Page 1

2/14 DRDT 01/13

NR 2 2014

Vinternjutning i deckarland!

Läs prisbelönta Ann Tana

& Cleeves French 119:-/st

TÄVLA! 1:a pris: Mord-i-maten-weekend på Sundbyholms Slott!


Mord i

I ett lantligt beläget hus begås ett mord i ett slutet sällskap. Vem är den skyldige?

Vera Stanhope – en livsfarligt smart polis i mogen ålder – vars färgstarka karaktär vi också lärt känna i den populära TV-serien med Brenda Blethyn i huvudrollen!

Möt kommissarie Vera Stanhope i prisbelönta ANN CLEEVES NYA smarta pusseldeckare! Kriminalkommissarie Vera Stanhope lastar ur matkassarna från Land Rovern och ser sig omkring för att försäkra sig om att kusten är klar. Hennes närmaste grannar, Jack och Joanna, avskyr nämligen användningen av plastkassar. Men ingen verkar vara hemma på gården intill. Inte ett ljud. Om Jack arbetade i ladan skulle rockmusiken dåna. Hon sätter ner kassarna på trappan för att leta fram nycklarna. Då ser hon att dörren redan är öppen. Veras polishjärna klickar igång. Det är otänkbart att hon skulle ha åkt till jobbet utan att låsa. Hon skjuter upp dörren med armbågen och tänker att ett inbrott är det sista hon behöver. Hon har inget som är stöldbegärligt. Varje tjuv med självrespekt skulle rynka på näsan åt hennes patetiska dator och den tio år gamla TV:n. Men om någon brutit sig in blir hon tvungen att kalla hit kollegorna och de kommer att berätta för hela stationen om vilket snusk hon lever i. Hon stannar och lyssnar. Ett sprakande ljud hörs och skarp rökdoft slår emot henne. Försiktigt öppnar hon dörren in till vardagsrummet. Spänningen släpper omedelbart och istället blir Vera rasande. Framför brasan sitter hennes granne Jack och stirrar in i elden. Vad tusan tror du att du håller på med, ryter hon. Grannarna har fått nycklarna att användas i krissituationer, inte för att komma och gå i hennes hem som de vill!

2 Bokspegeln 2 2014

Förlåt, säger Jack. Jag ville absolut inte vänta hemma när jag väl bestämt mig för att prata med dig. Det är Joanna. Jag vet inte var hon är … Redan morgonen därpå har Vera spårat upp sin försvunna granne. Joanna har i hemlighet checkat in på ett slags retreat som kallas Skrivarstugan i den lilla kustbyn Kimmerston. Enligt informationen som Vera googlar fram samlas författare av skilda slag där för att tillsammans diskutera igenom sina manus medan de intar vällagade måltider och umgås i mysig och vacker miljö. Enligt hemsidan har en kurs i konsten att skriva kriminalnoveller just inletts. Uppfylld av en skolkares frihetskänsla smiter Vera iväg från jobbet för att utföra detta privata spaningsuppdrag. Efter en rad missade avfarter på undanskymda småvägar får hon en skymt av huset. Det ligger i en vacker dalgång som sträcker sig ner mot havet. Vera bestämmer sig för att försöka lokalisera Joanna genom fönstren, utan att ringa på den bastanta ytterdörren. Snart befinner hon sig på en stensatt terrass som vetter ut mot havet. Innanför den stora verandans magnifika glasväggar ser hon en grupp på sex personer som just ser ut att bryta upp från de bekväma fåtöljerna. Joanna är dock inte där. Plötsligt hörs ett skrik som är genomträngande högt och som chockar både Vera och dem hon


Bonniers Bokklubbs Dubbelerbjudande ”För dig som gillar TVserien är detta en verklig godbit – eftersom de stämningsfulla men realistiska böckerna är ännu bättre.”

119:-

Leicester Mercury

”En solid och njutbar, gammaldags kriminalroman.”

per bok om du även köper Otrygg hamn!

Irish Times

”Jag gillar hjältinnan Vera.” Aftonbladet

”Jag avundas dem som ännu inte upptäckt den här serien … Jag ser fram emot nästa, och kanske dessutom att Vera äntligen ska bli nöjd med livet.” The Newton Review of Books, Sydney, Australien

Av den flerfaldigt prisbelönta författarinnan till Shetlandsserien: Svart som natten, Vita nätter, Rött stoft och Blå gryning samt Vera Stanhope-deckarna Dolda djup och Döda talar inte!

Mord-i-matenTÄVLA! 1:a pris: byholms Slott! weekend på Sundsidan 48! Läs mer på

a iakttar genom fönsterglaset. Jag var ändå i närheten, förklarar Vera andfått för den unge man som kommer tillskyndande från ett av uthusen och talar om att han ringt efter polis och ambulans. Hon följer efter honom in i det stora huset och uppför trappan till en vinterträdgård med exotiska växter och enorma glasväggar. På golvet i ett hörn sitter en medelålders man ihopkrupen med skjortan täckt av blod. Förmodligen knivmördad, tänker Vera. Men vem är han? Och var är kniven? Det visar sig snart att Joanna setts i korridoren med en kniv i handen och att hon nu hålls inlåst på sitt rum. Med ens inser Vera att hon egentligen borde lämna över fallet till någon av sina kollegor, hon känner trots allt den huvudmisstänkta. Men Vera har aldrig varit den som följt regelboken. Tillsammans med inspektör GLASVERANDAN Joe Ashworth drar hon istället igång av Ann Cleeves en synnerligen intrikat utredning. 345 sid inb Någon i det slutna sällskapet är en övers Jan Järnebrand kallhamrad och beräknande mördare 45583 Specialpris 159:– en person som både är konstnärligt (Ordinarie medlemspris i nästa lagd – och dödligt farlig … period 259:-)

e

Dubbelerbjudande Glasverandan

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

119:-

av Ann Cleeves, ord. medlemspris 259:-

Otrygg hamn

119:-

av Tana French, ord. medlemspris 249:-

45617 Paketpris

Du sparar

OBS! Om du bara vill köpa Glasverandan så gäller specialpris 159:-

238:270:-

2 för 119:-/st

Bonniers Bokklubbs erbjudande kommer automatiskt till dig om du inte gör någon beställning/avbeställning av andra böcker. Vill du ha böckerna extra snabbt: Gör din beställning på internet, via telefon eller svarskort redan idag!

www.bonniersbokklubb.se 3


Någon har bevakat familjen i hemlighet …

Vem ville utplåna hela familjen Spain?

NY bladvändare av Irlands prisbelönta deckardrottning −TANA FRENCH! Det var något som inte stämde. Något var annorlunda vid mordplatsen där en man och hans två barn hittades mördade och modern i familjen svårt knivskuren. Kriminalinspektör Michael ”Scorcher” Kennedy, kände igen tecknen, rysningen. Känslan av närvarande ondska … Polisen hade brådskande kallats till bostadsområdet Ocean View – ett mer eller mindre övergivet nybyggt villaområde vid kusten utanför Dublin. Vid en första anblick såg det ganska trevligt ut med sina stora vita hus och gröna gräsmattor. Det var först när man tittade en andra gång man upptäckte det, de många tomma eller halvfärdiga husen, de öde lekplatserna, hålen i marken, de misskötta gräsmattorna, de trasiga rören, de övergivna byggnadsställningarna. Ödsligheten. Ocean View var som en spökstad. Kriminalinspektör Scorcher kände väl igen platsen som en gång i tiden hade haft ett annat namn, semesterparadiset Broken Harbour. De mörka minnena av det fruktansvärda som en gång hände där och som förmörkade hans barndom plågade honom fortfarande …

dern svårt knivskurna i köket. Han död, hon medvetslös och allvarligt skadad. Dåden verkar ha föregåtts av en våldsam strid. I huset finns ett omkullkastat bord, glassplitter från en trasig tavla, en sprucken saccosäck som läckt ut små vita pellets överallt, glasskärvor över hela golvet. Och så blodet. Överallt, det hade stänkt över klinkergolvet, över fönstren, över stolarna …

Denna mörka oktobermorgon har han återvänt för att utreda det brutala överfallet på en familj bosatt i ett av de nybyggda husen. I det ytterst välskötta och smakfullt inredda huset hittas två barn kvävda i sina sängar, och fadern och mo-

Ju mer polisen med Scorcher i spetsen gräver i fallet, desto märkligare blir det. Pat och Jenni Spain hade träffats som mycket unga, de hade skaffat sig bra jobb och fått två friska barn tillsammans, innan de flyttade till huset i Ocean View

4 Bokspegeln 2 2014

Brottet förbryllar polisen och frågorna är många. Hur har gärningsmannen tagit sig in i det inifrån låsta huset? Vem tillhör de blodiga fotspåren på baksidan av huset och varför ligger det en halshuggen rödhake där? Men det mest förbryllande är de många märkliga hålen i väggarna man hittar överallt i huset. Vem har gjort dem? Och varför har familjen installerat babyvaktkameror i flera rum när deras barn var så pass stora att de egentligen inte längre behövdes? En kamera var riktad mot vindsluckan, en annan fanns i köket.


Bonniers Bokklubbs Dubbelerbjudande ”Den bästa av French fyra utmärkta thrillers … halsbrytande spänning!”

The Guardian

”Den mest briljanta och nästintill perfekta thriller jag läst på mycket länge.”

Sophie Hannah

119:-

”... en bladvändare av bästa märke som höll mig vaken hela natten …” Timeout Magazine

per bok om du även köper Glasverandan!

”…hennes fjärde thriller visar att hon är en de bästa kriminalförfattarna just nu.” The Washington Post

”… Tana French är en av de regerande deckardrottningarna, en keltisk tigrinna.” Washington Times

Av författarinnan till prisbelönta kriminalromaner som Till skogs, Okänt offer och Brottsplats: Faithful place!

TÄVLA! 1:a pris: weekend på SundMord-i-matenbyho Läs mer på sidan lms Slott! 48!

som de gjorde till sitt drömhem. Det perfekta hemmet. Familjen tycktes ha levt ett lyckligt liv. I alla fall ända tills Pat förlorade jobbet och hemmets ekonomi rasade ihop. Vad hände sedan? Scorcher är till en början övertygad om vem som är gärningsmannen. En familjefar som har förlorat allt i krisen tar sitt eget och sin familjs liv. Men ju mer han gräver i fallet, desto mer komplicerat blir det … Inget känns rätt i familjen Spains dyrt inredda hus och spåren pekar åt flera håll. Vem har gjort hål i deras väggar? Vad betyder de många kamerorna? Några månader före morden har någon gjort inbrott och flyttat runt en del saker i huset. Finns där något samband? Och vad är det som gömts längst in en byrålåda i sovrummet?

OTRYGG HAMN

Så gör polisen ännu ett mycket märkligt fynd i ett hus tvärsöver gatan … Någon har i hemlighet bevakat familjen. Vem är skyldig till det, och varför?

av Tana French

548 sid inb övers Peter Samuelsson 45609 Specialpris 159:(Ordinarie medlemspris i nästa period 249:-)

Dubbelerbjudande Glasverandan

119:-

av Ann Cleeves, ord. medlemspris 259:-

Otrygg hamn

119:-

av Tana French, ord. medlemspris 249:-

45617 Paketpris

Du sparar

238:270:-

OBS! Om du bara vill köpa Otrygg hamn så gäller specialpris 159:-

2 för 119:-/st

Bonniers Bokklubbs erbjudande kommer automatiskt till dig om du inte gör någon beställning/avbeställning av andra böcker. Vill du ha böckerna extra snabbt: Gör din beställning på internet, via telefon eller svarskort redan idag!

www.bonniersbokklubb.se 5


VÄLKOMMEN

Läsning som får hjärtan att klappa Ja, jag älskar att läsa deckare! Särskilt så här års känns det extra mysigt att krypa ihop i soffhörnan med en riktigt välskriven och smart uttänkt mordgåta. Det utvalda huvudbokspaket vi presenterar i det här numret av Bokspegeln består av två sådana godbitar – skrivna av två av den anglosaxiska världens mest hyllade deckardrottningar: Ann Cleeves från Storbritannien och Tana French från Irland. I Glasverandan av Ann Cleeves får vi följa med till Northumberland där vi möter den härligt färgstarka kommissarien Vera Stanhope i en klassiskt uppbyggd deckargåta i bästa Agatha Christie-stil och i Otrygg hamn av Tana French överraskas nog den mest inbitna deckarläsare av alla de sinnrika vändningar som leder fram till detta psykologiskt intrikata falls chockerande upplösning. En riktig pulshöjare utlovas!

medelålders äkta paret i en norrländsk småstad som vågar sig på något chockerande, de unga förälskade studenterna som skiljs åt och efter tretton år återser varandra, den tyska flickan som förälskar sig i en judisk yngling i Hitlers Tyskland eller kärleksparet som befunnit sig på varsin sida världshaven i en hel livstid? Eller är det kanske den sanna berättelsen Min pappa Ann-Christine – där den tidigare så självklara kärleken mellan en dotter och en far plötsligt ifrågasätts på det mest omskakande vis? Kanske klappar ditt hjärta – precis som mitt – lite extra för den irländska författarinnan Maeve Binchy? Jag har läst många av hennes mysiga romaner genom åren. Tyvärr finns hon inte längre bland oss – men i det som kom att bli hennes sista roman, Vinter i drömhuset, får vi verkligen njuta av hennes förmåga att skapa hjärtevärmande läsning. Som så ofta berättar hon även denna gång om en samling personer som alla på ett eller annat sätt tufsats till av livet. Den här gången samlas de alla på ett ombonat litet kusthotell, där de får förnyat hopp – och kanske en gnutta kärlek ...

Vilket kärlekspars historia gör dig mest nyfiken?

Alla deckarfantaster som längtar efter ännu fler gåtor att lösa ska förstås delta i vår kluriga tävling där första pris är ett presentkort på Sundbyholms slott (värde 4.290:-). På Sundbyholm anordnas det nämligen weekends med mordgåtor. Läs mer om tävlingen på medlemssidan – sidan 48! När vi på redaktionen berättade för varandra om böckerna vi läst till det här numret av Bokspegeln, upptäckte vi att det lämpligt nog, med tanke på Alla hjärtans dag, finns en röd tråd mellan flera av de sinsemellan mycket olika romanerna. I roman efter roman möter vi nämligen par som tvingas kämpa för sin kärlek: I Bengt Ohlssons Swing, Chimamanda Ngozi Adichies Americanah, Ellen Marie Wisemans Plommonträdet, Jan-Philippe Sendkers Konsten att höra hjärtslag … Vilket kärlekspars historia gör dig mest nyfiken? Det

edaktionens favoriter RDominique Lahováry Redaktör

Med den senaste tidens skoldebatt i färskt minne läser jag på Svenska läs44 landslagets Facebooksida om vikten av att läsa för sitt barn, om hur betydelsefull läsningen är för deras ordförråd. Glad över 7- åringens ivriga läshunger, ikväll läser vi Kristina Ohlssons Silverpojken (sid 44). I 14-åringens händer har jag satt Maria Nygrens Fjärde riket!

Härlig läsning önskar

Sophie Kaméus

Leena Valtonen Redaktör

Botaniserar i bokhyllorna hemma. Vilka älsklingsböcker ska få följa med till pyttehu11 set på Gotland? Cora Sandels Alberte-trilogi. Herbjørg Wassmos Tora-trilogi. Elsie Johanssons Nancy-trilogi. Sigrid Undsets tre böcker om Kristin Lavransdotter. Och Maria Gustavsdotters Fem pärlor till jungfruns krona. Idel trilogier! Märkligt! Mitt val: Flickan med pappersblommorna (sid 11) och Torgvantar ... (sid 40).

Annette Nordberg Formgivare Nytt år, nya läsupplevelser! Ett nyårslöfte till mig själv är att återigen starta upp en läscirkel 20 på hemmaplan. Finns det något mysigare än att träffas några stycken och prata om boken som man precis läst. Både Sonen och Plommonträdet passar mycket bra som bokcirkel-böcker! Läser just nu: Plommonträdet (sid 27). Mitt val: Sonen (sid 20).

Hemsida: www.bonniersbokklubb.se Ansvarig utgivare: Niclas Sandin I redaktionen: Sophie Kaméus, Dominique Lahováry, Leena Valtonen, Annika Bursell, Anna Fjaestad Layout och original: Annette Nordberg Foto: Caroline Andersson Bilder: Nordic Photos, Arcangel, Getty. Omslagsfoto: Sundbyholms slott Tryck: Forssa Print.

6 Bokspegeln nr 2 2014

e

E-böcker hittar du nu på vår hemsida!


Dubbelerbjudande

119:per bok

Fyndis

Glasverandan sid 2-3

PÅ KÖPET! vid aktiv beställning av huvudboken!

Flickan med pappersblommorna sid 11 Svarthuset sid 31 Blåsippor, videungar och sockerbagare ... sid 45 Vinter i drömhuset sid 50-51

Trohetsis

Laga smart med Jamie sid 35

Små skavanker ... sid 25

Plommonträdet sid 27

Tove Jansson. Arbeta och älska sid 39

Hitta din favit UTLÄNDSK SKÖN. UTLÄNDSK SPÄNNING

8–17 18–19

20–31+54 32–33

FACKLITTERATUR

34–44 + 49

BARN & UNGDOM

44–47

MEDLEMSSIDA BESTSELLER

Bord, duka dig!

GUNILA AXÉN BORDSTABLETT

Fakta: Mönster Gunila Axén. Tillverkad av 100% bomull. Storlek: 35 x 45 cm. 30 grader maskintvätt.

Maten smakar betydligt godare när man dukar fint. De här ljuvliga bordstabletterna i krispigt vitt och blått är designade (Ord. medlemspris 100:-) av Gunila Axén. Mönstret heter Bladverk och är inspirerat av Gunila Axéns egen gotländska trädgård. Bordstabletterna, 38299 PÅ KÖPET om du aktivt beställer minst en av som är tillverkade av 100 % bomull, har måtten 35 x 45 cm huvudböckerna i detta nummer och går att tvätta i maskin i trettio grader. av Bokspegeln på beställningsNu kan du samla upp till sex bordstabletter utan extra kortet på sidan 52. Eller när du kostnad! Så här gör du: För varje huvudbok du köper ringer, mejlar eller beställer aktivt under perioden februari till september får du en på hemsidan. Beställer du via bordstablett på köpet. Allt du behöver göra är att aktivt svarskortet, sätt ett kryss i beställa huvudboken – antingen via svarskortet i slutet av bordstablettens ruta. tidningen i därför avsedd ruta eller via mejl, telefon eller hemsida. Passa på! Värdet är 100 kr per tablett. Dessutom får de 500 första som beställer någon av huvudböckerna en tehuva i samma mönster på köpet! De 500 Om du är nyfiken på Gunila Axén och vill veta första som mer om hennes imponerande designförflutna, beställer får en besök hennes hemsida: www.gunilaaxen.se tehuva − design Gunila Axén!

SVENSK SKÖNLITTERATUR SVENSK SPÄNNING

Gunila Axén

48 50-51

Fler premier hittar du på www.bonniersbokklubb.se ÖVRIGA PREMIER I DET HÄR NUMRET

För varje annan bok du köper (inte annan premie) får du samtidigt köpa en av dessa premieartiklar: Jämvikt & balans sid 36 3 st sorteringskassar sid 42 Tomtebobarnens lådpussel sid 45 Får jag titta i din blöja? sid 46 Hanna Werning plånbok sid 52 Dans på glödande kol sid 53 Sonjas hemlighet sid 53

www.bonniersbokklubb.se 7

PREMIER

Doktor Sömn sid 19

Bordstablett

Otrygg hamn sid 4-5

Just-nu-is

På köpet!

SUPERPREMIEN


SVENSK SKÖNLITTERATUR

NY humorsuccé av författaren till Delhis vackraste händer!

Kan de förlåta och försonas?

De tre syskonen kämpar med sina liv och med minnena från barndomen i radhuset i Norrköping. En barndom präglad av en missbrukande och ilsken pappa och en ständigt arbetande mamma. I vuxen ålder hanterar de sina känslor på olika sätt. "Det är en sedelärande och mycket sympatisk berättelse, inte minst genom sin skildring av syskonrelationerna.” GP pSYSTRAR & BRÖDER av Maria Sveland 367 sid inb

39115 Medlemspris 199:-

Ny roman av författaren till "Hundraåringen"!

Ny succé av författaren till En man som heter Ove!

Ta tag i ditt liv, Göran!

26617 Medlemspris 196:-

23549 Medlemspris 198:-

30684 Medlemspris 219:-

Tänk som vi har skrattat åt Allan Karlsson, som var på rymmen i Jonas Jonassons debutroman. Fyra år har gått sedan den kom ut, och sedan dess har vi väntat och längtat. Nu är uppföljaren här! Alltsammans börjar i 1970-talets Sydafrika. Där finns en liten flicka som heter Nombeko och är en riktig hejare på att räkna ... pANALFABETEN SOM KUNDE RÄKNA av Jonas Jonasson 414 sid inb

Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar Fredrik Backman om en excentrisk mormors kompromisslösa kärlek till sitt sjuåriga barnbarn Elsa, men också om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns: Rätten att få vara annorlunda. pMIN MORMOR HÄLSAR OCH SÄGER FÖRLÅT av Fredrik Backman 447 sid inb

Den något bittre medelålders mannen Göran Borg är tillbaka på svensk mark efter den omvälvande resan till Indien. När hans bäste vän Yogi ska gifta sig reser Göran naturligtvis tillbaka för att vara med på den stora bröllopsfesten ... Men de båda vännerna dras in i en hejdlös skumraskaffär som riskerar att stoppa bröllopet. pDIMMA ÖVER DARJEELING av Mikael Bergstrand 397 sid inb

Vansinnigt rolig antibok om hälsa! Är du omgiven av maratondårar som diskuterar kilometertider och talkning av skinkorna vid långlopp? Känner du hur lunchrummet på jobbet, meter för meter, erövras av matfundamentalister? Upplever du att din kropp inte samarbetar längre? Har du känslan av att människor i din närhet inte unnar dig att i lugn och ro få nöta ned din kropp? Undrar du när man börjar sälja semlor igen? Varsågod. Den här boken är till dig

Paret Berglins 23:e efterlängtade album!

BERGLINS STORA BOK OM KROPP OCH HÄLSA. OM MATVANOR, OVANOR, HYPOKONDRI, ÅLDRANDE, ÅNGEST OCH HELA SKITEN av Jan och Maria Berglin 240 sid inb ill 45674 Medlemspris 199:-

Äventyret fortsätter! Tredje delen i Guillous epos.

Följ med till 1920-talets Saltsjöbaden och Berlin! Lauritz, Oskar och Sverre har hämtat sig efter det stora kriget. I Europas länder är folken säkra på sin sak: Det ska aldrig mer bli krig! Men snart kommer stövlar åter att börja trampa och en brun våg ska skövla allt i sin väg … Tredje magnifika delen i Guillous stora epos om 1900-talet! pMELLAN RÖTT OCH SVART av Jan Guillou 431 sid inb

19372 Medlemspris 229:-

Av författaren till Överenskommelser och Betvingade!

Amorösa förvecklingar på slottet Wadenstierna!

Året är 1685. Fröken Magdalena Swärd, bildad men utblottad, har fått följa med till slottet Wadenstierna som sällskapsdam åt friherrinnan Venus Dag och Natt som är tänkt att giftas bort med slottets ägare, greve Gabriel Gripklo. Från början tål inte Magdalena och Gabriel varandra, men så förändras allt. De inleder en förbjuden romans … pDE SKANDALÖSA av Simona Ahrnstedt 338 sid inb

39420 Medlemspris 199:8 Bokspegeln 2 2014

Nytt album laddat med populäre älgen Hälge

Hälge är Sveriges mest populära seriefigur! Följ med till skogarna kring Avliden, där jaktlaget, med Blixten, Edwin och Uffe i spetsen, fortsätter sitt outtröttliga jagande efter Sveriges mest eftertraktade älg. Här finns massor av sköna serier, helt i färg! Som vanligt är de träffsäkert tecknade av Lars Mortimer. pHÄLGE – STORA BOKEN OM ÄLGJÄGARE av Lars Mortimer 96 sid hft ill

23648 Medlemspris 149:-

Läsning som sätter tassavtryck i hjärtat!

En morgon sitter det en herrelös katt utanför Nils Uddenbergs sovrumsfönster. Katten tittar på honom med stora runda ögon och sakta men säkert nästlar den sig in i Nils liv. Nils, som aldrig tidigare har kunnat tänka sig att ha ett husdjur. Med humor och självdistans berättar han om hur livet förändras sedan Kissen flyttat in … pGUBBE OCH KATT − EN KÄRLEKSHISTORIA av Nils Uddenberg

148 sid inb ill 76273 Medlemspris 159:-

Alla tre delarna i Jonas Gardells megaserie!

Hösten 1982 kommer en landsortspojke till Stockholm. Ung, vacker och helt oerfaren kastar han sig ut i de homosexuellas stad. På en julmiddag möter han Benjamin, uppfostrad till hängivet Jehovas vittne ... pDEL 1: KÄRLEKEN av Jonas Gardell

291 sid inb 70110 Medlemspris 199:-

pDEL 2: SJUKDOMEN av Jonas Gardell

304 sid inb 87742 Medlemspris 199:pDEL 3: DÖDEN av Jonas Gardell 291 sid inb 15925 Medlemspris 199:-


Hon var hans fru sedan tjugotvå år, men kände han henne?

De är ett medelålders par som gemensamt har bestämt att göra något vågat tillsammans. Pröva något nytt. Swinger?

Både dråpligt och ömsint!

Efter tjugo års äktenskap chockar det medelålders paret sig själva! Du driver med mig. Är du seriös? chockerar honom. Och kanske än mer hennes: Åke tittar på sin fru sedan tjugotvå år. Swing– Tror du inte det kan vara kul för oss också? erklubb? Han tänker att samtalet som inleds vid Inspirerad av bästa väninnan Camillas nyfunna middagsbordet en fredagskväll över en flaska vin erfarenhet som hon gjort tillsammans med sin man inte kan vara sant. Det händer inte honom. Felipe är Hanna nyfiken att pröva den metod som Frågan Hanna precis ställt känns fullständigt enligt Camilla tänt hennes äktenskap på nytt! orimlig. Ska de ... klä av sig? Nakna? I sällskap med Rädd att alltid vara den som säger nej går Åke en massa andra okända människor i ett rum. Och motvilligt med på att besöka en swingerklubb, sedan ...? tur för dem att den ligger åtta mil bort från deras Men Hannah står på sig. Kanske inte så konstigt i norrländska lilla stad. Inte vill de riskera att träffa ett äktenskap där hon alltid varit den drivanpå någon bekant. Hur skulle det se ut? de och otåliga och han den bekväme. Den Och vad ska de säga till tonårsdottern? tillbakalutade. Men de har, sina olikheter Att mamma och pappa ska åka till trots, eller kanske tack vare dessa, iväg och …? Frågan Hanna ett bra äktenskap, ett tillfredsställande precis ställt känns sexliv, de har alltid kunnat prata om Innan besöket pratar de igenom allt. fullständigt orimlig. Noga. Förbereder sig som det medelallt, och framför allt har Åke uppskatSka de ... tat det liv de haft, även när det varit lite ålders par de är. De har varit gifta i mer klä av sig? Nakna? än tjugo år och nu ska de pröva något grått och småtråkigt. Som slöjdlärare brukar han analysera och utvärdera sina nytt. Utmana sig själva. elever, men sitt äktenskap och sitt familjeliv Efter besöket på klubben händer något utvärderar han överhuvudtaget inte. Inte så oväntat. Ett par därifrån bjuder hem Åke och noga i alla fall. Hanna till sin vackra etagevåning vid kusten. Efter en spänd middag med spaghetti vongole går de Mest har det varit Hanna som ibland velat skaka iväg med varsin partner till varsitt sovrum. Det går om honom, som önskat att något skulle hända. Så bra i det ena. Mindre bra i det andra ... kanske var det inte så konstigt att initiativet kom Och vad händer sedan …? från henne, men han måste erkänna att frågan

SWING av Bengt Ohlsson 267 sid inb 45690 Medlemspris 198:-

BENGT OHLSSON − författare till älskade romaner som Dö som en man, sa jag, Augustprisade Gregorius, Hennes mjukaste röst, Syster och Kolka! www.bonniersbokklubb.se 9


SVENSK SKÖNLITTERATUR

Kristians sista texter.

Två systrar säljer allt och flyr till en öde ö …

Hanna och Judit är systrar – och utarbetade. Dränerade på kraft. De säljer allt och vågar språnget. Bland tusentals obebodda tropiska öar finner de den ö som blir deras egen. Nu ska de få prata färdigt, vila, läka sig. Nu ska de hitta tillbaka, börja om. Men det de hade hoppats lämna bakom sig hinner i stället ifatt dem ... pEN EGEN STRAND av Aino Trosell 270 sid inb

39354 Medlemspris 239:-

Det finns svenska barn som säljs för sex.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda och därför håller tyst. pSKUGGBARN av Caroline Engvall 204 sid inb

30734 Medlemspris 249:-

Kristian Gidlund − han skrev som ingen annan!

I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling. Han började skriva en blogg, ”I kroppen min”. Han berättar om sorgen och smärtan om glädjen att ha fått leva. pI KROPPEN MIN − RESAN MOT

LIVETS SLUT OCH ALLTINGS BÖRJAN

av Kristian Gidlund 329 sid inb ill

10256 Medlemspris 198:pI KROPPEN MIN − VÄGSJÄL av Kristian Gidlund 216 sid inb ill 34975 Medlemspris 198:-

Kerstin Thorvalls roman om kvinnlig sexualitet!

En mamma och en dotter, vars pappa dör när flickan är elva. En stark martyrmor med en rädd och lydig dotter. Sent i livet exploderar hon i ett tonårstrots som hon skjutit upp i tjugofem år. Effekten blir våldsam. I triumf kastar sig den vuxna dottern handlöst i famnen på det mest förbjudna – medan modern förskräckt ser på ... pDET MEST FÖRBJUDNA av Kerstin Thorvall 212 sid pocket

37473 Medlemspris 59:-

Texter att känna igen sig i, inspireras av och skratta åt! I den här antologin direktrapporterar ett tiotal välkända kvinnor från sina bokklubbsmiddagar. Vad får en medelålders kvinna göra? När upphör man att vara ung och lovande? Hur står man ut med att bli osynlig? Är det okej att sörja att barnen börjar bli vuxna? Hur känns det att definieras som klimakteriekärring? Finns det ett värdigt sätt att åldras på? Kerstin Thorvall Book Club är en samling personliga berättelser av och om kvinnor mitt i livet. Så här berättar bokklubbsmedlemmarna själva om bokens tillkomst: "När den fascinerande Kerstin Thorvall för några år sedan dog bildade vi en bokklubb i hennes namn. Kanske inte för att vi beundrade henne så mycket, utan för att hylla hennes mod. Vi bjöd in våra härligaste väninnor och bestämde oss för att läsa texter 'i Kerstins anda'. Denna bångstyriga kvinna som ville gå sin egen väg och som så utan skrupler offentligt blottade även sina sämsta sidor, var en författare som i sin franka öppenhet både generade och provocerade oss. Vår första bok blev Det mest förbjudna. Boken ledde till ett högljutt samtal om vad det innebär att vara medelålders kvinna och vilka förväntningar som ställs på oss. Vi var rejält osams. Och blev rejält uppspelta av hur rakt, ärligt och rått vi vågade diskutera med varandra. Vi upptäckte också att mycket är sig likt sen Kerstins dagar, när det handlar om hur omvärlden och samhället ser på oss kvinnor som passerat våra mest fertila åldrar. Vi tyckte det var dags att börja prata om sånt som andra tycker är för skämmigt." Det här är texter att känna igen sig i, inspireras av och skratta åt. Tabun och smärtsamma erfarenheter förmedlas rättframt, med drastisk humor, svärta och ett häftigt jävlar anamma.

Tabun och smärtsamma erfarenheter förmedlas utan pardon!

pKERSTIN THORVALL BOOK CLUB ELLER DET MEST FÖRBJUDNA 2.0 av Estrid Bengtsdotter, Kristina Thulin m fl 278 sid inb 45724 Medlemspris 199:-

"Mer fartfylld och trasig än Eco; mer lärd och finurlig än Brown!" SvD

n

505 sidor!

Den senaste romanen om barnmorskan Cecilia Lund!

Barnmorskan Cecilia Lund vaknar upp på sjukhuset efter en mindre hjärtinfarkt och inser med isande visshet att hennes liv måste förändras i grunden. Det känns omöjligt att gå vidare i äktenskapet efter maken Johns senaste otrohet och hon förstår att drömmen om en familj som håller ihop för alltid kommer att gå i kras … pNATTSLÄNDAN av Katerina Janouch

458 sid mjukband 16154 Medlemspris 189:-

10 Bokspegeln 2 2014

Alla sångerna från den rosade succéfilmen!

Läs deras berättelse om fångenskapen

30320 Medlemspris 189:-

19455 Medlemspris 249:-

Har du sett filmen Monica Z? Sångerskan Edda Magnason debuterade som skådespelerska i filmen, och hon har rosats både för sina skådespelarinsatser och för sin sång. På den här CD:n finns alla sångerna ur filmen inspelade med livemusiker. Lyssna till Sakta vi gå genom stan, Gröna små äpplen, Bedårande sommarvals och många fler! pMUSIKEN FRÅN FILMEN MONICA Z CD

"Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått åt helvete. Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien ..." Det berättar Johan Persson och Martin Schibbye – som fem dygn senare låg skjutna och blodiga i öknen. Läs deras berättelse! p438 DAGAR av Johan Persson, Martin Schibbye 363 sid inb ill

I 200 år har hemligheten varit gömd...

1769 gör Linnés lärjunge Daniel Solander ett märkligt fynd på Nya Zeeland: en sten med besynnerliga egenskaper som utmanar hans läromästares syn på naturen, och därför göms undan. Stenen går i fyra bitar och hamnar hos vitt skilda personer. 200 år senare inleds en spännande jakt på stenen, och den svenska studenten Ida blir inblandad ... pJUNGFRUSTENEN av Michael Mortimer 505 sid inb

39487 Medlemspris 226:-


Nytt mysterium för mamsell Aurora Ekblad!

Mitt val Flickan med pappersblommorna är den sjätte romanen av Maria Gustavsdotter som

jag har läst. Det är märkligt att denna författare inte är mer känd! Jag älskar hennes berättelser. Trilogin Fem pärlor till jungfruns krona hör till mina finaste läsupplevelser någonsin, och serien om mamsell Aurora Ekblad – varav denna bok är den andra – hör också till mina favoriter!

Uddevalla, fredagen den 23 december 1825. Kvällen före julafton hastar mamsell Aurora Ekblad med snöflingor svepande kring öronen genom stadens gator. Aurora ska hämta de röda och vita pappersblommorna som ska pryda familjens julbord. Tillverkningen av blommorna är den offentliga sysslan hos änglamakerskan Ida Jonsdotter. En strid ström av flickor tillbringar slutet av sina graviditeter hos henne innan spädbarnen förs bort. Men något mystiskt har nyligen skett i Jonsdotters stuga när Aurora kommer dit, även om hon inte inser det förrän senare, och änglamakerskan hittas några dagar senare död i Bäve å. En av Jonsdotters olycksaliga flickor kommer oss extra nära i Flickan med pappersblommorna. Hennes resa utför på samhällsstegen började med en flaska eau de cologne – en frestelse och dröm för vilken fattig ung kvinna som helst i tidigt 1800-tal. När en allt annat än hederlig man dyker upp med den väldoftande gåvan blir det starten för en rad händelser som leder rakt in i döden. Maria Gustavsdotters nya roman är en riktig bladvändare om brott och straff i ett svunnet Sverige. Det är ett samhälle

där de fattiga är fattiga bortom allt förstånd, medan småstadens välbärgade lever gott. Gränserna är strikta, och överträds sällan. Om så sker, riskerar man att bli stämplad för resten av sitt liv … Huvudpersonen, Aurora Ekblad, är sympatisk och klok, därtill uppmärksam och känslig för människors avsikter. Och så är hon nyfiken, vilket kanske inte är så passande för en 1800-talsmamsell, men det bidrar till att flera av Uddevallas brott blir lösta. Nyfikenheten försätter henne ibland i fara, men driver också handlingen framåt. Ivrigt läser man vidare, slukar sida efter sida (bara ett kapitel till!), för att med saknad lämna Aurora på sidan 340. Somliga kallar boken en pusseldeckare, men det är också en initierad skildring av en kvinnas begränsade villkor i 1800-talets Sverige och om betydelsen av klass. Det är därtill en levande småstadsskildring, och de målande detaljerna när det gäller det dagliga livet i ett borgarhem vid den tiden är också fascinerande, med handarbete, hushållssysslor och allt annat som hör till. Och så finns här en fin och lite trevande kärlekshistoria!

Fyndpris! Den modiga och nyfikna mamsell Ekblad i nya förvecklingar!

Trivsamt, men också spännande, i 1800-talets Uddevalla och Göteborg! Den första boken om Aurora Ekblad! Det är med saknad man lämnar Aurora när romanen är slut!

pFLICKAN MED PAPPERSBLOMMORNA av Maria Gustavsdotter 340 sid inb

45823 Fyndpris 196:-

pFLICKAN PÅ KYRKO-

GÅRDEN

av Maria Gustavsdotter

304 sid inb 50757 Medlemspris 196:www.bonniersbokklubb.se 11


SVENSK SKÖNLITTERATUR

552 sidor!

Hon är en "mamma" för de mest utsatta!

Augustpriset 2013. Årets svenska skönlitterära bok!

151 sid inb 30759 Medlemspris 239:-

av Lena Andersson 205 sid inb

I S:ta Clara kyrka och bland de prostituerade kvinnorna på Malmskillnadsgatan är hon välkänd. Mamma Elise kallas hon, morsan, hon som alltid har en stund över för att lyssna och en kram att ge. Varför hon gör det? För att hon vet hur svårt det kan vara att leva. Hon kan förstå de utsatta och vara den mamma de ofta saknar. pÄNGELN PÅ MALMSKILLNADSGATAN av Elise Lindqvist, Antima Linjer,

Den förnuftiga poeten Ester Nilsson lever i en stillsam relation sedan tretton år tillbaka. Så blir hon ombedd att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Och hela livet ställs på ända. ”Lena Andersson har skrivit en briljant, rakknivsvass roman om kärlek.” Inga-Lill Mosander, Aftonbladet pEGENMÄKTIGT FÖRFARANDE −

EN ROMAN OM KÄRLEK 37879 Medlemspris 199:-

Vad vet du om skogsrået, bäckahästen, vittran?

Skogsrå, bäckahäst, havsfru, vittra, vätte, jätte … Över hela världen och i alla tider har folk varit övertygade om att vi inte är ensamma på jorden. I den här spännande och fascinerande boken får vi läsa om alla de väsen som vi nordbor trodde och kanske fortfarande tror på. Boken är genomgående rikt illustrerad med fantasieggande teckningar! pNORDISKA VÄSEN av Johan Egerkrans 126 sid inb ill

23408 Medlemspris 221:-

Thomas Quick – den världsunika rättsskandalen! Sture Bergwall erkände 39 mord och dömdes för åtta av dem. Journalisten Hannes Råstam avslöjade rättsskandalen och efter hans bortgång 2012 inledde journalisten Dan Josefsson ett mycket omfattande grävjobb. Här går han till botten med den världsunika rättsskandalen och ställer sig frågan: Hur kunde det ske? pMANNEN SOM SLUTADE LJUGA av Dan Josefsson 552 sid inb ill

20990 Medlemspris 239:-

Kolla din egen gubbfaktor!

526 sidor!

NYFIKEN på Sveriges viktigaste släkt?

Familjen Wallenberg – ingenstans i världen har en enda släkt under så lång tid haft en lika stark ställning. Deras inflytande har varit enormt sedan mitten av 1800-talet då André Oscar Wallenberg grundade Stockholms Enskilda Bank. Snart var familjen Sveriges ledande industrialister – helt dominerande inom både finanssfären och exportindustrin. pWALLENBERG – ETT FAMILJEIMPERIUM av Gunnar Wetterberg

313 sid inb ill 20982 Medlemspris 229:-

Historien om Greta – innan Garbo och Hollywood!

Björn Ranelid har ett viktigt budskap …

Äldre, argare, bittrare!

19760 Medlemspris 199:-

526 sid inb 19323 Medlemspris 199:-

av Lennie Norman 152 sid inb ill

Hon var den gängliga södertjejen som sålde hattar på PUB, blev upptäckt, for till Hollywood och där gjorde en makalös karriär. Alldeles för tidigt drog hon sig undan. Skygg, sorgsen, mystisk. La Garbo blev en legend, men hur började allt? Lena Einhorn, uppskattad och prisbelönt författare till bland annat Ninas resa och Siri, berättar. pBLEKINGEGATAN 32 av Lena Einhorn 375 sid inb

Ett färgstarkt kvinnoöde i oförglömliga bilder!

Viktor Nilsson bor med sin mor Matilda och fadern Hjalmar på en bondgård på det fagra Österlen. Han vet exakt vilken dag det händer. Han är fjorton år, tio månader och fyra dagar när modern överträder den förbjudna linjen. Bland de solvarma sanddynerna tar han avsked av barndomen och blir sin mors hemlige älskare. pFÖRBJUDEN FRUKT FRÅN ETT FRUSET TRÄD av Björn Ranelid

Fotograferna Marcus Lundstedt och Christopher Eliasson har på ett helt unikt sätt gestaltat ett gripande kvinnoöde i 1800-talets Sverige. Med hjälp av forskare, fotomodeller och fantasins hjälp har de tagit uttrycksfulla foton som målande gestaltar en ung, fördriven mor som tar sin tillflykt upp på Bredfjället.

Nu kommer Lennie Norman med Mera gubbvarning − och denna gång är han äldre, argare och bittrare! Nya komiska oneliners och personliga livsbetraktelser blandas i en skön mix. Boken är rikt illustrerad med Hans Lindströms oefterlikneliga gubbar. Häng med och kolla din egen gubbfaktor! Var befinner du dig på skalan? pMERA GUBBVARNING! ÄLDRE,

ARGARE, BITTRARE

34496 Medlemspris 99:-

En unik inblick i livet som fattig och fördriven mor i 1800-talets Sverige!

Med sin nyfödda dotter i en filt på bröstet och några få ägodelar i en korg på ryggen stretar en ung mamma uppför Bredfjället. Året är 1817 och Anna Jonsdotter har tvingats lämna sitt barndomshem Lilla Fjäll bakom sig. Dit är hon inte längre välkommen efter att ha begått den olagliga handlingen att få barn utan att vara gift. Fotograferna Marcus Lundstedt och Christopher Eliasson ger, genom sina gripande och färgstarka foton, Anna nytt liv 150 år efter hennes död. Följ med Anna under hennes första prövande år på fjället. Dela hennes ilska över rikemanssonen och pappan Sven. Inspireras av hennes mod och osvikliga överlevnadsvilja och känn kärleken till Annas syster Greta som räddar hennes liv.

En fotoberättelse du aldrig upplevt tidigare!

pDROTTNING AV BREDFJÄLLET – ANNA JONSDOTTER av Christopher Eliasson , Marcus Lundstedt 94 sid inb ill

45849 Medlemspris 189:-

12 Bokspegeln 2 2014


En liten lögn kan väl aldrig skada ...? Men Amanda är inte den enda som ljuger! Amanda lever ett tillrättalagt familjeliv i Bromma och saknar ingenting. Men en dag låter hon undslippa sig en liten lögn och den är början till fler. Snart lever Amanda ett fullskaligt dubbelliv, frågan är hur länge? Denna underhållande debutroman har starka likheter med Marian Keyes och Helen Fieldings omtyckta romaner!

Amanda känner så väl igen symptomen. Kroppens muskler spänns, hjärtslagen ökar, svetten tränger fram under armarna och färgar mörka ringar på den dyra blusens silkiga tyg. Till en början kände hon bara av det i trånga utrymmen som hissar och på tunnelbanan i rusningstrafik. Men nu gör känslan sig påmind även i kön på Ica, och det förvånar henne. Med kallsvetten rinnande nerför ryggen överger Amanda sin fullpackade matkorg och tar sig på darrande ben ut ur affären. Väl hemma i villan och utom synhåll för grannarna, sjunker hon utmattad ihop på golvet. En lång stund blir hon sittande så, med en desperat tanke malande i huvudet: Ska mitt liv verkligen vara så här? Amanda har egentligen inget att klaga på, förutom att hon snart fyller 40, ett faktum som bara det orsakar henne en mindre panikattack. Hon bor i Bromma i en fin villa med stor välskött trädgård. Hon är gift med en framgångrik man som utseendemässigt har stora likheter med en ung Richard Gere, med vilken hon har två välartade tonårsdöttrar. Familjens vänner är rika och bor i påkostade villor eller vackra våningar på Strandvägen. Visst kan Amanda hålla med om att vännerna är en smula ytliga, men hennes liv är tryggt och bekvämt, vad mer kan hon begära? Trots det drabbas hon allt oftare av panikattacker. Kanske är de varningstecken för den storm som är på väg och kommer att vända upp och ner på hennes trygga tillvaro? Bromma-

När Amanda till slut vet vad hon vill är det kanske för sent att reparera skadan?

Härlig må-braroman, fylld med värme, humor och galna upptåg!

mamma på hel-

Det börjar med att Amanda blir uppsagd från sitt jobb gerna och ensamsom konsult, ett jobb hon egentligen inte har trivts stående ”flygvärdinna” i veckorna! Hur länge med de senaste månaderna. Något gör att hon inte klarar hon av att äta berättar sanningen för sin man. Istället säger hon att kakan och ha den hon blivit befordrad och fått ett uppdrag i Tyskland, kvar? som innebär att hon måste vara bortrest i veckorna. Lögnerna blir allt större och snart lever Amanda ett fullskaligt dubbelliv. På helgerna är hon den ansvarsfulla tvåbarnsmamman i den stora villan i Bromma. I veckorna är hon den ensamstående "flygvärdinnan" som festar runt i Stockholms innerstad. Hon skaffar en hyres-lägenhet på Hantverkargatan, ett jobb på en liten second hand-butik, och en ung älskare som får hennes hjärta att slå extra slag … Allt rullar på och Amanda trivs med att äta kakan och ändå ha den kvar och panikattackerna är som bortblåsta. Men en dag upptäcker hon att hon inte är den enda som ljuger. När hon till slut kommer till insikt om vad hon verkligen vill, är det kanske alldeles för sent …

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

pÄTA KAKAN OCH HA DEN KVAR av Kristin Emilsson 429 sid inb

45864 Medlemspris 179:-

www.bonniersbokklubb.se 13


SVENSK SKÖNLITTERATUR

Ett familjedrama om förälskelser, svek och förluster …

NY underhållande, charmig och tänkvärd läsning! I sina loggböcker har Bodil Malmsten bidragit med tänkvärda och underhållande betraktelser och iakttagelser om tillvaron. Nu är det dags för den sista delen i serien. Läs om tiggare, den svenska skogen, premiär, konsulter, de fossila bränslena, årstiderna … En perfekt present till dig själv eller en vän! pOCH ETT SKEPP MED SJU SEGEL

Premie

OCH FEMTI KANONER SKA FÖRSVINNA MED MIG av Bodil Malmsten 188 sid inb ill 38836 Medlemspris 229:-

PREMIE!

TRE underbara romaner av Elsi Rydsjö i en volym!

Tre systrar och en sommar då allt förändras …

När äldste sonen Victor ska ta studenten sätts Astrids välordnade, trygga och stabila tillvaro på spel. På skolgården dyker Viktors biologiske far upp från New York, han har kommit för att återknyta kontakten. Där finns också Astrids systrar – Sandra som jagas av skattemyndigheten och Lena som drabbats av cancer … pÄN KLAPPAR HJÄRTAN av Helena von Zweigbergk 410 sid inb

26005 Medlemspris 229:-

Premiepris!

49:-

En hälsning från favoritälgen Hälge!

Våra roligaste nutidsskildrare – Berglins!

30619 Medlemspris 116:-

132 sid mjukband ill 19711 Medlemspris 159:-

Jaktlaget hänger hela tiden hack i klövarna på stackars Hälge. Men Sveriges populäraste älg vet vid det här laget hur man smiter undan Edwin och hans hund. Där emellan ägnar sig Hälge åt humoristiskt filosoferande över meningen med allt. Seriestrippar, knäppa fotomontage och skämtteckningar varvas med roliga historier, knasiga citat och andra tokigheter! pHÄLGE − ÄLG PÅ DJUPT VATTEN av Lars Mortimer 46 sid inb ill

Detta är Maria och Jan Berglins tjugoandra album! Deras reflektioner över oss sorgliga, pinsamma och alldeles vanliga svenskar är helt fenomenala. På pricken får de i sina seriestrippar fram hur vi tänker och reagerar. Inte alltid så smickrande, men väldigt roligt och med hög igenkänningsfaktor! pDET ÄR DEN SOM MÖTER SOM SKA BACKA av Jan Berglin, Maria Berglin

Vinn biljetter till någon av Maries konserter! Tävla på vår hemsida!

En av Sveriges mest älskade författare!

n Heta erotiska noveller!

Det tisslas och tasslas i byn. Alla skvallrar om prästdottern Susanna Lindman, som övergivits av sin fästman Einar Stjernström. Han har trolovat sig med en annan flicka – för pengarnas skull. Och Susannas egen far måste förrätta vigseln! Vad ska Susanna nu göra av sitt liv? Tre underbara böcker av Elsi Rydsjö i en härligt tjock volym! OBS! Begränsat lager. Först till kvarn...

758 sidor! pSUSANNA, KÄRA MIN SYSTER, VINDEN DRAR av Elsi Rydsjö 758 sid kart 45906 Ord. medlemspris 189:45906 Premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 49:-

I sina noveller tar Clara Jonsson oss med på heta erotiska möten och oväntade upplevelser. I den nya boken Skamligt går hon vidare och bjuder in läsaren till än mer upphetsande och oanständiga teman. Det är ingen fara om du rodnar – det är i själva verket meningen! Läs, njut och pigga upp kärleksstunderna – det här är riktig njutläsning! pSKAMLIGT av Clara Jonsson,

134 sid inb 38984 Medlemspris 149:-

Nytt album av en Sveriges mest älskade artister!

Det är 17 år sedan Marie Fredriksson senast släppte ett album med originallåtar på svenska. Nu är hon äntligen tillbaka med de rockiga låtar och mjuka ballader som vi förknippar henne med. Sveriges elit vad gäller text och musik har medverkat, bland annat Per Gessle, och Marie har själv skrivit text och musik till den vackra ”Sommarens sista vals”. pNU! av Marie Fredriksson CD

45187 Medlemspris 199:-

Av författaren till Konsten att vara snäll, Medmänniskor, Vägar till visdom samt romanen Änglarnas svar!

Dregen berättar ALLT!

Dregen, medlem i The Hellacopters och Backyard Babies, är en rockstjärna, en celebritet, en stilikon, en self-made-man som gav upp alla tankar på ett vanligt liv redan i mellanstadiet. Men han bär också på ett livslångt personligt trauma − när han var 11 blev han ögonvittne till att hans pappa hängde sig, och 2004 hamnade han och hans fru, artisten Pernilla Andersson, mitt i tsunamin. pDREGEN − SJÄLVBIOGRAFIN av Tore S Börjesson, Andreas Dregen

330 sid inb ill 19703 Medlemspris 249:-

14 Bokspegeln 2 2014

Svennis berättar allt om sitt hemlighetsfulla liv!

Få inom världsfotbollen har analyserats så grundligt som Sven-Göran "Svennis" Eriksson. Nu berättar han allt om sitt liv och om spelet såväl på som utanför fotbollsplanen, "jag kommer att berätta den sanna historien om vem jag är." Det är en makalös resa fylld av dramatik och med- och motgångar. Även på det privata planet … pSVENNIS − MIN HISTORIA av SvenGöran Eriksson, Stefan Lövgren 368 sid

inb ill 31260 Medlemspris 249:-

En klassresa genom 1900-talets Sverige!

Stefan Einhorns NYA – en tankeväckande thriller!

16212 Medlemspris 196:-

301 sid inb 19802 Medlemspris 198:-

En kväll 1931 får nioårige Gustav veta att hans föräldrar inte är hans och att alla hans syskon egentligen är hans farbröder och fastrar. Han blir aldrig kvitt känslan av att vara en extra börda för de sina. Men han har talanger som för honom från barndomens fattigbygd till fyrtiotalets Malmö – en stad som sjuder av framtidstro … pMORFAR SKREV INGA MEMOARER av Gustav Fridolin 362 sid inb

Läkaren Daniel Weiss har kallats till sjukhusets slutna psykiatriska avdelning för en konsultation, eftersom patienten Simon Kopinski vägrar att tala med någon annan. Weiss är övertygad om att patienten lider av förföljelsemani, ända tills Kopinski plötsligt skjuts ihjäl och han själv tvingas fly … pSTENTRÄDET av Stefan Einhorn


Pappan vägrar se att det är något fel på barnen.

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

Barnen och de svårigheter de brottas med är helt och hållet hennes ansvar.

Gunilla Lindh

Gripande och starkt. En sann historia. De var det perfekta paret. De hade allt. De levde ett gott, bekymmerslöst liv. Hon arbetade och levde med den man hon älskade. De hade samma smak, samma humor, samma syn på livet. Hon var stolt över honom och kände sig trygg och lycklig med honom. Han var den rätte. Så fel hon hade. Gunilla och Friedrich träffas som unga i München. Efter studier på Handelshögskolan hade hon fått jobb som managementkonsult på ett företag i staden och träffar där Friedrich. De blir blixtförälskade och flyttar snart ihop och startar ett företag. Deras tillvaro är fylld av resor, lyxiga restaurangbesök och ett rikt socialt umgänge. Friedrich sätter alltid guldkant på tillvaron och överröser henne med små överraskningar, blommor, presenter och operabiljetter. Livet leker. Knappt ett år efter bröllopet blir Gunilla gravid. ”Vår son ska gå på Harvard” säger Friedrich stolt. Det skulle inte bli så. Förlossningen går bra, men då deras nyfödde drabbas av en infektion hamnar han på intensiven sitt första dygn i livet. En vecka senare får de äntligen hem honom. Första gången hon känner det är när Oscar är cirka sex månader. Det är en odefinierbar känsla som kommer över henne då och då, men som ju

längre tiden går blir allt svårare att bortse ifrån. Deras son är annorlunda. Hon kan inte låta bli att jämföra honom med väninnornas barn och då står det klart, Oscar är långt efter sina jämnåriga i utveckling. Han lär sig inte sitta förrän vid ett och halv års ålder, han kan knappt prata.

ALLTID FÖR ER av Cecilia Berglund , Gunilla Lindh 298 sid inb

45930 Medlemspris 199:-

Med en känsla av skräck inser hon att något är fel. Men liksom många gånger tidigare vägrar Friedrich ta hennes oro på allvar. Han vill inte se. Hans Oscar ska gå på Harvard. I samma veva förlorar Friedrich åter jobbet. Hans impulsivitet skapar ständiga problem och påverkar deras liv och framtid. Ständigt tar han avgörande beslut utan att fråga Gunilla. Han låser henne ute. Hennes frustration växer. Liksom oron för Oscar. Specialisterna ger henne till slut beskedet hon fruktat: Oscar har autism och utvecklingsstörning. Så blir hon gravid igen. När även detta barn uppvisar liknande svårigheter som henne förstfödde rämnar tillvaron, men hon älskar sina barn och är fast besluten att fortsätta kämpa. Med eller utan Friedrich. För den Friedrich hon träffat i München 1997 finns inte längre. Han är totalt personlighetsförändrad. Han är en främling. Hon är ensam nu. Helt ensam med ansvaret. När barnen är några år gamla sviker han henne ännu en gång. På det värsta tänkbara sätt …

Tragedierna kommer slag i slag. Hur ska hon orka?

www.bonniersbokklubb.se 15


SVENSK SPÄNNING

Med bakgrundsmaterial om hela Wallanderserien

Nominerad av Svenska Deckarakademin 2013!

Zander är vår nästa stora svenska thrillerförfattare!

Kurt Wallanders näst sista fall!

Mys och rys med Stig O Blombergs Sverigedeckare!

Den avslutande delen i Theorins Ölandssvit!

