__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BOOKMARK HÖST 2017

Ät dig lycklig med

NIKLAS EKSTEDT & HENRIK ENNART

ANNA KAROLINA: TRE KVINNORS DESPERATA BROTT

Grace

KRITIKERROSAD DEBUT AV ANTHONY DOERR

FÖLJ ALEX & SIGGE I JAKTEN PÅ DET INNERSTA RUMMET ALEXANDER SALZBERGER ÄR KICKTORSKEN

1


NYHETER NY SERIE

UPPTÄCK LYCKOMATEN

RUM

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Sigge Eklund & Alex Schulman 978-91-88345-57-8

September

Happy Food

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Niklas Ekstedt & Henrik Ennart 978-91-88545-10-7

Oktober

Med vacker och underfundig formgivning presenteras den framgångsrika podcastduon Alex och Sigges inre och yttre resa i denna självbiografiska odyssé.

Ekstedt och Ennart ger oss en pedagogisk och underhållande guide genom den allra senaste medicinska forskningen. Handfasta och inspirerande råd för att förbättra den psykiska hälsan genom utsökt mat.

Sjusiffrigt

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Anna Karolina

978-91-88545-11-4

December

Stark spänningsroman med oväntade förvecklingar. Tre kvinnor kidnappar en rik ung man, men missar en väsentlig sak i planeringen: relationen till offret.

STARK DEBUT

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Kicktorsken

Grace

Dödlig kod

978-91-88345-48-6

978-91-88545-06-0

978-91-88545-20-6

Alexander Salzberger November

Droger, våld, utanförskap och succé – ett personligt, kontroversiellt och underhållande vittnesmål av värstingen som blev geniförklarad skådespelare.

Anthony Doerr Oktober

Av den kritikerrosade författaren till Ljuset vi inte ser. Förtrollande vacker berättelse om rädslan att förlora den man älskar mest.

Tom Clancy & Mark Greaney Oktober

President Jack Ryan tar hjälp av Kollegiet för att spåra en förödande dataläcka. Kusligt aktuell thriller i sann Clancy-anda som skildrar terroristhotet.


NYHETER KLASSIK

ER

STOR

POCKET

Det växte ett träd i Brooklyn (Del 2)

Fången från Skottland

978-91-88345-87-5

978-91-88545-02-2

Betty Smith Augusti

Den avslutande delen av den amerikanska tidlösa klassikern vi alla kan känna igen oss i. Gripande och upplyftande om en ung kvinnas jakt på självständighet.

Diana Gabaldon

Ett delikat uppdrag & Svärdets brödraskap

Oktober

978-91-88345-99-8 | 978-91-88545-01-5

Diana Gabaldon

Historiska händelser vävs samman med episka äventyr och djupa svek i Outlanderromanen om lord John Grey. Engagerande läsning med starka karaktärer!

Oktober

Fängslande om adelsmannen och officeren lord John Grey, som bjuder på en farlig resa genom historiska 1700-talsmiljöer.

POCKET ÄVEN SOM

LJUDBOK

ÄVEN SOM

LJUDBOK

”En av årets mest tankeväckande böcker.”

”Spännande bladvändare med ett viktigt budskap.”

aftonbladet

bromma magasin

Ända in i märgen

Blodmåne

Annika Taesler 978-91-88345-06-6 November

ÄVEN SOM

LJUDBOK

HISTORIEN BAKOM NARCOS

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Främlingen

Harlan Coben 978-91-88545-22-0 Oktober

ÄVEN SOM

ÄVEN SOM

LJUDBOK

LJUDBOK

the times

Killing Pablo Escobar

Sömnrevolutionen

Mark Bowden 978-9188545-19-0 Oktober

dagens nyheter

Markus Lutteman 978-91-88545-15-2 September

”Väldisponerad och faktamättad.”

”Ett mästerverk.”

”Harlan Coben är en omåttligt spännande underhållare.”

