Page 1

industrie


productie en logistiek De industriële sector omvat een breed scala aan bedrijven en segmenten. De sector is net zo divers als haar producten; variërend van drukwerk tot medicijnen en van elektronica tot zware metalen. De gemene deler ligt dan ook niet in wat er geproduceerd wordt. Wat de industrie bindt, is een (geautomatiseerd) productieproces, waarin efficiency en kwaliteit voorop staan. Tijdens het productie- en logistieke proces vormt de vloer de basis van vele activiteiten. Vorkheftrucks, pallettrucks en Automatic Guided Vehicles (AGV’s) rijden af en aan. Kratten en pallets worden verschoven, lasvonken en metaalspanen vliegen in het rond en er wordt gemorst met olie, agressieve chemicaliën, drukinkten, logen, zuren en schoonmaakmiddelen. Dit stelt hoge eisen aan de vloer. Daarnaast zijn veiligheid, duurzaamheid en mechanische bestendigheid belangrijke kenmerken voor industriële vloeren. De farmacie stelt hoge eisen aan hygiëne. In de elektronica-industrie ligt de nadruk op het voorkomen van statische ontladingen. En in laboratoria telt de chemische bestendigheid. Bolidt biedt voor elke functie en ruimte een breed assortiment vloersystemen en wandafwerkingen. Met ruim 50 jaar ervaring kunt u met Bolidt vertrouwen op innovatieve en betrouwbare vloersystemen.

2


3


alle expertise onder één dak Het (ver)bouwen van een productielocatie is teamwork. Met meer dan 50 jaar ervaring is Bolidt hierbij een veelgevraagde teamspeler voor innovatieve, duurzame en ijzersterke vloersystemen. Bolidt heeft alle expertise in huis en ontzorgt opdrachtgevers volledig waar mogelijk. Bolidt beheerst alle onderdelen van de bedrijfskolom van kunststofsystemen; van ontwikkeling, productie, advies en verkoop tot applicatie en onderhoud. Alles onder één dak. Zeker zo belangrijk; Bolidt denkt uitvoerig mee met opdrachtgevers.

4

Van begin tot eind De unieke geïntegreerde bedrijfskolom van Bolidt maakt het mogelijk om een partner

te zijn die meedenkt, advies uitbrengt en uitdagingen aangaat. Bolidt kent de geldende normen en is daardoor in staat mee te denken over materialen, duurzaamheid, esthetiek, functionele eisen, certificeringen en onderhoud. Maar ook over specifieke klanteisen, zoals mechanische en chemische bestendigheid denken de specialisten van Bolidt graag met u mee. Afspraak is afspraak Naast waardevol en professioneel advies over de vloer- en wandafwerking, zijn planning en logistiek van de applicatie van de vloerafwerking minstens zo belangrijk. Daarom geldt ‘afspraak is


afspraak’ bij Bolidt, zonder dat dit ten koste gaat van onze flexibiliteit. Bolidt heeft een 24/7-mentaliteit en stelt graag een planning op, die voor iedereen haalbaar is. Bolidt doet er alles aan om deadlines te halen. Eigen productie, flexibele mogelijkheden Bolidt beschikt over eigen, moderne productiefaciliteiten, waar de vloersystemen met veel zorg worden geproduceerd. Voor een opdrachtgever heeft dit als belangrijk voordeel dat Bolidt altijd snel en adequaat kan inspelen op specifieke wensen.

Bolidt. In het laboratorium en in de eigen, moderne productiefaciliteiten werken toegewijde professionals dagelijks aan de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame vloersystemen. Een professionele applicatie van vloersystemen in de industriĂŤle sector wordt gewaarborgd door eigen gespecialiseerde applicatieteams. Dit zijn vaste teams van goed opgeleide en zeer ervaren medewerkers, die volledig zijn gespecialiseerd in het aanbrengen en onderhouden van vloer- en wandsystemen in productielocaties.

Gespecialiseerde applicatieteams Niet alleen de kunststof vloersystemen van Bolidt zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Zeker zo belangrijk zijn de vakmensen van

5


kwaliteit als basis De basis van alle Bolidt systemen bestaat uit thermohardende kunststof op basis van polymeren. Dit materiaal met bijzondere eigenschappen is door Bolidt ontwikkeld voor vloer- en wandafwerkingen. Afhankelijk van de specifieke toepassing, ruimte en omgeving past Bolidt de samenstelling van het kunststof aan. De vloersystemen van Bolidt beschikken over een aantal belangrijke kenmerken.

6

Poriëndicht en antislip Bolidt vloersystemen worden naadloos aangebracht en zijn poriëndicht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te kiemen. Door de grote krasvastheid blijft deze bescherming gewaarborgd. De vloeistofdichtheid voorkomt daarnaast dat schadelijke stoffen kunnen indringen in de ondergrond. Ook de afwerkingen sluiten naadloos aan op de vloer. Holplinten, holle hoeken en afvoerputten gaan zonder onderbreking over in het vloeroppervlak, wanden en kolommen. Duurzame antislipafwerkingen garanderen de veiligheid, zowel in natte als droge situaties. Het

onderhoud is eenvoudig en de reiniging is gemakkelijk. Chemicaliënbestendig en elektrisch geleidend Voor bijzondere omgevingen biedt Bolidt bijzondere vloeren. Bijvoorbeeld een vloer die bestand is tegen zware chemische en organische stoffen, zoals oliën, vetten, (an) organische zuren, logen, zouten en organische oplosmiddelen. Of vloeren die het gevaar van Electro Statical Discharge (ESD) minimaliseren. Deze systemen kenmerken zich door een uniek concept, de zogenaamde spotgeleiding. Statische elektriciteit wordt op elke vierkante millimeter afgevoerd en gecontroleerd tegengegaan of afgevoerd, al voordat er gevaar kan ontstaan. Dergelijk vloeren zijn zeer geschikt op plaatsen waar met AGV’s wordt gereden, waar zeer gevoelige elektronische componenten worden geproduceerd of waar explosiegevaar dreigt. Het voorkomen van ongecontroleerde ontladingen is hier essentieel.


Duurzaam Elke ruimte in een productielocatie krijgt een eigen vloersysteem, afgestemd op het gebruik ervan. Door het systeem af te stemmen op het specifieke gebruik ervan, is een lange levensduur gegarandeerd. Flexibiliteit gegarandeerd Met het oog op uitbreiding, innovaties en veranderingen is flexibiliteit in de industriĂŤle sector erg belangrijk. Ruimtelijke aanpassingen van gebouwen en de inrich-

ting ervan zijn aan de orde van de dag. Dit stelt ook bijzondere eisen aan de vloeren; deze moeten gemakkelijk te herstellen en eenvoudig uit te breiden zijn. Met een onderhoudscontract van Bolidt is altijd ruimte voor veranderingen en aanpassingen. Elke toplaag kan aangepast worden, zonder een nieuwe vloer te leggen. De snelle droogtijd zorgt ervoor dat het productieproces zo kort mogelijk wordt onderbroken. Flexibiliteit in optima forma in combinatie met lagere lifecycle-kosten!

