Page 1

WHERE PROTECTION MEETS STYLE f o o t w e a r

m a g a z i n e

KEN UW KLANT

De klantreis in vier fases INNOVATIE ALS MOTOR ACHTER ONZE MERKEN

Nieuwe modellen voor Redbrick, Grisport en ToWorkFor NIEUW MANAGEMENT

“Met Bunzl kunnen we écht doorontwikkelen.”

REDBRICK MOTION

WERELDPRIMEUR


ADVERTENTIE

1.000.000 PAIRS OF REDBRICK SOLD!


voorwoord

Where protection meets style. Met zorg voor u samengesteld door

Welkom in ons nieuwe Footwear Magazine

Allshoes. Om u te informeren en te inspireren. Met nieuwe producten, veelbelovende innovaties, een persoonlijke kennismaking met het Allshoes team én een waardevol inkijkje in het koopgedrag van de eindgebruiker. Daar kunt u mooi uw voordeel mee doen. pag 26 NA AM: MIC HIEL VA N K EMPEN. LE E F TI JD: 47 JA A R . WOONT IN AMSTERDAM MET VROUW EN DRIE JONGENS. H O U D T V A N F I E T S E N , G O L F, S K I Ë N , L O O P T M A R A T H O N E N H E E F T PA SSIE VOOR MUZIEK

pag 32

Allshoes is sinds 2014 een volledige dochter van Bunzl. Bunzl is een internationale, beursgenoteerde onderneming met grote ambities: aan de top staan van o.a. de PBM-markt. Aan Allshoes zal het niet liggen. Wij bruisen zoals altijd van de ideeën. En met zo’n financieel sterke eigenaar kunnen we die nog beter waarmaken.

Management Allshoes Het afgelopen jaar heb ik zij aan zij gewerkt met vertrekkend directeur Hans de Wolff. Sinds 1 september 2016 heb ik de eer leiding te mogen geven aan dit prachtige bedrijf dat Hans samen met Q. Gooijer heeft opgebouwd. Hans’ heritage is mijn vertrekpunt: een enorme expertise én een hecht, betrokken en hardwerkend team. Ik had mezelf geen betere start kunnen wensen.

Eindgebruikersonderzoek Eén van de zaken waaraan wij de komende tijd veel aandacht gaan besteden, is de communicatie met de eindgebruiker. Om die zo succesvol mogelijk te laten verlopen, hebben we eerst een onderzoek laten uitvoeren door het award-winning onderzoeksbureau Perspective. Want wie ís die eindgebruiker eigenlijk? En waarop baseert hij of zij de keuze voor een veiligheidsschoen? Op pagina 22 tot en met 25 leest u een aantal interessante inzichten die dit onderzoek heeft opgeleverd.

pag 22

Internationale ambities De ambities van Allshoes beperken zich niet langer tot de Benelux. Duitsland en Zwitserland zijn de eerste landen waar we ons op richten. En we hebben goede hoop dat het in de toekomst niet bij deze twee landen zal blijven.

A+A 2017 in Düsseldorf Ook dit jaar vindt u Allshoes met een fraaie stand op de A+A in Düsseldorf. Daar laten we u weer exclusief kennismaken met al onze nieuwe modellen, met name van ons merk Redbrick. Ik kijk ernaar uit u daar persoonlijk te ontmoeten.

“Hoe meer u weet van uw klant, hoe beter u ze kunt bedienen.”

Heeft u nu al een vraag of wilt u een vrijblijvend gesprek over de toekomst? Neem dan gerust contact met me op. Ik maak graag tijd voor u. Michiel van Kempen

pag 35

3

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


Innovatie

06

DE MOTOR ACHTER ONZE MERKEN

Van modetrend tot safety shoe

18

WHERE PROTECTION MEETS STYLE

KLANTEN OVER ALLSHOES

‘Allshoes helpt ons aan een optimaal assortiment’

25

30

Overig assortiment MEER MERKEN. MEER KEUS. MEER ALLSHOES

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

30 4


Inhoud

22

Eindgebruikers FOCUS OP DE EINDGEBRUIKER. WAT BETEKENT DIT VOOR U?

32

DUO-INTERVIEW

In gesprek met Hans de Wolff Michiel van Kempen

&

20

Grisport NIEUW! MET GORE-TEX® EN VIBRAM®

26

Het Allshoes team DE BESTE SERVICE. DEZE MENSEN ZORGEN ERVOOR

5

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


Where Protection MEETS STYLE “Dat mensen na het werk geen reden zien hun werkschoenen uit te trekken. Omdat ze heerlijk zitten en prima matchen met hun persoonlijke stijl. Dat is het grootste compliment dat je als merk kunt krijgen.”

HANS DE WOLFF VERTREKKEND DIRECTEUR VAN ALLSHOES BENELUX

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

6


OVER ALLSHOES

7

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


OVer allshoes

Nummer één in veiligheidsschoenen Nummer één in stijl Allshoes, where Protection meets Style.

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

8


over

Van modetrend TOT SAFETY SHOE

Bewezen consumententrends zijn voor ons de belangrijkste

bron van inspiratie. Ontwikkelingen en trends op het gebied van sneakers, fashion, stijl, design en sport vormen het vertrekpunt van elke creatie. In combinatie met nieuwe

materialen en technologie – zoals Gore-Tex® – creëren wij sterke, onderscheidende merken. Elk met een eigen focus op veiligheid, stijl en de wensen van de eindgebruiker. Dit

is een voortdurend proces, dat regelmatig resulteert in aanpassingen van bestaande modellen en de ontwikkeling van compleet nieuwe modellen.

Stijl

Stijl is zeer bepalend voor het imago en de uitstraling van al onze producten en merken. Behalve over trends gaat stijl ook over de details: bijzondere stiksels, materialen, kleuren, accenten, eyelets en veters. Wij onderzoeken, laten ons inspireren en maken keuzes. Altijd in intensieve samenwerking met partners en leveranciers. Onze toewijding en passie doen de rest.

