Page 1

LYK0318

#3/2018

N Y S U C C É ROM A N AV

Simona Ahrnstedt Starka kvinnor, häftig passion och konsten att älska sig själv för den man är!

CD

199:MP3-CD

169:LJUDFIL

99:-

Massor av attraktiva titlar!

Skynda att fynda! SID 12-15

MÅNA

LJUDBOK Foto Ahrnstedt: Anna-Lena Ahlström

CD-REA

S DE N


A DA M Ä R L E X I A S C H E F, M E N K Ä R L E K E N TA R I N G E N H Ä N SY N!

Ett glödhett passionsdrama fyllt av komplikationer!

Övergiven av väninnorna sitter Lexia ensam och deppig på en bar i Stockholm. Hon dricker rosa drinkar och tycker väldigt synd om sig själv. Den mycket attraktive mannen på stolen bredvid iakttar henne intresserat och de börjar prata. Eller rättare sagt– Lexia börja prata. Snart har hon berättat hela sitt livs historia för honom. Inklusive att hon imorgon ska träffa den nya bossen på reklambyrån där hon jobbar. En riktig mupp, har hon hört … Nästa morgon, bakfull och eländig, stapplar hon in på kontoret och blir presenterad för den nyanlände chefen. Lexia fryser till is – av alla män i Stockholm ...!!!

Det är svårt att sitta snyggt på en barstol, tänker Lexia och drar förargat ner klänningen som hela tiden glider upp över låren. ”Kan jag få en till sån där rosa drink?”, ber hon bartendern. Men han ignorerar henne. Tycker förstås att hon fått nog. Och det har hon kanske, men just ikväll vill Lexia, copywriter på en av stans bästa reklambyråer, inte gå hem. Hon behöver släppa loss lite. Det har varit en riktig skitvecka. Oroligt på jobbet då byrån blivit uppköpt av ett stort företag. Många är nu rädda att de ska få sparken. Dessutom har hon tjafsat extra mycket med sin mamma som alltid lyckas hitta Lexias ömma punkter, till exempel hennes vikt (jag säger det bara för din egen skull, älskade vän). Lexia är inte tjock, snarare lite kurvig. Men hon älskar god mat och har aldrig brytt sig om att banta. Vilket får henne att tänka på att hon kanske borde ha ätit något ikväll, inte bara druckit. Men då hennes tjejkompisar inte dök upp som planerat tappade hon matlusten. Bredvid henne sitter en man i hennes ålder. Snygg 2

på ett sexigt, ruffigt sätt. Han är klädd i sneakers och slitna jeans. Breda axlar, muskulös – ser ut som en arbetarkille från förorten, tänker Lexia. En värsting kanske! Hon fnittrat till, tar ögonkontakt med mannen och säger: ”Jag har kontroll på saker och ting förstår du. Jag är så jäkla duktig jämt. Men inte i dag.” ”Jaså”, svarar han artigt. ”Varför inte då?” Lexia lutar sig framåt och börjar berätta. Hon pratar och pratar. Om sin uppväxt, sin komplicerade mamma, sitt jobb, sitt icke-existerande sexliv. Och mannen som heter Adam Nylund, och som faktiskt varit en värsting en gång i tiden, men numera är en framgångsrik affärsman, känd för sin hänsynslöshet och tuffa arbetsmetoder, lyssnar artigt om än roat på den berusade men charmiga unga kvinnan som presenterat sig som Lexia. Hon är söt och rolig och han blir alltmer attraherad av henne. Och Lexia mår så bra så bra. Vilken lyckad kväll det blev trots allt! Här sitter hon och dricker drinkar med världens snyggaste och mest sympatiske man. Och


Han är tuff och hård, skadad från en eländig uppväxt – hon är en stark och egensinnig kvinna van att ta hand om sig själv!

Det slår gnistor om Lexias och Adams kärlek!

LIS B E T H ar! rekom mender

Olika barn leker allra bäst!

han lyssnar på henne. Han ser henne. Han är fantastisk. Och nu, ja nu, måste JUDBOK L S hon faktiskt bara kyssa honom. EN Det blir inte riktigt som hon tänkt sig. M ÅNAD En blötsliskig fyllepuss helt enkelt. Pinsamt och patetiskt! Och plötsligt känner Lexia att hon inte mår så bra. Adam hjälper henne till en taxi och sedan minns hon inte mycket mer. Förrän hon vaknar med ett ryck nästa morgon och inser att hon försovit sig. Åhh nej! Lexia duschar blixtsnabbt, sveper en Treo och en kopp kaffe och hastar till jobbet. Det är idag som alla de anställda ALLT ELLER INGET ska träffa den nya chefen. Lexia ser honom på håll Simona Ahrnstedt där han rakryggad och iklädd en dyrbar, välsittande Uppl: Julia Dufvenius Speltid: 14 tim 45 min kostym blickar ut över kontoret. Sen vänder han sig om CD MP3-CD LJUDFIL och hennes hjärta stannar. Ta mig härifrån, hinner hon 199:- 169:- 99:tänka innan han sträcker fram handen och säger: Adam Ord pris 235:- Ord pris 199:- Ord pris 129:Nr 35410 Nr 35428 Nylund, trevligt att träffas ….

Julia Dufvenius läser!

3


L Ä S E T T S M A K P R OV U R M Å N A D E N S L J U D B O K

Adam hade blivit som förhäxad av Lexia! På lördagen lyckades Adam gå upp tidigt, äta frukost, läsa båda morgontidningarna, ta en lång joggingtur runt Djurgården, slänga in en tvätt och röja sitt skrivbord utan att en enda gång tänka på att han varit nära att kyssa Lexia igår. Igen. I flera timmar hade han mer eller mindre lyckats undvika tankar på henne, men när han öppnade kylen för att ta ett äpple gick det inte att hålla minnet borta längre. Det bara översköljde honom. Han bet genom det hårda gröna skalet och stirrade ut över Nybroviken och Djurgården genom köksfönstret. Det var som en dålig kliché. Den nya sexutsvultna chefen som kysste den unga, heta blondinen. Fast han hade inte kysst henne, påminde han sig. Det var en sådan jävla tur att han hejdat sig. Att hångla med en medarbetare, det var dels oetiskt, dels helt horribelt korkat. Och han var inte korkad. Det var viktigt för honom; att ingen skulle kunna säga att han var dum. Han tog en tugga till. Äpplet var inte moget och det stramade i kinderna. Som i en film såg han hennes turkosblå ögon betrakta honom. Det ljusa håret och så brösten som rörde sig mot hans bröstkorg när hon andades. Champagneglaset som darrade i hennes hand. Musiken runt dem som pulserade, en upptempolåt om att leva här och nu och att kärleken var allt. Han hade blivit som förhäxad, inte kunnat tänka på annat än att han ville kyssa henne, dra henne till sig, andas in allt som var hon. PREMIE

De är så omaka som två personer kan vara … Strandad på stadshotellet i ett översnöat Kiruna möter journalisten Ambra legosoldaten Tom. En trasig man med hemska upplevelser bakom sig. De tillbringar en magisk julafton tillsammans men skiljs åt i vredesmod. Men ödet vill att de möts igen. Och igen. Och igen.

