Een agent is als bemiddelaar een verlengstuk van de principaal, en is als zodanig afhankelijk van hem. Bij een agentuur komt de koopovereen­ komst tot stand tussen de principaal en de klant. Bij een zuivere agentuur mag een agent geen of slechts zeer beperkt commerciële risi­ co’s dragen. De auto’s zijn dan eigen­dom van de principaal, die ook de verkoopprijs mag bepalen. Bij een zuivere agentuur is de mede­ dingingswet namelijk niet van toepassing. Een agent mag in dat geval door de principaal niet gevraagd worden merkspecifieke inves­ teringen te doen in de showroom, demovoer­ tuigen, in opleidingen, IT en dergelijken, tenzij de principaal die vergoedt.

2

Waarom willen fabrikanten/impor­ teurs agenturen? Er zijn meerdere redenen waarom fabrikanten steeds vaker interesse tonen in een agentuurmodel. Bijvoorbeeld de hoge kosten van elektrificatie, toenemende digitalisering en wijzigingen in wet- en regelgeving. Fabrikanten hebben niet altijd het idee dat zij hier optimaal op kunnen inspelen met een dealernetwerk zoals zij dat

nu hebben. Een andere belangrijke reden is de behoefte van fabrikanten om de keten te ‘controleren’ en om zelf directe toegang te hebben tot de klant. Dat willen ze dan zowel online als offline. Met agentschappen hebben ze deze controle en directe relatie, met een franchisenetwerk hebben ze dat niet.

3

Wat moet u doen als uw fabrikant/ importeur overweegt over te stap­ pen op een agentuur? Een belangrijk kenmerk van een agent in een zuivere agen­ tuurrelatie, is dat deze geen commercieel risico mag lopen. Let dus op dat er niet toch commerciële risico’s bij u als agent worden neergelegd. In dat geval is het waarschijnlijk geen zuivere agentuur en dan is de mede­ dingingswet volledig van toepassing. Dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop bijvoorbeeld met prijsstelling kan worden omgegaan. Wees extra alert wanneer een fabrikant de traditionele franchisedistributie gaat combineren met een agentschap. Dat kan tot complexe (juridische) situaties leiden. Inventariseer in ieder geval (altijd) de gevol­ gen voor uw bedrijfsvoering en verdien­


Tekst: Hans de Gram

Inventariseer ook de gevolgen voor uw bedrijfsvoering en verdienmodel, zodat u weet welke afspraken voor u belangrijk zullen zijn

model, zodat u weet welke afspraken voor u belangrijk zullen zijn. De dealervereniging zal een belangrijke rol spelen bij de con­ tractonderhandelingen met de fabrikant/ importeur. BOVAG staat de dealerverenigin­ gen op hun verzoek bij met juridische onder­ steuning.

4

Is een agentuur goed of slecht voor uw verdienmodel? Het eerlijke ant­ woord is dat dit afhangt van de invul­ ling van de overeenkomst. Een agentuur kan interessant zijn, onder andere vanwege de minimale investeringen die van een agent mogen worden gevraagd. Maar een goed verdienmodel is daarmee geen automatisch gegeven. Veel hangt af van de contracten en de businesscase die bij de betreffende agen­ tuur horen. Er zijn drie aspecten die in ieder geval een belangrijke rol spelen:  De vraag of alle risico’s met betrekking tot de transacties en merkspecifieke investe­ ringen daadwerkelijk voor rekening van de fabrikant komen.  De hoogte van de te ontvangen provisie(s).  De vergoeding van de kosten in de transitie van distributeur/dealer naar agent. Zie ook vraag 5.

5

agentuurovereenkomst moeten er, in verband met de transitie van distributeur/dealer naar agent, wat BOVAG betreft afspraken worden gemaakt over in ieder geval:  Vergoeding van de kosten die aan deze tran­ sitie verbonden zijn voor de dealer/toekom­ stig agent. Denk hierbij aan allerlei inves­ teringen zoals in showrooms.  Alle klanten van de dealer, want die gaan straks namelijk naar verwachting ‘over’ naar de importeur/fabrikant. Dit is relevant voor de vaststelling van provisie en de berekening van de wettelijke goodwillvergoeding bij het einde van de agentuurovereenkomst.

