Page 1

BOOKMARK VÅR 2017 STORPOLITISK MAKTKAMP AV

Robert Harris Hetare än någonsin

DÅ BÖRJAR SARENBRANT PÅ NY SERIE KLAUSTROFOBISK ZACK AV KALLENTOFT OCH LUTTEMAN

”En av århundradets bästa böcker” (sid. 11) PÅ LIV OCH DÖD MED THRILLERNS MÄSTARE 1


NYHETER NY NY SERIE SERIE

G N I N T E RB A E B R DE N U G A OMSL

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Bakom din rygg

VÅREN 2017

Sofie Sarenbrant 978-91-88171-10-8 Maj Sveriges deckardrottning är tillbaka med en psykologisk thriller i exklusiv frisörmiljö. Vem går det egentligen att lita på när kunder till salongen plötsligt hittas mördade?

ÄVEN SOM

Heroine

LJUDBOK

Mons Kallentoft, Markus Lutteman 978-91-88345-70-7 Juni En belägrad förort. En försvunnen kvinna – och en tidsfrist på 24 timmar. Ultramodern thriller som gör spänning av våra värsta mardrömmar.

KLASSIKER

ÄVEN SOM

Främlingen

LJUDBOK

Harlan Coben 978-91-88345-11-0 Januari Thrillerns mästare levererar en chockerande spänningsroman om lögnens och hemlighetens makt och förbannelse.

Konklaven

Robert Harris 978-91-88345-69-1 Mars Den historiska romanens gigant utforskar valet av ny påve mot en fond av makt, korruption och svek.

Det växte ett träd i Brooklyn (Del I) Betty Smith 978-91-88345-73-8 April Gripande uppväxtskildring. ”En av århundradets bästa böcker”, enligt New York Public Library.


STORPOCKET & POCKET KRITIKER ROSAD

STOR

STOR

POCKET

POCKET

POCKET

POCKET

ÄVEN SOM

ÄVEN SOM

LJUDBOK

Tiggaren

Sofie Sarenbrant 978-91-88345-68-4 Storpocket: Mars | Pocket: April Emma Sköld står inför sitt tuffaste fall någonsin när tiggare i Stockholm faller offer för vad som verkar vara en seriemördare.

Alex Schulman 978-91-88345-67-7 Storpocket: Mars | Pocket: Juni I sin mest självutlämnande roman någonsin berättar Alex Schulman om sökandet efter försoning med sin alkoholiserade mamma.

POCKET

POCKET

Mons Kallentoft & Markus Lutteman 978-91-88345-71-4 Januari Ny dödsdrog får unga att begå självmord. Det är fartfyllt och oavbrutet spännande när Zack sätts på prov i den tredje boken i Herkulesserien.

POCKET

ÄVEN SOM

ÄVEN SOM

LJUDBOK

LJUDBOK

Bambi

LJUDBOK

Glöm mig

En officer och spion

Hot över Östersjön

Spännande och insugande spionroman om den skandalomsusade konspirationen som sände Alfred Dreyfus till Djävulsön.

Greaney lyckas med ännu en spännande deckare i Clancys anda. Det går inte att ta miste på likheterna med dagens politiska situation när hotet uppkommer i vår absoluta närhet.

Robert Harris 978-91-88171-21-4 Februari

Tom Clancy & Mark Greaney 978-91-88345-21-9 Juni

3


VARFÖR LÄSA EN BOK? Mmm, den där känslan av att öppna en riktigt bra bok man börjat läsa. Det är inte mycket som kan slå den. Jag tror att de flesta förstår vad jag menar. Än så länge. Ingen statistik i världen kan motbevisa att bokläsandet minskar. Netflix, Spotify, Instagram … Aldrig tidigare har media varit så sprakande som idag, aldrig så häftig, proffsig eller personlig, aldrig så tillgänglig. Konkurrensen om läsarens uppmärksamhet är bedövande. Finns det något hopp för boken? Här har vi i bokbranschen ett ansvar. Att få författarna att lysa som de stjärnor de är, och att visa att deras böcker rymmer någonting som ofta sprakar mer än både tv-serier och leende selfies. Det är vår uppgift att locka folk till de storslagna upplevelserna som gömmer sig mellan pärmarna. Även om en bok kräver ett större engagemang än mycket annat.

Heroine av Mons Kallentoft och Markus Lutteman är en actionpackad spänningsroman som utspelar sig under ett enda dygn i ett helvete till stockholmsförort. Harlan Coben är tillbaka med Främlingen, en relationsdriven deckare där allt står på spel. Robert Harris har med Konklaven skrivit en storpolitisk thriller med epicentrum i Vatikanstaten. Och i april ger vi ut vad som har kallats för ”en av århundradets bästa böcker” – Det växte ett träd i Brooklyn (Del 1) av Betty Smith. Om du behöver en förklaring till varför man ska läsa en bok så har du den här i katalogen. Det är bara att välja valfri bok och förbereda dig på den där känslan av en härlig läsupplevelse.

Bookmark Förlag ger bara ut fem böcker i vår, men de sprakar så mycket att det slår gnistor om dem. Sofie Sarenbrants Bakom din rygg är en nervkittlande psykologisk thriller, ett klaustrofobiskt triangeldrama i frisörmiljö.

4

Claes Ericson, förlagschef


5 år och 1 miljon böcker

”Galet spännande!”

2 01 6 ”Rörande, sorgligt och roligt” - SvD

ÅRETS MEST SÅLDA BIOGRAFI

20 15 2014 ”Ett mästerverk!” - Allas

”Helt fantastiskt spännande!” - TV4 Nyhetsmorgon

2013 ”Sensationellt bra!” - Borås Tidning

20 12 NO. 1 ON AMAZON

5


Sofie Sarenbrant debuterade 2010 med Vecka 36. Två år senare

blev hon författare på heltid. Hennes serie om kriminalinspektör Emma Sköld har sålts i över en miljon exemplar och till tretton länder. Den tredje delen i serien, Visning pågår, blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. Tiggaren, som är den femte boken om Emma Sköld, kom ut 2016 och släpps under våren 2017 som storpocket och pocket. 6


OMSLAG U

NDER BEAR

BETNING

Ett omslag tar for.m! Arbetet med omslaget för Bakom din rygg pågår för fullt. Här är två exempel på förslag som har tagits fram.

Sveriges deckardrottning TILLBAKA MED NY SERIE

Sofie Sarenbrants nya thriller Bakom din rygg skildrar ett ödesdigert triangel­ drama i frisörmiljö. Du avslöjar alla hemligheter för en person som står bakom din rygg med en vass sax i handen. Någon du inte känner, men som vet mer om dig än din egen partner. Någon som du inte behöver se i ögonen. En som inte har tystnadsplikt. Välj inte fel frisör. Ingenting är sig likt på Stefanos populära och exklusiva frisersalong efter att Angelica börjar jobba där. Jenny, som länge har trånat efter Stefano, märker hur han nu blint ly­der Angelicas minsta vink. Kort därefter börjar kunder med koppling till salongen att hittas mördade. Ankla­gelserna kastas fram och

tillbaka mellan de tre frisörer­na, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent. BAKOM DIN RYGG är ett psykologiskt triangel­drama som utspelar sig på fashionabla Östermalm i Stockholm. Här frodas välstånd, men också falskhet och rivalitet. Och somliga har mer anledning än andra att röja folk ur vägen …

SOFIE SARENBRANT BAKOM DIN RYGG

Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 350 | Utgivning: Maj

7


Ultramodern

STORSTADSTHRILLER – EFTER GREKISK MYT En belägrad förort. En försvunnen kvinna. En tidsfrist på 24 timmar. Stallhagen hösten 2016. Tunnelbanan har brunnit och bussarna kör inte längre in i området. De kriminella gäng­en har tagit över helt, och när en polisbil sprängs i luften sätter myndigheten stopp för alla utryckningar. Så sprids en film i sociala medier. I grymma bilder skändas en ung kvinna och lämnas för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Kriminalinspektör Zack Herry på Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta henne innan den väldiga polisstyrkan drabbar samman med de tungt beväpnade gängen. Men onda krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste utma­ning. HEROINE är fjärde delen i Herkulesserien. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi räds i våra värsta framtids­drömmar.

”Helt fantastiskt spännande!” tv4 nyhetsmorgon, om herkulesserien

Mons Kallentoft hyllas av både läsare och kritiker för sina kriminalromaner om Malin Fors. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 3 miljoner exemplar.

Markus Lutteman är författaren bakom bio-

grafierna om El Choco, Patrik Sjöberg och Per Holknekt. Senast släppte han den kritikerrosade thrillern Blodmåne. Hans böcker har sålts i mer än 1 miljon exemplar.

MONS KALLENTOFT & MARKUS LUTTEMAN HEROINE

Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 380 | Utgivning: Juni

8


THRILLERNS MÄSTARE ÄR TILLBAKA ”En av hans bästa.” kirkus Främlingen dyker upp från ingenstans. Hans identitet och motiv är okända. Men informationen han bär på är obe­ stridlig. Han viskar några ord i ditt öra och försvinner medan din värld rasar samman. Adam Price är gift med en vacker kvinna, har två underbara söner, ett välbetalt jobb och ett stort hus. Han har ett till synes perfekt liv – tills han möter främlingen. Snart inser Adam att hans äktenskap är baserat på en mörk lögn, och när hans fru Corinne försvinner dras han in i en konspiration där människoliv står på spel. FRÄMLINGEN skildrar på ett skrämmande sätt vilka krafter som kan släppas lösa när den lögn som våra liv bygger på plötsligt avslöjas. Det är en mörk thriller om människans behov att uppnå sina mål – till vilket pris som helst.

”En fantastisk skildring.” library journal

Harlan Cobens senaste tio romaner har alla legat etta på såväl New York Times bästsäljarlista som topplistor utomlands. Totalt har Cobens böcker sålts i över 70 miljoner exemplar och publi­cerats på 43 språk. Han är den enda författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allen Poe Award, Anthony Award och Shamus Award. Just nu filmatiseras hans deckare Fool me once med bland andra Julia Roberts i huvudrollen.

HARLAN COBEN FRÄMLINGEN

Originaltitel: The Stranger | Översättning: Jan Malmsjö | Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 400 | Utgivning: Januari

9


Prisbelönade HARRIS FÄNGSLAR MED NY ROMAN ”Omöjlig att lägga ifrån sig …” The Guardian ”Gripande …” Sunday Times ”En mästare på underhållning …” Observer I sin senaste roman förlägger den hyllade thrillerförfattaren Robert Harris handling­ en till Vatikanstaten. Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar sitter 118 kardinaler. De har kommit från när och fjärran, och deras uppgift är att delta i världens mest hemlighetsfulla val – en konklav.

Under de följande 72 timmarna kommer en utav dem att bli vår tids mäktigaste spirituella ledare – påve. Kardinalerna må vara heliga män. Men de har även ambitioner. Och rivaler ... KONKLAVEN är ett träffsäkert porträtt av makt, korruption och svek. Till skillnad från många av Harris tidigare böcker utspelar den sig i nutid, men gångna seklers seder ekar genom historien.

Robert Harris, den historiska romanens gigant,

arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med thrillern Faderland. Dreyfus-skildringen En officer och spion blev utsedd till årets roman av National Book Awards. Konklaven är Harris elfte roman.

ROBERT HARRIS KONKLAVEN

Originaltitel: Conclave | Översättning: Svante Skoglund | Omslag: Anders Timrén | Sidor: Ca. 300 | Utgivning: Mars

10


”En av århundadets bästa böcker.” new york public library

ÖVER 100 000 FEMSTJÄRNIGA LÄSARRECENSIONER Ett klassiskt litterärt verk som fångar en unik tid och plats lika väl som uni­ versella fenomen och levnadsvillkor.

