Page 1

LYK1217

#12/2017

Beställ en bok och få gullig valpkalender

PÅ KÖPET!


KOMPLICERAT FALL FÖR KOMMISSARIE BANKS OCH ANNIE CABBOT!

Ett bröllop som slutar i blodig massaker ...

När brudparet och bröllopsgästerna kliver ut på kyrkbacken öppnar en krypskytt eld. Panik utbryter och en efter en segnar blodiga och lemlästade människor ner på marken. Synen som möter kommissarie Alan Banks utanför kyrkan i Fortford i Yorkshire är vedervärdig. Och den utredning han och hans team nu drar igång ska bli den svåraste och mest upprörande i Banks karriär. Vem ligger bakom detta avskyvärda dåd? Sanningen, ska det visa sig, återfinns i det förflutna … Det är som den värsta mardröm. När bröllopsföljet kliver ut ur kyrkan blir de beskjutna. Pangpangpang och bruden segnar ner. På hennes vita chiffongklänning sprider sig en röd blodfläck. Ett skott till och brudgummen är nästa som faller. Därefter en av tärnorna. Kulorna smattrar. Folk flyr i panik. Skrik, gråt, blod, ångest – det är som på ett slagfält! Kommissarie Alan Banks sitter på ett tåg inte långt därifrån med telefonen avstängd. Han har just beställt en kopp kaffe och en kaka och medan han lyssnar på First boy I Loved med Judy Collins tänker han med sorg i hjärtat på den kvinna vars begravning han just varit på. Emily var hans ungdomskärlek och de hade upplevt så mycket fint tillsammans. När tåget närmar sig York sätter Alan på telefonen. Den fullkomligt exploderar av missade samtal. Vad tusan har hänt? tänker Alan medan han lyssnar på det första medde2

landet från Annie Cabbot. Snart befinner han sig vid Fortfords kyrka och försöker bringa ordning i det fullkomliga kaos som råder där. Överallt ligger skadade och döda människor. Ambulanserna kör i skytteltrafik, men för många är det försent. Banks ser en kvinna i vacker päls lutad mot en gravsten. Hon kvider och håller sig för magen som är täckt av blod. Polisen förstår snart var krypskytten befann sig. På en kulle mitt emot kyrkogården återfinns hylsor i gräset. De matchar skotten. Vem är galningen som utfört detta vansinnesdåd? När utredningen drar igång kallas en profilerare, en specialist på massmördare, in. Hon heter Jenny Fuller och är inte obekant för Alan Banks. De hade en gång ett passionerat förhållande och Alan var faktiskt nära att lämna sin fru för Jennys skull. Efter flera år i Aus-


”En författare med fantastisk empatisk förmåga, utmärkt gehör för dialoger och skarpt öga för avslöjande detaljer.” M I C H A E L C O N N E L LY O M PETER ROBINSON

Av den flerfaldigt prisbelönade författaren till En ovanligt torr sommar, Kall som graven, I mörkrets skugga, I ondskans spår, När musiken tystnar och många fler!

Svaren verkar finnas i det förflutna …

Två kvinnor från Alan Banks förflutna – en död och en högst levande … Kommissarie Banks och Annie Cabbott letar efter en hänsynslös mördare!

tralien är hon nu tillbaka. När de skakar hand vibrerar luften mellan de två … Jenny är skicklig och tillsammans med Alan Banks, Annie Cabbot och nyanställda Gerry Masterson dras jakten på mördaren igång. De har svårt att hitta en röd tråd, sidospåren är många och komplicerade men snart står det klart att den verklige mördaren döljer sig i det förflutnas hemligheter.

Ord pris 239:-

Ord pris 129:-

199:-

169:-

Nr 33951

Nr 33969

Ord pris 199:-

MP3-CD

CD

Ord pris 199:-

Ord pris 239:-

Nr 34231

99:-

BOKSPAKET

SÄKRA JULEN MED MÅNADENS BÄSTA DECKARPAKET 125:-/BOK

Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme

LJUDFIL

LJ U D

SKUGGAN AV TVIVEL + ISKALLA ÖGONBLICK

SKUGGAN AV TVIVEL Speltid: 15 tim 11 min Översättare: Jan Malmsjö CD MP3-CD

M ÅNADE N S

Tomas Bolme läser!

DU SPARAR 148:-

149:-/BOK Nr 34223

DU SPARAR 180:-

Månadens ljudbokspaket med Skuggan av tvivel och Iskalla ögonblick kommer automatiskt hem till dig den här månaden, om du inte avbeställer det eller beställer andra böcker.

3


DET HÄR VISSTE DU INTE OM NORA, THOMAS OCH DE ANDRA I SANDHAMN!

Tio ruggiga minideckare i av populära Viveca Sten!

Sandhamn är en liten ö långt ute i Stockholms ytterskärgård. Här händer de mest hemska saker. I alla fall om man får tro deckarförfattaren Viveca Sten. Hennes spänningsserie, Morden i Sandhamn, om polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde har blivit en jättesuccé. Kanske har du undrat hur det gick till när Nora och Thomas lärde känna varandra? Hur kom det sig att Nora fick ärva den legendariska Brandska villan? Vilka hemligheter döljer sig i havsbandet för en oskyldig seglare och är det verkligen säkert att fira midsommar på Sandhamn? Det, och mycket mer, får vi reda på i denna bok som innehåller tio spännande minideckare. Monica Linde sitter vid honnörsbordet på Seglarrestaurangen på Sandhamn och tittar ut genom det spröjsade fönstret. Utsikten är bedövande vacker – Östersjön glittrar i kvällssolen och man kan se nästan ända bort till Almagrundet. KSSS firar avslutningen på den stora seglartävlingen Gotland runt och hon och hennes man Harald är två av hedersgästerna. Men Monica känner sig ilsken och irriterad. Ramlösan hon beställde för säkert femton minuter sedan av den tunnhårige servitören lyser med sin frånvaro och så har hon i en konversation med en av sina bordsherrar blivit påmind om hur självisk hennes svärdotter Nora är. Att flickan inte begriper att hon inte kan kräva att Henrik ska ställa upp och sköta hushållssysslor och barnpassning på det där löjliga jämlika sättet som verkar så vanligt nu för tiden. Att vara läkare är ett krävande jobb. Och på den lilla fritid Henrik har behöver han slappna av, segla och umgås med vänner. 4

Sådant gynnar ju karriären. Själv har Monica alltid lojalt stöttat sin man i hela hans yrkesliv. Nej, Nora var verkligen inte den svärdotter som Monica drömt om. Resten av kvällen blir dessvärre inte roligare. Under dansen blir Monica burdust trampad på hälen av den överförfriskade Bertil Vinterhed, en sextioårig, skrytig, lönnfet man som sedan flera år tillbaka sitter i Havsseglingskommittén. Hennes sidensko från Paris blir alldeles förstörd, men den drummeln Bertil märker det inte ens, utan Monica får springa efter honom och kräva en ursäkt. Varpå Bertil flinar och med hög röst hojtar: Harald, kan du för en gångs skull kontrollera din jävla käring så man kan få dansa ifred! Monica blir blodröd i ansiktet. Hon grabbar tag i sin handväska och rusar förödmjukad därifrån. Som vanligt får hon inget stöd från sin mesiga och undanglidande man – senare på hotellrummet innan de ska gå och lägga sig tycker Harald att hon ska glömma det


PREMIE

Gömt men aldrig glömt!

skärgårdsmiljö

Alan Banks och Annie Cabbot får båda tampas med två skilda våldtäktsfall och mord som begåtts i Yorkshire. Banks blir dessutom farligt engagerad i sitt fall.

Nya sidor av Viveca Stens välkända karaktärer från Morden i Sandhamn!

Ingen går säker ute i skärgården!

