__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

NR 4 2017

Glad påsk

alla bokklubbsmedlemmar! Blåkulla ekar tomt. I år flyger häxorna till Fjällbacka.

Camilla

PÅSKPAKET 149:- /bok

LÄGSTA

PRIS GARANTI


VILKEN KRIMKARAMELL! Fira påsk med Läckbergs10:e Fjällbackadeckare! Solljuset strilar ner mellan träden och vattnet rör sig stilla runt den lilla flickans livlösa kropp. Emellanåt landar en slända på tjärnens yta och sprider små ringar på vattnet. Förvandlingen har redan börjat, och om ingen hittar Stella kommer hon så småningom att bli ett med skogen och vattnet. Ännu vet ingen om att hon är borta …​

utomlands tillfälligt återvänt till Fjällbacka för en filminspelning. Med sig har hon sin försummade tonårsdotter Jessie.​ Det är minst sagt märkligt att det nya mordet sker när både Helen och Marie för första gången på trettio år samtidigt befinner sig i Fjällbacka. Är de skyldiga till mordet på Linnea? Eller är det någon helt annan som begått det bestialiska dådet? En copy cat? Patrik Hedström och hans poliskollegor drar igång en utredning som blir betydligt svårare än de någonsin kunnat föreställa sig.​ Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära rettio år har gått sedan fyraåriga Stella förFjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång svann och hittades mördad i en skogstjärn nära får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Fjällbacka. När en annan fyraårig Hedström i deras kamp för att hitta svaren på flicka, Linnea, försvinner spårlöst ondskans mysterier.​ Camilla Läckberg från samma gård tre decennier senare De undersöker det kanske värsta tänkbara skildrar ondskan av alla brott, barnamord, men här finns också väcks tragiska minnen till liv. Kan det verkligen vara en slump? Samma gård, och dessutom annat skildrat, som främlingsfientlighet i både i vår egen mycket samma ålder på barnet? Var är Linnea? Har hon och näthat. Skickligt växlar Camilla Läckberg gått vilse? Eller har något mycket värre hänt?​ mellan 1980-tal och nutid, och hon väver också tid och i det Sökandet engagerar hela bygden och när även in en stark berättelse om 1600-talets Bohuslän.​ förgångna!” Linnea hittas mördad sprider sig skräcken som Men det vore en löpeld. Kan fler barn vara i fara? Drevet går, inte en Läckberg- Häxan och invånarnas rädsla för det okända kommer att få fruktans- roman om vi inte också fick av Camilla Läckberg​​ ca 650 sid inb värda konsekvenser när ortsbor börjar ta lagen i egna händer.​ följa alla de älskade karaktä50971 Specialpris 159:Erica Falck håller just på att skriva en bok om det tidigare rernas privatliv! Erikas syster fallet. Två trettonåriga flickor, Helen och Marie, erkände Anna är höggravid med sin (Ord. klubbpris 259:-)​ ____________________________ mordet på Stella, men tog senare tillbaka allt. Var de skyldiga sambo Dan, Patriks mamma LJUDBOK:​​ CD eller inte? Varför erkände de, om de inte begått mordet? FalKristina ska gifta sig med sin Katarina Ewerlöf let fick aldrig någon lösning, och flickornas ålder gjorde att de Gunnar, Martin Molin blir kär uppl 53934 Klubbpris 259:inte heller var straffmyndiga.​ och Bertil Mellberg gör bort ____________________________ Den ena av dem, Helen, blev kvar i Fjällbackatrakten och sig med dunder och brak …​Ja, Paketerbjudanden med gifte sig med en betydligt äldre man, en hårdför militär. De här bjuds vi deckarfantaster Lägsta pris-garanti se har en femtonårig son, Sam, som hunsas svårt av sin far. Den på en riktig krimkaramell sid 7, 51 & 54. andra, Marie, blev skådespelare. Hon har efter många år lagom till påsk!

T

Två fyraåriga flickor mördas med trettio års mellanrum. Är det samma mördare?

Kärt återseende med Erica, Patrik, Anna, Dan, Martin, Gösta, Bertil, Annika och alla de andra!

2 Bokspegeln 4 2017


Utvald bok i april! Sista svarsdag 19/4

159:SPECIALPRIS

Ord. klubbpris 259:-

LÄGSTA

PRIS GARANTI

Camilla Läckbergs deckare har sålts i över 20 miljoner exemplar i 60 länder!

Det känns underbart att få släppa Häxan. Att skapa boken har varit min svåraste utmaning hittills som författare.” säger Camilla Läckberg.

Vill du veta mer om

CAMILLA LÄCKBERG?

Läs vår exklusiva intervju på bonniersbokklubb.se

Bonniers Bokklubbs erbjudande med Häxan kommer automatiskt till dig om du inte gör någon beställning av andra böcker eller avbeställning senast den 19 april. Beställ redan idag – snabbast via hemsidan – där du också får en bekräftelse på din beställning!


Påskens bladvändare!

Vackert vårväder, gröna blad på påskriset, ett dignande smörgåsbord, välfyllda påskägg – gärna i sällskap med personer som gör helgen glad … Vad kan man väl önska sig mer? Jo, personligen vill jag gärna kunna drömma mig bort några timmar med en riktigt bra bok också! Helst en där bladen nästan vänder sig själva. Det behöver inte vara en deckare eller spänningsroman för att den effekten ska uppstå. Det kan lika gärna vara en roman, sann historia eller varför inte en fackbok. Simon Sebag Montefiores nya historiska bestseller Romanov: Den sista tsardynastin, den både romantiska och dramatiska romanen Sommaren före kriget av brittiska Helen Simonson och Elisabeth Svalin Gunnarssons härligt inspirerande bok I min trädgård vill jag vara Karin är perfekta exempel! Men i det här härligt välfyllda vårnumret av Bokspegeln får alla deckarvänner också sitt lystmäte. Eller vad sägs om Camilla Läckbergs 10:e Fjällbackadeckare, Kristina Ohlssons 6:e deckare om Fredrika Bergman och Alex Recht, Arne Dahls 2:a deckare i den nya serien om poliserna Sam Berger och Molly Blom. Och så Order från Berlin – en hyllad thriller skriven av Simon Tolkien – barnbarn till författaren J. R.R. Tolkien … (trots släktskapet, helt utan fantasyinslag) och så det nya fenomenala stjärnskottet på den svenska deckarhimlen: Susanne Janssons 1:a deckare – Offermossen! Motsvarigheten i Danmark bär det svenskklingande namnet Anna Ekberg. Men det ryktas att det är två manliga författare som döljer

DITT PAKETPRIS:

Glad påsk Sophie önskar

b

av Camilla Läckberg

per bok

b

7

Häxan

+ Sommaren före kriget

+ Syndafloder

av Helen Simonson 65243 Paketpris 298:(Ord. klubbpris 458:-) Du sparar 160:-

av Camilla Läckberg

51

Hemsida: www.bonniersbokklubb.se Ansvarig utgivare: Marie Olsson I redaktionen: Sophie Kaméus, Dominique Lahovary, Leena Valtonen Webb: Hannah Lindholm Layout och original: Annette Nordberg, Elia Almegård Foto: Henrik Mårtensson Bilder inlagan: Arc Angel, Getty Images, Folio, Nordic Photos och Shutterstock.

4 Bokspegeln 4 2017

SPARA

160:-

Häxan

av Camilla Läckberg

+Offermossen

b

SPARA

160:-

SPARA

PRIS GARANTI

149:-

per bok

160:-

LÄGSTA

DITT PAKETPRIS:

149:-

per bok

av Susanne Jansson 66076 Paketpris 298:(Ord. klubbpris 458:-) Du sparar 160:-

P. S. På sidan 15 hittar du en debuterande författare som är son till en synnerligen välkänd svensk författare … Han har skrivit en bladvändare i bästa må-gott-stil!

DITT PAKETPRIS:

149:-

Häxan

sig bakom den pseudonymen och som tillsammans har skrivit Den hemliga kvinnan – en spänningsroman om en kvinna som blir uppsökt av en främling som påstår sig vara hennes man. Det visar sig att han talar sanning, men hon minns ingenting av sitt tidigare liv. Garanterat spännande!

av Kristina Ohlsson 65748 Paketpris 298:(Ord. klubbpris 458:-) Du sparar 160:-

54

Vill du ha nyheter, boktips, tävlingar och inspiration? Följ oss på facebook, instgram och läs vår blogg! www.facebook.com/bonniersbokklubb Instagram: @bonniersbokklubbar blogg.bonniersbokklubbar.se

3


Utvald bok i april

SUPERPREMIEPRIS

Sista svarsdag 19 april

29:-

b

2 - 3 HÄXAN

Lägsta pris-garanti

6

av Camilla Läckberg

Äntligen! 10:e Fjällbackadeckaren är här!

SPARA

75%

OFFERMOSSEN

av Susanne Jansson Följ med till de sanka skogarna mellan Dalsland och Värmland – om du vågar …

50 SOMMAREN FÖRE KRIGET

av Helen Simonson

Underbar roman med atmosfär och Downton Abbey-känsla!

En liten pojke hittas nergrävd i skogen!

54 SYNDAFLODER

av Kristina Ohlsson

Just-nu-priser

Efterlängtad läsning – NYA fall för poliserna Fredrika Bergman och Alex Recht!

49:- 58%

MAJKEN MINRÖJARE

NY succé av Österlens humordrottning!

17

NÅGONSTANS BRISTER HIMLEN

25

ITALIENSKA NÄTTER

27

DEN HEMLIGA KVINNAN

En främling knackar på och påstår att han är hennes man …

b

PREMIEPRIS

9

av Karin Brunk Holmqvist

av Erika Olofsson Liljedahl

Gripande familjedrama i 1920-talets Sverige.

SUPERPREMIE

3

INNEHÅLL nr 4

SPARA

Författarduon Börjlinds SENASTE SUCCÉDECKARE!

av Katherine Webb En grym kärlekssaga i 20-talets Italien. Oförglömlig! av Anna Ekberg

39 I MIN TRÄDGÅRD VILL JAG VARA KARIN av Elisabeth Svalin Gunnarsson 43 43

BLODSOCKERKOLL KOKBOKEN

av Clare Bailey

BONNIERS STORA BAKBOK av Ulla Karlström, Cecilia Lundin

Premier i april

49 ROMANOV: DEN SISTA TSAR DYNASTIN av Simon Sebag Montefiore

5

SOV DU LILLA VIDEUNG

23

UTMARKER

47 GUNGA HÖGT

53 SMARTVÄSKA 53 NÄR MUSIKEN TYSTNAR 53 VAXDUK FÅGLAR

NYA skrämmande fall för Stilton och Rönning från TV-filmatiserade Springfloden! Vad har hänt? Muriel knäböjer framför en liten flicka som kurar i mörkret utanför Riksbanken. Folami, som flickan heter, får följa med Muriel till den sommarstuga hon tillfälligt fått låna av en vän. Men det är inte alla i området som ser med blida ögon på Muriel och hennes lilla skyddsling … Snart söker en livrädd Muriel kontakt med den före detta hemlöse polisen Tom Stilton. Samtidigt är kommissarie Mette Olsäter och den nyanställda Olivia Rönning på väg hem till Stockholm från ett uppdrag i Småland när de får veta att en ung pojke hittats i trakten, nedgrävd i skogen. En bit från fyndplatsen upptäcks en kniv med en speciell inskription och det visar sig att pojken kan ha fallit offer för en rumänsk, kriminell organisation. Mette Olsäter ser en chans att locka sin Sov du lilla videung gamla kollega Tom Stilton tillbaka i tjänst. av Cilla & Rolf Björlind 443 sid storpocket Hon erbjuder honom att hjälpa till med 57265 Superpremiepris om du utredningen av den mördade pojken. Tillsamtidigt köper februaris utvalda sammans med Olivia Rönning skickas Tom bok eller paket 29:till Bukarest för att ta reda på mer. Det blir 57265 Premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan bokstavligen en resa ner i dödens katakomber. Och snart har de kommit en lika lukrativ premie) ur detta nummer 49:(Ord. klubbpris 116:-) som chockerande verksamhet på spåren …

Snabbare & enklare beställning på bonniersbokklubb.se Telefon kundservice: 08-696 87 80 • Hemsida: www.bonniersbokklubb.se

5


Är försvinnandena olyckor, mord Följ med till gränslandet mellan Dalsland och Värmland i NY kusligt skrämmande deckare. Om du vågar …

Biologen och polisfotografen har båda ett förflutet i trakten. Vilka hemligheter bär de på? Genom århundraden sägs åtskilliga ha försvunnit i mossen. Människor försvinner där än idag …

N

u är hon äntligen på väg. Nathalie har lämnat lägenheten i Göteborg och färdas mot den trakt hon inte vistats i på åratal – men som hon aldrig kunnat glömma. Hon passerar Åmål och svänger av mot Fengerskog. Det går fort – som om hon sugs in i storskogen. Men först närmar hon sig det gamla bruket som fått nytt liv genom både ett museum och en konstskola. Här ryms ateljéer, gallerier och verkstäder. I korsningen där det i Nathalies barndom bara låg en matvaruaffär finns nu också ett bageri med ett kafé – fyllt av besökare som dricker latte eller te i stora keramikmuggar. En bit utanför det lilla samhället glesnar skogen igen och en björkallé tar vid. En allé som leder upp till Mossmarken, den herrgård som är hennes mål med resan.​ Herrgården drivs numera som pensionat och det är av ägarna där som biologen Nathalie har hyrt en liten stuga – ensligt belägen i skogen. Här ska hon bo och arbeta med sin doktorsavhandling om våtmarker

6

och göra fältexperiment i sankmarksområdet. Varken herrgårdens ägare eller någon annan i Fengerskog anar att Nathalie mycket väl känner till trakten. Att hon efter flera år kommit tillbaka hem – och att hon har en helt annan anledning till det än sin forskning.​ Pensionatets kaftanklädda ägarinna hälsar Nathalie välkommen och berättar om området. Det sägs att torvtäkten här en gång i tiden var en så kallad offermosse. Du kanske har hört talas om det? Vi har broschyrer där man kan läsa om att man alltsedan järnåldern begravt offer till gudarna här, säger hon. Till och med människor. Ett så kallat mosslik hittades för femton år sedan, ett lik som man tror är ett sådant offer. Det är något med sammansättningen i mossar som gör att det som begravs förblir ovanligt välbevarat, fortsätter hon och räcker över stugnycklarna.​ Nathalie installerar sig i sitt nya hem och finner sig till en början väl till rätta. Till sin stora förvåning får hon snart kontakt med Johannes, en attraktiv ung


eller någonting helt annat …? 159:SPECIALPRIS

Ord. klubbpris 199:-

LÄGSTA

De rör sig mot chockerande upptäckter och sedan länge dolda sanningar ...

PRIS GARANTI

Hon finner honom i skymningen – djupt nersjunken i den sanka mossen …

man som nästan dagligen tar en träningsrunda i skogen förbi hennes stuga. Innan hon vet ordet av har de två blivit ett par. Men i skymningen en kväll inträffar något skrämmande. Plötsligt får Nathalie en ingivelse om att allt inte står rätt till. Hon ger sig iväg längs stigen och hittar Johannes – djupt nedsjunken i mossen.​ När polisen kopplas in korsas Nathalies vägar med fotokonstnären Maya Linde som nyligen flyttat till Fengerskog. Det visar sig nämligen att Maya även arbetar som polisfotograf. De båda rör sig sakta fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och sedan länge dolda sanningar. Och snart tvingas de också konfrontera det faktum att människor tycks försvinna spårlöst i Mossmarken – än idag …​

Köp huvudboken

149:-

DITT PAKETPRIS:

per bok

Offermossen​

av Susanne Jansson​ 298 sid inb

63529 Specialpris 159:(Ord. klubbpris 199:- )

66076 Paketpris 298:Vid köp av Häxan (Ord. pris 259:-)

Du sparar 160:E-bok, ljud-fil på bonniersbokklubb.se

7


SVENSK SKÖNLITTERATUR

512 sidor!

De skapar en retroretreat för vilsna 50-plussare!​ 50-plussarna Bettan, Matte och Carina flyttar till Bettans lantställe. Bettan drömmer om en inredningsbutik, författaren Matte vill hitta nya inspiration och mediechefen Carina har fått sparken. De bestämmer sig för att resa tillbaka i tiden, till v-jeans, blå Blend och Kiss. Snart har de hittat den perfekta affärsidén!​ Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz 292 sid inb 43646 Klubbpris 229:-

Hon kallades Den sista divan ...​ Kallifatides tänkte sluta skriva. Nu är han tillbaka! Hon kallades Den sista divan –

berömd, beryktad och dyrkad som få. Zarah Leander, född 1907 som Sara Hedberg i Karlstad, vann sitt anseende som svensk revyartist. Hon blev Nazitysklands största filmstjärna och senare en stor internationell sångerska, känd för sin mörka röst och sina yviga gester. Hennes eftermäle är fyllt av frågor ...​ Se på mig – en biografi över Zarah Leander av Beata Arnborg 512 sid inb ill 48959 Klubbpris 239:-

Theodor Kallifatides bestämmer sig för att det är dags att sluta skriva, gör sig av med arbetsrummet – och blir alldeles vilsen. Kan han verkligen sluta skriva? Så kommer plötsligt förlösningen från alldeles oväntat håll. Ännu ett liv är en njutbar, lätt och filosofisk vandring kring minnet, språket, tiden, kärleken och livet.​ Ännu ett liv av Theodor Kallifatides 140 sid inb 43455 Klubbpris 199:-

Hunden som berörde alla! ​ Under VM i Ecuador får multisportaren Mikael Lindnord syn på en tilltufsad hund som han slänger åt en köttbulle. Det är först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael inser att den utmärglade hunden följer efter dem. Det här är den gripande historien! Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem av Val Hudson, Mikael Lindnord 254 sid inb ill övers Katarina Jansson 65870 Klubbpris 199:-

"Här finns allt man kan önska sig: kärlek, svek, hemligheter ..." AFTONBLADET ”Du kommer att fnissa och snörvla om vartannat.” M-MAGASIN (betyg 4)

”Anna Platts debut Vi faller griper tag på djupet. Den är välskriven och bitvis hjärtknipande.” FEMINA (betyg 5)

”Mjuk, varm, svart och samtidigt dråplig.” TARA (betyg 4)

JAS-piloten Kåre älskar sitt jobb. När han flyger in över Linköping och ser Stångån som skär genom staden, kyrktornen som reser sig upp, järnvägsspåren som leder runt och ut på Östgötaslätten, känns det som om han skulle kunna hålla allt i sin hand. För en liten stund kan han njuta av att vara den snabbaste mannen i luften och inbilla sig själv att han har kontroll.​ Men resten av livet är ett kaos. Han lever som i en bubbla, isolerad från människorna omkring sig och fast i en gammal dröm. När han kraschar med sitt plan under en övningsflygning berörs inte bara han utan även fyra andra människor i Linköping. På ytan har de inget gemensamt, men de befinner sig alla i fritt fall. Ensamma, olyckligt kära, i djup sorg. Vi faller är en berättelse om att känna att man sitter fast i en svart låda, och leta efter vägen ut. Den handlar om kärlek och förlust. Och om att resa sig när det känns omöjligt.​​

Vi faller​

av Anna Platt​ 254 sid inb ​

53843 Klubbpris 198:-

”Både välskriven och häftig. Dessutom helt sann.” Tara​ Huseby bruk var vid förra sekelskiftet en plats som sjöd av liv. Där växte ägarnas dotter Florence upp, och hennes barndom var ljus. Men Florence hade en svaghet − kärleken till kungahuset − och som vuxen blev hon ett lätt offer för ögonstenen prins Carl och hans tvivelaktiga vänner. Det slutade i en praktskandal! Florence Stephens förlorade värld av Ebervall & Samuelsson 340 sid inb 87189 Klubbpris 229:-

8

6:e delen i Guillous serie!​ I Jan Guillous sjätte del i romansviten Det stora århundradet möter vi Eric Lauritzen, som är förvillande lik Jan Guillou själv. Det är 50-tal och livet i tjusiga Saltsjöbaden präglas av styvpappans ”eftermatenstryk”. Eric är sin morfars favorit, men när katastrofen drabbar familjen tvingas han gå i livets hårda skola ... Äkta amerikanska jeans av Jan Guillou 416 sid inb 97329 Klubbpris 229:-

Från kåkstad i Brasilien till Vindeln i Västerbotten!​ ”Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos kåkstäder – en rent livsfarlig miljö för ett barn. När jag var åtta år adopterades jag av en familj i Vindeln i Västerbotten.”​ Sluta aldrig gå – från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland av Christina Rickardsson 240 sid inb 69476 Klubbpris 209:-

Livet på gården under 35 år!​ Peter Gerdehag har följt livet på gården Kroxhult med sin kamera i 35 år. Ingen har någonsin dokumenterat en gård under så lång tid i Sverige. På gården har tiden stått stilla, om några år är den här livsstilen borta. Denna rikt illustrerade bok är en stillsam hyllning till vårt kulturarv och till de småbönder som många av oss härstammar från. Landet som inte längre är av Peter Gerdehag 208 sid inb ill 88336 Klubbpris 299:-


Österlen och Bornholm nästa!

H

Få kan som Karin Brunk Holmqvist skildra det stora i det lilla. Med värme och humor berättar hon om sina figurers glädjeämnen och tillkortakommanden. Oftast tilldrar sig hennes historier någonstans på Österlen. Så även denna gång. Men vi får också följa med till Bornholm.​ östen har kommit på allvar till Skillinge. Det är i slutet av oktober, vinden viner runt knutarna och dagarna blir allt kortare. Sommargästerna har lämnat sina hus, men bland de 1 400 bofasta fortsätter livet i sin vanliga stillsamma lunk.​ Hos Majken och Sixten Alm, som båda är i 70-årsåldern, har barnbarnet Sara flyttat in för att få närmare till gymnasiet i Simrishamn. Det piggar upp att ha Sara där, hon är en glad tös med huvudet på skaft. Om hon bara inte höll på och pillade på sin mobiltelefon hela tiden, tänker hennes farfar med viss irritation.​ Sara tycker om att vara tillsammans med äldre människor, och ett speciellt gott öga har hon till den godmodige men lite blyge Ossian Jakobsson, som bor ensam i en stuga i byn. Ossian har massor av böcker, och han har pluggat i Lund i sin ungdom, även om det aldrig blev någon examen.​ Trots att det är mer än femtio års åldersskillnad mellan Ossian och Sara uppstår en varm vänskap. Sara gillar att Ossian behandlar henne som vuxen, trots att han är så gammal. Och så läser han mycket och kan massor om psykologi. Med Ossian kan Sara prata om sådant hon inte kan prata med någon annan om. Viktiga saker.​ Men en dag är Ossian försvunnen. Ingen i byn vet vart han har tagit vägen, och efter några dagar kopplas Missing people in – dock utan resultat. Det enda oväntade man hittar under skallgången är Majkens otrogne granne Sven, som i en strandbod vänslas för fullt med sin paranta lärare Louise från ABF:s målarkurs i Simrishamn.​ Men vi som läsare vet faktiskt hela tiden var Ossian är. Utan att tänka på att han kanske borde ha meddelat sina grannar har han gett sig ut på sitt livs resa, till den danska ön Bornholm, där han tänker försöka lösa flera gåtor ur sitt förflutna. Bland annat

vill han ta reda på sanningen om en brand på faderns fiskebåt i Rønnes hamn många år tidigare.​ Det Ossian finner på Bornholm överraskar honom och gör honom nästan till en ny människa – en mycket gladare och mindre ensam sådan. Han får nya vänner. Och han möter kärleken. ​ Under Ossians frånvaro fortsätter det stilla livet i Skillinge. Med vissa högdramatiska avbrott. Till exempel ett rån. Och så Majkens strandfynd, då. Hon hittar en fin ”dekoration” till rabatten – och hela samhället får evakueras …​ Karin Brunk Holmqvist har blivit synnerligen älskad för sina trivsamma Österlensskildringar. Hon har tidigare skrivit romanerna Potensgivarna, Rapsbaggarna, Villa Bonita, Mintgrodornas återkomst, Sirila gentlemän sökes, Rosa elefanter, Stenhimlen, Kaffe med musik, Surt sa räven om rabarberna, Kranvridarna och Akutbjällran. Om Majken minröjare skriver författaren bland annat följande: ”Jag hoppas att denna skröna ska ge er en stunds avkoppling och igenkännande leenden.”​ ​

JUST NU!

196:-

b

(Ord. klubbpris 229:-)

SPARA

33:-

Majken minröjare​

Med varm humor och stor känsla för vardagens detaljer skriver Karin Brunk Holmqvist om livet på Österlen!

av Karin Brunk Holmqvist​ 235 sid inb ​

56184 Just nu 196:-​ (Ord. klubbpris 229:-)

9


SVENSK SKÖNLITTERATUR

"En djupdykning som väcker tankar kring konsten och världen omkring oss." GEFLE DAGBLAD

Vad hände Dagerman i Paris?​ Stockholm 1947. Den unge författaren Stig Dagerman skriver pjäsen Skuggan av Mart, ett grymt porträtt av en kvinna och hennes två söner. Förebilden är den österrikiskjudiska författarinnan Etta Federn, som han nyligen besökt i Paris. 60 år senare forskar Lo Dagerman och en släkting till Federn i vad som egentligen hände.​ Skuggorna vi bär av Lo Dagerman, Nancy Pick 239 sid inb ill 57299 Klubbpris 256:-

Konstnärens bild och författarens text!​ Lena Andersson är en av vår tids mest intressanta författare och Dan Wolgers är en av sin generations mest tongivande konstnärer. När de nu samarbetar blir det uppenbart hur mycket de har gemensamt. Denna bok består av bild och text, som tillsammans får världen att träda fram – i sin egentlighet.​ Egentligheter av Lena Andersson, Dan Wolgers 139 sid inb ill 52381 Klubbpris 221:-

Svenska författarfavoriter i presentask!

4 klassiker i vackra små böcker

Moa Martinsson, Stig Dagerman, Elin Wägner och Agnes von Krusenstjerna … I den här vackert formgivna presentasken hittar du fyra av deras klassiska berättelser: Fjäderbrevet, Snöblandat regn, De blå silkesstrumporna och Snigeln och flickan. En perfekt gåva till dig själv eller någon annan som tycker om läsning i allmänhet och svenska klassiker i synnerhet.​

Presentask med fyra svenska klassiker II​

av Stig Dagerman, Agnes von Krusenstjerna, Moa Martinson, Elin Wägner​

Han var Sveriges rikaste man!​ Kända mödrar skriver personligt till sina döttrar.​ Vid förra sekelskiftet var Ernest Thiel Sveriges rikaste man. 1897 lämnar han sin familj för sin hustrus sällskapsdam, och byter därmed umgänge till tidens stora författare och målare, t ex Bruno Liljefors, Carl Larsson, Verner von Heidenstam och Hjalmar Söderberg. Och han börjar samla konst – grunden för Thielska galleriet.​ Ernest Thiel – pengar och passion av Lars Ragnar Forssberg 300 sid storpocket 56689 Klubbpris 199:-

Vad vill du berätta om livet för din dotter? Några av Sveriges bästa skribenter har svarat på frågan med en samling spännande, starka och stolta texter, skrivna av mödrar till döttrar. Bland andra Mia Skäringer, Katarina Mazetti, Alexandra Pascalidou, Therése Söderlind, Martina Montelius och Märta Tikkanen medverkar.​ Brev till min dotter av Elcim Yilmaz 224 sid inb 48082 Klubbpris 199:-

Vintern 1869 förändras allt för kyrkoherdens döttrar … De tre systrarna Dalin har levt ett lugnt och skyd­dat liv som döttrar till stadens kyrkoherde, men vintern 1869 förändras allt. Inez är på väg hem från grannsocknen när hon plötsligt befinner sig ensam och utlämnad till den skräckinjagande figur hon bara hört ont om. Men efter hand börjar hon se människan bortom alla illasinnade rykten. Samtidigt måste hon snart fatta ett beslut om sitt eget liv – hur hon än väljer att göra tvingas hon dock svika någon hon älskar. Men när Inez väl 1:a delen i valt väg sätts livet i gungNYA serien ning även för systrarna Elsa Vargatider! och Gertrud …​

Det sjunger i isen​ av Linnea Dunér​

ca 25 sid / bok

432 sid inb

59915 Klubbpris 169:-

56176 Klubbpris 199:-

Rikt illustrerad!

Ugglas bok nu i pocket!​

Minns du schimpansen Ola? ​

Efter 33 år som scenartist debuterade Magnus Uggla i bokform. Här visar han upp alla sina nojor, rädslor och irritationsobjekt och som läsare kan man inte låta bli att skratta – trots att ämnena ibland är nog så allvarliga. Men inte nog med det – boken är dessutom illustrerad med en mängd bilder ur författarens privata fotoalbum! Jag hade en gång en blogg av Magnus Uggla 448 sid pocket ill 95968 Klubbpris 59:-

Minns du schimpansen Ola, som på 80-talet var med i en teateruppsättning och bodde hemma hos en privatfamilj? Och som sedan såldes till en djurpark i Thailand under mystiska omständigheter? Här är hela historien som har engagerat så många. Boken är fylld av kärlek, humor, kunskap, glädje och sorg.​ Schimpansen Ola – vem bryr sig om en apa? av Louise Tillberg, Eva Hernbäck 192 sid inb ill 43562 Klubbpris 219:-

10

Dag Hammarskjöld i spännande närbild!​

Ingemar Stenmark är och förblir en mästare!​

En biografi om Dag Hammarskjöld, FN:s mest kända och beundrade generalsekreterare, som dog i en flygkrash 1961. Detta är första gången i modern tid som en heltäckande biografi om hans liv publiceras på svenska. Boken är rikt illustrerad med ett hundratal bilder, varav många aldrig tidigare har publicerats. Dag Hammarskjöld – att bära världen av Henrik Berggren 224 sid inb ill 76729 Klubbpris 299:-

"Ju mer jag tränade, desto mer tur hade jag...” Det var i lågstadiet i Tärnaby som den fräknige grabben från lilla Joesjö skrev i en uppsats att han skulle bli skidåkare på heltid. ”Det kan man inte leva på”, sa lärarinnan inför hela klassen. Men skidåkare blev han – och bäst i världen också. Här kan du läsa om hela hans liv! Stenmark – mästaren av Hasse Andersson, Ingemar Stenmark 192 sid inb ill 86835 Klubbpris 289:-


Hon flyr undan pesten – förklädd till man ...

När digerdöden drabbar 1300-talets Europa går ingen säker. Varken fattig eller rik ...

I en tid då många människor tvingas på flykt blir Ellen Boardys starka och vackert skrivna medeltida berättelse märkligt aktuell.​

D

et är nog omkring år 1350. Här är hon nu: En kvinna i enkel brun klädnad och en mantel som är en mans. Hon har dok över håret och haklin som döljer halsen. En ränsel att bära i och en vandringsstav. För varje dag hon vandrar karvar hon ett streck i staven med sin kniv. Vad heter hon? Vart är hon på väg? Varifrån kommer hon? Hon kallar sig för Sigrid om någon frågar. Så hette hennes mor, men sitt eget namn har hon gömt undan, långt inom sig.​ Hon har gått i dagar och nu har hon nått Falsterbo där det är sillamarknad, men där är förstås inte bara fisk som byter ägare. Här kan allting köpas eller säljas. Kanske också en båtfärd över havet?​ Landet där Sigrid vandrar är ett av de sista att drabbas av pesten, den som kallas digerdöden. Nu är den här och Sigrid kan inget annat göra än att fortsätta sin vandring. När hon stiger i land på andra sidan vattnet hukar hon bakom några buskar i utkanten av hamnområdet och kränger av sig klänning och undersärk, dok och hätta. Så reser hon sig upp som en ung man, med grå hosor, grön kjortel med ett bälte kring midjan och det ljusbruna håret avskuret med kniven. Med vandringsstav, mantel och ränsel är det ingen som kan ta honom för något annat än en ung man …​

NY stark läsning av författaren till de hyllade romanerna Mot ljuset, Allt som återstår och Mary Jones historia!

Tiden är inte än​ av Elin Boardy​ 274 sid inb ​

64121 Klubbpris 198:-​ E-bok, Ljud-fil på bonniersbokklubb.se

Följ med på mördarjakt i 1300-talets Visby!

Allt går fel för den motvillige mördaren. Ändå försvinner liket spårlöst. Ingen förstår ens att ett mord har skett ...

Botulf Kattlunds 1:a fall!

Eldskytten​

av Anders H Blomström​ 320 sid inb ​

55343 Klubbpris 249:-

Under en blöt kväll på krogen i Lübeck råkar Visbys stadsfogde Botulf Kattlund slå ner det kungliga sändebudet Bo Jonsson Grip. Slokörad återvänder Botulf till Visby och räknar med avsked. På vägen träffar han på ett ilandflutet lik. Kanske är det en drunknad sjöman? Inte heller den här gången inser någon att ett mord begåtts. Åtminstone inte till en början. Men när Botulf väl står inför Visbys borgmästare får han inte sparken som han befarat, utan blir befordrad. Att Valdemar Atterdag dessutom invaderar Gotland gör inte Botulfs mördarjakt mindre dramatisk …​

Eldskytten utsågs till en av Årets bästa deckardebutanter 2016 av Deckarlogg.

11


SVENSK SKÖNLITTERATUR

Serien från Aftonbladet och Metro – i samlingsvolym!

I färg!

Tjejlivet innan villa-volvovovve!​

Av journalistpionjären − dokumentärfilmaktuell i SVT​

Tjejerna på höjden är en humoristisk skildring av tre tjejer mellan studenttiden och vuxenlivet med villa-volvo-vovve. I serien, som publiceras i både Aftonbladet och Metro, blandas aktuella teman, politik, sex och relationer. Vi får följa med på finlandsfärja, mansjakt och filosoferande i soffan.​ Tjejerna på höjden av Frida Malmgren 176 sid hft ill 56325 Klubbpris 186:-

Ester Blenda Norström var journalistpionjären som blev berömd för sitt wallraffreportage En piga bland pigor. Men hon gjorde mycket annat. Levde rallarliv, körde hundspann genom Sibirien, liftade genom USA. 1925-27 bodde hon i Kamtjatka i dåvarande Sovjetunionen och skrev sedan den här boken!​ Byn i vulkanens skugga av Ester Blenda Nordström 192 sid mjukband 53322 Klubbpris 179:-

"Smart och peppande." SvD Ska kvinnor sluta vara duktiga och sänka kraven på sig själva – eller fortsätta vara flitiga och strävsamma? Nu tar Birgitta Ohlsson revansch för den duktiga flickan. Med utgångspunkt i sitt eget liv visar hon att duktighet och höga prestationskrav kan vara ett maktmedel och ett redskap på vägen mot ett mer jämställt samhälle.​ Duktiga flickors revansch av Birgitta Ohlsson 224 sid inb 47944 Klubbpris 199:-

Nya äventyr med Sveriges populäraste älg!​ Det är höst, den tid på året då skogen återigen fylls av skjutglada jägare … Jaktlaget, med Edwin, Uffe och Blixten i spetsen, fortsätter idogt att trampa runt i skogarna, på spaning efter Sveriges i särklass populäraste älg – Hälge! Träffsäkert tecknade serier samlade i ännu en tjock presentbok, alltsammans helt i färg.​ Hälge. Stora boken om jakt och jäkt av Lars Mortimer 96 sid hft ill 87502 Klubbpris 179:-

Hon har förlorat minnet. Men är hon tvingad att utföra terrordådet ...? Nour sitter blickstilla. Om hon trycker in den fyrsiffriga koden på knappsatsen kommer metallrören explodera och slunga ut så mycket spik och hagelkulor som ryms i två kupade händer. NY skrämmande Iförd en bombväst har hon följt med sin man aktuell roman av och hans vän till en bokhandel i Göteborg författaren till den där en viss Göran Loberg ska signera sin nya hyllade En storm kom seriebok. Men mitt under detta planerade terfrån paradiset! rordåd inser Nour att hon inte vet vem hon är. Hon minns knappt något från sitt tidigare liv.​ Två år senare kallas en författare till den rättspsykiatriska avdelning där en ung kvinna befinner sig alltsedan terrordådet i bokhandeln. Hon lämnar över de första sidorna i en berättelse om sitt liv …​

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar​ av Johannes Anyuru​ 300 sid inb ​

57323 Klubbpris 229:-

"En lysande och gripande roman." DN

De flydde Sverige och hamnade ur askan i elden!​

200 älskade svenska visor! Vackert illustrerad bok! ​

I Swede Hollow, i St Paul, Minnesota, samlas vintern 1897 en brokig skara svenskar. Familjen Björn från Örebro som flyr från en katastrof. David Lundgren som jagar en förlorad kärlek. Den föräldralösa Inga från Dalsland som söker kontroll över sitt eget liv. De möter hårda arbetsvillkor, sjukdom och plötsliga utbrott av våld. Swede Hollow av Ola Larsmo 413 sid inb 86207 Klubbpris 199:-

Vi är många som älskar vår Bellman, Taube och Povel Ramel. En del visor har vi med oss sedan barndomen, andra är mer nutida bekantskaper, som Ulf Lundell, Plura Jonsson och Eva Dahlgren. Här bjuds vi på närmare 200 sånger, kompletta med melodistämmor, texter och ackord. Vackra bilder kompletterar!​ Svenska visor – de bästa svenska visorna genom tiderna 399 sid inb ill 79988 Klubbpris 199:-

12

Ett leende per dag hela 2017!​

Populäraste pensionärerna!​

”Man får tro på sig själv även om man saknar bevis.” Den här bordskalendern, praktiskt formgiven med rejäla sidor av kartong och med spiralbindning, så att du kan ställa den stadigt, är fylld med illustrationer och kloka ord från den populära bloggen Herregud & Co. Här får du garanterat ett leende om dagen hela 2017! Herregud & Co av Royne Mercurio

Det populära pensionerade paret lever i godan ro. De bjuder hem vänner på lunch och försöker montera IKEA-möbler. Offertingenjören träffar gamla arbetskamrater och filosoferar över livets gång. Ett nytt barnbarn föds och de oroar sig för hur det ska gå för sonen Sebastian, som surfar på andra sidan klotet.​ Medelålders Plus. Rik är den som i hjärtat har ro av Sven Bertil Bärnarp 157 sid kart ill 68544 Klubbpris 179:-

20 sid spiralbunden ill 20222 Klubbpris 198:-


Läsning i samma anda som Agatha Christie och Maria Langs mysiga deckare! 1:a fallet för sömmerskan Hannah Lönn och kriminalassistent Göransson!

Den småländska idyllens präktigaste kvinna mördas. Varför?

Sugen på en charmig mordgåta i 50-talstappning? Klipp till!

J

uli 1957. Värmen är olidlig, röksuget stort och Hannah ångrar valet av reskläder: en petrolblå pennkjol, som hon ritat och sytt själv, och ett matchande jumperset. Klädseln är på tok för varm för en bilfärd mitt i sommaren. Och frågan är om inte både kläder och accessoarer – slingbackskor, långärmade handskar och matchande Kelly-väska – är bortkastade på invånarna i småländska Eneby dit hon är på väg i sin lilla folkvagn från Stockholm.​ Sömmerskan Hannah Lönn, som till vardags anlitas av både Märtaskolan och NK:s franska ateljé, drömmer om att bli modeskapare i New York eller Paris. Men istället ska hon tillbringa två veckor med att hjälpa sin gamla faster Lilly som stukat foten.​ Efter en incident med en cyklist låter Hannah folkvagnen smattra uppkäftigt rakt in i Enebys hjärta. Där ligger, förutom faster Lillys stora hus med tillhörande prunkande trädgård, ett kafé som saluför både cigaretter och landets godaste vaniljhjärtan. Hannah är övertygad om att hon kommer att behöva stora mängder av båda sorter för att överleva i denna gudsförgätna håla.​ Men Hannah hinner knappt införskaffa den första

omgången vaniljhjärtan och installera sig på övervåningen hos sin paranta faster förrän Eneby drabbas av ond bråd död. Och det är Hannah och hennes faster som hittar mordoffret: Asta Gran-kvist, en av de mest trofasta medlemmarna i byns syjunta. Snart kommer polisbilarna rullande och i samma stund som de stannar framför Astas hus börjar byns djungeltelegraf arbeta för högtryck.​ På golvet, mitt i sitt eget välstädade kök, ligger Asta med en sax nerkörd i bröstkorgen. Förste kriminalassistent Johan Göransson stoppar sin pipa medan han begrundar att Asta är ett ovanligt prydligt lik. Rockklänningen som tycks nystruken är ordentligt nerdragen över knäna. Hon är inte ens rufsig i håret. Allt tyder på mord, men den erfarne fyrtiotreårige Göransson känner sig illa till mods inför utredningen. Den känslan är dock ett intet mot frustrationen han kommer att uppleva de närmaste dagarna. Han får nämligen ideligen hjälp av fröken Hannah Lönn – den lika irriterande som tjusiga och kvicktänkta sömmerskan – som ivrigt vill finna mördaren bland byborna. De flesta andra tycks dock övertygade om att bara en främling kan vara skyldig ...​

En sax i hjärtat​ av Marie Bengts​ 479 sid inb ​

52449 Klubbpris 198:-​ ________________________ LJUDBOK: CD uppl Angela Kovacs 54130 Klubbpris 249:-

E-bok, Ljud-fil på bonniersbokklubb.se

www.bonniersbokklubb.se 13


SVENSK SKÖNLITTERATUR

När vänskap förbyts i hat ... Den 7 mars 2015 hittas tre döda personer på en gata i Uddevalla. Samtliga är skjutna på nära håll. Polisen upptäcker Om det uppsnabbt att två av offren märksammade har kopplingar till ett trippelmordet i Uddevalla i mars kriminellt gäng och 2015! de behöver inte leta länge för att hitta några personer som träffade offren vid den tid då morden begicks. Men samtidigt verkar det otroligt att det skulle vara deras egna barndomsvänner som är gärningsmännen. Det här är en berättelse om gängkriminalitet och om hur vänskapsband Svenska brott – hamnar helt i skymundan när narkotrippelmordet i tika, svarta pengar och vapen kommer Uddevalla​ in i bilden. Och hur priset för blotta av Thomas Bodström, misstanken om svek kan vara döden.​ Lars Olof Lampers​ 252 sid inb ​

57331 Klubbpris 249:-

En sann historia!

Skojiga serier. skisser, foton med mera!​

Oskyldigt dömd för mordet på sin mamma!​

På Spritmuseum i Stockholm öppnade i februari 2017 en stor utställning med Martin Kellermans Rocky. Fyra miljöer ur serien har byggts upp i lokalen utifrån Kellermans bilder, och besökaren kommer kunna gå runt i bland annat Rockys kök och kompisen Igges vardagsrum. Denna bok utgår från utställningen och visar serier, skisser, foton m.m.​ Rocky på Spritmuseum av Martin Kellerman 144 sid storpocket ill 56374 Klubbpris 116:-

År 1986 döms 15-årige Samir för att ha mördat sin styvmamma och blir inlåst på mentalsjukhus. För ett par år sedan började Anders Johansson, kriminalreporter på Aftonbladet, granska ärendet och lyckades gräva fram nya bevis som gjorde att domen revs upp. Fallet Samir är den osannolika berättelsen om vad som egentligen hände.​ Fallet Samir av Anders Johansson, Samir Sabri 350 sid inb 60798 Klubbpris 249:-

Byn vid älven. I dikt och verklighet!

NY succé av författaren till Fartblinda!​

Av författaren till Äta kakan och ha den kvar!​

När journalisten Beatrice Farkas rotar i låneföretaget Kritans verksamhet fullkomligt väller hemska människoöden fram. Personer som hamnat i skuldfällan utan någon som helst möjlighet att ta sig loss och som Kritan utnyttjar maximalt. Men Beatrice är inte den enda som håller ögonen på Kritan. Snart kidnappas den unge VD:n …​ Gränslösa av Carolina Neurath 285 sid inb 34686 Klubbpris 199:-

Freja och Anton är mycket nöjda med sin storstadstillvaro. Deras största problem är om väggarna i vindsvåningen på Södermalm ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Men ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och för dem till Antons småländska barndomsstad. Snart står det klart att det är mycket Freja inte vet om Antons förflutna ... In i minsta detalj av Kristin Emilsson 356 sid inb 33357 Klubbpris 199:-

Följ med till byn som är platsen för Lars Anderssons romaner Ljus från ingenstans och De levandes land. En by invid älven. En värld, en framkallningsplats för människoliv, tidsväxlingar, samhörigheter, historia. Författaren, som har egen lång släktanknytning till byn Hedås, möter den nuvarande byn och människorna som gör den till levande verklighet.​

En by invid älven – om människotiden​ av Lars Andersson, Kari Løvaas​ 239 sid inb ill​

55673 Klubbpris 279:-

Musikernas öden i Tredje riket! Vissa inordnade sig i ledet, andra gjorde motstånd eller flydde ...

Nu i pocket!

De är systrar, men är som hund och katt!​ Nazisterna i Tredje riket ägnade sig åt organiserad kulturförstöring. Musiken och utövarna utgjorde inget undantag. En del musiker valde att rätta in sig i ledet och utnyttja regimen till att göra karriär, medan andra tvingades att fly för att inte riskera att mördas i koncentrationslägren. I denna bok lyfts många livsöden fram ur historien om andra världskriget.​

14

Hitlers lojala musiker

av Anders Carlberg​ 319 sid inb ill​

63156 Klubbpris 269:-

Systrarna Mona och Barbro har inte mycket gemensamt. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca följer Mona ytterst motvlligt med ...​ Världens vackraste man av Lena Ackebo 442 sid pocket 57125 Klubbpris 59:-

Unna dig en "Hälge-stund!" Ihärdigt kammar jaktlaget, med Edwin och Blixten i spetsen, igenom skogarna i sökandet efter Sveriges populäraste älg. Hälge betraktar deras strapatser på tryggt avstånd och filosoferar humoristiskt vidare över livets mödor. En kul bok fullmatad med seriestrippar, knäppa fotomontage och skämtteckningar. Hälge – mångalna i storskogen av Lars Mortimer 48 sid inb ill 63115 Klubbpris 119:-


Het kärlek och rafflande intriger på en vindpinad skotsk ö!

D

en 28-årige mörklockige engelsmannen John Bruford driver runt i London och drömmer om att skriva den stora romanen. När han hittar en platsannons i The Sun med rubriken "Händig man sökes" ser han plötsligt sin chans – varför inte kombinera sitt eget skrivande med lite snickrande?​ John (som helt saknar hantverkserfarenhet och har knåpat ihop en hel del ”alternativa fakta” i sin ansökan) får jobbet. I en stulen skruttig Volvo rullar han norrut med en verktygslåda i baksätet. Målet är den avlägsna byn An Caladh på den vindpinade skotska ön Hope Island. Där finns ett ståtligt gods, Winsley House, som har en förfallen fyrvaktarstuga på ägorna. Johns uppdrag är att renovera den, och han ska bo i stugan under arbetets gång är det tänkt.​ Godset ägs av den 51-årige Lord Hector Wesley, som bland annat ägnar sig åt avancerade skumraskaffärer Lord Hector under sina vistelser i London, och hans svenska Wesley har inte hustru Lady Anna, 41, som är fullkomligt utsvulten rent mjöl i påsen. på kärlek.​ Vad har han egentJohn bekantar sig med de excentriska öborna ligen för sig under och lär känna den unga Heather, som mot alla vistelserna i odds driver sin ärvda pub i den lilla byn. Besökarna London? blir färre och färre, och Heather väntar på ett mirakel. John och Heather får fin kontakt, vilket inte ses med blida ögon av Heathers svartsjuke pojkvän Colin. Så påbörjar John renoveringen, och han får oväntad hjälp med sakkunskapen av sin granne Neil. Ska John äntligen kunna skriva sitt mästerverk under lediga stunder? Han sätter igång, och får uppmuntrande tillrop från förlaget, men efter en tid tar det stopp. För ingenting blir som han tänkt sig på ön. Bland annat blir han indragen i en riktig het kärlekskarusell med godsets vackra Lady Anna … Händig man sökes är en charmerande och underhållande saga om kärlek, vänskap, intriger, makt – och ond bråd död. Den utspelar sig under 1980-talet då axelvaddar är en självklarhet och Margaret Thatcher och Samantha Fox är kvinnorna på allas läppar. Jöns Hellsing var 28 år gammal när han första gången följde med sin pappa, författaren Lennart Hellsing, till Hebriderna. Han ville se om familjens ärvda egendom i den skotska övärlden fanns på riktigt – och det gjorde den!​ Idag äger han själv det lilla huset som fungerar som skrivarlya och har gett inspiration till den här berättelsen. Det här är Jöns Hellsings debutroman och första delen i en planerad trilogi. Läs gärna mer på vår hemsida – där finns en liten intervju med författaren.​

Författaren äger själv ett hus på en skotsk ö, vilket gett inspirationen till denna underhållande roman!

Händig man sökes​ av Jöns Hellsing​ 432 sid inb ​

55764 Klubbpris 196:-

John kommer till Hope Island och inleder en minst sagt het romans med godsets Lady Anna …

15


SVENSK SKÖNLITTERATUR

Unik biografi hyllar Hörberg! I den unika biografin Med ögon känsliga för grönt får vi följa den unga artisten Barbro Hörberg, född 1932 i Göteborg, på hennes första resa Alexandra Sundqvist ut i efterkrigstidens Europa, vidare genom livet som artist fram till hennes alltför tidiga bortgång 1976. Barbro var en förnyare som skrev säregna låtar om vanliga kvinnor och deras längtan. I en tid när scenen dominerades av manliga trubadurer och textförfattare bestämde hon sig för att skriva, och framföra, sin egen musik. Hon samarbetade också med många av våra mest folkkära artister och författare, som Lill-Babs, Georg Riedel, Lars Forssell, Beppe Wolgers och Povel Ramel.​

n Återupptäck Barbro Hörberg!​

Barbro Hörberg. Med ögon känsliga för grönt​

av Alexandra Sundqvist​ 320 sid inb ​

60996 Klubbpris 249:-

Med ögon känsliga för grönt, Gråt i gräset, Gamla älskade barn, Långe Bengt, Jag älskar en kille som ingen annan, Sommarö, Min väninna Siv, I hans främmande famn, Blåsvart tango i Roslagen, Den enda sommaren … På denna CD-skiva hittar vi inte mindre än tjugotvå av Barbro Hörbergs mest älskade sånger. Lyssna, minns och njut!​ Barbro Hörberg. En samling sånger CD 65052 Klubbpris 79:-

Dikter och citat om sorg och saknad!​ När sorgen kommer. När någon fattas oss. När de egna orden inte räcker till. I den här boken finns 100 kända och älskade dikter och texter om att förlora någon, ta farväl, sakna, hoppas och undra hur livet ska fortsätta utan den som inte längre finns bland oss. Att läsa på egen hand, att använda i en dödsannons eller till stöd och uppmuntran till någon annan som sörjer.​ Stanna alla klockor 72 sid inb 43695 Klubbpris 149:-

Diplomaten som blev munk! "... ömsint, rörande och vackert." TARA

Klockmakardotterns öde …​ Berättelsen om Elina Karlsson, alltid till lags när fadern eller styvmodern Hermine behöver henne på gården. Utan knot utför hon allt, bakar, skurar, utfodrar djuren, tvättar, stryker, eldar. När hon inte sorterar posten och tömmer postsäckar. En dag ska hon själv bli postmästare, en dag ska hon uppleva en olycklig kärlekshistoria … Ängeln i posthuset av Anita Salomonsson 262 sid inb 34470 Klubbpris 221:-

Efter 12 år i Vid 33 års ålder gick Hans Gunnar Adén i kloster. Han kloster bröt han fattade ett stort beslut och lämnade en trygg karriär som upp på nytt! internationell tjänsteman. Men efter 12 år som munk återgick han till ett vanligt liv. Detta är hans berättelse, en självutlämnande text som mestadels utgår från hans brev och dagboksanteckningar under åren i kloster. Hans Gunnar har varit verksam Brev från en klostersom svensk diplomat i Frankrike, Ryssland och Ukraina. Under åren cell – längtan efter 2006 - 2010 var han Sveriges ambassadör i Armenien, Georgien och det heliga​ Azerbajdzjan. Han anses vara en av våra främsta Kaukasien- och av Hans Gunnar Adén​ Rysslandskännare.​ 190 sid inb ill​

55624 Klubbpris 279:-

En på-pricken-roman om dagens Sverige!