Alles “ WAAR ALLSHOES SINDSDIEN MEE KWAM WERD GOUD ” Ardan Verbree, Groothandel Bernard Roerdink BV

9

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


OVer allshoes

”Wat v wij hebbe scho

Veelvuldig gekopieerd, maar voor altijd ‘The Original Safety Sneaker’ REDBRICK REDBRICK ZETTE DE WERELD VAN DE VEILIGHEIDSSCHOENEN OP ZIJN KOP. EEN VEILIGHEIDSSCHOEN MET HET UITERLIJK VAN EEN TRENDY SNEAKER, DAT WAS NOG NOOIT EERDER VERTOOND. ZELFS DE DOOR ONS BEDACHTE TERM ‘SAFETY SNEAKER’ WAS NIEUW. REDBRICK BLEEK EEN GAT IN DE MARKT: DIT JAAR WERD HET MILJOENSTE PAAR VERKOCHT. Het succes van Redbrick heeft ervoor gezorgd dat de modellen veelvuldig worden gekopieerd. Toch is en blijft Redbrick de enige echte Original Safety Sneaker: ongeëven­aard in pasvorm, kwaliteit, productdesign en merkbeleving. En dat bewijzen we ook dit jaar opnieuw. Binnenkort kunt u een serie aantrekkelijke verbeteringen verwachten aan bestaande Redbrickmodellen. Ook lanceren we een compleet nieuwe lijn: Redbrick Motion. Een high-end schoenenlijn die de toekomst van safety footwear blijvend zal veranderen.

MEER OVER REDBRICK MOTION VINDT U OP

PAGINA

17

STRÖVELS SKYLD

Strövels is een stevige, comfortabele werkklomp van Zweedse komaf. Het Strövels assortiment bestond van oorsprong voor het grootste deel uit onbeveiligde klompen. Uit onderzoek bleek de behoefte aan een veiligheidsklomp in vele sectoren groot. Met die behoefte als uitgangspunt ontwikkelden wij een compleet nieuwe Strövelsveiligheidslijn: Skyld.

“Productdesign zit in ons DNA”

De Skyld klomp is de moderne variant van het klassieke wapenschild van de Vikingen en beschermt de hedendaagse Viking tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden.

M I C H I E L V A N K E M P E N GENERAL MANAGER

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

Allshoes ontwikkelt veiligheidsklompen

10


over

OMDAT IEDEREEN ANDERS IS...

voor stijl dan ook, en een veiligheidsoen die bij je past�

Comfort en uitstraling van een bergschoen

Stoere veiligheidsschoen voor het zware werk

GRISPORT 803

MR. MILES

Door nauw samen te werken met Grisport hebben we het comfort van bergwandelschoenen geĂŻntroduceerd in de wereld van veiligheidsschoenen. Het resultaat: een grootse collectie met een sportieve uitstraling en een optimale pasvorm.

Voor heavy duty veiligheidsschoenen leek design altijd van ondergeschikt belang. Toch bleek er wel degelijk behoefte te zijn aan een stijlvolle schoen voor het zware werk. Daarom hebben wij Mr. Miles ontwikkeld. Robuuste boots met een herkenbaar design.

Zoals bijvoorbeeld onze trots: de Grisport 803. De door ons ontwikkelde veiligheidsschoen is nummer 1 in de Benelux!

Het merk uitgegroeid tot een onderscheidend geheel, dat een heel nieuw marktsegment aanspreekt: mensen in zware beroepen, die veilig willen werken maar ook oog hebben voor stijl.

11

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


OVer allshoes

STERKE PARTNERSHIPS

AAN HET IN LICENTIE NEMEN VAN EEN MERK, ZOALS BIJVOORBEELD GRISPORT, GAAT HEEL WAT VOORAF. WIJ KIEZEN ONZE PARTNERS NAMELIJK ZORGVULDIG: OP BASIS VAN KWALITEIT, PASVORM ÉN EEN GEDEELDE VISIE OP DESIGN EN INNOVATIE. DAT PAST IN ONS STREVEN NAAR EXCLUSIVITEIT, ZOWEL IN ASSORTIMENT ALS IN PARTNERSHIPS.

Zodra we een merk in licentie nemen, zorgen wij voor finetuning van modellen. We stemmen ze qua design, materiaal en kleur optimaal af op de markt en de wensen van de eindgebruiker. Met het juiste model, kleur en prijsaanbod zijn we dan ook succesvol. En we zorgen voor aandacht: wij creëren onze eigen communicatiecampagnes rondom merk en product. De nieuwe Grisport Cross Safety is daar een goed voorbeeld van.

MERKEN AAN DE MAN?

Eindgebruikers aanspreken! Merkbekendheid creëren begint met aandacht genereren. Tot voor kort richtten we ons daarbij vooral tot u. We hebben onze strategie aangepast: vanaf nu richten we ons ook direct tot de eindgebruiker.

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

“Pas als een licentiemerk ‘Allshoes-proof’ is mag het zich ook echt een Allshoesmerk noemen”

Een van de eerste voorbeelden daarvan is onze grootschalige mediacampagne rondom de introductie van de Grisport Cross Safety. In het najaar van 2017 zal de eindgebruiker via reclame langs drukke snelwegen, vrachtwagenadvertising en social media kennismaken met Grisports allerlichtste veiligheidsschoen ooit. Door de eindgebruiker direct aan te spreken, neemt de merkbekendheid toe en daarmee ook de vraag. U profiteert hiervan: meer vraag betekent meer omzet, minder voorraadrisico én minder inspanning. En we maken het u natuurlijk zo makkelijk mogelijk, onder meer met POS-materiaal en een vermelding in de dealerlocator op de speciale Cross Safety website (cross-safety.eu). Meedoen? Neem contact op met het Allshoes verkoopteam.

