Page 1

ACTION / DECKARE / THRILLERS 2012:13

PAKETPRIS

Sanningen om rocklegenden Mick Jagger!

Ny glödhet thriller av Tom Clancy!

Världshistoriens mäktigaste strider!


man o r l a n i m i r k NY ! l h a D e n r A v a

Europas elitpoliser j blodtörstig serie m Vad har en hängd belgisk plastikkirurg med terroristkopplingar gemensamt med en ihjälskjuten albansk vapenhandlare i Stockholm och det sargade liket efter en tjeckisk EU-parlamentariker? Fallen tycks ha kopplingar över nationsgränserna och hamnar därför hos Opcop-gruppen, en hemlig operativ underavdelning till Europol. Jakten på en eller flera mördare tar sin början! Varför väljer den framstående belgiske plastikkirurgen Udo Massicotte att hänga sig, en död som är både utdragen och smärtsam, när han i sitt arbete har tillgång till obegränsad mängd dödliga och lättadministrerade droger? Och varför har hans annars ostädade villa ett rum som är kliniskt renskrubbat? Dessa frågor gnager i Opcopveteranerna Paul Hjelms och Arto Söderstedts huvuden där de sitter i ett vårfint Haag och grunnar på gruppens senaste fall. Professor Massicotte visar sig ha ägnat sig åt en minst sagt tvivelaktig verksamhet i en tidigare karriär. Han har opererat åtskilliga människor på flykt undan rättvisan, och han skulle lätt kunna identifiera ett flertal farliga brottslingar. Med tanke på den eventuella terroristkopplingen och den starka misstanken att det inte rör sig om självmord har fallet hamnat på just Opcop-gruppens bord. Bara några veckor senare inträffar ett blodigt mord i en sunkig bar på Götgatan i Stockholms innerstad. Två kriminella gäng drabbar samman och skottlossning bryter ut. Resultatet blir flera döda och en av dem är en ökänd albansk vapenhandlare, en samvetslös man, som är inblandad varhelst i världen väpnad konflikt uppstår. Vad gjorde han i Stockholm? Och vem vågade skjuta honom? Opcop-gruppen tror sig se att den våldsamma händelsen har terroristanknytningar och kanske en länk till den belgiske plastikkirurgens död.

På en ensligt belägen före detta fängelseö i Toscana görs nästa makabra upptäckt. Det sargade liket efter en tjeckisk EU-parlamentariker har hittats i en av fängelsets övergivna celler. Mannen har blivit dödad av ett knivhugg i hjärtat, men det obehagligaste av allt är att ett stort stycke kött fattas på hans arm. Dessutom hittas en pappersrulle med ett citat från den klassiska hämndromanen Greven av Monte Cristo. Detta brutala mord får de erfarna poliserna inom Opcop-gruppen att inse att de måste använda sig av all den kompetens och alla resurser de har för att hitta den sammanbindande länken mellan dessa märkliga dödsfall. Under stort hemlighetsmakeri påbörjar de en av polishistoriens mest chockerande utredningar. Omänsklig brutalitet, vetenskaplig hybris och glödande hämndbegär för oförrätter som ligger långt tillbaka i tiden kommer fram i ljuset. Superpoliserna med Paul Hjelm, Arto Söderstedt, Jutta Beyer och Sara Svenhagen i spetsen satsar allt på en utredning som kan kosta dem alla livet …

HELA HAVET STORMAR av Arne Dahl, 479 sid, inb

Specialpris 109:-

när du också köper Mord i blått av Jan Mårtenson. Paketnr: 4040-2 Ordinarie medlemspris 189:- Boknr: 3985-9


”När Arne Dahl är som bäst så är han Sveriges absolut bästa deckarförfattare.” Gomorron Sverige, SVT

r jagar e mördare!

”Lättsinne, snabba repliker och glimten i ögat – blandat med en brutalitet som får det att krypa längs ryggraden.” Kristianstadsbladet ”… raffinerad och underhållande.” Expressen

Makabra mord leder till skrämmande vetenskapliga experiment och glödhett hämndbegär! Viskleken utsågs till bästa deckare 2011! Här kommer en uppföljare i samma klass!

Under åren har Arne Dahl belönats med ett flertal priser, 2006 för bästa internationella deckarförfattare. År 2007 valdes han till Europas bästa deckarförfattare av Reader’s Digest och fick Svenska Deckarakademins specialpris. Viskleken var Dahls första thriller i serien om den superhemliga polisstyrkan Opcop. Hela havet stormar är den efterlängtade uppföljaren i serien.

PAKETPRIS

Opcop-gruppen med Paul Hjelm i spetsen ansvarar för polishistoriens mest chockerande utredningar!

PAKETNR: 4040-2


Mord och maktkamp i det

mytomspunna

Marrakech!

Johan Kristian Homan och hans fästmö Francine befinner sig i den trolska tusen och en natt-staden Marrakech för att delta i det svenska modeföretaget SwedeFashions 50årsjubileum. En rad specialinbjudna gäster ska tillbringa flera dagar i den mytomspunna staden. Men det som skulle ha blivit en överdådig fest kommer att sluta i ond bråd död. Det är ingen hemlighet att stämningen på modeföretaget SwedeFashion är ansträngt. Kort efter att dess grundare Edvard Wrannberg avlidit börjar hatet växa sig allt större inom företagets väggar. Ett glödhett hat riktat mot den unga änkan Margareta Wrannberg som tagit över ledningen efter sin man. Edvards döttrar – och deras respektive – avskyr sin styvmor som pesten. De anser att hon nästlat sig in i företaget på ett tvivelaktigt sätt och att hon nu står iväg för deras egna storslagna expansionsplaner. Men nu måste de kontrollera sina hatiska känslor för under de närmaste dagarna ska de fira företagets överdådiga 50-årsjubileum och det ska ske i färgsprakande Marrakech, med ett överflöd av lyx och extravagans. Antikhandlaren Johan Kristian Homan och hans flickvän och tillika Säpochef, Francine befinner sig mitt i firandets centrum. Festen hålls i den välkände modeskaparen Yves Saint Laurents magnifika residens där de tillsammans specialinbjudna gäster sippar dyr champagne i den berömda trädgården Jardin Majorelle. Mitt under det imponerande fyrverkeriet som markerar den överdådiga jubileumsfestens höjdpunkt ekar ett pistolskott. Med ens dör det glada sorlet bort och förbytts till spöklik tystnad. På golvet i ett av visningsrummen hittas

en död kropp. De enda vittnena är de stela utställningsdockorna som med död blick stirrar ner på den blodiga scenen. I ett slag förvandlas den uppsluppna festen till ett totalt kaos. Den marockanska polisen är övertygad om att det handlar om ett rånmord. Men Homan tror på överlagt mord, men han saknar bevis och har bara sin intuition att gå efter. Skakad efter den dramatiska händelsen reser Homan hem till Stockholm, men kan inte släppa tanken på det märkliga mordet. Driven av sin ständiga nyfikenhet börjar han nysta i händelsen. Maktspelet trissas upp bakom modehusets fasader och dramatiken växer. Den annars så stillsamme antikhandlaren är snart djupt inblandad i de allt farligare intrigerna. Fler blodiga mord inträffar och snart hotas även Homan till livet. Men den blåmaskade siameskatten Cléo de Merode kommer sin husse till undsättning – och bidrar till mordgåtans rafflande lösning.

MORD I BLÅTT

av Jan Mårtenson, 374 sid, inb

Specialpris 109:-

när du också köper Hela havet stormar av Arne Dahl. Paketnr: 4040-2 Ordinarie medlemspris 189:- Boknr: 3986-7

Jan Mårtenson inledde sin bana som diplomat, och författarkarriären har varit lika framgångsrik. Han har skrivit 60 böcker totalt hittills! Mord i blått är den 40:e deckaren med Johan Kristian Homan i huvudrollen. En färgstark berättelse och en spännande kriminalhistoria. Mårtenson ger läsaren skarpsynta och ofta mycket roliga observationer av samhällsutvecklingen. Vi får också ta del av ett rikt mått av kultur, kuriosa och kulinariska läckerheter.


”Läs Jan Mårtenson och njut av hans sällskap.” DAST Magazine ”Mårtenson gör det med stil.” Västra Nyland

Av författaren till kända Homan-deckare som Palatsmordet, Mord i Havanna, Safari med döden och många fler!

Jan Mårtensons 40:e roman om den klipske antikhandlaren Johan Kristian Homan!

Intriger, maktspel och mord blandas med mat och goda drycker!

PAKETPRIS ”Att läsa en Homandeckare är alltid bildande läsning i diverse ämnen och en läsning med hög mysfaktor.” Länstidningen Östersund

PAKETNR: 4040-2


Mord, massor

av mord! Eller kanske ska jag säga böcker, massor av böcker! För i detta späckade nummer av SpänningsZonen vankas det en hel del böcker om mord, men också annan spännande läsning! Dags att fylla julklappssäcken redan nu och du kan börja med Arne Dahls nya deckare Hela havet stormar där vi åter igen möter OpCop-gruppen som med Paul Hjelm i spetsen är en seriemördare på spåren. Jan Mårtensons bjuder på en elegant kriminalhistoria i Mord i blått där antikhandlaren Homan givetvis har ett finger med i spelets upplösning. För första gången kan vi erbjuda böcker på engelska och kan inte det vara en toppenbra julklapp så säg? Missa inte heller fortsättningen på R R Martins omtalade fantasyserie Game of Thrones eller den nyskrivna thrillern av Tom Clancy. För den motorintresserade är faktaboken Traktorer från hela världen ett absolut måste. Och sist men inte minst får du inte glömma Ulf Lundells nya CD-skiva Rent Förbannat – årets julklapp till alla Lundell-fans!

Gå säkert på vinterhala vägar! De här broddarna tillverkade av stadigt men flexibelt gummi ser till att du kan gå säkert på vinterhala vägar. Smidigt och snabbt fäster du broddarna på dina skor med ett enkelt handgrepp. Varje brodd har 8 spikar i stål (6 stycken på sulan och 2 stycken på klacken) för att vara så säkra som möjligt. Broddarna är tillverkade av TRP material (termoplastiskt gummi) och passar skostorlek 38 – 42 och tål kyla upp till 40 minusgrader.

Pluspris

49:-

Broddar

Boknr: 3979-2 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 200:-

49:-

Spänning i juletid! Mord på önskelistan innehåller nervkittlande kriminalnoveller med julen som tema från några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare. Håkan Nesser, Åke Edwardson, Jens Lapidus, Katarina Mazetti, Inger Frimansson, Arne Dahl och Maria Ernestam är bara några av författarna som bidragit med riktigt spännande historier.

Berättelser av Håkan Nesser, Åke Edwardson, Jens Lapidus och många fler!

Mord på önskelistan

av Håkan Nesser, 160 sid, kart Boknr: 3988-3 Medlemspris

119:-

Böcker på engelska!

The Race

This Body of Death

11.22.63

Fifty Shades Darker

av Clive Cussler, 450 sid, pocket

av Elizabeth George, 728 sid, pocket

av Stephen King, 752 sid, pocket

av E L James, 532 sid, pocket

Boknr: 3997-4 Medlemspris

Boknr: 3998-2 Medlemspris

Boknr: 3999-0 Medlemspris

Boknr: 4000-6 Medlemspris

Året är 1910. Tidningsmagnaten Preston Whiteway erbjuder en stor belöning till den förste flygare som flyger över USA på mindre än 50 dagar. Detektiven Isaac Bell får i uppdrag att se till att en viss kvinnlig pilot blir vinnare. Ett mycket farligt uppdrag visar det sig.

159:-

Liket av en ung kvinna hittas på en av Londons ödsligaste kyrkogårdar. Mordet får kommissarie Thomas Lynley att återgå i tjänst efter sin långa bortavaro i samband med mordet på sin hustru. Barbara Havers assisterar, kompetent som vanligt, men hon går också sina egna vägar.

159:-

Den 22 november 1963 sköts president Kennedy och världen förändrades. Men tänk om det gick att ändra på det? Tänk om man kunde resa tillbaka i tiden och förhindra mordet? Det är vad engelskläraren Jack Epping gör och vad den här boken handlar om!