Vildsvinen har spridit sig lavinartat i Småland. De bökar i trädgårdarna, intar skogarna och åkrarna. Trakten runt Tingsryd är särskilt hårt drabbad. Till byn Hornanäs kommer Ritve för att försöka filma flocken som plöjer fram. Kommunanställde Glenn, inflyttad från Malmö och ansvarig för den lokala kulturfonden, väcks om nätterna av vildsvinens framfart och tanken på den katastrof han är övertygad om ska komma. Och långt in i skogen ligger den gamla skolan Siggalycke. Dit har Mia tagit med sin demente morfar, i hopp om att han ska komma tillbaka till sina minnen, kanske av en viss vildsvinssugga ...​

Vildsvin​

av Hannah Lutz​ 99 sid inb ​

52530 Klubbpris 189:-

16

Av författaren till Fem pärlor till jungfruns krona!

Svinroligt allvar!

Hon hjälper oss att lära av historien!​

Kvinnoliv vid 1500-talets svenska hov! ​

Vad hade du på dig när du kom ut ur koncentrationslägret? Hur såg en vanlig dag ut? Gick det att drömma på nätterna? Kan du förlåta tyskarna? Med utgångspunkt i ett antal konkreta frågor skildrar Hédi Fried här sina erfarenheter av Förintelsen. Hennes bok hjälper oss alla att lära av historien.​ Frågor jag fått om Förintelsen av Hédi Fried 145 sid inb 33951 Klubbpris 199:-

Tio år gammal lämnas Märta Svantesdotter på Gripsholms slott för att uppfostras med de kungliga barnen. Hon är oäkting, trots att alla egentligen vet vem hennes adlige far är. Det dröjer inte länge förrän Märta blir god vän med prinsessan Cecilia. Detta är en roman inspirerad av Cecilia Vasas händelserika liv. Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter 416 sid inb 32946 Klubbpris 229:-


Ett gripande familjedrama i 1920-talets Sverige!

E

lis sitter på aktertoften och försöker hitta linjen där himmel möter hav, medan far ror med kraftiga årtag. Som nästan varje gryning är de båda ute med den stadiga ekan för att vittja näten. Far är vresig men den här dimmiga morgonen känner sig Elis illa till mods av en helt annan anledning.​ Så snart de kommit iland med fångsten är det meningen att I en tid som skälElis ska ta fisken till hamnen för att sälja den. Men istället vill ver av förändringshan ta vägen om stugan. Till far säger han att han behöver lust och framtidstro byta till torra strumpor innan han ger sig av. Han ställer träavslöjas en familjeskorna i farstun och skyndar genom storstugan in i kammahemlighet … ren han delar med sin syster Signe. Hon är inte där. Kanske har hon inte ens sovit hemma i natt? Igår kväll var hon inte där när han la sig tidigt efter en lång dag ute i regnet. Men ibland brukar det ju dröja innan hon och mor kommer hem från sina arbeten i byn, tröstar han sig själv. Just som Elis gett upp och tänker gå tillbaka till båten ser han Signes korg, den som hon alltid har med sig när hon ska till familjen Jacobsson där hon tjänar som barnflicka. Sjaletten ligger i korgen och den lilla svarta anteckningsboken. Men den vackra röda portmonnän saknas …​ Var är Signe? Vad har hänt? För den trettonårige fiskarpojken Elis är det som om hela världen rämnar när han inser att hans älskade syster lämnat honom ensam kvar – hon som alltid varit ljuset och tryggheten i familjens slitsamma tillvaro.​ Elis får inte några svar på sina frågor om vad som kan ha hänt – varken av sin far eller mor. Och när nästa katastrof drabbar den lilla familjen fattar han ett drastiskt beslut. Han packar ränseln med sill, potatis, en mjölkflaska och sin mors sparpengar – de få slantar hon tjänat som tvätterska och lagt i den blå skålen på översta hyllan i skafferiet. Så vänder han ryggen åt sitt barndomshem och Bohusläns saltstänkta klippor och ger sig iväg söderut på jakt efter sin syster och den familjehemlighet han anar, men inte vill tro, är sann.​ Någonstans brister himlen är en vacker, stark och tankeväckande historisk roman. Den är både ett tätt familjedrama och en gripande uppväxtskildring. Men det är också en berättelse om ett Sverige i förändring, om framtidstro och modernisering, och om dem som kanske hamnar på efterkälken.​

Han lämnar fiskarstugan i Bohuslän för att finna sin försvunna syster ...

JUST NU!

199:-

b

Ord. klubbpris 229:-

SPARA

13%

Någonstans brister himlen​ av Erika Olofsson Liljedahl​ 330 sid inb ​

55996 Just nu 199:-​

(Ord. klubbpris 229:-)

Vacker, stark och tankeväckande läsning om svunna tiders levnadsvillkor!

17


SVENSK SKÖNLITTERATUR

"Det här är väldigt bra." DN Amanda Paller vid Västerortspolisen i Stockholm på nytt spännande uppdrag.

Läs de första två delarna i Amanda Paller-serien!

Del 1: Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av ett väldigt personligt skäl: systerns självmord. Några är ansvariga. Och de ska få betala. Del 2: Den livsfarliga ”kannibaldrogen” verkar ha fått fäste i Stockholm och i dess spår mördas människor. Amanda nästlar sig in in i maffian. Stöld av babian av Anna Karolina 437 sid pocket 57513 Klubbpris 59:Står dig ingen åter av Anna Karolina 352 sid pocket 57539 Klubbpris 59:-

Tredje delen i Amanda Pallerserien​

Självutlämnande roman av Alex Schulman!​

Oemotståndligt av Nordens främste akvarellmålare!​

Den unga flyktingkvinnan Tara hittas med svåra frätskador i ansiktet utanför sjukhuset. Vem har gjort detta och varför, vem försökte lindra skadorna och vem lämnade henne vid sjukhuset? Dådet tros vara hedersrelaterat, men Amanda Paller anar oråd. Allting kompliceras ytterligare när Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset.​ Förlorat ansikte av Anna Karolina 332 sid inb 57620 Klubbpris 249:-

Det är sommar. Alex Schulman befinner sig på sin mammas lantställe för att övertala henne att skriva in sig på en avvänjningsklinik. Han vill ha sin mamma tillbaka. Den glada mamman han minns från barndomen. Genom Alex smärtsamma tillbakablickar får läsaren följa det krackelerande förhållandet mellan mor och son.​ Glöm mig av Alex Schulman

Här samlas en rad av konstnären Lars Lerins älskade och hyllade akvareller, där han med säker hand skildrar den natur som omger honom, framför allt i hans värmländska hemtrakter. Målningarna fördjupas av Lerins egna dagboksanteckningar, kompletterade med citat av andra författare som också använder naturen som inspiration. ​Naturlära – limes norrlandicus av Lars Lerin 405 sid inb ill 90092 Klubbpris 399:-

254 sid inb 59345 Klubbpris 239:-

Hon övergav sin dotter. Kommer hon någonsin att bli förlåten? Katta sjunker allt djupare ner i sitt missbruk och till slut är hon beredd att offra allt för en sil eller en ordentlig fylla. Hon är till och med beredd att avstå från sin dotter Maria. Hon Av författaren inser själv att det röriga liv hon lever inte är bra för ett barn. till de omskakande Dottern Maria placeras därför så småningom i fosterhem. Du skulle sagt som det var och Kära När Katta återupptar sitt förhållande med Larry, sjunker Hinseberg! hon ännu djupare ner i misären. Larry är numera skild och passionen dem emellan är tät och förförisk, destruktiv och våldsam, inte minst på grund av att de båda är drogberoende. Gång på gång väljer Katta sitt missbruk och Larry framför sin dotter. Men till slut kommer hon till en vändpunkt och hon lyckas ändra sitt destruktiva leverne för att själv ta kommandot över sitt liv. Det kräver mod att bestämma sig för att ta sitt ansvar som förälder och vara mamma. Hur ska hon kunna berätta om sitt liv för Maria? Kommer hon att kunna förlåta henne? Hur förlåter man sig själv? Du sjöng mig hem ger hopp, den visar att det går börja om och Ulla-Maria Andersson göra upp med sitt förflutna och börja leva ett värdigt liv.​

n Illustrerad med över 100 underbara akvareller!​ Lars Lerin växte upp i bruksorten Munkfors i Värmland. Han hittade tidigt en förebild och mentor i sin närhet: Axel Florin, fabriksarbetare och skulptör. Axels tid är en hyllning till Axel och till skapandet och illustreras av Lerins fantastiska målningar. Liksom i Naturlära visar Lars Lerin att han också är en lyhörd och känslig författare. ​ Axels tid av Lars Lerin 118 sid inb ill 62570 Klubbpris 299:-

18

Du sjöng mig hem​

av Ulla-Maria Andersson​ 302 sid inb ​

57356 Klubbpris 221:-

Alldeles, alldeles underbar!

Minns Freddie Wadling! ​

Prinsessan Christinas bok!

En nyutgiven CD med 17 oförglömliga låtar med nyligen bortgångne Freddie Wadling: Nu lyfter vi från marken, Som glas, Alla har glömt, The Freaks, Flyg min väg, Det är inte nog, Live And Let Die, Drömmarna, Walk, Blott en dag, Du och jag, Så skimrande var aldrig havet, Ships, Det sitter i dig, The Trap, Over The Rainbow, Levande begravd. ​ Freddie Wadling – Samlade sånger 1981-2016 CD 86900 Klubbpris 226:-

starka kvinnor som satt sina avtryck där, har alltid fascinerat prinsessan Christina. Här berättar hon om kungligheter, rum, detaljer och minnen från slottet. Boken är gjord i samarbete med kulturjournalisten Carl Otto Werkelid och fotografen Ralf Turander. ​ Dagar på Drottningholm av Prinsessan Christina fru Magnuson, Carl Otto Werkelid 224 sid inb ill 68064 Klubbpris 289:-

​Drottningholm, och inte minst de

Malin Fors fortsätter kampen mot ondskan − nu i Bangkok!​ Efter succén med årstids- och elementserierna inleder Mons Kallentoft nu en ny romansvit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död. ​ Djävulsdoften av Mons Kallentoft 420 sid inb 69633 Klubbpris 199:-


En underhållande, romantisk komedi om mogen kärlek, karriär och familjeförsoning! Hon slits mellan jobbet och en åldrande mamma som pockar på uppmärksamhet!

Möt Betty! 50+ och pigg på kärlek! Intervjun med den nya stjärnan på filmhimOm det inte bara är sällskap hon vill ha. Betty göra len, Isabelle Lindgren, skulle få mycket plats ständiga utryckningar till hemmet Rosengården i det glossiga magasinet Gala. Om tidningens där modern bor. En dag hittar hon ett brev med relationsreporter Betty Svan bara kunde få den oväntad avsändare i mammans handväska. Vad ytterst vackra modellen att även avslöja sin betyder det …?​ romans med filmstjärnan Ludvig skulle det bli ett riktigt scoop ... Men afternoon-tea med tillhöÄven på kärleksfronten är det lite rörigt. Efter att rande champagne på Grand Hôtel hjälper inte. ha avslöjat sin otrogne älskare Dan, skribent Isabelle förblir stum som en mussla och på en golftidning, är Betty beredd att ge upp vägrar bekräfta romansryktena. Känslan kärlekslivet. Vilken man vill egentligen ha av misslyckande gnager hos Betty. Vad en femtioplussare med rynkor kring ögoska redaktionschefen Renée, en dam nen, begynnande hull kring magen och Henrik med med hårda nypor och vass tunga, nu återkommande, besvärliga vallningar?​ sina djupblå säga? Hur ska Betty fylla fem sidor efter Och frågan är om hon ens har tid, den ytterst magra intervjun? Hon skulle ögon gör henne många kvällar tillbringar Betty och verkligen ha behövt ett scoop. Det hade hennes kollegor på röda mattan, med svag ... under en tid talats om nedskärningar på premiärvimmel, kändisintervjuer och tidningen. Om omorganisation. Som 50 pluschampagne. Och på redaktionen görs smaskisare tillhör Betty en av gammelrävarna på ga reportage om bl.a. foundations, mascaror, dildos, redaktionen, frågan är om hon behöver oroa sig?​ pedikyr, filmstjärnor, yoga, lyxig fotvård och nya träningstrender. Betty kämpar på och bevakar noga Oroar sig gör hon dock för sin åldrande, skröpliga sin plats på redaktionen.​ 83-åriga, nästan döva mamma som hon ibland misstänker börjar bli snurrig. Men bitsk är den gamla Så en dag får hon en ny granne, en sensationellt damen i alla fall fortfarande och humorn finns kvar. snygg och trevlig man. Psykiatrikern Henrik med Men trots att hon lider av kol, vägrar hon ge upp sina djupblå ögon gör henne knäsvag. Men kan en sina cigaretter. Och hon behöver ständigt hjälp med läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent? Och allehanda ting, från räkningar till trasiga klockor. kommer Betty ens våga öppna sig för kärlek igen?​

Bettys värld​

av Marie-Louise Marc​ 368 sid inb ​

61358 Klubbpris 199:-

Kan en läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent?

www.bonniersbokklubb.se 19


SVENSK SKÖNLITTERATUR

"En väldigt vacker bok." PETRAS BOKBLOGG

Affärsmannens memoarer!​

Melodier, texter och ackord!​

Kan vi starta om mitt i livet?​

Läslycka för hela familjen! ​

Gustaf Douglas är en av Sveriges rikaste män. Inte ärvda pengar, trots uppväxt i högaristokratin, utan ihoptjänade under fyrtio år av dramatiska affärer i näringslivets centrum. Öppet och avslöjande berättar Gustaf Douglas här om en mörk uppväxt och en obändig revanschlusta som tog honom vidare. ​ Med blicken på stigen av Gustaf Douglas, Mats Hallvarsson 292 sid inb ill 86215 Klubbpris 229:-

Gillar du Ted Gärdestads fantastiska musik med brodern Kenneths älskade texter? Då är detta den perfekta boken för dig! Här hittar du melodier, texter och ackord till inte mindre än femton favoritlåtar som Jag vill ha en egen måne, Eiffeltornet, Jag ska fånga en ängel, Satellit, Himlen är oskyldigt blå och För kärlekens skull, för att bara nämna några. ​ Ted Gärdestad i fokus 32 sid hft 88732 Klubbpris 129:-

Vad händer när vi revolterar mot hur det var tänkt att vi skulle leva våra liv? Idag lever vi med en annan syn på jobb, livsfaser och åldrande. Vi är unga längre, vi går tillbaka till skolbänken samtidigt som barnen tar studenten – och vi avslutar inte sällan livet med 25 års pigg pensionärstillvaro. Men har vårt samhälle hängt med i förändringen? ​ Nya livet av Fredrik Reinfeldt 255 sid inb 68585 Klubbpris 221:-

Detta är boken om människan bakom alla de magiska historierna, berättad så att även barn från sex år kan förstå. Här kan alla – både barn och vuxna – läsa om Astrid Lindgrens liv. Vi får vara med från barndomen och uppväxten, samt förstås läsa om hur böckerna kom till. ​ Astrid Lindgren av AgnesMargrethe Bjorvand 106 sid inb ill övers Elisabet Fredholm 73379 Klubbpris 199:-

Per Anders Fogelströms roman från 1939 – publiceras för första gången!

Detta är en fiktiv historia som aldrig tidigare publicerats, den är skriven 1939. Händelserna utspelar sig i en påhittad stad i en uppdiktad stat och framtid. En totalitär stormakt har ockuperat ett litet land, med förtryck och judehat till följd. Motståndsrörelsen den Röda ligan för en kamp mot det enda tillåtna partiet batongisterna. Denna spänningsroman och äventyrsberättelse handlar om fred, frihet och civilkurage och är ett intressant tidsdokument som speglar den verklighet och den tidsanda som den unge Per Anders Fogelström upplevde i ett Europa på randen till världskrig.​ Tyvärr är det en historia som i många avseenden känns skrämmande aktuell.​ Karl-Olof Anderssons inledning sätter in Fogelströms romanmanus i sitt sammanhang, och berättar både om den unge eldsjälen Fogelström och om det samtida Stockholm. Såväl inledningen som Fogelströms berättelse Den okuvliga friheten är bildsatta med foton ur Stadsmuseets samlingar från 1930-, 1940- och 1950-talens Stockholm. Flera av bilderna har inte publicerats tidigare.​

En skrämmande aktuell historia!

Den okuvliga friheten​

av Per Anders Fogelström​ 240 sid inb ill ​

63263 Klubbpris 169:-

n "Genialt i sin enkelhet."

JÖNKÖPINGSPOSTEN

Sven-Bertil hyllar vännerna på ännu en fantastisk CD!​

Englund berättar om barndomen i 60-talets Sverige !​

Sven-Bertil Taubes Hommage som gjorde stor succé 2014 belönades med både guldskiva och en Grammis. Nu återvänder Sven-Bertil Taube till den rika svenska visskatten på albumet Hommage Vol. 2. Här tolkas verk av vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers.​ Hommage 2 CD 86264 Klubbpris 249:-

Peter Englund har ofta försökt skildra det stora genom det lilla. Här har han för första gången valt sig själv som studieobjekt. Fritt associerande har han nedtecknat och listat minnesfragment från sin barndom – skärvor som i sig inte är så himla märkvärdiga, men som delas med många andra som också växte upp i rekordårens Sverige. ​ Jag kommer ihåg av Peter Englund 167 sid inb 86744 Klubbpris 209:-

20

Herman Lindqvists succé!​ När Gustav Eriksson valdes till riksföreståndare 1521 var han ensam och utblottad – hans släktingar hade avrättats i Stockholms blodbad och alla tillgångar hade beslagtagits. Men Gustav kom från en släkt som var van att ha inflytande. Han tog sig till tronen med list och brutalitet och lade sedan grunden till det moderna Sverige. ​ De vilda Vasarna – en våldsam historia av Herman Lindqvist 431 sid inb ill 22723 Klubbpris 236:-

En bok både för troende och tvivlare!​ Med den grävande journalistens inställning djupdyker Göran Skytte i Nya testamentet. Han söker svar på frågor, påståenden och berättelser som kan verka besvärliga. Han söker i läsning och samtal med teologer, vetenskapsmän, kyrkoledare. Han skriver tydligt och spännande om dessa svåra ämnen. En bok både för troende och tvivlare! ​ Förklaringsboken – svåra ställen i Bibeln av Göran Skytte 333 sid inb 86694 Klubbpris 269:-


Mystik, folktro och romantik i 40-talets Roslagen och Dalarna ... Vad är det som lurar i de mörka skogarna?

116:-

Det är något ont över deras lilla dotter … Vad är det för fel på henne? "Med Att de i tid må väckas visar hon en originalitet och en förmåga att fånga läsaren som lovar mer." LITTERATURMAGAZINET

Hon försöker fly sitt öde.

D

et är dags. Den unga Hilda stiger upp ur utdragssoffan i gryningen och lämnar med sorg i hjärtat sin sovande lillebror. Hon måste ge sig iväg, hon har inget val. Med ränseln fylld av nödvändigheter som yllekofta, kängor, finvantar, mössa, kam, nål och bröd påbörjar hon sin långa vandring. I byn Norbo, omgiven av de stora skogarna måste hon väl hitta goda människor? Hon räds faderns ilska, men hon måste gömma sig. Han skulle aldrig förlåta henne, han hade varnat henne för att vara ensam med unga män, och det hade hon tagit på stort allvar. Ändå växte den lilla i henne, och hon vägrar dra skam över familjen. ”Jag kommer tillbaka” viskar hon och hoppas lillebrodern hör henne i sömnen …​ I månens sken försöker Hilda undvika tankar på oknytt och gastar. Och vad är som skymtar i bäcken? Det brinner i halsen och bröstet och den lilla i magen kniper, det värker och molar medan hon springer i den mörka och viskande skogen med de mörka bergen i fjärran … Havandeskapet var oväntat och nog hade hon tänkt på de flickor i trakten som använt strumpstickor och giftiga bär. Men hon vill inte dö.​ Efter många timmars vandring får hon syn på en stuga mitt i skogen. Det är en bit kvar att gå, men doften av rök skänker henne en trygg Att de i tid må väckas​ känsla. Hon knackar på dörren. Det av Frida Arwen skulle hon inte ha gjort ... ​ Rosesund​ 263 sid inb ​

57067 Klubbpris 116:-

Mystiska och otäcka saker händer på prästgården.

Fristående fortsättning av Att de i tid må väckas.

A

llting börjar några veckor efter att Johannas och Georges lilla flicka Mary föds. Fram till dess hade de levt ett lyckligt familjeliv tillsammans med dottern Vera. Men nu kan George inte längre sova om nätterna. Han är ständigt grå av trötthet. Ibland försvinner han iväg och Johanna oroas. Vart tar han vägen? ​ Det är något som inte är som det ska med Mary. Men de enda som ser det är den gamla synska Sofia och George … Vad är det med den lilla? Men Johanna vill inte lyssna, hon vägrar se det de ser. Det är som om flickan förvänt synen på henne.​ En mystisk ung flicka syns allt oftare i trakten, det är Rakel som hålls undangömd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Men ibland smyger Rakel ut om nätterna. Allt som oftast stöter hon då ihop med en man som också har svårt att sova, maran rider honom och ger honom ingen ro. Mötet med mannen utvecklar sig snart till en​besatthet …​ Samtidigt har byns kyrkoherde Dahlborg kommit tillbaka efter sin vistelse på Säter där han hamnade efter de otäcka händelserna på prästgården då hans hustru Linnea dog under dramatiska omständigheter. Nu är han lycklig igen och ser fram emot giftermålet med den Näckens döttrar​ unga Elin. av Frida Arwen Men det finns någon som vakar i Rosesund​ mörkret …​ 232 sid inb ​ 57117 Klubbpris 229:-

www.bonniersbokklubb.se 21


SVENSK SPÄNNING

"... rasande spännande och tänkvärt på samma gång!" ÖLANDSBLADET

Sjukhusspänning av Västkustens NYA deckardrottning!​

Den SENASTE Maria Werndeckaren!​

Av författarna till den prisbelönade Björndansen!​

Kirurgen och änklingen Andréas sliter hårt vid Halmstads sjukhus där han tvingas ta emot flera illa tilltygade pojkar med utnyttjade kroppar. Oron växer sig större dag för dag. Han minns Petras ord ett år tidigare, hur hon hotat att ta en av hans söner. Men kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?​ Döden den bitterbleka av Anne-Marie Schjetlein 300 sid inb 43729 Klubbpris 229:-

Maria Wern är på sensommarfest hos sina nya grannar i Åminne på Gotlands östkust när en explosionsartad brand utbryter i ett närbeläget hus. Har dådet något samband med den serie inbrott som nyligen skett i sommarstugorna i närheten? Morgonen därpå försvinner polischefen Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i området.​ Det du inte vet av Anna Jansson 340 sid inb 43802 Klubbpris 229:-

Efter sex år i fängelse släpps rånaren Leo ut i frihet. Han har ett bestämt mål i sikte. Ta tillbaka. Ta tillbaka det som inte finns. Pengarna som samhället glömde bort. Tiden i fängelse har han använt väl. Nu ska han genomföra det perfekta brottet. Men det finns en som kan sätta käppar i hjulet. Han är något på spåren ... En bror att dö för av Roslund & Thunberg 388 sid inb 34702 Klubbpris 213:-

Olle Villner hade tänkt sig en stillsam pensionatssemester på den svenska västkusten, men får raskt ändra sina planer när en död man hittas med en pil i bröstet vid havsbrynet. Villner är av naturen obotligt nyfiken och har ju dessutom en viss vana att lösa mordgåtor … Kanske finns mördaren rentav bland gästerna på pensionatet?​ Mord i Bohuslän av Stig O. Blomberg 144 sid inb 67124 Klubbpris 139:-

Ett nytt fall för polisen Embla Nyström!​

Fyra minideckare i fin ask!​

Björn Hellbergs senaste Sten Wall-deckare!​

NY succé av författaren till Clinch, som hyllades av GW!​

De nygifta har anlänt till festen. Solen skiner, champagne serveras, stämningen är på topp. Då, utan förvarning, inträffar något ofattbart. Två år senare får polisen ett anonymt tips om ett makabert fynd i ett torp. Det finns en tydlig koppling mellan händelserna. Kommissarie Sten Wall anar oråd och jagar frenetiskt en logisk förklaring. Dödsdrycken av Björn Hellberg 280 sid inb 97451 Klubbpris 239:-

Stockholm 1935. Den före detta boxaren Harry Kvist har nyss muckat från fängelset på Långholmen när han får reda på att tvätterskan Beda, som han en gång givit ett heligt löfte, har hittats ihjälslagen. Han blir kontaktad av Bedas okända dotter och tillsammans söker de sanningen. Spåren pekar rakt upp mot samhällstoppen … Nere för räkning av Martin Holmén 330 sid inb 86389 Klubbpris 199:-

Nioåriga Amelie går hem för att hämta kassen med lucianattlinnet inför repetitionen i skolan. Men hon kommer inte tillbaka … Bara en kort tid senare försvinner ytterligare ett barn, en polis hittas ihjälslagen och en explosionsartad brand sker i en lada. Polisen Embla Nyström och Västra Götalands mobila team kopplas in.​ Sandgrav av Helene Tursten 376 sid inb 73056 Klubbpris 221:-

I den här läckra presentasken hittar du fyra minideckare skrivna av Johan Theorin, Anna Jansson, Håkan Nesser och Kristina Ohlsson. Eller vad sägs om de spännande titlarna Farlig sanning, Ett testamente från helvetet, Knackningar och Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter. En perfekt present! Presentask med fyra minideckare av Anna Jansson, Håkan Nesser, Kristina Ohlsson, Johan Theorin ? sid/bok hft 88740 Klubbpris 149:-

Mordgåta på Västkusten!​

571 sidor!

