Page 1

KATALOG HØSTEN 2011

bokforlaget


ANITA KRISTENSEN:

FOR RIKET ER DITT Barn forsvinner sporløst fra sine hjem. Samtidig fylles huset opp hos en fanatisk pastor. Premissene er lagt for en fortelling som beveger seg inn i et minelagt landskap, der maktmisbruk, vold og begjær får utfolde seg under dekke av religiøs virksomhet. Politiet famler i blinde i de mange forsvinningssakene, mens den lille menigheten driver mot den store katastrofen som en åreløs kano mot fossefallet.

Dette er den andre kriminal-romanen fra Anita Kristensen. KRIM

TITTEL: FOR RIKET ER DITT FORFATTER: ANITA KRISTENSEN ISBN: 9788282511384 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 348


KNUT KVALVÅGNÆS:

ÅNDENØD Året er 2088, og menneskene på kloden lider av pustebesvær, forårsaket av flere hundre år med forurensning i den industrielle tidsalder. Det er en verden som neppe noen av oss vil ønske å oppleve – en verden veldig forskjellig fra dagens, men en verden som kan bli realitet om vi ikke er oss bevisst på energibruken vår – hva slags energi vi bruker og hvordan vi bruker den. Denne boken handler om klimaforandringer med derav følgende havnivåstigning. Kan sentrale steder reddes fra oversvømmelse? Det er kanskje mulig, men det vil koste. Hvor mye tåler vi?

KNUT KVALVÅGNÆS

TITTEL: ÅNDENØD FORFATTER: KNUT KVALVÅGNÆS ISBN: 9788282511476 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298 ROMAN


ÅGE GRØNNING:

OG STJERNENS NAVN ER MALURT Et gradert dokument som har med rikets sikkerhet å gjøre er kommet på avveie. Britt Hovden og vennen Viggo Østvold blir ufrivillig viklet inn i en komplisert situasjon de ikke aner rekkevidden av.

Åge Grønning (f. 1953) er opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Brummundal. Han arbeider til daglig som akupunktør i Hamar, og driver med kunstmaling og gitarspill på fritiden. ”Malurt” er Grønnings andre roman.

OG STJERNENS NAVN ER

MALURT

ROMAN

TITTEL: OG STJERNENS NAVN ER MALURT FORFATTER: ÅGE GRØNNING ISBN: 9788282511483 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298


MARTIN LINDLAND:

JERNKLOEN MED SYV STUMPFINGRE I denne bisarre historien forteller hovedpersonen om sine opplevelser og oppgjør i Bergen by. Vi følger ham fra den ene merkelige hendelsen til den neste, samtidig som det foregår en kamp på liv og død mellom hans sinn og byens dystre aura. Forfatteren imponerer med sine beskrivelser av en ekstrem, og til tider makaber, by. Samtidig er det hovedpersonens tvilsomme mentale helse, og hans artige påfunn, som gjør denne boken til absolutt fabelaktig underholdning.

DĂƌƟŶ>ŝŶĚůĂŶĚ

JERN

KLOEN

MEDSTUMPFINGRE Syv

TITTEL: JERNKLOEN MED SYV STUMPFINGRE FORFATTER: MARTIN LINDLAND ISBN: 9788282511513 FORMAT: 13X20 INNBUNDET ROMAN KR 298


RANDI AAGEDAL:

VAN DER MAIERS ARV I ”Van der Maiers arv” skildres det harde arbeidermiljøet i Trondhjem anno 1929, samt forholdet mellom arbeidsgiver og ansatte. Ideen til romanen oppsto da forfatteren tilfeldig kom over en historisk notis om en kafé på Heimdal som fikk navnet ”Dødens kafé”. Noen år etter, ble også ”Livets kafé” etablert.

Randi Aagedal ble født i Asker i 1959. Hun er oppvokst i Oslo, men re nå bosatt i Flatanger. Fortellergleden har fulgt henne hele livet, og er en sterk drivkraft. Hun har tidligere utgitt trilogien “To liv - en sjel”.

ROMAN

TITTEL: VAN DER MAIERS ARV FORFATTER: RANDI AAGEDAL ISBN: 9788282510394 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 349


JAN SÆTERLI:

VALGET ”Valget” er en poetisk kortroman, hvor teksten består av både prosa og dikt. Den inngår i en utfordrende symbiose, noe som igjen skaper en følbar spenning i fortellingen. Temaet i romanen er det valget som må tas av arvingene når en generasjon på et gårdsbruk dør og neste generasjon skal avgjøre hva som skal skje med gården. Bokas hovedperson John sliter med ”odelsbøra”, som han synes er tung å bære. Skal – skal ikke? Overta og flytte fra det urbane liv i sør, tilbake til den enkle gården i nord? Eller selge den ut av slekta?

