Page 1

GUIDE TILL MÅNADENS BÖCKER

NOV-DEC 2020

#6 Debutantporträtten

Topplista: Mest sålda romanerna i Sverige Författarmötet:

A

Agnes och Elias Våhlund : r lla böcke fakta om

7 7 6 1 nya titlar

Senhöstens bästa böcker


Årets nomineringar från Svenska Deckarakademin Nu har Svenska Deckarakademin nominerat årets bästa kriminalromaner. Kristina Ohlsson, Christina Wahldén och David Ärlemalm är bland de nominerade författarna. Vem som tilldelas årets gyllene kofotar avslöjas den 22 november.

BÄSTA SVENSKA KRIMINALROMAN

BÄSTA SVENSKA KRIMINALROMAN

2020

2020

Nominerad: Stormvakt

Nominerad: Nämn inte de döda

SVENSKA DECKARAKADEMINS DEBUTANTPRIS: Nominerad: Lite död runt ögon 2 02 0


3

LEDARE

Den märkligaste julhandeln väntar oss Julen närmar sig och det här är högsäsong för att sälja böck­ er, inte minst i fysisk bokhandel. Eller det borde vara, men med coronapandemin så hänger både signeringar och jul­ handel på en skör tråd. Jag debuterade för elva år sedan, det känns som en annan tid. Då var ljudböcker ingenting man diskuterade och även om jag inledde publicering av min bok i följetongsform på min blogg så frågade läsarna efter när den skulle komma i pappersformat. Idag, när jag planerar nya släpp, så frågar folk först om den kommer i ljudboksapparna och därefter om det över­ huvudtaget kommer en tryckt utgåva. Vad kommer årets märkliga julhandel att innebära för bokbranschen? Hittills i år har många lokala bokhandlare på mindre orter klarat sig förvånansvärt bra. Deras kunder uppskattar dem och har ansträngt sig för att handla nästan ännu mer än vanligt. Men för andra bokhandlare i större städer, kanske i om­ råden där många jobbar och handlar böcker på väg till och från jobbet eller under lunchen, drabbas hårdare. Nätbokhandeln har fått ett uppsving - liksom de digitala tjänster där man kan läsa och lyssna på böcker i mobilen. Hur mycket är en coronaeffekt och hur mycket hade föränd­ rats i alla fall? Det vet vi inte ännu. Men helt klart är att folk fortsatt vill ha spännande berät­ telser, oavsett format. I den här månadens guide hittar du långt över tusen titlar i november och december! Sölve Dahlgren chefredaktör PS. Har du idéer om hur vi kan göra Magasinet Boktugg ännu bättre? Mejla oss på tips@boktugg.se

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkade så att du kan klicka vidare in på Boktugg.se och läsa mer om respektive bok.


INNEHÅLL

3 6 14 24

4

Ledare Boktuggs chefredaktör om en märklig julhandel.

Intervjun: Agnes & Elias Våhlund Möt paret bakom barnbokssuccén Handbok för superhjältar.

Debutant På Boktugg presenterar vi löpande spännande debutanter.

Katalogsidor Vi presenterar (nästan) alla nya böcker på svenska i en mängd olika genrer.

Foto: Kajsa Göransson (som även tagit omslagsbilden)

Spänning.................................................................................. 24 Fantastik................................................................................... 32 Romaner................................................................................... 34 Facklitteratur............................................................................. 54 Kalendrar & målarböcker.......................................................... 74 Mat och hälsa........................................................................... 76 Övrigt........................................................................................ 80 Historia...................................................................................... 82 Geografi och resor.................................................................... 86 Lyrik & essäer........................................................................... 89 Barn - faktaböcker.................................................................... 93 Barn - skönlitteratur.................................................................. 99

Annonsörer i detta nummer Albert Bonniers förlag................................................... 23, 50-51 Bazar........................................................................................ 67 Blue Publishing...................................................................27, 57 Bokförlaget Forum.............................................. 2, 14, 18-19, 25 Bokförlaget Hedvig.............................................................37, 47 Bonnier Carlsen.............................................92, 97,98, 100-101 Bonnierförlagen Lära..........................................................37, 47 Fenix...................................................................................37, 47 Gondol...................................................................................... 33 Läsande förebilder..............................................................38, 75 Mindboozt...........................................................................13, 21 Romanus & Selling................................................................... 67 Vulkan....................................................................................... 17 Whip Media........................................................................... 5, 55

Magasinet Boktugg ges ut av Boktugg AB. Utkommer 12 ggr/år. Annonsbokning john@boktugg.se Redaktionellt tips@boktugg.se Tidigare nummer www.boktugg.se/ magasinet-boktugg/ Anmäl dig till epostlista för att få mejl så fort ett nytt nummer är ute.


Graham Norton på svenska! Den mångfaldigt prisbelönte och populäre irländske programledaren och skådespelaren Graham Norton släpper sin debutroman på svenska den 15/10.

FOTO: Sophia Spring. © Hodder & Stoughton, 2016.

Det är en mycket stark författardebut som 2016 belönades med Irish Book Awards pris för bästa skönlitterära bok. En del recensenter anser att han borde ägna sig helt åt författandet!

”Släppa taget” är en stillsam spänningsroman med mycket fint tecknade personer.

3 whipmedia.se/GrahamNorton

Med hjälp av katametoden, som används för att navigera i okänd terräng, tog Pia Lerigon sig ur en tio veckor lång och svår coronainfektion. I boken ”Vägen framåt till ett friskare liv efter Covid-19” delar hon med sig av sina metoder för att få ett friskare liv.

3 whipmedia.se/vagen-framatINTERVJUN

7

Agnes och Elias Våhlund blickar mot framtiden Skaparna av succéserien Handbok för superhjältar saknar att träffa sina läsare. Samtidigt har de stora planer på gång och ägnar mycket tid åt att fundera på hur de ska kunna fortsätta sprida sina berättelser i en tid då tryckta böcker får det allt svårare. Snart fyra år har gått sedan Elias och Agnes Våhlund släppte sin första bok i serien Handbok för superhjältar. Näs­ ta del i serien, bok 6 som har titeln Utan hopp, kommer i januari 2021, och framförallt Agnes jobbar just nu hårt för att bli klar. Som vanligt har Våhlunds många saker på gång samtidigt, och flera av projekten är än så länge hemliga. Men stora saker är i görningen. – Just nu är vi på ett ställe som liknar där vi var när vi bör­ jade jobba med böckerna, säger Elias. Ingen visste vilka vi var, vi hade inget löfte om att böckerna skulle ges ut, men vi jobbade ändå hundra procent med dem i flera år. Folk tyckte det var galet. Nu jobbar jag på heltid med något som är i ett väldigt tidigt skede och som inte kommer synas förrän om ett par år, om ens då. Många skulle nog tycka att jag är full­ ständigt galen. – En stor snöboll är satt i rullning, men än så länge kan vi inte berätta vart den är på väg, säger Agnes. Hon befinner sig i en bubbla inför sin kommande dead­ line, och beskriver det som att hon tänker på boken dygnet runt. För hennes del är det jobb sju dagar i veckan. Foto: Kajsa Göransson.

Agnes Våhlund (född 1985) arbetade tidigare som grafisk formgivare och fotoredigerare innan hon beslöt sig för att helt fokusera på sitt illustrerande. Hon hyser en djup kärlek till serietidningar, såväl amerikanska som japanska. En nörd i själ och hjärta. Elias Våhlund (född 1973) funderar fortfarande på vad han ska göra när han blir stor. Till dess försörjer han sig på att leka. Förutom att skriva barnböcker jobbar han som regissör, manusförfattare, skådespelare, stuntman, lärare och skivbolagsdirektör. Tillsammans har paret skapat bokserien Handbok för Superhjältar. 2018 tilldelades de priset Årets barndeckare för Handbok för Superhjältar Del 2: Röda masken och Handbok för Superhjältar Del 3: Ensam.


INTERVJUN

8

– För min del känns det fortfarande som att jag bara leker sju dagar i veckan, säger Elias. Jag gillar verkligen det vi gör, det är lite som att vara ett barn igen och att vakna på morgo­ nen och fråga sig: Jaha, vad vill jag hitta på idag? För honom handlar dagarna mycket om att titta på vad som händer just nu med böckerna och förbereda inför nya projekt, men också att planera framåt. – Var vill vi vara om fem år? Vi började med att skriva böcker, men om man tittar på hur det ser ut så sker en ned­ gång i försäljningen av tryckta böcker. Tryckta barnböcker har varit som den sista bastionen, men till och med de kom­ mer att falla, säger han och fortsätter: – Vi vill berätta historier som är engagerande och som barn kan relatera till, det är vår mission. Men kanske är det inte bara genom böcker, kanske finns andra medium man kan använda och försörja sig på. Så vilka steg behöver vi ta för att komma dit? När de ser på hur coronapandemin totalt har skakat om hela marknaden, så även bokbranschen, har de fått ytterliga­ re motivation att börja titta på andra vägar och möjligheter. – Alla måste vara kreativa nu för att kunna skapa och nå ut med berättelser som ger människor underhållning och glädje. Men vilken typ av plattformar kan vi använda för det? Vi vill fortfarande skapa, och såklart fortsätta ge ut böcker­ na, men vi vet inte vad som kommer hända härnäst, säger Agnes.

Saknar författarbesöken Corona har drabbat de flesta på ett eller annat sätt, och för Våhlunds har den största omställningen varit att inte kunna besöka skolor och bibliotek. Förra året pratade Elias för fler än 7 000 barn, men i år har det bara blivit runt tio besök. – Jag älskar att vara ute på författarbesök, säger han. Det är ett grymt sätt att interagera med läsarna och höra vad de tycker om berättelsen och vad de tror kommer hända. Jag har saknat det mycket i år, men vi behöver alla ta vårt ansvar. Det har blivit ett par digitala framträdanden och möten med skolor, och releasefesten för femte boken i våras var till stor del digital. – Men det är inte samma sak som att mötas på riktigt, säger Agnes. Det här är det allra svåraste, att vi inte kan träffa


INTERVJUN

9

våra läsare. En annan sak som har varit svår är att vi brukar hälsa på min familj i Polen minst ett par gånger om året. I år har vi bara träffat dem en enda gång. – Annars har jag personli­ gen inte märkt så stor skillnad, jag är fastkedjad vid skrivbor­ det oavsett och har insett att självisolering är det jag livnär mig på, skämtar hon. Men de har inte suttit syss­ lolösa under året, utan jobbat på med flera olika projekt, däribland den kommande tv-serien. – Nyligen spelade de in en trailer, och det ser riktigt lo­ vande ut. Men covid-19 gör att vi behöver planera om, så vi får se när den kommer. För­ sta säsongen blir baserad på de första fyra böckerna. Alla inblandade vill ha en andra säsong också, förmodligen baserad på bok 5–8, säger Elias.

”Ingen visste vilka vi var, vi hade inget löfte om att böckerna skulle ges ut, men vi jobbade ändå hundra procent med dem i flera år. Folk tyckte det var galet.”

Serien släpps i Agnes hemland Polen Än så länge är serien utgiven i inte mindre än 18 länder på 20 olika språk. Våhlunds är mer eller mindre inblandade i alla utlandsutgivningar, och alla översättningar passerar Agnes ögon. Hon skapar också de flesta loggorna, eftersom hon är mån om att de ska hålla samma standard överallt. – Jag är ett kvalitetsfreak. Och när vi fick böckerna från Sydkorea … om du tror att du har gjort något bra, så kom­ mer koreanerna bokstavligen göra din egen produkt bättre än du. När jag såg trycket, färgerna och alla deras kreativa lösningar blev jag nästan lite avundsjuk, säger Agnes och skrattar. Nyligen har hela serien släppts i Polen, vilket har varit lite speciellt eftersom det är där Agnes har sina rötter och sin familj. – I Polen är vi lite mer involverade, av uppenbara anled­


INTERVJUN

Alla Agnes och Elias böcker Handbok för super­ hjältar. Handboken (2017) Handbok för super­ hjältar. Röda masken (2017) Handbok för super­ hjältar. Ensam (2018) Handbok för super­ hjältar. Vargen kommer (2018) Handbok för super­ hjältar. Försvunna (2020) Handbok för super­ hjältar. Utan hopp (2021)

10

ningar, säger Agnes. Vi har en väldigt kreativ förläggare som vi samarbetar bra med. Jag är så imponerad av folket vi job­ bar med i Polen, det är grymt att se böckerna på sitt moders­ mål och se hur de har hittat rätt innehåll och budskap. Det gör mig så glad och stolt! – Det ser ut som att försäljningen sakta börjar lyfta i Po­ len, fyller Elias i. Förutom här hemma i Sverige har vi sålt riktigt bra i både Norge och Island där vi har toppat listorna, och förhoppningsvis snart också i Polen. De berättar om att hur de i Sverige har en aktiv del i hur böckerna marknadsförs och når ut, men utanför landsgrän­ serna kan de bara hoppas att förlagen jobbar på ett bra sätt med att sprida serien.

Radioteater och ljudböcker Handbok för superhjältar blev hösten 2020 adapterad till Barnradion, en form av radioteater (även om det presenteras av Sveriges Radio som en podcast). – Det är en stor grej, något vi kan bocka av på vår buck­ etlist. Det vi har hört av produktionen låter riktigt bra och professionellt, säger Elias. Har du läst böckerna om superhjälten Lisa undrar du kanske hur det går till att audioanpassa berättelsen, eftersom

Signering i Karlstad. Foto: Privat.


INTERVJUN

11

den är väldigt grafisk och illustrationerna är centrala. – Barnradion har gjort en egen tolkning av texten och an­ passat den till ljudformen. Det är häftigt att höra jätteduktiga barn som iscensätter det hela, det blir ytterligare en dimensi­ on. Vi är jättenöjda, säger Agnes. Ungefär detsamma gäller ljudböckerna, som är in­ lästa av Frida Hallgren och kryddade med ljudeffekter. – Det dröjde länge innan vi gjorde ljudböckerna, sä­ ger Agnes. Först var vi tvek­ samma till om det skulle fungera utan illustrationer­ na. Men det har blivit riktigt bra och faktiskt blivit en stor succé. Det är en påminnelse om att vi tror vi vet vad som kommer funka, men ibland blir vi överraskade. På tal om ljudböcker kan Våhlunds själva räknas in i kategorin storkonsumenter, åtminstone en av dem. – Min man är en ljudbok personifierad, han består av huvud, ljudböcker, armar och ben, påstår Agnes. Elias går och lägger sig med ljud­ bok, tar pauser med ljudbok, tvättar med ljudbok, går och handlar med ljudbok … han är totalt beroende av ljudböck­ er. Men det är grymt, det ju ett av de bästa beroendena som finns. Hur många böcker lyssnar du på per vecka? – Jag läser fysiska böcker också, men ja … jag lyssnar kan­ ske på 4–5 böcker i veckan. Dock vill jag helst lyssna i ordi­ narie hastighet, jag tror att det finns det en tanke med hur inläsaren läser. Det är en del av upplevelsen. Därför hinner jag inte beta av så många som jag hade önskat, säger Elias. Agnes lyssnar inte riktigt på lika många, även om hon konsumerar en hel del ljudböcker och podcasts medan hon jobbar.

”Min man är en ljudbok personifierad, han består av huvud, ljudböcker, armar och ben. Elias går och lägger sig med ljudbok, tar pauser med ljudbok, tvättar med ljudbok, går och handlar med ljudbok … han är totalt beroende av ljudböcker.”


12

INTERVJUN

– Men att sitta ner med en bok i handen hinner jag inte. Det är pinsamt, men jag finner inte lugnet eller tiden. Våhlunds har inte mycket tid över för pauser, men tog en längre semester förra året för att återhämta sig och samla kraft. Mellan böckerna i huvudserien passar de på att göra mindre projekt och olika kringprodukter, vilket också blir en slags omväxling. – De enda semestrarna vi har är när vi åker någonstans, och i år har vi inte kunnat göra det så vi har inte haft så myck­ et ledigt. Det skulle vara svårare om det inte var så kul och vi inte fick så fin feedback och respons. Men så länge det vi gör ger oss och våra läsare glädje, så fortsätter vi, säger Agnes. Text: Anna von Friesen Illustration: Agnes Våhlund.


Läs en bok en bok om dagen TIPS FRÅN COACHEN

Chansen är att de här böckerna innehåller exakt det du behöver för att ta ditt liv till nästa nivå. Tips från coachen är en serie e-böcker och ljudböcker från Mindboozt. Sprid din expertis med en ljudbok och ebok www.mindbooztpublications.se


Boknyheter i november SPÄNNING

ROMAN

Helt ny serie av succéförfattaren Kristina Ohlsson

Drabbande kärleksroman och spännande mord­ utredning i 1700­talets Stockholm

Underhållande om vänskap, revansch och försoning

SPARVEN

Karin Wallén

STORMVAKT Kristina Ohlsson August Strindberg anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse. Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med Maria Martinsson i spetsen, söker dag och natt, och hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?. Utgivningsdag: 9 november

Elisabeth Östnäs Den unga kvinnan Sparven lever bland de fattigaste i Stockholm i mitten av 1700-talet när hon lockas in i den nya sekten Skevikarna. Hennes far har tagit hand om henne efter det att modern lämnade dem. När han plötsligt försvinner är hon helt övergiven. I sin ensamhet börjar hon söka efter ett nytt sammanhang och sin mor. Och dessutom sanningen om vad som hänt fadern. Frågan är om sekten kan hjälpa Sparven eller om allt bara kommer att bli ännu värre. Utgivningsdag: 4 november Recensionsdag: 11 november

FLERA SIDOR AV OSS Det är nyårsafton 1999 och Stockholm kokar av millennieyra. På en takterrass i Gamla stan står Mirja, före detta såpaskådis, och undrar när livet ska vända. I Birkastan skålar Erik in det nya årtusendet med ett tillkämpat leende trots att hans fru har lämnat honom. Och i en lägenhet med utsikt mot Observatorielunden går den pensionerade domaren Monika och lägger sig, redan före tolvslaget. Den första dagen på 2000talet vaknar Mirja, Erik och Monika, omedvetna om vad som väntar och hur deras liv ska flätas samman och förändras i grunden. Utgivningsdag: 4 november


FACK

Rolig, smart och välskriven romance­ klassiker FAMILJEN BRIDGERTON: EN OFÖRGLÖMLIG KYSS Julia Quinn

Ta makten över ditt eget liv med guidning av framgångsexperten Alexander Pärleros

Verktyg och vetenskap för långsiktig motivation

MITT FRAMGÅNGSÅR

Magnus Lindwall, Olof Röhlander

Alexander Pärleros I denna konkreta fyll-i-bok finns ett specialdesignat 52-veckorsprogram med tips, råd och utmaningar för att nå framgång, bättre hälsa eller få mer tid över. Varje vecka presenteras en ny utmaning som tar ditt liv till nästa nivå. Mitt framgångsår visar att små förändringar kan göra stor skillnad. Utgivningsdag: 18 november

Alexan de r Pä rle ros är entre pren ör och drive r No rd en s största inte rvju podc ast Framgå ngspod de n

MOTIVATIONS­ REVOLUTIONEN Med hjälp av forskning och tydliga metoder presenterar superduon, psykologiforskaren Magnus Lindwall och den mentala coachen Olof Röhlander, nya rön kring en av de bäst bevarade hemligheterna inom psykologin: Självbestämmandeteorin, även kallad SDT. Med SDT kan du skapa hållbar och långsiktig motivation hos dig själv och andra. I Motivationsrevolutionen får du verktygen för att må och fungera bra – varje dag, men också i längden. Ögonöppnande och handgripligt! Utgivningsdag: 25 november

Del sju i den internationellt bästsäljande serien om Familjen Bridgerton. Den eviga ungkarlen Gareth St.Clair har bråkat med sin far sedan dagen han föddes, och när han vägrar acceptera den brud fadern valt åt honom hotas hans arv. Gareths enda hopp är ett testamente skrivet på italienska – ett språk han inte kan. Hyacinth Bridgerton är kvick och karismatisk och säger alltid vad hon tycker. Dessutom talar hon flytande italienska. När Gareth berättar om sin konflikt erbjuder hon honom hjälp. Vad ingen av dem räknat med är att få uppleva sitt livs mest perfekta kyss. Utgivningsdag: 3 november


16 Nikki Amini debuterar med bok om att förverkliga drömmar

DEBUTANT

Nikki Amini. Foto: Mikael Lundblad Titel: I Can Make You a Star : Inspiration, handfasta råd och kreativa övningar • Författare: Nikki Amini • Förlag: The Book Affair • Utg: 2020-11-24 • ISBN: 9789198594751

”Sedan jag blev en av jurymedlemmarna i teveprogrammet Idol har jag i tidnings­ artikel efter tidningsartikel beskrivits på samma sätt: ”Den tuffa, den orädda, hon som vågar säga vad hon tycker och tänker.” Det säger säkert en del om mig, men kanske ännu mer om den svenska mentaliteten. Varför anses det så unikt att stå för sina åsikter? Att flera av mina personlighetsdrag avvek från den rådande normen märkte jag tidigt. Det blev ännu tydligare när jag debuterade på arbetsmarknaden. Genom åren har mina egenskaper och mitt sätt att gripa mig an arbetsuppgifter ibland legat mig i fatet. Men betydligt oftare har de gynnat mig och haft en avgöran­ de betydelse för att hjälpa mig nå mina mål. Trots att mer än halva mitt yrkesliv troligen ligger framför mig, har min kar­ riär redan bjudit på så många framgångar, motgångar, överraskningar och lärdomar att de skulle räcka för att fylla en bok. Och nu har jag skrivit en.”

Handla i närmsta

bokhandel

Nätbokhandlarna erbjuder miljontals titlar. Men du vet väl att du ofta kan beställa minst lika många olika böcker även i din lokala bokhandel? Och ofta få dem lika snabbt.

Visste du förresten att du nu kan hitta närmsta bokhandel på Boktugg?

www.boktugg.se/hitta-bokhandel/


Där böcker och ljudböcker finns!


SPÄNNING

ROMAN

En spännande deckare i historisk miljö

Starkt visuell roman med en känsla för tid och rum

SPARVEN

DRIFT

En gripande historisk roman om djupaste mörker men också klaraste ljus. Den unga kvinnan Sparven lever bland de fattigaste i Stockholm i mitten av 1700-talet när hon lockas av en ny sekt i Skevik ute på Värmdö. Hennes far, dödgrävaren vid Johannis kyrka, har tagit hand om henne efter det att modern lämnade dem för många år sedan. När han plötsligt försvinner är hon helt övergiven. I sin ensamhet börjar hon söka efter både ett nytt sammanhang och sin mor. Och dessutom sanningen om vad som hänt fadern. Men faror lurar överallt i staden och det är omöjligt att veta vem som går att lita på. Frågan är om sekten kan hjälpa Sparven eller om allt bara kommer att bli ännu värre.

En storslagen berättelse som spänner över generationer och kontinenter. Eva växer upp i Uppsala på fyrtiotalet, hon blir förälskad i en läkarstudent men tvingas bryta upp och lämna Sverige. Marta i Thunder Bay, Kanada, på sextiotalet, försöker förstå sin mammas försvinnande. James flyttar till San Francisco på åttiotalet, och blir besatt av en man han möter på en fest. De tre udda karaktärerna är sammanlänkade genom släktskap, men de är även bundna till varandra genom sina begär, sin starka längtan efter intimitet och önskan att höra hemma – men också ett sökande efter ”det riktiga livet”. Drift är en roman om förlust, begär och arv där detaljer påverkar det stora, öden speglar varandra och historien både upprepar sig och förskjuts genom tiden.

Utgivningsdag: 2020-11-04

Utgivningsdag: 2021-01-07

Elisabeth Östnäs

Jenny Holmqvist


FILOSOFI

FAMILJ OCH HÄLSA

Spännande fakta utifrån evolution, vetenskap och erfarenhet HÄLSOGÅTAN Anders Wallensten

En hyllning till vänligheten och kärleken POJKEN, MULLVADEN, RÄVEN OCH HÄSTEN Charlie Mackesy

Hur ska man leva för att hålla sig så frisk som möjligt? Att vi kan påverka vår hälsa genom vår livsstil är inget nytt, men det fi nns olika bud om det bästa sättet. Läkaren och epidemiologen Anders Wallensten tar oss tillbaka till vårt ursprung i jakten på svaret. Vår kropp skiljer sig inte från en jägare-samlare som levde för hundra tusen år sedan men vår tillvaro är väsensskild. Hur påverkar det oss att ha en kropp som är skapt för andra påfrestningar än i dag och hur kan vi dra nytta av kunskap om vårt förflutna? Här reds hälsogåtan ut från såväl ett evolutionärt, vetenskapligt som ett erfarenhetsbaserat perspektiv. Det handlar om hur vår kropp fungerar och om mat, motion, sömn, relationer och omgivning. Du kommer att få kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar i just ditt liv. Utgivningsdag: 2020-12-29

Bästsäljaren och ettan på New York Times och The Sunday Times topplistor äntligen på svenska! Rikt illustrerad med vackra akvareller. En vardagsfi losofisk tankebok, en modern fabel och en hjärtevärmande berättelse om vänskap och gemenskap. Illustratören Charlie Mackesys bilder har berört en hel värld. I debutboken Pojken, mullvaden, räven och hästen bjuder han in till en sagolik skogspromenad med fyra vänner som diskuterar vad som är viktigt i livet på riktigt: Vad är mod? När är du lycklig? Och fi nns det något problem som inte blir lite bättre av att äta tårta? En bok för alla, om modet att våga be om hjälp och värdet av att vara snäll, mot sig själv och mot andra. Och, minst lika värdefullt, om kärleken till tårta! En fi n present till den du älskar, inklusive dig själv. Utgivningsdag: 2020-10-22

Anders Wallensten


DEBUTANT

20

Linda Lagerstrand debuterar med kokbok om slowcooking

Linda Lagerstrand. Foto: Pressbild Titel: Slowcooking - Introduktion och 80 recept som alla kan laga

”Kärlek, mat och slowcooking! Det be­ skriver allt jag gör – jag älskar mat och speciellt matlagning med slowcooker. Från 10 års ålder har intresset för mat och matlagning funnits som en röd tråd genom livet. För 8 år sedan fick jag min första slowcooker och i samma veva fick jag mitt första barn och jag upptäckte att slowcookern var min bästa vän i köket. Med möjlighe­ ten att förbereda maten så den är klar när man kommer hem från jobbet med hungriga barn är ovärderligt. Med tydliga beskrivningar hur man gör och med enkla recept som alla kan laga vill jag inspirera alla att utforska och få in denna typ av matlagning i var­ dagen. Det blir inte bara fantastiskt gott utan möjliggör en enklare matlogistik.” Blogg: lindasmathörna.se Instagram: @lindasmathorna facebook.se/lindasmathorna

• Författare: Linda Lagerstrand • Förlag: Isaberg förlag • Utg: 2020-11-15 • ISBN: 9789185089475

Johan Gyllenswärd med historisk roman om Gustav II Adolf ”Att läsa historiska romaner är som att färdas i tiden. Jag har all­ tid haft en passion för att resa, drivet av en längtan till nya plat­ ser, nya upplevelser och att möta människor med andra vinklar på livet. Det var den drivkraften som väckte min nyfikenhet när jag ”snubblade” över Johan Hands dagbok. Han tog mig med på en spännande, ja nästan dråplig, upptäcktsfärd tillsammans med Gustav II Adolf i stormaktstidens Tyskland. Den gav mig samma kittlande känsla som när jag för första gången satt i pla­ net och såg ut över de strålkastarbelysta pyramiderna i Kairo och insåg att här ska jag bo. Och över Mexico City, London och Amsterdam. Ja, mitt jobb har tagit mig till många fascinerande platser. Nyfikenheten är också motorn till långseglingen som nästa år ska föra mig över Atlanten. På samma sätt som läsning­ en alltid för mig till nya platser i andra tider.”

Johan Gyllenswärd. Foto: Privat Titel: Kungens hemliga resa • Förlag: Johan Gyllenswärd Förlag • Utg: 2020-11-30 • ISBN: 9789151964812


MÅNADENS LJUDBOK NINA BERG

LÅT FASADEN RÄMNA

Låt fasaden rämnaingen ska vara ensam är berättelsen om hur Ninas tog sig ur sitt alkoholmissbruk. Nu vill hon bana vägen för att vi ska lyfta bort skuld och skam från beroendesjukdomen och se på lösningar i stället. Utgiven av BY mbp


DEBUTANT

22

Peter och Jenny med äventyrsroman för unga

Debutanterna Peter Ericsson och Jenny Grand. Foto: Privat Titel: Vattenfyllda gruvans hemlighet • Förlag: Visto förlag • Utg: 2020-11-17 • ISBN: 9789178852994

”Våra vägar korsades 2017 då vi blev kollegor på ett industriföretag i Kungälv. Vi fann att vi hade mycket gemensamt, framförallt våra liknande uppväxter i Dalsland, Jenny är uppväxt i Brålanda och Peter i Färgelanda. Två mindre orter på den dalsländska landsbygden, med allt vad det innebär. Jenny har tidigare fått texter utgivna, och med­ verkar i novellsamlingen Skräcken på Färgargården, utgiven av Kim M Kimselius. Peter har alltid drömt om att sitta framför bra­ san i en vindpinad fyr och skriva en bästsäljare. Idén till boken om den gamla gruvan, som finns på riktigt, bygger till stor del på Peters erfarenheter av att, i unga år, försöka tömma den på vatten med hjälp av vattenslangar. Efter att oavsiktligt ha svalt en hel del gammalt gruvvatten lyckades han sänka vattennivån någon meter. Vi hoppas att med vår bok kunna inspirera barn och ungdomar till att lyfta blicken från skärmar och spel, och istället finna äventyret utanför dör­ ren.”

Ola Rapace skriver om sitt liv i debutboken Romeo ”Maj 2011 lämnade jag Sverige för att skapa mig en ny verklighet i Pa­ ris. Efter skilsmässan från Noomi kändes Stockholm som en begrav­ ningsplats och jag var tvungen att fly. De senaste åren hade jag gjort allt för att bränna mina broar och i stort sett lyckats göra mig omöjlig i branschen. Då kände jag mig orättvist behandlad. Nu i efterhand för­ står jag att jag gjorde det mot mig själv. Jag ville förstöra och försvinna. I Frankrike lyckades jag begrava det gamla, bygga nya broar, återupp­ finna mig själv. Jag fick ta i ganska hårt och idag är jag glad att jag över­ levde, det brydde jag mig inte om då. Den här berättelsen handlar om roller. De vi får av vår omgivning och de vi själva väljer att spela. Jag förstod inte från början att priset var så högt. Jag har valt bort så mycket genom åren, lämnat så mycket värme, trygghet och kärlek bakom mig. Jag kan inte tänka så längre, jag har inte råd. Nu vill jag äga min egen berättelse. Inte för att försvara eller förklara, utan för att förstå.”

Fler debutantporträtt hittar du på www.boktugg.se/debutantportratt/

Debutanten Ola Rapace. Foto: Maria Östlin. Titel: Romeo : (min flykt i fem akter) • Förlag: The Book Affair • Utg: 2020-11-10 • ISBN: 9789198594829


BARACK OBAMAS PRESIDENTMEMOARER UTKOMMER PÅ ALBERT BONNIERS FÖRLAG DEN 17 NOVEMBER 2020


24

SPÄNNING

Årets bästa kriminalroman: Rotvälta

Tove Alsterdal har skrivit årets bästa kriminalroman 2020, enligt Svenska Deckarakademin som ansåg att Rotvälta är ”En polisroman med originellt genomfört återvändartema och Ådalen som fond” och priset går därmed till Tove Al­ sterdal. Hon har tidigare fått priset för Låt mig ta din hand (2014). Deon Meyers Villebråd (övers Mia Gahne) blev Bäs­ ta till svenska översatta kriminalroman 2020.

Stalkerns hämnd

Identitet okänd

Dö för vårt

Albatross

Tystnadens torn

Appelqvist, Peter

Blunt, Giles

syndiga släkte

Cleeves, Ann

Dennert, Mina & Magnus

Ekström & Garay

Hoi Förlag AB

Cedervall, Marianne

Albert Bonniers Förlag

Piratförlaget

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-15

Lind & Co

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-12-08

Format: Danskt band

Format: Pocket

Utk: 2020-11-05

Format: Pocket

Format: Pocket

ISBN: 9789189217867

ISBN: 9789176972236

Format: MP3-CD

ISBN: 9789100186326

ISBN: 9789164206961

Epub: 9789176972991

ISBN: 9789179033439

MP3-fil: 9789175577425

Timglas

Luftburen

När sista strofen

Mig skall intet fattas

arbratt, Stefan Jonas,

Boll, Susanne

klingat ut

Dezmin, E. L.

Kragnert Bartholf

Hoi Förlag AB

Cedervall, Marianne

DareMe Publishing

Ledarliv Consulting AB

Utk: 2020-11-15

Lind & Co

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-02

Format: Pocket

Utk: 2020-11-10

Format: Pocket

ISBN: 9789175575506

Format: Pocket

ISBN: 9789198498554

Format: Inbunden

ISBN: 9789179033132

ISBN: 9789151928807

Aldrig ensam

Luftburen

Den osynlige vännen.

Årstidskvartetten

Deadline

Arvidsson, Lina

Boll, Susanne

Del 1

(samlingsbox)

Edgren Aldén, Rebecka

Konsai Förlag

Bokfabriken

Chbosky, Stephen

De la Motte, Anders

Norstedts

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-27

Norstedts

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-12-04

Format: Inbunden

Format: MP3-CD

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-02

Format: Epub

ISBN: 9789151944456

ISBN: 9789178350858

Format: Pocket

Format: Storpocket

ISBN: 9789113100753

ISBN: 9789113100739

ISBN: 9789137158310

Enkelstöten

Se dig aldrig om

Blackout

Offer 55

Goda grannar (lättläst)

Arvidsson, Tomas

Bussi, Michel

Clare, Emily

Delargy, James

Edvardsson, Mattias

Modernista

Bokförlaget Polaris

Upper Room förlag

Norstedts

Bokförlaget Hedvig

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-30

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Kartonnage

ISBN: 9789177813224

ISBN: 9789177952305

ISBN: 9789187633652

ISBN: 9789113100500

ISBN: 9789179710262

Epub: 9789177952473 MP3-fil: 9789177952480

Epub: 9789179710774


Följ med till ett vackert men stormigt Bohuslän! »Snart kommer han till er, min alldeles egna August Strindberg. Den olycklige finansmannen från Stockholm som flyttar till västkusten för att öppna en second handbutik och hamnar mitt i sökandet efter en försvunnen lärarinna. Det är August som tillsammans med polisen Maria Martinsson utgör navet i min nya deckarserie som utspelar sig i undersköna Hovenäset och närliggande Kungshamn.

Foto: Anna-Lena Lundquist

Jag visste att jag ville ge mig på att skriva en ny sorts kriminalroman när jag skapade August Strindbergs universum. En som var mer lättsam i tonen än mina tidigare böcker varit, men samtidigt lika driven. Och så ville jag ha mer kärlek i berättelsen! Det blev en historia om två människor som förenas av sin ensamhet och vilkas vägar korsas när Agnes Eriksson anmäls försvunnen samma kväll som August kommer till Hovenäset. Ensamheten och rotlösheten blev ett tema i Stormvakt. Vad gör det med oss människor när livet går sönder och måste lagas? Vad orkar vi på egen hand och vad måste vi göra tillsammans med andra?«

EN STRINDBERGDECKARE

NY SERIE AV

SUCCÉFÖRFAT TAREN


26

SPÄNNING Goda grannar (lättläst)

Hotet mot Sverige :

Dö två gånger

Sista dagen

Ingen utväg

Edvardsson, Mattias

En roman baserad på

Gerritsen, Tess

Grisham, John

Hunter, Cara

Bokförlaget Hedvig

verkliga händelser

Jentas

Albert Bonniers Förlag

Louise Bäckelin Förlag

Utk: 2020-11-30

Ferken, Gustav

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-12-16

Format: MP3-fil

Vulkan

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Format: Pocket

ISBN: 9789179710590

Utk: 2020-11-11

ISBN: 9788742802786

ISBN: 9789100181338

ISBN: 9789177992387

Format: Storpocket ISBN: 9789189231344

Träfracken

Nyårsfesten

Mess

27 sekundmeter snö

Mörkret vet

Ekström, Jan

Foley, Lucy

Gluchovskij, Dmitrij

Göransson-Ljungman,

Indridason, Arnaldur

Modernista

Printz

Ersatz

Kjerstin

Norstedts

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-27

Modernista

Utk: 2020-11-13

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

Format: Epub

ISBN: 9789178936564

ISBN: 9789177712329

ISBN: 9789188913166

Format: Häftad

ISBN: 9789113095073

ISBN: 9789177813286

Morianerna

Redemption Point

Skuggjägaren

Blodspår

Ödesmark

Ekström, Jan

Fox, Candice

Grebe, Camilla

Hastrup, Julie

Jackson, Stina

Modernista

Louise Bäckelin Förlag

Wahlström & Widstrand

Bokförlaget Polaris

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-12-01

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: MP3-fil

Format: Pocket

ISBN: 9789178936571

ISBN: 9789177992363

ISBN: 9789146237082

ISBN: 9789177952732

ISBN: 9789100186364

Epub: 9789177953623

Rökridå

Väg 9

Mordkonsulten

Bara ett litet mord

Slut hennes ögon

Enger, Thomas

Frennstedt, Tina

Griffiths, Elly

Hjulström, Carin

James, P. D.

