Page 1

ACTION / DECKARE / THRILLERS 2011:07

PAKETPRIS

Tenniskungen Björn Borg – sportlegend och världstjärna!

SZ Mag 1107.indd 1

Nordiska kriget i Finland!

Världens största rockband i närbild!

2011-05-18 09.13


Möt Ian Rankins nya kommissarie Malcom Fox

– lika tuff som John Rebus!

Efter den stora framgången med böckerna om John Rebus påbörjar den prisbelönte brittiske författaren Ian Rankin här en ny deckarserie, med den kompromisslöse kommissarien Malcom Fox i huvudrollen – en man minst lika tuff och hårdbarkad som Rebus! Ett vinterkallt Edinburgh. Kommissarie Malcolm Fox, vars smeknamn är Foxy, kliver in i stadens polishus. Han anses inte vara en listig räv utan snarare en björn. Långsam och enveten, och ibland till och med skräckinjagande. Fox är en frånskild man som tidigare haft alkoholproblem men sedan fem år tillbaka inte dricker starkare drycker än kaffe eller tomatjuice. Han tummar gärna lite på reglerna för att nå dit han vill. Något som långt ifrån uppskattas av hans överordnade. Fox arbetar med polisens internutredningar, en avdelning som av kollegorna ibland kallades för Den mörka sidan. De som jobbar där har i uppgift att undersöka anklagelser mot andra poliser. De snokar upp rasism och korruption och hittar mutor och poliser som ser åt andra hållet. Ett minst sagt impopulärt jobb inom poliskåren, och fienderna är många. Fox tar hand om de speciellt svåra och känsliga fallen och nu har ett alldeles extra tufft ärende hamnat på hans skrivbord.

SZ Mag 1107.indd 2

Den till synes oförvitlige kollegan Jamie Breck misstänks för att sprida barnpornografi på internet, och Malcolm Fox får i uppdrag att undersöka om det ligger någonting i anklagelserna. Den som informerar honom är Annie Inglis på avdelningen för brott mot barn. En attraktiv kvinna som får Fox på fall och för att få hennes uppmärksamhet gör han saker han inte borde göra … Malcolm Fox har en syster, Jude, som han inte står särskilt nära. Anledningen är att Fox avskyr systerns pojkvän Vince, en brutal och osympatisk typ som regelbundet misshandlar Jude. Så en dag hittas Vince vid en avsides belägen rivningstomt, brutalt ihjälslagen. Skallen hade krossats med något tungt och håret var indränkt i blod. Det visar sig att ingen mindre än Jamie Breck ska utreda fallet, och Fox får anledning att kontakta honom. När Fox lär känna Breck lite närmare förändras hans bild av honom drastiskt. Till sin förvåning visar han sig vara både kompetent och sympatisk. Och Fox kan inte låta bli att

2011-05-18 09.14


Utredning går över styr, Fox tvingas bryta mot reglerna, och dessutom blir han själv misstänkt för mord! Spännande ödesdrama om tillit och svek av författaren till de uppskattade kriminalromanerna om John Rebus!

”Det finns ingen brittisk kriminalförfattare som kan mäta sig med Ian Rankin.” The Times ”Här är Rankins prosa lika kraftfull och valörrik som i de bästa Rebusromanerna /…/.” Göteborgs-Posten

fundera över hur mycket sanning det egentligen ligger i anklagelserna mot Breck? Utredningen blir allt annat än lätt och problemen hopar sig då Malcom Fox upptäcker att han dessutom motarbetas av starka krafter inom poliskåren. Han känner sig tvungen att på allvar börja bryta mot de regler som han själv har till uppgift att upprätthålla. När han till råga på allt själv blir misstänkt för mordet på systerns sambo växer sig hans misstro allt större. Vem, om någon, vågar han lita på?

Första boken i ny deckarserie av brittiske deckarförfattaren Ian Rankin!

PAKETPRIS

PAKETNR: 3190-6

MISSTRO

av Ian Rankin, 454 sid, inb Originalets titel: The Complaints. Översättning: Göran Grip

Specialpris 109:-

när du också köper Bad Boy av Peter Robinson. Paketnr: 3190-6 Ordinarie medlemspris 189:- Boknr: 3182-3

SZ Mag 1107.indd 3

2011-05-18 09.15


Svårt prövad Alan Banks står inför en

galen psykopat som

inte tvekar att d

”Herregud! Vad har du gjort?”

Tracy stod bara där och stirrade ner på Annies kropp som låg på det trasiga bordet bland krossade glas och tallrikar. Annies ansikte var askgrått och täckt av svett. Det syntes inte särskilt mycket blod, bara två kladdiga fläckar i hennes gula topp. Men det betydde inte mycket. Hon kunde ha inre blödningar.”

Du har dödat henne!” Tracy Banks borde ha känt på sig att något var allvarligt fel med Jaffar McCready, den snygge killen som hon tagit med till sin far Alan Banks stuga ute på landet. Banks är på semester och kommer inte tillbaka förrän om några dagar. Och Jaff behöver komma iväg ett tag, egentligen gömma sig för polisen visar det sig, men Tracy är förblindad av passion så hon ser inte faran förrän det är för sent … Alltsammans tog sin början några dagar tidigare då mamman till Tracys väninna Erin dyker upp på polisstationen och vill prata med Alan Banks. Det blir istället kriminalkommissarie Annie Cabbot som tar sig an kvinnan som berättar att hon funnit ett skarpladdat vapen i sin dotters rum. En beväpnad polisstyrka skickas till huset för att undersöka saken. Men något går fruktansvärt fel och i tumulten som inträffar dödas flickans pappa av misstag. Så inleds en utredning som snabbt går i helt oväntad riktning. Annie inser till sin förskräckelse att Alan Banks dotter Tracy är inblandad, och att hon just nu svävar i livsfara. Vapnet som man fann hos väninnan visar sig tillhöra Jaff. Samtidigt lever Tracy och Jaff rövare bland fadern märkesviner och CD-samlingar. Jaff tror sig vara säker där och är helt ovetandes om att Tracys far är den omtalade överkommissarie Alan Banks. Men så knackar det plötsligt på dörren och utanför står Annie Cabbot.   Så vänder Tracys drömvistelse med en åtrådd man till en mardröm utan slut. Jaff visar sig vara en lynnig