PREMIEPRIS

CD

69:49:-

MP3-CD

NÄR MUSIKEN TYSTNAR Peter Robinson Uppl: Tomas Bolme Speltid: ca 20 tim CD

Premiepris 69:Ord pris 239:-

Nr 29595 MP3-CD

Premiepris 49:Ord pris 199:-

Nr 29603

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

hela. Men Monica är av annan åsikt. Bertil Vinterhed har uppfört sig oförlåtligt och behöver lära sig en läxa. Hon är inte beredd att tåla vad som helst. När Harald somnat sveper hon morgonrocken om sig och lämnar rummet … Så börjar en av minideckarna i denna bok där vi får träffa huvudpersonerna och deras familjer från Viveca Stens böcker innan serien Morden i Sandhamn startade.

Ord pris 239:-

Ord pris 129:-

169:-

Nr 33985

Nr 34009

Ord pris 199:-

MP3-CD

CD

Ord pris 199:-

Ord pris 239:-

Nr 34231 LJUDFIL

99:-

BOKSPAKET

SÄKRA JULEN MED MÅNADENS BÄSTA DECKARPAKET 125:-/BOK

Viveca Sten Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: 8 tim 55 min CD MP3-CD

LJ U D

SKUGGAN AV TVIVEL + ISKALLA ÖGONBLICK

ISKALLA ÖGONBLICK Tio skärgårdsberättelser

199:-

M ÅNADE N S

Katarina Ewerlöf läser!

DU SPARAR 148:-

149:-/BOK Nr 34223

DU SPARAR 180:-

Månadens ljudbokspaket med Skuggan av tvivel och Iskalla ögonblick kommer automatiskt hem till dig den här månaden, om du inte avbeställer det eller beställer andra böcker.

5


INNEHÅLL MÅNADENS LJUDBOKSPAKET

2

M ÅNADENS

LJ U D

BOKS PAKET

SKUGGAN AV TVIVEL ISKALLA ÖGONBLICK

SPECIALPRISER

7 7 7 11 13 15 17 18 19 22

ÅTERSTODEN AV DAGEN Kazuo Ishiguro

NEVER LET ME GO Kazuo Ishiguro

BEGRAVD JÄTTE Kazuo Ishiguro

SKRIK TYST SÅ INTE GRANNARNA HÖR

Vila, äta, lyssna!

Karin Alfredsson

Hoppas du får en underbar och vilsam helg!

DEN TATUERADE CIRKELN

En riktigt God Jul önskar vi på Lyssnarklubben

Susan Casserfelt

Maria Törner-Mason, redaktionsansvarig

VERA Anne Swärd

CHARLOTTE KALLA Styrka, teknik & pannben Charlotte Kalla

VÅR JULKLAPP TILL DIG! 10% rabatt – beställ på lyssnarklubben.se

BÖDELSKYSSEN Mons Kallentoft

JULDAGAR Jeanette Winterson

ARTHUR & HANS VÄNNER

HAR VI DIN E-POST ADRESS? Annars missar du många fina erbjudanden varje månad! Vad sägs om 10%, köp 3 för 2 och många bra boktips. Logga in på hemsidan och lämna din epost redan idag!

Mikael Lindnord

8

ALVAR AALTO-VAS

9

ADVENTSLJUSSTAKE SAGAFORM

MUGGUNDERLÄGG

OBS!

NÄR MUSIKEN TYSTNAR

F O R M AT G U I D E

PREMIER

5 9

Peter Robinson

JULENS VACKRASTE SÅNGER

21

JULVAXDUK

21

KERAMIKKRUKA

6

PÅ KÖPET!

Läs mer på sid 19

Jag tror inte jag är ensam om att tycka att den stora julfriden infinner sig först efter att julafton, juldagen och annandagen har passerat. Det är liksom över då. Man har firat och umgåtts klart. Och även om det förstås har varit jätteroligt och trevligt så får man nu äntligen göra det man vill. Som att sova sent, ha pyjamasen på sig till klockan tre, gå promenader, se gamla långfilmer på teve, äta rester och lyssna på ljudböcker. Det är vad jag kommer att göra och jag längtar tills dess. Min ljudbokshög växer, men överst ligger Viveca Stens Iskalla ögonblick, Nobelpristagaren Kazuo Ishiguros Never let me go, Anne Swärds Vera och Jeanette Wintersons Juldagar.

FYNDPRISER

10

Beställ en bok och få gullig valpkalender

FÖR LEVERANS INNAN JUL: Sista dag för beställning på webben: 18 december Sista dag för beställning med svarskort: 12 december

CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

MP3-CD: Hela ljudboken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3spelare eller mobiltelefon. Många vanliga CDspelare kan också spela MP3-CD.

LJUDFIL: Ljudböcker som du kan ladda ner direkt till din dator, MP3spelare eller mobiltelefon från vår hemsida.

Postadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund Bankgiro: 843-3344 Ansvarig utgivare: Marie Olsson Redaktionsansvarig: Maria Törner-Mason Redaktör: Gun Åkerblom Formgivning: Designstorm Tryck: Quad Graphics Telefon: 08-696 87 50, dygnet runt, personlig service vardagar 08:00–18:00. Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer Hemsida: www.lyssnarklubben.se E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445


Nobelpriset i litteratur 2017 till Kazuo Ishiguro Ur motiveringen: ”som i romaner med stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen”.

Foto: Jane Brown

Kazuo Ishiguro är född 1954 i Nagasaki i Japan och kom till England vid fem års ålder. Han har skrivit flertalet romaner, bland andra Återstoden av dagen som även vann Bookerpriset och Never let me go samt Begravd jätte. Kazuo Ishiguros verk har översatts till mer än tjugo språk. Återstoden av dagen blev en internationell bestseller (bara på engelska har den sålts i över en miljon exemplar) och en prisbelönt film med Anthony Hopkins och Emma Thompson. ”Om man blandar Jane Austen och Franz Kafka så har man Ishiguro i ett nötskal, kanske ska man lägga till lite Marcel Proust också”, beskrev Svenska Akademins ständiga sekreterare Sara Danius årets Nobelpristagare i litteratur till TT.

Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerlighet den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom den engelska landsbygden 1956. Och genom sina egna minnen. Återstoden av dagen är en sorglig och humoristisk betraktelse över den vanliga människans demokratiska ansvar och en skarpsinnig och ironisk berättelse om missriktad idealism.

Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på den engelska landsbygden. De fostrades till att tro att de var speciella och att deras hälsa var viktig, inte bara för dem själva utan även för samhället. Men varför var de egentligen där? När Kathy i 30-årsåldern tänker tillbaka på sin uppväxt börjar hon minnas saker. Hon minns hur folk som sökte sig utanför internatets grindar inte kom tillbaka och hur människor som kom utifrån verkade vara livrädda för dem. När minnesbilderna fogas samman går sanningen så sakteliga upp för Kathy.

Det är 500-tal. Romarna försvann för längesedan, och det land som en gång ska komma att bli England sveps sakta men säkert in i ett slags kollektiv minnesförlust som kallas ”dimman”. I landskapet rör sig människor på obestämd flykt; föräldrar söker sina barn, barn söker sina föräldrar. Men det är också en värld, som Ishiguro skildrar den, befolkad av monster och demoner. Och mitt i allt detta befinner sig Axl och Beatrice, ett åldrat par som ger sig ut på en lång och farofylld resa för att hitta sin son, sedan många år försvunnen.

