Page 1

LYK0817

#8/2017

M ÅNAD

LJUDBOK S EN

VILKEN DECKARDEBUT

LINA BENGTSDOTTER! Foto: Gabriel Liljevall

ANNABELLE har allt en spänningsroman ska ha!

MP3SPECIAL! endast 119:-/bok Sid 12-13


Vad har hänt Anna Nominerad till

CRIME TIME SPEC SAVERS AWARD

för bästa deckar ! 17 20 t debu

Annabelle är såld till 10 länder!

Det är försommar i Gullspång och efter en vild fest kommer 17-åriga Annabelle inte hem. Polisen och Missing People drar igång ett intensivt sökande, men flickan är spårlöst försvunnen. Läget är akut och man ber om hjälp från Stockholm. Det blir kriminalkommissarie Charlie Lager som efter visst motstånd reser till den lilla bruksorten i Västergötland. Charlie är mycket professionell i sitt yrke, men märkt av sin svåra barndom. En uppväxt hon genomled i just Gullspång. Annabelle är den första delen i en tänkt trilogi och Mirja Turestedt gör en jättefin inläsning. Det här är en mycket, mycket bra deckare – missa inte! Annabelle Roos. 17 år. Uppväxt och boende i Gullspång. och Västergötland. Just hit hade dock Charlie helst Försvunnen i fyra dagar. Föräldrarna har flera gånger sluppit åka. I Gullspång tillbringade hon sina första tidigare varit i kontakt med lokalpolisen när hon inte miserabla fjorton år innan hon flydde därifrån. Fast kommit hem på kvällarna. Flickan har inte det bästa besluten om att aldrig mer återvända. rykte om sig. Beskrivs som utsvävande och flirtig. En tjej En mening dyker upp i Charlies huvud när hon och som gillar att festa. Anders kör in i Gullspång: Man kan ta flickan ur byn, Kriminalinspektör Charlie Lager tar in allt hennes men inte byn ur flickan. Allt i den lilla bruksorten chef på Stockholmspolisen informerar henne om. Men känns bekant, men ändå inte. De flesta affärerna är själv mår hon tjyvens. Baksmällan är den värsta hon nedlagda, sönderslagna rutor, klotter – det ser ut som någonsin haft. Och hon har några att jämföra med … en spökstad. Men Ica finns kvar och på den gamla Men nu är det bara att bita ihop och tillsammans med ljugarbänken sitter som vanligt A-lagsgänget. Åhh, sin kollega Anders beger hon sig till brukssamhället vackra Betty, kom och ge mig en kyss, brukade gubGullspång som ligger på gränsen mellan Värmland barna ropa efter Charlies mamma för tjugo år sedan. 2


belle?

Kriminalkommissarie Charlie Lager tvingas återvända till den plats hon flydde ifrån för nitton år sedan

Under utredningen om en flickas försvinnande väcks mardrömslika minnen till liv …

”Lina Bengtsdotters debut är en lysande, tät deckare .../... som en pockande svensk sommarnatt, med gäckande skuggor och snårig undervegetation.” DAGE NS N Y H ET E R

SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

Varje småstad har hemligheter. Varje människa har något att dölja.

M ÅNAD Håll käften, hade Betty fräst tillbaka, sluta gapa efter mig när jag har flickan med mig. Charlie skakar av sig minnena av sin alkoholiserade och excentriska mamma när hon kliver in på polisstationen där hon och Anders blir informerade kring Annabelles försvinnande. Det hade varit fest i den gamla nedlagda lanthandeln – Valls. Fullt med ungdomar. Annabelle hade verkat deprimerad. Och väldigt berusad. Bästa väninnan Rebecka och hon hade tjafsat en del. Något som rörde Annabelles före detta pojkvän William. Sen hade hon plötsligt vinglat ut ur lokalen. Sagt att hon fått nog, hon skulle gå hem. Men till familjens tegelvilla, sin snälla pappa och sin nerviga, överbeskyddande mamma kom Annabelle aldrig. Vad hände i den ljusa sommarnatten? Råkade hon ut för en olycka? Eller mötte hon någon ..? Det finns många i den försvunna flickans krets som Charlie och Anders nu måste förhöra. Till exempel den osympatiske och stridslystne Svante Linder, son till ägaren till stans playwood-fabrik. Vad är det han antyder om

JUDBOK L S EN

sin kamrat? Och varför berättar inte väninnan Rebecka vad hon och bästa kompisen egentligen bråkat om? Är det sant att Annabelle blivit kristen och börjat besöka kyrkan? Och hur har Annabelle det hemma egentligen? Modern har alltid varit nervös och kontrollerande, men det är något som är väldigt konstigt med henne … Charlie lägger mödosamt pusselbit för pusselbit och fram träder en skrämmande bild av en utsatt och olycklig ung kvinna. Men ju närmare sanningen om Annabelle hon kommer desto svårare blir det för Charlie att hantera sina egna förträngda minnen från uppväxten i Gullspång. Inte minst det där fasansfulla som hände den sista sommaren i mamma Bettys hus?

ANNABELLE

Lina Bengtsdotter Uppl: Mirja Turestedt

Speltid: 9 tim 40 min CD MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 239:-

Ord pris 129:-

199:-

169:-

Nr 32490

Nr 32508

Ord pris 199:-

99:-

Mirja Turestedt läser!

3


Hallå Lina Bengt sDOT TER . .. ... och grattis till utgivning av din debutdeckare Annabelle. En bok som det har pratats mycket om den senaste tiden, som är såld till tio länder och dessutom nominerad till Crimetime Specsavers Award. Här kommer den obligatoriska frågan – Hur känns det? Tack. Det känns förstås väldigt kul, men också overkligt. Allt det som händer med boken just nu är mer än jag någonsin vågat drömma om. Du är ju lärare i grunden och har gett ut flera noveller – vad fick dig att ta steget ut och skriva en spänningsroman? Jag har alltid skrivit, allt från dikter till noveller men det var inte förrän jag började jobba som lärare som jag bestämde mig för att skriva en roman.

Din huvudperson Charlie Lager tycker man väldigt mycket om, men hon är inte en helt okomplicerad person. Berätta lite om henne? Charlie är en komplex karaktär. Jag tror att man kan kalla henne starksvag. Hon är kaxig, självsäker och tar för sig av allt som livet har att erbjuda. På sitt arbete, som utredare på Nationella operativa avdelningen, har hon gjort en kometkarriär. Samtidigt är hon märkt av barndomens trauman och låter ingen komma nära. Och vem är Lina Bengtsdotter? Jag är nog också starksvag, en ytterligheternas person helt enkelt. Du tar ju med oss lyssnare till Gullspång mellan Västergötland och Värmland. Det är också den ort där du själv växt upp. Vad är skillnaden att låta handlingen utspela sig på en liten plats än i t ex en storstad? Det är nog att människor på en liten ort har så många kopplingar till varandra. Man är släkt, vänner, och arbetskamrater. Sedan är det något med små ställen som fascinerar (i alla fall mig). Det finns så många anekdoter, mystiska händelser och berättelser om människor som funnits där för längesedan. Det är helt enkelt fantasieggande.

FÖDD: Skövde BOR: Stocksund i Danderyd FAMILJ: Tre döttrar BAKGRUND: Gymnasielärare i svenska och psykologi FAVORITMAT: Skaldjur FAVORITDRYCK: Kaffe LYSSNAR PÅ JUST NU: Neapel-sviten av Elena Ferrante. LÄSER JUST NU: Ett litet liv av Hanya Yanagihara DET VISSTE DU INTE OM LINA BENGTSDOTTER: Jag har synestesi och ser bokstäver i färg.