”Spännande än idag.” bibliotekstjänst

bibliotekstjänst Arianna Huffington 978-9188545-21-3 Oktober

S TO R F I L M I HÖST

Mordet på Orientexpressen Agatha Christie 978-9188545-28-2 September


Förlagshundarna Nito och Stewie

EN BOK ÄR MER ÄN BARA EN BOK Vi vill ge ut böcker som är ”unika och dramatiska”. Men en läsupplevelse ska helst innehålla något mer än bara njutning. Särskilt i dessa tider. Den här hösten har vi flera sådana titlar. När Alex Schulman och Sigge Eklund skriver RUM vill de få läsarna att skratta och gråta med sina fyndiga och känslostarka historier. Men de levererar också en självutlämnande och moralfilosofisk betraktelse över vår samtid. I Niklas Ekstedt och Henrik Ennarts Happy Food ges livsbejakande och smaskiga råd om mat som gör dig glad och lycklig. Samtidigt är det ett innehåll som främjar en hälsosam livsstil och motverkar mental ohälsa.

en aktuell problematik kring etnicitet, religion och klass. Tom Clancy och Mark Greaneys Dödlig kod är en internationell thriller i toppklass – och samtidigt en initierad bild av ett obehagligt och tänkvärt framtidsscenario; Betty Smiths Det växte ett träd i Brooklyn (Del 2) är en liten flickas tuffa uppväxt – och en beskrivning av segregation och fattigdom som känns plågsamt viktig idag; Anthony Doerrs Grace är en otroligt vacker berättelse om en drömmande man – och en inspirerande hyllning till naturen och språkets kraft; och när Diana Gabaldon skriver om Lord John i Fången från Skottland tänjer hon på gränserna för vad som ryms i begreppet kärlek. Hösten 2017 är en tid att fundera på vad som skrivs och vad vi läser. Vi på Bookmark vill bidra med böcker som ger unik dramatik – men som utöver underhållningen lämnar efter sig något som är både berikande och bestående!

Sjusiffrigt är actionfylld underhållning paketerad som ett kidnappningsdrama. Anna Karolina vänder upp och ner på det klassiska kriminaldramat och lyckas även lyfta fram nyanserade och starka kvinnoporträtt, som är ovanliga – och välbehövliga – idag. Med Alexander Salzbergers Kicktorsken kan man tro att det bara handlar om en galen, skrattframkallande skröna, när denna biografi minst lika lika mycket handlar om att skildra

4

Claes Ericson, förlagschef


FIKTIV KARTA ÖVER SJÄLEN UPPFÖLJAREN TILL 2015 ÅRS MEST SÅLDA BIOGRAFI

Alex & Sigge är tillbaka!

Boken som så många har väntat på. Nu är Alex Schulman och Sigge Eklund tillbaka med RUM. En fiktiv karta över två vilsna själars inre världsdelar är utgångspunkten i denna lika roliga som tankeväckande odyssé. Läsaren bjuds med på en resa till platser som ”Självhatets kobbe”, ”De förlorade möjligheternas ö”, ”Kärlekssorgernas sjöar” och ”Sexualitetens delta” och till slut ”Det okända”. Aldrig tidigare har Alex Schulman och Sigge Eklund visat sig så naket sårbara. Rädsla, svart humor och nostalgisk melankoli blandas i en bok som trots allt mynnar ut i en hoppfull jakt på mening, harmoni och frihet. Med vacker och underfundig formgivning presenteras författarnas metafysiska resa. Tillsammans med illustratören Kajsa Eldstens kraftfulla och unika bilder är RUM en bok att återkomma till gång på gång.

RIKT ERAD ILLUSTR

Alex Schulman är en av Sveriges främsta medieentreprenörer. Romanen Glöm mig där han söker försoning med sin avlidna, alkoholiserade mamma blev 2016 utsedd till årets bok av ett dussintal olika medier. Sigge Eklund debuterade 1999 med boken Synantrop. Han har fått pris för Sveriges mäktigaste bloggare, Stora radiopriset: Årets rookie och Sveriges bästa podcast tillsammans med Alex Schulman under flera år. Tillsammans har Alex Schulman och Sigge Eklund Sveriges största podcast med 650 000 lyssnare.

SIGGE EKLUND & ALEX SCHULMAN RUM

Omslag: Kajsa Eldsten & Emilie Crispin Ekström | Sidor: Ca. 272 | Utgivning: September

5


ÄT DIG LYCKLIG MED HAPPY FOOD VÄGEN TILL LÅNGVARIG LYCKA GÅR GENOM TARMEN Bygger på ny, revolutionerande forskning Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur välmåendet går att påverka hemma i köket. I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan. Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och humörhöjande rätter till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.

OMSLA G UNDE

R BEAR

BETNIN

G

MED UNIKA BILDER AV DAVID LOFT US

Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera stjärnkrogar. Han är även känd från matlagningsprogrammet Niklas Mat på SVT och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv. Henrik Ennart är medicinsk vetenskapsjournalist för SvD. Våren 2017 skrev han en artikelserie om hur vi kan äta oss lyckligare, som blev en av SvD:s mest lästa texter.

NIKLAS EKSTEDT & HENRIK ENNART HAPPY FOOD

Omslag: Katy Kimbell | Sidor: Ca. 200 | Utgivning: Oktober

6

David Loftus från Storbritannien är världens mest anlitade matfotograf, och har jobbat med bl.a. Jamie Oliver.


TRE KVINNORS DESPERATA BROTT ”Anna Karolina är en djävul på att spinna intriger och skildra karaktärer.” norrköpings tidningar

NY SERIE! De tre kvinnorna har varit bästa vänner sedan högstadiet. Nu har de en skuld de inte kan betala på laglig väg. En sen kväll kidnappar Carla, Nikolina och Julia sonen till en klädmiljardär. De är noggrant förberedda, stenhårda, synkade och effektiva. Ändå går någonting fel. I desperation tvingas de överge sina trygga medelklassliv för att jaga pengar. Turen är dock på deras sida. Polisen kan inte tro att det är kvinnor som står bakom de råa brotten, och det ser ut som om de kommer att komma undan. Till dess att deras förflutna kommer ikapp. Och relationen till offret kommer emellan. I Sjusiffrigt ställs vänskapens lojalitet mot attraktionens oemotståndlighet. Det är en hårdkokt polisthriller med suggestivt språk och oväntade förvecklingar. Tre hårdföra kvinnor som är vana att ta det de vill ha, har plötsligt tagit sig vatten över huvudet.

Anna Karolina har arbetat som polis i 14 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Därefter har hon skrivit ytterligare två böcker och översatts till ett flertal språk. Anna Karolina är bosatt i Malmö.

ANNA KAROLINA SJUSIFFRIGT

Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 420 | Utgivning: December

7


LITTERATUR NÄR DEN ÄR SOM BÄST EN FÖRTROLLANDE DEBUT MED MAGISKT SPRÅK

I sin debutroman skriver Anthony Doerr om en man som flyr för sitt barns liv – och om den långa vägen tillbaka. En dag drömmer David om att möta sin blivande fru, och som många av hans drömmar blir det verklighet. Men lyckan är kort. Bara ett år senare plågas han av mardrömmar om en översvämning, i vilken han dränker deras nyfödda dotter. Med risk för att det ska slå in flyr han landet i panik, utan att meddela någon. Nu är han på väg hem. Men efter tjugofem års frånvaro, utan ett livstecken från frun, vet han inte om han kommer att finna någon av dem i livet. Grace är Anthony Doerrs debutroman. Det är en sällsamt vacker berättelse om vad tiden gör med våra liv, och om kärleken och naturens förödande krafter. Berättarröstens innerliga längtan efter kärlek – och rädslan för att förlora den – får läsaren att girigt vända blad på jakt efter försoning.

Av författaren till Ljuset vi inte ser

Anthony Doerr är författaren som älskas lika högt av läsare som kritiker. Hans böcker har vunnit över ett dussin priser och belönats med världens mest prestigefyllda utmärkelser, såsom Andrew Carnegie Medal och Pulitzerpriset. I Sverige låg hans senaste bok Ljuset vi inte ser på bästsäljarlistorna i över ett år, och nominerades 2016 till Årets bok. Bara i Sverige har den sålts i omkring 200 000 exemplar. På internationella läsarforum har den fått över 100 000 femstjärniga omdömen.

ANTHONY DOERR GRACE

Originaltitel: Grace | Översättning: Manni Kössler | Omslag: Emma Graves | Sidor: Ca. 480 | Utgivning: Oktober

8


FRÅN UTANFÖRSKAP TILL SUCCÉ

”Ett galet vasst, komiskt och stark vittnesmål om att få sammanhang i livet.” dagens nyheter

Kritikerrosad monolog blir sylvass självbiografi – om livet i den hårda förorten och vägen till Dramaten. Alexander har en lägenhet på Östermalm, en flickvän som är kändis och en skådespelarkarriär som pekar rakt uppåt. Men han har också en alkismamma, en styvfarsa som slagit honom och en pappa han aldrig träffat. För att hantera sitt eget missbruk påbörjar Alexander en självbiografisk berättelse som kastas mellan barndomen och rampljuset. Med hans inlevelsefullt kompromisslösa språk blir det en lika hysteriskt rolig som nattsvart jakt efter att bli älskad. Kicktorsken är en orädd berättelse om hur det är att födas med fel förutsättningar – att inte ha något förutom drömmen om att lyckas, och kärleken till att stå på scen. På ett Hassen Khemiriskt sätt lyckas Salzberger förena ämnen som kön, etnicitet och klass med bitande humor och bladvändarhandling.

SYLVASST SPRÅK

Alexander Salzberger är skådespelare, komiker och manusförfattare, just nu aktuell på Dramaten, och som vinnare av Stora Ljudbokspriset. Romandebuten bygger på succémonologen Kicktorsken som han turnerat med sedan 2012, då den nominerades till Svenska Teaterkritikers pris.

ALEXANDER SALZBERGER KICKTORSKEN

Omslag: Håkan Liljemärker | Sidor: Ca. 360 | Utgivning: November

9


SKRÄMMANDE FRAMTIDSPROFETIA ”En magnifik bladvändare … både övertygande och skrämmande realistisk.” ny journal of books

Från skaparen av den internationella thrillern

Tre veckor före fars dag släpps Dödlig kod, en kusligt aktuell skildring av det hot som blir allt svårare att kontrollera: terrorhotet. Någon verkar sälja hemligstämplade personuppgifter på darknet, kompletterade med data från sociala medier. Sedan terrororganisationen IS får tag på informationen inleds en rad dödliga attacker mot högt uppsatta personer i USA. För att hitta dataläckan tar Vita huset hjälp av Kollegiet, den hemliga underrättelseorganisation där presidentens son Jack Ryan Jr arbetar. Det blir en nervkittlande kamp mot klockan, ända fram till den dramatiska upplösningen.

#1 NEW Y TIMES BÄ ORK S SÄLJARE T-

Dödlig kod är den tolfte boken om president Jack Ryan. Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är den skrämmande aktuell och realistisk, och som hämtad direkt från dagens löpsedlar i tider av läckta mejl och fake news.

Tom Clancy skrev inte mindre än 18 New York Times-bästsäljare under sin livstid. Många ser honom som grundaren till hela internationella thrillergenren och flera av hans böcker har blivit filmklassiker. Mark Greaney är författaren bakom den bästsäljande serien om The Gray Man. Efter stora framgångar som Tom Clancys författarpartner bar han värdigt vidare arvet från sin framlidne mentor i ytterligare fyra böcker om Jack Ryan.

TOM CLANCY & MARK GREANEY DÖDLIG KOD

Originaltitel: True Faith and Allegiance | Översättning: Svante Skoglund | Omslag: Jon Rosenberg | Sidor: Ca. 700 | Utgivning: Oktober

10


”EN AV ÅRHUNDRADETS BÄSTA BÖCKER” ÖVER 100 000 FEMSTJÄRNIGA LÄSARRECENSIONER ”En klassiker!”

MODERNISE RAD UTGÅVA

dagens nyheter

”Starka kvinnor i flera generationer … En berättelse på tröskeln till framtiden.” göteborgs-posten

Äntligen kommer den avslutande delen i den amerikanska klassikern vi alla kan känna igen oss i. Andra delen om Francies liv börjar när hon fyller tretton. Samma år dör hennes pappa, och mamman är havande med ett nytt syskon. Trots att skolan betyder allt för Francie har hon inget annat val än att börja arbeta. Ändå vägrar Francie att släppa drömmen om att bli författare. Med okuvlig nyfikenhet och mod arbetar hon sig från det smutsiga fabriksgolvet till en tidningsredaktion på Manhattan. Sedan drabbas hon av kärleken – kanske det största hindret av alla för fortsatta studier… Det växte ett träd i Brooklyn är en gripande och stark berättelse fylld av grymhet, kärlek, skratt och sorg. En ung kvinnas iakttagelser och insikter som är lika aktuella idag som när de skrevs för sjuttio år sedan. En bok som inte upphör att inspirera och trollbinda läsare i alla åldrar.

Betty Smith föddes 1896 i Brooklyn och växte upp under liknande förhållanden som Francie i Det växte ett träd i Brooklyn. Hon gifte sig tidigt, studerade samtidigt som hon skötte hem och barn och debuterade inte förrän hon skilt sig från sin första make. Betty Smith hann skriva ytterligare tre hyllade böcker innan hon avled 1972.

BETTY SMITH

DET VÄXTE ETT TRÄD I BROOKLYN (DEL 2)

Originaltitel: A Tree Grows in Brooklyn | Översättning: Eva Alexanderson | Omslag: Emma Graves | Sidor: Ca. 360 | Utgivning: Augusti

11


LORD JOHN GREY ÅTERVÄNDER NY OUTLANDERROMAN PÅ SVENSKA

Helwater i England, 1760. Det skotska upproret har slagits ner och rebellen Jamie Fraser lever ett stillsamt liv som frigiven krigsfånge. Han hemsöks i drömmarna av minnen från sin förlorade hustru Claire och deras gemensamma barn. I London mottar adelsmannen och officeren lord John Grey ett paket. Det innehåller dokument på det sällsynta tungomålet ersiska som pekar mot en stor konspiration. Men lord John kan inte tyda hela dokumentet. Och han känner endast en som kan det: Jamie Fraser. Snart befinner sig lord John och Jamie Fraser på en resa mot Irland, ett land vars slott och mossar ruvar på hemska hemligheter. Ofrivilligt förenade jobbar de mot samma mål, och påminns om de känslor som en gång band dem samman. Fången från Skottland är den efterlängtade tredje fristående romanen om Lord John Grey. Originaltitel:The Scottish Prisoner | Översättning: Lisbet Holst | Omslag: Göran Alfred | Sidor: Ca. 400 | Utgivning: Oktober

ETT HISNANDE MÄNNISKOÖDE Ett delikat uppdrag är en äventyrlig berättelse, full av historiska detaljer. Det är den första fristående romanen i serien om Outlanderkaraktären Lord John Grey – en man som är gay i en tid då homosexualitet straffades med döden.

STOR

POCKET

Svärdets brödraskap, den andra fängslande delen i romanserien om Lord John Grey, bjuder på en stor dos berättarglädje, historia och – inte minst – förbjuden kärlek. ”Förstklassig”, hyllar kritikerna!

Originaltitel: L. J. and the private matter | Översättning: Sven-Erik Täckmark & Lars Krumlinde | Omslag: Göran Alfred | Sidor: Ca. 315 | Utgivning: Oktober Originaltitel: L. J. and the brotherhood of the blade | Översättning: Lisbet Holst Omslag: Göran Alfred | Sidor: Ca. 445 | Utgivning: Oktober

Psst! Missa inte Outlander-serien!

Diana Gabaldon är universitetsprofessorn vars litterära repertoar omfattar alltifrån faktaböcker till seriealbum. För sina historiska romaner har hon förärats flera internationella priser. Hennes bästsäljande Outlanderserie har sålts till 42 länder och har dessutom blivit hyllad tv-serie.

12

Säsong 3 av Outlander har premiär hösten 2017.


I en av litteraturhistoriens mest klassiska deckare reser en spektakulär skara tillsammans på den exklusiva Orientexpressen från Istanbul till Calais. För en av tågets passagerare ska resan bli den sista. Efter att tåget fastnat i djupa snödrivor på Balkan uppdagas ett bestialiskt mord. Ombord i den luxuösa förstaklassvagnen finns lika många misstänkta som resenärer – men också Hercule Poirot. Mordet på Orientexpressen utkom år 1934 och översattes omedelbart till svenska. Flera generationer och en ny världskarta senare är Agatha Christies mästerligt komponerade intrig lika fascinerande. Skuld, rädsla och hämnd är universella teman som fortsätter att beröra människan.

POCKET

Hösten 2017 blir denna tidlösa klassiker storfilm med bland andra Johnny Depp, Daisy Ridley, Judi Dench och Michelle Pfeiffer i rollerna.

Originaltitel: Murder on the Orient Express | Översättning: Märta Isberg | Sidor: Ca. 280 | Utgivning: September

Missa inte Bookmarks hyllade jubileumsutgåva av Agatha Christies klassiker…


Ända in i märgen Annika Taesler

”En helt otrolig självbiografi.” tidningen cheval

En sann berättelse om att drabbas av det som är mångas värsta mardröm – och ändå ta sig tillbaka.

”Naket och utlämnande.” hemmets veckotidning

Blodmåne Markus Lutteman

”Hela tiden spännande.” norrköpings tidningar

Högaktuell thriller om den illegala handeln med noshörningshorn, som idag betingar ett högre kilopris än både guld och kokain.

””Blown away! En fartfylld actionthriller med ett viktigt budskap.”

El Choco-författaren Markus Luttemans mest angelägna bok någonsin.

epiloger

Främlingen Harlan Coben

”En välskriven, nedtonad och medryckande thriller med engagerande intrig.” bibliotekstjänst

En thriller som på ett skrämmande sätt skildrar vilka krafter som kan släppas lösa när den lögn som våra liv bygger på plötsligt avslöjas.

”Spännande, genomtänkt och lättläst.” johannas deckarhörna

Killing Pablo Escobar ”En välskriven, genomarbetad och medryckande skildring av en fantastisk och skrämmande historia.” ” bibliotekstjänst

”Undersökande kriminaljournalistik i sin prydno.”

POCKET

dast magazine

Mark Bowden Pablo Escobar var knarkkungen vars kriminella kokainimperium höll en hel nation som gisslan – ett skräckvälde som endast kunde få ett slut med Escobars död.

Sömnrevolutionen Arianna Huffington Huffington ger oss handfasta råd för att hjälpa oss hantera vår tids största folkhälsoproblem: sömnen.

”Väldisponerad och faktamättad.” bibliotekstjänst

”Det är uppfriskande att någon som Huffington kämpar för vikten av sömn.” forbes


AKTUELLT Vad händer våren 2018? Under våren har Bookmark förmånen att få ge ut Louise Boije af Gennäs storslagna och nervkittlande konspirationsprojekt Motståndtrilogin, där Millennium möter Kvinnan på tåget när en ung kvinna hamnar i ett drama som får henne att tro att hon är galen. Anna Karolina kliver ombord Herkulesserien och skriver tillsammans med Mons Kallentoft den femte spänningsromanen om Zack, och Emma Sköld är tillbaka i Sofie Sarenbrants nästa kriminalroman. I april är Alexander Bard och Jan Söderqvist äntligen aktuella igen, nu med en uppdaterad Freud för 2000-talet!

Få läsenergi med Läskraft

Det tar på krafterna att läsa en bok även om det ger minst lika mycket energi. För att behålla uppmärksamheten och få ut maximalt av läsupplevelsen har Bookmark tagit fram Läskraft, en energidryck som smakar gott och samtidigt får dig att inte slumra till med boken över näsan. Trevlig läsning önskar Bookmark!

Bookmark sponsrar UNICEF I samband med utgivningen av Mons Kallentoft och Markus Luttemans spänningsroman Heroine skänker Bookmark 25 000 kr till organisationen UNICEF. Årets sorgligaste bok blir Vit krysantemum om en uppoffrande storasyster under andra världskriget. Den tyngsta utgivningen är kanske ändå när skaparna av Tyngre-konceptet släpper en bok som kopplar ihop fysisk och mental träning. Och så kommer uppföljaren till The Martian! Och ny het serie av Sylva Day! Och så förstås nytt med Robert Harris och Harlan Coben! Och så…

UNICEF grundades 1946 och är världens största barnrättsorganisation med verksamhet i över 190 länder. Deras arbete kretsar kring bland annat bekämpning av fattigdom, barns rätt till överlevnad och utveckling, skydd mot våld och övergrepp och opinionsbildning för barns rättigheter.

Förlagschef Claes Ericson claes.ericson@bookmarkforlag.se 072-166 6933

Förläggande redaktör Ebba Barrett Bandh ebba.bandh@bookmarkforlag.se 073-760 7884

Förläggande redaktör Anna Cecilia Weschke ac.weschke@bookmarkforlag.se 070-873 8238

Förlagsredaktör Louise Eriksson louise.eriksson@bookmarkforlag.se 072-911 8337

Assisterande redaktör Lova Eriksson lova.eriksson@bookmarkforlag.se 076-298 1736

Försäljningschef Fredrik Gustafsson fredrik.gustafsson@bookmarkforlag.se 070-667 1119

Förläggande redaktör Stephanie Demmler stephanie.demmler@bookmarkforlag.se 073-951 0905

Bookmark Förlag | Målargatan 7, 1/2 tr. | 111 22 Stockholm | www.bookmarkforlag.se | bookmark@bookmarkforlag.se Följ oss på Facebook och Instagram @bookmark_forlag.

15


16

Profile for Bookmark Förlag

Bookmark Förlag Höst 2017  

Bookmark Förlags katalog med utgivningen för hösten 2017.

Bookmark Förlag Höst 2017  

Bookmark Förlags katalog med utgivningen för hösten 2017.

Advertisement