SZ Mag 1107.indd 4

och mycket oberäknelig knarklangar som är i stånd att krossa mer än bara Alan Banks gedigna CD-samling. Av rädsla för att bli tagen av polisen skjuter Jaff Annie med två skott, ett i axeln och ett i bröstet och flyr sedan ut ur huset och tvingar med sig en chockad Tracy. Snart inser hon att Jaff har tagit henne som gisslan, han ser henne endast som en handelsvara som kan betyda friheten för honom men något helt annat för henne. Inte nog med att Jaff är jagad av polisen, han har även en hämndlysten maffiaboss i hälarna, som börjar bli alltmer desperat. Det dröjer inte länge förrän även Alan Banks kopplas in på fallet. Ganska snabbt inser han att det är betydligt mer komplicerat än man först trott och att han måste ta mycket stora risker för att lösa det. Hur ska Tracy klara en galen psykopats alla nycker? Ska den svårt skadade Annie Cabbot överleva? Ska Banks finna sin dotter i tid, och till vilket pris? Den här gången handlar det inte bara om att sätta karriären på spel, den här gången är insatsen hans dotters liv.

BAD BOY

av Peter Robinson, 382 sid, inb Originalets titel: Bad Boy. Översättning: Jan Malmsjö

Specialpris 109:-

när du också köper Misstro av Ian Rankin. Paketnr: 3190-6 Ordinarie medlemspris 189:- Boknr: 3183-1

2011-05-18 09.15


ör en

döda! Av författaren till bl a I ondskans spår, En lek med eld, I djävulens sällskap, Mörkrets alla färger och många fler Alan Banks-deckare!

”/…/ för den som liksom jag gillar riktigt bra brittiska deckare.” Skånska Dagbladet

Hans eget hem blir brottsplats och hans dotter tagen som gisslan av en man utan gränser!

Alan Banks står inför ett svårt beslut – ska han bryta mot lagen för att rädda sin dotter?

PAKETPRIS

PAKETNR: 3190-6

SZ Mag 1107.indd 5

2011-05-18 09.15


Sommar-

läsningen

är räddad! Månadens bokval innehåller två av Storbritanniens bästa kriminalförfattare, Ian Rankin och Peter Robinson. Det är riktiga kvalitetsdeckare, välskrivna och med oerhört spännande intriger. Deckare som dröjer sig kvar i minnet länge. I Peter Robinsons Bad boy får överkommissarie Alan Banks en otrevlig överraskning när han återvänder efter semestern. Hans kollega Annie Cabbot har blivit skjuten och är svårt skadad och Banks dotter har tagits som gisslan av en knarklangare som inte drar sig för att döda … Ian Rankin introducerar en ny tuff polis i sin nya deckare Misstro. Malcolm Fox, jobbar som intern utredare och har hand om extra känsligt fall. En kollega misstänks vara medlem i ett pedofilnätverk, vilket leder till en svår utredning där Fox till slut känner misstro mot alla i sin omgivning – vem kan han lita på?

Håll koll på fukten!

Pluspris

49:-

Med den här smidiga fuktmätaren kan du enkelt och snabbt mäta eller indikera fukt i olika material som till exempel trä, gips, masonit och plywood. De vassa stiften i framkanten på instrumentet förs enkelt in i materialet och lämnar knappt några spår. Vid mätning i trä kan fuktkvoten i % H20 läsas av direkt på mätaren bredvid de tydliga lysdioderna. Vid mätning i andra mjuka material ger mätaren ett värde, en så kallad "fuktekvivalent". Med hjälp av det värdet kan du jämföra olika mätpunkter på ett och samma material för att se att du inte har förhöjningar någonstans, vilket skulle kunna indikera en fuktskada.

Passa på! Tillfälligt parti!

FUKTMÄTARE

Boknr: 3173-2 Premiepris när du köper en valfri bok (ej premie) Ordinarie medlemspris 499:-

49:-

Mäter fukt i t ex trä, gips, masonit och plywood!

Sveriges mest älskade musiklegender! Tre fantastiska svenska musikartister och deras liv samlade i en unik DVD-box. I filmen Resa till Taube! möter vi vår folkkäre poet Evert Taube i hans diktnings landskap, i Bohuslän, i Stockholms skärgård och i Argentina. Cornelis Vreeswijk porträtteras i filmen Cornelis! riksbusen som blev poet och skrev visor som älskas av hela svenska folket. I Underbart är kort! träder en annan älskad artist fram – Monica Zetterlund. ”En blond negress från Värmlands huldraskogar”, som Tage Danielsson har kallat henne.

Unika filmer om Evert Taube, Cornelis Vreeswijk och Monica Zetterlund!

Tre svenska musiklegender 3 DVD, speltid 475 min Boknr: 3184-9 Medlemspris

389:-

Björn Borg – en sportlegend och världsstjärna! Björn Borg har utsetts till "Århundradets svenska idrottsman" av Svenska Idrottsakademin och rankats som världsetta under 109 veckor. En av hans mest omtalade bedrift var de fem raka Wimbledontitlarna. Upplev matcherna igen genom den här oavbrutet spännande boken! Den välkände sportjournalisten Sune Sylvén har skrivit en oavbrutet spännande bok om Björn Borgs alla matcher i Wimbledon. Tennislegenden själv har bistått med kommentarer och synpunkter. Läs om Borgs heroiska insats i Wimbledon under 1980 års final mot den amerikanske storspelaren John McEnroe. Matchen klassas som ett av de största idrottsögonblicken någonsin. Som så många gånger tidigare red Borg ur stormen och vann sin femte raka Wimbledontitel. Detta är idrottshistoria, nostalgi och minst lika gastkramande att läsa som det var att följa matcherna när det begav sig.

Björn Borg och Wimbledon av Sune Sylvén 176 sid, inb, ill.

SZ Mag 1107.indd 6

Boknr: 3185-6 Medlemspris

Björn Borg kommer med egna kommentarer och synpunkter!

Upplev Björn Borgs alla Wimbledon-matcher igen – lika gastkramande som de var då!

239:2011-05-18 09.15


Hämnd och hemligheter i ruggig thriller ! Författaren Håkan Östlundh har tidigare skrivit fyra romaner om Gotlandspolisen Fredrik Broman nu kommer han med sin efterlängtade femte bok, Inkräktaren, en nervkittlande och grymt ruggig historia om svek, hämnd och mörka hemligheter som aldrig borde komma fram i ljuset.

Av författaren till Dykaren, Terror, Blot och Jag ska fånga en ängel!

