Page 1

LÄS & LEK med

Nr 1 januari - april 2012

LILLA SVALAN Titta och peka!

Kan själv

Mysstund på kvällen

Upptäckarglädje

GE DITT BARN DEN BÄSTA STARTEN! I Lilla Svalan är det lätt att hitta bra böcker för ditt barn! Spara tidningen – du får personlig service när du beställer böcker från oss.

T LÅT DIT XA BARN VÄ LA MED LIL ! SVALAN


Barn behöver böcker!

BÖCKER TILL Familjens kom-ihåg-kalender 2012

Jag läste en mycket intressant artikel i Aftonbladet om barn och läsande där Bo Sundblad, läsforskare och pedagog vid lärarhögskolan i Stockholm, intervjuades.

Den oumbärliga succékalendern - superpraktisk för hela familjen! Den är smart, praktisk och helt genial! Har man väl börjat använda Familjens kom-ihåg-kalender kan man inte klara sig utan den! Möten, läkarbesök, fester, kurser, fotboll... Skriv upp allt ni måste hålla reda på, alla har en egen spalt. Ett blad för varje månad - alla med Cecilia Torudds träffsäkra ”Ensamma mamman”illustrationer.

– Alla barn behöver läsa böcker, frivilligt och för nöjes skull, för att klara av skolan, och för att kunna fungera i samhället, säger Bo Sundblad. Genom att läsa utvecklar barn också sin fantasi, sin förmåga att reflektera och sin förmåga till abstrakt tänkande. Och detta går inte att ersätta med andra aktiviteter, säger Bo Sundblad, utvecklingen av tänkandet hänger samman med utvecklingen av skriftspråket, med läsandet. Men barn behöver också hitta lusten i att läsa – att läsa böcker för nöjes skull. Läslusten grundläggs redan när barnen är riktigt små. När man som förälder bläddrar i pekböcker och läser högt för de minsta barnen vänjer man barnen vid böcker, och vid att läsning är något trevligt och rofyllt som man gör tillsammans. Barn som har blivit lästa för brukar ofta be om att få höra böcker, säger Bo Sundblad. Och högläsningen tycker han absolut man ska fortsätta med även när barnen blir större och börjar kunna läsa själva. Högläsningen ger möjlighet till att prata om det man läser, gå tillbaka och reflektera, och det hjälper barnet att hitta fram till en mer kvalificerad läsning. Men det är viktigt att hitta böcker som både barn och vuxna uppskattar, så att läsningen verkligen blir en aktivitet som alla uppskattar. Många barn behöver också uppmuntras att komma igång med läsning på egen hand. Barnen fyller sina dagar med tv- och datorspel, internet och tv-tittande, och det finns inte så mycket ledig tid över för läsning. – Ett knep kan vara att inte ta med gameboy-spel på semesterresan, utan böcker i stället, säger Bo Sundblad. Det brukar bli en del gnäll först, men sedan hittar många lugnet och tjusningen i att läsa. Han understryker också att man ska fortsätta läsa högt även för de motsträviga barnen. – Gärna riktigt spännande och gripande böcker, som man bara måste höra slutet på! Jag är hoppas att du ska hitta rätt böcker till ditt/dina barn i detta fullspäckade nummer av Lilla Svalan! Härlig läsning!

Maria Capor Bokklubbschef Lilla Svalan

Så fungerar Lilla Svalan: Du får bra och stimulerande läsning till ditt barn - och till dig själv

Pris 99:- Nr 3344-9

Barnens roliga pysselbok av Ulrika Hjorth Massor av enkla pyssel och lektips för barn 0-10 år och deras föräldrar! Dyrt material från hobbyaffären är oftast helt onödigt när barnen vill pyssla. Till varje pyssel- och lektips kan man hitta det som behövs på loppis eller gratis därhemma! Här finns också glad inspiration till hur man billigt och enkelt kan skapa en personlig inredning i barnens rum eller i bebisens hörna. De tre barnen i boken, 2, 5 och 9 år, pysslar med alla sorters material, färger och mönster! Av Ulrika Hjorth. 128 sid, rikt ill i färg

Pris 139:- Nr 3350-6

”Om du vill att dina barn ska bli begåvade så berätta sagor för dem. Om du vill att de ska bli mycket begåvade så berätta ännu fler sagor för dem!” Albert Einstein Laga mat tillsammans Free your mind i köket och väck matlusten! Det handlar om att tänka om och vända en aning på begreppen. Välj och laga maten tillsammans. Här finns ett sjuttiotal lättlagade recept med smaker som hela familjen gillar, som får alla att längta till middagsbordet. Utöver recepten finns tips på alternativa smaksättningar, (glöm fänkål och saffran. Fråga i stället om soppan ska smaka lakrits eller lussebulle!) smarta genvägar, bra tillbehör med mera. 137 sid, rikt ill i färg.

Pris 235:- Nr 3345-6

Hos oss hittar du noggrannt utvalda böcker för olika åldrar. Vi har valt ut de bästa böckerna för barn från 0 till 12 år. Åldersangivelserna är endast riktlinjer – du känner själv ditt barn bäst! Du hittar även inspirerande fakta­böcker både för och om barnen men även för dig själv som förälder.

Du får personlig service Bläddra och fundera vilka böcker som intresserar just dig och ditt barn. Snart hör en av våra professionella bokguider av sig till dig och hjälper dig att hitta rätt böcker! I Lilla Svalan behöver du inte oroa dig för att du måste komma ihåg att avbeställa månadsböcker du inte vill ha – hos oss får du bara de böcker du själv beställer!

Bra att veta När du handlar från Lilla Svalan har du naturligtvis alltid 14 dagars full retur-/ångerrätt från det du mottagit din leverans. Avgift för pack/porto f n 35 kr. Vid dröjsmål med betalningen debiteras en påminnelseavgift, f n 50 kr. Priserna i tidningen gäller med reservation för ev momsförändringar. För leveranser till Finland gäller särskilda leveransvillkor. Tala med din bokguide eller kontakta vår Kundtjänst för information.

Kontaktuppgifter - när du vill fråga om något Ring Lilla Svalans kundservice (+46) 08-696 88 03. Fax (+46) 08-696 83 76 eller skriv till Lilla Svalan, Box 3159, SE-103 63 Stockholm. Besöksadress: Sveavägen 56. E-post: kundservice@lillasvalan.bonnier.se. Hemsida: www.lillasvalan.se. Pg 809100-1.

2

Barns tankar om pappa Nr 3271-4 Barns tankar om mamma Nr 3272-2 Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar Nr 3273-0 Populära presentböcker med verkliga barncitat, som är roliga, ömsinta, och tankeväckande! Ca 100 sid/bok. Av Grethe Dirckinck-Holmfeld Pris 115:- per bok


MAMMA OCH PAPPA ! Svinalängorna DVD-film SVENSK OSCARNOMINERAD STORFILM! En stark och gripande historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk uppväxt, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga går vidare. Filmen är baserad på den August-prisbelönade romanen med samma namn av Susanna Alakoski. Noomi Rapace spelar huvudrollen i Pernilla Augusts prisbelönta regidebut. Speltid 1 timme 39 min.

Pris 219:- Nr 3357-1

Australia DVD-film Nicole Kidman spelar den brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien. Och den enda som kan hjälpa henne är en råbarkad boskapsfösare, spelad av Hugh Jackman. En storslagen film som för samman romantik, drama och äventyr!

Vår barnläkarbok Vad gör jag när min bebis inte vill äta? Vad är tredagarsfeber? Falsk krupp? Hur tar man bort en fästing? Hur upptäcker man autism? Måste jag vaccinera mitt barn? Är det skadligt för barnen att se på tv? Föräldraskapet är fullt av svåra frågor, och allra jobbigast är det när barnen blir sjuka. En ny, lättanvänd och synnerligen pålitlig läkarbok där två av Sveriges främsta barnläkare förklarar, ger information, tips och de nödvändiga råden. Av Hugo Lagercrantz och Salomon Schulman. 334 sid, ill.

Pris 319:-

Nr 3100-5

Speltid 2 tim 39 min. Pris 119:- Nr 3377-9 OBS! Begränsat antal!

Hotell Gyllene Knorren DVD-film Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. Men Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet och så är cirkusen igång… Kul och charmig filmkomedi för hela familjen! DVD-film. Speltid 90 min.

»En helt fantastisk bok för hela familjen och alla generationer« SVT Go’Kväll

Pris 179:- Nr 3343-1

Vardagsyoga. Av Ulrika Norberg. Författaruppläsning Prova vardagsyoga - kortprogram för ökad kraft och återhämtning. Tre program på 20 eller 30 minuter med olika inriktningar för den som söker korta avbrott i vardagen för att balansera sin mentala och fysiska energi. Yoga på stol fokuserar främst på att främja cirkulationen i axlar, rygg och ben. Yoga ståendes aktiverar hela kroppen och Yoga i närvaro är mjuka rörelser sittande och liggande. CD-skiva, speltid ca 1 timme.

