Page 1

NUMMER 04–2018

Pipelife Pili sluk Porsgrund dusj er oppgradert Pass pĂĽ at kundene dine har oppdatert brannutstyr

Les mer om VVS Fagmann

Side

fordelene dine 04


Vi er helt avhengige av å bruke kalenderfunksjonen i JobOffice. Det er en super løsning som gjør at alt går raskere. SIDE 10

Innhold 03 Ny Alternakatalog med oppdaterte priser 03 VVS Fagmanns fordeler 04 Er det vanskelig å holde seg oppdatert på alt som tilbys i VVS fagmann? 07 Garantert jevn temperatur 08 Nyheter fra Porsgrund 10 Bruker minst mulig tid på alt vi «må»! 12 Sikker og problemfri montering 13 Brannsikkerhet for dine kunder! 15 PUST! 17 Premieringsprogram 18 Ikke-rør tjenester 20 Månedens tips!

04

08 14

Månedsnytt er et magasin for VVS Fagmann-kunder, utgitt av Brødrene Dahl

2

PORSGRUND SHOWERAMA 10-5. Et høykvalitets dusjkabinett med moderne utseende og smarte funksjoner integrert. En stødig base og solid glass dør som er enkel å åpne - dusj etter dusj. Porsgrund Showerama 10-5 er et sikkert valg. Ingen lekkasjer, bare et trygt, smart og stilrent dusjkabinett for alle. Salgsklar fra mai 2018. www.porsgrundbad.no/showerama


BRØDRENE DAHL

VVS Fagmanns fordeler

Alt til baderommet 2018

Hvor flink er du til å bruke fordelene du har som VVS Fagmann? Du vet kanskje ikke om alle? Alt til baderommet

2018

Hvis du enten laster ned VVS Fagmann appen via Appstore eller Googleplay vil du være mye nærmere til å få oversikt over det du kan benytte deg av. Det gjelder både kampanjer du ikke bør gå glipp av og gode avtaler vi har med andre leverandører som Tryg, Mercedes Benz, JobOffice og Codex advokat for å nevne noen. Last ned i dag, det vil lønne seg!

Therese Bjelde, VVS Fagmann Ansvarlig

Ny Alternakatalog med oppdaterte priser Brosjyren kan bestilles på NRF nr. 9999932

04–2018

Har du innspill eller noe på hjertet som du synes vi bør høre, send en e-post til therese.bjelde@dahl.no eller ring 22 72 54 06

3


ER DET VANSKELIG Å HOLDE SEG OPPDATERT PÅ ALT SOM TILBYS I VVS FAGMANN? Vi har to enkle hjelpemidler som gjør det enkelt å holde seg oppdatert på alle nyheter og tilbud! VVS Fagmann sin lukkede Facebook gruppe Gruppen er lukket, men søk oss opp og vi vil godkjenne deg. Her vil du finne informasjon om fordeler i VVS Fagmann, artikler som er ferdig laget som du enkelt kan dele videre på din side. På den måten kan din Facebookside fremstå som en markedsføringskanal for deg og ditt firma om du ønsker det. VVS Fagmann sin app Det er enkelt å finne ut hvilke fordeler du har som VVS Fagmann. Søk opp «vvsfagmann» i Appstore eller GooglePlay og last ned. Kommer du ikke inn? Da betyr det at ditt nummer ikke er registrert i basen. Send SMS til 984 03 857 med teksten «registrer meg» så fikser vi det kjapt! Vi ønsker jo ikke at andre enn du som er VVS Fagmann skal ha tilgang til alle godene man kan benytte.

4


04–2018

5


6


GARANTERT JEVN TEMPERATUR Ønsker du jevn temperatur i dusjen, vi garanterer det! Opplever du en kunde som klager på ujevn temperatur i dusjen har vi løsningen på dette. ALLTID jevn temperatur med FM Mattsson. DET garanterer vi*!

