Page 1

Topplista: Mest sålda Fackböckerna GUIDE TILL MÅNADENS BÖCKER

SEPTEMBER 2020

#4 Författarmötet:

Conny Palmkvist Höstens bästa böcker er: k c ö b a l l A fakta om

874 nya titlar

Debutantporträtten


Stina Nilsson DET SVARTA REGNET Innan 12-åriga Liv föddes så förstördes världen av de onda trollkarlarna. Allt som finns kvar är förgiftade landskap, ruiner och demonerna som gör människorna sjuka och galna. När en demon tar över deras pappas kropp måste Liv hjälpa sin mamma att ta hand om huset och sin lillasyster. Hon måste jaga för att få hem mat och se till att aldrig få in något giftigt i huset eller gå ut i det svarta regnet. Men, det Liv drömmer allra mest om, är att de snart ska ge sig av därifrån, för att hitta en plats som sägs vara fri från allt ont.

Vinnare av rlsens Bonnier Ca usstora man 20! tävling 20

Camilla Läckberg SUPER-CHARLIE OCH BAJSEXPLOSIONEN Allt skulle kunna vara perfekt ... Men tyvärr är Super-Charlies lillasyster Polly mitt uppe i kiss- och bajsåldern, deras pappa riktigt usel på spanska, och mormor snart mystiskt försvunnen. Super-Charlie måste vinka adjö till lugna dagar vid poolen och ta sig an ett nytt mysterium i semesterparadiset.

10års jubileum


3

LEDARE

Podcasts kan stjäla tid eller öka bokintresse Podcastens år. Är det så vi kommer att minnas 2020 i efterhand? Det känns som att lyssnandet på podcasts har spritt sig till en bredare grupp under det här året, delvis som ett resultat av Spotifys satsningar och stora investeringar. Men vad innebär det för bokbranschen? Vi vet redan att ljudböcker växer kraftigt, vilket faktiskt lett till att fler människor kan ta till sig böcker. Men det har även påverkat läsning och försäljning av pappersböcker negativt. Så hur mycket tid har vi till att lyssna? Kommer podcasts att ersätta ljudböcker? Och var går egentligen gränsen mellan en podcast och en ljudbok - eller för den delen ett längre reportage i en tidning? Vissa podcasts påminner mest om radioprat, två eller flera personer som diskuterar ett ämne, medan andra har mer likheter med reportage. Och podcasts som i en serie avsnitt gräver i ett ämne befinner sig väldigt nära en ljudbok. Eller en bok, för de har ju ett skrivet manus till skillnad från radiopratspoddar. Oavsett är det berättelser och kunskap som vi letar efter. I vissa fall ökar podcasts intresset för böcker. Det är inte ovanligt att folk i intervjuer lämnar boktips så att podcasts faktiskt kan förvandlas till propaganda för att läsa (eller lyssna) till böcker. Faktiskt betydligt oftare än i tv-program (om man räknar bort litteraturprogram som Babel). Denna månad har vi fullspäckade katalogsidor med mängder av spännande böcker. Så fortsätt läsa!

Sölve Dahlgren chefredaktör PS. Har du idéer om hur vi kan göra Magasinet Boktugg ännu bättre? Mejla oss på tips@boktugg.se

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkade så att du kan klicka vidare in på Boktugg.se och läsa mer om respektive bok.


INNEHÅLL

3 6 14 18 24

4

Ledare Boktuggs chefredaktör om podcasts.

Intervjun: Conny Palmkvist Det är femton år sedan han debuterade och han har fortfarande svårt att ta beröm.

Debutant På Boktugg presenterar vi löpande spännande debutanter. En av dem möter du här.

Novellen

Foto: Mickael Tannus

Månadens novell utspelar sig på Bokmässan i Göteborg. Skriven av Florence Wetzel.

omslagsbilden)

Katalogsidor Vi presenterar (nästan) alla nya böcker på svenska i en mängd olika genrer.

Spänning................................................................. 42 Fantastik.................................................................. 46 Romaner.................................................................. 48 Facklitteratur............................................................ 62 Kalendrar & målarböcker......................................... 74 Mat och hälsa.......................................................... 75 Övrigt....................................................................... 78 Historia..................................................................... 79 Geografi och resor................................................... 82 Memoarer och biografier......................................... 83 Lyrik & essäer.......................................................... 84 Barn - faktaböcker................................................... 85 Barn - skönlitteratur................................................. 90

Annonsörer i detta nummer Albert Bonniers förlag.................................. 15, 35, 73 Bokförlaget Forum............................................. 52, 61 Bonnier Carlsen............................................. 2, 41, 89 Bonnier Fakta........................................................... 53 Bonnierförlagen Lära............................................... 47 BonnierHoops.......................................................... 16 Mindboozt................................................................ 13 Phantasia förlag....................................................... 39 Vulkan...................................................................... 36 Whip Media................................................................ 5

(som även tagit


Graham Norton på svenska! Den mångfaldigt prisbelönte och populäre irländske programledaren och skådespelaren Graham Norton släpper sin debutroman på svenska den 15/10.

FOTO: Sophia Spring. © Hodder & Stoughton, 2016.

Det är en mycket stark författardebut som 2016 belönades med Irish Book Awards pris för bästa skönlitterära bok. En del recensenter anser att han borde ägna sig helt åt författandet!

”Släppa taget” är en stillsam spänningsroman med mycket fint tecknade personer.

3 whipmedia.se/GrahamNorton

Med hjälp av katametoden, som används för att navigera i okänd terräng, tog Pia Lerigon sig ur en tio veckor lång och svår coronainfektion. I boken ”Vägen framåt till ett friskare liv efter Covid-19” delar hon med sig av sina metoder för att få ett friskare liv.

3 whipmedia.se/vagen-framat


INTERVJUN

7

Conny Palmkvist: ”Många tusen timmars research bakom nya boken” Conny Palmkvist släppte sin första bok för femton år sedan och kan se tillbaka på en författarkarriär som innehåller toppar och dalar. Just nu är han aktuell med en bok som skulle kunna symbolisera en författares kamp att överleva. Låt oss börja med att berätta att Conny Palmkvist är medarbetare på Boktuggs redaktion. Anledningen till att jag intervjuar honom i det här numret av Magasinet Boktugg är att vi fått ett sent återbud från en annan författare och med kort varsel var vi tvungna att hitta en ersättare. Så varför inte Conny som dessutom är aktuell med en helt ny bok, som har den fullständiga titeln Sundets röda nejlikor : hur svensk polis och Helsingörs syklubb räddade danska flyktingar under andra världskriget? Den är utgiven på förlaget där allting började för femton år sedan, Forum. Det var långt ifrån givet att Conny skulle bli författare. Han kunde blivit hockeyspelare eller musiker. Han är uppvuxen i byn Jonstorp, mellan Ängelholm och Helsingborg. En ort som fostrat flera NHL-spelare i hockey, även om det främst var senare generationer så fanns det flera lagkamrater som hamnade i Rögle så småningom. Hockeyklubban är historia, men han har nyligen köpt en ny gitarr. Han tog pennan till hjälp redan som fjortonåring, då han bearbetade sin pappas död i en lång svit dikter, som spred sig långt bortom avkroken han bodde i. Under flera år satt Foto: Mickael Tannus.

Conny Palmkvist (född 1973) är författare, spökskrivare, litteraturkritiker och redaktör. Debuterade 2005 med Hej då, allihopa. Han tilldelades Helsingborgs Dagblads kulturpris 2007 för boken Två hus vid slutet av en väg, vann Umeå novellpris 2009 och det allra första Selmapriset 2015 för De flyende skyldiga.


INTERVJUN

8

han sedan klistrad framför en gammal hederlig skrivmaskin, och arbetade långsamt fram sin karakteristiska stil. Och som genom ödets ironi blev det också en annan sorglig händelse som ledde fram till hans romandebut 2005, då han skrev sig igenom förlusten av sin mamma, inte helt olikt det han gjort som fjortonåring. Hej då, allihopa var titeln på debuten som fick fin kritik och öppnade dörren till litteraturens finrum. Den följdes två år senare av Två hus vid slutet av en väg, även den på Forum och ytterligare två år senare  Tusen ord för allt på Brombergs. Sedan hände något. Hans fjärde bok, De flyende skyldiga, är utgiven av Bokförlaget Arnold. Ett förlag som ingen hört talas om och inte hade gett ut någon bok före Connys bok. Det var Connys eget förlag, men det hindrade inte att han fick litteraturstöd för boken. Det måste vara rätt unikt att få litteraturstöd för en egenutgiven bok och det var förmodligen ingen som visste att det var ditt eget förlag? – Ja, det stämmer. Men det var inte bara mitt eget förlag. Det var flera personer inblandade i det projektet och de var mycket delaktiga i hela processen. Sedan handlar det ju inte om vems förlaget är utan om hur stark eller bra boken är, och hur den tas emot av de kritiska jurygrupperna på olika ställen. Jag tänker inte att det var tur, längre. Länge gjorde jag det, och hade svårt för att berömma mig själv. Jag har i själva verket enormt svårt för att prata om mig själv, eller ta upp sådant som jag gjort bra. Men jag inser ju nu långt senare att jag både fick Umeå novellpris, som vinnare bland 1400 noveller, och valdes ut som en av tre bland 900 manus i Bonnier Carlsens manustävling. Kanske får jag släppa det där med slumpen nu och ge mig själv en klapp på axeln. Sanningen är jag är så sjukt dålig på att berömma mig själv och fira när något händer. Jag vill bara få sitta och skriva och bryr mig inte så mycket om det andra. Jag får magsår bara någon börjar tala om att jag måste marknadsföra mig mer, säger Conny. Därefter gav han ut två böcker på det lilla nystartade förlaget Bucket List Books, ingen av dem blev någon storsäljare och förlaget lades så småningom ner. Den dystopiska Vintern kom 2016 på ett annat mindre förlag, Bokförlaget


INTERVJUN

9

Mormor. Den fick en del positiv kritik, men blev inte heller någon storsäljare. Så Conny har under många år aldrig kunnat leva på intäkter från sin bokförsäljning. Istället har han som så många andra författare hittat andra små och stora uppdrag för att hanka sig fram. Han har spökskrivit ett par böcker, jobbade en period som copywriter på en reklambyrå och som reporter och webbfixare på Boktugg. Genom åren har han även jobbat på bibliotek och skrivit litteraturkritik i den lokala tidningen, Helsingborgs Dagblad. Och frilansat som redaktör och lektör åt ett par förlag. När han 2018 samlade ihop ett gäng noveller han skrivit genom åren i novellsamlingen En morgon vaknar man var det lika mycket till för läsarna som för att kunna söka arbetsstipendier. En författare måste inte bara skriva, hen måste också ge ut böcker någorlunda regelbundet för att inte bli bortglömd. – Jag har ju drygat ut pengarna med lite extra jobb, även det inom skrivandet. En del spökskrivaruppdrag och en del texter till dagstidningar och sådant. Lektörsläsningar. Men levt på bara pengarna från böckerna har jag inte gjort ofta. Däremot är jag ju en av de mest belönade stipendiaterna i Sverige och har kunnat fortsätta skriva med stöd från till exempel Författarfonden och liknande. Jag skriver ju en sorts böcker som kanske inte haft jättestor kommersiell framgång, men som fallit väl hos kritiker och olika fonder. Jag lägger ju enormt mycket tid på språket, och stilistiken.

”Jag har gett upp minst lika många gånger. Åtminstone efter varje bok.”

Det är över 15 år sedan du debuterade, hur många gånger har du (nästan) gett upp författarkarriären sedan dess? Och vad har fått dig att fortsätta? – Jag har gett upp minst lika många gånger. Åtminstone efter varje bok. Och det är ju fjorton böcker nu, på flera olika förlag. Jag har varit på Forum, på Brombergs, på Bokförlaget Mormor, på Bucket List Books, på Bonnier Carlsen, och sedan tillbaka på Forum igen … Åter igen, det är bara slum-


INTERVJUN

Alla Connys böcker Hej då, allihopa (2005) Två hus vid slutet av en väg (2007) Tusen ord för allt (2009) De flyende skyldiga (2011) Håll inte tillbaka kärleken, William Holden (2014) Jag värmer te med dina brev (2015) Vintern (2016) En morgon vaknar man (2018) Sundets röda nejlikor (sept 2020) En cowboy lämnar stan (okt 2020) Nästan bra på livet (jan 2021)

10

pen som avgjort det. Men flera av mina tidigare böcker är lite tungrodda och det får man ju som författare vara medveten om och vänta sig resultat därefter. Kanske är det därför det blivit så många byten också. Men nu har jag lagt mig mer i en mittfåra, så vi får se vad som händer. Jag har aldrig haft några problem med kritikerna och så, böckerna har tagits emot väl. Däremot har som sagt ämnena och stilen kanske inte varit de mest publikfriande. Där får jag bättra mig, tror jag, om jag ska fortsätta med det här. Du kommer ut med en massa böcker på en gång nu. Hur kommer det sig att du plötsligt skrivit hur många böcker som helst? – Ja, det blev visst ett par böcker det kommande halvåret, men det är ett par månader som skiljer dem åt ändå. Det är mest slumpen som gjort att det blivit så. Sundets röda nejlikor hos Forum har jag ju hållit på med i flera år och den råkade bli klar i våras. En cowboy lämnar stan är en roman hos Thorén & Lindskog och det är lite samma sak där – den har skrivits under flera år och blev klar för några månader sedan. Det var ju ingen idé att dra ut på projektet. Sedan drö-

Foto: Mickael Tannus.


INTERVJUN

11

jer det lite till boken Nästan bra på livet släpps hos Bazar i januari 2021, och sedan kommer min barnbok som var en av vinnarna i Bonnier Carlsens manustävling. Det blir senare nästa vår. Den valdes ut som en av tre bland alla de niohundra som skickades in. Så det blir en helt ny genre för mig, vilket är spännande. Sundets röda nejlikor började egentligen som en film med titeln Flykten över sundet men blev en bok och kanske kan bli film igen. Hur många timmar har du egentligen lagt på den där boken, om man räknar in all research och intervjuer du gjorde för filmen? – Åh, jesus ja. Det blir många tusen timmar om man lägger ihop allt. Jag vågar inte ens räkna exakt på det. Men du har rätt – boken var från början en amatördokumentär och sedan ville Forum lyfta över den som bok. Det var bara att börja skriva. Under arbetet med filmen intervjuade han många människor, både svenskar och danskar. Men idén till filmen och boken fick han mer av en slump. – Att förklara det enkelt är rätt svårt. Jag skulle dricka kaffe med en äldre väninna för några år sedan, som jag tidigare arbetat tillsammans med. Mitt i samtalet om vardagens alla vedermödor avbröt hon mig och förklarade att hon funderat på en sak. Eftersom jag var författare var jag kanske intresserad av hennes pappas öde? Det visade sig att han varit flykthjälpare under andra världskriget och smugglat flyende människor över sundet mellan Sverige och Danmark. Men en natt sköts han i ryggen av Gestapo. Flyktingarna i båten klarade sig, men Thormod Larsen sjönk ihop på stranden med ett skottsår som mätte tio centimeter i diameter i ryggen. Det dröjde bara tills Conny kom hem den kvällen innan

”De flesta faller för att de inte vågar vara tillräckligt kritiska mot sig själva när de skriver dokumentärt.”

Omslaget på boken som släpps i september.


INTERVJUN

Foto: Mickael Tannus.

12

han började forska kring vad som hade skett här i området under tyskarnas ockupation av Danmark. – Min väns pappa, Thormod, var en del av gruppen Helsingör Syklubb  som bestod av fyra danska män i nära samarbete med fyra svenska poliser, som illegalt hjälpte folk i säkerhet längs Sveriges kust. Flera frågor uppstod: Varför hade jag aldrig hört talas om det här innan, trots att jag bodde i området? Och varför fanns det ingen information om de här händelserna att hitta längre? Det förbryllade mig lika mycket som det irriterade mig.  Det var väl därför jag skrev boken också: för att fler skulle få ta del av historien, säger Conny. Conny Palmkvist har en förmåga att se människor som ingen annan ser. Han har drivit ett projekt som heter Alla har en story på Facebook där han letat upp eller egentligen hittat människor med otroliga berättelser. Och han kan berätta om flera galna tillfälligheter där han inlett samtal som lett till något oväntat. – Ja, ett av tillfällena var ju som sagt när jag träffade min vän och hon berättade om sin pappa som skjutits i ryggen av Gestapo. Det blev en bok. En annan gång var det min morfar som började se syner av en medicin han tog och det blev en annan bok. Men det kan lika gärna handla om att se saker mellan människor som ingen annan lägger märke till. Ofta har jag själv avspeglats i texterna, det är mycket relationer mellan far och son i mina tidigare romaner. Han inledde karriären med en väldigt personlig bok och en av hans nya böcker (Nästan bra på livet) är också väldigt personlig. Vi blir nyfikna på utmaningarna med att skriva dokumentärt om sin familj. – De flesta faller för att de inte vågar vara tillräckligt kritiska mot sig själva när de skriver dokumentärt. Ofta vill folk istället skriva om sådant som andra har gjort mot dem och ställa sig själv i någon sorts offerroll. Men jag har aldrig fungerat så riktigt, jag tycker om att sätta mig själv i fokus, och låta granskandet av mig själv som person bli en del av historien. Som den första boken som handlade om min mammas


MÅNADENS BOK SKAPARGLÄDJE

ANNA KAROLINA LARSSON

Bli mer kreativ på 30 dagar med Anna Karolina Larsson! Det här är en bok för dig som längtar efter att börja måla utan krav och få vara kreativ eller kanske behöver en kick för att komma igång och få mer tid till skapande i vardagen. Här är det fokus på det enkla för jag gillar enkelhet och det ska vara lätt att komma igång med uppfinningsrika idéer. Boken är uppbyggd på 30 dagar med daglig övningar samt tänkvärda ord på vägen för att det ska vara roligt, lekfullt och glädjefyllt. Boken fungerar även som studiematerial. För mer info besök www.annakarolina.se Mer färg & kreativitet åt folket! ISBN Bok 9789188739469 ISBN Ljudbok 9789189011458 www.mindbooztpublications.se


14

INTERVJUN

död, men som också handlar om hur svårt det är att som ung son se någon dö och hur det tydliggör hur svag man är. Samma sak med boken om min dotter – Nästan bra på livet. Den handlar ju om henne, men också om hur självlysande ens brister blir när man ska ta hand om ett handikappat barn hela livet. Det är fint och underbart, men inte enkelt.

Omslaget på boken som släpps i oktober.

Vi brukar ju skoja om att du snart måste göra som andra litterära författare som har svårt att få ekonomin att gå ihop: skriva en deckare. Ärligt, är du sugen på att göra det eller vad hindrar dig? – Jag kan inte skriva en deckare. Jag tror andra är bättre på det än vad jag är och då är det bättre att låta dem göra det. Jag skriver rätt stillsamma böcker som tar sin tid och låter språket ta plats. Men du har rätt, jag behöver försöka skriva dem med lite nytänk och lättsammare anslag för att det ska gå ihop. Och det har jag inget emot. Frågan är bara vad ämnet ska bli nästa gång i så fall? Jag tror nästa bok blir en barnbok till, oavsett faktiskt. Jag tyckte verkligen om processen med att skriva en allvarlig och rätt humoristisk bok för unga, där jag dessutom korsar en del gränser och bryter lite oskrivna regler. Vad läser du helst, förutom hemligstämplade rapporter från andra världskriget? – Jag älskar ju att läsa, men faktum är att jag bara hinner researcha nu. Ända fram till i somras har jag forskat runt Sundets röda nejlikor och framöver blir det ett liknande projekt tror jag, men där research blir än värre. Så … fackböcker. Annars gillar jag att läsa allt – Vägen av Cormac McCarthy är en favorit.  Att vara författare är en ständig kamp, att skriva en bok kan vara lika strapatsrikt som att ta sig över ett sund när havet stormar och vågorna sköljer in över relingen. Det krävs en kärlek till skrivandet och en envishet för att fortsätta. Text: Sölve Dahlgren


Du har väl inte missat några av sommarens starkaste berättelser? ”Suveränt om när tankarna maler” Sydsvenskan

”(...) en milstolpe i den svenska idé- och lärdomshistorien”

Göteborgs-Posten

”Kristallklar prosa om en idyll som krossas” Skånska Dagbladet ”(...) gripande, inkännande och spännande (...)” NorrbottensKuriren

”(...) utomordentligt klurig och underhållande (...)” Femina

”Som alltid skriver Emmy halsbrytande roligt (...)” Expressen

”(...) en rejäl dos humor, kultur, historia och kulinariska höjdpunkter.” Eskilstuna-Kuriren

”Auberts berättande är kort och intensivt, språket vässat utan ett enda överflödigt ord.”

”Ambitiös debutroman av kvinnan bakom Weissensee” Upsala Nya Tidning

”(...) ett uppfriskande komplement till tyngden hos W, glimrar i egen rätt.”

Vi

Svenska Dagbladet


BonnierHoops på BonnierHoops-scenen BonnierHoops är ett initiativ för ökad läsförståelse och samverkan i utsatta områden. Efter att för tredje sommaren i rad ha arrangerats i Biskopsgården i Göteborg flyttar succésatsningen åter in på Bokmässan. Programmet på den digitala BonnierHoops-scenen handlar om barn och ungdomar, läsfrämjande, hälsa och utbildning. Handfasta tips kring hur vi kan hjälpas åt att få alla barn att läsa utlovas! Alla programpunkter är digitala, gratis och öppna för alla. Här ser du ett axplock ur programmet, på bokmassan.se hittar du mycket mer.

SelmaStories Träffa Johanna Stenius från SelmaStories, en mötesplats för bokälskare där du får boktips, träffar likasinnade och utvecklar ditt bokläsande till nya höjder. Där finns också Kollektivet, en bokcirkel med böcker som säger något om normer, jämlikhet och den tid vi lever i.

BonnierHoops 2020 Projektledare Olle Håkanson och Amanda Bjursten summerar årets BonnierHoops och diskuterar vad de ser som de största utmaningarna för samhället framöver. Hur kan vi alla hjälpas åt för att bidra till ett demokratiskt samhälle?

Läsrörelsen Samtal med Läsrörelsens ordförande och projektledare Elisabeth Reslegård med diskussion kring de tre största utmaningarna för Läsrörelsen de kommande åren.

Hur får man Youtubegenerationen att intressera sig för böcker?

Beroendeframkallande böcker för ovana läsare – hur gör man?

Efter fyra böcker om Kung Pow och ett enormt gensvar från sina unga läsare är Ola Lindholm och Johan Lindqvist närmare svaret på den frågan.

Helena Dahlgren, författare till serien Trädets hemlighet, delar med sig av sina bästa tips på hur man skriver för att trollbinda unga läsare i behov av lättläst.


Bokmässan 2020 LasseMajas detektivbyrå – lättläst men inte lättlöst Att läsa tillsammans – den magiska högläsningen I Josefine Sundströms nya bokserie Sagasagor - Läs tillsammans turas den vuxne och barnet om att läsa; den vuxne läser huvuddelen av texten i gemener och barnet läser enstaka och lättlästa meningar i versaler. Josefine Sundström och Emma Karinsdotter, författare till Lisbet och Sambakungen, samtalar kring högläsning med Maria Björsell.

Ett LasseMaja-mysterium är klurigt att lösa. Text och bild samspelar för att underlätta för läsaren att hänga med, förutspå, sammanfatta och läsa mellan raderna. Martin Widmark och Helena Willis, aktuella med Detektivmysteriet, berättar om sitt samarbete och om hur ett LasseMajamysterium kommer till.

Albert Bonnier den äldre I år är det 200 år sedan Albert Bonnier föddes. Han var den tidens främste förläggare av svensk skönlitteratur. Det förlagshus han grundade är idag Sveriges största och fortsätter sprida läslust och verka för det fria ordet. Vad har hänt under dessa år? Hur skapar vi läslust idag? Hör Albert Bonnier, bokförläggare på Albert Bonniers Förlag, berätta.

Mångspråk på bibliotek Hur kan man arbeta med mångspråk på bibliotek? Erfarenheter, tips och tricks med Marie Johansen, Verksamhetschef Konst och bibliotek Kultur- och fritidsförvaltningen.

24-25 september på Bokmässan Play via bokmassan.se k Kultur- och fritidsförvaltningen.

Tidig läs- och skrivinlärning kan vara magisk Boken Magi, översatt och anpassad av Lena Hultgren som fått Svenska Akademiens pris för Läsgåvan, låter eleverna upptäcka läsandet och skrivandet genom lek, teater och enkla övningar, både på individ- och gruppnivå. Lena Hultgren visar hur.


NOVELLEN

18

Agenten av Florence Wetzel

Vi fyra träffades under en skrivarkurs på Folkuniversitetet i Stockholm. Såklart använder jag inte våra riktiga namn. Det räcker att veta att Astrid och Tove skriver ungdomsböcker, och Maj och Liza – det är jag som är Liza – skriver deckare. Vi var alla cirka fyrtio år gamla med en trave refuserade manus, och var och en av oss hade anmält sig till kursen för att förbättra vårt skrivande. Själva kursen var bra, men det viktigaste var att vi hittade varandra. Jag hade alltid varit ensam med mitt skrivande, men när jag träffade dem var det som om livet gick från svartvitt till färg. När kursen tog slut började vi träffas på Café Rival på lördagsmorgnarna. Vi läste högt några sidor ur veckans arbete, sedan snackade vi om skrivande minst en timme till.


NOVELLEN

19

Foto: iStock.


NOVELLEN

20 Det var så underbart att få återkoppling från andra som brydde sig om ens skrivprojekt. Förresten var det inte bara hårt arbete som gällde när vi träffades. Vi pratade om våra privatliv, både om glädje och sorg, och våra träffar fylldes alltid av skratt. Vår lilla grupp fick tre magiska år tillsammans. Allt förändrades radikalt när Maj hittade en litterär agent. Och inte vilken agent som helst, utan Ursula Sjöberg, en av de mäktigaste spelarna i Sveriges bokbransch. Ursula hade ett exklusivt stall av författare som skrev i många genrer, allt från barnböcker till deckare. Alla hennes kunder, och då menar jag alla, var framgångsrika. Maj hade skrivit några fristående deckare, men hennes senaste bok var en psykologisk thriller. Vips sålde Ursula thrillern till ett av Sveriges största förlag. Boken blev en dundersuccé och Maj hyllades som en ny litterär stjärna. Förlaget bestämde sig för att ge ut hennes tidigare refuserade manus, och Maj började skriva på ännu en psykologisk thriller. Hur vår grupp hade förändrats blev som allra tydligast under Bokmässan, den fyradagars litteraturfest som äger rum varje september i Göteborg. Tidigare under Bokmässan var vi ett tajt gäng. Vi delade två rum på ett billigt hotell i stadens utkant och gick runt på mässan tillsammans eller i par. Vid lunchtid åt vi sallader i en liten avsides lounge, och när mässan stängt åt vi hämtmat på hotellet och pratade oavbrutet om allt vi varit med om under dagen. Vi tillbringade resten av kvällarna med att lusläsa Bokmässans program och planera vårt schema till nästa dag. Allt var ett äventyr med vår lilla grupp. Ett par månader före Bokmässan berättade Maj för oss i ett gruppmejl att hennes förlag hade bokat en juniorsvit åt henne i Gothia Towers. Astrid skojade att Maj kunde smyga in oss i rummet så hela gänget kunde vara tillsammans som vanligt. Maj svarade inte. Jag var glad för Majs skull, men det kändes bitterljuvt när jag ändrade bokningen på det billiga hotellet från två dubbelrum till ett trippelrum. Maj var inte med oss under själva mässan heller. Hennes schema var fullpackat med seminarier, signeringar, vip-frukostar och exklusiva svitfester. Hon befann sig på en nivå på Bokmässan som ingen av oss andra hade nått upp till.


