Page 1

ACTION / DECKARE / THRILLERS 2012:11

PAKETPRIS

Svenska sjöslag under Nordiska krigen!

Glenn Hysén – in på bara skinnet!

Motorcykelns historia i unika bilder!


HUVUDLÖSA LIK HITTAS I KANADENSISK SMÅSTAD !

NY otäckt spännande deckare av författaren till de bästsäljande böckerna Fruset offer och Schamanen! En farlig psykopat med en grym plan lurar i de mörka kanadensiska skogarna, redo att göra sitt nästa drag …

Femte kriminalromanen om den skicklige kanadensiske polisen John Cardinal!

”Ingen lär bli besviken.” Gefle Dagblad ”Giles Blunt är en av de allra bästa i sin genre.” DAST Magazine

PAKETPRIS

PAKETNR: 3910-7

Den kanadensiska småstaden Algonquin Bay ligger vinterfruset i månljuset. Två trettonåriga pojkar är ute på en otillåten nattvandring och nyfikenheten får dem att kika in genom fönstren i en enslig lyxvilla. Synen som möter dem får dem att kräkas våldsamt … Redan på infarten till huset får kriminalinspektör John Cardinal en otäck känsla i maggropen. Hans kollega Lise Delorme är blek och verkar bister och Cardinal vet att han ser likadan ut. Han duckar under plastbandet och fortsätter fram, vägledd av sin ficklampa som flackar hit och dit över det hårda snötäcket. Den låga envåningsbyggnaden av tegel och sten ser spöklikt enslig ut. Cardinal går fram till ett av fönstren på husets framsida och håller ficklampan mot glaset. Kropparna är inte mer än siluetter men trots sina många år som luttrad kriminalinspektör backar han ett par steg från fönstret och måste hålla tillbaka ett illamående. De två döda sitter vid matbordet, mitt emot varandra, fixerade i månskenet som

om de satt och pratade. Det är en man och en kvinna, båda klädda i dyrbara pälsar. Kulorna i väggen antyder att de blivit skjutna, förmodligen i huvudena, men det är bara en gissning eftersom offrens huvuden saknas … Polisen finner inga identitetshandlingar och får stora problem att ta reda på vilka offren är. Men den alltid skarptänkte John Cardinal får upp ett hett spår som leder honom till den kommunala hamnen och där, på kajräcket, tomt stirrande ut över det frusna vattnet, hittar han det de letar efter – två huvuden, båda deformerade med stora blodiga hål. Offren visar sig vara ett gift par, förmögna ryska pälshandlare. Blev de mördade för pengar? Hade de kopplingar till ryska maffian? Och var-

för höggs deras huvuden av? Vem har sådan sinnesnärvaron att mörda på ett sådant våldsamt och bisarrt sätt? Cardinal har ytterligaren en gåta att knäcka. Han upptäcker att det finns spår på mordplatsen efter en tredje person. Någon som befunnit sig i sovrummet, gömd under sängen. Fönstret var sönderslaget och nedanför fanns det blodspår i snön. Är det mördarens blod eller en överlevare som flytt i panik efter att ha blivit vittne till de bestialiska morden som begåtts i rummet bredvid? Med en beslutsamhet och skicklighet som bara Cardinal kan uppbåda tar han upp jakten på mördaren, en psykopat som visar sig vara ute efter att skapa ett nytt samhälle utifrån egna principer. En man omgiven av hän-

givna lärjungar som han med bestialiska medel tvingar att genomföra de mest obeskrivliga handlingar. Cardinal dras in i ett otäckt spel på liv och död som hotar att gå över styr. Han tvingas till extrema och desperata handlingar för att rädda både sitt och andras liv.

FADER DÖD

av Giles Blunt, 351 sid, inb Originalets titel: Crime Machine. Översättning: Jan Järnebrand

SPECIALPRIS 109:-

när du också köper En omöjlig död av Ian Rankin. Paketnr: 3910-7 Ordinarie medlemspris 189:- Boknr: 3908-1


Maktmissbruk, korruption och svarta hemligheter i ny deckare av Ian Rankin! ”Varje sida sparkar av energi.” Daily Mail

”Det är beroendeframkallande …” Washington Post ”Kommissarie Fox får oss att glömma John Rebus. Det är ett gott betyg.” Kristianstadsbladet

Malcom Fox är väl medveten om att han som internutredare vid Edinburghpolisen är långt ifrån omtycket av sina kollegor. Men Fox trivs och dessutom har han unika tillgångar – orubblig envetenhet och sällsynt hög intelligens är hans hemliga vapen och med det kommer han långt, mycket långt. Det börjar som en vanlig utredning. Malcolm Fox och hans team skickats till den lilla skotska staden Fife och uppdraget är som alltid känsligt. De ska undersöka anklagelserna mot polisen Paul Carter. Han sägs ha utsatt tre kvinnor för sexuellt utnyttjade och den som gjort anmälan är ingen mindre än Carters egen farbror Alan Carter, en pensionerad före detta polis. Det som borde varit ett enkelt uppdrag visar sig snart betydligt mer svårhanterligt. Under förhören med Paul Carters kollegor möts internutredarna av öppen fientlighet och illa dolda lögner. Vad har de för anledning att ljuga? Vad är det de döljer och varför? Uppdraget kompliceras ytterligare då man gör en fruktansvärd upptäckt i Alan Carters hem. Vid ett skrivbord täckt av blodfläckade dokument upptäcks farbroderns ihjälskjutna kropp tillsammans med ett mordvapen som inte ens borde kunna existera. Det visar sig att brorsonen befann sig nära sin farbrors hem samma kväll han dog, vilket leder till att Paul Carter misstänkts för mord. När Fox börjar utreda fallet för spåret honom bakåt i tiden. Till 1985, ett år av politisk turbulens och våldsamheter i Storbritannien. Skotska nationalistiska separatister terroriserade regeringskontoren och hotade med kidnappning och mord. Men vilket samband kan detta ha med det som nu händer i en liten oansenlig stad i Skottland? De visar sig att Paul Carters farbror höll på

