Page 1

Nr 5 2012 September–April

Klubben med personlig service

n a l a v S l l i t Välkommen

Sid 2

D in a p r e m ie r

M ängder av r o m a n e r

Sp ä n n a n de faktaböcker

Sid 3–12

Lj u d b ö ck er o ch fi lm Sid 16

Sid 13–15

Svala

1

94

jubi

m! leu

n-

2 - 2 01

2

inger! r e id u g k o b en tills din 012!

ing ela 2 Spara tidn danden och överraskningar h rbju

Fina 70-årse

Sid 2– 6


Ljuvliga Eclipse Eau de Toilette från Oriflame! Eclipse Edt. doftar först underbart av örter, apelsin och melon för att efter en stund tona över i varma, frestande toner av blommor och mysk. Doften passar alla, oavsett ålder. Den är fräsch nog att vara flickig och kvinnlig nog för ett hetare temperament. Till jobbet, till festen eller bara när du vill njuta lite extra själv. Flaskan rymmer 30 ml. Beställ 4 böcker där minst en bok levereras inom 2 månader och du får köpa vår Eau de Toilette för Just Nu-pris 49 kr Nr 7105-0

Just Nu-pris!

Passa på nu när vi jubilerar!

Köp tre Svalanromaner till ordinarie pris så får du köpa den fjärde Svalanromanen för bara 70 kr. Välj och vraka bland alla våra månadsböcker, fyllda av läsglädje. Tala med din bokguide. - jub n

94

1

1 2 3 4

i

m! leu

Värde 170 kr

n e k o b e d Fj ä r ! r k 0 7 a för bar

Svala

Obs! Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.

Svalanböcker september och oktober 2012

2 - 2 01

er

Septemb

2

Hon tvingas överge sitt barn …

Perfekt sommardeckare!

I en avlägsen indisk by föder Kavita en liten dotter. Men i ett samhälle som favoriserar söner blir den enda möjliga lösningen att lämna bort flickan till ett barnhem. På andra sidan jordklotet bestämmer sig den amerikanska läkaren Somer för att adoptera ett barn eftersom hon och hennes indiskfödde man aldrig kommer att kunna få egna. Två världar, två familjer – den ena kämpar för att överleva i Mumbais slum, den andra brottas med att överbrygga olikheter inom den egna familjen. Och i mitten står flickan Asha, som ska fläta ihop de båda familjernas öden. Ca 300 sidor.

När poliskommissarien Vera Stanhope hittar kroppen av en kvinna i det lokala gymmets bastu undrar hon i förbigående om hon för en gångs skull hittat någon som dött av naturliga orsaker. Men vid närmare granskning upptäcks strypmärken runt offrets hals ... Vera och hennes kollega, sergeant Joe Ashworth, arbetar hårt för att hitta motivet. Och när de upptäcker att offret hade arbetat inom socialtjänsten och varit inblandad i ett upprörande fall med ett litet barn anar Vera Stanhope ett samband …Ca 350 sidor.

av Ann Cleeves

 Boknr 1267-4 Pris 198 kr

En passion som slår gnistor! på bussens plåttak och läsa högar med böcker. I mitten av bussen låg mamma och läste sina Svalan-favoriter. Friden var total och läsglädjen på topp! Stackars pappa arbetade medan övriga familjen njöt av sommarlovet! Buss-lyckan varade inte för evigt. 1964 rev pappa vår älskade buss och byggde ett pörte med veranda och det lilla huset står än idag med den stolta skylten ”Fullsatt” ovanför ytterdörren. Barndomssomrarna i bussen står kanske inte för hela mitt läsintresse, men har definitivt lagt grunden till min läsinstinkt vid regnväder. Regn = läsdags är djupt grundat i min personlighet. Även om inget tak någonsin kan ge samma trivsamma trummande som bussens plåttak! Mycket läsnöje med dina nya Svalantidning!

Redaktör

Oktober

Det är sextiotal och swinging London har aldrig varit hetare. Här träffas överklassflickan Eliza, som gjort sig ett namn i modebranschen, och arbetarpojken Matt, som bygger sig en förmögenhet inom fastigheter. Passionen är total och i början är äktenskapet lyckligt. Men Eliza mår allt sämre av att tvingas vara hemma och ta hand om deras lilla dotter. Snart är grälen i full gång och äktenskapet slutar i skilsmässa och en uppslitande vårdnadstvist. Ingen av dem är villig att ge upp sin lilla dotter. Striden kan börja … 520 sidor.

Beslutet

av Penny Vincenzi

I Svalan är det du som bestämmer. Hos oss behöver du aldrig komma ihåg att avbeställa några månadsböcker, eftersom du enbart får de böcker du beställer! I Svalan får du personlig service när du beställer dina böcker – en unik tjänst som vi är ensamma i Sverige om att erbjuda. Du behöver inte passa någon sista svarsdag eller fylla i någon beställningskupong. Hos oss får du din egen personliga bokguide som tar hand om din beställning och dessutom tipsar om böcker i just din smak! Självklart får du alla böcker fraktfritt. När du handlar från Svalan har du naturligtvis alltid 14 dagars full retur/ångerätt från det du mottagit din leverans. Vid dröjsmål med betalningen debiteras en påminnelseavgift, f n 50 kr. Priserna i tidningen gäller med reservation för eventuella momsändringar. För leveranser till Finland gäller särskilda leveransvillkor. Tala med din bokguide eller kontakta vår Kundtjänst för information. KONTAKTUPPGIFTER Vill du fråga om något, ring Svalans kundservice (+46) 08-696 88 00 Fax (+46) 08-696 83 76 | E-post: kundservice@svalan.bonnier.se

2

Döda talar inte

Den hemliga dottern

 Boknr 1266-6 Pris 189 kr

Läsglädje i en buss!

Så fungerar Svalan

er

Septemb

av Shilpi Somaya Gowda

OBS! Kan ej kombineras med annan premie.

När jag var liten bodde vi i en buss. Ja, det var bara på sommaren och berodde på att mamma och pappa, som gifte sig 1948, inte fick bygga sommarhus efter kriget, på grund av virkesbrist. Men pappa som var ingenjör fann på råd. Han köpte en utrangerad buss som trafikerat sträckan Gränna – Ödeshög, rev ur allt i bussen och ställde upp den på fyra hörnstenar. Längst bak i bussen hade vi tre ungar vårt kryp in med sängar. Regniga dagar fanns inget bättre än att ligga i slafen med regnet trummande

I den vackra skärgårdsnatten går en mördare lös …

Oktober

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. En ung flicka hittas medvetslös, fullproppad med narkotika.Vad har hänt? Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma försvinner spårlöst. Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Under utredningens gång inser polisen hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten? Ca 350 sidor.

I stundens hetta

 Boknr 1269-0 Pris 198 kr

/,//$ 69$/$1

av Viveca Sten

! xklusivt för dig

 Boknr 1268-2 Pris 198 kr

E

Låt TULIPA-fatet lysa upp ditt hem!

WW lOVHWWD 'XKDUY DODQ Y 6 DU/LOOD YLlYHQK DUQ E  QWDVWLVND HQ ²PHGID  D K 9LOOGX E|FNHU U H OO H  PDLOD WLGQLQJ²   G Q NX ULQJYnU VHUYLFH

Med en enkel tulipan har Ulrica Hydman-Vallien prytt allt från vaser till mobiltelefoner. Den stilsäkra blomman har erövrat både Sverige och världen och blivit en riktigt folkkär dekor!