4

Läser du mycket deckare själv? Vilka är dina favoritförfattare? Favorituppläsare? Jag läser väldigt mycket och har många favoriter som till exempel Alice Munroe, Lucia Berlin, Anna Gavalda, Anne Swärd, Sylvia Plath och Lina Wolff. Den senaste tiden har jag också börjat lyssna på böcker och jag tycker mycket om Mirja Turestedts röst. Därför är det förstås extra roligt att det är just Mirja som läst in Annabelle. Annabelle har ett eget soundtrack – finns att lyssna på hos Spotify!

Foto: Anna-Lena Ahlström

Hur är dina egna minnen från uppväxten? När jag tänker tillbaka på det så kan jag inte komma ihåg att jag och mina kompisar någonsin hade tråkigt. Vi red, lekte i skogarna och hängde på stranden. Vi hade också (precis som i Annabelle) fester i en gammal lanthandel. Därifrån har jag många trevliga och lite mindre trevliga minnen.


INNEHÅLL MÅNADE NS LJUDBOK ANNABELLE Lina Bengtsdotter

2

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

SPECIALPRISER

7 9

KÄRA BARBRO Lena Ackebo

16 18 22

Anna Schulze Micke Hansen & Christina Olséni

HETTA Jane Harper

ELAKT SPEL Jan Mårtenson

TOP DOGG Jens Lapidus

FYNDPRISER

8

KULINARA SKÅL

8

KULINARA BURK

5

PREMIE CD

Krypande spänning i elegant miljö Ett konstnärspar försvinner spårlöst på väg hem från premiären av operaföreställningen som de skapat. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor tar hand om utredningen som verkar ha kopplingar till ett mord med makt och politik i centrum.

PÅ SEX METERS DJUP Denise Rudberg Uppl: Anna Maria Käll

CD

69:-

CD

Premiepris 69:Nr 30346

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

PREMIE MP3-CD

Gripande familjedrama! 1983 försvinner en liten pojke från en gård i Skåne. Han hittas aldrig, och sorgen får familjen att falla sönder. Tjugo år senare möter hans syster Veronica en man som återger minnena av ett försvinnande. Berättelsen är skrämmande välbekant....

SLUTET PÅ SOMMAREN Anders De la Motte Uppl: Mirja Turestedt

PREMIEPRIS

MP3-CD

49:-

MP3-CD

Premiepris 49:Ord pris 199:-

Nr 28662

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

PÅ SEX METERS DJUP Denise Rudberg

SLUTET PÅ SOMMAREN Anders De la Motte

MISSA INTE VÅR MP3-CD SPECIAL

ENDAST 119:-/BOK Se sid 12-13

17

JAZZ & THE CITY

20

BLOMMIG SJAL

F O R M AT G U I D E

FRUKOSTUNDERLÄGG

CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

21

PREMIEPRIS

Ord pris 229:-

Speltid: ca 9 tim

Speltid: ca 11 tim

PREMIER

5

Maria Törner-Mason, redaktionsansvarig

KIDNAPPNINGEN RYTTAREN

11

Som bokklubbsredaktör läser man många bra deckare, men det var länge sedan jag blev så engagerad, så totalt absorberad av en spänningsroman som när jag plöjde (ja, för den här boken kan man bara inte stänga av) Annabelle. Lina Bengtsdotter skriver rakt och ärligt, med ett jäkla driv. Med fingertoppskänsla skildrar hon en vanlig svensk småstad, dess invånare och de mörka hemligheter som döljs där. Annabelle är en bok jag verkligen kan rekommendera! Väl mött!

Skulle du hellre vilja få Månadens Ljudbok som MP3-CD? Det blir inte bara smidigare och enklare – utan också billigare! Hör av dig till oss så hjälper vi dig: kundservice@lyssnarklubben.se Tel 08-696 87 50

MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CDspelare kan också spela MP3-CD.

LJUDFIL: Ljudböcker som du kan ladda ner direkt till din dator, MP3spelare eller mobiltelefon från vår hemsida.

Postadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund Bankgiro: 843-3344 Ansvarig utgivare: Marie Olsson Redaktionsansvarig: Maria Törner-Mason Redaktör: Gun Åkerblom Formgivning: Designstorm Tryck: Quad Graphics Telefon: 08-696 87 50, dygnet runt, personlig service vardagar 08:00–18:00. Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer Hemsida: www.lyssnarklubben.se E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445

5


S KÖ N L I T T E R AT U R

Alla älskar ARTHUR – hunden som lämnade djungeln och hittade hem!

”Ger röst åt mängder av medelålders kvinnor … dessutom ofta brutalt roligt.”

Caitlins äktenskapet knakar i fogarna och när lilla dottern Nancy slutar prata gäller det att göra något drastiskt. Med hjälp av en släkting, två mopsar och modet att tänka nytt kan de åter se ljuset i tunneln.

ALLT JAG ÖNSKADE

Irene är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap, fyllt med ständiga pikar, bestämmer hon sig för att göra sig av med maken för gott. Hon förvandlas från tyst mus till kemist med dödlig kunskap om gifter ...

BLYBRÖLLOP

Lucy Dillon Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 17 tim Översättare: Ann Björkhem CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 32169 Nr 32177

LJUDFIL 129:-

Nr 32268 Nr 32276

ARTHUR

Val Hudson & Mikael Lindnord Uppl: Viktor Åkerblom

Sara Paborn Uppl: Anna Godenius

Speltid: ca 6 tim CD 250:- MP3-CD 235:-

Vad får den sydamerikanske gatuhunden Arthur att bestämma sig för att slå följe med de svenska multisportarna i Ecuador? Allting börjar med en köttbulle. Lyssna till en fantastisk sannsaga som dessutom får ett mycket lyckligt slut.

LJUDFIL 149:-

Speltid: ca 9 tim Översättare: Katarina Jansson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 28605

”Trollbindande” DN

I Linn Ullmanns omtalade roman möter vi en kvinna som berättar om sin uppväxt och komplicerade relation till sina föräldrar – Ingmar Bergman och Liv Ullmann.

DE OROLIGA

Är du röd, gul, grön eller blå?

Paul förlorar sin son och sätter livet på paus. Han isolerar sig på en liten ö utanför Hong Kong. Så möter han en kvinna vars son försvunnit. Han bestämmer sig för att hjälpa till i sökandet.

VISKANDE SKUGGOR

Linn Ullmann Uppl: Julia Dufvenius

Speltid: ca 11 tim Översättare: Urban Andersson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 29181

OMGIVEN AV IDIOTER

Jan-Philipp Sendker Uppl: Niklas Falk

Thomas Erikson Uppl: Mattias Linderoth

Speltid: ca 14 tim Översättare: Lisbet Holst MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Nr 31070

Rappt, roligt och igenkännande om familj- och släktkonflikter!

82-åriga Elsa och Thore är lyckligt nygifta och planerar att besöka Sverige efter ett år på Kanarieöarna. De bjuder allla barn och barnbarn till skärgården till en mysig helg. Tyvärr blir det raka motsatsen ...

NÅGOT DU INTE VET ATT JAG VET Birgitta Bergin Uppl: Maria Lyckow

Speltid: ca 12 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 31294

6

Nr 31302

LJUDFIL 169:-

Lär dig förstå olikheter mellan människor och orsaker till konflikter. Kommunikation kan vara svårt, men efter att ha lyssnat till den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga och mängden av idioter kommer att minska radikalt.

Nr 29827

LJUDFIL 139:-

2o17

Fredrik Backmans allvarligaste roman hittills är en berättelse om vänskap, identitet och sjuttonåriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott som förändrar ett helt samhälle.

Martin är socialarbetare och bor i Stockholm med sin fru och tonårsdotter. När en av hans klienter hamnar på sjukhus tar han hand om klientens hund. Det är tänkt som en tillfällig lösning, men hundens villkorslösa kärlek väcker starka känslor.

BJÖRNSTAD

DRICK VÄRMEN UR MIN HAND

Fredrik Backman Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 15 tim CD 199:- MP3-CD 169:-

Nr 29900 Nr 29918

Bengt Ohlsson Uppl: Bengt Ohlsson LJUDFIL 99:-

Speltid: ca 10 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 30122


Systerkärlek med förhinder!