att utreda ett egendomligt dödsfall som inträffade vid samma tid. En advokat vid namn Francis Vernals, politisk aktivist med starka nationalistiska åsikter, hittades död i sin bil, skjuten med samma sorts ovanliga vapen som Alan Carter. Kan det till och med vara samma revolver? Varningsklockorna ringar i Malcom Foxs öron. Men för sent inser han att han redan gått rakt in i vargens kula. Chans att komma levande därifrån är mycket små. Någon är beredd att bokstavligen gå över lik för att det förflutna ska få vila ostört i mörker … Storbritanniens främste kriminalförfattare Ian Rankin, med de uppmärksammade böckerna om kommissarie John Rebus på sin meritlista, kommer här med den andra boken om internutredaren Malcom Fox. En enveten man med en ännu skarpare hjärna än Rebus! En omöjlig död bjuder på nervpåfrestande spänningsläsning, en bok du inte kan slita dig från!

EN OMÖJLIG DÖD

av Ian Rankin, 445 sid, inb Originalets titel: The Impossible Dead. Översättning: Ulf Gyllenhak

SPECIALPRIS 109:-

när du också köper Fader död av Giles Blunt. Paketnr: 3910-7 Ordinarie medlemspris 189:- Boknr: 3909-9

Oavbrutet spänning, snabba vändningar, oförutsägbar händelseutveckling och genuint skotska miljöer! En mördad polis väcker mörka hemligheter till liv! Någon gör allt för att det förflutna ska förbli orört!

PAKETPRIS

PAKETNR: 3910-7


Ljusa lästips i höstmörkret!

Hösten är den bästa tiden att dra sig undan till sin favorit soffa med en rejäl hög böcker. Se då till att Månadens bokval finns med i högen. Giles Blunt bjuder på huvudlösa pälshandlare i Kanadas vildmarker i sin bok Fader Död och i Ian Rankins roman En omöjlig död möter du samvetslösa skotska poliser med mord i sinnet. Detta är verkligen spänning på högsta nivå! För dig som gillar snygga motorcyklar, missa inte det unika praktverket Boken om motorcykeln som innehåller hela 1000 modeller. En nyskriven biografi om Hitler, historien om mördaren Olle Möller, heta erotiska noveller och älgen Hälge är också läsning som du inte får missa i höst!

LÄSLAMPA OCH FÖRSTORINGSGLAS I ETT! Denna smarta läslampa, som är av så kallad LED-typ, ger ett starkt och bra sken och fungerar dessutom som förstoringsglas. Du lägger den helt enkelt över boken, pappret eller förpackningen – och vips ser du vad det står! Den effektiva formgivningen har även minimalt ljusläckage, vilket gör att du inte stör andra personer i din omgivning. LED ljus är dessutom skonsamt för ögonen!

PLUSPRIS

29:-

MULTIFUNKTIONELL BOKLAMPA

239:-

I boken Fredagsvinet får du tips om de godaste vinerna för runt hundralappen samt snabblagade rätter som passar till. Här får du tips på viner av alla sorter – lätta och fylliga vita och röda viner samt roséviner. Druvor, regioner, producenter och smakprofiler presenteras också kortfattat. Alla viner finns att få tag i på Systembolaget och presenteras med etiketter, artikelnummer och ca-pris.

VÄRLDENS VINTER

av Ken Follett, 862 sid, inb Boknr: 3914-9 Medlemspris

Både vinbok och kokbok i ett!

Ny deckare av Islands deckarkung! För flera decennier sedan hände det hemska saker vid Islands östra fjordar. En stor grupp brittiska soldater gick vilse i bergen och överraskades av en storm. Några soldater lyckades ta sig tillbaka till staden, medan andra försvann. Samma kväll, i samma område, försvann en ung kvinna spårlöst. Hennes öde väcker Erlendurs nyfikenhet. Desperat söker han svaren på de två fallen, oavsett hur smärtsam utgången blir.

Fjärde delen i serien som inleddes med Frostnätter!

DEN KALLA ELDEN

Motorcykelns historia i unika bilder!

Boknr: 3912-3 Medlemspris

289:-

Michael Gabriel räddade världen från undergång vid vintersolståndet 2012. Nu hålls han fången i mayaindianernas infernaliska undre värld. Gabriels tvillingsöner ska föra hans arbete vidare. Jacob brinner för sin uppgift medan brodern Immanuel bara vill leva ett normalt liv. Men endast med förenade krafter kan de få fadern tillbaka och rädda mänskligheten från att upprepa undergången i all evighet. En kamp mellan det goda och det onda tar sin början!

Fristående fortsättning på Mayatestamentet!

249:-

Årets ruggigaste deckare!

Boken om motorcykeln bjuder på en fartfylld färd genom motorcykelns historia! Du får uppleva farliga fartvindar, häftig teknologi, snygga modeller och massor av nostalgi. Allt presenterat med grymt läckra bilder!

av Jemima Dunne 320 sid, inb, ill.

Kampen om mänsklig­ hetens slutliga öde!

av Steve Alten, 524 sid, inb Boknr: 3916-4 Medlemspris

239:-

BOKEN OM MOTORCYKELN

Författaren bakom spionberättelserna Nålens öga och Kod Rebecca!

MAYA – UPPSTÅNDELSEN

av Arnaldur Indridason, 306 sid, inb Boknr: 3915-6 Medlemspris

Här samlas över 1000 av världens mest kända motorcyklar – från klassikerna till de allra senaste modellerna. Med andra ord är detta en guldgruva för alla motorcykelintresserade! Det här är den första boken i ämnet som kommer ut på svenska. Boken tar upp berömda människor och deras motorcyklar, maskinerna och de banbrytande teknologierna bakom de mest kända och legendariska modellerna. Du får även läsa historierna bakom ikoniska märken som Harley Davidson och Honda. Spännande tekniska detaljer har förstorats och granskats ingående. Boken om motorcykeln ger motorcykelfantasten allt den kan önska och lite till!