6

Wat betekent een agentuur voor uw aftersales? Een agentuur heeft in principe alleen betrekking op de nieuw­ verkoop van auto’s. Afspraken over aftersales zullen naar verwachting in een aparte Erkend Reparateursovereenkomst worden vastgelegd. Dit staat verder los van de agentuurovereen­ komst.  Op mijn.bovag.nl/agentuur vindt u een dossier over agenturen met onder andere meer antwoorden op veelgestelde praktijkvragen en uitgebreidere uitleg over wat een agentuur is en voor u betekent.

BOVAG helpt met advies, uitleg en onderzoek Autodealers en dealerverenigingen die te maken krijgen met agenturen en daar vragen over heb­ ben of advies over willen, kunnen rekenen op de hulp van BOVAG. Zo staan de juristen van BOVAG dealerverenigingen bij met juridisch advies. Voor u als individuele autodealer is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van wat een agentuur is en wat deze vorm voor u bete­ kent. Het dossier Agentuur op mijn.bovag.nl/ agentuur kan u daarbij helpen. U vindt er uitleg en antwoorden op veelvoorkomende praktijkvra­ gen. Omdat er in de dealerbranche veel en snel verandert, verricht BOVAG via meerdere studies onderzoek naar de toekomst van de autoretail. Tijdens het congres voor BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven op 28 juni deelt BOVAG de uit­ komsten van een scenario-onderzoek naar de marktontwikkeling en omvang van autobedrijven in Nederland in 2030. Leden die hier niet bij aan­ wezig (kunnen) zijn, informeert BOVAG uiteraard via andere kanalen.

Wat betekent een agentuurovereen­ komst voor de investeringen die u heeft gedaan? Bij het aangaan van de BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 19


ZERO EMISSIE-AUTO’S

Van olie naar stroom

De metamorfose van Pouw Deventer bereidt zich al een aantal jaar voor op de opmars van de zero emissie-­ voertuigen (ZEV) zoals EV’s en waterstofauto’s. Het autobedrijf investeerde flink in nieuwe kennis, werkplaatsinrichting en, bovenal, in veiligheid. Met resultaat dat het autobedrijf onlangs de ZEV Safety Award won, een prijs voor de meest veilige werkplaats voor zero emissie-auto’s van Nederland. Aftersalesdirecteur Nico de Haan en Hoog Volt Expert (HVE) Erwin van Noorel over ‘de grote metamorfose’.

Erwin van Noorel (Hoog Volt Expert) en Nico de Haan (aftersalesdirecteur)

20 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022


Tekst: Gideon van Aartsen Fotografie: Robin Britstra

Pouw Deventer P ouw Deventer, al 75 jaar een begrip in de oude Hanzestad, was het eerste bedrijf van het latere Pouw Automo­ tive, onderdeel van Emil Frey Neder­ land. Het luxe, recent gemoderniseerde pand is helemaal klaar voor de grote meta­ morfose waarbij de traditionele brandstofauto’s gestaag plaats maken voor de zero emissie-­ voertuigen (ZEV). Aftersalesdirecteur Nico de Haan (57) beent vanuit zijn kantoor op de bovenverdieping naar een ijzeren loopbordes met uitzicht over de werkplaats. “Kijk”, wijst hij, “links beneden zie je de Audi’s, rechts de Volkswagens, aan de overkant de bedrijfsauto’s. En helemaal rechts, daar pal naast de snelroldeuren waar­ door je naar buiten kunt, zie je de extra brede brug en VAS6131-heftafel voor de ZEV’s. Die plek heeft alles met de veiligheid te maken. Je werkt met hoogvolt-spanning. Gaat er serieus iets mis met zo’n elektrische auto, dan laat je hem onmiddellijk zakken en rol je hem naar buiten. Daar levert hij minder gevaar op. Naast de brug zie je ook palen met uitrollinten. Wordt er aan de batterijenbak van een ZEV gesleu­ teld, dan zetten we de werkplek af. Verboden terrein. Signaalborden aan en rond de auto, bekend bij elk personeelslid, van monteur tot verkoper of receptionist, geven aan of het voertuig al dan niet spanningsvrij is.”