ÅTERSTODEN AV DAGEN

NEVER LET ME GO

BEGRAVD JÄTTE

Speltid: ca 9 tim CD LJUDFIL

Speltid: 11 tim 17 min MP3-CD LJUDFIL

Speltid: 14 tim 10 min MP3-CD LJUDFIL

Kazuo Ishiguro Uppl: Reine Brynolfsson

199:-

Ord pris 239:-

Nr 34256

119:-

Ord pris 129:-

Kazuo Ishiguro Uppl: Anna Maria Käll

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34272

119:-

Ord pris 129:-

Kazuo Ishiguro Uppl: Magnus Roosmann

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34298

119:-

Ord pris 129:-

7


JULKLAPPSTIPS 19 låtar ed ning m Julstäm öback Peter J

Här sjunger Peter Jöback på sitt underbara vis populära jullåtar. På spellistan finns; Ave Maria, Jag kommer hem igen till jul, Gläns över sjö och strand, Stilla natt, Marias sång, Jul, jul strålande jul, Min bön, Gott nytt år, Jag tror på dig, O, helga natt, m fl.

Fr ån o till Rigolett att n a O helg

Jussi Björling framför verk av bl a Puccini, Verdi, Mascagni, Bizet och Gounod samt klassiska svenska sånger som till exempel Till havs, Sverige, Trollsjön, Ack Värmeland du sköna och Säv säv susa.

JAG KOMMER HEM IGEN TILL JUL

FRÅN OPERANS VÄRLD TILL SVENSKA SÅNGER

Nr 34181

Nr 34173

CD 99:-

Fler fina böcker och prylar hittar du på lyssnarklubben.se/ julklappstips

a röster Välkänd julen! in r sjunge

Inga mindre än Placido Domingo, Diana Ross och José Carreras sjunger här 15 av julens allra vackraste sånger. Lyssna och njut till; Jingle Bells, Carol of the drum, Navidad, Ave Maria, Adeste fideles, White christmas, It´s the most wonderful time of the year m fl.

CHRISTMAS IN VIENNA CD 229:-

CD 129:-

Nr 34165

En prydnad för varje bord!

FYNDPRIS

729:-

Redan 1937 designade Alvar Aalto den här vasen som har blivit en av hans allra mest kända verk. Inspirationen till den dynamiska, vågiga och nästan lite flytande formen fick han från Finlands många sjöar och den har blivit en riktig klassiker. Vasen är otroligt elegant att sätta t ex en bukett tulpaner eller bara några få enkla blommor i.

ALVAR AALTO-VAS FRÅN ITTALA Klarglas. Höjd 12 cm, bredd 15,3 cm. FYNDPRIS ÄR LAGRET SAT N Ä Ord pris 899:BEGR

729:-

Nr 33852

OBS!

t kattJättesö d foton r me kalende nde Eivor av välkä horn! Ra s e

m dig B o ke n o n d o m r a b n – frå rdom! till ålde

kista En skatt sordsr o k a för all lösare!

Här finns 60 000 synonymer, ämnesord och nyord! Samt typiska korsordsord och nya korsordsfakta. Du finner även litterära figurer, kungar och deras valspråk, melodifestivallåtar, fakta om länder med mera.

Skriv och berätta om ditt liv! Låt inte dina minnen falla i glömska. Alla perioder har sin plats, barndomen, ungdomsåren, vuxenlivet. Här finns gott om plats att skriva och klistra in foton.

Stor almanacka där bedårande katter piggar upp varje månad. Med plats för familjemedlemmarnas anteckningar om möten, födelsedagar, friluftsdagar och annat som är viktigt att hålla reda på.

KORSORDSLEXIKON

MITT LIV

KATTKALENDER 2018

Inb 496 sid 109:-

Inb 191 sid 169:-

Mått: 21 x 43 cm 99:-

Nr 33910

8

Nr 33928

Nr 33936


er Innehåll a g li r ä h 0 2 er! g n å juls

49:-

PREMIE

En härlig kavalkad av julmusik! Lyssna till: Jussi Björling, Leif Strands Damkör, Göteborgs Domkyrkas Gosskör, Worcester Cathedral Choir m fl. På låtlistan finns t ex: O helga natt, Stilla natt, När juldagsmorgon glimmar, Nu tändas tusen juleljus, Gläns över sjö och strand, Jul, jul, strålande jul, Det är en ros utsprungen, Ett barn är fött på denna dag.

till Lyssna a n fi 2 1 er julsång

PREMIEPRIS

JULENS VACKRASTE SÅNGER CD

Premiepris 49:Ord pris 159:-

Nr 34199

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

Sanna, Shirley och Sonja, de här tre tjejerna kan verkligen sjunga och nu är de här med en CD full av härliga julsånger. Lyssna till när de alla tre sjunger; Vår jul, Gläns över sjö och strand, Jul, jul strålande jul, Bereden väg för herran, Tänd ett ljus, Så mörk är natten i midvintertid m fl.

SANNA, SHIRLEY & SONJA – VÅR JUL CD 159:-

Nr 34215

glad mfloran Håll tar saker och n – ät grö sockret! skippa

t Lättlaga t ke c y m h oc gott!

ek bok Mysig p sta! in m e för d

Bjud på en välkomponerad middag, utan att tillbringa timmar i köket! Recepten är enkla att följa, snabba att laga och garanterat goda. Menyerna är uppdelade efter årstiderna, så nyttja säsongens råvaror och smaker.

Recepten är baserade på det alla experter är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret! Rätterna är gluten-, mjölkoch sockerfria. Recepten bygger på råd alla experter är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!

Fin pekbok som innehåller både djurläten att lyssna på och små utskurna hål i bilderna så barnen kan klappa djuren. Deras päls är gjorda i olika material som inbjuder till olika upplevelser och känsla. Boken är hela 20 x 20 cm.

LÄTTLAGADE FESTMENYER PÅ 1 TIMME

FOOD PHARMACY

Inb 139 sid ill 165:-

Inb 160 sid ill 189:-

VEM KOMMER HÄR? Söta djur – klappa & lyssna

Maud Onnermark Nr 33944

jullåtar!

Vikingarna; ett av Sveriges mest folkkära dansband bjuder på en riktigt kramgo jul! Mys till White Christmas, Bella notte, När juldagsmorgon glimmar, Bereden väg för herran, Vår vackra vita vintervärld, Blue Christmas, Hej mitt vinterland, När det lider mot jul, Nu tändas tusen juleljus, Sjömansjul på Hawaii m fl.

VIKINGARNAS KRAMGOA JUL Nr 34207

Board book 10 sid 115:-

Nr 34116

2 6 goa

CD 159:-

Mia Clase & Lina Nertby Aurell

Nr 34157

Trendig adventsljusstake från Sagaform

FYNDPRIS

99:-

En fin adventsljusstake är själva upptakten till julafton. Den här trevliga adventsljusstaken från Sagaform är formgiven av Lovisa Wattman. De svarta siluetterna av julens attribut kommer att lysa upp och bli en fröjd för ditt julbord.

ADVENTSLJUSSTAKE SAGAFORM Material: metall. Storlek: diameter 20 cm, höjd 10 cm FYNDPRIS ÄR LAGRET SAT Ord pris 200:BEGRÄN

99:-

Nr 33845

OBS!

9


S PÄ N N I N G

LYSSNARFAVORIT!

DAN BROWNS nya supersuccé!

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, dras in i ett gåtfullt äventyr där han ställs inför två av mänsklighetens eviga frågor, och den omskakande upptäckt som visar sig vara svaret på dem.

BEGYNNELSE

Dan Brown Uppl: Niklas Falk

Speltid: ca 20 tim Översättare: Lena Karlin & Peter Samuelsson CD 239:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 33423 Nr 33431

Våren har kommit till Mullvalds och pensionären Anki Karlsson planerar en långritt. Vid den första anhalten möter hon en journalist som ska skriva om Fruntimmershuset, ett vilohem för kvinnor som drevs av kyrkan på 70-talet Men alla i bygden är inte så förtjusta i den idén …

Nu är de vuxna, med fruar, karriärer och barn. Men grabbarna i Gänget träffas fortfarande och håller ihop. Så försvinner en av dem, och advokat Nouri blir indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft!

DIT SOLEN ALDRIG NÅR

GÄNGET

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Speltid: ca 9 tim MP3-CD 199:-

Marianne Cedervall Uppl: Anna Maria Käll

Katarina Wennstam Uppl: Alexandra Rapaport

Nr 33688

Nr 33621

LJUDFIL 129:-

FYNDPRIS

59:-

Snygga och praktiska underlägg! Underläggen från Sagaform är enkla och trevliga i sin design och passar perfekt till glöggkalaset och till de flesta juldukningar. De är gjorda i mjuk filt som muggar och koppar står stadigt på och som dessutom skyddar ditt bord från repor.

MUGGUNDERLÄGG JUL 4-PACK Storlek: 8 cm i diameter. Material: Filt FYNDPRIS

59:-

Ord pris 99:-

Nr 33837

OBS!

ÄR LAGRET SAT BEGRÄN

ELAKT SPEL

Jan Mårtenson Uppl: Tomas Bolme

Speltid: ca 11 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Nr 32672

10

LYKTTÄNDAREN

Pontus Ljunghill Uppl: Reine Brynolfsson

Speltid: ca 15 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 31377

Se spännande trailer på lyssnarklubben.se

Tavlan leder antikhandlare Homan till nazisternas plundringar!

Antikhandlare Homan dras in i en härva av maktspel och korruption som leder tillbaka till andra världskriget och en tavla av Gustav Klimt som försvann under nazisternas plundringar.

Året är 1923 och Julia Ekengren hittas ihjälslagen i sin lägenhet på Tegnérgatan. Kriminalkonstapel John Stierna och hans kollegor försöker reda ut om orsaken till hennes död går att finna i hemligheter från det förflutna.

På offrens bröst ligger en blå ros ... Nytt fall för Nathalie Svensson!

Sommaren 1990 samlas fem vänner och festar vid ett kalkbrott i Skåne. Nästa morgon är en av dem död. Var det en olycka? Trettio år senare flyttar en utredare till orten, fast besluten att ta reda på vad som egentligen hände den där ödesdigra natten.

En augustimorgon hittas en ung landslagsstjärna i fotboll, död i sin sommarstuga utanför Ystad. En detalj förbryllar polisen – på hans bröst ligger en blå ros. Så sker ytterligare två dödsfall under likadana omständigheter!

HÖSTDÅD

TROGEN INTILL DÖDEN

Speltid: ca 16 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 12 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Anders de la Motte Uppl: Mirja Turestedt Nr 33258

Jonas Moström Uppl: Marie Richardson Nr 33332


ELLINOR OCH LOVENESS ÄR FAST I VARSIN LIVSFARLIG RELATION ... ”En gripande roman om mäns våld mot kvinnor.” BOKHYLLAN, BLOGG

Ny spänningsroman av kritikerrosade Karin Alfredsson!

SPECIALPRIS

Hur mycket kan man utstå?

Nyskilde diplomaten Roger har fått tjänst på svenska ambassaden i Zambia. Då han behöver en kvinna vid sin sida lyckas han charma vackra Ellinor att lämna sin frisörsalong och flytta med honom till Afrika. Ellinor imponeras först av det lyxliv de lever, men inser snart att hon är fast i en livsfarlig relation … Ellinors frisörsalong rullar på rätt bra, men nu ska hyran chockhöjas och det ser mörkt ut att få ekonomin att gå ihop. Så träffar hon omtänksamma och uppvaktande Roger som har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Vill hon följa med honom till Afrika? Lämna Stockholm och den knackiga ekonomin för att bli lyxhustru i Zambia till biståndsrådet vid svenska ambassaden? De flyttar in i ett fint hus med grindvakt, trädgårdsmästare och prydlige Siame som både städar och lagar mat åt dem. Vilket paradis, tänker Ellinor när hon tar sin dagliga simtur i poolen och andas in trädgårdsdofterna efter nattregnet. Och Roger är så omtänksam. Han vill hela tiden veta var hon är. Och blir utom sig när hon inte svarar i telefon direkt. Sakta förflyttas

gränserna och Ellinors paradis krymper … Samtidigt tackar Loveness från slummen ja till att flytta ihop med mannen hon nyss träffat. Hon tar med sig sina barn till Siame i hans tjänstebostad på Ellinors och Rogers bakgård. Äntligen börjar hennes tillvaro att arta sig, med mat på bordet och ett hus med en dörr som går att låsa. Men det dröjer inte länge förrän Siame förändras – livet med honom blir inte som hon har tänkt sig …

SKRIK TYST SÅ INTE GRANNARNA HÖR Karin Alfredsson Uppl: Maria Lyckow

Speltid: 9 tim 8 min CD MP3-CD

LJUDFIL

Ord pris 249:-

Ord pris 169:-

199:-

169:-

Nr 33886

Nr 33894

Ord pris 199:-

129:-

Maria Lyckow läser!

11


S PÄ N N I N G

Den 21 Harry Boschthrillern!

Kommissarie Sten Wall kämpar mot ondskan!

En cyklist hittas död. Påkörd av en bil, vars förare fegt smiter. Polisen förstår snart att någon är ute efter personer med anknytning till Cykelklubben i Hök. Och varför börjar det dyka upp ondskefulla clowner här och var i samhället? De skrämmer slag på allt från barn till pensionärer.

Äntligen får vi möta Lisbeth Salander igen! Den här gången handlar det om statliga övergrepp, hedersproblematik och skuggorna från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth – det är dags för henne att göra upp med sitt förflutna …

En döende miljardär behöver privatdetektiv Harry Boschs hjälp med att ta reda på vad som hände med en kvinna från hans förflutna. Hon var hans livs kärlek och de väntade barn när hon en dag var borta. Vart tog hon vägen? Födde hon barnet?

LIKSPETT

MANNEN SOM SÖKTE SIN SKUGGA David Lagercrantz Uppl: Stefan Sauk

INTE ETT FARVÄL

Speltid: ca 13 tim CD 250:- MP3-CD 199:-

Speltid: ca 15 tim Översättare: Patrik Hammarsten CD 239:- MP3-CD 199:- LJUDFIL 169:-

Björn Hellberg Uppl: Torsten Wahlund

Speltid: ca 7 tim CD 235:- LJUDFIL 109:-

Nr 33308 Nr 33316

LJUDFIL 169:-

Nr 32839 Nr 32847

Nr 33647

Mystiska mord på Shetlandsöarna!

Det är vinter på Shetlandsöarna och Jimmy Perez är på sin väns begravning. Utanför en stuga hittas en död kvinna iklädd röd sidenklänning. Vem var hon och hur dog hon?

MÖRK JORD

Ann Cleeves Uppl: Harald Leander

Speltid: ca 11 tim Översättare: Jan Järnebrand MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 32383

Michael Connelly Uppl: Magnus Roosmann

Aktuellt och rappt – fristående fortsättning på VIPrummet och STHLM DELETE!

Ett hemligt nätverk har i många år utnyttjat unga flickor sexuellt. Polisen kommer ingenstans i utredningen. Advokaten Emelie och hennes udda vän, fd kåkfararen Teddy, börjar nysta i fallet. Någon försöker tysta dem..

TOP DOGG

ANNABELLE

Jens Lapidus Uppl: Jonas Malmsjö

Speltid: ca 21 tim CD 235:- MP3-CD 199:-

Nr 32698 Nr 32706

Efter en vild fest i den lilla bruksorten Gullspång kommer 17-åriga Annabelle inte hem. Polisen och Missing People drar igång ett intensivt sökande, men flickan är spårlöst försvunnen. Motvilligt beger sig kriminalkommissarie Charlie Lager till Västergötland.