När de nyblivna Fåröborna Henrik och Malin och deras barn kommer hem efter semestern gör de en skrämmande upptäckt. Någon har varit inne i huset. Ögonen på familjefotot är utstuckna och snart börjar även anonyma hotbrev komma. De står som handfallna inför hoten som drabbar dem. Vem vill skada familjen, och varför? Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. Men när hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Detta är bara början ... Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid – väntar på rätt tillfälle att utkräva sin hämnd.

Inkräktaren

av Håkan Östlundh 460 sid, inb

Boknr: 3188-0 Medlemspris

Den efterlängtade femte delen i deckarserien om Fredrik Broman!

219:-

Mördaren följer alkemins alla principer … Glaskonstnären Justus Hartman kidnappas från Visby lasarett. Justus är en av de sista alkemisterna som kan ha kunskapen om hur man gör guld. Nu är någon ute efter hemligheten. En man hittas död i en glaskista på Kosta Art Hotell och polisen Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Men hon hindras att följa sin intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en fanatisk mördare.

Enastående äventyrsberättelse! Den unge ficktjuven John Jacob Turnstile ska just börja avtjäna ett livstidsstraff när han i stället får möjlighet att följa med som betjänt åt den lynnige sjökapten William Blight på det ökända skeppet Bounty. Det som Turnstile tror vara en biljett till frihet visar sig snart vara raka motsatsen. Den dramatiska expeditionen till Tahiti slutar med att besättningen gör myteri. Och snart vet inte den unge Turnstile vem som är vän och fiende.

Myteriet på Bounty

av John Boyne, 300 sid, inb Boknr: 3187-2 Medlemspris

Alkemins eviga eld

249:-

av Anna Jansson, 313 sid, inb Boknr: 3186-4 Medlemspris

259:-

”Historieberättande när det är som bäst. Kan jämföras med William Goldings Flugornas herre.” The Independent, UK

Han var långt ifrån ett helgon … "Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag. Sven-Gunnar Erlandsson var enligt alla källor en varm och generös människa, med ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll, och ett stort engagemang för samhällets utstötta. Han är näst intill ett helgon. Därför har kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans arbetslag svårt att förstå vem som skulle vilja mörda honom. Det enda man har att gå på är en blöt papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Var han en pokerfuskare som blivit kallblodigt avrättad? Utredningen leder Hammarby­poliserna till mörka skräckinjagande platser de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.

Helgonet

av Carin Gerhardsen 336 sid, inb

SZ Mag 1107.indd 7

Boknr: 3189-8 Medlemspris

Nytt blodigt kriminalfall för Hammarbypolisen!

Av författaren till kriminalromanerna Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn och Vyssan lull!

249:2011-05-18 09.16


Det bästa på Island!

Lite mer än bara en fågelbok!

10 i topp-guiden till Island tar dig raka vägen till det bästa som denna mytomspunna ö har att erbjuda. Dussintals topplistor – från öns mest storslagna vattenfall till museer, festivaler, barer, restauranger och hotell – ger all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Listan över saker man bör undvika sparar också tid och pengar. Du hittar snabbt rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna och de många mindre kartorna inne i boken.

Här presenteras cirka 100 av våra vanligaste fågelarter med fotografier och beskrivande text. Här går att läsa om vad de äter, hur de bygger sina bon, var i landet de förekommer och om de flyttar söderöver när vintern närmar sig. Den medföljande cd:n innehåller fågelläten. I boken kommenteras också lätena, vilket underlättar identifikationen ute i naturen.

Våra fåglar & deras läten Nu med extra utvikskarta!

Island

144 sid, häftad, ill. Boknr: 3191-4 Medlemspris

av Hannu Jännes, 64 sid, inb, ill. Boknr: 3192-2 Medlemspris

99:-

100 vanliga fågelarter med foton och text! CD-skiva med fågelläten medföljer!

99:-

Manlig necessär i svart! Skaffa dig en snygg, necessär – lika bra på resan som i badrummet! Denna necessär är cirka 28 x 16 x 7 cm stor och rymmer allt från rakhyvel och duschkräm till tandborste och deodorant. Necessären är sydd i slitstark, svart canvas och är fodrad inuti. I tre invändiga nätfickor förvarar du enkelt flaskorna stående och necessärens stora öppning gör det lätt att nå burkar och andra prylar. Necessären stängs med ett rejält blixtlås och har dessutom ett praktiskt handtag.

Svart necessär Boknr: 4124-4

29:-

Fyndpris!

Fyndpris Ordinarie pris 129:-

Odla egna grönsaker! Imponera på dina vänner genom att bjuda på egenhändigt odlade grönsaker. Det spelar ingen roll om du har en stor trädgård eller en liten balkong. Här får du en mängd praktiska tips och råd om hur du går till väga. Läs om hur du förbereder grönsakslandet, vad och när du ska plantera, förökning, skadedjur, skörd och lagring ja, allt du behöver veta för att lyckas med din grönsaksodling.

200 gröna tips för kökslandet av Richard Bird, 240 sid, kart, ill. Boknr: 3193-0 Medlemspris

139:-

Begränsat lager!

Renovera inne och ute! Detta är boken som hjälper dig med allt från större renoveringsprojekt till mindre inredningsarbeten. Du får tips om målning, tapetsering, golvläggning, kakelarbeten, eldstäder, uteplatser, staket, skorsten och mycket mer. Foton och teckningar guidar dig till ett lyckat resultat!

Gör det själv

av Dag Thorstensen, 360 sid, kart, ill. Boknr: 3194-8 Medlemspris

289:-

Den kompletta handboken för allt i huset!

Vitlök, sparris, rödbeta, potatis, chilipeppar, spenat och mycket, mycket mer!

Friskare och hälsosammare liv med LCHF Har du diabetes eller ligger i riskzonen? Här kommer en bok som är mer än en kokbok. Du får praktisk handledning i att komma tillrätta med kostrelaterade problem. LCHF är en kost med få kolhydrater men desto mer fett. Blodsockernivån håller sig jämn och kroppen får en chans att bränna fettet. Boken är lättsamt skriven och innehåller läckra recept och härliga, inspirerande fotografier! Av författaren till kostguiderna

Diabetes? Nej tack!

Fettskrämd och Ät fet mat!

av Lars-Erik Litsfeldt, 176 sid, inb, ill. Boknr: 3195-5 Medlemspris

259:-

SZ Mag 1107.indd 8

2011-05-18 09.16


15 minuter till toppform!

Het erotisk klassiker!

En kvarts intensivträning om dagen är allt du behöver för att komma i toppform! Här har före detta proffsboxaren Paolo Roberto satt ihop 12 effektiva hemträningsprogram som är indelade i olika träningsnivåer, från nybörjare till elit. Du använder din egen kropp som redskap när du gör övningarna. I tydliga färgfoton visar Paolo själv precis hur du ska gå till väga.

1926 gavs denna erotiska roman ut anonymt och den anses nu vara en klassiker inom den erotiska litteraturen. Mammas tre flickor är ett kammarspel som hand­lar om en ung students möte med en familj av prosti­tuerade: mamma Teresa och hennes dött­rar Charlotte, Mauricette och Lili. Här får vi ta del av deras livshistoria och erotiska Rikligt illustrerad! äventyr. De erotiska fantasierna är kittlande heta och bitvis chockerande ännu i våra dagar. Denna utgåva är dessutom rikligt illustrerad.

Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto av Paolo Roberto, 100 sid, inb, ill. Boknr: 1125-4 Medlemspris

169:-

80 effektiva övningar visas med tydliga färgfoton!

Mammas tre flickor

av Pierre Louÿs, 216 sid, inb, ill. Boknr: 3220-1 Medlemspris

219:-

Största korsordboken! I Största korsordsboken samlas mängder av lättsamma, underhållande och omväxlande korsord, bildkryss, krypton, sudokun, ordlekar och annan hjärngympa för hela familjen. Här finns knepiga och roliga utmaningar för alla åldrar och smaker. Olika svårighetsgrader gör att både den vane och ovane korsordslösaren hittar något som passar.

Stora korsordsboken 7 110 sid, häftad, ill. Boknr: 3221-9 Medlemspris

109:-

Korsord, sudokun, ordlekar mm för såväl nybörjar som proffs!

Grilla med tv-kocken Per Morberg! Nu har skådespelaren och kokboksförfattaren Per Morberg tagit sig an den kära sommarsysslan grillningen. Han helgrillar gärna en spädgris om tillfälle ges, men han sätter lika villigt grillgaffeln i entrecôte, halstrad råbiff, fläskkarré, kyckling, sparris, gös och lax, eller varför inte ett fruktspett med chokladsås? I denna ultimata grillbok bjuder Morberg på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd!

NU till LÅGPRIS!

Morberg grillar

av Per Morberg,108 sid, kart, ill Boknr: 3197-1 Medlemspris

209:-

Den kompletta samlingen av Pang i bygget! Vem minns inte den arrogante och lätt psykopatiske hotellägaren Basil Fawlty, hans gnälliga fru Sibyl och den frustrerande servi­tören Manuel från Barcelona? Här får du hela TVserien plus extramaterial, kommentarspår av John Cleese samt förlängda intervjuer med skådespelarna. Det är över 8 timmars underhållande speltid med John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs och Connie Booth. Samlingen är digitalt restaurerad för bättre bild och ljud.

Pang i bygget

3 DVD, speltid 8 tim Boknr: 3198-9 Medlemspris

389:-

SZ Mag 1107.indd 9

Innehåller 3 DVD-filmer, remastrad utgåva med nytt extramaterial!

Knep och knop! Vare sig du fiskar, klättrar, seglar eller behöver använda ett rep i trädgården så finns en särskilt lämpad knop att använda. Detta är en handbok som bör finnas i varje segelbåt, sommarstuga och fiskeväska. Knophistorikern Geoffrey Budworth presenterar här de 60 mest användbara knoparna. Boken innehåller tydliga steg-för-steg-illustrationer Lär dig knyta 60 samt en enkel översiktstabell för användbara knopar! vilken knop som lämpar sig bäst vid olika tillfällen.

Knopar – För sport och fritid av Geoffrey Budworth, 96 sid, kart, ill. Boknr: 9285-8 Medlemspris

69:-

2011-05-18 09.16


Nordiska kriget i Finland – en tid då djävulen styrde över Gud!

I Djävulens krig skildras det stora nordiska kriget i Finland, hatet och förföljelserna under det ryska förtrycket så som de samtida upplevde det. Det utspelade sig mellan åren 1713 och 1720 då Peter den store ockuperade landet. En mörk tid då det sades att djävulen hade övertag över Gud.

Skrämmande berättelse om ondska och ett lands förfall under kriget!

Gustav Lillbäck föddes i Uleåborg då kriget bröt ut och växte upp i en atmosfär av krigspropaganda och skräck. Som ung man kidnappades han av ryssarna och skolas till tolk och slavsoldat. Han återvänder sedan för att skövlade sin egen hembygd. Lillbäck flydde så småningom, men blev arresterad och skickad till Stockholm där han ställdes inför domstol. Under rättegången försvarade han sig genom att hävda att han bara lydde order. Så började en utdragen rättegång under vilken det uppdagades hur människans ondska tar över när svåra omständigheter råder. Historikern Kustaa Vilkuna, Finlands svar på Peter Englund, skildrar här den unge mannens öde och ger en unik bild av krigsåren 1700-1721.

Djävulens krig

av Kustaa H. J. Vilkuna 350 sid, inb

Boknr: 3202-9 Medlemspris

289:-

En mexikansk Gomorra! Kropparna efter två militära underrättelseagenter förklädda till bönder hittas i Mexiko 2009. Intill liken finner man ett meddelande: "Ni kommer aldrig att fånga El Chapo." Narkotikabossen Joaquin "El Chapo" Guzman är världens mest efterspanade man. Här berättas den blodiga historien om El Chapo och om kampen för att ställa honom inför rätta. Författaren har följt El Chapo i spåren och intervjuat kartelledare, poliser och amerikanska DEA-agenter. Ett reportage om det mexikan-

Jakten på El Chapo

av Malcolm Beith, 300 sid, inb Boknr: 3200-3 Medlemspris

ska drogkriget – lika spännande som en thriller!

239:-

”Som en roman av John Grisham, fast allt är sant.” Sunday Times Sydafrika 1987. Fyra medlemmar i ett specialförband inom ANC är anklagade för högförräderi och riskerar att dömas till döden. Försvarsadvokaten Peter Harris uppgift är att se till att de får en rättvis rättegång, men han möts av ett övermäktigt motstånd från såväl polis som åklagare. Det blir en kamp mot klockan. Kommer han hinna rädda deras liv...?

I terrorns tid

av Peter Harris, 349 sid, inb Boknr: 3201-1 Medlemspris

259:-

Sanna historia om Sydafrikas mest uppmärksammade rättegångsfall!

Unikt historiskt praktverk om första världskriget! Det finns många böcker om första världskriget på marknaden – men ingen som den här! De fler än 30 medföljande faksimilföremålen gör att du bokstavligen håller historien i dina händer när du bläddrar i denna unika bok! Fotografier, kartor, dagböcker, telegram, propagandamaterial, skisser, brev, militära dokument, en parlör – det är några av de trettio faksimil­ föremål som medföljer i den här boken. Alltsammans kan du ta på, veckla ut, studera närmare. Det är saker som hittills bara har visats på museer eller legat dolda i arkiv. Resultatet blir en mycket levande skildring av första världskriget och ger en fascinerande inblick i soldaternas skyttegravskaos. Förutom de många föremålen i boken är den också rikt illustrerad med bilder och kortare texter som förklarar krigets utveckling på västfronten, ödets år 1916. Över två miljoner franska, engelska och tyska soldater dog under denna period.

1916 – Blodbadets år av Julian Thompson 66 sid, inb, ill.

SZ Mag 1107.indd 10

Boknr: 3203-7 Medlemspris

Rikt illustrerad med bilder och korta texter som förklarar krigets utveckling!

289:2011-05-18 09.17


I den majestätiska älgens fotspår! Älgen är kanske det internationellt mest kända djuret i Sverige, och säkert bland de mest populära också! I boken Skogens konung får vi följa i detta fascinerande djurs fotspår från parning till mat- och vintervanor, allt rikt illustrerat med fina foton. Älgens liv under hela året!

Författaren och forskaren Anna Roos berättar här på ett enkelt och initierat sätt om älgens år, från brunst och parning till det att kalven föds. Om tiotaggaren, ungkarlsklubbar och jaktperioder. Om matvanor, vintervanor och hotet längs våra vägar. Fotografen Kenneth Johansson har följt älgen under alla fyra årstiderna och med kameran i högsta hugg tagit vackra, informativa och spännande foton på detta fascinerande djur i dess naturliga hemvist. Så ta på dig stövlarna och häng kikaren runt halsen och följ med på en spännande resa i älgens spår tillsammans med Kenneth och Anna i denna fantastiska bok om skogens konung!

Skogen konung av Anna Roos 64 sid, inb, ill.

Boknr: 3206-0 Medlemspris

Fantastiska bilder på älgen i dess naturliga miljö!

199:-

En klassisk indianskildring du aldrig glömmer!

Världens största rockband in på bara livet!

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee skildrar den mytomspunna erövringen av vilda västern ur indianernas perspektiv. Här beskrivs hur USA 1860-1890 koloniserade indian­ territorierna mellan Missi­s­sippi och Kalifornien. Trots de vitas överlägsenhet lyckades indianstam­marna bjuda inkräktarna ett hårt motstånd. Till slut tvingades dock indianerna att ge sig för övermakten och låta sig förpassas till reservat.

Musikjournalisten Anders Tengner berättar för första gången om sitt liv med hårdrockens storheter. Under tjugofem år mötte han hundratals rockband. Hans intervju- och fotoarkiv är helt unikt i sitt slag. Vi möter giganter som Kiss, Metallica, Guns N' Roses, Deep Purple, Iron Maiden och många fler i personliga intervjuer. Tengner låter oss ta del av hårresande historier, spännande upplevelser och avslöjanden.

Erövringen av vilda västern ur indianernas perspektiv!

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee

Omfattande bildmaterial – till stora delar aldrig tidigare publicerat!

Access all areas

av Anders Tengner, 400 sid, inb, ill. Boknr: 3205-2 Medlemspris

av Dee Brown, 447 sid, storpocket, ill. Boknr: 3204-5 Medlemspris

239:-

109:-

Guidebok till svenska Vallonien! Vallonvägar är en unik guidebok till den svenska vallonbygden. Denna lättillgängliga bok bjuder på spännande texter och nytagna foton i färg. Över 100 000 människor besöker vallonbygden varje år. Vallonien finns egentligen inte men om den skulle göra det skulle den omfatta en stor del av Uppland, med kommunerna Uppsala, Norrtälje, Östhammar, Tierp och Älvkarleby. Kärnpunkterna är drygt 20 små bruksorter och några gruvor samt herrgårdar med trädgårdar, kyrkor och arbetarbostäder, allt med en speciell vallonsk touch. Bruksorterna är idag perfekta utflyktsmål med mat, dryck och boende av hög klass. Vallonvägar tar oss med till pärlorna under en veckas resa.

Fantastiska nytagna foton!

Läs om de vallonska bygderna och dess kulturhistoria!

Vallonvägar – en vecka i svenska Vallonien av Tomas Ekman 192 sid, inb, ill.

SZ Mag 1107.indd 11

Boknr: 3207-8 Medlemspris

329:-

2011-05-18 09.17


Del 1 i en planerad trilogi!

Det ögat inte ser

En ung kvinna skjuter sig själv i New Yorks tunnelbana och Jack Reacher bli vittne till händelsen. Något stämmer inte och Reacher börjar söka efter svar och finner sig snart stå öga mot öga med den farligaste personen han någonsin träffat. Enda chansen att överleva är att ta till extrema åtgärder. av Lee Child, 408 sid, inb

Boknr: 3139-3 Medlemspris

189:-

Mannen som inte fanns

Hal Ambler lyckas fly från den psykiatriska klinik där han hållts fången. Han tänker ta reda på vem som placerat honom på kliniken och varför. Snart upptäcker han att han inte längre finns med i några register, och när han för första gången på länge möter sitt ansikte i spegeln får han en chock – ansiktet är inte hans ... av Robert Ludlum, 407 sid, inb

Boknr: 3138-5 Medlemspris

189:-

Insiktsfullt och fri från självömkan berättar Kampusch om sin tid i fångenskap!

3096 dagar

Hämnden är blodig och grym! Marc Duperyrat är besatt av att tränga in i en mördares huvud och nu har han lyckats etablerat kontakt med en man som misstänks för flera brutala mord. Marc följer mördarens spår och SPECIALpris kommer allt närmare de mörka hemligheterna. Det han finner är så djävulskt grymt, att han flyr tillbaka till Paris. Marc försöker förtränga vad han varit med om. Men så händer det som inte får hända: Av författaren till Vargarnas mördaren lyckas rymma, och nu rike, I djävulens spår och börjar mardrömmen på allvar ...

