Page 1

LYK0818

#8/2018

ÖPPENHJÄRTIGT OCH AVSLÖJANDE – här berättar folkkäre Leif GW Persson om sitt liv och sin karriär!

MISSA INTE VÅR FINA

MP3-CD-REA

LJUDBOK

ENDAST

99:-

Originalfoto: Thron Ullberg

M ÅNA

S DE N

/BOK


Historien om hur Gustavs blev Professor LEIF GW

Foto: Holger Ellgaard

Författaren, programledaren och professorn i kriminologi Leif GW Persson är en av Sveriges mest folkkära personer. Smart, rolig, klurig och rak på sak. Påläst och kunnig om allt som rör brott och brottsbekämpning. Men hur blev GW Persson den han blev? Vilka val gjorde han och hur har det påverkat hans liv – både privat och yrkesmässigt. Här berättar Leif GW Persson öppenhjärtigt och intressant om uppväxten, vuxenlivet, karriären, framgångarna, misslyckandena, äktenskapen och barnen.

Redan som barn finns intresset där. Leif leker ofta och gärna att han är mästerdetektiven Kalle Blomkvist. Har stenkoll på vad som händer i arbetarkvarteret där han bor, antecknar misstänkta bilars registreringsnummer och spanar efter konstigheter. Hemma är han Leffepojken, bland kompisar Leffe men när han börjar folkskolan får han – på grund av att han redan kan både läsa, skriva och räkna och dessutom har mycket utstående öron – smeknamnet Professor Wille Vingmutter. Hans mamma har länge försökt åtgärda denna lilla defekt med hjälp av fuktade linneservetter som lagts över sonens öron och sedan knutits ihop på 2

huvudet. Men det har inte hjälpt ett dugg. Leif tar studenten och hans stora intresse för brott och kriminologi ska så småningom ta honom till Rikspolisstyrelsen. I Wille Vingmutter, mästerdetektiven delar han med sig av minnen, händelser och möten med spännande människor i Sverige och runt om i världen. Bland annat ett händelserikt och omvälvande besök på 70-talet hos polisen i Chicago. Hit har Leif GW Persson mer eller mindre flytt efter en katastrofal historia hemma som nästan tagit knäcken på honom – den beryktande Geijeraffären.


FÅ BOKEN SNABBARE!

grabb PERSSON!

Beställ NU på lyssnarklubben.se och få boken innan ordinarie leverans.

Om framgångarna, fienderna, familjelivet!

Möt pojken, professorn, författaren och privatpersonen Leif Gustav Willy Persson!

M ÅNAD

Leif GW Perssons liv har varit händelserik och turbulent. Här berättar han om sin älskade pappa och en besvärlig mamma, om hans klassresa och vad pengar och ekonomiskt oberoende betyder för honom. Om kärleken, äktenskapen, barnen, trassliga relationer och om sitt drickande. Vi får ta del av författarframgångarna, inte minst den första boken – Grisfesten - och dess tillkomst. Och om drivkrafterna, priset han fått betala. Vänner, fiender, kamrater som finns kvar och de som svek. Kärleken till sitt arbete och hur oerhört viktigt det är. Detta är en väldigt spännande, lärorikt, intressant

Uppföljaren till Gustavs grabb!

JUDBOK L S EN

och mycket underhållande livsresa vi får lyssna till. Magnus Roosmann gör en fenomenal uppläsning

PROFESSOR WILLE VINGMUTTER, MÄSTERDETEKTIV Leif GW Persson Uppl: Magnus Roosmann Speltid: 17 tim 30 min CD MP3-CD

199:-

169:-

Nr 38042

Nr 38059

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

LJUDFIL

99:-

Ord pris 129:-

Magnus Roosmann läser!

3


Läs ett smakprov ur Månadens ljudbok Jag hade följt med ett par poliser som skulle göra husrannsakan hemma hos en känd buse. När han väl hade öppnat dörren blev han fullkomligt överlycklig då han fick syn på mig. Äntligen kunde jag ju signera alla böcker i hans bokhylla som jag hade skrivit. Väl där, medan de två poliserna tömde ut innehållet i hans byrålådor i rummet bredvid, berömde jag honom för hans boksynthet i allmänhet och hans goda val av litteratur i synnerhet och jag frågade honom också var han hade inhandlat de böcker som jag just hade skrivit mitt namn i. Jag behövde inte vara det minsta orolig på den punkten. Alla böcker som han ville läsa brukade han sno på Åhléns och själv blev jag också lugn av det han sa. Jag fick ju samma royalty på dem som de som hade sålts i vanlig ordning och inget ont blod mellan mig och just den här läsaren. Jag minns också att mina två poliser var vådligt sura när vi åkte därifrån. Inte beroende på busen och den resultatlösa husrannsakan som de just genomfört utan mest på grund av mig som haft mage att signera hans stulna böcker. Jag minns även vad jag svarade. Gjorde till och med en anteckning om saken i min kalender när jag kom hem sent på natten eftersom jag tyckte att det var en bra historia. – Problemet med er pojkar, och med sådana som ni, är att ni läser alldeles för lite.

PREMIE

Vem vill snälla och oansenliga Ragna Riegel något ont? Hon har aldrig gjort mycket väsen av sig, fyrtiofemåriga Ragna. Skött sitt jobb exemplariskt. Levt ett stilla, inrutat och rätt ensamt liv. Ändå sitter hon här framför kommissarie Konrad Sejer, anklagad för ett fruktansvärt brott. Vad är det som har hänt?

VISKAREN

Karin Fossum Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 12 tim

CD

MP3-CD

Ord pris 239:-

Ord pris 199:-

Premiepris 69:- Premiepris 49:Nr 32763

Nr 32771

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

4

PREMIEPRIS

CD

”En helgjuten psykologisk thriller ... ”

MP3-CD

DAGBL A DET

69:49:-


INNEHÅLL MÅNADE NS LJUDBOK PROFESSOR WILLE VINGMUTTER, MÄSTERDETEKTIV

2

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

Leif GW Persson

SPECIALPRISER

7 9 15 15 16 18 22

BOTTENSKRAP Jørn Lier Horst

PÅ ÖPPET HAV Nora Roberts

DEN SISTA FLICKAN Nadia Murad

VÄGMÄRKEN Dag Hammarskjöld

#8

Sommartider – lyssnartider! Det är högsommar, många har ledigt och det finns massor av tid för lyssning. Därför har vi en stor och fin MP3-CD rea i detta nummer. Massor av bra titlar av varierande slag! Dessa fyndar du på sid 10-13! Jag tror att många kommer att ligga på stranden med Leif GW Perssons nya bok, Wille Vingmutter, mästerdetektiv i sina öron. Det är en fristående fortsättning på succén Gustavs grabb och Magnus Roosmann läser den suveränt bra. Underhållande, intressant, roligt och avslöjande – med den där alldeles speciella berättartonen som GW Persson har. Andra bra tips är min favoritförfattare Joakim Zanders nya thriller Vännen och Nadia Murads starka berättelse om sin fångenskap hos IS – Den sista flickan. Simma lugnt och ha en härlig sommar!

