Page 1

BOOKMARK VÅR 2016 SARENBRANTS ­SKÖNA REVANSCH:

Så hämnas hon Emma Sköld JAKTEN PÅ VÄRLDENS MÄKTIGASTE BROTTSLING

NÄR BAMBI DÖDAR:

AVGÖRANDE FALL FÖR ZACK Äntligen på svenska! Harris prisbelönta historiska thriller

FÖRFATTAREN TILL Livbåten TILLBAKA

ÅRETS BÄSTA POCKET:

Tid, Leon, Döden som diktator och The Martian1


NYHETER VÅREN 2016 Inbundet

Tiggaren

Bambi

Sveriges nya deckardrottning är här med en högaktuell spänningsroman. Tiggare i Stockholm faller offer för vad som verkar vara en seriemördare.

Ny dödsdrog får unga i Stockholm att begå självmord. Det är fartfyllt och oavbrutet spännande när Zack sätts på prov i den tredje boken i Herkulesserien.

Sofie Sarenbrant 978-91-88171-09-2 April

Mons Kallentoft & Markus Lutteman 978-91-88171-52-8 Juni

Blir fi lm a Roma v n Polan ski

Saknar dig

En officer och spion

Det enda rätta

Utvald

Gastkramande av thrillerns mästare om brottslingar som utnyttjar dejtingsidor för att hitta sina offer.

Spännande och insugande spionroman om den skandalomsusade konspirationen som sände Alfred Dreyfus till Djävulsön.

Författaren till Livbåten ger ut ny filosofisk nagelbitare. Skrämmande hög igenkänning när avsikten att göra rätt leder till sin raka motsats.

Den fristående första delen i Hacker-serien. En intensivt förförisk berättelse om åtråns kamp mot den egna viljan.

Harlan Coben 978-91-88171-16-0 Januari

2

Robert Harris 978-91-88171-19-1 Mars

Charlotte Rogan 978-91-88171-26-9 April

Meredith Wild 978-91-88171-28-3 April


Biografi

Aktue ll Narco i s

Storpocket

Killing Pablo Escobar

Tid – Livet är inte kronologiskt

Leon

Skugga av svek I

Närgången skildring av jakten på Narcos-kungen. Aldrig har en verklig historia känts så mycket som en spänningsroman.

Filosofiska betraktelser om vårt förhållande till tiden. Ett av de mest omtalade boksläppen 2015, med både djup och humor.

I den andra delen av den kritikerrosade Herkulesserien ska antihjälten Zack rädda kidnappade barn ur lejonmannens klor.

I den åttonde delen av Outlanderserien ställs hämnd, svek och mord mot innerlig kärlek i ett episkt äventyr under det amerikanska frihetskriget.

Mordet på Orientexpressen

The Martian – Ensam på Mars

Döden som diktator

En av deckardrottningens mest klassiska pusseldeckare. Självklar läsning för varje ny generation.

Boken bakom biosuccén. Vår tids stora rymdodyssé hyllar mänsklighetens uppfinningsrikedom.

Tid – Livet är inte kronologiskt

Leon

Alex Schulman & Sigge Eklund 978-91-88171-51-1 Juni

Mons Kallentoft & Markus Lutteman 978-91-88171-50-4 Juni

Filosofiska betraktelser om förhållandet till tiden. Ett av de mest omtalade boksläppen 2015.

I den andra delen av den kritikerrosade Herkulesserien ska antihjälten Zack rädda kidnappade barn.

Mark Bowden 978-91-88171-45-0 April

Mons Kallentoft & Alex Schulman & Sigge Eklund Markus Lutteman 978-91-88171-49-8 978-91-88171-47-4 Mars Mars

Diana Gabaldon 978-91-87441-32-5 Mars

Pocket

Agatha Christie 978-91-87441-73-8 April

Andy Weir 978-91-88171-48-1 April

Tom Clancy & Mark Greaney 978-91-87441-81-3 Juni Spännande internationell thriller som fullt realistiskt målar upp Nordkoreas korrumperade diktatur.

3


VI ÄR BOOKMARK!

Bakre raden från vänster: Claes Ericson, förlagschef, Carl Ehrenkrona, ekonomiansvarig, Isabel Nordqvist Bjölstad, assisterande redaktör, Fredrik Gustafsson, strategichef. Främre raden från vänster: Anna Cecilia Weschke, förläggande redaktör, Archie, corporate dog, Stephanie Demmler, förlagsredaktör, Ebba Barrett Bandh, förläggande redaktör.