Världens vinter tar vid där Giganternas fall slutade. Denna gedigna historiska roman utspelar sig under en enormt omvälvande tid då allt står på spel. Fem olika familjer – från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales länkas samman i detta mäktiga historiska epos. En dramatisk skildring av Tredje rikets framväxt, Spanska inbördeskrigets fasor och Andra världskriget alltmer fasansfulla verklighet.

249:-

RÄTTA FREDAGSSTÄMNINGEN!

92:-

Första boken i NY serie av författaren till bl a Midvinterblod och Sommardöden!

av Kallentoft Mons, 416 sid, inb Boknr: 3913-1 Medlemspris

29:-

av Gunilla Hultgren Karell, 112 sid, inb, ill. Boknr: 3911-5 Medlemspris

I en av Linköpings finare villor hittas en man och kvinna brutalt mördade, och deras femåriga dotter Ella saknas. När polis­ inspektör Malin Fors och hennes kollegor inser att Ella varken är på dagis eller hos någon av sina släktingar blir de panikslagna. Var ska de börja sitt sökande? Är hon ens vid liv? Det blir ett svårt fall där gränsen mellan ont och gott tycks dragen i en ogenomtränglig dimma …

VATTENÄNGLAR

Boknr: 3882-8 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 150:-

FREDAGSVINET

UPPFÖLJAREN TILL GIGANTERNAS FALL!

1987. En kall måne lyser på en strand på Nordkoster. Kvinnan är nergrävd stående i sanden, bara huvudet sticker upp, och vattnet stiger allt mer. Snart är hon och barnet hon bär inom sig inte längre vid liv …

Bilder på 1000 motorcykelmodeller – teknologi och kända märken!

Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: den unga kvinnan som hittats mördad går inte att identifiera, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra, och inte heller några vittnen. Till slut hamnar utredningen på hyllan. 2011 får polisaspiranten Olivia Rönning i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen för tjugofyra år sedan. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden … Cilla & Rolf Börjlind, manusförfattarna till Graven, Morden och Beckfilmerna, kommer nu med en ruggigt bra spänningsroman som kommer att tala om sig! Vad du än gör – missa den inte!

SPRINGFLODEN

av Cilla och Rolf Börjlind 444 sid, inb

Boknr: 3917-2 Medlemspris

229:-

Deckaren alla pratar om! Missa den inte!

Deckarmanusmästarna bakom Graven och Morden!


HAN KRÄVER HÄMND TILL VARJE PRIS! När kriminalkommissarie Ewert Grens börjar förhöra den mystiske mannen anar han inte att detta är början till ett politiskt spel och en snårig brottshärva färgad av mänskliga relationer och starka övertygelser. I USA förbannar brottsoffret Edward Finnigan sitt öde. Han kan inte få ro så länge SPECIALPRIS han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han väntar på att rättvisa ska skipas och att föröv­ aren ska dömas till döden.

89:-

EDWARD FINNIGANS UPPRÄTTELSE

av Roslund & Hellström, 420 sid, inb Boknr: 2413-3 Specialpris denna månad

89:Ordinarie medlemspris 189:-

Konspirationer och mord i maktens korridorer!

CONSPIRACY COLLECTION

Gillar du konspirationsteorier och spänningsaction? DVD-boxen Conspiracy Collection, som innehåller thriller-serierna Den tredje makten och Den inre fienden, ger dig en oslagbar kombination av båda! DVD-box

Boknr: 3669-9 Medlemspris

329:-

HANDBOK FÖR GLADA GUBBAR

Handbok för glada gubbar är fylld av kul, oväntade och tänkvärda råd för den nyblivne pensionären. Hur vårdar du ditt äktenskap, din trädgård och din nyinköpta veteranbil? Hur umgås du bäst med barn och barnbarn och hur viktig är egentligen klädsel nu när du blivit en glad gubbe? av Dag Ahlander, 224 sid, inb

Boknr: 3637-6 Medlemspris

TRENDIG MATFÖRVARING!

VARDE LJUS!

Mjölksyrning är en av de äldsta och enklaste metoderna för att konservera mat. Den är energisnål, behåller viktiga näringsämnen och tar fram goda smaker. De flesta grönsaker går att syra: gurka, skärbönor, tomater, squash, blomkål, paprika, schalottenlök, rödbetor, morötter, kålrötter och rovor. Boken ger en praktisk och enkel handledning om hur själva mjölksyrandet går till och ger mängder av odlingstips och recept.

Här får du belysningsinspiration och praktiska råd till hemmets alla rum, inklusive uterummet. Utifrån en mängd fotografier och tips kan du själv skapa funktionella och stämningsfulla rum. Rätt belysning kan lyfta fram dina favoritdetaljer, ge dig ett praktiskt arbetsljus eller en förlängd trädgårdssäsong. Låt dig inspireras!

Så gör du samt odlingstips och recept!

189:-

av Karin Bojs, 143 sid, inb, ill. Boknr: 3941-2 Medlemspris

265:-

Vägar till ett lyckat löpande!

Väck gamla dansminnen till liv!

Populära paradiset Phuket!

Löpträna är en perfekt guide för dig som vill komma igång med, eller utveckla, din löpning. Här får du en lättfattlig sammanställning av löpningens fysiologi, en detaljerad träningslära samt veta allt om återhämtning, styrketräning och stretching. Du får även praktiska råd om träningsplanering, exempel på träningsprogram med Tekniker, träningslära och olika intensitetsnivåer och effektiva träningsprogram! hur du skapar ditt eget löp­ träningsprogram.