Hjärtskärande, i sin strålande enkelhet. SV E NSK A DAGBL A DET

Hon fyller det vardagsbanala med skimmer och tyngd. GÖTEBORGS-POSTEN

SPECIALPRIS

SSNA! PROVLY bben.se lu k r lyssna

Kära Barbro är den fristående fortsättningen på den kritikerrosade romanen Världens vackraste man.

I Lena Ackebos förra och mycket hyllade roman, Världens vackraste man, mötte vi systrarna Mona och Barbro. Båda i sextioårsåldern. Två väldigt olika människor som i ett försök att närma sig varandra for till Mallorca på en kortsemester. Det blev en turbulent resa som slutade med att Mona mycket överraskande förälskade sig och blev kvar på ön. I denna bok får vi följa lillasystern Barbro i hennes på ytan perfekta tillvaro på Österlen. Men Barbro mår inte alls bra. Hon inser att saker och ting måste förändras. Frågan är bara hur? ”Kära Barbro”, skriver Mona i sina brev från Mallorca. Och så berättar hon om sitt nya härliga liv. Hur hon lär sig spanska, promenerar på stranden, odlar grönsaker och bara trivs och är så oerhört lycklig med kärleken Albert. Barbro skickar pliktskyldigast korta svar till sin storasyster. Låter påskina att hon minsann också har det himla bra. Men det stämmer inte alls. Barbro är olycklig. Ensam, ångestfylld och deprimerad. Hennes barn verkar undvika henne. Visserligen är tre av dem vuxna och utflyttade sedan länge, men Sladdis som är 16 år bor fortfarande hemma. Fast just hemma är han nästan aldrig. Kompisarna och sommarjobbet tar all hans tid. Maken Gustaf är som vanligt disträ, stannar länge på sitt jobb på läkarmottagningen och pysslar sedan mest med sitt. Barbro vill inte riktigt erkänna det, men hon saknar sin knäppa syster. Hur rörig och omtumlande deras resa till Mallorca än var hände

det något där. De kom varandra nära. Men så en dag får Barbro ett telefonsamtal. Det är från personalen på äldreboendet i Stockholm där deras besvärliga mamma bor sedan flera år. Modern har slutat äta och vill att hennes döttrar ska komma. Då hatar Barbro sin syster igen. Varför måste hon ta hand om detta bekymmer alldeles ensam? För ett besvär är just vad deras gnälliga, nyckfulla 90-åriga mamma är, och alltid har varit. Med klappande hjärta tar Barbro motvilligt tåget mot Stockholm. Där och då har hon ingen aning om vilka omvälvande saker som ska hända de närmaste dagarna …

HAR DU MISSAT?

KÄRA BARBRO

Nr 28456

VÄRLDENS VACKRASTE MAN

Lena Ackebo Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 16 tim MP3-CD 219:-

LJUDFIL 169:-

Lena Ackebo Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 8 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 229:-

Nr 32524

119:-

Ord pris 129:-

Katarina Ewerlöf läser!

7


S KÖ N L I T T E R AT U R

En folkkär artist berättar om sitt brokiga liv!

Loa Falkman är en av våra mest älskade och mångsidiga artister. Var han än befinner sig tycks han väcka uppståndelse. Lyssna på hans långa och spännande sång- och skådespelarkarriär.

ATT VARA LOA FALKMAN

Carl Johan Falkman & Andreas Lindahl Uppl: Carl Johan Falkman Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Hjärtvärmande kortroman av Fredrik Backman!

Märit kliver av tåget i Lund och styr stegen mot Norra kyrkogården och en oansenlig massgrav. Här är patienterna från Vipeholm – anstalten för sinnesslöa begravda. Hennes bror Lars hamnade där och gick under ... Märit översköljs av minnen. Vad var det som hände? Och vem bär skulden?

DITT LIV OCH MITT

Speltid: ca 9 tim CD 315:- MP3-CD 249:-

Nr 32235 Nr 32243

Stilfullt i köket!

OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE OCH LÄNGRE Fredrik Backman Uppl: Torsten Wahlund

Majgull Axelsson Uppl: Katarina Ewerlöf

Nr 32342

Fredrik Backman tecknar här ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast. Bokens förord är inläst av författaren.

LJUDFIL 149:-

Speltid: ca 2 tim CD 129:- LJUDFIL 99:-

Nr 32060

För snabbare leverans – beställ på lyssnarklubben.se

FYNDPRIS

379:-

Denna fina skål och förvaringsburk ur Kulinaraserien är tillverkad av Rörstrand och har en härlig touch av 50-talet blandat med en tidslös och detaljrik design av Hanna Werning. Skålen rymmer 2 liter och passar perfekt att servera sallad i eller som fruktskål. Burken rymmer 40 cl och i den kan du ha kakor, sill eller marmelad. Materialet är fältspatporslin och kan diskas i diskmaskin. De tål upp till 250 grader samt mikrougn.

KULINARA SKÅL

KULINARA BURK

Höjd 6 cm. Diameter 28 cm FYNDPRIS

Höjd 11,5 cm. Diameter 9 cm. FYNDPRIS

379:-

Ord pris 499:-

Nr 32151

139:-

Ord pris 239:-

Nr 32144

FYNDPRIS

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

139:-

2o17

ELSIE JOHANSSON läser själv sin bok!

Här har författaren placerat huvudpersonerna från Jane Austens Stolthet och fördom i nutid – i Cincinnati, USA. Det är rasande skickligt gjort – intelligent och humoristiskt, aktuellt och charmigt. Gunilla Leining gör en jättefin inläsning.

RIKTIGA ELSIE

SANNING OCH SKVALLER

Speltid: ca 11 tim CD 239:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 12 tim Översättare: Molle Kanmert Sjölander MP3-CD 169:- LJUDFIL 99:-

Nr 28878

8

Av författaren till FÄRJAN!

På New York Times bestsellerlista!

Elsie Johansson berättar om sitt liv från uppväxten i stugan på åsen i gamla Fattigsverige till prisbelönt författare. Berättelsen är ibland smärtsam men aldrig kärlekslös. Ett uppriktigt tidsdokument med mycket egenkänning.

Elsie Johansson Uppl: Elsie Johansson

En kuslig berättelse om vänskap och om skräcken av att tappa kontrollen över sig själv.

Curtis Sittenfeld Uppl: Gunilla Leining

Nr 31484

Joel flyttar sin dementa mamma Monika till äldreboendet Tallskuggan. Men Monika blir snabbt sämre, hennes utbrott alltmer våldsamma. Hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne...

HEMMET

Mats Strandberg Uppl: Johan Ehn

Speltid: ca 13 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 31831

Nr 31849

LJUDFIL 169:-


En familjehistoria – mörk, mystisk och tragisk!

SPECIALPRIS

Djupt gripande – för tankarna till I skuggan av ett brott av Helena Henschen!

”Kidnappningen är en fantastisk historia, på samma gång en spännande bladvändare och ett psykologiskt ingående porträtt av en nästan parodiskt dysfunktionell familj.” EXPRESSEN

Det finns en händelse i Anna Schulzes släkthistoria som är något utöver det vanliga. När hennes pappa var elva år blev han bortförd av sin egen mamma. Under flera år, i mitten av 1930-talet, levde mor och son ett kringflackande liv i Europa tills familjen hemma i Sverige äntligen lyckades finna dem och förmå modern att återvända hem. Vad fick en kvinna att ta till en sådan drastisk åtgärd som att fly och hålla sig gömd? Och vad gjorde det med en liten pojke som berövades på tre år av sitt unga liv? ”Att kidnappa sitt eget barn är ett brott som kan begås utan större dramatik. Utan skrik och slag och nedbrottning. Du kan lugnt och stilla lämna landet med ett tyst och fogligt barn, och du kan föra barnet långt bort, utom räckhåll för stat och rättsväsende, och utom räckhåll för de människor som också anser att de står barnet nära. Min farmor fattade helt enkelt beslutet att det var hon som skulle bestämma över sin son. Hon underkände den rätt som ansåg att hon inte var lämplig som vårdnadshavare, och hon underkände de personer som rätten ansåg var mer lämpade. Hon underkände sin sons åsikt i frågan. Kanske uppfattade hon inte ens att han inte ville följa med henne.” Så skriver Anna Schulze i förordet till denna bok och berättar sedan en helt fantastisk historia om sin mycket speciella släkt från överklassen. Det handlar om hennes farmor Daisy som föds in i en välbärgad

familj, men växer upp till en bortskämd och självupptagen kvinna. Daisy är vacker och charmig men också nyckfull, nervig och mycket manipulativ. 1936, efter två misslyckade äktenskap, är Daisy utblottad och utfryst. Hon tar då ett ett ödesdigert beslut och flyr landet. Med sig tar hon sin lille elvaårige son Ragnar. Det ska ta tre år innan de återvänder …

KIDNAPPNINGEN En släktberättelse Anna Schulze Uppl: Marie Richardson

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

Speltid: ca 14 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 32540

119:-

Ord pris 129:-

Marie Richardson läser!

9


S PÄ N N I N G

Fristående fortsättning på Det hemliga brödraskapet från Wien!

Det är vinter på Shetlandsöarna och ett häftigt regn drar igång ett jordskred precis när Jimmy Perez är på en väns begravning. Utanför en stuga som demolerats av jordmassorna hittas en död kvinna i en röd sidenklänning. Vem var hon och hur dog hon?

En hemlig militäraktion i Sovjetunionen går fel. Tjugofem år senare påträffas två lik i Oslo. Rör det sig om hämnd, eller vill någon sopa igen spåren? Ett svårt fall för poliserna Kafa Iqbal och Fredrik Beier.

MÖRK JORD

Ingar Johnsrud Uppl: Eric Ericson

Ann Cleeves Uppl: Harald Leander

Speltid: ca 11 tim Översättare: Jan Järnebrand MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

KALYPSO

Speltid: ca 13 tim Översättare: Per Olaisen MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 32326

Speltid: ca 17 tim Översättare: Milla Emrén CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 30072 Nr 30080

LJUDFIL 129:-

2o17

Två år efter att han försvunnit spårlöst hittas Göran Lundblads kropp nedgrävd utanför gården där han bodde. Det innebar slutet på en historia om kärlek och svartsjuka, om en dotters svek, en skrävlares lögner, stora pengar och ond, bråd död.

Joakim Palmkvist Uppl: Per Juhlin LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Missing Peoples Therese Tang såg det alla andra missade!

HUR MAN LÖSER ETT SPANINGSMORD

Nora Roberts Uppl: Katarina Ewerlöf

Anna Tell Uppl: Viktoria Flodström Nr 32219

Nora Roberts nya! 11-årig flicka avslöjar sin far som seriemördare!

FÖRFÖLJAREN

Amanda Lund är förhandlare och befinner i Afghanistan. Det är ett tufft liv hon lever. Så får hon ett samtal från sin chef i Stockholm – två svenska diplomater har kidnappats i Kabul. Uppdraget att hitta dem blir hennes. Och det är bråttom.

FYRA DAGAR I KABUL

Nr 32383

Som elvaåring avslöjade Naomi sin pappa som en av landets värsta seriemördare. Många år senare har hon bestämt sig för att lämna traumat bakom sig, men mardrömmen är långt ifrån över...

Tufft och actionfyllt gisslandrama i Afghanistan!

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 31997

I Oslo har kvinnor hittats mördade på det mest avskyvärda sätt – ihjälbitna och tömda på blod. Den f d polisen Harry Hole kallas in för att leda utredninge och märker genast något oroväckande bekant över brottsplatserna ...

TÖRST

Jo Nesbø Uppl: Jonas Malmsjö

Speltid: ca 21 tim Översättare: Per Olaisen CD 199:- MP3-CD 169:-

Nr 31039 Nr 31047

Tredje och fristående delen i Singöserien!

LJUDFIL 99:-

Charmig pusseldeckare i 50-tals miljö!

Kriminalinspektör Solbritt Andersson utreder företaget Rankena Tech, med förgreningar till internationell brottslighet. Men det verkar som det finns läckor i polishuset? Så hittas ett lik flytande på grunt vatten..

Avdelning Q hotas med nedläggning och medarbetaren Rose hamnar i en psykos, som leder tillbaka till en mörk barndom. Så mördas en kvinna i Köpenhamn och en smitare kör på och dödar unga tjejer. Finns det ett samband?

1957 reser sömmerskan Hannah Lönn från Stockholm till Eneby i Småland för att hjälpa sin faster. Men när traktens skvallerkärring hittas mördad får hon och de andra i den lilla byn bråda dagar.

SÄNDEBUDET

SELFIES

EN SAX I HJÄRTAT

Speltid: ca 18 tim Översättare: Leif Jacobsen CD 239:- MP3-CD 199:-

Speltid: ca 16 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Gustafson & Kant Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 10 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 31328

10

Nr 31336

Jussi Adler-Olsen Uppl: Stefan Sauk LJUDFIL 169:-

Nr 31427

Nr 31435

Marie Bengts Uppl: Angela Kovacs LJUDFIL 129:-

Nr 31112


SPECIALPRIS

Charmig deckargåta från fashionabla Falsterbo!

SSNA! PROVLY bben.se lu k lyssnar

Det är dags för sommarens höjdpunkt; Falsterbo Horse Show. Nationsflaggorna vajar i sommarbrisen, solen skiner från en klarblå himmel och läktarna är fullsatta. Elitryttaren och favoriten Leopold Gyllenstierna rider in på banan och tar emot publikens jubel, men efter tredje hindret faller han av hästen. Död. Det här är den tredje och fristående delen i Micke Hansens och Christina Olsénis charmiga kriminalkomediserie Mord i Falsterbo. Solen skiner från en klarblå himmel och stämningen är på topp i Falsterbo. Läktarna på Falsterbo Horse Show är fullsatta när Leopold Gyllenstierna rider in på arenan. Han är en av två elitryttare som tävlar om att bli antagen till hopplandslaget och favorit. Vid det tredje hindret sjunker han plötsligt ihop i sadeln och faller av sin häst. Han är död redan innan han slår i marken. Det visar sig snart att han inte dött en naturlig död och poliserna Lisa Stark, Fredrik Hjort och Mårten Lind kastar sig med blandad entusiasm in i mordutredningen. När Falsterbo kort därpå drabbas av ytterligare ett mord känns sommarsemestern plötsligt väldigt avlägsen för alla inblandade. Samtidigt som utredningen drar igång förpestas åttiofyraårige Egon Hjorts till-

varo av hans närmaste granne på Kärleksstigen, den paranta retstickan Elisabeth. Hon har nämligen bjudit hem sin ungdomskärlek från Paris till sig. Egons trogne vän Ragnar har dessutom gått och gift sig på ålderns höst och Egon känner sig mer ensam än någonsin. Kanske är det därför han inte kan låta bli att bistå polisen i mördarjakten …?

HAR DU MISSAT?

BADHYTTEN

Olséni & Hansen Uppl: Anton Körberg Speltid: ca 10 tim CD 219:-

Nr 22673

LJUDFIL 179:-

RYTTAREN

Olséni & Hansen Uppl: Anton Körberg

FÅGELSKÅDAREN

Speltid: 10 tim 35 min CD LJUDFIL

199:-

Ord pris 219:-

Nr 32565

Olséni & Hansen Uppl: Anton Körberg

139:-

Ord pris 189:-

Anton Körberg läser!

Speltid: ca 10 tim CD 235:-

Nr 27441

LJUDFIL 169:-

11


MP3-CD-SPECIAL ENDAST 119:-/BOK EN ENKLARE, SMIDIGARE OCH BILLIGARE LYSSNING! På sid 19 erbjuder vi en jättefin CD/MP3-CD-spelare. Där hittar du även hörlurar, öronsnäckor, CD-väska och en läcker röd mini-högtalare!

Stephen King – mästaren på skräckspänning!

OBS!

Ett fall för den oförliknelige kommissarie Evert Bäckström!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

En chockerande men viktig bok!

MP3-CD

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

119:-

Nr 32581

För sju år sedan körde Brady Hartsfield rakt in i en folkmassa. Åtta människor dog och många skadades. Den före detta kriminalpolisen Bill Hodges är övertygad om att Brady Hartsfield fortfarande är ute efter överlevarna.

SISTA VAKTEN

Kommissarie Evert Bäckström har just vaknat upp efter en tupplur när det ringer på dörren. Hans granne och gode vän, 10-årige Edvin har något att berätta, något som får Bäckström att genast dra igång en omfattande och – ska det visa sig – skrämmande utredning.

Leif GW Persson Uppl: Magnus Roosman

Speltid: ca 15 tim

Nr 30304

Nr 28589

KAN MAN DÖ TVÅ GÅNGER?

Stephen King Uppl: Johan Svensson

119:-

119:-

”Kvinnor och flickor har i alla tider stämplats för sin sexualitet.” Ett kritiskt reportage om ryktesspridning, sexualitet och skam, skriven i samma anda som Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman.

FLICKAN OCH SKAMMEN Katarina Wennstam Uppl: Lo Kauppi Speltid: ca 9 tim

Speltid: ca 18 tim

Om att ta sig igenom ett helvete och komma ut på andra sidan! MP3-CD

119:-

Ord pris 199:-

Nr 29009

1991 döms Sture Bergwall, även kallad Thomas Quick, till sluten psykiatrisk vård. Efter tjugofyra år skrivs han ut. Under denna tid har han erkänt ett trettiotal mord – som han inte begått ...

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Kriminalinspektör Malin Fors har tillfälligt lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. Här brottas hon med sina inre demoner samtidigt som hon försöker utreda ett brutalt mord på en svensk kvinna som bokstavligen har förlorat ansiktet …

DJÄVULSDOFTEN

BARA JAG VET VEM JAG ÄR

Mons Kallentoft Uppl: Mirja Turestedt

Speltid: ca 19 tim

119:-

Sture Bergwall Uppl: Johan Svensson

Speltid: ca 10 tim MP3-CD Ord pris 199:-

Nr 29306

12


En spännande, rolig, rapp och smakrik resa genom ett Sverige i förvandling!

Håkan Nessers senaste!

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

119:-

119:-

Nr 27904

Nr 29058

När adjunkt Leon Berger erbjuds ett jobb i den lilla norrländska staden K - tackar han genast ja. Han behöver en nystart. För sju månader sedan förlorade Leon sin hustru och dotter i en olycka. Men det ska visa sig bli ett ödesdigert beslut …

Paul Lederhausen berättar om sin resa från dyslektisk skolgrabb till hamburgermiljardär. En historia om hopp, entusiasm och ledarskap, men också om en krävande fader och förlusten av ett barn.

EUGEN KALLMANNS ÖGON

Petter Karlsson & Paul Lederhausen Uppl: Torsten Wahlund

Håkan Nesser Uppl: Tomas Bolme

STÄNDIGT HUNGRIG Speltid: ca 7 tim

Speltid: ca 17 tim

Härlig het romance av populära Simona Ahrnstedt!

OBS!

Få Månadens Ljudbok som MP3-CD! Tycker du att det skulle vara skönt att ha en CD-skiva att hålla reda på istället för flera? Vill du hellre få Månadens Ljudbok som MP3-CD? Hör av dig till oss så hjälper vi dig: kundservice@lyssnarklubben.se Tel: 08- 696 87 50

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Några dagar före julafton, i Kirunas vintermörker, möts två människor som är varandras motsatser. Ambra, knivskarp journalist och exsoldaten Tom, som är starkt traumatiserad. Båda slåss med sitt förflutnas demoner. Så upptäcker de varandra – och passionen är ett faktum..

EN ENDA RISK

Simona Ahrnstedt Uppl: Julia Dufvenius

Biografi och roman i ett! Fakta och fantasi!

MP3-CD

119:-

Ord pris 199:-

Nr 29793

Författaren Stefan Einhorn har drabbats av skrivkramp. Slumpen kommer att avgöra vad den nya boken ska handla om. Vetskapen om saker i hans egen bakgrund förändrar allt. Pappan är en roman om relationen mellan en son och hans far.

Speltid: ca 22 tim MP3-CD

PAPPAN

Ord pris 199:-

Speltid: ca 7 tim

Stefan Einhorn Uppl: Stefan Einhorn

119:-

Nr 28266

SUPERSPÄNNANDE thriller av succéförfattaren Fredrik T Olsson!

Sprakande aktuell! En presidents hämnd!

Det här är väldigt, väldigt roligt!

MP3-CD

MP3-CD

MP3-CD

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

Ord pris 199:-

119:-

119:-

Nr 30361

119:-

Nr 28985

Nr 27953

Strömmen slås ut i Sverige och i världen utsätts viktiga mål för elektroniska attacker. Är det kryptologen William Sandberg som ligger bakom dåden? Vad döljer hans tidigare kollegor på Försvaret?

David Batra har dammsugit tidningar från hela Sverige efter de riktigt små nyheterna. Som den om Hampus 8 år i Bagarmossen som fick Yatzy fyra gånger i rad eller en mystisk fimpstöld på en balkong i Grums.

Efter att presidentkandidaten Bruce Jansens höggravida hustru skjutits till döds lägger Jansen fram en kontroversiell förordning – Washingtondekretet – som får helvetet att bryta loss i USA. Snart hotar inbördeskrig.

ETT VAKANDE ÖGA

NU ÄR TOAN I TIERP INVIGD

WASHINGTONDEKRETET

Speltid: ca 2 tim

Speltid: ca 23 tim

Fredrik T. Olsson Uppl: Stefan Sauk Speltid: ca 22 tim

David Batra Uppl: David Batra

För snabbare leverans – beställ på lyssnarklubben.se

Jussi Adler-Olsen Uppl: Reine Brynolfsson

13


S PÄ N N I N G

Succédeckare – på topplistorna! 1:a delen i Sofie Sarenbrants nya psykologiska spänningsserie!

När Angelina börjar jobba på Salong De Luca bestämmer sig frisören Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom kollegans perfekta fasad. Så hittas en av salongens kunder mördad ...

BAKOM DIN RYGG

Sofie Sarenbrant Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 9 tim MP3-CD 179:-

Nr 32367

På midsommaraftonen i hittas en ung kvinna till synes livlös mitt i Gävle. Hon har ett stickmärke i armen och minns inte vad som hänt. Kort därefter avlider hon av en förgiftad lever. Vad är det som har hänt henne och varför har hon höga halter av paracetamol i blodet?

LEVANDE DÖD

LJUDFIL 139:-

En septembermorgon 2009 sker ett av de mest spektakulära brotten någonsin i Sverige. Rånarna anländer via helikopter till en värdedepå i Västeberga och polisen kan bara se på när de försvinner med närapå 40 miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas.

HELIKOPTERRÅNET

Jonas Bonnier Uppl: Gerhard Hoberstorfer

Mikael Ressem Uppl: Fredde Granberg

Speltid: ca 11 tim CD 235:- MP3-CD 199:-

Speltid: ca 11 tim CD 219:- LJUDFIL 95:-

Nr 32037 Nr 32045

LJUDFIL 129:-

Nr 32193

Lee Child och David Baldaccis absoluta favoritförfattare!