Lier Horst, Jørn

Bokförlaget Forum

Modernista

Bokförlaget Forum

Wahlström & Widstrand

Wahlström & Widstrand

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-12-18

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789137157702

ISBN: 9789178934973

ISBN: 9789137157733

ISBN: 9789146237433

Rökridå Blix

Frontman : en Maria

Sista dagen

Mannen som försvann i

Mord i sinnet

och Ramm # 2

Larsson-thriller

Grisham, John

en mardröm

James, P. D.

Enger, Thomas

Fritzdorf, Lotta Rosenlind,

Albert Bonniers Förlag

Hultin, Fredrik

Wahlström & Widstrand

Lier Horst, Jørn

Johan

Utk: 2020-11-13

Modesty Publishing

Utk: 2020-12-16

Wahlström & Widstrand

Bonnier Bookery

Format: Epub

Utk: 2020-12-07

Format: MP3-fil

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-18

ISBN: 9789100181352

Format: Storpocket

ISBN: 9789146237440

ISBN: 9789146237402

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789146236320

ISBN: 9789179010683

Epub: 9789146237327

Epub: 9789179010690

ISBN: 9789151944326


Den som ruvar på hämnd ... Eriksson & Mann »Den som ruvar på hämnd …« är första delen i serien om Vemdalsmorden, en spänningsroman som utspelar sig i trakterna kring Vemdalen. I centrum står den tidigare grävande journalisten Henning, som återvänt till hembyn efter en brokig karriär, och hans barndomsvän Kaj, polis med längtan efter pension. Hennings dröm om att komma från hetluften på tidningsredaktionen blir inte som han tänkt sig. Läs mer om »Den som ruvar på hämnd …« och Sture Eriksson & Catharina Mann: www.erikssonmann.com

blue.se/bocker

Skriver du?

Har du ett manus som är genomarbetat och som du är beredd att själv satsa på så tittar vi gärna på det. Du får ett snabbt utlåtande om vi tycker att din text har potential eller inte. Skicka texten i word- eller pdf-format till publishing@blue.se. Läs mer om hur vi arbetar på blue.se.


28

SPÄNNING Onaturlig död

Tyst sanning

Ett obetydligt mord

Kvinnan utan hjärta

Fara på väg

James, P. D.

Johansson, Arne

Lindholm, Rauno Malene,

Lundholm, Lars Bill

Nilsdotter, Karin

Wahlström & Widstrand

BoD

Lisbeth

Lind & Co

BoD

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-09

HarperCollins Nordic

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-06

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789146237457

ISBN: 9789179697907

Format: Häftad

ISBN: 9789179033378

ISBN: 9789179697952

Tre små lögner

Nadia

Marshall, Laura

Norebäck, Elisabeth

Bokförlaget NoNa

Bokförlaget Polaris

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-22

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789189177529

ISBN: 9789188647757

ISBN: 9789150962154

Döden går ronden

Alpha

James, P. D.

Johansson, KG

Wahlström & Widstrand

TiraTiger Förlag

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-16

Format: MP3-fil

Format: Häftad

ISBN: 9789146237426

ISBN: 9789180200912

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

MP3-fil: 9789177950523 Epub: 9789177950530

Skuggan bakom dig

The Stand (TV Tie-In)

Requiem på Dimön

1794 (lättläst)

Köttmarknad

Jansson, Anna

King, Stephen

Lindstein, Mariette

Natt och Dag, Niklas

Odeldahl, Erik Stennek,

Norstedts

Hachette UK Distribution

Harper Collins Nordic

Bokförlaget Hedvig

Fredrik

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-12-18

Swedish Zombie

Format: Epub

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: Kartonnage

Utk: 2020-11-30

ISBN: 9789113108384

ISBN: 9781529356540

ISBN: 9789150961843

ISBN: 9789179710149

Format: Häftad ISBN: 9789189115149

Kolmannen

Rädda mig från farliga

Runstenens förbannelse

1794 (lättläst)

Stormvakt

Jensen, Jens Henrik

män

Lodén, Mikaela

Natt och Dag, Niklas

Ohlsson, Kristina

Bokförlaget Polaris

Lelchuk, S. A.

Arkeologievent i Sverige

Bokförlaget Hedvig

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-11-03

Bokfabriken

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-05

Format: Pocket

Utk: 2020-11-27

Format: Häftad

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789177953227

Format: MP3-CD

ISBN: 9789151967868

ISBN: 9789179710606

ISBN: 9789137158372

Epub: 9789179710460

MP3-CD: 9789137159263

ISBN: 9789178351077

Den som skipar rättvisa

Drönaren

Graven

Under Pilatus sigill

Stormvakt

Johansson, Anna

Lindell, Unni

Lundh, Lotta

Neufeld, Robert

Ohlsson, Kristina

Joelsgården förlag

Piratförlaget

Lind & Co

Ekström & Garay

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-12-08

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-11-05

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789189009639

ISBN: 9789164206978

ISBN: 9789179034450

ISBN: 9789189308053

ISBN: 9789137156804 Epub: 9789137156811


29

SPÄNNING

Maria Grund vann pris för deckardebut

Debutpriset 2020, där Svenska Deckarakademin för första gången nominerade fem tävlande, togs hem av Maria Grund med Dödssynden. Motiveringen: ”En brutal och traumafylld intrig i ökänd miljö”. Hennes bok har redan gjort internatio­ nell succé och är såld till tio länder. Övriga nominerade: Edvard Fenvik, Jens Lönnaeus, Da­ vid Ärlemalm och Peter Mohlin & Peter Nyström.

Midnattsbrand : En Ger-

Parasiten : Ett fall för

Spökstryparen

Ogräs bland ax

Bländverk

hard Wohltorn Deckare

advokat Carl B. Lambert

Rääf, Josef

Schön, Anna

Silbersky, Leif

Ohlsson, Sandra

Rise, Göran

Upper Room förlag

Visto Förlag

Svedelid, Olov

Vulkan

Type and Tell

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-20

Norstedts

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-09

Format: Häftad

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-10

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188231482

ISBN: 9789178852925

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189231795

ISBN: 9789180201735

Vinterströmmen

Vargasommar

Oresvärd, Kamilla

Rosenfeldt, Hans

Bokfabriken

Norstedts

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-28

Format: MP3-fil

Format: Epub

ISBN: 9789178355303

ISBN: 9789113109299

MP3-CD: 9789178355310

ISBN: 9789113110714

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Intrång

Målbrott

Sherez, Stav

Silbersky, Leif

Jentas

Svedelid, Olov

Utk: 2020-12-01

Norstedts

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-12

ISBN: 9788742802755

Format: MP3-fil ISBN: 9789113110721

Le Gaul

Havskatten

Under ytan

Sista vittnet

Dödens barn

Paulin, Tobias

Rosman, Ann

Sahlström, Cecilia

Silbersky, Leif

Silbersky, Leif

Ekström & Garay

Månpocket

Bokfabriken

Svedelid, Olov

Svedelid, Olov

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-30

Utk: 2020-11-04

Norstedts

Norstedts

Format: Danskt band

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-17

ISBN: 9789189217096

ISBN: 9789175039008

ISBN: 9789178350254

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789113110691

ISBN: 9789113110738

Vår mörka hemlighet

Mercurium

Nio liv

Straffspark

Dina dagar är räknade

Quintana, Jenny

Rosman, Ann

Schepp, Emelie

Silbersky, Leif

Silbersky, Leif

Etta

Månpocket

HarperCollins Nordic

Svedelid, Olov

Svedelid, Olov

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-30

Utk: 2020-11-02

Norstedts

Norstedts

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-19

ISBN: 9789188979261

ISBN: 9789175038995

ISBN: 9789150961669

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789113110707

ISBN: 9789113110745


30

SPÄNNING Ont blod

Villebrådet

Narrspel

Oskyldig

Viskningar i mörkret

Silbersky, Leif

Silbersky, Leif

Silbersky, Leif S

Slaughter, Karin

Stevens, Amanda

Svedelid, Olov

Svedelid, Olov

vedelid, Olov

HarperCollins Nordic

HarperCollins Nordic

Norstedts

Norstedts

Norstedts

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-24

Utk: 2020-12-02

Utk: 2020-12-09

Format: Pocket

Format: Häftad

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789150961812

ISBN: 9789150962147

ISBN: 9789113110752

ISBN: 9789113110776

ISBN: 9789113110790

Villfarelsen

Bilden av ett mord

Polis, polis potatismos

Arvtagaren

Iskra

Silbersky, Leif

Silbersky, Leif

Sjöwall Wahlöö, Sjöwall,

Sten, Camilla

Sträng, Dick

Svedelid, Olov

Svedelid, Olov

Maj Wahlöö, Per

Norstedts

BoD

Norstedts

Norstedts

Piratförlaget

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-01

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-11-20

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Pocket

ISBN: 9789113105635

ISBN: 9789179695491

ISBN: 9789113110769

ISBN: 9789113110783

ISBN: 9789164207012

Hitta böcker med Boktuggs sökmotor

Du vet väl att du kan leta efter böcker av dina favoritförfattare på Boktugg.se? Vi har både äldre titlar och de som ännu inte kommit ut. Blixtsnabb sökning där du ser resultat direkt och kan läsa mer om boken och hitta köplänkar.

www.boktugg.se/blixt/


31

SPÄNNING Lekarna

När regnen upphör

Svernström, Bo

Öhrlund, Dag

Albert Bonniers Förlag

Lind & Co

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-03

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789100186302

ISBN: 9789179033408

Efter så många år

Terror i lugnt land

De drabbade

Michelletimman

När regnen upphör

Sällqvist, Göran

Tellbom, Magnus

Wahlberg, Karin

Widekärr, Tommy

Öhrlund, Dag

Lind & Co

Förlaget Selstam.se

Wahlström & Widstrand

Förlaget Selstam.se

Lind & Co

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-14

Utk: 2020-11-04

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179034443

ISBN: 9789187297533

ISBN: 9789146237105

ISBN: 9789187297489

ISBN: 9789179039998 MP3-CD: 9789179033453

Död mans tango

Emergency NÖDLÄGE :

Henrietta Kyrkklockan

Den nakne ambassa-

Lenins guld

Tangen, Geir

Dramatisk kamp för sva-

Westlin, Kenneth

dören

Österlund, Petter

Bokförlaget Forum

lans slutliga räddning

Kenneth Westlin Förlag

Zaar, Magnus

Cayenne förlag

Utk: 2020-12-10

Tibblin, Henrik

Utk: 2020-11-25

StorySide

Utk: 2020-11-13

Format: Pocket

Bokförlag Tibblin & Partner

Format: Storpocket

Utk: 2020-11-12

Format: Pocket

ISBN: 9789198640410

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198568837

ISBN: 9789137157740

Utk: 2020-11-12 Format: Inbunden

ISBN: 9789152124901

ISBN: 9789180201490

Epub: 9789152124918

Berguvens dotter

Norr om Beirut

Herdedikter & mord

Henrietta Väskan

Rekyl

Tell, Anna

Torstenson, Lars

Westlin, Kenneth

Öhman-Gustafsson, Jan

Wahlström & Widstrand

Blue Publishing

Kenneth Westlin Förlag

Rosa Alba Förlag

Boarps Konsult

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-14

Format: MP3-fil

Format: Danskt band

Format: Storpocket

Format: Epub

Format: Häftad

ISBN: 9789146237013

ISBN: 9789189205048

ISBN: 9789198640403

ISBN: 9789198367775

ISBN: 9789198566475

Epub: 9789186293949

Norr om Beirut

Rävlystnad

Henrietta Jägarens

Renässansringen

Sakristians hemlighet

Tell, Anna

Vidarsdotter, Solveig

Hämnd

Öhman, Elisabeth

Bergvall, Orvar

Wahlström & Widstrand

Lind & Co

Westlin, Kenneth

Louise Bäckelin Förlag

Bokförlaget K&R

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-10

Kenneth Westlin Förlag

Utk: 2020-12-16

Utk: 2020-11-28

Format: Inbunden

Format: Pocket

Utk: 2020-11-25

Format: Pocket

Format: Häftad

ISBN: 9789146236504

ISBN: 9789179033118

Format: Storpocket

ISBN: 9789177991922

ISBN: 9789188925534

Epub: 9789146236610

ISBN: 9789198640427


32

FANTASTIK Järnguld

Den du var

Nattens begär

Vid vansinnets berg :

Alvblod

Brown, Pierce

Hallberg, Frida

Kenyon, Sherrilyn

volym I

Sapkowski, Andrzej

Norstedts

Fåglar Förlag

StorySide

Lovecraft, H.P.

Gondol

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-05

Fria Ligan

Utk: 2020-12-18

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-03

Format: Danskt band

ISBN: 9789113101477

ISBN: 9789163947308

ISBN: 9789152113028

Format: Inbunden

ISBN: 9789198616880

ISBN: 9789189143098

ISBN: 9789198617009

MP3-fil: 9789113101606

Epub: 9789198616972

Björnhamn: Del 1 –

Tatra

Skärvor av ett brustet

Shessandras hjärta

Technocalypsis

Avfärd

Hågensen, Lisa

sinne

Ojala, Lupina

Sikter, David

Gehlin, Jonas

Hoi Förlag AB

Kuldkepp, Mattias

Catoblepas förlag

Whip Media

Ekström & Garay

Utk: 2020-11-21

Ragnarök Förlag

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-11-24

Utk: 2020-12-07

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-28

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Danskt band

ISBN: 9789176972342

Format: Storpocket

ISBN: 9789188183460

ISBN: 9789189191341

ISBN: 9789189047563

Epub: 9789176972786

ISBN: 9789198497861

Bortanvinden

Stenhimlen

Neo sapiens – Anno

Gudomligt ingripande

Jul igen

Hallberg, Frida

Jemisin, N. K.

2073

Pichler, Christoffer

Sjögren, Suomela,

Fåglar Förlag

Norstedts

Leth, Johan

Imagine Games

Lindskog, Åhlander, Schulz

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-11

Visto Förlag

Utk: 2020-11-13

Svensson, Ehrencrona

Format: Danskt band

Format: Pocket

Utk: 2020-11-06

Format: Pocket

Friberg, Marken, mfl

ISBN: 9789198663303

ISBN: 9789113099538

Format: Danskt band

ISBN: 9789198454383

Nohiding Förlag

ISBN: 9789178852840

Epub: 9789198454390

Utk: 2020-11-06 Format: Häftad ISBN: 9789198485646

Jag ropade

Nattens begär

Det goda mörkret

Föraktets tid

Coriolis – Den sista

Hallberg, Frida

Kenyon, Sherrilyn

Lindahl, Per

Sapkowski, Andrzej

cykladen

Fåglar Förlag

StorySide

BoD

Gondol

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-12-18

Fria Ligan

Format: Danskt band

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Utk: 2020-12-08

ISBN: 9789198663310

ISBN: 9789152113035

ISBN: 9789180072175

ISBN: 9789198616842

Format: Inbunden

Epub: 9789198616859

ISBN: 9789189143111

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker. boktugg.se/nyhetsbrev


WITCHER ÄR HÄR !

De rafflande böckerna i den bästsäljande serien witcher som inspirerade netflix-serien


34

ROMANER När saker faller från

Körverk för 136 röster:

Stolthet och fördom

Känslornas tornado ;

Älskade jävla jul

skyn

texter från Kalmar län

Austen, Jane

Livet och ljuset

Bergin, Birgitta

Ahava, Selja

Andersson, Folkesson,

Albert Bonniers Förlag

Beckett, Tina Webber,

Bokfabriken

Bakhåll

Osten, Lindgren, Hansson,

Utk: 2020-12-09

Meredith

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-06

Zennström, Hertzberg m fl

Format: MP3-fil

Förlaget Harlequin

Format: MP3-CD

Format: Danskt band

Basebo förlag

ISBN: 9789100187453

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789178353101

ISBN: 9789177425465

Utk: 2020-11-20

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789150948226

ISBN: 9789198527919 Det sista brevet

Gnistrande nätter

Inställd resa

Dalenglitter: en roman

Hedda, med H som i

Ahern, Cecelia

Andrews, Amy Lindsay,

till Sabarmati

om hårt arbete

hållbar

Bazar Förlag

Yvonne Marinelli, Carol

Axelsson, Majgull

Bendjelloul, Wanda

Berglund, Annina

Utk: 2020-11-04

Morey, Trish

Norstedts

A Nice Noise

Cavannus

Format: Inbunden

Harper Collins Nordic

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-21

ISBN: 9789170286070

Utk: 2020-12-01

Format: Epub

Format: MP3-CD

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789113110356

ISBN: 9789178531660

ISBN: 9789526947303

ISBN: 9789150948592

Svart skimmer

Falska spår

Lite salt, lite surt

Hjärtlinjer

Kväll i paradiset &

Alami, Nada

Archer, Jeffrey

och resten sött

Bennett, Brit

Välkommen hem

Lassbo Förlag

Saga Egmont

Aynsley, Carina

Albert Bonniers Förlag

Berlin, Lucia

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-11-04

Bokförlaget K&R

Utk: 2020-11-09

Natur & Kultur Allmänlit-

Format: Häftad

Format: Häftad

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

teratur

Format: Häftad

ISBN: 9789100181536

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789188925558

Epub: 9789100181543

Format: Pocket

ISBN: 9789198598148

ISBN: 9788726692051

ISBN: 9789127168978

Alter Ego

Skattsökarens dotter

Armenien berättar : berg

Hjärtlinjer

November Road

Albihn, Jeanette

Ashford, Lucy

under bar himmel

Bennett, Brit

Berney, Lou

Vulkan

Förlaget Harlequin

Ayvazyan, Khalapyan,

Albert Bonniers Förlag

Harper Collins Nordic

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-12-01

Matevosyan, Havsepyan,

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-10

Format: Pocket

Format: Häftad

Topchyan, Grigoryan, m fl

Format: MP3-fil

Format: Pocket

ISBN: 9789189231382

ISBN: 9789150947663

Bokförlaget Tranan

ISBN: 9789100188825

ISBN: 9789150961836

Utk: 2020-12-09 Format: Danskt band ISBN: 9789189175105 Dina händer var fulla

Inte skall jag stå vid din

Där solen bryter fram

Strass

Slätten

av liv

grav : -material till en

eller går i moln

Bergenheim, Mia

Bi, Feiyu

Ali, Suad

oskrivbar roman

Bahlenberg, Jan

BoD

Bokförlaget Wan Zhi

Norstedts

Aurgrunn, Niklas

Upper Room förlag

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-17

BoD

Utk: 2020-11-06

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Epub

Utk: 2020-11-18

Format: Kartonnage

ISBN: 9789528036593

ISBN: 9789198597141

ISBN: 9789113103822

Format: Häftad

ISBN: 9789188231666

ISBN: 9789179698515


35

ROMANER

Augustpriset till debutanten Lydia Sandgren

När Augustpriset 2020 delades ut blev Samlade verk av Ly­ dia Sandgren, Årets svenska skönlitterära bok. Juryn skriver i sin motivering: ”Lydia Sandgren bygger och befolkar ett eget litterärt universum fyllt av levande detaljer. Göteborg, med svartklubbar, sunkhak och universitetsbibliotek, blir spelplats för ett triangeldrama där den försvunna Cecilia är det svarta hål kring vilket romangestalterna graviterar. Samlade verk är en kärleksförklaring till litteraturen.”

Min fars hemlighet

Ernst Brunner om Karl

Semestertrubbel

Små glädjeämnen

Till jorden steg ner

Blaedel, Sara

XII, Swedenborg, Roman,

Carlson, Mikael

Chambers, Clare

Christenson, Hanna

Bokförlaget Polaris

Bellman, Anckarström

Vulkan

Etta

Semnos förlag

Utk: 2020-11-03

och Sergel

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-05

Format: Pocket

Brunner, Ernst

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789177953234

Albert Bonniers Förlag

ISBN: 9789189231276

ISBN: 9789188979285

ISBN: 9789188771995

Utk: 2020-12-08 Format: Övrigt ISBN: 9789100188634 Inte utan dig ; Passio-

De levandes böcker

Dygnet

Den osynlige vännen.

Goda grannar ; Ett

nens pris

Butler, Octavia E.

Carlson, Sebastian

Del 2

obesvarat brev

Blake, Maya Crews, Caitlin

Ovipositor Press

Sebastian Carlson

Chbosky, Stephen

Claydon, Annie McArthur,

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-17

Norstedts

Fiona

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Format: Häftad

Utk: 2020-12-10

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789151971490

Format: Pocket

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789113106441

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789163986673

ISBN: 9789150948059

ISBN: 9789150948233

Löften och svek

Tidens länkar

Våra bästa jag

En verklig dröm ; Ett

Vattendansaren

Bradford, Barbara Taylor

Butler, Octavia E. Kiros,

Carr, Robyn

nytt liv

Coates, Ta-Nehisi

HarperCollins Nordic

Judith

Förlaget Harlequin

Child, Maureen Andrea,

Norstedts

Utk: 2020-11-03

Trut Publishing

Utk: 2020-11-02

Laurence

Utk: 2020-12-04

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-19

Format: Häftad

Förlaget Harlequin

Format: Epub

ISBN: 9789150961676

Format: Inbunden

ISBN: 9789150949384

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789113101965

Format: Häftad

ISBN: 9789188275110

ISBN: 9789150947823

Bakvatten

Andra chansen

Om hon inte lever är

Hemligheter, skandal …

Alkemisten (present-

Broberg, Maria

Carlind, Helene

jag död

och passion

utgåva)

Norstedts

Ekström & Garay

Castillon, Claire

Child, Maureen Radley,

Coelho, Paulo

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-16

Sekwa Förlag

Tessa DeNosky, Kathie

Bazar Förlag

Format: Pocket

Format: Häftad

Utk: 2020-12-01

Sullivan, Maxine

Utk: 2020-11-04

ISBN: 9789113098517

ISBN: 9789189217140

Format: Danskt band

Förlaget Harlequin

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189157064

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789170285936

Format: Häftad ISBN: 9789150948578


36

ROMANER Alef

Kajakbyggerskan

Det sista solot

I en bungalow på

Gräddhyllan

Coelho, Paulo

Cullemark, Gunilla

Dielemans, Jennie

stranden / Det ingen

Eldestrand, Elin

Bazar Förlag

Hoi Förlag

A Nice Noise

annan ser

Swann Audio

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-20

Drake, Dianne Beckett,

Utk: 2020-11-20

Format: Pocket

Format: Häftad

Format: Ljudbok CD

Tina

Format: MP3-CD

ISBN: 9789170285790

ISBN: 9789175575957

ISBN: 9789178531134

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789176977934

Utk: 2020-12-01 Format: Häftad ISBN: 9789150948271 Vid floden Piedra satte

Vinter vid Sommen

Det sista solot

Berlin Alexanderplatz

Flätorna

jag mig ned och grät

Dahlson, Camilla

Dielemans, Jennie

Döblin, Alfred

Emanuelsson , Eva

Coelho, Paulo

Lind & Co

A Nice Noise

Modernista

Ekström & Garay

Bazar Förlag

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-02

Utk: 2020-11-27

Format: Pocket

Format: MP3-CD

Format: Häftad

Format: Danskt band

Format: Pocket

ISBN: 9789179033125

ISBN: 9789178531141

ISBN: 9789176456026

ISBN: 9789189217713

Strålande stjärna

Barnet jag aldrig

Paradiset ligger under

Lyckan finns i ett

Nattavaara : roman i

Colter, Cara Celmer,

Danielsson, Jenny

mammas fötter

ögonblick

katastrofernas tid

Michelle Hardy, Kate

Bokförlaget Mormor

Dirawi, Gina

Eberlen, Kate

Engström, Thomas Richert,

Marinelli, Carol

Utk: 2020-11-27

Norstedts

Norstedts

Margit

Förlaget Harlequin

Format: Danskt band

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-11

Bokfabriken

Format: Pocket

Format: Pocket

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789113099620

ISBN: 9789113097459

Format: Inbunden

ISBN: 9789170285769

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789188533852

Format: Häftad

ISBN: 9789178354245

ISBN: 9789150948585

MP3-CD: 9789178354283 Förändringens vindar

Flickan som fick en röst

Utmaningen

Stormfågel

Nedstörtad ängel

/ Den oväntade drott-

Daré, Abi

Dobrev, Sara

Ebervall & Samuelson

Enquist, Per Olov

ningen

Piratförlaget

Lusthuset

Piratförlaget

Norstedts

Connelly, Clare Natalie,

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-03

Anderson

Format: Epub

Format: MP3-fil

Format: Epub

Format: MP3-fil

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789164243775

ISBN: 9789175574851

ISBN: 9789164243737

ISBN: 9789113100791

Epub: 9789175576640

Utk: 2020-12-01 Format: Häftad ISBN: 9789150948080 Sanning och

Under samma himmel

Onda andar

Ers Majestäts olycklige

En originell bok från

konsekvens

Davidsson, Camilla

Dostojevskij, Fjodor

Kurt : en roman med

Åsele

Cox, Zara

Printz

Modernista

verklighetsbakgrund

Eriksson, Jörgen

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-12-12

Ebervall, Lena Samuelson,

BoD

Utk: 2020-11-02

Format: Epub

Format: Inbunden

Per E

Utk: 2020-11-12

Format: Häftad

ISBN: 9789177713692

ISBN: 9789174990270

Piratförlaget

Format: Häftad

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789179697754

ISBN: 9789150948370

Format: Pocket ISBN: 9789164207203


Mot toppen med Armand Duplantis Utkommer den 17 december

Mot toppen. Armand Duplantis Andreas Palmaer & Henri Gylander 12-15 år 80 sid. isbn 9789179710200

Armand Duplantis har världsrekordet i stavhopp, men hur tog han sig dit? I den här serieromanen får läsaren följa Armand från när han som fyraåring hoppade stavhopp hemma på den egenbyggda banan fram till världsrekord. I boken finns även fakta om stavhopp och stavhoppshistoria. Det här är första delen i Mot toppen - en biografisk serie om olika äventyrar- och sporttalanger. Perfekt för ovana och ovilliga läsare som gillar sport, fakta och framgångssagor. Se hela vår utgivning på bokforlagethedvig.se

Nu är det extraviktigt att tvätta händerna!

I Pelle Svanslös skola. Sjukdomar, virus och att tvätta händerna får du lära dig allt om virus och sjukdomar på ett konkret sätt men du får såklart också två sagor som bjuder till läslust. Boken finns på arabiska, somaliska och på svenska. Till boken finns det en affisch med tvättahänderna-sången på alla språk, maila till hej@fenixforlag.se så skickar vi till dig!

Gäller köp på Läromedia och vår webbshop (bonnierforlagenlara.se) och gäller ej i kombination med andra rabatter.

Julrabatt på rubbet! 10 % rabatt upp till 4999 kr i ordervärde och 20 % från 5000 kr – Gäller alla läromedel året ut! RABATTKOD: GODJUL20


I serien Läsande förebilder talar Bonnierförlagen med personer som arbetar för att främja läsning bland barn och ungdomar eller som har intressant kunskap kring vikten av läsning att dela med sig av. Anders Hansen är en av dem ─ han menar att när vi läser utvecklas en rad förmågor, bland annat kritiskt tänkande. Anders Hansen är leg läkare, överläkare i psykiatri och civilekonom. Utöver fler än två tusen journalistiska artiklar om medicinsk forskning och läkemedel har han också skrivit böcker som översatts till över tjugo språk. Han har fått flera utmärkelser för sin bok Hjärnstark, bland annat Mensapriset 2018, och Årets hälsopris 2019. Enligt rapportens författare, litteratursociologerna Anna Nordlund och Johan Svedjedal, ger starka litteraturupplevelser ökad läsmotivation. Således blir litteraturupplevelser själva målet med läsfrämjande arbete. Varför är läsning viktigt för barn och ungdomar? ─ Jag vill vända på frågan till: varför älskar människor historier? Jag tror svaret är att hjärnan belönar historier med välbehag då historier hjälper oss förstå världen. Historier fungerar som en slags flygsimulatorer. De låter oss öva på något farligt utan att riskera att krascha på riktigt. Vi kan ta till oss historier på många sätt men läsning är unikt jämfört med film och tv då vi till det vi läser lägger våra egna erfarenheter, menar Anders Hansen. Vi får inte allt serverat. ─ När vi läser utvecklas fantasi, språkförmåga, kritiskt tänkande och kanske även empatiska förmågor. Det finns intressant nog studier som tyder på att vi blir lite bättre av att ta del av andras perspektiv om vi läser. När Anders Hansen får frågan om e-bok eller pappersbok är att föredra svarar han att vi faktiskt tycks lära oss mer och förstå sammanhang bättre om vi läser i pappersform. Han lägger till att det annars inte är några stora skillnader men att han ändå finner det intressant. ─ Ingen vet säkert vad det beror på. Med det sagt, läs på det sätt som passar dig, som känns naturligt och som är tillgängligt.

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen: ”Vi blir lite bättre av att ta del av andras perspektiv om vi läser”

Har du några tips på hur man kan inspirera barn till läsning? ─ Läs själv! Barn gör inte vad du säger åt dem, de gör vad du gör. Hjärnan är som en svamp som suger åt sig kunskap när vi är barn. Barn lär sig genom att härma. Ser de föräldrarna, de människor som betyder mest, läsa kommer de bli sugna på att läsa. Ser de föräldrarna sitta böjda över mobilen kommer de också vilja göra det. Ibland hittar man som läsare en bok eller ett författarskap som påverkar en lite extra. ─ Jag har en livslång kärleksaffär till John Steinbecks böcker, säger Anders Hansen. Måste han välja ett av författarens verk blir det ”Riddarna kring Dannys bord” från 1935. ─ Den är så ljuvligt livsbejakande och humanistisk. Mitt bästa läsminne är när jag läste den som 24-åring och boende i Barcelona. Han började själv att läsa själv tidigt, innan han började skolan. ─ Mamma tror ”Fem myror är fler än fyra elefanter” bidrog och hon påstår att jag lärde mig på eget initiativ. Jag minns att jag alltid var fascinerad av böckerna hemma och ett fint minne är när jag satt och bläddrar i Carl Sagans mästerverk ”Cosmos”, tror det var åren kring skolstart. Har du någon minnesvärd läsupplevelse? ─ Till mina bästa läsupplever som liten hörde också böckerna om Åshöjdens BK av Max Lundgren och Tolkiens ”Bilbo”. Den sistnämnda läste jag bara tio sidor åt gången för att den skulle räcka så länge som möjligt. Vilken bok skulle du rekommendera att alla läser? ─ ”Riddarna kring Dannys bord” och George Orwells ”1984” och ”Djurfarmen”. Alla är geniala och tidlösa beskrivningar av olika dimensioner av mänsklig natur. Alla tre kan läsas från ungefär 13 år. Sen kan man läsa om dem ett par år senare och upptäcka att man ser dem annorlunda. Därigenom blir de ett fint sätt att spegla ens utveckling! Läs intervjuer med fler av våra Läsande förebilder på www.bonnierforlagen.se/vardegrund/ hallbarhet/


39

ROMANER En sång för Hedda

De vuxnas lögnaktiga liv

Blindgång

F

Till mitt barns pappa

Estassy, Annika

Ferrante, Elena

Fredriksson, Marianne

Frostenson, Katarina

Gjertz, Laila

Norstedts

Norstedts

StorySide

Bokförlaget Polaris

Visto Förlag

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-12-02

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-16

Format: Pocket

Format: Epub

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789113096964

ISBN: 9789113109275

ISBN: 9789152113585

ISBN: 9789177954156

ISBN: 9789178852864

Epub: 9789177954293

Mitt hemliga liv

Från snöoväder till

Gåtan

Pinkes Khelem

Näsan

Fagerlund, Jenny

mistelkyss

Fredriksson, Marianne

Galay, Daniel

Gogol, Nikolaj

Norstedts

Fletcher, Jenni

StorySide

Olniansky Tekst

Ars Interpres Publication

Utk: 2020-12-03

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-09

Format: Epub

Utk: 2020-12-01

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789113107509

Format: Häftad

ISBN: 9789152113615

ISBN: 9789198531992

ISBN: 9789198643916

ISBN: 9789150947670

Chefen

Misstaget i Petrograd

Simon och ekarna

Gertrud

Mannen som dog två

Falkstam, Anne

Fock, Henrik

Fredriksson, Marianne

Gammel Ginsburg, Moa

gånger

Lusthuset

Hoi Förlag

StorySide

Piratförlaget

Grandes, Almudena

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-11-06

Norstedts

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Format: Epub

Format: Epub

Utk: 2020-12-10

ISBN: 9789175574905

ISBN: 9789175575995

ISBN: 9789152113257

ISBN: 9789164243744

Format: Epub ISBN: 9789113090160

Epub: 9789175576695

Hämningslöst

Tagning, action ; Kirur-

Simon och ekarna

Skeppsbrännare

Konsten att börja om /

Falkstam, Anne

gens hjärta

Fredriksson, Marianne

Garrabrant, James

Äktenskapets pris

Lusthuset

Forbes, Emily Lowe, Fiona

StorySide

Urtext förlag

Green, Abby Williams,

Utk: 2020-12-05

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-12-14

Cathy

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-02

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789175574912

Format: Häftad

ISBN: 9789152113240

ISBN: 9789178190102

Utk: 2020-12-01

Epub: 9789175576701

ISBN: 9789150948240

Format: Häftad ISBN: 9789150948103

Skandal i svart

Greyhound : Den gode

Evas bok

Handen på hjärtat /

Makten och härligheten

Fellowes, Jessica

herden

Fredriksson, Marianne

Förödande leende

Greene, Graham Wahllöf,

Bokförlaget Polaris

Forester, C. S.

StorySide

Gianna, Robin Hawkes,

Niklas

Utk: 2020-11-18

Bokförlaget NoNa

Utk: 2020-12-03

Charlotte

Modernista

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-02

Format: Epub

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-11-24

ISBN: 9789177952817

Format: Inbunden

ISBN: 9789152113578

Utk: 2020-12-01

Format: Inbunden

Epub: 9789177952879

ISBN: 9789188901019

Format: Häftad

ISBN: 9789174997927

MP3-fil: 9789177953166

ISBN: 9789150948257


40

ROMANER

Alltid mitt barn

Inte av denna världen

En förlorad man

Januaris två ansikten

Isande hetta

Grönwall, Irene

Gyasi, Yaa

Harper, Jane

Highsmith, Patricia

Hunter, Rebecca

Visto Förlag

Norstedts

Bokförlaget Forum

Modernista

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789178852918

ISBN: 9789113109343

ISBN: 9789137157672

ISBN: 9789174998092

ISBN: 9789150948363

Bli snäll igen

Kungens hemliga resa

I helvetets gränstrakter

Många gånger i regn

Att hata Gud

Gulliksen, Geir

Gyllenswärd, Johan

Heimdahl, Antonia

Hildén, Jack

Hval, Jenny

Wahlström & Widstrand

Johan Gyllenswärd Förlag

Ekström & Garay

Norstedts

Tankekraft Förlag

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-01

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Format: Danskt band

Format: Epub

Format: Kartonnage

ISBN: 9789146236870

ISBN: 9789151964812

ISBN: 9789189217928

ISBN: 9789113102276

ISBN: 9789188203564

Spelvärlden

Frukttjuven

Brf Kramsnö

Sikta högt

Olga Historien om en

Gulliksson, Håkan

Handke, Peter

Hellström, Jens

Holmström, Heléne

kvinna och hennes liv

BoD

Albert Bonniers Förlag

Ekström & Garay

Lovereads

Hård, Anders

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-12-08

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-12

Solentro

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: Pocket

Utk: 2020-11-12

ISBN: 9789179697839

ISBN: 9789100183868

ISBN: 9789189308145

ISBN: 9789188801920

Format: Pocket

Epub: 9789146237617

ISBN: 9789175656625

Epub: 9789100183875

Clarys krig

Middagstimmen

Halva örat: en berättelse

Henkes harem

I amasonens närhet

Gunve, Marianne E.