Lili Marlene, Mjölnarens Irene, Polka från Hammarby, Röda Sandens Dal … Dessa och ytterligare fjorton älskade dansbandslåtar finner du på denna unika samlingsskiva. Den gamla dansbanan väcker oförglömliga dansupplevelser och nostalgiska minnen till liv. Spela, njut och minns den gamla goda tiden!

Upptäck Phukets tropiska regnskog, de kritvita paradisstränderna och de frodiga öarna. Snorkla bland vackra koraller, besök de bästa lokala marknaderna eller njut av thailändsk kokkonst. I denna resguide finner du dussintals topplistor – från de tio finaste stränderna till festivaler, hotell och restauranger. Listan över saker man bör undvika sparar både tid och pengar. Du hittar snabbt rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna.

LÖPTRÄNA – ROLIGARE OCH EFFEKTIVARE

DEN GAMLA DANSBANAN 20 ÄLSKADE FAVORITER

20 älskade dansbandsklassiker!

CD-skiva Boknr: 3920-6 Medlemspris

av Håkan Jörgensen, 143 sid, inb, ill. Boknr: 3939-6 Medlemspris

219:-

189:-

Kurvig, naken nostalgi!

Husmanskost har blivit trendig och den traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet. I skådespelaren och kocken Per Morbergs nya stora kokbok, lagar han rejäl svensk husmanskost från grunden, vällagad mat långt ifrån bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken. Här finns alla dina favoritrecept från etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax till halvt stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter och så vidare. Morberg lagar husmanskost kommer garanterat att bli en riktig husmansklassiker!

De är kurviga, yppiga, läckra och väcker nostalgi – pinupporna! I Teckna och måla pinuppor i retrostil samlas olika tidstypiska modeller. Boken är en hyllning till en svunnen tidsepok då pinupporna regerade på reklamtavlor och i filmer. Dessa yppiga skönheter utgör idag utmärkta underlag för konstnärliga aktstudier. Här får du en genomgång av olika tekniker, verktyg och material, samt mängder av bilder på dessa kurviga damer.

MORBERG LAGAR HUSMANSKOST

TECKNA OCH MÅLA PINUPPOR I RETROSTIL

av Per Morberg 300 sid, inb, ill.

Boknr: 3919-8 Medlemspris

309:-

128 sid, kart, ill.

I denna rikt illustrerade dagbok står fåglarnas årscykel i fokus. När kan man vänta sig vårens första tofsvipor? Trandansen i Hornborgasjön? Vilka fåglar har man chans att höra i sommarnatten? Här kan du skriva ner alltifrån vardagliga händelser till när du hörde den första koltrasten för året sjunga. Varje vecka presenteras dessutom en fågelart med vackert fågelmotiv målat av Dan Zetterström, en av Sveriges främsta fågelillustratörer. av Dan Zetterström, 160 sid, inb, ill. Boknr: 3924-8 Medlemspris

109:-

Alla dina favoritrecept och några till!

Fågelakvareller i dagboksformat!

FÅGELDAGBOK 2013

128 sid, häftad, ill. Boknr: 3923-0 Medlemspris

Mattraditon med Morberg! Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt. Per

Extra utvikskarta och guide ingår!

PHUKET

150:-

STORA BOKEN OM BELYSNING INNE OCH UTE

av Linda Wiktorsson-Lång, 112 sid, inb Boknr: 3922-2 Medlemspris

SYRA SJÄLV

159:-

Snygg belysning – ute och inne!

Boknr: 3921-4 Medlemspris

159:-

Erotiska möten på gränsen till det förbjudna …

Massor av läckra bilder!

SYNDIGT Retrostil á la Mad Men!

I Clara Jonssons nya samling erotiska berättelser med titeln Syndigt, släpps alla hämningar och begäret får fritt utlopp. Det är heta samtidsskildringar och eggande fantasier. Lustfylld läsning för dem som vågar ge sig hän och vill finna nya vägar till njutning! av Clara Jonsson, 140 sid, inb

Boknr: 3867-9 Medlemspris

159:-


ANDRA VÄRLDSKRIGETS GRYMMASTE GENERAL!

Första heltäckande biografin om Georgij Zjukov – en militärhistorisk legend!

Georgij Zjukov var en man med okuvlig vilja, briljans och grymhet. Han var en av de mest inflytelserika befälhavarna under andra världskriget. Stalins general är den första heltäckande biografin över den militärhistoriska legenden Zjukov. Under andra världskriget var Zjukov med sin okuvliga vilja och hänsynslöshet en helt oumbärlig befälhavare för Stalin. Han spelade en avgörande roll när nazisterna besegrades i striderna om Moskva, Stalingrad och Kursk. Han hyllades som en folkhjälte i väst och är den ende sovjetiske general någonsin som varit på omslaget av Time Magazine. Med hjälp av källor från nyligen öppnade sovjetiska arkiv och ocensurerade versioner av Zjukovs egna memoarer, tecknas här ett närgånget porträtt av en man vars taktiska briljans bara överträffades av den kallblodiga grymhet med vilken han behandlade sina fiender, och vars liv utspelades bakom en järnridå av officiell sekretess.

Bygger på nya hemliga historiska källor!

Boknr: 3925-5 Medlemspris

279:-

Historiska misstag som räddat liv!

SVÄNGIG JAZZ FÖR FINSMAKARE!

När läkaren Alexander Fleming for på semester glömde han några odlingsplattor framme i laboratoriet. De angreps av mögel. Ur den missen föddes penicillinet. Journalisten Daniel Rydén berättar medryckande om misstag som förändrat historiens gång. Kända och klassiska blundrar blandas med okända och bortglömda missar. Här är boken som ger dig chans att lära av andras misstag.