Tel: 08 - 696 88 03 Mail: kundservice@lillasvalan.bonnier.se

eller skriv till Svalan, Box 3159, SE-103 63 Stockholm Hemsida: www.svalan.se | Bg 843-3377

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Värde 500 kr

Vi är många som drömmer om en vas, ett fat eller något annat med det numera klassiska motivet. Du som är medlem i Svalan har nu ett fint tillfälle att köpa Ulrica Hydman-Valliens härliga handmålade glasfat med tulpanmotivet i rött. Ett otroligt fint fat som sprider färg och glädje i varje hem. Det passar till nästan allt: som fruktfat, till tårtan eller kakorna, att lägga upp goda ostar och kex på och mycket annat. Ett fat som gör alla på gott humör! Diameter 33 cm. Ditt pris vid köp av 3 böcker – 299 kr Nr 7100-1 Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.

3


A ll ti d F ra k tf ri tt !

Svalanböcker november och december 2012 Mördaren kan vara överallt …

er

Novemb

När kända redaktören Erika Malm hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Spåren är många, men svårtolkade. Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj. Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten ... 384 sidor.

Den sista akten

Kärlek och dramatik i 1700-talets Stockholm!

er

Novemb

av Marie Jungstedt

er

Charlotte Hassel är sexton år och hemligt förlovad med sin stora kärlek, den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, då hon en natt tvingas fly till England, och de skiljs åt. Tretton år senare, år 1771, återvänder Charlotte till Sverige och under en bal på Stockholms slott återser de varandra … Men har de någon framtid tillsammans? Och kommer Charlotte att kunna hjälpa sin familj från den stundande katastrofen ..? 299 sidor.

Charlotte Hassel av Frida Skybäck

Januari

Elden tar dem. En efter en …

Söta Laurel är konditor och oinskränkt härskare över all förtäring på bröllopsagenturen I nöd och lust. Och hon är trött på att leva ensam! Allt Laurell vill ha är en stark och intelligent man – en sån som Parkers bror Delaney, som hon är hemligt förälskad i. Men Del är så överbeskyddande att han aldrig skulle gå över gränsen med Laurel. Förrän dagen då Laurel tar saken i egna händer och ger honom en fullkomligt fantastisk kyss som vänder upp och ner på allting … Tredje boken i Bröllopssviten. Ca 350 sidor.

En sensommarkväll brinner en villa ner till grunden i det lilla samhället Hagfors. En kvinna omkommer. Några dagar senare brinner ytterligare ett hus ner. Tre döda på mindre än en vecka. Om de båda bränderna är anlagda borde de ha något gemensamt. Hagforspolisen med Christer Berglund i spetsen står villrådig, samtidigt som journalisten Magdalena Hansson inser att vissa i den till synes fridfulla bygden gör vad som helst för att dölja sina hemligheter … 340 sidor.

av Nora Robert

Januari

 Boknr 1274-0 Pris 198 kr

Härlig relationsroman

Dödliga intriger i modevärlden

När Helena Tholstrup möter sin dotter Sophie på busshållplatsen i Berlin får hon också möta sin dotters nya pojkvän Khalil för första gången. Båda är bjudna för att tillsammans med Helena delta på en prestigefull galamiddag. Som chef för Berlinoperan har Helena på ett föredömligt vis hanterat en stark debatt och ska därför hyllas ikväll. Men kvällen som började så vacker kommer att sluta mycket dramatiskt. Khalil tar Helena och Sophie som gisslan på operan … Oerhört spännande släktkrönika om Danmark på 40-talet och idag. Måsteläsning! 425 sidor.

Kristina Lilja växer upp med mor och far och sex bröder i ”Pinnakåkarna” i Malmö, ett område med nödbostäder som byggdes på 20-talet. Pappan super, slår och trakasserar – med ödesdigra följder för fler än ett av hans barn. Men Kristina har ett eget öde. Hon lyckas bryta sig loss, hon gör ett gigantiskt klassprång och blir så småningom präst. Med berättelsen om Kristinas liv från 40-talet till nutid har Björn Ranelid skapat ännu ett oförglömligt kvinnoporträtt. 422 sidor.

Johanna bor på Lyckostigen, men är inte särskilt lycklig. Som ensamstående tonårsmamma kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle, som har startat ett nytt liv; lämnat småstaden för Stockholm, gift sig med välutbildade Fanny och gjort karriär ... När Johanna vinner tjugo miljoner på lotto förändras livet för dem alla. Johanna flyttar till Stockholm och köper en exklusiv vindsvåning i Calles och Fannys fastighet. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden … Ca 250 sid.

I modehuset på Sturegatan är stämningen kaotisk. Grundaren har avlidit och lämnat över ledningen till sin unga änka. Hans döttrar avskyr sin styvmor och dessutom har deras egna expansionsplaner gått upp i rök. Samtidigt som maktspelet trissas upp ska företagets 50-årsjubileum firas i Marrakech, staden där Yves Saint Laurent skapade sitt magnifika residens i trädgården, Jardin Majorelle. Antikhandlaren Johan Kristian Homan blir genom sin flickvän Francine inbjuden till jubileet. Då slår döden till … ca 390 sidor.

Kan fås direkt!

Tyst i klassen

av Björn Ranelid  Boknr 9015-9 Pris 249 kr

i

Februar

Lyckostigen

av Anna Fredriksson

i

Februar

 Boknr 1275-7 Pris 198 kr

 Boknr 1272-4 Pris 198 kr

Säsongens finaste halsband! Sensommar, förhöst och massor av anledningar till att vilja vara lite extra fin. Med vårt halsband med ”virkade blommor”, som vi säger på Svalanredaktionen, får du den där extra romantiska touchen på allt du väljer att sätta på dig. Jeans, kjol, topp eller fina klänningen!

4

av Ninni Schulman

 Boknr 1273-2 Pris 198 kr

Ett svenskt mästerverk!

av Hanne Vibeke Holst

Värde 200 kr

Pojken som slutade gråta

Otroligt spännande släktsaga!

Förlåtelsen

Exklusivt för dig!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Laurels kärlekssaga ...

Ögonblick att minnas

 Boknr 1271-6 Pris 198 kr

 Boknr 1270-8 Pris 198 kr

Decemb

Svalanböcker januari och februari 2013

I skrivande stund är vi i mitten av en ovanligt kall maj och ändå har vi klara högsommarkänslor här på Svalan. Vi har nämligen fått in ett halsband som alla vi kvinnor älskar! Det är silvrigt utan att se hårt ut. Det är romantiskt utan att vara flickigt. Och allra snyggast blir det förstås när den matta silverfärgen får kontrastera mot den mjuka solbränna som vi förhoppningsvis har fått en bit in på sommaren. Tänk dig din egen solbruna hals och vårt fina och romantiska halsband med sin rad av satinerade blommor, i en avancerad design med filigranskänsla – så att blommorna ser ut att vara virkade med silvertråd. Visst faller du också! Färgen är matt silver. Blommornas diameter är 18 mm. Halsbandet är 42 cm långt med en 9 cm lång förlängningskedja. Nickelfritt. Värde 200 kr. Ditt pris vid köp av 5 böcker 59 kr Nr 7102-7

Mord i blått

av Jan Mårtenson  Boknr 1276-5 Pris 198 kr

Lena Linderholms finaste vaxduk!

