Boom Management brochure voorjaar 2024

Page 1

VOORJAAR 2024 Management | CoachingBeste lezer, Voor je ligt de brochure met de boeken die wij in het eerste halfjaar van 2024 uitgeven. Het team van Boom Management is er trots op je deze nieuwe titels te presenteren. Boeken voor managers en coaches en professionals in organisaties gaan over het functioneren van organisaties en de mensen die daar werken. Meer en meer overstijgen managementboeken de grenzen van de organisatie. Steeds vaker gaan managementauteurs in op de maatschappelijke impact die organisaties hebben – en de wisselwerking tussen organisatie, mens en samenleving. We staan voor grote veranderingen en uitdagingen. Polarisatie, conflicten, klimaat, energietransitie, veranderende arbeidsmarkt, diversiteit, duurzaamheid, kunstmatige intelligentie. Dit vraagt om leiderschap, luisteren, open communicatie, dialoog. Maar ook om creativiteit, inspiratie en energie. In deze brochure vind je boeken die niet alleen de rol van managers en coaches in organisaties bespreken, maar ook hun impact op de bredere samenleving. Deze boeken inspireren om samen aan leiderschap te werken en de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Met hartelijke groet, Team Boom Management Astrid, Eduard, Elke, Emily, Freek, Marloes, Martine, Mischa, Paul, Sandra en Wieke

1


InhOUD

2

Inhoud

Jitske Kramer

Tricky Tijden

4

Danielle Braun

Da’s gek

6

Wim Daniëls

Spreken in het openbaar

8

Malinca Verwiel

Impact maken met humor

10

Marjon Bohré-den Harder

Emoties doe je maar thuis

12

Jan Jonker

Transitie van betekenis

14

Yvonne Burger en Laurens Knoop (red.)

De essentie van coaching

16

Rogier Havelaar

De nieuwe bestuurscultuur begint bij jou

18

Cornell Vernooij, Maarten Hendriks, Judith Stuijt e.a.

De irrationele organisatie

20

Stas Pavlov, Bart Versteegen en Rini van Solingen

Toolkit voor Product Owners en Product Managers

22

Sarah Derriks-de Wit en Frank Kobus

De LEGO® SERIOUS PLAY®-methode voor agile professionals

23


InhOUD

Inhoud

Björn Prevaas en Niels van Loon

Werken aan programma’s

24

Maarten Fijnaut

De overtreffende trap van leiderschap

25

Jessica Kruijssen

Vind je sprankelkracht

26

Marjolijn Feringa

Voorelkaarkrijgkunde

27

Kim Jansen

het generatie-effect

28

Froukje Weidema

Luisterboek

29

René Meijer

Omgaan met ongemak in coaching en training

30

Saskia IJszenga

Trots op je team

31

Eric Edens, Ilona Goessens, Nancy Kalbvleesch, Jannet Koster en Ietze Oostinga

De kracht van Theorie U

32

Barend Last, Ilona Boomsma en Jean-Luc Laval Beter, leuker, sneller

33

Anke Siegers

Van gedoe naar gedragen

34

Betteke van Ruler

Strategisch communicatie frame II

35

3


Jitske Kramer

Tricky Tijden Laat je niet gek maken Een heldere duiding aan de tricky tijden van verandering. Met dringende oproep tot moed, creatie en waarachtigheid. We kunnen meer dan we denken.

Elke grote transformatie gaat gepaard met het loslaten van het vertrouwde, het verleggen van grenzen, het uitdagen van de gevestigde orde, het bespotten van heilige symbolen en het ter discussie stellen van autoriteiten. Reis mee door de verwarrende tussentijd, een complexe transitiefase waarin de wereld lijkt te spelen met haar eigen regels. In deze fascinerende dynamiek van verandering verschuilen we ons achter schijnzekerheden en laten we ons gemakkelijk verleiden door illusies, wilde verhalen en mooie beloftes. Dit is het speelveld van verleidelijke tricksters, experts in het manipuleren van de waarheid. Het grootste gevaar schuilt echter niet in hen, maar juist in degenen die te weinig weerstand bieden. En dat zijn we bijna allemaal.

• Filosofische en praktische tips om de weg te vinden in veranderende tijden • Prikkelende inzichten van antropoloog en bestsellerauteur Jitske Kramer • Van de auteur van Werk heeft het gebouw verlaten, 25.000 exemplaren verkocht

In Tricky Tijden ontrafelt Jitske Kramer op meeslepende wijze de menselijke patronen van ingrijpende veranderingen. Haar boek geeft duiding en leest als een avonturenverhaal, vol kansen, gevaren en verleidingen. Jitske doet een dringende oproep tot begrip, actie en moedig leiderschap om hier samen dwars doorheen te gaan. Het einde is nog niet in zicht; we zijn verdwaald, maar zeker niet verloren.

foto Marie Broeckman

ISBN 9789024464197 NUR 740, 761 € 25,00

Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Ze schreef de bestsellers De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures en Werk heeft het gebouw verlaten.

april 288 pp 15 × 23 cm paperback e-book ISBN 9789024464203 € 19,95


BOOM MAnAGEMEnT

5


Danielle Braun

Da’s gek Een antropologische kijk op ‘normaal’ Verrassende verhalen die je net even anders laten kijken naar de vraag: wat is eigenlijk normaal?

• Bijzondere verhalen geven een introductie in de antropologie • Zet aan tot nadenken over maatschappelijke vraagstukken rondom gek en normaal • Van bestsellerauteur en winnaar van Managementboek van het Jaar met De Corporate Tribe (2016)

Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel over iets? Over iets dat je raar vond, of ongewoon? Da’s gek neemt je mee op reis en laat je met de blik van een antropoloog kijken naar de wereld, naar de zorg, naar werk en naar relaties tussen mensen. Dan blijkt dat ‘normaal’ soms best gek is, en ‘gek’ soms behoorlijk normaal. Of iets gek is, hangt af van de context. In 25 verhalen geeft Danielle Braun antropologische levenslessen, met daarbij prikkelende vragen. Door haar frisse blik op de mens raak je prettig in de war en wordt je leven nooit meer hetzelfde. Je maakt kennis met het tegendraadse vogeltje Harry, leert hangen in het ‘ondertussen’, gaat paradijsvogels waarderen en leert ‘bubbel-polygaam’ en ‘radicaal-realistisch’ te zijn. Elk verhaal sluit af met antropologische tools en reflectieve vragen voor thuis en op je werk. Zo word je zelf een beetje antropoloog. Van je eigen leven.