Stan Getz anses vara en av de bästa saxofonisterna genom tiderna! CD-boxen Master of the Sax innehåller idel gamla godingar som ger prov på Stan Getz mästerliga hantering av sitt instrument. Lyssna till And the Angels Swing, Running Water, Long Island Sound, Tootsie Roll och massor med 10 CD-skivor andra stämningsfulla låtar med 120 låtar! med mycket känsla.

101 HISTORISKA MISSTAG

av Daniel Rydén, 224 sid, inb Boknr: 3926-3 Medlemspris

229:-

Roligt, intressant och underhållande!

STAN GETZ MASTER OF THE SAX 10 CD-skivor Boknr: 3927-1 Medlemspris

av A. N. Wilson 200 sid, inb

Actionladdad film om världens största krigsfartyg!

DVD-skiva

Boknr: 3936-2 Medlemspris

129:-

Boknr: 3928-9 Medlemspris

Genomträngande porträtt – så lyckades Hitler!

Helt nyskriven biografi!

199:-

SVENSKA SJÖSLAG UNDER DET STORA NORDISKA KRIGET! Under det stora nordiska kriget utkämpade den svenska flottan ett sjökrig mot danskar och ryssar, men också mot engelska, polska och tyska motståndare. Här får du läsa om hur detta svenska sjökrig gick till och om fartygen och människorna som utkämpade det.

Yamato – den sista striden är en av de dyraste filmer som någonsin spelats in i Asien. Filmen är en realistisk och actionladdad skildring av de sista timmarna ombord på världens absolut största krigsskepp och vägen till oundviklig undergång.

YAMATO DEN SISTA STRIDEN

År 1923 satt Adolf Hitler fängslad efter ett misslyckat kuppförsök mot den tyska regeringen. Ett decennium senare var han Tysklands förbundskansler och en av de mäktigaste männen i Europa. Hade Hitler varit en vanlig politiker skulle han försvunnit från det offentliga ljuset efter sin tid i fängelset. Istället trotsade han stormen och vann ofattbara segrar, men fick också betala ett högt pris för sina framgångar. Vem var denna skicklige retoriker? Hur kom det sig att han blev en sådan mäktig man? Denna korta, men innehållsrika biografi ger ett genomträngande porträtt och en övertygande presentation av en man vars ondska fortsätter att fascinera och förskräcka. Här får vi även läsa om hur Hitler förutsåg och utnyttjade medias genomslagskraft och hur han i det avseendet var före sin tid, bland både despoter och samhället i stort.

HITLER – EN KORT BIOGRAFI

209:-

Det andra världskriget avgjordes tjugo mil utanför Japans kust. De amerikanska trupperna har påbörjat invasionen. Yamato – kejsardömets stolthet – skickas den 7 april 1945 på ett självmorduppdrag mot Okinawa. Fyrahundra amerikanska flygplan förmörkar himlen ovan det 70 000 ton tunga slagskeppet, det största som någonsin tillverkats. Så många som tio fullträffar med torpeder krävs för att stoppa henne. Katastrofen överträffar både Titanic och Pearl Harbour – 3000 besättningsmän följer fartyget i djupet. Den japanska flottan är dömd till undergång och de allierades seger är nära.

– mannen vi älskar att hata! Ingen person i världshistorien är så ökänd som Adolf Hitler. Den obeskrivliga ondska som han står för fortsätter ständigt att fascinera och intressera. Nu kommer en helt nyskriven biografi över Hitler, en kort och kärnfull skildring av 1900-talets mest hatade person.

STALINS GENERAL – GEORGIJ ZJUKOV av Geoffrey Roberts 400 sid, inb

HITLER

Japanska flottans undergång och de allierades seger!

Svenska örlogfartyg seglade och stred på bl a Östersjö, i Finska viken och Bottenhavet, men också ute i Nordsjön och ända uppe vid Ishavet. Det handlade om strider mellan stora örlogsflottor, men också om galärer eller kapare som angrep handelsfartyg. Tillsammans formar de bilden av det tidiga 1700-talets sjökrig. Ett sjökrig som nådde sin kulmen 1719 när ryska galärer brände den svenska ostkusten. Än idag minner fornminnen och ortnamn i skärgården om rysshärjningarna. Sjöslag och rysshärjningar ger en levande bild av hur det stora nordiska kriget fördes till sjöss, och hur sjökriget påverkade Sverige och människorna som deltog i det, men också deras familjer hemma i land. Boken bygger på ny forskning i bevarade arkiv och ger en djupare förståelse om det stora nordiska kriget och den svenska stormaktens undergång.

SJÖSLAG OCH RYSSHÄRJNINGAR av Lars Ericson Wolke 320 sid, inb, ill.

Boknr: 3929-7 Medlemspris

259:-

Svenska örlogsflottor, ryska galärer, kapare och människorna som deltog …


Glödhet historisk hemlighet!

–-–-–-–-–-–-–-–-–-–-–-–

Väck din kåthet!

–-–-–-–-–-–-–-–-–-–-–-– KNIGHT COLLECTION

Blodiga uppror, våldsamma massaker och jakten på urgamla hemligheter är bara några av ingredienserna i DVD-boxen Knight Collection som innehåller de tre storfilmerna Den siste tempelriddaren, Henry of Navarre och Barbarossa - The King. 3 DVD-skivor

Boknr: 3606-1 Medlemspris

189:-

En elev och en lärare. Två killkompisar. Snygga tjejen i stan, eller hennes kompis. Någon som inte alls är den du trodde. Eller kanske är det precis den du hoppades på. Fantasin är fri. Het är en samling noveller som testar gränser, bryter pekpinnar och ifrågasätter gamla sanningar om sexualitet. Men framför allt handlar det om lust. Novellerna väcker känslor, kåthet, upphetsning, och är en kittlande språngbräda för fantasin. Berättelserna är skrivna av prisbelönade ungdomsboksförfattare som vill tänja på gränserna ...