12


over allshoes

MEER VRAAG BETEKENT MEER OMZET, MEER MARGE EN MINDER VOORRAADRISICO

De merken van Allshoes zijn stuk voor stuk uniek en onderscheidend, met een eigen specifieke doelgroep en een eigen platform en belevingswereld

13

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


ADVERTENTIE


INNOVATIE

Motor achter onze merken Wie claimt de nummer 1 te zijn in de markt, kan dit maar op één manier waarmaken: door voortdurend te vernieuwen. Qua stijl maar vooral ook op het gebied van technologie. Dat is dan ook precies wat wij doen: functioneel innoveren. Zodat we u én uw klant kunnen blijven bieden waar u recht op heeft: het beste van het beste in safety footwear.

MET GEPASTE TROTS STELLEN WIJ ONZE NIEUWSTE PRODUCTINNOVATIES AAN U VOOR

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

16


over INNOVATIE

INNOVATIE REDBRICK

Droge voeten, ongeëvenaard draagcomfort

ADEMENDE REDBRICK ZOOL

REDBRICK VENTI-SOLE WATERDICHT & S3

Pionier Redbrick maakt zijn baanbrekende reputatie meer dan waar met de ontwikkeling van de ademende zool. De zool zorgt voor optimale ventilatie van de voet, voert transpiratie af en houdt vocht van buitenaf tegen. Een Redbrick met ademende zool biedt dan ook ongeëvenaard draagcomfort en is bijzonder geschikt voor werkzaamheden binnen.

REDBRICK MOTION EEN NIEUW TIJDPERK IN VEILIGHEIDSSCHOENEN

Een lichtgewicht schoen die zit als een sok De wens kwam van runners, Nike zette de trend met de Flyknit runningschoenen die niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld. Geïnspireerd door deze trend lanceert Redbrick nu een nieuwe lijn: Redbrick Motion. Hip, trendy én het summum van comfort dankzij het bovenwerk van fijne geweven en superlichte materialen. Uiteraard inclusief de voetbescherming die u van Redbrick gewend bent. Tijdens de A+A onthult Allshoes de gehele range.

17

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


OVer INNOVATIE

INNOVATIE GRISPORT

Het beste van drie werelden

IDEALE PASVORM EN COMFORT

WATERDICHT EN ADEMEND

GRISPORT RANGER Het is algemeen bekend dat Gore-Tex® het allerbeste waterdichte en ademende membraan ter wereld is. Nu Grisport erin geslaagd is een exclusieve samenwerking aan te gaan met Gore-Tex®, heeft het merk de weg vrijgemaakt voor een nieuwe topcollectie: de Grisport Ranger.

OPTIMALE GRIP EN DUURZAAMHEID

De modellen van de Grisport Ranger-collectie zijn uitgerust met Gore-Tex® én met een Vibram® slijtzool voor perfecte grip en duurzaamheid. In combinatie met de pasvorm en het draagcomfort dat Grisport eigen is, verenigt de Ranger-collectie het beste van drie werelden.

OP DE MAAKT U PERSOONLIJK KENNIS MET DE COMPLETE GRISPORT RANGER-LIJN.

Exclusief voor Allshoes

Soepel & licht als een hardloopschoen GLASVEZEL TEENBESCHERMING (LICHTER DAN COMPOSIET EN STAAL)

GRISPORT CROSS SAFETY

UITSTEKEND ADEMENDE BINNENVOERING

Running en andere outdoor sporten zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. De nieuwe Grisport Cross Safety is daar een mooi voorbeeld van. Soepel als een hardloopschoen, de uitstraling van een trailrunning-schoen. En aangenaam licht. Ideaal voor werkers die van een sportieve lifestyle houden. Extra pluspunt: de schoenen zijn uitgerust met ESD en voorzien van een diervriendelijke, microfiber upper.

DE GRISPORT CROSS SAFETY SPEELT, NET ALS DE TOWORKFOR SAFETY RUNNERS, IN OP DE TOENEMENDE VRAAG NAAR WERKSCHOENEN IN DE LOGISTIEK. DE SNELLE ONTWIKKELING VAN E-COMMERCE SPEELT HIERBIJ EEN BELANGRIJKE ROL. ADEMEND EN SLIJTVAST UPPER

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

18

REFLECTERENDE DELEN VOOR BETERE ZICHTBAARHEID IN HET DONKER

RUBBER ZOOL VOOR OPTIMALE GRIP


over INNOVATIE

INNOVATIE TOWORKFOR

Langer energiek, minder rugklachten MET DE UNIEKE AIR TUBELESS TUSSENZOOL Het design van de ToWorkFor Safety Runners is gebaseerd op de classic running sneakers. De unieke, gepatenteerde Air Tubeless tussenzooltechniek geeft de schoen extra schokdemping en comfort. Dat vermindert vermoeidheid en helpt rugklachten voorkomen. Ideaal voor mensen die voor hun werk veel moeten lopen en langdurig moeten staan.

DE SNELLE ONTWIKKELING VAN E-COMMERCE ZORGT VOOR EEN STERK STIJGENDE VRAAG NAAR WERKSCHOENEN VOOR LOGISTIEKE EN TRANSPORTFUNCTIES.

OPTIMALE SCHOKDEMPING DEMPT TOT WEL 55%

TOT WEL 52% HOGERE THERMISCHE ISOLATIE

REDUCEERT BELASTING VAN DE ONDERRUG DE SCHOKDEMPENDE ZOOL ZORGT VOOR LANGDURIG COMFORT

INNOVATIE SIKA

Droge voeten en verhoogd comfort

ANTISLIP EN FLEXIBELE BUITENZOOL

VERVANGBARE INLEGZOOL

SIKA 8111 FLEX LIGHT Sika voegt met de 8111 / Flex Light een topmodel toe aan de collectie. Nieuw is de voering van zweetabsorberend en ademend Politex en de toevoeging ESD. Een zachte, schokabsorberende en uitneembare inlegzool geeft extra steun en verhoogt het comfort. De 8111 heeft een aluminium neus met een versterkte pronose.