Keplers sjätte deckare! Joona Linna är tillbaka!​

Vinnare av Svenska Deckarakademins pris 2016!​

Ewert Truut blir förvirrad – och möter kärlek!​

Leif GW Perssons SENASTE! Ett fall för Bäckström!​

Keplers böcker om kommissarie Joona Linna har översatts till mer än 40 språk och har sålts i 5 miljoner exemplar i världen. Stalker var 2014 års mest sålda bok i Sverige och som vi har väntat! Nu är den ÄNTLIGEN här, Keplers sjätte kriminalroman om kommissarie Joona Linna. Den gastkramande bladvändaren Kaninjägaren!​ Kaninjägaren av Lars Kepler 571 sid inb 57745 Klubbpris 159:-

Det är en helt vanlig skoldag i Djursholms allmänna gymnasium. Ända tills ingenting är vanligt längre och en hel skolklass har fått sätta livet till i en lika plötslig som blodig massaker. Den enda som har överlevt är en av klassens främsta elever, den artonåriga Maja. Snart sitter hon häktad för det brutala dådet. Men är hon verkligen skyldig?​ Störst av allt av Malin Persson Giolito 367 sid inb 77479 Klubbpris 159:-

Den buttre men godhjärtade kommissarie Truut har på nåder fått komma tillbaka till Stockholmspolisen för att jobba med cold cases. Hans liv förändras hastigt när en galning börjar skjuta mot barn, bland annat Ewerts eget barnbarn. Än en gång kastas Ewert och hans medarbetare in i en kamp mot klockan – men han möter också kärlek ...​ Tryggare kan ingen vara av Dag Öhrlund 477 sid inb 43794 Klubbpris 239:-

Kommissarie Bäckströms lille grannpojke, sjöscouten Edvin, har gjort ett skrämmande fynd på en liten ö i Mälaren där han satts iland för att plocka svamp: Ett kranium i vars inre en kula från ett skjutvapen skramlar omkring. Snart hopar sig mörka moln över både Bäckström och Edvin, alltmedan de närmar sig den fruktansvärda sanningen …​ Kan man dö två gånger? av Leif GW Persson 492 sid inb 57844 Klubbpris 159:-

22


ISKALL sommardeckare – Arne Dahl i högform!

I uppföljaren till succén Utmarker får den forne detektiven Sam Berger och den före detta Säpo-agenten Molly Blom ett uppdrag som rör ett fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge fängslad, men är han verkligen skyldig? Inland är en gastkramande resa in mot mörkrets iskalla hjärta ...​

I​ nne i ett avlägset och dunkelt båthus hittar Sam Berger och Molly Brevet Deer fick anknyter till ett gammalt mordfall då en Blom en mördad kvinna på en stol. Ur hennes mun hänger en svart mamma och hennes fjorton månader gamla son mördades. Sams tubsocka, som en förkolnad tunga … Sam får en chock vid åsynen och Deers första fall tillsammans, som har förföljt dem ända sedan av den döda som han känner igen som Sylvia – Sylen – Andersson. dess. En man med allvarliga psykiska störningar dömdes, men Det var Sam som fick henne att hacka fram raderade dokument det finns en pusselbit som aldrig har passat in. På offrets vänstra i Säpos register. Troligtvis är det därför hon nu sitter död inne i skinka fanns en liten kulspetsteckning av en fyrklöver. Nu skriver båthuset …​ den mystiska brevskriverskan att samma teckning har hittats Sam och Molly flyr.​ på en prostituerad kvinna i Göteborg. Det fallet är olöst.​ De flyr från Säpo – och en ondska de ännu inte kan se. Sam och Deer har under åren haft svårt att släppa fallet Vad är det Därför måste de också bli osynliga. Molly för dem till en med mamman och barnet. Inte bara för att det var så brevskriverav Sveriges mest otillgängliga platser, vid sjön Kåbtåotäckt, utan för att något kändes fel. Eftersom brevskriskan vet om jaure i en nationalpark i Jokkmokk. ​ verskan är ökänd som rättshavemorden? Inland​ Samtidigt anländer ett märkligt brev till Sams tidigare rist kan Deer inte lägga resurser av Arne Dahl​ partner Desiré – Deer – Rosenkvist, som numera är kompå att utreda fallet. Inte utan att 379 sid inb ​ missarie på Nationella operativa avdelningen. Brevet är skriberätta varför. Så nu vill hon att Sam 52548 Klubbpris 199:-​ vet av en kvinna som bor mycket ensligt. Hon skriver att någon rör och Molly gör det. Högst inofficiellt. Om _________________________ LJUDBOK: CD uppl Martin sig runt hennes stuga. Någon hon inte kan se. Någon som befinner något går fel är de ensamma.​ Wallström sig i mörkret. Deer kan inte ta brevet på allvar. Kvinnan är en känd Och något går fel. Fruktansvärt fel. 54221 Klubbpris 249:konspirationsteoretiker som har hört av sig till polisen ett flertal När de kommer fram till brevskriver________________________ gånger. Men så dyker en mening upp som får Deer att frysa till is. skans ensliga hus väntar ondskan E-bok, Ljud-fil på bonniersbokklubb.se Hon måste få tag i Sam …​ på dem …​

Av författaren till de framgångsrika serierna om Agruppen och Opcop!

I inlandets snölandskap väntar ondskan … LÄS OCKSÅ! PREMIEPRIS

PREMIE

49:-

Utmarker av Arne Dahl 383 sid inb 47845 Premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 49:-​ (Ord. klubbpris 199:-)

23


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

"Det starkaste jag läst på väldigt länge.” VG

Nu i pocket!

512 sidor!

736 sidor!

714 sidor!

Kings myllrande rika fantasiepos!​

”En enastående historieberättare.” Daily Express ​

"En mäktig läsupplevelse." Expressen​

En roman om människor fångade i kriget​

Romansviten Det mörka tornet är Stephen Kings livsverk – ett myllrande rikt fantasiepos som för oss in i världar fulla av skönhet och grymhet, mod och förräderi, magi och stor berättarkonst. Här får du följa Roland av Gillead samt Eddie, Odetta, Jake och Oy till den väldiga staden Lud, full av dödsfällor och överrumplande upptäckter.​ De öde landen av Stephen King

Under sin långa färd genom en härjad värld där de omges av faror och mäktiga motståndare slår Roland av Gilead, den siste revolvermannen, och hans fyra färdkamrater en kväll läger på en plats bortom sin egen verklighet. Roland berättar för sina vänner om sitt första uppdrag, om äventyr, svek, förtärande kärlek och djup tragedi.​ Magiker och glas av Stephen King

Om havets lockelse och om befolkningen i den lilla danska staden med den stora flottan har journalisten och författaren Carsten Jensen skrivit en makalös krönika, som sträcker sig över hundra år och tre, fyra generationer. Det är en verklig kollektivroman, berättad av stadens befolkning, ett allvetande och kraftfullt "vi".​ Vi, de drunknade av Carsten Jensen 714 sid pocket övers Leo Andersson 55087 Klubbpris 59:-

En grupp unga män och kvinnor har anmält sig till att delta i kriget i Afghanistan, drivna av behovet att utmana sig själva under extrema förhållanden. Men de ställs inför prövningar som ingen militär träning förberett dem på. Avskurna från omvärlden kan de snart inte längre skilja gott från ont, vän från fiende, verklighet från fantasi.​ Den första stenen av Carsten Jensen 655 sid inb övers Fredrik Ekelund 44487 Klubbpris 229:-

512 sid storpocket övers John-Henri Holmberg 52670 Klubbpris 116:-

736 sid storpocket övers John-Henri Holmberg 52944 Klubbpris 116:-

En roman du inte får missa!

"Bland de 100 bästa romanerna genom tiderna!" BBC

Den hyllade Melrose-sviten! ​ Från barndom till vuxenliv. Från övergrepp via överdoser till överlevnad. Edward St Aubyns självbiografiska romaner har gjort succé världen över. De räknas som moderna klassiker.​ Romanerna om Patrick Melrose. Volym 1 av Edward St Aubyn 398 sid inb övers Erik Andersson 60699 Klubbpris 239:-

Romanerna om Patrick Melrose. Volym 2 av Edward St Aubyn 387 sid inb övers Erik Andersson 44396 Klubbpris 239:-

NY hjärtknipande roman av Lesley Pearse!​ Sawbridge, Sommerset, 1953. Det är dagen då Elizabth II ska krönas och hela byn ska samlas för att fira. Molly och henne väninna Cassie ska båda hjälpa till med serveringen, men Cassie dyker inte upp. När Molly beger sig till väninnas stuga får hon en chock. Cassie ligger död på golvet och hennes sexåriga lilla dotter är spårlöst försvunnen …​ Utan ett spår av Lesley Pearse 410 sid inb övers Britt-Marie Thieme 43976 Klubbpris 229:-

Av författaren till Öppnas i händelse av min död!​

Av författaren till Konsten att höra hjärtslag!​

En grillkväll i ett idylliskt villaområde, ansvarsfulla vuxna, välartade barn och en gullig hund. Vad kan gå fel? Plötsligt slutar festen i total katastrof och livet förändras för alla inblandade. Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra kvällen? Är det ens möjligt att gå vidare? Andras vänner av Liane Moriarty

Sedan Paul för tre år sedan förlorade sin lille son Justin har han satt sitt eget liv på sparlåga och isolerat sig på en liten ö utanför Hong Kong. Så möter han en kvinna vars vuxne son försvunnit spårlöst. Kanske kan han genom att hjälpa henne också finna vägen tillbaka till sitt eget liv? Ett livsfarligt sökande tar sin början …​ Viskande skuggor av Jan-Philipp Sendker 368 sid inb övers Lisbet Holst 48116 Klubbpris 214:-

24

Vinnare av The Kirkus Prize! Nominerad till Man Booker Prize och National Book Award!

En av förra årets bästa böcker enligt bl a The New York Times • The Washington Post • The Wall Street Journal • Vanity Fair • Vogue • The Guardian • O, The Oprah Magazine • The Economist • Newsweek • People • Publishers Weekly!​ Jude, Willem, Malcolm och JB lämnar universitetet för en ljus framtid i New York. Men för Jude kastar det förflutna alltid en skugga över livet.​ Under de decennier som går får vi gradvis ana vidden av den hemlighet som plågar honom, och den kärlek som håller honom vid liv. Ett litet liv är en mörk och uppslukande roman för den som älskar Charles Dickens och Donna Tartt, både klassisk och helt modern.​

1:a delen i ny spänningsserie!

464 sid inb övers Anna Strandberg 42697 Klubbpris 249:-

655 sidor!

732 sidor! Ett litet liv​

av Hanya Yanagihara​ 732 sid storpocket övers Niclas Nilsson​

53090 Klubbpris 116:-​

100 % romantik!

Bestsellern bakom storfilmen!​ Roberts Boonsboro-trilogi!​ Detta är den sanna historien om fyra matematiker på NASA som möjliggjorde de amerikanska framgångarna i rymdkapplöpningen mot Sovjetunionen. De fyra afroamerikanska kvinnorna utförde avancerade matematiska uträkningar enbart med hjälp av räknesticka, under en tid då man ännu inte hade några elektroniska datorer.​ Dolda tillgångar av Margot Lee Shetterly 382 sid inb ill övers Gunilla Mattsson 45245 Klubbpris 209:-

Tillsammans med bröderna Owen och Ryder förvandlar arkitekten Beck Montgomery en av Boonsboros äldsta byggnader till ett värdshus. Värdshuset av Nora Roberts 317 sid storpocket övers T J Borglund 45393 Klubbpris 116:-

Pojkvännen av Nora Roberts

313 sid storpocket övers T J Borglund 45401 Klubbpris 116:-

Nyårskyssen av Nora Roberts

315 sid storpocket övers T J Borglund 45419 Klubbpris 116:-


Å

Ny drabbande roman av mästerliga Katherine Webb! Leenas val!

Åh, vilken otroligt bra roman detta är! Passionerad, laddad, dramatisk – och betydligt mörkare än vad det vackra omslaget antyder. Katherine Webbs nya roman utspelar sig i 1920-talets Italien, längst ner i den fattiga södern, under en synnerligen farlig era med svåra motsättningar – den italienska fascismens gryningstid. Här finns också en vacker och ödesmättad kärlekshistoria ...​

ret är 1921. 29-åriga Clare Kingsley reser tillsammans med sin 15-årige styvson Pip genom södra Italien. De är på väg till den lilla staden Gioia del Colle. Där väntar Clares betydligt äldre make, arkitekten Boyd, som arbetar för en nyrik markägare.​ Egentligen hade Clare mycket hellre stannat hemma i England. Men Boyd hade varit enträgen, han hade tjatat tills hon slutligen gett med sig. Och nu ska hon vara i Apulien hela sommaren. Om det ändå hade räckt med ett par veckor …​ Landskapet Clare och Pip färdas igenom är enahanda. Kilometer efter kilometer med solblekta vetefält, här och var avlösta av knotiga oliv- och mandelträd med snedvuxna, mörka stammar. Det är dammigt och torrt.​ När de stiger av tåget drabbas Clare genast av onda aningar.​ Luften, som är het och tung, för med sig en metallisk och obehaglig lukt. Som av blod. Och Boyd, som möter dem på stationen, verkar spänd, på gränsen till manisk. Ett stämningsläge Clare känner igen sedan tidigare, och det gör henne på sin vakt. Något är på tok, det är helt uppenbart.​ Clare ska, tillsammans med Boyd och Pip, bo med människor hon aldrig träffat –uppkomlingen Leandro Cardetta och hans amerikanska hustru Marcie, samt deras tjänstefolk. Först i parets privatpalats inne i Gioia del Colle, och senare – när oroligheter utbryter i staden – på deras lantgods Masseria dell’Arco.​ Till gården bärs en dag en svårt skadad ung man, Ettore Tarano, Leandros systerson. Ettore är en av de egendomslösa men stolta lantarbetarna från trakten, och han är romanens andra huvudperson. Vartannnat kapitel ger röst åt Ettore, vartannat åt Clare, men deras öden vävs också samman. Men inte bara det; Ettores ankomst kommer att få dramatiska konsekvenser för samtliga inblandade.

Innan sommaren är slut kommer allting i Clares liv att vara förändrat. Precis allt. Hjärtan kommer att ha krossats, drömmar likaså. Våldsam fientlighet kommer att ha exploderat och skakande sanningar kommer att ha avslöjats. Och några av de personer vi lärt känna kommer inte längre att vara i livet …

Hjärtan krossas, drömmar likaså. Samtidigt växer motsättningarna och sanningar avslöjas.

Italienska nätter är en enastående skickligt berättad historia som fångar läsaren från första stund. Katherine Webb skildrar en tid och en plats som man inte ofta möter i romanform. Det här är ett annat Italien än det vi är vana att läsa om. Det fattiga södern, där svartskjortorna under denna tid sprider skräck bland de fattiga, i synnerhet bland dem som vågar stå upp för sina rättigheter.​ Det är skrämmande läsning, bitvis grym och oändligt hjärtskärande, men också oavbrutet intressant. Man sitter som på nålar, det är så spännande alltsammans, och man undrar inom sig: varför har så få skrivit om det här tidigare?​

Innan sommaren är slut kommer allting i Clares liv att vara förändrat för alltid …

Året är 1921, platsen Apulien i södra Italien. En synnerligen laddad plats, på många sätt ...

JUST NU!

199:-

b

Ord. klubbpris 234:-

SPARA

35:-

Av författaren till Carolines arv, En sång från havet, Sanningen om Alice och Av en annan värld!

Italienska nätter​ av Katherine Webb​ 471 sid inb övers Annika Sundberg​

56028 Just nu 199:-​ (Ord. klubbpris 234:-)

25


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

”Faludi avslöjar sin fars historia likt handlingen i en deckare.” WALL STREET JOURNAL ”Mörkrummet är en absolut strålande memoar.” THE NEW YORK TIMES​

Av författaren till Den amerikanska drömmen, Ställd och Backlash!

”Sommaren 2004 började jag utforska en person jag inte kände särskilt väl: min pappa.” När den Pulitzerprisbelönade amerikanska journalisten och författaren Susan Faludi får reda på att hennes 76-årige far genomgått en könskorrigering och flyttat tillbaka till Ungern bestämmer hon sig för att söka upp henne. Kan det verkligen stämma att den explosive machoman hon växte upp med lever som kvinna i det land han en gång flydde från?​

n 48 originalhits! Dubbel-CD! Lyssna och njut! ​

Mörkrummet​

av Susan Faludi​

350 sid inb ​ övers Emeli André

56788 Klubbpris 259:-

Tell him med Alma Cogan, Such a night med Elvis Presley, Spanish Harlem med Ben E. King, Save the last dance for me med The Drifters, Love me tonight med Tom Jones, It's my life med The Animals, Pata Pata med Miriam Makeba, Black is black med Los Bravos och över fyrtio andra svängiga låtar från det ljuva 60-talet hittar du på dessa två CD!​​ Ljuva 60-tal. Volym 3 CD 78840 Klubbpris 179:-

"Sensuell, provocerande och våldsam. En oförglömlig upplevelse."

Yeong-hye är en tystlåten, gift kvinna i Sydkorea. Hon har aldrig gjort uppror, men så börjar hon drömma om blod och brutalitet, om kroppar och kött. En dag bestämmer hon sig: hon måste bli vegetarian. Men hennes make, svåger och syster vägrar att acceptera beslutet. Yeong-hye är dock minst lika envis …​ Vegetarianen av Han Kang 190 sid inb övers Eva Johansson 45286 Klubbpris 249:-

En bok om världens kanske mest omtalade person just nu: Donald Trump. Författarna är bosatta i USA och arbetar som korrespondenter för Nordens största dagstidning Helsingin Sanomat. H ​ är berättar de om Donald Trumps liv, från åren som bråkig överklasspojke till den hisnande framgången som kandidat i det amerikanska presidentvalet 2016. Trump och vredens Amerika av Laura och Saska Saarikoski 232 sid mjukband övers Fredrik Lång 78584 Klubbpris 239:-

Del 36 i den norska succéserien!

THE GUARDIAN

Vinnare av Man Bookerpriset 2016!​

Om fenomenet Trump!​

Del 1 & 2 i världssuccén!

3:e delen i succésviten!​

NY del i serien Fjällrosor!​

Elena Ferrante har med romansviten om väninnorna Elena och Lila gjort MEGA-succé världen över. Min fantastiska väninna, som handlar om deras barndom, nominerades här i Sverige till priset Årets bok 2016. I Hennes nya namn får vi läsa om väninnornas ungdomsår. Min fantastiska väninna av Elena Ferrante 335 sid inb övers J. Hedenberg 57596 Klubbpris 229:Hennes nya namnav Elena Ferrante 493 sid inb övers J. Hedenberg 62133 Klubbpris 229:-

Det är 70-tal och det sjuder i Italien. Arbetarna går samman och slåss för sina rättigheter och studenterna börjar demonstrera för fri sexualitet. Väninnorna Elena och Lila hamnar med ens i olika världar. Medan Lila kämpar mot maffians förtryck och våld, försöker Elena passa in i den överklass hon är på väg att gifta in sig i ... Den som stannar, den som går av Elena Ferrante 425 sid inb övers J. Hedenberg 25056 Klubbpris 239:-

Stormen rasar på fjället och Rise och Adrian tvingas kämpa hårt för att rädda både sig själva och hästen från att bli fast där och frysa ihjäl. I Lillehammer blir Anna uppsökt av Karoline Enger. Hennes man är på väg att förslösa hela förmögenheten, menar hon, men Anna känner att det är svårt att lita på väninnan efter allt som har hänt.​ Fjällrosor del 36: Till Kristiania av Laila Brenden 255 sid inb övers E-M Gelotte 68528 Klubbpris 229:-

Spänning på Shetlandsöarna!

784 sidor!

981 sidor!

Nobelpristagare Bob Dylans enda roman!​

Magnifik dubbelvolym – 784 sidor! ​

Flerfaldigt prisbelönte Booths SENASTE!​

”Jag skulle vilja ta med dig till Irland …” NORA ROBERTS​

Tarantula är ett mästerverk på många vis: 1. Originaliteten: det här liknar inget annat! 2. Frånvaron av klichéer: det finns inte en enda sliten fras i boken, inte en schablon – varenda formulering är radikalt ny. 3. Rikedomen: man kan slå upp den var som helst och garanterat få ett originellt poetiskt uttryck.​ Tarantula av Bob Dylan 187 sid

Om Svart som natten: En morgon får Fran Hunter syn på ett bylte som ligger i snön. Det visar sig vara en strypt, ung kvinna. Nyheten sprids och rykten florerar ... Om Vita nätter: Det är vernissage på Herring Gallery. En av besökarna visar sig inte veta vem han är och varifrån han kommer. Nästa dag hittas han mördad.​​ Svart som natten + Vita nätter av Ann Cleeves 784 sid kart övers Jan Järnebrand 31211 Klubbpris 119:-

En kall och våt februarimorgon kallas kriminalkommissarie Ben Cooper till den ensligt belägna byn Shawhead i Peak District. Det som till en början ser ut som en vanlig trafikolycka visar sig snart vara någonting helt annat. En lastbil har fastnat under en bro. Ingen förare syns till. Däremot är det massor av blod i förarhytten … På väg mot döden av Stephen Booth 379 sid inb övers Jan Malmsjö 31468 Klubbpris 199:-

Irlandstrilogin är berättelsen om familjen Gallagher, som driver en mysig pub i den förtjusande lilla byn Ardmore vid havet i det irländska grevskapet Waterford. I Solens diamanter, Pärlor från månen och Havets safirer får vi följa syskonen Aidan, Shawn och Darcy, som alla söker efter kärleken. Det här är riktigt härlig njutläsning!​ Irlandstrilogin av Nora Roberts

mjukband övers Görgen Antonsson 92791 Klubbpris 199:-

26

981 sid kart övers Gunilla Holm 31351 Klubbpris 129:-


En främling knackar på och påstår att han är hennes man … JUST NU!

Hon tvingas återvända till ett liv och en familj hon inte minns!

189:(Ord. klubbpris 221:-)

b SPARA

14%

Beror hennes minnesförlust på brutal misshandel?

Sophies val

Bara ett kapitel till. Bara ett kapitel till. Sååå spännande!

L

ouise njuter av att vakna i rummet med är jag, din man, känner du inte igen mig?​ den fantastiska utsikten över havet, Mannen presenterar sig som Edmund Söderberg Den hemliga kvinjust här på idylliska Christiansö. Det är och hävdar bestämt att Louise är hans hustru som nan​ hennes lediga dag och hon behöver inte försvann spårlöst för tre år sedan. Han talar också av Anna Ekberg​ skynda till sitt kafé på nedervåningen. Istälom att hon är mor till deras två små barn.​ 384 sid inb övers Lars Ahlström​ let smyger hon in i rummet där hennes sambo Joachim och Louise kontaktar polisen eftersom 56903 Just nu 189:-​ Joachim äntligen verkar ha fått inspiration till att ingen av dem vill tro på det Edward säger. Louise, (Ord. klubbpris 221:-) skriva. I samma stund som de kysser varandra eftersom hon faktiskt inte minns någonting väcks en stark åtrå. Efter kärleksstunden av sitt liv från tiden innan hon hamnade på lämnar hon honom för att ta itu med sin Christiansö. Och Joachim, eftersom han dag. Det är då hela hennes tillvaro sätts i tror att Edward är en bedragare. Men ”Spännande, skarp och 100% gungning.​ polisen tar dem till Rigshospitalet i Köstringent.” bladvändarNere ifrån köket ropar Lina att den penhamn där DNA-analyser bevisar att EKSTRA BLADET​ spänning! andra anställda flickan inte dykt upp. Louise är Helene Söderberg – arvtagare Louise blir irriterad men skyndar ner för till ett stort rederiimperium. Hon är även ”Tempot i romanen ökar att hjälpa till. De ska snart öppna kaféet för mamma till sjuårige Christian och femåriga i takt med att fler lager de många turister som redan flockas ute på kajen.​ Sofie. Läkarna förklarar vidare att Louises minnes- läggs till handlingen. Helene! En man på kajen utanför närmast skriförlust tyder på att hon blivit brutalt misshandlad.​ Och plötsligt finns det ker namnet. Louise tittar som hastigast på honom. Louise tvingas nu återvända till sitt gamla liv – ingen återvändo. Varken En stilig man i en dyrbar kostym. Sedan börjar hon en tillvaro hon inte alls minns. Hon måste ta farväl för läsaren eller för huprata med Joachim som kommit ner med sitt maav mannen hon älskar och försöka ta reda på vad vudpersonerna.” nus. Men de blir avbrutna av främlingen som bansom hände den där natten när hon försvann. Sam- NORDJYSKE STIFTSTIDENDE​ kar hårt på rutan och skriker namnet Helene. Om tidigt vägrar Joachim att ge upp. Men att försöka och om igen. Joachim går ut för att lugna honom, få tillbaka kvinnan han älskar visar sig vara förenat men han tränger sig förbi och fram till Louise. Det med livsfara – inte bara för honom själv …​ www.bonniersbokklubb.se 27


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

"... skarp och varm." DN

59:-

570 sidor!

15 råd till nyblivna föräldrar!​ Chimamanda Ngozi Adichie skriver ett brev till en väninna som just fått en dotter. Ett brev som består av femton råd till nyblivna föräldrar. Hur ser ett jämställt föräldraskap ut? Hur lär man sitt barn att bli tryggt i sig själv? Råden är en påminnelse om hur viktigt det är att vi tar ansvar för de värderingar vi förmedlar till nästa generation.​ Brev till en nybliven förälder av Chimamanda Adichie 79 sid mjukband övers Emö Malmberg 44917 Klubbpris 89:-

Vilken spänningsinjektion! En knockout-thriller!​

Ett fall för Roy Grace i Brighton!​

Filmaktuell deckarsuccé – nu i pocket!​

Agenten Chris har varit på flykt undan sin arbetsgivare i mer än två år när hon plötsligt får ett nytt uppdrag. Från och med nu är hon Alex och allt hon vet är att hennes objekt, den attraktive Daniel, snart kommer att döda hundratusentals oskyldiga. Men mötet med Daniel förändrar allt och frågan är om någon kommer att överleva ... Kemisten av Stephenie Meyer 570

Logan kör in på parkeringen under sitt hus i Brighton samtidigt som hon pratar med sin pojkvän i telefon. I nästa sekund skriker hon och samtalet bryts. När polisen dyker upp är hon försvunnen. I en annan del av staden hittas kvarlevorna efter en kvinna som visar sig ha varit död i trettio år. Polisen Roy Grace anar ett samband. Dödsmärkt av Peter James

Från sin plats vid tågfönstret betraktar den alkoholiserade och arbetslösa Rachel samma hus varje dag när tåget stannar vid en viss station. Hon ser par med perfekta och lyckliga liv, det hon en gång hade. Men så en dag får hon syn på något som skakar om henne fullständigt och livet blir aldrig mer detsamma …​ En hyllad spänningsroman! Kvinnan på tåget av Paula Hawkins 396 sid pocket övers Jessica Hallén 62463 Klubbpris 59:-

sid inb övers Hjalmar Manfred Svensson 31328 Klubbpris 214:-

399 sid inb övers Reine Mårtensson 73171 Klubbpris 259:-

En av århundradets bästa klassiska skräckromaner! Ny fristående kriminalroman av författaren bakom Lewis-trilogin

Följ en ung kvinnas kamp i en ung nation​ Litteraturstudenten Hanna träffar geologen Michael, de gifter sig, får barn och för ett stillsamt familjeliv i Jerusalem. Men den traditionella tillvaron plågar Hanna. Michael, barnet, staden känns främmande. När hon hemsöks av två tystlåtna pojkar från det förflutna drar hon sig undan. Hennes äktenskap och staden förfaller ...​ Min Michael av Amos Oz 208 sid pocket övers Viveka Heyman 55103 Klubbpris 59:-

Mord och mystik på en kanadensisk ö! När ösamhället Entry Island skakas av ett mord, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön. Affärsmannen James Cowell, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet. Det är något hos den mordmisstänkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen i Sime. Entry Island av Peter May

Daphne du Mauriers mästerverk Rebecca innehåller allt en gotisk roman ska. Den tar dig till en hemsökt herrgård som ligger i ett hypnotiskt vackert landskap. Andra ingredienser är våldsam passion, sex och mord. Historien berättas av en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Hon möter där hushållerskan Mrs Danvers, som på ett minst sagt sjukligt sätt försvarar minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.​

Carmen, Tosca, La Bohème, Rigoletto, Madame Butterfly … Placido Domingo, Kiri Te Kanawa, Wiener Staatsopernchor, Birgit Nilsson, Luciano Pavarotti, Anne Sofie von Otter med flera ... På denna trippelCD-box hittar du femtio njutbara spår fyllda med de allra mest älskade ariorna framförda av de allra största sångarna. Opera Gold. 50 great tracks CD 95356 Klubbpris 259:-

28

av Daphne Du Maurier​

479 sid inb övers Dagny Henschen, Hilda Holmberg​

68569 Klubbpris 229:-

414 sid storpocket övers Carla Wiberg 68239 Klubbpris 119:-

n

n Operafantastens örongodis! Trippel-CD-box!​

Rebecca​

Tänkvärt!​ ”Att leva är inte nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man ha.” H C Andersen. Här samlas tänkvärda visdomsord som alla handlar om livet. Glädje, sorg, längtan, vänskap, kärlek ... Bland citatmakarna finns Dolly Parton, Tomas Tranströmer, Bob Dylan, William Shakespeare, Astrid Lindgren och många fler. Bra citat om livet av Kerstin Johanson 144 sid inb 50047 Klubbpris 89:-

En komisk pärla − Paasilinna i högform!​

Dylans 36 bästa låtar på prisvärd dubbel-CD!​

Krigsvintern 1942. Två sovjetiska motståndsmän är på underrättelseuppdrag i Finland. De får stifta bekantskap med finska soldater som gärna smörjer kråset tillsammans med sina tyska fiender. Den finska armén blir synad i sömmarna tack vare de sovjetiska soldaternas äventyr! Krigshästen och andra kämpar av Arto Paasilinna 188 sid inb övers Camilla Frostell 71811 Klubbpris 221:-

På denna dubbel-CD, som innehåller 36 av nobelpristagaren Bob Dylans mest populära låtar, hittar du allt från Blowin’ in the wind från 1963 till 1999 års Things have changed (Dylans Oscarsvinnande bidrag i filmen Wonder Boys) samt de älskade Just like a woman, Mr Tambourine man, Forever young, Like a rolling stone och många fler! The Essential Bob Dylan CD 90290 Klubbpris 179:-


Efter 16 år ska hon möta den man som våldtog henne. En SANN historia. Under veckan de ses kommer deras liv att förändras för alltid.

Ett unikt möte mellan offer och förövare.

När isländska Thordis är 16 år blir hon våldtagen av en man hon känner väl. Många år senare bestämmer hon sig för att träffa sin förövare för att prata om vad som egentligen hände och hur det har påverkat dem. Det blir ett livsavgörande möte …​

N

Se författarnas känslosamma föredrag (TED-talk) på bonniersbokklubb.se

är Thordis Elva i mars 2013 säger brev, fyllda med svåra frågor och ännu svårare hejdå till sin treårige son och sin svar, är det nu dags att mötas öga mot öga. De älskade Vidir är hon fylld av många har bestämt sig för att ses mittemellan sina motstridiga och stormiga hemländer, vilket råkade bli Kapstakänslor. Ska hon våga? Orka? Är den, en plats där antalet fall av sexudet rätt beslut hon tagit? Hon ska ellt våld är bland de högsta i världen …​ lämna man, barn, jobb och sitt De har tänkt sig en vecka där de ”Jag kände kilnumera lyckliga liv för att flyga från ska prata om det som en gång hände, len som våldtog det fruktansvärda övergrepp Tom Reykjavik till andra sidan jorden för att möta den man som våldtog mig för sexton många år tidigare utsatte henne för. henne när hon var sexton år. Ska år sedan. Det jag Thordis vill komma till ett avslut och hon kunna förlåta honom …? Han finna förlåtelse, samtidigt som hon vill nu är att lära vill ha svar på sina många frågor. Vad var hennes första stora kärlek.​ Samtidigt ger sig den 35-årige känna mannen formade artonåringen som förgrep sig Tom Stranger av från Sydney. henne? Hur såg hans bakgrund ut? som jag försöker på Innerst inne undrar han om han Hur blev hans fortsatta liv efter det förlåta för det.” som hände?​ förtjänar den här chansen att träffa Thordis. Är det möjligt att läka om De ska en gång för alla öppna sina THORDIS​ man inte ens kan förlåta sig själv? hjärtan och sina sinnen och se vart Fram till dess de ska ses på riktigt har Thordis det leder dem. De är medvetna om att samtalen och Tom mejlväxlat i åtta år. Efter hundratals kommer att förändra deras liv för alltid …​

På andra sidan förlåtelsen – en sann historia​ av Thordis Elva, Tom Stranger​

307 sid inb övers Örjan Sjögren​

51193 Klubbpris 199:-​ E-bok, Ljud-fil på bonniersbokklubb.se

www.bonniersbokklubb.se 29


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

"Oemotståndligt charmigt." DN

Fascinerande läsning om ett land som varit isolerat från omvärlden i 60 år!

"En ljuvlig bok!" SVT GO'KVÄLL

Sju utsmugglade berättelser om livet i Nordkorea​

Irländskt familjedrama av prisbelönta Enright!​

Tillbaka till bageriet i Cornwall! ​

De sju berättelserna i samlingen är ett unikt material. Till skillnad från de historier som handlar om flykten från Nordkorea, är detta berättelser om de människor som är kvar. Deras vardagsliv, familjerelationer, arbeten och umbäranden. Hela tiden finns en skräck för att de man älskar ska föras iväg eller försvinna.​ Anklagelsen av Bandi

Rosaleens barn har alla lämnat Irland och lever utspridda över hela världen. Men när hon på ålderns höst tänker sälja huset kommer de hem för att fira en sista jul tillsammans. Med ens står familjen i valet mellan att komma varandra närmre eller att helt bryta upp. Prisbelönta Enrights uppskakande familjedrama utspelar sig i en liten stad vid atlantkusten.​ Den gröna vägen av Anne Enright

Sommaren har anlänt till Mount Polbearne, den lilla tidvattenön i Cornwall där Polly bott i ett par års tid. Hon kunde inte vara lyckligare. Bageriet hon driver går bra, hon har flyttat ihop med sin älskade Huckle i öns fyr och deras lunnefågel Neil mår toppen. Men det ena efter det andra förändras. Ska hon förlora allt? ​ Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan 397 sid inb övers

250 sid inb övers Ragna Essén 57182 Klubbpris 256:-

331 sid inb övers Ulla Danielsson 44255 Klubbpris 249:-

Den storslagna historien om Roms förste kejsare! Augustus föddes in i Roms aristokrati och som mycket ung adopterades han av sin släkting Julius Caesar. När Julius Caesar höggs ihjäl i senaten, år 44 f Kr, var den romerska republikens sista dagar räknade. Den övermodige tonåringen Augustus svor på att han skulle hämnas sin fars mördare, den tidens mäktigaste män. Han kastade sig in i Roms extremt våldsamma politiska liv, och inbördeskriget var ett faktum. När Augustus dog 14 e Kr var det romerska riket större och mäktigare än någonsin. ​

Birgitta Karlström 73502 Klubbpris 226:-

Jul på den lilla tidvattenön! ​ Det är snart jul i Mount Polbearne i Cornwall. När Polly inte skapar läckerheter i det lilla bageriet myser hon med sin underbara pojkvän Huckle och sin lunnefågel Neil. Men deras ekonomi är knackig. Kanske borde de lägga sina bröllopsplaner på is? Snart upptstår också andra bekymmer ... ​ Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan 303 sid inb övers Birgitta Karlström 73072 Klubbpris 229:-

Vilken present! Nobelpristagare i fin ask! Böckerna och asken är elegant guldfolierade!

576 sidor!

Augustus – en biografi​ av Adrian Goldsworthy​

576 sid hft ill övers Charlotte Hjukström​

56051 Klubbpris 164:-

Fyra noveller skrivna av fyra Nobelpristagare från olika delar av världen har samlats i en fin ask. Novellerna som ingår är: Dolly av Alice Munro, Att titta ut genom fönstret av Orhan Pamuk, Krukan av Luigi Pirandello och Till rum nitton av Doris Lessing.​Böckerna och asken är elegant guldfolierade.

Presentask med fyra noveller av nobelpristagare​

av Doris Lessing, Alice Munro, Orhan Pamuk, Luigi Pirandello​ hft övers Alva Dahl, Mats Müllern, Rose-Marie Nielsen, Catharina Wallström​

60673 Klubbpris 169:-

"Intrigen är djävulskt smart."

652 sidor!

Femte boken om Jack Ryan!​ Europa drabbas av flera terrordåd. Rysslands president Valeri Volodin har för avsikt att skapa internationellt kaos för att dölja sin egentliga plan. Men Jack Ryan ser ett mönster och tvekar inte att slå tillbaka, han måste försöka hinna stoppa Volodins hänsynslösa planer på ett nytt världskrig. Kommer han att hinna?​ Hot över Östersjön av Tom Clancy, Mark Greaney 652 sid inb övers Svante Skoglund 71696 Klubbpris 259:-

30

DAILY MAIL

Nominerad till priset för bästa översatta kriminalroman!​ Den stilige svindlaren Roy Courtney har passerat de åttio när han flyttar från en av Londons förorter till änkan Bettys hus i en domkyrkostad i Wiltshire. Frågan är bara vem som lurar vem? Och varför Betty tycks så villig att bli Roys offer? Vem är han egentligen? Steg för steg nystas historien upp. Allt tar sin början i Berlin 1938 … ​ Den gode lögnaren av Nicholas Searle 319 sid inb övers Boel Unnerstad 33605 Klubbpris 221:-

1800talets London!

Må gott med Moyes!​ I nio år har Laura och Matt hjälpt den gamle i herrgården Spanska huset. Men de går miste om arvet. Violinisten Isabel är nybliven änka sedan henne man omkom i en olycka. Hennes lille son har slutat tala och hennes tonårsdotter tvingas ta vuxenansvar alldeles för tidigt. Så hittar Isabel ett brev bland räkningarna. Hon har ärvt en förfallen herrgård … ​ Toner i natten av Jojo Moyes 412

sid inb övers Helen Ljungmark 60665 Klubbpris 199:-

Härlig roman av skaparen till Downton Abbey.​ Berättelsen om en hemlighet som nystas upp bakom de eleganta portarna i Londons mest exklusiva kvarter. Vi får följa relationer, ambitioner och romanser i societetens vackra salonger såväl som i tjänarmatsalen en trappa ner. Av Julian Fellowes, som ensam skrev alla avsnitt av Downton Abbey! ​ Belgravia av Julian Fellowes 431 sid inb övers Pia Printz 92155 Klubbpris 214:-


Ond bråd död och mörka hemligheter bland klipporna i Cornwall …

Den åttaårige pojken beter sig allt märkligare … Han skrämmer henne.

NY spänningssuccé av författaren till bästsäljaren Istvillingar!​

C

ornwall. Det rasande havet slår mot de oräkneliga tunnlarna och gångarna, tidvattnet de höga, ogästvänliga klipporna meloch de starka havsströmmarna.​ lan vilka små vackra vikar öppnar David och speciellt Jamie sörjer Nina, men sig. Vindlande vägar slingrar sig över Rachel gör allt hon kan för att lindra pojkens sorg. hedarna och en av dem leder fram När David är borta på jobb i veckorna försöker till det avlägset belägna, närmast isolerade, huset hon försiktigt närma sig Jamie, hon vill så gärna Carnhallow. Ena delen av huset vetter norrut, mot bli en bra styvmor till honom. Men det är som om flera gruvor. En legend säger att familjen Kerthen han tar avstånd från henne. Han drar sig tillbaka som en gång lät bygga det, måste haft en mystisk och beter sig allt mer undvikande. Ja, till och gåva, för de hittade ständigt nya tenn- och med underligt. kopparfyndigheter.​ Han skrämmer henne när han plötsligt Med sina 18 sovrum, sina oändliga kommer med otäcka profetior och säger Vad var det gångar, sin stora hall, pampiga dubbelsig se sin döda mor ... Ibland pratar han egentligen som dörrar och blyinfattade fönster som med henne. Först tänker Rachel att han hände den där vetter ut mot en vacker trädgård, är gör det för att straffa henne, men inser stormiga kvällen det jättelika huset mäkta imponeransnart att han är mer traumatiserad än när Nina dog? de. Speciellt för den unga och nyförälshon trott. kade Rachel. Hon har lämnat jobb, vänNär hon tar upp pojkens underliga ner och en trång lägenhet i Londons södra beteende med David vägrar han att lyssna förorter, för att flytta med sin nya kärlek, den och vill inte prata om Jamies utbrott. Inte heller attraktive änklingen David Kerthen, till huset i får Rachel veta detaljerna kring Ninas plötsliga Cornwall. Här bor han med sin 8-årige son Jamie. död. Sommar blir till höst och när vintern närmar Davids första fru, den vackra och duktiga Nina, sig börjar Rachel frukta att det ligger något i de hade lagt ner sin själ i att renovera det gamla huhemska ord Jamie en dag säger till henne: "Du set fram till dess hon en regnig kväll 1,5 år tidigare kommer att dö på​juldagen ..." Är det en olycklig hade förolyckats i en av de närbelägna gruvorna. pojkes förflugna ord eller finns det någon sanning Hennes kropp hade aldrig återfunnits och skulle i dem …?​ förmodligen inte hittas heller med tanke på alla Snart fruktar Rachel för sitt liv.​

Eldpojken​

av S. K. Tremayne​

357 sid inb övers Ylva Mörk​

56853 Klubbpris 199:-

Vilka fasansfulla hemligheter ruvar huset Carnhallow på …?

www.bonniersbokklubb.se 31


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

"Högintensiv, briljant läsning." USA TODAY

En dansk feel-good-succé!​

Tre år kvar att leva …​

1:a boken om Alex Cross!​

Poul Helweg är alltid 100% ärlig, vilket inte är lätt. Till hans lilla hyrda lokal i centrum, möblerad med ett skrivbord, några stolar och en fantastisk kaffemaskin, kommer snart den ena efter den andra av stadens invånare för att prata och ställa frågor. I denna danska feel-good-succé kommer vi läsare en brokig skara personer nära …​ En ärlig man av Lars Kjædegaard

När författaren Jenny Diski får diagnosen lungcancer med "två till tre år kvar att leva" vet hon inte hur hon ska reagera, men hon bestämmer sig för att skriva om livet med sjukdomen. Och om sin femtio år långa, komplicerade vänskap med nobelpristagaren Doris Lessing. Det blir en sista resa från ett före till ett efter, den här gången enbart i det inre.​ Den sista resan av Jenny Diski

Gary Soneji är en seriekidnappare som tänker begå århundradets brott – han kidnappar dottern till en berömd skådespelerska och finansministerns son. Alex Cross är utredaren som ställs emot honom. Jezzie Flanagan är chef på Secret Service. Under utredningen kommer Alex och Jezzie varandra nära. Men kan de överlista en genialisk psykopat? I spindelns nät av James Patterson

350 sid pocket övers Margareta Järnebrand 61069 Klubbpris 59:-

255 sid inb övers Cecilia Franklin 53181 Klubbpris 249:-

1:a delen om Sean Duffy – hyllad av Utvik och Mosander! ”Den här kommissarien har en svart härlig humor som genomsyrar texten.” INGALILL MOSANDER, SVT GO'KVÄLL​ En man har lämnats mördad i en bil vid vägkanten. Mördaren vill sända ett budskap, det är meningen att mordet ska upptäckas snabbt. Så hittas en ung kvinna hängd i ett träd i skogen. Kvinnan har nyligen fött barn, men det finns inga spår av barnet på platsen. På ytan tycks inget förena fallen. Men kriminalinspektör Sean Duffy vet att det finns kopplingar. Han har löst sex mord i sin karriär men ingen gärningsman har ställts inför rätta. Den här gången är han fast besluten att någon ska få betala ...​

Kall, kall jord​

av Adrian McKinty​

430 sid inb övers Börje Crona 93351 Klubbpris 239:-

Casanova har ett harem av unga, vackra, intelligenta kvinnor. Och han mördar. Polisen har hittat två kroppar, och Casanova har lämnat sin signatur. När kriminalinspektör Alex Cross från Washington D.C. får veta att hans unga brorsdotter kidnappats anar han det värsta ...​ Och han älskade dem alla av James Patterson 412 sid inb övers Gunilla Dahlblom, K G Johansson 56978 Klubbpris 239:-

Åtrån mellan översten och grevinnan … Över floden in bland träden är en romantisk berättelse om den fem- tioårige, trötte överste Cantwell som genomlevt andra Kärleksvärldskrigets fasor när romanen han träffar Renata – en som bygger på ung italiensk grevinna Hemingways i Venedig. Deras kärlek eget liv! är het, men översten plågas av sina minnen. Händelserna i denna gripande roman har kopplingar till Hemingways eget liv. I verkligheten hette kvinnan Adriana och efter kriget uppvaktade Ernest Hemingway henne trots att han då var gift med sin fjärde fru, Mary.​

344 sid inb övers Nils Larsson​

Över floden in bland träden​ av Ernest Hemingway​

255 sid inb övers Andreas Vesterlund​

53538 Klubbpris 199:-

57042 Klubbpris 239:-

"Trollbindande." DN

2:a boken i succéserien om Alex Cross!​

"Triumfartad debut." "Ger pusseldeckaren elegans och djup." THE NEW

THE TELEGRAPH

YORK TIMES

1:a boken i den sexiga succéserien!​

Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2016!​

Iskalla mord i värmande mysdeckare!​

"David Nicholls En dag möter Sliding Doors." ELLE​

Det är väldigt enkelt. Jag behövde pengar. En miljon dollar för att vara exakt. Jag hade tolv månader på mig att betala, annars skulle min pappa bli dödad. När man ställs inför ett ultimatum som det här, gör man vad man måste göra. Och det är precis vad jag gjorde. Jag blev eskortflicka.​ Calendar Girl. Förförd – januari, februari, mars av Audrey Carlan

Liv och Ingmar tillbringar en stor del av sin tid tillsammans på Fårö. Men 1969 tar Liv sin dotter Linn och flyttar till Oslo. Fyra år senare kommer Linn tillbaka. Och sedan kommer hon dit varje sommar. När Linn är vuxen bestämmer hon och Ingmar att de ska skriva en bok tillsammans. Men inget blir som de tänkt sig …​ De oroliga av Linn Ullmann

Det är vinterkarneval i Québec, bittert kallt och obeskrivligt vackert. Kriminalkommissarie Armand Gamache har kommit hit, inte för att delta i festligheterna, utan för att återhämta sig från en utredning som gått fruktansvärt fel. Men våldsam död visar sig vara något ofrånkomligt i hans liv. Snart sker ett mord inom ett historiskt sällskap …​ Begrav dina döda av Louise Penny

Eva och Jim är nitton år och året är 1958. De studerar båda i Cambridge, och möts en dag av en slump när Jim är ute och går och Eva kommer cyklande mot honom och hastigt tvingas väja för en hund. Läsaren följer tre olika versioner av deras framtid – tillsammans, och utan varandra; från femtiotalets Cambridge till nutidens London.​ Versioner av oss av Laura Barnett

322 sid mjukband övers Hanna Svensson 97956 Klubbpris 199:-

32

383 sid inb övers Urban Andersson 68627 Klubbpris 198:-

430 sid inb övers Charlotte Hjukström 26120 Klubbpris 239:-

383 sid inb övers Emö Malmberg 33589 Klubbpris 221:-


PÅVEN ÄR DÖD – maktkampen kan börja! Slutet är en chock!

NY fascinerande roman av författaren till Faderland, Spökskrivaren och En officer och spion!

K

ardinal Lomeli skyndar genom Vatikanens mörka gränder. Klockan är två på natten och han har nyss fått ett samtal från Påvens bostad där en panikslagen röst bad honom att komma omgående. Medan han hastar över Piazza Santa Marta, så fort hans gamla kropp tillåter, ber han enträget böner om att Påven ska skonas. Märkligt nog syns knappt en människa till – är han verkligen ensam om att ha blivit kallad till sjukbädden? Så lägger Lomeli märke till en ambulans, diskret parkerad i utkanten av piazzan, och han inser att den inte står där för att i ilfart köra till sjukhuset – utan för att hämta en död kropp …​ När Lomeli stiger ur hissen på den våning där Påven har sina rum förstår han att han är bland de sista som kallats. Här trängs nunnor, livvakter, ärkebiskopar, kardinaler och det råder inte längre något tvivel om varför de alla samlats mitt i natten. Påven är död!​ Lomeli, som är kardinalernas överhuvud, har nu en av Vatikanens absolut viktigaste uppgifter framför sig: att leda den så kallade Konklaven och få kardinalerna att enas om vem som skall bli näste Påve. Samtidigt som det ännu inte är

118 kardinaler med en glupande aptit på makt ska enas. Först därefter släpps de ut ur isoleringen …

klarlagt om Påven verkligen dött en naturlig död, börjar katolska ärkebiskopar anlända – från Roms mest välbärgade kvarter likaväl som från världens allra fattigaste hörn.​ De etthundraarton kardinalerna isoleras i ett hus där de tilldelas varsitt enkelt inrett rum, med fönsterluckor som inte går att öppna, och där de varken får ha radio, TV eller mobiltelefoner. Varje morgon efter frukost förs de med bussar till den sal där de sedan ska rösta genom att skriva ner namnet på en av kardinalerna på en lapp. Varje eftermiddag bränns lapparna i särskilda kaminer. Dag efter dag samlas världspressen runt Vatikanen och helikoptrarna hovrar i himlen för att invänta valresultatet. Så länge kardinalerna inte är överens är färgen på röken som syns över taktopparna svart. När de är enade kommer röken att vara vit.​ Kardinalerna må vara gudfruktiga på många sätt. Men de tycks inte vara främmande för intriger och ränkspel. Många av dem har himmelshöga ambitioner. Och trots att de avsagt sig mycket av livets goda har flera av dem en glupande aptit på makt. En del är sedan länge vänner. Men framförallt är de rivaler …​

Konklaven​

av Robert Harris​

288 sid inb övers Svante Skoglund​

55293 Klubbpris 221:-

”Omöjlig att lägga ifrån sig.” THE GUARDIAN​

”Den intelligenta thrillerns mästare.” THE TIMES​

”En mästare på underhållning.” THE OBSERVER​

”Gripande.” THE SUNDAY TIMES​

33


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

500 frågor! Av författaren bakom succébloggen notwedordead. com!

Nu i nyöversättning!

Oldies, action, crime. fantasy, drama, komedi ...​ TV-serien har fått en fantastisk boom på 2010-talet. Förr ville skådespelare hellre göra storfilmer, men idag vet alla att de stora pengarna och den största berömmelsen tillfaller TV-seriernas skådisar. TVseriespelet utmanar dina kunskaper om årtiondets senaste senaste serier. Med 500 frågor i fem kategorier visar du vännerna var TV-skåpet ska stå!​ TV-seriespelet frågekort i ask 57216 Klubbpris 249:-

Boken fängslar än idag! Antoine de Saint-Exupéry var postflygare under mellankrigstiden och sedan flygare i andra världskriget. Han försvann spårlöst 1944. Han var också författare – mest känd för sin underfundiga livsfilosofiska bok Lille prinsen, som han illustrerade själv. Boken är en av alla tiders mest sålda böcker och fängslar både barn och vuxna.​ Lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry 112 sid mjukband ill övers Bengt Samuelson 53603 Klubbpris 139:-

503 sidor!

Hon dumpas vid altaret och reser till Asien!

Ett storslaget och fängslande romanäventyr!​

När Katy Colins övergavs vid altaret sålde hon allt hon ägde och reste till Asien. Där skrev hon bloggen notwedordead.com och en fnissfylld bok om ett reseäventyr till Thailand – som följdes av ett annat, till Indien. Men inget blev som hon tänkt sig … Destination– Thailand av Katy Colins 314 sid inb övers Mia Kjellsdotter Karlsson 48892 Klubbpris 199:Destination Indien av Katy Colins

Det är 1800-tal. På den stränga internatskolan dit samhällets elit skickar sina söner finner två tonårspojkar varandra. Under en resa till London kommer de båda en konspiration på spåren. Tillsammans med Thomas kusin Livia ger de sig av på jakt efter sanningen ... Ett storslaget äventyr, som för tankarna till giganter som Dickens! Rök av Dan Vyleta 503 sid inb

302 sid inb övers Sandra Rath 48926 Klubbpris 199:-

övers Birgitta W. Augustsson 44016 Klubbpris 221:-

"Briljant." THE WASHINGTON POST Trudy är tjugoåtta år, höggravid och otrogen. Hennes make John har fått flytta ut från det exklusiva släkthus i norra London han en gång ärvde. Han är poet och förläggare, och trots att hans besök är allt annat än uppskattade, hälsar han på ibland för att recitera dikter för sitt ofödda barn.​ I hemlighet har Trudy ett förhållande med sin svåger Claude, en bufflig och snål fastighetsmäklare. Tillsammans planerar de att göra sig av med John för att ta över det värdefulla huset och leva tillsammans. Men det finns någon som hör allt om deras mörka avsikter: barnet i Trudys mage ...​ Nötskal är en klassisk historia om mord, girighet och kärlek berättad ur ett helt oväntat perspektiv. Romanens hjälte är ett häpnadsväckande intelligent foster som väntar på exakt rätt ögonblick att äntra världsscenen. Ian McEwan har skrivit en smart, mörk och rolig thriller som får dig att dra efter andan av spänning. Boken har toppat Nötskal​ av Ian McEwan​ försäljningslistorna i England och USA 216 sid inb och har fått överväldigande bra kritik och övers Meta Ottosson​ omskrivs som en av Ian McEwans 55418 Klubbpris 239:bästa romaner.​

Rekommenderad av Ingalill Mosander i SVT:s Go´kväll!

