Bookmark Förlag Höst 2018

Page 1

BOOKMARK HÖST 2018

ANTON BERG SKRIVER KONSPIRATIONSROMAN EKSTEDT OCH ENNART BJUDER PÅ HAPPY FOOD 2.0

PSYKOLOGISK THRILLER AV

Carin Gerhardsen ANDRA DELEN I ­MOTSTÅNDSTRILOGIN

ALEX SCHULMAN ÄNTLIGEN TILLBAKA EFTER GLÖM MIG KOM INNANFÖR HUDEN PÅ SAMIR & VIKTOR 1


NYHETER

Äntligen tillbaka!

Efterlängta d uppföljare September

September

Oktober

Det som göms i snö

Skendöda

Happy Food 2.0

978-91-88745-05-7

978-91-88545-74-9

978-91-88745-04-0

I del två av Motståndstrilogin byter Sara både jobb och lägenhet i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred. Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Finns det överhuvudtaget någon i Saras omgivning som hon kan lita på?

Duon Ekstedt och Ennart fortsätter att presentera den senaste forskningen om mat och lycka. Uppföljaren till Happy Food bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler recept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla!

OMSLAG UNDER BEARBETNING

Nu släpper författaren bakom den populära Hammarbyserien en psykologisk thriller med oväntade vändningar: om ett brott begånget i det förflutna – och om den inverkan som skuld, sorg och hat kan ha på våra liv.

Louise Boije af Gennäs

November

November

Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

OMSLAG UNDER BEARBETNING

Carin Gerhardsen

November

Bränn alla mina brev

De Aderton

Samir & Viktor

978-91-88745-14-9

978-91-88545-25-1

978-91-88745-22-4

Alex Schulman

Han är på jakt efter källan till släktens mörker, men hittar i stället en på förhand dömd kärlekshistoria som skapat svallvågor genom generationer. Årets Bok-vinnaren väver med skicklig hand samman en berättelse som överskrider både tid och rum.

Anton Berg

Radioprofilen debuterar med en spännande konspirationsthriller som knyter samman sekler och dess dunkla händelser. En journalist kommer en dold sammanslutning på spåren. Men mörkermännen är beredda att göra allt för att bevara sina blodiga hemligheter.

Samir Badran & Viktor Frisk

De har över en miljon följare på sociala medier, men få känner till det mörker som döljer sig bakom den sorglösa ytan. För första gången någonsin berättas Samir och Viktors gemensamma historia. Det är en naken skildring av resan mot framgång och livet bortom rampljuset.


NYHETER ”HÄNFÖRA elle

NDE!”

Oktober

Oktober

Oktober

En kvinnas övertygelse

Skönhetens väg

Ensam kvar

”Årets mest efterlängtade bok” enligt flera stora amerikanska tidningar. En hyllad roman om makt och identitet som knappast hade kunnat komma mer lägligt än i kölvattnet av #metoo.

En bladvändare om verkliga kvinnor under andra världskriget som historien glömt bort. En gripande berättelse om krigets ondska och kärlekens övervinnande kraft.

En kritikerhyllad debut om en tragisk skolskjutning. Sexårige Zach, som förlorat sin storebror i dådet, försöker med ett barns envishet förhindra familjens sönderfall.

Meg Wolitzer 978-91-88745-39-2

Martha Hall Kelly 978-91-88745-09-5

Rhiannon Navin 978-91-88545-34-3

N S O K iG T A H U S ET

BOOKMARK

4 r fall fö Ett nytt Poirot e Hercul

Oktober

BO

O

KM

AR K

ETT DEL AT MYSTERIUM

JUBILEUMSUTGÅVA

er i Klassik gåva msut jubileu

SOPHIE HANNAH Oktober

AGATHA CHRISTIE Oktober

Makt utan gräns

Ett delat mysterium

Konstiga huset

Den trettonde boken om president Jack Ryan. Skrämmande aktuell och realistisk, och som hämtad direkt från verklighetens löpsedlar i tider av spion­ skandaler och ödesmättad retorik.

I Sophie Hannahs tredje deckare om Hercule Poirot får vi genom ännu ett finurligt mordmysterium följa Agatha Christies klassiska karaktär i en gåta som utmanar läsaren.