EN ENDA RISK

Simona Ahrnstedt Uppl: Julia Dufvenius Speltid: ca 22 tim

CD

MP3-CD

Ord pris 239:-

Ord pris 199:-

Premiepris 69:- Premiepris 49:Nr 28258

Nr 28266

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

4

PREMIEPRIS CD

69:49:MP3-CD


INNEHÅLL MÅNADE NS LJUDBOK ALLT ELLER INGET Simona Ahrnstedt

2

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

SPECIALPRISER

7 9 11 17 18 22

SE TILL MIG SOM LITEN ÄR Dag Öhrlund

SALLY OCH NAZISTLIGAN Jan Bergman

ESTER KARLSSON MED K Olséni & Hansen

30 ÅR AV TYSTNAD Anna Hage

EN ÄKTA MAN Dennis Lehane

BLODLOKAN Louise Boije af Gennäs

FYNDPRISER

12

SKINNPORTMONNÄ

13

FLEECEPLÄD

14

PARAPLY

#3

Hej, det är jag som mejlar dig! Får du nyhetsbrev från Lyssnarklubben så är det jag som skickar det! Det är lite mer än två år sedan jag började jobba med Lyssnarklubbens hemsida och nyhetsbrev, och det är så himla kul! Känslan när jag får ett utkast av tidningen i handen och vi planerar vad som skall skickas ut till er, börjar jag visualisera hur det skall se ut. Oftast är det relativt lätt att hitta de bilder jag söker och att skriva texterna till nyhetsbrevet, men ibland står det helt still. Då är det bra att ha duktiga kollegor som kommer med feedback. Jag har jobbat på Bonniers Bokklubbar i snart 18 år och med olika klubbar och i olika roller – men det är det jag gör idag som är det absolut roligaste hittills. Ljudböcker lyssnar jag på hela tiden – älskar spänning och deckare, just nu lyssnar jag på De sju som såg av Denise Rudberg! Om jag skall välja ut två favoriter så blir det Allt eller inget av Simona Ahrnstedt och 30 år av tystnad av Anna Hage. Jag tycker om att träna på gymmet några dagar i veckan, det är härligt att känna att jag blir lite starkare. Men för att utmana mig själv och min dåliga kondition har jag ett mål i år: att springa tjejmilen! Ha det gott! Lisbeth Webbredaktör på Lyssnarklubben

Toppenpremier

15

SKOPUTSSET

TRÄNINGSBAND MED ÖGLOR och LITEN VAS MED LOCK Se sid 20 och 21

PREMIER

4 20 21

CD-REA!

EN ENDA RISK Simona Ahrnstedt

TRÄNINGSBAND MED ÖGLOR

LITEN VAS MED LOCK Beställ dina böcker på lyssnarklubben.se så får du köpa ljuslyktan från Paradisverkstan till specialpris!

MÄNGDER AV ROLIGA, SPÄNNANDE OCH INTRESSANTA BÖCKER! SID 12-15 F O R M AT G U I D E CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CDspelare kan också spela MP3-CD.

LJUDFIL: Ljudböcker som du kan ladda ner direkt till din dator, MP3spelare eller mobiltelefon från vår hemsida.

Postadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund Bankgiro: 843-3344 Ansvarig utgivare: Marie Olsson Redaktionsansvarig: Maria Törner-Mason Redaktör: Gun Åkerblom Formgivning: Designstorm Tryck: Quad Graphics Telefon: 08-696 87 50, dygnet runt, personlig service vardagar 08:00–18:00. Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer Hemsida: www.lyssnarklubben.se E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445

5


S PÄ N N I N G

Medan höstmörkret sänker sig över Halmstad begås en lång rad brott …

För tjugofem år sedan försvann tonåriga Alice Bodine från familjens gård. Alla tror att hon är död. Men en dag hittas en misshandlad kvinna vid sidan av vägen. Det är Alice. I åratal har hon varit i klorna på en kidnappare – en man som fortfarande är på fri fot.

En frisk fyraåring förvandlas till ett vårdpaket med hjärnskador. Sjuksköterskan Lotta säger upp sig, men hittas sedan död. Är det självmord? Samtidigt blir kirurgen Andreas Nylund alltmer pressad på jobbet och privat.

KIDNAPPAREN

Anne-Marie Schjetlein Uppl: Katarina Ewerlöf

Nora Roberts Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 17 tim Översättare: Camilla Jacobsson CD 235:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

DÖDEN INGEN SER

Speltid: ca 10 tim CD 245:- MP3-CD 199:-

Nr 35097 Nr 35105

Hon blir kär i en kille hon aldrig träffat!

En ung vloggerska sänder live när hon tar sitt liv. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjorton år, ser sändningen. Så får hon kontakt med Emil, på nätet, och blir kär! Polisen Torbjörn utreder gromning och är granne med Jennifer, oroad märker han hur hon förändras ...

LILLA DOCKAN LJUDFIL 99:-

Nr 34926 Nr 34934

Ingrid Elfberg Uppl: Maria Lyckow Speltid: ca 14 tim MP3-CD 199:-

Nr 35014

Alan Banks konfronteras med två kvinnor från sitt förflutna – en död och en högst levande ...

Ett vackert lantligt vinterbröllop slutar i en blodig massaker. När kommissarie Alan Banks och hans kolleger gräver djupare i morden leds de längre in i det förflutna och gamla hemligheter.

SKUGGAN AV TVIVEL Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

Speltid: ca 15 tim Översättare: Jan Malmsjö CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 33951 Nr 33969

Del 8 i succéserien om seriemördaren och psykopaten Christopher Silfverbielke! Vilket lyxliv i paradiset, tänker Ellinor som följt med sin nyblivna man till Zambia. Och Roger är så omtänksam. Han vill hela tiden veta var hon är. Och blir utom sig när hon inte svarar i telefon direkt. Sakta förflyttas gränserna och Ellinors tillvaro krymper …

Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har flytt landet sedan han förlorat sitt företag och fått sin förmögenhet fryst av ekobrottsmyndigheten. Hans enda chans att få leva lyxliv är att soloch-våra den rika änkan Mary Jo Chaplain.

SKRIK TYST SÅ INTE GRANNARNA HÖR

UPPSTÅNDELSEN

Speltid: ca 9 tim CD 249:- MP3-CD 199:-

Speltid: ca 9 tim CD 239:- LJUDFIL 139:-

Karin Alfredsson Uppl: Maria Lyckow LJUDFIL 129:-

Nr 33886 Nr 33894

Fjärde boken om psykiatriker Nathalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg!

En augustimorgon hittas en ung landslagsstjärna i fotboll död i sin sommarstuga utanför Ystad. En detalj förbryllar polisen – på hans bröst ligger en blå ros. Så sker ytterligare två dödsfall.

TROGEN INTILL DÖDEN

Jonas Moström Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 12 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Nr 33332

6

LJUDFIL 169:-

Buthler & Öhrlund Uppl: Stefan Sauk Nr 34496

Millennium 5 – Lisbeth Salander är tillbaka!

Äntligen får vi möta Lisbeth Salander igen! Den här gången handlar det om statliga övergrepp, hedersproblematik och skuggorna från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth – det är dags för henne att göra upp med sitt förflutna …

Nu är de vuxna, med fruar, karriärer och barn. Men grabbarna i Gänget träffas fortfarande och håller ihop. Så försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft!