7


8


9


functioneel & mooi

10


Bij de ontwikkeling van kunststof vloersystemen is de verleiding groot om alle aandacht te richten op de functionele eisen. Vloeren in productielocaties moeten uiteraard sterk, stroef, duurzaam, hygiënisch en goed te reinigen en onderhouden zijn, maar ook uitstraling kan van belang zijn. Bij Bolidt valt er veel te kiezen in dit opzicht. Slijtvastheid Een hoge loopintensiteit betekent een grote belasting voor de vloer. Vanuit een functioneel oogpunt is het van belang dat de vloerafwerking hiertegen bestand is. Beschadigingen aan de vloer zijn ongewenst, omdat dat een goede reiniging bemoeilijkt en vuil kan gaan vastzitten in krassen, gaten en ruwe plekken. Hygiëne In het waarborgen van een goede hygiëne, speelt de vloer een wezenlijke rol. De naadloze vloeren van Bolidt maken het onmogelijk voor kiemen van bacteriën om zich te vermeerderen. De afwezigheid van lastige randen, spleten en hoeken zorgt voor een goed schoon te houden oppervlak. Omdat de vloeren van Bolidt ook poriëndicht zijn, blijft er geen vuil in de bovenlaag zitten en is de vloer bestendig tegen desinfectantia, chemicaliën en reinigingsmiddelen. De kras- en slijtvastheid maakt dat er geen beschadigingen ontstaan, die ruimte geven aan bacteriën en virussen. Een optimale hygiëne is daarmee gegarandeerd. Stroomgeleiding Met name in de elektronica-industrie worden de geproduceerde systemen steeds gevoeliger voor ESD. Maar ook in laboratoria en cleanrooms is een goede stroomgeleiding vereist. Op plaatsen waar vluchtige stoffen worden gehanteerd of opgeslagen zijn, dragen geleidende vloeren bij aan het verminderen van het ontploffingsgevaar. Voor dit soort ruimten heeft Bolidt stroomgeleidende vloerafwerkingen ontwikkeld, met dezelfde kwaliteiten als de overige Bolidtop® vloeren en een goede stroom-

geleiding als additionele kwaliteit. Een ingewikkelde aansluiting op een aardingsnet is niet nodig. Door een speciale, geleidende onderlaag die in direct contact staat met de constructieve cementgebonden ondervloer, wordt statische elektriciteit snel afgevoerd of wordt het ontstaan ervan voorkomen. Chemicaliën Drukinkten, oliën, vetten, zouten, zuren en andere agressieve stoffen; de vloer in een industriële omgeving wordt zwaar belast. Hoge temperaturen en een intensieve mechanische belasting zorgen voor een extra aanslag. De vloeren van Bolidt bieden bescherming tegen abrasieve invloeden. Ook voorkomen ze het indringen van chemicaliën in de ondergrond. Het productieproces hoeft niet onderbroken te worden voor reparaties of compleet nieuwe vloeren. Minimaal onderhoud De vloersystemen van Bolidt staan bekend om hun zeer lange levensduur en hebben een minimum aan onderhoud nodig. Door de optimale structuur van het vloeroppervlak en het ontbreken van beschermfilms of -lagen op Bolidt vloersystemen is het onderhoud en de reiniging ervan zeer gemakkelijk. Onbegrensde designmogelijkheden De vloersystemen van Bolidt zijn zeer functioneel, maar daarnaast ook mooi. Een veelheid aan mogelijkheden is beschikbaar is de vorm van vrijwel alle denkbare kleuren, effen of gemêleerd. Patronen kunnen worden ingestrooid, parelmoer kan worden toegevoegd. Een print of schildering in het materiaal opnemen is mogelijk en ook licht kan erin verwerkt worden. Zelfs een 3D-effect behoort tot de opties. Aspecten die zowel esthetisch als communicatief gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in de vorm van bewegwijzering of reliëf om blinden te leiden. Bijna alles is mogelijk.

11


onderhoudsvriendelijk en duurzaam Om een investering in kunststofvloersystemen voor productielocaties goed te kunnen beoordelen, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de initiële investering. Een lagere initiële investering is minder waardevol als er al snel hoge kosten gemaakt moeten worden voor professioneel onderhoud en kostbare reparaties. Ook naar de levensduur moet goed gekeken worden. Ver vooruit kijken Als het om onderhoud en onderhoudskosten van kunststof vloersystemen gaat, durft Bolidt ver vooruit te kijken. Die (financiële) verantwoordelijkheid neemt Bolidt en past bij de extreem lange levensduur van zowel de vloer- als wandsystemen die Bolidt levert. Wilt u zekerheid vooraf over uw totale investering, kies dan voor een onderhoudscontract. Daarmee heeft u geen omkijken naar uw vloersystemen en voert Bolidt jaarlijks een inspectie uit. Bolidt heeft diverse modellen, die inzicht bieden in de te verwachten onderhoudskosten.

12

Investeren in toekomstige generaties Alle stoffen die Bolidt gebruikt voor vloersystemen zijn zorgvuldig geselecteerd. Bolidt besteedt veel aandacht aan het gebruik, verbruik en hergebruik van geproduceerde materialen. De stoffen zijn

vrij van chemische verdunningsmiddelen en worden volledig verbruikt tijdens de toepassing ervan. Zelfs na hun lange levensduur zijn de producten van Bolidt geschikt voor (her)gebruik. Bolidt neemt haar verantwoordelijkheid en blijft investeren in duurzame producten en processen. Omdat we daarmee ook investeren in de generaties na ons. Verantwoorde producten Bolidt maakt, sinds de oprichting in 1964, maximaal gebruik van natuurlijke, niet zeldzame grondstoffen. Uitgangspunt daarbij is, dat de functionaliteit van haar systemen volledig wordt gewaarborgd. Bolidt voldoet qua materiaalgebruik aan de algemene emissie-eisen; de producten bevatten geen oplosmiddelen en bij applicatie komen geen nare geuren vrij. Dit voorkomt problemen met de milieu- en arbeidsinspectie en daarmee ook eventueel oponthoud. Bovendien zijn alle Bolidt vloersystemen vrij van pvc en weekmakers. Naast productontwikkeling is Bolidt vernieuwend en trendsettend om ook de applicatie van haar kunststof systemen steeds sneller, efficiënter en duurzamer te laten verlopen. Bolidt werkt volgens het LEAN principe: een managementfilosofie, gericht op het elimineren van verspilling en zaken die geen toegevoegde waarde leveren. Een continu proces dat toepasbaar is in alle onderdelen van het bedrijf.


13


toepassingen per segment Farmaceutische industrie HygiĂŤne is hier van groot belang en vraagt om een naadloze en kiemvrije vloer met een gesloten oppervlakte. De vloer moet chemische stoffen kunnen verdragen en gemakkelijk te desinfecteren zijn. In cleanrooms is het noodzakelijk om de omgeving vocht-, bacterie- en stofvrij te houden. Hier kan Bolidt de vloer door middel van holplinten of andere afwerkingen naadloos in de wanden laten overgaan.

14

Automotive-industrie Assemblage, onderhoud, reparatie en verkoop van gemotoriseerde voertuigen; elk onderdeel stelt zijn eisen. Assemblage vraagt om een vlakke en geleidende vloer vanwege het gebruik van robots en hightech intern transport zoals AGV’s. De vloer moet hier ook bestand zijn tegen chemische stoffen. Garagehouders eisen een vloer die milieuvervuilende stoffen zoals benzine, smeer en diesel niet in de ondergrond laat doordringen. Vallend gereedschap en een hoge mechanische belasting mogen geen problemen geven. Een naadloze, vloeistofdichte vloer met een

antislipkarakter is hier het devies. Wasstraten vragen een vloer die bestand is tegen frequent gebruik van wasmiddelen en slipvast blijft, ook onder natte omstandigheden. In showrooms tenslotte, draagt een esthetische en goed te reinigen vloer bij aan een goede presentatie. Elektronica-industrie In deze hightech branche worden zeer gevoelige componenten geproduceerd. Een grote bedreiging hier is Electro Static Discharge (ESD), dat kan leiden tot storingen in de systemen, schade aan de producten en apparatuur of zelfs brand en explosies. Om ESD te voorkomen moet statische elektriciteit snel en gecontroleerd worden tegengegaan of afgevoerd, nog voordat er gevaar kan ontstaan. De belangrijkste eigenschap van een vloer op deze plaats is daarom een perfecte geleiding. Daarnaast zijn basiseigenschappen zoals duurzaamheid en een gemakkelijke reiniging noodzakelijk. Grafische en papierindustrie Hier draait het om papier, karton en


voor bijzondere belastingen; naadloos, vloeistofdicht en bestand tegen de meest voorkomende chemicaliën.

strak en verzorgd drukwerk. Een vlakke vloer voorkomt indrukken in het eindproduct. Daarnaast moet de vloer slijtvast zijn vanwege het intensieve loopverkeer en slag- en stootvast vanwege vallende voorwerpen en het gebruik van zwaar beladen pallets. Er wordt met inkt, pigment en chemicaliën gewerkt, dus is het van belang dat de vloer hiertegen bestand is. Omdat de persen continu moeten draaien, is een onderhoudsarme en makkelijk schoon te houden vloer onmisbaar. Metaalindustrie Walsen, draaien, boren, frezen, stansen en buigen; in deze branche is de mechanische belasting één van de hoogste. Bij de productie, verwerking, bewerking en assemblage heeft het vloeroppervlak veel te verduren. Heftrucks en pallettrucks moeten op hetzelfde vloeroppervlak kunnen rijden waar metaalresten liggen. De continue aanslag op de vloer is zwaar abrasief. Deze moet dan ook sterk, duurzaam en slag- en stootvast zijn. Meestal is vloeistofdichtheid (conform CUR/PBV aanbevelingen) een vereiste. Bolidt heeft speciale vloersystemen

Laboratoria Binnen de diverse typen laboratoria – chemische, diergeneeskundige, nanotechnologische, natuurkundige, technische, forensische en medische laboratoria – betreffen de functionele eisen vaak hygiëne en chemische bestendigheid. Regelmatig speelt ook de elektrische geleiding en de belastbaarheid (bijvoorbeeld door AGV’s of luchtkussenvoertuigen) een rol. Petrochemische industrie Binnen de petrochemische industrie draaien de installaties standaard 24 uur per dag. Om aan de grote marktvraag te voldoen, maar ook om de kapitale investeringen terug te verdienen. Continuïteit is cruciaal. Productielocaties hebben het bovendien zwaar te verduren. Intensieve processen, vele tonnen aan zwaar transport en vuile omstandigheden vragen veel, ook van de vloeren. Vloeistofdichtheid en zware chemische en mechanische belasting zijn belangrijke voorwaarden. Voedingsmiddelenindustrie Elk bedrijf in deze sector heeft eigen wensen wat betreft de ideale werkvloer. Voor nadere informatie verwijzen we u graag naar onze speciale brochure voor de Voedingsmiddelenindustrie. Of kijk op www.bolidt.nl

15


voor elke ruimte een specifieke toepassing Entreezone De eerste indruk wordt opgedaan in de entreezone; het visitekaartje van het gebouw. Op deze plaats is kleur, vorm en materiaal van grote betekenis. Functioneel gezien is een hoge slijtvastheid en een goede reinigbaarheid noodzakelijk. Dit omdat de belastingsgraad in de entreezone hoog is en er door medewerkers en bezoekers vuil wordt meegenomen van buiten naar binnen. Gangen Dagelijks leiden zij honderden werknemers van de ene naar de andere ruimte. Slijtvastheid is de belangrijkste eigenschap die een vloer op deze plek moet hebben. Daarnaast is het van belang dat de vloer makkelijk te reinigen is. Dit vanwege het verkeer tussen productie, magazijn en andere ruimten en de extra vervuiling die dat met zich meebrengt. Drempelloze overgangen met de aangrenzende ruimten en een onderhoudsarm karakter zorgen voor optimale toegankelijkheid.

16

Productieruimten Zowel in droge als in natte omstandigheden moet een vloer op deze plaats veilig zijn. Een perfecte antislipfunctie is cruciaal. Verder stellen productieruimten hoge eisen aan de mechanische en chemische bestendigheid van vloersystemen. Afhankelijk van het type industrie moeten de vloeren voldoen

aan HACCP-eisen (voedingsmiddelenindustrie), GMP (farmacie), vloeistofdichtheid (reparatiewerkplaatsen), elektrische geleiding (elektronica-industrie) en chemicaliĂŤnbestendigheid (farmacie, laboratoria, voedingsmiddelen- en frisdrankindustrie). Daarnaast moet de vloer bestand zijn tegen intensief rijverkeer, vallende objecten en schurende invloeden. De vele typen vloeren van Bolidt bieden zelfs voor de meest veeleisende en specifieke situaties een geschikte en duurzame oplossing. Magazijnen en verpakkingsruimten In een magazijn of verpakkingsruimte wordt af- en aangereden met palletwagens en vorkheftrucks. Daarom moet de slijtvastheid van een vloer hier zeer hoog zijn. In veel gevallen moet de vloer ook bestand zijn tegen zeer hoge drukbelastingen, bijvoorbeeld bij papieropslag en zware metaalbewerking. Magazijnen waar AGV-transport plaatsvindt, vereisen een elektrisch geleidende vloer. Laad- en losgebieden Laad- en losperrons hebben veel te verduren. Vrachtwagens worden in- en uitgeladen met behulp van heftrucks en handpallettrucks. Dit zorgt voor een intensieve belasting en abrasieve slijtage van het vloeroppervlak. Aangezien het laden en lossen (deels) buiten plaatsvindt, moeten de vloeren ook onder natte omstandigheden voldoende


grip bieden. Een duurzame en stroeve slijtlaag maakt dit mogelijk. Bolidt heeft jarenlange ervaring met slijtlagen op bruggen en scheepsdekken. Deze kennis is ingezet bij de ontwikkeling van duurzame vloersystemen voor industriële toepassingen. Laboratoria / cleanrooms Voor cleanrooms is het belangrijk dat de vloer geen partikels afgeeft of deeltjes uit de lucht of de omgeving vasthoudt. Een naadloze, gladde en dichte vloer is hier het devies. Ook in laboratoria is hygiëne van belang. Vaak moet de vloer bestand zijn tegen agressieve chemicaliën, zoals organische en anorganische zuren en oplosmiddelen. Elektrisch geleidende vloeren die statische opladingen tegengaan, dragen bij aan een goede functionaliteit omdat er in cleanrooms geen stofbelasting mag voorkomen. Ook werd bij de ontwikkeling van laboratoriumvloeren rekening gehouden met de mogelijk bijzondere kleuren van licht in deze zo specifieke ruimte.

Kantine / restaurant De kantine, lunchruimte of het restaurant mogen ontspanning uitstralen. De vloer speelt hierbij een bepalende rol; kleurkeuze en materiaalgebruik zijn van grote invloed. Naast esthetisch, moet de vloer functioneel zijn. Hygiëne is extra belangrijk in een restaurant of cafetaria; de vloer moet goed schoon te houden zijn en tegen agressieve schoonmaakmiddelen kunnen. Toiletten, kleed- en doucheruimten In deze ruimten is hygiëne van groot belang. De vloer moet goed schoon te maken en te houden zijn. Rechte of scherpe hoeken, waarin vuil kan achterblijven moeten zo veel mogelijk worden vermeden. Een geronde en naadloze overgang tussen de vloer- en wandafwerking kan dit voorkomen. Bolidt biedt diverse afwerkingen zoals de in-situ vervaardigde holplint. Een schimmelwerende wandcoating die flexibel en waterdicht is geeft daarbij extra zekerheid. Vanwege de intensieve belasting moet de vloer naast hygiënisch ook slijtvast zijn.

Showrooms Showrooms dragen met een goede uitstraling bij aan de presentatie van producten. De vloer vormt een belangrijke basis. Elke gewenste sfeer moet te bereiken zijn: van zakelijk tot persoonlijk en van rustig tot dynamisch. Op het gebied van kleur, textuur en design is bijna alles mogelijk bij Bolidt. Kantoren Voor kantoren gelden feitelijk andere eisen dan voor de overige fabrieksruimten. Er wordt aanzienlijk minder slijtvastheid gevraagd, maar deze is niet geheel onbelangrijk. Vormgeving en sfeer spelen hier een hoofdrol. Kantoorruimten moeten rustig en overzichtelijk zijn en een aangename uitstraling hebben. Omdat er veel geschoven wordt met stoelen, is krasbestendigheid wel van belang. Dankzij de goede reinigbaarheid zijn de vloeren van Bolidt in kantoren uitstekend te combineren met die in de productie- en opslagruimten.

17


vloersystemen voor de industrie Elke ruimte vraagt om specifieke eigenschappen. Alle vloersystemen van Bolidt zijn naadloos, duurzaam, onderhoudsarm en worden in-situ verwerkt. Hieronder treft u een overzicht van de vloersystemen die Bolidt toepast in de industrie. Bolidtop® 500 en Bolidtop® 500 RF Een gegoten vloersysteem met uitstekende vloei-eigenschappen. Het is mechanisch sterk en biedt goede bescherming tegen chemicaliën. Daarnaast is het vloeistofdicht en zeer goed te onderhouden door het gesloten en gladde oppervlak. Door toevoeging van speciale additieven aan het oppervlak blijft het systeem ook in natte omstandigheden stroef (Bolidtop® 500 RF).

Bolidtop® 500 SAR Bezit een uitzonderlijk goede bestendigheid tegen chemicaliën. Bijzonder is vooral de resistentie tegen organische oplosmiddelen zoals aceton en metyleenchloride. Het systeem is vloeistofdicht en geschikt voor middelzware belastingen. Bolidtop® Stato 500 Dit ESD-veilige vloersysteem voldoet aan de laatste elektrische normen. Geschikt voor middelzwaar (heftruck)verkeer. Het toevoegen van een optionele silicium decomelange geeft een rustige, verzorgde uitstraling. Het systeem is ook beschikbaar in een stroeve variant (Bolidtop® Stato 500 RF). Bolidtop® Stato 525 Het comfortabele, loopvriendelijke vloersysteem dat ESD-veilig is. Het taai-elastische karakter zorgt voor vermindering van contactgeluid. Mooi door zijn vlakheid. Veelzijdig in kleurmogelijkheden en verfrissend met kleurige Bolidt Decoflakes als optie.

18


Bolidtop® 525 (Deco) Deze gegoten vloerafwerking geeft de ruimte een frisse uitstraling door de enerzijds zelf gekozen, unieke combinatie van spaarzaam ingestrooide Bolidt Decoflakes en hoofdkleur, en anderzijds het naadloze karakter. Dit taai-elastische systeem is krasarm, slijtvast, comfortabel om op te lopen en vermindert contactgeluid. Bolidtop® FiftyFifty Het moderne en comfortabele vloersysteem dat door twee dicht bij elkaar liggende kleuren een levendig effect aan de ruimte geeft. Dit taai-elastische systeem is krasarm, slijtvast, comfortabel om op te lopen en vermindert contactgeluid. Bolidtop® 550 Deze vlakke en egale vloerafwerking is geschikt voor mechanisch zwaar belaste ruimten. Het systeem is goed te verwerken tussen machines en onder transportbanden vanwege de vloeibare verwerking en de hoge vulling. Bolidtop® 550 is een echte industrieel zwaargewicht met uitstekende chemische bestendigheid. Het systeem is ook te verkrijgen in stroeve uitvoering (Bolidtop® 550 RF).

Bolidtop® 700 Robuust en esthetisch verantwoord vloerafwerkingssysteem met een hoge slag- en stootvastheid. De machinaal verdichte vloer met terrazzo-uiterlijk kan zeer zwaar belast worden. Het enigszins stroeve oppervlak draagt bij aan een veilige werkomgeving. Bolidtop® 700 PT Een gladde en poriëndichte vloerafwerking. Dit systeem is uitermate mechanisch en chemisch resistent. Het bestaat uit een machinaal verdichte terrazzovloer met een extra hygiënische finish. Dit slag- en stootvaste vloersysteem zorgt voor een verzorgde uitstraling. Bolidtop® 700 RF Dit robuuste vloersysteem is zowel extra stroef als zwaar mechanisch belastbaar. Het antislip-karakter is duurzaam en uitstekend te reinigen.

19


20


Bolidtop® 700 TAC Gebaseerd op Bolidtop® 700 en met extra sterke chemische bestendigheid als toegevoegde waarde. Het systeem is bestand tegen sterke organische zuren zoals melken citruszuren. Alle goede eigenschappen van het basissysteem – zoals de sterke stoot- en slagvastheid en de hoge slijtageweerstand – zijn behouden. Bolidtop® Stato 700 De nieuwste variant op het Bolidtop® 700 systeem. Deze ESD-veilige vloerafwerking beschikt over een zeer goede elektrische geleiding. Daarnaast beschikt het systeem over de basiseigenschappen van de Bolidtop® 700; extreme slijtvast- en krasvastheid en een zware mechanische belastbaarheid. Bolidtop® 910 CHR Blinkt uit door zijn bestendigheid tegen extreme chemische belastingen. Biedt probleemloos weerstand tegen geconcentreerde anorganische zuren. Daarnaast is de vloerafwerking stroef ingesteld en buitengewoon duurzaam. Bolidtop® E.lo 20345 Speciaal aanbevolen op plaatsen waar geen ongecontroleerde spanningsontlading mag voorkomen. Beperkt statische opladingen tot een minimum en voert ze snel en gecontroleerd af. Het draagt bij aan een zeer lage ‘body voltage generation’ waardoor zelfs de meest verfijnde en gevoelige apparaten en componenten

veilig zijn. Ook kan het ontploffingsgevaar verminderen op plaatsen waar vluchtige stoffen worden gehanteerd of opgeslagen zijn. Bolicoat® 50 Dit coatingsysteem wordt direct op het beton aangebracht en biedt een uniforme bekleding in bijna elke kleur. Het systeem is milieuvriendelijk door het gebruik van watergedragen harsen. Het heeft een korte verwerkings- en droogtijd en is ook beschikbaar in een antislipvariant. Boligrip® 1250 Deze taai-elastische kunststof slijtlaag is door de uitgebalanceerde laagdikte uitermate geschikt voor zwaarder (auto) verkeer. Keuze uit verschillende instrooimaterialen, die de uiteindelijke stroefheid en het uiterlijk bepalen. Te combineren met scheuroverbruggende Boliflex® membraan of Bolidt 1250 HR verwarmde slijtlaag. Boligrip® 1250 wordt gebruikt in buitentoepassingen.

21


22


Productieruimten nat 

Magazijnen

Laad- en losgebieden

 

Kantoren

Kantine / restaurant

Showroom

 

 

Boligrip® 1250

Bolicoat® 50

Bolidtop® E.lo 20345

Bolidtop® 700 TAC

Bolidtop® 700 RF

 

Toiletten, kleed- en doucheruimten

Bolidtop® 700 PT

Bolidtop® 700

Bolidtop® 550

 

Productieruimten droog

Laboratoria / cleanrooms

Bolidtop® 910 CHR

Bolidtop® Stato 700

Gangen

Bolidtop® FiftyFifty

Entreezone

Bolidtop® 525 Deco

Bolidtop® Stato 525

Bolidtop® Stato 500

Bolidtop® 500 SAR

Bolidtop® 500 RF

Bolidtop® 500

De mogelijkheden op een rij

 

Wasplaatsen

Technische ruimten

Drukkerijruimten

Verpakkingsruimten

Voor gedetailleerde technische informatie, advies en toepassingen: www.bolidt.nl

23


www.bolidt.nl

Bolidt Kunststoftoepassing B.V. Nijverheidsweg 37 Postbus 131 3340 AC Hendrik-Ido-Ambacht T +31 (0)78 684 54 44 E info@bolidt.nl

Brochure Industrie  
Brochure Industrie