Pris 164:- Nr 3381-1

DET LILLA EXTRA !

Vilda djur av Jan Pedersen I den här unika boken finns 100 fantastiska djur presenterade, i text och bild och alla med sina speciella läten - från våra svenska björnar, vargar och hjortar till djur i andra världsdelar, som tigrar, schimpanser, valar och paradisfåglar. Knappa in numret och hör däggdjur, fåglar, grodor och insekter! Slösande rikt illustrerad med över 200 vackra färgfotografier. 264 sidor, stort format.

Pris 379:- Nr 3382-9

Sy enkelt med vävda tyger Bli vän med din symaskin! Med några få sömmar och en bit tyg syr du lätt en snygg väska, en kjol till dottern eller en läcker kudde. Alla modeller är enkla med få och lätta sömmar och har tydliga instruktioner. 42 sidor. Ill i färg.

Av Anna Hörling

135:- Nr 3268-0

Mönsterstickning rätt och avigt Skapa spännande mönster med hjälp av garn och två stickor! Här visas ca 40 enkla mönster, de flesta med rät och avig stickning, och några med vridning, hålstickning och knutar. Tydliga steg för steg-beskriviningar. 48 sidor. Ill i färg. Av Sys Fredens

135:- Nr 3269-8

Vårens vackraste!

blir ditt för 49

kr

Nr 5828-9

Värder 175 k

✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Beställ 4 böcker – och halsbandet

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸ Det är lönsamt att vara kund i Lilla Svalan! Nu kan du som är kund i Lilla Svalan fynda till kalaspriser! Håll utkik efter rutan med KALASPRIS på varje uppslag. I den finner du utvalda produkter som du kan köpa till ett riktigt bra pris när du beställer minst en bok på uppslaget. Till kalaspris helt enkelt! Premien levereras med första boken på din order. (För samtliga produkter gäller så långt lagret räcker.)

✸✸✸✸✸✸✸✸

En stilren silverfärgad kedja med två fina berlocker för vårens alla tillfällen. Kedjan är ca 90 cm lång och kan öppnas med en hake. Det söta silverfärgade hjärtat (ca 2 cm brett) och den ljusblå stenen (ca 1 cm i diameter) bildar ett dekorativt och diskret hänge. Värde ca 175 kr.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

3


BÖCKER FÖR BARN En liten prutt

0-3 ÅR

Kul om potträning!

Oj, oj. Alla djuren är nödiga! De måste hinna till pottan i tid! Kaninen måste nu, på en gång! Flodhästen kan nästan inte hålla sig. Grisarna har superbråttom, alla rusar! Kommer de att hinna? Med utvikbara flikar som gör att vi kan glänta på toadörren och beskåda alla djurens stora final. Och så bjuds vi på en liten ljudeffekt. Gissa ljudet! Skön humor för alla barn i potträningsåldern. Av Maëlle Lemaître. 16 sidor i stadig kartong. 20 x 20 cm

Pris 104:- Nr 3320-9

Min bildordbok

Puhs bjällerklang

Kul ord från morgon till kväll!

En äkta Disney-julsaga med Nalle Puh!

En riktigt tjock generös bildordbok med roliga, inbjudande illustrationer. Perfekt att samlas kring för att öva ordförråd och hitta på egna berättelser. Här finns ord som passar alla i syskongruppen. Vi får följa en familj i vardagen, pappa, mamma och tre barn, från frukosten till godnattsagan. De fina bilderna inbjuder oss att fantisera vidare!

Det är jul i Sjumilaskogen och Nalle Puh längtar efter att öppna sina julklappar. Men julen handlar inte bara om att få, den handlar också om att ge och hjälpa andra. Puh och hans vänner bestämmer sig för att åka till Nordpolen och hjälpa jultomten! 32 sidor. 20 x 25,5 cm.

3-5 ÅR

Av Séverine Cordier och Cynthia Lacroix. 176 sidor. 15,5 x 20 cm

69:- Nr 3321-7

Pris 145:- Nr 3322-5

Smurfarna lär sig klockan

Apan Nicke i lektagen!

Hjälper barnen på ett enkelt och roligt sätt!

Klocka med rörliga visare!

I höst gör Smurfarna en efterlängtad återkomst på bioduken, men här ska de lära sig klockan! Varje dag finns det massor med skoj att göra. Gå till skolan, träffa kompisar, gå på bio. Men man måste komma i tid! Följ Smurfarna under en dag och se allt de hittar på - från morgon till kväll. Med Smurfarnas hjälp kan du också lära dig klockan! Det blir kul! Av Peyo. 24 sid. 19,5 x 26 cm.

Pris 134:- Nr 3312-6

Nicke Nyfiken i leksaksaffären En snäll liten apa som är rysligt nyfiken... Nicke är med på invigningen av en ny leksaksaffär. Oj, vad här finns mycket kul! Men ägaren är inte lika glad över Nicke som klättrar runt på hyllorna och hittar på bus. Han svingar sig i lampan och räcker barnen leksaker. Men ägaren förstår till slut att barnen gillar just den här affären med extra mycket action - tack vare Nicke. Av H A och Margret Rey. 32 sidor. 22 x 22 cm.

Även vuxna kan lära sig!

Pris 125:- Nr 3317-5

5-9 ÅR

Cirkusdeckarna och fjällmysteriet

Rita lätt djur ”Lätt att rita jätte-jätte-fina djur!” Morris, 6 år

Femte spännande äventyret!

Här får du enkla instruktioner hur man ritar olika djur, både vanliga och mer exotiska. Allt material är testat på barn med fina resultat! En utmärkt ritatillsammans bok för barn från ca 5 år och vuxna som nu också kan våga prova rita! Författaren håller teckningskurser för barn och ungdomar och har skrivit många kritikerrosade Teckna-böcker.

Cirkus Pommey är på besök i Åre mitt under skidsäsongen. När grevinnan Noppenblads exklusiva halsband stjäls på en restaurang tar tvillingarna Kaspar och Katinka upp den dramatiska jakten på tjuven. Roliga, lättlästa och rikt illustrerade – Cirkusdeckarna är perfekta för deckarintresserade nybörjarläsare!

Av Esbjörn Jorsäter. 48 sidor. 15 x 21 cm.

Vilken vikarie! Lärarbyte i Klass 1b

Av Dan Höjer. Illustrerade av Stina Lövkvist. Ca 128 sidor

Pris 110:- Nr 3315-9

Läs också: Nr 3466-0 Schlagermysteriet Nr 3242-5 Medeltidsmysteriet Nr 3172-4 Spökmysteriet Nr 3504-8 Tivolimysteriet Pris per bok 110:-

4

Pris 105:- Nr 3212-8

Du samlar väl klass 1b?

Klass 1b är ettagluttarnas egen favoritserie. Lättlästa böcker där både killar och tjejer kan känna igen sig och där varje bok i serien har någon eller några av kompisarna i klassen som huvudperson. Nu har fröken Clara blivit rund om magen. Hon väntar en bebis och Klass 1b ska få en vikarie som heter Peter. Det känns konstigt. Och en morgon står det en motorcykel parkerad utanför skolan… Av Helena Bross. Illustrerad av Christel Rönns. Ca 64 sidor.

Pris 84:- Nr 3326-6


FRÅN 0 – 9 ÅR!

Se sidorna 14-15 för bokslukar­ åldern!

Mitt första fotoalbum

Med Lilla Spöket Laban-bilder Alla barn älskar att vara huvudperson i sin egen bok! Här är en perfekt första fotobok att sätta in bilder på sig själv i, tillsammans med Lilla Spöket Laban. Fem sidor för bilder på barnet, och en spegel att titta i på sista sidan. Dessutom ett behändigt handtag så att barnet självt kan bära med sig boken till dagis, vänner eller släktingar. 12 sidor i stadig kartong, 19 x 19 cm

Chuggington – Dags för tvätt, Wilson Med massa roliga ljudknappar!

Pris 122:- Nr 3327-4

Följ med när småbarnens favoriter, de snälla, färgglada tågen Koko och Wilson, försöker få med sin smutsiga kompis Wilson till tvätten! På den spännande resan får barnet följa med i berättelsen, lyfta på alla flikar och trycka på 10 knappar med olika roliga ljudeffekter. Symboler visar vilken knapp man ska trycka på, en lek som barnen älskar! 10 sidor. 22,5 x 20 cm. Batterier ingår.

Pris 99:- Nr 3310-0

Ljuvliga bilder!