ISFISKAREN Anna Ihrén

VÄNNEN Joakim Zander

STRANDHOTELLET

Maria Törner-Mason, redaktionsansvarig

Olséni & Hansen

FYNDPRISER

8 14

BLOMMIG SJAL

RESESET

TOPPENPREMIER

SMART BAGAGEREM & SOMRIGA KUDDFODRAL

PREMIER

4

VISKAREN Karin Fossum

21

BAGAGEREM

21

KUDDFODRAL, BLOMSTERÄNG, 2-PACK

SPECIA LPRI S – E NDAST PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

VACKER MON AMIE BURK!

Läs mer på sid 20!

MISSA INTE VÅR FINA MP3-CD-REA

ENDAST

99:- /BOK

F O R M AT G U I D E CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CDspelare kan också spela MP3-CD.

LJUDFIL: Ljudböcker som du kan ladda ner direkt till din dator, MP3spelare eller mobiltelefon från vår hemsida.

5


S PÄ N N I N G

”Koontz vassaste thriller hittills.” KRIKUS REVIEWS

LYSSNARFAVORIT!

När en av båtarna som deltar i Gotland runt tvingas söka skydd i en vik gör man en fasansfull upptäckt – vid strandkanten ligger en död man med krossad skalle och bakbundna händer. Anders Knutas och Karin Jacobsson drar igång en intensiv mördarjakt.

Den nya chefredaktören på Skärgårdstidningen, Angie Moe, har inte haft en lugn stund sedan hon tillträdde tjänsten. Nu blir hon inblandad i mordet på en läkare och utreder samtidigt vad som egentligen hände när en ung man avled mitt under en operation.

FBI-agenten Jane Hawks make har begått självmord. Hon påbörjar en egen utredning och ser ett oroväckande mönster. Flera framgångsrika, lyckliga personer har den senaste tiden tagit sina liv. Driven av sorg och raseri tänker Jane ta reda på sanningen.

ETT MÖRKER MITT IBLAND OSS

I DÖDENS TJÄNST

TYSTNADEN

Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 13 tim Översättare: Sara Jonasson MP3-CD 199:- LJUDFIL 99:-

Mari Jungstedt Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 37689

CD 235:-

Nr 37721

LJUDFIL 129:-

Linda Sundgren Uppl: Gunilla Leining

Dean Koontz Uppl: Mattias Linderoth

Nr 37754

Nr 37853

Ett nytt svårlöst fall för sympatiska pastor Viveka!

När ondskan kom till den välbärgade villaförorten! Nytt fall för Emma Sköld!

Morgonen efter polisen Emma Skölds kollega och tillika käraste, kriminalinspektör Thomas Nyhlén, friat till henne händer någonting fasansfull i huset bredvid där hon bor. Har dådet något att göra med sommarens inbrottsvåg – eller springer en galen mördare lös …?

I baren på Mount Nelson Hotel i Kapstaden möter antikhandlare Homan och hans flickvän Francine två svenska affärsmän. Snart har den ena av dem berättat den mest märkliga historia. Det handlar om korruption, storpolitik och ond bråd död …

Pastor Viveka är deppig, men räddas av arbetet med den nystartade kvartersbion Glada Änkan som hon och de andra Enskedeborna har dragit igång. Men så dyker en udda person upp i kyrkan och märkliga saker börjar hända …

SYNDABOCKEN

DEN ENGELSKE KUSINEN Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme

PASTOR VIVEKA OCH GLADA ÄNKAN

Speltid: ca 11 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Sofie Sarenbrant Uppl: Katrina Ewerlöf Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Nr 37846

LJUDFIL 129:-

Annette Haaland Uppl: Anna Maria Käll

Nr 37291

Nr 35071

Ewert Truut dras in i en ljusskygg härva av prostitution, barnarov och människohandel

2o18

Anna isolerar sig i sitt hus i New York där hon tittar på Hitchcock-filmer, dricker vin och spionerar på grannarna. En kväll blir hon vittne till något hon inte borde se …

KVINNAN I FÖNSTRET A. J. Finn Uppl: Angela Kovács

Speltid: ca 13 tim Översättare: Klara Lindell MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 36822

6

Polisen Malin, kriminalaren Peter och profileraren Hanne förs samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens.

Kommissarie Ewert Truut är nära att bli skjuten av en förtvivlad tonåring. När flickan väl får vård upptäcker man att hennes tunga skurits av. Så mördas en vän till Truut och det visar sig finnas en koppling mellan vännen och flickan.

HUSDJURET

SE TILL MIG SOM LITEN ÄR

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 159:LJUDFIL 99:-

Speltid: ca 14 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Camilla Grebe Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 34470

Dag Öhrlund Uppl: Stefan Sauk Nr 35444


WILLIAM WISTING STÅR BRYDD INFÖR ETT SVÅRT FALL!

SPECIALPRIS

VEMS ÄR FÖTTERNA?

”otroligt gediget [ ] bättre än Jo Nesbø”

Varför händer allt detta otäcka just i deras lilla stad?

M A G N U S U T V I K , S V T, OM JA K T H U N DA R NA

Det händer konstiga saker i den lilla norska staden Stavern. En avkapad vänsterfot i en sportsko sköljs upp på stranden. Så en till. Och ännu en. Inom loppet av en vecka har det dykt upp fyra vänsterfötter i sommaridyllen. William Wisting anar det inte än, men dessa händelser ska förändra hans liv. ”Några måsar flög i loja, vida cirklar över bukten. Wisting lät blicken följa en av dem, som för att ta en liten paus innan han fyllde lungorna med saltmättad havsluft och koncentrerade sig på det som skulle komma att bli en långvarig och krävande uppgift. Joggingskon i vattenbrynet vippade fram och tillbaka. Det såg ut som om den skulle dras ut i havet igen varje gång sanden inunder den gled undan, men den kastades tillbaka mot stranden med varje ny våg. Drivtång och sjögräs hade snärjt in sig i skosnörena som fortfarande var knutna. På sulan fanns ett lager av brunalger. Resterna av en människofot stack upp ur skon. Räkyngel och andra små vattendjur kröp omkring och bet sig fast där de kunde.” I den lilla orten Stavern i Norge sköljs en avkapad vänsterfot i en sportsko upp på stranden. Så en till. Och ännu en, tills det inom loppet av en vecka har dykt upp fyra vänsterfötter i sommaridyllen. De fyra fötterna utgör kärnan i vad som tycks vara

SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

ett olösligt mysterium, där dömda mördare, människor som försvunnit spårlöst, en sammansvetsad stay behind -grupp och en mängd oregistrerade vapen alla spelar en roll. William Wisting är van att ta sig an även de svåraste uppdrag med entusiasm och en inre förväntan om vart efterforskningarna ska föra honom. Föga anar han att det här fallet ska få honom att ifrågasätta själva de grundläggande förutsättningarna för hans eget polisarbete.

BOTTENSKRAP

Jørn Lier Horst Uppl: Mattias Linderoth

Speltid: 9 tim 37 min Översättare: Cajsa Mitchell CD LJUDFIL

199:-

Ord pris 229:-

Nr 38992

Fler böcker av Jørn Lier Horst hittar du på lyssnarklubben.se

89:-

Ord pris 99:-

Mattias Linderoth läser!

7


S KÖ N L I T T E R AT U R

NY roman av Åsa Hellberg!