FM Mattsson 9000E II Sikkerhetsbatteri Trykk og termostatstyrt 5 års temperatur garanti NRF nr. 4301822

safe temp

Safe temp Alle FM Mattsson sine sikkerhetsbatterier er trykk- og termostatstyrte og sikrer jevn temperatur. Vi garanterer at temperaturen holder seg innenfor ±1 °C. 5 års temp garanti Takket være dobbeltfunksjonen hos våre sikkerhetsbatterier får du alltid den temperaturen du vil ha. Vi garanterer at temperaturen holder seg innenfor ±1 °C når du bruker rennende vann, selv om temperatur og trykk i ledningene varierer. Hvis blandebatteriet ikke oppfyller dette, utbedrer vi feilen. Du må selvfølgelig ha tilgang til varmtvann for at garantien skal gjelde. Garantien* gjelder alle FM Mattssons sikkerhetsbatterier. 5 års kalk garanti Selv om du har kalkholdig vann hjemme, så skal det ikke påvirke funksjonen til våre blandebatterier. Det garanterer vi. Vi forplikter oss til å utbedre eventuelle feil dersom funksjonen i blandebatteriets styreenhet blir nedsatt på grunn av kalkbelegg. Garantien* gjelder alle FM Mattssons sikkerhetsbatterier.

04–2018

FAKTA FM Mattsson er Sveriges eldste kranprodusent. Allerede i 1865 ble FM Mattsson grunnlagt av Frost Matts Mattsson, og har siden den tid vært en foregangsbedrift for hele bransjen. Til å begynne med ble det produsert urverksdetaljer til Mora-klokken, lusekammer, bjeller, spenner og hælsporer. I 1876 støper Frost Matts sine første tønnekraner. Blandebatteriene utmerker seg fremfor alt med sin høye kvalitet og innovative tekniske løsninger. FM Mattsson var for eksempel først med keramiske tetninger, frostsikre hagekraner og to ­­verdensunike løsninger – mykt­stengende ettgrepsbatterier og sikkerhets­batterier.

7


NYHETER FRA PORSGRUND Integrert festekrok for enkel montering.

Glasset er ferdig limt til hjørneprofilen.

Avløpet fra Geberit er av høy kvalitet og enkelt å montere.

Justérbare støtteben og hjul under dusjkaret. Det er enkelt å få kabinettet på plass i hjørnet og gjøre de endelige justeringene.

8

NYE SHOWERAMA 10-5. Et trygt og stabilt høy­ kvalitets dusjkabinett for alle bad. Nyskapende design, tilgjengelig i den populære femkantede formen og den moderne firkantede formen. Velkjent montering som enkelt utføres av en person. Nye Showerama 10-5 Comfort er et komplett dusjkabinett med et perfekt matchende blandebatteri, en luksuriøs takdusj og integrert hylle. Salgsklar fra mai 2018.


LAGET FOR NORDMENN SIDEN 1948. ETTER 70 ÅR SAMMEN, ER DU FORTSATT VÅR INSPIRASJON.

PORSGRUND SHOWERAMA 10-5. Et høykvalitets dusjkabinett med moderne utseende og smarte funksjoner integrert. En stødig base og solid glassdør som er enkel å åpne - dusj etter dusj. Porsgrund Showerama 10-5 er et sikkert valg. Ingen lekkasjer, bare et trygt, smart og stilrent dusjkabinett for alle. Salgsklar fra mai 2018. www.porsgrundbad.no/showerama

04–2018

9


BRUKER MINST MULIG TID PÅ ALT VI «MÅ»! Olsen & Wallum AS i Sandefjord er en velrenommert rørleggerbedrift med mange oppdrag. Takket være JobOffice og PocketLink på nettbrett, har de full på kontroll over alle de 11 gutta som er ute og skrur.

AV: ANNE MERETE MOE

10


JobOffice er lett å lære seg. Når du har lært deg litt, så tar du resten veldig fort, siden du jobber på samme måten i hele programmet. Erik Olsen kommer fra en rørleggerfamilie. Firmanavnet har historiske røtter tilbake til 1952, men i dette firmaet er det ingen som jobber gammeldags. - Med JobOffice fra Holte har vi full oversikt digitalt, og kan bl.a. fakturere fort, forteller han. PocketLink på nettbrett - JobOffice er kjempefint å bruke. Alle gutta ute dirigeres via PocketLink på nettbrett. Her får de tildelt jobbene, de registrerer timer og materiell, og fakturagrunnlag skapes. Vi er helt avhengige av å bruke kalenderfunksjonen i JobOffice. Det er en super løsning som gjør at alt går raskere. Kalenderen oppdateres når avtaler flyttes, og gutta kan se hverandres kalendere. Olsen & Wallum utfører det meste innen VVS. Rehabilitering av boliger er det mye av, og også en del større oppdrag, bl.a. varmeanlegg og sprinkler på nærings- og kontorbygg. Erik Olsen forteller at de også bruker modulen Prosjektregnskap i JobOffice fullt ut. – Denne gjør at prosjektene alltid er «up to date», så lenge alle husker å registrere hva de har gjort. Det er viktig for oss å ha full oversikt til enhver tid. Lett å lære seg JobOffice - JobOffice er lett å lære seg. Når du har lært deg litt, så tar du resten veldig fort, siden du jobber på samme måten i hele programmet. Man trenger ikke å være datageni for å kunne bruke det, noe som er veldig viktig for håndverkere. De gidder ikke bruke det hvis det blir for tidkrevende. Ferdig kalkulerte pakker - Når jeg kalkulerer, bruker jeg både de ferdige pakkene som ligger i programmet, og pakker som jeg har laget selv. Det kan være pakker med rør-i-rør, skap med alt av fordelere og kuplinger osv. Det er bare å dra pakka inn på skjermbildet, så ligger alt inne med deler og timer, og du trenger ikke tenke noe mer på det. Dette sparer meg for utrolig mye tid, i motsetning til å sitte og lete gjennom prislistene til leverandøren manuelt. Hvis jeg skal kalkulere f.eks. rehabilitering av bad i

04–2018

en enebolig, så er hele regnestykket ferdig på et kvarter til tjue minutter. Kalkulering av større prosjekter går også så det suser med JobOffice. Kjapp fakturering - Inne på kontoret er vi særdeles fornøyd med faktureringsløsningen i JobOffice. Når vi registrerer kunden, så legger vi på forhånd inn avtale om eventuelle påslag. Når gutta har gjort sin del av jobben og materialer og alt er lagt inn, er det bare noen kjappe tastetrykk for å rekalkulere og sjekke at alt er blitt riktig. Så er det bare å trykke på fakturaknappen. Det ligger også purring og inkassovarsel automatisk i fakturaprogrammet. Vi er heldigvis ikke mye plaget med trege betalere, vi er faktisk veldig fornøyd. Da vi fikk tilsyn var det godt å ha sjekklister Bedriften har nettopp anskaffet sjekkliste­ modulen i JobOffice, og er i ferd med å ta den i bruk. Til nå har de brukt sjekklister gjennom Fagtorget. Erik Olsen forteller at sjekklistene var gode å ha da de fikk tilsyn for noen måneder siden. – Plutselig kom en inspektør som skulle gjennomgå systemene våre. Det kom vi godt ut av, takket være sjekklistene. Det var veldig gøy å ha alt på stell, og det blir nok enda bedre nå, med de nye sjekklistene. Inspektøren fortalte at det var mye dårlig rundt omkring, men for oss ble det en god opplevelse. Fordel med alt på ett sted – kjørebok også! - Vi synes det er en fordel å ha all programvare samlet hos én leverandør, sier Erik Olsen. - Og særlig hos en som Holte, som har faglig tyngde til å fortsette å utvikle løsningene videre. Det er også greit å ha én support å kontakte, og som i tillegg er lydhør for innspill. Nå skal vi også inn på Holte elektronisk kjørebok, så fort det lar seg gjøre. Da kommer vi til å spare enda mer tid, og det er bra. Vi ønsker å bruke så lite tid som mulig, på de tingene vi er nødt til å gjøre. JobOffice forenkler og effektiviserer arbeidsdagen vår, så vi rekker å gjøre mer. Og vi rekker å ta en ekstra kaffekopp også!