Valget

ROMAN

TITTEL: VALGET FORFATTER: JAN SÆTERLI ISBN: 9788282511469 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 248


ANNA VATN:

OPP OG NED Johanne lever en beskyttet tilværelse. Men fra å være en blåøyd, glad og idealistisk jentunge med hodet fullt av drømmer, vokser hun seg sterkere gjennom motgang og medgang. Johanne må takle dyp sorg, men får også oppleve store gleder. Handlingen går tilbake til 50-tallet, og byr på en historisk innsikt i den materielle og økonomiske utviklingen nasjonen har vært gjennom.

Anna Vatn er født i nærheten av Kolding, Danmark i 1943, og flyttet til Norge i 1959. Hun er utdannet klaverpedagog og musikkbarnehagelærer. Gift og bosatt i Inderøy. Har tre barn.

ANNA

OPP

ROMAN

VATN

OG NED

TITTEL: OPP OG NED FORFATTER: ANNA VATN ISBN: 9788282511537 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298


ELIN ROGNLI:

EN DUFT AV INGEFÆR En duft av ingefær

En duft av ingefær ELIN MARGRETE ROGNLI

«Det var november, vått og kaldt...» Slik begynner historien om Helene, selv om det meste av fortellingen utspiller seg på ei varm øy utenfor sør-vestkysten av India. Det handler om valg – eller ikke valg, ettersom man ser det. Er det meste kanskje bare tilfeldige handlinger som får konsekvenser langt inn i andres liv?

Elin Rognli (F. 1960) er vokst opp i Halden. Hun bodde flere år i Tromsø, før hun flyttet til Kristiansand. Der bor hun nå med mann, barn og tre katter. Til daglig jobber hun på apotek.

ROMAN

TITTEL: EN DUFT AV INGEFÆR FORFATTER: ELIN ROGNLI ISBN: 9788282511346 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298


AASE MARIE BERGERSEN:

KJÆRLIGHET OG ARMOD Jonas har vokst opp i et fattig, men kjærlig hjem. Møtet med den ”voksne” verden blir hardt og brutalt. Kjærligheten byr også på store vanskeligheter for Jonas. Og inne i de store skoger venter så mange slags utfordringer…

Aase M. Bergersen (f. 1936) har bodd i Grua på Hadeland det meste av livet. Hun har en sønn og to barnebarn. Bergersen begynte å arbeide allerede som 13- åring. De siste 25 yrkesaktive årene var i Forsvaret, hvor hun var tilknyttet Akershus festning (FBT).

TITTEL: KJÆRLIGHET OG ARMOD FORFATTER: ÅSE M. BERGERSEN ISBN: 9788282511438 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298 ROMAN


NILS JOHNSEN:

ASYLETS SKYGGE Brødrene Hans og Arve får en voldsom start på livet, og deres veier skilles i voksen alder. Senere krysses sporene igjen, og et uvanlig skjebnefellesskap oppstår. Dette er en beretning om forsvarsløse mennesker som møter samfunnets mektige omsorgsapparat.

Nils Johnsen, f. 1946, har en mangeartet yrkesbakgrunn, blant annet som industriarbeider, befal, skatterevisor, økonomisjef, personalsjef og sykehusdirektør. Forfatteren har engasjert seg i idrett, fagbevegelse, kultur og naturvern. Johnsen er utdannet foretaksøkonom og samfunnsviter.

ROMAN

TITTEL: ASYLETS SKYGGE FORFATTER: NILS JOHNSEN ISBN: 9788282511285 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298


MAY BRITT SCHEI ANDERSEN:

LYD OG STILLHET DISPONERT OVER TID Sommeren Camilla er femten år flytter hun til ei lita bygd hun aldri har vært før. Her er nye folk, nye regler, butikker som stenger tidlig, og her er Tom. Tom er mye eldre enn Camilla, og faren til ei hun skal begynne i samme klasse som. Likevel innleder de et forhold, og holder det skjult for alle. Noen år senere er Camilla tjue år og reiser rundt med en musiker hun møtte på en bar. Sammen kjører de fra by til by, og hører musikk de både misliker og liker altfor godt. Dette er ei bok om forelskelse på tross av alder og regler.