ESD

DUURZAAM PERMAIR-LEER

19

VERSTERKTE NEUS VOOR EXTRA DUURZAAMHEID

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


introducing the

COLLECTION 20


3 first class brands working together Ideale pasvorm en comfort

Waterdicht en ademend

Optimale grip en duurzaamheid


In

icht in de markt

Een sterke marktstrategie, de ontwikkeling van nieuwe producten; elk succes begint met inzicht in de markt en in de eindgebruiker. Uw klantengroep is zeer divers en elke groep vraagt om een andere benadering. Zowel qua behoeften vanuit het werk als in smaak, merkvoorkeur of stijl. Door bovenop de markt te zitten én onderzoek te doen vergroten we ons inzicht. Recent hebben we Perspective onderzoek laten uitvoeren waarin vragen centraal stonden als: wie is de eindgebruiker? Wat is zijn behoefte? En hoe bepaalt hij zijn keuze voor veiligheidsschoenen? De diverse waardevolle inzichten delen we graag met u.

MARKETING RESEARCH & ANALYTICS BUREAU VAN HET JAAR 2017

We onderscheiden twee hoofdtypen eindgebruikers, die we graag aan u voorstellen TOWORKFOR

TRACK

COR VAN VLIET 51 JAAR BETONVLECHTER

“Wat goed is, is goed” “Wat mij betreft moeten veiligheidsschoenen vooral functioneel zijn. Ik moet mijn werk goed en veilig kunnen doen, onder alle omstandigheden. Ik draag al jaren hetzelfde type schoenen. Die doen wat ze moeten doen en zitten prima. Optimale bescherming en goede pasvorm staan bij mij voorop. Ik weet nu wat ik heb en dat wil ik graag zo houden.”

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

22


Belangrijkste inzichten

Actuele trends

• VEILIGHEID IS TOPPRIORITEIT BIJ ELKE DOELGROEP

• VEILIGHEIDSSCHOENEN WORDEN MEESTAL BEKOSTIGD DOOR DE WERKGEVER

• HET KEUZE- EN AANKOOPPROCES WORDT STERK BEÏNVLOED DOOR DE WERKOMGEVING VAN DE EINDGEBRUIKER. BIJ CORPORATE ORGANISATIES EN MKB BESLIST DE WERKGEVER, EEN ZZP’ER BESLIST ZELF

• HET AANBOD WORDT STEEDS GROTER; ER IS STEEDS MEER KEUZE UIT MODELLEN, KLEUREN EN MATERIALEN • GEBRUIKERS VRAGEN STEEDS VAKER OM LICHTERE SCHOENEN

• DE DEALER SPEELT EEN ADVISERENDE, FACILITERENDE EN BEPALENDE ROL BIJ DE KEUZE EN DE AANKOOP

• SPORTIEVE MODELLEN WORDEN STEEDS POPULAIRDER

REDBRICK

SMARAGD

“Ik wil een schoen die ik in mijn vrije tijd ook zou dragen” MARCO BOON 30 JAAR STEIGERBOUWER

“Veiligheid en functionaliteit staan natuurlijk voorop. Maar ik vind comfort en uiterlijk minstens zo belangrijk. Net als in mijn vrije tijd wil ik er ook onder werktijd goed en representatief uitzien. Meestal oriënteer ik me online op nieuwe schoenen. Ik kijk eerst wat er allemaal nieuw is en of dat iets voor mij is. Als ik een beetje weet wat ik wil, ga ik daarna meestal passen bij een verkooppunt in de buurt. Ik neem daar uitgebreid de tijd voor. Er modieus bijlopen vind ik belangrijk, zowel voor mezelf als voor mijn klanten.“

23

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


Elke eindgebruiker doorloopt de 4 fases van de klantreis VEILIGHEIDSSCHOENEN KOPEN IN

VIER FASES

Focus op de eindgebruiker betekent dat wij, uiteraard in nauwe samenwerking met u, in elk van deze vier fases de juiste actie moeten ondernemen om de eindgebruiker tijdens dit proces te beïnvloeden. Zo vergroten wij de kans dat de eindgebruiker voor een Allshoes-schoen kiest.

1 FASE 1 - Aanleiding UW KLANT HEEFT VEILIGHEIDSSCHOENEN NODIG. BIJVOORBEELD BIJ ZIJN/HAAR EERSTE BAAN, ANDER TYPE WERK OF TER VERVANGING DOOR SLIJTAGE. ACTIE ALLSHOES

2

Onze eindgebruikerscampagne zorgt voor goede zichtbaarheid, zowel offline en online als in uw winkel.

FASE 2 - Oriëntatie DE KLANT KIJKT, VERGELIJKT EN ZOEKT UIT WAAR ZE TE KOOP ZIJN. ACTIE ALLSHOES

Goede vindbaarheid, met behulp van e-commerce, marketingcommuni­catie en online platform.

3 FASE 3 - Aankoop IN DEZE FASE BEPAALT DE KOPER WELK MERK, WELK MODEL HIJ OF ZIJ WIL KOPEN. WELKE FACTOREN SPELEN MEE IN HET KEUZEPROCES? WIE BESLIST? ACTIE ALLSHOES

4

• on- & offline service bieden • delen van gebruikerservaringen • overzichten: modellen per beroep • voorlichting en informatie

FASE 4 - Gebruik OOK NA AANKOOP HEEFT DE KLANT ONDERSTEUNING NODIG. BIJVOORBEELD BIJ VRAGEN OF PROBLEMEN MET DE SCHOENEN. ACTIE ALLSHOES

De focus op de eindgebruiker zal de komende jaren een prominente rol spelen. Wij betrekken u daar nauw bij. Wij blijven markttrends en consumentenbehoeften nauwlettend in de gaten houden om voorop te blijven lopen met de ontwikkeling van veiligheidsschoenen die inspelen op schoenmodetrends. U bent tenslotte degene die de eindgebruiker in de winkel krijgt. Samen zetten we de Allshoes-merken nog beter op de kaart.

Functionele informatie geven op het gebied van veiligheid, comfort, eigenschappen van de werkomgeving en deze optimaal visualiseren.