Älskade hund! Ständig favorit!

Hur ska han nå fram till autistiske sonen Sam?​ Sam får ständiga utbrott, skriker och slåss. Ibland får inte föräldrarna Alex och Jody kontakt med honom. Efter oräkneliga tester får de en diagnos: autism. Alex älskar Jody men separationen är oundviklig. Tills den dag han hittar ett sätt att närma sig sonen … Berättelsen bygger på författarens egna erfarenheter som far till en autistisk son.​ Pojken som byggde egna världar av Keith Stuart 398 sid inb övers Lena Torndahl 33662 Klubbpris 229:-

34

Fyra illustrerade klassiker!​ Få serietidningar har varit lika populära som Illustrerade klassiker! De kom till Sverige 1956. Nu ges de ut i efterlängtade nyutgåvor. Den här samlingsvolymen innehåller de oförglömliga berättelserna Skattkammarön, De tre musketörerna, Ivanhoe och Den siste Mohikanen.​ Illustrerade Klassiker 2 – Historiska äventyr av Alexandre Dumas d.ä., James Fenimore Cooper, Sir Walter Scott, Robert Louis Stevenson 208 sid inb ill 60228 Klubbpris 379:-

Belönad med det prestigefyllda Brage-priset 2016!

Snobben− en älskad vovve i våra hjärtan!​

De valde bort sin familj. De valde IS … ​

Under 1960-talet växte Snobbens popularitet. Snobben var inte längre bara en rolig serie, utan ett fenomen. Via böcker och tecknade TV-program fann serien en ny stor publik. Men den främsta orsaken var och förblev den dagliga, humoristiska seriestrippen. Här får vi njuta av de allra bästa från åren 1960-1969!​ Snobben. Det bästa från 19601969 av Charles M. Schulz 192 sid

En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien för att kämpa med IS. Men deras far vägrar ge upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.​ Två systrar – ett reportage av Åsne Seierstad 476 sid inb övers Jan Stolpe 22848 Klubbpris 221:-

inb ill övers Håkan Boström 72009 Klubbpris 379:-


Bitterljuv läsning om att finna lyckan där man minst anar ...

Utan jobb, och till en början med bara en enda nära vän i staden, flyttar Emma till den lilla kustorten Westport.

Jane Green är, precis som bokens huvudperson, från England men numera bosatt i Connecticut!

"Full av romantik och hjärtesorg." Jane Green har skrivit 18 romaner, varav 17 legat på The New York Times bestsellerlista. Hennes böcker har getts ut på 25 olika språk och sålts i över 10 miljoner exemplar. Nu är hon tillbaka på svenska med en bitterljuv roman om att finna lyckan där man minst anar. ​

HUFFINGTON POST

slant på banken slår hon sig ner i den pittoreska småstaden Westport i Connecticut, eoner från både England och Manhattan. Och det är där hon börjar inse vad hon vill ha ut av livet. Utan jobb, och till en början med bara en enda nära vän i staden, använder hon sin passion till att renovera det nedgångna lilla strandhuset hon hyr av Dominic, snickaren som bor i huset intill med sin sexårige son Jesse.

Dominic liknar ingen annan man Emma känt. När Emma Montague lämnar sin strikta, brittiska Han är trygg och står med båda fötterna på jorden. överklasstillvaro för att göra karriär i New York Nästan all fritid lägger han på sin lille son, vars mor tror hon att hon ska bli lycklig där. Långt borta lämnade dem strax efter att Jesse föddes. Emma från sina föräldrar och deras förväntningar, vet att Dominic dejtar någon och försöoch långt borta från sin triste och förutker (trots omgivningens förväntningar Två gånger sägbare expojkvän Rufus, kastar hon och anspelningar) låta bli att dras till har Emma flytt sig in i Manhattans snabbt pulserande honom. Dominic är en god vän, punkt för att börja om på liv, med ett högavlönat jobb, en tjusig slut.​ nytt i sitt liv. Men lägenhet och – så småningom – en rad Men långsamt blir det mer än denna tredje gång framgångsrika pojkvänner. ​ så. Emma inser att hon känner sig tänker hon ta Men den hårda finansvärlden och hemma på ett sätt hon aldrig tidigare strid … dess cyniska jakt på allt högre vinster gjort. tar efter några år ut sin rätt. Emma börjar känna sig sliten, och samvaron med andra Men just som Emma och Dominic börjar framgångsrika, välbetalda människor känns allt tänka sig ett liv tillsammans, slår ödet till på det mer ytlig och ointressant. Hon vill vidare. Men vad mest chockerande vis. Den här gången bestämmer ska hon göra i stället? sig Emma för att sluta fly. För första gången måste hon stanna och slåss, hon måste kämpa för det hon Emma bestämmer sig efter modigt övervägande älskar och för sanningen hon upptäckt om sig själv. för att prova på något helt annat. Med en sparad Annars riskerar hon att förlora allt …​

Att falla​

av Jane Green​

349 sid inb övers Cecilia Falk, Carina Falk​

61663 Klubbpris 199:-

”En bladvändare med Janes pålitliga stil och brittiska lyskraft.” THE HUFFINGTON POST​

“En smart, komplex och karaktärsdriven roman." THE WASHINGTON POST ​ "Romanen är som ett varmt bad." USA TODAY ​ “En roman som du inte kan lägga ifrån dig.” COSMOPOLITAN​

“Varm, underfundig, skarp och insiktsfull. Jane Green skriver medryckande och ärligt." SOPHIE KINSELLA, FÖRFATTARE​

www.bonniersbokklubb.se 35


UTLÄNDSK SPÄNNING

Del 8 i Oregonarkiven med kapten Juan Cabrillo.

Äventyr i djungeln!​ Cabrillo tjänar pengar genom farliga småjobb och får i uppdrag att hitta en försvunnen äventyrare i Myanmars djungler och går rakt i fällan. Förrådd och torterad måste han uppbåda sina krafter för att klara livhanken. När en osynlig fiende visar sin fruktansvärda styrka har han inte tid att tänka på hämnd, han måste rädda världen.​ Djungeln av Clive Clusser, Jack Du Brul 351 sid pocket övers Bo Samuelsson 61341 Klubbpris 59:-

Ny nagelbitare i Oregonserien!​ År 1943 lämnade ett amerikanskt örlogsfartyg Philadelphias hamn för att aldrig återvända. Ryktet säger att det försvann till följd av ett militärt experiment med elektromagnetisk strålning. Kapten Juan Cabrillo upptäcker att ett vapen just auktionerats ut, kopplat till uppfinnaren Nikola Tesla, ansvarig för experimentet.​ Mirage av Clive Cussler 320 sid inb övers Bo Samuelsson 44040 Klubbpris 259:-

En John Pullerthriller!

”Ett intressant kammarspel med många vändningar, en av många efterföljare till Gone girl." LOTTA OLSSON, DN​

NY del i Baldaccis succéserie! ​ Spjälsängen är tom ... Krigshjälten John Puller är utredare hos amerikanska arméns kriminalpolis. Nu har hans faster hittats död i turiststaden Paradise i Florida. Under utredningens gång blir John Puller alltmer övertygad om att hennes död inte var en olycka. Han misstänker en konspiration så chockerande att fler liv står på spel ...​ De bortglömda av David Baldacci 461 sid inb övers John-Henri Holmberg 93120 Klubbpris 256:-

Anne och Marco är på middag hos sina grannar och har lämnat sin sexmånaders baby Cora ensam hemma. De har barnlarmet med sig och tittar till Cora varje halvtimme. För bara en stund sedan sov barnet djupt. Men nu, efter att Anne rusat upp för trapporna i deras dödligt tysta hus, besannas hennes djupaste rädsla. Cora är borta!​ På andra sidan väggen av Shari Lapena 268 sid storpocket övers Lena Karlin 44156 Klubbpris 109:-

Harry Hole är tillbaka!

585 sidor!

​Tre fall för tuffa Anna Pigeon!

Äventyr i nationalparken!​

Stum rädsla utspelar sig i Rocky Mountains, där tre flickor försvinner. I Vargavinter hittas en forskare död på en ö. I Pumaspår förflyttas vi till Guadalupe Mountains ... Stum rädsla av Nevada Barr 422 sid pocket 92304 Klubbpris 59:Vargavinter av Nevada Barr 411 sid pocket 98251 Klubbpris 59:Pumaspår av Nevada Barr 290 sid pocket 98236 Klubbpris 59:-

Anna Pigeon arbetar i Mesa Verde nationalpark. Den är välbesökt och det är fullt upp med familjebråk i personalbostäderna, arbetsfordon som saboteras, besökare som kollapsar av värmen och den höga höjden och måste evakueras. Den senaste tiden har det varit många incidenter, det ryktas om att platsen hemsöks av andar. Så hittas en man död ... Ond vind av Nevada Barr 327 sid

Övers Marie Olsson

inb övers Marie Olsson 56168 Klubbpris 229:-

Hon vaknar på sjukhuset och minns inte vad som hänt … ​

NY spänning av Nordens deckarkung JO NESBØ! ​

En oväntad inbjudan dyker upp hos Nora: barndomsvännen Clare ska gifta sig och Nora är bjuden på möhippa, trots att det var åratal sedan de hade kontakt. Väl på plats uppstår snart spänningar bland de inbjudna och Nora hamnar på sjukhus. Frågan är vad som hänt. Hur har hon fått alla sina skador? Varför minns hon inget?​​​ I en mörk, mörk skog av Ruth Ware 316 sid inb övers Ylva Mörk 45567 Klubbpris 199:-

Flera kvinnor hittas bestialiskt mördade i sina hem i Oslo. Harry Hole jobbar inte längre för polisen men blir motvilligt inkallad till en särskild utredningsgrupp som snart förstår att de har att göra med en mördare som inte liknar någon annan, en ytterst farlig och oberäknelig gärningsman. Men där finns något Harry känner igen... Törst av Jo Nesbø 585 sid inb övers Per Olaisen42630 Klubbpris 259:-

"Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap." MAGNUS UTVIK​

Nesbøs 70-talsthrillers! Passa på köp och läs båda de fristående delarna av Nesbøs spännande och mångbottnade berättelser, som handlar om både kärlek och ond bråd död. Blod på snö av Jo Nesbø 181 sid pocket övers Per Olaisen 55129 Klubbpris 59:-

Midnattssol av Jo Nesbø 237 sid pocket övers Per Olaisen 55244 Klubbpris 59:-

36

1:a på den amerikanska bestsellerlistan!​ Du hade inte behövt stanna hos henne, säger främlingen som smugit upp bakom Adam Price. Hela Adams tillvaro raseras när han genom främlingens avslöjande inser att hans äktenskap är byggt på en lögn. Obönhörligt dras han allt längre in i en lika mörk som farlig konspiration. Och plötsligt är fler än ett liv i fara … Främlingen av Harlan Coben 352 sid inb övers Jan Malmsjö 32623 Klubbpris 198:-

Ett NYTT fall för Rebus! John Rebus är inte pensionärstypen. Han är inte förtjust i hobbies, semestrar eller renoveringsprojekt. Han har polisyrket i blodet. Så när kriminalinspektör Siobhan Clarke ber om hans hjälp i en utredning tackar Rebus ja. Clarke har utrett en framstående advokats död, vars kropp hittades tillsammans med ett hotfullt meddelande.​ Även vilda hundar av Ian Rankin 368 sid inb övers David Nessle 45534 Klubbpris 226:-

Från East Ends mörker till Londons lyxkvarter ... 1882 flytter den unga miss March Middleton in hos sin förmyndare Sidney i London efter sin fars död. Sidney är privatdetektiv, och plötsligt dyker ett nytt fall upp. En kvinna har mördats och allt pekar på att maken är den skyldige. Men den orädda March är övertygad om motsatsen. En vindlande jakt tar sin början ...​ Morden på Mangle Street av M. R. C Kasasian 333 sid inb övers Fredrika Spindler 44628 Klubbpris 199:-


”En äkta brittisk thriller … en bladvändare!” DAILY MAIL Polisen måste avslöja konspirationen innan det är för sent!

Författaren är barnbarn till J.R.R. Tolkien! En äldre man mördas. Vem var han egentligen?

S

eptember 1940.​ hand på sin axel och en pistolpipa som trycktes Albert var rädd. Känslan av att vara mot ländryggen …​ bevakad var stark. En sorts sjätte sinne. En gång i tiden, för sisådär trettio år seNär en äldre man hittas död i ett trapphus är dan, i ett annat liv, hade han vetat hur han kriminalinspektör Quaid vid Scotland Yard är skulle göra för att säkra sin plats och ta reda på om övertygad om att dödsfallet är resultatet av ett han var förföljd. Då hade han varit agent och befun- familjegräl, men hans assistent Trave är inte lika nit sig på fältet i Österrike-Ungern och kejsarens säker. När Trave upptäcker offrets sanna identiTyskland. Men det var länge sedan. Nu måste han tet börjar han misstänka att mordet i själva söka skydd undan de tyska bombplanen, och verket är en del av en konspiration på det bästa var att ta sig ner i tunnelbanan, hög nivå. Han trotsar sina överordnade det visste han, fastän han avskydde att och börjar nysta i fallet på egen hand. En dubbelagent vara under jord. Spåren leder honom snart rakt in i inom MI6 planerar den brittiska underrättelsetjänsten att döda Churchill. Väl i säkerhet kunde han bara hoppas där en mullvad är utplacerad med Och bara en man att meddelandet kom fram i tid. Fast det uppdrag att mörda premiärminister kan stoppa det … var osäkert, det var inte många på högWinston Churchill … kvarteret som tog honom på allvar längre. Nu gäller det för Trave att avslöja Han visste att han ansågs passé. Ingen var konspirationen innan tiden rinner ut längre intresserad av det han hade att säga. och mördaren får sin slutliga order När han kom ut på gatan igen efter att ha avverkat från Berlin. några hållplatser kunde han inte släppa tanken på att han var förföljd. Författaren Simon Tolkien, född 1959 i Storbritannien, är jurist och författare. Efter studier i Väl framme vid sin gata började luftvärnssirenen modern historia vid Oxford University fortsatte plötsligt att tjuta. Han kunde inte fort nog komma han att studera juridik och arbetade därefter som in i lägenheten där han kände sig trygg. Men han brottmålsadvokat. Simon Tolkien är barnbarn till skulle precis öppna ytterdörren när han kände en författaren J.R.R. Tolkien.​

Order från Berlin​ av Simon Tolkien​

367 sid inb övers Thea Fält​

55848 Klubbpris 196:-

Simon Tolkien

”Tolkiens prosa är imponerande i all sin lågmäldhet, skildringen av den blitzen-drabbade huvudstaden superb.” THE TIMES

”Lika delar Christie och Grisham.”

LOS ANGELES TIMES​

”En lysande roman.”

CHICAGO TRIBUNE​

www.bonniersbokklubb.se 37


DJUR, NATUR, TRÄDGÅRD

Är din vovve eller misse ett geni?

Astrid Lindgren i det gröna!​ Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs är något helt nytt. De tar hela sin utgångspunkt i Astrids författarskap. Vandra genom trädgårdsrummen: vildhetens törnrosgård, livsglädjens lövsal, trygghetens skogslund, melankolins mossträdgård, frihetens ängar och modets körsbärstrappa. Berättelser, brev, och citat ingår, liksom växtporträtt m.m.​ Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs av Karin Eliasson 220 sid inb ill 47050 Klubbpris 249:-

Med tydliga steg-för-stegbeskrivningar!​ Beskärning är en viktig del av trädgårdsarbetet – särskilt när det kommer till våra fruktträd och bärbuskar. Vill vi att de ska bära frukt och må bra från år till år behöver vi ta hand om dem på rätt sätt. Och vem vill inte kunna njuta av härliga körsbärsklasar, sötsyrliga krusbär, solmogna hallon och äpplen av alla de slag?​ Beskära – fruktträd och bärbuskar av Pia Lundgren, Susanna Rosén 128 sid inb ill 46979 Klubbpris 196:-

En kärleksförklaring till skogen! En lättillgänglig bok för den som vill börja närma sig det vilda djurlivet i skogen. Den visar på vad vi alla kan få uppleva, gratis, nästan var som helst i vårt avlånga land. En lustfylld bok som med humor och värme tar dig med, alldeles nära vårt fantastiska djurliv – du möter bland annat lodjur, grävling, rådjur, älg och kungsörn.​

Genibevis att fylla i och stolt visa upp ingår!

Är du nyfiken på hur smart din hund eller katt är? Det kan du ta reda på med hjälp av dessa böcker. Mät ditt husdjurs begåvning genom roliga tester inom allt från problemlösning och social kompetens till kommunikationsförmåga. Du får också förslag på hur du kan höja din hunds eller katts IQ.

Testa din katt av Simon Holland

141 sid pocket ill övers Susanne Andersson 55897 Klubbpris 39:-

Testa din hund av Rachel Federman

133 sid pocket ill övers Susanne Andersson 55947 Klubbpris 39:-

Rikt illustrerad!

Vedbok med motorsågsskola!​ Charmigt om vovvarna som förändrat världen!​ I centrum av denna bok står vedhug-

Perfekt present till djur- och naturfantast.

Nära​

av Kristoffer Sahlén​ 160 sid inb ill​

55707 Klubbpris 299:-

garens bästa vän – motorsågen.Författarna går igenom sågens olika funktioner, de rätta teknikerna, den bästa säkerhetsutrustningen och experternas tips. Här lär man sig att fälla, kvista och kapa upp träd, och hur man torkar, hugger, staplar och förvarar sin ved.​ Stora vedboken av Jon Erik Solberg, Svein Arne Strømsodd

176 sid inb ill övers Görgen Antonsson 46870 Klubbpris 196:-

Skulle Nederländerna ha funnits om det inte vore för en påpasslig liten mops? Och skulle Storbritannien ha varit katolskt om inte en viss greyhound bitit en viss fot? Jo, kanske det. Men helt säker kan man faktiskt inte vara. Historien är full av tillfälligheter. Möt hundarna som, i stort och smått, förändrat världen.​ Historiska hundar av Mats Carlbom ca 200 sid inb ill 46755 Klubbpris 229:-

Hannus nya trädgårdsbok!

Odla godsakerna själv!​

Kan träd kommunicera?

Här får du grundläggande kunskaper och praktiska råd om hur du framgångsrikt odlar grönsaker för husbehov. Från hur du bygger upp en god jord till hur du sår, sköter, skördar, bevarar och lagrar grödorna. Här finns också ett kapitel om sådant som växer i skog och mark, samt en användbar kalender.​ Rätt ur jorden – handbok i självhushållning av Lena Granefelt, Bella Linde 250 sid inb ill 46953 Klubbpris 279:-

I skogen finns ett liv som är helt okänt för oss. Där pågår fantastiska saker: träden kommunicerar nämligen med varandra. De tar hand om både varandras avkomma och om gamla och drabbade grannar, de har känslor och minnen. Skogsvaktare Peter Wohlleben berättar här om de senaste vetenskapliga rönen. En omtalad och fascinerande bok! ​ Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben 218 sid inb övers Jim Jakobsson 74252 Klubbpris 256:-

38

Allt från förtjusande romantiska klot till böljande backar fyllda med vilda pioner!

Tädgårdslycka kan se olika ut, men i Hannu Sarenströms nya bok kan alla känna sig delaktiga: kolonisten, samlaren, stilisten och den som aldrig får nog. Det är hjärtligt, vackert och stilfullt. Välkommen in till en skön läsning fylld av funderingar och charmiga mellanspel om trädgårdens vardag, drömmar och misslyckanden!​

Trädgårdslycka​

av Hannu Sarenström​ 288 sid inb ill​

57638 Klubbpris 299:-


Låt dig inspireras av Karin Larssons trädgård!

JUST NU!

I min trädgård vill jag vara Karin är på samma gång en berättelse om trädgården hos Sveriges mest kända konstnärspar och en praktisk handbok med utgångspunkt i den stil som Karin Larsson skapade.​

K

arin Larsson var inte bara en stor textilkonstnär. Hon ägnade också mycket tid åt att arbeta i sin trädgård på Lilla Hyttnäs, en plats präglad av hennes känsla för färg och form, leklusta, påhittighet och starka motstånd mot det formella och alltför ordnade.​ Trädgårds- och Inspirationen kom från många håll: från livet på den franska landskulturhistoria, men bygden, från den engelska arts & crafts-rörelsen och inte minst från också inspiration och torpträdgårdarna i trakten kring Sundborn. Det var en trädgård som var handfasta råd! före sin tid.​ Karin odlade grönsaker till hushållet, skapade rabatter i djärva färger och blandade obekymrat gamla svenska kulturväxter med exotiska nyheter. Trädgården var charmig, rörig och inte så välrensad. Den var ett uterum för arbete och familjeliv – en förlängning av det inomhus som blev världsberömt genom maken Carls akvareller. Här fanns plats för att äta och umgås med barn och vänner och här fanns utrymme för kreativt skapande med material från naturen.​ I den här boken går Elisabeth Svalin Gunnarsson på upptäcktsfärd bland idéströmningar och erfarenheter som formade Karin Larssons gröna värld. Hon beskriver utförligt trädgården på Lilla Hyttnäs – struktur, växter, färg och form. Hon berättar hur den användes och visar hur man kan hämta inspiration från den.​ Sist men inte minst finns här växtfakta, odlingstips, skötselråd, förslag på rabattkompositioner och enkla bygg- och dekorationsprojekt för den som vill vara Karin i sin egen trädgård.​ ​

Med ljudmodul som även barn kan använda!

239:Ord. klubbpris 269:-

b SPARA

30:-

I min trädgård vill jag vara Karin av Elisabeth Svalin​ Gunnarsson 240 sid inb ill​

54783 Just nu 239:-​ Ord. klubbpris 269:-)​

E-bok på bonniersbokklubb.se

Fågelsång för både liten och stor! Denna fina bok gör det lätt och roligt att upptäcka trädgårdens och skogens vanligaste fåglar tillsammans med barnen. ​ Fågelsång är inte enbart vackert och spännande – det är fåglarnas olika språk för att kunna skicka meddelanden till varandra. För oss människor kan sången hjälpa till igenkänning av olika fåglar och den här boken är ett enkelt och lustfyllt sätt att börja bekanta oss med fågellivet.​ Här skildras tolv av våra vanligaste fåglar med fantastiska bilder – och med deras sång. Den lättanvända ljudmodulen – med bilder på varje knapp – gör att även de minsta barnen lätt kan använda boken. I boken finns följande fåglar: grönfink, järnsparv, taltrast, talgoxe, svarthätta, blåmes, koltrast, steglits, kråka, bofink, rödhake och gärdsmyg.​

Barnens fågelbok

av Caz Buckingham, Andrea Pinnington​

24 sid inb ill övers Åsa Jonason, HansJacob Nilsson​

56911 Klubbpris 126:-

www.bonniersbokklubb.se 39


ALTERNATIVA FAKTA

Tydliga illustrationer gör även de mest komplexa förklaringarna lätta att förstå!

200 platser från 150 filmer. Illustrerad!

Ett skrämmande reportage! Sjuåriga Lami försvinner i vågorna på Egeiska havet. På turiststranden ligger livlösa kroppar och på en klippa står tolv unga män som lyckats simma i land. Det är den 5 januari 2016 och svenska politiker pratar om flyktingpaus. EU gör överenskommelser med Turkiet som hindrar människor att fly. Flyktingsmugglingen omsätter miljardbelopp.​ Båt 370 – döden på Medelhavet av Mattias Beijmo, Annah Björk 353 sid inb 57695 Klubbpris 256:-

Råden som gör de efterlevandes liv lättare!​ Att ta hand om ett dödsbo innebär en rad praktiska göromål. Här finns tips och råd om det mesta man behöver tänka på. Arvsskifte, auktionsfirmor, flyttstädning, avsluta sociala medier, värdering av olika föremål, komma överens med andra arvingar och vad gör man av gamla vapen?​ Konsten att ta hand om ett dödsbo – spara sälja slänga gråta av Susanne Lj Westergren 200 sid inb 56838 Klubbpris 289:-

Upplev Paris med nya ögon!​

Lär dig siffrornas språk!​

Upplev filmscener, hitta filmälskarens smultronställen och upptäck nya platser i Paris på ett annorlunda sätt – eller återupptäck gamla. Boken tar upp närmare 200 platser från drygt 150 filmer och innehåller dessutom kartor samt film-, platsoch personregister. Alla filmerna i boken har distribuerats i Sverige.​ Filmälskarens guide till Paris av Eva Lindfors, Marie Öhgren

Matematik är ett språk för att förstå och beskriva vår verklighet. Här ges en introduktion till den mystiska, magiska siffervärlden. Boken tar dig genom allt från grunderna i aritmetik till de fascinerande utkanter där matematik och filosofi möts. I 10 kapitel beskrivs 100 ämnen och de tydliga illustrationerna guidar dig!​ Matematik i kvadrat av Marianne Freiberger, Rachel Thomas 256

304 sid mjukband ill 55483 Klubbpris 299:-

sid inb ill övers Inge R.L. Larsson, Kjell Waltman 56879 Klubbpris 149:-

Smidig att ta med på resan! Bli näst intill dataproffs!

Upptäck New York på djupet!​

Bli dataproffs!​

Ett urval svenska skribenter skriver om sin favoritstad New York, den plats som påverkat dem på djupet och i själen. Texterna skapar eftertanke och upptäckarlust. De låter oss se New York i ett helt nytt ljus. Boken ger inblickar i stadens rika utbud av arkitektur, historia, kultur, nöje, mat, konst, sport och musik.​ New York av H. Berggren, G. Everdahl, M. Gahne m fl 224 sid mjukband ill 56218 Klubbpris 249:-

Allt du behöver veta om Windows 10 och hur du ska göra för att få ut mesta möjliga av datorns program och maskinvara. Lär dig använda alla nyheter och smarta lösningar! Tydligt illustrerade steg-för-steganvisningar och lättbegripliga beskrivningar hjälper dig. ​ Windows 10 helt enkelt av Mark Edward Soper 479 sid hft ill övers Elsie Formgren, Sten Sundström 17376 Klubbpris 259:-

Planera resan i vårt vackra land enkelt och effektivt! Boken innehåller en översiktskarta över hela landet som gör det lätt att hitta till rätt sida bland kartorna. Här finns tätortskartor och en tabell med vägavstånd och restider mellan våra stora städer och ett detaljerat ortnamnregister. Kartorna har tydliga symboler och teckenförklaringar. Boken är liten och nätt i formatet. Den är spiralbunden och tål att bläddras i utan att gå sönder.​

Lätt att ta med i handväskan eller att förvara i handskfacket.