Hansen, Dörte

om den store detektiven

Hulth, Cilla

Hägg, Mocki

Whip Media

Bokförlaget NoNa

Hessler, Simon

Ekström & Garay

Ekström & Garay

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-09

Sjösala förlag

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-16

Format: Häftad

Format: Pocket

Utk: 2020-11-25

Format: Danskt band

Format: Danskt band

ISBN: 9789189191570

ISBN: 9789189177512

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217119

ISBN: 9789189217751

ISBN: 9789187193569


41

ROMANER Genom dina ögon

Mannen som älskade

Antiken

Skammens natt

Ett hederligt svenskt

Høeg, Peter

Sibirien

Johansson, Hanna

Jonsson, Clara

namn

Norstedts

Jacobsen, Roy

Norstedts

Lusthuset

Kaufman, Jehoshua

Utk: 2020-11-11

Norstedts

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-12-05

Ekström & Garay

Format: Pocket

Utk: 2020-12-28

Format: Epub

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

ISBN: 9789113105611

ISBN: 9789175573540

Format: Inbunden

ISBN: 9789113096971

ISBN: 9789189217560

ISBN: 9789113109589

Sommarvindar

Inte som någon annan

Hämnden är ljuv AB

Och det kom ett brev

Vi barn i Underlandet

Högström, Ulla

James, Sophia

Jonasson, Jonas

Jädermalm, Jörgen

Kellman, Ellen

Visto Förlag

Förlaget Harlequin

Piratförlaget

Ekström & Garay

Ebes förlag

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-12-01

Format: Danskt band

Format: Häftad

Format: Epub

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789178852505

ISBN: 9789150947632

ISBN: 9789164243720

ISBN: 9789189217799

ISBN: 9789188187932 Epub: 9789188187949

Kupade händer

Det enda jag kan göra

Porrterapi

Processen

På sängkanten med

Ingemarsdotter, Ulrika

är att gå

Jonsson, Clara

Kafka, Franz

Marian Keyes

Visto Förlag

Jannert Kallenberg, Ulrika

Lusthuset

Akelius Språkkurs

Keyes, Marian

Utk: 2020-11-19

Hoi Förlag

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-12-31

Norstedts

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-16

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Utk: 2020-11-05

ISBN: 9789178853151

Format: Häftad

ISBN: 9789175573519

ISBN: 9789198329711

Format: MP3-fil ISBN: 9789113113975

ISBN: 9789175575988

Att landa som en trana

Öppnas först om tjugo år

Över hans knä

Efterdyningar : ögon-

Elsewhere

Ingemarsson, Kajsa

Jia, Pingwa

Jonsson, Clara

vittnen berättar om

Koontz, Dean

Louise Bäckelin Förlag

Bokförlaget Wan Zhi

Lusthuset

Karabach, Tabriz och

Harper Collins UK

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-11-15

Erevan

Utk: 2020-11-26

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Karimi, Saadat

Format: Pocket

ISBN: 9789177992493

ISBN: 9789198597158

ISBN: 9789175573526

Diktonius Text

ISBN: 9780008291303

Utk: 2020-11-11 Format: Häftad ISBN: 9789186921781 Porten till friheten

Antiken

Riviera Coctail

Väsen i den tysta

Barnen i Auschwitz

Ivesköld, Monica

Johansson, Hanna

Jonsson, Clara

närhetens skog

Kraus, Otto B.

Lava Förlag

Norstedts

Lusthuset

Karlsson, Maria

Bokförlaget Nona

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-21

Ekström & Garay

Utk: 2020-12-28

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-09

Format: Epub

ISBN: 9789189261129

ISBN: 9789113116365

ISBN: 9789175573533

Format: Inbunden

ISBN: 9789189177802

ISBN: 9789189217720


42

ROMANER Barnen i Auschwitz

Att leva eller inte leva

Dvärgen (lättläst)

Simon Lundberg

Vingar av silver (lättläst)

Kraus, Otto B.

Käller, Gunilla

Lagerkvist, Pär

Lindblad, Johan

Läckberg, Camilla

Bokförlaget NoNa

Ekström & Garay

Bokförlaget Hedvig

Johan Lindblad

Bokförlaget Hedvig

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-08

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-17

Utk: 2020-11-12

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Format: Danskt band

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189177413

ISBN: 9789189217331

ISBN: 9789179710378

ISBN: 9789151970028

ISBN: 9789179710040

Epub: 9789179710538

Epub: 9789179710750

MP3-fil: 9789179710576

MP3-fil: 9789179710583

I går

Punkten där vågorna

Julspelet ; Minnet av dig

Anna och jag

Den förlorade årgången

Kristof, Agota

bryter

Lemmon, Jessica Mann,

Lindqvist, Sivert

Mah, Ann

Wahlström & Widstrand

Köster, Lena

Catherine

BoD

Printz

Utk: 2020-11-05

Ekström & Garay

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-26

Format: Epub

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Format: Epub

ISBN: 9789146236269

Format: Danskt band

Format: Häftad

ISBN: 9789180072816

ISBN: 9789177713029

ISBN: 9789189217812

ISBN: 9789150947830

I går

Grannjävlar

Min mest självständiga

Är du med i leken…

Iris nycklar

Kristof, Agota

Lacinai, Antoni Lind, My

vän : fyra noveller om

Ling, Nova

Malcanek, Malin

Wahlström & Widstrand

Konsai Förlag

katter (presentask)

Virens Förlag

Vintergård Förlag

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-16

Lessing, Kipling, Warner,

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-12-09

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Dudley Joseph

Format: Storpocket

Format: Häftad

Bakhåll

ISBN: 9789198637199

ISBN: 9789198560053

ISBN: 9789146236252

ISBN: 9789151944463

Utk: 2020-12-04 Format: Häftad ISBN: 9789177425489 Vintersaga

Svårmodets döttrar

Hur jag skulle vilja

Flickan i skogen

För att jag vill

Kröningskrona, Niklas

Laestadius Larsson, Anna

försvinna

Lloyd, Sam

Mallery, Susan

Ekström & Garay

Piratförlaget

Levén, Eli

Norstedts

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-11-06

Norstedts

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-12-01

Format: Inbunden

Format: Epub

Utk: 2020-12-10

Format: Epub

Format: Häftad

ISBN: 9789189217911

ISBN: 9789164243768

Format: Epub

ISBN: 9789113097985

ISBN: 9789150962123

ISBN: 9789113107127

Lovisas val

Sorgmanteln

Någon som du

Under radarn

Alicias val

Kvarnström-Jones, Ruth

Lagerberg Thunes,

Levy, Marc

Lukkerz, Jack

Malmgren, Frida

Printz

Charlotta

Sekwa Förlag

Hoi Förlag AB

Malmgren, Linnea

Utk: 2020-12-09

Lottas text och skrift

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-11-21

Lovereads

Format: Epub

Utk: 2020-11-21

Format: Pocket

Format: Danskt band

Utk: 2020-12-10

ISBN: 9789177713678

Format: Inbunden

ISBN: 9789189157101

ISBN: 9789176972410

Format: Pocket

MP3-fil: 9789175572161

ISBN: 9789188801937

ISBN: 9789163946691

Epub: 9789176972847


43

ROMANER

1

2

3

5

4

Topp 20: Skönlitteratur - Oktober 2020 1. (Ny) Spegelmannen av Kepler, Lars (Albert Bonniers Förlag),

11. (5) Renegater av Östergren, Klas (Bokförlaget Polaris), Inbunden, utk:

Inbunden, utk: 2020-10-21

2020-08-27

2. (6) Vargasommar av Rosenfeldt, Hans (Norstedts), Inbunden, utk:

12. (Ny) Satanskäftarna av Kallentoft, Mons (Bokförlaget Forum),

2020-09-23

Inbunden, utk: 2020-10-08

3. (Ny) Tio grisar nere av Rudberg, Denise (Bookmark Förlag),

13. (Ny) Dottern : en berättelse om folkhemmets upplösning av

Kartonnage, utk: 2020-10-12

Andersson, Lena (Bokförlaget Polaris), Inbunden, utk: 2020-09-22

4. (4) Där kräftorna sjunger av Owens, Delia (Bokförlaget Forum),

14. (2) Slutet på historien av Guillou, Jan (Piratförlaget), Inbunden, utk:

Inbunden, utk: 2020-04-29

2020-08-21

5. (1) Överlevarna av Schulman, Alex (Albert Bonniers Förlag), Inbunden,

15. (17) Under Londons broar av Moyes, Jojo (Printz), Inbunden, utk:

utk: 2020-09-04

2020-09-23

6. (Ny) Offermakaren av Sten, Viveca (Bokförlaget Forum), Inbunden,

16. (Ny) Med hjärtat som insats av Ahrnstedt, Simona (Bokförlaget

utk: 2020-10-14

Forum), Inbunden, utk: 2020-10-13

7. (Ny) Solsystern : Electras bok av Riley, Lucinda (Bazar Förlag),

17. (7) Tritonus av Westö, Kjell (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk:

Inbunden, utk: 2020-10-28

2020-08-14

8. (Ny) Vild iris av Glück, Louise (Rámus förlag), Häftad, utk: 2020-08-11

18. (15) Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria av Lodalen, Mian

9. (10) Månsystern : Tiggys bok av Riley, Lucinda (Bazar Förlag),

(Romanus & Selling), Inbunden, utk: 2020-09-07

Storpocket, utk: 2020-09-15

19. (Ny) Marvatten av Rosman, Ann (Albert Bonniers Förlag), Inbunden,

10. (19) Kungariket av Nesbø, Jo (Albert Bonniers Förlag), Inbunden, utk:

utk: 2020-09-29

2020-09-25

20. (11) Berätta aldrig det här av Boisen, Frida (Bookmark Förlag), Inbunden, utk: 2020-09-21

Mefisto

Kär i en prins ; Ljuvlig

Kyrkbröllop

Miraklet / Redo för magi

Explosiv charm / Förförd

Mann, Klaus

juvel

Martinson, Moa

Maya, Blake Jane, Porter

och förvillad

Modernista

Marinelli, Carol Kendrick,

Modernista

Förlaget Harlequin

Maynard, Janice Lauren-

Utk: 2020-12-15

Sharon

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-12-01

ce, Andrea

Format: Inbunden

Förlaget Harlequin

Format: Inbunden

Format: Häftad

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789178932351

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789178934508

ISBN: 9789150948097

Utk: 2020-12-01

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789150948066

ISBN: 9789150947854 [ny-titel]


44

ROMANER Spritsmugglarens

Ett hjärta i pant

Den medelålders

Änkan som vägrade dö

Belägrad huvudstad :

julafton och nio andra

Merrill, Christine

hämnaren

Mukhopadhyay, Shirs-

slaget om Östersjön

julnoveller

Förlaget Harlequin

Moll, Göran

hendu

Nilsson, Stefan

Mazetti, Katarina

Utk: 2020-12-01

Delightful Enterprise

Piratförlaget

Recito Förlag

Ekström & Garay

Format: Häftad

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789150947687

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Danskt band

Format: Danskt band

ISBN: 9789151953069

ISBN: 9789164206985

ISBN: 9789177655015

ISBN: 9789189217850

Epub: 9789151953076

Det kommer aldrig vara

Sann kärlek ; Stjärnfall

Skogsmöten

Skuggdansen

Kärlek, bakelser och en

över för mig

och magi ; Majorens

Monson, Alice

Munay, Ania

mops

McFarlane, Mhairi

julgåva

Lusthuset

Lassbo Förlag

Noblin, Annie England

Harper Collins Nordic

Merrill, Christine Allen,

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-29

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-12-01

Louise Martin, Laura

Format: Epub

Format: Kartonnage

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789175573137

ISBN: 9789198598162

Format: Häftad

ISBN: 9789150962130

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789150949391

Format: Häftad ISBN: 9789150947649 Burn out

Kirurgens dotter

Skogsmöten

Den namnlöse

Uppgörelsen

Meklat, Mehdi Saïd Abdal-

Meyer, Henry Möller,

Monson, Alice

Nejadmehr, Rasoul

Norrbin, Sandra

lah, Badroudine

Cannie

Lusthuset

nordienT

Lusthuset

IT-LIT AB

Hoi Förlag

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-10

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789175574684

ISBN: 9789187921414

ISBN: 9789175574356

Format: Kartonnage

Format: Häftad

ISBN: 9789198564044

ISBN: 9789189201781

Paradisfågelns flykt

Vild värld

Under Londons broar

Tonspel

Mitt hjärtas jul

: Roman om Selma

Moberg, Jenny Glemme

Moyes, Jojo

Niklasson, Maj-Britt

Novak, Brenda

Lagerlöf

Ekström & Garay

Printz

Ekström & Garay

Förlaget Harlequin

Melberg, Enel

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-12-23

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-12-01

Mandatus

Format: Danskt band

Format: Epub

Format: Danskt band

Format: Häftad

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789189217874

ISBN: 9789177713708

ISBN: 9789189217584

ISBN: 9789150962116

Apan i mitten

Den brinnande punkten

Madonnan vid Nilen

Vems ansikte är det?

Breven från min syster

Mendel-Enk, Stephan

Mofina, Rick

Mukasonga, Scholastique

Nilsson, Niclas Sundin,

Nylén, Malin

Norstedts

HarperCollins Nordic

Bokförlaget Tranan

Kajsa

Printz

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-24

Rámus Förlag

Utk: 2020-11-18

Format: Epub

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

ISBN: 9789113059518

ISBN: 9789150962161

ISBN: 9789189175082

Format: Häftad

ISBN: 9789177712732

Epub: 9789175572918

Format: Häftad ISBN: 9789189316010

ISBN: 9789189105034


45

ROMANER

Flicka

Deckardrottningen : En

Djurens gård

Hjärtekrossaren

Kvinnolandet

O’Brien, Edna

författare i motvind

Orwell, George

Pedersen, Bente

Perkins Gilman, Charlotte

Natur & Kultur Digital

Olséni, Christina Hansen,

Natur & Kultur Digital

StorySide

Ovipositor Press

Utk: 2020-12-18

Micke

Utk: 2020-12-11

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-01

Format: MP3-fil

Bokfabriken

Format: Epub

Format: MP3-fil

Format: Pocket

ISBN: 9789127168947

Utk: 2020-11-30

ISBN: 9789127172579

ISBN: 9789178655120

ISBN: 9789151950198

Format: MP3-CD ISBN: 9789178355525

Veckan före jul / Inte

Tiden vi delade

I krigets skugga

På okända vatten

Livet blir inte alltid som

bara doktor

Olsson, Peter

Page, Lizzie

Pedersen, Bente

man tänkt sig…utan

O’Neil, Annie Wilson,

Blue Publishing

Printz

StorySide

bättre

Scarlet

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-12-08

Persson, Frida

Förlaget Harlequin

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

BoD

ISBN: 9789178655137

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-12-01

ISBN: 9789189205079

ISBN: 9789177712862

Format: Häftad

Epub: 9789189205093

MP3-fil: 9789177712879

Format: Häftad ISBN: 9789179695927

ISBN: 9789150948264

Vem fruktar döden

Skuggdansaren

Det tredje kriget

Brådmogen

Jord

Okorafor, Nnedi

Omar, Sara

Papin, Line

Pedersen, Bente

Pettersson, Olof

Palaver press

Bokförlaget Polaris

Elisabeth Grate Bokförlag

StorySide

Styx förlag

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-08

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Danskt band

ISBN: 9789198565867

ISBN: 9789177953357

ISBN: 9789186497798

ISBN: 9789178655144

ISBN: 9789185747818

Dagarna i Berlin

Djurens gård : en saga

Uppbrottets tid

Släkters gång

Snäcksamlarna

Olofsson, Martin

Orwell, George

Pedersen, Bente

Pedersen, Bente

Pilcher, Rosamunde

Virens förlag AB

Bokförlaget Atlantis

StorySide

StorySide

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-12-11

Utk: 2020-11-24

Utk: 2020-12-22

Utk: 2020-11-04

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Epub

ISBN: 9789198642421

ISBN: 9789127169074

ISBN: 9789178655113

ISBN: 9789178655151

ISBN: 9789137151298


46

ROMANER Midvinter

En oförglömlig kyss

Amy Snow

Älska och förlåta

Kyssar och fyrverkerier

Pilcher, Rosamunde

Quinn, Julia

Rees, Tracy

Roberts, Nora

Rose, Emilie Betts, Heidi

Bokförlaget Forum

Lovereads

Piratförlaget

Förlaget Harlequin

Hardy, Kate Hardy, Kate

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-01

Harper Collins Nordic

Format: Epub

Format: Epub

Format: Epub

Format: Häftad

Utk: 2020-12-01

ISBN: 9789137151304

ISBN: 9789188801777

ISBN: 9789164243805

ISBN: 9789150946413

Format: Häftad ISBN: 9789150948608

Vinterfjäril

En oförglömlig kyss

Styggare kan ingen

Innan gryningen

Praktikanten : fader

Pirzadeh, Zinat

Quinn, Julia

vara …

Roberts, Nora

okänd 1

Piratförlaget

Lovereads

Ringholm, Gunnel

Förlaget Harlequin

Roseel, Birgitta van

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-13

Fredsbasker Förlaget

Utk: 2020-12-01

BoD

Format: Epub

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-01

Format: Häftad

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789164243799

ISBN: 9789188801982

Format: Kartonnage

ISBN: 9789150946406

Format: Inbunden ISBN: 9789180072670

ISBN: 9789185609192

Dubbelporträtt : en ro-

Den fjärde urbana

Berättelsen om Alice

Himmelska dagar

Heta känslor

man om Agatha Christie

revolutionen

Hart

Roberts, Nora Kendrick,

i Kapstaden

och Oskar Kokoschka

Raattamaa, Lars

Ringland, Holly

Sharon Marinelli, Carol

Rydén, Elisabeth

Pleijel, Agneta

Modernista

Etta

Förlaget Harlequin

Bymarken Förlag

Norstedts

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-12-03

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Epub

ISBN: 9789178935826

ISBN: 9789187917967

ISBN: 9789150948561

ISBN: 9789198574425

Fången

Friherrinnans avsked

Stjärnfall

Änglarnas stad

Hövdingen

Poirier Martinsson, Roland

: en berättelse om

Roberts, Nora

Robinson, Lauri

Salander, Anders

Kaunitz-Olsson

familjen på en herrgård i

Förlaget Harlequin

Förlaget Harlequin

Extended Realms

Utk: 2020-12-04

början av 1800-talet

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-17

Format: Inbunden

Rappe, Lennart

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789189015371

BoD

ISBN: 9789150946383

ISBN: 9789150947625

ISBN: 9789198633009

ISBN: 9789113109886

Utk: 2020-11-02 Format: Häftad ISBN: 9789179697808 En oförglömlig kyss

Amy Snow

Dröm och verklighet

Hemligheter och hämnd

Kärlek och hat bortom

Quinn, Julia

Rees, Tracy

Roberts, Nora

; Nya spelregler

tid och rum

Lovereads

Piratförlaget

Förlaget Harlequin

Rock, Joanne DePalo,

Sallander, Karin

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-02

Anna

Visto Förlag

Format: Danskt band

Format: Danskt band

Format: Häftad

Förlaget Harlequin

Utk: 2020-12-05

ISBN: 9789188801760

ISBN: 9789164206893

ISBN: 9789150946390

Utk: 2020-12-01

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789178853113

ISBN: 9789150947861


Genvägen till de stora läsupplevelserna Se hela vår höstutgivning på bokforlagethedvig.se Ute nu!

Oktober

Innan molnen kommer (Lättläst) Mari Jungstedt

Tordyveln flyger i skymningen (Lättläst) Maria Gripe

November

November

November

Dvärgen (Lättläst) Pär Lagerkvist

Vingar av silver (Lättläst) Camilla Läckberg

Goda grannar (Lättläst) Mattias Edvardsson

Lär känna Tam på arabiska

Tams svåra prov (del 2) Mer info på fenixforlag.se

Böckerna är på arabiska med fullständig vokalisering

il an

a

Botanisera bland ämnen och böcker som gör dig en klass vassare:

to: Stefan Tel Fo l

U

Foto: Erik S

a

26/10 & 27/10

Kostnadsfria och inspirerande webbträffar till era fortbildningsdagar i höst!

Jakten på Tam (del 3)

Foto: Tron

Tam tiggarpojken (del 1)

llb

erg

- Hjärnstark junior & Hjärnsmartare - Aktiv skoldag & Skolnärvaro - Hållbart lärarliv & Tala så att andra lyssnar Anmäl dig på bonnierforlagenlara.se/ webbtraffar


48

ROMANER Nina – pappas snälla

Skuggan av en miss-

Tolv veckor med dig

De fattiga i Lódz

Sommarljus, och sen

flicka

tanke

Schreiber, Johanna

Sem-Sandberg, Steve

kommer natten (ara-

Salomonsson, Anita

Sandemo, Margit

Norstedts

Albert Bonniers Förlag

biska)

Ord&visor Förlag

StorySide

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-12-01

Stefánsson, Jón Kalman

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-12-03

Format: Pocket

Format: Storpocket

Bokförlaget Dar Al-Muna

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

ISBN: 9789113105789

ISBN: 9789100186296

AB

ISBN: 9789188965288

ISBN: 9789178751693

Utk: 2020-11-25 Format: Inbunden ISBN: 9789188863324

De tre friarna

De övergivna barnen

Dagarna, dagarna,

Vi såg en grävling: ett år

Rött och svart

Sandemo, Margit

Sandemo, Margit

dagarna

med Linda Skugge

Stendhal,

StorySide

StorySide

Schunnesson, Tone

Skugge, Linda

Modernista

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-12-10

Norstedts

Sjösala förlag

Utk: 2020-11-27

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-25

Format: Inbunden

ISBN: 9789178751655

ISBN: 9789178751709

Format: Epub

Format: Pocket

ISBN: 9789188748188

ISBN: 9789113102658

ISBN: 9789187193538

För mig finns ingen

Sindre, min son

Säsongens skandal

Fågel Fenix

Handens rörelser

kärlek

Sandemo, Margit

Scott, Bronwyn

Sköld, Victor

Stenroth, Felicia

Sandemo, Margit

StorySide

Förlaget Harlequin

BoD

Norstedts

StorySide

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-12

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Epub

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178751716

ISBN: 9789150947656

ISBN: 9789179698867

ISBN: 9789113107523

Svar till ”ensam”

Kungakronan

Återupprättat rykte

Station elva

Förmögenheten – En-

Sandemo, Margit

Sandemo, Margit

Scott, Bronwyn

St. John Mandel, Emily

samhet i sällskap

StorySide

StorySide

Förlaget Harlequin

Trut Publishing

Strandberg, Madeleine

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-12-24

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-24

Ebes förlag

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-16

ISBN: 9789178751679

ISBN: 9789178751723

ISBN: 9789150947694

ISBN: 9789188275127

Format: Epub

ISBN: 9789178751662

ISBN: 9789188187994

Kyrkan vid havet

Elva dagar i snö

W

Hemligheter

Dagar i Rom

Sandemo, Margit

Sandemo, Margit

Sem-Sandberg, Steve

Stamnestrø Anne Marie,

Strauss, Simon

StorySide

StorySide

Albert Bonniers Förlag

Boknöje

Lindelöws bokförlag

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-12-31

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-11-27

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789178751686

ISBN: 9789178751730

ISBN: 9789100186289

ISBN: 9789177134909

ISBN: 9789188753281


49

ROMANER Nya världen

Kärlekens patos : Åtta

The Queen’s Gambit:

Första boken om Ester

Den sjunde vågen vid

Sundin, John

noveller om kärlek

Boken bakom världs-

Thorborg Nygren, Monica

Jensarna

Vulkan

Söderberg, Lenander,

succén

Förlag Hede

Tunbrå, Lars-Olof

Utk: 2020-11-11

Lundstedt, Ingmarson,

Tevis, Walter

Utk: 2020-11-20

Vulkan

Format: Häftad

Edberg, Cavalli m fl

Modernista

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789189179912

Virens förlag AB

Utk: 2020-12-02

ISBN: 9789188159830

Format: Pocket

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789178939916

ISBN: 9789189231191

ISBN: 9789198647587 Söker du här?

Det långsamma livet

Underverk vid jul

Fri fånge : Andys andra

Äldre dam med mörka

Sundling, Stina

Taïa, Abdellah

Thayne, RaeAnne

bok

hemligheter

Hoi Förlag

Elisabeth Grate Bokförlag

Förlaget Harlequin

Thorlaksdottir, Agnes

Tursten, Helene

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-02

Whip Media

Bokförlaget Nona

Format: Häftad

Format: Danskt band

Format: Häftad

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-03

ISBN: 9789175575971

ISBN: 9789186497781

ISBN: 9789150949377

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189191174

ISBN: 9789189177246

Längtans latituder

Mannen i bilen

Hjärtats trädgård

Pojken i ån

Intill sommaren

Swarup, Shubhangi

Taska, Ilmar

Thayne, RaeAnne

Thunell, Lars

Ulfvenstierna, Bo

Louise Bäckelin Förlag

Historiska Media

Förlaget Harlequin

Joelsgården förlag

Norlén & Slottner

Utk: 2020-12-16

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-16

Format: Pocket

Format: Pocket

Format: Häftad

Format: Pocket

Format: Inbunden ISBN: 9789188503794

ISBN: 9789177992394

ISBN: 9789177895015

ISBN: 9789150962109

ISBN: 9789189009530

Klubben för lyckliga slut

Sändebudet

Att omfamna ett

Sprickor i isen

Daniel Stein, tolk

Säfstrand, Caroline

Tawada, Yoko

vattenfall

Torebring, Marie

Ulitskaja, Ljudmila

Bokförlaget Forum

Bokförlaget Tranan

Therén, Ida

Maries text och design

Ersatz

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-04

A Nice Noise

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-27

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789137158587

ISBN: 9789189175068

Format: Ljudbok CD

ISBN: 9789198311532

ISBN: 9789188913289

ISBN: 9789178531271

Det blå ankaret

Hemligheterna på

Att omfamna ett

Gränsmark

Förrädaren

Söderberg, Hjalmar

Cavendon Hall

vattenfall

Trosell, Aino

Ullberg Westin, Gabriella

Bakhåll

Taylor Bradford, Barbara

Therén, Ida

Hoi Förlag

Harper Collins Nordic

Utk: 2020-11-06

Förlaget Harlequin

A Nice Noise

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-12-01

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-23

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789177425472

Format: Häftad

Format: MP3-CD

ISBN: 9789175575940

ISBN: 9789150962178

ISBN: 9789150949407

ISBN: 9789178531288


HÖSTENS ROMANPÄRLOR

”Genuint spännande om att leva och älska utan minne.” Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

”(...) som om feelgood-författaren Marian Keyes hade skrivit Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap.” Lotta Olsson, Borås Tidning

”Istället för en generisk relationsroman ser jag en dekonstruktion av genren, skapad av en författare som kan samtidslitteraturen på sina fem fingrar.” Jonas Thente, Dagens Nyheter

”För er som tyckte om Sally Rooneys porträtt av det irländska klassamhället och ung kvinnlighet – detta är ännu bättre!” Alba Mogensen, Sydsvenskan


”(...) en riktigt fin debut, en som lyckas berätta med egen röst om de oåtkomliga skikt i oss där passionerna verkar.” Svenska Dagbladet ”I några glänsande rader slår Romero Niknami till med unika, ibland fasans fulla, framställningar av vissa scener och känslor.” Sydsvenskan ”Det är sinnligt och magiskt, skildrat med en drömsk språkväv (...)” Kulturnytt, Sveriges Radio

Fin och ns dä lyss r du n k böc ar på öper ker din a !


52

ROMANER

Knall & Fall

Gästen

Här är jag nu

Kungligt fyrverkeri ;

Sparven

Ullström, Jan-Erik

W. Page, Eric

Werner, Boel

Pengar, passion och pi-

Östnäs, Elisabeth

Idus Förlag

Lusthuset

Calidris

ruetter ; Doft av apelsin

Bokförlaget Forum

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-05

Utk: 2020-11-04

Yates, Maisey Lang, Kim-

Utk: 2020-11-04

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Danskt band

berly Marinelli, Carol

Format: Inbunden

ISBN: 9789176340165

ISBN: 9789175574714

ISBN: 9789188703286

Förlaget Harlequin

ISBN: 9789137154091

Utk: 2020-12-01

MP3-fil: 9789137158570

Format: Häftad

Epub: 9789137154107

Epub: 9789175573168

ISBN: 9789150948110 Om det inte vore för dig

Flera sidor av oss

Alla fyrar kring höstens

Ett liv, en njutning ;

En kuliss på lerfötter

Vigan, Delphine de

Wallén, Karin

långa kust

Kärlek i sikte ; Glödhett

Förlaget Selstam.se

Sekwa Förlag

Bokförlaget Forum

Westman, Anton

avtal

Utk: 2020-11-14

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-04

Ekström & Garay

Yates, Maisey Pammi, Tara

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-30

Green, Abby

ISBN: 9789187297519

ISBN: 9789137156408

Format: Inbunden

Förlaget Harlequin

MP3-fil: 9789137158853

ISBN: 9789189217676

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789189157057

Format: Häftad

Epub: 9789137156415

ISBN: 9789150948073 Även ett skitliv kan levas

Den Vita Kvinnan och

En vuxen människas

Sommaren på kanalen

Skandalös

Vilde, Axel

Frostbarnen

bekännelser

Youngson, Anne

Pedersen, Bente

BoD

Walters, G.J

Wiberg, David

Sekwa Förlag

Boknöje

Utk: 2020-11-09

Black Ice Nordic Publish-

Piratförlaget

Utk: 2020-11-17

Utk: 2020-11-20

Format: Häftad

ing

Utk: 2020-12-08

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789179698317

Utk: 2020-11-13

Format: Pocket

ISBN: 9789188979247

ISBN: 9789177137207

Format: Häftad

ISBN: 9789164206992

ISBN: 9798563985469

Presentask med fyra

Spåren efter dig

Lek under misteln ;

Björnryttaren

När tiden var inne –

klassiska julnoveller

Webb, Katherine

Skönheten och kärleken

Öhman, Emma

sagor vid krubban

von Krusenstjerna, Mo-

Historiska Media

Williams, Cathy Collins,

Ekström & Garay

Ax förlag

berg, Söderberg, Lindgren,

Utk: 2020-12-17

Dani

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-01

Novellix

Format: Pocket

Förlaget Harlequin

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789177894988

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789189308091

ISBN: 9789151965376

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789175894850

ISBN: 9789150948042


Sveriges bästa nyhetsbrev för dig som älskar böcker.

boktugg.se/nyhetsbrev


FACKLITTERATUR

54 Populära bokserien Digitant vill lära ut digital vardagsekonomi

Journalisten Malin Perlheden. Foto: Christina Uhlin.

Just nu lever över en miljon personer i så kallat digitalt utan­ förskap i Sverige. Tuffast är det för dem över 65 år där näs­ tan hälften behöver hjälp med grundläggande saker som att installera ett Mobilt BankID och en tredjedel behöver hjälp med att handla via nätet. – I och med coronapandemin är det många äldre som bli­ vit än mer isolerade i sina liv, framför allt de som inte rör sig på nätet. Min förhoppning är att boken ska hjälpa alla som känner sig osäkra att våga ta steget fullt ut och hantera sin eko­ nomi online, och lära sig identifiera bluffmakare så att de slip­ per bli lurade, säger författaren Malin Perlheden, aktuell med Digitant : Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet.

Gröna Rehabs modell

I fritt fall… : Klass 3

Från sårbarhet till

Alltid deadline, aldrig

Hållbar vård – Klimatet

– vid stressrelaterad

varning utfärdad

hållbarhet i lärande och

deadline : Pionjärer från

och hälsan

ohälsa

Agborg, Dorothea Nicole

undervisning

journalisthögskolan ...

Anåker, Anna

Abrahamsson, Berko,

Alpha Female Förlag

Amhag, Bergman, Borg-

Andersson, Tillström,

Studentlitteratur AB

Brissman, Grahn m fl

Utk: 2020-11-19

feldt, Edvardsson m fl

Eriksson, Dahlstedt m fl

Utk: 2020-12-14 Format: Häftad ISBN: 9789144137261

Studentlitteratur AB

Format: Inbunden

Studentlitteratur AB

Ultima Esperanza Books

Utk: 2020-11-19

ISBN: 9789198576511

Utk: 2020-11-17

Utk: 2020-11-04

Format: Kartonnage

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789144137476

ISBN: 9789144138824

ISBN: 9789188263889

Filosofi i den romerska

Fascism : en varning

Tävla tillsammans: Vux-

Hur kärlek tar bort

De små båtarna och den

och hellenistiska världen

Albright, Madeleine

enpåverkan inom ungas

smärta : Helande med

stora flykten

Adamson, Peter

Historiska Media

lagidrottande

Reiki

Arnshav, Mirja

Bokförlaget Thales

Utk: 2020-12-17

Andersson, Erik

Anna-Sofia, Giese

Nordic Academic Press

Utk: 2020-12-07

Format: Pocket

Bokförl. idrottsforum.org

Vesterlund

Utk: 2020-11-09

Format: Inbunden

ISBN: 9789177894940

Utk: 2020-11-01

Parmhed Publishing House

Format: Kartonnage

Format: Häftad

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789188909596

ISBN: 9789185645305

Format: Häftad

ISBN: 9789172351233

ISBN: 9789198468724 Historien om IHM

Hilma af Klint: Konsten

Weekendvandra kring

Illustrator Grunder

Den högkänsliga för-

Adolfsson, Camilla

att se det osynliga

Stockholm

Ansell, Eva

äldern: gläns i din roll :

Santérus Förlag

Almqvist, Birnbaum,

Andersson, Gunnar

Docendo

även i en överväldigande

Utk: 2020-11-23

Baudin, M. Fer, Hanegraaff,

Calazo Förlag

Utk: 2020-12-09

värld

Format: Inbunden

J. Kern, Lachman m fl

Utk: 2020-11-27

Format: Spiralbunden

Aron, Elaine N.

ISBN: 9789173591591

Bokförlaget Stolpe

Format: Danskt band

ISBN: 9789175311425

Egia förlag

Utk: 2020-12-09

ISBN: 9789189079373

Utk: 2020-11-13

Format: Klotband

Format: Inbunden

ISBN: 9789189069077

ISBN: 9789198403886


DRABBAD AV COVID-19? Med hjälp av katametoden, som används för att navigera i okänd terräng, tog Pia Lerigon sig ur en tio veckor lång och svår coronainfektion. I boken Vägen framåt till ett friskare liv efter Covid-19 delar hon med sig av sina metoder för att få ett friskare liv. ”Ingenting är omöjligt, och du känner din egen kropp bäst.” / Sophia Sollén

”Rekommenderas varmt till de som vill lära sig mer om såväl kata som covid-19.” / Mikael Sandlin

Finns där du vanligtvis köper dina böcker.

FOTO: Jini Sofia Lee

20% rabatt med koden ”prem20dec” i kassan.