Alex och Dani är enäggstvillingar och har alltid varit oskiljaktiga. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Alex börjar misstänka att en ockult sekt har kidnappat systern. Snart händer det mystiska saker även i Alex liv. Är det hon som står på tur att försvinna?

Nikki älskar sitt lugna och behagliga liv på familjens stora hästgård på västkusten. Men när fadern dör blommar en bitter arvstvist upp. Saker och ting kompliceras då hon dessutom blir kär i en man och tvingas till ett omöjligt val.

Sallys liv vänds upp och ner när hon får veta att hon har ärvt ett stort släkthus i Kivik där dottern bor. Deras relation är frostig och Sally bestämmer sig för att flytta dit och försonas med henne. Dessutom tänker hon öppna ett pensionat i sitt ärvda hus.

VIT KRYPTA

ETT OVÄNTAT BESÖK Åsa Hellberg Uppl: Gunilla Leining

MELLAN HIMMEL OCH HAV

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 12 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Mariette Lindstein Uppl: Julia Dufvenius

Speltid: ca 14 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Anna Fredriksson Uppl: Marie Richardson

Nr 37796

Nr 36491

Nr 37739

Lyxig, färgglad och fjäderlätt sjal!

Tredje fristående delen i LASARETTETserien!

Denna eleganta sjal, draperar du enkelt runt din hals eller över axlarna. Sjalen, som mäter 140 x 75 cm, är fjäderlätt och känns härligt mjuk och skir mot huden. Använd den till festblåsan, vardagsjeansen, jackan eller lägg den runt axlarna en ljummen kväll. Den blir garanterat din nya favorit!

Här möter vi sjuksköterskorna, läkare, barnmorskor på lasarettet i Ekstad. Det är 50-tal och sjuksköterskebristen är stor. Avdelningsföreståndare Greta borde vara nöjd över den nya kollegan. Men hur är det med syster Katjas kvalifikationer, egentligen?

BLOMMIG SJAL I ROSA OCH TURKOS Material: Polyester pollychiffong. Storlek: 140 x 75 cm. Tvättas i 30 grader FYNDPRIS

59:-

Ord pris 159:-

Nr 37671

OBS!

FYNDPRIS

59:-

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

LÄTTA DITT HJÄRTA

Karin Wahlberg Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 15 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 34454

Underbara Ted på nytt vis!

Av Nobelpristagaren i litteratur!

Här har arrangören och producenten Peter Nordahl lyft bort originalinstrumenten, behållit enbart Teds originalsång och ramat in sången med nya orkestrerade arrangemang framförda av Norrköpings Symfoniorkester. Lyssna och njut till; Sol, vind och vatten, Ett stilla regn, För kärlekens skull, Himlen är oskyldigt blå m fl.

Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på landsbygden. De fostras till att tro att de är speciella och att deras hälsa var viktig. Många år senare börja Kathy minnas saker - hemska saker.

TED GÄRDESTAD

Speltid: ca 11 tim Översättare: Rose-Marie Nielsen MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

CD 155:-

Nr 33563

8

NEVER LET ME GO

Kazuo Ishiguro Uppl: Anna Maria Käll

Nr 34272

I fyrtio år har Britt-Marie varit passopp åt sin man Kent och hans barn. Några egna fick hon inte. När Kent dessutom är otrogen får hon nog. Arbetsförmedlingen erbjuder henne ett jobb och så hamnar Britt- Marie i den lilla orten Borg.

BRITT-MARIE VAR HÄR

Fredrik Backman Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 11 tim CD 159:- MP3-CD 129:-

Nr 17970

Nr 17988

LJUDFIL 99:-


FÖRSTA DELEN I NY ROMANTISK SERIE AV NORA ROBERTS!

Anna Spinelli kliver rakt in i Camerons hjärta ... På öppet hav är den första delen i Nora Roberts serie Familjen i Chesapeake Bay. När de tre bröderna Quinns älskade adoptivfar dör, beslutar de sig för att ansöka om vårdnaden för skyddslingen tioårige Seth. Anna Spinelli ska bedöma om bröderna är mogna uppgiften, men så börjar känslorna svalla. När Anna Spinelli för första gången ser bröderna Quinns idylliska gamla hus faller hon pladask! Dessutom attraheras hon starkt av den äldste av de tre adopterade bröderna, den ostyrige och äventyrslystne racerföraren Cameron. Han har återvänt hem till USA efter att fadern omkommit i en bilolycka. Men Anna måste besinna sig och inte låta känslorna påverka henne. Hon är socialarbetare och har fått i uppdrag att bedöma om Cameron och hans bröder är mogna för uppgiften att ta hand om faderns sista skyddsling, den tioårige Seth, som de begärt att få vårdnaden om. Cameron Quinn har motvilligt lämnat sitt nya liv i Europa för att uppfylla sin adoptivfars sista önskan – att finnas där för den tilltufsade Seth. Cam måste

lära sig hur man tar hand om en tioårig pojke, och att samarbeta med sina bröder. Samtidigt bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av illvilliga rykten om adoptivfadern. Och inte blir det lättare när den bestämda och livfulla Anna Spinelli kliver in på gården – och rakt in i Camerons hjärta.

PÅ ÖPPET HAV

Nora Roberts Uppl: Hannes Meidal

Speltid: ca 12 tim Översättare: Maya Danielsson MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 38117

119:-

Ord pris 129:-

”Nora Roberts är en mästare på sitt område” BLOGGEN BOKFROSSA

“Amerikas favoritförfattare.” T H E N E W YO R K E R

Nora Roberts har sålt över 500 miljoner exemplar i hela världen!

Romantiken flödar på den solvarma östkusten i USA!

SPECIALPRIS

När Anna kommer in i bröderna Quinns liv förändras allt …

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

Hannes Meidal läser!

9


MP3-CD-SPECIAL

ENDAST

99

:-/BOK OBS!

ÄR LAGRET SAT N Ä BEGR

EN ENKLARE, SMIDIGARE OCH BILLIGARE LYSSNING! På sid 19 erbjuder vi en jättefin CD/MP3-CD-spelare. Där hittar du även hörlurar, öronsnäckor, CD-väska och en läcker röd mini-högtalare!

Hunden Arthur är tillbaka!

Med texter och ackord till 25 favoritlåtar!

Rafflande spänningsroman av författaren till Konsten att höra hjärtslag

MP3-CD

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

99:-

99:-

Nr 34090

99:-

Nr 34611

Nr 31070

Fortsättningen på historien om den modiga gatuhunden Arthur från Ecuador som efter att ha bjudits på en köttbulle följde sin blivande husse ända till Sverige. Lyssna till hur det har gått för honom och ta del av fler berättelser om andra fantastiska hundar.

Det här är boken om en av våra mest älskade artister, Tomas Ledin. Han har stått på scenen i mer än 40 år och har blivit en viktig del av den svenska musikhistorien. Tomas berättar om sitt artistliv och om hur hans låtar kom till.

Paul förlorar sin son och sätter livet på paus. Han isolerar sig på en liten ö utanför Hong Kong. Så möter han en kvinna vars son försvunnit. Han bestämmer sig för att hjälpa till i sökandet.

ARTHUR OCH HANS VÄNNER

INTE ETT MOLN SÅ LÅNGT ÖGAT KAN NÅ?

Jan-Philipp Sendker Uppl: Niklas Falk

Speltid: ca 7 tim Översättare: Katarina Jansson

Speltid: ca 5 tim

Mikael Lindnord, Val Hudson Uppl: Viktor Åkerblom AB

Tomas Ledin Uppl: Tomas Ledin

”En mörk polisroman av högsta kvalitet.” S TAVA N G E R AFTENBLAD

MP3-CD

99:-

Ord pris 199:-

Nr 32326

En hemlig militäraktion i Sovjetunionen går fel. Tjugofem år senare påträffas två lik i Oslo. Rör det sig om hämnd, eller vill någon sopa undan spåren? Ett svårt fall för poliserna Kafa Iqbal och Fredrik Beier.

KALYPSO

Ingar Johnsrud Uppl: Eric Ericson

Speltid: ca 15 tim Översättare: Per Olaisen

Mysig feelgood om kärlek, barn, mopsar och modet att tänka nytt!

VISKANDE SKUGGOR Speltid: ca 14 tim Översättare: Lisbet Holst

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Caitlins äktenskap knakar i fogarna och när lilla dottern Nancy slutar prata gäller det att göra något drastiskt. Med hjälp av en släkting, två mopsar och modet att tänka nytt kan de åter se ljuset i tunneln.

ALLT JAG ÖNSKADE

Lucy Dillon Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 17 tim Översättare: Ann Björkhem MP3-CD

99:-

Ord pris 199:-

Nr 32177

10


En modern Stolthet och fördom! Smart, rolig och underhållande!

Fenomenal Shetlandsdeckare av Ann Cleeves! MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

99:-

99:-

Nr 32383

Det är vinter på Shetlandsöarna och Jimmy Perez är på sin väns begravning. Utanför en stuga hittas en död kvinna iklädd röd sidenklänning. Vem var hon och hur dog hon?

MÖRK JORD

Ann Cleeves Uppl: Harald Leander

Nr 31484

Här har författaren placerat huvudpersonerna från Jane Austens Stolthet och fördom i nutid – i Cincinnati, USA. Det är rasande skickligt gjort – intelligent och humoristiskt, aktuellt och charmigt. Gunilla Leining gör en jättefin inläsning.

SANNING OCH SKVALLER

Speltid: ca 11 tim Översättare: Jan Järnebrand

Curtis Sittenfeld Uppl: Gunilla Leining

Speltid: ca 12 tim Översättare: Molle Kanmert Sjölander

Flyktingflickan gifts in i en överklassfamilj!

OBS!

VERA

Anne Swärd Uppl: Anna Maria Käll

99:-

Ord pris 199:-

Nr 33191

En ung flicka hittas mördad – kroppen har utsatts för brutal misshandel. Så återfinns en känd programledare svårt skadad och våldtagen. Hon jobbar med en utredning av samhällets toppskikt. Finns det ett samband?

Ord pris 199:-

Speltid: ca 16 tim Översättare: Hjalmar Manfred Svensson, Manne Svensson

Mästerlig Alan Banks-deckare! Brudparet skjuts ihjäl när de kliver ur kyrkan ...

Nele Neuhaus Uppl: Gerhard Hoberstorfer

Utredaren Leona kämpar med fallet men ljuger om sina egna dunkla förehavanden ...

Hösten 1470 närmar sig en hel hord av legosoldater Englands kust

MP3-CD

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

99:-

99:-

Nr 33969

Ett vackert lantligt vinterbröllop slutar i en blodig massaker. När kommissarie Alan Banks och hans kolleger gräver djupare i morden leds de längre in i det förflutna och gamla hemligheter.

Speltid: ca 15 tim Översättare: Jan Malmsjö

MP3-CD

STORA STYGGA VARGEN

Nr 34033

OBS!

Nya svåra utmaningar för Pia Kirschhoff vid Frankfurt-polisen!

Speltid: ca 12 tim MP3-CD

99:-

Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

Tycker du att det skulle vara skönt att ha en CD-skiva att hålla reda på istället för flera? Vill du hellre få Månadens Ljudbok som MP3-CD? Hör av dig till oss så hjälper vi dig: kundservice@lyssnarklubben.se Tel: 08- 696 87 50

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

1945 kommer unga Sandrine som flyktning till Sverige från andra världskrigets Europa. En 16-årig skygg flickunge, skadad och formad av allt det hemska hon varit med om. Hon möter Ivan Ceder, läkare från en förmögen familj, och bara några månader senare gifter de sig …

SKUGGAN AV TVIVEL

Få Månadens Ljudbok som MP3-CD!

ÄR LAGRET SAT N Ä R G E B

99:-

Nr 34975

Nr 32888

Edward av York vill återta tronen och anländer till Ravenspur med en stukad armé och sin bror Richard vid sin sida. Men när deras egentlige fiende Henry Tudor gör anspråk på tronen, leder det till Bosworth Field och den strid som blir slutet för Rosornas krig.

Efter att två utsatta människor i Stockholm skadats och sedan plundrats på organ påbörjar utredaren Leona på Citypolisen jakten på hänsynslösa människor som bedriver otäck verksamhet där man stjäl kroppsdelar ...

RAVENSPUR – Rosornas krig

LEONA. UTAN MÄNSKLIGT VÄRDE

Speltid: ca 16 tim Översättare: Manne Svensson

Speltid: ca 11 tim

Conn Iggulden Uppl: Torsten Wahlund

Jenny Rogneby Uppl: Angela Kovacs

11


En bok full av människor, historier, växter, dofter, minnen och skönhet!

EN ENKLARE, SMIDIGARE OCH BILLIGARE LYSSNING!

99

99:-

:-/BOK OBS!

MP3-CD Ord pris 199:-

Nr 31393

ÄR LAGRET SAT N Ä BEGR

Karin Berglund berättar om sitt liv i trädgården. Om människor hon mött, böcker som inspirerat, trädgårdar som gjort intryck, om dofterna och färgerna, älsklingsbilderna i konsthistorien och mycket mer.

DET VAR EN GÅNG EN TRÄDGÅRD Karin Berglund Uppl: Karin Berglund Speltid: ca 6 tim

Otäcka flickmord i Fjällbacka! Av författaren till Maffiakrig och Äventyr i Svenssonland!

MP3-CD

99:-

Ord pris 199:-

Nr 31351

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård. Erika och Patrik tar sig an en svårt fall.

2012 försvinner Göran Lundblad och återfinns först två år senare, nergrävd 700 meter från sitt eget hem. Missing peoples Therese Tang ser det som alla andra missar och blir den första privatperson som löser ett spaningsmord i Sverige. Lyssna till en fascinerande och oerhört spännande historia i uppläsning av fenomenale Per Juhlin!

HUR MAN LÖSER ETT SPANINGSMORD

HÄXAN

Joakim Palmkvist Uppl: Per Juhlin

Speltid: ca 24 tim

99:-

Speltid: ca 11 tim MP3-CD

Camilla Läckberg Uppl: Katarina Ewerlöf

Ord pris 199:-

Nr 31997

Den fräckaste och mest iögonfallande kuppen i Sveriges historia!

Briljant roman av författaren till Stora små lögner!

Det är ofärdstider i Götaland där Sigrid ensam härskar ....

