Page 1

ACTION / DECKARE / THRILLERS 2012:06

Harry Boschdeckare av bästa kaliber!

Belägringen av Leningrad – 872 dagar i helvetet!

SZ Mag 1206.indd 1

Efterlängtad Kirunathriller av Åsa Larsson!

Janne Schaffer – en svensk gitarrhjälte!

2012-04-10 14:47


Harry Bosch – lika omöjlig a stoppa som en dödlig kula!

Rånmordet på en kinesisk butiksinnehavare var bara ett rutinjobb för kommissarie Harry Bosch vid Los Angelespolisen. Men när det visar sig att den ihjälskjutna mannen har kopplingar till den beryktade kinesiska maffian blir Bosch indragen i ett fall som kommer att kosta honom mer än liv … Los Angelespolisens specialavdelning för mordutredningar ansvarar bara för de svåraste och mest komplicerade brottsfallen. Det är en elitgrupp, så ett rånmord mot en spritbutik hör knappast till deras område. Men nu är de kort om folk, därför tvingas Harry Bosch och hans kollega Ignacio Ferras att ta sig an fallet. I spritbutiken Fortune Liquors har innehavaren, en äldre man vid namn John Li, blivit kallblodigt ihjälskjuten med tre skott i bröstet. Polisen tror först att gärningsmannen är en rånare som tidigare hotat butiksägaren, men Bosch gör upptäcker som pekar på något helt annat … Vid obduktionen av mannen finner man en patronhylsa i offrets matstrupe. Förmodligen har han försökt svälja den, men varför? På mannens hälar upptäcks tatueringar i form av kinesiska tecken. För att tyda dem tar Harry Bosch hjälp av mordrotelns expert på Asienrelaterad brottslighet, David Chu. Tillsammans kommer de en misstänkt på spåren: en medlem av en Hongkong-triad, bosatt

SZ Mag 1206.indd 2

i Los Angeles. Det visar sig att John Li betalat Triaden för beskydd i många år. Kanske var orsaken till hans död en sen betalningen eller försökte han dra sig ur? Innan Harry Bosch hinner häkta den misstänkte och på allvar sätta sig in i fallet tar allt en oväntad och högst personlig vändning. I ett videomeddelande, skickat från hans dotter Maddies mobil, får han veta att dottern är bortförd. Allt försvåras ytterligare då hon bor i Hongkong med sin mor, och Hongkongpolisen vill inte ta Maddies försvinnande på allvar. Inom Bosch gnager den fruktansvärda frågan: Kan hans dotters försvinnande ha med det aktuella fallet att göra? Plötsligt riskerar Harry Bosch att förlora det han värdesätter mest av allt. Utan att tänka sig för släpper han allt och slänger sig på ett plan till Hongkong. Om det betyder att han måste möta den fruktade Triaden på dess hemmaplan för att få tillbaka sin dotter, så är det precis det han tänker göra. Bosch befinner sig i en svart,

2012-04-04 10:07


g att ! Författaren till andra uppskattade Harry Bosch-deckare som Fällan, Fallet avslutat, Räven, Hotet, Gatans lag och många fler!

Från Los Angeles gator till Hongkongs lysande skyline – rakt in i den fruktade Hongkong Triadens farliga värld!

pulserande mardröm. Han har bara ett par dagar på sig att hitta sin dotter, sedan är det för sent. Varje misstag han gör ökar avståndet mellan honom och Maddie och minskar chansen att återse dottern i liv. Men med en ful�laddad 45:a känner hans sig beredd. Åtta kulor, åtta drakar. Och sedan han själv. Bosch är den nionde draken, lika omöjlig att stoppa som en kula. Det blir en våldsam och blodig resa som kommer att förändra allt för Bosch och hans närstående.

NIO DRAKAR

av Michael Connelly, 413 sid, inb

Ett blodigt mord, en gömd patronhylsa, människohandel och en oskyldig flickas liv står på spel! Mer spännande än så här blir det inte!

BOKNR: 3676-4

Originalets titel: Nine Dragons. Översättning: Eva Larsson

SPECIALPRIS 149:-

Boknr: 3676-4 Ordinarie medlemspris 189:-

SZ Mag 1206.indd 3

2012-04-04 10:08


Dödsskräcken lyser ur Maddie Boschs ögon … Stel av fasa stirrar Harry Bosch på den grovkorniga videobilden som skickats från dotterns mobil. Maddie, bunden, med munkavle, och med vitt uppspärrade ögon som desperat stirrar tillbaka på honom. Meddelandet är riktat direkt till Bosch: Ge upp utredningen och vi släpper din dotter. Om inte, får du aldrig mer se henne! På bildskärmen kunde man se den trettonåriga Maddie Bosch sitta bunden vid en stol. En munkavle av ljusrött tyg var hårt knuten över hennes mun. Hon var klädd i sin skoluniform, en blårutig kjol och en vit blus med skolans emblem ovanför vänstra bröstet. Hennes sätt att se på kameran – hennes egen mobilkamera – var hjärtskärande. Desperat och panikslagen var de första två ord som for genom hans hjärna. Inga ljud hördes, eller det var rättare sagt ingen som sa något. Bilden varade i femton sekunder, men det räckte. Det var bara meningen att hon skulle visas upp för honom. Ursinnet grep på nytt tag i honom. Och hjälplösheten. Så var det någon bakom kameran som sträckte fram handen och drog bort munkavlen från hennes mun. ”Pappa!” Munkavlen kom ögonblickligen på plats igen och kvävde det hon skrikit efter det där enda ordet. Bosch kunde inte uppfatta vad hon sa. Handen sänktes i ett försök att krama flickans ena bröst. Hon reagerade våldsamt, försökte förgäves kasta sig åt sidan och sparkade det vänstra benet mot den utsträckta handen. Videobilden svängde okontrollerat och nu kunde han se Maddie igen. Hon hade fallit omkull, fortfarande fjättrad vid stolen. Under videons sista fem