Exklusivt för dig!

Som ett stycke Provence med olivkvistar och somriga citroner är vår fina vaxduk designad av oförlikneliga Lena Linderholm! Fynda den nu till lågt premiepris! Vad är vackrare och mer praktiskt på altanen, balkongen eller i köket än en läcker vaxduk? Vår fina vaxduk, med Lena Linderholms härligt somriga mönster i citrongult, grönt och blått mot offwhite bakgrund, är synnerligen fräsch och ny. Duken har de generösa måtten 140 x 220 cm. Materialet är PVC i ytskiktet och non wowen-tyg på baksidan, vilket gör att den inte glider. Vår fina Linderholm-vaxduk har en matt yta, vilket ger en exklusiv touch till ditt sommarbord. Ditt pris vid köp av 4 böcker – 69 kr Nr 7092-0 Värde 390 kr OBS! Lagret är begränsat.

5


A ll ti d F ra k tf ri tt !

Mars

Svalanböcker mars och april 2013

Härliga berättare!

Kulturkrockar och kärlek!

Samma känsla som ”Dimmornas bro”!

Major Pettigrew är änkling och en gentleman av den gamla stammen. Brittisk in i märgen, lever han ett inrutat och ganska ensamt pensionärsliv i en liten engelsk by. Den exotiska Mrs Ali från Pakistan äger byns mataffär. På ytan har hon och majoren inte mycket gemensamt, men båda älskar böcker och i synnerhet Kiplings romaner. Deras djupnande vänskap blir alltmer provocerande för ortsborna, majorens släkt och mrs Alis pakistanska familj … 436 sidor.

”Så många ord.” Flickan som böjer sig fram över bordet på det lilla Berlincaféet där Thomas Nesbit 1984 sitter och skriver, får honom att tappa andan. Han har redan mött henne på den amerikanska nyhetskanalen Radio Liberty där Thomas fått ett jobb som journalist. Östtyska Petra Dussmans skönhet, skygghet och gåtfullhet är oemotståndlig för den unge amerikanen. De dras in i ett rus av kärlek i skuggan av järnridån, men till slut måste Thomas fråga sig:Vem är Petra egentligen? 524 sidor.

Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson

Mars

Sex & the city på femtiotalet! Det är 50-tal i New York. På ett förlagshus på Manhattan möts några unga kvinnor: Caroline, sekreterare med universitetsexamen som drömmer om att bli förläggare; April, naiv landsortstjej som förvandlar sig till alla mäns drömkvinna; Gregg, bohemisk skådespelerska som i hemlighet längtar efter ett traditionellt liv och Barbara, ensamstående mamma som sliter för att få vardagen att gå ihop. Alla drömmer de om framtiden… 480 sid

Det bästa av allt

Ögonblicket

av Rona Jaffe

av Douglas Kennedy

 Boknr 1277-3 Pris 198: -

 Boknr 1259-1 Pris 189 kr

 Boknr 1278-1 Pris 198 kr

April

Succéförfattaren Anne B Ragde återvänder här till det skenbart idylliska 60-talet och gläntar på dörrarna i ett flerfamiljshus. Nyheter som tevemiddagar och pulversoppor börjar slå igenom, hemmafruarna har prydligt hempermanentat hår och går alltid i nylonstrumpor, ungdomarna spelar konstigt skränig musik av Animals och Beatles. Men bakom trappuppgångens stängda dörrar finns dramatik som skulle få grannarna att förbluffas …

Jag ska göra dig så lycklig av Anne B. Ragde

April

 Boknr 1279-9 Pris 198: -

Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet bor på hemmet. Dålig mat, trist bemötande, ständiga besparingar och en ragata till föreståndare. De skulle få det mycket bättre i fängelset… Märtha får en snilleblixt – de ska begå ett brott och se till att de blir dömda! Utrustade med rollatorer tar gänget in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Pengarna ska gå till en stödfond för fattiga. Snart är våra vänner indragna i den undre världen och vad som helst kan hända ... 368 sidor

Kaffe med rån

av Catharina Ingelman-Sundberg

Vinteräpplen

Tova är ung och oerfaren när hon faller för en charmig äldre man. I nio månader är han som en dröm, sedan börjar misshandeln. När han ångrar sig, förlåter hon och döljer skadorna för att hon skäms. Men en dag får hon nog ... 265 sidor.  Boknr 1236-9 Pris 189 kr

 Boknr 1280-7 Pris 198: -

Jubileumserbjudande!

94

1

Säsongens finaste armband från Våga!

n-

6

En karta över omöjlig längtan

av Josefin Sundström

Hennes son lider av en dödlig hjärtsjukdom och Grace lämnar aldrig hans sida. Hon skulle ge sitt liv för att göra Jack frisk. Då blir hon anklagad för det hemskaste av allt: att medvetet skada sitt barn för att själv få uppmärksamhet … 315 sidor.

av Maria Ernestam

Stämningen är spänd när Viola, hennes man Axel och deras två tonårsdöttrar kör söderut för att fira påsklov. Tanken är att de äntligen ska få rå om varandra och hitta lyckan och tryggheten igen. Men ingenting blir som de tänkt sig … 281 sidor.  Boknr 1226-0 Pris 189 kr

av Anuradha Roy

Två övergivna indiska barn: Hon, en djärv och påhittig liten flicka från en förmögen familj. Han, en kastlös, föräldralös pojke, vetgirig och intelligent. De växer upp och förälskar sig omöjligt i varandra. Förtrollande släktsaga från Indien under förra seklet! 369 sidor.

Mannen som föll i glömska

Skära för sten

När Jack som vanligt återvänder hem efter en arbetsdag känner hans hustru inte igen honom. Samma sak händer på hans arbetsplats.Varför kan ingen minnas Jacks ansikte mer än några sekunder ..? 365 sidor.

Etiopien 1954.Tvillingpojkarna Marion och Shiva är resultatet av en förbjuden kärleksrelation mellan en vacker indisk nunna och en brittisk kirurg. Deras uppväxt är dramatisk. Och kärleken till samma kvinna splittrar bröderna … 590 sidor.

 Boknr 1252-6 Pris 189 kr

 Boknr 1209-6 Pris 198 kr

av Mia Ajvide

av Abraham Vergese

 Boknr 1248-4 Pris 189 kr

Kan Bricken rädda sin vän undan fattighuset?

jubi

2 - 2 01

Bricken på Svartvik fyller 20 år i sommar. Hon kommer aldrig att bli som alla de andra med sin halva hand, men arbete gör en till en riktig människa, tänker hon, precis som mamma, och med de tre kostkarlarna och deras aptit har hon arbete så att det räcker. Då hörs ett rykte på sågverket: Natan – han som gav sig av i vredesmod för ett par år sedan – han har kommit tillbaka! 368 sidor.

2

Ett riktigt vackert armband mot en solbränd arm sätter stuns på alla outfits! Och finare än så här blir det inte. Skimrande snäckskalspärlor i blekaste rosa i ett elastiskt armband som passar alla!

Värde 200 kr

av Maribeth Fischer

På andra sidan solen

 Boknr 1254-2 Pris 189 kr

m! leu

Exklusivt för dig!

Ett liv i mina händer

När fan blir gammal blir han kriminell!