3 whipmedia.se/vagen-framat


56

FACKLITTERATUR Hos Axlund på Stortorget

Jakten på en mördare

Att söka det osynliga

Inga som vi

Klarspråk i domar

: dagboksanteckningar

: ett reportage om spa-

Bergh, Andreas

Best, Stephen Bao, Viola

Björneke, Britt Bohlin,

och bilder 1983-2000

ningsgruppen som löste

Tell it

Modernista

Fredrik Hagsgård, Marie

Axlund, Björn

det omöjliga fallet

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-20

Sundin, Maria

Carlsson

Barkman, Tobias

Format: Häftad

Format: Häftad

Studentlitteratur AB

Utk: 2020-12-02

Albert Bonniers Förlag

ISBN: 9789198629965

ISBN: 9789178933136

Utk: 2020-12-03

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-03

Format: Häftad

ISBN: 9789189063228

Format: Pocket

ISBN: 9789144143095

ISBN: 9789100187903 Novum Organum

Från världskrig till coro-

Frihet : Att leva sin

Uppfinna och drömma

Vart längtar min fot

Bacon, Francis

na : en berättelse om när

längtan

Bezos, Jeff

Boëthius, Ulf

Fri Tanke förlag

Landet Lagom inte blev

Berghagen, Malin

Mondial

Makadam förlag

Utk: 2020-11-23

så lagom

The Book Affair

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-17

Format: Epub

Barnéus, Rune

Utk: 2020-11-17

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789178198108

Ekerlids

Format: Inbunden

ISBN: 9789180020305

ISBN: 9789170613203

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789198594744

Format: Danskt band ISBN: 9789188849830 Novum Organum

Söder om Himlen: Sista

Inre Bönen – Hjärtats

Etik – en grundbok

Du som älskat så

Bacon, Francis

advent

kärleksbön

Birkler, Jacob

mycket: glöm inte bort

Fri Tanke

Bengtsson, Erik

Bergling, Linda

Liber

dig själv

Utk: 2020-11-23

EBMeuller Böcker

Boklövet Arken

Utk: 2020-12-18

Bohlin, Pia

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-22

Utk: 2020-11-18

Format: Häftad

Ekström & Garay

Format: Inbunden

Format: Pocket

ISBN: 9789147140305

Utk: 2020-12-14

ISBN: 9789178198337

ISBN: 9789170411083

ISBN: 9789188589910

Format: Danskt band ISBN: 9789189217805

Körkortsboken på

Göteborg 400 år : En

A-huset : Brutalism på

Tidstypiska kök & bad

Mina bibliska

Arabiska 2021

målarbok

svenska

1880-2000

storasystrar, Del 2

Barazanji, Mohammad

Berg, Patrik

Bergström, Anders

Björk, Cecilia Bergström,

Bonde, Anna Sophia

E4 Trafikskola

Tukan förlag

Gyllenswärd, Ingegärd

Gustav Reppen, Laila

Artos & Norma Bokförlag

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-11-10

Hansson, Carl Nittve, Anna

Svensk Byggtjänst

Utk: 2020-12-21

Format: Board book

Format: Inbunden

Carlsson

Utk: 2020-11-16

Format: Danskt band

ISBN: 9789198434194

ISBN: 9789179854003

Utk: 2020-12-02

Format: Inbunden

ISBN: 9789177771432

Format: Inbunden

ISBN: 9789179170370

ISBN: 9789173319959 Körkortsboken på

Elevhälsa och lärarhälsa

Arter utan framtid

En trovärdig illusion av

I grunden god : en

Persiska 2021

– Så arbeter vi med

Bernvi, David C.

musik : den svenska

optimistisk historia om

Barazanji, Mohammad

Känsla av sammanhang

Caracal Publishing

hifi-kulturens uppgång

människans natur

E4 Trafikskola

i skolan

Utk: 2020-12-30

och nedgång

Bregman, Rutger

Utk: 2020-11-19

Berger, Magdalena

Format: Inbunden

Björnberg, Alf

Natur & Kultur Digital

Format: Board book

Studentlitteratur AB

ISBN: 9789198559415

Lunds universitet

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789198584905

Utk: 2020-12-21

Utk: 2020-11-05

Format: Epub

Format: Häftad

Format: Danskt band

ISBN: 9789127168718

ISBN: 9789144140322

ISBN: 9789198580129


Skriver du? Har du ett manus som är genomarbetat och som du är beredd att själv satsa på så tittar vi gärna på det. Du får ett snabbt utlåtande om vi tycker att din text har potential eller inte. Skicka texten i word- eller pdfformat till publishing@blue.se. Läs mer om hur vi arbetar på blue.se.


58

FACKLITTERATUR I grunden god : en

Julkalendern genom

Förskolepocket Värt

Suicidala patienter : En

Medier och deras roll i

optimistisk historia om

tiderna

att veta om försenad

klinisk handbok för be-

våra liv

människans natur

Cabot, Caroline

utveckling

dömning och behandling

Couldry, Nick

Bregman, Rutger

Bokförlaget Polaris

Carlsson Kendall, Gunilla

Chiles, A. Strosahl, Kirk D.

Studentlitteratur AB

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-11-03

Natur & Kultur Läromedel

Weiss Roberts, Laura

Utk: 2020-12-02

teratur

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-18

Natur & Kultur Akademisk

Format: Häftad

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789177953890

Format: Häftad

Utk: 2020-11-07

ISBN: 9789144140889

ISBN: 9789127457546

Format: Flexband

Format: Inbunden

ISBN: 9789127826908

ISBN: 9789127168701 Svensk energi- och

Budbäraren II : åter-

Navigation för fartygs-

Effektiv verksamhetsut-

Soul work

miljöbeskattning : ett

komsten

befäl klass VIII

veckling – Metoder för

Dahlberg, Josefin

reformförslag

Cahn, Jonathan

Carlsson, Lars Eric

processorientering ...

Tukan förlag

Brännlund, Runar Kri-

Semnos förlag

Jure Förlag

Christiansson, Marie-The-

Utk: 2020-12-28

ström, Bengt

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-16

rese

Format: Inbunden

SNS Förlag

Format: Häftad

Format: Häftad

Studentlitteratur AB

ISBN: 9789179853990

Utk: 2020-11-04

ISBN: 9789189290006

ISBN: 9789172238046

Utk: 2020-11-05

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188637505

ISBN: 9789144128849

Moneyland : Varför tju-

Det sjunger i gräset

Exponentiell klimatom-

från min jägarpenna

Tjugo Julsånger två-

var och bedragare styr

Cajsdotter, Emelie

ställning : hur vi kan

Christoffersson, Sten

stämmiga

världen och hur man gör

Balkong Förlag

stoppa klimatomställ-

Outdoorbooks

Dahlberg, Urban

för att få tillbaka den

Utk: 2020-12-15

ningarna ...

Utk: 2020-11-27

Notfabriken

Bullough, Oliver

Format: Inbunden

Carlsson, Rebecka

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-16

Lava Förlag

ISBN: 9789198460841

Format: Häftad

Lindskog Förlag

ISBN: 9789185581955

Utk: 2020-12-31

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789185311842

ISBN: 9789188959652

ISBN: 9789188937520

Musik i Förskolan 2.0

Smittande passion :

Fördjupningspass om

Välkomna det ovälkom-

Jämlik vård :

Bunne, Sten

berättelsen om OM:s

Albertine

na : lev helhjärtat i en

En handlingsplan

Bunne Music AB

rörelse i Sverige

Carson, Anne

förkrossad värld

Dahlgren, Göran Pelling,

Utk: 2020-11-04

Carlén, Magdalena

Bokförlaget Faethon

Chödrön, Pema

Lisa

Format: Inbunden

Semnos förlag

Utk: 2020-11-27

Dana Förlag

Premiss

ISBN: 9789198189582

Utk: 2020-11-05

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-11-12

Format: Häftad

ISBN: 9789198514995

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789198642810

ISBN: 9789189077096

ISBN: 9789188771964

Också ett ställe

Snödroppar : en galanto-

Corona : en pandemi

Instagram changed my

I ärlighetens namn : min

Börtz, Torun

fil kärlekshistoria

som lamslog världen

life – signerad special-

resa genom Karolinska

Tango Förlag

Carlson, Gunnel Svalin

Charpentier Ljungqvist,

utgåva

Institutets värsta kris

Utk: 2020-12-04

Gunnarsson, Elisabeth

Fredrik

Collin, Christoffer

Dahlman-Wright, Karin

Format: Inbunden

Roos & Tegner

Dialogos Förlag

Lava Förlag

Ekerlids

ISBN: 9789198605303

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-20

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789188953995

ISBN: 9789175043722

ISBN: 9789163925702

ISBN: 9789188849694


59

FACKLITTERATUR

1

2

4

5

3

Topp 20 Facklitteratur - Oktober 2020 1. (Ny) Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som budd­

11. (Ny) Wok, ris, nudlar av Walldén, Jennie (Bonnier Fakta), Inbunden,

histmunk av Natthiko Lindeblad, Björn; Bankler, Caroline & Modiri, Navid

utk: 2020-09-22

(Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2020-10-06

12. (Ny) Månbarn av Fjällgren, Jon Henrik (The Book Affair), Inbunden,

2. (11) Vårt enda liv : sekulär tro och andlig frihet av Hägglund, Martin

utk: 2020-10-13

(Volante), Inbunden, utk: 2020-09-30

13. (Ny) Samtycket av Springora, Vanessa (Albert Bonniers Förlag),

3. (8) Kapten Haddocks ordbok : från alabasterskalle till ökenråt­

Inbunden, utk: 2020-10-06

ta av Wahlberg, Björn (Cobolt förlag), Inbunden, utk: 2020-08-20

14. (Ny) Guinness World Records 2021 av (Bonnier Fakta), Inbunden,

4. (1) Familjen av Bäckström Lerneby, Johanna (Mondial), Inbunden, utk:

utk: 2020-09-17

2020-05-20

15. (Ny) Brynt smör : en kokbok om ett av mathistoriens mest deli­

5. (7) Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet,

kata misstag av Tuvesson, Julia (Norstedts), Inbunden, utk: 2020-10-14

skjutningar och sprängdåd av Wierup, Lasse (Forum), Inb, U: 2020-09-21

16. (14) Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av

6. (Ny) Att uppfinna världen : hur historiens största feltänk satte

Svensson, Patrik (Albert Bonniers Förlag), Danskt band, utk: 2020-08-03

käppar i hjulet av Marcal, Katrine (Mondial), Inbunden, utk: 2020-10-15

17. (Ny) Landslaget enligt Lundh av Lundh, Olof (Bazar Förlag), Danskt

7. (3) Handbok för språkpoliser av Lövestam, Sara (Piratförlaget),

band, utk: 2020-09-23

Inbunden, utk: 2020-09-08

18. (20) Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrät­

8. (Ny) Vinter hos Wood : en kokbok från höstmörkrets inträde till

ter av Taylor, Tareq (Bonnier Fakta), Danskt band, utk: 2020-09-03

vårljusets återkomst av Wood, Sofia (Norstedts), Inb, utk: 2020-10-21

19. (Ny) Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering av Zweig-

9. (2) Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa av Taylor,

bergk, Helena von (Norstedts), Danskt band, utk: 2020-09-16

Tareq & Ask, Sara (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2020-08-25

20. (16) Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för

10. (4) Ingenjörerna av Wetterberg, Gunnar (Albert Bonniers Förlag),

ett fungerande familjeliv av Forster, Martin (NoKultur Akademisk),

Inbunden, utk: 2020-09-08

Inbunden, utk: 2009-03-23

Biltema – från källarfö-

Koncernredovisning i

Min vän Anna : den

Sveriges myntbok 995

Om god och ond tro :

retag till miljardkoncern

praktiken upplaga 8

sanna historien om den

– 2022

Dotevall, Rolf

Danielsson, Lars

Dansell, Roland Phillips,

falska arvtagerskan ...

Delzanno, Roberto

Norstedts Juridik AB

Dibb förlag

Dan

DeLoache Williams, Rachel

Robertos Antik

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-13

Sanoma Utbildning

Bokförlaget Nona

Utk: 2020-12-07

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-09

Format: Inbunden

ISBN: 9789139022725

ISBN: 9789198478778

Format: Häftad

Format: MP3-fil

ISBN: 9789163994685

ISBN: 9789152360064

ISBN: 9789189177130 Epub: 9789189177123


60

FACKLITTERATUR Ghost ships : Östersjöns

Skönlitteratur i värde-

Verktyg för själens vård :

Kritik och ansvar

Flotte av säv

okända historia

grundsarbetet

grundbok i själavård & i

Forser, Tomas

Furberg, Mats

Douglas, Carl Dahm,

Edvardsson, Jenny

att leda stödgrupp

Bokförlaget Korpen

Bokförlaget Thales

Jonas

Studentlitteratur AB

Eklund, Pernilla

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-14

Max Ström

Utk: 2020-11-12

Soul Tools

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-06

Format: Häftad

Utk: 2020-11-01

ISBN: 9789188383815

ISBN: 9789172351042

Format: Halvklotband

ISBN: 9789144138992

Format: Häftad ISBN: 9789151969879

ISBN: 9789171265265

Modern konservatism

Vägen tillbaka

Med ett hjärta för alla

Sexualitetens historia.

Skattenyheter 2021

E:son Söderbaum, Jakob

Efron, Vera

Eksand, Joanna

Band IV. Köttets bekän-

Fyhr, Karin Norrman,

Recito Förlag

Efron & Dotter

Solrosens förlag

nelser

Thomas Stuart Bouvin,

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-13

Foucault, Michel

Cecilia Molin, Anna

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

Bokförlaget Daidalos

Björn Lundén Information

ISBN: 9789177654971

ISBN: 9789185653270

ISBN: 9789188362674

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-11

Format: Danskt band

Format: Häftad

ISBN: 9789171735966

ISBN: 9789176952320

Varför jag inte längre

Tall : En tallrik biologisk

Dom som stod kvar

Barnträdgårdens

Svensk skräcklitteratur

pratar med vita om ras

mångfald

Eriksson, Thord

didaktik : Kontinuitet

2. Skeletter, svepta i

Eddo-Lodge, Reni

Ehnström, Bengt

Natur & Kultur Allmänlit-

och förändring i talet om

likduk, stå vid fönstren i

Modernista

Centrum för Biologisk

teratur

material och arbetssätt

det hemska Necropolis

Utk: 2020-12-03

Mångfald

Utk: 2020-11-06

Fredricson, Annelie Maria

Fyhr, Mattias Ellerströms Förlag

Format: Pocket

Utk: 2020-11-02

Format: Pocket

Stockholm University

ISBN: 9789178938414

Format: Danskt band

ISBN: 9789127169050

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-12-15

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789179111823

ISBN: 9789172475663

ISBN: 9789188083333

Hundra röster om

Navigation och sjöman-

Faktasin: Den svensk-

Diplomatdottern : lång

Musikpsykologi – en

corona

skap – Övningsbok – för

språkiga science

väg till frihet

introduktion

Edgren, Malin

fritidsbåtar inomskärs

fiction-litteraturens

Frennstedt, Tina

Gabrielsson, Alf

Melitt Kultur

och utomskärs

historia. BAND 3

Bokförlaget Forum

Gidlunds förlag

Utk: 2020-11-01

Ekblad, Jonas

Falk, Bertil

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-12-29

Format: Inbunden

Jure Förlag

Aleph Bokförlag

Format: Pocket

Format: Kartonnage

ISBN: 9789151935478

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-18

ISBN: 9789137158037

ISBN: 9789178444403

Format: Häftad

Format: Häftad

Epub: 9789137158112

ISBN: 9789172238237

ISBN: 9789187619489

MP3-fil: 9789137158242

Philipsons Merce-

Arbetets mening – vad

Nya Testamentet

Ungdomar och identitet :

Var sin psykologi : om

des-Benz i Sverige

vi gör på jobbet och vad

och Psaltaren

2:a utgåvan

individualitet i relationer

Edqvist, Stig

det gör med oss

i romansättning

Frisén, Ann Hwang, Philip

Garpebring, Staffan

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Eklind Kloo, David

Folkbibeln, Svenska

Natur & Kultur Akademisk

BoD

Utk: 2020-12-10

Premiss

XP Media

Utk: 2020-11-21

Utk: 2020-11-02

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-08

Utk: 2020-11-16

Format: Danskt band

Format: Häftad

ISBN: 9789188605689

Format: Danskt band

Format: Danskt band

ISBN: 9789127827738

ISBN: 9789179696504

ISBN: 9789189077102

ISBN: 9789198466690


61

FACKLITTERATUR Jan van Ruysbroek

Långduker

Laura Netzel

God man & förvaltare

Lek för Guds skull

Geels, Antoon

Grünberger, Tulla

Hambro, Camilla

Hansson, Tommy

Heiding S.J., Fredrik

Artos & Norma Bokförlag

Balkong Förlag

Gidlunds förlag

Björn Lundén Information

Artos & Norma Bokförlag

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-27

Format: Danskt band

Format: Halvklotband

Format: Flexband

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789177771548

ISBN: 9789187553547

ISBN: 9789178444410

ISBN: 9789176952245

ISBN: 9789177771456

Professionella möten :

Atlis verktyg för islands-

Den dolda handen. Hur

Medvetandets mysteri-

Rum i förskolan : – för

Om utredande, stödjan-

ryttare

Kinas kommunistiska

um : en guide till univer-

barns lek och lärande

de och psykoterapeutis-

Gudmundsson, Atli Jens-

parti underminierar ...

sums största gåta

Heikkilä, Andesson

ka samt

felt, Annika

Hamilton, Clive Ohlberg,

Harris, Annaka

Schaeffer, Saler, Lindberg,

Gordan, Kurt

Natur & Kultur Allmänlit-

Mareike

Fri Tanke

Engman, Lillvist

Natur & Kultur Akademisk

teratur

Bokförlaget Daidalos

Utk: 2020-11-23

Natur & Kultur Akademisk

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-11

Utk: 2020-12-15

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-16

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188589415

Format: Danskt band

ISBN: 9789127827813

ISBN: 9789127172739

ISBN: 9789171736123

Utsökningsrätt :

Från skrivtorka till flow

De tre männen

Medvetandets mysteri-

Kristen spiritualitet

Gregow, Torkel

Gustavson, Christina

Hamilton, Marianne

um : en guide till univer-

genom tiderna

Norstedts Juridik AB

Simonsbacka, Petronella

Ek och Bok

sums största gåta

Heith-Stade, David

Utk: 2020-11-19

Joelsgården förlag

Utk: 2020-11-20

Harris, Annaka

Artos & Norma Bokförlag

Format: Häftad

Utk: 2020-11-18

Format: Danskt band

Fri Tanke förlag

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789151927916

Utk: 2020-11-23

Format: Danskt band

Format: Epub

ISBN: 9789175806402

ISBN: 9789139022312

Format: Häftad ISBN: 9789189009622

ISBN: 9789127827943

ISBN: 9789178198092

Content marketing

Språkinriktad undervis-

Sundsvalls sextiotal

Morran och vägen mot

Vikarie i förskolan

Grensman, Hanna-Karin

ning – – en handbok

Hammarstedt, Stig Carls-

upplysning

Hellberg Björklund, Anna

Sanoma Utbildning

Hajer, Maaike Meestringa,

son, Per-Roger Sundquist,

Haxner, Helen Haxner, Pia

Lindberg, Rebecca

Utk: 2020-12-01

Theun

Janeric Tjärnlund, Nils

Helhetens förlag

Studentlitteratur AB

Format: Häftad

Studentlitteratur AB

Johan Ödmark, Lars

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-12-03

ISBN: 9789152360071

Utk: 2020-12-03

Hatt Förlag

Format: Inbunden

Format: Flexband

Format: Häftad

Utk: 2020-11-14

ISBN: 9789198537154

ISBN: 9789144129839

ISBN: 9789144151281

Format: Inbunden ISBN: 9789151964744

Krisstress : att hantera

Vandring mot ljuset

The art of leadership :

Vårt Levande Universum

Svensk internationell

en pandemi, coronaoro

Halldorf, Peter

normen för effektivitet

: nya teorier om univer-

privat- och processrätt :

och andra långvariga ...

Argument Förlag

och värdeskapande

sums ursprung, struktur

Hellner, Michael Bogdan,

Grossi, Jeding

Utk: 2020-11-09

Hanefalk, Christer Lind-

och sätt att fungera

Michael

Natur & Kultur Akademisk

Format: Inbunden

berg, Ulf

Hedberg, Åke

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789173155915

Ekerlids

BoD

Utk: 2020-12-09

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-10

Format: Häftad

ISBN: 9789127829213

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789139207436

Epub: 9789127829220

ISBN: 9789188849786

ISBN: 9789179698096


62

FACKLITTERATUR

Catharina och David Miller med tapetbok

I nya boken Tapetglädje får väggarna äntligen få spela hu­ vudrollen. Vad har de varit med om under sin livstid? Hur ofta har de fått nya tapeter? Varför fick matsalen randiga ta­ peter och sovrummet blommiga? Och hur många tapetlager kan torpväggen skryta med? Vilka mönster har fått komma in från kylan efter den långa ljust-och-fräscht-perioden, och hur ser nykomlingarna ut? Så många väggar – så många his­ torier att berätta.

Du går alltid ensam :

Paddla kajak i Bohuslän

Rättsregler i kris

Peter Boisen. Dansken

Industrimatens ärorika

texter 1985-2020

: salta turer bland säl

Hirschfeldt, Johan Peters-

som präglade Ystad

historia: Öl

Hellstrand, Staffan

och granit

son, Olof

Holmqvist, Ivo

Håkansson, Andreas

Bokförlaget Gre-Ny-Lin

Hermanson, Joakim

Dialogos Förlag

Makadam förlag

Fri Tanke förlag

Utk: 2020-11-13

Calazo Förlag

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-11-10

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789197744966

Format: Danskt band

ISBN: 9789175043807

ISBN: 9789170613296

ISBN: 9789178198603

ISBN: 9789189079144

Islandshästryttaren Bli

Skuggornas Färg

Nästa steg

Psykoterapi – – relation

Industrimatens ärorika

en drömryttare för din

Hernegren, Olle

Hodges, Chris

och teknik

historia: Strösocker

häst med Súsanna Sand

Skriptus

Stiftelsen Livets Ord

Holmqvist, Rolf

Håkansson, Andreas

Ólafsdóttir

Utk: 2020-12-08

Utk: 2020-11-09

Studentlitteratur AB

Fri Tanke förlag

Helmersson, Stina

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-10

ISBN: 9789151905754

ISBN: 9789189071193

Format: Häftad

Format: MP3-fil

ISBN: 9789144136264

ISBN: 9789178198641

Epona Förlag Utk: 2020-11-09 Format: Häftad ISBN: 9789151944845 Nå in. Nå fram. Få

Frida Kahlo : en biografi

Dom spelar fel! Min essä

skulpturerna på Djur-

Industrimatens ärorika

igenom – medveten

Herrera, Hayden

om Sjostakovitj

gården

historia: Glass

kommuniktion på jobbet

Modernista

Holmberg, Henric

Hultqvist, Ingrid

Håkansson, Andreas

Hemviken, Ami

Utk: 2020-12-01

Bo Ejeby Förlag

Outdoorbooks

Fri Tanke förlag

Sanoma Utbildning

Format: Danskt band

Utk: 2020-12-07

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-16

ISBN: 9789178935420

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

ISBN: 9789188693006

ISBN: 9789198460889

ISBN: 9789178198627

Format: Häftad ISBN: 9789152359426

Beskattning av ak-

Medial Insikt – upptäck

Spela för livet – Peps

De europeiska veten-

Industrimatens ärorika

tiebolag vid företags­

din förmåga

Persson en skånsk

skapernas kris och

historia: Ketchup

överlåtelser

Hesselbrandt, Pierre

speleman

den transcendentala

Håkansson, Andreas

Henkow, Oskar Kleist,

Allround Spirit Sverige AB

Holmquist, Göran

fenomenologin

Fri Tanke förlag

David Fri, Mattias

Utk: 2020-12-01

Bokpro

Husserl, Edmund

Utk: 2020-11-10

Norstedts Juridik AB

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-10

Bokförlaget Thales

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-19

ISBN: 9789163994951

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-19

ISBN: 9789178198597

ISBN: 9789189336926

Format: Inbunden

Format: Häftad ISBN: 9789139019220

ISBN: 9789172351066


63

FACKLITTERATUR Industrimatens ärorika

Fordringsrätt : en

Reform i uniform – Po-

Grönare på Andra Sidan

Fasching

historia: Ost

lärobok

lisens stora omorgani-

Johansson, David

Jonsson, Göran

Håkansson, Andreas

Ingvarsson, Torbjörn

sation

Emfines

Carlsson

Fri Tanke förlag

Norstedts Juridik AB

Ivarsson Westerberg,

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-26

Anders

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Studentlitteratur AB

ISBN: 9789198609523

ISBN: 9789189063020

ISBN: 9789178198634

ISBN: 9789139209386

Utk: 2020-11-09 Format: Häftad ISBN: 9789144126951

Industrimatens ärorika

Leonardo da Vinci

Främling i vita rum

Sekelskiftet 1900 :

Finnboda varv

historia: Ärtor

Isaacson, Walter

Jallow, Lovette

August Strindberg och

Josephson, Mikael

Håkansson, Andreas

Bokförlaget Atlantis

Bazar Förlag

Sigmund Freud

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Fri Tanke förlag

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-11-04

Johansson, Per Magnus

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-10

Format: Pocket

Format: Kartonnage

Bokförlaget Daidalos

Format: Kartonnage

Format: MP3-fil

ISBN: 9789127169036

ISBN: 9789189057173

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789188605436

Format: Danskt band

ISBN: 9789178198610

ISBN: 9789171736093

Den reflekterande

Arbete och gemenskap

Trumskolan med video-

Corona En psykoanalyti-

Människan och hennes

människan

Isacson, Maths Larsson,

lektioner

kers dagbok. Del 2

symboler

Hægerstam, Glenn

Bo

Jansson, Janne

Johansson, Per Magnus

Jung, Franz, von Hender-

Artos & Norma Bokförlag

Tira Books

musikskolan.se

Bokförlaget Korpen

son, L. Jacobi, Jaffe, Aniela

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-27

Bokförlaget Stolpe Utk: 2020-12-14 Format: Klotband

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Format: Spiralbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789177771531

ISBN: 9789198606812

ISBN: 9789188251480

ISBN: 9789188383808

ISBN: 9789189069053

Avslöjande fakta. Corona

52 små äventyr med

Tecken på liv

På spaning efter

Universum har alltid

PLANdemin

stora upplevelser

Jeff Johnson, Michael

språkets ursprung

en plan

Häggström, Yrsa

Isaksson-Lutteman,

David Media

Johansson, Sverker

Kahn, Matt

BoD

Gunnika

Utk: 2020-11-09

Natur & Kultur Allmänlit-

Livsenergi

Utk: 2020-11-09

52adventures

Format: Kartonnage

teratur

Utk: 2020-11-04

Format: Häftad

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789198363357

Utk: 2020-11-13

Format: Inbunden

ISBN: 9789179698119

Format: Inbunden

Format: Pocket

ISBN: 9789188633750

ISBN: 9789151970349

ISBN: 9789127169104

Systemen, överflödet

För ung att dö : en mörd-

Från AGA till Dalénum

Patientsäkerhetslagen :

Markexploatering :

och det gemensamma

are och hans bödel – om

Jessen, Ibb

En kommentar

Juridik, ekonomi, teknik

Ingelstam, Lars

en av de sista avrätt-

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Johnsson, Lars-Åke

och organisation

Premiss

ningarna i Sverige

Utk: 2020-11-20

Norstedts Juridik AB

Kalbro, Thomas Lindgren,

Utk: 2020-11-23

Isaksson, Christer

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-01

Eidar

Format: Häftad

Norstedts

ISBN: 9789188605504

Format: Häftad

Norstedts Juridik AB

ISBN: 9789189077089

Utk: 2020-11-30

ISBN: 9789139022176

Utk: 2020-12-03

Format: MP3-fil

Format: Häftad

ISBN: 9789113112374

ISBN: 9789139023197


FACKLITTERATUR

64

Fossilfritt Sverige : en

Agera : För barns rättig-

Mad Women – A Hersto-

Rikshushållaren : Gun-

Dödsboutredningar och

antologi om klimatom-

heter i vardagen

ry of Advertising

nar Sträng 1906-1992

dödsboanmälningar : En

ställning i praktiken

Karlsson, Maja Zekaj,

Knight, Christina

L Johansson, Anders

handbok om kommu-

Kander, Jerneck, Portinson

Sakiba

Olika Förlag

Bokförlaget Atlas

nens ansvar

Hylander, Warlenius m fl

Majakarlsson.outlook.com

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-02

Larsson, Kalle

Verbal Förlag

Utk: 2020-11-12

Format: Danskt band

Format: Pocket

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-23

Format: Inbunden

ISBN: 9789188613844

ISBN: 9789173897563

Utk: 2020-12-17

Format: Häftad

ISBN: 9789180101233

Format: Häftad ISBN: 9789139117179

ISBN: 9789187777936 Fredagskaka i Kabul

Tydlighet, ledarskap &

Vinnande taktik: En

Försoningen

Led som du lär : Kurs-

Kant, Albertina

uppmuntran : Positivt

strategi för att samtala

Laestadius, Lars Levi

ledarskap med Nonvio-

Balkong Förlag

beteendestöd i klass-

om din kristna tro

Förlaget Biblioteca

lent Communication

Utk: 2020-11-05

rummet

Koukl, Gregory

Laestadiana

Larsson, Liv

Format: Häftad

Karlsson, Peter

Apologia/CKA

Utk: 2020-12-10

Friare Liv

ISBN: 9789187553462

Natur & Kultur Akademisk

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-12-14

Format: Häftad

ISBN: 9789197412452

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789186415464

ISBN: 9789187489921

ISBN: 9789127829022 Tystnadskontraktet : she

Underskottsmyten

Specialsök med hund –

Den svenska filosofins

Förvaltningsprocessrätt

said – avslöjandet som

Kelton, Stephanie

som hobby och yrke

historia

Lavin, Rune

startade metoo

Verbal Förlag

Krulle Ringfoss, Tina

Lagerlund, Henrik

Norstedts Juridik AB

Kantor, Jodi Twohey,

Utk: 2020-11-26

Fantasi & Fakta

Bokförlaget Thales

Utk: 2020-11-18

Megan

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-13

Format: Häftad

ISBN: 9789189155145

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789139023586

ISBN: 9789188489159

ISBN: 9789172351219

Norstedts Utk: 2020-12-28 Format: Epub ISBN: 9789113109510 Projektledning Helt

Livet i bokcirkeln : sam-

Bibelkalender

Berätta med bilder

De tysta systrarna

enkelt : En bok om pro-

tal, skratt och tårar

Külen, Gabriel

Landström, Olof

Lee, Joanne

jektledning i upplevelse.

Kjersén Edman, Lena

Philoxenus Bokförlag

Lilla Piratförlaget

Bokförlaget Nona

Karlberg, Annica Joseph-

BTJ Förlag

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-28

son, Agneta

Utk: 2020-11-15

Format: Spiralbunden

Format: Inbunden

Format: Epub

BoD

Format: Häftad

ISBN: 9789198589467

ISBN: 9789178131778

ISBN: 9789189177604

Utk: 2020-11-08

ISBN: 9789170188480

Format: Häftad ISBN: 9789179697099 En kvinna i regeringen

Ditt livslopp

Himmel, helvete och allt

Arbetarlitteraturens

De tysta systrarna

: statsrådet Ulla Lind-

Klockars, Camilla

däremellan : om känslor

återkomst

Lee, Joanne

ströms liv och arbete

Tell it

Kåver, Anna

Landström, Rasmus

Bokförlaget NoNa

Karlsson, Gunnel

Utk: 2020-11-05

Natur & Kultur Digital

Verbal Förlag

Utk: 2020-12-28

Appell Förlag

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-05

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-04

ISBN: 9789198629941

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789189177406

ISBN: 9789127828308

ISBN: 9789189155084

Format: Inbunden ISBN: 9789198548556


65

FACKLITTERATUR Lärarens guide till Musik

Framgångsrikt ledar-

Där vi en gång var

Att dikta för livet, döden

Organisera och invente-

åk 4-6

skap : Allt handlar om

Lindeberg, Ingrid

och evigheten : tillfälles-

ra – Taluppfattning

Levén, Ann-Sofie

människor

Lindofinn

diktning ...

Liu, Nina Dolk, Maarten

Natur & Kultur Läromedel

Lindahl, Johan

Utk: 2020-12-07

Lindgärde, Jönsson, Möller,

Twomey Fosnot, Catherine

Utk: 2020-12-31

Bullet Point Publishing

Format: Pdf

Vetushko-Kalevich m fl

Studentlitteratur AB

Format: Spiralbunden

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789163988615

Makadam förlag

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789127451629

Format: Kartonnage

Utk: 2020-11-19

Format: Häftad

ISBN: 9789198430714

Format: Halvklotband

ISBN: 9789144138350

ISBN: 9789170612992 Skriva, granska och

Ny som socionom : Från

Final Cut. Att göra en

Tryckt till jul

Andres Lokko : 2010-

publicera vetenskapliga

utbildning till arbetsliv

Doris

Lindqvist, Anna Odenbring

2019

arbeten

Lindberg, Carolina Fre-

Lindén, Lisa Slonawski,

Widmark, Marie

Lokko, Andres

Lexell, Jan Brogårdh,

driksson, Anna

Agneta

Carlsson

Modernista

Christina

Gothia Fortbildning AB

Bokförlaget Korpen

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-19

Studentlitteratur AB

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-05

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789189063419

ISBN: 9789178935239

Format: Häftad

ISBN: 9789177411796

ISBN: 9789188383631

Kalender 2021 för dig

Räkenskapsanalys –

Tre pjäser

Lund – bilder från en

Rätt i skolan – om

som fortfarande orkar

grunder för bedömning

Lindgren, Torgny Petters-

stad och dess omgiv-

grundläggande rättig-

skämta om corona, poli-

av företag och bostads-

son, Ylva

ningar

heter och värden i den

tik och konstiga dieter

rättsföreningar

Norstedts

Lindström, Jonas

svenska skolan

Liljeholm, Ylva

Lindberg, Hedman, Hartwig

Utk: 2020-11-16

Jonas Lindström

Lokrantz-Bernitz, Hedvig

eddy.se ab

Liber

Format: Häftad

Utk: 2020-11-04

Jure Förlag

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-25

ISBN: 9789113116419

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-06

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789151915920

Format: Häftad

ISBN: 9789188929389

ISBN: 9789147140503

Lärarassistentens

Varianter på demokrati

Sju pjäser

Att förstå patienter med

Konsten att leva i kärlek

handbok

(V-Dem) och förklaringar

Lindgren, Torgny Åkerlund,

smärta

Lubich, Chiara

Lind Wallerstedt, Heléne

av demokratisering

Eric

Linton, Steven James

Veritas Förlag

Gleerups Utbildning AB

Lindberg, Staffan I.

Norstedts

Studentlitteratur AB

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-30

Makadam förlag

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-17

Format: Danskt band

Format: Häftad

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789187389733

ISBN: 9789151103549

Format: Häftad

ISBN: 9789113116402

ISBN: 9789144126586

ISBN: 9789144125589

ISBN: 9789172238220

ISBN: 9789170613333

Vill du bli en bra författare? Då behöver du träna. På Boktuggs Insider-sajt hittar du mängder av artiklar med tips och råd. Både för nya författare och de som hunnit lite längre på vägen. Vad är gestaltning och hur hittar man tid att skriva? insider.boktugg.se/skrivtugg/


66

FACKLITTERATUR Ett år i råkans värld

Rätt, rättskällor och

Stormens utveckling :

Marinmålarna : skeppet,

Luka Modric – Min

Lundberg, Catharina G.

rättstillämpning : En lä-

att leva i den globala

havet och sjömannen i

berättelse

BoD

robok i allmän rättslära

uppvärmningens tid

konsten

Modric, Luka Matteoni,

Utk: 2020-11-06

Lyles, Max Valguarnera,

Malm, Andreas

Marten, Engelhardt Önne,

Robert

Format: Häftad

Filippo Strömholm, Stig

Modernista

Olsson, Wetterholm m fl

Idrottsförlaget

ISBN: 9789179697341

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-27

Historiska Media

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-19

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-19

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789178934690

Format: Halvklotband

ISBN: 9789188483225

ISBN: 9789177893622

ISBN: 9789139208983 Obestånd

Den kungliga korrup-

Vändpunkten

Välj din ålder

Lagen om offentlig upp-

Lundén, Björn

tionen

Mann, Klaus

Mellkvist, John

handling : En kommentar

Björn Lundén Information

Lyrevik, Thomas

Modernista

Bokförlaget Langenskiöld

Mühlenbock, Rosén An-

Utk: 2020-11-04

Bokförlaget Korpen

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-23

dersson, Hallberg, Norlén,

Format: Häftad

Utk: 2020-11-06

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Näslund, Piper, Willquist,

ISBN: 9789176952238

Format: Danskt band

ISBN: 9789178932375

ISBN: 9789188439680

Norstedts Juridik AB Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789188383778

Format: Häftad ISBN: 9789139115076 I Minnet gömt

Handbok för språkpo-

Valpskolan : Så får du

’Gå eller rulla – alla vill

Losersyndromet – att

Lundqvist, Roland

liser

en glad, trygg och lydig

knulla!’ : Funktionsrätts-

lyckas vara misslyckad

Solentro

Lövestam, Sara

hund

aktivism i nyliberala

även när det går bra

Utk: 2020-11-08

Piratförlaget

Mann, Steve

landskap

Mårtensson, Per-Olof

Format: Pocket

Utk: 2020-11-06

Tukan förlag

Mery Karlsson, Mikael

Greek, Elisabet

Format: Epub

Utk: 2020-11-18

Arkiv förlag/A-Z förlag

Vulkan

ISBN: 9789164243751

Format: Flexband

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-10

ISBN: 9789179853952

Format: Häftad

Format: Pocket

ISBN: 9789179243463

ISBN: 9789189219960

ISBN: 9789175656601

Vit melankoli : En analys

Pojken, mullvaden, räven

Valpskolan: så får du

Sakrättens grunder :

Vem vittnar för vittnet?

av en nation i kris

och hästen

en glad, trygg och lydig

En lärobok i sakrättens

: det litterära verket

Lundström, Catrin Hübi-

Mackesy, Charlie

hund

grundläggande fråge-

som vittnesmål och

nette, Tobias

Bokförlaget Forum

Mann, Steve

ställningar ...

översättning

Makadam förlag

Utk: 2020-11-10

Tukan förlag

Millqvist, Göran

Naderehvandi, Khashayar

Utk: 2020-11-05

Format: Epub

Utk: 2020-11-23

Norstedts Juridik AB

Ideella föreningen Autor

Format: Danskt band

ISBN: 9789137500935

Format: Pdf

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-05

ISBN: 9789179854164

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789139023074

ISBN: 9789198403770

ISBN: 9789170613227

Virka fritt

Härifrån till musikbran-

Frihetens problem

Digitala medier i försko-

Vandra i Östergötland

Luutonen, Marketta Bäck-

schen: Ted Gärdestads

Mann, Thomas

lan : teorier som verktyg

Neregård, Fredrik

man, Anna-Maijak

basist om ett liv i

Kaunitz-Olsson

Moberg, Emilie

Calazo Förlag

Appell Förlag

musiken

Utk: 2020-11-27

Natur & Kultur Akademisk

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-12-03

Maier, Peter

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-15

Format: Flexband

Format: Danskt band

Vaktel förlag

ISBN: 9789189015180

Format: Häftad

ISBN: 9789189079571

ISBN: 9789198548594

Utk: 2020-11-30 Format: Inbunden ISBN: 9789188441744

ISBN: 9789127825246


Höst på Romanus & Selling

”Caroline Criado Perez hanterar sitt massiva material med journalistisk lätthet. Knyter samman och drar tydliga linjer.” Svenska Dagbladet ”Osynliga kvinnor är en game changer. Den borde ligga på varje beslutsfattares, politikers och chefs läslista.” The Times

”Bärarna är en av årets starkaste romaner.” Ica-Kuriren ”Jessica Schiefauers Bärarna är en alldeles underbar karamell…” Svenska Dagbladet ”Skrämmande aktuell och riktigt bra läsning.” Aftonbladet

ALLT BÖRJAR MED PASSION OCH ÖGONBLICKETS MAGI Bär du på en dröm om att starta ett eget bolag, eller förverkliga och utveckla idéer som du gått och burit på? Eller vill du bara växa och inspireras som människa? The Moneyfest ger konstruktiva och oförskräckta råd paketerad i förståndigt vansinne. Den ger nytt mod samt nya insikter och verktyg för individer och entreprenörer att använda i sina dagliga liv eller i sin dagliga verksamhet. Oavsett vilken roll i bolaget du har. The Moneyfest utmanar gamla traditioner, river Tänk inte om, tänk nytt!

protokoll och vänder upp och ner på slitna modeller för att istället bygga om och bygga nytt. Allt efter de nya förutsättningar som råder i den pågående fjärde industriella revolutionen. Med tro och lust ska alla kunna gå ut och åstadkomma underverk. Per Holknekt, serieentreprenör, designer, marknadsekonom och tidigare hemlös. Är idag en av Sveriges mest anlitade och uppskattade föreläsare och konsult inom bolags-och varumärkesutveckling. Karin O’Connor, ekonomijournalist, civilekonom, förläsare och egen företagare. Har som konsult drivit ett stort antal förändringsarbeten både i Sverige och utomlands.


68

FACKLITTERATUR En förbindelse med en

Magkänslans intelligens

Ett förlovat land

Våga veckla ut dig –

Delaktighet och

större värld

: vetenskapen bakom

Obama, Barack

prova, lär och lev

digitala resurser : Barns

Nilsson, Charlotte

bra beslut

Albert Bonniers Förlag

Olsson, Christer

multimodala uttryck för

Lunds universitet, Me-

Norén, Alexander

Utk: 2020-11-17

Liber

delaktighet i förskolan ...

dia-Tryck

Volante

Format: Epub

Utk: 2020-11-27

Petersen, Petra

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-12

ISBN: 9789100188382

Format: Inbunden

Stockholm University

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789147142354

Utk: 2020-11-17

ISBN: 9789198580143

ISBN: 9789179650452

Format: Häftad ISBN: 9789177979746

Den globala statskuppen

En dramatikers dagbok

Ett förlovat land

Kan man lita på en

Stockholms stads tän-

Nordangård, Jacob

2015-2019

Obama, Barack

trust? : En studie av den

keböcker : Funktionell

Insamlingsstiftelsen

Norén, Lars

Albert Bonniers Förlag

anglosaxiska trusten ur

texthistoria 1476–1626

Pharos

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-11-17

ett svenskt perspektiv

Pettersson, Theresia

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-11-09

Format: Inbunden

Olsson, Katarina

Stockholm University

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789100177607

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-05

ISBN: 9789198584318

ISBN: 9789100183011

Utk: 2020-12-18

Format: Häftad

Epub: 9789100188122

Format: Inbunden

ISBN: 9789176498033

ISBN: 9789139021506 Vintergatan : din verk-

Lokaljournalistik – Nära

Vardaglig svenska 1

Konst och kokkonst för

Folkrepubliken Walmart

samhetskarta

nyheter i en global värld

: frekventa ord med

Nobels medicinpris-

Phillips, Leigh Rozworski,

Nordén, Cecilia

Nygren, Gunnar Tenor,

familjer

tagare

Michal

IRM Consult AB

Carina

Olausson, Ylva

Paul, Wolf Dumanski, Mari

Verbal Förlag

Utk: 2020-11-30

Studentlitteratur AB

Folkuniversitetets förlag

Wennerberg, Johan

Utk: 2020-11-27

Format: Storpocket

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-12

Infotain & Infobooks

Format: Danskt band

ISBN: 9789197711944

Format: Häftad

Format: Häftad

Utk: 2020-12-03

ISBN: 9789189155039

ISBN: 9789144123929

ISBN: 9789174347760

Format: Klotband ISBN: 9789170033346

Små stänk från himlen

Min röda tråd

Trasiga toner : från Tor-

Digitant : Din enkla

100 dagar med Jesus

Nordstrand, Christina

Nyman, Lennart

nedalen till Franska trion

guide till säker vardags-

Piensoho, Niklas

CN Musik och Scen

Diktonius Text

Ollikainen, Matti

ekonomi på nätet

Libris förlag

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-11-09

Kaunitz-Olsson

Perlheden, Malin

Utk: 2020-11-06

Format: Häftad

Format: Häftad

Utk: 2020-11-27

Bladh by Bladh

Format: Häftad

ISBN: 9789151967998

ISBN: 9789186921774

Format: Kartonnage

Utk: 2020-11-18

ISBN: 9789173878449

ISBN: 9789189015319

Format: Danskt band ISBN: 9789188917614

Sista ordet

Rörstrands porslinsfa-

Pandemi : myterna,

En kurs i kärlek

Libers Privatjuridik

Nordström, Thomas

brik

fakta, hoten

Perron, Mari

Fakta och uppgifter

GML-förlag

Nyström, Bengt

Olsen, Björn

Stiftelsen Kärlekens väg

Pihlsgård, Anders Stjern-

Utk: 2020-11-18

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Norstedts

Utk: 2020-11-04

felt, Katarina Davidsson,

Format: Häftad

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-12-01

Format: Häftad

Birgitta

ISBN: 9789188851727

Format: Kartonnage

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198620818

Liber

ISBN: 9789188605665

ISBN: 9789113113777

Utk: 2020-11-19 Format: Häftad ISBN: 9789147133925


69

FACKLITTERATUR Genom Psaltaren

Personligt mod : Om

Countrykungen

Fordrans uppkomst

Resan till hållbar

Prince, Derek

krigsdekorationer som

Russberg, Peter

inom insolvensrätten

e-handel : Handbok för

XP Media

mjuk normstyrning

Sounds like a good story

Schytzer, Jonatan

att skapa hållbar digital

Utk: 2020-11-09

under insatsen i Afgha...

Utk: 2020-11-29

Iustus

handel

Format: Häftad

Robertsson, Magna

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-18

Sjölin, Mårten

ISBN: 9788292373774

Stockholm University

ISBN: 9789198195927

Format: Inbunden

Stevali

ISBN: 9789177371359

Utk: 2020-12-09

Utk: 2020-11-18 Format: Häftad

Format: Danskt band

ISBN: 9789179110345

ISBN: 9789151973258

Traditionernas didaktik

Chili 222 sorter att odla

(O)tryggt? Makt, plats

Svenska 70-talsmöbler

Veni, veni Emmanuel.

– Religion och kulturarv

och äta

och motstånd

Siesing, Andreas

Uppsala domkyrkas

i förskola

Robild, Eva

Rönnblom, Malin Linander,

Lindelöws bokförlag

gosskör 100 år.

Puskás (red.), Tünde

Robild Reportage

Ida Sandberg, Linda

Utk: 2020-11-25

Sjöqvist Platzer, Annika

Andersson (red.), Anita

Utk: 2020-11-20

Premiss

Format: Inbunden

Acta Universitatis Upsa-

Gleerups Utbildning AB

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-30

ISBN: 9789188753267

liensis

Utk: 2020-11-23

ISBN: 9789198086959

Format: Häftad

Utk: 2020-11-18

ISBN: 9789189077157

Format: Danskt band

Format: Häftad

ISBN: 9789151309743

ISBN: 9789151103082 Konsten att klardrömma

Fritidshemmet – upp-

Hets mot folkgrupp :

Sånt är livet : Reflektio-

En himmel av sten :

R. Johnson, Clare

drag och juridik

Sandén, Hans-Olof

ner om självbedrägeri i

Willy Kyrklund och det

Livsenergi

Roslund, Helene

Norstedts Juridik AB

en orolig tid

grekiska

Utk: 2020-11-10

Studentlitteratur AB

Utk: 2020-11-24

Silfving, Thomas

Sjösvärd, Thomas

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-13

Format: Häftad

Recito Förlag

Ellerströms Förlag

Format: Häftad

ISBN: 9789139023180

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-01

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789177654964

ISBN: 9789172475885

ISBN: 9789188633644

ISBN: 9789144134000

Hjärtinfarkten : fakta,

Yrkesämnena och sko-

Hållbar skolbiblioteksut-

Vingar och verser

Designfulness – så

expertråd och personli-

lans demokratiuppdrag

veckling

Silverbern, Ylva

revolutionerar hjärn-

ga berättelser

Rosvall, Per-Åke Ledman,

Schedvin, Maria

Solvändan Förlag

forskningen hur vi bor,

Ratz Endler, Jakob Ratz,

Kristina Nylund, Mattias

Gleerups Utbildning AB

Utk: 2020-11-06

arbetar och lever

Martin

Rönnlund, Maria

Utk: 2020-11-16

Format: Inbunden

Sjövall, Isabelle

Bonnier Fakta

Gleerups Utbildning AB

Format: Häftad

ISBN: 9789198541090

Bokförlaget Langenskiöld

Utk: 2020-12-02

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789151105147

Format: Epub

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789178872527

ISBN: 9789151105123

ISBN: 9789188439666

Juridisk metodbok – för

Kosovo och FN :

Fyra kristna diskuterar

Lagen om försäk-

Mitt liv som scengång-

socialarbetare och andra

ögonblicksbilder från en

skapelse och evolution

ringsdistribution : en

are

offentliganställda :

dagbok

Schmidt, Göran Renard,

kommentar

Skifs, Björn

Rejmer, Zetterström,

Rudebeck, Karin

Krister Ibstedt, Sebastian

Sjöberg, Peter Cernjul, Erik

Bokförlaget Forum

Scheutz, Fridström m fl

Appell Förlag

Gunther, Lars

Gransbo, Tord

Utk: 2020-11-13

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-26

Apologia/CKA

Norstedts Juridik AB

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-16

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-30

ISBN: 9789137151465

Format: Häftad

ISBN: 9789198548532

Format: Häftad

Format: Häftad

Epub: 9789137151472

ISBN: 9789186415471

ISBN: 9789139021292

ISBN: 9789139023258

Utk: 2020-11-02


70

FACKLITTERATUR Kommunikation och

#fredrikälskarhundar :

Nusvenska. En modern

Gjutningens arenor : Me-

Samlarboken 2021 Nr 31

demenssjukdomar :

Konsten att kommunice-

svensk språkhistoria i

tallhantverkets rumsliga,

Tonkin, Archie

ökad förståelse i samtal

ra med hundar

121 ord

sociala och politiska

Tonkin

och möten

Steen, Fredrik

Svensson, Anders

organisation ...

Utk: 2020-11-30

Skog, Margareta

Mondial

Morfem

Sörman, Anna

Format: Häftad

Gothia Fortbildning AB

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-12-01

Stockholm University

ISBN: 9789172443310

Utk: 2020-11-18

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-19

Format: Häftad

ISBN: 9789180020381

ISBN: 9789188419200

Format: Häftad ISBN: 9789177970200

ISBN: 9789177412847 Järnvägsbilder 6

En stilla viskning : en

Så roligt ska vi inte ha

Boken om OKEJ –

Myntboken 2021 Nr 51

Smedbo, Ulf

andaktsbok

det : En historia om

90-talets enda riktiga

Tonkin, Archie

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Storsjö, Magdalena

svensk alkoholpolitik

poptidning

Tonkin

Utk: 2020-12-10

MT Storsjo

Svensson, Mattias

Tengner, Anders

Utk: 2020-11-30

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-02

Timbro

Premium Publishing

Format: Häftad

ISBN: 9789188605658

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789172441514

ISBN: 9789198486018

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789177032090

ISBN: 9789187581298

Frihet och solidaritet

100 Lätta Låtar piano/

Det ordnar sig – ett frö

Omfamnad

Vi, Skuggorna

: Om hälsa som en

keyboard 3

av reflektion för varje

TerKeurst, Lysa

Torp, Elinor

mänsklig rättighet

Strängliden, Eddie Axels-

vecka på året

Bornelings Förlag

Leopard Förlag

Snyder, Timothy

son, Lars

Svärdsmyr, Peter

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-11

Mondial

Notfabriken

Marcus förlag

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-12-18

ISBN: 9789173172875

ISBN: 9789189145368

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789180020312

ISBN: 9789188937414

ISBN: 9789179997236

Kommunala marktrans-

Sveriges farligaste man

Stabil och agil kedja

Bernhard av Claivaux:

AI i praktiken : hur man

aktioner :

Sundevall, Dick

Söderlind, Peder

Liv – tankar – teologi

bygger en datadriven

Sollbe, Kjell Jensen, Ulf

Word Audio Publishing

Mondial

Terstriep S.J., Dominik

organisation

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-24

Artos & Norma Bokförlag

Tran, Patrik Karlberg,

Utk: 2020-12-14

Format: Ljudbok CD

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

Gabriel

Format: Häftad

ISBN: 9789175232454

ISBN: 9789180020282

Format: Danskt band

Ekerlids

ISBN: 9789177771494

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789139115656

Format: Danskt band ISBN: 9789188849168 Och där var många

Minihandbok om de

Öland och Blå Jungfrun

Granskogsfolk : hur

T-shirtfabriken – Posi-

andra kvinnor…

vanligaste argumenten

: vandringsturer och

naturen blev svenskar-

tionssystemet, addition

Sr Sofie, Hamring

för och emot kristen tro

utflykter

nas religion

och subtraktion

Artos & Norma Bokförlag

Sunnerdahl, Tobias

Söderlund, Sjöström,

Thurfjell, David

Twomey Fosnot, Catherine

Utk: 2020-11-30

Apologia/CKA

Vildmarksbiblioteket

Norstedts

Studentlitteratur AB

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-24

Utk: 2020-12-07

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-18

ISBN: 9789177771418

Format: Inbunden

Format: Flexband

Format: Epub

Format: Häftad

ISBN: 9789186415440

ISBN: 9789186433826

ISBN: 9789113102870

ISBN: 9789144138343


71

FACKLITTERATUR Samtalsterapi : Språket

Didaktisk (o)takt i för-

Att förstå och påverka

Revit 2021 Grundkurs

Sfärernas musik

som kur och krämpa

skolan – Exempel med

beteendeproblem

Wedeen, Johan

Westberg, Lars

Törneke, Niklas Ramnerö,

didaktiskt ledarskap ...

Wadström, Olle

CADMUM AB

Wessmans Musikförlag AB

Jonas

Vallberg Roth, Ann-Christi-

Psykologinsats

Utk: 2020-11-17

Utk: 2020-11-02

Natur & Kultur Akademisk

ne Palla, Linda

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

Format: Storpocket

Utk: 2020-11-21

Studentlitteratur AB

Format: Häftad

ISBN: 9789173096614

ISBN: 9789187710865

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789151956763

ISBN: 9789127828278

Format: Häftad

Epub: 9789127828292

ISBN: 9789144137698

Att göra rätt : En studie

Klubben

Katter och deras

Det gemensamma : Om

Skepparens handbok –

om professionell respek-

Voss Gustavsson, Matilda

kändisar

den svenska välfärds-

Grunderna du behöver

tabilitet, emotioner och

Albert Bonniers Förlag

Wahlsten, Anna-Lena

modellen

innan du sticker ut på

narrativa linjer ...

Utk: 2020-11-12

Norlén & Slottner

Wennemo, Irene

sjön

Törnqvist, Nina

Format: Pocket

Utk: 2020-11-20

Premiss förlag

Westin, Olofsson, Olofsson,

Stockholm University

ISBN: 9789100186319

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-06

Barbalander

ISBN: 9789188503763

Format: Häftad

Utk: 2020-11-12

ISBN: 9789189077133

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-06 Format: Häftad

ISBN: 9789197698917

ISBN: 9789176496756 Med kikare och

Himlen på besök – och

Djurmålare, skulptris

Kristina Gyllenstierna

Familjerätten : en

kaffetermos. Handbok i

det som hände sen när

och författare – Rosa

och Stockholms blodbad

introduktion

fågelskådning

Gud aldrig lämnade

Nordenskjölds konstnär-

Wessnert, Gudrun

Wickström, Anita Komujär-

Ullman, Magnus

Vårdstedt, Clas

skap ...

Gudrun Wessnert

vi, Unto Persson, Mats

APUS Förlag

Marcus förlag

Wallenquist, Arend

Utk: 2020-11-01

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-12-07

Dibb förlag

Format: Häftad

Utk: 2020-12-29

Format: Flexband

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-04

ISBN: 9789151967295

Format: Häftad

ISBN: 9789151971728

ISBN: 9789179997229

Format: Inbunden ISBN: 9789198478785

Håll koll på vad som händer. www.boktugg.se/nyhetsbrev/ Två gånger i veckan, måndagar och fredagar, kommer Boktuggs nyhetsbrev där vi dels samlar ihop veckans rubriker och aktuella nyheter, dels berättar om spännande trender i bokbranschen. Kort sagt, om du vill lära dig mer om bokbranschen och hålla koll på nya böcker och författarskap ska du göra som över 6700 personer redan gjort – prenumerera på Boktuggs nyhetsbrev. Det är dessutom kostnadsfritt. Här kan du läsa några aktuella utgåvor av nyhetsbrevet – och anmäla dig: www.boktugg.se/nyhetsbrev/

ISBN: 9789139207627


72

FACKLITTERATUR

Karl Dunér Öar

Filokalia III

håndbok

Prins Eugens Walde-

Artos & Norma Bokförlag

Øzerk, Kamil Øzerk, Meral

marsudde

Utk: 2020-11-13

Cappelen Damm

Utk: 2020-11-11

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-12

Format: Inbunden

ISBN: 9789177771463

Format: Häftad

ISBN: 9789186265519

Blomster:Odla egna

Änglarnas Agenda

Autisme og pedagogikk.

snittblommor

Zadai, Kevin

En teoretisk og metodisk

Wingård, Cecilia

Fröet Förlag

Blomstersafari

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-11-14

Format: Storpocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789198401448

ISBN: 9789151967097

ISBN: 9788202567408

Facit Postal X

Gruvprinsessan

Facit Förlags

Seija Skriva

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-11-05

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Lars Åhnberg

Format: Övrigt

ISBN: 9789186564889

ISBN: 9789151970462

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9790900609892

100 lätta jullåtar

Liberal kulturrasism

Arbetsrätt och För-

Gud med oss : lovsång

Winsa, Birger

handling : Förhand-

i juletid

Meänkielen Förlaaki

lingskunskap för lokala

Utk: 2020-11-01

förhandlare

David Media

Format: Inbunden

Åhnberg, Lars

ISBN: 9789198632088

Format: Häftad ISBN: 9789188121332 Harmoniska sällskapet i

Till dig som ser på

Stockholms vattenrum

Havets bildspråk :

Stockholm, 1820-1865

Åkerö, Emil

– stadsmiljö, klimat och

galjonsfigurer och

Wottle, Martin

Tallbergs Förlag

framtid

symboler

Stockholmia

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-11

Format: Häftad

Svensk Byggtjänst

Bokförlaget Stolpe

Format: Häftad

ISBN: 9789198473391

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-12

ISBN: 9789188937322

Format: Inbunden

Format: Halvklotband

ISBN: 9789179170462

ISBN: 9789198523782

Facit Sverige 2021

Format: Häftad ISBN: 9789170313288

Notfabriken Utk: 2020-11-16

Partiernas vägskäl : ett

25 sätt att tjäna pengar

Prestationsprinsen

Brottsoffermyndighetens

när du sover – så skaffar

Öhman, Aggie

referatsamling 2020 :

du dig passiva inkomster

Barthelson Förlag

Wästlund, Holger

Utk: 2020-11-06

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-12

Tipsförlaget/Stocksunds

Format: Häftad

Utk: 2020-11-10

Format: Inbunden

Appell Förlag

Arkitekt-Bygg HB

ISBN: 9789177510970

Format: Häftad

ISBN: 9789186564896

Utk: 2020-11-18

nytt politiskt landskap i Facit Förlags

Format: Inbunden

ISBN: 9789198302042

Utk: 2020-11-09

Sverige och Finland

ISBN: 9789198548549

Format: Häftad ISBN: 9789151953724 Reko 2021

250: Kungl. Musikaliska

Förskola för alla barn

Akademien 1771-2021

– för bättre språkut-

Jesus kallade på mig :

Att utvärdera psykotera-

berättelser om personli-

pi och kritiskt granska

ga gudsmöten

psy : Häftad utgåva av

FAR AB

Young, Sarah

origi

Utk: 2020-11-11

Gidlunds förlag

2020:67 :

Semnos förlag

Öst, Lars-Göran

Format: Pocket

Utk: 2020-11-13

Norstedts Juridik AB

Utk: 2020-11-05

Natur & Kultur Akademisk

ISBN: 9789188735416

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

Format: Häftad

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789178444335

Format: Häftad

ISBN: 9789189290037

Format: Häftad ISBN: 9789127829275

veckling i svenska. SOU

ISBN: 9789138251126


73

FACKLITTERATUR Tiotalets svenska bostad

Älskar dig

– Bostadsarkitektur 2010-2020

Tukan förlag

Arkitektur Förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

ISBN: 9789179853716

Se in i ditt hjärta – Brev

Hästpsykologi och

Fortsättning följer :

från en biktfader i

ridlära

romanserier 2020

Valamo kloster Brutus Östlings bokf

BTJ Förlag

Artos & Norma Bokförlag

Symposion

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-26 Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-08

Format: Häftad

Format: Danskt band

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789170188503

ISBN: 9789198511277

ISBN: 9789177771647

ISBN: 9789187483493

Katolsk studiebibel. Nya

”Skriv så ofta du

Växjö stift 850 år

Den musicerande

Karnov bokverk 2020/21

testamentet ur Bibel

kan”. Brevväxlingen

– Stiftshistoriska

människan

:

2000 med katolska

mellan Georg Henrik von

perspektiv

kommentarer

Wright och Eino Kaila

Makadam förlag

Norstedts Juridik AB

1937–1958

Artos & Norma Bokförlag

Utk: 2020-12-09

Utk: 2020-12-18

Veritas Förlag

Appell Förlag

Utk: 2020-11-27

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-26

Format: Inbunden

ISBN: 9789170613371

ISBN: 9789139400066

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789177771500

ISBN: 9789187389764

ISBN: 9789198548648

Kollektiva resor: Utma-

Bitcoin och andra digita-

Drop Dead Diary

Äldre företagare

Livshjälp i en orolig tid

ningar för socialt hållbar

la valutor

tillgänglighet

Förlaget Buster

Dialogos Förlag

Libris förlag

Orage

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-11

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Häftad

Utk: 2020-11-25

Format: Häftad

ISBN: 9789186911201

ISBN: 9789175043760

ISBN: 9789173878821

Format: Häftad

ISBN: 9788283434286

112 sätt att minska din

Reformatorn: om Carl

Skolutveckling i teori

Teater Albatross – Före-

plastanvändning

Bildt med fokus på åren

och praktik

ställningar, resor, konst

Arkiv förlag/A-Z förlag

ISBN: 9789179243500

Urhundarnas viskningar.

Utk: 2020-11-25

och visioner

som statsminister

Virens Förlag

Gleerups Utbildning AB

Nicotext

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-27

Studentförlaget Horisont

Utk: 2020-12-14

Gidlunds förlag

ISBN: 9789198642445

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-30

Format: Häftad

Utk: 2020-12-19

ISBN: 9789188987174

Format: Häftad

ISBN: 9789151102832

Format: Häftad ISBN: 9789178444427

ISBN: 9789151971315

Du är magisk Tukan förlag

Enchiridion. Liten

Libris stora handbok till

Vad kommer sen? :

Svenska Akademiens

handbok om tro, hopp

Bibeln

barn- och ungdoms-

handlingar 52, 2019

bokserier 2020

och kärlek

Norstedts

Libris förlag

Utk: 2020-11-26 Format: Inbunden

Artos & Norma Bokförlag

Utk: 2020-12-01

BTJ Förlag

Utk: 2020-12-28

ISBN: 9789179853747

Utk: 2020-11-27

Format: Flexband

Utk: 2020-12-15

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789173878517

Format: Häftad

ISBN: 9789113116020

ISBN: 9789177771302

ISBN: 9789170188497


74

KALENDRAR mm Trallmanackan 2021 –

Stockholmsbåtar 2021

familjekalender

Familjekalender 2021

Kalender 2021 Dagbok

Grönköpings Veckoblad

Jan Lööf

cognac konstläder

väggkalender 2021

Folkenlind, Charlotta

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Marcus förlag

Utk: 2020-11-05

Burde Publishing

Burde Publishing

Lind & Co

Utk: 2020-11-25

Format: Övrigt

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-12

Format: Övrigt

ISBN: 9789188605566

Format: Övrigt

Format: Inbunden

Format: Övrigt

ISBN: 9789189275409

ISBN: 9789189275379

ISBN: 9789179034603

ISBN: 9789179997243

Carl Larsson – kalender

Maritima almanackan

Humorkalender 2021:

Kalender 2021 Stor

Herregud & Co Väggka-

2018 (42×46)

2021

Avrivningsbart dagblock

Veckokalender Forma

lender 2021

Langewiesche Nachfolger

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Burde Publishing

Burde Publishing

Libris förlag

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-19

Format: Övrigt

Format: Övrigt

Format: Övrigt

Format: Inbunden

Format: Övrigt

ISBN: 9783784598178

ISBN: 9789188605610

ISBN: 9789189275386

ISBN: 9789189275461

ISBN: 9789173878616

Negativ 2021: en kalen-

Katolsk kalender 2021

Familjekalender 2021

Kalender 2021 Business

Lär dig leva – Kalendern

Color

Ottawa: Veckoplanering

Larsson, Carl

der av Villfarelser

Bookmark Förlag

Leclér, Mathias

Veritas Förlag

Placenta Förlag

Utk: 2020-11-09

Burde Publishing

Burde Publishing

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-04

Format: Övrigt

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-11

Format: Övrigt

Format: Övrigt

Format: Inbunden

ISBN: 9789189087767

ISBN: 9789189275430

ISBN: 9789189275454

Format: Övrigt

ISBN: 9789187389726

ISBN: 9789198437966

Galagokalendern –

Familjekalender 2021

Familjekalender 2021

Diskbänkstecknarens

Pettson & Findus

Elsa Beskow

Linder, Ulrika

Burde Publishing

Burde Publishing

Ordfront Förlag

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-06

Format: Övrigt

Format: Övrigt

Format: Häftad

ISBN: 9789189275447

ISBN: 9789189275393

Livscoachen 2021

Familjekalender 2021

Väggkalender 2021

Tillman, Marie

Kerstin Frykstrand

Dream & Do

Utk: 2020-11-04

Burde Publishing

Burde Publishing

Format: Övrigt

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-11

ISBN: 9789198437959

Format: Övrigt

Format: Övrigt

ISBN: 9789189275423

ISBN: 9789189275416

kaoskalender 2021

ISBN: 9789177751427

Placenta Förlag

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker.

boktugg.se/nyhetsbrev


Starka litteraturupplevelser motiverar barn att läsa Svenska Förläggareföreningen har publicerat rapporten Läsandets årsringar. Den visar att svenska skolelever har ett påfallande mindre intresse för frivillig läsning än elever i andra länder. När det gäller högläsning och läsaktiviteter i hemmet är andelen föräldrar som ägnar sig åt detta också lägre i Sverige än i andra länder. Män högläser i mindre utsträckning än kvinnor, enligt rapporten. Enligt rapportens författare, litteratursociologerna Anna Nordlund och Johan Svedjedal, ger starka litteraturupplevelser ökad läsmotivation. Således blir litteraturupplevelser själva målet med läsfrämjande arbete. – En läsning av Förläggarföreningens strålande rapport ”Läsandets årsringar” ger mig faktiskt både panik och gör mig hoppfull. Panik för att det finns så många studier och trender som visar att läsandet och lyssnandet, inte minst bland barn verkligen är satt under allvarlig press. Och att 40% av de svenska deltagande eleverna i PISAundersökningen 2018 svarar att ”läsning är slöseri med tid” gör mig ju närmast gråtfärdig. Men det som inger hopp är att det är så enormt tydligt i denna rapport att det faktiskt går att vända kurvorna. Det gläder mig att det vi gör inom Bonnierförlagen och Bonnier Carlsen är en så avgörande del i det arbetet, säger Mattias Fyrenius, förlagschef på Bonnier Carlsen. Så hur skapar vi starka litteraturupplevelser? Ett av Bonnierförlagens initiativ för att främja läsning bland barn och ungdomar, Läsande förebilder, synliggör och hyllar det arbete en rad eldsjälar och experter gör för att inspirera barn och unga till läsning. Vi har sammanställt några av deras bästa tips till lärare, föräldrar och andra vuxna som har barn i sin omgivning hemma eller på jobbet.

Läs mer: bonnierforlagen.se/vardegrund/ hallbarhet/lasande-forebilder/

”Läs med ögon, öron, fingrar och digitalt utifrån de egna förutsättningarna.” Elisabet Reslegård, ordförande Stiftelsen Läsrörelsen ”Lär dig att läsa högt! Slarva inte när du läser för barnet. Läs med inlevelse, det blir ett stort drama, det är det barnet vill ha.” Dilsa Demirbag-Sten, författare, frilansjournalist och medgrundare av stiftelsen Berättarministeriet ”Koppla böckerna till aktiviteten som äger rum i en lokal. Finns där Lego, ja, då kan där finnas böcker om Lego, konstruktion och arkitektur.” Anita Isakson, kommunal språkutvecklare i Hjo kommun ”Sluta inte att läsa högt så fort barnet knäckt läskoden. Då är det extra viktigt att läsa virvlande berättelser parallellt som barnet ensam läser lite enklare och tunnare böcker.” Josefine Sundström, författare till bland annat Bokserien Sagasagor ”Läs så det syns. Läs så det hörs. Blir du avbruten, säg ”vänta ett ögonblick, jag måste bara läsa klart sidan.” Anne-Marie Körling, grundskollärare, pedagogisk sakkunnig och handledare i undervisningsutveckling ”Det är inga specifika och fantastiska saker som är viktiga, utan att man istället hela tiden puffar för läsande och läsförståelse.” Cilla Dalén, skolbibliotekarie på Enbacksskolan i Tensta i Stockholm – Att läsa är en färdighet som tar tid att utveckla, som kräver övning och tålamod. Som ovan läsare behöver man hejas på, uppmuntras och få hjälp på traven. Ett bra sätt är högläsning. Man kan turas om att läsa, man kan avbryta sig för att tala om de tankar som uppstår och man får en fin stund tillsammans, säger Bodil Unenge, hållbarhetsansvarig på Bonnierförlagen. – Många studier visar att det mycket handlar om att skapa en lustfylld relation till läsning och lyssning och att det gäller att skapa den relationen tidigt. Värdet av högläsning för dina eller andras barn – i hemmet eller i skolan – är bara enormt. Och som förlag så sitter vi ju själva på själva kärnan; att se till att det finns roliga, engagerande och berörande berättelser att läsa eller lyssna på, instämmer Mattias Fyrenius.


76

MAT & HÄLSA I Can Make You a Star

Mera vego på 30

Nya svenska matvanor

Förändra ditt liv 5

En liten bok om mening-

: Inspiration, hand-

minuter

Birnbaum, Rössner, Thurf-

minuter i taget : bättre

en med livet

fasta råd och kreativa

Bergqvist, Ylva

jell, Lind, Möller, Rådström,

hälsa med enkla steg för

Dahlen, Micael

övningar

Bonnier Fakta

Carlsson

varje dag

Volante

Amini, Nikki

Utk: 2020-12-29

Utk: 2020-11-04

Chatterjee, Rangan

Utk: 2020-11-23

The Book Affair

Format: Epub

Format: Inbunden

Norstedts

Format: Kartonnage

Utk: 2020-11-24

ISBN: 9789178872589

ISBN: 9789189063204

Utk: 2020-11-05

ISBN: 9789179650858

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198594751

ISBN: 9789113111421

Vinnaren av Hela Sverige

Mera vego på 30

Ren skönhet : Naturlig

Förändra ditt liv 5

Den nya skåpmaten :

bakar 2020

minuter

hudvård från växtriket

minuter i taget : bättre

gott och hållbart ur burk

Vinnaren

Bergqvist, Ylva

Björkegren Jones, Karin

hälsa med enkla steg för

och tetra

Bonnier Fakta

Bonnier Fakta

Losciale, Lena

varje dag

Damberg, Jenny

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-12-29

Bokförlaget Semic

Chatterjee, Rangan

Ordfront Förlag

Format: Inbunden

Format: Pdf:

Utk: 2020-12-21

Norstedts

Utk: 2020-11-23

ISBN: 9789178871520

9789178872022

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-05

Format: Kartonnage

ISBN: 9789155268602

Format: Inbunden

ISBN: 9789177751335

ISBN: 9789113110479 Mindfulness: att vara

Mera vego på 30

Lev länge & väl : pro­

Styrketräning hemma

Yogamat : För frukost,

här och nu

minuter

fessorns bästa tips om

och utomhus

lunch, middag & treats

Barnes, Anna

Bergqvist, Ylva

kosten, motionen ...