209:-

Den unga litteraturstudenten Anastasia flyr hals över huvud från affärsmannen Christian Greys lägenhet. Hans mörka sexuella önskningar skrämmer henne. Men hon kan inte glömma honom och när han kommer med ett frestande erbjudande kan hon inte tacka nej.

199:-


Ny rafflande Sverigedeckare!

Kämpa emot och du är död!

När Olle Villner kommer hem från Provence möts han av en flicka som brutit sig in i hans lägenhet. Hennes mammas älskare är försvunnen och hon kräver att Villner ska hjälpa henne att hitta honom. Motvilligt dras Villner in i ett märkligt släktdrama som utspelar sig i trakterna kring sjön Hinsen i Dalarna. Allt handlar om organiserad brottslighet i läkemedelsbranschen, kärlek, svartsjuka och glödhett hat …

Mitt under julruschen blir postkontoret i Glasgow rånad av en maskerad man med en AK47. En äldre herre hjälper rånaren och blir sedan brutalt avrättad. Kriminalinspektör Alex Morrow som får ansvaret för utredningen frågar sig varför en till synes mönstermedborgare utan tvekan hjälper en rånare? I en stad där godhet väcker misstänksamhet och den som kämpa emot riskerar att dö är svaret mer än skrämmande …

Sverigedeckaren – Mord i Dalarna

Gudar och odjur

av Denise Mina, 304 sid, inb Boknr: 4007-1 Medlemspris

219:-

av Stig O Blomberg, 224 sid, inb Boknr: 4004-8 Medlemspris

119:-

Fult spel i maktens korridorer! När stjärnreportern Adam misshandlas till döds misstänker hans sambo Sofia att det var ett svek som dödade honom. Hans närmaste vänner Mårten Leijon och Gabriel von Fersen verkar veta mer än de vill berätta. Samtidigt är Gabriel hårt ansatt av någon som vet för mycket om hans illegala affärer och behöver Mårtens hjälp. Men Mårten är indragen i en politisk utpressningsaffär som kan ändra Sveriges framtid …

Författaren till Getingsommar, Sista andetaget, Blods arv, Vargtimmen och många fler!

Ny svensk thriller av författaren till framgångsrika Rörmokaren!

Femte hjulet

Tolkiens magiska historia om Bilbo! Följ med hobbiten Bilbo, trollkarlen Gandalf och den sturske dvärgen Thorin Ekensköld och hans mannar på deras jakt efter draken Smaugs enorma guldskatt. De får vara med om mäktiga äventyr där allt från elaka troll till vänliga alver korsar deras väg. Bilbo träffar den mystiska figuren Gollum med sin magiska osynlighetsring. En ring som visar sig ha fruktansvärda krafter ...

Filmen har premiär i Sverige 14 december!

Hobbiten

av Viggo Cavling, 350 sid, inb Boknr: 4011-3 Medlemspris

av J. R. R. Tolkien, 283 sid, kart Boknr: 4001-4 Medlemspris

219:-

129:-

NY glödhet thriller av Tom Clancy! Tom Clancy, författaren till den hyllade actionthrillern Jakten på röd oktober, har åter igen skrivit en spänningsroman av bästa märke! Handlingen utspelar sig i en värld som Clancy kan bättre än någon annan, en värld full av politik, makt och terror. Under flera år har Jack Ryan Jr och hans kollegor fört en hemlig och effektiv kamp mot terroristerna som hotar västvärlden. Den absolut farligaste av dem är Emiren. Denna sadistiske mördare har iscensatt de dödligaste attackerna i västvärlden och lyckats undkomma rätt­ visan varenda gång. Men nu är Jack och hans medhjälpare honom på spåren. Tillsammans med de två senaste tillskotten i gruppen, John Clark och Ding Chavez, är Jack Ryan Jr och hans kusiner, Dominick och Brian Caruso, fast beslutna att fånga Emiren och ställa honom inför rätta, död eller levande …

Död eller levande av Tom Clancy 1139 sid, inb

Boknr: 4012-1 Medlemspris

279:-

”Tom Clancy … visar återigen att han tillhör den absoluta toppen.” Publishers Weekly


Julklappstips!

Tempelriddarnas sista strid! Nådens år 1295. I Det heliga landet ligger de kristnas tempel i ruiner och tempelriddarna återvänder besegrade till västerlandet. Tempelriddaren Will Campbell befinner sig i ett vägskäl. Han har svurit att upprätthålla det hemliga brödraskapets principer inom Tempelherreorden, vars mål är fred. Men blodspillan är långt ifrån över. Rekviem är den fristående sista delen i succétrilogin om tempelriddaren, som inleddes SPECIALpris med Brödraskapet och Korståg.

Rekviem

av Robyn Young, 523 sid, inb Boknr: 2509-8

89:-

Nio drakar

Mitt under utredningen av ett mord med kopplingar till den kinesiska maffian, får Harry Bosch veta att hans trettonåriga dotter har blivit kidnappad. Det blir början på en våldsam och blodig resa som kommer att förändra allt för Bosch ... av Michael Connelly, 413 sid, inb

89:Ordinarie medlemspris 189:-

Boknr: 3676-4 Medlemspris

Hemmagjord korv gäller Att göra sin egen korv är inte bara nyttigt och mer smakrikt utan även enkelt och roligt! I princip kan man tillverka korv hemma i köket utan något annat än en skärbräda, en vass kniv och en tratt, men det blir ännu enklare om man har en köttkvarn med korvhorn till matberedaren. Den här boken lär dig hur hela korvstoppningsprocessen går till, från råvara och teknik till stoppning. Här Recept, redskap, finns också recept på bland råvaror och teknik! annat salsiccia, chorizo, ölkorv och mycket mer!