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

24


KLANTEN AAN HET WOORD

“Met mooie producten doen wij ook betere zaken” PATRICK NOORDZIJ

“Weet je wat het is met Allshoes? Ze zien een trend al voordat -ie aan de horizon verschijnt. En ze hebben het lef erop in te spelen. Precies op het goede moment komen ze dan met een nieuw product. Zoals de Redbrick sneakers. Sinds wij die hebben is het aandeel van veiligheidsschoenen in onze totale omzet gegroeid van 15 naar 21%. En dankzij de aanzuigende werking heeft het ook een positieve invloed op de verkoop van onze andere producten. We zijn ook altijd erg blij met de pasvorm. Daar is gewoon nooit iets op aan te merken. Allshoes producten zijn uniek en mooi, dat geeft ons ook de kans om ons te onderscheiden.”

BAAN BEDRIJFSKLEDING, BARENDRECHT

“Wij ervaren nog steeds dezelfde persoonlijke betrokkenheid”

“Onze missie is topkwaliteit leveren tegen de juiste prijs. Dat dat voor onze veiligheidsschoenen goed lukt, hebben we vooral te danken aan Grisport, een merk dat wij sinds jaar en dag verkopen en dat 90% van ons schoenassortiment uitmaakt. En steeds beter en completer wordt. Dit jaar komt er een lichtgewicht lijn bij: de Cross Safety. Ook daar verwachten wij veel van. De vraag naar lichtgewicht schoenen neemt gestaag toe, dus de campagne van Allshoes zal zeker aanslaan. Daar plukken wij straks de vruchten van. Sowieso juichen wij het toe dat Allshoes de eindgebruiker meer gaat prikkelen. Mits ze ervoor zorgen dat wij als dealer een prominente plek krijgen natuurlijk. Maar daar hebben wij alle vertrouwen in. Allshoes is een fijne partner. Ook nu ze zijn overgenomen door Bunzl ervaren wij nog steeds dezelfde persoonlijke betrokkenheid. “

GERHARD KOORN

UNISHORE BEDRIJFSKLEDING, DEN HELDER

“Wij werken al dertig jaar samen met Allshoes. In het begin verkochten we vooral hun Spaanse sloffen, nette herenschoenen, klompen en laarzen. De Grisport 703 was het begin van duizenden paren veiligheidsschoenen. Alles waar Allshoes sindsdien mee kwam werd goud. Ook nu nog. Het feit dat ze zo’n compleet assortiment hebben, betekent voor ons dat we altijd snel kunnen schakelen met onze klanten. Wij hebben veel merken onder één dak en bieden bijvoorbeeld dropshipping aan. Onze klant mailt ons zijn pakbon en verzendetiket en in het Roerdink magazijn wordt het artikel gepickt en ingepakt en voor de klant verzonden. Ook op deze manier zijn wij een mooi verlengstuk van Allshoes. Ook de opbouw van het assortiment is goed: agrarisch, bouw, metaal, logistiek, ziekenhuis; wij kunnen elke branche moeiteloos bedienen. Wij hopen de goede relatie die we met Allshoes hebben nog lang te kunnen voortzetten.”

“Wij zijn een verlengstuk van Allshoes” ARDAN VERBREE

G R O O T H A N D E L B E R N A R D R O E R D I N K B V, G R O N I N G E N

25

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


ALLSHOES TEAM PL AYERS

Allshoes... HET TEAM VAN ALLSHOES IS EEN TEAM UIT DUIZENDEN. EEN ERVAREN, HECHT EN GEDREVEN TEAM, DAT ZICH ONVERMOEIBAAR INZET OM U TE GEVEN WAT U VERDIENT: DE ALLERBESTE SERVICE BIJ DE ALLERBESTE PRODUCTEN. MAAK KENNIS MET NEGEN VAN HEN.

Alles voor een blije klant


“Ik geef financiële duidelijkheid.”

“Samen verhogen we úw omzet” “Ik ben verantwoordelijk voor een correcte financiële verwerking van alles wat hier gebeurt. Als u vragen heeft over facturen, bedragen, betalingen of openstaande posten, dan krijgt u mij aan de lijn. En ik zorg ervoor dat eventuele problemen worden opgelost. Altijd.” Naam: Linda Oosterink Functie: Boekhouding Trots op: “Allshoes. De producten, de mensen maar vooral ook het bedrijf zelf. Als je bedenkt dat iedereen Hans destijds voor gek verklaarde toen hij switchte van gewone schoenen naar modieuze veiligheidsschoenen, dan is het toch uniek waar we vandaag de dag staan?” Favoriete ‘Allshoe’: Redbrick Granite “Wat mij betreft de stoerste schoen die we hebben. Mr. Miles vind ik ook erg mooi. Echt mooie damesschoenen mis ik nog een beetje. De nieuwe Redbrick Motion-lijn ziet er wat dat betreft veelbelovend uit.”

“U heeft het meest aan een vertegenwoordiger die u echt helpt. Aan een assortiment dat matcht met uw klantenkring én aan een goede omzet. Dat is dan ook precies wat wij doen. In de breedste zin van het woord. We geven u service, informatie, advies én salestrainingen en stellen nieuwe collecties aan u voor. En heeft u speciale wensen of een klacht? Dan zorgen wij er hoogstpersoonlijk voor dat die bij een collega terechtkomen die er gelijk werk van maakt.” Naam: Stash Vermeij Functie: Vertegenwoordiger

Naam: Harm Pomp Functie: Vertegenwoordiger

Trots op: “Dat ik mijn steentje mag bijdragen aan zo’n enthousiast team en zo’n succesvol bedrijf.”

Trots op: “Als ik een klant een advies geef en hij is er vervolgens succesvol mee. En dat we zo aangenaam vernieuwend zijn met onze producten.”

Favoriete ‘Allshoe’: Mr. Miles Sahara “Gewoon een prachtige werkschoen. Wat kan ik er verder over zeggen? Alles klopt bij deze schoen. De pasvorm, het uiterlijk, de kleur. Ook de Explorer vind ik in één woord fantastisch.”