SZ Mag 1206.indd 4

sekunder var kameran återigen riktad mot henne. Så blev bildskärmen svart. ”De har inte kommit med nåt krav”, sa Starkey. ”De visar bara upp henne.” ”Det är ett meddelande till mig”, sa Bosch. ”De vill att jag backar ur.”/…/ Starkey backade videon och lät den sedan långsamt rulla framåt. Maddies försök att sparka till kidnapparens utsträckta arm fick kameran att svänga åt vänster och sedan ner mot golvet. Nu syntes fönstret igen och bilden svängde tillbaka åt höger. Rummet verkade vara ett billigt hotellrum med en enkelsäng och ett bord med lampa på alldeles bakom den stol som Maddie var fastbunden vid. Bosch lade märke till en smutsig beige matta med olikfärgade fläckar på. Tapeten ovanför sängen var full av små hål efter uppspikade väggprydnader. Dessa hade möjligen avlägsnats för att göra det svårare att lokalisera platsen. Starkey backade videon till stället där fönstret syntes och frös bilden där. Det var ett avlångt fönster med en enda ruta som öppnades utåt, som en dörr. Det hade öppnats på vid gavel, och i glaset syntes en spegelbild av en stadsvy. ”Vad tror du det där kan vara, Harry?” ”Hongkong.”

2012-04-04 10:08


Harry Bosch offrar allt för sin dotter – priset han får betala är högre än han någonsin kunnat föreställa sig …

Videomeddelandet är tydligt: ge upp utredningen mot Triadmedlemmen och vi släpper din dotter – om inte är hon död!

SZ Mag 1206.indd 5

BOKNR: 3676-4

2012-04-04 10:09


Är du torr bakom öronen?

Mot sommaren

med språng!

Har du en aktiv livsstil? Gillar du att träna? Då kommer denna superpraktiska träningshandduk väl till pass! Den är tillverkad av ett mjukt material med fantastisk absorberande förmåga som garanterat gör dig torr bakom öronen. Extra smart är att handduken försetts med en liten blixtlåsförsedd ficka. Perfekt för förvaring av bl a nycklar och mobil. Så nu finns ingen ursäkt att inte packa träningsväskan! Material: microfiber, polyester och polyamid. Storlek: 70 x 100 cm. Maskintvätt 60 grader.

Sommaren närmar sig med stormsteg! Dags att ladda inför en riktigt bra semesterläsning och det gör du bäst med en spännande deckare av Michael Connelly och hans kommissarie Harry Bosch som denna gång blir inblandad i människohandel och kinesiska triader. Utöver det får du inte missa antikhandlaren Kristian Homans 40-årsjubileum, Åsa Larssons nya deckare och Jeffrey Archers äventyrsroman som bland annat utspelar sig under andra världskriget!

Pluspris

39:-

TRÄNINGSHANDDUK I MICROFIBER

Oförglömlig läsning utlovas!

Boknr: 3675-6 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 195:-

39:-

Gubbar som Still Going Strong!

40 böcker om antikhandlaren Homan! Fira en klipsk jubilar!

Artisten Björn Skifs och komikern Lennie Norman är mer aktuella än någonsin! De har inte bara gjort storsuccé med sin show Still Crazy … Skifs senaste skiva Break the spell och Normans humorspäckade bok Gubbvarning har även de blivit storfavoriter!

Björn Skifs – Break the spell

Höj ditt glas för Homan!

Tidningarna har prisat Björn Skifs senaste skiva Break the Spell och även svenska folket gillar Skifs och anser att han är Sveriges bäste soulsångare. Hans låt Break the Spell gick direkt upp som etta på Svensktoppen när den släpptes hösten 2011! 1 CD-skiva

Boknr: 3677-2 Medlemspris

189:-

99:- Gubbvarning! Personliga livsbetraktelser om att bli äldre av ståuppkomikern Lennie Norman!

Lennie Normans humorbok Gubb­ varning vänder sig till män som fortfarande tror att de är coola, men egentligen tillhör gubbgänget. En bok till dem som skrattar åt sina egna ordvitsar och har ett högt hårfäste. Boken är illustrerad med Hans Lindströms träffsäkra bilder. av Lennie Norman, 143 sid, inb, ill.

Boknr: 3485-0 Medlemspris

99:-

För 40 böcker sedan föddes den klipske antikhandlaren Johan Kristian Homan i Helgeandsmordet. Homan bor i Gamla Stan där han har sin antikhandel och ständigt hamnar i svårlösta mordhärvor. För att fira 40-års­ jubileet publiceras nu en samling Homan-noveller av allra bästa slag! Antihjälten Johan Kristian Homan är egentligen en stillsam man som vet hur man värdesätter sällsynta antikviteter, goda mat, fina viner och en riktigt välgjord Dry Martini. Men bakom den lugna fasaden döljer sig en orädd man som inte drar sig för att lägga sig i det ena mordfallet efter det andra, trots att han ständigt lovar flickvännen, Francine, tillika chef för Säpos personskyddsavdelning att hålla sig långt ifrån allt vad mord heter. Under åren har han varit inblandad i allt från marinarkeologi till KGB i Sverige. Var med och fira en stillsam men klipsk jubilar som inte tycks ha några planer på att dra sig tillbaka i första taget!