En av Agatha Christies personliga favoriter, med en upplösning som på sin tid var så chockerande att hennes förlag ville att hon skulle skriva ett nytt slut, men Christie vägrade.

Tom Clancy & Marc Cameron 978-91-88745-13-2

Sophie Hannah 978-91-88745-15-6

Agatha Christie 978-91-88745-16-3

POCKET »Anna Karolina är en djävul på att spinna intriger och skildra karaktärer.« NORRKÖPINGS TIDNINGAR

SVENSKA DAGBLADET

»Det är uppfriskande med en så smart och självsäker kvinna i huvudrollen, och författaren lyckas göra intressanta porträtt av alla sina karaktärer.« AFTONBLADET

EN SEN KVÄLL kidnappar Julia, Carla och Nikolina en ung miljardär. De är noggrant planerade, stenhårda och effektiva. Ingenting kan gå fel.

»Fräsch intrig och starka huvudpersoner.« UPSALA NYA TIDNING

Men när lösensumman uteblir tvingas de till nya brott.

»I nacken känns allt oftare den sortens rädsla som jag trodde att jag kunde känna bara när jag var barn.«

Allt kompliceras ytterligare när miljardären hamnar på sjukhuset där Julia är läkare. Hon faller handlöst för sin patient.

STIG HANSÉN, SYDSVENSKAN

»Hon har lyckats med att pricka det mesta rätt; dialogerna, miljöerna, personbeskrivningarna och – inte minst – thrillertempot.«

Under tiden arbetar sig polisen allt närmare kidnapparna, men har svårt att tro att det är kvinnor som ligger bakom de råa brotten. ANNA KAROLINA har arbetat som polis i 15 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Därefter har hon skrivit ytterligare två böcker och översatts till ett flertal språk. Hon är bosatt i Malmö.

I Sjusiffrigt ställs vänskapens lojalitet mot attraktionens kraft. Det är en hårdkokt polisthriller med gripande intrig och oväntade förvecklingar. Tre barndomsvänner som flyr från sitt förflutna – och rusar rakt mot en oförglömlig upplösning.

SAGT OM ANNA KAROLINAS TIDIGARE BÖCKER: »Boken går inte att lägga ifrån sig. Det beror inte minst på gripande parallellhandlingar som kretsar kring frågor om skuld och trasig kärlek.«

BÄSTA VÄNNER SVIKER HÅRDAST

MARIESTADS-TIDNINGEN

»Efter Leif GW Persson har jag aldrig stött på en så gedigen bild av polisarbete. Spänningsfaktorn. Den är på gränsen till jobbig. Jag sumpar möten, jag sumpar att duscha, jag läser boken under tiden som jag äter min lunch.« STIG LARSSON, AFTONBLADET

TRE KVINNORS D E S P E R ATA B R O T T

»Det nästan hårdkokta språket är lättläst. Vägen är viktigare än målet. Tempot är högt … Hon knådar med lätt hand fram upptäckten av hur svårt det är att hitta något som man inte letar efter.« SYDSVENSKAN

»Jag har aldrig läst en svensk roman som handlar så mycket om kroppar, både på gymmet och i sängen och samtidigt lyckats beskriva det så äkta och uttrycksfullt. Detta är förklaringen till mitt alldeles eget: ’ok, bara ett kapitel till.«

Juli

Blodlokan

Louise Boije af Gennäs 978-91-88745-03-3

NORRKÖPINGS TIDNINGAR

Omslag: Anders Timrén Omslagsfoton: Shutterstock, iStockphoto, Alamy Författarfoto © Ola Torkelsson

Augusti

Grace

Anthony Doerr 978-91-88545-09-1

Oktober

Sjusiffrigt

Anna Karolina 978-91-88545-14-5

Oktober

Sanningen

Harlan Coben 978-91-88545-70-1


VÄLKOMMEN TILL VÅRA NYA LOKALER PÅ KUNGSGATAN 58!