189:-

Bancroftstrategin

Efter ett misslyckat uppdrag stängs Agent Todd Belknap av från sina uppdrag. Men när hans bäste vän kidnappas i Libanon, av en hemlig organisation som styrs av en mystisk person vid namn Genesis, och regeringen vägrar att ingripa, tar Belknap lagen i egna händer … av Robert Ludlum, 479 sid, inb

Boknr: 3734-1 Medlemspris

Julstämning från musikens giganter! En julskiva av högsta kvalitet! Denna samling har allt du behöver för julen – här finns alla de bästa jul- och vinterörhängena samlade! Oförglömliga låtar som White Christmas, Winter Wonderland, Joy to the World, The Christmas Blues och alla andra klassiker från musikens giganter som Frank Sinatra, Louis Armstrong, Judy Garland, Nat King Cole, Bing Crosby, Dean Martin, Doris Day, Ella Fitzgerald, Eartha Kitt och många fler! 3 CD med

Christmas & the City

Korv

249:-

179:-

de slåss för sin övertygelse – att snabbt bli rik a!

Pluspris

39:-

Är du redo för nästan två timmars actionladdat äventyr med Roger Moore i en av huvudrollerna? Luta dig tillbaka och låta dig dras med i en fartfylld historia som utspelar sig i skuggan av andra världskriget. Modiga män, vackra kvinnor och jakten på ofantliga rikedomar! Året är 1944. På en grekisk ö ligger ett tyskt fångläger där fångarna tvingas delta i utgrävningarna av antika föremål. De finaste skatterna skickas hem till chefen för fånglägret, Major Hecht (Roger Moore). Trots hans välvilliga behandling är inte alla fångar nöjda. En professor, en komiker, en racerförare, en amerikansk soldat och en strippa gör allt för att fly. Men de tänker inte nöja sig med det. Högst uppe på berget Athena ligger ett uråldrigt munkkloster där en ovärderlig guldskatt sägs vara gömd. Både Major Hecht och krigsfångarna tänker lägga beslag på skatten. Alla medel är tillåtna i kampen om förmögenheterna!

1 DVD-skiva, speltid: 1 tim 54 min Boknr: 4014-7

oförglömliga låtar!

3 CD-skivor, speltid 3 tim Boknr: 2811-8 Medlemspris

av Kristofer Franzén, 112 sid, kart, ill. Boknr: 4013-9 Medlemspris

DVD Flykten till Athena

189:-

39:-

Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 119:-

Missa inte denna actionfyllda premie!

Begränsat lager!

Stjärnspäckad äventyrssuccé av regissören till Tombstone!


Kungen av fordon!

Den blodiga kampen om tronen går vidare!

Traktorer från hela världen ger dig en unik presentation av världen mest kända traktorer och en över 120 år lång fascinerande teknikhistoria. Boken innehåller mer än 400 fotografier och andra illustrationer, inklusive sektionsritningar med mekaniska funktioner hos klassiska traktorer samt utförliga tabeller om effekt, Utförliga tabeller om allt vikt, växlar, motorer och från effekt till motorer! tillverkningssort.

TV-serien Game of Thrones, baserad på George R.R. Martins framgångsrika fantasyböcker, har gjort succé världen över och sänts i SVT under 2012. Drakarnas dans är den femte boken i Sagan om is och eld. De sju konungarikenas framtid är osäker. Fredlösa och präster, riddare och soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. Ödets vindar för dem samman i kampen om tronen, en mäktig dans på liv och död.

Traktorer från hela världen

Drakarnas dans

Över 400 fotografier!

av Michael Williams, 320 sid, inb, ill. Boknr: 4020-4 Medlemspris

Femte boken i fantasyserien alla pratar om!

av George R. R. Martin, ca 1000 sid, inb Boknr: 4015-4 Medlemspris

269:-

219:-

för stor och liten!

Topp 10 Dubai & Abu Dhabi

Dussintals topplistor tar dig raka vägen till det bästa Dubai och Abu Dhabi har att erbjuda! Upplev Dubais storstadspuls eller åk på safari i öknen. Besök historiska palats och strosa runt i soukerna. Hitta snabbt rätt med hjälp av guidebokens alla kartor. 128 sid, häftad, ill.

Boknr: 4018-8 Medlemspris

109:-

Julstämning 2012

Julstämning bjuder på en unik blandning av konst, arkitektur, djur och natur, populärkultur, historia och massor av julläsning. Vi besöker en marknad i Jokkmokk, Dick Harrison berättar om medeltida drottningar, Selma Lagerlöf står för årets julläsning och mycket mer. 64 sid, häftad, ill.

Boknr: 4019-6 Medlemspris

139:-

Den här tvåhundra sidor tjocka inspirationsboken är full av roliga idéer och uppslag som kommer att göra barnens eller barnbarnens LEGO-låda till ett nytt eldorado av skapande. För att göra det lättare för dig att hitta passande byggförslag är boken uppdelad i olika teman, som Flygplan, tåg och bilar eller Förr i tiden. Här finner du en blandning av nytt och gammalt, men framför allt förslag på sådant som verkligen går att bygga!

Stora boken med LEGOidéer

av Daniel Lipkowitz, 200 sid, inb, ill. Boknr: 4016-2 Medlemspris

Bästa julklappen till legofantasten!

209:-

En slipad julgåva till hemmafixaren!

Köksalmanack 2013

Köksalmanackan firar 80-årsjubileum med en välmatad utgåva späckad med en unik blandning av nya recept, middagsförslag, intressanta artiklar, antecknings­ sidor och kåserier. Dessutom mängder av goda idéer, tips och råd, samt nostalgiska tillbakablickar på svunna tiders almanackor. 208 sid, inb, ill.

Boknr: 4017-0 Medlemspris

159:-

Denna lätthanterliga slipmus från Black & Decker klarar av slipning, polering och rengöring av trä, plast, färg, lack, spackel, glas och rost. Dammfiltreringssystem gör att arbetsytan blir ren och fin. Slip­ musen har en kompakt design som gör den idealisk i svåråtkomliga utrymmen. Tack vare gummigreppet får du ett stabilt och bekvämt grepp kring slipmusen. Strömbrytaren går att låsa för kontinuerlig drift.

Begränsat lager!

SLIPMUS BLACK & DECKER Boknr: 3980-0

349:-

Fyndpris Ordinarie pris 499:-

Fakta: Slippapper fästs med kardborre. Levereras i väska. Kabellängd: 2,3 m. Slipyta: 135x95 mm. Rörelser/min: 11000. Effekt: 55 W. 230 V.


Så lät det coola Ekensnacket! Denna bok tar upp alla de roliga och träffande orden och uttrycken från efterkrigstiden. Här påminns vi inte bara om slamkrypare och myggjagare utan även om Gröna faran och Hesa Fredrik. Uttryck som Sila snacket och De´e´brudar i kartongen översätts här till rikssvenska. Detta är boken för dig som vill veta hur det var att slänga käft på 40-, 50-, och 60-talen.

Slamkrypare och myggjagare

Alla riffs du behöver! Gitarrlärarlegenden Phil Capone har samlat alla viktiga riffs och fills och presenterar dem på ett tydligt och inspirerande sätt. Varje exempel presenteras inom en genre bluesrock, klassisk rock, heavy metal, progressiv rock, alternativ rock och fusion vilket ger ett ovärderligt historiskt perspektiv och hjälper gitarreleven att förstå det musikaliska sammanhanget.

Ny underhållande bok av Hans ”Lelle Printer” Dahlman!

av Hans Dahlman, 96 sid, kart Boknr: 4021-2 Medlemspris

100 häftiga riffs och fills för rockgitarr av Phil Capone, 256 sid, spiralbunden Boknr: 4027-9 Medlemspris

169:-

CD ingår med professionella bakgrundsspår!

159:-

NYA låtar av Ulf Lundell!

I snart 40 år har vi kunnat följa Ulf Lundells unika och mångfacetterade karriär genom olika konstnärliga uttryck. Via skivor, böcker, måleri och pjäser har han ständigt varit närvarande och beredd att kommentara sin samtid på sitt personliga sätt. Den här gången gör han det i 22 nyskrivna låtar på en dubbel-CD. I samband med skivreleasen inleder Lundell även en längre höstturné.

Rent förbannat av Lundell, 2 CD-skivor Boknr: 4023-8 Medlemspris

22 nyskrivna låtar av musiklegenden Ulf Lundell!

199:-

Hells Angels – den grymma sanningen! Michael "Mega" Johannessen från Göteborg grät av lycka då han blev fullvärdig medlem i Hells Angels MC. I nästan tio år levde han och hans fru Ebba efter Hells Angels brutala regler. Men när de blir hotade till livet för att Michael ansågs ha svikit organisationens ideal tvingas de fly utomlands. Från sitt gömställe berättar de sin historia, en unik skildring inifrån en organisation där inte ens de egna medlemmarna går säkra.

Helvetet inifrån

av Daniel Olsson, 312 sid, inb, ill. Boknr: 4029-5 Medlemspris

Närmare världens mest beryktade MC-klubb än så här kommer du inte!

249:-

Stenkoll med faktakalendern!

Filosofi på ett enkelt sätt!

Fakta kalendern 2013 är den perfekta uppslagsboken för alla tillfällen. Du får kortfattade fakta och statistik om stater, historia, geografi, byggnader, idrott, musik med mera. Inklusive 10 sidor kartor och nationsflaggor i färg. Faktakalendern är dessutom smidig och lätt att ha med och här finns också plats för egna anteckningar!

Frågor som rör kunskap, etik, logik, estetik, vetenskap, har studerats och diskuterats sedan Platons tid. Allt från andra medvetanden till Theseus skepp, från Ockhams rakkniv till barberarparadoxen har fångat intresset. I den här boken förklaras de filosofiska begreppen klart och tydligt, på ett lättfattligt sätt. En utmärkt introduktion till den västerländska filosofin och perfekt för dig Introduktion till som funderar på de stora västerländsk filosofi! frågorna.

Faktakalendern 2013 384 sid, häftad, ill. Boknr: 4022-0 Medlemspris

139:-

Filosofi – Vad som är värt att veta

av Ben Dupré, 208 sid, inb Boknr: 4024-6 Medlemspris

169:-


Hitler var död och kriget förlorat – varför kapitulerade inte Tyskland? Hösten 1944 var kriget hopplöst förlorat. Hitler var död. Hela Tyskland och halva världen låg i spillror och miljontals människor hade dött. Röda armén intog Berlin och de allierade trängde in långt ned i Bayern. Ändå kapitulerade inte Tyskland. Varför?

”Kershaw skildrar händelserna med inlevelse och medkänsla/…/. Som i alla sina verk förbinder han vetenskaplig precision med en klar framställning och ett elegant och lättläst språk.” SvD

I de flesta krig nås en punkt där nederlag för ena sidan är ofrånkomligt och då hissar den förlorande sidan oftast vit flagg. Men inte Tyskland. Varför fortsatte de kriget trots att allt var förlorat? Den frågan är utgångspunkten för Ian Kershaws nya bok Slutet – Hitlers Tyskland 1944-1945. Här skildras krigets sista år, från juli 1944 till maj 1945, och vi får en ny bild av Tyskland som ett land under det nazistiska oket. Till slut var man tvungen att utrota nazisterna stad för stad, med en brutalitet som nästan saknar motstycke. Hela städer förstördes och miljontals människor dödades. På alla sätt var detta slutet: det var slutet för Tredje riket och det såg också ut att vara slutet för den europeiska civilisationen.

Slutet

av Ian Kershaw 620 sid, inb, ill.

Boknr: 4030-3 Medlemspris

259:-

Av författaren till den kritikerhyllade boken Hitler – en biografi!

30 av historiens mest kända slag! De stora slagen är en välillustrerad introduktion till trettio av historiens mest berömda slag, från antiken till vår egen tid. Slaget vid Hastings, Trafalgar, Waterloo, Gettysburg, Somme och Stalingrad är bara några av de världsberömda slag som finns med i denna gedigna historiebok! Här presenteras alla de blodiga slagen som i hög grad format världshistorien. Hade de slutat på ett annat sätt skulle världen förmodligen ha sett annorlunda ut i dag. Men vad var det egentligen som hände? Och varför gick det som det gjorde? Varje slag skildras här med en inledningstext, följd av en redogörelse för sammandrabbningen och en analys av dess efterverkningar. En taktisk färgkarta illustrerar styrkornas positioner och förflyttningar, levandegör själva slaget och hjälper dig att snabbt se vilka händelser som var avgörande. Boken innehåller över 250 fotografier i färg och svartvitt samt illustrationer av uniformer, redogörelser för taktik och militär teknologi vid den tid slaget utspelades.

De stora slagen

av Christer Jørgensen 256 sid, inb

Boknr: 4031-1 Medlemspris

229:-

250 foton, färgkartor, taktiker, militär teknologi och mycket mer!


Historiens störste erövrare!

Ordning och reda under 2013!

I århundraden har mongolstammarna slagits mot varandra, men nu har härföraren Djingis khan lyckats ena dem. Han beslutar sig för att vända sin starka armé mot en gemensam fiende – det kinesiska riket. Bered dig på ett stort historiskt äventyr om erövringar, krig, grymhet och storhet. Här berättas hur han genom skicklighet, list och blodiga strider lyckades erövra SPECIALpris en hel kontinent och därmed bli den störste imperiebyggaren som någonsin funnits!

Viktiga möten, kurser, läkarbesök, träningstider och födelsedagar – inte ens en superhjärna kan hålla allt i minnet. Men med Familjens stora kom-ihåg uppsatt på väggen är det bara att skriv upp allt du måste hålla reda på. Kalendern har ett blad för varje månad – alla med Cecilia Torudds suveräna Ensamma mammanillustrationer. Ett litet block för inköp och annat viktigt kom-ihåg följer också med.

Bågens mästare

Familjens STORA kom-ihåg kalender 2013

89:-

av Conn Iggulden, 399 sid, inb Boknr: 1768-1

Den otroliga succén som ingen familj klarar sig utan!

13 sid, spiralbunden, ill. Boknr: 4034-5 Medlemspris

89:Ordinarie medlemspris 189:-

119:-

Erotiska klassisker!

Syndigt

Josefine Mutzenbacher Begär

av Clara Jonsson, 140 sid, inb

av Felix Salten, 257 sid, häftad

Boknr: 3867-9 Medlemspris

Boknr: 2172-5 Medlemspris

I Clara Jonssons nya samling erotiska berättelser med titeln Syndigt, släpps alla hämningar och begäret får fritt utlopp. Det är heta samtidsskildringar och eggande fantasier. Lustfylld läsning för dem som vågar ge sig hän och vill finna nya vägar till njutning!

159:-

Wienerhoran Josefine berättar om sin väg från fattigdom till prostitution. Av ett antal färgstarka karaktärer lär hon sig lidelsens konst. Här skildras vildsint älskog i törnhäckar, lättsinniga upptåg i sängkammaren och möten med lärare, präster och familjefäder.

159:-

Kittlande berättelser om erotiska äventyr och fantasier. Läs om kvinnan som möter en främmande man på en mörk vind, tre i leken och mycket annat. Allt som behövs är ett öppet sinne och en kropp som är mottaglig för njutning ... av Clara (pseud) Jonsson, 149 sid, inb

Boknr: 1806-9 Medlemspris

149:-

Gamiani

Här möter vi den lesbiska grevinnan Gamiani som skickligt förför den unga oskuldsfulla Fanny och snart blandar sig även ynglingen Alcide i leken. Det erotiska triangeldramat varvas med pikanta anekdoter ur aktörernas färgstarka liv. Den sexuella extasen växer sig starkare för varje sida. av Alfred de Musset, 102 sid, häftad, ill.

Boknr: 3799-4 Medlemspris

129:-

Rocklegenden Mick Jagger!

Klassiker bland whiskyböcker!

Mick Jagger är den oefterhärmliga sångaren i ett av väldens mest inflytelserika och kontroversiella rockband genom tiderna, Rolling Stones. I Philip Normans bok får Från hans tidiga skolår till bildandet av vi följa musiklegenden från allra Rolling Stones och vad första början – de tidiga skolåren som hände sedan … och den trygga uppväxten i en medelklassmiljö i efterkrigstidens England och bildandet av bandet Rolling Stones. Läs om ett osannolikt liv, och om en av världens främsta rockgrupper!

Denna uppdaterade nyutgåva innehåller 30 nya whiskysorter. Här finns skotsk och japanska maltwhisky liksom åtskilliga prov på fantastisk bourbon och rye. Whisky är ju personligt. Därför finns det utrymme i boken att notera dina egna betyg och beskrivningar.

Mick Jagger – En biografi av Philip Norman, ca 570 sid, häftad Boknr: 4032-9 Medlemspris

249:-

101 Whisky du måste dricka innan du dör 2012/2013 av Örjan Westerlund, 221 sid, inb, ill. Boknr: 4033-7 Medlemspris

209:-

Uppdaterad nyutgåva med 30 nya whiskysorter!


Ny spännande historisk berättelse av Jan Guillou!

” … underhållande krönika om en spännande tid i Englands intellektuella historia.” Gefle Dagblad

”Bländande ... Jan Guillou har funnit en fängslande och framkomlig väg ...” Borås tidning

Förra hösten gav Jan Guillou ut första delen i sin nya stora romansatsning Det stora århundradet. Brobyggarna blev en megasuccé och här fick vi möta tre fattiga men talangfulla bröder som via välgörenhet får en fin ingenjörsutbildning vid det förnäma universitetet i Dresden. Lauritz återvände till Norge, Oscar försvann till Tyska Östafrika. Nu har turen kommit att berätta den yngste brodern Sverres historia. Det dåliga samvetet sliter i Sverre där han sitter på tåget mot Wiltshire i södra England. Han har svikit sina bröder och dem som hemma i Norge betalat för deras utbildning. Han borde ha varit där och byggd järnvägsbroar över fjällen nu. Istället har han valt att följa med sin livskamrat lord Albert Manningham till hans magnifika engelska herrgård. Från att ha levt ett liv i fattigdom möter Sverre en värld av lyx och elegans i den yttersta aristokratin krets. Bara han och Albert är diskreta ser alla mellan fingrarna med deras förhållande. De arbetar

Andra delen i Jan Guillous nya romansatsning Det stora århundradet!

Sverre flyr från järnbyggen till ett liv i lyx och elegans – men kriget förvandlar hans liv till ett rent helvete!

och roar sig, de rör sig bland Londons konstnärer och inte minst den frigjorda Bloomsburygruppen. Men de bekymmersfria åren går mot sitt slut. Krigets klockor börjar dåna över Europa. På samma sätt som Första världskriget slog sönder tillvaron för de äldre bröderna i förra boken drabbas nu också Sverre och Albert. Deras eleganta värld förvandlas till ett dånande helvete.

Dandy

av Jan Guillou 396 sid, inb

Boknr: 4036-0 Medlemspris

239:-


Kampen om sjörövarguldet kan börja! Treasure Island är en av de största äventyrsfilmerna som gjorts! En saltstänkt upplevelse du sent ska glömma! Filmen är gjord 2012 och har stjärnskådisar som Eddie Izzard och Elijah Wood i huvudrollerna.

Ingen film för landkrabbor!

Någonstans i den västindiska övärlden finns den fruktade piraten Kapten Flints skatt. Många har letat, men det är unge Jim Hawkins som råkar komma över skattkartan som tillhört den fruktade piraten Captain Flint. Med gigantiska rikedomar i siktet samlar han ihop en expedition och ger sig av mot den västindiska övärldens kritvita sandstränder för att plocka hem rikedomarna. Men med så mycket på spel är lojalitet ingen garanti - och samtidigt har den legendariske och hänsynslöse Long John Silver fått korn på skatten och han närmar sig i rasande fart. Endast en kan komma först till sjörövarguldet, så ladda kanonerna! Ett fartfyllt och färgsprakande äventyr väntar på den som vågar!

Treasure Island 1 DVD-skiva

Boknr: 4037-8 Medlemspris

219:-

Två soldater

61 timmar

Gengångare

av Lee Child, 383 sid, inb

av Jo Nesbø, 560 sid, inb

Boknr: 3975-0 Medlemspris

Boknr: 3847-1 Medlemspris

De är bara arton år och redan tungt kriminella. Leo, som sitter i fängelse, planerar tillsammans med sin vän Gabriel som befinner sig utanför murarna, att bli det mest fruktade kriminella gänget i Sverige. Men något går fel och polisen Ewert Grens är dem på spåren …

På sin planlösa resa genom USA möter den f d militärpolisen Jack Reacher en modig kvinna som bestämt sig för att ställa upp och vittna i ett stort rättsmål. Men någon vill tysta henne för alltid. Hon skulle behöva någon som Jack Reacher vid sin sida …

av Roslund & Hellström, 685 sid, inb

Boknr: 3948-7 Medlemspris

189:-

Actionladdad film från 2012 med Eddie Izzard och Elijah Wood i huvudrollerna!

239:-

Sonen till Harry Holes stora kärlek Rakel står anklagad för ett drogrelaterat mord och Hole återvänder till Oslo för han tror inte att polisen tagit rätt gärningsman. Hole kommer ett farligt nätverk på spåren, styrda av högt uppsatta personer i staden …

189:-

MEDLEMSREGLER Böckerna i SpänningsZonen – bara stora författares verk. Varje bok i SpänningsZonen har valts ut med största omsorg för att motsvara högt ställda krav på skön och avkopplande läsning. Ett spännande och variationsrikt urval av populära och toppaktuella storsäljare, med bra underhållning som gemensamt kännemärke. I medlemstidningen som du får 13 ggr/år kan du läsa mer om alla de spännande böcker som du nu har tillfälle att välja bland.

någon annan försändelse. Vi förbehåller oss rätten att skicka beställda böcker mot postförskott. Vill du avsluta ditt medlemskap så går det bra att skriva, skicka e-post eller ringa till oss. Vi behöver då dina adressuppgifter och medlemsnummer. Skriv inga meddelanden på svarskortet det kan försena din beställning. Du har givetvis 14 dagar ånger-/returrätt. Eventuell retur skickas tillsammans med fakturan till Samdistribution, 173 80 Stockholm. Returportot står du själv för.

Månadens bokval Varje månad får du klubbens medlemstidning som bl a presenterar nästa månads bokpaket. Vill du endast ha månadens bokpaket gör du ingenting, då kommer paketet bekvämt hem till dig med posten och du betalar det i efterskott. Du har 14 dagars full retur-/ångerrätt från det att du mottagit din bokförsändelse. När månades bokpaket består av två böcker kan du också välja att köpa varje bok separat till ordinarie medlemspris. Då måste du komma ihåg att avbeställa bokpaketet.

BETALNINGSVILLKOR Tillsammans med dina beställningar kommer en faktura med ett inbetalningskort. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum. Vid ev. försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på f n 50 kr. Pack och porto på f n 39 kr tillkommer oavsett antalet beställda böcker/ artiklar i paketet. Samtliga priser och avgifter inkluderar gällande moms. OBS! Vid betalning på annat sätt än via inbetalningskortet, ange medlemsnummer.

BESTÄLLNING/AVBESTÄLLNING När du vill beställa andra böcker ur tidningen gör du det enklast på www.spanningszonen.se eller per telefon 08-696 88 50 dygnet runt. Du kan även fylla i vilka böcker du vill ha på svarskortet och skicka in det till oss. För att underlätta hanteringen ber vi dig att inte klistra igen eller tejpa svarskortet! Vill du inte ha månadens bokpaket kan du dygnet runt göra din avbeställning på vår hemsida, via telefonnummer 08-696 88 50 eller posta svarskortet före det datum som står angivet på svarskortet. Svarskortet måste skickas separat och får inte bifogas

Kundservice Box 3159, 103 63 Stockholm. Tel: 08-696 88 50. Telefontid: 08.00 –18.00. Hemsida www.spanningszonen.se E-post kundservice@sz.bonnier.se Kom ihåg att ange ditt medlemsnummer

Ansvarig utgivare Stina Örtbrant Adress Sveav 56, Box 3159, 103 63 Stockholm Formgivning DESIGNSTORM tryckeri sörmlands grafiska, katrineholm

Fader Död

Det makabra fyndet av två huvudlösa människor i den lilla staden i Kanadas norraste delar skakar både befolkningen och den luttrade polisen John Cardinal. En farlig mördarjakt tar sin början. De blodiga spåren leder polisen till en man med makt att få andra att göra som han vill, till och med mörda … av Giles Blunt, 351 sid, inb

Boknr: 3908-1 Medlemspris

189:-

Bonnier AB (där SpänningsZonen ingår) äger ett gemensamt register över koncernens kunder. Registret innehåller namn, personnummer, adress/teleadress, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter om dina produkter. Till dina grundläggande uppgifter påförs områdesbaserade och statistiskt beräknade profiler med utgångspunkt från din bostadsadress. Profilfaktorer för området är utbildning, civilstånd, ålder, boendeform och bostadsortens läge, inkomstnivå, antal barn, resvanor och livsstil. Uppgifterna insamlas från dig, genom dina inköp, eller från annan källa, t.ex. från offentligt tillgängliga register och databaser. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till samarbetspartners utanför Bonnierkoncernen. Personuppgifter sparas under den tid du har en pågående prenumeration (medlemskap) och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Bonniers. Våra kunder väljer ofta att till fördelaktiga villkor teckna sig för nya engagemang efter en tids uppehåll. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv prenumerations- eller medlemsperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring.


Svensk spänning av bästa slag!

Frankeras ej! Spänningszonen betalar portot

SPÄNNINGS

Svarspost Kundnr 110 658 202 110 88 Stockholm

Beställ Månadens bokval!

Trubbnäst Berglinsk-humor!

Julklapp för bilnostalgiker!

Humorn är träffsäker och igenkänningen stor när Jan och Maria Berglin fortsätter sina betraktelser av samtidens Sverige. De förser den ofta gråa vardagen med perspektiv som får oss alla att le lättare åt det vi kallar livet. Titeln på boken är lånad från Einstein, det är en formulering som beskriver det Berglins strävar efter: att berätta om vår relation till vardagen, omvärlden och varandra. På ett relativt roligt sätt.

Detta är en bilskatt för alla bilnostalgiker! Författaren har gjort fantastiska fynd i gamla fotoalbum, här finns bilderna och berättelserna från när Sverige sattes på hjul och bilarna tog oss ut i världen. En härlig bildkavalkad som väcker minnen från tider då dammet yrde längs landsvägen och man kunde meka själv när något blev fel.

Den speciella & den allmänna vardagsteorin

av Jan Berglin, 144 sid, mjukband, ill. Boknr: 4039-4 Medlemspris

Igenkännande serier med samtidshumor!

Det bästa från The King! CD-boxen Golden Boy innehåller 146 originalinspelningar med Elvis Presley från åren 1954 till 1960! Boxen innehåller hela 10 CD-skivor med alla de gamla godingarna, från That´s All Right och Hot Dog till Are You Lonesome Tonight och It Fells so Right. Dessutom ingår 20 Elvis Tribute Songs, där stora artister som Janis Martin, The Holly Twins och Lou Monte hyllar Elvis. Dessa sånger är inspelade mellan 1956 och 1960.

Elvis Presley Golden Boy

199:-

av Peter Haventon, 96 sid, häftad, ill. Boknr: 4038-6 Medlemspris

119:-

189:-

10 CD-skivor Boknr: 3431-4 Medlemspris

Bilar – äventyr, körglädje och nostalgi

Våldsam jakt på gömda diamanter! Längs Namibias strandlinje ligger hundratals skeppsvrak begravda i sanden, en mytomspunnen plats som fått det kusliga namnet Skelettkusten. Det sägs att ett av skeppen bar på en last av diamanter när det gick under och nu är Juan Cabrillo på jakt efter den försvunna skatten. Men utöver havet blåser det upp en olycksbådande storm som kommer att föra död och Pluspris förödelse med sig …

Skelettkusten Den ultimata CD-samlingen med Elvis Presley!

av Clive Cussler, 407 sid, inb Boknr: 3344-9 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 189:-

39:-

39:-


sverige porto betalt

B

SVARA SENAST DEN

5/12

1213016 Mina PREMIER

Mina beställningar

boknr titel

KANONPREMIE Ja, tillsammans med Månadens bokval vill jag ha Kanonpremien Isskrapa för bara 5:- 3978-4

PLUSPREMIE Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Isskrapa för bara 25:- 3978-4 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Broddar för bara 49:- 3979-2 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Skelettkusten av Clive Cussler för bara 39:- 3344-9 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Flykten till Athena för bara 39:- 4014-7

Specialpriser

Jag vill ej ha Månadens bokval denna gång. Nr: 4040-2 Gör du ingenting får du automatiskt Månadens bokval skickat till dig.

Rekviem av Robyn Young, sid 8. Specialpris 89:- 2509-8 Bågens mästare av Conn Iggulden, sid 12 Specialpris 89:- 1768-1 Har du flyttat? Fyll i här:

Missa inte!

Namn

Boken för ett riktigt traktor-fan! Traktorer från hela världen

219:-

Boknr: 4020-4 Medlemspris

Gatuadress

Postnr/ ort

BESTÄLLNINGAR/AVBESTÄLLNING GÖR DU ENKLAST PÅ: WWW.SPANNINGSZONEN.SE ELLER PER TELEFON 08-696 88 50 DYGNET RUNT

Frostfri och fingervarm! Äntligen finns ett slut på frostiga bilrutor och kalla stelfrusna händer! Med denna smarta och praktiska isskrapa kommer dina höst- och vintermånader att bli lite ljusare! Hösten och vinter är här, det går tyvärr inte att göra något åt. Det är bara att gilla läget. Men det finns saker som gör de mörka kalla dagarna både ljusare och varmare. En av dem är denna praktiska isskrapa med inbyggd vante. Med hjälp av den kan du se fram emot både frostfria bilrutor och behagligt varma och torra händer. Vanten är tillverkad av slitstark nylon på utsidan, står emot fukt och har ett varmt foder. Dessutom passar den alla händer. Missa inte SpänningsZonens kanonpremie, vad du än gör!

Isskrapa Nr: 3978-4 Kanonpremiepris vid köp av Månadens bokval Ordinarie medlemspris 150 kr

5:-

Pluspremiepris om du samtidigt köper en bok ur detta nummer Ordinarie medlemspris 150 kr

25:-

kanonPREMIE

5:-

VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

SVARSKORT

SPZ nr13  

Spänningszonen tidning nr 13-2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you