Page 1

LYK0418

#4/2018

Det här var dagen som Alice Mary Love gick till gymmet och råkade tappa bort ett decennium av sitt liv …

De

22

bästa deckarna hittar du här!

M ÅNAD

JUDBOK L S EN

MASSA BRA SPÄNNING

av bl a Peter Robinson, Thomas Rydahl, Maria Adolfsson, Bo Svernström och Helena Kubicek Boye!


NY SUCCÉ AV FÖRFATTARINNAN TILL STORA SMÅ LÖGNER OCH

e d g å ih e t in r e m m o Hon k … v li t it s v a n e r å io t e t s a sen Situationen är helt absurd. När Alice, efter att ha fått en smäll i huvudet, förvirrad vaknar upp på golvet på gymmet har hon tappat bort de tio senaste åren av sitt liv. Hon tror hon är 29 år, nykär och gravid, men får veta att hon är 39 år, trebarnsmor och mitt uppe i en stormig skilsmässa. För att alls förstå vad som hänt under denna tid måste hon nu hitta tillbaka till sina minnen. Det blir en omtumlande och chockerande resa. Liane Moriarty är bestsellerförfattarinnan från Australien vars böcker älskas av miljoner läsare världen över. Du minns säkert Öppnas i händelse av min död, Tre önskningar, Andras vänner och den mycket uppmärksammade Stora små lögner som blev en jättepopulär Netflix-serie. Romanen En annan Alice är lika engagerande, bitsk och rolig som Liane Moriartys tidigare böcker. Och Gunilla Leining gör som alltid en jättefin inläsning! ”Konstigt”, tänker Alice när hon slår upp ögonen och finner sig själv liggande på golvet på gymmet, ”jag som aldrig brukar svimma - kanske det har att göra med graviditeten.” Bredvid henne står ett helt gäng med svettiga kvinnor iklädda tajts och pannband som berättar att hon slagit i huvudet och varit helt borta i några minuter. En ambulans kör henne till sjukhuset, hon blir undersökt och får till sin stora förvåning veta att hon inte alls är gravid. Däremot har hon fött barn tidigare, 2

säger läkaren och pekar på ett kejsarsnittsärr som lyser svagt på hennes mage. Alice förstår ingenting. Hon är ju bara i tolfte veckan. Hennes bakhuvud bultar och värker. Hon måste ha fått en ordentlig smäll. Det blir fler frågor och Alice svarar fel direkt. ”Vet hon vad det är för år?” ”1998 såklart”, säger Alice. Men läkaren ler svagt: ”Det är faktiskt 2008.” Alice blir irriterad och försöker än en gång ringa till sin man Nick. Men inget svar. Var tusan är han? Nick måste komma hit och reda ut det här! Bredvid sängen ligger


Få boken snabbare – beställ på lyssnarklubben.se

ÖPPNAS I HÄNDELSE AV MIN DÖD!

Hon måste hitta tillbaka till den hon en gång var!

Ny suverän spänningsroman av Australiens bestsellerstjärna!

Alice får lägga pusselbit efter pusselbit för att få veta vad som hänt i hennes liv de senaste tio åren!

Filmrättigheterna sålda! Jennifer Aniston spelar huvudrollen!

M ÅNAD

en flott skinnbag. En sådan som Alice aldrig haft råd att köpa själv. Däri finns lyxiga silkesunderkläder och en sminkväska fylld med dyra krämer och parfym. Hon som brukar smörja in ansiktet med Nivea och använda samma urtvättade underbyxor och bh:ar år efter år. Alice hittar ett foto också – på tre barn. En pojke och två flickor, sittandes i en trappa, alla iklädda skoluniformer. Hon känner inte igen någon av dem. På darrande ben går hon fram till en spegel och möter ett ansikte som är vagt bekant, men som inte alls ser ut som hon själv. En smal, smärt och, måste hon erkänna, väldigt attraktiv kvinna blickar med allvarsamma och förvirrade ögon tillbaka på henne. När så äntligen någon hon känner – fast hennes syster Elisabeth har blivit både tjock och tantig – anländer till sjukhuset får Alice lite mer klarhet i vad som hänt. Chockad får hon veta att tio år har gått. Tydligen är hon nu 39 år, har tre barn och ligger i skilsmässa. Hur mycket kan hända under ett decennium? Men varför ska hon och Nick separera? Hon avgudar ju sin man.

JUDBOK L S EN

Allt är så konstigt och förvirrande. Ska de där ungarna som har börjat ringa till henne på sjukhuset och med otåliga och bortskämda röster kräva det ena och det andra, vara hennes barn? Och varför är Elisabeth, hennes syster, så kylig och korthuggen mot henne? Och vem är den där Gina vars namn hela tiden dyker upp, men som ingen verkar vilja kännas vid? Vad ska hon göra? Ge upp och inse att hon är en helt annan person nu? En inte så särskilt sympatisk kvinna alls, om hon ska vara ärlig. Eller kan hon hitta tillbaks till sitt gamla jag? Till den hustru, mamma, vän och syster hon en gång var …

EN ANNAN ALICE Liane Moriarty Uppl: Gunilla Leining

Speltid: ca 17 tim Översättare: Anna Strandberg CD MP3-CD LJUDFIL

199:-

169:-

Nr 35725

Nr 35733

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

99:-

Ord pris 129:-

Gunilla Leining läser!

3


Liane Moriarty

Liane Moriarty är den australiensiska romanförfattaren som fick sitt verkliga internationella genombrott med Öppnas i händelse av min död. Hennes böcker har översatts till 39 olika språk och sålts i över 10 miljoner exemplar världen över. Moriartys romaner blandar alltid skickligt och berörande ämnen som kärlek, vänskap och föräldraskap och de är alltid fulla med värme och identifikation. Det är förmodligen det som gjort dem så populära över hela världen och som är en stor del av anledningen till att de ofta väljs som bokcirkelböcker. Det är aldrig svårt att skapa diskussioner kring huvudpersonerna och deras dilemman och agerande. Det senaste året har Moriarty kanske blivit mest omskriven och uppmärksammad för sin bok Stora små lögner, som utkom i USA 2014. Precis som sin föregångare gick den raka vägen in på New York Times bästsäljarlista. Sedan dess har den även gått upp som miniserie på Netflix (under den engelska titeln Big Little Lies) och skördat stora framgångar. Förutom tittarnas kärlek så belönades den så sent som i januari i år med en Golden Globe för Bästa miniserie plus att vår egen Alexander Skarsgård vann priset för Bästa manliga biroll för sin medverkan i serien. Och alla vi som älskade serien kan nu glädja oss åt att det kommer en säsong 2, som Liane skrivit manus till.

ÅLDER: 52 år, född 1966. STJÄRNTECKEN: Skorpion BOR: Sydney, Australien. FAMILJ: Man och två barn. YRKE: Heltidsförfattare ANTAL UTGIVNA BÖCKER: 10 st INTRESSEN: Läsa böcker, dricka te, heja på barnen som spelar fotboll, skidåkning och TV-serier.

Visste du att… …Liane är äldst i en syskonskara på sex.

…Lianes första publiceringsdeal var med hennes far. Hon fick ett förskott på 1 dollar för att skriva boken The Mystery of Dead Man´s Island.

…Liane hade en karriär inom marknadsföring och kommunikation och under flera år drev hon sin egen byrå, innan hon sadlade om till heltidsförfattare.

…även Lianes yngre systrar – Jaclyn Moriarty och Nicola Moriarty – är författare och har gett ut flera romaner.

…Lianes kvällsrutin för att kunna somna är att läsa väldigt länge i ett supervarmt bad.

PREMIE

De borde ha förstått, men nu var allting försent … En varm och solig eftermiddag samlas några vuxna och deras barn i en vacker trädgård i Sidney. Det grillas kött, bjuds på läckra efterrätter, drinkar och vin. Alldeles för mycket vin om man ska vara ärlig. Stämningen blir alltmer uppsluppen. Och också utmanande – ja, nästan lite farlig! Men mitt i surret, bland alla kulörta lyktor och den höga musiken händer någonting fasansfullt. Livet stannar upp. Och förändras för alltid. Vem är att skylla? Alla? Eller den som borde förstått, borde sagt ifrån, men inte gjorde det …?

4

ANDRAS VÄNNER

PREMIEPRIS

CD

69:49:-

MP3-CD

Liane Moriarty Uppl: Gunilla Leining

Speltid: ca 16 tim Översättare: Anna Strandberg CD

Premiepris 69:Ord pris 239:-

Nr 30577 MP3-CD

Premiepris 49:Ord pris 199:-

Nr 30585

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

…Liane är en av de få författarna i världen som lyckats med konststycket att ha tre böcker på New York Times bästsäljarlista samtidigt.

…Liane även har skrivit tre barnböcker som handlar om Nicola Berry – en kaxig ung tjej som är ledare för en rymdkår.


INNEHÅLL MÅNADE NS LJUDBOK

Svårt att välja?

EN ANNAN ALICE Liane Moriarty

2

MÅNAD

ENS

Det kan jag verkligen förstå. Nu har ju utgivningen av årets böcker verkligen kommit igång och det märks i urvalet här i tidningen. Låt mig först få presentera mig själv – Sveriges mest lyckligt lottade försäljningschef. Tänk er själva, jag får, på jobbet, tillgång till det bästa jag vet, ljudböcker! Jag lyssnar ständigt på någon bok – när jag jobbar, städar, promenerar, kör bil eller cyklar. Det sistnämnda kan vara förknippad med viss fara … jag vet! Precis nu lyssnar jag på Husdjuret av Camilla Grebe som också fick pris för Årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin 2017! En bit in i boken kan jag verkligen instämma – så bra! I ljudbokshögen väntar Den rädda löparen av Kristina Paltén och Maria Adolfssons omtalade deckare Felsteg. Månadens utvalda ljudbok, En annan Alice är jag säker på att ni kommer att uppskatta. Liane Moriartys skarpa iakttagelser, underfundiga humor och förmåga att hålla oss lyssnare på helspänn är vida känt. Må så gott och passa på att njuta av en god bok mot en vägg i vårsolen

LJ U DBOK

SPECIALPRISER

7 9 11 13 15 16 17 18 22

UR ASKAN I ELDEN Peter Robinson

OFFRENS OFFER Bo Svernström

HIMLEN TILLHÖR OSS Luke Allnutt

HUR MAN GÖR SUCCÉ PÅ DÅRHUS Emmy Abrahamson

DEN RÄDDA LÖPAREN Kristina Paltén

LANDSFÖRRÄDAREN David Baldacci

Annette Tannerfeldt

DE SAKNADE Thomas Rydahl

FELSTEG Maria Adolfsson

INNAN SNÖN FALLER Helena Kubicek Boye

FYNDPRISER

8

#4

KUDDFODRAL 2 ST FRUKTTRÄDGÅRDEN

MP3-CD

CD

FORMATGUIDE MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3-spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CD-spelare kan också spela MP3-CD. CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen. LJUDFIL: Ljudböcker som du kan ladda ner direkt till din dator, MP3-spelare eller mobiltelefon från vår hemsida.

11

MUGG HONEYSUCKLE

MISSA INTE DETTA!

12

SHOULDERBAG CEANNIS

Beställ på www.lyssnarklubben.se så får du möjlighet att köpa det här lyxiga bäddsetet för endast 299 kr! (ord klubbpris 950 kr)

Specialerbjudande på www.lyssnarklubben.se

PREMIER

4

ANDRAS VÄNNER Liane Moriarty

21

SITTUNDERLAG RÖNNBÄR

21

PLÅTBRICKA EVA PARADIS

TOPPENPREMIER

SITTUNDERLAG och PLÅTBRICKA Se sid 21

Postadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund Bankgiro: 843-3344 Ansvarig utgivare: Marie Olsson Redaktionsansvarig: Maria Törner-Mason Redaktör: Gun Åkerblom Formgivning: Designstorm Tryck: Quad Graphics Telefon: 08-696 87 50, dygnet runt, personlig service vardagar 08:00–18:00. Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer Hemsida: www.lyssnarklubben.se E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445

5


S PÄ N N I N G

Spionroman i efterkrigstidens Sverige!

Medan höstmörkret sänker sig över Halmstad begås en lång rad brott …

Salvatore ”Sally” Mellberg arbetade under kriget för den svenska underrättelsetjänsten. Nu, 1945, startar han en detektivbyrå i Stockholm. Hans första uppdrag visar sig bli mycket farligt när han får kontakt med den nazistiska motståndsrörelsen.

En mörk, uppslukande och romantisk spänningsroman som överraskar gång på gång. Vi möter tevereportern Rachel som lever i ett till synes lyckligt äktenskap med sin älskade Brian. Men är hela hennes liv är en enda stor lögn ...

SALLY OCH NAZISTLIGAN

EN ÄKTA MAN

Speltid: ca 6 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 14 tim Översättare: Johan Nilsson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Jan Bergman Uppl: Jan Bergman Nr 35469

En frisk fyraåring förvandlas till ett vårdpaket med hjärnskador. Sjuksköterskan Lotta säger kort därpå upp sig. Så hittas hon död på tågrälsen. Är det självmord? Samtidigt blir kirurgen Andreas Nylund alltmer pressad på jobbet och privat. Det begås både misstag och mord på sjukhuset.

DÖDEN INGEN SER

Dennis Lehane Uppl: Katarina Ewerlöf

Nr 35576

Anne-Marie Schjetlein Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 10 tim CD 245:- MP3-CD 199:-

Nr 35097 Nr 35105

Del 8 i succéserien om seriemördaren och psykopaten Christopher Silfverbielke!

Senaste Elegant Crime-deckaren med Marianne Jidhoff!

Pastor Viveka är deppig, men räddas av jobbet med den nystartade kvartersbion Glada Änkan som hon och de andra Enskedeborna har dragit igång. Men så dyker en udda person upp i kyrkan och märkliga saker börjar hända …

PASTOR VIVEKA OCH GLADA ÄNKAN Annette Haaland Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart dras upp till ytan. Nytt fall för deckarhjältinnan Marianne Jidhoff!

DE SJU SOM SÅG

Denise Rudberg Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 8 tim CD 239:- LJUDFIL 129:-

Nr 34595

Nr 35071

LJUDFIL 99:-

Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har flytt landet sedan han förlorat sitt företag och fått sin förmögenhet fryst av ekobrottsmyndigheten. Hans enda chans att få leva lyxliv är att soloch-våra den rika änkan Mary Jo Chaplain.

UPPSTÅNDELSEN

Buthler & Öhrlund Uppl: Stefan Sauk

Speltid: ca 9 tim CD 239:- LJUDFIL 139:-

Nr 34496

En pappa som har förlorat sitt enda barn, har han något mer att förlora?

5:e Millennium – Lisbeth Salander slår tillbaka!

I den femte Millennium-boken handlar det om statliga övergrepp, hedersproblematik och de fasansfulla skuggor från barndomen som jagar Lisbeth. Nu måste hon göra upp med sitt förflutna …

Efter en personlig tragedi dekar polisen Amos Decker ner sig totalt. Många år senare är han privatspanare för FBI. En dag blir han vittne till när en man skjuter en kvinna och sedan sig själv.

En man har tagit gisslan och hotar med att spränga hela Linköpings flygplats. Han söker hämnd på de ungdomar som förstörde hans dotters liv. Kriminalinspektör Malin Fors får ta itu med den dramatiska händelsen.

MANNEN SOM SÖKTE SIN SKUGGA

FALLET WALTER DABNEY

BÖDELSKYSSEN

Speltid: ca 13 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Speltid: ca 12 tim Översättare: John-Henri Holmberg CD 239:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 99:-

Speltid: ca 10 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

David Lagercrantz Uppl: Stefan Sauk Nr 33316

6

David Baldacci Uppl: Reine Brynolfsson

Nr 34538 Nr 34546

Mons Kallentoft Uppl: Mirja Turestedt Nr 34074


Första delen i Alan Banks-serien – nu äntligen på svenska! SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

Idyllen förvandlas till en farofylld plats där inte ens äldre damer är säkra i sina hem.

SPECIALPRIS

Fler titlar av Peter Robinson hittar du på lyssnarklubben.se

Mästerlige Peter Robinson berättar hur allt började för kommissarie Alan Banks!

Kommissarie Alan Banks lämnar London i förhoppningen om att få ett lugnt liv på landet. Men en fönstertittare sprider skräck i idyllen samtidigt som en våldsam inbrottsliga terroriserar äldre kvinnor. Plötsligt slår våldet till mot Alan själv … Ur askan i elden, som utkom på engelska 1987, är den allra första delen i Alan Banks-serien. Här lär vi känna en yngre poliskommissarie och får veta hur allt började. För att få ett mer fridfullt liv tillsammans med sin fru Sandra, söker sig kommissarie Alan Banks till den lilla landsortsstaden Eastvale i Yorkshire. Men livet på landet visar sig vara långt ifrån den idyll han hade hoppats på … En fönstertittare smyger runt och skrämmer slag på flera av stadens ensamstående kvinnor. Till sin hjälp kallar polisen in en gärningsmannaprofilerare, den mycket vackra doktor Jenny Fuller. Det blir Banks uppgift att sätta in henne i fallet. Alan har aldrig någonsin träffat en så betagande kvinna och har svårt att stå emot doktor Fuller.. Så drar en inbrottsvåg fram. Maskerade ungdomar bryter sig in hos äldre, hjälplösa damer och stjäl deras smycken och värdesaker. De framstår till en början som ganska ofarliga småtjuvar. Men så plötsligt blir

de alltmer aggressiva; de bryter armen på en gammal dam och vandaliserar hemmen de rånar. Den 87-åriga änkan Alice Matlock hittas en dag brutalt ihjälslagen i sitt hem efter ett inbrott. Alan Banks och hans kollegor letar desperat ledtrådar samtidigt som invånarna kräver svar. Rör det sig om samma gärningsmän? Så blir Banks fru Sandra överfallen och han tvingas till ett drastiskt beslut …

UR ASKAN I ELDEN Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

Speltid: ca 11 tim Översättare: Jan Malmsjö MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35758

119:-

Ord pris 129:-

Tomas Bolme läser!

7


S PÄ N N I N G

Ny humor-deckare av författarna till Mord i Falsterbo!

Kommissarie Ewert Truut är nära att bli skjuten av en förtvivlad tonåring. När flickan väl får vård, visar det sig att hennes tunga skurits av. Så mördas en vän till Truut och det visar sig finnas en koppling mellan vännen och flickan.

När vaktmästaren i bostadsrättsföreningen Lärkan hittas mördad i ett vindsförråd blir det stort hallå! Den uttråkade 78-åriga änkan Ester Karlsson drar igång en egen utredning.

SE TILL MIG SOM LITEN ÄR

ESTER KARLSSON MED K

Speltid: ca 14 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 10 tim CD 245:- MP3-CD 199:-

Dag Öhrlund Uppl: Stefan Sauk

BLODLOKAN

Olséni & Hansen Uppl: Mattias Linderoth

Nr 35444

Nr 35485 Nr 35493

Sara har flytt sin hemstad Örebro för Stockholm. Hon sörjer sin pappa som dött i en oförklarlig eldsvåda. Saras liv blir till det yttre bättre, men konstiga saker händer i hennes närhet. Det verkar som om någon är ute efter henne och hennes familj …

Louise Boije af Gennäs Uppl: Louise Boije af Gennäs LJUDFIL 99:-

Speltid: ca 13 tim MP3-CD 189:- LJUDFIL 129:-

Nr 35592

Förnya hemma med snygga kuddfodral!

FYNDPRIS

79:-

Det är de små detaljerna som gör det. Ofta behövs bara små enkla förändringar för att skapa ett nytt och fräscht intryck. Och ett av de enklaste sätten att förnya hemma är att skaffa nya kuddar. Mönstret är döpt till Fruktträdgården och färgerna känns helt rätt just nu! Överdragen är inte bara ursnygga – de är tillverkade av 100 % bomull och försedda med blixtlås vilket gör dem lätta att byta och tvätta. Passa på nu när du kan få båda fodralen för endast 79 kr!

Skärgårdsidyllen skakas av otäcka mord!

Journalisten Angelica Moe, Angie ser fram emot en mindre hektisk tillvaro som chefredaktör på Skärgårdstidningen. Men en tidig morgon hittas en kvinna brutalt mördad ute bland klipporna på ön Finnhamn i Stockholms skärgård.

KUDDFODRAL 2 ST FRUKTTRÄDGÅRDEN Tillverkade av 100 % bomull. Storlek: 40 x 40 cm. Obs! innerkuddar ingår ej! FYNDPRIS

79:-

Ord pris 240:-

Nr 35691

OBS!

ONDSKA UTAN ÅNGER Linda Sundgren Uppl: Gunilla Leining

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Speltid: ca 7 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Nr 34991

Annettes favorit!

Robert Langdon, professor i religiös symbolik, är tillbaka!

Polisen Malin, kriminalaren Peter och profileraren Hanne förs samman av ett brutalt mord i ett stenröse i sörmländska Ormberg. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens.

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, dras in i ett gåtfullt äventyr där han ställs inför två av mänsklighetens eviga frågor, och den omskakande upptäckt som visar sig vara svaret på dem.

Ett hemligt nätverk har i många år utnyttjat unga flickor sexuellt. Polisen kommer ingenstans i utredningen. Advokaten Emelie och hennes udda vän, fd kåkfararen Teddy, börjar nysta i fallet.

HUSDJURET

BEGYNNELSE

TOP DOGG

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 20 tim Översättare: Lena Karlin & Peter Samuelsson CD 239:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 21 tim CD 235:- MP3-CD 199:-

Camilla Grebe Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 34470

8

Dan Brown Uppl: Niklas Falk

Nr 33423 Nr 33431

Jens Lapidus Uppl: Jonas Malmsjö

Nr 32698 Nr 32706

LJUDFIL 129:-


DEN HÄR BOKEN SNACKAS DET OM!

Kriminella män torteras kallblodigt till döds

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

”Ur min verktygsväska tog jag upp spikpistolen. Han såg aldrig vad jag gjorde när jag med en snabb rörelse spikade fast hans högra handled i golvet. Sedan skrek han, vrålade.”

Gastkramande från början till slut!

En morgon i maj gör en bonde utanför Rimbo en fruktansvärd upptäckt. En naken man är uppspikad i hans lada, hans kropp är svårt sargad men han är vid liv. Så hittas fler män mördade under tortyrliknande former. Poliskommissarie Carl Edson utreder fallet, som verkar vara en uppgörelse bland kriminella, men stämmer det? En bonde utanför Rimbo upptäcker en morgon någonting fasansfullt! Inne i hans ödsligt belägna lada påträffar han en naken man brutalt torterad. Mannen är uppspikad med spikpistol en halv meter upp på ladans vägg, som korsfäst. På plats gör polisens tekniker en makaber upptäckt: mannen lever otroligt nog fortfarande. Poliskommissarie Carl Edson utreder fallet samtidigt som kvällstidningsreportern Alexandra Bengtsson blir den första att skriva om det i media. Den misshandlade mannen visar sig vara en ökänd kriminell person vid namn Marco Holst. En man med många fiender. Så hittas liket av Fadi Sora i bagageutrymmet på en bil på Sveavägen i Stockholm. Mannen som också var en brottsling har blivit bränd till döds med cigaretter. De här två fallen är upptakten till fler extremt brutala

SPECIALPRIS

En hänsynslös mördare går lös

mord där offren bragts om livet genom utdragen tortyr. Samtliga har en mörk bakgrund som kriminella. Polisen försöker hitta ett mönster. Men det som tycks vara en blodig uppgörelse i den undre världen utvecklar sig till något helt annat. Carl Edson och Alexandra Bengtsson blir allt mer indragna i handlingens centrum – där inget längre är vad det inledningsvis tycktes vara.

OFFRENS OFFER Bo Svernström Uppl: Lo Kauppi

Speltid: ca 14 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35782

119:-

Ord pris 129:-

Lo Kauppi läser!

9


S KÖ N L I T T E R AT U R Första och andra fristående delen om människorna på ön Three Sisters Island!

Hösten 1470 närmar sig en hel armé av legosoldater Englands kust

Nell är på flykt undan sitt förflutna och beger sig till ön Three Sisters Island. Här möter hon bokhandlerskan Mia, som ger henne både arbete och bostad. Hon lär även känna stans sheriff och får flera vänner. Men är Nell så trygg här att hon vågar avslöja sin identitet?

MacAllister Booke, forskare inom det paranormala, har hyrt Mia Devlins stuga på Three Sisters Island. Det dröjer inte länge förrän den något förvirrade men vältränade främlingen får det att slå gnistor av åtrå, kärlek, hat och magi över hela ön …

Edward av York vill återta tronen och anländer till Ravenspur med en stukad armé och sin bror Richard vid sin sida. Men när deras egentlige fiende Henry Tudor gör anspråk på tronen, leder det till Bosworth Field och den strid som blir slutet för Rosornas krig.

EN FÖRTROLLAD Ö

MÅNSKENSSTRANDEN

ROSORNAS KRIG. RAVENSPUR

Speltid: ca 11 tim Översättare: Klara Lindell MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 11 tim Översättare: Klara Lindell MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 16 tim Översättare: Manne Svensson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nora Roberts Uppl: Gunilla Leining

Nr 33456

Nora Roberts Uppl: Gunilla Leining

Nr 35055

Conn Iggulden Uppl: Torsten Wahlund

Nr 34975

Tredje fristående delen i den populära serien LASARETTET!

Under pompa och ståt invigs 1923 jubileumsutställningen i Göteborg. Hit har den unga journalisten Ellen skickats. Hon ska möta många intressanta människor, bland annat polisen Nils. Men när världsstjärnan Albert Einstein anländer sätts starka antisemitiska krafter i rörelse.

Här möter vi sjuksköterskor, läkare och barnmorskor på lasarettet i Ekstad. Det är 50-tal och sjuksköterskebristen är stor. Avdelningsföreståndare Greta borde vara nöjd över den nya kollegan. Men hur är det med syster Katjas kvalifikationer, egentligen?

DEN STORA UTSTÄLLNINGEN

Karin Wahlberg Uppl: Anna Maria Käll

Marie Hermanson Uppl: Kerstin Andersson

Speltid: ca 10 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

LÄTTA DITT HJÄRTA

Speltid: ca 15 tim CD 259:- MP3-CD 199:-

Nr 34447 Nr 34454

Fantastisk roman av nobelpristagaren Kazuo Ishiguro!

Romanen om den korrekte mönsterbutlern Stevens som 1956 ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester genom den engelska landsbygen har blivit en modern klassiker.

ÅTERSTODEN AV DAGEN Kazuo Ishiguro Uppl: Reine Brynolfsson

LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 9 tim Översättare: Annika Preis CD 239:- LJUDFIL 129:-

Nr 34256

Nr 34959

En gång var Märit en lovande läkarstudent i Lund och Tok-Lars hennes sinnesslöa bror …

Underbara TED GÄRDESTAD på nytt vis!

Här har arrangören och producenten Peter Nordahl lyft bort originalinstrumenten, behållit enbart Teds originalsång och ramat in sången med nya orkestrerade arrangemang framförda av Norrköpings Symfoniorkester. Lyssna och njut till; Sol, vind och vatten, Ett stilla regn, För kärlekens skull, Himlen är oskyldigt blå m fl.

Märit kliver av tåget i Lund och går mot Norra kyrkogården och en oansenlig massgrav där patienterna från Vipeholm – anstalten för sinnesslöa – är begravda. Hennes bror Lars hamnade där och gick under ...

TED GÄRDESTAD

Speltid: ca 9 tim CD 315:- MP3-CD 249:-

CD 155:-

Nr 33563

10

DITT LIV OCH MITT

Majgull Axelsson Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 32235 Nr 32243

1945 kommer unga Sandrine som flykting till Sverige från andra världskrigets Europa. En 16-årig skygg flickunge, skadad och formad av allt det hemska hon varit med om. Hon möter Ivan Ceder, läkare från en förmögen familj, och bara några månader senare gifter de sig …

VERA LJUDFIL 149:-

Anne Swärd Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 34033


Varje förälders värsta mardröm!

”En medryckande och smärtsamt sorglig berättelse. ... På ett enkelt och lättläst språk och med djup värme och medmänsklighet skildrar boken varje förälders värsta mardröm.” B TJ

Finstämd och berörande inläsning av Hannes Meidal!

Ena stunden är de en lycklig liten familj, i nästa faller allt samman ...

De är en ung lycklig familj – mamma, pappa och barn. Men när Anna och Robs lille son Jack blir svårt sjuk faller hela deras tillvaro samman. Äktenskapet knakar. Rob börjar dricka. Det enda som betyder något nu är att hitta en behandling som kan bota sonens cancer. Det går inte att förställa sig att han, Anna och Jack en gång i tiden var en sådan harmonisk och glad liten familj, tänker Rob bittert för sig när han sitter framför datorn. Här sitter han för det mesta, oftast smålullig. Han hade ju haft allt – en fantastisk fru, ett härligt hus och så det bästa av allt – en underbar, underbar liten son – Jack! Och det hade varit en fin tid. Som dessvärre inte varat så länge. Det började med att lille Jack fick hemsk och ihållande huvudvärk. Läkarna bad dem avvakta, men snart fick Rob och hans fru det värsta beskedet av alla. Cancer. Rob och Anna kunde inte riktigt hantera det de drabbats av. Rob finner tröst i alkoholen och blir som besatt av att hitta botemedel för sonen. En alternativ

SPECIALPRIS

Så kunde man till slut bekräfta det allra värsta ...

medicinsk behandling i Schweiz. Men mitt i all förtvivlan kommer klarheten till Rob som en käftsmäll. Han blir tvungen att ifrågasätta allt han så envetet hållit fast vid. Nu måste han hitta en väg till försoning med alla han sårat – inklusive sig själv.

HIMLEN TILLHÖR OSS Luke Allnutt Uppl: Hannes Meidal

Speltid: 10 tim 25 min Översättare: Molle Kanmert Sjölander MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35808

119:-

Ord pris 129:-

Hannes Meidal läser!

Elegant mugg i engelsk design! FYNDPRIS

119:-

Drick morgonkaffet eller kvällstet i den här vackra muggen i mönstret Honeysuckle. Den är tillverkad i fint benporslin och designad i samarbete med Victoria & Albert Museum. Undvik att diska den i maskin och att använda den i micron, så bevaras de ursprungliga färgerna. Muggen levereras i matchande exklusiv presentförpackning.

MUGG HONEYSUCKLE FYNDPRIS

119:-

Ord pris 169:-

Nr 35154

11


S KÖ N L I T T E R AT U R

En av Nora Roberts allra bästa romaner! TOPPKLASS!

Deppig och övergiven sitter Lexia en söndagskväll på en bar i Stockholm och dricker alldeles för många rosa drinkar. Mannen bredvid är mycket attraktiv och det slår gnistor om deras möte. Nästa dag presenteras hon för nya chefen – för sent inser hon att hon känner honom ...

ALLT ELLER INGET

KIDNAPPAREN

Speltid: ca 15 tim CD 235:- MP3-CD 199:-

Nr 35428

LJUDFIL 129:-

Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på landsbygden. De fostras till att tro att de är speciella och att deras hälsa var viktig. Många år senare börja Kathy minnas saker – hemska saker.

NEVER LET ME GO

Kazuo Ishiguro Uppl: Anna Maria Käll

Nora Roberts Uppl: Katarina Ewerlöf

Simona Ahrnstedt Uppl: Julia Dufvenius Nr 35410

För tjugofem år sedan försvann tonåriga Alice Bodine från familjens gård. Alla tror att hon är död. Så hittas en misshandlad kvinna vid sidan av vägen. Det är Alice. I åratal har hon varit kidnappat – av en man som fortfarande är på fri fot.

Speltid: ca 17 tim Översättare: Camilla Jacobsson CD 235:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Speltid: ca 11 tim Översättare: Rose-Marie Nielsen MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 34272

Nr 34926 Nr 34934

Underbar feelgood om hundar, hus och kärlek!

Långsamma, vackra låtar med LEONARD COHEN!

Caitlins äktenskap knakar i fogarna och när lilla dottern Nancy slutar prata gäller det att göra något drastiskt. Med hjälp av en släkting, två mopsar och modet att tänka nytt kan de åter se ljuset i tunneln.

ALLT JAG ÖNSKADE

FYNDPRIS

699:-

Lucy Dillon Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 17 tim Översättare: Ann Björkhem CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 32169 Nr 32177

LJUDFIL 129:-

63-åriga Britt-Marie har väntat ett helt liv på att hennes ska börja!

I fyrtio år har Britt-Marie varit passopp åt sin man Kent och hans barn. Några egna fick hon inte. När Kent dessutom är otrogen får BrittMarie nog. Genom arbetsförmedlingen får hon ett jobb och hamnar i den lilla orten Borg.

BRITT-MARIE VAR HÄR

Nr 17970

12

Nr 17988

Ceannis Shoulder Bag är en klassisk axelremsväska. Väskan är både stilig och funktionell och väldigt lätt. Det rymliga facket ger plats åt A4-format. Reglerbar axelrem i canvas och väskan stängs med dragkedja och tryckknapp. Det finns tre små fack i väskan, varav ett med dragkedja. Insydd nyckelhållare.

SHOULDERBAG CEANNIS Färg: Rosa. Storlek: 34 x 35 x 11 cm Material: 55% Linne, 45% Bomull. FYNDPRIS

699:-

Fredrik Backman Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 11 tim CD 159:- MP3-CD 129:-

Klassisk väska från Ceannis

Ord pris 899:LJUDFIL 99:-

Nr 35717

OBS!

ÄR LAGRET SAT N Ä R G E B

Här finns Hallelujah, Suzanne, Sisters of mercy, Hey that's no way to say goodbye, So long Marianne, Bird on the wire, The partisan, Famous blue raincoat, Chelsea hotel, Take this longing, Who by fire, The guests, Dance me to the end of love, If it be your will, Night comes on, I'm your man, Everybody knows, Tower of song med flera.

THE ESSENTIAL LEONARD COHEN CD 189:-

Nr 31526

Frånskilda Frida Fors är lite besviken på singellivet. Att dejta är mest jobbigt och flirten med grannen Martin blev inte alls som hon tänkt sig. Men nu är det nya bud på radion där hon jobbar. ”Sex, makt, pengar och droger” ska det handla om. Frida bävar!

LUST OCH LÄNGTAN

Carin Hjulström Uppl: Gunilla Leining

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 32797


Maja är ett naturbarn – och hennes liv är inte likt någon annans

EMMY ABRAHAMSON har tidigare skrivit succéboken Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske.

SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

Foto: Jenny Bäcklin

SPECIALPRIS

En komisk och rörande berättelse om att våga gå sin egen väg, även i motvind!

Det är härligt att lyssna till historier som överraskar. Som inte följer en sedvanlig mall. För några år sedan kom Emmy Abrahamnsons första bok – Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske – som handlade om en kvinna som blev kär i en uteliggare. I den nya romanen möter vi Maja som haft en tuff uppväxt, men som ändå ser livet från den ljusa sidan. Majas uppväxt med två deprimerade föräldrar var inte vidare munter. ”Hemma hos oss låg alltid en grå och dyster stämning som en dimma över lägenheten. Pappa var olycklig på jobbet, båda mina föräldrar var miserabla i sitt äktenskap”. Maja gjorde allt för att hennes föräldrar skullle bli lite glada. Speciellt minns hon en jul som kändes extra deppig. Maja bestämde sig ändå för att försöka få till lite julstämning. ”Allt skulle bli bra igen om jag bara ansträngde mig tillräckligt. Julafton kom och pappa orkade åtminstone upp från soffan för att ta på sig finkläderna. Men vid julbordet satt han som en säck potatis och bara stirrade på sin skinka och sina köttbullar medan mamma satt stel som en robot och drack rödvin. Jag försökte lätta upp stämningen genom att göra olika röster från Kalla Anka och hans vänner önskar god jul. ”Magnifico! Excellento! Honom ska vi ha!” sa jag och spetsade en prinskorv.

Ingen av mina föräldrar reagerade. ”Men Ferdinand”, sa jag i en imponerande bra imitation av tjuren Ferdinands mamma. ”Ska du bara sitta här? Ska du inte gå och leka med de andra tjurarna?” ”Du är så bra på att härma röster, gumman”, sa min mamma slutligen och gav mig ett trött leende innan hon tog en till klunk vin.” Där någonstans föds idén att bli ståuppare och Maja förverkligar faktiskt sin dröm. Men tyvärr går varken karriären eller livet vidare speciellt bra. Men att det skulle gå så illa att hon hamnade på hispan, det hade hon aldrig trott ...

HUR MAN GÖR SUCCÉ PÅ DÅRHUS Emmy Abrahamson Uppl: Frida Hallgren

HAR DU MISSAT?

HUR MAN FÖRÄLSKAR SIG I EN MAN SOM BOR I EN BUSKE Emmy Abrahamson Uppl: Gunilla Leining

Speltid: ca 6 tim MP3-CD 199:-

Nr 27649

LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 7 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35824

119:-

Ord pris 129:-

Frida Hallgren läser!

13


S KÖ N L I T T E R AT U R

”Vartenda högstadium och gymnasium borde dela ut hennes bok till sina elever.”

”Allt började med att jag såg ett mord och försökte rädda mannens liv. Jag försökte, men han dog.” 17-åriga Anna Hage blir vittne till mordet på statsminister Olof Palme. Hon försöker förgäves rädda hans liv. Tiden efter följs av förhör och mediadrev som påverkar henne starkt och gör att hon förtränger sina traumatiska känslor. Men nu, trettio år senare, är det dags att berätta vad som hände.

30 ÅR AV TYSTNAD Speltid: ca 8 tim MP3-CD 199:-

Nr 35550

Vad hade du på dig när du kom ut ur koncentrationslägret? Hur såg en vanlig dag ut? Gick det att drömma på nätterna? Kan du förlåta tyskarna? Med utgångspunkt i ett antal konkreta frågor skildrar Hédi Fried sina erfarenheter av Förintelsen.

Ester Blenda Nordström var direktörsdottern som blev Sveriges mest berömda piga. En banbrytande reporter, författare och äventyrare som körde motorcykel, rökte pipa och utforskade världen i en tid när kvinnor gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt.

FRÅGOR JAG FÅTT OM FÖRINTELSEN

ETT JÄVLA SOLSKEN

Speltid: ca 3 tim CD 249:- MP3-CD 229:-

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Hédi Fried Uppl: Katarina Cohen

Anna Hage Uppl: Anna Maria Käll LJUDFIL 129:-

Vinnare av Augustpriset 2017!

EXPRESSEN

Nr 36038 Nr 35535

LJUDFIL 129:-

Fatima Bremmer Uppl: Marie Richardson Nr 35030

2o17

Vinnare av ÅRETS BOK 2017

En sann historia om en mörk familjehemlighet och ett rättsfall som väckte stor uppmärksamhet!

Är du grön, gul, blå eller röd?

En fantastisk bok! MIssa inte!

När Anna Schulzes far var elva år blev han bortförd av sin egen mamma. Under flera år, i mitten av 1930-talet, levde mor och son ett kringflackande liv i Europa. Vad fick henne att göra något så drastiskt?

KIDNAPPNINGEN

Anna Schulze Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 14 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 32540

Lär dig förstå olikheter mellan människor och orsaker till konflikter. Kommunikation kan vara svårt, men efter att ha lyssnat till den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga och mängden av idioter kommer att minska radikalt.

Självutlämnande berättar Alex Schulman om sökandet efter försoning med sin alkoholiserade mamma. Glöm mig är en djupt gripande skildring av en problematisk relation mellan mor och son och om medberoende, längtan och kärlek.

OMGIVEN AV IDIOTER

GLÖM MIG

Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 5 tim MP3-CD 179:-

Thomas Erikson Uppl: Mattias Linderoth Nr 29827

Alex Schulman Uppl: Alex Schulman

LJUDFIL 139:-

Nr 29207

LJUDFIL 139:-

25 timmars oavbrutet intressant lyssning! Inläst av Reine Brynolfsson!

Musik av Benny Andersson!

Herman Lindqvist läser själv sin bok om legenden Gustaf Mannerheim!

Lovordad bok där Lars Lerin på vacker värmländska berättar om konstnären och skulptören Axel Florin som under Lars tonårstid blev hans stora förebild och mentor.

AXELS TID

Lars Lerin Uppl: Lars Lerin

Speltid: ca 2 tim CD 199:- LJUDFIL 99:-

Nr 24539

14

I den första biografin som utgår från människan Emanuel Swedenborg tecknar Brunnner med historisk noggrannhet en levande och delvis ny bild av den kontroversielle vetenskapsmannen, bibeltolkaren, teosofen och hans tid.

Lyssna till berättelsen om den legendariske marskalken och friherren Gustaf Mannerheim, överbefälhavare i fyra av Finlands krig, riksföreståndare och president. Han började sin karriär som tsarens officer och var en sann livsnjutare och elegant charmör.

DARRA

MANNERHEIM

Speltid: ca 25 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 13 tim CD 239:- LJUDFIL 129:-

Ernst Brunner Uppl: Reine Brynolfsson Nr 32631

Herman Lindqvist Uppl: Herman Lindqvist Nr 32938


Kristina sprang ensam genom Iran – OCH FICK ALLA SINA FÖRDOMAR KROSSADE! ”En sak har jag lärt mig – ofta är vi rädda för varandra för att vi inte känner varandra!

”Men varför ska du springa genom Iran?” undrar Evis. ”Jag vill se om det är så farligt som människor tror”, säger jag.”

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

SPECIALPRIS

Vilket äventyr hon varit med om Krisitina Paltén – lyssna när hon själv berättar!

Kristina börjar löpträna när hon är i 30-årsåldern och märker att hon älskar det. Hon får kraft, energi och blir glad. Efter att ha tagit världsrekordet i springning på löpband bestämmer hon sig för att verkligen utmana sig själv och sina rädslor – hon ska ensam springa genom Iran. Det är faktiskt en utmaning som heter duga – att som första kvinna springa genom Iran. Ett muslimskt land där sharialagar råder. Men Kristina som är en van löpare och som tidigare slagit världsrekordet i springning på löpband (48 timmar) kände att hon behövde något ordentligt att bita i. Där fanns andra anledningar att komma bort också – Kristina har just brutit upp från ett förhållande och insett att hon förmodligen kommer att förbli barnlös. Så efter många och omfattande förberedelser landar Kristina hösten 2015 i Teheran. Ute är det 50 grader varmt, solen gassar och redan efter fem minuters löpning är hon dyngsur. Framför sig skjuter hon sin resekamrat – Baby blue – en barnvagn på tre hjul där hon har all sin utrustning – tält, sovsäck, ombyte, mat och kokkärl. Något hon snart ska upptäcka att hon inte behöver använda alls. För vart hon än springer, vare sig det är större städer eller små byar blir hon bjuden på mat, vatten, frukt och husrum. Inte en enda gång betalar hon för en måltid eller uppehälle. När Baby

blue får punka fixar välvilliga människor däcken. För det hon möter från människorna i Iran är inte aggressivitet eller misstro som hon trott, utan omtänksamhet och kärlek. Folk är så oerhört generösa och vänliga och hjälpsamma. En enda gång träffar hon en man som är påträngande och hotfull, men Kristina tar sig listigt ur den besvärliga situationen. Efter 58 dagar är äventyret över. Kristina kan konstatera att hon har sprungit 184 mil och inte bara har hon utfört en riktigt bragd – hon har också bemästrat sina innersta rädslor och mött de mest fantastiska människor.

DEN RÄDDA LÖPAREN

Kristina Paltén & Desirée Wahren Stattin Uppl: Kristina Paltén Speltid: ca 10 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35865

119:-

Ord pris 129:-

Författaruppläsning!

15


N Y J OHN PULLER-T HRILLER AV DAV ID BA LDACCI!

Han är lanDeTs mEst EFtErsöktA broTtsling ! Tredje delen i Baldaccis serie om FBI:s utredare John Puller!

Mångas favoritröst, REINE BRYNOLFSSON, läser!

SPECIALPRIS

Den ökända FBI:utredaren John Pullers äldre bror Robert döms för landsförräderi och placeras på ett superbevakat fängelse. Härifrån har ingen någonsin lyckats rymma. Förrän nu … Roberts oförklarliga rymning från fängelset har gjort honom till landets mest eftersökta brottsling och Vita huset ser brodern John Puller som länken till att finna Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. John blir alltmer involverad i fallet. Konstiga detaljer om brodern dyker upp och snart förstår John Puller att någon verkar villig att göra vad som helst för att sanningen inte ska komma fram. John börjar tvivla på sin förmåga som utredare – kanske är han inte tillräckligt skicklig för att rädda sin bror eller ens sig själv…?

LANDSFÖRRÄDAREN David Baldacci Uppl: Reine Brynolfsson

Speltid: 15 tim 17 min Översättare: John-Henri Holmberg CD MP3-CD LJUDFIL

199:-

169:-

Nr 35907

Nr 35915

Ord pris 255:-

Ord pris 207:-

89:-

Ord pris 99:-

Reine Brynolfsson läser!

MEDLEMSREGLER • Som medlem i Lyssnarklubben får du vår medlemstidning 12 gånger per år. Där presenteras Månadens ljudbok samt ett stort antal andra boknyheter valda från alla förlag. Du hittar även specialerbjudanden, fyndpriser och andra aktuella erbjudanden. • Bekvämlighet. Du väljer dina ljudböcker i lugn och ro hemma. Månadens ljudbok får du hemskickad till dig, om du inte väljer att avbeställa den på vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller genom att ringa vår automatiska beställning/avbeställning dygnet runt: 08-696 87 50, eller använda medlemtidningens portofria svarskort. Obs! inga meddelanden kan lämnas på kupongen, den avläses maskinellt. • Du handlar till bra priser, och utöver redan låga medlemspriser finns även böcker till klubberbjudandepriser och fyndpriser. • Du får normalt dina böcker inom 7-10 vardagar. • Pack & porto, hur många böcker du än köper betalar du endast ett pack & porto på f.n. 37:per köptillfälle.

• Skulle du behöva ytterligare information, hjälp eller om något fel skulle uppstå hjälper vi dig gärna. Vill du gå ur klubben efter uppfyllt åtagande kontaktar du bara vår kundservice via vår hemsida på www.lyssnarklubben.se, alternativt skickar ett mail till kundservice@lyssnarklubben.se eller via tel 08-696 87 50 vardagar 08:00 – 18:00. • Du måste vara myndig (minst 18 år) och bo i Sverige för att kunna bli medlem i Lyssnarklubben.

tjänst, du kan även skicka in svarskortet.

Beställning/avbeställning Din beställning gör du enklast via vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller per telefon 08-696 87 50 dygnet runt. Du kan också fylla i din beställning på svarskortet och skicka in det till oss. Varje månad får du i medlemstidningen månadens ljudbok presenterat. Vill du ha denna bok gör du ingenting, den skickas automatiskt ut till dig om du inte avbeställer den. Avbeställer gör du innan sista svarsdatum genom att besöka hemsidan, skicka ett mail eller ringa till kund-

Ångerrätt Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vid eventuell värdeminskning såsom att varan inte är i originalskick, påverkar det beloppet vi krediterar. Vi tar inte emot returer skickade mot postförskott. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med fn 149:-.

Betalningsvillkor Du får tillsammans med din leverans en faktura, pack och porto på fn 37:- tillkommer oavsett hur många böcker du beställt. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum, därefter tillkommer en påminnelseavgift på 60:-. Glöm inte meddela oss vid adressändring. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift, f.n. 95:-.

Reklamation Om varan är defekt eller felaktig så hjälper vi dig naturligtvis att åtgärda felet. Återsänd produkten tillsammans med ifylld reklamationsblankett, som du hittar på vår hemsida under mina sidor. Det går bra att återsända produkten i samma emballage den levererades så länge den är väl försluten, frankerad och har en tydlig adress. Kontakta kundservice – vi står för portot. Vi accepterar inga reklamationer skickade mot postförskott. Returadress: Samdistribution, 190 80 Stockholm Kontakta oss Lyssnarklubben, Box 613, 83127 Östersund Hemsida: www.lyssnarklubben.se Telefon: 08-696 87 50 dygnet runt, personlig service vardagar 08:00 – 18:00 E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445 Bankgiro: 843-3344 Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer.

Bonnierkoncernen (där Lyssnarklubben ingår) håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter, eller i enlighet med lämnat samtycke. Samtycket är giltigt till dess användaren själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter. Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag. Registerutdrag kan också begäras från Lyssnarklubbens leveransregister, där detaljerade uppgifter finns om ditt medlemskap. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring. För mer information se www.kunddata.bonnier.se

16


Erhard trasslar in sig i ett otäckt fall med människohandel Fristående fortsättning på Eremiten!

SYDSVENSKAN

Eremiten belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska deckaere 2015!

De saknade är en fristående fortsättning på spänningsromanen Eremiten som belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska deckare 2015. Ännu en gång finner Erhard sig intrasslad i ett mystiskt fall där han tar sig vatten över huvudet för att finna sanningen. Solen skiner på semesterön Fuerteventura där Erhard Jörgensen, allmänt kallad Eremiten, lever ett lugnt liv med sina getter, Helan och Halvan. Han har det knackigt ekonomiskt efter att ha förlorat pengar på vadslagning. Tidigare försörjde han sig som taxichaufför men har mist sin licens och tjänar nu sitt levebröd på att leta reda på bortsprungna hundar, stulna mopeder och försvunna människor. Så får han tips om ett uppdrag, att hitta Abdi, en man från Mali som flytt till ön illegalt. Hans fru Aissata är orolig att det hänt honom något då han plötsligt är försvunnen. Kan Erhard hjälpa henne att finna Abdi? Men Erhard kommer snart att ångra att han sagt ja. Samtidigt anländer ett tv-team till ön för att spela in ett avsnitt av reality-serien De saknade. De ska försöka hitta den kända

SPECIALPRIS

”Gillar du AdlerOlsens Carl Mörck? Då kommer du att älska Erhard”

Erhard tar sig an ett mystiskt fall och trampar fel människor på tårna

Le, alias DJn Le Lupus, pappa. Men Le är inte intresserad av att hitta sin far Erhard, hon medverkar i programmet bara för att hennes manager bestämt det. Erhard stack från sin familj för många år sedan och har aldrig hört av sig. Och han vill inte bli hittad överhuvudtaget. Le är dessutom en opålitlig och våldsam kvinna med förkärlek för alkohol och piller, hon är van att få som hon vill, alltid.

DE SAKNADE Thomas Rydahl Uppl: Mats Eklund

Mats Eklund läser!

Speltid: ca 18 tim Översättare: Helena Stedman CD MP3-CD LJUDFIL

199:-

169:-

Nr 35949

Nr 35956

Ord pris 255:-

Ord pris 199:-

89:-

HAR DU MISSAT?

EREMITEN

Thomas Rydahl Uppl: Christian Fex Speltid: ca 19 tim Översättare: Leif Jacobsen CD 239:-

Nr 29694

MP3-CD 199:-

Nr 29702

LJUDFIL 169:-

Ord pris 99:-

17


REDAKTÖRENS VAL

MARIA ADOLFSSONS SUVERÄNA DECKARDEBUT HAR HÅKAN NESSER-VIBBAR!

På den vindpinade ön Doggerland hittas en kvinna ihjälslagen i sitt kök …

Hennes chef misstänks för mordet på sin exhustru!

Den snart femtioåriga kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby har återvänt hem till Doggerland, en fiktiv ögrupp i Nordsjön. Hon mår inget vidare och dövar sina sorger med alldeles för mycket arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Men ett otäckt mord tvingar henne ut på farliga marker där minsta felsteg kan sluta i total katastrof. Lyssna till denna rappa och spännande deckarhistoria! Marie Adolfsson har prisats för sin bok som är originell på flera sätt, inte minst för att den utspelar sig i ett påhittat land som är så väl beskrivet att man är säker på att det finns på riktigt. ”Din förbannade idiot”, mumlar kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby till sig själv när hon betraktar sitt miserabla dagen-efter-ansikte i badrumsspegeln. Hon samlar snabbt ihop sina kläder, kastar en blick på den snarkande mannen i sängen och stänger hotelldörren efter sig så tyst hon kan. Det är tidig morgon i Dunker i Doggerland, en fiktiv ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien, och ute är septemberluften hög och klar. Karen drar några djupa andetag, blickar ut över havet och går med raska steg mot sin bil. Nu vill hon snabbt hem. Duscha, laga en kanna kaffe och krypa upp i soffan. Och glömma gårdagskvällen. Det hade börjat så bra med den årliga ostronfesten nere i hamnen. Glada och uppsluppna hade hon och kollegerna slukat de feta, stinna välsmakande ost18

ronen. Till det hade de ätit svartbröd och smör samt druckit mängder av porter och porskryddad Heimödricka. Stämningen var hög och plötsligt fann hon sig själv flirtandes med sin chef Jounas Smeed och bara en timmes senare låg de och kysste varandra i sängen på hans hotellrum. Dumt, dumt, så förbannat dumt tänker Karen medan hon kör mot Langevik där hon bor. I byns centrum passerar hon puben Haren och Kråkan, vårdcentralen och den ständigt nedläggningshotade livsmedelsaffären. Snart kan hon äntligen svänga in på den branta uppfarten som leder mot hennes hus. Karen dricker tre koppar kaffe, rostar några smörgåsar och somnar sen som en klubbad säl. Flera timmar senare vaknar hon av att mobiltelefonen ringer. Det är polischefen Viggo Haugen och han


Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se

HÖRLURAR

Längd på sladd: 150 cm. MEDLEMSPRIS

SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

Första boken om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Doggerland!

169:-

Ord pris 299:-

Nr 29587

HÖRSNÄCKOR Längd på sladd: 118 cm. MEDLEMSPRIS

119:-

Ord pris 179:-

Nr 27375

MINIHÖGTALARE

SPECIALPRIS

Storlek: 5 x 4,5 cm. MEDLEMSPRIS

129:-

Ord pris 249:-

Nr 23564

är arg. ”Varför svarar du inte?” säger han irriterat och i nästa andetag: ”En kvinna har hittats ihjälslagen i sitt hem och mycket tyder på att det är regelrätt mord. Jag vill att du leder utredningen.” ”Men”, svarar Karen förvånat, ”varför ringer du mig och inte Jounas?” Svaret kommer direkt: ”Saken är den”, säger Viggo med låg röst, ”att den mördade kvinnan är Susanne Smeed. Alltså Jounas före detta hustru …”

FELSTEG

Nr 35972

309:-

Ord pris 450:-

Nr 23184

MEDLEMSPRIS

169:-

119:-

Ord pris 129:

MEDLEMSPRIS

Storlek: 18 x 18 cm.

Speltid: ca 16 tim MP3-CD LJUDFIL Ord pris 199:-

Enkla hörlurar medföljer.

CD-VÄSKA

Maria Adolfsson Uppl: Angela Kovacs

169:-

CD/MP3SPELARE

Angela Kovacs läser!

Ord pris 279:-

Nr 23234

19


S VA R S KO R T MÅNADENS LJUDBOK

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

EN ANNAN ALICE CD 199:- 35725 MP3-CD 169:- 35733 LJUDFIL 99:Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

SPECIALPRISER När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan. Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil.

UR ASKAN I ELDEN MP3-CD 169:- 35758 LJUDFIL 119:-

OFFRENS OFFER MP3-CD 169:- 35782 LJUDFIL 119:-

HIMLEN TILLHÖR OSS MP3-CD 169:- 35808 LJUDFIL 119:-

HUR MAN GÖR SUCCÉ PÅ DÅRHUS MP3-CD 169:- 35824 LJUDFIL 119:-

DEN RÄDDA LÖPAREN MP3-CD 169:- 35865 LJUDFIL 119:-

LANDSFÖRRÄDARE CD 199:- 35907 MP3-CD 169:- 35915 LJUDFIL 89:-

DE SAKNADE CD 199:- 35949

SVARA SENAST

MUGG HONEYSUCKLE 119:- 35154

16/4

SHOULDERBAG CEANNIS 699:- 35717

MP3-CD 169:- 35956 LJUDFIL 89:-

FELSTEG MP3-CD 169:- 35972 LJUDFIL 119:-

INNAN SNÖN FALLER MP3-CD 169:- 36012 LJUDFIL 89:-

PREMIER Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

ANDRAS VÄNNER CD 69:- 30577 MP3-CD 49:- 30585

SITTUNDERLAG RÖNNBÄR

FYNDPRISER De produkter som erbjuds till fyndpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

KUDDFODRAL 2 ST FRUKTTRÄDGÅRDEN

59:- 35683

PLÅTBRICKA EVA PARADIS

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

Ta del av fina erbjudanden, roliga tävlingar med mera – anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.lyssnarklubben.se FLER B E S TÄ L L N I N G A R

69:- 35675

79:- 35691

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

Beställ smidigt på vår hemsida!

Så här loggar du in!

Allt det här och mer hittar du på lyssnarklubben.se

1. Öppna din webbläsare och gå in på lyssnarklubben.se 2. Klicka på “LOGGA IN” längst upp till höger 3. Ange ditt medlemsnummer och klicka på “FORTSÄTT”. Medlemsnumret hittar du på svarskortet längst bak i tidningen 4. Ange ditt postnummer och klicka på “LOGGA IN”. Klart! Ps: På ”Mina sidor” fyller du i din e-postadress

20


SVARA SENAST

B

16/4

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm EN ANNAN ALICE Liane Moriarty

EN MÅNAD

S

LJ U D BO K

CD

MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

Ord pris 129:-

199:-

Nr 35725

169:-

Nr 35733

99:-

Beställ dina böcker på www.lyssnarklubben.se så får du dem snabbare! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50 Eller ringa Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

Se till att vi har din e-postadress … … så att du inte missar fler erbjudanden som inte finns i tidningen. Detta gör du enklast på vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller mejla din e-postadress till Kundservice på kundservice@lyssnarklubben.se H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

PREMIE

PREMIEPRIS

PREMIE

59:-

PREMIEPRIS

69:-

Design Eva Paradis, formgivare på Paradisverkstan.

Smart, snyggt, varmt och torrt! Det fina sittunderlaget Rönnbär är designat av Studio Björk Forth och passar perfekt till skogsutflykten eller picknicken. Du bär det lätt med dig i handtaget efter att du enkelt rullat ihop och fäst det med hjälp av det fiffiga kardborrebandet. Tar nästan ingen plats när den är hoprullad!

SITTUNDERLAG RÖNNBÄR

Vacker bricka från Eva Paradis! Fin bricka som passar att ställa frukosten, lunchen eller snacksskålarna på. Brickan är tillverkad i plåt och har storleken 33 x 25 x 1,5 cm. Handdiskas.

Storlek utfälld 40 x 150 cm. Storlek hoprullad: 20 x 9 cm. Material: nylon

PLÅTBRICKA EVA PARADIS

Ord pris 169:-

Ord pris 139:-

Premiepris 59:Nr 35683

21

Premiepris 69:Nr 35675

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.


LYK0418

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

1804012

Höstens mörker sänker sig över rättspsykiatriska kliniken i Säter ...

Vem är den anonyma brevskrivaren?

Anna Varga har precis tillträtt tjänsten som psykolog på den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter när hon får en rad märkliga anonyma meddelanden. ”Akta dig för de andra och rum 55” står det till exempel en dag på spegeln i hennes arbetsrum. Vad menar avsändaren och vem är det? Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst på kliniken. Första dagen på jobbet finner Anna ett märkligt meddelande på spegeln i sitt arbetsrum. ”Akta dig för de andra och rum 55”. Men innan hon hinner visa det för någon är det borta. Har hon bara inbillat sig? Så får hon det ena märkliga meddelandet efter det andra. Någon lämnar dem i hennes brevlåda. I ett av kuverten finns ett fotografi av en vacker kvinna. Vad menar avsändaren och vem är det? Så hittas en patient död, mördad. Anna behöver prata med någon, den enda hon känner är Lina. Det var hon som tipsade om jobbet. Lina

#5

SPECIALPRIS

”Akta dig för de andra och rum 55”

är läkare på kliniken. Men när Anna berättar om meddelandet och de anonyma breven beter sig Lina mycket märkligt. Anna drivs av sin nyfikenhet och ger sig ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden. Men hoten mot henne blir allt allvarligare, någon vill verkligen inte att hon ska gräva djupare. Nu framkommer det också att hennes föregångare Mona försvann spårlöst. Vem kan Anna egentligen lita på?

INNAN SNÖN FALLER Helena Kubicek Boye Uppl: Karin Mannerström Speltid: 8 tim 44 min MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 36012

89:-

Ord pris 99:-

Karin Mannerström läser!

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

I NÄSTA NUMMER: Ninni Schulman tillbaka med suverän spänningsroman! Anna Fredrikssons tar oss till Österlen i Skåne i den första delen i ny feelgood-trilogi! Ruggigt spännande är Bakom stängda dörrar – boken alla pratar om och mycker mer!

Lyssnarklubben #4 2018  
Lyssnarklubben #4 2018