Page 1

LYK0119

Fler erbjudanden hittar du på lyssnarklubben.se

#1/2019

Äntligen nytt år!

Vinterns bästa ljudböcker hittar du här!

M ÅNAD

LJUDBOK S EN

Fri frakt och exklusivt webberbjudande på lyssnarklubben.se!

#1

Läs mer sid 21 NY drabbande roman av Årets bok-vinnaren Alex Schulman Följ skogsbrändernas spår i Brandvakten Nytt från Lena Andersson, Mons Kallentoft, Denise Rudberg, Karin Alfredsson, Olséni & Hansen, premier och mycket, mycket mer.


En gammal fiende återvänt i

”En författare med fantastisk empatisk förmåga, utmärkt gehör för dialoger och skarpt öga för avslöjande detaljer.” M I C H A E L C O N N E L LY OM PETER ROBINSON

”spännande och rappt berättad.” B TJ

En ung kvinna i cocktailklänning hittas död i en övergiven bil ute på landsbygden. Strax därefter hittas även en äldre man, också uppklädd, med bruten nacke i en ravin. Alan Banks och Annie Cabbot tar sig an fallen som visar sig höra ihop på ett högst oväntat sätt.

I

ntendent Alan Banks kör genom dimman i Belderfellpasset i Eastvale och svär över att hans älskade Porsche är på verkstaden. Han kör den vindlande vägen uppför branten och snart, bakom avspärrningsbandet, ser han den krockskadade bilen. Till hälften dold bland buskarna står en illa tilltygad Ford Focus som var inblandad i en trafikolycka förra helgen. En polisskylt är placerad i framrutan eftersom den ensliga platsen och de senaste veckornas eländiga väder har gjort att bärgningen har dragit ut på tiden. Banks går fram mot förarsidan och ser en ung kvinna i förarsätet som stirrar rakt framför sig med tom blick. 2

Hon är elegant klädd i svart klänning och högklackade remsandaler – den sortens klädsel som en ung kvinna kan tänkas välja inför en kväll på stan eller kanske ett besök på en riktigt bra restaurang. Det behövs ingen polisläkare för att förstå att hon är död. Hon var inte inblandad i krocken och polisen hittar ingen plånbok eller något annat som kan styrka hennes identitet. Någon måste ha placerat henne där, gömt hennes kropp i den krockskadade bilen. Men vem är hon? Några dagar senare hittas ytterligare en kropp. Kriminalkommissarie Annie Cabbot lutar sig fram över kanten på ravinen vid Tetchley Moor och drar efter andan.


har ny skepnad …

FÅ BOKEN SNABBARE!

Beställ NU på lyssnarklubben.se och få boken innan ordinarie leverans.

Alan Banks och Annie Cabbot får ett nytt fall att lösa som väcker skrämmande minnen.

Vem är den döda kvinnan i bilen? Härlig inläsning av Tomas Bolme!

M ÅNAD

Vid första anblicken ser det ut som att mannen måste ha störtat ned från kanten och brutit nacken. Han ligger på rygg och halsen är böjd i en konstig vinkel. Ett tragiskt slut för någon som gått vilse i dimman och snubblat på de slingrande rötterna som kryper över heden. Men det är något som inte stämmer. Mannen är också uppklädd och bär skor som knappast är gjorda för en fotvandring på heden. Hur har han hamnat i den otillgängliga ravinen? Samtidigt får Banks en varning om att en gammal fiende har återvänt i ny skepnad. En person som inte viker för något och sägs röra sig i kretsar som håller på

JUDBOK L S EN

med trafficking för sexuella ändamål. Banks och Annie har länge gått och väntat på ett spår som kan leda dem närmare denna vedervärdiga person, och spåret visar sig dessutom ha beröringspunkter med deras två mordfall …

OFÖRSIKTIG KÄRLEK Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

Speltid: ca 13 tim Översättare: Jan Malmsjö CD MP3-CD

199:-

169:-

Nr 113241

Nr 100776

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

Tomas Bolme läser!

3


L Ä S E T T S M A K P R OV U R M Å N A D E N S L J U D B O K

En död kvinna hittas i paret Vernons bil. De säger att de aldrig har sett henne förut. Är alla tre offer för någons diaboliska planer? Alan Banks och hans kollega Winsome Jackman står på ruta ett. De har en hittat en död kvinna i en krockskadad bil, men det är inte hennes bil och någon verkar ha placerat henne där. Nu börjar Banks försöka lägga pusslet bit för bit för att närma sig mordgåtans lösning … Vi är inga brottslingar”, sa Nancy Vernon med darrande röst. ”Det här är ju rent rubbat. Vi har aldrig gjort nån illa, aldrig nånsin, eller hur älskling?” ”Nej, verkligen inte. Och jag protesterar starkt mot era insinuationer.” ”Har ni några ovänner, mr Vernon? Nån som kan tänkas vilja ställa till det för er?” ”Ni menar nån som skulle kunna ställa till det för mig på det här sättet?” ”Ja.” ”I så fall, nej. Jag är ganska säker på att jag inte har nån sån fiende. Och inte Nancy heller. Hela det här samtalet känns overkligt. Jag jobbar på kontor och Nancy deltid i en skoaffär. Våra barn går i skolan i Eastvale och vi lever ett helt vanligt, lugnt liv. Sånt här händer helt enkelt inte såna som vi. Vi är hyggliga människor.” Enligt Banks erfarenhet var vanliga hyggliga människor ofta de värsta, men han sa ingenting. Winsome visade dem en polaroidbild av offret som Peter Darby

hade tagit på fyndplatsen. Som tur var hade man inte behövt snygga till henne, man hade bara justerat ljuset lite. Men Banks tyckte fortfarande att hon såg död ut. ”Känner ni den här kvinnan? Har ni sett henne förut?” De skakade på huvudet. ”Är det hon som … flickan i bilen?” frågade Nancy Vernon. Winsome nickade. Nancy rörde vid fotografiet. ”Stackars liten. Hon ser så ung ut.” ”Ja, det gör hon”, sa Banks. Han nickade till Winsome som tecken på att det var dags att gå och de reste sig upp. ”Ursäkta att vi störde så här vid middagstid. Och jag beklagar om ni blev illa berörd av några av frågorna. Men fall som de här är svåra för alla inblandade parter. Vi kan behöva prata med er igen när utredningen tar fart, så var snälla att hålla er anträffbara. Ni behöver inte följa oss ut.” När de var på väg tillbaka till bilen sa Winsome, ”Jag tror inte att de har nåt med det här att göra, eller vad säger du?

PREMIE CD

PREMIE MP3-CD

Bröllopet som slutade med ond bråd död

”En riktig pärla!”

Ett vackert lantligt vinterbröllop slutar i en blodig massaker. När kommissarie Alan Banks och hans kolleger gräver djupare i morden leds de längre in i det förflutna och gamla hemligheter. En kärlek från Banks förflutna dyker också upp ...