Svala

Suveränt av författaren till Berlinerpopplarna!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Våga vara vacker är parollen som grundarna och tillika kusinerna Ingela och Elice använder sig av när de tillverkar sina vackra smycken i Hedemora under firmanamnet Våga. Och vacker, det blir du definitivt med det här underbara armbandet som lystrar till det ljuvliga namnet Pale Pink. De skimrande blekrosa pärlorna, tillverkade av polerade snäckskal, skiljs åt av silverfärgade metallringar och två gnistrande grå glaspärlor. Armbandet är elastiskt och passar de flesta handleder. Ditt pris när du köper minst 4 böcker 59 kr Nr: 7106-8

Tredje delen!

Sågspån och eld av Vibeke Olsson

 Boknr 1262-5 Pris 198 kr

Första boken om Bricken!

Sågverksungen

Den långa vägen hem

Det är 1879. Det legendariska året då sågverken tystnar i Sundsvallstrakten. Bricken Eriksson, snart elva år och ströflicka, berättar om storstrejken, rädslan, gemenskapen och kämparglöden. Mycket vanns, men mycket förlorades också. 372 sidor.

När Claire nås av nyheten att hennes älskade styvfar Leo är sjuk far hon, hennes man och deras lilla dotter till Skottland. Men granne med Leo bor Claires ungdomskärlek, mannens som krossade hennes hjärta … 327 sidor.

av Vibeke Olsson

av Rosamunde Pilcher

 Boknr 1249-2 Pris 189 kr

 Boknr 1214-6 Pris 198 kr

7


Härliga berättare!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Spänning!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Öster om Heden

Finns inte på kartan

Hitta vilse

Om inte nu så när

Glasklart

Matthandlare Olssons död

Tröstaren

Safari med döden

Författaren till den älskade roman- och TV-serien Saltön påbörjar här en ny trivsam och kul serie om människorna i ett hyreshus i Göteborg. En vinst på Postkodlotteriet sätter fart på både reslusten och hormonerna. 328 sidor.

Fridas praktikplats som journalist blir en kalldusch. Hon hamnar på Smålandsbladets lokalredaktion i lilla Bruseryd! Men snart blir hon mot sin vilja indragen i bybornas kamp för att rädda bygden från att – bokstavligen – försvinna från kartan … 311 sidor.

Frida Forss har lämnat Småland och Göteborg för Stockholm och söker jobb på kvällstidningen Aftonpressen. Men plötsligt står hon där ensam i staden med en dyr lägenhet och utan inkomst … 430 sidor.

Kriget mullrar i Europa och att vara tysk flykting i Sverige innebär inte bara oro utan också förnedring och förföljelse. Ilse, Ingrid och Arnold ska alla tre få uppleva stor kärlek och lycka men också svek, sorg och nästintill outhärdliga umbäranden. 493 sidor.

Av en slump hittar AT-läkaren Hilda Glas sin mammas dödsjournal och upptäcker att något inte stämmer. Och i barndomens trakter, glasbruksorten Hjortfors, slås idyllen i kras när en död kropp hittas i Valborgsmässoelden … 464 sidor.

En av stadens mest prominenta invånare, matthandlare Carl-Ivar Olsson, har hittats knivmördad ombord på en färja i Istanbul och polisen Claes måste avbryta föräldraledigheten och bege sig till fjärran land för att försöka lösa fallet. 384 sidor.

En skottskadad kvinna tas omhand av Veronika Lundborg på Oskarshamns sjukhus. Hon opereras och allt tycks ha gått bra. Några timmar senare hittas kvinnan oförklarligt död i sjukhussängen.Vad har egentligen hänt? 360 sidor.

Antikhandlare Johan Kristian Homan har fått chansen att åka på safari i Östafrika. Hans resesällskap är som taget ur en Agatha Christie-historia och så sker ett märkligt dödsfall i det slutna safarisällskapet… 371 sidor.

 Nr 1258-3 Pris 189 kr

 Boknr 1210-4 Pris 189 kr

 Boknr 1246-8 Pris 189 kr

 Boknr 1255-9 Pris 198 kr

 Boknr 1203-9 Pris 198 kr

 Boknr 1160-1 Pris 149 kr

av Carin Hjulström

av Viveca Lärn

av Carin Hjulström

 Nr 1230-2 Pris 189 kr

av Annika Thor

av Karin Wahlberg

av Karin Wahlberg

Fler v böcker a Anne B. Ragde Arseniktornet

Nattönskningen

av Anne B. Ragde

Berlinerpopplarna

av Anne B. Ragde

av Anne B. Ragde

Eremitkräftorna  Boknr 1161-9 Pris 189 kr

av Karin Wahlberg

Dolda djup

Vita nätter

av Ann Cleeves

 Boknr 1172-6 Pris 129 kr

Journalisten Ingunn är en kvinna med stor aptit på män. För att inte riskera att bli sårad eller övergiven är det alltid hon som gör slut… Stark roman om att våga möta det okända, av författaren till Berlinerpopplarna. 225 sidor.

På släktgården Neshov utanför Trondheim samlas tre bröder vid sin mors Vila på gröna ängar  Boknr 1181-7 Pris 189 kr dödsbädd.Tjugo år har gått sedan bröderna sågs.Tjugo år sedan modern styrde deras liv med järnhand.Tiden är kommen för avslöjanden… Första boken i succéserien! 233 sidor.

Julie hittar sin tonårsson död i badkaret. Polisinspektör Vera Stanhop kan snart konstatera att det är fråga om mord. Mörka hemligheter ruvar under ytan vid den förrädiskt lugna kusten i norra England ...

 Boknr 1216-1 Pris 189 kr

 Boknr 1242-7 Pris 189 kr

 Boknr 1141-1 Pris 189 kr

 Boknr 1245-0 Pris 198 kr

Rött stoft  Boknr 1201-3 Pris 129 kr

Blå gryning  Boknr 1222-9 Pris 129 kr

Nattfåk

Blodläge

Familjen Westin har nyligen flyttat till en stor gammal ödegård på Öland som de tänker renovera. Snart får de höra ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller ..? 386 sidor.

Ovanför det övergivna stenbrottet i byn Stenvik på Öland står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker. Vid påsk får flera av husen nya invånare, men grannsämjan fungerar inte alltid den här våren … 407 sidor.

av Johan Theorin

 Boknr 1191-6 Pris 189 kr

Till offer åt Molok av Åsa Larsson

 Boknr 1263-3 Pris 189 kr

8

Fler v böcker a Kepler Eldvittnet

av Lars Kepler På ett ensligt beläget behandlingshem hittas en ung flicka mördad. När kriminalkommissarie Joona Linna kommer dit upptäcker han att det är något kusligt över hur kroppen är arrangerad. Den döda flickan håller händerna för ögonen … 576 sidor.  Boknr 1260-9 Pris 189 kr

av Johan Theorin

 Boknr 1217-9 Pris 198 kr

Spänning!

Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen hittar man en tumme från en människa. Något senare finner man en kvinna mördad i sitt hem, ihjälstucken med en grep. Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen men när hon blir bortkopplad från fallet börjar hon på egen hand forska i ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer … 350 sidor.

 Boknr 1243-5 Pris 189 kr

ves Ann Clee sShetland serie!

När Malie blir gravid tvingas hon avbryta sin teaterkarriär. Flera decennier senare nås dotterdottern av beskedet om Malies död. Medan hennes hus förbereds för försäljning växer en svindlande släktsaga fram. 351 sidor.