Christiansson, Isabelle

Davidsson, Cecilia

Tukan förlag

Bonnier Fakta

Brismar, Andersson,

Stevali

Bokförlaget Semic

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-12-29

Norstedts

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-12-28 Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-05

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853730

ISBN: 9789178871360

Format: Inbunden

ISBN: 9789188639868

ISBN: 9789155269258

ISBN: 9789113102351 MP3-fil: 9789113102375 David Batras inte så

Prata med barn om

4 veckors keto

101 Kostråd för viktned-

Allt om periodisk fasta :

tråkiga indiska mat

klimatet : En handbok

Butterworth, Lisa Hwang,

gång, muskeluppbygg-

800 kcal, 5:2 och juicing

Batra, David

Berry Eklund, Frida

Caroline

nad och god hälsa

Davidsson, Ulrika

Bonnier Fakta

Natur & Kultur Akademisk

Legind A/S

Christiansson, Isabelle

The Book Affair

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-12-07

Utk: 2020-12-02

Stevali

Utk: 2020-12-15

Format: Danskt band

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-19

Format: Inbunden

ISBN: 9789178872299

ISBN: 9789127828681

ISBN: 9788771559873

Format: Inbunden

ISBN: 9789198594812

ISBN: 9789188397485

Epub: 9789127828698

Tunnbrödet – En läcker

Min skånska kokbok

Lev mer, tänk mindre :

Bagar-Bertha

Klona öl : brygg och

historia

Billing, Anna

bli fri från nedstämdhet

Cotter, Monica Sjödin,

återskapa bryggeriernas

Berg, Anki Bodin, Marcus

Bokförlaget Arena

och depression med

Anna-Karin Sjödin, Ingela

fantastiska öl

Tunnbrödsakademin

Utk: 2020-11-11

metakognitiv terapi

Isaberg förlag

Eronson, Peter M

Utk: 2020-11-23

Format: Inbunden

Callesen, Pia

Utk: 2020-11-15

Stevali

Format: Klotband

ISBN: 9789178435166

Norstedts

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-12-17

ISBN: 9789185089468

Format: Inbunden

ISBN: 9789151952727

Format: Pocket ISBN: 9789113097213

ISBN: 9789188397553


MAT & HÄLSA

Programledare med peppande träningsbok

77 Motivationsresan är träningsboken både för den som har svårt att hitta energin att lämna soffan och för elitmotionä­ ren som behöver nya infallsvinklar. Boken är fylld med råd och tips för hur du tacklar den mentala träningen lika bra som den fysiska. – Jag är inte någon coach eller personlig tränare utan mer som en träningskompis för den som vill komma igång och träna, säger författaren Stephan Wilson.

Ölbryggarboken : brygg

Kurdisk mat för alla –

Du kocken, finns recept?

Styrketräning som ger

Boken om te

ditt öl hemma

modern och nyttig mat

: Björn Halling minns

resultat

Kakuzo, Okakura

Eronson, Peter M.

med uråldriga rötter

mat med mera

Hempel, Susann

Modernista

Stevali

Fors, Soheila

Halling, Björn

Tukan förlag

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-04

Lava Förlag

Carlsson

Utk: 2020-12-03

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-02

Format: Inbunden

ISBN: 9789178934393

ISBN: 9789188397546

Format: Flexband

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853112

ISBN: 9789188959102

ISBN: 9789189063303

Mina favoriter : enkla

Living Flowy – En

Godare glass : utan

Linnéa Wik berättar

Vägen till att leda mig

low carb-recept för fest

Modern Inrednings &

glassmaskin

om hur utmattning kan

själv … via stigar, berg

och vardag

Livsstils teknik

Hamid, Camilla

börja

och snår

Falkman-Fredrikson, Åse

Gaude, Josefine

Bonnier Fakta

Holegård, Inger

Kaspersen, Kristin

Tukan förlag

The Golden Feather

Utk: 2020-11-03

Pingh Förlag

HarperCollins Nordic

Utk: 2020-12-01

Format: Epub

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-10

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789178872497

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853983

ISBN: 9789198541717

ISBN: 9789198638424

ISBN: 9789150963403

Mikrovanor : de minima-

Från Kaffeböna till drink

Förundranseffekten : om

Keto: den kompletta

Näringskompassen : de

la förändringarna som

Gren, Lisen

allt ifrån solnedgångars

boken om ketogen kost

vetenskapliga slutsat-

ger maximala resultat

Stevali

läkande kraft ...

Johansson, Martina

serna om kosten som

Fogg, BJ

Utk: 2020-11-26

Hammarkrantz, Sandberg,

Tukan förlag

håller oss friska

Volante

Format: Inbunden

Bonnier Fakta

Utk: 2020-11-23

Kast, Bas

Utk: 2020-12-16

ISBN: 9789188397614

Utk: 2020-11-03

Format: MP3-fil

Volante

Format: Flexband

Format: Epub

ISBN: 9789179854911

Utk: 2020-12-14

ISBN: 9789179650216

ISBN: 9789178872480

Format: Inbunden

MP3-fil: 9789178872336

ISBN: 9789189043619

Utk: 2020-12-28

My Baby Book : en

Läkande dundermat

Skärmhjärnan : hur en

Ketoguiden : 100 recept

Dansa mjukt med tillva-

nybliven mammas (helt

Haldorsson, Tina

hjärna i osynk med sin

och kostplan för 30

ron : om mening, mod

ärliga) bekännelser om

Mind & Health tools

tid kan göra oss stressa-

dagar

och möjligheter

graviditet och att föda ...

Utk: 2020-11-06

de, deprimerade ...

Johansson, Martina

Kåver, Anna

Forni, Michaela

Format: Inbunden

Hansen, Anders

Tukan förlag

Natur & Kultur Digital

The Book Affair

ISBN: 9789198650600

Bonnier Fakta

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-12-18

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-12

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Pocket

ISBN: 9789179854218

ISBN: 9789127826731

ISBN: 9789198594843

ISBN: 9789178871582


78

MAT & HÄLSA Slowcooking – Introduk-

Laga mig

Myllymäkis menyer : vår,

24-timmarskoden : Hur

Kris, kalas och kol-

tion och 80 recept som

Lundgren, Lotta

sommar, höst, vinter

tajming av mat, sömn

hydrater : Recept och

alla kan laga

Albert Bonniers Förlag

Myllymäki, Tommy

och träning ger effekter

berättelser för goda och

Lagerstrand, Linda

Utk: 2020-11-13

Natur & Kultur Allmänlit-

Panda, Satchin

dåliga dagar

Isaberg förlag

Format: Danskt band

teratur

Bonnier Fakta

Rabe, Hellsten,

Utk: 2020-11-15

ISBN: 9789100179090

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-29

Bonnier Fakta

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-03

ISBN: 9789185089475

ISBN: 9789127168169

ISBN: 9789178871230

Format: Epub ISBN: 9789178872572

Healing Yoga : den

Myllymäkis menyer : vår,

Klas. Ingen är precis

Inställt p.g.a. Alzheimers

8 timmars dieten

läkande kraften

sommar, höst, vinter

som jag – alla är

Peter, Miretoft

Robinson, Larina

Liljefors, Jennie

Myllymäki, Tommy

speciella

Vaktel förlag

Legind A/S

The Book Affair

Natur & Kultur Digital

Nordenstström, Jörgen

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-02

Utk: 2020-11-17

Utk: 2020-11-06

Vulkan

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Epub

Utk: 2020-11-10

ISBN: 9789188441775

ISBN: 9788771559866

ISBN: 9789198594867

ISBN: 9789127168176

Format: Häftad ISBN: 9789189231818

Frankensteins köttkvarn

Myllymäkis menyer : vår,

24-timmarskoden : Hur

När livet svänger : för

Bra mat vid typ 1-dia-

: och andra omvälvande

sommar, höst, vinter

tajming av mat, sömn

föräldrar till barn och

betes

mathistorier

Myllymäki, Tommy

och träning ger effekter

unga med diabetes

Rydell, Kristina Helgegren,

Linder, Jens

Natur & Kultur Digital

Panda, Satchin

Petrini, Willebrand,

Hannah Trägårdh Tornhill,

Ordfront Förlag

Utk: 2020-11-06

Bonnier Fakta

Natur & Kultur Akademisk

Carina

Utk: 2020-11-11

Format: Pdf

Utk: 2020-12-29

Utk: 2020-11-10

Gothia Fortbildning AB

Format: Inbunden

ISBN: 9789127168183

Format: MP3-fil

Format: Flexband

Utk: 2020-12-01

ISBN: 9789178872220

ISBN: 9789127827172

Format: Häftad

Epub: 9789178872442

Epub: 9789127827189

ISBN: 9789177412489

ISBN: 9789177751267

Vill du bli en bättre författare? Vi har samlat skrivtips och goda råd.

insider.boktugg.se/skrivtugg/


MAT & HÄLSA

79

Motivationsrevolutionen

Snällhetseffekten

Hälsogåtan : Evolution,

Skambunden : vad skam

Vila i dig själv : hitta din

: Från temporär tändning

Skogholm, Lena

forskning och 48 kon-

gör med dig och hur du

inre styrka och vishet

till livslång låga

Talkmap Förlag

kreta råd

kan läkas

med compassion och

Röhlander, Lindwall,

Utk: 2020-11-01

Wallensten, Anders

Wennerlöf Lilja, Karin

restorative yoga

Bokförlaget Forum

Format: Häftad

Bonnier Fakta

Semnos förlag

Öhrskog Elmfeldt, Engren

Utk: 2020-11-25

ISBN: 9789163915567

Utk: 2020-12-29

Utk: 2020-11-05

Lava Förlag

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Häftad

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789137156972

ISBN: 9789178872213

ISBN: 9789189290013

Format: Inbunden ISBN: 9789188959669

MP3-fil: 9789137158563 Olgas utmaning : Ta

Rörlighetsträning

Hälsogåtan : evolution,

Gin : en kärlekshistoria!

Mitt år : minns det som

kontroll över maten och

för ett smidigare liv :

forskning och 48 kon-

Westerlund, Örjan

hänt och planera för

tankarna på 4 veckor

övningar, inspiration och

kreta råd

Stevali

framtiden

Rönnberg, Olga

motivation

Wallensten, Anders

Utk: 2020-11-18

Bookmark Förlag

Bonnier Fakta

Sköld, Simon

Bonnier Fakta

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-12-29

The Book Affair

Utk: 2020-12-29

ISBN: 9789188397539

Format: Inbunden

Format: Spiralbunden

Utk: 2020-12-15

Format: Inbunden

ISBN: 9789178871445

Format: Inbunden

ISBN: 9789178870981

ISBN: 9789198594881

Pdf: 9789178870998

Ett gott liv : smart och

6 minuter om dagen:

Mitt framgångsår

Medial läkning : Läk

enkel mat för seniorer

dagbok för välbefin-

Warg-Pärleros, Alexander

med detox

Schütt, Eleonor Sassa

nande

Bokförlaget Forum

William, Anthony

StorySide

Corin, Cecilia Frost-Jo-

Spenst, Dominik

Utk: 2020-11-18

Livsenergi

Utk: 2020-11-19

hansson, Margareta

Tukan förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-28

Format: MP3-fil

Utk: 2020-12-14

ISBN: 9789137157153

Format: Inbunden

ISBN: 9789152112908

ISBN: 9789188633620

Epub: 9789152112915

Votum & Gullers Förlag Utk: 2020-11-19

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853938

ISBN: 9789189087378

Din väg till lyckan

ISBN: 9789189021235 Närvarande föräldra-

Ett liv utan migrän :

Cajsa Wargs kokbok II:

Motivationsresan –

Njuta; Marmiterna,

skap : hur föräldrars

enkla övningar som gör

Hjelpreda i hushållning-

friskare, starkare och

gastronomin och

tillgänglighet påverkar

dig fri från huvudvärk

en för unga fruentimber

piggare med Stephan

måltiden

Siegel, Daniel J. Payne

Söder, Per

warg, Cajsa

Wilson

Millhouse Förlag

Bryson, Tina

Lindskog Förlag

The Sublunar Society

Wilson, Stephan

Utk: 2020-12-09

Akademius Förlag

Utk: 2020-12-31

Utk: 2020-11-13

Roos & Tegner

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Häftad

Utk: 2020-12-02

ISBN: 9789185759118

Format: Danskt band

ISBN: 9789185311804

ISBN: 9789189235021

Format: Inbunden ISBN: 9789188953988

ISBN: 9789198508178 Baka i långpanna deluxe

Mjödboken : tillverka

Cajsa Wargs kokbok I:

Såser, röror, krämer,

Koncentration – en

Skattberg, Frida

mjöd hemma

Hjelpreda i hushållning-

fonder & klassiker :

praktisk kurs i tankens

Bonnier Fakta

Vasilis, Magnus Eronson,

en för unga fruentimber

Frederik Zäll´s bästa

träning.

Utk: 2020-11-03

Peter M

Warg, Cajsa

Zäll, Frederik

Format: Epub

Grenadine Bokförlag

The Sublunar Society

Stevali

Dodekaeder Förlag

ISBN: 9789178872459

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-12-14

Format: Inbunden

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789188397560

ISBN: 9789189235014

ISBN: 9789188397508

ISBN: 9789198644104


80

Övrigt Battle om svensk rap

Brev från Själen Bas-

Grövlan ”stävlar” –

Den skarpa eggen. 2

Sommarkväll vid Falu

Azordegan, Ametist

kertanten och 22 andra

Pussel 1000 bitar

Melchior, Stéphan

Gruva – Pussel 1000

Natur & Kultur Allmänlit-

kåserier

Karlsson, Lars

Kartago Förlag

bitar

teratur

Faringer, Solveig

Jengel Förlag

Utk: 2020-11-16

Svensson, Mikael

Utk: 2020-12-11

Vulkan

Utk: 2020-11-13

Format: Inbunden

Jengel Förlag

Format: Spel

Utk: 2020-11-11

Format: Övrigt

ISBN: 9789175153636

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789127139503

Format: Häftad

ISBN: 9789188573193

Format: Övrigt ISBN: 9789188573179

ISBN: 9789189231009

Dag för dag : texter från

Dryckesspel : kortspel,

Atomic

Spirou i Sovjet

Snobbarnas bok

en särskild tid

tärningar, sällskapsspel,

Lepennetier, Yann

Neidhardt, Fred

Thackerey, William

Berg, Bengt

historik och underhål-

Cobolt Förlag

Cobolt Förlag

Makepeace

Ekström & Garay

lande läsning

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-13

Ekström & Garay

Utk: 2020-11-16

Glimne, Dan

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

Format: Danskt band

Grenadine Bokförlag

ISBN: 9789188897336

ISBN: 9789188897343

Format: Danskt band

ISBN: 9789189217737

Utk: 2020-11-04

ISBN: 9789189217492

Format: Inbunden ISBN: 9789188397591 Chefens nya tröstbok

De bästa tärningsspelen

Vi får väl trösta varandra

Gul Traktordag i

Kalle och Hobbe:

Christerson, Rolf

Glimne, Dan

Levengood, Mark

Aspåsnäset – Pussel

Söndagar

Bokförlaget Siljan

Stevali

Piratförlaget

1000 bitar

Watterson, Bill

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-11-06

Roth, Ingrid

Apart Förlag AB

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Format: Epub

Jengel Förlag

Utk: 2020-12-18

ISBN: 9789164243782

Utk: 2020-11-13

Format: Inbunden

Format: Övrigt

ISBN: 9789187877988

ISBN: 9789198560541

ISBN: 9789189228153

ISBN: 9789188573209

Buddy Longway Samla-

Vyer från Sveriges mitt –

Återvinningscentralen

Mora kyrka vid Öster-

Boken om Drakborgen

de äventyr 2

Pussel 1000 bitar

Linder, Ulrika

dalälven – Pussel 1000

Wilhelmsson, Jimmy

Derib

Jeschke, Kicki

Ordfront Förlag

bitar

Säfström, Orvar

Cobolt Förlag

Jengel Förlag

Utk: 2020-11-05

Råstbjär, Catherine

Fandrake AB

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-13

Format: Danskt band

Jengel Förlag

Utk: 2020-12-07

Format: Inbunden

Format: Övrigt

ISBN: 9789177751311

Utk: 2020-11-13

Format: Inbunden

ISBN: 9789188897176

ISBN: 9789188573216

Format: Övrigt

ISBN: 9789198456769

ISBN: 9789188573186

Välkommen till fram-

Hudfärg : honung. Del 3

Mitt bästa år : En bullet

Min egen lyckobok : en

Dalälven i höstskrud-

tiden

Jung

journal för att må bättre

fylla-i-bok för att samla

Pussel 1000 bitar

Ericson, Eric Arrhenius,

Epix

Lindgren, Therése

allt jag mår bra av

Ågren Håll, Gunilla

Lars

Utk: 2020-11-24

Bokförlaget Forum

Sporrong, Sanna

Jengel Förlag

Kaunitz-Olsson

Format: Danskt band

Utk: 2020-12-09

Tukan förlag

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789170895463

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-04

Format: Övrigt

ISBN: 9789137153834

Format: Inbunden

ISBN: 9789188573162

Format: Övrigt ISBN: 9789189015326

ISBN: 9789179854058


81

Övrigt Den lille ginspiratören

Antikrundan

Vinterquiz

Fantomen Den inbundna

The Five Notebook 1

årgången 1970 del 1

Öberg, Hans-Olov

Bokförlaget Stolpe

Southside Stories

TACTIC SVERIGE

Bokförlaget Polaris

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-18

Egmont Publishing AB

Utk: 2020-12-14

Format: Board book

Format: Spel/pyssel

Format: Pocket

Utk: 2020-12-04

Format: Övrigt

ISBN: 9789188725875

ISBN: 6416739565194

ISBN: 9789177954033

Format: Inbunden

ISBN: 9789189069626

ISBN: 9789176215579

Kalle Anka : Jul i

Skabrösa skrönor och

Kalle Ankas Pocket Spe-

91:an Årgångar 1975

Ankeborg

ordinära oväsentligheter

cial : Under en lycklig

del 3

Egmont Publishing AB

Ord & Tonverkstan

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-11

Format: Kartonnage ISBN: 9789176216132

stjärna

The Five Notebook 2 Bokförlaget Stolpe

Egmont Publishing AB

Utk: 2020-12-14

Egmont Publishing AB

Utk: 2020-12-04

Format: Övrigt

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-24

Format: Inbunden

ISBN: 9789189069633

ISBN: 9789151949512

Format: Häftad

ISBN: 9789176215456

ISBN: 9789176215784

Svordomsparlören

Åter till avskyvärld

Gala Gosedjur

Under Produktion

Egmont Publishing AB

Bookmark Förlag

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-08

Utk: 2020-12-14

Format: Pocket

Format: Inbunden

Format: Pysselbok

ISBN: 9789198585124

ISBN: 9789176215968

ISBN: 7350075960093

The Rise of Tiamat Dra-

Den gyllene hjälmen och

Coriolis : Den sista

Norstedts Världsatlas

gon Puzzle (Dungeons &

andra historier från 1952

cykladen kartpaket

Egmont Publishing AB

Fria Ligan

Utk: 2020-12-18

Bogen om mig – 300

Kalle Ankas Pocket 512,

spørgsmål, som hjælper

dubbelpocket : Tillbaka

dig til at nedskrive din

på brottsplats Ankeborg

livshistorie Egmont Publishing AB Ego förlag i Stockholm

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-10

Format: Häftad

Format: Inbunden

ISBN: 9789176215692

ISBN: 9789186907204 Hela Sverige bakar TACTIC SVERIGE

Dragons)

Utk: 2020-11-11

Norstedts

Format: Spel/pyssel

Random House USA

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-12-08

Format: Inbunden

ISBN: 6416739569055

Utk: 2020-11-17

Format: Kartonnage

Format: Spel

ISBN: 9789113116273

Format: Spel/pyssel

ISBN: 9789176215418

ISBN: 9789189143128

ISBN: 9781984824646

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker. boktugg.se/nyhetsbrev


82

HISTORIA

Historisk dräkt – inifrån

Bortrivna sidor ur histo-

Mössor och människor :

Om underrättelsetjäns-

17 nedskjutningar på

och ut: Kvinnodräkten i

rien – från Albigenskors-

CTH Hatt och mössfabrik

tens vägval

en dag: Hans-Joachim

Norra Europa 1360-1415

tåget till bombningarna

1885-2004

Grahn, Jan-Olof

Marseille. Den sanna

Ahlqvist, Peter Neijman,

av Korea

Ebberstein, Ann-Louise

Medströms Bokförlag

historien om ...

Maria

Bergström, Christer

CTH Vänförening

Utk: 2020-11-27

Heaton, Colin D.

Chronocopia Publishing

Vaktel förlag

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Vaktel förlag

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-05

Format: Kartonnage

ISBN: 9789173291590

Utk: 2020-12-10

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789151965260

ISBN: 9789198105674

ISBN: 9789188441737

Antisemitism, antisio-

Det gyllene Aten – Sex

Kärlekens andedräkt

År : historiker berättar

Jakten på MiG-29 :

nism : exemplet Polen

kapitel om grekisk

: Petrus de Dacia och

Götlind (red.), Anna Lin-

underrättelser och

Alsterdal, Alvar

kulturhistoria

hans tid

narsson(red.), Magnus

incidenter under kalla

Égalité

Blomqvist, Jerker

Ekman, Johannes

Appell Förlag

kriget

Utk: 2020-11-02

Artos & Norma Bokförlag

Oskar Ekman Förlag

Utk: 2020-11-18

Hugo, Ulf

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-01

Format: Inbunden

Medströms Bokförlag

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789198548525

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789172171251

ISBN: 9789198348927

Format: Inbunden ISBN: 9789198420371

Format: Inbunden ISBN: 9789188441720

Format: Inbunden ISBN: 9789173291613

Förstå andra världs-

Vedergällningen

Stalingrads blodiga höjd

Englands historia. Del 1,

I stålstormen

kriget : 1939-45 som

Brokken, Jan

– Slaget om Mamajev

Från forntiden till 1600

Jünger, Ernst

infografik

Ersatz

Kurgan

Harrison, Dick

Bokförlaget Augusti

Aubin, Guillerat, Bernard,

Utk: 2020-11-27

Evgenij, Velitjko

Historiska Media

Utk: 2020-12-14

Lopez (red.),

Format: Inbunden

Vaktel förlag

Utk: 2020-12-17

Format: Inbunden

Lind & Co

ISBN: 9789188913296

Utk: 2020-11-19

Format: Pocket

ISBN: 9789185301263

Utk: 2020-11-12

Format: Kartonnage

ISBN: 9789177895688

Format: Inbunden

ISBN: 9789188441652

ISBN: 9789178615308 Minnen från MALMÖ del

Vilt, jakt och människor

Sverige och underrät-

Englands historia. Del 2,

Broarna över Stock-

2 – Från Regements-

i Norrlands skogar

telsetjänsten : från Tage

Från 1600 till idag

holms vatten

gatan till Köpenhamns-

1870-1900

Erlander till Carl Bildt

Harrison, Dick

Kallenberg, Lena

vägen

Danell, Kjell

Fredholm, Michael

Historiska Media

Stockholmia förlag

Aunér, Bertil

Gidlunds förlag

Medströms Bokförlag

Utk: 2020-12-17

Utk: 2020-11-18

Struktur förlag

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-11-27

Format: Pocket

Format: Häftad

Utk: 2020-11-25

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789177895695

ISBN: 9789170313295

Format: Inbunden

ISBN: 9789178444366

ISBN: 9789173291569

ISBN: 9789163943034


83

HISTORIA Konfucius samtal

Hearrát dat bidje min :

Efterlivets politiska

Agneta Horn : ett

Sveriges storhetstid

Konfucius Lodén, Torbjörn

bággojohtimiid birra

berättelse

kvinnoliv i trettioåriga

Nilsson, Patrik

Appell Förlag

Labba, Elin Anna Joná

Lundälv, Jörgen

krigets skugga

Stevali

Utk: 2020-11-30

Gusttu Elin Ánná

Premiss

Milles, Karin

Utk: 2020-11-19

Format: Klotband

Norstedts

Utk: 2020-12-21

Norstedts

Format: Inbunden

ISBN: 9789198406405

Utk: 2020-12-10

Format: Häftad

Utk: 2020-12-11

ISBN: 9789188639875

Format: Epub

ISBN: 9789189077140

Format: MP3-fil ISBN: 9789113113760

ISBN: 9789113102443

Från stor stad till stor-

Forsters patient: Tio

Tapetglädje : på väggar-

Linköping på 1980-talet

Mora Venerns Jernväg

stad : Stockholms stift

tyska intermezzon

na förr och nu

Nilsson, Hans

Persberg-Vansbro :

igår och idag

Landin, Per

Miller, Catharina

Dibb förlag

Inlandsbanan 1890-1969

Krook, Caroline

Bokförlaget Augusti

Votum & Gullers Förlag

Utk: 2020-12-11

Norling, Siv

Verbum AB

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-17

Format: Inbunden

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Utk: 2020-11-25

Format: Halvklotband

Format: Inbunden

ISBN: 9789198478792

Utk: 2020-11-05

Format: Inbunden

ISBN: 9789185301225

ISBN: 9789189021242

ISBN: 9789152638484

Format: Kartonnage ISBN: 9789188605474

Hitta böcker med Boktuggs sökmotor

Du vet väl att du kan leta efter böcker av dina favoritförfattare på Boktugg.se? Vi har både äldre titlar och de som ännu inte kommit ut. Blixtsnabb sökning där du ser resultat direkt och kan läsa mer om boken och hitta köplänkar.

www.boktugg.se/blixt/


84

HISTORIA Kontraspionage : Säpo

Doktor Guillotin: En

En liten bok om Drott-

Kulturarvet och makten

Gustaf VI Adolf :

och kalla kriget

huvudlös historia

ninggatan

Sundborg, Peter

regenten som räddade

Nylander, Bengt

Persson, Eddie

Sandin, Maj

Vulkan

monarkin

Medströms Bokförlag

Santérus Förlag

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Utk: 2020-11-12

Älmeberg, Roger

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-18

Format: Häftad

Norstedts

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189179875

Utk: 2020-12-15

ISBN: 9789173291606

ISBN: 9789173591553

ISBN: 9789188605450

Format: MP3-fil ISBN: 9789113114545

Igenom ekluten. Kultur-

Det villrådiga samhället

historisk inventering av

Persson, Mathias

garverier i Sverige

Nordic Academic Press

Olsson, Lars-Eric Norling,

Utk: 2020-11-23

Bengt

Format: Inbunden

Svensk industrikultur

ISBN: 9789188909442

Utk: 2020-11-30 Format: Inbunden

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Med polska ögon

Folkhemmets styvbarn :

Wawrzeniuk, Piotr

humanioras legitimitet i

Nordic Academic Press

svensk kunskapspolitik

Utk: 2020-11-06

1935 – 1980

Format: Inbunden

Östh Gusafsson, Hampus

ISBN: 9789188909664

Bokförlaget Daidalos Utk: 2020-11-30 Format: Inbunden ISBN: 9789171736147

ISBN: 9789151966519 Det var då koleran inte

Drottning utan land/

Medlöparna : en

1808 – kriget som

Stockholm Förr i tiden

kom till ön

Maktspelerskan

berättelse om Europas

sprängde riket

2021

Olsson, Roland

Petersson, Erik

glömska

Wessberg, HG

Astäuens pratotryck

Natur & Kultur Allmänlit-

Schwarz, Géraldine

Brixham Books

Trafik-Nostalgiska Förlaget

Utk: 2020-11-15

teratur

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-05

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-12-10

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789151949369

Format: Häftad

Format: Pocket

ISBN: 9789198304176

ISBN: 9789188605559

ISBN: 9789127171077

ISBN: 9789100187545

Kalla krigets hemlig-

Med Klippan i fokus

Kodnamn Onkel : den

Ingenjörerna

Kungl. Vitterhets historie

heter

Pettersson, Mats

kvinnliga spionen som

Wetterberg, Gunnar

och antikvitets akade-

Olsson, Simon Magnus-

Lasakungen

avslöjade nazisterna i

Albert Bonniers Förlag

mien årsbok. 2020

son, Thomas Hugo, Ulf

Utk: 2020-12-01

Sverige

Utk: 2020-11-03

Fredholm, Michael

Format: Inbunden

Schwarze, Erika

Format: Epub

Kungl. Vitterhetsakade-

Medströms Bokförlag

ISBN: 9789198200348

Lind & Co

ISBN: 9789100189150

mien

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-15

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

Format: Pocket

Format: Inbunden

ISBN: 9789173291477

ISBN: 9789179033026

ISBN: 9789188763204

En kort introduksjon til

En kort introduksjon til

Kuriosa ur gömmorna:

Stasi och forskarna

Mvh Malmö – Malmö

Norge i høymiddelal-

Norge på 1800-tallet

historier från Kronoberg

Winqvist, Svante

sett genom en vykorts-

deren

Roos, Merethe

Styf, Ella

Medströms Bokförlag

samling

Orning, Hans Jacob

Cappelen Damm

Trolltrumma

Utk: 2020-11-27

Cappelen Damm

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-09

Format: Inbunden

Mästerverk

Utk: 2020-11-12

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789173291620

Utk: 2020-12-01

Format: Häftad

ISBN: 9788202661311

ISBN: 9789198632507

ISBN: 9788202661335

Format: Inbunden ISBN: 9789186727420


HISTORIA

85

Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen.

www.boktugg.se/magasinet-boktugg/


86

GEOGRAFI & RESOR

Svenska Landskapsfär-

Explore Sweden

Strövtåg i Härjedals-

Kustfarleden genom

Oväntat vetande om

ger Småland

Erséus, Johan

fjällen

Östergötlands skärgård

New York

Anderson, Lena Lindblom,

Max Ström

Svensson, Kristina

: fyrar och sjömärken

Marja

Utk: 2020-11-03

KS förlag

samt omgivande fastl ...

Nicotext

Svenska Rum A & P

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-14

Thyberg, Johan

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-05

ISBN: 9789171265227

Format: Danskt band

Strandhugg Förlag

Format: Inbunden

ISBN: 9789198031560

Utk: 2020-11-09

ISBN: 9789188983824

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789198500219

ISBN: 9789151967394 great London walks

Resan till världens ände

Kulturvandringar : med

Bjelvenstedt, Bosse

: Finistère

författare och konstnä-

Outdoorbooks

Fagerberg, Marie Fager-

rer i Provence

Alpina Förlaget

Utk: 2020-11-27

berg, Bertil

Tham, Margareta

Utk: 2020-11-17

Nicotext

Format: Danskt band

BoD

Mandatus

Format: Kartonnage

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-03

ISBN: 9789197666404

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789179696474

ISBN: 9789189316003

ISBN: 9789198460872

Pilgrimsresan

Göteborg alla dagar :

Coelho, Paulo

platser vi känner för

Bazar Förlag

Lärn, Viveca Näslund,

Utk: 2020-11-27

Maria

Format: Pocket

Votum & Gullers Förlag

ISBN: 9789170285783

Utk: 2020-11-03

Vandringsdrömmar

Oväntat vetande om Paris

ISBN: 9789188983848

Format: Inbunden ISBN: 9789189021204

Stockholm för foodisar

Naturnära äventyr : små

Cramby, Jonas

och stora äventyr i vår

Natur & Kultur Allmänlit-

nordiska miljö: snork-

teratur

ling, vandring ...

Utk: 2020-11-13

Pompe, Annelie

Format: Häftad

The Book Affair

ISBN: 9789127169494

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker.

Utk: 2020-11-10 Format: Inbunden ISBN: 9789198594737

boktugg.se/nyhetsbrev


Memoarer & biografier

87

Den heltäckande biografin om tennislegenden Björn Borg

Vid millennieskiftet utsågs Björn Borg till Sveriges främsta idrottare genom alla tider. Han vann Wimbledon fem år i rad och Franska öppna mästerskapen i Paris sex gånger. Tennisvärlden häp­ nade. Men redan vid 26 års ålder lade han racketen på hyllan, till allas storög­ da förvåning. Vad var det egentligen som hände? – Att det aldrig har funnits en hel­ täckande bok om Björn Borg, en bok som tar ett grepp om hela hans karri­

är och det turbulenta efterspelet, är för mig otroligt märkligt. Jag hoppas att mina läsare ska få en bild av hur fantas­ tisk hans prestation var och få förståel­ se för framgångens höga pris i det här fallet, säger författaren och tennisentu­ siasten Jan Söderqvist. I Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg täcker han in hela Borgs karriär och liv, från den mytomspunna gara­ geporten i Södertälje till den omskriv­ na rättegången mot tidningen Z.

Ett liv på vår planet

Expedition Vanadis : en

Flykten till Marstrand

Mina åtta år i Kality : Hur

Tvära kast

Attenborough, David

etnografisk världsom-

Grinzweig Jacobsson,

småstadstjejen Ingela

Lindberg De Geer,

Natur & Kultur Allmänlit-

segling 1883-1885

Anna

blev ”Storbedragerskan”

Marianne

teratur

Erikson, Bo G.

Bokförlaget Korpen

Jansson, Ingela

Kaunitz-Olsson

Utk: 2020-11-06

Bokförlaget Stolpe

Utk: 2020-11-27

Lindehag, Lena

Utk: 2020-11-17

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-30

Format: Inbunden

Bokförlaget Forum

Format: Kartonnage

ISBN: 9789127170261

Format: Klotband

ISBN: 9789188383792

Utk: 2020-12-15

ISBN: 9789189015388

MP3-fil: 9789127170285

ISBN: 9789189069015

Format: MP3-fil ISBN: 9789137158396

Epub: 9789127170278 Pojken som följde med sin far till Auschwitz : en sann berättelse Dronfield, Jeremy Bokförlaget NoNa Utk: 2020-12-03 Format: Pocket ISBN: 9789189177499

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Välkommen till helvetet

Mina åtta år i Kality : Hur

Flickan som aldrig dög

Helsén, Nanna Helsén,

småstadstjejen Ingela

Lundh, Lotta

Stina

blev ”Storbedragerskan”

Vintergård Förlag

Tiden

Jansson, Ingela

Utk: 2020-12-09

Utk: 2020-11-05

Lindehag, Lena

Format: Häftad

Format: MP3-fil

Bokförlaget Forum

ISBN: 9789198560060

ISBN: 9789151503431

Utk: 2020-12-15

Epub: 9789151504025

Format: Inbunden ISBN: 9789137155883

Allan Hjelt : entreprenör i

Unorthodox : Den bäst-

Främling i vita rum

Min hjälp kommer från

Sveket

brytningstider

säljande självbiografin

Jallow, Lovette

Herren som har skapat

Löfvendahl, Erik

Ekman-Kolari, Maria

bakom TV-serien

Bazar Förlag

himmel och jord

Bokförlaget Mormor

Förlaget M

Feldman, Deborah

Utk: 2020-11-11

Larsson, Roland

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-20

HarperCollins Nordic

Format: Kartonnage

Tell it

Format: Danskt band

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-10

ISBN: 9789180060189

Utk: 2020-11-16

ISBN: 9789188533715

ISBN: 9789526943305

Format: Inbunden

Format: Häftad

ISBN: 9789150962772

ISBN: 9789198629972


Memoarer & biografier

88

En bångstyrig dotter

Bortom Alla Ord : Min

Kvinnor i glesbygd. Vi

Mattsson, Kerstin

Del

som valde att stanna

Jengel Förlag

Penzo, Jessica

Wahlstedt, Lena

Utk: 2020-11-02

Sivart Förlag

Balkong Förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-15

ISBN: 9789188573063

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189025011

ISBN: 9789187553523

Skam och högmod i

En kvinnas synd

Nalas värld

Romeo : (min flykt i fem

F. A. Boltzius En svensk

Sävedalen

Nasser, Maha

Nicholson, Dean

akter)

Wigglesworth eller en

Mede, Petra

Trolltrumma

Bokförlaget Nona

Rapace, Ola

ärlig bedragare?

Norstedts

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-24

The Book Affair

Wallgren, Madeleine

Utk: 2020-11-20

Format: Häftad

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-10

Vingården förlag

Format: Epub

ISBN: 9789198632514

ISBN: 9789189177642

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-19

ISBN: 9789198594829

Format: Kartonnage

ISBN: 9789113096353

ISBN: 9789189481541

Såld Muhsen, Zana Crofts, Andrew Bonnier Audio Utk: 2020-12-28 Format: MP3-fil ISBN: 9789178276349

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Inges krig

Stammen

Mitt liv som dront : en

O’Donnell, Svenja

Tapper, Bo

självbiografisk inven-

Modernista

Bokförlaget K&R

tering

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-12-12

Zweigbergk, Helena von

Format: Inbunden

Format: Häftad

Norstedts

ISBN: 9789178933648

ISBN: 9789188925503

Utk: 2020-12-17 Format: Epub ISBN: 9789113111124

Låt mig få leva!