BLEKINGE LÄNS TIDNING PREMIEPRIS

CD

69:-

Två pojkar försvinner under mystiska omständigheter i North Yorkshire. Senare hittas spår av blod i en övergiven hangar. En fruktansvärd historia rullas upp och sakta går det upp för Banks att han själv står på tur att drabbas av det grymmaste öde.

SKUGGAN AV TVIVEL

SJÄLENS DUNKLA RUM

Speltid: ca 15 tim Översättare: Jan Malmsjö

Speltid: ca 15 tim Översättare: Jan Malmsjö

Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

CD

MP3-CD

Ord pris 239:-

Ord pris 199:-

Premiepris 69:Nr 113324

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

4

Premiepris 49:Nr 123034

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

PREMIEPRIS

MP3-CD

49:-


INNEHÅLL MÅNADE NS LJUDBOK OFÖRSIKTIG KÄRLEK Peter Robinson

2

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

JUST NU-PRIS

7

VAJLETT OCH RUT Ny relationsroman av Karin Alfredsson

9

MÖRKERMÄNNEN Andra delen i Oxen-serien av Jens Henrik Jensen

11

HIMMELSKRIKET Förstklassig spänning av Mons Kallentoft

13

SVEAS SON Lena Anderssons briljanta roman om folkhemmet.

15

MIN HISTORIA Omtalad självbiografi av Michelle Obama

15

BRANDVAKTEN Sven Olov Karlssons prisade bok om svenska skogsbränder

17

ETT LIK I GARDEROBEN Charmig humordeckare av Olséni & Hansen

18

ÅTTA STEG BAKOM NY bok i elegant crime-serien av Denise Rudberg

22

BRÄNN ALLA MINA BREV NY drabbande roman av Alex Schulman

KLUBBPRIS

12

PORTMONNÄ

16

MUGG – SWEET BRIAR

Skulle du hellre vilja få Månadens Ljudbok som MP3-CD? Det blir inte bara smidigare och enklare, utan också billigare! Hör av dig till oss så hjälper vi dig: skicka e-post till kundservice@lyssnarklubben.se eller ring oss på 08-696 87 50.

Tillbakablick på 2018

#1

Något som brukar pigga upp i januarimörkret är alla topplistor och tips man får på förra årets bästa filmer, skivor, tv-serier och böcker. Alltid hittar man några pärlor som man har missat men blir trevligt påmind om! Har du fastnat för några särskilda författare eller böcker under året som gått? Som fångade dig från första stund eller som du tänkte på långt efter att du lyssnat färdigt? Här är ett axplock bland några av fjolårets absoluta fullträffar enligt oss på redaktionen: Vintereld av Anders de la Motte inläst av Mirja Turestedt Silvervägen av Stina Jackson inläst av Marie Richardson Bränn alla mina brev av Alex Schulman inläst av författaren Vaggvisa av Leila Slimani inläst av Odile Nunes Dvalan av Camilla Grebe inläst av Katarina Ewerlöf De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser inläst av Reine Brynolfsson 7. Hur jag lärde mig förstå världen av Fanny Härgestam och Hans Rosling inläst av Andreas T Olsson 8. Felsteg av Maria Adolfsson inläst av Angela Kovacs 9. De dubbelt så bra av Bengt Ohlsson inläst av Bengt Ohlsson 10. Se på oss nu av Geir Gulliksen inläst av Johan Holmberg 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi på Lyssnarklubben

Kerstin Engdahl, redaktionsansvarig S P E C I A L E R B J U D A N D E PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E Rörstrandklassikern Mon Amie – fynda denna vackra skål till förmånligt webbpris, endast 549:- på lyssnarklubben.se!

TOPPENPREMIER PÅ SID 20 Praktisk GARDEROBSORGANISATÖR och vackert FAT

I BAMBU

F O R M AT G U I D E CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3-spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CD-spelare kan också spela MP3-CD.

5


S KÖ N L I T T E R AT U R – F L E R B Ö C K E R H I T TA R D U PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

Hur ska de klara en hel julhelg instängda tillsammans?

Deras möte förändrar ALLT – på gott och ont …

I denna historiska roman får vi följa Arvid och Ragnar under en av de mest uppmärksammade händelserna i Sverige: skotten i Ådalen 1931. Den här gången är det strejkbrytarna som berättar. Gripande, tankeväckande och helt briljant!

Ranelid ger oss inblickar i de eländiga levnadsförhållandena i sin barndoms Malmö, men vi får också möta kärleksfulla människor som skapar förutsättningar för en bättre framtid. Den vackra Ingrid Anker är en av de beundransvärda.

Det är julhelg och för första gången på länge är hela familjen Birch samlad i det gamla huset i Norfolk. Två föräldrar och två vuxna döttrar – var och en bär på en hemlighet. Underhållande för alla som någon gång umgåtts med sin familj lite för länge!

DE DUBBELT SÅ BRA

FANTASTISKA KVINNOR I VATTENTORNET

SJU DAGAR MED FAMILJEN

Speltid: ca 16 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 14 tim Översättare: Birgitta W. Augustsson MP3-CD 199:-

Bengt Ohlsson Uppl: Bengt Ohlsson

Björn Ranelid Uppl: Björn Ranelid

Nr 100388

Nr 100180

Francesca Hornak Uppl: Anna Maria Käll

Nr 108894

Nobelpristagaren Kazuo Ishiguros romandebut!

Kriget mellan Europas säkerhetstjänster och vänsterrörelsen trappas upp!

Etsuko lever ensam i England. Hon sörjer sin dotter och tänker tillbaka och minns en sommar i Nagasaki, när hon och hennes vänner försökte återskapa sina liv efter atombomben. Särskilt påträngande är det grumliga minnet av vännen Sachiko.

En varm roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds samma dag 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi förskjuts av sin familj, Pia växer upp i ett alkoholisthem. En dag korsas deras vägar och deras liv flätas samman.

BLEKNANDE BERG

BLÅ LÄNGTAN

Kazuo Ishiguro Uppl: Irene Lindh

Speltid: ca 6 tim Översättare: Niclas Hval MP3-CD 199:-

Nr 108886

Elisabet Nemert Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 16 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Nr 103523

Nr 103390 Nr 103408

Av författaren till den hyllade romanen Berättelse om ett äktenskap!

Sarah träffar mannen i sitt liv, Eddie. De blir blixtkära och tillbringar sju fantastiska dagar tillsammans. Han lovar att ringa, men hör inte av sig. Sarah försöker desperat att förstå varför och gör en upptäckt som förändrar allt.

50-årige Hans har varit gift med Ingunn sedan han var 36. De ser på en videoinspelning från ett bröllop och det får honom att reflektera kring sitt äktenskap. På bröllopet träffar Hans den mycket yngre Harriet..

DAGARNA MED DIG

SE PÅ OSS NU

Speltid: ca 12 tim. Översättare: Ann Björkhem MP3-CD 199:-

Speltid: ca 12 tim Översättare: Urban Andersson MP3-CD 199:-

Nr 103374

6

DE SOM DÖDAR DRÖMMAR SOVER ALDRIG Jan Guillou Uppl: Tomas Bolme

Speltid: ca 11 tim CD 235:-

Gripande kärleksroman om omöjliga drömmar, brutna löften och kärlek som övervinner allt.

Rosie Walsh Uppl: Anna Maria Käll

Eric Letang jobbar som biträdande jurist på välkände Henning Sjöstrands advokatbyrå. På kvällarna besöker han nattklubben Cassandras, men det ingen vet att han också ingår i en hemlig säkerhetstjänst inom vänstern.

Geir Gulliksen Uppl: Johan Holmberg

Nr 103416

Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör. Hon inser att lögner är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Nu börjar en resa där Karins sökande efter svar leder henne ända till nazismens terror och 1960-talets Halmstad.

HOLLÄNDARN

Birgitta Bergin Uppl: Maria Lyckow Speltid: ca 10 tim MP3-CD 199:-

Nr 103457


I en liten avlägsen by i Västerbottens inland i mitten av förra seklet… Gud förbjude om Vajletts och Ruts hemlighet uppdagas!

Karin Alfredsson följer upp sin succé Skrik tyst så inte grannarna hör med en relationsroman om två kvinnor, en lärarinna och en postfröken i den lilla byn Granträskåsen Västerbottens inland, i mitten på förra seklet. Det handlar om livet och människorna i byn, om att bryta normer som sätter igång sladdret i byn. Vajlett är ny som skolfröken i Granträskåsen. Av de 35 husen i samhället är 28 medlemmar i pingstförsamlingen. Vajlett tror inte på att följa bibelorden lika slaviskt som barnen i byn är vana vid. Hon tror inte heller på aga och hon vet att det finns föräldrar som tycker att den nya skolfröken är slapphänt och inte gudfruktig nog. Istället för att gå till kyrkan om söndagen hänger hon tvätt – till råga på allt sina underkläder! Till allmän beskådan! Men hon står på sig mot sladdret, och hon är inte den enda det pratas om. Nej, bytelegrafen går även om den nya postfröken och hennes hår. Rut är den enda kvinnan i byn som är kortklippt. Rut har också en radiogrammofon. Tänka sig …

JUST NU

Det sladdras en hel del om den nya skolfröken!

I Rut hittar Vajlett en själsfrände, hon behöver inte längre känna sig så ensam och utanför. Men det finns en hemlighet att bevara. Gud förbjude att byborna får nys om den …

VAJLETT OCH RUT Karin Alfredsson Uppl: Maria Lyckow

Speltid: 7 tim 7 min CD MP3-CD

199:-

169:-

Nr 109736

Nr 109744

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

Maria Lyckow läser!

7


S PÄ N N I N G – F L E R B Ö C K E R H I T TA R D U PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

”en perfekt blandning av mörk svindel och samtidskänsla.” DAGENS NYHETER

Ska han lyckas käcka koden?

För tjugofyra år sedan försvann Katharina Haugen spårlöst från sitt hem. På köksbordet hade hon lämnat en lapp med en svårtolkad sifferkod. Nya händelser leder kommissarie Wisting närmare den mystiska gåtans lösning …

Barnen avgudar sin barnflicka! Hon gör Myriams och Pauls liv lättare och de lägger gärna omsorgen i hennes händer. När hon så börjar bete sig märkligt undviker de att konfrontera henne. Men ett mörker har börjat sippra in i deras hem.

I sin nya roman visar världens mest framgångsrika spännings- och skräckförfattare, Stephen King, återigen vilken mästare han är på att skildra mörkret som lurar mitt ibland oss: i familjen, i skolan, i småstaden, i vår vardag ...

KATHARINAKODEN

VAGGVISA

OUTSIDERN

Speltid: ca 11 tim Översättare: Cajsa Mitchell MP3-CD 199:-

Speltid: ca 6 tim Översättare: Maria Björkman CD 235:MP3-CD 199:-

Speltid: ca 18 tim Översättare: John-Henri Holmberg MP3-CD 199:-

Jørn Lier Horst Uppl: Mattias Linderoth

Leila Slimani Uppl: Odile Nunes

Nr 103655

Stephen King Uppl: Jonas Malmsjö

Nr 100578

Nr 108985 Nr 108993

Femte och fristående delen om den stenhårde, men sympatiske, Will Robie

Adler-Olsens NYA!

Sydafrikaresan får obehagliga följder!

När den begåvade och orädda Nicky Landsaat möter den hänsynslöse affärsmannen Peter de Boer slår det gnistor. Peter får en hotfull uppdragsgivare och väljer då Nicky som sin partner och de dras snart in i en virvel av dödliga faror ...

Will Robie, den amerikanska regeringens skarpaste lönnmördare, upptäcker att hans chef är försvunnen. Spåren leder till en småstad i Colorado där våldet bubblar under ytan. Kommer de någonsin att lyckas ta sig levande därifrån?

I baren på Mount Nelson Hotel i Kapstaden möter antikhandlare Homan och hans flickvän Francine två svenska affärsmän. Snart har den ena av dem berättat den mest märkliga historia. Det handlar om korruption, storpolitik och ond bråd död …

HON TACKADE GUDARNA

SLUTSPEL

DEN ENGELSKE KUSINEN

Speltid: ca 23 tim Översättare: Svante Skoglund MP3-CD 199:-

Speltid: ca 12 tim Översättare: John-Henri Holmberg CD 249:MP3-CD 209:-

Speltid: ca 11 tim CD 235:-

Jussi Adler-Olsen Uppl: Reine Brynolfsson

Nr 103184

David Baldacci Uppl: Reine Brynolfsson

Nr 103564 Nr 103572

Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme Nr 103119

Fjärde boken om Fabian Risk!

Psykopaten Silfverbielke är pank efter att ha gått miste om arvet efter den amerikanska mångmiljonärskan. För att få in cash kommer han på sin mest ondskefulla plan någonsin. Han anordnar betald jakt – på människor.

En flyktingpojke hittas mördad i en tvättstuga och fler brutala mord äger rum i Helsingborg. Polisen Fabian Risk tvingas avbryta sin sjukskrivning för att hjälpa kollegorna och påbörjar en livsfarlig utredning i det fördolda.

KEJSAREN

MOTIV X

Speltid: ca 10 tim CD 235:-

Speltid: ca 17 tim CD 235:-

Buthler & Öhrlund Uppl: Stefan Sauk Nr 103630

8

Stefan Ahnhem Uppl: Magnus Roosmann Nr 107201

Trettonåriga Josefine försvinner från Saxarön och hennes cykel hittas i ett kärr. När ytterligare en person saknas känner sig ingen på ön säker längre. Kommissarie Jack Larsson som är uppvuxen här får i uppdrag att utreda vad som hänt.

SKÄRGÅRDSMORDEN

Lars Bill Lundholm Uppl: Reine Brynolfsson Speltid: ca 12 tim CD 235:-

Nr 106807


2:a delEn i HylLAde hylLAde Oxen-sErIEn ! Gillar du Brottet och Bron? Oxen-serien sägs bli Danmarks nästa stora tv-serie!

