Page 1

LYK0719

Fler erbjudanden hittar du på lyssnarklubben.se

#7/2019

Ä N T L I G E N Ä R VÅ R FAVO R I T S N U T H A R R Y HOLE TILLBAK A!

Foto: Thron Ullberg

Nesbøs nya succédeckare är här!

MÅNAD

#7

LJUDBOK S EN

Priser från 49:FULLSPÄCKAT nummer med härlig sommarlyssning! Jan Mårtensons NYA Homan-deckare och många andra mysdeckare, extra många premier, NY roman av hyllade Lars Mytting, Dick Harrison berättar Vikingarnas historia och mycket mer!


H A R RY H O L E Ä R T I L L BA K A !

Jo Nesbø när han är

Harry Hole är på botten. Hans fru Rakel har kastat ut honom. Polishögskolan likaså. Dessutom har Harrys ärkefiende återvänt för att hämnas på honom. Nu kan det väl i alla fall inte bli värre? Jo, det kan det. Hole har fler fiender och en av dem vet exakt var hans akilleshäl sitter … Harry Hole vaknar i sin smutsiga lilla ungkarlslya – brutalt bakfull och med blodiga händer. Allt han minns är en blöt kväll på en bar. Sedan är allt svart. Han kollar telefonen och ryser när han ser att han ringt sin fru Rakel sex gånger igår kväll. Vad är det som har hänt, och vad har han gjort? Visserligen trodde han redan att han nått botten då Rakel kastade ut honom efter ett gräl, men fallet har bara börjat. Med henne hade han varit lycklig för första gången. Och samtidigt livrädd, eftersom han plötsligt hade så mycket att förlora. Med separationen rasade allt. Från att ha varit Harry Hole – stjärnutredaren med en 2

magkänsla som har väglett honom till att oskadliggöra fler mördare än någon annan – hade han på nåder tilldelats ett skrivbord hos polisen för att vända papper. Att han ens tackat ja till det skamlösa erbjudandet visade  att han befann sig längre ner än han trott var möjligt. På en kyrkogård i närheten är lärarinnan Dagny på väg att besöka sin mors grav. Framför en av gravarna står en senig gammal man med läderartat ansikte och en lång hårfläta. Han tar två stora kliv mot Dagny, slår armarna kring henne och håller fast henne som i ett skruvstäd. ”Jag kände din lukt redan när du var på väg. Du har


FÅ BOKEN SNABBARE! Beställ NU på lyssnarklubben.se!

som BÄST! Smart, oförutsägbar, snabb och nästan OUTHÄRDLIGT spännande!

I tolfte boken om Harry Hole är hans ärkefiende tillbaka!

Jonas Malmsjös inläsning är så bra att man får gåshud!

M ÅNAD ägglossning”, viskar han och sprättar upp hennes byxor med en kniv. Han stöter sig in i Dagny ett par gånger. Sedan lämnar han platsen lika fort som han dök upp. Gärningsmannens signalement och tillvägagångssätt kan bara betyda en sak. Harry Holes ärkefiende – sexförbrytaren Sveinn Finne – har återvänt till Oslo. Och Dagny är inte den enda som drabbats. Att sprida sin säd är dock inte Finnes enda agenda. Han har också en gås oplockad med Harry. Dessvärre finns det fler som vill knäcka den redan vingklippte Harry. En av dem smider en djävulsk plan

JUDBOK L S EN

för att krossa hans personliga akilleshäl. Kan Harrys magkänsla hjälpa honom skingra dimridåerna kring denna ulv i fårakläder? Eller är sanningen så smärtsam att han väljer att blunda?

KNIV

Jo Nesbø Uppl: Jonas Malmsjö

Speltid: 20 tim MP3-CD CD

199:-

169:-

Nr 200602

Nr 200603

Ord pris 249:-

Ord pris 229:-

Jonas Malmsjö läser!

3


L Ä S E T T S M A K P R OV U R M Å N A D E N S L J U D B O K

Hole grillas i förhörsstolen För två månader sedan gick Harry Hole och hans livs kärlek Rakel skilda vägar. När hon hittas mördad känner Harry att han aldrig vill vakna mer. Men samtidigt är det omöjligt för honom att hålla sig borta från jakten på mördaren ... Är jag misstänkt?” frågade Harry och tittade förbi gardinen ut i kontrollrummet där kommissarie Winter satt med armarna i kors och iakttog dem. ”Detta är ett rutinmässigt förhör, och du är inte misstänkt för något”, sa Larsen. Han följde boken. Fortsatte med att uppmärksamma Harry på att förhöret skulle spelas in. ”Kan du berätta för mig om ditt förhållande till den avlidna, Rakel Fauke?” ”Det är … var min hustru.” ”Är ni skilda?” ”Nej. Eller jo, hon är död.” Sung-min Larsen tittade upp på Harry som om han funderade över om det var menat som en utmaning. ”Inte skilda, alltså.” ”Nej, vi hann inte det. Men jag hade flyttat ut.” ”Jag har förstått på andra vi har talat med att det var hon som lämnade dig. Vad berodde uppbrottet på?” Hon hade velat ha honom tillbaka. ”Misshälligheter. Kan vi gå direkt till där du frågar om jag har alibi för tidpunkten för mordet?” ”Jag förstår att detta är smärtsamt, men …” ”Tack för att du förklarar för mig vad du förstår, Larsen, och din gissning sätter huvudet på spiken, det är smärtsamt, men anledningen till min begäran är att jag har ont om tid.”

”Jaså? Jag har förstått det som att du är suspenderad tills vidare.” ”Ja. Men jag har en del drickande som måste klaras av.” ”Och det är det bråttom med?” ”Ja.” ”Jag vill ändå veta vilket slags kontakt du och Rakel Fauke hade tiden före mordet. Din styvson Oleg säger att han aldrig tyckte att han fick en bra förklaring på varför ni gick ifrån varandra, varken från dig eller från sin mor. Men att det knappast hjälpte att du som föreläsare på Polishögskolan använde mer och mer av din fritid åt att leta efter en Svein Finne som precis hade avtjänat ett straff.” ”När jag sa begäran, var det menat som ett vänligt nej.” ”Så du vägrar att berätta om ditt förhållande till den avlidna?” ”Jag avstår från min chans att berätta privata detaljer för dig och erbjuder att ge dig mitt alibi så att vi båda kan spara tid. Så att du och Winter kan koncentrera er på att hitta den skyldige. Jag räknar med att du minns från föreläsningarna att i mordfall som inte klaras upp inom loppet av de första fyrtioåtta timmarna, faller vittnens minnesbilder och tekniska spår sönder så mycket att sannolikheten för ett uppklarande halveras. Ska vi avhandla mordnatten, Larsen?