Ett löfte till Nadia

Säg att du älskar mig

Operatören : skotten

Ren vilja : berättelsen

Muhsen, Zana Crofts,

Nessvold, Hampus

som satte punkt för

om Björn Borg

Andrew

Bonnier Audio

världens mest berömda

Söderqvist, Jan

Solentro

Bonnier Audio

Utk: 2020-11-16

terroristjakt

Bookmark Förlag

Utk: 2020-11-05

Utk: 2020-12-30

Format: MP3-fil

O’Neill, Robert

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178276400

Bokförlaget NoNa

Format: Inbunden

ISBN: 9789175656618

Utk: 2020-11-16

ISBN: 9789189087323

ISBN: 9789178276363

Format: Pocket ISBN: 9789189177482 När åker vi? – ögonblick

Nalas värld

Teaterdivan Ellen

När stjärnor tänds i

Friheten innanför

av Jörgen Johansson

Nicholson, Dean

Hartman

natten

murarna : texter från

Mårtensson, Anders

Bokförlaget Nona

Ohlsson, Hélène

Uddgren, Camilla

Mariefreds anstalt

Bokpro

Utk: 2020-11-24

Appell Förlag

Visto Förlag

Utk: 2020-11-15

Format: Epub

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-13

Strängnäs bibliotek

Format: Inbunden

ISBN: 9789189177635

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-05

ISBN: 9789198406382

ISBN: 9789178852956

Format: Danskt band

ISBN: 9789189336872

ISBN: 9789198016239


89

Lyrik & Essäer Den nya höger­

I tonen som ljuder

Det sena verket : från

The World’s Wife

radikalismen

Bahlenberg, Jan

Andningsvändning till

Duffy, Carol Ann

Adorno, Theodor W

Upper Room förlag

Tidsgård

IT-LIT AB

Nirstedt/litteratur

Utk: 2020-11-06

Celan, Paul

Utk: 2020-11-26

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Albert Bonniers Förlag

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789188231475

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789198564051

Format: Pdf

ISBN: 9789189066328

ISBN: 9789100182106

Tala i tungor

En svart mans anteck-

Dikter : från tonåring

Orienterarsjukan

Meadowlands

Anzaldúa, Gloria Sahin,

ningar

till vuxen kvinna 1999

Ekman, Fredrik Bärtås,

Glück, Louise

Burcu

Baldwin, James Kiros,

– 2020

Magnus

Rámus Förlag

Modernista

Judith

Cinnamoni, Gina

Kaunitz-Olsson

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-12-20

Modernista

Cendorian Publishing

Utk: 2020-11-27

Format: Häftad

Format: Häftad

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-24

Format: Kartonnage

ISBN: 9789189105119

ISBN: 9789178930630

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789189015173

ISBN: 9789178934959

ISBN: 9789151963624

Sådd Asaid, Alan Ars Interpres Publication Utk: 2020-11-09 Format: Häftad ISBN: 9789198522716

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Spridda skurar

Texter och bilder för

Bortförklaring

Danelius, Fredrik

livets alla stunder

Grave, Elsa

Recito Förlag

Ericson, Madeleine

Nirstedt/litteratur

Utk: 2020-11-05

Minja Production

Utk: 2020-11-27

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

ISBN: 9789177654957

Format: Inbunden

ISBN: 9789189066915

ISBN: 9789189097612

Sådd II

Farstu

Sidenkatedralen : och

Oktoberdikter

Om jag visste att du

Asaid, Alan

Beckman, Erik

andra texter

Forssell, Lars

fanns så skulle jag

Ars Interpres Publication

Nirstedt/litteratur

Danius, Sara

Nirstedt/litteratur

stanna

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-12-01

Albert Bonniers Förlag

Utk: 2020-11-27

Gräsbeck, Elisaveta

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-13

Format: Inbunden

Fri Press Fridens höjd

ISBN: 9789198522723

ISBN: 9789189066342

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189066014

Utk: 2020-11-04 Format: Danskt band

ISBN: 9789100187293

ISBN: 9789188765246

Etui–(x)

Det sena verket : från

Tankar inifrån tystnaden

Aspects of Ageing : A

Och medan himlen

Asaid, Alan

Andningsvändning till

Didoff, Lennart

suite of poems on the

drog i dig: haiku- och

Ars Interpres Publication

Tidsgård

B4PRESS

themes of Body, Mind

wakadikter

Utk: 2020-11-09

Celan, Paul

Utk: 2020-11-05

and Spirit

Hallbeck, Christian

Format: Häftad

Albert Bonniers Förlag

Format: Danskt band

Gaffney, Seán

Ekström & Garay

ISBN: 9789198643947

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789189119000

Freedom Xpress

Utk: 2020-12-01

Format: Danskt band

Utk: 2020-11-06

Format: Danskt band

ISBN: 9789100182090

Format: Häftad

ISBN: 9789189308015

ISBN: 9789151974088


90

Lyrik & Essäer

Kramabstinens: skramlad scenpoesi Halvardsson, Louise Poesiwerken Publishing Utk: 2020-11-11 Format: Häftad ISBN: 9789180200981

En port till andra världen

Mott

Ballader

Punkterna på kartan

Huxley, Aldous

Lind, Jörgen

Lorca, Federico Garcia

Modig, Jonas

Natur & Kultur Digital

Albert Bonniers Förlag

Ellerströms Förlag

Norstedts

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-17

Format: Epub

Format: Pdf

Format: Danskt band

Format: Epub

ISBN: 9789127169425

ISBN: 9789100188092

ISBN: 9789172475960

ISBN: 9789113109909

Mott

Härskarens verktyg

Förstklassigt aloeträ

Lind, Jörgen

kommer aldrig att mon-

Muldoon, Paul

Albert Bonniers Förlag

tera ned härskarens hus

Ellerströms Förlag

Utk: 2020-11-18

Lorde, Audre Mulinari,

Utk: 2020-11-01

Format: Inbunden

Felicia

Format: Danskt band

ISBN: 9789100177096

Modernista

ISBN: 9789172476004

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Utk: 2020-12-20 Format: Häftad ISBN: 9789178930579

Upp och Ner

En port till andra världen

Ljus

Vardagar 3

Stammar

Hector, Charlotte

Huxley, Aldous

Lindeborg, Karl

Lundell, Ulf

Nilsson, Ulf Karl Olov

Lange Forlag

Natur & Kultur Allmänlit-

Ekström & Garay

Wahlström & Widstrand

Nirstedt/litteratur

Utk: 2020-12-15

teratur

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-01

Format: Häftad

Utk: 2020-11-20

Format: Danskt band

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9788793779242

Format: Inbunden

ISBN: 9789189217690

ISBN: 9789146236917

ISBN: 9789189066922

CD: 9789146237365

ISBN: 9789127169418

Allt går i bitar

Tankeflykt och minnes-

Utrota varenda jävel/Nu

Hur kan en människa

Den sörjande

Hellman, Cyril

fragment

dog du

älska med ett trasigt

Turtur-Duvan

Stevali

Jalmert Moritz, Inger

Lindqvist, Sven

hjärta? : Jakten på ...

Nordenflycht, Hedvig

Utk: 2020-11-10

Ekström & Garay

Nirstedt/litteratur

Malmborn Liljankoski,

Charlotta

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-27

Marita

Nirstedt/litteratur

ISBN: 9789189228115

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

BoD

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789189217508

ISBN: 9789189066946

Utk: 2020-11-04

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789189066038

ISBN: 9789179698201 Betraktelser

Tiden har sett allt

Bänkpress / Ökendy-

Läppstifterska

Berghäxans dröm

Holmberg, Klas

Libre, Nachla

karna

Marisol M Ekelund, Fredrik

Noriko, Mizuta

Vulkan

Norstedts

Lindqvist, Sven

Albert Bonniers Förlag

Bokförlaget Tranan

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-12-28

Nirstedt/litteratur

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-26

Format: Häftad

Format: Epub

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Format: Danskt band

ISBN: 9789189219946

ISBN: 9789113102245

Format: Kartonnage

ISBN: 9789100181840

ISBN: 9789189175013

ISBN: 9789189066953

Pdf: 9789100181857


91

Lyrik & Essäer

nyanser

Bara tankar III : högst personliga betraktelser och existentiella

Förlag Livsinspiration

funderingar från ...

Utk: 2020-11-06

Porss, Peter

Format: Inbunden

BoD

ISBN: 9789198484809

Utk: 2020-11-05 Format: Häftad ISBN: 9789179698188 utmattad

Tomater

Sotfragment

Ad lib: Improvisationer

Det vackra och det fula

Quintane, Nathalie

Sjödin, Stig

kring klassisk musik

Winqvist, Axel

Pequod Press

Nirstedt/litteratur

Törnlund, Niklas

Nirstedt/litteratur

Förlag Livsinspiration

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-06

Ekström & Garay

Utk: 2020-12-21

Utk: 2020-11-06

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789186617318

ISBN: 9789189066908

Format: Danskt band

ISBN: 9789189066748

ISBN: 9789198484816

ISBN: 9789189217898

Under månen

Flyktpunkter

H

Avklädda dikter

Saknade av ett gråpä-

Rajs Lara, Hanna

Stupica, Lucija

Varas, Evelina

Wärnström, Ulrika

ronträd

Albert Bonniers Förlag

Rámus Förlag

IT-LIT AB

Bokförlag Tibblin & Partner

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-06

Utk: 2020-12-31

Utk: 2020-11-03

Solvändan Förlag

Format: Kartonnage

Format: Häftad

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789100183356

ISBN: 9789189105072

ISBN: 9789198564082

ISBN: 9789180201230

Format: Danskt band ISBN: 9789198630206

Pdf: 9789100183363

Kryptider

Den stora gröna dagen

Under norrskenet blir

ateisten i skyttegraven

Hurra, grattis och tack!

Raworth, Tom

jorden liten

Westin, Fredrik

: illustrerade dikter för

Ars Interpres Publication

Tapani, Ann-Sofi

Vulkan

födelsedagar, högtidlig-

Thot förlag

Utk: 2020-11-09

Ekström & Garay

Utk: 2020-11-09

heter och andra ...

Utk: 2020-12-03

Format: Häftad

Utk: 2020-12-07

Format: Häftad

Österlin, Kenneth

Format: Häftad

ISBN: 9789198643923

Format: Inbunden

ISBN: 9789189231474

Kenneth Österlin

ISBN: 9789198523812

Utk: 2020-11-11

ISBN: 9789189308060

Format: Inbunden ISBN: 9789151968070 Valda dikter

Om dem, som inbilla sig

Mitt hjärtas röst

Rilke, Rainer Maria

vara Poëter & SATYRE

Westling, Mats

Ellerströms Förlag

emot wåra Dumma

Vivenda

Utk: 2020-11-01

Poëter

Utk: 2020-12-02

Format: Danskt band

Triewald, Samuel

Format: Häftad

ISBN: 9789172475953

Ars Interpres Publication

ISBN: 9789198253061

Utk: 2020-11-09 Format: Häftad ISBN: 9789198643909

Vill du bli en bättre författare? Vi har samlat skrivtips och goda råd. insider.boktugg.se/skrivtugg/


Karin Erlandsson

NATTEXPRESSEN

Ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. ”Nattexpressen” är en alldeles magisk bok i 24 kapitel, perfekt för högläsning eller att läsa själv!

varsin nalle. Nanda borde veta exakt hur mycket det kunde hjälpa, men nu stod hon bara i dörröppninge n och glodde. – Kan du inte vara som förr, då vi lekte tillsammans? Det var mycket roligare då. Nanda skakade på huvudet så att de silvriga slingorna såg ut som metalltrådar. – Det finns massor av saker du inte vet om. Du vill bara att mormor ska komma tillbaka så du kan leka med henne, men tänk om hon har haft viktigare saker för sig? Danja stirrade på sin syster. Hon hade aldrig trott att någon kunde säga något så elakt. – Mormor vill leka med mig. Det vill hon visst! Nanda fnös till svar, sen vände hon sig om och gick ut ur rummet. Danja kramade Herr Gos ännu hårdare. Han blev lite blöt på pälsen, Danja kunde inte rå för det. Hon tänkte på mormor som var ensam ute i skogen, och kanske frös jättemycket, och på att mormor kanske bara låtsats tycka om att leka med Danja och … nej, så var det inte. – Mormor tycker om att vara med mig, det vet jag! Man kan inte låtsas sånt. Hon hörde bilar som stannade och startade och människor som pratade med snabba röster. Ibland svepte det blå skenet från polisbilen genom rummet. Danja visste inte hur lång tid som gått när pappa kom och satte sig intill henne. 35

I_Erlandsson_Nattexpressen5a.indd

34 2020-08-31 17:28

I_Erlandsson_Nattexpressen5a.indd

35 2020-08-31 17:28

Jeff Kinney

INGET FLYT

I ”Inget flyt”, bok 15 i Dagbok för alla mina fans-serien, ger sig familjen Heffley iväg med en husbil, redo för ett storslaget semesteräventyr. så det enda Det finns ingen tv i mormors källare, tro mig, det nöjet vi har är OSS SJÄLVA. Och räcker inte.

inte finns Och det blir lite besvärligt eftersom det stannar alltid nån toa i källaren, och hennes vänner i EVIGHETER.

har gäster, Vi kan inte använda köket när mormor förrän de vilket betyder att vi inte kan äta middag nog Rodrick på har gått. Men i går kväll tröttnade pizza­ att vänta, för han värmde några överblivna bitar i mormors torktumlare.

ha tråkigt, Mamma säger att det bara är bra att Men varje för då måste man använda man sin fantasi. alltid med gång jag försöker göra det, slutar det att jag tänker på exakt samma sak.

V VRM M

11 10 I_Kinney_15_Inget flyt.indd 10

@bonniercarlsen

2020-09-30 14:05

I_Kinney_15_Inget flyt.indd 11

2020-09-30 14:05


93

Barn Faktaböcker

1

3

2

4

5

Topp 20 Barnböcker - Oktober 2020 1. (3) Sommarskuggan och kalasbuset av Mackic, Tina (Rabén &

11. (Ny) Skuggpyssel i skuggornas värld av Mackic, Tina (Rabén &

Sjögren), Inbunden, utk: 2020-09-18

Sjögren), Inbunden, utk: 2020-09-18

2. (1) Boken som inte ville bli läst av Sundin, David (Bonnier Carlsen),

12. (18) Mio, min Mio av Lindgren, Astrid (Rabén & Sjögren), Inbunden,

Klotband, utk: 2020-08-28

utk: 2020-09-18

3. (Ny) Musse & Helium. Den sista kampen av Brinck, Camilla (Bonnier

13. (7) Handbok för superhjältar. Försvunna av Våhlund, Elias &

Carlsen), Inbunden, utk: 2020-10-28

Våhlund, Agnes (Rabén & Sjögren), Inbunden, utk: 2020-05-29

4. (2) Detektivmysteriet av Widmark, Martin (Bonnier Carlsen),

14. (Ny) Lättlästa mysterier. Cirkusdeckarna och skolmysteriet av

Inbunden, utk: 2020-08-28

Höjer, Dan (Bokförlaget Semic), Inbunden, utk: 2019-07-29

5. (Ny) Troll i järngruvan av Olczak, Martin (Rabén & Sjögren), Inbunden,

15. (Ny) Jul i Valleby. Oväntade julklappar av Widmark, Martin (Bonnier

utk: 2020-10-09

Carlsen), Inbunden, utk: 2020-09-30

6. (Ny) Hjärnstark junior : smartare, gladare, starkare av Hansen,

16. (17) Musse & Helium. Jakten på Guldosten av Brinck, Camilla (B

Anders & Wänblad, Mats (Bonnier Fakta), Inbunden, utk: 2020-10-19

Wahlströms), Inbunden, utk: 2019-04-12

7. (11) Spökhusets hemlighet av Ohlsson, Kristina (Bonnier Carlsen),

17. (13) Musse & Helium. I Duvjägarnas klor av Brinck, Camilla (B

Kartonnage, utk: 2020-09-25

Wahlströms), Inbunden, utk: 2020-04-27

8. (8) Musse & Helium. Mysteriet med hålet i väggen av Brinck,

18. (4) Knacka på! av Tidholm, Anna-Clara (Alfabeta), Board book, utk:

Camilla (B Wahlströms), Inbunden, utk: 2018-05-07

2016-08-09

9. (Ny) Sommarskuggan och halloween-buset av Mackic, Tina (Rabén

19. (Ny) Upptäckten av Olsson, Sören; Eriksson, Leif & Svensson, Martin

& Sjögren), Inbunden, utk: 2019-09-27

(Bookmark Förlag), Kartonnage, utk: 2020-10-19

10. (Ny) Mystiska platser och olösta mysterier av Sheppard, Sarah

20. (Ny) Vi måste rädda julen! av Karlsson, Ellen (Rabén & Sjögren),

(Bonnier Carlsen), Inbunden, utk: 2020-09-08

Inbunden, utk: 2020-10-09

Allt om Stranger Things

Räkna och måla vinterns

Räkna vinterns djur

Svenska djur på land

Fågelbok för barn

djur

Ahlander, Tinna

och i vatten

Ahlberg, Birgitta

Bailey, Nadia

Ahlander, Tinna

Triumf Förlag

Ahlberg, Birgitta

Bokförlaget Mormor

Tukan förlag

Triumf Förlag

Utk: 2020-11-27

Bokförlaget Mormor

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-24

Utk: 2020-11-27

Format: Board book

Utk: 2020-11-27

Format: Kartonnage

Format: Pdf

Format: Häftad

ISBN: 9789188549204

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188533593

ISBN: 9789179855116

ISBN: 9789188549211

ISBN: 9789188533609


94

Barn Faktaböcker Lär dig plus och minus

Värsta bästa hälsan

Autism…Vad innebär

Hjärnstark junior : smar-

Barnens uppslagsbok

5-6 år

: Maten – Kroppen –

det för mig?

tare, gladare, starkare

om Vår planet

Broadbent, Paul

Hjärnan – Sömnen

Faherty, Catherine

Hansen, Anders Wänblad,

Hibbert, Clare Head, Honor

Tukan förlag

Dufva, Maria

Rfa Utbildningscenter

Mats

Barthelson Förlag

Utk: 2020-12-17

Bonnier Fakta

Autism

Bonnier Fakta

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-23

Utk: 2020-11-03

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853891

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9781839405808

ISBN: 9789178872664

ISBN: 9789151960869

ISBN: 9789178872510

Barnens bästa bibel

Triceratops och andra

Livet : en handbok

Fantastiska djur i

Kampen för vår idrott

Dalevi, Sören Pettersson,

horndinosaurier

(e-bok + ljud)

regnskogen

Hildingsson Edling, Ebba

Marcus-Gunnar

Egerkrans, Johan

Farzaneh, Farzad

Hansson, Anna

Oksanen, Ida Söderlund,

Speja Förlag

B Wahlströms

Bonnier Carlsen

Beta Pedagog AB

Jonas Andersson, Frida

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-30

Utk: 2020-11-16

Bokförlaget K&R

Format: Inbunden

Format: Halvklotband

Format: Epub

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789188167477

ISBN: 9789132212826

ISBN: 9789179754235

ISBN: 9789188871282

Format: Häftad ISBN: 9789188925510

Du har rätt!

Nina och Nino lär om det

Lär dig räkna 4-6 år

Sångfåglarna – och

Min första faktabok om

Diakité, Jason Timbuktu

svarta guldet

Glover, Penny Glover, David

andra kraxare : Intresse-

världens djur

Westerman, Matilda

Erre, Fabrice

Tukan förlag

klubben

James, Alice

Bonnier Carlsen

Hegas Förlag

Utk: 2020-12-17

Hansson, Anna

Tukan förlag

Utk: 2020-12-30

Utk: 2020-12-07

Format: Häftad

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-25

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853907

Utk: 2020-12-29

Format: Pdf

ISBN: 9789179758172

ISBN: 9789180080125

Format: Inbunden

ISBN: 9789179854263

ISBN: 9789129728965

Vill du bli en bättre författare? Vi har samlat skrivtips och goda råd.

insider.boktugg.se/skrivtugg/


Barn Faktaböcker

95

Min världsatlas Lake, Sam Tukan förlag Utk: 2020-11-25 Format: Pdf ISBN: 9789179854270

Lätta fakta om uttrar

Messi äger

Mot toppen – Armand

Bella Bakar : utan

Luna : målarbok

Maclaine, James

Mugford, Simon

Duplantis

socker, vete och laktos!

Trolle, Maria

Berghs

Tukan förlag

Palmaer, Andreas

+ Barnförkläde och

Bookmark Förlag

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-24

Bokförlaget Hedvig

kockmössa

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Epub

Utk: 2020-12-17

Stahre, Carina

Format: Inbunden

ISBN: 9789150223866

ISBN: 9789179855499

Format: Inbunden

Kavat Förlag

ISBN: 9789189087385

ISBN: 9789179710200

Utk: 2020-11-20

Pdf: 9789179710491

Format: Inbunden ISBN: 9789151975702

Våra sinnen

Van Dijk äger

Lär dig matte 5-7 år

Bella Bakar : utan sock-

Världsatlas för nyfikna

Macnair, Patricia

Mugford, Simon Green,

Patilla, Peter

er, vete och laktos!

Trounce, Charlotte

Argasso bokförlag AB

Dan

Tukan förlag

Stahre, Carina

Pagina

Utk: 2020-11-20

Tukan förlag

Utk: 2020-12-17

Kavat Förlag

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-24

Format: Häftad

Utk: 2020-11-20

Format: Inbunden

ISBN: 9789179853884

Format: Inbunden

ISBN: 9789163617775

ISBN: 9789188577719

Format: Epub

ISBN: 9789151958989

ISBN: 9789179855512

Ronaldo äger

Min första bok om virus

Sagomeditationer

Allt om TikTok : läs om

Lätta fakta om antikens

Mugford, Simon

Nordholm, Johan

Poshman, Monica

dina TikTok-favoriter,

Grekland

Tukan förlag

Idus Förlag

Unfolded mind

tips, trick och hacks

Turnbull, Stephanie

Utk: 2020-11-24

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-16

Stanford, Sara

Berghs

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Danskt band

Tukan förlag

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789179855482

ISBN: 9789176340356

ISBN: 9789151969657

Utk: 2020-11-03

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789150223859

ISBN: 9789179853327

Mbappé äger

Mot toppen – Armand

Alfred Upptäckaren &

Lärande Låtar

Konstigt?: En bok om

Mugford, Simon

Duplantis

dinosaurieskelettet

Stenram, Maja

konst för barn och

Tukan förlag

Palmaer, Andreas

Rundgren, Sonja Arpiai-

Vedina förlag

vuxna

Utk: 2020-11-24

Bokförlaget Hedvig

nen, Johanna

Utk: 2020-12-20

Viman, Louise

Format: Epub

Utk: 2020-12-17

Speja Förlag

Format: Spiralbunden

House of Amalou

ISBN: 9789179855505

Format: Epub

Utk: 2020-11-23

ISBN: 9789198621303

Utk: 2020-12-07

ISBN: 9789179711405

Format: Inbunden

Format: Klotband

ISBN: 9789188167514

ISBN: 9789151972831


Barn Faktaböcker

96 Djupa havets

Pocket Explorers Dino-

Pocket Explorers Hajar

saurier

White, Erika

White, Erika

Karrusel Forlag Cargo

STR service

Glitter – målarbok

Karrusel Forlag Cargo

Int Aps

Utk: 2020-11-19

Tukan förlag

Int Aps

Utk: 2020-11-19

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-19

Format: Övrigt

ISBN: 9789188971302

Format: Häftad

Format: Övrigt

ISBN: 9788771317480

Köra Lastbil

hemligheter :

ISBN: 9789179854591

ISBN: 9788771317510

PJ Masks Busy Book

På resa bland sjöjung-

White, Erika

frur : en målarbok

Mina matteutmaningar

Wonder Woman

Utforskaren

målarbok

– Djurskötare

Tukan förlag

Karrusel Forlag Cargo Int Aps

Tukan förlag

Utk: 2020-11-12

Egmont Publishing AB

Hegas Förlag

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-11-06

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-07

Format: Övrigt

Format: Häftad

ISBN: 9789179852481

Format: Flexband

Format: Inbunden

ISBN: 9788771317442

ISBN: 9789179853365

ISBN: 9789176212882

ISBN: 9789180080057

Utforskaren – Djurvårdare Hegas Förlag Utk: 2020-12-07 Format: Inbunden ISBN: 9789180080040

Magisk vattenmålning – Feer Barthelson Förlag Utk: 2020-12-07 Format: Board book

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

som älskar böcker.

ISBN: 9789177510956

Magisk vattenmålning – Blomstermagi Barthelson Förlag Utk: 2020-12-07 Format: Board book ISBN: 9789177510949

boktugg.se/nyhetsbrev


❄ ❄

Ge barnen en större värld!

fan Ste Tell

ell Stefan T

© to Fo

o© Fot

Ylvania

Ylva Hällen har i mer än femton år skapat och programlett populära teveprogram för barn, bland annat Minimello, Ylvania och Superlördag. I bokserien Ylvania förenas hennes berättarglädje med Marcus Gunnar Petterssons finstämda illustrationer och skapar en helt egen sagovärld. Om förödande hemligheter, om barns vänskap som sätts på prov och om ljusets kamp för överlevnad i en allt mörkare värld.

Skrot-Nisse och hans nya vänner

Jan Lööfs klassiska karaktär Skrot-Nisse är tillbaka i ny bilderbok! Skrot-Nisse har fått nya vänner – just som han skulle ha semester. Katten Missan, grisen Nassen och apan Affe har flyttat in. Det blir stökigt och inte alls så lugnt och skönt som han tänkt sig. Berättartonen är som vanligt kärv och muttrig, med mycket värme och stor charm.

to © Fo

Ulla Montan

© to Fo

rdelli x Ca Ma

Tomtarna på femte våningen

Av författaren till Godnattsagor för rebelltjejer! I staden R är alla nöjda. Inget kan gå fel för man gör aldrig något oväntat eller pratar med någon man inte känner. Till denna lugna stad flyttar en familj med tre barn och två mammor som söker en trygg plats. De kämpar för att få kontakt med sina nya grannar, men det går trögt. Men en dag kommer ett brev till dem. Det är jultomten som behöver hjälp med att slå in paket till alla barn i staden.

Odysseus pojke

Annika Thor är en av våra verkligt stora berättare. I Odysseus pojke skriver hon om teman som är både tidlösa och skrämmande aktuella: Att längta efter en förälder man aldrig har känt. Att förstå vad krig gör med människan – och att välja ett annat liv än krigarens och hjältens. En högklassig allåldersroman som rymmer både en lyhörd uppväxtskildring och en spännande äventyrsberättelse, byggd på den grekiska mytologin, om Odysseus vindlande resor på havet efter kriget i Troja.

❄ ❄


Dav Pilkey

HUNDMANNEN SLÄPPER LOSS Vad får man om man syr ihop en trasig polishund med en trasig polisman? Hundmannen! En stark mänsklig kropp ihopsydd med en smart hundhjärna blir ett vinnande koncept! Nu saknas bara presenterna!

Hmmm… Chefen glömmer jämt en massa saker.

Men vad ska vi ge honom?

Jag vet! Vi kan ge honom dom här “hjärnpillren”, så blir han smartare!

Jag vet! Chefen är väldigt ensam.

Vad för slags djur då?

Just det! Vi kan ge honom ett litet sällskapsdjur!

Vad sägs om en fisk?

Nyhet Superhjärnpiller

Lysande idé!!! Och mer då?

Hmmm…

Bra idé! Fiskar är jättebra sällskaps- Och dom är inte så äckliga och jobbiga djur. som hundar .

18 Hundmannen2_SWE.indd

19 18 2020-07-02 11:13

Hundmannen2_SWE.indd

19 2020-07-02 11:13

Camilla Brinck

MUSSE & HELIUM. DEN SISTA KAMPEN

Musse och Helium må vara små, men de är modiga som få. Trots att de för tillfället är inlåsta i en mörk, fuktig källare i Duvjägarnästet, så vägrar de att ge upp. svarade Helium att hur de ville göra nu. Utan att tveka var de tvungna att de inte hade något val. Enligt henne De kunde inte gå till höger, mot salen. Musse höll med. långt. Det var deras här så kommit de ge upp nu, inte när fotspår! föräldrars plikt att fortsätta följa sina vår förmodligen vi – Men om vi går in dit så förlorar bekymrat. enda chans att fly härifrån, sa Lille-Fjun ögonen. – Åh nej! sa Sigge och la tassarna över Men sedan fortsatte han: så här långt, – Jag är självklart på er sida. Har vi kommit pappas doftspår så bara måste vi följa er mammas och hela vägen fram. Sigges svar och Musse och Helium blev jätteglada över mycket för tackade honom med en kram. Det betydde ju blivit en trogen dem att han trodde på dem. Sigge hade vän som de verkligen litade på. höger och de till gå avvaktande lite började Helium av deras mamandra följde efter. Nu kände Musse lukten ma och pappa ännu tydligare. – De har verkligen gått här, sa han bestämt. sig att gå in för fick de – Ja, men man undrar ju varför i Duvjägarnästet? sa Helium.

52

@bonniercarlsen


Barn Skönlitteratur

99

Jordbävning skakar de

Molly : Tyst som en mus

Egon Filippa och

Greta och de guldiga

Gretas öde ö

duktigas stad

Alemo, Anna

Tiggaren

stövlarna

Astley, Neville Baker, Mark

Abbasi, Marzieh

Idus Förlag

Andersson, Hans E

Astley, Neville Baker, Mark

Tukan förlag

nordienT

Utk: 2020-11-27

Kodex EF

Tukan förlag

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-09

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-08

Utk: 2020-11-25

Format: Pdf

Format: Häftad

ISBN: 9789189147935

Format: Häftad

Format: Pdf

ISBN: 9789179855383

ISBN: 9789151969619

ISBN: 9789179855376

ISBN: 9789187921636

Vedhuggarens dotter

En ny häst

Egon,Filippa & Trollen

Greta har barnvakt

Alfie – hunden som

och den magiska ormen

Amery, Heather Car-

Andersson, Hans E

Astley, Neville Baker, Mark

hjälpte en vän

Aboud, Razak

twright, Stephen

Kodex EF

Tukan förlag

Axelsson, Anders

Vombat Förlag

Tukan förlag

Utk: 2020-11-08

Utk: 2020-11-25

Visto Förlag

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-02

Format: Häftad

Format: Pdf

Utk: 2020-11-27

Format: Inbunden

Format: Pdf

ISBN: 9789151969626

ISBN: 9789179855352

Format: Inbunden

ISBN: 9789186589721

ISBN: 9789179854102

Frökens lilla gullegris

Traktortrubbel

Abrahamsson, Gunilla

Amery, Heather Car-

Ultima Esperanza Books

twright, Stephen

Utk: 2020-11-09

Tukan förlag

Format: Häftad

Utk: 2020-11-02

ISBN: 9789188263834

Format: Pdf ISBN: 9789179854119

ISBN: 9789178853229

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Greta campar

Där allt var bra

Astley, Neville Baker, Mark

Bach, Tamara

Tukan förlag

Berghs

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-27

Format: Pdf

Format: Inbunden

ISBN: 9789179855369

ISBN: 9789150223675

Poet X

Flamman och Lågan –

Greta och småkrypen

Greta tävlar

Snöstorm och kanel-

Acevedo, Elizabeth

lär dig första hjälpen

Astley, Neville Baker, Mark

Astley, Neville Baker, Mark

hjärtan – Julängel : Fyra

Vox by Opal

Andersson , Camilla

Tukan förlag

Tukan förlag

juliga berättelser

Utk: 2020-11-02

Nilsson, Carina

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-25

Berg Johansson, Karina

Format: Kartonnage

Boksmart

Format: Pdf

Format: Pdf

B Wahlströms

ISBN: 9789188665232

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789179855321

ISBN: 9789179855314

Utk: 2020-12-28

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198634105

ISBN: 9789132213922

Jultjyven i Hönsum :

Egon Filippa & Döden

Strömavbrott!

Greta på tivoli

Fabler för de som växer

Fristående berättelse

Andersson, Hans

Astley, Neville Baker, Mark

Astley, Neville Baker, Mark

: Del 2

om invånarna och livet i

Kodex EF

Tukan förlag

Tukan förlag

Berg, Jane

Hönsum

Utk: 2020-11-08

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-25

C Creative Ecolution AB

Adelsgård, Veronica

Format: Häftad

Format: Pdf

Format: Pdf

Utk: 2020-11-05

BoD

ISBN: 9789151969633

ISBN: 9789179855345

ISBN: 9789179855338

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-11 Format: Inbunden ISBN: 9789179696696

ISBN: 9789178198498


❄ ❄

Ge barnen en större värld!

❄ © to Fo

Andersson oline Car

Dagbok för alla mina fans

I bok 15 i Dagbok för alla mina fans-serien, ger sig familjen Heffley iväg med en husbil, redo för ett storslaget semesteräventyr. Dagbok för alla mina fans är ”… en av de mest framgångsrika barnboksserier som någonsin publicerats”, enligt The Washington Post. Böckerna om Greg har sedan starten 2007 sålt i över 250 miljoner exemplar världen över och kommit ut på över 65 språk!

Lowkey

Hysteriskt rolig, språkligt glädjepiller, djupt sorglig, en exakt känsla för uttryck och stämning – det är några av lovorden som haglade över Melody Farshins debutroman Mizeria. Nu kommer den fristående tvåan.

to © Fo

Törmälä Juha

Salen

Harry tappade ficklampan medan vi kämpade för att komma ut från skolsalen. Strålen riktades mot tavlan. Kritan i luften ritade dit det sista, ett utropstecken. I en vid båge över tavlan stod det nu: SLÄPP UT MIG!

Segraren

Den fjärde och sista delen i Legenden om ögonstenen! Vi får reda på ögonstenens öde, vad som har hänt med alla som sökt efter den genom åren, och, inte minst, vem Iberis är och vad hon har strävat efter hela tiden.

Andrapristagaren i Bonnier Carlsens stora manustävling! Ur juryns motivering: Med absolut gehör för vad som gör en klassisk spökhistoria hårresande och gastkramande håller Nina Källmodin och sonen Willem läsaren i ett järngrepp.

❄ ❄ ❄


❄ ❄

Friheten att kunna läsa själv

❄ ❄

Hur stöttar man bäst ett barn som lär sig läsa? Med spännande, lättlästa böcker! Med böcker på rätt nivå är det roligt att träna sin läskondis och gå från nybörjarläsare till bokslukare.