Zwembadhaak “En daar aan de muur hangt onze ‘zwembad­ haak’, zo’n ding waarmee zwemleraren vroe­ ger spartelende pupillen boven water trokken”, vervolgt De Haan. “Klinkt misschien luguber, maar die kunststof haak is speciaal vervaar­ digd om monteurs, die ongelukkigerwijs met hoogspanning in aanraking komen, veilig aan hun nek bij de ZEV weg te trekken. Is nog nooit gebeurd, maar ‘safety’ boven alles.” Op het parkeerterrein buiten achter de werk­ plaats bevindt zich nog een geheimzinnige, met linten afgezette plek. “Daar plaatsen we auto’s met instabiele batterijen. Onze ‘quaran­ taineplek’. Je leest soms over elektrische auto’s die spontaan in brand vliegen. Komt altijd door instabiele batterijen. Brengt iemand zo’n probleemauto bij ons, dan gaat-ie eerst een etmaal naar de quarantaineplek. Gebeurt er verder niks, dan ‘knippen’ we de batterij, zoals wij het loshalen uit de auto noemen. Vervol­ gens moet er dan een nieuwe batterij in.”

MEB-technologie

“Het vervangen van batterijen is nu ook ach­ terhaald door de MEB-technologie. Alle nieuwe elektrische modellen van Audi, Seat, Skoda en Volkswagen en binnenkort ook Volkswagen Bedrijfswagens zijn uitgerust met de Modularer E-Antriebs-Baukasten van Volkswagen. Je praat hierbij niet meer over één grote batterij, zoals bij de E-Golf of E-UP, maar over een MEB-plat­ form: het chassis met alle elektrische appara­ tuur en een relaiskast met daarin honderd of meer kleine 3,6V-brandstofcellen, vergelijkbaar met mobiele telefoonbatterijtjes. Is er iets mis met één of meer van die cellen, dan moet de auto de brug op, laat je de relaiskast er onder­ uit zakken op de heftafel en dan ga je op zoek naar de disfunctionerende brandstofcellen. Alleen die vervang je.”

Wij wilden koploper zijn bij het omarmen van die nieuwe technologie. Daarom stuurden we drie monteurs naar de allereerste veertiendaagse Hoog Volt Expert-opleiding van Volkswagen Nico de Haan, aftersalesdirecteur Pouw Deventer Koploper in nieuwe technologie Drie jaar geleden werd met de komst van de VW ID.3 de nieuwe MEB-technologie aange­ kondigd. Nico de Haan: “Wij wilden koploper zijn bij het omarmen van die nieuwe techno­ logie. Daarom stuurden we meteen, vanuit Pouw Deventer, drie monteurs naar de aller­ eerste veertiendaagse Hoog Volt Expert-oplei­ ding van Volkswagen in Wolfsburg.” Vervangend werkplaatschef Erwin van Noorel (45) was een van de drie en is nu gecertifi­ ceerd HVE. Hij vertelt: “Tachtig procent van die opleiding draait om veiligheid. Je mag als HVE nooit alleen aan een ZEV-relais werken,

altijd met z’n tweeën. Je maakt de boel span­ ningsvrij en voert de klus uit volgens strikte protocollen, vastgelegd in een voorgeschreven procedure. Bij elke protocolstap word je online gecontroleerd door meekijkende specialisten van zowel de importeur als van Volkswagen in Duitsland. Pas bij dubbel akkoord kun je verder met de volgende stap, langzaam en voorzichtig. Zo’n klus duurt één tot drie dagen. Tijdens het werk draag je, tegen elektrische schokken, ook een extra dikke overall, spe­ c ia le ha ndschoenen en een hel m met gezichtsbeschermer.” De Haan: “Ik denk dat die bijzondere proce­ dure en de inrichting van onze extra beveiligde ZEV-werkplek ons de ZEV Safety Award heb­ ben opgeleverd. Wij hebben 40.000 euro geïn­ vesteerd in apparatuur en werkplaatsinrichting. Daarbij komt nog zo’n brede brug voor ZEV’s van 15.000 euro. Inmiddels heeft Pouw ook gecertificeerde monteurs en ZEV-werkplekken in Deventer, Zwolle en Apeldoorn. Dit jaar vol­ gen Rijssen en Harderwijk, daarna Kampen.”

Vijf ZEV-veiligheidstips 1. Werk altijd met z’n tweeën aan een ZEV. 2. Houd de zwembadhaak bij de hand. 3. Richt de ZEV-werkplek in nabij de buiten­ deuren. 4. Draag speciale schokbestendige werk­ kleding. 5. Organiseer een veilige quarantaineplek voor ZEV’s met instabiele batterijen.