Franck och Oxen konfronteras med maktens mörkermän – igen ...

JUST NU

Vansinnigt spännande uppföljare till De hängda hundarna.

Fler böcker av författaren hittar du på lyssnarklubben.se

Detta är den andra delen i den hyllade Oxen-trilogin som handlar om krigsveteranen Niels Oxen, Danmarks mest prisdekorerade soldat någonsin. Serien har sålt i över 100 000 exemplar i Danmark och Stefan Sauk gör en ruggigt bra inläsning! Krigsveteranen Niels Oxen har lämnat Köpenhamn för, att under falsk identitet, bo och arbeta vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Dold från omvärlden försöker han hantera sina minnen och trauman. Han lever i ständig beredskap då han har en hemlighet som håller honom vid liv – men som också kan döda honom. När så en konstkurator mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser, som även involverar Danmarks justitieminister. Det finns de som anar en koppling mellan mordet, våldet och ministern – en koppling till Oxen. En av dessa är den märkliga Margrethe Franck från säkerhetspolisen. Hon har länge förgäves letat efter Niels Oxen. När hon slutligen finner honom, avgör hon hans öde och Oxen står nu själv i centrum för en

människojakt. Vissa vill hjälpa honom. Vissa vill döda honom. Men vem är vän och vem är fiende? Franck och Oxen konfronteras ännu en gång med maktens mörkermän. Och för en jagad krigsveteran finns bara två alternativ: Gå till botten med frågan. Eller gå till attack …

MÖRKERMÄNNEN Jens Henrik Jensen Uppl: Stefan Sauk

Speltid: 16 tim 50 min Översättare: Leif Jacobsen MP3-CD

169:-

Ord pris 199:-

Nr 113845

Stefan Sauk läser!

9


S PÄ N N I N G – F L E R P U L S H Ö JA R E H I T TA R D U PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

Hårresande spänning av flerfaldigt prisbelönade Camilla Grebe!

19-årige Samuel är tvungen att snabbt fly från stan och svarar på en annons om att arbeta hemma hos en familj i skärgården. Men hade han vetat vad som väntade där ute på ön hade han aldrig åkt dit ...

DVALAN

Camilla Grebe Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 13 tim CD 239:MP3-CD 199:-

Nr 108803 Nr 108811

Anna har ett sjukligt kontrollbehov, kan hon verkligen lita på David?

Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från de döda – andra skulle kalla det för en mardröm … Kriminalkommissarie Joona Linna och Saga Bauer har en samvetslös mördare efter sig och det blir en fullkomligt blodisande jakt!

Anna går i terapi för sin svartsjuka och misstänker att hennes man David träffar andra kvinnor. På en lägenhetsvisning träffar David Annas väninna Isabel och heta känslor uppstår. Men hur långt är Anna beredd att gå för att behålla honom?

LAZARUS

JAG SLÄPPER DIG ALDRIG

Speltid: ca 18 tim CD 239:MP3-CD 199:-

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:-

Lars Kepler Uppl: Jonas Malmsjö Nr 107227

Petra Holst Uppl: Lo Kauppi Nr 105155

Nr 105098

Av författaren till Memorandum, Ultimatum, Slutet på sommaren och Höstdåd.

Varför leder spåren till konstnären Zeta?

Suzanne och Jessica är vänner sedan de läste juridik. Suzanne är nu respekterad domare, men också psykopat. Jessica är präst och en trasig själ som dämpar sin ångest med alkohol. När Johan Wilde, som utnyttjat dem båda, utnämns till professor, bestämmer de sig för att hämnas.

En död kvinna hittas i Örnsköldsvik och kriminalinspektör Christian Modig utreder fallet. Kvinnan har kopplingar till den berömda konstnären Zeta, mystiskt försvunnen sedan två år. Plötsligt dyker Zeta upp i Florens och Modig får ett laddat telefonsamtal ...

Ägarinnan till en förfallen stugby hittas drunknad i Vintersjön. Bara någon dag innan hon dog skrev hon ett testamente – väl medveten om att hon kommit farligt nära en mörk hemlighet. Fängslande om starka släktband, svek och ärr som aldrig bleknat.

DOMAREN

I BETRAKTARENS ÖGA Susan Casserfelt Uppl: Katarina Ewerlöf

VINTERELD

Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 15 tim MP3-CD 199:-

Dag Öhrlund Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 12 tim CD 235:-

Anders De la Motte Uppl: Mirja Turestedt

Nr 108878

Nr 108977

Nr 103671

Vem har låst in och låtit den gamle mannen svälta ihjäl? Av andrapristagaren i Årets bok 2018!

Den 16-åriga lucian dyker aldrig upp till Svartvikens luciakröning. Strax därefter hittas hennes lärare brutalt knivhuggen och Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp kopplas in. Men byn har många hemligheter.

SKUGGORNA RUVA

Jonas Moström Uppl: Marie Richardson Speltid: ca 13 tim CD 229:-

Nr 108860

10

Kriminalkommissarie Charlie Lager vill ta reda på vad som hände tonårsflickan Francesca som mystiskt försvann från bygden för snart trettio år sedan. Men sökandet i det förflutna blir uppslitande för många i bygden. Inte minst för Charlie själv.

Kriminalkommissarie Ingrid Bergman har varit sjukskriven på grund av psykisk instabilitet. När hon nu ska börja jobba igen får hon bistå kollegan Karin Falk i en mordutredning. Men Ingrid är van vid att leda arbetet och det blir konflikter ...

FRANCESCA

NÅDASTÖTEN

Speltid: ca 9 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:-

Lina Bengtsdotter Uppl: Mirja Turestedt Nr 103168

Nr 101246

Christina Larsson Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 107235


Det blir den värsta morgonen i hennes liv ... ”Han är och förblir en skicklig spänningsförfattare, en av de skickligaste, som läsare sitter man aldrig säker i hans värld.”

Kriminalromanerna om Malin Fors har översatts till ett tjugotal språk och sålt i över tre miljoner exemplar världen över.

CORREN OM BÖDELSKYSSEN

En liten pojke hittas död i en bil och dödsfallet avskrivs först som en tragisk olycka. Men så sker ett mord som tvingar Malin Fors och hennes kollegor att återvända till fallet med pojken. Det finns en koppling och nu måste Malin hitta den röda tråden denna mardrömslikt varma sommar … Det är en stekhet augustidag i Linköping när polisen Malin Fors kallas till en parkeringsplats. En liten pojke har hittats död i en överhettad bil. Dödsfallet blottar en tragedi. Mamman Fanny har precis börjat jobba efter att ha varit sjukskriven för utmattning. Den här morgonen glömmer hon att åka till förskolan och kör direkt till jobbet. Kvar i det kokheta baksätet sitter Oliver i sin barnstol och sover. Polisutredningen läggs ned, men på nätet utsätts Fanny för grova påhopp och hot. Ska man verkligen kunna orsaka ett barns död utan att straffas för det? På hemmaplan försöker Malin Fors reparera relationen med sin dotter Tove, men hon märker tydligt att

JUST NU

En fruktansvärd familjetragedi rullas upp ...

det är något som tynger Tove. Frågan är bara vad? Så sker ett mord som tvingar Malin att återvända till den lille pojken som dog i bilen. Det finns en koppling och Malin måste hitta den röda tråden i den kvävande varma sommaren …

HIMMELSKRIKET Mons Kallentoft Uppl: Mirja Turestedt Speltid: ca 9 tim MP3-CD

169:-

Ord pris 199:-

Nr 105593

Mirja Turestedt läser!

11


S KÖ N L I T T E R AT U R – F L E R T I T L A R H I T TA R D U PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

Livet kan förändras när du minst anar det!

Möt Dagny, 74 – i Ingelman Sundbergs NYA succé!

74-åriga Dagny får en idé om en utbildning för äldre kvinnor i civil olydnad. Hon tänker sig en ny slags fredsrörelse: Krutgummor för fred! Men det Dagny inte vet är att två illegala vapenhandlare flyttat in på granngården.

Sallys liv vänds upp och ner när hon får veta att hon har ärvt ett släkthus i Kivik där dottern bor. Deras relation är frostig och Sally bestämmer sig för att flytta dit och försonas med henne. Dessutom tänker hon öppna ett pensionat. En varm och härlig roman!

Nikki älskar sitt lugna och behagliga liv på familjens stora hästgård på västkusten. Men när fadern dör blommar en bitter arvstvist upp. Saker och ting kompliceras då hon dessutom blir kär i en man och tvingas till ett omöjligt val.

KRUTGUMMOR PÅ KRIGSSTIGEN

MELLAN HIMMEL OCH HAV

ETT OVÄNTAT BESÖK

Speltid: ca 12 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Speltid: ca 12 tim CD 235:-

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:-

Catharina Ingelman-Sundberg Uppl: Katarina Ewerlöf Nr 100081 Nr 103051

Anna Fredriksson Uppl: Marie Richardson

Åsa Hellberg Uppl: Gunilla Leining

Nr 106765

Nr 103499

Flott nyckelportmonnä i tre färger

KLUBBPRIS

39:-

Denna eleganta och väldesignade nyckelportmonnä i tre klassiska färger från modehuset De Montaigne – kända för sina moderiktiga väskor och accessoarer – är ett verkligt fynd! Portmonnän mäter 10 x 6 x 4 cm och har tre användbara fack, vart och ett försett med blixtlås. Ett för hus- och bilnycklar, ett för kort och sedlar och ett fack för mynt.

1958 bildar två pojkar De vänsterhäntas förening. Under 60-talet svärs ytterligare medlemmar in. 1991 är det dags för en återträff som slutar i ett eldhav. Tjugo år senare dyker det upp nya spår som sätter mordbranden i helt ny dager ...

PORTMONNÄ – TRICOLORE

DE VÄNSTERHÄNTAS FÖRENING

KLUBBPRIS

39:-

Nr 109272

OBS!

Håkan Nesser Uppl: Reine Brynolfsson

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

Speltid: ca 15 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Nr 103358 Nr 103366

NY underbar roman av författaren till En man som heter Ove och Min mormor hälsar och säger förlåt! En härlig samling att njuta av! Här finns låtar som är omöjliga att inte nynna med i: De dagar vi drömt om, En dag på stranden, Ljuvliga minnen, Sommaren är kort, En man som älskar, I sommarnattens ljus, Lata dagar glider förbi, Blå blå känslor, för att nämna några.

I fyrtio år har Britt-Marie varit passopp åt sin man Kent och hans barn. Några egna fick hon inte. När Kent dessutom är otrogen får hon nog. Arbetsförmedlingen erbjuder henne jobb och så hamnar Britt-Marie i den lilla orten Borg.

De har det bra Ingrid och Jan. Ingen himlastormande kärlek längre, men vad kan man förvänta sig av ett tjugofemårigt äktenskap? Men saker och ting ska snart ändras radikalt. En briljant och träffsäker satir.

INTE ETT MOLN

BRITT-MARIE VAR HÄR

Fredrik Backman Uppl: Marie Richardson

Nina Lykke Uppl: Alexandra Rapaport

CD 199:-

Nr 110874

12

Speltid: ca 11 tim CD 159:MP3-CD 129:-

Nr 103424 Nr 103432

NEJ OCH ÅTER NEJ

Speltid: ca 8 tim. Översättare: Lotta Eklund MP3-CD 199:-

Nr 113977


Augustprisade Lena Andersson tillbaka med NY briljant roman!

”Lena Anderssons romaner kommer att bli klassiker.”

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

N I L S S C H WA R T Z , EXPRESSEN

”Apropå intelligent. Nog tusan måste det vara Lena Anderssons mellannamn?”

Foto: Stefan Tell

JUST NU

JENNY LINDH, M M AGASIN

Skarpsynt, precist och helt briljant dissekerar Andersson Sverige med sylvass skalpell!

Lena Anderssons berättelser är magiska. I Augustprisade Egenmäktigt förfarande kunde vi både känna igen oss och förstå kärlekens mekanismer genom Ester Nilssons förälskelse i kulturmannen Hugo Rask. I Sveas son sätter Lena Andersson tänderna i det svenska folkhemmet. Detta är en bok om en människa som gjorde folkhemmet möjligt, som förkroppsligade det, trodde på det, tog ansvar för och försvarade det för att det lyfte människan ur hennes mörker. Möbelsnickaren Ragnar Johansson, född 1932, är en händernas och tankens man. Ragnar dyrkar staten som idé därför att den saknar människans godtycke. Den kan bestämma sig för att göra det rättfärdiga, sanna och goda och sedan hålla sig till det. Människan däremot faller hela tiden. Hon tyngs av lidelser, drifter och svagheter. Ragnars mor Svea, född Svensson, kommer från en annan epok, det fattiga bondesamhälle som moderniteten gör allt för att lämna bakom sig. Hon bakar, lagar, syltar och

saftar. För Ragnar är hon en kvarleva från en värld som aldrig får komma åter. Men i det nya tidevarv som väntar blir han smärtsamt främmande. Intressant och tänkvärt om den svenska folksjälen som inte är så statisk som vi kanske tror.

SVEAS SON

Lena Andersson Uppl: Eric Ericson

Speltid: ca 6 tim 7 min MP3-CD

169:-

Ord pris 199:-

Nr 114033

Eric Ericson läser!

13


M E D VE RKLIGH ETSBAKGRUND

"Mest av allt önskar jag att jag är den sista flickan i världen med en berättelse som min."

Unik inblick i Stieg Larssons liv och hemliga projekt!

Lär dig mental styrketräning!

Ibland sveper livet iväg med oss åt helt fel håll. Då kan lösningen vara en omstart för att återta kommandot och få mer energi. En oumbärlig guide till en lyckad omstart, oavsett om den ska ske på ett läkarbesök, semestern – eller nästa måndag.