GULD MELLAN PÄRMARNA Första gången jag hörde någon tala om ”gold between the covers” var på bok­ mässan i New York för några år sedan. Att söka efter guld är den viktigaste uppgif­ ten vi har på förlaget. Men vad som är rik­ tigt guld varierar och kräver en omsorgs­ full vaskning. I Alex Schulmans kommande roman Bränn alla mina brev är det genialiska berättandet tjugofyra karat när han vecklar ut en mörk släkthemlighet som spänner över nästan ett sekel. När Niklas Ekstedt och Henrik Ennart följer upp 2017 års stora hälso- och kokbok med Happy Food 2.0 är det en hel skattkista för alla som vill äta sig lite lyckligare. Även om Samir & Viktor måhända inte är några alkemister har mycket av vad de rört vid blivit till guld, och det finns en baksida av medaljen som får stor plats i höstens biografi.

kvinnoöden under andra världskriget. Detsamma gäller Rhiannon Navins Ensam kvar där en familj slås i spillror efter att den äldste sonen dödas i en skolskjutning. Men mellan pärmarna väntar riktigt bladguld. En läsupplevelse som verkligen skiner är också En kvinnas övertygelse av Meg Wolitzer, en bok om kvinnlig vänskap och lojalitet. En tegelsten, värd sin vikt i guld, är Tom Clancys och Marc Camerons politiska thriller Makt utan gräns, där kontexten är mer internationell än någonsin tidigare. I Bookmarks guldfolierade Christiesatsning skriver Sophie Hannah en splitterny roman om världens mest populära detektiv, Hercule Poirot, och vi ger ut Agatha Christies personliga favorit Konstiga huset i vår jubileumsserie. Välj din egen guldtacka!

Carin Gerhardsens kommande thriller Det som göms i snö är en skimrande bladvändare, där Sveriges smartaste författare skriver psykologisk spänning i världsklass. Samtidigt glimrar det om alla höstens deckare: Louise Boije af Gennäs fortsätter Motståndstrilogin med den gastkramande andra delen Skendöda, och åtföljs av Anton Bergs De Aderton – där Millennium möter Dan Brown – i Bookmarks stora konspirationsprojekt. I Skönhetens väg av Martha Hall Kelly är det svårt att se glittret för den mörka ytan i en stark skildring av tre

4

Claes Ericson, förlagschef


EFTERLÄNGTAD COMEBACK GERHARDSEN SKRIVER EN SVENSK GONE GIRL ÄLSKAR FÖR ALLA SOM RIEN HAMMARBYSE

Författaren bakom den framgångsrika serien om Hammarbypolisen är tillbaka med en fristående thriller som skiljer sig från allt vi tidigare läst. Ett otroget kärlekspar sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung, vilsen kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på de snötäckta vägarna. Från att inte ha känt till varandra knyts de samman av en eskalerande våldsspiral, och fastän ingen av dem har kunskap om hela bilden är det ändå någon som vet tillräckligt för att berätta historien. Vad är det vi inte ser? Vem berättar historien och varför?

DET SOM GÖMS I SNÖ är en oförutsägbar psykologisk thriller, där ingenting är vad det utger sig för att vara. Skuld, hat och destruktivitet är det bränsle som driver berättelsen framåt, och i fjärran hägrar hämndens ljuva eufori.

Carin Gerhardsen är matematikern som bygger mordgåtor likt ekvationer. Hon är en internationell bästsäljare med mer än tre miljoner sålda exemplar. De åtta delarna i Hammarbyserien har legat överst på försäljningslistorna och hennes böcker är ett givet inslag i svenska bokhyllor.

CARIN GERHARDSEN DET SOM GÖMS I SNÖ

Omslag: Niklas Lindblad | Sidor: Ca. 390 | Utgivning: September

5


Vinnaren av Årets Bok 2017:

ÄNTLIGEN TILLBAKA! Efter oerhörda framgångar med sin hyllade roman Glöm mig kommer Alex Schulman nu med en djupt personlig kärleksroman, baserad på verkliga händelser.


”Alex Schulman låter känslor flöda in i läsaren.” dagens nyheter

”Schulman tar oss väldigt nära smärtan.” svenska dagbladet

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

UND G A L S OM

IN N T E B R ER BEA

G

Det är 1989 och Alex är på ett ödesdigert besök hos sina morföräldrar. Det är något som inte stämmer och han kan inte förstå vad som har orsakat sprickan som ekar mellan väggarna. Det är 2018 och Alex kommer av en slump sin mormors hemliga kärlekshistoria från 1932 på spåren. Ett brev ger honom svaren som han inte visste att han har ägnat ett helt liv åt att söka efter. Frågan är om han är redo att konfrontera det som kan vara roten till släktens mörker. I BRÄNN ALLA MINA BREV väver Schulman med skicklig hand samman en berättelse som överskrider både tid och rum. Det är en gripande och djupt personlig skildring av identitet, familj och hur en händelse kan skapa svallvågor som går genom generationer.