ISBN 9789462763852 NUR 801 € 32,50

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, columnist en een van Nederlands topsprekers. Ze is auteur van De Corporate Tribe, Building Tribes, Tribaal Kantoorgedoe en Patronen.

januari 208 pp 22 × 22 cm gebonden


BOOM MAnAGEMEnT

7

‘Wat ze je niet vertellen wanneer je zoals ik antropologie gaat studeren, is dat je de rest van je leven een weirdo bent. Een buitenstaander in je eigen omgeving. Welkom bij de club. Dit boek rekent ook af met jouw normaal zijn.’ Joris Luyendijk, antropoloog, journalist, auteur


Wim Daniëls

Spreken in het openbaar 50 trefzekere tips Praktische adviezen om nooit meer op te zien tegen spreken voor een groep.

Last van plankenkoorts, podiumvrees of microfoonangst? Veel mensen vinden het moeilijk om te spreken in het openbaar, ze zien ertegenop om voor een groep het woord te voeren. Zelfs voor een kleine groep. Als het maar enigszins kan, doen ze er het zwijgen toe, omdat ze denken dat ‘het woord voeren’ niet voor hen is weggelegd. Dat is jammer, betoogt beroepsspreker en -schrijver Wim Daniëls. Ze doen zichzelf tekort en waarschijnlijk ook de mensen tot wie ze het woord hadden kunnen richten. In dit boek geeft hij vijftig rake tips om spreken in het openbaar niet als een last te ervaren, maar als een mooie uitdaging te zien.

• Voor zowel professionele sprekers als mensen die slechts af en toe het woord moeten voeren • Concrete en verfrissende ideeën over spreken voor grote en kleine groepen • De auteur put uit zijn eigen podiumervaring voor uiteenlopende gezelschappen

Dit boek is voor alle mensen die weleens in een situatie terechtkomen – en voor wie geldt dat niet – waarin ze ten overstaan van een groep het woord moeten voeren. Voor de professional die beroepsmatig veel voordrachten houdt, maar ook voor de incidentele spreker die het woord moet nemen. Bijvoorbeeld op een bruiloft, een ouderavond, tijdens een vergadering, in een teambijeenkomst of bij een jubileum. Na het lezen van Spreken in het openbaar spreekt iedereen met plezier voor een publiek.

ISBN 9789024464319 NUR 801 € 20,00 april 144 pp 14,8 × 21 cm paperback e-book ISBN 9789024464326 € 15,95

Wim Daniëls is schrijver van beroep en hij treedt op met theatervoorstellingen. Daarnaast presenteert hij twee tv-programma’s: Het dorp en Nederland op Film.


BOOM MAnAGEMEnT

9


Malinca Verwiel

Impact maken met humor Hoe maak je de zaal gek? Een verslavende methode om je publiek te raken met humor.

Stop met gortdroge presentaties en afstandelijke professionaliteit. Dit boek leert je hoe je het zware licht maakt, het serieuze luchtig, het ingewikkelde simpel, het zure zoet en het onbespreekbare bespreekbaar. Cabaretregisseur en docent Malinca Verwiel laat je zien hoe je als spreker aan de touwtjes trekt. Hoe je je publiek kunt dirigeren, zodat ze aan je lippen hangen. Ze put uit haar rijke ervaring en universele theaterwetmatigheden die ook ten grondslag liggen aan bekende tv-programma’s als De Avondshow met Arjen Lubach en Even tot hier.

• Leer hoe je je publiek met humor inspireert, betrokken maakt en activeert • Met twintig praktische humortools en voorbeeldvideo’s die werken voor elke spreker en voor elk publiek • Voor een uitdagende blik op leren, performen, authenticiteit en humor

Impact maken met humor staat vol voorbeelden en technieken om ervoor te zorgen dat je publiek op een leuke, luchtige manier iets leert. Het legt uit hoe je je toehoorders inspireert, zodat ze ambassadeur worden van jouw boodschap. Zonder dat je ze de les leest. Met succes garanderende tools voor sprekers op een podium, voor trainers voor groepen en voor professionals die veel presenteren.

ISBN 9789024464296 NUR 801 € 25,00 mei 176 pp 15 × 23 cm paperback

Malinca Verwiel is oprichter van de School voor Humor & Authenticiteit en al 35 jaar bevlogen cabaretregisseur van onder anderen Claudia de Breij, docent en trainer voor executives, economen, marketeers en engineers. Ook was ze een van de pioniers achter Loesje.

e-book ISBN 9789024464302 € 19,95


BOOM MAnAGEMEnT

11


Marjon Bohré-den Harder

Emoties doe je maar thuis Waarom je gevoelens beter wél kunt meenemen naar je werk Emoties en werk mogen best samengaan, totdat het ten koste gaat van de productiviteit. Totdat het moeilijk wordt. En dat gebeurt geregeld. Maar waarom toch? Wat maakt dat emoties en werk zich soms zo moeilijk laten combineren?

• Leert je begrijpen waarom we emoties zo lastig vinden én welke informatie je daardoor laat liggen • Direct toepasbaar voor jezelf en voor de begeleiding van anderen die worstelen met gevoelens op het werk • Met praktisch stappenplan dat je helpt begrijpen wat je eigen emoties en die van anderen betekenen

Emoties op het werk, we vinden het maar lastig en een hoop gedoe. Kunnen we niet gewoon normaal doen en ons werk een beetje zakelijk houden? Maar wat als die emoties een schat aan informatie geven die ons helpt om betere besluiten te nemen? In Emoties doe je maar thuis lees je over de meest voorkomende emoties en de informatie die daarin verborgen ligt. Je leest waarom emoties zo ongemakkelijk zijn in ons werk, hoe we (inefficiënte) manieren hebben gevonden om ermee om te gaan en vooral: hoe je deze ongebruikte informatiebron kunt ontsluiten. Een praktisch stappenplan waarmee je emoties kunt gebruiken en hoe je als coachende professional anderen kunt helpen ontcijferen wat hun emoties vertellen.

foto Bemind Fotografie

ISBN 9789024463473 NUR 808 € 23,50

Marjon Bohré-den harder is organisatiepsycholoog en bedrijfskundige. Ze werkt als executive (team)coach met leiders aan het vergroten van menselijkheid in organisaties. Ze is verbonden aan de Universiteit Leiden waar ze onderzoek doet naar de relatie tussen leiderschapsgedrag en menselijkheid. Marjon schreef eerder De perfectie paradox en De menselijke organisatie.

mei 192 pp 15 × 23 cm paperback e-book ISBN 9789024463480 € 18,95


BOOM MAnAGEMEnT

13


Jan Jonker

Transitie van betekenis Organiseren van collectieve waarde Een radicaal nieuw organisatorisch perspectief, hard nodig om praktisch gemeenschappelijk te werken aan de urgente duurzaamheidsopgave.

Organisaties en overheden lijden aan veranderkundige armoede. Daardoor lukt het niet urgente en complexe sociale, ecologische en materiële duurzaamheidsopgaven succesvol het hoofd te bieden. Het ontbreekt aan een concreet doel, gezamenlijke betekenis, nieuwe vormen van (collectieve) waardecreatie en een methodische aanpak.