TITTEL: LYD OG STILLHET DISPONERT I TID FORFATTER: MAY BRITT S. ANDERSEN ISBN: 9788282511568 FORMAT: 13X20 INNBUNDET ROMAN KR 349


JON ARNE SVENDSEN:

KLOAKK OG FRISK LUFT

JON ARNE SVENDSEN

Kloakk og frisk luft

En samling tekster om universelle tema. Først tar vi turen til Slemvikstad, der den lille byen etter hvert skal leve opp til navnet sitt. Videre skal vi ned i kloakken og møte et gjengmiljø. Vi ser dem på godt og vondt, gjennom vennskap, romanser, hat og hevntanker... Så titter vi inn i et leilighetskompleks som huser forskjellige type mennesker. Men felles for dem alle er TITTEL: KLOAKK OG FRISK LUFT vennskap, kjærlighet og samFORFATTER: JON ARNE SVENDSEN hold, i en hverdag som også preISBN: 9788282511582 ges av vold, dop og et system FORMAT: 13X20 som ikke strekker til. Vi skal INNBUNDET også innom temaer som ensomKR 298 het, kappløp og dyrebekjemFORTELLINGER pelse.


TØFF TILLIT

TONE KLUNGLAND

Elvira kjemper fremdeles med spiseforstyrrelsen sin. Den har styrt livet hennes i flere år. Kan Tøff hun klaretillit å bli frisk? Kjærlighetslivet har sine utfordringer, og fortiden fortsetter å hente henne inn når en bekjent dukker opp.

Tøff tillit

TONE KLUNGLAND:

TONE KLUNGLAND

Tone Klungland, f.1988, har en gang sagt at å være forfatter må være det beste yrket som finnes. Tek å sitte og fantasere hele dagen, og samtidig tjene penger på det! Hun debuterte med romanen “Fortiden går med meg” i 2010.

Tøff tillit

ROMAN

TITTEL: TØFF TILLIT FORFATTER: TONE KLUNGLAND ISBN: 9788282510332 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298


RITA HALS GENTEKOS:

DEN PORTUGISISKE TINNSTØPEREN I 1801 sender Farsunds store mann, Jochum Brinch Lund, bud etter to portugisiske fiskere og tinnsmeder som er eksperter på en ny tørkemetode av fisk, som blir kalt ”New Foundland-metoden”. Dermed kommer Joseph Naìsi og hans bror Joachim til den lille sjøfartsbyen sør i Norge. Her blir de venner med noblessen i byen, og Joseph forelsker seg dypt i en skipperdatter. Men deres kjærlighet er håpløs – Marie er lovet bort til en kollega av sin far.Romanen er basert på virkelige hendelser.

Rita Hals Gentekos

Den portugisiske

tinnstøperen

TITTEL: DEN PORTUGISISKE TINNSTØPEREN FORFATTER: RITA HALS GENTEKOS ISBN: 9788282511407 FORMAT: 13X20 INNBUNDET ROMAN KR 349


HEGELILL HELLEREN:

DET SOM IKKE SNAKKES OM... Den skammen jeg ikke har klart å kvitte meg med, ligger i begjæret mitt ... det begjæret som ble vekket i meg som 5-6 åring. Det enorme begjæret det tok meg flere år å stagge, det begjæret som gjorde at jeg oppsøkte det igjen og igjen, for jeg ble aldri bedt om å holde kjeft ... Det var ingen tvang eller trusler i forhold til det hele. Og ett sted inne i meg misunner jeg dem som «bare» har blitt utsatt for vold, for der oppleves skyldspørsmålet som så åpenbart, mens i mitt tilfelle føles det ikke åpenbart. Dette kunne vært en roman. Det er ikke det. Dette er historien min...

TITTEL: DET SOM IKKE SNAKKES OM FORFATTER: HEGELILL HELLEREN ISBN: 9788282511445 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 348 FAKTA


JOHANNA MARIE STAVDAHL:

MINNER FRÅ EIT LIV I denne boka får vi innblikk i forfattaren sine kjensler og minne frå eit langt og rikt liv. Ho deler sine historier frå sjukesalane, livet på setra, sine barndomsminne frå krigstida og opplevingar i naturen. Ho kjenner til den akademiske forståinga og dei teoretiske forklaringane. Likevel har Johanna Marie teke sine åndelege opplevingar og minne på alvor. Ho fortel nære og varme historier frå livet og frå tida mellom fleire liv. Gjennom sine forteljingar i boka opnar forfattaren for ei større forståing av menneska sine liv og erfaringar.