89:-

En mässa för de döda!

89:-

av Ken Follett, 887 sid, inb

Boknr: 3058-5 Medlemspris

Boknr: 3048-6 Medlemspris

189:-

249:-

Här presen­teras en mängd skrattretande bortgjord-bekännelser. Du får möta såväl folkkära kändisar som vanliga människor. Läs om komikern Ann som blir ombedd att kasta ankar – och kastar det rakt på båten eller programledaren Pontus Gårdinger som under ett konferencieruppdrag där kungen närvarade, ska presentera Kungssången på engelska: And now – let's hear – the siiiiiing for the kong!

Bortgjord

Hårresande roliga historier av kända och okända människor!

109:-

209:-

av Jean-Christophe Grangé, 494 sid, inb Boknr: 8694-2 Specialpris denna månad Ordinarie medlemspris 189:-

av Dennis Lehane, 365 sid, inb

av Cecilia Blankens, 128 sid, inb, ill. Boknr: 3208-6 Medlemspris

av Natascha Kampusch, 253 sid, inb Boknr: 3209-4 Medlemspris

Den svarta linjen

En skildring av fem olika familjer – från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales – och hur deras livsöden länkas samman under det tidiga 1900-talets omvälvande händelser: som första världskriget och ryska revolutionen. Handlingen rör sig från Washington till S:t Petersburg, från kolgruvornas mörker till palatsens ljusglitter.

Alla gör vi bort oss ibland ...

Kampusch berättar med egna ord! 1998 blev tioåriga Natascha Kampusch kidnappad på väg till skolan. I över åtta år hölls hon inspärrad hos en man vid namn Wolfgang Priklopil. Hon tvingas utstå såväl fysisk som psykisk misshandel. Till slut lyckas hon fly. Då är hon arton år. I boken 3096 dagar berättar Natascha Kampusch sin egen historia, från uppväxten och kidnappningen fram till utbrytningen och Priklopils självmord.

En mörk välsignelse Giganternas fall

För tolv år sedan lyckades detektivparet Parick Kenzie och Angela Gennaro söka reda på den fyraåriga Amanda och föra henne tillbaka till sin drogmissbrukande mor trots att flickan skulle få det bättre hos sina kidnappare. Nu är Amanda försvunnen igen och de ser sin chans att ställa allt till rätta, men en blodig och butal händelse förändrar allt ...

Uppdaterad och pålitlig vägatlas! A och O för en lyckad resa är en uppdaterad och pålitlig vägatlas som leder dig direkt till ditt resmål. I Motormännens Europavägatlas 2011 ligger fokus på vägnätet. Kartorna är lättlästa och presenteras i skala 1:800 000 över Europas länder. Här hittar du även information om bästa genomfartsvägar vid de största städerna, stadsdelskartor och ett utförligt namnregister. Här får du i stort sett reda på allt du behöver för en lyckad bilsemester! Trevlig resa!

MOTORMÄNNENS EUROPA VÄGATLAS 2011

Bästa genomfartslederna genom Europas storstäder!

478 sid, mjukband Boknr: 3210-2 Medlemspris

269:-

SZ Mag 1107.indd 12

2011-05-18 09.17


Ödesmättad kamp för människans överlevnad!

Guide till sommarSveriges bästa ö!

Någonting oroväckande pågår i havets djup. Valar börjar attackera och sänka skepp. Nordsjöns kontinentalbrant rasar och ger upphov till en enorm ”Oavsett hur mycket flodvåg som dödar hundratusensolen värmer, kommer den här romanen att tals människor. Ett amerikanskt ge dig rysningar ...” forskarlag sätts in för att hitta en Evening Standard lösning på krisen. De upptäcker en främmande, intelligent livsform som använder sig av marina värddjur för att skapa kaos. I ett högt maktspel inleder USA:s militära och politiska styrkor en ödesmättad kamp för människans överlevnad.

Upplev världsarvsstaden Visby med sina slingrande medeltidsgränder eller ströva på idylliska strandängar. Här listas de vackraste av Gotlands nära hundra naturreservat samt Visbys gränder, bästa de bästa stränderna. Följ med badviken, mysiga till mysiga kaféer med hembakkaféer, naturreservat ta kakor och saffranspannkaka och mycket mer! och till fiskelägen som serverar nyrökt fisk. Du hittar också ateljéer, små hantverksbodar och gårds­butiker. Res och njut!

Den femte dagen

av Jonas Henningsson, 108 sid, mjukband, ill. Boknr: 3214-4 Medlemspris

av Frank Schätzing, 863 sid, storpocket Boknr: 3211-0 Medlemspris

Gotland. Upplevelser och utflykter

179:-

139:-

Stephen Kings skräcknoveller – inget för känsliga!

Drunknade lik i Sandhamnsidyll!

Strax efter solnedgången är en tid på dygnet då inget är som det först verkar, då är den perfekta tidpunkten för Stephen King-berättelser där obeskrivliga ”King är lika skärpt varelser, människor med skrämoch motbjudande som mande färdigheter och träningspass vanligt /.../Omöjligt att som förvandlas till en mardrömsvärja sig mot.” resa blir alltför verkligt. För King är People Magazine gränsen mellan de levande och de döda ofta suddig, och sömmarna som håller samman vår verklighet kan brista i vilket ögonblick som helst …

En ung student hittas hängd i sin lägenhet. Kort därefter hittas en sjukling som tidigare haft kontakt med studenten, drunknad i sitt badkar. Thomas Andreasson från Nackapolisen tar hand om fallen. Två döda inom loppet av en vecka. Finns något samband? Vem mördar så kallblodigt? Vem står näst på tur? Under utredningens gång flyter dolda hemligheter från det förflutna upp till ytan … Vad hände Av författaren till Sandhamnsdeckarsuccéerna I de lugnaste egentligen på Korsö utanför vatten, I den innersta kretsen Sandhamn för länge sedan?

Strax efter solnedgången av Stephen King, 432 sid, storpocket Boknr: 3213-6 Medlemspris

I natt är du död

och I grunden utan skuld!

av Viveca Sten, 375 sid, inb Boknr: 3212-8 Medlemspris

109:-

219:-

Fyra av John Waynes största filmer! John Waynes bästa westernklassiker för alla westernälskare är här samlade i en DVD-box! Se Wayne spela mot Henry Fonda i Fort Apache eller som tuffingen Rocklin i En cowboy rensar stan, och i den sjufaldigt Oscarsnominerade storfilmen Diligensen. Du får fyra oförglömliga filmupplevelser i en samling! I En cowboy rensar stan spelar John Wayne tuffingen Rocklin som får mer användning för sina knytnävar än sin revolver när han ska lösa mordgåtor. I den Oscar nominerade Diligensen möter Waynes hårdhamrade rollperson vildsinta indianer på krigsstigen. John Wayne och Henry Fonda spelar mot varandra i klassikern Fort Apache. Och i Larm över prärien, en av alla tiders största westernfilmer, regisserad av John Ford, spelar Wayne kapten Nathan Brittles som bara har sex dagar kvar till pensionering. Men tio tusen indianer på krigsstigen gör Brittles sista dagar i tjänst mer händelserika och farliga än han någonsin kunnat ana.

DVD: John Wayne 4 DVD-filmer

SZ Mag 1107.indd 13

Boknr: 3215-1 Medlemspris

Innehåller filmerna: Diligensen, Fort Apache, Larm över prärien och En cowboy rensar stan!

219:2011-05-18 09.18


inför dödsrikets portar! Två slavar har mördat sin husbonde och sedan flytt för att ansluta sig till Spartacus armé. Som hämnd ska resten av hushållets 100 oskyldiga slavar slaktas på ett brutalt sätt. Privatdetektiven Gordianus söker svaret på mordgåtan, som visar sig vara mer komplicerad än vad han någonsin kunnat ana. Ledtrådarna tar honom till en plats som kallas Hades käftar och anses vara porten till dödsriket, och han förstår att han närmar sig svaret …

SPECIALpris

89:-

Mord i antikens Rom!

Hades käftar

Hetta upp ditt samliv och våga lite mer … Man kan tycka att det är den enklaste saken i världen, men i själva verket är det svårare än de flesta tror. Författaren Dino skriver med stor passion om konsten att skänka män njutning med munnen – som förspel eller till orgasm. Våga... fellatio ingår i en serie sexhandböcker med ett helt nytt koncept. Varje bok har ett tema som Intressant och underpresenteras in i minsta detalj på hållande sexhandbok ett underhållande sätt och med med nytt koncept! läckra illustrationer. De bästa av Frankrikes sexexperter finns bland författarna.

av Steven Saylor, 322 sid, inb Boknr: 8843-5 Specialpris denna månad Ordinarie medlemspris 189:-

Våga ... fellatio

Bli en snabb problemlösare!

180 sidor underhållande Lindströmklassiker!

av Dino, 125 sid, inb, ill. Boknr: 3216-9 Medlemspris

89:-

159:-

Tankenötter på 1 minut är en rolig IQ-bok för vuxna som verkligen vill gnugga geniknölarna. Här får du testa ditt logiska tänkande, din IQ, din slutledningsförmåga och din känsla för siffror och bokstäver. Boken innehåller en mängd roliga och kluriga pyssel och problem. En ytterligare dimension är att du bara har en minut på dig att lösa problemet, vilket verkligen höjer svårighetsgraden och ökar utmaningen. Lycka till!

Tankenötter på 1 minut

176 sid, häftad, ill. Boknr: 3217-7 Medlemspris

Testa ditt logiska tänkande, slutledningsförmåga och känsla för siffror!

109:-

Efter ett brokigt liv som lagerarbetare, lastbilschaufför, sjukvårdsbiträde, svetsare, betongarbetare och filosofie doktor är Hans Lindström idag en av Sveriges mest välkända satirtecknare. Hans bilder syns i de mest skilda publikationer, från Dagens Nyheter till Jakt & Jägare. I boken Undanflykter, har man samlat det bästa ur Hans Lindströms tidigaste böcker och för första gången publiceras teckningarna i färg.

Undanflykter

av Hans Lindström, 160 sid, häftad, ill. Boknr: 3218-5 Medlemspris

179:-

MEDLEMSREGLER Böckerna i SpänningsZonen – bara stora författares verk. Varje bok i SpänningsZonen har valts ut med största omsorg för att motsvara högt ställda krav på skön och avkopplande läsning. Ett spännande och variationsrikt urval av populära och toppaktuella storsäljare, med bra underhållning som gemensamt kännemärke. I medlemstidningen som du får 13 ggr/år kan du läsa mer om alla de spännande böcker som du nu har tillfälle att välja bland.

någon annan försändelse. Vi förbehåller oss rätten att skicka beställda böcker mot postförskott. Vill du avsluta ditt medlemskap så går det bra att skriva, skicka e-post eller ringa till oss. Vi behöver då dina adressuppgifter och medlemsnummer. Skriv inga meddelanden på svarskortet det kan försena din beställning. Du har givetvis 14 dagar ånger-/ returrätt. Eventuell retur skickas tillsammans med fakturan till Bonniers Bokklubb, 173 80 Stockholm. Returportot står du själv för.

Månadens bokval Varje månad får du klubbens medlemstidning som bl a presenterar nästa månads bokpaket. Vill du endast ha månadens bokpaket gör du ingenting, då kommer paketet bekvämt hem till dig med posten och du betalar det i efterskott. Du har 14 dagars full retur-/ångerrätt från det att du mottagit din bokförsändelse. När månades bokpaket består av två böcker kan du också välja att köpa varje bok separat till ordinarie medlemspris. Då måste du komma ihåg att avbeställa bokpaketet.

BETALNINGSVILLKOR Tillsammans med dina beställningar kommer en faktura med ett inbetalningskort. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum. Vid ev. försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på f n 50 kr. Pack och porto på f n 39 kr tillkommer oavsett antalet beställda böcker/ artiklar i paketet. Samtliga priser och avgifter inkluderar gällande moms. OBS! Vid betalning på annat sätt än via inbetalningskortet, ange medlemsnummer.