Halvans ABC Från Ambulans till Överljudsplan Halvan klarar att manövrera det mesta - från ambulans till överljudsplan. Liksom jeep, kanot och långtradare. Om han hade levt förr i tiden skulle han ha styrt vikingaskepp och zeppelinare lika skickligt. Här finns alla tänkbara fordon för Halvan att pröva, och samtidigt får man chans att träna på alfabetet! En kul ABC-bok för alla Halvan-fantaster! Av Arne Norlin. Illustrerad av Jonas Burman. 40 sidor. 21,5 x 26,5 cm.

Pris 148:- Nr 3329-0

Av Pija Lindenbaum. 40 sidor. 22 x 29 cm

Pris 145:- Nr 3330-8

Den magiska bokboxen trix!

Instruktionsbok med magiska

Den store och världsberömde magikern Peter Eldin delar med sig av sina bästa tips för att bli en bra magiker. Korta historier om några av de största magikerna genom tiderna och 19 spännande trix att lära sig steg för steg. Boken ligger i en fin presentbox och det medföljer ett antal viktiga tillbehör som kort, trollstav med mera som behövs för att komma igång som magiker. Sim sala bim! Box med häftad bok + tillbehör. 48 sidor

Pris 210:- Nr 3319-1

Perfekt present till alla!

Prisbelönt och bedårande!

När familjen åker till mormor får den lilla kaninen hela lägenheten för sig själv. Tänk vilka äventyr han kan hitta på! En lågmält humoristisk och helt oemotståndligt söt bilderboksberättelse som är flerfaldigt prisbelönt. En blivande barnboksklassiker som gläder både barn och vuxna lika mycket! Av Ho Baek Lee. 32 sidor. 19,5 x 26,5 cm

Pris 129:- Nr 3318-3

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸ Glass i stora lass! Fyra glasskålar i melamin med matchade skedar. Rymmer utan problem 3-4 rejäla kulor med glass. Smaken väljer du själv men toppa gärna med chokladsås, karamellströssel och ett rån – sen blir det glass­ kalas! Diameter ca 10 cm, höjd 6,5 cm. Sked 12 cm lång. Värde ca 165 kr

Kalaspris 99:-* Nr 5813-1

* När du köper minst en bok på detta uppslag! Läs mer på sidan 3.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Nytt mästerverk av Pija Lindenbaum! Äntligen kommer en ny mästerlig bok om Gittan, en av våra mest älskade bilderbokskaraktärer. Att råka göra fel och få skäll - hur hanterar man det? När Hjördis barnflicka ropar: ”Vad har du gjort!” fryser Gittan till is. Hon vill bara försvinna… Pija Lindenbaum är en av tjugohundratalets stora förnyare av bilderboken med oförglömliga figurer som bl a Åke, Kenta och Lill-Zlatan.

Ensam hemma

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Gittan gömmer bort sej

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

5


JANUARI

Vem städar inte? + Vems bebis? Små barn, stora känslor!

0-3 ÅR

Ett paket med två nya ”vem-böcker” om nallen och katten, tänkta att läsas för och av de yngsta barnen, från ca 1,5 år. Berättelserna är raka och enkla, men med stor finess och känsla hittar Stina Wirsén de små nyanserna som gör dem till mäktiga, dramatiska äventyr som på pricken fångar hur småbarn känner sig. Av Stina Wirsén. 28 sidor/volym. 17,5 x 17,5 cm.

Pris 164:- för paketet Nr 5322-3 + 5323-1

Barnets bok

Rorri sköter verkstan

Minnen från din babys första år

Favorit från Bolibompa!

Samla alla minnen från barnets första betydelsefulla år i den här fina boken! Här kan man klistra in foton, skriva upp allt det viktiga som hände den första tiden. Om släkt, vänner, favoritmat och leksaker, de första stegen… Nalle Puh och hans vänner delar med sig av söta och kloka tankar att ha med sig ut i livet.

De roliga berättelserna om Rorri Racerbil har gjort stor succé på Bolibompa. Här får ditt barn möta de skojiga figurerna i en spännande bilderbok. Store Chris får problem om inte alla bilarna blir körklara i tid. Men Chris är så trött, så Rorri och Blixten får passa verkstaden medan han tar sig en tupplur. Undrar hur det ska gå? 28 sidor. 21 x 21 sid.

26 sidor i stadig kartong, 28 x 24,5 cm.

Pris 99:- Nr 3349-8

Pris 115:- Nr 4924-7

Kung Jack och draken 3-5 ÅR

För små riddarfantaster

Tre barn leker i trädgården. Det behövs så lite för att fantasin ska ta fart - en kartong, några pinnar och en filt. Kung Jack och hans män ska strida mot jättar och drakar. De bygger ett slott, slåss och har kul. Men när mörkret sänker sig är Kung Jack ensam i sitt fort. Vad är det för klampande fotsteg som närmar sig?

Smurfarna Mina första ord Lär ord och ha skoj med Smurfarna

av Peter Bentley. Illustrerad av Helen Oxenbury. 32 sidor. 24 x 29 cm.

Äntligen är Smurfarna här igen! Nu i en fin presentbok med mycket roligt att lära för de små. Färgglada tydliga bilder och enkla ord och texter gör den till en spännande första ordbok. Självklart är det lika spännande för den vuxne som kan ge sig iväg på en nostalgiresa. Nytta med nöje!

Pris 136:- Nr 3351-4

Av Peyo. 56 sidor. 21,5 x 28 cm.

Klassisk engelsk saga!

Del 1 ny spännande serie!

Trolldom i Gamla stan

Vinterkul! 5-9 ÅR

Pris 159:- Nr 3352-2

Spöken och oknytt

Det är härligt med vinter!

För några timmar sedan trodde inte Jack Nilsson på sagoväsen. Nu jagas han genom Stockholm av varulvar, bergstroll och andra skrämmande varelser ur den svenska folktron. Till sin hjälp har han moster Betty och vätten Rurik. Och så trolldomsboken förstås. Första delen i en spännande ny historisk äventyrsserie!

Vinterkul är en härlig aktivitetsbok späckad med pyssel och vinteraktiviteter. Baka, måla, skriv och pyssla med snögubbar, renar, tomtar, pepparkakor och granar. Sidor att pyssla i och sidor med recept och idéer. Sidor att trycka ut figurer ur och göra eget vinterpyssel och fina etiketter till julklappar eller presenter.

Av Martin Olczak och Anna Sandler. Ca 96 sidor. Pris 125:-

Nr 3353-0

Teddy på rymmen Shettisen Teddy råkar illa ut!

28 sid . Häftad, ca 21 x 28 cm.

Pris 89:- Nr 3354-8

Massor av kul pyssel!

När Elsa får hoppa på en ridlektion på Brobygården är det jättekul. Jämfört med ridskolehästarna är Teddy så bråkig. Nu har han börjat rymma också. Första gången det händer är det bara grannarnas tulpaner som råkar illa ut. Men andra gången blir Teddy skrämd av en hund och går ner sig i en djup damm! Ett nytt lättläst äventyr med den busiga shettisen Teddy, och som håller på att sluta riktigt illa... Av Lin Hallberg. Illustrerad av Margareta Nordqvist. Ca 128 sid

Pris 119:- Nr 3355-5

6


JANUARI

Lilla Spöket Laban Sova över Spöket blir mörkrädd!

Bolibompadraken ska äta

Lilla Spöket Laban sover över hos sin bästa vän Lillprins Bus. De äter pizza, dricker läsk, hoppar i sängarna - allt är kul. Laban är inte det minsta mörkrädd på kvällen, inte förrän Bus somnar och Laban tassar ut i slottet och hör rasslet av kedjor från fängelsehålan. En unik plastfigur (ca 7 cm hög) av Lillprins Bus medföljer att leka med!

Lilla, gulliga Bolibompadraken som pekbok Barnens älskade Bolibompa-drake har förstås varit liten en gång. Här får vi möta den lilla draken som upptäcker världen runtomkring sig. Nu är draken hungrig och det ska bli fest med gäst! Bolibompadraken dukar så fint. Dockan är gäst och de slår sig ner vid bordet. Men vad ska de äta? En bok med glada färger och charmig lilldrake. Genialt enkelt och kul för de minsta.

Av Inger och Lasse Sandberg. 26 sidor. 18 x 18,5 cm + Lillprins-figur.

Pris 138:- Nr 3356-3

Av Mats Wänblad. Illustrerad av Micaela Favilla. 24 sidor. 21 x 21 cm.

Pris 108:- Nr 3328-2

En NY Mamma mu!

5 st 16-bitars pussel!