2o17

”Välskriven, spännande, underhållande.” LEIF GW PERSSON

Under sin uppväxt i den topphemliga organisationen Orphan inom det amerikanska försvarsdepartementet tränades Evan Smoak till att bli en briljant lönnmördare – tills han en dag hoppade av. Men att lämna Orphan gör man inte ostraffat ...

En kvinna hittats misshandlad till döds i en bungalow i San Augustin. På plats finns hennes make, förvirrad och mycket bakfull. Är han den skyldige? Själv minns Bengt Andersson ingenting. Nytt fall för journalisten Sara Moberg och den f d polisen Kristian Wede.

Året är 1923 och Julia Ekengren hittas ihjälslagen i sin lägenhet på Tegnérgatan. Kriminalkonstapel John Stierna och hans kollegor försöker reda ut om orsaken till hennes död att finna i hemligheter från det förflutna?

EN MAN FRÅN INGENSTANS

DET FÖRLOVADE LANDET

Pontus Ljunghill Uppl: Reine Brynolfsson

Speltid: ca 14 tim Översättare: John-Henri Holmberg CD 235:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Speltid: ca 10 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Gregg Hurwitz Uppl: Stefan Sauk

Nr 31864 Nr 31872

Mari Jungstedt Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 31781

Nr 31799

LYKTTÄNDAREN

Speltid: ca 15 tim MP3-CD 169:- LJUDFIL 99:LJUDFIL 129:-

Nr 31377

Gastkramande spänning i Gäddede i Jämtland!

Otäcka flickmord i Fjällbacka! Nytt fall för Erica och Patrik!

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård. Eric a och Patrik tar sig an en svårt fall.

Nathalie, hittar sin dubbelt så gamle man. tillika moderat borgarråd, Sören, död i nässelsnåren utanför deras sommarstuga. Hon kommer inte ihåg vad som hänt kvällen innan...

I den fristående uppföljaren till succén Utmarker får Sam och Molly ett märkligt uppdrag som rör ett obehagligt fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge dömd och fängslad, men är det verkligen rätt person?

HÄXAN

NÄSSELVREDE

INLAND

Speltid: ca 12 tim CD 229:- LJUDFIL 169:-

Speltid: ca 12 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Camilla Läckberg Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 24 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 31344 Nr 31351

14

Solveig Vidarsdotter Uppl: Marie Richardson LJUDFIL 129:-

Nr 31500

Arne Dahl Uppl: Niklas Engdahl Nr 31450

Nr 31468

LJUDFIL 129:-


Vem var flickan på torget?

Av författaren till bl a Blindgång och Jakthundarna!

Vem är flickan som fått sitt huvud avhugget och spetsat på en påle mitt på torget i Larvik? Kommissarie Wisting ställs inför ett mycket svårt fall, till synes utan ledtrådar. Dimman ligger kusligt tät över Larvik. Mitt på den lilla stadens torg har ett avhugget huvud placerats, spetsat på en påle. Det brutalt mördade offret är en mycket ung flicka och hela Norge är skakat av det blodiga dådet. Vem är hon? Kommissarie William Wisting ställs inför det mest groteska fall han stött på under sin poliskarriär. Medierna kräver en snabb lösning av fallet och att mördaren ska avslöjas och häktas. Men ledtrådarna lyser med sin frånvaro och pressen blir inte mindre när ännu ett lik hittas, uppdraget ur den djupa älven. Snart står det klart att fallet har kopplingar till betydligt tyngre kriminalitet än vad någon kunnat föreställa sig och har förankringar bortom landets gränser… Jørn Lier Horst har rönt stor framgång hos läsarna och kritiker. Boken Jakthundarna belönades med både Glasnyckeln och Rivertonpriset, och utsågs i Sverige till årets bästa översatta kriminalroman av Deckarakademin.

NATTMANNEN

Jørn Lier Horst Uppl: Mattias Linderoth

Speltid: 10 tim 19 min Översättare: Cajsa Mitchell CD 225:- LJUDFIL 99:-

Mattias Linderoth läser!

Nr 32615

Hur kunde de vara så godtrogna? Eva och Fredde träffas i en hotellbar i Stockholm. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår Fredde att de ska resa till Thailand. Resan blir starten på en livsomvälvande relation baserad på lögner och hemligheter.

OPIUM

Staffan Nordstrand Uppl: Mats Eklund

Speltid: ca 16 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Nr 32599

Mats Eklund läser!

När Eva träffar Fredde i baren på hotell Malmen i Stockholm vet hon ingenting om hans kopplingar till den undre världen. De tillbringar tre intensiva dygn tillsammans, sedan föreslår han en resa till Thailand. Men vistelsen i Bangkok blir en mardröm. Snart är Eva indragen i droger och kriminalitet och hemma i Sverige blir hennes bästa vän Lena fundersam. Hon undersöker Freddes förflutna, men också Evas. Något som leder till att även Lena blir indragen i ett händelseförlopp som eskalerar utom all kontroll. Samtidigt inträffar två mord på prostituerade som Fredde får svårt att förklara. 15


”En australiensisk deckare som får dig att sluta andas och som hemsöker dig i dina drömmar… Det är något mytiskt och modigt över Hetta. ” SYDNEY

SPECIALPRIS

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

Isande spänning i Australiens brännheta vildmark!

Det är hett i Kiewarra och råder sträng torka. Allt oftare tvingas bönderna avliva sin utsvultna boskap. I en glänta i skogen vid familjen Hadlers gård surrar ett svart moln av flugor över en död kropp. Och i boningshuset ligger ytterligare två offer. Det är tyst och öde. Så hörs ett litet barn gråta. Hetta är en atmosfärisk thriller med mörka familjehemligheter – True Detective möter Liane Moriarty. Den utspelar sig i Australiens karga inland. Kommissarie Aaron Falk återvänder till barndomsstaden Kiewarra för första gången på över tjugo år för att närvara vid Luke Hadlers begravning. Luke, som en gång i tiden var hans bäste vän, har skjutit ihjäl sin fru, deras sexårige son – och sedan sig själv. Allt tyder på att dådet är orsakat av den obeskrivliga hettan. Förmodligen stod Luke på ruinens brant på grund av torkan. Men varför har han i så fall skonat sin lilla dotter? Aaron dras i tankarna tillbaka till sitt eget mardrömslika förflutna och den hemlighet han delade med Luke. Den hemlighet som drev honom långt, långt härifrån. Men ju fler av Kiewarras invånare den erfarne kommissarien talar med, desto mer övertygad blir han

om att något inte stämmer med familjen Hadlers död. Tillsammans med stadens unge polischef börjar han ifrågasätta det som hänt. Samtidigt anar Aaron att någon känner sig hotad av hans närvaro och vill att han lämnar Kiewarra för gott …

HETTA

Jane Harper Uppl: Niklas Engdahl

Jane Harper kommer till Crime Time Gotland i augusti!

Speltid: ca 11 tim Översättare: Jessica Hallén MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 32748

119:-

Ord pris 129:-

Niklas Engdahl läser!

MEDLEMSREGLER • Som medlem i Lyssnarklubben får du vår medlemstidning 12 gånger per år. Där presenteras Månadens ljudbok samt ett stort antal andra boknyheter valda från alla förlag. Du hittar även specialerbjudanden, fyndpriser och andra aktuella erbjudanden. • Bekvämlighet. Du väljer dina ljudböcker i lugn och ro hemma. Månadens ljudbok får du hemskickad till dig, om du inte väljer att avbeställa den på vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller genom att ringa vår automatiska beställning/avbeställning dygnet runt: 08-696 87 50, eller använda medlemtidningens portofria svarskort. Obs! inga meddelanden kan lämnas på kupongen, den avläses maskinellt. • Du handlar till bra priser, och utöver redan låga medlemspriser finns även böcker till klubberbjudandepriser och fyndpriser. • Du får normalt dina böcker inom 7-10 vardagar. • Pack & porto, hur många böcker du än köper betalar du endast ett pack & porto på f.n. 37:per köptillfälle.