Vägkarta över Sverige​ 65 sid spiralbunden ill​

53892 Klubbpris 149:-

Ribbing lär dig hyfs och stil!

ETT projekt i veckan! Förvaringsdrottningen Paulina Draganja beskriver i denna handfasta steg-för-steg-guide hur du rensar, organiserar och hittar de optimala förvaringslösningarna. Med ett tydligt avgränsat projekt per vecka under ett helt år skapar du en fungerande ordning från grunden – och lär dig hur du behåller den.​ Organisera och förvara hemma av Paulina Draganja 128 sid inb ill 46425 Klubbpris 189:-

40

FBI-agentens jakt på Förintelse-nazistens dagbok!​

Säker i sällskapslivet! Allt om vett och etikett!​

Med smarta tester och checklistor!​

Alfred Rosenberg tillhörde Hitlers innersta krets och fungerade som Tredje rikets chefsideolog. Efter kriget hittades hans dagbok i ett slott i Bayern. Men efter Nürnbergrättegångarna och Rosenbergs avrättning försvann den spårlöst. 2001 inledde FBI-agenten Robert K. Wittman en tio år lång jakt efter dagboken ... ​ Djävulens dagbok av David Kinney, Robert K. Wittman 444 sid inb

Här delar Magdalena Ribbing med sig av sin gedigna kunskap om trevligt uppförande. Hon beskriver gamla traditioner och nya vanor, ursprung och bakgrund, seder och bruk – många vedertagna, vissa nyskapade för vår tid, andra återigen framåtblickande. Kunskap som ökar din trygghet i sällskapslivet.​ Ribbings etikett av Magdalena Ribbing 399 sid inb 68700 Klubbpris 289:-

Upplever du stress i vardagen? I den här handboken förklaras vad stress och utmattning egentligen är och varför kvinnor drabbas i högre grad än män. Boken är fylld av effektiva verktyg för att minska stressen i vardagslivet, såväl hemma som på jobbet: spara tid och energi och få mer ork och glädje!​ 15 sätt att bli fri från stress av Karin Isberg 128 sid inb 47381 Klubbpris 239:-

ill övers Hans Dalén 32813 Klubbpris 239:-


Sveriges Kennedy-klan – eller 1500-talets maffia? Spännande om den olycksdrabbade medeltida ätten!

De förlorade kampen om kronan till Vasasläkten!

Den medeltida ätten Sture (egentligen ätterna) har haft stort inflytande över svensk historia. Precis som Kennedysläkten i USA har det vilat något kungligt och magiskt över namnet Sture i Sverige, och liksom den amerikanska familjen har också Sturarna varit olycksdrabbade. Ingen svensk medeltida och 1500-talsadelsfamilj har varit så nära att få bära den kungliga kronan men i stället fått se både familjemedlemmar och kungavärdigheten gå förlorade i brutala maktkamper. Stura betyder på fornsvenska egensinnig, bångstyrig och det är ett passande namn på medlemmarna av Stureätterna, från riddaren Rörik Sture på 1300-talet till den siste Sturen, greve Svante Mauritzson, som dog 1616. I boken berättas om hur Sturarnas makt bryts när arvkonungadömet (Vasa) stärktes under 1500-talet. Från att ha varit toppstyrt av ett fåtal adelssläkter utvecklades samhället till en ny tid där den politiska ordningen dominerades av kungen och Sturarna förlorade kampen om tronen.

Bo Eriksson − filosofie doktor i historia − är belönad med Hertig Karls pris − Sveriges främsta historiepris!

Sturarna – makten, morden, missdåden​ av Bo Eriksson​ 384 sid inb ​

57828 Klubbpris 239:-​ E-bok på bonniersbokklubb.se

I över 60 år levde nazisten under falskt namn! Efter 1945 flydde nazisten Alois Brunner till Syrien och levde där under det falska namnet Georg Fischer. Han umgicks med österrikiska ambassadörer, syriska regeringsmän, venezuelanska terrorister, västtyska vapenhandlare och förrymda nazister. Varför blev den Förutom att föda upp kaniner ägnade han sig åt en del ljusgamle nazisten skygga affärer och bidrog bl.a. till att utveckla Syriens kemiska aldrig straffad? vapen. Hela tiden jagades han av bl.a. Mossad.​ Varför skyddades Brunner av den syriska regimen? Vad ägnade han sig egentligen åt under de många åren i Damaskus? Varför blev han aldrig straffad, trots att han upprepade gånger dömdes för de förbrytelser han begick under andra världskriget?​ Varför skydFörfattarna Eric Ericson och Susanna Wallstén dades Brunner har besökt åtskilliga arkiv och intervjuat historiav den syriska ker, diplomater, nazistjägare, förintelseförnekare, regimen? Mannen i Damaskus​ inspärrade terrorister och många andra!​ av Eric Ericson, Susanna Wallstén​ 350 sid inb ​

53173 Klubbpris 221:-

Susanna Wallstén och Eric Ericson

www.bonniersbokklubb.se 41


MAT & PYSSEL

Alger – råvaran som sägs förlänga livet!​

Snabblagade rätter fyllda med näring!​

Gör inflammationsdämpande smoothies!​

Citron, ättika och bikarbonat räcker långt!​

Kalorifria, rika på mineraler, vitaminer och proteiner … Alger är en fantastisk råvara! De har använts i det japanska köket i århundraden och tros vara en av anledningarna till befolkningens långa livslängd. Här får vi enkla, goda recept med bland annat nori, wakamé och kombu. Alla ingredienser är lätta att hitta – även i vanliga mataffärer.​ Alger av Laure Kié 72 sid inb ill 61028 Klubbpris 99:-

Här finns goda och snabblagade rätter fyllda med näring och energi för veckans alla måltider. Du får också fakta om näringsämnen, kalorier och allt du behöver veta om sötsug, hur mycket just du ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Innehåller också matstrategier som fungerar oavsett vilka frestelser som lockar!​ Olgas mat – för aktiva kvinnor av Olga Rönnberg 143 sid kart ill 47225 Klubbpris 239:-

Hälsodrycker är det perfekta sättet att komprimera näring på ett både smidigt och smakligt sätt. Alla recepten är inflammationsdämpande och bidrar till kroppens förmåga till självläkning. Genom att tillsätta antioxidanter, kryddor och stärkande örter förhöjs effekt och smak.​ ​Smoothies som läker av Sanna Ehdin

Marléne Eriksson medverkar regelbundet som städexpert i TV och radio. Med hennes hjälp blir städningen både enklare, roligare och mer miljövänlig. Giftfria medel som citron, ättika och bikarbonat räcker faktiskt långt för att få ditt hem skinande rent, från golv till tak.​ Städglädje med Marléne Eriksson av Marlene Eriksson, Eva Nyqvist

111 sid mjukband ill 26443 Klubbpris 116:-

126 sid inb ill 73536 Klubbpris 209:-

Roligare fest: Lek!

Brödbak för smarta och lata!

Utmana släkt och vänner! 99 lekar!

Känns det krångligt att baka ditt eget bröd? Med Maria Blomhs recept och tekniker blir brödbaket mycket enklare. Här presenteras smarta tekniker och recept på deg som arbetar medan du tar det lugnt. Baka t ex ut brödet på kvällen, låta det jäsa över natten och skjutsa in det i ugnen när du vaknar. Den långa jästiden ger många fördelar: brödet blir härligt segt, du kan lättare tillgodogöra dig näringsämnena och smakerna får tid att utvecklas.​

Tekniker som gör brödet godare och nyttigare!

Långjäst och lättbakat​

av Maria Blohm​ 160 sid inb ill​

63370 Klubbpris 229:-

Kinesiska viskleken, Sardinburken, Kasta stövel, Knasbrännboll, Nynna låten, Maffia, Introtävling, Askungesagan, Spotta gurka … Lekar kan pigga upp vilken middag som helst, göra underverk för midsommarfesten och få människor att slappna av och lära känna v­ arandra bättre. Här finns de bästa lekarna samlade – både klassiska och helt nya! 99 lekar för alla tillfällen samlade i flera kategorier. Utmana släkt och vänner – här finns något för alla!​

99 roliga lekar för vuxna​

av Johanna Jeansson​ 128 sid inb ill​

60764 Klubbpris 179:-

Med tydliga steg-för-stegbilder!

Vik askar! Papper ingår!​

Frisera mera!​

Bättre hälsa med frisk mage!​

Gjut och njut hela året!​

Nu kan du själv skapa färgglada askar i olika former och storlekar! Det här är ett kit med ett tjockt block med 232 mönstrade papper i härliga färger samt en 32-sidig instruktionsbok. Boken sitter i en ficka på insidan av pärmen och alla papper är limmade i ett block. Följ bokens tydliga instruktioner och börja vika! Passar alla åldrar. ​ Origami. Askar av Maria Noble 32 sid hft ill 38901 Klubbpris 112:-

Kort, långt eller halvlångt. Rakt, lockigt eller krusigt. Oavsett förutsättningar vill vi alla vara snygga i håret. I den här inspirerande boken, fylld med tydliga steg-för-stegbilder, får du veta hur du med ganska små medel kan åstadkomma en mängd olika varianter och skapa en romantisk, tuff eller glamorös frisyr.​ Snyggt hår – flätor, tofsar, knutar och andra uppsättningar av Maite Jaspers 128 sid inb ill 46367 Klubbpris 179:-

Vad vi äter har stor betydelse för vårt välbefinnande och för hur magen mår. Här kan du läsa om matsmältningen och vikten av goda bakterier. Du får även inspiration till hur du tar vara på råvarorna genom att grodda, torka och fermentera. De flesta recepten är vegetariska. Samtliga råvaror är glutenfria och innehåller inget raffinerat vitt socker.​ Hälsosam mat för en friskare mage av Cecilia Davidsson 128 sid inb ill 46300 Klubbpris 189:-

Skålar, fat, lampor, krukor, trädgårdsplattor, utebord och mycket mer … Här presenteras mängder av nyskapande betongprojekt som passar för alla tider på året. Du får också lära dig att skapa egna formar av t ex latex. Boken innehåller tydliga beskrivningar med steg-för-steg-bilder till alla projekt.​ Betong inne och ute – 40 inspirerande projekt för hela året av Sania Hedengren, Susanna Zacke 128 sid inb ill 46433 Klubbpris 186:-

42


NU är den här! Kokboken som matchar Mosleys Blodsockerkoll på 8 veckor! Effektiva recept och snabba resultat – utan att tumma på smaken!

JUST NU!

198:Ord. klubbpris 229:-

Med boken Blodsockerkoll på 8 veckor har Medelhavskost – gott och hälsosamt Michael Mosley hjälpt åtskilliga människmed få kalorier och or att få snabba resultat både på diabetes kolhydrater! typ 2 och övervikt. Nu kommer kokboken som ger dig ett stort antal välsmakande recept som bygger på samma principer: välbalanserad medelhavskost med få kalorier och få kolhydrater. Helt enkelt det perfekta upplägget för dig som vill ta kontroll över ditt blodsocker och insulin, och snabbt se resultat. Och detta utan att behöva tumma på smaken. Här finns mängder av frestande recept! I Blodsockerkoll på 8 veckor – kokboken har Dr Clare Bailey, Michael Mosleys fru, samarbetat med Dr Sarah Schenker, en framstående nutritionist, Blodsockerkoll på 8 och skapat en bra och veckor – kokboken. välbalanserad receptsam175 recept för snabba ling. Oavsett om du följer resultat på diabetes Michael Mosleys effektiva och övervikt​ åttaveckorsupplägg, eller av Clare Bailey​ 208 sid inb ill bara njuter av den hälsoövers Sandra Medin, Anna samma, smakrika medelOlsson​ havskosten kommer du att 54916 Just nu 198:-​ se resultat på din hälsa.​ (Ord. klubbpris 229:-)

JUST NU!

286:-

320 sidor!

Ord. klubbpris 315:-

LÄS OCKSÅ!

​ lodsockerkoll på 8 B veckor med Michael Mosley av Dr Michael Mosley 240 sid inb ill övers Anna Olsson 22822 Klubbpris 219:-

BAKNINGSBIBELN med de 350 bästa recepten ur Allt om Mat!

Bonniers stora bakbok samlar de bästa och mest populära recepten ur Allt om Mat – totalt 350 stycken. Här hittar du allt ifrån läckra, spröda knäckebröd till vackra och oemotståndliga bakelser. Det är också här du hittar själva kärnrecepten – de recept som alla varianter utgår ifrån. Eller vad sägs om klassiker som schackrutor, tekakor och winerbröd eller nya favoriter som macarons, cake pops och cronuts. Denna bakbibel bjuder även på mängder av fakta om mjölsorter, gräddning, jäsning och mycket mer. Boken är rikt illustrerad med både fotografier och teckningar.​

Bonniers stora bakbok​

Kärnrecepten som alla varianter utgår ifrån!

350 recept! Klassiker och nya favoriter!

av Ulla Karlström, Cecilia Lundin​ 320 sid inb ill​

54940 Just nu 286:(Ord. klubbpris 315:-)

www.bonniersbokklubb.se 43


KROPP & SJÄL

Träna hårt. Ät gott. Va' snäll."

Fortsättningen på succén Är du gift med en psykopat?

Kända röster ger tonårstjejer kraft och mod!​

Hela Sveriges gympalärare är tillbaka med sin andra bok!​

Psykopater är experter på att byta ansiktsmask.​

Osunda ideal och prestationskrav orsakar stress för många unga idag. Men det finns alternativ till den ensidiga kvinnobild som ofta ges från marknaden och media. I den här antologin finns motvikter till en mängd påståenden genom texter från flera av Sveriges främsta kulturpersonligheter och skribenter.​ Saker jag hade velat veta när jag var 15 av Diana Olofsson, Johanna Wester 245 sid flexband 58792 Klubbpris 229:-

Kalle Zackari Wahlström är före detta webdesigner med ostbågedammiga händer. Numera är han programledare, föreläsare och hela Sveriges träningsguru. I sin andra bok fortsätter hans korståg för att få Sverige att förstå att träning är lätt och kul och att man faktiskt behöver träna lite varje dag.​ Starkare som en björn, snabbare som en örn av Kalle Zackari Wahlström 200 sid inb ill 62018 Klubbpris 239:-

Relationspsykopater kan utåt sett vara välanpassade i samhället, ha villa, Volvo, vovve, familj. De fungerar bra i sitt yrke men beter sig som djävulen själv i hemmet bakom lyckta dörrar och ingen anar något. Ta del av fyra personers erfarenhet av att leva med en psykopat och hur man tar sig ur en sådan relation.​ Relationspsykopater – om farlig och förförisk kärlek av Eva Rusz 220 sid inb 53629 Klubbpris 221:-

Få energi som varar!

Superfoods är maten som innehåller maximalt med näring per krona och ger hälsan en rejäl kick. Recepten är baserade på raw food-ingredienser som inte upphettas över 42 grader för att bevara näringen. Inget vitt socker, inga mjölkprodukter och inget gluten. Här finns recept på snabba mellanmål. Byt ut mackan mot en härlig smoothie med avokado och blåbär. Eller prova nice cream! Lika god som glass men betydligt nyttigare. ​

Superfood boost – maxa din hälsa med enkla, snabba mellanmål​

av Erica Palmcrantz Aziz​ 144 sid kart ill​ 54973 Klubbpris 219:-

På topplistan! ​ Upplever du att ingenting går som du tänkt dig när du försöker resonera med din partner? Har du i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Begriper andra aldrig vad du säger – hur tydlig du än är? Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill.​ Omgiven av idioter – hur man förstår dem som inte går att förstå av Thomas Erikson 274 sid flexband 93666 Klubbpris 256:-

Gör ditt eget te!

I tusentals år har örter använts för sina medicinska egenskaper. Johannesört för att behandla depression. Röd solhatt för att förebygga förkylning. Ingefära mot illamående och matsmältningsbesvär. Kapitelindelning: Renande och avgiftande, Matsmältningsfrämjande och närande, Stimulerande och uppiggande, Lugnande och rogivande, Stärkande och skyddande, Glädjande och lyckobringande.​

Öka ditt välbefinnande med fantastiska örtteer!

Örtteer som renar, ger energi, lugnar och läker​ av Paula

Grainger, Karen Sullivan​ 144 sid mjukband ill övers Sandra Medin​

63503 Klubbpris 149:-

Har legat etta på New York Times bestsellerlista!

Övervinn kriserna och få ett bättre liv!​ Efter 13 års äktenskap upptäcker Glennon att hennes man har varit notoriskt otrogen. Hennes värld rasar samman, men hon bestämmer sig för att använda smärtan som språngbräda för att hitta tillbaks till sig själv. Love Warrior är en bok som kan hjälpa även dig genom en personlig kris, mot ett bättre, sannare liv.​ Love Warrior av Glennon Doyle Melton 260 sid inb övers Anna Olsson 48108 Klubbpris 199:-

44

Övningar för en stark kropp!​

Detox för både kropp och själ!

Lovisa ”Lofsan” Sand­ström och Jessica Almenäs visar hur du kan bygga upp en stark och uthållig kropp med hjälp av funktionell träning. Fysiologi och träningspsykologi varvas med personliga berättelser och tips. Varje kapitel är uppbyggt utifrån olika förutsättningar och avslutas med anpassade träningsprogram. En stor del av övningarna kan utföras hemma.​ Stora träningsboken för kvinnor av Jessica Almenäs, Lovisa Sandström 191 sid inb ill 47332 Klubbpris 259:-

Upptäck den nya sortens detox som fokuserar på HELA dig, på både kropp och själ, och där du tillför mer av det du mår bra av.​Den här unika handboken guidar dig steg för steg genom ett enkelt 21-dagarsprogram. Här finns matsedlar, recept, avslappnings- och tankeövningar, fakta och smarta verktyg som hjälper dig att bli piggare, sundare och mer harmonisk.​ Detoxa ditt liv av Deanna Minich 431 sid inb ill övers Gunilla Mattsson 47324 Klubbpris 226:-

Råd + recept till dig som vill hålla dig i form efter 60!​ Om du passerat 60 och vill behålla din styrka och din konditon och må bra ska du träna mer och äta mindre. Här bjuds du på många proteinrika recept som hjälper dig att undvika vissa av vår tids livsstilssjukdomar. Du får också tips på bra motion och härliga frukost-, lunch-, mellanmåls- och middagsförslag!​​ Mat och motion för mogna – 60+ av Louise Hamilton 128 sid inb ill 14548 Klubbpris 196:-


Vill du leva hälsosammare, gå ner i vikt och behålla vikten? Hur påverkar kosten att en del människor blir riktigt gamla, har minst sjukdomsförekomst och lägst andel fetma? Forskarna har hittat svaret i att kosten innehåller och aktiverar sirtuinerna, ett slags enzymer som ingår i en mängd olika livsviktiga processer i Hur påverkar kroppen. Sirtlivsmedel innehåller hög halt kosten att en av näringsämnen som aktiverar smalgedel människor blir nerna i kroppen på samma sätt som att fasta riktigt gamla och men utan fastans nackdelar. Sirtlivsmedlen mår bättre? imiterar effekterna som minskat kaloriintag ger. De bidrar också till ökad fettförbränning samtidigt som muskelmassan ökar och cellernas uthållighet förbättras. Några av de mest kända sirtlivsmedlen som är oemotståndligt goda och växtbaserade är t ex; kallpressad olivolja, rött vin, gurkmeja, rödlök, persilja, chili, grönkål, jordgubbar, valnötter, kapris, tofu, kakao, grönt te och kaffe. I boken finns en dietguide och ett 30-tal användbara recept!​

Sirtmat – ät bättre och lev längre​ av Aidan Goggins, Glen Matten​

237 sid inb övers Sandra Medin​

59402 Klubbpris 239:-

Låt naturen bli din gröna medicin!

-

AKTUELL

Såg du Eva Robild i programmet Fråga doktorn?

Vi vet och känner att fågelsång, porlande vatten, en viskande skog och en obruten horisont kan ge sinnesro. Nu visar forskningen ett allt tydligare samband mellan hälsa och natur. Vi behöver vistas i gröna rum för återhämtning, läkning och inspiration.​ I När själen får grönska berättar Eva Robild sakligt och personligt om hur värdeNY succé av full naturen och trädgården har varit och är för henne, hur hon i svåra stunder sökt författaren till Odla i pallkrage! sin tillflykt till strand och skog. Hon berättar hur man kan utöva trädgårdsterapi Rikt illustrerad med genom att skapa och plantera växter till en egen grön oas. Och om hur yoga, mediLina Karna Kippels tation eller en medveten promenad i naturen fyller kroppen med ”grön medicin”.​ stämningsfyllda Varje kapitel avslutas med enkla konkreta övningar som knyter oss närmare nabilder. turen och våra känslor, till exempel genom medveten närvaro, meditation, bärplockning, ogräsrensning eller att helt enkelt bara gå barfota.​

När själen får grönska​ av Eva Robild​ 216 sid inb ill ​

55020 Klubbpris 226:-

-

AKTUELL

Allt du behöver veta om huden!

Såg du Yael Adler i Skavlan? Häng med på en hudresa genom celluliter, samspelet mellan yttre och inre organ, mirakelkrämer och dyra löften!

Huden – allt om vårt största organ​ av Yael Adler​

284 sid inb ill övers Jim Jakobsson​

59311 Klubbpris 239:-

Huden är vårt största organ och vårt skydd mot omvärlden. Den är cirka två kvadratmeter stor och full av känsliga receptorer som hjälper oss att uppfatta världen omkring oss och skydda allt inom oss. Den sysselsätter oss dagligen då vi smörjer in oss med krämer, sminkar oss, behandlar allergier och klåda, försöker skydda oss mot solens UV-strålar. Dessutom är huden ett superkänsligt kommunikationsmedel. Utan vår hud: ingen upphetsning och inget sex. I boken förklaras på ett underhållande sätt allt som är värt att veta om huden utan att undanta ämnen som åderbråck, fotsvamp och pormaskar. Här finner du spännande fakta och kloka råd om bland annat skönhetsbehandlingar, barn och tonåringars hud, solskydd och solbränna, krämer och kroppsvård, kostens och livsstilens betydelse, beröring, sex och när kärleken smittar.​

www.bonniersbokklubb.se 45


BARN & UNGDOM

0-3 år

3-6 år

3-6 år

6-9 år

Klappa, vissla, sjung och krama!​

En klassiker, såld i över 45 miljoner exemplar!​

Bok, svart tavla och kritor i ett paket! ​

Suveräne Johan Egerkrans bok om dinosaurier!​

Alla kompisarna ligger och sover. Går det att väcka dem? Här kan alla småttingar hjälpa Jinja, Harvey, Robin och alla de andra att vakna genom att klappa, vissla, sjunga och krama. Sedan kan de lyfta på flikarna för att se om det fungerade! Här kan de allra minsta ha skoj med en interaktiv pek-lek med Sago Mini-favoriterna!​ Vakna och somna 12 sid inb ill 54403 Klubbpris 59:-

Beatrix Potters illustrerade sagoböcker är riktiga klassiker, och nu kommer de äntligen ut på nytt med originalens fyrfärgsillustrationer. En av Potters mest kända och älskade figurer är Pelle Kanin. I denna bok uppmanar Pelles mamma sina fyra ungar att inte gå in i herr Karlssons trädgård. Alla lyder, utom Pelle ...​ Sagan om Pelle Kanin av Beatrix Potter 64 sid inb ill övers Anna Hellsten 47761 Klubbpris 159:-

I den här roliga och lite annorlunda boken får barnen öva sig på att skriva ord med krita direkt på sidorna. När de skrivit klart orden kan de torka bort det de skrivit med en trasa. På så sätt kan barnen träna om och om igen. De får börja med att först fylla i det streckade ordet och sedan får de försöka skriva på egen hand.​ Skriv på svarta tavlan – ord 14 sid inb ill 47811 Klubbpris 119:-

Johan Egerkrans har främst gjort sig känd för sina praktverk om nordisk mytologi och folktro. Här tar han sig an ett annat favoritämne. Alla tiders dinosaurier är en lättläst faktabok som presenterar cirka 25 slags dinosaurier. De fantasieggande illustrationerna kompletteras med spännande fakta.​ Alla tiders dinosaurier av Johan Egerkrans 64 sid inb ill 47852 Klubbpris 169:-

Tegnér + Beskow i skön förening!

Bioaktuell klassiker!

Tryck på knappen och sjung!

En fin visbok för de allra minsta! Här samsas Alice Tegnérs sångskatt med ljuvliga bilder av Elsa Beskow. Tryck på knappen, lyssna på musiken och sjung tillsammans! Text och noter finns med på varje uppslag. I boken hittar du visorna Blåsippor, Majas visa, Mors lilla Olle, Bä bä vita lamm, Ekorrn satt i granen och Videvisan.​

3-6 år

Klas Klättermus-tävling på webben! Vinn biobiljetter!