Mamma Mu läser Äntligen en ny bok med Mamma Mu och Kråkan! Mamma Mu har varit på ”blibluteket”. Jag läste, sa hon längtansfullt. Kråkan blir upprörd. Kor kan inte läsa böcker. Kor SKA inte läsa böcker! Kor ska vara hemma!! Krax! Men Mamma Mu svarar. Det är så musigt med böcker Kråkan. Om man kan läsa, så kan man få veta nästan allting! Ny finurlig berättelse om radarparet! Av Jujja Wieslander. Illustrerad av Sven Nordqvist. 26 sidor. 22,5 x 29,5 cm.

Pris 149:- Nr 3358-9

Tio vilda hästar

Rolig räknesaga!

De tio vilda hästarna försvinner en efter en, tills det bara är en kvar. Den ensamma hästen får tråkigt, rusar tillbaka och nu hämtas häst efter häst, tills alla tio hästarna är samlade igen. Sen börjar sagan om igen! Härligt charmiga bilder att bli glad av och fartiga, roliga rimmade verser. Av Grethe Rottböll. Illustrerad av Lisen Adbåge. 32 sid. 20,5 x 26 cm.

Emil i Lönneberga Pussel och citat Fem roliga Emil-pussel! Pussla ihop bilder på Emil och Ida och de andra i Katthult. En bok med 5 roliga pussel med 16 bitar i varje, som man lägger i ramarna i bokens stadiga kartongsidor. Björns Bergs festliga och välkända motiv och korta utdrag ur böckerna i roligt format. Av Astrid Lindgren och Björn Berg. 10 sidor. 25,5 cm x 25,5 cm

En räkne-saga!

Pris 139:- Nr 3359-7

Pris 129:-

Nytt äventyr av ”actionkungen” Martin Widmark! När regnet piskar mot rutan på dagis, och alla barnen kurat ihop sig i kuddis, så tycker Johannes att det är dags att dra ut på diverse äventyr ut i djungeln, till Nordpolen och Kul & till de djupa haven. För här ska fångas livsfarliga djur! spännande Johannes börjar berätta, det gäller att med olika finurnybörjar­ liga knep överlista både tigrar, isbjörnar och bläckfiskar. Av Martin Widmark. Illustrerad av Kristina Grundström. 66 sidor.

Pris 119:- Nr 3361-3

läsning!

Ellens ABC golvpussel I den här söta väskan ryms ett golv­pussel som kommer att syssel­sätta ditt barn i många timmar! 36 bitar. Rymmer hela vårt alfabet. När alla bitar är på plats mäter det 76 x 50 cm. Värde ca 225 kr.

Kalaspris 99:-* Nr 5821-4

Stapelkatt En färgglad stapelkatt som utvecklar finmotoriken. Låt barnet stapla ringarna helt efter eget tycke och smak och till sist det mjuka stoppade katthuvudet. En klassisk träleksak för de minsta!. Höjd: 16 cm. Värde: ca 160 kr

Kalaspris 99:-* Nr 5814-9

* När du köper minst en bok på detta uppslag! Läs mer på sidan 3.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Fånga farliga djur

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Nr 3360-5

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

7


FEBRUAR I 0-3 ÅR

Härliga roliga ljud!

Gosiga djurboken Peka & Känn! Babyns allra första känna-påbok. Peka och känn strukturer tillsammans med din lilla bebis! Är det en dunig kyckling eller en blank fisk? En luddig björn eller en skrovlig groda? Vilka färger har de? Här finns gosiga djur att klappa och prata om. Språket växer fram i dialog med det lilla barnet. En färgglad älsklingsbok för de allra minsta. 10 sidor i stadig kartong. 14,5 x 14,5 cm.

Pris 74:- Nr 3362-1

Pippi Pingvins badbok

Tut, tut! Lyssna på oss!

Plaska och lek i badet!

Flikar med ljud under!

Bada, läs och lek på samma gång! Pippi Pingvins badbok är en söt bok med en bild på varje sida, som är av mjuk plast som tål att badas med. Tillsammans med boken kommer också Pippi pingvin själv som en rolig figur att leka med i badkaret!

En rolig pekbok med många spännande flikar att lyfta på och spännande, fotografiska, färgglada bilder på barn som leker. Barnet ska leta efter olika fordon under flikarna, där vissa av flikarna även har olika roliga ljud! Många roliga överraskningar i titt-ut-lekarna. Interaktiv lek som främjar barnets utveckling.

8 sidor i mjuk plast. 14 x 13 cm. + figur ca 8 cm hög.

12 sidor i stadig kartong. 24 x 24 cm.

Pris 78:- Nr 3364-7

Pris 149:- Nr 3363-9

3-5 ÅR

Billy och den konstiga dagen /Billy och monstret Dubbelvolym om Billy!

Det finns en lång rad bilderböcker om den finurliga lilla killen Billy, som sen han först såg dagens ljus har blivit en mycket omtyckt och välkänd bilderboks­karaktär i både Sverige och utomlands. I den här roliga dubbelvolymen finns två av hans vardagsäventyr – läs den ena sagan, vänd på boken så börjar den andra! Av Birgitta Stenberg. Illustrerad av Mati Lepp. 17 x 21,5 cm. 56 sidor.

Leni blir en bebis Hon är VISST lika liten som lillebror! Först är allt som vanligt. Leni ligger i sin säng och lillebror ligger i sin spjälsäng. Men så händer något. Plötsligt vet Leni. Hon har blivit en bebis förstås! Nu kan inte Leni klä på sig, eller kissa på toaletten eller gå själv... Precis som lillebror. Att det ska vara så svårt för pappa att förstå! Mästerligt fångas här det lilla barnets känslor och uttryck, småbarnstrots och svartsjuka. Av Emma Adbåge. 32 sidor. 20 x 25,5 cm.

Pris 129:- Nr 3366-2

Pris 89:Nr 4579-9

Samlingsvolym!

Hövdingens bägare 5-9 ÅR

Vi på Saltkråkan

Halvdan Viking - Röde Orm för barn!

Sommarlovet vi alla vill ha!

Nu har Martin ”LasseMaja” Widmark inlett en ny serie, med spännande rövarhistorier från vikingatiden! Möt den unge pojken Halvdan, som hamnar i det ena äventyret efter det andra. Halvdan är liten till växten och haltar, men ett geni på att skalda. Något som han får stor användning för på sina många äventyr, då det handlar om att vinna grymma och råbarkade vikingars förtroenden… Av Martin Widmark. Illustrerad av Mats Vänehem. Ca 160 sid.

Pris 125:- Nr 3368-8

Spännande äventyr

Gå ner till Strandvägskajen i Stockholm en sommarmorgon och se om där ligger en liten vit skärgårdsbåt med namnet Saltkråkan I. Om det gör det, så är det bara att gå ombord. Dit kom en dag i juni förra året en sommargästfamilj. Det var en far och hans fyra barn, Melkerson hette de, stockholmare var de, ingen av dem hade varit på Saltkråkan förut. Därför var de nu mycket förväntansfulla. Av Astrid Lindgren. Illustrerad av Ilon Wikland. 360 sid. 360 sid

Pris 169:- Nr 3367-0

Fråga chans

Att våga fråga!

En dag slår den ner som en blixt från klar himmel. Kärleken. Jack blir kär i klasskompisen Emilia med trasselhåret! Nu finns det bara en sak att göra. Han måste fråga chans. Absolut nödvändigt och helt igenom superläskigt! Och hur ska Jack våga, han kan ju inte ens berätta för sin bästa kompis Edvin att han är kär ... Av Marie Oskarsson. Illustrerad av Helena Bergendahl. 128 sidor.

Pris 119:- Nr 3369-6

8


FEBRUAR I

Framför mitt hus Barnet får gissa vad som händer sen!

Ingrid ska resa

Världen är full av överraskningar, precis som den här boken. Här finns det lilla huset med rosenbusken, prinsessan och draken, Snömannen och Vampyren, en djurpark med en orangutang och planeter i yttre rymden. Vad händer? Gissa! Boken kryllar av bilder, och den lär barnen rumsprepositioner utan att de märker det: framför, bakom, ovanför, under, inuti, runtomkring ... En generös bok med härliga färgbilder

Charmiga Ingrid på väg ut i världen! Lilla yrvädret Ingrid ska på solsemester! Med pass och biljett och Nalle under armen åker hon flygplan till en plats som inte är som hemma, där huset de ska bo i kallas för ”hotellet”. Lättsamt och roligt ur barnets perspektiv, om den första spännande resan till en ny miljö där maten smakar ”ovant” och ”Havet är så busigt”.

128 sidor. Ca 21 x 21 cm.

Av Katerina Janouch. Illustrerad av Mervi Lindman. 28 sidor. 21,5 x 21,5 cm.

Pris 127:- Nr 3370-4

Pris 112:- Nr 3371-2

54 bitar!

16 klassiska sagor!