Alex Schulman är en av Sveriges främsta medieentreprenörer och har varit verksam som journalist, bloggare och programledare. År 2009 debuterade han med den skönlitterära romanen Skynda att älska, tillägnad sin avlidne pappa Allan Schulman. År 2016 släpptes hans tredje roman Glöm mig som sålt i över 250 000 ex. Glöm mig blev Årets Bok 2017, utsågs till en av årets bästa böcker av över ett dussin andra källor och har hyllats av såväl kritiker som läsare.

ALEX SCHULMAN

BRÄNN ALLA MINA BREV Omslag: Sigge Eklund | Sidor: Ca. 250 | Utgivning: November


FINN LYCKAN I MATEN ”Läsning som gör dig gott.” din hälsa

UPPFÖLJAREN TILL HAPPY FOOD MED ÄNNU FLER RECEPT

I Happy Food 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera­ den nyaste forskningen inom mat och lycka. Det har redan kommit ytterligare forskning som stödjer de rön som Ekstedt och Ennart presenterade i Happy Food. I uppföljaren introduceras ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du till exempel att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?

HAPPY FOOD 2.0 bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Boken innehållar vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.

Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera stjärnkrogar. Han är även känd från matlagningsprogrammet Niklas Mat på SVT och har nått internationella framgångar genom både brittisk och amerikansk tv. Henrik Ennart är medicinsk vetenskapsjournalist för Svenska Dagbladet. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur man kan äta sig lyckligare, som blev en av tidningens mest lästa texter. David Loftus är fotografen bakom båda Happy Food-böckerna. Med bas i London är Loftus en av världens mest anlitade matfotografer och fotografen bakom bl.a. Jamie Oliver.

NIKLAS EKSTEDT & HENRIK ENNART HAPPY FOOD 2.0

Omslag: Katy Kimbell | Sidor: Ca. 250 | Utgivning: Oktober

8


I SKUGGAN AV STRÅLKASTARNA ÖVER EN MILJON FÖLJARE PÅ SOCIALA MEDIER MEN VAD DÖLJER SIG UNDER YTAN? LÄS ALLT O M VÄNSKAPEN OCH U P P B R OT T E N För första gången någonsin berättas Samir och Viktors gemensamma historia. Samir & Viktor är en naken skildring av resan mot framgång, och livet bortom rampljuset. Sommaren 2017 uppträdde duon 92 gånger. Med samma varma energi och närvaro mötte de sina fans dag ut och dag in. De var då årets mest bokade artister. I år deltog de för tredje gången i Melodifestivalen och deras bidrag låg under våren som #1 på Spotify; vår tids bild av framgång. Men vägen dit var inte lätt eller självklar. Tung ADHDmedicinering, en skakig relation och ett uttalat förakt från mediesverige är faktorer som åsamkat duomedlemmarna långa perioder av både ångest och konflikter. Bakom kulisserna har de brytit upp – flera gånger. SAMIR & VIKTOR är ett ärligt porträtt av kändisvärldens stjärnglans och baksidor, skildrat genom ögonen på två av Sveriges största influencers, berättat för Pascal Engman.

Samir Badran är en känd tv-profil och influencer. Han fick sitt genombrott i Paradise Hotel och har deltagit i Let’s Dance. Parallellt har han släppt musik som soloartist. 2018 syntes han i Farmen VIP. Viktor Frisk har en av Sveriges största livsstils- och modebloggar och blev utnämnd till Årets Influencer 2017. Han fick stora framgångar med boken Min Superkraft som handlar om livet med diagnosen ADHD. 2018 var han aktuell i Let’s Dance. Pascal Engman har verkat som journalist på Expressen och som nöjeschef på Nyheter 24. Hans prisade debutroman, Patrioterna, kom 2017. I Samir & Viktor förmedlar han Samirs och Viktors röster.