• Een praktisch antwoord op de veranderkundige impasse waarin de duurzaamheidsopgave verkeert • Een concrete aanpak voor collectieve waardecreatie op basis van het WEconomy Model • Rijk geïllustreerd met infographics, schema’s en veranderkundige modellen

Om uit deze impasse te komen, zoekt Jan Jonker naar vormen van betekenisvol organiseren die wel leiden tot collectieve waardecreatie rond duurzaamheid, circulariteit, sociale inclusiviteit en biodiversiteit. Met zijn WEconomy Model biedt hij een handelingsperspectief om fundamentele veranderingen vorm te geven. Uiteindelijk is het volgens hem onvermijdelijk dat we ons huidige sociale contract omvormen tot een sociaaleconomisch-ecologisch contract. Transitie van betekenis is een rijk inspiratieboek voor veranderaars, beleidsmakers, leidinggevenden, politici en iedereen die wil bijdragen aan de grote veranderopgaven van deze tijd. De infographics, schema’s en modellen dragen bij aan het concreet vormgeven van fundamentele veranderingen in een lokale of regionale context.

ISBN 9789024463770 NUR 801 € 47,50 mei 256 pp 24,1 × 19,2 cm gebonden

Jan Jonker is emeritus hoogleraar Duurzaam Ondernemen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde eerder onder andere De kunst van veranderen, Nieuwe Business Modellen en Duurzaam organiseren.

e-book ISBN 9789024463787 € 37,95


BOOM MAnAGEMEnT

15

‘Als mijn boeken ergens toe moeten leiden, dan is het dat mensen zeggen: shit, daar heb ik nog nooit zo over nagedacht.’ Jan Jonker, in een interview met Managementboek over zijn vorige boek Duurzaam organiseren (2020)


Yvonne Burger en Laurens Knoop (red.)

De essentie van coaching Principes en praktijk van hedendaagse stijlen

Het boek bij de succesvolle collegereeks van The School of Life.

De essentie van coaching biedt een overzicht van de meest gebruikte en gerespecteerde stijlen van professionele eenop-eencoaching. Het is geschreven door gerenommeerde experts op het gebied van coaching, samengesteld door Yvonne Burger, hoogleraar executive coaching en Laurens Knoop, oprichter van The School of Life. In dit boek komen negen deskundigen aan het woord over de essentie van hun vak. Zij laten je zien hoe de uiteenlopende coachstijlen worden toegepast, waarom ze op hun eigen wijze effectief zijn, wat de wetenschappelijke basis is en bij welke vraagstukken de stijlen het meest tot hun recht komen. Ook gaan de auteurs in op onderliggende aannames, uitgangspunten en mensbeelden.

• Geschreven door (inter)nationale autoriteiten in het coachvak • Aandacht voor werkvormen en casuïstiek én theoretische achtergronden en wetenschappelijk fundamenten • Met QR-code voor toegang tot video’s van de succesvolle collegereeks van The School of Life

Uit casuïstiek blijkt hoe deze stijlen praktisch werken en welke bijbehorende interventies en werkvormen coaches kunnen inzetten. Dit boek biedt zodoende een breed overzicht van de essentie van professionele een-op-eencoaching. Het helpt coaches van alle niveaus een gefundeerde keuze te maken voor een coachstijl.

ISBN 9789024464371 NUR 808 € 27,50 maart 225 pp 17 × 24 cm paperback

Yvonne Burger is hoogleraar bij het VU Center for Executive Coaching en heeft een eigen coachpraktijk. Laurens Knoop is oprichter van The School of Life. Overige auteurs zijn: Solange Boasman, Erik de Haan, Barbara Hoogenboom, Erik van de Loo, Annemarie van der Meer, Ien G.M. van der Pol, Marianne van der Pool, Marijke Spanjersberg, Saskia Tjepkema en Jakob van Wielink.

e-book ISBN 9789024464388 € 21,95


BOOM MAnAGEMEnT

17


Rogier Havelaar

De nieuwe bestuurscultuur begint bij jou Inzicht in de politieke arena Transformeer de gevreesde politieke ‘slangenkuil’ in een speeltuin van constructieve samenwerking voor jouw organisatie.

• Doordachte analyses van politieke vraagstukken, met voorbeelden waaraan de lezer de eigen ervaring eenvoudig kan relateren • Praktische handvatten voor wie plotseling met de politieke arena geconfronteerd wordt • Het boek combineert een informele, relativerende en prettige leesstijl – als vrienden onder elkaar

De nieuwe bestuurscultuur begint bij jou ontrafelt de politieke arena en geeft handvatten om zelf de bestuurscultuur te verbeteren. Met een simpele vraag over het verdelen van een appel wordt stap voor stap duidelijk hoe ingewikkeld én hoe mooi de politieke arena in zowel bedrijven als overheden is. Dit boek is meer dan een managementboek; het is een gids door de mist van schurende belangen, tegenstrijdige opvattingen en – voornamelijk – veel emotie. Met heldere voorbeelden geeft socioloog, filosoof en trainer Rogier Havelaar – werkzaam in politiek en bedrijfsleven – tips om jouw boodschap zo over te brengen dat de ander er niet omheen kan en uitnodigt om op een zinvolle manier te reageren. Of je nu een beginnend talent of een ervaren leider bent, in de politiek of het bedrijfsleven werkt, dankzij dit boek verandert de gevreesde politieke slangenkuil in een speeltuin van constructieve samenwerking die de bestuurscultuur blijvend zal verbeteren voor jou en jouw organisatie.

ISBN 9789024464609 NUR 801 € 29,50

Rogier havelaar is organisatiesocioloog en filosoof met een veelzijdige achtergrond. Hij heeft managementervaring opgedaan binnen zowel corporate organisaties als grote familiebedrijven en verschillende landelijke politieke partijen. Als zzp’er geeft hij trainingen en assessments aan politici en bestuurders.

april 224 pp 15 × 23 cm paperback e-book ISBN 9789024464616 € 23,50


BOOM MAnAGEMEnT

19


Cornell Vernooij, Maarten Hendriks, Judith Stuijt, Flore Louwers, Wouter ten Have en Steven ten Have

De irrationele organisatie Impact van biases blootgelegd en benut

Verrassende invalshoek die je in staat stelt biases in de praktijk te herkennen, er bewust(er) mee om te gaan en in je voordeel in te zetten.

• Een waarderende blik op biases, zodat je ze voor je kunt laten werken • Kennis uit meer dan 10.000 wetenschappelijke artikelen in een handzaam overzicht • Handvatten die direct toepasbaar zijn in de praktijk van organisaties en management

Mensen worden in hun denken en gedrag sterk beïnvloed door biases, ofwel systematische, irrationele denkpatronen. Toch is hier binnen organisaties en teams beperkt aandacht voor. Dat is een gemiste kans voor eenieder die organisaties wil laten excelleren en betere besluiten wil nemen. Ten grondslag aan dit boek liggen de analyse en beoordeling van ruim 10.000 wetenschappelijke artikelen over biases en interviews met 40 bestuurders over dit thema. Zonder uitzondering onderschrijven de bestuurders het belang van kijken voorbij je eigen irrationele denkpatronen. Tegelijkertijd missen zij handvatten voor de praktijk, want hoe doe je dat? De irrationele organisatie biedt bestuurders, managers en adviseurs deze kennis en handvatten vanuit een positief waarderend perspectief op biases. Aan de hand van praktijkverhalen en bevindingen uit hun onderzoek nemen de auteurs je mee langs belangrijke organisatie- en veranderkundige thema’s zoals strategie, communicatie, cultuur en leiderschap en de rol die bias hier kan spelen.

ISBN 9789024464975 NUR 801 € 32,50 juni 224 pp 17 × 24 cm paperback

Cornell Vernooij, Maarten hendriks, Judith Stuijt, Flore Louwers, Wouter ten have en Steven ten have zijn adviseurs bij TEN HAVE Change Management en auteurs van Organizational Behaviour and Change Management: The Impact of Cognitive and Social Bias. Dit boek legt de wetenschappelijke grondslag onder De irrationele organisatie.

e-book ISBN 9789024464982 €24,95


BOOM MAnAGEMEnT

21


BOOM MAnAGEMEnT

Stas Pavlov, Bart Versteegen en Rini van Solingen

Toolkit voor Product Owners en Product Managers 99 creatieve werkvormen, workshops en tools voor productontwikkeling Een toolkit die je als Product Owner of Product Manager altijd in de buurt wilt hebben.

22

• Naslagwerk vol praktische werkvormen die direct kunnen worden toegepast • Houvast voor Product Owners en Product Managers die nog geen uitgebreide toolkit beheersen • Brengt plezier en energie in meetings en workshops door de afwisselende en doelgerichte toepassing

Dat vraagt om werkvormen die deze interactie mogelijk maken en gericht zijn op de te maken keuzes. Maar hoe doe je dat? In deze toolkit staan 99 creatieve werkvormen die helpen om structuur aan te brengen in meetings. De workshopformats helpen zo snel en effectief mogelijk keuzes te maken en met een beslisboom vind je vlot de best passende werkvorm. Zo kan je je in een mum van tijd goed voorbereiden op een sessie.

Meer en meer organisaties leunen sterk op agile werkwijzen en wendbare organisatie-inrichting. Daarin wordt constant de nadruk gelegd op in korte cycli het meest waardevolle doen en dat direct toetsen bij klanten. Product Owners en Product Managers hebben de meest bepalende stem bij het kiezen van wat er eerst wordt gedaan en wat later. Echter, alles in een agile organisatie draait om interactie, gesprekken en samenwerking.

ISBN 9789024449989 | NUR 808 | € 49,95 | mei | 344 pp | 21 × 21 cm | gebonden | e-book ISBN 9789024449996 | € 37,95

Stas Pavlov is Product Leadership Consultant en Professional Scrum trainer bij Prowareness Academy. Bart Versteegen is Product Leadership Consultant en Professional Scrum trainer bij Prowareness Academy. Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, hoogleraar aan de TU Delft en (co)auteur van o.a. Toolkit voor agile coaches en scrum masters en Agile.


BOOM MAnAGEMEnT

Sarah Derriks-de Wit en Frank Kobus

De LEGO® SERIOUS PLAY®methode voor agile professionals Praktische werkvormen om samen te bouwen aan een wendbare organisatie Kom met behulp van LEGO® op een uitdagende manier tot visuele oplossingen en maak agile events waardevoller. • Een uniek en inspirerend praktisch handboek voor de LEGO® SERIOUS PLAY®-methode als verdieping op reeds bestaande agile werkvormen • Vol met voorbeelden die je ertoe aanzetten LEGO® ook in je ‘werkende leven’ te gebruiken • Zeer actueel: LEGO® voor volwassenen is een groeiende markt

De taal van LEGO® spreken we allemaal. Met elkaar creëer je deze taal door het gebruik van metaforen en kom je gezamenlijk tot prachtige oplossingen voor complexe vraagstukken. Of je nu introvert bent of extravert, directielid of developer, met deze andere manier van faciliteren krijg je iedereen aan het bouwen en verzamel je met elkaar waardevolle inzichten van alle kanten. In dit boek staan naast achtergrondinformatie en verdiepende uitleg 99 werkvormen waarin stap voor stap wordt uitgewerkt hoe je agile events kunt faciliteren met behulp van de LEGO® SERIOUS PLAY®methode. Het boek leent zich door de opbouw en indeling zeer goed als naslagwerk en staat vol met handige tips.

LEGO® SERIOUS PLAY®, the Minifigure® and the Brick® and Know® configurations are trademarks of the LEGO® group, which does not sponsor, authorize or endorse this activity.

ISBN 9789024464890 | NUR 801 | € 34,95 | juni | 224 pp | 17 × 24 cm | paperback | e-book | ISBN 9789024464906 | €27,50

Sarah Derriks-de Wit is Senior Agile Management Consultant en Frank Kobus is Agile Coach. Beiden zijn gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY®-facilitators werkzaam bij Prowareness. Ze hebben al vele workshops verzorgd bij bedrijven in verschillende sectoren.

23


BOOM MAnAGEMEnT

Björn Prevaas en Niels van Loon

Werken aan programma’s Handboek voor de programmamanager

Een theoretisch en praktisch houvast voor programmatisch werken. 24

• Compleet, toegankelijk en met veel praktijkvoorbeelden • Welkome introductie voor de beginnende programmamanager en een naslagwerk voor de routinier • Inclusief website met verdiepende teksten en ondersteunende materialen zoals templates en scans Werken aan programma’s is hét handboek voor de programmamanager. Voor alle professionals die de aanpak van hun programma’s naar een hoger plan willen tillen en die een stap willen maken in hun ontwikkeling in het vak.

achter programmatisch werken centraal. Björn Prevaas en Niels van Loon beschrijven de redenen om voor deze benadering te kiezen en hoe die aanpak er op hoofdlijnen uitziet. In het tweede deel gaan de auteurs dieper in op de programma-aanpak aan de hand van zeven thema’s: vormgeven, organiseren, sturen, beslissen, samenwerken, leiden en ontwikkelen. Ze lichten elk thema toe vanuit verschillende invalshoeken en geven praktische handvatten en instrumenten om ermee te werken. De website bij het boek biedt nog meer verdieping. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor beginnende en ervaren programmamanagers, programma-eigenaren, bateneigenaren, projectmanagers, verandermanagers en alle andere professionals die meer grip willen op het werken aan programma’s.

Programmamanagement is een bijzondere manier van samenwerken die goed past bij een tijd van grote en snelle veranderingen. In het eerste deel van dit boek staan de principes

ISBN 9789024464333 | NUR 801 | € 44,90 | juni | 400 pp | 17 × 24 cm | paperback | e-book ISBN 9789024464340 | € 35,95

Björn Prevaas is adviseur en begeleider op het gebied van programmamanagement en auteur van Leiderschap van de programmamanager, Program Canvas en de website werkenaanprogrammas.nl. niels van Loon is programmamanager en schreef eerder Essentie van programmamanagers voor opdrachtgevers.


BOOM MAnAGEMEnT

Maarten Fijnaut

De overtreffende trap van leiderschap Hoe je als succesvolle leider nog effectiever kunt zijn

Je kunt alleen maar succesvol zijn in het leiden van anderen als je je persoonlijk leiderschap goed op orde hebt.

• Voorbeelden, tips en adviezen uit de praktijk van medior en senior leiders • Degelijk, lekker leesbaar en bovendien praktisch toepasbaar • Met gerichte oplossingen voor uitdagende kwesties

Maarten Fijnaut is adviseur, coach en spreker op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling binnen zorg, onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Ook is hij organisator van TEDxevenementen.

Leiderschap gaat over succesvol presteren én falen, over nieuwe uitdagingen aangaan en ongebaande paden bewandelen. Het gaat over het nemen van verantwoordelijkheid én regie over je eigen ontwikkeling en groei. Leiderschap is, kortom, een vak. Bij het uitoefenen van dat vak lopen zelfs de meest ervaren leiders weleens tegen hun grenzen aan. De overtreffende trap van leiderschap gaat over het verleggen van die grenzen. In dit boek vind je veelvoorkomende uitdagingen die ervaren leiders voor hun kiezen krijgen, maar ook oplossingen en praktische tips voor leiders die hun grenzen willen verleggen. Een handboek boordevol tips, adviezen en ervaringen die bewezen effectief zijn. Ervaren leiders vinden in dit boek handvatten om hun vak naar een niveau hoger te tillen en onderbouwing van de wijze waarop zij effectief invulling kunnen geven aan hun leiderschap. Dat helpt niet alleen jou als leider zelf, maar ook je teamleden, collega-leidinggevenden, je eigen manager en de organisatie als geheel.

ISBN 9789024464708 | NUR 801 | € 24,95 | juni | 192 pp | 15 × 23 cm | paperback | e-book ISBN 9789024464715 | € 19,95

25


BOOM MAnAGEMEnT

Jessica Kruijssen

Vind je sprankelkracht Ontwikkel jouw unieke talenten voor meer energie en werkgeluk

Ontdek hoe je jouw talenten, kwaliteiten, kernwaarden en hartenwens ontwikkelt. 26

• Wetenschappelijke inzichten gecombineerd met praktische tips • Concrete oefeningen vanuit de sterkepuntenbenadering, neurowetenschappen en appreciative inquiry • Vol inspirerende praktijkverhalen en voorbeelden

ISBN 9789024458691 | NUR 808 | € 23,50 | februari | 224 pp | 17 × 24 cm | paperback | e-book ISBN 9789024458707 | € 18,95

Je raakt niet alleen vermoeid van te veel doen, maar ook van te wéínig dingen doen die energie geven en passen bij je talenten. Toch besteden we vaak meer tijd aan het verbeteren van onze zwakke punten dan aan het versterken van onze sterke punten. Wil jij weten hoe je jouw talenten ontwikkelt tot jouw unieke sprankelkracht? Wil jij leren aan welke knoppen je kunt draaien voor een betere match met jouw werkcontext? Ben jij nieuwsgierig naar hoe je meer werkgeluk kunt creëren? Wil jij weten hoe je daarvoor de kracht van je gedachten kunt gebruiken? Vind jouw sprankelkracht door aan de slag te gaan met wie jij echt bent, wat voor jou belangrijk is, wat jij wilt bereiken en vooral ook hóé je dat bereikt. Met haar heldere uitleg, inspirerende oefeningen en praktische aanpak zorgt Jessica Kruijssen ervoor dat jij stap voor stap meer energie, voldoening en werkgeluk creëert. Vind je sprankelkracht is voor mensen die willen sprankelen en met meer energie en plezier willen werken. Ook voor hr-professionals, managers en coaches die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling van anderen. Jessica Kruijssen (Talenten Ontwikkel Atelier) is talentontwikkelaar, werkgelukdeskundige en spreker en helpt organisaties, teams, managers en medewerkers hun talenten maximaliseren, zodat zij meer gaan floreren en beter presteren. Ook leidt zij professionals op tot talentontwikkelaar.


BOOM MAnAGEMEnT

Marjolijn Feringa

Voorelkaarkrijgkunde Zó pak je veranderingen energiek aan!

Van dromen naar daden.

• Heldere uiteenzetting over hoe je dingen nu echt voor elkaar krijgt • Verdieping op gedrag én vaardigheid • Met een eenvoudig te volgen stappenplan en handige tips

Marjolijn Feringa is interimdirecteur en executive coach. Voorelkaarkrijgkunde brengt zij al jaren in praktijk door sturing te geven aan organisatieverandering en door bestuurders te begeleiden in persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van bedrijfsresultaten en de effectiviteit van de organisatie.

Hoe krijg je dingen voor elkaar? Voor veel mensen is dat lastig. Je maakt plannen, neemt je voor ze uit te voeren, maar ergens op de weg lukt het toch niet. De waan van de dag zorgt ervoor dat je focus verliest, het duurt lang of het is moeilijk. Je energie stroomt weg en je geeft het op. Dat kan anders! In dit boek lees je hoe je zaken voor elkaar krijgt. Je wilt bijvoorbeeld een eigen onderneming starten, een product maken, een baan vinden in een voor jou nieuw vakgebied of een boek schrijven. Hoe pak je het aan en wat zijn de valkuilen? Volg het eenvoudig toe te passen stappenplan, lees alle tips – wat zijn bijvoorbeeld je grootste idee-killers en hoe ga je drastisch je successen vieren? – ga aan de slag en word een volleerd voorelkaarkrijgkundige. Wie zaken beter voor elkaar wil krijgen of dromen werkelijkheid wil laten worden, heeft met dit boek een sleutel tot succes in handen.

ISBN 9789024462674 | NUR 801 | € 23,50 | mei | 176 pp | 15 × 23 cm | paperback | e-book ISBN 9789024462681 | € 18,95

27


BOOM MAnAGEMEnT

Kim Jansen

Het generatieeffect Hoe alle generaties samen meer bereiken: van boomer tot zoomer

Bouwen aan een organisatie waar alle generaties tot hun recht komen, verbonden zijn en elkaar versterken. 28

De werkvloer wordt bevolkt door maar liefst vijf generaties. Generatie Z rammelt aan de poort en de laatste babyboomers nemen afscheid. Die brede generatiemix zorgt voor uitdagingen. Jonge medewerkers lopen snoeihard aan tegen zo-doen-we-het-hier-nou-eenmaal, en oudere generaties vinden hen verwende, veeleisende snotneuzen. Jong en oud verschillen in hun visie op werken. Ze hebben totaal andere drijfveren en ideeën over aanpak van zaken. Dit geeft problemen op de werkvloer. De kloof wordt groter, je krijgt frictie, eilandjes, verloop en verzuim. Eeuwig zonde, want generatiediversiteit is juist een prachtige kans om elkaar te versterken.

• Inzicht in de generatieverschillen op de werkvloer en hoe generatiemanagement je organisatie beter maakt • Vol handvatten, inspiratie en tips om concreet mee aan de slag te gaan • Maakt de vertaalslag mogelijk naar je eigen organisatie, je team en je rol

foto Janita Sassen

ISBN 9789024464357 | NUR 801 | € 27,50 | april | 192 pp | 15 × 23 cm | paperback | e-book ISBN 9789024464364 | € 21,95

Als je de uiteenlopende perspectieven en talenten elkaar laat kruisbestuiven, blijven niet alleen je medewerkers vitaal aan boord, maar schep je ook een creatieve, wendbare organisatie. Een plek waar de vernieuwingsinjectie van jonge collega’s samenkomt met de ervaring en slagkracht van de oudere garde. Het generatie-effect geeft je de inzichten en handvatten die je hiervoor nodig hebt.

Generatie-expert en sociaalpsycholoog Kim Jansen werkte jarenlang op het snijvlak van hr, trainerschap en onderzoek. Sinds 2014 is ze inspirerend spreker en senior trainer. Met dit boek spoort ze je aan om het beste uit alle generaties te halen voor een future-proof organisatie.


BOOM MAnAGEMEnT

Froukje Weidema

Luisterboek Een boek dat je de oren opent

Een onmisbaar boek voor iedereen die beroepsmatig luistert naar anderen.

Iedereen luistert, mits je daartoe fysiek in staat bent. Het maakt niet uit of je dat professioneel doet of privé. Luisteren wordt doorgaans hoog gewaardeerd – en in professionele zin vereist – maar wat omvat die vaardigheid nu precies?

29 Dit boek scherpt je luisteren op een vrolijke, lichtvoetige, en toch gedisciplineerde manier. Verheug je op een ontdekkingstocht waarin je trouw blijft aan de woorden van de ander, alle inspanning tot interpreteren en ‘tussen de regels door luisteren’ maximaal laat rusten, en focus houdt in een gesprek. Verfrissend om toe te passen in een informeel gesprek en noodzakelijk in een professionele context (een spreekkamer, een kerk, aan de directietafel, voor de klas, tijdens een consult …). • Scherpt je luisteren op een vrolijke, lichtvoetige, maar ook gedisciplineerde manier • Diepgaand én direct praktisch toepasbaar in het dagelijks leven • Inclusief bijbehorende podcasts ter verdieping

Froukje Weidema is gepromoveerd ethicus en specialist in de dialoog. Vanuit haar School voor Dialoog Nederland geeft ze trainingen en advies op het gebied van dialoogvaardigheden, ethiek en moreel beraad.

Aan de hand van praktische oefeningen train je in een handomdraai je eigen luisteren, om de opgedane lessen vervolgens direct te kunnen toepassen. Luisteren wordt immers voortdurend, overal, permanent van ons gevraagd, dus de oefenmogelijkheden zijn legio!

ISBN 9789024463923 | NUR 808 | € 23,50 | maart | 192 pp | 15 × 23 cm | paperback | e-book ISBN 9789024463930 | € 18,95


BOOM MAnAGEMEnT

René Meijer

Omgaan met ongemak in coaching en training Als het niet loopt zoals je hoopt: een wenkend perspectief

Nieuwe inzichten bij interventies in coaching en training.

30

• Geen tips en trucs, maar een diepgaande kijk op ongemak in begeleiding • Een visie die bruikbaar is in ieders werk bij de begeleiding van individuen en teams • Herkenbare voorbeelden uit de praktijk van (team)coaching en training

ISBN 9789024464494 | NUR 808 | € 23,50 | maart | 160 pp | 15 × 23 cm | paperback | e-book ISBN 9789024464500 | € 18,95

Veel boeken over begeleiding (training, coaching, advisering) gaan over methoden en hoe die goed toe te passen in de praktijk. Dit boek kiest een andere invalshoek. Het gaat over wat daaraan ten grondslag ligt: de innerlijke houding van jou als begeleider. Het is vanuit deze houding dat je intervenieert bij de begeleiding van individuen en teams en bij complexe organisatievraagstukken. De innerlijke houding gaat over welk deel van je persoonlijkheid sturing geeft aan de interventies. Het omvat je referentiekader, maar ook het bewustzijn van waaruit je intervenieert. Het accent ligt in dit boek op ongemakkelijke situaties, waarin onverwachte gebeurtenissen de plannen en de aanpak van de begeleider doorkruisen. Dat kan in een individueel coachgesprek, bij de begeleiding van een team of bij de aanpak van een organisatieontwikkelingstraject. René Meijer illustreert dit met visies uit diverse stromingen, zoals boeddhisme, taoïsme, psychoanalyse, mentaliseren en Voice Dialogue.

René Meijer is psycholoog en eigenaar van Opleidingscentrum het Balkon en de Voice Dialogue Academie in Zutphen. Hij werkt als manager, opleider, senior-trainer en coach. Eerder publiceerde hij De hei op (2015) en Mentaliserend coachen (2016).


BOOM MAnAGEMEnT

Saskia IJszenga

Trots op je team Vliegend van start als teammanager

Soepel het eerste half jaar als teammanager doorkomen.

• Een praktisch handboek dat je stapsgewijs door je eerste half jaar heen helpt als startende teammanager • In vijf stappen naar een teamplan en een succesvol team • Met persoonlijke praktische tips, ervaringen en voorbeelden van een interim-manager

Saskia IJszenga is bedrijfskundige en Register Marketeer en heeft ruime ervaring in complexe strategie, veranderingstrajecten en marketingvraagstukken. Ze heeft gewerkt als (interim-) manager voor toonaangevende bedrijven als Rabobank, FBTO en Friesland Campina. Als coach begeleidt ze teams naar succes en als gastdocent op universiteiten inspireert ze anderen op het gebied van marketingstrategie.

Soms word je teammanager vanuit het team en ga je ineens leidinggeven aan je collega’s of ben je juist van buitenaf binnengekomen om aan de slag te gaan als teammanager. Als teammanager word je vaak in het diepe gegooid. Ga het maar doen, wees maar de teammanager, zonder begeleiding. Wat tref je dan aan? Een hoge werkdruk, veel ziekte, ontevredenheid, dat kan allemaal. Waar start je en wat is een logische volgorde? Hoe ga je stapsgewijs aan de slag met het team? Achter elke succesvolle teammanager schuilt een doordachte strategie. In haar praktische handboek neemt Saskia IJszenga je mee op een reis door je eerste half jaar als teammanager, en onthult ze de geheimen om een krachtig en trots team op te bouwen. Ontdek hoe je met doelgerichte stappen en bewezen marketingtechnieken een vliegende start maakt en een stevig fundament legt voor een succesvolle carrière als teammanager.

ISBN 9789024464623 | NUR 801 | € 27,50 | juni | 208 pp | 15 × 23 cm | paperback | e-book ISBN 9789024464630 | € 21,95

31


BOOM MAnAGEMEnT

Eric Edens, Ilona Goessens, Nancy Kalbvleesch, Jannet Koster en Ietze Oostinga

De kracht van Theorie U Samen complexe vraagstukken aanpakken in het publieke domein

Met Theorie U de meest complexe vraagstukken te lijf in het publieke domein

Werk jij aan opgaven en veranderingen in het publieke domein? En krijg je dat maar moeilijk voor elkaar? Dan hebben de auteurs van dit boek iets bijzonders voor jou! De kracht van Theorie U is een doe-boek voor veranderaars, boordevol praktische werkvormen, verhalen uit de praktijk en eigen ervaringen. Het biedt ruimte om te experimenteren en te leren, en daagt je uit om verandering binnen je eigen organisatie op te pakken en in hoofd, hart en handen te krijgen. Kennis en inzichten kan je direct toepassen binnen jouw eigen organisatie en bij jouw veranderopgave.

32

• Direct toepasbaar in jullie eigen opgave en in je eigen praktijk • Een echt doe-boek met werkvormen die in de praktijk zijn getest • Voor iedereen in het publieke domein die complexe veranderingen wil realiseren op een verbindende en toekomstgerichte manier

Kortom, dit boek daagt je uit om anders te kijken, anders te organiseren en anders te doen. De basis is de krachtige Theorie U, ontwikkeld door Otto Scharmer van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). De auteurs gaan in op de hoe-vraag en de uitwerkingen zijn gebaseerd op eigen praktijkervaringen en workshops die zij in het land hebben gegeven. Het gaat over praktische toepasbaarheid en het creëren van impact op jouw complexe vraagstukken.

ISBN 9789024465019 | NUR 808 | € 26,50 | juni | 176 pp | 17 × 24 cm | paperback | e-book ISBN 9789024465026 | €21,95

Eric Edens, Ilona Goessens, nancy Kalbvleesch, Jannet Koster & Ietze Oostinga zijn vijf bevlogen hybride ambtenaren met samen meer dan 100 jaar ervaring met veranderen in het publieke domein. Hun motto is: ‘Klaar voor de toekomst. Wij weten wat werkt!’


BOOM MAnAGEMEnT

Barend Last, Ilona Boomsma en Jean-Luc Laval

Beter, leuker, sneller Optimaal ontwikkelen met AI

Beter, leuker en sneller werken met hulp van kunstmatige intelligentie. Wie wil dat nu niet?

• Leer beter, leuker en efficiënter werken met behulp van kunstmatige intelligentie • Met direct toepasbare inzichten en oplossingen voor de hedendaagse L&D-professional • Verrijkt met unieke perspectieven en praktijkvoorbeelden van vooraanstaande experts uit de sector

Barend Last (voormalig leerkracht) werkte jarenlang als onderwijskundig adviseur aan de Universiteit van Maastricht. Expert in blended learning en AI en oprichter van adviesbureau Buro Mindshift. Ilona Boomsma: L&D-consultant met expertise in leren en transfer en streeft naar optimalisatie van de L&D-praktijk. Medeoprichter van Bureau Reuring. Jean-Luc Laval: creatieve ondernemer van trainee tot oprichter van meerdere L&D-bedrijven en adviesbureaus. Medeoprichter van Bureau Reuring.

In een snel veranderende wereld staat de Learning & Development (L&D) sector voor nieuwe uitdagingen; kunstmatige intelligentie transformeert de manier waarop we leren, trainen en ontwikkelen. Dit vereist actie en upskilling. Hoe? Dat leer je in dit handboek. Dit praktisch naslagwerk – een spin-off van het recent verschenen en succesvolle Chatten met Napoleon – leert je effectief en verantwoord omgaan met de kansen en bedreigingen die AI biedt. Het biedt direct toepasbare inzichten en oplossingen voor de hedendaagse L&D-professional. Verrijkt met gastbijdragen van vooraanstaande deskundigen uit de sector, die elk hun unieke perspectieven en ervaringen delen. Daarbij wordt de inhoud geïllustreerd met talrijke praktijkvoorbeelden, waardoor theorie en praktijk samensmelten.

ISBN 9789024464999 | NUR 841 | € 29,95 | juni | 240 pp | 17 × 24 cm | paperback | e-book ISBN 9789024465002 | € 29,95

33


BOOM MAnAGEMEnT

Anke Siegers

34

Van gedoe naar gedragen De Nieuwe Route als radicale omslag in democratische besluitvorming

Ons denken, organiseren en doen van de afgelopen eeuw passen niet meer in deze tijd. Dit boek beschrijft hoe we samen moeten leren besluiten voor draagvlak en praktische uitvoering van besluiten.

• Het recept tegen gedoe, ontevredenheid, passiviteit en verzet in besluitvormingsprocessen • Er wordt veel vanuit de theorie gesproken, maar dit boek beschrijft juist hoe het in het echt gaat en kan • Voor alle mensen die zowel professioneel als privé betrokken zijn bij besluitvormingsprocessen rond vraagstukken waarbij verschillende posities en belangen een rol spelen

ISBN 9789024463299 | NUR 801 | € 29,50 | reeds verschenen | 192 pp | 17 × 24 cm | paperback | e-book ISBN 9789024463305 | € 23,95

Een radicale verandering in besluitvorming met groepen is onvermijdelijk. We kunnen niet doorgaan op de standaard manier van besluiten nemen waarin het gebruikelijk is dat er vóór mensen wordt besloten. Het effect daarvan is dat mensen zich niet betrokken voelen bij beslissingen over hun eigen leven, werk, organisatie, omgeving of de democratie. Van gedoe naar gedragen geeft heldere handvatten voor een alternatief besluitvormingsproces dat zorgt voor eigenaarschap en draagvlak bij alle betrokkenen, zelfs wanneer er sprake is van spanningen en conflict. Aan de hand van theorie, ervaringsverhalen en praktische voorbeelden neemt organisatiepsycholoog en groepsconflictbemiddelaar Anke Siegers de lezers in klare taal mee in de Nieuwe Route om tot besluiten te komen. Deze paradigmashift en praktische aanpak voor democratische besluitvorming zorgt ervoor dat tevreden, actieve en betrokken inwoners en medewerkers samenwerken met elkaar, met de overheid en met organisaties. Ook wanneer het gaat om complexe vraagstukken waarin grote belangen spelen.

Anke Siegers adviseert en begeleidt overheden, organisaties en professionals om te komen tot Nieuwe Route besluitvormingsprocessen. Anke is als ontwikkelaar van de Nieuwe Route en eigenaar van DatisHelder een veelgevraagd (internationaal) spreker, trainer en leidt grote (conflict)processen.


BOOM MAnAGEMEnT

Betteke van Ruler

Strategisch communicatie frame II Dé standaard voor zinvolle actie

Het Strategisch Communicatie Frame is nu een handig ‘meeneemboekje’ dat tegemoetkomt aan de vraag van talloze communicatieprofessionals die graag met het Frame werken en daarbij behoefte hebben aan een beknopte handleiding.

• Handzame en praktische tool bij het Strategisch Communicatie Frame • Volledig geüpdatet met nieuwe inzichten, ervaringen en oplossingen • Al een decennium dé standaard van communicatieprofessionals

Betteke van Ruler is emeritus hoogleraar Corporate Communicatie & Communicatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam en oprichter van de Van Ruler Academy. Ze is Fellow van de International Communication Association en ze staat op de 37e plaats van de Adformatie50 Aller Tijden lijst.

Strategisch Communicatie Frame II is het langverwachte vervolg op het populaire eerste deel dat bijna tien jaar geleden voor het eerst verscheen. Het strategisch communicatieframe is een beproefde en uiterst praktische methode voor het doeltreffend tackelen van strategievraagstukken. Of het nu gaat om een communicatiestrategie voor de lange termijn voor de organisatie, voor een aanstaande fusie of het realiseren van specifieke programmadoelen; met dit praktische boekje heeft de communicatieprofessional de sleutel tot de beste strategie altijd binnen handbereik. Het Strategisch Communicatie Frame is een methode die essentieel afwijkt van het klassieke stappenplan. Het is een agile methode bestaande uit acht bouwstenen waar je naar hartenlust tussen heen en weer kunt springen. Zo kun je sneller inspelen op de actualiteit, scherpe keuzes maken en beter de regie houden. Zonder uitzondering staan hierbij steeds de klant, de organisatie en het project centraal.

9789024463602 | NUR 810 | € 22,95 | reeds verschenen | 128 pp | 20 × 14 cm | paperback | e-book ISBN 9789024463619 | €22,95

35


Boom Management voorjaar 2024 Boekhandel:

Aansluitnummer CB:

Plaats:

E-mail:

Inkoper:

Keten: □ Libris/Blz. □ GAU □ Belgie □ RDC

ISBN

Titel

Prijs

9789024464197 Jitske Kramer

Auteur

Tricky Tijden

€ 25,00 01-04-2024

9789462763852 Danielle Braun

Da's gek

€ 32,50

9789024464319 Wim Daniels

Spreken in het openbaar

€ 20,00 15-04-2024

9789024464296 Malinca Verwiel

Impact maken met humor

€ 25,00 01-05-2024

9789024463473 Marjon Bohré-den Harder

Emoties doe je maar thuis

€ 23,50

9789024463770 Jan Jonker

Transitie van betekenis

€ 47,50 24-05-2024

9789024464371 Yvonne Burger, Laurens Knoop

De essentie van coaching

€ 27,50

15-03-2024

9789024464609 Rogier Havelaar

De nieuwe bestuurscultuur begint bij jou

€ 29,50

01-04-2024

9789024464975 Cornell Vernooij e.a.

De irrationele organisatie

€ 32,50

19-06-2024

9789024449989 Stas Pavlov, Bart Versteegen, Rini van Sollingen

Toolkit voor Product Owners en Product Managers € 49,95

20-05-2024

9789024464890 Sarah Derriks-deWit, Frank Kobus

De LEGO® SERIOUS PLAY® methode voor agile professionals

€ 34,95

01-06-2024

9789024464333 Björn Prevaas, Niels van Loon

Werken aan programma's

€ 44,90 01-06-2024

9789024464708 Maarten Fijnaut

De overtreffende trap van leiderschap

€ 24,95

22-06-2024

9789024458691 Jessica Kruijssen

Vind je sprankelkracht

€ 23,50

13-02-2024

9789024462674 Marjolijn Feringa

Voorelkaarkrijgkunde

€ 23,50

15-05-2024

9789024464357 Kim Jansen

Het generatie-effect

€ 27,50

15-04-2024

9789024463923 Froukje Weidema

Luisterboek

€ 23,50

08-03-2024

9789024464494 René Meijer

Omgaan met ongemak in coaching en training

€ 23,50

01-03-2024

9789024464623 Saskia IJszenga

TROTS op je team

€ 27,50

01-06-2024

9789024465019 Eric Edens e.a.

De kracht van Theorie U

€ 26,50

06-06-2024

9789024464999 Barend Last, Ilona Boomsma, Jean-Luc Laval

Beter, leuker, sneller

€ 29,95

05-06-2024

9789024463299 Anke Siegers

Van gedoe naar gedragen

€ 29,50

verschenen

9789024463602 Betteke van Ruler

Strategisch communicatie frame II

€ 22,95

verschenen

Stuur deze bestellijst naar Boom uitgevers, t.a.v. R. Binkhorst, Antwoordnummer 10618, 1000 RA Amsterdam Stuur een e-mail met bijlage naar r.binkhorst@boom.nl of boekhandel@boom.nl (of fax naar +31 (0)20 6253327).

Datum

05-01-2024

23-05-2024

Aantal

Lees…boom.nl

Contact

Uitgevers

Boom uitgevers Prinsengracht 747-751 1017 JX Amsterdam Postbus 15970 1001 NL Amsterdam T +31 (0)20 520 01 20 E info@boom.nl

Freek Talsma T +31 (0)6 513 36 483 E f.talsma@boom.nl

Accountmanager boekhandel Ruud Binkhorst T + 31 (0)6 538 629 59 E r.binkhorst@boom.nl

Elke Vergoossen T+31 (0)6 836 675 72 E e.vergoossen@boom.nl Marloes van Beersum T +31 (0)20 524 45 11 E m.vanbeersum@boom.nl

Mirjam de Bruin T +31 (0)20 215 10 61 E boekhandel@boom.nl

Distributie Nederland CB Postbus 125 4100 AC Culemborg T +31 (0)345 47 59 11 E info@cb-logistics.nl

Bestelling en distributie Marketing

Verkoop binnendienst

Emily van Lom T +31 (0)88 808 51 05 E e.vanlom@boom.nl

Martine Siemons T +31 (0)20 521 89 34 E m.siemons@boom.nl Astrid Geraats T +31 (0)88 584 08 42 E a.geraats@boom.nl

Vlaanderen CB Vlaanderen T +32 (0)524 569 40 E info@cb-logistics.be De prijzen en de omvang van de boeken uit deze aanbieding zijn vastgelegd onder voorbehoud van wijzigingen bij verschijnen.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.