• Skulle du behöva ytterligare information, hjälp eller om något fel skulle uppstå hjälper vi dig gärna. Vill du gå ur klubben efter uppfyllt åtagande kontaktar du bara vår kundservice via vår hemsida på www.lyssnarklubben.se, alternativt skickar ett mail till kundservice@lyssnarklubben.se eller via tel 08-696 87 50 vardagar 08:00 – 18:00. • Du måste vara myndig (minst 18 år) och bo i Sverige för att kunna bli medlem i Lyssnarklubben.

tjänst, du kan även skicka in svarskortet.

Beställning/avbeställning Din beställning gör du enklast via vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller per telefon 08-696 87 50 dygnet runt. Du kan också fylla i din beställning på svarskortet och skicka in det till oss. Varje månad får du i medlemstidningen månadens ljudbok presenterat. Vill du ha denna bok gör du ingenting, den skickas automatiskt ut till dig om du inte avbeställer den. Avbeställer gör du innan sista svarsdatum genom att besöka hemsidan, skicka ett mail eller ringa till kund-

Ångerrätt Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vid eventuell värdeminskning såsom att varan inte är i originalskick, påverkar det beloppet vi krediterar. Vi tar inte emot returer skickade mot postförskott. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med fn 149:-.

Betalningsvillkor Du får tillsammans med din leverans en faktura, pack och porto på fn 37:- tillkommer oavsett hur många böcker du beställt. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum, därefter tillkommer en påminnelseavgift på 60:-. Glöm inte meddela oss vid adressändring. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift, f.n. 95:-.

Reklamation Om varan är defekt eller felaktig så hjälper vi dig naturligtvis att åtgärda felet. Återsänd produkten tillsammans med ifylld reklamationsblankett, som du hittar på vår hemsida under mina sidor. Det går bra att återsända produkten i samma emballage den levererades så länge den är väl försluten, frankerad och har en tydlig adress. Kontakta kundservice – vi står för portot. Vi accepterar inga reklamationer skickade mot postförskott. Returadress: Samdistribution, 190 80 Stockholm Kontakta oss Lyssnarklubben, Box 613, 83127 Östersund Hemsida: www.lyssnarklubben.se Telefon: 08-696 87 50 dygnet runt, personlig service vardagar 08:00 – 18:00 E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445 Bankgiro: 843-3344 Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer.

Bonnierkoncernen (där Lyssnarklubben ingår) håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter, eller i enlighet med lämnat samtycke. Samtycket är giltigt till dess användaren själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter. Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag. Registerutdrag kan också begäras från Lyssnarklubbens leveransregister, där detaljerade uppgifter finns om ditt medlemskap. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring. För mer information se www.kunddata.bonnier.se

16


Vackra och långsamma låtar av älskad artist!

Musik

Sven-Bertil sjunger verk av bland andra Lars Forsell, Beppe Wolgers och Olle Adolphson!

Här finns bl a Hallelujah, Suzanne, Sisters of mercy, Hey that's no way to say goodbye, So long Marianne, Bird on the wire, The partisan, Famous blue raincoat, Chelsea hotel, Take this longing, Who by fire, The guests, Dance me to the end of love, If it be your will, Night comes on, I'm your man, Everybody knows, Tower of song med flera.

Sven-Bertil Taubes Hommage gjorde stor succé 2014 och belönades med både guldskiva och en Grammis. Här återvänder SvenBertil Taube till den svenska vis-skatten. Njut av hans tolkningar av verk av vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers. Post festum, Det gåtfulla folket, Trubbel m fl.

THE ESSENTIAL LEONARD COHEN

HOMMAGE VOL. 2

CD 189:-

CD 189:-

Leonard Cohen Nr 31526

Sven-Bertil Taube Nr 32664

PREMIE Tomas Ledins bästa sånger!

Det är långt ifrån alla artister som klarar av att fylla en dubbel-CD med topplåtar. Tomas Ledin tillhör utan tvekan den skaran. Här får du alla han bästa sånger som Sensuella Isabella, Sommaren är kort, I natt är jag din och 37 hits till!

För den jazz-frälste!

59:-

Det här är en fantastisk samling jazz! Lyssna och njut till; (Get Your Kicks On) Route 66 med Nat King Cole Trio, When We Say Goodbye med LaGaylia Frasier, In A Mellow Tone med Alice Babs, The lady Is A Tramp med Ella Fitzgerald, Loverman med Billie Holiday, You Go To My Head med Sarah Vaughan, Transitions med Gunhild Nyborg m fl.

JAZZ & THE CITY CD

40 HITS

Premiepris 59:-

CD 99:-

Nr 32722

Tomas Ledin

PREMIEPRIS

Ord pris 99:-

Nr 26393

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

Dubbel-CD med 36 låtar!

Minns du alla godingar?

Lyssna och njut till mängder med härliga 60-tals hits; Tell him med Alma Cogan, Such a night med Elvis Presley, Spanish Harlem med Ben E. King, Save the last dance for me med The Drifters, Love me tonight med Tom Jones, It's my life med The Animals, Pata Pata med Miriam Makeba, Black is black med Los Bravos, Last train to Clarksville med The Monkees m fl.

Lyssna till godingar som; Rose Garden med Lynn Anderson, Pretty Belinda med Chris Andrews, Yellow River med Christie, Sylvia's Mother med Dr Hook, The Night Chicago Died med Paper Lace, Venus med Shocking Blue, Goodbye Yellow Brick Road med Elton John, It Never Rains In Southern California med Albert Hammond

Denna dubbel-CD innehåller 36 av nobelpristagaren Bob Dylans mest populära låtar. Du hittar allt från Blowin’ in the wind från 1963 till 1999 års Things have changed (Dylans Oscarsvinnande bidrag i filmen Wonder Boys) samt de älskade Just like a woman, Mr Tambourine man, Forever young, Like a rolling stone och många fler!

LJUVA 60-TAL. VOLYM 3

LJUVA 70-TAL CD 189:-

THE ESSENTIAL BOB DYLAN

Nr 32656

CD 179:-

CD 179:-

Nr 32730

Bob Dylan Nr 29546

17


REDAKTÖRENS VAL

Tavlan leder Homan till nazisternas plundringar, fula fiskar och mord!

Miriam är enda överlevande arvinge till målningen av Gustav Klimt – ett nästintill ovärdeligt konstverk!

Antikhandlaren Johan Kristian Homan tar sig an att hjälpa en väninna att hitta en försvunnen tavla. Något han får ångra djupt när han dras in i en smutsig härva som sträcker sig till andra världskrigets Wien och nazisternas plundringar. Elakt spel är en Homandeckare av fin årgång där konst, kultur, antikviteter, god mat och eleganta viner har sin givna plats. Antikhandlare Johan Kristian Homan sitter och dagdrömmer i sin butik. Affärerna går knackigt och siamesen Cléo stryker runt den för dagen orörda kassaapparaten. Det visar sig vara lugnet före stormen. Samma kväll är Homan och hans flickvän Francine bjudna på middag till Francines gamla kurskamrat – juristen Miriam Schreiber. Hon bor i en tjusig våning i Stockholm och har väggarna tapetserade med fin konst. Det visar sig att Miriam bär på en tragisk familjehistoria. Hennes pappa var en av få i sin släkt som överlevde koncentrationslägret Bergen-Belsen och kom till Sverige i en av Folke Bernadottes vita bussar. Schreiber var en 18

av Wiens mest förmögna familjer och ägde en förnämlig konstsamling, där bl. a. en tavla av Gustav Klimt ingick, men allt plundrades av nazisterna. Av en slump får Miriam syn på Klimts tavla när hon bläddrar i ett gammalt magasin. I ett hemma hos-reportage hos en mångmiljonär hänger familjen Schreibers Klimt-tavla på väggen. Kan Homan, som har kontakter i antikvärlden, hjälpa till så att hon får den tillbaka? Homan har inte hjärta att säga nej. Något han kommer att få ångra djupt. Snart hamnar han mitt bland smutsiga släktfejder, fula fiskar och mord …


Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se Nu har du möjlighet att fynda ett par snygga hörlurar som passar för alla tillfällen. De vadderade hörselkåporna gör dessa hörlurar väldigt bekväma att ha på sig under längre stunder. Och det passar ju utmärkt när du inte vill stänga av den spännande boken du lyssnar på. De täta kåporna stänger effektivt ute bakgrundsljud för att optimera ljudet.