Minner frå eit liv Johanna Marie Stavdahl

TITTEL: MINNER FRÅ EIT LIV FORFATTER: JOHANNA M. STAVDAHL ISBN: 9788282511353 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298 FAKTA


SARAH REBEKKA VIKESLAND:

KJÆRE GUD, LÆR MEG Å FLY Dette er historien om forfatterens oppvekst. Om kampen for å bryte ut av en tilværelse bygget på et trossamfunn som virket svært ødeleggende på henne, så ødeleggende at tanken om selvmord virket besnærende. Den "nakne sannheten" inneholder ikke bare det man ønsker å høre. Den inneholder også de mørke sidene som noen må våge å bære frem i lyset, dersom ting skal kunne forandres til det bedre. Forfatteren ønsker med denne boken å sette fokus på alle de som er fratatt muligheten til å styre sitt eget liv i en positiv retning.

TITTEL: KJÆRE GUD, LÆR MEG Å FLY FORFATTER: SARAH R. VIKESLAND ISBN: 9788282511292 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 248 UNGDOM


PER JAN INGEBRIGTSEN:

BLÅTT LYS Den frodige, morsomme – og temmelig uregjerlige miljøaktivisten, Richard Råskinn, er på farten igjen. I ”Blått lys” gjør Richard Råskinn hva han kan for å forstyrre og overta miljøshowet til Stand Up-komikeren Tore Storm. Slikt blir det bråk og forviklinger av! Selv om dette er et skuespill hvor rollepersonene hører hjemme på en scene, er det både lett og morsomt å lese – og du lager ditt eget teater inni hodet ditt. Bare prøv! ”Blått lys” inneholder hele 17 sanger, alle tonesatt av Tone Linn Mjånes. Bak i boken finner du noter til alle sangene. Så gå i gang, bli en ekte miljøkriger – og syng i vilden sky!

TITTEL: BLÅTT LYS FORFATTER: PER JAN INGEBRIGTSEN ISBN: 9788282511391 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 150 UNGDOM


GERHARD VÅLAND SUND:

PÅ SPORET AV MESTERHJERNEN

Gerhard Våland Sund

GERHARD VÅLAND SUND

FLESJÅ

PÅ SPORET AV MESTERHJERNEN

JENS

Å

Henrik og Svennan er et par oppfinnsomme ungdomsskolegutter som ofte havner i litt trøbbel. Men en dag snubler de plutselig inn i kjempetrøbbel. Noen planlegger norgeshistoriens største kupp. Hvem er denne skumle personen som kalles Mesterhjernen? Hvordan henger dette sammen med de nattlige møtene mattelæreren deres har med skumle dresskledde menn? Svennan og Henrik skjønner at hacking og kodeknekking, spionasje og karate må til for å komme til bunns i mysteriet.

TITTEL: PÅ SPORET AV MESTERHJERNEN FORFATTER: GERHARD V. SUND ISBN: 9788282511490 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 248 UNGDOM


AINA LØVØ:

HELT I HELLAS Michael (10) er en bereist gutt fra Trondheim, som i denne boka forteller om familien Ruds strabaser på øya Poros i Hellas. Mamma Ellen, som er et typisk ordensmenneske, har sammen med den lett distré pappa Peter planlagt en stille og rolig badeferie med kulturelle innslag for sine to barn, Lisa og Michael. Familieidyllen varer imidlertid ikke lenge. Skumle typer inntar nemlig paradiset…

AINA LØVØ

Aina Løvø er født i 1975 i Trondheim, oppvokst i Klæbu og Orkanger. Bor nå på Stjørdal med sin datter. UNGDOM

TITTEL: HELT I HELLEAS FORFATTER: AINA LØVØ ISBN: 9788282511315 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


GRO ANITA MELING: Gro Anita Meling

EI KRÅKE I SORG, TO KRÅKER I GLEDE

Illustrert av Rob van Wilgen

Ei forteljing om to einsame kråker. Vegane deira møtest, og då tek handlinga ei ny vending… Historia kan bli lest av kven som helst, då den handsamar universelle tema som einsemd, håp og kjærleik.