SAMIR BADRAN & VIKTOR FRISK SAMIR & VIKTOR

Omslag: Sanna Sporrong | Sidor: Ca. 180 | Utgivning: November

9


MÖRKA HÄNDELSER I MAKTENS RUM ÅRHUNDRADETS KONSPIRATION – I SVERIGE 2018 REN AV SKAPA TILL SPÅR

Skaparen av podcasten Spår debuterar med en konspirationsthriller som knyter samman sekler och dess mörka händel­ ser. Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär om ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka. Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag – på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att göra allt, till och med mörda en minister, för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut.

DE ADERTON är en spännande konspirationsthriller om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.

Anton Berg är en svensk radioproducent och dokumentär­ journalist, känd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Tillsammans med Martin Johnson har han podcasten Spår, som snabbt blev en av de mest tongivande i etern med 300 000 lyssnare. De Aderton är Anton Bergs debutroman.

ANTON BERG DE ADERTON

Omslag: Miroslav Sokcic | Sidor: Ca. 400 | Utgivning: November

10


MOTSTÅNDSTRILOGIN FORTSÄTTER ”En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig – en blandning av Millennium-trilogin, Klas Östergrens Gentlemen, Kafka och Hitchcock.” damernas värld

Med Blodlokan debuterade Louise Boije af Gennäs i en ny genre och succén blev omedelbar. Nu fortsätter Motstånds­ trilogin med del två, Skendöda. Sara har bestämt sig för att stanna i Stockholm, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon jobb och lägenhet i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred. Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Finns det överhuvudtaget någon i Saras omgivning som hon kan lita på? I MOTSTÅNDSTRILOGIN skildrar Louise Boije af Gennäs den lilla människans kamp mot makten. Det är en nervkittlande lek mellan verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar – och där sanningen kan komma att förändra allt.

”Ruskigt spännande historia.” lotta olsson, dagens nyheter

Louise Boije af Gennäs är författare och dramatiker. Hon har gett ut tio romaner och står bland annat bakom SVT:s stora succé Rederiet. Hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern, och hennes romaner har blivit moderna klassiker. Första delen av Motståndstrilogin, Blodlokan, utkom i januari 2018 och den tredje och avslutande delen, Verkanseld, kommer i januari 2019.

LOUISE BOIJE AF GENNÄS SKENDÖDA

Omslag: Elina Grandin | Sidor: Ca. 350 | Utgivning: September

11


”ÅRETS MEST EFTERLÄNGTADE BOK” – TIME MAGAZINE, ESQUIRE OCH ENTERTAINMENT WEEKLY

En mångbottnad berättelse om makt och rampljus, som knappast hade kun­ nat komma mer lägligt än i kölvattnet av #metoo. Att beundras av någon vi själva ser upp till – är inte det vad vi alla längtar efter? Att personligen lyftas till skyarna och pekas ut som oersättlig? Speciellt om det leder till att vi får tillträde till en helt ny och spännande värld … När den nyblivna collegestudenten Greer Kadetsky hör den karismatiska Faith Frank tala för första gången väcks en dröm i henne som hon inte ens visste att hon bar på. Faith är en välkänd feministisk ikon och Greers syn på sin egen framtid får plötsligt helt nya dimensioner. Föga anar hon vad de nya vägarna kommer att bjuda på för överraskningar, och hur det kommer att förändra hennes bild av sig själv.

EN KVINNAS ÖVERTYGELSE handlar om makt och inflytande, ego, lojalitet, kvinnlighet och ambitioner. Det är en historia om de människor som leder och om folket som följer – och lusten vi alla bär på att dras in i ljuset.

”En perfekt feministisk kioskvältare för vår tid.” kirkus reviews

Meg Wolitzer har skrivit tio romaner, varav de senaste två legat på New York Times bästsäljarlista. Tre av hennes böcker har filmatiserats. Wolitzers senaste roman, Hustrun, har premiär som storfilm – med Glenn Close i huvudrollen och i regi av Björn Runge – under hösten 2018. Nicole Kidman meddelar att hon ska medverka i en filmatisering av En kvinnas övertygelse.

MEG WOLITZER

EN KVINNAS ÖVERTYGELSE

Orginaltitel: The Female Persuasion | Översättning: Thomas Andersson | Omslag: Amanda Dewey | Sidor: Ca. 400 | Utgivning: Oktober

12


DEN EPISKA BERÄTTELSEN ”En fantastisk historia om en varmhjärtad, generös kvinna som aldrig borde ha glömts bort.” cosmopolitan

Bladvändaren om bortglömda kvinnor under andra världskriget som har legat på bästsäljarlistorna i mer än två år. Caroline är volontär på franska ambassaden i New York och har precis mött mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen Kasia spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den nyutbildade läkaren Herta inget annat val än att söka arbete i ett koncentrationsläger för att försörja sig. Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, och Kasia blir en av dem som överlever. SKÖNHETENS VÄG är en fängslande berättelse om tre kvinnors drömmar, umbäranden och uthållighet. Krigets fasansfulla inverkan på människors liv beskrivs inlevelsefullt, men också kärlekens kraft och det godas seger över ondskan.

SOM FÖR ALLA SET LJU ÄLSKADE ER VI INTE S

Boken bygger på verkliga människoöden. Medan Caroline Ferriday förärades en medalj för sina insatser i motståndsrörelsen dömdes Herta Oberheuser till fängelse i Nürnberg.

JÄRNIGA ÖVER 100 000 FEMST OMDÖMEN

Martha Hall Kelly är journalisten som blev besatt av Caroline Ferridays bortglömda insatser under kriget och de kvinnor Ferriday mötte i sitt arbete. Skönhetens väg, som är hennes debutroman, har sålt i fler än en miljon exemplar på originalspråk och rättigheterna är sålda till fler än 25 länder. Hennes nästa projekt är att skriva vidare på historien genom att berätta om Caroline Ferridays mammas heroiska insatser under första världskriget.

MARTHA HALL KELLY SKÖNHETENS VÄG

Orginaltitel: Lilac Girls | Översättning: Thomas Andersson | Omslag: Emma Graves | Sidor: Ca. 400 | Utgivning: Oktober

13


HÄPNADSVÄCKANDE DEBUT ”Hisnande om sorg och återhämtning.” washington post

Rhiannon Navin debuterar med en stark roman om sorg och att hitta styrkan att gå vidare efter en tragisk skolskjutning. Zach är sex år och står intryckt i en garderob när en ung kille går genom skolkorridorerna och skjuter ihjäl 19 personer. Zach hör skotten men anar inte då att ett av dem just har dödat hans storebror Andy. Händelsen får hela familjen att falla isär. Zachs mamma och pappa tar ut sin förtvivlan på gärningsmannens föräldrar, som de ställer till svars för dådet. Zach är förtvivlad, men är ändå den som har styrkan att börja gå vidare. Med ett barns optimism och envishet försöker han övertyga dem om att förlåtelse är möjlig. Och med Zachs hjälp kan familjen övervinna sorgens skoningslösa och ödesdigra kraft.

ENSAM KVAR är en stark skildring av en förälders värsta mardröm, berättad ur ett barns perspektiv. Det är en gripande roman om kärlek, sorg och hur man efter en stor tragedi ändå kan få sitt lyckliga slut.

”En av årets stora debuter.” library journal

Rhiannon Navin är en amerikansk författare med rötter i Tyskland. Uppvuxen i en läsande familj har hon berättelserna med sig. Ensam kvar är hennes debutroman som släpptes i USA februari 2018 och har fått fantastiska recensioner.

RHIANNON NAVIN ENSAM KVAR

Originaltitel: Only Child | Översättning:Ylva Stålmarck | Omslag: Emma Graves | Sidor: Ca. 320 | Utgivning: Oktober

14


SPÄNNING PÅ GLOBAL SPELPLAN ”Imponerande! Ingen annan författare ger en så fullständig bild av pågående omvärldskonflikter.” sunday times

En fartfylld och skrämmande skildring av ett politiskt skuggspel – som kan komma att få förödande konsekvenser. Brickor flyttas runt på en global spelplan: en attack på en oljeplattform i Afrika, ett terrorattentat på ett amerikanskt jägarfartyg och ett stormdrivet amerikanskt spionfartyg som när som helst kan falla i kinesiska händer. Det verkar som att president Zhao är fast besluten att begränsa Jack Ryans valmöjligheter i det kommande G20-mötet. Men det finns tecken på att mer pågår bakom kulisserna. Ett rutinmässigt trafikstopp i Texas leder till en chockerande upptäckt som ger en länk till en kinesisk spion – som bär på förkrossande uppgifter. Allt fler ledtrådar pekar mot Kina, men kan Jack Ryan Jr. och Kollegiet få reda på sanningen innan det är för sent? MAKT UTAN GRÄNS är den trettonde boken om president Jack Ryan. Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är den skrämmande aktuell och realistisk, och som hämtad direkt från verklighetens löpsedlar i tider av spionskandaler och ödesmättad retorik.