0-3 år

Lilla visboken (med musik)​ av Alice Tegnér​ 14 sid inb ill​

54536 Klubbpris 129:-

"Hackebackeskogen är en diktad liten värld som på många sätt kan påminna om vår egen stora värld. Och Klas Klättermus och Mårten och Bamsefar och Mickel och alla de andra i skogen är inte vanliga djur, men fantasigestalter som lånat lite i sitt sätt att vara från djur och människor. I Hackebackeskogen finns också, liksom hos oss i den stora världen, en längtan efter fred och trygghet och respekt för varandra." Thorbjørn Egner ​

3-6 år

12-15 år

6-9 år

Klas Klättermus​

av Thorbjørn Egner​ 93 sid inb ill​

54759 Klubbpris 149:-

3-6 år

Spännande äventyr om en snäll häxa!​

Såg du Marcus och Martinus i Skavlan?​

En skojig bok med både ratt och ljud!​

Sju Pixi-böcker med bilder av Elsa Beskow!​

I blåsten uppe på kvasten tappar den snälla häxan det ena efter det andra. Som tur är det alltid någon som hittar sakerna åt henne och alla får åka med. Till slut brister kvasten och häxan ramlar av och hamnar öga mot öga med en blodtörstig drake. Hur ska hon ta sig ur den knipan? Vännerna från kvastresan får rycka in.​ Kvastresan av Julia Donaldson 32 sid inb ill 68809 Klubbpris 69:-

Marcus och Martinus Gunnarsen är Norges mest populära tonåringar. Och nu också Sveriges. Deras konserter skapar både kaos och publikrekord. Här presenteras deras otroliga framgångssaga i en bok fylld med bilder ur killarnas privata album. I boken finns också fansens egna berättelser och foton med.​ Marcus & Martinus – vår historia av Kirsti Kristoffersen, Marcus & Martinus 191 sid kart ill 29116 Klubbpris 199:-

Många barn tycker att polisbilar är oerhört spännande. I den här färgglada och fartfyllda boken kan de hänga med på en utryckning, och dessutom ratta och tuta! Ja, boken bjuder verkligen på total inlevelse på alla möjliga sätt. Den är försedd med en liten vridbar ratt och sex ljudknappar. Det är bara att tuta och köra!​​ Tuta och kör med polisen av Gunn E. Schmidt 12 sid inb ill

Sedan slutet av 1800-talet har svenska läsare njutit av Elsa Beskows förtrollande bilder och berättelser. I den här lilla boxen ingår sju underbara Pixiböcker med härligt nostalgiska bilder av Elsa Beskow! Böckerna är perfekta att ha till barnkalaset eller att ta med på resan. Och de kommer garanterat att läsas om och om igen!​ Pixibox – Elsa Beskow av Elsa Beskow hft ill 98996 Klubbpris 99:-

46

övers Elisabeth Tauvon 29702 Klubbpris 139:-


Dasshumor för nybörjarläsarna! 9-12 år

Vem är den mystiska flickan från förr?​ Elly är på besök hos sin farmor. I närheten ligger det gamla spetälskesjukhuset. Nu är det ett vårdhem för psykiskt sjuka, men patienterna är på resa. Elly är nyfiken och känner på dörren. Där inne väntar en flicka, Saga. Hon säger att de andra som bor där har försvunnit, och att de har spetälska, precis som hon själv ...​ Spetälskesjukhuset av Camilla Lagerqvist 154 sid inb 53215 Klubbpris 149:-

9-12 år

6-9 år

0-3 år

En fantasifull resa bland bilar från hela världen!​

Kapten Kalsong-böckerna har gjort succé i 20 år!​

Djungelboken i nytappning! Charmig pekbok!​

Nova och hennes morfar får fel på bilen när de är på väg till ett kalas. De lyckas ta sig till en bilskrot för att köpa reservdelar. En av bilarna har en jordglob framme i grillen. Den lossnar – och då börjar den spännande resan bland världens bilar! Nova och morfar reser i fantasin och i tiden till de miljöer där bilarna hör hemma.​ Världens bilar! av Jakob Nilsson, Olle Wilson 78 sid kart ill 56523 Klubbpris 139:-

George och Harold plågas av ett ovanligt elakt gäng mobbare. Och det finns ingen kapten Kalsong där för att hjälpa dem! Nu måste de förlita sig på sin egen list. Det är då historiens kanske slugaste plan för att besegra mobbare tar form. Kapten Kalsong och mobbarmaffians modiga motståndare av Dav Pilkey

Ruyard Kiplings Djungelboken har här förvandlats till en charmig pekbok. Följ med djupt in i djungeln och leta djur! Här bor favoriterna från Djungelboken – den kluriga ormen Kaa, den busiga björnen Baloo, den sluga tigern Shere Khan och den bitska pantern Bagheera. Det här är en perfekt presentbok som även många vuxna bedåras av!​ BabyLit. Djungelboken 22 sid inb ill 54577 Klubbpris 86:-

Favorit i ny kostym!

304 sid inb ill övers Björn Wahlberg 54551 Klubbpris 129:-

Svängig historia med sug i!

Välkommen in i sagans magiska värld!

I Lilla barnkammarboken: sju små sagor finns våra mest älskade sagor samlade. Här möter vi Bockarna Bruse, Guldlock, Rödluvan och många fler. Boken har fått ett nytt omslag som rimmar väl med de klassiska sagorna, och berättelserna är rikt illustrerade av Christina Alvner, Charlotte Ramel, Mati Lepp med flera.​

3-6 år

Lilla barnkammarboken – sju små sagor​ 64 sid inb ill​

54718 Klubbpris 149:-

9-12 år

6-9 år

Många barn älskar att gunga. Att få känna ilningarna i kroppen är en njutning som man vill känna igen och igen. Annika Thore och Maria Nilsson Thore har skapat en berättelse med sug i för de yngsta. Med spralliga illustrationer och en perfekt känsla för det lilla barnets värld tecknar de en leksituation som får barnen att tjuta högt av glädje.​

3-6 år

Lär känna den elakaste tanten i hela världen!​

Vartannat uppslag är utvikbart åt två håll!​

Låt barnen lära sig spela piano med Disney!​

Har du en släkting du inte gillar? Någon som är snål och sur och som egentligen inte borde få komma i närheten av barn? Då är det ändå ingenting i jämförelse med faster Alberta ... Fasansfulla faster bjuder på härligt fnissfylld läsning , med ett skruvat persongalleri att lära känna.​ Fasansfulla faster av David Walliams 321 sid kart ill

En spännande bok om kroppen! Vartannat uppslag har utvikbara sidor åt två håll så att det blir dubbelt så stort när det öppnas. Barnen kan utforska hur kroppen fungerar – hur skelettet ser ut, var musklerna sitter, hur hjärtat arbetar, vad som händer med maten man äter med mera. En intressant bok även för vuxna.​​ Stora boken om kroppen av Minna Lacey 20 sid inb ill övers Björn Stenholm 74989 Klubbpris 112:-

Nu kan barnen spela roliga och glada sånger samtidigt som de njuter av bilderna från en rad älskade filmer från Disney. Det är bara att följa färgkoderna i boken och sedan rocka loss med pianot. Det går också fint att lyssna till melodin på pianots självspelande funktion. Då lyser tangenterna upp medan det spelar!​ Disney. Mitt första piano

övers Barbro Lagergren 53314 Klubbpris 149:-

14 sid inb ill övers Joakim Jennefors 84707 Klubbpris 198:-

0-3 år

Gunga högt!​

av Maria Nilsson Thore, Annika Thore​ 14 sid inb ill​​

45575 Premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 29:-

3-6 år

Klassikern om tandtrollen! ​ Det var en gång en pojke som hette Jan. Jan hade en massa tänder som han sällan borstade. Därför passade hans mun särskilt bra för de små tandtrollen Karius och Baktus. De kände sig alldeles trygga långt borta från alla tandborstar, och Jan åt massor av godis som trollen levde gott på ... ​ Karius och Baktus av Thorbjørn Egner 42 sid inb ill övers Håkan Norlén, Ulf Peder Olrog 15032 Klubbpris 99:-

www.bonniersbokklubb.se 47

PREMIE

Får barnen att tjuta högt av glädje!


CRIMESpeciellt för dig som är medlem i Bonniers Bokklubb! TIME 3 - 5 augusti 2017

H LÄGSTA PRIS-GARANTI H Vi garanterar att Du som medlem får Sveriges lägsta pris på utvalda böcker!

Sophie Redaktionschef

H EXKLUSIVA MEDLEMSFÖRMÅNER H Anmäl din mejladress och få vårt nyhetsbrev med inbjudningar till exklusiva författarträffar, event samt förmånliga rabatter.

Hannah Webbredaktör

H KVALITETSSÄKRAT SORTIMENT H I Bokspegeln som du får hemskickad 12 gånger per år presenterar vi över 3000 utvalda böcker och ger dig mängder av lästips och inspiration. Dominique Redaktör

H VAR FÖRST MED DET SENASTE H Hos oss hittar du alltid de senaste böckerna och ibland kan du få köpa din bok innan den finns i butikerna.

Annette Art Director

H DET ENKLA SÄTTET ATT KÖPA BÖCKER H Du väljer i lugn och ro hemma − beställer på vår hemsida och får direkt en bekräftelse. Du kan även använda svarskortet eller ringa in din beställning.

Leena Redaktör

H PERSONAL BOOK SHOPPERS H Bli uppringd av en Personal Book Shopper och få personliga boktips till din nästa stora läsupplevelse. Helt kostnadsfritt − en unik förmån!

Elia Formgivare

Planera in sommarens mest spännande bokupplevelse redan nu! Över 50 utländska och svenska deckarförfattare som Elly Griffiths, Jane Harper, Camilla Läckberg, Malin Persson Giolito, Jens Lapidus, Katarina Wennstam, Mari Jungstedt, Denise Rudberg och Anna Jansson gästar Visby och den internationella deckarfestivalen Crimetime Gotland i sommar. I nästa nummer av Bokspegeln berättar vi mer om hur du kan boka ditt förmånliga bokklubbspass!

RÄKNA MED BOKSPEGELN I PÅSK! Tävla och vinn en bok! Läs Bokspegeln! Leta efter påskharar, tala om hur många du hittar och på vilka sidor de finns. (Räkna inte med påskharen på den här sidan). Logga sedan in på webben: bonniersbokklubb.se/paskharar där du kan lämna ditt svar. Eller skicka ett vykort till Redaktionen, Bonniers Bokklubb, Box 3159, 103 63 STOCKHOLM. Märk vykortet med Påsktävling 4/17 samt ange ditt namn, adress och medlemsnummer. Svara senast den 19 april. Bland de rätta svaren drar vi fem vinnare* som får varsin bok med posten. *Vinnarna meddelas via telefon eller mejl och presenteras på bonniersbokklubb.se

Så här beställer du dina böcker i Bonniers Bokklubb:

p Du beställer snabbast och enklast via vår hemsida eller via vår automatiska beställningsservice dygnet runt. Kundservice med telefonnummer 08-696 87 80 har telefontid vardagar 08.00 – 18.00. p Beställer du via svarskortet i medlemstidningen fyller du i artikelnummer och titlar på de böcker du vill ha och postar beställningskortet före sista beställningsdag. Obs! Inga meddelanden kan lämnas på beställningskortet, det avläses maskinellt.

48

p Om du inte gör någon beställning eller avbeställning kommer Bonniers Bokklubbs utvalda bok automatiskt till dig efter beställningsperiodens utgång. p Du betalar bara ett pack och porto, f. n. 39 kr. p Ångerrätt: Du har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsammans med fakturan till: Samdistribution, 190 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med f.n. 149 kr.

Läs mer på vår hemsida: www.bonniersbokklubb.se

Bonniers Bokklubbs kundservice, Box 613, 831 27 Östersund TELEFON: 08-696 87 80 dygnet runt personlig service mellan 08.00-18.00 E-POST: kundservice@bbk.bonnier.se BANKGIRO: 843-3476 ORG.NR: 556023-8445

BESÖK GÄRNA VÅR HEMSIDA!

www.bonniersbokklubb.se


Den sista Tsardynastin! ”Fängslande.” THE OBSERVER​

“Fascinerande.” WASHINGTON POST​

”Trollbindande.”

THE NEW YORK TIMES BOOK

“Utsökt.” THE TIMES

“Strålande.”

THE WALL STREET JOURNAL​

”Oumbärlig läsning.” THE SPECTATOR​

“En njutning att läsa.” THE SUN​

20 tsarer och tsaritsor – genialitet, galenskap, intriger, dekadens och imperiebygge!

Montefiores magnifika biografi om den mäktigaste dynastin i modern tid!

H

anden på hjärtat, vad vet du egentligen om tsardynastin Romanov? Visste du till exempel att ätten Romanov styrde Ryssland som tsarer under 300 år, närmare bestämt mellan åren 1613 och 1918? Kanske känner du till namn som Nikolaj, Anastasia och lille Alexander? Men Romanovs var en stor släkt som bestod av flera både lysande begåvade och faktiskt ganska störda härskare. Ja, Romanovs var den mest framgångsrika dynastin i modern tid och erövrade enorma områden tills den styrde över en sjättedel av jordens yta. Hur kunde en enda familj förvandla ett krigshärjat furstendöme till världens största imperium? Och hur kunde de förlora alltsammans?​ Simon Sebag Montefiores magnifika biografi Romanov. Den sista tsardynastin är en fascinerande berättelse om tjugo tsarer och tsaritsor, härskare drabbade av genialitet och galenskap, befläckade av samvetslöst dödande och sexuell dekadens. Boken avslöjar en hemlig värld av palatsintriger, gränslöst härskande och hänsynslöst imperiebygge. Här porträtteras ingående Peter den store som var en mordisk tyrann, fysisk jätte, politisk reformator och – ett härskargeni. Och Katarina den stora – den passionerade tyska prinsessan som avsatte sin egen make och blev en NY succé av enastående politisk ledare av en guldålder. den flerfaldigt prisbelönade förfatMontefiore har hämtat material till denna taren till bestsellers som hyllade biografi ur ny arkivforskning, och Stalin – den röde tsaren med sin förmåga att levandegöra har han och hans hov, Den unge skapat en fängslande berättelse om seger Stalin, Potemkin och och tragedi, kärlek och död. Boken är också Katarina den stora en allmän studie av hur makt fungerar och samt Jerusalem – ett viktigt porträtt av det imperium som fortbiografin! farande präglar dagens Ryssland.​

JUST NU!

239:Ord. klubbpris 276:-

b SPARA

13%

961

fascinerande sidor om ett imperium som präglar Ryssland än idag!

Romanov – den sista tsardynastin​ av Simon Sebag Montefiore​

961 sid inb ill övers Hans O. Sjöström​

59683 Just nu 239:-​ (Ord. klubbpris 276:-)​

E-bok på bonniersbokklubb.se

www.bonniersbokklubb.se 49


”Lika vackert skapad som en tekopp i finaste benporslin.”

”Skandaler, spirande förälskelser och fruktan, men kärnan i Sommaren före kriget är lojalitet, kärlek och familj.” AARP: THE MAGAZINE​

THE SEATTLE TIMES​

”En roman som kan bota din

Sommaren 1914 förändras allt för invånarna i den lilla staden Rye …

Ä

ntligen! Tåget saktar in i ett stort ångmoln och Beatrice Nash känner en enorm lättnad när hon hör stinsen ropa stationens namn: Rye! Hon grabbar tag i den tunga väskan, som innehåller fler böcker än klädesplagg, och ställer sig redo med handen på dörrhandtaget. Hon vill ut så fort som möjligt, allt för att slippa mr Wheaton, den vedervärdige unge man som förpestat nästan hela resan från London och som nu flåsar henne i nacken. När vagnen äntligen står stilla nästan faller hon och väskan ut – rakt i armarna på en annan ung man. Den stilige yngling som tydligen kommit för att hämta henne och som omedelbart ger den berusade Wheaton en rejäl avhyvling. I samma stund känner Beatrice att benen knappt bär henne. Hon som i åratal rest runt i Europa med sin far och är van att klara sig själv är plötsligt eländigt svag. Men den stilige unge mannen, som presenterar sig som Hugh Grange, visar sig vara en äkta gentleman. När de tillsammans hämtar andan på en bänk inser hon två saker – att svimningskänslan beror på att hon inte haft råd att äta ordentligt och att Hugh, förutom att vara vänlig, dessutom har humor.​ När Beatrice så stiger in i det ståtliga, men ändå ombonade, hem där Agatha Kent – en av staden Ryes mest prominenta kvinnor – härskar blir hon även presenterad för hennes systerson, tillika Hughs kusin, Daniel. Och med ens inser hon att det kanske kommer att bli svårt att hålla löftet hon gett sig själv: att förtränga alla tankar på romantik, hon är nämligen inte helt immun mot ett fagert ansikte …​ Det är dock inte för att finna kärleken som Beatrice kommit till Rye, utan för att försörja sig själv sedan hennes far

Den nya unga lärarinnan möts av både välvilja och starkt motstånd!

Medan orosmolnen hopar sig snärjs de alla in i ett nät av givna och svikna kärlekslöften …

50


”Skarpsinnig med en skickligt skapad intrig.” KIRKUS REVIEW​

Bonniers Bokklubbs bestseller Beställ NU! Snabbast via hemsidan!

Downton Abbey-abstinens.”

THE WASHINGTON POST

159:SPECIALPRIS

Njutläsning! Underbar historisk roman av författaren till bestsellern Major Pettigrews sista chans.

Ord. klubbpris 199:-

oväntat gått bort. Beatrices enda levande släkting – som dessvärre också är hennes förmyndare – har genom att kontakta Agatha Kent, som sitter i skolans styrelse – ordnat en intervju för en anställning som latinlärare. Men det är långt ifrån alla i Rye som ser med blida ögon på den frimodiga och intelligenta unga Beatrice eller ens kan tänka sig att godkänna några som helst nymodigheter. Bara tanken på att en kvinna ska undervisa i latin får somliga av Ryes invånare att gå till hetsigt motangrepp.​ Och medan Beatrice kämpar för att finna sin plats i den lilla staden blir läget utanför Englands gränser alltmer instabilt. Medan orosmolnen hopar sig snärjs Beatrice, Daniel Sommaren före kriget​ och Hugh och flera av Helen Simonson​ 496 sid inb av deras vänner in i övers Katarina Jansson​ ett nät av givna och 53876 Specialpris 159:svikna löften. Under några av de varmaste (Ord. klubbpris 199:- ) sommarmånaderna i 65243 Paketpris 298:mannaminne skakas Vid köp av Häxan (Ord. pris 259:-) livet om i grunden Du sparar 160:och ingenting tycks någonsin kunna E-bok på bonniersbokbli som det en gång klubb.se var …​

LÄGSTA

PRIS GARANTI

Köp huvudboken

149:-

DITT PAKETPRIS:

per bok

Under den varmaste sommaren i mannaminne skakas livet om i grunden …

51


R Exklusivt för dig som är medlem i Bonniers Bokklubb! R

6 designade ölglas från Iittala – gör din dukning elegant!

Ditt pris från:

400 kr Ord. pris:

894 kr

Nu har du chansen att få köpa ölglasen Essence till förmånligt klubbpris! Ölglasen Essence är designade för Iittala av argentinaren Alfredo Häberli. Glasen har vunnit många designpriser och är en av Iittalas populäraste moderna designklassiker. Glasen är funktionella samtidigt som de symboliserar elegans och balans. De har en tunn stjälk som gör dem unika i sitt slag och de blir väldigt vackra på det dukade bordet! Glasen passar också utmärkt att använda till vatten, juice, yoghurt, efterrätter, snacks m.m.

50229 DITT PRIS när du handlar* för minst 400:- (exkl.porto) 600:-

Antal: 6 st, härdat extra tåligt glas. Tål maskindisk. Rymmer 48 cl.

Ordinarie pris 894:-

OBS! Lagret är begränsat!

DITT PAKETPRIS:

149:-

b

b SPARA

+Offermossen

Häxan

+ Sommaren före kriget

+ Syndafloder

7

av Helen Simonson 65243 Paketpris 298:(Ord. klubbpris 458:-) Du sparar 160:-

b SPARA

160:-

Häxan

av Camilla Läckberg

av Camilla Läckberg

52

per bok

160:-

SPARA

PRIS GARANTI

149:-

per bok

160:-

LÄGSTA

DITT PAKETPRIS:

149:-

per bok

av Susanne Jansson 66076 Paketpris 298:(Ord. klubbpris 458:-) Du sparar 160:-

50229 DITT PRIS när du handlar* för minst 600:- (exkl. porto) 400:-

* Gäller ej premier och prylar.

DITT PAKETPRIS:

Häxan

50229 DITT PRIS när du handlar* för minst 500:- (exkl.porto) 500:-

av Camilla Läckberg

51

av Kristina Ohlsson 65748 Paketpris 298:(Ord. klubbpris 458:-) Du sparar 160:-

54


NYA smartväskan

– både handväska och ryggsäck!

69:-

PREMIEPRIS

Den här nya, rymliga smartväskan med snygga detaljer och praktiska funktioner kan du nästan inte vara utan! Den fungerar lika bra som elegant handväska som snygg och praktisk ryggsäck. Perfekt vid såväl shoppingrundan som på resan när du gärna vill ha händerna fria, eller varför inte vid lite festligare tillfällen. Storleken gör dessutom att du lätt får plats med både en och två böcker. Väskan har tre yttre fack, varav två med dragkedja och en med tryckknapp. Vi kan lova att detta blir din nya favoritväska!​ Fakta:​ Blixtlåsstängning upptill med tryckknapp.​Två ytterfickor med dragkedja, en ytterficka med tryckknapp​. Färg: svart​. Storlek: 29 x 32 x 7 cm​. Material: Nylon och konstläder.​

b SPARA

76%

Smartväska​​ 99713 Premiepris

om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 89:-​ (Ord. klubbpris 298:-)

89:-

PREMIEPRIS

Design: LENA LINDERHOLM Lika elegant som praktisk!

I köket, i trädgården, på altanen eller balkongen … Vad är mer praktiskt på sommarbordet än en vaxduk? Denna vackra duk, med Lena Linderholms mönster Fåglar, ger med sin havsblå färg mot en off white bakgrund ett fräscht intryck och passar utmärkt såväl till frukostbordet som till en finare sommarmiddag. Duken har de generösa måtten 140 x 220 cm Vaxduk Fåglar Design: Lena Linderholm​​ och är mycket lättskött – det är bara 98178 Premiepris att torka av den med en fuktig trasa!​ Material: pvc i ytskiktet, non-woven tyg på baksidan.​ Storlek: 140 x 200 cm.​

PETER ROBINSONS SENASTE!

Banks och Cabbot utreder övergrepp och mord i North Yorkshire! Whitebordtavlan i polisens styrelserum är fylld med foton på en våldtagen och mördad flicka som dumpats på BrandAv den flerfaldigt ham Lane. DNA-spåren som hittats på flickans kropp prisbelönte förfatvisar sig komma från tre olika män, alla av pakistanskt taren till En ovanligt torr ursprung.​ sommar, Kall som graven, Kriminalkommissarie Annie Cabbot tar sig genast an I mörkrets skugga, fallet och tvingas snart sätta sig upp mot allt vad politisk Själens dunkla rum och korrekthet heter och mot fördomar och rädslor. många fler! Samtidigt dras intendent Alan Banks motvilligt in i ett närmare femtio år gammalt våldtäktsfall. 1967 anklagades nämligen en känd TV-personlighet för att ha förgripit sig på en fjortonårig flicka. Offret är den nu sextioåriga poeten Linda Palmer, som tar emot Alan Banks i sin vackra trädgård. Hon påverkar honom starkt. Så träder fler offer fram …​

om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer

69:-​

(Ord. klubbpris 290:-)

PREMIEPRIS

49:-

b SPARA

76%

När musiken tystnar​

av Peter Robinson​ 495 sid inb övers Carla Wiberg​

99887 Premiepris

om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer

49:-​

(Ord. klubbpris 209:-)

www.bonniersbokklubb.se 53

PREMIER

b

Ljuvligt somrig vaxduk!

SPARA

70%


NY spänning av en av Sveriges mest hyllade deckarförfattare! 159:SPECIALPRIS

En hel familj har försvunnit spårlöst. Vad har hänt dem?

Ord. klubbpris 199:-

LÄGSTA

PRIS GARANTI

"... spännande, brutalt och kusligt." BTJ "Det blir en sömnlös natt. Kristina är fantastisk, det är helt magiskt hur hon kan berätta." MAJ SJÖVALL De döda blir fler. Och de märkliga breven likaså. Vilket är sambandet mellan morden?

Dominiques val

Köp huvudboken

149:-

DITT PAKETPRIS:

per bok

Syndafloder​

av Kristina Ohlsson​ 446 sid inb ​

61051 Specialpris 159:(Ord. klubbpris 199:-)​

65748 Paketpris 298:Vid köp av Häxan (Ord. pris 259:-)

Det första mordet begicks mitt i juli. Du sparar 160:Kriminalkommissarie Alex Recht och kollegan Fredrika Berg- och dennes familj. De är alla spårlöst man kallas till en exklusiv tegelvilla i Nacka utanför Stockholm, försvunna, från en dag till en annan. de drar på sig skyddskläderna och tar sig in, oförberedda på den Det sades att de skulle ha flyttat till syn som möter dem. En död man sitter ihopsjunken i en skinnAustralien, men det är något som inte stämmer ... De har inte fåtölj framför en brasa som slocknat för länge sedan. Han försvunnit frivilligt, det är Noah övertygad om. Samtalet oroar har skjutits i bröstet och en stor blodfläck brer ut sig Alex mer än han vill erkänna. Oroas gör han också av det på skjortan. Det finns inga tecken på strid i rummet, obehagliga brev någon skickar till honom:​ Vågar vilket tyder på att mannen antingen känt mördaren ”Jag gör det du inte förmår och heller aldrig förmått. Fredrika och släppt in honom frivilligt eller att han helt enkelt Jag gör skillnad. Och jag ställer allt tillrätta.”​ avslöja sin överraskats av någon. Men det mest förbryllande med Fredrika har sett de märkliga orden alldeles nyligen, hemlighet? dödsfallet är den ring man hittar på den dödes ena frågan är var? Hon försöker minnas, men brottas samtilillfinger, en guldring med en diamant, men inte hans digt med sina egna demoner. Denna sommar kommer att egen, utan hans dotters … Varför bär den mördade sin bli hennes olyckligaste, av många anledningar …​ döda dotters vigselring?​ Den unga flickan cyklar på stadens gator i mörkret och vet att Så gör Fredrika ännu en häpnadsväckande upptäckt i bostahon är förföljd. Vem är skuggan hon ser överallt? Någon har satt den, ett polaroidfoto föreställande fyra män, hon känner igen en fast en bok på hennes pakethållare. Förbryllad läser hon den av dem och hjärtat klappar lite hårdare …​ märkliga titeln: ”Jag ställer allt tillrätta.” Det gör henne skräckSamtidigt lider begravningsentreprenören Noah Johansson slagen.​ oerhörda kval. Han vänder sig i förtvivlan till Alex Recht för Samma ord kommer att upprepas flera gånger denna sommar, att få hjälp. Han är övertygad att något har hänt hans bror Dan och alltid i samband med ond bråd död ...​ 46

Avsändare: Bonniers Bokklubb, H1, Box 613, 831 27 Östersund Telefon kundservice: 08-696 87 80 • Hemsida: www.bonniersbokklubb.se • E-post: kundservice@bbk.bonnier.se

Profile for Bonnierforlagen

Bokspegeln nr 4 2017  

Häxa, Camilla Läckberg, Bokspegeln nr 4, Bonniers Bokklubb, Offermossen, Sommaren före kriget, Syndafloden, Lägsta pris garanti.

Bokspegeln nr 4 2017  

Häxa, Camilla Läckberg, Bokspegeln nr 4, Bonniers Bokklubb, Offermossen, Sommaren före kriget, Syndafloden, Lägsta pris garanti.