FAKTA Mange rørleggere bruker tid på tungvint prosjektstyring, fra de mottar en forespørsel og fram til jobben er gjort. Bransjesystemet JobOffice er utviklet av fagfolk, for å gjøre det enklere å strukturere arbeidsdagen. Jobben med bl.a. søknader, anbud og pristilbud kan utføres raskere. Timelister, forbruk og bilder synkroniseres daglig og gir full oversikt, slik at faktura kan sendes når som helst. JobOffice leveres av HOLTE

11


FAKTA Pipelife Norge er Norges største produsent og leverandør av rør­system i plast. Bedriften er en del av Pipelife-konsernet som er blant E ­ uropas ledende produsenter av plastrør og tilhørende deler. Rørene benyttes til vann, avløp, gass, kabel­beskyttelse og elektriske husinstallasjoner. De har en egen forsknings- og utviklings­avdeling i ­Surnadal, og ­investerer kontinuerlig i nye ­produkter og produksjonsmidler for å sikre en b ­ ærekraftig og miljøvennlig ­produksjon i Norge.

12

SIKKER OG PROBLEMFRI MONTERING Pipelife har forbedret PILI 75 mm slukbend med stoppeknaster! AV: KJETIL LØFTEN, PRODUKTSJEF VVS

Det er nok flere av oss som har montert PILI forskalingsform for langt nede på PILI slukbendet. Dette medfører at PILI sluket ikke lar seg montere uten eventuell ombygging. Vi i Pipelife har derfor laget stoppeknaster på PILI slukbendet, slik at forskalingsformen ikke kan monteres for langt ned på bendet. Med bruk av PILI 75mm slukbend får vi en sikker og problemfri montering. Dette er nå standard utførsel på PILI slukbend.

Stoppeknaster PILI 75 mm slukbend, NRF nr. 4522094


BRANNSIKKERHET FOR DINE KUNDER! Vi har brannskap, brann­tromler og pulverapparat på lager. Minn kunden på at dette må oppdateres, som alt annet!

Brannskap 790x790x130 mm, type 3

Branntrommel 19 mm, med svingbar arm

Branntrommel 19 mm, slange for fast veggmontering

Brannslukningsapparat 6 kg, abc pulver

Bøyle for slangeuttrekk

Brannskap Altech brannskap type 3 er produsert iht. EN671 og 694, og er kun beregnet for bruk til slukking av branner. Branntrommler Slangetrommel for montering på vegg, leveres i 25 og 30m utførelse. Tromlene finnes i to utførelser, med svingbar arm og for veggmontering. Modellen med svingbar arm er kun beregnet som ren slukketrommel. Modellen for fast montering, kan benyttes som brukstrommel. Festemateriell medfølger ikke. NRF NR.

PRODUKT

MÅL

9202501

Altech brannskap 25m type 3 f/utenpåliggende og innfelt montasje

790x790x130 mm

9202502

Altech brannskap 30m type 4 f/utenpåliggende og innfelt montasje

790x790x130 mm

9202503

Altech branntrommel f/vegg 30 m. Med svingbar arm

565x555x240 mm

9202504

Altech branntrommel f/vegg 25 m. Med svingbar arm

565x555x240 mm

9202505

Altech branntrommel 30 m. For fast veggmontering

555x555x210 mm

9202507

Bøyle for slangeuttrekk

170x90x20 mm

9252506

Kuleventil m/hurtigkupl. f/trykkluft P2-3 trykkluftarmatur

9202521

Brannslukningsapparat 6 kg, klasse A43 B233 C-slukker, ABC pulver

04–2018

17,5x17,5x580

Visste du at … Når når kunder skifter ut k ­ jøkken eller vaskeromsmøblene, bør de også vurdere å bytte ut brannslangen som kanskje er like gammel som møblene. I alle norske boliger er det påkrevd med slokkeutstyr. Norsk Brannvern anbefaler en kombinasjon av brannslange, pulverapparat på soverom, og skumapparat i forbindelse med kjøkken/stue.

13


14


PUST! PUST er forkortelsen for pumpestasjon og navnet Grundfos har satt på en hel serie mindre avløpspumpestasjoner for 1–25 boliger. Pumpestasjonene er konstruert for å pumpe kloakk fra hus og hytte hvor selvfall er ugunstig.