Lina Bengtsdotter Uppl: Mirja Turestedt LJUDFIL 129:-

Speltid: ca 10 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 32490 Nr 32508

LJUDFIL 129:-

Charmig och rolig deckare med brottsplats i Falsterbo! ”Spänningen är oemotståndlig.” BLEKINGE LÄNS TIDNING

En flicka hittas mördad – kroppen har utsatts för brutal misshandel. Sen återfinns en programledare skadad och våldtagen. Hon utreder samhällets toppskikt. Finns det ett samband?

STORA STYGGA VARGEN

Nele Neuhaus Uppl: Gerhard Hoberstorfer

Speltid: ca 16 tim Översättare: Manne Svensson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 33191

12

Avdelning Q hotas med nedläggning och medarbetaren Rose hamnar i en psykos, som leder tillbaka till en mörk barndom. Så mördas en kvinna i Köpenhamn och en smitare kör på och dödar unga tjejer.

SELFIES

Jussi Adler-Olsen Uppl: Stefan Sauk

Speltid: ca 18 tim Översättare: Leif Jacobsen MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 31435

Mitt under Falsterbo Horse Show faller elitryttaren Leopold Gyllenstierna död ur sadeln. Poliserna i Skanör kastar sig in i utredningen med blandad entusiasm, men Egon Hjort och de andra pensionärerna på Kärleksstigen bistår dem gärna …

RYTTAREN

Olséni & Hansen Uppl: Anton Körberg

Speltid: ca 11 tim CD 219:- LJUDFIL 189:-

Nr 32565


ANDRA FRISTÅENDE DELEN I POPULÄRA HÖGA KUSTEN-SERIEN!

VAD PÅGÅR I DEN GULA VILLAN?

SPECIALPRIS

Den mördade mannen och Zeta har en cirkel tatuerad på sina handleder

Fartfylld deckare med värme, eftertanke och humor!

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

De märkliga omständigheterna kring en dödsskjutning leder polisinspektör Kajsa Nordin till en nyöppnad plastikklinik i Västernorrland. Men vad är det som pågår i den gula villa vid Höga Kustenbron? Kajsa får återigen ta hjälp av kändiskonstnären Zeta. En ung man skjuts ihjäl i Gamla Stan samtidigt som polisinspektör Kajsa Nordin är där på ett romantiskt restaurangbesök med sin flickvän. Hon hör två skott, som hon tror är pistolskott, rusar ut och finner en svårt skottskadad ung man. Hon försöker stoppa blödningarna, men blir bryskt bortmotad av tre svartklädda män som hon antar är kolleger till henne. Men då hon dagen efter träffar de utredande poliserna tror de inte på hennes berättelse. Kajsa kan inte släppa fallet, de märkliga omständigheterna gäckar henne och tillsammans med den numera pensionerade kriminalkommissarien Modig från Örnsköldsvik, börjar hon gräva i fallet. Spåren leder vidare uppåt i landet, till en nyöppnad privat plastikklinik i Västernorrland. Men vad är det egentligen

som pågår i den gula villan i det natursköna landskapet kring Höga Kusten-bron? För att ta reda på det behöver Kajsa än en gång hjälp av Zeta, kändiskonstnären. Via henne får hon kontakt med ett dolt sällskap med en synnerligen ljusskygg verksamhet. Bland annat med kopplingar till kliniken. Det visar sig att Zeta har en tatuerad cirkel på handleden liknande den man fann på den mördade mannen..

DEN TATUERADE CIRKELN Susan Casserfelt Uppl: Katarina Ewerlöf

Ord pris 199:-

Nr 34132

Susan Casserfelt Uppl: Katarina Ewerlöf

Speltid: ca 11 tim MP3-CD 199:LJUDFIL 169:-

129:-

Ord pris 169:-

PRÄSTENS LILLA FLICKA

Nr 32813

Speltid: 14 tim 44 min MP3-CD LJUDFIL

169:-

LYSSNA OCKSÅ PÅ

Katarina Ewerlöf läser!

13


S KÖ N L I T T E R AT U R Missa inte en hälsning från Elin Olofsson på lyssnarklubben.se

Nog höjs ett och annat ögonbryn när den lång, blonda kvinnan stiger av tåget på Krokoms station i Jämtland. Året är 1949 och tyska Uli har ett bestämt mål i sikte ...

KROKAS

Speltid: ca 8 tim MP3-CD 199:-

Nr 33662

Angelikas fästman Magnus är sig inte alls lik. Han som alltid gillat lugna hemmakvällar har förvandlats till en festprisse. Angelika börjar misstänka att Magnus är otrogen med deras vän Regina....

KÄRLEKSDANS I OBALANS

Elin Olofsson Uppl: Angela Kovács

Speltid: ca 10 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 33472 Nr 33480

Nell är på flykt undan sitt förflutna och beger sig till ön Three Sisters. Här möter hon bokhandlerskan Mia, som ger henne arbete och bostad. Hon lär känna stans sheriff och får flera vänner. Men törs Nell avslöja sin riktiga identitet?

EN FÖRTROLLAD Ö

Anna Jansson Uppl: Anne-Li Norberg

LJUDFIL 129:-

Ska hon våga avslöja sin riktiga identitet?

Tredje boken om frisören Angelika i Visby!

Nora Roberts Uppl: Gunilla Leining LJUDFIL 159:-

Speltid: ca 11 tim Översättare: Klara Lindell MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 33456

Författaren läser själv förordet!

Sonja och hennes bästa väninnor är äntligen tillbaka!

Fredrik Backmans tänkvärda kortroman om modet att ta farväl av dem man älskar! Fredrik Backman tecknar här ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast. Bokens förord är inläst av författaren.

OCH VARJE MORGON BLIR VÄGEN HEM LÄNGRE OCH LÄNGRE Fredrik Backman Uppl: Torsten Wahlund

Sju år efter bästa väninnan Sonjas död får hennes kompisar Maggan, Susanne och Rebecka ett brev från henne där hon berättar vilka platser hon vill vila på och varför. Ett nytt äventyr väntar. Det är dags att packa väskorna. Och puderdosorna de fyllt med Sonjas aska.

SONJAS ANDRA CHANS Speltid: ca 10 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 32060

LUST OCH LÄNGTAN

Carin Hjulström Uppl: Gunilla Leining

Åsa Hellberg Uppl: Gunilla Leining

Speltid: ca 1 tim CD 129:- LJUDFIL 99:-

Frånskilda Frida Fors är lite besviken på singellivet. Att dejta är mest jobbigt och flirten med grannen Martin blev inte alls som hon tänkt sig. Men nu är det nya bud på radion där hon jobbar. ”Sex, makt, pengar och droger” ska det handla om. Frida bävar!

Speltid: ca 14 tim MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 32797

Nr 33233

2o17

Vinnare av ÅRETS BOK 2017

MIssa inte heller den nya boken om Arthur – se sid 22!

Vad får gatuhunden Arthur att bestämma sig för att slå följe med de svenska multisportarna i Ecuador? Allting börjar med en köttbulle. Lyssna till en fin sannsaga som dessutom får ett mycket lyckligt slut.

ARTHUR

Val Hudson & Mikael Lindnord Uppl: Viktor Åkerblom

Speltid: ca 9 tim Översättare: Katarina Jansson MP3-CD 199:- LJUDFIL 129:-

Nr 28605

14

Välkommen in i Loas värld!

Självutlämnande berättar Alex Schulman om sökandet efter försoning med sin alkoholiserade mamma. Glöm mig är en djupt gripande skildring av en problematisk relation mellan mor och son och om medberoende, längtan och kärlek.

Loa Falkman är en av våra mest älskade och mångsidiga artister. Var han än befinner sig tycks han väcka uppståndelse. Lyssna på hans långa och spännande sång- och skådespelarkarriär.

GLÖM MIG

Carl Johan Falkman & Andreas Lindahl Uppl: Carl Johan Falkman

Alex Schulman Uppl: Alex Schulman Speltid: ca 5 tim MP3-CD 179:-

Nr 29207

LJUDFIL 139:-

ATT VARA LOA FALKMAN

Speltid: ca 8 tim CD 235:- LJUDFIL 129:-

Nr 32342


Hennes enda bagage är ett barn hon vill göra sig av med …

”En förtrollande saga. ... Anne Swärd behärskar de stora känslorna.” DN

”Ge henne Augustpriset!” A R B E TA R B L A D E T

Flyktingflickan gifts in i en överklassfamilj!

1945 kommer unga Sandrine som krigsflykting till Sverige. En 16-årig skygg flickunge, skadad och formad av allt det hemska hon varit med om. Hon möter Ivan Ceder, läkare från en förmögen familj, och bara några månader senare gifter de sig … Med en inledning som kommer att ta andan ur dig, berättas en djupt gripande historia om flykt och överlevnad, om mödrar och döttrar; om skuld och kärlek som följer med i generationer. Vera är en fantastisk bok, vackert och inlevelsefullt inläst av Anna Maria Käll. Stockholms skärgård, januari 1946. Sandrine berättar: ”Det är på bröllopsnatten det händer. Jag har just kommit in i familjen Ceder bakvägen, genom den smala springa som kallas äktenskap. Men inget går enligt några som helst planer denna kväll, så kall att bröllopstårtan inte går att skära, att utfällningar av is bildas i bålen, bubblorna fryser fast i champagnen och männens bakåtkammade pomaderade hår stelnar till blanka hjälmar. …/… och eftersom Ivans familj förhalat detta oönskade giftermål in i den sista är jag så gravid att jag håller på att spricka.” Sju månader tidigare på Österlen i Skåne Det är på Österlen i Skåne som Sandrine placeras när hon kommer från krigets Europa som flykting. Hennes enda bagage är ett barn hon tänkt göra sig av med och en hemlighet som absolut inte får avslöjas. På badhotellet Vitamöllas trappa möter hon den långe och stilige läkaren Ivan Ceder som erbjuder henne jobb som hembiträde. Sandrine kan inte så mycket som koka ett ägg, men hon tackar ja. När sommaren över-

SPECIALPRIS

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

går i höst flyttar hon med honom till hans magnifika lägenhet på Strandvägen i Stockholm och introduceras till släkten Ceder – hans kyliga mor och de snobbiga bröderna och deras eleganta fruar. Ivan är 33 år, eftertraktad ungkarl men nu friar han till Sandrine. En ung flicka från ingenstans. Som har döden bakom sig och – kanske – livet framför sig. Några månader senare står hon brud på en ö längst ute i skärgården. Ivan Ceder har sökt dispens då Sandrine ännu inte är giftasmyndig. Det hela är mycket skumt. Och värre ska det bli – för det är inte bara Sandrines förflutna som är tvivelaktigt …

VERA

Anne Swärd Uppl: Anna Maria Käll

Speltid: ca 12 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34033

119:-

Ord pris 129:-

Anna Maria Käll läser!

15


EN MAGISK JULHISTORIA AV FREDRIK BACK MAN!

Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss. Hon bär en pärm med alla våra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-åring som sitter ensam och målar sin favoritstol röd, en 20-åring som putsar ölglas på en krog han älskar, en 45-åring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt på något att krocka med. Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess. Ditt livs affär, av författaren till En man som heter Ove, är en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder. Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Vad skulle du offra, om du visste att ingen skulle minnas det? Det är natten före julafton. När gryningen kommer är en av oss borta.

CD 109:LJUDFIL 79:-

DITT LIVS AFFÄR

Fredrik Backman Uppl: Fredrik Backman Speltid: ca 1 tim 30 min CD

LJUDFIL

Ord pris 129:-

Ord pris 99:-

109:-

Nr 34637

79:-

1968 är den sjunde delen i Jan Guillous populära romanserie Det stora århundradet!

När allt tycks vara över för Björnstad händer någonting märkvärdigt ...

Sommaren 1968 dallrar världen av både hetta och upprorsstämning – inte minst gällande demonstrationerna mot Vietnamkriget. Som nyutbildad ung jurist får Eric ett mycket intressant uppdrag hos advokat Henning Sjöstrand. Ett jobb som ska förändra honom i grunden.

Lyssna till berättelsen om den legendariske marskalken och friherren Gustaf Mannerheim, överbefälhavare i fyra av Finlands krig, riksföreståndare och president. Han började sin karriär som tsarens officer och var en sann livsnjutare och elegant charmör.

1968

MANNERHEIM

Speltid: ca 17 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Speltid: ca 13 tim CD 239:- LJUDFIL 129:-

Jan Guillou Uppl: Tomas Bolme

Nr 32904 Nr 32912

Herman Lindqvist Uppl: Herman Lindqvist LJUDFIL 169:-

Fredrik Backmans Vi mot er, den fristående uppföljaren till Björnstad, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt.

VI MOT ER

Fredrik Backman Uppl: Marie Richardson

Speltid: ca 15 tim CD 239:- MP3-CD 199:-

Nr 33167

Nr 33175

LJUDFIL 129:-

Nr 32938

MEDLEMSREGLER • Som medlem i Lyssnarklubben får du vår medlemstidning 12 gånger per år. Där presenteras Månadens ljudbok samt ett stort antal andra boknyheter valda från alla förlag. Du hittar även specialerbjudanden, fyndpriser och andra aktuella erbjudanden. • Bekvämlighet. Du väljer dina ljudböcker i lugn och ro hemma. Månadens ljudbok får du hemskickad till dig, om du inte väljer att avbeställa den på vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller genom att ringa vår automatiska beställning/avbeställning dygnet runt: 08-696 87 50, eller använda medlemtidningens portofria svarskort. Obs! inga meddelanden kan lämnas på kupongen, den avläses maskinellt. • Du handlar till bra priser, och utöver redan låga medlemspriser finns även böcker till klubberbjudandepriser och fyndpriser. • Du får normalt dina böcker inom 7-10 vardagar. • Pack & porto, hur många böcker du än köper betalar du endast ett pack & porto på f.n. 37:per köptillfälle.

• Skulle du behöva ytterligare information, hjälp eller om något fel skulle uppstå hjälper vi dig gärna. Vill du gå ur klubben efter uppfyllt åtagande kontaktar du bara vår kundservice via vår hemsida på www.lyssnarklubben.se, alternativt skickar ett mail till kundservice@lyssnarklubben.se eller via tel 08-696 87 50 vardagar 08:00 – 18:00. • Du måste vara myndig (minst 18 år) och bo i Sverige för att kunna bli medlem i Lyssnarklubben.

tjänst, du kan även skicka in svarskortet.

Beställning/avbeställning Din beställning gör du enklast via vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller per telefon 08-696 87 50 dygnet runt. Du kan också fylla i din beställning på svarskortet och skicka in det till oss. Varje månad får du i medlemstidningen månadens ljudbok presenterat. Vill du ha denna bok gör du ingenting, den skickas automatiskt ut till dig om du inte avbeställer den. Avbeställer gör du innan sista svarsdatum genom att besöka hemsidan, skicka ett mail eller ringa till kund-

Ångerrätt Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vid eventuell värdeminskning såsom att varan inte är i originalskick, påverkar det beloppet vi krediterar. Vi tar inte emot returer skickade mot postförskott. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med fn 149:-.