HET

av flera författare 224 sid, mjukband

Boknr: 3930-5 Medlemspris

10 nyskrivna noveller om sex!

a Mord.net och En nästan vanlig man!

ÅTERVÄNDAREN

av Dan Buthler, 350 sid, inb Boknr: 3937-0 Medlemspris

229:-

REVOLT

I denna gedigna DVD-box finner du de sex absolut bästa filmerna som har gjorts om Andra världskriget: Hitler – The Rise of Evil, Operation Valkyrie, Djävulens arkitekt, Sophie Scholl, Leningrad och Mannen utan öde.

159:-

6 DVD-skivor

Boknr: 3562-6 Medlemspris

I huvudet på en mördare! Jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades psykopaten och finansstjärnan Christopher Silfverbielke fly från Sverige. Men efter en tid i Florida beslutar han sig för att återvända till Stockholm. Han har några saker han vill ordna och sedan ska allt bli som vanligt igen. Men Silfverbielke upptäcker snart att hans planer inte går i lås och det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en Av författarna till bl djävulsk plan ...

WORLD WAR COLLECTION

329:-

Författaren till trilogin om Tempelriddarna kommer med en ny storslagen historisk roman och denna gång handlar det om det skotska frihetskriget. Möt Robert the Bruce, mannen som blev Skottlands mest kände kung och ledde den skotska frihetskampen. av Robyn Young, 533 sid, inb

Boknr: 3773-9 Medlemspris

189:-

Den fd agenten Malones son blir bortförd och kidnapparna påstår att Malone har information om det försvunna biblioteket i Alexandria, som döljer en hemlighet så värdefull att högt uppsatta män i amerikanska regeringen är beredda att offra liv för att komma över den. En actionfylld intelligent thriller som kretsar kring en glödhet historisk hemlighet med kraft att ändra världsordningen – om den kom ut. av Steve Berry, 442 sid, inb Boknr: 2153-5 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 189:-

39:-

Historisk spänning om Romarrikets legioner!

BANCROFTSTRATEGIN

GENGÅNGARE

av Robert Ludlum, 479 sid, inb

av Jo Nesbø, 560 sid, inb

Boknr: 3734-1 Medlemspris

Boknr: 3847-1 Medlemspris

Efter ett misslyckat uppdrag stängs Agent Todd Belknap av från sina uppdrag. Men när hans bäste vän kidnappas i Libanon, troligen av en organisation som styrs av en mystisk person vid namn Genesis, och regeringen vägrar att ingripa, tar Belknap lagen i egna händer …

189:-

Sonen till Harry Holes stora kärlek Rakel står anklagad för ett drogrelaterat mord och Hole återvänder till Oslo för han tror inte att polisen tagit rätt gärningsman. Hole kommer ett farligt nätverk på spåren, styrda av högt uppsatta personer i staden …

189:-

Problemen tornar upp sig vid Romarrikets östra gräns. De romerska trupperna är i uselt skick och ledarna för legionen är så korrupta att armén riskerar att tappa kontrollen över området. De båda officerarna Macro och Cato får i uppdrag att åka till de östra provinserna för att återställa ordningen. Men när de kommer fram möts de av ännu större utmaningar … Hotet är Simon Scarrows sjunde del i den populära Silverörnserien. Än en gång fångar han sina läsare med djupa kunskaper om det romerska riket och hög närvarokänsla.

Sjunde delen i Silverörnserien!

HOTET

av Simon Scarrow, 432 sid, inb Boknr: 3932-1 Medlemspris

249:-

Den 22 juli 2011 förvandlas den norska ön Utøya till ett helvete. Ondskan i form av Anders Breivik kliver iland på ön. Utan nåd börjar han skjuta ihjäl lägerungdomar en efter en ... Som genom ett under överlevde Siri och Erik massakern. Detta är deras gripande historia!

Glenn Hysén är en av Sveriges mest kända och populära fotbollsspelare. Här berättar han öppenhjärtigt om den aktiva karriären, myglet inom fotbollen och om slitningar i familjen, men också hur hans positiva attityd till livet tagit honom igenom toppar och dalar.

Siri och Erik är två av de närmare 560 ungdomar som kom till Utøya på Arbeiderpartiets stora sommarläger 2011. För Siri är ön precis det som statsministern Jens Stoltenberg kallat den, ett paradis. Men den 22 juli förvandlas paradiset till ett helvete. Ondskan i skepnad av Anders Breivik förklädd till polis har gått i land och börjat skjuta. Det är början på en sjuttio minuter lång mardröm. Här berättar Siri och Erik sina gripande historier och om kampen att resa sig igen och gå vidare i livet. Boken skildrar också vad som hände under terrorattacken mot Oslo och Utøya, och ger en större bild av terrorhandlingen som förändrat Norge.

av Erik H Sønstelie ca 300 sid, inb, ill.

Boknr: 3931-3 Medlemspris

209:-

Terrorhandlingarna som förändrade Norge!

Ha dé gott är en bok fylld av osannolika anekdoter från Glenn Hysén tiden som aktiv i IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Fiorentina, Liverpool FC, Gais och landslaget. Förutom alla historier kring fotbollen träder även människan Glenn Hysén fram och berättar på ett mycket avklätt sätt om sin syn på papparollen, kamratskap och vikten av att alltid vara sig själv. Han ger oss sanningen om sina skilsmässor, synen på sonen Antons homosexualitet, rasist- och homofobanklagelserna och hur han tvingades gå på a-kassan och låna pengar av sina barn. Hysén berättar även hur han, på mycket kort tid, blivit en av Sveriges populäraste personlighet på mikrobloggen Twitter.