Jubileumsmord av Jan Mårtenson ca 200 sid, inb

SZ Mag 1206.indd 6

Boknr: 3678-0 Medlemspris

119:2012-04-04 10:09


Galen mördare med hämnd i sinnet!

Uråldrig gåta med makt att förgöra världen ...

Det finns en seriemördare som betytt mer än andra för profileraren Tony Hill. Nu är ex-kändisen och sociopaten Jacko Vance tillbaka. Efter tio år i fängelse är Jacko galnare än någonsin och ute efter att hämnas på Hill. Hämndens skugga är den sjunde fristående boken i serien om psykologen Tony Hill och polisen Carol Jordan, även kända från TV-serien Mord i sinnet.

Den före detta hemliga agenten Cotton Malone dras in i en livsfarlig jakt på en uråldrig gåta. Spåren leder honom till Venedig och ett hemligt sällskap som smider djävulska planer. Helt plötsligt står Malone inför motståndare som varken väjer för världskrig eller kemisk krigsföring och vars motiv hotar hela världens existens. Den som knäcker koden får makten att rädda världen – eller förgöra den …

Hämndens skugga

Venedigkonspirationen

av Val McDermid, 400 sid, inb Boknr: 3679-8 Medlemspris

SPECIALpris

89:-

Lika bra läsning som Tempelriddarens arv!

av Steve Berry, 479 sid, inb Boknr: 2836-5 Specialpris denna månad

179:-

89:Ordinarie medlemspris 189:-

Samvetslös knarksmugglare … Den svenske före detta elitsoldaten Nic Jones befinner sig i USA när han en kväll räddar livet på privatdetektiven Charlie Keeper och de blir vänner. Fyra år senare mördas Keeper sedan han kommit en politisk skandal på spåren. Även Nics liv är i fara och han flyr till Stockholm där han börjar arbeta som privatdetektiv. En ung pojkes död avslöjar att någon smugglar knark i magen på barn. Nic Jones bestämmer sig för att göra allt för att spränga knarkligan …

Av författaren till omtalade boken Brott i Sverige!

Till minne av Charlie K

Ondskan lurar i folkhemsidyllen! Våren 1945 ligger Europa i ruiner. Till Malmö anländer tiotusentals flyktingar som har drabbats av ondskan i de nazistiska förin­telselägren. Men även i den svenska folkhemsidyllen lurar ondskan. Ett mord på en polsk flykting utlöser ett händelseförlopp som får skrämmande och oanade konsekvenser. Den strävsamme kommissarien Douglas Palm möter personer från samhällets baksida och ställs inför frågor som skakar om hans tillvaro i grunden.

Bygger på verkliga händelser i 1940-talets Malmö!

Ondskans pris

av Dag Öhrlund, 310 sid, inb Boknr: 3699-6 Medlemspris

av Set Mattsson, 420 sid, inb Boknr: 3680-6 Medlemspris

249:-

249:-

Skräckfyllda hemligheter i Kirunas mörka skogar … En skräckinjagande björn härjar i Lainotrakten. Folket i bygden har länge sett spåren av den. Nu har björnen tagit en hund och en erfaren jägare från Luleå kallas dit för att skjuta den vilket han också gör. I björnens mage hittas inte bara hundrester, utan även ett människoben … Det makabra fyndet i björnmagen är bara början. Några månader senare hittas en kvinna brutalt mördad i sitt hem, ihjälstucken med flera hugg av en grep. På sovrumsväggen har någon skrivit HORA med stora svarta bokstäver. Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Hon måste hitta sambandet innan fler faller offer för en mördare utan skrupler. Men hennes envishet rör upp känslor i bygden och väcker en ilska som kan vara farlig. Mycket farlig …

Till offer åt Molok av Åsa Larsson 390 sid, inb

SZ Mag 1206.indd 7

Boknr: 3681-4 Medlemspris

Äntligen en ny deckare av Åsa Larsson författaren till Solstorm, Svart stig, Tills din vrede upphör och Det blod som spillts!

239:2012-04-04 10:09


Odla köksväxter!

Väck vårkänslorna!

Nu kommer en efterlängtad uppdatering av Handbok för trädgården med ännu fler köksväxter och odlingstips! Här finns fler än 125 olika slags grönsaker, 30 kryddväxter och 15 bärsorter. Boken vänder sig till både nybörjaren och den mer erfarne, både till den som har en stor köksträdgård och den som vill odla i kruka på balkongen.

Seden här uppe i Norden att sjunga om våren och därmed hälsa den varma årstiden välkommen går att spåra ända till medeltiden. Fortsätt med denna trevliga tradition och låt CD-skivan Vårfavoriter ge dig vårkänslor. CDn innehåller välkända visor som bl a Vårsång, Längtan till landet (Vintern rasat), Majsång, Vårvindar friska, Uti vår hage, 17 stämningsfulla Den blomsterid vårsånger! nu kommer och många fler.

Handbok för köksträdgården

Reviderad upplaga av uppskattad odlingsguide!

av Lena Israelsson, 472 sid, kart, ill. Boknr: 3683-0 Medlemspris

Vårfavoriter

269:-

CD, speltid 1 tim Boknr: 3157-5 Medlemspris

59:-

Bygg din egen bod! Bygga bodar innehåller allt för den som har planer på att bygga en trädgårdsbod till sin tomt. Här presenteras åtta bodar av varierande storlek och utseende. Med hjälp av de tydliga ritningarna och instruktionerna kan du steg för steg följa hela bygget från grunden och väggstommen till taket och fasaden. Du lär dig även snickra fönster och dörrar själv.