Tom Clancy (1947–2013) skrev inte mindre än 18 New York Times-bästsäljare under sin livstid. Många ser honom som grundaren till den internationella thrillergenren och flera av hans böcker har blivit filmklassiker. Marc Cameron är författaren bakom den bästsäljande serien om Jericho Quinn. Han tillbringade 29 år inom brottsbekämpning och tjänstgjorde bland annat som federal utredare inom U.S. Marshals Service. 2016 blev han utvald att fortsätta Tom Clancys serie om Jack Ryan.

TOM CLANCY & MARC CAMERON MAKT UTAN GRÄNS

Originaltitel: Power and Empire | Översättning: Jan Malmsjö | Omslag: Jon Rosenberg | Sidor: Ca. 600 | Utgivning: Oktober

15


ETT HELT NYTT FALL FÖR POIROT ”Det gör mig lycklig att se Hercule Poirot i så goda händer.” gillian flynn

Poirot återvänder i ett nytt briljant my­st­ erium som bara kan lösas av den belgiske detektiven och hans ”små grå celler”. När Hercule Poirot återvänder hem efter lunch en dag finner han en arg kvinna som väntar utanför hans ytterdörr. Hon kräver att få veta varför han har skickat henne ett brev som anklagar henne för mordet på Barnabas Pandy. En man som hon inte känner eller någonsin har träffat. Poirot har själv aldrig hört talas om Barnabas Pandy och har inte anklagat någon för mord. Gripen av händelsen går han in, bara för att finna att han har ännu en besökare som väntar på honom. Det visar sig vara en man som påstår sig ha fått ett brev från Poirot den morgonen – som anklagar honom för mordet på Barnabas Pandy. ETT DELAT MYSTERIUM är Sophie Hannahs tredje deckare med den omisskännlige Hercule Poirot i huvudrollen. I detta finurliga mordmysterium får vi återigen möjlighet att följa Agatha Christies mest klassiska karaktär i en gåta som är precis lagom klurig.

Sophie Hannah är en brittisk författare vars verk givits ut i trettio länder. Redan som 13-åring blev hon beroende av Agatha Christies deckare och har med sina böcker om Hercule Poirot visat sig vara en värdig förvaltare av Agatha Christies arv. Agatha Christie (1890–1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar, vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av.

SOPHIE HANNAH

ETT DELAT MYSTERIUM Originaltitel:The Mystery of Three Quarters | Översättning: Annika Sundberg | Omslag: Sara R. Acedo| Sidor: Ca. 300 | Utgivning: Oktober

16


AGATHA CHRISTIES EGEN FAVORIT EN AV VÄRLDENS MEST ÄLSKADE KLASSIKER NU SOM FILM! Det var en man som gick på en konstig väg. Han fann en konstig slant på en konstig åkerteg. Han köpte sig en konstig katt som tog en konstig mus. Sen bodde de tillsammans i ett konstigt hus. Tre Gavlar heter det konstiga huset i en av Londons mest fashionabla områden. Där bor tre generationer av familjen Leonides tillsammans i bästa sämja. Men när familjens överhuvud, den ofantligt rike Aristide Leonides, dör under mystiska omständigheter förändras allt. Det står plötsligt klart att någon i familjen är en mördare, och misstankarna riktas omedelbart mot Aristides 50 år yngre änka. Men vem är egentligen skyldig, och varför har detta mord begåtts? KONSTIGA HUSET utkom år 1949 och är tillsammans med Huset på udden Agatha Christies personliga favorit. Bokens upplösning var så pass chockerande att hennes amerikanska förlag ville att hon skulle skriva ett nytt slut, men Christie vägrade. Våren 2018 hade filmatiseringen med bland andra Glenn Close, Gillian Anderson och Christina Hendricks i huvudrollerna premiär.

Agatha Christie (1890–1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar, vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av.

AGATHA CHRISTIE

KONSTIGA HUSET

Originaltitel: Crooked House | Översättning: Lisbeth & Louie Renner | Omslag: Sara R. Acedo | Sidor: Ca. 250 | Utgivning: Oktober

17


POCKET

Blodlokan

Louise Boije af Gennäs

”Ruskigt spännande historia.”