Betalningsvillkor Du får tillsammans med din leverans en faktura, pack och porto på fn 37:- tillkommer oavsett hur många böcker du beställt. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum, därefter tillkommer en påminnelseavgift på 60:-. Glöm inte meddela oss vid adressändring. För återbetalning av tillgodo tar vi ut en administrativ avgift, f.n. 95:-.

Reklamation Om varan är defekt eller felaktig så hjälper vi dig naturligtvis att åtgärda felet. Återsänd produkten tillsammans med ifylld reklamationsblankett, som du hittar på vår hemsida under mina sidor. Det går bra att återsända produkten i samma emballage den levererades så länge den är väl försluten, frankerad och har en tydlig adress. Kontakta kundservice – vi står för portot. Vi accepterar inga reklamationer skickade mot postförskott. Returadress: Samdistribution, 190 80 Stockholm Kontakta oss Lyssnarklubben, Box 613, 83127 Östersund Hemsida: www.lyssnarklubben.se Telefon: 08-696 87 50 dygnet runt, personlig service vardagar 08:00 – 18:00 E-post: kundservice@lyssnarklubben.se Org nr: 556023-8445 Bankgiro: 843-3344 Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer.

Bonnierkoncernen (där Lyssnarklubben ingår) håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter, eller i enlighet med lämnat samtycke. Samtycket är giltigt till dess användaren själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter. Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag. Registerutdrag kan också begäras från Lyssnarklubbens leveransregister, där detaljerade uppgifter finns om ditt medlemskap. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring. För mer information se www.kunddata.bonnier.se

16


SPECIALPRIS

LÄR AV CHARLOTTE!

Här finns två olika träningsupplägg – för motionären och för elitidrottaren!

SSNA! PROVLY bben.se klu lyssnar

Hur gör man egentligen för att bli så där framgångsrik och så duktig på att åka skidor? Läs Charlottes konkreta tips och program för spåret, träning vid sidan av spåret och allt annat som hör skidåkningen till. Hitta din egen väg till framgång och ett starkare pannben! Drömmer du om att prestera en bra tid på Vasaloppet och att bli en bättre skidåkare? Följ med Charlotte Kalla ut i spåret! På med pannlampan och dra ut i skogen en sen novemberkväll. Här får du konkreta råd om målsättning, teknik, kondition, träningsupplägg, träningsformer, vallning, utrustning, motivation och såklart om den viktiga maten. Lär dig grunderna i den klassiska tekniken, det handlar om att ta i och att slappna av i rätt lägen och därigenom hushålla med energi. Och var beredd på att det krävs många timmar av träning för att utveckla en bra teknik. Här finns två olika träningsupplägg. Ett för motionären, med 3 pass i veckan, och ett för elitmotionären, med 4 pass i

veckan. Börja dagen med Charlottes rörlighetsprogram som morgonträning och ta del av hennes bästa knep för att hålla motivationen på topp. Sätt upp delmål, belöna dig själv när du når dem och ta hjälp av andra.

CHARLOTTE KALLA Styrka, teknik & pannben

Charlotte Kalla Uppl: Mirja Turestedt & Charlotte Kalla Speltid: ca 3 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34058

119:-

Ord pris 129:-

Mirja Turestedt läser!

Alltid i Lyssnarklubben Läs mer om produkterna på www.lyssnarklubben.se

HÖRLURAR

HÖRSNÄCKOR

MINIHÖGTALARE

CD/MP3-SPELARE

CD-VÄSKA

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

MEDLEMSPRIS

Ord pris 299:-

Ord pris 179:-

Ord pris 249:-

Ord pris 450:-

Ord pris 279:-

Längd på sladd: 150 cm.

169:-

Nr 29587

Längd på sladd: 118 cm.

119:-

Nr 27375

Storlek: 5 x 4,5 cm.

129:-

Nr 23564

Enkla hörlurar medföljer.

309:-

Nr 23184

Storlek: 18 x 18 cm.

169:-

Nr 23234

17


REDAKTÖRENS VAL

En pappas hämnd ...

PROV lyssnar LYSSNA! klubben .se

En man har tagit gisslan och hotar med att spränga hela Linköpings flygplats. Han söker hämnd på de ungdomar som förstörde hans dotters liv genom att lägga ut ett förnedrande nakenfotografi på henne på nätet. Kriminalinspektör Malin Fors är just hemkommen från Thailand och får ta itu med den dramatiska händelsen. Malin Fors är just hemkommen till Linköping efter en turbulent tid som sambandsofficer i Bangkok. Jetlagen är svår och spritsuget finns där. Det gör det alltid, men faktum är att Malin har hållit sig nykter länge nu. Men hon är rastlös, behöver något för händerna. Så när larmet kommer om att en man håller fyrtio personer gisslan på ett plan på Linköpings flygplats, tar Malin tacksamt emot uppdraget. Det visar sig snart att hon har träffat kaparen vid ett annat tillfälle. Bibliotekarien Joakim Holmberg kom till polisen för en tid sedan för att anmäla ett brott. Han var förtvivlad – hans dotter Josefina hade varit på en nyårsfest, druckit för mycket och när hon medvetslös låg på en soffa, kläddes hon av och fotograferades naken. Och på hennes mage skrev någon

”hora”. Fotografiet spreds på nätet och gick inte heller att raderas bort. Polisen kunde ingenting göra. Josefine och hennes far lämnades åt sitt öde. Holmberg ställer snart ett ultimatum. Inom två timmar vill han att tre ungdomar kommer till flygplatsen. Om så sker släpper han gisslan, annars drar han sprinten till handgranaten han håller i sin hand. Ungdomarna han vill ha dit är de som fotograferade hans dotter på festen. Det upprivande kapningsdramat blir upptakten till fler våldsdåd. Under sommaren återfinns en av de unga kvinnorna som spred nakenfotot på Josefine mördad. Och gärningsmannen är så grym att han förser pressen med foton av sitt dåd. Malin och hennes kolleger jagar en sällsynt grym förövare som hela tiden tycks ligga steget före …

BÖDELSKYSSEN Mons Kallentoft Uppl: Mirja Turestedt

Speltid: 9 tim 43 min MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34074

Del 2 i Mons Kallentofts nya serie om Malin Fors, inspirerad av de fem sinnena! 18

SPECIALPRIS

Malin Fors är tillbaka i Linköping efter sin Thailandsförvisning!

119:-

Ord pris 129:-

Mirja Turestedt läser!


ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

Av författarinnan till Det finns annan frukt än apelsin och Varför vara lycklig när du kan vara normal?

Det här är en annorlunda bok där den omtyckta engelska författaren Jeanette Winterson berättar spännande och personliga, glada och sorgsna historier om julen. Invävt i texterna finns recept på hennes favoritjulrätter, t ex mrs Winterson köttpaj, ostkex, fiskkakor, glögg, dumplings och röd surkål gjorda av en viss deckarförfattare vid namn Ruth Rendall. Lyssna till dessa underbara och alldeles originella berättelser om julen. De är inte alltid muntra – en del av dem är mörka och ledsna – men de berör på ett alldeles speciellt sätt. Du kommer att lära dig en massa, förstå sådant du aldrig tänkt på förut, skratta högt och gråta en skvätt. Som bonus får vi ta del av författarens egna, personliga recept. Jeanette Wintersons Juldagar är en av helgens bästa böcker!

SPECIALPRIS

Såhär kan man också fira jul!

Recept på Jeanette Wintersons favoritjulmat!

JULDAGAR

Jeanette Winterson Uppl: Angela Kovács

Speltid: 9 tim 32 min Översättare: Lena Fries-Gedin & Jessika Gedin MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34017

119:-

Ord pris 129:-

Angela Kovács läser!

SÖT-CHOCK!