Pouw Deventer Opgericht: 1947 Locatie: Deventer Onderdeel van: Emile Frey Nederland/

Pouw Automotive Verwacht aantal nieuw verkochte auto’s 2022: 950 Verhouding nieuw verkochte auto’s brandstof/ZEV 2022: 75% / 25% Personeel: 54 fte werknemers Jaaromzet: circa € 54,7 miljoen

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 21


BRANDSTOFTRANSITIE

Niet alles rijdt, rolt of vaart straks elektrisch Wie denkt dat mobiliteit in de toekomst volledig elektrisch wordt, onderschat de noodzaak van hernieuwbare brandstof­ fen en waterstof. Dit was dé conclusie van het BOVAG Brand­ stofdebat op 13 april in Utrecht, waarin energiedeskundigen van de overheid en uit het bedrijfsleven de degens kruisten over de toekomst van hernieuwbare brandstoffen, waterstof en elektriciteit. Een verslag van het debat dat vooruitkijkt naar 2030 en verder.

K

an de brandstoftransitie zonder her­ nieuwbare brandstoffen (biobrand­ stoffen)?, was de centrale vraag tijdens de eerste ronde van het debat. Nee, vindt Eric van den Heuvel, directeur Platform Hernieuwbare Brandstoffen, want zonder hernieuwbare brandstoffen halen we volgens hem de klimaatdoelen niet. “Het beleid voor 2030 stuurt maximaal op elektrisch ter­ wijl voor het aandeel hernieuwbare brand­ stoffen een te strenge limiet geldt. Het resultaat is dat in 2030 nog zo’n tachtig procent fossiele brandstoffen in het systeem zitten.” Petrouschka Werther van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) wijt dit aan het slechte imago van hernieuwbare

22 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022

brandstoffen in politiek Den Haag. “Door het frame van ‘voedsel in de tank’ en ‘bossen die worden gekapt’ liggen hernieuwbare brand­ stoffen politiek heel slecht, en daardoor wordt het in het beleid zo klein mogelijk gemaakt. Het is heel lastig om die beelden weg te nemen.” Toch komt de noodzaak van hernieuwbaar wel degelijk steeds meer voor het voetlicht in Den Haag, vindt Rogier Kuin van BOVAG. “We hebben misschien een slag verloren, maar nog niet de oorlog. Het moet hoger op de agenda komen, daar is een nationaal plan voor nodig net zoals bij EV. De limiet van 65 petajoule hernieuwbare energie moet eraf.” “Zo’n investerings- en innovatieagenda zou zelfs de basis kunnen leggen voor een bio-ba­

Debatvoorzitter Remco de Boer in gesprek met de zaal

sed economy”, denkt Marnix Koopmans van Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI). “We moeten het veel breder en stra­ tegischer bekijken.”

Waterstof: ‘batterij-elektrisch de norm voor personenauto’s’ In het tweede debat bogen de sprekers zich over de vraag wat de plek voor waterstof in 2030 is. Peter Soonius, senior programmalei­ der Mobiliteit & Markt bij Natuur & Milieu, zette het debat op scherp met zijn uitspraak dat hij voor waterstof alleen mogelijkheden ziet in het zwaar transport en scheepvaart en hij verwacht dat batterij-elektrisch de norm wordt voor personenvervoer. Als argumenten


Tekst: Hans de Gram Fotografie: Rianne van den Heuvel

Fit for 55 Duurdere brandstof

Door het frame van ‘voedsel in de tank’ en ‘bossen die worden gekapt’ liggen hernieuwbare brandstoffen politiek heel slecht, en daardoor wordt het in het beleid zo klein mogelijk gemaakt Petrouschka Werther van het ministerie van I&W

noemde hij het energieverlies bij de productie van waterstof en het tekort aan duurzame elektriciteit om groene waterstof te maken. Ook ziet hij dat de markt voor personenver­ voer (en overigens ook zwaar transport) zich vooral richting batterij-elektrisch beweegt. BOVAG-lid Jan Paul Kerkhof (eigenaar van onder meer een waterstoftankstation) en Alex Kaat (kernteamlid van het H2Platform) bestre­ den die visie. Volgens Kerkhof is alleen bat­ terij-elektrisch onmogelijk vanwege een tekort aan netwerkcapaciteit. “Het is bij personen­ vervoer geen kwestie van of het een of het ander, maar van én waterstof-elektrisch én batterij-elektrisch.” Hij pleit ervoor om daarom werk te maken van waterstofinfrastructuur. >

Wie dacht dat het Klimaatakkoord van Rutte III al ambitieus is, rekent buiten Fit for 55. Dit is een pakket maatregelen dat de Europese Commissie voorbereidt om in 2030 in Europa 55 procent minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990. Het uiteindelijk doel is een klimaatneutraal Europa in 2050. Ook de mobiliteit moet daaraan een bijdrage leveren. Jasmin Schous, EU-coör­ dinator Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, schetste tijdens het Brandstofdebat hoe dat de mobiliteitsbranche gaat raken. Schous vertelde dat er plannen zijn voor nog scherpere CO2-normen voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens en het garanderen van vol­ doende laadinfrastructuur, ook komt er een nieuwe richtlijn die bepaalt dat het aandeel her­ nieuwbare energie van 32 procent naar 40 pro­ cent moet. Verder komt er naast het bestaande CO2-emissiehandelssysteem ETS ook zo’n zelfde systeem voor energielevering in de bebouwde omgeving en mobiliteit. Een liter brandstof zou daardoor 12 tot 14 cent duurder worden, hield Schous een berekening van het Planbureau voor de Leefomgeving voor. “Of er al weerstand klinkt in Brussel? Ja, want hoe we dit soort maatregelen eerlijk uitvoeren, is een con­ tinu discussiepunt.”

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 23


GRATIS VOOR BOVAG-LEDEN! Bent u sportsponsor of organiseert u een evenement? Vraag kosteloos veiligheidshesjes en ander promotiemateriaal aan via mijn.bovag.nl/sport

SPONSOR VAN SPORTERS ONDERWEG ALLES VOOR EEN BETERE KILOMETER.


Deskundigen in debat over EV

Onderzoek Derde minder diesel in 2030 BOVAG presenteerde tijdens het Brandstofdebat een scenario-onderzoek naar de ontwikkelingen van brandstoffen en elektriciteit in 2025 en 2030. De conclusies in het kort:

Remco de Boer (dagvoorzitter) in gesprek met Jasmin Schous, EU-coördinator Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van I&W

> Kaat viel hem bij: “Zolang er niet één brand­

stof de oplossing vormt, moet je waterstof niet weg doen. Laat ondernemers als Jan Paul experimenteren en behandel ze qua beleid en subsidiering gelijk met EV.” Petrouschka Werther van I&W was het ten dele met hen eens. Zij verwacht dat batterij-elek­ trisch de norm wordt voor personenauto’s, maar ziet voor bijvoorbeeld taxi’s en bussen kansen voor waterstof. Los daarvan benadrukte ze dat zolang de laadinfrastructuur voor bat­ terij-elektrisch niet voldoende is, investeren in andere opties zoals waterstof noodzakelijk is.

Elektriciteit: ‘stimuleer EV voor de gewone consument’ Afgaand op de debatten over hernieuwbare brandstoffen en waterstof leek één conclusie veilig te trekken: de sterren voor elektrische voertuigen staan gunstig. Maar daar dachten de tafelgasten toch genuanceerder over. Zo stelt Nancy Kabalt van het Formule E-team, het adviesorgaan van de overheid voor elek­ trisch rijden vast dat Nederland het best goed doet met 400.000 EV’s en 90.000 (semi-) publieke laadpunten. “Maar de nieuwverkoop blijft inmiddels flink achter op andere West-Eu­ ropese landen.” Ook Soonius van Natuur &

In 2030 wordt er 50% minder diesel getankt voor personenauto’s en bestelwagens ten opzichte van 2021.

Milieu vindt dat de groei van het EV-wagen­ park niet snel genoeg gaat. Rogier Kuin is bezorgd over de korte én lange termijn. “Er is in euro’s nu eigenlijk geen verschil meer in bijtelling tussen benzine en EV en voor na 2025 is er nog helemaal geen beleid voor sti­ mulering.” Ook vraagt hij zich af of de laad­ infrastructuur straks wel op orde is. Werther van I&W erkende dat het sneller kan. “Wellicht gaat een verbod op niet-nul-emis­ sieauto’s helpen, ik verwacht dat dit er in 2035 komt.” Een Nederlands verbod al in 2030 invoeren is niet toegestaan. Betalen naar Gebruik kan pas vanaf 2030 worden ingevoerd en biedt bovendien voor de positie van EV ook geen soelaas. Zowel Kuin als Kabalt hamerden daarom op beleid voor 2025-2030 met daarin concrete maatregelen zoals de bijtelling weer naar 12 procent en een aanschafsubsidie voor EV zon­ der jaarschotten. “Zie het plan van BOVAG, RAI, ANWB, VNA en Natuur & Milieu op toe­ komstautobelastingen.nl. Die maatregelen zijn nodig om de gewone consument perspectief te bieden in plaats van de ‘happy few’ die EV nu kunnen betalen. Tachtig procent koopt een gebruikte auto en die kun je pas kopen als die op de markt is.”

In 2030 wordt er 25% minder benzinde getankt voor personenauto’s en bestelwagens ten opzichte van 2021.

In 2030 zal er 600% meer vraag komen naar elektriciteit voor personenauto’s en bestelwagens. Het scenario-onderzoek is een voorbereiding op een nieuwe versie van de BOVAG-brede brand­ stofvisie, die dit jaar verschijnt. Meer weten over het onderzoek en de brandstofvisie?  Ga naar mijn.bovag.nl/brandstofvisie.

BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 25


EVENEMENTEN

BOVAG-agenda Juni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Juli 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

8, 9 & 15 juni

28 juni

8

juni Regiobijeenkomst BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven (Zwolle) In gezellige café-setting wordt u op de hoogte gebracht van actualiteiten in de branche en dossiers waar BOVAG mee bezig is. Daarnaast kunt u bijpraten met collega-ondernemers onder het genot van een drankje.

9

juni Regiobijeenkomst BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven (Best) In gezellige café-set­ ting wordt u op de hoogte gebracht van actuali­ teiten in de branche en dossiers waar BOVAG mee bezig is. Daarnaast kunt u bijpraten met collega-ondernemers onder het genot van een drankje.

14

juni Leden-bezoeken-ledendag voor auto­ was- en poetsbedrijven (Best) Na twee jaar organiseert BOVAG weer een Leden-bezoeken-­ ledendag voor autowas- en poetsbedrijven. Op dinsdag 14 juni 2022 om precies te zijn, deze keer in regio Eindhoven. De dag start in ’t Boshuys in Best met een kort inhoudelijk programmadeel

inclusief algemene ledenvergadering. Daarna wordt de groep verdeeld in tweeën voor het parallelprogramma, dat bestaat uit een workshop van Jelle Drijver en een bezoek aan Washin7 van Frank Vekemans. Erbij zijn? Meld u tijdig aan!

15

juni Regiobijeenkomst BOVAG Verhuuren Deelautobedrijven (Bunnik) In gezellige café-setting wordt u op de hoogte gebracht van actualiteiten in de branche en dossiers waar BOVAG mee bezig is. Daarnaast kunt u bijpraten met collega-ondernemers onder het genot van een drankje.

28

juni Jaarcongres BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven (Nieuwegein) Het congres met als thema ‘Vol gas vooruit’, inclusief de bekend­ making van de winnaar van BOVAG Onafhanke­ lijk Autobedrijf van het Jaar, vindt vanaf 14.00 uur plaats in NBC Nieuwegein.

29

juni Ledenbijeenkomst BOVAG Energie­ systemen & Revisie (Ede) Bij Aeres Tech in Ede

– het trainingscentrum voor technische sectoren – is er volop ruimte om te netwerken. Uiteraard krijgt u ook een interessant programma voorge­ schoteld met aandacht voor onderwijs, lopende projecten en vakinhoudelijke onderwerpen. We wisselen de formele zaken af met een rondlei­ ding bij Aeres Tech, een lunch, diner en een spreekbeurt van Peter van der Wel die een leer­ zaam en humoristisch betoog houdt over voed­ sel, mobiliteit en de energietransitie.

2

juli BOVAG Nationale Autowasdag Eén dag auto’s wassen en poetsen voor het goede doel, het Nationaal MS Fonds, dat doen we op de BOVAG Nationale Autowasdag op zaterdag 2 juli.

 Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op mijn.bovag.nl/evenementen.  BOVAG houdt zich bij evenementen aan de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Vergaderen bij BOVAG

Handige websites

Van kleine besloten bijeenkomsten tot grote presentaties of congressen. Iedereen is welkom om te vergaderen in het BOVAGhuis in Bunnik.

 mijn.bovag.nl Laatste branchenieuws, achtergrondinformatie in dossiers, praktische tools en hulpmiddelen.

C entraal in Nederland  Zalen voor 4 tot 250 personen  Gezonde, verse en ambachtelijke maaltijden uit de BOVAGkeuken  Ruim atrium biedt ruimte voor uw event of afterparty  Ruime, eigen parkeergelegenheid Nieuwsgierig? Doe de virtuele tour door het BOVAG­ huis op www.bovag.nl/vergaderen. Daar vindt u ook informatie over zalen, catering en tarieven. Reserveren kan via de site, maar ook via (030) 65 95 212 of vergaderen@bovag.nl.

26 BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022

2 juli

 mijn.bovag.nl/ledenadvies Advies over cao en personeel, juridische zaken, arbo en veiligheid, milieuzaken en fiscale zaken.  bovagkrant.nl Alle edities online teruglezen, plus informatie voor adverteerders.  bovag.nl Informatie voor consumenten, inclusief zoekmachine waarin alle BOVAG-leden terug te vinden zijn.  bovagledenwinkel.nl Profiteren van collectief inkoopvoordeel, exclusief voor BOVAG-leden.


SERVICE Het BOVAG-verenigingsbestuur Han ten Broeke algemeen voorzitter verenigingsbestuur@bovag.nl

Peter Niesink algemeen directeur, bestuurslid peterniesink@bovag.nl

Jan Paul Kerkhof bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

Hans Bresser directeur strategie & inno­ vatie, bestuursadviseur hansbresser@bovag.nl

Timon Rutten bestuurslid verenigingsbestuur@bovag.nl

George de Booij financieel directeur, bestuurslid georgedebooij@bovag.nl

Afdelingen Autodealers

Fietsbedrijven en Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven

Geert Brummelhuis E geertbrummelhuis@bovag.nl T (030) 659 52 42 Tankstations en Autowas- & Poetsbedrijven

Vacature

Truckdealers en Truck& Trailerbedrijven

Erik Stern E erikstern@bovag.nl T (030) 659 52 16

Aad Verkade E aadverkade@bovag.nl T (030) 659 53 02

Verhuur- & Deelautobedrijven Schadeherstelbedrijven en Ruitschadeherstelbedrijven Marjolijn Spoorenberg E marjolijnspoorenberg@bovag.nl T (030) 659 52 34

BOVAG-adviseurs Algemeen

Onafhankelijke Autobedrijven en Schadeherstelbedrijven niet gelieerd aan dealer(holding) Frans Bastiaansen (west) fransbastiaansen@bovag.nl T 06 51 35 50 57 Hendri Dierkes (noordoost) hendridierkes@bovag.nl T 06 30 27 81 72 Hubèr Jongejan (zuid) huberjongejan@bovag.nl T 06 23 66 94 41

Autodealers en Schadeherstelbedrijven gelieerd aan dealer(holding)

René Lamers (oost) renelamers@bovag.nl T 06 20 44 11 67 Jan Pieter van der Meulen (west) janpietervandermeulen@bovag.nl T 06 22 55 57 58

Maerten Boenders (noordwest) maertenboenders@bovag.nl T 06 13 95 60 09 Jos Overmars (noordoost) josovermars@bovag.nl T 06 22 19 62 35 Stefan Niesink (midden) stefanniesink@bovag.nl T 06 13 98 46 33

Onafhankelijke Autobedrijven, Dutch Car Restorers en Autogroothandelaren

Frank Ruygrok E frankruygrok@bovag.nl T (030) 659 53 52 BOVAG-werkgeverscoaches

Linda Bergstra E lindabergstra@bovag.nl T 06 41 09 68 39

Jaap Verweij E jaapverweij@bovag.nl T (030) 659 52 58 Caravan- & Camperbedrijven en Aanhangwagenbedrijven

Remko van Eindhoven E remkovaneindhoven@bovag.nl T 06 22 40 23 29

Maarten Mastop E maartenmastop@bovag.nl T (030) 659 52 30

Linda Heutinck E lindaheutinck@bovag.nl T 06 57 84 77 11

Rijscholen Maarten van Hoof (zuidoost) maartenvanhoof@bovag.nl T 06 22 39 14 32 Remco van Rijn (zuidwest) remcovanrijn@bovag.nl T 06 20 05 32 50