HA DÉ GOTT!

av Glenn Hysén 200 sid, inb

Boknr: 3938-8 Medlemspris

I Nebraskas ödemarker stöter Jack Reacher på ondskan i form av ett gäng maktgalna män som inte bara styr det lilla samhälle med järnhand, utan har mörka dåd på sina samveten, dåd som de till varje pris vill dölja. Men den f d militärpolisen Jack Reacher stoppar man inte i första taget … Boknr: 3805-9 Medlemspris

Glenn Hysén in på bara skinnet!

Överlevande berättar!

VÄRT ATT DÖ FÖR

av Lee Child, 399 sid, inb

NÄR ONDSKAN KOM TILL UTØYA!

JAG LEVER, PAPPA

PLUSPRIS

39:-

ALEXANDRIAKODEN

229:-

189:-

Karriären, myglet inom fotbollen, skilsmässorna, papparollen och mycket mer!


Dödligt bra deckarläsning!

Olle Möller

Frankeras ej! SpänningsZonen betalar portot

– mördare eller oskyldigt dömd?

SPÄNNINGS

I mitten av 1900-talet skakas det trygga svenska folkhemmet av flera bestialiska mord. Den kände idrottsmannen Olle Möller döms för brotten, trots sitt nekande. I romanform berättas här Olle Möllers dramatiska historia. Var han en kallsinnig mördare eller bara en man som befann sig på fel plats vid fel tidpunkt? 1939 hittas den tioåriga Gerd bestialiskt mördad. Sverige var ett tryggt folkhem, ett flickmord fick helt enkelt inte hända. Någon måste hängas och slumpen ville att det blev den kände idrottsmannen Olle Möller som trots sitt nekande dömdes för mordet. När Möller blev fri försökte han starta ett nytt liv, men Gerdmordet skulle för alltid förfölja honom. Flera år senare inträffar ytterligare två mord som han misstänks för och en hetsjakt på Möller av aldrig skådat slag i Sverige inleds. Rättegången blev Sveriges största mordmål genom tiderna. Möller nekade ihärdigt till morden ända till sin död. Här berättas i romanform den dramatiska historien om Olle Möller. Men också om hur en enskild svensk medborgare blev behandlad när samhället på förhand hade bestämt sig för att han var skyldig.

MÖRDAREN I FOLKHEMMET av Lena Ebervall 430 sid, inb

Boknr: 3933-9 Medlemspris

Beställ Månadens bokval!

Galna äventyr med skogens humorkung! Han fälldes för tre mord – han nekade till alla!

Spännande skildring av Sveriges största mordrättegång!

239:-

MEDLEMSREGLER BÖCKERNA I SPÄNNINGSZONEN – bara stora författares verk. Varje bok i SpänningsZonen har valts ut med största omsorg för att motsvara högt ställda krav på skön och avkopplande läsning. Ett spännande och variationsrikt urval av populära och toppaktuella storsäljare, med bra underhållning som gemensamt kännemärke. I medlemstidningen som du får 13 ggr/år kan du läsa mer om alla de spännande böcker som du nu har tillfälle att välja bland.

någon annan försändelse. Vi förbehåller oss rätten att skicka beställda böcker mot postförskott. Vill du avsluta ditt medlemskap så går det bra att skriva, skicka e-post eller ringa till oss. Vi behöver då dina adressuppgifter och medlemsnummer. Skriv inga meddelanden på svarskortet det kan försena din beställning. Du har givetvis 14 dagar ånger-/returrätt. Eventuell retur skickas tillsammans med fakturan till Samdistribution, 173 80 Stockholm. Returportot står du själv för.

MÅNADENS BOKVAL Varje månad får du klubbens medlemstidning som bl a presenterar nästa månads bokpaket. Vill du endast ha månadens bokpaket gör du ingenting, då kommer paketet bekvämt hem till dig med posten och du betalar det i efterskott. Du har 14 dagars full retur-/ångerrätt från det att du mottagit din bokförsändelse. När månades bokpaket består av två böcker kan du också välja att köpa varje bok separat till ordinarie medlemspris. Då måste du komma ihåg att avbeställa bokpaketet.

BETALNINGSVILLKOR Tillsammans med dina beställningar kommer en faktura med ett inbetalningskort. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum. Vid ev. försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på f n 50 kr. Pack och porto på f n 39 kr tillkommer oavsett antalet beställda böcker/ artiklar i paketet. Samtliga priser och avgifter inkluderar gällande moms. OBS! Vid betalning på annat sätt än via inbetalningskortet, ange medlemsnummer.

BESTÄLLNING/AVBESTÄLLNING När du vill beställa andra böcker ur tidningen gör du det enklast på www.spanningszonen.se eller per telefon 08-696 88 50 dygnet runt. Du kan även fylla i vilka böcker du vill ha på svarskortet och skicka in det till oss. För att underlätta hanteringen ber vi dig att inte klistra igen eller tejpa svarskortet! Vill du inte ha månadens bokpaket kan du dygnet runt göra din avbeställning på vår hemsida, via telefonnummer 08-696 88 50 eller posta svarskortet före det datum som står angivet på svarskortet. Svarskortet måste skickas separat och får inte bifogas

KUNDSERVICE Box 3159, 103 63 Stockholm. Tel: 08-696 88 50. Telefontid: 08.00 –18.00. HEMSIDA www.spanningszonen.se E-POST kundservice@sz.bonnier.se Kom ihåg att ange ditt medlemsnummer

ANSVARIG UTGIVARE STINA ÖRTBRANT ADRESS SVEAV 56, BOX 3159, 103 63 STOCKHOLM FORMGIVNING DESIGNSTORM TRYCKERI SÖRMLANDS GRAFISKA, KATRINEHOLM

SVARSPOST Kundnr 110 658 202 110 88 Stockholm

Bonnier AB (där SpänningsZonen ingår) äger ett gemensamt register över koncernens kunder. Registret innehåller namn, personnummer, adress/teleadress, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter om dina produkter. Till dina grundläggande uppgifter påförs områdesbaserade och statistiskt beräknade profiler med utgångspunkt från din bostadsadress. Profilfaktorer för området är utbildning, civilstånd, ålder, boendeform och bostadsortens läge, inkomstnivå, antal barn, resvanor och livsstil. Uppgifterna insamlas från dig, genom dina inköp, eller från annan källa, t.ex. från offentligt tillgängliga register och databaser. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till samarbetspartners utanför Bonnierkoncernen. Personuppgifter sparas under den tid du har en pågående prenumeration (medlemskap) och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Bonniers. Våra kunder väljer ofta att till fördelaktiga villkor teckna sig för nya engagemang efter en tids uppehåll. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv prenumerations- eller medlemsperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring.