MANNEN SOM SÖKTE SIN SKUGGA

GÄNGET

Speltid: ca 13 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

David Lagercrantz Uppl: Stefan Sauk Nr 33316

Katarina Wennstam Uppl: Alexandra Rapaport Nr 33621

LJUDFIL 129:-


Nytt fall för kommissarie Ewert Truut!

Tonårsflicka i skjutdrama! SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

SPECIALPRIS

Vem eller vilka försöker tysta Truut?

Av författaren till Silfverbielke-serien, Där inga ögon ser och Tryggare kan ingen vara!

”Jag ser med spänning fram emot nästa bok om kommissarie Ewert Oswald Truut och hans kollegor! Rekommenderas varmt ..../... En av 2017 års bästa deckare.”

Han dras in i en ljusskygg härva av prostitution, barnarov och människohandel

LY S E K I L S P O S T E N O M DÄR INGA ÖGON SER

Kommissarie Ewert Truut är nära att bli skjuten av en förtvivlad tonåring. När flickan väl får vård, konstateras att hennes tunga skurits av. Så mördas en vän till Truut och det visar sig finnas en koppling mellan vännen och flickan. Detta är den tredje boken om Ewert Truut och hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt. En vanlig fredag på sommaren i Stockholm är Ewert Truut nära att bli skjuten av en desperat tonårsflicka. När hon slutligen avväpnats och förts till sjukhus visar det sig att hon inte kan tala – hon har fått sin tunga avskuren. Något dygn senare blir en av Ewerts bästa vänner brutalt mördad och hans verklighet vänds upp och ner när han förstår att det finns en samband mellan flickan och hans vän. När Ewert börjar gräva i fallet dras han in i en ljusskygg härva av prostitution, människohandel och barnarov. Dessutom känner han sig pressad från sina höga polischefer som vill lägga locket på utredningen. Och så blir han själv hotad till livet. Vilka krafter slåss

han mot? Vem, eller vilka, försöker tysta honom? Samtidigt drabbas flera av hans nära vänner och älskade familj av andra kriser. Och Ewert Truut, som är en ganska fördomsfull person, får all anledning att ompröva sina förutfattade meningar och verkligen tänka igenom hur mycket livet är värt.

SE TILL MIG SOM LITEN ÄR Dag Öhrlund Uppl: Stefan Sauk

Speltid: ca 14 tim CD LJUDFIL

199:-

Ord pris 235:-

Nr 35444

89:-

Ord pris 109:-

Fler böcker av Dag Öhrlund och Buthler & Öhrlund hittar du på lyssnarklubben.se Stefan Sauk läser!

7


S KÖ N L I T T E R AT U R Första och andra fristående delen om människorna på ön Three Sisters Island!

Vinnare av Augustpriset 2017! Nell är på flykt undan sitt förflutna och beger sig till ön Three Sisters Island. Här möter hon bokhandlerskan Mia, som ger henne både arbete och bostad. Hon lär även känna stans sheriff och får flera vänner. Men är Nell så trygg här att hon vågar avslöja sin identitet?

MacAllister Booke, forskare inom det paranormala, har hyrt Mia Devlins stuga på Three Sisters Island. Det dröjer inte länge förrän den något förvirrade men vältränade främlingen får det att slå gnistor av åtrå, kärlek, hat och magi över hela ön …

Ester Blenda Nordström var direktörsdottern som blev Sveriges mest berömda piga. En banbrytande reporter, författare och äventyrare som körde motorcykel, rökte pipa och utforskade världen i en tid när kvinnor gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt.

EN FÖRTROLLAD Ö

MÅNSKENSSTRANDEN

ETT JÄVLA SOLSKEN

Speltid: ca 11 tim Översättare: Klara Lindell MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 11 tim Översättare: Klara Lindell MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nora Roberts Uppl: Gunilla Leining

Nr 33456

Nora Roberts Uppl: Gunilla Leining

Nr 35055

Hösten 1470 närmar sig en hel hord av legosoldater Englands kust …

Under pompa och ståt invigs jubileumsutställningen i Göteborg 1923. Hit har den unga journalisten Ellen skickats. Hon ska möta många intressanta människor. Men när världsstjärnan Albert Einstein anländer sätts starka antisemitiska krafter i rörelse.

ROSORNAS KRIG. RAVENSPUR

DEN STORA UTSTÄLLNINGEN

Speltid: ca 16 tim Översättare: Manne Svensson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 10 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 34975

Nr 35030

Ny underbar roman av populära Marie Hermanson!

Edward av York vill återta tronen och anländer till Ravenspur med en stukad armé och sin bror Richard vid sin sida. Men när deras egentlige fiende Henry Tudor gör anspråk på tronen, startar den strid som blir slutet för Rosornas krig.

Conn Iggulden Uppl: Torsten Wahlund

Fatima Bremmer Uppl: Marie Richardson

Marie Hermanson Uppl: Kerstin Andersson

Året är 1949 när tyska Uli kliver av tåget på Krokoms station i Jämtland. Med sig har hon en sliten resväska fylld av brev från en viss Elsa Pettersson, Det är henne Uli kommit för att träffa ...

KROKAS

Elin Olofsson Uppl: Angela Kovacs Speltid: ca 8 tim MP3-CD 199:-

Nr 33662

Nr 34959

Tredje, fristående boken om Angelika – Visbys charmigaste frisör!

Angelikas fästman Magnus är sig inte alls lik. Han som alltid gillat lugna hemmakvällar har förvandlats till en festprisse. Angelika börjar misstänka att Magnus är otrogen med deras vän Regina....

KÄRLEKSDANS I OBALANS Speltid: ca 10 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 33472 Nr 33480

8

Lugna härliga låtar av Leonard Cohen!

Här möter vi sjuksköterskorna, läkare, barnmorskor på lasarettet i Ekstad. Det är 50-tal och sjuksköterskebristen är stor. Avdelningsföreståndare Greta borde vara nöjd över den nya kollegan. Men hur är det med syster Katjas kvalifikationer, egentligen?

LÄTTA DITT HJÄRTA

Anna Jansson Uppl: Anne-Li Norberg

Karin Wahlberg Uppl: Anna Maria Käll LJUDFIL 159:-

LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 15 tim CD 259:- MP3-CD 199:-

Nr 34447 Nr 34454

Här finns Hallelujah, Suzanne, Sisters of mercy, Hey that's no way to say goodbye, So long Marianne, Bird on the wire, The partisan, Famous blue raincoat, Chelsea hotel, Take this longing, Who by fire, The guests, Dance me to the end of love, If it be your will, Night comes on, I'm your man, Everybody knows, Tower of song med flera.

THE ESSENTIAL LEONARD COHEN CD 189:LJUDFIL 129:-

Nr 31526


MÖT SALvATORE ”SAlLY” MELlBErG – PRIvATDeTEKtIV !

Boken bygger delvis på sanna händelser!

Salvatore ”Sally” Mellberg arbetade under kriget för den svenska underrättelsetjänsten. Nu, 1945, startar han en detektivbyrå i Stockholm. Hans första uppdrag visar sig bli mycket farligt när han får kontakt med den nazistiska motståndsrörelsen. Stockholm 1945 är en skamfilad stad med slitna människor. Kolröken ligger tät över gator och torg och varubristen är påtaglig. Spioner finns det däremot gott om. Sverige kämpar för att ta sig ur krisen efter kriget. Läget ute i världen är oklart – vad ska hända med de besegrade länderna? Och vem ska ta hand om alla flyktingar? Salvatore ”Sally” Mellberg har under kriget arbetat som chaufför åt biträdande chefen för den svenska militära underrättelsetjänsten, C-byrån. När verksamheten vid krigsslutet läggs ner får han ett avgångsvederlag som ska räcka att leva på tills han kommer igång med sin nya civila verksamhet: ”en byrå för diskreta privata undersökningar” – en detektivbyrå!