Renate van Rijnsoever E renatevanrijnsoever@bovag.nl T 06 21 93 79 09

Hannie Tak E hannietak@bovag.nl T (030) 659 52 27

Jolanda Hofman E jolandaverwoert@bovag.nl T 06 82 25 59 79

Energiesystemen & Revisie Michel Voorwinde E michelvoorwinde@bovag.nl T (030) 659 54 93

Levien Meiresonne (noord) levienmeiresonne@bovag.nl T 06 20 58 04 89

Colofon 27 mei, jaargang 28, nr. 5 De BOVAGkrant is het officiële leden­magazine van BOVAG en verschijnt 11 keer per jaar. UITGEVER BOVAG, Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik. Postbus 1100, 3980 DC Bunnik Tel. (030) 65 95 211 I: bovagkrant.nl HOOFDREDACTIE Danielle Rousselet-Waltuch E: daniellerousselet@bovag.nl REDACTIE Hans de Gram, Linda in ’t Hout E: redactie@bovag.nl TRAFFIC Carolien van Rheenen E: traffic@bovagkrant.nl PROJECTBEGELEIDING & VORMGEVING Clog-Work.com - Martijn Ubink ADVERTENTIES Informatie over verschijningsdata, plaatsing en tarieven van advertenties op bovagkrant.nl. Mail: sales@bovag.nl

DRUK Drukkerij Zalsman, Zwolle ABONNEMENTEN Opgave, adres­wijzigingen en vragen: Abonnementenland, Postbus 20, 1910 AA Uitgeest. Tel. (025) 125 79 24 E: klantenservice@aboland.nl I: aboland.nl Abonnementsprijs: € 118,— per jaar excl. btw. (Losse nummers op aanvraag.) BOVAGKRANT niet ontvangen? Mail naar traffic@bovagkrant.nl MEDEWERKERS AAN DEZE UITGAVE Gideon van Aartsen, Robin Britstra, Han ten Broeke, Peter Arno Broer, Marco Slot, Adobe Stock,

De redactie van BOVAG is bij de samen­stelling van deze uitgave zorgvuldig te werk gegaan. Ondanks dat kan het toch mogelijk zijn dat gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. BOVAG stelt het op prijs om daarvan op de hoogte te worden gesteld. Hergebruik van artikelen uit de BOVAG­krant is toegestaan, mits BOVAG daarvoor vooraf toestemming heeft ge­geven. Op sommige artikelen en beelden rust copyright. BOVAG kan (tenzij sprake is van opzet en/of grove schuld van BOVAG of haar medewerkers) geen aan­sprakelijk­heid aanvaarden voor moge­lijke gevolgen die zouden kunnen voort­vloeien uit het (her)gebruik van de in deze uit­gave opgenomen informatie.

BOVAG-dochters BOVAG werkt nauw samen met een aantal dochters, op het gebied van verzeke­ringen, onderwijs en data.

Bovemij Takenhofplein 2 6538 SZ Nijmegen T: (024) 751 21 31 E: info@bovemij.nl I: www.bovemij.nl

Innovam Structuurbaan 2 en 19 3439 MB Nieuwegein T: (030) 608 77 22 E: info@innovam.nl I: www.innovam.nl

RDC Groep De Boelelaan 7 1083 HJ Amsterdam T: (020) 549 71 71 E: servicedesk@rdc.nl I: www.rdc.nl BOVAGkrant NUMMER 05 / MEI 2022 27


Dit zijn de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit in het mkb Ransomware

Malware Alle kwaadaardige software die schade toebrengt aan je computersysteem.

Een vorm van malware waarbij een hacker een systeem blokkeert en gijzelt. Tegen betaling krijg je weer toegang.

Phishing CEO-Fraude Een valse betaalopdracht naar de financiële administratie door een crimineel die zich voordoet als de CEO.

Hengelen naar persoonlijke gegevens (zoals inlogcode of wachtwoord) via nepmails.

Spoofing

Kenmerken zoals e-mail of telefoonnummer vervalsen om tijdelijk een valse identiteit aan te nemen.

Meer weten? Bekijk dan onze speciale pagina over cybercrime: bovemij.nl/cyber Hier vind je allerlei artikelen over cybercrime en delen we ervaringen van ondernemers in de mobiliteitsbranche.

Factuurfraude

Facturen vervalsen van bestaande zakelijke relaties