MODERNISERAD UTGÅVA

Francie växer upp i Brooklyn, New York tillsammans med en charmig men alkoholiserad pappa. Året är 1912. Hennes familj är fattig och vardagens hårda omständigheter överträffar ofta moderna problem. Men Francie är en drömmare som ser ett liv bortom fattigkvarteren, och den svåra uppväxten ger henne en erfarenheter mer värdefulla än all tänkbar materiell standard. Beväpnad med en outsinlig vetgirighet ger hon sig ut för att erövra livet. DET VÄXTE ETT TRÄD I BROOKLYN är en gripande och stark berättelse fylld med grymhet, kärlek, skratt och sorg. En ung kvinnas iakttagelser och insikter som är lika aktuella idag som när de skrevs för sextio år sedan. En bok som inte upphör att inspirera och trollbinda läsare i alla åldrar. Den andra och sista delen släpps hösten 2017.

”En djupt rörande, sann och ärlig roman som skär rakt in i hjärtat av livet.” – new york times

Betty Smith föddes 1896 i Brooklyn och växte upp under liknande förhållanden som Francie i Det växte ett träd i Brooklyn. Hon gifte sig tidigt, studerade samtidigt som hon skötte hem och barn och debuterade inte förrän hon skilt sig från sin första make. Betty Smith hann skriva ytterligare tre hyllade böcker innan hon avled 1972.

BETTY SMITH

DET VÄXTE ETT TRÄD I BROOKLYN (DEL 1)

Originaltitel: A Tree Grows in Brooklyn | Översättning: Eva Alexanderson | Omslag: Emma Graves | Sidor: Ca. 320 | Utgivning: April

11


FAVORITER I NYTT FORMAT

”Det här är väldigt bra … Alex Schulman låter känslor flöda in i läsaren.” DAGENS NYHETER

”Det är rörande, sorgligt och roligt samtidigt … Schulman tar oss väldigt nära smärtan.” svenska dagbladet

”En rak och uppriktig bok om medberoendets mörker.” expressen

”Hjärtskärande, klarsynt och stark.” aftonbladet STOR

POCKET POCKET

”Rakt, ärligt och känslosamt – från början till slut.” upsala nya tidning

Glöm mig

Alex Schulman Storpocket: Mars

|

Pocket: Juni

”En galet bra kriminalroman … en riktig bladvändare” ”Lättläst och spännande.” ”Tiggaren var fängslande från första till sista sidan.” ”Svårt att sluta läsa.” ”5 av 5 … En galet spännande, gripande & fängslande bladvändare!” ”Är alla hennes böcker så här, vill jag absolut läsa dom. Det tycker jag faktiskt du också ska göra.”

STOR

POCKET POCKET

Tiggaren

Sofie Sarenbrant Storpocket: Mars

|

Pocket: April


Bambi

Mons Kallentoft & Markus Lutteman Januari

”Ingen av de otaliga svenska deckarna får upp samma fart i händelser och berättande som dessa två.” UPSALA NYA TIDNING

”Väldigt spännande!” tv4 nyhetsmorgon

”Kanske årets bästa bok.”

POCKET

fantastiska berättelser

En officer och spion Robert Harris Februari

”En briljant roman med thrillerkänsla … Ett kraftfullt magnetfält mellan verklighet och dikt.” BIBLIOTEKSTJÄNST

”En gripande historia.” new york times

”Kusligt aktuell.” aftonbladet

POCKET

Hot över Östersjön

Tom Clancy & Mark Greaney Juni

”Imponerande! Ingen annan författare ger en så fullständig bild av pågående omvärldskonflikter.” SUNDAY TIMES

”Greaney förtjänar stående ovationer.” publishers weekly

”En otrolig bok som man inte kan lägga ifrån sig.” POCKET

blackfive

13


BORTOM BÖCKERNA

Bookmarks titlar i andra medier under 2017 Älskad klassiker på vita duken

I november 2017 kommer Mordet på Orientexpressen som storfilm med bland andra Johnny Depp, Judi Dench och Michelle Pfeiffer i huvudrollerna.

CHRISTIE BLIR FILM!

Den klassiska deckaren gavs ut 1934 och översattes omedelbart till svenska. Flera generationer och en ny världskarta senare är Agatha Christies mästerligt komponerade intrig lika fascinerande – både i bokform och på vita duken.

Outlander tillbaka med tredje säsong

Tv-serien som baseras på Diana Gabaldons populära bokserie om Claire Beauchamp och Jamie Fraser har hittills haft två framgångsrika säsonger. Den efterlängtade tredje säsongen av Outlander är äntligen på väg och kommer att sändas under den andra halvan av 2017. Det är även fastställt att en fjärde säsong kommer sändas kort därpå.

Alex & Sigge i scenföreställning

Författar- och podcastduon Alex Schulman och Sigge Eklund sålde under hösten 2015 ut Cirkus med föreställningen ”Meningen med livet”. Samtidigt var de högaktuella med den populärfilosofiska boken Tid – Livet är inte kronologiskt. Under våren 2017 är de tillbaka med scenshowen ”LIVE”, en festlig föreställning där ingen kväll kommer att vara den andra lik.

Pablo Escobar ständigt aktuell

Netflix originalserie Narcos har under hösten 2016 gjort succé med sin andra säsong. Serien är baserad på den ökända knarkkungen Pablo Escobars liv och följer honom när han blir miljardär genom produktion och distribution av kokain. Den populära serien får nu både en tredje och fjärde säsong. I väntan på nya avsnitt finns biografin Killing Pablo Escobar av Mark Bowden.

Coben blir film

Harlan Cobens psykologiska thriller Fool me once ska filmatiseras och i huvudrollen hittar vi ingen mindre än Julia Roberts. Coben har även skrivit de nervkittlande spänningsromanerna Saknar dig och Främlingen.

14


AKTUELLT

Vad händer hösten 2017?

Till bokmässan lanseras RUM – Alex och Sigge är tillbaka med uppföljningen till TID. Anton Berg, känd från bland annat P3 Dokumentär och podcasten SPÅR, ger ut sin första bok, som vi lovar kommer att bli något utöver det vanliga. Dramatikern Alexander Salzberger romandebuterar med självbiografiska Kicktorsken. Dessutom är Diana Gabaldon och Anthony Doerr åter aktuella på svenska!

Vårens viktigaste accessoar På våren finns det ingen bättre accessoar än en riktigt snygg bookbag. Nu kan du sprida sann läsglädje med Bookmarks Bookalicious-bag! Bookbagen finns i färgerna mint, saffron och burgundy, med citat från några av historiens främsta kulturpionjärer. Visa din egen lässmak med citat av Jane Austen, Franz Kafka och Frank Zappa! Genom att köpa vår bookbag skänker du dessutom pengar till läsfrämjande insatser. Du hittar den under ”bookbag” bland annat i alla större nätbutiker.

Bookmark sponsrar TRAFFIC

I samband med utgivningen av Markus Luttemans spänningsroman Blodmåne skänker Bookmark 25 000 kr till organisationen TRAFFIC! TRAFFIC grundades 1976 av bland andra WWF som ett svar på den ökade illegala djurhandeln och kombinerar forskning med djuplodande analyser och kartläggningar av handeln på både lokal och internationell nivå. Organisationen finns representerad på fem kontinenter och arbetar på plats där problemen finns.

Sprid sann läsglädje med Bookmarks Bookaliciousbag!

Förlagschef Claes Ericson claes.ericson@bookmarkforlag.se 072-166 6933

Förläggande redaktör Ebba Barrett Bandh ebba.bandh@bookmarkforlag.se 073-760 7884

Förläggande redaktör Anna Cecilia Weschke ac.weschke@bookmarkforlag.se 070-873 8238

Försäljningschef Fredrik Gustafsson fredrik.gustafsson@bookmarkforlag.se 070-667 1119

Assisterande redaktör Isabel Bjölstad Nordqvist isabel.nordqvist@bookmarkforlag.se 072-851 1315

Assisterande redaktör Ylva Enström ylva.enstrom@bookmarkforlag.se 073-403 7796

Förläggande redaktör Stephanie Demmler stephanie.demmler@bookmarkforlag.se 073-951 0905

Assisterande redaktör Louise Eriksson louise.eriksson@bookmarkforlag.se 072-911 8337

Bookmark Förlag | Målargatan 7, 1/2 tr. | 111 22 Stockholm | www.bookmarkforlag.se | bookmark@bookmarkforlag.se Följ oss på Facebook och Instagram @bookmark_forlag.

15


Baksida!

16

Bookmark Förlag Vår 2017  

Bookmark Förlags katalog med utgivningen för våren 2017.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you