3 realistiska krigsfilmer!

Fotomontage, seriestrippar och annat skoj!

Djur är märkliga. De gör ständigt saker som förvånar en, ibland roliga, ibland korkade men ibland också helt geniala. Och djur upphör heller aldrig att överraska, vilket du får exempel på i denna nya bok om kungens humorkung Hälge! Han är svår att förutse. Något som Edwin och Uffe alltför ofta får erfara, ibland med mindre behagligt resultat. Läs om Hälges galna upptåg som illustreras med knasiga fotomontage, seriestrippar och andra roligheter!

HÄLGE – ÄLGA FÖR JAKTSTART av Lars Mortimer 48 sid, inb, ill.

Boknr: 3934-7 Medlemspris

DAYS OF DESTINY

Vinterkriget, Fiendeland och Striden om Berlin är tre realistiskt skildrade krigsfilmer, grymma berättelser om helvetet i skyttegravarna under Första världskriget och det politiska maktspelet mellan öst och väst som följde efter Tredje rikets fall.

129:-

3 DVD-skivor

Boknr: 2906-6 Medlemspris

199:-

Rock´n´Roll Forever!

DET ULTIMATA TERRORHOTET!

Här finns 200 av de absolut mest populära hitlåtarna från femtiooch sextiotalen med Paul Anka, Frank Sinatra, Elvis Presley, The Coasters, The Drifters, Buddy Holly, Fats Domino och en hel räcka andra legendariska artister. Det här är låtarna som inledde rock´n´rolleran och som skrämde slag på föräldrar och andra äldre personer. Idag är de klassiker som glädjer flera 10 CD-skivor och generationer och 200 topplistehits! får oss att både vilja rocka loss och nynna med!

Det som till en början ser ut som ett rutinärende blir snart en angelägenhet för alla invånare i staden som riskerar att förgiftas. En tunna med dödligt radioaktivt cesium har hamnat i orätta händer genom mordet på en vetenskapsman som haft tillgång till ämnet. Mordet tar Harry Bosch tillbaka in från kylan på avdelningen för "Cold cases". Nu är han på banan igen.

GRANDMAS JUKEBOX

av Michael Connelly, 220 sid, inb Boknr: 2156-8 Specialpris denna månad

10 cd-skivor Boknr: 3935-4 Medlemspris

209:-

HOTET

89:Ordinarie medlemspris 189:-

SPECIALPRIS

89:-


SVERIGE PORTO BETALT

B

SVARA SENAST DEN

15/10

1211051 MINA PREMIER

MINA BESTÄLLNINGAR

BOKNR TITEL

KANONPREMIE Ja, tillsammans med Månadens bokval vill jag ha Kanonpremien Digital bagagevåg för bara 49:3881-0

PLUSPREMIE Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Digital bagagevåg för bara 69:3881-0 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Multifunktionell boklampa för bara 29:- 3882-8 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Alexandriakoden av Steve Berry för bara 39:- 2153-5

SPECIALPRISER

Jag vill ej ha Månadens bokval denna gång. Nr: 3910-7

Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström, sid 8. Specialpris 89:- 2413-3

Gör du ingenting får du automatiskt Månadens bokval skickat till dig.

Hotet av Michael Connelly, sid 15. Specialpris 89:- 2156-8

FARTFYLLD MOTORCYKELHISTORIA!

HAR DU FLYTTAT? FYLL I HÄR: NAMN

Missa inte!

GATUADRESS

BOKEN OM MOTORCYKELN Boknr: 3912-3 Medlemspris

289:-

POSTNR/ ORT

BESTÄLLNINGAR/AVBESTÄLLNING GÖR DU ENKLAST PÅ: WWW.SPANNINGSZONEN.SE ELLER PER TELEFON 08-696 88 50 DYGNET RUNT

Smart bagagevåg räddar dig från övervikt!

KANONPREMIE

49:-

Ska du ut och resa i höst eller i vinter? Med den här smidiga och smarta digitala bagagevågen kan du väga ditt bagage i förväg i lugn och ro och slipper få panik vid incheckningsdisken! Den här smarta vågen, som är försedd med handtag och krok, kan väga väskor upp till hela 40 kg. (vilket visas i 10 grams intervall). Den tydliga och tillförlitliga displayen visar i KG, GR, OZ och IB. Bagagevågen drivs av 2 stycken AAA batterier som medföljer. För dig som brukar försöka provväga hemma på din vanliga personvåg, eller som brukar förköpa dig på semestern och få betala dyra överviktstillägg är denna bagagevåg oumbärlig! Passa på nu när du kan få köpa den till förmånligt premiepris!

DIGITAL BAGAGEVÅG Nr: 3881-0

49:-

Kanonpremiepris vid köp av Månadens bokval Ordinarie medlemspris 299 kr

Pluspremiepris om du samtidigt köper en bok ur detta nummer Ordinarie medlemspris 299 kr

69:-

VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

SVARSKORT

SpänningsZonen nr 11  

SpänningsZonens tidning nr 11.2012

SpänningsZonen nr 11  

SpänningsZonens tidning nr 11.2012