2018 års ledarhundsvalpar 2018 års kalender innehåller de mest underbara fotografier av små söta hundvalpar som står inför att utbildas till ledarhundar. Det är ett viktigt jobb, då ledarhundar symboliserar trygghet och frihet för den som inte kan se. Kalenderns skapare, Synskadades Riksförbund, gör ett viktigt arbete och vill skapa möjligheter för ett aktivare och friskare liv för Sveriges cirka 100 000 synskadade. Du som är medlem i Lyssnarklubben får denna fina kalender PÅ KÖPET när du beställer något ur denna tidning.

KALENDER 2018 – ÅRETS LEDARHUNDSVALPAR Väggkalender, mått: 20 x 20 cm PÅ KÖPET

Nr 34124

Om du samtidigt köper valfri bok ur detta nummer.

PÅ KÖPET Kom ihåg att kryssa i

OBS! Kom ihåg att kryssa i på svarskortet att du vill ha kalendern, eller beställ den utan kostnad via hemsidan eller på telefon.

19


S VA R S KO R T

MÅNADENS L J U D B O K S PA K E T SKUGGAN AV TVIVEL + ISKALLA ÖGONBLICK CD 149:-/BOK 34223 MP3-CD 125:- /BOK 34231 LJUDFIL 99:- /BOK

M ÅNADENS

LJ U D

BOKS PAKET

Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbokspaket.

MÅNADENS LJUDBOK SKUGGAN AV TVIVEL

ISKALLA ÖGONBLICK

CD 199:- 33951 MÅNAD

ENS

LJ U D BOK

CD 199:- 33985

MP3-CD 169:- 33969

MÅNAD

LJUDFIL 99:-

ENS

LJ U D BOK

MP3-CD 169:- 34009 LJUDFIL 99:-

SPECIALPRISER

VERA

När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan. Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil.

MP3-CD 169:- 34033 LJUDFIL 119:-

CHARLOTTE KALLA

ÅTERSTODEN AV DAGEN CD 199:- 34256

MP3-CD 169:- 34058 LJUDFIL 119:-

NEVER LET ME GO MP3-CD 169:- 34272

JULDAGAR MP3-CD 169:- 34017 LJUDFIL 119:-

LJUDFIL 119:-

BEGRAVD JÄTTE MP3-CD 169:- 34298

ARTHUR & HANS VÄNNER MP3-CD 169:- 34090 LJUDFIL 119:-

LJUDFIL 119:-

SKRIK TYST SÅ INTE GRANNARNA HÖR CD 199:- 33886

FYNDPRISER

MP3-CD 169:- 33894

De produkter som erbjuds till fyndpris finns i begränsad upplaga. Först till kvarn gäller!

LJUDFIL 129:-

ALVAR AALTOVAS

DEN TATUERADE CIRKELN

729:- 33852

MP3-CD 169:- 34132 LJUDFIL 129:-

99:- 33845

KALENDER 2018 0:- 34124

PÅ KÖPET Kom ihåg att kryssa i

MUGGUNDERLÄGG 59:- 33837

FLER B E S TÄ L L N I N G A R

BÖDELSKYSSEN MP3-CD 169:- 34074 LJUDFIL 119:-

LJUDFIL 119:-

ADVENTSLJUSSTAKE SAGAFORM

PREMIER Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

NÄR MUSIKEN TYSTNAR CD 69:- 29595 MP3-CD 49:- 29603

JULENS VACKRASTE SÅNGER 49:- 34199

JULVAXDUK 69:- 33878

KERAMIKKRUKA 49:- 33860

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor besök vår hemsida, ring eller mejla oss.

VÅR JULKLAPP TILL DIG! 10% rabatt – beställ på lyssnarklubben.se

SVARA SENAST

17/12

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

OBS! FÖR LEVERANS INNAN JUL: Sista dag för beställning på webben:

18 december

Sista dag för beställning med svarskort:

12 december

HAR VI DIN E-POST ADRESS? Annars missar du många fina erbjudanden varje månad! Vad sägs om 10%, köp 3 för 2 och många bra boktips. Logga in på hemsidan och lämna din epost redan idag!

20


B

SVARA SENAST

17/12

Portot är betalt.

Svarspost 20685153 110 88 Stockholm SKUGGAN AV TVIVEL + ISKALLA ÖGONBLICK Peter Robinson / Viveca Sten

M Å N A DE N S

BOKS LJ U D

MP3-CD

CD

Ord pris 199:-

/bok Ord pris 239:-

125:-/bok

PAKET

Nr 34231

149:-

Nr 34223

Beställ dina böcker på www.lyssnarklubben.se så får du dem snabbare! Du kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50 Eller ringa Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

Se till att vi har din e-postadress … … så att du inte missar fler erbjudanden som inte finns i tidningen. Detta gör du enklast på vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller mejla din e-postadress till Kundservice på kundservice@lyssnarklubben.se H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

OBS!

Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till kundservice@lyssnarklubben.se VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

PREMIE

PREMIEPRIS

PREMIE

49:-

PREMIEPRIS

69:-

Stilren keramikkruka!

Vacker vaxduk till julbordet!

Denna kruka passar perfekt för hyacinter ochh krokus eller andra småväxter. Du kan även nyttja den som pennställ. Designen är elegant och enkel och med ett emblem i form av en blomknopp.

Vår fina julröda vaxduk mäter 137 x 200 cm och har ett vackert blommönster. Materialet är PVC (i ytskiktet) och non woven-tyg (på baksidan). Vaxduken har en matt yta som skänker en exklusiv touch till ditt julbord.

KERAMIKKRUKA

JULVAXDUK

Mått: Höjd 10 cm, diameter 9 cm. Material: Glaserad keramik.

Premiepris 49:Ord pris 179:-

Nr 33860

21

Mått: 137 x 200 cm. Material: PVC

Premiepris 69:Ord pris 220:-

Nr 33878

Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.


LYK1217

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

B SVERIGE

Porto betalt

1712017

Hur gick det för gatuhunden Arthur?

ÖREN REDAKTNDERAR! E M REKOM

Följ med Arthur på campingsemester, resor till London och när han firar sin första jul i Sverige!

Detta är fortsättningen på berättelsen om den modiga djungelhunden Arthur! Vi får följa med på resor till London och på campingäventyr med familjen och när han firar sin första jul i Sverige – inte helt oväntat är hans favorit på julbordet köttbullar Här finns också underbara historier om andra hundar som räddat livet på människor runt om i världen. Det var efter att han blev bjuden på en köttbullle av multisportaren Mikael Lindnord som gatuhunden från Ecuador bestämde sig för att slå följe med Mikeal och hans team Trots extremt tuffa omständigheter i oländig terräng vek han aldrig från deras sida och det hela slutade lyckligt när Arthur efter en lång kamp fick ett nytt hem i Sverige. Här får vi följa detta charmtroll under hans första tid i sitt nya hemland. Vi får lida med honom när han drabbas av sjukdom och glädjas med honom när han följer med på campingäventyr med familjen. Boken innehåller också ett antal rörande historier

#1

SPECIALPRIS

Lyssna på underbara historier om andra fantastiska hundar!

där andra människor berättar om hur hundar räddat livet på dem, både bokstavligen och bildligt. Dessa berättelser om ”Arthurs dubbelgångare“ från världens alla hörn vittnar om att hunden verkligen är människans bästa vän.

ARTHUR OCH HANS VÄNNER Mikael Lindnord Uppl: Viktor Åkerblom

Speltid: ca 7 tim MP3-CD LJUDFIL

169:-

Ord pris 199:-

Nr 34090

119:-

Ord pris 169:-

Viktor Åkerblom läser!

I NÄSTA NUMMER: LÄTTA DITT HJÄRTA - Karin Wahlbergs nya bok i Lasarettet-serien, ruggig spänning av Camilla Grebe, Buthler & Öhrlund och Baldacci samt Tomas Ledins memoarer!

Lyssnarklubben #12 2017