Bygga bodar

av Anders Jeppsson, 128 sid, inb, ill. Boknr: 3688-9 Medlemspris

259:-

Maxa träningsresultaten med LCHF! Många idrottare har upptäckt fördelarna med LCHF - "Low Carb High Fat", som innebär att man äter färre kolhydrater och mer protein. Med LCHF håller de sig friskare, har lättare för att bygga muskler och tappa fettmassa. Det här är en guide till vad som är rätt mat och rätt träning – och hur de hänger ihop. Här går man igenom olika upplägg av konditions- och styrketräning, vad som sker i kroppen och vilka resultat man kan förvänta sig. Boken innehåller även recept och veckomenyer.

LCHF & träning

av Jonas Bergqvist, 192 sid, inb, ill. Boknr: 3689-7 Medlemspris

229:-

Träna hund med nos för älgar! Att uppfostra och träna en hund till att bli en bra älghund är ett stort arbete. I den faktaspäckade, och ultimata guiden Jakt med älghund finns allt du behöver veta om du funderar på att skaffa en hund som passar för älgjakt.

Val av hund, uppfostran, träning, jakt och mycket mer!

För att få en duktig och bra älghund krävs det mycket tid och engagemang från din sida. Det är viktigt att tänka på att göra rätt och att inte stressa fram resultat. Jaktprovsdomaren och den erfarne jägaren Rolf Westerberg ger dig här en mängd råd och tips när det gäller köp av valp, uppfostran, träning och jakt. Han beskriver även vad som krävs för jaktprov, hur det fungerar att ställa ut hunden och en översikt över lämpliga älghundsraser. Denna rikt illustrerade boken innehåller dessutom en kort historisk översikt över jakt på älg och jämförelse med jakt på björn och vildsvin.

Jakt med älghund – från valp till älghund av Rolf Westerberg 128 sid, inb, ill.

SZ Mag 1206.indd 8

Boknr: 3682-2 Medlemspris

269:-

2012-04-04 10:10


Håll låda som ett proffs!

Kors vad mycket korsord!

Handbok i konsten att hålla tal vänder sig i första hand till dem som har liten eller ingen erfarenhet av att hålla tal. Men även mer erfarna talare kan ha hjälp av boken. Här finns massor av råd och tips. Och du kan låna fritt ur bokens exempel. Alla stora talare har snott från sina föregångare!

Korsord är roligt, klurigt och ett perfekt sätt för hjärnan att hålla sig i trim. Megastörsta korsords­ boken innehåller över 250 klurigheter för dig som älskar korsord, ordlekar, sudokun och andra utmaningar. Boken är framtagen av Bonnier Korsord, Sveriges största korsordsförlag.

Handbok i konsten att hålla tal

250 klurigheter – korsord, ordlekar, sudokun och andra utmaningar!

Megastörsta korsordsboken

av Hans Dahlman, ca 200 sid, kart Boknr: 3687-1 Medlemspris

220 sid, häftad, ill. Boknr: 3684-8 Medlemspris

149:-

139:-

Pippi på fåglar!

Killen vid grillen!

Denna perfekta fälthandbok innehåller hela 322 fågelarter i Sverige och Norden. Texterna beskriver fågeln med utgångspunkt i form, storlek och beteende, flyttningsförhållanden, utbredning och förekomst under året. Du får även en CD-skiva med 296 fågelläten samt en miniguide till fågelskådning. Boken är dessutom rikt illustrerad med 960 fotografier tagna av Nordens bästa fågelfotografer.

Grillsäsongen är i antågande och det är hög tid att ladda med nya grillrecept! Den här boken innehåller hundratals inspirerande recept på huvudrätter och tillbehör, efterrätter, sallader och hemgjorda marinader och mycket mera. Recepten är enkla utan onödigt krångel. Alla recept är enkelt presenterade på ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.

CD med fågelläten samt miniguide medföljer!

Norstedts fågelbok

200 heta och kryddiga grillfavoriter av Louise Pickford, 239 sid, kart, ill. Boknr: 3143-5 Medlemspris

av Lars Gejl, 456 sid, kart, ill. Boknr: 3685-5 Medlemspris

249:-

129:Grillrecept för alla tillfällen – från huvudrätt till marinader!

Kändisar in på bara skinnet! Man kan tycka vad man vill om Bingo Rimér, Sveriges mest kända och ökända fotograf, men han är en jäkel på att ta snygga bilder! Fotona på en ung, bystig Carolina Gynning och bilderna på musiklegenden Ulf Lundell etsar sig fast i minnet. Öppna boken så förstår du varför! Strippor, Hells Angels, droger och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är alla ingredienser i Bingo Rimérs liv. Men trots sitt vilda förflutna har han samtidigt lyckats bli en framgångsrik entreprenör och en erkänt skicklig fotograf. I Snapshots Bingos bästa bilder har Bingo samlat över 500 av sina egna favoritfoton. Här finns ögonblicksbilder från glamouröst nattliv men också fantastiska porträtt av såväl Victoria Silvstedt, systrarna Hannah och Magdalena Graaf som Peter Stormare och Börje Salming. Många av bilderna är så avslöjande och intima att man bokstavligen kommer kändisarna in på bara skinnet. Bakom många av bilderna döljer sig också en underhållande historia och de berättas här.

Snapshots

av Bingo Rimér Boknr: 3686-3 157 sid, inb, ill. Medlemspris

SZ Mag 1206.indd 9

Avslöjande bilder du sent ska glömma!

Naken hud och kvinnliga former utlovas!

199:2012-04-04 10:10


Historiens störste erövrare! Härföraren Djingis khan förenar mongolstammarna och beslutade sig för att vända sin starka armé mot en gemensam fiende – det kinesiska riket. Med skicklighet, list och blodiga strider erövrade han en hel kontinent och därmed blev han den störste imperiebyggaren som någonsin funnits!

Pluspris

39

:-

Bågens mästare

av Conn Iggulden, 399 sid, inb Boknr: 1768-1 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 189:-

Företagsledaren Percy Barnevik ger med sin bok Jag vill förändra världen, en unik insyn i näringslivets innersta maktkrets. Han berättar sin egen historia om karriären på Johnsons, Sandvik, ASEA och ABB, om spelet kring hans pensionsavtal, Wallenbergs roll och hur det gick till när han själv blev sinnebilden för girighet i medierna.

”Med denna bok vill jag visa hur jag tänkte, vad jag gjorde och varför, samt vilka jag mötte på vägen.” Percy Barnevik

Jag vill förändra världen av Percy Barnevik, 489 sid, inb Boknr: 3690-5 Medlemspris

39:-

239:-

Hur smart är du? Boken Frågor & svar presenterar en lärorik och underhållande frågesport där hela familjen kan tävla tillsammans. Frågesportskungen Rickard Olsson, programledare för SVT:s succé Vem vet mest, guidar dig genom frågor, svar och massor av intressanta fakta. Testa dig själv eller utmana dina vänner!

Frågor och svar – vet du bäst? av Rickard Olsson, 112 sid, inb, ill. Boknr: 3691-3 Medlemspris

159:-

Framgångssagan som kom av sig …

Titanic – en 3D-resa! Titanic är det mest berömda fartyget någonsin och nu har du möjlighet att få se hur fartyget verkligen såg ut! Med hjälp av det senaste inom digital grafik har man återskapa Titanic. Spännande färgbilder som är så verkliga att du skulle kunna tro att du var där på riktigt och CDn med fantastiska interaktiva animationer låter dig följa med på en 3D-resa du sent ska glömma!

100 år sedan Titanic sjönk!

Utforska Titanic

Boken som också är ett spel!

av Peter Chrisp, 40 sid, inb, ill. Boknr: 3692-1 Medlemspris

139:-

Svenska krigsveteraner om att leva nära döden! "Jag hade kanske legat där i tjugo sekunder när jag blev träffad i huvudet, halsen och bröstet. Jag önskar att jag hade blivit medvetslös direkt, för det var så jävla hemskt att ligga där och känna att man dör." Per-Olof Ödman, Vietnam 1967-1968. Närmare 100 000 svenskar har deltagit i konflikter jorden runt sedan andra världskrigets slut. Svenska soldater skickas tvärs över jordklotet för att tjäna sitt land i konflikter vi i allmänhet vet lite om. Nio svenska soldater som alla tjänstgjort i strid på några av världens mest krigshärjade platser, som Kongo, Afghanistan och Vietnam, berättar om sina personliga erfarenheter av att delta aktivt i en väpnad konflikt, om att leva under ständigt dödshot, om kamratskapet och rädslan och om att skjuta för att döda. Här väcks också frågorna om hur ska vi ta hand om soldaterna och deras erfarenheter när de kommer hem? Och de som inte kommer hem levande - hur hanterar vi dem och deras anhöriga?

Svenskar i strid – Veteranernas historier 1943-2011 av Anders Carlén 350 sid, inb, ill.

SZ Mag 1206.indd 10

Boknr: 3718-4 Medlemspris

219:-

2012-04-04 10:10


Belagringen

av Leningrad 872 dagar

i helvetet! Den 8 september 1941 hade tyskarna omringat Leningrad. Belägringen skulle inte hävas förrän efter två och ett halvt år och under de 872 dagar som blockaden och bombardemanget pågick skulle så många som två miljoner sovjetmedborgare dö. Hade Leningrad fallit skulle andra världskrigets – och 1900-talets historia  – sett helt annorlunda ut. Belägringen av Leningrad är en fängslande redogörelse för vad som egentligen hände i den om­ringade staden mitt under brinnande världskrig. Boken utgår från personliga historier hämtade från både tyska och ryska källor i form av dagböcker och levnadshistorier. Detta är en berättelse om civilbefolkningens ofattbara vedermödor men ger även svaren på många av de frågor som tidigare lämnats obesvarade gällande belägringen: Hur bra sköttes egentligen försvaret? Hade betydligt färre människor dött om stadens ledning gjort bättre ifrån sig? I vilken mån bidrog Stalins och Moskvas misstänksamhet mot det västorienterade Leningrad till utvecklingen? Hur nära var det att Leningrad intogs av tyskarna? Och, framför allt, hur lyckades de som var med om belägringen överleva?

Belägringen av Leningrad av Anna Reid 380 sid, inb

Boknr: 3694-7 Medlemspris

259:-

Baserad på personliga historier från både tyska och ryska källor!

Hur lyckades befolkningen överleva belägringen?

en arkeologisk resa i det medeltida Uppland! Nu kommer den åttonde delen i den hyllade bokserien med arkeologiska guideböcker. Denna gång är det Upplands medeltida lämningar som står i tur att utforskas! I Uppland är medeltiden ständigt närvarande. Längs vägarna finns runstenar, kyrkor med fantasieggande målningar, byar med medeltida rötter och borgar som vittnar om maktkamper och inflytelserika släkter. Från landets äldsta stad, Sigtuna, och Upplands övriga medeltida städer finns fantastiska fynd. Läs om detta medeltida landskap och hur de historiska platserna hänger ihop i tid och rum. Boken är rikt illustrerad med foton, teckningar samt kartor och funkar lika bra som en praktisk utflyktsguide som lärorik underhållningsläsning lata dagar i hängmattan!

Det medeltida Uppland av Johan Anund 256 sid, hft, ill.