Halvan polisbilspussel Roligt pussel med Halvans polisbil! Ett roligt och lagom utmanande pussel med 54 bitar. I polisbilasken ligger ett jättefint pussel med Halvan som polisman. Vad har hänt? Pussla ihop bilden så får du se! Av Arne Norlin ochJonas Burman. Pussel 54 bitar.

Min finaste sagobok

Pris 122:- Nr 3372-0

Klassiska sagor blir den perfekta julklappen!

Hemma hos Pettson och Findus

En vacker sagosamling rikligt illustrerad med fina bilder blir perfekt i tomtens säck. Här finns 16 av våra mest älskade klassiska sagor som Snövit, Rapunzel, Den fula ankungen, Skönheten och Odjuret, Tre små grisar, Guldlock, Askungen, Snövit, Rackarknaster, Prinsessan på ärten och flera andra.

Känner du gubben Pettson och hans katt Findus? Varje dag händer det tokiga saker på deras gård. En bilderbok i stadig kartong med Sven Nordqvists härliga, detaljrika bilder ur Pettson och Findus liv. Här kan barnen leta efter massor av roliga detaljer – hönsen, en kaffepanna, ett metspö, och de små mucklorna som är så svåra att se… Av Sven Nordqvist. 14 sidor i kartong. 25, 5 x 31 cm.

Antologi. 256 sidor. Ca 20 x 27 cm.

Pris 159:- Nr 3374-6

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Pris 129:- Nr 3373-8

Havsdjur och vidunder Med flikar, pop-up och klistermärken Hur lång kan en blåval bli? Är det sant att det är sjöhästpappan som föder ungarna? Och hur rädd behöver man egentligen vara för hajar? Det här är en spännande faktabok med flikar, popupfunktioner och klistermärken. Den är fullproppad med massor av fascinerande och lättläst fakta om djur som lever under vattenytan och med naturtrogna och storslagna bilder. 24 sidor. 19 x 22 cm.

Pris 119:- Nr 3375-3

ns Begr ä

a at ant

l!

Bli pirat eller prinsessa för en dag! Lekfulla dräkter i en storlek, passar barn mellan 3 och 8 år.

Kalaspris 149:-* per dräkt Piratdräkt. (Byxa, topp, scarf, ögonlapp) Nr 5826-3 Prinsessdräkt (Klänning, krona)

Nr 5827-1

* När du köper minst en bok på detta uppslag! Läs mer på sidan 3.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Häftiga bilder!

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

,

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

9


MARS

Nyfikna öron Fåglar Lyssna till koltrast och näktergal! Nu får de allra minsta sin första egna fågelbok. Med ljud! Lär känna igen göken, talgoxen, skatan, näktergalen, duvan och koltrasten. Både hur de ser ut och hur de låter. Peka på fågeln, tryck på knappen och hör hur den sjunger!

0-3 ÅR

Illustrerad av Marion Billet. 14 sidor i stadig kartong. 15 x 15 cm.

Pris 114:- Nr 3383-7

Min blå godnattbok

Doktor Ludde + Ludde och vagnen

Snälla, bara en saga till! Sagobok för godnattstunden med sex lagom långa sagor, fulla av fantasi och med härliga illustrationer. Sagorna som handlar om bondgårdens djur är perfekta att läsa högt på sängkanten. Sen somnar man sött. Rejält utförande med stadiga kartongsidor som tål små barns omilda behandling. Rolig holografisk förvandlingsbild på omslaget!

Mysiga småbarnsböcker till paketpris Ludde vill leka doktor och Gnutta är sjuksyster. De kan hjälpa många djur! Sen går Ludde med sin vagn och alla som han möter får ta med sina saker: en röd boll, en blå väska, ett grönt äpple Till sist kommer Ludde inte ihåg vad alla hade med, och vi får hjälpa honom med det. Av Ulf Löfgren. 24 sid/bok. 15,5 x 15,5 cm.

36 sidor i stadig kartong. 16,5 x 20 cm.

Pris 115:- Nr 3384-5

Pris 98:- för paketet Nr 5324-9 + 5325-6

Dora Följ med till skolan 3-5 ÅR

Lek, lär och lyssna!

Alla barn älskar att gissa rätt ord!

Dora utforskaren är en äventyrlig liten flicka som massor av barn följer på tv. Nu kan du också följa med Dora på terminens första dag i skolan. Upptäck hur spännande klassrummet kan vara genom olika ljud och luckor som kan öppnas. En rolig och lekfull förberedelse för alla små barn som är nyfikna på skolan.

Påhittig och rolig bilderbok om den populära lilla Matilda Mus. Vissa ord i texten är utbytta mot bilder och barnen tycker alltid att det är lika roligt att gissa vilket ord som bilden föreställer när du läser sagan. Den här gången handlar det om vad som hände när Matilda fick en hemläxa… Format 20,5 x 23,5 cm. 18 sidor

12 sidor i stadig kartong. 19,5 x 22 cm.

Pris 79:- Nr 3266-4

Pris 110:- Nr 3385-2

Så gör man i skolan!

Med 3Dpop-upskelett

Världens dinosaurierekord 5-9 ÅR

Matilda Mus får en hemläxa

Den fantastiska kroppen Spännande interaktiv bok lär dig om kroppen

Allt du behöver veta om dinosaurier på ett helt nytt sätt! Fakta, rekord och statistik om de största djuren som levt på vår planet. Underhållande och med massor av spännande ny information!

Det finns en hel människokropp att upptäcka i den här popup-och-dra-ut-boken! Häng med på en spännande resa genom kroppen med hjälp av ett spektakulärt 3D-pop-up-skelett, tjusiga illustrationer, överraskande sidor att dra ut, roliga frågor och massor av fascinerande fakta i löptext och faktarutor. Ta reda på vad som får hjärtat att slå, var hammaren sitter och hur alla små bitar passar ihop!

128 sidor. 28,5 x 22 cm. Utk. november

32 sidor, stort format 27,5 x 29 cm. Innehåller ett häftigt pop-up-skelett!

Pris 159:- Nr 3336-5

Pris 199:- Nr 3386-0

Rivalen från Karelen Nya äventyr på Gyllene Knorren!

Läs också: 4707-6 Den mystiska gästen 4779-5 Spöket i rum 13 4886-8 Loke den lömskes skatt 4932-0 Sommarkaos på Guldkusten 4979-1 Den oerhört hemliga dammsugaren 3112-0 Korv med bröllop 3445-4 En förknorrad vinter 3511-3 Den vilda jakten på dårpippin Pris per bok 119:-

10

Hotell Gyllene knorren har varit med om det mesta. Jakten på gäster har lett till den ena katastrofen efter den andra. Men nu handlar det inte om att dra mer gäster till hotellet, nu handlar det om att FÅ BORT EN ALLDELES SPECIELL GÄST- en gäst som någon tycker är alldeles för intresserad av någon i familjen... Nu är goda råd dyra! Av Måns Gahrton. Illustrerad av Johan Unenge. Ca 140 sidor.

Pris 119:- Nr 3387-8


MARS

Bom! Bom! Lyssna på oss!

Min första skriv och sudda Bondgård

Hur låter musikinstrumenten?

Lek och lär, para ihop, skriv och sudda! Vilken rolig lär- och lekbok! Barnen leker och har kul samtidigt som de tränar på att rita och skriva och lär sig om livet på en bondgård. Kraftiga avtorkningsbara sidor som man ritar, fyller i och löser olika uppgifter på med en specialpenna. Följ efter skördemaskinen, fyll i antalet ägg, rita en sadel på hästen! Torka av, börja om och lek på igen! Gång på gång!

Tuta i trumpeten! En rolig pekbok i stadig kartong med många flikar att lyfta på och fina, färgglada fotografiska bilder på barn och olika spännande musikinstrument. Under vissa flikar finns det roliga ljud att leta efter! Många roliga överraskningar i titt-ut-lekarna. Interaktiv lek som främjar barnets utveckling.

Torka av, rita & lek igen!

12 sid i stadig kartong. 24 x 24 cm.

Pris 159:- Nr 3390-2

26 avtorkningsbara sidor i kraftig kartong. 21,5 x 22 cm + specialpenna.

Pris 148:- Nr 3389-4

Med rolig och lärorik CD för datorn! 3 böcker i en!

Matdags i djurparken Klicka, titta, lek och lyssna med E-musen Här får vi följa med djurskötaren när parkens djur ska ha mat. Djuren gömmer sig bakom luckor och barnet får gissa vem som äter fisk, löv eller bananer. Det finns även en CD-rom till datorn där barnet, från ca 2 år, kan klicka, titta och lyssna på historien direkt på skärmen, se små videoklipp och enkla animationer och lösa små uppgifter eller pussel. Av Avelyn Davidson. Illustrerad av Clive Taylor. 24 sidor + interaktiv CD.