2012: En ensam man i ett dragigt vindsrum på Handels som vill ge ut så många böcker som möjligt i USA. 2015: Ett team med förlagshund

och kaktusbord som vill ge ut så få böcker som möjligt i Sverige.

Bookmark är fortfarande ett av landets yngsta och minsta förlag. Men efter snart fyra år har vi hittat hem. Vi sitter på Målargatan 7 – kom gärna och hälsa på! – och nu vet vi vad vi vill ge ut: titlar som vi verkligen känner för och tror på. Våren 2016 har vi en starkare lista än någonsin tidigare, trots att det bara

4

handlar om sju nya böcker. Vi är oerhört stolta över att presentera Tiggaren, Sofie Sarenbrants bästa deckare hittills, med en hämndlysten Emma Sköld i huvudrollen. Herkulesseriens tredje del heter Bambi, där det oskuldsfulla skenet bedrar. Mons Kallentoft och Markus Luttemans antihjälte Zack ställs inför en skoningslös motståndare. I vår kommer också Charlotte Rogans efterlängtade uppföljare till den kritikerrosade debuten Livbåten – Det enda rätta, som handlar om att våga när det är som svårast. En officer och spion är en lysande historisk roman, som behandlar den dramatiska Dreyfusaffären. Författaren Robert Harris gästar Babel

under våren. Saknar dig av Harlan Coben – ”thrillerns mästare” – anses vara en av hans absolut bästa. Killing Pablo Escobar – Jakten på världens mäktigaste brottsling är en prisad biografi av Mark Bowden med ett mustigt förord av ”El Choco”. Romantiska Utvald av Meredith Wild har fått lyriska läsaromdömen och sålde i över en miljon exemplar i USA förra året. Jag önskar alla en läsvärd vår! Claes Ericson, förlagschef


STOR SLAGET

när grekisk mytologi blandas med den hårda verkligheten i Stockholms undre värld

Tredje delen i Herkulesserien bygger fritt på myten om den guldfotade hinden. Det är lika fartfyllt spännande som i Zack och Leon, lika obehagligt skrämmande.

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över tre miljoner exemplar. Kallentoft bor på Mallorca med sin familj.

Första gången är reaktionen kall: överklassungdomar som leker hedonistiska riter får skylla sig själva. När det andra kollektiva självmordet är ett faktum står polisen fullständigt utan spår.

Markus Lutteman

Zack har friat till Mera som är gravid och för första gången verkar hans liv vara på rätt köl. Men en skrämmande upptäckt från hans eget förflutna ställer allt på ända. Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen – om han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på.

debuterade med biografin El Choco och fick mycket uppmärksamhet för Patrik Sjöbergbiografin Det du inte såg samt biografin Per Holknekt 19602014. Tillsammans har hans böcker sålt i mer än 400 000 exemplar. Lutteman bor utanför Örebro med sin familj.

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN BAMBI

Omslag: Hummingbirds | Sidor: Ca. 360 | Utgivning: Juni

55


”En nervkittlande bladvändare.” – New York Daily News

”En gripande historia.” – The New York Times

Paris år 1895. Alfred Dreyfus, en fransk-judisk officer, har mot sitt nekande dömts för att ha överlämnat hemliga dokument till tyskarna. Han deporteras till en fängelsehåla på Djävulsön utanför Sydamerikas kust. Men är han skyldig?

kända justitiemord. Samtidigt är det en fängslande och relevant berättelse om en visselblåsares mod och envishet. Boken ska bli film av Roman Polanski.

Romanen En officer och spion, som nästintill dokumentärt skildrar Dreyfusaffären, har blivit hyllad av läsare och recensenter världen över. Det är en skrämmande skildring av hur den franska elitens antisemitism och kåranda leder fram till världshistoriens mest

Robert Harris började sin bana

som tv-reporter på BBC. Därefter tog han över som politisk redaktör på The Observer och han har skrivit regelbundet för Sunday Times och Daily Telegraph. Harris har nått stor framgång med succéer som Faderland och Spökskrivaren.

ROBERT HARRIS EN OFFICER OCH SPION Originaltitel: An Officer and a Spy | Översättning: Svante Skoglund | Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 500 | Utgivning: Mars

6


AV FÖRFATTAREN TILL SUCCÉROMANEN LIVBÅTEN Fängslande intelligent berättelse om sanning och konsekvens när Charlotte Rogan undersöker vad som är Det enda rätta.

Samtidigt i Irak har kapten Sinclair utfärdat en förhastad order med dödlig utgång. Men hans önskan att åtgärda misstaget verkar kunna leda till än mer katastrofala följder.

En dag råkar Maggie Rayburn, på ren impuls, stjäla ett komprometterande dokument från sin chefs skrivbord. När upptäckten leder till att ytterligare bedrägerier uppdagas tvingas hon välja sida: sina vänners eller sanningens.

I Livbåten skrev Charlotte Rogan om människans mest själviska överlevnadsinstinkter. I Det enda rätta vänder hon på resonemanget. Här möts vi av människor som strävar efter att göra det rätta – men för vem?

Charlotte Rogan gav ut sin första bok lagom till pensionen. Men debuten blev en omedelbar succé: Livbåten låg överst på både amerikanska och engelska bästsäljarlistor, nominerades till The Guardian’s First Book Award, The International IMPAC Dublin Award och översattes till 26 språk. I Sverige mottogs den av en unisont jublande kritikerkår.

CHARLOTTE ROGAN

DET ENDA RÄTTA

Originaltitel: Now and Again | Översättning:Thomas Andersson | Omslag: Emma Graves | Sidor: Ca. 560 | Utgivning: April

77


”När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant.” – Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Sarenbrants rafflande fortsättning på Emma Sköld-serien Böckerna om kriminalinspektör Emma Sköld är moderna deckare med annorlunda och smarta intriger. De utspelar sig i Stockholm och kretsar kring de fall som Emma Sköld blir involverad i professionellt, såväl som kring hennes och hennes närståendes privatliv. Tiggaren är den femte fristående delen i serien som sammantaget sålt i över 600 000 exemplar. Sarenbrants böcker uppskattas för de träffsäkra skildringarna av vardagslivets glädjeämnen och sorger och

för sina levande karaktärer i kombination med en spänning som få kan värja sig emot.

Sofie Sarenbrant debuterade som deckarförfattare år

2010. Den första boken om kriminalinspektör Emma Sköld gavs ut år 2012. Sarenbrant är en av skaparna bakom Deckarpodden och är en populär föreläsare och skrivinspiratör. Hon bor i Stockholm med sin familj.

SOFIE SARENBRANT TIGGAREN

Omslag: Hummingbirds | Foto: Magnus Ranevid | Sidor: Ca 350 | Utgivning: September Omslag: Hummingbirds | Omslagsfoto: Svante Sjöstedt | Författarfoto: Bingo Rimér | Sidor: Ca. 360 | Utgivning: April

8


deckardrottning i sitt esse

SVERIGES

Omslaget under utarbetande.

Varför vill någon till varje pris se kriminalinspektör Emma Sköld död? Och vad har det för samband med flera dödsfall av tiggare i Stockholm? Minnesstunden är känslosam. En ung människa är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden sitter en person som betraktar de sörjande med misstänksam blick. Någon som gör allt för att stanna i det fördolda – även om priset är smärtsamt högt. Det är obehagligt aktuellt och fruktansvärt engagerande när Stockholms tiggare faller offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare.

Högaktuell spänningsroman om maktövergrepp på samhällets allra mest utsatta. Oavsett om Tiggaren läses som en fristående deckare eller en fortsättning på Visning pågår och Avdelning 73 kommer läsaren att få ta del av Emma Skölds starka och rättmätiga hämnd.

Sagt om Sarenbrants tidigare romaner: ”Läs detta om du gillar deckare!” F F F F F – Femina

”Som alltid med Sarenbrant fastnar jag och sträckläser!” – Ebba von Sydow

”En kanondeckare som varmt rekommenderas!” – Expressen

”Sarenbrants bästa hittills, med en sammanhållen intrig kring Stockholm Marathon.”

”Ska ni läsa en pageturner så tar ni denna.”

– Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Ruggig utgångspunkt som ger kalla kårar.”

”Sarenbrant är det mest spännande stjärnskottet på den svenska deckarscenen idag!”

– Allas

– Camilla Läckberg

– Linda Skugge

”Hårresande från första sidan!” – Blondinbella.se

99


THRILLERNS MÄSTARE ÄR TILLBAKA Den har legat etta på New York Times bästsäljarlista och utnämnts till en av Harlan Cobens bästa böcker någonsin – nu kommer Saknar dig på svenska. Kriminalinspektör Kat Donovan upptäcker sin ex-fästmans profil på en dejtingsajt, och innan hon vet ordet av är hon en hemsk konspiration på spåren. En konspiration där beräknande monster lurar på de mest sårbara och törstande ... Samtidigt förtärs Kat av en utredning som sätter hennes känslor för alla dem som stått henne nära på hårt prov – hennes ex-fästman, hennes mamma och slutligen hennes pappa som varit död i närmare två decennier och vars mord aldrig blev uppklarat. Med sitt eget och andras liv som insats balanserar Kat mellan det förflutna och nuet i jakt på sanningen. Med osviklig berättarförmåga blottlägger Harlan Coben människans sårbarhet i denna isande thriller.

”Ännu en fullträff i Cobens trave av fullträffar.” – Huffington Post Harlan Cobens senaste sju romaner har alla placerat sig som # 1 på New York Times bästsäljarlista. Totalt har Cobens böcker sålts i över 60 miljoner exemplar och publicerats på 43 språk. Han är den enda författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allen Poe Award, Anthony Award och Shamus Award.

HARLAN COBEN SAKNAR DIG

Originaltitel: Missing You | Översättning: Jan Malmsjö | Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 430 | Utgivning: Januari

10


UNDERDOG,

gangster

och legend

Pablo Escobar var knarkkungen vars kriminella kokainimperium höll en hel nation som gisslan – ett skräckvälde som endast kunde få ett slut i och med knarkkungens död. I en intensiv och närgången berättelse avslöjar den prisbelönte journalisten Mark Bowden detaljerna om den amerikanska operationens sexton månader långa jakt på den colombianske drogkungen. Genom intervjuer med soldater, fältagenter och ämbetsmän, och med hjälp av sin insyn i topphemliga dokument och transkriptioner av Escobars telefonsamtal, skapar Bowden en gripande dokumentär berättelse. Killing Pablo Escobar har utnämnts till bästa faktabok av Overseas Press Club. Escobars liv har även aktualiserats i den populära Netflix-serien Narcos.

”Ett mästerverk.” – The Times

”Bowden är en mästare inom berättande journalistik.” – The New York Times Book Review

”Briljant!”

– Evening Standard

”En psykotisk safari.” – Daily Mail

Originaltitel: Killing Pablo – The Hunt for the World’s Greatest Outlaw Översättning: Jan Malmsjö Omslag: Anders Timrén Sidor: Ca. 350 Utgivning: April

Med f Jonas örord av ”El C Ande hoco” rsson

Mark Bowden är en amerikansk författare och journalist. Han blev internationellt känd för sin bok Black Hawk Down – En berättelse om modernt krig, som filmatiserades i regi av Ridley Scott. Han är även författare till boken Döda bin Ladin – Obamas hemliga krig.

MARK BOWDEN

KILLING PABLO ESCOBAR – JAKTEN PÅ VÄRLDENS MÄKTIGASTE BROTTSLING 11


Imponerande romance-succé om en stark ung kvinna Del 1 i populära Hacker-serien. En intensivt förförisk berättelse om åtråns kamp mot den egna viljan. Erica Hathaway är nyutexaminerad från universitetet. Medan bästa väninnan lämnar stan för att göra karriär bor hon ensam kvar i studentlyan och kämpar för att få sin onlinebutik lönsam. Men Erica är van att klara sig själv. Och när en av de finansiärer hon hittar kräver delägarskap är hon snabb att nobba honom. Enda problemet är att han är oemotståndligt snygg och dessutom fruktansvärt rik. Innan Erica ens hunnit förstå vad som händer har han köpt henne en lägenhet – i sitt eget hus! Det är svårt att börja läsa Hacker-serien utan att fastna. De skyhöga läsarbetygen på det internationella läseforumet Goodreads, där författare som Nora Roberts och E.L. James hamnar långt efter, talar sitt tydliga språk.

”Bättre än Femtio nyanser av honom.” – Babush Bookshelf Meredith Wild är den från början själv-

publicerade författaren som byggt sin heta romance-succé på livet hon själv lever. Kanske just därför uppvisar hennes hjältinna en orubblig målmedvetenhet och behåller sin integritet ända till slutet. Hacker-serien har redan sålt över en miljon exemplar.

MEREDITH WILD UTVALD

Översättare: Helen Ljungmark | Omslag: Sanna Sporrong | Sidor: ca. 360 | Utgivning: April

12


FAVORITER – NU I STORPOCKET OCH POCKET ALEX SCHULMAN & SIGGE EKLUND

”Väldigt privat och personligt.”

Tid – Livet är inte kronologiskt

– Go’kväll

”Träffar en äkta ton.”

Format: Storpocket, mars Format: Pocket, juni Omslag: Hummingbirds Sidor: 320

– Hans Ruin, DN

”Stundtals en svärta som är bottenlös.”

Filosofiska betraktelser om vårt förhållande till tiden. Ett av de mest omtalade boksläppen 2015, med både djup och humor.

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN

– Viggo Cavling, Breakit

”Sällan har väl bladvändare varit ett mer lämpligt ord.”

– Dast Magazine

Leon

Format: Storpocket, mars Format: Pocket, juni Omslag: Hummingbirds Sidor: Ca. 384

I den andra delen av den kritikerrosade Herkulesserien ska antihjälten Zack rädda kidnappade barn ur lejonmannens klor.

”Den här författarduon kan berätta.”

– Lotta Olsson, DN

”En av mina favoriter i den svenska deckarfloran.”

– Crimegarden.se

MER STORPOCKET OCH POCKET

DIANA GABALDON Skugga av svek I Format: Storpocket Sidor: 704 Utgivning: Mars

”Historien kommer till liv på sidorna.” – New York Daily News

AGATHA CHRISTIE Mordet på Orientexpressen Format: Pocket Sidor: 278 Utgivning: April

”Briljant jubileumsutgåva.” – Tidningen Kulturen

ANDY WEIR The Martian

TOM CLANCY Döden som diktator

Format: Pocket Sidor: 448 Utgivning: April

Format: Pocket Sidor: 640 Utgivning: Juni

”Fantastiskt bra.” – Christer Fuglesang, astronaut

”Perfekt underbyggd och spännande.” – Publishers Weekly

13


VÅR 2016 Mars

April

Maj/Juni

Nyheter

Januari

Saknar dig

Harlan Coben

En officer och spion

Tiggaren

Sofie Sarenbrant

Robert Harris

Bambi

Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Det enda rätta Charlotte Rogan

Utvald

Meredith Wild

Killing Pablo Escobar

Pocket

Storpocket

Mark Bowden

Tid

Alex Schulman & Sigge Eklund

Leon

Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Skugga av svek I Diana Gabaldon

14

Mordet på Orientexpressen Agatha Christie

The Martian – Ensam på Mars Andy Weir

Döden som diktator Tom Clancy & Mark Greaney

Tid

Alex Schulman & Sigge Eklund

Leon

Mons Kallentoft & Markus Lutteman


AKTUELLT Axplock ur Bookmarks utgivning hösten 2016

Vårens trendigaste book-bag Slå ett slag för läsglädjen med vårens hetaste book-bag! Bagen finns i tre vackra färger – Burgundy, Mint och Saffron. På var och en av bagarna finns även ett citat av några av historiens främsta kulturpionjärer: Jane Austen, Franz Kafka och Frank Zappa. Inspireras och bli bookalicious!

Bookmark kan inför hösten 2016 stolt presentera Alex Schulmans nästa roman, Thorsten Flincks självbiografi, Markus Luttemans spänningsroman med arbetsnamnet Blodmåne, den viktiga och livsbejakande Boken om glädje av Dalai lama och Desmond Tutu, och – i samband med att Hercule Poirot fyller 100 år – Sophie Hannahs nya Poirotdeckare med originaltiteln Closed Casket.

Bookmark stöder Rädda Barnen

Ge bort Bookmarks presentkort!

Under hösten har överskottet från Bookmarks försäljning av Mons Kallentoft och Markus Luttemans bästsäljare Leon gått direkt till Rädda Barnen. Boken behandlar problematiken med ensamkommande flyktingbarn, och det är också den gruppen som pengarna ska hjälpa.

Osäker på vilken bok du ska välja till födelsedagspaketet eller gåbort-presenten? Inga problem! Nu introducerar vi vårt presentkort, där mottagaren kan välja vilken bok som helst ur Bookmarks utgivning och få den hemskickad! Bookmark bjuder på frakten. Presentkortet beställs enkelt genom ett mejl till presentkort@ bookmarkforlag.se.

Förlagschef Claes Ericson

Förläggande redaktör Ebba Barrett Bandh

Förläggande redaktör Anna Cecilia Weschke

Förlagsredaktör Stephanie Demmler

Assisterande redaktör Isabel Bjölstad Nordqvist

claes.ericson@ bookmarkforlag.se 072-166 6933

ebba.bandh@ bookmarkforlag.se 073-760 7884

ac.weschke@ bookmarkforlag.se 070-873 8238

stephanie.demmler@ bookmarkforlag.se 073-951 0905

isabel.nordqvist@ bookmarkforlag.se 072-851 1315

BOOKMARK FÖRLAG Bookmark Förlag vänder sig till kräsna bokläsare. Vi ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig. Bookmark Förlag

.

Målargatan 7, 1/2 tr.

.

111 22 Stockholm

.

www.bookmarkforlag.se

15


16

Bookmark Förlag Vår 2016  

Bookmark Förlags katalog med utgivningen för våren 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you