SZ Mag 1206.indd 11

Boknr: 3695-4 Medlemspris

Arkeologisk guidebok rikt illustrerad med foton och kartor!

249:2012-04-04 10:11


Harry Hole på jakt efter iskall seriemördare! Medan den första snön faller över Oslo försvinner flera kvinnor spårlöst. När sedan det ena stympade kvinnoliket efter det andra dyker upp blir kommissarie Harry Hole säker på sin sak – Oslopolisen är för första gången en iskall seriemördare på spåren. Jakten på mördaren är full med villospår som leder polisen i fel riktning. Tiden är knapp och utrymmet för misstag blir allt mindre och mitt i stormens öga befinner sig en allt mer pressad Harry Hole …

SPECIALpris

89:-

Snabba pappa-kunskaper! Känner du någon som snabbt behöver veta hur det är att vara pappa eller är i stort behov att få veta det själv, då är Henrik Langes träffsäkra texter och teckningar om en pappas vedermödor precis vad du behöver! Följ en ung stark man från det att han får beskedet om att han ska bli pappa till det att han nio år senare är trebarnsfar och känner sig som en urvriden disktrasa. Vägen dit Henrik Langes är lång och kantad av många träffsäkra texter märkliga möten och nya livsomoch teckningar! välvande erfarenheter.

Pappa för dig som har bråttom

Snömannen

av Jo Nesbø, 472 sid, inb Boknr: 1342-5 Specialpris denna månad Ordinarie medlemspris 189:-

av Henrik Lange, 155 sid, storpocket, ill. Boknr: 3696-2 Medlemspris

89:-

119:-

Brobyggarna

Kobran

Den före detta CIA-agenten Paul Devereau får i uppdrag att förgör världens knarkhandel. Med högteknologisk utrustning, världens polis­ organisationer på sin sida och med alla medel tillåtna sprider han död och kaos i knarkkungens svarta rike.

Drygt femton år efter Estonias förlisning bestämmer sig den f d underrättelseofficeren Anton Modin, trots dykförbud, att dyka ner till vraket och ta reda på sanningen. Han vill ha rättvisa gentemot den svenska staten och inget får stå i hans väg …

Natoagenten

Eldvittnet

av Jan Guillou, 596 sid, inb

av Frederick Forsyth, 389 sid, inb

av Anders Jallai, ca 500 sid, inb

av Lars Kepler, 373 sid, inb

Boknr: 3650-9 Medlemspris

Boknr: 3638-4 Medlemspris

Boknr: 3668-1 Medlemspris

Boknr: 3584-0 Medlemspris

Jan Guillou är tillbaka med ett nytt stort romanprojekt! Brobyggarna är den första delen i en ny romansvit om 1900-talet – Det Stora Århundradet. Tre bröder växer upp i en tid där tekniska framsteg gör det mest otänkbara möjligt …

189:-

189:-

119:-

Synen som möter kommissarie Joona Linna är fruktansvärd. Rummet är nerstänkt av blod och på sängen ligger kroppen av en ung kvinna med ansiktet dolt av händerna. Hon har utsatts för mycket kraftigt våld. Vem har gjort detta och varför?

189:-

Sveriges främste gitarrhjälte! Nu talar han äntligen ut! Sveriges främste gitarr­hjälte genom tiderna, Janne Schaffer, berättar om sitt liv, de fantastiska framgångarna, berömdheter han träffat och världsturnéer han medverkat i. Biografin innehåller också en bonus-cd med unikt musikmaterial. Är det sant att Janne Schaffer en gång spelade med en ung och okänd Bob Marley i ett pannrum utanför Stockholm? Att första gitarren gjordes i slöjden med hjälp av ett glödgat stuprör? Att Pink Floyd lånade hans förstärkare på Nalen? Svaren på dessa frågor finns i boken Mitt liv som Schaffer, en berättelse om den blyge grabben från Blackeberg som fick spela med världsstjärnor som Abba, Frank Zappa, Tina Turner, Toto och Phil Collins. Detta är även en unik, inträngande, klarsynt, rolig, allvarlig och osminkad skildring av den svenska musik­ scenen under ett halvt sekel. Boken släpps i samband med Janne Schaffers jubileumsturné Music story, under våren 2012 och innehåller dessutom en bonus-CD med unikt musikmaterial.

Mitt liv som Schaffer

av Janne Schaffer Boknr: 3697-0 300 sid, inb, ill. Medlemspris

SZ Mag 1206.indd 12

Bonus-cd med unikt musikmaterial medföljer!

279:2012-04-04 10:11


Dramatisk berättelse

i krigets

skugga! Den före detta parlamentsledamoten Jeffrey Archer är numera en av de mest framgångsrika brittiska författarna med hela 120 miljoner böcker sålda. Hans politiska thrillers Kane och Abel samt Blodsbröder är två av hans mest lästa titlar. Hans senaste roman är något helt annat – men är minst lika spännande! Första världskriget är slut och i det fattiga Bristol bor den nittonårige Harry Clifton tillsammans med en hårt arbetande, ensamstående mor. Hans far jobbade i hamnen men dog under kriget. Harry själv tänker också börja som hamnarbetare så snart han slutat skolan. Men en oväntad begåvning leder honom in på en helt annan bana. Han erbjuds ett stipendium till en exklusiv pojkskola och hans liv tar en dramatisk vändning. När Harry får reda på den fruktansvärda sanningen kring sin fars död ifrågasätter han allt. Är han ens hamnarbetaren Arthur Cliftons son? Andra världskriget kommer allt närmar och Harry måste fatta ett svårt beslut: Acceptera sin plats på Oxford Universitet eller ta värvning och slåss mot Hitlers Tyskland.

Harrys sång

av Jeffrey Archer 350 sid, inb

SZ Mag 1206.indd 13

Boknr: 3698-8 Medlemspris

Av författaren till bl a Kane och Abel, Dolt motiv, Blodsbröder och Dömd till fängelse!

259:2012-04-04 10:11


En hyllning till kon

– vår vän genom årtusenden!

Det här är en bok som handlar om kor och människor, men mest om kor. De har erbjudit oss sina tjänster i nästan tiotusen år och nu är det på tiden att vi hyllar det djur som förmodligen betytt mest för oss människor. Följ med ut i kohagen och var med på ett riktigt kosläpp! Medan vintern rasat … och Sköna maj känns lite förlegat är kosläppet djuriskt tidlöst. Kosläppet är på väg att ersätta Valborg. Över femtiotusen svenskar kommer varje år och tittar på kosläpp – vårritualen när korna släpps ut i hagen efter månader instängda i ladugården. Man blir själv lycklig av att se bocksprång och tjurrusningar. Samma sköna känsla förmedlas i den här unika boken som är en stor hyllning till våra kor. Korna har fött oss, stött oss och hållit oss sällskap i tusentals år. Här får vi följa med på en oförglömlig resa i ord och bild genom svenska landskap och århundraden. På färden möter vi stora personligheter på Ur innehållet: båda sidor om gärdsgårdar och elstängsel.

Kor. En kärlekshistoria av Åsa Ottosson 248 sid, inb, ill.

Boknr: 3700-2 Medlemspris

359:-

Utnämnd till Årets Pandabok 2012!

• Kossornas festdag och mjölkbondens vardag • Kornas landskap • Fäbodar och mathantverk Liten ko-ordbok från A till Ö

MEDLEMSREGLER Böckerna i SpänningsZonen – bara stora författares verk. Varje bok i SpänningsZonen har valts ut med största omsorg för att motsvara högt ställda krav på skön och avkopplande läsning. Ett spännande och variationsrikt urval av populära och toppaktuella storsäljare, med bra underhållning som gemensamt kännemärke. I medlemstidningen som du får 13 ggr/år kan du läsa mer om alla de spännande böcker som du nu har tillfälle att välja bland.

någon annan försändelse. Vi förbehåller oss rätten att skicka beställda böcker mot postförskott. Vill du avsluta ditt medlemskap så går det bra att skriva, skicka e-post eller ringa till oss. Vi behöver då dina adressuppgifter och medlemsnummer. Skriv inga meddelanden på svarskortet det kan försena din beställning. Du har givetvis 14 dagar ånger-/returrätt. Eventuell retur skickas tillsammans med fakturan till Samdistribution, 173 80 Stockholm. Returportot står du själv för.

Månadens bokval Varje månad får du klubbens medlemstidning som bl a presenterar nästa månads bokpaket. Vill du endast ha månadens bokpaket gör du ingenting, då kommer paketet bekvämt hem till dig med posten och du betalar det i efterskott. Du har 14 dagars full retur-/ångerrätt från det att du mottagit din bokförsändelse. När månades bokpaket består av två böcker kan du också välja att köpa varje bok separat till ordinarie medlemspris. Då måste du komma ihåg att avbeställa bokpaketet.

BETALNINGSVILLKOR Tillsammans med dina beställningar kommer en faktura med ett inbetalningskort. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum. Vid ev. försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på f n 50 kr. Pack och porto på f n 39 kr tillkommer oavsett antalet beställda böcker/ artiklar i paketet. Samtliga priser och avgifter inkluderar gällande moms. OBS! Vid betalning på annat sätt än via inbetalningskortet, ange medlemsnummer.

BESTÄLLNING/AVBESTÄLLNING När du vill beställa andra böcker ur tidningen gör du det enklast på www.spanningszonen.se eller per telefon 08-696 88 50 dygnet runt. Du kan även fylla i vilka böcker du vill ha på svarskortet och skicka in det till oss. För att underlätta hanteringen ber vi dig att inte klistra igen eller tejpa svarskortet! Vill du inte ha månadens bokpaket kan du dygnet runt göra din avbeställning på vår hemsida, via telefonnummer 08-696 88 50 eller posta svarskortet före det datum som står angivet på svarskortet. Svarskortet måste skickas separat och får inte bifogas

Kundservice Box 3159, 103 63 Stockholm. Tel: 08-696 88 50. Telefontid: 08.00 –18.00. Hemsida www.spanningszonen.se E-post kundservice@sz.bonnier.se Kom ihåg att ange ditt medlemsnummer

Ansvarig utgivare Stina Örtbrant Adress Sveav 56, Box 3159, 103 63 Stockholm Formgivning DESIGNSTORM tryckeri sörmlands grafiska, katrineholm

SZ Mag 1206.indd 14

Praktverk med unika fotografier och detaljerade akvareller!

Bonnier AB (där SpänningsZonen ingår) äger ett gemensamt register över koncernens kunder. Registret innehåller namn, personnummer, adress/teleadress, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter om dina produkter. Till dina grundläggande uppgifter påförs områdesbaserade och statistiskt beräknade profiler med utgångspunkt från din bostadsadress. Profilfaktorer för området är utbildning, civilstånd, ålder, boendeform och bostadsortens läge, inkomstnivå, antal barn, resvanor och livsstil. Uppgifterna insamlas från dig, genom dina inköp, eller från annan källa, t.ex. från offentligt tillgängliga register och databaser. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till samarbetspartners utanför Bonnierkoncernen. Personuppgifter sparas under den tid du har en pågående prenumeration (medlemskap) och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Bonniers. Våra kunder väljer ofta att till fördelaktiga villkor teckna sig för nya engagemang efter en tids uppehåll. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv prenumerations- eller medlemsperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring.