Här kommer Busiga Bebben!

Pris 98:- Nr 3391-0

Av Jujja Wieslander. Illustrerad av Jens Ahlbom. 32 sid. +CD.

Pris 156:- Nr 3392-8

Med CD inläst av Jujja

Lilla Lollo Extra lättläst nybörjarbok om djur I serien Djurkompisar träffar vi barn som bor på landet och tar hand om olika djur. Här får vi lära känna den lilla busiga grisen Lollo, som Maja tar hand om under två fartfyllda dagar. Kul bilder och extra lätt att läsa för de absoluta nybörjarläsarna med enbart versaler. Av Margareta Nordqvist. 64 sidor.

Pris 89:- Nr

BARA STORA BOKSTÄVER!

3393-6

Pris 119:- Nr 3394-4

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸ Trädgårds-set Bedårande trädgårds-set för de mindre. Den söta väskan innehåller spade, kratta, vattenkanna och trädgårdshandskar. Krattan och spaden har rejäla handtag av trä. Välj mellan rosa och blått set. Värde ca 180 kr.

Kalaspris 119:-* Blått set Nr 5717-4

Rosa set Nr 5718-2

* När du köper minst en bok på detta uppslag! Läs mer på sidan 3.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Dagspöket är inte som andra spöken. Läspande, frimodig och nyfiken. Och så är han svart, så han syns inte på natten och måste spöka på dagen. Här susar Dagspöket in hos en sjuk liten flicka. Han tror att han ska kunna ha det lugnt och skönt hos henne, men det blir inte som han tänkt sig... Med den nyillustrerade bilderboken får man också en cd, inläst av Jujja Wieslander.

Sedan Busiga bebben kom hem från BB i den första boken om henne, har det varit fullt ös i den hårt prövade familjen. I den här stora roliga samlingsvolymen får vi även vara med när hon hittar på bus med mormor och när hon ”fixar” det mesta hemma hos farfar. Här ingår ”Busiga Bebben kommer hem”, ”Busiga Bebben och mormor” och ”Busiga Bebben fixar allt”. Av Thomas Svensson. 96 sidor, 17 x 21 cm.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Dagspöket på sjukhus Ny bilderbok med cd om det roliga spöket

Rolig samlingsvolym med tre böcker!

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

11


APR I L

Mina djurfavoriter Titta, prata, lyft flikarna!

0-3 ÅR

Perfekt för 1-2 åringen!

Rolig registerpekbok med fina djur som är perfekt för små barn att läsa tillsammans med en vuxen. Fina, tydliga färgfoton på djur - från söta kattungar till häftiga tigrar. Färgglada bilder och roliga frågor gör att barnen börjar fundera och prata om det de ser. Tydligt flikregister gör det lätt för små fingrar att hitta sin favoritsida! 28 sidor i stadig kartong. 23 x 23 cm.

Pris 99:- Nr 3395-1

Hille hungrig

Prinsessan och priset

Alla småttingar känner igen sig!

Söt och spännande ljudsaga

Hille är hungrig, men när kommer maten? Inte nu, och inte än, men snart... Roligt och igenkännande om matstunden. En berättelse lika full av vardagsgnet som av humor, skriven helt utifrån 1,5-åringens perspektiv och som lyckas fånga det stora i en vardaglig situation. Här kan de minsta känna igen sig och vill höra om och om igen!

Prinsessan och priset är en rolig och spännande saga med fyra fantastiska ljud. Följ med till slottet där det är tornerspel och där den vackra Prinsessan Rosa ska få lämna priset till den riddare som vinner. Fyra olika ljud gör sagan ännu mer spännande och levande och barn älskar att få trycka på knapparna!

Av Maria Nilsson Thore och Annika Thore. 32 sidor. Ca 17 x 19 cm.

Illustrerad av Marie Allen. 10 sidor i stadig kartong. 22,5 22,5 cm.

Pris 88:- Nr 3396-9

Pris 125:- Nr 3399-3

Ensam mullvad på en scen

3-5 ÅR

Nytt mästerverk av det prisbelönta bilderboksparet! Aldrig någonsin är världen hemskare än när man är rädd för att göra bort sig inför en massa människor! Men ibland måste man våga, om inte annat för någon annans skull. Fast man är blyg. En innerlig bilderbok med varm humor, om den kanske största rädslan av alla - att inte våga. Av två av våra allra främsta barnboksskapare! Av Ulf Nilsson. Illustrerad av Eva Eriksson.

Lilla Barnkammar­ boken Grodor, prinsar och prinsessor För sagostunden vid sängkanten Här hittar du sju av de mest omtyckta prins- och prinsessagorna som Törnrosa, Lilla sjöjungfrun, Prinsessan på ärten och Askungen. Alla är rikt illustrerade med vackra, roliga och spännande bilder av våra allra främsta tecknare. Med boken följer en skiva där etablerade artister och skådespelare läser några av sagorna från boken. En härlig sagoskatt att njuta av tillsammans vid sängkanten! Antologi. 64 sidor. 21 x 21 cm + CD-skiva.

Pris 159:- Nr 3397-7

5-9 ÅR

40 sidor. 19,5 x 26 cm.

Pris 124:- Nr 3400-9 Serien Lilla Barnkammarboken: Godnattvisor Nr 3181-5 Rim och ramsor Nr 3125-2 Sju små sagor Nr 3544-4 Julsånger Nr 3331-6 Pris 159:- per del

Disney Cars En bok med förstärkt verklighet

Jättarna anfaller Ny rolig bok om Riddarskolan!

Med 4 aktiveringskort för webb-kamera!

Var beredd på häpnadsväckande action! I den här roliga boken tar Bärgarn dig med på en spännande världsturné som börjar Kylarköping. Häng med! Håll upp aktiveringskorten framför din dators webbkamera för att starta den interaktiva tekniken och få dina favoritfigurer från Bilar och Bilar 2 att zickzacka och svoscha fram över skärmen! Fyra olika fartfyllda skivor medföljer! 28 sidor. Ca 23 x 21 cm.

Pris 115:- Nr 3398-5

Kör i webbkameran!

12

Kul och lättläst!

Den nya kyrkklockan ska invigas och Egon, Fiona och Urban får bråttom tillbaka till borgen. Men just som de hör ringningen eka i dalen, mullrar marken till och jättarna vaknar! Riddare, spänning, humor och lättläst i en lekfull blandning av riddarliv och skolmiljö för tjejer och killar som precis har börjat läsa själva. Av Magnus Ljunggren. Illustrerad av Mats Vänehem. 64 sidor.

Pris 89:- Nr 3401-7

H a r du m tidigar is s at e delar Fr å g a din bok ? guide!

Äntligen Sigge Med extra många söta Sigge-bilder! Äntligen är Elina skötare och får vara med i stallgänget. Atle är gammal och trött, men att sköta honom är ändå nästan som att ha en egen häst. Allt är roligt ända tills den dagen då det hemska händer Atle. Är det Elinas fel..? En ny bok i den populära serien om ponnytjejen Elina och hennes kompisar, som håller till i shettisstallet. Av Lin Hallberg. Illustrerad av Margareta Nordqvist. 160 sidor.

Pris 129:- Nr 3402-5


Perfekt för tvååringar och deras föräldrar!

Krama Smurfen! Klumpsmurfen har en present till Smurfan, men är klumpig som vanligt… Hur ska har göra henne glad igen? Kanske krama? På varje sida får vi hjälpa till att torka tårar, vinka, hålla saftglaset eller kramas med mjukisarmarna. En rolig pekbok med extra lekvärde. Läs boken och låt Smurfen krama dig med sina mjuka gosiga blå armar!

Charmfullt minidrama för de små om när livliga lilla Katt och Katts tålmodiga mamma går till parken. På vägen får Katt köra vagnen och bära pinnen och trycka på knappen så att alla bilar stannar. Enkla meningar, värme och inkännande och känslofulla bilder om söta, jagmedvetna lilla Katt och Katts kärleksfulla mamma. En bok både småbarn och föräldrar kan känna igen sig i!

– Stor fågel bada, säger Katt. – Aha, säger mamma. Du menar ankan i parken.

Ja kom, så går vi dit.

14 sidor i stadig kartong. 15 x 25 cm + stoppade armar ca 12 cm.

Pris 125:Nr 3403-3

APR I L

Katt kan i parken

Jag smurfar dig

Hjälp smurfen vinka!

Av Sanna Töringe. Illustrerad av Kristina Digman. 32 sidor. Ca 17 x 19 cm.

Pris 79:- Nr 3406-6 Interaktion på hög nivå mellan barn och förälder i text och bild!

Jumbopek Världens djur

Massor av roliga detaljer!