Som 21-åring kidnappas Nadia Murad från sin by i Irak och säljs som sexslav till Islamiska statens soldater. Hennes mamma och bröder mördas brutalt. Hon utsätts för misshandel och våldtäkt innan hon till slut lyckas fly till Tyskland.

Under nästan två decennier gjorde journalisten och Millennium-författaren Stieg Larsson omfattande research av Palmemordet. Journalistkollegan Jan Stocklassa har skrivit en pulshöjande true crime-skildring och följt upp flera av Stieg Larssons spår …

OMSTART

DEN SISTA FLICKAN

STIEG LARSSONS ARKIV

Speltid: ca 6 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 11 tim Översättare: Manne Svensson MP3-CD 199:-

Speltid: ca 13 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Olof Röhlander Uppl: Olof Röhlander

Nadia Murad, Jenna Krajeski Uppl: Mirja Turestedt

Nr 103663

Nr 103341

Jan Stocklassa Uppl: Martin Wallström Nr 109017

Nr 109025

Mikael Persbrandts uppriktiga memoarer upplästa av honom själv! År 2018 har ätten Bernadotte suttit på tronen i 200 år! Här läser Herman Lindqvist själv på sedvanligt personligt, kunnigt och mycket underhållande sätt om ätten Bernadottes färgstarka män och kvinnor, om framgångar och fiaskon, om fest och vardag.

Här speglas Dag Hammarskjölds klassiska Vägmärken, de omfångsrika betraktelser från 1925 till 1961, genom bruset av havsvågor, klassisk musik och ljudet av en penna som arbetar flitigt mot pappret.

BERNADOTTE

Dag Hammarskjöld Uppl: Gerhard Hoberstorfer

Herman Lindqvist Uppl: Herman Lindqvist

VÄGMÄRKEN

Speltid: ca 4 tim MP3-CD 199:-

Speltid: ca 16 tim CD 235:-

Nr 108910

Nr 103531

Mikael Persbrandt berättar om de kaotiska åren när drömroller vid Dramaten och filmsuccéer varvades med missbruk och otrohetsaffärer. Personligt och ocensurerat om en turbulent livsresa från bråkig stjärnskådespelare till lugn familjefar.

MIKAEL PERSBRANDT

Carl-Johan Vallgren Uppl: Mikael Persbrandt Speltid: ca 14 tim MP3-CD 199:-

Nr 103333

Är du röd, grön, blå eller gul?

Uppföljaren till Gustavs grabb!

Här berättar Leif GW Persson öppenhjärtigt och intressant om uppväxten, vuxenlivet, karriären, framgångarna, misslyckandena, äktenskapen och barnen.

PROFESSOR WILLE VINGMUTTER, MÄSTERDETEKTIV Leif GW Persson Uppl: Magnus Roosmann

Speltid: ca 18 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Nr 103507 Nr 103515

14

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare. Här berättar han öppet och personligt om sitt liv och svåra beslut.

Lär dig förstå olikheter mellan människor och orsaker till konflikter. Efter att ha lyssnat till den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga och mängden av idioter kommer att minska radikalt.

HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN

Thomas Erikson Uppl: Mattias Linderoth

Fanny Härgestam, Hans Rosling Uppl: Andreas T Olsson Speltid: ca 10 tim CD 285:MP3-CD 249:-

Nr 107219

Nr 103309

OMGIVEN AV IDIOTER Speltid: ca NaN tim MP3-CD 199:-

Nr 108928


Från First Lady till blivande presidentkandidat 2020? En viktig lärdom som Michelle Obama har tagit fasta på i livet är att lita på sin inre röst. Missa inte hennes personliga berättelse om resan från föräldrarnas tvårummare i Chicago till världens mest kända adress!

Personlig och omtalad självbiografi!

Hon var USA:s första dam från 2009 till 2017.

Michelle Obama sägs vara lika skärpt som hon är charmig, och under sin tid som den första afroamerikanska presidentfrun var hon med och skapade ett öppet och inkluderande presidentskap. Det var en tid som andades framtidstro, och hon var redan på den tiden en passionerad förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över. Många skulle gärna se att hon blir den som sparkar ut Trump ur Vita huset i presidentvalet 2020! Det här är en ärlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhällets snäva ramar, och vars historia inspirerar oss som lyssnar att göra detsamma.

JUST NU

MIN HISTORIA

Michelle Obama Uppl: Anna-Maria Käll Speltid: 19 tim 27 min CD

199:-

Ord pris 235:-

Anna-Maria Käll läser!

Nr 111120

”spännande som en thriller” DA L A-DE MOK R AT E N

JUST NU

Sommaren 2018 toppade alla värmerekord, och förödelsen efter torkan och skogsbränderna blev enorm. Vi blickar tillbaka till sommaren 2014 när tusentals tvingades fly från den största branden i Sverige på hundratals år …

ÖREN REDAKTNDERAR! ME REKOM

BRANDVAKTEN

Sven Olov Karlsson Uppl: Sven Olov Karlsson Speltid: 7 tim 53 min CD MP3-CD

209:-

199:-

Nr 114132

Nr 114181

Ord pris 259:-

Ord pris 235:-

Författaruppläsning!

Minns du skogsbranden i Västmanland 2014? Allt började med några gnistor från en skogsmaskin och på bara några dagar växte elden tills den ödelade en yta tre gånger större än Stockholm. En miljard kronor gick upp i rök och tusentals tvingades fly. En av dem som flydde var journalisten och författaren Sven Olov Karlsson. Efteråt ville han ta reda på om mer än bara hetta och vind orsakat katastrofen (svaret är ja) och hur djur- och naturliv drabbats till följd av den. Boken är också ett starkt porträtt av de kvinnor och män som arbetar med skogen och kämpade dag och natt för att överleva. 15


HUMOR & FEELGOOD

Charmig roman av Sveriges nya feelgood-drottning!

Rödhåriga, livsglada Kerttu tar Brösarp med storm – och gör ett oväntat fynd i sitt uthus ...

60-åriga Kerttu är en färgstark kvinna som lämnat tivoli-livet bakom sig. Nu har hon hamnat i lugna Brösarp på Österlen. Men för att få fart på tillvaron och invånarna drar hon igång bland annat en tangokurs. Det blir minst sagt livat …

Allan Karlsson har tråkigt på Bali. Vännen Julius hyr en luftballong men färden slutar med en kraschlandning i Indiska Oceanen. Så siktas ett nordkoreanskt lastfartyg i fjärran och en resa genom all världens galenskap tar sin början …

Marika försöker febrilt få in lite jul i sin stuga. Den nyinköpta adventsljusstaken sprider ett stämningsfullt ljus men pepparkakorna bränns i ugnen. Detta är en varm berättelse om att aldrig ge upp, hur kämpig tillvaron än är.

TANGO I TABERNAKLET

HUNDRAETTÅRINGEN SOM TÄNKTE ATT HAN TÄNKTE FÖR MYCKET

VAXADE JUVELER OCH BRÄNDA HJÄRTAN

Karin Brunk Holmqvist Uppl: Helge Skoog

Speltid: ca 13 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Nr 103465 Nr 103473

Jonas Jonasson Uppl: Magnus Roosman

Speltid: ca 13 tim CD 235:MP3-CD 199:-

Ewa Klingberg Uppl: Anja Lundqvist Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Nr 105411

Nr 103689 Nr 103697

Elegant mugg i engelsk design från Victoria & Albert Museum

”Det är mycket nu!” 30-årsjubileum för Lorry!

Drick te ur en kunglig mugg!

KLUBBPRIS

109:-

Tänk dig en härlig frukost med en kopp te eller kaffe serverad i den här vackra muggen. Den är tillverkad i fint benporslin och designad i samarbete med Victoria & Albert Museum. Undvik att diska den i maskin eller att använda den i mikron, så bevaras de ursprungliga färgerna.

En perfekt presenten till dig själv eller till din te- eller kaffedrickande vän!

MUGG – SWEET BRIAR

TV-serien Lorry hade premiär på SVT 1989. Humorn var intelligent, vass och fräck. Serien blev en succé och fyra säsonger gjordes – den här boxen innehåller dem alla, samt en jul- och en påskspecial. Hela 13 timmar härlig underhållning med Reuter, Skoog, Endre, Dalle, Ulveson och alla de andra!

LORRY – THE STORY OF DVD 279:-

Nr 106948

KLUBBPRIS

109:-

Nr 109264

OBS!

ÄR LAGRET SAT N Ä R G E B

S Å H Ä R B E S TÄ L L E R D U I LY S S N A R K L U B B E N • Du beställer snabbast och enklast via vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller via vår automatiska beställningsservice dygnet runt. Kundservice med telefonnummer 08-696 87 50 har telefontid vardagar 08.00 –18.00. • Beställer du via svarskortet i medlemstidningen fyller du i artikelnummer och namn på de varorna du vill ha och postar beställningskortet så det är oss tillhanda före sista svarsdag. Obs! Inga meddelanden kan lämnas på beställningskortet, det avläses maskinellt. • Om du inte gör någon beställning eller avbeställning kommer Lyssnarklubbens utvalda bok automatiskt till dig efter sista svarsdag. • Du betalar bara ett pack och porto, f. n. 37 kr. • Ångerrätt: Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Speed Logistics i Stockholm AB, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Vid retur av CD/DVD gäller obruten förpackning. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med f.n. 149 kr.

16

Lyssnarklubben, en del av Bonnierförlagen AB med orgnr: 556023–8445 är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss, såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi behandlar alla dina personuppgifter elektroniskt. Ändamålet är att kunna erbjuda dig en fullgod, personlig tjänst som bygger på urval av böcker och noga utvalda personliga tips. Vi använder också och analyserar data från dina tidigare köp, dina besök på vår hemsida samt data från våra samarbetspartners. Vi använder aldrig din data för automatiserade beslut som kan vara negativa för dig. Läs mer på www.lyssnarklubben.se/kundservice/fragor-och-svar Ansvarig utgivare: Annette Tannerfeldt. Redaktionsansvarig: Kerstin Engdahl Redaktör: Gun Åkerblom Hemsida: Lisbeth Ericsson Formgivning: Designstorm Tryck: Quad/Graphics.


rlsson, 78, a K r e Est y m sterier r e s ö l igen!

Fler böcker av författaren hittar du på lyssnarklubben.se

Vi var många som charmades av 78-åriga Ester i Christina Olsénis och Micke Hansens humoristiska roman Ester Karlsson med K. Nu är Ester inblandad i ett nytt mordäventyr – denna gång på Hjularöds slott, dit hon är bjuden på ett hejdundrande 80-årskalas!

JUST NU

Fristående fortsättning på succén Ester Karlsson med K

En pusseldeckare fylld av humor och starka karaktärer!

Hjularöds eleganta salong har temporärt omvandlats till förhörsrum. Kriminalkommissarie Kurt Bertilsson har placerat sig mitt emot Ester vid ett vackert rokokobord. ”Ester Karlsson, då möts våra vägar igen”, suckar Bertilsson och tar en klunk kaffe. ”Ja, de gör visst det”, svarar Ester. ”Jag är inte en man som tror på tillfälligheter”, säger Bertilsson. ”Vi utreder ett mord och ett försvinnande.” Ester nickar. ”Så försvinnandet utreds som mord?” Ester vet en hel del, och vad hon ännu inte vet tänker hon ta reda på. Äntligen får hon något vettigt att fördriva tiden med! Entusiastiskt drar hon igång en egen mordutredning.

Tur att hon tackade ja till 80-årskalaset på Hjularöd! Hon checkade in på slottet några dagar tidigare tillsammans med systern Barbro och hennes hypokondriske make Åke i släptåg. Nu ligger hon steget före polisen och det där ”försvinnandet” råkar Ester veta en hel del om. Det visar sig att Åke som var motsträvig att åka dit har ett lik i garderoben. Och han är långt ifrån ensam …

ETT LIK I GARDEROBEN

Christina Olséni & Micke Hansen Uppl: Helge Skoog Speltid: 7 tim 32 min CD MP3-CD

199:-

169:-

Nr 100453

Nr 100461

Ord pris 249:-

Ord pris 199:-

Helge Skoog läser!

17


REDAKTÖRENS VAL

Bakom överklassens polerade fasader döljer sig mörka hemligheter …

brotten som Marianne Jidhoff och hennes kollegor utreder blir mer och mer intressanta.” L O T TA O L S S O N , D N

Äntligen är Marianne Jidhoff tillbaka! I sin populära Elegant Crime-serie bjuder Denise Rudberg på både krypande spänning och elegant underhållning. Allt börjar en försommarkväll ute på Kungliga Djurgården … En kväll i maj 1988 försvinner den sjuttonåriga Isabelle Renaudot efter en bröllopsfest på Djurgården i Stockholm. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om flickans mystiska försvinnande. Förundersökningsledaren Marianne Jidhoff – en medelålders och synnerligen levnadsglad änka bosatt på Östermalm – får i uppgift att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp. De anar att famil18

jen Renaudots stora förmögenhet kan ha haft något med försvinnandet att göra – men hur? Den dittills förtegna familjen öppnar så småningom dörren på glänt till en rad gömda hemligheter som kan spela en avgörande roll för fallets lösning. Men vad är egentligen sanning och vad är rena spekulationer? Samtidigt anmäler en ung man sina misstankar om att han blir förföljd. Anmälan hamnar på polisassistent Augustin Madrids bord, och snart börjar han


Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se MJUKA HÖRLURAR MEDLEMSPRIS

239:-

Ord pris 279:-

Nr 103754

HÖRLURAR

Åttonde boken om populära Marianne Jidoff!

Kastar dokumentären nytt ljus över flickans försvinnande?