2012-04-04 10:12


Harry Bosch-deckare av bästa kaliber!

Frankeras ej! Spänningszonen betalar portot

SPÄNNINGS

Svarspost Kundnr 110 658 202 110 88 Stockholm

Beställ Månadens bokval!

Klassikern bland svenska bilatlaser!

Pinsammare än så här blir det inte!

Motormännens Sveriges vägatlas räknas som en klassiker bland svenska atlaser och ges ut i en ny utgåva varje år. I kartorna finns information om sevärdheter, turistinformation, vägavstånd, trafikplatsnummer med mer. Atlasen innehåller också stadskartor, vägmärken, båt- och färjelinjer, temakartor om samtliga landskap, län och svenska världsarv.

Här bjuds du på vanliga människors mest pinsamma stunder, värsta klantigheter och jobbigaste ögonblick. Eller vad sägs om berättelser som Prutten i direktsändning eller Brännmärket från bastuaggre­gatet? Dessutom innehåller boken korkade citat från kändisar, skrattretande bortförklaringar från politiker och idrottare, språkliga klavertramp och mycket mer pinsamheter.

Sverige Vägatlas 2012

Pinsamt!

290 sid, mjukband, ill. Boknr: 3701-0 Medlemspris

128 sid, häftad, ill. Boknr: 3702-8 Medlemspris

249:-

139:-

Antarktis – den sista outforsk ade kontinenten! DVD-boxen I pionjärernas fotspår innehåller tre riktiga äventyrsfilmer om kapplöpningen till Sydpolen. Följ med på spänningsladdade upptäcktsresor och upplev människors dramatiska möte med den sista outforskade kontinenten. Den farofyllda expeditionen till Sydpolen blev århundradets största äventyr. Vem skulle bli först att besegra Antarktis? 1911 inleddes kapplöpningen mellan norrmannen Amundsen och engelsmannen Robert Scott - en dramatisk expedition med livet som insats. Filmen Kapplöpningen mot Sydpolen skildrar denna dramatiska resa. Några år senare gick polarforskaren Shackletons fartyg förlorat i ismassorna. Filmen Shackleton berättar hur besättningen, mot alla odds, lyckades de hålla sig vid liv i fyra månader, innan räddningen äntligen kom.

I pionjärernas fotspår 3 DVD-skivor Speltid: 10 tim 25 min

SZ Mag 1206.indd 15

Boknr: 3703-6 Medlemspris

Innehåller filmerna: • Shackleton • Kapplöpningen mot Sydpolen • Expedition Antarktis

189:2012-04-04 10:12


VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

SVARSKORT sverige porto betalt

B

SVARA SENAST DEN

6/6

1206010 Mina PREMIER

Mina beställningar

boknr titel

KANONPREMIE Ja, tillsammans med Månadens bokval vill jag ha Kanonpremien Digital multiklocka för bara 39:3674-9

PLUSPREMIE Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Träningshandduk i microfiber för bara 39:- 3675-6 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Bågens mästare av Conn Iggulden för bara 39:- 1768-1 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Digital multiklocka för bara 59:3674-9

Specialpriser

Jag vill ej ha Månadens bokval denna gång. Nr: 3676-4

Venedigkonspirationen av Steve Berry, sid 7. Specialpris 89:- 2836-5

Gör du ingenting får du automatiskt Månadens bokval skickat till dig.

Snömannen av Jo Nesbø, sid 12. Specialpris 89:- 1342-5

Missa inte!

Har du flyttat? Fyll i här:

En hyllning till kon!

Namn

Kor – En kärlekshistoria Boknr: 3700-2 Medlemspris

Gatuadress

359:-

Postnr/ ort

BESTÄLLNINGAR/AVBESTÄLLNING GÖR DU ENKLAST PÅ: WWW.SPANNINGSZONEN.SE ELLER PER TELEFON 08-696 88 50 DYGNET RUNT

Mjukstart för morgontrötta! Det är inte alltid roligt att gå upp på morgonen, men denna snygga multi­ väckarklocka med bland annat musikalarm och snoozefunktion kommer att göra dina morgnar betydligt angenämare. Så missa inte detta fina premieerbjudande, endast för SpänningsZonens medlemmar! Morgonstund har guld i mun … eller kanske inte. För de flesta kommer morgonen alltid för tidigt och ljudet av den förhatliga väckarklockan är det värsta som finns. Men med denna digitala multiklocka kan du välja att starta dagen med skön musik istället för ett ilsket ringande. Denna väckarklocka, med blått LED-ljus, kan så mycket mer än bara väcka dig på morgonen. Förutom musik som väckningssignal samt snoozefunktion har den även en kalender, en digital termometer samt timer. Dessutom kommer du aldrig att missa en födelsedag igen då du kan programmera in alla de viktigaste födelsedagarna i klockan och sedan få påminnelser i form av en födelsedagsmelodi.

Digital multiklocka Nr: 3674-9

39:-

Kanonpremiepris vid köp av Månadens bokval Ordinarie medlemspris 160 kr

SZ Mag 1206.indd 16

Pluspremiepris om du samtidigt köper en bok ur detta nummer Ordinarie medlemspris 160 kr

kanonPREMIE

39:-

Kalender, termometer, timer, födelsedags­ påminnelser …

Vit digital multiväckarklocka. Format: 13 x 6 cm. Bruksanvisning på svenska samt 3 st AAA batterier medföljer.

59:2012-04-04 10:12

Spänningszonen nr 6 2012  

bokklubb, medlemstidning, deckare, thrillers

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you