HÖRLURAR

Längd på sladd: 150 cm. MEDLEMSPRIS

PROVLYSSNA! lyssnarklubben.se

Fantastisk inläsning, som alltid, av Tomas Bolme!

Elakt spel är den 45:e boken om antikhandlare Homan!

169:-

Ord pris 299:-

Nr 29587

HÖRSNÄCKOR Längd på sladd: 118 cm. MEDLEMSPRIS

119:-

Ord pris 179:-

Nr 27375

MINIHÖGTALARE

Storlek: 5 x 4,5 cm. MEDLEMSPRIS

129:-

Ord pris 249:-

SPECIALPRIS

Nr 23564

CD/MP3-SPELARE Enkla hörlurar medföljer. MEDLEMSPRIS

299:-

Ord pris 450:-

Nr 23184

ELAKT SPEL

CD-VÄSKA

Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme

Storlek: 18 x 18 cm.

Speltid: ca 11 tim CD LJUDFIL

199:-

Ord pris 235:-

Nr 32672

MEDLEMSPRIS

169:-

119:-

Ord pris 129:-

Ord pris 279:Tomas Bolme läser!

Nr 23234

19


S VA R S KO R T MÅNADENS LJUDBOK

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

ANNABELLE CD 199:- 32490 MP3-CD 169:- 32508 LJUDFIL 99:Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

SPECIALPRISER

TOP DOGG

När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan. Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil.

KÄRA BARBRO MP3-CD 169:- 32524

CD 199:- 32698

59:- 32722 De produkter som erbjuds till fyndpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

KULINARA SKÅL 379:- 32151

MP3-CD 169:- 32540 LJUDFIL 119:-

KULINARA BURK

RYTTAREN CD 199:- 32565

PREMIER

ELAKT SPEL

BLOMMIG SJAL 59:- 32136

FRUKOSTUNDERLÄGG

SVARA SENAST

15/8

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

79:- 32128

139:- 32144

LJUDFIL 139:-

LJUDFIL 119:-

JAZZ & THE CITY

FYNDPRISER

KIDNAPPNINGEN

MP3-CD 169:- 32748

MP3-CD 49:- 28662

MP3-CD 169:- 32706 LJUDFIL 119:-

LJUDFIL 119:-

HETTA

SLUTET PÅ SOMMAREN

FLER B E S TÄ L L N I N G A R

Ta del av fina erbjudanden, roliga tävlingar med mera – anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.lyssnarklubben.se

Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

CD 199:- 32672

PÅ SEX METERS DJUP

LJUDFIL 119:-

CD 69:- 30346

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

PREMIE

Lyxig, färgglad och fjäderlätt sjal!

PREMIEPRIS

59:-

Denna eleganta sjal, draperar du enkelt runt din hals eller över axlarna. Sjalen, som mäter 140 x 75 cm, är fjäderlätt och känns härligt mjuk och skir mot huden. Använd den till festblåsan, vardagsjeansen, jackan eller lägg den runt axlarna en ljummen kväll. Den blir garanterat din nya favorit!

BLOMMIG SJAL I ROSA OCH TURKOS Material: Polyester pollychiffong Färg: rosa/blå/grön/beige Storlek: 140 x 75 cm Tvättas i 30 grader

Premiepris 59:Ord pris 179:-

Nr 32136

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

20


SVARA SENAST

B

15/8

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm ANNABELLE

Lina Bengtsdotter

MÅN

LJ U D BO K NS ADE

CD

MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 239:-

Ord pris 199:-

Ord pris 129:-

199:-

Nr 32490

169:-

Nr 32508

99:-

Beställ dina böcker på www.lyssnarklubben.se så får du dem snabbare! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50 Eller ringa Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

Se till att vi har din e-postadress … … så att du inte missar fler erbjudanden som inte finns i tidningen.. Detta gör du enklast på vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller mejla din e-postadress till Kundservice på kundservice@lyssnarklubben.se H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

PREMIE

Vackra underlägg till frukosten eller kaffestunden! Fyra jättefina underlägg, precis lagom stora till kaffekoppen och smörgåsen, när du vill ta en fika framför tv:n eller på balkongen. Det klassiskt vackra mönstret heter Bugs and Butterflies och är formgivet av Nadja Wedin. Översidan är laminerad för att tåla kladd och vatten och går bra att torka av med en fuktig trasa. Undersidan är i kork vilket gör att underlägget ligger still.

FRUKOSTUNDERLÄGG BY NADJA 4-PACK Storlek 29 x 21,5 cm. 4-pack

Premiepris 79:Ord pris 445:-

Nr 32128

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

21

PREMIEPRIS

79:-


LYK0817

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

1708015

Vilka är männen som förgriper sig på flickor i Stockholm?

Angeläget, aktuellt och rappt! Här får vi möta människorna bakom rubrikerna.

Foto: Martin Stenmark

JENS LAPIDUS

SPECIALPRIS

Sista, fristående delen som började med VIP-rummet och STHLM DELETE!

En grupp av män har i många år utnyttjat unga flickor och filmat övergreppen. Alla som kommer dem på spåren gör det med fara för sitt liv. När det omaka paret – kåkfararen Teddy och advokaten Emelie – får kontakt med den utsatta flickan Katja får även de ett pris på sina huvuden. Vilka är männen som till varje pris vill tysta dem? TOP DOGG är den mäktiga upplösningen på det drama som utvecklades i succéromanerna VIP-rummet och STHLM DELETE Emelie har hoppat av den mäktiga advokatbyrån Lejon och startat eget när en ung kvinna ringer till hennes kontor och kräver att få prata med henne nu, på en gång. Hon låter desperat och mycket rädd. Katja var för tio år sedan med om otaliga övergrepp, hon var då bara 13 år. Hennes egen mor sammanförde henne med en man som ville betala för att träffa henne. I början var han omtänksam och snäll men blev snart hotfull och tvingade henne att delta i orgier. Om hon inte gjorde som mannen sa, skulle han lägga ut filmer på nätet. Nu har en hårddisk dykt upp hos polisen. De har identifierat henne och kallat till förhör. Katja är livrädd, hon vill bara glömma. Kan Emelie hjälpa henne?

#9

Emelie kontaktar Teddy som har kopplingar till den undre världen. Men så hittas Katja mördad. Emilie och Teddy ger sig i kast med det polisen misslyckats med, och spårar upp de som utnyttjat flickor sexuellt i många år. Men det blir farligt, mycket farligt!

TOP DOGG

Jens Lapidus Uppl: Jonas Malmsjö

Läs intervju med Jens Lapidus på lyssnarklubben.se

Speltid: ca 21 tim CD MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 235:-

Ord pris 129:-

199:-

169:-

Nr 32698

Nr 32706

Ord pris 199:-

119:-

Jonas Malmsjö läser!

I NÄSTA NUMMER: Viskaren av KARIN FOSSUM, Biografi om Mannerheim av HERMAN LINDQVIST, 1968 av JAN GUILLOU, Inte ett farväl av MICHAEL CONNELLY, Lust och längtan av CARIN HJULSTRÖM och mycket mer!

Lyssnarklubben #8 2017  
Lyssnarklubben #8 2017