04–2018

15


Grundfos tilbyr PUMPESTASJONER – PUST AUTOADAPT PUST AUTOadapt er en pumpestasjon som med bare tre komponenter er en komplett pumpestasjon. Vi tilbyr en løsning som passer til hus eller hytte. Fordelene er mange, men fremfor alt er det hvor enkelt det er å installere den. I utgangspunktet trenger man bare koble til strøm for at pumpestasjonen skal starte opp. Det er enkelt for deg å guide kunden frem til riktig valg av pumpestasjon, enkelt for installatøren ved installasjon, og enkelt for sluttbruker å slappe av og stole på pumpestasjonen. Løftehøyde i terreng (høydeforskjell mellom pumpestasjon og utløp fra pumpeledning), lengde på pumpeledning, dimensjon på pumpeledning og kapasitet er viktige parametere for valg av rett pumpe. For å tilby kunden en pumpestasjon som passer deres behov, følg tre enkle trinn (som du finner i brosjyren vår), eller bruk Grundfos Selection Tool for en komplett pumpestasjon.

Dimensjonering og simulering av trykkavløpssystemer Ved behov av dimensjonering av mindre trykk­ avløpssystemer er Grundfos alltid behjelpelig. Vi bruker et dataprogram, SIMPS, hvor vi kan dimensjonere og simulere et rørnettverk i trykkavløp. Vi lager et kart med rørdimensjoner og en rapport med pumper, pumpestasjoner, rørdimensjoner, rørlengder, vannhastigheten i rør mm.

GRUNDFOS PUST

Prefabrikerte pumpestasjoner

Grundfos presenterer PUST pumpestasjoner

Det hele blir enda enklere når du finner de NRF-numrene du trenger så er det bare å bestille, for dette er nå lagerlagt hos Brødrene Dahl.

Grundfos brosjyre

FAKTA Grundfos er en av verdens ­største pumpeprodusenter, og produserer mer enn 16 millioner pumpeenheter i året. De produserer sirkulasjonspumper til varme og aircondition og andre sentrifugalpumper til industri. ­Grundfos er verdens største produsent av sirkulasjons­ pumper og dekker ca. 50 % av verdensmarkedet. I tillegg til pumpene, produserer og selger ­Grundfos motorer til pumpene, sam­tidig som de utvikler og selger avansert elektronikk til overvåkning og styring av pumper og pumpeanlegg. Selskapet har største delen av a ­ ktivitetene sine ut fra Danmark, men er representert via Grundfos-konsernet i mer enn 45 land. Grundfos Selection Tool https://no.grundfos.com/campaigns/pust.html

16


Premieringsprogram VVS Fagmann-kunder opptjener produktbonus på kjøp av utvalgte leveran­dørers produkter.

PRODUKTPREMIE

KJØPSPREMIE

VVS Fagmann-kunder opptjener produktbonus på kjøp av utvalgte leveran­dørers produkter.­

Premien baseres på totalt kjøp hos Brødrene Dahl. OMSETNING

PREMIE

BUTIKKPREMIE

0–200.000

0

Har du som kunde butikk- eller utstillingsadresse, er det mulighet for en premie på inntil kr. 15 ­­ 000,- som skal brukes på uttak av BDs egne produkter til bruk i utstilling. Dette skal kvalitetssikres av din lokale BD kontakt. Deretter sendes dokumentasjon på utgifter til VVS Fagmann-ansvarlig, ved Therese Bjelde.

200.000–450.000

5.500

450.000–600.000

12.500

600.000–800.000

18.500

800.000–1.000.000

25.000

MARKEDSFØRINGSPREMIE

1.000.000–1.250.000

43.000

Premien er basert ifht omsetning hos BD: Opptil 1 000 000,- i omsetning -> 15 000,1 000 000,- til 1 800 000,- i omsetning-> 20 000,Over 1 800 000,- i omsetning -> 30 000,VVS Fagmann logoen skal være med i alt markedsføringsmateriell, men ikke ha ­dominerende plass. Kopi av betalt faktura og annonsemateriell sendes til lokal ­salgssjef, som videresender til VVS F ­ agmann ansvarlig for kreditering. For å få dekket nettside av markedsstøtten må siden være utarbeidet av vår partner, Idium. Merk at det ikke utbetales markedsføringspremie før forventet omsetning er over 200 000,-.

1.250.000–1.500.000

47.000

1.500.000–1.750.000

50.000

1.750.000–2.000.000

54.000

2.000.000–2.500.000

57.000

2.500.000–3.000.000

60.000

3.000.000–5.000.000

70.000

5.000.000–7.500.000

75.000

7.500.000–10.000.000

80.000

VERVEPREMIE

10.000.000 og over

100.000

Verver du en annen kunde får du kr. 5 000,- i premie på vervetidspunktet. Omsetter den nye ­kunden for minimum kr. 450 000,- det første året, mottar den som verver en en premie på kr. 7 500,- i tillegg. Dette utbetales med eventuell øvrig opptjent VVS Fagmann bonus. Opptjent bonus utbetales kun om man er ajour med sine betalingsforpliktelser til BD.

04–2018

Gullklubbkunder får kr. 5 000,- ekstra i premie. Omsetningen er eks. frakt og avgifter.

17


Ikke-rør tjenester Som VVS Fagmann-kunde får du tilgang til en rekke tjenester som kan bidra til å gjøre hverdagen din enklere og rimeligere.

KUTT KOSTNADER MED VISMA Visma tilbyr ferdigforhandlede rabattavtaler på tilnærmet alt du trenger i din daglige drift, hos over 40 leverandører. Visma Innkjøpssamarbeid gir betydelige stordriftsfordeler og gode priser på alle innkjøp – selv for små bedrifter. Som VVS Fagmann-kunde får du gratis tilgang til Visma innkjøpssamarbeid.

INNKJØPSORDNING I samarbeid med Brødrene Dahl tilbyr nå Optimera en egen og meget fordelaktig innkjøpsordning for alle medlemmer i VVS Fagmann. Optimera har en betydelig markedsposisjon i Norge innen salg og distribusjon av byggevarer og trelast, med over 100 utsalgssteder og nærmere 2000 ansatte.

FAKTURAOPPFØLGING & INKASSO VVS Fagmann har en rammeavtale med Axactor om faktura­oppfølging & inkasso som er skreddersydd for VVS-bransjen.

Våre anbefalte leverandører for deg som håndverker:

KONTAKT JAN I. ROSTAD Tlf.: 900 19 006 E-post: jan.rostad@optimera.no Web: www.optimera.no

KONTAKT MORTEN REIERSRUD Tlf.: 416 42 378 E-post: morten.reiersrud@axactor.no Web: www.axactor.no

IVARETA MYNDIGHETENES KRAV Holte leverer bransjesystemet JobOffice som hjelper rørleggere med å strukturere sin arbeidsdag. Med JobOffice blir det bl.a. enkelt å prise jobben, bestille varer, føre timer og materiell, kjørebok, samt ta bilder/ dokumentere underveis og sende faktura og FDV når jobben er gjort.

GUNSTIG FIRMABILHOLD LeasePlan tilbyr gode betingelser på leasing av firmabil til VVS Fagmannen kunder. Vi tilbyr alle bilmerker. Enkelt – Oversiktlig – Rimelig.

Her får du alltid gode betingelser på dekk, felger, ­dekkhotell og rekvisita.

Circle K gir deg gode rabatter på drivstoff. Du får også rabatter på bulkprodukter, vask og olje, samt pumpepris i Sverige og Danmark.

Norwegian gir deg gode rabatter ved bestilling på alle ruter de opererer.

Vi har to gode hotellavtaler for deg og din bedrift. Du får gode rabatter hos både Thon Hotels og First Hotels.

Holte har også systemer som muliggjør effektiv håndtering av sjekklister og rutiner via app/web på mobil og nettbrett. Systemet er skreddersydd for VVS-bedrifter som foretrekker en papirløs hverdag, effektive interne prosesser og økt lønnsomhet. KONTAKT Tlf.: 45 50 60 70 E-post: vvsfagmann@holte.no

Hertz er vår leverandør på bilutleie. Hertz er verdens største og eldste bilutleieselskap med over 8.000 utleie­kontorer i mer enn 150 land. I Norge har Hertz mer enn 170 utleiestasjoner på samtlige flyplasser og i de fleste større byer og tettsteder.

Vi gir deg tilgang til ferdigforhandlede rabatterte avtaler på internettløsninger og fasttelefoni hos TDC. Vi har også en rekke avtaler med andre partnere:

Les mer og registrer deg GRATIS på visma.no/innkjopssamarbeid/optimera KONTAKT VISMA ADVANTAGE: Tlf.: 21 00 25 00 E-post: va@visma.no Web: visma.no/innkjopssamarbeid/vvs-fagmann/

18

BRANSJESYSTEM FOR RØRLEGGERE JobOffice er et brukervennlig system, spesielt utviklet for rørleggere. Systemet kommuniserer med IT-­systemene hos Brødrene Dahl, for utveksling av varepriser, bestillinger, leverandørfakturaer, pakksedler og liknende.

TEGNEPROGRAM Få tilgang til tegneprogram som er unikt for VVS Fagmann. KONTAKT EKANALER Tlf.: 22 72 55 99 eller 22 72 54 06 (Therese)

Løsningen er fullintegrert med de fleste økonomi­systemer og alle VVS fagmann-kunder vil få 50 % rabatt.

KONTAKT KJETIL NIELSEN Tlf: 970 61 477 / 23 06 98 00 E-post: kjetil.nielsen@leaseplan.com Web: www.leaseplan.no

ELEKTRONISK KJØREBOK ABAX elektronisk kjørebok gir deg full kontroll på bilbruken. Kjøreboken er utviklet til beste for både arbeidsgiver og arbeidstaker. ABAX ­elektronisk kjørebok er offentlig godkjent. KONTAKT Tlf.: 22 22 22 99 E-post: kundesenter@abax.no Web: www.abax.no

ELEKTRONISK KJØREBOK VVS Fagmann har inngått en samarbeidsavtale med Devinco AS om produktene SpeedyCraft mobilt ordresystem og ViaTracks elektronisk kjørebok. Avtalen sikrer alle VVS Fagmenn tilgang til markedsledende produkter til gunstige betingelser. KONTAKT JØRGEN SKÅRBREVIK Tlf.: 959 49 277 E-post: salg@devinco.com Web: www.devinco.no


VI KAN HJELPE DEG På våre klinikker jobber kiropraktorer, osteopater, fysioterapeuter, massører og akupunktører tett for å gi deg den optimale behandlingen for å normalisere funksjonen i ledd og muskulatur.

RABATT PÅ BIL Toyota gir spesialrabatt på Toyota Proace, men gir i tillegg rabatt på øvrige Toyota-modeller som ­markeds­ føres i Norge og som selges av alle ­Toyota-forhandlere. 15 % rabatt på etter­montert utstyr.

Vi har klinikker i store deler av landet.

KONTAKT Din lokale Toyota-forhandler

BESTILL TIME Tlf.: 02325 Web: www.klinikkforalle.no

VVS FAGMANN-PRISER Partner/senioradvokat kr. 2.195,Ansatt advokat kr. 2.095,Advokatfullmektig kr. 1.895,(alle priser er eks.mva.) MERCEDES-BENZ VITO Mercedes-Benz Vito til meget fordelaktig pris.

ØYEKLINIKK - Gratis forundersøkelse - 3000kr i rabatt på øyeoperasjon - 24 måneders rentefri delbetaling Book din forundersøkelse på en av våre 12 klinikker!

KONTAKT RONNY NORDBY Tlf.: 23 37 65 00 Mobil: 952 88 872 E-post: ronny.nordby@erikarnesen.no Web: www.erikarnesen.no

KONTAKT Tlf.: 815 00 260 Web: www.memira.no

NYTT FIRMA? Da trenger du en visuell identitet. Blå Design hjelper deg med det du trenger. Vi jobber konseptuelt og utformer et unikt uttrykk som gir deg det lille ekstra. Kontakt oss for et ­uforpliktende pristilbud. KONTAKT Tlf.: 22 17 27 26 E-post: post@blaadesign.no Web: www.blaadesign.no

ADVOKATHJELP Vår samarbeidsavtale med Codex Advokat sikrer dere kvalifisert bistand til rabatterte priser. Dere har rett til ½-­times gratis bistand om løpende spørsmål eller om dere vil ha vurdert en uenighet. Det gjelder også ansattes private problemstillinger. Opplys at du er VVS Fagmann-kunde ved henvendelse.

KONTAKT Tlf.: 907 38 936 (Helge) eller 928 66 708 (Bente) E-post: hat@codex.no eller bbg@codex.no Web: www.codex.no www.entrepriserettsadvokater.no

MOBILLØSNINGER Dipper tilbyr ­enkle og oversiktlige mobil­løsninger helt uten bindingstid. STEINSPRUT ELLER NYTT BILGLASS Riis Bilglass er Norges største bilglasskjede med 114 ­avdelinger lokalt i hele Norge. Vi utfører alle tjenester innen bilglass på alt av person- vare- og lastebiler og ellers alle transportmidler. Hos oss håndterer vi alle kjøretøy og garanterer fagmessig utført arbeid ved alle Riis Bilglass sine avdelinger. KONTAKT Tlf.: 09009 Web: bilglass.no

KONTAKT Tlf.: 06020 Web: www.dipper.no/vvsfagmann

KOMPLETT BEDRIFT – HANDLE MED RABATT VVS Fagmann og Komplett Bedrift har et samarbeid som gir deg gode priser på IT-utstyr. Gå inn på linken under for mer info. Web: www.komplettbedrift.no/fagmann

GRAFISK PRODUKSJON Trenger du brosjyrer, plakater, klistremerker, skilt eller andre ting for å markedsføre din bedrift? Runestein er et grafisk produksjonsbyrå og leverer det du måtte ha behov for. KONTAKT Steinar Nordbø Tlf.: 91 58 66 50 E-post: steinar@runestein.no

NETTSIDER OG DIGITAL MARKEDSFØRING Gode rabatter på tjenester som hjelper til med å gjøre din bedrift synlig på nett. Idium leverer rimelige og brukervennlige nettsider og alt av tjenester innenfor markedsføring på nett. KONTAKT Petter Kilaas Tlf.: 452 66 455 E-post: petter.kilaas@idium.no

04–2018

EU-KONTROLL, SERVICE OG REPARASJONER AutoMester utfører EU-kontroll, service og reparasjoner i hele Norge. AutoMester gir 15 % rabatt på arbeid og deler til rørleggerfirmaer som er medlem av VVS fagmannkjeden. KONTAKT Marthin Østbye Dahlen Tlf.: 909 11 429 E-post: marthin@automester.no Ingunn Sæbø Johnsrud Tlf.: 906 14 263 E-post: ingunn@automester.no Web: automester.no

RABATT PÅ BILDEKOR Bilen som effektiv reklameplass! Stort sett blir bilfolie brukt som reklameplass. Men samtidig som bilfolie er en svært effektiv metode for markedsføring og profilering, kan folie også være løsningen for deg som er lei av fargen på bilen din, eller bare vil beskytte den originale lakken. Som VVS Fagmann får du gode rabatter på bilfolie fra Printing AS. KONTAKT Stian Strømberg Tlf.: 93824459 E-post: stian@printing.no

FORSIKRING Forsikringen omfatter arbeider du gjør fra nybygg til rehabilitering, ombygging og reparasjonsarbeider. Også maskiner, materialer og utstyr er dekket. KONTAKT MARIUS BALLARI Tlf.: 975 29 946 E-post: marius.ballari@tryg.no

19


Månedens tips!

Finn alt du trenger på vvsfagmann.no! Nå med mer enn 600 produkter i sortimentet. Mange redaksjonelle tidsriktige artikler, som du kan bruke videre.

24 1

Brødrene Dahl AS Brynsengveien 5 0667 Oslo Tlf: 22 72 55 00 www.dahl.no

6

Ø M E R KE T ILJ

71

M

TR YK K S AK

Med forbehold om trykkfeil og endringer i produktspesifikasjoner

Skjerm bd maanedsnytt 042018  
Skjerm bd maanedsnytt 042018