BESTÄLLNING/AVBESTÄLLNING När du vill beställa andra böcker ur tidningen gör du det enklast på www.spanningszonen.se eller per telefon 08-696 88 50 dygnet runt. Du kan även fylla i vilka böcker du vill ha på svarskortet och skicka in det till oss. För att underlätta hanteringen ber vi dig att inte klistra igen eller tejpa svarskortet! Vill du inte ha månadens bokpaket kan du dygnet runt göra din avbeställning på vår hemsida, via telefonnummer 08-696 88 50 eller posta svarskortet före det datum som står angivet på svarskortet. Svarskortet måste skickas separat och får inte bifogas

Kundservice Box 3159, 103 63 Stockholm. Tel: 08-696 88 50. Telefontid: 08.00 –18.00. Hemsida www.spanningszonen.se E-post kundservice@sz.bonnier.se Kom ihåg att ange ditt medlemsnummer

Ansvarig utgivare Sofia Bertills Adress Sveav 56, Box 3159, 103 63 Stockholm Formgivning DESIGNSTORM tryckeri FORSSA PRINT 2011, FINLAND

SZ Mag 1107.indd 14

Det bästa ur Lindströms tidigaste böcker, för första gången helt i färg!

Bonnier AB (där SpänningsZonen ingår) äger ett gemensamt register över koncernens kunder. Registret innehåller namn, personnummer, adress/teleadress, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter om dina produkter. Till dina grundläggande uppgifter påförs områdesbaserade och statistiskt beräknade profiler med utgångspunkt från din bostadsadress. Profilfaktorer för området är utbildning, civilstånd, ålder, boendeform och bostadsortens läge, inkomstnivå, antal barn, resvanor och livsstil. Uppgifterna insamlas från dig, genom dina inköp, eller från annan källa, t.ex. från offentligt tillgängliga register och databaser. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till samarbetspartners utanför Bonnierkoncernen. Personuppgifter sparas under den tid du har en pågående prenumeration (medlemskap) och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund hos Bonniers. Våra kunder väljer ofta att till fördelaktiga villkor teckna sig för nya engagemang efter en tids uppehåll. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv prenumerations- eller medlemsperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring.

2011-05-18 09.18


Missa inte sommarens bästa kriminaldeckare!

Frankeras ej! Spänningszonen betalar portot

SPÄNNINGS

Beställ Månadens bokval!

Svarspost Kundnr 110 658 202 110 88 Stockholm

Historiska smultronställen i Sverige! Dick Harrison är professor i historia i Lund och en av Sveriges främsta experter på medeltidens historia. Tillsammans med natur­fotografen Mikael Gustafsson har han gjort boken Upplev Sveriges historia, en unik bok om historiska sevärdheter i Sverige från norr till söder. Från forntidens mystiska ales stenar till det moderna industrisamhällets avtryck i Norrköping. Möt stormän, kungar, präster, kapitalister, uppfinnare, vetenskapsmän, arbetare, soldater och helt vanliga bönder – se hur deras liv såg ut och vilka spår de lämnade efter sig runtom i Sverige. Denna påkostade och rikt illustrerade boken ger dig en möjlighet att få uppleva de mest intressanta historiska sevärdheterna i Sverige från norr till söder. Den välkände historikern Dick Harrison guider dig igenom landet med hjälp av både underhållande och informativa texter. Han presenterar omkring hundratrettio historiska resmål. Boken är genomillustrerad med naturfotografen Mikael Gustafssons fantastiskt vackra bilder. Upplev Sveriges historia är en suverän guide till hela landets historia – lika njutbar i soffhörnet som användbar på utflykten!

Upplev Sveriges historia av Dick Harrison 320 sid, inb, ill.

SZ Mag 1107.indd 15

Boknr: 3219-3 Medlemspris

Av författaren till Augustbelönade Stora döden!

Fantastiska nytagna foton som inspirerar till ett besök på just den platsen! Välkända historikern Dick Harrison guider dig genom landet – från norr till söder!

329:2011-05-18 09.18


VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET VIK EJ / KLISTRA EJ / TEJPA EJ IGEN SVARSKORTET

SVARSKORT sverige porto betalt

B

SVARA SENAST DEN

4/7

1107069 Mina PREMIER

Mina beställningar

boknr titel

KANONPREMIE Ja, tillsammans med Månadens bokval vill jag ha Kanonpremien Miniräknare med valutaomvandlare för bara 49:- 3174-0

PLUSPREMIE Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Miniräknare med valutaomvandlare för bara 69:- 3174-0 Ja, jag har köpt en valfri bok (ej premie) ur tidningen och vill ha Pluspremien Fuktmätare för bara 49:3173-2

Specialpriser Den svarta linjen av Jean-Christophe Grangé, sid 12. Specialpris 89:- 8694-2 I Hades käftar av Steven Saylor, sid 15. Specialpris 89:- 8843-5

Har du flyttat? Fyll i här: Namn

Gatuadress

Jag vill ej ha Månadens bokval denna gång. Nr: 3190-6

Postnr/ ort

Gör du ingenting får du automatiskt Månadens bokval skickat till dig.

BESTÄLLNINGAR/AVBESTÄLLNING GÖR DU ENKLAST PÅ: WWW.SPANNINGSZONEN.SE ELLER PER TELEFON 08-696 88 50 DYGNET RUNT

kanonPREMIE

Räkna rätt på semestern!

49:-

Ska du ut och resa i sommar? Då behöver du den här smarta miniräknaren med valutaomvandlare, perfekt att ha till hands när du vill ha en snabb uppfattning om vad en vara kostar. Dessutom har miniräknaren alla de nödvändiga funktionerna som krävs. Denna mycket behändiga miniräknare i fickformat kan du enkelt ta med dig vart helst du ska, på semesterresan eller till jobbet. Räknaren är endast 6,5 cm bred och 10 cm hög samt 0,5 cm tjock. Du stoppar lätt ner den i jackfickan eller väskan. Valutaomvandlaren kan räkna om hela 12 olika valutor inklusive euro. Den snygga designen och den tydliga displayen som visar värdet i kronor och den valuta som du är intresserad av, gör denna miniräknare till en oumbärlig pryl du bara måste ha! Den har två decimalers avrundning och batterier ingår.                           

Miniräknare med VALUTAOMVANDLARE Nr: 3174-0

49:-

Kanonpremiepris vid köp av Månadens bokval Ordinarie medlemspris 150 kr

SZ Mag 1107.indd 16

Pluspremiepris om du samtidigt köper en bok ur detta nummer Ordinarie medlemspris 150 kr

69:-

Behändig miniräknare med valutaomvandlare!

12 olika valutor, inklusive euro!

2011-05-18 09.18

Spänningszonen nr 7 2011  

medlemstidning spänningszonen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you