SPECIALPRIS

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

Spionroman som utspelar sig i efterkrigstidens Sverige!

När Sally får sitt första fall som privatdetektiv blir det mycket farligt. Han kommer i kontakt med den nazistiska motståndsrörelsen Varulvarna, som genom organisationen Odessa hjälper före detta högt uppsatta nazister och andra krigsförbrytare att fly Europa för en fristad i Sydamerika. Det ska visa sig att flera svenskar är inblandade ...

SALLY OCH NAZISTLIGAN Jan Bergman Uppl: Jan Bergman

Speltid: ca 6 tim 30 min CD LJUDFIL

199:-

Ord pris 235:-

Nr 35469

89:-

Ord pris 109:-

Jan Bergman läser!

9


S PÄ N N I N G

Nya sidor av Viveca Stens välkända karaktärer från Morden i Sandhamn!

Otäcka mord i skärgårdsidyll!

Pastor Viveka är deppig, men räddas av jobbet med den nystartade kvartersbion Glada Änkan som hon och de andra Enskedeborna har dragit igång. Men så dyker en udda person upp i kyrkan och märkliga saker börjar hända …

Journalisten Angelica Moe ser fram emot en mindre hektisk tillvaro som chefredaktör på Skärgårdstidningen. Men en tidig morgon hittas en kvinna brutalt mördad ute bland klipporna på ön Finnhamn i Stockholms skärgård.

Hur gick det till när Nora och Thomas från Sandhamns-serien lärde känna varandra? Hur kom det sig att Nora fick ärva den legendariska Brandska villan? Det och mycket annat får vi reda på i dessa tio spännande minideckare.

PASTOR VIVEKA OCH GLADA ÄNKAN

ONDSKA UTAN ÅNGER

ISKALLA ÖGONBLICK

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 7 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 9 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Annette Haaland Uppl: Anna Maria Käll Nr 35071

Linda Sundgren Uppl: Gunilla Leining Nr 34991

Viveca Sten Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 33985 Nr 34009

LJUDFIL 129:-

LISBETH rekommenderar! Dags att möta professorn i symbolik, Robert Langdon, igen!

Leif GW Persson rekommenderar!

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, dras in i ett gåtfullt äventyr där han ställs inför två av mänsklighetens eviga frågor, och den omskakande upptäckt som visar sig vara svaret på dem.

När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart dras upp till ytan … Nytt fall för deckarhjältinnan Marianne Jidhoff!

BEGYNNELSE

DE SJU SOM SÅG

Speltid: ca 20 tim Översättare: Lena Karlin, Peter Samuelsson CD 239:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 8 tim CD 239:- LJUDFIL 129:-

Dan Brown Uppl: Niklas Falk

Nr 33423 Nr 33431

Denise Rudberg Uppl: Anna Maria Käll Nr 34595

Polisen Malin, kriminalaren Peter och profileraren Hanne förs samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg. Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens.

HUSDJURET

Camilla Grebe Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 34470

Underbart fin inläsning av populära Tomas Bolme! 3:e fristående delen om pensionären Anki Karlsson och den före detta kommissarien Tryggve Fridman! Antikhandlaren Homan dras in i en härva av maktspel och korruption som leder tillbaka till andra världskriget och en tavla av Gustav Klimt som försvann under nazisternas plundringar.

ELAKT SPEL

Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme

Speltid: ca 11 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Nr 32672

10

Våren har kommit till Mullvalds och pensionären Anki Karlsson planerar en långritt. Vid den första anhalten möter hon en journalist som ska skriva om Fruntimmershuset, ett vilohem för kvinnor som drevs av kyrkan på 70-talet Men alla i bygden är inte så förtjusta i den idén …

En ung man skjuts ihjäl i Gamla stan. Polisinspektör Kajsa Nordin börjar gräva i fallet. Spåren leder vidare till en nyöppnad plastikklinik i Västernorrland. Men vad är det som pågår i den gula villan vid Höga Kustenbron?

DIT SOLEN ALDRIG NÅR

DEN TATUERADE CIRKELN

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 15 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Marianne Cedervall Uppl: Anna-Maria Käll Nr 33688

Susan Casserfelt Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 34132


MYSIG OCH HUMORISK PUSSELDECKARE AV FÖRFATTARNA TILL SUCCÉSERIEN MORD I FALSTERBO!

Underskatta aldrig en nyfiken änka … SSNA! PROVLY bben.se lu k lyssnar

Ny humordeckare av författarna till serien Mord i Falsterbo!

SPECIALPRIS

Det ligger en död människa på vinden!

Den 78-åriga änkan Ester startar en egen mordutredning!

Vanligtvis händer det ingenting uppseendeväckande i bostadsrättsföreningen Lärkan, så när husets vaktmästare hittas mördad i ett vindsförråd blir det självfallet stort hallå! Den smått uttråkade 78-åriga änkan Ester Karlsson förstår snart att det finns flera grannar att misstänka och hon drar igång en egen utredning. Det enda det brukar tjafsas om i bostadsrättsföreningen Lärkan är den trasiga gallerhissen och dålig uppstädning av tvättstugan, så när föreningens vaktmästare, Rolf Hansson, hittas död på vinden blir alla både upprörda och rädda. Polisen tillkallas och kan rätt omgående informera om att han har blivit mördad! Nu blir det riktigt otäckt! En av de boende i huset heter Ester Karlsson. En mild och blid änka i 80-årsåldern. På ytan i alla fall. Ester har en bra uppfattning om sina grannar och hon inser nu att flera av dem inte har rent mjöl i påsen. Hon har inte så mycket för sig på dagarna och då polisens arbete går trögt, drar Ester igång en egen

utredning. Hon bjuder in till kafferep och med oskyldigt skvaller och läckra småkakor nästlar hon sig in hos både poliser och grannar. Men när ytterligare ett mord inträffar i fastigheten går plötsligt ingen fri från misstankar – allra minst Ester själv ….

ESTER KARLSSON MED K Olséni & Hansen Uppl: Mattias Linderoth Speltid: 9 tim 43 min CD MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 245:-

Ord pris 99:-

199:-

169:-

Nr 35485

Nr 35493

Ord pris 199:-

Fler böcker av Olséni & Hansen hittar du på lyssnarklubben.se

89:-

Mattias Linderoth läser!

11


R E A – S K Y N DA AT T F Y N DA – R E A – L Ä S M E R O M BÖ C K E R N A & B E

Pojke försvunnen från seglarläger på Sandhamn!

I SANNINGENS NAMN

Viveca Sten Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 12 tim

CD

69:-

Ord pris 259:-

Nr 35634

Brännhet Malin Fors-deckare!

Juristen Emelie och f d kåkfararen Teddy dras in i smutsig härva i den undre världen!

STHLM DELETE

CD

Jens Lapidus Uppl: Jonas Malmsjö Speltid: ca 19 tim

69:-

Ord pris 229:-

Nr 35642

ELDJÄGARNA

CD

Mons Kallentoft Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 9 tim

69:-

Ord pris 229:-

Nr 35659

Klassåterträffen förvandlas till en mardröm!

Hur ska vi leva våra liv? På spaning med Fredrik Reinfeldt!

FYNDPRIS

39:-

NYA LIVET

VÄLKOMMEN HEM

CD

Fredrik Reinfeldt Uppl: Fredrik Reinfeldt

99:-

Ord pris 235:-

Nr 29843

Speltid: ca 10 tim

Kvinna torterad i Norrköping – nytt fall för åklagare Jana Berzelius!

PRIO ETT

CD

Emelie Schepp Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 13 tim

99:-

Ord pris 259:-

Nr 26997

Läcker portmonnä i äkta skinn!

Jan-Philipp Sendker Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 10 tim

12

CD

99:-

Ord pris 219:-

Nr 26831

99:-

Ord pris 239:-

Speltid: ca 14 tim

Nr 29082

Cecilia Hagen om sin karriär och om intressanta människor hon mött.

Snygg och praktisk portmonnä i skinnpatch från det svenska modehuset De Montaigne – kända för sina moderiktiga väskor och accessoarer! Portmonnän har två användbara fack. Ett för nycklar och mynt och ett för kort och sedlar.

SKINNPORTMONNÄ Material: Svart skinnpatch. Mått: 7,5 x 12 x 2,5 cm. Färg: svart. Två blixtlås. Nyckelkedja.

39:-

Ord pris 119:-

Nr 35170

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

STÄNDIGT FRÅGVIS

Cecilia Hagen Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 9 tim

Malin Fors fortsätter kampen mot ondskan – nu i Bangkok!

Av författaren till supersuccén Konsten att höra hjärtslag!

HJÄRTATS INNERSTA RÖST

CD

Ninni Schulman Uppl: Angela Kovács

DJÄVULSDOFTEN

Mons Kallentoft Uppl: Mirja Turestedt Speltid: ca 10 tim

CD

99:-

Ord pris 235:Nr 29298

CD

89:-

Ord pris 219:-

Nr 27128

Underbar visdom från Sveriges piggaste 105-åring!

LIVET ENLIGT DAGNY Helen Bjurberg & Dagny Carlsson Uppl: Cecilia Nilsson Speltid: ca 4 tim

CD

79:-

Ord pris 199:-

Nr 29439

O B S ! L AG R ET Ä R B EG R Ä N S AT! – L Ä S M E R O M BÖ C K E R N A & B E S


E S TÄ LL PÅ LYS S N A R K LU B B E N . S E – R E A – S K Y N DA AT T F Y N DA – R E A

Författaren Karin Wahlberg drabbades, opererades och blev botad från cancer.

Sverige hotat av terrorister! Attack planerad på svenska flaggans dag!

BOMBMAKAREN OCH HANS KVINNA

CD

69:-

Leif GW Persson Ord pris 199:Uppl: Reine Brynolfsson Nr 28530

CANCERLAND

Karin Wahlberg Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 6 tim

CD

79:-

Ord pris 199:-

Nr 28365

Speltid: ca 17 tim

Fördomar, rädslor och vidriga kvinnoövergrepp – ny utredning för kommissarie Alan Banks!

NÄR MUSIKEN TYSTNAR Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme Speltid: ca 20 tim

CD

99:-

Ord pris 239:-

Nr 29595

Vad har hänt den pensionerade dykaren från Marstrand?

VÅGSPEL

Ann Rosman Uppl: Mirja Turestedt Speltid: ca 18 tim

1944 väcker en förbjuden kärleksaffär en mäktig mans vrede

BE INTE OM NÅD

CD

99:-

Martin Österdahl Uppl: Magnus Roosmann Ord pris 239:Speltid: ca 16 tim Nr 28928

Håkan Nesser Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 17 tim

CD

99:-

Ord pris 239:-

Nr 27896

69:-

Svep in dig med den fina pläden Brittsommaräng! Tänk, så härligt att svepa in sig i en mjuk, värmande pläd efter vinterpromenaden. Att slå sig ner med en kopp te eller kaffe och lyssna på en god bok. Denna sköna fleecepläd har ett vackert mönster - Brittsommaräng. Den mäter 130 x 170 cm och är tillverkad i härligt mjuk polarfleece. Efter avslutad mysstund blir den ett vackert blickfång över soffans eller fåtöljens armstöd - eller varför inte på sängen.

CD

FLEECEPLÄD BRITTSOMMARÄNG

Ord pris 229:-

Ord pris 249:-

99:-

Nr 27540

69:-

Nr 32458

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Samlade aforismer och funderingar framförda med precision och skärpa!

Från stugan i det gamla Fattigsverige till hyllad författare!

RIKTIGA ELSIE

Elsie Johansson Uppl: Elsie Johansson Speltid: ca 11 tim

CD

99:-

Ord pris 239:-

Nr 28878

DEN SISTA GRISEN

Horace Engdahl Uppl: Horace Engdahl Speltid: ca 4 tim

CD

79:-

Ord pris 235:-

Nr 29652

En tuff rättegångsthriller & en stark uppväxtskildring!

Det finns en mördare i den lilla norrländska staden!

EUGEN KALLMANNS ÖGON

FYNDPRIS

Ellen Savinger har varit försvunnen tre veckor ...

STÖRST AV ALLT

Malin Persson Giolito Uppl: Lo Kauppi Speltid: ca 14 tim

CD

99:-

Ord pris 259:-

Nr 27417

UTMARKER

Arne Dahl Uppl: Martin Wallström Speltid: ca 12 tim

CD

99:-

Ord pris 229:-

Nr 25809

S TÄ LL PÅ LYS S N A R K LU B B E N . S E – O B S ! L AG R ET Ä R B EG R Ä N S AT!

13


R E A – S K Y N DA AT T F Y N DA – R E A – L Ä S M E R O M BÖ C K E R N A & B E

Snyggt och tryggt med reflekterande paraply!

En lustfylld och mysig deckare

Med detta smarta paraply håller du dig torr när regnet kommer, samtidigt som du syns under mörka kvällar. Det behändiga paraplyet är nämligen försett med ett reflekterande band längs kanterna. Dessutom är det hopfällbart och lätt att bära med sig. Det snygga, grafiska mönstret i sobra färger skänker en exklusiv känsla.

Del 1 PASTOR VIVEKA OCH TANTERNA

Annette Haaland Uppl: Anna Maria Käll

CD

99:-

Ord pris 229:-

PARAPLY

FYNDPRIS

Material: Polyester. Storlek: längd 25 cm, 95 cm i diameter uppfällt.

59:-

59:-

Ord pris 179:-

Nr 25726

Nr 35162

Speltid: ca 8 tim

Lars Kepler Uppl: Jonas Malmsjö Speltid: ca 19 tim

CD

99:-

Ord pris 239:-

Nr 28845

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Antikhandlare Homan kastas in i en värld av ondska

Keplers sjätte bok om Joona Linna!

KANINJÄGAREN

OBS!

SILVERAPOSTLARNA Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme Speltid: ca 11 tim

FÖr barnen!

CD

99:-

Ord pris 235:-

Nr 28647

Kommissarie Evert Bäckströms granne leder honom in på farliga vägar!