Över 130 djur från hela världen En riktig jumbobok i ett litet format, med massor av djur att titta på och prata om. Spännande färgbilder på mer än 130 olika djur i skogen eller parken, på savannen eller bondgården, vid polerna eller i havet… Känn igen och hitta djuren! Boken är tillverkad i kraftig kartong som tål omild hantering av ivriga små djurälskare!

Nyfiken på flygplan och raketer

72 sidor i stadig kartong. 13,5 x 17,5 cm.

Spännande fakta för flygfrälsta!

Pris 105:- Nr 3404-1

Ägget och Smurfarna Äntligen tillbaka – nu med nya strippar! Den stora festen närmar sig och smurfarna ska baka en tårta. Men det saknas ett ägg! Efter mycket möda och besvär hittar de ett stort ägg mitt i skogen. Men de kan inte krossa skalet! Efter mer än 30 år ges den älskade och saknade smurfserien Ägget och smurfarna ut igen. Nu med nya skojiga strippar på köpet!

Av astronauten Christer Fuglesang!

Sifferplaneten Den spännande fortsättningen på astronauten Christer Fuglesangs första barnbok Rymdresan! Nu behöver farbror Albert hjälp med att undersöka en av Jupiters månar. Trots att det är dagen före julafton tvekar inte syskonen Markus och Mariana att följa med ut i rymden igen. Men allt går inte riktigt som planerat. De hamnar mitt i ett spännande äventyr på den märkvärdiga Sifferplaneten där matematikgeniet Prinsessan Ett har blivit bortrövad… Av Christer Fuglesang. Ca 192 sidor.

Pris 187:- Nr 3332-4 Läs också första boken: Rymdresan 3465-2 Pris 169 kr

Pris 189:- Nr 3407-4

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸ Mina första 200 djur Måla och lär Färglägg och lär dig över 200 ord i det här skojiga pysselhäftet. Måla, hitta figurer och ha skoj och med en förälders hjälp kan pysslen användas som en rolig träning i att börja lär sig läsa. Fyra färgkritor medföljer. 48 sidor, häftad.

Kalaspris 39:-* Nr 5829-7

En egen kylväska! Mamma var är min smörgås? Liten behändig kylväska för de små – och kanske får mamma och pappa låna den också! Storlek ca 21 x 10,5 x 16 cm.

Kalaspris 29:-* Nr 5743-0

* När du köper minst en bok på detta uppslag! Läs mer på sidan 3.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Pris 88:- Nr 3405-8

96 sidor. 19,5 x 24 cm.

Med NYA strippar!

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Av Peyo. 48 sidor, häftad

Hur förbereder man ett flygplan inför start, vad händer i flygtornet och hur såg det ut när de första människorna landade på månen? I den här detaljrika och roligt illustrerade faktaboken får vi svar på det och mycket mer. En suverän ”syskonbok” som funkar både som pekbok för en tvååring och som faktabok för en nyfiken sexåring. En lyxig faktabok med rejält kartongomslag, rundade hörn och slitstarkt papper!

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

13


Kartbok Sverige + pysselbok Sverige Bli ett kart-proffs Var bor mormor? Var tillverkas polkagrisarna? Hur högt är Sveriges högsta berg? Vart reste vi på semestern? Kartbok Sverige är en enkel och rolig kartbok för barn från ca sex år om Sverige och våra olika landskap. En första introduktion till kartor, landskap, större städer, djur, sjöar och berg med många roliga illustrationer. Komplettera med ett roligt pysselhäfte. Här får barnen klura och knåpa med roliga uppgifter utifrån kartor och geografi. Roliga klistermärken följer också med! 32 sidor. 21,5 x 28 cm. Illustrerad av Mia Nilsson.

Pris 199:- för paketet Nr 5320-7+ 5321-5

BOKSLUKA

Folket som försvann

Sista delen i sagan om Häxfoket! Nu vet Sol att hennes namn har en speciell betydelse: är man Sol så är man bärare av Häxfolkets magi. Genom henne kommer de att återfå sin kraft som de varit utan så länge. Hon gläds åt att äntligen få träffa dem! Men upptäcker snart att deras ledare har sina egna planer för henne… Missa inte det spännande slutet i succéserien Häxfolket! Av Jo Salmson. Illustrerad av Natalia Batista. Ca 128 sid. Utkommer februari

Läs också: Del 1 De stulna barnen Nr 3526-1 Del 2 Fly Sol, fly Nr 3267-2 Del 3 Magiska krafter Nr 3298-7 114:-/del

Snömannens hemlighet

Polyhymnias guld

Ny bok om monsteragenten Nelly Rapp! Monsteragenten Nelly Rapp klarar av farligheter med hjälp av lugn, lärdom och list. Men räcker det om man råkar i närkamp med en av de sista snömännen på jorden? Nelly är på sportlov i fjällen när hon får rapport om jättelika fotspår i snön. Är de få snömän som finns kvar på vandring för att leta efter kallare platser att bo på? Läskigt, mysigt och lättläst med bokslukarnas favorit Nelly!

Tredje boken om Tyko Flores! Den 13-årige Tyko Flores har flytt slaveriet i gruvan där han hölls fången och klarat av rader av faror och svårigheter. Nu fortsätter hans äventyr i Den tredje världen där Tykos mamma hålls fången. Men för att komma dit måste han först ta sig över det livsfarliga havet och sedan vidare genom De dödas stad…

Av Martin Widmark. Illustrerad av Christina Alvner. Ca 96 sidor.

Pris 119:- Nr 3334-0

Cirka 96 sidor/bok.

Pris 119:-/st

Allt om hajar Dyk ned genom vattnet med stora vithajar och hammarhajar. Ta reda på jaktvanor och föda och vem som är den mest fruktade i havet. Testa din kunskap om hajarna och se vad du har lärt dig. En bok med massor av fakta och utmaningar till barn och fina färgbilder! 64 sidor. 23,5 x 28 cm.

Pris 139:- Nr 3408-2

Allt om de stora kattdjuren Följ med lejon, tigrar och leoparder när de jagar sitt byte. Lär om katternas vanor och omgivning. Läs om skillnaderna mellan tamkatter och de vilda. Man kan också själv prova på att vara en katt och testa vad man har lärt sig. Kul och lärorik information och mängder av snygga foton.

Av Martin Widmark. Illustrerad av Henrik Tamm. Ca 240 sidor. Utk. december

Från ca 9 år

Läs också: 3228-4 I Bergakungens sal 3055-1 Sjöodjuret i Bergsjön 4708-4 Häxdoktorn och sista Zombien 4328-1 De vita fruarna på Lovlunda slott 3457-9 Monsterakademien 3342-3 Frankensteinaren 4109-5 Trollkarlarna från Wittenberg 4232-5 Spökaffären

”.. mästerlig i sin förmåga att hålla i gång en historia för en läsovan mysterieälskare.” Falu Kuriren

Från ca 10 år

Pris 114:- Nr 3365-4

Pris 144:-

Nr 3335-7

Läs också: Del 1 Den dansande djävulen Nr 3560-0 Del 2 Fyrtornet i Son-Li Nr 3300-1 Pris 144:-/del Från ca 10 år

Rum 213 Det spökar på kollot Det börjar som en sommardröm med bad och sol och söta killar, men snart börjar mystiska saker hända. Kanske borde Elvira ha blivit misstänksam när hon fick plats på kollot trots att hon anmälde sig en vecka för sent. Och kanske borde hon ha ångrat sig och åkt hem igen när hon hamnade i rum 213. Det går rykten om att det spökar där, man har sett en vitklädd flicka med långt rött hår irra runt på nätterna. Av Ingelin Angerborn. 195 sid

Pris 142:- Nr 3376-1

Från ca 12 år

Utforska Titanic Vandra runt i fartyget i 3D-miljöer! Med ursprungsritningar och det senaste inom digital grafik har man kunnat återskapa Titanic. Följ med på en spännande resa med så verkliga färgbilder att man tror att man är där. Utöver den praktfulla boken tar CD:n, med fantastiska interaktiva animationer, dig med på en 3D-resa med Titanic! Få kaptenens utsikt från styrhytten, vandra i salongerna eller se de mäktiga ångpannor som drev fartyget! Av Peter Chrisp. 40 sidor, stort format 28,5 22 cm + interaktiv CD.

Pris 149:- Nr 3410-8

64 sidor. 23,5 x 28 cm.

Pris 139:- Nr 3409-0

14

Från ca 10 år


RÅLDERN !