Favoriete ‘Allshoe’: Grisport Cross Safety Beat “Een van de allernieuwste modellen die we hebben. De Cross Safety Beat is Allshoes ten voeten uit: een werkschoen maar dan op-en-top trendy. Sportief, lichtgewicht en zit heerlijk. Wat mij betreft nu al een succes.”


ALLSHOES TEAM PL AYERS

“Ik weet alles over uw zending”

A

“U heeft er recht op te weten wat de status van uw zending is. Het is mijn taak om u die duidelijkheid te geven, het liefst zo snel mogelijk. Voor buitenlandse klanten maak ik extra tijd vrij; aan internationale zendingen zitten vaak net even meer haken en ogen. Hoe meer klanten ik op een dag kan helpen, hoe leuker ik het vind.”

“In het magazijn in Alkmaar zorg ik ervoor dat uw orders worden ingepland, de boel wordt klaargezet, gescand, verpakt en verzonden. Dat hele proces moet natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk verlopen. Op tijd, foutloos en zonder problemen. Sinds kort werken we met een digitaal scansysteem. De kans dat u een verkeerde schoen geleverd krijgt, is daarmee nog veel kleiner geworden. En onze service is nu dus nóg beter.”

Naam: Whitney Montijn Functie: Customer Service Medewerker

Naam: Mark Poorter Functie: Magazijnmedewerker

Trots op: “De manier waarop we bij Allshoes met elkaar omgaan. We hebben niet alleen hart voor de klant, maar ook voor elkaar. We zetten overal samen de schouders onder, of het nou om werk gaat of om een privésituatie. We zijn eigenlijk een soort familie.”

Trots op: “De kansen die je krijgt vanuit het management. Er wordt hier echt naar je geluisterd. Heb je ideeën voor verbetering, dan wordt daar ook echt iets mee gedaan. Dat motiveert enorm.” Favoriete ‘Allshoe’: Mr. Miles “Kan ik heel kort over zijn. De mooiste werkschoen die er bestaat. En ze lopen ook nog eens fantastisch.”

Favoriete ‘Allshoe’: Redbrick Granite “Een vriend van me draagt de Redbrick Granite tijdens zijn werk in een wellness resort. Op vrijdagavond gaan we altijd linedancen. Hij komt daar rechtstreeks vanuit zijn werk naartoe en houdt die schoenen op de dansvloer gewoon aan. Cool toch?”

“Ik regel, zoek uit en los op”

“Ik zorg voor een snelle en efficiënte levering”

“U blij maken, dat is waar customer service bij ons om draait. Ik regel allerlei zaken met betrekking tot uw bestelling. Ik zoek uit, los op en hou u op de hoogte. Verder verzorg ik de administratie, werk ik prijslijsten bij en bewaak ik de kwaliteit van de webshop. Behalve voor u zorg ik ook voor mijn collega’s; kantoorartikelen, koffie, ik zorg dat alles op voorraad is. Worden zij ook blij van.” Naam: Lydia Knijn Functie: Customer Service Medewerker Trots op: “Het team, de sfeer, de dynamiek in ons mooie bedrijf. Er wordt hier hard gewerkt, maar ook veel gelachen. We hebben allemaal hetzelfde doel: een blije klant. Heerlijk om aan mee te werken.” Favoriete ‘Allshoe’: Redbrick Granite / Redbrick Mont Blanc “Ik ben fan van Redbrick. Voor mijn werk heb ik helaas geen veiligheidsschoenen nodig, anders zou ik absoluut voor zo’n sneaker gaan. Voor de Granite, omdat ik die het stoerst vind, of voor de Mont Blanc. Die naam heb ík namelijk bedacht. Oh ja, en de nieuwe modellen van ToWorkFor vind ik trouwens ook geweldig!”

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

28


“Ik help u bij retouren”

“De webshop up-to-date en werkend houden, het nieuwe scansysteem in het magazijn implementeren, een app ontwikkelen voor inkoopcombinaties; we zijn volop bezig met automatisering. En met Electronic Data Interchange, oftewel EDI. Dat is een systeem waarmee bedrijven onderling gegevens kunnen uitwisselen. Allemaal met als doel het verkopen van schoenen te vergemakkelijken en betere service te kunnen geven. Als u een klant in de winkel heeft die om een schoen vraagt die u niet op voorraad heeft, zou het dan niet mooi zijn dat een app u vertelt waar die wél is? Of dat u met een druk op de knop kunt regelen dat de schoenen de volgende dag per koerier bij hem thuis worden bezorgd? Uw klant blij, u blij én wij blij.”

Naam: Remon Buijtendijk Functie: Medewerker Inkoop

Naam: Jack Dekker Functie: IT Project Manager

Trots op: “Dat we toch maar mooi onderdeel zijn geworden van een bedrijf als Bunzl. En dat we altijd bezig zijn met nieuwe dingen en beter worden in wat we doen. We staan nooit stil. En dat inspireert mij enorm.”

Trots op: “De ongelooflijke teamspirit die hier heerst. Ook als er even iets tegenzit, of dat nu op het werk is of privé, kunnen we altijd op elkaar rekenen.”

Favoriete ‘Allshoe’: Mr. Miles Tasman “Gewoon een prachtige werkschoen. Wat kan ik er verder over zeggen? Alles klopt bij deze schoen. De pasvorm, het uiterlijk, de kleur. Ook de Explorer vind ik in één woord fantastisch.”

“Als uw klant zijn schoenen terugbrengt naar de winkel, heeft u een expert nodig die vaststelt wat de oorzaak is van de klacht. Die persoon ben ik. Ik onderzoek, beoordeel en informeer u daarover. Dat is een heel grondig proces. ik voel me zo nu en dan net een detective. Maar dat is ook nodig. Want met de output van mijn onderzoek, moet u uw klant optimaal kunnen adviseren. En zo toekomstige klachten helpen voorkomen.”