Gro Anita Meling (1974) er utdanna adjunkt med tilleggsutdanning i ‘Psykososialt arbeid retta mot barn og unge’ (Høgskulen Stord/Haugesund). Ho jobbar som arbeidsleiar på eit dagtilbod på Bømlo. I 2000 gav ho ut diktsamlinga The Black Rose.

TITTEL: EI KRÅKE I SORG, TO KRÅKER I GLEDE FORFATTER: GRO ANITE MELING ILLUSTRATØR: ROB VAN WILGEN ISBN: 9788282511520 FORMAT: 16X16 INNBUNDET KR 198 BARN


ERLEND EDWARD HANSEN:

HALVTANN ISBJØRN

ERLEND EDWARD HANSEN

HALVTANN ISBJØRN REISEN TIL GRØNLAND

Bli med Halvtann isbjørn til Grønland. En spennende og overraskende reise langt vekk fra Nordpolen, Halvtanns hjem. Både dyr og mennesker møter han på veien. Men hvor er snøen og isen? Har han kommet til feil Grønland? TITTEL: HALVTANN ISBJØRN FORFATTER: ERLEND E. HANSEN ISBN: 9788282511506 FORMAT: 20X20 INNBUNDET KR 249

Erlend Edward Hansen er født i 1976. Han bor i Oslo, hvor han jobber som kunstner og er alenepappa for en datter på ni år. Han debuterer med barnbokfortellingen Halvtann isbjørn – reisen til Grønland. BARN


IRENE HANTVEIT:

TRULS OG MIAS ELLEVILLE FLYTUR Truls og Mia begir seg ut på sitt livs reise, som involverer både hemmelige kister, saftige softiser og skumle krabber.

Irene Hantveit (f. 1977) er utdannet førskolelærer og har jobbet som det siden 2001. Hun har to barn og bor på Askøy. ”Truls og Mias elleville flytur” ble til mens hun jobbet i Bildøy barnehage, med inspirasjon fra barna. Øyvind Tumyr (f. 1977) er fra Askøy utenfor Bergen. Han jobber i barnehage, og er under utdanning som førskolelærer. Han virker også som illustratør.

TITTEL: TRULS OG MIAS ELLEVILLE FLYTUR FORFATTER: IRENE HANTVEIT ILLUSTRATØR: ØYVIND TUMYR ISBN: 9788282511452 FORMAT: 20X13 INNBUNDET KR 198

BARN


JARLE VADDER:

SOFUS OG KNØTTE Langt ute i skogen ved et lite vann lå det en brunmalt hytte. Hytta var ikke stor, ikke var den særlig fin heller, - men allikevel var det noe spesielt med akkurat denne hytta. Det var nemlig her Sofus bodde! Ja, ikke det å forstå at Sofus bodde inne i hytta, nei, Sofus bodde under hytta. Sofus var nemlig et lite hyttetroll!

OMSLAG IKKE TILGJENGELIG

En dag kommer det mennesker til hytta, - noe som får store konsekvenser…

Jarle M. Vadder, født 1961, bor i Skien og jobber som sykepleier.

BARN

TITTEL: JARLE VADDER FORFATTER: SOFUS OG KNØTTE ISBN: 9788282511599 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


GEIR NEGÅRD:

EN SJEL SATT I BRANN Diktene til Geir Negård bærer preg av de lyse og mørke sider i livet, og gjenspeiler en sjel satt i brann.

Geir Negård er født i Kristiansund i 1968. Han hadde sine første leveår på Østlandet, men flyttet i tidlig alder til Trondheim og ble trønder. Geir Negård jobber i dag som leder innenfor byggvarebransjen. Hans debut som dikter kom i gang etter at hans kone døde av kreft i 2006.

LYRIKK

TITTEL: EN SJEL SATT I BRANN FORFATTER: GEIR NEGÅRD ISBN: 9788282511421 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


LINDA JENNY ESE:

LIVETS MØRKE Diktsamlinga ”Livets mørke” er laga over fleire år. Dette er dikt forfattaren skreiv for å prøve å setje ord på tankar og kjensler ho sjølv ikkje forsto som yngre. Det vart ein måte å komme seg gjennom åra som frustrert tenåring.

Linda Jenny Ese (fødd 1992) er oppvokst i bygda Balestrand, som ligg ved Sognefjorden. Ho har nettopp fullført linja allmenn m/formgiving på videregåande. Hobbyane er skriving, foto og å syngje. ”Livets Mørke” er hennar litterære debut.

LYRIKK

TITTEL: LIVETS MØRKE FORFATTER: LINDA JENNY ESE ISBN: 9788282511551 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


KJETIL HAMRE:

SVARTHVITT MED NYANSER I GRÅTT Det er skummelt å gi ut bøker. Også denne gang. Sjela vrenges for hvert tastetrykk som tas. Likevel er det tryggere denne gang. Jeg har en kone som tar bilder som inspirerer. Hun er ikke glad i oppmerksomhet, men noen av bildene fortjener mer enn å bare ligge på en harddisk. Vi får holde hverandre i hånda, så skal det vel gå bra. Det er et sterkt bånd mellom bilder og de ord jeg skriver, slik det også var i min andre bok. Bildene blir presentert i sort/hvitt og dette ga en spennede utfordring på motiv og tekstsiden.

LYRIKK

TITTEL: SORTHVITT MED NYANSER I GRÅTT FORFATTER: KJETIL HAMRE ISBN: 9788282511377 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 248


INGEBORG INDREBØ:

DRØMMER PÅ COOP “Drømmer på Coop – lyrikk gjennom året” er ei samling lettere tekster der fellesnevneren er årets 12 måneder. Tekstene er illustrert med forfatterens egne fotografier, og sammen skaper tekst og bilder en fin stemning. Tekstene er lette å lese, men likevel med et innhold som beskriver både sorg og glede, hele tiden med forfatterens enkle, kortfattede skrivestil. Dette er ei bok man kan ha liggende framme og bla i både for å lese og å se på bildene.

Ingeborg Kollstad Indrebø er født i 1962 på Lillehammer, men bor nå i Førde.

Ingeborg K. Indrebø

DRØMMER PÅ COOP TITTEL: DRØMMER PÅ COOP FORFATTER: INGEBORG K. INDREBØ ISBN: 9788282511360 FORMAT: 15X15 INNBUNDET KR 198

LYRIKK


GUDRUN KOLDERUP:

TANKEFRØ FRA VÅR TIL VÅR Denne lille boken – en minimalistisk livsvandring gjennom årstidene valgt ut og satt sammen av tekster publisert i spalten Ukens tankefrø i Nordstrands Blad fra 2003 til nå.

Gudrun Kolderup (1941-2011), utdannet cand.psychol i 1968, spesialist i klinisk psykologi. Arbeidserfaring fra skolepsykologien, psykiatrien og rusmiddelomsorgen – 8 år i Bergen og 2 år på Hov i Land. Privatpraksis i Asker/Bærum fra 1980 til hun døde i 2011, få uker før denne boken utkom.

TANKEFRØ FRA VÅR TIL VÅR

GUDRUN KOLDERUP

TITTEL: TANKEFRØ FRA VÅR TIL VÅR FORFATTER: GUDRUN KOLDERUP ISBN: 9788282510356 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 248 LYRIKK


BRITT SUNDAL:

TIDEN OG NUET

Britt Sundal

Tiden og nuet

"Tiden og nuet" er et resultat av at forfatteren ble inspirert av setningen "lite visste jeg at dagene som gikk var selve livet". Diktsamlingen kan kalles en tur i årets, livets og følelsenes årstider. Fotograf Ingebrigt Andenes har bidratt med bilder til boken.

Britt Sundal (f.1964) er en skriveglad person. Hun er trønder, oppvokst på Byåsen og utdannet hjelpepleier. Dette er hennes andre diktsamling.

LYRIKK

TITTEL: TIDEN OG NUET FORFATTER: BRITT SUNDAL ISBN: 9788282511339 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


SYNNØVE VIRKESDAL:

ØYEBLIKK ØYEBLIKK

ØYEBLIKK Synnøve Virkesdal

ØYEBLIKK

Små ord på det store livet - dikt og bilder. Diktene er korte, med store tema som avstand og nærhet, gleder og kulde, tro og frihet. Diktene har nerve og tydelig bilder. Det gjør dem malbare, og flere av diktene har blitt til bilder i en blanding av collage og akvarell på grovt papir. Papiret er ofte grovt og revet i kantene. Fordi det er slik livet er. Bildene i denne boken var med på en utstilling på Utstein Pilegrimsgard sommeren 2011.

Synnøve Virkesdal er født i 1970 og bor på Forsand med mann og hund. Hun har tidligere gitt ut tre diktsamlinger og en bok med portrett av kvinneliv i Forsand.

TITTEL: ØYEBLIKK FORFATTER: SYNNØVE VIRKESDAL ISBN: 9788282511414 FORMAT: 15X15 INNBUNDET KR 248

LYRIKK


CHARLOTTE IVERSEN:

DE HVISKENDE TANKENES ROP

De hviskende tankenes rop

I diktsamlingen ”De hviskende tankenes rop” forsøker forfatteren å formidle følelser og stemninger til leseren, med et vakkert språk og med en melankolsk vri. Diktene er av en slik natur at leseren kan forstå dem. De er et uttrykk for forfatterens egne erfaringer og indre liv, og skrevet i ulike perioder av forfatterens liv.

Charlotte Iversen (f.1986) debuterer med diktsamlingen ”De hviskende tankenes rop”. Debutanten er født og oppvokst i Kilbotn utenfor Harstad, hvor hun også er bosatt i dag. Hun jobber som selger, og har hele livet hatt en drøm om å bli forfatter.

TITTEL: DE HVISKENDE TANKENES ROP FORFATTER: CHARLOTTE IVERSEN ISBN: 9788282511575 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198 LYRIKK


GUNN BERIT L. SOLDAL:

TA VARE PÅ ØYEBLIKKET Dikt med egne fotografier. Dikt til mamma, Gud og deg. Dikt om kjærlighet og våren, krig og hverdagslykke. Dikt til oppmuntring og ettertanke. ikke glem å ta vare på øyeblikket her og nå! Det er i øyeblikket vi lever!

Gunn Berit Landa Soldal, født i 1967, har bodd på Finnøy i Ryfylke det meste av livet, men bor nå på Undheim i Time med mann og barn. Hun har vært lærer noen år i grunnskolen og har undervist i norsk for voksne fremmedspråklige. Gunn Berit har skrevet dikt siden hun var 14, og har like lenge likt å ta bilder.

Ta vare på øyeblikket ! Gunn Berit Landa Soldal

TITTEL: TA VARE PÅ ØYEBLIKKET FORFATTER: GUNN B. L. SOLDAL ISBN: 9788282511605 FORMAT: 20X20 INNBUNDET KR 249

LYRIKK


KRISTIN S. AUDESTAD:

DIKT FOR DAGEN Ei samling kvardagspoesi for både gode og vonde dagar – og alle dagane i mellom. Frå ei grublande mamma og husmor med behov for å skriva og lyst til å treffa andre med orda sine. Dikta vart fyrst publisert på bloggen diktfordagen.com, der forfattaren gjennom vakre, tankevekkjande og humoristiske tekstar tek opp viktige og uviktige tema i varierte former. Forfattaren har også teke bileta som illustrerer diktsamlinga.

Kristin Straume Audestad er 26 år, utdanna lærar, gift og har to born.

Dikt for dagen

TITTEL: DIKT FOR DAGEN FORFATTER: KRISTIN S. AUDESTAD ISBN: 9788282511612 FORMAT: 20X13 INNBUNDET KR 198 LYRIKK


MARI LANGE-NIELSEN SVENDSEN

TOTENPØBLER

ANETTE MOE

Skjebnens harde hånd

KRIM KRIM

TOTENPØBLER MARI L.N. SVENDSEN ISBN: 9788282510288 FORMAT: 13X20 CM INNBUNDET KR 349

SKJEBNENS HARDE HÅND ANETTE MOE ISBN: 9788282510325 FORMAT: 15X21 INNBUNDET KR 349

JEG HAR ALLTID EN DØR UNDER ARMEN STEIN ERIK SAGVOLDEN ISBN: 9788282510240 FORMAT: 13X20 CM INNBUNDET KR 198

BILDER FRA EN FORTID LEIF HAAVE ISBN: 9788282510172 FORMAT: 13X20 CM INNBUNDET KR 298

STEMNINGSLIDELSE THOMAS G. THORVALDSEN ISBN: 9788282510219 FORMAT: 13X20 CM INNBUNDET KR 198

GRENSELAND ROAR GULBRANDSEN ISBN: 9788282510226 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198

EN DAG I NOENS LIV TORILL J. SAGERUP ISBN: 9788282510257 FORMAT: 13X20 CM INNBUNDET KR 249

PÅ VEI MOT TOPPEN ANN SERINE JOHNSEN ISBN: 9788282510271 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


VÅREN 2011

Maries verden − hvor er Katt Stevens? RIGMOR B. KRONENES

LISE F. KOLSRUD

VERDEN I ET EPLE

I ljoset frå månen og skuggen av sola

LIV HEGE REFSDAL OG MAUD JANE HØVIK (ILL.)

MARIES VERDEN ROBERT L. PETTERSEN ISBN: 9788282511322 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 149

VERDEN I ET EPLE LISE F. KOLSRUD ISBN: 9788282510349 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198

I LJOSET FRÅ MÅNEN OG SKUGGEN AV SOLA RIGMOR B. KRONENES ISBN: 9788282510370 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198

MIKKEL OG AURORA HJELPER NATUREN LIV HEGE REFSDAL ISBN: 9788282511308 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198 JAN-ERIK VIK

EN TÅRE FOR FRANK AGNAR K. JOHANSEN ISBN: 9788282510363 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298

EN ENGEL FALLER MAY ANNE RYKKELID ISBN: 9788282510387 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 298

DARWINS KNUTE JACOB JONEBERG ISBN: 9788282510301 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 249

SISTE TIMEN JAN-ERIK VIK ISBN: 9788282510318 FORMAT: 13X20 INNBUNDET KR 198


TORE EDLAND

RLI JAN SÆTE

MIKS

MIKS

av hvert ker om litt - enkle tan

BRITT SUNDAL

Hjertet har ingen avstand

Fra et menneskelig ståsted

TORE EDLAND INGEBORG K. INDREBØ

Tanker på ei trampoline TANKER PÅ EI TRAMPOLINE INGEBORG K. INDREBØ ISBN: 9788282510202 KR 179

HJERTET HAR INGEN AVSTAND TORE EDLAND ISBN: 9788282510073 KR 248

MIKS JAN SÆTERLI ISBN: 9788292789971 KR 198

NILS HENNING ANDERSSEN

Mitt fedreland

Mitt fedreland

FRA ET MENNESKELIG STÅSTED BRITT SUNDAL ISBN: 9788282510158 KR 198

Jammer og kanari KAREN MARIE OMA

ØYGUNN MEDIÅ FORDI REGNSKYER VOKSER OPP AV ASFALTEN

ENDRINGER ROAR GULBRANDSEN ISBN: 9788292789872 KR 149

FORDI REGNSKYER VOKSER ØYGUNN MEDIÅ ISBN: 9788282510196 KR 198

MITT FEDRELAND NILS HENNING ANDERSSEN ISBN: 9788282510110 KR 148

JAMMER OG KANARI KAREN MARIE OMA ISBN: 9788282510011 KR 198


BACKLIST 2010

En stillle storm

m

TERJE HEGGLAND

ESTHER MARIE JOHANSEN

Jeg elsker deg nå

Marita Solberg

ANNE JORDAL MYRSET

ISBN: 9788292789841 KR 149

Utsyn TONE KLUNGLAND

Utsyn

TONE KLUNGLAND

Marita Solberg

MARITA SOLBERG: EN STILLE STORM

Jeg elsker deg nå

Fortiden går med meg

Fortiden går med meg

Jeg elsker deg nå

Fortiden går med meg

Utsyn

TONE KLUNGLAND: FORTIDEN GÅR MED MEG

ESTHER MARIE JOHANSEN: JEG ELSKER DEG NÅ

TERJE HEGGLAND OG ANNE JORDAL MYRSET: UTSYN

ISBN: 9788292789902 KR 298

ISBN: 9788292789933 KR 298

ISBN: 9788292789896 KR 149

ROAR JØRGENSEN

RIKINGT

JON ARNE SVENDSEN MARI LANGE-NIELSEN

BETSY A. BIRKHOLM JAN RUNE NORDHOLM

VI BLE FØDT TIL DENNE JORDA...

oss i mellom VIDSOMSFNUGG

DET NIENDE BOHEMBUD MAY-BRITT S. ANDERSEN

ROAR JØRGENSEN: RIKINGTID

ISBN: 9788292789988 KR 298

ISBN: 9788292789919 KR 198

TITTEL: VI BLE FØDT... FORFATTERE: NIELSEN/ SVENDSEN

BETSY BIRKHOLM OG JAN RUNE NORDHOLM: OSS I MELLOM

ISBN: 9788292789926 KR 248

ISBN: 9788292789940 KR 249


PUBLICA BOK AS Gamleveien 87 4315 SANDNES Tlf. 51961240 ordre@publicabok.no www.publicabok.no

Publica, høstkatalog 2011  

Presentasjon av bøker fra bokforlaget Publica, høsten 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you