MP3-CD

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

99:-

99:-

Nr 32045

99:-

Nr 30403

Nr 30585

En septembermorgon 2009 sker ett av de mest spektakulära brotten någonsin i Sverige. Rånarna anländer via helikopter till en värdedepå i Västberga och polisen kan bara se på när de försvinner med närapå 40 miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas.

I Norden på 900-talet härskar mäktiga kungar och drottningar. En av dem är Sigrid Storråda. Hon oroar sig ständigt för sin vackra dotter Estrid och en dag händer just det hon fasat för ...

Tre på ytan lyckliga familjer samlas till en grillkväll och livet tar en annan helt annan riktning. En berättelse om kärlek, äktenskap, föräldra- och vänskap och vad skuldkänslor kan göra med den starkaste av relationer.

HELIKOPTERRÅNET

ESTRID

Johanne Hildebrandt Uppl: Anna Maria Käll

ANDRAS VÄNNER

Jonas Bonnier Uppl: Gerhard Hoberstorfer Speltid: ca 11 tim

12

Speltid: ca 17 tim

OBS!

Liane Moriarty Uppl: Gunilla Leining ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Speltid: ca 17 tim Översättare: Anna Strandberg


OBS!

Den mäktiga upplösningen efter VIP-rummet och STHLM DELETE!

Sonja och hennes bästa väninnor är äntligen tillbaka!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Ett hemligt nätverk har i många år utnyttjat unga flickor sexuellt. Polisens kommer ingenstans i utredningen. Advokaten Emelie och hennes udda vän, fd kåkfararen Teddy, börjar nysta i fallet. Någon försöker tysta dem..

TOP DOGG

Jens Lapidus Uppl: Jonas Malmsjö Speltid: ca 21 tim MP3-CD

MP3-CD

99:-

Ord pris 199:-

Nr 33233

Sju år efter bästa väninnan Sonjas död får hennes kompisar Maggan, Susanne och Rebecka ett brev från henne där hon berättar vilka platser hon vill vila på och varför. Ett nytt äventyr väntar. Det är dags att packa väskorna. Och puderdosorna de fyllt med Sonjas aska.

SONJAS ANDRA CHANS

99:-

Åsa Hellberg Uppl: Gunilla Leining

Ord pris 199:-

Nr 32706

Speltid: ca 10 tim

Vad hände den där kvällen på Fåfängan för nästan tjugo år sedan?

Året är 1949 och tyska Uli har just anlänt till Krokom i Jämtland!

Om vrede, sorg, skuld och att leva med döden som följeslagare. MP3-CD

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

99:-

99:-

Nr 34512

Medelålders Nahid sitter i dödens väntrum. Hon är arg på livet, sjukdomen och alla som står henne nära. Brutalt ärligt berättar hon om flykt och skuld, om moderskärlek och om drömmar. Hennes hopp tänds när hon får veta att hon ska bli mormor. Det blir en kamp mot tiden…

DET VAR VI

Nr 33662

Året är 1949 när tyska Uli kliver av tåget på Krokoms station i Jämtland. Med sig har hon en sliten resväska fylld av brev från en viss Elsa Pettersson, Det är henne Uli kommit för att träffa ...

KROKAS

Nr 33621

Nu är de vuxna, med fruar, karriärer och barn. Men grabbarna i Gänget träffas fortfarande och håller ihop. Så försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft!

GÄNGET

Elin Olofsson Uppl: Angela Kovacs

Katarina Wennstam Uppl: Alexandra Rapaport

Speltid: ca 8 tim

Golnaz Hashemzadeh Bonde Uppl: Cecilia Nilsson

99:-

Speltid: ca 9 tim

Speltid: ca 6 tim

En sann historia om en mörk familjehemlighet och ett rättsfall som väckte stor uppmärksamhet!

MP3-CD

99:-

Ord pris 199:-

Nr 32540

När Anna Schulzes far var elva år blev han bortförd av sin egen mamma. Under flera år, i mitten av 1930-talet, levde mor och son ett kringflackande liv i Europa. Vad fick henne att göra något så drastiskt?

KIDNAPPNINGEN En släktberättelse

Anna Schulze Uppl: Marie Richardson Speltid: ca 14 tim

OBS!

ÄR LAGRET SAT N Ä R G E B

MJUKA HÖRLURAR MEDLEMSPRIS

219:-

Ord pris 279:-

Nr 38026

Lyssna skönt med mjuka hörlurar! Detta mjuka pannband av fleece med inbyggda hörlurar passar perfekt för att lyssna till ljudbok eller musik i sängen innan du somnar. Men de passar självklart även utmärkt för att lyssna på böcker eller musik under meditationen, träningsrundan, yogapasset eller bara vid vanlig lyssning. Materialet är av mjuk fleece, både vik och tvättbart. Det håller även huvud och öron varma på vintertid. Kopplas enkelt till din CD-spelare/mp3-spelare eller smartphone genom standard 3.5 anslutningen. Hörlurarna är ultratunna, endast 5 mm så du kommer inte märka av dem då du ska sova. Hörlurarna går att flytta så de passar just dina öron. Bra ljudkvalitet trots den slimmade designen. Väl tilltagen sladd på 1,1 meter.

13


S KÖ N L I T T E R AT U R 16-sidig folder med målningar ingår!

Mikael Persbrandts uppriktiga memoarer upplästa av honom själv!

Mikael Persbrandt berättar om de kaotiska åren när drömroller vid Dramaten och filmsuccéer varvades med missbruk och otrohetsaffärer. Personligt och ocensurerat får vi följa hans turbulenta livsresa från bråkig stjärnskådespelare till lugn familjefar.

MIKAEL PERSBRANDT Så som jag minns det

Allt du behöver på resan eller i handväskan! Fina naglar, fräscha tänder, snygga skor … Det här smidiga etuiet i svart konstläder innehåller de 10 viktigaste verktygen du behöver i vardagen eller när du är på resande fot. Här finns; resetandborste, kam, skohorn, pincett, två saxar, två nageltänger, nagelfil och nagelpetare.

Carl-Johan Vallgren Uppl: Mikael Persbrandt

Speltid: ca 14 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 37820

Följ med ut i Australiens vildmark – om du vågar …!

Fem kvinnor är på kick-off i den australiensiska vildmarken. Men när övningen är över återvänder bara fyra av dem. Den femte, Alice, är försvunnen. Vad har hänt? Polisen Aaron Falk, inser att tiden börjar rinna ut för att finna henne vid liv …

FALSKA VÄNNER

FYNDPRIS

Speltid: ca 2 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Nr 37465

FYNDPRIS

HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN

RESESET

Nr 37044

OBS!

Fanny Härgestam & Hans Rosling Uppl: Andreas T Olsson

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Speltid: ca 10 tim CD 285:- MP3-CD 249:-

Nr 36426 Nr 36434

Nr 37861

UG

USTPRISE

20 vin

17

2o18

nare

Sopsortering, sex enligt schema och lata söner – 50-åriga Ingrid har fått nog! Hon var direktörsdottern som blev Sveriges mest berömda piga. En banbrytande reporter och författare som körde motorcykel, rökte pipa och utforskade världen i en tid när kvinnor hade långklänning och inte fick rösta.