Åsa Larsson äntligen tillbaka!

av Jan Mårtenson

Hypnotisören  Boknr 1211-2 Pris 189 kr

Paganinikontraktet  Boknr 1234-4 Pris 189 kr

De drunknar. En efter en … En ung psykologistuderande hittas hängd i sin lägenhet. Kort därefter hittas en sjukling, som tidigare haft kontakt med studenten, drunknad i sitt badkar. Thomas Andreasson från Nackapolisen får hand om fallen. Två döda inom loppet av en vecka. Finns något samband? Dolda hemligheter från det förflutna flyter upp till ytan.Vad hände egentligen på Korsö utanför Sandhamn för länge sedan? 375 sidor.

I natt är du död av Viveca Sten

 Boknr 1241-9 Pris 198 kr

I den innersta kretsen

I grunden utan skuld

Inför hundratals vittnen, mitt på öppet hav, skjuts den framgångsrike advokaten och seglaren Oscar Juliander ihjäl. Hur kunde det ske? Kriminalinspektör Thomas Andreasson kartlägger den mördades liv och upptäcker många hemligheter ... 318 sidor.

En mörk och stormig höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst från Sandhamn. Några månader senare gör några lekande barn ett fruktansvärt fynd i ett Sandhamn inbäddat i snö och is ... 311 sid.

av Viveca Sten

av Viveca Sten

 Boknr 1219-5 Pris 198 kr

 Boknr 1198-1 Pris 189 kr

9


Spänning!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Kärlek och romantik!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

464 brännheta bestsellersidor! Vackra, vältränade Rogan är en luftburen brandman som bekämpar bränder bland Montanas skogsklädda bergskedjor. För ett år sedan omkom hennes hoppkamrat Jim i en fruktansvärd olycka när hans fallskärm drog iväg åt fel håll. Medan Rogan tränar nykomlingarna i teamet, däribland den sexige Gull, planerar någon en brännhet hämnd. Så hittas resterna av ett förkolnat lik … 464 sidor.

Jagad av lögnen av Nora Roberts

 Boknr 1261-7 Pris 198 kr

Förföljd av det förflutna av Nora Roberts

Dödligt villospår av Nora Roberts

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar

Hundar, hus och hjärtats längtan

Rachel har fått ärva ett hus på landet – inklusive en hundgård för hemlösa hundar. Smått motvilligt tar hon över verksamheten. Men snart trivs hon riktigt bra. Inte minst tack vare traktens attraktive veterinär. 453 sidor.

Juliet är bara 31 år, änka och tror inte att hon någonsin ska komma över sorgen. Som terapi tvingas hon av familjen ut på promenader med hundar i grannskapet, och börjar må lite bättre. Speciellt sedan hon lärt känna den trevlige spanielägaren Mark … 430 sidor.

De tolv döda kvinnorna liknade varandra. Han sköt dem med bedövningspistol, bakband dem och ströp dem med en röd scarf. Den trettonde kvinnan, Fiona Bristow, undkom den gången för tio år sedan. Men en ny mördare är på jakt … Ca 450 sidor.

Följ med in i det vilda landskapet i South Dakota. Där skuggorna gömmer hemligheter, jägare går tyst över markerna och barndomens vänskap övergår i omvälvande kärlek och passion. Och en mördare väntar på att förstöra två älskandes drömmar … 473 sidor.

av Lucy Dillon

 Boknr 1235-1 Pris 198 kr

 Boknr 1213-8 Pris 198 kr

 Boknr 1237-7 Pris 189 kr

av Lucy Dillon

I det förflutna

Vår bästa tid

Milderhurst Castle vilar på de gröna, engelska kullarna med den svarta skogen som fond bakom sig. Höga järngrindar vaktar det gamla slottets hemligheter. Kate Morton, författare till Den glömda trädgården, är tillbaka … 555 sidor.

Allt börjar med en olycka. En lastbil brakar in i mitträcket med dödlig kraft och katastrofen är ett faktum. Med stor skicklighet väver Penny Vincenzi samman flera gripande öden till en oförglömlig läsupplevelse! Om liv, död och kärlek. 542 sidor.

 Boknr 1239-3 Pris 198 kr

 Boknr 1233-6 Pris 198 kr

av Kate Morton

av Penny Vincenzi

 Boknr 1257-5 Pris 198 kr

Underbar drömdig-bort-läsning!

Deckardrottningen är tillbaka! Den farliga leken av Mari Jungstedt

Jenny har på kort tid blivit Sveriges mest firade fotomodell. Nu är hon på Gotland för ett jobb. När fotografen Markus inte dyker upp till middagen söker hon upp honom i stugan där han inkvarterats. Där gör hon en fasansfull upptäckt … 376 sidor.

1893 förändras den unga Elizabeths liv dramatiskt. Hennes föräldrar dör och lämnar Beth och hennes storebror Sam helt ensamma. Sam drömmer om att lämna Liverpool och starta ett nytt liv i Amerika och tveksamt följer Beth med. På båten till New York blir de goda vänner med kvinnorkarlen Teo och den hygglige Jack. När rykten börjar gå om att man hittat guld på en plats som heter Klondike, beslutar sig de fyra för sitt livs äventyr och inleder den farliga resan ... 477 sidor.

1974 försvinner en familj från Valö utanför Fjällbacka. Alla utom den ettåriga dottern Ebba är spårlöst borta. Mer än trettio år senare återvänder Ebba till ön tillsammans med sin man. De har förlorat sitt barn och tänker försöka ta sig ur sorgen genom att renovera huset där allting hände. Men det tycks som om någon vill Ebba illa. Och fler är i fara ... 357 sidor.

Det fjärde offret av Mari Jungstedt

En sommarmorgon skakas gotlandsidyllen Klintehamn av ett väpnat rån med förödande konsekvenser. Rånarna flyr till ett ödetorp men när polisen slår till hittas en av rånarna död, mördad … 347 sidor.

Änglamakerskan av Camilla Läckberg

Elizabeth

 Boknr 1253-4 Pris 198 kr

 Boknr 1250-0 Pris 198 kr

av Lesley Pearse  Boknr 1264-1 Pris 189 kr

 Boknr 1227-8 Pris 198 kr

Tarav serien a t! 159 kr/s e n i d l a r Ge O’Neill Tara Flynn

Lyssna till ditt hjärta, Tara

av Geraldine O’Neill

 Boknr 1169-2 Pris 159 kr

Tuffa, rödhåriga Tara bor tillsammans med sin farfar i en liten by i 30-talets Irland. Hon möter den osäkra Madeleine, dotter till den förmögna familjen Fitzgerald och hamnar i en helt ny värld … 445 sidor.

Allt du kunde önska, Tara  Boknr 1135-3 Pris 159 kr

 Boknr 1113-0 Pris 159 kr

Ska Emma möta kärleken ..?

Alfahannen

Till dess din vrede upphör

Bittrare än döden

Någon sorts frid

Sanningens ögonblick

Som en drömbild

Den ohyfsade skådespelaren och kvinnocharmören Jack Rappe har hittats svårt skuren, lämnad att förblöda, i sitt hem. Är det en olyckshändelse eller ett mordförsök? Listan över fiender kan göras lång … 367 sidor.

Någon mördar två ungdomar när de dyker i den istäckta sjön Vittangijärvi.Var det på grund av något som de hade hittat på havets botten? Polisinspektör Anna-Maria Mella och åklagare Rebecka Martinsson får ett tufft fall att utreda. 330 sidor.