Tintins äventyr

Övergivna barnhusbarn längs ödsliga vägar… Nu börjar en stark, realistisk berättelse om svikna och övergivna barnhusbarn på 1800-talet. Skräck, galenskap, släkttragedier och vänskap - här finns allt! Av Gudrun Wessnert. Illustrerad av Kim W Andersson Ca 382 sidor/bok

Spindelbarnen

Av Alex Irvine fritt efter Hergé. 192 sid. (ej ill)

Pris 139:- Nr 3414-0

Från ca 10 år

Pris 154:- Nr 3411-6

Vika papper

Rävbarnen

Roligt pyssel!

Sam och hennes kamrater är på flykt från syster Elsibes barnhus. Längs ödsliga vägar söker de sina familjer, men de fasansfulla barnhusföreståndarna är dem hack i häl för att hämnas. Utk maj.

Att vika papper är populärt bland många barn och vuxna. Det är en uråldrig konst som har sitt ursprung i Japan. Här får du lära dig att vika en mängd olika pappersfigurer. Allt från enkla flygplan till fartyg och olika djur. Det blir fina figurer som är roliga att leka med eller ha som dekorationer. Vikningen till varje figur visas med tydliga stegför-stegbeskrivningar i både bild och text.

Pris 154:- Nr 3412-4 ”Berättelsen är originell, spännande och oförutsägbar./. Det är en bok att sluka och älska, lättläst trots sitt omfång.” BTJ-häftet ”Det enda jag kan säga är: wooow! Vilken fantasi kvinnan har! I denna bok är det PANG på, kärlek, sorg, tragik och glädje på en och samma gång!” minabibliotek.se, 6 hjärtan av 5.

Från ca 10 år

Av Hajo Blank. 36 sidor

Pris 119:- Nr 3299-5

Missa inte den roliga och hjärtskärande Drakhjärta-serien! Nisse Berg och Tage, 12 år, har ett band. Nisse spelar trummor. Tage trumpet. Inte den bästa kombon kanske. När Saga och Rut kommer med i bandet och Saga frågar vad de ska kalla sig, tvekar inte Nisse: Drakhjärta. Detta är tre drabbande, hjärtskärande och Loranga-roliga böcker om ett barn som mist sin mamma, och som vinner en vän. Av Anna Ehring. Ca 190 sid/bok

Pris 134:- per bok

Syltmackor & oturslivet Kickflippar & farligheten Den stora kärleksfebern

”Boken var rolig på ett knasigt sätt...” KP ”Man får överraskningar. Man får fnissa. Det finns allvar och det är välformulerat.” Expressen ”Det är drastisk, konkret, rolig och poetisk slukarläsning.” Nerikes Allehanda

Star Wars ljudeffekterna

Med 500 bitar Fint Bröderna Lejonhjärta-pussel med 500 bitar. Pussla ihop den vackra bilden på Jonatan och Skorpan på bron i Körsbärsdalen. Den ligger i Nangijala. Astrid Lindgren-pussel, bild Ilon Wikland. 500 bitar.

Fem kronor av varje sålt pussel går till den nya barnbyn till Astrid Lindgrens minne, som byggs i Centralafrikanska republiken.

Pris 199:- Nr 3415-7

Med 250 olika ljud från filmerna!

KALASPRIS! ✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Läs om och lyssna till hur Star Wars ljudeffekter skapades! De flesta Star Wars-fans kan härma Darth Vaders röst eller Chewbaccas gutturala vrål. Men kan du höra det rytande lejonet, som användes för ljudet till Millennium Falcons motor? Boken är rikt illustrerad med över 300 bilder och det finns en ljudmodul som gör att man kan lyssna på hela 250 av de häftiga ljudeffekterna. Av J W Rinzler. 304 sid, stort format.

Utkommer december

Pris 359:- Nr 3380-3

Nya teckna djur Ny, utökad upplaga av den populära teckningsboken. Nu med flera nya övningar som gör den ännu mer lättillgänglig för nybörjaren. Lär dig att avbilda hundar, katter, hästar och andra djur som vi har runt omkring oss. En bred basbok för alla som tror att de inte kan lära sig. Av Esbjörn Jorsäter. 48 sidor.

Pris 119:- Nr 3413-2 Från ca 10 år

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Från ca 10 år

Nr 3570-9 Nr 3378-7 Nr 3379-5

Bröderna Lejonhjärta pussel

En egen boklampa! För mysiga lässtunder till barn i alla åldrar; en egen boklampa! För den lilla figuren framåt så tänds lampan. Välj mellan den klassiska Tingeling eller den lilla bedårande racerbilen från Cars. Vilken ni väljer är en smaksak! Värde ca 199 kr. Boklampa Tingeling Nr 5815-6 Boklampa Car Nr 5820-6

Kalaspris 119:-* st

Från 0 - 100 år

*När du köper minst en bok på detta uppslag! Läs mer på sidan 3.

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

Från ca 10 år

”Syster Elsibes barnhus för hittebarn och vanföra” är ett dystert ställe bortom all redlighet på den vindpinade heden. En dag transporteras Sam hit och hon utsätts direkt för en ryslig behandling…

Tintinfilmen som roman! Tintinäventyret Enhörningens hemlighet är Steven Spielbergs och Peter Jacksons första gemensamma filmprojekt. Det här är boken som baseras på filmen! När en fartygsmodell som Tintin hittat på loppmarknaden blir stulen är det inledningen till en actionfylld historia för Tintin, Milou och kapten Haddock…

✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸✸

15


Avsändaradress: Svalan Box 3159 SE-103 63 Stockholm

e

Min bokguid

B .................

-

.............

..................

..................

... ..................

PORTO BETALT

FÖR MAMMA OCH PAPPA!

..................

..................

............... ..................

.........

... Telefon .........

SVERIGE

(Samtliga erbjudanden gäller så långt lagret räcker)

Höstens fräschaste sjal! Mjuk sjal i viskos som passar alla kvinnor. Snygg till kappan, västen eller kavajen. Härliga färger som piggar upp under den mörka årstiden. Bra som julklapp till dig själv eller en väninna! Generöst mått - 50 x 180 cm. Värde ca 200 kr

Nr 5822-2 Pris 99:-*

39 kr*

Parfym från Cacharel!

99 kr*

En fräsch Eau de parfym. Lyxigt för­ packad i en rund liten flaska som rymmer 7 ml. Prisvärt för dig som vill prova på en ny doft - kanske är det här din nya favorit.

Pris 39:-* Nr 5806-5

* Gäller vid order på minst 4 böcker ur denna tidning

FYND FYND FYND FYND FYND Perfekt för nybörjaren! Runt pussel med motiv av en tiger och blommor – passar för barn från 4 år. 50 bitar. Diameter: 26 cm. Värde ca 90 kr.

Kalaspris 49:Nr 5723-2

49 kr

BEG

L AGE RÄNSAT

R!

Mitt eget paraply Vännerna från Sjumilaskogen piggar upp en regnig dag. Färgsprakande paraply som lyser upp vilken grå dag som helst. Diameter ca 70 cm. Värde ca 150 kr.

Pris 59:-

NS BEGRÄ

Nr 5811-5

E AT L AG

R!

59 kr

Bonnier AB (där Lilla Svalan ingår) äger och förvaltar ett gemensamt, aktuellt register över koncernens kunder. Där säkerställs korrekta leveranser och betalningar, liksom att du får relevant information, något som är värdefullt för oss och för dig som kund. Registret innehåller namn, personnummer, adress/teleadress, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter om dina produkter. Till dina grundläggande uppgifter påförs områdesbaserade och statistiskt beräknade profiler med utgångspunkt från din bostadsadress. Profilfaktorer för området är utbildning, civilstånd, ålder, boendeform och bostadsortens läge, inkomstnivå, antal barn, resvanor och livsstil. Uppgifterna insamlas från dig, genom dina inköp, eller från annan källa, t.ex. från offentligt tillgängliga register och databaser. Registret uppdateras fortlöpande. Uppgifterna används av företagen i Bonnierkoncernen för att fullgöra rättigheter och förpliktelser (betalning, leverans av produkter, m.m.), och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig. Marknadsföringsmaterial kan med stöd av uppgifterna överföras till dig via post, telefon, eller på annat lämpligt sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till samarbetspartners utanför Bonnierkoncernen. Bonnierkoncernen har respekt för dig som kund och du kan känna trygghet för hanteringen av dina personuppgifter. Dessa lämnas aldrig ut för marknadsföring av tvivelaktiga produkter. Personuppgifter sparas under den tid de äger aktualitet och under den tid du har en pågående prenumeration (medlemskap) och för en tid därefter då du kan utnyttja fördelarna med att vara kund i Bonnierkoncernen. Våra kunder väljer ofta att till fördelaktiga villkor teckna sig för nya engagemang efter en tids uppehåll. Om du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv prenumerations- eller medlemsperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring.

16

Lilla Svalan 1  

Lilla Svalans medlemstidning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you