De har det bra Ingrid och Jan. Ingen himlastormande kärlek längre, men vad kan man förvänta sig av ett tjugofemårigt äktenskap? Men saker och ting ska snart ändras radikalt.

ETT JÄVLA SOLSKEN

Nina Lykke Uppl: Alexandra Rapaport

Fatima Bremmer Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 35030

14

LJUDFIL 139:-

T

A

Lars Lerin Uppl: Lars Lerin

Storlek på etuiet: 10 x 14 x 3 cm

59:-

Ord pris 149:-

Speltid: ca 11 tim Översättare: Jan Malmsjö MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

OCH FÅGELN FLÖG FRITT FÖR ATT UPPSÖKA SIN BUR

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare. Här berättar han öppet och personligt om sitt liv och svåra beslut.

59:-

Jane Harper Uppl: Niklas Engdahl

Lars Lerin och Carl Larsson, två av landets mest älskade konstnärer vid varsitt sekelskifte, men ändå här och nu. De träffas genom sina brev och kort från det ständiga resandet, i kärleken till sin hembygd.

NEJ OCH ÅTER NEJ

Speltid: ca 8 tim Översättare: Lotta Eklund MP3-CD 159:LJUDFIL 99:-

Nr 36368

Är du röd, grön, blå eller gul? Lär dig förstå olikheter mellan människor och orsaker till konflikter. Efter att ha lyssnat till den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga och mängden av idioter kommer att minska radikalt.

OMGIVEN AV IDIOTER

Thomas Erikson Uppl: Mattias Linderoth Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Nr 29827

LJUDFIL 139:-


En oerhört stark bok som alla bör lyssna på! Nadia Murad bor med sin familj i byn Kocho i norra Irak. Här händer inte så mycket. Det är lugnt och stilla och Nadia drömmer om att bli historielärare eller öppna sin egen skönhetssalong. Men i augusti 2014 förändras allt. Byn blir överfallen. Sex av hennes bröder, och strax därefter även hennes mamma, mördas brutalt och slängs i en massgrav. Naida som nyss fyllt tjugoett år och fortfarande går i skolan, kidnappas och säljs som sexslav till Islamiska statens soldater. Under tre månader utsätts hon för upprepad misshandel och våldtäkt innan hon slut lyckas fly till Tyskland. Den sista flickan är Nadia Murads berättelse om sin tid i fångenskap och om sin livsviktiga kamp mot Islamiska staten. Idag är hon bosatt i Tyskland och är människorättsaktivist och goodwill-ambassadör för FN. 2016 nominerades hon till Nobels fredspris.

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

”Mest av allt önskar jag att jag är den sista flickan i världen med en berättelse som min.”

DEN SISTA FLICKAN

Nadia Murad & Jenna Krajeski Uppl: Mirja Turestedt

169:-

Ord pris 199:-

Nr 38166

SPECIALPRIS

Speltid: ca 11 tim Översättare: Manne Svensson MP3-CD LJUDFIL

119:-

Ord pris 129:-

Stark och gripande! Jättefin inläsning av Mirja Turestedt!

Mirja Turestedt läser!

TONSATT KLASSIKER!

SPECIALPRIS

Efter Dag Hammarskjölds död 1961 fann man i hans bostad i New York ett manuskript med titeln Vägmärken. I ett närslutet brev kallade han anteckningarna för ”en sorts ´vitbok´ rörande mina förhandlingar med mig själv – och Gud”. Idag är Vägmärken en bestående klassiker, som i denna uppläsning ges nya dimensioner mot en bakgrund av utvalda musikstycken. Här speglas Hammarskjölds omfångsrika betraktelser från 1925 till 1961 genom bruset av havsvågor, klassisk musik och ljudet av en penna som arbetar flitigt mot pappret. Inläsningen av Gerhard Hoberstorfer samt musiken och ljuddesignen av Leif Jordansson gör lyssningen till en filmisk ljudboksupplevelse.

VÄGMÄRKEN

Dag Hammarskjöld Uppl: Gerhard Hoberstorfer

Speltid: ca 4 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 38208

119:-

Ord pris 129:-

Dag Hammarskjöld föddes 1905. Han var FN:s generalsekreterare från 1953 till sin död 1961 och ledamot av Svenska Akademien från 1954. År 1961 erhöll han postumt Nobels fredspris.

15


VEM VILl RÖJA FORSKninGSCHEFeN UR vÄGEN OCH VaRFÖR? Isfiskaren är den andra fristående kriminalromanen i Morden på Smögen-serien.

Hans döda kropp liknar en igelkott!

CRIME GARDEN

SPECIALPRIS

Den som älskar skärgårdsmiljöer och svenska landsbygdsdeckare kommer att njuta av att befinna sig på Anna Ihréns Smögen.”

När forskningsfartyget Idun anlöper Smögens hamn en tidig, kall vintermorgon hittas forskningschefen och kvinnokarlen Kaj Malmberg brutalt mördad i sin hytt. Han har blivit bestialiskt bragd om livet och 24 skaldjursknivar sticker ut ur hans kropp. Han ser mer ut som en igelkott än som en människa. Samma kväll skulle han ha delat ut forskarelitens främsta pris på en bankett på Smögens Havsbad. Priset skulle gå till favoritsonen Anders. Poliserna Dennis Wilhelmson och Sandra Haraldsson dras in i en mordutredning som sätter deras samarbete på spel, men som också kommer att vara förödande för flera viktiga relationer över rikets gränser. Trots

Kan en händelse under en av andra världskrigets värsta isvintrar ha med fallet att göra?

att mördaren går lös får Idun tillstånd att fortsätta sin expedition upp till Svalbard. Frågan är; var befinner sig mördaren? På Smögen eller kvar ombord på fartyget? Och vad kan en händelse under en av andra världskrigets värsta isvintrar ha med fallet att göra?

ISFISKAREN

Anna Ihrén Uppl: Maria Lyckow

Den förra boken, Strandsittaren, hittar du på lyssnarklubben.se

Speltid: 11 tim 24 min MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 38232

129:-

Ord pris 169:-

Maria Lyckow läser!

S Å H Ä R B E S TÄ L L E R D U I LY S S N A R K L U B B E N • Du beställer snabbast och enklast via vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller via vår automatiska beställningsservice dygnet runt. Kundservice med telefonnummer 08-696 87 50 har telefontid vardagar 08.00 – 18.00. • Beställer du via svarskortet i medlemstidningen fyller du i artikelnummer och namn på de varorna du vill ha och postar beställningskortet så det är oss tillhanda före sista svarsdag. Obs! Inga meddelanden kan lämnas på beställningskortet, det avläses maskinellt. • Om du inte gör någon beställning eller avbeställning kommer Lyssnarklubbens utvalda bok automatiskt till dig efter sista svarsdag. • Du betalar bara ett pack och porto, f. n. 37 kr. • Ångerrätt: Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Vid retur av CD/DVD gäller obruten förpackning. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med f.n. 149 kr.

16

Lyssnarklubben, en del av Bonnierförlagen AB med orgnr: 556023–8445 är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss, såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi behandlar alla dina personuppgifter elektroniskt. Ändamålet är att kunna erbjuda dig en fullgod, personlig tjänst som bygger på urval av böcker och noga utvalda personliga tips. Vi använder också och analyserar data från dina tidigare köp, dina besök på vår hemsida samt data från våra samarbetspartners. Vi använder aldrig din data för automatiserade beslut som kan vara negativa för dig. Läs mer på www.lyssnarklubben.se/kundservice/fragor-och-svar Ansvarig utgivare: Annette Tannerfeldt. Redaktionsansvarig: Maria Törner-Mason Redaktör: Gun Åkerblom Hemsida: Lisbeth Ericsson Formgivning: Designstorm Tryck: Quad/Graphics.


F L E R T O P P L I S T O R H I T TA R D U PÅ W W W. LY S S N A R K L U B B E N . S E

8 i topp

Bästa spänning just nu!

För tre år sedan försvann Lelles dotter spårlöst. Sedan dess tillbringar han nätterna med att köra utmed väg 95, även kallad Silvervägen. Till samma ort flyttar en dag Meja och hennes trasiga mamma. Mejas och Lelles öden förs ihop, speciellt när ytterligare en flicka försvinner …

Varför svarar Grace aldrig i telefon? Hur kan hon laga sådan enastående mat och ändå vara så slank. Varför har hon aldrig med sig någonting när hon går ut. Och varför sitter det ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen ..?

SILVERVÄGEN

BAKOM STÄNGDA DÖRRAR

Stina Jackson Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 10 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 37317

Nr 37143

B. A. Paris Uppl: Kerstin Andersson LJUDFIL 129:-

Nora Linde försöker väcka åtal mot Andreis Kovac, en slug och grym narkotikakung, genom att anklaga honom för ekobrottslighet. Men situationen blir både komplicerad och hotfull när Kovac grovt misshandlar sin unga hustru Mina.

En äldre kvinna skjuts ihjäl av en okänd gärningsman utanför Frankfurt. Kort därpå inträffar ett liknande mord: Inget av offren hade några kända fiender. Ett fall för kriminalinspektör Pia Kirchhoff.

I FEL SÄLLSKAP

Nele Neuhaus Uppl: Gerhard Hoberstorfer

Speltid: ca 13 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 37119

Nr 37127

ANNARS SKJUTER JÄGAREN MIG Speltid: ca 17 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 9 tim CD 229:- MP3-CD 199:-

Nr 36293 Nr 36301

4

3 Viveca Sten Uppl: Katarina Ewerlöf

2

1

Nr 37770

5 1942 blir den judiska kuriren Ester med täcknamnet Hilde förrådd och flyr till Stockholm undan Gestapo. Här möter hon motståndshjälten Gerhard Falkum. Han å sin sida har flytt från tyskarnas misstankar om att han skulle ha dödat sin fru Åse. Esters bästa vän ...

TÄCKNAMN: HILDE

Kjell Ola Dahl Uppl: Maria Lyckow

Speltid: ca 12 tim CD 255:- MP3-CD 199:-

Nr 36400 Nr 36418

6

LJUDFIL 99:-

7

LJUDFIL 99:-

8

Just när singeln Iris gett upp hoppet träffar hon Pål. Han finns alltid där. Ju mer Iris liv krånglar, desto stadigare står han vid hennes sida. Bara du är en stark historia om behovet av att vara behövd i en tid som hyllar självständighet.

Psykopaten Silfverbielke är pank då han gick miste om arvet efter den amerikanska mångmiljonärskan. För att få in cash kommer han på sin mest ondskefulla plan någonsin. Han anordnar betald jakt – på människor. Kommissarie Jacob Colt bestämmer sig för att döda honom.

Kommissarie Alan Banks lämnar London för ett lugnt liv på landet, i Eatsvale i Yorkshire. Men en fönstertittare sprider skräck i idyllen samtidigt som en brutal inbrottsliga terroriserar äldre kvinnor. Så slår våldet till mot Alan Banks…

BARA DU

KEJSAREN

UR ASKAN I ELDEN

Speltid: ca 10 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Ninni Schulman Uppl: Julia Dufvenius

Speltid: ca 11 tim CD 235:- MP3-CD 199:-

Nr 36194 Nr 36202

Buthler & Öhrlund Uppl: Stefan Sauk LJUDFIL 129:-

Nr 37838

Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme Nr 35758

17


REDAKTÖRENS VAL

FRISTÅENDE FORTSÄTTNINGEN PÅ SUCCÉERNA SIMMAREN OCH ORTEN !

SKA HAN FÖRRÅDA SIN VÄN?

Jag är mycket förtjust i Joakim Zanders två tidigare spänningsromaner, Simmaren och Orten. Välskrivna, intressanta och fartfyllda spänningsromaner vars handling är begriplig. Man hänger med och fattar. Denna gång möter vi Jacob som har nyss kommit till Beirut för att praktisera på Svenska Ambassaden. Han känner sig lite lost och på en fest blir han bekant med den karismatiske fotografen Yassim. De blir kära i varandra, men det ska visa sig Jacob trasslar in sig i en livsfarlig relation.

Jacob Seger ser på ytan ut som en ytterst proper, självsäker ung man. Med sina snygga loafers, välsittande skjortor verkar han passa helt perfekt på Svenska Ambassaden. Hit har han kommit som praktikant och Jacob känner att han nått sina drömmars mål. Nu är han långt borta från sin torftiga och eländiga uppväxt i en inskränkt svensk småstad. Men jobbet är inte speciellt givande. Hans chef har inte riktigt tid med honom och Jacbo är ofta sysslolös på dagarna. En kväll på en uppsluppen fest möter Jacob den vackraste och mest karismatiske man han någonsin sett. Yassim är krigsfotograf. Säger han i alla fall. Men medan ett passionerat förhållande dem emellan tar fart blir Jacob allt mer osäker på vem Yassim egentligen är. 18

Och än mer konstigt ska det bli. En kväll dyker Myriam upp i hans lägenhet. Hon jobbar för den svenska militära underrättelsetjänsten och påstår kallt att Yassim är terrorist. Jacob får ett ultimatum. Hela hans värld vänds upp och ned. Vem ska han lita på? Är det som Myriam säger sant? Om så, hur ska han kunna förråda sin vän? Klara Walldén mår inte så bra. Hon dricker alldeles för mycket. Livet har varit turbulent den senaste tiden och värst av allt är att hennes älskade morfar just dött. Klara befinner sig i den östgötska skärgården på begravningen. Med sig har hon sin bästa väninna Gabriella. Som inte heller verkar glad. Något tynger henne.


Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se MJUKA HÖRLURAR MEDLEMSPRIS

219:-

Ord pris 279:-

Nr 38026

Vem är vän, vem är fiende?

Spänningsböckerna om Klara Walldén ska bli teve-serie!

HÖRLURAR

Längd på sladd: 150 cm. MEDLEMSPRIS

169:-

Ord pris 299:-

Nr 29587

HÖRSNÄCKOR

Klara Walldén är tillbaka!

Längd på sladd: 118 cm. MEDLEMSPRIS

119:-

Ord pris 179:-

Nr 27375

SPECIALPRIS

MINIHÖGTALARE

Storlek: 5 x 4,5 cm. MEDLEMSPRIS

129:-

Ord pris 249:-

Nr 23564

Och bara någon vecka senare grips hon helt oförklarligt i en dramatisk antiterror-operation på sitt advokatkontor i Stockholm. Klara förstår ingenting, men hittar en anteckning om ett hemligt möte. Spåren leder henne till Bryssel – och verkar sträcka sig vidare mot Beirut …

VÄNNEN

Joakim Zander Uppl: Niklas Engdahl

Speltid: ca 12 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 38265

119:-

Ord pris 129:-

CD/MP3SPELARE

Enkla hörlurar medföljer. MEDLEMSPRIS

309:Simmaren & Orten hittar du på lyssnarklubben.se

Ord pris 450:-

Nr 23184

CD-VÄSKA Storlek: 18 x 18 cm.

SSNA! PROVLY bben.se lu k lyssnar

MEDLEMSPRIS

169:Niklas Engdahl läser!

Ord pris 279:-

Nr 23234

19


S VA R S KO R T MÅNADENS LJUDBOK

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

PROFESSOR WILLE VINGMUTTER, MÄSTERDETEKTIV CD 199:- 38042 MP3-CD 169:- 38059 LJUDFIL 99:Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

VÄNNEN

SPECIALPRISER När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan. Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil.

BOTTENSKRAP CD 199:- 38992 LJUDFIL 89:-

PÅ ÖPPET HAV MP3-CD 169:- 38117 LJUDFIL 119:-

MP3-CD 169:- 38265 LJUDFIL 119:-

STRANDHOTELLET CD 199:- 38299

PREMIER Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

VISKAREN

MP3-CD 89:- 38307 LJUDFIL 129:-

FYNDPRISER

CD 69:- 32763 MP3-CD 49:- 32771

BAGAGEREM 49:- 37077

De produkter som erbjuds till fyndpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

BLOMMIG SJAL

KUDDFODRAL, BLOMSTERÄNG, 2-PACK

59:- 37671

89:- 37051

DEN SISTA FLICKAN MP3-CD 169:- 38166 LJUDFIL 119:-

RESESET

14/8

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

Ta del av fina erbjudanden, roliga tävlingar med mera – anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.lyssnarklubben.se

59:- 37044

VÄGMÄRKEN

FLER B E S TÄ L L N I N G A R

MP3-CD 169:- 38208 LJUDFIL 119:-

SVARA SENAST

MISSA INTE VÅR FINA MP3-CD-REA

ISFISKAREN MP3-CD 169:- 38232 LJUDFIL 129:-

ENDAST 99:-/BOK

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

ALLTID MER PÅ LYSSNARKLUBBEN.SE Så här loggar du in! • Öppna din webbläsare och gå in på lyssnarklubben.se • Klicka på “Logga in” längst upp till höger • Härifrån följer du de enkla instruktionerna

Lämna din e-postadress för att få boktips och erbjudanden Logga in, klicka på ”Mina sidor” i toppmenyn och därefter på ”Mina uppgifter”.

SPECIALERBJUDANDE PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

Vacker Mon Amie burk! Den klassiska porslinsserien Mon Amie från Rörstrand är formgiven av Marianne Westman och lanserades redan 1952. Burken passar perfekt som sockerskål, sillburk eller som förvaring till kaffe, the, pasta eller inläggningar. Mått: h 10,8 cm, diam 10,5 cm

MON AMIE BURK MED LOCK WEBBPRIS

239:-

Ord pris 299:-

OBS!

ÄR LAGRET SAT N Ä R G E B

Beställ smidigt på vår hemsida! 20


SVARA SENAST

B

14/8

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm PROFESSOR WILLE VINGMUTTER, MÄSTERDETEKTIV Leif GW Persson

EN MÅNAD

S

LJ U D BO K

CD

MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

Ord pris 129:-

199:-

Nr 38042

169:-

Nr 38059

99:-

Beställ på lyssnarklubben.se för snabbare leverans! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50

Se till att vi har din e-postadress … … om du vill ha erbjudanden som inte finns i vår tidning, t ex boktips, rabatter, tävlingar och event. Logga in på www.lyssnarklubben.se (se sid 20) eller mejla din e-postadress till Kundservice på kundservice@lyssnarklubben.se

Du kan alltid kontakta vår Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

PREMIE

PREMIE PREMIEPRIS

PREMIEPRIS

49:-

89:-

För säkerhets skull!

Det är de små detaljerna som gör det!

Ska du ut och resa i sommar? Den här läckra remmen säkerställer att resväskan inte går upp. Det fina mönstret kallat Fågelträdgård, gör att du lättare känner igen just din väska. Bagageremmen är 180 cm lång och justerbar. Den är 5 cm bred och är tillverkad i slitstarkt nylon med kraftigt plastspänne.

Ett enkelt sätt att piffa upp sitt hem är att skaffa nya kuddar. Det fina mönstret på de här kuddfodralen som pryder kudden på ena sidan kallas Sommaräng. Fodralen är tillverkade av 100 % bomull och försedda med blixtlås, som gör dem lätta att ta av och tvätta. Storleken är 40 x 40 cm. (Observera, innerkuddar ingår ej.)

BAGAGEREM

KUDDFODRAL, BLOMSTERÄNG, 2-PACK

Premiepris 49:Ord pris 99:-

Nr 37077

21

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

Premiepris 89:Ord pris 399:-

Nr 37051

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.


LYK0818

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

1808013

NY rolig deckargåta från fashionabla Skanör!

Lyssnade du på Badhytten, Fågelskådaren och Ryttaren? Här kommer nu den fjärde och fristående delen om det glada pensionärsgänget på Kärleksstigen i Falsterbo. Den här gången har 85-årige Ragnar råkat köpa en segelbåt, som det visar sig ligga en död man i – den förre ägaren Gustav Sparre.

Fjärde delen i den populära serien Mord i Falsterbo!

SPECIALPRIS

Fler böcker av Olséni & Hansen hittar du på lyssnarklubben.se Egon som är 85 år och singel, får vara med om sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i vännen Ragnars nyinköpta segelbåt, blir det inte alls som de tänkt sig. Ombord på båten hittar de nämligen den tidigare ägaren, Gustav Sparre, död. Utan att tänka närmare på konsekvenserna, bestämmer sig Egon och Ragnar för att bara dumpa kroppen överbord, ingen kommer ju att märka något och så blir de av med den och kan fortsätta sin seglats. Men ödet vill annat och liket fastnar i en tamp. När de senare anlöper till Skanörs hamn, med Gustav Sparre på släptåg, blir det stor uppståndelse. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliskår har fått ett nytt komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort därpå inträf-

#9

De anländer från jungfrufärden med ett lik på släp!

far ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten Falsterbo i söder. Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting, han är less på att vara ensam. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof.

STRANDHOTELLET

SSNA! PROVLY bben.se lu lyssnark

Olséni & Hansen Uppl: Anton Körberg

Speltid: 9 tim 40 min CD MP3-CD

199:-

169:-

Nr 38299

Nr 38307

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

LJUDFIL

89:-

Ord pris 99:-

Anton Körberg läser!

I NÄSTA NUMMER: De vänsterhäntas förening av HÅKAN NESSER, Ny bok av Marianne Cedervall, Mittvatten av ARNE DAHL, Holländarna av Birgitta Bergin och mycket mycket mer!

Lyssnarklubben #8 2018  
Lyssnarklubben #8 2018