Siri och Aina leder en nystartad självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer. Men deras samtal inriktas snart på det brutala mordet på en ensamstående småbarnsmor. Jakten på mördaren får oanade konsekvenser ... 402 sidor.

Psykologen Siri är änka efter att hennes man omkommit i en dykolycka. Trots sin mörkrädsla bor hon ensam kvar i den ensligt belägna villan i skärgården. Så börjar hon känna sig bevakad och förföljd. Snart hittas en av hennes patienter mördad ... 368 sidor.

När främlingen med farligt glittrande ögon och en alldeles speciell känsla för hästar släntrar in på gårdsplanen förändras livet för det tre systrarna Grey. Ingen går fri från svartsjukan, sveken och passionen … 384 sidor.

Som bröllopsfotograf får Mac uppleva den stora kärleken nästan varje dag. Men äktenskap är inget för henne. Så träffar hon den charmige, tafatte läraren Carter. Kan Mac hålla stånd mot kärleken eller kommer hon att falla ..? 309 sidor.

av Katarina Wennstam

 Boknr 1223-7 Pris 129 kr

av Åsa Larsson

 Boknr 1189-0 Pris 189 kr

10

av Camilla Grebe/Åsa Träff

 Boknr 1238-5 Pris 189 kr

av Camilla Grebe/Åsa Träff

 Boknr 1215-3 Pris 189 kr

av Kristin Hannah

 Boknr 1221-1 Pris 189 kr

av Nora Roberts

 Boknr 1247-6 Pris 198 kr

Vackra Emma är född romantiker och har ett mycket passande drömjobb som florist på den framgångsrika bröllopsagenturen ”I nöd och lust”, som hon driver tillsammans med tre av sina bästa vänner.Visst har hon beundrare, men verkligen inte tid att träffa någon! Men kärlekens gudar frågar inte efter ”ha tid”, ”hinna med”,” lämpar sig” eller andra mänskliga invändningar. Plötsligt vänds hela Emmas liv och känslor upp och ner … 311 sidor. Andra boken i Bröllopssviten.

Doft av rosor

av Nora Roberts  Boknr 1265-8 Pris 198 kr

11


Historiska romaner!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Populära faktaböcker!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Hur vi minns, fokuserar och tänker ut!

Lila hibiskus

Flyktfåglar

Bergets döttrar

Den tionde gåvan

Tonårsflickan Kambili berättar om sin far som driver sin familj till undergång genom förvridna uppfattningar om renhet och synd. En gripande roman om hur kärlek och hopp kan växa där man minst anar det. 277 sidor.

Nioåriga Anna ser milismännen passera hallonsnåret där hon gömmer sig. Det är gryning den 14 juni 1941, dagen då Sovjet deporterar tiotusentals balter till läger i öst. Hur ska Anna och hennes familj lyckas undkomma kriget ..? 391 sidor.

1958. Ute i Europa mullrar kriget, men i Sandvikstrakten går livet sin gilla gång även om förändringens vindar anas i fjärran. För de tre systrarna Karin, Sofia och Emilia, kretsar tankarna oftast kring män och giftermål. 454 sidor.

Den vackra engelskan Catherine tillfångatas av pirater och förs över havet för att säljas som slav. 400 år senare finner hennes landsmaninna Julias dagboksanteckningar. Trollbunden av historien och för att ta reda på mer reser Julia till landet bortom haven där hon – precis som Catherine – förlorar sitt hjärta under den heta solen … 365 sid.

av Chimamanda Ngozi Adichie

 Boknr 1228-6 Pris 189 kr

av Charlotte Cerps

av Anna Jörgensdotter

 Boknr 1220-3 Pris 129 kr

 Boknr 1179-1 Pris 189 kr

Med språket kopplar vi ihop våra hjärnor och skickar tankar till varandra.Vi har mycket att berätta. Om hur det är och hur det varit. Och hur det ska bli! Vi minns, fantiserar, hittar på och tänker ut. Med språket kan vi tillsammans tänka tankar utan gräns. Hur går det till? Hur är det möjligt? Med humor och poesi ger Språkets värld djup insikt i vad språk är. Hur orden blir till och får liv i vårt inre. Hur vi använder dem när vi skapar oss själva och världen. 186 sidor. Ill. Robert Nyberg

av Jane Johnson

Språkets värld av Johan Althoff

 Boknr 8778-3 Pris 239 kr

 Boknr 1206-2 Pris 189 kr

Matematik – Vad som är värt att veta

Filosofi – Vad som är värt att veta

Vem uppfann nollan? Varför går det 60 sekunder på en minut? Var möts parallella linjer? Och kan en fjärils vingslag verkligen orsaka ett oväder på andra sidan jordklotet? Här förklarar professor Tony Crill i 50 tydliga och koncisa essäer de matematiska begreppen. 207 sidor.

Filosofiska frågor har vi grubblat över i alla tider. Här förklarar Ben Dupré i 50 tydliga och koncisa essäer de filosofiska begreppen som låter oss förstå och forma världen runt omkring oss. Perfekt introduktion till västerländsk filosofi. 208 sidor

 Boknr 8779-1 Pris 189 kr

 Boknr 8780-9 Pris 189 kr

av Tony Crill

av Ben Dupré

Fler v böcker a Tamara y! McKinle Gryningstimmen

av Tamara McKinley

Återkomsten

av Tamara McKinley

Fleur är upp över öronen förälskad i sin man, men äktenskapet är i gungning. Plötsligt får hon ärva två stora egendomar efter en faster hon aldrig hört talas om. På ranchen Savannah Winds hittar hon fasterns dagböcker och fylls av hopp … 315 sidor.

London, 1920. Lulu Pearson får ett brev från sin barndoms Tasmanien. Brevet förbryllar och hon bestämmer sig för att resa tillbaka. Att återvända visar sig vara förenat med livsfara, men också med ljuva drömmar fyllda av kärlek ... 328 sidor.

 Boknr 1251-8 Pris 198 kr

 Boknr 1229-4 Pris 198 kr

Arvet

av Tamara McKinley Ruby följer sin kärlek James ut i vildmarken, men när han ansluter sig till den växande skaran som letar efter guld får Ruby det svårare i den allt mer hårdföra konflikten mellan nybyggare och aboriginer. 365 sidor.

Landet bortom haven  Boknr 1155-1 Pris 129 kr

De modigas rike  Boknr 1180-9 Pris 159 kr

 Boknr 1208-8 Pris 198 kr

åva!

av Colleen McCullough

Visst minns vi hur sagan slutade i Stolthet och fördom? Elizabeth Bennet gifte sig med sin Mr Darcy och systern Jane gav samtidigt sitt ja till Mr Bingley. Men vad hände med de övriga tre flickorna Bennet? Här får du veta! 341 sidor.  Boknr 1224-5 Pris 198 kr

12

Niceville

av Kathryn Stockett 1962, Mississippi. Den unga societetsflickan Skeeter störs av orättvisorna i samhället och ber de färgade hembiträdena Aibileen och Minny om hjälp. Det är ett ödesdigert projekt de tre kvinnorna ger sig in på … 479 sidor.  Boknr 1231-0 Pris 189 kr

Pelle fyller 100 år! Bästa presenten till små barn! Nu lyser Elsa Beskows bilder lika färgstarkt som när boken kom ut 1912! Jubileumsutgåvan har nyrestaurerade bilder, extra fint papper och ett vackert omslag med tygrygg. Pelle har vuxit ur sina kläder och behöver nya. Tack vare fårets ull, hjälp från farmor och mormor, målaren och skräddaren får Pelle en alldeles ny söndagskostym. En ljuvlig resa genom svenskt bondesamhälle och en svunnen tid. Bilderbok.

Pelles nya kläder  Boknr 8777-5 Pris 179 kr

Året i köksträdgården

Vilda djur

Dekorera vackert

Allt det bästa i Sverige listat i kompaktformat. Du hittar varje landskaps bästa sevärdheter och upplevelser, men också topplistor på oväntade företeelser och evenemang. Från Lappland till Skåne! 224 sidor, ill.

Inspirerande bok för odlingsfantaster och amatörer. Smarta planteringstips och lämpliga projekt månad för månad. Att-göra-listor för varje månad, fina bilder och smakliga recept. 184 sidor, ill.

Rådjurets skällande, lejonets vrål och svartbjörnens småsnackande ... De vilda djuren i vår natur låter! I denna rikt färgillustrerade fakta- och tryck-på-knappen-bok får du höra hur de alla låter! 2064 sid, rikt ill. Ljudmodul.

Lär dig hur du med enkla medel binder buketter och kransar, gör arrangemang och personliga dukningsdetaljer, året om. Tydliga steg-för-steg-bilder och lättbegripliga instruktioner och råd om materialval. 128 sidor. Ill.

 Boknr 8738-7 Pris 399 kr

 Boknr 8775-9 Pris 189 kr

Korsordslexikon

Vardagsyoga

av Mats & Åsa Ottosson

av Tyra Hallsenius Lindhe

 Boknr 8765-0 Pris 249 kr

 Boknr 8774-2 Pris 249 kr

Jubileumsutg

Miss Mary Bennetts självständighet

Upplev det bästa i Sverige

av Jan Pedersen

av Minna Mercke Schmidt

Fler sorter i svampkorgen! Kantareller, karljohan och trattkantareller är säkra kort. Men i Sverige finns det fler utsökta matsvampar att upptäcka. I Matsvampar presenteras 40 arter, alla säkra att plocka och goda att äta. En modern, fotografisk och ny slags handbok där vybilder visar svamparna på sin naturliga växtplats, just så som man möter dem i skogen, men också med detaljbilder. I boken beskrivs svampens utseende, var den växer och bästa sättet att tillaga och förvara den. 224 sidor. Ill.

Matsvampar

av Barbro Forsberg och Stefan Lindberg  Boknr 8781-7 Pris 259 kr

60 000 av de mest användbara synonymerna, ämnesorden, nyorden och vanligaste korsordsorden! Ett gediget lexikon som fungerar som ett allmänbildande uppslagsverk, framtaget av Sveriges största korsordsförlag. 495 sidor.  Boknr 8782-5 Pris 159 kr

av Ulrica Norberg CD-skiva med tre kortprogram. Övningar på stol för bättre cirkulation i axlar, rygg och ben, stående med fokus på höft och rygg och yoga i närvaro som stärker din koncentrationsförmåga. Perfekt för kraft och återhämtning. Häfte ingår.  Boknr 8737-9 Pris 189 kr

13


Historia, hobby och hälsa!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Mat med mera!

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Efter pensionen – ett underbart liv!

Prinsessan Estelles mamma!

Sverige + Italien = sant!

Läckert och sunt LCHF-fika

Livet efter 65 kan bli helt underbart! Rapport efter rapport visar att människor mår både fysiskt och psykiskt bättre efter pensioneringen. Här berättar Merete Mazzarella om sitt nya liv. Det innefattar en ny – helt oväntad – kärlek, dubbelliv och flytt till mindre lägenhet. En spännande omställningsfas som ger upphov till många reflektioner. Underhållande anekdoter blandas med filosofiska funderingar, angelägna frågeställningar och personliga erfarenheter. 272 sidor.

Expressens hovreporter har följt Victoria sedan hennes 18-årsdag. I boken Victoria – Prinsessa och mamma ger han oss en helt unik inblick i livet innanför slottsmurarna. I denna rejält utökade nytutgåva får vi bl a läsa om möhippan och svensexan, det fantastiska bröllopet, smekmånaden, flytten till Haga, Madeleines brutna förlovning, kungaboken - och Victorias och Daniels efterlängtade lilla Estelle ... Ca 350 sidor. Ill.

I den här underbart vackra och inspirerande boken har Sanna Töringe samlat det bästa från två världar. Den genuint svenska sommarmaten och den italienska medelhavsmaten. Hon bjuder på både nya spännande och lättlagade recept och traditionella sommarfavoriter, alla tillagade med de lokala råvaror som står till buds, från maj till september! Välkommen in i Sanna Töringes båda härliga kök! 144 sidor.

Allt fler upptäcker fördelarna med att äta enligt LCHF-modellen. Att trolla fram utsökta middagar är sällan ett problem, men när det bjuds på fika eller kalas har alternativen till traditionella bakverk lyst med sin frånvaro. Med den här boken blir det ändring på det. Här finns 40 recept på svenska klassiker och nya spännande bakverk - alla utan mjöl och socker! 96 sidor. Ill.

Citroner och rosmarin i mitt kök

Baka med LCHF

Victoria – Prinsessa och mamma

Det enda som egentligen händer oss

av Sanna Töringe

av Johan T. Lindwall

av Merete Mazzarella

av Mariann Andersson  Boknr 8784-1 Pris 239 kr

 Boknr 8795-7 Pris 219 kr

 Boknr 8791-6 Pris 199 kr

 Boknr 8783-3 Pris 239 kr

Närhet, skratt och mörker …

Claras tips för hus och hem!

Kungabarnen förr och nu!

Här har tretton författare skrivit djupt personligt om sina mödrar. En brokig samling berättelser som är både en hyllning och en kärleksförklaring. Men även ilska, olycka och svek ryms inom relationen mellan mor och barn. Författare är: Fredrik Strage, Mari Jungstedt, Augustin Erba, Agneta Klingspor, Martina Montelius, Aase Berg, Nour El-Refai, Jonas Brun, Kristian Lundberg, Anna Jörgensdotter, Helena von Zweigbergk, Robert Ericsson och Sonja Schwarzenberger.

Äntligen har det hänt! Vårt populära kronprinsesspar Victoria och Daniel har fått barn och vårt land en arvprinsessa. Hela Sverige - och omvärlden - har följt graviditeten med stort intresse. Den här ljuvliga presentboken handlar om svenska prinsessor och prinsar genom tiderna. Följ med på en minnenas resa och återupplev glädjens ögonblick, förr och nu! 64 sidor. Ill.

Mor, mamma, morsan

Kunglig babylycka

Red. R. Ericsson/ S. Schwarzenberger

 Boknr 8770-0 Pris 169 kr

Älskade arbetsrum

För Clara Lidström är pysslandet en livsstil, som lika mycket handlar om att ta vara på resurser som att få utlopp för skaparglädjen! Läs om hur du skapar ett lapptäcke av nötta kökshanddukar; klär om din favoritfåtölj eller hur du förvandlar dina slitna gamla gympaskor till ett annorlunda blomsterarrangemang. Praktiska tips varvas med personliga betraktelser över livet i Norrlands inland. Boken är fylld med inspirationsbilder och projekt som hjälper dig att skapa ett mer personligt hem. 144 sidor.

Underbara Clara av Clara Lidström

Härliga berättare! På stort alvar

av Johan Theorin Kortare berättelser, spökhistorier, kriminalgåtor och vilda skrönor, alla med det sägenomspunna Öland som spelplats. Händelserna utspelar sig på alvaret, vid kusterna och ute på Östersjön. Många av dem har skutskepparen Gerlof Davidsson i huvudrollen.Vi möter osaliga döda, kusliga hundar, döende arkeologer och många fler. 262 sidor  Boknr 8797-3 Pris 239 kr

 Boknr 8796-5 Pris 249 kr

 Boknr 8793-2 Pris 229 kr

Mat med mera!

1 CD mot oro

1 CD mot sömnbesvär

Här är ljudboken för dig som tänker många oroliga tankar. Här får du veta hur du kan bryta grubbel- och ältandekedjorna som skapar ängslan, och istället byta ut dem mot något nytt och positivt. Speltid 1 timme.

Den här ljudboken hjälper dig att identifiera och hantera det som styr och stör sömnen. Det handlar både om det du kan påverka, som dina vanor, och hur du genom acceptans och medveten närvaro kan hantera det du inte kan påverka. Speltid 1 timme.

 Boknr 8759-3 Pris 179 kr

 Boknr 8757-7 Pris 179 kr

14

Bonniers stora bok om stickning

Den nordiska dieten

Visst vill väl du också sticka? Denna pålitliga grundbok kallas med rätta Stickbibeln! Den lär ut stickning från grunden med hjälp av tydliga steg-för-steg-bilder och innehåller mängder av mönster, tekniker, knep och inspiration! 276 sidor. Ill.

Nu är det konstaterat: den nordiska kosten är minst lika hälsosam, näringsrik, och välsmakande som medelhavskosten. Lär dig laga 75 goda, balanserade måltider med tonvikt på typiska nordiska spannmål, rotfrukter, bär, fisk, fågel och vilt och säsongens grönsaker! 143 sidor.

 Boknr 8756-9 Pris 259 kr

 Boknr 8794-0 Pris 249 kr

av Trina Hahnemann

Bonnier AB (där Svalan ingår) äger och förvaltar ett gemensamt, aktuellt register över koncernens kunder. Där säkerställs korrekta leveranser och betalningar, liksom att du får relevant information, något som är värdefullt för oss och för dig som kund. Registret innehåller namn personnummer adress/teleadress, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter om dina produkter. Till dina grundläggande uppgifter påförs områdesbaserade och statistiskt beräknade profiler med utgångspunkt från din bostadsadress. Profilfaktorer för området är utbildning, civilstånd, ålder, boendeform och bostadsortens läge, inkomstnivå, antal barn, resvanor och livsstil. Uppgifterna insamlas från dig, genom dina inköp, eller från annan källa, t.ex. från offentligt tullgängliga register och databaser. Registret uppdateras fortlöpande. Uppgifterna används av företagne i Bonnierkoncernen för att fullgöra rättigheter och förpliktelser (betalning, leverans av produkter, m.m.), och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföringsmaterial kan med stöd av uppgifterna överföras till dig via post, telefon, eller på annat lämpligt sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till samarbetspartners utanför Bonnierkoncernen. Bonnierkoncernen har respekt för dig som kund och du kan känna trygghet för hanteringen av dina personuppgifter. Dessa lämnas aldrig ut för marknadsföring av tvivelaktiga produkter. Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående prenumeration (medlemskap) och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund i Bonnierkoncernen. Våra kunder väljer ofta att till fördelaktiga villkor teckna sig för nya engagemang efter en tids uppehåll. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv prenumerations- eller medlemsperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring.

15


Avsändaradress: Svalan Box 3159 SE- 103 63 Stockholm

B Film och Ljudböcker!

DVD-box

Sverige Porto Betalt

A ll ti d F ra k tf ri tt !

Sex timmars historisk filmnjutning!

Den ena har talangen – den andra skönheten …

Fly vardagen med en fantastisk DVD-box! Romantiska förvecklingar, intriger och charmig brittisk humor är huvudingredienserna i den mustiga skrönan The Barchester Chronicles, om livet i en liten katedralstad under drottning Victorias tid. I Svindlarens dotter blir hela den uttråkade Londonaristokratin förblindad av Angus Melmott, en charmör som gjort bedrägeriet till konstart. Hans dotter vet också vad hon vill ha. Två CD. Speltid 6 timmar.

Lillemor Troj är en av Sveriges största författare, van vid beröm både för sitt skrivande och sitt utseende. Men plötsligt anklagar hennes förläggare henne för att ha skrivit ett manus under pseudonym och skickat det till ett annat förlag. Mållös ber Lillemor om att få läsa. Läsningen skakar henne. Berättelsen är skriven av en kvinna hon känner väl. En kvinna som inte längre vill vara den osynliga delen av Lillemors framgångsrecept …

CD-bok

Grand final i skojarbranschen

The Best British Classics Box 3

av Kerstin Ekman Uppläsare Katarina Ewerlöf

 Nr 8771-8 Pris 249 kr

 Boknr 8773-4 Pris 259 kr

CD-bok

Svenskt granngäng på lyxsafari till Afrika!

Går den våldsamma döden i arv?

När grannarna i kvarteret öster om Heden i Göteborg, plötsligt vinner på Postkodlotteriet kommer det kurviga yrvädret Samantha på att man borde göra en resa tillsammans. Och snart är en lyxsafari till Kenya planerad … En ny samtidsroman i samma anda som de älskade berättelserna om Saltön. Speltid 12 timmar.

Valö ligger i havet strax utanför Fjällbacka. Men det vita huset i öns mitt, bär på en mörk historia. Här bodde en gång en änglamakerska som grävde ner barnlik i källaren, och mysteriet med en familj som försvann spårlöst en dag och lämnade efter sig en ettårig dotter har aldrig fått sin upplösning. När dottern Ebba återvänder till ön verkar det som om den våldsamma historien är på väg att upprepas … Speltid 15 timmar.

Ljudpocket

Öster om Heden

av Viveca Lärn Författaruppläsning

Änglamakerskan

 Boknr 8789-0 Pris 249 kr

av Camilla Läckberg Uppläsare Katarina Ewerlöf  Boknr 8772-6 Pris 199 kr

Så himla bra!

Ljudpocket

En underbar CD för alla oss som tröttnat på yta, glättiga fasader, superdupermänniskor och vill finna ro i vår egen och andras alldeles vanliga mänsklighet. Mia Skäringer delar med sig av sina erfarenheter, av skilsmässa, föräldraskap, dåligt samvete, prestationsångest och vacklande självförtroende. Hon krossar myten om superkvinnan som glatt leende håller alla bollar i luften samtidigt, och önskar alla att våga vara den man är. Speltid ca 4 timmar.

Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer Författaruppläsning

 Boknr 8786-6 Pris 199 kr

Öga för öga – tand för tand…

Ljudpocket

En av poliskårens legender: den numera pensionerade Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, får av en slump upp spåret efter ett tjugofem år gammalt mord på en nioårig flicka. Den legendariske mordutredaren är snart barnamördaren i hälarna, för han må vara ålderstigen men se runt hörn – det kan han fortfarande … Speltid 13 timmar.

Den döende detektiven av Leif GW Persson Uppläsare Peter Andersson  Boknr 8787-4 Pris 219 kr

Svalan nr 5  

Svalan nr 5

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you