NOVELLEN

21 Men trots att Majs dagar var hektiska glömde hon inte bort oss helt och hållet. Under mässans andra dag bjöd Maj in oss till lunch på Heaven 23, den flotta restaurangen i Gothia Towers. Astrid, Tove och jag träffades framför glashissen och åkte upp till 23:e våningen. Tove och Astrid var lite höjdrädda av sig men jag njöt av den fantastiska utsikten över Göteborg. När vi kom in i restaurangen satt Maj redan vid bordet och grejade med sin mobil. Jag hade inte sett henne på några månader eftersom hon tillbringat sommaren med att skriva klart sin nya thriller på ett av sitt förlags landställen. Vilken skillnad! Maj hade alltid varit ganska slarvig av sig, men nu hade hon en tjusig frisyr och en snygg rosa dräkt på sig. Hon utstrålade pengar och framgång. Vi kallpratade medan vi tittade på menyn, men efter att vi beställt blev det tyst. Som sagt hade vi inte sett Maj på länge och stämningen var spänd. Till sist sa Tove till Maj att hon såg fantastisk ut. Maj erkände att en stylist kom till hennes rum varje morgon. – En stylist! skrattade Astrid. Du skojar. – Nej, sa Maj lågmält. Ursula vill att hennes författare ser proffsiga ut. Tystnaden kom tillbaka omedelbart. – Trivs du med sviten? frågade jag Maj, men hörde själv hur stelt det lät. – Jo då, sa Maj. Men det är väldigt lyhört. Jag kan höra hur min granne gråter. – Gråter? Maj lutade sig närmare oss. – Karolina Pettersson. Alltså KP. Förläggaren som förlorat sin son. Han var bara fem år gammal. – Han försvann förra året, eller hur? sa Tove. – Spårlöst. Det är jättesorgligt. Gradvis, med hjälp av två flaskor vitt vin, hittade vi tillbaka till varandra. Alla gav en uppdatering av sina nya projekt. Maj först, såklart. Den nya thrillern hon höll på att skriva var nästan klar. Hennes första thriller fortsatte sälja som smör, till förlagets stora glädje. Boken hade till och med köpts av Yellowbird och skulle snart bli tv-serie på TV4. Jag log och gratulerade Maj, men avunden rev i bröstet. Hur många gånger hade inte Maj och jag pratat om vem vi


NOVELLEN

22 ville skulle spela våra karaktärer när böckerna blev filmatiserade? Nu hade drömmen blivit sann för Maj, medan jag inte ens var i närheten. När det var min tur att prata kändes det faktiskt lite tungt. Jag höll på med en deckarserie och var mitt i del fyra. Problemet var att inget förlag ville ge ut de tidigare delarna, och det kändes lönlöst att fortsätta. Som vanligt uppmuntrade alla mig och insisterade på att jag måste fortsätta. De trodde på mig och tyckte om böckerna och karaktärerna. Det var till och med Maj som påminde mig om att Stieg Larsson skrivit klart de tre böckerna i sin Millenniumserie innan han fått kontakt med ett förlag. En vacker dag skulle någon ge ut hela min serie, men för tillfället var det bara att gilla läget och fortsätta skriva. Jag lyssnade och nickade. Faktum var att jag mer eller mindre hade bestämt mig för att bli egenutgivare. Jag hade inget emot egenutgivning i och för sig. Men jag ville helst ha ett förlag i ryggen, och jag ville inte spendera mina egna pengar. Jag ville ha det som Maj hade. Vi var mitt i efterrätten när vi slutligen hade pratat klart om våra projekt. Efter att servitrisen hällt upp påtår nickade Astrid åt Tove och mig. Vi nickade tillbaka. Det var dags att be Maj att presentera oss för Ursula. Vi hade antytt det tidigare, men Maj hade hittills undvikit ämnet. Kvällen innan när vi tre chillade på hotellrummet och åt indisk hämtmat bestämde vi oss för att ta upp det på riktigt under lunchen. Frågan var vem som skulle våga börja samtalet. Tove var ganska blyg av sig, och det var inte min grej att tigga om hjälp, särskilt inte av en vän. Astrid däremot hade inga skrupler. – Maj, sa hon. Vi behöver din hjälp. Kan du presentera oss för Ursula? – Snälla, sa Tove. Min nya bok har ju blivit refuserad tio gånger. Boken du gillar så mycket, Maj. Den som handlar om apatiska flyktingbarn. Maj fokuserade intensivt på sin crème brûlée. – Minns du vad vi lovade varandra? envisades Astrid. Vi sa typ tusentals gånger att om en av oss blev berömd skulle hon hjälpa de andra. Maj fortsatte vara helt uppslukad av sin efterrätt. Astrid smällde ner sin kaffekopp.


NOVELLEN

23 – Jag fattar, sa hon bittert. Nu lever du i din lilla kändisbubbla och har ingen tid över för oss. Maj tittade upp. De vackra sminkade ögonen såg förtvivlade ut. – Ni förstår inte. Det funkar inte så med Ursula. – Hur då? – Man kontaktar inte Ursula. Det är Ursula som kontaktar en. Det var något jag faktiskt hört tidigare, och det var vad som hade hänt Maj under förra årets Bokmässa. Astrid himlade med ögonen. – Förlåt, sa hon. Jag glömde. Den mystiska Ursula! Men Ursula var verkligen en gåtfull figur i bokbranschen. Hennes lägenhet på Östermalm fungerade som hennes kontor, och författare och förläggare var tvungna att åka dit för att träffa henne. Ursula gick aldrig på fester eller offentliga evenemang, utan ägnade sin tid åt att läsa och förhandla lukrativa kontrakt. Fast det fanns en begivenhet som Ursula aldrig missade, och det var Bokmässan. Det var omöjligt för en bokslukare som hon att hålla sig borta. Alla aspirerande författare i Sverige visste att Bokmässan var den bästa möjligheten att träffa henne. – Ursula vill inte att folk kontaktar henne överhuvudtaget, sa Maj. Hon har ingen webbsida eller några konton i sociala medier. – Men om man ser henne kan man väl hälsa, sa Tove. Maj ryckte på axlarna. – Hur ser hon ut? frågade Astrid. Eller är det också en hemlighet? Maj dröjde med svaret. Till sist sa hon: – Ursula är en kort medelålders kvinna. Astrid skrattade torrt. – Bokmässan är typ ett hav av korta medelålders kvinnor! Ge oss lite mer. Maj rynkade pannan, uppenbarligen irriterad. – Hennes hår, sa hon till sist. Det är mörkt lila. Fast Ursula brukar ha basker på sig, så ni kommer aldrig att känna igen henne. – Okej, sa Astrid. Det hjälper oss att hitta henne. Maj bleknade.


NOVELLEN

24 – Snälla, säg inget om du ser henne. Särskilt inte om mig. Hon skulle bli jättearg. – Hennes son då? frågade Tove. Kan man nå Ursula genom honom? Ursulas son hade pluggat vid Handels, och det var han som skötte Ursulas ekonomi. Det gick rykten om att han följde efter Ursula på Bokmässan och bar på tygpåsar fyllda med alla böcker hon köpte. Maj skakade våldsamt på huvudet. – Absolut inte. Ta inte kontakt med honom. – Bra, sa Astrid. Vi förstår. Vi är inte helt pantade bara för att vi inte har vår egen stylist. Oj. Tystnad igen. Sedan sa Tove: – Vi kan väl träffas i eftermiddag? Ta en fika någonstans? – Tyvärr inte, sa Maj. Jag är bjuden på fika med Jan. – Jan? – Guillou. Jag tror att GW också kommer. Det var droppen för mig. Jag ställde mig upp och sa att jag skulle på toa. När jag var ensam i toalettbåset fylldes ögonen av tårar. Det var inte så att jag missunnade Maj hennes framgång. Hon var en fantastisk författare som skrev riktigt bra böcker, och jag var verkligen glad för hennes skull. Det var bara det att kontrasten mellan våra världar blivit så stor. Det var dags att vara realistisk. Jag hade fantiserat dussintals gånger om vad jag skulle säga när den berömda Ursula kom fram till mig, men det skulle aldrig hända. Värst av allt var att jag förlorat en vän. Maj var nu som en astronaut som tittade ner på oss vanliga människor på jorden, och hon skulle aldrig vara en del av vår grupp igen. Man kan inte gömma sig inne på toan för alltid, så till sist spolade jag och gick ut ur båset. När jag tvättade händerna kom en tanig kvinna ut ur ett bås. Hon hade ljust kortklippt hår och en fin himmelsblå byxdress. Men hennes stora gröna ögon var tomma och kantade av djupa mörka ringar. Hon såg ut som en pytteliten zombie. Då kände jag igen henne. Det var KP, Majs granne på Gothia Towers. Kvinnan vars barn hade försvunnit spårlöst. Hon såg ut som om hon knappt kunde stå upp, men hon var faktiskt en av Sveriges mäktigaste förläggare. KP var också den förläggare som jag helst velat ha för


NOVELLEN

25 mina böcker. Vi hade till och med pratat om min serie på Bokmässan för ett par år sedan. KP tyckte att intrigen lät intressant och bad mig skicka första boken till henne. Det gjorde jag naturligtvis genast. En vecka senare blev min bok refuserad. KP ogillade huvudpersonen och tvivlade på att karaktären kunde locka läsare, särskilt i en lång serie. Det var förödande att få sådan hård kritik från någon som KP, och det tog en månad innan jag kunde börja skriva igen. Efteråt läste jag på Flashback att KP var ökänd för sin obarmhärtiga kritik. Dessutom avskydde KP svaga kvinnliga karaktärer, och min var bipolär. Men hela poängen var att karaktären var stark trots diagnosen, till och med tack vare diagnosen. Det var precis det som utmärkte serien. Visst hyste jag fortfarande agg mot KP. Men inte så mycket. Bokbranschen var tuff, och smaken är ju som baken. Och som mamma tyckte jag synd om KP. Att förlora min lilla Marie skulle vara min värsta mardröm. KP kände inte igen mig, men vi log mot varandra ändå. Hon gick ut ur rummet och jag tog ett djupt andetag. Att se KP var en påminnelse om att det fanns värre saker än att bli refuserad. Jag torkade händerna och gick ut till mina vänner. *** Efter lunch gick Astrid och Tove på ett par seminarier om ungdomslitteratur medan jag lyssnade på några deckarförfattare. Klockan 16 gick jag till Café Skrivas scen för att lyssna på ett föredrag om egenutgivning. Jag satte mig längst bak och skickade ett sms till Marie medan jag väntade. En kort, överviktig kvinna satte sig bredvid mig. Jag kände inte igen henne, så jag återvände till mobilen. – Hej Liza, sa kvinnan. Jag tittade upp och betraktade henne. Hon hade ett runt ansikte och enorma blåa ögon. Håret som stack ut under den svarta baskern var mörkt lila. Halsen blev torr. Det var Ursula Sjöberg! – Hej, stammade jag. – Kul att träffas. Jag har faktiskt letat efter dig hela eftermiddagen. Ursula satte sig lite närmare och lutade sig fram så att munnen bara var ett par centimeter från min. Det var nästan


NOVELLEN

26 som om hon var på väg att kyssa mig. Men jag skulle aldrig kyssa någon med en sådan sur, fuktig andedräkt. Hon la handen på min arm och började smeka mig. Fingrarna var lika fuktiga som andedräkten, och de mörklila naglarna krafsade mot huden. Om det hade varit någon annan skulle jag ha rest mig och bytt plats. Ursulas röst var låg och hes. – För ett par månader sedan bad jag Maj att ge mig dina manus. Nu har jag läst igenom alla, och jag tycker de är bra. Jättebra. Jag rodnade av skam. Såklart att Maj inte hade glömt vår lilla grupp och löftet vi gav varandra. Hon ville väl bara inte ge oss falska förhoppningar. – Berätta, sa Ursula. Vem är din drömförläggare? – Karolina Pettersson, sa jag genast. Alltså KP. Men hon har redan refuserat serien. – Folk ångrar sig. Jag blev medveten om någon som satt bakom oss. En väldigt lång man med knäppta händer iförd mörkgrå kostym. Han såg ut som en begravningsentreprenör. – Min son, presenterade Ursula. – Trevligt att träffas, sa jag. Trots att det inte alls var det. Han hade samma stora blåa ögon som sin mamma, men näsborrarna var onaturligt breda som på en arg häst. Dessutom hade hans tunna läppar en otrevlig krökning. Ursula lutade sig lite närmare. Andedräkten var nästan outhärdlig. – Ska vi träffas imorgon bitti for att prata vidare om det här? – Visst, sa jag. – Berätta inte för någon vart du ska. Min bil hämtar dig på ditt hotell klockan åtta. När jag öppnade munnen för att säga hotellets namn höll Ursula upp en hand. – Vi vet var du bor. Om allt går som det ska kommer du aldrig att bo på ett sådant billigt hotell igen. *** Nästa morgon under hotellfrukosten berättade jag för Tove och Astrid att jag behövde lite egentid.


NOVELLEN

27 – Egentid? fnös Astrid. Det finns ingen egentid under Bokmässan. Jag envisades och sa att jag skulle ta en promenad i krokarna efter frukosten. Astrid blev arg medan Tove frågade om jag hade tröttnat på dem precis som Maj. – Inte alls! sa jag. Jag fick en idé till en ny bok och vill tänka igenom den nu innan den försvinner. Det var jobbigt att ljuga för mina närmaste vänner, men jag hade inget val. Prick klockan åtta rusade jag ut ur matsalen. En lång, svart bil väntade framför entrén. Ursula och hennes son bodde inte på Gothia Towers eller Elite Park med alla andra stora spelare. Istället var de inhysta i det avlägsna området bakom Handelshögskolan, med branta gator och välvårdade gamla byggnader. De hade hyrt en trea som var inredd helt i vitt med ljusgråa detaljer. Det hela var väldigt diskret och extremt dyrt. När jag steg in i vardagsrummet blev jag överraskad av att se KP. Hon hade på sig en stilig citrongul byxdress, men precis som dagen innan såg hon blek och hålögd ut. Ursula satte sig på en vit sammetssoffa. Hon knäppte med fingrarna och sonen kom in i rummet med en bricka med kaffe och läckra tilltugg som såg ut som små konstverk. Han hade samma mörkgrå kostym på sig och samma obehagliga min. Medan jag drack mitt kaffe märkte jag att händerna darrade. Jag hade aldrig varit så nervös i hela mitt liv. – Liza, började Ursula. Så trevligt att du kunde komma. Jag har goda nyheter. KP har ändrat sig och vill gärna ge ut din serie. Dessutom tror vi att det finns potential för en tv-serie. Lite som Åsa Larssons Rebecka Martinsson-filmer, fast i Stockholm. Jag blev helt paff. – Jag vet inte vad jag ska säga. Min dröm har gått i uppfyllelse. Ursulas skratt lät som en döende höna. – Min dröm är att vi alla tre ska tjäna mycket pengar. Eller hur, KP? KP log svagt. Ursula redovisade hur det hela skulle gå till. Hon pratade snabbt och jag hade lite svårt att hänga med. Men jag uppfattade den enorma summa pengar hon nämnde och att


NOVELLEN

28 kontraktet skulle vara klart om två veckor. När jag skrivit på avtalet kunde jag börja mitt nya liv som en riktig författare. Medan Ursula beskrev min kommande releasefest hördes en smäll från rummet intill. Ljudet följdes av ett kort, skarpt rop. Ursulas blick mörknade och hon ställde sig upp. – Ursäkta mig, sa hon. Det är uppenbarligen något problem i köket. Så snart KP och jag var ensamma vände jag mig mot henne och sa: – Jag måste erkänna att jag är lite förvirrad. När du läste min första bok för ett par år sedan gillade du inte min huvudkaraktär alls. KP såg trött på mig. Från nära håll kunde jag se att hela hennes hårbotten var röd av eksem. – Det är sant, sa KP. Min åsikt har inte ändrats ett dugg. Hjärtat sjönk. – Men varför vill du ge ut böckerna nu? – Jag har redan förlorat ett barn, viskade hon. Jag kan inte förlora ett till. – Va? Vad säger du! – Du hörde mig. – Du kan inte tro att Ursula … Fotsteg närmade sig från det andra rummet. KP höll ett finger framför munnen för att be mig tiga. – Det var inget, sa Ursula när hon satte sig. En liten olycka bara. Vad pratade vi om? Just det, releasefesten! *** Resten av mötet hade jag svårt att fokusera. Jag nickade när det förväntades, men jag hörde knappt vad Ursula och KP sa. Efteråt åkte vi i den svarta bilen till Bokmässan. Ursula satt bredvid föraren, och jag satt i baksätet mellan KP och Ursulas son. Han luktade dyrt rakvatten, men under det fanns en annan lukt, skarp och obehaglig. Jag insåg att det var avföring. För att inte kräkas i den lyxiga bilen andades jag genom munnen under hela resan. Väl framme vid Svenska Mässan vinkade jag och försvann i vimlet. Jag behövde prata med Maj, och det genast. Det stod i programmet att hon signerade böcker i sitt förlags monter i B-hallen, så jag rusade dit på en gång.


NOVELLEN

29 Montern var enorm och det var flera signeringar på gång. Till sist hittade jag Majs signering och ställde mig i den långa kön. Äntligen var det min tur. Maj satt vid ett bord bakom en trave böcker, klädd i en ljusgrön dräkt med håret i en stilig uppsättning. – Liza! sa Maj. Kul att se dig. – Har du tid för en kort pratstund? – Tyvärr inte. Jag behöver … – Det är Ursula. Hon har kontaktat mig. – Grattis! – Men något konstigt har hänt. – Vänta, jag är nästan klar här. När sista exemplaret var signerat bytte Maj några ord med en ung kvinna från förlaget. Kvinnan tittade otåligt på sitt armbandsur men sedan nickade hon. Maj kom fram till mig. – Jag kan ge dig tio minuter. Kom, vi kan sitta häruppe. – Häruppe? Maj ledde mig uppför en trappstege som påminde om en trappa till ett flygplan. Plötsligt var vi ovanför vimlet i en färgglad lounge med kaffe och fikabröd. Trots mitt upprörda tillstånd blev jag imponerad. Det här var verkligen Bokmässan-delux. När vi satte oss med varsin kaffe tackade jag Maj för hjälpen med Ursula. Sedan berättade jag om mötet i Ursulas hotellrum och KP:s märkliga beteende. – Jag vill inte jobba med KP, avrundade jag. Hur kan jag samarbeta med en förläggare som inte gillar mina böcker? Och det hon sa om Ursula! Det var fruktansvärt. Maj tittade ner på sitt kaffe, helt tyst. – Stackars KP, sa jag. Hon har blivit paranoid på grund av sin sorg. – Liza, sa Maj med låg röst, jag vill inte höra mer om det här. Jag kan inte hjälpa dig. Jag blev otålig. – Det är inte så att jag förväntar mig att du ska göra någonting åt saken. Jag behöver bara ditt råd. – Mitt råd är att glömma allt som KP sa. Och för Guds skull, berätta inget för Ursula. – Varför då? Tror du att det som KP sa är sant?


NOVELLEN

30 – Det enda jag vet är att min förläggare har tre barn. Och hon gör allt, och jag menar precis allt, som Ursula vill. Jag gapade av förvåning. – Tror du verkligen att Ursula ligger bakom KP:s sons försvinnande? – Vi måste sluta prata om det här, Liza. Nu. – Maj! Hon satte ner koppen på bordet och reste sig upp. – Saker och ting går bra för mig. Jag har ju väntat nästan tjugo år på det här och jag vill inte förstöra det. – Men hur kan du … Hon lutade sig över mig och sa med låg röst: – Det man inte vet har man inte ont av. Det är det bästa rådet jag kan ge dig. *** Jag lämnade loungen och hittade ett tomt hörn. Samtalet med Maj hade skakat om mig rejält. Det hela var obegripligt. Hur kunde Maj jobba med någon som hon trodde låg bakom ett så fasansfullt brott? Maj hade själv två barn, och det var ofattbart att hon kunde gå med på något sådant. Nej! Det här kunde inte vara sant. Särskilt inte i bokbranschen. Men varför var Maj och KP så rädda för Ursula? Majs förläggare också. Jag bestämde mig där och då. Av hela mitt hjärta ville jag bli en framgångsrik författare, men det fanns en gräns. Jag visste inte vad som pågick mellan Ursula och KP, men jag ville inte jobba med de två kvinnorna. Eller en ung man som såg ut som själva döden och luktade bajs. Jag mindes Ursulas kvalmiga andedräkt mot mitt ansikte och ryste. Mobilen plingade. Jag hade fått ett mejl, men det tog ett ögonblick innan jag kände igen mejladressen. Det var en förläggare från Blåbär böcker, ett ungt och snabbväxande förlag som alla pratade om. Jag hade skickat förläggaren mitt första manus för nästan sex månader sedan, men hon hade inte hört av sig. Förrän nu. Hej Liza! Jag är hemskt ledsen att svaret dröjt så länge. Jag gillade ditt manus när jag läste den, men var tvungen att vänta på att min chef skulle läsa det. Äntligen har hon gjort det, och hon var väldigt impad precis som jag. Är du på Bokmässan? Vi är här och skulle gärna vilja prata med dig.


NOVELLEN

31 Som om dagen inte var konstig nog! Ett glädjerus sköljde över mig. Det här var inte bara underbara nyheter, utan också ett sätt att befria mig från Ursulas mörka värld. Jag skrev tillbaka på en gång. Jag är här. Var är ni? *** Mötet med Blåbär böcker gick jättebra. Förläggarens bror var bipolär, som min huvudkaraktär, och hon tyckte att min beskrivning av sjukdomen var både träffsäker och medkännande. Dessutom trodde hon att min serie skulle bli en dundersuccé, inte bara i Sverige utan över hela världen. Precis som Stieg Larssons böcker. Jag nästan grät av glädje. Äntligen förstod någon mina böcker! Vi bestämde oss för att träffas nästa vecka i Stockholm för att prata om pengar och sätta ihop en utgivningsplan. Vi kramades när vi sa hej då och när jag gick därifrån kändes det som om jag svävade på moln. Nu behövde jag bara prata med Ursula och säga tack, men nej tack. Jag skickade henne ett sms och frågade om vi kunde träffas på en gång. Hon föreslog att vi skulle ses på kaffebaren bredvid Café Skrivas scen om en timme. Ursula och hennes son var redan på plats när jag kom dit. Hon satt med ryggen vänd mot folkmassan, ett uppenbart försök att ligga lågt. Däremot tittade hennes son sig omkring med en aggressiv min. Det var helt klart hans jobb att skydda sin mamma. Gud vad skönt det skulle bli att slippa de här människorna! Jag gick rakt på sak. Det var jätteviktigt för mig att jobba med någon som förstod min deckarserie, och den personen var inte KP. Jag tackade Ursula varmt för hjälpen men sa att jag bestämt mig för att arbeta med Blåbär böcker. Dessutom behövde jag ingen agent. Min bror jobbade som revisor och kunde hjälpa mig sköta det ekonomiska. Ursula fixerade mig med sina stora blåa ögon. Hon sträckte handen över bordet och la två fuktiga fingrar på min hand. – Din dotter. Hon heter Marie, eller hur? – Det stämmer. – Nio år gammal, va? – Ja.


NOVELLEN

32 – Det vore synd om något hände henne. Fruktan blixtrade till inom mig. – Förlåt? – Du hörde mig. Jag har ordnat något åt dig, och det är omöjligt att backa nu. Kontrakten kommer att vara klara om två veckor. – Ursula, du kan inte vara seriös! Hotar du mig? Påstår du att du kommer att skada min Marie om jag inte gör som du säger? – Sa jag det? Inte alls. Jag sa bara att det vore synd om något hände henne. Sonen knäckte sina fingrar. Det var ett torrt, våldsamt ljud. Ursula smekte min hand. Hennes fingrar kändes som klibbiga tentakler. – Dina böcker kommer att sälja oavsett om KP tycker om dem eller inte. Som med så mycket annat i livet är det bara att gilla läget. *** Ursula hade rätt. Min första bok kom ut sex månader senare och sålde som smör från dag ett. Filmkontraktet med FLX kom strax efteråt. Jag var till och med inbjuden till Babel för att prata om boken. Alla älskade min bipolärpolis. I början höll Astrid och Tove kontakten med mig som vanligt. Men så småningom blev de trötta på alla återbud och ursäkter. Till sist slutade de höra av sig. Anledningen till att jag undvek dem var inte för att jag såg ned på dem. Inte alls! Jag skyddade dem från Ursula. Hon frågade mig hela tiden om jag kände andra författare hon kunde kontakta, och varje gång sa jag nej. Jag ville inte att Astrid och Tove skulle bli fångade som jag. Det kanske låter konstigt att en succéförfattare med en filmserie på gång skulle känna sig fångad. Men mitt liv var inte mitt längre. Ursula ringde varje kväll för att kolla om jag hade skrivit den dagen. Det var illa nog, men det kändes alltid som om hon visste lite för mycket om mina aktiviteter. Och minst en gång i månaden när jag hämtade Marie efter skolan såg jag Ursulas son tvärs över gatan. Han såg alltid ut som döden, och han stirrade alltid stint på mig. När Bokmässan kom var det jag som sprang runt i en elegant dräkt och snygg frisyr. Alla ville träffa mig och berätta för mig om hur mycket de älskade min bok. Nu var det jag


NOVELLEN

33 som gick på exklusiva fester och umgicks med Jan och GW. Och vilken lyx det var att ta hissen upp till min juniorsvit varje kväll. Jag hade många signeringar och även ett par framträdanden, inklusive ett ihop med Maj. Någon hade fått reda på att Maj och jag gått på samma skrivarkurs, och det ordnades ett seminarium om bläckäktenskap, när två vänner stödjer varandras skrivande. Seminariet gick bra. Maj och jag var underhållande och gav en massa användbara skrivtips. Men så snart tiden var ute gick Maj därifrån utan att ens säga hej då. Det var helt okej med mig. Vi hade inget att säga till varandra längre. Eller kanske hade vi för mycket. Under seminariet såg jag Astrid och Tove i publiken, men de försvann också strax efteråt. Det var nog bäst för alla. Därefter hade jag en paus i schemat och jag passade på att gå förbi Blåbär böckers monter. Jag tittade sorgset på förläggaren som jag pratat med förra året, hon som hade en bipolär bror. Men jag gick inte fram till henne. Vad skulle poängen vara med det? Klockan fem var det dags att gå på mitt förlags montermingel. KP skulle vara där såklart, men inte Ursula. Hon var nog tillbaka i sin våning för att äta läckra tilltugg och girigt smeka alla sina nya böcker. Plötsligt ville jag springa därifrån. Jag ville åka spårvagn till det billiga hotellet och äta hämtmat med Tove och Astrid. Varför inte? Ingen skulle bry sig om jag inte kom på minglet. Jag tittade mig omkring för att lokalisera närmaste utgång. Då jag såg Ursulas son stå bredvid montern. Han lyfte mungiporna, men jag skulle aldrig kalla det för ett leende. Vid det laget hade jag vant mig vid de kalla kårarna som gick läng ryggraden. Jag förstod det tysta meddelandet. Det var dags att räta på mig och klistra fast ett leende. Gå in till festen, ta ett glas bubbel och göra det som förväntades av mig. Det var precis vad jag gjorde. Det var ett billigt pris för att hålla min dotter vid liv. Eller hur? SLUT Denna novell ingår i Florence Wetzels kommande novellsamling Annikas förråd. En läskig novellsamling som släpps våren 2021. Copyright Florence Wetzel 2020.


34 Suad Ali debuterar med en roman om kvinnor på flykt

DEBUTANT

Författaren Suad Ali. Foto: Kajsa Göransson. Titel: Dina händer var fulla av liv • Författare: Suad Ali • Förlag: Norstedts •

”Jag heter Suad Ali och har skrivit romanen Dina händer var fulla av liv som kommer ut på Norstedts den 14 september. Jag föddes oktober 1990 i Mogadishu Somalia, ett par månader senare bröt inbördeskriget ut. Jag är statsvetare och har arbetat med migrationsfrågor de senaste åtta åren på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket. När jag skriver klart manuset gör jag det från Jordanien där jag har bott sedan förra året. Jordanien är ett land som hyser många flyktingar. Jag tänker på kvinnorna som är på flykt här och så tänker jag på min huvudkaraktär Nora, och vilken otrolig omställning det skulle vara för henne att vara på flykt i Jordanien. Och så tänker jag på att jag har levt med Dina händer var fulla av liv i fem år och slås av hur läskig tanken av att släppa ut något jag har skapat är.”

Utg: 2020-09-16 • ISBN: 9789113103693

Handla i närmsta

bokhandel

Nätbokhandlarna erbjuder miljontals titlar. Men du vet väl att du ofta kan beställa minst lika många olika böcker även i din lokala bokhandel? Och ofta få dem lika snabbt.

Visste du förresten att du nu kan hitta närmsta bokhandel på Boktugg?

www.boktugg.se/hitta-bokhandel/


Foto: Mikael Eriksson

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Foto: Fredrik Hjerling

RÄTTVISA, MAKT OCH MORD


Kontakta oss fรถr ljudboksutgivning!

www.vulkanmedia.se


DEBUTANT

38

Peter Sundberg debuterar med roman om förbjuden kärlek

Debutanten Peter Sundberg. Foto: Reine Magnusson. Titel: Låt mig bara vara din • Författare: Peter Sundberg • Förlag: : Visto Förlag • Utgivningsdag: 2020-09-01 •

”Att jag skulle skriva var länge självklart, detta fram till att jag snubblade över en kvällskurs i hur man gör radio. Kärleken var omedelbar. Efter mer än ett decennium i radiostudion och med hundratals timmar direktsänd radio började dock suget efter att återigen få utrycka mig i skrift skapa ett så pass starkt sug att jag anmälde mig till en kvällskurs på Skrivarakademien. Nu har jag min debutroman framför mig. Låt mig bara vara din tar upp ett ämne som påverkat mig i hela mitt liv, rätten att få älska vem man vill och dessutom göra det så att alla ser. Detta är en självklarhet 2020, kan man tycka. Trots att vi kommit oerhört långt så är det inte alltid självklart att leva som öppet homosexuell, det finns till exempel inte en enda öppet homosexuell hockeyspelare i SHL. Min roman är dedikerad till alla som gått före och min förhoppning med den är att den ska få andra att våga göra samma sak.”

ISBN: 9789178852116

Moa de Bruin debuterar med barnbok om en galen familj ”Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att skriva om olika familjekonstellationer. I en berättelse jag skrev när jag var liten hade familjen 24 barn. Lite många karaktärer att hålla koll på kanske så när jag nu i vuxen ålder har skrivit min första kapitelbok består familjen av mamma, pappa, tre barn och en moster. Svanson är efternamnet, och i centrum står Vera 11 år. Jag älskar att försätta mina karaktärer i olika situationer för att se hur de ska ta sig ur det. Knasiga situationer har det visat sig att familjen Svanson är experter på och jag har haft väldigt roligt när jag skrivit om Vera och hennes familj!”

Moa de Bruin. Foto: Henrietta Bruto. Titel: Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster • Förlag: Rabén & Sjögren • Utgivningsdag: 2020-09-08 • ISBN: 9789129726176


Ny bok från Phantasia förlag:

Thure hälsar på mormor som jobbar på ett barnhem i Zimbabwe. En dag kommer en främmande kvinna till vattenkällan på torget. På hennes höft sitter en babyapa och suger på tummen. De andra i kön börjar viska till varandra. De säger att hon är en häxa, och att hon bor i skogen som bevarar hemligheter. När Thures blick möter kvinnans är han nästan på väg att svimma. Dagen därpå försvinner hans bästis. Författare: Monic Arvidson W ISBN: 978-91-519-3151-7 www.phantasiaforlag.se monic@phantasiaforlag.se ”En jättespännande och rolig bok! Den får en att vilja läsa mer och mer. Är min nya favorit. Hon borde skriva fler Thureböcker!” Tove Mählberg, Uppsala, 10 år.


40

INTERVJU

Podcast istället för ljudbok möjliggör ett levande samtal Kerstin Önnebo och Klara Härgestam gör podcast baserad på boken Bebis och Business. De ser podden som ett komplement till den tryckta boken. I podden Bebis och Business, baserad på boken med samma namn som gavs ut av retorikern Klara Härgestam tidigare i år, bjuder författaren själv och samarbetspartnern Kerstin Önnebo in lyssnarna till en dialog. Bebis och Business handlar om att vara både företagare och förälder och de utmaningar man stöter på när man försöker driva ett företag under bebisåren. – Det är mitt jobb att analysera var målgruppen finns och hur de bäst kan ta till sig ett budskap. Genom att göra min bok Bebis och Business till podcast ville jag göra det möjligt att få bokens inspiration i örat under en barnvagnspromenad eller matstund, säger Klara. Båda två är erfarna podcastare, de startade redan 2014 när podcasten var ny i Sverige. Klara har drivit poddarna Gör din röst hörd och Retoriskt, och Kerstin står bakom bland annat Skrivarpodden och Bokmässepodden. Kerstin Önnebo menar att skönlitteratur fungerar fantastiskt i ljudboksformat men faktaböcker blir ofta krångliga och tråkiga när man läser in dem. – Därför ville vi testa podcastformatet för böcker, ett format som är fritt och kreativt, säger Kerstin.

Klara Härgestam och Kersin Önnebo. Foto: Pressbild

Bebis och business Författare: Klara Härgestam Förlag: Klara Besked Retorikkonsult Format: Danskt band Utk: 2020-03-30

Podcastens format ger flexibilitet och möjligheten att ge fler nyanser till en frågeställning. – Dessutom kan jag i podcasten berätta om saker som sagts utanför intervjun och vad som hänt sedan intervjuerna gjordes. Podden ger också möjlighet att skapa dialog med lyssnarna och läsarna, säger Klara. Till skillnad från en ljudbok (förutom om den lånas via biblioteket) är podcasts i de allra flesta fall gratis att lyssna på. Så hur får man egentligen ekonomi i en podd? Varifrån kommer pengarna? – Vi tjänar inte pengar på podden i direkt mening, säger Kerstin. Det är svårt att bli rik på en podd, men det är också svårt att bli rik på en ljudbok. Vår podcast bygger på boken och ska ses som ett komplement till den tryckta boken.


KNASIGA, ROLIGA OCH SPÄNNANDE LÄSUPPLEVELSER David Sundin BOKEN SOM INTE VILLE BLI LÄST © Stefan Tell

Komikern och tv-profilen David Sundins ”Boken som inte ville bli läst” är en humoristisk bilderbok för alla barn som behöver hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. Eftersom den här boken absolut inte vill bli läst så kommer den att krångla och krumbukta sig till barnens stora glädje: bokstäverna försvinner, boken försöker stänga sig, brännas och utsätta den som läser högt för allt möjligt bus för att förmå den att lägga ifrån sig boken.

Rasmus Åkerblom UNDERVERKLIGHETEN

När vetenskapen blir magisk. ”Blunda och se!” Läs högt för ditt barn och lär er att upptäcka Underverkligheten. Varför himlen är blå, varför man blir sjuk av virus och varför man helst inte ska trilla in i svarta hål. Under den vanliga verkligheten gömmer sig atomprickarna, tvål-ålarna och allt det som får världen att fungera. Rasmus Åkerblom kallar det för Underverkligheten. Och den som ser Underverkligheten förstår alltihop.

Sarah Sheppard JORDEN RUNT: MYSTISKA PLATSER OCH OLÖSTA MYSTERIER

Nyfiken på allt som är mystiskt och spännande? Lockas du av klassiker som Bermudatriangeln, Påskön, Atlantis eller den heliga graalen? Vill upptäcka slukhål, jordens djupaste grotta eller varmaste plats? Eller är det kryptozoologin som får ditt hjärta att slå snabbare? Bigfoot, Yetin eller den mongoliska dödsmasken kanske? Eller ett modernt mysterium – vart tar alla udda strumpor vägen? När Sarah Sheppard förklarar det oförklarliga ryms det mesta och lite, lite till!


42

SPÄNNING

Hundra år sedan Agatha Christie debuterade – har inspirerat Kristina Appelqvist

Författaren Kristina Appelqvist . Fotograf: Anna-Lena Ahlström.

Agatha Christie (1890-1976) skulle ha fyllt 130 år den 15 september 2020. Bookmark förlag firar med en nyutgivning av hennes debutroman En dos stryknin, som gavs ut för 100 år sedan. Hon är världsberömd för sina 66 deckare och har även skrivit ett stort antal novellsamlingar, romaner och pjäser. Jubileumsåret innehåller även ett pocketsläpp och en filmlansering: i oktober går Christie-klassikern Döden på Nilen upp på landets biografer och i samband med det släpps även pocketutgåvan. Kristina Appelqvist är en av flera svenska deckarförfattare som skriver pusseldeckare av klassiskt snitt med stor inspiration från Agatha Christie. I sin senaste bok, En giftig skandal (släpps i pocket 15 september) som är den femte deckaren om litteraturforskaren Helena Waller, har Appelqvist vävt in både Agatha Christie och hennes böcker i intrigen.

Mellan djävulen och

Mentorn

Den tunna blå linjen

Den osynlige vännen.

En annan tid

havet

Björnlund, Louise

Carlsson, Christoffer

Del 1

Child, Lee

Adolfsson, Maria

Björnlunds förlag

Albert Bonniers Förlag

Chbosky, Stephen

Norstedts

Wahlström & Widstrand

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-08

Norstedts

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-10

Format: Pocket

Format: Epub

Utk: 2020-09-11

Format: Pocket

Format: Pocket

ISBN: 9789198625233

ISBN: 9789100181093

Format: MP3-fil

ISBN: 9789113096933

ISBN: 9789113089973

ISBN: 9789146237051

En stilla storm

Jag är döden

Den osynlige vännen.

En dos stryknin

Oskuld och oleander

Blunt, Giles

Carter, Chris

Del 2

Christie, Agatha

Bergman, Kerstin

Hoi Förlag AB

Jentas

Chbosky, Stephen

Bookmark Förlag

Southside Stories

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-15

Norstedts

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-02

Format: Pocket

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789176972229

ISBN: 9789188827982

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189087538

ISBN: 9789188725691

ISBN: 9789113107042


43

SPÄNNING Den onda systern

Kom i min famn

Mess

Bränn allt som var

Kvinna i grönt

Dionne, Karen

Eriksson, Caroline

Gluchovskij, Dmitrij

Gussarsson, Eva

Indridason, Arnaldur

Bokförlaget NoNa

Harper Collins Nordic

Ersatz

Bokförlaget Semic

Norstedts

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789189177048

ISBN: 9789150961768

ISBN: 9789188913166

ISBN: 9789155268169

ISBN: 9789113113852

Epub: 9789155269111

Domaren och hans bödel

Dans med djävulen

Spåren i snön

Marta sover

Mannen i sjön

Dürrenmatt, Friedrich

Ersgård, Jesper

Gomér, Ann

Hausmann, Romy

Indridason, Arnaldur

Ersatz

StorySide

LL-förlaget

Bokförlaget NoNa

Norstedts

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789188913272

ISBN: 9789179895099

ISBN: 9789188073952

ISBN: 9789189177062

ISBN: 9789113113845

Epub: 9789179895105

Deadline

Än sjunger hon

Vit död: en Åredeckare

Mörka strömmar

Edgren Aldén, Rebecka

inga sånger

Holmlöv, Per

Indridason, Arnaldur

Norstedts

Fellbrink, Susanne

Lava Förlag

Norstedts

Utk: 2020-09-03

Printz

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-23

Format: Danskt band

Format: Epub

Format: Pocket

ISBN: 9789188959768

ISBN: 9789113113807

ISBN: 9789113100685

ISBN: 9789177713197

Tick tick boom

Mordkonsulten

Frostnätter

Fritzdorf, Lotta Rosenlind,

Griffiths, Elly

Indridason, Arnaldur

Johan

Modernista

Norstedts

Månpocket

Utk: 2020-09-26

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: Pocket

ISBN: 9789178934973

ISBN: 9789113113821

ISBN: 9789179130589

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Änkorna

De överlevande

Bränn allt som var

Glasbruket

Svart himmel

Engman, Pascal

Gerritsen, Tess

Gussarsson, Eva

Indridason, Arnaldur

Indridason, Arnaldur

Bookmark Förlag

Jentas

Bonnier Audio

Norstedts

Norstedts

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Epub

Format: Epub

ISBN: 9789189007772

ISBN: 9789188827975

ISBN: 9789178276332

ISBN: 9789113113869

ISBN: 9789113113814


44

SPÄNNING Änglarösten

Höstmorden

Den första frosten

Den sista jakten

Indridason, Arnaldur

Karlsson, Samuel

Kuru, Anna

Meyer, Deon

Norstedts

Lind & Co

Modernista

Natur & Kultur Digital

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-09

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-04

Format: Epub

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789113113838

ISBN: 9789179039233

ISBN: 9789178935222

ISBN: 9789127167841

Höstmorden

Skendåd

Det nionde livet

Desperationens timma

Karlsson, Samuel

Larsson, Christina

Lindström, Ulf

Mofina, Rick

Lind & Co

HarperCollins Nordic

Southside Stories

HarperCollins Nordic

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789179032890

ISBN: 9789150961751

ISBN: 9789188725752

ISBN: 9789150949414

Lanthandeln

Illvilja

Pyramiden

1794

Johansson, Karina

Lier Horst, Jørn

Mankell, Henning

Natt och Dag, Niklas

Ordberoende Förlag

Wahlström & Widstrand

Leopard Förlag

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-10

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Format: Pocket

ISBN: 9789188867513

ISBN: 9789146236924

ISBN: 9789189145221

ISBN: 9789137157634

Epub: 9789179033545

Innan molnen kommer

Försvararen

(lättläst)

Karolina, Anna

Jungstedt, Mari

Bokfabriken

Bokförlaget Hedvig

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-28

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178354870

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

ISBN: 9789179710682

Kungariket Nesbø, Jo Albert Bonniers Förlag Utk: 2020-09-25 Format: MP3-fil ISBN: 9789100185749 MP3-CD: 9789100186456

Innan molnen kommer

Den leende mannen

Illvilja

Villebråd

Kungariket

(lättläst)

Knox, Joseph

Lier Horst, Jørn

Meyer, Deon

Nesbø, Jo

Jungstedt, Mari

Bokförlaget Polaris

Wahlström & Widstrand

Weyler Förlag

Albert Bonniers Förlag

Bokförlaget Hedvig

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-28

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789177953296

ISBN: 9789146234340

ISBN: 9789127167834

ISBN: 9789100185596

ISBN: 9789179710118

Epub: 9789100185602


45

SPÄNNING

Präst och polis skriver deckare i kyrkomiljö

Prästen Torgny Wirén släpper en ny roman, den här gången tillsammans med barndomskompisen och kriminalkommissarien Torbjörn Åhgren. Medan staden sover växte fram i skärningspunkten mellan deras båda yrken. – Vi önskade att det skulle synas att det var två yrkespersoner som skrev den, om hantverket att vara polis och präst, säger Torgny Wirén.

Låt det brinna

En perfekt affär

Under nio nätter

Arvtagaren

Paqualin, Björn

Rietz, Björn

Rudberg, Denise

Sten, Camilla

Piratförlaget

Kaunitz-Olsson

Bokförlaget Forum

Norstedts

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-17

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789164234384

ISBN: 9789189015210

ISBN: 9789137157641

ISBN: 9789113105628

Den långa vägen hem

Vargasommar

Hatet vi bär

Påfågeln

Penny, Louise

Rosenfeldt, Hans

Sahlström, Cecilia

Trenter, Ulla

Modernista

Norstedts

Bokfabriken

Modernista

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-18

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Häftad

ISBN: 9789178934799

ISBN: 9789113099170

ISBN: 9789178350216

ISBN: 9789178936519

Stilla vatten

Leona. Öga för öga

Marvatten

Peruzzi, Britt

Rogneby, Jenny

Rosman, Ann

Bazar Förlag

Wahlström & Widstrand

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-09-09

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-29

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789180060653

ISBN: 9789146236900

ISBN: 9789100185299 MP3-CD: 9789100186500

Stilla vatten

Leona. Öga för öga

Marvatten

Person okänd

Medan staden sover : en

Peruzzi, Britt

Rogneby, Jenny

Rosman, Ann

Steiner, Susie

roman om brott

Bazar Förlag

Wahlström & Widstrand

Albert Bonniers Förlag

Lind & Co

Wirén, Torgny Åhgren,

Utk: 2020-09-09

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-15

Torbjörn

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Pocket

Libris förlag

ISBN: 9789189123052

ISBN: 9789146236627

ISBN: 9789100145118

ISBN: 9789179033095

Utk: 2020-09-15

Epub: 9789146236672

Epub: 9789100145125

Format: Inbunden ISBN: 9789173878524


46

FANTASTIK

Han debuterar med ’grimdark fantasy’

Emanuel Forsells debutroman De Frostfödda, är ’grimdark fantasy’, enligt förlaget som skriver: ”Det är den typen av berättelse där sluten inte är lyckliga, människorna inte är ärliga och sexscenerna något man gärna läser med ena ögat stängt.” Inspirationen har han hämtat från fornnordisk mytologi, en handfull brittiska författare och den där bokserien av den skäggiga författaren med seglarmössa och svåruttalat namn.

De Frostfödda

Obeliskporten

Forsell, Emanuel

Jemisin, N. K.

Darkness Publishing

Norstedts

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-17

Format: Kartonnage

Format: Pocket

ISBN: 9789198563863

ISBN: 9789113100487

Lögnspiran

Zombier, zombier, zom-

Kirin

A. Davis, Joseph

bier/ Omgiven av odöda

Törnqvist, Isabelle

Pärlan Förlag

Herman, Ohlson, Kingsepp,

Hoi Förlag AB

Utk: 2020-09-14

Eriksson, Wåg, Kuusela,

Utk: 2020-09-21

Format: Inbunden

Mercado Narváez, m fl

Format: Danskt band

ISBN: 9789189169012

Vertigo Förlag

ISBN: 9789176970997

Utk: 2020-09-23 Format: Inbunden ISBN: 9789186567972 Den som flyr vargen …

Varken

Mörkt paradis

Shessandras hjärta

Dalengren, Sara

Förare, Lisa

Hernius, Maria

Ojala, Lupina

Seraf förlag

Louise Bäckelin Förlag

Visto Förlag

Catoblepas förlag

Darkness Publishing

Utk: 2020-09-26

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-21

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188487636

ISBN: 9789177991823

ISBN: 9789178852819

ISBN: 9789188183460

ISBN: 9789198563856

Darkness Klassiker

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker. boktugg.se/nyhetsbrev


Foto: Stefan T

Hitta mer från Fenix på fenixforlag.se

ell

Se hela vår höstutgivning

”Berättelsen förmedlar hopp och tröst på flera nivåer.” - Btj

n Tell efa St

Foto :

Ny lättläst serie av Helena Dahlgren!

Här går skattjakten från Inkariket och Karibien till faraonernas Egypten, vidare till det medeltida Europa och österut, till den fruktade Djinghis Khans rike. Lättläst fakta med mycket illustrationer. Läs den på svenska, arabiska eller somaliska!

på bokforlagethedvig.se

ah l W

Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet skildras i Lisa och Lilly deras sista år i livet. Mian Lodalens kärleksroman är baserad på verkliga personer och omfattande research. Här ger hon upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse. Läs mer om hela vår utgivning på romanusochselling.se

in

: to

Elis

abeth Ohl son

En sann kärlekshistoria

Fo

Foto: Ma gn u

sL

Du hittar boken via vår webbshop logistikteamet.se/ bonnierforlagenlara

iam

Karlsson

Ninni Schulman är en firad deckarförfattare men inom henne ryms ett mörker. Efter sju framgångsrika spänningsromaner kommer nu en hudlös självbiografisk roman.

Hem- och konsumentkunskap med Tina & Josse är en lättillgänglig elevbok med filmklipp som eleverna når direkt från boken via QR-koder. Till boken kommer det ett digitalt lärarstöd med planeringar, bedömningsstöd, filmklipp, extramaterial och annat.

Läs mer om vår utgivning på bazarforlag.se


48

ROMANER Ett halvt andetag

Uppbrott

Ett nytt England

Jorge Luis Borges 3 :

Lättklätt i

Agrell, Anna

Arnstberg, Karl-Olov

Backström, Valerie

1971-1986

Tryckkammaren

Historiska Media

Debattförlaget

Kyeyune

Borges, Jorge Luis

Brunk Holmqvist, Karin

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-01

Modernista

Bokförlaget Tranan

Bokfabriken

Format: Inbunden

Format: Flexband

Utk: 2020-09-05

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-08

ISBN: 9789177890959

ISBN: 9789198335781

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789178934836

ISBN: 9789188253897

ISBN: 9789178355167 Ljud-CD: 9789178355198

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Låt havet läka dina sår

Systrar

Petite

Arvidson, Maria

Bréau, Adèle

Carey, Edward

Virens Förlag

Sekwa Förlag

Sekwa Förlag

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-01

Format: Storpocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789198637137

ISBN: 9789189157088

ISBN: 9789188979155

Dina händer var fulla

Ting

Dalenglitter : en roman

Flodvågen

Queenie

av liv

Askestad, Einar

om hårt arbete

Brenden, Laila

Carty-Williams, Candice

Ali, Suad

MBM Förlag

Bendjelloul, Wanda

StorySide

Albert Bonniers Förlag

Norstedts

Utk: 2020-09-16

Weyler Förlag

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-17

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789186505622

Format: Inbunden

ISBN: 9789178598380

ISBN: 9789100186074

ISBN: 9789113103693

ISBN: 9789127167735 Epub: 9789127167742

Dottern

Vuxna människor

Glasveranda med

Under regnbågen

Uppvaknandet

Andersson, Lena

Aubert, Marie

sjöutsikt

Brenden, Laila

Chopin, Kate

Bokförlaget Polaris

Wahlström & Widstrand

Blixt, Hanna

StorySide

Modernista

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-03

Historiska Media

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-10

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Utk: 2020-09-14

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789177953074

ISBN: 9789146237099

Format: Inbunden

ISBN: 9789178598397

ISBN: 9789178932245

ISBN: 9789177891444

Dottern

Inställd resa

Berätta aldrig det här

Instruktionerna

Vattendansaren

Andersson, Lena

till Sabarmati

Boisen, Frida

Brundin, Maria

Coates, Ta-Nehisi

Bokförlaget Polaris

Axelsson, Majgull

Bookmark Förlag

Ordlust Förlag

Norstedts

Utk: 2020-09-24

Norstedts

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-03

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-28

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789177952787

Format: Inbunden

ISBN: 9789189087309

ISBN: 9789151959443

ISBN: 9789113101910

Epub: 9789177953067

ISBN: 9789113110097

PDF: 9789198638516


49

ROMANER

Anna Agrell skrev finstämd debutroman

Ett halvt andetag är en berättelse om underkastelse, frihet, drömmar och besatthet. Om hur den mänskliga blicken och tiden formar oss och vad som ryms i gränslandet mellan sjukt och friskt. Den utspelar sig i Småland 1948. – Det som framför allt fångade mig var Annas fantastiska förmåga att väcka liv i sina karaktärer, vilket hon gör med varsam och stilsäker penna, säger förläggare Åsa Björck.

Den lilla bokhandeln i

Höst vid Sommen

Under samma himmel

Stormfågel

Om sanningen ska fram

hamnen

Dahlson, Camilla

Davidsson, Camilla

Ebervall & Samuelson

Eldestrand, Elin

Colgan, Jenny

Lind & Co

Printz

Piratförlaget

Hoi Förlag AB

Norstedts

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-18

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Format: Epub

ISBN: 9789179032906

ISBN: 9789177712848

ISBN: 9789164234414

ISBN: 9789176972397

Sista gången jag såg dig

Råttornas herre

Stormfågel

Sötvatten

Constantine, Liv

De Geer, Carl Johan

Ebervall & Samuelson

Emezi, Akwaeke

Förlaget Harlequin

Kaunitz-Olsson

Piratförlaget

Bokförlaget Tranan

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-02

Format: Häftad

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789150949421

ISBN: 9789189015104

ISBN: 9789164206947

ISBN: 9789189175020

ISBN: 9789113108735

Epub: 9789164243737

En oväntad jul

Flickan som fick en röst

Det sista solot

Meningarna

En öppen famn

Cox, Natalie

Daré, Abi

Dielemans, Jennie

Ekström, Johanna

Emilie, Richards

Printz

Piratförlaget

Natur & Kultur Digital

Albert Bonniers Förlag

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-02

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Häftad

ISBN: 9789177712060

ISBN: 9789164207005

ISBN: 9789127168862

ISBN: 9789100187224

ISBN: 9789150949315

Epub: 9789164243775

Bikupan

Spirande kärlek i bok-

Sena berättelser

Meningarna

Julen enligt Julia

Crossan, Sarah

handeln för ensamma

Dixon, Stephen

Ekström, Johanna

Emilsson, Kristin

Sekwa Förlag

hjärtan

Norpus förlag

Albert Bonniers Förlag

Printz

Utk: 2020-09-08

Darling, Annie

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-30

Format: Inbunden

Historiska Media

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789188979209

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789163952531

ISBN: 9789100181611

ISBN: 9789177713500

Epub: 9789100181628

Epub: 9789177713524

Format: Inbunden ISBN: 9789177891550


50

ROMANER Ögonblick av galenskap

Vem dödade bambi?

De vuxnas lögnaktiga liv

Illusionisten

Tidsklippan

Engqvist, Fröjd, Duse, Mo-

Fagerholm, Monika

Ferrante, Elena

Fowles, John

Gadnell, Stefan

nell, Valstedt, Hammare,

Albert Bonniers Förlag

Norstedts

Modernista

Ymershorn

Holmstedt, Lidell, m fl

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-12

Utk: 2020-09-27

Ariton Förlag

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Häftad

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789100186197

ISBN: 9789113107370

ISBN: 9789178935123

ISBN: 9789176111499

Nattavaara

Mitt hemliga liv

Priset

Samlaren

Sofias jävla verklighet

Engström, Thomas Richert,

Fagerlund, Jenny

Fichtelius, Anneli

Fowles, John

Gahne, Mia

Margit

Norstedts

Ordberoende Förlag

Modernista

Historiska Media

Bokfabriken

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-12

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-24

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: MP3-skiva

ISBN: 9789113107387

ISBN: 9789188867544

ISBN: 9789178935796

ISBN: 9789175459295

Format: Kartonnage ISBN: 9789187813528

ISBN: 9789178354283

Från Corona till … 7

Ett litet steg på vägen

Två hjärtans karameller

Skeppsbrännare

noveller om vad som

Fagerlund, Jenny

Fritzson, Sofia

Garrabrant, James

kunde ha hänt

Norstedts

Southside Stories

Urtext förlag

Etiam, Sigrand, Lustig,

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-30

Bergén, Gummesson, m fl

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: Inbunden

Multatuli Förlag

ISBN: 9789113098845

ISBN: 9789187879852

ISBN: 9789178190102

Utk: 2020-09-01 Format: Storpocket ISBN: 9789198596366 Vidöppen

Aftonen och morgonen

Nidamörkur

Falkstam, Anne

Follett, Ken

Fröberg Idling, Peter

Hoi Audio

Albert Bonniers Förlag

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-09-05

Utk: 2020-09-15

teratur

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-18

ISBN: 9789175574653

ISBN: 9789100167448

Format: Inbunden

Epub: 9789100167455

ISBN: 9789127154353 Epub: 9789127154360

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Monica Magnus 1966

Nocilla experience

Kärlek i mån av snö

Klar himmel

Lady utan minne

Ewerman, Ulrika

Fernández Mallo, Agustín

Forss, Lina

Fägerskjöld, Kristin

Gaston, Diane

Bookmark Förlag

Nirstedt/litteratur

Louise Bäckelin Förlag

Louise Bäckelin Förlag

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: Häftad

ISBN: 9789189007987

ISBN: 9789189066311

ISBN: 9789177992332

ISBN: 9789177992370

ISBN: 9789150947564


51

ROMANER Den lilla bokbussen i

Jag föreslår att vi vaknar

Inte av denna världen

Att färdas i motvind : en

Jul i strandhuset

Provence

Grimsrud, Beate

Gyasi, Yaa

släktsaga

Henry, Veronica

George, Nina

Albert Bonniers Förlag

Norstedts

Haraldsson, Mats

Printz

Bazar Förlag

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-24

Blue Publishing

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-14

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789100187491

ISBN: 9789113109237

Format: Inbunden

ISBN: 9789177713418

ISBN: 9789186293888

ISBN: 9789170285882

Epub: 9789186293970

Drömmar på Antarktis /

Den andra dödssynden

Himmel över Alaska

Förändringens vindar

Goda rån är dyra

Två hjärtan i takt

Guillou, Jan

Hannah, Kristin

Harper, Fiona Harper, Fiona

Ingelman-Sundberg,

Gianna, Robin Lynn, Janice

Piratförlaget

Albert Bonniers Förlag

Harper, Fiona Harper, Fiona

Catharina

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-10

Förlaget Harlequin

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-02

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-23

Format: Häftad

ISBN: 9789164234186

ISBN: 9789100186081

Format: Häftad

Format: MP3-fil

ISBN: 9789150948530

ISBN: 9789137157252

ISBN: 9789150948165

MP3-CD: 9789137158136

Kärlek under lupp / Ett

Den konserverade

Hadleigh, en

sensuellt kontrakt /

änkan

rättrådig lord

Spela för att vinna

Gullberg, Hélène

Heath, Virginia

Graham, Lynne Smart,

Historiska Media

Förlaget Harlequin

Michelle Raye Harris, Lynn

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-02

Förlaget Harlequin

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-09-02

ISBN: 9789177893059

ISBN: 9789150947557

Format: Häftad ISBN: 9789150947991 Mannen som dog två

Bastarden

Jaktlaget

Havets drottning

Goda rån är dyra

gånger

Gulløv, Tonny

Hansson, Ulrika

Hellsing, Jöns

Ingelman-Sundberg,

Grandes, Almudena

Bokförlaget Nona

Schildts & Söderströms

Harper Collins Nordic

Catharina

Norstedts

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-10

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-03

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Pocket

Utk: 2020-09-23

Format: Inbunden

ISBN: 9789188901477

ISBN: 9789515251428

ISBN: 9789150961775

Format: Inbunden

ISBN: 9789113089256

ISBN: 9789137154718 Epub: 9789137154725

Dig och ingen annan /

Bastarden

Att färdas i motvind : en

Halvvägs till himlen

Match

Överrumplad av kärlek

Gulløv, Tonny

släktsaga

Hellsing, Jöns

Ireland, Kelli

Green, Abby Pammi, Tara

Bokförlaget NoNa

Haraldsson, Mats

Förlaget Harlequin

Förlaget Harlequin

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-15

Blue Publishing

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188901446

Format: MP3-fil

ISBN: 9789150949322

ISBN: 9789150948332

ISBN: 9789150947960

Epub: 9789189177451

ISBN: 9789189205062


Boknyheter i september ROMAN

Läs allt om höstens nyheter på www.forum.se FLODEN HEM Hannah Richell Utgivningsdag: 2 september Översättare: Lisbet Holst ISBN: 978-91-3715-536-4

ÄLVORNAS KULLE

GODA RÅN ÄR DYRA

Elisabet Nemert

Catharina Ingelman-Sundberg

Utgivningsdag: 16 september ISBN: 978-91-3715-469-5

Utgivningsdag: 23 september ISBN: 978-91-3715-471-8

ROMANCE

FACK LASSE WIERUP

SÅ BLEV SVERIGE ARENA FÖR GÄNGKRIMINALITET, SKJUTNINGAR OCH SPRÄNGDÅD.

ÖVERLEVARE Elaine Eksvärd Utgivningsdag: 7 september ISBN: 978-91-3715-594-4

SUNDETS RÖDA NEJLIKOR

GANGSTERPARADISET

Conny Palmkvist

Lasse Wierup

Utgivningsdag: 9 september ISBN: 978-91-3715-426-8

Utgivningsdag: 23 september ISBN: 978-91-3715-548-7

FORUM EN DEL AV BOKFÖRLAGET ESTER BONNIER

EN OEMOTSTÅNDLIG FRESTELSE Julia Quinn Utgivningsdag: 2 september ISBN: 978-91-8880-168-5


MAT

HANTVERK

MIDDAGSRECEPT FRÅN OLIKA DELAR AV VÄRLDEN

VECKANS MATSEDEL Zeina Mourtada Utgivningsdag: 8 september. ISBN: 978-91-78870-09-7

KLASSISKA RÄTTER PÅ VEGANSKT VIS

GOTT KÄK UTAN KRÅNGEL

TRETTIOFEM SOCKOR

Tina Nordström

Maja Karlsson

Gustav Johansson

Utgivningsdag: 25 september ISBN: 978-91-7887-079-0

Utgivningsdag: 8 september ISBN: 978-91-7424-990-3

Utgivningsdag: 22 september ISBN: 978-91-7887-127-8

NATUR

ÖVRIGT

ÅRSALMANACKA FÖR EGNA NOTERINGAR

ErIk HANssoN

I den här fågeldagboken kan du anteckna när du hör koltrastens första sång om våren, när luften åter fylls av ljud från ropande sångsvanar, eller när kajflocken svärtar himlen en kall morgon i oktober. Almanackan kan bli den bok som för dig närmare naturen, årstidernas växlingar och våra fåglar. Eller så kan du fylla sidorna med påminnelser om vardagens små och stora händelser som födelsedagar och tandläkartider. Valet är ditt.

Niklas Aronsson är en erfaren ornitolog, chefredaktör för Vår fågelvärld och har skrivit ett flertal böcker om fåglar. Bröderna Bill och Dan Zetterström räknas till Sveriges främsta fågelillustratörer.

BONNIER FAKTA

Naturskyddsföreningens guide

UT I NATUREN

B O N N I E R FA K TA

UTFLYKTER — AKTIVITETER — ÄVENTYR

www.bonnierfakta.se

UT I NATUREN Erik Hansson Utgivningsdag: 22 september ISBN: 978-91-7887-125-4

Fågeldagbok 2021

Fågeldagbok 2021

Fågeldagbok 2021

Niklas Aronsson Bill Zetterström Dan Zetterström

Läs allt om höstens nyheter på www.bonnierfakta.se

B O N N I E R FA K TA

FÅGELDAGBOK 2021 GUINNESS WORLD RECORDS 2021 Niklas Aronsson, Bill Zetterström, Dan Zetterström

Utgivningsdag: 1 september ISBN: 978-91-7887-118-6

Utgivningsdag: 17 september Översättare: Tilda Appelberg ISBN: 978-91-7887-142-1

BONNIER FAKTA EN DEL AV BOKFÖRLAGET ESTER BONNIER


54

ROMANER

Svensk släkt­ saga av brittisk författare

Ruth Kvarnström-Jones kommer från Storbritannien, ett land med stark tradition inom genren välskriven feelgood. Ändå valde hon att förlägga Halleholm – Lovisas val till svensk miljö. – Lovisa kom ju till mig på svenska. Problemet var snarare att jag ville ha en ort med Sigtunas egenskaper men Vaxholms läge. Så jag skapade en egen ort. Jag skulle själv vilja bo i Halleholm, säger Ruth Kvarnström-Jones. dröm natten till idag:

Kärlek och främlingskap

Vara vuxen

Järvinen, Anna

Kallifatides, Theodor

Keyes, Marian

Förlaget M

Albert Bonniers Förlag

Norstedts

Utk: 2020-09-13

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-25

Format: Kartonnage

Format: MP3-fil

Format: Epub

ISBN: 9789523332942

ISBN: 9789100186692

ISBN: 9789113107530

Bibliotekarien i

Hämnden är ljuv AB

Monstret

Bara en gång om året

Auschwitz

Jonasson, Jonas

Kadare, Ismail

Kinsella, Sophie

Iturbe, Antonio

Piratförlaget

Modernista

Printz

Bokförlaget Polaris

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-21

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789164206442

ISBN: 9789178936588

ISBN: 9789177713425

ISBN: 9789177957805

Epub: 9789164243720

Epub: 9789177713456

Epub: 9789177953319

En oemotståndlig

Berättelser från Amerika

Nischen i muren

Kärlek och främlingskap

Höstglöd

uppgörelse /

Jonsson, Thorsten

Kadare, Ismail

Kallifatides, Theodor

Kjeilen, Hurtig, Beijer,

Tillsammans i Rom

Modernista

Modernista

Albert Bonniers Förlag

Lundvall, Tyrenberg, mfl

James, Julia Marinelli,

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-25

Seraf förlag

Carol

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-12

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789178936533

ISBN: 9789178936595

ISBN: 9789100183165

Format: Danskt band

Epub: 9789100186685

ISBN: 9789188487650

Utk: 2020-09-02 Format: Häftad ISBN: 9789150947977 Hämnden är ljuv AB

Innan molnen kommer

Vem förde hem

Bröllopsavtalet

Sprucket läder och

Jonasson, Jonas

(lättläst)

Doruntine?

Keiler, Anna

svikna löften

Piratförlaget

Jungstedt, Mari

Kadare, Ismail

Lind & Co

Klingberg, Ewa

Utk: 2020-09-01

Bokförlaget Hedvig

Modernista

Utk: 2020-09-15

Historiska Media

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-16

Format: Pocket

Utk: 2020-09-18

ISBN: 9789164234407

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789179033477

Format: Pocket

ISBN: 9789179710767

ISBN: 9789178936540

ISBN: 9789177893578


55

ROMANER Blödningen

Lady Chatterleys älskare

PS från Paris

Löparklubben för

Koli, Lyra

Lawrence, D.H.

Levy, Marc

cancersystrar

Modernista

Viatone

Sekwa Förlag

Lloyd, Josie

Utk: 2020-09-12

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-15

Sekwa Förlag

Format: Inbunden

Format: MP3-skiva

Format: Pocket

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789178934997

ISBN: 9788771835335

ISBN: 9789188697820

Format: Inbunden ISBN: 9789188979131

Godnatt, finaste

Lovisas val

Vid glömskans rand

Året med 13 månader

Flickan i skogen

Koomson, Dorothy

Kvarnström-Jones, Ruth

Lebedev, Sergej

Linderborg, Åsa

Lloyd, Sam

Norstedts

Printz

Natur & Kultur Allmänlit-

Bokförlaget Polaris

Norstedts

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-09

teratur

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-24

Format: Epub

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789113111926

ISBN: 9789177712831

Format: Häftad

ISBN: 9789177953739

ISBN: 9789113097992

ISBN: 9789127170926

Marshmallows till

Svårmodets döttrar

Dealen / Kunglig romans

Flickan i skogen

frukost

Laestadius Larsson, Anna

Lemmon, Jessica Bennett,

Lloyd, Sam

Koomson, Dorothy

Piratförlaget

Jules

Norstedts

Norstedts

Utk: 2020-09-15

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-17

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789164206565

Format: Häftad

ISBN: 9789113097367

ISBN: 9789113111933

Epub: 9789164243768

ISBN: 9789150947779

Min bästa väns dotter

Stunder i advent

Önskningar på ön / Din

En fallen man

Lisa och Lilly : en sann

Koomson, Dorothy

Lagerlöf, Selma Andersen,

plats på jorden

Lindgren, Håkan

kärlekshistoria

Norstedts

H. C. Andersson, Dan

Lennox, Marion MacKay,

Hoi Förlag AB

Lodalen, Mian

Utk: 2020-09-03

Novellix

Sue

Utk: 2020-09-21

Romanus & Selling

Format: Epub

Utk: 2020-09-25

Förlaget Harlequin

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789113111940

Format: Häftad

Utk: 2020-09-02

ISBN: 9789176972373

Format: MP3-fil

ISBN: 9789175894874

Format: Häftad

ISBN: 9789189051522

ISBN: 9789150948189

The Mars Room

Översten

Hur jag skulle vilja

10 berättelser

Lisa och Lilly : en sann

Kushner, Rachel

Larsmo, Ola

försvinna

Lindström, Majken

kärlekshistoria

Bookmark Förlag

Kaunitz-Olsson

Levén, Eli

Ekström & Garay

Lodalen, Mian

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-03

Norstedts

Utk: 2020-09-28

Romanus & Selling

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789189087491

ISBN: 9789189015159

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217522

Format: Inbunden

ISBN: 9789113107110

ISBN: 9789189051058 Epub: 9789189051126


56

ROMANER Sanningens kalas

Kanske den här gången

Skymningsryttaren

Älvornas kulle

Deckardrottningen – en

Lundström, Marie

Mansell, Jill

Moyes, Jojo

Nemert, Elisabet

författare i motvind

Wahlström & Widstrand

Bokförlaget Nona

Printz

Bokförlaget Forum

Olséni, Christina Hansen,

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-16

Micke

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Bokfabriken

ISBN: 9789146237006

ISBN: 9789189177291

ISBN: 9789177711414

ISBN: 9789137154695

Utk: 2020-09-10

Epub: 9789137154701

Format: Ljudbok CD ISBN: 9789178355518

Sanningens kalas

Kanske den här gången

H

Blind

Lundström, Marie

Mansell, Jill

Nilsonne, Åsa

Olsson, Sara

Wahlström & Widstrand

Bokförlaget NoNa

Natur & Kultur Allmänlit-

Ordlust Förlag

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-15

teratur

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

Format: MP3-skiva

ISBN: 9789146236290

ISBN: 9789189177260

Format: Häftad

ISBN: 9789151959467

Epub: 9789146236306

Epub: 9789189177284

ISBN: 9789127170902

PDF: 9789151959474

Allt som en gång var

Oskrivna regler

Under Londons broar

Skärvornas drottning

Som skuggan följer

Mac Donald, Sanna

Margot, Radcliffe

Moyes, Jojo

Nilsson, Johanna

ljuset

Louise Bäckelin Förlag

Förlaget Harlequin

Printz

Historiska Media

Olsson, Vibeke

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-18

Libris förlag

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Pocket

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789177992158

ISBN: 9789150948325

ISBN: 9789177712794

ISBN: 9789177893554

Format: Inbunden ISBN: 9789173878272

Det är tvåhundrasextio

Kyrkbröllop

Bergens stjärnor

Djurens gård : en saga

mil mellan Finistère och

Martinson, Moa

Moyes, Jojo

Orwell, George

Stockholm

Modernista

Printz

Bokförlaget Atlantis

Malmsten, Bodil

Utk: 2020-09-05

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-18

Modernista

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Pocket

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789178934508

ISBN: 9789177711940

ISBN: 9789127169074

Mefisto

Mörkt album

Älvornas kulle

Hamnet

Förlåtelse

Mann, Klaus

Moodysson, Coco

Nemert, Elisabet

O’Farrell, Maggie

Pedersen, Bente

Modernista

Ordfront Förlag

Bokförlaget Forum

Etta

StorySide

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-19

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-29

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178932351

ISBN: 9789177751298

ISBN: 9789137157214

ISBN: 9789188979223

ISBN: 9789178655076

Format: Danskt band ISBN: 9789178935185

MP3-CD: 9789137158143


57

ROMANER

1

3

2

5

4

Topp 20: Skönlitteratur - Augusti 2020 1. (Ny) Slutet på historien av Guillou, Jan (Piratförlaget), Inbunden, utk:

11. (Ny) Fjärilsvägen av Lundberg, Patrik (Albert Bonniers Förlag),

2020-08-21

Inbunden, utk: 2020-08-17

2. (3) Där kräftorna sjunger av Owens, Delia (Bokförlaget Forum),

12. (Ny) Dockorna av Wennstam, Katarina (Albert Bonniers Förlag),

Inbunden, utk: 2020-04-29

Inbunden, utk: 2020-08-12

3. (Ny) Den sorgsne busschauffören från Alster av Nesser, Håkan

13. (4) Vingar av silver av Läckberg, Camilla (Bokförlaget Forum),

(Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2020-07-29

Inbunden, utk: 2020-05-13

4. (Ny) Tritonus av Westö, Kjell (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk:

14. (Ny) Kapten Haddocks ordbok : från alabasterskalle till

2020-08-14

ökenråtta av Wahlberg, Björn (Cobolt förlag), Inbunden, utk: 2020-08-20

5. (12) Livets små njutningar : somna med hund och 46 andra upple-

15. (Ny) Vägen till äppelriket av Fredriksson, Anna (Bokförlaget Forum),

velser ...av Eklund, Sigge (Brombergs Bokförlag), Inb., utk: 2020-08-03

Inbunden, utk: 2020-08-12

6. (Ny) Året med 13 månader : en dagbok av Linderborg, Åsa

16. (1) Fruset guld av Börjlind, Cilla & Börjlind, Rolf (Norstedts Förlag),

(Bokförlaget Polaris), Inbunden, utk: 2020-07-23

Inbunden, utk: 2020-07-01

7. (8) Samlade verk av Sandgren, Lydia (Albert Bonniers Förlag),

17. (Ny) Renegater av Östergren, Klas (Bokförlaget Polaris), Inbunden,

Inbunden, utk: 2020-03-31

utk: 2020-08-27

8. (Ny) Skuggan bakom dig av Jansson, Anna (Norstedts Förlag),

18. (Ny) Spegeln och ljuset av Mantel, Hilary (Weyler Förlag), Inbunden,

Inbunden, utk: 2020-08-12

utk: 2020-08-14

9. (5) Sen for jag hem av Smirnoff, Karin (Bokförlaget Polaris), Inbunden,

19. (6) Mytomanen av Sarenbrant, Sofie (Bookmark Förlag), Inbunden,

utk: 2020-04-23

utk: 2020-05-25

10. (2) Sovsågott av Roslund, Anders (Albert Bonniers Förlag), Inbunden,

20. (Ny) Bill Nilssons sista vita skjorta av Ranelid, Björn (Albert

utk: 2020-06-25

Bonniers Förlag), Inbunden, utk: 2020-08-07

Vargatid

Livet en bruksanvisning

Män i min situation

Chatsworth

Vinterfjäril

Pedersen, Bente

Perec, George

Petterson, Per

Pillay, Pravasan

Pirzadeh, Zinat

StorySide

Modernista

Norra

Lil’Lit Förlag AB

Piratförlaget

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-19

Utk: 2020-09-25

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789178655069

ISBN: 9789178936557

ISBN: 9789188911124

ISBN: 9789198505054

ISBN: 9789164203823


58

ROMANER Dubbelporträtt : en ro-

En oemotståndlig

Månsystern : Tiggys bok

Nyckeln till livet

Vindens skugga

man om Agatha Christie

frestelse

Riley, Lucinda

Roberts, Sheila

Ruiz Zafón, Carlos

och Oskar Kokoschka

Quinn, Julia

Bazar Förlag

Förlaget Harlequin

Norstedts

Pleijel, Agneta

Lovereads

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-04

Norstedts

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Epub

Utk: 2020-09-03

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189057302

ISBN: 9789150949308

ISBN: 9789113113609

Format: Inbunden

ISBN: 9789188801951

ISBN: 9789113109268

Fången

En oemotståndlig

Egenmakt

Guldfågeln

Poirier Martinsson, Roland

frestelse

Rockborn, Erika

Sandemo, Margit

Kaunitz-Olsson

Quinn, Julia

Hoi Förlag AB

StorySide

Utk: 2020-09-30

Lovereads

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-24

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189015371

Format: Danskt band

ISBN: 9789176971994

ISBN: 9789178751594

ISBN: 9789188801685 Epub: 9789188801692

Resenärerna

Cykelbudet / Flödande

Månsystern : Tiggys bok

Oemotståndliga förslag

Jungfrun i dimmornas

Porter, Regina

känslor

Riley, Lucinda

Rose, Emilie Way, Marga-

skog

Norstedts

Rice, Heidi Lucas, Jennie

Bazar Förlag

ret Lee, Miranda Roberts,

Sandemo, Margit

Utk: 2020-09-17

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-15

Alison

StorySide

Format: Pocket

Utk: 2020-09-02

Format: Storpocket

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-10

ISBN: 9789113094755

Format: Häftad

ISBN: 9789180061087

Utk: 2020-09-02

Format: MP3-fil

Format: Häftad

ISBN: 9789178751570

ISBN: 9789150947984

ISBN: 9789150948523

Floden hem

Doften av regn

Riddarens dotter

Richell, Hannah

Roberts, Nora

Sandemo, Margit

Bokförlaget Forum

Förlaget Harlequin

StorySide

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-03

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Format: MP3-fil

ISBN: 9789137157221

ISBN: 9789150946345

ISBN: 9789178751563

Urmakaren på Filigree

Floden hem

Ett löfte till Natasha

Sommaren på Park

Tornet i fjärran

Street

Richell, Hannah

Roberts, Nora

Avenue

Sandemo, Margit

Pulley, Natasha

Bokförlaget Forum

Förlaget Harlequin

Rosen, Renée

StorySide

Tallbergs Förlag

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-02

Historiska Media

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-09-21

Format: MP3-fil

Format: Storpocket

ISBN: 9789137155364

ISBN: 9789150946352

Format: Inbunden

ISBN: 9789178751587

ISBN: 9789198607703

Epub: 9789137155371

ISBN: 9789177893585


59

ROMANER

Aino Trosell tillbaka med glesbygdsdrama

Den mångfaldigt prisbelönade författaren Aino Trosell är tillbaka med sin 26:e roman. I Gränsmark är hon också tillbaka i sina hemtrakter från barndomen, i ett litterärt landskap inspirerat av naturen i Tiomilaskogen och av årstiderna. – Jag skrev Gränsmark för att jag längtar hem till Västerdalarna fastän jag frivilligt bor i en storstad, säger Aino som själv växte upp i Malung men numera bor i Göteborg.

Den där Luke / Fest för

Dagarna, dagarna,

Handens rörelser

Låt mig bara vara din

Djävulen på korset

livet

dagarna

Stenroth, Felicia

Sundberg, Peter

Thiong’o, Ngugi wa

Sands, Charlene Wood,

Schunnesson, Tone

Norstedts

Visto Förlag

Modernista

Joss

Norstedts

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-17

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-24

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: Häftad

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

ISBN: 9789113107462

ISBN: 9789178852116

ISBN: 9789178936687

Format: Häftad

ISBN: 9789113102566

Överlevarna

Minns deras namn

Det långsamma livet

Schulman, Alex

Stranger, Simon

Taïa, Abdellah

Albert Bonniers Förlag

Bokförlaget Polaris

Elisabeth Grate Bokförlag

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-25

Format: MP3-skiva

Format: Pocket

Format: Danskt band

ISBN: 9789100186517

ISBN: 9789177953036

ISBN: 9789186497798

ISBN: 9789150947762

MP3-fil: 9789100185954

Överlevarna

Materialtrötthet

I hjärtat av Avalon

Nätter vid Nilens strand

Gränsmark

Schulman, Alex

Sindelka, Marek

Stråberg, Teresia

Temple, Lara

Trosell, Aino

Albert Bonniers Förlag

Rámus Förlag

Förlagshuset Siljans

Förlaget Harlequin

Hoi Förlag AB

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-01

Måsar KB

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-21

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-18

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789100182496

ISBN: 9789189105058

Format: Danskt band

ISBN: 9789150947540

ISBN: 9789176972380

ISBN: 9789188939326

Epub: 9789100182502

Flickebarn nr 291

Rött och svart

Tant Gredelins Vintage

Stugorna vid Silver-

Det nakna hjärtat

Schulman, Ninni

Stendhal

Stålnacke, Anna-Lena

stranden

Tucker, Lisa

Bazar Förlag

Modernista

Bokfabriken

Thayne, RaeAnne

Norstedts

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-05

Utk: 2020-09-17

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-09-17

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: MP3-skiva

Utk: 2020-09-02

Format: Epub

ISBN: 9789180060271

ISBN: 9789188748188

ISBN: 9789178355143

Format: Häftad

ISBN: 9789113112008

ISBN: 9789189057623

ISBN: 9789150949292


60

ROMANER Agaat

Lyckans son

Genom märg och ben

Stella

Renegater

Van Niekerk, Marlene

Wassmo, Herbjörg

Woodson, Jacqueline

Würger, Takis

Östergren, Klas

Weyler Förlag

Historiska Media

Natur & Kultur Allmänlit-

Lind & Co

Bokförlaget Polaris

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-14

teratur

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-10

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789127168992

ISBN: 9789177893493

Format: Inbunden

ISBN: 9789178616879

ISBN: 9789177953135

ISBN: 9789127168756

Madonna

Dinas bok

Villius, Sara

Wassmo, Herbjørg

Norstedts

Historiska Media

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-14

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789113108681

ISBN: 9789177893486

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Gangsters Östergren, Klas Bokförlaget Polaris Utk: 2020-09-10 Format: MP3-fil ISBN: 9789177953753

Mosaikmästaren

Genom märg och ben

Gangsters

Renegater

Wik, Olof

Woodson, Jacqueline

Östergren, Klas

Östergren, Klas

Ekström & Garay

Natur & Kultur Digital

Bokförlaget Polaris

Bokförlaget Polaris

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-03

Format: Danskt band

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217447

ISBN: 9789127168763

ISBN: 9789177953692

ISBN: 9789177953661

Epub: 9789177953760

Epub: 9789177953708

Där haven möts

Mamma i soffa

I krigarens famn

Fasetter av liv

Gentlemen

Virdborg, Jerker

Willingham, Michelle

Wu, Ming-Yi

Östergren, Klas

Albert Bonniers Förlag

Förlaget Harlequin

Chin Lit

Bokförlaget Polaris

TR Förlag

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-12

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789100182403

ISBN: 9789150947571

ISBN: 9789188227348

ISBN: 9789177953777

ISBN: 9789163973505

Karnas arv

Under en röd himmel /

Den stulna cykeln

Gentlemen

Danoria

Wassmo, Herbjörg

Oäkta man, äkta känslor

Wu, Ming-Yi

Östergren, Klas

Historiska Media

Wilson, Scarlet Ruttan,

Chin Lit

Bokförlaget Polaris

Virens Förlag

Utk: 2020-09-14

Amy

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-30

Format: Inbunden

Förlaget Harlequin

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Pocket

ISBN: 9789177893509

Utk: 2020-09-02

ISBN: 9789188227355

ISBN: 9789177953685

ISBN: 9789198637106

Epub: 9789100182410

Format: Häftad ISBN: 9789150948172

Epub: 9789177953784


Du har väl inte missat sommarens snackis? Nominerad till Årets bok


FACKLITTERATUR

62

Hans Wallenstam berättar om vägen ut ur fastighetskrisen

En del av omslaget på Hans Wallenstams nya bok.

När fastighetsbolagen föll som korthus i början av 1990-talet, överlevde ett mot alla odds. I sin bok Mot alla odds – vägen ur fastighetskrisen berättar Hans Wallenstam vad det var som gjorde att just Wallenstam överlevde. Boken är ett personligt och spännande tidsdokument över en av de värsta ekonomiska kriserna i Sveriges historia. Det är också en bok som fått en helt ny tyngd och aktualitet i och med dagens kris. – Krisen präglade vårt land, och än idag ser vi spår av krisens efterverkningar i samhället. Det är den period som absolut mest har format vår företagskultur, säger Hans Wallenstam.

Svensk mångfaldspolitik

Helvetet och andra

Hilma af Klint: Konsten

Att bygga ett lag

Vården är värd en bättre

: en kritik från vänster

hållplatser

att se det osynliga

Andersson, Janne Johns-

styrning

Adamson, Göran

Albright, Madeleine

Almqvist, Birnbaum, Bau-

son, Henrik

Anell, Anders

Lava Förlag

Historiska Media

din, Hanegraaff, Lachman,

Max Ström

SNS Förlag

Utk: 2020-09-20

Utk: 2020-09-21

Sandqvist, Zander m fl

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-01 Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Inbunden

Bokförlaget Stolpe

Format: Flexband

ISBN: 9789189261006

ISBN: 9789177893318

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789171265302

ISBN: 9789188637420

Format: Inbunden ISBN: 9789189069077 Det sover en sång i alla

En port till havet : brev

Betongkonstruktion

Lilla svarta boken :

InDesign Grunder

ting – Om verklighetens

från arabiska bögar

Almssad, Asaad

umattningens A & O

Ansell, Eva

beskaffenhet

Alesmael, Khaled

Studentlitteratur AB

Andersson, Kinga

Docendo

Adén, Hans Gunnar

Leopard Förlag

Utk: 2020-09-18

Kingas LovelyTM

Utk: 2020-09-22

Carlsson

Utk: 2020-09-28

Format: Häftad

Utk: 2020-09-30

Format: Spiralbunden

Utk: 2020-09-16

Format: Inbunden

ISBN: 9789144130750

Format: Inbunden

ISBN: 9789175311418

Format: Inbunden

ISBN: 9789189145177

ISBN: 9789198542622

ISBN: 9789189063211

Finnjävlar

Skola för lönsamhet :

Weekendvandra kring

Chefskap, ledarskap och

Andakter i gryningen

Alakoski, Alsaati,

om elevers marknads-

Stockholm

medarbetarskap

Antologi

Andersen, Farzin, Olsson,

anpassade villkor och

Andersson, Gunnar

Andersson, Crevani, Eriks-

Verbum AB

Huolman, Kolmisoppi,

vardag

Calazo Förlag

son-Zetterquist, Tengblad

Utk: 2020-09-07

Schaal m fl

Allelin, Majsa

Utk: 2020-09-15

Studentlitteratur AB

Format: Kartonnage

Verbal Förlag

Arkiv förlag/A-Z förlag

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-23

ISBN: 9789152638361

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789189079373

Format: Danskt band

Format: Pocket

Format: Häftad

ISBN: 9789189155190

ISBN: 9789179243340

ISBN: 9789144111896


63

FACKLITTERATUR Demokratins skymning

Hönsestrik forever :

Utnyttjad, våldtagen och

Hyra, arrende och

Närvaroprocessen –

Applebaum, Anne

sticka fritt med färg och

såld : en sann historia

bostadsrätt

En resa till Medveten

Albert Bonniers Förlag

fantasi

Bengtsson, Paulina Devert,

Björkdahl, Erika P

Närvaro i Nuet

Utk: 2020-09-29

Bauer, Anna

Jessika

Iustus

Brown, Michael

Format: MP3-fil

Roos & Tegner

Lind & Co

Utk: 2020-09-22

Temsy of Sweden

ISBN: 9789100187156

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-10

Format: Häftad

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789177371182

Format: Häftad

ISBN: 9789189215009

ISBN: 9789179032418

ISBN: 9789197817912

Epub: 9789179033637 Demokratins skymning

Leva fritt och leva väl

Konstnärens trädgård

Bli en miljönär – bygg

Matematik på 30

Applebaum, Anne

Bauhn, Per

Bennett, Jackie

en klimatsmart

sekunder

Albert Bonniers Förlag

Fri Tanke

Westander Förlag

förmögenhet

Brown, Richard J.

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-30

Bladh, Joel

Tukan förlag

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Roos & Tegner

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789100186203

ISBN: 9789189139800

ISBN: 9789151930664

Utk: 2020-09-21

Format: Danskt band

Format: Flexband

ISBN: 9789179852672

ISBN: 9789189215030

Demokratins skymning

Leva fritt och leva väl

Falsklarm om corona?

Porten mot Västerhavet

Marmormolnet : om

Applebaum, Anne

Bauhn, Per

Bhakdi, Sucharit Reiss,

Bilder från Göteborgs

bildhuggaren Sergel

Albert Bonniers Förlag

Fri Tanke förlag

Karina

hamn

Brunner, Ernst

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-09

Karneval förlag

Boman, Bengt

Albert Bonniers Förlag

Format: Epub

Format: Epub

Utk: 2020-09-11

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Utk: 2020-09-01

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-15

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188729668

Format: Kartonnage

ISBN: 9789100168339

ISBN: 9789188605498

Epub: 9789100168346

ISBN: 9789100187101

ISBN: 9789178198016

Hos Axlund på Stor­

Världens jämlikaste

Den nya oredans tid

Horisonten finns alltid

CAMP-B: Så slår du

torget 5 : dagbok och

land?

Bildt, Carl

kvar

börsen år efter år – en

bilder 1984-2000

Bengtsson, Erik

Albert Bonniers Förlag

Bornemark, Jonna

investeringsfilosofi som

Axlund, Björn

Arkiv förlag/A-Z förlag

Utk: 2020-09-10

Volante

fungerar

Carlsson

Utk: 2020-09-07

Format: Pocket

Utk: 2020-09-23

Bynélius, Johan

Utk: 2020-09-18

Format: Danskt band

ISBN: 9789100186265

Format: Inbunden

Caprivi Publishing

Format: Inbunden

ISBN: 9789179243371

ISBN: 9789189043282

Utk: 2020-09-28 Format: Kartonnage

ISBN: 9789189063228

ISBN: 9789151927343 Sockboken

Utnyttjad, våldtagen och

Börja måla i akryl : tips

Sida vid sida – en

Ostörd : principer för en

Balke, Kerstin

såld : en sann historia

och tekniker

bok om feministisk

skärpt arbetsdag

Legind A/S

Bengtsson, Paulina Devert,

Billedeaux Gertsch,

revolution

Bäcklander, Gisela

Utk: 2020-09-01

Jessika

Susette

Britton, Claeson, Fischer,

Natur & Kultur Akademisk

Format: Inbunden

Lind & Co

Lind & Co

Henriksson, Skäringer m fl

Utk: 2020-09-25

ISBN: 9788771559262

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-24

Rebel Books

Format: Häftad

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

ISBN: 9789127824829

ISBN: 9789179039226

ISBN: 9789179033040

Format: Storpocket ISBN: 9789198631104


64

FACKLITTERATUR Genusperspektiv på

Sårbarhetens kraft :

Svensk idéhistoria :

Förlåt

I rättvisans tjänst :

arbetsrätten: en annan

om att finna styrka i

forntiden till renäs-

Ensler, Eve

berättelser om brott och

historia

svagheten

sansen

Ordfront Förlag

straff

Calleman, Catharina

Dahl, Per-Arne

Dunér, David

Utk: 2020-09-15

Eriksson, Johan

Iustus

Libris förlag

Historiska Media

Format: Inbunden

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-08

Utk: 2020-09-28

ISBN: 9789177751045

Utk: 2020-09-08

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789177371144

ISBN: 9789173878401

ISBN: 9789187263170

ISBN: 9789100183110

Exponentiell klimatom-

Hundens 50 favoritlekar

Vem är du? : den

Bussminnen 3

Kompromisskungen.

ställning

Dainty, Suellen

moderna forskningen

Nacka-Värmdötrafiken

Per-Ola Eriksson om sitt

Carlsson, Rebecka

Lind & Co

om Big Five

100 år

liv i politkens mitt

Lava Förlag

Utk: 2020-09-17

Dåderman, Anna

Ericson, Lars

Eriksson, Per-Ola

Utk: 2020-09-15

Format: Kartonnage

Kajonius, Petri

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Callne, Lena

Format: Danskt band

ISBN: 9789178617081

Fri Tanke

Utk: 2020-09-15

Ekerlids

Utk: 2020-09-14

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

ISBN: 9789188605399

Format: Inbunden

ISBN: 9789188959652

ISBN: 9789188849724

ISBN: 9789188589828 Hösten 70

Boken för dig som en

Leda bra eller leda bäst

Röda Tråden

SLOW SKIING – Närvaro

Cederquist, Jonas Hag-

dag ska dö

: 8 steg som hjälper dig

Eriksson, Johan

och medvetenhet för

ström, Magnus

de Croy, Philip

att hitta nyckeln

NA Förlag

större upplevelse

Idrottsförlaget

Verbum AB

Ekmark, Peppe

Utk: 2020-09-30

Erwald, Cissi

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-11

My Book Affair

Format: Häftad

Erwald, Mats

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789188229250

Erwald Group AB

ISBN: 9789188483249

ISBN: 9789152638224

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789198594706

Format: Inbunden ISBN: 9789151943404

Integritet och skade-

Nya Sveriges

Beteendeproblem i

I rättvisans tjänst :

Massageboken

stånd: om skyddet för

mynt 1512-2022

skolan

Berättelser om brott och

Falkenberg, Annika

personuppgifter och

Delzanno, Roberto

Elvén, Bo Hejlskov

straff

Klickerförlaget Göteborg

privatliv i svensk rätt

Roberto Delzanno

Natur & Kultur Akademisk

Eriksson, Johan

Utk: 2020-09-30

Chamberlain, Johanna

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-26

Albert Bonniers Förlag

Format: Inbunden

Iustus

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-09-08

ISBN: 9789198580389

Utk: 2020-09-04

ISBN: 9789163994678

ISBN: 9789127828117

Format: MP3-fil ISBN: 9789100185930

Format: Inbunden ISBN: 9789177370994 Berättelser om ditt liv

Mindhunter : den sanna

En himla massa pro-

I rättvisans tjänst :

Massageboken

Chiang, Ted

historien om FBI:s serie-

gram – Göteborgs radio

berättelser om brott och

Falkenberg, Annika

Fri Tanke förlag

mördaravdelning

och tv under 100 år

straff

Klickerförlaget Göteborg

Utk: 2020-09-28

Douglas, John Olshaker,

Engblom, Lars-Åke

Eriksson, Johan

Utk: 2020-09-30

Format: Epub

Mark

Roos & Tegner

Albert Bonniers Förlag

Format: PDF

ISBN: 9789178198030

Lind & Co

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-08

ISBN: 9789198580396

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789187439629

ISBN: 9789100183103

ISBN: 9789178616466


65

FACKLITTERATUR

1

2

3

5

4

Topp 20 Facklitteratur - Augusti 2020 1. (1) Familjen av Bäckström Lerneby, Johanna (Mondial), Inbunden, utk:

11. (Ny) Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av

2020-05-20

Svensson, Patrik (Albert Bonniers Förlag), Danskt band, utk: 2020-08-03

2. (Ny) Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa av

12. (Ny) Hjälp ditt barn med matte genom hela grundskolan och gym-

Taylor, Tareq & Ask, Sara (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2020-08-25

nasiet av Vorderman, Carol (Tukan förlag), Flexband, utk: 2020-07-17

3. (Ny) Allt som var mitt av Wallin, Cissi (Cissi Wallin Produktion AB),

13. (Ny) Där solen aldrig går ned : hur världens mest sorgsna land

Inbunden, utk: 2020-08-25

gjorde världen syndigare av Brandão Jönsson, Henrik (Natur & Kultur),

4. (11) Snabbt, gott och billigt! av Warsén, Jenny (Bonnier Fakta),

Inbunden, utk: 2020-07-31

Inbunden, utk: 2020-07-29

14. (19) Veckans matsedel : middagsrecept från olika delar av värl-

5. (Ny) En mammas överlevnadshandbok : insikter & hacks av

den av Mourtada, Zeina (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2020-09-08

Wallin, Vivi (Norstedts Förlag), Flexband, utk: 2020-08-12

15. (Ny) Hormonstark : ta kontroll över dina hormoner och bli ditt

6. (2) Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning av Svensson, Paul

bästa jag av Johansson, Martina (Tukan förlag), Inb, utk: 2020-07-30

(Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2020-04-21

16. (Ny) Tänk om : en studie i oro av Paulsen, Roland (Albert Bonniers

7. (Ny) Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, åter-

Förlag), Inbunden, utk: 2020-07-31

hämtn ... av Borelius, Maria (HarperCollins Nordic), Inb, utk: 2020-07-30

17. (Ny) Berättelsen om Kevinfallet : familjens egna ord av Slätt, Andreas

8. (Ny) Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett

& Familjen Karlsson-Dahlén, (Bokförlaget Forum), Inb, utk: 2020-08-26

fungerande familjeliv av Forster, Martin (Natur & Kultur Akademiska),

18. (Ny) Hjälp ditt barn med självkänslan av Bergh Thorén, Susanne &

Inbunden, utk: 2009-03-23

Thiringer, Åsa (Tukan förlag), Flexband, utk: 2020-06-29

9. (4) Söndagsvägen : berättelsen om ett mord av Englund, Peter

19. (Ny) Sveriges Rikes Lag 2020 (klotband) av Norstedts Juridik,

(Natur & Kultur), Inbunden, utk: 2020-06-12

(Norstedts Juridik), Inbunden, utk: 2020-01-14

10. (Ny) Konsten att fördärva sitt liv – eller inte av Einhorn, Stefan

20. (Ny) Hjälp ditt barn med spanska genom hela grundskolan och

(Natur & Kultur Akademiska), Inbunden, utk: 2020-08-15

gymnasiet av Jerkander, Lisa (Tukan förlag), Flexband, utk: 2020-06-30

Gör det bättre själv om

Fingertoppskänsla :

Swedbank : penningt-

Vad är problemet med

Vad är problemet med

du kan – Stötta ditt

en nödvändig manual i

vätten och lögnerna

klimatet? : nivå 1

klimatet? : nivå 3

barn till hållbar och

social kompetens

Forsberg, Birgitta

Fredrikson, Bengt

Fredrikson, Bengt

framgångsrik idrott

Fexeus, Henrik

Lind & Co

LL-förlaget

LL-förlaget

Fallby, Johan

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-08

Utk: 2020-09-08

7 Tapas Publishing

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

Format: Pocket

ISBN: 9789179032500

ISBN: 9789188073921

ISBN: 9789188073938

Format: Danskt band

ISBN: 9789137157917

ISBN: 9789198641806


66

FACKLITTERATUR Profeten

New What’s Up? 6,

Allvarligt talat : livet, hur

Det vilsna barnet

Världens sportbitar :

Gibran, Kahlil

Lärarhandledning

fan gör man?

Hayden, Torey

byggt och berättat av

Proprius Idébibliotek

Göransson, Maria Hjälm,

Hansson, Bob

Lind & Co

Stefan Holm

Utk: 2020-09-04

Agneta Widlund, Karl-Erik

Ordfront Förlag

Utk: 2020-09-10

Holm, Stefan

Format: Häftad

Cowle, Andy

Utk: 2020-09-23

Format: Inbunden

Pug Förlag

ISBN: 9789171189639

Sanoma Utbildning

Format: Inbunden

ISBN: 9789179033170

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789177751274

Format: Inbunden ISBN: 9789188699213

Format: Häftad ISBN: 9789152357668 Hermeneutik som metod

En kompis till Leo

Ut i naturen : Natur-

Bevingade ord från USA

Skatt och skattebrott

: en historisk introduk-

Hallberg, Lin

skyddsföreningens

– 200 citat och talesätt

Holmquist, Rolf

tion

Bonnier Carlsen

guide till att vara ute i

Henriksson, Karin

Norstedts Juridik AB

Gilje, Nils

Utk: 2020-09-15

naturen

Lind & Co

Utk: 2020-09-11

Bokförlaget Daidalos

Format: MP3-fil

Hansson, Erik

Utk: 2020-09-17

Format: Häftad

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789179756116

Bonnier Fakta

Format: Inbunden

ISBN: 9789139023241

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-22

ISBN: 9789179032432

ISBN: 9789171735942

Format: Inbunden ISBN: 9789178871254

Konspirationsboken

Novas hemlighet

Ut i naturen : Natur-

Frida Kahlo : en biografi

Greer, John Michael

Hallberg, Lin

skyddsföreningens

Herrera, Hayden

Tukan förlag

Bonnier Carlsen

guide till att vara ute i

Modernista

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-15

naturen

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Hansson, Erik

Format: Danskt band

ISBN: 9789179852399

ISBN: 9789179754440

Bonnier Fakta

ISBN: 9789178935420

Utk: 2020-09-22 Format: Epub ISBN: 9789178871261 Content marketing

Vardagen i Förskolan

Folkrätt och krigsve-

Samtalet – Med känslo-

Rocken anfaller

Grensman, Hanna-Karin

som Utbildningsarena

tenskap

mässig intelligens

Horgby, Björn

Sanoma Utbildning

Hammarström Lewenha-

Haupt, Dirk Roland

Hilmarsson, Hilmar Thór

Carlsson

Utk: 2020-09-18

gen, Birgitta

Jus Gentium

Studentlitteratur AB

Utk: 2020-09-09

Format: Häftad

Liber

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

ISBN: 9789152360071

Utk: 2020-09-04

Format: Epub

Format: Flexband

ISBN: 9789189063006

Format: Häftad

ISBN: 9789198600360

ISBN: 9789144134505

ISBN: 9789147125005

Guinness World Records

Vad moralen kräver

Bilar : nostalgisk tur

Nyckelharpan – ett unikt

BZH360 : Bruzaholms

2021

Hansson, Anders

på hjul

svenskt kulturarv

bruk 360 år, en små-

Guinness World Records,

Bokförlaget Daidalos

Haventon, Peter

Hogmark, Esbjörn

ländsk brukshistoria

Ltd.

Utk: 2020-09-04

Bokförlaget Semic

Bo Ejeby Förlag

Houltz, Anders

Bonnier Fakta

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-12

Förlaget Näringslivshis-

Utk: 2020-09-17

ISBN: 9789171736000

Format: Inbunden

Format: Board book

toria

ISBN: 9789155268428

ISBN: 9789188693020

Utk: 2020-09-05

Format: Inbunden ISBN: 9789178871421

Format: Häftad ISBN: 9789198516067


67

FACKLITTERATUR Vårt enda liv : sekulär

Utbildningens orga-

Glöd eller levebröd –

Inred med färg: så

Guldkorn: 11 nya motiv

tro och andlig frihet

nisation och villkor :

om konsten att hitta

skapar du ett unikt och

+ 83 favoriter

Hägglund, Martin

Demokratins grunder

meningen med jobbet

personligt hem

Karlzon, Hanna

Volante

Jarl, Maria Larsson, Hans

Jonkman, Linus

Juhl, Leonor

Tukan förlag

Utk: 2020-09-30

Albin

Roos & Tegner

Tukan förlag

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

Natur & Kultur Akademisk

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

ISBN: 9789179650018

Utk: 2020-09-22

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789179852597

Format: Inbunden

ISBN: 9789189215047

ISBN: 9789179852641

ISBN: 9789127825222 Nollpunkten

Förtroende : företagets

Testbaserat lärande :

Hyrestvister, arren-

Bli företagarinna

Itkes-Sznap, Gabriel

viktigaste kapital

Att stärka inlärning och

detvister och bostads-

Kastås, Sandra

Nirstedt/litteratur

Jarring Lilja, Kristina

minne

rättstvister : Förfarandet

Bullet Point Publishing

Utk: 2020-09-17

Roos & Tegner

Jonsson, Bert Nyberg, Lars

i nämnder och hovrätt

Utk: 2020-09-23

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-08

Natur & Kultur Akademisk

Julius, Håkan

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189066939

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-15

Norstedts Juridik AB

ISBN: 9789198430585

ISBN: 9789189215078

Format: Häftad

Utk: 2020-09-18

ISBN: 9789127827370

Format: Häftad ISBN: 9789139022046

Vad betyder Tingo? och

Breven berättar : Ingvar

Trygga klassrum : Kre-

Striden mellan

Svenskan går bananer:

andra märkliga ord från

Kamprads visionära

ativa metoder för goda

fakulteterna

Översättningar som syns

hela världen

ledarskap på IKEA

samtal

Kant, Immanuel

Katourgi, Alexander

Jacot de Boinod, Adam

Jeppsson, Staffan

Jonsson, Caroline

Bokförlaget Daidalos

LYS

Alfabeta

Ekerlids

Visto Förlag

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-01

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789171736062

ISBN: 9789189141117

ISBN: 9789150117868

ISBN: 9789188849755

ISBN: 9789178852581

Immanuel Nobel &

Flaskpost till framtiden

Många tidningar var det

Tystnadskontraktet : she

Feministpastorns tro

Söner : svenska snillen i

– så bevarar vi våra spår

– Göteborgspressen un-

said – avslöjandet som

och tvivel

tsarernas Ryssland

i 100 000 år

der 100 år (1920-2020)

startade metoo

Kazen, Esther

Jangfeldt, Bengt

Joelsson, Johan Jacobson,

Jonsson, Sverker

Kantor, Jodi Twohey,

Bazar Förlag

Albert Bonniers Förlag

Jonatan

Roos & Tegner

Megan

Utk: 2020-09-09

Utk: 2020-09-29

Votum & Gullers Förlag

Utk: 2020-09-10

Norstedts

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-15

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-24

ISBN: 9789180060158

ISBN: 9789100185770

Format: Inbunden

ISBN: 9789187439612

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789113109459

ISBN: 9789189021105 Dela din tro med andra

Jag

Finnboda varv

Trettiofem sockor

Feministpastorns tro

Jarbo, Joel

John, Elton

Josephson, Mikael

Karlsson, Maja

och tvivel

Bornelings Förlag

Albert Bonniers Förlag

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Bonnier Fakta

Kazen, Esther

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-08

Bazar Förlag

Format: Inbunden

Format: Storpocket

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-09

ISBN: 9789173172813

ISBN: 9789100184841

ISBN: 9789188605436

ISBN: 9789174249903

Format: Danskt band ISBN: 9789189057142


FACKLITTERATUR

Johan Norberg utforskar öppenheten

68 Efter den internationella framgången med Framsteg, översatt till 25 språk och med på årets boklistor hos The Economist och The Guardian, har Johan Norberg gett sig in på sitt mest ambitiösa bokprojekt. I boken Öppen/Sluten ger han oss en tankeväckande bild av framstegens historia och undersöker den eviga striden mellan öppenhet och slutenhet som är extra aktuell idag.

Konkurs och process

För vem & vad lever jag?

Problemen med

Att dikta för livet, döden

Handbok för

Keller, Marek

Külen, Gabriel

teamarbete och hur du

och evigheten :

språkpoliser

Iustus

Philoxenus Bokförlag

löser dem

Lindgärde, Valborg Jöns-

Lövestam, Sara

Utk: 2020-09-08

Utk:

Lantz, Annika Ulber, Danie-

son, Arne Möller, Daniel

Piratförlaget

Format: Häftad

Format: Storpocket

la Friedrich, Peter

Vetushko-Kalevich, Arsenii

Utk: 2020-09-08

ISBN: 9789177371335

ISBN: 9789198589436

Studentlitteratur AB

Makadam förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-24

ISBN: 9789164206923

Format: Häftad

Format: Kartonnage

Epub: 9789164243751

ISBN: 9789144123547

ISBN: 9789170612992

Med sikte på

Gangstervåld: Den nya

Vägen ut ur kriminalitet

Virkade vänner : den nya

Didaktiska perspektiv

skolnärvaro

brottsligheten

Lardén, Martin

kollektionen

på hållbarhetsteman : I

Klockar, Anna Vestman,

Kärrholm, Fredrik

Gothia Fortbildning AB

Lord, Kerry

barn- och ungdomslitt.

Mia

Fri Tanke

Utk: 2020-09-21

Tukan förlag

Löwe, Corina Nilsson

Bonnierförlagen Lära

Utk: 2020-09-09

Format: Häftad

Utk: 2020-09-21

Skåve, Åsa

Utk: 2020-09-25

Format: Inbunden

ISBN: 9789177411666

Format: Inbunden

Natur & Kultur Akademisk

Format: Häftad

ISBN: 9789189139831

ISBN: 9789179852320

Utk: 2020-09-10

ISBN: 9789178231195

Format: Häftad ISBN: 9789127824881

Frigjorda tider

Hearrát dat bidje min /

Solveigs vanthäfte 7 –

Pandemiernas tid : om

Kristenson, Martin Lodeni-

Bággojohtimiid birra

Tema Island

covid 19 och andra

us, Anna-Lena af Trampe,

Labba, Elin Anna Joná

Larsson, Solveig

farsoter och hur vi kan

Fredrik

Gusttu Elin Ánná

Lumio förlag

förhindra dem

Stevali

Norstedts

Utk: 2020-09-30

Mackenzie, Debora

Utk: 2020-09-20

Utk: 2020-09-10

Format: Häftad

Ordfront Förlag

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789188615435

Utk: 2020-09-29

ISBN: 9789163795664

ISBN: 9789113102436

Format: Inbunden ISBN: 9789177751359

Tidens tecken 5 (2020)

Försoningen

Danius och modet

Landslaget enligt Lundh

Om tiden och vattnet

Sanning och konsekvens

Laestadius, Lars Levi

Ledendal, Marie Warkan-

Lundh, Olof

: en berättelse om vår

Kurkiala, Hagman, Naus-

Förlaget Biblioteca

der, Philip

Bazar Förlag

framtid

ner, Johansson, Neuhaus,

Laestadiana

Hoc Press

Utk: 2020-09-23

Magnason, Andri Snaer

Nordbäck, Mellström

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-25

Format: Danskt band

Norstedts

Artos & Norma Bokförlag

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789180060240

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789197412452

ISBN: 9789151921761

Format: Danskt band ISBN: 9789177771555

Format: Flexband ISBN: 9789113108506


69

FACKLITTERATUR Vändpunkten

Mormorsrutor som

I metaforernas landskap

Franklin D Roosevelt

Mann, Klaus

sticker ut

Olsson, Gudrun

Pehrson, Lennart

Modernista

Moore, Catie Moore,

Carlsson

Historiska Media

Utk: 2020-09-25

Sharna Semaan, Celine

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-14

Format: Inbunden

Legind A/S

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-29

ISBN: 9789189063433

ISBN: 9789175459127

ISBN: 9789178932375

Format: Inbunden ISBN: 9788771559255

I skogens glänta

Humlor i Sverige : 40

Galen i korsord : en

Hur man blir entreprenör

Beauty will save the

Marotta, Millie

arter att älska och

korsordsmakares tan-

: en psykologisk studie

world

Tukan förlag

förundras över

kar, så gör man korsord,

Orstadius, Britt

Persson, Björn

Utk: 2020-09-24

Mossberg, Bo

ordgåtor och ordflätor

Ekerlids

Fri Tanke

Format: Danskt band

Cederberg, Björn

Nygårdh, Hans Christian

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789179852313

Bonnier Fakta

Ordalaget Bokförlag

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789188849748

ISBN: 9789189139848

Format: PDF

Format: Inbunden

ISBN: 9789178872114

ISBN: 9789174693560

Jesus : en resa

Nazismens idévärld

Dagböcker och brev

Biblioterapi

genom hans liv

Müller Frøland, Carl

1962 – 1974

Pettersson, Cecilia

Martin, James

Santérus Förlag

Nyman, Lena

Appell Förlag

Libris förlag

Utk: 2020-09-30

Ellerströms förlag AB

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-29

Format: Inbunden

ISBN: 9789173591362

Format: Inbunden

ISBN: 9789198496192

Format: Pocket

ISBN: 9789172475908

ISBN: 9789173878548

Madeleine : vår dotters

Vildmarkströjor

Svamparnas planet : det

Den undre världen

Börja teckna : tips, tek-

försvinnande och det

Neumann, Linka

uråldriga nätverket som

Palmkvist, Joakim

niker och inspiration

fortsatta sökandet efter

Lind & Co

bryter ner och bygger

Kaunitz-Olsson

Picard, Alain

henne

Utk: 2020-09-17

upp vår värld

Utk: 2020-09-24

Lind & Co

McCann, Kate

Format: Kartonnage

Nyström, Jesper

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-24

Norstedts

ISBN: 9789178616961

Bonnier Fakta

ISBN: 9789189015364

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-01

Format: Epub

Format: Epub

ISBN: 9789113113593

ISBN: 9789178871100

ISBN: 9789179033033

Skills Teacher’s Guide åk

Öppen/Sluten: Hur

Verkställighetshinder :

Kristendom

Finns det inget jobb

6 inkl ljudfiler och dig

människan skapar och

En praktisk handbok

Patrik Lindenfors

där man kan chilla lite?

Miller, Fiona Olsson, Maria

förstör framsteg

Nyström, Viktoria Hillert,

Fri Tanke

navigera i arbetslivet

Ungh Wolf, Rebecka

Norberg, Johan

Emilie

Utk: 2020-09-04

från A till Ö

Natur & Kultur Läromedel

Volante

Norstedts Juridik AB

Format: Pocket

Pimenta, Rafael

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-09

ISBN: 9789188589859

Hoi Förlag AB

Format: Spiralbunden

Format: Inbunden

Format: Häftad

Epub: 9789178198283

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789127457492

ISBN: 9789179650223

ISBN: 9789139018988

Format: Flexband ISBN: 9789176972441


FACKLITTERATUR

70

Prince : The Beautiful

3 november 2020 ödes-

Upplevelsevandringar

De apatiska barnen : och

Älskad – vila i den du är

Ones – Den officiella

valet : Om en demokrati

Rosman Nissen, Charlotta

samhället som svek

Sivertsdotter, Sofia

biografin

i fara och en världsord-

Johnsson, Maria Peters-

Sandstig, Ola

Goodliness Books

Prince,

ning i upplösning

son, Lena

Mondial

Utk: 2020-09-15

Bokfabriken

Reinfeldt, Fredrik

Verbum AB

Utk: 2020-09-25

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-24

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-09-18

Format: Inbunden

ISBN: 9789198601381

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: Häftad

ISBN: 9789180020138

Format: Inbunden

ISBN: 9789152638378

ISBN: 9789178353415

ISBN: 9789100182854 Trollbunden

Fadäser och framgångar

Lagen om försäk-

Ragnarson Brataas, Runar

Sensitivt Ledarskap. Möt

Rossholm Lagerlöf,

i TV-musikens och

ringsdistribution : en

Bonnierförlagen Lära

det nya sättet att leda i

Margaretha Druker, Elina

radions entourage

kommentar

Utk: 2020-09-15

tolv intervjuer.

Björk, Tomas m fl

Sederholm, Jan

Sjöberg, Peter Cernjul, Erik

Format: Spiralbunden

Rockström, Pia

Prins Eugens Walde-

Ekström & Garay

Gransbo, Tord

ISBN: 9789178230617

Tegar Förlag

marsudde

Utk: 2020-09-07

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-05

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-30

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217058

Format: Häftad

ISBN: 9789151952055

ISBN: 9789186265502

ISBN: 9789139021292

Nordens farligaste

Olyckliga i paradiset :

Företagsekonomi

kvinna och andra mord-

varför mår vi dåligt när

100 Övningsbok med

berättelser

allt är så bra?

lösningar

Rajs, Jovan

Rück, Christian

Skärvad, Per-Hugo

Norstedts

Natur & Kultur Digital

Liber

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-04

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Häftad

ISBN: 9789113111155

ISBN: 9789127826762

ISBN: 9789147141951

Kluris – Fyra ledtrådar

Gitarrsåklart

Det vi inte kan råda över

Makt lös

Förebilderna : kvinnorna

Du kommer att kunna

Reineholm, Martti

: om vårt förhållande till

Sahlin, Mona

som formar vår framtid

teckna när du är klar

Isaberg förlag

världen

Bonnier Audio

Shalalvand, Tatiana

med den här boken:

Utk: 2020-09-01

Rosa, Hartmut

Utk: 2020-09-22

Sharma, Indra

färgpennor

Format: Häftad

Bokförlaget Daidalos

Format: MP3-fil

Mondial

Spicer, Jake

ISBN: 9789185089352

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789176518908

Utk: 2020-09-25

Tukan förlag

Format: Danskt band

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789171736086

ISBN: 9789189061798

Format: Häftad ISBN: 9789179852252

3 november 2020 ödes-

Karriärhandboken :

Makt lös

Var ligger paradiset?

Takeover – offentliga

valet : Om en demokrati

en praktisk guide för

Sahlin, Mona

Sigfridsson, Lisa

uppköpserbjudanden på

i fara och en världsord-

dig som vill vidare i

Albert Bonniers Förlag

Mandala Text & Bild

aktiemarknaden enligt

ning i upplösning

arbetslivet

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-19

svensk rätt

Reinfeldt, Fredrik

Rosengren, Lisa

Format: Inbunden

Format: Häftad

Stattin, Daniel

Albert Bonniers Förlag

Roos & Tegner

ISBN: 9789100175085

ISBN: 9789151960326

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-04

Epub: 9789100175092

Format: MP3-fil

Format: Flexband

Format: Häftad

ISBN: 9789100186562

ISBN: 9789189215054

ISBN: 9789139023050

Utk: 2020-09-01


71

FACKLITTERATUR Klart! : bli superstruktu-

Kattens 50 favoritlekar

Om undran inför före-

Mer levande med åren

Mot alla odds : Vägen

rerad på 31 dagar!

Strachan, Jackie

tagsekonomin

Tudor Sandahl, Patricia

ur fastighetskrisen

Stiernholm, David

Lind & Co

Söderholm, Anders

Libris förlag

Wallenstam, Hans

Roos & Tegner

Utk: 2020-09-17

Svensson, Peter m fl

Utk: 2020-09-08

Bokförlaget Nona

Utk: 2020-09-01

Format: Kartonnage

Santérus Förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-29

Format: Pocket

ISBN: 9789178617098

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789173878418

Format: MP3-fil ISBN: 9789189177437

Format: Häftad

ISBN: 9789189215092

ISBN: 9789173591560

Livet enligt djuren

Min vinnande väg bli rik

Professionella yttranden

Mot alla odds : Vägen ur

Sundeman, Ami

på aktier

: en introduktion till

fastighetskrisen

Förlagshuset Siljans

Talving, Arne

socialt arbete med unga

Wallenstam, Hans

Måsar KB

Sterners Förlag

lagöverträdare

Bokförlaget Nona

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-01

Tärnfalk, Michael

Utk: 2020-09-11

Format: Kartonnage

Format: Danskt band

Natur & Kultur Läromedel

Format: Inbunden

ISBN: 9789188939357

ISBN: 9789198552867

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789189177253

Format: Häftad

Epub: 9789189177420

ISBN: 9789127829176 Världens största butik:

Franz Liszt :

Folk & vilja : ett försvar

Den svenska elmark-

Westerbergeffekten : so-

Biografin om Jeff Bezos

kontrasternas man

av demokratin i vår tid

naden: Är hushållen en

cialliberala reflektioner

och Amazon

Sundström, Anders Gabriel

Tersman, Folke Tännsjö,

kraft att räkna med?

Westerberg, Bengt

Stone, Brad

Ekström & Garay

Torbjörn

Vesterberg, Mattias

Fri Tanke

Volante

Utk: 2020-09-07

Fri Tanke

SNS Förlag

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-28

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-15

Format: Inbunden

Format: Pocket

ISBN: 9789189217003

ISBN: 9789189139824

ISBN: 9789179650827

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789188589637

ISBN: 9789188637437

De oerhörda orden : en

Så roligt ska vi inte ha

Allt vi har gemensamt

Efter Ragnarök

Ingenjörerna

bok om Märta Tikkanens

det : en historia om

: en berättelse om vän-

Vik, Rebecka

Wetterberg, Gunnar

författarskap

svensk alkoholpolitik

skap och ett delat USA

Förlagshuset Siljans

Albert Bonniers Förlag

Storå, Siv

Svensson, Mattias

Torén Björling, Sanna

Måsar KB

Utk: 2020-09-08

Schildts & Söderströms

Timbro

Natur & Kultur Digital

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-04

Format: Kartonnage

ISBN: 9789100180744

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789188939296

Epub: 9789100180751

ISBN: 9789515251534

ISBN: 9789177032090

ISBN: 9789127160286

Vill du bli en bra författare? Då behöver du träna. På Boktuggs Insider-sajt hittar du mängder av artiklar med tips och råd. Både för nya författare och de som hunnit lite längre på vägen. Vad är gestaltning och hur hittar man tid att skriva? insider.boktugg.se/skrivtugg/


72

FACKLITTERATUR

Våra roligaste visor

Medvetet ledarskap : att

Därför demokrati : att

Mina stickade projekt

Ditt framtida jag : Hur

förändra en företags-

försvara demokratin i

Åberg, Erika

ny teknik revolutionerar

kultur

post-sanningens tid

Bokförlaget Semic

människan och gör oss

Notfabriken

Wiberg, Malcolm

Wikforss, Åsa Wikforss,

Utk: 2020-09-03

starkare, smartare ...

Utk: 2020-09-21

Ekerlids

Mårten

Format: Övrigt

Öhrvall, Sara

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-02

Fri Tanke förlag

ISBN: 9789155268817

Volante

ISBN: 9789188937315

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-04

ISBN: 9789188849731

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789178198023

ISBN: 9789179650384

På jakt efter en innovativ

Badfluence : makt, mil-

Pulshöjare och stulna

välfärd – en reportagebok

joner och halvsanningar

harrar

om social impact bonds

i sociala medier

Widehed, Maria Leyman,

Winberg, Yasmine Lundin,

Jenny

Ditt ord i mitt hjärta

Lilla Notboken

Ågren, Håkan

Bornelings Förlag

Notfabriken

Bokförlaget K&R

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-10

Julia

Utk: 2020-09-16

Format: Inbunden

Format: Häftad

Roos & Tegner

Bokförlaget Atlas

Format: Häftad

ISBN: 9789173172820

ISBN: 9789188937339

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789188925480

Pojken med extra allt

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789189215085

ISBN: 9789173897488

Lovsång till hästen

Hela havet stormar :

Vad är ekonomisk

Widenby, Eva Virro, Helene

Småbarnsfamiljens livboj

historia?

Förlagshuset Siljans

vid trots, konflikter och

Måsar KB

Winbladh, Tova Flink, Ida

Studentlitteratur AB

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-18

Natur & Kultur Digital

Utk: 2020-09-24

Format: Häftad

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-19

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188149527

ISBN: 9789188939418

Format: MP3-fil

ISBN: 9789144132945

Lärarförlaget

ISBN: 9789127828865 Epub: 9789127827202 Gangsterparadiset : så

Virginia Woolfs trädgård

Med lögnen som vapen.

Hållbarhet i praktiken –

blev Sverige arena för

Zoob, Caroline

Donald Trump och den

en redovisningsguide

gängkriminalitet, skjut-

Westander Förlag

amerikanska drömmens

ningar och sprängdåd

Utk: 2020-09-30

kris

FAR AB

Utk: 2020-09-15

Wierup, Lasse

Format: Inbunden

Åsard, Erik

Utk: 2020-09-09

Format: Inbunden

Bokförlaget Forum

ISBN: 9789151930671

Historiska Media

Format: Häftad

ISBN: 9789173878562

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-28

ISBN: 9789188735409

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789137157306

ISBN: 9789177893295

Tidens tecken : i Signum Libris förlag

Gangsterparadiset : så

Stickat till vardags

Tryggare rum : Verktyg

blev Sverige arena för

Åberg, Erika

för inkludering i konfir-

gängkriminalitet ...

Bokförlaget Semic

mandverksamheten

Notfabriken

greppet om vargen och

Wierup, Lasse

Utk: 2020-09-03

Öhagen, Karin Heikkinen,

Utk: 2020-09-21

landsbygden

Bokförlaget Forum

Format: Inbunden

Annika Björk, Sara

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789155268923

Verbum AB

ISBN: 9789188937124

Stora önskesångboken

Vargen och statsmakten : så tappar politikerna

Wild Rose

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-24

ISBN: 9789137155487

Format: Häftad

Format: Häftad

Epub: 9789137155494

ISBN: 9789152638422

ISBN: 9789198293111


Politik när den är som mest rafflande

”Här finns ögonblick som bokcirkeln kan tjattra om i timtal (...). Nej, det går inte att sluta läsa!”

”Hur kunde demokratin gå så fel? Detta extraordinära dokument är Applebaums svar. ”

M-Magasin

Timothy Snyder

MAKT MONA SAHLIN LÖS ALBERT BONNIERS FÖRLAG

I SAMARBETE MED HENRIK JOHNSSON

3 november 2020 avgörs vår generations viktigaste val i USA. Fredrik Reinfeldts bok är en fördjupande genomgång av USA:s demokrati och politiska system. Den förklarar vad som står på spel och vad det är som avgör vem som väljs till president i november - och vilken värld det leder till på 2020-talet.

MAKT MONA SAHLIN LÖS

I SAMARBETE MED

HENRIK JOHNSSON

Mona Sahlins memoarer Makt Lös, skriven tillsammans med Henrik Johnsson, utspelar sig från Monas sista vecka som partiledare 2011 fram till idag, med olika nedslag i hennes och socialdemokratins historia. Få politiker har påverkat och berört som Mona Sahlin.


KALENDRAR mm

74

Gunde Svan som

Roliga katters

Målarbok för vuxna –

Målarbok för vuxna –

ursprungsamerikan –

kattkalender 2021

Blommor

Naturens underverk

Holmquist, Mikael

Pug Förlag

Barthelson Förlag

Barthelson Förlag

Pug Förlag

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-17

Format: Övrigt

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Övrigt

ISBN: 9789188699398

ISBN: 9781398803893

ISBN: 9781398803916

Herregud & Co

Målarbok för vuxna –

Målarbok för vuxna –

Väggkalender 2021

Lugn och ro

Vintage

Libris förlag

Barthelson Förlag

Barthelson Förlag

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-08

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-23

Format: Inbunden

Format: Övrigt

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789155267827

ISBN: 9789173878616

ISBN: 9781398803909

ISBN: 9781398803923

Sverige mot

Målarbok för vuxna –

Jägaren med sportfiske

särskrivning

Mytiska väsen

2021

Barthelson Förlag

Bokförlaget Semic

väggalmanacka 2021

ISBN: 9789188699404

Köksalmanack 2021 Bokförlaget Semic

Lär dig leva – Kalendern Bookmark Förlag

– väggkalender 2021

Utk: 2020-09-28 Format: Övrigt

Pug Förlag

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-09

ISBN: 9789189087767

Utk: 2020-09-17

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Övrigt

ISBN: 9781398803886

ISBN: 9789155268725

ISBN: 9789188699442

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Hitta böcker med Boktuggs sökmotor Du vet väl att du kan leta efter böcker av dina favoritförfattare på Boktugg.se? Vi har både äldre titlar och de som ännu inte kommit ut. Blixtsnabb sökning där du ser resultat direkt och kan läsa mer om boken och hitta köplänkar.

www.boktugg.se/blixt/


75

MAT & HÄLSA Snabblyx : gourmetmat

Prepp : vegorecept för

Diabetikerns kokbok för

Livets sju andliga lagar

Vegomat för elitidrottare

för två

en smartare vardag

viktminskning

: en praktisk vägledning

El Kott Helander, Lina El

Allt om mat

Bergqvist, Ylva

Caldesi, Katie Caldesi,

i konsten att uppfylla

Kott Helander, Sanna

Norstedts

Bonnier Fakta

Giancarlo

drömmar

Stevali

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-03

Tukan förlag

Chopra, Deepak

Utk: 2020-09-15

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-21

Massolit

Format: Inbunden

ISBN: 9789113108728

ISBN: 9789178871544

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

ISBN: 9789188639837

ISBN: 9789179852528

Format: Epub ISBN: 9789176796221

Blomster & bakverk

LÄR DIG LEVA NU

Pillret : en berättelse om

Kinamat varje dag

Husmanskost : lätt­

Andersson, Annelie

Billmark, Mats Billmark,

depressioner och dokto-

Cramby, Jonas

lagade klassiker

Bladh by Bladh

Susan

rer, forskare och Freud,

Natur & Kultur Allmänlit-

och nya favoriter

Utk: 2020-09-03

Bookmark Förlag

människor och ...

teratur

Eriksson, Kristina

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-28

Carlberg, Ingrid

Utk: 2020-09-18

Bokförlaget Semic

ISBN: 9789188917409

Format: Inbunden

Norstedts

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-09

ISBN: 9789189087187

Utk: 2020-09-10

ISBN: 9789127169210

Format: Inbunden

Danskt band:

Format: MP3-fil

Epub: 9789127169227

ISBN: 9789155268879

9789189087156

ISBN: 9789113110660

Lindas nya matbröd

Lär dig leva i praktiken

Super tasty thai! : och

Vegetarisk kinamat

Efter Graves – Din väg

: snabba, enkla och

Billmark, Mats Billmark,

andra favoritrecept

varje dag

till läkning

nyttiga

Susan

Chaiyasaeng, Wichu-

Cramby, Jonas

Fornander, Katarina

Andersson, Linda

Bookmark Förlag

daporn

Natur & Kultur Allmänlitt

Fysiomedia

Bokförlaget Semic

Utk: 2020-09-28

Bonnier Fakta

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-24

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-03

Format: Inbunden

Format: Storpocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789189087224

Format: Danskt band

ISBN: 9789127169180

ISBN: 9789151957661

ISBN: 9789178871575

Epub: 9789127169197

ISBN: 9789155269005

PDF: 9789127169203 Njurmedicin

Zero waste i köket : kon-

21 RITUALER : Använd

Föda barn med stöd

Fino! : världens bästa vin

Aurell, Mattias Samuels-

sten att använda spill,

naturens kraft …

Cullhed Engblom, Märta

Franco Cereceda, Johan

son, Ola Guron, Gregor

spad och kanter

Cheung, Theresa

Karneval förlag

Carlsson

Saeed, Aso

Bohlin, Karin

Livsenergi

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-24

Liber

Norstedts

Utk: 2020-09-01

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-17

Format: Inbunden

ISBN: 9789188729644

ISBN: 9789189063273

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789188633583

ISBN: 9789147130573

ISBN: 9789113103358

Välj hälsa! Receptboken:

Det här är den bästa

Kimchi och Kombucha

Klimatmaten : recept

Den NYA människan

God mat för glad tarm

tiden i ditt liv : rapport

: den nya vetenskapen

& fakta

Häggebrant, Ann

och grön vardag

från ett moderskap

om hur tarmbakterierna

Djuphammar, Lena Johns-

Förlagshuset Siljans

Bengmark, Marianne

Bouvin, Emma

stärker din hjärna

son, Ann-Cathrine

Måsar KB

Bengmark, Stig

Norstedts

Choi, Soki

Ordalaget Bokförlag

Utk: 2020-09-18

Volante

Utk: 2020-09-24

Bonnier Fakta

Utk: 2020-09-15

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-03

Format: Inbunden

ISBN: 9789188939487

Format: Kartonnage

ISBN: 9789113108629

Format: Danskt band

ISBN: 9789174693539

ISBN: 9789179650292

ISBN: 9789178871551


76

MAT & HÄLSA Klassiska rätter på

Baka veganskt : från

Äldre och klokare

Veckans matsedel : mid-

Boken om selleri : juicer,

veganskt vis : Hållbara

brownie och cheeseca-

(åtminstone äldre…)

dagsrecept från olika

sallader och mycket mer

recept på maten du ...

ke till kanelbullar och

Maigret, Caroline de Mas,

delar av världen

Petitto, Melissa

Johansson, Gustav

semlor

Sophie

Mourtada, Zeina

Legind A/S

Bonnier Fakta

Kristiansson, Mattias

Bladh by Bladh

Bonnier Fakta

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-22

Bokförlaget Semic

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-03

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9788771559248

ISBN: 9789178871278

Format: Inbunden

ISBN: 9789188917430

ISBN: 9789178870097

Epub: 9789178871285

ISBN: 9789155268886

Snus! : historia, märken,

Preppa mat : allt du be-

Hur du blir parisisk var

Häxans kokbok

Mitt livs buffé

tillverkning & konsten

höver veta om livsmedel

du än är : kärlek, stil och

Nathorst-Böös, Hella

Petrushina, Kristina Keyyo

att snusa

i kristider

dåliga vanor

Bladh by Bladh

Bokförlaget Forum

Jonson, Mats

Kämpargård, Niklas

Maigret, de Mas, Berest,

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-23

Bokförlaget Semic

Roos & Tegner

Diwan, Audrey

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-09

Utk: 2020-09-10

Bladh by Bladh

ISBN: 9789188917416

ISBN: 9789137158464

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789155268800

ISBN: 9789189215016

Format: Danskt band ISBN: 9789188917485

Svensk måltidskultur

Mat med guldkant :

Bakteriekriget

Gott käk utan krångel

Mitt livs buffé

Jönsson, Håkan

recept och menyer för

Martiniussen, Erik

: rätter med få ingredi-

Petrushina, Kristina Keyyo

Carlsson

vardag och fest

Louise Bäckelin Förlag

enser

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-09

König, Catarina

Utk: 2020-09-23

Nordström, Tina

Utk: 2020-09-23

Format: Inbunden

The Book Affair

Format: Inbunden

Bonnier Fakta

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789177992226

Utk: 2020-09-25

ISBN: 9789137156316

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Epub: 9789137156323

ISBN: 9789198594836

ISBN: 9789178870790

ISBN: 9789189063167

PDF: 9789178871971 Vildplockade ostron :

Man blir människa igen

Självkänslans tid: 6-13

Sömnmeditation

Stora sminkboken :

berättelser, recept &

: om att gå sönder och

år

North, Danielle

Makeuptips för bryn,

bifångster

sörja sig hel

Montgomery, Hedvig

Tukan förlag

ögon, läppar och hy

Klemming, Lotta

Larsson, Göran

HarperCollins Nordic

Utk: 2020-09-28

Potter-Dixon, Lisa

Natur & Kultur Allmänlitt.

Verbum AB

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Bokförlaget Semic

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-07

Format: Danskt band

ISBN: 9789179852573

Utk: 2020-09-09

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789150961706

ISBN: 9789127169364

ISBN: 9789152638064

Format: Inbunden ISBN: 9789155269029

Epub: 9789127169371 Vildplockade ostron :

Goda grejer : plockmat,

Zeinas kitchen. Arabisk

Neurologi

Skärmsmart : 9 hjärn-

berättelser, recept &

söndagsmiddag, vardag

version

Nyholm, Dag

regler för prestation

bifångster

och dessert

Mourtada, Zeina

Burman, Joachim

och välmående i en

Klemming, Lotta

Lund, Frida

Fenix Bokförlag

Liber

digitaliserad vardag

Natur & Kultur Digital

Mondial

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-11

Ribbing, Mattias

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-07

Format: Epub

Format: Inbunden

Bazar Förlag

Format: PDF

Format: Kartonnage

ISBN: 9789175253497

ISBN: 9789147128587

Utk: 2020-09-16

ISBN: 9789127169388

ISBN: 9789189061835

Format: Kartonnage ISBN: 9789180060394


MAT & HÄLSA

Måns Zelmerlöv släpper stilguide i nyutgåva

77 Artisten Måns Zelmerlöw och stilexperten Alexander Wibergs stilguide Den moderna gentlemannen fokuserar på den moderna mansrollen. Nu finns den i en nyutgåva. I boken får du tips, inspiration och råd om allt från smoking till basgarderob. Följ med in i en värld av kostymnörderi, stilsynder och skovård. Vad är en lapel chain och vilken är den enda slipsknuten du behöver kunna? Skiftet

Skärmsmart : 9 hjärn-

Tänk som en munk

Mat på en plåt : smarta

Wok, ris, nudlar

regler för prestation

Shetty, Jay

middagar och andra

Walldén, Jennie

och välmående i en

Mondial

enkla ugnsrätter

Bonnier Fakta

Förlagshuset Siljans

digitaliserad vardag

Utk: 2020-09-08

Taylor, Tareq

Utk: 2020-09-22

Måsar KB

Ribbing, Mattias

Format: Inbunden

Bonnier Fakta

Format: PDF

Utk: 2020-09-18

Bazar Förlag

ISBN: 9789189061439

Utk: 2020-09-03

ISBN: 9789178871926

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-16

Format: Danskt band

Format: Inb: unden

ISBN: 9789178871742

ISBN: 9789188939401

ISBN: 9789189057746 Den svenska korv­

Designfulness

Lev livet fullt ut i

Den moderna

Efter Graves – Din väg

resan : berättelser om

Sjövall, Isabelle

praktiken : meditationer,

gentlemannen

till läkning

ett mathantverk som

Bokförlaget Langenskiöld

övningar och principer

Zelmerlöw, Måns

förenar

Utk: 2020-09-21

för ett frigjort liv

Wiberg, Alexander

Fysiomedia

Scherman, Jan

Format: Inbunden

Tolle, Eckhart

Bokfabriken

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789188439666

Massolit

Utk: 2020-09-15

Format: Epub

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-03

Format: Flexband

ISBN: 9789151957678

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178355655

ISBN: 9789113103341

ISBN: 9789176796399

Norstedts

Hjärnan på 30 sekunder

Stark hela livet : bättre

Medelhavsmat i solen

Jakten på en

Rutiga bakboken 2020 :

: de 50 mest tankeväck-

ork, minne, mående och

Töringe, Sanna

perfekt Dry Martini

allt från matbröd, vete-

ande teorierna inom

hälsa med fysisk ...

Bokförlaget Semic

Öberg, Hans-Olov

bröd och mjuka kakor

neurovetenskapen

Sundberg, Carl Johan

Utk: 2020-09-23

Åreng, Emil

till småkakor ...

Seth, Anil

Norrbom, Jessica

Format: Inbunden

Louise Bäckelin Förlag

Norstedts

Tukan förlag

Bonnier Fakta

ISBN: 9789155268893

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-30

Format: Halvklotband

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

ISBN: 9789177991687

ISBN: 9789113102764

ISBN: 9789179852665

ISBN: 9789178871599

5 am club : äg din mor-

Brunch – en smakrik

Wok, ris, nudlar

Baka kakor – Med tydli-

gon och förändra ditt liv

historia

Walldén, Jennie

ga steg-för-steg-bilder

Sharma, Robin

Söderström, Kristina

Bonnier Fakta

Öhrn, Mia

HarperCollins Nordic

Isaberg förlag

Utk: 2020-09-22

LL-förlaget

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-05

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-14

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789178870417

Format: Inbunden

ISBN: 9789150961850

ISBN: 9789185089291

ISBN: 9789188073884


78

Övrigt Kent State – fyra döda

Gunde Svan som

Klas Katt får ett uppdrag

Poo Bingo

365 härliga dagar: en

i Ohio

ursprungsamerikan –

Lundkvist, Gunnar

Onn, Aidan

positiv tanke för varje

Backderf, Derf

samlade verk 2014-2020

Kartago Förlag

Hachette UK Distribution

dag

Kaunitz-Olsson

Holmquist, Mikael

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-08

Pug Förlag

Format: Inbunden

Format: Pysselbok

Tukan förlag

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-24

ISBN: 9789175151182

ISBN: 9781786277466

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789189015241

Format: Inbunden

Format: Spiralbunden

ISBN: 9789188699466

ISBN: 9789179852634

SPLEJ – Reporterblock

Handbok för 50+

Lucky Luke sadlar om

Mot nya världar

91:an Den inbundna

Bengtsson, Torsten

Jägberg, Gunnar

Mawil

Van Hamme, Jean

årgången 1975, Del 2

Hegas Förlag

Ordalaget Bokförlag

Cobolt Förlag

Cobolt Förlag

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-17

Egmont Publishing AB

Format: Spiralbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789178819973

ISBN: 9789174693546

ISBN: 9789188897404

ISBN: 9789188897299

Format: Inbunden ISBN: 9789176215449

Fantomen. Den inbundna

Survilo : mormors

Den skarpa eggen 1

365 dagar med en

Carl Barks Ankeborg 27.

Årgången 1969, D. 5

berättelse om livet under

Melchior, Stéphan

trofast hund

Farlig förklädnad

Falk, Lee

Stalin

Kartago Förlag

Egmont Publishing AB

Lavrentieva, Olga

Utk: 2020-09-17

Tukan förlag

Egmont Publishing AB

Utk: 2020-09-11

Kaunitz-Olsson

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789175153612

Format: Spiralbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789179852627

ISBN: 9789176215401

Räkna med bajs

Don Rosa-biblioteket.

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-10

ISBN: 9789176215562

Format: Kartonnage ISBN: 9789189015227

Gaston. Den kompletta

Vi får väl trösta varandra

Silas Corey

samlingen, Volym 4

Levengood, Mark

Nury, Fabien Alary, Pierre

Franquin, André

Piratförlaget

Egmont Publishing AB

Nicotext

Cobolt Förlag

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

Egmont Publishing AB

Utk: 2020-09-17

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Format: Övrigt

Utk: 2020-09-25

Format: Halvklotband

ISBN: 9789164206930

ISBN: 9789176216040

ISBN: 9789188987235

Format: Inbunden

ISBN: 9789188897305

Epub: 9789164243782

Asterix i Spanien

Åshöjdens BK 1:

Silas Corey

Goscinny, R.

Kalabalik i lingonserien

Nury, Fabien Alary, Pierre

Egmont Publishing AB

Lundgren, Max

Egmont Publishing AB

Hegas Förlag

Utk: 2020-09-01

Apart Förlag AB

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-07

Egmont Publishing AB

Format: Häftad

Utk: 2020-09-01

Format: Kartonnage

Format: Pysselbok

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789176215487

Format: Inbunden

ISBN: 9789176216057

ISBN: 9789178819607

Format: Inbunden

ISBN: 9789151955902

Solens ros

ISBN: 9789176215937

Flugo-docka

Rabalder på orientexpressen

ISBN: 9789176215524


79

HISTORIA När jag var ung : en bok

Att forma en ny tid:

Folkvandringstid

Min far var rysk soldat :

Historien om Sverige :

för samtal om svunna

kvinnor som samhälls-

Harrison, Dick

de sovjetiska flyktingar-

från istid till framtid – så

tider

pedagoger runt 1900

Ordfront Förlag

na i Sverige

blev de första 14000

Ahlsén, Mats

Englund, Heyman, Linné,

Utk: 2020-09-15

Hedborg, Elisabeth

åren

LL-förlaget

Skog-Östlin, Trotzig

Format: Danskt band

Historiska Media

Lindqvist, Herman

Utk: 2020-09-01

Stockholmia förlag

ISBN: 9789177751328

Utk: 2020-09-18

Albert Bonniers Förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-17

Format: Pocket

Utk: 2020-09-04

ISBN: 9789188073860

Format: Inbunden

ISBN: 9789177893349

Format: Inbunden ISBN: 9789100177706

ISBN: 9789170313240 Titanic : den osänkbara

Kalla krigets övergivna

Första världskriget

Nybyggare i Malmö. Kra-

Övervakningens historia

drömmen

platser

Harrison, Dick

geholmsgatans framväxt

Marklund, Andreas

Blom, Tomas

Grenville, Robert

Historiska Media

1930-1940

Historiska Media

Historiska Media

Tukan förlag

Utk: 2020-09-07

Ivansson, Elisabeth

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-11

Format: Danskt band

Kira förlag

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789177892229

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789175457154

ISBN: 9789177893172

ISBN: 9789179852276

Format: Inbunden ISBN: 9789187875434

Vedergällningen

Vävt och broderat under

Amerikaminnen :

Leenden : en fälthand-

Brokken, Jan

två sekler : kvinnokraft

återvandrare och

bok

Ersatz

och kvinnokultur

invandrare berättar

Naroskin, Per Everdahl,

Utk: 2020-09-23

Gynnerstedt, Kerstin

Ivars, Ann-Marie

Göran

Format: Inbunden

Carlsson

Appell Förlag

Norstedts

ISBN: 9789188913296

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-17

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789189063297

ISBN: 9789198496185

ISBN: 9789113108704

Tecken & symboler : en

Stockholms blodbad

Visby brandskattning

Indiens heliga ko

Sundets röda nejlikor

illustrerad handbok om

Harrison, Dick

Harrison, Dick

Jansson, Pär

: Hur svensk polis och

ursprung och innebörd

Historiska Media

Historiska Media

Carlsson

Helsingörs syklubb

Bruce-Mitford, Miranda

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-09

räddade danska ...

Wilkinson, Philip

Format: Pocket

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Palmkvist, Conny

Tukan förlag

ISBN: 9789177893530

ISBN: 9789177893400

ISBN: 9789189063327

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-09

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179851774

ISBN: 9789137158280

Vad hände på vägen till

Vikingarnas historia

Medborgarhuset i stock-

Morfars pistol

Sundets röda nejlikor

Jerusalem? : En gåta i

Harrison, Dick

holmarnas hjärtan

Lind, Jakob

: hur svensk polis och

historiens utmarker

Historiska Media

Hasselrot, Astrid

Kaunitz-Olsson

Helsingörs syklubb ...

Einhorn, Lena

Utk: 2020-09-18

Stockholmia förlag

Utk: 2020-09-17

Palmkvist, Conny

Norstedts

Format: Pocket

Utk: 2020-09-25

Format: Inbunden

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-10

ISBN: 9789177893523

Format: Danskt band

ISBN: 9789189015197

Utk: 2020-09-09

Format: Epub ISBN: 9789113099569

ISBN: 9789170313233

Format: Inbunden ISBN: 9789137154268 Epub: 9789137154275


80

HISTORIA

Ny bok om tvprogrammet Helgmålsringning

Elisabeth Öhman. Foto: Anita Tingskull.

Helgmålsringningen är en helgtradition som är betydligt mycket äldre än fredagsmys och lördagsgodis. Traditionen att låta kyrkklockorna ringa in helgen och säga att nu är det dags att släppa allt och ta helg, är tusenårig. Men behövs en signal för att ta paus i vardagen? Ja, menar Elisabeth Öhman, författare till Helgmålsringning – en klang i folkdjupet. Hon vill sprida kunskap och öka intresset för klockringningsseder, helgmålsringning och kyrkklockor generellt, men boken är också en hyllning till tv-programmet Helgmålsringning som Sveriges Television sänt i 50 år och hade i snitt 350 000 tittare förra året. Läs om hur programidén startade i televisionens barndom, träffa tv-producenter, tv-tittare och kyrkliga företrädare. Läs om personliga minnesbilder och tittarröster från hela landet som varvas med aktuella händelser som illustrerar samhällsutvecklingen.

Drottning utan land/

En liten bok om Drott-

Breven från Dag: korre­

Revolutionen 1809 : I

Helgmålsringning : en

Maktspelerskan

ninggatan

spondensen mellan

huvudet på rebellen som

klang i folkdjupet

Petersson, Erik

Sandin, Maj

Hammarskjöld o Beskow

förvandlade Sverige

Öhman, Elisabeth

Natur & Kultur Allmänlit-

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Selin, Eva

Warg, Mattias

Votum & Gullers Förlag

teratur

Utk: 2020-09-15

Little, Marie-Noëlle

Timbro

Utk: 2020-09-21 Format: Inbunden ISBN: 9789189021198

Utk: 2020-09-25

Format: Kartonnage

Carlsson

Utk: 2020-09-07

Format: Häftad

ISBN: 9789188605450

Utk: 2020-09-22

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789177032168

ISBN: 9789127171077

ISBN: 9789189063402 Kampen om Romarriket

Råttlinjen : kärlek,

Carl-Gustaf Svingel och

Queckfeldt, Eva

lögner och rättvisa i en

Silvias familj i det kalla

Historiska Media

nazistförbrytares spår

krigets Berlin

Historiska Media

Utk: 2020-09-07

Sands, Philippe

Thörnqvist, Ingrid

Utk: 2020-09-07

Format: Danskt band

Albert Bonniers Förlag

Ekerlids

Format: Halvklotband

ISBN: 9789177893424

Utk: 2020-09-08

Utk: 2020-09-24

ISBN: 9789177892472

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789100185206

ISBN: 9789188849762

Potemkin & kulisserna

Södra Lidingöbanan :

Andra världskriget och

Myter & legender : en

Weimartyskland : löfte

och andra historiska

Tåget till Gåshaga

myten om det goda

illustrerad handbok om

och tragedi

bluffar

Sarmento, Petrus J.

kriget

ursprung och innebörd

Rydén, Daniel

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Wall, Gunnar

Wilkinson, Philip

Dialogos Förlag

Historiska Media

Utk: 2020-09-15

Bokförlaget Semic

Tukan förlag

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-14

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789186853914

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789175043685

ISBN: 9789155269104

ISBN: 9789179851781

ISBN: 9789177893271

Den flytande världen


81

GEOGRAFI & RESOR Geografi och resor

Oväntat vetande om

Florens och Toscana

Kroatien : inspirera, pla-

Provence och Franska

Svemester – Vinter

New York

: inspirera, planera,

nera, upptäck, upplev

rivieran

upptäck, upplev

Kämpargård, Niklas Louise Bäckelin Förlag

Nicotext

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-01

Legind A/S

Legind A/S

Legind A/S

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-22

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-22

Format: Danskt band

Format: Danskt band

ISBN: 9789177991670

ISBN: 9789188983824

Format: Danskt band

ISBN: 9788771557985

ISBN: 9788771558050

Indien

Kuba

Rom

ISBN: 9788771558005

London bortom London

Oväntat vetande om

: en vandring mellan

Paris

storstadens byar

Legind A/S

Legind A/S

Legind A/S

Steinvall, Anders

Nicotext

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-22

Carlsson

Utk: 2020-09-01

Format: Danskt band

Format: Danskt band

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-22

Format: Inbunden

ISBN: 9788771558012

ISBN: 9788771557992

ISBN: 9788771558067

Format: Danskt band

ISBN: 9789188983848

ISBN: 9789189063174

Familjens världsatlas

Japan

Irland

Paris

Sydafrika

Legind A/S

Legind A/S

Legind A/S

Legind A/S

Legind A/S

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-22

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Danskt band

Format: Danskt band

Format: Danskt band

ISBN: 9788771558036

ISBN: 9788771558029

ISBN: 9788771558043

ISBN: 9788771558074

ISBN: 9788771559194

Handla i närmsta

bokhandel

Nätbokhandlarna erbjuder miljontals titlar. Men du vet väl att du ofta kan beställa minst lika många olika böcker även i din lokala bokhandel? Och ofta få dem lika snabbt.

Visste du förresten att du nu kan hitta närmsta bokhandel på Boktugg?

www.boktugg.se/hitta-bokhandel/


Memoarer & biografier

82

Decamerone novum

Att välja : även i helvetet

Överlevare : att bli hel

Bergmann, Lorenz Listéri-

kan hoppet spira

efter en trasig barndom

us, Karin

Eger, Edith

Eksvärd, Elaine

Ekström & Garay

Bokförlaget Nona

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217485

ISBN: 9789189177369

ISBN: 9789137155944 Epub: 9789137155951

Lärjungen:

Den förlorade sonen :

Olander – Staffan, bank

Överlevare : Att bli hel

Flickan som inte fick

En upptäcktsresa genom

framgång, bakslag &

och Beatles

efter en trasig barndom

finnas

tantra och celibat

bokslut

Clarén, Ulf Olander, Staffan

Eksvärd, Elaine

Ericsson, Ethel G.

Adelsohn, Erik

Berner, Joachim

Kira förlag

Bokförlaget Forum

Norstedts

Bullet Point Publishing

Mondial

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-08

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Epub

Format: Kartonnage

Format: Pocket

ISBN: 9789187875373

ISBN: 9789137157887

ISBN: 9789113113876

ISBN: 9789198430578

ISBN: 9789189061897

Hitta böcker med Boktuggs sökmotor

Du vet väl att du kan leta efter böcker av dina favoritförfattare på Boktugg.se? Vi har både äldre titlar och de som ännu inte kommit ut. Blixtsnabb sökning där du ser resultat direkt och kan läsa mer om boken och hitta köplänkar.

www.boktugg.se/blixt/


Memoarer & biografier

83

Expedition Vanadis : en

Kanalerna i De Kooi : en

Över ytan: 10 personliga

En kibbutz i Falun :

etnografisk världsom-

berättelse om motstånd

berättelser

historien om hur min

segling 1883-1885

Klepke, Martin

Nilses, Nysäter, Wik,

familj gick sönder

Erikson, Bo G.

Verbal Förlag

Berggren Turban, Elfgren,

Schueler, Kaj

Bokförlaget Stolpe

Utk: 2020-09-14

Pihlman, Chanovian m fl

Norstedts

Utk: 2020-09-21

Format: Inbunden

Ariton Förlag

Utk: 2020-09-24

Format: Inbunden

ISBN: 9789187777974

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789113087955

ISBN: 9789187813511

Epub: 9789113090009

ISBN: 9789189069015

Anteckningar från en

Livet efter dödsmisshan-

Albert Bonnier och

När mammor dör

Avklädd

orolig planet

deln på Kungsgatan

hans tid

Sirc, Rydholm, Pettersson,

Wallin, Lars

Haig, Matt

Lindgren, Yamile

Ohlsson, Per T

Duckmark, Sjödahl,

The Book Affair

Bokförlaget Polaris

Yamile Förlag

Albert Bonniers Förlag

Persson, Berghm fl

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-22

Ordberoende Förlag

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Kartonnage

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-25

ISBN: 9789198594713

ISBN: 9789177953265

ISBN: 9789163999956

ISBN: 9789100186609

Format: Danskt band ISBN: 9789188867711

Ödeläggaren

Fången i paradiset och

Albert Bonnier och

Spiros – sjökaptenen

Westerbergeffekten : so-

Herrström, Christina

andra självbiografiska

hans tid

som tog över rodret

cialliberala reflektioner

Albert Bonniers Förlag

berättelser

Ohlsson, Per T

för familjeföretaget

Westerberg, Bengt

Utk: 2020-09-22

Lövgren, Petitt, Lidell,

Albert Bonniers Förlag

Bergendahls

Fri Tanke förlag

Format: MP3-fil

Appelros, Fjordgren m fl

Utk: 2020-09-22

Sjöblom, Micke

Utk: 2020-09-02

Ariton Förlag

Format: Klotband

Roos & Tegner

Format: Epub

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789100173456

Utk: 2020-09-08

ISBN: 9789178197996

ISBN: 9789100184223

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789187813535

ISBN: 9789189215061

Flykten från Nordkorea

Vår lilla hemlighet : En

Fyra kvarter – Söder-

Mitt liv som dront :

: en mans kamp för

sann berättelse om det

malm, min pappa och

en självbiografisk

överlevnad

yttersta sveket

jag

inventering

Ishikawa, Masaji

Maguire, Toni

Stenhammar, Joakim

Zweigbergk, Helena von

Lind & Co

Massolit

Stenhammar

Norstedts

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-17

Format: Pocket

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789179033002

ISBN: 9789176796443

ISBN: 9789197744959

ISBN: 9789113110561

Drömmar och verklighet

Adams bok

Jag gör som jag vill

Författare Förfalskare

Mörkåren

: en biografi om Tom

Moberg, Åsa

Peczynski, Dominika

Förskingrare Ett försök

Åsberg, Jonas

Alandh

Natur & Kultur Allmänlit-

Mondial

att förstå

Ariton Förlag

Kellman Larsson, Johan

teratur

Utk: 2020-09-20

Torgerson, Jarl

Utk: 2020-09-15

Mondial

Utk: 2020-09-25

Format: Inbunden

Konststycke Förlag

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-15

Format: Häftad

ISBN: 9789189061170

Göteborg

ISBN: 9789187813436

Format: Inbunden

ISBN: 9789127829107

ISBN: 9789189061866

Utk: 2020-09-20 Format: Danskt band ISBN: 9789198141832


84

Lyrik & Essäer Om man älskar frihet

En kväll i oktober rodde

Mitt barn

Berghäxans dröm

Sedan kan allting hända

: tankar kring det po-

jag ut på sjön

Lind, Cecilie

Noriko, Mizuta

: efterlämnade dikter

litiska

Forsström, Tua

Ellerströms förlag AB

Bokförlaget Tranan

1940-1965

Björk, Nina

Schildts & Söderströms

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-22

Wide, Anna Greta

Wahlström & Widstrand

Utk: 2020-09-15

Format: Danskt band

Format: Danskt band

Norstedts

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

ISBN: 9789172475977

ISBN: 9789189175013

Utk: 2020-09-10

Format: Inbunden

ISBN: 9789515251367

Format: Inbunden ISBN: 9789113107646

ISBN: 9789146236801 Epub: 9789146236818 Livets tunna väggar

Bortförklaring

Utrota varenda jävel/Nu

Vem vänder i ljus mitt

Burton, Nina

Grave, Elsa

dog du

mörker : samlade dikter

Albert Bonniers Förlag

Nirstedt/litteratur

Lindqvist, Sven

1942-1964

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-17

Nirstedt/litteratur

Wide, Anna Greta

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-15

Norstedts

ISBN: 9789100187309

ISBN: 9789189066915

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-10

ISBN: 9789189066946

Format: Inbunden ISBN: 9789113107639

Livets tunna väggar

Under tiden

Bänkpress / Ökendy-

Kollektiv minnesförlust

En antologi – Pandemi,

Burton, Nina

Hallberg, Anna

karna

Putuma, Koleka

kåseri och dikt

Albert Bonniers Förlag

Albert Bonniers Förlag

Lindqvist, Sven

Rámus Förlag

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-04

Nirstedt/litteratur

Utk: 2020-09-15

Bokförlaget K&R

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-15

Format: Häftad

Utk: 2020-09-14

ISBN: 9789100182427

ISBN: 9789100182205

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189105065

Format: Häftad

ISBN: 9789189066953

Epub: 9789100182434

ISBN: 9789188925473

I rörelse

Något i tiden håller på

Punkterna på kartan

Valda dikter

Farrokhzad, Athena

att ta slut

Modig, Jonas

Rilke, Rainer Maria

Albert Bonniers Förlag

Hellens, Victor von

Norstedts

Ellerströms förlag AB

Virens Förlag

Utk: 2020-09-03

Schildts & Söderströms

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-25

Format: Pocket

Utk: 2020-09-28

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: Pocket

ISBN: 9789100186227

Format: Häftad

ISBN: 9789113109558

ISBN: 9789172475953

ISBN: 9789198637120

Levande svensk poesi

Fältstudier från hydran

ISBN: 9789515251640

Om kärlekskonsten

Tiden har sett allt

Voilà!

Långt där nere bor en

: essä om älskog,

Libre, Nachla

Mårs, Daniel

dröm

begär, njutning, kön och

Norstedts

Aska Förlag

Vegna, Sarah

Natur & Kultur Allmänlit-

identitet

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-11

Under The Kite Publishing

teratur

Foconi, Stefano

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-25

Bokförlaget Daidalos

ISBN: 9789113102061

ISBN: 9789198405859

Format: Danskt band

Format: Häftad

ISBN: 9789198525137

ISBN: 9789127170919

Utk: 2020-09-10 Format: Inbunden ISBN: 9789171736055


85

Barn Faktaböcker

1

4

3

2

5

Topp 20 Barnböcker - Juli 2020 1. (Ny) Knacka på! av Tidholm, Anna-Clara (Alfabeta Bokförlag), Board

11. (7) Musse & Helium. Jakten på Guldosten av Brinck, Camilla (B

book, utk: 2016-08-09

Wahlströms), Inbunden, utk: 2019-04-12

2. (Ny) Boken som inte ville bli läst av Sundin, David & Holmqvist,

12. (9) Musse & Helium. Äventyret i Lindrizia av Brinck, Camilla (B

Alexis (Bonnier Carlsen), Klotband, utk: 2020-08-28

Wahlströms), Inbunden, utk: 2019-11-01

3. (Ny) Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Ahangaran,

13. (Ny) Jag skriver ord av Chapman, Aimée; Boileau, Natalia & Oliver,

Reyhaneh (B Wahlströms), Inbunden, utk: 2020-08-07

Amy (Tukan förlag), Board book, utk: 2020-07-01

4. (1) Handbok för superhjältar. Försvunna av Våhlund, Elias

14. (Ny) Jordens underjordiska platser av Hansegård, Jens (Bonnier

& Våhlund, Agnes (Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2020-05-29

Carlsen), Inbunden, utk: 2020-07-01

5. (Ny) Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter av Lerin, Lars (Bon-

15. (Ny) Flickan utan ansikte av Angerborn, Ingelin (Rabén & Sjögren

nier Carlsen), Inbunden, utk: 2020-08-26

Förlag), Inbunden, utk: 2020-08-28

6. (8) Vidunder på Arlanda av Olczak, Martin (Rabén & Sjögren Förlag),

16. (Ny) Jag lär mig läsa av Arrhenius, Ingela P (Rabén & Sjögren

Inbunden, utk: 2020-07-22

Förlag), Pysselbok, utk: 2014-04-29

7. (Ny) Detektivmysteriet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen),

17. (10) Sommarskuggan och halloween-buset av Mackic, Tina

Inbunden, utk: 2020-08-28

(Rabén & Sjögren Förlag), Inbunden, utk: 2019-09-27

8. (3) Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen av Brinck,

18. (Ny) Jag lär mig bokstäver och siffor av Arrhenius, Ingela P. (Rabén

Camilla (B Wahlströms), Inbunden, utk: 2018-05-07

& Sjögren Förlag), Pysselbok, utk: 2015-04-30

9. (4) Musse & Helium. I Duvjägarnas klor av Brinck, Camilla (B

19. (Ny) Jag ska börja skolan av (En bok för alla), Inbunden, utk: 2017-

Wahlströms), Inbunden, utk: 2020-04-27

04-19

10. (20) Noas resa av Hallberg, Lin (Bonnier Carlsen), Inbunden, utk:

20. (Ny) Jag lär mig räkna och skriva av Arrhenius, Ingela P. (Rabén &

2020-07-01

Sjögren Förlag), Pysselbok, utk: 2015-04-30

Fågelbok för barn

Julkul med Greta!

Stora boken om historia

Min första bok om

Skräck : stora boken om

Ahlberg, Birgitta

Astley, Neville Baker, Mark

Atkinson, Sam

hundar : lär din valp

mörkrets monster

Bokförlaget Mormor

Tukan förlag

Lind & Co

eller vuxna hund att vara

Bergting, Peter

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-03

trygg

Bokförlaget Semic

Format: Kartonnage

Format: Häftad

Format: Kartonnage

Bates, Dawn

Utk: 2020-09-18

ISBN: 9789188533593

ISBN: 9789179851958

ISBN: 9789179032814

Ordalaget Bokförlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-02

ISBN: 9789155268930

Format: Inbunden ISBN: 9789174693614


86

Barn Faktaböcker Youtube världsrekord

Vad vet du om jorden? :

555 roliga klistermärken

Stora boken med kors-

Framtidsfararen

Besley, Adrian

smarta svar på finurliga

– Jul

ord för listiga barn

Götheborg

Tukan förlag

frågor

Graham, Oakley

Hamberg, Kerstin Ham-

Jeppson, Ann-Sofie

Utk: 2020-09-15

Dennie, Devin

Lind & Co

berg, Kenneth

Modén, Örjan

Format: Inbunden

Tukan förlag

Utk: 2020-09-24

Tukan förlag

Idus Förlag

Utk: 2020-09-16

Format: Häftad

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-04

Format: Inbunden

ISBN: 9789179032562

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789179851392

ISBN: 9789189147720

ISBN: 9789179852436

ISBN: 9789177838951

Du har rätt!

Lyssna/Läsa/Måla :

Diakité, Jason Timbuktu

Aladdin

Westerman, Matilda

Götestam, Staffan An-

Bonnier Carlsen

dersson, Svea Jacobsson,

Utk: 2020-09-08

Louise

Format: Inbunden

Opal

ISBN: 9789179752163

Utk: 2020-09-15

Epub: 9789179753276

Format: Häftad

PDF: 9789179753269

ISBN: 9789172262201

Boken för dig som är tjej

Guds stora plan : Berät-

Lyssna/Läsa/Måla : Alice

Barnens uppslagsbok

Olidolika

Brochmann, Nina Støkken

telsebibel

i Underlandet

om Vår planet

Johansson, Stefan

Dahl, Ellen

Fodor, Cecilie

Götestam, Staffan

Hibbert, Clare

Funkibator

Lilla Piratförlaget

Pärlan Förlag

Andersson, Svea

Barthelson Förlag

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-01

Jacobsson, Louise

Utk: 2020-09-10

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Opal

Format: Inbunden

ISBN: 9789198565331

ISBN: 9789178131358

ISBN: 9789187411953

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9781839405808

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Aj det känns Johansson, Stefan Funkibator förlag Utk: 2020-09-01 Format: MP3-fil ISBN: 9789198565317

Format: Häftad ISBN: 9789172262195 Kvadrater, hieroglyfer

Lyft och lär : allt om

Hilma af Klint Kartor

Aj det känns

och smarta kort

fordon

över osynligheten

Johansson, Stefan Ham-

Dahl, Kristin

Ganeri, Anita Oxlade, Chris

Hillström, Ylva

margren, Pia

Alfabeta

Lind & Co

Alfabeta

Funkibator förlag

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789150120912

ISBN: 9789179032807

ISBN: 9789150121117

ISBN: 9789198565300 PDF: 9789198565294

Jag, Nattid

Lyft och lär : allt om

Lyssna/Läsa/Måla : Den

Sveriges rovdjur : de fem

Olidolika

Danielsson, Nathalie Welin,

rymden

lilla sjöjungfrun

stora: björn, varg, lo, järv

Johansson, Stefan Russita,

Hanna

Ganeri, Anita Oxlade, Chris

Götestam, Staffan An-

och kungsörn

Tanja

Bokfabriken

Lind & Co

dersson, Svea Jacobsson,

Höglund, Björn

Funkibator förlag

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-03

Louise

Ordalaget Bokförlag

Utk: 2020-09-01

Format: Flexband

Format: Kartonnage

Opal

Utk: 2020-09-15

Format: Inbunden

ISBN: 9789178355662

ISBN: 9789179032791

Utk: 2020-09-15

Format: Inbunden

ISBN: 9789198565324

Format: Häftad

ISBN: 9789174693621

PDF: 9789198565348

ISBN: 9789172262171


87

Barn Faktaböcker Mer väsenologi

Skuggpyssel i skuggor-

En underbar jul : pyssla

Allt om artificiell

Mystiska platser i värl-

Korsell, Ingela

nas värld

med klistermärken som

intelligens AI

den : atlas obscura

Natur & Kultur Digital

Mackic, Tina

skimrar

Potter, William

Thuras, Dylan Mosco,

Utk: 2020-09-18

Rabén & Sjögren

Patchett, Fiona

Tukan förlag

Rosemary

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-18

Tukan förlag

Utk: 2020-09-25

Legind A/S

ISBN: 9789127166950

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-29

ISBN: 9789129726121

Format: Häftad

ISBN: 9789179853341

Format: Inbunden ISBN: 9788771559309

ISBN: 9789179851736

Mer väsenologi

Pyssla med tomten :

1120 snillrika gåtor &

Jorden runt: Mystiska

Lätta fakta om klimatet

Korsell, Ingela

knep & knåp för stora

annat klurigt

platser och olösta

Waluszewski, Daniel

Natur & Kultur Allmänlit-

och små

Persson, Reid

mysterier

Berghs

teratur

Meijer, Annika

Bokförlaget Semic

Sheppard, Sarah

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-18

Tukan förlag

Utk: 2020-09-03

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-08

ISBN: 9789150223927

ISBN: 9789127166929

Format: Häftad

ISBN: 9789155268503

Format: Inbunden

Epub: 9789127166936

ISBN: 9789177836544

ISBN: 9789178031313

PDF: 9789127166943 Astrid Lindgrens advent-

Curie & Co : Coola kvin-

Bus på bus med Lilla

Jorden runt: Mystiska

Stora boken om DNA

skalender

nor som fått Nobelpriset!

Bus

platser och olösta

Woollard, Alison Gilbert,

Lindgren, Astrid

Meijer, Annika Fihn,

Persson, Vanja

mysterier

Sophie

Rabén & Sjögren

Beatrice

Funkibator

Sheppard, Sarah

Tukan förlag

Utk: 2020-09-18

Triumf Förlag

Utk: 2020-09-01

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-29

Format: Pysselbok

Utk: 2020-09-25

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

ISBN: 9789129717587

Format: Inbunden

ISBN: 9789198565409

Format: Epub

ISBN: 9789179851491

ISBN: 9789179753061

ISBN: 9789189083066

PDF: 9789178035960 Halvans stora pysselbok

Bus på bus

Underverkligheten :

Norlin, Arne

med Lilla Bus

Upptäck hur allt hänger

Rabén & Sjögren

Persson, Vanja Olsson,

ihop

Utk: 2020-09-18

Jonas

Åkerblom, Rasmus

Format: Pysselbok

Funkibator förlag

Bonnier Carlsen

ISBN: 9789129727463

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198565386

ISBN: 9789179756147

PDF: 9789198565393 Barnens uppslagsbok

Guds fantastiska plan

Pussla, lär och upptäck

Barn som förändrat

Underverkligheten :

om Teknik

: Bibeln

Sverige

världen

Upptäck hur allt hänger

Loughrey, Anita

Parker, Amy

Pesavento, Giulia

Strömstedt, Jenny

ihop

Barthelson Förlag

Pärlan Förlag

Tukan förlag

Max Ström

Åkerblom, Rasmus

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-15

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Övrigt

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9781839407659

ISBN: 9789187411960

ISBN: 9789177839859

ISBN: 9789171265258

Format: Inbunden ISBN: 9789178037384


Barn Faktaböcker

88 Ponnypåsen 2020

Underverkligheten :

Myrägg på menyn :

En gata genom historien

Enhörningarnas rike:

Upptäck hur allt hänger

konstig mat från hela

: från stenålder till nutid

måla med vatten

ihop

världen

Åkerblom, Rasmus

Öström, Mia Gustavsson,

Lind & Co

Tukan förlag

Utk: 2020-09-10

Bonnier Carlsen

Per

Utk: 2020-09-24

Utk: 2020-09-24

Format: Häftad

Utk: 2020-09-07

Opal

Format: Kartonnage

Format: Häftad

ISBN: 9789155268268

Format: Epub

Utk: 2020-09-25

ISBN: 9789178616978

ISBN: 9789179852054

Djurens sångbok

Min målarbok dino-

Skrapa & färglägg:

saurier

Magiska sagor

ISBN: 9789178037391

Bokförlaget Semic

Format: Inbunden ISBN: 9789172262331

Underverkligheten :

501 superroliga gåtor

Upptäck hur allt hänger ihop

Tukan förlag

Åkerblom, Rasmus

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-21

Tukan förlag

Tukan förlag

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789179852948

ISBN: 9789188937308

Format: Häftad

Format: Spiralbunden

ISBN: 9789179851460

ISBN: 9789179851750

Notfabriken

Format: PDF ISBN: 9789179753252

Djurquiz Tukan förlag Utk: 2020-09-11 Format: Board book ISBN: 9789179850975

Spela mera : ABC-Memo Nicotext Utk: 2020-09-15 Format: Övrigt

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker.

ISBN: 9789188987204

Spela mera : Siffer-Memo Nicotext Utk: 2020-09-15 Format: Övrigt ISBN: 9789188987211

boktugg.se/nyhetsbrev


Jason Timbuktu Diakité och Matilda Westerman DU HAR RÄTT!

Det här är en handbok att ha med sig i fickan, om de livsviktiga rättigheter som alla under 18 år har enligt Barnkonventionen. Boken innehåller gripande berättelser, konkreta råd och frågeställningar som på olika sätt belyser värdet av att behandla varandra rättvist och jämlikt. Berättelserna i boken berör allt från rasism, elevrådsengagemang, maktperspektiv, klass och föräldrar som lägger näsan i blöt. Jason Diakité och Matilda Westerman skriver personligt, engagerat och pedagogiskt om en av FNs absolut viktigaste konventioner.

Elaine Eksvärd VARDAGSHJÄLTARNA OCH TROLLKARLEN TYST

© Jesper Anhede

Retorikexperten Elaine Eksvärd lär barn att sätta ord på svåra saker. Syskonen Monique, Max och Maya har tröttnat på att deras föräldrar aldrig lyssnar på dem och önskar att de bara försvann. Poff! Så är föräldrarna plötsligt försvunna. De har blivit kidnappade av Trollkarlen Tyst och hålls nu fängslade i en magisk och mycket tyst skog! Kan Monique, Max och Maya hitta modet och styrkan inom sig för att lyckas hämta hem mamma och pappa igen, även om det innebär att de måste hitta de rätta orden och stå upp emot Trollkarlen Tyst?

© Stefan Tell

BÖCKER ATT LÄSA OCH DISKUTERA TILLSAMMANS


90

Barn Skönlitteratur

Maja Säfström får Carl von Linné-pris för bästa fackbok för barn eller ungdomar

Maja Säfström. Foto: Rikkard Häggbom.

Carl von Linné-plaketten 2020 för bästa fackbok för barn eller ungdomar tilldelas Maja Säfström för boken Fantastiska fakta om djurungar. Maja Säfström är född 1987 och bosatt i Stockholm. Hon är arkitekt och illustratör, och har 160 000 följare på instagramkontot Majasbok. Hon debuterade som författare 2016 med Fantastiska fakta om djur som följdes upp med fristående Fantastiska fakta om djur från förr 2017 och Fantastiska fakta om djurungar 2019. Hon belönas nu med Carl von Linné-plaketten för sin senaste bok. – Jag är så himla himla glad för det här ska ni veta. Överlycklig. Svim- och gråtfärdig, säger Maja Säfström i en intervju med Svensk biblioteksförening. Juryns motivering: ”Fantastiska fakta om djurungar är en kärleksfull faktabok i tiden som lockar med humor och ömhet. Författaren och illustratören Maja Säfström tilldelas utmärkelsen för sitt verk som bjuder in till gemenskap. Barn och vuxna kan mötas i fascinationen och på varje uppslag lära sig något nytt.”

Naturen

Det överraskande

Framtid: 11 berättelser

Ihop i smyg

Greta Gris

AdBåge, Emma

julkortet

för mellanstadiet

Askling, Emma

adventskalender

Rabén & Sjögren

Amrhein, Annette

Antologi

Rabén & Sjögren

Astley, Neville Baker, Mark

Utk: 2020-09-04

Tukan förlag

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-18

Tukan förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-04

Format: Epub

Utk: 2020-09-30

ISBN: 9789129724943

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789129730500

Format: Övrigt

ISBN: 9789179851507

ISBN: 9789129725582

Annie : Flickan från

Under jorden

Ihop i smyg

Greta och de guldiga

I garderoben : väskor

havet

Anter, Alexandra

Askling, Emma

stövlarna

pratar resor

Almond, David

Ekström & Garay

Rabén & Sjögren

Astley, Neville Baker, Mark

Bengtsson, Anna

Berghs

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-18

Tukan förlag

Alfabeta

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-02

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217195

ISBN: 9789129726886

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789179851613

ISBN: 9789150121230

ISBN: 9789150223880

ISBN: 9789179851828


91

Barn Skönlitteratur Knotan klappar

Viggo och kärlekskaoset

Mitt bottenliv

Simskolan (parallelltext

Bengtsson, Per

Bjärbo, Lisa

Bondestam, Linda

arabisk – engelsk)

Bonnier Carlsen

Rabén & Sjögren

Berghs

Bross, Helena

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-01

Fenix Bokförlag

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-28

ISBN: 9789178038800

ISBN: 9789129725339

ISBN: 9789150223965

Format: Inbunden ISBN: 9789175253459

Epub: 9789178038817 PDF: 9789178038824

Piraterna och

En oväntad tidsresa

Simskolan (parallelltext

Vera Svansons dagbok

förtrollningen

Blabey, Aaron

arabisk – svensk)

för tacoälskare och

Berg, Sara Frimodig, Karin

Alfabeta

Bross, Helena

halloweenfantaster

Olika Förlag

Utk: 2020-09-23

Fenix Bokförlag

Bruin, Moa de

Utk: 2020-09-15

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-28

Rabén & Sjögren

Format: Inbunden

ISBN: 9789150121377

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789175253381

Format: Inbunden

ISBN: 9789188613639

ISBN: 9789129726176

Joni matar alla fåglar

De sista barnen på

Simskolan (parallelltext

Vera Svansons dagbok

Berglund, Jessika

jorden och skräcken

somali – svensk)

för tacoälskare och

Lilla Piratförlaget

från yttre rymden

Bross, Helena

halloweenfantaster

Utk: 2020-09-29

Brallier, Max

Fenix Bokförlag

Bruin, Moa de

Format: Inbunden

HarperCollins Nordic

Utk: 2020-09-28

Rabén & Sjögren

ISBN: 9789178131624

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

ISBN: 9789175253343

Format: Epub ISBN: 9789129729030

ISBN: 9789150948745

Dimmornas träsk

Lilla skräckbiblioteket

En knut till slut

En knut till slut

Måndagsmonstret

Bergström, Patrik Vanzo,

9 – Spök-musikanterna

(parallelltext arabisk –

(parallelltext somalisk –

Bursell, Linn

Filippo

från Bremen

engelsk)

svensk)

Rabén & Sjögren

Lilla Piratförlaget

Blevins, Wiley

Bross, Helena

Bross, Helena

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-08

Hegas förlag

Fenix Bokförlag

Fenix Bokförlag

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-28

ISBN: 9789129725995

ISBN: 9789178131372

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789178818310

ISBN: 9789175253367

ISBN: 9789175253428

Viggo och kärlekskaoset

Lönndörrens hemlighet

En knut till slut

Vilda djurens orkester

Skräcktimmen

Bjärbo, Lisa

Blixt, Hanna

(parallelltext arabisk –

Brown, Dan

Bäck, Madeleine Schul-

Rabén & Sjögren

Bubo Förlag AB

svensk)

Bonnier Carlsen

man, Moa

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-01

Bross, Helena

Utk: 2020-09-01

Natur & Kultur Digital

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Fenix Bokförlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789129724967

ISBN: 9789198509120

Utk: 2020-09-28

ISBN: 9789179752125

Format: MP3-fil

Format: Inbunden ISBN: 9789175253404

ISBN: 9789127165755


92

Barn Skönlitteratur Skräcktimmen

Flippade sagor 1 –

Isvärldsäventyret

Lussa lagom

Bäck, Madeleine Schul-

Ask-Ninjan

Dagsdotter, Ebba Johans-

Edvardsson, Mattias

man, Moa

Comeau, Joey

son, Anna

Salmén, Matilda

Natur & Kultur Allmänlit-

Hegas förlag

Smultron Förlag

Opal

teratur

Utk: 2020-09-07

Utk: 2020-09-28

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789178818150

ISBN: 9789198477061

ISBN: 9789172262027

Bråfalls väsen

Charlie blir en mammut

Brunnens fånge

Vardagshjältarna och

Myter och fakta om

Cederlund, Charlotte

Copeland, Sam Horne,

Dahlgren, Linnea Medin,

Trollkarlen Tyst

pärlornas ursprung

Hegas förlag

Sarah

Lisa

Eksvärd, Elaine

Erlandsson, Karin

Utk: 2020-09-07

Opal

Opal

Bonnier Carlsen

Erlandsson, Frans

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-04

Schildts & Söderströms

ISBN: 9789178819492

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-30

ISBN: 9789172263031

ISBN: 9789172262249

ISBN: 9789179754617

Format: Kartonnage

ISBN: 9789127165731 Epub: 9789127165748

ISBN: 9789515251527

Monstret i gruvan

Monsterhjärtat

Ärret

Vardagshjältarna och

Bockarna Bruse på

Cederlund, Charlotte

Cowell, Cressida

Dahlin, Petrus

Trollkarlen Tyst

solsemester

Hegas förlag

Natur & Kultur Allmänlit-

Rabén & Sjögren

Eksvärd, Elaine

F. Rørvik, Bjørn Moursund,

Utk: 2020-09-07

teratur

Utk: 2020-09-04

Bonnier Carlsen

Gry

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

Lilla Piratförlaget

Format: Inbunden

ISBN: 9789129703221

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-22

ISBN: 9789127156739

Epub: 9789129730579

ISBN: 9789178036769

Format: Inbunden

Epub: 9789178036783

ISBN: 9789178131631

ISBN: 9789178819010

Epub: 9789127156753

PDF: 9789178036776 Höst

En enhörning till jul

ABC-huset: vi hälsar på

Mizeria

Cederlöw, Maud Cederlöw,

Currey, Anna

hos bokstäverna

Farshin, Melody

Martin

Lind & Co

Eliasson, Fia

Bonnier Carlsen

Kulturfamiljen

Utk: 2020-09-24

Ordalaget Bokförlag

Utk: 2020-09-30

Utk: 2020-09-01

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-24

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789179033354

Format: Inbunden

ISBN: 9789179754037

ISBN: 9789198356151

ISBN: 9789174692877

B som i Bondgård

Pirre målar

Arnold reser till Syd-

Julias pekbok

Lowkey

Chapman, Aimée

Dagsdotter, Ebba

afrika

Eriksson, Eva Moroni, Lisa

Farshin, Melody

Tukan förlag

Smultron Förlag

Dietz, Margaux

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-28

Bookmark Förlag

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-30

Format: Board book

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-21

Format: Board book

Format: Danskt band

ISBN: 9789179851972

ISBN: 9789198477030

Format: Kartonnage

ISBN: 9789179751616

ISBN: 9789178035649

ISBN: 9789189087422

Epub: 9789179752910

Epub: 9789178035656

PDF: 9789179752903


93

Barn Skönlitteratur Förbannelsen

Pixi adventskalender –

Bobigny 2 – 273 vänner

Älskade nalle: saga med

Småsniglarna lär sig

Forsmark, Ann-Sofi

Lisa Moroni

Gép

gosiga flärpar

räkna

Ordalaget Bokförlag

Författare, Flera

Hegas förlag

Hainsby, Christie

Hansson, Elisabeth

Utk: 2020-09-07

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-07

Tukan förlag

Lumenos Förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-16

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789174693669

Format: Häftad

ISBN: 9789178818358

Format: Board book

Format: Inbunden

ISBN: 9789178038756

ISBN: 9789179851521

ISBN: 9789187855658

Kristallrosen

Sonja och skilsmössan

Noas resa

Berit ljuger

Foss, Astrid

Gahrton, Måns

Hallberg, Lin

Hedin, Annica

B Wahlströms

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-18

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789132213199

ISBN: 9789179754150

ISBN: 9789179752514

ISBN: 9789129724622

Fail

Fotbollsstjärnor och

Bosse Bus på semester

Isabell : Vara

Precis som Kerstin

Fredriksson, Mitch

fotbollsföräldrar

Gerhardsson, Ulrika

som man vill

Hedlund, Helena

Rabén & Sjögren

Gahrton, Måns

Lumenos Förlag

Hallberg, Lin

Natur & Kultur Digital

Utk: 2020-09-04

Berghs

Utk: 2020-09-01

Lilla Piratförlaget

Utk: 2020-09-11

Format: Flexband

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: MP3-fil

ISBN: 9789129727432

Format: Inbunden

ISBN: 9789187855665

Format: Inbunden

ISBN: 9789127165243

Epub: 9789129730517

ISBN: 9789150223934

ISBN: 9789178131570

Sonja och skilsmössan

Snöpatrullen rycker ut

Donny

Precis som Kerstin

Gahrton, Måns

Goldsack, Gaby

Halling, Thomas

Hedlund, Helena

Bonnier Carlsen

Tukan förlag

Alfabeta

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-23

Utk: 2020-09-02

teratur

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9789178036745

ISBN: 9789179854034

ISBN: 9789150121292

Format: Inbunden ISBN: 9789127165229

Epub: 9789178036752 PDF: 9789179752958

Bästa bandet

Bosse & Bella syskon

Tordyveln flyger

Pom och Rio 1 – På

Precis som Kerstin

Fäldt, Emma

och bästa vänner

i skymningen

loppis

Hedlund, Helena

Cuervo Publishing

Gahrton, Måns Eriksson,

Gripe, Maria

Hansson, Anna

Natur & Kultur Digital

Utk: 2020-09-15

Amanda

Modernista

Hegas förlag

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Berghs

Utk: 2020-09-12

Utk: 2020-09-07

Format: Epub

ISBN: 9789198489729

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789127165236

Format: Inbunden

ISBN: 9789178934898

ISBN: 9789178818396

ISBN: 9789150223996


94

Barn Skönlitteratur En fe på badhuset

Aomanjuskogen 1

Arga tanten : I vårt

Rymdens hjältar

Den mörkaste skuggan

Heena, Baek

Iwaoka, Hisae

kvarter

– Knepiga uppdrag

Jönsson, Camilla

Bokförlaget Tranan

Ordbilder

Jannerland, Simon

Johansson, Stefan Olsson,

B Wahlströms

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-25

Bonnier Carlsen

Jonas

Utk: 2020-09-11

Format: Kartonnage

Format: Häftad

Utk: 2020-09-03

Funkibator

Format: Inbunden

ISBN: 9789189175228

ISBN: 9789185269471

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789132213038

ISBN: 9789178037247

Format: Inbunden

Epub: 9789132213182

Epub: 9789178037254

ISBN: 9789198565355

PDF: 9789178037261

PDF: 9789198565362

Magiska godiskulor

Fröken Krångelberg

De kommer om natten

Fyndiga uttryckens ABC

Heena, Baek

Jacobson, Anders

Jonsson, Henrik

Kim, Mia

Bokförlaget Tranan

Bokförlaget K&R

Bonnier Carlsen

Olika Förlag

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-17

Utk: 2020-09-15

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789189175211

ISBN: 9789188925022

ISBN: 9789179754167

ISBN: 9789188613684

Vad är det som låter,

Stanos Volta

Mulle Meck bygger ett

De kommer om natten

Silverskatten vid

Tippen?

Jakobsson Lund, Anna

flygplan

Jonsson, Henrik

Johannishus slott

Hill, Eric

Annorlunda förlag

Johansson, George

Bonnier Carlsen

Kimselius, Kim M.

Tukan förlag

Utk: 2020-09-01

Ahlbom, Jens

Utk: 2020-09-17

Roslagstext

Utk: 2020-09-04

Format: Danskt band

Berghs

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-28

Format: Board book

ISBN: 9789198231779

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789178038602

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Epub: 9789179752941

ISBN: 9789188807083

ISBN: 9789150224016

PDF: 9789178038695

ISBN: 9789179851897

Här bor jag!

Tilly och bokvandrarna

Mulle Meck och luft-

Jag vill ha min hatt

Hämeenaho-Fox, Satu

James, Anna

skeppet Rummelhumlan

Klassen, Jon

Tukan förlag

HarperCollins Nordic

Johansson, George

Lilla Piratförlaget

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-14

Ahlbom, Jens

Utk: 2020-09-29

Format: Board book

Format: Inbunden

Berghs

Format: Inbunden

ISBN: 9789179851484

ISBN: 9789150961683

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789178131617

Format: Inbunden ISBN: 9789150223873

Kvarter nr 3

Arga tanten : I vårt

Rymdens hjältar

Farfars sagostund. En

Castors & Frippes

Höjer, Lotta Höjer, Dan

kvarter

– Knepiga uppdrag

bok om läsning

bakgrejer

Opal

Jannerland, Simon

Johansson, Stefan

Juhlin, Sanna

Klinting, Lars

Utk: 2020-09-15

Bonnier Carlsen

Funkibator

Bokförlaget K&R

Alfabeta

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-03

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-02

ISBN: 9789172262072

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Format: Board book

ISBN: 9789179756154

ISBN: 9789198565379

ISBN: 9789188925497

ISBN: 9789150121391


95

Barn Skönlitteratur

Hundmannen ny succéhjälte för Dav Pilkey?

Dav Pilkey är mest känd för att ha skapat Amerikas mest osannolika superhjälte Captain Underpants (Kapten Kalsong), med publiceringsstart 1997. Den extremt populära bokserien består nu av tolv böcker. Den är översatt till 22 språk och mer än 70 miljoner böcker finns i tryck över världen. Kommer nya serien Hundmannen att bli lika stor? Nu i september släpps andra boken i den serien på svenska.

Castors & Frippes

Bortförda

Pärlor av glas

Mio, min Mio

När vi sover

snickargrejer

Källner, Oskar

Lagerqvist, Camilla

Lindgren, Astrid

Lundgren, Anna

Klinting, Lars

Rabén & Sjögren

Bonnier Carlsen

Rabén & Sjögren

Olika Förlag

Alfabeta

Utk: 2020-09-02

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-02

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Board book

ISBN: 9789129727777

ISBN: 9789179755898

ISBN: 9789129717211

ISBN: 9789188613646

Överallt och ingenstans

Gravplaneten

Lilla Bebins Paket

De fem demonerna

Sigrid är unik

Kroon, Oskar

Källner, Oskar

Larsdotter Noren,

Lindholm, Ola Lindqvist,

Lundh, Lotta

Brombergs

Rabén & Sjögren

Catharina

Johan

Funkibator

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-11

Idus Förlag

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-10

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198565430

ISBN: 9789189147973

ISBN: 9789179754365

ISBN: 9789150121384

ISBN: 9789178091607

ISBN: 9789129727852

Lindbergh : berättelsen

Järnrosen

Nora och Nelson

De fem demonerna

Sigrid är unik

om musen som flög över

Källner, Oskar

Lilja, Maria

Lindholm, Ola Lindqvist,

Lundh, Lotta Melander,

Atlanten

Rabén & Sjögren

Mondial

Johan

Nils

Kuhlmann, Torben

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-08

Bonnier Carlsen

Funkibator förlag

Lilla Piratförlaget

Format: MP3-fil

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789129727784

ISBN: 9789180020121

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789179751630

ISBN: 9789198565416

ISBN: 9789178131693

Epub: 9789179753337

PDF: 9789198565423

Lille Nö och Minsta Mo

Pärlor av glas

Den längsta resan 1 –

Bron

Årets bästa dagar

Kvist, Hanne

Lagerqvist, Camilla

Uppvaknandet

Lindström, Eva

(ryska)

Förlaget Hjulet

Bonnier Carlsen

Linde, Camilla

Alfabeta

Lushchevska, Oksana

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-14

Hegas förlag

Utk: 2020-09-02

Tyanachu

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-07

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789185573691

ISBN: 9789179756161

Format: Inbunden

ISBN: 9789150121247

Format: Inbunden

ISBN: 9789178818891

ISBN: 9789198421972


96

Barn Skönlitteratur Super-Charlie och

Sommarskuggan och

Vanlige Vilmer

Det svarta regnet

Här kommer Halvan

bajsexplosionen

kalasbuset

Nadin, Joanna

Nilsson, Stina

(figurskuren pekbok)

Läckberg, Camilla

Mackic, Tina

Argasso bokförlag AB

Bonnier Carlsen

Norlin, Arne

Bonnier Carlsen

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-15

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-18

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-18

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789188577665

ISBN: 9789179753832

Format: Board book

ISBN: 9789179754044

ISBN: 9789129725148

ISBN: 9789129721805

Epub: 9789129725445

Super-Charlie och

På och utanför Skogs-

Lindormars land

Robotens skedenergi

Här kommer skogsma-

bajsexplosionen

bingelskolan

Nilsson, Frida

Nilsson, Tobias

skinerna

Läckberg, Camilla Vildefall,

Melin, Mårten

Natur & Kultur Digital

Funkibator

Norlin, Arne

Therese

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-01

Rabén & Sjögren

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-17

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-18

Utk: 2020-09-21

Format: Pocket

ISBN: 9789127165090

ISBN: 9789198565461

Format: Epub

Format: Halvklotband

ISBN: 9789129725964

ISBN: 9789129722123

ISBN: 9789179751043 Epub: 9789179752972 Slagsmål

Robotens skedenergi

Spökhusets hemlighet

Modig, Karl

Nilsson, Tobias Rossato,

Ohlsson, Kristina

Vox by Opal

Damiano

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-01

Funkibator

Utk: 2020-09-25

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188665270

Format: Inbunden

ISBN: 9789179752361

ISBN: 9789198565454

Epub: 9789179753320

PDF: 9789198565447

Super-Charlie och

Bröder

Lindormars land

Grön zon

Fula tjejer

bajsexplosionen

Moeyaert, Bart

Nilsson, Frida

Nordin, Magnus

Ohlsson, Sara Lindbäck,

Läckberg, Camilla Vildefall,

Lilla Piratförlaget

Natur & Kultur Allmänlit-

Berghs

Johanna Bjärbo, Lisa

Therese

Utk: 2020-09-15

teratur

Utk: 2020-09-01

Lilla Piratförlaget

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-18

Format: Danskt band

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-21

ISBN: 9789178131099

Format: Inbunden

ISBN: 9789150224009

Format: Flexband

Format: PDF

ISBN: 9789127165083

ISBN: 9789179752965

Epub: 9789127165106

ISBN: 9789178131334

Ospårat

Den lilla onda boken

Det svarta regnet

Här kommer skogsma-

Nattåget

Mac Donald, Sanna

Myst, Magnus

Nilsson, Stina

skinerna

Ollmark, Lena

Tallbergs Förlag

Tukan förlag

Bonnier Carlsen

Norlin, Arne

B Wahlströms

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-15

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-18

Format: Storpocket

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Utk: 2020-09-18

Format: Inbunden

ISBN: 9789198607796

ISBN: 9789179851590

ISBN: 9789179754174

Format: Inbunden

ISBN: 9789132212284

ISBN: 9789129725117


97

Barn Skönlitteratur Nattåget

Freddies fantastiska

Addes bok – De svarta

Bruno åker hiss

Jag vill ha min potta!

Ollmark, Lena

resa

fjärilarna

Ribbing, Anna

Ross, Tony

B Wahlströms

Pearson, Jenny

Persson, Vanja Holmberg,

Rabén & Sjögren

Berghs

Utk: 2020-09-18

Berghs

Jonnie

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-01

Format: Epub

Utk: 2020-09-01

Funkibator

Format: Board book

Format: Board book

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789129723014

ISBN: 9789150223941

ISBN: 9789150223897

Format: PDF

ISBN: 9789132212444

ISBN: 9789198565485

Bibbi sparkar boll

Operation vän i nöd

Fåglarnas konferens :

Sista chansen

Olsson, Ingrid

Pella, Anna

Femte boken om Miss

Rowell, Rainbow

Lilla Piratförlaget

Libris förlag

Peregrines besynnerliga

Berghs

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-08

barn

Utk: 2020-09-01

Format: Board book

Format: Inbunden

Riggs, Ransom

Format: Danskt band

ISBN: 9789178131655

ISBN: 9789173878555

Rabén & Sjögren

ISBN: 9789150223651

Utk: 2020-09-11 Format: Inbunden ISBN: 9789129719505 Jag bestämmer!

Gojan

Hundmannen släpper

Efter det som hände

Efter stormen

Olsson, Ingrid Melece,

Persson, Klara

loss

Ringdahl, Åsa

Rudolfsson, Ida-Lovisa

Anete

Rabén & Sjögren

Pilkey, Dav

Hoi Förlag AB

Bokförlaget Mirando

Lilla Piratförlaget

Utk: 2020-09-18

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-21

Utk: 2020-09-10

Utk: 2020-09-08

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-25

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789129723731

Format: Inbunden

ISBN: 9789176972472

ISBN: 9789198547030

ISBN: 9789178131532

ISBN: 9789178036684 Epub: 9789179753160 PDF: 9789179753153

Så växer världen

Addes bok – De svarta

Vi leker affär (med

Väktarinnan

Jag händer jämt

Olsson, Lotta Nilsson

fjärilarna

pusselbitar)

Rosén, Åsa

Rävås, Emma

Thore, Maria

Persson, Vanja

Priddy, Roger

Rabén & Sjögren

Rabén & Sjögren

Lilla Piratförlaget

Funkibator

Legind A/S

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-11

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-14

Format: MP3-fil

Format: Flexband

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Board book

ISBN: 9789129720747

ISBN: 9789129726756

ISBN: 9789178131662

ISBN: 9789198565287

ISBN: 9788771558951

Hösthjärta

Addes bok – De svarta

Stanna lite längre

Gudars like

Jag händer jämt

Palm, Jeanette

fjärilarna

Rai, Bali

Rosoff, Meg

Rävås, Emma

Idus Förlag

Persson, Vanja Holmberg,

Argasso bokförlag AB

Lilla Piratförlaget

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-14

Jonnie

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-22

Utk: 2020-09-11

Format: Inbunden

Funkibator förlag

Format: Inbunden

Format: Flexband

Format: Epub

ISBN: 9789189147850

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789188577672

ISBN: 9789178131549

ISBN: 9789129730531

Format: Inbunden ISBN: 9789198565270


98

Barn Skönlitteratur Den lille prinsen

Nattvisa

I monstrens rike : en tjuv

Sagasagor. Läs tillsam-

Det är mitt träd

Saint-Exupéry, Antoine de

Sjöberg, Lena

på slottet

mans. Branden

Tallec, Olivier

Legind A/S

Rabén & Sjögren

Strömqvist, Johanna

Sundström, Josefine

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-09-29

Utk: 2020-09-11

Bokförlaget Semic

Bonnier Carlsen

teratur

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-11

ISBN: 9788771559187

ISBN: 9789129719833

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789155268985

ISBN: 9789179751609

ISBN: 9789127166103

Epub: 9789179753146

Epub: 9789127166110

PDF: 9789179753139 Tam och de åtta

Hopptornet

Det är mitt träd

drakarna (Drakriddare,

Sundqvist, Fideli

Tallec, Olivier

bok 1-3)

Alfabeta

Natur & Kultur Digital

Salmson, Jo

Utk: 2020-09-16

Utk: 2020-09-11

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

Format: PDF

Utk: 2020-09-01

ISBN: 9789150121308

ISBN: 9789127166127

Format: Kartonnage ISBN: 9789178037131 Epub: 9789179753429 Tam och den nya draken

Freja och kråkungen

Sagasagor. Läs tillsam-

Kom Öde Ö Rädd

Min tur nu

(Drakriddare, bok 4-6)

Sonck, Fredrik Lucander,

mans. Branden

Svanberg, Fanny Felicia

Thomas, Angie

Salmson, Jo

Jenny

Sundström, Josefine

Black Island Books

Natur & Kultur Allmänlit-

Bonnier Carlsen

Förlaget M

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-01

teratur

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-15

Utk: 2020-09-22

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-04

Format: Kartonnage

Format: Kartonnage

Format: MP3-fil

ISBN: 9789188645265

Format: Pocket

ISBN: 9789178037896

ISBN: 9789523332973

ISBN: 9789179754372

Max och Maja. Den

Tilly som trodde att…

Sagasagor. Läs tillsam-

Ett år med Jackie

Odysseus pojke

snälla snigeln

Staaf, Eva Adbåge, Emma

mans. Stölden

Säll, Christina

Thor, Annika

Scheffler, Axel

Rabén & Sjögren

Sundström, Josefine

Lumenos Förlag

Bonnier Carlsen

Alfabeta

Utk: 2020-09-04

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-09-01

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-09

Format: Epub

Utk: 2020-09-22

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789129729078

Format: MP3-fil

ISBN: 9789187855672

ISBN: 9789178037902

ISBN: 9789127169319

Epub: 9789179753412

ISBN: 9789179754389

ISBN: 9789150121261

Epub: 9789179753405 PDF: 9789178037919

Pixibox. 7 Faktapixi om

Maggan året runt

Sagasagor. Läs tillsam-

Skrutten kommer

Isresan

allt spännande, mystiskt

Strömberg, Ellen

mans. Stölden

Söderlund, Erik

Tidholm, Thomas

och fantastiskt som

Schildts & Söderströms

Sundström, Josefine

Tant Gul Bok- och

Alfabeta

finns på jorden

Utk: 2020-09-25

Bonnier Carlsen

serieförlag

Utk: 2020-09-30

Sheppard, Sarah

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-04

Utk: 2020-09-01

Format: Inbunden

Bonnier Carlsen

ISBN: 9789515251503

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789150121063

Utk: 2020-09-15

ISBN: 9789179752439

ISBN: 9789151956626

Format: Häftad

Epub: 9789179753238

ISBN: 9789178035083

PDF: 9789179753221


99

Barn Skönlitteratur

Channel Kindness

After. När vi tvekade

I god tro

Tandtrollet Ulf blir

Vina Vinas vargpinne

Todd, Anna

Wahldén, Christina

hungrig

Wieslander, Jujja

Norstedts

Rabén & Sjögren

Widinghoff, Fanny

Rabén & Sjögren

Pan Books Ltd

Utk: 2020-09-08

Utk: 2020-09-04

Lumenos Förlag

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-22

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-09-01

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789113113937

ISBN: 9789129724479

Format: Inbunden

ISBN: 9789129727050

ISBN: 9781529041446

Epub: 9789129724714

ISBN: 9789187855689

Sigges tåg

Otroligt otroliga djur och

När Mamma Mu mötte

Vina Vinas vän

Mumin: Ord

Vidén, Eva Ahlbom, Jens

odjur

Kråkan

Wieslander, Jujja

Berghs

Wallander, Josefine

Wieslander, Jujja

Rabén & Sjögren

Tukan förlag

Utk: 2020-09-02

Thilander, Lennart

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-21

Format: Inbunden

Vrajt Förlag

Utk: 2020-09-02

Format: MP3-fil

Format: Board book

ISBN: 9789150223958

Utk: 2020-09-01

Format: MP3-fil

ISBN: 9789129727012

ISBN: 9789179851903

Format: Inbunden

ISBN: 9789129725926

Voff!

ISBN: 9789198589320

I god tro

Barn i en stad vid havet

Vina Vinas födelsedag

Sticker

Wahldén, Christina

: Göteborgs 400-åriga

Wieslander, Jujja

Wikman, Sara

Rabén & Sjögren

historia

Rabén & Sjögren

Ord&visor Förlag

Tukan förlag

Utk: 2020-09-04

Westin, Kersti

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-14

Utk: 2020-09-21

Format: MP3-fil

Speja Förlag

Format: MP3-fil

Format: Kartonnage

Format: Board book

ISBN: 9789129724721

Utk: 2020-09-20

ISBN: 9789129727043

ISBN: 9789188965226

ISBN: 9789179851835

Brun flicka drömmer

Min prasslande tygbok

Format: Inbunden ISBN: 9789188167545

Woodson, Jacqueline Natur & Kultur Allmänlit-

Tukan förlag

teratur

Utk: 2020-09-25

Utk: 2020-09-18

Format: Övrigt

Format: Pocket

ISBN: 9789179852306

ISBN: 9789127169432

En Minecraft-zombies

Vi i klassen

dagbok 3 – Zombie-se-

Tydén, Katja

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

mester

Bonnier Carlsen

Zombie, Zack

Utk: 2020-09-28

som älskar böcker.

Hegas förlag

Format: Kartonnage

Utk: 2020-09-07

ISBN: 9789179755980

Format: Inbunden

Epub: 9789179756000

ISBN: 9789178818815

PDF: 9789179755997

boktugg.se/nyhetsbrev


Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen.

www.boktugg.se/magasinet-boktugg/

Profile for Boktugg

Magasinet Boktugg #4 September 2020  

Magasinet Boktugg är din guide till nya svenska böcker och författarskap. I detta nummer presenterar vi alla nya böcker som kommer i septemb...

Magasinet Boktugg #4 September 2020  

Magasinet Boktugg är din guide till nya svenska böcker och författarskap. I detta nummer presenterar vi alla nya böcker som kommer i septemb...

Profile for boktugg

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded