Page 1

Surrealisme C A R O L I N A C O N X I D A N I E L

C A R R I L O G Ă“ M E Z B O I X


S.xx -Conflictes b猫l路lics -Dualitat pol铆tica -Aparici贸 de les avantguardes


context historico-artĂ­stic


Surrealisme - Moviment d’avantguarda més important. - Aparició del primer manifest surrealista 1924. - Escriptura automàtica. - Surrealisme moviment pensat per a escriptors.


Característiques

- Interpretar de la realitat des del món oníric. - Aconseguir desorientar. - La creació d’imatges equívoques. - Exaltació al paradoxal, l’absurd, la caducitat, la destrucció i el misteriós. - Representar tota classe de simbologies.


Artistes


André breton BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Escriptor francès. - Líder del moviment surrealista. - Expressà les seves opinions a la “Littérature”. - Littérature, principal publicació surrealista en la qual va col·laborar en la seva fundació i de la qual va ser editor durant molts anys. - Expressà també la seva opinió en els Tres Manifestos Surrealistes de 1924, 1930, 1942.


André breton APORTACIÓ A LA GRÀFICA


Max ernst BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Afectat per la guerra s’uneix al moviment Dadaista - Passarà al surrealisme amb les tècniques de collage que ja practicava. - Creador de les tècniques de Frottage i Grattage. - Les novel·les gràfiques o novel·les en imatges.


LA SEVA OBRA

Max Ernst: Im Stall der Sphinx, 1925, Frottage.

Max Ernst: Forest and Sun, 1931, graphite frottage on paper.

Max Ernst “The Entire City”, 1934.

Pintura, collage y texto de Max Ernst.


Max ernst APORTACIÓ A LA GRÀFICA

”Mujer 100 cabezas”

“Sueño de una niña que quiso entrar en el carmelo”


“Una semana de bondad”


Joan Miró BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Estarà influenciat per les corrents artístiques del moment. - De la seva etapa detallista va adaptar la anomenada cal·ligrafia mironiana al surrealisme. - Obra més representativa. - Expressiu i gràfic.


LA SEVA OBRA


Joan Miró APORTACIÓ A LA GRÀFICA


Salvador Dalí BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Lluita per reconquistar els seus drets. - Origen de la seva obsessió per el putrefacte i els cucs. - Les seves etapes. - Dalí polifacètic. - Primers apropaments als Surrealisme en 1926. - Afectació de la Segona Guerra Mundial. - Incorporació de noves temàtiques. - Mètode de Dalí.


LA SEVA OBRA

“El gran masturbador” 1929.

“La persistencia de la memoria” 1931.

”El juego lúgubre” 1929.


Salvador Dalí APORTACIÓ A LA GRÀFICA


Frida kahlo BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Orgullosa d’e la Revolució Mexicana. - Una dona d’una forta personalitat. - Una vida marcada pel sofriment. - Diego Rivera, el seu gran Amor.


LA SEVA OBRA

“Aborto en Detroit” 1932.

“Las dos Fridas” 1939.

“Sin Esperanza” 1945.

“Moses” 1945.

“Columan Rota” 1944.


Frida kahlo APORTACIÓ A LA GRÀFICA


Maruja Mallo BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Generació del 27. - Treballarà conjuntament amb Alverti. - Viatja a París, comença la seva etapa surrealista. - Aplicarà la geometria i les matemàtiques a la seva obra.


LA SEVA OBRA

“Espantapajaros” Maruja Mallo, 1932.


Maruja Mallo APORTACIÓ A LA GRÀFICA


Remedios varó BIOGRAFIA DE L’ARTISTA - Treballava com a il·lustradora publicitària. - Després de separar-se del seu primer marit coneix al pintor Esteban Francés qui la introduirà al cercle d’André Breton. - És en aquest moment quan s’uneix al grup “Logicofobista” (els oposats a la lògica) i pinta “L’Agent Double” precedent del que seria el seu estil més endavant. - Amb la invasió nazi torna a emigrar, aquest cop a Mèxic (On romandrà fins a la seva mort). - La seva obra sencera està tenyida d’una atmosfera de misticisme, però plasmat en les figures representatives del món secular modern. - Aplicarà la geometria i les matemàtiques a la seva obra.


LA SEVA OBRA

El paraiso de los Gatos, 1955.

El relojero, 1955.

Insomnia, 1947.

La creacion de las Aves, 1957.

La Batalla, 1947.


Remedios varó APORTACIÓ A LA GRÀFICA


aportacions a la grĂ fica


aportacions a la grĂ fica


En aquest treball trobaràs informació sobre el Surrealisme, així com de els màxims representants d’aquest moviment: André Breton, Joan Miró, Salvador Dalí, Frida Kahlo, Remedios Varó, Maruja Mallo. També podràs trobar les aportacions d’aquests grans autors representants del moviment, al món de la gràfica. Un treball realitzat per Carolina Carrillo, Conxi Gómez i Daniel Boix.

06 05 1992

Surrealisme  

En aquest treball trobaràs informació sobre el Surrealisme, així com de els màxims representants d’aquest moviment: André Breton, Joan Miró,...

Surrealisme  

En aquest treball trobaràs informació sobre el Surrealisme, així com de els màxims representants d’aquest moviment: André Breton, Joan Miró,...

Advertisement