380 sid inb 39545 Medlemspris 198:-

22475 Medlemspris 226:-

23697 Medlemspris 109:-

464 sid inb 31047 Medlemspris 198:-

En tragisk händelse med en ung kvinnas död och ett övergivet spädbarn, är början till en dramatisk historia som utspelar sig i ett vinterkallt Europa där vän är fiende och sanningen inte går att hantera. Simmaren är en modern spänningsroman fylld med oväntade vändningar. Missa inte Joakim Zanders debutroman! pSIMMAREN av Joakim Zander

Jägaren mördas på sitt pass och dottern förvinner i skogen …

Av författarinnan till Flickan med snö i håret! En älgjägare skjuts ihjäl och hans trettonåriga dotter försvinner i skogen. Journalisten Magdalena Hansson är föräldraledig men känner att hon måste skriva om detta. Kanske hänger hennes jobb på det? Men vem i jaktlaget är en mördare? Polischefen Petra Wilander är medlem i laget och därmed misstänkt, utredningen blir komplicerad ... pSVARA OM DU HÖR MIG av Ninni Schulman 414 sid inb

Wallander har fått ett tips om ett hus på landet som är till salu. Han åker dit och bestämmer sig nästan genast. Men precis när han ska åka därifrån kommer han på att något inte stämmer. Han har snubblat på något i trädgården. Så går han tillbaka. Han stirrar på föremålet som sticker upp ur marken. Det är en hand … pHANDEN – ETT FALL FÖR WALLANDER av Henning Mankell 311 sid inb

En rosa Cadillac dyker upp utanför Olle Villners bostad i Provence. Det visar sig vara läkaren Katarina Sund som chockad berättar att hennes moster Hedvig har hittats död på släktgården på Hallandsåsen hemma i Sverige. Allt pekar på att det är mord och Katarina är fast besluten att ta reda på vem som är mördaren. pMORD PÅ HALLANDSÅSEN av Stig O Blomberg 235 sid kart

Det är tryckande varmt när turisterna anländer för att fira midsommar på Öland. Men en av besökarna har vänt hemåt för att kräva betalning för en mycket gammal skuld, och han lämnar död och skräck efter sig i sommarnatten. I myllret av människor är det bara Gerlof som anar vem hemvändaren är, och varför hans mål är att hämnas på en hel släkt. pRÖRGAST av Johan Theorin

Snöstormen döljer mördarens spår … Det är fredag och Stockholm är drabbat av ett våldsamt snöoväder. Luften är full av snöyra och sikten är mycket begränsad. Under dagen försvinner en kvinna spårlöst från en skönhetssalong inne i centrum och någon gång under fredagskvällen lämnar en annan kvinna sitt hem för en barrunda med sina vänner. Hon ska aldrig komma tillbaka hem igen … På Hammarbypolisen tar man allvarligt på de två kvinnornas försvinnande. Conny Sjöberg och hans kollegor Jamal Hadar, Odd Andersson, Jens Sanden och Hedvig Gerdin börjar förhöra vittnen. Och sakta lyckas de blottlägga mer och mer av sanningen. När de sedan under dramatiska former hittar en styckad kropp gömd ute vid Farstanäset drar utredningen igång på allvar. Vem är gärningsmannen? Finns det flera än en? Så försvinner ytterligare en kvinna samtidigt som snöstormen sopar igen mördarens spår.

119:-

Sjätte fristående delen om Hammarbypoliserna med Conny Sjöberg i spetsen!

pHENNES ISKALLA ÖGON av Carin Gerhardsen 374 sid storpocket 45971 Medlemspris 119:-

23564 Medlemspris 196:-

"Marconi Park är det bästa han skrivit på länge." Arbetet

Vad pågår bakom de tjusiga fasaderna?

Mons Kallentofts NYA Malin Fors-deckare!

Vad pågår bakom Solsidans tjusiga fasader?

Ett nytt fall för Marianne Jidhoff !

NY deckare av prisbelönte Åke Edwardson!

39636 Medlemspris 199:-

26609 Medlemspris 198:-

30825 Medlemspris 219:-

38869 Medlemspris 199:-

Tove, polisen Malin Fors dotter, är den som hittar 79-årige Konrad Karlsson död på äldreboendet där hon sommarjobbar. Han har larmknappens sladd som en snara runt halsen. Det mesta tyder på självmord. Men obduktionsresultatet pekar i en annan riktning. Vem ville den vänlige gamle mannen illa? pVINDSJÄLAR av Mons Kallentoft 285 sid inb

16 Bokspegeln 2 2014

En politiker torteras i sitt hem i den välbärgade Stockholmsförorten Solsidan. Hans unga hustru är spårlöst försvunnen. Kriminalreportern Annika Bengzon tar sig an fallet för Kvällspressens räkning medan polisen Nina Hoffman, nyanställd vid Rikskrim, tar till okonventionella metoder i jakten på sanningen. pLYCKLIGA GATAN av Liza Marklund 413 sid inb

För några år sedan lanserade Denise Rudberg en ny genre: elegant crime. Böckerna utspelar sig i överklassmiljö och rymmer allt som behövs för att skapa en spännande story: makt, pengar, flärd, dekadens … Och inte nog med det: de är roliga också! Dags för ett nytt fall för åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff ! pBARA TRE KAN LEKA SÅ av Denise Rudberg 304 sid inb

En tidig morgon står kriminalkommissarie Erik Winter nedanför Frölunda kulturhus i Göteborg och studerar liket av en man. En platspåse har trätts över offrets huvud, byxorna är neddragna och på kroppen ligger en avriven bit kartong där någon tecknat bokstaven R. Snart hittas nästa offer – med bokstaven O … pMARCONI PARK av Åke Edwardson 343 sid inb


Utsatta kvinnor, religiös fanatism och iskalla mord ...

Två mördade kvinnor, en svår utredning och ett lömskt spel bakom hennes rygg! Av författaren till Döden tänkte jag mig så, första delen om Helena Mobacke!

Nytt skrämmande fall för kommissarie Mobacke! Han försöker inte knuffa undan kvinnans ben som sticker ut under busken. Hon ska ju synas, tjäna som exempel. Lättad fyller han sina lungor med kall luft. Nu är det gjort. Vägen till härligheten har öppnat sig …

Det enda som håller henne uppe är jobbet som kommissarie vid Söderortspolisen. Hennes chef Anders Nygård ser till att hålla henne sysselsatt och nu är Helena på väg till Högdalen, där en alkis har funnit en ung kvinna död vid en cykelväg.

pVÄND OM OCH VAR STILLA av Johanna Mo 373 sid inb

45989 Medlemspris 199:-

I en avlägset belägen villa någonstans utanför Stockholm sitter Malin och tänker desperat att något måste göras. Annars kommer inget av hennes gamla jag att finnas kvar. Allt hade varit så bra i början. Han kallade sig Jona, men hon vet inte om det är hans riktiga namn. Hon var vilsen och han gav henne en mening. Till en början njöt hon av livet i villan. Att arbeta, känna gemenskapen med de andra och närheten till Gud, det var tillräckligt. Malin är tacksam för den tro som Jona, Den utvalde, har gett henne, men hon vill inte längre leva det här livet. Hon vill få kontakt med sin mamma, säga att hon saknat henne och be om att de ska bli vänner igen. Bara hon vågar prata med Jona. Hon måste härifrån.

Offrets namn är Lovisa Martinsson och hon har blivit brutalt ihjälslagen. Vid förhöret av hennes förtvivlade föräldrar får Helena veta att Lovisa pluggade ekonomi på Stockholms universitet, var ambitiös och aldrig gjorde något väsen av sig. Men det är något som inte stämmer. När Lovisa hittades var hon klädd i dyra designkläder. Hur kunde en student ha råd med det? Dagen därpå hittas ytterligare en ung kvinna mördad i ett industriområde i Älvsjö. Offren tycks inte ha något gemensamt och det finns inget som tyder på att de skulle ha dödats av samma person. Därför beslutar Helena och hennes utredningsgrupp att behandla morden som två olika fall. Men efterhand börjar ett skrämmande samband anas mellan kvinnorna och Helena inser att de måste arbeta snabbare om inte fler ska drabbas.

Det har gått två och ett halvt år sedan Helena Mobacke förlorade sin son Anton. Kort därefter förlorade hon också Stefan. De kunde inte hantera Antons död och kärleken räckte inte för att läka såren. Helena är nyinflyttad i en lägenhet i Årsta och försöker skapa ett nytt liv i resterna av sitt gamla.

Som tur är har Helena ett bra team omkring sig, nästan perfekt om det inte vore för den självgode Niklas Karlén. Hon har fått mer än nog av hans dåliga omdöme och dryga attityd. Om hon bara kunde bli av med honom. Vad Helena inte vet är att Niklas har samma tankar om henne, och bakom hennes rygg smider han lömska planer …

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

LÄS OCKSÅ!

pDÖDEN TÄNKTE JAG MIG SÅ av Johanna Mo 338 sid inb

13979 Medlemspris 199:-

www.bonniersbokklubb.se 17


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

Hur gick det för den lille pojken med trampbilen …?

Stephen King skriver fortsättningen på The Shining! Minns ni? Den lille pojken som kör med sin lilla trampbil genom de ändlösa korridorerna i det gamla ödsliga vinterstängda (och hemsökta) Overlook hotell. Tittar upp mot den stängda dörren med nummer 237 … Vad döljer sig där bakom? Vill vi veta …? Senare kommer pojken att fly och rädda sig undan sin besatte och brutale far innan katastrofen inträffar … Året var 1980 och Stanley Kubricks film The Shining, byggd på Stephen Kings succébok Varsel från 1977, skrämde slag på oss alla. Men vad hände med pojken Dan Torrance och hans förmåga att se döda människor och meddela sig genom tankar? Hur blev hans liv som vuxen? ”Danny hade en tuff barndom. Jag kunde aldrig riktigt glömma honom och hans svåra uppväxt”, säger Stephen King i en intervju i Dagens Nyheter från den 14/11 2013. Ja, hur gick det för stackars Dan? I Stephen Kings gastkramande Doktor Sömn får vi äntligen veta svaret … Följ med på en 511 sidor hisnande, skrämmande och otäck resa … TEDROM. Orden stod skrivna på badrumsspegeln, inte med läppstift, utan med blod. I badkaret stod en cylinderhatt också den full med blod. I handfatet låg ett mördat barns t-shirt. Skulle det aldrig ta slut? Danny Torrance kommer aldrig ifrån de fruktansvärda händelserna i barndomen på Overlook hotel. Synerna fortsätter. Skimret finns kvar … Vansinnet närmar sig, han känner det. Hur länge ska han orka? Så blundar han. När han öppnar ögonen är allt som vanligt. Inget på spegeln, ingen hatt, ingen T-shirt. Det är över för den här gången. Som så många gånger förr blir räddningen en flaska sprit. Allt för att döva sig. Klara ännu en dag. Räddningen kommer från oväntat håll. Efter flytten till en liten stad i New Hampshire, och jobbet på ett hospice, tar Dan tag i sitt tidigare så destruktiva liv och sitt grava alkoholmissbruk. De många besöken på otaliga AA-möten har äntligen fått honom nykter. På hospicet har han rykte om sig att vara den som hjälper människor över till andra sidan. Tillsammans med sin följeslagare, katten Azzie, finns han hos dem i dödsögonblicket. Kraften har han. Doktor Sömn …

Så en dag blir han kontaktad på det märkligaste vis. Plötsligt uppenbarar sig en text på den svarta tavlan han har på sitt rum. De dödar basebollkillen! Vem har skrivit de märkliga orden? Kan det vara den flicka vars närvaro han tidigare känt av så starkt? Abra? Hon verkar ha mycket starka förmågor. Aldrig tidigare har han känt något liknande. Första gången han hörde hennes rädda skrik inuti sitt huvud, trodde han det skulle slita sönder honom. Abra har en kraft utöver det vanliga, liknande den han själv hade haft som barn. Han måste hitta henne och hjälpa henne. Hon svävar i fara. I livsfara … Kvinnan, iklädd en gammaldags cylinderhatt, är ute efter henne. Men hon är inte ensam. I sitt sällskap har hon många andra. Lika ond som hon. Skimmerbarnen är deras villebråd ... De söker upp dem och dödar dem. Skimmerbarn som Abra och basebollkillen har något de vill åt. Bara Dan kan hjälpa Abra. Tillsammans gör de upp en plan. Och en jakt tar sin början, en farlig jakt som kommer att ta dem tillbaka till den onda platsen där Overlook Hotel en gång låg – platsen där de döda lever för alltid …

f

"Ett mästerverk av en av vår tids främsta författare." New York Times

”Kanada är en oförglömlig bok.” Svenska Dagbladet

"Om det fanns en betygsskala från ett till fem för böcker skulle jag ge Richard Fords Kanada en klar femma. Det är det minsta den är värd”, skrev Dagens Nyheters Gabriella Håkansson. Och hon har inte varit ensam om att vara lyrisk, romanen anses vara ett mästerverk. Läs Fords hyllade roman, du också! pKANADA av Richard Ford 464 sid inb övers Nille Lindgren 37598 Medlemspris 249:-

18 Bokspegeln 2 2014

Åsne Seierstad skriver om när terrorn kom till Norge!

Ända sedan den 22 juli 2011 har Norge försökt att förstå vad som drev Anders Behring Breivik att bli en massmördare. Här ger journalisten Åsne Seierstad, med hjälp av unika källor, en intressant bild av en man som i många år försökt passa in i samhällets ramar, men som till slut krossade dem på det mest brutala sätt. pEN AV OSS − EN BERÄTTELSE OM NORGE av Åsne Seierstad 540 sid inb övers Jan Stolpe 45195 Medlemspris 221:-

Valpen räddas – och blir stjärna hos Oprah Winfrey!

En sann och hjärtevärmande historia om en ung man som räddar en döv liten valp, men i själva verket själv blir räddad och lär sig vad som är viktigt i livet … ”Lika delar kärlekshistoria och framgångssaga. Du behöver inte vara galen i hundar för att älska den här boken.” The Philadelphia Inquirer pDEN FANTASTISKA GRACIE av Mark Beckloff, Dan Dye

243 sid inb ill övers Nils O. Östergård 32003 Medlemspris 199:-

Romantisk filmkväll!

DVD-box med 5 romantiska och helt oförglömliga kärleksfilmer: The Lost Valentine, Follow The Stars Home, Back when we were grownups, Fallen Angel och Sarah Plain & Tall. Det handlar om olycklig kärlek, valet mellan två kärlekar och sökandet efter den riktiga kärleken. Här medverkar skådespelare som Gary Sinise och Glenn Close. pMOVIES FOR 2. YOU'RE MY VALENTINE DVD-box 46045 Medlemspris 249:-

dä ond


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR r, ne ar h NG a KI rom och an t! N 50 ler r! H åk, re HE er el ise spr er m å EP öv nov pr ka on r o ST rivit 00 era oli milj aga k 2 fl 32 0 d r s er ed å 0 64 ha öv ts m ut p er 3 er 3 v na its ö riv lö iv lt sk å be g s ch o er ck

Någonstans därute finns de, de onda som vill henne illa …

Just-nupris

198:-

Någon gång måste Dan återvända till platsen där hotellet en gång låg. Han vet det …

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

pDOKTOR

SÖMN

av Stephen King 511 sid inb övers Boo Cassel

46078 Just-nu-pris 198:(Ord. medlemspris 221:-)

n 560 sidor!

"... en pralinask för operaälskare" Nerikes Allehanda

Följ med in i operans underbara värld, fylld av dramatik, fantasi, passion och skön musik! I Operaboxen, som består av tre CD-skivor, hittar du arior, körer och ouvertyrer från de odödliga operorna av de största kompositörerna som Mozart, Wagner, Verdi, Puccini, Beethoven, Tjajkovskij, Rossini och Bizet. Unna dig en stunds musikalisk avkoppling! pOPERABOXEN 3 CD 45997 Medlemspris 89:-

Nora Roberts NYA romantiska thriller!

Eli har ingen annanstans att ta vägen än till sin farmors hus Bluff House i den vackra lilla kuststaden Whiskey Beach. Anklagad för att ha mördat sin hustru medan de låg i skilsmässa har han förlorat allt. I Whiskey Beach möter han den godhjärtade Abra och tillsammans gör de allt för att finna den rätte mördaren … pFRÄMLINGEN VID HAVET av Nora Roberts 432 sid inb övers Tove Janson Borglund 38778 Medlemspris 259:-

Vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2013! 1787 färdas prästen Morten Falck över havet mot kolonin Sukkertoppen på Grönland där hans uppgift är att kristna de odöpta infödingarna. Men ingenting blir som han tänkt sig. Hungern efter mättnad, värme och tröstande drycker får honom att begå en stöld. Snart låter han sig styras av sina begär och drifter … pPROFETERNA VID EVIGHETS-

FJORDEN av Kim Leine 560 sid hft övers Inge Knutsson 39669 Medlemspris 196:-

En roman som dansar rakt in i ditt hjärta!

"Att dansa är som att dricka champagne utan att få baksmälla", har Lucy Dillon sagt. Här tar hon med oss på en kvällskurs i sällskapsdans. Vi får följa deltagarna i både medoch motgång, inte bara på kursen utan också privat. Som vanligt när det gäller Dillon är det både charmigt och hjärtevärmande. pTANGO FÖR VILSNA SJÄLAR av Lucy Dillon 480 sid inb övers Ann Björkhem 41830 Medlemspris 199:-

www.bonniersbokklubb.se 19


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR Belönad med Glasnyckeln för bästa nordiska spänningsroman 2012!

794 sidor!

720 sidor!

Tio sammanhängande noveller av Nobelpristagaren!

794 sidor makalös läsning! Stephen King är tillbaka!

Vad försiggick egentligen på det anrika barnhemmet?

296 sid inb övers Karin Benecke 35188 Medlemspris 199:-

794 sid inb övers Boo Cassel 32532 Medlemspris 239:-

720 sid inb övers Margareta Järnebrand 39909 Medlemspris 198:-

Rose växer upp i ett fattigt hem; blyg, klumpig och obekväm. Ett stipendium ger henne möjlighet att studera, och giftermålet med en miljonärsson ger henne tillgång till de fina salongerna. Där tränar hon bort allting som avslöjar hennes klassbakgrund: dialekten, sättet att klä och föra sig. Allt för att kunna börja om på nytt ... pTIGGARFLICKAN av Alice Munro

Engelskläraren Jake får ett märkligt uppdrag. En döende vän har hittat en port till det förflutna i skafferiet till sin servering. Kliver man ut på andra sidan är klockan 11.58 den nionde september 1958. Varje gång. Vännen vill att Jake förhindrar mordet på Kennedy. Efter en "provtur" accepterar Jake. Men han anar inte vad som väntar …. p22/11 1963 av Stephen King

De sju barnen har en sak gemensamt när de föds 1961: de adopteras bort och växer upp utan vetskap om sitt förflutna. Men ett av barnen bär på en hemlighet … När en viss kvinna många år senare hittas död och ett anonymt brev med märkligt innehåll når flera uppsatta personer i Danmark exploderar saken. Vad är det som har mörkats på barnhemmet Kongslund? pDET SJUNDE BARNET av Erik Valeur

Världssensation redan innan den kom ut!

När den unga nunnan Evangeline på klostret Santa Rosa öppnar ett brev med en märklig förfrågan gällande klostrets historia väcks hennes nyfikenhet. Men sökandet efter sanningen leder henne in i en värld av gåtfull mystik och ondsinta krafter. En internationell bestseller som sålts till över trettio länder – nu i lågprisutgåva! pÄNGLARNAS TECKEN av Danielle Trussoni 478 sid kart övers Karin Andrae

23945 Medlemspris 98:-

Den internationella bestsellern – nu filmaktuell! Tyskland 1939. Nioåriga Liesel och hennes sjuke lillebror åker tåg tillsammans med sin mor till den lilla staden Molching, där de ska överlämnas till en fosterfamilj. Men under natten dör lillebror och Liesel och hennes mor måste avbryta resan för att begrava den lille i en helt främmande stad. På kyrkogården hittar Liesel Dödgrävarens handbok, som just glidit ur en ynglings ficka. Hon tar den med sig när hon ensam skickas till fosterföräldrarna Hans och Rosa Huberman. Från och med nu inleder Liesel ett mycket speciellt förhållande till böcker. På nätterna drömmer hon mardrömmar. Då är det Hans som stiger upp och sitter vid hennes sida – natt efter natt. Det är också då han lär henne läsa. I denna internationella bestseller är det Döden som berättar för oss om Liesel som i Hitlers Tyskland förlorar sin familj, hamnar i fosterhem och börjar stjäla böcker. Det är en berättelse om ordens makt och böckernas förmåga att ge näring åt själen. Och det är en helt oförglömlig läsupplevelse, en blivande klassiker, lika stark som Anne Franks dagbok.

Biopremiär 28 februari!

TÄVLA om biobiljetter på vår hemsida!

O L DE

GL

N

G

pBOKTJUVEN av Markus Zusak 585 sid inb övers Anna Strandberg 46193 Medlemspris 249:-

Annettes val

OBE

på sidan 6.

581 sidor!

En filmad konsertturné från 1972!

Här får du chans att träffa Elvis Presley på och bakom scenen. The King visar med drygt 25 låtar sin talang, bredd och känsla för underhållning i den här livliga konsertturnén från 1972. Filmen har, förutom att ge fans världen över ett lyckorus som heter duga, även belönats med en Golden Globe för bästa dokumentär! Det är bara att njuta! pELVIS ON TOUR DVD

11502 Medlemspris 139:-

20 Bokspegeln 2 2014

Del 45 i den norska serien Tre systrar!

Om männen och kvinnorna som byggde Amerika!

Lars Ahlström 46425 Medlemspris 229:-

581 sid inb övers Niclas Nilsson 26021 Medlemspris 249:-

Nelle är rasande på Henrik efter att han sänt henne det hjärtlösa brevet. Hon tänker inte låta honom komma undan, utan tar båten för att konfrontera honom. Och i Målselv är det högsommar. Anna och Mathilde hjälper till med slåttern. De har ett gott öga till de käcka drängarna i närheten, och på dansen lite senare blomstrar romantiken ... pTRE SYSTRAR DEl 45: GODA AVSIKTER av Bente Pedersen 223 sid inb övers

Författaren Philipp Meyer, som jämförs med John Steinbeck, berättar i sin rosade roman Sonen om den kanske viktigaste delen av Amerikas historia – nybyggarkulturen, indianerna, världskriget, gränsstriderna, oljan och vägen till rikedom. Familjen McCullough får vi följa från mitten av 1800-talet som nybyggare i Texas fram till våra dagar då de gjort sig en förmögenhet på olja. pSONEN av Philipp Meyer

Av författaren till Tusen strålande solar!

Tioårige Abdullah följer efter sin far som ger sig i väg från byn till Kabul med hans fyraåriga syster i en kärra. Abdullah vet att fadern inte kan försörja dem alla, men inser ännu inte hur svårt det kommer att bli att skiljas från systern. De kommer alltid att sakna varandra. När de möts igen är det kanske redan för sent … Av författaren till Flyga drake! pOCH BERGEN SVARADE av Khaled Hosseini 360 sid inb övers Rose-Marie

Nielsen 14639 Medlemspris 229:-


Viktigt och omskakande om ras, klass och utanförskap.

Med ett kärlekspar som etsat sig fast i mitt hjärta!

Mitt val

Chimamanda Ngosi Adichie är en av Afrikas främsta författare, med fantastiska romaner som Lila hibiskus och En halv gul sol har hon blivit ett stort namn världen över. I samband med utgivningen av den hyllade Americanah besökte hon Sverige och gjorde ett uppmärksammat framträdande på Internationella författarscenen på Kulturhuset i Stockholm. I romanen Americanah målar hon, genom kärleksparet Ifemelu och Obinze, upp en skarp bild av en lång rad ämnen: ras, klass och utanförskap, i såväl Afrika och Amerika som i Europa. Det är oerhört skickligt gjort och inte förrän på romanens sista sida får vi läsare veta hur det går för de båda älskande … De gudar som låter tonårskärlekar födas och dö, har beslutat att Obinze ska gå ut med Ginika – den populäraste och sötaste av flickorna på hela skolan. Obinze är den nya snygga killen – populär eftersom han är så lugn. Men på festen där Obinze ska presenteras för Ginika har han bara ögon för hennes bästa väninna, den självständiga Ifemelu. Ska vi dansa, säger han, tar hennes hand och ler mot Ginika som om hon bara gjort sitt jobb och sammanfört dem.

”... kompromisslös och intelligent men ändå varm och mänsklig.” Ingalill Mosander,

”Det är ett Aftonbladet mäktigt epos Adichie skrivit.”

”Adichies förmåga att iaktta omgivningen är helt lysande..”

Landskrona Posten

Expressen

”Glödgande livsnödvändig läsning.” SvD

”Viktig och imponerande i sin kompromisslöshet.”

DN

Under dansen önskar Ifemelu att hon senare ska komma ihåg allt de säger till varandra. Men efteråt minns hon bara känslan av att driva vind för våg. Sedan den kvällen är Ifemelu och Obinze ett par – ett oskiljaktigt par. Hon, som är vasstungad, tuff och ofta hetsig till humöret, gillar att han, som är så lugn, snäll och cool, nästan stoltserar med deras förhållande. Men ibland är hon orolig. Hon är rädd för att hon kanske är alltför lycklig … För unga, ambitiösa studerande i Nigeria finns oftast inga andra möjligheter till högre utbildning än att flytta utomlands, eftersom de egna universiteten kan hållas stängda månader i sträck. Alla studenter talar hela tiden om vem som har släktingar i England eller USA. Vem som fått ett antagningsbesked, jobb, pass eller visum. Ifemelu och Obinze är båda inställda på att de ska läsa vidare i Amerika. Ja, Obinze är rent besatt av allt amerikanskt, men det är Ifemelu som först får ett stipendium och kommer iväg. Tanken är att Obinze ska följa efter, så snart han tagit sin examen och fått visum. Och de lovar varandra att hålla kontakten – vad som än händer … Men väl på plats i Amerika får Ifemelu lära sig på det mest brutala vis hur det är att vara afrikan utanför Afrika. Det är här hon för första gången blir medveten om att hon är svart. Och Obinze tvingas inse att han förmodligen aldrig kommer att få inresetillstånd till USA – inte nu, efter 11 september. Däremot lyckas han ta sig till Storbritannien – men där blir ingenting som han tänkt sig. De svåra omständigheterna som nyanländ invandrare får honom att begå ett ödesdigert misstag … Tretton år senare möts de båda älskande igen i hemstaden Lagos. Men nu ser deras liv helt annorlunda ut och de bär båda på smärtsamma erfarenheter. Kommer Ifemelu och Obinze någonsin att kunna hitta tillbaka till varandra och sin kärlek …?

NY succé av författarinnan till den hyllade Lila hibiskus och den prisbelönta En halv gul sol!

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

AMERICANAH av Chimamanda Ngozi Adichie 585 sid inb övers Ragnar Strömberg

46466 Medlemspris 199:www.bonniersbokklubb.se 21


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

”En del gamla har för lite kläder på sig och då blir de förkylda och darrar hela tiden.” Henrik 8 år

Läs de senaste nyheterna om Bob på www. hodder.co.uk och på Bobs eget Twitterkonto: @ streetcatbob.

Från barn får man höra sanningen! Kul och lärorikt!

Äventyren på Londons gator förändrar deras liv!

Del 1 i Nora Roberts NYA romantiska serie!

14456 Medlemspris 109:-

252 sid inb övers Lottie Eriksson 20024 Medlemspris 179:-

inb övers Tove Janson Borglund 10082 Medlemspris 199:-

Här får vi ta del av barns tankar om mor- och farföräldrar. De konstaterar till exempel att: ” Jag vet alltid när jag är nånstans där det finns morföräldrar för där ligger det tänder och flyter överallt.” Barnen är också kärleksfulla: ”Morföräldrar skiljer sig inte och det är bra för då har barnen några de känner som ännu inte är skilda.” pBARNS TANKAR OM MORMOR OCH MORFAR, FARMOR OCH FARFAR av Grethe Dirckinck-Holmfeld 188 sid kart ill

”Hjärtevärmande berättelse med ett hoppets budskap” skrev Daily Mail om den här sanna historien om en man och hans katt. Mannen är James Bowen, en gatumusikant och före detta missbrukare, som tar sig an en hemlös katt – Bob. De två blir snart ett oslagbart team på Londons gator och skänker varandra livsglädjen åter. Charmigt och rörande. pGATUKATTEN BOB av James Bowen

Tillsammans med sina bröder och sin mor förvandlar arkitekten Beck Montgomery en av Boonsboros äldsta byggnader till ett värdshus. Sedan länge är han hemligt förälskad i Clare som, sedan hon blivit änka, återvänt till barndomsstaden och öppnat en bokhandel. Men det är inte alla som ser med blida ögon på deras spirande kärlek … pVÄRDSHUSET av Nora Roberts 317 sid

Kärleken räddar henne från livet som gatflicka. Men hon flyr …

En av de verkligt klassiska indianskildringarna!

En av de verkligt klassiska indianskildringarna! När den kom ut 1970 bidrog den till att förändra synen på Nordamerikas urinvånare. För första gången skildrades i en bok med massupplaga erövringen av vilda västern ur indianernas perspektiv. Den första fullständiga utgåvan, vackert illustrerad i svartvitt. pBEGRAV MITT HJÄRTA VID WOUNDED KNEE av Dee Brown 447 sid

Kalifornien, 1850. Männen säljer sina själar för en påse guld och kvinnorna sina kroppar för en plats att sova på. Angel förväntar sig inget annat än svek från män. Såld till främlingar redan som barn, överlever hon genom att hålla sin avsky vid liv. Vad hon hatar mest är männen som utnyttjar henne, som lämnar henne tom och död inuti. Men så möter hon Michael Hosea. Michael lyder Guds kallelse att gifta sig med Angel och älska henne ovillkorligt. Sakta börjar hennes frusna hjärta att tina. Men i sitt inre bär hon fortfarande på starka känslor av ovärdighet och rädsla. Angel flyr. Tillbaka till mörkret, bort från sin makes starka kärlek. Kommer hon någonsin att finna en räddning?