Barn Skönlitteratur

102

Sådant som sticks i

Olycksfågeln Evert

Kim & Hilma : Dåligt

Anna-Bella åker till

HELIX

natten

Bexell, Eva

humör

mormor

Corrigan, Paul

Berg, Jane

Bonnier Carlsen

Brodin, Leo Murray Brodin,

Cardinal, Vivian

Kloster Förlag

C Creative Ecolution AB

Utk: 2020-12-28

Kristina

ditt bokförlag Sverige

Utk: 2020-12-12

Utk: 2020-11-16

Format: Inbunden

Idus Förlag

Utk: 2020-11-04

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789179752859

Utk: 2020-11-18

Format: Inbunden

ISBN: 9789188271020

Format: Inbunden

ISBN: 9789189197060

ISBN: 9789180201582

ISBN: 9789176340219

Sagospelet Rymd:

Pelle och trollen

Axel och Omar. Världens

Tomtarna på femte

Scenskräck

Universums öde

Björck, Rolf Melinder,

högsta berg

våningen

Cotterill, Jo

Bergström, Mikael Lehto,

Linda

Bross, Helena

Cavallo, Francesca

Argasso bokförlag AB

Daniel

Mason & Waldo

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-10

Fria Ligan

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-04

Format: Inbunden

Format: Pdf

Format: MP3-fil

ISBN: 9789188577740

Format: Inbunden

ISBN: 9789151946757

ISBN: 9789179755461

ISBN: 9789179756635

Evert i ny knipa

Pigge Igelkott

Axel och Omar. Världens

Angry Birds – Red och

Grävlingdagar

Bexell, Eva

Blixt, Maria

högsta berg

De Blå

Dahle, Gro

Bonnier Carlsen

Visto Förlag

Bross, Helena

Cerasi, Chris

Bokförlaget Daidalos

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-12-10

Bonnier Carlsen

StorySide

Utk: 2020-12-15

Format: Epub

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-12

Format: Kartonnage

ISBN: 9789179755829

ISBN: 9789178853250

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789171736178

ISBN: 9789179752552

ISBN: 9789179318833

ISBN: 9789198638929

Olycksfågeln Evert

Musse & Helium. Den

Tomten Thure hittar hem

Angry Birds – Red och

Kedjebrevet

Bexell, Eva

sista kampen

Brynielsson, Louise

De Blå

Dahlin, Petrus

Bonnier Carlsen

Brinck, Camilla

Visto Förlag

Cerasi, Chris

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-28

B Wahlströms

Utk: 2020-11-27

StorySide

Utk: 2020-12-28

Format: Epub

Utk: 2020-11-06

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-12

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179755812

Format: Inbunden

ISBN: 9789178853199

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179756307

ISBN: 9789179318826

ISBN: 9789132212277 Pdf: 9789179757281 Epub: 9789179757915 Evert i ny knipa

Förgörarna

Herr Klex akademi

Pojken i tornet

Kedjebrevet

Bexell, Eva

Broberg, Ewa

Brzechwa, Jan

Collén, Kristina

Dahlin, Petrus

Bonnier Carlsen

Marwa Förlag

Atrium Förlag

Idus Förlag

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-07

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-28

Format: Inbunden

Format: Storpocket

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789179752897

ISBN: 9789198477207

ISBN: 9789186095932

ISBN: 9789176340295

ISBN: 9789179752385 Pdf: 9789179755713 Epub: 9789179755690


Barn Skönlitteratur

103

Nordiska Hjältesagor

Lussa lagom

Lotta och Tarm-Ludde

Bomber och kvantskutt

Nattexpressen

: berättade för barn

Edvardsson, Mattias

Elding-Pontén, Margareta

Engström, Mikael

Erlandsson, Karin

och ungdom – andra

Salmén, Matilda

Omniprint Förlag

Rabén & Sjögren

Bonnier Carlsen

samlingen

Opal

Utk: 2020-12-11

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-20

Dalström, Kata

Utk: 2020-11-16

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: MP3-fil

BoD

Format: Inbunden

ISBN: 9789189294004

ISBN: 9789129732955

ISBN: 9789179757120

Utk: 2020-11-10

ISBN: 9789172262027

Format: Häftad ISBN: 9789179698225 Hunden som räddade

Ängeln i London

Hundra – en fri hund

Kaspar, Atom-Ragnar

Myter och fakta om

julen

Ekbom, Charlotte

Elias costa, Kerstin

och snömannen

pärlornas ursprung

Davies, Nicola

Idus Förlag

Vombat Förlag

Engström, Mikael

Erlandsson, Karin Erlands-

Argasso bokförlag AB

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-12-08

Rabén & Sjögren

son, Frans

Utk: 2020-12-10

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-04

Schildts & Söderströms

Format: Inbunden

ISBN: 9789189147942

ISBN: 9789186589738

Format: Epub

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789129733013

Format: Kartonnage

ISBN: 9789188577733

ISBN: 9789515251527

Smurfarna i Paris

Märtas otursdag i stallet

Kaspar, Atom-Ragnar

Kaspar, Atom-Ragnar

Sagospelet Äventyr :

Deutsch, Stacia

Eklund Wilson, Erika

och gäddkungen

och mordbrännaren

Trolldom i Masona

StorySide

Bonnier Carlsen

Engström, Mikael

Engström, Mikael

Fahlander, Alexander

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-28

Rabén & Sjögren

Rabén & Sjögren

Lehto, Daniel

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-11-04

Fria Ligan

ISBN: 9789179891411

ISBN: 9789179756345

Format: Epub

Format: Epub

Utk: 2020-12-04

ISBN: 9789129733051

ISBN: 9789129733037

Format: Inbunden ISBN: 9789198638981

Den försvunna byn

Märtas otursdag i stallet

Frankensteins katt

Nollan och nätet – Noeli-

Rolf på räddnings­

Deutsch, Stacia

Eklund Wilson, Erika

Engström, Mikael

as revansch

uppdrag

StorySide

Bonnier Carlsen

Rabén & Sjögren

Engvall, Caroline

Filipsson, Carita Nyqvist,

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-04

Boksmart

Petra

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Format: Epub

Utk: 2020-11-25

Visto Förlag

ISBN: 9789179891428

ISBN: 9789179753696

ISBN: 9789129732931

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

ISBN: 9789198634198

Format: Inbunden ISBN: 9789178853106

Tisdagskossan

Rådare

Onda ögat

Vattenfyllda gruvans

Solmörkret

Edfeldt, Daniel

Ekman, Li

Engström, Mikael

hemlighet

Fogelberg, Anna

B Wahlströms

Everlasting Publisher Int.

Rabén & Sjögren

Ericsson, Peter Grand,

Bogaloffen

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-12-02

Utk: 2020-11-04

Jenny

Utk: 2020-11-12

Format: Häftad

Format: Häftad

Format: Epub

Visto Förlag

Format: Häftad

ISBN: 9789132214110

ISBN: 9789188795991

ISBN: 9789129732979

Utk: 2020-11-17

ISBN: 9789198281767

Format: Inbunden ISBN: 9789178852994


Barn Skönlitteratur

104

Hästpojken

Historien om Bodri

Sagan om den lilla

Dumma skatt

Granaporna på de glada

Folkebrant, Urban

(nordsamiska) : Muital-

flickan Suvd – Hur jag

Güettler, Kalle Halse, Pia

djurens gård

Solentro

lus Bodri birra

skrämde den blå vargen

Lindskog Förlag

Hedman, Annalena

Utk: 2020-11-10

Fried, Hédi

Ganbat Choidogjamts,

Utk: 2020-11-06

Rabén & Sjögren

Format: Häftad

Natur & Kultur Allmänlit-

Ganbat

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-04

ISBN: 9789175656441

teratur

Lyacon

ISBN: 9789185311873

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-22

Format: Inbunden

Format: Kartonnage

ISBN: 9789127172593

ISBN: 9789189265011

Den vackraste regn-

Historien om Bodri

Julspöket

Happy : en häst på

Granapor gillar magi,

bågen

(jiddisch)

Genar, Katarina

miljonen

förresten

Foss, Astrid

Fried, Hédi

Bonnier Carlsen

Hallberg, Lin

Hedman, Annalena

B Wahlströms

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-11-17

Bonnier Carlsen

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-12-29

teratur

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-04

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789179757106

Format: MP3-fil

Format: MP3-fil

ISBN: 9789132212840

Format: Inbunden

ISBN: 9789179750121

ISBN: 9789129721980

ISBN: 9789129721997

ISBN: 9789127172586

Sagolikt! : Sagor för alla

Mulle på hopptävling

Spöktelefonen

Heddas bok

Jultröjan

Fredricsson, Bengt

Furberg, Lena

Genar, Katarina

Hallberg, Lin

Heikkilä, Cecilia

Recito Förlag

Egmont Publishing AB

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-12-03

Format: Danskt band

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Epub

ISBN: 9789177655008

ISBN: 9789176215319

ISBN: 9789178034352

ISBN: 9789179752781

ISBN: 9789179751265

Historien om Bodri

Björnfamiljens vän

Snöstorm och kanel-

En till liten bok om

Rymdklubben E.T. 4 –

(romani) : E historia pa

Fälthammar, Mikael

hjärtan – Den här hålan :

mycket bajs!

Knas på Merkurius

o Bodri

Ambon förlag

Fyra juliga berättelser

Hansson, Anna

Helleday Ekwurtzel, Marie

Fried, Hédi

Utk: 2020-11-27

Gesén, Pernilla

Idus Förlag

Hegas förlag

Natur & Kultur Allmänlit-

Format: Inbunden

B Wahlströms

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-12-07

teratur

ISBN: 9789198378917

Utk: 2020-12-10

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-23

Format: MP3-fil

ISBN: 9789176340196

ISBN: 9789178818075

Format: Inbunden

ISBN: 9789132213908

ISBN: 9789127172609 Historien om Bodri

Den försvunna julgrisen

Vår trädkoja med 130

Granaporna

Bim & Pim gör världens

(meänkieli) : Tarnia

Gahrton, Måns Unenge,

våningar

Hedman, Annalena

bästa bok

Bodrista

Johan

Griffiths, Andy

Rabén & Sjögren

Hellqvist, Maria

Fried, Hédi

Bonnier Carlsen

Alfabeta

Utk: 2020-11-04

Idus Förlag

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-24

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-03

teratur

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789129721973

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789179751258

ISBN: 9789150121339

Format: Inbunden ISBN: 9789127172616

ISBN: 9789176340332


Barn Skönlitteratur

105

Spelvändning

Ylvania: Hotet mot

Brunte : hästen som

Vad tänker Knodden?

Trädgårdsälvan Gunhild :

Hickman, John

väktarstjärnan

bajsar på barn

Johansson, George

det första äventyret

Argasso bokförlag AB

Hällen, Ylva

Jidhed, Jim

Tidholm, Anna-Clara

Karlsson, Annica

Utk: 2020-11-20

Bonnier Carlsen

Idus Förlag

Natur & Kultur Digital

Linnefors förlag

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-12

ISBN: 9789188577726

Format: Epub

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789179753184

ISBN: 9789189147928

ISBN: 9789127166837

ISBN: 9789188651105

Vinterträdgårdens

Ylvania: Hotet mot

Ingenting och allting på

Vad tänker Knodden?

Daryá va Donyá dar

hemlighet

väktarstjärnan

samma gång

Johansson, George

sayáreye dáynásor-há

Hjerth Axelsson, Linda

Hällen, Ylva

Jingryd, Louise

Tidholm, Anna-Clara

Kazemi, Baharan

Idus Förlag

Bonnier Carlsen

Visto Förlag

Natur & Kultur Digital

Bellinova Media

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-19

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-07

Format: Inbunden

Format: Epub

Format: Danskt band

Format: Pdf

Format: Inbunden

ISBN: 9789176340233

ISBN: 9789179753191

ISBN: 9789178852970

ISBN: 9789127166844

ISBN: 9789198558319

Zombien Zom 1 – Zom

Fröken Krångelberg

På okänd planet

Vad tänker Knodden?

Inget flyt

börjar skolan

Jacobson, Anders

Johansson, George

Johansson, George

Kinney, Jeff

Holmboe, Ellen

Bokförlaget K&R

Eloso Förlag

Tidholm, Anna-Clara

Bonnier Carlsen

Hegas förlag

Utk: 2020-12-10

Utk: 2020-11-29

Natur & Kultur Allmänlit-

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Inbunden

teratur

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789188925022

ISBN: 9789198541816

Utk: 2020-11-06

ISBN: 9789179752170

Format: Inbunden

ISBN: 9789178819775

ISBN: 9789127166790

Hotet mot väktarstjärnan

Frank och födelsedags-

På okänd planet

Den magiska

Inget flyt

Hällen, Ylva

kalaset

Johansson, George

bokskrivaren

Kinney, Jeff

Bonnier Carlsen

Jansson, Jenny

Fria Ligan

Johansson, Maria

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-11-25

Idus Förlag

Utk: 2020-12-04

Visto Förlag

Utk: 2020-11-06

Format: Kartonnage

Utk: 2020-12-05

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-03

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178039531

Format: Inbunden

ISBN: 9789198638936

Format: Inbunden

ISBN: 9789179753870

ISBN: 9789176340004

ISBN: 9789178852857


Barn Skönlitteratur

106

Inget flyt

Pensionat Solvändan

Åremusen och jakten på

Nora och Nelson

Gittan och gråvargarna

Kinney, Jeff

Kvick, Mattias

den vita hatten

Lilja, Maria

Lindenbaum, Pija

Bonnier Carlsen

Lange Forlag

Larsson, Jon

Mondial

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-20

Utk: 2020-11-25

Tecknade bilder förlag

Utk: 2020-11-25

Utk: 2020-11-18

Format: Epub

Format: Häftad

Utk: 2020-12-03

Format: Kartonnage

Format: Epub

ISBN: 9789179753306

ISBN: 9788793779297

Format: Kartonnage

ISBN: 9789180020121

ISBN: 9789129733808

ISBN: 9789198263893

Cosmo 4

Salen

PAX. Bjäran

Misstaget

Mamman och den vilda

Kjellström, Barbara

Källmodin, Nina Källmodin,

Larsson, Åsa Korsell,

Lilleste, Lena

bebin

Kjellström, Harald

Willem

Ingela

Rabén & Sjögren

Lindgren, Barbro Eriksson,

Effektum

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-29

Eva

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-12-30

Format: Inbunden

Rabén & Sjögren

Format: Kartonnage

Format: Kartonnage

Format: Häftad

ISBN: 9789129726305

Utk: 2020-11-11

ISBN: 9789198448290

ISBN: 9789179754105

ISBN: 9789163894299

Format: Epub ISBN: 9789129721492

Epub: 9789179755621

Pelle Svanslös leker

Salen

Drakprinsessan

Mobil-tjuven

Den vilda bebiresan

kurragömma

Källmodin, Nina Källmodin,

Lehto, Daniel

Lilleste, Lena

Lindgren, Barbro Eriksson,

Knutsson, Gösta De Pedro,

Willem

Fria Ligan

Rabén & Sjögren

Eva

Jens Peter

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-12-29

Rabén & Sjögren

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-28

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-12-30

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198638950

ISBN: 9789129728972

Format: Epub

Format: Pdf

ISBN: 9789179756352

ISBN: 9789129721508

ISBN: 9789179758073

Igelkotten och presentmysteriet (ryska) Kurkov, Andrej Tyanachu Utk: 2020-11-30 Format: Inbunden ISBN: 9789198641615

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Sagospelet Rymd

Montfred

Vilda bebin får en hund

Lehto, Daniel Fahlander,

Lindbrandt, Birgitta

Lindgren, Barbro Eriksson,

Alexander

BoD

Eva

Fria Ligan

Utk: 2020-11-13

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-12-04

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

ISBN: 9789179698416

Format: Epub ISBN: 9789129721515

ISBN: 9789198638905

Igelkotten och present-

Snöstorm och kanelhjär-

Elsa i Skräddartorp och

Sagospelet Rymd: Snack

Skön är hamnen

mysteriet

tan – Balklänningen :

hennes 28 katter

Parrows intergalaktiska

Lindholm, Elin

Kurkov, Andrej

Fyra juliga berättelser

Lerin, Lars

rymdbyrå

Idus Förlag

Tyanachu

Lagerqvist, Camilla

Bonnier Carlsen

Linde, Camilla Lehto,

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-30

B Wahlströms

Utk: 2020-11-06

Daniel

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-03

Format: MP3-fil

Fria Ligan

ISBN: 9789176340561

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179754358

Utk: 2020-12-04

ISBN: 9789198641608

ISBN: 9789132213892

Format: Inbunden ISBN: 9789198638912


Barn Skönlitteratur

107

Djurens städpatrull

Trotsa mig

Lilli, farfar och norrske-

Lilli, farfar och norrske-

Lilli, farfar och norr-

Lindholm, Kristian

Mafi, Tahereh

net (finska och svenska)

net (sydsamiska och

skenet (spanska och

Braag

B Wahlströms

Marakatt, Elin

svenska)

svenska)

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-11-11

ndio kultur & kommuni-

Marakatt, Elin

Marakatt, Elin

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

kation

ndio kultur & kommuni-

ndio kultur & kommuni-

ISBN: 9789189219373

ISBN: 9789132212741

Utk: 2020-11-16

kation

kation

Format: Häftad

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-16

ISBN: 9789188701589

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188701657

ISBN: 9789188701664

Lilli, farfar och norrske-

Caramba och Henry

net (nordsamiska och

Marie-Louise, Gay

svenska)

Epix

Flyg blåvinge flyg

Vilma i vättarnas värld

Lindkvist, Anett

Mangold, Maud

Idus Förlag

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789189147911

ISBN: 9789129727524

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Marakatt, Elin

Utk: 2020-11-09

ndio kultur & kommuni-

Format: Inbunden

kation

ISBN: 9789170892431

Utk: 2020-11-16 Format: Häftad ISBN: 9789188701633

Vinterkalaset

Vilma och guldkulan

Lilli, farfar och norr-

Lilli, farfar och norrske-

Sally blir kidnappad

Lindqvist, Jenny

Mangold, Maud

skenet (meänkieli och

net (pitesamiska och

Mattin

Idus Förlag

Rabén & Sjögren

svenska)

svenska)

Papertalk

Utk: 2020-12-07

Utk: 2020-11-18

Marakatt, Elin

Marakatt, Elin

Utk: 2020-11-13

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ndio kultur & kommuni-

ndio kultur & kommuni-

Format: Inbunden

ISBN: 9789176340578

ISBN: 9789129727562

kation

kation

ISBN: 9789175331355

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-16

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188701626

ISBN: 9789188701640

När vi leker

Vilma och regnbågs-

Lilli, farfar och norr-

Lilli, farfar och norrske-

Midnattssol

Lundgren, Anna Olofsson,

fjädrarna

skenet (franska och

net (umesamiska och

Meyer, Stephenie

Mia

Mangold, Maud

svenska)

svenska)

B Wahlströms

Olika Förlag

Rabén & Sjögren

Marakatt, Elin

Marakatt, Elin

Utk: 2020-11-30

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-11-25

ndio kultur & kommuni-

ndio kultur & kommuni-

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

kation

kation

ISBN: 9789132213601

ISBN: 9789188613752

ISBN: 9789129727654

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-16

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188701596

ISBN: 9789188701671

Super-Charlie och

Colorado : galopphästen

Lilli, farfar och norrske-

Lilli, farfar och norrske-

Kurran och Pigan räddar

spökfällan

från vildmarken

net (kurdiska/sorani och

net (lulesamiska och

en liten

Läckberg, Camilla Vildefall,

Mansén, Helena

svenska)

svenska)

Moroni, Lisa

Therese

Spritz Media HM

Marakatt, Elin

Marakatt, Elin

Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-11-23

ndio kultur & kommuni-

ndio kultur & kommuni-

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-12-03

Format: Kartonnage

kation

kation

Format: Epub

Format: Epub

ISBN: 9789198399943

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-16

ISBN: 9789179751302

Format: Häftad

Format: Häftad

ISBN: 9789188701602

ISBN: 9789188701619

ISBN: 9789179751296


Barn Skönlitteratur

108

Bondgårdssagor: korta

Mamma mu och Kråkan

Mamma fuckar upp

Kärleksakuten

Jättesmurfen

berättelser vid läggdags

gör ett zoo

Omsén, Elisabet Rosales

Oskarsson, Marie

Peyo

Moss, Stephanie

Nordqvist, Sven Wieslan-

Sandqvist, Charlie

Bonnier Carlsen

StorySide

Tukan förlag

der, Jujja

Krossa Förlag

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-12-08

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-01

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-25

Format: Kartonnage

ISBN: 9789179754723

ISBN: 9789179892050

ISBN: 9789179853105

Format: Epub

ISBN: 9789198338447

Nu ska vi prata! : Kalas

Trollkonstsmurfen

Panova, Embla Sue Linde,

Peyo

Jessika Graaf, Moa

StorySide

Speja Förlag

Utk: 2020-11-13

Utk: 2020-12-15

Format: MP3-fil

Format: Inbunden

ISBN: 9789179891633

ISBN: 9789129733839

Apstjärnan

Patron Ann-Mari

Nilsson, Frida

Nordström, Ester Blenda

Natur & Kultur Allmänlit-

Bakhåll

teratur

Utk: 2020-12-04

Utk: 2020-11-20

Format: Danskt band

Format: Inbunden

ISBN: 9789177425496

ISBN: 9789127168923

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

ISBN: 9789188167392

Kaksosten tuohuja /

Mi & Pär – lika som bär!

Värsta vänner

Nu ska vi prata!

Pinos förskola

Tvillingarna busar

Nyman, Anders

Oskarsson, Marie

Förskola

Pils, Eva Norelid, Agneta

Niva, Jaana

Idus Förlag

Bonnier Carlsen

Panova, Embla Sue Linde,

Pinolek

Lumio förlag

Utk: 2020-12-05

Utk: 2020-12-28

Jessika Graaf, Moa

Utk: 2020-11-04

Utk: 2020-12-04

Format: Inbunden

Format: Epub

Speja Förlag

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789176340325

ISBN: 9789179755454

Utk: 2020-12-15

ISBN: 9789186503307

ISBN: 9789188615367

Format: Inbunden ISBN: 9789188167385

På Pricken

Lisa och Max 3 – Hotet

Värsta vänner

Gaffeln, häxan och

Den gråtande dockan

Nordqvist, Margareta

ombord

Oskarsson, Marie

draken : Tre berättelser

Pohjanen, Bengt

Bonnier Carlsen

Nyström, Patric

Bonnier Carlsen

från Alagaësia

Barents publisher

Utk: 2020-12-28

Hegas förlag

Utk: 2020-12-28

Paolini, Christopher

Utk: 2020-11-25

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-02

Format: MP3-fil

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

ISBN: 9789179754259

Format: Inbunden

ISBN: 9789179756512

Utk: 2020-11-13

ISBN: 9789188843791

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178818655

ISBN: 9789179752767

Pettson och Findus

Inte du

Värsta vänner

Var är Bennys ugglor?

Hoppla, Pålle!

bygger en bil

Olsson, Sanne

Oskarsson, Marie

Pettersson, Henrik

Puffington, Brick

Nordqvist, Sven

Idus Förlag

Bonnier Carlsen

Idus Förlag

Tukan förlag

Opal

Utk: 2020-11-27

Utk: 2020-12-28

Utk: 2020-11-16

Utk: 2020-11-06

Utk: 2020-11-10

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Format: Board book

Format: Board book

ISBN: 9789176340158

ISBN: 9789179753740

ISBN: 9789176340424

ISBN: 9789179853273

ISBN: 9789172262041


109

Barn Skönlitteratur En godhet som räcker

Katten Selmas

Julmasen

Sävaträsk 1 – Ingen

Hjälp! Jag måste hitta

för alla

äventyr:Ålandsresan

Rörvik, Björn

normal flyttar hit

Mia

Rasmusson, Birgitta

Ruus, Mimmie

StorySide

Sahlin, Pär

Salmson, Jo

Spricka förlag

Mimmies Barnböcker

Utk: 2020-11-18

Hegas förlag

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-11-15

Utk: 2020-11-18

Format: Epub

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-12-28

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789152107997

Format: Inbunden

Format: Epub

ISBN: 9789198569889

ISBN: 9789151969428

ISBN: 9789178818778

ISBN: 9789179755683

Apelsinträdgården

Pelle Svanslös och

Julmasen

Rakt fram är den rätta

Hjälp! Jag måste hitta

Roca Ahlgren, Malin

julklappstjuvarna : –

Rörvik, Björn

vägen

Mia

Kikkuli Förlag

Rönn, Åsa Rönn, Michael

StorySide

Salander, Sara

Salmson, Jo

Utk: 2020-12-01

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-11-18

Idus Förlag

Bonnier Carlsen

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-16

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-12-28

ISBN: 9789188933607

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179893637

Format: Inbunden

Format: Pdf

ISBN: 9789189147959

ISBN: 9789179755706

ISBN: 9789179756642

Århundradets

Tomteföreningen

Tomteföreningen

Jakten på Tam (ara-

Hjälp! Jag måste hitta

gangsterkupp

Rörvik, Björn

Rörvik, Björn

biska)

Mia

Rojek, Cecilia

StorySide

StorySide

Salmson, Jo

Salmson, Jo

Idus Förlag

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-18

Fenix Bokförlag

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-11-03

Format: Epub

Format: MP3-fil

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-12-28

Format: Inbunden

ISBN: 9789152108031

ISBN: 9789179893644

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789175253329

ISBN: 9789179752583

Jakten på Tam (ara-

Magiska Marja Mat-

biska)

terhorn

Salmson, Jo

Salqvist, Eva

Fenix Bokförlag

Idus Förlag

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-16

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789175253336

ISBN: 9789176340028

Jakten på Tam. Arabisk

Lilla Spöket Laban –

version

Mina första ord

Sveriges bästa nyhetsbrev för dig

Salmson, Jo

Sandberg, Inger

Fenix Bokförlag

Rabén & Sjögren

som älskar böcker.

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-18

Format: Pdf

Format: Epub

ISBN: 9789175253848

ISBN: 9789129733822

ISBN: 9789176340363

boktugg.se/nyhetsbrev


110

Barn Skönlitteratur Lilla Spöket Laban –

Den hemliga skatten

Alla tiders Stockholm –

Igor går ut

Fånge i berget

Mina första färger

Seve, Ida Rydell, Anna

en sagolik historia om

Stenman, Josefin

Sundbom, Vilhelm

Sandberg, Inger

Rydell, Martin Brevestedt,

Sveriges huvudstad

Stenman Books

Sunflower Produktion

Rabén & Sjögren

Niklas

Sjölander, Andreas

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-18

Darkness Publishing

Boksmart

Format: Board book

Format: Kartonnage

Format: Epub

Utk: 2020-11-09

Utk: 2020-11-25

ISBN: 9789198605631

ISBN: 9789198551082

ISBN: 9789129733815

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789198563894

ISBN: 9789198634167

Angry Birds – Red ser

Lisen och Skuggan

rött

Sundh, Cecilia

Wilma Pricken åker på semester Sigfridsson, Kerstin Recito Förlag Utk: 2020-11-19 Format: Danskt band ISBN: 9789177654995

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Stephens, Sarah

Hegas förlag

StorySide

Utk: 2020-11-02

Utk: 2020-11-12

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789178818037

ISBN: 9789179318802 Epub: 9789179318819

Emilia och pojken från

Aldrig har jag sett

Vulkanen och monster-

Angry Birds – Trubbel på

Boken om att gå på

havet

Sjöberg, Lena

brandbilen

Fågelön

förskolan (Dari)

Schaap, Annet

Rabén & Sjögren

Sjölin, Daniel

Stephens, Sarah

Sundström, Josefine

Lindskog Förlag

Utk: 2020-11-25

Bonnier Carlsen

StorySide

Lindman, Mervi

Utk: 2020-12-31

Format: Epub

Utk: 2020-12-03

Utk: 2020-11-12

Bokförlaget Dar Al-Muna

Format: Inbunden

ISBN: 9789129733853

Format: Epub

Format: MP3-fil

AB

ISBN: 9789179751319

ISBN: 9789179318888

Utk: 2020-11-01

Epub: 9789179318895

Format: Inbunden

ISBN: 9789185311835

ISBN: 9789188863348 Ghost

Vad har du bakom

Sjukt pinsamt

Isjuvelens gåta

Boken om att gå på

Schjødt Larsen, Bjarke

ryggen?

Skugge, Linda

Stigsdotter Gustafsson,

förskolan (Farsi)

Hegas förlag

Sjöberg, Lena

B Wahlströms

Karin

Sundström, Josefine

Utk: 2020-11-02

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-06

Fantasimaskinen

Lindman, Mervi

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-25

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-13

Bokförlaget Dar Al-Muna

ISBN: 9789178819850

Format: Epub

ISBN: 9789132212895

Format: Inbunden

AB

ISBN: 9789129731965

Epub: 9789132213144

ISBN: 9789198567434

Utk: 2020-11-01 Format: Inbunden ISBN: 9789188863355

Horton hör en vemling

Tänk om …

Sagan om Tomtenilsen

Vägen hem

Olivia och Snöflinga

Seuss, Dr

Sjöberg, Lena

Steenhouwer, Susanne

Sundbom, Vilhelm

Sykes, Julie

Volante

Rabén & Sjögren

Rosenkvist Steenhouwer,

Sunflower Produktion

Tukan förlag

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-25

Petra

Utk: 2020-11-10

Utk: 2020-11-06

Format: Kartonnage

Format: Epub

Reco Hälsa

Format: Kartonnage

Format: Inbunden

ISBN: 9789179650247

ISBN: 9789129727005

Utk: 2020-11-01

ISBN: 9789198551075

ISBN: 9789179853198

Format: Inbunden ISBN: 9789151940540

Epub: 9789179854140


Barn Skönlitteratur

111

Lilly och Ballerina

Snöstorm och kanel-

Vi tvättar bilen!

Saxen

Otroligt otroliga djur och

Sykes, Julie

hjärtan – Endast Tomara

Vegna, Sarah Tolke, Astrid

Villius, Sara Gurholt, Aslak

odjur

Tukan förlag

är vaken : Fyra juliga

Olika Förlag

Rabén & Sjögren

Wallander, Josefine

Utk: 2020-11-09

berättelser

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-20

Thilander, Lennart

Format: Inbunden

Tillberg, Jesper

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Vrajt Förlag

ISBN: 9789179853181

B Wahlströms

ISBN: 9789188613837

ISBN: 9789129726268

Utk: 2020-11-18

Epub: 9789179854133

Utk: 2020-12-17

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789198589320

ISBN: 9789132213915 När världen slocknar Söderblom, Helena

Tosteberg, Ingrid

Idus Förlag

Darkness Publishing

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-16

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789176340172

ISBN: 9789198563849

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Antifanter på taket

Aesops Fabler : Utvalda

Vyver, Marita van der

fabler i ny version

Förlaget Hjulet

Walters, G.J

Utk: 2020-11-16

Black Ice Nordic Publish-

Format: Inbunden

ing

ISBN: 9789185573684

Utk: 2020-11-16 Format: Häftad ISBN: 9798679114272

Oj, vad det låter! Ljud

Fler sagor utan slut

Hårfen

När Tomten blev av med

Barn i en stad vid havet

på zoo

Ullström, Jan-Erik

VII, Samir

sitt skägg

: Göteborgs 400-åriga

Taplin, Sam

Idus Förlag

Mekaniska Förlaget AB

Wahlund, Nina

historia

Lind & Co

Utk: 2020-11-18

Utk: 2020-11-06

Visto Förlag

Westin, Kersti

Utk: 2020-12-03

Format: Inbunden

Format: Pocket

Utk: 2020-11-20

Speja Förlag

Format: Board book

ISBN: 9789176340271

ISBN: 9789198584639

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-20

ISBN: 9789178852949

Format: Inbunden

ISBN: 9789179032753

ISBN: 9789188167545

Oj, vilken prutt!

Mina favoritdjur – 15

Hela natten

Mamma och Liten på

Kejsarens vrede

Taplin, Sam

mini böcker

Vilde, Amalia

cykelsemester

Widmark, Martin

Lind & Co

Utkina, Olga

Lusthuset

Wall Kubilius, Moa

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-03

Legind A/S

Utk: 2020-12-05

Kubilius Förlag

Utk: 2020-11-02

Format: Board book

Utk: 2020-11-15

Format: Epub

Utk: 2020-12-01

Format: Kartonnage

ISBN: 9789179032746

Format: Board book

ISBN: 9789175573014

Format: Inbunden

ISBN: 9789178038992

ISBN: 9789151966175

Epub: 9789179757151

ISBN: 9788771556902

Pdf: 9789179753245

Ljud på dinosauriernas

Under ytan samlas

Hela natten

Mamma och Liten

Halvdan och Meia. Bland

tid

dropparna

Vilde, Amalia

fjällvandrar

trälar och gudar

Taplin, Sam

Vegna, Sarah

Lusthuset

Wall Kubilius, Moa

Widmark, Martin

Tukan förlag

Kikkuli Förlag

Utk: 2020-12-05

Kubilius Förlag

Bonnier Carlsen

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-12-01

Format: MP3-fil

Utk: 2020-12-01

Utk: 2020-11-02

Format: Inbunden

Format: Inbunden

ISBN: 9789175574509

Format: Inbunden

Format: MP3-fil

ISBN: 9789179853143

ISBN: 9789188195937

ISBN: 9789151966168

ISBN: 9789179754600


Barn Skönlitteratur

112 Egon Filippa & Julen

Superhjälten Pino

andra berättelsen

Kodex EF

Pinolek

Wuori, Jenny

Utk: 2020-11-08

Utk: 2020-12-01

Rabén & Sjögren

Stevali

Format: Häftad

Format: Inbunden

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-27

ISBN: 9789151969602

ISBN: 9789186503369

Format: Epub

Format: Inbunden

ISBN: 9789129733310

ISBN: 9789198620023

Monstervinter

En rolig dag på bond-

Sagospelet Rymd:

Wänblad, Mats

gården

Berättarens skärm

Utk: 2020-11-25

Tukan förlag

Fria Ligan

Format: Epub

Utk: 2020-11-12

Utk: 2020-12-04

ISBN: 9789129733846

Format: Board book

Format: Övrigt

ISBN: 9789179853167

ISBN: 9789198638974

Toope tonttu

Sagospelet Rymd:

Kejsarens vrede

Mamma Mu

Vildhästen Izza &

Widmark, Martin

och Kråkans jul

nattens skuggor – den

Bonnier Carlsen

Wieslander, Jujja Nord-

Utk: 2020-11-02

qvist, Sven

Format: MP3-fil ISBN: 9789179754204

Nelly Rapp och det hemliga biblioteket Widmark, Martin Bonnier Carlsen Utk: 2020-11-20 Format: Epub ISBN: 9789179751326

TIPS!

På katalogsidorna är alla titlar länkar. Klicka vidare in på Boktugg.se och läs mer om boken.

Rabén & Sjögren

Kråkan säger AKTA!

Mamma Mu får ett sår

Måste man?

Wieslander, Jujja

Wieslander, Jujja Nord-

Öberg, Maja

Rabén & Sjögren

qvist, Sven

Lindskog Förlag

E-förlaget Eija K

Utk: 2020-11-10

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-12-31

Utk: 2020-11-14

Fria Ligan

Format: Epub

Utk: 2020-11-11

Format: Inbunden

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-04

ISBN: 9789129727302

Format: Epub

ISBN: 9789185311866

ISBN: 9789198636512

Format: Övrigt

Rollformulärsblock

ISBN: 9789198638967

ISBN: 9789129733297

Har den äran

Tomten Tobbe

Måla och lär dig sveri-

Vina Vinas vargpinne

Mamma Mu gungar

Wieslander, Jujja

Wieslander, Jujja Nord-

Rabén & Sjögren

qvist, Sven

Tukan förlag

E-förlaget

Utk: 2020-11-18

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-03

Utk: 2020-11-14

Boksmart

Format: Epub

Utk: 2020-11-11

Format: Board book

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-14

ISBN: 9789129733792

Format: Epub

ISBN: 9789179852498

ISBN: 9789198636529

Format: Häftad

ges regenter

ISBN: 9789198634136

ISBN: 9789129733280

På andra sidan muren

Barnen i Kramdalens

Mamma Mu åker

Mamma Mu åker bobb

I dina händer – En liten

rutschkana

Wieslander, Jujja Nord-

bönbok

Wieslander, Jujja Nord-

qvist, Sven

qvist, Sven

Rabén & Sjögren

Bornelings Förlag

Utk: 2020-11-15

Boksmart

Rabén & Sjögren

Utk: 2020-11-11

Utk: 2020-11-06

Format: Inbunden

Utk: 2020-12-14

Utk: 2020-11-10

Format: Epub

Format: Board book

ISBN: 9789189147997

Format: Häftad

Format: Epub

ISBN: 9789129733303

ISBN: 9789173172882

ISBN: 9789129727319

roliga målarbok Idus Förlag

ISBN: 9789198634150


Simon Jannerland ARGA TANTEN Arga tanten är en komplett galen – men stundtals även finstämd och varm – berättelse med osannolika inslag av lövräfsning, nystånkad korv, yxor och löständer. Ett allkonstverk med musik och noter därtill.

JUBILEUM!

Pija Lindenbaum ELSE-MARIE OCH SMÅPAPPORNA Else-Marie och småpapporna firar 30 år. Det firar vi med en vacker, påkostad klassikerutgåva med förord av Pija Lindenbaum

Mia Nilsson HUGO. KRAMSNÖ OCH NÖTTJUVAR Hugo, världens snällaste krokodil, måste hjälpa till att fånga skurken som stjäl nötter ur Ekorrens vinterförråd. Det blir en riktigt klurig nöt att knäcka!

@bonniercarlsen


Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen.

www.boktugg.se/magasinet-boktugg/