Ny storslagen spänningstrilogi där Boije af Gennäs skildrar den lilla människans kamp mot makten. Det blir en nervkittlande lek mellan verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar.

”En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig.”

lotta olsson, dagens nyheter

damernas värld

Sjusiffrigt ”Fördömt bra!”

Anna Karolina

breakfast book club

”Hårdkokt raffel ... Spännande intrig.” femina

Stark spänningsroman med oväntade förvecklingar. Tre kvinnor kidnappar en rik ung man, men missar en väsentlig sak i planeringen: relationen till offret.

Sanningen

Harlan Coben Harlan Cobens nya spänningsroman – som av kritiker anses vara hans bästa – är fylld av karaktäristiska kännetecken som intensiv spänning och överraskande vändningar.

”En enastående litterär bedrift.”

Grace

Anthony Doerr

the independent

”En vacker och mångfacetterad roman.” washington post

Av den kritikerrosade författaren till Ljuset vi inte ser. Förtrollande vacker berättelse om rädslan att förlora den man älskar mest.

”Coben bevisar återigen att han är thrillerns mästare.” entertainment weekly

”En av hans bästa.” huffington post


AKTUELLT Vad händer våren 2019?

Bookmark klimatkompenserar förlaget

I början av nästa år kommer äntligen den gastkramande upplösningen på Louise Boije af Gennäs storslagna och nervkittlande konspirationsprojekt Motståndstrilogin med boken Verkanseld.

Utgivningen av Sofie Sarenbrants Syndabocken utgör startskottet för Bookmarks nya miljösatsning. Från 2018 blir förlaget helt klimatkompenserat och kommer genom Conscious Label se till att göra varje bokproduktion klimatneutral.

Bookmark donerar till Läkare utan gränser

Även Sofie Sarenbrant är tillbaka med den efterlängtade fortsättningen på Bakom din rygg. I april är Markus Lutteman aktuell med en både gripande och skräckinjagande thriller som närmar sig livets mening. Under våren gör Bookmark en helt ny satsning med Hudbibeln. Med experten Johanna Gillbro får vi en ny inblick i huden och vad som egentligen är bra för den. I början av året kommer också thrillerns mästare Harlan Coben med en intensiv spänningsroman som utlovar överraskande twister. Och Robert Harris är tillbaka med den historiska romanen Diktatorn om antikens Rom.

Under 2018 donerar Bookmark 25 000 kronor till organisationen Läkare utan gränser och deras arbete att bistå med läkarhjälp i krisdrabbade områden.

Årets julmarknad 6 december! Julen är en tid för traditioner, och precis som tidigare år öppnar Bookmark dörrarna för julmarknad på förlaget. Välkomna förbi vårt kontor den 6 december för att komma in i härlig, julig lässtämning tillsammans med både oss och våra författare! All försäljning går till välgörande ändamål.

Förlagschef Claes Ericson claes.ericson@bookmarkforlag.se 072-166 6933

Förläggande redaktör Ebba Barrett Bandh ebba.bandh@bookmarkforlag.se 073-760 7884

Förläggande redaktör Anna Cecilia Weschke ac.weschke@bookmarkforlag.se 070-873 8238

Förläggande redaktör Stephanie Demmler stephanie.demmler@bookmarkforlag.se 073-951 0905

Förlagsredaktör Louise Eriksson louise.eriksson@bookmarkforlag.se 072-911 8337

Assisterande redaktör Lova Eriksson lova.eriksson@bookmarkforlag.se 076-298 1736

Assisterande redaktör Carolina Starck carolina.starck@bookmarkforlag.se 070-713 8746

Assisterande redaktör Sarah Dybeck sarah.dybeck@bookmarkforlag.se 073-093 1181

KONTAKTA OSS!

Försäljningsansvarig Fredrik Gustafsson fredrik.gustafsson@bookmarkforlag.se 070-667 1119

Ekonomiansvarig Carl Ehrenkrona ekonomi@bookmarkforlag.se 070-210 4452

Kungsgatan 58, 111 22 Stockholm bookmark@bookmarkforlag.se www.bookmarkforlag.se

@bookmarkforlag @bookmark_forlag

19


20


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.