PREMIE

Harry Holes jaktinstinkt väcks till liv ... Flera kvinnor hittas bestialiskt mördade i sina hem i Oslo. Harry Hole jobbar inte längre för polisen men blir motvilligt inkallad till en särskild utredningsgrupp som snart förstår att de har att göra med en mördare som inte liknar någon annan, en ytterst farlig och oberäknelig gärningsman. Men där finns något Harry känner igen. Vill mördaren säga honom något?

TÖRST

Jo Nesbø Uppl: Jonas Malmsjö Speltid: 21 tim 20 min

CD

MP3-CD

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

Premiepris 69:Nr 129163

Premiepris 49:Nr 135533

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

4


INNEHÅLL MÅNADE NS LJUDBOK KNIV Jo Nesbø

2

MÅN

NS ADE

LJ U DBOK

JUST NU-PRIS

7

TURISTEN Underhållande deckare av Christina Olséni och Micke Hansen

Bästa tiden på året! Äntligen sommar och dags för ledighet och tid att umgås med nära och kära! Oavsett hur vädret är kan man verkligen passa på att njuta av en härlig ljudbok. För min del lyssnar jag mer än gärna när jag klipper gräset, rensar ogräs eller målar staketet i trädgården. Det gör arbetet lekande lätt.

11

DÖDEN UNDER YTAN Fängslande familjedrama av Anne-Marie Schjetlein

13

VIKINGARNAS HISTORIA Dick Harrison guidar oss genom Nordens förhistoria

15

SJÖBODSBLUES Somrig och saltstänkt feelgood av Sara H Olsson

I det här numret av Lyssnarklubben finns flera böcker som du bara måste lyssna på. Jo Nesbøs Kniv uppföljare till succéromanen Törst där vi återigen får hänga med Harry Hole. Ett annat tips är mysdeckaren Turisten, där pensionärerna löser en ny mordgåta på fashionabla Falsterbonäset! En annan av mina favoriter är pusseldeckaren Döden klär i Domino, där vi återser klädskaparen Hannah (från boken En sax i hjärtat), handlingen utspelar sig denna gång 1957 i Stockholm. Och sist men inte minst rekommenderar jag den gastkramande Döden under ytan, där vi möter kirurgen Andreas på sjukhuset i Halmstad, en spänningsroman att både känna igen sig i och förfäras av.

16

FRÄLSAREN I BURLINGTON NY Amos Decker-thriller av David Baldacci

Jag önskar dig en riktigt fin och ljudlig sommar!

17

DÖDEN KLÄR I DOMINO Mysdeckare i 50-talsmiljö av Marie Bengts

Gun Åkerblom, redaktör

18

POJKEN I SNÖN Intrigspäckad polisdeckare av Samuel Bjørk

22

DÖDLIGT HOT Jan Mårtensons Johan Homan är tillbaka!

9

SYSTERKLOCKORNA Hyllad historisk roman av Lars Mytting

KLUBBPRIS

8

#7

TOPPENPREMIER PÅ SID 19 OCH 21

KUDDFODRAL – 2 ST

14

SITTUNDERLAG RÖNNBÄR

19

KAKFAT ROS – LJUSBLÅTT Skulle du hellre vilja få Månadens Ljudbok som MP3-CD? Hör av dig till oss så hjälper vi dig: skicka e-post till kundservice@lyssnarklubben.se

Extra bokpremie: SLUTET PÅ SOMMAREN av Anders de la Motte KNIVSET för grönsaker och somrigt fin HANDVÄSKA! F O R M AT G U I D E CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3-spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CD-spelare kan också spela MP3-CD.

5


S PÄ N N I N G O C H M Y S D E C K A R E

Judith känner sig hotad och kontaktar en privatdetektiv ...

Kvinnliga spioner i andra världskrigets Stockholm … Året är 1940. Under brinnande krig, bland spioner och fiender, möts tre kvinnor i Stockholm: Signe, Elisabeth och Iris. De har alla dolda talanger och väljs ut av en hemlig grupp inom försvaret för att knäcka tyskarnas kod.

Mitt i natten ringer Judiths telefon. Genom ett svagt pulserande knaster på den dåliga linjen hör hon någon som säger sig vara hennes styvson, Tom. Han försvann för tjugotvå år sedan, men kan det verkligen var Tom? Och vad är han ute efter?

Två samvetslösa bedragare nästlar sig in människors liv, gamla som unga, och lurar dem på pengar. Kriminalkommissarie Aina Berglund får en rejäl nytändning på den annars så stillsamma bedrägeriroteln. Aldrig har Aina sett något liknande ...

DET FÖRSTA CHIFFRET

TOM

SISTA FÄRJAN FRÅN YSTAD

Speltid: 8 tim MP3-CD 229 :CD 249 :-

Speltid: 3 tim 26 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 5 tim 35 min MP3-CD 199 :CD 249 :-

Denise Rudberg Uppl: Anna Maria Käll

Nr 200386 Nr 200407

Håkan Nesser Uppl: Anna Maria Käll

Karin Alfredsson Uppl: Katarina Ewerlöf

Nr 200247 Nr 200248

Nr 129106

En gammal fiende har återvänt i ny skepnad ...

Vad har egentligen hänt Amelie?

Det råder glädjeyra i Mullvalds på Gotland, ett bröllop ska gå av stapeln. Det blir en vacker vigsel, men under kvällen försvinner brudgummen och när hans blodiga kravatt hittas får Anki och Tryggve ett nytt märkligt fall att lösa.

En kvinna i festklänning hittas död i en bil ute på landsbygden. Strax därefter hittas en äldre man, också uppklädd, med bruten nacke i en ravin. Alan Banks och Annie Cabbot tar sig an fallen som hör ihop på ett högst oväntat sätt.

Kriminalkommissarie Stina Seger har tagit en välbehövlig semester i Marbella med två av sina bästa vänner, Amelie och Carolina. När de kommer hem till Sverige igen försvinner Amelie, spårlöst. Snart är Stina mitt i en skrämmande katt och råtta-lek.

SOM DAGGEN STILLA KYSST

OFÖRSIKTIG KÄRLEK

RÅTTFÅNGAREN

Speltid: 8 tim 25 min CD 235:-

Speltid: 12 tim 51 min MP3-CD 199 :CD 235:-

Speltid: 7 tim 45 min MP3-CD 199 :-

Marianne Cedervall Uppl: Anna Maria Käll Nr 103176

Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme Nr 113241

Nr 100776

SKENDÖDA

Louise Boije af Gennäs Uppl: Louise Boije af Gennäs Speltid: 15 tim 1 min MP3-CD 199 :-

Nr 200145

6

Nr 129205

Psykologisk thriller med tät intrig och oväntade vändningar!

Boije af Gennäs NYA – 2:a delen i Motståndstrilogin! Sara befinner sig i en högst verklig mardröm, där hoten mot henne och familjen snart verkställs – ett efter ett. Hon behöver hjälp i kampen mot förföljarna. Men vem vågar hon lita på? Ingenting är vad det först ser ut att vara …

Kamilla Oresvärd Uppl: Tanja Lorentzon

Vera lever ett gott liv i Stockholm med ett bra jobb, ett fint hem, en eldig älskare och en stöttande väninna. Men hon kan inte glömma sitt förflutna - som nu slår tillbaka. När hon var 14 år begick hon ett stort misstag, nu verkar någon förfölja henne.

På den lilla orten Vargön hittas Lisa-Marie död dagen efter sitt bröllop. Hennes sargade kropp påträffas vid Skäktefallet. Polisen har svårt att lösa fallet, men får hjälp av den före detta domaren Mona Schiller som upptäcker att orten sjuder av hemligheter.

ELDSYSTRAR

BRUDSLÖJAN

Speltid: 8 tim 22 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 9 tim 8 min MP3-CD 199 :-

Susanne Boll Uppl: Maria Lyckow Nr 200144

Kamilla Oresvärd Uppl: Marie Richardson Nr 200715


Ny mordgåta på fashionabla Falsterbonäset! Pensionärerna från Kärleksstigen cruisar näset runt med ett lik i bakluckan …

Följ med på skrattresa bland veteranbilar och lyxvillor!

JUST NU

Otroligt underhållande!

I Turisten är Egon och de andra pensionärerna på Kärleksstigen i högform! Detta är den femte fristående delen i den charmiga och underhållande mysdeckarserien som utspelar sig kring Skanör på det fashionabla Falsterbonäset. När bakluckan glider upp får pensionärerna Egon och Ragnar en svår chock. Egon sticker in fingrarna för att känna efter om det finns någon puls på kroppen som ligger där. Det gör det inte, så han drar igen luckan med en smäll och låser. Ingenting kan stoppa honom från att delta på veteranbilsträffen. Inte ens ett lik. Men morgonen därpå sitter liket plötsligt i en solstol på stranden och med ens kopplas Skanörspolisen in. Eftersom polisen Lisa är föräldraledig är det hennes sävlige kollega Mårten som ska lösa den besynnerliga mordgåtan – tillsammans med en kollega som är hans raka motsats. Som tur är har den energiska Lisa inget emot att bedriva en parallell utredning tillsammans med Mårten och Egon.

Samtidigt pågår bittra strider inom församlingens kyrkoråd som delar lokal med Skanörspolisen. Och så vill det sig inte bättre än att ytterligare ett lik ställer till det för Mårten. Denna gång genom att falla ut ur ett synnerligen oväntat gömställe: en bingovinst …

TURISTEN

Christina Olséni, Micke Hansen Uppl: Anton Körberg Speltid: 8 tim 42 min MP3-CD CD

199:-

169:-

Nr 200466

Nr 200467

Ord pris 249:-

Ord pris 229:-

Anton Körberg läser!

7


S KÖ N L I T T E R AT U R – F L E R R O M A N E R H I T TA R D U PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

”Chockerande bra” THE SUN

Ångande HET roman av Läckberg!

Fredrik Backman har fått läsarhjärtan att klappa, skratt att bubbla och tårar att rinna. I nya Folk med ångest får vi följa ett misslyckat bankrån i en roman som utvecklas till en pusseldeckare – och vidare till en kärlekshistoria ...

James Whitehouse är känd som Storbritanniens snyggaste minister och är nära vän med premiärministern. När hans otrohetsaffär med en yngre kollega kablas ut över hela landet, är det inte bara hans äktenskap som står på spel …

Faye har allt hon kan önska sig. Men när hon hittar sin make Jack i säng med en yngre kvinna bryter hon ihop. Sedan tar raseriet över. Hade Jack haft en aning om Fayes storslagna hämnd skulle han ångra att han någonsin träffat henne …

FOLK MED ÅNGEST

EFTER SKANDALEN

EN BUR AV GULD

Speltid: 10 tim 35 min MP3-CD 199 :CD 249 :-

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 229 :-

Speltid: 10 tim MP3-CD 229 :CD 249 :-

Fredrik Backman Uppl: Anna Maria Käll

Nr 200402 Nr 200403

Sarah Vaughan Uppl: Mirja Turestedt

Camilla Läckberg Uppl: Mirja Turestedt

Nr 200245 Nr 200246

Nr 200394

Somrigt fräscha kuddfodral! Det är de små detaljerna som gör det! Ett av de enklaste sätten att förnya hemma är att skaffa nya snygga kuddar. Mönstret heter Fruktträdgården och färgerna känns helt rätt just nu! Passa på nu när du kan få båda fodralen för endast 69 kr! Obs! innerkuddar ingår ej!

Eric Letang jobbar som biträdande jurist på välkände Henning Sjöstrands advokatbyrå. På kvällarna besöker han nattklubben Cassandras, men det ingen vet är att han också ingår i en hemlig säkerhetstjänst inom vänstern.

KUDDFODRAL – 2 ST Tillverkade av 100 % bomull. Storlek: 40 x 40 cm

KLUBB PRIS

69:-

KLUBBPRIS

69:-

Ord pris 240:-

Nr 126177

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

DE SOM DÖDAR DRÖMMAR SOVER ALDRIG Jan Guillou Uppl: Tomas Bolme

Speltid: 16 tim 5 min MP3-CD 199 :CD 235:-

Nr 103390 Nr 103408

”ett litet mästerverk om kriget och kärleken”

Om hemligheter, lögner och starka blodsband!

Ett gift par adopterar en övergiven babyflicka. Snart uppstår en grym vårdnadstvist eftersom den biologiska mamman ångrar sig. Snart splittras den välbärgade villaförorten Shaker Heights i två läger. En gripande bladvändare!

SMÅ ELDAR ÖVERALLT Celeste Ng Uppl: Gunilla Leining Speltid: 12 tim 54 min MP3-CD 229 :-

Nr 200161

8

DN

När bomberna faller över den grekiska byn under andra världskriget tar en lärarinna med sig skolbarnen till en grotta. Där berättar hon legenden om det belägrade Troja. Kallifatides version av Iliaden är vacker, spännande och tänkvärd!  

Lorna söker sig tillbaka till sin gamla hemstad för att förverkliga en dröm: att öppna ett litet konstgalleri. Dessutom spirar kärleken i hemlighet och inte nog med det – vi får också stifta bekantskap med ett par charmiga hundar …  

SLAGET OM TROJA

DRÖMMEN RUNT HÖRNET

Speltid: 5 tim 44 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 16 tim 15 min MP3-CD 229 :CD 249 :-

Theodor Kallifatides Uppl: Johanna Lazcano, Niklas Falk Nr 133975

Lucy Dillon Uppl: Anna Maria Käll Nr 132217

Nr 132225


Nyåret 1880 blåser förändringens vindar in över Gudbrandsdalen! En främling med storslagna planer för bygden förändrar den unga Astrids liv …

Två sägenomspunna kyrkklockor. En egensinnig ung kvinna. En ny präst. Ett varsel. En främling med storslagna planer. Och en omöjlig kärlek … Nyårsdagen 1880. För att stå ut med kylan i den gamla stavkyrkan drömmer sig den unga Astrid tillbaka till prästgården. I två år har hon varit tjänstepiga där hos den nye, gladlynte prästen, Kai Schweigaard. Två års sömnad, tvätt och möbelputs, med allt starkare hjärtslag inombords. Tills hon på senhösten plötsligt blev uppsagd. Men inte ens Schweigaards soliga sinne lyckas hålla iskylan stången denna nyårsdag. Snart tvingas den stelfrusna församlingen konstatera att en gammal kvinna frusit ihjäl i kyrkbänken. Från den stunden förändras allt. För samtidigt som Kai Schweigaard har nya idéer för bygden är en främmande man med än mer storslagna

JUST NU

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

Av den norska författaren som gjorde succé med romanen Simma med de drunknade.

planer på väg upp till Norge från Tyskland. Snart går den unga Astrid och den uråldriga stavkyrkan och dess båda mytomspunna silverklockor ett lika grymt som omskakande öde till mötes …

SYSTERKLOCKORNA Lars Mytting Uppl: Kerstin Andersson Speltid: ca 13 tim 30 min MP3-CD

169:-

Ord pris 229:-

Nr 200605

Kerstin Andersson läser!

9


S V E N S K S PÄ N N I N G

Mystiska mordfall i den gotländska sommaridyllen!

Fyra ungdomar åker till ödsliga Lilla Karlsö över en helg. Bara en av dem återvänder levande. Spåren pekar åt flera håll och kommissarie Anders Knutas och Karin Jacobsson utreder det mystiska trippelmordet.

JAG SER DIG

Mari Jungstedt Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: 8 tim 30 min MP3-CD 229 :CD 249 :-

Nr 200384 Nr 200385

Mästerligt, Arne Dahl!

Radarparet Sam Berger och Molly Blom är tillbaka, i ganska tilltufsat skick. Molly Blom ligger i respirator efter ett otäckt överfall och Sam Berger är jagad av Carsten, en av Säpos stöttepelare som numera arbetar för en internationell terrororganisation …

Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från de döda – andra skulle kalla det för en mardröm … Kriminalkommissarie Joona Linna och Saga Bauer har en samvetslös mördare efter sig och det blir en fullkomligt blodisande jakt!

MITTVATTEN

LAZARUS

Speltid: 11 tim 45 min CD 235:-

Speltid: 17 tim 40 min MP3-CD 199 :CD 239 :-

Arne Dahl Uppl: Niklas Engdahl

Lars Kepler Uppl: Jonas Malmsjö

Nr 103226

Nr 107227

Nr 105098

Vad har hänt 16-åriga Emme på Mallorca?

Mitt i värmeböljan försvinner lilla Moa …

När Tims 16-åriga dotter försvinner efter en festkväll med tjejkompisarna på Mallorca, flyger han till ön för att leta efter henne. Han blir snart varse att under Medelhavets glittrande yta gömmer sig fasansfullt fula fiskar …

1998 försvinner en tvåårig pojke spårlöst från en förskola i Lund. Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén in ett tips om den försvunne pojken. Samtidigt hittas Reza, en ensamkommande flykting, död. Finns det en koppling mellan fallen?

Det är årets ljusaste natt men ett mörker sänker sig över midsommaridyllen. En av Sveriges farligaste intagna på Säter har rymt från sin permission. Samtidigt försvinner en liten försummad flicka från en campingplats i närheten …

SE MIG FALLA

POJKEN SOM FÖRSVANN

DEN LJUSASTE NATTEN

Speltid: 11 tim 42 min MP3-CD 229 :-

Speltid: 8 tim 49 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 8 tim 42 min MP3-CD 199 :-

Mons Kallentoft Uppl: Magnus Roosmann, Félice Jankell Nr 200260

Cecilia Sahlström Uppl: Maria Lyckow

Helena Kubicek Boye Uppl: Katarina Ewerlöf, Mattias Linderoth

Nr 200249

Nr 200252

”Camilla Grebe imponerar stort igen. Betyg 4 av 5.”

Nytt spännande fall för Göteborgspolisen Fatima Wallinder! När en flyktingpojke hittas mördad och fler brutala mord begås jagar Helsingborgspolisen flera olika gärningsmän. Polisen Fabian Risk avbryter sin sjukskrivning för att hjälpa kollegorna och han påbörjar en livsfarlig utredning …

MOTIV X

Stefan Ahnhem Uppl: Magnus Roosmann Speltid: 16 tim 30 min CD 235:-

Nr 107201

10

TA R A

Maja och Mikael köper ett hus utanför Göteborg. De förra ägarna, ett gammalt par, blev brutalt mördade och fallet klarades aldrig upp. Första natten upptäcker Mikael en tonårsflicka på vinden, hon flyr och hittas senare mördad ...

19-årige Samuel är tvungen att snabbt fly från stan och svarar på en annons om att arbeta hemma hos en familj i skärgården. Men hade han vetat vad som väntade där ute på ön hade han aldrig åkt dit ...

FRUKTANS HUS

Camilla Grebe Uppl: Katarina Ewerlöf

Mats Ahlstedt Uppl: Maria Lyckow

Speltid: 9 tim 8 min MP3-CD 229 :CD 249 :-

Nr 116681

Nr 116699

DVALAN

Speltid: 13 tim 17 min MP3-CD 199 :CD 239 :-

Nr 108803 Nr 108811


L E S S U P S G A D R A V M O

och mörk aR !

E T E H IG L m e H E J IL FAM

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

”... En skicklig deckarförfattare.”

JUST NU

Är Andreas verkligen far till barnet?

Otroligt spännande och fängslande roman som du bara måste lyssna på!

NISSE SCHERMAN, DA ST M AGA Z I N E

”... det här är bra, rentav fantastiskt bra, och jag vill bara läsa mer av Schjetlein.” I BOKHYLLAN

Anne-Marie Schjetlein flätar skickligt samman vardagens livspussel och nära familjerelationer med ond bråd död och mörka hemligheter i den fjärde boken i serien om kirurgen Andreas på sjukhuset i Halmstad. Andreas och Stina väntar sitt första barn tillsammans och allt borde vara frid och fröjd, men det är något som skaver. De lever tillsammans i Andreas hus bredvid Stinas exmake Calle, som sällan är hemma i Sverige. Så får Stina en kraftig blödning och blir inlagd på sjukhus en tid och Andreas får ensam ta hand om de fyra barnen. Plötsligt dyker både Calle och den avskyvärda Petra upp. Petra berättar något som får blodet att frysa till is i Andreas ådror. Kan det verkligen vara sant? Samtidigt kommer en svårt skadad yngling in till akuten i Halmstad efter en motorcykelolycka. Andreas känner igen den medvetslöse pojken och ringer de chockade föräldrarna. När pojken en tid senare, uttorkad och svårt

medtagen, återkommer till akuten, anar Andreas att det är någonting som inte stämmer. Varför dyker han upp igen? Ett mörkt familjedrama rullas upp, där skuld och hemligheter länge dolts.

DÖDEN UNDER YTAN Anne-Marie Schjetlein Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: 8 tim 10 min CD

199:-

Ord pris 249:-

Nr 200710

Katarina Ewerlöf läser!

11


H I S T O R I A O C H S TA R K A B E R ÄT T E L S E R

Gav hon sig av eller blev hon bortförd?

En svensk klassiker du måste lyssna på!

Det är natten till den 28 juni 1709 och Karl XII:s karoliner har samlats vid Poltava för att överraska Peter den stores ryska armé. Detta blir slutet på stormaktstiden. När slaget är över och nederlaget ett faktum har 10 000 soldater slaktats.

När Adams flickvän Sarah försvinner rasar allt. Adam svär på att han ska hitta henne och han blir chockad när han upptäcker en koppling mellan Sarah, ett kryssningsfartyg i Medelhavet och ytterligare en försvunnen kvinna …

Chamberlain och Hitler reser till München för att avgöra Europas framtid. Dit åker även Hugh Legat, Chamberlains sekreterare och Paul Hartmann, tysk diplomat. De har varit nära vänner och nu korsas deras vägar igen. Men vem är de villig att förråda?

POLTAVA

NÖDSIGNALER

MÜNCHEN

Speltid: 9 tim 55 min MP3-CD 209 :CD 279 :-

Speltid: 12 tim 23 min MP3-CD 199 :CD 235:-

Speltid: 6 tim 34 min MP3-CD 199 :CD 235:-

Peter Englund Uppl: Peder Falk Nr 200414

Nr 200412

Catherine Ryan Howard Uppl: Kerstin Andersson

Robert Harris Uppl: Reine Brynolfsson

Nr 200398 Nr 200399

Nr 200400 Nr 200401

”Alex Schulman låter känslorna flöda in i läsaren.”

”Nervkittlande, läskigt spännande deckare”

DN

A- M A G A S I N E T

Krigsveteranen Niels Oxen tros ha dött under en olycka till sjöss. Han har dock mirakulöst överlevt. När ledarna i maktnätverket Danehof upptäcker att de misslyckats eliminera Oxen inleds en jakt på honom. Han måste slå tillbaka, men hur?

Detta är Alex Schulmans sanna kärlekshistoria, en berättelse som slår all fiktion. Allt börjar när Alex kommer över en bunt brev som avslöjar ett passionerat triangeldrama mellan hans mormor Karin, hennes make Sven Stolpe och Olof Lagercrantz.

En kvinna hittas mördad i Köpenhamn och poliserna Thulin och Hess får hand om fallet. Vid kroppen finns en liten figur gjord av kastanjer som visar sig ha fingeravtryck från en flicka som varit försvunnen i över ett år. Lever hon?

DEN FRUSNA ELDEN

BRÄNN ALLA MINA BREV

KASTANJEMANNEN

Speltid: 20 tim 5 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 5 tim 38 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 14 tim 46 min MP3-CD 229 :CD 249 :-

Jens Henrik Jensen Uppl: Stefan Sauk

Alex Schulman Uppl: Alex Schulman

Nr 200250

Søren Sveistrup Uppl: Mattias Linderoth Nr 200019 Nr 137174

Nr 109520

”En av årets viktigaste böcker.” GÖRAN GREIDER, EXPRESSEN

Från Homo sapiens första steg på jorden ...

En storslagen berättelse om människans ursprung, nutid och framtid. Vi får följa Homo sapiens första steg till idag när vi står som världens obestridda härskare – med makt att både skapa och utplåna liv.

SAPIENS

Yuval Noah Harari Uppl: Rolf Wrangnert Speltid: 20 tim 13 min MP3-CD 235:-

Nr 126060

12

Sommaren 2018 toppade alla värmerekord och förödelsen efter torkan och skogsbränderna blev enorm. Vi ser tillbaka till sommaren 2014 när tusentals tvingades fly från den dittills största branden i Sverige på hundratals år. 

I tio år härjade The Golden State Killer i Kalifornien. En dag var han som uppslukad av jorden. Michelle McNamara var fullständigt besatt av att avslöja hans identitet. En stark, mardrömslik dokumentärroman om jakten på en mördare.

BRANDVAKTEN

JAG FÖRSVINNER I MÖRKRET

Speltid: 7 tim 52 min MP3-CD 235:CD 259 :-

Speltid: 10 tim 13 min MP3-CD 199 :-

Sven Olov Karlsson Uppl: Sven Olov Karlsson Nr 114132

Nr 114181

Michelle McNamara Uppl: Callin Öhrvall Delmar Nr 133983


Harrison om Nordens förhistoria!

Känn historiens vingslag!

”De for manligen fjärran efter guld och österut gav örnen föda. De dog söderut i Särkland.” Den här kärnfullt korta men ändå maffiga texten finns inristad i den kända Gripsholmsstenen som restes till minne av några unga äventyrare som sökte lyckan vid Kaspiska havet. Vilka var de och varför återvände de aldrig hem till Sverige? En av dem var sörmlänningen Harald och tillsammans med likasinnade äventyrslystna anfäder som Assur, Halvdan och Asmund har de varit med och format vår bild av vikingatiden. Vikingarna gav sig ut på djärva sjöresor för att kriga och plundra, men de var också

JUST NU

Här ger historikern och författaren Dick Harrison en fängslande inblick i en av historiens kanske mest mytomspunna tidsepoker: vikingatiden. På ett levande sätt gör han en djupdykning cirka tusen år bakåt i tiden: Vilka var människorna som levde då? Och hur såg vikingarnas värld egentligen ut?

Harrison sticker hål på myterna!

köpmän, legoknektar, upptäckare och kolonister. Sätt dig tillrätta och njut när Per Juhlin läser om verkliga och gripande människoöden som också säger mycket om vårt ursprung!

VIKINGARNAS HISTORIA Dick Harrison Uppl: Per Juhlin

Speltid: 4 tim 38 min MP3-CD

169:-

Per Juhlin läser!

Ord pris 199:-

Nr 200708

Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se

MJUKA HÖRLURAR MEDLEMSPRIS

239:-

Ord pris 279:-

Nr 103754

HÖRLURAR

HÖRSNÄCKOR

MINIHÖGTALARE

CD/MP3-SPELARE

CD-VÄSKA

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

Ord pris 299:-

Ord pris 199:-

Ord pris 249:-

Ord pris 450:-

Ord pris 279:-

Längd på sladd: 150 cm. Längd på sladd: 118 cm. Storlek: 5 x 4,5 cm.

169:-

Nr 103747

139:-

Nr 105536

129:-

Nr 103721

Enkla hörlurar medföljer.

349:-

Nr 103705

Storlek: 18 x 18 cm.

169:-

Nr 103713

13


H U M Ö R H Ö JA R E

Det händer märkliga saker mitt i sommaridyllen!

Trivsel och trassel i Tranås. Ny Klingbergserie!

Sandra ska äntligen ge sig ut på den Sverigeresa hon sett fram emot. Med tio veckors semester hoppas hon hinna besöka mängder av gamla kloster och annat spännande. Men först ska Sandra fira sin moster Majken i Tranås 70-årsdag ...

Äntligen semester! Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla på kvällarna, träffa grannar och njuta av västkustens salta stänk. Men så blir det inte! De har fått en ny granne som gör allt för att förstöra idyllen.

Att Viveca Lärn står stadigt med ett ben i Göteborg och det andra i Bohuslän är ingen hemlighet, men sin uppväxt i en konstnärlig och fritänkande familj där förmågan att dra en god historia uppskattades mer än sanningen har hon tidigare inte berättat om.

DÄR ROSOR FAKTISKT DÖR

TOKTANTEN

SLADDISEN – EN BOK OM MIN BARNDOM

Speltid: 4 tim 50 min MP3-CD 199 :-

Speltid: 10 tim 19 min MP3-CD 229 :-

Speltid: 12 tim 36 min CD 249 :-

Ewa Klingberg Uppl: Rachel Mohlin Nr 200256

Birgitta Bergin Uppl: Maria Lyckow

Viveca Lärn Uppl: Viveca Lärn

Nr 200057

Nr 200023

Sitt fint och torrt!

KLUBB PRIS

Det fina sittunderlaget Rönnbär är designat av Studio Björk Forth och passar perfekt till picknicken. Du bär det lätt med dig i handtaget efter att du rullat ihop det och fäst det med hjälp av ett kardborreband.

49:74-åriga Dagny får en idé om en utbildning för äldre kvinnor i civil olydnad. Hon tänker sig en ny slags fredsrörelse: Krutgummor för fred! Men det Dagny inte vet är att två illegala vapenhandlare flyttat in på granngården.

SITTUNDERLAG RÖNNBÄR Storlek utfälld 40 x 150 cm. Material: Fleece + nylon

KRUTGUMMOR PÅ KRIGSSTIGEN

KLUBBPRIS

49:-

Ord pris 169:-

Nr 126094

OBS!

Catharina Ingelman-Sundberg Uppl: Katarina Ewerlöf

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Speltid: 11 tim 30 min MP3-CD 199 :CD 235:-

Nr 100081 Nr 103051

Charmig nostalgi och finurlig feelgood!

Paris 1965. Ett hotellrum i Paris berättar om gästerna. Till hjälp finns La clé, nyckeln, som följer med gästerna ut. La fenêtre, fönstret, berättar vad som händer på gatan och Bakélite, den gamla telefonen som skvallrar om samtalen.  

DET LILLA HOTELLET PÅ RUE D’AMOUR Dag Öhrlund Uppl: Maria Lyckow Speltid: 7 tim 29 min CD 235:-

Nr 131706

14

Inte en lugn stund på Österlen sedan färgstarka Kerttu flyttat hit! 60-åriga Kerttu är en färgstark kvinna som lämnat tivoli-livet bakom sig. Nu har hon hamnat i lugna Brösarp på Österlen. Men för att få fart på tillvaron och invånarna drar hon igång bland annat en tangokurs. Det blir minst sagt livat …

En viktig lärdom som Michelle Obama har tagit fasta på är att lita på sin inre röst, att ha lite jävlar anamma. Missa inte hennes personliga berättelse om resan från föräldrarnas tvårummare i Chicago till världens mest kända adress!

TANGO I TABERNAKLET

MIN HISTORIA

Speltid: 6 tim 50 min MP3-CD 199 :CD 235:-

Speltid: 19 tim 28 min CD 235:-

Karin Brunk Holmqvist Uppl: Helge Skoog

Nr 103465 Nr 103473

Michelle Obama Uppl: Anna-Maria Käll Nr 111120


Fyra kvinnoöden vävs samman i en fängslande berättelse! Första delen i den nya serien om det lilla kustsamhället Tradviken.

Sjöbodsblues är en lättsam berättelse om fyra kvinnoöden som vävs samman när den stora världen knackar på i det charmigt sömniga lilla kustsamhället Tradviken. Ellen vill tillbringa semestern vid havet och lånar sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig en sommaridyll full av liv och rörelse, men verkligheten är en annan. Ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter, det händer ingenting! Men Ellen ger inte upp och snart lär hon känna ortens invånare.   Femtiotreåriga Birgitta Lundin var en gång i tiden utsedd till Fröken Sverige, något som fortfarande basuneras ut på stora skyltar vid infarten till det lilla samhället. Men åldern börjar ta ut sin rätt vilket gjort Birgitta folkskygg. Hon tillbringar dagarna inomhus och gör inte mycket mer än att träna yoga framför Youtube. I Tradviken bor även unga Tess. Hon älskar sin hemort och kämpar mot alla jämnårigas kommentarer om att

JUST NU

Vad är det som är på gång vid sjöbodarna?

hon borde ta sig därifrån. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att bevara idyllen genom att sätta stopp för all form av exploatering. Så börjar det hända saker nere vid sjöbodarna i hamnen och Signe står inför sin största utmaning någonsin! 

SJÖBODSBLUES Sara H Olsson Uppl: Maria Lyckow Speltid: 6 tim 21 min MP3-CD

169:-

Ord pris 229:-

Nr 200616

Maria Lyckow läser!

15


Nytt .. spAnnande .. fall fOr Amos Decker!

Kan Decker stoppa att brottet upprepas?

JUST NU

ÖVER 130 MILJONER BÖCKER SÅLDA!

Frälsaren i Burlington är den femte delen i David Baldaccis spännande thrillerserie om FBI:s utredare Amos Decker. FBI-agenten Amos Decker har ett utomordentligt minne. Det betyder inte att han vet allt, inte ens allt om sitt eget förflutna.  När Amos Decker besöker hemstaden Burlington i Ohio tillsammans med FBI-kollegan Alex Jamison konfronteras han av en till synes okänd man. Namnet däremot känner Decker genast igen: Meryl Hawkins.  Hawkins var hans första mordfall. Åren i fängelse har fått Hawkins att åldras till oigenkännlighet. Han är nu döende men hävdar fortfarande att han blev oskyldigt dömd för mord. Kan Decker ha gjort ett misstag för alla dessa år sedan? När han börjar gräva sig in i det gamla

fallet hittar Decker en märklig koppling till ett nyligen begånget brott. Kan han stoppa att det upprepas?

FRÄLSAREN I BURLINGTON David Baldacci Uppl: Reine Brynolfsson Speltid: 12 tim 37 min CD

209:-

Ord pris 249:-

Nr 200617

Reine Brynolfsson läser!

S Å H Ä R B E S TÄ L L E R D U I LY S S N A R K L U B B E N • Du beställer snabbast och enklast via vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller via vår automatiska beställningsservice dygnet runt. Kundservice med telefonnummer 08-696 87 50 har telefontid vardagar 08.00 –18.00. • Beställer du via svarskortet i medlemstidningen fyller du i artikelnummer och namn på de varorna du vill ha och postar beställningskortet så det är oss tillhanda före sista svarsdag. Obs! Inga meddelanden kan lämnas på beställningskortet, det avläses maskinellt. • Om du inte gör någon beställning eller avbeställning kommer Lyssnarklubbens utvalda bok automatiskt till dig efter sista svarsdag. • Du betalar bara ett pack och porto, f. n. 37 kr. • Ångerrätt: Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Speed Logistics i Stockholm AB, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Vid retur av CD/DVD gäller obruten förpackning. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med f.n. 149 kr.

16

Lyssnarklubben, en del av Bonnierförlagen AB med orgnr: 556023–8445 är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss, såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi behandlar alla dina personuppgifter elektroniskt. Ändamålet är att kunna erbjuda dig en fullgod, personlig tjänst som bygger på urval av böcker och noga utvalda personliga tips. Vi använder också och analyserar data från dina tidigare köp, dina besök på vår hemsida samt data från våra samarbetspartners. Vi använder aldrig din data för automatiserade beslut som kan vara negativa för dig. Läs mer på www.lyssnarklubben.se/kundservice/fragor-och-svar Ansvarig utgivare: Annette Tannerfeldt. Redaktionsansvarig: Kerstin Engdahl Redaktör: Gun Åkerblom Hemsida: Lisbeth Ericsson Formgivning: Designstorm Tryck: Quad/Graphics.


Mysig pusseldeckare i 50-talsmiljö!

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

JUST NU

Vem är det som skrivit hotbreven?

Ska Hannah äntligen få fart på sin karriär?

Döden klär i domino är den andra, fristående delen i Marie Bengts mysdeckarserie om Hannah Lönn, som utspelar sig i slutet av femtiotalet och inleddes med succén En sax i hjärtat, 2017. Berättelser fyllda med både spänning och nostalgi! Stockholm i november 1957. Klädskaparen Hannah Lönn blir kontaktad av modedirektör Gustaf Leijon på Svenska Kompaniet i Stockholm och tror då att hennes karriär äntligen ska få sig en skjuts. Därför blir besvikelsen stor när hon får reda på att uppdraget är ett riktigt slavgöra. Hon ska sy trettio svarta dominoslängkappor som ska vara rekvisita till en mannekänguppvisning som ska anordnas till den nyligen bortgångne Christian Diors ära, på Kungliga Operan. Genom väninnan Marie-Louise, journalist på Kvällsbladet, får Hannah reda på att det dagen före modevisningen kommit att anonymt hotbrev till tidningen med texten: ”Modekungen ska dö!” Det här sätter fart på Hannahs nyfikenhet. Vem är ute efter direktören, eller

är det bara en reklamkupp? Så dyker ytterligare ett brev upp med texten: ”Döden klär i domino”. På kvällen för modevisningen utbryter tumult och modedirektörens konkurrent Roland Kamp påträffas död. Förste kriminalassistent Johan Holm som är på plats på Operan utreder fallet och Hannah hjälper gärna till …

DÖDEN KLÄR I DOMINO Marie Bengts Uppl: Angela Kovács Speltid: ca 12 tim CD

199:-

Ord pris 249:-

Nr 200604

Angela Kovács läser!

17


REDAKTÖRENS VAL

Äntligen är de norska poliserna Holger Munch och Mia Krüger tillbaka!

”Bästa boken i serien, hittills.” VG , N O R G E

”Lika smart och fylld av twister som hans enorma succédebut.” T H E S U N D AY T I M E S , U K

”Bjørk skriver utomordentligt bra.” N E T TAV I S E N , N O, B E T YG 5 AV 6

”Holger och Mia har etablerat sig som ett par vi gillar.” T R Ø N D E R-AV I S A , N O, B E T YG 5 AV 6

Efter succéerna med Det hänger en ängel i skogen och Ugglan dödar bara om natten är Samuel Bjørk tillbaka med en intrigspäckad thriller där vi får följa Oslopolisen i en gastkramande jakt på en beräknande mördare ... En tioårig pojke sitter i toften på sin pappas roddbåt, så stilla han bara kan. Det är ovanligt stjärnklart den här kvällen, och det mörka vattnet i sjön är spegelblankt. Pappan lägger nästan ljudlöst upp årorna, de viskar till varandra och pojken känner att det finns ingenstans i världen han hellre vill vara än just här. Pappan öppnar en av ölburkarna som ligger på durken, det ingår också i ritualen, och pojken får iväg ett perfekt första kast. Men snart byts förtrollningen ut mot skräck. Draget har fastnat i något och pappan ropar förtvivlat att pojken inte ska titta och genast lägga sig ner på durken. Men pojken hinner se ändå och pappan kan inte skydda ho18

nom från den hemska syn som döljer sig i vattnet. Uppe vid ytan ligger en död flicka med vidöppna ögon, från topp till tå klädd i balettkläder som flyter runt den tunna kroppen. Kriminalkommissarie Holger Munch får det märkliga fallet på sitt bord, och han inser snart att han behöver sin vassa kollega Mia Krüger vid sin sida. Hur kom den 22-åriga balettdansösen Vivian Berg ens dit? Det tar 45 minuter i den branta terrängen att ta sig till den ensligt belägna sjön från närmaste bilväg. Kan hon ha gått själv? De revade och blodiga tåspetsskorna tyder på det, men att det skulle ha varit självmord verkar nästintill omöj-


KLUBB PRIS

49:-

Kakfat i två våningar!

Samuel Björk är en mästare på att lägga ut smarta villospår och håller läsaren på halster till sista minuten!

Detta ljuvliga kakfat i två våningar blir säkert din nya favorit till fikastunden. För visst känns det lite extra lyxigt att kunna bjuda på t.ex. kakor, godis, frukt eller ost på det här fina kakfatet? Med sin härligt ljusblåa färg med blommönster blir fatet dessutom en upppiggande färgklick på bordet.

Vintern 1999 hittas en blåfrusen pojke på fjället med ett par rådjurshorn på huvudet. I samma trakter, fjorton år senare, hittas en ballerina brutalt mördad.

KAKFAT ROS – LJUSBLÅTT Storlek: Bottenfat 28 cm i diameter och toppfat 20 cm i diameter. Material: plast. Kakfatet levereras omonterat. KLUBBPRIS

49:-

Ord pris 159:-

Nr 131060

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

PREMIEPRIS

MP3-CD

JUST NU

49:-

Ingenting är självklart i denna dramatiska och oerhört spännande polisdeckare!

ligt. På brottsplatsen finns en tömd kamera med siffran fyra inristad i glaset, och Holger och Mia tror först på en snabb lösning. Men då är de ännu lyckligt ovetande om vad de snart kommer att möta, eller snarare vem ...

POJKEN I SNÖN Samuel Bjørk Uppl: Angela Kovács Speltid: ca 13 tim MP3-CD

Suverän inläsning av Angela Kovács!

Nr 200618

1983 försvinner femårige Billy från en gård i Skåne. Han hittas aldrig, och sorgen får familjen att falla sönder. Tjugo år senare möter hans syster Veronica en man som berättar en gripande historia om hur han förlorade sin bästa vän när han var fem år. Berättelsen är skrämmande välbekant, och det visar sig att bakom Billys försvinnande döljer sig mörka och djupt begravda hemligheter …

SLUTET PÅ SOMMAREN Anders de la Motte Uppl: Mirja Turestedt Speltid: 11 tim 10 min MP3-CD

169:-

Ord pris 229:-

Första fristående delen i hyllade årstidskvartetten!

Premiepris 49:Angela Kovács läser!

Ord pris 199:-

Nr 135103

”Går inte att lägga ifrån sig, intrigen imponerar och slutet överraskar. ... Betyg 4/5.”

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

TA R A

19


S VA R S KO R T MÅNADENS LJUDBOK

MÅNAD

ENS

Beställ/avbeställ boken smidigt på lyssnarklubben.se

LJ U DBOK

KNIV CD 199:- 200602 MP3-CD 169:- 200603 Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

JUST NU-PRIS

DÖDEN KLÄR I DOMINO

När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan.

PREMIER Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

CD 199:- 200604

POJKEN I SNÖN MP3-CD 169:- 200618

TURISTEN CD 199:- 200466

TÖRST CD 69:- 129163

DÖDLIGT HOT

MP3-CD 49:- 135533

CD 199:- 200429

SYSTERKLOCKORNA

SLUTET PÅ SOMMAREN

MP3-CD 169:- 200605

MP3-CD 49:- 135103

KLUBBPRIS

DÖDEN UNDER YTAN

De produkter som erbjuds till klubbpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

CD 199:- 200710

VIKINGARNAS HISTORIA MP3-CD 169:- 200708

SJÖBODSBLUES MP3-CD 169:- 200616

KUDDFODRAL – 2 ST

GRÖNSAKSKNIVAR FISKARS ESSENTIAL 3-PACK

SVARA SENAST

15/7

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

FLER B E S TÄ L L N I N G A R

79:- 107284

69:- 126177

TEXTILVÄSKA – HAVÄNG BY PALM

SITTUNDERLAG RÖNNBÄR

69:- 113928

49:- 126094

FRÄLSAREN I BURLINGTON CD 209:- 200617

KAKFAT ROS – LJUSBLÅTT 49:- 131060

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

KLIPP HÄR!

KLIPP HÄR !

KLIPP HÄR !

Bara på lyssnarklubben.se

Karaff och fyra glas från Eva Solo Webbpris: 498:- (Ord. pris 598:-)

20


SVARA SENAST

B

15/7

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm KNIV MÅNAD

Jo Nesbø

LJ U D BO K ENS

CD

MP3-CD

Ord pris 249:-

Ord pris 229:-

199:-

Nr 200602

169:-

Nr 200603

Beställ på lyssnarklubben.se för snabbare leverans! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50

Se till att vi har din e-postadress … … om du vill ha erbjudanden som inte finns i vår tidning, t ex boktips, rabatter, tävlingar och event. Logga in på www.lyssnarklubben.se (se sid 20) eller mejla din e-postadress till Kundservice på kundservice@lyssnarklubben.se

Du kan alltid kontakta vår Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

PREMIE

PREMIE PREMIEPRIS

PREMIEPRIS

79:-

69:-

Dags för nytt knivset i köket!

Unna dig en NY fräsch sommarväska!

Grönsakskniven är 11 cm och passar utmärkt att använda till de lite mer finmotoriska arbetena eller att skära mindre grönsaker med. Med den tandade tomatkniven (12 cm) ”sågar” du enkelt itu tomater. Skalkniven (7 cm) kan du t.ex. skrapa potatis med. Bladen är tillverkade i rostfritt stål.

Packa med det allra nödvändigaste och ge dig ut på sommaräventyr! Allt får plats i den här smidiga väskan som är försedd med blixtlås och en praktisk extraficka på utsidan. Väskan är tillverkad i 100 % bomullscanvas och mäter 25 x 20 cm.

GRÖNSAKSKNIVAR FISKARS ESSENTIAL 3-PACK

TEXTILVÄSKA – HAVÄNG BY PALM

Ord pris 179:-

Ord pris 119:-

Premiepris 79:Nr 107284

21

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

Premiepris 69:Nr 113928

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.


LYK0719

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

Homans kusin kidnappas – och det är bara början ...

Som vanligt hamnar antikhandlaren Johan Kristian Homan, trots alla varningar, mitt i hetluften …

Äntligen kommer årets Jan Mårtenson-deckare! Det här är given mysdeckarlyssning i hängmattan, på verandan eller balkongen – kanske med ett glas kyld Sancerre eller en perfekt Dry Martini inom bekvämt räckhåll? Jan Mårtensons nya deckare Dödligt hot inleds med en verklig rivstart. Antikhandlare Johan Kristian Homans kusin Jonas Berg, nationell samordnare när det gäller terrorism, kidnappas. Samtidigt ligger ett taktiskt kärnvapen dolt i Stockholm. Två nyckelpersoner i en terrororganisation sitter häktade. Ett anonymt brev anländer till regeringskansliet. Släpps inte terroristerna kommer halva Sveriges huvudstad att utplånas. Bokstavligen … Är hotet äkta eller är ett groteskt skämt? Johan Kristian Homan dras in i ett mardrömslikt scenario, som också kommer att innefatta ond bråd död. Och hans eget liv svävar också i fara. Som välbehövlig motvikt bjuds läsaren i vanlig god stil på massor av ku-

#8

JUST NU

JAN MÅRTENSON

Återseendets glädje – möt Homan, Francine, Cléo, Eric Gustafsson, Ellen Andersson och alla de andra!

riosa, kultur, konst och antikviteter, alltsammans i behagliga doser. Liksom utsökta viner och annat njutbart. Johan Kristian Homans särbo Francine Silfverstierna, som jobbar på Säpo, och siameskatten Cléo de Merode får båda två en avgörande betydelse för dramats utgång!

DÖDLIGT HOT

Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme Speltid: 10 tim 8 min CD

199:-

Ord pris 249:-

Nr 200429

Tomas Bolme läser!

I NÄSTA NUMMER: Lagerrensning och MP3-rea Stjärnförfattaren Anders Roslund är tillbaka med nytt fall för kommissarie Ewert Grens i JAMÅHONLEVA Dag Öhrlunds nya spänningsroman INGEN LÄMNAS KVAR Nya romanen KLOCKMAKARENS DOTTER om kärlek, hemligheter och gåtor i det förflutna av hyllade Kate Morton och mycket mer!

Profile for Bonnierforlagen

Lyssnarklubben #7 2019  

Lyssnarklubben #7 2019