Rafflande spänning signerad Clive Cussler!

USA:s försvarsdepartement ska just godkänna tillverkningen av världens mest avancerade ubåt när en viktig del av prototypen stjäls och mannen som designat den hittas död. Samtidigt har ett stort antal fartyg börjat försvinna ute på haven, oftast utan att bli återfunna, och om de hittats har besättningen påträffats nerbränd till aska ... pPOSEIDONS PIL av Clive Cussler, Dirk Cussler 438 sid inb övers Bo Samuelsson

25213 Medlemspris 259:-

Av författarinnan till En mors förhoppningar och åtskilliga andra bestsellers!

pKÄRLEK SOM BEFRIAR av Francine Rivers 460 sid hft övers Ewa Edén-Modén 46573 Medlemspris 179:-

storpocket ill övers Lars Ekegren, Lars Ohlsson 51359 Medlemspris 106:-

Trots att hjärnan var utslagen, var han själv i himlen!

f Fler ...

western-filmer sidan 28.

Nostalgi för western-fantasten – 24 DVD:er i box!

Neurokirurgen omväderade sin syn på livet efter detta!

Del 21 i den populära norska serien Familjearvet!

Spänning, sex och skandaler – à la Jackie Collins!

DVD 46631 Medlemspris 599:-

218 sid inb övers Daniel Braw 40170 Medlemspris 198:-

221 sid inb övers Sabina Söderlund 46615 Medlemspris 209:-

469 sid inb övers Annika Sundberg 40030 Medlemspris 198:-

Minns du TV-serien High Chaparall? I den här stora, lyxiga boxen får du inte mindre än 24 DVD:er som innehåller säsong 1 – 4 av denna omåttligt populära serie. Här möter du Big John, Buck, Manolito, Billy Blue och alla de andra från serien som fick hela svenska folket att sitta som fastklistrade vid TV-apparaterna på 60-talet. pTHE HIGH CHAPARRAL COLLECTION

22 Bokspegeln 2 2014

Vi på Bonniers Bokklubb har, som du förstår, läst mängder av böcker om nära-döden-upplevelser genom åren. En del bra, andra mindre läsvärda. Men den amerikanske neurokirurgen Eben Alexanders bok om sin egen upplevelse är en av de märkvärdigaste böcker i genren som vi läst. Nu finns den äntligen på svenska. Läs den! pTILL HIMLEN OCH TILLBAKA av Eben Alexander

Uthuset brinner och det är inte en tillfällighet att det händer samtidigt som lilla Ragnfrid och Aksel Andre försvinner spårlöst. Under en strapatsrik vaknatt tar Ylva upp jakten på den skyldige tillsammans med länsmannen och alla andra. Dina får ett brev som det står "Brådskande" på. Hon känner igen handstilen … pFAMILJEARVET DEL 21. ONDA AVSIKTER av Torill Thorup

Följ med till det överdådiga Limehouse Wharf, lyxfastigheten i London där kändisar vilar ut efter sina plastikoperationer. Möt skådespelerskan Melody som vill få tillbaka både sitt ansikte och sin pojkvän. Möt också sjuksköterskan Aniela som faller för en av sina patienter, en het man med många skrämmande hemligheter ... pSVARTA ÄNGLAR av Rebecca Chance


Den magiska kärlekssagan som erövrat världen!

Konsten att höra hjärtslag är en storslagen kärleksroman – modern och magisk – som blivit en bestseller i ett trettiotal länder och som sålts i närmare en miljon exemplar! Bokens författare, Jan-Philipp Sendker, förenar här västerländskt och österländskt berättande, på ett synnerligen sinnrikt sätt. Greppa näsduken och läs!

”En episk berättelse som kräver … en stor ask näsPublishers Weekly dukar.” ”Bitterljuv tragik.”

Library Journal

"Den kommer att röra vid ditt hjärta och du kommer att vilja rekommendera den, den är SÅ bra.”

Julias pappa har varit försvunnen i fyra år, ända sedan dagen efter att Julia tog sin juristexamen. Enligt polisen upphörde alla spår i Bangkok. Pappa smög in i Julias rum tidigt på morgonen och väckte henne, sa hejdå och kysste henne på pannan. Jag älskar dig, lilla stumpan. Glöm aldrig det. Det var sista gången hon såg sin far.

Romance Book Reviews

”Fylld med österländsk andlighet och sagans magi … Nicholas Sparks och Elizabeth Gilberts fans kommer att sluka den här.” Kirkus Reviews

Den första tiden efter försvinnandet vägrade polisens mordutredare tro på att Julias mamma inte visste någonting om sin makes första tjugo år i Burma. De var övertygade om att han levt ett dubbelliv. De ansåg att hennes påstående var så befängt att de måste misstänka att hon haft del i försvinnandet, antingen som medbrottsling eller som förövare. Det var först när det stod klart att det inte rörde sig om några livförsäkringar på stora belopp och att ingen För fyra år sedan skulle tjäna ekonomiskt på hans förmodade död försvann hennes som misstankarna mot Julias mor skingrades. far. Så hittar hon ett En vanlig, regnig vardagkväll efter jobbet kommer så kärleksbrev som förögonblicket som förvandlar Julias tillvaro för alltid. Julia ändrar hela hennes tillvaro … har fått ett paket med posten. Hon känner genast igen sin mammas handstil. Inuti paketet ligger en bunt gamla foton och dokument och en lapp från mamma: Jag fick syn på den här lådan när jag städade på vinden. Jag behöver inte innehållet längre. I kartongen ligger också ett antal kalendrar, den äldsta är från 1960. Och längst bak i kalendern hittar Julia ett tunt blått flygpostkuvert. Det är adresserat till Mi Mi, 38 Circular Road Kalaw, Shan State, Burma. Julia tvekar. Hon tar med sig brevet och går fram till kaminen. Jag kan ju bränna det, tänker hon. På några sekunder skulle hon kunna skänka sig, sin mamma och sin bror frid. Men så börjar hon gråta och med ens ligger hon i sängen och snyftar som ett litet barn. När hon vaknar några timmar senare har hon bestämt sig. Då läser hon brevet. Och därefter finns det ingen återvändo. Hon ringer United Airlines och bokar en biljett till Rangoon i Burma.

Internationell bestseller som sålts i närmare en miljon exemplar!

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

KONSTEN ATT HÖRA HJÄRTSLAG av Jan-Philipp Sendker 334 sid inb övers Lena Torndahl

46698 Medlemspris 198:-

Några dygn senare sitter Julia framför en gammal man på ett tehus i den lilla burmesiska byn Kalaw. Mannen, som heter U Ba, har kommit fram till henne och berättat att han i fyra år har väntat på att hon ska komma. Och att han har en historia att berätta för henne. Och så börjar han på en flera dagar lång berättelse om en blind pojke och I byns tehus en flicka med missbildade fötter. Och om berättar den gamle den sällsamma konsten att höra mannen de båda hjärtslag ... älskandes bitterljuva historia …

www.bonniersbokklubb.se 23


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

”Glöder från första till sista sidan.” Aftonbladet

"Underhållande samtidigt som den väcker tankar." Hemmets journal

Malala – flickan som förändrade världen!

Belönad med det prestigefyllda Runebergspriset!

Älskad Austen-klassiker i ny översättning!

Varm och rolig skildring av en kvinnas livskris!

285 sid inb ill övers Johanna Svartström, Kjell Waltman, Lena Öhrström 42598 Medlemspris 229:-

366 sid inb övers Janina Orlov 39727 Medlemspris 198:-

337 sid flexband övers Maria Ekman 40154 Medlemspris 199:-

357 sid storpocket övers Pia Printz 40105 Medlemspris 129:-

När talibanerna tog över Swatdalen i Pakistan vägrade Malala Yousafzai att låta sig tystas. Malala stred för flickors rätt till utbildning och har blivit en global symbol för kampen för kvinnors rättigheter. Hon är också den yngsta någonsin att nomineras till Nobels fredspris. En sann berättelse! pJAG ÄR MALALA av Christina Lamb, Malala Yousafzai

f Sex timmar spänning och romantik!

En härlig DVD-box med fyra välgjorda filmer baserade på Nora Roberts succéromaner. Här hittar du Begravt i glömska, Flammande skyar, Midnatt vid floden och På slaget tolv. Följ med till Alaska, Virginia, Mississippi och Savannah och möt starka kvinnor som vet hur man handskas med både faran och kärleken … Speltid cirka 6 timmar. pNORA ROBERTS COLLECTION DVD

88054 Medlemspris 199:-

I slutet av andra världskriget tar barnmorskan Vildöga tjänst som sjuksköterska på ett tyskt fångläger i finska Lappland för att få vara nära SS-officeren Johannes, som hon är passionerat förälskad i. Men Johannes är skadad av krigets ondska och besvarar bara delvis hennes kärlek. En hyllad roman, som redan utnämnts till en modern klassiker! pBARNMORSKAN av Katja Kettu

Anne Elliott och Frederick Wentworth möts och förälskar sig som mycket unga, men skiljs åt av beskäftiga släktingar. Många år senare möts de igen ... Övertalning är Jane Austens sista roman. Hon berättar sin historia med sedvanlig humor, insikt och ironi. Men liksom sin författare är hjältinnan här mognare, tonen mer allvarlig. pÖVERTALNING av Jane Austen

Samma dag som Evas barn flyttar hemifrån går hon och lägger sig. Och stannar där. I sjutton år har hon velat skrika till världen: Stopp! Jag vill kliva av! Och nu har hon äntligen fått chansen. Hennes man, som redan har problem med sin besvärliga älskarinna, blir upprörd. Vem ska nu laga hans middag? pKVINNAN SOM GICK TILL SÄNGS I ETT ÅR av Sue Townsend

Vissa berättelser behöver hela världen läsa ... Leon var bara tio år när tyskarna invaderade Polen och hans familj tvångsförflyttades till gettot i Krakow. Leons pappa fick arbete på Oskar Schindlers fabrik och lyckades övertala Schindler att låta sonen arbeta vid hans sida. Så gick det till när lille Leon blev nummer 289 på Schindlers lista – den yngste någonsin, och så liten att han fick stå på en trälåda för att nå upp till maskinen han skötte. Leon, hans föräldrar och två av hans fyra syskon överlevde fasansfulla förhållanden i arbetsläger, och lyckades mirakulöst undkomma döden gång på gång. Resten av hans släktingar, liksom alla grannar i den by som han föddes i, hade inte samma tur.

En sann historia!

Författaren gick bort dagen efter att bokmanuset var klart ...

Det här är den sanna berättelsen om den yngste pojken på Schindlers lista. Leon Leyson berättar sin gripande, fruktansvärda historia utan bitterhet, med egen röst och unika minnen. Han ger sin personliga bild av Oskar Schindler, mannen i nazistuniform som räddade över tusen liv.

pHISTORIEN OM LEON − SCHINDLERS YNGSTE ARBETARE av Leon Leyson 190 sid inb ill övers Carina Jansson 47696 Medlemspris 149:-

f Mer om de föräldralösa systrarna Anna och Rise!

Anna sluter ögonen och andas in djupt medan hon låter tårarna strömma nerför kinderna. Allt har gått så fort. Förödelsen ... Hoten ... Mordförsöket ... Kan de vänta sig mer elände? Och kommer uppröjningen att hinna bli klar till bröllopet? Hade Malcom farit ofint fram när han köpte egendomen, och är det därför de drabbats av detta? pFJÄLLROSOR DEL 12. FÖRBANNELSE av Laila Brenden 254 sid inb övers Eva-

Maria Gelotte 47753 Medlemspris 229:24 Bokspegeln 2 2014

En fransk romanpärla som också blivit film!

1:a på brittiska topplistorna!

Knäppa och roliga dikter ur kattperspektiv!

211 sid hft övers Thérèse Eng 41897 Medlemspris 219:-

CD 30510 Medlemspris 269:-

111 sid inb ill övers Svante Skoglund 25619 Medlemspris 106:-

Germain, 45, är knappt läskunnig och bor i en skruttig husvagn på sin mors tomt. Germain gillar att sitta i parken och mata duvorna. En dag råkar han sätta sig bredvid Margueritte, en gammal dam med stor passion för böcker. Och där på en gammal sliten parkbänk inleds en djup vänskap som ska förändra bådas liv för alltid. pEFTERMIDDAGARNA MED MARGUERITTE av Marie-Sabine Roger

Älskar du opera? Då är detta den ultimata dubbel-CD:n! Här hittar du världsstjärnan Luciano Pavarottis femtio mest berömda inspelningar. Lyssna till verk av Puccini, Verdi, Rossini och många fler med arior ur bland andra Turandot, La Bohème, La Traviata och Aida. Denna dubbelCD knep genast förstaplatsen på de brittiska listorna! pPAVAROTTI 50 GREATEST TRACKS

Här hittar du dikter om och av katter där ditt älskade husdjurs önskningar och dagliga konflikter uttrycks. Äntligen får kattälskaren en chans att upptäcka och förstå dessa stundom neurotiska geniers inre liv. Gläd dig åt fyndiga, knasiga och insiktsfulla dikter, författade direkt från kattens eget perspektiv! pKANSKE JAG KISSAR EN SKVÄTT – KATTPOESI av Francesco Marciuliano


Babylycka i Botswana!

M

ma Ramotswe och J.L.B. Matekoni sitter på verandan i den avslappnade stämning som kan sänka sig över ett gift par efter dagens arbete, när de är tillsammans igen och ser solen sjunka bakom akacieträden och de trassliga telefontrådarna i grannens trädgård. De pratar om vardagliga saker, sådant som knappast kan störa friden under halvtimmen före middagen. ”Jag undrar när vår granne ska ta itu med de där telefontrådarna?”, säger J.L.B. Matekoni fundersamt, och sedan blir det tyst en stund, innan han åter tar till orda: ”Mma Makutsi?” ”Ja”, säger Mma Ramotswe. ”Vad är det med Mma Makutsi, Rra?” ”Jag bara undrade om det är något som är … annorlunda med henne? Nu när hon är gift, och så?” Han tittar ut över trädgården, bort mot mopipiträdet som Mma Ramotswe är så stolt över. ”När gifte sig Mma Makutski?”, fortsätter han. Mma Ramotswe gör ett snabbt överslag. ”Det var strax efter de första regnen, eller hur? Alltså för ungefär tio eller elva månader sedan.” ”Ja, det förklarar saken”, säger J.L.B. Matekoni. ”Mma Makutsi måste vara med barn.”

Den självklara förvissningen i hans tonfall förvånar Mma Ramotswe. Hon har alldeles nyss själv sett tecknen, men ofta går sådana saker männen förbi. ”Det är hon antagligen. Men jag tycker att det är bäst att hon själv får berätta. Jag är säker på att hon kommer att göra det”, säger hon. Men märkligt nog går veckorna utan att Mma Makutsi, Mma Ramotswes kära vän och kollega på Damernas detektivbyrå, tar upp saken. Mma Ramotswe börjar oroa sig så smått. När är det egentligen dags för förlossning? Ska hennes kollega vara barnledig? Behövs en vikarie? Och så plötsligt, tidigare än alla trott, har en liten baby kommit till världen! En förtjusande liten gosse, som ska få det ståtliga namnet Itumelang. Mma Ramotswe gläds, men är också aningen bekymrad. Hon har ensam två fall att ta hand om: Dels har Mma Soleti, ägare till skönhetssalongen Minor Adjustment, utsatts för hot och förtal. Dels behöver advokaten Mma Sheba Kutso hjälp med en minst sagt mystisk arvstvist. Men det visar sig att Mma Ramotswe inte alls är så övergiven som hon tror …

Alexander McCall Smith (född 1948 i Zimbabwe) bor i Edinburgh med sin hustru Elizabeth. Han har skrivit över sextio böcker och i Sverige känner vi honom främst som författaren till succéserien Damernas detektivbyrå. Men han har också skrivit en serie böcker om Isabel Dalhousie (sex stycken), om professor Igelfeld (tre stycken) och om invånarna på Scotland Street 44 (fyra stycken).

Mma Makutsi, assistent på Damernas detektivbyrå, väntar sitt första barn!

Just-nupris

198:-

Fjortonde boken i serien! Charmigt, finurligt och hjärtevärmande!

SMÅ SKAVANKER PÅ SKÖNHETSSALONGEN av Alexander McCall Smith 286 sid inb övers Yvonne Hjelm

47761 Just-nu-pris 198:-

(47761 Ord. medlemspris 221:-) www.bonniersbokklubb.se 25


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

f 27 timmars speltid! Dags för Dickens-frossa!

Pickwickklubben, Oliver Twist, Nicholas Nickleby, En julsaga, Lysande utsikter och Vår gemensamme vän – sex fantastiska BBC-serier samsas i denna DVD-box med hela 10 skivor. Totalt bjuder den på inte mindre än 27 timmars speltid! Här finns färgstarka karaktärer och fängslande historier – och som alltid när det gäller Dickens, också en hel del humor! pTHE CHARLES DICKENS COLLEC-

TION BOX 10 DVD 27250 Medlemspris 269:-

Kloka och fyndiga ord till glädje och tröst!

En rik samling citat och ordspråk fyllda av humor, värme och kärlek! Denna skattkista rymmer klassiska levnadsregler av gammalt ursprung mixade med citat av färskare datum. Ironi och visdom, fyndiga formuleringar att känna igen sig i och bli glad av finner du här, liksom tröstande ord! En perfekt inspirationskälla när du ska gratulera någon eller hålla tal! pORDSPRÅK & CITAT FRÅN FÖRR

OCH NU 111 sid kart 23721 Medlemspris 99:-

Följ med Oz till kibbutzen!

Här berättar Amos Oz om sina egna erfarenheter från livet på en kibbutz i slutet av 1950-talet. I åtta historier möter vi bland andra Zvi, en pessimistisk trädgårdsmästare; Henya, vars rika bror vill betala för hennes sons studier i Italien,. Och så Martin, skomakare och överlevare från Förintelsen, som vigt sitt liv åt världsspråket esperanto. pVÄNNER EMELLAN av Amos Oz

170 sid inb övers Rose-Marie Nielsen 27482 Medlemspris 198:-

Författaren till succén Varats olidliga lätthet!

Här försvarar den världsberömde tjeckiske författaren Milan Kundera konsten, i en tid som, menar han, inte längre värdesätter vare sig konst eller skönhet. På samma bländande sätt som i sina romaner belyser han den konst och de konstnärer som förblivit viktiga för honom och vars verk hjälper oss att förstå världen bättre. pETT MÖTE av Milan Kundera 192 sid

inb övers Anna Petronella Foultier 47787 Medlemspris 179:-

Kärlek med förhinder …

n Brahms, Rossini och Verdi − av högsta kvalitet!

Älskar du klassisk musik? Vad sägs om tre CD-skivor i en box? Hungarian Dances Nr 1-21 av Brahms med Wiener Philharmoniker, Overtures av Rossini med The Chamber Orchestra of Europe och Opera Choruses av Verdi med Coro e Orchestra del Teatro alla Scala. Alla under ledning av den världsberömde Claudio Abbado! p BRAHMS ROSSINI VERDI CD

Lottie har fått nog! Richard, hennes pojkvän sedan tre år tillbaka, har inte alls giftermål i tankarna. Besvikelsen får henne att i all hast gifta sig med sin ungdomskärlek Ben. Deras bröllopsresa går till Ikonos – platsen där de en gång träffades. Fliss, Lotties syster, tror inte sina öron när hon får höra vad Lottie hittat på. Trots att hon själv är mitt uppe i en smärtsam skilsmässa ger hon sig av efter det nygifta paret. Men hon far inte ensam. Med på färden är den försmådde Richard. Övertygade om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr de inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt … Sophie Kinsella kommer nu med en ny härligt underhållande och romantisk roman – helt fristående från hennes tidigare Shopaholic-böcker. Härlig feel-goodläsning utlovas!

NY underhållande bestseller av författarinnan till Shopaholicböckerna!

pBRÖLLOPSNATTEN av Sophie Kinsella ca 400 sid inb

övers Annika Sundberg 48082 Medlemspris 239:-

51177 Medlemspris 319:-

Mer ...

Steel på nästa uppslag!

Erotikböckerna som slår alla rekord!

Läs E L James sexiga serie du också! Totalt 1700 sidor syndig njutning! pFEMTIO NYANSER AV HONOM av E L James 556 sid mjukband övers Jimmy

Hofsö 73676 Medlemspris 179:-

pFEMTIO NYANSER AV MÖRKER av E L James 538 sid mjukband övers Patrik

Hammarsten 77982 Medlemspris 179:-

pFEMTIO NYANSER AV FRIHET av E L James 604 sid mjukband övers Milla

Emrén88443 Medlemspris 179:-

26 Bokspegeln 2 2014

Om att drabbas av stor passion på äldre dar!

Steel − världens bäst säljande författare!

95497 Medlemspris 196:-

332 sid inb övers Britt-Marie Thieme 25221 Medlemspris 199:-

När Jeanies man en dag flyttar in i gästrummet upphör deras sexliv tvärt. Hon blir sårad och arg. Varför vill han inte längre ha henne? Men så korsar den snygge Ray hennes väg och visar sig vara allt det hennes träbock till man inte är. Och snart ställs allt på sin spets … Härlig feelgood om att drabbas av stor passion på äldre dar! pTORSDAGARNA I PARKEN av Hilary Boyd 308 sid inb övers Carla Wiberg

Åklagaren Alexa tar sig an ett fall med en seriemördare, vars offer är unga flickor som våldtagits och strypts till döds. Snart får hon och hennes tonårsdotter ta emot anonyma hotbrev. Situationen blir allt mer hotfull, och Alexa måste skicka sin dotter till pappan i Charleston. Till den familj som en gång tvingade dem båda därifrån … pSÖDERNS HJÄRTA av Danielle Steel

Livet på verklighetens Downton Abbey!

Ett fascinerande porträtt av den kvinna som är förebild till karaktären Cora Crawley i BBC-serien Downton Abbey! Lär känna Almina Wombwell, den förmögna arvtagerskan och utomäktenskapliga dottern till bankiren Alfred Rothschild som genom giftermål blev Lady Almina, Countess av Carnarvon på Highclere Castle! pLADY ALMINA OCH VERKLIGHETENS DOWNTON ABBEY av Lady Fiona Carnarvon 308 sid inb ill övers Cecilia Falk

33498 Medlemspris 199:-


När ondskans mörker lägger sig över världen gör hon motstånd – genom kärlek!

Just-nupris

För sin älskades skull ställs hon ansikte mot ansikte med SSmännens brutalitet och Dachaus fasor …

198:-

Hon planterar en plommonkärna i hopp om att någon gång få se livet blomstra … Hyllad roman i samma anda som Vibeke Olssons Molnfri bombnatt!

Tyskland, 1938. Denna soliga och molnfria höstdag är luften lika uppfriskande som de röda äpplena i fruktlundarna som sträcker sig från skogen ner mot floden i utkanten av den lilla staden Hessental. Om Christine vetat att Isaac skulle dyka upp i gränden utanför hennes föräldrars gamla trevåningshus för att ta med henne på skogsvandring skulle hon ha tagit på sig sin helgdagskappa och inte den slitna gamla överrocken. Medan de samtalar fingrar hon på knapparna för att förvissa sig om att rocken döljer den urvuxna klänning hon bär. Christine är nämligen mån om att vara till sin fördel i Isaac Bauermans sällskap. Hennes mamma Rose arbetar sedan över tio år tillbaka i familjen Bauermans ståtliga villa. Och sedan en kort tid tillbaka är även sjuttonåriga Christine husa där. Hon brukar använda sin bästa söndagsklänning – trots att hon ska diska, tvätta kläder och putsa silver. Isaac är dock inte den som tycks bry sig om hennes kläder. Eller om vad hans föräldrar ska säga om att han umgås med tjänstefolket. Eller att han får en gedigen utbildning, medan Christine, trots läshuvud måste hjälpa till med familjens försörjning. Istället delar den unge, begåvade Isaac dagligen med sig av en sin spännande värld, fylld av diskussioner om musik och böcker. Och han får Christine att känna sig betydelsefull och varmt välkommen i hans liv. När skogsvandringen närmar sig sitt slut bjuder Isaac in Christine till sin välbärgade familjs årliga

höstfest, samtidigt som han ger henne en första ljuvlig kyss. Överväldigade av glädje över att deras känslor är besvarade har ingen av dem en tanke på att det inte bara är rikedom, bildning och klass som skiljer dem åt. Men redan de närmaste veckorna, medan höstkylan blir allt bistrare, blir de brutalt påminda om att Isaac och hans familj är av judisk härkomst. Runt om i Hessental sitter plötsligt anslag om vem som får handla i affärerna och vem som inte får det. Ja, överallt spikas nya förordningar och anti-judisk propaganda upp och hela tiden tvingas Christine och hennes familj tänka på vad de gör och säger. Snart har det gått så långt att en ny lag förbjuder Christine att gå till sitt arbete hos familjen Bauerman. En tysk flicka får inte vara underställd en judisk familj. Och att älska eller gifta sig med en ung judisk man är förenat med livsfara. En livsfara som Christine och Isaac i största hemlighet utsätter sig för. Men snart är Isaac borta. Var är han? Vad har hänt honom? Under de månader och år som följer tvingas Christine och hennes närmaste uppleva det nazistiska förtrycket i dess fulla vidd. När det ser som mörkast ut planterar hon en plommonkärna hemma i trädgården. Om den någon gång slår rot och plantan överlever kanske även hon och Isaac har en chans, intalar hon sig. Men istället ställs Christine, för sin kärleks skull, ansikte mot ansikte med SS-männens brutalitet och Dachaus fasor.

pPLOMMONTRÄDET av Ellen Marie Wiseman 457 sid inb övers Leif Jacobsen 48173 Just-nu- pris 198:(48173 Ord. medlemspris 221:-)

”Wiseman lämnar genrens vanliga militära konflikter åt sidan till fördel för det med tiden alltmer outhärdliga vardagslivet i krigstid. Vilket skänker en intim skärpa till denna fantastiska debut.” Publishers Weekly

”Förtjänar att stå i strålkastarskenet på den litterära scenen.”

New York Journal of Books

”En berättelse om människans överlevnadsförmåga och kärlekens kraft mot alla odds – det är ett originellt och viktigt tillägg till alla övriga böcker om Andra världskriget.” RT Book Reviews, 4,5 stjärnor

www.bonniersbokklubb.se 27


UTLÄNDSK SKÖNLITTERATUR

f

n

Fler ...

filmer i samma genre på sidan 22.

Av författaren till Flicka med pärlörhänge!

10 CD-skivor med odödliga folksånger!

32391 Medlemspris 199:-

82453 Medlemspris 189:-

Dorset, England, 1850. När Honor Bright, som blivit sviken i kärlek, följer med sin syster Grace till Amerika, så gör hon det med den outtalade tanken: Jag kan alltid komma tillbaka. Tanken på att kunna återvända dämpar den värsta våndan under veckorna fram till avresan. Men Honor kommer inte att återvända … pDEN SISTA FRISTADEN av Tracy Chevalier 303 sid inb övers Anna Strandberg

f Fler ..

"drömma-dig-bort" filmer på sid 24!

Rosamunde Pilchers underbara värld!

I den här specialutgåvan med praktfulla filmatiseringar, får den bästsäljande romanförfattaren Rosamunde Pilchers romantiska berättelser och vackra miljöbeskrivningar liv och form. Här ingår 15 filmer med stjärnor som Peter O’Toole, David McCallum, Jacqueline Bisset, Peter Ustinov, Vanessa Redgrave och många fler. pROSAMUNDE PILCHER SAMLINGS-

Kommer du ihåg Tom Dooley, Scarlet Ribbons, My Old Kentucky Home och My Way? Den här samlingsboxen med 10 CD-skivor innehåller många gamla godingar. Sångerna framförs av toppartister som Kingston Trio, Pete Seeger, Peter, Paul & Mary, Burl Ives och flera andra. Låt nästan 180 odödliga folksånger ta dig med på en nostalgitripp som du sent ska glömma! pFOLK SONGS CD

En doft av kärlek! Oemotståndlig läsning!

För alla vars hjärtan klapprar för westernfilmer!

pEN ENGELSMAN I PARIS av Nicolas Barreau 284 sid inb övers Victoria Johansson

DVD 16444 Medlemspris 229:-

Nedbruten av sorg efter sin fars död och sin pojkväns svek vandrar Aurélie ensam på Paris gator. Hennes räddning blir en kärleksroman, vars huvudperson påminner om henne själv. Aurélie blir besatt av att få träffa författaren och kontaktar förläggaren André som, förtrollad av Aurélies leende försöker uppfylla hennes önskan ...

Den här samlingsboxen med hela sex långfilmer bjuder på några av de bästa westernfilmerna som någonsin gjorts. De är fyllda av oförglömliga hjältar, stenhårda revolvermän och spektakulära handgemäng i saloonerna. Innehåll: Butch & Sundance, Buffalo Bill and the indians, Hannie Caulder, Man of the east, North to Alaska och Dead man's walk. pBEST OF THE WEST COLLECTION

Ramirez 39719 Medlemspris 189:-

Läsgodis! Danielle Steels bestseller – nu i lågprisutgåva!

Änkan Coco Barrington är på väg till jobbet som hundrastare när hennes framgångsrika syster, filmproducenten Jane Barrington, plötsligt ringer och kräver att Coco ska passa hennes hus och hund. Hon reser om en timme och ska vara borta i minst fyra månader. Coco har inget att sätta emot, hon har aldrig kunnat säga nej till sin äldre syster. Det är när hon några dagar senare förser sig med sirap till frukostpannkakorna i sin systers exklusiva kök som Coco får sitt livs chock. In genom dörren kliver en vilt främmande man. Nåja, inte helt främmande. Hon känner igen honom från åtskilliga romantiska filmer. Cocos syster har helt enkelt glömt att tala om att hon lovat den världsberömde skådespelaren Leslie Baxter att få bo i hennes hus eftersom hans exflickvän hotar honom. Från den stunden blir ingenting sig likt i Coco Barringtons liv …

LÅGPRIS

109:-

Av författarinnan till Systrar, Balen, Charmören, En god kvinna och åtskilliga andra succéer!

pEN DAG I TAGET av Danielle Steel 320 sid kart övers Britt-Marie Thieme 48306 Medlemspris 109:-

BOX DVD 16535 Medlemspris 539:-

”Läsarna bör ha näsdukarna redo.” RT Book Review

647 sidor!

Den verkliga historien bakom succéfilmen!

VÄRLDSKLASS! Belönad med Man Booker Prize!

Efter tragedin väcks hoppet om ett mirakel …

Klassiker som skrevs 1913. Publicerad först 1970!

19828 Medlemspris 229:-

647 sid inb övers Jesper Högström 19190 Medlemspris 199:-

övers Eva Mazetti-Nissen 34413 Medlemspris 196:-

48389 Medlemspris 256:-

Han är tuff, han är cool och han går på anställningsintervju enbart för att få en underskrift så att han kan få ut bidragspengarna. Att jobba är han mindre intresserad av. Men när Abdel blir personlig asistent åt mångmiljonären Philippe har han ingen aning om att han inom bara någon dag ska få hela sitt liv förändrat … pEN OVÄNTAD VÄNSKAP av Abdel Sellou 231 sid inb övers Maria Store

28 Bokspegeln 2 2014

England 1520. Den mäktige Henrik VIII saknar en manlig arvinge. Henrik är desperat, han vill annullera sitt äktenskap och istället gifta sig med Anne Boleyn. Påven och resten av Europa är emot. Den ende Henrik kan lita på är Thomas Cromwell, hans närmste man och en av de få som kan hantera den nyckfulle kungen. Men säker kan ingen vara! pWOLF HALL av Hilary Mantel

Den obotligt sjuke Jack förbereder sig på att ta farväl av sin älskade hustru och de tre barnen. Men på julafton omkommer hans fru i en bilolycka. Barnen skickas iväg till olika släktingar och Jack till ett hospice. När det ser som mörkast ut sker miraklet. Jack börjar tillfriskna. Men ska han lyckas återfå sin familj? pTILLBAKA TILL LIVET av David Baldacci 335 sid inb

I Cambridge träffar den unge välbärgade Maurice den vackre Clive och blir förälskad. Det är dock ett platoniskt förhållande eftersom Clive menar att deras kärlek annars skulle förminskas. När Clive så låter meddela att han ska gifta sig försöker Maurice bota sin homosexualitet med hypnos men blir bara deprimerad. Så möter han gårdskarlen Alec … pMAURICE av Edward Morgan Forster ca 300 sid inb övers Maria Ekman


Vinnare av New Talent Award vid The Festival of Romance!

Någon tycks bevaka det gamla huset vid havet …

Var verkligen mormoderns död naturlig?

Är mannen hon attraheras av hennes farligaste fiende? Lia Thompson vaknar och kämpar för att få luft. Hon har drömt att hon drunknar. Sovrummet är mörkt och tyst och hon vet först inte var hon är. Så minns hon. Hon ligger i en säng i sin mormors hus vid havet i den mest ödsliga delen av Norfolk. Och hon minns också varför hon är här: det oönskade arvet. Ivy, Lias mormor, som visserligen inte var purung, men faktiskt både frisk och pigg, har oväntat dött. Lia, som sedan flera år tillbaka lever storstadsliv i Philadelphia i USA tillsammans med sin stora trygghet i livet, Brett, vill egentligen inte åka tillbaka till sina barndomstrakter. Men Lias mamma, Connie, vägrar att ha någonting med kvarlåtenskapen efter sin mor att göra och alltså faller det på Lias lott att ta hand om arvet, att både röja ur det gamla vindpinade huset och se till att det kommer ut till försäljning. Klockan är bara sex på morgonen, men Lia varken vill eller vågar somna om. Frusen och ruggig sveper hon in sig i en morgonrock och går ner till mormors hopplösa gamla agaspis i köket och brygger en kanna kaffe. Utanför skäller en hund och plötsligt slår en dörr igen med en smäll på övervåningen. Förbaskade hus! Ingenting fungerar och det ger mig rysningar, tänker hon samtidigt som hon får en chock. Utanför i mörkret står en kvinna. Efter några sekunder känner hon igen gamla mrs Larwood – mormors närmaste granne – som bor i en liten stuga längre bortåt vägen. Jag har med mig din hund, Jack

pALLTFÖR NÄRA av Henriette Gyland 350 sid inb övers Sabina Söderlund

heter han, säger hon och kliver in i huset. Lia står som ett frågetecken. Hund? Mormor hade ingen hund. Hon var inte ens särskilt förtjust i djur. Men mrs Larwwod menar att han minsann ingår i arvet.

48462 Medlemspris 199:-

Några timmar senare inser Lia att en hund behöver rastas och själv behöver hon också komma ut för att skingra tankarna. Hon och Jack går ner mot havet. Plötsligt ser Lia en man resa sig upp ur vågorna – en dykare i full mundering. Han verkar inte ha lagt märke till henne och hon kan inte låta bli att titta medan han börjar dra av sig dräkten. Hej, Ophelia, säger han plötsligt utan att vända sig om och Lia önskar att marken kunde sluka henne. Han hade sett henne – så pinsamt! Och han vet vad hon heter – hennes riktiga namn. Men vem är han? När de väl börjar prata med varandra väcks minnet till liv. Aidan Morell, som främlingen heter, är trots allt inte helt främmande – de båda gick i samma klass när Lia bodde hos sin mormor för många år sedan. De närmaste dagarna väcks en stark åtrå mellan Aidan och Lia till liv, trots att Lia anar att Aidan har en mörk och kanske till och med farlig sida. Och samtidigt som Lia blir mer och mer övertygad om att hennes mormors död inte var naturlig verkar det som om någon nattetid bevakar det gamla huset vid havet. När så ytterligare ett dödsfall inträffar tvingas Lia inse att mannen hon attraheras av mycket väl kan vara hennes farligaste fiende …

Henriette Gyland

”Det är mycket dramatik i den här spännande, Norfolkbaserade, romantiska romanen – fylld med ett misstänkt mord, sargade personer och familjehemligheter. Det är Nora-Robertsland. Riktigt bra läsning!” The Bookseller

www.bonniersbokklubb.se 29


UTLÄNDSK SPÄNNING Nominerad av Svenska Deckarakademin!

Nominerad av Svenska Deckarakademin!

555 sidor!

NY succé av författarna till Pojken i resväskan!

Vilken pojke blir mördarens nästa offer?

"Årets bästa deckare." LOTTA OLSSON, DN

Snabb, smart, spännande roman av Grisham!

Järnebrand 40279 Medlemspris 198:-

övers Karl G. Fredriksson, Lilian Fredriksson 40253 Medlemspris 229:-

555 sid inb övers Ulla Danielsson 28951 Medlemspris 189:-

375 sid inb övers Kjell Waltman 19844 Medlemspris 198:-

Sjuksköterskan Nina Borg kallas till en före detta bilverkstad i Köpenhamns utkant där ett femtiotal romer håller sig gömda och där en yngling och flera småbarn är svårt magsjuka. Först misstänker hon att sjukdomsfallen har med miljön i maskinhallen att göra. Men när hon själv insjuknar inser hon att det rör sig om någonting betydligt värre … pDE OÖNSKADE av Lene Kaaberböl, Agnete Friis 428 sid inb övers Margareta

Barney har sett något som inget barn skulle behöva se. Han vet att mördarens nästa offer kommer att vara ännu en pojke och att polisen inte kommer att finna några spår. Det kommer inte att finnas någon anledning för den unga polisen Lacey Flint att bli involverad. Men det finns heller inte minsta chans att hon ska hålla sig borta … pODÖDLIG av S. J. Bolton 438 sid inb

På Nicks och Amys femåriga bröllopsdag försvinner Amy spårlöst. Allt pekar på maken Nick, men han bedyrar sin oskuld. Men det är något som inte stämmer … Gillian Flynn är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare, och boken utnämndes av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till ”Höstens absolut bästa deckare! En klar 5:a!” pGONE GIRL av Gillian Flynn

Prisad skotsk deckare!

Man ska göra det man är bra på och Frank MacLeod i Glasgow är absolut bäst i sin bransch. Han är eftertänksam, effektiv och hänsynslös, egenskaper som är ett måste när man är yrkesmördare och expert på att ta livet av folk mot betalning. Kanske någon stackare som frågat för mycket, berättat för mycket eller helt enkelt börjat ta för sig på områden han eller hon inte borde. MacLeod har hållit på med yrket i många år och frågan är om han fortfarande har vad som krävs? De flesta lönnmördare går ofta ett dramatiskt slut till mötes. Men Frank MacLeod har hållit sig i branschen längre än de flesta – kanske längre än han borde. Men hur går en yrkesmördare i pension med livet i behåll? Så får MacLeod ett nytt uppdrag och en ny måltavla. Men den här gången kommer något att gå väldigt fel …

NY kriminalroman med Banks och Cabbot!

När en polis hittas skjuten med en pil från ett armborst kallas Alan Banks in för att sköta utredningen. Spåren leder till ett sex år gammalt fall då en ung kvinna försvann i Tallinn, dit Banks beger sig. Samtidigt följer Banks kollega Annie Cabbot upp andra spår i Eastvale. Peter Robinson flätar skickligt ihop trådarna i sin nya spänningsroman! pI MÖRKRETS SKUGGA av Peter Robinson 408 sid inb övers Jan Malmsjö

Han hade allt. Ett jobb som småstadsadvokat. En underbar fru och en son. Men FBI tog allt ifrån honom. Efter fem år i fängelset har hans fru gift om sig och hans son har glömt bort honom. Hans advokatlegitimation rök redan vid anhållan. Men Malcolm Bannister har ett ess i rockärmen. Han ska ta sig ut. Och han ska lura skjortan av FBI! pSVINDLAREN av John Grisham

åEN LÖNNMÖRDARE TAR FARVÄL av Malcolm Mackay 248 sid inb övers Gabriel Setterborg 48678 Medlemspris 199:pLEWIS WINTER MÅSTE DÖ av Malcolm Mackay 251 sid inb

övers Gabriel Setterborg

48553 Medlemspris 199:-

"Brutal, träffsäker och välskriven ..." Sunday Telegraph

Hur går en yrkesmördare i pension med livet i behåll?

20867 Medlemspris 199:-

Mycket läsvärd." Puplishers Weekly

758 sidor!

Tionde gången gillt! Indriðason är tillbaka!

En av Tom Clancys bästa på länge!

26054 Medlemspris 221:-

758 sid inb övers Ulf Gyllenhak 25064 Medlemspris 268:-

Inte förrän filmen var slut, ljuset tänts och alla hade lämnat salongen upptäckte vaktmästaren kroppen. Pojken satt fortfarande kvar på sin plats. Först trodde vaktmästaren att han hade somnat, men ögonen var halvöppna.Sedan såg han blodpölen på golvet … Pojken är mördad – men varför? pDEN STORA MATCHEN av Arnaldur Indridason 301 sid inb övers Ylva Hellerud

30 Bokspegeln 2 2014

President Jack Ryan har knappt hunnit installera sig i Vita huset förrän han ställs inför ett allvarligt hot från öst. Kina planerar en attack mot Taiwan och en ny typ av robotar hotar den amerikanska flottan. Samtidigt har kinesiska experter på cyberkrigföring attackerat amerikansk infrastruktur ... pRÖTT HOT av Tom Clancy

Den egensinnige John Rebus är tillbaka!

Egentligen är John Rebus pensionerad från Edinburghpolisen, men han har lyckats hålla sig kvar som civilanställd utredare på avdelningen för gamla olösta fall. Han har problem med sin chef, utreds av den egna poliskåren och har svårt att acceptera att inte längre vara fast anställd. Relationen till dottern är fortsatt sval och flaskan är hans trognaste vän ... pEN ANNAN MANS GRAV av Ian Rankin 446 sid inb övers Ulf Gyllenhak

25833 Medlemspris 209:-

Direkt in som 1:a på New York Times bestsellerlista!

Will Robie är en lönnmördare som USA:s regering använder i svåra situationer. Nu är han utskickad mot ett mål i Washington. Men något känns fel och Robie gör det otänkbara: han vägrar att döda och tvingas fly för sitt liv. Så möter han fjortonåriga Julie – även hon på flykt – och fångas i ett maktspel av ofattbara proportioner … pDE OSKYLDIGA av David Baldacci

471 sid inb övers John-Henri Holmberg 20446 Medlemspris 249:-


Vinnaren av The Barry Award för Årets bästa kriminalroman 2013! Peter May är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare. Svarthuset är den första delen i hans kritikerrosade Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod. Detta är en riktigt välskriven deckare, som utspelar sig på en ö i Yttre Hebriderna, en avlägsen plats där vädret har stor makt och människan är väldigt, väldigt liten … Fin Macleod minns fortfarande den dagen då han tillsammans med elva andra män från byn Crobost steg iland på det stormpiskade skäret mitt ute i Nordatlanten. Havsvinden slet i kläderna och regnet piskade mot hans ansikte. Under två veckors tid skulle de trotsa vädret och riskera sina liv för att fånga och döda närmare tvåtusen havssuleungar. I fyrahundra år hade män från Crobost utfört denna mordiska ritual. Från början var jakten ett nödtvång för att skaffa mat, men nu gjorde man det för att fågelköttet ansågs vara en sällsynt delikatess. Fin minns det gamla svarthuset, ett kallmurat stenhus som användes som nattlogi av jaktlaget. Med en rysning kommer han också ihåg den fruktansvärda händelsen som inträffade, en händelse som fick honom att lämna sin hemby Crobost, på ön Isle of Lewis i de Yttre Hebriderna, och han tänkte aldrig mer återvända. Arton år senare befinner sig Fin Macleod i Edinburgh. Han kämpar varje dag med sin frus anklagelser och sina egna skuldkänslor. För en tid sedan förlorade de sin son Robbie i en tragisk olycka och sedan dess har Fin befunnit sig i en nattsvart sorg som gjort honom handlingsförlamad. Nu har han nått den absoluta botten – antingen måste han sluta som kriminalkommissarie eller också rycka upp sig och gå vidare. Han väljer till slut det sistnämnda och som ett brev på posten dyker ett nytt brottsfall upp. En naken kropp hittas hängande från ett träd på Leith Walk i Edinburgh.

SVARTHUSET av Peter May 362 sid inb övers Charlotte Hjukström

48793 Fyndpris 196:-

Någon tid senare får Fin veta att ett liknande mord har begåtts och att offret visar sig komma från hans hemby Crobost. Offret är en gammal barndomskamrat till Fin vid namn Angus Macritchie. Han var med på skäret när den fruktansvärda händelsen inträffade för snart tjugo år sedan. För att undersöka om mordet kan ha koppling till fallet i Edinburgh, tvingas Fin återvända till Crobost. När han anländer till ön i ett litet tvåmotorigt flygplan är han fylld med onda aningar. Utredningen visar sig mycket riktigt bli en smärtsam resa tillbaka till ett förflutet och en händelse som han gjort allt för att lägga bakom sig. Fin ställs nu återigen öga mot öga med skoltidens vänner och plågoandar och med Marsaili MacDonald, hans första stora kärlek. Åren har gått, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sår är allt annat än läkta, och att ön inte tänker släppa honom ur sitt grepp en andra gång.

”En av de absoluta bästa deckarserierna på senare år.” The Independent

”Klockren mordthriller.”

Daily Express

”May är den sortens författare jag följer till världens New York Times ände.” ”Väldigt välskriven deckare.” Lotta Olsson, DN

”Peter May får mörkret att lysa ... Jag ser redan fram emot nästa del i trilogin”

Magnus Persson, SVD

Fyndpris!

På en vindpinad ö i Yttre Hebriderna möter polisen Fin Macleod skuld, ondska och förlorad kärlek!

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

Utredningen av ett brutalt mord väcker skrämmande barndomsminnen till liv, minnen han gjort allt för att glömma!

www.bonniersbokklubb.se 31


SRÅKGUIDER & RESOR

Så förbereder du dig inför Klassiker–loppen!

Engelska för nybörjare + Engelska fortsättningskurs

136 sid hft ill övers Lena E Heyman + 3 CD 49080 Medlemspris 299:pENGELSKA FORTSÄTTNINGSKURS 136 sid hft ill övers Sofia Malmborg + 3 CD 55400 Medlemspris 299:-

Nu i en ny, bearbetad och utökad utgåva!

Barcelona – många svenskar älsklingsstad!

Swingin´ London – mångas favoritstad i Europa!

Oh là là – låt Paris bli nästa resmål!

160 sid hft ill övers Lena Andersson 48991 Medlemspris 99:-

192 sid hft ill övers Agneta Rodling 48967 Medlemspris 99:-

192 sid hft ill övers Bo Rydén 49056 Medlemspris 99:-

En ny efterlängtad version av en populär pilgrimsguide som en tid varit helt slutsåld. Boken beskriver nu även Camino Portugués, som utgår från Porto. Du får mängder av information som kan hjälpa dig på vägen. Boken har ett praktiskt format och en mycket tåligt utförande. Perfekt att ta med sig på vandringen! pPILGRIMSTURER TILL SANTIAGO

DE COMPOSTELA

av Ulla Nordfors 172 sid flexband ill

49098 Medlemspris 229:-

Upptäck Barcelonas museer och gallerier, Sagrada Família och Barcelonas katedral. Strosa längs La Rambla. Gör en utflykt till de bästa vinodlingarna i stadens närhet. Dussintals topplistor – från det okända Barcelonas gömda skatter till festivaler, sevärdheter, hotell och affärer – ger all den expertkunskap som du behöver! Praktiska utvikskartor! pBARCELONA av AnneLise Sorensen

Här kan du snabbt lära dig att förstå och tala italienska! Boken, som är genomillustrerad i färg, presenterar vanliga situationer i det dagliga livet och de uttryck du där behöver. De två medföljande CD-skivorna med 2 timmars speltid hjälper dig att få ett perfekt uttal. För dig som är nybörjare eller behöver friska upp tidigare språkkunskaper! pITALIENSKA PÅ 15 MINUTER

Spanska för nybörjare + Spanska fortsättningskurs

För att erövra klassikern, Halvklassikern eller Tjejklassikern ska du under ett år fullfölja fyra lopp inom grenarna skidor, cykel, simning och löpning. Här kan du läsa om hur du bäst förbereder dig inför de olika loppen. Träningsexperter med gedigen erfarenhet av de olika grenarna ger dig tips! pEN SVENSK KLASSIKER av Å Eriksson, C Karlsson, M Rosén, E Wickström, Lars-Gunnar Skoog 125 sid inb ill

33506 Medlemspris 186:-

Var det länge sedan du lärde dig engelska? Känner du dig lite osäker på uttal, grammatik eller något annat? Nu finns det ett snabbt sätt att fräscha upp språkkunskaperna! Till varje kursbok följer tre CD-skivor. pENGELSKA FÖR NYBÖRJARE

Suverän snabbkurs och reseparlör i italienska!

160 sid hft ill + 2 CD 96503 Medlemspris 229:-

Guiden tar dig raka vägen till det bästa London har att erbjuda. Oavsett vad du söker – historia, kultur, mat, shopping, musikunderhållning, fotboll – får du den expertkunskap som varje besökare i den engelska huvudstaden kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker i London – här är din guide! pLONDON av Roger Williams

Perfekta ”kit” om du vill lära dig spanska – vart och ett innehåller en kursbok och tre CD-skivor! Böckerna är försedda med grammatiska regler, ordlistor, övningar, uttalsanvisningar + spännande kulturtips. pSPANSKA FÖR NYBÖRJARE

132 sid hft ill övers Adrian Tinz + 3 CD 78543 Medlemspris 299:pSPANSKA FORTSÄTTNINGSKURS 128 sid hft ill övers Filip Mena Berlin + 3 CD 53553 Medlemspris 299:-

Oavsett om du reser första klass eller med en liten reskassa, tar den här guiden dig raka vägen till det bästa Paris har att erbjuda. Upptäck museerna och gallerierna, Louvren och Sacré-Coeur, ta en kaffe på ett trottoarkafé eller strosa längs boulevarderna. Dussintals topplistor ger all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Praktiska utvikskartor! pPARIS av Mike Gerrad, Donna Dailey

"Världens bästa tips!" Magnus Utvik, Gomorron Sverige

"En ypperlig reskamrat." Tidningen Kollega

La dolce vita i den eviga staden Rom!

Upplev staden som en äkta New York-bo!

Absoloutly fabulous! Rätt ord på rätt plats!

Spanska på resan? Här kommer lösningen!

215 sid flexband ill 48876 Medlemspris 209:32 Bokspegeln 2 2014

48835 Medlemspris 199:-

224 sid hft ill övers Lena Kamhed 96024 Medlemspris 89:-

övers Manni Kössler 48884 Medlemspris 89:-

Rom ligger ständigt i topp som resmål hos oss svenskar! Har du kanske redan bockat av de gamla ruinerna och kyrkorna? Är du redo för ett annat Rom? Här har journalisten och Romkännaren Eskil Fagerstrand samlat sina allra bästa tips, sådant som sällan ryms i de vanliga guideböckerna. Boken är rikt illustrerad med nytagna färgfoton och kartor. pMITT ROM av Eskil Fagerström

New York-bon Daniel Svanberg tipsar om sina personliga favoriter och visar vägen till alla de pärlor som gör staden unik. Han guidar oss genom stadsdel efter stadsdel, och bokens många färgfoton och charmiga illustrationer ger en personlig och levande bild av staden. Detta är guiden för dig som vill uppleva ett annat New York, bortom turistfällorna! pETT ANNAT NEW YORK av Daniel Svanberg 216 sid mjukband ill

Den här engelska parlören hjälper dig att hitta rätt uttryck vid rätt tillfälle. Här finns mer än 1 200 användbara fraser, med lätta uttalsanvisningar. Du finner snabbt det du behöver tack vare en enkel färgnyckel med rubriker som Restaurang, Bank, Post, Telefon, Shopping, Läkare med flera. Här hittar du också praktiska restips inför semestern! pENGELSKA PÅ RESAN

Den här spanska parlören hjälper dig att hitta rätt ord eller uttryck vid rätt tillfälle. Här finns mer än 8 000 ord och fraser, med lätta uttalsanvisningar. Du finner snabbt det du behöver tack vare en enkel färgnyckel med rubriker som Restaurang, Bank, Post, Telefon, Shopping, Läkare med flera. Här hittar du också praktiska resetips. pSPANSKA PÅ RESAN 224 sid hft


Hela världen i dina händer! Det här är en superfin bok att upptäcka tillsammans, hela familjen. Ge er ut på äventyr, hemma i bästa läsfåtöljerna!

Världen är så stor, så stor! Men här ryms den mellan två pärmar!

Familjens världsatlas är en ny svensk atlas med kartor, texter och bilder av hög kvalitet. Den berättar levande om alla länder i världen och är en spännande och superaktuell uppslagsbok för såväl liten som stor. Atlasen innehåller överskådliga, familjeanpassade kartor. I text och bild skildras samhällen, städer, landskap, djur och växter. Boken innehåller också faktarutor med flaggor från alla världens länder. Likaså hittar läsaren porträtt av barn jorden runt – läs om deras vardag, skola och familjer!

Innehåller bland annat porträtt av barn jorden runt! Läs om deras vardag!

Stort format: 254 x 360 mm

pFAMILJENS VÄRLDSATLAS 120 sid kart ill

49270 Medlemspris 159:-

Lär dig engelska lekande lätt! Det här är det optimala sättet att träna glosor för alla som framgångsrikt vill bygga upp sitt ordförråd och effektivt utvidga det. 500 kort i en praktisk box – kul och kreativt! Den här boxen innehåller 500 språkkort med de viktigaste engelska glosorna, med uttalsanvisningar, och mer än 800 exempel på meningar såväl på engelska som i svensk översättning. På ena sidan av korten finns den svenska texten, på den andra den engelska. Det gör det lätt att förhöra sig själv! Dra korten systematiskt, eller låten slumpen avgöra! Dessutom innehåller lådan en engelsk nybörjargrammatik i pocketformat och en mini-audio-CD med över 220 glosor och formuleringar på engelska och svenska. (Observera att skivan bara fungerarar på CD-spelare med justering och matning med släde som har möjlighet att spela minidisc; inte på slot-in-modeller.)

Cityguider på DVD!

Individuellt anpassat till var och ens inlärningstakt!

TRÄNA MED SPRÅKKORT. BASFÖRRÅD ENGELSKA 32 sid hft + CD + 500 språkkort

49148 Medlemspris 99:-

Peking: Vad skulle du helst vilja göra i Peking? Ta en sightseeingtur på cykel? Smaka på skorpion från ett gatustånd? Uppleva traditionell kinesisk massage? Ta en promenad utmed Kinesiska Muren? På den här DVD:n behöver du inte välja, du kan göra alltihop! Paris: Frankrikes romantiska huvudstad Paris är en av Europas mest stimulerande huvudstäder. På denna härliga DVD får vara med om mycket skoj. Du får bland annat lära dig laga mat på École Le Cordon Bleu, se en kabaré på Lido, shoppa på marknader och designbutiker, besöka museer och gallerier och även titta in på Euro Disneyland. New York: På denna DVD får du följa med till stadens all fem delar: Staten Island, Bronx, Brooklyn, Queens och Manhattan. Du får också ta färjan till Frihetsgudinnan, suga in vyerna från toppen av Empire Stae Building, insupa atmosfären vid Coney Island Beach, shoppa på 5th Avenue med mera.

pCITYGUIDE PEKING

DVD 50 min 49247 Medlemspris 89:pCITYGUIDE PARIS DVD 48 min 49205 Medlemspris 89:pCITYGUIDE NEW YORK DVD 51 min 49239 Medlemspris 89:-

www.bonniersbokklubb.se 33


Mat & DRYCK

Jag kan inte laga svår mat, så mina recept måste vara enkla och tydliga.” Håkan Larsson

Över 100 recept för hela året!

Få tid över med ett långkok! Favorit i repris!

Äntligen lördag! 80 recept, tusentals möjligheter

Årets kock 2007! Vinnare av Kockarnas kamp!

40626 Medlemspris 249:-

141 sid kart ill 40758 Medlemspris 219:-

32987 Medlemspris 229:-

160 sid inb ill 49338 Medlemspris 249:-

Mannerströms praktverk – nu i lågprisutgåva!

Succédieten på allas läppar – nu som kokbok!

Mat som gör dig piggare och friskare!

Saftigt, smakrikt och hållbart glutenfritt bröd!

Här samsas enkla och snabblagade rätter med festmenyer, brunchrecept och svalkande drinkrecept. Du hittar rätter som passar efter en dag i skidspåret, tilltugg att servera vid mingelkalaset, inspiration till söndagsmiddagen, mors dag, picknick i parken, värmande höstsmaker, nya favoriter på julbordet, och sist men inte minst årets crescendo: nyårssupén! p52 helger av Louise Johansson 176 sid inb ill

”Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!”, säger Leif Mannerström, och delar med sig av sitt stora kunnande om svensk husmanskost. Denna kokbok, som nu finns i lågprisutgåva, innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter – alla de läckerheter man önskar sig på ett svenskt middagsbord. pMannerströMs husManskonst av Leif Mannerström, Tord Melander

I denna efterlängtade nyutgåva av den prisbelönade kocken och journalisten Jens Linders Långkok hittar du många härliga långkok till vinterns middagar, som värmande soppor, stekar med knaprig yta och långsamma lådor. Du hittar också tillbehör och bjuds på tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar. plångkok av Jens Linder

Författaren Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker bjuder på 150 utsökta, näringsrika lågkalorirecept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår. I boken finns också praktiska måltidsplanerare! p5–2 dieten – kokboken av Sarah Schenker, Mimi Spencer, Michael Mosley 222 sid inb ill övers Anna Olsson

Nu tar Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning i TV kommer att känna igen sig. Han bjuder på höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning.Han tipsar också om passande viner och om den perfekta menyn. plördagkVäll Med Mat och Vin av Håkan Larsson 167 sid inb ill

En vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda, där det framför allt handlar om att äta efter sin kroppstyp för att uppnå balans i livet. Här finns 80 härliga recept, såväl klassiker som nya rätter. Sverige möter Indien i allt från soppor och sallader till desserter och smoothies. pMaten är Min Medicin –

ayurVeda i ditt kök

av Malin Barrling, Mia Elmlund, Elin Qvick, Janesh Vaidya 192 sid kart ill

255 sid inb ill 88849 Medlemspris 159:-

27987 Medlemspris 199:-

16972 Medlemspris 239:-

Husmanskost – på ViktVäktar-vis!

Förvara och organisera favoritrecepten!

Spel för dig som gillar mat och dryck – penna, block och tärning ingår!

Husmanskosten i ViktVäktarnas bok är lika god som mormors mat, men lättare för att den ska passa alla, även den hälsomedvetna som vill hålla ett öga på vikten. Grunden är klassisk vardagsmat, lagad med omsorg och prisvärda råvaror. Du kan njuta av den goda, nyttiga maten utan att den sätter sig runt midjan! phusManskost – lätt och

läckert Med ViktVäktarna 112 sid inb ill 40352 Medlemspris 159:34 Bokspegeln 2 2014

Nu kan du, säkert och lättöverskådligt, skriva in, förvara och organisera alla dina favoritrecept! Den praktiska boken är indelad i olika avsnitt – fisk och kött, grönsaker och sallader, soppor och såser, desserter och bakning med mera. Den har ett elastiskt gummiband runt pärmen och är försedd med fickor för förvaring av lappar. pMin recePtsaMling av Margot Henrikson 144 sid inb ill 64329 Medlemspris 199:-

Detta är spelet för dig som gillar mat och dryck och gärna vill sätta lite extra guldkant på tillvaron. 780 aktuella, intressanta och roliga frågor samt spelblock, penna och tärning medföljer. Frågorna är indelade i kategorierna Mat & Kök; Dryck & Sång; Vett & Etikett, Gott & Blandat och Liv & Hälsa. pMig det goda liVet spel

30429 Medlemspris 249:-

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och en av hans starkaste sidor som kock är hans såskunskaper. Boken Såser innehåller recept och tekniktips på alla varianter av såser du kan tänkas behöva för att kunna laga riktigt god mat. Från rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter och efterrättssåser. psåser av Tommy Myllymäki

Här presenteras en mängd recept på glutenfria bröd som är saftiga, smakrika och hållbara. De är baserade på rena råvaror utan mjölmixer. Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av alternativen till vete, råg och korn. Oanade möjligheter öppnas både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist köpebröd och för nyfikna hemmabagare. pnytt bröd – baka gott utan gluten av Maria Blohm, Jessica Frej

143 sid inb ill 32680 Medlemspris 246:-

Från kakaobönor till underbara romsorter! Karibiska öar, sockerrör, kakaobönor, destillering och triangelhandel är bara något av innehållet i denna underhållande bok om rom och choklad, skriven av Sveriges främste romkännare och enda kakaobonde, Duane Dove, tillsammans med vinskribenten Ia Orre. Dessutom presenteras en fantastisk samling romsorter! pen rik historia oM roM och choklad av Duane Dove, Ia Orre

128 sid inb ill 49320 Medlemspris 239:-


120 recept på nyttig och god mat! Laga bättre biigare! Trohetspris! Lär av mästerkocken Jamie Oliver! Tänk att kunna laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och samtidigt spara både pengar och miljö. I Laga smart med Jamie får du tips om hur du enkelt kan laga både bättre och billigare mat, enkla rätter som blir klara snabbt, smakar gott och gör att du och de dina mår bättre. Enligt en aktuell svensk studie slängs alldeles för mycket mat i onödan i Sverige. 57% av den mat som slängs är ätbar … I boken berättar Jamie bland annat hur du kan handla mer effektivt, hur du kan spara och återanvända matrester och laga Passar alla spännande rätter av dessa, hur du lägger in överblivna åldrar och livsgrönsaker, gör egen buljong, vilken utrustning du helst situationer, lika bör ha i köket, hur du fryser in rester och ingredienser användbar i småbarnsfamiljen som i som blev över, hur du tinar upp och konserverar på singelhushållet eller bästa sätt! studentkorridoren! Boken innehåller förstås också mängder av goda recept på såväl vegetariskt som nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling och fisk. Det finns även en bonusdel med extra smarta och billiga recept tillsammans med oemotståndligt läckra och nyttiga efterrätter som innehåller mindre socker och fler hälsosamma ingredienser. Varje recept är dessutom försett med kalorimått! Jamie vet vad han talar om, han har varit i branschen ända sedan 8-års åldern då han lärde sig laga mat på föräldrarnas pub i norra Essex. 2001 kom storsuccén ”Den nakne kocken”, resten är som bekant ”historia” …

60 enkla och läckra recept!

Donuts är aldrig så goda som när de är rykande färska. Så där så de smälter i munnen … Men varför köpa när du utan större besvär kan baka egna hemma i köket? I boken Donuts & munkar hittar du 60 enkla och läckra recept på välsmakande Vanliga och saftiga munkar. Både donuts, såväl vanliga och en mängd som exklusiva exklusiva specialvarianter specialsom kommer att imponera varianter! stort på dina gäster!

DONUTS & MUNKAR – 60 ENKLA OCH LÄCKRA RECEPT av Rosie Reynolds 128 sid inb ill 49361 Medlemspris 96:-

Bli gladare, friskare och rikare med Jamies god råd!

LAGA SMART MED JAMIE – KÖP KLOKT, LAGA MED OMSORG, SLÄNG MINDRE av Jamie Oliver 288 sid inb ill övers Thomas Andersson

49353 Ord. medlemspris 269:49353 Trohetspris om du varit medlem i minst 1 år 249:-/ 3 år 229:-/ 5 år 209:-/ 7 år 189:-/ 10 år 169:-

Maximera din ämnesomsättning och bli av med ditt sug! I boken LCHF för varaktig viktminskning har kostrådgivaren och den populära föreläsaren och författaren Anna Hallén tagit fram tre skräddarsydda program: LCHF Basic, LCHF Mini och Nollning – allt för att du ska kunna hitta din optimala modell och gå ner i vikt. Förutom enkla, goda och mättande recept hittar du matnyttig information om hur du maximerar din ämnesomsättning, hur du undviker klassiska viktminskningsTappa i vikt stoppare och en gång för alla och behåll den! blir av med ditt sug …

LCHF FÖR VARAKTIG VIKTMINSKNING av Anna Hallén 160 sid inb ill 21345 Medlemspris 229:www.bonniersbokklubb.se 35


hälsa

Ola Lauritzson hjälper dig att lyckas med 5:2 dieten!

Vilka effekter har 5:2 dieten på kroppen? Hur länge måste man fasta för att få positiva hälsoeffekter? Ola Lauritzson har testat 5:2 dieten och här berättar han personligt och underhållande om sina upplevelser. Han visar hur du lägger upp ett eget fasteprogram. Boken innehåller också kaloriberäknade recept, förslag på mellanmål samt utförliga kaloritabeller. p5–2 dieten & korttidsfasta av Ola Lauritzson 167 sid inb ill

Premie

41855 Medlemspris 169:-

Succédieten alla talar om! Ät, fasta och lev längre!

100 recept på kalorisnåla, lätta och goda måltider!

17525 Medlemspris 219:-

nyttiga, sMala & enkla recept 151 sid inb ill 33530 Medlemspris 198:-

5:2 dieten är den hetaste trenden inom kost och hälsa runt om i världen. Dieten som första gången visades i BBC dokumentären Eat, Fast and Live longer går i korthet ut på att äta som vanligt fem dagar i veckan och att halvfasta i två dagar med max intag av 600 kalorier. Hälsoeffekterna är många och du tappar dessutom i vikt! p5–2 dieten − friskare, sMalare ... av Michael Mosley, Mimi Spencer 191 sid inb ill övers Anna Olsson

5:2 dieten går ut på att under två dagar i veckan halvfasta med ett maximalt intag av 500 kalorier för kvinnor (600 kalorier för män). Det innebär att kaloriintaget delas upp på två tillfällen med ett mindre och ett lite ”större” mål. Här kan du få hjälp att få ihop ett antal vällagade, goda, enkla och mättande måltider. Över 100 recept! plaga lätt Med 5–2 − 100

Den här boken är perfekt för dig som behöver motivation att komma igång med träningen. Den första delen av boken handlar om varför du ska träna – läs om bålstabilitet, punktförbränning och magrutor. Den andra delen talar om hur du ska träna och i den tredje delen hittar du träningsprogrammen. pMage ruMpa lår −

träning soM ger resultat

av Annika Sjöö 112 sid kart ill

40394 Medlemspris 219:-

Må bättre till både kropp och själ med jämviktsmetoden!

premie!

Hur mår du? Är du i toppform eller känner du att du skulle behöva leva lite mer sunt? Kanske hör du till dem som tror att allt hänger på hur mycket du väger? Men hälsa innebär så mycket mer än en trivsam vikt. God hälsa handlar om att du är tillfreds med dig själv och ditt liv, både fysiskt och mentalt. Spa-filosofins njutningsfulla sätt att leva brukar kallas världens äldsta metod för hälsa. Och i sin bok Jämvikt och balans har Håkan PremieJörgensen skapat sin berömda jämviktsmetod med spa-filosofin som pris! grund. Här får du råd för hur du ska minska stressen, tips om enkla rörelser för ökad styrka och rörlighet, konditionsträning, vacker och näringsriktig mat samt råd om hur du på bästa sätt tar hand om din kropp för välmående och njutning.

39:-

Nyfiken på världens äldsta hälsometod?

4-veckors-schema och effektiva träningsprogram!

pJäMvikt & balans av Håkan Jörgensen 176 sid inb ill 49460 Ordinarie medlemspris 179:49460 premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 39:-

OBS! Begränsat lager!

Skapa nya hälsosamma rutiner – med yoga!

15 minuter om dagen – mer behövs inte för att leva ett lugnare och mer hälsosamt liv. Här bjuder Ulrica Norberg, välkänd yogalärare och författare, på konkreta övningar och inspirerande tips. Övningarna presenteras med tydliga bilder i vacker miljö. Du får också veta hur du kan kombinera dem för bästa resultat. pyoga en kvart oM dagen av Ulrica Norberg 96 sid kart ill

40402 Medlemspris 212:-

Friskare barn med ny kost − läkare förklarar varför!

Bra och lätta steg-för-stegövningar!

100 övningar som ger resultat!

Paulos smarta träning – hemma utan redskap!

96586 Medlemspris 269:-

88906 Medlemspris 159:-

Chistian Thurban 40378 Medlemspris 179:-

25403 Medlemspris 239:-

ADHD är en vanlig diagnos i Sverige och antalet barn som drabbas ökar. Internationell forskning visar att två av tre barn med autism blir bättre av en kost utan mjölk och gluten. Här förklarar läkare varför dieten fungerar. Boken innehåller drygt 80 recept på god vardagsmat, som barnen älskar – mat utan gluten och mjölk. pMat för barn Med autisM och adhd av Annika Röed 207 sid inb ill

36 Bokspegeln 2 2014

Förebygg inkontinens, ryggont, livmoderframfall, bäckenbottenuppluckring, ålderskrämpor och andra problem genom att lära dig knipa rätt! På köpet får du stoltare hållning, plattare mage och roligare sexliv! Möt den personliga tränaren, dansaren, barnmorskan pilatesexperten och yogainstruktören! pknip för bättre hälsa av Karin Björkegren Jones 112 sid inb ill

Den här boken riktar sig främst till dig som är kvinna och ger dig de kunskaper du behöver för att få ut maximalt av din styrketräning. Med hjälp av anatomiska genomskärningsbilder kan du tydligt se hur olika muskler arbetar vid olika övningar. På så sätt blir det lättare att förstå hur du ska få ut det mesta möjliga av träningen. pstyrketräning för kvinnor av Lisa Purcell 160 sid flexband ill övers

Att ta sig till gymmet, träna, duscha och hem igen kan ta flera timmar. Satsa hellre på att träna smart: träna hemma! Redskap är onödiga – allt du behöver är enligt Paolo Roberto din egen kroppsvikt. I hans heltäckande träningsbok finns alla övningar du behöver för att komma i toppform – både lätta och tuffa varianter! ppaolos träningsbibel av Paolo Roberto 231 sid kart ill


Vårda din hud som en livslång kärleksaffär … Hur tar du hand om din hy? Är det exklusiva krämer som gäller eller är du till och med inne på operation för att bli kvitt påsar under ögonen, slapp hy och bekymmersrynkor? Istället för att slösa pengar på dyra och djurtestade produkter får du här tips på naturliga oljor och krämer, kost, massage och övningar som får din hud att stråla inifrån. Hur din hy ser ut hänger nämligen mycket ihop med hur dina inre organ mår och yogainstruktören, journalisten och författaren Karin Björkegren Jones guidar dig i sin nya bok, Frisk och strålande hy på naturlig väg, genom olika övningar och andningstekniker. Naturligt vackra kvinnor i alla åldrar delar också med sig av sina bästa ekologiska skönhetsrutiner och tips. Du får även recept på drinkar och juicer som boostar huden. Karin Björkegren - Jones berättar dessutom öppenhjärtigt om sin egen cancersjukNY succébok dom, vägen tillbaka samt om hur hon skötte sin hud under och efter behandlingen. av författarinnan till Knip för bättre Hon uppmuntrar alla kvinnor att vårda sin hud som en livslång kärleksaffär!

hälsa!

pFRISK & STRÅLANDE HY PÅ NATURLIG VÄG av Karin Björkegren - Jones 112 sid inb ill 49478 Medlemspris 159:-

Finn ditt NYA jag – med Malin Berghagens yogaövningar! "Yogan finns vid vår sida. Den låter oss vakna och håller oss varsamt och stabilt i handen." I sin nya, synnerligen inspirerande bok, Yoga. Ett livsval, berättar Malin Berghagen ärligt och öppet Friskare livsstil med om sin fantastiska yogaresa. Men Malin Berghagens yogaresa är inte bara fysisk, utan även själslig. Vi fysiska övningar, möter en vintertrött själ som tinar upp och med yogans hjälp hittar ett nytt, strålande jag. andning och Yogans kombination av fysiska övningar, andning och meditation kan tillsammans med äldre tiders meditation! visdomar ge djupare självkännedom och en friskare livsstil. Men det är upp till dig att välja om och hur

yogan ska påverka dig i din vardag. I den här vackra boken finns både verktygen och inspirationen för att kunna göra det valet. Till varje kapitel finns en mängd olika yogaövningar och bokens färgbilder – tagna i skönt inspirerande miljöer – fungerar som en härlig vitaminkick. Ja, detta är verkligen en bok som lockar alla – oavsett förkunskaper – att våga väcka både kropp och själ genom yoga!

pYOGA − ETT LIVSVAL av Malin Berghagen 144 sid inb ill 49502 Medlemspris 199:-

7 effektiva kostprogram!

Välj det som passar dig bäst – från 4 dagar till 4 veckor! Kickstart med Ulrika är en bok som passar perfekt för dig som vill ha snabba resultat eller behöver en liten knuff mot sundare matvanor. Hemligheten bakom kostprogrammen som presenteras i Ulrika Davidssons nya bok är att förbränningen hela tiden ligger på topp. Genom att du äter olika mycket kalorier varje dag hinner kroppen aldrig vänja sig utan ämnesomsättnigen ligger på en konstant hög nivå. De sju kickstartsprogrammen sträcker sig från fyra dagar till fyra veckor och har delvis olika inriktning så att du hittar det program som passar just dig. Alla kickstarter bygger på lågkolhydratkost, vilket utesluter snabba kolhydrater som socker, potatis, ris, pasta, bröd och gryn. Kosten blir därigenom också naturligt glutenfri. Däremot äter du en större mängd protein såsom fisk, skaldjur, kött, fågel och ägg.

Med lågkolhydratkost som blir naturligt glutenfri!

pKICKSTART MED ULRIKA av Ulrika Davidsson 144 sid inb ill 49536 Medlemspris 225:-

www.bonniersbokklubb.se 37


HISTORIA & kulTuR

99:-

”Den klarast lysande stjärnan på andra världskrigsböckernas himmel är den brittiske författaren Antony Beevor.” SvD

Vår tids ledande militärhistoriska författare.

Ett efterlängtat mästerverk i två delar, som tar ett helhetsgrepp om andra världskriget. Briljant och initierat beskriver Beevor de militära förloppen samtidigt som han med detaljrikedom synliggör enskilda människoöden. pandra världSkriget av Antony Beevor

del 1. från krigSutbrottet till november 1942 503 sid pocket ill övers Kjell Waltman + del 2. från december 1942 till JapanS kapitulation 470 sid pocket ill övers Kjell Waltman 49726 paketpris 99:-

100 års historia i en enda bok! Över 1000 bilder!

Liten, blå och väldigt, väldigt smart!

Ett enastående mästerverk!

25023 Medlemspris 319:-

383 sid flexband ill 23960 Medlemspris 129:-

inb ill övers Charlotte Hjukström 40857 Medlemspris 356:-

Perfekt underlag till spännande samtal!

Upprörande skildring av det omtalade barnläkarfallet!

De viktigaste händelserna under de senaste hundra åren i en enda bok! Över 1 000 fotografier tagna av tidens bästa fotografer beskriver vår historia steg för steg. Här skildras världskrig, politiska skandaler, otroliga bedrifter och uppfinningar, tragiska katastrofer, kulturella händelser och framsteg inom såväl medicin som vetenskap! p1900-talet i bilder av Richard Overy 320 sid inb ill övers Hans Magnusson

Gissa vilken bok som alltid toppar listan över Sveriges mest sålda faktaböcker, år efter år? Jo, denna ypperliga lilla uppslagsbok som innehåller så otroligt mycket. Här finns fakta och statistik över stater och länder, historia, geografi, byggnadsverk, musik, film, sport och mycket mer. 10 sidor kartor och nationsflaggor i färg ingår. pfaktakalendern 2014

Vikingar i krig berättar historien om vikingarnas livsföring och det samhälle de skapade åt sig själva för över 1000 år sedan i Skandinavien. Med enastående kunnig text och mängder av fantastiska illustrationer, detaljerade kartor och färgfoton, berättas här om deras livsföring i krig och fred, såväl i västerled som österled. pvikingar i krig av Kim Hjardar, Vegard Vike 397 sid

Närmare 19 000 uppslagsord!

Fula ord i full frihet! 726 kärnfulla sidor!

Detta är femte upplagan av den omåttligt populära Stora fula ordboken, nu utökad till 18388 nya uppslagsord. Här får vi en omfattande bild av de oöverskådliga ämnena sex, snusk, kön och svordomar bland annat 1 463 skällsord och nästan 4 000 könsord. Här återfinns också kärnfulla citat, roliga historier och små insiktfulla miniessäer. pStora fula ordboken av Bengt G Dagrin 726 sid inb

40873 Medlemspris 279:-

Faktabok om våra traditioner och temadagar!

Varför har vi midsommarstång? Varför firar vi kanelbullens dag? Här finner du kortfattad information om det mesta vi firar i Sverige under ett år. Boken är kronologiskt uppdelad och redogör för allt från alla hjärtans dag till temadagar som Earth Hour. Denna underhållande faktabok är illustrerad med fina teckningar i färg! p365 − hela åretS traditioner, folktro och nya temadagar av Lena Mellander Fogelberg 175 sid inb ill

Det här är en bok som lär dig det viktigaste, men också det oviktigaste – och det roliga! På endast fem minuter blir du expert på de mest skilda områden – från Molières sista föreställning till Garbos favoritwhisky. Boken gör fakta till kunskap, och dig till expert ... på allt! Av den populäre journalisten Göran Everdahl. pbildningSakuten – bli expert

på 5 minuter

av Göran Everdahl 284 sid inb ill

I mars 2009 anhölls en överläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus misstänkt för mord alternativt dråp på ett spädbarn som hon haft i sin vård. Rättsprocessen pågick till oktober 2011, då överläkaren frikändes. Här skildrar politikern Kjell-Olof Feldt och journalisten Birgitta von Otter den rättsskandal som detta fall kom att bli. pbarnläkarfallet av Kjell-Olof Feldt, Birgitta von Otter 257 sid inb

44362 Medlemspris 198:-

40915 Medlemspris 169:-

41517 Medlemspris 319:-

Kommer att sprida glädje i generationer!

En underbar present till ett kärt barnbarn!

Hon blir besatt av en 100 år gammal expedition!

mitt barnbarn 95 sid inb ill 41335 Medlemspris 159:-

mitt barnbarn 95 sid inb ill 41418 Medlemspris 159:-

av Bea Uusma 313 sid inb ill

Av författaren till 101 historiska myter!

Allmänbildande och underhållande!

Journalisten Åke Persson skriver på ett underhållande och lärorikt sätt om berömda sista ord och historien bakom dem. Boken är upplagd som minibiografier över en rad spännande historiska personer. Med avstamp i deras sista ord får vi veta hur dödsögonblicket såg ut: hur dog de, vilka var där, vad är myt och vad är sanning? pberömda SiSta ord − och

hiStorien bakom dem

av Åke Persson 240 sid inb

40816 Medlemspris 209:38 Bokspegeln 2 2014

Den här boken gör det lätt att minnas! Här kan du som är mormor skriva ned dina minnen och klistra in foton, urklipp och annat spännande. Med en fantasifull formgivning, personligt ställda frågor och ett stort utrymme för egna detaljer är detta en bok som kommer att sprida glädje länge, länge. En underbar present till ett älskat barnbarn! pmormorS bok − minnen till

Den här boken gör det lätt att minnas! Här kan du som är farmor skriva ned dina minnen och klistra in foton, urklipp och annat spännande. Med en fantasifull formgivning, personligt ställda frågor och ett stort utrymme för egna detaljer är detta en bok som kommer att sprida glädje länge, länge. En underbar present till ett älskat barnbarn! pfarmorS bok − minnen till

Bea Uusma letar efter sanningen om André-expeditionens öde. Hon gräver i arkiv och reser i Arktis och till Nordpolen. Hon träffar efterlevande, rättsläkare, osteologer, kriminaltekniker och brottsplatsutredare och söker svar i laboratorieprov och packlistor. Resultatet är en bok som kullkastar gamla teorier. pexpeditionen – min kärlekShiS-

toria (illuStrerad utgåva) 30445 Medlemspris 369:-


Skicklig samhällskritiker eller bufflig översittare? Ända sedan Jan Guillou var med och avslöjade IB-affären 1973 har han varit en av Sveriges mest kända journalister och författare. Här tecknas en klarare bild av denne framgångsrike journalist. Många föreställningar om Guillou kommer att vändas upp och ner. För många är Jan Guillou den bitske samtidskommentatorn, medan

hans elakaste kritiker har kallat honom översittare och besserwisJournalisten ser. Bilden av honom är sammansatt, inte minst på grund av alla de Paul Frigyes reder ut halvsan- halvsanningar som florerat om honom ända sedan han 1965 hamningar och myter nade på sin första löpsedel. Höjd över varje misstanke handlar om om Jan Guillou! historierna om och av Jan Guillou. Journalisten Paul Frigyes skriver bland annat om Guillous kamp mot staten, hans relation till kultureliten och journalistkåren och hans uppgörelse med sin barndom i boken Ondskan. Boken visar också hur mediesamhället har förändrats och hur pHÖJD ÖVER VARJE Guillou själv drivit mediespelet i riktMISSTANKE ning mot spektakulära villkor, för vilka av Paul Frigyes 332 sid inb ill han själv till slut blev offer.

49742 Medlemspris 239:-

Mumintrollets skapare blir 100 år! I år är det hundra år sedan Mumintrollets skapare, Tove Jansson, föddes. Författaren Tuula Karjalainen har här skrivit en intressant och målande biografi över Tove Janssons långa, färggranna och produktiva liv. Den är även rikligt illustrerad med fina bilder. Mumintrollet, Snusmumkriken, Hattifnattarna, Morran och Lilla My är bara några av alla de världsberömda och högt älskade sagofigurer som den mångsidigt begåvade författaren, illustratören och bildkonstnären Tove Jansson skapade under sin livstid. I biografin Tove Jansson. Arbeta och älska, placerar författaren Tuula Karjalainen in Tove Jansson i 1900-talets politiska, sociala och kulturella sammanhang. Boken visar också hur nära sammanbundet Janssons liv och konst var och beskriver bland annat hur Mumindalen med dess invånare föddes under tiden för andra världskriget. Tove Jansson påverkade samhällets värderingar, inte som en revolutionär fanbärare, utan genom sin egen livsstil och sina egna livsval.

Många föreställningar om Guillou kommer att vändas upp och ner!

Trohetspris!

Rikt illustrerad biografi över författaren Tove Janssons produktiva liv!

pTOVE JANSSON av Tuula Karjalainen 304 sid inb ill övers Hanna Lahdenperä

Hon påverkade samhället genom sina egna livsval!

49783 Ord. medlemspris 259:-

49783 Trohetspris om du varit medlem i minst

1 år 239:-/ 3 år 219:-/ 5 år 199:-/ 7 år 179:-/ 10 år 159:-

De bortglömda barnens upprättelse!

Den erfarne reportern Thomas Kanger synliggör den systematiska vanvården av barnhemsbarn, som pågick i över femtio år och drabbade tiotusentals barn. De allra flesta har aldrig berättat sin historia, men här ger Kanger dem en chans att låta sin röst bli hörd. Detta är ett stycke okänd nutidshistoria om en del av vårt land som länge legat i skugga. Thomas Kanger

Under barnhemsepoken från början av 1920-talet fram till 1980 omhändertogs över trehundratusen barn och placerades på institutioner eller i fosterhem. Misshandel och Reporövergrepp var vardag för många av dem, men larmraptern Thomas porterna togs inte på allvar. Kanger frilägger Thomas Kangers reportage i SVT:s "Dokument iniett mörkt kapitel från" ledde till upprättelse för de drabbade, där i det svenska tusentals nu vuxna barn fick en kvarts miljon folkhemmets kronor vardera i ersättning för sitt lidande. historia! Misshandel, tvångsarbete och Genom en rad nya källor och vittnesmål och våldtäkt var vardag genom att närstudera politiken och enskilda barnhem, för många av pSTULEN BARNDOM lyckas Kanger synliggöra barnen! − VANVÅRDEN PÅ systematiken i de till synes SVENSKA BARNHEM enskilda övergreppen. Stulen barndom är ett stycke okänd av Thomas Kanger nutidshistoria om en del av vårt land som 272 sid inb länge legat i skugga. 49734 Medlemspris 199:-

www.bonniersbokklubb.se 39


PYSSEL, HOBBY & HANDARBETE

14 olika stickade och virkade modeller!

Känd från TV!

60 små projekt som kan bli söta presenter!

Belysning, färgsättning, textilier, möbler ...

Välklädda vovvar! Tydliga beskrivningar steg för steg.

128 sid inb ill övers Catharina Andersson 41046 Medlemspris 146:-

40931 Medlemspris 259:-

32 sid inb ill övers Marita Gyllensvärd 21733 Medlemspris 126:-

Är du sugen på att sticka, men har ont om tid? I den här boken finns projekt som passar perfekt när du har en liten stund över. Du kan skapa roliga, fina och praktiska saker i en handvändning. Boken presenterar 60 fina projekt, allt från skojiga leksaker till praktiska föremål till hemmet. Smarta tips för både nybörjare och vana stickare ingår. pSNABBSTICKAT av Carol Meldrum

Utsökta, varma färger, fantastiska former i djärva och originella mixer. Att Lulu Carterär en mästare på inredning vet alla som sett TV-programmet Äntligen hemma. Här lär hon dig att steg för steg skapa din egna, alldeles unika inredningsstil. Låt bostaden bli en spegel av dig själv – då kommer du att trivas finfint! pSINNLIGA RUM av Lulu Carter, Annika Eidenert 158 sid inb ill

Någonting har hänt på gator och torg – förr såg man någon enstaka liten tunn hund iklädd rock, ofta en trist skotskrutig sådan. Men numera spatserar var och varannan jycke omkring i snygga, moderiktiga kreationer. Här visas 14 stickade och virkade modeller till hunden: tröjor, halsband, bandana, väska och filt! pSTICKA TILL HUNDEN av Sys Fredens

Skapa unika saker av hemgjorda mormorsrutor!

Boken presenterar mönster till 150 olika lappar att sticka och virka. Kvadrater, cirklar, diamantformade lappar, trianglar, fem-, sex- och åttkantingar, snöflingor, stjärnor, blommor, hjärtan. Dessutom ingår tydliga anvisningar för hur du bäst sätter ihop de olika lapparna med varandra till egna skapelser och konkreta, färdiga projekt. pMORMORSRUTOR av Heather Lodinsky 144 sid inb ill övers Eva Andreasson

26278 Medlemspris 189:-

Småvarmt för dina händer!

itt val! Det är inte så himla ofta man får hjärtklappning av pysselböckM er. Men när jag bläddrade i den här lilla utsökta boken med sina fina, alldeles lagom stora, plagg så slog hjärtat lite snabbare! Plötsligt, efter mer än tjugo år, fick jag lust att börja sticka och virka igen!

Inte bara varma och praktiska, utan också dekorativa!

Handledsvärmare i nätpatent eller med flätor, sicksack-mönster, diagonaler, åsar ... Torgvantar med klockmönster, bladmönster, smock eller virkad picot-kant… I Sys Fredens fina lilla stickbok Torgvantar och handledsvärmare visas tretton varma, sköna och dekorativa modeller att sticka eller virka. Här finns både korta och långa varianter, med eller utan tumme. Tydliga beskrivningar lotsar oss steg för steg. Boken är vackert illustrerad med lockande foton i färg.

Snabbstickat och turbovirkat, med fantastiskt resultat! pTORGVANTAR OCH HANDLEDSVÄRMARE av Sys Fredens 32 sid inb ill övers Marita Gyllenswärd 49809 Medlemspris 129:-

Kryssa lugnt med hjälp av 60 000 ord!

Äntligen ordning och reda på det mesta!

Över 450 färgfoton och steg-för-steg-bilder!

100 sid spiralbunden 29033 Medlemspris 149:40 Bokspegeln 2 2014

83212 Medlemspris 109:-

Äntligen! I Familjens kom-ihåg samlar du allt viktigt på ett ställe: familjens personnummer, husdjurens försäkringar, bilens service, målarfärgernas färgkod, kvitton, telefonnummer till skolor, arbetsplatser och sjukvård och mycket, mycket mer. Lätt att hitta i även för husvakten på semestern, eller barnvakten! pFAMILJENS KOM-IHÅG av Hanna Bühlmann, Jenny Ekman

Kan du skriva ditt namn har du redan de färdigheter som behövs för att teckna! Den här boken ger all den information du behöver för att kunna börja teckna och innehåller dessutom värdefulla tips på hur du framgångsrikt kan ge dig på vilka motiv som helst. Du lär dig bl a teckna landskap, djur, människor, stilleben och olika interiörer. pTECKNA ALLT DU VILL! av Angelea Gair 160 sid inb ill övers Kjell Waltman

Synonymer, ämnesord, nyord och faktalistor!

Här finner du 60 000 ord – just de ord som brukar förekomma i korsord. I synonymdelen hittar du 27 000 ord. Ämnesdelen innehåller 29 000 ämnesord och associationer. Nyordsdelen cirka 450 ord som först under 2000-talet börjat användas i svenskan. I korsordsdelen finns över 1000 korsordsord och i faktadelen mängder av faktalistor. pKORSORDSLEXIKON 495 sid inb

27920 Medlemspris 129:-

Box med instruktionsbok + smyckesmaterial!

I den här presentboxen finns en liten instruktionsbok som enkelt och tydligt förklarar steg för steg hur du viker 11 olika och unika smycken: örhängen, halsband, broscher och armband. I lådan finns även 12 dekorativa pappersark redo att vikas samt material för att montera de olika smyckena: hängen, pärlor, hårnålar, band etc. pORIGAMI − GÖR EGNA SMYCKEN av Didier Boursin 64 sid inb ill

27334 Medlemspris 149:-


Kom igång med digital filmning! Tänk, vad snabbt utvecklingen har gått när det gäller digitala bilder! De flesta av oss har nog blivit duktiga på att ta digitala stillbilder. Nu är det dags att ta nästa steg – att filma digitalt, med bra resultat. Det här är guiden du behöver!

Inga förkunskaper krävs!

Det här är en bok som visar hur man bemästrar och maximerar den digitala filmteknikens möjligheter. I den rikt illustrerade handboken, som omfattar hela 224 sidor, finns allt du behöver veta för att kunna få ut så mycket som möjligt av allt som den digitala filmtekniken erbjuder. Boken täcker olika slags filmer – allt från hur du skapar kreativa filmer på familjen till hur du skriver manus och spelar in långfilmer med nollbudget. Den passar både rena nybörjare och sådana som redan provat på digitalfilmningens möjligheter. Du får tips av experter på en rad områden: • Den bästa utrustningen i olika prisklasser och hur du väljer rätt kamera för dina behov • Lämpliga redigeringsprogram • Ljussättning, ljud och specialeffekter • Redigering, klippning, ljudläggning • Hur man når ut med sin film – sociala medier, filmdistribution och filmfestivaler.

pHANDBOK I DIGITALFILMNING av Mark Brindle 224 sid inb ill 49940 Medlemspris 169:-

Virksugen? Här får du veta allt om maskor, garner och tekniker! Har du kört fast i din virkning? Är du nyfiken på en viss teknik? Vill du veta mer om hur man virkar olika mönster? Då är Virkning – 200 frågor & svar precis vad du behöver! I boken får du reda på det mesta om maskor, garner och tekniker. Här förklaras allt från grundmaskor till formvirkning, vilka redskap och material du bör använda, hur man följer virkbeskrivningar och mycket, mycket mer. Bokens innehåll: Redskap och material * Börja virka * Grundmaskor * Dekorativa Tydliga illustratiomaskor * Kanter, mellanspetsar och bårder * Formvirkning * Olika färger * Rundvirkning ner visar tekniker * Spetsvirkning * Följa virkbeskrivningar * Fler virktekniker * Efterarbete. och mönster!

pVIRKNING− 200 FRÅGOR & SVAR av Rita Taylor 224 sid inb ill övers Catharina Andersson 49916 Medlemspris 149:-

Sticka dig lycklig! "Klassiskt och kvinnligt” är underrubriken till den här fantastiskt vackra stickboken. Och klassiskt är det sannerligen, och kvinnligt och därtill ursnyggt – inte sockersött, men elegant och tidlöst. Stickning handlar inte bara om att flytta maskor från en sticka till en annan. Stickning ger avkoppling och kreativa utmaningar kombinerat med glädjen att skapa något unikt till sig själv 27 spännande och andra. modeller med Härligt stickat är tänkt både för dig som redan älskar läckra garner och brukar sticka olika svårighetsvackra tröjor, sjalar, koftor, mössor, västar och vantar, och för dig som är nybörjare på områgrad! det. Bokens författare Lena Holme Samsøe har arbetat som stickdesigner sedan 1988. I dag skapar hon stickmodeller till garnföretag, veckotidningar och tidskrifter.

pHÄRLIGT STICKAT. KLASSISKT OCH KVINNLIGT av Lene Holme Samsoe 119 sid inb ill övers Bodil Andersson 49890 Medlemspris 199:-

www.bonniersbokklubb.se 41


BÖCKER FÖR VÄLBEFINNANDE

Magdalena Ribbing vet allt om de stora festerna!

Kan du vett och etikett för dop, konfirmation, examen, förlovning, lysning, bröllop, jubileer, pensionering och begravning? Här beskriver Sveriges främsta expert på hyfs och stil högtider och ritualer, klädsel och inbjudningar, presenter, tal, tack och svar. Ja, allt som har med livets stora stunder att göra. pSTORA STUNDER − ETIKETT FÖR FEST OCH HÖGTID av Magdalena Ribbing 191 sid inb

Premie

41319 Medlemspris 289:-

En oförglömlig resa in i änglarnas universum!

Den här boken har kommit till genom samtal som prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng har haft med änglar. Vi kan alla hitta vår egen sanning och på så sätt möta änglarna. Genom övningar och meditationer vill författarna ge oss chansen att hitta nya sidor hos oss själv, och på så sätt låta änglarna bli en naturlig del av vår vardag. pÄNGLARNAS HEMLIGHETER av Elisabeth Nordeng, Prinsessan Märtha Louise 174 sid inb övers Birgitta Karlström

38760 Medlemspris 229:-

Omistlig läsning för blivande fäder!

Går du eller någon du känner i väntans tider? Detta är den omistliga handboken för alla nyblivna eller blivande pappor. Här finns det praktiska, moderna och kloka råd för situationer som möter en nybliven pappa under graviditet, förlossning och föräldraledighet. Med den här boken blir du kunnigare och mer förberedd. pPAPPALOGI − HANDBOK FÖR PAP-

POR FRÅN PRODUKTIONSSEX TILL VAB av Manne Forssberg 318 sid inb ill 41194 Medlemspris 226:-

Sortera mera – och snyggare – i praktiska kassar!

PREMIE!

Premiepris!

59:-

Vi vill ju alla bidra till en bättre miljö genom att återvinna så mycket vi kan! Dessa praktiska sorteringskassar hjälper dig att hålla ordning och reda bland tidningar, förpackningar och glas. Kassarna är rymliga och tillverkade i ett lätt och hållbart plastmaterial med 40 cm långa handtag. De är försedda med kardborrband som håller ihop kassarna, vilket gör det enkelt att ta med dem till återvinningscentralen eller affären. Att de dessutom är snygga gör att du stolt kan ha dem stående hemma i köket, hallen eller i tvättp3 ST SORTERINGSKASSAR: stugan. De tre GLAS, PAPPER, PLAST kassarna är Material: Plast, 40 x 30 x 30 cm märkta med Handtag: 40 cm + kardborrband papper, plast respektive 38232 Ordinarie medlemspris 240:glas. 38232 Premiepris om du samtidigt

köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 59:-

Pensionär − hur gör man?

Nybliven pensionär? Nu äntligen har du möjlighet att damma av drömmar som staplats på hög. Men för att ledigheten inte skall bli en alltför stor omställning har det tagits fram lite hjälp på vägen. Den här boken innehåller både stora och små upplevelser, utmaningar och tips på saker du kan göra för att få ut det mesta av din ledighet. pÄNTLIGEN PENSIONÄR! av Michel Jonson 207 sid inb ill

41301 Medlemspris 119:-

I topp på bestsellerlistan!

Succéboken om styrkan i att vara introvert!

I vårt samhälle hyllas de extroverta medan de lågmälda, reflekterande personligheterna ofta undervärderas. Men faktum är att de introverta ofta är en tillgång. Att vara introvert är inte detsamma som att vara blyg. Det handlar istället mer om var man hämtar energi. Introverta behöver avskildhet och lugna stunder. pTYST av Susan Cain

413 sid inb övers Bitte Wallin 25981 Medlemspris 249:-

NY succé av författarinnan till bestsellern Änglarnas medicin!

Självhjälpsboken som sålts i över 40 000 ex!

Denna självhjälpsbok för depression anknyter till KBT, den kognitiva beteendeterapins synsätt. Det är en praktisk, jordnära och – trots det allvarliga ämnet – humoristisk bok för alla som själva kämpar eller för dem som professionellt eller som anhöriga vill hjälpa deprimerade människor. pATT TA SIG UPP NÄR MAN ÄR NERE

−SJÄLVHJÄLP VID DEPRESSIONER

av Jillian Ball, Susan Tanner 254 sid inb

övers Per Rundgren 49965 Medlemspris 259:42 Bokspegeln 2 2014

Ditt födelsedatum avslöjar mer än du anar!

Kombinationen av siffrorna i ditt födelsedatum innehåller dold information. Här får du veta hur du kan tolka din unika födelsesignatur för att finna balans och harmoni, främja fysiskt och känslomässigt välbefinnande, skapa positiva relationer och hantera ditt dagliga liv. pKODEN av Johanna Paungger, Thomas Poppe, 289 sid inb ill

övers Eva Trädgårdh 17020 Medlemspris 219:-

NY succé av författarinnan till Änglarnas medicin!

Läk din kropp och själ!

25551 Medlemspris 259:-

övers Lena Öhrström 44396 Medlemspris 229:-

Här har filosofie doktor Doreen Virtue samlat alla de verktyg och övningar i änglaterapi som hon lär ut till sina elever. Du får bland annat lära dig vilka änglar du ska kalla på och när och hur du ger en läsning med änglakort. Du får också veta hur du ska tolka de tecken som visar att dina önskningar blir besvarade. pMED ÄNGLARNAS HJÄLP av Doreen Virtue 256 sid inb övers Lena Öhrström

Inom varje människa finns en plats som består av ren kärlek. Genom superkoherensfrekvenserna Return to love (SRTLF) informationskoder av ljusenergi, kan vi få kontakt med detta inre rum. Skaparen av programmet för superkoherens, Thrity Engineer, förklarar hur vi genom att förstå detta system kan nå kärlek och läka både kropp och själ. pÅTER TILL KÄRLEKEN − SUPERKOHERENS av Thrity Engineer 240 sid inb


Om barns självkänsla och vuxnas ledarskap! ”När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv." Inlägget som Petra Krantz Lindgren gjorde på sin blogg från ett samtal med den då sjuåriga dottern fick en explosionsartad spridning. I inlägget beskrev hon samtalet med dottern, där hon frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när Petra pratade med arg röst till henne och ’när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv’." Det som började med ett inlägg på beteendevetaren Petra Krantz Lindgrens blogg har nu blivit en bok om föräldrar och barn, om självkänsla och medkänsla, konflikter och vikten av att se saker från olika håll. Men framför allt handlar den om självkänsla. Om hur den naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Självkänsla är den plattform utifrån vilken många andra egenskaper utvecklas. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer. Boken handlar också om kommunikation. Den innehåller en mängd råd, övningar och situationer från levande livet, bland annat baserade på modellerna Aktivt Föräldraskap och Non Violent Communication samt den danske familjeterapeuten Jesper Juuls idéer. Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon driver också bloggen "En annan du". De föräldrar hon möter där är alla engagerade och kärleksfulla, de älskar sina barn men kan ha svårt i kontakten med dem – något som ganska lätt kan rättas till, menar hon.

Råd, övningar och situationer från levande livet.

Ge barnet trygghet att följa sin innersta röst!

MED KÄNSLA FÖR BARNS SJÄLVKÄNSLA av Petra Krantz Lindgren 192 sid inb 50039 Medlemspris 226:-

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

Petra Krantz Lindgren

Tror du på att vi levt tidigare liv? Följ med på 32 omvälvande andliga resor! Ta del av 32 fascinerande och sanna berättelser från hela världen som handlar om människor som efter att ha upplevt en kris i det nuvarande livet vänt sig till en hypnosterapeut för att återkalla minnen av det som utspelats mellan och under tidigare liv. Berättelsernas huvudpersoner har gett sig ut på omvälvande andliga resor. Genom att kommunicera med sin inre, odödliga själ har de återförenats med själsfränder och andliga guider. De har upptäckt konsekvenserna av sitt val av jordeliv och kropp, hittat kärleken och återupptäckt sina drömmar. Upplevelserna har hjälpt dem att förstå motgångarna de drabbats av, att läkas emotionellt, att förstå sitt egentliga syfte. De har för alltid berikat deras liv med ny mening. Berättelserna har valts ut och presenterats av hypnosterapeuter utbildade vid Newton Institute for Life MINNEN AV LIVET MELLAN Between Lives Hypnotherapy och har redigerats av LIVEN – BERÄTTELSER OM Michael Newton. PERSONLIG UTVECKLING av Michael Newton 335 sid inb övers Birgitta Karlström 50104 Medlemspris 249:-

Av författaren till bästsäljarna Själarnas resa och Själarnas öde!

www.bonniersbokklubb.se 43


BARN OCH UNGA

Sluka en häcksax, någon …? Eller kanske ett paraply …? 9-12 ÅR

Fylld med knepiga och roliga tankenötter!

Här varvas klassiska gåtor med ordvitsar, logiska utmaningar och andra klurigheter. Sicksacka mellan näbbiga fåglar, flitiga lapplisor och gravallvarliga zombier. Läs och lös gåtorna på egen hand eller testa dem på familj, släkt och vänner. Boken ger dig massor av nya kunskaper och får dig att kikna av skratt. p1113 KNASIGA GÅTOR & ANNAT KLURIGT av Reid Persson 144 sid kart ill

24133 Medlemspris 116:-

9-12 ÅR

Var med från början i ny slukarserie!

Möt Kip Jansson. En alldeles ovanlig kille med hjärtat på det rätta stället och en massa tankar som snurrar i skallen. Det här är starten på en ny härligt skruvad och varm slukarserie. Anders Jacobsson, författaren till böckerna om Bert, Sune och Håkan Bråkan, skriver mysig spänning för mellanstadieåldern. pSKRÄCKEN PÅ VINDEN av Anders Jacobsson 159 sid inb

Ripley´s Believe It or Not! är sedan nio år en succé över hela världen. 2012 kom den första utgåvan på svenska, och boken har blivit en storsäljare även här. Många får sin första kontakt med Ripleys värld via deras museer. Boken påminner om Guinness rekordbok, men upplägget är mycket bredare. Den är helt enkelt galnare och ännu mer överraskande. Här får du läsa om fullständigt osannolika händelser och fakta, men allt som beskrivs har hänt och allt är sant. Nytt för i år är de hemliga delarna i boken, som kan laddas ner till din mobil eller surfplatta.

pRIPLEY'S TRO'T OM NI VILL! HELT SJUKT MEN SANT av Robert Ripley 254 sid inb ill övers Elsie Formgren, Sten Sundström 50328 Medlemspris 229:-

50187 Medlemspris 139:-

Auschwitz sett genom en liten pojkes ögon När nioårige Bruno kommer hem en dag upptäcker han att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa, kommendanten, har blivit befordrad och hela familjen måste flytta till ett annat hus långt borta, där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Det är dystert och tråkigt på det nya stället och Bruno och hans storasyster vantrivs. Utanför huset finns ett taggtrådsstängsel, som sträcker sig så långt ögat kan nå och på andra sidan bor märkliga människor i randiga kläder. Det verkar inte vara särskilt trevligt på andra sidan, men Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om de underliga människorna bakom inhängnaden. Det är så han lär känna den jämnåriga pojken Schmuel, och äntligen får en vän att leka med. En vänskap som får katastrofala följder ...

Bonusmaterial, knäppa topplistor, videoklipp och bilder kan laddas ner via en app!

Vinnare av Barnens Romanpris 2013!

Gripande om förintelsen i Auschwitz, sedd genom en liten pojkes ögon.

9-12 ÅR

9-12 ÅR

pPOJKEN I RANDIG PYJAMAS av John Boyne 176 sid inb övers Anna Strandberg 50153 Medlemspris 186:-

Av deckarförfattarinnan Kristina Ohlsson!

Ännu ett äventyr signerat Kristina Ohlsson!

239 sid inb 94466 Medlemspris 139:-

266 sid inb 50294 Medlemspris 139:-

Mystiska saker sker i Billies och mammas nya hem. Otäcka saker som Billie inte förstår. Tillsammans med kompisen Aladdin börjar Billie utforska husets mörka historia. Snart inser hon att de båda måste därifrån. Innan det är för sent … Den välkända deckarförfattarinnan Kristina Ohlssons barnbok är skriven i Maria Gripes anda. pGLASBARNEN av Kristina Ohlsson

En mystisk pojke i kortbyxor smyger omkring i snön, men lämnar inga spår efter sig. När Aladdin försöker prata med honom, försvinner han snabbt utan att säga ett ord. Vem är han? Kan han vara Silverpojken – han som i hundra år försökt hitta det försvunna kyrksilvret? Aladdin, Billie och Simona bestämmer sig för att lösa gåtan. pSILVERPOJKEN av Kristina Ohlsson

För unga vuxna!

För unga vuxna!

Den framgångsrika serien som har blivit storfilm!

Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar,skräck och passion. En en av de mest framgångsrika urban fantasy-serierna de senaste åren! pSTAD AV SKUGGOR av Cassandra Clare 526 sid kart övers Jan Risheden

16386 Medlemspris 159:-

pSTAD AV ASKA av Cassandra Clare

490 sid inb övers Jan Risheden 35121 Medlemspris 159:44 Bokspegeln 2 2014

För unga vuxna!

Böckerna bakom filmerna The Hunger Games!

Reglerna i Hungerspelen är enkla: Den som överlever får åka hem. Som en av deltagarna hamnar Katniss snart i rampljuset och är innan hon vet ordet av mitt uppe i en kamp på liv och död. Hungerspelen är en gastkramande trilogi om maktens förgörande kraft. Här finns alla tre böckerna samlade i en box. pHUNGERSPELEN. SAMLINGSBOX MED HELA TRILOGIN av Suzanne Collins ca 960 sid hft övers Lena Jonsson

24430 Medlemspris 189:-

För unga vuxna!

Tolkiens klassiker − nu filmaktuell!

Nu är den omtalade Engelsforstrilogin avslutad!

kart ill övers Erik Andersson, John Swedenmark 52100 Medlemspris 139:-

20925 Medlemspris 169:pELD av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg 633 sid kart 64345 Medlemspris 189:pNYCKELN av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg 812 sid kart 33852 Medlemspris 269:-

Hobbiten Bilbo Secker ger sig ut på halsbrytande äventyr med trollkarlen Gandalf och tretton modiga dvärgar. De är på väg till den skräckinjagande draken Smaug för att ta hans guldskatt. På vägen stöter de på ruskiga troll, men också hjälpsamma alver och jätteörnar. Bilbo träffar också den slemmige Gollum och hans magiska ring ... pHOBBITEN av J. R. R. Tolkien 279 sid

Nu är Mats Bergmarks och Sara Bergmark Elfgrens Engelsfors-trilogi avslutad – tillsammans omfattar böckerna över 2 000 sidor! pCIRKELN av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg 515 sid kart


En underbar vis- och bildskatt! Än så länge är det kanske lite för tidigt att sjunga om blåsippor som ute i backarna står. Men sången om de sovande videungarna passar ju perfekt! För att inte tala om alla andra tidlösa visor, om sockerbagare och lamm och ekorrar …

Fyndpris!

Alice Tegnérs visor och Elsa Beskows bilder tillhör de mest omtyckta och välkända i svensk barnlitteratur. Generationer av barn och vuxna har kunnat glädjas åt deras verk, som är lika populära än idag. Blåsippor, videungar och sockerbagare bjuder på de bästa visorna och bilderna ur Alice Tegnérs och Elsa Beskows älskade produktion: klassiska barnkammarsånger, mysiga godnattvisor och pigga lekramsor. En perfekt present till alla sångsugna, till nyblivna föräldrar eller som dop- eller namngivningsgåva. Sjung själv, eller lyssna på den medföljande CD-skivan! Visorna som ingår: Baka kaka * Blåsippor * Borgmästar Munte * Bä bä vita lamm * Dansa min docka * Ekorrn satt i granen * Goder afton * Jordgubbar och smultron * Kring julgranen * Lasse liten * Majas visa * Mors lilla Olle * Månaderna * Sockerbagaren * Tre pepparkaksgubbar * Vart ska du gå? * Videvisan * Årstiderna.

Med sångtexter, noter, ackord, bilder och en CD-skiva!

Fint efterord om Beskows och Tegnérs 50 år långa samarbete!

Premie

pBLÅSIPPOR, VIDEUNGAR OCH SOCKERBAGARE (INKL CD) av Alice Tegnér 48 sid inb illustrerad av Elsa Beskow

50336 Fyndpris 129:-

Pussla året runt med Tomtebobarnen! Följ Tomtebobarnen genom årstiderna i detta söta pussel som väcker minnen hos alla vuxna och en känsla för naturens magi hos barnen.

39:-

Fin låda med fyra 12-bitarspussel i trä

TOMTEBOBARNEN LÅDPUSSEL 81802 Ord. medlemspris 130:81802 Premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 39:-

www.bonniersbokklubb.se 45

PREMIE

Premiepris!

Elsa Beskow föddes 1874, men omodern blir hon aldrig. Hennes lätta känsla i måleriet och den skarpa blicken för detaljer hos både djur och växter får ständigt nya generationer att älska hennes bilder. Den här lådan innehåller fyra 12-bitarspussel i trä med motiv ur bilderboken Tomtebobarnen.


Barn

en uppfostringsbok för de yngsta!

Solsidan-Mickans fräcka barnbok!

Satt du också och skrattade åt TV-serien Solsidan i höstas? Då kanske du såg avsnittet när Mickan Schiller (spelad av Josephine Bornebusch) bestämmer sig för att skriva en barnbok. ”Är det ett skämt eller?” frågade hennes misstrogna man Fredrik (Johan Rheborg) i serien. Men det var faktiskt inget skämt! Visserligen refuserades resultatet – Aja baja vita soffan – i TV-serien av ett välkänt svenskt förlag. Men nu kommer boken på riktigt! Och den kommer att följas av Inte röra, inte störa och Hysch hysch.

Rita, sudda, rita − med specialpenna!

Alfons i våra hjärtan! Härlig trippelvolym!

Boken som ger alla nyfikna röntgensyn!

av Gunilla Bergström 80 sid inb ill

Vad finnS därinne? 3-6 år 94 sid inb ill 41772 medlemspris 119:-

En vacker och pedagogisk bok!

Uderbart söt liten saga med MUSIK!

En bok om hunden Tippen − med LJUD!

Tryck på knappen, lyssna på fordonen!

En rolig bok som lockar till läsning!

4 böcker + lite till i Emils snickerbo!

ritkort för Vintern − kort i aSk 6-9 år 50 kort i ask ill 41657 medlemspris 99:-

djurenS 123 3-6 år 32 sid inb ill 22434 medlemspris 79:-

alfonS åberg − de tre förSta berättelSerna 3-6 år 41814 medlemspris 199:-

hur låter muSikinStrumenten? 3-6 år av Sam Taplin 10 sid inb ill 50369 medlemspris 129:-

tippen leker tittut 0-3 år av Eric Hill 10 sid inb ill 22061 medlemspris 129:-

aja baja Vita Soffan av Mickan Schiller 18 sid inb ill 51276 medlemspris 79:-

Premie! 3-6 ÅR

Premiepris!

39:-

premie

nyfikna öron — tut-tut! 0-3 år 12 sid inb ill 26633 medlemspris 106:-

alma och egon — Vem buSringer? 6-9 år av Carin Wirsén 37 sid inb ill 26849 medlemspris 89:-

emilS Snickerbo. emil-huS med fyra böcker 3-6 år av Astrid Lindgren 32 sid/bok kart ill 11197 medlemspris 299:-

Jorden runt med Sarah Sheppard!

Nytt mysterium för Lasse och Maja!

cykelmySteriet 6-9 år av Martin Widmark 96 sid inb ill 24612 medlemspris 129:-

Fakta om kroppen för vetgiriga barn!

nyfiken på kroppen 3-6 år av Stéphanie Ledu 91 sid inb ill 21998 medlemspris 149:-

Alfabetet − en ny, spännande värld!

Samlingsbox med tre fina berättelser!

Med inspiration från gamla skolplanscher!

Otroligt skojig bok för barn i pottträningsåldern!

Titta vad som gömmer sig i djurens blöjor! Den nyfikna musen sticker gärna nosen i allt han kan komma åt, även i vännernas blöjor. Haren, geten, kon, hästen och grisen, ingen kommer undan. Men när vännerna ber om att få titta i musens blöja får de en rejäl överraskning! En härlig bilderbok som på ett lättsamt sätt tar upp potträningen. Boken har skojiga luckor så barnet kan se vad som gömmer sig i djurens blöjor.

Skitsöt bilderbok med spännande blöjluckor!

46 Bokspegeln 2 2014

pfår jag titta i din blöja? av Guido van Genechten 28 sid inb ill övers Hanna Semerson

72884 ord. medlemspris 106:-

72884 premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 39:-

Viktiga kartor − för äVentyrare och dagdrömmare 3-6 år av Sarah Sheppard 37 sid inb ill 24638 medlemspris 139:-

Stora bildordboken 3-6 år av Anna Ribbing 60 sid inb ill 41624 medlemspris 169:-

det Var en gång en pojke – SamlingSbox 3-6 år av Oliver Jeffers 96 sid inb ill 41632 medlemspris 139:-

djurenS abc 3-6 år 32 sid inb ill 22384 medlemspris 79:-


BARN

Sätter fart på fantasin och skapandet!

BYGG MED LEGOBOKEN − ROLIGA IDÉER ATT BYGGA VIDARE PÅ 6-9 år av Daniel Lipkowitz2 00s id inb ill 34074 Medlemspris 199:-

Alla sångerna från TV-programmet!

FEM MYROR ÄR FLER ÄN FYRA ELEFANTER − SÅNGBOKEN (INKL CD) Hela familjen 39 sid inb ill 34199 Medlemspris 159:-

Läs sagan om de små tandtrollen!

KARIUS OCH BAKTUS 3-6 år av Thorbjørn Egner 42 sid inb ill 15032 Medlemspris 99:-

3-6 ÅR

Klurigt med muminfamiljen!

f 7 filmer på DVD − bl a Ture Sventon!

DE BÄSTA BARNFILMSPÄRLORNA Hela familjen DVD 50708 Medlemspris 249:-

Första delen av tre om Familjen Bliss!

FAMILJEN BLISS MAGISKA BAGERI 6-9 år av Kathryn Littlewood 271 sid inb 50419 Medlemspris 139:-

Förtrollad kokbok på villovägar! Del två!

FAMILJEN BLISS OCH DEN FÖRTROLLADE KOKBOKEN 6-9 år av Kathryn Littlewood 265 sid kart 50435 Medlemspris 139:-

Muminfamiljen och deras vänner ska på utflykt i skogen. Men innan de kommer iväg måste de få med sig alla saker. Var är Mymlans andra gummistövel? Och har Lilla My sprungit och gömt sig nu igen? Här kan barnen räkna och leta, peka och matcha, jämföra och se vad som är lika och vad som är olika på sidan. På varje uppslag finns en klurig uppgift att lösa, den som är riktigt nyfiken och har ögonen med sig hittar svaret i bilderna.

Fira Tove Janssons 100-årsjubileum med en fin letafinna-bok!

Tre böcker som kan pusslas ihop!

TUFF, TUFF! TÅGET GÅR I DJURPARKEN 0-3 år 36s id inb ill 50781 Medlemspris 86:-

Skojig gissa-ljudetbok!

VAD ÄR DET SOM LÅTER? FORDON 0-3 år 16 sid inb ill 50823 Medlemspris 89:-

Monsterexperten Nelly Rapp!

TROLLKARLENS BOK 6-9 år av Martin Widmark 103 sid inb ill 50575 Medlemspris 119:-

PAKETPRIS!

Ett pussel, ett litet spel och ett ark med klistermärken medföljer varje bok.

Succé på bio!

Mumintrollet och Lilla My ! Fina pekböcker!

GLADA MUMINTROLLET! + MODIGA LILLA MY! 0-3 ÅR av Tove Jansson12 s id inb ill/bok

37499 Paketpris 136:-

Med Ilon Wiklands härliga teckningar!

VISST KAN LOTTA NÄSTAN ALLTING 3-6 år av Astrid Lindgren 29s id kart ill 26740 Medlemspris 129:-

Fler än 160 minifigurer presenteras! Minifigur ingår!

LEGO STORA GUIDEN TILL ALLA MINIFIGURERNA 6-9 år av Daniel Lipkowitz 208 sid inb 52084 Medlemspris 199:-

Vallebys café rånas! Lasse & Maja spanar!

CAFÉMYSTERIET 6-9 år av Martin Widmark 76 sid inb ill 24679 Medlemspris 129:-

pMUMINTROLLEN PÅ UTFLYKT av Tove Jansson, Päivi Arenius 24 sid kart ill övers Annika Meijer 50583 Medlemspris 119:-

3-6 ÅR

En StarWars minifigur medföljer! LEGO STAR WARS – YODA JEDIMÄSTAREN 6-9 år av Daniel Lipkowitz

63 sid inb ill 24844 Medlemspris 159:-

Fem myror i bokform!

FÄRG- OCH FORMBOK − FEM MYROR ÄR FLER ÄN FYRA ELEFANTER 3-6 år av Lasse Haglund, Bengt Linné

32 sid inb ill 24836 Medlemspris 69:-

Barnen lär sig räkna och skriva med Barbafamiljen! Barbapapa Bokstavskul och Barbapapa Sifferkul är de perfekta aktivitetsböckerna för barn som har börjat upptäcka alfabetet och siffrorna. Med lekfulla bilder visar BarpBARBAPAPA − bafamiljen vilka ord som SIFFERKUL av Talus Taybörjar på de olika bokstälor, Annette Tison verna samt hur man räknar och skriver siffror. Det finns 24 sid hft ill övers Lina Jauhiainen 50567 Medlemspris 79:också plats att själv träna på att skriva och räkna. Ett pBARBAPAPA − pussel, ett litet spel och BOKSTAVSKUL av Talus ett ark med klistermärken Taylor, Annette Tison medföljer varje bok.

24 sid hft ill övers Lina Jauhiaine

50476 Medlemspris 79:-

www.bonniersbokklubb.se 47


DIN MEDLEMSSIDA

Var med i vår Deckartävling!

g 1:a pris = Mord-i-maten-weekend på Sundbyholms Slott! n i l v ä T Gillar du deckare och mordgåtor? Då ska du passa på och läsa Bokspegeln riktigt noga och gräva djupt i ditt deckarminne! Svara på tävlingsfrågorna samt motivera varför just du ska vinna. 1:a-pristagaren – den som svarat rätt på alla frågorna och som skrivit den bästa motiveringen – vinner ett presentkort på en Mord-i-maten-weekend för två personer på Sundbyholms Slott (Värde 4 290:-). I presentkortet ingår en Mord-i-maten-weekend i juniorsvit för två personer: • • • •

Slottets stora afternoon tea. Trerätters middag med mordskådespel. Logi en natt i juniorsvit. Frukostbuffé.

2-5:e pristagaren vinner en spännande bok. Mejla ditt svar samt motivering till medlemssidan@bonniersbokklubb.se och skriv Deckartävling Bokspegeln 2/14 i ämnesraden eller skicka ett vykort till Bonniers Bokklubb, Box 3159, 103 63 Stockholm. Märk kortet Deckartävling Bokspegeln 2/14. Svara senast 19 februari. Glöm inte att ange namn, adress och medlemsnummer. En jury bestående av Bokspegelns redaktion utser vinnarna. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Fråga 1. Vilken av följande titlar har Tana French INTE skrivit? a) Till skogs b) Okänt offer c) Vita nätter

Fråga 2. Vilken av följande deckarförfattare är från Storbritannien? a) Elizabeth George b) Minette Walters c) Tana French

Fråga 3. På vilken ögrupp utspelar sig kriminalromanen Svarthuset? a) Shetlandsöarna b) Orkneyöarna c) Yttre Hebriderna Fråga 4. Vem gestaltar kommissarie Stanhope i filmatiseringen av Ann Cleeves deckare? a) Brenda Blethyn b) Sharon Small c) Helen Mirren Fråga 5. Vad heter Gerlof, huvudpersonen i Johan Theorins deckarkvartett, i efternamn? a) Persson b) Davidsson c) Knutas Fråga 6. Inom vilket stockholmsdistrikt tjänstgör kommissarie Helena Mobacke? a) Hammarbypolisen b) Nackapolisen c) Söderortspolisen Fråga 7. Var utspelar sig Malcom Mackays deckare? a) Lerwick, Shetlandsöarna b) Glasgow, Skottland c) Stornoway, Yttre Hebriderna Fråga 8. Vad heter polisen i Liza Marklunds Lyckliga gatan? a) Nina Hoffman b) Annika Bengtzon c) Magdalena Hansson Fråga 9. Vad heter barnboksförfattaren Martin Widmarks monsterdetektiv? a) Nelly b) Maja c) Halvdan Fråga 10. Vem väntar tillökning i Små skavanker på skönhetssalongen? a) Mma Ramotswe b) Mma Makutsi c) Mma Noni Rose

Kontakta oss: (ej kundärenden)

j medlemssidan@bonniersbokklubb.se u www.facebook.com/bonniersbokklubb

beställningskortet före sista beställningsdag. Obs! Inga meddelanden kan lämnas på kupongen, den avläses maskinellt. Som medlem i Bonniers Bokklubb får du den 54-sidiga medlemstidningen p Om du inte gör någon beställning eller avbeställning kommer Bonniers Bokspegeln tio gånger om året. Den presenterar Bonniers Bokklubbs huvudbok Bokklubbs huvudbok automatiskt till dig efter beställningsperiodens utgång. och även mellan 250 och 300 titlar i varje nummer, litteratur av alla slag från p Vill du ha Bonniers Bokklubbs huvudbok före beställningsperiodens alla svenska förlag, där ungefär hälften är nyheter för perioden. utgång måste du beställa den genom att kryssa för på beställningskortet. När du beställer andra böcker ur Bokspegeln och dessutom vill ha Så här beställer du dina böcker i Bonniers Bokklubb: Bonniers Bokklubbs huvudbok måste du beställa den genom att kryssa p Du beställer snabbt och enkelt via vår hemsida för i beställningsrutan. www.bonniersbokklubb.se eller via vår automatiska beställningsp Avbeställer gör du innan sista svarsdatum genom att besöka hemsidan, service dygnet runt. Tel 08-696 87 80. Kundservice med samma telefonskicka ett mejl eller ringa Kundservice. Vi förbehåller oss rätten att debitera nummer har telefontid vardagar 08.00 – 18.00. postvända paket med 149 kronor. p Beställer du via det portofria beställningskortet i medlemstidningen p Vill du en period inte ha någonting ur Bokspegeln kryssar du för i fyller du i artikelnummer och titlar på de böcker du vill ha och postar

48 Bokspegeln nr 10 2013

avbeställningsrutan (Posta före sista beställningsdag!) eller kontaktar Kundservice på 08-696 87 80. p Du har givetvis 14 dagar ånger-/returrätt. Eventuell retur skickas tillsammans med fakturan till: Samdistribution 173 80 Stockholm. Returportot står du själv för. p Vill du säga upp ditt medlemskap efter fullgjort åtagande, kontaktar du bara vår Kundservice via vår hemsida på www.bonniersbokklubb.se, alternativt skickar ett mejl till kundservice@bbk.bonnier.se eller ringer 08-696 87 80 vardagar 08.00 – 18.00. Så här betalar du dina böcker från Bonniers Bokklubb: Med varje bokleverans följer ett inbetalningskort. Du har 25 dagar på dig att betala. Om vi av någon anledning måste skicka ut en påminnelse kommer en lagstadgad avgift om 60:- per påminnelse att tas ut. Oavsett hur många


SKÖNLITTERATUR

Hur reagerar man när ens pappa blir en kvinna? Han var världens bästa pappa. Lång och trygg med ett stort yvigt skägg. Ingen kunde snickra hus som han, laga mat som han, trösta och pussa som han. Och han var berömd bland kvarterets ungar för att han var så bra på att leka med dem. Dessutom var han kyrkoherde i församlingen vilket gav honom en extra tyngd. Han var Esters stora trygghet, pappa Åke. En gripande berättelse om en pappa som förändras!

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

p MIN PAPPA ANNCHRISTINE av Ester Roxberg 198 sid inb

Men en dag inträffar det för Ester katastrofala. Pappa Åke, som ända från barnsben känt sig fel i sin kropp, inser att han måste förändra sig. Att han innerst inne är en kvinna och att han måste bejaka den sidan. Efter många år av vånda kommer den 58-åriga trebarnspappan och kyrkoherden Åke Roxberg ut som Ann-Cristine. I början går det lite i taget. Ibland är han Åke och ibland Ann-Christine, med peruk, smink, smycken, kvinnokläder och skor med klack. Men 2010 tar han steget fullt ut och lever idag som kvinna. För familjen var det en chock. Ingen var förberedd på att den hobbysnickrande prästen och trebarnspappan Åke Roxberg skulle förändra sitt liv, allra minst familjen. Dottern Ester Roxberg skriver här gripande om att förlora en förälder, som ändå finns kvar i en annan skepnad. Hon försöker förstå och acceptera, döljer sin vrede, lägger pussel med sina

böcker du köper per beställningstillfälle betalar du endast pack & porto på för närvarande 37:-. Priserna inkluderar 6 % moms. Om du har några frågor som rör ditt medlemskap, böcker, leveranser, betalningar m.m. eller om något fel skulle uppstå hjälper vi dig gärna. Du är välkommen att höra av dig per brev, mejl eller telefon till: Bonniers Bokklubbs Kundservice, Box 613, 831 27 Östersund. TELEFON: 08-696 87 80 mellan 08.00-18.00 E-POST: kundservice@bbk.bonnier.se BANKGIRO 843-3476 ORG.NR: 556023-8445 BESÖK GÄRNA VÅR HEMSIDA! www.bonniersbokklubb.se

hågkomster. Hon minns sin barndom 50872 Medlemspris 189:som prästens yngsta och vilda dotter och sin uppväxt i Zimbabwe och Småland under en tid då hemligheten ännu var gömd. Minnen som nu måste omprövas på väg mot det nya, som ingen vet hur det ska bli. För pappa Åke finns inte mer. Istället finns en ny figur som Ester har svårt att förhålla sig till. Han saknar sin pappa oerhört. Men långsamt börjar hon inse att inne i Ann-Christine finns hennes pappa kvar. Lika beskyddande och kärleksfull som alltid. Detta är Ester Roxbergs berättelse om vad som händer när man helt plötsligt får en pappa som heter Ann-Christine. 2004 vann Ester Roxberg Lilla Augustpriset. Hon har tidigare givit ut två romaner, Antiloper och Fågelhuset. Min pappa AnnChristine är hennes tredje bok.

Bonniers Bokklubb ingår i Bonnierkoncernen, nedan kallat Bonnier. Företagen inom Bonnier behandlar kunders och användares personuppgifter gemensamt inom koncernen. Bonnier AB håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av Bonnier för fakturering, information och leverans av produkter, samt marknadsföring och som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bonnier, och i förekommande fall våra samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll, annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera

markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering. Bonniers kunder och registrerade användare samtycker till att marknadsföring kan ske via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Marknadsföring via e-post och sms regleras i marknadsföringslagen. Personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Alla användare har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Registerutdrag kan också begäras från respektive Bonnierbolags leveransregister, där detaljerade uppgifter finns om din prenumeration/medlemskap. Där kan man också spärra uppgifterna mot marknadsföring. Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter, eller i enlighet med lämnat samtycke. För mer information se www.kunddata.bonnier.se

www.bonniersbokklubb.se 49


Följ med till Irlands västkust i Maeve Binchys sista hjärtevärmande roman!

Förtroenden ges, hemligheter avslöjas och en och annan dröm förverkligas medan havsvindarna viner … Med hemligheter i sitt hjärta återvänder hon till barndomsstaden och öppnar ett hotell för frusna själar …

Ända sedan hon var liten har Chicky älskat Stone House – det vackra gamla huset uppe på klippan som ägdes av de tre ogifta systrarna Sheedy. Sommartid, när den lilla staden Stoneybridge på Irlands västkust var ett paradis för barn, lekte Chicky och hennes syskon i den vildvuxna trädgården och klättrade ner till stranden längs de branta klipporna, letade fågelägg och undersökte de hemliga grottorna. Om vintrarna hölls de inomhus och klädde ut sig i de gamla damernas kläder. I den mån de hade ledigt från uppgifterna hemma på bondgården, vill säga. Men när Chicky blev äldre och hennes syskon flugit ur boet var hon tvungen att bidra till försörjningen om hon skulle bo kvar hemma. Till sina oroliga föräldrars lättnad fick hon arbete på stickfabriken. Så en vacker sommardag stiger en ung man (inte helt olik bröderna Kennedy) in på fabriken för att köpa en Arantröja. Chicky försöker förklara att de bara säljer direkt till butiker och postorderföretag, men amerikanen Walter Starr är inte den som ger sig i första taget. Folk som kommer till det här vindpinade stället behöver en Arantröja, och de behöver den nu, menar han. Chicky, som aldrig tidigare sett en så stilig ung man i Stoneybridge, vill inte att han ska gå därifrån, så hon letar fram en tröja som använts för fotografering. Och från den stunden är Chicky och Walter oskiljaktiga. Under deras strandpromenader talar den unge amerikanen

50 Bokspegeln 2 2014

om att Stoneybridge är en av världens vackraste platser. Och han har ändå varit både i Kalifornien och Italien. Tänka sig! Och han tycker att Chicky är vacker. Så himla söt med det mörklockiga håret och de stora blå ögonen. Efter sex veckor ska Walter åka hem till New York. Självklart ska Chicky följa med! Det blir kris i familjen när Chicky berättar om sina planer, men hon står på sig. De ger sig av och snart har hon och Walter flyttat in i en lägenhet i New York. Men ingenting blir som Chicky tänkt sig. Det talar hon dock inte om för familjen hemma i Irland. I breven hem och på sina årliga semesterresor tillbaka till barndomens Stoneybridge berättar hon en helt annan historia … Många år senare återvänder Chicky Starr till Stoneybridge, fast besluten att förvandla det vackra och pampiga men förfallna gamla Stone House till ett rogivande semesterparadis för vinddriva själar. Så gott som alla invånare i Stoneybridge tror att hon gått och blivit tokig där borta på andra sidan havet. Men är det någonting Chicky har lärt sig under åren i Amerika så är det att arbeta hårt och hon har dessutom blivit betydligt bättre på att bedöma människor. Till sin hjälp med att rusta upp Stone House tar Chicky en ung pojke vid namn Rigger. Med flera år på ungdomsvårdsskola bakom sig betraktas Dublinpojken Rigger som ett hopplöst fall, men Cicky är villig att ge honom en chans. När hon dessutom lyckas övertala sin systerdotter Orla att lämna affärsvärldens


Fyndpris!

MAEVE BINCHY –

författarinnan till bestsellers som Circle of Friends, Huset vid Tara Road, Vi ses på Quentins, I blodbokens skugga, Nora O’Donoghues dröm, I själ och hjärta, Allt för Frankie och åtskilliga andra! Flera av dem har också filmats.

”Underbar … Fullkomligt strålar av den värme och charm som hennes fans känner igen och njuter av.” USA Today

”Att läsa den här romanen är som att, från regn och kyla, skynda in i en mysig pub där brasan sprakar och glädjen sprudlar.” People ”Trollbindande”

London och återvända till barndomens saltstänkta kuststad, börjar hon känna sig säker på att kunna förverkliga sin dröm. Hela tiden uppmuntras de tre av Queenie Sheedy, den enda av de gamla fröknarna som fortfarande är i livet och som gläder sig åt att se sitt hem tas tillvara istället för att köpas upp och rivas av de mäktigaste männen i trakten – familjen O’Harah. Efter mer än ett års hårt arbete är Stone House förvandlat till sin forna glans. De många sovrummen är bekvämt inredda, brasorna sprakar och all den goda maten som ska intas av gästerna i det varma, rymliga och hemtrevliga köket är provlagad. Långväga gäster av de mest omaka slag gör sig villigt – och i en del fall motvilligt – redo att tillbringa en vintervecka i det nyöppnade lilla kusthotellet Stone House. Medan tidvattenvågorna stiger och sjunker, atlantvindarna viner och regnet piskar kommer förtroenden att ges, hemligheter och livslögner att avslöjas och kanske en och annan dröm att förverkligas …

Irish Central

”Alla karaktärer levandegörs på boksidorna och alla deras livsberättelser är engagerande.” The Irish Times

”Om du läser den här boken kommer det att kännas som om du känner till varje klippa och varje utsiktsplats i Stoneybrigde, och du kommer troligen önska att du kunde besöka denna vardagliga men ändå förtrollande plats, kanske till och med på vintern … Om du älskar Binchys lågmälda berättelser kommer du garanterat inte att bli besviken på den här.”

Hufflington Post

e

Finns som e-bok på bonniersbokklubb.se

VINTER I DRÖMHUSET av Maeve Binchy 403 sid inb övers Eva Haskå

50898 Fyndpris 198:www.bonniersbokklubb.se 51


Bestäningskt

Beställ snabbare på internet eller telefon!

Du kan beställa/avbeställa via vår hemsida:

www.bonniersbokklubb.se På hemsidan får du en bekräftelse på din beställning och det finns möjlighet att betala via kontokort eller kreditkort.

DT02/14

DT

Du kan också beställa och avbeställa böcker via vår automatiska beställningsservice dygnet runt.

Tel 08-696 87 80 Kundservice har telefontid vardagar 08.00–18.00.

1402015

OBS! Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt.

Bonniers Bokklubbs Dubbelerbjudande

När du beställer andra böcker ur Bokspegeln och dessutom vill ha periodens dubbelerbjudande måste du beställa det genom att kryssa för i beställningsrutan.

45617 Glasverandan av Ann Cleeves + Otrygg hamn av Tana French

Mina bokbestäningar Paketpris 119:-/bok

BORDSTABLETT AV GUNILA AXÉN PÅ KÖPET! 38299 JA, TACK! Jag beställer Glasverandan och/eller Otrygg hamn och får 1 st bordstablett på köpet utan extra kostnad! (Ord. Ord. medlemspris 100:-) De 500 första som beställer får även en tehuva – design Gunila Axén – på köpet!

Mina emiebestäningar

OBS! Vill du ha på-köpet-erbjudandet måste du kryssa i rutan ovan!

TROHETSPRIS 49353 Laga smart med Jamie (ord pris 269:-) sid 35 1 år 249:-/ 3 år 229:-/ 5 år 209:-/ 7 år 189:-/ 10 år 169:49783 Tove Jansson (ord pris 259:-) sid 39 1 år 239:-/ 3 år 219:-/ 5 år 199:-/ 7 år 179:-/ 10 år 159:FYNDPRIS 45823 Flickan med pappersblommorna 196:- sid 11 48793 Svarthuset 196:- sid 31

Du får köpa en premie för varje bok du köper (dock ej annan premie). 49460 Jämvikt & balans 39:- (ord pris 179:-) sid 36 38232 3 st sorteringskassar 59:- (ord pris 240:-) sid 42 81802 Tomtebobarnens lådpussel 39:- (ord pris 130:-) sid 45

72884 Får jag titta i din blöja? 39:- (ord pris 106:-) sid 46 38356 Hanna Werning plånbok 59:- (ord pris 300:-) sid 52 76364 Sonjas hemlighet 49:- (ord pris 199:-) sid 53

50336 Blåsippor, videungar … 129:- sid 45

51144 Dans på glödande kol 49:- (ord pris 129:-) sid 53

50898 Vinter i drömhuset 198:- sid 50-51 Jag beställer ingen bok denna gång.

JUST-NU-PRIS 46078 Doktor Sömn 198:- (ord pris 221:-) sid 19 47761 Små skavanker på … 198:- (ord pris 221:-) sid 25

Mobil telefonnr: Texta ditt mobilnummer här för snabb paketavisering via SMS. (Gäller för paket över 2 kg)

48173 Plommonträdet 198:- (ord pris 221:-) sid 27

Artikelnr.

Mina bokbeställningar (texta tydligt)

Har du flyttat? Fyll i här!

Tillfällig adressändring anmäler du endast till posten.

Namn

52 52

Postnr/Postadress

För snabbare hantering, var vänlig vik ej svarskortet. Riv här!

Premiepris!

59:-

Unna dig en NY plånbok i Hanna Wernings vackra mönster! Denna eleganta plånbok är ett verkligt fynd! Den mäter 19 x 10 x 2,5 cm och är fylld med en mängd användbara fack. Här finns åtta fack för plastkort samt två rymliga sedelMed 8 korthållare, ID-kortsfack. Ett myntfack med blixtlås och en ID-kortsficka får ficka, sedelfack och också plats. Och det bästa av allt – plånboken är designad myntfack med av Hanna Werning, som är en av Sveriges mest kända blixtlås! designers. Mönstret som hon skapat har hon döpt till KRUSBÄRSFLÄDER! Insidan är HANNA WERNING PLÅNBOK Tillverkad av canvas tillverkad i slitstarkt konstmaterial Storlek: 19 x 10 x 2,5 cm som tål daglig användning. Passa 38356 Ord. medlemspris 300:på nu när du kan få köpa denna 38356 Premiepris om du samtidigt exklusiva plånbok till förmånligt köper en bok (dock ej annan premie) premiepris! ur detta nummer 59:-

PREMIE

Premie

Gatuadress


DT02/14

OBS!

Var vänlig vik eller tejpa ej!

Svara senast den

Frankeras ej Bonniers Bokklubb betalar portot

19 FEB

Premie Premiepris!

Glöm kylan och njut av en riktigt mysig deckare! Anna Jansson

Den fjortonde boken om Gotlandspolisen Maria Wern!

Elvaårige Leo har förlorat sin mamma i sviterna efter en brand. När han flyttar till Visby med sin pappa uppstår ytterligare bränder i samma bostadsområde. En politiker utsätts för trakasserier och kort därefter avlider hans hustru i en anlagd brand. Det blir Maria Werns uppgift att söka sambanden. De leder till ett gäng som hållit ihop sedan gymnasietiden. Ett gäng där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, har sina vänner ... Dans på glödande kol är den fjortonde boken i Anna Janssons framgångsrika serie om Maria Wern. En bok om girighet, om att inte dra sig för att utpDANS PÅ GLÖDANDE KOL nyttja andras utsatthet och av Anna Jansson om längtan efter kärlek. 287 sid storpocket 51144 Ord. medlemspris 129:51144 Premiepris om du samtidigt köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 49:-

Varm, medmänsklig, sexig och oerhört rolig!

Åsa Hellbergs roman Sonjas sista vilja blev en fantastisk succé. I den fick läsarna bekanta sig med Rebecka, Maggan och Susanne, tre vänner som fick ärva en fjärde: Sonja. Det visade sig snart att Sonja hade en hel del hemligheter. Dels hade hon dolt sitt hjärtfel för dem, dels den stora förmögenhet hon lämnade efter sig. De tre väninnorna får ärva alltsammans, men bara under vissa villkor. Och Sonjas testamente visar sig vara Sonja har ännu minst sagt speciellt … Men Sonja hade en hemlighet – ännu en hemlighet som hon inte delade den största av dem med sig av. Och den visar sig vara alla ... den största av dem alla … Om förvecklingarna som den för pSONJAS HEMLIGHET med sig kan du läsa i Sonjas hemligav Åsa Hellberg het! Det här är en romantisk komedi när 355 sid inb den är som allra bäst – varm, medmänsklig, 76364 Ord.medlemspris 199:sexig och rolig! 76364 Premiepris om du samtidigt

Åsa Hellberg

Premie

PREMIER

49:-

SVARSPOST Kundnummer 110662801 110 88 Stockholm

PREMIE

Premiepris!

49:-

köper en bok (dock ej annan premie) ur detta nummer 49:-

53


DT2/14

Samlingsvolym!

Fyra romaner, som alla toppat New York Times bestsellerlista!

Tager du denna Nora Roberts till din äkta favoritläsning? Ja!

S

Oooooh, vilken bok-kloss! 1 250 sidor! Därtill med ett ljuvligt omslag i vitt och guld och krusiduller. Det är bara att kapitulera.

amtliga titlar i den så kallade Bröllopssviten gick in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista. Nora Roberts grundidé är att berätta fyra väninnors historia, hur de under ett års tid försöker hitta kärleken samtidigt som de driver bröllopsagenturen ”I nöd och lust” tillsammans. Det börjar med bröllopsfotografen Mac i Som en drömbild. Mac är rastlös av naturen, så självklart tror hon inte att flirten med den trygge och pålitlige läraren Carter ska leda till något beständigt. Men helt oväntat drabbas hon av en förälskelse som är större än allt hon kunnat drömma om. Emma, huvudpersonen i En doft av rosor, är den mest romantiska av de fyra vännerna, och hon har alltid älskat blommor. Därför är jobbet som florist på bröllopsagenturen ett drömjobb för henne. Hon längtar efter att träffa den rätte – och kanske är han närmare än hon tror … I Ögonblick att minnas lär vi känna konditorn Laurel, som också är trött på att vara singel. Egentligen vet hon precis vem som är den perfekte mannen för henne, det är bara det att han är storebror till hennes väninna Parker. Och han verkar mer se på henne som en syster … Parker är agenturens VD, och den mest välorganiserade av de fyra vännerna. Hon är företagets ansikte utåt och håller koll på allt – utom möjligtvis på sig själv och sitt eget kärleksliv. Parker lyckas ge varje brud precis vad hon vill ha. Men vad vill hon själv ha? Det försöker hon reda ut i seriens sista del, Den lyckligaste dagen.

BRÖLLOPSSVITEN av Nora Roberts

1250 sid kart övers Tove Janson Borglund 51151 Medlemspris 129:-

54

Bokspegeln nr 2 2014  

Bonniers Bokklubbs medlemstidning Bokspegeln är Sveriges största läsguide. Vi läser och väljer ut de bästa böckerna och presenterar de med e...

Bokspegeln nr 2 2014  

Bonniers Bokklubbs medlemstidning Bokspegeln är Sveriges största läsguide. Vi läser och väljer ut de bästa böckerna och presenterar de med e...