Favoriete ‘Allshoe’: Grisport 803 “De 803 is echt mijn schoen. Een supercomfortabele veiligheidsschoen die draagt als een wandelschoen en aan de basis staat van het Allshoes-succes.”

“Hoe meer automatisering, hoe beter onze service”

Naam: Anitra Beertema Functie: Binnendienstmedewerker Garantieaanvragen Trots op: “De enorme drive die iedereen hier heeft om elke dag het allerbeste uit zichzelf te halen. En uit het bedrijf. Er heerst hier een zeldzame saamhorigheid. Bijzonder fijn om bij te horen.” Favoriete ‘Allshoe’: ToWorkFor Anna “De Anna is speciaal gemaakt op een damesleest en die pasvorm is perfect. Vergeleken met de Grisport 803 zijn het net ballerina’s. Ik loop er zes dagen per week op, op het werk én in mijn vrije tijd. Ik ben overigens ook erg benieuwd naar de Grisport Cross Safety.”

29

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


Meer merken. Meer keus. Meer Allshoes. NAAST ALLE NIEUWE MODELLEN DIE IN DIT MAGAZINE OP HET PODIUM STAAN, VINDT U BIJ ONS TAL VAN ANDERE VEILIGHEIDSSCHOENEN EN AANVERWANTE ARTIKELEN DIE ONS ASSORTIMENT COMPLEET MAKEN. Voor u betekent dat het gemak van one-stop-shopping en de mogelijkheid uw collectie zodanig samen te stellen, dat u vrijwel alle eindgebruikers kunt bedienen.

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

30


interview

Voor Hans de Wolff is Allshoes zijn levenswerk. Na veertig jaar verkocht hij het bedrijf aan Bunzl

MICHIEL “Voor onze klanten is Bunzl een enorme toegevoegde waarde. Bunzl wil graag groter worden in persoonlijke beschermingsartikelen en daardoor krijgen wij de kans om waar we goed in zijn - het gat dichten tussen veiligheid en fashion – nog nadrukkelijker in de praktijk te brengen. De klant gaat hier van alles van merken. Denk aan productverbeteringen, nieuwe collecties, verbeteringen in onze supply chain en betere zichtbaarheid van onze merken.” HANS

“Wat de klant er ook van merkt, is dat we nóg professioneler worden” Door vergaande digitalisering bijvoorbeeld. Ik ben heel trots dat we nu ook op dat gebied flinke stappen zetten.” MICHIEL “Ja, digitalisering zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van Allshoes. De papierloze orderverwerking hebben we al gerealiseerd en ook het magazijn is nu volledig geautomatiseerd. Bestellen en leveren wordt steeds gemakkelijker, sneller en efficiënter en de kans op fouten wordt minimaal. Ook zijn we druk bezig met online, digitale verkoopkanalen en digitale marketing.” HANS “Zie je wel, ik ben nu al overbodig.” MICHIEL “Dat zegt Hans wel vaker om het team en mij vertrouwen te geven voor de toekomst. Natuurlijk, een digitale omgeving biedt mogelijkheden die mensen alleen nooit kunnen bieden. Dat is gewoon een feit. En je kunt als grote speler op dat gebied ook niet achterblijven. Maar zonder onze mensen is er geen Allshoes. En dat zal altijd zo blijven.” HANS “Absoluut waar.”

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

32


Met Bunzl als nieuwe eigenaar neemt Michiel van Kempen het stokje over. Wat gaat de klant daar van merken? MICHIEL “Ook in de communicatie gaan we een nieuwe koers varen. We gaan ons actiever richten op de eindgebruiker. De klant van de klant dus, de drager van onze schoenen. Met onze producten deden we dat al, we gaan dat nu dus ook doen met onze communicatie. Door met gerichte marketingcampagnes de merkbekendheid te vergroten, zal de vraag vanuit die eindgebruiker toenemen. Dat is goed voor de omzet van onze klanten. Samen zullen we de komende jaren de Allshoes-merken nog beter op de kaart zetten.” HANS “Ik juich dat van harte toe. We zijn begonnen met de campagne rondom de nieuwe zeer lichte Grisport Cross Safety. Reclamezuilen, advertising op vrachtwagens, social media; je zult ons op vele plekken tegen komen. Uiteraard betrekken we onze klanten er nauw bij, zodat zij optimaal kunnen profiteren van onze vernieuwde richting. We zorgen voor informatie, POS-materiaal en een bedrijfsvermelding in de ‘dealerlocator’ op de nieuwe Grisport website. Zij krijgen tenslotte de eindgebruiker in de winkel.” MICHIEL “Het mooie aan Allshoes vind ik de uitgesproken visie: veiligheidsschoenen laten aanhaken bij langdurige schoenmodetrends:

“...where Protection meets Style. Dat is echt uniek” Daar is Allshoes groot mee geworden en daar gaan we mee door. Sterk, slagvaardig en flink zichtbaar. We zullen deze visie ook groots uitdragen op de A+A beurs in Düsseldorf. De eindgebruiker gaat onze merken echt leren kennen.”   HANS “Onze mensen zijn er helemaal klaar voor. Zij hebben de afgelopen periode keihard gewerkt om de paperless office in te richten en werkend te krijgen. De inzet die ik heb gezien is ongelooflijk. Michiel heeft daar ook een belangrijke rol in gespeeld. Hij kan mensen echt stimuleren en motiveren.”

In Nederland heeft Bunzl 7 vestigingen met ieder haar eigen specialisme. Wij zijn actief in: • Non-Food Articles • Quest Supplies • Safety Products

33

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


OVERIG NIEUWS

Scannen

voor meer efficiency! MET DE KEUZE VOOR DIGITALE ORDERVERWERKING STREVEN WE NAAR MINDER FOUTEN EN REALTIME INZICHT IN DE ORDERSTATUS. Dankzij de implementatie van een nieuw scansysteem verwerken wij uw orders voortaan papierloos. Van de orderontvangst tot en met de afhandeling in ons magazijn verloopt alles digitaal. Digitale orderverwerking heeft een aantal belangrijke voordelen: • de kans op fouten tijdens het orderpicken is aanzienlijk kleiner; • we kunnen meer orders per dag verwerken; • dus ook sneller leveren én; • u heeft voortaan altijd real-time inzicht in de status van uw bestelling. De start verliep niet zonder slag of stoot, maar het Allshoes team is niet voor een kleintje vervaard en zet - als altijd - alles op alles om deze kinderziektes de kop in te drukken. Zodat het systeem doet wat het moet doen: een efficiencyslag leveren die zowel u als ons goed voorbereidt op toekomstige groei.