KAN MAN DÖ TVÅ GÅNGER? Leif GW Persson Uppl: Magnus Roosmann

Måns Gahrton & Johan Unenge Uppl: Ellen Fjaestad

CD

69:-

Ord pris 129:-

Nr 35519

Speltid: ca 2 tim

CD

69:-

Ingela Korsell & Åsa Larsson Uppl: Morgan Alling Ord pris 129:Speltid: ca 4 tim Nr 31898

14

Nr 28571

Handtag, famntag, klapp eller kyss?

EVA & ADAM. HUVUDET FULLT AV DIG Måns Gahrton & Johan Unenge Uppl: Ellen Fjaestad

CD

69:-

Ord pris 129:-

Nr 31914

Speltid: ca 3 tim

En fin historia om att komma till en främmande plats utan sin familj!

Drama magi och action i Mariefred!

PAX. PESTAN

99:-

Ord pris 239:-

Speltid: ca 18 tim

Aldrig mer tjejer, har Adam lovat sig själv!

EVA & ADAM. EN TJEJ ATT KLICKA BORT

CD

PAX. NÄCKEN

CD

69:-

Ingela Korsell & Åsa Larsson Uppl: Morgan Alling Ord pris 129:Speltid: ca 3 tim Nr 35527

SINGERS MELODI

Vanna Rosenberg Uppl: Vanna Rosenberg Speltid: ca 2 tim

CD

59:-

Ord pris 129:-

Nr 26294

O B S ! L AG R ET Ä R B EG R Ä N S AT! – L Ä S M E R O M BÖ C K E R N A & B E S


E S TÄ LL PÅ LYS S N A R K LU B B E N . S E – R E A – S K Y N DA AT T F Y N DA – R E A

Vem är det som mördar till synes präktiga medelålders män?

DET ANDRA ANSIKTET Mari Jungstedt Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 11 tim

CD

99:-

Ord pris 259:-

Nr 26963

När Sigrids dotter tillfångatas ställs allt på sin spets – ny del i Sagan om Valhalla!

Släkten Vasa – starka, modiga, galna, våldsamma och mäktiga!

DE VILDA VASARNA

Herman Lindqvist Uppl: Herman Lindqvist Speltid: ca 16 tim

ESTRID

CD

99:-

Ord pris 235:-

Nr 28340

Från hembakade kakor till mystiska mord!

CD

99:-

Johanne Hildebrandt Uppl: Angela Kovacs

Ord pris 239:-

Speltid: ca 17 tim

Nr 30387

Går det att dricka förnuftigt? En loggbok om alkoholism och medberoende!

I de finaste kretsar pågår de fulaste spelen!

Del 2 PASTOR VIVEKA OCH HUNDRAÅRSJUBILEET Annette Haaland Uppl: Anna Maria Käll

CD

99:-

Ord pris 235:-

Nr 29165

Speltid: ca 8 tim

VÄGEN UT

PÅ SEX METERS DJUP

CD

Kjell-Olof Feldt & Birgitta von Otter Uppl: Angela Kovács Speltid: ca 6 tim

89:-

Ord pris 235:-

Nr 28688

Denise Rudberg Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 9 tim

Sofi Oksanen Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 9 tim

CD

99:-

FYNDPRIS

49:-

Ord pris 229:-

Nr 29397

Någonstans i deras lilla by bor en kallblodig mördare …

99:-

Ord pris 229:-

Nr 30346

Del 3 i Conn Igguldens hyllade serie Rosornas krig!

Ett mörkt familjedrama med magiska undertoner!

NORMA

CD

Praktiskt skoputsfodral!

ROSORNAS KRIG BLODSFEJD

Conn Iggulden Uppl: Torsten Wahlund

CD

99:-

Ord pris 219:-

Nr 26807

Speltid: ca 13 tim

Det praktiska och snygga skoputsfodralet innehåller allt du behöver för att hålla dina skor snygga och blanka. Fodralet tar liten plats och är perfekt att ta med på resan. Innehåller stor, mellan och liten skoborste. Genomskinlig skokräm i burk, skoputssvamp i burk, putsduk samt putsborste.

Bestialisk mordattack mot kristen sekt!

SKOPUTSSET SNÖVIT SKA DÖ

Nele Neuhaus Uppl: Gerhard Hoberstorfer Speltid: ca 16 tim

CD

Storlek: 17 x 10 x 5 cm. Material: Polyester

Ord pris 199:-

Ord pris 245:-

99:-

Nr 25437

49:-

Nr 34439

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

DET HEMLIGA BRÖDRASKAPET FRÅN WIEN Ingar Johnsrud, Uppl: Eric Ericson

CD

99:-

Ord pris 235:-

Nr 28472

Speltid: ca 13 tim

S TÄ LL PÅ LYS S N A R K LU B B E N . S E – O B S ! L AG R ET Ä R B EG R Ä N S AT!

15


Årets viktigaste bok som alla borde ta del av!

”Vartenda högstadium och gymnasieskola borde dela ut hennes bok till sina elever.” NEGAR JOSEPHI, EXPRESSEN

Romanen om den korrekte mönsterbutlern Stevens som 1956 ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester genom den engelska landsbygen har blivit en modern klassiker.

ÅTERSTODEN AV DAGEN Kazuo Ishiguro Uppl: Reine Brynolfsson

Speltid: ca 9 tim Översättare: Annika Preis CD 239:- LJUDFIL 129:-

Nr 34256

Hon hjälper oss att lära av historien!

I över trettio år har Hédi Fried talat om Förintelsen i svenska skolor. Vittnesmålet om hur hennes familj deporterades, och hur hennes föräldrar mördades i Auschwitz, har berört tusentals elever landet runt. I mötet med elevernas frågor blir katastrofens omfattning allra tydligast. Det är konkreta frågor med en grundläggande känsla för humanism. Tillsammans hjälper de till att göra ett ofattbart skeende mer begripligt. Hon är en av få överlevande som kan berätta sanningen. I boken besvarar hon ett urval av de frågor hon fått genom åren. FRÅGOR JAG FÅTT OM FÖRINTELSEN Hédi Fried Uppl: Katarina Cohen

Speltid: ca 3 tim CD 249:MP3-CD 229:-

Nr 36038

Nr 35535

LJUDFIL 129:-

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på landsbygden. De fostras till att tro att de är speciella och att deras hälsa var viktig. Många år senare börjar Kathy minnas saker – hemska saker.

NEVER LET ME GO

Kazuo Ishiguro Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 11 tim Översättare: Rose-Marie Nielsen MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 34272

MEDLEMSREGLER • Som medlem i Lyssnarklubben får du vår medlemstidning 12 gånger per år. Där presenteras Månadens ljudbok samt ett stort antal andra boknyheter valda från alla förlag. Du hittar även specialerbjudanden, fyndpriser och andra aktuella erbjudanden. • Bekvämlighet. Du väljer dina ljudböcker i lugn och ro hemma. Månadens ljudbok får du hemskickad till dig, om du inte väljer att avbeställa den på vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller genom att ringa vår automatiska beställning/avbeställning dygnet runt: 08-696 87 50, eller använda medlemtidningens portofria svarskort. Obs! inga meddelanden kan lämnas på kupongen, den avläses maskinellt. • Du handlar till bra priser, och utöver redan låga medlemspriser finns även böcker till klubberbjudandepriser och fyndpriser. • Du får normalt dina böcker inom 7-10 vardagar. • Pack & porto, hur många böcker du än köper betalar du endast ett pack & porto på f.n. 37:per köptillfälle.

• Skulle du behöva ytterligare information, hjälp eller om något fel skulle uppstå hjälper vi dig gärna. Vill du gå ur klubben efter uppfyllt åtagande kontaktar du bara vår kundservice via vår hemsida på www.lyssnarklubben.se, alternativt skickar ett mail till kundservice@lyssnarklubben.se eller via tel 08-696 87 50 vardagar 08:00 – 18:00. • Du måste vara myndig (minst 18 år) och bo i Sverige för att kunna bli medlem i Lyssnarklubben.

tjänst, du kan även skicka in svarskortet.

Beställning/avbeställning Din beställning gör du enklast via vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller per telefon 08-696 87 50 dygnet runt. Du kan också fylla i din beställning på svarskortet och skicka in det till oss. Varje månad får du i medlemstidningen månadens ljudbok presenterat. Vill du ha denna bok gör du ingenting, den skickas automatiskt ut till dig om du inte avbeställer den. Avbeställer gör du innan sista svarsdatum genom att besöka hemsidan, skicka ett mail eller ringa till kund-

Ångerrätt Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vid eventuell värdeminskning såsom att varan inte är i originalskick, påverkar det beloppet vi krediterar. Vi tar inte emot returer skickade mot postförskott. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med fn 149:-.

Betalningsvillkor Du får tillsammans med din leverans en faktura, pack och porto på fn 37:- tillkommer oavsett hur många böcker du beställt. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum, därefter tillkommer en påminnelseavgift på 60:-. Glöm inte meddela oss vid adressändring. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift, f.n. 95:-.

Reklamation Om varan är defekt eller felaktig så hjälper vi dig naturligtvis att åtgärda felet. Återsänd produkten tillsammans med ifylld reklamationsblankett, som du hittar på vår hemsida under mina sidor. Det går bra att återsända produkten i samma emballage den levererades så länge den är väl försluten, frankerad och har en tydlig adress. Kontakta kundservice – vi står för portot. Vi accepterar inga reklamationer skickade mot postförskott. Returadress: Samdistribution, 190 80 Stockholm Kontakta oss Lyssnarklubben, Box 613, 83127 Östersund Hemsida: www.lyssnarklubben.se Telefon: 08-696 87 50 dygnet runt, personlig service vardagar 08:00 – 18:00 E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445 Bankgiro: 843-3344 Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer.

Bonnierkoncernen (där Lyssnarklubben ingår) håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter, eller i enlighet med lämnat samtycke. Samtycket är giltigt till dess användaren själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter. Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag. Registerutdrag kan också begäras från Lyssnarklubbens leveransregister, där detaljerade uppgifter finns om ditt medlemskap. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring. För mer information se www.kunddata.bonnier.se

16


SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

Några år efter allt som hände valde hon att lägga locket på! Men nu vill Anna berätta! Allt började med att jag såg ett mord och försökte rädda mannens liv. Jag försökte, men han dog.”

LIS B E T H ar! rekom mender

Det är en kall februarinatt 1986 och den då 17-åriga Anna Hage sitter med sina vänner i en bil som färdas genom centrala Stockholm. Anna är trött och slötittar ut på de nästan öde gatorna. Plötsligt, vid Sveavägen, uppstår tumult och hon ser en man skjutas och falla till marken. Anna rusar ut och då hon utbildar sig till sjuksköterska försöker hon rädda hans liv. Men det är förgäves. Trettio år senare möter Anna sin egen blick i tvrutan. Det är blicken hos en skrämd tonåring. En tjej med sprejat hår i 80-talsfrisyr som sitter i Aktuelltstudion och berättar om mordnatten då Olof Palme mördades. Den vuxna Anna drabbas av frossa. Det skakar i hela kroppen och hon mår illa. På natten känns det som om hon ska kvävas. Tankar, minnen och känslor, allt flimrar förbi som i ett kalejdoskop. Det finns en gräns för hur länge man kan trycka ner sina känslor. Anna varken kan eller vill göra det

Foto: Caroline Andersson

17-åriga Anna Hage blir vittne till mordet på statsminister Olof Palme. Hon försöker förgäves rädda hans liv. Tiden efter följs av förhör och mediadrev som påverkar henne starkt och gör att hon förtränger sina traumatiska känslor. Men nu, trettio år senare, är det dags att berätta vad som hände.

SPECIALPRIS

Den 28 februari 1986 i centrala Stockholm försöker Anna rädda livet på en döende man …

längre. Även om det gör ont och kommer att riva upp en massa hemska minnen vill hon nu berätta sin historia. 30 år av tystnad beskriver själva mordnatten, polisförhören, utsattheten och känslan av att vara den som alla skvallrar om. Anna berättar om livet idag, om hur de åren präglat henne, om maktlöshet och skamkänslor. Om vikten av att våga möta sina värsta rädslor – och våga gå vidare.

30 ÅR AV TYSTNAD. Mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme Anna Hage Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 8 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35550

119:-

Ord pris 129:-

Anna Maria Käll läser!

17


REDAKTÖRENS VAL

Dennis Lehanes psykologiska relationsthriller är i MÄSTARKLASS!

Vem är hennes man egentligen?

SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

När den före detta tevejournalisten Rachel träffar Brian verkar det först som att han ska lyckas dra henne ut ur hennes skal. Men efter deras bröllop börjar Brian bete sig allt mer underligt. Är Rachel bara paranoid? Ett slumpartat möte en regnig eftermiddag får hennes världsbild att rasa samman. En äkta man är en stark, uppslukande och romantisk spänningsroman med en intrig som överraskar gång på gång. Reportern Rachel står inför sitt stora genombrott. För tv-nyheternas räkning har hon blivit ombedd att åka till Haiti för att bevaka den jordbävningskatastrof som drabbat landet. Smickrad tar hon sig an uppdraget, men misären på Haiti är outhärdlig med kolerautbrott, översvämningar och hungriga, föräldralösa barn i tältläger. Intrycken tär hårt och för att stå ut börjar hon dagen med några stärkande drinkar för att dämpa alla känslointryck. Till en början fungerar självmedicineringen, men så kommer kollapsen. Hon drabbas av en kraftig panikångestattack och börjar stamma, svettas, hyperventilera och 18

prata osammanhängande. Och detta i direktsändning inför tusentals tittare … Hon får sparken förstås. Skamsen och panikslagen isolerar sig Rachel i sitt hem, livrädd för att träffa folk. De enda utflykter hon gör är till en närliggande bar. Där får hon iallafall vara ifred. Tills en dag när hon till sin fasa ser ett ansikte hon känner igen i baren – Brian Delacroix, som hon alltid har haft ett gott öga till. Han var också en av få som stöttade henne efter katastrofen. Deras trevande samtal utvecklar sig snabbt till förälskelse. Brian är precis vad Rachel behöver. Tillsammans med honom blir hon lugnare och modigare än hon varit på flera år.


Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se

HÖRLURAR

Längd på sladd: 150 cm. MEDLEMSPRIS

169:-

Ord pris 299:-

Nr 29587

Spännande intrig med fängslande karaktärer kryddat med het passion!

Har hon blivit galen eller är hela hennes liv en enda stor lögn? HÖRSNÄCKOR Längd på sladd: 118 cm. MEDLEMSPRIS

119:-

Ord pris 179:-

Nr 27375

Du kommer inte att kunna sluta lyssna!

Ny spänningsroman av författaren till bland andra Patient 57 (Shutter Island) och Rött regn (Mystic River)!

MINIHÖGTALARE

Storlek: 5 x 4,5 cm. MEDLEMSPRIS

129:-

Ord pris 249:-

SPECIALPRIS

Nr 23564

CD/MP3SPELARE

Enkla hörlurar medföljer. MEDLEMSPRIS

Men ett slumpmässigt möte en regnig eftermiddag får hela hennes världsbild att rasa. Samtidigt väcks hennes gamla reporterinstinkter till liv igen. Har hon blivit galen eller är hela hennes liv en enda stor lögn? Vad vet hon om Brian egentligen?

309:-

Ord pris 450:-

Nr 23184

EN ÄKTA MAN

Dennis Lehane Uppl: Katarina Ewerlöf

CD-VÄSKA Storlek: 18 x 18 cm.

Speltid: 14 tim 14 min Översättare: Johan Nilsson MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 35576

MEDLEMSPRIS

169:-

119:-

Ord pris 129:-

Katarina Ewerlöf läser!

Ord pris 279:-

Nr 23234

19


S VA R S KO R T MÅNADENS LJUDBOK

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

ALLT ELLER INGET CD 199:- 35410 MP3-CD 169:- 35428 LJUDFIL 99:Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

SPECIALPRISER När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan. Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil.

SE TILL MIG SOM LITEN ÄR

BLODLOKAN MP3-CD 169:- 35592 LJUDFIL 119:-

PREMIER Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

FYNDPRISER

EN ENDA RISK

De produkter som erbjuds till fyndpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

CD 199:- 35444 LJUDFIL 89:-

SALLY OCH NAZISTLIGAN CD 199:- 35469 LJUDFIL 89:-

ESTER KARLSSON MED K CD 199:- 35485 MP3-CD 169:- 35493

MP3-CD 169:- 35550

MP3-CD 49:- 28266

SKINNPORTMONNÄ

TRÄNINGSBAND MED ÖGLOR

39:- 35170

79:- 35147

FLEECEPLÄD

LITEN VAS MED LOCK

69:- 32458

69:- 35139

PARAPLY 59:- 35162

LJUDFIL 89:-

30 ÅR AV TYSTNAD

CD 69:- 28258

SKOPUTSSET

FLER B E S TÄ L L N I N G A R

SVARA SENAST

15/3

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

Ta del av fina erbjudanden, roliga tävlingar med mera – anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.lyssnarklubben.se

49:- 34439

LJUDFIL 119:-

EN ÄKTA MAN MP3-CD 169:- 35576 LJUDFIL 119:-

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

PREMIE

Träna med lagom motstånd!

PREMIEPRIS

79:-

Träna med det här motståndsbandet så blir du både spänstigare och starkare! Bandet är smidigt och tar lite plats och är därför lätt att ta med. Träna var du vill, hemma i lugn och ro eller varför inte ta med det på resan. Ingen ursäkt för att inte hinna träna med andra ord! Med bandet följer instruktioner på några enkla övningar som kommer att göra dig smidig och stark! Bandet är fräscht blått och mäter 95 cm. Det är tillverkat i slitstarkt silikonliknande material och bjuder lagom hårt motstånd när helst du vill ge din kropp en omgång!

TRÄNINGSBAND MED ÖGLOR

Premiepris 79:Ord pris 179:-

Nr 35147

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

20


SVARA SENAST

B

15/3

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm EN MÅNAD

U D BO K S LJ

ALLT ELLER INGET Simona Ahrnstedt CD

MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

Ord pris 129:-

199:-

Nr 35410

169:-

Nr 35428

99:-

Beställ dina böcker på www.lyssnarklubben.se så får du dem snabbare! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50 Eller ringa Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

Se till att vi har din e-postadress … … så att du inte missar fler erbjudanden som inte finns i tidningen. Detta gör du enklast på vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller mejla din e-postadress till Kundservice på kundservice@lyssnarklubben.se H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

PREMIE

Gör ditt favoritblomsterarrangemang! Vintermiddagen, vårdukningen, påskbordet … Den här eleganta och smart designade vasen förgyller garanterat inredningen i ditt hem! Finns det något som lyfter ett hem mer än en bukett med fräscha snittblommor? Den här vasen har ett vackert glänsande hål-lock i vilket du enkelt sticker ner och arrangerar favoritblommorna. Vasen är 5 centimeter hög och är 10 centimeter i diameter och tillverkad i klart glas med hål-lock av mässingspläterat järn.

LITEN VAS MED LOCK

Premiepris 69:Ord pris 169:-

Nr 35139

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

21

PREMIEPRIS

69:-


LYK0318

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

1803014

GILLAR DU MILLENNIUM-SERIEN OCH KVINNAN PÅ TÅGET

– DÅ ÄR DET HÄR NÅGOT FÖR DIG ! Vem eller vilka vill Sara och hennes familj illa?

Att jobba som servitris på ett litet café i Vällingby, strax utanför Stockholm är inte direkt vad Sara planerat att hon skulle äga sig åt då hon både har en militär befälsutbildning och dessutom har pluggat nationalekonomi. Men nu är det som det är. Efter det att hennes pappa dött i en brand i familjens sommarstuga hemma i Örebro bröt hon ihop och sjukskrevs. Flytten till Stockholm ska bli Saras omstart. Hon måste ta sig vidare i livet. Trots att det är motigt i början, så förändras saker och ting snart. Servitrisjobbet byts ut mot assistent på en PR-byrå och plötsligt tjänar hon bra med pengar och kan flytta till en flott lägenhet på Östermalm. Men något är fel. Konstiga saker sker runtikring Sara. Hon hotas, och det gör även hennes familj. Någon

#4

Foto: Anna-Lena Ahlström

Sara har flytt sin hemstad Örebro och hamnat i en förort till Stockholm. Hon sörjer sin pappa som nyligen förolyckats i en oförklarlig eldsvåda. Saras torftiga tillvaro blir så småningom bättre. Men något känns ändå fel. Konstiga saker händer i hennes närhet och hon får ta emot obehagliga hot. Det verkar som om någon är ute efter henne och hennes familj …

SPECIALPRIS

Första delen i den nervkittlande Motståndstrilogin av LOUISE BOIJE AF GENNÄS!

verkar vilja dem illa. Sara är förtvivlad. Men snart ser hon tydliga spår och de leder henne i en skrämmande riktning. Närmare bestämt rakt upp mot samhällets toppar … Louise Boije af Gennäs är författare och dramatiker. Hon har skrivit nio romaner bl. a Stjärnor utan svindel som anses vara en modern klassiker.

BLODLOKAN

Louise Boije af Gennäs Uppl: Louise Boije af Gennäs Speltid: 13 tim 36 min MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 189:-

Nr 35592

119:-

Ord pris 129:-

Författaruppläsning

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

I NÄSTA NUMMER: NYTT från Liane Moriarty och Peter Robinson! Kristina Paltén sprang genom Iran – lyssna till hennes fantastiska historia! Suverän deckardebut – Felsteg av Maria Adolfsson.

Lyssnarklubben #3 2018  
Lyssnarklubben #3 2018