Längd på sladd: 150 cm. MEDLEMSPRIS

169:-

Ord pris 299:-

Nr 103747

HÖRSNÄCKOR

Längd på sladd: 118 cm. Av- och på-knapp samt volymknapp på sladden. MEDLEMSPRIS

139:-

Ord pris 199:-

Nr 105536

MINIHÖGTALARE

Storlek: 5 x 4,5 cm. MEDLEMSPRIS

129:-

Ord pris 249:-

Nr 103721

JUST NU

CD/MP3SPELARE

Enkla hörlurar medföljer. MEDLEMSPRIS

329:-

Ord pris 450:-

Nr 103705

undra om inte hoten mot den unge mannen har en koppling till vad som hände den där försommarkvällen 1988 ...

ÅTTA STEG BAKOM

CD-VÄSKA

Denise Rudberg Uppl: Anna Maria Käll

Storlek: 18 x 18 cm.

Speltid: 8 tim 15 min CD

MEDLEMSPRIS

169:-

199:-

Ord pris 235:-

Nr 106401

Anna Maria Käll läser!

Ord pris 279:-

Nr 103713

19


S VA R S KO R T MÅNADENS LJUDBOK

MÅNAD

ENS

LJ U DBOK

OFÖRSIKTIG KÄRLEK CD 199:- 113241 MP3-CD 169:- 100776 Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

JUST NU-PRIS När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan.

BRANDVAKTEN CD 209:- 114132

109:- 109264

MP3-CD 199:- 114181

ETT LIK I GARDEROBEN

RUT OCH VAJLETT

CD 199:- 100453 MP3-CD 169:- 100461

CD 199:- 109736 MP3-CD 169:- 109744

MUGG – SWEET BRIAR

ÅTTA STEG BAKOM

MÖRKERMÄNNEN

CD 199:- 106401

MP3-CD 169:- 113845

PREMIER Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

SKUGGAN AV TVIVEL CD 69:- 113324

BRÄNN ALLA MINA BREV HIMMELSKRIKET

MP3-CD 169:- 109520

MP3-CD 169:- 105593

SVEAS SON MP3-CD 169:- 114033

MIN HISTORIA

SJÄLENS DUNKLA RUM MP3-CD 49:- 123034

KLUBBPRIS De produkter som erbjuds till klubbpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

PORTMONNÄ

CD 199:- 111120

39:- 109272

SVARA SENAST

23/1

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

FLER B E S TÄ L L N I N G A R

GARDEROBSORGANISATÖR 79:- 109041

BAMBUFAT 69:- 109058

Ta del av fina erbjudanden, roliga tävlingar med mera – anmäl dig till vårt nyhetsbrev på www.lyssnarklubben.se Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

PREMIE

PREMIE PREMIEPRIS

PREMIEPRIS

79:-

69:-

Smartaste förvaringen!

Dekorativt fat i bambu!

Har du fler än en väska? Har du koll på dem? Med den här rymliga och smidiga garderobsorganisatören skapar du enkelt ordning och reda bland dina väskor, skor och andra accessoarer. En hängare av metall gör den lättplacerad i såväl hall som garderob, och materialet i lätt mesch-material gör sig bra i sobert svart. Försedd med åtta fack. Mått: 103 cm lång, 28 cm bred och 24 cm djup.

Sköna, skira blomster pryder detta vackra fat tillverkat i lättaste bambu och melamin. Det lätt välvda fatet mäter 30,6 cm i diameter. Det passar utmärkt som fruktfat, som skål för snacks och drinktilltugg eller som en elegant inredningsdetalj där du kan samla småsakerna du älskar: fina snäckor eller stenar eller varför inte torkade blomblad? Kan diskas i maskin.

GARDEROBSORGANISATÖR

BAMBUFAT

Ord pris 289:-

Ord pris 129:-

Premiepris 79:Nr 109041

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

Premiepris 69:Nr 109058

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

20


SVARA SENAST

B

23/1

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm EN MÅNAD

U D BO K S LJ

OFÖRSIKTIG KÄRLEK Peter Robinson CD

MP3-CD

Ord pris 235:-

Ord pris 199:-

199:-

Nr 113241

169:-

Nr 100776

Beställ på lyssnarklubben.se för snabbare leverans! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50

Nästa nummer kommer i din brevlåda under vecka 3, 2019 Vi byter våra datasystem för att kunna erbjuda dig som medlem en mer personlig bokklubb. Tyvärr gör det att nästa nummer kommer något senare än vanligt. Därför avslöjar vi redan nu att månadens utvalda ljudbok är ny härlig spänning av Nora Roberts.

Du kan alltid kontakta vår Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

SPECIALERBJUDANDE PÅ LY S S N A R K L U B B E N . S E

Populär Rörstrandsklassiker! Beställ smidigt på vår hemsida! Serveringsskålen i den populära serien Mon Amie är perfekt att servera till exempel sallader, potatis eller jordgubbar ur och är ett vackert blickfång till vilket dukat bord som helst.

MON AMIE SERVERINGSSKÅL Material: Fältspatporslin. Mått: Rymmer 2,4 liter. Kan diskas i maskin, tål ugn upp till 250 grader, frys och mikro. WEBBPRIS

549:-

Ord pris 699:-

21

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN


LYK0119

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

1901016

Passion, svek och hat! Nu skriver Alex Schulman om morföräldrarna Karin och Sven Stolpe! ”Alex Schulman låter känslorna flöda in i läsaren.” DN

Kan en händelse skapa svallvågor som märks av i flera generationer?

Vad hände den ödesdigra sommaren 1932? I sina memoarer har Sven Stolpe beskrivit det som att livet slocknade då, men vad som skedde har varit höljt i dunkel. Fram tills nu. Författaren och litteraturkritikern Sven Stolpe drevs av vrede och konflikter blossade ständigt upp åt höger och vänster i hans närvaro. Alex minns hur den levnadsglada och varma Karin fick något skräckslaget i blicken när Sven blev arg. Och hur han i sin tur behandlade henne som luft. Det var som om han hatade henne. Varför? När Alex Schulman kommer över en samling brev avslöjas ett passionerat triangeldrama. I sina händer har han en brevväxling mellan Karin Stolpe och författaren Olof Lagercrantz från 1932 som berättar om en glödande stark kärlekshistoria. Deras passion

#2

JUST NU

NY drabbande roman av Årets Bokvinnaren 2017!

växer sig allt starkare och går snart inte längre att dölja. Det blir upptakten till en sju decennier lång fiendskap, och skapar ett mörker i familjen som Alex Schulman kan se spår av än idag …

BRÄNN ALLA MINA BREV Alex Schulman Uppl: Alex Schulman Speltid: ca 5 tim MP3-CD

169:-

Ord pris 199:-

Författaruppläsning!

Nr 109520

I NÄSTA NUMMER: Nora Roberts NYA spänningssuccé Överlevaren, Ulf Lundell avslöjar ALLT i sin privata dagbok Vardagar, NY spänningsroman från favoriten Carin Gerhardsen och sista delen i Lena Ackebos trilogi om systrarna Mona och Barbro är här! Dessutom har vi STOR lagerrensning och CD-rea!

Lyssnarklubben #1 2019  
Lyssnarklubben #1 2019