Lancering online platform

Pull-strategie: meer omzet voor u Het Allshoes online platform is een nieuw en cruciaal element in onze strategie. We richten ons op het volledige netwerk van dealers en eindgebruikers, met state-of-the art online content en gerichte marketing. Zo creëren we leads én vraag. En daarmee meer omzet voor u.

Uitgebreide service aan eindgebruikers

MEER LEADS, MEER KLANTEN, MEER OMZET

Voor onze merken Redbrick, Grisport en Mr. Miles zal het online platform ook uitgebreide service bieden aan eindgebruikers. Met bestelgemak, persoonlijk advies en snelle bezorging, waar ze ú dankbaar voor zijn.

Anno 2017 is een volwaardige online propositie een must voor de continuïteit van elk bedrijf. Ook wij zien in deze ontwikkeling een kans om onze professionaliteit te versterken – en daarmee onze marktpositie. Een online platform voor Allshoes en haar belangrijkste merken zal ook niet lang meer op zich laten wachten. Sinds kort werken wij samen met B2B e-commerce expert Jelba. Jelba is specialist in B2B leadgeneratie en B2B e-commerce binnen de bouw, industrie, transport en logistiek. Samen met Jelba – én met u – werken wij aan een effectief online platform, dat u meer leads, meer klanten en meer omzet gaat opleveren. Wij gaan graag het gesprek met u aan over de kansen die dit biedt. Datum in bedrijf: begin 2018.

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE

34

Wensen en behoeften in kaart Doordat het platform inzicht biedt in het online zoek-, interactie- en koopgedrag, kunnen we de wensen en behoeften van eindgebruikers goed in kaart brengen. Vervolgens stemt u uw assortiment en uw voorraad daar optimaal op af. Dat is wel zo efficiënt en het levert u extra rendement op.

Door de kracht van onze merken in te zetten voor meer online business, onderstrepen we wederom onze voortrekkersrol in de markt.


Ook dit jaar presenteert Allshoes weer het nieuwste van het nieuwste op de A+A. U bent van harte welkom op onze stand!

overig nieuws

Allshoes op A+A

17-20 OKTOBER 2017 DÜSSELDORF, DUITSLAND

HAL NR. 9 STAND NR. A72

Wist u dat... ALLSHOES

GOES INTERNATIONAL Als onderdeel van Bunzl zijn we ook onderdeel van een groot internationaal netwerk. Dat is goed voor onze continuïteit én geeft ruimte om te innoveren. U kunt dus nieuwe producten blíjven verwachten. Bovendien kunnen we gebruikmaken van ICT, technologie en faciliteiten die al bij andere Bunzlbedrijven in gebruik zijn. Zo kunnen we sneller grotere sprongen maken.

EINDGEBRUIKERS-

DIERVRIENDELIJKE

Na de Grisport Cross Safety-campagne kunt u in 2018 opnieuw een multimediale eindgebruikers- campagne tegemoetzien. Ditmaal met de nieuwe Redbrick-lijn in de hoofdrol. Wij houden u op de hoogte!

De vraag naar schoenen die diervriendelijk, dierproefvrij en zonder gebruik van dierlijke ingrediënten worden geproduceerd neemt met sprongen toe. Allshoes is trots te kunnen melden dat wij inmiddels twintig modellen in onze collectie hebben waar geen dieren aan te pas komen. De verwachting is dat dit aantal zich in de toekomst steeds verder zal uitbreiden.

CAMPAGNE 2018

MEER VRAAG

EXPORTMANAGER DUITSLAND

NAAR INDOOR VEILIGHEIDSSCHOENEN

Als Bunzl-company zullen wij ons ook steeds vaker richten op markten buiten de Benelux. We hebben al een exportmanager voor de Duitse en Zwitserse markt aangesteld. Meer vraag vanuit het buitenland betekent een internationale boost voor onze naamsbekendheid – en dat is ook voor u goed nieuws!

Recent gepubliceerde cijfers van het UWV laten voor de komende jaren een flinke banengroei zien in online business. De vraag naar indoor veiligheidsschoenen zal daardoor gestaag toenemen. Onze Grisport Cross Safety-modellen en de Redbrick Motion-lijn spelen alvast in op deze ontwikkeling.

MODELLEN

GROENE PRODUCTIE

MET ZONNE-ENERGIE Op het dak van de Grisport fabriek in Italië staat een opstelling van meer dan 30.000 m2 aan zonnepanelen, een oppervlakte van zeven voetbalvelden. De installatie produceert 1,4 MegaWatt aan energie, wat overeenkomt met het energieverbruik van 540 huishoudens. Er wordt bovendien tot 1.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard, gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 320 auto’s die elk 15.000 kilometer rijden. Op alle Grisport-modellen met vernieuwde zoolrand staat het Walking on Sunshine-logo in heat print. Het logo wordt ook afgebeeld op alle schoenendozen.

35

ALLSHOES SAFETY MAGAZINE


ADVERTENTIE

Mr. Miles® Safety Boots are tough, rugged shoes which are safe, durable and comfortable and become more beautiful with age. More characteristic. Mr. Miles® loves to be challenged, both at work and outside. The more he experiences, the more unique his look.

PRODUCED BY GRISPORT. BASED ON THE GRISPORT 803 SHOE LAST.

Profile for boo!brandbuilders

Allshoes safety magazine  

Allshoes safety magazine  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded